Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Παρασκευη 11 Δεκεμβριου 2015


Επαυσαν τον εφευρετικό διοικητή του ΕΛΠΙΣ, που υποδέχεται τους ανασφάλιστους της Αθήνας!
Απέλυσαν έναν διοικητή νοσοκομείου ενώ αυτός βρισκόταν στις ΗΠΑ ψάχνοντας υλικά για το νοσοκομείο του. Το δικό του μήνυμα στον προσωπικό του λογιαριασμό στο facebook έστειλε από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς κ. Θεόδωρος Γιάνναρος, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για το κόψιμο των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών του ΕΣΥ. Στο μήνυμά του- στο οποίο υπάρχει συναισθηματική φόρτιση- ο κ. Γιάνναρος αναφέρει ότι ο ίδιος θα συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, παρά την παύση του από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Αναλυτικά το μήνυμα έχει ως εξής:
«Καλησπερα σε “ολες και σε όλους. Καλημέρα σπο το Los Angeles. Εδώ η ώρα είναι 08:30 το πρωί. Πριν, λίγο, τηλεφωνικά, μου κοινοποιήθηκε η παύση μου, από Διοικητής του Ελπίς. Παρολ” αυτά, η μάχη θα συνεχιστεί, από άλλα, ίσως, μετερίζια…!!! Οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη, το ίδιο και το Ελπίς, για να συνεχίσει το έργο του! Δεν έχω σκοπό να σταματήσω αυτό που άρχισα, αλλά θα συνεχίσω σαν τίποτα να μην συνέβη!! Τραβάμε μπροστα!»
Δείτε τη δράση του Θ. Γιάνναρου που εκδιώχθηκε…
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Θεόδωρος Γιάνναρος δεν προλαβαίνει να φτιάχνει βαλίτσες. Προχθές επέστρεψε από ένα ακόμα ταξίδι-αστραπή στη Γερμανία (πάντα μένει για μία ημέρα, το πολύ δύο) και σε λίγες ημέρες ετοιμάζει βαλίτσες για Λος Αντζελες. Και αυτό το ταξίδι θα είναι σύντομο. Το νοσοκομείο τον χρειάζεται πίσω. Αλλωστε για το νοσοκομείο γίνονται όλα αυτά τα πηγαινέλα. Ο διοικητής του «Ελπίς», όταν στην κρίση είδε τον προϋπολογισμό του να μειώνεται δραματικά,από 19 εκατ. ευρώ το 2009 σε 6,5 εκατ. το 2014 (και ακόμα λιγότερα φέτος), δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Εδώ και χρόνια καλλιεργεί συνεργασίες με τους Ελληνες της διασποράς, δρέποντας σήμερα τους πολύτιμους καρπούς:
«Πήγα στη Γερμανία και επέστρεψα με νέο γαστρεντερολογικό. Είναι όλο δωρεά από τους Γερμανούς, Ελληνες και φιλέλληνες. Τώρα έχω κινητοποιήσει ανθρώπους ώστε από το ταξίδι στις ΗΠΑ να αποκτήσουμε νέα μικροσκόπια ΩΡΛ και καρδιολογικό. Είμαι σε συζητήσεις και με το «Αλ Τζαζίρα» ώστε, μέσω fund raising που θα οργανωθεί, να αποκτήσουμε ψηφιακό χειρουργείο. Μόνο έτσι μπορούμε να κινηθούμε. Αν περίμενα να κάνω αιτήσεις για όλ' αυτά, δεν θα γινόταν τίποτα».
Η εφευρετικότητά του, ακόμα και στα πλέον ασφυκτικά πλαίσια, σε συνδυασμό με τη δράση του σε ό,τι αφορά τους ανασφάλιστους πολίτες (οι οποίοι, ως γνωστόν, έχουν «ελευθέρας» στο Ελπίς), είχαν φέρει τον κ. Γιάνναρο στα φώτα της δημοσιότητας διεθνώς. Μεγάλα μέσα, όπως το «Αλ Τζαζίρα», το CNN, το Reuters κ.ά., είχαν προβάλει εκτενή ρεπορτάζ για το παράδειγμά του, κάνοντας το όνομά του γνωστό στις ελληνικές παροικίες σε όλο τον κόσμο, που αμέσως κινητοποιήθηκαν. Μετά από μια τέτοια εκπομπή, επίσης, το 2012, ο Αυστριακός Ερβιν Σριμπφ σύστησε την οργάνωση «Βοήθεια για την Ελλάδα» (www.griechenlandhilfe.at), με πρώτη δράση την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στο «Ελπίς». «Μέχρι σήμερα έρχονται δύο φορές το μήνα και μας φέρνουν υλικά», λέει ο κ. Γιάνναρος.
«Πλέον, η βοήθεια είναι τόσο μεγάλη που τροφοδοτούμε 20 σημεία στην Ελλάδα, από τα χωριά SOS μέχρι ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες στα Ιωάννινα και την Πάτρα».
Ναι, οι προσφορές πια είναι τόσες πολλές που διοχετεύονται και αλλού. «Δεν μας λείπει τίποτα. Κάνουμε σφιχτή διαχείριση και τα βολεύουμε. Η κρίση μάς έκανε πιο ευέλικτους και καινοτόμους, αυτό ήταν το θετικό. Αν μας λείπει κάτι, θα πάρω το παραδίπλα νοσοκομείο που έχει και θα του το δώσω σε μερικές μέρες που θα έχω παραλαβή. Οι συνεργασίες δημιουργούν άλλες δυνατότητες επιβίωσης. Ποτέ δεν λείπει το ίδιο πράγμα από όλες τις δομές». Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτήν τη φάση είναι η έλλειψη προσωπικού. «Αλλά και αυτό θα λυθεί. Αντί να γκρινιάζω, ψάχνω να βρω λύσεις και πιέζω. Οταν διεκδικείς πετυχαίνεις».
Το «Ελπίς» διαχειρίζεται σήμερα διπλάσιο αριθμό ασθενών απ' ό,τι στην αρχή της ύφεσης, κυρίως αφού υποδέχεται τον ανασφάλιστο πληθυσμό της Αθήνας. Ο κ. Γιάνναρος ηγείται της «Συμμαχίας Νοσοκομείων για τους Ανασφάλιστους», που πιέζει για την αλλαγή του νομικού πλαισίου, ενώ συνεργάζεται και με κοινωνικά ιατρεία. «Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί χρειάζεται να περνούν από επιτροπές (σ.σ. για να κριθεί εάν είναι δικαιούχοι). Εάν ένας άνθρωπος όμως έρθει με χολοκυστίτιδα, μπορεί να μην κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, αλλά, αν δεν τον χειρουργήσω, μπορεί να πάθει παγκρεατίτιδα και να επιστρέψει σαν έκτακτο περιστατικό και τότε το κράτος να ξοδέψει τα διπλάσια χρήματα για την περίθαλψή του.Εγώ πάντως τα χρήματα που έχουν κοστίσει οι ανασφάλιστοι τα 'χω φέρει πίσω με δωρεές». Στις 5 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, προσκεκλημένος του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου (American Hellenic Council) της Καλιφόρνιας, για τη συγκέντρωση δωρεών προς το νοσοκομείο. Αδράττει όλες τις ευκαιρίες, εξαντλεί κάθε πιθανότητα, ακριβώς όπως με τους ασθενείς τελικού σταδίου. «Οταν ο Θεός παίρνει την τελευταία απόφασή του για έναν ασθενή, εμείς του αλλάζουμε την απόφαση», συνηθίζει να λέει.
-----------------------------------------------------------------------------------------
"Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους θα πραγματοποιηθεί από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην ταβέρνα "Άμα Λάχει" στα Εξάρχεια και όχι από το ελληνικό κράτος, προκειμένου «να μην διαταραχθούν οι πολύ καλές ελληνοϊσραηλινές σχέσεις»"
Αυγή 11/12/2015
---------------------------------------------------------------------------------------
Σύμφωνοι, τελικά ο συριζα δεν ήταν, δεν είναι και ούτε θα γίνει ποτέ αριστερά. Δεν είναι ούτε καν σοσιαλδημοκρατία, όπως την αντιλαμβανόμασταν τις δεκαετίες 70-80-90.
