Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Δευτερα 13 Ιουλιου 2020


Το συνημμένο κείμενο, είναι απόσπασμα (από τη "Διαύγεια") πρακτικού του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με το οποίο κατόπιν εισήγησης του Περιφερειάρχη (της ΝΔ!!!) κ. Αγοραστού, εγκρίνεται ποσό 17700 € (!!!) για τη διοργάνωση του "αντιιμπεριαλιστικού" διήμερου της ΚΝΕ στο Στόμιο Λάρισας. Και μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση (η οποία μάλιστα ελήφθη εκτός ημερησίας διατάξεως) "εγκρίνεται ο σκοπός της εκδήλωσης" (σημ: ο οποίος προσδιορίζεται ως "αντιιμπεριαλιστικός-αντιπολεμικός" στην εισήγηση).
Έτσι, λοιπόν... Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Συσπείρωσης ενέκριναν τον "αντιιμπεριαλιστικό" προσανατολισμό του 2ημέρου και μαζί και ένα "στρογγυλό" ποσό των 17 χιλιάδων επτακοσίων ευρώ για την υλοποίηση και τη ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ της εκδήλωσης. Βέβαια, αυτό το τελευταίο, ότι η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την ΚΝΕ και το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ-μέλος του ΝΑΤΟ (έτσι δεν είναι σφοι; "βραχίονας του αστικού κράτους" δεν είναι οι Περιφέρειες; άσε που ούτε καν προοδευτικός πολιτικός συσχετισμός δεν υπάρχει στο όργανο που αποφάσισε), στο έδαφος του οποίου βρίσκονται βάσεις από τις οποίες εφορμούν οι ιμπεριαλιστές για τις βρώμικες αποστολές τους, δεν ξέρω αν θα βρουν το θάρρος οι διοργανωτές να το αναφέρουν στις αφίσες και στα πανώ της εκδήλωσης. Θα μου πεις, αχαριστία. Τόσα λεφτά για "αντιιμπεριαλιστικό" σκοπό και ούτε ένα ευχαριστώ; Τσ, τσ, τσ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζοντας δύο μέρες τώρα όλο αυτό το κρεσεντο για τα βυζαντινά μνημεία πείστηκα.
Να αγωνιστούμε να σώσουμε τα σπουδαία μνημεία από την καταστροφή, ν αγωνιστούμε εναντίον των βαρβάρων που για πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα καταστρέφουν μοναδικά - όπως τα έχει χαρακτηρισει κι η UNESCO - μνημεία, παγκόσμιας κληρονομιάς.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τη Θεσσαλονίκη όπου οι βάρβαροι που κυβερνούν καταστρέφουν ένα σπάνιας αξίας μνημείο για τα συμφέροντα των εργολάβων του Μ ετρό Θεσσαλονίκης στο Σταθμό Βενιζέλου.
Ο Ερντογάν είναι ισλαμοφασίστας, Εσεις που θέλετε να ξηλώσετε τη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, τι είσαστε;;
Πίσω βάρβαροι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



θα θέλαμε να καταδικάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επιλογή της Παλαιστινιακης Χαμάς να στηρίξει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε Τζαμί από τον Ερντογάν. Επιλογή που αναγνωρίζει ένα πολιτιστικό έγκλημα απέναντι σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η Χαμάς συνεχίζει να είναι δεμένη στο άρμα του Ερντογάν και μετά το λάθος της να στηρίξει τις ομάδες που συμμετείχαν στην αποσταθεροποίηση της Συρίας, τώρα βάζει εμπόδια στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης της Παλαιστίνης, δίνοντας πάτημα στο Ισραήλ για να εξαπολύσει την επίθεση του και να στρέψει τους δυτικούς λαούς απέναντι στην Παλαιστίνη.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι την Χαμάς την ιδρυσαν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραηλ σαν αντίπαλο δέος στην Παλαιστινιακή Φατάχ του Γιασέρ Αραφάτ. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το καθεστώς που επέβαλε η Χαμάς στη Γάζα δεν έχει καμία σχέση με τους Παλαιστίνιους, είναι καθεστώς ισλαμοφασιστικό, σκοταδιστικό. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι όλες οι αποικιοκρατικές ΜΚΟ κατευθύνουν τη βοήθεια τους στη Γάζα, και δεν ασχολούνται καθόλου με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που κατοικεί ο μεγαλύτερος Παλαιστινιακός πληθυσμός, είναι απείρως μεγαλύτερη σε έκταση, εκεί βρίσκεται η κατεχόμενη Παλαιστινιακή Ανατολική Ιερουσαλήμ, και οι Παλαιστίνιοι εκεί δέχονται τη μεγαλύτερη καταπίεση.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



  Ποιος τον θυμάται πια και γιατί να αναφέρει ακόμη και κάποια ακροδεξιά ιστοσελίδα πως σαν σήμερα, στις 13 Ιουλίου 1998, πέθανε ο Κωνσταντίνος Κόλλιας; Στη λήθη, που 'ναι χειρότερη κι απ' τη καταγγελία...
Κι όμως! Ήταν κορυφαίος δικαστικός, πρόεδρος του Αρείου Πάγου επί ΕΡΕ, έχοντας κάνει λαμπρή καριέρα από το 1945. Σκληρός και αμείλικτος όχι μόνο με τους αριστερούς, αλλά και με όποιον ταλαίπωρο είχε την ατυχία να δικάζεται από τον πιστό αυτόν χριστιανό της παραεκκλησιαστικής "Ζωής".
Πήρε κόσμο και κοσμάκη στον λαιμό του και ήταν γνωστός για τις βαριές ποινές που έριχνε για ψύλλου πήδημα.
Έχοντας αποπειραθεί να εμποδίσει την ομαλή διερεύνηση της δολοφονίας του Λαμπράκη, βρέθηκε κατόπιν αντιμέτωπος με την προσπάθεια της κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου να τον απομακρύνει από το δικαστικό σώμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Έμπιστος του βασιλιά, με το που έγινε το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 διορίστηκε πρωθυπουργός και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το αποτυχημένο βασιλικό κίνημα του Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Ακολούθησε κατόπιν τον Κοκό στο εξωτερικό και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την πτώση της δικτατορίας.
