Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Σαββατο 2 Μαιου 2015


Οι πλούσιοι στην Ελλάδα κερδίζουν 6 φορές περισσότερο από τους φτωχούς
02 Μαίου 2015 08:10
ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΟΣΑ – ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ – ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΖΩΗΣ
Πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) καταδεικνύει πώς οι κυβερνήσεις του μνημονίου μετέτρεψαν την Ελλάδα σε χώρα τις μιζέριας με τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι και τους φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι. Ένας στους δυο πολίτες είναι δυσαρεστημένος για το επίπεδο ζωής και την καθημερινότητα, καθώς μόλις το 52% των Ελλήνων δηλώνει πως έχει θετικές εμπειρίες σε μία ημέρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Δείκτη Καλύτερης Ζωής, οι Έλληνες είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωής του εν συγκρίσει με το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.
Μόλις το 52% των Ελλήνων δηλώνει πως έχει θετικές εμπειρίες σε μία ημέρα, ενώ το αντίστοιχο μέσο όρο ανέρχεται στο 76%. Ο δείκτης έχει στόχο να επιτρέψει μια σύγκριση για την ευημερία σε όλες χώρες, με βάση τα 11 θέματα που έχουν χαρακτηριστεί ως καθοριστικής σημασίας από τον ΟΟΣΑ, στους τομείς των υλικών συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής. Τα θέματα είναι: Ασφάλεια, Στέγαση, Εργασία, Εισόδημα, Ισορροπία μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου, Ικανοποίηση από τη ζωή, Υγεία, Παιδεία, Διακυβέρνηση, Κοινότητα και Περιβάλλον. Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Πολωνία επέλεξαν την ικανοποίηση από τη ζωή ως κορυφαία προτεραιότητα. Η υγεία εκτιμήθηκε περισσότερο στη Ρωσία, την Νορβηγία, την Ισλανδία, την Γαλλία και την Αυστρία. Η Ελλάδα αποδίδει καλά σε μόνο λίγα μέτρα ευημερίας, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι κατατάσσεται κοντά ή κάτω από τον μέσο όρο σε μεγάλο αριθμό θεμάτων στον Δείκτη Καλύτερης Ζωής. Τα χρήματα, αν και δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, είναι ένα σημαντικό μέσο για την επίτευξη υψηλότερης ποιότητας ζωής. Στην Ελλάδα, το μέσο νοικοκυριό έχει διαθέσιμο κατά κεφαλήν εισόδημα 19.095 δολάρια (16.951 ευρώ) ετησίως, λιγότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 23.938 δολάρια (21.268 ευρώ) τον χρόνο. Ένα από τα στοιχεία που προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση είναι ότι εν μέσω κρίσης οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι. το κορυφαίο 20% του πληθυσμού κερδίζει έξι φορές περισσότερα από το κατώτατο 20%! Η λεγόμενη κοινωνία των 2/3 όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας και μόνο το 1/3 ευημερεί. Με τις επιλογές της τρόικας και των εθελόδουλων κυβερνήσεων μετακινήθηκε ο πλούτος στους λίγους με αποτέλεσμα να έχει «στεγνώσει» η αγορά και η πραγματική οικονομία.
Σε ότι αφορά την απασχόληση, το 51% των ατόμων ηλικίας 15 έως 64 ετών στην Ελλάδα έχουν μια αμειβόμενη εργασία, κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ για την απασχόληση, που είναι 65%. Το 61% των ανδρών έχουν μια αμειβόμενη εργασία, σε σύγκριση με το 42% των γυναικών, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξισορρόπηση οικογένειας και σταδιοδρομίας. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα εργάζονται 2.034 ώρες ετησίως, περισσότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 1.765 ώρες. Στην Ελλάδα, το 67% των ενηλίκων ηλικίας 25-64 ετών έχουν πτυχίο Λυκείου, λιγότεροι από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 75%. Ακόμα και η προσέλευση των ψηφοφόρων, ένα μέτρο εμπιστοσύνης του λαού στο πολιτικό προσωπικό και στο πολιτικό σύστημα, και της συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική διαδικασία, ήταν 62% κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών, κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (72%).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφγανιστάν: Ξεκίνησε η δίκη των κατηγορούμενων για το λιντσάρισμα 27χρονης
