Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Παρασκευη 28 Οκτωβριου 2016


28 Οκτώβρη: «Όλοι μαζί», ε; Αλήθεια;
«Με αρχηγούς Σαμαρινιώτη, τον Σαράφη και τον Άρη, ξεψυχάει ο αγκυλωτός του φασισμού»
«Να είμαστε όλοι μαζί», «να είμαστε ενωμένοι», «είδατε πόσα καταφέρνουμε όταν είμαστε όλοι ενωμένοι;»… όπως την 28ηΟκτωβρίου 1940.
Τα γνωστά κλισέ. Τα ίδια και τα ίδια. Συγγνώμη, αλλά δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό το μεθύσι της γενικής συμφιλίωσης. Συγγνώμη, επίσης, που δεν διαβάζουμε ούτε την 28η Οκτώβρη, ούτε την ΕΑΜική αντίσταση, ούτε την Επανάσταση του ’21, ούτε τίποτα απ’ όσα προχώρησαν την Ελλάδα και τον κόσμο ένα βήμα μπροστά, ως αποτέλεσμα είτε της «ενότητας» των προβάτων με τους λύκους, είτε ως αποτέλεσμα της «διαπραγμάτευσης» των προβάτων με τους λύκους. Άλλωστε αυτού τους είδους η «ενότητα» δεν υπήρξε ποτέ και πουθενά. Σε καμία περίοδο. Σε καμία κοινωνία αντιτιθέμενων συμφερόντων. Αλλού και όχι «μαζί» ήταν οι Έλληνες που μήδισαν από εκείνους που πολεμούσαν τους Πέρσες. Αλλού και όχι «μαζί» με εκείνους που πήγαν στο Βισί ήταν οι Γάλλοι που πολεμούσαν τους ναζί. Αλλού και όχι «μαζί» ήταν οι Καραϊσκάκηδες από τους Νενέκους. Αλλού και όχι «μαζί» ήταν ο Μαρτιν Λούθεν Κινγκ από τους Μακάρθι. Αλλιώς τιμούν την 28η Οκτώβρη αυτοί που δέχονταν τα βόλια του ναζί, με τους άλλους που ενώθηκαν με τον ναζί.
Αυτό το «όλοι μαζί» υπάρχει μόνο στα «όλοι μαζί τα φάγαμε» των Πάγκαλων. Μόνο όσοι απουσίαζαν και απουσιάζουν από τους αγώνες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού προσπαθούσαν και προσπαθούν – πάντα – να κρύψουν την απουσία τους πίσω από την «αθώα» φρασούλα: «Ολοι οι Ελληνες μαζί»… Όμως, η Ιστορία και η αλήθεια είναι πεισματάρικα πράγματα. Και επιμένουν: Οπως και σήμερα, έτσι και τότε, δεν ήταν «όλοι οι Ελληνες μαζί». «Μαζί» και «ενωμένος», για να επιστρέψουμε στην 28η Οκτώβρη και κυρίως σε όσα συμβολίζει, ήταν, πράγματι, ο ελληνικός λαός. Όμως:
α) Οταν ο ελληνικός λαός πολεμούσε τον φασισμό στο μέτωπο και μετά στα βουνά και στις πόλεις, υπήρχαν και εκείνοι που είχαν πάρει τον «πατριωτισμό» τους και – μαζί με το χρυσό της χώρας – τον είχαν φυγαδεύσει στα ασφαλέστατα «χαρακώματα» του Καΐρου και του Λονδίνου. β) Ενώ ο ελληνικός λαός μαχόταν το φασισμό και το ναζισμό, διεκδικώντας για αντίτιμο μια Ελλάδα της λευτεριάς, της δημοκρατίας και της λαϊκής αναδημιουργίας, υπήρχαν και εκείνοι που το 1944 έσπευδαν να συνταχθούν με τη βασιλική «εξόριστη» κυβέρνηση στην Αίγυπτο. Ήταν, μάλιστα, τόσο «διαθέσιμοι» στην υπηρεσία των Ανακτόρων, που για το λόγο αυτό «βραβεύονταν» με την ανάθεση ρόλου πρωθυπουργού της «κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητας». γ) Υπήρχαν, φυσικά, και εκείνοι που συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ. Ήταν οι δοσίλογοι, οι ταγματασφαλίτες και οι γερμανοντυμένοι. Στους οποίους, αν και προδότες, οι του Καΐρου και του Λονδίνου, όταν επέστρεψαν, στο πλαίσιο της «εθνικής τους ενότητας», επιδαψίλευσαν τιμές και αξιώματα…
Όχι και «όλοι ενωμένοι», λοιπόν. Διότι, πολύ απλά:
