Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Πεμπτη 25 Ιουλιου 2024


Νατοϊκά Αναρχικά πουστρόνια της CIA οπαδών Παναθηναϊκού , που κάνει πλάτες στον Μητσοτάκη.

Αναρχική Κίνηση Παναθηναϊκών Οπαδών

«Τοποθέτηση των οπαδών της ΑΕΚ πάνω σαυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα

Κάτω τα χέρια από τη μονή Εσφιγμέννου 

Σχολιο.- Με διαφορά οι πιο ξεπουλημενοι. Από αυτούς έκοψα το γήπεδο

Σχολιο.- ο πιο δημοκρατικός εσφιγμενιτης είναι οπαδός του Παττακού

Σχολιο.- Μισό λεπτό δεν κατάλαβα...Στηρίζουμε Μονή Εσφιγμένου, γιατί γράφεις φιλανατοϊκούς αναρχικούς;

Σχολιο.- Νατοϊκή Αναρχία είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που ειρωνεύονται αυτούς της ΑΕΚ για αυτό το πανό.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη ανάρτηση που κάνουν, η οποία είναι εναρμονισμένη με την γιαλαντζί Αναρχία. Να χαμε να λέγαμε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο! 

Στην Ουκρανία σχηματίζονται ειδικές στρατιωτικές μονάδες με άτομα που έχουν έχουν επιλεγεί γιατί πληρούν τα κριτήρια που απαιτούν πελάτες δωρητών οργάνων.

Με λίγα λόγια τους στέλνουν για σφαγή και ύστερα παίρνουν τα όργανα τους και τα πουλάνε !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωταθλήτρια στην Ευρώπη η Ελλάδα στα θέματα διαφθοράς, με 98% κατακτήσαμε την πρώτη θέση!

25/7/2024

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι λένε ότι η διαφθορά είναι διάχυτη στη χώρα τους αλλά η Ελλάδα όπως συνήθως κατέχει όλα τα αρνητικά ρεκόρ και έτσι κερδίζει την πρώτη θέση και στα θέματα διαφθοράς.

Βέβαια η Ελλάδα δεν είναι χώρα πια αλλά χώρος, αποικία των ΕυρωΕνωσιτών, οι οποίοι ΕυρωΕνωσίτες κάνουν τα γλυκά μάτια στην Τουρκία και θέλουν να της δώσουν κομμάτια της Ελλάδας, αλλά για αυτά δεν λένε τίποτε.

Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ποσοστό το 68%, πιστεύουν ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία (18%), στη Δανία (26%) και στο Λουξεμβούργο (43%). Περίπου το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων (27%) δήλωσαν ότι είχαν βιώσει προσωπικά τη διαφθορά στην καθημερινή τους ζωή και το 75% είπε ότι οι επιχειρήσεις και η πολιτική συνδέονται πολύ στενά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την άνθηση της διαφθοράς.

Οι πολίτες στην Ελλάδα θεωρούν ότι η πλειονότητα των θεσμών είναι διαβρωμένη από τη διαφθορά: Το ερώτημα που προκύπτει απο αυτό είναι γιατί συνεχίζουν να τους ψηφίζουν, είναι ηλίθιοι; επωφελούνται κι αυτοί απο την διαφθορά; τους ταϊζει το διεφθαρμένο πολιτικό συστημα;

Σε σχέση με τους θεσμούς, το 71% στην Ελλάδα θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά στα πολιτικά κόμματα (53% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

Το 68% πιστεύει ότι οι πολιτικοί χρηματίζονται και χρησιμοποιούν την εξουσία τους για προσωπική ανέλιξη (το 50% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

Το 67% θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά ανάμεσα στους αξιωματούχους που αναθέτουν δημόσιους διαγωνισμούς (το 37% σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

Το 63% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά ανάμεσα στους αξιωματούχους που εκδίδουν οικοδομικές άδειες (το 36% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο RFK Jr. κατηγορεί το Δημοκρατικό κόμμα ότι επέλεξε την Καμάλα Χάρις χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες – Και ότι ήταν μια επιλογή απο την ελίτ και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ!

25/7/2024

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κατηγόρησε τη Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή (DNC) ότι ” έχρισε έναν υποψήφιο επιλεγμένο από τις τάξεις της ελίτ “, εν μέσω της απόφασης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα και την ανάληψη της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις. Ο Κένεντι ζήτησε επιστροφή στις παραδοσιακές δημοκρατικές αξίες του κόμματος με μια «ανοικτή διαδικασία» επιλογής υποψηφίου.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο Fox News  στις 22 Ιουλίου, ο Κένεντι, ο οποίος αρχικά μπήκε στην κούρσα της προεδρίας για το Δημοκρατικό κόμμα, υποστήριξε ότι το DNC έκανε ένα «στρατηγικό λάθος» υποστηρίζοντας απροκάλυπτα τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τις επιλογές του.

Ανέφερε ακόμα διάφορες αλλαγές κανόνων μη δημοκρατικές, όπως το κλείσιμο των πρωταρχικών ψηφοφοριών, συμπεριλαμβανομένων των βασικών πολιτειών όπως η Φλόριντα. Από αυτή την άποψη, έκανε παραλληλισμούς με τις εκλογές στη Ρωσία, αφού ο Μπάιντεν πριν από λίγες εβδομάδες, χλεύαζε τον Πούτιν, ο οποίος πήρε το χρίσμα του προέδρου για τις εκλογές εκλεγμένος από την βαθιά πλειοψηφία του ρωσικού λαού.

Ο Κένεντι συνέχισε επαινώντας το Fox News που του επέτρεψε να εκφράσει τις απόψεις του και κατηγόρησε τα «Δημοκρατικά δίκτυα» που τον έχουν σκόπιμα αποκλεισμένο απο παντού.

«Δεν μου έχει επιτραπεί σε κανένα από τα δημοκρατικά δίκτυα: ABC, NBC, CBS, CNN. Το Fox μου επέτρεψε να μιλήσω. Μου επέτρεψες να μιλήσω, αν και είμαι δημοκρατικός, συζητάς, μου δίνεις μια πλατφόρμα παρόλο που δεν συμφωνείς με αυτά που λέω», είπε. «Νομίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα έπρεπε να λειτουργούν τα μέσα ενημέρωσης».

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ο Κένεντι επέκρινε επίσης τη Δημοκρατική Επιτροπή για την τοποθέτηση της Καμάλας Χάρις ως διαδόχου του Μπάιντεν απο την ελίτ και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ με ανάρτηση του στο Χ. Ο Κένεντι είπε ακόμα ότι ήταν μια στρατηγική για να διατηρήσει τον έλεγχο των οικονομικών της εκστρατείας τους.

«Καλώ το Δημοκρατικό Κόμμα να επιστρέψει στις παραδοσιακές δημοκρατικές διαδικασίες και να προχωρήσει σε με μια ανοιχτή διαδικασία», έγραψε ο Κένεντι. “Αντί να χρίσει έναν υποψήφιο που έχει επιλεγεί από τις ελίτ του DNC, το κόμμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ουδέτερες δημοσκοπήσεις για να εντοπίσει τον υποψήφιο που μπορεί να κερδίσει καλύτερα τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι εκπρόσωποι θα πρέπει στη συνέχεια να επιλέξουν έναν υποψήφιο με βάση αυτές τις πληροφορίες.”

Ο RFK Jr. είναι ανοιχτός να αγωνιστεί ξανά για το χρίσμα των Δημοκρατικών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οικονομική γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αποκαλύπτει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να κλείσει τις μικρές επιχειρήσεις ή να της συγχωνεύσει με μεγάλες!

Κι εγώ αναρωτιέμαι... οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες τώρα που ξέρουν πως ο Μητσοτάκης θέλει τους κλείσει τις επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να τον στηρίζουν?

24/7/2024

Οι καταστροφικές πολιτικες της κυβέρνησης για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είναι ευδιάκριτες σε ξένες χώρες αλλα όχι στην Ελλάδα, αυτό φυσικά οφείλεται στο ότι το 100% των μεγάλων κυρίαρχων ΜΜΕ στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται απο την κυβέρνηση!

Ωστόσο η εφημερίδα Handelsblatt υποστηρίζει πως σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν υπάρχουν τόσες μικρές επιχειρήσεις και τόσο λίγες εταιρείες όσο στην Ελλάδα, και θα πρέπει να συμβιβαστεί με τις εντολές της Ε.Ε.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ένα σχέδιο νόμου που θα προβλέπει φορολογικές ελαφρύνσεις και απλουστευμένες διαδικασίες έγκρισης για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, ο σκοπός είναι καθαρός, δεν θέλουν μικρές ελληνικές επιχειρήσεις.

«Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας μας και την ανταγωνιστικότητά της», δήλωσε ο Χατζηδάκης σε ημερίδα με τίτλο «Συγχωνεύσεις & Εξαγορές» στην Αθήνα.

Το 27,4% του συνόλου των απασχολουμένων στην Ελλάδα ήταν αυτοαπασχολούμενοι πέρυσι.

Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι μόνο κατά το ήμισυ υψηλότερος στο 13,8%.

Στη Γερμανία, το ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων είναι μόνο 8,3%.

Η προώθηση συγχωνεύσεων και εξαγορών είναι ένα από τα μεταρρυθμιστικά βήματα που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης της ΕΕ RRF.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε μια αρχική δέσμη μέτρων το 2021.

Παρείχε φορολογικές ελαφρύνσεις για μικρές και μεσαίες εταιρείες με έως και 249 υπαλλήλους (ΜΜΕ) που συγχωνεύονται ή συνεργάζονται, για παράδειγμα σε αγορές, μάρκετινγκ και πωλήσεις.

Τώρα ενθαρρύνονται και οι συγχωνεύσεις με ξένες εταιρείες

Μέχρι στιγμής, τα μέτρα χρηματοδότησης είχαν ως στόχο να φέρουν σε επαφή εταιρείες παρόμοιου μεγέθους.

Το νέο είναι ότι θα πρέπει τώρα να ενθαρρύνονται οι εξαγορές μικρών εταιρειών από μεγάλες.

Οι συγχωνεύσεις με εταιρείες από άλλες χώρες της ΕΕ θα λάβουν επίσης φορολογικά πλεονεκτήματα στο μέλλον.

Η Ελλάδα πληροί έτσι την απαίτηση της ΕΕ.

Το όνειρο να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου τελειώνει!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέμπη εξελίξεις: Την ποινική δίωξη στην πρόεδρο της ΡΑΣ, Ιωάννα Τσιαπαρίκου ζητά ο εφέτης ανακριτής Λάρισας – Αιχμηρή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού κατά του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Αρείου Πάγου!

24/7/2024

Την ποινική δίωξη στην πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) Ιωάννα Τσιαπαρίκου (διετέλεσε πρόεδρος από τον Ιούλιο του 2017 έως και τις 28/2/2023) ζητά ο εφέτης ανακριτής Λάρισας που διεξάγει την κύρια ανάκριση στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «φρονούμε ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής».

Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η άσκηση της δίωξης της κ. Τσιαπαρίκου είναι αυτά της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της κακουργηματικής διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και της παράβασης καθήκοντος. Στην πολυσέλιδή του παραγγελία προς την εισαγγελέα εφετών,  ο εφέτης ανακριτής Λάρισας αναλύει τις αρμοδιότητες και τον ρόλο της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

Προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες μόνο στην Τσιαπαρίκου η κυβέρνηση και ο Κούλης, και όλοι οι κυβερνητικοί αλήτες-δολοφόνοι να βγούνε λάδι.

Σε άλλα νέα η Μαρία Καρυστιανού έκανε νέα αιχμηρή ανάρτηση κατά του πρωθυπουργού, του υπουργού Δικαιοσύνης και της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

«Συνεχίζεται και και παρουσιάζεστε περήφανοι για την επάρκεια και ταχύτητα με την οποία έχετε φροντίσει να λειτουργεί η δικαιοσύνη», επισημαίνει μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας: «Παρόλο που κανένας από σας δε θα κάνει σχετικές δηλώσεις, δε θα παραιτηθεί (που να βρεθεί τσίπα εκεί ψηλά), γνωρίζω καλά, πως αντιλαμβάνεστε εν μέρει τη σήψη στη οποία ζείτε. Ειστε εξοικειωμένοι με αυτό, σαν το σπίτι σας».

Στη συνέχεια απεύθυνε μία σειρά ερωτημάτων:

«Οφείλουν ή όχι, οι δικαστικοί να διερευνήσουν την καταστροφή των στοιχείων;;

Οφείλουν ή όχι, να τιμήσουν τον όρκο και το Ιερό θεσμό που εκπροσωπούν;;

Πώς να νιώσουμε ασφάλεια εμείς που περιμένουμε δικαίωση για τον θάνατο των παιδιών μας;;;

Μέχρι πότε πιστεύετε θα κάνουμε υπομονή και θα δείχνουμε αξιοπρέπεια;;

Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα ένας γονιός να ξεχάσει τον πόνο της ψυχής του; Να κουραστεί;; Να απελπιστεί;».

«Η αλαζονεία σας έχει τυφλώσει. Εμάς πάλι τα μάτια μας άνοιξαν για τα καλά! Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες, όλα και όλοι αποκαλύπτονται», καταλήγει στην ανάρτησή της, στην οποία έγινε επίσης αναφορά στη δεξίωση που θα παραθέσει στο Προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλάκιση ετοιμάζεται για τον “μοναδικό” υπέυθυνο (κατα την κυβέρνηση) σταθμάρχή της τραγωδίας των Τεμπών, αφού πέρασε η 18μηνη κράτηση!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν βαρεθήκατε τα υπονοούμενα,  εδώ μιλάμε ευθέως! Η υπόθεση Καραιβάζ σε συνδιασμό με άλλες υποθέσεις δείχνουν ένα πράγμα: Πως έχει στηθεί οργάνωση συμβολαίων θανάτου εντός του Μαξίμου!

24/7/2024

Στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ όπως είθισται είχαν εξετάσει τις συνομιλίες του τηλεφώνου του θύματος, αλλα όπως επίσης “είθισται” σε όλες τις σοβαρές υποθέσεις που εμπλέκονται στελέχοι της κυβέρνησης τα αποδεικτηκά στοιχεία ή χάνονται ή καταστρέφονται…..

Ένας ψηφιακός δίσκος στον οποίο υπήρχαν καταγεγραμμένες κλήσεις του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ στην εφαρμογή whats app με πρόσωπα όπως οι Δημητριάδης, Κοντολέων, Αλεβιζόπουλος, Καραμαλάκης, Γκελεστάθη, Ψωμά και άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης και του στενού περιβάλον του αρχινονού εεε συγνώμη πρωθυπουργού, καταστράφηκε επειδή συρράφτηκε… κατά λάθος μαζί με κάποια άλλα έγγραφα.

Το όνομα του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρήγορη Δημητριάδη, που σχεδόν εμπλέκεται σε όλες τις υποθέσεις συμβολαίών θανάτυ και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, όπως και του πρώην αρχηγού της αστυνομίας Μιχ. Καραμαλακη, είναι ονόματα του βαθέος κράτους που εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις!

Το περιεχόμενο φυσικά δεν έχει αποτυπωθεί σε χαρτί, ενώ δεν ετέθη θέμα από την Έδρα για να ζητηθεί αντίγραφο.

Ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί: Ποιος ευθύνεται για την καταστροφή του cd;

Γιατί η έδρα κωφεύει το φοβάται;

Η αποκάλυψη αυτή προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το περιεχόμενο του cd, ειδικά σε ότι αφορά τους Δημητριάδη και Κοντολέοντα, διότι πρόκειται για δύο πρόσωπα που με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, είχαν την εποπτεία της ΕΥΠ, ενώ είναι γνωστό ότι αμφότεροι είχαν υποβάλλει την παραίτησή τους τον Αύγουστο του 2022, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αποικιακό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – μπορεί πλέον να ανατρέπει αποφάσεις Ελληνικών δικαστηρίων!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου του επίδοξου δολοφόνου του Τραμπ, δείχνουν πως ήταν τακτικός επισκέπτης των κεντρικών γραφείων του FBI στην Ουάσινγκτον!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να πω πως δε τα λέγαμε… Βρούτσης: “Kανείς δεν θα μπαίνει στο γήπεδο χωρίς να ξέρουμε το όνομα και τη διεύθυνση του”!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως οι Rockefellers χειραγώγησαν την επιστήμη και δημιούργησαν 990 ιδρύματα και ομάδες ακτιβιστών για να προβάλλουν την ατζέντα της «Κλιματικής Αλλαγής».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήκω, Ανδρέα να δεις, τα παιδιά της αλλαγής… Το τσουτσέκι του Σημίτη και του Βενιζέλου! Ανδρουλάκης: Να θωρακιστούμε απέναντι σε μία πιθανή επανεκλογή Τραμπ!

21/7/2024

Συνέντευξη έδωσε ο Ανδρουλάκης, Προέδρος του σημιτικού ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλ κτλ… στην εφημερίδα RealNews και τη δημοσιογράφο Μαριτίνα Ζαφειριάδου κι εμείς κρατήσαμε τα πιο σημαντικά κομμάτια για να δείτε την κατάντια του ιστορικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ, που αν μπορούσε ο ιδρυτής του να δει την κατάντια του, σίγουρα θα σηκωνόταν απο τον τάφο του και θα τους κυνηγούσε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δες το χθες για να ερμηνεύσεις το σήμερα. 

Απ' όσα λέει ο στρατηγός Αλευρομάγειρος που πολέμησε στην Κύπρο κρατώ ένα: "Ότι οι χουντικοί θα έπεφταν μόνο με εθνική καταστροφή..."

Αυτό πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Ο Μητσοτάκης θα πέσει, αφού πρώτα καταστρέψει ολοκληρωτικά Ελλάδα και Κύπρο. Εξ άλλου η στρατηγική των γνωστών κατακτητών διαχρονικά είναι ίδια. Οι χουντικοί άνοιξαν διάλογο με τους Τούρκους στον Έβρο. Ο Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Ερντογάν συχνά πυκνά. 

Οι χουντικοί απέσυραν τη μεραρχία από την Κύπρο. Ο Μητσοτάκης αποστρατικοποίησε τα νησιά του Αιγαίου. Οι αμερικανοί στους σχεδιασμούς τους είναι αμετακίνητοι και ωμοί. Βρίσκουν ηλίθιους και τους κάνουν δικτάτορες ή πρωθυπουργούς. Έτσι, μέσω της πρεσβείας τους, κυβερνούν χωρίς δεύτερη κουβέντα, ένα "νεκρό βασίλειο"...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρία Ματούλα, 78 ετών, Φηρά, ενω βγαίνει για ψώνια στο ημίωρο που έχει στην διάθεση της, φέροντας το υποχρεωτικό για την κυκλοφορία έξω σήμα, που πρέπει να έχει ραμμένο σε εμφανή θέση, στα ρούχα της




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Νετανιάχου δέχεται χειροκροτήματα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ,    ενώ ένα ολόκληρο κτίριο μόλις βομβαρδίστηκε στη βόρεια Γάζα και το νοσοκομείο ξεχειλίζει από τραυματισμούς, αίμα και κραυγές




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κέρδη ΔΕΗ Α' τριμήνου 2024: 456 εκατ. € !
Οπως λέει κι ένας φίλος, τι απ' όλα είμαστε?
Ενεργοί μαλάκες, ενεργειακοί μαλάκες ή ενεργοποιημένοι μαλάκες?
Σχολιο.- Ξεπούλησαν τη ΔΕΗ σε εταιρεία συμφερόντων Μητσοτάκη , έτσι .... "απελευθέρωσαν" την ενέργεια ήρθε ο ανταγωνισμός και απολαμβάνουμε τώρα το πανάκριβο ρεύμα
Έύκολο ήταν αυτό;;;
Έ να μή δώσουν και ένα μπόνους στον εαυτό τους ΕΚΑΤΌ ΜΙΣΘΟΥΣ και έναν έπαινο.
Σχολιο.- Μάλλον απενεργοποιημένοι μαλάκες...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω γράψει πολλές φορές για τις πρόσφατες πρακτικές της γαλλικής Αριστεράς, που κατά την γνώμη μου κατάφερε και έστησε στο σύστημα των δύο γύρων τον μακρονισμο στα πόδια του, αλλά εξακολουθώ να εκπλήσσομαι.Αντιλαμβανομαι το συνταγματικό επιχείρημα ότι το ΝΛΜ είναι πρώτο κόμμα σε έδρες και θα έπρεπε να του δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αλλά επίσης είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να έχει αυτοδυναμία. Συνεπώς, θα έπρεπε να έχει μια πρόταση κυβερνητικής πλειοψηφίας αφού η εντολή δεν οδηγεί αυτόματα σε κοινοβουλευτική εμπιστοσύνη. Εδώ είναι έντονα αμφισβητούμενο ότι ακόμη και να είχε το ΝΛΜ αυτοδυναμία, θα μπορούσε να κυβερνήσει.Απο την μια οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι είναι φιλονατοικοι και φιλοσιωνιστες, από την άλλη ο Μελανσον δήλωσε, αν κατάλαβα καλά ότι θέλει να αδρανοποιησει την στρατιωτική συμμετοχή της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ .Θετικό που το είπε, αν όντως το πιστεύει, και δεν είναι πυροτέχνημα, αλλά σε αυτήν την βάση δεν μπορεί εμφανώς να τα βρει το ΝΛΜ μόνο του μεταξύ του ,πόσο μαλλον να συγκυβερνήσει μαζί με το ( ακραίο) Κέντρο . Πιστεύει κανείς ότι οι ακραία νατοικοι σοσιαλιστές θα έμπαιναν σε ένα τέτοιο πλαίσιο; 
Αν η στάση του Μελανσον ήταν έντιμη, θα έπρεπε να διαχωριστεί από την δεξιά τάση του ΝΛΜ και να επιλέξει αναγκαστικά τον δρόμο της αντιπολίτευσης. Όλα τα άλλα είναι αδιέξοδα και οδηγούν στην απαξίωση του.
Νομίζω ότι όλα αυτά συντείνουν, και μακάρι να έχω λάθος, στο ότι το ΝΛΜ υπήρξε μια Αριστερά ειδικού σκοπού για να βγάλει τον μακρονισμο από την υπαρξιακή κρίση και να διατηρήσει στη Γαλλία την σχετική ηγεμονία του ακραίου Κέντρου. 
Στο μεταξύ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στο Παρίσι σε ένα καθεστώς πλήρους επιτήρησης των πάντων και τεχνοφεουδαρχικού ολοκληρωτισμού. Ακόμη και αν ο Μακρόν προσωπικά αποδυναμώθηκε, ο μακρονισμος ζει και βασιλεύει.
Σχολιο.- Πραγματικά ο ιστορικός του μέλλοντος θα χει να γράψει πολλά για το πως στήνεται "αντιφασιστικό" μέτωπο με τον Μακρόν και την Ούρσουλα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να εφαρμοστεί η συμφωνία του Πεκίνου πρέπει είτε η Χαμάς και οι άλλες αντιστασιακές οργανώσεις να πάψουν να αντιστέκονται στη σιωναζιστική κατοχή είτε να πάψει να συνεργάζεται με τους σιωναζί η Παλαιστινιακή Αρχή και η ηγεσία της Φάταχ και να περάσουν στην αντίσταση. 
Κανένα από τα δύο δε φαίνεται δυνατό να γίνει.
Αντίσταση και προδοσία δε γίνεται να πάνε μαζί...
Σχολιο.- νομιζω ο στοχος ηταν το πολιτικο μηνυμα την ωρα που ο γενοκτονος μιλάει στα κογκρεσα
Σχολιο.- Η ηγεσία και η τεράστια πλειοψηφία της Χαμάς αγωνίζονται κι αντιστέκονται.
Σχολιο.- Ξέρω ότι αγωνίζονται οι της Χαμάς, αντιστέκονται, νικάνε και δίνουν το αίμα τους.
Του Χανίγια της Χαμάς που αναφέρεις  του σκότωσαν οι σιωναζί ΟΛΗ την οικογένεια.
Σχολιο.- Αυτές οι σιχαμένες ψευτικες ειδήσεις για τη Χαμάς που αναφέρεις, ποιος τις λέει η CIA και η Μοσάντ και οι πληρωμένοι αποικιοκράτες δυτικοί δημοσιογράφοι?
Σχολιο.- Και τη Χαμάς δεν την υποστηρίζω γενικά κι αόριστα. Μόνο σαν αντιστασιακή δύναμη.
Σχολιο.- η κατάσταση ειναι παραπάνω απο δραματικη και στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής εχει παίξει το ρόλο της
Σχολιο.- Μαρουάν Μπαργούτι της Φατάχ. Πρώτος στη λίστα της Χαμάς προς απελευθέρωση αιχμάλωτος των σιωναζί (αν επιζήσει των συνεχών βασανιστηρίων που εντάθηκαν πρόσφατα). Η Χαμάς σα σύνολο πότε ακριβώς πρόδωσε τον αντιστασιακό αγώνα; Η Παλαιστινιακή Αρχή είναι και η σημερινή ηγεσία της Φατάχ.
Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως μόλις τελειώσει ο τωρινός πόλεμος η ΠΑ θα πάψει τη συνεργασία με τους κατακτητές και θα περάσει στην αντίσταση; αν ναι, που το στηρίζεις; 
Σχολιο.- θα υπάρξουν άλλα πρόσωπα τότε. Η παλαιστινιακή αρχή σαν γραφειοκρατία έχει διαφθορά και προδοτική στάση σήμερα, αλλά σαν οργάνωση (Φατάχ) έχει και μέλη που είναι άψογα ακόμη και σήμερα. Δεν μπορούμε να κρίνουμε το μέλλον με τα δεδομένα του παρόντος. Αυτό εννοώ. 
Υ.Γ. Σόρυ, εννοούσα τον Μουσταφά Μπαργκούτι. Την άδικη φυλάκιση του Μαρουάν την ξέρω καλά.
Σχολιο.- Σίγουρα υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι και αντιστασιακοί  στη Φατάχ, το ξέρω καλά. Η ηγεσία όμως είναι προδοτική και δοσίλογη και ήταν στο παρελθόν και είναι και ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ. Αυτά είναι τα δεδομένα και προτιμώ να βασίζω την κρίση μου σε αυτά και όχι στις επιθυμίες μου.
Σχολιο.- Εδώ αυτοί τα βρήκαν και θα κάνουμε κριτική ενώ είναι ο δέκατος μήνας γενοκτονίας ???
Στην Κίνα διεξήχθησαν συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Φατάχ, Χαμάς.
Οι παλαιστινιακές παρατάξεις υπέγραψαν κοινό σύμφωνο συμφιλίωσης.
Οι εθνικές παρατάξεις συμφώνησαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους στην Κίνα να επιτύχουν μια συνολική παλαιστινιακή εθνική ενότητα, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις παλαιστινιακές δυνάμεις και παρατάξεις στο πλαίσιο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).
Δεσμεύτηκαν για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, και τη διασφάλιση του δικαιώματος επιστροφής σύμφωνα με το ψήφισμα 194.
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν επίσης για το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί στην κατοχή και να την τερματίσει σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Αποφάσισαν να σχηματίσουν μια προσωρινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συναίνεση των παλαιστινιακών παρατάξεων με διάταγμα του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς με βάση τον Παλαιστινιακό Βασικό Νόμο.
Η κυβέρνηση αυτή θα ξεκινήσει με την ενοποίηση όλων των παλαιστινιακών θεσμών στα εδάφη του παλαιστινιακού κράτους, την έναρξη της ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας και την προετοιμασία για γενικές εκλογές υπό την εποπτεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο εκλογικό νόμο.
*Οι παλαιστινιακές παρατάξεις που συναντήθηκαν στο Πεκίνο είναι οι εξής:
- Παλαιστινιακό Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Φατάχ)
- Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς)
- Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
- Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
- Παλαιστινιακό Κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ
- Παλαιστινιακό Λαϊκό Κόμμα
- Παλαιστινιακό Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα
- Κίνημα Παλαιστινιακής Εθνικής Πρωτοβουλίας
- Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - Γενική Διοίκηση
- Παλαιστινιακή Δημοκρατική Ένωση (FIDA)
- Παλαιστινιακό Απελευθερωτικό Μέτωπο
- Αραβικό Απελευθερωτικό Μέτωπο
- Αραβικό Παλαιστινιακό Μέτωπο
- Πρωτοπόροι του Λαϊκού Απελευθερωτικού Πολέμου (Δυνάμεις As-Sa'iqa)
Σχολιο.- Τα έχουν βρει ήδη 8 φορές τα τελευταία 20 χρόνια. Ας έχουμε και λίγη υπομονή...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους ξεφόρτωσε στη Σαντορίνη το κρουαζιερόπλοιο. Και φυσικά οι Σαντορινιοί συμμορφώθηκαν με τη σύσταση της δημοτικής αρχής και κλείστηκαν σπίτι. 
Βέβαια και να θέλανε να βγούνε στον δρόμο, κομμάτι δύσκολο. Εδώ δεν υπήρχε χώρος ούτε για τους δόλιους τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου!
Κι άντε τώρα να πεις 
"Κρουαζιέρα θα σε πάω, γιατί σε νοιάζομαι και σ' αγαπάω
Μύκονο και Σαντορίνη σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι"
Σχολιο.- Χωρίς υποδομές, χωρίς γιατρούς θέλουν και κρουαζιερόπλοια. Κουράγιο στους Σαντορινιούς. Αλλά 38,63 πήρε η ΝΔ. Και άλλα τόσα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτά να τα περίμεναν..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξωση επιχειρήθηκε σήμερα σε σπίτι στην Πετρούπολη, σε οικογένεια με σοβαρά προβλήματα υγείας. Κουβαλήθηκε και η ένστολη αληταμπουρία της ΕΛ.ΑΣ. για να πετάξει έξω τους ανθρώπους και να εμποδίσει τους αλληλέγγυους.
Μόνο που δεν τα κατάφεραν! 
Ο κόσμος που μαζεύτηκε, με τη στήριξη και του Δήμου Πετρούπολης, απέτρεψε την έξωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 200 συλλήψεις Αμερικανοεβραίων που διαμαρτύρονταν στο Καπιτώλιο για την επίσκεψη του δολοφόνου Νετανιάχου στις ΗΠΑ. 
Περίπου 40 βουλευτές των Δημοκρατικών αρνήθηκαν να παραβρεθούν στην ομιλία του στο Κογκρέσο, με μία απ' αυτούς να συμμετέχει για να καταγγείλει τη γενοκτονία στη Γάζα.
Λες να είναι αντισημίτες όλοι αυτοί;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και βέβαια αυτοί που ουδέποτε έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στη δεξίωση για την "αποκατάσταση της δημοκρατίας" είναι τα μέλη κάποιας οικογένειας που έχασε τον άνθρωπό της σε "εργατικό ατύχημα". 
Αλλά τι λέω τώρα; Εδώ, ούτε μια δήλωση δεν έχει γίνει από οποιονδήποτε υπουργό Εργασίας για κάποιο τέτοιο "ατύχημα". Ούτε μια δήλωση συμπαράστασης σε κάποια οικογένεια.
Και όποιος ενοχληθεί και θεωρήσει ότι "τσουβαλιάζω", ας βρει μια δήλωση της κ. Έφης Αχτσιόγλου, για κάποιον από τους 126 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε τέτοια "ατυχήματα" στα δυόμισι χρόνια που ήταν υπουργός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι συνηθισμένο για τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν τόσο ξεκάθαρα κριτικές φωνές ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Ιδίως τα κρατικά. Κι όμως την περασμένη εβδομάδα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της ομοσπονδιακής τηλεόρασης πρόβαλε ρεπορτάζ που καλύπτει τις αντιδράσεις στρατιωτών -εφέδρων- ενάντια όχι μόνο στην κυβέρνηση Νετανιάχου αλλά συνολικά κατά του τρόπου με τον οποίο ο ισραηλινός στρατός διεξάγει τον πόλεμο στη Γάζα. Η κριτική αυτή πάει πιο πέρα από την αποτυχία να απελευθερωθούν οι όμηροι που έχει συλλάβει η Χαμάς.
Ισραηλινός αντιρρησίας αξιωματικός: «Αυτό που κάνουμε στη Γάζα είναι ανήθικο»
Με ρεπορτάζ κατευθείαν από το Ισραήλ η γερμανική κρατική τηλεόραση καλύπτει τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις εφέδρων του ισραηλινού στρατού.
Το ρεπορτάζ του Μπιόρν Ντρέικ έχει ως κεντρική φιγούρα τον Οφέρ Ζιβ. Ο 29χρονος, γυμνασμένος, κινείται με σιγουριά για τον εαυτό του, σκέφτεται με ακρίβεια τι θα απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Πριν τη συνέντευξη βλέπουμε τον Ζιβ με την ντουντούκα στο χέρι να συντονίζει τα συνθήματα μιας διαδήλωσης χιλιάδων Ισραηλινών στο Τελ Αβίβ. «Όλοι!» φωνάζει. «Αμέσως!» απαντά το πλήθος. «Όλοι» είναι οι όμηροι και το «αμέσως» αναφέρεται στο πότε πρέπει να απελευθερωθούν. Μόνο που τα πλήθη που ζητάνε την άμεση απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς δε ζητούν αυτό να γίνει με στρατιωτικές ενέργειες. Αυτές οι στρατιωτικές ενέργειες ούτως ή άλλως είναι η στρατηγική του ισραηλινού στρατού από τις 7 Οκτωβρίου 2023 και δεν τελεσφορούν. Για πολλούς εξάλλου είναι προκάλυμμα για την ολοκληρωτική καταστροφή της Γάζας και την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους, όσων επιζήσουν. Οι διαδηλωτές ζητούν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Μαζί κι ο Ζιβ.
Η διαδήλωση έχει τελειώσει και ο Γερμανός δημοσιογράφος συνομιλεί μερικές μέρες μετά με τον Ζιβ σε ένα πάρκο του Τελ Αβίβ. Ο έφεδρος είναι ξεκάθαρος: «Δεν έχω συναντήσει κάποιον να λέει πως θέλει να σκοτώσει στη Γάζα όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Αλλά η αίσθηση είναι πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους Παλαιστινίους αμάχους.» Και δε θέλει πια να σιωπά για όλα αυτά που είδε ως στρατιώτης στη Γάζα. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του από πολλούς άλλους. Ό,τι λέει, το λέει έχοντας πολεμήσει εκεί.
Εγκλήματα πολέμου
Όντας αξιωματικός παρακολούθησε από την οθόνη στην έδρα της ταξιαρχίας πεζικού στην οποία άνηκε τις επιχειρήσεις της μονάδας του στη βόρεια Γάζα το περασμένο φθινόπωρο. Αυτό που του έχει μείνει στη μνήμη πιο πολύ είναι ένα περιστατικό κατά το οποίο η μονάδα του πλήττει ένα κτίριο σε μια διασταύρωση του αποκαλούμενου «ανθρωπιστικού διαδρόμου». Το κτίριο ανατινάζεται και εξαφανίζεται κυριολεκτικά. Ο Ζιβ αναρωτιέται αν υπήρχαν άνθρωποι [Παλαιστίνιοι] εκεί που σκοτώθηκαν και αναφέρει πως πάντα χρειάζεται μία άδεια για να γίνει επίθεση σε σημεία που ανήκουν στον «ανθρωπιστικό διάδρομο» ή σε σχολεία και νοσοκομεία. Με νόημα λέει όμως πως πάντα υπάρχει άδεια.
Ηκριτική του στον τρόπο με τον οποίο ο στρατός διεξάγει τις επιχειρήσεις προχωρά κι άλλο. Έτσι, κατηγορεί το στρατό πως δεν έχει έγγραφους κανόνες εμπλοκής για τους στρατιώτες που επιχειρούν στο έδαφος. Αυτός, τουλάχιστον, δεν έχει δει κάτι. Αντίθετα, σε σημεία που διεξάγονται επιχειρήσεις και για τα οποία ο στρατός είχε διατάξει εκκένωση αμάχων, ο Ζιβ κατηγορεί πως οι στρατιώτες ανοίγουν αδιάκριτα πυρ σε οτιδήποτε κινείται. Όποιος άνθρωπος είναι εκεί σκοτώνεται. Ο Ζιβ δεν αμφισβητεί το ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες δέχονταν επιθέσεις μέσα από σχολεία ενώ δέχεται πως κάθε άνθρωπος που φαίνεται άμαχος μπορεί να είναι μαχητής της Χαμάς καθώς αυτοί μπορούν να κυκλοφορούν άοπλοι και να παίρνουν όπλα από σημεία αποθήκευσης όταν αυτό είναι αναγκαίο.
Παρόλα αυτά ο έφεδρος αξιωματικός αναρωτιέται αν πίσω από κάθε επίθεση υπάρχει στρατιωτικός στόχος ή αν πρόκειται για πράξεις εκδίκησης και για ενέργειες που πηγάζουν από το μίσος Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστινίους. Αναφέρει για παράδειγμα τους Ισραηλινούς έποικους και τους απογόνους τους που το 2005 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τους παράνομους οικισμούς που είχαν φτιάξει στη Γάζα.
Δεκάδες έφεδροι αρνούνται να πολεμήσουν
Μπορεί αυτά που αναφέρει ο Ζιβ να μην μπορούν να αποδειχτούν αυτή τη στιγμή, περιγράφουν όμως πράγματα τα οποία αναφέρουν κι άλλοι έφεδροι, συχνά ανώνυμα, στα ισραηλινά ΜΜΕ. Κάποιος αναφέρει παραδείγματος χάριν πως η μονάδα του έκαψε χωρίς λόγο ένα σπίτι στη Γάζα. Περσότεροι από 40 έφεδροι έχουν υπογράψει επιστολή με την οποία δηλώνουν πως αρνούνται να ξανασυμμετάσχουν σε επιχειρήσεις στη Γάζα και ο Οφέρ Ζιβ είναι ένας από αυτούς. Ο ισραηλινός στρατός βέβαια τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως τηρεί τους διεθνείς κανόνες και το δίκαιο του πολέμου. Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες δε φαίνεται αν συμμερίζονται αυτήν την οπτική.
Πάντως ο Ζιβ πάει κάθε εβδομάδα στη διαδήλωση. Δηλώνει πολιτικά αριστερός. Κατηγορεί την κυβέρνηση Νετανιάχου πως δεν κάνει ό,τι χρειάζεται για να απελευθερωθούν οι όμηροι και. Γι’ αυτό αφηγείται τι είδε και τι βίωσε. «Δεν μπορώ να εμπιστευτώ την κυβέρνηση. Πιστεύω, πως αυτό που κάνουμε στη Γάζα είναι ανήθικο. Και πολύ προβληματικό». Και για τον ίδιο βέβαια μπορεί να είναι πρόβλημα το γεγονός πως μιλά ανοιχτά για όλα αυτά. Αν το καλέσουν σε υπηρεσία και αρνηθεί θα πάει φυλακή. Δε φοβάται. «Ανησυχώ. Όμως πιο πολύ φοβάμαι να ξαναπάω στη Γάζα και να κάνω αυτά που θέλουν αυτοί [η κυβέρνηση και η στρατιωτική διοίκηση] από το να πάω φυλακή».
Με αυτήν του τη στάση θέλει να συμβάλει στην αύξηση της πίεσης προς την κυβέρνηση Νετανιάχου. Μετά δε από την αυξανόμενη διεθνή πίεση και βαθμιαία διεύρυνση της διεθνούς απομόνωσης του Ισραήλ ίσως και η γερμανική κρατική τηλεόραση θέλει να δείξει ένα σινιάλο προς το Ισραήλ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι το πράγμα.
Σχολιο.- "40 έφεδροι έχουν αρνηθεί να ξαναπάνε στη Γάζα". Μόνο 40 σε σύνολο εκατοντάδων χιλιάδων... Εκφασισμός απόλυτος!
Σχολιο.- Πάντως, δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο η άρνηση στράτευσης σε καιρό πολέμου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριστερά… βγαίνοντας
Στην ταινία «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης» ο Θανάσης Βέγγος κάνει τον φαρμακοποιό. Όταν ο ασθενής λέει ότι πονάει στον τραπεζίτη στα αριστερά, ο Βέγγος ρωτάει «αριστερά μπαίνοντας ή βγαίνοντας;» 
Θυμήθηκα τη σκηνή μετά την επιστολή Δραγασάκη για την απο-αριστεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τώρα, βγαίνοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αντιπρόεδρος δεν θεωρεί και πολύ αριστερά τα τερτίπια του νέου αρχηγού. 
Ούτε το lifestyle και τα τρία σπίτια, ούτε τα αδιαμεσολάβητα tik tok, ούτε φυσικά και το ΝΑΤΟ ως «ιερή συμμαχία» είναι πράγματα αριστερά. 
Σωστά τα λέει ο Δραγασάκης. Μόνο που εδώ και χρόνια ο ίδιος πρωταγωνιστούσε στην απο-αριστεροποίηση.
Για τον Δραγασάκη… «μένοντας» (για να παραφράσω λίγο τον Βέγγο) ήταν και παραήταν αριστερά και τα μνημόνια που συμφωνούσε ο ίδιος με τους δανειστές (και η ανακεφαλαιοποίηση υπέρ των τραπεζιτών, με μπόλικα λεφτά των Ελλήνων, χωρίς να πάρει τη διοίκηση των τραπεζών το Δημόσιο) και το να πετιέται στα σκουπίδια η απόφαση του λαού στο δημοψήφισμα. 
Αριστερά «μένοντας» ήταν το να εκλέγεται από τον κάθε περαστικό με 2 ευρώ ο αρχηγός, το να βάζει ο αρχηγός να ξαναψηφίσουν αν δεν του άρεσαν οι αποφάσεις του Συνεδρίου και άλλα πολλά, στα οποία ο Δραγασάκης έπαιξε κομβικό ρόλο. 
Σήμερα, βγαίνοντας, τον ενοχλεί που στον ΣΥΡΙΖΑ «ο μόνος αποδεκτός κανόνας είναι η συχνά αδιευκρίνιστη και ευμετάβλητη βούληση του αρχηγού». Έτσι είναι αυτά. Η Ιστορία πληρώνει ακριβώς με το ίδιο νόμισμα.
Σχολιο.- Σίχαμα!
Σχολιο.- Ναι, αλλά και η Βασιλειάδου στο "η κυρά μας η μαμή" λέει σε κάποιον που πονούσε το δόντι του:"αριστερός και τραπεζίτης γίνεται;"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κοίτα συγκυρία!!!
Ενώ ο Νετανιάχου μιλούσε στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Πούτιν συναντούσε τον Άσαντ.
Υπάρχει ένα μήνυμα εδώ. 
Οι πλευρές έχουν επιλεγεί.
Ενώ η Ελλάδα έχει πόλεμο με την Ρωσία και κλειστή πρεσβεία με την πάντοτε φίλη Συρία. Πόσο πιό καταστροφικές επιλογές;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν λέμε καίγεται το δάσος, εννοούμε καίγονται λύκοι, αλεπούδες, τσακάλια, ελάφια, ζαρκάδια, χελώνες, φίδια,σαύρες, πουλιά, έντομα, δέντρα, φυτά κλπ
#Φαλακρό όρος στη Δράμα, 8η μέρα




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε στον αιώνα της ταξικής κατάντιας. Δηλαδή...μειώθηκαν στον δυτικό κόσμο οι παραγωγικοί εργαζόμενοι, αντικαθιστάμενοι με πλημμύρα "υπηρετών προπαγάνδας"(παντοιοτρόπως)..."δημοσιογράφων", χαρτογιακάδων "οικονομολόγων"(που αδυνατούν να μοιράσουν δυό γαϊδουριών άχυρα)και λοιπών της. ."εργατικής ελίτ"... που ναι μεν δεν κατέχουν "μέσα παραγωγής" παίζουν όμως τον ρόλο που είχαν οι μπάτλερ και οι λακέδες στην φεουδαρχική εποχή. Κάτι που έντονα εμφανίζεται στην τηλεπροπαγάνδα, όπου "δημοσιογράφοι" Γκαιμπελίζοντες ,διαστρέφουν την πραγματικότητα επαναπροσδιορίζοντας κατά τα συμφέροντα που υπηρετούν το τί προηγείται και τί έπεται. Πόσο ζυγίζει ένα γεγονός και πόσο οι υποθέσεις περί αυτού. Σε όλο τούτο το θέατρο του παραλόγου..."κι εσύ λαέ μαλακισμένε, ξεχνάς και σπίτι και χωριό". Καμμιά ελπίδα...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζί σου Μαρία Καρυστιανού γιά τα παιδιά ολου του κόσμου...
https://www.facebook.com/reel/495701712841231



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τό σίχαμα του ΒοθροΣκαϊ ο Αρης Πορτοσάλτε ακομα μία φορά είναι υπερ τών τουριστών καί ενάντια στόν Ελληνικο Λαό...
Ξεφτιλισμένε ΓερμανοΑμερικανοτσολιά



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τη διακήρυξη της KE του KKE για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
Πενήντα χρόνια από την πτώση του χουντικού καθεστώτος. Πενήντα χρόνια αστικοκοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Μισός αιώνας πυκνότατος σε γεγονότα. Μισός αιώνας που απαιτεί αποτίμηση. Για την οικονομία, την πολιτική, την ιδεολογία την κοινωνία: Κρίση του 1973. Το 1991 πέρασμα από τον κεϋνσιανισμό στον νεοφιλελευθερισμό. Διάλυση των σοσιαλιστικών χωρών. Ήττα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος. Υποχώρηση του εργατικού και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Διασπάσεις στο ΚΚΕ. Κρίση του 2008. Πλήρης ταύτιση της σοσιαλδημοκρατίας με τον νεοφιλελευθερισμό. Μετά το 2015 οι ΗΠΑ και η ΕΕ σε πορεία παρακμής. Συντηρητικοποίηση των κοινωνιών. Οσμή παγκόσμιας πολεμικής σύρραξης.
Όλα αυτά απαιτούν μία συγκροτημένη, επιστημονική και με διαλεκτικά εργαλεία αποτίμηση. Αλλά από μία τέτοια αποτίμηση, το κείμενο της ΚΕ απέχει παρασάγγας.
Το αστικό μπλοκ (πολιτικοί – δημοσιογράφοι – δημοσιολόγοι) εδώ και καιρό κάνει τις αποτιμήσεις του.  Βιβλία σε συντηρητική κατεύθυνση έχουν ήδη εκδοθεί από το καθεστώς και πιθανώς θα ακολουθήσουν και άλλα. Εκπομπές στην τηλεόραση συμπληρώνουν το τοπίο.
Με βάση τη βαρύτητα της επετείου και τη συγκροτημένη παρέμβαση του συντηρητικού μπλοκ, θα περίμενε κάποιος να δει από την ΚΕ του ΚΚΕ ένα συγκροτημένο πόρισμα συμπερασμάτων. Αντί αυτού δημοσιεύτηκε ένα μικρό κείμενο, με πρόχειρες εκτιμήσεις – και αντιφάσεις – και ασφαλώς απολύτως εναρμονισμένες με τη γνωστή ιδεολογική στροφή της ηγεσίας που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ας κωδικοποιήσουμε τα σημεία κριτικής.
Μετά από το ανιστόρητο συμπέρασμα της ηγεσίας του ΚΚΕ περί μη ανάμειξης των ΗΠΑ στον σχεδιασμό του πραξικοπήματος που είδαμε με αφορμή τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το μοτίβο επαναλαμβάνεται. Γράφεται στη Διακήρυξη: «[…] η δικτατορία των συνταγματαρχών αποτέλεσε μια προσπάθεια επίλυσης των αδιεξόδων του αστικού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, με την κατάλυση της αναχρονιστικής διατήρησης των δύο κέντρων εκτελεστικής εξουσίας, του βασιλιά που ήταν αρχηγός και των Ενόπλων Δυνάμεων και της αστικής κυβέρνησης». Ο σχεδιασμός και η παρέμβαση των ΗΠΑ απουσιάζει.
Παρόλα αυτά δεν λείπουν οι αντιφάσεις αφού εκτιμάται πως «Η ομάδα πραξικοπηματιών είχε εκκολαφτεί στο πλαίσιο των μηχανισμών του μεταπολεμικού κράτους του αστικού στρατού αλλά και του ΝΑΤΟ […]». Δηλαδή, από τη μια το πραξικόπημα αφορούσε αποκλειστικά τα αδιέξοδα του ελληνικού αστικού πολιτικού συστήματος αλλά όχι τους σχεδιασμούς του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, από την άλλη οι πραξικοπηματίες εκκολάφτηκαν στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
Σε συνέχεια της παραπάνω λογικής σπανίως αναφέρονται οι ΗΠΑ και ο ρόλος τους και προτιμάται το ΝΑΤΟ κι έτσι και με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται ο ρόλος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Η υποβάθμιση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού εντάσσεται στο γνωστό ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής πυραμίδας όπου δεν υπάρχουν ιμπεριαλιστικές και εξαρτημένες χώρες αλλά όλες είναι ιμπεριαλιστικές.
Για πολλοστή φορά διαπιστώνεται πως η μήτρα όλων των κακών βρίσκεται στο «αμαρτωλό οπορτουνιστικό» παρελθόν του ΚΚΕ και του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος. Και για πολλοστή φορά με μεγάλη δόση αυταρέσκειας διαπιστώνεται ότι η σημερινή ηγεσία είναι αυτή που αποκατέστησε τον επαναστατικό χαρακτήρα του κόμματος. Φυσικά, ποτέ δεν δόθηκε απάντηση πώς ο «εμπεδωμένος οπορτουνισμός» δημιούργησε το ΕΑΜ, πώς υπήρξε ένοπλη σύγκρουση με την εγχώρια αστική τάξη και τον αγγλικό ιμπεριαλισμό το 1944, πώς το κόμμα τέθηκε εκτός νομιμότητας, πώς οι κομμουνιστές εκτελέστηκαν, διώχθηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και γιατί ένα αστικό κράτος απαιτούσε από τους «οπορτουνιστές» δηλώσεις μετάνοιας, πώς το ΚΚΕ κέρδισε στην αντιπαράθεσή του με το ΚΚΕ Εσωτερικού και γιατί δεν ακολούθησε τον ευρωκομμουνιστικό δρόμο τη δεκαετία του 1960.
Η ηγεσία του ΚΚΕ διεκδικεί το μονοπώλιο των αγώνων επί χουντικής επταετίας (άλλη μία αντίφαση με το «οπορτουνιστικό» παρελθόν του κόμματος). Αναμφίβολα η μάχη που έδωσαν σε σκληρότατες συνθήκες τα μέλη του κόμματος ήταν ηρωική, πρωτοπόρα και άκρως σημαντική για το λαϊκό κίνημα. Δεν ήταν, όμως, μόνο οι κομμουνιστές. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι με την επιλογή κάποιων μορφών πάλης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ηρωικότητα αγωνιστών όπως του Αλέκου Παναγούλη, του Σάκη Καράγιωργα και άλλων. Στους κοινωνικούς αγώνες υπάρχει πρωτοπορία αλλά όχι μονοπώλιο.
Για το μεταπολιτευτικό ΚΚΕ διαπιστώνεται ότι ήταν εγκλωβισμένο στη λογική της σταδιοποιημένης επανάστασης, ότι ακολούθησε λάθος τακτική απέναντι στο ΠΑΣΟΚ πριν το 1981 αφού «το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε την Ένωση Κέντρου» και ότι η επιλογή της συγκρότησης του Συνασπισμού ήταν απόρροια των οπορτουνιστικών προταγμάτων. Μερικά πολύ σύντομα σχόλια: Πρώτον, δεν υπάρχει επανάσταση χωρίς φάσεις και στάδια, κάτι που έχει αποδειχτεί στην πράξη (ο Λένιν τα έχει απαντήσει αυτά). Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ πριν το 1981 μόνο ένα συνηθισμένο κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας δεν ήταν. Μίλαγε στο όνομα του μαρξισμού, στη συνθηματολογία του έβαζε έντονα το ζήτημα της εξόδου από ΝΑΤΟ και ΕΟΚ, προγραμματικά αναφερόταν στην κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, τα γραφεία του κοσμούσαν τα πορτρέτα των Μαρξ και Βελουχιώτη, συσπείρωνε την πλειοψηφία της εργατικής τάξης και ειδικά του εργοστασιακού προλεταριάτου, ενώ ασκούσε εντονότατη κριτική στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Άλλο τέτοιο κόμμα στην Ευρώπη δεν υπήρχε. Τρίτο, για άλλη μια φορά δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στη συμμετοχή του ΚΚΕ στις δύο αστικές κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα. Το ΚΚΕ, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, κακώς συμμετείχε κατά τη γνώμη μας στις δύο αυτές κυβερνήσεις. Η συμμετοχή του έφερε μια διάσπαση το 1989 που διέλυσε την ΚΝΕ, δυνάμωσε το δεξιό ρεύμα που υπήρχε στο εσωτερικό του, το οποίο αργότερα δημιούργησε τον Συνασπισμό, ξεθώριασε τις διαιρετικές τομές στην ελληνική κοινωνία και κινηματικά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Πώς, λοιπόν, ενώ με ευκολία διαπιστώνεται από την ΚΕ μια αδιάκοπη πορεία οπορτουνισμού για το συγκεκριμένο δεν υπάρχει καμία αναφορά;
Θα σταθούμε, όμως, και σε μια συνειδητή παράλειψη. Η ηγεσία του ΚΚΕ αναφερόμενη στο 15ο συνέδριο του κόμματος το 1996 γράφει: «Το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ (1996), διακηρύσσοντας τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της αναγκαίας επανάστασης στην Ελλάδα, προσδιορίζοντας ανάλογα τις κινητήριες δυνάμεις της και απορρίπτοντας τη μεταβατική εξουσία ανάμεσα στον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό». Για την αποκατάσταση της αλήθειας το Πρόγραμμα του 15ου συνεδρίου γράφει ανάμεσα στα άλλα: «Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην περιοχή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, με βάση το κοινοβούλιο χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα». Με αυτή τη διαπίστωση το ΚΚΕ εκείνης της εποχής χαράζει μία γενική κατευθυντήρια γραμμή σε περιπτώσεις κυβερνήσεων όπως αυτές του Αλιέντε, του Τσάβες και άλλων. Δεν επρόκειτο για μια μεταρρυθμιστική ειρηνική αυταπάτη αλλά για μια ιστορική δυνατότητα που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει στην επαναστατική ρήξη.
Η διακήρυξη τελειώνει με ευχολόγια και γενικές εκκλήσεις για την ανάγκη των κοινωνικών συμμαχιών. Καμία συγκεκριμένη πρόταση, κανένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος, καμία τακτική πρόταση για τον τρόπο συσπείρωσης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.
Καταληκτικά, θα λέγαμε πως η διακήρυξη αποτελεί μία συμπύκνωση τροτσκικιστικού αριστερισμού και ηλιθιότητας που εν τέλει οδηγεί σε δεξιές πρακτικές (ακινησία). Είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες μιας αποτίμησης που αφορά μία τόσο σημαντική ιστορική περίοδο. Και θα λέγαμε πως δεν είναι μόνο απότοκη της ιδεολογικής ένδειας αλλά είναι και απόρροια μιας κομματικής γραφειοκρατίας που αδυνατεί και δεν θέλει να δει τη σύγχρονη πραγματικότητα και είναι εγκλωβισμένη σε ένα αποτυχημένο, ιστορικά, ιδεολογικό πλαίσιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/7/2024       -       16.00
- Αναμφίβολα η πιο «ηχηρή» είδηση της προηγούμενης ημέρας ήταν η απόπειρα δολοφονίας στελέχους των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, με την συνήθη πρακτική της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο σασί του αυτοκινήτου του υποψήφιου θύματος. Μόνο που η απόπειρα αυτή περιείχε… ένα λάθος, αφού αντί για τον πραγματικό στόχο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας των ουκρανοναζί χτυπήθηκε άλλος αξιωματικός των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έτυχε να είναι πλήρης συνονόματος του πραγματικού στόχου!!!
- Ο πραγματικός στόχος των Ουκροναζί ονομάζεται Αντρέι Τοργκασόφ και είναι υποδιοικητής στρατιωτική μονάδα δορυφορικών επικοινωνιών, η οποία συμμετέχει στη ρωσική ΕΣΕ. Η σύζυγός του είναι επίσης στρατιωτικός και υπηρετεί στη Μόσχα. Το τελικό θύμα της επίθεσης έχει ακριβώς το ίδιο ονοματεπώνυμο, αλλά η σύζυγός του δεν έχει καμία σχέση με τις Ένοπλες; Δυνάμεις. Ωστόσο οι λάθος πληροφορίες των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και του ίδιου το φυσικού αυτουργού έπαιξαν σε βάρος τους άσχημο παιχνίδι. Ο έτερος Τοργκασόφ, λοιπόν, τραυματίστηκε από την έκρηξη σοβαρά στα κάτω άκρα και έχασε τα πέλματά του, ενώ η σύζυγός του υπέστη θλαστικά τραύματα από τα θραύσματα του εκρηκτικού μηχανισμού στο πρόσωπο και το σώμα, χωρίς ωστόσο η ζωή της να κινδυνεύει.
- Οι κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν στο σημείο της έκρηξης, κατέγραψαν έναν νεαρό άνδρα να τοποθετεί εκρηκτικό μηχανισμό στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου μάρκας Toyota Cruiser στις 2:28 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας), ο εν λόγω άνδρας επιβιβάστηκε νωρίς το πρωί σε επιβατικό αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Μποντρούμ (Αλικαρνασσό) της Τουρκίας. Εκεί, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τις ρωσικές αρχές και την άμεση συνεργασία με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά την τέλεση της πράξης του. Ο δράστης ονομάζεται Γεβγκένι Σερεμπριακόφ, είναι 29 ετών και Ρώσος πολίτης, ο οποίος στρατολογήθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων έχει πάθος με τα όπλα (και ειδικά τα μαχαίρια), ενώ στα social media, καίτοι δεν έχει καμία σχέση εθνοτικά με τη λεγόμενη «Ουκρανία», χρησιμοποιούσε το όνομά του και έκανε τις περισσότερες αναρτήσεις του στα Ουκρανικά… Ήδη έχει εκδοθεί εντολή έκδοσής του στη Ρωσία και μεταφοράς του εκεί από την Τουρκία εντός της ημέρας.
- Βγήκαν και ελάλησαν ο πρώην και ο νυν αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας των ουκρανοναζί. Ο πρώην αρχηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, υπό τη νέα του ιδιότητα ως πρεσβευτής της χώρας των ουκρανοναζί στο Λονδίνο, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια μετά τον διορισμό του, ανέφερε στο βρετανικό κοινό που το παρακολουθούσε εμβρόντητο, ότι τα κράτη της Δύσης θα πρέπει να δεχθούν τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών των πολιτών τους, χάριν της «ασφάλειας» και της αποτροπής του… «ρωσικού κινδύνου». Είναι αυτό που λένε, ότι αυτό που ο πονηρός το έχει στο μυαλό, ο αφελής το έχει στο στόμα…
- Ο δε νυν αρχηγός των VSU Αλεξάντρ Σύρσκι, 1 μόλις μέρα μετά τα παράπονα που εξέφραζε δημόσια για την έλλειψη πυρομαχικών και κυρίως αντιαεροπορικών όπλων μικρού βεληνεκούς για την αντιμετώπιση των ρωσικών drones, άρχισε τις ηλιθιότητες (αφού δεν έχει τίποτα να πει) σε συνέντευξή του στον βρετανικό Guardian ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι: 1 η «Ουκρανία» θα νικήσει (τη Ρωσία) και γνωρίζει το πώς, αλλά δεν μας το λέει, 2. γνωρίζει πώς να επιστρέψει την Κριμαία στην «Ουκρανία» και τα σύνορα του 1991, 3. γνωρίζει πότε το καθεστώς του Κιέβου θα λάβει τα περιβόητα F-16, αλλά… δεν θα το πει δημόσια (!), 4. η «Ουκρανία» χρειάζεται (Στγ: άλλη μία) επιστράτευση, 5. είναι σημαντικό να θωρακιστεί η ζωή των (Ουκρανών) στρατιωτών (!!!), 6. είναι δυνατό να σταματήσει η επίθεση της Ρωσίας και 7. η υπεροχή της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τις μονάδες στρατιωτικής τεχνολογία είναι 1 προς 2 ή 1 προς 3. (Στγ:: Όταν ανακατεύονται πραγματικές πληροφορίες με ψεύτικες ή απλώς βλακώδεις, το αποτέλεσμα το γνωρίζετε. Είναι σαν το ανακάτεμα κρέμας σαντιγί με σκατά: όποια και να είναι η αναλογία μεταξύ τους, το αποτέλεσμα είναι… σκατά!).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορυφαία εικόνα:1936,ένας άνδρας στο Αμβούργο της Γερμανίας αρνείται να δώσει τον χαιρετισμό των Ναζί όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί του. 
Κάτω εικόνα. Το 2024 Παλαιστίνια-Αμερικανίδα πολιτικός Rashida Tlaib αρνείται να χειροκροτήσει τον Ισραηλινό εγκληματία πολέμου,Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξώδικη Διαμαρτυρία των Δήμων Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης προς ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος
Οι Δήμοι Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης απέστειλαν κοινή εξώδικη διαμαρτυρία προς την εταιρεία "Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας - ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.", εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για τις συχνές και απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος.
Τις τελευταίες ημέρες, στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και ιδιαίτερα στους Δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης, έχουν σημειωθεί επαναλαμβανόμενες και πολύωρες διακοπές ρεύματος. Αυτές οι διακοπές έχουν θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ευπαθών ομάδων (ασθενείς, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, έγκυοι, μικρά παιδιά) και έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων, δίχως μάλιστα πληροφόρηση προς τις δημοτικές αρχές και τους κατοίκους και επαγγελματίες. 
Οι τρεις Δήμοι, λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες των δημοτών, ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ:
1. Πλήρη ενημέρωση για τα αίτια των πολύωρων και συχνών διακοπών.
2. Έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των δημοτικών αρχών και των καταναλωτών τουλάχιστον 2 ημέρες πριν από οποιαδήποτε προγραμματισμένη διακοπή στους δήμους μας.
3. Άμεση αποκατάσταση των βλαβών και οριστική λύση στα προβλήματα.
4. Καθορισμό χρονοδιαγράμματος αποκατάστασης των απαραίτητων εργασιών.
Η Δήμαρχος Ιλίου, Ανδριάνα Αλεβίζου - Κουκουβίνου, δήλωσε:
“Οι επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος πλήττουν την κοινωνική ευρυθμία, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των πολιτών μας και προκαλώντας προβλήματα στην τοπική οικονομία. Απαιτούμε από τον ΔΕΔΔΗΕ να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και πρόληψη αυτών των προβλημάτων, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους δημότες μας.”
Οι Δήμοι δηλώνουν ότι θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την υποστήριξη των αιτημάτων των δημοτών τους, περιλαμβανομένης της αποκατάστασης ηθικής και υλικής ζημίας για όσους προσφύγουν δικαστικά κατά της ΔΕΔΔΗΕ και των υπευθύνων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ άλλαξε το barcode του, από 729 σε 841, προκειμένου να αποφύγει μποϋκοτάζ στα προϊόντα του
Σχολιο.- Ισχύει και το 729



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κάσσος είναι ακόμα ελληνική ή κείται μακράν?
ελληνόφωνος Δοσιλογισμός του ΕυρωΕνωσίτικου Ρά'ι'χ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταστράφηκε πειστήριο 
Το cd με συνομιλιεςτου Καραιβάζ με τον ανιψιό του Μητσοτάκη Δημητριάδη και τον αρχηγό της ΕΥΠ Κοντολεοντα , όλως τυχαίως καταστραφηκε 
Δεν είχαν φροντίσει για αντίγραφο, δεν είχαν μεταφέρει το περιεχόμενο σε χαρτί, ως οφειλαν να κανουν
Μας κυβερνάει συμμορία με χαρακτηριστικά Μαφίας 
Είναι ντροπή για τον τόπο είναι ντροπή για όλους μας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλω ένας φιλελες με πτυχίο να μου εξηγήσει το γιατί οι ιδιώτες με 268.000.000 θα κατέχουν το 56% και το δημόσιο με 930.000.000 το 35 % της νέας τράπεζα , μετά την συγχώνευση της Attika με την Πανκρητια




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πετρούπολη: Απετράπη έξωση οικογένειας με σοβαρά προβλήματα υγείας – Δήμαρχος και κόσμος βγήκαν μπροστά
25/7/2024
Απετράπη με την αποφασιστική και έγκαιρη κινητοποίηση κόσμου, φορέων και Δημοτικής Αρχής η έξωση στο σπίτι της οδού Ναϊάδων 37 στην Πετρούπολη.
Σύμφωνα με το 902.gr, πρόκειται για οικογένεια με σοβαρά προβλήματα υγείας των μελών της, ενώ η οικονομική διαφορά είναι μόλις 6.000 ευρώ.
Θυμίζουμε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση το fund απαιτούσε από την οικογένεια το ποσό των 35.000 ευρώ για να μην προχωρήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού. Η οικογένεια μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 29.000 ευρώ.
Το πιο εξωφρενικό δε της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι αν δινόταν ένα περιθώριο λίγων ημερών, είναι πιθανό η οικογένεια να έβρισκε το σύνολο του χρηματικού ποσού ώστε να μη χάσει το σπίτι. Το fund όμως «βιάστηκε» να προχωρήσει στη διαδικασία του πλειστηριασμού για διαφορά 6.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το σπίτι να το αγοράσει μια τουριστική εταιρεία.
Στο σημείο βρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Β. Σίμο που δήλωσε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν φύγουν από το χώρο ο δικαστικός επιμελητής και ο εκπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας που ενδιαφέρεται για το ακίνητο.
Επίσης, έλαβε χώρα συγκέντρωση κατοίκων και φορέων της περιοχής, όπως ο δημοκρατικός σύλλογος γυναικών Πετρούπολης.
Κάτω από την αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων, αποχώρησαν τελικά ο δικαστικός επιμελητής, ο εκπρόσωπος της τουριστικής επιχείρησης, καθώς και οι αστυνομικές δυνάμεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
(ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ)
Λέει ο Μιχαλολιάκος στον δεξιό συνομιλητή του :
«Γιατί του έστειλε του Ζέρβα γιατρό η Βέρμαχτ; Ασε ρε! Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Μας δώσαν όπλα οι Γερμανοί για να πολεμήσουμε τους κομμουνιστές και τώρα κάνουμε τους αντιστασιακούς. Αίσχος!»
τι κανεις ρε;;; λεει ο μιχαλολιακος σε αυτον που τραβαει το βιντεο..

Κανατε κι αντισταση στους γερμανους εεεεε αλήτες δεξιοί;;;;
τσανακογλειφτες της βερμαχτ των αγγλων και των αμερικανων..
ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ
ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ
ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΣΑΣ
ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ....
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΑΝΙΑΣ
οι παλιοι τα ξερουν...ομως πρεπει να τα μαθαινουν και οι νεοι.
αλλωστε η επαναληψη ειναι η μανουλα της μαθησης...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφτηκε τη βορειοκορεατική Κυανή Ακτή, που χτίζεται για τους Ρώσους. Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί το επόμενο έτος, οι τουρίστες από τη Ρωσία θα έχουν παραλίες, ξενοδοχεία, υδάτινα πάρκα, εμπορικά κέντρα και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής. Όσοι θέλουν να βουτήξουν στον παράδεισο της Βόρειας Κορέας προσφέρεται να ταξιδέψουν μέσω του Βλαδιβοστόκ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝ ΠΕΡΙΠΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑΒΗΤΑ  ΓΡΙΒΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΝΑ Η ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΑΜΕΣΑ ΟΧΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΤΡΟΛΙΝΑΣ - ΜERMAID HOTEL ΣΤΟ 6 ΜΙΛΙ ΚΑΡΑΒΑ. ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ. ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΔΡΩΝΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ. ΑΦΗΣΑΝ ΜΟΝΟ 1 ΓΙΑ ΝΑΡΤΕΙ Η ΩΡΑ 5.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΜΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια διαφορετική έρευνα....
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο ηγέτης ενός ξένου έθνους, δέχεται 400% περισσότερα χειροκροτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέσα στη δική του «δικτατορία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ίλον Μασκ δήλωσε ότι εξαπατήθηκε ώστε να δώσει τη συγκατάθεσή του για να πάρει ο γιος του, ο Ξαβιέ, αναστολείς ορμονών της εφηβείας.
Πού ήσουν τόσα χρόνια ρε μεγάλε όταν η άθλια πρακτική γενοκτονίας της νέας γενιάς επιβαλλόταν και εδραιωνόταν μαζικά και δικτατορικά; Δηλαδή μόνο όταν ο δικαιωματισμός σκοτώνει και τα τέκνα της χρηματιστικής ολιγαρχίας πονάει;! 
Σε συνέντευξή του στον καθηγητή ψυχολογίας Jordan Peterson, ο επιχειρηματίας χαρακτήρισε τους γιατρούς που αλλάζουν το φύλο των παιδιών «κακούς». Πρόσθεσε ότι όσοι προωθούν αυτή την ιδεολογία θα έπρεπε να είναι στη φυλακή.
Σύμφωνα με τον Μασκ, πριν από αρκετά χρόνια του είπαν ότι αν δεν επέτρεπε στον γιο του να πάρει φάρμακα, μπορεί να αυτοκτονούσε. Ο Ίλον δεν γνώριζε τότε ότι η χορήγηση αναστολέων ορμονών οδηγεί σε στείρωση.
«Ο γιος μου Xavier είναι [ουσιαστικά] νεκρός, σκοτώθηκε από τον ιό της "αφύπνισης"» [της λεγόμενης «woke κουλτούρας» του δικαιωματισμού, («woke είναι ένα αγγλικό επίθετο που σημαίνει επαγρύπνηση εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων») -  κατέληξε ο Musk. Τόνισε ότι έκτοτε ορκίστηκε να καταστρέψει αυτή την ιδεολογία.
Το 2022, ο Xavier έκλεισε τα 18 του χρόνια και έγινε επίσημα ένα κορίτσι με το όνομα Vivian Jenna Wilson (το επώνυμο της μητέρας του).
Στις 17 Ιουλίου 2024, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι τα γραφεία των εταιρειών του θα μετακομίσουν από την Καλιφόρνια λόγω του νέου νόμου της πολιτείας για τους "διεμφυλικούς".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να ξαναδούμε κάποια πράγματα για την πράσινη ανάπτυξη..
Έχουμε κ λέμε λοιπόν, στην αρχή αυξήσαμε την τιμή του ρεύματος γιατί έπρεπε να κάνουμε οικονομία, μετά αυξήσαμε τις τιμές γιατί δεν υπήρξε μεγάλη κατανάλωση κ εν συνεχεία αυξήσαμε τις τιμές γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση..
Στην αρχή ήταν κάτι, πράσινα, μπλέ, κίτρινα τιμολόγια αλλά μετά αυτά όλα έγιναν κουβάρι κ άϊ σιχτίρ..
Ανεμογεννήτριες φυτρώνουν παντού όπου το όμορφα δάση όμορφα καίγονται, αλλά δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε την παραγόμενη ενέργεια κ έτσι την εξάγουμε ενώ εμείς εισάγουμε ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από λιγνίτη, που απαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγο ρύπων..
Είναι λίγο "τουρλουμπούκι" η κατάσταση



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που ζούμε ρε συ ???
Τρίκαλα: Έθαψαν ζωντανά πρόβατα που νοσούσαν από πανώλη
Την παράνομη θανάτωση προβάτων που προσβλήθηκαν από πανώλη στα Τρίκαλα με ασφυξία καταγγέλλουν κτηνοτρόφοι. 
Στα ζώα είχε γίνει προσωρινή αναισθησία, ωστόσο δεν θανατώθηκαν προτού καταπλακωθούν από τόνους χώματος, πλαστικών και μαρμαρόσκονης.
Το περιστατικό που συνέβη στις 15 Ιουλίου, έγινε γνωστό μετά την έντονη δυσοσμία, και οι αρμόδιες Αρχές ενημερώθηκαν δύο ημέρες αργότερα. Το βράδυ της 16ης Ιουλίου, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησε σε εκ νέου ταφή. Φιλοζωικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς ο θάνατος με ασφυξία για ζώα είναι κακούργημα.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, πραγματοποίησε σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης, με την αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων και τους υπηρεσιακούς της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας πως «η διαχείριση της θανάτωσης και υγειονομικής ταφής των ζώων είναι ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Καλαμπακιώτες, καθώς πριν από λίγο είδαν φλόγες να πετάγονται σε βράχο των Μετεώρων και συγκεκριμένα στον Άλτσο.
Παραμένει άγνωστη η αιτία που προκάλεσε την φωτιά, ενώ προσέγγισή της για την κατάσβεσή της γίνεται μόνο από αέρος.
Ισχυρές πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην παλιά πόλη. 
ΣΩΠΑΤΕ ΚΑΛΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΨΕΚΕΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Παρατηρούμε ότι οι καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα το 2024 ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ!!! σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2006-2023. Οπότε το πολυδάπανο παλιό στείρο δόγμα, μέχρι σήμερα είναι αποτυχημένο."
Όμως και να αποσιωπάται το γεγονός είναι ότι το Φαλακρό όρος σε υψόμετρα πάνω από 1000 μέτρα καίγεται εδώ και 8 μέρες και το Πάικο καπνίζει ακόμα. 
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση παρά μόνο μία : Καίγονται περισσότερα δάση φέτος (ανάλογα με την περίοδο) ή με άλλα λόγια ουσιαστικά τα Δάση τα άφησαν και πάλι στην τύχη τους."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΌΤΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΛΟΟΥΝ, ΟΛΗ Η ΣΚΗΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΣΙΡΚΟ.
Το Αμερικανικό Κογκρέσο στην πιο ντροπιαστική σελίδα της ιστορίας του.
JUL 25, 2024
Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για την χθεσινή παράσταση του Νετανιάχου στην χθεσινή συνεδρίαση του Κογκρέσου. Οι εξαγορασμένοι πολιτικοί σηκώθηκαν όρθιοι 58 φορές και χειροκρότησαν τον εγκληματία πολέμου, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ενώ ξεστόμιζε τα ψέμματα του. Η Διεθνής Κοινότητα παρακολουθούσε πως ξεφτιλίζονται οι Γερουσιαστές του Αμερικανικού Κογκρέσου υπάκουοι στο Ισραήλ. Χθες γράφτηκε ιστορία. Και δεν είναι καλή.
Ο Νετανιάχου είπε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση άδικου θανάτου από την επίθεση του ισραηλινού στρατού και ότι το Ισραήλ έχει κηρύξει “τον πιο ηθικό πόλεμο στην ιστορία”. Η πραγματικότητα άλλα λέει.
Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία για τον πόλεμο που διεξήγαγε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας!
Άμεση δεδομένα:
 290 ημέρες πολέμου γενοκτονίας.
 3.425 σφαγές που διαπράχθηκαν από τον στρατό κατοχής.
49.006 μάρτυρες και αγνοούμενοι.
10.000 αγνοούμενοι .
 39.006 μάρτυρες που έφτασαν στα νοσοκομεία.
16.251 παιδιά μάρτυρες.
 34 πέθανε λόγω πείνας.
10.859 γυναίκες μάρτυρες.
 500 μάρτυρες ιατρικού προσωπικού.
 79 μάρτυρες πολιτικής άμυνας.
 163 μάρτυρες δημοσιογράφων.
 7 ομαδικοί τάφοι που δημιουργήθηκαν από την κατοχή μέσα σε νοσοκομεία.
520 μάρτυρες ανακτήθηκαν από 7 ομαδικούς τάφους μέσα σε νοσοκομεία.
 89.818 τραυματίες και τραυματίες.
Το 70% των θυμάτων είναι παιδιά και γυναίκες.
 166 κέντρα φιλοξενίας στο στόχαστρο της" ισραηλινής " κατοχής.
 17.000 παιδιά που ζουν χωρίς έναν ή και τους δύο γονείς.
 3.500 παιδιά κινδυνεύουν από θάνατο λόγω υποσιτισμού και έλλειψης τροφίμων.
 12.000 τραυματίες που χρειάζονται ταξίδι για θεραπεία στο εξωτερικό.
 10.000 ασθενείς με καρκίνο που αντιμετωπίζουν θάνατο και χρειάζονται θεραπεία.
 3.000 ασθενείς με διάφορες ασθένειες που χρειάζονται θεραπεία στο εξωτερικό.
 1.737.524 πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες λόγω εκτοπισμού.
 71.338 περιπτώσεις λοιμώξεων από ηπατίτιδα λόγω μετατόπισης.
 60.000 έγκυες γυναίκες σε κίνδυνο λόγω έλλειψης υγειονομικής περίθαλψης.
 350.000 χρόνιοι ασθενείς σε κίνδυνο λόγω της απαγόρευσης εισόδου φαρμάκων.
5.000 κρατούμενοι από τη Γάζα κατά τη διάρκεια του πολέμου της γενοκτονίας.
 310 κρατούμενοι υγειονομικού προσωπικού.
 36 δημοσιογράφοι που κρατούνται τα ονόματα των οποίων είναι γνωστά.
2 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας.
 198 κυβερνητικά κτίρια καταστράφηκαν από την κατοχή.
 116 σχολεία και πανεπιστήμια καταστράφηκαν ολοσχερώς από την κατοχή.
 331 σχολεία και πανεπιστήμια καταστράφηκαν εν μέρει από την κατοχή.
 107 μελετητές, καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές που εκτελέστηκαν από την κατοχή.
 610 τζαμιά καταστράφηκαν ολοσχερώς από την κατοχή.
 211 τζαμιά καταστράφηκαν εν μέρει από την κατοχή.
 3 εκκλησίες που στοχοποιήθηκαν και καταστράφηκαν από την κατοχή.
 150.000 κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς από την κατοχή.
80.000 κατοικίες έγιναν ακατοίκητες από την κατοχή.
 200.000 κατοικίες που καταστράφηκαν εν μέρει από την κατοχή.
81.000 τόνοι εκρηκτικών ρίχτηκαν από την κατοχή στη Γάζα.
 34 νοσοκομεία αποσύρθηκαν από την υπηρεσία από την κατοχή.
 68 κέντρα υγείας που τέθηκαν εκτός λειτουργίας από το επάγγελμα.
 162 ιδρύματα υγείας που στοχεύουν το επάγγελμα.
 131 ασθενοφόρα στο στόχαστρο της κατοχής.
 206 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία που καταστράφηκαν από την κατοχή.
 3.030 χιλιόμετρα μήκους ηλεκτρικού δικτύου που καταστράφηκαν από την κατοχή.
 33 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες αρχικές απώλειες λόγω του πολέμου γενοκτονίας.
Το περιοδικό ιατρικό διάσημο Lancet ανεβάζει τον αριθμό των πιθανών θανάτων σε 180.000, περίπου 10% του πληθυσμού. Το 80% των υποδομών έχει τελείως καταστραφεί. Οι βόμβες που έχουν ρίξει ισοδυναμούν μα 5 φορές την Χιροσίμα.
Όλα αυτά προφανώς έγιναν με όπλα που παρείχαν οι ΗΠΑ.Όπως είπε και η Cynthia McKinney δεν είναι ο μόνος υπαίτιος ο Νετανιάχου αλλά όλοι στο Κογκρέσο που δίνουν όπλα.
Η πρώην Αμερικανίδα βουλευτής Σίνθια ΜακΚίνεϊ λέει για την εποχή που ήταν και η ίδια υποψήφια, ότι κάθε υποψήφιος για το Κογκρέσο πρέπει να υπογράψει μια υπόσχεση για υποστήριξη του Ισραήλ. "Κάθε υποψήφιος για το Κογκρέσο εκείνη την εποχή είχε μια υπόσχεση. Τους δόθηκε μια υπόσχεση για να υπογράψουν ... που είχε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα", είπε η ΜακΚίνι σε μια συνέντευξη στο Press TV στις 22 Μαΐου 2011.
«Δεσμεύεστε ότι θα ψηφίζετε για να υποστηρίξετε τη στρατιωτική ανωτερότητα του Ισραήλ ότι θα πάρει την οικονομική βοήθεια που θέλει το Ισραήλ και ότι θα ψηφίζατε για να το παράσχετε», πρόσθεσε ότι ήταν η συμφωνία.
Η McKinney είπε ότι εάν ένας υποψήφιος δεν υπογράψει τη δέσμευση ή δεν εκτελέσει ανάλογα, "τότε δεν λαμβάνει χρήματα για να εκτελέσει την εκστρατεία του".
«Αλλά αυτό είναι που γίνεται για 535 μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, 100 γερουσιαστές και 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων πρέπει τώρα να γράψουν μια παράγραφο που βασικά λέει το ίδιο πράγμα».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Επειδή όπως έλεγα θα μας πρήξουν από δω και πέρα για τις … μπίζνες του Μακρόν, των … χορηγών, τον ανταγωνισμό των εταιρειών αθλητικών ειδών και των εργαστηρίων “ντόπας” στο “Παρίσι 2024”, 
-κι επειδή αυτό το σόου που κρύβει κάτω απ’ το χαλί τη φτώχεια, τους άστεγους, τους μετανάστες, τη βρωμιά, τους αρουραίους και τους κοριούς της γαλλικής πρωτεύουσας, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ,
-κι ακόμα περισσότερο ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ μιας κι οι οργανωτές ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ όσους δεν σκύβουν το κεφάλι στη Δύση ενώ θα … “τιμήσουν” την έναρξη δίπλα στον Μακρόν, από την Καμάλα μέχρι τον Νετανιάχου, τον Ζελένσκι και τον … Μητσοτάκη, 
-Προτιμώ να αναμεταδώσω, πιο κάτω, ρεπορτάζ από την τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του 1980 στη Μόσχα, την τελευταία κατά τη γνώμη μου που έγινε με όρους Ολυμπιακού πνεύματος!
-… και πριν μουρμουρίσει κανένας από τον καναπέ του ξανά, να το πω εγώ:
- Ναι ρε, είμαι προκατειλημμένος! 
- Ναι ρε, ποτέ δεν μ’ εγκατέλειψε το ΑΙΣΘΗΜΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ, ότι Ο,ΤΙ κι αν έγινε στον κολοβό σοσιαλισμό, είναι μυριάδες φορές προτιμότερο από το σίχαμα που ζούμε κάθε 4 χρόνια μετά, και τώρα στο Παρίσι:

-Πριν από 44 χρόνια, στις 19 Ιουλίου 1980, άνοιξαν οι XXII Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Μόσχα.
Το Grand Sports Arena του Κεντρικού Σταδίου της Μόσχας, που φέρει το όνομα του V.I Lenin, επιλέχθηκε ως ο χώρος για την τελετή έναρξης.
-Ο πρώτος που εμφανίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης Βίκτορ Σανέεφ, ο οποίος έφερε στο στάδιο τη δάδα με την Ολυμπιακή φλόγα. Έχοντας κάνει έναν κύκλο κατά μήκος της διαδρομής του σταδίου, έδωσε τη δάδα 
στον Σοβιετικό μπασκετμπολίστα, ολυμπιονίκη του 1972 Σεργκέι Μπέλοφ. Πάνω από τις σειρές της ανατολικής κερκίδας εμφανίστηκε ένα αυτοσχέδιο μονοπάτι από λευκές ασπίδες. Ο Μπέλοφ έτρεξε πατώντας πάνω σ’ αυτές, σηκώνοντας μια φλεγόμενη δάδα ψηλά πάνω από το κεφάλι του.
-Εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων, ο ήρωας των Αγώνων στο Μόντρεαλ, γυμναστής Νικολάι Αντριάνοφ, έδωσε τον Ολυμπιακό όρκο και εκ μέρους των κριτών, ο διάσημος σοβιετικός παλαιστής Alexander Medved. 
Μια εικόνα των Σοβιετικών κοσμοναυτών Leonid Popov και Valery Ryumin εμφανίστηκε στον πίνακα πληροφοριών του σταδίου. Από το διάστημα χαιρέτησαν τους Ολυμπιονίκες και τους ευχήθηκαν καλή αρχή. 
-Λίγο αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ, Πρόεδρος του Προεδρείου του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ Λεονίντ Ίλιτς Μπρέζνιεφ κήρυξε το άνοιγμα στους XXII Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 συμμετείχαν αθλητικές αποστολές από 80 χώρες - συνολικά 5.179 αθλητές (1.115 εκ των οποίων γυναίκες). Πραγματοποιήθηκαν 203 απονομές βραβείων σε 21 αθλήματα. 
Αθλητές από 36 χώρες κέρδισαν μετάλλια στους XXII Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Κατά τη διάρκεια των αγώνων σημειώθηκαν 36 παγκόσμια και 74 ολυμπιακά ρεκόρ. 
Στο γενικό ομαδικό ανεπίσημο ανταγωνισμό, η πρώτη θέση πήγε στους οικοδεσπότες των Ολυμπιακών Αγώνων - τους Σοβιετικούς αθλητές - που κέρδισαν 195 μετάλλια, εκ των οποίων τα 80 ήταν χρυσά. 
Η δεύτερη θέση ανήκει στην ομάδα της ΛΔ Γερμανίας η οποία κέρδισε 126 μετάλλια (47 χρυσά) και την τρίτη θέση πήρε η ομάδα της Βουλγαρίας (41 μετάλλια, 8 χρυσά). 
-Σημ: Οι δυτικές χώρες ΔΕΝ πήραν μέρος στην Ολυμπιάδα της Μόσχας το 1980!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Θα πάει κι ο Μητσοτάκης, στην τελετή έναρξης του σόου του Μακρόν στο Παρίσι!
-Έχει και … σπίτι εκεί! Αυτό που λένε “του Βολταίρου” και δεν τόχει δηλώσει…
-Με θέα! Απέναντι από το Λούβρο!
Πιάτο οι εκδηλώσεις που αυτή τη φορά δεν θα γίνουν σε στάδιο αλλά στο κέντρο (δείτε στο χάρτη)…
•300.000 αγόρασαν εισιτήρια, λέει, κι άλλοι 200.000 θα τις δουν από διαμερίσματα με θέα (όπως ο Μητσοτάκης και το σόι του)
Αμ, πώς; 
Έτσι για να σκάσετε!
“Πτωχοί!” που έλεγε 
κι η … Μαντάμ Σουσού!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διευθύνει την ορχήστρα, τη φιμώνει, τους διατάζει να τον ακούσουν...
Nετανιάχου: «Όχι, μην χειροκροτείτε. Ακούστε!»
...και ο Ίλον Μασκ στους παλαμοκρούστες του εγκληματία σιωNαζί Nετανιάχου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο

«Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν εκπροσωπεί ένα κράτος.
Είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρίας και πίσω από αυτόν
υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο που εκπροσωπεί τις μεγάλες εταιρίες, οι οποίες είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των Ηνωμένων Πολιτειών:
εταιρίες πετρελαίου και όπλων, τράπεζες και άλλα λόμπι.»
-Μπασάρ Αλ Άσαντ, Πρόεδρος της Συρίας 

"Πληρωμένη" η απάντηση από το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης":
«Η ομιλία του εγκληματία πολέμου Nετανιάχου είναι εμπορευματοποίηση ψευδών ψέματα και να πώληση ψευδαισθήσεων.
Η υποδοχή του εγκληματία πολέμου Nετανιάχου στο Κογκρέσο επιβεβαιώνει τη συμμετοχή και τη βύθιση των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο της γενοκτονίας.
- Η ομιλία του πρωθυπουργού του σιωνιστή εχθρού, του εγκληματία πολέμου Mπέντζαμιν Nετανιάχου, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου ήταν μια προσπάθεια να πλασάρει ψέματα και να πουλάει ψευδαισθήσεις, ενώ προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα εγκλήματα γενοκτονίας που διέπραξε ο δειλός στρατός του στη Λωρίδα της Γάζας.
- Η υποδοχή που δόθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο στον εγκληματία πολέμου Nετανιάχου, τον κύριο δράστη της σιωνιστικής γενοκτονίας στη Γάζα, επιβεβαιώνει ότι η Αμερική είναι ο κύριος χορηγός της τρομοκρατίας και της σιωνιστικής γενοκτονίας στη Γάζα κι εμπλέκεται άμεσα σε πρωτοφανή εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού λαού.
- Η πρόσκληση του εγκληματία πολέμου Nετανιάχου από μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, αποδεικνύει ότι αυτό το σώμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συμβούλιο δολοφόνων και οργανωμένης τρομοκρατίας, που λειτουργεί ως νονός της αμερικανικής αποικιακής οντότητας και νομιμοποιεί τα εγκλήματά της σε παγκόσμιο επίπεδο.
- Το ενθουσιώδες χειροκρότημα των σιωνoποιημένων μελών του Κογκρέσου ήταν ένα θέαμα φάρσας και μια σκηνή που αποτελούσε την επιτομή της υποβάθμισης των αμερικανικών πολιτικών και της βαθιάς συνενοχής τους με τη σιωνιστική τρομοκρατία.
- Τα όσα ειπώθηκαν στην ομιλία του Nετανιάχου αντικατοπτρίζουν για άλλη μια φορά την προώθηση ψεμάτων και τη διαστρέβλωση των γεγονότων. Η Μέση Ανατολή, και μάλιστα ολόκληρος ο κόσμος, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον άξονα της σιωvιστικής τρομοκρατίας που υποστηρίζεται από τον αμερικανικό εγκληματικό ιμπεριαλισμό.
- Τα ψέματα του Nετανιάχου ότι ο αριθμός των θυμάτων και των σφαγών στη Γάζα είναι ο χαμηλότερος από οποιονδήποτε πόλεμο είναι κατάφωρα ψεύδη. Τα εγκλήματα της κατοχής στη Γάζα, όπως μαρτυρούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και θεσμοί, είναι από τα πιο φρικτά και βάναυσα στην ανθρώπινη ιστορία.
- Το μποϊκοτάζ της ομιλίας του Nετανιάχου από σημαντικό αριθμό Αμερικανών βουλευτών σημαίνει ότι γνωρίζουν ότι είναι ψεύτης και ξένος που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί αυτή την ομιλία για προσωπικά συμφέροντα.
- Η απόπειρα εγκληματιών πολέμου να επικαλεστούν το Ολοκαύτωμα για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια δημιουργίας ενός αφηγήματος θυμάτων και δικαιολόγησης των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε το γενoκτονικό σιωνιστικό καθεστώς κατά του Παλαιστινιακού λαού.
- Η σιωvιστική οντότητα και η Αμερική πρέπει να ντρέπονται, όχι οι διαδηλωτές που υπερασπίστηκαν τη δικαιοσύνη και καταδίκασαν τη σιωvιστική γενoκτονία.
- Τα ψέματα του Νετανιάχου για μια επικείμενη νίκη αποκαλύπτονται από τις σημαντικές απώλειες που υφίστανται οι στρατιώτες του στο πεδίο από τα χέρια ηρωικών αντιστασιακών, αποδεικνύοντας ότι η Αντίσταση είναι παρούσα, ισχυρή και οι δυνατότητές της αυξάνονται μέρα με τη μέρα.
- Δεν υπάρχει "Νέα Γάζα" όπως αυταπατάται ο Nετανιάχου. Η Γάζα θα παραμένει πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της Παλαιστίνης, αγκάθι στο λαιμό του εχθρού και το νεκροταφείο τους. Γενεές θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, τα όπλα της αντίστασης θα παραμείνουν έτοιμα και στοχευμένα στον εχθρό κι όποιο χέρι πλησιάσει θα κοπεί.
- Μετά τον πόλεμο, η Γάζα θα είναι απαλλαγμένη από κατοχή και ο λαός μας δεν θα επιτρέψει σε καμία κυβέρνηση, ή κυβέρνηση-μαριονέτα να αναλάβει την ευθύνη για τη Λωρίδα. Ο ίδιος ο Παλαιστινιακός λαός θα καθορίσει το μέλλον της Λωρίδας και το πώς θα κυβερνηθεί.
- Η "Συμμαχία του Αβραάμ", για την οποία μίλησε ο Nετανιάχου, είναι ένας άξονας συμμαχίας του κακού στην περιοχή και δεν θα επιτύχει τους στόχους της, είτε μέσω της ομαλοποίησης, είτε επιτρέποντας στη σιωνιστική οντότητα να διεισδύσει στην περιοχή.
- Όλοι οι Ελεύθεροι Λαοί του κόσμου γνωρίζουν ότι η Παλαιστίνη είναι η γη του παλαιστινιακού λαού, που ανήκει σ' αυτόν από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα, και ότι αυτή η ψεύτικη σιωνιστική οντότητα προορίζεται να εξαφανιστεί, βιώνοντας μια υπαρξιακή κρίση που εγκαινιάστηκε από το Έπος της 7ης Οκτώβρη, ενισχυμένη από τη γενναία Αντίσταση και τα Μέτωπα στήριξης των Αντιστασιακών παρατάξεων.»

«Η ράτσα μας είναι εκείνη των κυρίαρχων.
Εμείς είμαστε θεϊκά όντα σ’ αυτό τον πλανήτη.
Είμαστε διαφορετικοί από τις κατώτερες ράτσες,
όσο διαφορετικές είναι αυτές οι ράτσες σε σχέση με τα έντομα.
Οι άλλες ράτσες είναι σαν τα ανθρώπινα περιττώματα 
[σημ. δηλαδή τα σκατά, στην καθομιλουμένη].
Ο δικός μας προορισμός είναι να 
βασιλεύουμε σ’ αυτές τις κατώτερες ράτσες.»
-Mεναχέμ Mπέγκιν (πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 1977 μέχρι το 1983.
Ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος Λικoύντ και πριν την κατασκευή σιωvιστικού-απαρντχάιντ καθεστώτος, ήταν ο ηγέτης
της σιωνιστικής τρομοκρατικής "Ιργκούν", η οποία αποσχίστηκε
από τη μεγαλύτερη εβραϊκή τρομοκρατική οργάνωση "Xαγκανά")



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχετε περιουσιακά στοιχεία; Η ΕΕ θέλει να γνωρίζει και να τεκμηριώνει όλα όσα σας ανήκουν.
«Η ΕΕ επιθυμεί να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε όλους τους πολίτες της ΕΕ»
Το Focus αναφέρει ότι το μητρώο περιουσιακών στοιχείων της ΕΕ θα καταστεί μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων:
-ακίνητο
-Τραπεζικοί λογαριασμοί
-κινητές αξίες
-Οχήματα
-έργα τέχνης
-κρυπτονόμισμα
-πολύτιμα μέταλλα
Η ΕΕ αποφάσισε να καταστήσει τα κεφάλαια άλλων ανθρώπων κοινό κτήμα και να διαγράψει τις γραμμές του προσωπικού χώρου.
Ας αρχίσουν οι πολιτικοί και ας δημοσιεύσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία. Όλες οι βίλες, τα κτήματα και τα τιμαλφή τους σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.
Σχολιο.- αργήσανε! ο Δραγασάκης μιλούσε για "περιουσιολόγιο" από το 2015!!!
Σχολιο.- Οποια ναζιστική ιδέα από τα ναζιστικά στρατόπεδα είχε αποτέλεσμα, οι Γερμανοί την κρατάνε και την βελτιώνουν.
Σχολιο.- Ένα έκτρωμα γερμανικής φύσεως.... ότι χειρότερο υπάρχει.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να και το κερασάκι στην Τούρτα !!!!
To τουρκικό ΥΠΑΜ ευχαρίστησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για απόφασή της να αποσύρει το ιταλικό πλοίο από τις προεργασίες για πόντιση ηλεκτρικών καλωδίων νότια της Κάσου και «για τον σεβασμό της στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία»!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την γιορτη της αποκατάστασης της Δημοκρατίας το 2023 ο ανευθυνος ΨΕΥΤΗΣ Κούλης Μτσοτάκουλας αφου υποβάθμισε πρώτα την πυροπροστασία της χωρας για ιδιον όφελος έριξε την ευθύνη στην κλιματική αλλαγή....και γέμισε τα καμένα με ανεμογεννήτριες των φίλων του παροχων ενέργειας αυξάνοντας την τιμή του ρεύματος 400%



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός στη φωτογραφία είναι ο Νικόλαος Σακελλαρόπουλος που υπηρέτησε τη Χούντα ως δικαστής και εφάρμοζε το Χουντικό Δίκαιο!!!!!
Αυτή δίπλα του ειναι η κόρη του που υπηρετεί μια άλλη Χούντα !!!
ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ....
Σχολιο.- Αυτοί επιπλέουν σαν τα σκατα . Σιγά μην έχανε την θέση του επί χούντας. Ήταν της άλλης άποψης ,αλλά μόλις άλλαξε ξανά το καθεστώς άλλαξε και αυτός χωρίς τα προσχήματα προδοτικοι άνθρωποι κάνουν πάντα την δουλειά τους . Το έχουν μυριστεί πολλοί Έλληνες και κάνουν έτσι. Προδότες όλοι.
Σχολιο.-  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ .ΑΡΘΡΟ 120Σ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μυστηριώδες drone αυτοκτονίας χτυπά την αεροπορική βάση Kuweiris στη Συρία και δολοφονεί 2 υψηλόβαθμους πιλότους. Η επίθεση έγινε ενώ ο Άσαντ είχε συνάντηση με Πούτιν στο Κρεμλίνο.
25/07/2024
Μυστηριώδες drone αυτοκτονίας χτυπά την αεροπορική βάση Kuweiris στη Συρία και δολοφονεί 2 ανώτερους αξιωματικούς πιλότους του στρατού της Συρίας..Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ ο Άσαντ είχε συνάντηση με Πούτιν στο Κρεμλίνο.
2 ανώτεροι αξιωματικοί σκοτώθηκαν στην τελευταία επίθεση σε ευαίσθητους στόχους στη Συρία.Tα συριακά μέσα μιλούν για 2 υψηλόβαθμους πιλότους.
Νωρίς σήμερα το πρωί, ένα καμικάζι drone αυτοκτονίας άγνωστης προέλευσης διείσδυσε στην αεροπορική βάση Kuweiris και σκότωσε δύο αξιωματικούς του συριακού καθεστώτος – που ταυτοποιούνται ως (συνταγματάρχης;) Haitham Deeb από τη Λατάκια και (αντισυνταγματάρχης;) Nizar al-Khayr από το Tartus. Δεδομένης της εξαιρετικά ασυνήθιστης φύσης της επίθεσης, τα συριακά μέσα ενημέρωσης παρέμειναν σιωπηλά και ανεπίσημες πηγές παρείχαν πολύ λίγες πληροφορίες. Ένας μικρός αριθμός ισχυρίστηκε ότι το drone έπληξε συγκεκριμένα ένα αεροσκάφος, αλλά αυτό παραμένει ανεπιβεβαίωτο.
Η αεροπορική βάση Kuweiris φιλοξενεί το Αεροπορικό Κολλέγιο του Συριακού στρατού και περικλείεται ανατολικά και δυτικά από τις αεροπορικές βάσεις Menagh και al-Jarrah. Τα τελευταία χρόνια, το Kuweiris έχει λάβει σημαντικές στρατιωτικές επενδύσεις από τη Συρία και τη Ρωσία. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί μια μοίρα εκπαιδευτικών L-39 και ελαφρών επιθετικών αεροσκαφών – που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση μιας νέας γενιάς Σύριων πιλότων, καθώς και για τη διεξαγωγή κινητικών αποστολών στη βόρεια Συρία και την κεντρική έρημο. Η ίδια η βάση διοικείται από κοινού από τη Διεύθυνση Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας και την επίλεκτη 25η Μεραρχία Ειδικών Καθηκόντων, που προηγουμένως ήταν γνωστή ως Δυνάμεις Τίγρης, που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Υποστράτηγο Σουχάιλ αλ-Χασάν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ ξευτέλισε το Ζελένσκι: ”Η Ρωσία είναι ανίκητη, θυμήσου πώς κατέληξαν ο Χίτλερ και ο Ναπολέων. ” Τον συνέκρινε με τον Χίτλερ!! 
25/07/2024
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησαν τηλεφωνικά την Παρασκευή, δήλωσαν οι δύο ηγέτες. Τραμπ: ”Είπα στον Ζελένσκι ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει. Αντιμετωπίζεις μια πολεμική μηχανή που ξέρει να δίνει πολέμους. Κέρδισε τον Χίτλερ. Κέρδισε τον Ναπολέων. Αυτός ο πόλεμος δεν έπρεπε να αρχίσει ποτέ.” Αυτό για τον Χίτλερ ήταν και μπηχτή για φιλομπαντερισμό του..
https://twitter.com/i/status/1816508648505655488
Σε νέα συνέντευξη του ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ζελένσκι:
Ο Πρόεδρος Ζελένσκι με πήρε τηλέφωνο και είχαμε μια καλή συνομιλία. Και είπα ότι πρέπει να τερματίσουμε αυτή τη στρατιωτική σύγκρουση. Ο ρωσικός στρατός είναι μια στρατιωτική μηχανή. «Εσύ, είπα στον Ζελένσκι, βρέθηκες αντιμέτωπος με μια στρατιωτική μηχανή», δήλωσε ο Τραμπ στο στούντιο του καναλιού Fox News.” Αυτό κάνουν ξέρουν να δίνουν πολέμους και κερδίζουν. Νίκησαν τον Χίτλερ. Νίκησαν τον Ναπολέοντα. Και η ανοιξιάτικη αντεπίθεση δεν έγινε ποτέ. Και είπα ότι οι Ρώσοι έχουν εκατομμύρια νάρκες και χιλιάδες τανκς του στρατού. Είπα ότι πρέπει να τερματίσουμε αυτή τη σύγκρουση.”



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νετανιάχου στον Μπάιντεν: ”σε ξέρω 40 χρόνια και είσαι Σιωνιστής. 50 Χρόνια υποστηρίζεις το Ισραήλ!!” ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! Είναι ο σιωνισμός ηλίθιε!!
25/07/2024
Ο Νετανιάχου στον Μπάιντεν: ”σε ξέρω 40 χρόνια και είσαι Σιωνιστής. 50 Χρόνια υποστηρίζεις το Ισραήλ!!” Είναι ο σιωνισμός ηλίθιε!!
ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ
Ο Νετανιάχου είδε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. Στη συνάντηση ξεμπρόστιασε τον Μπαίντεν ότι είναι εμμονικός σιωνιστής εδώ και δεκαετίες. Το κάνει αυτό για να περάσει μήνυμα και σε άλλους που θα θελήσουν να αποσυσχετιστούν για να εγκαταλείψουν το βαρίδι μόνο του αυτό πλέον το έγκλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και η διεθνή κατακραυγή εντείνεται.. ”Νετανιάχου προς Μπάιντεν στην αρχή της συνάντησής τους: Γνωριζόμαστε 40 χρόνια και είστε Σιωνιστής και θέλω να σας ευχαριστήσω για 50 χρόνια υποστήριξης στο Ισραήλ”
Άρα ότι έκανε ο Μπάιντεν για Γάζα το έκανε στο όνομα της ιδεολογίας του που είναι ο σιωνισμός . Είναι βαμμένος σιωνιστής οπότε και όλοι οι Δυτικοί ηγέτες που τον ακολούθησαν είναι επίσης βαμμένοι σιωνιστές ..
Χθες ο Μπαίντεν δεν ήταν παρών στην ομιλία Νετανιάχου στο Κογκρέσο σου λέει για την υστεροφημία σου τώρα που τα παρατάς .. δεν μας ξέρεις … πάρτην να έχεις..
Θα τους καταστρέψει ο Νετανιάχου όπως κατέστρεψε τη Γάζα δεν κρατάει πια το στόμα του κλειστό είναι σε πανικό τους εκθέτει και εκτίθεται κι ο ίδιος
Άρα ο Νετανιάχου ομολογεί ότι είναι σιωνιστής αφού ευχαριστεί εκ μέρους του σιωνισμού το σιωνιστή Μπάιντεν.
Οπότε ο Νετανιάχου μας λέει ότι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους δεν δουλεύουν για το καλό των χωρών τους αλλά για το σιωνισμό. Kάπως έτσι έγινε η κοσμο-μετάβαση από pax americana σε pax sionista
Σαν συμμορία ΄που όταν τους πιάσεις τα φορτώνει ο ένας στον άλλον πλησιάζουν στο τέλος..
Oπότε μιλάμε για αυτοκρατορία σιωνισμού και αυτό δεν είναι πλέον συνωμοσιολογία αλλά η εν τοις πράγμασιν πολιτική. Έχουμε να κάνουμε με τον Άξονα Σιωνισμού! με σιωνιστικό ιμπεριαλισμό.. Ποια Δύση η Σιών είναι που χρησιμοποιεί ως όχημα τη Δύση…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα στη νύχτα έκτακτη  συνάντηση Πούτιν Άσαντ στο Κρεμλίνο.  
25/07/2024
Μέσα στη νύχτα έκτακτη κρίσιμη συνάντηση Πούτιν Άσαντ στο Κρεμλίνο.Έρχονται εκπλήξεις. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ”αργά χθες το βράδυ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ”.
Ο Άσαντ πήγε Ρωσία… Σίγουρα το Μεσανατολικό είναι στην πρώτη γραμμή τη ατζέντας..
Οι συναντήσεις Άσαντ στο εξωτερικό με ξένους ηγέτες δρομολογούν γεγονότα. Κατά τη επιστροφή του από Πεκίνο 5/10/23 χτυπήθηκε απρόκλητα Στρατιωτική Ακαδημία στη Χομς παρουσία του Υπ, Άμυνας και μετά από 2 μέρες ξεκίνησαν τα γεγονότα στην Παλαιστίνη στις 7 Οκτώβρη.
Από χθες ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ στη Μόσχα! Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Άσαντ συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή
Ο Πρόεδρος Πούτιν τόνισε ότι η κατάσταση γίνεται πιο τεταμένη στη Μέση Ανατολή και ότι οι συζητήσεις με τον Πρόεδρο Άσαντ ήταν μια ευκαιρία να συζητηθούν όλες οι πιθανές εξελίξεις και σενάρια. Τονίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες για οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ Συρίας και Ρωσίας αναφέρει το al watan.
Σχετική ανάρτηση κι από τη Συριακή Προεδρία..
Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και συζήτησε μαζί του όλες τις πτυχές των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. και πτυχές κοινού συντονισμού για την αντιμετώπισή τους.
Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ εκτίμησε ότι τόσο η Συρία όσο και η Ρωσία πέρασαν δύσκολες προκλήσεις και ήταν πάντα σε θέση να τις ξεπεράσουν, επισημαίνοντας την αμοιβαία εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στην οποία βασίζονται οι σχέσεις των δύο χωρών και λαών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάμαλα Χάρις, ο άντρας της είναι Εβραίος…pax sionista!! Αν έχεις Εβραίο διάβαινε!!
25/07/2024
Κάμαλα Χάρις, ο άντρας της είναι Εβραίος…pax sionista!! Αν έχεις Εβραίο διάβαινε!! μια ακόμη αυτόφωτη αυτοδημιούργητη που πρωτο-εξελέγη γερουσιαστής μετά το γάμο πολιτικού συμφέροντος..
Kamala Harris o σύζυγός της είναι Εβραίος, η μητέρα της είναι Ινδουίστρια και ο πατέρας της είναι Χριστιανός. Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την Κάμαλα Χάρις
Ποια είναι η Καμάλα Χάρις;
Είναι η πρώτη Ινδοαμερικανίδα που κατέχει τη θέση του εισαγγελέα στο Σαν Φρανσίσκο, όπως την περιέγραψαν οι New York Times το 2008; Ή μήπως είναι η πρώτη Ινδοαμερικανίδα που εκλέγεται σε μια έδρα στη Γερουσία, όπως αναφέρθηκε το 2016; Ή μήπως είναι απλώς Ασιάτισσα Αμερικανίδα;
Εκτός από τη φυλή, πώς κατατάσσει τον εαυτό της; Θεωρεί τον εαυτό της μαύρη ή έγχρωμη γυναίκα; Δεν είναι το ίδιο το χρώμα που είναι σημαντικό, αλλά οι τίτλοι που απέκτησε ως η πρώτη μαύρη γυναίκα που το έκανε αυτό ή η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που το κατάφερε.
Τι γίνεται με τη θρησκεία της; Είναι Ινδουίστρια σαν τη μητέρα της, Χριστιανή σαν τον πατέρα της ή Ioυδαίστρια όπως ο άντρας και τα παιδιά της;
Αυτά τα ερωτήματα έχουν γίνει πιο σημαντικά τώρα με τη Χάρις να είναι δυνητικά η επίσημη υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις αμερικανικές εκλογές, αφού ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την υπέδειξε ως διάδοχό του.
Ιστορικό και προέλευση της Kamala Harris
Η Kamala Harris, 59 ετών, γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, στις 20 Οκτωβρίου 1964, από γονείς μετανάστες. Ο πατέρας της, Ντόναλντ Χάρις, είναι από την Τζαμάικα και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να πάρει το διδακτορικό του και τώρα είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Η μητέρα της, Shyamala Gopalan, είναι από την Ινδία. Σπούδασε στο Berkeley και εργάστηκε στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού μέχρι το θάνατό της το 2009.
Επηρεασμένη από την ινδική κληρονομιά της μητέρας της και τις βιβλικές διδασκαλίες του πατέρα της, η Καμάλα παρακολούθησε τις λειτουργίες σε μια εκκλησία των μαύρων Βαπτιστών και σε έναν ινδουιστικό ναό.
Αλλά κλίνει περισσότερο προς τον Βαπτιστικό Χριστιανισμό και τώρα πηγαίνει στην Τρίτη Βαπτιστική Εκκλησία στο Σαν Φρανσίσκο.
Η Καμάλα μεγάλωσε υπό την ισχυρή επιρροή της μητέρας της, η οποία μεγάλωσε την ίδια και την αδερφή της μετά το διαζύγιό της, όταν η Καμάλα ήταν πέντε ετών.
Η μητέρα της υιοθέτησε τη «μαύρη κουλτούρα» στο Όκλαντ και μεγάλωσε σε αυτήν τις δύο κόρες της.
Η Καμάλα φοίτησε στο Γυμνάσιο του Μπέρκλεϋ και ήταν στη δεύτερη ομάδα μαθητών που πήγαιναν με λεωφορείο για τη διαφορετικότητα.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Howard στην Ουάσιγκτον, όπου σπούδασε νομικά και άρχισε να αναπτύσσει την πολιτική της σταδιοδρομία.
Γάμος και οικογένεια
Το 2014, η Kamala παντρεύτηκε τον Αμερικανό δικηγόρο Doug Emhoff και έγινε θετή μητέρα των δύο γιων του. Συστήνεται ως «Μομάλα» αντί για «Μητριά».
Άνοδος στην εξουσία
Η Χάρις ξεκίνησε την καριέρα της ως εισαγγελέας στο Σαν Φρανσίσκο το 2003 και στη συνέχεια έγινε η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος μαύρος που υπηρέτησε ως γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια.
Εξελέγη στη Γερουσία των ΗΠΑ από την Καλιφόρνια το 2017. Προσπάθησε να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος του 2020, αλλά ο Μπάιντεν την επέλεξε για υποψήφια αντιπρόεδρο του την επόμενη χρονιά.
Η θρησκεία και τα πιστεύω της
Η Χάρις θεωρεί τον εαυτό της Βαπτίστρια Χριστιανή παρά την ποικιλομορφία των θρησκειών στην οικογένειά της. Ο πατέρας της είναι Χριστιανός, η μητέρα της Ινδουίστρια και ο σύζυγος και τα παιδιά της Ιουδασιτές.
Οι πολιτικές και κοινωνικές θέσεις της
Η Καμάλα Χάρις υποστήριξε τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε τελετή γάμου ομοφυλόφιλων στην Καλιφόρνια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νετανιάχου στο Κογκρέσο εμφανίστηκε ως η ενσάρκωση του πολιτισμού, του καλού, της αγιότητας, του ανθρώπου του Θεού.. Kαι πόσο κόστισε το χειροκρότημα.
24/07/2024
Όρθιοι οι Αμερικανοί Γερουσιαστές χειροκροτούν παρατεταμένα το Γενοκτόνο τη Κατοχική δύναμη τον αρχηγό των εποικιστών τoν παραβάτη συλλήβδην του διεθνούς δικαίου και των Αποφάσεων του ΟΗΕ τον μαζικά Παιδοκτόνο το λευκό αφεντικό του απαρτχάιντ. «Είναι μια σύγκρουση μεταξύ της βαρβαρότητας και του πολιτισμού, είναι μια σύγκρουση μεταξύ εκείνων που δοξoλογούν το θάνατο και εκείνων που αγιάζουν τη ζωή (κομπλιμέντο στον πιο ηθικό στρατό του κόσμου για τα ανοσιουργήματα του). Για να θριαμβεύσουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ πρέπει να είναι ενωμένες».
“Δεν θα ησυχάσω μέχρι να έρθουν όλοι οι όμηροι στο σπίτι. Όλοι τους” είπε. oι περισσότεροι πάντως ως τώρα όντως επέστρεψαν αλλά σε φέρετρα λόγω της πολιτικής τακτικής του. Οι όμηροι χρησιμοποιούνται ανήθικα και ανέντιμα ως πρόσχημα για κατοχή κι επεκτατισμό. Aγαπάει τους ομήρους πιότερο από τους δικούς τους που τον ξορκίζουν καθημερινά να πάει σε συμφωνία ανταλλαγής;
“Ευχαριστώ τον Biden για την υποστήριξή του στο Ισραήλ” τόνισε. Ναι ο Μπαίντεν είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που περισσότερο από κανέναν άλλον πρόεδρο της Αμερικής ευνόησε το Ισραήλ σύμφωνα με αναλυτές
“Για να νικήσουμε τους βάναυσους εχθρούς μας απαιτείται τόσο θάρρος όσο και σαφήνεια. Η σαφήνεια ξεκινά με τη γνώση της διαφοράς μεταξύ του καλού και του κακού. ( σσ .. πάντως πιο κακό από τον Αντίχριστο που δρομολογεί να φέρει με τους Μεσσιανιστές υπουργούς του δεν υπάρχει, πιο Αποκάλυψη από την Αποκάλυψη δεν υπάρχει) Απίστευτα, πολλοί διαδηλωτές κατά του Ισραήλ επιλέγουν να σταθούν με το κακό, με τη Χαμάς, με βιαστές και δολοφόνους”..
«Το Ισραήλ είναι μια περήφανη, φιλο-αμερικανική δημοκρατία, οι εχθροί μας είναι οι εχθροί σας, οι μάχες μας είναι οι μάχες σας και η νίκη μας θα είναι η νίκη σας» σήμερα ουσιαστικά κηρύχθηκε πόλεμος με Ιράν πάνε ολοταχώς για πυρηνικό πόλεμο..
“Δώστε μας πιο γρήγορα τα εργαλεία και θα τελειώσουμε συντομότερα τη δουλειά.” Ο απόλυτος κυνισμός πολιτικός αμοραλισμός απανθρωπισμός ΚΤΗΝΩΔΕΣ
«Το Ισραήλ θα είναι πάντα πιστός φίλος και πιστός συνεργάτης σας, θα υπερασπιστούμε τον κοινό μας πολιτισμό, ο Θεός να ευλογεί το Ισραήλ, την Αμερική και τη συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών μας.”
ο Θεός σίγουρα δεν ευλογεί γενοκτονίες όπως και ολοκαυτώματα , απαρτχάιντ και πολέμους ,πείνα ,καταστροφές και εκτοπισμούς, Κατοχή και βασανιστήρια, βιασμούς στις φυλακές και δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους πολλοί με διοικητική κράτηση, ορφάνια κι αγνοούμενους αιματοχυσία μαζική παιδοκτονία
ο Θεός σίγουρα δεν ευλογεί όλα αυτά  γιατί είναι ο Χριστός....
και μια διαφωνία διαμαρτυρία ΕΝΟΧΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ από τη γερουσιαστή
Rashida Tlaib η οποία και ΄δήλωσε
”Δεν θα υποχωρήσω ποτέ λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία.
Η κυβέρνηση του απαρτχάιντ του Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι δεν θα διαγραφούν. Αλληλεγγύη σε όλους όσους έξω από αυτά τα τείχη στους δρόμους διαμαρτύρονται και ασκούν το δικαίωμά τους στη διαφωνία.”

Kαι πόσο κόστισε το χειροκρότημα.
Για κάθε Αμερικανό πολιτικό που χειροκροτούσε όρθιος τον Νετανιάχου, το ισραηλινό λόμπι έχει κόψει επιταγή που κυμαίνεται από δεκάδες χιλιάδες έως εκατομμύρια δολάρια.
Πόσα χρήματα παίρνουν οι πολιτικοί που υποστηρίζουν το Ισραήλ 
Οι διασημότεροι Αμερικανοί πολιτικοί που υποστηρίζουν το Ισραήλ λαμβάνουν από ισραηλινα λόμπι ποσά που φτάνουν ακόμη και τα τέσσερα εκατομμύτια δολάρια ο καθένας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που οφείλουν να καταθέτουν οι ομάδες πίεσης που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.
Στην πρώτη θέση και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους βρίσκεται ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος, από το 1990 έως το 2024, έχει λάβει περισσότερα από 4.2 εκ δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν ήδη από τη δεκαετία του ’90 στήριζε κάθε εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ, ακόμη και αν αυτό τον έφερνε σε σύγκρουση με την επίσημη στάση του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο ίδιος μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ αν χρειαστεί θα έπρεπε να ακολουθούν την πρακτική του Ισραήλ να σκοτώνει γυναίκες και παιδιά για την προστασία των συνόρων του.
Την ίδια χρονική περίοδο ο Μπομπ Μενέντεζ έλαβε το ποσό των 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η οικονομική ενίσχυση του Μενέντεζ για να προωθεί τις θέσεις του Ισραήλ αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας λόγω των ιδιαίτερα στενών σχέσεων του γερουσιαστή με την ελληνική ομογένεια και το ελληνικό ΥΠΕΞ. Υπενθυμίζεται ότι ο γερουσιαστής αντιμετωπίζει ήδη κατηγορίες χρηματισμού από ξένες κυβερνήσεις στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι χορηγείες που αφορούν το Ισραήλ.
Στην τρίτη θέση όσων λαμβάνουν κολοσσιαία ποσά από το ισραηλινό λόμπι βρίσκεται η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον με 2.3 εκ. δολάρια. Το τελευταίο διάστημα η Κλίντον σε κάθε δημόσια εμφάνιση της δέχεται σκληρότατη κριτική από παρευρικόμενους που την κατηγορούν ότι στηρίζει ενεργά τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
Να σημειωθεί ότι οι πρώτοι 20 ευεργετηθέντες από το Ισραηλινό λόμπι έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια ενώ σχεδόν 40 από τους επόμενους έχουν λάβει από μισό έως ένα εκατομμύριο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιουχαΐστηκε ο εθνικός ύμνος του Ισραήλ στο στάδιο Parc des Princes στη Γαλλία και ο Μακρόν κείται μακράν … από το λαό! “FREE PALESTINE” και Παλαιστινιακές σημαίες στο γήπεδο. 
24/07/2024
Γιουχαΐστηκε ο εθνικός ύμνος του Ισραήλ στο στάδιο Parc des Princes στη Γαλλία στον αγώνα Μαλί -Ισραήλ για Ολυμπιακούς.. Tα χειροκροτήματα των Γερουσιαστών των ΗΠΑ είναι πολύ λίγα για να σκεπάσουν τη παγκόσμια αγανάκτηση κατά του φρικτού ρατσιστικού εγκλήματος κατά ενός λαού που ζητά πατρίδα και ο Μακρόν κείται μακράν .
Επίσης στο στάδιο αναρτήθηκε το “FREE PALESTINE” ενώ υψώθηκαν Παλαιστινιακές σημαίες.
https://twitter.com/i/status/1816187308552650982
https://twitter.com/i/status/1816190795936063720



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Παιδιατρείο μας στον Βόλο
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Υπάρχει κόσμος που δεν το ξέρει. Ίσως δεν το φαντάζεται κιόλας.
Ο Ελληνικός στρατός χρωστά τρομακτικά πόσα στους συμβεβλημενους του γιατρούς.
Σε εμένα για παράδειγμα χρωστά μάλλον δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ειλικρινά έχω χάσει τον λογαριασμό. Χρήματα τα οποία όχι μόνο τα έχουμε δουλέψει, αλλά έχουμε κόψει τιμολόγια για αυτά και πληρώνουμε εφορία κανονικά (παιδιά αλήθεια!) για εισοδήματα που φαίνεται ότι δήθεν μας τα έχουνε δώσει, αλλά δεν μας έχουν δώσει τίποτε και ένας Θεός ξέρει ποτέ θα πάρουμε κάτι ως έναντι.
Φυσικά το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αφορά σχεδόν το σύνολο των γιατρών που είναι συμβεβλημενοι. Οχι βέβαια στον ίδιο βαθμό.
Οι ενστολοι βεβαίως υφιστανται κάθε μήνα κρατήσεις, ενίοτε πολύ μεγάλες. Και αφού τα λεφτά αυτά δεν πάνε σε εμάς, είναι μείζον ζήτημα που πάνε. Ποιος τα παρακρατα, γιατί δεν τα αποδίδει και που "τα τοποθετεί". Δεν είναι αυτό ένα καλό ερώτημα; 
Το τελευταίο τιμολόγιο που προσωπικά έχω πληρωθεί εκδόθηκε 6 Μαρτίου... 
....το 2023! 
Καλά καταλάβατε. 
Ξέρω τι θα πείτε. Εάν δεν σου αρέσει φύγε. 
Μενω μόνο για έναν λόγο. Εάν θέλετε με πιστεύετε. Για τον κόσμο. Για τις οικογένειες των ενστολων με τις οποίες μοιραζόμαστε αναμνήσεις. Μωρά που μεγαλώσαμε στα χέρια μας, αγωνιες και χαρές, φιλίες που αναπτύχθηκαν, αγάπη. 
Η αγάπη αυτή κρύβει μόνο ειλικρίνεια, εκτος εάν κάποιος πιστευει ότι εξετάζουμε απλήρωτοι απλά για να έχουμε λίγο κόσμο. Θεωρώ ότι στο Βόλο τουλάχιστον είναι γνωστό για εμάς ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια ανάγκη.
Για την ιστορία: περίπου 200 οικογένειες στρατιωτικών εξυπηρετουνται από το ιατρείο μας. Με τις μισές τουλάχιστον αισθάνομαι ότι με συνδέουν στενοι δεσμοι και φιλια. Αυτόν τον κόσμο, με "σπρωχνουν" να τον διωξω. 
Αφήνοντας μας μακροχρόνια απληρωτους. Δοκιμάζοντας την υπομονή μας.
Στην ζωή όμως, δεν είναι όλα φράγκα. Πάνω από όλα είναι η αγάπη. Προς το παρόν επικρατεί της αξιοπρεπειας που μας εχουν στερησει.
Για πόσο ακόμα, ειλικρινά δεν το ξέρω. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα βάση ΙΜΟ (κατέχει δεσπόζουσα θέση στον Οργανισμό) δικαιούται να εκδίδει NAVTEX από 3 Σταθμούς στην περιοχή ευθύνης της.
Η Τουρκία συστηματικώς παραβιάζει αυτήν την Αρχή χωρίς Ελληνική καταδίκη.
Στην Κάσο πνίγηκε η ολέθρια στρατηγική της κυβέρνησης να προτείνει την Τουρκία στο ΙΜΟ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζητήθηκε άδεια από την Τουρκία για τις έρευνες στην Κάσο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνική ντροπή στην Κάσο!
Νέα νίκη Ερντογάν κατά των «μαλθακών των Αθηνών». Τα …μάζεψε το ιταλικό Levoli Relume, διακόπηκαν οι έρευνες.
Ο Ερντογάν μετά την Κάσο ρίχνει βόμβες για τη Θράκη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαφνικά το ιταλικό πλοίο εγκατέλειψε την Κάσο και πήγε για…. Εφοδιασμό στο λιμάνι του Ηρακλείου
Υπέκυψε στους εκβιασμούς η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η Άγκυρα έκανε το πρώτο τεστ για το Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΙΩΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
Προωθεί όριο συνταξιοδότησης για γυναίκες στα 75 έτη!
Με εντελώς κυνικό τρόπο η αντιδραστική κυβέρνηση της Αργεντινής, του ακροδεξιού σιωναζί νεοφιλελεύθερου Προέδρου Χαβιέρ Μιλέι, ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που θα αυξάνει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες στα 75 έτη, ώστε να εξισωθεί με αυτό των αντρών. Μάλιστα η αιτιολόγηση της κυβέρνησης για αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, που δεν παίρνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του γυναικείου οργανισμού, είναι ότι «θέλει να βελτιώσει τις αποδοχές των γυναικών»!
Τα αστικά ΜΜΕ της χώρας διευκρινίζουν ότι ο Μιλέι πρόκειται να συζητήσει το νομοσχέδιο με βουλευτές, γερουσιαστές και τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων, γιατί πρέπει «να παρθούν μέτρα για ένα βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα».
Παράλληλα, στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός ιδιωτικού συνταξιοδοτικού συστήματος με τίτλο «Διαχειριστές Συνταξιοδοτικών Ταμείων» (AFJP). Στο ένα εξάμηνο της αντιδραστικής κυβέρνησης, πάντως, επιδεινώνεται δραματικά η ζωή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με 12,5% μείωση της κατανάλωσης, ενώ πάνω από το 50% του πληθυσμού βρίσκεται στο όριο της φτώχειας ή και κάτω απ' αυτό. Την ίδια ώρα παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση εισοδήματος στους οικονομικά ισχυρότερους, και ειδικά στα μονοπώλια της Ενέργειας. Επίσης, οι αμοιβές των γυναικών υπολείπονται κατά 25,8% αυτών των ανδρών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ – ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ… ΠΡΟΣΚΗΝΗΜΕΝΟΥ  ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ
Το περιστατικό στην Κάσο δεν είναι τελικά όπως φαίνεται συνηθισμένο. Η αποχώρηση του ιταλικού ερευνητικού σκάφους χωρίς να ολοκληρώσει την έρευνά του, για λογαριασμό της Ελλάδας δημιουργεί άσχημα τελελεσμένα που φέρνουν με άμεσο τρόπο στο νου σκηνικά γκρίζων ζωνών και Ιμίων. Μια από τις πλέον μελανές σελίδες στην πρόσφατη ιστορία, επί πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη.
Αναδεικνύοντας εκ νέου τις θέσεις της για την τουρκική υφαλοκρηπίδα και… ευχαριστώντας τις ελληνικές αρχές «για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία», όπως χαρακτηριστικά λέει, η Αγκυρα διατηρεί την προκλητικότητα που αποτυπώθηκε με τις κινήσεις της στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου.
 Αναφερόμενες στα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο 24ωρα με τις έρευνες του ιταλικού σκάφους «Ievoli Relume» στην περιοχή και εξελίχθηκαν σε κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (που εντέλει δεν κλιμακώθηκε μετά από διπλωματικό μαραθώνιο), πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας τονίζουν:
«Στις 21 Ιουλίου, η Ελλάδα εξέδωσε ανακοινώσεις ναυσιπλοΐας σχετικά με τις εργασίες που θα εκτελούσε το υπό ιταλική σημαία πλοίο R/V IEVOLI RELLUME για την τοποθέτηση καλωδίων, ορισμένες από τις οποίες εισέρχονταν στις Ζώνες Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας μας.
»Για το θέμα αυτό εκδόθηκαν ανακοινώσεις ναυσιπλοΐας με αντιρρήσεις, ενώ δηλώθηκε ότι για την εκτέλεση εργασιών σε περιοχές που υπάγονται στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας απαιτείται η λήψη άδειας. Το εν λόγω πλοίο προειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας στις 22 Ιουλίου και εμποδίστηκε από τουρκικά σκάφη».
Συντηρώντας την προκλητική ρητορική και υποστηρίζοντας ότι το πλοίο «εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας», οι ίδιες πηγές σημειώνουν:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οπαδός Ράμα σε παραλήρημα: «Στις 4 ψηφίζουμε, στις 5 δεν θα μιλάνε πια ελληνικά στη Χιμάρα»
Συναγερμό στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μεινότητας ενόψει των επικείμενων εκλογών στον δήμο Χιμάρας προκαλεί η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Τάβου τον οποίο στηρίζει ο Έντι Ράμα μετά την καθαίρεση Μπελέρη.
Τα στελέχη της μειονότητας μιλούν για καθοριστικής σημασίας εκλογές για την Μειονότητα καθώς όπως αναφέρουν τα μηνύματα από το επιτελείο του Τάβου είναι ανησυχητικά και όπως όλα δείχνουν αν τελικά επικρατήσει την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια αμφισβήτησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις πραγματικές διαθέσεις του Έντι Ράμα και του εκλεκτού του σοσιαλιστικού κόμματος για τον Δήμο Χιμάρας, οι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας επισημαίνουν το παραλήρημα συνεργάτη του Τάβου σε συγκέντρωση στο χωρίο Βρανίτσι, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν μαζικά τον Τάβο προκειμένου να εξαλειφθεί η ελληνική γλώσσα από τη Χιμάρα μετά τις 5 Αυγούστου!
Η νεολαία Βορειοηπειρωτών που ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα ανάρτησε μάλιστα και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την επίμαχη ομιλία του συνεργάτη του Τάβου. Ο υποψήφιος δήμαρχος που ήταν ακρίβως δίπλα του όχι μόνο δεν αντέδρασε για τις προκλητικές αναφορές του συνεργάτη του αλλά έδειξε να συμφωνεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η απόλυτη ξεφτίλα»: Μαρτυρία «φωτιά» ψαρά της Καρπάθου για την εθνική μειοδοσία στην Κάσο!
Η εικόνα δουλοπρέπειας του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Τουρκία, μετά και τα όσα συνέβησαν στην Κάσο, δεν μπορεί να ερμηνευτεί λογικά.
Μετά από το σκηνικό έντασης στην Κάσο όπου 5 πολεμικά πλοία περικύκλωσαν το νησί,  πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας προχώρησαν σε νέες δηλώσεις, ευχαριστώντας τις ελληνικές αρχές που σεβάστηκαν την δικαιοδοσία τους στην υφαλοκρηπίδα τους!
Μάλιστα αποκαλύπτουν ότι το ιταλικό ερευνητικό πλοίο IEVOLI Relume παρεμποδίστηκε από τα τουρκικά πολεμικά σκάφη, στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα, επικαλούμενοι το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο.
Και την ίδια μάλιστα στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός υποβίβαζε το σοβαρό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και ενώ μιλούσε με τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, ξεστόμισε την αδιανόητη ατάκα: «Μας ταλαιπώρησαν λίγο οι φίλοι μας, αλλά τελικά όλα καλά»!
Να όμως που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, που λέει και ο λαός μας… Και ψαράς από την Κάρπαθο αποκαλύπτει στον Γρηγόρη Σερέτη και στον Focus τα όσα τραγικά για την εθνική μας κυριαρχία συνέβησαν στην Κάσο, λέγοντας μάλιστα ότι πρόκειται για την «απόλυτη ξεφτίλα»!
https://www.youtube.com/watch?v=PJgWH1CevaY&t=10s



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ κι απ΄τον ΚΟΣΚΩΤΑ. Νόμος του κράτους, το τεράστιο τραπεζικό σκάνδαλο της συγχώνευσης Attica Bank- Παγκρήτιας. 800 εκατ. ευρώ από την τσέπη του Λαού —-Μπάκος- Καϋμενάκης – Εξάρχου. Οι λωποδύτες ολιγάρχες της κυβέρνησης. Οι δύο πρώτοι ύποπτοι για λαθρεμπόριο στον Περσικό κι ο τρίτος κατηγορούμενος για κακούργημα στα Τέμπη. Τεράστιες οι ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της ημέτερης Λαζαράκου. Ποιος ελέγχει τη γαλάζια κυρία με τα πεντάστερα ξενοδοχεία της Μάνης;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ανεπανάληπτη καταστροφή»: Αυτό φοβούνται πως θα γίνει εάν «βγει» η Καμάλα
Υπάρχουν φόβοι πως θα… βγάλει από τη φυλακή όλο το λεγόμενο «βαρύ έγκλημα».
Το βεβαρημένο ιστορικό της Καμάλα Χάρις σε ό,τι αφορά το σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προβληματισμών που εκφράζουν στελέχη που σχετίζονται με Υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
«Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Εάν η Καμάλα Χάρις γίνει η επόμενη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρόκειται για μία ανεπανάληπτη καταστροφή για τη δημόσια ασφάλεια σε αυτή τη χώρα», προειδοποίησε ο Τζο Γκαμάλντι, αντιπρόεδρος του Εθνικού Αδελφικού Τάγματος της αμερικανικής Αστυνομίας.
Το υψηλόβαθμο στέλεχος του αστυνομικού τμήματος του Χιούστον, μίλησε στο Fox News:
«Υποστήριξε δυνατά και περήφανα τη μεταρρύθμιση της εγγύησης (για τις ποινές) και μάλιστα έχει ενθαρρύνει άλλους ανθρώπους να δωρίσουν σε ένα ταμείο που βοήθησε να βγουν με εγγύηση οι δολοφόνοι, οι βιαστές, οι άνθρωποι που πυροβολούσαν ανθρώπους στους δρόμους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ουκρανία: Τώρα απειλείται και από πείνα – Το 30% των Ουκρανών έχει εισόδημα μόνο για την αγορά τροφίμων
Κατακόρυφη αύξηση της φτώχειας εν μέσω του πολέμου, όσο το καθεστώς Ζελένσκι απολαμβάνει ταξίδια στην ΕΕ
25.07.2024 | 17:40
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου από την κοινωνιολογική υπηρεσία του Ινστιτούτου Razumkov Center, περίπου το 32% των ουκρανικών οικογενειών έχουν εισόδημα που αρκεί μόνο για την αγορά τροφίμων. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε πριν από την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση του φόρου πολέμου.
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 20 και 28 Ιουνίου 2024, αποκαλύπτει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των Ουκρανών εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιθουανία: Ετοιμάζει σχέδιο μαζικής εκκένωσης του πληθυσμού σε περίπτωση πολέμου
Οι πρώτες ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο
25.07.2024 | 23:40



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προέλαση Ντόναλντ Τραμπ μέχρι και συν 8 μονάδες έναντι της Καμάλα Χάρις στις δημοσκοπήσεις
Στη μόνη που προηγείται η Κ.Χάρις είναι σε αυτή του… Reuters
25.07.2024 | 21:36



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ρουκέτα» 90 εκατ. views από Ε.Μασκ: «Αυτοί που πριν έλεγαν ότι είχε “κοφτερό” μυαλό ο Μπάιντεν τώρα αποθεώνουν Καμάλα»!
25.07.2024 | 19:41



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αληταράς τραμπούκος σιωναζί Ν.Τραμπ: «Εάν δολοφονηθώ από το Ιράν ελπίζω η Αμερική να το εξαφανίσει»
«Αν αυτό δεν συμβεί οι Αμερικανοί ηγέτες θα θεωρηθούν δειλοί»
25.07.2024 | 23:23



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Πατρουσέφ: «Δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ»
Κατηγορεί το ΝΑΤΟ για υποκρισία και εχθρικές προθέσεις κατά της Ρωσίας
25.07.2024 | 23:16
Ο Νικολάι Πατρουσέφ, σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία δεν μπορεί να εμπιστεύεται το ΝΑΤΟ, κατηγορώντας την συμμαχία για χρόνια ψευδολογίας και υποκρισίας.
Σε πρόσφατη συνέντευξη του με την Rossiyskaya Gazeta, ο Πατρουσέφ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ, παρά τις διαβεβαιώσεις του για μη επέκταση προς τα ανατολικά, έχει επεκταθεί και τώρα θεωρεί τη Ρωσία ως κύρια απειλή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ζωίτσα Κωνσταντοπούλου υπερασπίζεται την ΝΔ και τον Κούλη και επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη: «Είναι απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄αυτόν τον τρόπο». «Κυρία» αποκαλεί το σούργελο του Άδωνι
«Θα έπρεπε να απομονώνεται το κακοποιητικό παράδειγμα ο κακοποιητικός λόγος και η σεξιστική συμπεριφορά»
25.07.2024 | 22:53



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών και Ουκρανοναζιστών που προσπάθησαν να τους σκοτώσουν, στο Χάρκοβο – Τρεις νεκροί
Οι στρατιωτικοί «χρησιμοποίησαν όπλα» μέσα στη μονάδα τους εξαιτίας «προσωπικών διαφορών» λένε οι Ουκρανοί
25.07.2024 | 07:10
Mονάδα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Ουκρανούς στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στα βορειοανατολικά της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι τέσσερις.
Οι στρατιωτικοί «χρησιμοποίησαν όπλα» μέσα στη μονάδα τους εξαιτίας «προσωπικών διαφορών», έκανε γνωστό η μεραρχία Χορτίτσια.
«Η διοίκηση της μονάδας έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί να επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια συμβάντα», προσθέτει η ανακοίνωση.
Ο ουκρανικός Στρατός δεν ξεκαθάρισε ποιος ευθυνόταν, ούτε ποια ήταν τα κίνητρα. Περιορίστηκε να αναφέρει πως οι στρατιωτικοί χρησιμοποίησαν τα υπηρεσιακά τους όπλα για προσωπικούς και όχι στρατιωτικούς σκοπούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ την κοινή υποψηφιότητα με την Τουρκία για τον ΟΑΣΕ!"
Γενικώς παραδεκτό: Η Τουρκία το τελευταίο 48ωρο προκάλεσε, είτε με πράξεις ,είτε με fake news ,είτε με δηλώσεις Fidan. 
Η χώρα καθίσταται επιθετικά αναξιόπιστη, εξ’αυτού του λόγου δεν υπάρχει κανένας λόγος ο Σινιρλίογλου να εξακολουθεί να είναι ο κοινός υποψήφιος στον ΟΑΣΕ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΜΟΝΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ της συγχώνευσης Attica Bank-Παγκρήτιας...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Εκατοντάδες χιλιάδες εισιτήρια στα αζήτητα!
Ο αριθμός των ανεπιθύμητων εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που διατίθενται προς μεταπώληση ξεπέρασε τις 250.000, καθώς η έλλειψη ζήτησης αυξάνει τις ανησυχίες λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης της Παρασκευής ότι πολλοί αθλητές θα αγωνιστούν με φόντο άδειες θέσεις.
Ο αριθμός των καταχωρήσεων αυξήθηκε σε 270.465 τη Δευτέρα, από περίπου 180.000 πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με ανάλυση της επίσημης ιστοσελίδας μεταπώλησης των Financial Times. Οι πιο ακριβές προσφορές στον ιστότοπο μεταπώλησης αφορούν την τελετή έναρξης, με τις καλύτερες θέσεις να αποτιμώνται στις 2.970 ευρώ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΝΤΡΑ στον Μακρόν! ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Λεπέν με τον Μελανσόν...
Το κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία του Melanchon, παρουσίασε την Τρίτη ένα νομοσχέδιο για την κατάργηση της αμφιλεγόμενης συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Macron.
Ο Εθνικός Συναγερμός της Marine Le Pen στη Γαλλία, δήλωσε έτοιμος να υποστηρίξει την ακροαριστερή «Ανυπότακτη Γαλλία» στην προσπάθειά της να καταργήσει την αμφιλεγόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του προέδρου Emmanuel Macron, σύμφωνα με το Politico.
Η εκπληκτική πράξη πολιτικής συνεργασίας - μεταξύ κομμάτων που συνήθως δεν δέχονται καν χειραψία - θα μπορούσε να διαλύσει ένα από τα πιο σκληρά κερδισμένα εγχώρια επιτεύγματα του Macron, σημειώνει το δημοσίευμα.
H αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση Macron
Το κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία του Melanchon, παρουσίασε την Τρίτη ένα νομοσχέδιο για την κατάργηση της αμφιλεγόμενης συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Macron, η οποία αύξησε τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 από τα 62 έτη για τους περισσότερους εργαζόμενους.
Μετά από εβδομάδες διαμαρτυριών στους δρόμους και δύσκολες συζητήσεις στην Εθνοσυνέλευση, η κυβέρνηση Macron πέρασε πέρυσι το νόμο επικαλούμενη έναν αμφιλεγόμενο συνταγματικό ελιγμό που παρέκαμψε την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, βυθίζοντας τη χώρα σε πολιτική κρίση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΣΕ ΑΓΡΙΟ ξύλο από τους αληταράδες ισλαμοφασίστες «βουλευτές» του σουλτάνου Ερντογάν εναντίον βουλευτή του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος  στην τουρκική Βουλή...
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η αίθουσα της Ολομέλειας της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.
Στο βήμα βρισκόταν ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας και Ισότητας των Λαών (DEM) Αλί Μποζάν, ο οποίος απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) άρχισε να φωνάζει: «Το AKP κλέβει συστηματικά τους εργαζόμενους, τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους μέσω της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Δυστυχώς, οι φωνές των εργαζομένων και των συνταξιούχων δεν ακούγονται, αλλά θέλω να φωνάξω από εδώ εκ μέρους των πολιτών των οποίων οι μισθοί κλέβονται από τις τσέπες τους: Υπάρχει κλέφτης, υπάρχει κλέφτης, υπάρχει κλέφτης, υπάρχει κλέφτης! Το ΑΚΡ κλέβει, το ΑΚΡ κλέβει, το ΑΚΡ κλέβει»!
Στο σημείο αυτό κυβερνητικοί βουλευτές κινήθηκαν κατά του βουλευτή του DEM και ένας απ' αυτούς άρπαξε τον Mποζάν από το σακάκι του και τον έριξε στο πάτωμα. Οι βουλευτές του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) προσπάθησαν να αποτρέψουν τα επεισόδια, αλλά βουλευτές του AKP συνέχισαν να χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές τον Μποζάν.