Σάββατο, 2 Μαΐου 2015, 16:22
Ξεκίνησε το Σάββατο η δίκη δεκάδων Αφγανών, περιλαμβανομένων αρκετών αστυνομικών, που εμπλέκονται στο λιντσάρισμα μιας 27χρονης στην Καμπούλ, την οποία είχαν κατηγορήσει ότι έκαψε το Κοράνι--ένα γεγονός που είχε προκαλέσει πρωτοφανείς αντιδράσεις διαμαρτυρίας. Στην αρχη μετα την δολοφονια, οι αρχες ειχαν πει ότι ηταν καθυστερημενη. Μετα όμως ανασκευασαν, μετα από καταγγελιες της οικογενειας της, και ειπαν ότι δεν ηταν καθυστερημενη, δεν εκαψε κανενα κορανι, ηταν δασκαλα, και η φημη που οδηγησε στη δολοφονια της, ηταν λαθος. Παρολα αυτά, ιμαμιδες ειπαν, ότι οι δολοφονοι ηταν δικαιολογημενοι, εστω και αν οδηγηθηκαν στη δολοφονια της από μια λαθος φημη, γιατι η λαθος φημη ότι εκαψε το κορανι, είναι μεγαλο αμαρτημα. Η δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες, μεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά. Ένα εξαγριωμένο πλήθος από άνδρες λιντσάρισαν στις 19 Μαρτίου την Φαρκχούντα και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο πτώμα της ενώ πολλοί αστυνομικοί που ήταν παρόντες παρακολουθούσαν αμέτοχοι, κοντά σε ένα τέμενος της κεντρικής Καμπούλ. Την επίθεση κατέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας σε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο και το οπτικό υλικό κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Κάποιοι, μάλιστα, από τους συλληφθέντες εντοπίστηκαν καθώς υπερηφανεύονταν για τη συμμετοχή τους στο έγκλημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας από τους κατηγορούμενους, ο Σαριφουλάχ, ο οποίος εμφανίστηκε το Σάββατο στο δικαστήριο, περιέγραψε τον ρόλο του στην επίθεση: «Την κλώτσησα μία ή δύο φορές, αλλά δεν συμμετείχα σε όλη την ιστορία. Κάποιοι ζητούσαν σπίρτα κι έτσι τους έδωσα τον αναπτήρα μου» κατέθεσε. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε υπό το φως της ημέρας και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη συντηρητική μουσουλμανική αυτή χώρα. Κάποιοι υπερασπίστηκαν την δολοφονία στο όνομα του Ισλάμ, αλλά πολλοί άλλοι εξοργίστηκαν από την αγριότητα της επίθεσης πριν ακόμη προκύψει από έρευνα ότι το θύμα είχε αδίκως κατηγορηθεί ότι έκαψε το Κοράνι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιράν: «Δεν θα επιτρέψουμε οι επιχειρήσεις στην Υεμένη να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια»
Σάββατο, 2 Μαΐου 2015, 16:56
Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσέιν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν θα επιτρέψει στις περιφερειακές δυνάμεις να θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντά της στον τομέα της ασφάλειας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. «Δεν θα επιτρέψουμε σε άλλους να θέσουν την κοινή ασφάλειά μας σε κίνδυνο με στρατιωτικές περιπέτειες» ανέφερε ο Αμπντολαχιάν σε άρθρο του που δημοσιεύεται το Σάββατο. Η Τεχεράνη διαψεύδει τις κατηγορίες της Δύσης και των σειχιδων των αραβικών χωρών δουλων των αποικιοκρατων που λενε προπαγανδιστικα ψεματα για αφελεις ότι εξοπλίζει τους σιίτες πολιτοφύλακες Χούτι στην Υεμένη, αλλά έχει πολλές φορές καταδικάσει την υπό τη Σαουδική Αραβία αεροπορική εκστρατεία κατά των Χούτι και του λαου της Υεμενης. Η Σαουδική Αραβία, η οποία θεωρεί τον εαυτό της θεματοφύλακα του σουνιτοφασιστικού τζιχαντοφασιστικου Ισλάμ, δουλο των αποικιοκρατων που την εχουν βαλει να ανταγωνίζεται επί μακρόν τη σημαντικότερη σιιτική δύναμη στην περιοχή, το Ιράν, για μεγαλύτερη άσκηση επιρροής. Γιαυτο οι αποικιοκρατες την εχουν εξοπλισει με υπερσυγχρονα οπλα, πολεμικα αεροπλανα, και πολεμικα πλοια Η υπό το Ριαντ αποικιοκρατικη συμμαχία πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη από τα τέλη Μαρτίου κατά των Χούτι και των συμμάχων τουςτου λαου και του στρατου της Υεμενης, η ραγδαία επέλαση των οποίων υποχρέωσε τον διορισμενο από τους αποικιοκρατες «πρόεδρο» Χάντι και