• Άλλο πράγμα αυτοί που πολεμούσαν και τραγουδούσαν«το ΕΑΜ μας έσωσε απ’ τη πείνα, θα μας σώσει κι από τη σκλαβιά» κι άλλο πράγμα οι «παπατζήδες» που (στις 2-5-1944) σε ομιλία τους στην Αλεξάνδρεια, παρουσία των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, έκαναν λόγο για τη «βρωμιά του ΕΑΜ»! • Άλλο πράγμα αυτοί που πολέμησαν τον Χίτλερ και με τα ίδια όπλα πολέμησαν τον Τσόρτσιλ και τον Βαν Φλιτ, κι άλλο πράγμα αυτοί που όντας από καιρό έτοιμοι να υπηρετήσουν τους «συμμάχους» πάσχιζαν να «διορθωθεί η κατάσταση», δηλαδή να καταπνιγεί κάθε εγχείρημα λαϊκής κυριαρχίας στον τόπο, και για το λόγο αυτό τηλεγραφούσαν στον Τσόρτσιλ τα εξής: «Δύναμαι να σας διαβεβαιώσω ότι η σταθερότης της ελληνικής κυβερνήσεως θα διατηρηθεί πλήρως κατά τας επικείμενους κρίσιμους στιγμάς. Δεν γνωρίζω τους λόγους διά την απουσία της Βρετανίας. Μόνον η άμεσος παρουσία εντυπωσιακών βρετανικών δυνάμεων εις την Ελλάδακαι ως τας τουρκικάς ακτάς θα ήτο δυνατό να μεταβάλει την κατάστασιν». (Γεώργιος Παπανδρέου, 22/9/1944, τηλεγράφημα προς τον Τσόρτσιλ).
• Άλλο πράγμα αυτοί που έδωσαν την ψυχή, την καρδιά και το αίμα τους για τη λευτεριά της Ελλάδας και για τη σωτηρία του λαού, κι άλλο πράγμα οι μαυραγορίτες, τα κόμματα και οι εφημερίδες τους που έφταναν να δίνουν ακόμα και το παράγγελμα των εκτελεστικών αποσπασμάτων (!), αυτοί που κράδαιναν ενάντια στο μεγαλειώδες κίνημα της Αντίστασης τη «νομιμότητα» του κατακτητή και των ντόπιων οργάνων του και έγραφαν: «Καλώς συνετάγη ο νόμος που τιμωρεί με θάνατο τους Έλληνες υπηκόους όσοι μετέχουν σε πολεμικές εχθροπραξίες κατά των Γερμανών». («Καθημερινή», 1/6/1941). • Άλλο πράγμα αυτοί που δονείται η ψυχή τους από το πατριωτικό, αντιφασιστικό και διεθνιστικό μήνυμα της 28ης Οκτώβρη και άλλο πράγμα αυτοί που 76 χρόνια μετά διακηρύσσουν ότι αυτός ο τόπος «χρειάζεται Μεταξάδες» όπως έλεγε από βήματος Βουλήςο χρυσαυγίτης υποφυρερίσκος, ο βουλευτής Παππάς.
• Άλλο πράγμα η δημοκρατία, κι άλλο πράγμα το «δημοκρατικό τόξο» που περιλαμβάνει τους Γεωργιάδη – Βορίδη που ήταν βουλευτές του ΛΑΟΣ όταν ο τότε αρχηγός τους, ο Καρατζαφέρης, επισκεπτόταν ανήμερα της 28ηςΟκτωβρίου 2011 το σπίτι του Μεταξά σε ένδειξη… «σεβασμού και μνήμης». • Άλλο πράγμα η ιστορική αλήθεια κι άλλο πράγμα η «Καθημερινή» που δεν έλειψε ποτέ από τα εκδοτικά εκείνα συγκροτήματα που επιδαψιλεύουν δάφνες στον «πατριώτη» Μεταξά που «είπε το Όχι». Μάλιστα η «Καθημερινή» το έχει πάει και παραπέρα. Ειδικά σε εκείνο το αφιέρωμά της για τον φασίστα Μεταξά, στις 4/8/2007 (ανήμερα, δηλαδή, της κήρυξης της δικτατορίας της «4ης Αυγούστου») όταν και ισχυριζόταν ότι η διακυβέρνηση Μεταξά, εκτός από πατριωτική» που ήταν, πορεύτηκε και με «χαρακτηριστικά φιλολαϊκού»καθεστώτος…
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
1. Καθιερώθηκε από το μεταπολεμικό καθεστώς για να τιμηθεί ο Μεταξάς; - Το μεταπολεμικό καθεστώς τη δουλειά του έκανε. Μόνο που ο εορτασμός καθιερώθηκε ήδη από τον πρώτο χρόνο της Κατοχής από το ΕΑΜ και μάλιστα στις 28 Οκτωβρίου 1941 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωση με πρωτοβουλία της ΟΚΝΕ, με συνέπεια τη σύγκρουση με την αστυνομία και τους ιταλούς καραμπινιέρους. Τότε πρωτακούστηκε και το σύνθημα "Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό!".
2. Γιατί στις άλλες χώρες γιορτάζεται η απελευθέρωση κι εμείς γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου; - Γιατί εδώ πραγματοποιήθηκε η πρώτη νίκη κατά του φασιστικού Άξονα, με την απόκρουση της ιταλικής επίθεσης και την καταδίωξη των εισβολέων και έξω από τα ελληνικά σύνορα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απειλούνται με κατασχέσεις χιλιάδες αγρότες
Έκθεση για τα χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, δημοσίευσε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία απογειώθηκαν στα 16,9 δισ. ευρώ. Μόλις το τελευταίο τρίμηνο οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ. Αύξηση σημείωσε και ο αριθμός των οφειλετών, με χρέη άνω των 5.000 ευρώ, που έφτασαν τις 316.855 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί για αναγκαστική είσπραξη στο ΚΕΑΟ. Σύμφωνα με την έκθεση, μέχρι τις 30/9/2016, στο ΚΕΑΟ είχαν ενταχθεί 50.624 αγρότες οφειλέτες στον ΟΓΑ με τις συνολικές οφειλές να ανέρχονται στα 420.128.038 ευρώ.

 Στους οφειλέτες που εντάσσονται στο ΚΕΑΟ αρχικά αποστέλλεται η πρόσκληση για τακτοποίηση οφειλών και εφόσον δεν ανταποκριθούν με εξόφληση ή διακανονισμό, αποστέλλεται η «Ατομική Ειδοποίηση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών» με την οποία ενημερώνονται ότι αν δεν ανταποκριθούν σε 20 ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης. Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου το ΚΕΑΟ, μετά την αποστολή ηλεκτρονικών κατασχετηρίων εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων, κατάφερε να εισπράξει 16.910.509 ευρώ από τις οφειλές αγροτών στον ΟΓΑ.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι οφειλέτες φεύγουν ακόμη και από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των 12 ή των 100 δόσεων λόγω αδυναμίας καταβολής ακόμη και της ρυθμισμένης δόσης.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι: Υπάρχει συγκέντρωση πλήθους οφειλετών στις χαμηλότερες κλίμακες οφειλών με 122.319 οφειλέτες (40% των οφειλετών) να έχουν οφειλή έως 15.000 € ο καθένας. Το 64% των οφειλετών (195.756 οφειλέτες) έχουν οφειλή έως 30.000 € ο καθένας. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά 61.040 οφειλέτες που έχουν οφειλή από 50.000 € -100.000 € (περίπου 25% του τρέχοντος υπολοίπου). Μεγάλο μέρος του υπολοίπου οφειλών αφορά λίγους μεγαλο-οφειλέτες με οφειλές άνω του 1 εκ. ευρώ (1.117 οφειλέτες συγκεντρώνουν το 23% του υπόλοιπου οφειλών).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ωμά ψέματα η κ. Γεροβασίλη, μέσω ΕΣΠΑ τα χρήματα για τους παιδικούς σταθμούς
Απέναντι από την ‘Ολγα Γεροβασίλη και τις δηλώσεις της βρίσκεται ο Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος την κατηγορεί για ψέματα. Η δήλωση της ‘Ολγας Γεροβασίλη μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικες αδειες ανέφερε ότι «Η απόφαση στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό».
Την επίμαχη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου διέψευσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) Μιχάλης Γιαννάκος, και άλλοι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι » οι προσλήψεις αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης που γίνονται μέσω ΟΑΕΔ και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, δηλαδή από κοινοτικούς πόρους και όχι από τα κονδύλια για τις τηλεοπτικές άδειες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα από τα υγιέστερα πράγματα που μπορείτε ποτέ να… επιθυμήσετε είναι ένα μαξιλάρι φορτωμένο με φύλλα από φτέρες, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Έχετε ακούσει για την φτέρη; Οι ψύλλοι, οι κοριοί και οι ψείρες απλά δεν ανέχονται την φτέρη και ”τρέχουν” μακριά από αυτήν. Η φτέρη διώχνει τα σκουλήκια, και καταστρέφει ακόμη και την ταινία (κεστωειδής σκώληκας). Και έχει πολλά υγιή οφέλη, ορισμένα από αυτά αναφέρονται παρακάτω: Η ρίζα φτέρης αφαιρεί τους δυσάρεστους πόνους στις γάμπες, και ως εκ τούτου θα πρέπει να την έχουμε δίπλα από τα σεντόνια. Τα μπάνια με φύλλα και ρίζες φτέρης θεραπεύουν την ουρική αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς, ακόμα και την γάγγραινα. Φρέσκια φτέρη στο μαξιλάρι θεραπεύει την απώλεια ακοής.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το 1943 κοντά πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στην ινδική πολιτεία της Βεγγάλης πέθαναν από την πείνα, τον υποσιτισμό και τις ασθένειες. Οι Βρετανοί, με επικεφαλής τον winston churchill, έλαβε δεκάδες χιλιάδες τόνους σιτάρι για να θρέψουν τα στρατεύματά τους και τους συμμάχους τους, αφήνοντας εκατομμύρια ινδους να λιμοκτονήσουν και να πεθάνουν. Αυτή η φωτογραφία δεν είναι ρετουσαρισμένη · λέει για την τρομερή τραγωδία και αυτο ήταν ενα ανθρωπογενες ολοκαύτωμα ότι πολλοί άνθρωποι δεν αναφέρουν και ξερουν καν. Ευχαριστουμε τον Δρ Πέγκυ Mohan, που το μοιραστικε μαζι μας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρχιφύλακας Γεώργιος Μιχαλολιάκος: Πρόδωσε την πατρίδα, πρόδωσε το ΕΑΜ, αλλά δεν πρόδωσε τους Γερμανούς και τον όρκο του προς τον Χίτλερ Η λύση σε ένα μεγάλο γρίφο, πολύ προσεκτικά καλυμμένο: Σε κάθε σκοτεινή περίοδο της Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας, από το 1936 και μετά, πάρα πολύ συχνά, συναντάμε ανθρώπους των οποίων το επώνυμο είναι ίδιο με το επώνυμο κάποιου στελέχους της ναζιστικής συμμορίας. Από την 4η Αυγούστου, την Κατοχή και τον Εμφύλιο, τη Χούντα, την ακροδεξιά τρομοκρατία της Μεταπολίτευσης, πάντα υπάρχει σε κάθε περίοδο ανωμαλίας, κι από ένας συγγενής σύγχρονου χρυσαβγίτη.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα, έτσι, σαν προσφορά για όποιον ιστοριοδίφη θελήσει να το ψάξει περισσότερο: # Την ιστορία του Νίκου Γόδα, του ΕΛΑΣίτη ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που εκτελέστηκε με την φανέλα με τον έφηβο το 1948, λογικά την γνωρίζετε. Ποια ήταν τα ονόματα των δύο ψευδομαρτύρων, με τις καταθέσεις των οποίων καταδικάστηκε;;; Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης. # Πως λεγόταν ένας βασικός βασανιστής της Ειδικής Ασφάλειας, κοντόχοντρος, φαλακρός, με μούσι και με πολλές τρίχες στο στήθος, στα χέρια του οποίου μαρτυρούσαν οι Ελληνες πατριώτες αντιστασιακοί;;; Σύμφωνα με το βιβλίο του Μιχαήλ Βασιλείου με τίτλο 'Αποστολή στο Μπίμπλις, Το οδοιπορικό της τελευταίας αποστολής Ελλήνων αντιστασιακών από την Ελλάδα στη χιτλερική Γερμανία', το όνομά του (επώνυμο) ήταν ... Παναγιώταρος.
# Ο πατέρας του Επιτήδειου ήταν φυσικά στα Τάγματα Ασφαλείας της Εύβοιας, όπως κατά πάσα πιθανότητα και ένας θείος του: ... # «Ο Ηλίας Παππάς, πραξικοπηματίας της 21ης Απριλίου 1967 και μέλος της χουντικής 'Επαναστατικής Επιτροπής', καταχρηστικά αναφέρεται ως 'στρατηγός' από τη ναζιστική συμμορία -η αλήθεια είναι ότι είχε αποταχθεί ατιμωτικά όταν ήταν συνταγματάρχης, λόγω συμμετοχής στο 'πραξικόπημα της πιτζάμας' το 1975 ... # Για τον πατέρα της Ζαρούλια, για τους μπαρμπάδες του Μιχαλολιάκου, όπως και για τις περιπτώσεις των συγγενών του Μπαρμπαρούση και του Αλεξόπουλου ('Ποιο είναι το χειρότερο είδος ταγματασφαλήτη;;;'), έχουμε γράψει σχετικά, εδώ στην 'Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα,
# Ομως, ομολογουμένως, υπάρχει ένα μεγάλο, ένα τεράστιο κενό ... Για τον πατέρα του Φίρερ της ναζιστικής οργάνωσης, λοιπόν, τα γνωστά στοιχεία για την δράση του στην Κατοχή είναι τόσο λίγα, που δεν μετριούνται ούτε καν με σταγονόμετρο. Αν πιστέψει κανείς τα μεγάλα (και συνήθως ανυπόληπτα και ανακριβή) ΜΜΕ, εφημερίδες, κανάλια και πόρταλ, ο Γεώργιος Μιχαλολιάκος ήταν άλλοτε Χίτης, άλλοτε χωροφύλακας, άλλοτε αστυνομικός και άλλοτε ταγματασφαλήτης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγρίνιο: Πορεία διαμαρτυρίας μετά το τέλος της παρέλασης
28/10/2016 15.30
