Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Σαββατο 30 Μαρτιου 2024


Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Η Βενεζουέλα απορρίπτει τo ανακοινωθέν των ΗΠΑ για τις εκλογές

Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι έχει εκπληρώσει πλήρως τους νομικούς και συνταγματικούς κανόνες για τη διεξαγωγή των επόμενων προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου 2024.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απορρίπτει το  βορειοαμερικανικό ανακοινωθέν, στο οποίο "τελικά οι επικεφαλής της επιχείρησης κατά της Βενεζουέλας δείχνουν το πρόσωπό τους, ως ιδιοκτήτες ενός τσίρκου που προσπαθεί να μην αναγνωρίσει και να απονομιμοποιήσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές", σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της λατινοαμερικανικής χώρας, Ιβάν Χιλ.

"Μπροστά στην σταθερότητα του εκλογικού συστήματος της Βενεζουέλας, που έχει αποδειχθεί σε περισσότερες από 30 εκλογές από το 1998, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να υποβαθμίσουν τη συμμετοχή 37 πολιτικών δυνάμεων σε εθνικό επίπεδο, οι οποίες, καλύπτοντας το ευρύ ιδεολογικό φάσμα που υπάρχει στη χώρα, κατέγραψαν 13 προεδρικές υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων 12 που αυτοπροσδιορίζονται ως αντιπολίτευση", αναφέρεται στο κείμενο.

Επίσης, αποτυπώνεται ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να αποκρύψουν το γεγονός ότι ήταν η εσωτερική δυναμική της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που κατέληξε να εκτοπίσει πολιτικούς τομείς που είχαν υιοθετήσει τρομοκρατικές, αντισυνταγματικές, αντιδημοκρατικές και βίαιες ενέργειες".

Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι "έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν έχουν καμία ειλικρινή πρόθεση να αναμετρηθούν εκλογικά ενώπιον του λαού, αλλά να αναλάβουν δράση για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των επώνυμων της ολιγαρχίας της Βενεζουέλας".

 Από την άλλη πλευρά, η μπολιβαριανή κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι έχει εκπληρώσει πλήρως τόσο  τους νομικούς και συνταγματικούς κανόνες για τη διεξαγωγή των επόμενων προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου 2024, όσο και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την αυτοαποκαλούμενη Ενωτική Πλατφόρμα ενός μικρού τμήματος της δεξιάς της Βενεζουέλας και τον Λευκό Οίκο.

Τέλος, το κείμενο επιβεβαιώνει ότι "η Βενεζουέλα είναι υπερήφανη για το εκλογικό της σύστημα και επιθυμεί να διατηρήσει την ειρήνη, την οικονομική ανάπτυξη και την εθνική πολιτική σταθερότητα. Απέναντι σε αυτή τη νέα απόπειρα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να πάρει το δρόμο του εξτρεμισμού ενάντια στη δημοκρατία της Βενεζουέλας, η μπολιβαριανή αξιοπρέπεια θα τους κάνει να αποτύχουν ξανά και ξανά".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχόμενη Παλαιστίνη - Γάζα

Αυτό είναι ένα παιδί, το 2024! Αργοπεθαίνει από την πείνα μέσα σε θερμοκοιτίδα του νοσοκομείου.

Το διεθνές δίκαιο, τα Ηνωμένα Έθνη, ο Ερυθρός Σταυρός... όλα δημιουργήθηκαν για να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ, όλα απέτυχαν.

Οι Ισραηλινοί δράστες το κάνουν αυτό με το φως της ημέρας με πλήρη ατιμωρησία...

Μην κοιτάτε αλλού!

Σχολιο.- Νταχάου, Ντροπή και Αίσχος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί Τρομάζει Το Μητσοτακησταν στο Άκουσμα για Διεθνεις Παρατηρητές στις Ευρωπαϊκές και Εθνικες Εκλογές; τι Φοβάται;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρισκόμαστε απέναντι σε μια νέα πολιτική κατάσταση. Ο λαός έχει κάνει για μια ακόμη φορά το καθήκον του. Η αντιπολίτευση ωστόσο περιμένει από τους μεγαλοπαράγοντες, τους επιχειρηματικούς κύκλους και τους καναλάρχες να αποδομήσουν το κυβερνητικό σχέδιο.....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπερβόμβα!

Ο γεωλόγος, καθηγητής Ian Plimer, διώχνει εντελώς την αφήγηση της «κλιματικής κρίσης», με την οποία φέρνουν παντού φτώχεια, σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Όπως αναφέρει:

«Είχαμε έξι “Εποχές Παγετώνων” στην ιστορία του πλανήτη! 

Ο καθένας από αυτούς, ξεκίνησε όταν είχαμε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από ό,τι τώρα.

Είναι σαφές ότι, εάν το διοξείδιο του άνθρακα οδηγούσε στην υπερθέρμανση του πλανήτη, τότε δεν θα είχαμε την “Εποχή των Παγετώνων”.

Για την ακρίβεια, τις εποχές που ο πλανήτης είχε περισσότερο από 20% διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, είχαμε τρεις μεγάλες “Εποχές Παγετώνων”, -δύο εκ των οποίων ο πλανήτης καλύφθηκε με πάγο.

Συνεπώς, δεν έχουμε καμία σχέση κατά την πάροδο του χρόνου, μεταξύ του διοξειδίου του άνθρακα και του κλίματος».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άγγελος,διασωθείς από τη σύγκρουση των τρένων στα Τεμπη, ο νέος που βοήθησε τους συνεπιβάτες του να βγουν από τα συντρίμμια απαντα στα όσα είχε πει παλιότερα ο Πορτοσαλτε μέσα σε να λεπτό τελειώνει τους υπονόμους του καθεστωτος, μιλώντας στην εκπομπή του Λιάγκα.

«Είσαι σοβαρός; Λες τέτοια πράγματα σε γονείς που έχασαν τα παιδιά τους;

Εγώ εκείνη την ώρα που το άκουσα αυτό και τα ουρλιαχτά που άκουσα, αν αυτόν τον άνθρωπο τον έβλεπα εκείνη την ώρα, ή αν τον δω, δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδρασή μου.

Πεθαίνουν 57 άτομα κυρίως νέοι και εσένα σε νοιάζει ότι θα φτιάξεις γραμμή;

Είμαστε σοβαροί με κάτι τέτοιους ανθρώπους; Ο Θεός να τους κάνει ανθρώπους! Μπορούν να λένε τέτοια πράγματα ειδικά σε γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους;

Εγώ τη μάνα μου θα την αγκαλιάσω; Οι άλλες μανάδες πως θα αγκαλιάσουν τα παιδιά τους;»


“Λέτε τέτοια πράγματα σε γονείς που έχασαν τα παιδιά τους;”: Ο 18χρονος Άγγελος “έσβησε” τον Πορτοσάλτε με 10 κουβέντες

Τα είπε όλα ο Άγγελος Τσιαμούρας που επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία στο βαγόνι 6 και κατάφερε να σώσει 16 επιβάτες από την «πύρινη κόλαση».

Μη μπορώντας να συγκρατήσει την οργή του δήλωσε

«Είμαστε σε μια Ελλάδα του φαίνεσθαι και αυτό φάνηκε από αυτό που είπε ο άνθρωπος (Άρης Πορτοσάλτε) χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές αλλά δεν πήγαν χαμένες.

Ο διασωθείς των Τεμπών Άγγελος Τσιαμούρας «τελείωσε» τον Πορτοσάλτε: «Είσαι σοβαρός; Λες τέτοια πράγματα σε γονείς που έχασαν τα παιδιά τους;

Εγώ εκείνη την ώρα που το άκουσα αυτό και τα ουρλιαχτά που άκουσα, αν αυτόν τον άνθρωπο τον έβλεπα εκείνη την ώρα, ή αν τον δω, δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδρασή μου.

Πεθαίνουν 57 άτομα κυρίως νέοι και εσένα σε νοιάζει ότι θα φτιάξεις γραμμή;

Είμαστε σοβαροί με κάτι τέτοιους ανθρώπους; Ο Θεός να τους κάνει ανθρώπους! Μπορούν να λένε τέτοια πράγματα ειδικά σε γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους;

Εγώ τη μάνα μου θα την αγκαλιάσω; Οι άλλες μανάδες πως θα αγκαλιάσουν τα παιδιά τους;».

Σχολιο.- Το να είσαι γονιός σημαίνει η καρδιά σου να είναι το πανωφόρι σου. Αν έχετε ποτέ φανταστεί πως μπορεί να νιώσει κανείς χάνοντας το παιδί του, πολλαπλασιάστε το επί ένα τρισεκατομμύριο και φοβάμαι πως ούτε και τότε θα καταφέρετε να πλησιάσετε το συναίσθημα.

Ο Πορτοσάλτε είναι ΓΟΝΙΟΣ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ισχύς της εξουσίας του Ζελένσκι λήγει, στις 21 του Μάη.

Εκτοτε καμία απόφαση και ενέργεια, που προέρχεται, από την "κυβέρνηση" του δεν είναι νόμιμη.

Ο Ζελένσκι δεν εξήγγειλε εκλογές, ενόψει της λήξης της θητείας του, με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε πόλεμο, αποφεύγοντας να αναγνωρίσει πιθανά συντριπτικά, για την εξουσία του, αποτελέσματα.