την διρισμενη «κυβέρνησή» του από τους αποικιοκρατες να «αυτοεξοριστούν» στο Ριαντ, μιας και στην Υεμενη κινδυνευαν από τον λαο. Το Ιράν δεν αναγνωρίζει τον Χάντι και έχει χαρακτηρίσει τα πλήγματα παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Υεμένης. Στις αρχές της εβδομάδας, η αληταραδες σειχιδες της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν παλι προπαγανδιστικα ψεματα των αμερικανων αφεντικων τους ότι τα αποικιοκρατικά τους αεροσκάφη έπληξαν τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της πρωτεύουσας Σαναά για να εμποδίσουν την προσγείωση ιρανικού φορτηγού αεροπλάνου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης: Δεν θα υπογράψουμε συμφωνία «βούρκου»
02 Μαίου 2015 13:42
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδοθεί στους δανειστές, εγκρίνοντας μία συμφωνία – βούρκου, καθιστά σαφές για μία ακόμη φορά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Διαθέτουμε όχι μία, αλλά πολλές εναλλακτικές λύσεις απέναντι στη διατήρηση, με άλλη μορφή, της μνημονιακής συνέχειας», τονίζει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμπληρώνοντας: «Η Αριστερά δεν θα λερώσει τα χέρια της μέσα σε μια συμφωνία αντεργατικού και νεοφιλελεύθερου βούρκου». Ακολούθως, ο κ. Λαφαζάνης, αφού επισημαίνει πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρεται ως πειραματικός σωλήνας για τα σχέδια των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, σημειώνει ότι «η Ευρώπη είναι δύσκολο να έχει προοπτική, εάν σπρώξει, στο όνομα της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και των αντιαριστερών ψυχώσεων, την Ελλάδα στο περιθώριο και την απομόνωση».
Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ, στην «ΑΓΟΡΑ» έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα μέτρα σε βάρος των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων και περισσότερες νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις. Αν στόχος των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι να βάλουν την ιστορική ελληνική Αριστερά να «λερώσει» τα χέρια της μέσα σε μια συμφωνία αντεργατικού και νεοφιλελεύθερου «βούρκου», προκειμένου να πνίξουν κάθε αριστερή προοπτική για τις επόμενες δεκαετίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, χτυπούν λάθος πόρτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρεται ως πειραματικός σωλήνας για τα βρώμικα σχέδια δυσφήμισης και σπίλωσης των αριστερών ιδεών και οραμάτων. Μια συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι συμβατή με το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές προγραμματικές δεσμεύσεις, αλλιώς δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η κοινωνία. Κανένας δεν θα πρέπει να παρασύρεται από τη βροχή των δημοσκοπήσεων που προσπαθούν να εμφανίσουν έναν τρομοκρατημένο, τάχα, ελληνικό λαό να ζητάει παραλυμένος συμφωνία με τους εταίρους πάση θυσία και με κάθε τίμημα, έτοιμο να υποστεί κάθε ταπείνωση και κάθε γονυκλισία στο όνομα της νομιμοφροσύνης προς τη Γερμανική Ευρώπη. Η Ελλάδα διαθέτει όχι μία αλλά πολλές εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε μια νέα παράδοση και στη διατήρηση με άλλη μορφή της μνημονιακής συνέχειας. Η Ευρώπη, όμως, δεν έχει καμία προοπτική αν σπρώξει την Ελλάδα στο περιθώριο και την «απομόνωση», στο όνομα της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και των αντιαριστερών ψυχώσεων. Η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που να ακυρώνει το πρόγραμμα μας, ούτε το όραμα μιας νέας ανεξάρτητης και προοδευτικής Ελλάδας που αφήνει οριστικά πίσω της την υποτέλεια και τις τυραννικές κηδεμονίες».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλια. Αντισυνταγματικο το παγωμα των συνταξεων λεει το ιταλικο ΣτΕ. Αντιστοιχη αποφαση αναμενεται και από το ελληνικο Συμβουλιο της Επικρατειας.
Οι Δικαστες απαγορευουν στους Δανειστες να μειωσουν τις συνταξεις
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξυλοκοπηθηκαν δυο ελεκτες.
