Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Πεμπτη 10 Νοεμβριου 2016


«Ανάρπαστος» χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης σε όλα τα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις (ΣΚΑΪ, Βήμα FM, Real) όπου μέσα στη χαρά που ήταν αδύνατον να κρύψει ανέλυε τις αμερικανικές εκλογές και την εκλογή Τραμπ. Αφού ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. δεν είχε την παραμικρή θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου (!), έσπευσε να διασκεδάσει τον φόβο ότι ο Τραμπ έχει ιδεολογική σχέση με τη Χρυσή Αυγή, τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία. Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις χαλάρωσαν χθες στα ελληνικά ΜΜΕ με την παραδοχή ότι ο επινίκιος λόγος του «ήταν πάντως μετρημένος». Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον ελληνικής καταγωγής σύμβουλο του Τραμπ να βοηθήσει την Ελλάδα (!), ενώ φυσικά πανηγύρισαν πέρα από τη Χρυσή Αυγή και τη διαδικτυακή «παρέα» του Φαήλου Κρανιδιώτη η εφημερίδα «Δημοκρατία» και η εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑNEWS». Εντυπωσιακή και η πηγαία ικανοποίηση του γνωστού ιστότοπου «Iskra» (που απηχεί τις απόψεις της ΛΑ.Ε.), όσο κι αν αυτό συνοδεύτηκε με την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στην Αριστερά και στον Τραμπ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή ένα άρθρο της Iskra για το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών: Τη στηρίξανε λυτοί και δεμένοι με χέρια και με πόδια. Προβλέπανε, μάλιστα, πως θα 'ναι και νικήτρια. Πέσανε έξω και βγαίνεις και το λες. Ηττήθηκαν οι κατευθυνομενες δημοσκοπησεις τους, διαψεύστηκαν και γελοιοποιήθηκαν όλοι αυτοί, καθώς νίκησε ο άλλος, ο απίθανος.
Και συμπληρώνεις πως η νίκη του δεν είναι και δική μας νίκη. Άλλες δυνάμεις, εξίσου εχθρικές προς εμάς, είναι αυτές που νίκησαν. Ε, και; Δυο κατηγορίες αναγνωστών θα παραβλέψουν τη συμπλήρωση και θα σε εμφανίσουν να θριαμβολογείς. Οι κακόπιστοι και κακοπροαίρετοι που κάνουν πως δεν τη διάβασαν, και οι τεμπέληδες που δεν διάβασαν καν το κείμενο, αλλά έδωσαν βάση στα όσα τους μετέφεραν οι πρώτοι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ!
Και τα στερεότυπα δίνουν και παίρνουν. Καθώς δεν μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά το γιατί τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής γυρίζουν την πλάτη τους σε πολιτικούς -πρόσωπα και φορείς- που έχουν γίνει σημαιοφόροι της νεοφιλελεύθερης επέλασης, επιστρατεύεται η ευκολία της απαξίωσης αυτού του κόσμου: Μα, είναι αμόρφωτοι! Οι μορφωμένοι ψηφίζουν προοδευτικά. Ε, ναι!
Γι' αυτό η εργατική τάξη, ολόκληρο σχεδόν τον 20ό αιώνα, ψήφιζε σταθερά σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη και Κ.Κ. σε Ιταλία και Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και τη δεκαετία του '80. Ενώ τα πιο "μορφωμένα" κοινωνικά στρώματα στήριζαν πιο συντηρητικά αστικά κόμματα. Γι' αυτό ψήφιζε τους δημοκρατικούς στις ΗΠΑ από την εποχή του Ρούσβελτ.