Πρέπει όμως να απογαλακτισθούμε από αυτό το μόρφωμα και να σταματήσουμε να αναφερόμαστε σε αυτό σα μέτρο σύγκρισης. Πρέπει να το αντιπολιτευθούμε ψυχρά, λογικά, χωρίς συναίσθημα, για να πάμε παρακάτω και να έχουμε ελπίδα. Τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και σε επίπεδο αποδόμησης των ατόμων που απαρτίζουν το μόρφωμα. Αντιλαμβάνομαι τις συναισθηματικές δυσκολίες πολλών συντρόφων της ΛΑΕ, αλλά είναι ο μόνος δρόμος. Και οι παλαιοί σύντροφοι που παραμένουν στο μόρφωμα, πρέπει να αντιληφθούν. Ή μαζί μας ή απέναντι.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ζώνες απαγόρευσης ενημέρωσης
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξετάσει τη δολοφονία ακτιβιστών από τον ισραηλινό στρατό στον Στόλο της Ελευθερίας το 2010, αν και αναγνωρίζει ότι πιθανότατα συντελέστηκαν εγκλήματα πολέμου. Ξέχασε, βέβαια, να αναφέρει ότι συντελέστηκαν και εγκλήματα κατά της ενημέρωσης. Η βασική προϋπόθεση της προόδου είναι η κατάργηση κάθε μορφής λογοκρισίας Μπέρναρντ Σο Οι δημοσιογράφοι που επιβαίναμε στον Στόλο της Ελευθερίας με προορισμό τη Γάζα καταλάβαμε πολύ καλά τι συνέβαινε όταν είδαμε τις κόκκινες κουκκίδες από τα λέιζερ των ισραηλινών στρατιωτών επάνω στα πρόσωπά μας. Κάποιοι ήθελαν να μας απομακρύνουν από το κατάστρωμα του «Μαβί Μαρμαρά», όπου ο ισραηλινός στρατός εκτελούσε εν ψυχρώ εννέα ακτιβιστές. Οι Ελληνες και ξένοι δημοσιογράφοι περάσαμε τις επόμενες ημέρες στη φυλακή, γεγονός που έδωσε στον ισραηλινό μηχανισμό προπαγάνδας το μονοπώλιο της ενημέρωσης για το τι είχε συμβεί τη νύχτα της επίθεσης. Αρκετοί ερευνητές έχουν αναφερθεί στα γεγονότα εκείνων των ημερών ως μία από τις καλύτερα οργανωμένες επιχειρήσεις αποκλεισμού δημοσιογράφων. Τις κρίσιμες 72 ώρες που σχηματίζεται η αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης για ένα γεγονός, ο ισραηλινός στρατός είχε καταφέρει να φιμώσει όλους τους δημοσιογράφους–αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης. Το έγκλημα κατά της ενημέρωσης ολοκληρώθηκε με την κατάσχεση του οπτικού και ηχητικού υλικού αλλά και του εξοπλισμού, που οι Ισραηλινοί στρατιώτες πλιατσικολόγησαν και πιθανότατα πούλησαν στα γιουσουρούμ του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων.
Το Ισραήλ όμως δεν έχει το μονοπώλιο στη φίμωση των δημοσιογράφων. Πολύ πιο πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η αστυνομία στις ΗΠΑ δημιούργησε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την πόλη τουΦέργκιουσον προκειμένου να μην πετάξουν ελικόπτερα τηλεοπτικών σταθμών που θα μπορούσαν να καταγράψουν τη βαναυσότητα των αστυνομικών οργάνων κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Αν και η κυβέρνηση αρνείται την κατηγορία, μια ηχογραφημένη συνομιλία, που αποκάλυψε το Associated Press, δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας. Τα περιστατικά θυμίζουν τα λεγόμενα «μπλακ άουτ ενημέρωσης», τα οποία άρχισαν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι αμερικανικές εφημερίδες λάμβαναν σχεδόν καθημερινά δελτία από την κυβέρνηση για θέματα στα οποία δεν έπρεπε να αναφερθούν. Ο βρετανικός Τύπος, από την πλευρά του, κατάφερε να αποκρύψει για αρκετές ημέρες από τους αναγνώστες του τη βύθιση του πλοίου «RMS Lancastria», στο οποίο οποίο έχασαν τη ζωή τους από 4.000 έως 9.000 άτομα.
Τα τελευταία χρόνια τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, απέκρυψαν για επτά μήνες ότι ο δημοσιογράφος των «Νιου Γιορκ Τάιμς» Ντέιβιντ Ροντ κρατούνταν όμηρος από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. «Αν τα 40 μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας κατάφεραν να κρατήσουν την είδηση κρυφή για τόσους μήνες, φοβάμαι τι άλλο μπορεί να γνωρίζουν και να μην το μεταφέρουν στο κοινό τους» σχολίαζε λίγο αργότερα η Κέλι ΜακΜπράιντ, που διδάσκει Ηθική των ΜΜΕ στο Ινστιτούτο Poynter. Αρκετές ακόμη κυβερνήσεις κατάφερναν, τις τελευταίες δεκαετίες, να αποκρύπτουν ειδήσεις οι οποίες ήταν γνωστές στο σύνολο των δημοσιογράφων της χώρας, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την εξέγερση της πλατείας Τιεν Αν Μεν στην Κίνα ή την καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ στην πρώην ΕΣΣΔ. Στην Ελλάδα της κρίσης τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να αποσιωπήσουν την απεργία πείνας σχεδόν 4.000 κρατουμένων στις φυλακές (αναμφισβήτητα ένα πρωτόγνωρο γεγονός στην ιστορία της χώρας, αν όχι ολόκληρης της Ευρώπης), αλλά ακόμη και καταγγελίες για γιγαντιαία σκάνδαλα ελληνικών τραπεζών, τα οποία μεταδίδονταν από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του πλανήτη.
Παρά το γεγονός όμως ότι τα ΜΜΕ συνεργάζονται όλο και ευκολότερα με τις κυβερνήσεις για την αποσιώπηση ειδήσεων, οι τελευταίες καταφεύγουν συχνότερα σε αποκλεισμό ολόκληρων περιοχών για να κρατήσουν τους δημοσιογράφους μακριά. Ο λόγος συνήθως είναι ότι ακόμη και οι πιο εξωνημένοι δημοσιογράφοι και αρχισυντάκτες δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις εικόνες που φτάνουν στους δέκτες των τηλεοράσεων από μια ζωντανή σύνδεση. Πολύ πριν από το δημοσιογραφικό μπλακ άουτ του Φέργκιουσον, λόγου χάρη, οι αμερικανικές αρχές είχαν απαγορεύσει την πρόσβαση των δημοσιογράφων ακόμη και στο κέντρο της Νέας Υόρκης, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης των ακτιβιστών του κινήματος Occupy Wall Street. Σε μια εποχή που καταστρατηγείται κάθε έννοια ατομικού απορρήτου και όλες μας οι κινήσεις καταγράφονται διαρκώς από κάμερες και άλλες συσκευές, οι κυβερνήσεις καταφέρνουν να δημιουργούν θύλακες στους οποίους δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη. Στις «μαύρες τρύπες» της ενημέρωσης τα γεγονότα παύουν να καταγράφονται και συνεπώς παραμένουν γεγονότα μόνο για όσους βρέθηκαν εκεί. ΥΓ. Καθώς γινόταν γνωστό ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν θα εξετάσει τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ διέρρευσαν πληροφορίες για κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Αν δεν καταδικάζονται οι εγκληματίες πολέμου γιατί να φοβούνται οι συνεργάτες τους. Πολύ περισσότερο, εάν γνωρίζουν ότι τα μέσα ενημέρωσης θα επιβάλουν ακόμη ένα δημοσιογραφικό μπακ άουτ.
----------------------------------------------------------------------------------------
ο Ψωμιάδης μπορεί να ψώνιζε τραβεστί. Επειδή το είπε η Τζένη Χειλουδάκη έγινε η εξ Αποκαλύψεως Αλήθεια, και το γεγονός ότι κάνει το γύρο του ίντερνετ ως τέτοια, είναι wrong in so many levels.
Τζενη Χειλουδακη
παναγιωτη ψωλιαδη;;;;; ρε μαλακα υποκριτη κλοουν της πολιτικης τι λες;;;;;τι λες ρε αρχιψευταρε;;;;;;;;δεν συμφωνεις με το συμφωνο συμβιωσης και δεν καταλαβαινεις πως πανε οι αντρες μεταξυ τους ενω υπαρχουν γυναικες;;;; βρε γελοιε ξεφτιλα ξεχασες;;;;;; αμνησια επαθες;;;;;;;;;; εσυ γυναικα δεν ειχες;;; οταν ερχοσουν και πληρωνες χοντρα στο κολωνακι μερια ;;;;;;;; δεν εχεις αφησει τραβεστι για τραβεστι βρε παλιομαλακα.........σιχτιρ ρε......ρε τελικα δημοσια ξεφτιλα θελετε ολοι σας ρε......
----------------------------------------------------------------------------------------
Βανδαλισμοί στον χριστουγεννιάτικο φωτισμό και τις παιδικές χαρές της πόλης του Χαλανδριου
Ο Δήμος Χαλανδρίου με την ακόλουθη ανακοίνωσή του καταγγέλλει τα φαινόμενα βανδαλισμού στον χριστουγεννιάτικο φωτισμό και στις παιδικές χαρές: Στο στόχαστρο βανδάλων έχει βρεθεί τις τελευταίες μέρες ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός της πόλης μας. Συγκεκριμένα βανδαλισμοί σημειώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου στη χριστουγεννιάτικη μπάλα η οποία έχει τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία. Άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, καθώς έκοψαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια σε επτά σημεία. Όλα αυτά αποτελούν συνέχεια επανειλημμένων φθορών που έχουν υποστεί παιδικές χαρές της πόλης μας (π.χ. στην πλατεία Μαραθώνος, στην πλατεία Δροσιάς στο Πάτημα, στην οδό Πανδώρας κ.ά.) και ιδιαίτερα σε αυτές που επιδιώκεται η χορήγηση πιστοποιητικού καταλληλότητας. Υπενθυμίζουμε επίσης τον βανδαλισμό του αγάλματος του Θ. Κολοκοτρώνη, τον Ιούνιο του 2015, την ίδια στιγμή που παρατηρήθηκε επανειλημμένη θραύση των κρυστάλλων στις δημοτικές τουαλέτες. Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει ότι, παρά την έλλειψη προσωπικού, θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για να ολοκληρώσει το έργο της ανακατασκευής και της πιστοποίησης των παιδικών χαρών.
Σχολιο.- Πρώτα το θέατρο ρεματιάς,μετά οι ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές,τώρα τα χριστουγεννιάτικα φώτα.Ανταρτοπόλεμος κανονικός από τα συμφέροντα που θίχτηκαν στην πόλη...
----------------------------------------------------------------------------------------
για την γιαγια που εφαγε 5000 προστιμο θαυμαστε την κυρια του συριζα Mairi Drakoulaki ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΚΑΝΕΙ ΣΤΑ 75 ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΡΤΑ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΡΤΑ ΜΕΧΡΙ 170 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ -- ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΗΔΗ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ Η ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΣΥΣΗΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ??? ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΛΤΣΟΝ ΣΚΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΦΟΡΑΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΟΧΙ ΚΑΛΤΣΟΝ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ????ΟΤΑΝ ΕΨΑΧΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΙ ΗΤΑΝΕ ????ΜΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΞΕΦΤΗΛΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΑ !!!!!!
σχολιο.- Το ΠΑΣΟΚ έδινε ΣυΣΗΤΙΑ΄΄ ενω ο συριζας σάπιες μαρμελάδες Πραγματικά τι ζούμε με αυτό τον χρυσαυγιταυριανιστικο πολτό ψευτών και γκαιμπελίσκων? Σχολιο.- Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΡΑΣΕ (αλλα δεν ακουμπησε) Σχολιο.- Mairi Drakoulaki ΛΑΕΤΖΙΚΟ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ 35,5 %% ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΣΑΣΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΣΑΣ ΤΥΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΕΜΑΣ ΟΛΑΟΣ ΜΑΣΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!!! Mairi Drakoulaki ΕΙΣΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΛΟΣ ΛΑΕΤΖΙΚΟ ΡΟΜΠΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΑ ΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ
--------------------------------------------------------------------------------------
Εργατικό «Ατύχημα» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών
Την Τρίτη το πρωί ο -μοναδικός!- ταρυχευτής των πτωμάτων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ενώ είχε ξεκινήσει διαδικασία ταρύχευσης στο ανατομείο, υπέστη καυστικά εγκαύματα (πιθανόν και στο πρόσωπο) από την φορμόλη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γεννηματά, όπου ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο. Αυτό ήταν άμεση απόρροια των ελλιπώς συντηρημένων μηχανημάτων που καθημερινά χρησιμοποιεί και έχει διαμαρτυρηθεί αρκετές φορές δίχως όμως να ενδιαφερθεί κάποιος για την ασφάλειά του . Αυτό αποτελεί ένα ακόμα εργατικό »ατύχημα» στις μέρες μας που έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα 3 πρόσφατα εργατικά δυστηχήματα στα ορυχεία της ΔΕΗ, το εργατικό »ατύχημα» σε βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, το εργατικό δυστήχημα στο ορυχείο της Μαυροπηγής στην Κοζάνη κλπ. Η αντιλαϊκή επίθεση και η κρίση που συνεχίζεται με το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαμορφώνει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για το λαό και τη νεολαία. Η όλο και περισσότερη υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και η έλλειψη προσλήψεων είναι σύμφυτα με μισθούς πείνας,απάνθρωπα και εξαντηλτικά ωράρια εργασίας καθώς και έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το εργατικό δυναμικό.
Στην κατάσταση αυτή που διαμορφώνεται, εμείς οι φοιτητές οφείλουμε να βρεθούμε στο πλάι των εργαζομένων, να συντονιστούμε με αυτούς και να δώσουμε κοινούς αγώνες ενάντια σε κάθε καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (έγινε σήμερα στις 10 το πρωί) ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ!
* Εστάλη από φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
---------------------------------------------------------------------------------------
Ο Θάνος Τζήμερος, όσο και να προσπαθεί να καταγραφεί ως γραφικός διασκεδαστής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι παρά ένας ακραιφνής υποστηρικτής φασιστικών πρακτικών, πολιτικών και μεθοδεύσεων. Το αποδεικνύει συχνά-πυκνά με φασιστικές τοποθετήσεις, προπηλακισμούς, επιθέσεις εναντίον αριστερών. Τώρα ξεπέρασε κάθε όριο: στοχοποιεί δημόσια δικηγόρους, οι οποίοι έχουν αναλάβει υποθέσεις ανθρώπων που διώκονται λόγω της συμμετοχής τους σε κινήματα, αγωνιστών που αντιστέκονται ενάντια στην κυβερνητική –κρατική – εργοδοτική – φασιστική βία. Ξιφουλκεί με παραληρηματικό, όσο και ασφαλίτικα μεθοδικό τρόπο εναντίον όσων όχι απλώς κάνουν τη δουλειά τους, αλλά και στέκονται δίπλα σε όσους και όσες σηκώνουν ανάστημα στα αφεντικά του. Οι Τζήμεροι είναι οι καθημερινοί σύμμαχοι του κράτους που δολοφονεί, είναι οι φύλαρχοι των απολογητών των μνημονιακών πολιτικών, λένε όσα δεν τολμάει να πει ο «αριστερός» διαχειριστής της εξουσίας. Εδώ και μερικά χρόνια έχουν έρθει στην επιφάνεια, γιατί το σύστημα τους έχει απόλυτη ανάγκη. Πίσω από τη γραφικότητά τους, κρύβεται το απαίσιο πρόσωπο κάθε απολυταρχίας, κάθε έμμισθου υπηρέτη της εξουσίας. Τέτοιες πρακτικές είναι κομμάτι της τρομοκρατικής επίθεσης του κεφαλαίου και του κράτους στην ανεξάρτητη εργατική, λαϊκή και νεολαιίστικη δράση αντίστασης στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων. Η λεπτή γραμμή που διατρέχει όλο τον κόσμο του αγώνα, είναι η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα, ιδανικά που προφανώς και είναι ξένα σε τύπους σαν τον εν λόγω. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χώρος που έχει επίσης στοχοποιηθεί επανειλημμένα από το συγκεκριμένο άτομο, στέκεται πλάι στους αγωνιστές που δέχονται την επίθεσή του. Δηλώνει ότι είναι τιμή για την ίδια που αγωνίστριες και αγωνιστές όπως η Αλέκα Ζορμπαλά, που είναι η πρώτη από πολλούς στοχοποιηθέντες από τον Θάνο Τζήμερο, έχουν συμβάλλει μαζί της στην πάλη για τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών κι έχουν κοσμήσει επανειλημμένα τα ψηφοδέλτιά της.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες. Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια άλλη κοινωνία, στην οποία απόψεις και πρακτικές, όπως του Θ. Τζήμερου και των συνοδοιπόρων του θα ανήκουν στην προΐστορια της ανελευθερίας, της καταπίεσης και του σκοταδισμού.
-------------------------------------------------------------------------------------
Τρόμος σε τράπεζα στην Ηλιούπολη - «Ανάπηρος» εισέβαλε με καλάσνικοφ
11 Δεκεμβρίου 2015 12:18
Ο κακοποιός είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην πλατεία Κανάρια, στην Ηλιούπολη. Επειδή η τράπεζα είχε πόρτα ασφαλείας και δεν μπορούσε να μπει ένοπλος χωρίς να τον καταλάβουν, σκέφτηκε να εφαρμόσει το κόλπο του... ανάπηρου. Πήρε, λοιπόν, ένα αναπηρικό καροτσάκι και ζήτησε το πρωί της Παρασκευής (11/12/2015) από τους υπαλλήλους να του ανοίξουν την πλαϊνή πόρτα, η οποία δεν είναι ασφαλείας. Οι υπάλληλοι έπεσαν στην παγίδα, του άνοιξαν την πόρτα και όταν εκείνος μπήκε στην τράπεζα σηκώθηκε από το αναπηρικό καροτσάκι και έβγαλε ένα καλάσνικοφ. Έντρομοι πελάτες και υπάλληλοι είδαν ξαφνικά τον υποτιθέμενο ανάπηρο να τους απειλεί με τα πολεμικό όπλο και να τους ζητάει τα χρήματα από τα ταμεία. Τελικά, όμως, κάτι πήγε στραβά, ο ληστής φοβήθηκε και βγήκε από την πλαϊνή πόρτα χωρίς να πάρει χρήματα. Στη συνέχεια έφυγε, πιθανότατα με συνεργό του που τον περίμενε απ’ έξω. Οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό τους, εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην τράπεζα, ενώ ψάχνουν για αποτυπώματα και DNA στο αναπηρικό καροτσάκι και στο καλάσνικοφ που άφησε στο σημείο.
--------------------------------------------------------------------------------------
Εγω εκεινο που ξερω, είναι ότι αν καποιος χρησιμοποιει δυσνοητη γλωσσα, για να μην τον καταλαβαινουν ευκολα οι αλλοι, η κατι θελει να κρυψει, η καποια βρωμια εχει κανει. Όπως ολη η αριστερα σημερα!