Ετσι, μέσα στα χρονικά περιθώρια της διακυβέρνησης του, απαλλάσσει, από τα καθήκοντα τους, υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού και πολιτικής Διοίκησης, προκειμένου να τους προστατεύσει, από πιθανές ποινικές συνέπειες, είτε για εγκλήματα πολέμου, είτε για διαφθορά.

Τους χρίζει πρεσβευτές, σε διάφορες χώρες, ή οι "παραιτημένοι" χρησιμοποιούν δεύτερα και τρίτα διαβατήρια, για εγκατάσταση σε χώρες-προστάτες.

Χθες, έδιωξε τον Σεργκέι Σεφύρ, από το πόστο του πρώτου βοηθού Προέδρου και μαζί άλλους 4 συμβούλους του.

Το καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν πρώτα.

Σχολιο.- Μόνο στην περιοχή Ivano-Frankivsk στη δυτική Ουκρανία, σχεδόν 40 χιλιάδες άτομα αναζητούνται από την αστυνομία για διαφυγή στρατευμάτων.

Στην περιοχή Ivano-Frankivsk, σχεδόν 40 χιλιάδες άτομα αναζητούνται από την αστυνομία για φυγόστρατοι - TCC

• Τους πολίτες που αναζητούνται, η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει και να τους παραδώσει βίαια στο TCC. 

Μόνο στην περιοχή Ivano-Frankivsk, σχεδόν 40 χιλιάδες άτομα καταζητούνται από την αστυνομία για στρατοδιαφυγή.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του περιφερειακού TCC, Roman Bodnar, σε συνέντευξή του στη Westen Courier.

Σχολιο.- Πιστεύετε ότι είναι άχρηστο να στέλνουμε δισεκατομμύρια στην Ουκρανία; Φύγε από τη μέση! Δώσε μου μερικά νομίσματα! Μερικά κέρματα ακόμα! Όχι άλλα νομίσματα! Και το αίμα σου και η ζωή σου! Και τις ζωές των παιδιών σας! Αξίζει το κόστος! Γιατί στην Ουκρανία παίζουν τον λιθοβολισμό των κλεφτών μας!

Ο Ουκρανός βουλευτής Hennadiy Vatsak γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος ιδιοκτήτης της Rolls-Royce Spectre αξίας $600.000 δολαρίων

Το La Rolls-Royce Spectre είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό όχημα της μάρκας εμβληματικής πολυτέλειας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



""Εάν οι στρατιωτικές μονάδες οποιουδήποτε κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στη συλλογική αυτοάμυνα, με την πλευρά της Ουκρανίας και ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια των μαχών υποβάλλονται στην αντεπίθεση της άλλης πλευράς (Ρωσία), τότε αυτό δεν αποτελεί βάση για την εφαρμογή του άρθρου 5(συλλογική αντεπίθεση) του Χάρτη του ΝΑΤΟ ", ανέφεραν οι ειδικοί της Μπούντενσταγκ (Γερμανικός στρατός).

Πέρα από το γεγονός ότι ο Μακρόν μένει μόνος, αν θέλει να στείλει Γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία, αξίζει να σημειώσουμε την έκφραση "συλλογική αυτοάμυνα", στην οποία αναφέρονται οι Γερμανοί.

Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια τους να διαστρεβλώσουν τον όρο "επέμβαση" μπροστά στα μάτια μας. "Συλλογική αυτοάμυνα", ναι; Στην επικράτεια κάποιου άλλου;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ:ΕΝΑ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ

Τωρα γλείφει ως παρκετέζα τόν Μητσοτακη καί τήν ΝΔ ενω ως ΠΑΣΟΚ τό 2015 κατηγορούσε τήν ΝΔ λέγοντας: 

«Ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Σημίτης διέπραξε ένα ιστορικό πολιτικό σφάλμα. Αυτό πληρώνουμε μέχρι σήμερα. Ποιο ήταν; Ότι οδήγησε, παρά τις εισηγήσεις που είχε και από τον Βενιζέλο και από πολλούς από μας, τη Νέα Δημοκρατία να κρυφτεί πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής και ο υπουργός του ο Σαμαράς που είχαν οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοπία, απελευθερώθηκαν και διασώθηκαν τότε από το Γιώργο Παπανδρέου…»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ρώσος δημοσιογράφος και πολιτικός Pyotr Tolstoy είναι ο Αντιπρόεδρος της Δούμας από το 2016. Αμέσως μετά το κλείσιμο στις κάλπες στο τέλος των ρωσικών προεδρικών εκλογών του 2024, το γαλλικό κανάλι ειδήσεων BFM TV του πρότεινε να κάνει ζωντανή μετάδοση για να συζητήσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Σε αυτήν την επική σχολική συνεδρία, ο κ. Τολστόι  μίλησε για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία και τι πρόκειται να συμβεί με τα γαλλικά στρατεύματα που θα καταλήξουν στο ουκρανικό έδαφος.

Αν το επίθετο ακούγεται γνωστό, σωστά καταλάβατε - ο Πιοτρ Τολστόι είναι, στην πραγματικότητα, δισέγγονος αυτού του Λέοντα Τολστόι. (1828-1910)

https://twitter.com/i/status/1773860369687069062

σχολιο.- Καταρχάς μιλάει τέλεια Γαλλικά, κατά δεύτερον έχει γλώσσα κοφτερή σαν ξυράφι... Έχω δει τουλάχιστον 5-6 φορές το βίντεο και δεν χορταίνω το πώς «λιάνισε» τους Γάλλους δημοσιοκάφρους...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα ετοιμάζεται να στείλει τα F16 να πολεμήσουν την Ρωσία! Αφήνοντας την Ελλάδα άοπλη!

Ευτυχώς όμως η Κυβέρνηση είναι ασφαλής μετά την στημένη και εσκεμμένα αποτυχημένη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Κωνσταντοπούλου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δε θα περάσει η πρόκληση του Δήμου Αθηναίων!

Ο Δήμος της Αθήνας σε μια ασύλληπτη πρόκληση σχεδιάζει την διοργάνωση συναυλίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.

Την στιγμή που ο λαός της Παλαιστίνης δεν προλαβαίνει να θάψει τα παιδιά του, την ώρα που γινόμαστε μάρτυρες μιας γενοκτονίας, την ώρα που ο λαός της Παλαιστίνης λιμοκτονεί, ο Δήμος της Αθήνας θέλει να λειτουργήσει ως πλυντήριο των δολοφόνων και μάλιστα Πασχαλιάτικα!

Δεν θα περάσει!

Ήδη μουσικοί του Δήμου αλλά και ο πανελλήνιος μουσικός σύλλογος έχουν εκφράσει την εναντίωση τους.

Ξεκαθαρίζουμε στον Δήμο Αθηναίων να πάρει πίσω τώρα αυτήν την πρόκληση.

Οι εργαζόμενοι της Αθήνας δε θα ανεχτούμε τους φονιάδες του λαού της Παλαιστίνης, των γυναικόπαιδων να κάνουν πασαρέλα στην πόλη μας!

Οι Ισραηλινοί δολοφόνοι είναι ανεπιθύμητοι!

Αυτή η συναυλία δε θα γίνει. Τώρα να ακυρωθεί άμεσα από τον Δήμο.

Να σταματήσει κάθε στήριξη στους μακελάρηδες του Ισραήλ που τους στηρίζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. 

https://pamehellas.gr/de-tha-perasei-proklisi-dimoy-athinaion?fbclid=IwAR1fmWbIXV0b6Jo1ZydkueJLVPSy2RKY9kQRpMauanv8Up5n3K2pG9CUhHU_aem_AVXySsCagGqU48Oo396aN4HCGLCTdYVjT6wZlHCS18OUuXUQ1omSGfZOaqamObbi6a6aWiH-SyOld6BUzD7d09Vw

σχολιο.- Θα κάνει δουλίτσα με Πορτοκαλογλου, Δρογωση, Πασχαλιδη και άλλους τέτοιους του ιδίου φυραματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΒΟΥΤΣΙΤΣ

Βούτσιτς: Το πιο σημαντικό θέμα για εμάς είναι, το Κοσσυφοπέδιο και η πιθανή ένταξή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Βούτσιτς: Θα μιλήσουμε γι' αυτό και για την κατάσταση στη Σερβία, θα δείτε την ασφυκτική πίεση που ασκεί αυτό στη Σερβία και τον σερβικό λαό.

Βούτσιτς: Οι δυτικές χώρες αισθάνονται πίεση λόγω της προέλασης των ρωσικών δυνάμεων και της αβεβαιότητας για το πώς θα τελειώσει ο πόλεμος.

Βούτσιτς: Θα πω τι θα κάνουμε και ποια θα είναι η πρόταση της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο.

Βούτσιτς: από τότε που ο Κούρτι ήρθε στην εξουσία, η Πρίστινα κλιμακώνει τις πιέσεις συνεχώς, από τότε είχαμε περισσότερες από 400 επιθέσεις με βάση την εθνοτική καταγωγή, ενώ τα 9 χρόνια πριν από αυτόν υπήρχαν μόνο 160+ επιθέσεις.

Βούτσιτς: Το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει υποστεί κυρώσεις. Στην πραγματικότητα, του επιβλήθηκαν κυρώσεις με την απελευθέρωση της βίζας και την πρόσκληση να ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Βούτσιτς: Θέλουν να εντάξουν το Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης στην 11η επέτειο της συμφωνίας των Βρυξελλών, στις 19 Απριλίου.

