Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Παρασκευη 6 Φεβρουαριου 2015


Δυναμη Πολιτων – Δημαρχος Αρης Βασιλοπουλος
Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, όχι στο γήπεδο Μελισσανίδη
Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, στο σύνολο του και κατ' άρθρο, αλλά και την απόφαση να μην κατάθεση τροπολογίες επί του άρθρου 81, στο οποίο περιλαμβανόταν ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με ψήφους 12 έναντι 9. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως ο χώρος των 26,6 στρεμμάτων του παραχωρητηρίου επαρκεί για την ανέγερση γηπέδου που πληρεί τις προδιαγραφές της UEFA.
Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην παραπάνω απόφαση μετά από ψηφοφορία δύο προτάσεων.
Επειδή ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, να θυμίσουμε τις αποφάσεις της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το Ρυθμιστικό και το γήπεδο της ΑΕΚ τον περασμένο Ιούλιο: 1. Να ανεγερθεί το γήπεδο της ΑΕΚ στα όρια του παραχωρητήριου στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, χωρίς καμία επέκταση στο άλσος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που αποτελεί δασική έκταση. 2. Πρέπει η κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 81 του νομοσχεδίου για το ρυθμιστικό σχέδιο και να επανέλθει μετά το πέρας του διαλόγου αυτοτελές σχέδιο νόμου για το θέμα του γηπέδου. 3. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει στο σύνολο και κατ' άρθρο το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό. 4. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να αντισταθούν στις απαράδεκτες πρακτικές οικονομικών παραγόντων που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τους οπαδούς των ομάδων για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. 5. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στην νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή και τον νέο δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο. 6. Λόγω του κλίματος βίας που δημιουργούν οι γνωστοί κύκλοι, την απόπειρα αθέμιτης αξιοποίησης της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εξαιτίας του συνολικού θεσμικού πλαισίου που διαμορφώνεται, δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και εγγυήσεις για να υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τροπολογίες σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί το άρθρο 81, το οποίο και θα καταψηφίσει. 7. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τετελεσμένα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη μαζικού ειρηνικού κινήματος για την υπεράσπιση του άλσους και της δημοκρατίας. 8 Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε συνέντευξη τύπου και σε άλλες πρωτοβουλίες για να προωθήσει την πρότασή του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι απάντησε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε χρήστη του Twitter
Γιάννης Βαρουφάκης: Δεν το ξέρατε; Είμαι Εβραίος. Είμαι και Παλαιστήνιος. Και Γερμανός. Και Ινδός. Και Ρωμά. Και Νιγηριανός. Για αυτό είμαι Έλληνας!
Πριν από λίγες ώρες, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, έδωσε την παραπάνω, αποστομωτική απάντηση σε tweet χρήστη σχετικά με την πρόσληψη της "εβραϊκής", όπως την ονομάζει, εταιρίας χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD. Αν και με ιδιαίτερα φορτωμένο από κάθε άποψη πρόγραμμα, ο νέος Υπουργός Οικονόμικών, είναι αρκετά ενεργός χρήστης του Twitter, και άν κρίνει κανείς από το παρακάτω tweet που αναδημοσίευσε μέσω retweet, προ ολίγου, διαθέτει και μπόλικο χιούμορ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλλάζεις; Παραδέξου το, μην κοροϊδεύεις!
Άκουγα χτες το πρωί τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο». «Δεν άλλαξε τίποτα», έλεγαν οι εκπομπές και οι ειδήσεις του, μετά τη γνωστή πλέον δήλωση-κωλοτούμπα Βαρουφάκη, η οποία βάζει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τα περί «κουρέματος» ή «διαγραφής» του χρέους. Λίγο αργότερα, άκουσα και τη διαβεβαίωση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «δεν υπάρχει καμιά κωλοτούμπα». Η κυβερνητική και κομματική προπαγάνδα είναι διαχρονικά ίδια. Άρα, καμία έκπληξη και με τη σημερινή. Επειδή, όμως, οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ νέοι στη διαχείριση της εξουσίας, καλό είναι να μη γίνονται τόσο κυνικοί αμέσως. Δεν θα τους κάνει καλό. Αντίθετα, είναι καλό να προετοιμάσουν τους ψηφοφόρους και οπαδούς τους και για άλλες «προσαρμογές», που θα ακολουθήσουν. Δεν θα μπορούν να τους παραμυθιάζουν διαρκώς...
Αλήθεια, δεν υπάρχει καμιά κωλοτούμπα στο θέμα του χρέους; Ας το δούμε με αποδείξεις. Λίγες μέρες πριν, μέσα στην προεκλογική περίοδο, ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε καθαρά διαγραφή του χρέους . Ο ίδιος χτες στη Ρώμη ούτε καν εκστόμισε τη λέξη. Απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι τη λέξη «κούρεμα». Ακριβώς όπως ο Βαρουφάκης. Αφού, λοιπόν, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έχουν αποφασίσει να κάνουν τη στροφή, ποιος ο λόγος ο κ. Σακελλαρίδης να βγάζει ανακοινώσεις και να διαψεύδει τα αδιάψευστα; Επειδή είναι νέος και στην ηλικία και στον ρόλο αυτό, καλό είναι να προσέχει περισσότερο, για να μην εκτίθεται άνευ λόγου. Λοιπόν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον προεκλογικό ΣΥΡΙΖΑ. Και ο υπουργός Βαρουφάκης άδειασε τον οικονομολόγο Βαρουφάκη. Όχι τόσο για το τεχνικό μέρος της διευθέτησης του χρέους, που προτείνει σήμερα. Αλλά για την ουσία. Η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε στόχο την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους. Ο Βαρουφάκης, όμως, θεωρούσε την επιμήκυνση «θηλιά για να κρεμαστούμε». Σήμερα που ο ίδιος προτείνει κάτι παρόμοιο(αφού ξέχασε το κούρεμα), δεν είναι θηλιά; Τουλάχιστον ο αναπληρωτής του Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε αμέσως τη «γραμμή» και άρχισε να εκθειάζει την, δια της κωλοτούμπας, επιμήκυνση. Το πρωτεύον δεν είναι να επισημαίνουμε τις ανακολουθίες προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων. Αυτές είναι συνήθεις. Άλλωστε, εν προκειμένω, η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευπρόσδεκτη, αφού δεν γίνεται αλλιώς. Δεν έχει νόημα να επιχαίρουν κάποιοι, όπως κάνουν οι της ΝΔ. Η χαιρεκακία είναι ανθρώπινο συναίσθημα, αλλά δεν βοηθάει. Το λέω ευθέως: προτιμώ χίλιες φορές την κωλοτούμπα, αν είναι για το συμφέρον της χώρας. Δηλαδή, κάποιοι θα ήθελαν να πάει ο Τσίπρας να στουκάρει πάνω στον τοίχο, για να ικανοποιηθούν; Είναι ανοησία. Θα στουκάρουμε όλοι μαζί. Όμως, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του, και τα μέσα ενημέρωσης που τους υποστηρίζουν, ας μην κάνουν το άσπρο-μαύρο, παριστάνοντας ότι δεν έγινε τίποτα. Οι εκλογές έγιναν, τις κέρδισαν και τώρα έχουν μπροστά τους τη σκληρή πραγματικότητα. Είναι καλύτερα να προετοιμάσουν όσους τους ψήφισαν για την υποχρεωτική προσγείωση. Δεν μπορούν να τους παραμυθιάζουν -πόσο μάλλον να τους κοροϊδεύουν- για πολύ. Πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Είναι καλύτερα να το παραδέχτούν. Η ειλικρίνεια είναι προτιμότερη από την υποκρισία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Η Τάλα θα ξανασμίξει με την οικογένειά της
Τις καρδιές όλων συνεχίζει να ραγίζει η συγκινητική ιστορία της τετράχρονης Τάλα από τη Συρία που τον περασμένο μήνα διέσχισε τον Έβρο κολυμπώντας με τον πατέρα της, ο οποίος στη συνέχεια απεβίωσε.