Γι' αυτό στην Ελλάδα σταθερά τα ποσοστά της Αριστεράς στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες ήταν κατά πολύ υψηλότερα αυτών που έπαιρνε στις μικροαστικές και πολλαπλάσια αυτών που κέρδιζε στα αστικά προάστια. Ένα μόνο παράδειγμα: Το 1958, με την ΕΔΑ να παίρνει 24,5% πανελλαδικά, στη Νίκαια πήρε 62%, 20% στη μικροαστική Κυψέλη και 4% στην Εκάλη. Το 1964, με 12% πανελλαδικά, πήραμε 39% στη Νίκαια, 11% στην Κυψέλη και 1% στην Εκάλη. Ανάλογες διαφορές είχαμε και σε όλες τις μεταδικτατορικές εκλογικές αναμετρήσεις. Και για να μην πει κανένας πως παρελθοντολογώ, ας ρίξει μια ματιά στο τι συμβαίνει και σήμερα στη Λατινική Αμερική, όπου η Αριστερά εξακολουθεί να έχει μαζικότατη απήχηση στον "αμόρφωτο" εργαζόμενο κόσμο, έχοντας απέναντί της τα κοινωνικά ευνοημένα στρώματα των "μορφωμένων". Ας συνεχίσουν η Αριστερά και η σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης να περιφρονούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα και θα καλοπεράσουν...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελικα παλι σημερα Τεταρτη στο ειρηνοδικειο της Αθηνας κατορθωσαμε εμεις ως ΕΠΑΜ κ με την συμβολη του Δεν Πληρωνω κ της ΛΑΕ , να αποτρεψουμε 5 πλειστηριασμους που γινονταν παλι ΄΄κατ εξαιρεση΄΄ και ΄΄παραδοξως΄΄ καποιοι απ αυτους δεν περιλαμβανονταν στο σημερινο πινακιο. Ο
ι συμβολαιογραφινες 5 τον αριθμο, προκλητικες και αμετανοητες μας ενεπαιζαν στην αρχη, αλλα μετα πηραν την αγουσα προς την εξοδο και ετσι αποτραπηκαν και τα σημερινα προδιαγεγραμμενα εγκληματα.
Αξιζουν συγχαρητηρια σε ολους τους συναγωνιστες που με την δυναμικη τους παρουσια δεν επετρεψαν στους δημιους να επιτελεσουν το ΄΄θεαρεστο΄΄ εργο τους. Την αλλη Τεταρτη πρεπει να ειμαστε περισσοτεροι !
Καλη Δυναμη - Καλη Λευτερια
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρώτη σε ψήφους η Χίλαρι αλλά... έχασε τις εκλογές από τον Τραμπ!
10/11/2016 9.30
Μπορεί να έχασε τις εκλογές, όμως η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να είναι η 'νικήτρια' σε επίπεδο ψηφοφόρων, αφού απέσπασε περισσότερες ψήφους από τον Ντόναλντ Τραμπ! Το παράδοξο αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες του αμερικανικού συστήματος, όπου η τελική επιλογή του προέδρου γίνεται από το σώμα των εκλεκτόρων. Καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση, δεν είναι βέβαιο ότι η Κλίντον θα διατηρήσει αυτό το προβάδισμα που οφείλεται στη νίκη της σε πολυπληθείς Πολιτείες, όπως στην Καλιφόρνια, την Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Όρεγκον και το Μέριλαντ. Με καταμετρημένες 125 εκατομμύρια ψήφους, η Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 47,7% έναντι 47,5% για τον Τραμπ. Το παράδοξο αυτό έχει συμβεί τέσσερις φορές στην ιστορία, με πιο πρόσφατη το 2000 όταν εξελέγη οΤζορτζ Mπους με περισσότερους εκλέκτορες, ενώ ο Αλ Γκορ είχε περισσότερες ψήφους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάμος: Συμπλοκές μεταναστών με ντόπιους - Δύο τραυματίες
9/11/2016 12.30
Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Σάμου ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών στο νησί και ντόπιων νεαρών. Σύμφωνα με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας μετανάστης, ενώ ένας νεαρός Σαμιώτης μεταφέρθηκε με θλαστικό τραύμα στο νοσοκομείο. Οι μετανάστες υποστηρίζουν ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα ντόπιων με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκαν σε παρέα πέντε μεταναστών. Από την άλλη μεριά Σαμιώτες που συμμετείχαν στα επεισόδια υποστηρίζουν πως όλα ξεκίνησαν όταν δέχθηκαν επίθεση «από μετανάστες οι οποίοι κάθε βράδυ κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης πίνοντας και δημιουργώντας επεισόδια». Λένε δε ότι δέχθηκαν αναίτια επίθεση από μετανάστες ενώ συζητούσαν και έπαιζαν έξω από το Δημαρχείο στο Βαθύ. Κατά τα επεισόδια πετάχτηκαν πέτρες αναποδογυρίστηκαν κάδοι απορριμμάτων, ενώ μπήκαν και φωτιές σε κάποιους από αυτούς. Σύμφωνα πάντα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, μετά από δύο ώρες περίπου διαπραγματεύσεων μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας και την παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ τα πνεύματα ηρέμησαν και οι μετανάστες αφού καθάρισαν το δρόμο από τα σκουπίδια που είχαν πετάξει ανηφόρησαν για το hotspot. Επίσης, ένα πυροσβεστικό όχημα επιχείρησε στην περιοχή σβήνοντας φωτιές που είχαν ανάψει αφού λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρχε κίνδυνος επέκτασης τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Εντολη της εισαγγελεως του Αρειου Παγου στην Αντιτρομοκρατικη για τα παραμυθια του Γιωτοπουλου για την 17Ν
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Γεωργαντα καταγγελλει! Είναι δυνατον? Ο αντιεισαγγελεας εφετων Ι. Κουτρας προτεινειν (και παλι) να μπει στο αρχειο η υποθεση της διογκωσης του ελλειμματος από τον αληταρα μασονο Γεωργιου!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τραμπ. 290 εκλεκτορες (59.441.968 ψηφοι)
Κλιντον 228 εκλεκτορες (59.649.606 ψηφοι)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλικό δημοψήφισμα
Η πρώτη δοκιμασία είναι σε λιγότερο από ένα μήνα. Οι Ιταλοί ψηφίζουν στις 4 Δεκεμβρίου σε ένα συνταγματικό δημοψήφισμα που ο πρωθυπουργός Renzi δήλωσε πως θα κάνει τις κυβερνήσεις πιο σταθερές. Η υπόσχεση του Renzi να παραιτηθεί εάν χάσει, έχει βοηθήσει ώστε να μετατραπεί το δημοψήφισμα σε μια ψηφοφορία για την πρωθυπουργία του. Οι δημοσκοπήσεις, εάν τις πιστεύει κανείς, προβλέπουν μια μικρή ήττα για τον Renzi, κάτι που θα ενισχύσει το Κίνημα Πέντε Αστέρων. Θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει πρόωρες εκλογές τον επόμενο χρόνο, που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 75% της ευρωζώνης, θα είναι 'στον αέρα ' σε μόλις ένα χρόνο.
Ο κωμικός που έγινε πολιτικός, Beppe Grillo, συνιδρυτής των Πέντε Αστέρων, δήλωσε πως η νίκη του Trump ήταν 'απίστευτη ', στο διαδικτυακό του blog. 'Αυτή είναι η αρχή μιας εποχής. Είναι η αποκάλυψη αυτού του συστήματος πληροφοριών, των τηλεοράσεων, των μεγάλων εφημερίδων, των διανοούμενων, των δημοσιογράφων '. Το κίνημα Πέντε Αστέρων, που ήδη διοικεί πόλεις μεταξύ των οποίων τη Ρώμη και το Τορίνο, ζητά να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Ιταλίας στην ευρωζώνη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σφράγισαν καφενείο σε χωριό... 10 ανθρώπων, στα Τρίκαλα
Ήμαρτον δηλαδή... Τα λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα σ’ αυτό το τόπο και έφτασαν οι... αρμόδιες υπηρεσίες να σφραγίσουν το καφενεδάκι στο ακριτικό Πολυνέρι, όπου ζουν μόνιμα μετρημένα στα δάχτυλα γεροντάκια. Το καφενείο του χωριού ήταν η μοναδική όαση ζωντάνιας σε ένα τόπο που ερημώνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ήταν το σημείο αναφοράς για τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους και τους πολλούς ετεροδημότητες που με κάθε ευκαιρία επέστρεφαν στην αγαπημένη τους ορεινή πατρίδα. Πως έγινε και έκλεισε το καφενεδάκι στο Πολυνέρι;... Το κτίσμα αυτό έγινε επί δημαρχίας Παντέρα (2003-2010) στον πάλαι ποτέ Δήμο Πινδέων. Το έχτισαν ο ιδιοκτήτης του καφενείου ο οποίος είναι και οικοδόμος με υλικά του Δήμου.