Βούτσιτς: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την απαγόρευση του σερβικού δηναρίου στο Κοσσυφοπέδιο.

Βούτσιτς: Παρατήρησα ότι δεν τους αρέσει η ιδέα να επιστρέψουν τα σερβικά στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά κάθε άλλος στρατός μπορεί να έρθει στο Κοσσυφοπέδιο - Κροατικός, Μαυροβούνιος κ.λπ.

- Βούτσιτς: Όταν τοποθετήσαμε κάμερες στη διοικητική γραμμή, λάβαμε μηνύματα από 12 διαφορετικές υπηρεσίες από δυτικές χώρες "γιατί τοποθετείτε κάμερες".

- Βούτσιτς: Υπάρχει μια πολιτιστική γενοκτονία των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Βούτσιτς λέει ότι έλαβε επιστολές που λένε ότι το Κοσσυφοπέδιο θα εφαρμόσει την ένωση των δήμων με σερβική πλειοψηφία όταν το Κοσσυφοπέδιο γίνει δεκτό στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Βούτσιτς: Νομίζουν ότι μπορούν να ταπεινώνουν τους Σέρβους για πάντα.

Ο Βούτσιτς λέει ότι θα διαβουλευτεί με την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα για το τι θα γίνει με την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Για τη Βοσνία. "Η Σέρπσκα,(η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας) έχει δικαίωμα ύπαρξης σύμφωνα με τη συμφωνία του Ντέιτον και κανείς δεν μπορεί να τη διαλύσει".

Βούτσιτς: Θα ζητήσουμε πολεμικές αποζημιώσεις για τη Σερβία.

Βούτσιτς: Θα πολεμήσουμε, είμαστε μικροί, όλες αυτές οι δυνάμεις είναι εναντίον μας. αλλά θα πολεμήσουμε.

Βούτσιτς: Μας οδηγούν σε μια αδύνατη γεωπολιτική θέση.

Βούτσιτς: Δεν έχουμε εγκαταλείψει την πορεία προς την ΕΕ, αλλά η θέση μας θα είναι πιο δύσκολη και πιο περίπλοκη.

Βούτσιτς: Πιστεύω ότι η αντίδραση της Σερβίας πρέπει να είναι ισχυρή και υπεύθυνη στις 11 Μαΐου.

Οι δυτικές δυνάμεις θέλουν να περάσουν ψήφισμα για γενοκτονία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μέσω του οποίου θέλουν να καταργήσουν τη Δημοκρατία της Σέρπσκα και να απαιτήσουν πολεμικές αποζημιώσεις από τη Δημοκρατία της Σέρπσκα

Τα σερβικά κανάλια του Κοσσυφοπεδίου ισχυρίζονται ότι οι KSF (Δυνάμεις Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, ο de facto στρατός του Κοσσυφοπεδίου) άρχισαν να δημιουργούν αμυντικές γραμμές στο Jarinje, κοντά στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου.


Ο Ορμπαν στο πλευρό του Ντόντικ θα επισκεφθεί τη ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ Σέρπσκα 4 και 5 Απριλίου. 

Οι πληροφορίες λένε ότι η απόπειρα σύλληψης του Ντοντικ θα γίνει πριν την επίσκεψη Ορμπαν.


Ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς απηύθυνε ομιλία στη χώρα: Μιλάμε για γενική πίεση στη Δημοκρατία της Σερβίας και στον σερβικό λαό. Πρώτον, λόγω της στρατιωτικοπολιτικής μας θέσης, της στρατιωτικής ουδετερότητας, και δεύτερον, λόγω της στάσης μας απέναντι στη σύγκρουση στην Ουκρανία και της θέσης της Σερβίας, η οποία καταδικάζει μια επίθεση σε μια κυρίαρχη χώρα όπως η Ουκρανία, αλλά δεν εντάσσεται στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο τρίτος λόγος, που σχετίζεται με τους προηγούμενους, είναι ότι οι δυτικές χώρες αισθάνονται μεγάλη πίεση λόγω της προέλασης των ρωσικών δυνάμεων και της αβεβαιότητας για το πώς θα τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ουσιαστικά επιβεβαιώνει την προσπάθεια σύλληψης που θα γίνει εναντίων του προέδρου της Σέρπσκα ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ Μίλοραντ Ντόντικ.


Οι αστυνομικές περιπολίες έχουν ενισχυθεί στη Μπάνια Λούκα, όπως αναφέρουν ανεπίσημες πηγές, και η ασφάλεια του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ έχει ενισχυθεί.

Εντός των ημερών θα γίνει προσπάθεια σύλληψης του Μίλοραντ Ντόντικ με εντολή του παράνομου Γερμανου επιτρόπου Schmidt.

Η φρουρά του Ντόντικ έχει τη διαταγή να ΑΝΟΊΞΕΙ ΠΥΡ κατά,οποιουδήποτε προσπαθήσει να συλλάβει τον πρόεδρο.


O απογονος των Ναζι Gunther Fehlinger ζητάει να βομβαρδισμό του Βελιγραδίου και πάλι.

Και αυτά είναι τριακόσια ανέκδοτα από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ.

Ο Fehlinger είχε προηγουμένως καλέσει τη συμμαχία να προετοιμάσει αμέσως μια επέμβαση κατά της Σερβίας, φωνάζοντας «Βομβαρδίστε το Βελιγράδι αμέσως τώρα!».

Τώρα, στην επέτειο της επίθεσης κατά της Γιουγκοσλαβίας, αστειεύεται για τις βόμβες του ΝΑΤΟ που περιμένουν τον Aleksandar Vucic.

Παρεμπιπτόντως, ο καφές στην Πρίστινα μοιάζει με τα αστεία του Fehlinger.


Η ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ Σέρπσκα σήμερα κήρυξε ουσιαστικά την ανεξαρτησία της αφού ψήφισε δικό της εκλογικό νόμο χωρίς να λαμβάνονται πλέον υπόψη οι εκλογές στην υπόλοιπη Βοσνία. 

Περιμένουνε την αντίδραση του ΝΑΤΟ.

Ακούγεται ότι θα γίνει απόπειρα σύλληψης του Μίλοραντ Ντόντικ.

Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Ο λαός της Σέρπσκα ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ είναι με τα όπλα επ'ομου και περιμένει


Ένα μεγάλο βήμα προς την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας Σέρπσκα

 Οι βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας Σέρπσκα κατά τη 12η ειδική σύνοδο ενέκριναν το σχέδιο νόμου για τις εκλογές της Δημοκρατίας Σέρπσκα με 45 ψήφους υπέρ.

 Το σχέδιο νόμου για τις εκλογές της Δημοκρατίας Σέρπσκα προβλέπει ότι οι εκλογές για τις αρχές της Δημοκρατίας Σέρπσκα θα διενεργούνται από τη Δημοκρατική Εκλογική Επιτροπή, τις δημοτικές και δημοτικές εκλογικές επιτροπές και τις εκλογικές επιτροπές που ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας Σέρπσκα.

 Ο εκλογικός νόμος της Δημοκρατίας Σέρπσκα εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 2002 και έκτοτε έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί αρκετές φορές.

Με άλλα λόγια, με την έναρξη ισχύος του νόμου παύει η εφαρμογή του Εκλογικού Νόμου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Επιτρέψτε μου επίσης να σας υπενθυμίσω ότι η Δημοκρατία Σέρπσκα θα ακυρώσει σύντομα όλες τις αποφάσεις του παράνομου ύπατου εκπροσώπου.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΡΠΣΚΑ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ ΚΉΡΥΞΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γαλλική κυβέρνηση σκέφτεται να απαγγείλει κατηγορίες σε όσους Γάλλο-Ισραηλινους συμμετείχαν με τον Ισραηλινό στρατό στην γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα τι καθαρματα είναι αυτά ??τέρατα 

Ισραηλινοί στρατιώτες βάζουν φωτιά σε σκηνές ανθρώπων κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σιφά ...και ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ 

ΤΕΡΑΤΑ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νωρίτερα σήμερα ο UOSSM ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη ότι οι τραυματιοφορείς ανέφεραν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες διέπρατταν βιασμούς εναντίον Παλαιστινίων γυναικών στα πολιορκημένα νοσοκομεία της Γάζας.

Τώρα ένα άρθρο για την Jerusalem Post αποκαλύπτει ότι το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να μιλήσει στον ισραηλινό στρατό για αυτό κεκλεισμένων των θυρών. 

https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-793420

Επίσης θερμή από τον Τύπο: Η Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη Βία κατά Γυναικών και Κοριτσιών, Reem Alsalem, δημοσίευσε στο Twitter μια δήλωση απόψε 

https://twitter.com/unsrvaw/status/1771917061461065788?fbclid=IwAR3xYG5k_nZS2VjtamliRElMHenVvNkZGh9J3sDuSZdvaH6WNoPZSygz-U0_aem_AVXbxDNj0gqMi0kI39bpFSpV6zq_7PU8p1zloJGBs1xidFn82u75ZjaNZDP2HfpiON7nQ_2ZgY89F6-u0i0RgAlY

Σχολιάζοντας το tweet του Alsalem, η Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, Francesca Albanese, προσθέτει κριτική στους δημοσιογράφους που έχουν σιωπήσει σκόπιμα για το θέμα 

https://twitter.com/FranceskAlbs/status/1771955999240282526?fbclid=IwAR2bNQpW8jGqVugUUnO3tRAyOKnI4WRKwBqzwBYZ_yD4wTAiAuHMAFTi_h0_aem_AVW4FnE0o2ee7LxiaqEMeuwnt4c9ev6nNE8nzXN6-FmWxsk99Flswnw7mIH36R-4_HTUIC6HUSwUdntCY13X82W9



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μία τεράστια και μη επιλύσιμη ενεργειακή κρίση καθώς η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες διαδοχικά κατέστρεψε με απόλυτη επιτυχία τα περισσότερα από τα θερμοηλεκτρικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος με εντυπωσιακά πλήγματα ακρίβειας.

Η ουκρανική στρατιωτική βιομηχανία θα καταστραφεί τόσο από τις άμεσες επιθέσεις όσο και από την ενεργειακή κρίση.

Θα αποκλειστεί επίσης η δυνατότητα εσωτερικής παραγωγής και συντήρησης πολεμικού υλικού που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ.

Οι Ρώσοι μετά το αιματηρό χτύπημα στην Μόσχα στις 22 Μαρτίου, εμφανίζονται αποφασισμένοι και ιδιαίτερα σκληροί.

Από την αρχή γνώριζαν πως όποιος δεν διαθέτει ενέργεια δεν μπορεί να πολεμήσει.Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ουκρανών ήταν οι ελλείψεις στρατιωτικού προσωπικού και πυρομαχικών.

Η απουσία ηλεκτρικής ενέργειας θα αποδειχτεί ακόμα πιο καθοριστική.


Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27, συνετρίβη στη θάλασσα της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, από φίλια πυρά, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Τελικά μόνο Ρώσοι μπορούν να τα καταρρίψουν!


Mαζικοί βομβαρδισμοί σε όλη την Ουκρανία – Οι Ρώσοι διαλύουν τις ενεργειακές υποδομές της χώρας..Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζικούς σφοδρούς βομβαρδισμούς σε όλη την Ουκρανία χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά σχεδόν όλα τους τα οπλικά συστήματα.


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του για άλλη μία φορά παρακάλεσε τις ΗΠΑ να του στείλουν μεγάλη στρατιωτική βοήθεια αλλιώς οι ουκρανικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι Ρώσοι να καταλάβουν μεγάλες πόλεις



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακινητοποιημένο τρένο στον Ορχομενό λόγω φωτιάς – Μεγάλη καθυστέρηση.Ακινητοποιημένη βρίσκεται η αμαξοστοιχία IC54 με δρομολόγιο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του Ορχομενού, καθώς έχει ξεσπάσει πυρκαγιά κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτος ο τύπος, ο Ζαχαρίας Στουρνάρας που διώκεται με κακουργηματικές κατηγορίες για τα Τέμπη - αποφυλακίστηκε με εγγύηση 30.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα- πήρε αντίγραφο των ηχητικών από την πρώτη μέρα που το διέθεσε όπως ο ίδιος ήθελε, την ώρα που ο ανακριτής το παρέλαβε μετά από μέρες και δεν είχε δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει.

Αυτός ο τύπος που επέστρεψε στον ΟΣΕ στην θέση του διευθυντή του συστήματος καταγραφής του ΟΣΕ, συνόδευε στις 20 Μαρτίου του 2023, τον υφυπουργό μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο στο Σταθμαρχείο της Λάρισας και μπροστά στις κάμερες διέκοψε με επιτακτικό τρόπο τον σταθμάρχη την ώρα που εξηγούσε στους δημοσιογράφους ότι ΔΕΝ υπήρχε τηλεδιοίκηση.

Λίγες μέρες μετά παρίστανε τον ξένοιαστο ταξιδιώτη των τρένων για να μας αποδείξει πως τα τρένα είναι ασφαλή.

Αυτός ο τύπος είναι απλά στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ακροδεξιά, 

ο ρατσισμός, 

ο υπερεθνικισμός στη Ρωσία, 

 ναι, υπάρχουν και τέτοια στη σημερινή Ρωσία - προσπαθεί να κερδίσει έδαφος και σήκωσε κεφάλι μετά το μακελειό στη Μόσχα:

-Ο Konstantin Malofeev, δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης, τσαρικός, χριστιανοορθόδοξος ακροδεξιός, παραεκκλησιαστικός παράγοντας, αλλά και ιδιοκτήτης του ομίλου ΜΜΕ “Tsargrad”, χορηγός και χρηματοδότης του ακροδεξιού “φιλόσοφου” Dugin, που υιοθέτησε τον βαψομαλλιά Medvedev που από δεξιός φιλελεύθερος θέλει να ξεπλυθεί με επίμονους εθνικιστικούς κρωγμούς σαν … “πρίγκιπας της … εκδίκησης”, υποστηρικτής και σπόνσορας του Πριγκόζιν παλιότερα, 

βγήκε μπροστά κι από κοντά, όλο το σόι που ταΐζει:

• Ο Malofeev, απαιτεί επίσημα “να δοθεί 48ωρη προθεσμία εκκένωσης στην Ουκρανία και να βομβαρδιστούν όλα τα αστικά κέντρα!” Γενοκτονία τύπου Ισραήλ στη Γάζα δηλαδή, απλά ο Μαλοφέεβ, στο μήνυμά του πρώτα «καλημερίζει την ορθόδοξη Ρωσία» και θυμίζει ότι … η μέρα είναι νηστεία!

• Ο ίδιος ανακοινώνει την ίδρυση και τη χρηματοδότηση ταμείου για την … “αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης στη Ρωσία”! Με τον ίδιο επικεφαλής!

• Ο Μεντβέντεβ, δεν έχει κουραστεί να δημοσιεύει μηνύματα με μόνιμη επωδό “Σκοτώστε τους όλους - Εκδίκηση!”

• Ο Nτούγκιν έχει ξεσπαθώσει για την επαναφορά της θανατικής ποινής, αναδεικνύεται σε “θεωρητικό” του συνθήματος “Αίμα για αίμα” και λέει καθημερινά για τον … κίνδυνο του Ισλάμ που υπονομεύει την προοπτική μιας … “πανσλαβικής ορθόδοξης ρωσικής αυτοκρατορίας”!

• Κι από πάνω ο Πατριάρχης Κύριλλος, που έκανε «άγιους» την τσαρική οικογένεια,  που βγήκε μπροστά για να δηλώσει ότι … « δεν υπάρχει ρωσικός εθνικισμός - απλά οι μετανάστες δεν σέβονται τα … θεμέλια της ορθόδοξης Ρωσίας»!

-Την ίδια στιγμή, χιλιάδες λογαριασμοί, κυρίως “ανώνυμοι” στο Telegram και στα Ρώσικα social media  απαιτούν “αίμα, κι άλλο αίμα!”, πανηγυρίζουν για κάθε νεκρό Ουκρανό (τους αποκαλούν … “χόχολς”) ή βόμβα που βρίσκει το στόχο της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δριμύ κατηγορώ από τον πρόεδρο της Σερβίας κατά της Ντόρας Μπακογιάννη για το Κόσοβο και το Συμβούλιο της Ευρώπης 

Σφοδρότατη επίθεση στην πρώην υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic με αφορμή την εισδοχή του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Vucic τόνισε ότι η η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, άλλαξε τους όρους στην εισήγησή της για το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Vucic αυτό έγινε έπειτα από ένα τηλεφώνημα και παραιτήθηκε από το γεγονός ότι η Πρίστινα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει την «Ένωση Σερβικών Δήμων» (ZSO).

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Σερβίας, εξέφρασε τις απόψεις του για τις σχέσεις με την Πρίστινα και το ζήτημα της ένταξης στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Vucic επεσήμανε ότι η ΕΕ έχει προδιαγράψει τις βασικές υποχρεώσεις για την Πρίστινα, τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι της Δύσης έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι η ίδρυση της Κοινότητας Σερβικών Δήμων (ZSO) είναι η πρώτη βασική υποχρέωση προτεραιότητας για την Πρίστινα.

Τονίζοντας ότι η Σερβία δεν έχει καμία υποχρέωση σε αυτό το θέμα, ο πρόεδρος επεσήμανε ότι είναι κρίσιμο να τηρήσει η Πρίστινα τη συμφωνία.

«Ντροπή σου Ντόρα Μπακογιάννη»

«Ξαφνικά μετάνιωσε που ήταν πολύ σταθερή και δυνατή. Μετά θυμήθηκε ότι η ZSO δεν είναι σημαντική.

Και μετά θυμήθηκε ότι ούτε η απαλλοτρίωση ήταν σημαντική.

Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι.

Ντροπή σας», είπε αναφερόμενος στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Τι είναι η ZSO

Η Ένωση Σερβικών Δήμων είναι το σχέδιο για μια αυτοδιοικούμενη ένωση δήμων, με πλειοψηφικό σερβικό πληθυσμό στο Κόσοβο.

Η πρόταση της ένωσης προήλθε από τη Συμφωνία των Βρυξελλών του 2013 που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του Κοσόβου και της Σερβίας.

Σύμφωνα με τον Vucic, δυτικοί νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι η ZSO δεν είναι μόνο ένα εσωτερικό ζήτημα, αλλά μια διεθνής νομική υποχρέωση της Πρίστινα.