Οι τίτλοι τέλους στο δράμα της μικρής, που σήμερα φιλοξενείται στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη, θα πέσουν σύντομα, καθώς είναι θέμα χρόνου να βρεθεί στην αγκαλιά της μητέρας και του αδελφού της. Η Τάλα θα ξανασμίξει με την οικογένειά της χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και διεθνείς οργανισμούς. Ήδη εντοπίστηκαν συγγενείς της στην Αθήνα, ενώ με τη βοήθειά τους βρέθηκε και η μητέρα της, η οποία αγνοούσε ότι το μονάκριβο κοριτσάκι της ζει και είναι σε καλά χέρια. Παρά τα ψυχικά τραύματα που κουβαλά, η τετράχρονη είναι καλά στην υγεία της, χαρούμενη και προστατευμένη στην παρέα του «Χαμόγελου», ενώ μια φορά την εβδομάδα μπορεί και μιλά με τη μητέρα της στο τηλέφωνο. Πλέον για την Τάλα αυτό που έχει σημασία είναι να έρθει εκείνη η μέρα που θα αγκαλιάσει τους δικούς της, τα δύο πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή της, που θα τη βοηθήσουν να ξεχάσει όχι τον πατέρα της, αλλά τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν τον είδε να πεθαίνει στην αγκαλιά της.
Η μητέρα της, που ζει στη Δαμασκό, δεν πίστευε στα αυτιά της όταν λίγες μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του συζύγου της στα νερά του ποταμού Έβρου οι άνθρωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» επικοινώνησαν μαζί της για την ενημερώσουν ότι η μοίρα της επιφύλαξε τελικά και κάτι καλό. «Επικοινωνήσαμε με τη μητέρα και είναι αλήθεια ότι στην αρχή δεν πίστευε αυτό που της λέγαμε. Ότι το παιδί της είναι καλά και βρίσκεται σε ένα προστατευμένο περιβάλλον» τόνισε μιλώντας στη «Μ» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.
ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑ Οι προσπάθειες επανένωσης με την οικογένεια του παιδιού δεν είναι εύκολες, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτες. Αυτήν τη στιγμή, όπως είπε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», το θέμα της μετάβασης της οικογένειας της μικρής από τη Δαμασκό στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη έχει αναλάβει η παλαιστινιακή πρεσβεία, καθώς η καταγωγή τους είναι από την Παλαιστίνη. «Εκτιμώ ότι η επανένωση της οικογένειας θα γίνει άμεσα, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα. Για το ‘Χαμόγελο’ τίποτα δεν είναι αδύνατο, γιατί η χαρά που θα νιώσει αυτό το παιδί όταν βρεθεί στην αγκαλιά της μητέρας του είναι μεγαλειώδης» υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος. Ανέφερε μάλιστα ότι η ιστορία της μικρής συγκλόνισε το πανελλήνιο σε τέτοιο βαθμό, όπως είπε, που εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες να στηρίξουν την οικογένεια της Τάλα να σταθεί στα πόδια της όταν έρθει να ζήσει στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πριν ακόμα εντοπιστεί η μητέρα της, ήταν συγκινητικό το ενδιαφέρον ανθρώπων απ’ όλη την Ελλάδα που θέλησαν να πάρουν στο σπίτι τους και να μεγαλώσουν τη μικρή Τάλα.
ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΟΥΡΙΟΥ Πρόσφυγες έψαχναν να βρουν γη και ελπίδα Το τετράχρονο κοριτσάκι εντοπίστηκε στην περιοχή του Θουρίου από έναν 50χρονο αγρότη, στις αρχές του περασμένου μήνα, λίγο μετά το πέρασμα από τον Έβρο. Ο πατέρας της μικρής δεν άντεξε τις κακουχίες και πέθανε σχεδόν στην αγκαλιά της. Η Τάλα απέμεινε μόνη να κλαιει πάνω από το πτώμα του, γύρω στις δέκα ώρες, όπως τουλάχιστον είχε αναφέρει η αστυνομία. Αφού διαπιστώθηκε ότι το κοριτσάκι έχαιρε άκρας υγείας, μεταφέρθηκε σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε άρχισαν, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, οι προσπάθειες επανένωσης με την οικογένειά του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δίκιο έχουν ο Σόιμπλε - Σούλτς οτι η χώρα σε διαπλοκή - διαφθορά είναι ξέφραγο αμπέλι. Ας εξετάσουμε απο κοινού την υπόθεση Siemens – Χριστοφοράκου
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τζέιμς Γκαλμπρέιθ: Μην πολεμάτε τον Τσίπρα
Η Ελλάδα με τον Αλέξη Τσίπρα χαράσσει ένα νέο δρόμο, τον οποίο καλούνται και οι Γερμανοί να διαβούν, υπογραμμίζει ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς το Βερολίνο, μέσα στην «έδρα» του, μέσω άρθρου στην «Deutsche Welle». Ο κορυφαίος οικονομολόγος ζητάει επιτακτικά να τεθεί τέλος στην πολιτική της λιτότητας, μιλάει ανοιχτά για αποτυχία του πειράματος της τρόικας και καλεί την Γερμανία, να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα, χωρίς φόβο και πάθος, επικαλούμενος τη γνωστή ρήση του Τζον Κένεντι: «Να μην διαπραγματευτούμε ποτέ με το φόβο, αλλά να μην φοβηθούμε ποτέ να διαπραγματευτούμε». Να νικησουν τους φόβους τους και να διαπραγματευτούν καλεί τους Ελληνες και τους Γερμανούς ο κορυφαίος αμερικανός οικονομολόγος με άρθρο του στην Deutsche Welle. Ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, θυμίζει ότι πριν από 54 χρόνια, στην τελετή της ορκωμοσίας του, ο Τζον Φιτζέρλαντ Κένεντι διακήρυξε: «Να μην διαπραγματευτούμε ποτέ με τον φόβο. Αλλά να μην φοβηθούμε ποτέ να διαπραγματευτούμε». Ο αρθρογράφος εξηγεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, στο αποκορύφωμα του ψυχρού πολέμου απηύθυνε αυτήν την έκκληση ως μια ευχή, η αντιπαράθεση με τη Σοβιετική Ενωση να μην οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.
Ο Τσίπρας χαράσσει έναν νέο δρόμο στο χάρτη Για την κατάσταση στην Ευρωζώνη ο Γκάλμπρέιθ συμφωνεί ότι «το πείραμα της τρόικας δοκιμάστηκε. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Η Ελλάδα χαράσει τώρα έναν νέο δρόμο. Θα υιοθετηθούν νέες πολιτικές για να βοηθηθούν οι φτωχοί και οι ευάλωτοι, για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να ενισχυθεί η ανάκαμψη. Αυτές οι πολιτικές δεν απαιτούν την έγκριση της Ευρώπης αλλά την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό θα βοηθήσει στην επιτυχία των μέτρων».
Η αλήθεια και η υποκρισία για το χρέος Ο Αμερικανός οικονομολόγος δηλώνει ξεκάθαρα ότι: «Ενα χρέος που δεν μπορεί να αποπληρωθεί, δεν θα αποπληρωθεί. Συνεπώς το ζήτημα είναι να αποδεχθεί κάποιος την πραγματικότητα ή να συνεχίσει να την αρνείται. Το πρόβλημα είναι ότι με το να επιμηκύνεις την αποπληρωμή του χρέους και να υποκρίνεσαι ότι θα αποπληρωθεί, σωρεύει χρέος πάνω στο χρέος, καταπιέζοντας την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Η αναδιάρθρωση του χρέους δίνει περιθώριο για ανάσα.»
Η Ελλάδα δεν θα υποκύψει στις απειλές Ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ λέει ότι οι ευρωπαίοι έχουν τρία ρόπαλα στα χέρια τους. Τη χρηματοδότηση των ελληνικών χρεών, τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας για τις τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την «ποσοτική χαλάρωση». «Αυτά τα ρόπαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιβάλουν δια της βίας μια πολιτική απειλών και αντιπαράθεσης. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε αυτές τις απειλές».
Ο άοπλος Τσίπρας έχει το πλεονέκτημα Ο οικονομολόγος θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα πλεονέκτημα στα χέρια της και τονίζει ότι όλα τα βαριά όπλα βρίσκονται στην απέναντι πλευρά.«Όμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του μπορούν να αποδείξουν το δίκαιό τους χωρίς απειλές κανενός είδους. Τότε, η σωστή και ηθική κίνηση της άλλης πλευράς θα είναι να πετάξουν τα τρία ρόπαλα, να δώσουν δημοσιονομική ανάσα και να εγγυηθούν τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας, ενόσω θα εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις» καταλήγει ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τέσσερις μήνες αναμονή για ακτινοθεραπεία!
Με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα έπρεπε να έχει περίπου 60 μηχανήματα ακτινοθεραπείας, αλλά έχει 37, από τα οποία μόνο τα 24 είναι στον δημόσιο τομέα...
4 μήνες???τόσο λίγο??για ρωτήστε μας,και θα σας απαντήσουμε.. ΔΕΝ υπάρχει πρόσβαση για ακτινοθεραπεία ακόμα κι αν ο καρκινοπαθής είναι στο τελευταίο ''ανακουφιστικό''στάδιο με πιστοποίηση απόλυτης ανάγκης και με πολύ λιγοστούς πόρους ζωής.. Παντού τρως ''πόρτα''και παντού σου λένε..κόψε το κεφάλι σου!!! Εφιάλτης που δεν λέει να τελειώσει.....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ''ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ'' Ο ΠΑΠΑΡΟΥΠΑΣ
Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να ''τελειωνει'' τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, ο οποίος καταφέρεται εγγράφως με αυταρχικό και βάναυσο τρόπο κατά των γιατρών του Γενικού Κρατικού Νικαίας, ιδιαιτέρως κατά του λαμπρού νευροχειρουργού του νοσοκομείου Παναγιώτη Παπανικολάου, ζητεί το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), με επιστολή της, την οποία απέστειλε την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Συγκεκριμένα, η επιστολή του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ αναφέρει τα εξής: "Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Παπαρούπα, για την απαράδεκτη ενέργειά του να ζητήσει σήμερα με έγγραφό του την άσκηση πειθαρχικής δίωξης ενάντια στους εκπροσώπους των υπηρεσιακών ιατρικών φορέων του νοσοκομείου Νίκαιας, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά τον κ. Παπανικολάου (αιρετό εκπρόσωπο των ιατρών στη διοίκηση του νοσοκομείου, μέλος των ΔΣ ΕΙΝΑΠ και ΠΙΣ, επειδή ο ίδιος ο υπουργός, κ. Κουρουμπλής, είχε την ευαισθησία, και μπράβο του, αφού ενημερώθηκε από σχετική ανάρτηση του κ. Παπανικολάου στο Facebook, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, δεσμευόμενος για άμεση ενασχόλησή του με το θέμα) αναφέρθηκαν στις συνθήκες της γενικής εφημερίας στις 30/01/15 όσον αφορά τους ασθενείς, αλλά και τους εφημερεύοντες γιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό, λόγο των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου εγγράφου από τον κ. Παπαρούπα. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τον ανακαλέσει άμεσα στην τάξη. Ρωτάμε την πολιτική ηγεσία την δική της γνώμη για το θέμα: οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, πρέπει να αναφέρουν τα προβλήματα διεκδικώντας λύσεις, ή να τα "κουκουλώνουν" κάτω από συνωμοσία σιωπής φοβούμενοι πειθαρχικές διώξεις;".
Σχολιο.- Aντε να παιρνει σειρα και ο Σπυροπουλος απο το ΙΚΑ!
Σχολιο.- Έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια; Η επιστολή της ΕΙΝΑΠ αναφέρεται, παρέμβαση Κουρουμπλή δεν έχει υπάρξει ακόμα!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οριστικα αθωοι οι 3 για την επιθεση σε Φουχτελ. Μια μεγαλη νικη του κινηματος
Αθώοι ο δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός και οι 2 δημοτικοί υπάλληλοι
Aθώοι κρίθηκαν ο εκπαιδευτικός Θανάσης Αγαπητός και οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι πριν από λίγο στο εφετείο Θεσσαλονίκης μετά από μία κατάμεστη αίθουσα και δίκη η οποία διήρκησε μίαμιση ώρα. Οι καταθέσεις μέσα στο εφετείο καταδίκασαν την ποινικοποίηση των αγώνων
Ψήφισμα συμπαράστασης Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!! Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται! Την Παρασκευή 6 του Φλεβάρη δικάζονται στο εφετείο Θεσ/νίκης τρεις αγωνιστές εργαζόμενοι, ο δάσκαλος και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρ. Μακεδονίας Θανάσης Αγαπητός και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος Οι τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι κατηγορούνται μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Γερμανού υφυπουργού Φούχτελ με δημάρχους, το Νοέμβρη του 2012, πρωτόδικα είχαν αθωωθεί πανηγυρικά. Οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών. Η παραπομπή τους σε νέα δίκη ήταν δείγμα του φόβου της εξουσίας μπροστά σε ένα συνολικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων ώστε να αποδεχθούν σιωπηλά και υποταγμένα την πολιτική συγκυβέρνησης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Όλο το προηγούμενο διάστημα και ειδικά την εποχή που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσω του μεσοπρόθεσμου και των αποφάσεων για απολύσεις-διαθεσιμότητες στο δημόσιο, επιχειρούσε να επικρατήσει παντού ο φόβος των δικαστηρίων, οι προκλητικές δικαστικές διώξεις ήταν μέρος των μηχανισμών άγριας καταστολής που χρησιμοποιούσε για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Στην πολιτική αυτή του φόβου, εμείς δηλώναμε με τους αγώνες μας, πως δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλεύουμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό και τις δικαστικές διώξεις. Χρέος του εργατικού και λαϊκού κινήματος πάντα, αλλά ιδιαίτερα σήμερα, μετά τις πολιτικές εξελίξεις και την ήττα της συγκυβέρνησης είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγωνιστές και τους αγώνες που έγιναν όλη την προηγούμενη περίοδο. Για να σταματήσει η στοχοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών, για να μην είναι πια καθημερινό φαινόμενο οι συλλήψεις, οι προσαγωγές και η καταστολή των ΜΑΤ. Να σταματήσει η ποινική δίωξη ενάντια στους 3 εργαζόμενους και κάθε πολιτική και ποινική δίωξη σε βάρος εργαζομένων που αντιστέκονται, διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή! Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 6/2, 11π.μ., στα Δικαστήρια Θεσ/νίκη. Συνέντευξη τύπου 5/2 στα γραφεία της ΕΔΟΘ για τη δίκη των Αγαπητού, Αρβανίτη, Κυρατζόπουλου για διαμαρτυρία σε Φούχτελ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εξελίξεις, 6/2
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ
- Κάτω οι εκβιασμοί της ΕΚΤ, της γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΕ. Σεβασμός στην θέληση και τις επιλογές του ελληνικού λαού που είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης. -Μην αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Όχι στην αναδιάρθρωση και την υποταγή στους δανειστές. Άμεση δημοσιοποίηση και καταγγελία των ληστρικών δανειακών συμβάσεων. - Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο των τραπεζών. - Όχι σε νέα συμφωνία με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κανένα νέο «πρόγραμμα», που θ είναι ουσιαστικά νέο μνημόνιο.. -Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κινήματος για Δουλειά-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. - Απειθαρχία στις εντολές της ΕΕ, έξοδος από την φυλακή του ευρώ και της ΕΕ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να πουν το μεγάλο «Όχι». Θα συμβάλλει ε όλες τις δυνάμεις στο ξεδίπλωμα της πάλης των εργαζόμενων και της νεολαίας πάνω σε αυτή ην βάση το ερχόμενο διάστημα. Θα αναπτύξει την δράση της με μαζική καμπάνια για την διαγραφή του χρέους καμπάνια και θα συμβάλει στο ξεδίπλωμα πρωτοβουλιών και αγώνων με στόχοτην διαγραφή του χρέους. Θα πρωτοστατήσει σαν δύναμη αριστερής – εργατικής αντιπολίτευσης για να δικαιωθούν οι προσδοκίες του κόσμου, για να εξασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τις διεκδικήσεις μας, για να ανοίξουμε το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
Μ’ αυτό το πλαίσιο παρεμβαίνουμε στις κινητοποιήσεις επόμενων ημερών και καλούμε σε:
Αγωνιστικό διήμερο 11-12 Φλεβάρη.
• Τετάρτη 11/2, 5.30 μμ, στο Ραδιομέγαρο Αγ. Παρασκευής Για να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ τώρα! - Πέμπτη 12/2, 6.30 μμ, Προπύλαια Διαδήλωση στα γραφεία της ΕΕ • Καλούμε σωματεία και μαζικούς φορείς για την οργάνωση παλλαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή 15.02 το απόγευμα στις πλατείες όλων των πόλεων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς ήταν το 2014 για τα παιδιά της Παλαιστίνης;
Για πολλούς που παρακολουθούν με ενδιαφέρον την ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση, το 2014 θα μείνει στη μνήμη για τις εικόνες που μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο από τη Λωρίδα της Γάζας. Αυτές οι εικόνες παρουσίασαν παιδιά να προσπαθούν να ξεφύγουν από τους ισχυρούς βομβαρδισμούς και το σφυροκόπημα των ισραηλινών δυνάμεων, να βρίσκουν καταφύγιο με τις οικογένειές τους στα ασφυκτικά γεμάτα σχολεία του ΟΗΕ ή να αναρρώνουν σε νοσοκομεία της Γάζας που βρίσκονταν σε οριακή κατάσταση. Μεταξύ των πιο τραγικών εικόνων ήταν εκείνες με τις σωρούς των τεσσάρων μικρών αγοριών, ηλικίας από 7 ως 11 ετών, που σκοτώθηκαν από ένα βλήμα που εκτόξευσε το ισραηλινό Ναυτικό, ενώ έπαιζαν σε μια παραλία της Γάζας κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Η συνεχεια στο
https://intifadagr.wordpress.com/2015/02/06/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-2014-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Λαπαβίτσας (οικονομολόγος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ & πανεπιστημιακός, αλλά καμία σχέση με τον υπουργό Οικονομικων), αμφισβητεί Βαρουφάκη...
Ανοιχτά αμφισβητεί πλέον δηλώσεις, αλλά και χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο γνωστός οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FΜ και στην εκπομπή του Σωτήρη Ξενάκη και του Βασίλη Αδαμόπουλου, ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε ότι το κλίμα στο εξωτερικό μπορεί να είναι καλύτερο, όμως η πραγματικότητα δεν είναι. Τόνισε ότι οι δυσκολίες παραμένουν, ενώ σε κάποια αποστροφή του λόγου του, ανέφερε πως... τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Οταν οι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στην χθεσινή δήλωση Βαρουφάκη πως το 60-70% όσων αναφέρει το μνημόνιο θα τα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λαπαβίτσας πήρε σαφείς αποστάσεις και με ένταση τόνισε πως αυτό είναι εκτός γραμμής κόμματος που πάντα κατέρριπτε συνολικά το μνημόνιο. Οταν ρωτήθηκε αν εννοεί πως ο υπουργός Οικονομικών είναι εκτός γραμμής κόμματος επέμεινε στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο.
«Και τι εννοούσε τότε ο κύριος Βαρουφάκης» ρώτησε ο Σωτήρης Ξενάκης για να εισπράξει την απάντηση «Ρωτήστε τον Βαρουφάκη, θα τον ρωτήσω κι εγώ όταν τον δω». Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου , ανέφερε πως πως τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς άλλαξε το κλίμα για την Ελλάδα που πλέον αντιμετωπίζεται διαφορετικά στις διαπραγματεύσεις, ενώ έκανε λόγο για "ηλεκτρική καρέκλα" αναφερόμενος στο υπουργείο Οικονομικών και είπε ότι εκεί είναι που θα κριθεί η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης έκαναν καλά που έκαναν εξαγγελίες πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, γιατί έδωσαν στίγμα. Είπε επίσης πως ορισμένα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων –όπως κατώτατος μισθός, συντάξεις, επανασύνδεση ρεύματος- θα πρέπει να γίνουν άμεσα. Τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις τράπεζες και τη ρευστότητα τους μετά την απόφαση της ΕΚΤ την οποία χαρακτήρισε απειλή σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν σημαίνει πως η ελληνική πλευρά θα κάνει πίσω. Είπε επίσης πως η διαγραφή του χρέους είναι ανταλλαγή ομολόγων...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Συρία αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική επίθεση! Χριστιανοί & Μουσουλμάνοι, αγωνίζονται...
..μαζί εναντίον των μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης! Οι Ελληνορθόδοξοι στο πλευρό του προέδρου Άσαντ, εναντίον τω ν λακέδων των ιμπεριαλιστών!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι σύμπτωση! Οταν ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντιέται με τον ομόλογό του Wolfgang Schäuble στο Βερολίνο, το AGORA προβάλλεται για πρώτη φορά στη Γερμανία από τη Δημόσια Γερμανική Τηλεόραση WDR.de στις 23:15 τοπική ώρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Manager Magazin: Αυτοκτόνησε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens-εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο
Αυτοκτόνησε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens, Heinz-Joachim Neubürger. Ο Neubürger βρέθηκε νεκρός στο Μόναχο, όπου διέμενε, σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτορνικής έκδοσης του γερμανικού Manager Magazin. Το πάλαι ποτέ κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα "μαύρα ταμεία" με τα οποία η Siemens δωροδοκούσε Έλληνες αξιωματούχους. O πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens ενώ αρνούνταν την ενοχή του, είχε συμβιβαστεί με την καταβολή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας που είχαν δείξει τον Neubürger, ήταν και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Ο Heinz-Joachim Neubürger είχε διατελέσει οικονομικός διευθυντής του ομίλου Siemens από το 1998 έως τον Απρίλιο του 2006.
Μία ημέρα μετά την μη απάντηση του Σόιμπλε για την διαφθορά στην Ελλάδα, την Siemens και τον Χριστοφοράκο, αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens Χάινς Γιοάκιμ Νόιμπεργκερ! Ο 62χρονος Νόιμπέργκερ βρέθηκε σήμερα νεκρός στο σπίτι του στο Μόναχο, ενώ πρόσφατα είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο δωροδοκίας. Μάλιστα το δικαστήριο τον υποχρέωσε να πληρώσει αποζημίωση 2,5 εκατ. ευρώ....
Σχολιο.- Η αυτοκτονία έπεσε και μετά την ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου στον Σόιμπλε για την Γερμανική διαφθορά και την siemens και τον Χριστοφοράκο που τον ψάχνουμε και κυκλοφορεί ανενόχλητος στο Μόναχο, σωστό timing... Σχολιο.- ΣΦΙΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΚΩΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΄΄ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ΄΄ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ. Σχολιο.- μαλλον θα ακολουθησουν κι αλλες "αυτοκτονιες" εσωτερικου τυπου!!!!!!!!! Σχολιο.- Η SIMENS ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΟΜΑΤΟΥΧΟΥΣ!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ποτάμι φέρνει κέρδη!
Ποταμισιοι βουλευτες βγαζουν selfy φωτογραφιες μεσα στη Βουλη!
Με κάμποσα χιλιάρικα μηνιαίως από τη βουλευτική αποζημίωση, θα το γλεντήσουμε το πράγμα! Τι in μπαράκια στα Β.Π., τι Αράχωβες και Ελβετίες τον χειμώνα, τι Μύκονοι και Ίμπιζες το καλοκαίρι! Όπως τότε στο κολλέγιο! Ελάτε τώρα για μια αναμνηστική της πρώτης μέρας που αρχίζει η μεγάλη κονόμα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H "σοβαρή" χρυσή αυγή, το νεοταξικό έκτρωμα του ποτάμη... ταυτίστηκε με τους εταίρους και πιέζει την κυβέρνηση
Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές θέσεις της
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε σε ξένο μέσο και συγκεκριμένα στο Reuters και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές της θέσεις. Πιστευει ότι έχει φτάσει η ώρα για μια εθνικιστική συνεννόηση γιατί ο χρόνος της Ελλάδας λιγοστεύει επικίνδυνα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο sir Theodorakis έβγαλε νωχελικά από την εσωτερική τσέπη του κασμιρένιου σακακιού του το χρυσό ρολόι και κοίταξε την ώρα ανασηκώνοντας το δεξί του, επιμελώς βγαλμένο με μπρούτζινο σκαλιστό τσιμπιδάκι φρύδι, σχηματίζοντας ένα τέλειο τόξο φρυδιού που αναδείκνυε την αυτοπεποίθηση του. Ο χρυσός αναπτήρας με τα αρχικά του ήταν ακουμπισμένος πάνω στο δερματόδετο βιβλίο "Ο Αγών μου". Ξαφνικά ακούστηκε ένα δυνατό "CUT ! CUT!". O σκηνοθέτης ούρλιαξε. "Τέλος. Τράβα να αλλάξεις. Πήρε το αφεντικό τηλέφωνο πως σε θέλει να πάς ." Πάντα στο άκουσμα του Μπόμπολα ο Σταύρος ιδρώνει. Οι περισσότερες δουλειές που τον βάζει να κάνει είναι πολύ βρώμικες. Ευτυχώς σήμερα απλώς τον ζήτησε για να καθαρίσει το πιγκάλ του μεγαλου μπάνιου.
Σχολιο.- Το Ποτάμι πήρε 373.868 ψήφους στις πρόσφατες εκλογές... Λύθηκε έτσι η απορία που είχα για το ποιοί τέλος πάντων γελάνε ακόμα με τα ανέκδοτα του στυλ: Ήταν ένας Γερμανός, ένας Αμερικανός και ένας Έλληνας!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μυτιλήνη: Ολοκληρώθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία
Ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν: Μετά τη σύλληψη 2 επαναστατών από την Τουρκία σε ένα φουσκωτό ανοιχτά της Χίου στις 30 Ιούλη 2013, άρχισε ένα μεθοδευμένο κυνήγι των επαναστατών από την Τουρκία. Έγιναν έφοδοι στα σπίτια πολλών προσφύγων, συλλήψεις και κρατήσεις. Πραγματοποιήθηκε έφοδος στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Κρατούμενους, τα οποία βρίσκονται στα Εξάρχεια, και τα γραφεία λεηλατήθηκαν. Κατασχέθηκαν εκατοντάδες γραπτά και έγγραφα, καθώς επίσης και το αρχείο, μολονότι όλα ήταν νόμιμα. Οι υπολογιστές και όλα τα ψηφιακά αρχεία μεταφέρθηκαν στην αντιτρομοκρατική για να ερευνηθούν. Σε όλη την προανακριτική διαδικασία συνέδραμαν τόσο η Τουρκία όσο και το FBI. Μετά από όλα αυτά ακολούθησαν άγριες επιθέσεις.
Συνελήφθησαν πολλά άτομα και κρατήθηκαν, με τον ισχυρισμό των διωκτικών αρχών ότι χρησιμοποιούν ως πηγή των αποδείξεών τους ένα USB. Πέρα από ένα USB, δεν υπήρχε κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο. Ισχυρίστηκαν ότι στο αναφερόμενο USB γράφονται ψεύτικα ονόματα και ότι χρησιμοποιούν τον Αίσωπο. Και κατόπιν, στηριζόμενοι αποκλειστικά και μόνο σε εκδοχές κατασκεύασαν τις κατηγορίες. Επιπλέον, τα αδικήματα για τα οποία τους κατηγορούσαν ήταν αδικήματα για τα οποία προβλέπονται βαριές ποινές. Όλη η δικογραφία στηρίχτηκε στην ερμηνεία – εκδοχές του υλικού του USB. Και ζητήθηκε η βαριά καταδίκη τους με βάση αυτές τις ερμηνείες – εκδοχές. Τις πρώτες μέρες και στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένα κλίμα τρομοκρατίας. Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στο δικαστήριο. Εκτός από τους συγγενείς και τους μάρτυρες των κατηγορουμένων, απαγορεύτηκε σε όλους τους άλλους να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δικαστηρίου. Οι δικηγόροι αντέδρασαν στην απόφαση του δικαστηρίου να ολοκληρωθεί η δίκη έως τις 22 Γενάρη και δήλωσαν ότι θα απέχουν από την ακροαματική διαδικασία αν πρόκειται να επισπευσθεί η διαδικασία για να τελειώσει γρήγορα η δίκη και να βγει μια βιαστική απόφαση και ότι δεν θα δεχτούν αυτό το χρονοδιάγραμμα της δίκης. Μετά από αυτό τον αγώνα των δικηγόρων η δίκη που διακόπηκε στις 22 Γενάρη συνεχίστηκε μετά τις εκλογές από το σημείο στο οποίο είχε διακοπεί. Από τους δικηγόρους υπεράσπισης τονίστηκε επανειλημμένα ότι η δίκη έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.
Τελικά, η δίκη που κατασκευάστηκε με πλαστά στοιχεία εδώ και ενάμιση χρόνο, ολοκληρώθηκε στις 29 Γενάρη. Μολονότι ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου για πολλές κατηγορίες ζήτησε την αθώωση των κατηγορουμένων, οι αποφάσεις πάρθηκαν κατά πλειοψηφία. Οι ποινές που δόθηκαν συμπεριλάμβαναν και ελαφρυντικά του νόμου 187Α.
Ο Ερκάν, που είναι μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης με τους Κρατούμενους και ο Η. Τεκίν, ένας από αυτούς που προστέθηκε αργότερα στο κατηγορητήριο, μολονότι σε βάρος τους δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία, δικάστηκαν με το νόμο 187Α, και αθωώθηκαν. Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, Φαντίκ Αντιγιαμάν και Χαρικά Κιζίλκαγια, καταδικάστηκαν με τριετή φυλάκιση με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθερες. Ήταν κατηγορούμενες για εξασφάλιση χρημάτων στην οργάνωση. Με ένα τέτοιο επιχείρημα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με βάση το νόμο 187Α, παράγραφος 6, καταδικάστηκε κάποιος. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, μπορούν να καταδικαστούν άνθρωποι με την κατηγορία ότι εξασφάλιζαν χρήματα, πληροφορίες κ.λπ. στην οργάνωση. Επίσης, ο Μουσταφά Γιλμάζ, μολονότι σε βάρος του δεν υπήρχαν αποδείξεις αλλά υποψίες, και ο οποίος απειλούνταν με βαριά καταδίκη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 χρόνων και αφέθηκε ελεύθερος με όρους. Ο Μουσταφά Γιλμάζ ζει εδώ και 15 χρόνια στην Κρήτη με την οικογένειά του, είναι πρόσφυγας, πατέρας 4 παιδιών και φίλος των επαναστατών.
Επίσης, όσον αφορά τον Ερντογάν Τσακίρ, για τον οποίο υπάρχει απόφαση έκδοσής του στην Γαλλία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 χρόνων . Επειδή, όμως, υπάρχει απόφαση έκδοσής του στη Γαλλία, δεν θα αφεθεί ελεύθερος. Οι δύο επαναστάτες από την Τουρκία που συνελήφθηκαν στο φουσκωτό καταδικάστηκαν με 7 χρόνια ποινή κάθειρξης, καθώς επίσης καταδικάστηκε με 6 χρόνια κάθειρξης ο Σινάν Οκτάιγ Οζεν. Όλοι οι κρατούμενοι άσκησαν έφεση για αναθεώρηση των ποινών τους. Και οι Έλληνες που δικάστηκαν στην ίδια δίκη θα αφεθούν ελεύθεροι τις προσεχείς ημέρες. Για πολλούς μήνες ασκήθηκε τρομοκρατία, έγιναν προσπάθειες να προκληθεί ένα μεγάλο κλίμα τρομοκρατίας, να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους. Οι φάκελοι διογκώθηκαν με πλαστά έγγραφα που στηρίζονταν σε ερμηνείες – εκδοχές. Η απόφαση του δικαστηρίου απέδειξε φανερά ότι αυτή η υπόθεση στηρίχτηκε σε πλαστές κατηγορίες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LE MONDE: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Σε δημοσίευμά της στη στήλη «Le Decodeurs» - η οποία εξετάζει την επικαιρότητα και δίνει λεπτομερείς απαντήσεις σε διάφορα καίρια ζητήματα-, η εφημερίδα Le Monde συγκρίνει τα χρέη της Γερμανίας και της Γαλλίας με αυτό της Ελλάδας, καταλήγωντας σε ένα αποκαλυπτικό συμπέρασμα. «Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου έναν γύρο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσε για να πείσει τους εταίρους του να δεχθούν μια νέα απομείωση του χρέους της Ελλάδας», αναφέρει το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ότι στη Γαλλία, ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσόν, ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου υπερασπίζεται επίσης αυτή τη λύση για απόσβεση ενός μέρους ή του συνόλου του χρέους της χώρας του. Κάτι ανάλογο ισχύει και στην Ισπανία όπου το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos ζητάει μια αναθεώρηση του ισπανικού χρέους, το οποίο έφτασε στο συμβολικό 100% του ΑΕΠ το 2015. Το δημοσίευμα θέτει λοιπόν το ερώτημα, πώς οδηγήθηκαν σε χρέος οι ευρωπαϊκές χώρες. Σε ένα γράφημα αντιπαραβάλλει το χρέος της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, σε σύγκριση με το ΑΕΠ τους στο τέλος του 2014:
Οι αριθμοί που προκύπτουν δηλαδή από το γράφημα είναι οι εξής: Ελληνικό χρέος: 321 δις ευρώ Ελληνικό ΑΕΠ: 183 δις ευρώ Γαλλικό χρέος 2031 δις ευρώ Γαλλικό ΑΕΠ 2138 δις ευρώ Γερμανικό χρέος 2044 δις ευρώ Γερμανικό ΑΕΠ 2900 δις ευρώ
Σε καθαρούς αριθμούς επομένως το χρέος της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Ωστόσο αυτό που μετράει, αναφέρει η Le Monde, είναι το ΑΕΠ, που σημαίνει το επίπεδο του πλούτου που παράγεται από κάθε χώρα. «Και εδώ φαίνεται ότι Γαλλία και Γερμανία παράγουν πολύ μεγαλύτερο πλούτο από όσα είναι τα χρέη τους, σε αντίθεση με την Ελλάδα που έχει πολύ μεγαλύτερο χρέος και ένα πολύ αδύνατο ΑΕΠ, δηλαδή ένα πολύ αδύνατο επίπεδο πλούτου. Με αυτή τη μέθοδο μέτρησης βλέπουμε ότι κι άλλες χώρες ξεπερνούν το κατώφλι του 100% του ΑΕΠ: η Ιαπωνία, για παράδειγμα, έχει χρέος 245% του ΑΕΠ της. Ο μέσος όρος, μάλιστα, χρέους των οικονομιών που μετράει ο ΟΟΣΑ ανέρχεται στο 117,4% του ΑΠΕ τους». Το δημοσίευμα καταλήγει: «Πέρα από το πρόβλημα μεθοδολογίας στη μέτρηση του χρέους υπάρχει και ένα πρόβλημα λογικής: το χρέος είναι αποτέλεσμα πολιτικών πολλών δεκαετιών χρέωσης, ενώ το ΑΕΠ μετράται κάθε χρόνο. Ωστόσο το χρέος δεν επιστρέφεται σε έναν χρόνο. Αν οι τράπεζες υπολόγιζαν τα χρέη μιας οικογένειας (κεφάλαιο και τόκοι) σε σχέση με τα χρήματα που κερδίζουν σε έναν χρόνο δεν θα δάνειζαν ποτέ.»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στη Βενεζουέλα
Αυτή την Κυριακή (8/2) στη Βενεζουέλα τίθεται σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 15%, ο οποίος από αυτή τη στιγμή θα βρίσκεται στα 5.634,47 ($894,36) μπολίβαρ. Η αύξηση αυτή, η οποία επεκτείνεται και στους συνταξιούχους, προστίθεται στις 28 μισθολογικές αυξήσεις που εγκρίθηκαν από τη Κυβέρνηση μέσα σε 15 χρόνια. Για να αντιμετωπισει τον πληθωρισμο, λογω της πτωσης των τιμων του πετρελαιου που εχουν προκαλεσει οι γιανκιδες με τους αραβες σειχιδες δουλους τους, ο οποιος πληθωρισμος εχει εξαυλωσει τα εργατικα εισοδηματα.
Η εικόνα αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις εννέα αυξήσεις που χορηγήθηκαν ανάμεσα στο 1974 και το 1998, κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων της Τέταρτης Δημοκρατίας. «Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και που εμείς οφείλουμε να διατηρήσουμε με την πάροδο του χρόνου», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του στην Εθνοσυνέλευση, στις 21 Ιανουαρίου. Στην ομιλία του ανέφερε επίσης ότι 49,703 δισεκατομμύρια μπολίβαρ ($7,899 δις) θα διατεθούν για τη διασφάλιση της πληρωμής της πρώτης αύξησης του κατώτατου μισθού που αναλογεί σε αυτό το έτος, και θα εφαρμοστεί «σε διάφορες κλίμακες υπαλλήλων και στους πίνακες εργατών». Εκτός από την αποζημίωση για την μισθολογική έννοια, οι βενεζουελάνοι εργαζόμενοι λαμβάνουν και κουπόνια γευμάτων, που κυμαίνονται ανάμεσα στα 1905 ($302,28) και 2857 ($453,49) μπολίβαρ μηνιαίως.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
67% μνημονιο και 33% μεταρρυθμισεις η νεα συνταγη του Γιανη Βαρουφακη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Καταργουν» την καταργηση του ΤΑΙΠΕΔ μεχρι νεωτερας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημος Αθηναιων. Χωρις κρεας τα γευματα των παιδικων σταθμων
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντροπη!Μαθητεςμε ασιτια στα σχολεια. Καταγγελουν καθηγητες στην Αθηνα. Ευθυνες του δημαρχου Καμινη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναδρομικες περικοπες σε 24.000 επικουρικες συνταξεις. Δεν ειχαν συμπεριληφθει στο ηλεκτρονικο συστημα όταν αλλαξε η παρακρατηση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.000 πληθος στο Συνταγμα, αλλα πολύς κοσμος και στο Παρισι! Σημερα στη Ρωμη. Το Σαββατο στην Ιρλανδια. «Αυτος ο τοπος εχει δημοκρατια, τελος ο φοβος και η τρομοκρατια» το κεντρικο συνθημα στην αυθορμητη συγκεντρωση στηριξης των ελληνικων θεσεων στο Συνταγμα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομιλια Τσιπρα στην Κοινοβουλευτικη Ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβεβαιωσεις ότι θα τηρησει τους κανονες της ΕΕ. Ο Τσιπρας ξεκαθαρισε ότι τους κανονες της ΕΕ «θα τους σεβαστουμε, αν και διαφωνουμε»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ σε σχολειο της Αθηνας. Παιδι ειχε να φαει δυο ημερες! Οι εκπαιδευτικοι χαρακτηριζουν την κατασταση «δραματικη»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες στο Συνταγμα. Βροντοφωναξαν «όχι» στον εκβιασμο. Με κεντρικο συνθημα «δεν εκβιαζομαστε, δεν υποκυπτουμε, δεν φοβομαστε, δεν κανουμε πισω, νικαμε» πανω από δεκα χιλιαδες πολιτες πραγματοποιησαν χθες εντυπωσιακη συγκεντρωση στο Συνταγμα στηριξης της νεας κυβερνησης στελνοντας ηχηρο μηνυμα κατά του εκβιασμου της Μερκελ και των ξενων τοκογλυφων
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λευκος Πυργος. Τελος στον εκβιασμο φωναξε και η Θεσσαλονικη στην πλατεια του Λευκου Πυργου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημος Θεσσαλονικης. Επιτελους δεκατιανο στους μαθητες που υποσιτιζονται. Αρχιζει μεσα στις επομενες μερες η παροχη δωρεαν κολατσιου στο σχολειο για τις εκατονταδεςτων μαθητων που αντιμετωπιζουν σοβαρο προβλημα επιβιωσης
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δραματική η κατάσταση στα σχολεία της Αθήνας: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε.
Περιστατικά παιδιών με υποσιτισμό σε σχολεία του δήμου Αθηναίων, κοινοποίησαν εκπαιδευτικοί σήμερα, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων
Περιστατικά παιδιών με υποσιτισμό σε σχολεία του δήμου Αθηναίων, κοινοποίησαν εκπαιδευτικοί σήμερα, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, αφού οι σοβαρές καθυστερήσεις στο διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων - ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ - έχει στερήσει το Δημοτικό Βρεφοκομείο από τη δυνατότητα να προετοιμάζει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου. Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόνον οι 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στα σχολεία δεν μοιράζονται μερίδες, ενώ τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων έχει αναλάβει κέτερινγκ που έχει και στο παρελθόν διανείμει μερίδες στα συσσίτια. Δυο εκπαιδευτικοί, η Ανδριανή Προκόπη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Παρθενώνας» και ο Μαριόλης Δημήτρης από τον Α΄ Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αμπελόκηποι», αναφέρθηκαν σε περιστατικά υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία. Οι δυο εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την κατάσταση «δραματική», σημείωσαν, ότι καλούνται «να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε», ενώ ο κ. Μαριόλης αναφέρθηκε ειδικά στην περίπτωση «παιδιού που είχε να φάει δυο ημέρες». Κατά την περσινή σχολική χρονιά διανέμονταν από το δήμο 1.200 μερίδες σε παιδιά σχολείων, ενώ - όπως είπε ο κ. Μαριόλης - τη φετινή χρονιά τα αιτήματα αυξήθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς κατά 600. Όπως εξήγησε, τα αιτήματα συμπληρώνονται από τους διευθυντές των σχολείων -οπότε δεν τίθεται θέμα μη αξιοπιστίας τους- και ο αριθμός τους είναι σταθερά αυξητικός. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης διαβεβαίωσε, ότι το πρόβλημα θα λυθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Παρόλα αυτά, ο διαγωνισμός -όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου- έχει μπλοκάρει εδώ και ένα χρόνο και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ευθύνες για την κατάσταση αποδόθηκαν από τον κ. Καμίνη σε γραφειοκρατικά προσκόμματα, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπρούλιας σημείωσε ότι «ευθύνες υπάρχουν και σε εμάς και στην κυβέρνηση». Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος για το Παιδί και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Μαρία Ηλιοπούλου, οι διεθνείς διαγωνισμοί και οι υψηλές εγγυητικές επιστολές που αυτοί προϋποθέτουν έχουν ως συνέπεια να εξαιρείται από τους διαγωνισμούς ένας μεγάλος αριθμός προμηθευτών και να δημιουργούνται έντονες διαμάχες μεταξύ των λίγων προμηθευτών που πληρούν τα κριτήρια. Την ίδια στιγμή, οι διεθνείς διαγωνισμοί στερούν τη δυνατότητα επιμερισμού -που θεωρείται κατάτμηση- και μοιραία στερείται η δυνατότητα ευελιξίας μεταξύ προμηθευτών. Η διαδικασία, που έχει επιβληθεί από την ΕΕ, οδήγησε τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Σοφιανό να σημειώσει: «Μπορεί να φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις οδηγίες για τους διεθνείς διαγωνισμούς, στα σχολεία μας όμως έχουμε φαινόμενα υποσιτισμού. Δεν παρέχουμε ό,τι διαφημίζετε». Ο κ. Καμίνης σημείωσε, ότι οι μερίδες φαγητού στα σχολεία ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχές το 2012 με 200 μερίδες, που το 2013 αυξήθηκαν στις 500 μερίδες και έφθασαν το 2014 στις 1.200 μερίδες. Η κ. Ηλιοπούλου σημείωσε στο ΑΠΕ, ότι ο δήμος θα μπορούσε να αποκεντρώσει τα συσσίτια στα δημοτικά διαμερίσματα με τη δημιουργία τραπεζαριών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ήταν μια από τις συγκεντρώσεις που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ και όχι μόνο. Η είδηση πως έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές για να υποδεχτούν τον έλληνα υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη και να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στην ελληνική κυβέρνηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Ήταν εκεί μέλη του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke με τις σημαίες τους, ανένταχτοι γερμανοί ακτιβιστές, κάμποσοι κομματικά ανένταχτοι Έλληνες, κάποιοι διαδηλωτές άλλων εθνικοτήτων. Εντούτοις, έλαμψε δια της απουσίας της η τοπική ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκπροσωπήθηκε από ελάχιστα μέλη της. Κι αυτά μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, πήγαν με δική τους πρωτοβουλία, καθώς η ΟΜ δεν φρόντισε όχι ανακοίνωση δημόσια να βγάλει, αλλά ούτε καν να ενημερώσει τα μέλη της, με ένα τηλεφώνημα, με ένα ιμέιλ! Περίεργες πρακτικές για μια οργάνωση που δρα (ή μάλλον υποτίθεται πως δρα) στην πρωτεύουσα της χώρας στην οποία κρίνονται σημαντικά καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας οφείλει να διακόψει την ενεργειακή συνεργασία με το Ισραήλ