Ως «αμοιβή» του διατέθηκε το οίκημα για χρήση καφενείου. Ρευματοδοτείται από το ρολόι του σχολείου και τους λογαριασμούς πληρώνει ο δήμος και ήταν εις γνώση όλων των δημάρχων και γινόταν με την ανοχή τους. «Όλα αυτά συνέβαιναν υπό την ανοχή όπως είπα όλων, δημάρχων και προέδρων, διότι θεωρούσαμε και θεωρούμε οτι περισσότερο προσφέρει κοινωνικό έργο παρά επαγγελματική στέγη» λέει στο trikalavoice.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Βλαχοδήμος. «Τα τελευταία 2-3 χρόνια» συνεχίζει «υπάρχει μια ακραία αντιζηλία μεταξύ των καταστημάτων άλλων χωριών και συγκεκριμένα Μοσχοφύτου και Μυροφύλλου και μια ανεξήγητη εμπάθεια έναντι του χωριού μου. Ξεκίνησαν οι αλλεπάλληλες καταγγελίες στις οποίες δυστυχώς συμμετέχουν και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Πύλης «οι οποίες ανάγκασαν τις υπηρεσίες (αστυνομία, ΔΕΗ, Δήμο) να σφραγίσουν το κατάστημα. Εμείς κινούμαστε για να νομιμοποιήσουμε το κατάστημα, ώστε το χωριό μας να αποκτήσει ξανά... ζωή».
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρώτη σε ψήφους η Χίλαρι, πρόεδρος ο Τραμπ! -Εχει πάρει 235.000 περισσότερες ψήφους
Σχολιο.- Δημοκρατία κύριες και κύριοι..... ....όπως η δημοκρατία με το bonus των 50 εδρών
Σχολιο.- ...δεν είναι το ίδιο.Στην Ελλάδα, ο πρώτος πήρε το μπόνους,ενώ εδώ ο δεύτερος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Israeli Minister Naftali Bennett: Donald Trump Victory Is End of Future Palestinian State
Ισραηλινος υπουργος Ναφταλι Μπενετ : Η νικη του Ντοναλντ Τραμπ είναι το τελος ενός μελλοντικου Παλαιστινιακου κρατους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ - ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ Νέο «επεισόδιο» με δηλώσεις Ντουτέρτε
ΜΑΝΙΛΑ.-- «Δε θα επιμείνουμε στην αγορά ακριβών όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν τα χρειαζόμαστε (...) Απλά θα πρέπει να ψάξουμε για κάποια άλλη πηγή, με φτηνότερα και ίσως το ίδιο ανθεκτικά και καλά...». Τα παραπάνω δήλωσε προχτές ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, σχετικά με μια παραγγελία συνολικά 26.000 όπλων που η Μανίλα είχε παραγγείλει από αμερικανική εταιρεία. Το τι ακριβώς θα γίνει με τη συγκεκριμένη παραγγελία δεν είναι γνωστό, πολλές φορές ο Ντουτέρτε δηλώνει διάφορα και υπουργοί του μετά ουσιαστικά ανασκευάζουν τα λεγόμενά του. Ομως, και η νέα παρέμβασή του έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων που αμφισβητούν συνολικά το μέλλον των σχέσεων ΗΠΑ - Φιλιππίνων. Ωστόσο, η Μανίλα πολύ προσεκτικά έχει διασαφηνίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί ολική ρήξη με την Ουάσιγκτον. Αυτό που η κυβέρνηση Ντουτέρτε ιεραρχεί ψηλά είναι μια ευρύτερη «αναθεώρηση» της εξωτερικής πολιτικής, οικοδομώντας συνεργασίας και με νέες δυνάμεις, όπως τις Ρωσία και Κίνα. Πάντως, να σημειωθεί ότι την περασμένη βδομάδα ο Ντουτέρτε είχε αποδώσει στην αμερικανική πλευρά δισταγμούς για τη συγκεκριμένη παραγγελία όπλων, κατηγορώντας μάλιστα την Ουάσιγκτον για «αγενή» συμπεριφορά.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Ανώτατο Δικαστήριο των Φιλιππίνων έλαβε χτες μια απόφαση που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για να ταφεί ο πρώην δικτάτορας της χώρας Φερντινάντο Μάρκος σε ένα νεκροταφείο που είναι αφιερωμένο στους ήρωες της χώρας. Ο γιος του δικτάτορα Μάρκος μίλησε για «γενναιόδωρη» απόφαση και εξέφρασε την ελπίδα «να οδηγήσει το έθνος προς τη συμφιλίωση». Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Ντουτέρτε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Απομάκρυνση ΝΑΤΟικού υποβρυχίου από ρωσικά σκάφη
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Ρωσικά ανθυποβρυχιακά σκάφη ανάγκασαν χτες να αποχωρήσει από περιοχή της Α. Μεσογείου, έξω από τις ακτές της Συρίας, ολλανδικό υποβρύχιο που βρισκόταν εκεί στο πλαίσιο διατεταγμένης ΝΑΤΟικήςαποστολής για παρακολούθηση της ρωσικής αρμάδας που υποστηρίζει την επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος. Η εξέλιξη, αν μη τι άλλο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ένα πιθανό θερμό ρωσο-ΝΑΤΟικό επεισόδιο σε μία (κρίσιμη για τα αντικρουόμενα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών) περιοχή, που έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε κανονική πυριτιδαποθήκη... Ρώσοι αξιωματούχοι του υπουργείου Αμυνας αναφέρθηκαν στο θέμα τονίζοντας ότι υποβρύχια του ΝΑΤΟ παρακολουθούν τα ρωσικά πολεμικά πλοία που πλέουν στη Μεσόγειο. Υπογράμμισαν ότι το ολλανδικό υποβρύχιο, που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς σε κοντινή απόσταση, τράπηκε τελικά σε φυγή από τα ρωσικά πλοία «Σεβερομόρσκ» και «Αντιναύαχος Κουλάκοφ».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Και με "αριστερή" κουκούλα οι τζιχαντιστές στην Ελλάδα... Μας θέλουν και έδρα της "αντιπολίτευσης" των δολοφόνων αποκεφαλιστών...
«Κάτω ο Πούτιν που σφάζει τους λαούς της Συρίας και της Παλαιστίνης»... φώναζαν τα ανθρωπόμορφα κτήνη (ποινικοί που δραπέτευσαν με το χαλιφάτο, λιποτάκτες, εγκληματίες, με φερετζέ πρόσφυγα) και φυσικά οι έμμισθοι "αντιρατσιστές" του Σόρος στην Αθήνα... "Είναι πολλά τα λεφτά ¨Αρη"... κι έτσι με περηφάνια το τονίζουν και προπαγανδίζουν: "Την Τεταρτη 2/11 την ώρα της επίσκεψης Λαβρόφ: Πορεία στο Σύνταγμα Σύρων Δημοκρατών κατά του Άσαντ και των Ρώσων Σφαγέων Προστατών του, μαζι με τους ακροδεξιους φασιστες αλητες χαφιεδες ρουφιανους της οακκε και των «αναρχικων»"... για να πέσει το παραδάκι από την πρεσβεία του ευαγούς ιδρύματος Λάγκλεϋ στην Αθήνα... Η Συρία θα νικήσει κι εσείς αρουραίοι θα επιστρέψετε στους υπονόμους της "κοινωνίας των πολιτών" του Σόρος και της Cia
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι φορτίο μετέφερε στους "εξεγερμένους" αποκεφαλιστές της Συρίας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεύμενο από την τουρκική MIT;
Ποιος ή ποιοι αποφάσισαν την αποστολή ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για τους "αντάρτες" αποκεφαλιστές στη Συρία; Η απόφαση-έγκριση "διάθεσης" ελληνικού ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, με ποιου πολιτικού προϊστάμενου (ή κυβερνητικού παράγοντα) του υπουργείου Υγείας έγινε; Ποιος ή ποιοι συνεργάστηκαν με την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΤΙ, ώστε να συνοδεύεται το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ; Ποιοι έλληνες πολίτες ήταν οι "επιβάτες" του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ; Τι φορτίο μπήκε στα εδάφη που είχαν έλεγχο οι τζιχαντιστές και τι ακριβώς τους "προσφέρθηκε";

2 σχόλια:

e-h είπε...



New threat to Cuba following US election results
International solidarity is vital in coming months
CSC is concerned about the results of the US presidential elections and what they will mean for the future of Cuba-US relations when President Obama leaves office in January 2017.
The election of Donald Trump with Republican Party majorities in both houses of Congress threatens to undo recent improvements in Cuba-US relations.
Just days before the election, Mike Pence, Trump’s running mate and new vice president elect said:
“Well let me make you a promise: When Donald Trump is president of the United States, we will repeal Obama’s executive orders on Cuba.”
“We will support continuing the embargo until real political and religious freedoms are a reality for all the people of Cuba. Donald Trump will stand with freedom-loving Cubans in the fight against Communist oppression.”
Speaking at a rally in Miami in October, Trump said:
“All of the concessions that Barack Obama has granted the Castro Regime were done through executive order, which means the next president can reverse them – and that is what I will do, unless the Castro Regime meets our demands."
Republican majorities in both houses will bolster the influence of hard-line Cuban-American members of Congress to derail any anti-blockade legislation introduced in the future.
In the last three months of his presidency we call on President Obama to use his executive powers to repeal those remaining parts of blockade legislation which fall under his jurisdiction.
In the forthcoming months it is critical that we maintain pressure on the United States’ government to continue on the path to normalise relations with Cuba, and ultimately to end its 54 year blockade against the island and illegal occupation of Guantánamo Bay.
What you can do:
• Please join the Cuba Solidarity Campaign today – Join here today
• If you are already a member please make a donation to support out work – Donate here today
• Keep informed by coming to the Cuba sessions at Latin America Conference on 26 November – Book here today
Cuba sessions at Latin America 2016:
• Living with the enemy: the truth behind the headlines of Cuba-US relations two years on. Experts from Cuba and North America discuss what has been achieved in two years of diplomatic relations between Cuba and the US. Should we be optimistic for the future, or is the US continuing a policy of regime change by another name.
• Pillars of the Revolution: How health, education and cultural advances have shaped Cuban society and the world British experts in health, education and culture discuss the Cuban Revolution’s achievements in these fields, how Cuba's internationalism supports international development, and what more could be shared to inspire progressive social policies.
• The Struggle Continues: ending the US blockade and occupation of Guantánamo. Why, and what needs to be done? As the blockade enters its 55th year, and the occupation of Guantánamo its 115th, we look at their impact on the people of Cuba and what we in Britain can do to help end them once and for all.

Yours in solidarity
The Cuba Solidarity Campaign Team


e-h είπε...


Νέα απειλή για την Κούβα μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών των ΗΠΑ
Η διεθνής αλληλεγγύη είναι ζωτικής σημασίας για τους επόμενους μήνες
CSC ανησυχεί για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και τι θα σημαίνει για το μέλλον των σχέσεων της Κούβας και των ΗΠΑ, όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα αφήσει το γραφείο του, τον Ιανουάριο του 2017.
Η εκλογή του Donald Trump με πλειοψηφίες Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και στα δύο σώματα του Κογκρέσου απειλεί να ανατρέψει τις πρόσφατες βελτιώσεις στις σχέσεις Κούβας και ΗΠΑ.
Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ο Mike Pence, του Τραμπ τρέχοντας σύντροφος και νέες αντιπρόεδρος εκλεγμένος είπε:
"Λοιπόν επιτρέψτε μου να σας κάνω μια υπόσχεση:. Όταν ο Donald Trump είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα καταργήσει εκτελεστικά διατάγματα του Ομπάμα στην Κούβα"
"Εμείς θα υποστηρίξουμε τη συνέχιση του εμπάργκο μέχρι πραγματικές πολιτικές και θρησκευτικές ελευθερίες να είναι μια πραγματικότητα για όλους τους ανθρώπους της Κούβας. Donald Trump θα σταθεί διπλα με οσους αγαπούν την ελευθερία Κουβανους στη μάχη κατά της κομμουνιστικής καταπίεσης. "
Μιλώντας σε ένα συλλαλητήριο στο Μαϊάμι, τον Οκτώβριο, Trump, δήλωσε:
"Όλοι οι παραχωρήσεις που ο Μπαράκ Ομπάμα έχει χορηγησει στο Κάστρο καθεστώς έγιναν μέσω εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο σημαίνει ότι ο επόμενος πρόεδρος θα τους αντιστρέψει - και αυτό είναι που θα κάνω, εκτός αν το Κάστρο καθεστώς πληροί τις απαιτήσεις μας."
Ρεπουμπλικανικό πλειοψηφίες και στα δύο σωμματα θα ενισχύσει την επιρροή των σκληροπυρηνικών της Κούβας-αμερικανική μέλη του Κογκρέσου να εκτροχιάσει κάθε νομοθεσία αντι-αποκλεισμου εισήχθη στο μέλλον.
Τους τελευταίους τρεις μήνες της προεδρίας του καλούμε τον Πρόεδρο Ομπάμα να χρησιμοποιήσει τις εκτελεστικές εξουσίες του για να καταργήσει τα υπόλοιπα τμήματα της νομοθεσίας αποκλεισμου που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.
Στους προσεχείς μήνες, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεχίσει την πορεία προς την εξομάλυνση των σχέσεων με την Κούβα, και τελικά να τερματίσει 54 χρόνια εμπάργκο εναντίον του νησιού και παράνομη κατοχή του Γκουαντάναμο.
Τι μπορείς να κάνετε:
• Παρακαλείστε να ενταχθειτε στην Κούβα Εκστρατείας Αλληλεγγύης σήμερα -Συμμετοχή εδώ σήμερα
• Αν είστε ήδη μέλος παρακαλώ να κάνετε μια δωρεά για την υποστήριξη των εργασιών - Δωρεά εδώ σήμερα
• Κρατήστε ενημερωθεί από που έρχονται στις συνεδρίες της Κούβας στη Διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής στις 26 Νοεμβρίου - Βιβλίο σήμερα
συνεδρίες Κούβα Λατινική Αμερική το 2016:
• Ζώντας με τον εχθρό:. Η αλήθεια πίσω από τα πρωτοσέλιδα των σχέσεων Κούβας και ΗΠΑ δύο χρόνια με εμπειρογνώμονες από την Κούβα και τη Βόρειο Αμερική να συζητήσουν τι έχει επιτευχθεί σε δύο χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, ή συνεχίζει η αμερικανική πολιτική αλλαγή καθεστώτος με άλλο όνομα.
• Πυλώνες της Επανάστασης: Πώς της υγείας, της εκπαίδευσης και των πολιτιστικών εξελίξεων έχουν διαμορφώσει κουβανική κοινωνία και τον κόσμο Βρετανοί ειδικοί στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού να συζητήσουν τα επιτεύγματα της Κουβανικής Επανάστασης σε αυτούς τους τομείς, πώς ο διεθνισμος της Κούβας υποστηρίζει τη διεθνή ανάπτυξη, και τι περισσότερο θα μπορούσε να μοιραστεί να εμπνεύσει προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές.
• Ο αγώνας συνεχίζεται: τον τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ και της κατοχης του Γκουαντάναμο. Γιατί, και τι πρέπει να γίνει; Όπως ο αποκλεισμός εισέρχεται 55ο έτος της, και η κατάληψη του Γκουαντάναμο 115η του, θα εξετάσουμε τις επιπτώσεις τους στο λαό της Κούβας και τι μπορούμε στη Βρετανία μπορεί να κάνει για να βοηθήσει στον τερματισμό τους μια για πάντα .

Δικός σας σε ένδειξη αλληλεγγύης
Η ομάδα Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα