Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Παρασκευη 13 Φεβρουαριου 2015


Πιάστηκαν ξανά στα χέρια στο ουκρανικό κοινοβούλιο. Μπουνιές και κλωτσιές on camera για ένα νομοσχέδιο
Οι καυγάδες στο ουκρανικό κοινοβούλιο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Τελευταίο περιστατικό αυτό που έγινε σήμερα μεταξύ δύο βουλευτών, του Yegor Sobolev και του Vadim Ivchenko, από το ίδιο κόμμα (οπως αναφερουν τα ελληνικα ΜΜΕ). Το άγριο ξύλο εκτυλίχθηκε μπροστά στην κάμερα και η αφορμή, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα, είναι η διαφωνία για ένα νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς. Όταν στην Ουκρανική Βουλή συζητούνταν το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής οι βουλευτές Yegor Sobolev και Vadim Ivchenko, αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους, μετατρέποντας το διάδρομο του κοινοβουλίου σε ρινγκ. Η διαμάχη που είχε ξεκινήσει πρώτα σε λεκτικό επίπεδο δεν άργησε να πάρει άγρια μορφή, με τους δυο άνδρες να ανταλλάσσουν μπουνιές, με το κοινό να παρακολουθεί αμήχανα. Η σύγκρουση έληξε όταν την κατάσταση ανέλαβαν οι φύλακες του κοινοβουλίου και τους χώρισαν. Πάντως, οι δύο άνδρες που αποχώρησαν με ελαφρά χτυπήματα, τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό πέντε ημερών από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Οπως ομως αναφερουν τα ξενα ΜΜΕ...
Υπάρχει μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία - αλλά όχι σε αίθουσες του Κοινοβουλίου. Δύο βουλευτές καυγαδισαν μέσα σε αίθουσες του Verkhovna Rada (Βουλη) στο Κίεβο την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από μια διαφορά απόψεων σχετικά με νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς. Yegor Sobolev, ένα μέλος του Κόμμα Αυτοεκτίμησης, αντάλλαξαν χτυπήματα με Vadim Ivchenko του "Πατρίδα", καθως δημοσιογράφοι και φύλακες, ακόμη και με στολη φορώντας, στάθηκαν και τους παρακολουθούσαν. Το σύνολο του ευτράπελου πιάστηκε σε ταινία. Οι μάχες διαρκεσαν περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν οι άνδρες αποχωρήσουν, φέροντας ματωμένα χείλη. Ένας φρουρός βρισκόταν μεταξύ των δύο, δεδομένου ότι συνέχισαν τη συζήτηση διαφωνία τους με πιο διπλωματικό τρόπο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σακελλαρίδης: Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία. Διαπραγματευόμαστε σκληρά
Τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Φεβρουάριος 13 2015 08:50
"Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία, είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα", τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο, "έτσι ώστε να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή που της έδωσε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, να μπει ένα τέλος σε αυτή την πολιτική και να ξεκινήσει μία νέα πολιτική η οποία να δίνει ανάσα στην ελληνική κοινωνία". Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "το βράδυ του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν που προέβλεπε επέκταση τρέχοντος προγράμματος. Αυτό έγινε και για λόγους πρακτικούς. Αυτή η πολιτική δεν δουλεύει είναι μια παγίδα που ανατροφοδοτεί την κρίση". "Το γεγονός ότι απορρίψαμε το κοινό ανακοινωθέν δημιούργησε πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση. Μας είπανε πάτε σε ρήξη. Αντί να γίνει αυτό υπήρξε άμεση επαφή και από τον κ. Ντάισελμπλουμ και άλλα επίπεδα για να βρεθεί μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα. Και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του Ντάισελεμπλουμ που αντί να μιλάει για συνέχιση τρέχοντος, είπε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις θέσεις της ελληνική κυβέρνησης", υπογράμμισε. Ερωτηεθείς για το αν τη Δευτέρα θα υπάρξει συμφωνία ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε πως μέχρι τότε θα υπάρξουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για να μπορέσει να υπάρξει συμφωνία. Οσον αφορά το περίφημο 70%-30% του Μνημονίου και τι ακριβώς περιλαμβάνει το ποσοστό εκείνο που αποδέχεται η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: "Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου και του mail Χαρδούβελη. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που προφανώς θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η αποτελεσματική διοίκηση, το περιουσιολόγιο και το φορολογικό σύστημα. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τη δική μας την πλευρά θα κάνουμε τα πάντα να πετύχουμε τα πάντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας, έχουν γίνει ξεκάθαρες στους δανειστές μας. Έχουμε ισοδύναμα πάνω σε αυτά θα γίνουν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις". Τέλος, χαρακτήρισε δύσκολη τη διαπραγμάτευση και είπε πως "Δεν θέλουμε να σκορπίζουμε ενθουσιασμό πριν κλείσει η συμφωνία. Ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι διεξάγεται μια κρίσιμη και δύσκολη διαπραγμάτευση, οι πιέσεις είναι τεράστιες".
Σχολιο.- Ναι, αλλα παμε με τον προυπολογισμο Χαρδουβελη και δεν εχει γινει καμια αναφορα μεχρι στιγμης για καταθεση αναθεωρημενου προυπολογισμου 2015, ουτε στις προγραμματικες. Ο προυπολογισμος ΥΛΟΠΟΙΕΙ τις δεσμεύσεις του μνημονιου. Σχολιο.- Όχι αν γίνει αυτό που ζητάει η Κυβέρνηση περί στόχου 1,5% Πλεονάσματος του Προϋπολογισμού και όχι 4% που είχαν συμφωνήσει οι φωστήρες με το μνημόνιο... Οπότε μη βιάζεσαι..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης.
Στις 13-15 Φεβρουαρίου 1945 πραγματοποιήθηκε ο βομβαρδισμός της ανατολικογερμανικής πόλης της Δρέσδης από βρετανικά και αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα. Ο βομβαρδισμός της ιστορικής πόλης έγινε για την καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Εντούτοις, τέτοιες εγκαταστάσεις δεν επλήγησαν, ενώ αντίθετα ισοπεδώθηκαν οι κατοικημένες περιοχές της πόλης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 25.000 άμαχοι, ενώ καταστράφηκαν σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Στον βομβαρδισμό συμμετείχαν 805 βρετανικά και αμερικανικά βομβαρδιστικά, που έριξαν πάνω στη Δρέσδη 3.500 εμπρηστικές βόμβες και νάρκες αέρος. Εγινε με εντολή του βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ, προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες συνεχίστηκαν επί χρόνια αργότερα από προπαγανδα αριστερων κομματων, ενώ ο απλος αριστερος και λαικος κοσμος που ειχε υποφερει από τα εγκληματα των ναζι ηταν υπερ. Είναι χαρακτηριστικές της προπαγανδας οι κινητοποιήσεις που έγιναν το 1992, όταν αποφασίστηκε να στηθεί στο Λονδίνο μνημείο προς τιμή του πτέραρχου Άρθουρ Χάρις, ο οποίος είχε την επιχειρησιακή διοίκηση του βομβαρδισμού. Προσπαθώντας να αξιοποιήσουν τον βομβαρδισμο στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί διέδωσαν, μεταπολεμικά, τη συκοφαντία ότι ο βομβαρδισμός έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Στάλιν. Ωστόσο, κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ.
Σχολιο.- Ηταν εκδικηση για το βομβαρδισμο του Κοβεντρι. Ετσι ειναι ο πολεμος
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζεται η απεργία στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες»
Συνεχίζουν έως και τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου την απεργία τους οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στη Φθιώτιδα. Οι απεργοί διεκδικούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, που φτάνουν ακόμα και τους 12 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις, την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους. Τη Δευτέρα θα καθορίσουν σε νέα Γενική Συνέλευση τα επόμενα βήματά τους. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σουλτς διέλυσε με «εκβιασμό» την ευρω-ομάδα μου δήλωσε ο Ν. Φάρατζ
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νάιτζελ Φάρατζ, του βρετανικού UKIP, για το ρήγμα στην ομάδα κομμάτων EFDD που συνέστησε στην Ευρωβουλή: Κατηγορεί τον Μάρτιν Σουλτς ότι δελέασε με αξίωμα την Λετονή ευρωβουλευτής που αποχώρησε, και έτσι άφησε το EFDD με μόνο έξι χώρες και, άρα, χωρίς δικαίωμα να υφίσταται.
Η Ιβέτα Γκριγκούλε της Λετονίας ήταν η μοναδική ευρωβουλευτής στο EFDD από τη Ρίγα. Αποχώρησε την Πέμπτη και έτσι το EFDD - η κοινοβουλευτική ομάδα υπό τον Φάρατζ και τον ιταλό Μπέπε Γκρίλο - δεν πληρούσε πλέον την προϋπόθεση να έχει μέλη από επτά χώρες ώστε να υφίσταται. Το EFDD υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι η Γκριγκούλε είπε πως παραιτήθηκε υπό την πίεση του Μάρτιν Σουλτς, προέδρου της Βουλής από τους Σοσιαλδημοκράτες, με αντάλλαγμα τη θέση της προέδρου της επιτροπής της Ευρωβουλής για τις σχέσεις με το Καζακστάν και χώρες της κεντρικής Ασίας. Η ομάδα του Φάρατζ υποστηρίζει ότι η ευρωβουλευτής είπε πως «έπρεπε να το κάνω για να εκλεγώ» στην θέση. Το Reuters αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να πάρει σχόλιο της ίδιας της Γκριγκούλε για τις αναφορές του EFDD. Η Γκριγκούλε εξελέγη, χωρίς αντιδράσεις, στην ηγεσία της επιτροπής της Πέμπτη. Ο Νάιτζελ Φάρατζ είπε ότι «εάν καταλαβαίνουμε σωστά τα γεγονότα, ο πρόεδρος Σουλτς θα ήταν πιο κατάλληλος για πρόεδρος Κοινοβουλίου σε κάποια μπανανία». Η γελοια απάντηση των νεοφιλελε Σοσιαλδημοκρατών προς υπεράσπιση του Μάρτιν Σουλτς ήταν άμεση: Ο γελοιος κλοουν Τζιάνι Πιτέλα χαρακτήρισε «παιδιάστικη» την αντίδραση του Φάρατζ, και εκφραζοντας την βαθια επιθυμια τους ειπε ότι «οι ευρωσκεπτικιστές κυριολεκτικά διαλύονται».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κύπρος: Διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας
11/2/2015
Υπέρ της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup διαδήλωσαν εκατοντάδες Κύπριοι και Έλληνες αψηφώντας το βροχερό καιρό και το τσουχτερό κρύο. Την εκδήλωση οργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων πολιτών Κύπρου με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων, της Συμμαχίας Πολιτών και του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος, καθώς και διάφορες οργανώσεις. Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Σπίτι της Ευρώπης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει το μήνυμα ότι η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει. Με συνθήματα που έγραψαν σε πλακάτ και πανό ζήτησαν επίσης από την Ευρώπη ότι θα πρέπει να αφουγκραστεί τα μηνύματα που στέλνουν οι λαοί της αν θέλει να επιβιώσει ως ενωμένη οντότητα. Επίσης απαίτησαν να διαμορφωθεί μία διαφορετική πραγματικότητα που θα επιτρέπει στους λαούς της Ευρώπης να ανασάνουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΡΓΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ! Δίναμε στους γερμανούς εκατομμύρια την ωρα που ρήμαζαν την υγεία!
Ο Π. Κουρουμπλής βγάζει ΣΤΗ ΦΟΡΑ τα άπλυτα του Άδωνι- Τα «χρυσά» συμβόλαια με τους Γερμανούς!
Το «χρυσό» συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς για την Υγεία! Τι ανακάλυψε ο Π.Κουρουμπλής «Oι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων» Χρυσές απεδείχθησαν για τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες και την περιβόητη την Task Force οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του χρυσή συμφωνία με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ. Μελέτες που όμως είχε ζητήσει ταυτόχρονα από Έλληνες επιστήμονες οι οποίες βεβαίως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ. Η συμφωνία κλείσθηκε και η Task Force εισπράττει. Μάλιστα κατά τις σχετικές αποκαλύψεις την τότε περίοδο για το χρυσό συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς από τη εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ.Γεωργιάδης εμφανίστηκε μαινόμενος κατά της εφημερίδας. Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριζε ότι πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. Βέβαια η αλήθεια απείχε παρασάγγας. Η συμφωνία είχε ήδη κλειστεί και το ρευστό είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όμως αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε βρήκε στα συρτάρια του υπουργείου κανέναν σχέδιο δια χειρός Γερμανών και ελάχιστες πρόχειρες μελέτες. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει μάλιστα πως αυτά που δόθηκαν θα μπορούσαμε απλά ως χώρα να τα ζητήσουμε δωρεάν από τη Γερμανική κυβέρνηση και να μας τα δώσει. Άγνωστο παραμένει πως θα ενεργήσει το υπουργείο Υγείας στην αποκάλυψη αυτή καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίζεται εξαγριωμένος λέγοντας σε στενούς του συνεργάτες πως «οι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων.» Να σημειωθεί πως με βάση έγγραφο που υπέγραφε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, είχε αποφασισθεί σε πρώτη φάση για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθούν μόνο για την πρώτη φάση 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την όλη τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δίνονταν 4,5 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, άλλα 10 εκατ. είχε αποφασιστεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν δράσει» πρόγραμμα που ήταν υπό τον έλεγχο Γερμανών ειδικών με επικεφαλής τον Χ.Ράιχενμπαχ. Με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί, τα μέλη της Task Force θα αναλάμβαναν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθέμενων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Εργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες». Η πρώτη σύμβαση που προβλέπει την πρώτη…δόση στους Γερμανούς ύψους 1 εκατ. ευρώ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ανατριχιαστική» στην ΕΕ η λέξη... «πασοκοποίηση»!