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Αγρίνιο, μετά το τέλος της παρέλασης, πολίτες, μέλη του 'Συντονιστικού Συλλογικοτήτων'. Οι πολίτες, κρατώντας πανό, στο οποίο αναγραφόταν 'ΟΧΙ στη λεηλασία της λαϊκής και δημόσιας περιούσιας. ΟΧΙ στη Μνημονιακή Κατοχή', συγκεντρώθηκαν αρχικά στο κέντρο του Αγρινίου, τη στιγμή που ξεκινούσε η παρέλαση. Όταν η παρέλαση ολοκληρώθηκε, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στο δημαρχείο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονίκη: Παρέλαση με... διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών
28/10/2016 8.30
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ώρα της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο. Η διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 π.μ., δηλαδή μισή ώρα νωρίτερα από την έναρξη της τελετής της παρέλασης. Εκεί πρόκειται να βρεθούν Συλλογικοτητες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική αλλά και τους πλειστηριασμούς. Η συγκέντρωση έχει διοργανωθεί από τη Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»
Γρηγόρης Βαλτινός: Τον πίστεψα, αλλά ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που συνάντησα
27|10|2016 9:18
Την απογοήτευσή του για τον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο Γρηγόρης Βαλτινός σε συνέντευξή του. Ο ηθοποιός, μιλώντας στο περιοδικό YOU δήλωσε ότι πίστεψε ότι υπήρχε ελπίδα: «Ενας από αυτούς ήμουν κι εγώ. Πίστευα διαχρονικά σε αυτή την ελπίδα. Πίστευα ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα είναι πιο δίκαιη με τους ανθρώπους, πιο έντιμη. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Κι όλα αυτά για να πάρει την εξουσία. Για να κάνει τι; Αυτό που έκανε είναι χειρότερο κι από αυτό που υπήρχε…». Οσο για το μέλλον, ο κ. Βαλτινός εκτίμησε ότι «έχουν στραβώσει τόσο τα πράγματα που όποιος κι αν αναλάβει δεν ξέρω αν μπορεί να τα ισιώσει. Το σίγουρο είναι ότι όλο αυτό πρέπει να μας βοηθήσει να αλλάξουμε νοοτροπία. Λυπάμαι πάρα πολύ που υπήρξε τέτοια κοροϊδία. Οι καλλιτέχνες πάντα ήταν προοδευτικοί, ήταν με το μέρος των αριστερών πολιτικών και τώρα φτάσαμε σε μια αισθητική σιχαμάρας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένταση πριν από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονικη
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016, 15:45
Άναψαν τα αίματα πριν από την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης: Διαδηλωτές, της Λαικης Συνελευσης Δυτικων Συνοικιων Θεσσαλονικης στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, φώναξαν συνθήματα και επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο απ’ όπου θα περνούσε η παρέλαση. Αστυνομικοί τούς απώθησαν. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τιποτα δεν παει καλα. Οι θεσμοι των ευρωπαιων τοκογλυφων διαμορφωνουν σκηνικο ασφυξιας. Το ΔΝΤ επαναφερει εμμονικα το θεμα των επιπλεον αιματηρων μειωσεων σε ολες τις συνταξεις. Ο Λευκος Οικος κατεβαζει τις προσδοκιες για το ταξιδι του Ομπαμα στην Αθηνα. 1.000.000 ατομα που ζουν στη φτωχεια θα γονατισουν το 2017 λογω των τεκμηριων. Βγαινει από το συρταρι το σχεδιο για ΕΝΦΙΑ στα ακινητα του εξωτερικου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Καλογριτσας κερδισε στο τζοκερ 3.000.000 ευρω! Του επιστρεφεται η εγγυηση για τον διαγωνισμο των τηλεοπτικων καναλιων
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με προδιαγραφες ναζι τα τερατα του ισλαμ! Ψηνουν χριστιανοπουλα στους φουρνους!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα χερια τουρκου δισεκατομμυριουχου ιδιοκτητη του Costa Navarino ο Αστερας Βουλιαγμενης και το Hilton.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη 30 Οκτωβρη 1944. Επειτα από 30 χρονια σιωπης, γιορταζεται και παλι η απελευθερωση της πολης από τον ΕΛΑΣ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΚ στο Αγρίνιο! 7χρονος μαθητής λιποθύμησε από την πείνα...
Ένα δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε Δημοτικό Σχολείο του Αγρινίου, όπου ένας 7χρονος μαθητής λιποθύμησε από την πείνα.