---------------------------------------------------------------------------------------
Καταργηση 15ετιας για την βασικη συνταξη ζητουν οι τοκογλυφοι. Πιεζουν για αυξηση του κατωτατου οριου συνταξιοδοτησης στα 20 από τα 15 χρονια ασφαλισης που είναι σημερα. Πρωτη αναγνωριστικη συναντηση χθες για το ασφαλιστικο.
--------------------------------------------------------------------------------------
Τη Δευτερα η υπογραφη συμβασης με την αποικιοκρατικη Fraport. Για το ξεπουλημα των 15 περιφερειακων αεροδρομιων.
--------------------------------------------------------------------------------------
Δραστικες περικοπες δημοσιων δαπανων ανακοινωσε χθες η νεα «σοσιαλιστικη» κυβερνηση της Πορτογαλιας επικαλουμενη τη δεσμευση της χωρας απεναντι στις Βρυξελλες για διατηρηση του ελλειματος κατω από το 3% του ΑΕΠ.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ασαντ: “Είμαι έτοιμος να μιλήσω με την αντιπολίτευση, όχι όμως…με τους στρατιωτικούς σχηματισμούς”
Δημοσιεύθηκε: 11/12/2015 16:02
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ δήλωσε έτοιμος… να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση, προσθέτοντας ωστόσο ότι ένας στρατιωτικός σχηματισμός δεν θεωρείται αντιπολίτευση πουθενά στον κόσμο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA. Ο Άσαντ υποστήριξe ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες και τρομοκράτες, από την μια πλευρά και στην αντιπολίτευση, από την άλλη, υπογραμμίζοντας ότι αντιπολίτευση είναι ένας πολιτικός και όχι στρατιωτικός όρος. Την Πέμπτη, η διάσκεψη εκπροσώπων συριακών πολιτικών παρατάξεων και ανταρτικών οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία, κατέληξε σε συμφωνία για δημιουργία κοινού σώματος, το οποίο θα προετοιμάσει τις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Άσαντ. Θέτουν όμως ως αίτημα ο πρόεδρος της Συρίας να εγκαταλειψει την εξουσία.
---------------------------------------------------------------------------------------
Έκανε τον ανάπηρο για να ληστέψει τράπεζα ΑΛΛΑ…
Δημοσιεύθηκε: 11/12/2015 14:11
Όταν όμως οι υπάλληλοι ενεργοποίησαν τον συναγερμό έβαλε φτερά στα πόδια για να αποφύγει τη σύλληψη Επίδοξος ληστής και πλήρως αρτιμελής αποδείχθηκε ο νεαρός άνδρας που λίγο μετά τις 10 το πρωί πέρασε την πόρτα τράπεζας στην οδό Σκρα στην Ηλιούπολη πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι. Κανείς από τους πελάτες και τους υπαλλήλους του τραπεζικου υποκαταστήματος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο άνδρας που περίμενε υπομονετικά στην ουρά όχι μόνο δεν ήταν ανάπηρος αλλά έκρυβε και ένα καλάσνικοφ κάτω από την κουβέρτα με την οποία είχε καλύψει τα πόδια του. Όταν ο «ανάπηρος» έφτασε μπροστά στο γκισέ, αποκάλυψε το όπλο που έκρυβε και ζήτησε χρήματα από τους ταμίες. Οι υπάλληλοι της τράπεζας, όμως, αποδείχθηκαν ακόμα πιο ψύχραιμοι από τον επίδοξο ληστή και σήμαναν συναγερμό. Στο άκουσμα του συναγερμού ο «ανάπηρος» έβγαλε… φτερά στα πόδια, πέταξε το καλάσνικοφ και άρχισε να τρέχει προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη. Μέχρι αυτη τη στιγμή ο επίδοξος ληστής παραμένει ασύλληπτος.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ο Πούτιν: Όποιος απειλεί τις δυνάμεις μας στη Συρία θα καταστρέφεται άμεσα
Δημοσιεύθηκε: 11/12/2015 13:33
Καθαρές κουβέντες από τον Ρώσο πρόεδρο Όποιος απειλεί τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στη Συρία, πρέπει να καταστρέφεται αμέσως, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν. «Οποιοιδήποτε στόχοι απειλούν τις στρατιωτικές μας δυνάμεις ή τις υποδομές μας στο έδαφος της Συρίας πρέπει να καταστρέφονται άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκδήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Ο Πούτιν σημείωσε ότι η ρωσική επιχείρηση στη Συρία έχει ως στόχο την αποτροπή απειλών προς τη χώρα του, προσθέτοντας ότι ρωσική αεροπορία και ναυτικό έχουν προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις υποδομές του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος. Έδωσε μάλιστα εντολή στον ρωσικό στρατό να δράσει με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο στη Συρία.
---------------------------------------------------------------------------------------
Oι Kοζανίτες διαμαρτύρονται πικραμένοι!...
Χιλιάδες Κοζανίτες με όλους του φορείς της πόλης διαμαρτυρήθηκαν χθες και έστειλαν μήνυμα στην Αριστοτέλους και στο Μαξίμου ότι δεν ανέχονται πια άλλη υποβάθμιση στην Υγεία και θα έλθουν αντιμέτωποι στο... φημολογούμενο κλείσιμο Κλινικών και Δομών Υγείας στο Νομό. Εξέφρασαν όμως τη δυσαρέσκεια τους ότι όλα τα έντυπα μέσα πληροφόρησης της πρωτεύουσας δεν ανέδειξαν τη διαμαρτυρία τους.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΡΕ ΚΡΑΤΟΣ!
Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου; Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα. Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι «Κράτος είμαστε όλοι»; Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος. Έχεις το πρόσωπο του κάθε κόμματος που υποσχέθηκε να με υπηρετεί και το ονοματεπώνυμο του... κάθε πρωθυπουργού. Πόσο γαλαζοαίματο είσαι, ρε Κράτος καθώς όλοι όσοι μπερδεύονται με τα της διαχείρισής σου αποτελούν μια τεράστια οικογενειακή συγκέντρωση; Ο Γιάννος Παπαντωνίου βάφτισε την κόρη του Στουρνάρα. Η σύζυγος του Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα που είχε καταθέσει σε υποκαταστήματα της HSBC στη Γενεύη, ύψους άνω των 2 εκατ. δολαρίων και τώρα «ελέγχεται». Από ποιους ελέγχεται; Από υπηρεσίες των οποίων o Στουρνάρας είναι πολιτικός προϊστάμενος. Θες να με τρελάνεις ρε Κράτος, και να πειστώ ότι μέσα σ’ ένα τεράστιο σόι πολιτικο-επιχειρηματιών ελέγχεστε μεταξύ σας; Για πόσο μάγκας περνιέσαι ρε Κράτος που αρνήθηκες να χρησιμοποιήσεις την έστω πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ με το επιχείρημα ότι δεν προερχόταν από νόμιμη πηγή; Εδώ ρε Κράτος γελοίο έχεις δημιουργήσει τετραψήφιο αριθμό για να ρουφιανευόμαστε ανώνυμα οι πολίτες μεταξύ μας έστω και για «περίεργα πολυτελή βίο», κι όταν πέσει ανώνυμη ρουφιανιά, πας και κάνεις έλεγχο. Αυτό είναι νόμιμο δηλαδή, αλλά η λίστα Λαγκάρντ που ήξερες ποιος σου την έδωσε, δεν είναι; Πόσο απίστευτος καραγκιόζης είσαι ρε Κράτος που θες να με πείσεις ότι κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, την ώρα που για ακόμη μια φορά τη νομιμοποιείς παρέχοντας μια ντουζίνα φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές; Αυτό δεν είναι νόμιμη φοροδιαφυγή δηλαδή; Αλλά επειδή συνήθισες κάθε μέρα να δίνεις στη δημοσιότητα ονόματα συλληφθέντων για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο και θες να σου λέμε «μπράβο» και «ζήτω», για πες μας πόσα μάζεψες απ’ όλους αυτούς; Για εκατοντάδες εκατομμύρια έκανες συλλήψεις. Γιατί δε μας λες πόσα πήρες; Μήπως επειδή δεν πήρες τίποτα; Μήπως επειδή τους ήθελες μόνο για πυροτέχνημα; Μήπως επειδή η νομοθεσία σου που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, σ’ έκανε να πάρεις μόνο τ’ αρχίδια σου; Πόσο κωλοκράτος είσαι ρε Κράτος που ενώ ομολογείς ότι δε μπορείς ή το πιθανότερο δε θες να ελέγξεις τα τέσσερα όλα κι όλα διυλιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, έρχεσαι και φορτώνεις σ’ εμένα την ποινή για λαθρεμπόριο καυσίμων; Δεν πήρα φέτος πετρέλαιο. Κυκλοφορώ στο σπίτι με 5 μπλούζες, 2 παλτά και 3 σώβρακα από μέσα εξ αιτίας των ελέγχων που δε θες να κάνεις και ζητάς να σε σεβαστώ; Πόσο ξεφτιλισμένο είσαι ρε Κράτος την ώρα που κάνεις τα πάντα για να ενισχύσεις τη φοροδιαφυγή σε κάθε κοινωνικό στρώμα; Εμένα, Κράτος τρισάθλιο, αν έρθει η ιδιοκτήτρια και μου προτείνει να δηλώνω ότι πληρώνω μικρότερο ενοίκιο επειδή της έχεις αυξήσει το φόρο αλλά τον μείωσες σε όσους νοικιάζουν ολόκληρα κτίρια και παίρνουν ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γιατί να της το αρνηθώ; Ούτως ή άλλως Κράτος σάπιο, μου αφαίρεσες το δικαίωμα να δικαιολογώ το ενοίκιό μου στη φορολογική δήλωση, ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού θα μου κόψει 30 ευρώ που τα έχω ανάγκη. Αυτό γουστάρεις ανώμαλο Κράτος, να με κάνεις για 30 ευρώ τον μήνα συμμέτοχο στη φοροδιαφυγή κι ύστερα να βάζεις τον κάθε σκατοκουβά σου να δηλώνει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε. Κράτος, δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά εμείς οι δύο. Χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερους να μην τα πηγαίνουν καλά μαζί σου. Νιώθω ωραία που βλέπω χτεσινούς νοικοκυραίους να σε σιχαίνονται και να σε βρίζουν. Κράτος, κάθε μέρα που ξυπνάω μου ζητάς λεφτά. Δε σε νοιάζει πού θα τα βρω, αλλά μου ζητάς λεφτά για να καλύψεις τις τρύπες που αφήνουν οι πολιτικοί και οι κολλητοί τους επιχειρηματίες. Μου κόβεις κάθε φοροαπαλλαγή, αλλά διατηρείς όλες τις φοροαπαλλαγές στους βουλευτές. Κοροϊδεύεις ότι δε θα κόψεις τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά – λες και κάνεις χάρη – αλλά τα παίρνεις από το τέλος επιτηδεύματος και τα χαράτσια. Κράτος ασυγκράτητης μαλακίας, μόνο δύο επιλογές μου αφήνεις. Ή να σαλτάρω ή να σε στείλω να γαμηθείς. Σε πληροφορώ μετά λύπης σου ότι δεν έχω κανένα σκοπό να σαλτάρω. Οπότε, άντε και γαμήσου.
