Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Κυριακη 31 Μαρτιου 2024


Ήταν να μην πάρουν φόρα.

Μια ακόμη γέφυρα που καταρρίφθηκε από πλοίο στις ΗΠΑ

Αυτή τη φορά επρόκειτο για φορτηγίδα που έπεσε στη γέφυρα του ποταμού Αρκάνσας, προκαλώντας ζημιές τόσο στο σκάφος όσο και στις κολόνες της γέφυρας.

Σε αντίθεση με το Baltimore Bridge Collapse, αυτή τη φορά η γέφυρα κράτησε, αλλά η κυκλοφορία έκλεισε για δύο ώρες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 90% του τυριού των ΗΠΑ περιέχει ΓΤΟ από την Pfizer

Η πυτιά χρησιμοποιείται ως παράγοντας πήξης για την πήξη του γάλακτος σε τυρί, διαχωρίζοντας τα υγρά μέρη του γάλακτος από τα στερεά. Η Pfizer παράγει μια γενετικά τροποποιημένη πυτιά, αλλά λόγω ενός παραθυρού στην επισήμανση, το τυρί που περιέχει την πυτιά της Pfizer δεν χρειάζεται να επισημαίνεται ότι περιέχει γενετικά τροποποιημένο οργανισμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα βιογραφικό που γράφτηκε 

πριν λίγα χρόνια και θα περνούσε 

απαρατήρητο αν...

«Μαρία Καρυστιανού

Λίγα λόγια για μένα…

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. 

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 2000.

Ειδικεύτηκα στην Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και έλαβα τον τίτλο της Παιδιάτρου κατόπιν εξετάσεων το Δεκέμβριο του 2009. 

Συνέχισα την περαιτέρω εξειδίκευσή μου για τρεις μήνες στο Παιδο - Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, όπου & διέκοψα για να μεταβώ Αγγλία.

Από το 2011 και για 5 χρόνια στην Αγγλία, εξειδικεύτηκα στην Παιδοκαρδιολογία σε μεγάλα νοσοκομεία, όπως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Southampton, και στο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Manchester.

Κατά την παραμονή μου, στην Μεγάλη Βρετανία, η μεγάλη μου επιθυμία να θεραπεύω χωρίς πολλά φάρμακα, με έκανε αναζητήσω και να εκπαιδευτώ σε εναλλακτικές και πολλά υποσχόμενες, μορφές Ιατρικής. Στη χώρα που πρωτοπορεί στις ολιστικές θεραπείες, γνώρισα, αποδέχθηκα και εξειδικεύθηκα σε θεραπείες όπως η Μεταβολομική, η Κβαντική Ιατρική, η Γνωστική Ομοιοπαθητική, το Functional medicine και η Νευροανάδραση.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε αξιόλογα ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα στο Λονδίνο, με μεγάλο αριθμό ασθενών τα οποία μου πρόσφεραν σημαντική εμπειρία στον τομέα της Ολιστικής Ιατρικής. 

Επιπλέον, εξειδικεύθηκα και ασχολούμαι ειδικά με τη διατροφή των παιδιών (nutritional therapist ) και είμαι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού IBCLC. 

Από το 2010 και έως σήμερα (με εξαίρεση την περίοδο της εξειδίκευσης στο εξωτερικό) είμαι ελεύθερος επαγγελματίας σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα και εξωτερικός συνεργάτης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και της Κλινικής του Αγίου Λουκά, στην Θεσσαλονίκη.»

Μαρια Καρυστιανου

Είναι ένα βιογραφικό που γράφτηκε πριν λίγα χρόνια.

Ένα βιογραφικό που θα το ζήλευαν πολλοί, κυρίως απ' τους αμαθείς και ανεπάγγελτους πολιτικούς.

Θα περνούσε απαρατήρητο αν η παιδίατρος, Μαρία Καρυστιανού δεν έχανε την 20χρονη κόρη της στην τραγωδία των Τεμπών και δεν αναλάμβανε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη του εγκλήματος των 57 νεκρών, μεταξύ αυτών και η 20χρονη κόρη της, το βλαστάρι της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η ελληνική εταιρεία τροποποίησης του καιρού, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη απο το 1981

6/2/2024

Το ξέρατε πως υπάρχει εταιρία τροποποίησης του καιρού και μάλιστα λειτουργεί απο το 1981 στη Θεσσαλονίκη; Αυτό σίγουρα ειναι κάτι που εγείρει πολλά ερωτήματα, κυρίως σε μια χώρα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα απο τις πυρκαγιές. Δε θα αναπτύξουμε την απάτη, περι… κλιματικής αλλαγής γιατί τα αξιόπιστα Ελληνικά Hoaxes, θα βρούν πάλι αφορμή να το κατεβάσουν.

Όπως διαβάζουμε στον ιστότοπο της εταιρίας: Η 3Δ Α.Ε. αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες εταιρίες παγκοσμίως όσον αφορά την προστασία από δυσμενή καιρικά φαινόμενα. Είναι μέλος της Weather Modification Association, ενώ αναλαμβάνει και υλοποιεί προγράμματα Τροποποίησης Καιρού από το 1981.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαχαρίας Στουρνάρας, διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης ΟΣΕ, και φυσικά... στέλεχος της ΝΔ και Γαλάζιος συνδικαλιστής στον ΟΣΕ.

- Τον γνωρίσαμε ως γενικό κουμανταδόρο για το ποιος θα μιλάει και ποιος όχι κατά το σόου εξηγήσεων που έδινε ο τότε υπουργός και υπάλληλοι του ΟΣΕ περί "τηλεδιοίκησης".

- Τον αγαπήσαμε όταν εμφανίστηκε ως τυχαίος επιβάτης που "η ζωή συνεχίζεται" εμπιστεύεται και να παίρνει το τραίνο αμέσως μετά το ατύχημα.

- Τον μυριστήκαμε ότι είναι κάτι παραπάνω από απλός ένθερμος κλακαδόρος της ΝΔ όταν διώχθηκε με κακούργηματικές κατηγορίες για το ατύχημα των Τεμπών, προφυλακίστηκε, και αφέθηκε με εγγύηση 30.000 

- Σήμερα μαθαίνουμε ότι εμπλέκεται και στο κρίσιμο θέμα της παράνομης απόκτησης, παραποίησης (μοντάρισμα), και διαρροής του προανακριτικού υλικού που αφορούσε τις συνομιλίες σταθμαρχών και μηχανοδηγών τη μέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Έτσι για να έχουμε μια πιο σφαιρική ιδέα για το ποιοι και πως κυβερνάνε. Και προφανώς ο κύριος αυτός αφορά κυρίως το πως κυβερνάνε οι εντολοδόχοι του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλαντίμιρ Πούτιν: Προειδοποίηση για κατάρριψη των νατοϊκών F-16 Θα χτυπαμε f-16 απ οπου αυτα κ αν απογειώνονται!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29/3/2024

ΕΝΟΡΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ...

....Το μικτό ορκωτό Δικαστήριο, με τη συμμετοχή 4 λαϊκών δικαστών, ευτυχώς, δεν υιοθέτησε την αποτρόπαια πρόταση της Εισαγγελέως για αθώωση του Μίχου για βιασμό.

Συνολικά, κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατά πλειοψηφία, κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου (καθώς κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), μαστροπεία και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Η ποινή που θα του επιβληθεί ενδέχεται να είναι τα ισόβια!!!

Το δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, επίσης ένοχους 16 κατηγορούμενους, που είχαν το ρόλο του «πελάτη» για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Μια καλή μέρα ενάντια στη δικαστική αυθαιρεσία...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΝΝΑΙΟΣ, ΤΙΜΙΟΣ, ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΣΤΗΣ=Υπέρ των πολλών, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ=Αντι-αποικιακός αγωνιστής + δημοκράτης.

Δημ. Τσοβόλας: Η Συμφωνία της Μαδρίτης (1998 – 6 όροι) επί Σημίτη, προέβλεπε: 

«5ος όρος: Καμία από τις 2 χώρες (δηλαδή στην ουσία η Ελλάδα) δεν θα κάνει χρήση των δικαιωμάτων από το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας αν δεν συμφωνήσει η άλλη χώρα (δηλαδή η Τουρκία).» 

Ποιο ήταν το σημαντικό όπλο της χώρας, που είχαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις για να πιέσουν την Τουρκία για λύσεις στο Κυπριακό και στο Αιγαίο, που η θέση ήταν δεν συζητάμε τίποτε άλλο, παρά την υιοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μέσα από το Αιγαίο; Ήταν το ότι τηρούσε πάντα βέτο μέσα στην Ε.Ε. για να μην αποδεσμευτεί το οικονομικό πρωτόκολλο της Ε.Ε. προς την Τουρκία.

Αλλά τον Δεκέμβριο του 1999 ο κ. Σημίτης, πρωθυπουργός, στο Συμβούλιο κορυφής, παραιτήθηκε από το βέτο και τότε επειδή ήμουν αρχηγός του ΔΗ.Κ.ΚΙ., στη βουλή, ζήτησα και προκάλεσα συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, διότι ο κ. Σημίτης έλεγε, παραιτήθηκα από το βέτο, διότι η Τουρκία (δήθεν) ανέλαβε την υποχρέωση να λύσει το Κυπριακό, και τα Ελληνο-Τουρκικά μέχρι το 2004, με προσφυγή στη Χάγη.

Στην ομιλία μου είχα πει πως αυτά είναι ανακρίβειες, διότι η παραίτηση από το βέτο θα γίνονταν την επόμενη ημέρα, διότι έλεγε πως δεσμεύονταν η χώρα, για το δε άλλο έλεγε θα, τα κόλπα δηλαδή αυτά, κι έτσι άνοιξε ο δρόμος, πήρε δισεκατομμύρια η Τουρκία, και οι προκλήσεις αυξάνονται αντί να μειώνονται, δεν λύθηκε το Κυπριακό και οι προκλήσεις στο Αιγαίο, και τα προβλήματα διογκώνονται.

Άρα, δεν νομοποιείται ηθικά και πολιτικά ο κ. Σημίτης να μας δίνει συμβουλές σήμερα.

https://www.youtube.com/watch?v=NGsC3co33pQ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άδωνης Γεωργιάδης:

3 στα 4 ογκολογικά φάρμακα για τους καρκινοπαθείς δεν χρειάζονται οπότε κόβονται.

Μην τα ξαναλέμε.....ψήφισες την ιδεολογία που λέει ότι ο αδύναμος δεν έχει θέση στην κοινωνία και πρέπει να ψοφάει.