Ο μαθητής είχε πάει στο σχολείο του χωρίς να έχει φάει και όταν λιποθύμησε οι υπόλοιποι συμμαθητές του έβαλαν τις φωνές, καθώς ανησύχησαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι εκπαιδευτικοί για να δουν τι είχε συμβεί. Άμεσα ειδοποιήθηκε η μητέρα του 7χρονου μαθητή, η οποία πήγε στο σχολείο εξιστορώντας στους δασκάλους τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένειά της, ζητώντας ωστόσο για ευνόητους λόγους να τηρηθεί μυστικότητα και διακριτικότητα. Από την πλευρά της, η εκπαιδευτική κοινότητα στέκεται δίπλα στην οικογένεια. Ο πατέρας του μαθητή έχασε πριν από λίγους μήνες τη δουλειά του και κάνει κάποια μεροκάματα μέχρι να βρει κάτι πιο μόνιμο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιορτάζουμε το αίμα που χύθηκε για να μπορεί αυτή η χώρα, να παραχωρεί ελεύθερα την εθνική ανεξαρτησία της στους γερμανούς...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πριν λίγες ώρες οι δυνάμεις του λαού της Υεμένης εξαπόλυσαν βαλιστικό πύραυλο Vulcano-1, εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Τζέντα, στην καρδιά της Σαουδικής Αραβίας!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστεγασμα για τον σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούρια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση με εένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό».
Αθήνα 31 Οκτώβρη 1940
Νίκος Ζαχαριάδης, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Φαρδιά - πλατιά υπογραφή της συγκυβέρνησης στις επικίνδυνες αποφάσεις της λυκοσυμμαχίας!
• Πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την παραμονή της αρμάδας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
• Αναβαθμίζει με πλοία και αεροσκάφη την εμπλοκή στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο!
Ολοκληρώθηκε χτες στις Βρυξέλλες η διήμερη Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, όπου δρομολογήθηκαν νέες επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις, στην αποφασεις του ευρωατλαντικού άξονα για τον έλεγχο στρατηγικών ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΝ ΧΟΥΑN.-- Η δραματική μετανάστευση χιλιάδων γιατρών του Πουέρτο Ρίκο στην ενδοχώρα των ΗΠΑ, λόγω της παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, έχει προκαλέσει συμφόρηση στα λιγοστά νοσοκομεία του νησιού με τα ραντεβού των περισσότερων ασθενών να προγραμματίζονται μετά από 10 μήνες με μέσο χρόνο αναμονής τις 7 ώρες όταν φθάσει η μέρα της εξέτασης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΛΓΙΟ Προς απεμπλοκή αντιρρήσεων για τη CETA
Mετά από προφανή παζάρια έγινε γνωστό από την κυβέρνηση του Βελγίου ότι επήλθε συμφωνία με την περιφερειακή κυβέρνηση της γαλλόφωνης περιοχής της Βαλονίας, ώστε αυτή να άρει τις αντιρρήσεις της για την υπογραφή της λεγόμενης Περιεκτικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας (Comprehensive Economic Trade Agreement - CETA) Καναδά - ΕΕ. Αυτό ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η Σύνοδος ΕΕ - Καναδά για την υπογραφή της συμφωνίας, που αναβλήθηκε χτες. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμφωνία και ότι «όλα τα κοινοβούλια μπορούν πλέον να εγκρίνουν τη συμφωνία μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα». Η συμφωνία είναι μια παρόμοια εκδοχή της λεγόμενης Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων της ΕΕ με τις ΗΠΑ. Τα διαδικαστικά ζητήματα που προβάλλουν οι διάφοροι αστοί επικριτές της συμφωνίας, ή τα προσχήματα περί «δημοκρατίας» δεν αλλάζουν το γεγονός ότι πρόκειται για ένα παζάρι μονοπωλιακών ομίλων για το πώς θα διευρυνθούν η δράση τους και τα κέρδη τους. Οι όποιες αντιπαραθέσεις είναι για τη μοιρασιά της λείας, που αφορά νέα αντεργατικά μέτρα, παραχωρήσεις κοινωνικών υπηρεσιών στα μονοπώλια, για να δρουν ανεμπόδιστα, τσακίζοντας λαϊκά δικαιώματα στη δουλειά, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην προστασία του περιβάλλοντος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Οξύνεται η σύγκρουση
Στις 3 Νοέμβρη προγραμματίζεται από την αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση «κατάληψη της Προεδρίας»
Οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας του Προέδρου, Νικολάς Μαδούρο (το πολιτικό σύστημα είναι προεδρικό) και της αμερικανοπληρωμενης αντιδραστικής αντιπολίτευσης του λεγόμενου «Τραπεζιού Δημοκρατικής Ενότητας», που έχει 2/3 στη Βουλή των 167 εδρών, με την τελευταία να εντείνει το σχεδιασμό της για την ανατροπή του Προέδρου, με στήριξη και από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Θυμίζουμε ότι από τις εκλογές της 6ης Δεκέμβρη του 2015, η αμερικανοπληρωμενη από την CIA αντιπολίτευση πήρε 56,2% (και το 67% των εδρών, ενώ ο Πατριωτικός Πόλος - Σιμόν Μπολίβαρ 40,8% ή το 32,9% των εδρών, λόγω του μεικτού εκλογικού συστήματος). Την περασμένη Τρίτη από την πλευρά του, το κυβερνών κόμμα Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSUV), επικαλούμενο το αστικό σύνταγμα, δεν αναγνωρίζει τη σημερινή Βουλή, γιατί τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης έπρεπε να είχαν ανακληθεί, αφού εκκρεμούν διώξεις για ποινικά αδικήματα εναντίον τους. Ταυτόχρονα, υπερασπίζεται την αναβολή της διαδικασίας συλλογής υπογραφών για το δημοψήφισμα λόγω αποδεδειγμένης νοθείας, ενώ με μεσολάβηση του Βατικανού επιδιώκει ένα διάλογο με την αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση για να επιτευχθεί «εθνική συνεννόηση».