Ελεγκτές ξυλοκοπήθηκαν από νεαρό επιβάτη του Μετρό
Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ σώματος ελεγκτών και επιβατών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς μακραίνει η λίστα των διαπληκτισμών, τα οποία καταλήγουν ακόμη και σε βίαια ξεσπάσματα. Την Πέμπτη το μεσημέρι, δύο ελεγκτές του μετρό ξυλοκοπήθηκαν από νεαρό, από τον οποίο ζήτησαν να επιδείξει το εισιτήριό του. Ο νεαρός, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες πρέπει να ήταν γνώστης κάποιας πολεμικής τέχνης, έδειρε τους ελεγκτές αρνούμενος να τους δείξει εισιτήριο. Το περιστατικό έλαβε χώρα στον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός», υπό το βλέμμα ειδικού φρουρού, ο οποίος αμέσως κάλεσε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί προσήλθαν ταχύτατα, συνέλαβαν τον νεαρό και τον μετέφεραν στο Α.Τ. Συντάγματος. Ωστόσο, η εξέλιξη δεν ήταν τόσο απλή για τους ελεγκτές, οι οποίοι είχαν καλέσει το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Κι αυτό, διότι οι αστυνομικοί που προχώρησαν στη σύλληψη του νεαρού, είχαν αντίθετη άποψη. Ανάγκασαν τους δύο τραυματισμένους ελεγκτές να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Αν ήθελαν, όπως τους είπαν οι αστυνομικοί, θα μπορούσαν να καλέσουν το ΕΚΑΒ να τους παραλάβει από το Αστυνομικό Τμήμα, αφού ολοκληρώνονταν οι τυπικές διαδικασίες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φορτωσαν με ναυτιλιακα δανεια την «Καθημερινη»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συναξη στη Θρακη. Προκληση μειονοτικων.
Ο ψευτομουφτης προετοιμαζει την υποδοχη του υιου Ερντογαν . Αφιξη του Μπιλαλ Ερντογαν
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφου ειμαστε κακοπληρωτες γιατι οι δανειστες μας θελουν να μας δανεισουν αλλα 50 δις?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
85.000.000 ευρω χωρις αποδειξεις βρεθηκαν στα βιβλια του ΠΑΣΟΚ. Στο σκαμνι για κακουργημα ολοι οι αρχηγοι και ταμιες του κομματος. Βρηκαν αποδειξη 20.000 ευρω για …...κομμωτηριο! Οργιο σπαταλης και διαφθορας διαπιστωσαν οι οικονομικοι εισαγγελεις
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γκαουκ και Σμιτ υπερ των ελληνικων πολεμικων αποζημιωσεων. Οι γερμανικες μυστικες υπηρεσιες κατασκοπευαν τους Γαλλους. «Σεισμος» στη Γερμανια. Ξεφτιλιστηκε η Μερκελ!
Βομβα Γκαουκ. «Να ειμαστε ανοιχτη στο θεμα των επανορθωσεων στην Ελλαδα».
Πρεπει να πληρωσουμε τους Ελληνες δηλωσε ο Προεδρος της Γερμανιας για τις πολεμικες αποζημιωσεις
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάτι “περίεργο” είχε συμβεί στο ΝΕΠΑΛ πριν τον σεισμό! “ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ” 250 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ζώα! Γιατί; Σημάδι Κυρίου;
Ανατριχιάζει και προκαλεί ερωτηματικά το δημοσίευμα που έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Ένα παράξενο δημοσίευμα, που κυκλοφορεί σε αρκετές χώρες, είναι η σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων ζώων στο Νεπάλ, πριν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στις 25 Απριλίου 2015. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για Θεία Δίκη, της σφαγής με τεράστιες χατζάρες των ζώων, όπως φαίνεται και στην εικόνα. Σφαγιάστηκαν, χωρίς λόγο, με ένα απαίσιο τρόπο, στο ύπαιθρο, συμπεριλαμβανομένων βουβαλιών, αγελάδων, γιδών, πουλιών, και οτιδήποτε ζωντανό υπάρχει στη χώρα- εκτός των …ανθρώπων-. Διευκρινίζεται ότι είναι ένα … τελετουργικό μιας ινδουιστικής θρησκείας. Τρεις ημέρες μετά, έγινε ο καταστροφικός σεισμός που προκάλεσε πάνω από πέντε χιλιάδες θανάτους και περισσότερους από δέκα χιλιάδες τραυματίες, προκαλώντας συγχρόνως τεράστιες καταστροφές σε όλη τη χώρα και γύρω από αυτήν. Το επίκεντρο ήταν στην πρωτεύουσα του κράτους, Κατμαντού, όπου ισοπεδώθηκαν κτήρια, ναοί, μνημεία κλπ. Πολλοί ανατολίτες που πιστεύουν στις Θείες Δυνάμεις, λένε ότι η φύση εκδικήθηκε με το δικό της τρόπο, τη μανία του ανθρώπου να σκοτώνει με ψυχρότητα κάθε είδους ύπαρξης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό είναι το νέο κόλπο απατεώνων για να κλέβουν αυτοκίνητα από πάρκινγκ σούπερ μάρκετ!
Πολλοί πολίτες έχουν πέσει στη φάκα των ληστών, όπου «χτυπούν» με αυτό το κόλπο. Ποιο είναι αυτό; Οι δράστες, συνήθως βάζουν στόχο αυτοκίνητα που βρίσκονται σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Ο πολίτης, ανυποψίαστος τοποθετεί τις σακούλες στο πορτμπαγκάζ. Στη συνέχεια, μπαίνει στο αυτοκίνητο και βάζει μπροστά στη μηχανή. Ωστόσο, τότε βλέπει από τον καθρέφτη ένα χαρτάκι που είναι κολλημένο σε κάποιο από τα πλαϊνά τζάμια, σε σημείο που »πιάνουν» οι καθρέφτες. Κατεβαίνει να το αφαιρέσει έχοντας, φυσικά, τα κλειδιά του αυτοκινήτου στη μίζα. Τότε, σύμφωνα με το seleo.gr, είναι η ώρα που «χτυπούν» οι δράστες. Μπαίνουν μέσα, πατούν γκάζι και γίνονται καπνός, πριν προλάβει ο κάτοχος του αυτοκινήτου να αντιδράσει. Μάλιστα, στο όχημα βρίσκονται τσάντες, με προσωπικά αντικείμενα, κλειδιά σπιτιού αλλά και τα στοιχεία της ταυτότητας του θύματος! Μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις, η αστυνομία προειδοποιεί τους οδηγούς να απομακρυνθούν από το πάρκνινγκ σε περίπτωση που δουν ένα κολλημένο χαρτάκι και στη συνέχεια, σε απόσταση ασφαλείας, να σταματήσουν για να το αφαιρέσουν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφιέρωμα στον Μάη που τρέμει το ουκρανικό καθεστώς (πλούσιο φωτορεπορτάζ για Πρωτομαγιά, Οδησσό, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης)
Posted on 02/05/2015 by solidarity2014
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/05/02/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD/
Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία 48 αντιφασιστών στην Οδησσό (ανεπίσημα πολλών παραπάνω) από τις φασιστικές ορδές που αμόλησε το καθεστώς του Κιέβου για να καταπνίξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Το τερατώδες έγκλημα της Οδησσού δεν έχει εξιχνιαστεί ως σήμερα από τις ουκρανικές Αρχές και οι νεκροί αντιφασίστες παραμένουν αδικαίωτοι. Παρ’ όλα αυτά ο λαός της Οδησσού έδωσε με τον τρόπο του το μήνυμα στις τελευταίες ουκρανικές εκλογές με την τεράστια αποχή του (σχεδόν 60%) και την ενισχυμένη ψήφο του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανία και το Μπλοκ της Αντιπολίτευσης (τις μόνες αντικαθεστωτικές επιλογές που είχε στην κάλπη).
Τις τελευταίες μέρες το καθεστώς του Κιέβου έχει αναπτύξει τρεις χιλιάδες αστυνομικούς γύρω από το Κτίριο των Συνδικάτων όπου συνέβη η περσινή σφαγή ενώ η πρόσβαση σε κεντρικά σημεία γίνεται αφού περάσεις μπάρες με αστυνομικό έλεγχο. Η Οδησσός αυτές τις μέρες αποτελεί μια πλήρως στρατοκρατούμενη/αστυνομοκρατούμενη πόλη στην οποία περιπολούν οι συμμορίες των νεοναζί του Δεξιού Τομέα. Είναι ξεκάθαρο πως το καθεστώς τρέμει την εκδήλωση της λαϊκής δυσαρέσκειας για τα εγκλήματά του και την καταβύθιση της ουκρανικής οικονομίας σε μία κρίση χωρίς προηγούμενο. Χθες, οι εορτασμοί της 1ης Μάη ουσιαστικά απαγορεύτηκαν σε όλη την ουκρανική επικράτεια. Στο Κίεβο μόλις λίγες εκατοντάδες θαρραλέοι κομμουνιστές μαζί με τους βετεράνους του Β’ΠΠ τίμησαν την Πρωτομαγιά περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις και εθνικιστές που απειλούσαν τη σωματική τους ακεραιότητα. Το ουκρανικό καθεστώς θεωρεί την 1η Μάη εχθρική επέτειο και φιλο-σοβιετική γιορτή. Έτσι, οι κεντρικές πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων της Ουκρανίας όπου συνήθως εορταζόταν η Πρωτομαγιά παρέμειναν άδειες καθώς κράτος και φασίστες φρόντισαν με προληπτικές συλλήψεις και περιπολίες να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Με αυτό τον τρόπο στην Ουκρανία υλοποιείται η φαντασίωση κάθε ολιγάρχη, κάθε καπιταλιστή. Ένα σύγχρονο νεοφιλελεύθερο, αντικομμουνιστικό-αντεργατικό κράτος που συνεργάζεται άψογα με φασιστικές ομάδες κρούσης και καταφέρνει να βγάλει εκτός νόμου ο,τιδηποτε θυμίζει τους εργατικούς και αντιφασιστικούς αγώνες των λαών. Η αντίθετη εικόνα ισχύει στο απελευθερωμένο Ντονμπάς της Αν. Ουκρανίας.Εκεί η Πρωτομαγιά γιορτάστηκε κανονικά με πορείες και συγκεντρώσεις. Στο Λουγκάνσκ πραγματοποιήθηκε Φόρουμ των Συνδικάτων με εκπροσώπους σωματείων και ενώσεων το οποίο έθεσε την εργατική ατζέντα για τα έτη 2015-2017. Μετά το πέρας των εργασιών πραγματοποιήθηκε πορεία με σύνθημα: «Ειρήνη! Εργασία! Μάης!» Σήμερα, 2 Μάη, ο λαός του Ντονμπάς τίμησε τα θύματα της Οδησσού στο αντίστοιχο μνημείο που δημιουργήθηκε στην πόλη του Ντονιέτσκ. Ο πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο, σε μήνυμά του προς τον λαό της Οδησσού για τη σημερινή μαύρη επέτειο δήλωσε: «Εκείνη την ημέρα καταλάβαμε ότι η χώρα υπό την ονομασία «Ουκρανία» δεν υπήρχε πλέον για εμάς. Πέθανε μαζί με τους δεκάδες βασανισμένους πολίτες της Οδησσού». Όντως, το οργανωμένο κυβερνητικό-φασιστικό έγκλημα ενώ προγραμματίστηκε για να παραδειγματίσει τους αντιφρονούντες, το μόνο που κατάφερε ήταν να αποξενώσει πλήρως τεράστιο τμήμα του πληθυσμού της Ουκρανίας που ένιωσε πλέον πως η νέα κατάσταση στη χώρα δεν το χωράει… Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Μάη 2014, ο ουκρανικός στρατός αιματοκυλούσε την πόλη της Μαριούπολης δολοφονώντας δέκα άοπλους διαδηλωτές.
Φέτος, όσο πλησιάζει η επέτειος των 70 ετών απ’ την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη, τόσο το ουκρανικό καθεστώς βρίσκεται σε παροξυσμό. Ήδη η επέτειος έχει μεταφερθεί στις 8 Μάη όπως τιμάται στη δυτική Ευρώπη. Όμως αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην ιδεολογική προπαγάνδα που έχει εξαπολυθεί από το ουκρανικό καθεστώς, τα media και τα επίσημα ινστιτούτα ιστορίας. Γίνεται προσπάθεια η 8η Μάη να ονομαστεί Ημέρα Πένθους ενώ υπερτονίζεται η ουκρανική συμβολή στον Β’ΠΠ (οι Ουκρανοί απελευθέρωσαν το Άουσβιτς κατά τον πρωθυπουργό της χώρας) την ώρα που ο σοβιετικός Κόκκινος Στρατός παρουσιάζεται ως κατακτητής της Ουκρανίας και εισβολέας στη Γερμανία! Είναι βέβαιο πως φέτος θα γίνουν σημεία και τέρατα κατά τους εορτασμούς της 70ης επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης στην Ουκρανία. Πηγές από το Ντονμπάς αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό ο ουκρανικός στρατός να προχωρήσει σε εκτεταμμένες επιθέσεις εναντίον των πόλεων του Ντονμπάς εκείνη την ημέρα. Όπως ενημερωνόμαστε, τα τελευταία 24ωρα, οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού έχουν σπάσει δεκάδες φορές την εκεχειρία βομβαρδίζοντας περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ.
Ανεξάρτητα όμως από τις προθέσεις των φασιστών που κυβερνούν το Κίεβο, οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς ετοιμάζονται να τιμήσουν με μεγαλοπρέπεια την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης. Εκεί θα βρεθεί και το Διεθνές Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς και η ελληνική αντιπροσωπεία που θα συμμετέχει σ’ αυτό. Στο πλευρό του λαού που έβαλε ανάχωμα στην επέλαση των φασιστών στην Ευρώπη τότε και τώρα. Για τα παιδιά του Ντονμπάς και το μέλλον όλων μας!
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/05/02/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαοθάλασσα στην Αβάνα την Πρωτομαγια
Στην Κούβα και την πρωτεύουσα Αβάνα, από τις 7.20 το πρωί τοπική ώρα (για να αποφύγουν τον καυτό ήλιο), ξεκίνησε η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στην εμβληματική πλατεία της Επανάστασης, για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με κεντρικό σύνθημα «Ενωμένοι στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού». Στο κέντρο της εξέδρας της συγκέντρωσης ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚ Κούβας και πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου Ραούλ Κάστρο, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Στην εξέδρα, επίσης, εκτός από το γγ της Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας, Ουλίσες Γκιγιάρτε ντε Νασιμιέντο, που έκανε την κεντρική ομιλία, ξεχώρισε η παρουσία μετά από πολλά χρόνια των 5 Κουβανών ηρώων, που απελευθερώθηκαν μετά από 16 χρόνια άδικης φυλάκισης στις φυλακές των ΗΠΑ, και οι διεθνιστές γιατροί που συμμετείχαν στην αντιμετώπιση του ιού Εμπολα στην Αφρική. Επίσης, συμμετείχαν πάνω από 2.000 ξένοι αντιπρόσωποι από 203 οργανώσεις αλληλεγγύης στην Κούβα από 70 χώρες του κόσμου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή η Ελλάδα είναι μικρό χωριό και η μνήμη μας δεν έχει κοντά ποδάρια: Ο Νίκος Δήμου και η Εθνοσωτήριος Επανάστασις...
Χαμός (διαβάζω) έγινε πάλι στο διαδίκτυο με αφορμή ένα άρθρο του Ν. Δήμου για την επανάσταση του 1821. Στο άρθρο του που αναρτήθηκε στο protagon.gr (του νέου ηγέτη μας, του Σταύρου του Θεοδωράκη με το σακίδιο), εν ολίγοις αναφέρονται τα εξής: – Η επανάσταση δεν ήταν επανάσταση, αλλά εμφύλιος πόλεμος. – Η επανάσταση απέτυχε παταγωδώς. – Ο Κολοκοτρώνης ήταν ένας κοινός εγκληματίας πολέμου και έκανε «εθνοκάθαρση». – Ο Καποδίστριας, ο Κοραής και άλλοι δεν υποστήριξαν ποτέ την επανάσταση. – Την επανάσταση δεν έκαναν Έλληνες αλλά Αλβανοί. Τις παραπάνω απόψεις μάλιστα τις χαρακτηρίζει ως «εξακριβωμένες ιστορικά αλήθειες». Σε όποιον έχει παρακολουθήσει την πορεία του Ν. Δήμου, την συμμετοχή του σε διάφορους «αμφιλεγόμενους» (βλέπε: πρακτόρικους) οργανισμούς τύπου «Παρατηρητήριο Ελσίνκι», οι «απόψεις» του δεν πρέπει να... προκαλούν καμμια έκπληξη. Τέτοιες, παραληρηματικής μορφής καλοπληρωμένες ανοησίες γράφει εδώ και πολλά χρόνια. Αντιθέτως, έκπληξη είναι οτι υπάρχουν μερικοί ακόμα άνθρωποι που εξακολουθούν να παίρνουν τον Δήμου στα σοβαρά. Αν και, οφείλω να παραδεχτώ οτι πλέον, ακόμα και οι αναγνώστες του Protagon, στην συντριπτική τους πλειοψηφία πήραν τον Νίκο Δήμου στο ψιλό (γεγονός που ανάγκασε τους διαχειριστές του site να κλείσουν άρον άρον τα σχόλια στο εν λόγω άρθρο).
Ίσως όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η ενασχόληση του Ν. Δήμου με την «επανάσταση» έχει άλλες ρίζες. Η μοναδική Επανάστασις που συγκίνησε τον Δήμου πρέπει να ήταν η Εθνοσωτήριος.
Αυτή ήταν άλλωστε, η Επαναστατική Κυβέρνησις του Γεωργίου Παπαδοπούλου, που διόρισε το Νίκο Δήμου στη θέση του «Γενικού Γραμματέως της Διοικούσης Επιτροπής της Ενώσεων Διαφημιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος». Και μάλιστα με κάθε επισημότητα. Με την τζίφρα δυο εκ των ηγετών της Χούντας. Του Μακαρέζου και του Ανδρουτσόπουλου.Ο Νίκος Δήμου δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος χουντικός που έκανε καριέρα στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, φορώντας τον φερετζέ του «αριστερού», για να κρύβει καλά το φασιστικό παρελθόν του. Τώρα μάλιστα, καθώς πλέον βαδίζει προς τα 80 φεύγα, αποφάσισε για άλλη μια φορά να ασχοληθεί ενεργώς με τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Συμμετέχοντας ενεργώς στο προκατ κόμμα – ανέκδοτο του Στ. Θεοδωράκη. Με την ελπίδα οτι, αυτή τη φορά, η ενασχόλησή του δεν θα είναι τόσο καταστροφική όπως με την προ πενταετίας συμμετοχή του στην τότε «Δράση», από κοινού με άλλα πολιτικά σούργελα όπως ο Στέφανος Μάνος και ο Βασίλης ο Κοντογιαννόπουλος. Τότε δηλαδή που είχαν γελάσει και τα τσιμέντα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Βενιζέλος βγάζει selfie...