Αρθρογράφος: Γιώργος Δελαστίκ
Απροσδόκητος κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου από την «Τσάιτ», την εφημερίδα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής διανόησης. Σοκάρει πραγματικά η αρχή ενός άρθρου της, το οποίο ξεκινάει ως εξής: «Μια νέα ανατριχιαστική λέξη γεμίζει τρόμο τους σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης: πασοκοποίηση»!!! Τέτοιο πλήγμα από τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του σίγουρα με τίποτα δεν το περίμενε ο Ευ. Βενιζέλος. «Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ κατακρημνίστηκε από το 43,9% του 2009 στο 4,7%» διευκρινίζει η γερμανική σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα και συνεχίζει: «Και τώρα; Τώρα συζητούν αυτοί που χαράζουν στρατηγική δεξιά και αριστερά του ευρωπαϊκού κέντρου, πώς θα επιδράσει η ελληνική καθίζηση στη γενική (πολιτική) σκηνή του Παλαιού Κόσμου... Θα μετατραπούν η Ιταλία και η Ισπανία σε χώρες παρόμοιες με την Ελλάδα, καθώς σε αυτές υπάρχουν ήδη οργανωμένοι συμπαθούντες του ΣΥΡΙΖΑ; Θα γίνει ο λεκτικά βίαιος λαϊκισμός των νέων Ελλήνων ηρώων Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη υπόδειγμα της αντίστασης εναντίον της γερμανικής κυριαρχίας στην ΕΕ;». Η σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα αναρωτιέται: «Στο ελληνικό παράδειγμα αναγγέλλεται προς τα έξω η πολιτιστική σύγκρουση του ευρωπαϊκού Βορρά - Νότου (του «γερμανικού Βορρά» εναντίον του «λατινικού Νότου»), για την οποία προειδοποιούσε πριν από δύο χρόνια ο Ιταλός φιλόσοφος Τζόρτζιο Αγκαμπέν;».
Πέρα από τα τόσο προσφιλή στους σοσιαλδημοκράτες σχήματα θεωρίας περί σύγκρουσης των «Γερμανών» με τους «Λατίνους», η ουσία είναι ότι από τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ενστερνίστηκαν σε ικανό βαθμό τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές της Δεξιάς ώστε να συγκυβερνούν με άνεση μαζί της στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Αυστρία, στο Βέλγιο κ.λπ., η σοσιαλδημοκρατία κινδυνεύει να μην έχει πλέον λόγο πολιτικής ύπαρξης! Από εκεί δηλαδή που η Κεντροαριστερά και η Δεξιά αποτελούσαν παντού τους δύο πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος και εναλλάσσονταν στην εξουσία διασφαλίζοντας τη διαιώνισή του, τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Ο κεντροαριστερός πυλώνας ατρόφησε και μαραζώνει. Μετατρέπεται σε «κυβερνητική τσόντα» της Δεξιάς σε πολλές χώρες. Είναι παντού φανερό ότι τα σοσιαλδημοκρατικά και σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης διολισθαίνουν προς την ανυπαρξία, ακόμη και σε χώρες που κυβερνούν! Τέτοιο παράδειγμα είναι π.χ. η Γαλλία ή η Ιταλία. Η πολιτική της λιτότητας που εδώ και πέντε περίπου χρόνια άρχισε να συνοδεύει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη προκαλεί κολοσσιαίες τεκτονικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα. Νέες δυνάμεις αναδύονται στα δεξιά και στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, δυνάμεις οι οποίες αμφισβητούν εντονότατα τη γερμανική τάξη πραγμάτων στη γηραιά ήπειρο.
Αναφερόμενη στην Ισπανία και στο Ποδέμος, το κίνημα που έγινε κόμμα των Ισπανών Αγανακτισμένων, η «Τσάιτ» γράφει μεταξύ άλλων: «Κλασικό κόμμα διαμαρτυρίας. Εκπροσωπεί την επόμενη πρόκληση για το παλιό εργατικό κίνημα της Ευρώπης. Αντί να χαράζει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην Δεξιά και την Αριστερά, τις χαράζει ανάμεσα στους πάνω και στους κάτω, ανάμεσα στους ανθρώπους και τις ελίτ. Το Ποδέμος απαιτεί νέο «σύστημα» και βλέπει τον εαυτό του ως εκπρόσωπο του νέου. Ο αγώνας του νεαρού πολιτικού επιστήμονα Πάβλο Ιγκλέσιας δεν είναι ταξικός αγώνας της παλιάς σχολής. Εδώ πρόκειται για το όλον. «Ο λαός» εναντίον αυτών που ασκούν την εξουσία. Εναντίον του καρτέλ της εξουσίας. Εναντίον της κάστας... Εμείς εναντίον των άλλων είναι η θεμελιώδης στάση» γράφει η σοσιαλδημοκρατική εβδομαδιαία εφημερίδα «Ντι Τσάιτ».
Λέει κι άλλα πολλά που λιγότερο ή περισσότερο έντονα αποτυπώνουν το υπαρξιακό πρόβλημα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Εκείνο που ομολογούμε ότι μας προκάλεσε κατάπληξη σε αυτό το ενδιαφέρον κατά τα άλλα άρθρο είναι ότι πουθενά, μα πουθενά, στο κείμενο αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη για το αυτονόητο: την αλλαγή της πολιτικής της σοσιαλδημοκρατίας! Θεωρούν δεδομένο δηλαδή οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ότι η Κεντροαριστερά δεν θα αλλάξει καθόλου την πολιτική της -πράγμα πολύ φυσιολογικό αφού συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού με τη γερμανική Δεξιά, η οποία και χαράζει την πολιτική της κυβέρνησης- και... αμπελοφιλοσοφούν περί της αντιμετώπισης των δυνάμεων που γεννά ουσιαστικά η προϊούσα πολιτική ανυπαρξία τους! Μωρέ... «πασοκοποίηση» που τους χρειάζεται!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
το ΚΚΕ γινεται επικινδυνο για την υγεια..μετα τις συκοφαντιες της Κανελη,πως "οι "πλατειες γεννουν φασιστες" ..ενω η ΟΝΝΕΔ που προερχεται η Κανελη γεννα κομμουνιστες,αναλαμβανει ρολο συκοφαντισης ο Ριζοσπαστης: Διάβασε και αυτό , - Παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις του ελληνικού λαού όσοι ανα τον κόσμο διοαδηλώνουν υπέρ της προσπάθειας και του αγώνα του για μια καλλίτερη ζωή και μια ελεύθερη από αποικιοκρατικές επιβουλές πατρίδα ! Ο Ριζοσπάστης συκοφαντεί συλλήβδην όλους τους αριστερούς του πλανήτη. Λέει το εξής... καταπληκτικό: "...Η προσπάθεια αυτή επιδιώκεται να στηριχτεί και από το εξωτερικό, με εκδηλώσεις με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της «αλληλεγγύης στην Ελλάδα». Σ' αυτήν την προσπάθεια, ενεργά συμμετέχουν διάφορες ομάδες και κόμματα ανά την Ευρώπη, επεμβαίνοντας στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και στη στάση του εργατικού κινήματος, υποδεικνύοντας μάλιστα και ποια στάση πρέπει να έχει το εργατικό - λαϊκό κίνημα μέσα στην Ελλάδα απέναντι στη διαπραγμάτευση και στην πολιτική της κυβέρνησης..."
Το αισχρο κειμενο του Ριζοσπαστη της Τεταρτης 11 Φεβρουαριου
Μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνουν όσοι στηρίζουν την παραπλάνηση του λαού! Δυναμώνει η επιδίωξη των αστικών ΜΜΕ να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε «νεροκουβαλητές», στο «μύλο» της διαπραγμάτευσης που έχει αναλάβει να προωθήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιας διαπραγμάτευσης που, όπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει, θα πρέπει να καταλήξει σε ένα νέο «πρόγραμμα» σε συμφωνία με τους δανειστές, που σημαίνει αποπληρωμή των δανείων από το λαό. Ενός προγράμματος - «γέφυρα», όπως το αποκαλεί η κυβέρνηση, που πράγματι θα 'ναι για τους επιχειρηματίες «γέφυρα» προς το «ζεστό χρήμα», αλλά θα αποτελεί μια νέα «τάφρο» στην οποία οδηγούνται οι εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις. Πρόκειται για μια διαπραγμάτευση που αποτελεί τμήμα της γενικότερης διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις αστικές τάξεις της ΕΕ για τη διαχείριση των υπερχρεωμένων κρατών, καθώς και για το συνολικότερο μέλλον της Ευρωζώνης. Τα διεθνή αστικά ΜΜΕ, ανάλογα με την πλευρά που στηρίζουν, κρύβοντας αυτήν την ουσία, επιδιώκουν να παρουσιάσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πότε ως «ταραξία» κι «αποσταθεροποιητή» της Ευρώπης και πότε δήθεν ως «απελευθερωτή» της. Από την άλλη, στη χώρα μας διάφοροι κύκλοι «οικοδομούν» τη στήριξη προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σ' ένα πνεύμα δήθεν «εθνικής ενότητας κι αξιοπρέπειας». Η προσπάθεια αυτή επιδιώκεται να στηριχτεί και από το εξωτερικό, με εκδηλώσεις με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της «αλληλεγγύης στην Ελλάδα». Σ' αυτήν την προσπάθεια, ενεργά συμμετέχουν διάφορες ομάδες και κόμματα ανά την Ευρώπη, επεμβαίνοντας στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και στη στάση του εργατικού κινήματος, υποδεικνύοντας μάλιστα και ποια στάση πρέπει να έχει το εργατικό - λαϊκό κίνημα μέσα στην Ελλάδα απέναντι στη διαπραγμάτευση και στην πολιτική της κυβέρνησης. Σ' αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε με τη χτεσινή δήλωσή του κι ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, που κάλεσε «στο πλαίσιο της αλληλεγγύης του προς τον ελληνικό λαό, τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις δυο εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την αγωνιζόμενη Ελλάδα». Κι αυτά όταν είναι πασίγνωστες οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, προς την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργαζόμενοι και πρώτα απ' όλα τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα των άλλων χωρών δεν μπορεί να γίνουν χειροκροτητές μιας διαπραγμάτευσης ξένης προς τα συμφέροντα των εργαζομένων της Ελλάδας. Μιας καμπάνιας, τα νήματα της οποίας κινούν οι δυνάμεις του «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» κι άλλα «ναυάγια» της ταξικής πάλης. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πριν μερικά χρόνια πανηγύριζαν για την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία, που δήθεν θα έφερνε «νέο άνεμο» στην Ευρώπη και πιο πριν του Ομπάμα, που δήθεν θα σταματούσε τους πολέμους των ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι στις άλλες χώρες πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στο ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα, που καλεί σε πάλη για την ανάκτηση όλων όσα έχασαν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα την περίοδο της κρίσης, για τη διασφάλιση των σύγχρονων δικαιωμάτων κι αναγκών τους, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αλλάξει τάξη στην εξουσία.
Σχολιο.- Λες να τους πεφτει βαρυ αυτο το 751 ευρω;Τι μισθους δινουν στην Τυποεκδοτικη;Δεν την πουλησαν ακομα στον Μπομπολα;
Σχολιο.- Δεν το ειχα δει μεσα στα τοσα που με παιδευουν,αλλα καλα κανεις και το ανεβάζεις.Είναι πολύ σοβαρό,ειδικά το μέρος που λέει " Σ' αυτήν την προσπάθεια, ενεργά συμμετέχουν διάφορες ομάδες και κόμματα ανά την Ευρώπη, επεμβαίνοντας στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και στη στάση του εργατικού κινήματος, υποδεικνύοντας μάλιστα και ποια στάση πρέπει να έχει το εργατικό - λαϊκό κίνημα μέσα στην Ελλάδα απέναντι στη διαπραγμάτευση και στην πολιτική της κυβέρνησης". Δηλαδή από πότε απαγορεύεται ένας λαός να συμπαραστέκεται με τον τρόπο που επιλέγει αυτός σε έναν αλλο; Τι να μας πουν όλοι εκέινοι που πολέμησαν και πέθαναν πχ στον Ισπανικό εμφύλιο ενάντια στους φασίστες του Φράνκο;Επεμβαίναν στα εσωτερικά της Ισπανίας;Τελος δηλαδή η διεθνιστική αλλυλεγγύη;Κι επειδή στο κομμάτι γίνεται και κριτική στο ΑΚΕΛ,ας γράψουν ό,τι θέλουν και ας του ασκήσουν όποια κριτική,τους λάους και τις επιθυμίες τους γιατί τους ανακατεύουν; Επίσης,την περίοδο της επταετίας,έγιναν αρκετές διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τη χώρα μας.Για να μη θυμήσω την περίοδο της δίκης του Μπελογιάννη,πόσοι απ'άκρο σε άκρο ανα τον κόσμο φωνάζανε.Κι αυτά ήταν επεμβάσεις σε μια χώρα; Κρίμα,κρίμα κρίμα
Σχολιο.- Κατά το ΚΚΕ δεν υπάρχουν αριστεροί πλην κουκουέδων. Από αυτή την παπαριά και μόνο δε χρειάζεται κανείς να τους παίρνει στα σοβαρά. Με τον όρο "λαϊκό κίνημα" εννοεί το 5% που κατέχει και όχι τις λαοσυνάξεις που βλέπουμε στις πλατείες υπέρ της κυβέρνησης. Τι να πεις; Μωραίνει Κύριος... Σχολιο.- Μας έκανε το ΚΚΕ και "απολογούμαστε" για τα αυτονόητα. Αν το μέλλον δεν τους δικαιώσει, θα τους φτύσει πολύ άσχημα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απολαύστε ήθος καποιων αυτοαποκαλούμενων κουκουετζιδων στο βριζοβραστη
Οι «παρατημένες νύφες» ξαναχτυπούν... Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη (ναι, μόλις τότε!), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, με ανακοίνωσή της για διαδικτυακή συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, διαπίστωνε απογοητευμένη ότι «η διολίσθηση έγινε κατολίσθηση» και πρόσθετε με ύφος «παρατημένης νύφης» ότι «η συνέντευξη ήταν μια ψυχρολουσία για τους αριστερούς»... Παρότι «παρατημένη», όμως, η ίδια η «νύφη» δεν παραιτείται! Καλεί, λοιπόν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κινητοποιήσεις σήμερα, ημέρα συνεδρίασης του έκτακτου Γιούρογκρουπ (και ημέρα που διοργανώνονται «αυθόρμητες» κινητοποιήσεις στήριξης της κυβέρνησης στα αντιλαϊκά της παζάρια), προβάλλοντας ως κεντρικό αίτημα το «Κάτω οι εκβιασμοί της ΕΕ και της ΕΚΤ» (το ΔΝΤ άραγε... δε μας εκβιάζει!) και τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα του μαζικού κινήματος, χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις» (λες κι αυτό είναι που χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση, οι παλινωδίες και οι υποχωρήσεις)! Και καλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ... Τόσες φορές την έχει «παρατήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, άλλη μια φορά που θα την «παρατήσει» και τώρα ως νέα κυβέρνηση, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Το θέμα είναι οι αυταπάτες που επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό (ως άλλος ΣΥΡΙΖΑ επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου), ότι στόχος του κινήματος πρέπει να είναι να επαναφέρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο σωστό δρόμο (ίσως από την «κατολίσθηση» ξανά στη «διολίσθηση»...) και στην «άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων» του!
Απάντηση του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε απαράδεκτο σχόλιο του “Ριζοσπάστη”
Περισσότερο θλίψη και λιγότερο οργή προκαλούν τα γραπτά του ανεκδιήγητου-ανώνυμου σχολιαστή του Ριζοσπάστη σχετικά με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Θλίψη για την κατάπτωση του λόγου και του πολιτικού πολιτισμού στο κόμμα που από τις γραμμές του πέρασαν μορφές που η δύναμή τους δε βρίσκονταν στη λάσπη και στη διαστρέβλωση του πολιτικού αντιπάλου, αλλά στη λάμψη του πολιτικού επιχειρήματος και της ιδεολογικήςτεκμηρίωσης. Θα χαιρόμασταν αν το κόμμα που τίμησε ο Γληνός και ο Κορδάτος ανάμεσα σε τόσους άλλους, δεν βρίσκονταν καθηλωμένο ιδεολογικά και θεωρητικά στο όνομα κάποιας «καθαρότητας», αδύναμο να κατανοήσει και να ερμηνεύσει τις κοινωνικές αλλαγές, ενώ αρκείται να ξοδεύει την κριτική του απέναντι σε άλλα ρεύματα της αριστεράς σε απλοϊκά και αγοραία επιχειρήματα, που αξίζουν μόνο για να σπείρουν την καχυποψία και την αντιπαλότητα ανάμεσα στους αγωνιστές της Αριστεράς και των κινημάτων. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, μαζί με κάθε συλλογικότητα και αγωνιστή που φιλοδοξεί και παλεύει για την ανατροπή , αναγνωρίζει τη δυνατότητα της ρήξης με τον καπιταλισμό, τα συμφέροντα και τους μηχανισμούς του, θα βρίσκεται πάντα εκεί όπου μπορούν να αλλάζουν οι συσχετισμοί, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της αμφισβήτησης του κυρίαρχου λόγου και των επιλογών του κεφαλαίου. Εκεί όπου μπορούν να «μπολιάζονται» οι συνειδήσεις, να πλουτίζουν οι εμπειρίες και να αποκαλύπτονται οι φίλοι και οι εχθροί των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Γι αυτό ήμασταν στις πλατείες των (λεγόμενων) «αγανακτισμένων» το 2011, γι” αυτό βρεθήκαμε σε κάθε αγώνα που θέλησε να αντιπαρατεθεί με τις κυρίαρχες πολιτικές, γι” αυτό διαδηλώσαμε χτες με αίτημα τη διαγραφή του χρέους και τη ρήξη με ΕΕ-ΕΚΤ κ” ΔΝΤ στο Σύνταγμα και την ΕΡΤ και γι” αυτό θα ξαναβρεθούμε από αύριο, εκεί όπου ορίζει η αναγκαιότητα και η δυνατότητα να έρθουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, απέναντι σε όποιον τα αμφισβητεί, τα επιβουλεύεται ή τα αναιρεί. Γιατί σε έναν λαό που τα τελευταία χρόνια του έχουν αρπάξει με τη πιό ωμή και απροκάλυπτη βία δικαιώματα και κατακτήσεις και επιδιώκουν να παραμένει σκυφτός, με τσακισμένη αυτοπεποίθηση και χωρίς την πίστη ότι οι αγώνες μπορούν να νικούν, η Αριστερά δεν έχει δικαίωμα να τον μετατρέπει σε χειροκροτητή ή σε θεατή των κυβερνητικών χειρισμών, αλλά να προσπαθεί να οργανώνει και να προωθεί τα εργατικά και λαϊκά αιτήματα κόντρα και ενάντια στις ανάγκες των δανειστών και των αγορών, αντίθετα με την κυβερνητική λογική της διαχείρισης και του συμβιβασμού εντός του αντιλαϊκού πλαισίου της ΕΕ και της κυριαρχίας του κεφαλαίου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ
13/2/2015
ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ «Τέρμα οι κουμπάροι και τα ρουσφέτια στους εξοπλισμούς».
Με τη φράση αυτή ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Όπως είπε ο υπουργός, η γραμματεία θα αλλάξει για να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπου οι υπουργοί έβαζαν στις θέσεις - κλειδιά τους κουμπάρους τους και με τον τρόπο αυτό κατάφερναν να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος τόνισε χαρακτηριστικά: «Για παράδειγμα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν θα παραμείνει μία γραμματεία η οποία λέγεται Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. όπου ο κάθε υπουργός έβαζε τον κουμπάρο του - οι περισσότεροι κουμπάροι είναι τώρα στη φυλακή - και έμπαιναν και καμιά δεκαριά στελέχη τα οποία χρησιμοποιούσαν το δημόσιο χρήμα για τον εξοπλισμό της χώρας για να πλουτίσουν. Θα πάει πάλι στα επιτελεία. Αντί, δηλαδή, να έχουμε αυτή τη στιγμή 50 υπηρεσίες που ασχολούνται με την αεροπορία, για να σας πω ένα παράδειγμα, θα υπάρχει μία υπηρεσία». Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα των ελικοπτέρων κάτι που είχε υπογραμμίσει και από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όπου είχε μιλήσει για μέγα σκάνδαλο. Μάλιστα, ο κ. Καμμένοςείχε προαναγγείλει τη σύσταση ειδικού σώματος «αδιάφθορων», οι οποίοι θα κάνουν φύλλο και φτερό τα γραφεία του Πενταγώνου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην αγορά των ελικοπτέρων Μ-90. Σήμερα το πρωί (13/02/2015) μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αντί να πληρώναμε τα ελικόπτερα τα οποία παραλάβαμε και δεν πετάνε, τους όρους και τις ρήτρες, δεν θα τα πληρώνουμε. Καταλάβατε; Αυτές είναι αλλαγές πολύ σημαντικές. Αντί να πετάνε με τα τρία κυβερνητικά αεροπλάνα, η κυβέρνηση, οι φίλοι της κυβέρνησης και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού που πήγαινε βόλτες στο Abu Dhabi, δεν θα πετάνε. Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές που σας είπα, είναι πάνω από το 70%», αφήνοντας αιχμές για την οικογένεια Παπανδρέου και για τον ρόλο που έπαιξαν τα αδέρφια του Γιώργου Παπανδρέου στο δημόσιο βίο κατά τη διάρκεια της θητείας του τελευταίου».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPIEGEL: Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ CIA
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης εγείρει σοβαρές καταγγελίες κατά των ξένων πιστωτών της χώρας του, σημειώνει δημοσίευμα του Siegel στο οποίο φιλοξενείται συνέντευξή του. Σημειώνεται ότι τους κατηγορεί πως χρησιμοποιούν τακτικές CIA συγκεκριμένα τη μέθοδο του εικονικού πνιγμού "λίγο πριν την καρδιακή ανακοπή θα μας επιτρέψει να πάρουμε μερικές ανάσες. Στη συνέχεια, θα μας οδηγήσουν πίσω κάτω από το νερό, " αν και ακολούθως ο κ. Βαρουφάκης , σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Spiegel, αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι. Και στη CIA υπήρχαν καλοί άνθρωποι που χρησιμοποιήθηκαν παρά τη θέλησή τους κατά τη διάρκεια του εικονικού πνιγμού και ως εκ τούτου ήταν σε ένα τρομερό ηθικό δίλημμα, είπε ο Γ. Βαρουφάκης. Για το ελληνικό χρέος τόνισε ότι θα απαιτηθεί μια συμφωνία για την αναδιάρθρωσή του . "Ο καθένας ξέρει ότι η τρέχουσα επιβάρυνση του χρέους στην Ελλάδα χωρίς νέα σύμβαση δεν είναι βιώσιμη», σημειώνει στη συνέντευξη στο Spiegel.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: «ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ένα ακόμα κάλεσμα για συγκέντρωση πολιτών ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια πραγματοποιείται μέσω των social media. Το κάλεσμα είναι για την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας αλλά και της Ευρώπης. Με σύνθημα «Δε μασάμε στους εκβιασμούς – Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε», οι πολίτες δίνουν ραντεβού μια ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup των Βρυξελλών για να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς τους ηγέτες της Ευρώπης. Αναλυτικά το κάλεσμα αναφέρει:
«Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, αλλά και οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε πόλεις του εξωτερικού αποτελούν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια της κυβέρνησης. Η Κυριακή 15 Φλεβάρη αποτελεί τον επόμενο μεγάλο σταθμό, ως Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες. Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Συνεχίζουμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση.
Θα νικήσουμε!»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΑ «ΤΑΠΑ» ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ WALL STREET JOURNAL!
Το... λάθος να συνεχίσει την αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη στο Twitter έκανε ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον. Η αντιπαράθεση είχε εκκινήσει πριν λίγα 24ωρα όταν σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Νίξον έγραψε στο Τwitter: «Τώρα ο Τσίπρας λέει ότι η Ελλάδα δεν ζητεί νέο δάνειο, εντούτοις το πρωί ο Βαρουφάκης έψαχνε για 7 δισ. ευρώ. Μιλάνε καν μεταξύ τους αυτοί οι τύποι;». Η απάντηση από τον Γιάννη Βαρουφάκη δεν άργησε να έρθει. Ο Έλληνας υπουργός απάντησε: «Συνέχεια (μιλούν). Και είναι τελείως συγχρονισμένοι. Κάτι που θα είχες αντιληφθεί εάν άκουγες εμάς και όχι αυτά που οι άλλοι είπαν ότι είπαμε». Χθες, Πέμπτη (12/02/2015) ο Νίξον επανήλθε προκλητικά γράφοντας στο Twitter: «Η ελληνική κυβέρνηση υπαναχωρεί, συμφωνεί σε συνομιλίες με την τρόικα καθώς καταρρέουν τα φορολογικά έσοδα και οι τράπεζες λαμβάνουν άλλα 5 δισ. ευρώ από τον ELA. Ξημερώνει η πραγματικότητα;». Η απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη ήταν άμεση: «Ίσως θα πρέπει να ελέγξετε ξανά το ποιος υπαναχώρησε. Αν σας ενδιαφέρει η πραγματικότητα, αυτή είναι».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΦΑΡΑΤΖ ΤΑ… ΧΩΝΕΙ ΑΓΡΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
12/2/2015
Κι όμως υπάρχει υποστηρικτής της Ελλάδας μετά το χθεσινό Eurogroup, στο οποίο όλες οι συμμετέχουσες χώρας τάχθηκαν εναντίον των προτάσεων του υπουργού οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Ο λόγος για τον πρόεδρο του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος για μια ακόμα φορά, υπερασπίστηκε την Ελλάδα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα με ιδιαίτερα θερμό τρόπο... Και όπως πάντα «ξεβράκωσε» στην κυριολεξία τους «ευρωηγέτες»...
Δείχνοντας πως είναι πιο Έλληνας από αρκετούς Έλληνες που εύχονται ετούτη την ώρα την παραμονή της χώρας στη φυλακή της Ευρώπης… «Εάν οι Έλληνες παραμείνουν σταθεροί στην στάση τους, τότε όλος ο υπόλοιπος ελεύθερος κόσμος θα τους χειροκροτήσει. Αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει την Ελληνική Δημοκρατία σαν να πρόκειται για μια παρτίδα πόκερ…», τόνισε χαρακτηριστικά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ψεύδη του Κυριάκου… Στις 614.000 κυμαίνεται συνολικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων
ΟΟΣΑ: Στοιχεία που «καίνε» την κυβέρνηση για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) σε σχέση με το μέγεθος του δημοσίου τομέα αλλά και του ποσοστού των δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με το σύνολο του εργατικού δυναμικού για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες, Government at a Glance 2013, η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με όλες τις χώρες μέλη του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, μέχρι και το 2011 – δηλαδή χωρίς να προσμετρόνται οι απολύσεις και οι αποχωρήσεις των τελευταίων δύο ετών – στη χώρα μας οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα, αντιστοιχούν στο 8% του συνολικού εργατικού δυναμικού! Τρίτη από το τέλος δηλαδή, ανάμεσα στις 34 χώρες του οργανισμού. Προχθές ο Κυριάκος, ο σερβιριζόμενος ως νέος αρχηγός της Νέας (νεοταξικοφασιστικής) Ελλάδας, - Ο εκτελεστής των καθαριστριών και λοιπών δημοσίων υπαλλήλων, ο θαυμαζόμενος από τον επίορκο Πρόεδρο Παπούλια, έκανε συνειδητά και εν γνώσει του άλλη μία αθλιότητα. Σε ομιλία του στη βουλή, επανέλαβε το λεχθέν πρώτα από τον σπαραξικάρδιο του δεν υπάρχει σάλιο. Που είχε πει τότε το άθλιο προκειμένου να τους «δολοφονήσει», το ψευδές απόφθεγμα, ότι «1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι, καταδυναστεύουν 9.000.000 Έλληνες». Ο σερβιριζόμενος ως νέος αρχηγός της Νέας (νεοταξικοφασιστικής) Ελλάδας, Κυριάκος, είπε προχθές εν γνώσει του προφανώς ως αρμόδιος, το άθλιο ψεύδος, Ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του δημοσίου ήταν 900.000. - Ενώ ήταν από την αρχή, 600.000 περίπου χιλιάδες. - Μαζί με, τους ιερείς, τους δασκάλους, τους Καθηγητές των γυμνασίων και Λυκείων, τους Καθηγητές των ΑΕΙ , το ιατροφαρμακευτικό προσωπικό των νοσοκομείων κτλ, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, την αστυνομία μας κτλ., την πυροσβεστική μας, τους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, κτλ. Αυτό το ψεύδος είπε ο θρασύς υπάλληλος της τρόικας, ο ανάλγητος «δολοφόνος» των δημοσίων υπαλλήλων και των οικογενειών τους. Δυστυχώς ο νέος υπουργός δεν γνώριζε προφανώς την πραγματικότητα για να κολλούσε αυτοστιγμή το κακέκτυπο αυτό αρχηγού της ΝΔ, στον τοίχο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έπεσε ξύλο στην ιταλική Βουλή
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015, 12:29
Άναψαν τα αίματα στην ιταλική Βουλή το βράδυ της Πέμπτης. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση στο πολιτικό σύστημα. Πολλοί βουλευτές του M5S του Μπέπε Γκρίλο, ζητούσαν να αλλάξουν πολλές από τις ρυθμίσεις, ενώ κοντά στα μεσάνυχτα σηκώθηκαν όρθιοι, άρχισαν να φωνάζουν «εντιμότητα, εντιμότητα» και να χτυπούν τους φακέλους στα έδρανα καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση της συζήτησης. Στη συνέχεια η κατάσταση εκτονώθηκε. Μετά από λίγο όμως, η ένταση ξέσπασε σε άλλο σημείο της αίθουσας, αυτή τη φορά μεταξύ βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος και του Sel (Οικολόγοι). Ακολούθησαν απειλητικές προσεγγίσεις βουλευτών, που συνοδεύτηκαν από γροθιές μεταξύ των πιο θερμόαιμων. Η συζήτηση διακόπηκε και στη συνέχεια, ενώ η ώρα πλησίαζε τις 02:00, έφτασε και ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και συνεχιστηκε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τραγωδια της ανεργιας. 1.229. 367 ανθρωποι χωρις δουλεια, με επιδομα ανεργιας μονο οι 173.526.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ευρωπαικο Λαικο Κομμα (με ψηφο Σαμαρα) κατά της Ελλαδας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παιδια χωρις συσσιτιο επειδη ο δημαρχος Γ. Καμινης κωλυσιεργει
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δειπνο βουλευτων για νεα ηγεσια στη ΝΔ. Ξενο σωμα οι βουλευτες (Βοριδης, Γεωργιαδης) που στηριζουν τον Αντωνη. Αντιπροσωπεια στον Καραμανλη για να του ζητησει να αναλαβει πρωτοβουλιες. Επιθεση Ολγας Κεφαλογιαννη στον Κυριακο Μητσοτακη, Βιαστικες να γινεις κοινοβουλευτικος εκπροσωπος.
Μετα το Μυστικο Δειπνο ανεβαινει το θερμομετρο στη ΝΔ
ΝΔ κατά… ΠΟΛΑΝ. Δειπνο με κυριως πιατο…Σαμαρα. Μετα από πρωτοβουλια της Μ. Γιαννακου κεντροδεξιοι και φιλελευθεροι της ΝΔ ετοιμαζονται να προσφυγουν στον Κ. Καραμανλη ετοιμαζοντας τα χαρτια τους ενοψει της Κ.Ο και του συνεδριου που ζητουν
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Νταβουτογλου απαιτει να λειτουργησει τζαμι στον… Λευκο Πυργο
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φαρμακα. Μειωση της συμμετοχης των ασφαλισμενων μελεταει το υπουργειο Υγειας
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιο, το σχεδιο επιστροφης. Σε ενα εως εναμιση μηνα θα είναι ετοιμο το πρωτο νομοσχεδιο με το οποιο θα επιστρεψουν στις θεσεις τους οι 3.928 υπαλληλοι που απολυθηκαν η βγηκαν σε διαθεσιμοτητα. Σεεξι μηνες το δευτερο νομοσχεδιο με τις μεταρρυθμισεις
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προυπολογισμος, δυσκολη εξισωση. Σημα κινδυνου από τον πρωτο μηνα του 2015 καθως οι εισπραξεις υπολειπονται κατά 1 δις ευρω σε σχεση με τους στοχους. Μεγαλη πληγη ο ΦΠΑ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ) ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Κώστας Ζουράρις: Δίνουμε μάχη αντάρτικα, «χτύπα και φεύγα»
12.02.2015
«Χτυπήσαμε σε έξι πρωτεύουσες. Ήδη έχουμε επαφές με την Κίνα, την Ρωσία και το Ιράν. Γιατί ο Ομπάμα βγήκε μπροστά ξαφνικά, που εκπροσωπεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό;»
«Δεν είναι δυνατό να πεινάμε, τα παιδιά μας και να είναι άρρωστα, να έχουμε 1 εκ. ανέργους, το 1/3 των Ελλήνων να είναι κάτω από τη φτώχεια και να ψωμοζητάει κι εμείς να πληρώνουμε πρώτα τους τοκογλύφους των Βρυξελλών»
Ότι ο Κώστας Ζουράρις είναι ένας εξαιρετικός όσο και απολαυστικά ακατάληπτος αγορητής είναι γνωστό. Και στην παρθενική του ομιλία στη Βουλή επιβεβαίωσε αμφότερες τις ιδιότητες του δημόσιου λόγου του. Ξεκίνησε με Ελύτη (Ιδιωτική Οδός): «Έρχομαι από μακριά. Οι συλλέκτριες των κρόκων της Θήρας πορεύονται πλάι μου, κι από κοντά, παγεμένες με τον άνεμο το βόρειο, οι Μυροφόρες, ωραίες μες στα τριαντάφυλλιά τους και τη χρυσή των αγγέλων αντανάκλαση». Βούτηξε, ακολούθως στα πατερικά κείμενα και τον «αρχέκακον όφι» [που στη Ζουράρειο εκδοχή δεν είναι το φίδι των Πρωτόπλαστων αλλά ο Αλεμανός (Γερμανός). Συνέχισε με κλασική γραμματεία: Απόσπασμα από τον Θουκιδίδη (Περικλέους Επιτάφιος): «Αλλα πάσαν μεν θάλασσαν και γην εσβατόν τη ημετέρα τόλμη καταναγκάσαντες γενέσθαι, πανταχού δη μνημεία κακών τε καγαθών ίδια ξυγκατοικίσαντες». Στην νεοελληνική: Εξαναγκάσαμε με την τόλμη μας ολόκληρη τη θάλασσα και την ξηρά να γίνει προσιτή, ιδρύσαμε παντού αιώνια μνημεία και των συμφορών μας και των επιτυχιών μας. Και κατέληξε με Ρίτσο: «Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» κλπ Για την βραχεία παρέμβασή του στη κοινοβουλευτική διαδικασία το βράδυ της Τρίτης 10 Φεβρουαρίου εισέπραξε αρκετά χειροκροτήματα, εκτεινόμενα ίσως πέραν της κοινοβουλευτικής δύναμης του κυβερνητικού συνασπισμού. Αν αυτά ήταν χειροκροτήματα επιδοκιμασίας ή ελέους, θα παραμείνει μυστήριο. Όπως άλλωστε και τα αισθήματα της συμπαθούς κοπέλας που είχε επιφορτισθεί από το κανάλι της Βουλής να μεταφέρει στη νοηματική την αγόρευση του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Ο Κώστας Ζουράρις, επίτιμος πρόεδρος κόμματος ανεξάρτητου, αναγνωρισμένου στον Άρειο Πάγο, με τον τίτλο «Πυρίκαυστος Ελλάδα» και συνεργαζόμενου με τους ΑΝΕΛ, φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87,5 λίγες ώρες μετά την ομιλία του στη Βουλή που συζητήθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις για θέματα επικαιρότητας.
-Η ομιλία σας στη Βουλή εντυπωσίασε, τόνισε το ηθικό όλων, με παραπομπές στα λόγια πολλών σπουδαίων Ελλήνων. Που το αποδίδεται αυτό; -Είχε 137.000 «χτυπήματα» στο διαδίκτυο. Μου τηλεφώνησαν και από την Αυστραλία και όλη η Κύπρος το αναπαράγει με συγκίνηση και κλάμα. Οι μεν παραπομπές από τον Ελύτη και την «Ιδιωτική οδό», από τον Ρίτσο και την «Ρωμιοσύνη», από τον Σεφέρη και «Τη υπερμάχω στρατηγώ», συγκίνησαν. Η μόνη δυσκολία ήταν λίγο στο απόσπασμα του Θουκυδίδη. -Εσείς διδάσκετε πολιτική θεωρία και γνωρίζετε τα ζητήματα. Δίνουμε μια μάχη, όχι αντάρτικα, αλλά που είναι ανοιχτή, κατά μέτωπο, απέναντι σε αντιπάλους με άνισα μεγέθη. Θα την κερδίσουμε; -Πρώτα από όλα, λάθος διαπίστωση. Την δίνουμε αντάρτικα. Ένα «χτύπα και φεύγα» σε πολλά μέτωπα. Χτυπήσαμε σε έξι πρωτεύουσες. Ήδη έχουμε επαφές με την Κίνα, την Ρωσία και το Ιράν. Γιατί ο Ομπάμα βγήκε μπροστά ξαφνικά, που εκπροσωπεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό; Εμείς πρέπει να σώσουμε τον λαό μας. Δεν είναι δυνατό να πεινάμε τα παιδιά μας και να είναι άρρωστα, να έχουμε 1 εκ. ανέργους, το 1/3 των Ελλήνων να είναι κάτω από τη φτώχεια και να ψωμοζητάει κι εμείς να πληρώνουμε πρώτα τους τοκογλύφους των Βρυξελλών. Εμείς θα ζητήσουμε βοήθεια και θα την πάρουμε από την Κίνα και την Ρωσία, άρα αλλάζει σταδιακά η θέση στο λεγόμενο δυτικό στρατόπεδο. Αυτό το έχει καταλάβει μέχρι και ο Ομπάμα. Μόνο οι Γερμανοί δεν το έχουν καταλάβει, διότι οι Γερμανοί με τον δείκτη νοημοσύνης που έχουν και με την αδιαλλαξία τους, μόνο όταν ξαναμπούν οι Ρώσοι στο Βερολίνο θα το καταλάβουν. -Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική υπόσταση είναι ο Σόιμπλε. Χαρακτηρίζει επίσης την κ. Μέρκελ έξυπνη πολιτικό. Δεν είναι λάθος τακτική αυτό; -Αυτά τα λέμε για να γλείψουμε. Χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις τι το κάνεις; Το γλύφεις, για να το δαγκώσεις μετά. Ολίγον δάγκωμα, ολίγον γλείψιμο. Αυτό λέγεται συναμφότερον στον ελληνικό πολιτισμό. Και υποχωρούμε και προχωρούμε. Αυτό θα πάει μακριά και ήδη φαίνεται ότι έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις. Και βεβαίως οι Γερμανοί τα λένε αυτά. Γιατί, όταν προσέρχεσαι σε διαπραγμάτευση και είσαι ο ανώτερος, προσέρχεσαι ζητώντας τα ανώτατα, για να αρχίσει μετά η υποχώρηση. Αν αρχίσεις κατευθείαν από τα μεσαία, θα χάσεις, γιατί πρέπει κι εσύ κάτι να δώσεις. -Στην Ευρώπη έχουμε τελικά συμμάχους; -Έτσι είναι η διαπραγμάτευση. Να διαβάσετε ξανά Θουκυδίδη. Όλα τα συνδικάτα τα εργατικά και οι ομοσπονδίες, τα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, όλα λένε ότι πρέπει –όχι μόνο διότι έχουν δίκαιο οι καημένοι οι Έλληνες γιατί τους τσακίσαμε- αλλά καταλαβαίνουμε ότι, αν τους διαλύσουμε, κι εμείς οι τοκογλύφοι θα τα χάσουμε όλα. Και το έχουν καταλάβει όλα. Άρα έχει αρχίσει μια κίνηση χαρακωμάτων και κινήσεων, ένα βήμα πίσω – δύο μπροστά, δύο πίσω – ένα μπροστά. Επομένως, δεν υπάρχουν σύμμαχοι. Είναι διάχυτη η διάθεση σε όλους, από τους πιο σκληρούς ως αυτούς που μας συμπαθούν, όπως οι άνεργοι στην Ευρώπη, τα εργατικά συνδικάτα, η ύφεση εδώ και 9 μήνες στη Γερμανία, που όλα αυτά είναι σύμμαχοι στην διαπραγμάτευση που θα πάρει 3-4μηνο. - Δηλαδή μπορούν να συμβούν τα πάντα; -Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Οι πολιτισμοί δεν αλλάζουν με τα καθεστώτα, αλλά υπάρχουν μερικά μόνιμα χαρακτηριστικά. Η βλακεία των Γερμανών είναι σε έναν συντελεστή απίστευτο. Πάντοτε οι Γερμανοί ήταν οι πιο βάρβαροι, κι έγιναν ακόμα πιο βάρβαροι με τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Το απέδειξαν άλλωστε και το ’45, όταν πίστευαν σε αυτόν τον απόλυτο εγκληματία Χίτλερ και στο καθεστώς του και πολεμούσαν γι’ αυτόν. Επομένως, οι Γερμανοί είναι επιρρεπείς στο έγκλημα και στο λάθος. Όπως και οι Τούρκοι. Εξ’ ου και τα χάνουν πάντα στο τέλος. -Αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει και τώρα, δηλαδή οι Γερμανοί να τα χάσουν όλα; -Βεβαίως. Μπορεί να αψηφήσουν τον Ολάντ, να αψηφήσουν την ομάδα χωρών του Νότου, να αψηφήσουν τα δικά τους βιομηχανικά και εμπορικά και εργατικά σωματεία, και να μας οδηγήσουν εκεί, λέγοντας πρώτα θα πληρώσετε τους τοκογλύφους και μετά βλέπουμε τι θα γίνει, εμείς θα πούμε «όχι». Άρα τότε έρχεται σε ρήξη και σε στάση πληρωμών η Ελλάδα και επομένως διαλύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι το αδιάλλακτο σενάριο των Γερμανών. -Και το δικό μας πλάνο ποιο είναι; Τι επιθυμούμε ακριβώς να πετύχουμε; -Πρώτα από όλα να απαιτήσουμε να μην μας εκβιάζουν, διότι οι Γερμανοί κάνουν εντελώς παράνομα μέσα απέναντι στους θεσμούς, δηλαδή δεν δίνουν το 1,7 δις ευρώ που μας οφείλει η Ευρώπη και είναι από θεσμικά και όχι από μνημόνιο. Εκβιάζουν εδώ και τρεις μήνες οι Γερμανοί, ότι δεν θα τους τα δώσετε και η Κομισιόν υποχωρεί. Δηλαδή υποχωρούν και παρανομούν στην παράνομη απαίτηση της Γερμανίας. Επομένως, θα δώσουν τα 1,7 δις κι εμείς μετά θα πούμε ότι θα αναγνωρίσουμε τμήμα του χρέους και θα το πάμε στα 500 χρόνια. Σας υπενθυμίζω ότι πριν από ένα μήνα, η Ρωσία αναδιαπραγματευόταν τσαρικά ομόλογα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΞεφτιλοΟΗΕ - ΥΕΜΕΝΗ Προετοιμασία επέμβασης;
Εκκληση για «δράση» απηύθυνε ο αληταρας σχιστοματης γγ του ξεφτιλισμενου Οργανισμού των αποικιοκρατων
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ- ΣΑΝΑΑ.-- Εκκληση για «δράση» στην Υεμένη, που εδώ τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε θέατρο σκληρών ϊμπεριαλιστικών αποικιοκρατικων αντιπαραθέσεων μεταξύ δυτικών αποικιοκρατικων και των δουλικων τους αραβικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ερίζουν για τον έλεγχο μιας σημαντικής γεωστρατηγικής περιοχής, απηύθυνε χτες βράδυ ο αληταρας σχιστοματης Γενικός Γραμματέας του ξεφτιλοΟΗΕ των αποικιοκρατων Μπαν Κι Μουν, με στόχο, όπως ισχυρίστηκε, «να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης» της χώρας. «Παρακολουθούμε την κατάρρευση της Υεμένης μπροστά στα μάτια μας... Δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές στις εξελίξεις», ανέφερε ο αληταρας δουλος Μπαν ενώπιον των πρεσβευτών των κρατών - μελών του ΣΑ του ξεφτιλοΟΗΕ, που άρχισε ακολούθως διαβουλεύσεις κεκλεισμένων των θυρών για την κρίση στη χώρα. Ο δουλος σχιστοματης Μπαν υπογράμμισε τις «προκλήσεις» με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Υεμένη, μιλώντας για «μια επικίνδυνη πολιτική κρίση», για τις «εντεινόμενες αυτονομιστικές τάσεις στο νότο» (όπου δρα η συμμορια η «Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου», ένα ακόμη δημιούργημα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων) και μια «σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», η οποία πλήττει πλέον 16.000.000 ανθρώπους. Ο αληταρας γγ του ξεφτιλοΟΗΕ υποστήριξε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Υεμένη αποτελούν «μια απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», καλώντας «όλα τα μέρη στην Υεμένη να αρχίσουν διαπραγματεύσεις και να συνεργαστούν με καλή πίστη», ώστε να αναλάβει την εξουσία «μια νόμιμη και αντιπροσωπευτική κυβέρνηση». Νωρίτερα, τζιχαντοφασιστες της συμοριας Ανσάρ αλ-Σαρία κατέλαβαν βάση του στρατού που στεγάζει μια ταξιαρχία στη νότια Υεμένη. Κάτοικοι της περιοχής και τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι η βάση που βρίσκεται στη νότια επαρχία Σάμπουα έπεσε έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις και από πολιορκία που διήρκεσε πολλές ώρες. Η Σάμπουα θεωρείται προπύργιο των αληταραδων ισλαμοφασιστων της «Αλ Κάιντα» και αληταραδων ενόπλων που συνδέονται με αυτή. Σήμερα κλείνει μία βδομάδα μετά την κατάληψη της εξουσίας από το λαο της Υεμενης και από τα ηγετικά στελέχη των Σιιτών «Χούτι» που ελέγχουν το βορρά και την πρωτεύουσα Σαναά και οι οποίοι ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή διάλυση των εργασιών της «βουλής» που ειχαν στησει οι αποικιοκρατες , την αντικατάστασή της από σώμα αντιπροσώπων και διοίκηση της χώρας από πενταμελές προεδρείο, οπου περιλαμβανει και τον πρωην προεδρο σουνιτη Αλ Σαλεχ. Από τα μέσα της βδομάδας ΗΠΑ και Βρετανία αποφάσισαν το κλείσιμο των πρεσβειών τους, ενώ στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται μέσα στις επόμενες μέρες και χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, που ήδη απομακρύνουν μη απαραίτητο προσωπικό και καταστρέφουν ευαίσθητα διπλωματικά και άλλα έγγραφα. Οι Σιιτες Χουτι υποστηριζουν το Ιραν την Συρια, την Παλαιστινη, και την Χεζμπολαχ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ Κυρώσεις και μέτρα για τις «οικονομικές πηγές» τους
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Μετά από καιρό, τα πέντε μόνιμα και τα 10 μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατάφεραν να συγκλίνουν τις θέσεις τους και να συμφωνήσουν, ομόφωνα, πάνω σε ένα ρωσικό σχέδιο απόφασης που επιχειρεί να κλείσει τις πηγές χρηματοδότησης των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ») και άλλων παρόμοιων ένοπλων οργανώσεων, όπως το «Μέτωπο Νούσρα», σε Συρία και Ιράκ, δημιούργημα των ίδιων των ιμπεριαλιστών. Συγκεκριμένα, το ομόφωνο ψήφισμα, που επεξεργαζόταν τους τελευταίους δύο μήνες η ρωσική διπλωματική αποστολή στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, ζητεί από τις 193 χώρες - μέλη του Οργανισμού να πατάξουν τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων όπως το «ΙΚ» και να επιβάλουν, μεταξύ άλλων, κυρώσεις σε άτομα και εταιρείες που επιδίδονται σε λαθρεμπόριο καυσίμων, όπλων, πυρομαχικών και αρχαιοτήτων ή μνημείων ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς που προέρχονται από περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές όχι μόνο στο Ιράκ (που ίσχυε έως σήμερα) αλλά και στη Συρία. Στο ίδιο ψήφισμα, που θεωρείται νομικά δεσμευτικό, επισημαίνεται ως παράνομη η καταβολή λύτρων σε άτομα και ομάδες του «ΙΚ» και παρόμοιων οργανώσεων που ήδη υπόκεινται σε κυρώσεις του ΟΗΕ. Ζητείται ακόμη από όλες τις χώρες - μέλη του διεθνούς οργανισμού να «παγώσουν» άμεσα τραπεζικά κεφάλαια και άλλα περιουσιακά στοιχεία των τζιχαντιστών στο εξωτερικό και να αναφέρουν τα μέτρα που πήραν για τη συμμόρφωσή τους με αυτή την απόφαση σε ένα τρίμηνο. Συνιστά «καλύτερο έλεγχο» της κίνησης φορτηγών, αυτοκινήτων και αεροπλάνων που προέρχονται από περιοχές που κατέχονται από το «Ισλαμικό Κράτος» ώστε να σταματήσει η μεταφορά και λαθρεμπορία αγαθών που προέρχονται από λεηλασίες, όπως ο χρυσός και άλλα πολύτιμα μέταλλα, ο καπνός, ηλεκτρονικά και αγροτικά προϊόντα. Η παρούσα σύσταση απευθύνεται κυρίως προς την Τουρκία, που θεωρείται ένα από τα κύρια σημεία διέλευσης λαθρεμπορίου καυσίμων, όπλων, αγαθών. Η εξέλιξη επιχειρεί να βάλει φρένο στις πηγές πλουτισμού των τζιχαντιστών, οι οποίοι, σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές, ελέγχουν πλέον σε Συρία και Ιράκ μία περιοχή ίση με το μέγεθος του Βελγίου. Αξιωματούχοι στο αμερικανικό Πεντάγωνο αν και εκτιμούν ότι το πετρέλαιο δεν είναι πλέον η κύρια πηγή πλουτισμού των τζιχαντιστών (λόγω της μείωσης της παραγωγής κατά 14% μέσα στον τελευταίο μήνα και της πτώσης στις διεθνείς τιμές αργού), εντούτοις σε πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ αναφέρεται ότι τα έσοδα των τζιχαντιστών από τη διάθεση πετρελαίου σε ιδιώτες λαθρέμπορους φθάνουν ημερησίως από 846.000 έως και 1.650.000 δολάρια. Εκτιμάται επίσης ότι τα ημερήσια έσοδα του «ΙΚ» από λύτρα ξεπερνούν τις 123.000 δολάρια. Αξίζει επιπλέον να επισημανθεί πως η παραπάνω απόφαση, που είναι ιδιαίτερα λεπτομερής και τεχνική, υπόκειται στο κεφάλαιο 7 της Χάρτας του ΟΗΕ, που σημαίνει ότι όσοι την παραβούν (ιδιώτες και κράτη) μπορεί να υποστούν κυρώσεις.
Πλιάτσικο αρχαιοκαπήλων Η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων, στόχο έχει την ανάσχεση του λαθρεμπορίου από τους τζιχαντιστές και ειδικά το πλιάτσικο που κάνουν σε συνεργασία με διεθνή κυκλώματα αρχαιοκαπήλων σε πληθώρα αρχαιολογικών μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς, που επανήλθε στο προσκήνιο έντονα και χτες, με αφορμή την έναρξη έκθεσης εκατοντάδων βαβυλωνιακών ανάγλυφων πήλινων πλακών από το βόρειο Ιράκ στο Μουσείο «Βιβλικής Γης» της Ιερουσαλήμ. Ιδιοκτήτης των αρχαιοτήτων φέρεται ο Ισραηλινός «ιδιώτης συλλέκτης» Ντέιβιντ Σόφερ, που ισχυρίζεται ότι τις αγόρασε «νόμιμα» πριν από δεκαετίες. Πολλοί θεωρούν όμως ότι η περίπτωση του Σόφερ, όπως και αυτές άλλων «ιδιωτών συλλεκτών», δεν είναι παρά μία νομιμοποιημένη μορφή αρχαιοκαπηλίας και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων.
Σφοδρές μάχες στη Συρία Στην Τουρκία, πάντως, ο ηγέτης του αποικιοκρατικού «Συριακού Εθνικού Συνασπισμού», Χαλέντ Χότζα, που εχουν στησει οι αποικιοκρατες, κάλεσε τις ξένες αποικιοκρατικες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να «αναλάβουν άμεσα δράση» κατά της κυβέρνησης του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ, και να σταματήσουν τις «βάρβαρες» επιθέσεις του συριακού στρατού στα ανατολικά και νότια προάστια της Δαμασκού, γνωστά ως Γκούτα (που ελέγχουν πληρωμενοι δουλοι των αποικιοκρατων και μισθοφοροι τζιχαντοφασιστες). Ο Χότζα κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση Ασαντ πως το τελευταίο δεκαήμερο διέταξε βομβαρδισμούς που έχουν προκαλέσει το θάνατο «150 ατόμων, ανάμεσά τους γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι». Σε επόμενο σημείο, επιχείρησε να εξισώσει τις επιχειρήσεις της συριακής αεροπορίας με εκείνες των τζιχαντιστών «που καίνε ζωντανούς ομήρους». Αντίθετη άποψη εξέφρασαν ωστόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που παραδέχθηκαν κλιμάκωση των επιχειρήσεων του στρατού με θύματα «πολλούς τζιχαντιστές» και όχι αμάχους σε περιοχές της ανατολικής επαρχίας Χάσακα, της κεντρικής Χομς και της βόρειας επαρχίας Ιντλίμπ.
Κατάσχεση διαβατηρίου σε Ιάπωνα φωτορεπόρτερ Τέλος, χτες, αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης να κατασχέσει το διαβατήριο από έναν Ιάπωνα φωτορεπόρτερ που είχε προγραμματίσει αποστολή στη Συρία. Ο ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ Γιουίτσι Σουγκιμότο κατήγγειλε ότι κρατικοί αξιωματούχοι απαίτησαν να τους παραδώσει το διαβατήριό του απειλώντας τον, σε αντίθετη περίπτωση, με σύλληψη. Οπως είπε μιλώντας σε ιαπωνικά ΜΜΕ, «η ελευθερία του ρεπορτάζ, η ελευθερία να καλύπτεις ειδήσεις σε εμπόλεμες ζώνες μπορεί να πληγεί». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γοσιχίντε Σούγκα, παραδέχθηκε την κατάσχεση του διαβατηρίου δηλώνοντας πως μολονότι η κυβέρνηση σέβεται την ελευθερία των δημοσιογράφων να ενημερώνουν, αποφάσισε πως έχει καθήκον να διασφαλίσει την «ασφάλεια των Ιαπώνων πολιτών», ιδιαίτερα έπειτα από τον πρόσφατο αποκεφαλισμό δύο Ιαπώνων ομήρων από εκτελεστές του «Ισλαμικού Κράτους»...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Βενεζουέλα ο Ρώσος υπουργός Αμυνας
Ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, άρχισε χτες περιοδεία στη Λατινική Αμερική, με πρώτο σταθμό τη Βενεζουέλα ενώ θα ακολουθήσουν η Κούβα και η Νικαράγουα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπου του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σκοπός της επίσκεψης στη Βενεζουέλα αλλά και στις άλλες χώρες είναι η περαιτέρω προώθηση της στρατιωτικής - τεχνικής συνεργασίας, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για βασικά ζητήματα της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας. Από το 2001, με την άνοδο στην πολιτική εξουσία του Προέδρου Ούγκο Τσάβες, ξεκίνησαν οι αγορές όπλων από τη Ρωσία, ενώ από τον Οκτώβρη του 2013 οι συμφωνίες που έχουν κλειστεί για οπλικά συστήματα ανέρχονται στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, ο ρωσικός στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία, χρησιμοποιώντας αεροδρόμια στις τρεις χώρες, πραγματοποιεί περιπολίες στα διεθνή ύδατα στην ευρύτερη περιοχή.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΑΪΠΕΪ.-- Εξι έγκλειστοι που πήραν όπλα από το οπλοστάσιο μιας φυλακής της Ταϊβάν και συνέλαβαν ομήρους τον διευθυντή και τον αρχιδεσμοφύλακα, αυτοκτόνησαν έπειτα από αντιπαράθεση με τις αρχές που διήρκεσε όλη τη νύκτα, δήλωσε χτες ανώτερος αξιωματούχος.
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Η Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ αποφάσισε χτες να ακυρώσει ως ακατάλληλη την υποψηφιότητα της βουλευτίνας Χάνιν Ζοάμπι Παλαιστινιακής καταγωγής, η οποία κατά το παρελθόν είχε συμπαρασταθεί στον αγώνα των Παλαιστινίων κατά των κατοχικών δυνάμεων. Η Ζοάμπι δήλωσε πως δεν εξεπλάγη, χαρακτήρισε την απόφαση «ρατσιστική και άδικη» σημειώνοντας ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Βομβιστική επίθεση ισλαμοφασιστών αληταραδων δολοφονων της «Μπόκο Χαράμ» σε κατάμεστη από κόσμο ανοιχτή αγορά στην πόλη Μπίου της βορειοανατολικής Νιγηρίας σημειώθηκε χτες το απόγευμα, προκαλώντας τουλάχιστον επτά νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύνοδος Κορυφής: Αυτοί είναι οι ξένοι ηγέτες που στήριξαν τις ελληνικές θέσεις
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, παρουσίαση τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επιδιωκόμενη συμφωνία με τους δανειστές και τις μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει στο εσωτερικό της χώρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Η συζήτηση για την χώρα μας διήρκεσε λίγο χρόνο τον οποίο αξιοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός για να παρουσιάσει τις προτάσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας βρήκε στήριξη από αρκετούς ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Ρέντσι και Φάιμαν, πρωθυπουργός της Ιταλίας και Καγκελάριος της Αυστρίας αντίστοιχα, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ενώ δεν είχαν τοποθετηθεί η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ. Κατά των ελληνικών θέσεων τάχθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός και... φιλαράκος του Αντώνη Σαμαρά, Ραχόι. Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής ολοκληρώθηκαν και αναμένεται η συνέντευξη Τύπου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GUARDIAN Νέα συνέντευξη Βαρουφάκη: Αν είναι να έρθει Αρμαγεδδών... ας έρθει
Μία συνέντευξη για όλους και για όλα, που αναμένεται να συζητηθεί, έδωσε το πρόσωπο των ημερών, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Ασταμάτητος είναι πλέον ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος σε νέα συνέντευξη που έδωσε απαντά με λόγια που σίγουρα θα συζητηθούν. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης ερωτώμενος για το αν υπάρχει plan B της κυβέρνησης σε περίπτωση που επέλθει η ρήξη, απαντά στη βρετανική εφημερίδα Guardian: «Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, σε όσους μιλούν για Αρμαγεδδώνα, ας έρθει. Ερωτώμενος τι θα συμβεί εάν τελικά έρθει η καταστροφή, δηλώνει ότι «αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία». Πάντως, παραδέχεται ότι αισθάνεται φόβο για το μέλλον και το τι θα συμβεί, σημειώνοντας μάλιστα ότι «αν δεν αισθανόμουν φόβο τότε θα ήμουν επικίνδυνος». «Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα, γι' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό». Αναφερόμενος στο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, το 2010, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι ουσιαστικά το πρόγραμμα αυτό “ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών” και επισημαίνει ότι “το κοινό στη Γερμανία παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας”. Απαντώντας σε όσους σχολιάζουν την εικόνα και το προφίλ του, απαντά ότι δεν προμοτάρει την εικόνα του με κανέναν τρόπο και ότι “είμαι αυτός που είμαι”, ενώ αποκαλύπτει πως οδηγεί μηχανή από τα 15 του χρόνια. Μιλώντας για το καθημερινό του πρόγραμμα, σημειώνει ότι πλέον, από τη στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, ο χρόνος δεν του φτάνει, ότι σηκώνεται στις 6 το πρωί για να κάνει γυμναστική και ότι σπάνια βλέπει πλέον τη γυναίκα του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο χθεσινό δείπνο που οργάνωσε η Μαριέττα Γιαννάκου για το θέμα ηγεσίας στη ΝΔ ανταποκρίθηκαν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μεταξύ αυτών που αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην πρόκληση πάντως ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, μολονότι είχε τηλεφωνήσει και σε αυτόν η κ. Γιαννάκου όπως είχε κάνει και στους Ευ. Μεϊμαράκη και πρ. Παυλόπουλο οι οποίοι επίσης δεν πήγαν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άγριο ξύλο στην ιταλική βουλή μεταξύ βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος...
Οι βουλευτές του "Δημοκρατικού Κόμματος" του Ρέντζι, το αδελφό του ΠΑΣΟΚ κόμμα, αρχισαν να ξυλοκοπούν τους συντρόφους τους του κόμματος "Αριστερά κι Οικολογία", με αφορμή το άρθρο 37 του νομοσχεδίου για "μεταρρυθμίσεις" στον τρόπο της ελεύθερης εκλογής του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Θέλουν ένα "μοντέλο" αλά ελληνικά. Δηλαδή δικαστές δουλικά όντα και ξεφτιλισμένους, ώστε να τους καλεί στο τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και να τους υποδεικνύει ποιους να γαμήσουν! Ο Αντωνάκης του Ευάγγελου Ροζαλία, είναι... κι εδώ μπροστάρης!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Κοτζιά στα γερμανικά ΜΜΕ
«Μας βρίζουν ως μπαταχτζήδες αυτοί που χρωστούν πριν από εμάς από κακό πόλεμο»
11/2/2015
Να σταματήσουν τα γερμανικά ΜΜΕ να κάνουν χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη του στην Ντόιτσε Βέλλε. Μάλιστα ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «οικονομικό ρατσισμό», αφήνοντας αιχμές για τους Γερμανούς που «χρωστούν πριν από εμάς» και μάλιστα «από έναν κακό πόλεμο». Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς: «Θα πρέπει οι Γερμανοί, και εννοώ τα γερμανικά ΜΜΕ, να πάψουν να κάνουν αυτό που έχω ονομάσει στο τελευταίο μου βιβλίο 'οικονομικό ρατσισμό', να μας βρίζουν ως τεμπέληδες, μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν. Χρωστούν πριν από εμάς. Και όπως εμείς οφείλουμε το πραγματικό χρέος να το πληρώσουμε ακόμη περισσότερο οφείλουν αυτοί το δικό τους. Ό,τι κι αν έκανε η Ελλάδα, το σημερινό της χρέος είναι προϊόν κακών πολιτικών επιλογών, το δικό τους είναι κακού πολέμου».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Κουρουμπλή κατά Βορίδη: Χαρίσατε στην φαρμακοβιομηχανία το χονδρεμπορικό κέρδος στα φάρμακα!
11/2/2015
Ευθείες και ονομαστικές βολές κατά του τέως υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη εκτόξευσε αργά το απόγευμα της Τρίτης 10 Φεβρουαρίου ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπενθυμίζοντας ότι ο Μάκης Βορίδης αναρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στην Βουλή, πού θα βρει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα χρήματα για να καταφέρει να καταργήσει το "εισιτήριο" των 5 ευρώ για την προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ όλης της χώρας, καθώς και το "χαράτσι" του 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε χαρακτηριστικά: "Κύριε προκάτοχε, θα τα βρούμε τα χρήματα από την κατάργηση της δικής σας νομοθετικής διάταξης, με την οποία αφαιρέσατε από τον ΕΟΠΥΥ το χονδρεμπορικό κέρδος στα πωλούμενα φάρμακα για να το χαρίσετε στην φαρμακοβιομηχανία! Αυτή η νομοθετική διάταξη θα καταργηθεί!".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MIKEL: Υπογράψτε μερική απασχόληση γιατί αλλιώς θα απολύσουμε μια άλλη εργαζομένη
Το σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρίας ΜΙΚEL Δραμας για εκφοβισμό των υπαλλήλων της να υπογράψουν σύμβαση μερικής απασχόλησης. Η εργοδοσία των ΜΙΚΕL Δράμας που παλαιοτέρα είχε ξανά απασχολήσει το σωματείο μας με την καθυστέρηση πληρωμών, μη καταβολή όλων των δεδουλευμένων κτλ, ξαναχτύπησε με το να εκβιάσει τους εργαζόμενους της να υπογράψουν σύμβαση μερικής απασχόλησης, γεγονός που θα οδηγήσει στην περαιτέρω μείωση του πενιχρού μισθού τους. Ζητάνε δηλαδή από τους εργαζόμενους να υπογράψουν την παραχώρηση ακόμη και αυτών των λίγων δικαιωμάτων που τους έχουν απομείνει. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο να εκβιάσουν στυγνά την αντιπρόεδρο του σωματείου Αναστασία Σιδηροπόυλου ότι αν δεν υπογράψει την μερική απασχόληση, θα <<αναγκαστεί>> να απολύσει μια άλλη εργαζομένη που δουλεύει στο ίδιο πόστο με το πρόσχημα ότι η επιχείρηση δεν βγαίνει οικονομικά. Σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως πχ στα MIKEL Λάρισας όπου οι εργαζόμενοι υπέγραψαν 4ωρες συμβάσεις, όπου όλα τα επιδόματα, οι άδειες και τα δώρα δινόντουσαν με βάση την 4ωρη εργασία, τους κολλούσαν μισά ένσημα, ενώ αντίστοιχα δούλευαν κανονικά το 8ωρο τους. Καλούμε τους εργαζόμενους να μη πέσουν στην παγίδα της μερικής απασχόλησης και να παλέψουν μαζί με το σωματείο τους για 8ωρο πενθήμερο με όλες τις νόμιμες αποδοχές σαν βάση.
Το σωματείο απαιτεί από την εργοδοσία : Να μην γίνει καμία απόλυση εργαζομένου Να μην υπογράφει καμία ελαστική σύμβαση εργασίας που κάνει τον εργαζόμενο ένα απλό αριθμό χωρίς τα βασικά δικαιώματα .Να σταματήσει τις απειλές εις βάρος της αντιπρόεδρου της Συνάδελφοι από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι τα δικαιώματα μας κερδίζονται μόνο μέσα από την καθημερινή μας πάλη και όχι με νόμους από τον εκάστοτε υπουργό. Ο μόνος δρόμος, η μόνη λύση είναι να συσπειρωθούμε γύρω από το σωματείο μας και να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει και όχι ψίχουλα που θα μας πετάνε πότε οι μεν και πότε οι δε. Ήρθε ο καιρός να κάνουμε πράξη το σύνθημα ότι το μόνο που έχουμε να χάσουμε πλέον είναι οι αλυσίδες μας!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακυρώνει ο Κουρουμπλής διαγωνισμό του Άδωνι
Ένα διαγωνισμό, ο οποίος προκηρύχτηκε επί Άδωνι, ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να ακυρώσει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτηςς Κουρουμπλής με το σκεπτικό ότι το κόστος είναι υπέρογκο και δεν εντάσσεται στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης! Ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε το Μάρτιο του 2014 και είχε τίτλο: «Μηχανισμός Υποστήριξης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ». Και τότε είχαμε γράψει ότι επρόκειτο για μία προκλητική κίνηση με υπέρογκο προϋπολογισμό και γενικόλογη περιγραφή...
Ενώ λοιπόν το ελληνικό κράτος βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση από της συστάσεως του, κάποιοι ετοιμάζονταν να δώσουν για... μελέτες 3,9 εκατ. ευρώ! Ουσιαστικά, ήθελαν να προσλάβουν σύμβουλο, ο οποίος θα αναλάμβανε να εκπονήσει μελέτες για την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, η διάρκειά του έργου θα ήταν 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Δηλαδή, κάποιοι θα ελάμβαναν περίπου 4 εκατ. για δουλειά ενός έτους! Ποιο θα ήταν το έργου του αναδόχου: • Η ανάλυση των επιμέρους σταδίων και εξειδίκευση της μεταρρύθμισης, για τον καθορισμό ολοκληρωμένου συστήματος παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. • Η εκπόνηση προτάσεων για την οργανωτική ανασυγκρότηση και υποστήριξη των Υγειονομικών Περιφερειών • Ο προσδιορισμός προϋπολογισμού και χρηματοδότησης του νέου συστήματος • Ο καθορισμός διαδικασιών για τη μεταφορά από την Α’ βάθμια Φροντίδα Υγείας στη Β’ βάθμια • Η κατάθεση προτάσεων για την αναβάθμιση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και την εκπαίδευση γενικών ιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων ως οικογενειακών ιατρών. Ακόμη, ο ανάδοχος αφού θα κατέγραφε αναλυτικά την υφιστάμενη κατάσταση και τις τρέχουσες ανάγκες του ΕΟΠΥΥ θα εκπονούσε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την αναδιοργάνωση του, βασιζόμενος σε διεθνή πρότυπα με σκοπό την πλήρη ανταπόκριση του Οργανισμού στο νέο ρόλο του. Εδώ αναρωτιέμαι: Αν ήταν να κάνει όλα αυτά ο ανάδοχος, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, τι θα έκαναν; Αν είναι ανίκανες να εκπληρώσουν το ρόλο τους, ας το κλείσουν το μαγαζί... Και ξέρετε ποιος θα αξιολογούσε το έργο του αναδόχου; Οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας! Αναρωτιέμαι επίσης και για κάτι άλλο: Μα καλά δεν έχουμε συνάψει συμφωνία με το Γερμανικό κράτος και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για υποστήριξη στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στον ΕΟΠΥΥ; Δεν έχουν εγκριθεί 15 εκατ. ευρώ για την "υποστήριξη"; Πόσα χρήματα τελικά έλαβαν οι Γερμανοί; Τι έχουν παραδώσει; Ποιος υπέγραψε για την παραλαβή; Κύριε Κουρουμπλή δώστε στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απαισιόδοξος ως προς την επίτευξη συμφωνίας δηλωνει ο αληταρας Ντάισελμπλουμ: «Μεγάλες οι φιλοδοξίες των Ελλήνων»
Ο πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντεϊσελμπλούμ δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι «απαισιόδοξος» για την πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup που προβλέπεται να γίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. «Είμαι πολύ απαισιόδοξος όσον αφορά την προσπάθεια επίτευξης μιας χειροπιαστής συμφωνίας τη Δευτέρα» είπε ο Ντεϊσελμπλούμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, στη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS. «Οι Έλληνες έχουν πολύ μεγάλες φιλοδοξίες αλλά οι δυνατότητες, δοθείσης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, είναι περιορισμένες» συνέχισε ο Ντεϊσελμπλούμ. «Δεν γνωρίζω εάν θα καταλήξουμε (σ.σ. σε μια συμφωνία) τη Δευτέρα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας. Το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας φθάνει στη λήξη του την 28η Φεβρουαρίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση αρνείται να το παρατείνει, ζητώντας να υπάρξει νέο. «Δεν εκταμιεύουμε χρήματα παρά μόνο όταν υλοποιούνται πρόοδοι και όταν υλοποιούνται νέες μεταρρυθμίσεις και αυτό δεν συμβαίνει πλέον εδώ και μήνες» συνέχισε ο Ντεϊσελμπλούμ. «Επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει το πρώτο βήμα» επέμεινε και υπενθύμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει με μεγάλη σαφήνεια την πρόθεσή της να μην ανανεώσει το πρόγραμμα όπως αυτό ισχύει σήμερα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το Eurogroup έχει επίσης εκφράσει «με μεγάλη σαφήνεια» τη θέση ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγές παρά μόνο στην περίπτωση που το πρόγραμμα συνεχίσει να εφαρμόζεται». Ο Ντεϊσελμπλούμ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ανέμενε από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να ζητήσει παράταση του τρέχοντος προγράμματος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο δήμος Αθήνας προτείνει να κλείσουν 30 από τις 130 παιδικές χαρές - Διαδώστε το
Όπως αναφέρει στο twitter του, ο δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων, Στάθης Δρογώσης, ο δήμος Αθήνας προτείνει να κλείσουν 30 από τις 130 παιδικές χαρές. Ποιες θα κλείσουν θα αποφασιστεί μια επιτροπή σε συνεργασία με τις κοινότητες Η ενημέρωση αυτή έγινε από στο Δ.Σ. του ΟΠΑΝΔΑ από τον πρόεδρο κο Τεντόμα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε κάποιους δεν αρέσουν οι συγκεντρώσεις υποστήριξης της διαπραγμάτευσης, γιατί είναι υποκινούμενες από την κυβέρνηση. Δεν τους αρέσουν ούτε οι διαδηλώσεις για απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων, γιατί είναι υποκινούμενες από συντεχνίες. Δεν τους αρέσουν ούτε οι αντιπολεμικές διαμαρτυρίες, γιατί είναι υποκινούμενες από γραφικούς πασιφιστές. Με λίγα λόγια, σε κάποιους δεν αρέσουν οι συναθροίσεις γενικώς. Έχουν μια θρησκευτική εμμονή με την τάξη και την ασφάλεια, που για κάποιο λόγο παρερμηνεύουν ως πολιτισμό. Έλα όμως που κανένας πολιτισμός δεν δημιουργήθηκε από ήσυχους λαούς. Ο πολιτισμός είναι σαν τη φωτιά, θέλει τριβή για να γεννηθεί, και την τριβή την προκαλεί πάντα και μόνο ο συγχρωτισμός των ανθρώπων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γιάννης Δραγασάκης προϋπολόγισε τις δαπάνες του γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στα 128.700 € το χρόνο. Για το ίδιο γραφείο λίγους μήνες πριν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρέωνε το Δημόσιο με 486.706 € το χρόνο. Ναι, ξέρω είμαι λαικιστής...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδηλώνουν και οι φλωρο-γερμανοτσολιάδες!
Πράκτορες γερμανικών συμφερόντων είναι, χρηματοδοτούμενοι από το ίδρυμα «Friedrich Naumann», που πρόσκειται στο κόμμα FDP (Kόμμα Ελεύθερων Δημοκρατών) του ανεκδιήγητου Φίλιπ Ρέσλερ, το οποίο συγκυβέρνησε με τη Μέρκελ τα έτη 2009-13 και στις τελευταίες εκλογές πήγε άπατο. Εξτρεμιστές φιλελεύθεροι, που υποστήριξαν ενεργά το πραξικόπημα που έγινε το 2009 στην Ονδούρα. Πρόκειται για τη βρώμικη επιχείρηση που εμφανίζεται υπό τον τίτλο Youth Business Network. Καλούν την Κυριακή στο Σύνταγμα με σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να φωνάξουμε υπέρ των μνημονίων, της λιτότητας και των αφεντικών τους: των γερμανών τραπεζιτών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Αθήνα οι υπουργοί Εξωτερικών Βενεζουέλας και Ισημερινού
Την Αθήνα πρόκειται να επισκεφτούν αύριο, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, και του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνο. Οι λατινοαμερικάνοι υπουργοί θα μεταφέρουν στην κυβέρνηση τη συμπαράσταση των αριστερών κυβερνήσεων των χωρών τους και επιπλέον η Ντέλσι Ροντρίγκες θα ανανεώσει την πρόσκληση του προέδρου Μαδούρο προς τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα. Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση ζητήματα συνεργασίας στους τομείς της βιομηχανίας, της ναυτιλίας και του τουρισμού.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ 98%
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ. Ο ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΛΑΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΟΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΥ. Ο ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Παίζοντας» επικίνδυνα με τη φύση Σχεδιάζεται η απελευθέρωση γενετικά μεταλλαγμένων κουνουπιών
Το σχέδιο μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας ν” απελευθερώσει εκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα κουνούπια με στόχο την καταπολέμηση τροπικών ασθενειών έχει δεχθεί σφοδρή κριτική ως “επιστημονικό πείραμα εκτός ελέγχου”. Το σχέδιο που οι τοπικές αρχές στη Φλώριδα ελπίζουν να βάλουν σε δράση αυτή την άνοιξη, έχει στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού των κουνουπιών του είδους Αηδής ο αιγυπτιακός (Aedes aegypti), το οποίο μεταφέρει τις ασθένειες δάγκειο πυρετό και τσινκουνγκούγια. Η απελευθέρωση στο περιβάλλον των γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών θα γίνει από την Βρετανική εταιρεία Oxitec, η οποία δηλώνει πως πρόκειται για μια ασφαλή μέθοδο και μάλιστα “φιλική προς το περιβάλλον”. Τέτοιοι πληθυσμοί κουνουπιών έχουν ήδη απελευθερωθεί στο παρελθόν στα νησιά Κέιμαν, αλλά και στη Βραζιλία. Σύμφωνα με την εταιρεία τα αρσενικά κουνούπια της Oxitec Limited μπορούν να ζευγαρώνουν και να αποκτούν απογόνους. Οι απόγονοι αυτοί όμως πεθαίνουν όσο ακόμα βρίσκονται σε προνυμφιακό στάδιο. Δηλώθηκε επίσης πως θα απελευθερωθούν και κάποια θηλυκά εκτός από αρσενικά κουνούπια. Ένας από τους φόβους που εκφράζονται είναι η απελευθέρωση όχι μόνο αρσενικών κουνουπιών που δεν τσιμπούν αλλά ηλυκών. Αυτά θα μπορούσαν να τσιμπήσουν ανθρώπους και να τους «μολύνουν» με ξένο DNA. Τα γονίδια που έχουν εισαχθεί στα έντομα προέρχονται από τον ιό του απλού έρπητα, το βακτήριο E.coli, από κοράλλια και από το λαχανο. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Oxitec ο οργανισμός Food and Water Watch κρούει των κώδωνα κινδύνου η μείωση του προαναφερθέντος είδους κουνουπιών θα έχει πιθανότατη συνέπεια την αύξηση του πληθυσμού των ασιατικών κουνουπίων τίγρης – τα οποία επίσηςμεταφέρουν τον ιό του δάγκειου πυρετού- καθώς θα τους δώσει χώρο επέκτασης στο κενό που πιθανότατα θα προκαλέσει η μείωση του πληθυσμού του είδους “Αηδής ο αιγυπτιακός”. Επιπλέον η οργάνωση θέτει κι άλλα ερωτήματα όπως π.χ. Εάν έχουν μελετηθεί και ποιές μπορεί να είναι οι πιθανές επιπτώσεις από ένα τσίμπημα γενετικά τροποποιημένου θηλυκού κουνουπιού στον άνθρωπο, αλλά και σχετικά με την πιθανή μόλυνση των υδάτων από τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια με τετρακυλίνη η οποία χρησιμοποιείται στην όλη διαδικασία από την Oxitec. Πάντως ο οργανισμός change.org έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία συλλογής υπογραφών ενάντια στην απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών στη φύση και ήδη περίπου 150.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει (δείτε εδώ το petition) Εκτός από κουνούπια, η Oxitec έχει επίσης δημιουργήσει στείρους αρσενικούς δάκους, οι οποίοι δοκιμάστηκαν σε μικρή κλίμακα στην Κρήτη και περιμένουν τώρα έγκριση για χρήση στους ελαιώνες της Ισπανίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα τοπικα νομισματα ως παράγοντας εξέλιξης
Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, μαζί με άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως του Νότου, δεν είναι η μοναδική στην παγκόσμια ιστορία. Η Ελλάδα, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, είναι μια χώρα η οποία έχει βρεθεί κατά καιρούς σε πληθώρα καταστάσεων οικονομικής κρίσης, όπως καταστροφές και πολέμους. Όπως σε κάθε κρίση της οικονομίας κατά το παρελθόν, έτσι και στις μέρες μας, ο άνθρωπος, για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής, αναμοχλεύει αξίες, οι οποίες σε περιόδους μερικής κοινωνικής ευημερίας, επισκιάζονται από την εμμονή της ανάπτυξης του ατομικού οφέλους. Βέβαια, όπως αναφέρει ο Κάρολος Μαρξ, αλλά και Μαξ Βέμπερ, η συσσώρευση του ατομικού κεφαλαίου είναι το κατεξοχήν γνώρισμα της «καπιταλιστικής οικονομίας». Οι αξίες που προαναφέρονται αντιστοιχούν σε δύο λέξεις, όπου τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια βρίσκονται συνέχεια στο λεξιλόγιο όλων, αυτές οι αξίες προσδιορίζονται από τις λέξεις συνεργασία και αλληλεγγύη. Και οι δύο ήταν οι βασικότεροι παράγοντες ανάπτυξης της κοινωνίας κατά τα χρόνια της προβιομηχανικής επανάστασης.
Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν, η συνεργασία είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος. Στην περίοδο της αρχαιότητας και, συγκεκριμένα, στην αρχαία Ελλάδα, συναντάμε πολλές μορφές συνεργασίας. Επίσης, στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας υπήρχαν πολλές μορφές συνεργασίας, αλλά και των Ινδιάνων επίσης στην χώρα του Μεξικού. Επιπρόσθετα, μορφές συνεργασίας συναντάμε στο Ισραήλ και στην Αφρική. Στα χρόνια της Βιομηχανικής Επανάστασης συναντάμε μία έκρηξη ιδεών που αφορούν τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, λόγω της βιαιότητας του κεφαλαίου απέναντι στον άνθρωπο. Οι άνθρωποι που προώθησαν και εφάρμοσαν αυτές τις ιδέες είναι οι λεγόμενοι ουτοπιστές-σοσιαλιστές, οι οποίοι πίστευαν σε συνεργατικές κοινωνίες οριζόντιων σχέσεων και αυτοδιαχείρισης στην παραγωγή προϊόντων. Μερικοί από τους προαναφερθέντες είναι ο Ρόμπερτ Όουεν, ο Κάρολος Φουριέ, ο Σαιντ-Σιμόν, ο Λουί Μπλαν κ.α. Ο καθένας τους έβαλε το δικό του κομμάτι ώστε να δημιουργηθεί το παζλ της συνεταιριστικής οικονομίας και να θεωρείται μέχρι και στις μέρες μας το θεμέλιο της Κοινωνικής Οικονομίας.
Στη δεκαετία του ’70 με ’80, εμφανίζεται η σύγχρονη όψη της κοινωνικής οικονομίας, η λεγόμενη αλληλέγγυα. Η αλληλέγγυα οικονομία προτείνει μια εναλλακτική πρόταση στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ βασίζεται σε ένα μεγαλύτερο φάσμα αξιών, που περιστρέφονται γύρω από την ικανοποίηση των κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών. Η αλληλέγγυα οικονομία δεν διαφέρει από την κοινωνική οικονομία, αλλά απαντάει σε νέα κοινωνικά προβλήματα, όπως η οικολογία, η στέγαση, η κοινωνική ενσωμάτωση κ.ά. Φτάνοντας στο σήμερα, παρατηρείται μία προσπάθεια ανάπτυξης και προώθησης της κοινωνικής οικονομίας. Βέβαια, τη δεδομένη περίοδο στη χώρα μας η κοινωνική οικονομία είναι διπολική. Από τη μία πλευρά υπάρχει το κράτος, με τη θέσπιση του νόμου 4019/11 περί κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την προώθηση επιδοτήσεων μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, στοχεύοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ενώ, από την άλλη μεριά, παρατηρείται μία άνθηση των κινημάτων λαϊκής βάσης, που προωθούν ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, συνυφασμένο με την αλληλέγγυα οικονομία. Δηλαδή, υπάρχει η κοινωνική οικονομία της αγοράς και η μετά την αγορά εποχή. Για παράδειγμα, στις σκανδιναβικές χώρες που διαθέτουν ισχυρό κράτος πρόνοιας, αυτό οφείλεται κατά πολύ στην ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων, με παρόμοια παραδείγματα στις αγγλοσαξονικές χώρες, αλλά και στην Ολλανδία. Στον αντίποδα, σε πολλές χώρες τις Λατινικής Αμερικής, αλλά και στην Ισπανία και Ιταλία, η έλλειψη κράτους πρόνοιας σήμανε την ανάγκη για αλλαγή. Στις παραπάνω χώρες στα πλαίσια της αλληλέγγυας οικονομίας αναπτύχθηκαν πολλά δίκτυα αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αυτοδιαχείρισης και αυτοοργάνωσης.
Μία καινοτομία της κοινωνικής οικονομίας, ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό, είναι του τοπικού νομίσματος, λειτουργώντας στη βάση της ανταλλαγής. Το ένα είδος τοπικού νομίσματος ονομάζεται τράπεζα χρόνου και δραστηριοποιείται κυρίως σε αστικές κοινωνίες, ενώ το δεύτερο ονομάζεται τοπικό σύστημα ανταλλακτικού εμπορίου, που συναντάται κυρίως σε αγροτικές και ημιαγροτικές κοινωνίες. Οι τράπεζες χρόνου βασίζονται στην αμοιβαία ανταλλαγή χρόνου- υπηρεσιών μεταξύ των ανθρώπων, ενώ τα τοπικά συστήματα ανταλλακτικού εμπορίου στην ανταλλαγή προϊόντων. Παγκοσμίως αριθμούνται γύρω στα 5.000 τοπικά νομίσματα, με ιδιαίτερο παράδειγμα τη Λατινική Αμερική, όπου η Βενεζουέλα, το Μεξικό και η Βραζιλία διαθέτουν δεκάδες, ενώ στην Αργεντινή δημιουργήθηκε ένα εθνικό δίκτυο αλληλεγγύης όπου διέθετε 2.000.000 χρήστες. Τα τοπικά νομίσματα χρησιμοποιήθηκαν για να αποφύγουν αυτές οι χώρες την οικονομική εξαθλίωση και παράλληλα να αντισταθούν στην παγκοσμιοποίηση του καπιταλισμού. Από την άλλη μεριά, τα τοπικά νομίσματα που συναντάμε στην Ευρώπη, λειτουργούν περισσότερο συμπληρωματικά, καλύπτοντας μερικές από τις ανάγκες των ανθρώπων και λειτουργώντας ως μέσο κοινωνικοποίησης. Η φιλοσοφία των τοπικών νομισμάτων στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, όμως τα πρώτα βήματα τοπικών νομισμάτων και παράλληλης οικονομίας έχουν γίνει. Τράπεζες ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων, δίκτυα ανταλλαγής προϊόντων, τράπεζες χρόνου, συμπληρωματικά νομίσματα, αλληλοχαριστικά παζάρια εμφανίζονται σε γειτονιές και πόλεις.
Κλείνοντας, η παγκόσμια ιστορία έχει αποδείξει ότι, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ο άνθρωπος δημιουργεί συλλογικά εγχειρήματα αντίστασης. Όμως η μετέπειτα ανάπτυξη της οικονομίας σε πολλές περιπτώσεις τα εξαλείφει. Στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, η χρησιμοποίηση των νόμων περί συνεταιρισμών και κοινωνικών συνεταιρισμών μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν την εξαθλίωση, χρησιμοποιώντας τους ως ένα μέσο εξασφάλισης ελάχιστου εισοδήματος. Από την άλλη μεριά, οι επιδοτήσεις που μπορούν να εξασφαλίσουν οι συνεταιρισμοί στην ουσία λειτουργούν ως μηχανισμός στήριξης του καπιταλισμού, υποβιβάζοντας το ιδεολογικό υπόβαθρο της συνεργατικής οικονομίας. Το στοίχημα, λοιπόν, είναι κατά πόσον ο άνθρωπος θα αδράξει την ευκαιρία που του δίνεται, να δημιουργήσει μία νέα κοινωνία, που θα βασίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαιότητα, στην αλληλοβοήθεια και στην αυτοοργάνωση, αποσκοπώντας στον εκδημοκρατισμό της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΡΙΤ: η πρώτη δημόσια αντιπολιτευόμενη ραδιοτηλεόραση!
Από τις 26 Ιανουαρίου, ήδη, όλοι αναρωτιούνται τι θα γίνει με την ΝΕΡΙΤ, τη «δημόσια» ραδιοτηλεόραση. Η ίδια, πάντως, δεν δείχνει να ανησυχεί διόλου και αναλαμβάνει ρόλο αντιπολίτευσης ή, σωστότερα, ρόλο συμπολίτευσης απέναντι σε μία αντιπολιτευόμενη στην Ευρωζώνη κυβέρνηση. Η ΝΕΡΙΤ κατέγραψε ένα παγκόσμιο ρεκόρ αφού εδώ και μισό μήνα είναι η μοναδική δημόσια αντιπολιτευόμενη τηλεόραση στον κόσμο υλοποιώντας το όνειρο της αδέσμευτης δημοσιογραφίας. Και αναρωτιέται κανείς; Τι θα γίνει, αλήθεια, με τη ΝΕΡΙΤ μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος για την ΕΡΤ; Αντέχει, αλήθεια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μία τόσο «αδέσμευτη» Ελληνική Ραδιοτηλεόραση; Θα πρέπει, επίσης, η νέα κυβέρνηση να θεσπίσει και βραβείο για τον πρώτο παρουσιαστή δελτίου που θα αναφερθεί στον πρωθυπουργότης Ελλάδας και όχι απλώς στον Αλέξη Τσίπρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κραυγή απόγνωσης 37χρονου πατέρα: «Βοηθήστε με να μη στείλω τα μωρά μου σε ίδρυμα – Θέλω μόνο μια δουλειά»! Κι οι Παπανδρέου-Σαμαράς-Βενιζέλος... κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι!
Δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στο φαγητό, τη στέγη, στο μεγάλωμα των παιδιών του, δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, ζητά ένας άνεργος 37χρονος στην Αμαλιάδα, που διαπιστώνει καθημερινά το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας και βυθίζεται στην απελπισία. «Δεν θέλω να στείλω τα παιδιά μου στο ίδρυμα» είναι η κραυγή αγωνίας του 37χρονου, που βλέπει να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του, όσο διαπιστώνει αδιαφορία απέναντι στον ίδιο και την οικογένειά του. Μεροκάματο και για 5 ευρώ! Πέντε χρόνια άνεργος, αναζητεί το μεροκάματο και δεν διστάζει να δουλέψει ακόμη και για 5 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό για τον ίδιο, τη γυναίκα του και τα δύο πιτσιρίκια του, το κοριτσάκι του που είναι 18 μηνών και το αγοράκι του που είναι... 8 μηνών. Μοναδικοί συμπαραστάτες του το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας, που τον βοηθάνε με τρόφιμα. Όμως δεν περιορίζονται οι ανάγκες μόνο στο φαγητό. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει φθάσει τα 565 ευρώ και έπρεπε να τον είχε εξοφλήσει από τον προηγούμενο μήνα , αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα και φοβάται ότι σύντομα θα του κόψουν το ρεύμα. Τα ενοίκια τρέχουν, για ένα σπίτι- μία κάμαρα επί της ουσίας, οι ανάγκες είναι αυξημένες και η καθημερινότητα μετατρέπεται σε καθημερινό Γολγοθά. Ζητά βοήθεια Την ίδια στιγμή το παράπονο του 37χρονου είναι ότι δεν έχει τη βοήθεια της εκκλησίας, παρά το γεγονός ότι όπως λέει ο ίδιος τη ζήτησε κατ’ επανάληψη. «Ζήτησα βοήθεια από την εκκλησία, πήγα ότι χαρτιά μου ζήτησαν, αλλά τελικά δεν μου είπαν ότι δεν γίνεται τίποτα. Αρρώστησε το παιδί μου και ήμουν στο Νοσοκομείο του Πύργου και τελικά με βοήθησαν με τα φάρμακα το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ και ο Ερυθρός Σταυρός της Αμαλιάδας και ευχαριστώ πολύ την πρόεδρο την κα Μαρία Χριστοφόρου που μου πήρε τη μάσκα για το άσθμα του παιδιού μου. Πρέπει να πληρώσω το ρεύμα, το ενοίκιο και δεν έχω τίποτα, πώς θα ταΐσω τα παιδιά μου;» διερωτάται ο 37χρονος. Τον στηρίζει λίγο η μητέρα του, αλλά και αυτή είναι μία άρρωστη γυναίκα. Από την άλλη, η σύζυγός του προσπαθεί να μεγαλώσει όσο καλύτερα γίνεται τα παιδιά αλλά και αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας μετά την τελευταία γέννα. «Κάνω μεγάλο αγώνα για επιβίωση. Δουλεύω ακόμη και για 5 ευρώ μεροκάματο. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια και το πρωί σηκώνομαι και ψάχνω μήπως βρω κάποια δουλίτσα για να ταΐσω την οικογένειά μου. Μπορώ να πιάσω την πέτρα και να τη στύψω, η κοινωνία όμως είναι σκληρή» λέει με παράπονο ο 37χρονος. Απευθύνθηκε και στο δήμο αλλά ούτε εκεί είχε αποτέλεσμα, αφού τον έχουν στο περίμενε και δεν βλέπει φως στον ορίζοντα. «Καθημερινά με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου. Σκέφτομαι πώς θα επιβιώσουμε. Δεν θέλω να στείλω τα παιδιά μου σε ίδρυμα. Παρακαλώ πολύ όποιον μπορεί να με βοηθήσει για να μπορέσω και εγώ να αναστήσω τα δύο αγγελούδια μου» είναι η έκκληση του 37χρονου προς την κοινωνία, με την ευχή να εισακουσθεί η φωνή του. (Τα στοιχεία του 37χρονου, εάν θέλει κάποιος να τον βοηθήσει, είναι στη διάθεση της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ του Πυργου Ηλειας).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αραβικός Συριακός στρατός, η Χεζμπολά κι οι Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης... κατατροπώνουν τους μισθοφόρους της "πολιτισμένης δύσης, σε όλα τα μέτωπα!
Σημαντικές είναι οι νίκες στην αντεπίθεση που έχουν εξαπολύσει ο Αραβικός Συριακός στρατός, η Χεζμπολά κι οι Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης, εναντίον των τρομοκρατών του "ισλαμικού κράτους" που διεισδύουν στη Συρία με τη βοήθεια του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος, από τα υψίπεδα του... κατεχόμενου Γκολάν. Επίσης, η απελευθέρωση της Al-Denaji εκφράζει ένα αποφασιστικό βήμα για τον πλήρη έλεγχο σε όλη την επικράτεια της Συρίας, από τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα επιτρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος στη βοήθεια (οπλισμό και τρόφιμα) που προσφέρουν οι σιωνιστές στους δήθεν εχθρούς τους, τους τζιχαντιστές.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι Παλαιστίνιοι, Χριστιανοί & Μουσουλμάνοι, μια γροθιά εναντίον της σιωνιστικής κατοχής! * Palestinian Christian and Muslims are one. The bond is unbreakable. Struggling together is what makes them so tough!