Άρθρο του David Cronin, Ιρλανδού δημοσιογράφου και ακτιβιστή που ζει στο Βέλγιο και έχει γράψει το βιβλίο «Europe’s Alliance With Israel: Aiding the Occupation» (Η συμμαχία της Ευρώπης με το Ισραήλ: Βοηθώντας την Κατοχή). Δημοσιεύτηκε στο eletronicintifada στις 29 Γενάρη, λίγες μέρες πριν τις δηλώσεις του νέου υπ. Άμυνας για συνέχιση της συνεργασίας με το Ισραήλ. Δίνοντας την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα ύψωσαν το ανάστημά τους στους διεθνείς «νταήδες». Η καταφανής παρέμβαση της Κομισιόν –που ισχυριζόταν πως μια νίκη της Αριστεράς θα ήταν το «λάθος εκλογικό αποτέλεσμα»- απέτυχε να υποσκάψει τη δημοκρατία. Δεδομένης της ανθρωπιστικής κρίσης που επέβαλλαν στην Ελλάδα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ, ήταν κατανοητό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την εκλογική μάχη με επίκεντρο τα θέματα του «ψωμιού και βουτύρου». Παρόλα αυτά, χάρηκα όταν άκουσα ότι οι σιωνιστές ανησύχησαν από την νίκη του κόμματος. Η Jerusalem Post διακήρυξε πως το αποτέλεσμα ήταν «άσχημα νέα για το Ισραήλ», παραθέτοντας την ισχυρή κριτική που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο νέος πρωθυπουργός στην Αθήνα, στην επίθεση του 2014 στη Γάζα. Σε ένα μανιφέστο του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόταν να διακόψει τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας. Αν κρατηθεί αυτή η υπόσχεση, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αντιστρέψει τις ντροπιαστικές αποφάσεις που πήραν τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν μέχρι σήμερα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραμένει, μετονομαζόμενο, το ΤΑΙΠΕΔ
Παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, όπως μεταδίδει μερίδα Τύπου, κατόπιν έντονης παρέμβασης των δανειστών, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν ζητηθεί οι παραιτήσεις τους Ανακαλεί προς το παρόν την απόφαση της να καταργήσει το ΤΑΙΠΕΔ η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Υπενθυμίζεται πως η κ. Βαλαβάνη είχε ζητήσει τις παραιτήσεις του προέδρου του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Εμμανουήλ Κονδύλη, καθώς και του διευθύνοντος συμβούλου, Πασχάλη Μπουχώρη, ωστόσο σε συνάντηση που είχε χθες με τους επικεφαλής του Ταμείου, η κυρία Βαλαβάνη ζήτησε τη χρονική μετάθεση όλων των κρίσιμων αποφάσεων για τις αποκρατικοποιήσεις, για τουλάχιστον 15 με 20 ημέρες. Όπως όλα δείχνουν, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα μετονομαστεί σε Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, στο οποίο θα συμπεριληφθεί η εταιρεία ακίνητων του δημόσιου αλλά και η Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τουλάχιστον 15 με 20 ημέρες
Βαλαβάνη: Ζητά τώρα από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ να μείνουν στις θέσεις τους
Αφού ανακοίνωσε πως θα καταργήσει το ΤΑΙΠΕΔ και ζήτησε τις παραιτήσεις του προέδρου του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Εμμανουήλ Κονδύλη, καθώς και του διευθύνοντος συμβούλου, Πασχάλη Μπουχώρη, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, βάζει «φρένο» στις αποφάσεις της.
Σε συνάντηση που είχε χθες με τους επικεφαλής του Ταμείου, η κυρία Βαλαβάνη ζήτησε τη χρονική μετάθεση όλων των κρίσιμων αποφάσεων για τις αποκρατικοποιήσεις, για τουλάχιστον 15 με 20 ημέρες. Επίσης, ζήτησε από τους κ.κ. Κονδύλη και Μπουχώρη, να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι νεωτέρας. Πάντως, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των FinancialTimes, ο κ. Μπουχώρης, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, είναι αποφασισμένος να υποβάλει την παραίτησή του μέχρι αύριο, Παρασκευή. Όπως ο ίδιος ανέφερε: «Η κυρία Βαλαβάνη μας είπε ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων δεν θα συνεχιστεί. Είναι κρίμα γιατί υπάρχουν εν εξελίξει μεγάλες συμφωνίες που θα έκλειναν τους επόμενους μήνες και άλλες που βρίσκονται στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών». Σημειώνεται πως σε δηλώσεις της λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές η κυρία Βαλαβάνη είχε πει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο νικητής της εκλογικής μάχης, θα καταργούσε το ΤΑΙΠΕΔ, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων θα τερματιστεί και ότι θα ελεγχθούν για τη νομιμότητά τους όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί. «Θα αποκατασταθεί η νομιμότητα όπου αυτή έχει παραβιασθεί και θα τερματισθεί η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων. Άρα το βασικό εργαλείο της, το ΤΑΙΠΕΔ, δε θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραχήλ Μακρή: Ξεφτιλιστήκατε ομαδικώς. Τελικά ποιος είναι ο ανόητος...
Πλήρως δικαιωμένο θεωρεί τον εαυτό της η Ραχήλ Μακρή για την πολύκροτη προεκλογική της δήλωση «μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ. ευρώ», μετά την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επίκειται να ενισχύσει την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών κατά 60 δισ. ευρώ. Αν και η αρχική της δήλωση είχε προκαλέσει πολιτικό σάλο αλλά και την αντίδραση της Κουμουνδούρου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει μέσω Facebook δικαιωμένη και περνάει στην αντεπίθεση ρίχνοντας και σπόντες στους επικριτές της. «Σοβαρά; Πως είπατε; Με τον μηχανισμό ela 60 δις για ρευστότητα; Τελικά ξεφτιλιστήκατε ομαδικώς από πολλές πλευρές. Τελικά ποιος είναι ο ανόητος» αναφέρει στην ανάρτησή της... Μέχρι στιγμής, πολιτικοί φίλοι και οπαδοί της σπεύδουν να τη στηρίξουν: «Εμείς που ξέρουμε 5 πράγματα, ξέραμε εξαρχής ότι έχεις δίκιο!!!», «Ραχηλάκι απλά ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ, θα γίνει το ELA να δεις!!!», «Μπράβο Ραχήλ .. εγώ δεν αμφιβάλω για τις γνώσεις σου....και πάλι μπράβο», « Κυρία Μακρή παρακολουθώ τους αγώνες σας και χαίρομαι που δικαιώνεστε σχετικά με τον Ε.Λ.Α. Συγχαρητήρια», «Δώσε ραχήλ γκάζια ...δώσεε!!», είναι μερικά μόνο από τα σχετικά μηνύματα...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Βενιζέλος καταδίκασε τη χώρα στο αγγλικό Δίκαιο, ενώ είχαν βρει λύση οι Αμερικανοί! Kι όμως, κυκλοφορεί ελεύθερος....
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο Αγγλικό Δίκαιο, υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας και τα περιουσιακά της στοιχεία (έσοδα από ενέργεια, αποθέματα χρυσού, πλουτοπαραγωγικές πηγές) παρά τις αντίθετες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας συμβούλου, που προσέλαβε και πλήρωσε για να εξασφαλίσει τα... ελληνικά συμφέροντα. Τα έγγραφα που αποκαλύπτει και τα οποία δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πως ο τότε υπουργός Οικονομικών λειτούργησε με γνώμονα ξένα συμφέροντα, δημοσιεύονται για τραγική ειρωνεία την περίοδο που ένας μικροομολογιούχος αυτοκτόνησε, αφού καταστράφηκε από το κούρεμα που αποφάσισε ο Βενιζέλος. Η αμερικανική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen and Hamilton, ορίστηκε από τον Βενιζέλο ως η εταιρεία που θα διαμεσολαβούσε νομικά και θα διαχειριζόταν το σενάριο του PSI. Για την υπόθεση αυτή η εταιρεία έλαβε μερικά εκατομμύρια ως αμοιβή.