Ο πρώτος πρωθυπουργός της Χούντας ουδέποτε δικάστηκε, καθώς με απόφαση του Αρείου Πάγου και της κυβέρνησης Καραμανλή δικάστηκαν μόνο όσοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα και όχι όλοι όσοι υπήρξαν ακόμη και κορυφαία στελέχη του δικτατορικού καθεστώτος.
Έζησε άλλα 24 χρόνια με το στίγμα του υπηρέτη του βασιλιά και των συνταγματαρχών, και πεθαίνοντας πήρε μια θέση στη χωματερή των απορριμμάτων της ιστορίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπουργός της Ισραηλινής Κυβέρνησης συγκρίνει τους Παλαιστίνιους και τη Χαμάς με τους ναζί!
15-05-2018
Έγραψε προκλητικά πως ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων δε λέει τίποτα, όπως ακριβώς ο αριθμός των νεκρών Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν αθωώνει το ναζισμό!
Η κυβέρνηση του Ισραήλ, δια στόματος του υπουργού Δημόσιας Ασφαλείας, Γκιλάντ Ερντάν, συνέκρινε ευθέως τους Παλαιστίνιους που έχασαν τη ζωή τους από τα ισραηλινά στρατεύματα με τους Ναζί και τα θύματά τους.
Ο Gilad Erdan έκανε με διαφορά λίγων λεπτών δύο αναρτήσεις στο τουίτερ, στις οποίες έλεγε:
Παρά τον αριθμό των νεκρών, πρέπει να θυμόμαστε και να υπενθυμίζουμε: δε μιλάμε για διαδηλώσεις. Μιλάμε για τρομοκράτες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που αποτελούν κίνδυνο για τους κατοίκους του Ισραήλ. Όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία είναι στους ηγέτες της Χαμάς, που με ναζιστικό θυμό, χύνουν ατελείωτο αίμα για να σβήσουν από τη μνήμη του κόσμου τις δικές τους αποτυχίες στη διοίκηση της Λωρίδας της Γάζας. Ορίστε, η αλήθεια.
Και λίγα λεπτά αργότερα, πρόσθεσε.
Το Ισραήλ δεν επιθυμεί την κλιμάκωση και δε θέλει το θάνατο των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας. Αυτοί που το θέλουν αυτό είναι μόνο η ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς, που κάνει μια κυνική και βλαβερή χρήση-αξιοποίηση της αιματοχυσίας. Ο αριθμός αυτών που σκοτώθηκαν δε δείχνει τίποτα -όπως ακριβώς ο αριθμός των Ναζί που πέθανανα στον Παγκόσμιο Πόλεμο δεν κάνει το ναζισμό κάτι που μπορείς να ερμηνεύσεις ή να καταλάβεις”.
Το κράτος του Ισραήλ διώκει και δολοφονεί τους Παλαιστίνιους, όπως κάποτε οι Ναζί τους Εβραίους. Δεν του φτάνει όμως μόνο αυτό και θέλει να δολοφονήσει την αλήθεια, κάνοντας το άσπρο-μαύρο και παρουσιάζοντας τα θύματα σαν τους Ναζί…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η νίκη κατά της Κίνας» είναι ένας ευσεβής πόθος για τον Σόρος
Του Zhang Yugui για το Global Times
Αφού ο Τζορτζ Σόρος έγραψε ένα ενημερωτικό κομμάτι στην Wall Street Journal λέγοντας ότι το ενδιαφέρον του να νικήσει την Κίνα “υπερβαίνει τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ”, ορισμένα Κινέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δισεκατομμυριούχος χρηματοδότης προσπάθησε να πωλήσει μετοχές στο Χονγκ Κονγκ πρόσφατα όταν η αγορά χτυπήθηκε σκληρά από τις συνεχιζόμενες ταραχές της πόλης. Αξίζει να εξεταστεί γιατί ο Soros είναι τόσο εμμονικός με την ήττα της Κίνας.
Ο Σόρος διαδραμάτισε έναν ασυνεπή ρόλο στη χρηματοπιστωτική αγορά και στην μεταβαλλόμενη κοινωνία. Είναι ένας οικονομικό γεράκι που έχει επηρεαστεί από τη φιλελεύθερη φιλοσοφία και τον οικονομικό δαρβινισμό. Δεν έχει δείξει μόνο την απληστία που χαρακτηρίζει τους χρηματοοικονομικούς καπιταλιστές της Wall Street, αλλά έχει επίσης παίξει το ρόλο του υπερασπιστή της ιδεολογίας της.
Είναι κερδοφόρος στην αγορά μετοχών. Κερδοσκόπησε επιτιθέμενο στο νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, κατέστρεψε την αξία του μπατ της Ταϊλάνδης, πυροδοτώντας την ασιατική οικονομική κρίση και κέρδισε από τη σύντομη πώληση ιαπωνικών γεν.
Είναι επίσης ένας ανορθόδοξος καπιταλιστής ιδεολόγος. Με τον μεγάλο πλούτο του, διαδίδει τις αμερικανικές ιδεολογίες και αξίες στον κόσμο μέσω των Open Society Foundations. Ο οργανισμός φέρεται να πυροδότησε πολιτικές αλλαγές σε χώρες όπως η Γεωργία, η Ουκρανία και το Κιργιστάν. Προσπάθησε επίσης να προκαλέσει έγχρωμες επαναστάσεις σε πολλές χώρες. Ο ίδιος ο Σόρος, ταυτόχρονα, προσπαθεί να ενισχύσει την ατομική του επιρροή στο παγκόσμιο πολιτικό σύστημα.
Ο Τζορτζ Σόρος δεν βλέπει πάντοτε σε συμφωνία με τον καπιταλισμό αμερικανικού τύπου. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνα τα έθνη και οι δυνάμεις που αψηφούν τους κανόνες της Δύσης, κάτι που ο Σόρος δεν μπορεί να αντέξει. Μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη Κίνα είναι ένα τυπικό παράδειγμα αυτού που ο Σόρος θέλει να δει λιγότερο.
Ο Σόρος είχε ως στόχο να προκαλέσει οικονομικό πανικό στο Χονγκ Κονγκ προτού η πόλη επιστρέψει στη πατρίδα το 1997. Με την ευκαιρία αυτού, ο Σόρος πραγματοποίησε μια επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα την αστάθεια στις χρηματιστηριακές αγορές και στις αγορές ξένου νομίσματος. Με ισχυρή υποστήριξη από την κεντρική κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε να σταθμίσει και να υπερασπιστεί με επιτυχία τη χρηματοοικονομική αγορά της πόλης.
Τώρα έχουν περάσει 21 χρόνια και έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που η Κίνα έγινε μέλος του ΠΟΕ. Η χώρα έχει αναπτυχθεί γρήγορα πέρα από μια οικονομία 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αλλαγή στην ισορροπία ισχύος μεταξύ της Κίνας και των μεγάλων καπιταλιστικών χωρών υπερέβη τις προσδοκίες των χρηματοοικονομικών καπιταλιστών της Wall Street.
Από την οπτική τους, οι ΗΠΑ έδειξαν στην Κίνα το δρόμο προς την παγκόσμια οικονομική σκηνή. Δίδαξαν Κινέζους οικονομολόγους για επενδύσεις. Αλλά τα τελευταία χρόνια, τα παγκόσμια οικονομικά κέντρα και ο πλούτος μετατοπίζονται από τις ΗΠΑ στην Ασία. Η οικονομική ανάπτυξη είναι πιο έντονη στην Κίνα. Το κέντρο της παγκόσμιας κατανομής πλούτου και της τιμολόγησης των περιουσιακών στοιχείων ενδέχεται να μετακινηθεί από τη Wall Street σε πόλεις της Κίνας όπως η Σαγκάη και το Σενζέν στο μέλλον.
Η Κίνα κατασκευάζει και βελτιώνει ενεργά τόσο τους περιφερειακούς όσο και τους παγκόσμιους κανόνες εμπορίου και επενδύσεων. Οι διεθνείς προσπάθειες όπως η Belt and Road Initiative, η Asian Investment Infrastructure Investment Bank και η New Development Bank συνέχισαν να αυξάνονται. Η Κίνα προκαλεί χρηματοοικονομικούς και εμπορικούς μηχανισμούς υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Δεν είναι αποδεκτό από κερδοσκόπους όπως ο Σόρος που έχουν την αίσθηση της ανωτερότητας.
Ο Σόρος και οι άλλοι του εκπλήσσονται από τις βελτιώσεις της Κίνας στον όγκο του εμπορίου, την υιοθέτηση κανόνων, τη θέση της στην παγκόσμια αλυσίδα αξιών, την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και την ολοκληρωμένη εθνική ισχύ μετά την ένταξή της στον ΠΟΕ. Πιστεύουν ότι η «πορεία της Κίνας», η οποία έχει τις ρίζες της στην κινεζική ιστορία, τον πολιτισμό και τους θεσμούς, θα γίνει μια ζωτική δύναμη που θα υπονομεύσει την τρέχουσα παγκόσμια τάξη, εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη. Αυτή η κατάσταση θα είναι σαν ένα ψαροκόκαλο που έχει κολλήσει στο λαιμό για τον δυτικό κόσμο.
Η επιβράδυνση του ρυθμού αναζωογόνησης της Κίνας, δημιουργώντας αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ ή υποκινώντας έγχρωμες επαναστάσεις, έχει γίνει στόχος κερδοσκόπων όπως ο Σόρος. Αλλά η παγκόσμια οικονομική και χρηματοοικονομική ανάπτυξη από τις αρχές του 21ου αιώνα έχει αποδείξει ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να τζογάρει την Κίνα, ούτε μπορεί να εμποδίσει την πορεία της προς την αναζωογόνηση του κινεζικού έθνους.
Ο συγγραφέας είναι πρύτανης της Σχολής Οικονομικών & Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει μία πανδημία για
την οποία δεν μιλάει κανείς
και κανένα μέτρο προστασίας
δεν παίρνεται: ΑΦΡΑΓΚΙΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την απόφαση του Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, το παγκόσμιας εμβέλειας χριστιανικό μνημείο υπάγεται στη DIYANET. Τί εστί DIYANET; Επισήμως, είναι η κρατική Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων. Ιδρύθηκε το 1924 και σ' αυτήν υπάγονται όλα τα τζαμιά και οι ιμάμηδες. Ο ρόλος της άλλαζε ανά εποχή. Εδώ και αρκετά χρόνια, η DIYANET έχει μετατραπεί σε παρακλάδι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Η Τουρκία έχει βάλει το πόδι της στην Ευρώπη, μέσω ακριβώς της DIYANET, η οποία προσφέρεται για κάλυψη, αφού ελέγχει όχι μόνο τα τζαμιά στην Τουρκία, αλλά επίσης στέλνει ιμάμηδες και στο εξωτερικό. Δεν είναι, άλλωστε, μυστικό ότι η Τουρκία έχει αναλάβει ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα κατασκευής τζαμιών και ισλαμικών κέντρων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε όλη τη χώρα βγαίνουν οι καταστηματάρχες [ταβερνες,εστιατορια,καταστηματα]και οι ξενοδόχοι και ουρλιάζουν.Πρώτα απ΄όλα έχουν μείνει πάρα πολλοί άνεργοι και δεν έχουν δουλειά σοβαρή οι περισσότεροι που έχουν ανοίξει πανελλαδικά.Αντί να τους αποζημίωσει όλους,να ενισχύσει τους εποχιακά εργαζόμενους,να κόψουν το κεφάλι τους στα αρμόδια υπουργεία[στην τελική να μειώσουν και τους μισθούς τους τα λαμόγια]να βρουν λύσεις,έχουν ανοίξει τις επιχειρήσεις με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό και βαράνε μύγες οι περισσότερες από αυτές που άνοιξαν.
Γιατί τις άνοιξαν όμως;;-τις άνοιξαν για να μην τις ενισχύσουν οικονομικά.Το έκαναν οι νεοφιλελεύθεροι της κυβέρνησης για να μην βάλουν το χέρι στην τσέπη και να μην αποζημιώσουν εργαζόμενους και ιδιοκτήτες.
Παράλληλα έχουμε διάφορα μεσιτικά γραφεία που προτείνουν σε επίδοξους αγοραστές[ξένους κατά βάσει]ξενοδοχεία,βίλες,rooms to let,διαμερίσματα,εστιατόρια,ταβέρνες κτλ.
Θα φέρουν σε ένα σημείο τους ανθρώπους,όπου τα χρέη τους θα τρέχουν,τα έξοδα θα αυξάνονται και τα έσοδα θα είναι ανύπαρκτα και γι αυτό ήδη προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να έλθουν στην ξεφτίλα τα κοράκια να αγοράσουν ακίνητα ''στρατηγικών κακοπληρωτών'',τους οποιους οι υπάρχουσες πολιτικές έχουν γονατίσει εδώ και μια δεκαετία,αλλά τώρα ήλθε το τελικό χτύπημα.
Όσο για τη βοήθεια στους εργαζόμενους η κατάσταση είναι τραγική.Τον καρκίνο δεν τον αντιμετωπίζεις με ασπιρίνη,αλλά ένας νεοφιλελεύθερος δεν τα σκέφτεται αυτά.Είναι πολυτέλεια για εκείνον η επιβίωση της πλειοψηφίας ενός λαού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια λεπτομέρεια που περνά στα ψιλά των δελτίων των ΜΜΕ...
Εκτός από τα "πανηγύρια" που, ως γνωστόν, αποτελούν την κύρια αιτία (...) εξάπλωσης του κορονοιου παγκοσμίως, θα υπάρχουν ειδικά μέτρα για τους ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ που, επίσης γνωστό, εργάζονται ....άρα μεταδίδουν πιο εύκολα τον ιό!!!!
Μεθαύριο ανοίγουν οι πτήσεις από Βρετανία, σε λίγες μέρες από Σουηδία και στο τέλος του μήνα από Αμερική, εκεί φυσικά δεν έχουν πανηγύρια.
Δεύτερη λεπτομέρεια: στους τουρίστες που έρχονται από τα Βαλκάνια, εξονυχιστικοί έλεγχοι και χαρτί εξέτασης. Σε αυτούς από έρχονται από την Εσπεριαν... Τίποτα!
Φυσικά και είναι εξοφθαλμα εγκληματίες και όσοι, από την επιστημονική κοινότητα, συναινούν ή σωπαίνουν είναι συνένοχοι!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αυστρία κλείνει τζαμιά και απελαύνει ιμάμηδες
Δευτέρα 13 Ιούλιος 2020 | 06:14
Εντονές είναι οι αντιδράσεις των γουρουνιων της ισλαμοφασιστικης τουρκικής κυβέρνησης μετά την απόφαση της Αυστρίας να προχωρήσει σε κλείσιμο επτά τζαμιών και σε απελάσεις ιμάμηδων για να καταστείλει το «πολιτικό Ισλάμ».
Το κλείσιμο επτά τζαμιών και την απέλαση αρκετών ιμάμηδων ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Αυστρίας σε μια προσπάθεια καταστολής του «πολιτικού Ισλάμ» και της εξωτερικής χρηματοδότησης θρησκευτικών ομάδων.
Ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, δήλωσε πως σκοπεύει να κλείσει ένα τουρκικό «σκληροπυρηνικό» τζαμί στη Βιέννη και να εξαρθρώσει μια ομάδα που ονομάζεται θρησκευτική Αραβική Κοινότητα και διαχειρίζεται 6 τζαμιά.
Η συγκεκριμένη κίνηση βασίζεται σε ένα νόμο του 2015, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η χρηματοδότηση των θρησκευτικών κοινοτήτων από χώρες του εξωτερικού.
Όπως έκανε γνωστό, ο υπουργός εσωτερικών της χώρας, βρίσκονται υπό εξέταση οι άδειες παραμονής 40 συνολικά ιμάμηδων που έχουν προσληφθεί από την ATIB, έναν φορέα που επιβλέπει τα τουρκικά τζαμιά στην Αυστρία.
Μάλιστα, ανέφερε ότι ήδη δύο άδειες παραμονής έχουν ανακληθεί ενώ αρνήθηκαν να δώσουν άλλες πέντε, σε ιμάμηδες που τις αιτούνταν για πρώτη φορά.
Εκπρόσωπος των γουρουνιων της ισλαμοφασιστικης τουρκικής κυβέρνησης σχολιάζοντας την κίνηση αυτή της αυστριακής κυβέρνησης ειχε το θρασσος και έκανε λόγο το φασιστογουρουνο για απόφαση που αντανακλά ένα μεγάλο «κύμα αντι-ισλαμιστικού και ρατσιστικού λαϊκισμού στη Αυστρία »
Ειχε το θρασσος να πει ακόμη ο ισλαμοφασιστας ότι η απόφαση αυτή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα (όπως γινεται σε ολον τον μουσουλμανικο κοσμο μαλλον θα εννοουσε το ισλαμιστογουρουνο) και τόνισε ότι οι προσπάθειες να γίνει αποδεκτή ως κανονική η ισλαμοφοβία και ο ρατσισμός, θα πρέπει μην γίνουν ανεκτές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam (στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς) διέφυγαν στο Ισραήλ με σημαντικά έγγραφα. Ήταν πράκτορες της Mossad…
13/07/2020
Ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam που είναι στρατιωτική πτέρυγα της παλαιστινιακής Χαμάς αυτομόλυσαν, διέφυγαν στο Ισραήλ παίρνοντας μαζί τους σημαντικά ντοκουμέντα και έγγραφα. Αποδείχθηκε πως ήταν πράκτορες της Mossad και επί σειρά ετών δούλευαν για τις μυστικές υπηρεσίες διοχετεύοντας σημαντικέ πληροφορίες..
Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώνει το σκεπτικό ότι ο Ερντογάν μετατρέποντας σε τζαμί την Αγια -Σοφιά ανοίγει το δρόμο για ανέγερση του Γ Ναού του Σολομώντα στο αλ Ακσά ενώ η Χαμάς παριστάνοντας την ανήξερη τον συγχαίρει.…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ορθόδοξη Μόσχα στηρίζει Ερντογάν
 Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 12:23
Ήταν αναμενόμενο. Η Ελλαδα εδώ και πολύ καιρό έχει κάνει τις επιλογές της. Εχει διακηρυξει ξεκαθαρα ότι ανηκει στη Δυση στους αμερικανους και τους γερμανους, διωχνει Ρωσους διπλωματες όπως την διεταξαν οι αμερικανοι σαν κατασκοπους, παιρνει κυρωσεις απεναντι στην Ρωσια εναντια στα συμφεροντα της επειδη την διεταξαν οι ΕυρωΕνωσιτες, και δεν διστασε ουτε να διασπασει την Ορθοδοξια στο θεμα της Ουκρανιας αναγνωριζοντας τους Ουνιτες του Παπα σαν Ορθοδοξους επειδη το διεταξαν οι αμερικανοι. Η προσέγγιση της Μόσχας με την Άγκυρα είναι αναγκαστικη στρατηγική επιλογή. Βεβαια η Ρωσια εχει δειξει παντου ότι πανω από όλα βαζει τα ρωσικα συμφεροντα. Ακομα και τη Συρια και τον Ασαντ θα πουλαγε, αν δεν μπαιναν υπερ του και αλλαζοντας καθοριστικα τον αποικιοκρατικο ισλαμοφασιστικο πολεμο των αμερικανων στη Συρια, τα λιονταρια της Χεζμπολαχ.
Βεβαίως υπαρχουν και τα οικονομικά οφέλη, η αγορά των πυραυλικών συστημάτων S400 από την Τουρκία, αλλά και η γιγαντιαία συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom. Υπαρχουν και τα στρατηγικά οφέλη που προέρχονται από τη ρωσική σφήνα προς το ΝΑΤΟ μέσω του «μαλακού υπογαστρίου» της Συμμαχίας στη ΝΑ Ευρώπη. Όμως στο βάθος της ρωσικής στρατηγικής βρίσκεται πάντα η υλοποίηση του στόχου της θρησκευτικής διπλωματίας της, που είναι να μεταφερθει το κεντρο της Ορθοδοξιας στη Μόσχα.
Έτσι μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση του Ερντογάν να μετατραπεί η Αγία Σοφία εκ νέου σε τζαμί και έπειτα από τις χλιαρές αντιδράσεις της ΕΕ με τον Ζοζέπ Μπορέλ να λυπάται, την Ουάσιγκτον μέσω Πομπέο να απογοητεύεται και τον Πάπα της Ρώμης να δηλώνει «πολύ πονεμένος», το ρωσικό ΥΠΕΞ διά του υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν δήλωσε πως «η Αγία Σοφία είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας. Κανείς, ούτε εμείς ούτε κανείς άλλος πρέπει να αναμειχθεί».
Πριν αλέκτορα φωνήσαι αντέδρασε και ο κατεξοχήν φιλοκυβερνητικός δημοσιογραφικός Όμιλος της Τουρκίας, αυτός της Yeni Safak.
Με φωτογραφία του Σεργκέι Λαβρόφ, του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας επισημαίνει στον τίτλο:« Εμείς δεν θα αναμειχθούμε στην υπόθεση Αγία Σοφία» και προσθέτει παρακάτω στον υπότιτλο: «Μετά την ανησυχία της ρωσικής Εκκλησίας ο βοηθός του Λαβρόφ μάς έστειλε πολύ θερμό μήνυμα από τη Μόσχα».
Τα πράγματα δηλαδή είναι ξεκάθαρα για τη ρωσική διπλωματία. Αφήνει να εννοηθεί πως η «προστασία» της Ορθοδοξίας θα μπορούσε να επιτευχθεί διαφορετικά και πάντως όχι από τους υφιστάμενους συσχετισμούς δυνάμεων εντός της Ανατολικής Εκκλησίας. Τίποτε από τα παραπάνω δεν ομολογείται. Αντιθέτως όλα γίνονται με υπαινιγμούς.
Η στάση αυτή της Μόσχας εκφράζεται ετσι σε μία περίοδο όπου οι ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται σχεδόν στο… μηδέν. Στο ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει γίνει αντιληπτό προφανώς πως στη ΝΑ Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο υπό τις παρούσες συνθήκες δεν γίνεται εξωτερική πολιτική αγνοώντας τη Ρωσία. Κυρίως μετά την ενεργή ανάμειξη της Μόσχας στη Συρία και τη Λιβύη, τις αναβαθμισμένες σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας και βεβαίως λόγω Ουκρανικού Ζητήματος, που είναι και το ζητούμενο για τη ρωσική εξωτερική πολιτική. Στο θέμα αυτό η ελληνική θέση είναι η άνευ όρων ή σημαντικών ανταλλαγμάτων στήριξη των αμερικανικών συμφερόντων.
Μέχρι στιγμής δεν αναφέρονται αντιδράσεις από το ελληνικό ΥΠΕΞ ή την κυβέρνηση ως προς την εμφανώς αρνητική τοποθέτηση της Μόσχας στο θέμα της Αγίας Σοφίας. Δυστυχώς διαπιστώνεται επίσης πως και η ΕΕ, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση και πέρα από αντιδράσεις που εκφράζουν λύπη και απογοήτευση, δεν έχει την πρόθεση να αντιπαρατεθεί μετωπικά με την Άγκυρα. Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις Μπορέλ. Όσον αφορά τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία πέραν των άλλων έχει και λόγο στο Κυπριακό, βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή ολοκληρωμένης οικονομικής συμφωνίας με την Τουρκία που περιλαμβάνει και deals στον αμυντικό τομέα και για τεχνολογίες αιχμής.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βάρκα με 11  λαθρομετανάστες έφθασε σήμερα στη βόρεια Λέσβο
 Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 21:32
Η δεύτερη μόλις βάρκα από την αρχή του Ιουλίου, με 11 λαθρομετανάστες Αφρικανικής καταγωγής, έφθασε σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου στη βόρεια Λέσβο. Οι αφιχθέντες θα ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ μετά θα μεταφερθούν στη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση στο δήμο Καλαμαριάς: Γονείς πιάστηκαν στα χέρια με δημοτικό σύμβουλο
 Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 21:24
Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα το απόγευμα έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμαριάς, με γονείς που διαμαρτύρονταν για την έλλειψη σχολικών αιθουσών στην περιοχή.
Ειδικότερα, οι γονείς μαθητών του 3ου, 9ου και 10ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης αντιδρούν στην αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών τους σε σχολικά κτίρια άλλων συνοικισμών, που όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους «απαιτεί χρόνο και συνεπάγεται διέλευση από επικίνδυνους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας» ενώ παράλληλα, ζητούν να αξιοποιηθεί κτίριο που στεγάζει σήμερα το 10ο Γυμνάσιο και διαθέτει κενές θέσεις.
Ωστόσο, τα «αίματα άναψαν» όταν οι γονείς που βρίσκονταν έξω από το Δημαρχείο, επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να καταθέσουν ψήφισμα. Τότε, τους απαγόρευσαν την είσοδο και μάλιστα, ένας δημοτικός σύμβουλος βγήκε «μαινόμενος» και πιάστηκε στα χέρια με τους γονείς, σύμφωνα με το grtimes.
Η αστυνομία προχώρησε σε συστάσεις και ζήτησε να αποχωρήσουν οι διαμαρτυρόμενοι από την εξώπορτα του δημοτικού συμβουλίου, λόγω κορωνοϊού, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα έξω από την αίθουσα.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ επιτράπηκε σε δύο μέλη της επιτροπής των γονέων να μπουν μέσα στην αίθουσα, απαγόρευσαν την είσοδο στους ελάχιστους  δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο, λόγω covid-19.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχθρικο προς την Ελλαδα το Βερολίνο: Θέμα της UNESCO η Αγία Σοφία - Δεν αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία
 Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 16:25
«Με θλίψη» η γερμανική κυβέρνηση έλαβε υπόψη της την απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Τουρκίας την Παρασκευή για την Αγία Σοφία, δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Μιλώντας στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Δευτέρας τόνισε ότι αυτή η εκκλησία έχει μια «τεράστια» πολιτιστική ιστορική και θρησκευτική σημασία, «τόσο για τον Χριστιανισμό, όσο και για το Ισλάμ». Όπως πρόσθεσε, η Γερμανία δίνει «μεγάλη έμφαση στον διαθρησκευτικό διάλογο.» Η λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως μουσείο επέτρεπε σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη θρησκείας τους, να την επισκεφτούν. Αυτό που απομένει τώρα, δήλωσε ο Σ. Ζάιμπερτ, είναι να δει κανείς με ποιόν τρόπο θα υλοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Την εντύπωση, ότι η Γερμανία όπως και στο παρελθόν, δεν πρόκειται να δώσει μάχη για την Αγία Σοφία, στήριξαν οι δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.
Δεν θα επηρεάσει τις πολιτικές σχέσεις
Μιλώντας στο ίδιο μπρίφινγκ εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η Αγία Σοφία αποτελεί από το 1985 μέρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ότι πριν από μια απόφαση για την μετατροπή της σε τζαμί θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί η UNESCO. «Δυστυχώς παραλήφθηκε. Και αυτό συμβάλει επιπλέον στη θλίψη μας», δήλωσε. Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι το Βερολίνο αντιμετωπίζει την όλη υπόθεση ως ένα πολιτιστικό ζήτημα: «Όταν μιλάμε για μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και τη διατήρηση τους επιδιώκουμε να κρατάμε απ’ έξω τη διεθνή πολιτική». Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι ένα πολιτιστικό ζήτημα και δεν άπτεται των «πολιτικών σχέσεων ή ακόμη της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κράτη». Όπως διαβεβαίωσε, το ζήτημα δεν αφήνει αδιάφορη τη γερμανική κυβέρνηση και ότι σκοπεύει να το συζητήσει με την Τουρκία. Παράλληλα, όμως, διευκρίνισε πως η Αγία Σοφία δεν θα αποτελέσει μέρος των «πολιτικών» σχέσεων των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, αρμόδιος θεσμός για τη συζήτηση αυτού του ζητήματος είναι μεταξύ άλλων η επιτροπή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομία της UNESCO. Βέβαια λόγω της πανδημίας η συνεδρίαση της φέτος ακυρώθηκε και θα πραγματοποιηθεί του χρόνου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση του Λιμενικού για τα τουρκικα αλιευτικά στη Μύκονο
 Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 12:11
Τα τουρκικά αλιευτικά που βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, διευκρινίζει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, «τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι τουρκικά παράλια. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».
Σχολιο.- Γελοιοι, ούτε Φελουχες δεν κινδυνεύουν απ αυτόν τον καιρό.
Σχολιο.- Αχ αυτός ο άτιμος ο "άνεμος". Όλα τα παίρνει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκικά αλιευτικά ανοικτά της Μυκόνου
 Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 09:51
Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία η οποία τις τελευταίες ώρες έχει στείλει τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Μυκόνου και συγκεκριμένα περί τα 2-3 μίλια από την παραλία Αγράρι και τις ακτές του Αγαθονησίου.
H παρουσία των αλιευτικών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων έγινε αντιληπτή από κατοίκους και τουρίστες του νησιού.
Το παραπάνω γεγονός έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.
Όπως αναφέρετε, το λιμενικό είναι ενήμερο, ενώ ανάλογη αναστάτωση είχε προκληθεί και πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από τη Σύρο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Έκρηξη σε βιομηχανικό συγκρότημα με δεξαμενές φυσικού αερίου
 Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 21:19
Πυρκαγιά ξέσπασε σε βιομηχανικό συγκρότημα στο βορειοανατολικό Ιράν όπου βρίσκονται δεξαμενές αποθήκευσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου, η μία εκ των οποίων εξερράγη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Mehr. Η ιρανική αστυνομία ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.
Ο Τζαβάντ Τζαχαντούστ, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο βιομηχανικό συγκρότημα Καβιάν Φαριμάν, που απέχει 32 χιλιόμετρα από την πόλη Μασχάντ, φέρεται να δήλωσε ότι έξι δεξαμενές έπιασαν φωτιά, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που εξερράγη. Πρόσθεσε ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν θύματα.
Από τα τέλη Ιουνίου έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις και πυρκαγιές γύρω από στρατιωτικές, πυρηνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Την Κυριακή, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA μετέδωσε ότι εκδηλώθηκε φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στα νότια της χώρας, την οποία οι αρχές αποδίδουν σε διαρροή πετρελαίου. Είναι ενας εύσχημος τροπος για να κρυψουν το σαμποταζ που κανουν οι πρακτορες των αμερικανων και των ισραηλινων. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολωνία: Ο Αντρέι Ντούντα κατήγαγε εκλογική νίκη
 Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 06:57
Ο ακροδεξιος πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα  αναδείχθηκε με διαφορά 400 χιλιαδων ψηφων περιπου νικητής των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στη χώρα, καθώς συγκεντρώνει το 51% των ψήφων, δηλαδη 10.440.558 ψηφους, σύμφωνα με τα τελικα αποτελέσματα. Ο κεντροδεξιος δήμαρχος της Βαρσοβίας Ραφάλ Τρσασκόφσκι συγκεντρώνει το 49% των ψήφων, δηλαδη 10.018.263 ψηφους.
Ο αρχηγός του κράτους, υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), έσπευσε να ανακηρύξει τη νίκη του χθες βράδυ.
Η συμμετοχη στις εκλογές έφτασε στο 69,18%. Δηλαδη το εκλογικο σωμα ανερχονταν σε 30.268.460.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εχθές νωρίς το βράδυ ομάδα δέλτα εξορμωντας στην οδό Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια, προσηγαγε αναίτια φίλο και γείτονα, που απλά έτυχε να περνάει από το σημείο της επιχείρησης. "Σταμάτα και αυτόν" είπε ένας από τους αστυνομικούς και του ανακοινώθηκε πως θα του γίνει σωματικός έλεγχος. Όταν ο άνθρωπος ρώτησε τον λογο καθώς και τα στοιχεία της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που απαιτούσε τον έλεγχο, εκείνοι του απάντησαν, "ετσι είσαι; τώρα προχωράμε σε προσαγωγή", ενω καποιοι κάτοικοι που παρακολουθούσαν το περιστατικό και είδαν έκπληκτοι την αστυνομία να δένει τα χέρια του γείτονα μας με ταιερ απ και να τον βάζει να κάτσει στο οδόστρωμα αναφέρουν, ότι την ίδια στιγμή γνωστός έμπορος ναρκωτικών και σε εμάς και στις αστυνομικές δυνάμεις προφανώς, πέρασε εύκολα την διαδικασία του ελέγχου και αφέθηκε ελεύθερος, ο οποίος και συνέχισε κανονικά την δουλειά του για όλο το υπόλοιπο βράδυ, ενώ ο κάτοικος ταλαιπωρήθηκε για ώρες στο ΑΤ Εξαρχείων. Η αστυνομία δηλαδή για μια ακόμη φορά λειτούργησε κατά την γνωστή και πάγια τακτική της, να αφήνει ανενόχλητους τους εμπόρους και να στοχοποιεί αγωνιστές αλλά και τους κατοίκους, τους οποίους καθώς φαίνεται θεωρεί επί της αρχής εχθρούς της μόνο και μόνο επειδή επελεξαν να ζουν στα Εξάρχεια. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων κινδυνεύουμε καθημερινά από την αστυνομική βια και αυθαιρεσία, καθώς η γειτονιά μας είναι η μοναδική της Αθήνας, όπου κυριολεκτικά δεν τολμάς να πας μέχρι το περίπτερο χωρίς αστυνομική ταυτότητα, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να φας χημικά ή να ξυλοκοπηθεις αγριως απλά και μόνο επειδή περπατάς στον δρόμο. Ζούμε σε συνθήκες, όπου δυστυχώς δεν είναι αυτονοητα αυτά, που σε μια δημοκρατία θα έπρεπε να είναι, ότι δηλαδή η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να εξηγεί τον λόγο που πραγματοποιεί έλεγχο κάθε φορά και να δίνει τα στοιχεία της εφόσον ο πολίτης τα ζητήσει.
Βεβαίως ο γείτονας μας γνωρίζει πολύ καλά τα δικαιώματα του και θα πράξει τα δέοντα.
Και κάτι τελευταίο. Είναι αρκετοί αυτοί που μου λένε το τελευταίο διάστημα, ότι δεν έχει νόημα η διαμαρτυρία απέναντι σε τέτοια σκηνικά, ότι στις συνθήκες αποθέωσης της αυθαιρεσίας, όπου η αστυνομία κάνει κυριολεκτικά, ότι θέλει, χωρίς ποτέ να απολογείται δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα κτλ. Διαφωνώ κάθετα με αυτήν την λογική, για αυτό άλλωστε επέλεξα να κάνω και αυτή την ανάρτηση. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων αλλά και όλοι/ολες σε αυτήν την χώρα, που δεν θέλουμε να ζούμε υπό το βαρύ χέρι ενός αστυνομικού κράτους, δεν πρέπει ποτέ να συνηθίσουμε ούτε και να αποδεχτούμε αυτή την άθλια κατάσταση.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ελεεινή συμπεριφορά των Βρετανών στην Ελλάδα σε δύο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία
Για να μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας υπήρξε μόνη της απέναντι στην Τουρκία σε κρίσιμες για τον Ελληνισμό στιγμές.

Είναι αυτοί που εξαιτίας τους δεν εφαρμόστηκε η συνθήκη των Σεβρών και οδηγηθήκαμε στην Μικρασιατική Καταστροφή χωρίς καμία στήριξη δική τους.
Θυμίζουμε ότι μαζί με τις άλλες Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής οι Άγγλοι πίεσαν (απείλησαν) την Ελλάδα μέσω του Λόυντ Τζόρτζ στις 12.03.1921 στο Λονδίνο, ότι για να ισχύσει η Συνθήκη των Σεβρών που είχε υπογραφεί στις 28 Ιουλίου 1920, θα έπρεπε να συνεχίσουμε τον πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να νικήσουμε κιόλας!
Και να μην ξεχνάμε ότι οι Βρετανοί (μεταξύ άλλων), ευθύνονται για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, ως εκδίκηση επειδή οι Έλληνες της Κύπρου ήθελαν την ανεξαρτησία τους και την ένωση με την Ελλάδα.
Νωρίτερα, η Αγγλία είχε αρνηθεί την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έπειτα από το σχετικό δημοψήφισμα του 1950 και την δεκαετία του 1950 τα αγγλικά στρατεύματα στην Κύπρο διεξήγαγαν πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της ΕΟΚΑ, η οποία επιζητούσε ανεξαρτησία και ένωση με την Ελλάδα.
Η Μεγάλη Βρετανία τήρησε ουδέτερη στάση κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου- Αυγούστου του 1974, αρνούμενη να παρέμβει, με τα γνωστά αποτελέσματα…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισηγήτρια ΟΗΕ: «Αν η Δύση είχε αντιμετωπίσει μια δολοφονία, παρόμοια με του Soleimani θα είχε ξεκινήσει πόλεμο»

Μια ειδική εισηγητής του ΟΗΕ, που έχει ανάψει φωτιές καταδικάζοντας τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Qassem Soleimani, κατάγγειλε για άλλη μια φορά την απόλυτη περιφρόνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για το διεθνές δίκαιο.
«Είναι απλώς παραβίαση κάθε αρχής, όχι μόνο που διέπει το διεθνές δίκαιο, αλλά και που διέπει τις διεθνείς σχέσεις», δήλωσε η Agnes Callamard, ειδική εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για εξωδικαστικές, συνοπτικές ή αυθαίρετες εκτελέσεις, σε παρατηρήσεις που προβλήθηκαν την Κυριακή.
Ο στρατηγός Soleimani, ο πρώην διοικητής του Σώματος Φρουρών Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), δολοφονήθηκε σε αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 3 Ιανουαρίου, μαζί με τον Abu Mahdi al-Muhandis, τον δεύτερο διοικητή των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ(PMU), και ορισμένοι από τους συνοδούς τους.
Και οι δύο διοικητές ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς επειδή διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην εξάλειψη της τρομοκρατικής ομάδας Daesh που χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ στην περιοχή, ιδιαίτερα στο Ιράκ και τη Συρία.
Την Πέμπτη, η Callamard υπέβαλε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών έκθεση για την ωμότητα, η οποία υπογράμμισε τον «παράνομο» χαρακτήρα της επιχείρησης, επειδή οι ΗΠΑ δεν είχαν αποδείξει μια συνεχιζόμενη ή επικείμενη επίθεση εναντίον των συμφερόντων τους για να δικαιολογήσουν τo χτύπημα.
«Ανησυχητική εξέλιξη»
Στη συνέντευξή της, η Callamard επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ «απέτυχαν να αποδείξουν πώς το χτύπημα θα μπορούσε να ταιριάξει και να ικανοποιήσει την απαίτηση στον ορισμό« αυτοάμυνα »».
«Πρέπει να προσθέσω ότι αυτό που έχουν κάνει είναι μέρος μιας εξέλιξης που με ανησυχεί μαζί με πολλά άλλα εδώ και αρκετά χρόνια», πρόσθεσε.
Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ εξήγησε πώς οι ΗΠΑ προσπάθησαν ψευδώς να εξορθολογίσουν τέτοιες πράξεις επιθετικότητας.
Σε απόκριση στη δολοφονία, το IRGC πυροδότησε επίθεση βαλλιστικών πυραύλων σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ στις 8 Ιανουαρίου. Το Ιράν εξέδωσε επίσης ένταλμα σύλληψης και ζήτησε βοήθεια από την Ιντερπόλ στη σύλληψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διέταξε τη δολοφονία, και αρκετούς άλλους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες των ΗΠΑ πίσω από το χτύπημα.
Αν ένας αξιωματούχος «από τη λεγόμενη «δημοκρατική»Δυτική χώρα» είχε μπει στο στόχαστρο με τέτοιο τρόπο, αυτή η χώρα θα θεωρούσε την επίθεση «ως πράξη επιθετικότητας και ως δήλωση πολέμου», δήλωσε η Callamard.
Υπενθύμισε πώς το επακόλουθο του χτυπήματος χαρακτήρισε μια αναταραχή διπλωματικών προσπαθειών για να αποφευχθεί η επιδείνωση της ήδη τρομερής κατάστασης που προκλήθηκε από τη δολοφονία, «επειδή όλοι καταλάβαιναν ότι βρισκόμασταν στο χείλος μιας εξαιρετικά σοβαρής κατάστασης».
Προειδοποίηση στην Ουάσιγκτον
Ο εισηγητής του ΟΗΕ εξέδωσε επιτέλους προειδοποίηση στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, προτρέποντάς τους να μην επαναλάβουν τέτοιες επιθετικές πράξεις.
«Ελπίζω ότι η διεθνής κοινότητα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταλάβουν ότι αποφύγαμε την άβυσσο μετά από αυτό την χτύπημα», είπε. «Ας σκεφτούμε τη στιγμή, όπου θα είχε γίνει ένα τέτοιο βήμα».
Η στάση της Callamard έχει εξοργίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Morgan Ortagus να αποκαλεί την έκθεσή της «προκατειλημμένη και κουραστική».