Η αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση (ενώ αρχικά κάποια κόμματα ανακοίνωσαν συμμετοχή στο διάλογο) αποφάσισε τελικά να μη συμμετάσχει και διοργανώνει διαδηλώσεις στους δρόμους με το σύνθημα «κατάληψη της Βενεζουέλας». Το «Μπολιβαριανό Μπλοκ» επίσης διοργανώνει συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης. Πάντως, χτες το βράδυ, σε διαδήλωση στο Καράκας έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκε ένας αστυνομικός από τους αμερικανοπληρωμενους, ενώ οι χαφιεδες της αντιπολίτευσης πυροβολουν σε κάθε διαδηλωση τους που μοιαζει σαν να γινεται πολεμος. Για σήμερα έχουν καλέσει σε 12ωρη στάση εργασίας ως μέσο πίεσης και προγραμματίζουν συγκεντρώσεις όλο το Σαββατοκύριακο και κάλεσμα για κατάληψη του προεδρικού μεγάρου στις 3 Νοέμβρη, και φασιστικο πραξικοπημα όπως το 2002 εναντιον του Τσαβες. Είναι φανερό ότι η σύγκρουση το επόμενο διάστημα θα οξυνθεί. Η διακυβερνηση που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα 17 χρόνια διακυβέρνησης Τσάβες και Μαδούρο, που εμφανίζεται με τον όρο «Μπολιβαριανή επανάσταση», παρά τις εθνικοποιήσεις στον κλάδο της Ενέργειας, την άμβλυνση της ακραίας φτώχειας ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τη βελτίωση των υποδομών Υγείας, δεν άλλαξε τον καπιταλιστικό χαρακτήρα του συστήματος, με την αστική τάξη να ελέγχει σημαντικούς κλάδους της παραγωγής.
Σε όλη αυτή την κατάσταση, το ΚΚ Βενεζουέλας, που στήριξε την «μπολιβαριανή διαδικασία», καλεί το λαό να οργανωθεί για να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις που έχει, να εμβαθύνει τη διαδικασία, ενάντια στη φασιστική επιβολή των φιλοϊμπεριαλιστικών δυνάμεων και ενάντια στις δυνάμεις μέσα στο μπολιβαριανό μπλοκ που θέλουν να συμβιβαστούν, διεκδικώντας όλη την εξουσία στην οικονομία και κοινωνία, τη σοσιαλιστική προοπτική.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Η Μόσχα απέρριψε τις αιτιάσεις πως δικά της βομβαρδιστικά έπληξαν προχτές σχολείο στη βόρεια συριακή επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα το θάνατο 22 μαθητών και έξι δασκάλων, λέγοντας ότι δεν είχε την παραμικρή ανάμιξη «σε αυτή την τραγωδία». Σημείωσε, ακόμη, πως ρωσικά και συριακά αεροπλάνα δεν έχουν βομβαρδίσει το Χαλέπι σε ακτίνα 10 χλμ. τις τελευταίες εννιά μέρες... Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε «γελοίους» τους υπαινιγμούς του ΝΑΤΟ πως τα ρωσικά σκάφη και το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» που πλέουν στη Μεσόγειο, έχουν στόχο τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι. Φυσικά, η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων των αμερικανων και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εγκυμονεί νέους κινδύνους για τους λαούς. Αληταραδες αποικιοκρατες αξιωματούχοι της ΕΕ, τέλος, επέβαλαν κυρώσεις σε άλλους 10 Σύρους αξιωματούχους σε σχέση με τους βομβαρδισμούς των ισλαμοφασιστων τους στο Χαλέπι και παρέτειναν τις συνολικές κυρώσεις σε βάρος της Δαμασκού έως το Μάη του 2017.

2 σχόλια:

e-h είπε...


Book Now for the Latin America Conference 2016
Great line up of speakers for Adelante!
Saturday 26 November, 10am-5pm, Congress House, London
The implications of yesterday’s UN vote on the blockade and the results of the US presidential elections for Cuba will be discussed at this year’s Latin America – Adelante! Conference 2016 which takes place at TUC Congress House on Saturday 26 November.
The largest event of the year for Latin America solidarity in Britain – now in its 12th year –will feature an impressive line up of ambassadors, academics, MPs, trade unionists, activists, campaigners, journalists and artists to discuss the politics of the region including plenary sessions in the main hall and many smaller, interactive seminars, film and much more.
Featuring contributions from over 50 speakers, from Argentina, Brazil, Colombia, Cuba, Ecuador, Nicaragua, Venezuela and the UK, speaking in 20 sessions to provide an insight into the history, culture, politics and progressive currents and threats in the region. The will also be a Latin American film festival and stalls throughout the day.
Book your tickets here now

https://latinamericaconference.wordpress.com/tickets/
Joining Cuban Ambassador HE Teresita Vicente are Paul Oquist (Nicaraguan Minister for National Policy), Iván Márquez (Lead negotiator in Colombian peace talks- via video link), Francisco Torrealba (Venezuelan MP), HE Robert Calzadilla (Bolivian Ambassador), HE Guisell Morales-Echaverry (Nicaraguan Ambassador), Gabriel Rodriguez (International Transport Federation), Natasha Lycia Ora Bannan (President, US National Lawyers Guild) and Keith Bolender (Canadian academic).
British speakers include Ken Livingstone, Victoria Brittain, Andy De La Tour (actor and writer), Kate Hudson (CND), Lindsey German (Stop the War Coalition) and George Galloway.
• Find out more and book your tickets here.
• Download the leaflet here.
• https://latinamericaconference.files.wordpress.com/2015/09/la2016_conference-no-crop-marks.pdf
• For the latest information follow @LatAmerica16 on twitter and join the Latin America Conference event page on facebook.
We look forward to seeing you at Congress House on Saturday 26 November.
Yours in solidarity
The Cuba Solidarity Campaign team

e-h είπε...


Κάντε κράτηση τώρα για τη Διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής το 2016
Μεγάλη σειρα ομιλητών για Adelante!
Σάββατο 26 Νοεμβρίου του 10-5μμ, το Κογκρέσο House, Λονδίνο
Οι επιπτώσεις της χθεσινής ψηφοφορίας του ΟΗΕ για τον αποκλεισμό και τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ για την Κούβα θα συζητηθούν στη φετινή Λατινική Αμερική - Adelante! Διάσκεψη 2016 που πραγματοποιείται στο TUC Κογκρέσο σπίτι το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για της Λατινικής Αμερικής αλληλεγγύη στη Βρετανία - τώρα στο 12ο έτος της -θα διαθέτουν ένα εντυπωσιακό line up από πρέσβεις, πανεπιστημιακοί, βουλευτές, συνδικαλιστές, ακτιβιστές, προπαγανδιστές, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες για να συζητήσουν την πολιτική της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων συνόδους ολομέλειας στην κύρια αίθουσα και πολλές μικρότερες, διαδραστικά σεμινάρια, ταινιες και πολλά άλλα.
Με συνεισφορές από πάνω από 50 ομιλητές, από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Κούβα, τον Ισημερινό, τη Νικαράγουα, η Βενεζουέλα και το Ηνωμένο Βασίλειο, μιλώντας σε 20 συνεδρίες για να παρέχουν μια εικόνα για την ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική και τα προοδευτικα ρεύματα και τις απειλές στην περιοχή. Θα είναι επίσης μια Λατινικής Αμερικής φεστιβάλ ταινιών και πάγκους όλη την ημέρα.
Κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ τώρα

Ενώνουμε Κούβας Πρέσβης Teresita Vicente οι Paul Oquist (Υπουργός Νικαράγουας Εθνικής Πολιτικής), Iván Márquez (επικεφαλής διαπραγματευτής στην κολομβιανή ειρήνης διαπραγματεύσεις της μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης), Φρανσίσκο Torrealba (Βενεζουέλας MP), HE Robert Calzadilla (Βολιβίας Πρέσβη), HE Guisell Μοράλες -Echaverry (Νικαράγουα Ambassador), Gabriel Rodriguez (Διεθνής Ομοσπονδία Μεταφορών), Νατάσα Λυκίας Ora Bannan (Πρόεδρος, ΗΠΑ Εθνική Δικηγόροι Guild) και ο Keith Bolender (Canadian ακαδημαϊκή).
Βρετανοί ομιλητές περιλαμβάνονται ο Ken Livingstone, Victoria Brittain, Andy De La Tour (ηθοποιός και συγγραφέας), Kate Hudson (CND), Λίντσεϊ German (Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο) και George Galloway.
• Μάθετε περισσότερα και να κλείσετε τα εισιτήριά σας εδώ.
• Κατεβάστε το φυλλάδιο εδώ.
• Για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες ακολουθήστε @ LatAmerica16 στο twitter και να ενταχθούν στην σελίδα εκδήλωση Διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής στο facebook .
Ανυπομονούμε να σας δούμε στο Congress House to Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Δικός σας σε ένδειξη αλληλεγγύης
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα