Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Πεμπτη 7 Μαρτιου 2024


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε ότι ο Πρόεδρος του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, Δημήτρης Καζάκης, είναι επίσημα προσκεκλημένος του Πολιτικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Civic Chamber of the Russian Federation), για να συμμετάσχει ως διεθνής παρατηρητής παρακολούθησης των εκλογών για την εκλογή προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που θα διεξαχθούν από 15 έως 17 Μαρτίου 2024.

Συγχαίρουμε θερμά τον Πρόεδρο του ΕΠΑΜ για την τιμητική αυτή πρόσκληση και του ευχόμαστε δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.

 Αθήνα, 6 Mαρτίου 2024

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είσαι ΒΛΑΚΑΣ Αντικομμουνιστής και τελικά οπορτουνιστής, Νίκο Μπογιόπουλε, όταν εξισώνεις μία πραγματική γενοκτονία, όπως είναι αυτή που διεξάγει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, με την Αντίσταση της Ρωσίας στην Ιμπεριαλιστική της περικύκλωση από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, στα πλαίσια της προσπάθειας τους για την Παγκόσμια κυριαρχία!

Η μόνη θηριωδία στην Ουκρανία ήταν αυτά που έκαναν οι Ουκρανοναζί όλα αυτά τα χρόνια από το 2014, πριν από την επέμβαση της Ρωσίας. Θηριωδίες όπως αυτή των καμμένων συντρόφων μας στα συνδικάτα της Οδησσού.

Ντροπή σου να εξισώνεις μία γενοκτονία με την έμπρακτη αντίσταση στον Ιμπεριαλισμό και τον Σιωνισμό! ΝΤΡΟΠΗ!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπήρξε αστοχία, υπήρξε προειδοποίηση - αυτό έχω να πω για το θέμα των τελευταίων ωρών.

Επίσης δεν ήταν "παρά 150 μέτρα" αλλά αρκετά περισσότερα.

Σχολιο.- Στα 150 μέτρα θα είχε πάθει ανακοπή ο γενναίος…

Σχολιο.- χωρίς εμβόλιο, μόνο με φυσιολογικό ορό,  πως θα παθει ανακοπή;

Σχολιο.- Και μένα ετσι μου φάνηκε. Αν θελανε το καναν οτι ωρα θελανε. Προειδοποίηση ήτανε στο γελοίο γκαντέμη ξεφτίλα…

Σχολιο.- Προειδοποίηση ήταν που έπεσε το φεισμπουκ και το ινσταγκραμ. Αλλά δεν καταλαβαίνετε εσείς τι μας ετοιμάζουν, όλα στην πλάκα τα παίρνετε...

Εμείς παλαιοχριστιανοι θα καταντήσουμε και θα μας κατευθύνουν οι προυχοντες από τα σαλέ τους στα βουνά.

Ο καιρός γαρ εγγυς

Σχολιο.- Προειδοποιήσεις και μαλακίες....άγαλμα θα του κάναμε....

Σχολιο.- Κακως, πολυ κακως που ηταν προειδοποιηση..

Σχολιο.- Ξανθό γένος κ μλκιες.

Ούτε Μητσοτάκη στα 150μετρα δεν πετυχαίνουν....

ΥΓ σαφέστατα και ήταν προειδοποίηση προς ζελέ κ κουλι

Σχολιο.- Η ρωσική τηλεόραση, από το πρωί έδειξε στις ειδήσεις το χάρτη των πληγμάτων, που ΕΙΧΑΝ, ΗΔΗ, επιτευχθεί. Το είδα με τα μάτια μου.

Το εν λόγω πλήγμα ήταν "follow up". Διάβασα ξεχωριστή, επίσημη ανακοίνωση του Υπ. Άμυνας της Ρωσ. Ομοσπ., που μιλούσε για πλήγμα σε υπόστεγο προετοιμασίας drowns (είναι τα θαλάσσια) στη λιμενική-βιομηχανική ζώνη της Οδησσού, στις 11.40 (ώρα Μόσχας).

Φως φανάρι, έφυγε πύραυλος σε στρατιωτικά σημαντικό στόχο, σε αρκετή απόσταση από το χώρο επίσκεψης αλλά ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ.

Φως φανάρι ότι το κονβόι παρακολουθούνταν αλλά δεν αποτελούσε στόχο. Εάν ναι, η πορεία του πυραύλου διορθώνεται ηλεκτρονικά, με μέγιστη απόκλιση τα 70μ, οπότε...

Άρα, ήταν "χαιρετιστήριο μήνυμα" από ασφαλή απόσταση, χτυπώντας, παράλληλα και το στόχο, που θα μπορούσαν να τον είχαν χτυπήσει νωρίτερα.

Σχολιο.- Σιγά μην μας έκαναν τη χάρη. 

Σχολιο.- Κρίμα ρε γαμωτο ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν στις 11:40 πυραυλική επίθεση (με πυραύλους Iskander) σε υπόστεγο στην περιοχή του λιμανιού της Οδησσού, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη προετοιμασία για τη μαχητική χρήση ουκρανικών μη επανδρωμένων σκαφών

- Ο στόχος της πυραυλικής επίθεσης επετεύχθη, το αντικείμενο χτυπήθηκε, αναφέρει το υπουργείο το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

- Το γεγονός έλαβε χώρα ενώ ο Ζελένσκι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, γνωστός και ως γκαντεμόσαυρος, βρίσκονταν στην πόλη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



και για να το ληγουμε, ας ερθουμε στο "ψητο":

1) Αληθεύει οτι ΟΛΟΙ οι εργαζομενοι στον ΜπαρμπαΣταθη εξαναγκάστηκαν να βαλουν μεσα τους "γραφενιο και mRNA",

(και όχι μονο μια φορά) με απειλη απόλυσης;

2) Αληθεύει οτι η διοίκηση της Αινος "πιέστηκε ευγενικα" να υποχρεώσει το προσωπικο της σε εμΦολιαζμό και απαντησε 

"Βαλτε το σκεύασμά σας εκεί που ξερετε!"; 

(Και απο τοτε ΚΑΠΟΙΟΙ την εχουν στην μαύρη λιστα τους;)

Αυταααα....

Παιδες, τελείωσα με τον ΜπαρμπαΣταθη.

Να περάσει μέσα το επομενο Παρατραγουδο!

Σχολιο.- Εμ έτσι πες μου! Για τις φολες εκδίκηση ήταν! Τώρα έχουμε έναν λόγο παραπάνω για να φάει μαύρο ο μπάρμπα Στάθης!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φωτογραφία που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ από την επίθεση στην Οδυσσό – είναι απο έκρηξη διυλιστηρίου στις 3 Απριλίου 2022!

7/3/2024

Η επίθεση στην Οδυσσό που έγινε κατα την διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ακολούθησε απο λίγα αποδεικτικά, στοιχεία μεταξύ των οποίων ένα βίντεο που ακούγεται μια μακρινή έκρηξη αλλα και μια φωτογραφία που έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ κι όχι μόνο στα Ελληνικά.

Το CNN για παράδειγμα ανέφερε πως, «ο πύραυλος προσγειώθηκε 450 μέτρα από το κονβόι που μετέφερε τον Ουκρανό πρόεδρο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και μάλιστα λέει σύμφωνα με πηγή του ίδιου, το κονβόι ένιωσε το τράνταγμα από το χτύπημα και όσοι ήταν εκεί είδαν ένα σύννεφο καπνού σε σχήμα μανιταριού».

Την οποία με ένα απλό ψάξιμο που κάναμε στις εικόνες της Google μας έβγαλε ένα άρθρο απο τον Απρίλιο του 2022 που αφορούσε μια έκρηξη σε ένα διυλιστήριο.

Αυτο είναι ένα παράδειγμα για το πόσο εύκολα τα ΜΜΕ παραπληροφορούν χωρίς καθόλου έρευνα.

Η καλύτερη λήψη βίντεο της… πυραυλικής επίθεσης με στόχο την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Είναι το παρακάτω βίντεο που ακούγεται ένας κρότος που δεν μοιάζει με επίθεση πυραύλων (Iskander ή P-800 Onyx) όπως ακούστηκε, αλλά με ήχο απο βαρελότα

Η Ουκρανία έχει ιστορικό ψευδών συναγερμών και σκηνοθετημένων επιθέσεων. Να θυμήσουμε τότε που εκτόξευσε ρουκέτες προς την Πολωνία, χτυπώντας ένα σιλό σιτηρών και σκοτώνοντας δύο άτομα. Αμέσως μετά την έκρηξη, το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας είχε ισχυριστεί ότι ο πύραυλος ήταν ρώσικος σε μια προσπάθεια να παρασύρει το ΝΑΤΟ περαιτέρω στον πόλεμο.

Η απάντηση της Μόσχας στο περιστατικό

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, χτυπήθηκε «ένα υπόστεγο στην εμπορική ζώνη του λιμανιού της Οδησσού, στο οποίο ετοιμάζονταν για επιχειρήσεις μη επανδρωμένα πλωτά οχήματα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ελλάδα που σχεδόν ένα χρόνο η κυβέρνηση κοιτάζει τον πλημμυρισμένο κάμπο στη Θεσσαλία χωρίς να κάνει τίποτα, υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Οδησσού στην Ουκρανία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή έχουν βγει κάποιοι και προσπαθούν να γελοιοποιήσουν τις δηλώσεις Κουτσούμπα.

Αυτό είναι το αύριο που ετοιμάζουν

VICE

Φοιτήτριες Πληρώνουν τα Πανεπιστημιακά Δίδακτρα τους Κάνοντας τις Ερωτικές Συνοδούς



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μη Διάκριση της Μεγάλης Ιδιοκτησίας από την μικρομεσαία που είναι απαραίτητη για την επιβίωση του Ανθρώπου, γεννάει τέρατα.

Εάν οι Αρχαίοι Έλληνες θα είχαν καταργήσει την ιδιοκτησία θα είχαν εξαφάνιστει από πρόσωπο γης ως φυλή. Αντί αυτού κράτησαν υπό ελέγχου την μεγάλη ιδιοκτησία, που είναι και η ουσία της Δημοκρατίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ναζιστικό παρελθόν της οικογένειας του Klaus Schwab και η ανατροφή του πάνω σε αυτές τις ιδέες!

7/3/2024

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, οι αλυσίδες εφοδιασμού καταρέουν, η φτώχεια αυξάνεται, τα μέσα ενημέρωσης μάς τροφοδοτούν με περισσότερο ψέμα απο ποτέ και οι πολιτικοί μοιράζουν δελτία τροφίμων, ψηφίζουν νόμους για μεταλλαγμένα τρόφιμα, ψηφιακές ταυτότητες και τελικά μας οδηγούν σε ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης με βάση τον άνθρακα, μέσω της απάτης της κλιματική αλλαγής. Είναι άραγε αυτή η ευκαρία που ο Klaus Schwab περίμενε να εκμεταλευτεί με τον Covid19;»

Ποιος είναι ο Klaus Schwab;

Εκ πρώτης όψεως, αυτό φαίνεται πολύ εύκολο να απαντηθεί. Στο επίκεντρο των πιο ουσιαστικών βιογραφικών του Schwab είναι ο ρόλος του ως ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ: «μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση πίεσης [που] δεσμεύει τους πολιτικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς και άλλους ηγέτες της κοινωνίας να διαμορφώνουν παγκόσμιες, περιφερειακές και βιομηχανικές ατζέντες». 

Το WEF έχει εκκαθαρίσει πλήρως το mainstream Διαδίκτυο από λεπτομέρειες που είναι επιζήμιες για τις φιλοδοξίες τους και μεγάλο μέρος της ζωής του Schwab έχει μετατραπεί σε ανυπαρξία, με μικρά θραύσματα του χαρακτήρα του, ως εκ τούτου απο τα στοιχεία της κοσμοθεωρίας του, είναι γνωστό ότι κάποιοι τον επηρέασαν. Αυτό θα περιλαμβάνει ιδεολογικούς συμμάχους και επιχειρηματικούς μέντορες, εκπαιδευτικούς κολεγίων ακόμη και πνευματικούς ηγέτες, αλλά όποια κι αν είναι η εντύπωση που μπορεί να έχει αφήσει κάποιο από αυτά τα άτομα στον Schwab, οι ιστορία της οικογένειας του με την πορεία του, έχει την πιο εντυπωσιακή ομοιότητα.

«Στους γονείς μου, τον Eugen Wilhelm Schwab και την Erika Epprecht που με δίδαξαν από πρώτο χέρι την αξία της εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της αρχής των ενδιαφερομένων».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την αφιέρωση του πρόσφατα δημοσιευμένου βιβλίου του Klaus Schwab, Stakeholder Capitalism. ένα βιβλίο που στην ουσία αποτελεί το μανιφέστο του για την οικονομία του πλανήτη μετά τον Covid. Αυτή είναι η μόνη αναφορά που καταγράφεται στον Schwab ως προς τους γονείς του (ή τουλάχιστον, η μοναδική αναφορά που επιβιώνει δημόσια), και ωστόσο, ακόμη και αυτή η σύντομη ματιά στον εσωτερικό του κόσμο είναι μόνο εν μέρει αληθινή.

Κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο και τον τόπο γέννησης του Κλάους –Γερμανία, 30 Μαρτίου 1938– είναι δελεαστικό να αποδώσουμε την αναχώρηση της βιολογικής μητέρας του στις πολιτικές συνθήκες της εποχής. Σίγουρα, η Emma Gisela Tekelius Schwab ήταν μόνο μια από τις πολλές Εβραίες που κατέφυγαν στην Αμερική κατά τη διάρκεια των προπολεμικών χρόνων της Γερμανίας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η εγκατάλειψη της Emma άφησε ένα χάσμα της στη ζωή Klaus ώς βρέφος – ένα χάσμα που επρόκειτο να γεμίσει από την Erika Epprecht, μια γυναίκα εναρμονισμένη με το ναζιστικό ιδεώδες και κατ’ επέκταση τις προοπτικές καριέρας του πατέρα του, Eugen.

Ο Κλάους άλλωστε, αναφέρει την Erika Epprecht ως πραγματική του μητέρα στην αφιέρωση!

Ο Eugen Wilhelm Schwab πατέρας του Klaus γεννήθηκε στην Ελβετία λίγο πριν την αλλαγή του αιώνα. Ωστόσο, όταν ήταν μόλις ενός έτους, όταν ο πατέρας του Eugen, ο Γκότφριντ, πήρε τη σύζυγό του και το μικρό παιδί του πίσω στην πατρίδα του τη Γερμανία, προκειμένου να ασχοληθεί με το επάγγελμά του ως μηχανικός μηχανών. Αυτό έμελλε να αποδείξει κάτι από την οικογενειακή επιχείρηση. Με τη συμβουλή του πατέρα του –συμβουλή που θα μεταδιδόταν και αυτός στους γιους του– ο Eugen Schwab μπήκε στον ίδιο τομέα σπουδών, τελικά εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο στο Ravensburg, μια πόλη στα νότια της Γερμανία.

Η Escher-Wyss, μια ελβετική εταιρεία, ξεκίνησε για πρώτη φορά τις δραστηριότητές της στο εμπόριο υφαντικής, αν και κάθε φορά που διακλαδίζονταν στους τομείς των βιομηχανικών στροβίλων και της υδροηλεκτρικής ενέργειας επρόκειτο να καθιερώσουν τελικά τη φήμη τους.

Αυτή η φήμη αυξήθηκε σημαντικά με το ξέσπασμα του πολέμου το 1939. Υπό τη διαχείριση του Eugen Schwab, και με τα πλεονεκτήματα της έδρας σε ένα επίσημα ουδέτερο έθνος, η Escher-Wyss απολάμβανε τεράστια κέρδη που προέρχονταν από τη βοήθεια της ναζιστικής πολεμικής μηχανής.

Η Βέρμαχτ είχε απο την εταιρία τα πάντα, από φλογοβόλα μέχρι ανταλλακτικά για μαχητικά αεροπλάνα. Με μια λιγότερο άμεση έννοια, η εταιρεία ήταν επίσης αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας του Χίτλερ να κατασκευάσει μια ατομική βόμβα, και όμως, παρά την προφανή σημασία της Escher-Wyss – παρά την ιδιότητά της ως «National Socialist Model Company» – Το Ravensburg έμεινε εντελώς ανέγγιχτο από τις βομβαρδιστικές εκστρατείες των Συμμάχων. 

Οι λόγοι για αυτό συζητούνται ακόμη. Ενώ η επίσημη ιστορία επιμένει ότι η πόλη χαρακτηρίστηκε εκτός ορίων λόγω κοντινών ανθρωπιστικών επιχειρήσεων, Είναι γενικά αποδεκτό ότι η ασφάλειά του διασφαλίστηκε λόγω μιας μυστικής συμφωνίας μεταξύ των Ναζί, των Συμμαχικών Δυνάμεων άλλα και ανώνυμων ατόμων εντός της ελβετικής επιχειρηματικής κοινότητας. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



500 Ισραηλινοί μαζεύτηκαν στο Μοναστηράκι να γιορτάσουν την αγάπη τους για την ομάδα τους αλλά και γιατί έχουν την υποστήριξη όλου του Συστήματος, που τους επιτρέπει να αγωνίζονται κανονικά σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις την στιγμή που διεξάγουν μία γενοκτονία κατά της Παλαιστίνης!!

Αν είχαμε σωστά αντανακλαστικά τώρα θα έπρεπε να είχαμε κάνει μαζικά καλέσματα για συγκεντρώσεις υπέρ της Παλαιστίνης!

Σχολιο.- Χαμός στο Μοναστηράκι! Έκαναν τη νύχτα... μέρα οι οπαδοί της Μακάμπι

Οι Ισραηλινοί βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (6/3) στο κέντρο της Αθήνας και με συνθήματα, αλλά και καπνογόνα άρχισαν να μπαίνουν σε... κλίμα αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Με την παρουσία 1500 οπαδών της θα αντιμετωπίσει η ισραηλινή ομάδα τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (7/3) για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Conference και μάλιστα μερικοί από αυτούς έχουν μπει σε κλίμα αγώνα μια μέρα πριν.

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης (6/3) αρκετοί φίλοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ βρέθηκαν στο Μοναστηράκι, όπου άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα φτιάχνοντας... κλίμα για το επερχόμενο ματς στο Φάληρο με τους Πειραιώτες.

Σχολιο.- Χτύπησαν κιόλας ένα άτομο στο σύνταγμα που κράταγε σημαία της παλαιστίνης.και ακόμα είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχεις δύο εταιρείες που πουλάνε φασολάκια.

Η μία πουλάει με €5.67/κιλό κ η άλλη με €2.34/κιλό.

Η πρώτη εταιρεία είναι ο Μπάρμπα Στάθης που ανήκει στην CVC ενώ η δεύτερη ο Αίνος. 

Μάντεψε σε ποια από τις δύο επιβλήθηκε πρόστιμο 742.000 για αισχροκέρδεια.

Αίνος μέχρι να κλείσει ο Μπάρμπα Στάθης.

Και βεβαια μεγαλομετοχος του Μπαρμπα Σταθη ειναι το fund CVC, του οποιου μανατζερ επενδυσεων ειναι η Σοφια Μητσοτακη, η κορη του Ελληνα Πρωθυπουργου…Και ολα μπερδευονται ….γλυκα!

Η Αμερικανική CVC κατέχει:

Εθνική Ασφαλιστική, Vivartia, ΔΕΛΤΑ, ΔΩΔΩΝΗ, UMC, Μπαρμπα Στάθης, Χρυσή Ζύμη, Goody's, Flocafe, Everest, La Pasteria, Πλατφόρμα Skroutz, Μαρίνα Ζεας, Μαρίνα Γουβιών, Μαρίνα Λευκάδας, Υγεία, Metropolitan, Metropolitan General, MΗΤΕΡΑ, ΙΑΣΩ, Απολλώνιο, Creta Interclinic.

Μέσω της Selath Holdings S.à r.l. (θυγατρική της CVC Capital Partners SICAV-FIS S.A.) κατέχει το 10% της ΔΕΗ.

Με λίγα λόγια η οικονομία πάει ζζζζζββββιιιιιιιιιννννν



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3/3/2024

Ο σκοτεινός ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ. 

Σε αυτούς που εύλογα αναρωτιούνται γιατί η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε τόσο πολύ τα ποσοστά της ανεργίας προς τα επάνω, η απάντηση είναι απλή: επειδή εάν η ανεργία ήταν μονοψήφια τον Ιανουάριο του 2024, θα απελευθερώνονταν οι τριετίες σχετικά με την αύξηση των μισθών που έχουν παγώσει πάνω από δέκα χρόνια, από την Τρόικα. 

Θεωρώντας λοιπόν η ΕΛΣΤΑΤ ανόητους τους Έλληνες εργαζομένους, προφανώς με τη στήριξη της κυβέρνησης, άλλαξε ξαφνικά τη μέθοδο υπολογισμού, για να παραμείνει η ανεργία πάνω από το 10% - οπότε να μην έχουν απαίτηση αυξήσεων και δη αναδρομικών οι εργαζόμενοι.

Φυσικά η κυβέρνηση θα τους προσφέρει μία μεγαλύτερη αύξηση του μέσου μισθού πείνας, ενδεχομένως πάνω από τα 830 €, για να τους κοροϊδέψει - έτσι ώστε να μην προσέξουν την έμμεση κατάργηση των τριετιών.

Δηλαδή, θα τους γλυκάνει με μία «καραμέλα για ηλιθίους», όπως λέγεται στην καθομιλουμένη - ενώ παράλληλα προσφέρει ένα δώρο στους εργοδότες και ειδικά στις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως στις τράπεζες που δεν θα χρειαστεί να δώσουν καθόλου αυτές τις υποχρεωτικές αυξήσεις στους εξαθλιωμένους Έλληνες.

Έτσι θα εξοικονομήσουν τεράστια ποσά, διατηρώντας την υψηλή κερδοφορία τους - ενώ θα κοροϊδέψουν με τη σειρά τους τους Έλληνες, μειώνοντας κάποιες τιμές, προμήθειες και χρεώσεις. 

Τα συγχαρητήρια μας στην υπουργό εργασίας και στην ΕΛΣΤΑΤ - όχι επειδή έχουν καταργήσει τις τριετίες, αλλά για το ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τόσο εύκολα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους. Αλήθεια, τι κάνει η ΓΣΕΕ με τις συνδικαλιστικές τοις οργανώσεις; Τυχαία παραμένει βουβή;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους κοιμούνται ύπνο βαθύ

Στο πρώτο μέτωπο, αυτό των βασικών ειδών διατροφής, ειδικοί προειδοποιούν για επικείμενες σοβαρές ελλείψεις χάρη σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ προϊόντων: κλιματική κρίση, πόλεμοι, απαγορεύσεις εξαγωγών από την Ασία. Ο Piotr Magnuszewski, που ειδικεύεται σε μοντέλα προβλέψεων, δεν μάσησε τα λόγια του, όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να περιμένουν οι Ευρωπαίοι: «Να περιμενετε χάος».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάθεση ενός χειριστή εκσκαφέα και υπεύθυνου για τα χωματουργικά έργα στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη

Τέμπη: «20 φορτηγά μετέφεραν 300 κυβικά χώμα από τον τόπο της τραγωδίας» – Στο φως κατάθεση- «φωτιά» χειριστή εκσκαφέα

11:35, Πέμπτη 07 Μαρτίου 2024

«Μεταφέραμε 20 φορτηγά με 300 κυβικά χώμα από το σημείο του δυστυχήματος σε ένα δικό μας χωράφι, αφού η Πυροσβεστική είπε πως δεν τα χρειαζόταν» κατέθεσε ο άνδρας.

Η κατάθεση αυτή, έγινε πριν από μερικές ημέρες από τον χειριστή εκσκαφέα και υπευθύνου για χωματουργικά έργα στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας και έχει προκαλέσει αναστάτωση και οδυνηρή έκπληξη σε συγγενείς των θυμάτων και προβληματισμό στους πραγματογνώμονες που ασχολούνται με τα αίτια του δραματικού συμβάντος.

Βέβαια όπως όλοι γνωρίζουμε την εντολή στην Πυροσβεστική την είχε δώσει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας αφού έτσι τον είχε διατάξει ο Μητσοδράκουλας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ στο NBA: Παίκτης κατέρρευσε ξαφνικά την ώρα του αγώνα! 

Σοκαρισμένος είναι ο κόσμος του NBA από την κατάρρευση του Μπίσμακ Μπιγιόμπο στη διάρκεια του αγώνα των Θάντερ με τους Μπλέιζερς για το NBA.

Έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο παρκέ ο Κονγκολέζος σέντερ

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (7/3), ο 31χρονος Κονγκολέζος σέντερ κατέρρευσε στον πάγκο της ομάδας του στο γήπεδο  μπάσκετ που γινόταν ο αγώνας. 

Στο ένατο λεπτό κι ενώ οι συμπαίκτες του κατευθύνονταν προς τον πάγκο για τάιμ άουτ, ο Μπιγιόμπο σηκώθηκε αλλά αμέσως μετά όπως φαίνεται σε σοκαριστικό βίντεο κατέρρευσε προκαλώντας πανικό και αγωνία σε συμπαίκτες και αντιπάλους.

Οι άνθρωποι των Θάντερ του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και αφού συνήλθε, τον βοήθησαν να σηκωθεί και να αποχωρήσει στα αποδυτήρια, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο Μπίσμακ Μπιγιόμπο στη διάρκεια της σεζόν έχει παίξει σε 34 αγώνες με 4,6 πόντους και 5,7 ριμπάουντ βοηθώντας στο ροτέισον τους Θάντερ που βρίσκονται στην κορυφή της Δύσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναβλήθηκε ξανά η δίκη Παν.Λαφαζάνη-Δικαιοσύνη :”Όχημα” αθώωσης της αποικιοκρατίας-κλεπτοκρατίας στη χώρα!

Αναβλήθηκε ξανά και για πολλοστή φορά η Δίκη του Παν. Λαφαζάνη και των συναγωνιστών του, η οποία οφείλεται σε εκδικητική δίωξη που άσκησε σε βάρος του ιδρυτικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπερυπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση Τσίπρα από το 2017 και αισίως με διαρκείς αναβολές φτάσαμε στο Μάρτη 2024 !!!!

Η αναβολή της δίκης Λαφαζάνη ήταν καθαρά πολιτική απόφαση και ως πρόσχημα χρησιμοποιήθηκε το αίτημα συνηγόρου δυο κατηγορουμένων, οι οποίοι κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν λόγους ασθενείας και η συνήγορος τους για πολλοστή φορά, την ”τυχαία” αναγκαστική παρουσίας της σε άλλη Δίκη!

Μετά την καταδίκη του Παν. Λαφαζάνη σε 18 μηνες φυλάκιση κατά την πρώτη δίκη του, πριν περίπου δυο μήνες, με σωρεία αυθαιρέτων κατηγοριών που ενορχήστρωσε και πάλι ο Α.Τσίπρας και η ομάδα του και κατασκεύασε πάλι το βρώμικο παρακρατικό κατασκεύασμα ανωμαλίας που αποκαλείται ”Τμήμα προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” , όλα δείχνουν ότι το καθεστώς με όχημα την ελεγχόμενη Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει όχι μόνο να καταδικάσει αλλά και να πάει φυλακή τον Παν. Λαφαζάνη .

Οι λόγοι αυτής της πολιτικής απόφασης των κυβερνώντων με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ”Νέας Αριστεράς” που ”ποιούν την νήσσαν ” δεν αφορούν μόνο την τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών , οι οποίοι επιμόνως φουντώνουν αυτήν την περίοδο . Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση του καθεστώτος για να βάλουν τον Παν. Λαφαζάνη φυλακή αφορά ίσως κυρίως την εμπεριστατωμένη επιμονή του να υποστηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας και να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τα τεκταινόμενα σε αυτόν τον πόλεμο, όπου η αδιαλλαξία του επιθετικού Δυτικού αμερικανονατοϊκού μπλοκ κινδυνεύει να τυλίξει την Ευρώπη και τον πλανήτη στην πυρηνική φωτιά . Περιττό να προσθέσω ότι η θέση αυτή του Παν. Λαφαζάνη και του ΔΗ.Κ.Ε.Α.( Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης) δεν εκκινεί απλά και μόνο από μακραίωνα ελληνορωσική φιλία , η οποία σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές βοήθησε σημαντικά την χώρα μας αλλά κυρίως από την ανάγκη να υπερασπίσουμε την Ελλάδα τόσο οικονομικά όσο και από την άποψη των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και της αναβάθμισης του εθνικού μας ρόλου στην περιοχή. Αυτά τα δεσμά φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία θέλουν να πλήξουν οι διεφθαρμένοι υποτελείς των Αθηνών με τις πολιτικές διώξεις και σύντομα τη φυλάκιση του Λαφαζάνη . Γι αυτό είναι σήμερα όσο ποτέ αναγκαία η αλληλεγγύη απέναντι στις πολιτικές διώξεις που ξαναξεκινήσανε γυρίζοντας το ρολόι της Ελλάδας πολλές δεκαετίες πίσω σε πολύ σκοτεινά χρόνια.

Δικαιοσύνη στην Ελλάδα ; Μπουχαχαχά !!!!!

Όσοι θεωρούν υπερβολικές ή φαντασιώσεις τις τοποθετήσεις μας για την επιδίωξη φυλάκισης του Παν. Λαφαζάνη , για το ”κλείσιμο” της ιστοσελίδας Iskra και τον άθλιο ρόλο της Δικαιοσύνης , δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στο ρόλο της Δικαιοσύνης στα κρίσιμα θέματα των τελευταίων χρόνων. Ας θυμηθούμε τί έκανε η Δικαιοσύνη και αναφέρω μόνο τίτλους : 

–Ίμια, Οτσαλάν , Χρηματιστήριο , Siemens, ολυμπιακά έργα

–Βαλίτσες με μετρητά σε πολιτικά γραφεία 

–Λίστα Λαγκάρντ, νομιμοποίηση μνημονίων

-Διπλά βιβλία και κρυφοί λογαριασμοί του προϋπολογισμού που αποκάλυψε ο Παν. Λαφαζάνης 

–Τεχνητό φούσκωμα ελλειμμάτων από τον φυτευτό εκλεκτό του ΔΝΤ , Διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ Α.Γεωργίου

–Περικοπές συντάξεων, κατάργηση δώρων 

-Τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις σκάνδαλα ολκής των τραπεζών. Είχε καταθέσει εμπεριστατωμένη μήνυση ο Παν. Λαφαζάνης εκ μέρους της ΛΑ.Ε. , που τέθηκε στο αρχείο

–Σκανδαλώδης πώληση των κόκκινων δανείων σε ‘‘funds” και ακολούθως διαχείριση servicers με πλήθος πλειστηριασμών και αποφάσεις νομιμοποίησης από Άρειο Πάγο.

-Δικαστική συγκάλυψη σε τραγωδίες Μάνδρας, Μάτι, Τεμπών, πλημμυρών Θεσσαλίας κλπ

Βγάλτε τα συμπεράσματα σας .

Ζούμε σε κράτος ασύδοτων κυβερνήσεων , αδίστακτων ολιγαρχών, κλεπτοκρατών, μιντιακής χειραγώγησης , καταπάτησης των πραγματικών δικαιωμάτων. Το κράτος της παρένθετης δημοκρατίας , της παρένθετης μητέρας, της παρένθετης εθνικής κυριαρχίας, της παρένθετης ζωής μας !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμφωνώ με ατάλαντο μουζικάντη δεξιό νεοφιλελέ Δρογώση. Αδικαιολόγητα, μακριά.

Στάθης Δρογώσης 6/3/2024 – 2.26 μμ

Έριξαν πύραυλο οι Ρώσοι κοντά στην αποστολή του έλληνα πρωθυπουργού. Περιμένω τα Πουτινάκια να το δικαιολογήσουν και αυτό.

Σχολιο.- Ο όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα...... Ελληνική παροιμία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέμπη: Ηχnτıκό αναφέρει 470 κι όχι 350 επıβάτες – Ειδıκός μıλάει για ενδεχόμενο περıσσότερων νεκpών

05-03-24   -   20:22

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο έφερε στο φως το MEGA από το δυστύχημα των Τεμπών στο οποίο ακούγονται οι υπάλληλοι να συνομιλούν μετά τη σφοδρή σύγκρουση και να αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες ήταν 470, ενώ επίσημα ανακοινώθηκε ο αριθμός των 350, άρα η αναφορά γίνεται για επιπλέον 120 επιβάτες!

Παράλληλα πραγματογνώμονας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι περισσότεροι οι νεκροί της τραγωδίας και να μην έχει γίνει γνωστός ο πραγματικός αριθμός.

Τέμπη, τη μοιραία νύχτα. Εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο ακούγονται να έχουν μια σοκαριστική συνομιλία.

Ενώ επιβάτες έχουν σκοτωθεί, άλλοι παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, οι δύο υπάλληλοι δείχνουν να μη γνωρίζουν τον αριθμό των επιβαινόντων της αμαξοστοιχίας και μιλούν με τρόπο που προκαλεί οργή για τα λεωφορεία που χρειάζονται για την απομάκρυνση από το σημείο της σύγκρουσης.

Ουπς κοίτα που για αλλη μια φορά ήταν αλήθεια αυτο που φωνάζαμε . Δεν είναι 57 μόνο οι νεκροί... 

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Μπαίνουν 10 λεωφορεία. 470 άτομα.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Πόσα;

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: 470 άτομα. Ωωω

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Γέμισε λεωφορεία.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Γέμισε λεωφορεία έξω, δηλαδή πανηγύρι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(Μπάρμπα Στάθης) 

αγκινάρες - Α' ΎΛΗ: ΑΙΓΥΠΤΟΥ

μπρόκολο - Α' ΎΛΗ: ΤΟΥΡΚΙΑΣ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μυστήρια του μπαζώματος των Τεμπών 

Το μπάζωμα στα Τέμπη έγινε μεταξύ της 1ης Μαρτίου και της 6ης Μαρτίου 

Η εταιρία ιδρύθηκε ένα μήνα αργότερα στις 6 Απριλίου και 

Υπέγραψε τη σύμβαση 40 μέρες μετά την ολοκλήρωση του έργου στις 18 Μαίου. 

Εχει και συνέχεια αλλά μέχρι εδω είναι αρκετά για να καταλάβουμε σε ποιά χώρα ζούμε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο άνθρωπος είναι πατέρας.

Είναι 77 ετών, ψηλός και αδύνατος, πρώην ηθοποιός του θεάτρου· συνάντησε τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, αυτό μου φαίνεται γοητευτικό, και ίσως συμπτωματικό των οικογενειακών γεγονότων που τον ακολούθησαν.

Αυτός ο άνθρωπος δεν αρνείται ένα χαμόγελο ή μια καλή κουβέντα σε όποιον τον πλησιάσει.

Είναι ένα γλυκό και ειλικρινές χαμόγελο, από εκείνους που όταν τους συναντάς σε κάνουν να πιστεύεις ότι η ανθρωπότητα μπορεί να είναι όμορφη, ακόμα και ανακουφιστική στις πιο σκοτεινές στιγμές.

Μερικές φορές, τα μάτια της γίνονται υγρά και μετά ισιώνει τους ώμους της, σαν να δίνει αξιοπρέπεια στον πόνο και την απόγνωση.

Υπάρχουν περισσότεροι άντρες σαν αυτόν, ίσως πάρα πολλοί, όλοι πατεράδες παιδιών σε κίνδυνο.

Παρά τους κινδύνους και τα βάσανα, αυτά τα παιδιά είναι αξιοζήλευτα: να έχεις έναν πατέρα που παλεύει για σένα, που ξεπερνά την κούραση, χιλιάδες εμπόδια και την άρνηση, όρια που επιβάλλει η ηλικία, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αναζητώντας βοήθεια, που χάνει το αεροπλάνο για να απαντήσει (συχνά επαναλαμβανόμενα) ερωτήματα από ένα κοινό που φαινομενικά βαθιά ευγνώμων για.. , είναι ένα υπέροχο δώρο για όλα αυτά τα παιδιά.

Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πατέρας του Julian Assange, η οδύσσεια του επιδιώκει να σώσει τον γιο του, η ταινία ITHAKA - είναι αφιερωμένη στη διεξαγωγή ενός αγώνα: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ JULIAN ASSANGE

Φαίνεται σε κάποιους κινηματογράφους και άλλους χώρους ελεύθερης εισόδου

Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πατέρας του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασφαλισμένοι ΟΑΕΕ - Θέματα ΟΑΕΕ

Το ξήλωμα της δωρεάν δημόσιας υγείας συνεχίζεται, χωρίς κανείς να εξηγεί σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, γιατί πληρώνουν εισφορές υγείας

Επί πληρωμή και ο «προσωπικός γιατρός»

06.03.24 17:14

Δημιουργείται δεξαμενή με ιδιώτες γιατρούς, τους οποίους ο πολίτης θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του.

Τα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας καλά κρατούν, με τον αρμόδιο υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη να βάζει συνεχώς «λιθαράκια» για την επίτευξη του τελικού στόχου. Έτσι, μετά  τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και τις λοιπές επί πληρωμή ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, το υπουργείο Υγείας προχωρά περαιτέρω το θέμα της εισόδου ιδιωτών γιατρών στη δημόσια Υγεία. 

Σήμερα, λοιπόν, ο Άδ. Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσαν μέτρα για τη δεύτερη φάση μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Μεταξύ των μέτρων αυτών, περιλαμβάνεται η αναφορά πως στο θέμα του προσωπικού γιατρού, ο πολίτης μπορεί να επιλέξει ιδιώτη γιατρό, τον οποίο όμως θα πληρώνει από την τσέπη του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις ναυτεργάτες νεκροί κι άλλοι έξι σοβαρά τραυματίες, θυσία στον βρόμικο βωμό της επιμονής των Ελλήνων εφοπλιστών να ενισχύουν το Ισραήλ.

Παρά την προειδοποίηση από το Ναυτικό της Υεμένης, το ελληνόκτητο "True Confidence" συνέχισε την πορεία του στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό το ρατσιστικό κράτος του απαρτχάιντ και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Και δέχτηκε επίθεση με τραγικές συνέπειες.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ):

"Οι Έλληνες εφοπλιστές επειδή τα ναύλα έχουν εκτοξευτεί σε αστρονομικά υψηλά επίπεδα παίζουν την ζωή των πληρωμάτων τους κορώνα – γράμματα. Ταυτόχρονα ήταν αυτοί που ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να οργανωθεί διεθνής Ναυτική δύναμη για την προστασία των πλοίων τους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όχι μόνο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους, αλλά έστειλε την πολεμική φρεγάτα «ΥΔΡΑ» ενώ ανώτατος Έλληνας Αξιωματικός ανέλαβε στα πλαίσια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ε.Ε. τον αρχηγικό ρόλο συντονιστή της επιχείρησης.

Η εμπλοκή αυτή της χώρας μας συνιστά θανάσιμο κίνδυνο για τα πληρώματα των εμπορικών πλοίων, αλλά και του προσωπικού της φρεγάτας το οποίο στέλνεται χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα της χώρας μας".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ενώ οι ξενοδόχοι έχουν αφηνιάσει, γιατί ελληνική μουσική σημαίνει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν πνευματικά δικαιώματα, εκατόν πενήντα συνθέτες, στιχουργοί, ερμηνευτές και εκτελεστές στηρίζουν τη ρύθμιση για μετάδοση τουλάχιστον κατά 45% ελληνικής μουσικής σε ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα. 

Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών του κόσμου του τραγουδιού. 

Ανάμεσα σ' αυτούς που υπογράφουν είναι και οι Χάρις Αλεξίου, Δέσποινα Γλέζου, Λίνα Δημοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Στέφανος Κορκολής, Χρήστος Λεοντής, Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Ξυδάκης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Βαγγέλης Φάμπας, Λάκης Χαλκιάς κ.ά. 

Σχολιο.- https://www.news247.gr/politismos/150-kallitexnes-iper-tou-nomosxediou-gia-to-elliniko-tragoudi/?fbclid=IwAR2h4yl-3v9yfzEBjDo0wT0TLS0crqxVIzn10_GEVDuLc9f1RkiWdHgTQxw

Σχολιο.- Παίρνω την ευκαιρία να επισημάνω το εξής. Κάποιος πρέπει να ηγηθεί μιάς προσπάθειας, ώστε αυτό το φαινόμενο της τραπ υποκουλτούρας, να “ελεγχθεί“ μπαίνοντας σε “κανόνες“ γιατί απλά είναι προσβλητικό όλο το πακέτο τραπ, προς το κοινωνικό σύνολο.... Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή...

Σχολιο.- Κοροιδευομαστε; Θα πηξουμε στο σκουλαδικο και το τραπ. Και τα αγγλόφωνα ελληνικά θα φάνε πικρα

Σχολιο.- Εγώ στηρίζω αυτό που θέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Συνθέτες, στιχουργοί, ερμηνευτές και εκτελεστές. Υποθέτω πως τα όποια ζητήματα προκύπτουν τους έχουν απασχολήσει, πριν καταλήξουν στη στήριξη της ρύθμισης.

Σχολιο.- Εδώ, βέβαια, να πούμε ότι οι ξενοδόχοι ήδη πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα, και μάλιστα σε πάνω από 1 "μαγαζάκια ", έτσι πώς τα έχουν κάνει και οι καλλιτέχνες. Και ηθοποιών και τραγουδιστών. Και πληρώνουν πολλά, αυτοί τουλάχιστον που θέλουν να είναι εντάξει.

Σχολιο.- Πνευματικα και συγγενικα δικαιώματα δινονται και για χρηση ξένων μουσικών προϊόντων, για όσους φανταζονται αλλιώς...

Σχολιο.- Το θέμα είναι πολύπλοκο. Άντε και παίζουν ελληνική μουσική. Τι θα παίζουν είναι το μεγάλο ερώτημα. Φοίβο, Μαζωνάκη, Καρβέλα και Τερλέγκα;;;; Είναι κάτι που με απασχολεί

Σχολιο.-  μεγάλο πρόβλημα. Υποψιάζομαι ηχορύπανση.

Σχολιο.- εγώ υποψιάζομαι ότι τα ακούσματα θα είναι, ούτε για κουφούς, γιατί αυτό θέλει ο κόσμος Μαζωνάκη, Βανδή, Πάολα, Οικονομόπουλο και πάει λέγοντας.... ουέ και αλίμονό .....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι είπε ο Πούτιν στο τελευταίο του μήνυμα

 στον Κούλη;

-Μη σε πετύχω...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψάχνουν για σούγκαρ ντάντιζ  οι φοιτήτριες στη Σουηδία για να πληρώσουν τα δίδακτρα, είπε ο Κουτσούμπας για να μιλήσει κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σχολιο.- ο γυναικείος πληθυσμός είναι πιο ευάλωτος στο να μετακινηθεί στην πορνεία λόγω φτωχοποιησης. Άλλωστε οι στρ8 άντρες είναι το βασικό καταναλωτικό κοινό της πορνείας

Σχολιο.- φτωχοποιηση και νεοφιλελεύθερες πολιτικές=κόσμος που θα παίρνει περισσότερα ρίσκα για την επιβίωση του. Σκληρή αλήθεια. Το ότι αυτά τα ρίσκα θα τα υπερασπίζεται ο κόσμος επειδή δε θα έχει άλλες επιλογές ή καλύτερές επιλογές είναι κατανοητό αλλά μέχρι εκεί.

Λατρεύω τις πουτανες δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά αν κάποιος το κάνει επιλογή επειδή τον διώχνουν απ' το σπίτι του σε μια βδομάδα δε θα πω μπράβο. Απλά πράγματα

Σχολιο.- Πάντως εγώ ντρέπομαι να πηγαίνω το 2014 στο χωριό για ελιές και να μου λένε οι "έξυπνοι" αν θέλω το τηλέφωνο καμιάς φοιτήτριας να παραγγείλω...

Σχολιο.- Εσείς θα ήσασταν διατεθειμένος να γίνετε Ζαχαρο-Μπαμπάκας για κοράσιο με κόκκινο φοιτητικό δάνειο;

Σχολιο.- όλοι στο πλευρό της χειμαζόμενης φοιτητιώσας νεολαίας!

Σχολιο.- Πολύ καλά είπε ο άνθρωπος

Σχολιο.- Δηλαδή sugar mams δεν έχει το μενού:

Σχολιο.- Ρε μάγκα, δεν είμαστε όλοι σαν εσενα, σωματαραδες αρχισυνδεσμιτες με περασμένα κεφάλια γαύρων στο μπρελόκ κ υπερφυσικού κάλλους κορμοστασιά να ρίχνουμε τα γκομενακια με ένα φφφ. Κάποιοι δυστυχώς πρέπει να τα σκαμε. Μιλάς από θέση ισχυρού. Ο γενικός ξέρει τι λέει, βλέπει γύρω του...

Σχολιο.- Να σου πω, φτωχάτζα, μη ξεθαρεύεσε. Για εκατομμυριούχους σούγκαρ ντάντιζ μιλάει, όχι για εσένανε που μετράς τα λεπτα το πρωί να δεις αν βγαίνουνε για να πάρεις κουλούρι

Σχολιο.- Τι ακριβώς σε πείραξε;

Η αλήθεια;

Δεν τα λέει όπως είναι? Τα μιλάει ξύλινα το ΚΚΕ?

Τα, λέει φορά παρτιδα όπως είναι! 

Εσείς είσαστε, παμε χέρι - χέρι με τον Κυριάκο να δακτυλοδειξουμε το ΚΚΕ ως σεξιστικό.

Σχολιο.- Αλήθεια λέει όμως. Και κάποιους τους βούτηξαν για προώθηση πορνείας αλλά αν γκουγκλαρει κάποιος χαμός. Πρόσφατα είδα φωτό σχετικής διαφήμισης σε σκανδιναβικη πόλη δεν πρόσεξα ποια , Κοπεγχάγη?

https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-48213023.amp

σχολιο.- δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν καπιταλισμό για την ηθική κατάπτωση του καθενός. Όταν αντιμετώπισα οικονομικά προβλήματα δεν έγινα εγκληματίας. Ο καθένας όπως έστρωσε ας κοιμηθεί.

μέσω της πολιτικής μπορώ να "αθωώσω" πολλές συμπεριφορές. Μπορώ να κατηγορήσω όποιον μεγαλοκαπιταλιστή θες. Θα υπάρχει όμως πάντα ένα κενό. Ο καθένας έχει και ατομικές ευθύνες για το που θα φτάσει. Αν η άλλη εκδίδεται για να πληρωσει ...πανεπιστημιακά δίδακτρα πρόβλημά της. Ούτε θα αγωνιστώ για αυτήν ούτε θα την σεβαστώ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι Κούβα, Βενεζουέλα ή Νικαράγουα, ούτε Αργεντινή το 1976, είναι Αργεντινή το 2024, τα αγόρια τραγούδησαν κατά της ακροδεξιάς "νεοφιλελεύθερης" κυβέρνησης του Χαβιέρ Μιλέι, και στο όνομα της ελευθερίας τα πανοπλα αργεντίνικα ΜΑΤ τα κατέβασαν με τα μικρόφωνα υπό την απειλή όπλου, τα ξάπλωσαν με την απειλή όπλου στην άσφαλτο με τα χέρια στο κεφάλι, όπως στις καλύτερες εποχές της δικτατορίας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ήρθε η αληταμπουρία των σιωναζί φονιάδων από το Ισραήλ για τον σημερινό αγώνα της Μακάμπι με τον Ολυμπιακό, και μέσα στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν Παλαιστίνιο, που κρατούσε παλαιστινιακή σημαία. Λες και βρίσκονται στο σιωνιστικοναζιστικό ρατσιστικό τους κράτος, πίσω από το τείχος του απαρτχάιντ.

Κι όμως! Ούτε ένας σιωναζί ρατσιστής τραμπούκος δεν πιάστηκε! Οι δεκάδες μπάτσοι, με στολή και πολιτικά, που σταθμεύουν και περιπολούν σταθερά όλες τις ώρες στο Σύνταγμα, κρύφτηκαν, αφήνοντας τα σιωνιστικοναζισταριά να κάνουν ό,τι γουστάρουν. 

Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ από τους Κροάτες ναζί, που μπήκαν ανενόχλητοι στην Ελλάδα, η ΕΛ.ΑΣ. κάνει πλάτες στους σιωναζί φονιάδες από το Τελ Αβίβ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο της ‘‘Καθημερινής’’ για τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης

Ο δήμιος της ελπίδας, μέγα κάθαρμα και εν τέλει σκουπίδι της ιστορίας.

Σχολιο.- Αναξιος και ψευτοαριστερος ο κ@λ@τουμπας Δουρειος Ιππος που αλωσε την αριστερα..Η καταστροφη του πρωην συνασπισου (Συριζα αριστερες δυναμεις)..Το plan B των νεοφιλελευθερων με το αριστερο φερετζε,,Τι να πει κανεις για δαυτον? Κανεις δεν λεει κουβεντα για τον τιποτενιο που αναρριχηθηκε με ολα τα καταστροφικα αποτελεσματα που ακολουθησαν((για τον τοπο και την αριστερα φυσικα)..Και ετσι φτασαμε στον Κουλη και στον Κασσε-Λακη..ΟΝΕΙΔΟΣ

Σχολιο.- "Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τοσο περισσοτερο φαίνεται ο κωλος της "

Όσο για όλους αυτούς τους "μετά Χριστόν προφήτες " ούτε τον εαυτό τους δεν πείθουν .

Σχολιο.- Τελικά τίποτα τυχαίο.

Διορίστηκε πρόεδρος; του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Βαλκάνια.

Όπως έλεγε η μακαρίτισα η γιαγιά μου : Μη σκιαζεσαι παιδάτσι μου δεν χανόνται οι πουτάνες...

Σχολιο.- Η πιο αδίστακτη πολιτική φιγούρα στην ελληνική σκηνή από συστάσεως κράτους, εφαρμοστής μιας από τις μεγαλύτερες (ιστορικά και παγκόσμια) περιπτώσεις μαζικής εξαπάτησης και αλλοτρίωσης. Θα πρέπει να μελετηθεί επιστημονικά το φαινόμενο αυτό του απόλυτου αμοραλισμού.

Σχολιο.- Όταν ο Γκορμπατσόφ έσπειρε το μούλικό του στην Ελλάδα

Σχολιο.- Είναι ο άνθρωπος που καταστρατήγησε πραξικοπηματικά τα αποτελέσματα του ιστορικού δημοψηφίσματος του 2015, ανήμερα της διεξαγωγής του, εξευτελίζοντας τη δημοκρατία και λέξη προς λέξη το σύνταγμα μας. Και το έκανε μ' ένα τρόπο που δεν θα το τολμούσε ποτέ κανείς χουντικός ακόλουθος του δόγματος Κονδύλη: Τα πραξικοπήματα διεξάγονται πάντα έστω και μια μέρα πριν τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα. Μ' αυτό το στίγμα θα μείνει στην ιστορία. Και μην τον λυπάστε καθόλου. Αυτός δεν λυπήθηκε ούτε την Αριστερά, ούτε πολύ περισσότερο τον ελληνικό λαό...

Σχολιο.- Να σημειώσω και τα πολλά ψέματα που είπε για το 2015.

Σχολιο.- Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει τν βαρύτατη

πολιτική ευθύνη του ως Πρωθυπουργού και αργότερα ως αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το φαινόμενο Τσίπρα θα πρέπει να διδάσκεται παγκοσμίως στην Πολιτειολογια ως κατάληψη της εξουσίας πάση δυνάμει και ως λαμπρό παράδειγμα πολιτικού αμοραλισμού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύλισε το σκατό απο το pampers του κουλη μέχρι την κάλτσα του οταν κατάλαβε πόσο επικίνδυνο πράγμα είναι οι δηλώσεις που τόν βάζουν να κάνει σάν μαλακα οι σύμμαχοι του παριστάνοντας τον πολέμαρχο και άλλο η σκληρή πραγματικότητα εκτος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΤΗ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ...

Τό Θέατρο του παραλόγου - εναντίον των αμαχων Παλαιστινιων - συνεχίζεται στη μαρτυρική Γάζα από τούς φονιάδες Σιωναζιστές μέ τίς πλάτες καί την απεριόριστη στρατιωτική καί οικονομική βοήθεια τών αφεντικών τους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ...

Οι Γκαγκστερ του πλανήτη υποκρίνονται οτι δήθεν θελουν να σταματησει η αιματοχυσία αλλά καθημερινα στην πράξη υποδαυλίζουν τήν συνέχιση τής Γενοκτονίας τών Παλαιστινίων...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΕΚ η Τουρκική Γλώσσα, είναι υποχρεωτική για τους Ελληνες

Σχολιο.- 10 Ιουλίου 2006;!?... Τί είναι πάλι αυτό;!?

Έχει υπογράψει υπουργός;!?....

Σχολιο.- Φυσιικά

Σχολιο.- Δεν πιστεύω τα ίδια μου τα μάτια. ....είναι δυνατόν;;;;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία διόρθωση μόνο... ή Αίνος καί ή Λαναράς εκτός από οικονομικές είναι πολύ καλύτερης ποιότητας,"γεύση, χρόνος βρασμού, καί καθόλου σκουπίδια" σε αντίθεση με τόν μπάρμπα Στάθη πού πρίν τα μαγειρέψεις πρέπει νά τά καθαρίσεις από τά σκουπίδια...(Κοτσάνια μύτες χαλικακια ενίοτε).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ενόχληση της Μόσχας για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέφρασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σε ανάρτησή της στο Telegram, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ απάντησε στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Οδησσό κατά την οποία σημειώθηκε και ρωσική επίθεση στην περιοχή, επικαλούμενη τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ειδικότερα η κα Ζαχάροβα ανέφερε:

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: ‘’Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί’’. 

Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης.

Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα.

Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί.

Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης.

Μην προδίδεις, Κυριάκο, τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφήνουν τους οπαδούς της Μακάμπι χωρίς περιφρούρηση, εχθές στο Μοναστηράκι και σήμερα στο Σύνταγμα, με μία απλή διακριτική παρακολούθηση και την πέφτουν σε έναν Παλαιστίνιο 100 άτομα.

Στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το προτεκτοράτο του Ισραήλ

Σχολιο.- Η ελληνική αστική τάξη είναι υποταγμένη στους Ισραηλινούς. Η Ελλάδα είναι υπό Ισραηλινή κατοχή.

Όταν το καταλάβει αυτό μέχρι και ο τελευταίος, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ σοβαρή η αποκάλυψη του Βελόπουλου για τα υλικά που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία της Ισραηλινής ΖΙΜ στα Τέμπη.

Τα υλικά είχαν προορισμό το στρατόπεδο της Λάρισας στο οποίο φιλοξενούνται τα Νατοϊκά Drones. Πιο συγκεκριμένα ήταν καύσιμο για αυτά τα drones τα οποία έχουν ως αποστολή να πετάνε ως την μαύρη θάλασσα και να παρακολουθούν τις κινήσεις της Ρωσίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



‘’Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί’’. ( Κούλης, μετά το πάμπερς).

Η "σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, Κούλη μου, ήταν όταν την πάταγε η μπότα του Χίτλερ. Το φως στην Ευρώπη, το έφεραν οι Σοβιετικοί, όταν την απάλλαξαν, από την καφέ γλίτσα και οι Ελληνες αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ, προς απογοήτευση των στενών συγγενών σου και σημερινών "Ευρωπαίων" και υπερατλαντικών φίλων σου.

Αλλά είπαμε. "Κατά μάνα κατά κύρη..." Και ο παππούς σου Κυριάκος Μητσοτάκης προδότης της Ελλάδας και συνεργάτης των Γερμανών Ναζιστών ήτανε στα Χανιά!

Σχολιο.- Σε κάτι τέτοιες "οικογένειες" ένα μόνο πράγμα κάνεις. Στείρωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά όμως δεν ισχύουν για τους μεγάλο οφειλέτες όπως κάποια πολιτικά κομματα(ΝΔ κιναλ) κλπ.. 

Αντιμέτωποι με φυλάκιση θα βρεθούν πολλοί φορολογούμενοι που έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο

Σε αυτά τα χρέη μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, εντάσσονται πλέον και οι οφειλές που προέρχονται από τη μη εκτέλεση χρηματικών ποινών οι οποίες επιβλήθηκαν από τα δικαστήρια, μαζί με τις προσαυξήσεις από τους τόκους, όπως αναφέρει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με την οποία αποσαφηνίζει τις παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Με αυτόν τον τρόπο διευρύνεται ο αριθμός των οφειλετών με χρέη προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα:

Για οφειλές άνω των 100.000 ευρώ έρχονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης ενός έτους τουλάχιστον.

Για οφειλές άνω των 200.000 ευρώ, οι ποινές μπορεί να υπερβούν τα τρία έτη.

Ο οφειλέτης γλιτώνει την ποινή φυλάκισης και μένει ατιμώρητος στην περίπτωση που εξοφλήσει ολοσχερώς το χρέος του μέχρι την εκδίκαση του ποινικού σκέλους της υπόθεσής του, σε οποιονδήποτε βαθμό, ή εφόσον εντάξει το χρέος του σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής.

Οι ποινές φυλάκισης ισχύουν, εκτός από τα χρέη προς την Εφορία, και για τα χρέη προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αναφέρει η Δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή, ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις για αδικήματα που έχουν να κάνουν με τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Το διοικητικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ έως 10.000.000 ευρώ διατηρείται ως έχει, ωστόσο αλλάζουν οι χρηματικές ποινές για τις περιπτώσεις που δεν μπορεί να υπολογιστεί το κέρδος της παράβασης – αυξάνονται στα 4.000.000 ευρώ από 1.000.000 ευρώ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιας και πιαστήκαμε με τους … οιωνούς και τα … σημάδια:

Λίγοι το παρατήρησαν, αλλά χτες στις 6 Μαρτίου 2024 συνέβη ένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας που οδηγεί και σε μια σημαντική πρόβλεψη:

1.Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Γκαγκαουζίας Ευγενία Γκούτσουλ. Αυτό είναι πραγματικά ένα καθοριστικό γεγονός: 

- Η Ρωσία απέσυρε ουσιαστικά την αναγνώριση της Μολδαβίας ως ανεξάρτητου κράτους.

2.Τολμώ να προβλέψω ότι το επόμενο κύριο άμεσο βήμα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσία δεν θα είναι οι περιοχές Χάρκοβο και Σούμι, αλλά η απελευθέρωση της Οδησσού και του Νικολάεφ. Η συνάντηση με την επικεφαλής της Gagauzia δεν ήταν χωρίς λόγο.

Σχολιο.-  Στη συνάντηση, η Ευγενία Γκούτσουλ όπως η ίδια δήλωσε ενημέρωσε τον Πούτιν “για τις παράνομες ενέργειες των αρχών στη Μολδαβία, η οποία εκδικείται τους Γκαγκαούζους για την πολιτική τους θέση και την πίστη τους στα εθνικά συμφέροντα. Το Κισινάου αφαιρεί βήμα βήμα τις εξουσίες της Γκαγκαουζίας, περιορίζοντας τον προϋπολογισμό, παραβιάζοντας τα νόμιμα δικαιώματα, προκαλώντας αστάθεια και αποσταθεροποίηση στη Γκαγκαουζία και σε ολόκληρη τη χώρα.”

Η Γκαγκαουζία έχει όλα τα παράλια της Μολδαβίας στη Μαύρη Θάλασσα.

- Ο Ρώσος ηγέτης υποσχέθηκε να υποστηρίξει τη Γκαγκαουζία και τον λαό των Γκαγκαούζων στην υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων, εξουσιών και θέσεων τους στη διεθνή σκηνή.

- Στη Γκαγκαουζία τώρα, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους κλαίγοντας από χαρά και πανηγυρίζοντας

- Μάλιστα το κεντρικό σύμβολο των πανηγυρισμών είναι ο αριθμός “100”, γιατί πιστεύουν ότι η Γκαγκαουζία θα είναι η 100η περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας (τώρα είναι 99!)

- Αρκεί να μην διαψευστούν, όπως οι γείτονες της Οδησσού που περιμένουν από το 2014 και της Υπερδνειστερίας από το 1991!

Σχολιο.- Από την άλλη πλευρά:

• Στο Κισινάου αντέδρασαν πολύ έντονα. Το βράδυ συγκλήθηκε κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας και ο γενικός εισαγγελέας Ion Chicu είπε ότι ασκείται δίωξη και η ποινική υπόθεση εναντίον της Eugenia Gutsul θα οδηγηθεί σύντομα στο δικαστήριο.

• Σήμερα, αντιπροσωπεία της Μολδαβίας με επικεφαλής την Πρόεδρο Maya Sandu και τον υπουργό Άμυνας A. Nosaty θα φτάσει στο Παρίσι.

Ο Μακρόν, μετά την ταπεινωτική εκδίωξή του από την Αφρική, συνεχίζει να θέλει “εκδίκηση” στον μετασοβιετικό χώρο, επικεντρώνοντας στην Ουκρανία, την Αρμενία και τώρα στη Μολδαβία

• Παρίσι και Κισινάου θα υπογράψουν σήμερα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας.

Ήδη από τον Δεκέμβριο η Γαλλία άρχισε να προμηθεύει τη Μολδαβία με όπλα ενώ οι Μολδαβικές ένοπλες δυνάμεις στην ουσία διοικούνται και συντονίζονται από την αποστολή Eagle των Γαλλικών Ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν στη Ρουμανία

• Η Μολδαβία αναστέλλει τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη και νωρίτερα υιοθέτησε νόμο για τη νομιμότητα της παρουσίας στρατευμάτων άλλου κράτους στο έδαφος της χώρας.

• Η ΕΕ στις Βρυξέλλες ετοιμάζει και θα ανακοινώσει πακέτο κυρώσεων κατά της ηγεσίας της Γκαγκαουζίας και προσωπικά κατά της Gutsul.

- Γιατί η Δύση προετοιμάζεται για πόλεμο, με πρώτο βήμα να επιλύσει το «Πρόβλημα της Υπερδνειστερίας» δια της βίας.

- Και γιατί ξέρει ότι Ουκρανία, χωρίς Οδησσό και λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

- Και επίσης ξέρει ότι η απελευθέρωση της περιοχής της Οδησσού, η ενσωμάτωση της Υπερδνειστερίας και ίσως της Γκαγκαουζίας, θα οδηγήσει στον έλεγχο των εκβολών του Δούναβη, σε ναυτική ΑΛΛΑ και χερσαία σύνδεση με Ουγγαρία, Σλοβακία, Σερβία. Και τότε ΕΕ με τη σημερινή της μορφή και πολιτική πιθανότατα ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έντονα αντέδρασε η ουκρανική ηγεσία στο δημοσίευμα του Foreign Affairs  που καλεί Δύση και Κίεβο να προετοιμαστούν για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία 

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του Foreign Affairs το οποίο καλεί την ουκρανική ηγεσία να προετοιμαστεί για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Ήδη η Ουκρανία αντέδρασε έντονα στο δημοσίευμα, το οποίο υπογράφουν οι ειδικοί επί των διεθνών σχέσεων Samuel Charap και Jeremy Shapiro που τονίζουν ότι το Κίεβο και οι δυτικές χώρες θα πρέπει να προετοιμάσουν μια βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες προκειμένου να διευθετηθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Πρόκειται για δύο διπλωμάτες που απηχούν τις θέσεις της επίσημης αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και αυτό είναι το πλέον σημαντικό: Εμμέσως οι ΗΠΑ ζητούν να αρχίσει να στρώνεται το έδαφος για διαπραγματεύσεις που σίγουρα δεν θα γίνουν πάνω στην ανεδαφική φόρμουλα Zelensky αλλά πάνω στη ρωσική πραγματικότητα που έχει εμπεδωθεί στην πρώτη γραμμή.

Οργή στην Ουκρανία

Οι δυτικές χώρες δεν πρέπει να προσπαθήσουν να πείσουν το Κίεβο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, απαντά ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Alexey Danilov.

«Οι προσπάθειες των διεθνών διαμεσολαβητών που εκπροσωπούν ισχυρές χώρες δεν πρέπει να στοχεύουν στο να πείσουν την Ουκρανία, αλλά στο να πείσουν τη Ρωσία να ενεργήσει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Danilov πρόσθεσε ότι απαντά σε κάθε είδους προβλέψεις εμπειρογνωμόνων και σχόλια από «ανώνυμες πηγές», τα οποία έχουν ενταθεί στο τελευταίο κύμα συζητήσεων για την «ανάγκη επίτευξης συναίνεσης», «κατάπαυσης του πυρός», αναζήτησης ειρηνικών τρόπων», και «έναρξης διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων».

Foreign Affairs: Παρά τη δυσπιστία τους, Ρωσία - Ουκρανία πρέπει να αρχίσουν συνομιλίες

O πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις υποστηρίζουν στο άρθρο τους οι δύο ειδικοί.

«Ακόμη και αν επί του παρόντος δεν υπάρχει θέμα συμφωνίας, όλα τα μέρη θα πρέπει να λάβουν μέτρα τώρα για να υπάρξει η πιθανότητα συνομιλιών στο μέλλον. Στη μέση ενός πολέμου, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν ένας αντίπαλος είναι πραγματικά έτοιμος να τερματίσει τις μάχες ή τις συνομιλίες για ειρήνη μόνο και μόνο για να προωθήσει τους στόχους του πολέμου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα άλλο καλό σημάδι είναι ΠΟΙΟΝ έβαλαν αντικαταστάτη της Nuland οι Αμερικάνοι:

-Διαβάζω στο Associated Press ότι θα τη διαδεχτεί κάποιος John Bass που πριν ήταν Πρέσβης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και επέβλεψε την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων όταν έχασαν τον πόλεμο!

-Άντε “και εις άλλα με υγεία” που λένε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Να δείτε που ξανά θα μείνει … με το μυστρί στο χέρι!

-”Καλός οιωνός” σήμερα Τετάρτη που ο Μητσοτάκης στην Οδησσό δεσμεύτηκε “να συνδράμει στην ανοικοδόμηση της” (αριστερά οι δηλώσεις του)

-Δεξιά οι δηλώσεις του από το 2022 που έλεγε ότι θα αναλάβει την … ανοικοδόμηση της Μαριούπολης και μοίραζε και εργολαβίες!

-Θυμάστε τι έγινε ΜΕΤΑ στη Μαριούπολη…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάει και το True Confidence!

Βυθίζεται μετά από χτύπημα και έκρηξη το ελληνόκτητο φορτηγό True Confidence ανοιχτά του Aden. Εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του.

Ο πλοίαρχος μετέδωσε ότι του είχε ζητηθεί από “το Ναυτικό της Υεμένης να αλλάξει πορεία”, αλλά του είπαν, λέει, οι Νατοϊκοί από τη διοίκηση των πλοίων που … εποπτεύουν την περιοχή ότι … δεν αναγνωρίζουν τέτοια αρχή !

Ε, ας πρόσεχε …

Κακό του κεφαλιού του που λένε!

Εξάλλου από χτες Τρίτη η Υεμένη είχε επίσημα δηλώσει, ότι από δω και πέρα όποιο πλοίο θέλει να περάσει τα στενά, πρέπει να ζητάει και να παίρνει άδεια από το Ναυτικό της χώρας!

Ο καπετάνιος του True Confidence δεν … πίστεψε το Reuters που το μετέδωσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ. ΓΑΖΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Δολοφονική επίθεση Ισραηλινών χούλιγκαν της Μακάμπι Τελ Αβίβ κατά Παλαιστίνιου στο Σύνταγμα.. Παλαιστινιακά μέσα τον αναφέρουν σε κώμα ενώ ελληνικά ότι τραυματίστηκε ελαφρά!! 

07/03/2024

Δολοφονική επίθεση Ισραηλινών χούλιγκαν της Μακάμπι Τελ Αβίβ κατά Παλαιστίνιου στο Σύνταγμα.. Αβοήθητος ημιθανής; πεσμένος ο άγνωστος Παλαιστίνιος λίγο πιο εδώ από Άγνωστο Στρατιώτη και Βουλή…

ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ. ΓΑΖΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΑΝΑ. Δολοφονική επίθεση Ισραηλινών χούλιγκαν της Μακάμπι Τελ Αβίβ κατά Παλαιστίνιου στο Σύνταγμα..Παλαιστινιακά μέσα τον αναφέρουν σε κώμα ενώ ελληνικά ότι τραυματίστηκε ελαφρά!!

”Εκατό Ισραηλινοί οπαδοί μιας ισραηλινής ποδοσφαιρικής ομάδας λιντσάρισαν βίαια έναν Παλαιστίνιο καθώς ήρθαν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα στην Αθήνα, στην Ελλάδα, ο Παλαιστίνιος που έπεσε σε κώμα είναι μεταξύ ζωής και θανάτου.” αναφέρει Παλαιστινιακό site.

Οι οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα κι εκεί σημειώθηκε επεισόδιο με αλλοδαπό, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Παλαιστίνιος.

Οι οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν έρθει από την Τετάρτη το μεσημέρι στην Ελλάδα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στη φάση των «16» του Europa Conference League.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ουκρανικό καθεστώς διώκει μητροπολίτη γιατί αποκάλεσε «Ναζί» τις δυνάμεις του Αζόφ!

07/03/2024

Το ουκρανικό καθεστώς διώκει μητροπολίτη γιατί αποκάλεσε «Ναζί» τις δυνάμεις του Αζόφ! Το πογκρόμ κατά της Κανονικής όσο και πολυπληθέστερης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας συνεχίζεται…

όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του από τη Μόσχα ο Θανάσης Αυγερινός o μητροπολίτης Τσερκασί/ Cherkasy διώκεται από τις Ουκρανικές αρχές γιατί αποκάλεσε «Ναζί» τις δυνάμεις του Αζόφ: ”Ένας μητροπολίτης της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας με την ιστορία των αιώνων (γιατί αυτή που δημιούργησε με εθνικιστές και αχειροτόνητους το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2018 δεν αναγνωρίζεται από τις περισσότερες Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου) διώκεται από την κυβέρνηση Zelensky γιατί είπε το αυτονόητο και διεθνώς πασίγνωστο: ότι τα τάγματα Azov είναι Nazi!

Πώς να πεις δηλαδή αυτούς που κρεμούν ναζιστικά σήματα στις στολές τους και τα σήματα του τρίτου Ράιχ στις μονάδες και τα χαρακώματά τους, κάνουν τατουάζ με αγκυλωτούς ή την ημερομηνία γέννησης του Χίτλερ ή με συνθήματα από τους φούρνους του Ολοκαυτώματος, χαιρετούν ναζιστικά (παλιότερα ανερυθρίαστα, μετά τους έκαναν “παρατήρηση” και μαζεύτηκαν) και προπαντός ο ιδρυτής τους έχει δηλώσει ότι είναι ανώτερη ράτσα και αυτή την ανωτερότητα θέλουν να επιβάλουν ως καθεστώς, για να μην αναφερθούμε στα αμέτρητα ναζιστικά εγκλήματα για τα οποία έχουν καταγγελθεί από κατοίκους, όπως οι εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων πολιτών ή η χρήση τους ως «ασπίδων» κατά τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων, όπως επανειλημμένα ακούσαμε από πολίτες της Mαριούπολης να λένε ότι συνέβη.

Κάποιοι μάλιστα Αζοφίτες έχουν ήδη καταδικαστεί από δικαστήρια της Ανατολικής Ουκρανίας, που τελεί πλέον υπό ρωσικό έλεγχο και οι άνθρωποι δεν φοβούνται να καταγγέλλουν τα εγκλήματα αυτά, που έχει κάθε λόγο να “κουκουλώνει” η κυβέρνηση Ζελένσκι, η οποία μεταξύ άλλων προωθεί την απαγόρευση της Ουκρανικής Εκκλησίας, την οποία εκδιώκει από μονές και ναούς της, επιβάλλοντας με τη βία μια ανορθόδοξη, “τραμπούκικη” λύση του εκκλησιαστικού ζητήματος, γιατί κυριολεκτικά τραμπούκοι με χακί είναι όσοι αναλαμβάνουν να σπάνε κλειδαριές και πόρτες όταν εισβάλλουν και καταλαμβάνουν εκκλησίες, απειλούν και δέρνουν κληρικούς και πιστούς. Κι αν αυτά γίνονται ακόμη και σε μητροπολίτες, που τους ακολουθούν χιλιάδες πιστοί κι εκατομμύρια σε όλη τη χώρα, φανταστείτε τι γίνεται εδώ και χρόνια με τους εθνικιστές και νεοναζί τραμπούκους να αλωνίζουν την Ουκρανία επιβάλλοντας τη βίαιη ουκρανοποίηση, την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας στη δημόσια ζωή, η οποία και οδήγησε στον εμφύλιο, που ξέσπασε το 2014 εντός Ουκρανίας και μετεξελίχθηκε σήμερα σε πόλεμο Μόσχας-Donbass και εκατομμύρια ρωσόφωνων με το Kiev και το NATO. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 100 φοιτητικοί σύλλογοι στο  αυριανό πανελλαδικό  συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ξεσηκωμός για να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο στο δρόμο!

Αύριο παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το αγωνιστικό ραντεβού, όπου καλούν επίσης μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι

Καταπέλτης οι βουλευτές του ΚΚΕ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ στη Βουλή. Η δήθεν υπεράσπιση του άρθρου 16 από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κατέληξε σε συναίνεση με τη ΝΔ για την αναθεώρησή του!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ

Παλεύουμε συλλογικά ενάντια στην εκμετάλλευση, στην καταπίεση, στην ανισοτιμία

Αύριο η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες

«Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ενωση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων. Παλεύουμε ασυμβίβαστα για τη γυναικεία ισοτιμία»: Με το σύνθημα αυτό η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της σε όλη τη χώρα εντείνουν την αγωνιστική τους δράση μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

«Το μήνυμα της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας παραμένει ζωντανό και επίκαιρο. Γιατί ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας. Γιατί μόνο συλλογικά μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας, που αποκτά σήμερα νέες μορφές», σημειώνει η ΟΓΕ.

Κινητοποιήσεις αύριο από το πρωί και εκδήλωση το απόγευμα

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στην Αττική οργανώνουν αύριο Παρασκευή 8 Μάρτη τις εξής πρωτοβουλίες: Προχωρούν σε κινητοποίηση στις 8 π.μ. στο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής (Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος). Συμμετέχουν στις 12 μ. στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, κλιμακώνοντας την πάλη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα.

Στην κινητοποίηση στο υπουργείο και στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια καλούν σωματεία από μια σειρά κλάδους, αξιοποιώντας και τη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) και η ΑΔΕΔΥ (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου).

«Σήμερα, τον 21ο αιώνα, η επιστημονική πρόοδος και η ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες μας: Σταθερή δουλειά με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες εργασίας, με Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, με κατοχυρωμένη κυριακάτικη αργία, με μέτρα υγείας και ασφάλειας, ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού στον χώρο εργασίας. Σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Προσχολική Αγωγή για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από την πολύμορφη βία των εκμεταλλευτών μας. Φραγμός και εμπόδιο για να ζήσουμε όπως μας αξίζει μπαίνει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της. Η Ευρωπαϊκή Ενωση συνθλίβει τα δικαιώματα των γυναικών του μόχθου, γιατί είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Την Κυριακή 10 Μαρτίου διαδηλώνουν μαζικά στο Κιλελέρ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μειώνονται διαρκώς οι γυναίκες που αποφασίζουν να τεκνοποιήσουν

Τα αυξανόμενα εμπόδια που δημιουργεί το υψηλό κόστος ζωής στην απόφαση πολλών νέων να αποκτήσουν παιδιά, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα κοινωνικά αδιέξοδα (ανεργία, ελαστική απασχόληση, δυσκολίες στέγασης κ.λπ.) γυναικών και ανδρών, καταγράφουν μια σειρά στοιχεία ακόμα και από χώρες του «ανεπτυγμένου κόσμου».

Σύμφωνα με νέα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ισπανίας (ΙΝΕ), το 2023 γεννήθηκαν στη χώρα 322.075 παιδιά, αριθμός υποπολλαπλάσιος αυτών που γεννήθηκαν πριν μια δεκαετία. Ειδικά το πρώτο εξάμηνο του 2023 καταγράφηκαν 155.629 γεννήσεις, ο χαμηλότερος αριθμός για το ίδιο εξάμηνο σε ολόκληρη την ιστορία του ΙΝΕ.

Επιπλέον, η πιο πρόσφατη σχετική έρευνα του ΙΝΕ κατέγραψε ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες ηλικίας 30 έως 34 ετών δεν έχουν τεκνοποιήσει ακόμα, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 27,8% στις γυναίκες 35 έως 39 ετών και 19% στις γυναίκες 40 ετών και πάνω.

Ακαδημαϊκοί από ερευνητικά κέντρα όπως το Κέντρο Δημογραφικών Μελετών (CED) του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, σημειώνουν ότι το 30% των γυναικών στην Ισπανία που σήμερα είναι άνω των 45 ετών δεν έχουν κάνει παιδιά, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τη χώρα. Δηλαδή 3 στις 10 γυναίκες βρίσκονται στην έξοδο από την αναπαραγωγική ηλικία χωρίς να έχουν κάνει παιδιά.

Τον περασμένο Γενάρη, έρευνα που διενήργησε η εταιρεία «Sigma Dos» για λογαριασμό της εφημερίδας «El Mundo» κατέγραφε ότι 6 στους 10 Ισπανούς νεαρής ηλικίας απαντούσαν κατηγορηματικά «Οχι» στο ερώτημα «αν σκέφτεστε να αποκτήσετε παιδιά τα επόμενα χρόνια». Ως βασικότερο εμπόδιο στην απόκτηση οικογένειας εμφανίζονται οι οικονομικές δυσκολίες, αφού το 37,1% των ερωτηθέντων λένε ότι ο κυριότερος λόγος για τις αναστολές τους είναι το υψηλό κόστος ζωής. Ακολουθούν οι προσωπικές και επαγγελματικές θυσίες (19,9%) που απαιτούνται μετά τη δημιουργία οικογένειας, η εργασιακή αβεβαιότητα (18,5%), οι κακές προοπτικές για την Ισπανία ή/και τον κόσμο (11,8%) και η οικογενειακή αστάθεια.

«Σιωπηρή πίεση» να απολύονται οι μανάδες...

Ενδεικτική όμως είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται και σε άλλες χώρες οι οποίες κατά τ' άλλα θεωρούνται πρότυπα ανάπτυξης.

Στη Νότια Κορέα, η αδυναμία και απροθυμία όλο και περισσότερων ανθρώπων να τεκνοποιήσουν κατατάσσει πλέον τη χώρα στην 1η θέση με τις λιγότερες γεννήσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ μάλιστα συνεχίζει κάθε χρόνο να καταρρίπτει το αρνητικό αυτό ρεκόρ των χαμηλών γεννήσεων. Εκτενές ρεπορτάζ του BBC κατέγραφε την περασμένη βδομάδα στοιχεία με βάση τα οποία μέχρι το 2100 ο πληθυσμός της Νότιας Κορέας θα μειωθεί στο μισό (σήμερα είναι 52 εκατομμύρια). Μεταξύ άλλων υπολογίζεται ότι ο αριθμός των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων θα συρρικνωθεί κατά 58%, αλλά και ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Νότιας Κορέας θα είναι άνω των 65 ετών.

Χαρακτηριστικές είναι μαρτυρίες νεαρών γυναικών στο βρετανικό δίκτυο, όπως της Yejin, η οποία περιγράφοντας την καθημερινότητά της χαρακτηρίζει «εξαντλητικές» τις ώρες εργασίας της, εξηγώντας ότι τυπικά εργάζεται 9ωρο (9 π.μ. - 6 μ.μ.) αλλά συνήθως δεν φεύγει από το γραφείο πριν τις 8 μ.μ.

Οταν, δε, γυρνά σπίτι, έχει χρόνο και ενέργεια ίσα για να καθαρίσει ή να ασκηθεί στοιχειωδώς πριν κοιμηθεί. «Λατρεύω τη δουλειά μου, μου φέρνει τόση ολοκλήρωση (...) Αλλά η εργασία στη Νότια Κορέα είναι δύσκολη, έχεις κολλήσει σε έναν αέναο κύκλο δουλειάς».

Αναφέρει ακόμα ότι «μερικές φορές τα Σαββατοκύριακα πηγαίνω και κάνω ενδοφλέβιες ενέσεις βιταμινών, μόνο και μόνο για να έχω αρκετή ενέργεια για να επιστρέψω στη δουλειά τη Δευτέρα», για να καταλήξει αναδεικνύοντας ποια είναι η ελευθερία στους χώρους δουλειάς της ασιατικής αυτής υπερδύναμης: «Υπάρχει μια σιωπηρή πίεση από τις εταιρείες ότι όταν κάνουμε παιδιά πρέπει να αφήσουμε τις δουλειές μας»...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα 4η στις αυξήσεις στα τρόφιμα στις χώρες του ΟΟΣΑ

Η χώρα παραμένει ψηλά στην αρνητική λίστα του υψηλού πληθωρισμού, που «ροκανίζει» κάθε μήνα το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών

Στις πρώτες θέσεις της λίστας των χωρών του ΟΟΣΑ με τον υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα βρίσκεται η Ελλάδα.

ΟΟΣΑ : Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκύκλιος της ξενόφερτης τοκογλυφικής ΑΑΔΕ, που έχει αντικαταστήσει την ελληνική Εφορεία, και στέλνει τους φόρους των Ελλήνων στο εξωτερικό, ζητεί εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισαν οι προδότες της Ελλάδας

Φυλακή για χρέη στο δημόσιο

Έπειτα από την ψήφιση του Νέου Ποινικού Κώδικα ενεργοποιούνται οι πολύ αυστηρές ποινές, όχι για τους εγκληματίες, αλλά για όσους χρωστάνε!

Ένα έτος για χρέος των 100.000 ευρώ! Τρία έτη για οφειλές πάνω από 200.000 ευρώ!

Γλιτώνει μόνο όποιος εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΩΡΑ καταλαβαίνουν το μέγεθος της ζημιάς...

7/3//2024    -    15.30

Από την επόμενη κιόλας της ψήφισης του νόμου σχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είχαμε επισημάνει ότι τα προβλήματα για τους βουλευτές που υπερψήφισαν αυτό το νομοθέτημα δεν τελείωσαν εκεί. Μόλις άρχιζε ο πρόωρος Γολγοθάς τους με εντελώς αβέβαιη μάλιστα την «Ανάσταση»

Και αυτό δεν αφορά απλώς τους 105 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι είπαν "ναι" αλλά και τους συναδέλφους τους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τήρησαν την ίδια στάση. Τους 175 συνολικά ενώ στην …γκρίζα –και πιο «τυχερή» ζώνη- βρίσκονται όσοι είχαν επιλέξει την αποχή.

Αυτό επιβεβαιώνεται ολοένα και πιο πολύ τα τελευταία 24ωρα όχι μόνο μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την τέλεση της θείας λειτουργίας την Κυριακή της ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη και όχι στην μητρόπολη Αθηνών, αλλά και με το κλίμα που διαμορφώνεται σε κατά τόπους μητροπόλεις

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να είχε βιαστεί να φέρει στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση το αισχρό νομοθέτημα θεωρώντας ότι έχει συμφέρον να κλείσει γρήγορα αυτή την εκκρεμότητα αλλά μάλλον ν δεν υπολόγισε σωστά ότι στην πραγματικότητα η συγκυρία ήταν λανθασμένη.

Kι ένας από τους βασικούς λόγους ήταν και είναι ότι μπαίνουμε στην περίοδο του Πάσχα με ό,τι αυτό σημαίνει για την τόνωση του θρησκευτικού συναισθήματος και την ενδυνάμωση της σχέσης  των απλών ανθρώπων με την εκκλησία

Όλο αυτό συνδυάζεται όπως προκύπτει και με ένα ακόμα λάθος από πλευράς του κυβερνητικού επιτελείου. Υπολόγιζαν συγκεκριμένα ότι κυλώντας ο καιρός θα απορροφηθούν σταδιακά οι αντιδράσεις μέσα στην κοινωνία και ότι το θέμα θα φύγει από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας

Όπως διαπιστώνουν και οι ίδιοι τώρα όμως η πληγή που άνοιξε είμαι μεγάλη και πάντως μεγαλύτερη από όσο αρχικά εκτιμούσαν.

Και το διαπιστώνουν αυτό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της στήλης από τις εσωτερικές μετρήσεις που γίνονται για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Τα ευρήματα που συγκεντρώνονται όλο αυτό το διάστημα δείχνουν ότι σε ορισμένες περιοχές η ζημιά που παθαίνει η ΝΔ είναι πολύ μεγάλη και ανήκεστος. Ειδικότερα στους νομούς της βόρειας Ελλάδας η πληγή καταγράφεται χαίνουσα.

Αναλυτές και δημοσκόποι σημειώνουν μάλιστα ότι τηρουμένων των αναλογιών η ΝΔ υφίσταται στην βόρεια Ελλάδα ο,τι είχε πάθει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το πώς αποτυπώθηκε στις κάλπες των περιοχών η ζημιά αυτή το καλοκαίρι του 2019 για την τότε κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αποτελεί κάτι που τώρα μετατρέπεται σε εφιάλτη για την σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εν όψει του Ιουνίου…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ θα αναζητούν sugar daddies!" ΧΑΜΟΣ με τον Κουτσούμπα στην Βουλή...

7/3/2024    -    18.04

«Το νομοσχέδιο είναι πραγματικό έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος, που παρά την ομοβροντία ψεμάτων και προπαγάνδας, ακόμη και στις ελεγχόμενες δημοσκοπήσεις, δείχνει να έχει το μισό της κοινωνίας απέναντί του», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια, για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, υποστήριξε πως «η Κυβέρνηση προωθεί το Πανεπιστήμιο της αγοράς, που φιλοτεχνείται από τα λόμπι της Ε.Ε.» και «θεσμοθετείτε πτυχία με τιμή αντί για πτυχία με αξία, τα οποία θέλουν οι φοιτητές»

Χαρακτήρισε ανέκδοτο το Σκανδιναβικό μοντέλο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους», προσθέτοντας πως «μάλλον θα πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε» αλλά και προκαλώντας αντιδράσεις από την  άλλη καπιταλιστική «δικαιωματιστική» πούστικη πλευρά που αμόλησαν πάλι κάτι πονηράδικες χοντρομαλακίες περί "σεξιστικού" σχολίου. 

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενος στην Κυβέρνηση είπε πως «εδώ και μερικούς μήνες στην προσπάθεια να υπερασπιστείτε το απαράδεκτο νομοσχέδιο έχετε δώσει ρεσιτάλ συκοφάντησης και κοροϊδίας, ο πρωθυπουργός συκοφάντησε φοιτητές ότι φέρονται σαν ληστές και λέτε ότι αποτελούν μειοψηφία… και τόνισε πως «έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, κάνατε και φροντιστήριο στη ΔΑΠ που βλέπει την πλάτη της Πανσπουδαστικής» και η λογική σας είναι ότι «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος όπως κάνατε στην Κομοτηνή, αλλά αυτοί είστε…» είστε «η φωνή του ΣΕΒ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΟΓΩ ...ΚΙΝΑΣ! ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ζητούν να απαγορευτεί το TikTok...

7/3/2024     -   16.30

Είκοσι Αμερικανοί βουλευτές, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, ανακοίνωσαν την Τετάρτη (6/3) ότι θέλουν να προωθήσουν νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ το TikTok, εφόσον δεν διακόψει τους δεσμούς του με τη μητρική εταιρεία ByteDance και, γενικότερα, με την Κίνα.

«Συγκεντρωθήκαμε, δέκα Δημοκρατικοί και δέκα Ρεπουμπλικάνοι, για να παρουσιάσουμε ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στο TikTok να λειτουργεί στις ΗΠΑ, εφόσον δεν διακόψει τους δεσμούς του με τη ByteDance ή με κάθε οντότητα που ελέγχεται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, πρόεδρος μιας Επιτροπής που είναι αρμόδια για την Κίνα, Μάικ Γκάλαχερ. 

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα φασιστικής λογοκρισίας που παίρνει πλέον χαρακτήρα νομοτέλειας στα δυτικά ναζιστικά καθεστώτα, που έχουν αποχαιρετίσει τη δημοκρατία από το 1991, και βυθίζονται όλο και πιο πολύ στην άβυσσο του ναζισμού, ενάντια στους λαούς της Δύσης. Οι στρατοί και η αστυνομία πλέον έχουν γίνει μισθοφορικοί, και οι ανώμαλες διεφθαρμένες μασονικές σατανιστικές ελίτ της Δύσης θέλουν να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους με μηχανές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυρία «Fuck the EU», θα αντικατασταθεί από έτερο διοργανωτή πραξικοπημάτων...

7/3/2024      -     13.30

Η Βικτόρια Νούλαντ, θα αντικατασταθεί (προσωρινά) ως υφυπουργός από έναν άλλο διπλωμάτη καριέρας, τον Τζων Βάς, ο οποίος μεταξύ των πραξικοπημάτων που διοργάνωσε ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ο οποίος επέβλεπε την οδυνηρή και καταστροφική απόσυρση των ΗΠΑ από τη χώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ και για τους γονείς! ΑΛΛΑΓΕΣ στις απουσίες και την αποβολή μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις...

7/3/2024     -     12.30

Το απουσιολόγιο για τους μαθητές στα σχολεία που κάνουν κατάληψη περιλαμβάνεται στις αλλαγἐς που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Επαναφορά των δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών, θεσμοθέτηση ποινικών και οικονομικών ευθυνών των γονέων μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις και γενικότερα αυστηροποίηση του πλαισίου εξετάζει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τα βασικά σημεία

Επαναφορά της διάταξης για την αποβολή μαθητή μέχρι 5 ημέρες από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Δυνατότητα στον Διευθυντή του Σχολείου να δίνει μέχρι 3 ημέρες αποβολή

Ειδική διάταξη για την ποινική ευθύνη των γονέων για μαθητές που κάνουν κατάληψη σχολείου.

Ειδική διάταξη για την οικονομική ευθύνη των οικογενειών που τα παιδιά τους έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο

Μαθητής που τιμωρείται με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν θα επανέρχεται

Αυστηροποίηση του κανονισμού λειτουργίας των σχολείων

Επανέρχεται ο θεσμός δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών

Οι αδικαιολόγητες καθιερώνονται στις 40 και οι δικαιολογημένες στις 74.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ...στρατιώτης! ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ συνεχίζεται...

7/3/2024     -     11.30

Και το δούλεμα συνεχίζεται...

«Σε λίγες ημέρες μπαίνω στρατιώτης, νομίζω στη Σπάρτη. Θα μείνω 15 ημέρες μέσα, βασική εκπαίδευση. Δεν μου φαίνεται περίεργο. Αντιθέτως, είναι τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα μου."

Νομίζει, στην Σπάρτη, ούτε αυτό δεν γνωρίζει! Κατά τα άλλα, θα κάνει ένστολες διακοπές με κάμερες και φωτογραφήσεις για 15 ολόκληρες ημέρες! Ο κασελλάκης με κράνος και σακίδιο σε πορεία, ο Κασελλάκης με G3 και στολή παραλλαγής, ο Κασελλάκης κομάντο με μουτζουρωμένο πρόσωπο πρηνηδόν στη σκοποβολή, ο Κασελλάκης που τρώει φασολάδα μέσα από την καραβάνα, ο Κασελλάκης και τα άλλα παιδιά στο θάλαμο με κιθάρα τα βράδυα και άλλα πολλά στιγμιότυπα.

Είναι τιμή του, λέει, να υπηρετήσει για 15 ημέρες! Βασική εκπαίδευση, λέει, κάτι σαν ταχύρυθμα σεμινάρια. 1,2,3, άπ! Και το λέει αυτό σε εμένα π.χ, που υπηρέτησα 26 μήνες σε γαλέρα! Πώς να το πάρω αυτό δηλαδή;

Για μένα, θα ήταν εντιμότερο να μην υπηρετήσει καθόλου, να απαλλαγεί με κάποιο εύλογο τρόπο, παρά να έχω την αίσθηση ότι με κοροϊδεύει. Ότι με 15 ημέρες καθάρισε από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις των απλών Ελλήνων πολιτών, ότι "έκανε το καθήκον του" και πως με ήσυχη την πατριωτική του συνείδηση "υπηρέτησε την πατρίδα του". Όχι, δεν είναι ίσα και όμοια οι 26 μήνες μου, ούτε καν οι 12 μήνες με τις 15 ημέρες σου, ρε φίλε! Ό,τι και αν λέτε εσείς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απάντηση ΚΚΕ για τους «sugar daddies»: «Κουτοπονηριές και διαστρεβλώσεις – Η ΝΔ ας κοιτάξει τη φοιτητική της παράταξη»

«Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση»

07.03.2024 | 20:23

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ απαντά στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού, για την αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στα περί «sugar daddies».

«Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό», αναφέρει και συνεχίζει:

«Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση».

«Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά «μοντέλα» του εξωτερικού; Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών; Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν».

«Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους».

«Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη». Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν», καταλήγει η ανακοίνωση.