Άρα το 41 τακατό είναι όλοι σούπερμαν που δεν παθαίνουν τίποτα και βρίσκονται στην κορυφή της θηρευτικής αλυσίδας των ναζιστολελεύθερων της ζούγκλας.Σωστά;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τυροπιτάς και ο καστανάς που δεν έκοβαν αποδείξεις κατέστρεψαν το κράτος, αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι του ΟΣΕ με τα 700 χιλιάρικα εγγύηση έκαστος βοηθούν το αόρατο χέρι της αγοράς να αυτορυθμιστεί γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχει επέμβει κάποια εφορία ξέρω γω ή κάνας εισαγγελέας να τους ρωτήσει που τα βρήκατε ρε μαλακες;

Καταλάβατε; Αυτό συμβαίνει,όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι θεωρίες συνωμοσίας των γνωστών ψεκ μπολσεβίκων που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανική Σοσιαλδημοκρατία και Ουκρανικό: «Δε με χαιρετούν οι σύντροφοί μου»

30/3/2024

Μια πρόταση για πάγωμα του πολέμου και διαπραγματεύσεις, μία αποχώρηση και μία έκκληση ιστορικών επιστημόνων αποκαλύπτουν το μέγεθος των διαφωνιών.

Δεν είναι κάποιος βουλευτής μιας περιφέρειας που έφερε την πρόταση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο Μπούντεσταγκ αλλά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ρολφ Μύτσενιχ. Ο Μύτσενιχ μιλώντας στα μέσα του μήνα στο κοινοβούλιο, στα πλαίσια της συζήτησης σχετικά με την παροχή ή όχι στην Ουκρανία των γερμανικών βαλλιστικών πυραύλων «Taurus» είπε επί λέξει: «Δεν έφτασε άραγε η ώρα, αντί να συζητάμε πώς θα διεξαχθεί ο πόλεμος, να σκεφτούμε και πώς κανείς μπορεί να παγώσει έναν πόλεμο και αργότερα να τον τελειώσει;»

Η δήλωση αυτή του κορυφαίου Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από πολλές πλευρές, πολιτικούς της παράταξής του, όπως ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας Πιστόριους αλλά και από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και του κυβερνητικού συνασπισμού. Κοινός τόπος στις αντιδράσεις ήταν πως η ενδεχόμενη υιοθέτηση της θέσης του Μύτσενιχ θα βοηθούσε μόνο τον Πούτιν να κερδίσει τον πόλεμο. Παράλληλα ο Μύτσενιχ δέχτηκε ομοβροντία επιθέσεων από πολλά ΜΜΕ. Δεξιά ΜΜΕ μάλιστα μιλούν για «ειρηνιστικό λαϊκισμό». Τέλος, ακόμα και ο γενικός επιθεωρητής στρατού, της Μπούντεσβερ, τοποθετήθηκε δηλώνοντας πως το πάγωμα της σύγκρουσης ούτε εφικτό είναι ούτε θα έπρεπε να αποτελεί στόχο της Γερμανίας.

Τα μόνα κόμματα που ξεκάθαρα είναι υπέρ μιας ειρηνικής λύσης στο Ουκρανικό με διαπραγματεύσεις είναι το νέο αριστερό κόμμα BSW με επικεφαλής τη Ζάρα βάγκενκνεχτ και η ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» AfD. Πέρα από αυτά τα κόμματα υπάρχουν μεγάλες τάσεις υπέρ της ειρηνικής λύσης και στο Αριστερό Κόμμα DieLinke και, φυσικά, στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Έτσι, αναφέρεται για παράδειγμα ο Ρολφ Στέγκνερ, ηγετική μορφή των Σοσιαλδημοκρατών στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλστάιν ο οποίος συστηματικά τάσσεται κατά της παροχής όπλων στην Ουκρανία και δε δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει τη σπουδή με τη οποία ο στρατός του Κιέβου ενισχύεται με όπλα ως «παραισθήσεις κάποιου που έχει πυρετό».

Αποχωρεί από την πολιτική «γεράκι»

Η κριτική που ασκείται στους υποστηρικτές μιας ειρηνικής λύσης αποκαλύπτει και τις τάσεις στη γερμανική κοινωνία. Έτσι, γίνεται λόγος για προσπάθεια εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών που τάσσονται υπέρ των διαπραγματεύσεων να καρπωθούν τις ψήφους των πολιτών που προκρίνουν αυτή τη λύση αντί της συνέχισης του πολέμου. Αυτή όμως η κριτική δείχνει και το ποια είναι η τάση στη γερμανική κοινωνία, η οποία έχει ακόμα τις μνήμες στις γηραιότερες ή τη συνείδηση στις νεώτερες γενιές του τι σημαίνει πόλεμος ενάντια στη Ρωσία.

Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε η ανακοίνωση του Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού, ειδικού για θέματα εξωτερικής πολιτικής και γνωστού «γερακιού», εκφραστή δηλαδή μιας φιλοπόλεμης στάσης απέναντι στη Ρωσία, Μίχαελ Ροτ. Ο Ροτ ανακοίνωσε πως δε θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για βουλευτής στις εκλογές που θα γίνουν του χρόνου, το 2025. Έχει, λέει, αποξενωθεί από το κόμμα του και όταν μπαίνει σε αίθουσες συνεδριάσεων νιώθει πως μπαίνει «σε ψυγείο». Το ζήτημα της Ουκρανίας, συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο και η στάση του δημιούργησε πολλές αντιπάθειες. «Δε με χαιρετούσαν πια πολλοί σύντροφοί μου».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φρίκη στην Ουκρανία σε δολάρια ($)

Επίπεδα ρεκόρ σημειώνουν οι αμερικανικές εταιρείες στην παραγωγή πετρελαίου και στις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προς την ΕΕ.

Επίπεδα ρεκόρ σημειώνουν και οι εισαγωγές όπλων στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ οι οποίες αυξήθηκαν σε 55% την περίοδο 2019-2023 από 35% το 2014-2018 [Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη – SIPRI].

Είναι να μην συγκινείται κανείς με τον αγώνα του ‘‘μεγάλου ελεύθερου Αμερικανικού έθνους’’, εναντίον του ''ρωσικού ιμπεριαλισμού''?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31/3/2024      -       17.00

- Ο μέχρι σήμερα απολογισμός των θυμάτων από τη δολοφονική επίθεση στο Crocus City Hall ανέρχεται σε 695 άτομα – 144 νεκρούς και 551 τραυματίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

- Ο 9ος στη σειρά κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση στο Crocus City Hall, ο 23χρονος Λιτφουλόι Ναζριμάντ, με καταγωγή (όπως και ο υπόλοιποι, πλην ενός, κατηγορούμενοι) από το Τατζικιστάν οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες με βάση τον ρωσικό αντιτρομοκρατικό νόμο και κρίθηκε προφυλακιστέος για 2 μήνες, μέχρι την τακτική δικάσιμο.

- Συνεχίστηκαν οι επιθέσεις των Ουκροναζί κατά αμάχων Ρώσων πολιτών σε κατοικημένες περιοχές, κυρίως των παραμεθόριων Περιφερειών (Μπέλγκοροντ, Μπριανσκ, Κουρσκ, Χερσώνας κοκ). Στο Μπέλγκοροντ από την κατευθείαν πτώση ουκρανικού επιθετικού drone σκοτώθηκε 1 άμαχος άνδρας και τραυματίστηκαν άλλοι 3 άμαχοι πολίτες. Αντίστοιχο πλήγμα υπήρξε και στην Περιφέρεια Μπριανσκ, με 2 τραυματίες άμαχους πολίτες. Και στην Περιφέρεια Χερσώνας από πλήγμα πυραύλου HIMARS υπήρξαν 4 τραυματίες άμαχοι πολίτες. Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα καταφέρνει να αναχαιτίζει και να καταρρίπτει περίπου το 95% των βλημάτων και των drones που πετούν προς αυτές τις περιοχές, ωστόσο και αυτά τα λίγα βλήματα / drones που φτάνουν στο στόχο τους, είναι ικανά να προκαλέσουν θύματα και υλικές ζημίες.

- Στον αντίποδα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν τα συστηματικά χτυπήματα σε στρατιωτικής σημασίας υποδομές της χώρας των ουκρανοναζί, με έμφαση στις ενεργειακές υποδομές, αλλά και τους αμιγώς στρατιωτικούς στόχους (μονάδες παραγωγής και επισκευής οπλισμού, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, θέσεις προσωρινής διαμονής Ουκρανών και ξένων στρατιωτικών κοκ).

- Κατά το τελευταίο 2ήμερο επλήγησαν στόχοι στις πόλεις και Περιφέρειες: Κιέβου, Χαρκόβου, Οδησσού, Νικολάγεφ, Σούμι, Ζιτόμιρ, Ντνιεπροπετρόφσκ κ.α.). Χρησιμοποιήθηκαν τόσο επιθετικά drones (τα γνωστά Geran’-2), όσο και πύραυλοι διαφόρων ειδών και τύπων – από cruise έως τακτικούς-επιχειρησιακούς, έως και διηπειρωτικούς υπερηχητικούς. Από τα ρωσικά πλήγματα έχουν καταστραφεί πλήρως ή έχουν υποστεί σοβαρότατες και, εν πολλοίς, ανεπανόρθωτες βλάβες σημαντικές ενεργειακές μονάδες της χώρας των ουκρανοναζί, όπως το περίφημο DneproGES και ο ΘΗΣ της Ζμιγιόφκα στην Περιφέρεια Χαρκόβου. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην επικράτεια της χώρας των ουκρανοναζί γίνεται πλέον «με το δελτίο» και με πολύωρες διακοπές για τη σταθεροποίηση του εναπομείναντος δικτύου.

- Τη νύχτα που μας πέρασε (μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες), την «τιμητική» της είχε η Οδησσός, με αλλεπάλληλα πυραυλικά πλήγματα σε στρατηγικές υποδομές της πόλης και της Περιφέρειας. Για τη συγκεκριμένη επιχείρηση «σηκώθηκαν» 11 ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95M, μάλλον τα νέα θα τα έχουμε αργότερα. 

- Από τα πλήγματα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά θέσεων προσωρινής διαμονής Ουκρανών και ξένων στρατιωτικών μόνο στην Περιφέρεια Χαρκόβου, κατά το τελευταίο 3ήμερο υπήρξαν πάνω από 1.000 νεκροί και τραυματίες στρατιωτικοί. Μάλιστα ο αριθμός των νεκρών υστερεί ελάχιστα έναντι αυτού των τραυματιών. Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και επιθετικών drones βρέθηκαν μονάδες των VSU και των ξένων μισθοφόρων στο Βολτσάνσκ, το Τσουγκούγεφ και τη Μποροβάγια.

- Στις μάχες έξω από την Αβντέγεφκα έγινε γνωστό ότι «αποναζιστικοποιήθηκε» πριν από λίγες μέρες ο αντισυνταγματάρχης των VSU Ανατόλι Σεργκέγεφ. Το εν λόγω κουμάσι είχε «φτιάξει όνομα» στην Οδησσό ως διοικητής της τοπικής Στρατολογίας, γνωστής για τις ιδιαίτερα σκληρές μεθόδους βίαιης στρατολόγησης του τοπικού ανδρικού πληθυσμού και την αποστολή του στην «κρεατομηχανή» της ΕΣΕ. Με απόφασή του προ λίγων μηνών ο Ζελένσκι τον έπαυσε από τα καθήκοντά του και τον απέστειλε για… «δώρο» στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ως διοικητή τάγματος. Εκεί όπου ορίστηκε το ραντεβού του με τον Μπαντέρα και τη συμμορία του στα καζάνια της Κόλασης… 

- Και μια και ο λόγος έγινε για τον Ζελένσκι, να αναφερθώ σε δυο αποφάσεις του των τελευταίων ημερών που προκαλούν μάλλον γέλιο… Σε συνέχεια της απόλυσης του Αλεξέι Ντανίλοφ από τη θέση του Γραμματέα του SNBO (Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας των ουκρανοναζί), ήλθε ο διορισμός του τελευταίου, με Προεδρικό Διάταγμα μάλιστα, στη θέση του πρεσβευτή του χουντικού καθεστώτος του Κιέβου στη… Μολδαβία!!! Όχι σε τίποτε Λονδίνα και Παρίσια, αλλά στο… ταπεινό Κισινιόφ!!! Η μόνη σκέψη που μπορεί να υπάρξει, εάν η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν αποτελεί δυσμενή μετάθεση, είναι η αξιοποίηση του Ντανίλοφ ως συνδέσμου με την αμερικανόθρεφτη Μάγια Σάντου και την εθελόδουλη κυβέρνησή της, ώστε να αποτραπεί (;;;) η άνοδος της σημερινής αριστερής (κατά το πλείστον) και φιλορωσικής (εν συνόλω) αντιπολίτευσης στην εξουσία. 

- Τα «επεισόδια» με την εκδίωξη στελεχών του προεδρικού περιβάλλοντος στο Κίεβο είχαν όμως και συνέχεια, αφού ο κοκαϊνάκιας απέλυσε 6 ακόμη συμβούλους του από το προεδρικό γραφείο!... Ανάμεσά τους βρίσκεται και το όνομα του Σεργκέι Σεφίρ, ενός από τους παλιότερους προσωπικούς φίλους του Ζελένσκι, συνοδοιπόρου του από το Kvartal-95 και συνιδρυτή του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού».

- 1 μαζικό και 57 ομαδικά πλήγματα κατά ουκρανικών στρατηγικών στόχων πραγματοποίησαν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά την προηγούμενη εβδομάδα, με στόχους που περιγράφηκαν ήδη νωρίτερα στο παρόν σημείωμα. Το πρόσθετο στοιχείο στις επιθέσεις αυτής της εβδομάδας ήταν η χρήση υπερηχητικών πυραύλων εδάφους-εδάφους Tsirkon, από ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία, μαζί με τους ήδη γνωστούς από τα προηγούμενα πλήγματα Kinzhal, Iskander-M κοκ. Μεταξύ άλλων επλήγησαν και κέντρα λήψης αποφάσεων των VSU και της SBU (Υπηρεσίας Ασφάλειας της «Ουκρανίας»), που είχε ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση δεκάδων ανώτατων και ανώτερων στελεχών και των δύο οργανισμών.

- Κατά την προηγούμενη εβδομάδα 18 Ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν αιχμάλωτοι στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

- Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε κατά την εβδομάδα 23-30/03/2024 1.208 ουκρανικά drones, ενώ αναχαίτισε 11 βλήματα πυραύλων cruise τύπου Storm Shadow (βρετανικής παραγωγής), 3 βλήματα αντιπλοϊκών πυραύλων Neptune (νορβηγικής παραγωγής), 4 αεροπορικές τηλεκατευθυνόμενες βόμβες ADM-160 MALD, 2 βλήματα αντιαεροπορικών πυραύλων S-200 με μετατροπή σε επιθετικά, 2 αεροπορικές τηλεκατευθυνόμενες βόμβες Hammer (γαλλικής παραγωγής) και 171 βλήματα πυραύλων από συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων HIMARS, Vampire και Uragan.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 210 ΧΡΟΝΙΑ…!!!

Μόσχα προς Ε.Μακρόν: Θυμίσου πώς κατέληξε η πρώτη γαλλική εισβολή στην Ρωσία το 1812: Με την κατάληψη του Παρισιού»!

Μήνυμα-φωτιά για προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην γαλλική πρωτεύουσα έστειλε η εκπρόσωπος του Β.Πούτιν.

-Συγκεκριμένα συνεχάρη… προσωπικά με μία έντονη σκωπτική διάθεση την δήμαρχο του Παρισιού, Άνε Ινταλγκό (Anne Hidalgo) και τον Ε.Μακρόν για την 210η επέτειο από την είσοδο του ρωσικού στρατού στο Παρίσι μετά τη ρωσική νίκη στον πόλεμο του 1812!

-Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση: «Στην δήμαρχο του Παρισιού, κ. Άνε Ινταλγκό, και σε όλο το ρωσοφοβικό στρώμα των σημερινών γαλλικών αρχών, σας ευχόμαστε καλή επέτειο! Κάποτε, οι προκάτοχοί σας ( Ναπολέων Βοναπάρτης) δεν εκτίμησε την αγάπη της Ρωσίας για την ειρήνη και την πλήρωσε ακριβά.

-Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά σε ισότιμη βάση. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη μοναδική μας εμπειρία αλληλεπίδρασης με τη Γαλλία στις καλύτερες εκφάνσεις της, αλλά όποιος τολμήσει να επιτεθεί σε εμάς θα έχει την ίδια τύχη με την γαλλική εισβολή στην Ρωσία το 1812, η οποία έληξε με την εκδίωξη των εχθρικών δυνάμεων από τη Ρωσία, και έγινε η αρχή του λεγόμενου Μεγάλου Ευρωπαϊκού Πολέμου του 1812-1815, ένα από τα εντυπωσιακά επεισόδια του οποίου ήταν η κατάληψη του Παρισιού από τον Ρωσικό Στρατό στις 31 Μαρτίου 1814».

-Και συνεχίζει: «Στην εγχώρια ιστοριογραφία, αυτή η εκστρατεία χαρακτηρίζεται ως εκστρατεία του ρωσικού στρατού, κατά την οποία, μαζί με τους στρατούς των συμμάχων τότε , Πρωσία, Αυστρία, Σουηδία, Βρετανία απελευθέρωσαν την Γαλλία από την καταπίεση του Βοναπάρτη», τονίζει η ίδια.

«Η Ρωσία έπαιξε ζωτικό ρόλο στην αποτροπή εδαφικού ακρωτηριασμού των γαλλικών συνόρων και πήρε υπό την προστασία της γαλλικές πόλεις, αποτρέποντας τη λεηλασία τους από τα πρωσικά και αυστριακά στρατεύματα (μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο Καποδίστριας).

Ο ρωσικός στρατός, με διάταγμα του Αλέξανδρου Α’ ( μετά από εισήγηση του Κόμη Καποδίστρια), εξασφάλισε το απαραβίαστο των συλλογών του Λούβρου και άλλων γαλλικών μουσείων και ιστορικών μνημείων», υπενθύμισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Καποδίστριας εκείνος που υπέγραψε και την Συνθήκη των Παρισίων για λογαριασμό της Ρωσίας τον Νοέμβριο του 1815, παίζοντας ο ίδιος τεράστιο ρόλο στην νέα Ευρώπη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν σας προβληματίζει πως έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα νούμερα των ανθρώπων που υποφέρουν από Αλτσχάιμερ ή άνοια κλπ.

Το θεωρείτε λογικό; 

Δεν σας πάει το μυαλό πως εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν την λειτουργία μας και μας οδηγούν σε αυτή την κατάσταση;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θερμά σχόλια” κι αληθινή ευγνωμοσύνη εκφράζουν ακόμα τώρα οι Σέρβοι -όχι με πληρωμένα και “διακινούμενα”δημοσιεύματα όπως για τον Τσίπρα- σε πραγματικά γενναίους ανθρώπους με συνείδηση, όπως ο Μαρίνος Ριτσούδης:

-Το 1999 ο τότε υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Ριτσούδης, όταν έλαβε τη διαταγή το αντιτορπιλικό “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” που κυβερνούσε να κινηθεί προς την Αδριατική για να υποστηρίξει την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, αρνήθηκε “για λόγους συνείδησης”.

-Μιλώντας στους ναύτες του που συμφώνησαν μαζί του, είπε ότι η αποστολή που τον διέταξαν “σήμαινε έμμεση επίθεση σε ένα λαό που δεν του έφταιξε σε τίποτα, είτε αυτός είναι ορθόδοξος, είτε Αλβανόφωνος.”Συμπλήρωσε ότι “Παρέμενε στη διάθεση της υπηρεσίας του, υπογραμμίζοντας ότι αν η πατρίδα του δεχτεί επίθεση θα την υπερασπιστεί χύνοντας το αίμα του.”

Το πλοίο επέστρεψε στη βάση του.

-Σημειώνεται δε ότι την αρχή είχε κάνει ο τότε ναύτης Ν.Γαρδίκης όπου στην πρωϊνή αναφορά λίγες μέρες νωρίτερα, την 13η Απριλίου 1999 είπε…

“Ευπειθώς αναφέρω, αρνούμαι να συμμετέχω στο έγκλημα”.

-Ο Ριτσούδης κι ο Γαρδίκης αλλά κι άλλοι ναύτες του “Θεμιστοκλή”, κυνηγήθηκαν άγρια από την κυβέρνηση Σημίτη. Διώχτηκαν, δικάστηκαν κι αποτάχτηκαν για τη στάση τους.

-Σήμερα στη Σερβία, ακόμα και δρόμοι φέρουν το όνομα του Ριτσούδη. 

Τοιχογραφίες θυμίζουν την πράξη του και την ευγνωμοσύνη των Σέρβων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μία και μοναδική φορά που χερσαία δύναμη του ΝΑΤΟ αντιμετώπισε τους Σέρβους στρατιώτες. 

Στις 31 Μαρτίου 1999, κοντά στα σύνορα με την πΓΔΜ, συνελήφθησαν 3 Αμερικανοί στρατιώτες που «περιπλανήθηκαν» στο γιουγκοσλαβικό έδαφος

Οι κρατούμενοι ήταν οι Andrew Ramirez, Christopher Stone και Smith Crick. Η είδηση της σύλληψης Αμερικανών στρατιωτών είχε κολοσσιαία επίδραση στα μέσα ενημέρωσης και έγινε η κύρια ιστορία στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Αν κρίνουμε από τα πρόσωπά τους, η υποδοχή ήταν θερμή, αλλά, γενικά, οι κρατούμενοι είχαν καλή μεταχείριση. Δυστυχώς, την 1η Μαΐου, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς απελευθέρωσε τους κρατούμενους.

Ωστόσο, η σύλληψη των τριών Αμερικανών επηρέασε το ηθικό των στρατιωτών που σχεδιαζόταν να χρησιμοποιηθούν για πιθανή χερσαία επιχείρηση, μετά την οποία οι επιτιθέμενοι του ΝΑΤΟ άρχισαν να οδηγούν ακόμη περισσότερους Αλβανούς μαχητές στη σφαγή στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχουν και αυτοί στην ΕΕ.

Περισσότεροι από 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μόσχα ως αποτέλεσμα μιας τρομοκρατικής επίθεσης που σχεδίασε και πλήρωσε η Ουκρανία, δήλωσε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Marcel de Graaff του ολλανδικού κόμματος Φόρουμ για τη Δημοκρατία που θεωρείτε από την ελίτ ακροδεξιό.

«Εξ ου και η ιστορία της προπαγάνδας που πληρώθηκε από τη Ρωσία. Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να τους μισούμε, γιατί τα παιδιά μας θα πρέπει σύντομα να πεθάνουν στο πεδίο της μάχης προστατεύοντας τα οικονομικά συμφέροντα της δυτικής ελίτ», είπε ο ντε Γκράφ.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο βουλευτής μίλησε σκληρά για την πολιτική της Δύσης για την εμπορία ανθρώπων, ενώ η Ρωσία προσέφερε καταφύγιο εκατομμύρια Ουκρανούς.

Απαίτησε να παρουσιαστεί ο Ζελένσκι ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Σύντομα η αγόρευση διακόπηκε και ο ίδιος ο Le Graaff κατηγορήθηκε ότι είχε σχέσεις με το Κρεμλίνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ό,τι απομένει από τη Λωρίδα της Γάζας

Η αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια ρίχνει είδη πρώτης ανάγκης και μερίδες φαγητού στους Παλαιστίνιους και την ίδια στιγμή παραδίδει όπλα και πολεμικό υλικό στο Ισραήλ για να τους σκοτώνει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από όσα διάβασα τις προηγούμενες ημέρες το πιο ανησυχητικό ήταν η κατάληξη του άρθρου του καθηγητή Κ. Φίλη στην «Καθημερινή» ότι Ρώσοι του διεμήνυσαν πως «η ασυλία σας τελείωσε».

Χωρίς να γίνεται αντιληπτό η Ελλάδα, πράγματι, απολάμβανε μιας ασυλίας λόγω του ονόματος και της ιστορίας της. Διαφορετικά προσλαμβάνεται η Ελλάδα στον κόσμο της Ανατολής και της Δύσης από οποιοδήποτε άλλο κράτος. Ενεργοποιεί θετικά αντανακλαστικά, ακόμη, και στα δύσκολα Βαλκάνια.

Αυτήν την ιδιαιτερότητα δεν γνωρίζω αν την συνέλαβε αλλά σίγουρα δεν την εκτίμησε η Αθήνα. Η σύνθεση της κρίσιμης μάζας που κυβερνά (οικονομικής, πολιτικής και πνευματικής) έχει αποκλίνει από τον ανθρωπιστικό και οικουμενικό χαρακτήρα του ελληνικού πολιτισμού, δεν έχει συναίσθηση και ούτε ενδιαφέρεται για την αναπαραγωγή της ελληνικής συνέχειας ως ιδέας και επιδίδεται σε έναν επαρχιωτικό αμοραλισμό στενού ορίζοντα προσωπικών συμφερόντων. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει συναίσθηση ούτε της χώρας που κυβερνούν, ούτε του λαού της, ούτε της ιστορίας και της παράδοσής του. Ενδεχομένως μερικοί να θέλουν να απαλλαγούν και από αυτά τα βαρίδια.

Αυτή η συμπεριφορά που μετουσιώνεται σε πράξη από τις διεθνείς πρωτοβουλίες του κ. Μητσοτάκη στερεί την χώρα από μια ασπίδα διεθνούς ασυλίας που απολάμβανε. Δεν αρκούσε για να διασφαλίσει την ακεραιότητά της αλλά λειτουργούσε ως soft power. Το τέρμα η ασυλία σας, αυτό διαμηνύει. 

Η Ελλάδα, βεβαίως, είναι μια δυτική χώρα, ενταγμένη στους δυτικούς θεσμούς και τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής τα αντιλαμβάνονται οι πάντες. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται είναι η πρωταγωνιστική επίδειξη αμοραλισμού που στο κάτω κάτω δεν συνάδει με τον πολιτισμό της ελληνικής διαχρονίας. Και εδώ είναι που ο κ. Μητσοτάκης υπερέβη τα εσκαμμένα με την εντολή να μην προσκληθούν Ρώσοι επίσημοι στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Όποια προσέγγιση και αν έχει κανείς στην συμβολή της Ρωσίας στην ελληνική ανεξαρτησία, υπήρξε μια περίοδος που η Επανάσταση και ο ελληνισμός βοηθήθηκαν γενικότερα. Η αχαριστία δεν ήταν ποτέ ούτε πολιτισμικό ούτε πολιτικό δείγμα αυτής της κοινωνίας. Είναι η μη αναγνώριση μιας ευεργεσίας.

Από τη Ρωσία η Ελλάδα δεν έχασε τίποτε. Από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Τουρκία απώλεσε το 1/3 της Κύπρου. 

Ο κ. Μητσοτάκης και η ομάδα που κυβερνά μαζί του έχουν αλλοιώσει χαρακτηριστικά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού σε σημείο επικίνδυνο. Η τελευταία συζήτηση στη βουλή αποκάλυψε ότι το κράτος που μας παρουσιάζουν ως «ισχυρή Ελλάδα», κατά αγοραίο προπαγανδιστικό τρόπο, δεν μπορεί, μετά από διακόσια τρία χρόνια βίου, να στείλει δύο τρένα που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεών του χωρίς τον κίνδυνο να συγκρουστούν. Σε μια εποχή που οι τεχνολογικές δυνατότητες σχεδόν μηδενίζουν αυτόν τον κίνδυνο. Και απαιτούν, με την αλαζονεία που τους διακατέχει, να αποδεχθούμε αυτήν την τραγική κατάσταση. 

Η ίδια συζήτηση κατέδειξε, επίσης, την υπεροχή της οικονομίας έναντι της πολιτικής. Ένας οικονομικός παράγων εγκατέλειψε την υποστήριξη της κυβέρνησης και η κυβέρνηση έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Αλλά, μάλλον, εκείνο που την κλόνισε είναι η αίσθηση ότι ο λαός την εγκατέλειψε. Κουράστηκε από την επικοινωνιακή διαχείριση της καθημερινότητάς του. Να βιώνει μια δύσκολη κατάσταση και να του παρουσιάζουν πόσο ευτυχισμένος πρέπει να νοιώθει.

Η εποχή Μητσοτάκη βαίνει και αυτή προς το τέλος της.

Βαίνει προς το τέλος της αυτού εξασθένησε την ήπια ισχύ του ελληνικού ονόματος που, ειδικά, στη Μέση Ανατολή είναι βαθιά ριζωμένο και επηρεάζει θετικά τα συναισθήματα των λαών. Η απροκάλυπτη υποστήριξη και της Ουκρανίας και του Ισραήλ στη Γάζα δεν θα βοηθήσουν καμιά από τις δύο χώρες να κερδίσουν αυτό που επιδιώκουν. Θα μπορούσε να παρασχεθεί διακριτικά η υποστήριξη χωρίς να προκαλεί. Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να το κάνει ηχηρά για να στείλει σαφή μηνύματα προσωπικής αφοσίωσής του ως δεδομένου στα κέντρα που ήθελε να απευθυνθεί. 

Τα έστειλε, έστω και σε βάρος της χώρας. Αλλά δεν θα τον βοηθήσουν σε προσωπικό επίπεδο, όπως επιδιώκει. Κανείς στην Ευρώπη δεν θα υποστηρίξει έναν κυβερνήτη που καταγγέλθηκε ότι επι διακυβέρνησής του υποχώρησε το κράτος δικαίου και η ελευθεροτυπία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκείνος ο μηχανικός περιβάλλοντος ο Σαρηγιάννης που έκανε έρευνες και έβγαινε στα ΜΜΕ για το πόσο καβαλάει τις κάφτρες των τζακιών ο κορονοϊός και η ακαδημαϊκή του παρέα που μετρούσε τον κόβιντ στις αποχετεύσεις, μιας και που είναι μηχανικοί περιβάλλοντος, έκαναν κάποια έρευνα ή δήλωση για τις χημικές ουσίες που βρέθηκαν στα Τέμπη και τις συνθήκες του δυστυχήματος γενικότερα; Έπιασε κάπου τόπο ο μισθός που τους πληρώνουμε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΓΆΜΟΣ ΜΕΤΑΞΎ ΠΡΟΣΏΠΩΝ ΤΟΥ ΙΔΊΟΥ ΦΎΛΟΥ - ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΊΟΥ ΑΝΘΡΩΠΊΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΎΡΓΟ – ΓΑΛΛΊΑ

9 Ιουνίου 2016

Ομόφωνα, το Παγκόσμιο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαπίστωσε, κατά λέξη, ότι δεν υπάρχει δικαίωμα στο γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου".

Οι 47 δικαστές από τις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι μέλη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου του Στρασβούργου (το σημαντικότερο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο), δημοσίευσαν μια δήλωση μεγάλης σημασίας, η οποία παραδόξως αποσιωπήθηκε από την πρόοδο της πληροφόρησης και το πεδίο επιρροής της. Στην πραγματικότητα, και οι 47 δικαστές ενέκριναν ομόφωνα την απόφαση ότι "δεν υπάρχει δικαίωμα στο γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η πρόταση βασίστηκε σε μια πληθώρα φιλοσοφικών και ανθρωπολογικών εκτιμήσεων που βασίζονται στη φυσική τάξη, στην κοινή λογική, σε επιστημονικές εκθέσεις και, φυσικά, στο θετικό δίκαιο. Στην τελευταία περίπτωση, ειδικότερα, η απόφαση βασίστηκε στο άρθρο 12 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Αυτό ισοδυναμεί επίσης με τα ψηφίσματα των συνθηκών που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως τα άρθρα 17 του νόμου P San José και 23 του Διεθνούς Συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Σε αυτά τα ιστορικά ψηφίσματα, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η έννοια της οικογένειας περιλαμβάνει όχι μόνο "την παραδοσιακή έννοια του γάμου, δηλαδή την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας", αλλά και ότι δεν θα πρέπει να επιβάλλεται στις κυβερνήσεις "η υποχρέωση να ανοίξουν το γάμο σε άτομα του ίδιου φύλου".