----------------------------------------------------------------------------------------
Άντε γαμήσου "αριστερά" των γερμανοτσολιάδων του 4ου Ράιχ! Σε ποια χώρα απαιτούνται μια ντουζίνα αστυνομικοί για να μαζέψουν έναν πλανόδιο καστανά; Συνέβη πριν λίγο στο κεντρικότερο σημείο της Θεσσαλονίκης!
Όταν η αστυνομία “έβγαλε τα κάστανα απ΄τη φωτιά”
Στην Αριστοτέλους γινόταν το αδιαχώρητο. Παρασκευή απόγευμα, η ατμόσφαιρα γιορτινή εν αναμονή του δημάρχου που σήμερα θα «ανάψει» το δένδρο της Πλατείας. Γωνία Τσιμισκή με Αριστοτέλους όμως ο κόσμος παραήταν πολύς για να πιστέψεις ότι περίμεναν το πράσινο για να περάσουν. Μετά ξεχώριζες ανάμεσα στο πλήθος τα άσπρα κράνη των αστυνομικών. Πρέπει να ήταν 6-7, λες δεν μπορεί φονικό θα έχει γίνει. Η πραγματικότητα ήταν βέβαια σουρεαλιστική όπως αρμόζει σ΄αυτήν την πόλη που δεν παύει να σε εκπλήσσει. Η εν λόγω αστυνομική δύναμη είχε φτάσει επί τόπου μετά από καταγγελία για να συλλάβει τον γνωστό καστανά της γωνίας.
Ο ηλικιωμένος φώναζε πως δεν είναι παράνομος, οι αστυνομικοί έλεγαν πως το καροτσάκι κατάσχεται. Ο ηλικιωμένος ούρλιαζε πως αυτόφωρο δεν πάει και χτυπιόταν ενώ οι αστυνομικοί τραβούσαν το καροτσάκι με τα κάστανα.
Κάστανα σκόρπισαν παντού στο πεζοδρόμιο, ο κόσμος παρακολουθούσε αμήχανος ενώ οι αστυνομικοί φάνηκαν ακόμη πιο αμήχανοι μπροστά στη φασαρία που δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Γιατί πώς να σύρουν τον γέρο άνθρωπο μπροστά σε τόσο κόσμο. Εν τω μεταξύ ο γερανός έφτασε και πάρκαρε απέναντι με σκοπό να παραλάβει το καρότσι και τα κάστανα, ενώ και ένα περιπολικό κατέφθασε για να συμπληρώσει το σκηνικό και να παραλάβει τον «εγκληματία».
Και τότε ήταν που ο άνθρωπος λιποθύμησε. Μια γυναίκα προσπαθούσε να του βάλει ένα μπουφάν στο προσκεφάλι ενώ οι αστυνομικοί εξακολουθούσαν να στέκονται αμήχανοι περιμένοντας το ασθενοφόρο που προς τιμήν τους κάλεσαν αμέσως. Θέλετε να μετρήσετε μαζί μου; Επτά Αστυνομικοί με κράνη, δυο περιπολικά με άλλους τέσσερις μέσα και ένας γερανός με άλλους δυο. Και το ασθενοφόρο θα ακολουθούσε.
Όταν στην Ζεύξιδος γινόντουσαν φασαρίες με θύματα, οι ιδιοκτήτες παραπονιόντουσαν πως καλούσαν την αστυνομία και δεν πήγαινε. Τώρα ξαφνικά για έναν καστανά θεώρησαν σωστό να μετακινηθεί ολόκληρο αστυνομικό τμήμα για να τον μαζέψει. Το αν ήταν παράνομος ή όχι στην περίπτωση περνά σε δεύτερη μοίρα. Καθημερινά γίνονται τόσες παρανομίες και δεν καταφτάνει ούτε αστυνομική ρόδα. Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί οι αστυνομικοί έδειξαν στον κόσμο την άριστη λειτουργία της αστυνομίας κατά της παρανομίας. Εγώ πάντως δεν αισθάνθηκα πιο ασφαλής με έναν καστανά λιγότερο στον δρόμο. Μέρες που είναι, αναρωτιέμαι η αφελής αν διαθέτουμε τόσους πολλούς αστυνομικούς ώστε να τους κατευθύνουμε σε τέτοιου είδους στόχους…
------------------------------------------------------------------------------------------
"ΠΑΡΤΙ" ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ! Οι πρώτες διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ... H κυρία Κουρέα... είναι σύζυγος του πρωην αντιπροέδρου της βουλής, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κι ιδιοκτήτης ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ "ιατρικών" κέντρων, απ' αυτά που φύτρωσαν παντού σαν μανιτάρια; Λέτε;...
"ΠΑΡΤΙ" ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ! Οι πρώτες διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ...
Μεγάλες και πολλές διαστάσεις παίρνει το θέμα της ανακοίνωσης του πορίσματος για το ΚΕΕΛΠΝΟ ύστερα από τον διαχειριστικό έλεγχο για την περίοδο 2012-2104. Στον απόηχο της επεισοδιακής συνέντευξης Τύπου του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας μάλιστα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην εισαγγελική έρευνα που ξεκινά άμεσα. Δεκάδες είναι τα υπηρεσιακά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα κληθούν να καταθέσουν, σε πρώτη φάση, πριν προχωρήσει η διαδικασία στο επόμενο στάδιο. Νομικές πηγές εκτιμούν ότι από τις πρώτες ενδείξεις του πορίσματος, η άσκηση διώξεων (άγνωστο ακόμη σε ποιους) πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Κυρίως πάντως στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας αναμένεται να βρεθεί η πρώην διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και για την ακρίβεια η προηγούμενη πρόεδρος Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού (σύζυγος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινού) και ο γενικός διευθυντής (ο οποίος παραμένει έως σήμερα) Θεόδωρος Παπαδημητρίου. Η έρευνα θα ασχοληθεί με τη νομιμότητα αλλά και τη σκοπιμότητα διάθεσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για διαφημίσεις, άμεσες και έμμεσες, σε κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά, sites, blogs, εκτυπωτικές και διαφημιστικές εταιρείες, δημοσιογράφους κλπ.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Και άλλος επιτυχημένος Διοικητής Νοσοκομειου (του Κιλκις) "κόπηκε" με ταχείες διαδικασίες!...
Ένας ακόμα επιτυχημένος Διοικητής κατά γενική ομολογία της κοινωνίας του Κιλκίς ο κ Θέμης Ανθρακίδης κόπηκε και αποπέμθηκε άδικα μέσα σε 4 λεπτά από την" ανεξάρτητη ¨επιτροπή αξιολόγησης των Διοικητών . Η επιτυχημένη πορεί του Διοικητή που έφερε το Νοσοκομείο του Κιλκίς μέσα στα 5 καλύτερα σε ολόκληρη την Επικράτεια με κριτήρια λειτουργικής και οικονομικής διαχείρισης των πόρων , παρόλη τη πενιχρή χρηματοδότηση χάριν τις ικανότητες του Διοικητή είχε καταφέρει να εκτελέσει πολύ σημαντικά έργα . Τώρα δυστυχώς η πορεία του Νοσοκομείου από δω και πέρα διαγράφεται θολή!
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑΤΟ και ΜΚΟ ετοιμάζουν νέο Κόσσοβο
Ειδομένη. Χιλιάδες των προσφύγων πολέμων του ΝΑΤΟ, από Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν συγκεντρώνονται στη βαλκανική χερσόνησο και εγκλωβίζονται από την «ανθρωπιστική ευρωπαϊκή πολιτική». Σε μια περιοχή που το τελευταίο διάστημα η λίστα των πιθανών σημείων ανάφλεξης διευρύνεται. Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να εντάξει το Μαυροβούνιο στη «συμμαχία», σε μια προκλητική, επιθετική κίνηση. «Η Μόσχα έχει δηλώσει πως η συνεχιζόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών υποδομών στην Ανατολή, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε μια απάντηση από την Ανατολή», δήλωσε ο Dmitry Peskov, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.
Την ίδια στιγμή οι ευρωατλαντικές υπηρεσίες μαζί με ΜΚΟ και Ιδρύματα(National Endowment for Democracy και Open Society Institute) χρηματοδοτούν τη... μαζική μετεγκατάσταση μη-Σέρβων στην περιοχή της Βοϊβοντίνα. Στην περιοχή το 70% του πληθυσμού είναι Σέρβοι, ενώ στο υπόλοιπο ποσοστό περιλαμβάνονται 25 διαφορετικές εθνότητες, μεταξύ των οποίων Ούγγροι (12%), Κροάτες (2,7%), Σλοβάκοι (2,6%), Ρομά (2,1%), Ρουμάνοι (1,3%) κ.ά. Ήδη τα ΜΜΕ της Κροατίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνη αναφέρονται στην επαρχία αυτή ως «ουγγρικό Κόσσοβο».
Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί η ένταση μεταξύ των εθνοτήτων. Το καλοκαίρι, με αφορμή τη Σρεμπρένιτσα, στήθηκε νέο σκηνικό έντασης με αιτία προτεινόμενο ψήφισμα στο Συμβουλίου Ασφαλείας από τη Μεγάλη Βρετανία να θεωρηθούν τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα ως γενοκτονία. Μια πρόταση που πυροδότησε νέες εντάσεις και χαρακτηρίστηκε από το σερβικό τύπο ως «προσπάθεια προκειμένου να ρίξουν πάλι τα Βαλκάνια στη φωτιά».
(Η Σρεμπρένιτσα ήταν υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, αλλά την ίδια στιγμή βάση επιχειρήσεων του Naser Orica διαβόητου για την αγριότητά του τοπικό διοικητή. Παρά τη συμφωνία μεταξύ Σέρβων, Μουσουλμάνων και των Ηνωμένων Εθνών, οι Μουσουλμάνοι του Naser Orica συνέχισαν τις επιδρομές τους, σκοτώνοντας Σέρβους στα χωριά γύρω από το θύλακα, με τον αριθμό των θυμάτων σε αυτές τις επιδρομές να υπολογίζεται τουλάχιστον σε 3287 Σέρβους. Πριν οι σερβικές δυνάμεις εισέλθουν στο θύλακα, ο Orica και η συνοδεία του έφυγαν με ελικόπτερο. Η σερβική επίθεση προκάλεσε πολλούς νεκρούς μεταξύ των μουσουλμάνων στρατιωτών και πολλοί μουσουλμάνοι αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν. Το ερώτημα του ποιος διέταξε τις εκτελέσεις αυτές παραμένει ασαφές ακόμα και μετά τις δίκες στο Δικαστήριο της Χάγης. Τα γεγονότα στη Σρεμπρένιτσα αξιοποιήθηκαν επικοινωνιακά από τα δυτικά ΜΜΕ – μια εκδοχή βαλκανικού Μελιγαλά – ενώ και τμήματα της Αριστεράς υπέπεσαν στη παγίδα).
Είναι γνωστοί οι στενοί δεσμοί του Bakir Izetbegovic με το Ισλαμικό Κράτος, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία. Παρ όλα αυτά όμως οι Salafi της Βοσνίας αντιπροσωπεύουν το 5-10% του συνολικού μουσουλμανικού πληθυσμού, που είναι στο σύνολό τους κοσμικός, υπέρ της ειρήνης, υπέρ της συνεργασίας με τους Σέρβους, ο οποίος εξαναγκάζεται σε σιωπή από τη μουσουλμανική ελίτ και τα ΜΜΕ που ενεργούν σε συνεννόηση με τη Δύση. Στην Κροατία, το καθεστώς γιόρτασε την 20η επέτειο της Επιχείρησης Καταιγίδα στις 5 Αυγούστου 2015, μια επιχείρηση που έγινε με τη συνεργασία του Πενταγώνου και περιελάμβανε την επίθεση εναντίον των Σέρβων της Κράινα, που όπως Σρεμπρένιτσα ήταν – υποτίθεται – προστατευόμενη από τον ΟΗΕ ζώνη. Ενώ η επίθεση ήταν παράνομη, η υποστήριξη των ΗΠΑ (ο πρέσβης των ΗΠΑ Peter Galbraith έκανε παρέλαση πάνω σε άρμα του Κροατικού στρατού), επέτρεψαν στην Κροατία να παραβιάσει όλες τις συμφωνίες. Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος χιλιάδων Σέρβων πολιτών και ο ξεριζωμός εκατοντάδων χιλιάδων.
Η επέτειος γιορτάστηκε με την ισχυρή παρουσία ναζιστικών συμβόλων. Η λίστα όμως των σημείων ανάφλεξης δεν έχει τέλος. Το Μάιο οι συμπλοκές μεταξύ αλβανόφωνων και αστυνομίας της πΓΔΜ – στο έδαφος της οποίας το ISIS έχει στήσει θύλακες στρατολόγησης – προκάλεσαν δεκάδες θανάτους. ΝΑΤΟ, Τουρκία και Σαουδική Αραβία βρίσκονται σε θέση ήττας στη Μέση Ανατολή. Ο πειρασμός να μεταφέρουν την ένταση στα Βαλκάνια είναι μεγάλος. Η στρατηγική της πρόκλησης αστάθειας είναι δεδομένη. Υπάρχουν πρόθυμα, φιλικά καθεστώτα. Υπάρχει και η ροή των προσφύγων πολέμου. Ήδη η Ουγγαρία σκληραίνει τη στάση της και καλεί Σερβία και πΓΔΜ να «φιλοξενήσουν» τους πρόσφυγες. Το τέλος της μεταναστευτικής κρίσης δεν είναι κοντά και μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν και πώς θα κλιμακωθεί ή τι χαρακτηριστικά θα αποκτήσει η δικαιολογημένη οργή χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων. Η στάση της Αριστεράς στη χώρα μας και το πέρασμα (και ο συνδυασμός) από την αναγκαία στάση αλληλεγγύης στην ενεργητική αντι-ΝΑΤΟική στάση, θα κρίνει πολλά.
Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
----------------------------------------------------------------------------------------
Συρία γερά! Φωτιά κι ατσάλι στους λακέδες των ιμπεριαλιστών! (Συρία:. Kυβερνητικα στρατεύματα ξαναπαιρνουν εκτάσεις της επαρχίας Χαλέπι με ρωσο-ιρανική βοήθεια)
---------------------------------------------------------------------------------------
Ολοκληρώνεται η διαδικασία συγχώνευσης των νοσοκομείων
Ιατρικές, νοσηλευτικές, τεχνικές, διοικητικές υπηρεσίες συμπτύσσονται, δημιουργώντας προϋποθέσεις για περαιτέρω κλείσιμο τμημάτων και κλινικών, για μετακινήσεις προσωπικού
Μπορεί η κυβέρνηση να «βλέπει» ...αύξηση (!) των δαπανών για τα δημόσια νοσοκομεία και να προπαγανδίζει μερικές εκατοντάδες προσλήψεις, όμως στην πραγματικότητα το υπουργείο Υγείας ολοκληρώνει τη διαδικασία συγχώνευσης των δημόσιων νοσοκομείων, που είχε ξεκινήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και είχε οδηγήσει στο κλείσιμο νοσοκομείων, στην κατάργηση κρεβατιών και τμημάτων. Το υπουργείο Υγείας έχει αποστείλει έγγραφα προς τις Διοικήσεις των νοσοκομείων (12/11/2015), με θέμα την «κατάρτιση ενιαίου Οργανισμού Λειτουργίας» των διασυνδεόμενων νοσοκομείων με τα νοσοκομεία - κορμός. Τέτοια έγγραφα έχουν ήδη σταλεί π.χ. στο «Ελενα» που έχει συγχωνευτεί με το «Αλεξάνδρα», στο Οφθαλμιατρείο που έχει συγχωνευτεί με τον «Ευαγγελισμό», στο «Αμαλία Φλέμιγκ» που έχει συγχωνευτεί με το Σισμανόγλειο. Οπως, μάλιστα, καταγγέλλεται, αυτό αφορά συνολικά 50 διασυνδεόμενα νοσοκομεία της χώρας. Με τις συγχωνεύσεις, ιατρικές, νοσηλευτικές, τεχνικές, διοικητικές και άλλες υπηρεσίες συμπτύσσονται, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για περαιτέρω συγχώνευση κλινικών, κλείσιμο τμημάτων και για μετακινήσεις προσωπικού, ώστε να «μπαλωθούν» ορισμένα από τα πολλά κενά που υπάρχουν. Για παράδειγμα, προσωπικό από το «Ελενα Βενιζέλου» καλείται να εργαστεί για ένα διάστημα στο «Αλεξάνδρα», όταν προκύπτουν επείγουσες ανάγκες. Το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αμαλία Φλέμιγκ» κάνει λόγο για «κατάργηση του Χειρουργικού Τομέα», εκφράζουν φόβους για «λουκέτο» στο νοσοκομείο, «υποβάθμιση όλων των δημόσιων δομών περίθαλψης της περιοχής και του Σισμανόγλειου», με στόχο την «περιστολή δαπανών».
Το υπουργείο Υγείας, από την άλλη, κοροϊδεύει τον κόσμο όταν λέει ότι «ζητήσαμε από όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων, δυσλειτουργιών και προβλημάτων της διαδικασίας συγχωνεύσεων». Τα αποτελέσματα όμως και τα προβλήματα είναι γνωστά και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί και η σημερινή κυβέρνηση. Με την κρατική υποχρηματοδότηση που εντείνεται, με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού (30.000 υπολογίζονται τα κενά), με μια νοσηλεύτρια να φροντίζει 30 - 40 ασθενείς, η πορεία είναι προκαθορισμένη... Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλουν ότι υπάρχει έγγραφο του υπουργείου που καλεί τα νοσοκομεία να προχωρήσουν σε προσλήψεις με μπλοκάκια. Το υπουργείο Υγείας όχι μόνο δε δεσμεύεται για αποκατάσταση των οξυμένων προβλημάτων, αλλά ξεκαθαρίζει στα νοσοκομεία πως πρέπει να μεριμνήσουν ώστε «η υποβαλλόμενη πρόταση (σ.σ. για την επίλυση ζητημάτων σχετικά με τις συγχωνεύσεις) να μην προκαλέσει επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, καθόσον στην περίπτωση αυτή δε θα καταστεί δυνατή η υλοποίησή της». Τέλος, αναφέρει «ανασχεδιασμό του νοσοκομειακού χάρτη σε όλες τις ΥΠΕ». Δηλαδή, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για νέα «λουκέτα», για νέα υποβάθμιση.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Μαζική διαδήλωση για την Υγεία στην Κοζάνη
Κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές
Με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή χιλιαδων κοσμου έγινε την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας στην περιοχή και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση στον τομέα της Υγείας, όπως εκδηλώνεται και με το κλείσιμο κλινικών στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Χιλιάδες υπάλληλοι, εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, έμποροι και μαθητές κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Κοζάνης και στη συνέχεια διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης. Απαίτησαν: Να ενισχυθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Να μην κλείσει καμία κλινική και να ανοίξουν οι κλινικές και τα τμήματα που έκλεισαν. Πλήρης χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αύξηση των δαπανών για την Υγεία. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
Ακόμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου Σάμου διοργανώνει σήμερα, στις 6 μ.μ., ο Σύλλογος Εργαζομένων και καλεί τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς του νησιού να συμμετέχουν μαζικά. Αντιδρούν στις τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, υγειονομικό υλικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (όπως κλίβανος αποστείρωσης, φορητά ακτινολογικά μηχανήματα κ.ά.). Τέλος, σε κινητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα της Υγείας στο αρμόδιο υπουργείο καλεί σήμερα, στις 11 το πρωί, ο Δήμος Ικαρίας, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και σε συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του. Καλεί τις παροικιακές οργανώσεις της Αθήνας όσο και τους μαζικούς φορείς των νησιών να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ανεμβολίαστα για φυματίωση χιλιάδες παιδιά
Ο αντιφυματικός εμβολιασμός, σύμφωνα με το «Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών» διεξάγεται στην ηλικία των 5-6 ετών, δωρεάν σε όλα τα παιδιά, μέσω των αντιφυματικών κέντρων των νοσοκομείων, είτε των επισκεπτών Υγείας των Κέντρων Υγείας στη βάση σχεδιασμού που εκπονείται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς. Ομως, για δεύτερη συνεχή χρονιά το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν υλοποιείται, λόγω μη εφοδιασμού των υπηρεσιών με το εμβόλιο (BCG) και φυματίνης που είναι απαραίτητη για τον έλεγχο προ του εμβολιασμού, αλλά και σε περιπτώσεις διαγνωστικής προσπέλασης.
Ενδεικτικά ότι στο Νομό Λάρισας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν εμβολιάζονται τα παιδιά, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανεμβολίαστων να ανέρχεται σε 4.000. Δηλαδή τα 2/3 των παιδιών της β' και γ' δημοτικού να είναι ανεμβολίαστα, ενώ της α' δημοτικού να παραμένει άγνωστο εάν θα εμβολιαστούν. Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως π.χ. στους δήμους της Θεσσαλονίκης και αλλού, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αναστάτωση γονιών και εκπαιδευτικών. Την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ προειδοποιεί για την επανεμφάνιση και εξάπλωση της νόσου, ενώ για το 2014 την κατατάσσει ως τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου. Στη χώρα μας παρατηρείται μια συνεχώς αυξανόμενη καταγραφή νέων κρουσμάτων. Φορεις προειδοποιουν για τον κίνδυνο υγειονομικής βόμβας με τεράστιες συνέπειες για τα παιδιά, αλλά και γενικότερα για τη δημόσια υγεία του λαού. Επίσης, πρεπει να επαναλειτουργήσουν, με ευθύνη του κράτους όσα εμβολιαστικά κέντρα έκλεισαν, στελεχωμένα με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του εμβολιασμού και να εμβολιαστούν όλες οι ομάδες αυξημένου κινδύνου.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Νέες κυρώσεις στη Β. Κορέας
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- «Η Βόρεια Κορέα απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» επανέλαβαν προχτές αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, ανακοινώνοντας νέες κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά της Β. Κορέας. Οι νέες κυρώσεις, που σύμφωνα με το BBC αφορούν δύο τράπεζες και τρεις ναυτιλιακές εταιρείες που κατηγορουνται από τις ΗΠΑ να εμπλέκονται σε εμπόριο όπλων, επιβάλλονται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων για «ισορροπίες» στην Κορεατική Χερσόνησο, βολικές για τα συμφέροντα πρώτα απ' όλα των ΗΠΑ. Αλλωστε, η «αγωνία» για τον οπλισμό της Β. Κορέας διατυπώνεται από τους διεθνείς πρωταθλητές στις κούρσες εξοπλισμού (που βέβαια δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση του δικού τους «δικαιώματος» σε πυρηνικά και άλλα υπερσύγχρονα όπλα). Σε αυτό το πλαίσιο, χτες, ο ηγέτης της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επισκέφτηκε το μνημείο Πιόνγκ Τσον στην Πιονγιάνγκ, όπου σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ δήλωσε πως η Β. Κορέας έχει γίνει «ένα ισχυρό κράτος με πυρηνικά όπλα, έτοιμο να πυροδοτήσει βόμβα-Α και βόμβα-Η, ώστε να υπερασπιστεί αξιόπιστα την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του έθνους».
---------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ Ασαντ και δυτικές κυρώσεις, «αγκάθια» στις σχέσεις με τις ΗΠΑ...
ΜΟΣΧΑ - ΡΩΜΗ.-- Η άρση των δυτικών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο της στο ουκρανικό ζήτημα και η εξεύρεση πολιτικής λύσης στον πόλεμο της Συρίας δίχως την επιβολή όρου για εξοστρακισμό του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ, από την εξουσία (με παραίτηση ή ανατροπή) είναι, για τη ρωσική κυβέρνηση, δύο από τις βασικές προϋποθέσεις για την πλήρη αποκατάσταση των ρωσο - αμερικανικών σχέσεων, όπως τουλάχιστον τις έθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας χτες στην ιταλική εφημερίδα «Ρεπούμπλικα». «Οσο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, περιοδεύει στην Ευρώπη συστήνοντας τη συνέχιση των κυρώσεων εναντίον μας χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται το Κίεβο λόγω των πιέσεων των Δυτικών, δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε κάποια συνεννόηση», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο, ο Ρώσος διπλωμάτης πρότεινε τη συγκρότηση μιας «συμπαγούς συμμαχίας» κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», όπως αυτή που έγινε στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών και σημείωσε πως η ρωσική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την ιταλική και να τη βοηθήσει, για να αποτρέψει τη μετατροπή της Σύρτης στη Λιβύη σε «συμπρωτεύουσα» του λεγόμενου «ισλαμικού χαλιφάτου» του αρχηγού του «Ισλαμικού Κράτους» Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΣΕΟΥΛ.-- Η αστυνομία συνέλαβε χτες τον πρόεδρο της Κορεατικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Χαν Σεάνγκ Γκιουν, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη διοργάνωση «παράνομων» κινητοποιήσεων που έγιναν τον προηγούμενο μήνα, ενάντια σε νέα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Ο Χαν είχε προσπαθήσει να αποφύγει τη σύλληψη αναζητώντας «άσυλο» σε βουδιστικό ναό, όπως και πολλοί ακόμα που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις.
----------------------------------------------------------------------------------------
Δαμασκός: «Να ξεράνετε τις πηγές πλούτου των τρομοκρατών»
Χτες, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε επιστολές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, επαναλαμβάνοντας ότι για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία θα πρέπει και τα Ηνωμένα Εθνη «να επωμιστούν τις ευθύνες τους» «ξεραίνοντας τις πηγές πλούτου των τζιχαντοφασιστών». Στις επιστολές σημειώνεται, επίσης, «η γενναιόδωρη υποστήριξη κάποιων χωρών, όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, στη συνέχιση της εγκληματικής δράσης των τρομοκρατών» και ζητείται να καταδικαστεί από τον ΟΗΕ η πρόσφατη επίθεση ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων και τζιχαντοφασιστών στην πόλη Χαλέπι, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Στα πεδία των συγκρούσεων, που συνεχίστηκαν και το περασμένο 24ωρο με αμείωτη σφοδρότητα, ξεχώρισε η απώλεια των περιοχών Μαχίν και Χαουάριν της κεντρικής επαρχίας Χομς που είχε ανακτήσει από τους τζιχαντοφασιστες ο συριακός στρατός πριν από περίπου 2,5 βδομάδες και η ανακατάληψη από το συριακό στρατό δύο ορεινών περιοχών στα βόρεια της επαρχίας Λαττάκειας, που έλεγχαν οι τζιχαντιοφασστες.
-------------------------------------------------------------------------------------
Tα χαρακώματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού!
Γιατί τα ΜΜΕ δεν δείχνουν ποτέ φωτογραφίες των Σύρων στρατιωτών;
Αναρωτήθηκα -εσείς αναρωτιέστε;- γιατί τα ΜΜΕ δεν μας μεταφέρουν ποτέ μια φωτογραφία ενός Σύρου στρατιώτη;
Αυτές τις κρύες νύχτες του Συριακού χειμώνα, οι στρατιώτες του "δικτάτορα" Άσαντ είναι στα χαρακώματα κι αντιμετωπίζουν τους αποκεφαλιστές, τους μισθοφόρους φονιάδες που χρηματοδοτεί, εξοπλίζει και στηρίζει πολιτικά η "πολιτισμένη" δύση. Και φυσικά το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών.
Αυτές τις κρύες νύχτες του Συριακού χειμώνα, οι στρατιώτες του "δικτάτορα" Άσαντ είναι σαν τους πατεράδες μας, τους παππούδες μας το ΄40 στα βουνά της Πίνδου, στην Εθνική Αντίσταση εναντίον του φασισμού και του ναζισμού, όποτε η πατρίδα το χρειάστηκε. Κι όχι μόνον δεν δείχνουν τα ΜΜΕ εικόνες με Σύρους στρατιώτες, αλλά συκοφαντούν με τη φράση κλισέ: "στρατεύματα του δικτάτορα", ή στην καλύτερη περίπτωση "στρατεύματα του καθεστώτος Άσαντ".
Κι όμως, είναι στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην πατρίδα, που δεν λιποτάκτησαν για διακοπές σε κάποιο νησί του Αιγαίου και μετέπειτα το όνειρο να γίνουν σκλάβοι, υπηρέτες των "πολιτισμένων" βορειοευρωπαίων κι οι γυναίκες πόρνες στα μπουρδέλα της δύσης. Και δεν πληρώνονται, όπως οι μισθοφόροι από 95 χώρες, που πολεμούν σε μια ξένη γη για λογαριασμό των εργοδοτών τους, δήθεν για τον "εκδημοκρατισμό" της Συρίας!
Πρόκειται για τα παιδιά του Συριακού λαού, τους στρατιώτες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της Συρίας από τον ξένο εχθρό, τους εισβολείς στην πατρίδα τους,εκείνους που θέλουν το χάος στη Μεσόγειο και τη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πόρων της πατρίδας τους. Σήμερα... η Συρία είναι το χαράκωμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού κι όχι των νεοαποικιοκρατών. Ο λαός κι η κυβέρνηση της Συρίας τιμούν αυτά τα παλικάρια. Οι στρατηγοί, οι υπουργοί, η εκκλησιαστική ηγεσία Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ο ίδιος ο πρόεδρος της Συρίας, ο "δικτάτορας" Άσαντ, υποκλίνονται μπροστά στους υπεράνθρωπους Ήρωες!
Πριν λίγες ημέρες, μια μικρή μονάδα Σύρων στρατιωτών (314 ήρωες) που για δύο ολόκληρα χρόνια υπερασπιζόταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Kuweires‬, κάτω από μια απάνθρωπη πολιορκία των δολοφόνων της "μετριοπαθούς" αντιπολίτευσης της δύσης και τη "σκληρή" αντιπολίτευση των τζιχαντιστών του Ερντογάν και του παιδόφιλου βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, απελευθερώθηκαν από τον στρατό του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ". Δύο ολόκληρα χρόνια τρώγοντας ακόμη και ποντίκια, όπως οι Έλληνες στο Μεσολόγγι, αλλά δεν παραδόθηκαν, δεν λιποψύχησαν, δεν λιποτάκτησαν! Αποκλεισμένοι από γη κι αέρα, υπερασπίστηκαν το αεροδρόμιο με νύχια και δόντια. Να μην πέσει στα χέρια των φονιάδων τζιχαντιστών, ούτε μια σπιθαμή γη! Δεν υπήρχε περίπτωση να παραδοθούν ή να εγκαταλείψουν γη σε εισβολείς. Μόνον αφελείς το πίστευαν...
Οι μισθοφόροι φονιάδες απωθούνται, ο στρατός της Συρίας προελαύνει, το αποκλεισμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο Kuweires‬ είναι ελεύθερο. Στους υπερασπιστές του αεροδρομίου, αυτούς τους ήρωες που θυμίζουν τους 300 του Λεωνίδα, δόθηκε υποχρεωτική άδεια (δεν ήθελαν να σταματήσουν τις μάχες για την εξόντωση των φονιάδων εισβολέων) και τους μετέφεραν στη Λαοδίκεια που σήμερα είναι η Ελ Λατακίγιε ή Λαττάκια της Συρίας. Εκεί, στη Λαοδίκεια, συνάντησαν μετά από δύο ολόκληρα χρόνια τις μανάδες τους, τους πατεράδες τους, τις γυναίκες και τα παιδιά τους, τις συντρόφισσες τους. Τραγούδησαν, χόρεψαν και παρακάλεσαν τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή να τους ξαναστείλει στο μέτωπο!
Πως μπορεί να αισθάνεται σήμερα ένας Έλληνας πολίτης -στο βαθμό που δεν απέκρυβαν τα ΜΜΕ όλα όσα συμβαίνουν στη φίλη Συρία και τον αδελφό Συριακό λαό-, που η επίσημη Ελλάδα έχει επιβάλει φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας και έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις, "μέχρι τον εκδημοκρατισμό τους"... όπως τόνισε ο Αβραμόπουλος, υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όταν πραγματοποίησε την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα, "ως ανεπιθύμητο πρόσωπο"! Πως μπορεί να αισθάνεται σήμερα ένας Έλληνας πολίτης όταν την ίδια πολιτική ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση Τσίπρα;
-----------------------------------------------------------------------------------------
Από την αστυνομική βία εναντίον ενός πλανόδιου οπωροπώλη στην Τυνησία, ξεκίνησε μια ολόκληρη στημενη “αραβική άνοιξη” της CIA, που προσπαθησε να επιβαλλει τους ισλαμοφασιστες. Εδώ μετά το πέσιμο σ΄έναν πλανόδιο καστανά συνεχίζεται απλά ο ευρωπαϊκός χειμώνας.
--------------------------------------------------------------------------------------
Σχετικά με το κυνηγητό των γιαγιάδων και των παππούδων "παράνομων μικροπωλητών" και ως απάντηση σε όσους μας εγκαλούν γιατί "δεν θέλουμε το νοικοκύρεμα του τόπου και κάνουμε φτηνή αριστερίστικη αντιπολίτευση":
Υπάρχει μια πάγια αντιμετώπιση του ζητήματος και μάλιστα διαχρονικά, ακόμη και από δεξιές κυβερνήσεις. Γνωρίζοντας πως τέτοιες δουλειές κανένας δεν τις κάνει για πλάκα, αλλά από πραγματική ανάγκη επιβίωσης, οι αρχές "κάνουν τα στραβά μάτια". Χωρίς να χρειάζεται να νομιμοποιήσουν επίσημα καμιά παρανομία.
Οπότε, πρόκειται καθαρά για ζήτημα ευαισθησίας ή κοινωνικής αναλγησίας. Όπως αυτή που επιδεικνύεται αυτόν τον καιρό κατά των φτωχοδιαβόλων. Μια αριστερή κυβέρνηση, πάντως, θα φρόντιζε να μην υπάρχει η ανάγκη να παίρνουν τους δρόμους για να βγάλουν 5 με 10 ευρώ τη μέρα υπερήλικες άνθρωποι... Και σε καμιά περίπτωση δεν θα τους έστρωνε στο κυνήγι.