«Στη συνέχεια έλαβαν μια επιστολή από τον Kurti (πρωθυπουργός Κοσόβου) και την Osmani (Πρόεδρος Κοσόβου) με την οποία αναλαμβάνουν να σχηματίσουν τη ZSO, μόλις γίνουν δεκτοί ως μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης», συνέχισε ο Vucic.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυο ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις του Πούτιν, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα:

1.Απευθυνόμενος σε στρατιωτικούς - και σε ζωντανή σύνδεση σε όλη τη Ρωσία:

“Όταν ακούω την λεγόμενη «πατριωτική κουλτούρα» κι αυτούς που λένε «η Ρωσία μόνο για τους Ρώσους» αισθάνομαι άγχος.

Η πατρίδα μας είναι πολυεθνική, 190 διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες ζουν εδώ, ορισμένες με εκατομμύρια κατοίκους. 

Όταν ακούμε λοιπόν αυτή τη γλώσσα (Σημ: των υπερεθνικιστών) πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά, πολύ σοβαρά, κάθε λέξη, κάθε φράση γιατί τέτοια καταστρεπτική συμπεριφορά θα διαλύσει την χώρα μας και το μεγαλύτερο θύμα θα είναι ο ρωσικός λαός.

Αντιπρόσωποι από όλες τις εθνότητες και θρησκείες πολεμούν τώρα μαζί ηρωικά στο πεδίο της μάχης. 

Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο τέτοια πολυεθνική συνύπαρξη εθνών και θρησκειών σε μια μεγάλη και ενωμένη πατρίδα”

2.Σε συνέντευξή του: 

“Ρώσοι και Ουκρανοί είναι το ίδιο έθνος. 

Αυτό που συμβαίνει είναι μια μεγάλη τραγωδία: ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ αδελφών!

Ένας εμφύλιος που προκλήθηκε από την προσπάθεια της Δύσης να ελέγξει ρωσικά εδάφη και να φτάσει στρατιωτικά όσο πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσικής ομοσπονδίας”

Λέγαμε πριν λίγες μέρες, σε μια σειρά σημειωμάτων για τις τεράστιες κοινωνικές και πολιτικές και αντιθέσεις στη σημερινή Ρωσία που σε συνδυασμό με τον πόλεμο, οδηγούν το Κρεμλίνο -και τον Πούτιν- σε ένα ιστορικό κύμα, που και οι ίδιοι ίσως αρχικά να μην είχαν επιλέξει.

-Το θέμα είναι, ΤΙ ώθησε τον Πούτιν σ’ αυτές ακριβώς τις παρεμβάσεις;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το νέο κινέζικο Xiaomi SU7 - πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο για $ 30.000 είναι έτοιμο. 

Αυτός είναι ένας άλλος καταστροφέας της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, επειδή ένα τέτοιο αυτοκίνητο που παράγεται στην Ευρώπη κοστίζει 100.000 δολάρια. 

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι ένα θαυμάσιο πράγμα για την Ευρώπη.

Διαθέτει κοινόχρηστο λειτουργικό σύστημα με τα τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H EE ανέστειλε προεκλογικά νόμο περί βιο-διαφοροποίησης κάτω από την πίεση του αγώνα των αγροτών. Η μόνη μάχη που είναι χαμένη είναι αυτή που δεν δίνεται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κρέας αυτό παράγεται με αέναη μίτωση (διαίρεση) κυττάρων κι αυτός είναι και ο μηχανισμός πολλαπλασιασμού του καρκίνου.... 

Κλείνουν στην αποθήκη μερικά κιλά και την άλλη μέρα έχει γίνει τεράστιο. Ανεξέλεγκτο και το κέρδος. Πάρα πολλοί θα το φτιάξουν και πάρα πολλοί θα το βάλουν στα μαγαζιά τους, όταν το κιλό το μοσχάρι έχει φτάσει στο θεό.

Και φαίνεται κανονικότατο, έτσι?

Πέρα απο το ότι κουνιέται...

Αυτό νομίζω ότι βλέπουμε στο βίντεο.


Γεννετικά τροποποιημένο εργαστηριακό κρέας ζομπι 

Αυτά θέλουν να μας ταΐζουν οι νεοταξήτες παγκοσμιοποιητές...

Επειδή κάποιος μίλησε για φαινόμενο μυϊκής μνήμης στα φρέσκα κρέατα συμπληρώνω:

Δεν είναι αυτό αδελφέ. Εχω 46 χρόνια εν ζωή και έχουμε πάρει ολόφρεσκα κρέατα σφαχτά. Κρεας να κινείται δεν είδαμε ποτέ.

Τα γεννητικά τροποποιημένα κρέατα και οι πειραματικές ενέσεις γονιδιακής μετάλλαξης μρνα που βάζουν στα ζώα και στα κρέατα (που προφανώς περιέχουν νανοσωματίδια γραφενίου και δεν ξέρω τι άλλο)πρέπει να προκαλούν αυτό το φαινομενο.

Απλά προσπαθούν με ψευτοεπιστημονικο υπόβαθρο να δικαιολογήσουν τα δηλητήρια που θέλουν να μας ταΐσουν ... 

Κυκλοφορούν και άλλα βίντεο με κομμάτια γενετικά τροποποιημένων λαχανικών που κολυμπάνε στο νερό. Εκεί για ποια μυϊκή μνήμη μιλάμε ;

Επίσης το φαινόμενο αυτό το έχουμε συναντήσει σε γραφένιο, νανοσωματίδια και νανοτσίπ που κινούνται ακόμη και με προγραμματισμένο σκοπό στην σύγχρονη επιστήμη...

Εργαστηριακό κρέας που παράγεται απο καρκινικά κύτταρα όγκου 

Και επειδή διάβασα ένα σχόλιο από επιστήμονες ότι δεν κινδυνεύουν οι άνθρωποι να αποκτήσουν καρκίνο από το καρκινικό κρέας που θα καταναλώσουν απαντώ όπως με φωτίζει Ο Θεός με την λογική που μας έδωσε :

Ποιος πιστεύει τους πληρωμένους επιστήμονες που εκπροσωπούν τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις ότι θα φάμε κρέας με καρκίνο και δεν κινδυνεύουμε όταν ήδη γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουμε να αποκτήσουμε καρκίνο ακόμη και απο την κατανάλωση του απλού κρέατος....;

Όταν επίσης ήδη γνωρίζουμε ότι έχουν αρχίσει να φολιάζουν τα ζώα με πειραματικές ενέσεις μρνα γονιδιακής μετάλλαξης που προκαλούν καρκίνο ήδη στους ανθρώπους άρα και στα ζώα.

Συνεπώς θα καταναλώσουμε και ότι περιέχουν αυτές οι πειραματικές ενέσεις εάν φάμε τέτοιο κρεας

Σχολιο.- https://www.youtube.com/watch?v=ma1WZ_RlnxM



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γελοιοποίηση της πράσινης βλακείας

Ουρανοξύστης των 113 εκατομμυρίων λιρών του Ηνωμένου Βασιλείου με ανεμογεννήτριες στην κορυφή που δεν μπορούν να δουλέψουν για γελοίο λόγο

Ο Πύργος Strata SE1 τιμολογήθηκε ως μια σύγχρονη πηγή πράσινης ενέργειας, αλλά δεν έχει εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο.

Από την ολοκλήρωση της κατασκευής, οι ανεμογεννήτριες του συγκροτήματος κατοικιών ήταν κλειστές, έτσι δεν περιστρέφονται πλέον.

«Το 2023, ο πρόεδρος της επιτροπής σχεδιασμού του Southwark αποκάλυψε ότι οι ανεμογεννήτριες είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω του υπερβολικού θορύβου και των κραδασμών που διαπέρασαν το κτίριο».

Και πρόσθεσε: «Οι ανεμογεννήτριες δεν λειτούργησαν ποτέ, κυρίως λόγω των παραπόνων για τον θόρυβο που ενοχλεί τους κατοίκους».

https://www.express.co.uk/news/uk/1882664/strata-se1-tower-turbines-london?fbclid=IwAR3kxh4RfVgNMHCBUhy0gvCerHNLjKuKOXK4MS6wV7aZ1OjbyVL_tkwbCW8_aem_AVVYvFhQNhMhlk5qWBufRRjpSUueLrvc1pNujn93xISbZBBzsizNg14u2TSj4llTbcml4pDMjYLl65XJcrkcrta1



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δήμος της Αθήνας σε μια ασύλληπτη πρόκληση σχεδιάζει την διοργάνωση συναυλίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.

Την στιγμή που ο λαός της Παλαιστίνης δεν προλαβαίνει να θάψει τα παιδιά του, την ώρα που γινόμαστε μάρτυρες μιας γενοκτονίας, την ώρα που ο λαός της Παλαιστίνης λιμοκτονεί, ο Δήμος της Αθήνας θέλει να λειτουργήσει ως πλυντήριο των δολοφόνων και μάλιστα Πασχαλιάτικα!

Δεν θα περάσει!

Ήδη μουσικοί του Δήμου αλλά και ο πανελλήνιος μουσικός σύλλογος έχουν εκφράσει την εναντίωση τους.

Ξεκαθαρίζουμε στον Δήμο Αθηναίων να πάρει πίσω τώρα αυτήν την πρόκληση.

Οι εργαζόμενοι της Αθήνας δε θα ανεχτούμε τους φονιάδες του λαού της Παλαιστίνης, των γυναικόπαιδων να κάνουν πασαρέλα στην πόλη μας!

Οι Ισραηλινοί δολοφόνοι είναι ανεπιθύμητοι!

Αυτή η συναυλία δε θα γίνει. Τώρα να ακυρωθεί άμεσα από τον Δήμο.

Να σταματήσει κάθε στήριξη στους μακελάρηδες του Ισραήλ που τους στηρίζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. 

Σχολιο.- Απιστευτο..κατι συμβαινει Τους δωροδοκουν η τους εκβιαζουν τους δικους μας οι εβραιοι;

Σχολιο.- είναι προφανές ότι το Εβραϊκό Συμβούλιο πιέζει για κανονικοποίηση της γενοκτονίας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Hasbara 

Το Ισραήλ διευθύνει ένα τεράστιο εργοστάσιο ψεμάτων και το έχει κάνει από το 1947/48 όταν είπε ότι "η Παλαιστίνη ήταν μια γη χωρίς ανθρώπους για έναν λαό χωρίς γη" και στη συνέχεια ακολούθησε λίγα χρόνια αργότερα δηλώνοντας ότι "έκαναν την έρημο να ανθίσει". Το 1967 είπαν ότι δέχτηκαν επίθεση από τις αραβικές χώρες όταν, στην πραγματικότητα, είχαν σχεδιάσει αυτόν τον πόλεμο για αρκετά χρόνια ως έναν πόλεμο εδαφικής επέκτασης, για να δημιουργήσουν το "Mεγάλο Ισραήλ". Αυτές και πολλές άλλες κατασκευές είναι παραδείγματα ενός τεράστιου ιστού ψεμάτων γνωστού ως "Χασμπάρα" στο οποίο οι Ισραηλινοί καθώς και οι Εβραίοι από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική είναι βουτηγμένοι από την παιδική ηλικία. Το τελευταίο μπαράζ ψεμάτων από τον Οκτώβριο. 7η δεν αποτελεί έκπληξη-είναι αυτό που κάνουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα έφτασε στην κορυφή του πιο ευτυχισμένου λαού και αυτό δεν άρεσε.  Εξαφάνισαν τη μέτρηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα τεστ DNA μπορεί να πει αν κάποιος είναι Εβραίος. Κανένα τεστ DNA δεν μπορεί να πει αν κάποιος είναι Μουσουλμάνος ή Χριστιανός. Πολύ παράξενο.

Σχολιο.- Ποιό από όλα; Τους λίγους Σημίτες που παρέμειναν Εβραίοι ή τους Ασκενάζι Χαζάρους; Οι Παλαιστίνιοι είναι Σημίτες που εξισλαμίστηκαν. Υπάρχουν και Χριστιανοί Σημίτες που πίστεψαν στον Χριστό ως Μεσσία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι: "ο θείος μου συνήθιζε να λέει... ότι οι καλύτεροι πωλητές κοπριάς συχνά μεταφέρουν τα δείγματά τους στο στόμα τους. Ρωσική αξιωματούχοι φαίνεται να είναι αρκετά καλή πωλητές κοπριάς.”

Ρωσική MFA Spox Μαρία Ζαχάροβα: 

Η ρωσική γλώσσα στερείται εντελώς τέτοιων παροιμιών επειδή... η κοπριά μεταφέρεται σε στόματα σε όλες τις ΗΠΑ, όχι στη Ρωσία. 

Τώρα βλέπω γιατί η φράση "να πλένεις το στόμα σου με σαπούνι" χρησιμοποιείται τόσο ευρέως στις ΗΠΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεπανόρθωτο λάθος: οι Ιταλοί προειδοποιούν τον Μακρόν

Ο Gianandrea Kayani, επικεφαλής του αμυντικού περιοδικού AnalisiDifesa, λέει ότι εάν οι Γάλλοι στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία, θα έχουν αρκετά πυρομαχικά για 3-4 ημέρες! Και οι Βρετανοί θα μπορούν να πολεμήσουν για μερικούς μήνες. Ο εμπειρογνώμονας άμυνας καταλήγει:

Ο καθένας πρέπει να έχει μια σαφή ιδέα ότι ο πόλεμος δεν είναι επιλογή, αλλά μόνο μια καταστροφή που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος. Η Ευρω Ένωση είναι πολύ πιο αδύναμη σήμερα από ό, τι όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.



 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσκόπηση IPSOS: Πάνω από το 80% των Ελλήνων τάσσονται κατά της συνέχισης της βοήθειας στην Ουκρανία

Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες «δωρεές» στον στρατό του Ζελένσκι

29.03.2024 | 19:42

Σχολιο.- Καλούνται οι 20% που συμφωνούν να στείλουν τα δικά τους παιδιά στον πόλεμο

Σχολιο.- είναι αυτό το 20% που πήγε και ψήφησε και το ρουφιάνο, νομίζουν ότι θα αρμέγουν επί πιστώσει εσαεί

Σχολιο.- νομίζω δεν είναι όλοι δεξιοί, έχουμε και κάτι αναρχοσιωνίδια που συμφωνούν.

Σχολιο.- σωστά πέρα από τους ξεφωνημένους του κρυφακούλη, έχουμε και τις στρατιές των μκο, που τα τσεπωνουν πλαγίως με τους 2 ιμπεριαλισμους.. πίσσα και πούπουλα 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ερντογάν πρόκειται να σώσει το Ισραήλ σύμφωνα με τον Ισραηλινό τύπο: 

Η Ουκρανία είναι απελπισμένη για 200.000 βλήματα 155 χιλιοστών το μήνα αν θέλει να διατηρηθεί ως δύναμη μάχης, αλλά οι ΗΠΑ είναι ικανές να παράγουν μόνο 28.000 βλήματα κάθε μήνα. Η Ρωσία σε σύγκριση, είναι ικανή να παράγει 4 εκατομμύρια βλήματα ετησίως. Σαν να μην έφτανε αυτό, τον Δεκέμβριο, καθώς το Ισραήλ ακολουθούσε το γενοκτονικό του σχέδιο στη Γάζα, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντόνι Μπλίνκεν υποσχέθηκε να παράσχει στο εβραϊκό κράτος 60.000 βλήματα 155 χιλιοστών και άλλο εξοπλισμό αξίας 147,5 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Λόγω της έλλειψης βλημάτων πυροβολικού, η τιμή ενός βλήματος αυξήθηκε από 2100 δολάρια ανά βλήμα πριν από την κρίση της Γάζας στα σημερινά 8400 δολάρια.

Σύμφωνα με το Ισραηλινό Arutz 12. Οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται επί του παρόντος με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να αγοράσουν τόσο βλήματα όσο και εκρηκτικά που απαιτούνται για να γεμίσουν το κενό απόθεμα οπλοστασίου πυροβολικού των ΗΠΑ. Θα ήταν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε προσεκτικά αυτή την ιστορία και να δούμε τι επιφυλάξεις αν υπάρχουν, ο Ερντογάν καταφέρνει να βάλει για να αποτρέψει αυτά τα βλήματα και τα εκρηκτικά από το να πέσουν στα χέρια του Ισραήλ και να χρησιμοποιηθούν εναντίον των Παλαιστινίων τους οποίους ισχυρίζεται με ενθουσιασμό ότι φροντίζουν. 

Σε μια βαθύτερη σκέψη, η Αμερική κέρδισε τον Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο μόνο επειδή είχε τεράστια κατασκευαστική δύναμη. Φαινομενικά, η παραγωγικότητα και η κατασκευή δεν είναι πλέον τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά των ΗΠΑ. στην πραγματικότητα, η στρατιωτική επιβίωση του ΝΑΤΟ είναι τώρα στα χέρια της Τουρκίας, τη στιγμή που ο ίδιος ο Ερντογάν αυξάνεται όλο και περισσότερο ενθουσιώδης για τα BRICS και για έναν καλό λόγο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπάιντεν ανακηρύσσει αυτή την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών ως «Ημέρα των Τρανσέξουαλ». trans-κυβερνητική. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ελευθερίες μόνο κάτω από τη μέση!!!

30/03/2024

Ο βλάσφημος Μπάιντεν ανακηρύσσει αυτή την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών ως «Ημέρα των Τρανσέξουαλ». H βεβήλωση κάθε ιερού… η απο-ιεροποίηση του πλανήτη..Σχετική ανακοίνωση ενυπόγραφη του Προέδρου έγινε από Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν ανακηρύσσει αυτή την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών ως «Ημέρα ορατότητας των Τρανσέξουαλ» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δυτικές αποικίες είναι στο σωστό στρατόπεδο του αντίχριστου…

Μια Διακήρυξη για την Ημέρα Ορατότητας των Τρανς, 2024

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Την Ημέρα Ορατότητας Τρανς, τιμούμε το εξαιρετικό θάρρος και τις συνεισφορές των τρανς Αμερικανών και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση του Έθνους μας να σχηματίσει μια πιο τέλεια Ένωση — όπου όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι και αντιμετωπίζονται ισότιμα σε όλη τους τη ζωή.

ΤΩΡΑ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, εγώ, JOSEPH R. BIDEN JR., Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυνάμει της εξουσίας που μου ανατίθεται από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, διακηρύσσω δια του παρόντος την 31η Μαρτίου 2024, ( Πάσχα Καθολικών) ως Τρανς Ημέρα ορατότητας. Καλώ όλους τους Αμερικανούς να ενωθούν μαζί μας για να υψώσουμε τις ζωές και τις φωνές των τρανς ατόμων σε όλο το Έθνος μας και να εργαστούμε για την εξάλειψη της βίας και των διακρίσεων με βάση την ταυτότητα φύλου.( σσ εννοεί την απώλεια ταυτότητας φύλου και τα άτομα άγνωστης ταυτου.. εγκαθιδρύει τον αγνωστικισμό φύλου.. όλη η αμφισβήτηση η ελευθερία και η δικαιοσύνη κάτω από τη μέση για την Αμερική.. Θυσιάζεις ολόκληρους λαούς αλλά ….. κάτω από τη μέση αναγνωρίζει ελευθερίες.. Η ελευθερία ξεκινάει κάτω από τη μέση για τις ΗΠΑ)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30|03|2024 21:33

Τα Υπουργεία Εξωτερικών της Κίνας αλλά και του Καζακστάν προτρέπουν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα την Οδησσό, το Χάρκοβο, το Κίεβο και την γύρω περιοχή!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, παρόμοια ανακοίνωση έχει εκδώσει και το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Είναι από τις σπάνιες φορές που η κινέζικη διπλωματία κάνει μία τέτοια σύσταση και συνήθως δεν πέφτει έξω.

Όλα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν προέλαση προς τις συγκεκριμένες πόλεις.

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται και στην Αρμενία με μετακίνηση βαρέως οπλισμού στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

«Ανθρακες» ξανά η πολυδιαφημισμένη αύξηση, έχει ήδη εξανεμιστεί από την ακρίβεια

Στα 830 ευρώ μεικτά η «προσαρμογή», με βάση τον μνημονιακό νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου

Ουσιαστικές αυξήσεις απαιτούν τα συνδικάτα

Οσον αφορά τα επίπεδα των μισθών, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», στα τέλη του 2023 τουλάχιστον 3 στους 10 εργαζόμενους είχαν μεικτό μισθό κάτω από 800 ευρώ, δηλαδή λιγότερο ή γύρω από τον κατώτατο μισθό, που ανέρχεται στα 780 ευρώ μεικτά, ενώ το 13% των εργαζομένων είχαν μισθούς κάτω από 500 ευρώ! Χαρακτηριστικό της γενικής συμπίεσης του εργατικού εισοδήματος, για την οποία βασικό εργαλείο είναι ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου, είναι επίσης το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες του περασμένου έτους πάνω από τους μισούς μισθωτούς, το 53,67% του συνόλου, είχαν μηνιαίο μισθό κάτω από 1.000 ευρώ μεικτά, δηλαδή κάτω από 850 ευρώ καθαρά!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της ICAP, οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες κατέγραψαν το 2022 αύξηση 75% στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), φτάνοντας τα 25,1 δισ. ευρώ!

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι λόγω πληθωρισμού, και με βάση τη EUROSTAT οι Ελληνες έκλεισαν το 2022 με αγοραστική δύναμη 18,2% χαμηλότερη από το 2000, ενώ με βάση την ΕΛΣΤΑΤ το 2023 οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές ενός εργαζόμενου πλήρους απασχόλησης στην Ελλάδα ήταν κατά 30% μικρότερες σε σχέση με το 2009!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το Μυστικό", Gerardina Colotti ~ (υπό έκδοση)...

Η ιστορία αυτού του μικρού βιβλίου διαμορφώθηκε σ’ ένα κατειλημμένο και... αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο που ονομάζεται «Βραχυκύκλωμα». Μια εμπειρία που αντιστέκεται μετά από είκοσι πέντε και πλέον χρόνια επιθέσεις και εξώσεις: ένας πολιτικός και κοινωνικός χώρος, δωρεάν και εναλλακτικός για τη νεολαία των εγκαταλελειμμένων προαστίων της Ρώμης, σε μια καπιταλιστική χώρα όπως η Ιταλία, όπου οι υπηρεσίες πληρώνονται ακριβά.

Σε αυτούς τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, που στη Βενεζουέλα υποστηρίζονται από την Μπολιβαριανή Κυβέρνηση, αναπτύσσεται η πολιτική και πολιτιστική πρακτική, μπορεί κάποιος να φάει με πολύ λίγα χρήματα και ν’ αθληθεί. Ακριβώς όπως η πολύ νεαρή πρωταγωνίστρια του βιβλίου, πάντα έπαιζα ποδόσφαιρο και έκανα πολεμικές τέχνες. Στη φυλακή κατόρθωσα να διατηρηθώ σε φόρμα και, όταν άρχισα να βγαίνω, κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να πάω να εργαστώ στην εφημερίδα Το Μανιφέστο, χρησιμοποιούσα τον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο πριν να επιστρέψω τα βράδια στη φυλακή για να προπονηθώ στο λαϊκό γυμναστήριο του κέντρου «Βραχυκύκλωμα». Όπως και εσείς γνωρίζετε, ο αθλητισμός γεφυρώνει τις διαφορές και φέρνει τις γενιές πιο κοντά.

Και έτσι, κάνοντας κικ-μπόξινγκ, ένιωθα οικεία μ’ ένα κορίτσι που λεγόταν Σύλλα που με την παρέα από τις φίλες της, με το που τελείωναν τα μαθήματα, έφευγαν βιαστικά ν’ ακούσουν καμιά συναυλία σε άλλα κοινωνικά κέντρα. Και πάντα μου ζητούσαν να πάω μαζί τους. Αλλά μετά βίας μπορούσα βιαστικά να τις αποχαιρετήσω, γιατί έπρεπε να επιστρέψω στη φυλακή, και έτσι έκαναν και άλλοι σύντροφοι που βρίσκονταν υπό τις ίδιες συνθήκες του καθεστώτος των φυλακών: ανεβαίνοντας σ’ ένα αυτοκίνητο και καβαλώντας μια μοτοσικλέτα πριν τις δέκα το βράδυ. Ποιοι ήταν αυτοί οι γερασμένοι νέοι που όλοι τους αντιμετώπιζαν με σεβασμό, αλλά ποτέ δεν έμεναν μέχρι το τέλος της γιορτής; Βεβαίως, η συλλογικότητα που διευθύνει το κοινωνικό κέντρο γνώριζε ότι ήμασταν μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών, αλλά οι υπόλοιποι νέοι που σύχναζαν σ’ αυτόν τον διαδραστικό χώρο, όχι. Κάθε φορά που η αστική τάξη κερδίζει, για να προσπαθήσει να σβήσει τον φόβο που νιώθει, προσπαθεί να κρύψει τη μνήμη, συκοφαντεί και δαιμονοποιεί τους επαναστάτες κατατάσσοντάς τους ως «τρομοκράτες», για να αποτρέψει τους νέους από το ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα.

Χωρίς μνήμη, δεν υπάρχει μέλλον, και έτσι περνά το μήνυμα που το σύστημα διαδίδει: «Έξω από τον καπιταλισμό, τίποτα δεν μπορεί να γίνει, για να είστε καλοί, αφήστε τον εκμεταλλευτή να εκμεταλλευτεί κατά το δοκούν». Μήπως δεν είναι το ίδιο που κάνει η δεξιά στη Λατινική Αμερική; Έτσι, αναρωτιόμουν πώς θα μπορούσα να μιλήσω σε αυτά τα κορίτσια που δεν ήξεραν τίποτα από την ιστορία του παρελθόντος, πώς θα μπορούσα να τις εξηγήσω το γιατί ενός ένοπλου αγώνα για το σοσιαλισμό που κράτησε σχεδόν είκοσι χρόνια και ότι πολλοί ξεκινήσαμε σ’ εκείνο τον αγώνα όταν ήμασταν ακόμα πιο νέοι από αυτούς. Πώς μπορείς να εξηγήσεις σ’ ένα νέο ότι, στον αγώνα για τα ιδανικά μας, μπορούσαμε να θέσουμε σε κίνδυνο την ίδια μας της ζωή και αυτή των άλλων; Πώς να εξηγηθεί η επιλογή μας της ένοπλης οδού σε μια χώρα που όλοι θεωρούν «δημοκρατία»;

Σε ιδιαίτερες ιστορικές στιγμές, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, η εξέγερση της νεολαίας συμπίπτει με την επαναστατική θεωρία και στον αγώνα για το σοσιαλισμό αναγνωρίζονται οι «επιφανείς προσωπικότητες» και οι ίδιοι οι ήρωες. Αλλά αυτό έχει γίνει τρομερά πιο δύσκολο μετά την πτώση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Οι νέοι της Δύσης έχουν μετατραπεί σ’ ένα στόχο –και ένα αντικείμενο– του καταναλωτισμού, που τους εκθέτει μόνο στο «μήνυμα» της διαφήμισης ή στα διαστρεβλωμένα μηνύματα από τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά όχι σε αυτό που τους προτείναμε εμείς: απαλλοτριώστε αυτούς που σας απαλλοτριώνουν το μέλλον σας. Κάπως έτσι στράφηκα στη λογοτεχνία. Τα βιβλία, η μουσική, η φαντασία, μου έχουν επιτρέψει να είμαι ελεύθερη παρά τη μεγάλη φτώχεια μέσα στην οποία γεννήθηκα, και να κατανοήσω ότι δεν θα ένιωθα ποτέ καλά, αν δεν είχα θέσει στη διάθεση των άλλων προλετάριων αυτά που είχα συμπεράνει και δίνοντας το παράδειγμα. «Μορφωθείτε για να είστε ελεύθεροι», έλεγε πάντα ο κομαντάντε Τσάβες παραθέτοντας τα λόγια του Χοσέ Μαρτί.

Το μυθιστόρημα El secreto (Το μυστικό) - εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Mondadori και στη Βενεζουέλα σε ψηφιακή μορφή από το Εκδοτικό El perro y la rana.

Η Ζεραρτίνα Κολότι είναι ποιήτρια, συγγραφέας, δημοσιογράφος, διεθνής αρθρογράφος και μεταφράστρια από τα γαλλικά και τα ισπανικά. Έχει δημοσιεύσει ποίηση, μυθιστορήματα, βιβλία για νέους και δοκίμια. Ορισμένα από αυτά έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1956, στη Βεντιμίγλια στην Ιταλία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας στη φιλοσοφία και στη δημοσιογραφία. Συμμετείχε στις κοινωνικές συγκρούσεις της δεκαετίας του 1970 και του 1980 στην Ιταλία, ενώ αργότερα φυλακίστηκε εκτίωντας ποινή κάθειρξης 25 ετών για τη συμμετοχή της στην αντάρτικη οργάνωση "Ερυθρές Ταξιαρχίες".

Είναι ανταποκριτής στην Ευρώπη του λατινοαμερικάνικου ιστότοπου “Resumen Latinoamericano”, του Βενεζουελάνικου περιοδικού "Cuatro F" και διευθύντρια της Ιταλικής έκδοσης της Le Monde diplomatique.

Συμμετέχει σε μια σειρά οργανώσεις, κυρίως Λατινοαμερικάνικες, όπως: "Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης στην Μπολιβαριανή Επανάσταση", "Διεθνής Γραμματεία Εθνικού και Διεθνούς Συμβουλίου Λαϊκής Επικοινωνίας" (CONAICOP), “Διεθνείς Ταξιαρχίες Αλληλέγγυας Επικοινωνίας (BRICS-PSUV)", “Δίκτυο στην υπεράσπιση της ανθρωπότητας (REDH)”, “Διεθνιστική Συλλογικότητα Άνεμοι του Νότου”, “Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV)”.

REDH GR: Μαρτί και Λένιν, πιο επίκαιροι από ποτέ, Geraldina Colotti (REDH ITALIA)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ.Ζαχάροβα: «Αγοράστε στην Α.Μπέρμποκ έναν χάρτη, ένα βιβλίο ιστορίας και τσίχλες για να λέει λιγότερες ανοησίες»

ΥΠΕΞ Γερμανίας Μπέρμποκ: «Ο στόχος του Β.Πούτιν είναι να σύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο»

30.03.2024 | 20:14

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, με δήλωσή της, απάντησε στα σχόλια της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ περί επιθυμίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να σύρει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση.

Η Μ.Ζαχάροβα, συνέστησε στην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας να αγοράσει έναν χάρτη και ένα βιβλίο ιστορίας.

«Θα ήθελα να ρωτήσω την Α.Μπέρμποκ: δεν γνωρίζει ότι δεν ήταν ρωσικές βάσεις που περιέβαλαν τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά ότι το ΝΑΤΟ επεκτεινόταν ανατολικά κατά μήκος της περιμέτρου της Ρωσίας; Αγοράστε στην Αναλένα έναν χάρτη, ένα βιβλίο ιστορίας και τσίχλες για να λέει λιγότερες ανοησίες», τόνισε χαρακτηρισικά.

Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Rob Bauer, σημείωσε πάντως ότι η Ρωσία δεν αποτελεί άμεση απειλή για τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για πιθανή σύγκρουση με τη Μόσχα.

Το τελευταίο διάστημα εντέχνως καλλιεργείται σε ολόκληρη τη συλλογική Δύση κλίμα πιθανής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας – ΝΑΤΟ. Μόσχα από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

Όπως είπε ο Β.Πούτιν σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tacker Carlson, η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί στις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αφού δεν έχει νόημα να το κάνει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ν.Πλακιάς έχασε τις κόρες του στα Τέμπη και ρωτά: «Πού βρήκαν τα εκατ. ευρώ εγγύηση για να μην προφυλακιστούν τα στελέχη του ΟΣΕ;»

Μείζον θέμα θέτει ο χαροκαμένος πατέρας

30.03.2024 | 22:32

Μείζον και κρίσιμο ζήτημα θέτει ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο έγκλημα των Τεμπών: Ζητά την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών για το «πόθεν έσχες» των εκατομμυρίων ευρώ που θα πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του ΟΣΕ για να αφεθούν ελεύθεροι.

Έως τώρα έχουν απολογηθεί συνολικά πέντε εμπλεκόμενοι από τους τουλάχιστον 23 που αρχικά έχουν κατηγορηθεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και έως τώρα έχουν επιβληθεί εγγυοδοσίες συνολικού ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Να υπενθυμιστεί πως αφέθηκαν ελεύθεροι χθες με εγγυήσεις – μαμούθ, δυο ακόμη κατηγορούμενοι για τη σύμβαση 717 η οποία αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου και συνδέεται με το έγκλημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δυο κατηγορούμενους από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίο αφού απολογήθηκαν με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυοδοσίες 800 και 900 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα, καθώς και με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κ.Καραμανλής προειδοποιεί: «Το 2050 οι Έλληνες στο γένος θα αποτελούν μόλις το 63% του πληθυσμού!»

«Η Ελλάδα δεν γεννά, γερνά και εξασθενεί! - Μια «Ελλάδα με λίγους πραγματικούς Έλληνες - «Αυταπάτες έναντι της Τουρκίας δεν επιτρέπονται»

30.03.2024 | 18:23

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε συνέδριο με θέμα τη Δημογραφική Κρίση, εξέπεμψε σήμα κινδύνου για το μέλλον του Ελληνισμού και τον εντεινόμενο αφελληνισμό του γεωγραφικού ιστορικού ελλαδικού χώρου: «Από τις 75.921 γεννήσεις το 2022, οι 23.000 είναι αλλοδαποί στο γένος. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί το 2050 οι Έλληνες στο γένος θα αποτελούν μόλις το 63% του έτσι κι αλλιώς συρρικνωμένου τότε συνολικού πληθυσμού!!».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι συστηματικά καταστρέφουν όλα τα ουκρανικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σχεδόν ακινητοποιηθεί και η επιμελητεία τους έχει διακοπεί

30.03.2024 | 15:40

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μία τεράστια και μη επιλύσιμη ενεργειακή κρίση καθώς η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες διαδοχικά κατέστρεψε με απόλυτη επιτυχία τα περισσότερα από τα θερμοηλεκτρικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος με εντυπωσιακά πλήγματα ακρίβειας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pierre Kory: «Μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού πεθαίνουν κυρίως οι πιο εργατικοί άνθρωποι»!

«Εξαφανίζεται» το δυναμικότερο «κομμάτι» των κοινωνιών

30.03.2024 | 10:08

Ο Pierre Kory, o διάσημος Αμερικανός γιατρός εντατικής θεραπείας, πρόεδρος και συνιδρυτής της Front Line COVID-19 Critical Care Alliance, προχώρησε σε μία πολύ ανησυχητική αποκάλυψη κατά την διάρκεια συνέντευξης του στον δημοσιογράφο Τάκερ.

Συγκεκριμένα είπε ότι η τρομακτική αύξηση των αναίτιων θανάτων μετά την περίοδο της πανδημίας και των αναγκαστικών μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού εντοπίζεται κυρίως σε νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην καλύτερη εργασιακή τους ηλικία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ.Καραμανλής κατά παράνομης μετανάστευσης και «δικαιωματιστών»: «Σεβασμός στις παραδοσιακές αξίες»

«Απαξιωτικοί και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί απλώς ρίχνουν λάδι στην φωτιά»

30.03.2024 | 22:29

Το μήνυμα πως δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι «δικαιωματιστές», έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής μιλώντας στο STAR FORUM ’24.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αφ’ υψηλού ελιτίστικες συμπεριφορές δεν χωρούν. Απαξιωτικοί και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί απλώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Υπογράμμισε πως οι άνθρωποι έχουν σεβασμό στις αξίες, τις παραδόσεις τους, τις ρίζες τους, τον πατριωτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, τον ρόλο της οικογένειας, τη θρησκευτική τους πίστη.

«Η ανατροπή του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής πρόνοιας και συνοχής, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον, οι επιδεινούμενες δημογραφικές τάσεις και η προώθηση από κάποιους κύκλους της μαζικής μετανάστευσης ως λύσης για το δημογραφικό και εργασιακό πρόβλημα της Ευρώπης ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσουν και πολιτικές συνέπειες. Πολιτικά κόμματα που πρωταγωνίστησαν για πολλές δεκαετίες εξαϋλώνονται, η ομαλή εναλλαγή στην εξουσία μετριοπαθών κομμάτων με όχι διαμετρικά αντίθετους προσανατολισμούς είναι παρελθόν. Ογκούμενα τμήματα του πληθυσμού εκφράζουν δυσαρέσκεια, απογοήτευση, αποξένωση. Συχνά μάλιστα ψηφίζοντας όχι από πεποίθηση αλλά από απόρριψη» τόνισε.