Όσον αφορά την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων, το Δικαστήριο πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχει διάκριση, αφού "τα κράτη είναι ελεύθερα να επιφυλάξουν το γάμο μόνο στα ετερόφυλα ζευγάρια".

https://www.medias-presse.info/la-cour-europeenne-des-droits-de-lhomme-confirme-a-lunanimite-labsence-de-droit-au-mariage-homosexuel/56049/?fbclid=IwAR3HVtRTVdHg8rW6hYlxFknU6NmmoGYJK3G0yhPAaAPUNLxU85ln1GyB00w_aem_AU15LcAc3KiwKtsS-L_6_g7A8L_GQr3ruG3nsTQaLjXmZH9qbHGy-RfBYTD-6ZQ35Cq85LurNeod5W-F0ZyR-BiM



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπελογιάννης και οι σύντροφοι του δολοφονήθηκαν για να βάλουν μέσα στην ομάδα τον Δημ. Μπάτση !!! Έτσι έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στην αστική τάξη της Ελλάδας ότι : οι εξωμότες θα στήνονται στα έξι μέτρα με συνοπτικές διαδικασίες …..τον βιβλίο του Μπατση τους θορύβησε παρά πολύ , γιατί πρώτη φορά βγήκε στην φορά η προδοτική σύμβαση Κούπερ !!!! Και τώρα «κιντερ έκπληξη» !!! Πότε έληξε η προδοτική σύμβαση Κούπερ ;;; Μα τον Δεκέμβρη του 2010 !!!! Εεεε λοιπόν τα μνημόνια είναι πάρα πολύ χειρότερα του συμφώνου Κούπερ !!!! Είναι αυτό που λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα ….μετρήστε τι έγινε στην Πατρίδα μας μετά την οργάνωση της δολοφονίας του Αγίου της πολιτικής της Ελλάδας από τον Κοπρόψυχο μαυροκορδάτο και μετά …

Σχολιο.- Το βιβλίο που αγνοήθηκε και ο συγγραφέας του εκτελέστηκε: “Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα”

Σχολιο.- Ο Μπελογιάννης ήταν επίσης ένας πολύ σημαντικός αγωνιστής της αλήθειας , αλλά ο Μπάτσης κατά την γνώμη των δοσίλογων και μαυραγοριτών της εξουσίας , ήταν εξωμότες της τάξης του και έπρεπε να δοθεί ένα μήνυμα δυνατό ….

Σχολιο.- Το διαβασα .... Εκτελεστηκε με Μπελογιαννη, ο οποιος εγινε  Ηρωας ενω ο συγγραφεας του πολυ σημαντικου βιβλιου που μιλα απο το 1947 για Συμβαση Cooper Εξαφανιστηκε

Σχολιο.- Το βιβλίο του Δημήτρη Μπάτση επανακυκλοφορεί από το ΕΠΑΜ. Υπάρχει σε όλα τα γραφεία του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χειροκίνητο το σύστημα στις γραμμές των τραίνων.

Ηλεκτρονικό το σύστημα στους πλειστηριασμούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετοιμάζεται σκηνικό στη Σερβία. Όποτε τα βρίσκουν σκούρα δημιουργούν μια κρισούλα στα Βαλκάνια. Stay tuned.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρήστος Ράπτης, ιδιοκτήτης του iefimerida.gr: Καταδικάστηκε παλιότερα και στο εφετείο για συκοφαντική δυσφήμιση του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Χ.Ράπτης καλείται να καταβάλει 12.000€ (συν τόκους)

Επίσης έχει καταδικαστεί και για συκοφαντινή δυσφήμιση στον Σ. Κούλογλου.

Δηλαδη τώρα ο γνωστός Δεξιός κ. Ράπτης μιλάει για ψέματα της ΕΣΤΙΑΣ του Δεξιού κ. Κοττάκη... Το Μαξίμου δεν διαψεύδει την ΕΣΤΙΑ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη αλλά χρησιμοποιεί τον Ράπτη που διαψεύδει ότι του το έδειξε ο Μαρινάκης.... Ότι να 'ναι.

Το καθεστώς Μητσοτάκη σε πανικό.

Η διαπλοκή σε άλλα επίπεδα.

Γίνεται όλο και πιο απολαυστικό! Αλλά και φαιδρό! Η ΕΣΤΙΑ βγαίνει με ένα δημοσιευμα και λέει για ένα SMS που έστειλε η Μαρέβα στον Βαγγέλη Μαρινάκη! Την ημέρα που το ΒΗΜΑ του Μαρινάκη έβγαζε τη μονταζιέρα. Τώρα βγαίνει ο μια φορά καταδικασθείς Ράπτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας  iefimerida και λέει οτι ο Κοττάκης ειναι κοινος συκοφάντης SMS ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ....Θα προσφυγει στην δικαιοσύνη... Μας λέει δηλαδή, ο Χρήστος Ράπτης, εκδότης φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας, που εκπροσωπεί το Μαξίμου, έχει πρόσβαση στο κινητό της Μαρέβας και αποτελεί... εγγύηση ότι η Μαρέβα δεν έστειλε τέτοιο sms. Αυτός με δυο λόγια ξέρει καλύτερα και από την Μαρέβα και φυσικά και από την Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Πρέπει να είναι αφόρητα απελπισμένοι για να καταφύγουν σε τέτοια κωμικοτραγική διάψευση- που μόνο διάψευση δεν είναι- ή έχει ρεπό ο Σταν Γκρίνμπεργκ. Μην στοχοποιείτε λοιπόν την Μαρέβα. Είναι αθώα. Τι ζούμε... Θεέ μου....Να μην ξεχνάμε και τις «αναγκαστικές παραιτήσεις» των δυο υπουργών, τι έγιναν για το τίποτα ;

Το σκέφτεστε να το έκανε οποιαδήποτε άλλη σύζυγος οποιουδήποτε άλλου πρωθυπουργού στον Κόσμο τι θα γινόταν;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι να φτιάξει ρε δεξιέ μαλάκα νεοδημοκράτη του «θα τα φτιάξ ούλα ο Μητστακς». Απο εδω και μπρός θα πληρώνει τις αμαρτίες του....Υποκλοπες. Ακρίβεια. Στέγη. Παραβιάσεις του Συντάγματος (άρθρο 16). Αλαζονεία. Τεμπη. Πυρκαγιές. Πλημμύρες. Παιδοβιαστές. Μεταναστευτικό .

Αγροτικό. Ακρωτηριασμος της περίθαλψης. Επικοινωνιακες πονηριές. Αυταρχισμός. Ουκρανικο και αποστρατικοποίηση των Νησιών μας. Γάμος ομοφυλόφιλων.

Τι να φτιάξει το ημίτρελο ; Αυτά που ο ίδιος χάλασε ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυρία Αναγνωστοπούλου της Νέας Αριστεράς που υπέγραψε Μνημόνια, που υποθήκευσε τη χώρα με το τρίτο μνημόνιο αφού πρώτα δέχθηκε το ΟΧΙ ως ΝΑΙ ,που έκανε ιδιωτικοποιήσεις ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΣΕ, που ξεπούλησε Δημόσια Περιουσία ΚΑΙ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,

ζητά τώρα από την κυβέρνηση οι σιδηρόδρομοι να μην είναι ...ιδιωτικοί !!!!! «Δεν γίνεται οι μεταφορές να είναι σε ιδιωτικά συμφέροντα. Πρέπει να είναι σε δημόσιο έλεγχο για να υπάρχει πλήρης λογοδοσία. Είναι δημόσιο αγαθό.» ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

Η ίδια που με τους άλλους τσυριζαίους και τον τζίφρα ξεπούλησε τον ΟΣΕ!!!! Νομίζουν τα τομάρια ότι θα δουλεύουν τους Έλληνες για μια ζωή!!!

Σχολιο.- ... τι σημαίνει να ψεύδεσαι κάθε στιγμή; Τι σημαίνει άλλα να διακινείς ως απόψεις σου και να ψηφίζεις τα ακριβώς αντίθετα; Δεν μπορεί... αυτή η ασυνέχεια, η ασυνέπεια να επιστρέφει κάπως στον τρόπο που βιώνεις την πραγματικότητα... κάποιος ψυχίατρος ακούει; ( Πάντως ο ερασιτέχνης ...ψυχίατρος μπορώ να διαπιστώσω ότι οι αντιφάσεις καταγράφονται στην κόμη....στις τρίχες της τις φουντωτές δηλαδής)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λένιν αποδείχτηκε εκτός από μεγαθήριο της επανάστασης , γεωπολιτικός νάνος ….. Όταν του έλεγαν εντόνως οι Στάλιν και Ντζερζινσκι ότι η Ουκρανία δεν έπρεπε να είναι ανεξάρτητο Σοβιέτ , κατηγόρησε τον δεύτερο για απολογητή του Ρωσικού εθνικισμού …… Για να εισπράξει την απάντηση « Μα εγώ είμαι Πολωνός ….»…….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάλλον πρέπει να αγοράσω το foxnews και το CNN και να τους κλείσω.

Θα βοηθούσε την ανθρωπότητα. Σκέψεις?

Ελον Μασκ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό είναι το σύστημα:

Σε σκοτώνουν και προσπαθούν να σου περάσουν κάνοντας πλύση εγκεφάλου στο μυαλό οτι πρέπει να σιωπάς!

Που σου σκοτώνουν τη μάνα, το πατέρα, το παιδί σου!

Γελοίος σιχαμένος σαλιάρης Αυτιάς: "Ο σεβασμός είναι μεγαλύτερος σε αυτούς που σιωπούν!"

Σχολιο.- Η σιωπή βολεύει τον δολοφόνο.

Σχολιο.- Κλωτσιες μεχρι να δυσει ο ηλιος....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ουκρανία ΔΕΝ κάνουν εκλογές σήμερα, όπως θάπρεπε σύμφωνα με το Σύνταγμα, έκαναν όμως … γκάλοπ:

Θα έπαιρναν αν γίνονταν λοιπόν:

• Ζελένσκι: 15,77%

• Γιούλια Τιμοσένκο: 12,31%

• Πέτρο Ποροσένκο: 7,66%

• Βιτάλι Κλίτσκο: 2,54%

• ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: Με 60% ο … ΚΑΝΕΝΑΣ!

Σιγά που θα … έκαναν εκλογές με … τέτοιες προβλέψεις !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί ο Πούτιν να χτυπιέται ότι “είναι εντελώς ανοησία και παράλογο να λέγεται ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε άλλες χώρες”, η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, το … βλίτο Baerbock, επιμένει στα δικά της:

“Στόχος του Πούτιν ήταν και παραμένει να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο.

Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ”

πρόσθεσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή της στο Tagesspiegel.

“Καλύτερα να μασάει - παρά να μιλάει”!

Καυστικό σχόλιο της Ζαχάροβα για την Μπέρμποκ και τη δήλωσή της ότι ο Πούτιν υποτίθεται ότι "θέλει να σύρει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση":

"Θα ήθελα να ρωτήσω την Baerbock: δεν γνωρίζει ότι δεν ήταν οι ρωσικές βάσεις που περικύκλωναν τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ που επεκτεινόταν ανατολικά κατά μήκος της περιμέτρου της Ρωσίας; 

Αγοράστε στην Ανναλένα έναν χάρτη, ένα βιβλίο ιστορίας και τσίχλες, ώστε να λέει λιγότερες ανοησίες".

Σχολιο.- Και μ´αυτά, η δημοτικότητα των Πρασίνων της … πολεμοκάπηλης Μπέρμποκ, στη Γερμανία κατέρρευσε:

- Το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Allensbach έκανε μια αντιπροσωπευτική έρευνα για λογαριασμό της Frankfurter Allgemeine Zeitung:

- το 56% των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά της πολιτικής των Πρασίνων, με αύξηση 25% σε σύγκριση με το 2019.

- Μόνο το 8% εξακολουθεί να εμπιστεύεται τους Πράσινους, από 18% το 2019.

- Πάνω από τους μισούς είναι της άποψης ότι η πράσινη πολιτική θέτει σε κίνδυνο την ευημερία στη Γερμανία,

- το 40% πιστεύει ότι αυτή η πολιτική δεν βλάπτει μόνο τη χώρα, αλλά και τους πολίτες προσωπικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάσχα των καθολικών αυτό το Σαββατοκύριακο ,

και χτες 30 Μαρτίου, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πασχαλινή πορεία Ειρήνης στο Βερολίνο. 

Οι πορείες ειρήνης του Πάσχα πραγματοποιούνται παραδοσιακά στη Γερμανία από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 την παραμονή του Καθολικού Πάσχα.

Οι Βερολινέζοι, διαδήλωσαν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ΝΑΤΟ, τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία και για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανάμεσα στα συνθήματα: «Για την έξοδο από το ΝΑΤΟ!», «Ελευθερία για την Παλαιστίνη!», «Ειρήνη με τη Ρωσία και την Κίνα!», «Εργαζόμενοι και καταπιεσμένοι όλων των χωρών, ενωθείτε!»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πάει μια βόλτα ο Τσίπρας στο Βελιγράδι, να ακούσει … κατάμουτρα τα “θερμά σχόλια” και τους … διθύραμβους των Σέρβων;

-Άρχισε βλέπω η επιχείρηση “Rebranding Alexis Tsipras” - το … ξέπλυμα δηλαδή - με επίμονα στημένα δημοσιεύματα για δήθεν το … “πόσο ευτυχισμένοι αισθάνονται οι Σέρβοι” που ο Τσίπρας ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ την εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την αναγνώριση του Κοσσυφοπέδιου!

* Και με … ψέμματα μάλιστα, ότι ψήφισε “παρών”, που εύκολα αποδεικνύεται αν κοιτάξει κανείς τα επίσημα πρακτικά κι ανακοινώσεις του Συμβούλιου της Ευρώπης.

Ο μηχανισμός δημοσίων σχέσεων που … σπρώχνει τον Τσίπρα σε νέα καρριέρα, αλήθεια κατάφερε 2 πληρωμένες ειδησούλες σε 2 λαθρόβια sites στο Βελιγράδι, περί … αντιρρήσεων που τάχαμου είχε - ακριβώς για να πατάει κάπου το ξέπλυμα στην Ελλάδα περί … διθυράμβων!

-Γι’ αυτό λέω: δεν πάει μια βόλτα εκεί για να φχαριστηθεί δια ζώσης τους … διθυράμβους;

Σχολιο.- Αυτό το βλαμμένο έμαθε τελικά αγγλικά ή στο περίπου καταλαβαίνει;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φανταστείτε ένα σχέδιο μείωσης πληθυσμού τόσο διαβολικό και τόσο τέλεια οργανωμένο ώστε το 90% της αγέλης (κοινωνία το λέτε) δεν κατάλαβε το τι συνέβαινε. 

Ή ακόμη καλύτερα η αγέλη αψήφησε την μοίρα της και συμμετείχε ενεργητικά σε αυτό. 

Το παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο.

Σχολιο.- Πεθαίνει ο Σταμάτης Κόκοτας τώρα νοσηλεύεται με έμφραγμα ο γιος του διασωληνωμενος.

Πεθαινει ο Γιάννης Φλωρινιώτης και ύστερα πεθαίνει και ο γιος του.

Πεθαινει ο αδερφός του Στέλιου Ροκου ύστερα παθαίνει έμφραγμα και ο ίδιος και ύστερα πεθαίνει και ο άλλος του αδερφός.

Πεθαίνει ο ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης ύστερα πεθαίνει ο προπονητης του και ύστερα πεθαίνει και η γυναίκα του.

Όλοι από ανακοπες και επιθετικούς καρκίνους.

Και πόσα ακόμα που βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν.

Είμαι 43 χρόνων ποτέ δεν είχα δει στην ζωή μου να ξεκληριζονται έτσι οικογένειες σε διάστημα 2 ετών. Να φεύγει ο ένας μετά τον άλλον και νέοι υγιέστατοι άνθρωποι.

Ποιος είναι ο κοινός παράνομαστης;

Και γιατί δεν μιλάει κανείς για το ενδεχόμενο παρενεργειων των πειραματικών ενεσεων αφού όλοι ανεξαιρέτως ήταν Εμβολιασμενοι;

Και λέω ενδεχόμενο γιατί οι θάνατοι αυτοί συμπίπτουν χρονικά με την έναρξη των μαζικών εμβολιασμων.

Ο 4απλα Εμβολιασμενος απ ότι έμαθα Δημητρης Κόκοτας δεν έπινε, δεν κάπνιζε, έκανε υγιεινή διατροφή, γυμναζονταν.

Και το λέω αυτό γιατί έχω ακούσει να λένε πχ για τον Βασίλη Κάρρα , έλα μωρέ έπινε, έλα μωρέ κάπνιζε, έλα μωρέ ξενυχτουσε.

Ο Δημήτρης Κόκοτας που δεν τα έκανε όλα αυτά πως το έπαθε;

Για πείτε μου.

Φευγουν κάθε μέρα νέοι άνθρωποι και κοντεύει να μας γίνει συνήθεια απλά λέγοντας έναν καλό παράδεισο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μηχανοδηγός του συρμού κατάλαβε ΕΓΚΑΙΡΑ ότι κάτι δεν πάει καλά και ΑΠΟΒΙΒΑΣΕ τους επιβάτες στο Ξυλόκαστρο

Συρμός της Hellenic Train έβγαζε καπνούς…

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ;;;

Εθνικοποίηση των σιδηρόδρομων τώρα!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Θεσσαλονίκη για μια εβδομάδα θα γίνει Τελ Αβίβ! 

Η παγκόσμια πρωτεύουσα των Pride.

Στη Θεσσαλονίκη για μία εβδομάδα το φετινό ευρωπαϊκό Pride – Αναμένονται πάνω από 40.000 επισκέπτες

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί φέτος το Europride, η ευρωπαϊκή εκδήλωση υπερηφάνειας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, με τη νύμφη του Θερμαϊκού να ετοιμάζεται να υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της «πολύχρωμης» κοινότητας – και όχι μόνο.

“Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία“. Αυτό είναι το σύνθημα του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη. Αντανακλά τρία σημαντικά στοιχεία, τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται το κίνημα LGBT. Οι διοργανωτές αναμένουν τουλάχιστον 40.000 επισκέπτες από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Απόστολος Καραμπαΐρης, εκπρόσωπος των διοργανωτών.

Σχολιο.- Είναι το Τελ Αβίβ η ομοφυλοφιλική πρωτεύουσα του κόσμου;

Το Tel Aviv Pride είναι ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια γεγονότα υπερηφάνειας στον κόσμο και από το 2019 είναι το μεγαλύτερο στην Ασία.

Σχολιο.- Ευκαιρία να δουν και κάτι δύσπιστοι σύντροφοι πως συνδέεται ο καπιταλισμός με το κίνημα λοατκι.....και τί εργαλειοποίηση γίνεται.

Σχολιο.- crash test είναι για τις αντοχές των Θεσσαλονικέων. Δεν τους ζηλεύω καθόλου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι χίλιοι και ένας τρόπος να μειώσεις τον πληθυσμό.

Υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Θέμα ταμπού, λέει ο κοινωνιοπαθής δημοσιογράφος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τελευταίο αποχαιρετιστήριο φιλί ανάμεσα στη Μαρία και τον πατέρα της.. Λέει: "Πάντα έβλεπα την κόρη μου ως το πιο όμορφο παιδί στον κόσμο. Πώς θα μπορούσα να μην το κάνω; Εξάλλου, είμαι ο πατέρας της. Ήμουν ο πρώτος που την αγκάλιασε όταν ήρθε στον κόσμο και τώρα είμαι αυτός που θα την κρατήσω ενώ μας αφήνει για πάντα.

Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα έπρεπε να δώσω στην κόρη μου ένα τελευταίο φιλί αντίο. Ονειρεύτηκα ότι μια μέρα θα γίνει οδοντίατρος και θα φορούσε λευκή ποδιά. Αλλά αντ' αυτού ήταν ντυμένη στα λευκά για έναν άλλο λόγο, που μας πήρε η πολεμική μηχανή του Ισραήλ, πέθανε πριν την ώρα της, πριν το όνειρό της μπορέσει να πραγματοποιηθεί. "

Κοινοποίησε ο δημοσιογράφος Hani Aburezeq από τη Γάζα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως και η ίδρυση του Ισραήλ, η «Κόκκινη Δαμαλίδα» είναι μια ακόμη αναγκαστική προφητεία

Πέρα από τις πολιτικές διαστάσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα, υπάρχει ένα βαθύ θρησκευτικό υπόβαθρο και από τις δύο πλευρές, το οποίο ανάγεται στην ίδια την ίδρυση του σιωνιστικού κράτους κατοχής το 1948, που δικαιολογείται με βάση τις θρησκευτικές γραφές ως θεόδοτο δικαίωμα Εβραίοι.

Ωστόσο, παρά τη θρησκευτική του εμφάνιση, ο Σιωνισμός είναι μια κοσμική ιδεολογία που δεσμεύεται να επιβάλλει προφητείες, αντιπροσωπεύοντας μια κοροϊδία της πίστης.

Το Σιωνιστικό κράτος έχει τους επικριτές του από την εβραϊκή πίστη, εκτός από τους κοσμικούς Εβραίους εναντίον του Σιωνισμού, ορισμένοι υπερορθόδοξοι Εβραίοι αντιτίθενται στο Ισραήλ για θρησκευτικούς λόγους, πιστεύοντας ότι η ίδρυση ενός εβραϊκού κράτους θα πρέπει να γίνει μετά την έλευση του «Μεσσία». Δικαίως βλέπουν το σημερινό κράτος του Ισραήλ ως προς αυτό που είναι - μια κοσμική οντότητα, με ανθρωπογενείς νόμους, που έχουν θεσπιστεί από ανθρώπους και όχι ως εκπλήρωση της θείας προφητείας.

Για τους Χριστιανούς Σιωνιστές, η δημιουργία του Ισραήλ ήταν μια εκπλήρωση της βιβλικής προφητείας που οδήγησε στη δεύτερη έλευση του Προφήτη Ιησού, την οποία περιμένουν και οι Μουσουλμάνοι.

Ωστόσο, όπως η συγκέντρωση των Εβραίων και η δημιουργία του Ισραήλ, υπάρχει μια άλλη αναμενόμενη «υπόσχεση» που σχετίζεται με τους Έσχατους Καιρούς, η οποία είναι η οικοδόμηση του Τρίτου Ναού στη θέση του τζαμιού Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ. Πριν από αυτό, ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες μια άλλη αναγκαστική προφητεία με έντονη θρησκευτική σημασία, η θυσία της κόκκινης δαμαλίδας.


Εάν συμβεί ένα τέτοιο γεγονός, θα είναι μια επικίνδυνη πρόκληση, ειδικά καθώς θα ενθαρρύνει μάζες εξτρεμιστών εποίκων να εισβάλουν στο τέμενος Al-Aqsa, κάτι που υποτίθεται ότι απαγορεύεται από τη ραβινική απαγόρευση και ακόμη και από τον ισραηλινό νόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί κανείς να κατανοήσει τον πρωταρχικό σκοπό της αντιστασιακής επιχείρησης Al-Aqsa Flood, υπό την ηγεσία της Χαμάς, που ξεκίνησε πριν από σχεδόν έξι μήνες, την οποία ορισμένοι αποδίδουν λανθασμένα στην πυροδότηση του τρέχοντος πολέμου στη Γάζα. Στην πραγματικότητα, η επιχείρηση ήταν ένα «προληπτικό χτύπημα» από την παλαιστινιακή αντίσταση.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) «Ο στόχος της επιχείρησης «Πλημμύρα Al-Aqsa» είναι να αποτρέψει τη στόχευση του τζαμιού Al-Aqsa, την απαξίωση ή την προσβολή των μουσουλμανικών θρησκευτικών τελετουργιών, την επίθεση κατά των γυναικών μας, τις προσπάθειες Ιουδαϊοποιήστε το τέμενος Al-Aqsa και ομαλοποιήστε την ισραηλινή κατοχή του ή διαιρέστε το χρονικά και χωρικά».

Επιπλέον, στην ομιλία του για την 100ή ημέρα του πολέμου, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα, ανέφερε την «προσαγωγή κόκκινων αγελάδων ως εφαρμογή ενός απεχθούς θρησκευτικού μύθου σχεδιασμένου για επιθετικότητα ενάντια στα συναισθήματα ενός ολόκληρου έθνους στην καρδιά της αραβικής του ταυτότητας. , και το μονοπάτι του προφήτη του (το Νυχτερινό Ταξίδι) και την Ανάληψη στον ουρανό».

Ο γενοκτονικός πόλεμος στη Γάζα οδηγείται αναμφίβολα τόσο από θεοπολιτικά όσο και από γεωπολιτικά κίνητρα. Ανώτεροι ραβίνοι, εκτός από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχουν επικαλεστεί τη Γραφή για να δικαιολογήσουν τις σφαγές εθνοκάθαρσης που λαμβάνουν χώρα στη Λωρίδα της Γάζας.

Είναι όλο και πιο προφανές ότι, αντί να αποτελεί εκπλήρωση θεϊκών εντολών, το ισραηλινό κράτος κατοχής αντιπροσωπεύει μια κοσμική προσπάθεια που στοχεύει στη διαστρέβλωση των προφητειών για την επίσπευση της ανοικοδόμησης του Τρίτου Ναού. Η επικείμενη σφαγή μιας γενετικά τροποποιημένης αγελάδας είναι απλώς η τελευταία εκδήλωση αυτής της ατζέντας.

Σχολιο.- δεν ήξερα ότι και οι μουσουλμάνοι περιμένουν τον Ιησού.

Σχολιο.- οι Ευαγγελιστές περιμένουν ότι εάν χτιστεί ο Τρίτος ναός θα έρθει πάλι ο Χριστός. Δες την ανάρτηση για την Σιωνιστική Βίβλο του Σκόφιλντ του 1909.

Σχολιο.- αλλά στήν ορθόδοξη παράδοση,ισχύει το "χτίζεται ο τρίτος ναός,ερχεται ο αντίχριστος"!!τελειως διαφορετικο..

Σχολιο.- κι έτσι είναι για τους Εβραίους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς έγιναν σιωνιστές οι Ευαγγελιστές Χριστιανοί; 

—The New Scofield Study Bible

Από τότε που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1909, η Βίβλος Αναφοράς του Scofield έχει κάνει ασυμβίβαστους Σιωνιστές από δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς. Όταν ο John Hagee, ο ιδρυτής του Christians United for Israel (CUFI), είπε ότι «50 εκατομμύρια ευαγγελικοί χριστιανοί που πιστεύουν στη Βίβλο ενώνονται με πέντε εκατομμύρια Αμερικανοεβραίους να στέκονται μαζί για λογαριασμό του Ισραήλ», μιλούσε για τη Βίβλο του Scofield.

Αν και η Βίβλος Αναφοράς του Scofield περιέχει το κείμενο της Εξουσιοδοτημένης Έκδοσης του King James, δεν είναι η παραδοσιακή προτεσταντική Βίβλος αλλά το σχολιασμένο σχόλιο του Cyrus I. Scofield που είναι προβληματικό. Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, είναι οι σημειώσεις του Σκόφιλντ που έχουν παρακινήσει γενιές Αμερικανών ευαγγελιστών να πιστέψουν ότι ο Θεός απαιτεί την άκριτη υποστήριξή τους για το σύγχρονο Κράτος του Ισραήλ.

Σχολιο.-  CUFI και WSEC είναι πιο ισχυρά από AIPAC, ADL, Εβραϊκή Ομοσπονδία Βόρειας Αμερικής κ.λπ.

Είναι Χριστιανικός Σιωνισμός.

Σχολιο.- εξαπλώθηκε και στη Λατινική Αμερική, αντικαθιστώντας τη Θεολογία της Απελευθέρωσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εορτάζεται στις ΗΠΑ ο τρανσεξουαλισμός-μετανθρωπισμός την ημέρα που οι Καθολικοί εορτάζουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου.


Ο πρόεδρος των ΗΠA, Τζο Μπάιντεν, ανακήρυξε την Κυριακή του Πάσχα «Ημέρας Ορατότητας των Τρανς»!

31/3/2024

Αν και ο Μπάιντεν εξέδωσε την πρώτη προεδρική  διακήρυξη αυτού του είδους ως αναγνώριση με την ονομασία «Ημέρας Ορατότητας των Τρανς» το 2021, έκτοτε εκδίδει μια νέα διακήρυξη κάθε χρόνο. Αυτή τη φορά όμως προκάλεσαι αντιδράσεις καθώς συνέπεσε με την Κυριακή του Πάσχα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς δήλωσε εν μέσω αντιδράσεων: «Ο Μπάιντεν, ως καλός Χριστιανός που γιορτάζει το Πάσχα με την οικογένειά του, τάσσεται υπέρ του να φέρει κοντά τους ανθρώπους και τις ελευθερίες κάθε Αμερικανού».

Στη φετινή προεδρική διακήρυξη, ο Μπάιντεν είπε ότι η Ημέρα Ορατότητας Τρανς τιμά το «εξαιρετικό θάρρος και τη συνεισφορά των τρανς Αμερικανών».

«Οι τρανς Αμερικανοί αποτελούν μέρος του ιστού του Έθνους μας», ανέφερε η διακήρυξη, προσθέτοντας ότι «αξίζουν, και δικαιούνται, τα ίδια δικαιώματα και ελευθερίες με κάθε άλλο Αμερικανό, συμπεριλαμβανομένης της πιο θεμελιώδους ελευθερίας να είναι ο πραγματικός εαυτός τους».

Γίνεται μια συνεχείς προσπάθεια απο τους δημοκρατικούς να προωθήσουν τα δικαιώματα των Τρανς πάνω από την κοινωνία, και αυτό γίνεται ενάντια στα δικαιώματα των γυναικών που ούτε λίγο ούτε πολύ, τους έχουν ακυρώσει εντελώς το φύλο τους.

Η συζήτηση για τα δικαιώματα των τρανς έχει γίνει ολοένα και πιο αμφιλεγόμενη, με τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο να ζητούν άρουν νόμους, συμπεριλαμβανομένων της επιβεβαιώσεις του φύλου για ανηλίκους και αποκλεισμού των τρανς γυναικών από τον ανταγωνισμό σε αθλητικές ομάδες που ευθυγραμμίζονται με την Ταυτότητα φύλου.

Στο βίντεο παρακάτω βλέπουμε έναν βιολογικό άντρα να μάχεται εναντίον μια γυναίκας στα ιδιωτικά αθλήματα της υπέρτατης πάλης που δεν υπάρχουν κανόνες. Πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για κακοποίηση μιας γυναίκα μέσα στο ρινγκ, υπό τους ήχους ζητωκραυγών, η γυναίκα έπειτα υπέστη διάσειση και κάταγμα στο κρανίο και χρειάστηκε να λάβει 7 “συνδετήρες” στο κεφάλι. Το 2020 η τρανς αθλήτρια έγραψε στο Twitter: “Το απόλαυσα. Μου αρέσει να σπάω κρανία. Ήταν ευτυχία.”

https://twitter.com/i/status/1774073248940220602

σχολιο.- Οτι νάναι  Ορατότης μηδέν

σχολιο.- 145 μέρες το χρόνο γιορτάζουν οι ΛΟΑΤΚΙ.

Σχολιο.-  ενώ δεν είχα ποτέ θέματα μαζί τους, όλη αυτή η επιβολή μου έχει δημιουργήσει ένα είδος ρατσισμού...

Σχολιο.- δεν έχουμε θέμα με τους ίδιους τους ΛΟΑΤΚΙ, μόνο με την ατζέντα που επιβάλλεται από τα πάνω.

Σχολιο.- δυστυχώς κάποιοι έχουν γίνει προκλητικοί και εγώ, έχω θέμα πλέον..!! Ενας νέος διχασμός που 'βολεύει' κάθε ατζέντα...

Σχολιο.- όπως με τα ενέσιμα, όποιοι το στηρίζουν θα την πατήσουν. Δεν έχει ζωή αυτό, βασιζόταν στην ανοχή της πλειοψηφίας. Έγιναν ενοχλητικοί και ο κόσμος αντιδρά πλέον.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα προς ΝΑΤΟικούς. Χοντραίνει το παιχνίδι.

Καλά πάει ο πόλεμος του ΝΑΤΟστάν με αντιπρόσωπο τους νέους χρήσιμους καρα-ηλίθιους της ιστορίας.


Σύμφωνα με την BILD, η Ρωσία χρησιμοποίησε μια βαριά αεροπορική θερμοβαρική βόμβα, την ODAB-1500, για πρώτη φορά στο χωριό Velikaya Pisarevka στην περιοχή Sumy, για να χτυπήσει τις θέσεις του τάγματος Kraken! Μετά το χτύπημα, ένα σύννεφο καπνού ύψους 1 χιλιομέτρου υψώθηκε στον ουρανό.

Η ODAB, λέει η BILD, είναι μια θερμοβαρική βόμβα που σκάει 10 περίπου μέτρα πάνω από τον στόχο κι αφού απελευθερώσει ένα εύφλεκτο υγρό σε μορφή αερολύματος, το πυροδοτεί.

Αυτός ο τύπος πυρομαχικών έχει μεγαλύτερη καταστροφική δύναμη από τα κλασικά πυρομαχικά. Η Ρωσική αεροπορία χρησιμοποιούσε μέχρι πρόσφατα τις ODAB των 170 έως και 500 κιλών.

Ο στρατιωτικός-πολιτικός παρατηρητής Alexander Kovalenko είπε ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν την ODAB-1500 για πρώτη φορά στο Velikaya Pisarevka. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι η πρώτη επαληθευμένη χρήση τόσο ισχυρής βόμβας στην περιοχή Sumy. Ο Kovalenko σημείωσε ότι η πληγείσα περιοχή της ODAB-1500 είναι 500 τ.μ.

Σχολιο.- θα χρειαστούν οι Δυτικοί μια δεκαετία για να φτάσουν τα Ρωσικά όπλα. Μέχρι τότε πάλι θα είναι μπροστά οι Ρώσοι λολ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πωλητήριο σε 108 μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας. Χώρες ενδιαφέρονται να τα αγοράσουν. Μειώνεται συνεχώς η ισχύς της Πολεμικής αεροπορίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΡΕ ΤΙ ΡΕΤΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ;;; Η ΦΥΤΕΥΤΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΠΩΣ Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ – ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑ ΔΟΜΝΑ;; ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗΣ

31|03|2024 22:49

Η αλήτισα ανεγκέφαλη αμόρφωτη καραπουτανάρα Δομνα Μιχαηλίδου υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη  δήλωσε  πως οι συνταξιούχοι που αισθάνονται ότι μπορούν να δουλέψουν έχοντας ενέργεια και δύναμη όπως η μητέρα της που είναι 72 ετών θα ήταν καλό να δουλεύουν, με τον σιχαμένο αμόρφωτο γλοιώδη δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά να συμφωνεί πλήρως.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Rebranding Alexis Tsipras”...

31/3/2024     -     13.53

“Rebranding Alexis Tsipras”, που λέγαν και στο χωριό του…

Δεν προλάβαμε να γράψουμε για τον μηχανισμό δημοσίων σχέσεων και προπαγάνδας που ανέλαβε να… προστατεύει την… “επένδυση” (βλ. Τσίπρας), και να που κυκλοφόρησαν φωτογραφίες (τυχαία ή μάλλον επίτηδες εγώ πιστεύω), που τον δείχνουν να διαβάζει σημείωμα της Publicis Communications* με θέμα “Ξαναφτιάχνοντας την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα”!!!

Εν πάσει περιπτώσει μπορεί να τον κάνουν… rebranding (στην κυριολεξία σημαίνει “μετονομασία”) και μπορούν να τον πουν όπως θέλουν, “Αλέκο” ή ακόμα και… “Βαγγέλη”!

Τη ρετσινιά του ανθρώπου που κορόιδεψε όλη την Ελλάδα, ότι ήταν το πιο πιστό “σκυλάκι” του Pyatt και της Ουάσιγκτον, κι ότι την κοπάνησε σαν ξοφλημένος, δύσκολα θα την ξεπλύνουν οι… επαγγελματίες!

Πάντως αφού του… νοίκιασαν και του πληρώνουν κι εταιρεία επικοινωνίας, ετοιμαστείτε - θα μας πρήξουν από δω και πέρα με… Τσίπρα σε μεγάλες δόσεις…

* H πολυεθνική Publicis είναι από τους πιο ισχυρούς /και ακριβούς/ ομίλους διαφήμισης, δημοσίων σχέσεων και τέτοια…

Από πελάτες, πέρα από επιχειρήσεις, είχε αναλάβει να ξεπλύνει τη Σαουδική Αραβία στις ΗΠΑ, τον… Μπολσονάρου στη Βραζιλία, τον… Γουαϊδό στη Βενεζουέλα, την… Ουκρανία κλπ κλπ ενώ θεωρείται ότι έχει… μεγάλο δάκτυλο στο παρασκήνιο στις Βρυξέλλες.

Τώρα θα κάνει και… rebranding (μη χέσω!) τον Τσίπρα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσβλητική δήλωση της Δημάρχου του Παρισιού προς τους Ρώσους αθλητές: «Δεν είστε ευπρόσδεκτοι»

Άμεση απάντηση από τη Μαρία Ζαχάροβα

31.03.2024 | 22:47

Σε μια προσβλητική δήλωση κατά των Ρώσων αθλητών που αποκαθηλώνει και το πνεύμα του Ολυμπισμού (περί εκεχειρίας) προχώρησε η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo, ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων που ξεκινούν τον Ιούλιο.

Όπως είπε η ίδια «Θέλω να πω στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Παρίσι», σημείωσες η Hidalgo.

Άμεση ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα:

«Καλό Πάσχα στη Δήμαρχο του Παρισιού Anne Hidalgo και σε όλο το ρωσοφοβικό στρώμα των σημερινών γαλλικών αρχών!

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη μοναδική εμπειρία μας από την ενασχόληση με τη Γαλλία στα καλύτερά της, αλλά ας μην τολμήσει κάποιος να τα βάλει μαζί μας…»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη φυλακή άλλο ένα στέλεχος της ΝΔ για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό 

Ο Φ.Ντόβας αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ σεξουαλικές επαφές με το ανήλικο κορίτσι

31.03.2024 | 22:44

Στη φυλακή οδηγήθηκε ακόμα ένα στέλεχος της ΝΔ για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου και οδοντοτεχνίτης Φίλιππος Ντόβας, που διατηρούσε στενές σχέσεις με υψηλά πρόσωπα, όπως η Σοφία Νικολάου, ο Γιώργος Πατούλης και ο Κώστας Καραγκούνης, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ σεξουαλικές επαφές με το ανήλικο κορίτσι.

Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν την ανακρίτρια και ο κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σημειώνεται ότι η 12χρονη στην τελευταία κατάθεση της στους αστυνομικούς αναγνώρισε τον Φίλιππο Ντόβα ως έναν από τους άνδρες που την κακοποιήσαν, μετά από συνεννόηση με τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης Ηλία Μίχο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και άλλες αποδείξεις ότι οι Ουκρανοί είναι νεοναζί;

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο «Χ»

31.03.2024 | 22:32

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο «Χ» δείχνει πως είναι μια κανονική μέρα στην ουκρανική πρώτη γραμμή.

https://twitter.com/i/status/1774513574305567059



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσχα προς Ε.Μακρόν: «Να θυμάσαι πώς η πρώτη γαλλική εισβολή στην Ρωσία το 1812 κατέληξε με την κατάληψη του Παρισιού»!

Μήνυμα-φωτιά για προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην γαλλική πρωτεύουσα έστειλε η εκπρόσωπος του Β.Πούτιν

31.03.2024 | 21:03

Μήνυμα στην Γαλλία και προσωπικά στον Ε.Μακρόν για το πώς κατέληξε η προτελευταία γαλλική εισβολή στα ρωσικά εδάφη το 1812 (η τελευταία το 1919, απλά τελείωσε με την συντριβή του γαλλικού εκστρατευτικού σώματος, δυστυχώς μαζί με το αντίστοιχο ελληνικό στην Ουκρανία) έστειλε ο εκπρόσωπος του Μ. Ζαχάροβα, προειδοποιώντας εμμέσως μέχρι και με νέα προέλαση των ρωσικών στρατιών στο ίδιο το Παρίσι!

Συγκεκριμένα συνεχάρη… προσωπικά με μία έντονη σκωπτική διάθεση την δήμαρχο του Παρισιού, Άνε Ινταλγκό (Anne Hidalgo) και τον Ε.Μακρόν για την 210η επέτειο από την είσοδο του ρωσικού στρατού στο Παρίσι μετά τη ρωσική νίκη στον πόλεμο του 1812!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση: «Στην δήμαρχο του Παρισιού, κ. Άνε Ινταλγκό, και σε όλο το ρωσοφοβικό στρώμα των σημερινών γαλλικών αρχών, σας ευχόμαστε καλή επέτειο! Κάποτε, οι προκάτοχοί σας ( Ναπολέων Βοναπάρτης) δεν εκτίμησε την αγάπη της Ρωσίας για την ειρήνη και την πλήρωσε ακριβά.

Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά σε ισότιμη βάση. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη μοναδική μας εμπειρία αλληλεπίδρασης με τη Γαλλία στις καλύτερες εκφάνσεις της, αλλά όποιος τολμήσει να επιτεθεί σε εμάς θα έχει την ίδια τύχη με την γαλλική εισβολή στην Ρωσία το 1812, η οποία έληξε με την εκδίωξη των εχθρικών δυνάμεων από τη Ρωσία, και έγινε η αρχή του λεγόμενου Μεγάλου Ευρωπαϊκού Πολέμου του 1812-1815, ένα από τα εντυπωσιακά επεισόδια του οποίου ήταν η κατάληψη του Παρισιού από τον Ρωσικό Στρατό στις 31 Μαρτίου 1814».

Και συνεχίζει: «Στην εγχώρια ιστοριογραφία, αυτή η εκστρατεία χαρακτηρίζεται ως εκστρατεία του ρωσικού στρατού, κατά την οποία, μαζί με τους στρατούς των συμμάχων τότε , Πρωσία, Αυστρία, Σουηδία, Βρετανία απελευθέρωσαν την Γαλλία από την καταπίεση του Βοναπάρτη», τονίζει η ίδια.

«Η Ρωσία έπαιξε ζωτικό ρόλο στην αποτροπή εδαφικού ακρωτηριασμού των γαλλικών συνόρων και πήρε υπό την προστασία της γαλλικές πόλεις, αποτρέποντας τη λεηλασία τους από τα πρωσικά και αυστριακά στρατεύματα (μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο Καποδίστριας).

Ο ρωσικός στρατός, με διάταγμα του Αλέξανδρου Α’ ( μετά από εισήγηση του Κόμη Καποδίστρια), εξασφάλισε το απαραβίαστο των συλλογών του Λούβρου και άλλων γαλλικών μουσείων και ιστορικών μνημείων», υπενθύμισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Καποδίστριας εκείνος που υπέγραψε και την Συνθήκη των Παρισίων για λογαριασμό της Ρωσίας τον Νοέμβριο του 1815, παίζοντας ο ίδιος τεράστιο ρόλο στην νέα Ευρώπη.