...για ν' αποδείξει ότι δεν τα έφαγε μαζί με το "δάνειο" από το ΤΤ στα πεθερικά του και φταίει το γυμναστήριο του ΓΑΠ * Αλήθεια, αυτές τις χοντρές λαμογιές με τα δάνεια του ΤΤ στους Μπακατσέλους, επί υπουργεία Βενιζέλους και τα cds... θα τα θάψουν στο ΣΥ ΓΥΡΙΖΑ;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έστειλαν στο διάβολο το κτήνος και τώρα κοιτάει τα ραδίκια ανάποδα! Θα στείλει συλλυπητήριο τηλεγραφημα κι o Ν. Κοτζιάς;
Στο Χαλέπι μας "αποχαιρέτισε" το εικονιζόμενο κτήνος, μιας και συναντήθηκε με τον περήφανο Αραβικό στρατό της Συρίας...
Οι "Φίλοι της Συρίας" στους οποίους συμμετέχει κι η Ελλάδα (με Αβραμόπουλο-Βενιζέλο και αφού ο Ν. Κοτζιάς συνεχίζει να διατηρεί εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία και εμπάργκο, μάλλον συνεχίζει τον δρόμο υποστήριξης των αποκεφαλιστών), έχασαν τον Διοικητή του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού"-(Esl). Πρόκειται για την δήθεν "μετριοπαθή αντιπολίτευση" της Συρίας, όπως την αποκαλούν οι έμποροι όπλων κι οι τραπεζοϋπάλληλοι "ηγέτες" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Νίκος Κοτζιάς κι η "πρώτη φορά αριστερά" συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη στη Συρία, που προκαλούν και το... τεράστιο κύμα προσφύγων, στο πλευρό των ιμπεριαλιστών; Το ΚΚΕ, που μιλαγε και μιλαει για δικτατορικο καθεστως στη Συρια θα αλλαξει θέση; Κομμουνιστες δεν είναι, αλλα τουλαχιστον να παψουν να είναι καθικια! Ποια συμφέροντα υποχρεώνουν την Ελλάδα να είναι στο πλευρό της Αλ Κάιντα; Μήπως προτιμούν λίγα κονδύλια για να πλουτίζουν οι δικές τους ΜΚΟ (στο δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠ, Λοβέρδος κι η παρέα τους), φτιάχνοντάς φαγητά στους πρόσφυγες και στρατόπεδα υποδοχής, από το να σταματήσει το έγκλημα των δυτικών στη Συρία και να σταματήσει το δουλεμπόριο στο νεκροταφείο-Μεσόγειος;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θυμάστε την υπάλληλο των κατοχικών δυνάμεων της πατρίδας μας, το δωσίλογο θρασίμι που ζητάει με αγωγή αποζημίωση από τον Πάνο Καμμένο; Μας "ενημερώνει": «Απέσυρα όλες τις καταθέσεις μου από την Ελλάδα...» και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να τιμήσει το γαμημένο ευρώ τους... * Στ' Αρχίδια μας!
- Μιράντα Ξαφά... Θαυμάστε ένα στέλεχος του ΔΝΤ που μας κυβερνάει... Και η υπάλληλος των κατοχικών δυνάμεων της πατρίδας μας, το δωσίλογο θρασίμι ζητάει με αγωγή αποζημίωση από τον Πάνο Καμμένο!
«Αν δεν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές η μόνη εναλλακτική είναι το Grexit. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη και ότι θα σκίσει το μνημόνιο, αυτά τα πράγματα είναι ασύμβατα» δήλωσε ττο Σάββατο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.
Σχολιο.- Να της αφαιρεθει η Ελληνικη ιθαγενεια
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σιγά τα λεφτά και τις αποδείξεις... ένα τίποτα μπροστά στις μίζες της siemens και όσα κουκούλωσαν -δυστυχώς- τα κόμματα της κλεπτοκρατίας και της μάσας!
85.000.000 ευρώ χωρίς αποδείξεις βρήκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στα βιβλία του ΠΑΣΟΚ.
Απόδειξη ύψους 20.000 ευρώ για κομμωτήριο... στο ΠΑΣΟΚ! Μαζί τα φάγαμε λαμόγια;
85 εκ. ευρώ χωρίς αποδείξεις βρέθηκαν στα βιβλία του ΠΑΣΟΚ – απόδειξη 20.000 ευρώ για κομμωτήριο! Και τα σκατόψυχα αρπακτικά (ΓΑΠ-Βενιζέλος και σια) κυκλοφορούν ελεύθεροι! Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα τους κλέφτες!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε! Σαν σήμερα 2 Μαΐου, πέρσι, Ουκρανία: Οι νεοναζιστές στην Οδησσό επιτίθενται και πυρπολούν το Κτίριο των Συνδικάτων...