Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Παρασκευη 29 Σεπτεμβριου 2017


'Εκεί που μας χρωστούσαν μας ζητάνε και το βόδι! Αυτή η παροιμία ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της Fraport στην οποία έχουν παραχωρηθεί 14 αεροδρόμια μετά από αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση ,μεταξύ των οποίων και αυτό της Μυτιλήνης.
Αποζημίωση ύψους 70 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να ζητήσει η Fraport, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel, λόγω των σοβαρών -όπως καταγγέλλει η εταιρεία- ελλείψεων που διαπίστωσε εμπειρογνώμονας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια .
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα,¨ ανεξάρτητος¨ εμπειρογνώμονας τον οποίο επικαλείται η Fraport κατέγραψε σε έκθεσή του, μεταξύ άλλων, χιλιάδες καμένες λάμπες, σπασμένες πόρτες αλλά και πυροσβεστήρες που είτε απουσιάζουν είτε δεν λειτουργούν. Γι’ αυτές τις καμένες λάμπες και πόρτες που η ληστρική εταιρεία υποτίθεται ότι δεν είδε κατά τον έλεγχο, ζητά 70 εκατ. ευρώ!
Θυμίζω ότι οι «επενδυτές» της Fraport πήραν δάνειο ,με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και την συνδρομή της ALPHA BANK, για να πληρώσουν το τίμημα εξαγοράς. Για να ολοκληρωθεί όμως η αγορά η εταιρεία απαίτησε και πέτυχε εγγυήσεις ότι τα κεφάλαια που θα επενδυθούν δε θα χαθούν .Έτσι δώσαμε εγγυήσεις ενεργοποιώντας βασιλικό διάταγμα του 1953 που εγγυάται την επιστροφή των χρημάτων που θα "επενδύσουν" οι Γερμανοί!
Η άποψη ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τα της Fraport είναι ότι οι Γερμανοί υφάρπαξαν τα ελληνικά αεροδρόμια κατόπιν εκβιασμού για να διασώσουν την μητρική εταιρεία η οποία είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως αποδείχθηκε από την ανάγνωση των ισολογισμών της. Αυτές είναι οι περίφημες «επενδύσεις» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που για να αποκομίσουν τα κέρδη τους στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στα χρήματα του Δημοσίου.
¨Μην χαθούν άλλες επενδύσεις¨ έλεγε πρόσφατα ένας από τους πολιτικούς εκπροσώπους της κομπραδόρικης παρασιτικής τάξης. Αυτό πρακτικά σημαίνει, καταπάτηση της νομοθεσίας, καταστροφή του περιβάλλοντος , δουλοπαροικιακές εργασιακές σχέσεις με εργαζόμενους των 250 ευρώ τον μήνα και φυσικά τεράστια κέρδη για τους ¨επενδυτές¨.
Αν αυτό είναι το όνειρο σας, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.'



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΕ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!
Άνεργος αγωνιστής οδηγείται με χειροπέδες στη φυλακή καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο της Καλαμάτας και επειδή δεν είχε να πληρώσει τα 2400 ευρώ συν τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, γιατι δεν πληρωνε τα διοδια πρν 5 χρονια όπως ελεγε τοτε ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγήθηκε με χειροπέδες στη φυλακή
https://www.youtube.com/watch?v=Pzk2q7cd8B8



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μίκης Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από το 1831
08:10 Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση
 εξαπολύει ο Μίκης Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι «θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ως σήμερα».
Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, συμπληρώνει ότι «πέραν της καταστροφικής πολιτικής που επέβαλε εις βάρος του λαού μας, υπέγραψε συνθήκες με τις οποίες παρέδωσε στους ξένους το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες μπροστά».
Η σκληρή κριτική από τον Μίκη Θεοδωράκη στην κυβέρνηση συνεχίστηκε, τονίζοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία «έχει μεταβληθεί σε μια Ανώνυμη Εταιρία με 153 προνομιούχους μετόχους».
Αναλυτικά το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη:
Αγαπητέ Σπινθήρα,
Οφείλω μια εξήγηση σε σχέση με τις «Κοινοπραξίες» γιατί κινδυνεύω να θεωρηθώ ως Μνημονιακός. Διότι ορισμένοι μπορεί να υποθέσουν ότι οι «κοινοπραξίες» μπορούν να εφαρμοστούν σε συνθήκες όπως οι σημερινές με την παράδοση της ανεξαρτησίας και του εθνικού μας πλούτου στους ξένους.
Στο πρόγραμμα της «Σπίθας» διευκρινίζουμε με μεγάλη σαφήνεια ότι προϋπόθεση για να εφαρμόσουμε ως λαός ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, είναι η κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Σήμερα, η κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν δεχθεί το Μνημόνιο είναι ουσιαστικά υπόδουλοι, οπότε δεν έχουν καμιά δυνατότητα για ανάπτυξη της χώρας. Τουναντίον, δέχονται να εφαρμόσουν μέτρα που οδηγούν στην υπανάπτυξη και στην φτωχοποίηση του λαού.
Επομένως τις κοινοπραξίες μπορούν να τις εφαρμόσουν μόνο οι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι Έλληνες.
Και κάτι άλλο: Το κουτσούρεμα των θεσμών του Πολιτεύματος δίνει την δυνατότητα σήμερα στον Αλ. Τσίπρα να κυβερνά ακόμα και με 1%, φτάνει να έχει την πλειοψηφία στην Βουλή. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά αυτής της πλειοψηφίας: Θεωρώ ότι κατ’ ουσίαν έχει μεταβληθεί σε μια Ανώνυμη Εταιρία με 153 προνομιούχους μετόχους. Γιατί προνομιούχους; Γιατί τα έσοδά τους από το Εθνικό Λογιστήριο είναι τα μόνα σταθερά σε σχέση με τα έσοδα και τις οικονομίες όλων των υπολοίπων Ελλήνων που ακολουθούν ελεύθερη (συνεχή) πτώση.
Δηλαδή ο ελληνικός λαός τους πληρώνει από το τρομακτικό έλλειμμα το οποίο έχει δημιουργήσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι έχουν μεταβληθεί σε ένα αιωρούμενο μπαλόνι. Γιατί μπαλόνι; Μα γιατί στέκονται στον αέρα, δεδομένου ότι το υπόβαθρο που τους ανέδειξε και τους στήριξε ώστε να γίνουν πλειοψηφία, έχει προ πολλού κοντύνει κατά τα δύο τρίτα. Με άλλα λόγια, εάν ο Αλ. Τσίπρας από το 15% πάει στο 10% και μετά στο 5% και μετά στο 1% (υποθετικά μιλώ βεβαίως), αυτό σημαίνει ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πρέπει να έχουν τα ίδια ποσοστά πτώσης, οπότε υπό τις συνθήκες του ακέραιου και όχι του κουτσουρεμένου Συντάγματος θα είχαν φυλλορροήσει προ πολλού.
Υπάρχει λύση; Μόνο εάν παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, οπότε η Βουλή θα είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεχίσουν (πράγμα σχεδόν αδύνατο), τότε θα γελοιοποιηθούν και μαζί τους και η χώρα μας. Στην περίπτωση αυτή, υποθέτω ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Και σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στο σύνθημα «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», απαντώ «Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ως σήμερα. Κι αυτό γιατί πέραν της καταστροφικής πολιτικής που επέβαλε εις βάρος του λαού μας, υπέγραψε συνθήκες με τις οποίες παρέδωσε στους ξένους το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες μπροστά!
Θα ευχόμουν αυτές οι απόψεις μου να διαδοθούν με κάθε μέσον έως ότου φτάσουν στα αυτιά των ηγετών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Θα μπορούσα να κάνω προς αυτούς μια δημόσια έκκληση. Όμως προτιμώ το δρόμο της διαφώτισης της κοινής γνώμης. Υπάρχει το Ιντερνετ, οι εφημερίδες, τα Σωματεία και οι προσωπικότητες. Μόνο βιαστείτε, γιατί η χώρα μας διαλύεται.
Αθήνα, 26.9.2017
Μίκης Θεοδωράκης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



καλα το δικαιωμα στην αυτοαμυνα δεν υπαρχει?

''Κατέθεσαν επίσης η μητέρα και ο αδελφός της 17χρονης καθώς επίσης και οι γονείς της 22χρονης. Από το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων προέκυψε η εφιαλτική κατάσταση στην οποία ζούσε η Π.Α. τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια αφού ο πατέρας της κακοποιούσε τόσο την ίδια όσο και την μητέρα της καταλήγοντας να μένει για μεγάλα διαστήματα στον δρόμο.
Κατέθεσε επίσης η Ι.Τ. που δήλωσε ότι επικοινωνεί δια αλληλογραφίας μετην 22χρονη από την στιγμή της σύλληψης καθώς ξέρει ότι θα μπορούσε αυτή ή οποιαδήποτε γυναίκα να βρίσκεται σε αυτή τη θέση δεδομένου ότι τέτοια περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων συμβαίνουν κάθε μέρα. Αφού περιέγραψε τον τρόμο -όπως της τον περιέγραψε μέσω της αλληλογραφίας τους- που βίωσε η Π.Α. εκείνο το βράδυ κατέληξε στην επισήμανση ότι είναι συνηθισμένο οι γυναίκες να έχουν μαχαίρι ή άλλα μέσα αυτοπροστασίας πάνω τους καθώς πρέπει να αμύνονται αν χρειαστεί. Στην ερώτηση του προέδρου της έδρας για το αν θεωρεί την επίθεση αυτή απόπειρα βιασμού η απάντηση ήταν σαφής: “Δεν μπορείς να ξέρεις πότε ξεκινάει και που φτάνει. Το επιθετικό άγγιγμα προφανώς μπορεί να αποτελεί αρχή”.
Τέλος κατέθεσε η Σ.Β. η οποία της συμπαραστέκεται στην Π.Α. και την επισκέπτεται στην φυλακή. Αναφέρθηκε στο δύσκολο περιβάλλον στο οποίο ζούσε και εξήγησε ότι όταν μιλάμε για αυτοάμυνα προφανώς δεν εννοούμε τον φόνο αλλά πως στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ατύχημα. Είπε επίσης ότι όνειρο της Π.Α., όταν βγει από τη φυλακή, είναι να βρει μια δουλειά και να φύγουν με την μητέρα της από το σπίτι.
Η Π.Α ξεκίνησε την απολογία της λέγοντας: “Φοβήθηκα πολύ εκείνο το βράδυ. Είδα τον Ζ. να πιάνει το στήθος της φίλης μου. Σηκωθήκαμε να φύγουμε. Μου είπε (η 17χρονη φίλη της) κρατάει μαχαίρι. Δεν κατάλαβα που τον χτύπησα με το μαχαίρι μου. Δεν τον είχα ξαναδεί.”
Ακολούθησαν οι εξής ερωτήσεις από τον πρόεδρο της έδρας
Πρόεδρος: Γιατί δεν φύγατε;
Π.Α.: Με τράβηξε από το μαλλί.
Πρόεδρος: Ήταν μεθυσμένος, δεν μπορούσατε να τον σπρώξτε;
Π.Α.: Ήταν σωματώδης. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω.
Πρόεδρος: Γιατί δεν χτυπήσατε ποτέ τον πατέρα σας που σας κακοποιούσε;
Π.Α.: Τον φοβόμουν.
Επανερχόμενη πάλι στην περιγραφή του περιστατικού ανέφερε: «Φοβήθηκα πολύ. Η φίλη μου είπε ότι κρατάει μαχαίρι. Είπε στην φίλη μου “ξέρω τον μπαμπά σου, τι ρούχα είναι αυτά που φοράς; Θα σας γαμήσω”. Πραγματικά λυπάμαι για ότι έγινε. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από την οικογένεια. Ζητάω μια δεύτερη ευκαιρία.»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας το 2012 Julia Gillard – Australia σε ελεύθερη μετάφραση:
«ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ… Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.
Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία.
Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας.
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.
Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και ειρήνη μαζί μας.
Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.
‘Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε.»
Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι…
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία
Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο
Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι;
Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία
Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία
Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική
Και ποιόν κατηγορούν;
Όχι το Ισλάμ!
Όχι τους ηγέτες τους!
Όχι τους εαυτούς τους!
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ
Και θέλουν να τις αλλάξουν, ώστε να μοιάζουν με τις χώρες στις οποίες ήταν δυστυχείς….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 Σεπτεμβρίου 1944: Η σφαγή του Αιγάλεω – Ένα έγκλημα που παρέμεινε ατιμώρητο
Ημέρα μνήμης και περισυλλογής είναι η σημερινή, καθώς 73 χρόνια πριν, στις 29 Σεπτεμβρίου 1944, 100 άοπλοι Αιγαλεώτες (για 150 μιλούν τα επίκαιρα της εποχής) καίγονται ζωντανοί ή εκτελούνται, από τον γερμανικό στρατό κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους, ενώ καταστρέφεται ολοσχερώς ο συνοικισμός του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στην σημερινή Λεωφόρο Κηφισού.
Εντούτοις, οι δολοφόνοι και οι ντόπιοι εθελοντές συνεργοί τους (Τάγματα Ασφαλείας, Γερμανοτσολιάδες, κ.λπ), παρέμειναν μέχρις σήμερα ατιμώρητοι, όπως άλλωστε συνέβη στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων εκείνης της εποχής, αλλά και αντίστοιχων αργότερα (βλ. Eπταετία, Κύπρος, κ.ά).
Ο Όρκος των Ταγμάτων Ασφαλείας – (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 30/4/1944) «ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών.»
 Για την ιστορία
Ο γερμανικός στρατός, θορυβημένος από τις δραστηριότητες του ΕΛΑΣ και ενώ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα (12 Οκτωβρίου 1944, η απελευθέρωση) αναζητάει εναγωνίως τρόπους, ώστε να εξασφαλισθεί η επικείμενη απομάκρυνση των τμημάτων του από την ελληνική πρωτεύουσα, μέσω της μοναδικής διόδου που υπήρχε, της Ιεράς Οδού, αλλά και προσχήματα για εκδικητικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.
Η «αφορμή» τελικά βρίσκεται το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου, παρόλο που ο ΕΛΑΣ είχε αποφασίσει να μην προβεί σε ενέργειες που ενδεχομένως θα προκαλούσαν εχθρικά αντίποινα.
Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αλλά και μελών της αντίστασης, εκείνη την ημέρα σημειώθηκε μια ασήμαντη αψιμαχία μεταξύ Ελλήνων ανταρτών (που βρίσκονταν σε φυλάκιο του ΕΛΑΣ δίπλα στη γέφυρα του ποταμού Κηφισού στη διασταύρωση με την οδό Παλαιάς Καβάλας) και δύο Γερμανών μοτοσικλετιστών.
Την ίδια εκείνη ημέρα, ένα επίλεκτο γερμανικό τάγμα (των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της περιοχής Μαρκόνι) διατάζεται να προχωρήσει σε εκκαθάριση της περιοχής.
Τα πρώτα τους θύματα είναι δυο νεαροί Έλληνες φοιτητές, γνώστες μάλιστα της γερμανικής γλώσσας, τους οποίους συναντούν στη συμβολή της οδού Μαρκόνι με την Ιερά Οδό. Έπειτα από ολιγόλεπτη συζήτηση του επικεφαλής με τους δυο νέους στη γερμανική γλώσσα, οι φοιτητές εκτελούνται επί τόπου. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρία του 11χρονου τότε Ιωάννη Κουρούση, που διέμενε με την οικογένειά του στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την οδό Μοσχονησίων, ένα άλλο γερμανικό τμήμα φθάνει στο Αιγάλεω και από την αντίθετη κατεύθυνση (του Χαϊδαρίου), μέσω της Ιεράς Οδού, κάτι που αποδεικνύει ότι είχε εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο εγκλωβισμού των κατοίκων της περιοχής.
Αρχικά οι Γερμανοί εκτελούν επί τόπου 31 άοπλους πολίτες και αμέτοχους στο προηγηθέν συμβάν, οι οποίοι είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο τους.
Εν συνεχεία, αποκλείουν τον συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου επιτρέποντας την αποχώρηση μόνο κάποιων γυναικόπαιδων. Εκεί, βάζουν φωτιά και καίνε ζωντανούς όλους τους άνδρες άνω των 15 ετών, τους οποίους προηγουμένως είχαν εγκλωβίσει στις κατοικίες τους (65 ανθρώπους), ενώ συνεχίζουν με εκτελέσεις κατοίκων της πόλης σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Στην συνοικία του Αγ. Γεωργίου, το επίλεκτο γερμανικό τάγμα και οι ντόπιοι συνεργάτες τους καίνε ζωντανούς όλους τους άνδρες άνω των 15 ετών, τους οποίους είχαν εγκλωβίσει στις κατοικίες τους. Περίπου 105 οικίες πυρπολούνται και καταστρέφονται ολοσχερώς.
Η σφαγή τερματίζεται ή τουλάχιστον περιορίζεται όταν, όπως φημολογείται, ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Δαμασκηνός φθάνει εσπευσμένα στο Αιγάλεω και φέρεται να ικετεύει γονατιστός τον επικεφαλή Γερμανό διοικητή (κατά μια άλλη εκδοχή πάλι από τον ίδιο κάτοικο της περιοχής αναφέρεται ότι πράγματι έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός όχι όμως ότι τον ικέτεψε γονατιστός αλλά ότι στάθηκε απέναντι του έβγαλε τον σταυρό του και τινάζοντας τα χέρια ψηλά στον ουρανό, κρατώντας τον σταυρό, απηύθυνε στον Γερμανό Αξιωματικό τη φράση «έλεος – έλεος, φτάνει πια») .
Ο Μανώλης Γλέζος στο δεύτερο τόμο του βιβλίου του για την Εθνική Αντίσταση 1940-45, κάνει λόγο για 65 νεκρούς, που είναι από ότι φαίνεται ο επίσημος αριθμός μόνο των καμένων, όχι όμως και των συνολικά εκτελεσθέντων Αιγαλεωτών (εκτός των 31 αρχικώς).
Την επομένη ημέρα (30-9-1944) και ενώ ο ΕΛΑΣ προχωρεί στην εγκατάσταση πολυβόλων για να αποτρέψει νέα ενδεχόμενη επιδρομή των Γερμανών και των ντόπιων συνεργατών τους, 41 απανθρακωμένα πτώματα θάβονται δίπλα στον Άγιο Σπυρίδωνα, εν μέσω θρήνων και οδυρμών των φίλων και των συγγενών τους. Άλλοι νεκροί μεταφέρονται για ταφή στο Γ’ Νεκροταφείο και μερικοί ακόμη στον Άγιο Βασίλειο Περιστερίου.
Στον χώρο της θυσίας – επί της σημερινής Λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά – ο Δήμος Αιγάλεω έχει τοποθετήσει Μνημείο στο οποίο τελείται κάθε χρόνο επιμνημόσυνη δέηση. Μνημείο υπάρχει επίσης και εντός του χώρου του Γ΄ Νεκροταφείου Αθηνών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πού θα πάει, ρε Πέτρο Κωστόπουλε! Θα πεθάνεις κάποτε κι εσύ και τότε θα εξυμνείσαι ακόμη και από αριστερούς.
Που μεταλαμπάδευσες τη φιλοσοφία του Χέφνερ στην Ελλάδα, ντε! Κι έγινες κι εσύ, όπως κι αυτός, σεξουαλικός απελευθερωτής. Κρίμα που θα 'σαι αποθαμένος και δεν θα τ' ακούς.
Σχολιο.- Για την ακρίβεια, το Κλικ ήταν πιστή αντιγραφή του γαλλικού ACTUEL, μια και θήτευσε στα Παρίσια, με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ. Ο Χέφνερ δεν έκαμε τίπτοε περισσότερο από το να κάμει πράξη τη φιλοσοφία του Φρόυντ και της CIA, για το ότι ο έρωτας είναι σεξ, χωρίς συναίσθημα. Αυτή ήταν και η λεγόμενη σεξουαλική επανάσταση. Επιστροφή στα "πρωτόγονα" ένστικτα, (αν και αμφιβάλλω αν υπήρξαν ποτέ τέτοια). Ο Κωστόπουλος βρέθηκε στην καρδιά της συνέχειας του Χέφνερ. Στο μεταμοντέρνο Παρίσι, το οποίο, στα απoχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA, ;ήταν το νέο καλό παράδειγμα απομαρξιστικοποίησης. Η μεταμοντέρνα πολιτική ήθελε την αισθητική της, τη γοητεία του υλικού "πολιτισμού", τη φιλοσοφία της εγωιστικής απόλαυσης και ηδονής, με ένα "κουλτουριάρικο" και φιλοσοφημένο επίχρισμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν η CIA παρακολούθησε την γαλλική αριστερή διανόηση του 1970

Εγγραφα φέρνουν στο φως τις προσπάθειες της CIA να απονευρώσει την αριστερή διανόηση στη Γαλλία και να την στρέψει υπέρ της αμερικανικής πολιτικής.
Με τον τίτλο «Γαλλία: η αποστασία των διανοουμένων της Αριστεράς», η CIA είχε συντάξει το 1985 μία έκθεση στην οποία ανέλυε την αντι-μαρξιστική πορεία των γάλλων διανοουμενων στη διάρκεια των δεκαετιών '70 και '80 και τις επιπτώσεις που είχε στην πολιστιστική και πολιτική ζωή της χώρας. Η έκθεση δόθηκε αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα στη Γαλλία χάρις σε έναν αμερικανικό νόμο για τον αποχαρακτηρισμό των φακέλων της CIA και την αναδημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Le nouvel Observateur.
Παρακολουθούσαν τον Σαν -Πωλ Σαρτρ από το 1945
Διαβάζοντας την έκθεση γίνεται εμφανές οτι η CIA παρακολουθούσε στενά την λογοτεχνική και πνευματική ζωή της Γαλλίας, με τους Γάλλους μάλιστα να αναρωτιώνται μήπως συνεχίζει να το κάνει. Οι αμερικανοί κατάσκοποι που συνέταξαν την έκθεση φαίνεται να διάβασαν πολλά βιβλία, να πέρασαν πολλά βράδια Παρασκευής παρακολουθώντας την ιδιαίτερα δημοφιλή λογοτεχνική εκπομπή «Αποστροφές» και να «έσυραν» τις μαύρες τους καπαρντίνες στους διαδρόμους των πανεπιστημίων, κυρίως της Ναντέρ όπου, όπως γράφουν, « ο ελίτ μαρξισμός ήταν ο υπέρτατος κανόνας στα μέσα της δεκαετίας του 1970».
Είναι όμως γνωστό τοις πάσι ότι η κατασκοπεία των γάλλων διανοουμένων αποτελούσε μία παλιά συνήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ηδη από το 1945 το FBI παρακολουθούσε τον γάλλο φιλόσοφο Σαν -Πωλ Σαρτρ, από τον οποίο μάλιστα έκλεψαν τα τετράδια των πρόχειρων σημειώσεών του. Ο Καμί βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών. Σε κάποιες αναφορές μάλιστα τον ονόμαζαν «Αλμπέρ Κανί». Το 2013 ο άγγλος ερευνητής Αντι Μάρτιν μπόρεσε να συμβουλευθεί τα αρχεία των «ανθρώπων της σκιάς», οι οποίοι προφανώς έσπαγαν το κεφάλι τους μπροστά στο «Είναι και το Μηδέν» ή στο «Μύθο του Σίσυφου» προσπαθώντας να κατανοήσουν εάν «πίσω από τον υπαρξισμό και το παράλογο κρύβεται ο κομμουνισμός».
Η CIA προφανώς ανησυχούσε να μάθει εάν στην Ευρώπη η πνευματική αστική τάξη είχε στραφεί μαζικά προς τον μαρξισμό. Η Γαλλία, κατά την CIA, ήταν η μήτρα του παγκόσμιου αριστερισμού. Στην έκθεση του 1985 διαβάζουμε οτι « την μεταπολεμική περίοδο οι γάλλοι διανοούμενοι συνέβαλαν σημαντικά στο να δημιουργεί μία διεθνής εχθρότητα στην Ευρώπη και τον τρίτο Κόσμο κατά της αμερικανικής πολιτικής. Από τη Βηρυτό έως τη Λισαβόνα και την Πόλη του Μεξικού, η πνευματική ελίτ άκουγε και επαναλάμβανε στα καφέ την σκέψη και την φιλοσοφία στοχαστών, όπως του Ρεζίς Ντεμπρέ».
Το Κογκρέσο για την Πολιτιστική Ελευθερία, όργανο των μυστικών υπηρεσιών
Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1950 και του 1960, η CIA χρηματοδοτούσε κρυφά το Κογκρέσο για την Πολιτιστική Ελευθερία, μια οργάνωση με έδρα το Παρίσι, η οποία ιδρύθηκε το 1950 με απόλυτη μυστικότητα με στόχο να αποσπάσει τους διανοούμενους από την επιρροή του Μαρξισμού και να τους φέρει πλησιέστερα στο αμερικάνικο μοντέλο σκέψης και έκφρασης. Το Κογκρέσο για την Πολιτιστική Ελευθερία βασίσθηκε στην ιδέα οτι η πολιτιστική ήττα του μαρξισμού θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας νέας αριστεράς, παρά μία τυχόν υποστήριξη της δεξιάς.
Η κύρια θέση της έκθεσης του 1985 είναι ότι η γαλλική μάχη κερδήθηκε. Ένα «νέο παριζιάνικο πνευματικό κλίμα» το οποίο χαρακτηρίζεται από τον αντι-ολοκληρωτισμό και ενσαρκώνεται από τον φιλόσοφο Μπερνάρ Ανρί-Λεβί, εφεξής θα λειτουργεί χωρίς να το γνωρίζει, για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η CIA χαιρετίζει το γεγονός οτι η διανοουμενίστικη αριστερά που κυβερνούσε το Παρίσι είναι πλέον νεκρή «εγκαταλελειμένη στους γηράσκοντες μανδαρίνους» ενώ χαρακτηρίζει τους Σαρτρ, Μπαρτ, Λακάν και Αλτουσέρ ως «την τελευταία ομάδα των μελετητών του κομμουνισμού». Σύμφωνα με την έκθεση, πρόκειται για ένα κακώς κρατημένο μυστικό του κόλπους του Γαλλικού Κομμουιστικού Κόμματος ότι « όλοι οι σημαντικοί κομμουνιστές έχουν πεθάνει ή εγκαταλείψει το κόμμα».
Η κλίκα των Νέων Φιλοσόφων
Οι αμερικανοί κατάσκοποι στρέφουν την προσοχή τους σε «μία κλίκα νέων ταραχοποιών οι οποίοι εδώ και μία δεκαετία έχουν εισέλθει με μεγάλο θόρυβο στους μαχητικούς κύκλους, επιτιθέμενοι στην γαλλική αριστερά, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη και εγγενώς ολοκληρωτική»: την κλίκα των Νέων Φιλοσόφων.
Πρόκειται για πρώην κομμουνιστές οι οποίοι αποκήρυξαν «τις σταλινικές σοφιστείες» με επικεφαλής τους Μπερνάρ -Ανρί Λεβί και Αντρέ Γκλάκσμαν, οι οποίοι γίνονται δημοφιλείς «αντισταθμίζοντας την δυσνόητη πρόζα τους με το να γίνουν προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης.
Στην έκθεση διαβάζουμε οτι η CIA χάρηκε για το οτι : «ο Λεβί έγινε διευθυντής της συλλογής των νέων φιλοσόφων στον Grasset - έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Γαλλίας - θέση από όπου θα μπορούσε να διασφαλίσει οτι οι απόψεις των Νέων Φιλοσόφων θα έβρισκαν εύκολη πρόσβαση στο κοινό». Η ανάπτυξη των απόψεών τους, κατά την έκθεση, κατέστη δυνατή λόγω μίας «γενικής παρακμής της πνευματικής ζωής στη Γαλλία η οποία υπονόμευσε την πολιτική επιρροή των στοχαστών της αριστεράς».
Διαίρει και βασίλευε
Σύμφωνα με την CIA, το έργο της «νέας αυτής αριστεράς» είναι να «υποστηρίξει τους μετριοπαθείς σοσιαλιστές που αγωνίζονται να δημιουργήσουν μια ευρεία συμμαχία της κεντροαριστεράς» και παράλληλα «να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια των εξτρεμιστών σοσιαλιστών να αναστήσουν την «ένωση της αριστεράς» από κοινού με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Κυρίως όμως, σύμφωνα με την έκθεση της CIA, «πρέπει να επιτείνει τις διαφορές μεταξύ των αριστερών κομμάτων και στο εσωτερικό του Σοσιαλιστικού Κόμματος, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβάλλει στην μεγαλύτερη αποστασία των Σοσιαλιστών ψηφοφόρων και των κομμουνιστών» . Στην ουσία, η CIA προφητεύει την έλευση-δημιουργία των ασυμβίβαστων αριστερών και της « μη-μόνιμης επανάστασης» -όρος που που αποδίδεται σε έναν ερωτώμενο γάλλο μαθητή.
Η μεγάλη όμως συμβολή των Νέων Φιλοσόφων είναι πολιτιστική: «Στη Γαλλία, ο αντι-αμερικανισμός που κάποτε στους κύκλους των πλουσίων θεωρείτο μία απόδειξη καλής εκπαίδευσης δεν είναι πλέον στη μόδα.Τώρα, συμβαίνει το αντίθετο. Εφεξής θεωρείται αγένεια το να κατηγορείς ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντιθέτως, το να βρίσκεις αρετές στην Αμερική-ακόμα και να εντοπίζεις τα καλά πράγματα στην αμερικανική πολιτική, θεωρείται στοιχείο ενός διορατικού μυαλού».
Έτσι, χάρη σε αυτό το «κλίμα» «δύσκολα θα σχηματισθεί μία μαζική αντίδραση στις αμερικανικές επιχειρήσεις εκείνη τη εποχή στην Κεντρική Αμερική». (Η έκθεση θυμίζει εδώ την υποστήριξη της αντι-κομμουνιστικής δικτατορίας στη Νικαράγουα.) Σύμφωνα με τις μυστικές εκθέσεις, τότε ο αντι-μαρξισμός έχει γίνει ένα τόσο σημαντικό μέρος της «γαλλικής πνευματικής ορθοδοξία» που οι «Νέοι φιλόσοφοι φαίνεται να μην έχουν πια να πουν τίποτα»
Τι τους χάλασε την συνταγή
Σύμφωνα με το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας, η CIA ήταν είναι τόσο ευχαριστημένη να βλέπει τον Αρνί Λεβί να παίρνει τη θέση του Σάρτρ, που δεν αντιλήφθηκε ότι η «σκληρή γραμμή» της αριστεράς δεν είχε εξαφανιστεί. Δεν κατάφερε να προφητεύσει την απήχηση στο κοινό του φιλοσόφου Πιέρ Μπουρντιέ, τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις του 1995, τα περιβαλλοντικά κινήματα και εκείνα κατά της παγκοσμιοποίησης.
Ωστόσο, η CIA διαισθάνθηκε ότι δεν θα αργούσε να «ξυπνήσει» η δεξιά. Στην έκθεση διαφαίνεται η «πνευματική αναγέννηση της δεξιάς», ενώ για τον « γαλλικό συντηρητισμό» η έκθεση υποστηρίζει ότι βρέθηκε «απαξιωμένος από τον ξενοφοβικό εθνικισμό του, την αντι-ισονομία του και την εγγύτητά με τον φασισμό» .
Στη έκθεση διαβάζουμε επίσης οτι η γνωστή λέσχη Club de l'Horloge -ιδρύθηκε το 1974 και δραστηριοποιήθηκε έως το 2014- προσέλαβε πολλούς «νέους διπλωματούχους από την γνωστή σχολή δημόσιας διοίκησης ENA». Ότι το «Figaro Magazine» έγινε η πλατφόρμα έκφρασης στοχαστών με χριστιανικές ρίζες-ακόμα και προ-χριστιανικές, με στόχο την πολιστική ανανέωση με την πεποίθηση οτι «η γαλλική κουλτούρα έχει διαβρωθεί από εξωτερικές επιρροές». Εχουν ήδη περάσει τριάντα δύο χρόνια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1944. ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Λίγες μέρες πριν την αποχώρησή τους από την Αθήνα, οι γερμανοί κατακτητές έβαψαν για μια ακόμη φορά τα χέρια τους στο αίμα, με τη μαζική δολοφονία περίπου εκατό κατοίκων της εργατούπολης του Αιγάλεω.
Καθώς ο ΕΛΑΣ Δυτικών Συνοικιών, ήδη από την άνοιξη του 1944, είχε θέσει υπό τον έλεγχό του σχεδόν όλες τις περιοχές που βρίσκονταν πέρα από τον Κηφισό, ενώ ισχυρές δυνάμεις δρούσαν και στις συνοικίες του δήμου της Αθήνας που βρίσκονταν ανατολικά του ποταμού, η κυριαρχία των δυνάμεων κατοχής και των συνεργατών τους εκεί ήταν περισσότερο τυπική παρά ουσιαστική. Αυτός ήταν και ο λόγος που τις έκανε να οργανώνουν επιθέσεις με τη μορφή «μπλόκων», μετά από τα οποία αποσύρονταν και πάλι εκεί όπου ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια.
Το τελευταίο μπλόκο πραγματοποιήθηκε στην προσφυγική συνοικία Προύσης στο Αιγάλεω, πιο γνωστό τότε ως Μπαρουτάδικο. Η Προύσης, που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη κεντρική οδό, γνωστή και ως συνοικία του Αγίου Γεωργίου, βρίσκεται κατά μήκος του Κηφισού, μεταξύ Ιεράς Οδού και λεωφόρου Καβάλας. Αποτελούσε έτσι σχετικά εύκολο στόχο για τους ναζί κατακτητές και τους συνεργάτες τους, που απέφευγαν να εισχωρήσουν περισσότερο στο Αιγάλεω, το οποίο είχε ήδη απελευθερωθεί, έχοντας εκλέξει και εαμική δημοτική αρχή, μέσα από λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Εσταυρωμένου, με δήμαρχο το στέλεχος του ΚΚΕ Γιάννη Μπατζακίδη.
Με πρόσχημα τις συνηθισμένες και σχεδόν καθημερινές αψιμαχίες με τον ΕΛΑΣ στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τη συνοικία και στις γέφυρες του Κηφισού, οι Γερμανοί και οι ταγματασφαλίτες επιτέθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου 1944 και δολοφόνησαν ενενήντα εφτά κατοίκους της συνοικίας, πολλοί από τους οποίους βρήκαν τον θάνατο μέσα στα σπίτια τους που πυρπολήθηκαν από τους φασίστες.
Ήταν η τελευταία φορά που οι ναζί πατούσαν το πόδι τους στο Αιγάλεω. Κι αυτή την τελευταία φορά άφησαν το στίγμα της εγκληματικής τους μανίας κατά του κόσμου της εργασίας και της Αντίστασης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο Μουζάλας λεει :"Αυτό οφείλει να συντελείται βάσει αρχών και κανόνων που απορρέουν από το κοινοτικό Δίκαιο και την ελληνική έννομη τάξη». Δεν λεει ότι είπε στους Κουρδους να κατεβάσουν τις σημαίες του ΡΚΚ διότι η ΕΕ το έχει στις λίστες τρομοκρατικών οργανώσεων . Δεν λεει ότι τους ενοχλει ακόμη κι η φωτό του Οτσαλάν κι υποχωρεί , με την χυδαιότητα του Πάγκαλου. Εγώ ενα θα σας πω, ότι Παρασκευη 29 Σεπτεμβρη  οι Κουρδοι έχουν συγκέντρωση 17,00μμ στο Σύνταγμα και μετά πορεία στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κι όσοι δεν είναι σαν τα μούτρα του Μουζάλα , του Πάγκαλου και κάθε φασίστα οφείλουν να είναι εκεί !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λάτσης, μετά την πτώση της Χούντας, είχε προσλάβει ως διευθυντή προσωπικού στα ναυπηγεία του τον βασανιστή, ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας, Κραβαρίτη.
Τώρα ο Μαρινάκης προσλαμβάνει ως επικεφαλής της ασφάλειάς του τον μέχρι πρόσφατα διοικητή της ΕΛ.ΑΣ. στον Πειραιά.
Διαχρονικά, μόνο αγνώμονες δεν είναι οι εφοπλιστές.
Σχολιο .- Και τον Καραπαναγιώτη, αλλά δεν θυμάμαι  ποιος. Τον είχε προσλάβει στις επιχειρήσεις στη Σαουδική Αραβία
- Νομίζω ο Λάτσης και πάλι.
- Όλη την χούντα είχε στην Τζέντα και στην αυλή του μέχρι τελους
-Όσοι βασανιστές δεν συνάντησαν τον Κύριο τους, προσλήφθηκαν από μεγαλοεπιχειρηματίες. Για τον Καλύβα δεν θυμάμαι...
-Τον είχα προιστάμενο στη Jaddah στην Ρetrola!
Δούλευα τότε εκεί ('79-80)
-Και ο Κόκκαλης τον διοικιτη των ματ, μετα το ματς της ριζουπολης συγκεκριμένα. Οπου και αργότερα κουμπαριασαν μαλιστα . Σημερα συνεχιζει να ειναι στελεχος της παε Ολυμπιακός.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνεργος οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στο δικαστήριο στην Καλαμάτα, όπου του επιβλήθηκε ποινή 40 ημερών. Το έγκλημά του ήταν πως δεν πλήρωσε διόδια. Τότε που το κίνημα κατά της πληρωμής διοδίων ήταν στην έξαρσή του. Τώρα αφέθηκε μόνος στη μοίρα του.
Και καλά αυτοί που τώρα πια εξαργυρώνουν τα συνθήματα "Δεν πληρώνω" με υπουργικούς, βουλευτικούς και στελεχικούς μισθούς. Εμείς οι άλλοι; Χαμπάρι δεν πήραμε; Κι αν ναι, αφήνουμε τον κόσμο να τα βγάλει πέρα μόνος, πληρώνοντας το τίμημα για τη συμμετοχή του σ' ένα κίνημα στο οποίο τον καλούσαμε να πάρει μέρος ενεργά;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο χορτάτος λιμοκοντόρος Τζιφρας καλούσε τον κόσμο να μην πληρώνει στα διόδια.
Και ένα από τα θύματα του συμπλεγματικού ταξικού μίσους του προς τον φτωχόκοσμο. Άνεργος που καταδικάστηκε για άρνηση πληρωμής διοδίων. Τώρα που αυτός είναι πρωθυπουργός.
Σχολιο.-  Το Σαββατο στις 4:00 η ωρα μμ θα γινει στο συνταγμα συναντηση "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ" για να αποφασοσουμε και να οργανωσουμε τον τροπο που θα σταθουμε στο συναγωνιστη μας.
Ειναι καθηκον ολων εμας που παλεψαμε με μοναδικο κινητρο την ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ να σταθουμε διπλα του



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγραφα χθες πως οι γλίτσες τύπου Χρυσόγονου όταν δουν πως το καράβι μπάζει νερά το εγκαταλείπουν πρώτοι, όπως τα ποντίκια. Αναζητωντας νεοφιλελε κατευθυνσης όπως λεει ο ιδιος, αναζητωντας μαλλον στεγη στη ΝΔ. Μόνο που δεν με έβρισαν κάποιοι συριζαίοι, ισχυριζόμενοι πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον χλιμίτζουρα.
Απόψε τον βρίζουν οι ίδιοι γιατί εμφανίζεται στον ΣΚΑΪ!
Κακομοίρηδες! Τα ποντίκια να τα παρατηρείτε! Οσονούπω, έρχονται τα κακά μαντάτα για το καράβι και το μόνο που θα μείνει στην ιστορία θα ΄ναι ο πόνος και η δυστυχία που σκόρπισε η απίθανη κυβέρνηση του κοινωνικά ανάλγητου αμόρφωτου, με το συμπλεγματικό ταξικό μίσος του κατά του φτωχόκοσμου. Κάποιοι θα θυμόμαστε και τις τόσες και τόσες φορές που μας αντιμετώπισε με τα χημικά των ΜΑΤ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EΠΑΜ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ  27.9.2017

Ματαιώθηκαν για ακόμα μια Τετάρτη, αυτή της 27 Σεπτεμβρίου 2017, οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία όλης της επικράτειας.
Τα μέλη και οι φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ. συνέβαλαν καταλυτικά και πάλι με τον αγώνα τους σε αυτή την επιτυχία.
Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, με τον κόσμο να συρρέει ολοένα και πιο μαζικά, η παρουσία των συμβολαιογράφων και των συνεργατών τους περιορίστηκε στο προαύλιο χώρο του δικαστικού μεγάρου, ενώ δυνάμεις των ΥΜΕΤ έδωσαν και πάλι το παρόν. Χωρίς ιδιαίτερους διαπληκτισμούς, αυτή τη φορά,  κανένας από τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς δεν πραγματοποιήθηκε.
Στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, όπου παραμένει σε ισχύ η απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης για την αποχή των μελών του, μέχρι την 1/10/2017 , οι συναγωνιστές του Ε.ΠΑ.Μ. πιστοί στο ραντεβού τους, παρευρέθηκαν για προληπτικούς λόγους, επιβεβαιώνοντας τη μη διενέργεια οποιαδήποτε σχετικής διαδικασίας. Αναμένεται νέα γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων όπου και θα πάρουν τις αποφάσεις τους για τη συνέχιση ή μη της αποχής τους.
Στην Ναύπακτο, το Αγρίνιο και την Αμφιλοχία, όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων – κατοικιών και επιχειρήσεων-, αποτράπηκαν, παρουσία πολιτών και μελών του Ε.ΠΑ.Μ..
Στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα, στο Καπανδρίτι, μετά από επίμονη προσπάθεια των συναγωνιστών, με τα ισχυρά επιχειρήματα και την πειθώ τους, έκαμψαν τις αντιστάσεις των συμβολαιογράφων όπου ματαίωσαν τους προς διεξαγωγή πλειστηριασμούς. Σημαντική ήταν και η ενεργή συμμετοχή των ίδιων των οφειλετών, οι οποίοι όπως και δήλωσαν θα δώσουν το παρών και σε επόμενες μελλοντικές κινητοποιήσεις.
Μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες του κινήματος σε όλη την Ελλάδα, η ανατροπή της επίθεσης και των σχεδίων τους για την εκποίηση 10.000 ακινήτων μέσα στο 2017 έχει αποτύχει παταγωδώς.
Η δίκη μας πίεση και ο συλλογικός μας αγώνας θα οδηγήσουν σε νίκες που αξίζουν στο λαό μας.
Το Ε.ΠΑ.Μ. από το 2013, πρωτοστάτησε στην δημιουργία του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτρέποντας πάνω από 1000 πλειστηριασμούς ιδιωτικής περιουσίας στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, στέκοντας αλληλέγγυο σε συμπολίτες που βρέθηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αντιμέτωποι με την ασυδοσία του τραπεζικού καρτέλ και απροστάτευτοι από κάθε κρατική πρόνοια και βοήθεια.
Το Ε.ΠΑ.Μ.  θα συνεχίσει τον αγώνα του σε κάθε επίπεδο.
Θα συνεχίσει έως την πραγμάτωση της ποθητής απελευθέρωσης από την Νέα Κατοχή, 
Θα δίνει το παρόν σε κάθε Ειρηνοδικείο της Χώρας μας ,
Θα συνεχίσει να  αποτρέπει την εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών  προς όφελος της τραπεζοκρατίας, 
Θα συνεχίσει ν’ αποδεικνύει στην πράξη την αλληλεγγύη του στους συμπολίτες μας, 
Θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξανδραποδισμού της κοινωνίας 
και λεηλασίας των περιουσιών των πολιτών.

ΚΑΜΙΑ  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ - ΣΠΙΤΙ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ  !!!

Το Συντονιστικό Κοινωνικών Δράσεων του ΕΠΑΜ


Κύριο πρόταγμα  του Ε.ΠΑ.Μ. και των μελών του η επιστροφή  στους νόμιμους ιδιοκτήτες, όλων των χαμένων περιουσιών από τους παράνομους πλειστηριασμούς  στην περίοδο της Νέας Κατοχής .
Η διαμαρτυρία μας στα ειρηνοδικεία έχει διττή αποστολή 
να σώσει τις ιδιοκτησίες των Ελλήνων και 
να διαμηνύσει στους κάθε λογής πλειοδότες ότι θα χάσουν τα λεφτά τους 




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν υποβάλει αίτηση αποζημίωσης για τους σεισμούς στην Κω και ούτε καν έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να το πράξουν"!!
Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή
Μέχρι σήμερα, μόλις 15 ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει αίτημα προς την Κομισιόν για χρηματοδότηση των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές και δημόσια κτίρια της Κω από τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου του 2017. 
Μάλιστα, όπως δηλώνει η Κομισιόν, «οι ελληνικές αρχές δεν έχουν καν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να το πράξουν».
Αυτό απαντά η αρμόδια Επίτροπος κα Κρέτσου, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο Έλληνας ευρωβουλευτής  είχε επισημάνει ότι ο ισχυρός σεισμός 6,6 R που χτύπησε το νησί της Κω, την 21η Ιουλίου 2017 «είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δύο ανθρώπων, αρκετούς τραυματίες και μεγάλες υλικές καταστροφές στις υποδομές, όπως ο κεντρικός λιμένας του νησιού, ιστορικά κτίρια, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι του νησιού, αλλά και σπίτια και επιχειρήσεις, που υπέστησαν μεγάλες ζημιές».
Στη συνέχεια της ερώτησής, του αφού τόνιζε την επείγουσα ανάγκη το νησί να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς, ζητούσε να πληροφορηθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση και αν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα χρηματοδότησης από την Ελληνική κυβέρνηση.
Αξίζει να επισημανθεί ότι, με βάση επιστολή του Δήμου της Κω προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές (22.9.2017 Α.Π 29995), ενώ η προθεσμία με βάση τον Κανονισμό της ΕΕ είναι 12 εβδομάδες από την ημερομηνία που προκλήθηκε η πρώτη ζημιά από τους σεισμούς (21.7.2017), του ανετέθη η καταγραφή των ζημιών από την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής (ΕΣΥΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, στις 7 Σεπτεμβρίου», δηλαδή  μετά από 7 εβδομάδες από τον σεισμό. 
Η συγκεκριμένη καταγραφή ήταν προϋπόθεση για να υποβάλλει και επισήμως αίτημα η ελληνική κυβέρνηση για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ και για την χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές του νησιού.
Ο Δήμος της Κω ολοκλήρωσε την καταγραφή και ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές και την κυβέρνηση στις 21 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας ότι η συνολική κοστολόγηση για την αποκατάσταση των υποδομών στο νησί ανέρχεται στα 95 εκ ευρώ (για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ανήκει η Κως, το ισχύον κατώτατο όριο ανέρχεται σε 90,7 εκατ. ευρώ). Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού αφορά την αποκατάσταση των μνημείων πολιτιστικής κληρονομίας και τον επανασχεδιασμό και την ανακατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων. 

Ακολουθούν η πλήρης ερώτηση και  απάντηση 
Θέμα: Αποζημίωση στην Κω για αποκατάσταση ζημιών λόγω ισχυρού σεισμού
Την 20ή Ιουλίου 2017, ισχυρός σεισμός 6,6 R χτύπησε το νησί της Κω, δυστυχώς με απώλεια δύο ανθρώπων, αρκετούς τραυματίες και μεγάλες υλικές καταστροφές.
Υποδομές (όπως ο κεντρικός λιμένας του νησιού, ο οποίος παραμένει ανενεργός), ιστορικά κτίρια, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι του νησιού, σπίτια και επιχειρήσεις, υπέστησαν μεγάλες ζημιές.
Δεδομένης της επείγουσας ανάγκης το νησί να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, ερωτάται η Επιτροπή:
Ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται, με βάση ποιο νομικό πλαίσιο, προκειμένου, με τη συνδρομή του κοινοτικού προϋπολογισμού, να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες, για να επανέλθει η κανονικότητα στο νησί;
Έχει καταθέσει σχετικό αίτημα η ελληνική κυβέρνηση και, αν όχι, ποιες είναι οι χρονικές προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν;
Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους, στον νέο κανονισμό του Ταμείου Αλληλεγγύης (661/2014), εξαιρέθηκαν οι ιδιαίτερα σεισμογενείς νησιωτικές περιοχές του Ιουνίου και του Αιγαίου από τα ευνοϊκότερα κριτήρια, τα οποία ωστόσο εξακολουθούν να ισχύουν για τις εξόχως απόκεντρες περιφέρειες της ΕΕ;

EL E-005292/2017 Απάντηση της κ. Creţu εξ ονόματος της Επιτροπής (27.9.2017)
H oικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ) για την Κω θα μπορούσε να κινητοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις: οι αρμόδιες εθνικές αρχές της Ελλάδας πρέπει να υποβάλουν αίτηση εντός 12 εβδομάδων από την ημερομηνία που προκλήθηκε η πρώτη ζημία από τον σεισμό. Η αίτηση πρέπει να βασίζεται σε διεξοδική αξιολόγηση της άμεσης ζημιάς που προκλήθηκε, η οποία πρέπει να υπερβαίνει το 1,5 % του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕγχΠ) της πληγείσας περιοχής. Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ανήκει η Κως, το ισχύον κατώτατο όριο ανέρχεται σε 90,7 εκατ. EUR. 
Το ΤΑΕΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να συμβάλει στην κάλυψη των δαπανών στο πλαίσιο δημόσιων ενεργειών έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης. Δεν καλύπτονται ασφαλισμένες ζημιές, στις οποίες περιλαμβάνονται όλες οι ιδιωτικές ζημιές σε ιδιοκτήτες κατοικιών ή επιχειρήσεων. Προς το παρόν, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν υποβάλει αίτηση στο ΤΑΕΕ για την Κω ούτε έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να το πράξουν.
Κατά την αναθεώρηση του κανονισμού για το ΤΑΕΕ το 2014, οι συννομοθέτες αποφάσισαν να περιορίσουν τις ειδικές προϋποθέσεις επιλεξιμότητας (το κατώτατο όριο ζημιών μειώθηκε στο 1 % του περιφερειακού ΑΕγχΠ) για τις εξόχως απόκεντρες περιοχές, όπως ορίζονται στο άρθρο 349 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Γραφείο Τύπου 28.09.2017




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 Η ΛΑΕ καταγγέλλει τις Ισπανικές αρχές για την κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού της Καταλωνίας και για τις ενέργειές τους να παρεμποδίσουν  με τον αυταρχισμό και την αστυνομική βία την άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων του και την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του.
        Οι αστυνομικές αρχές, με ευθύνη της Κυβέρνησης Ραχόι και συνυπεύθυνη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προβαίνουν σε ωμή καταστολή  εις βάρος πολιτικών και πολιτών της Καταλωνίας, αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο την έλλειψη δημοκρατίας  στην Ισπανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
        Οι εισβολές σε γραφεία των πολιτικών κομμάτων και ειδικά του CUP, ξυπνούν τις πιο άσχημες μνήμες της ισπανικής ιστορίας και θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.
        Η ΛΑΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο καταλανικό λαό και καλεί όλες και όλους να  αντιταχθούν στον αυταρχισμό και να στηρίξουν την ελεύθερη έκφραση της γνώμης του, η οποία πρέπει  να γίνει σεβαστή από τις ισπανικές και τις ευρωπαϊκές αρχές.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ έξω από Ισπανική Πρεσβεία, Δ. Αρεοπαγίτου 21, πλησίον Μουσείου Ακρόπολης, στάση μετρό Ακρόπολη, την Παρασκευή  29 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ.
Το γραφείο τύπου
    27/09/2017



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: Τρία χρόνια μετά το νεοναζιστικό-νεοφιλελεύθερο πραξικόπημα,2 δημοσιογραφοι ο Ντμίτρι Βασίλετς και ο Ευγένι Τιμόνιν καταδικαστηκαν χθες σε 9 χρονια φυλακη διοτι ''ενθαρρυναν''την αποσχιση του Ντομπας
περιεργο,δεν διαβασα καμια διαμαρτυρια απο τους ευαισθητους στα ανθρωπινα δικαιωματα,''ακτιβιστες''...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγορεύστε το νέο υπερ-δηλητήριο της Monsanto
365.196 υπογραφές μεχρι τωρα.
Η Monsanto ετοιμάζεται να προωθήσει ένα υπερ-δηλητήριο που σκοτώνει καλλιέργειες στο πέρασμά του -- εκτός από τα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά της Monsanto. Μεταφέρεται ακόμη και με τον αέρα στα γειτονικά χωράφια!
Αλλά σε λίγες μέρες μπορούμε να το ξεφορτωθούμε.
Μετά τη μαζική αντίδραση 1.000 αγροτών, μια πολιτεία των ΗΠΑ σκέφτεται να το απαγορεύσει. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για να πετύχουμε την απαγόρευσή του ανά τον κόσμο.
Η Monsanto ετοιμάζει σφοδρή εκστρατεία πίεσης και ελπίζει πως η μάχη θα δοθεί σε τοπικό επίπεδο. Αλλά αν 1 εκατ. από εμάς υπογράψουμε τώρα το ψήφισμα, θα το καταθέσουμε στην επίσημη διαδικασία για να δείξουμε πως όλος ο κόσμος θέλει αυτό το τοξικό χημικό μακριά από τα χωράφια μας και το φαγητό μας! Πρόσθεσε το όνομά σου.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Προς τον κυβερνήτη του Αρκάνσας Άσα Χάτσινσον, τους νομοθέτες της πολιτείας και όλους τους φορείς και τις αρχές που ευθύνονται για την υγεία, το περιβάλλον και τη γεωργία:
Σας καλούμε να στηρίξετε τη μόνιμη απαγόρευση του Dicamba και να λάβετε μέτρα για την προστασία των αγροτών, των καλλιεργειών και των πολιτών. Πρέπει να προωθήσετε πολιτικές και πρακτικές για την ανάπτυξη ασφαλών και υγειών γεωργικών συστημάτων και παραγωγής τροφίμων.
https://secure.avaaz.org/campaign/el/monsanto_dicamba_loc/?fWwwJhb



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνεργος αγωνιστής του κινήματος των διοδίων οδηγείται σιδηροδέσμιος στη φυλακή.
Εικόνα ντροπής για την κοινωνία, θα στοιχειώνει τον ύπνο κάθε συριζαίου.
Αφού καπηλεύτηκαν ξεδιάντροπα τους αγώνες του λαού για να ανέβουν στις κυβερνητικές καρέκλες, αφού πέταξαν στα σκουπίδια το περήφανο ταξικό «ΟΧΙ!», εξαπέλυσαν βάρβαρη επίθεση στον κόσμο της εργασίας και τα δημοκρατικά δικαιώματα λειτουργώντας σαν αβανταδόροι του κεφάλαιου.
Σήμερα ένας αγωνιστής καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο της Καλαμάτας και επειδή δεν είχε να πληρώσει τα 2400 ευρώ συν τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, οδηγήθηκε με χειροπέδες στη φυλακή. Σήμερα ο τσεκουροφόρος Βορίδης κάθεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης, όμως ο νόμος του «τσεκουρώνει» τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο του αγώνα. Η λέξη αλήτες, είναι κοσμητικό επίθετο γι’ αυτούς που σήμερα φυλακίζουν αγωνιστές του κινήματος κατά των διοδίων ενώ παράλληλα απεργάζονται την αρπαγή λαϊκών σπιτιών με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μιλώντας μάλιστα με θράσος στο όνομα της αριστεράς.
Στο βίντεο που ακολουθεί μιλούν ο ίδιος ο Στράτος Δασκαρόλης και ο περιφερειακός σύμβουλος με την Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή, Γιώργος Τζαμουράνης:

https://www.youtube.com/watch?v=Pzk2q7cd8B8

Ανακοίνωση για τη φυλάκιση του αγωνιστή Στράτου Δασκαρόλη και τη ληστεία των διοδίων εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας:
Άμεση αποφυλάκιση του Στρ. Δασκαρόλη, κατάργηση των διοδίων
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει τη φυλάκιση του αγωνιστή του κινήματος ενάντια στα διόδια Στράτου Δασκαρόλη που αποφάσισε το Πρωτοδικείο Καλαμάτας για την αδυναμία του να πληρώσει τα ογκώδη πρόστιμα που του επιβλήθηκαν για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια των εθνικών δρόμων. Των διοδίων που ο εργαζόμενος λαός έχει χρυσοπληρώσει και πληρώνει καθημερινά για να θησαυρίζουν οι κρατικοδίαιτοι καπιταλιστές μεγαλοεργολάβοι.
Γι’ αυτούς δεν ήταν αρκετές ούτε η εύνοια των κυβερνήσεων ούτε ο πακτωλός κρατικού και ευρωπαϊκού χρήματος που δέχτηκαν για να κάνουν την ιδιωτική τους «επένδυση», ούτε οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου για την εξασφάλιση τραπεζικών δανείων για να καλύψουν το έτσι κι αλλιώς μικρό μέρος της δικής τους συμμετοχής.
Δεν τους ήταν αρκετές ούτε οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης του δικαιώματος να εισπράττουν πανάκριβα διόδια από τα λαϊκά στρώματα ούτε τα εκατομμύρια των αποζημιώσεων από χρήματα των φορολογούμενων για τα λιγότερα του αναμενόμενου κέρδη. Θέλουν την απόλυτη συμμόρφωσή μας και το τσάκισμα κάθε αμφισβήτησης.
Η μνημονιακή αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσει το κατασκευαστικό κεφάλαιο δεν λογάριασε χρήματα ούτε νομικά και ηθικά κολλήματα.
Διατηρεί απαράλλαχτο το τερατούργημα του νόμου Βορίδη που ποινικοποιεί σαν παραβίαση του ΚΟΚ μια ιδιωτική διαφορά όπως είναι η άρνηση πληρωμής διοδίων σε ιδιώτη και δίνει τη βάση για να εξαπολύεται κύμα εκδικητικών διώξεων ενάντια στους αγωνιστές τη στιγμή που οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, οι υπεύθυνοι για τη μνημονιακή καταστροφή και οι φασίστες δολοφόνοι της ΧΑ κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Η διατήρηση του αντιδημοκρατικού νομικού οπλοστασίου ενάντια στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, από μια κυβέρνηση μάλιστα που τους καπηλεύτηκε για να ανέβει στην εξουσία, στόχο έχει την τρομοκράτηση του λαού προκειμένου να περάσει χωρίς αντιστάσεις το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας στα κοράκια των «επενδυτών» του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Στο μέλλον που μας ετοιμάζουν μόνη απάντηση είναι η μαζική αντίσταση!
Απαιτούμε:
Κατάργηση των διοδίων, ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους του αυτοκνητοδρόμους.
Να ακυρωθούν οι ληστρικές συμβάσεις παράδοσης του οδικού δεικτύου και της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες.
Να αποσυρθούν οι διώξεις. Κατάργηση του νόμου Βορίδη και όλων των νόμων και των διατάξεων που ποινικοποιούν τη λαϊκή αντίσταση.
Άμεση αποφυλάκιση και αθώωση του Στράτου Δασκαρόλη και όλων των συναγωνιστών από το κίνημα ενάντια στα διόδια σε όλη τη χώρα.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6.00 μμ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΟΥ 21
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στην ισπανική πρεσβεία ενάντια στον ακραίο αυταρχισμό και τις πραξικοπηματικές πρακτικές της ισπανικής κυβέρνησης σε βάρος των περιφερειακών αρχών, πολιτών και της νεολαίας της Καταλονίας με στόχο να ακυρωθεί το δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτώβρη ώστε ο λαός της Καταλονίας να τοποθετηθεί αν θέλει την ανεξαρτησία της από το ισπανικό κράτος.
Η πρωτοφανής στρατιωτική κατάληψη της Βαρκελώνης και η βίαιη αντιμετώπιση των λαϊκών και νεολαιίστικων αντιδράσεων δείχνει ότι ο κρατικός αυταρχισμός είναι δεύτερη φύση στην ΕΕ των μνημονίων, του ιμπεριαλισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.09 ΣΤΙς 6.00 ΜΜ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Saa (Συριακος Αραβικος Στρατος) ειδικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της επιχειρησης της απελευθέρωσης του #deirezzor από τους #isis τρομοκράτες βρέθηκαν #ουκρανίας σημαίες σε #στρατόπεδα της ISIS.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15ετη κάθειρξη για την Π., για την οποία αναγνωρίστηκαν μεν τα διάφορα ελαφρυντικά, όχι όμως η αυτοάμυνα.
Θα ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης.
Για εμάς η αυτοάμυνα παραμένει αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα μας και εξακολουθούμε να στεκόμαστε αλληλέγγυες.
#Free_Π
#ΔικαίωμαΣτηνΑυτοάμυνα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μουσικός & καλλιτέχνης Brian Eno διαβάζει το ποίημα του Μαχμούντ Νταρουίς: Το κορίτσι / Η Κραυγή (2006), ένα ποίημα για τη Γάζα. (ελληνικοι υποτιτλοι)
Ο Brian Eno είναι ένας από τους 1.000 καλλιτέχνες που έχουν υπογράψει ένα κείμενο-δέσμευση που καλεί τους καλλιτέχνες να μην αποδέχονται τις επαγγελματικές προσκλήσεις από το Ισραήλ ούτε χρηματοδότηση από τυχόν ιδρύματα που συνδέονται με την κυβέρνησή του, έως ότου συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και τις οικουμενικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
https://www.youtube.com/watch?v=crZSgbJ9xnQ&feature=share



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απών και σε αυτό η δήθεν πρωτοπορία της εργατικής τάξης το σημερινό ΚΚΕ. Α ναι μωρέ ήταν ο ''οπορτουνιστης'' Κορτζίδης (των 30 ήμερων απεργίας πείνας για την σωτηρία του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας του Αλίμου και της ελεύθερης δωρεάν πρόσβασης σε αυτήν ) εκεί και φοβήθηκαν μην πάθουν οπορτουνιτιδα οπότε προτίμησαν να κάνουν μια καθαρουτσικη ακίνδυνη βόλτα των κομματικών τους μελών στο Πειραιά για να βγάλουν την υποχρέωση για τον Σαρωνικό .

Νίκη για τον πολιτισμό, δικαίωση των αρχαιολόγων και ένα βηματάκι για το κίνημα.
Απόφαση ΣΟΚ για τον Λάτση.
Αναβολή του ΚΑΣ για κήρυξη των αρχαιοτήτων στο Ελληνικό!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διασταση στο κομμα της γερμανικης αριστερας, γυρω απο το προσφυγικο/ μεταναστευτικο... Ας ελπισουμε να οδηγηθει επιτελους η γερμανικη και κατα συνεπεια ολη η ευρωπαικη "αριστερα" σε διασπαση, με καθαρες γωνιες...

Gysi εναντίον Lafontaine"Αυτό θα ήταν το τέλος μας ως αριστερό κόμμα"
Στο Linkspartei, μετά τις εκλογές, η διαμάχη για την πορεία της πολιτικής για τους πρόσφυγες βράζει. Τώρα οι Alphatiere Oskar Lafontaine και Gregor Gysi αλληλοκατηγορουνται - οι θέσεις τους δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές.
Στην πραγματικότητα, η Αριστερά δεν ήθελε να διαμαρτυρηθεί - τουλάχιστον μέχρι μετά τις εκλογές του Landtag στην Κάτω Σαξονία στα μέσα Οκτωβρίου. Μετά από αυτό, το σχέδιο θα πρέπει  δυσάρεστο ζήτημα στο τραπέζι: Το ζήτημα του πώς να ασχοληθεί με τον ανταγωνισμό με το AFD, πώς να ανακτήσει τη μετανάστευση στις λαϊκιστικές ψηφοφόρους της δεξιάς, κυρίως στα ανατολικά. Έτσι επίσης: Πώς η αριστερά θα είναι στην πολιτική για τους πρόσφυγες στο μέλλον.
Αλλά τίποτα δεν προέκυψε από το περιορισμό. Μόλις τελειώσει η εκλογή των Βρυξελλών , δημιουργήθηκε μια έντονη διαμάχη στο κόμμα για τη μελλοντική πορεία. Εν τω μεταξύ, δύο παλιές προσωπικότητες του κόμματος έχουν ενώσει: Oskar Lafontaine και Gregor Gysi .
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας την Κυριακή, η αριστερά έπρεπε να βάλει τις απώλειές της στην ανατολή - το θάλαμο της καρδιάς της . Δύο μέρες αργότερα, ο Lafontaine, κάποτε ο επικεφαλής του ομοσπονδιακού κόμματος, εξακολουθεί να είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας στο Σάαρλαντ .
Η Lafontaine παρεμβαίνει
Το κλειδί για την «έλλειψη υποστήριξης» για το χαμηλό εισόδημα, Λαφοντέν αναλύονται στο Facebook, «είναι η αποτυχημένη πολιτική για τους πρόσφυγες». Όλα τα κόμματα της Βουλής , της Αριστεράς, είχε «που η αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης παρακάμψετε τις απαντήσεις τους στο παγκόσμιο πρόβλημα των προσφύγων».
Κάποιος πρέπει «τα βάρη της μετανάστευσης μέσω της αύξησης του ανταγωνισμού στον τομέα των χαμηλών μισθών, ειδικά επιβάρυνση αύξηση των ενοικίων σε γειτονιές με οικονομικά προσιτή στέγαση και αυξανόμενες δυσκολίες στα σχολεία με ένα αυξανόμενο ποσοστό των μαθητών με την έλλειψη γλωσσικών δεξιοτήτων όχι εκείνους που ήδη έχουν ειναι οι χαμένοι από την αύξηση των ανισοτήτων στο εισόδημα και Τα στοιχεία ενεργητικού είναι ". Σύμφωνα με τον Lafontaine, πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στις χώρες προέλευσης.
Για πολλούς, αυτό είναι μια προσβολή. Η αυτο-κατανόησή τους είναι άνευ όρων αλληλεγγύη • στο εκλογικό πρόγραμμα, το κόμμα απορρίπτει τις απελάσεις και καλεί για "ανοικτά σύνορα για όλους τους ανθρώπους".
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Lafontaine υπήρξε πηγή σκληρών συνθημάτων και ανήθικης κριτικής. Ήδη στο παρελθόν είχε ζητήσει έναν περιορισμό της μετανάστευσης. Πολλοί εκπρόσωποι του κόμματος αντέδρασαν ξανά αυτή τη φορά. Μίλησε για το "Niedertracht" - ή για μια "υστερική διατριβή".
Ο Gysi αντιδρά
Η προσωρινή κορύφωση: Η απάντηση του μεγάλου παλαιού αντίπαλου του πρώην ηγέτη του κόμματος. Ο Γκρέγκορ Γκίσι, τώρα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δημοσίευσε μια φιλοξενία στο αριστερό  "Neues Deutschland" . Και το έχει στον εαυτό του.
«Οι πρόσφυγες είναι αδύναμοι, μαζί μας και οι πιο αδύναμοι», γράφει ο Γκίζι. Για να τους αντιταχθεί, ο 69χρονος, «πρόδωσε την κοινωνική και ανθρωπιστική μας προσέγγιση».
Η αριστερά δεν πρέπει να αναλάβει "θέσεις halbrecht", με την ελπίδα "να επιλεγεί από περισσότερους εργαζόμενους, και άνεργους". Όταν το κόμμα "αλλαξει την πολιτική μας", είπε ο Γκίσι, "αυτό σήμαινε και το τέλος μας ως αριστερό κόμμα".
Τότε απειλεί να φύγει από τη χώρα: "Πάρτε την πλειοψηφία του κόμματος, το οποίο δεν μπορώ και δεν μπορώ να φανταστώ, μια αλλαγή της πολιτικής του στο ζήτημα του πρόσφυγα, δεν θα ήταν οπωσδήποτε δικό μου κομμα".
Παλιά αντιπαράθεση
Εκτός από τον Lafontaine, η σύζυγός του Sahra Wagenknecht , η οποία ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικης ομαδας από το 2015, είχε επανειλημμένα προκάλεσε συντρόφους στο ζήτημα των προσφύγων. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη "συγχώρεση" και το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να έρθουν όλοι οι πρόσφυγες στη Γερμανία .
Στο τέλος, όμως, παραιτήθηκε με παρόμοιες εκφράσεις - μέχρι την εκλογική βραδιά. Ο Wagenknecht δήλωσε ότι η Αριστερά την έκανε «πολύ εύκολη» την πολιτική για τους πρόσφυγες.
Στην ουσία, το ερώτημα είναι πόσο η αριστερά κινούνται προς την αλλαγή των ψηφοφόρων μεταξύ Αριστεράς και Afd. Το στρατόπεδο της Wagenknecht δεν απαιτεί να εκφοβίσει αυτούς τους ανθρώπους, αλλά η πλειοψηφία των αριστερών, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού κόμματος Kipping, θέλει επίσης να είναι δυνατός ο αγώνας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Προσωπική διαμάχη
Αλλά υπάρχει πίσω από τη διαμάχη: προσωπικές εχθροπραξίες και ταλαιπωρία για το ποιος έχει το λόγο στο κόμμα. Η μεταφορά και το χτύπημα είναι έτοιμοι να εκραγούν. Το περασμένο φθινόπωρο, η σύζυγος της Lafontaine, μαζί με τον Dietmar Bartsch,έγινε ο κορυφαίος υποψήφιος μόνο μετά από βίαιες συγκρούσεις - και ο Kipping δεν το έκανε.
Αλλά στην είσοδο στο Facebook, η Lafontaine πετυχαίνει. Οι Kipping και Riexinger δεν "παραιτήθηκαν από την απόφαση των κορυφαίων υποψηφίων της Sahra Wagenknecht και Dietmar Bartsch κατά τη διάρκεια ολόκληρης της προεκλογικής εκστρατείας του Bundestag", γράφει. Και: Ο Riexinger και ο Kipping βρήκαν «μικρή έγκριση στους ψηφοφόρους».
Ο Gysi αντιδρά επίσης σε αυτό με μια μακρά αναδρομή για όλα τα λάθη και τους αγώνες εξουσίας που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο Linkspartei. "Δεν βλέπω κανένα λόγο για να κατηγορήσω τους δύο προέδρους των κομμάτων επειδή συνέβαλαν σημαντικά στη σταθερότητα του κόμματος καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου", λέει.
Ο Kipping, σύμφωνα με τον Lafontaines Breitseite, δήλωσε: "Θα ήταν καταστροφικό αν η αριστερά στην πολιτική των προσφύγων προσπαθούσε να γίνει το CSU της Ανατολής".




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκπέμπει SOS το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης
 Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, 14:05
Σε άσχημη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης έπειτα από τη βιβλική καταστροφή της πλημύρας της 25ης Σεπτεμβρίου.
Τέσσερις μέρες μετά τη μεγάλη νεροποντή και το Κέντρο Υγείας δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα και τηλέφωνο.
Σημειώνεται πως μεταφέρθηκε στο περιφερειακό ιατρείο, στην Καμαριώτισσα, που σύμφωνα με τους εργαζομένους, δεν είναι κατάλληλο να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας, καθώς είναι κατάλληλο μόνο για αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
«Είναι απαράδεκτο το θέαμα, αλλά και η αδιαφορία των αρχών για την αποκατάσταση της λειτουργίας από τη ζημιά του Κέντρου μας» τονίζουν οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωσή τους.
«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν τηλεφωνική σύνδεση, διαδικτυακή σύνδεση για συνταγογράφηση, μηχανήματα για μικροβιολογικό και ακτινολογικό έλεγχο και ουσιαστικά είμαστε ακόμη στο μηδέν. Η ιατρική, όσο και να το θέλουμε, με αέρα καπνιστό, δεν μπορεί να ασκηθεί, πόσω μάλλον στη Σαμοθράκη που οι ζωές και η Υγεία των κατοίκων και μη εξαρτώνται μόνο από τη διαθεσιμότητα και την πληρότητα των εγκαταστάσεων του Κέντρου. Με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνεται η δυσκολία στην επικοινωνία και πρόσβαση στο νησί μας και η αναγκαιότητα για την ένταξή του στις άγονες περιοχές και θέτουμε υπό αμφισβήτηση τα ως τώρα κριτήρια των άγονων περιοχών» σημειώνουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Τουλάχιστον 58 στρατιώτες νεκροί από επίθεση του Ισλαμοφασιστικού κράτους στην επαρχία Χομς
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, 10:31
Τουλάχιστον 58 μέλη του συριακού στρατού σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε μια επίθεση αστραπή του Ισλαμοφασιστικού κράτους εναντίον οδοφραγμάτων σε μια περιοχή της ερήμου, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω μιας ανακοίνωσης, στην οποία επεσήμανε ότι πολλοί ενοπλοι αληταραδες του εξαπέλυσαν μια επίθεση εναντίον θέσεων του συριακού στρατού νότια της πόλης αλ Σούχνα στην επαρχία Χομς, προκαλώντας τον θάνατο πολλών στρατιωτών.
Η επίθεση αυτή εξαπολύθηκε την ημέρα κατά την οποία το Ισλαμοφασιστικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα ηχητικό μήνυμα του επικεφαλής της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στο οποίο καλεί τους ενοπλους αληταραδες να «αντισταθούν» και να αυξήσουν τις επιθέσεις εναντίον των εχθρών.
Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο, «οι πρώτες επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον θέσεων του συριακού στρατού στη Σόλα», μια πόλη κοντά στη Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία.
Η Ντέιρ αλ Ζορ και η ομώνυμη επαρχία είναι στόχος δύο διαφορετικών επιχειρήσεων κατά των τζιχαντοφασιστών με στόχο να τους εκδιώξουν από την τελευταία επαρχία που ελέγχουν στη Συρία. Η πρώτη διεξάγεται από τον συριακό στρατό με την υποστήριξη της Ρωσίας και η άλλη από μια κουρδική συμμαχία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.
«Στη συνέχεια το Ισλαμοφασιστικό Κράτος εξαπέλυσε μια σειρά επιθέσεων εναντίον οδοφραγμάτων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου συνδέει τη Σόλα με την αλ Σούχνα στα νότια», διευκρίνισε το Αποικιακο παρατηρητήριο. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός διασχίσει τη μεγάλη έρημο της Συρίας και περνά από πολλές επαρχίες της εμπόλεμης χώρας.
Με τη βοήθεια αεροπορικών επιδρομών από τη Ρωσία, η Δαμασκός έχει καταφέρει να εκδιώξει το Ισλαμοφασιστικό Κράτος από το μεγαλύτερο μέρος της ερήμου, όμως οι τζιχαντοφασιστες εξακολουθούν να ελέγχουν το τμήμα της ερήμου που βρίσκεται στις επαρχίες Χομς και Ντέιρ αλ Ζορ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ναρκαλιευτές του ρωσικού στρατού «καθαρίζουν» την Ντέιρ ελ Ζορ
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, 06:19
Ρώσοι ναρκαλιευτές, εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας μηχανισμούς εξουδετέρωσης ναρκών, έχουν καταφέρει να εντοπίσουν και να καταστρέψουν πάνω από 1500 εκρηκτικούς μηχανισμούς, από τη στιγμή που ξεκίνησαν να εκκαθαρίζουν τους δρόμους της Ντέιρ ελ Ζορ, καθώς ο Συριακός στρατός συνεχίζει να προελαύνει στην πόλη και τα περίχωρά της και να εκδιώκει τους αληταραδες τρομοκράτες του ISIS.
Μία ομάδα από 170 ειδικούς στην εξουδετέρωση ναρκών έχουν σταλεί στη Συριακή πόλη, αφού η πολιορκία της έχει σταματήσει.
Μέσα σε μερικές μέρες, οι ναρκαλιευτές χωρισμένοι σε 10 υποομάδες, έχουν ελέγξει και «καθαρίσει» 8 χιλιόμετρα δρόμου, 8 κτίρια και μεγάλη έκταση της γύρω περιοχής. Κύριο μέλημά τους η εκκαθάριση δρόμων που οδηγούν σε βασικές υποδομές της πόλης. Έως τώρα έχουν εντοπίσει και εξουδετερώσει περίπου 1500 εκρηκτικούς μηχανισμούς, μεταξύ των οποίων οι 100 ήταν αυτοσχέδιοι.
«Επί του παρόντος οι ομάδες μηχανικής υποστήριξης και αναγνώρισης, καθώς και αυτές της εξουδετέρωσης των ναρκών, έχουν επικεντρωθεί στην εκκαθάριση δρόμων και των περί αυτών κτιρίων και χώρων σε κύριες εισόδους της πόλης και των προαστίων της, για να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές αποστολές να περάσουν με ασφάλεια μέσα στην Ντέιρ ελ Ζορ», αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Άμυνας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει ο Γιώργος Αλεξάτος
Κάνας χρόνος έχει περάσει από τη δίκη της καθαρίστριας στη Λάρισα, που είχε πλαστογραφήσει ενδεικτικό της Ε΄ Δημοτικού, για να πιάσει δουλειά σε παιδικό σταθμό. Και έφαγε 15 χρόνια φυλακή, ενώ κλήθηκε να πληρώσει και 150.000 ευρώ για ζημιά στο Δημόσιο.
Πού τη θυμήθηκα; Μα με την αθώωση του αδελφού του Τσίπρα, που πλαστογράφησε φορολογικό έντυπο προκειμένου να πάρει εργολαβία που θα του απέφερε 1,1 εκατομμύριο ευρώ.
Πέρα από την καραμπινάτη ευμένεια προς έναν απατεώνα μεσοαστό, της Δικαιοσύνης, που είναι αμείλικτη με μια καθαρίστρια, το πολιτικό ζήτημα είναι τεράστιο. Το πέρασμά του στα ψιλά είναι κι αυτό σύμπτωμα της προχωρημένης ηθικής σήψης σ' αυτή τη χώρα, όπου πρωθυπουργός είναι ένας Τσίπρας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένας Μητσοτάκης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΕ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!
Άνεργος αγωνιστής οδηγείται με χειροπέδες στη φυλακή καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο της Καλαμάτας και επειδή δεν είχε να πληρώσει τα 2400 ευρώ συν τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, οδηγήθηκε με χειροπέδες στη φυλακή
Οπως ο ίδιος σημειώνει, η ιστορία έχει ως εξής: «Πριν 2 – 3 χρόνια χρειάστηκε να ανεβώ Αθήνα με το αμάξι μου και δεν πλήρωσα τα διόδια. Πριν λίγους μήνες μου έστειλαν 7 κλείσεις των 200 ευρώ η κάθε μια. Εγώ δεν δέχτηκα να τις παραλάβω και τώρα μου ζητούν άδεια πινακίδες και με πάνε δικαστικώς στις 27 Σεπτεμβρίου».
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο 42χρονος αρνήθηκε να πληρώσει την ποινή που του επιβλήθηκε εμμένοντας στη θέση του ότι προτιμά να οδηγηθεί στις φυλακές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε στιγμές μαγικές: Στον ακροδεξιό Χρυσογονο (πασοκος που κουβαλουσε τη τσαντα του μακαριτη υπουργου Γιανοπουλου), ( ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μην ξεχνιόμαστε ε? Κάποιοι τον εξέλεξαν) απαντά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο... Κωτσακας(!), πρώην μέλος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ και δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Μεγάλες στιγμές...
Υ.Γ. Και αυτοί οι τύποι αλληλοκατηγορούνται στο όνομα της... Αριστεράς! Καλά μας κάνουν, εμείς τι κάνουμε?

Αντ. Κοτσακάς: Η κίνηση Χρυσόγονου δεν εκφράζει τα πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κριτική τοποθέτηση απέναντι σε ένα κόμμα δεν συνιστά εναλλακτική πολιτική πρόταση που να αφορά τους πολίτες, φαίνεται ότι αυτό κάποιοι δεν το κατανοούν, σχολίασε αναφορικά με την παραίτηση Χρυσόγονου και την «Σοσιαλιστική Τάση» ο Αντώνης Κοτσακάς, περιγράφοντας την διαδρομή της
«Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και με συμπάθεια και σεβασμό προς όσους προχώρησαν σε αυτό το εγχείρημα», είπε ο κ. Κοτσακάς, «το λέω για να μην υπάρξουν παρερμηνείες».
«Η ιστορία (σ.τ.σ. με την Σοσιαλιστική Τάση) ξεκίνησε το 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανερχόμενη δύναμη με 14 συνιστώσες. Σκεφτήκαμε τότε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία αντίστοιχη συλλογικότητα για να εκφράσει ευρύτερα αυτό το χώρο ... κάπως έτσι προχώρησε αυτό το πράγμα ... Αρκετά πριν το τελευταίο συνέδριο, συνειδητά, από κάποιους από εμάς αυτό "πάγωσε", δεν υπήρχε εδώ και κάποια χρόνια καμία απολύτως λειτουργία με την έννοια της τάσης. Ούτε συνεδρίαζε κανένα συντονιστικό πολιτικό όργανο, ούτε υπήρχαν και τηρούντο μητρώα, δεν υπήρχε απολύτως τίποτε».
«Κάποιοι από εμάς προτείναμε, ότι εφόσον το συνέδριο αποφάσιζε την διάλυση των συνιστωσών και τη μετατροπή σε ενιαίο πολιτικό φορέα, δεν μπορούμε εμείς να λειτουργούμε ως κόμμα μέσα στο κόμμα. Η καλύτερη περίπτωση ήταν η μετατροπή της τάσης σε ένα ρεύμα ιδεών»
«Προχώρησε ο καιρός και την Άνοιξη που μας πέρασε ο κ. Χρυσόγονος ανέλαβε μία πρωτοβουλία με λίγους ακόμη και έγινε κατά τον ίδιο "πανελλαδική συνάντηση στελεχών" στην Αθήνα ... τα περισσότερα από αυτά τα στελέχη είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν αναζητήσετε ένα αξιόπιστο μητρώο μελών, δεν υπάρχει», είπε ο κ. Κοτσακάς.
«Σε αυτή τη συνάντηση ήταν καμία 50αριά άνθρωποι ... οι περισσότεροι απλοί ψηφοφόροι του κ. Χρυσόγονου στις ευρωεκλογές. Έκανα μία τοποθέτηση και προσπάθησα να τους μιλήσω σε πεδίο ιδεολογικό, πολιτικό, προγραμματικό και οργανωτικό». Στο τελευταίο «η πρόταση που κατέθεσαν ήταν να γίνει διαδικτυακά πανελλαδική ψηφοφορία με όσους ήθελαν να συμμετέχουν, για να εκλεγεί μία πολιτική γραμματεία», όπως ανέφερε.
«Εξήγησα ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε ακούσει και δεν γνωρίζω άλλη τάση να έχει κάνει εκλογές, για την ανάδειξη Πολιτικής Γραμματείας. Αυτό οδηγεί σε κόμμα μέσα στο κόμμα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο ... πολύ περισσότερο, πείτε μου ποιοι θα ψηφίσουν, με βάση ποιο μητρώο, γιατί δεν υπήρχε».
Ο κ. Κοτσακάς συνέχισε την αφήγησή του λέγοντας ότι «παρά ταύτα προχώρησαν σε μία εκλογή υποτίθεται πολιτικής γραμματείας, 10-11 άτομα, όπου ο γνωστός είναι ο κ. Χρυσόγονος. Έβγαλαν και μία ανακοίνωση κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Όποιος ασκεί κυβερνητικές ευθύνες, έχει και αδυναμίες, λάθη, παραλείψεις. Η κριτική τοποθέτηση απέναντι σε ένα κόμμα δεν συνιστά εναλλακτική πολιτική πρόταση που να αφορά τους πολίτες. Φαίνεται ότι αυτό κάποιοι δεν το κατανοούν».
«Πριν λίγες ημέρες με πήρε ο κ. Χρυσόγονος να μου εξηγήσει προτίθενται να κάνουν συνέντευξη Τύπου, όπου θα θέσουν το θέμα να αποφανθούν τα μέλη της τάσης, πάλι με διαδικτυακό τρόπο και με παρατεταμένο τρόπο, επί τρεις ημέρες, εάν θέλουν να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν από το ΣΥΡΙΖΑ».
«Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αρκετές χιλιάδες μέλη που στο παρελθόν ήταν μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι αυτή η κίνηση μπορεί να ισχυριστεί ότι εκφράζει αυτές τις χιλιάδες ανθρώπων. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ, ένας είναι κι ο κ. Κουρουμπλής, ο κ. Τσουκαλάς, θα μπορούσα να πω πολλούς ακόμη».
Την κριτική του κ. Χρυσόγονου «την συμμερίζομαι μόνο στο σημείο που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανοίχτηκε στην κοινωνία, την περίοδο 2012-2013. Άνθρωποι ήθελαν να ενταχθούν στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τότε εμείς συμπεριφερθήκαμε κάπως φοβικά ... στην πορεία αυτό έχει εκτονωθεί σε σημαντικό βαθμό, αλλά είναι ένα σημείο κριτικής που ευσταθεί».
Θα είχε ενδιαφέρον, εάν κατετίθετο μία εναλλακτική πρόταση, με την έννοια της πλατφόρμας, ιδεολογικά, πολιτικά, προγραμματικά, οργανωτικά, για τα μεγάλα θέματα, τα εθνικά θέματα, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Το θέμα της έδρας του κ. Χρυσόγονου, αλλά και άλλων αντίστοιχων περιπτώσεων, «είναι μία αντίφαση του κοινοβουλευτισμού, όχι μόνο στην Ελλάδα ή το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Από τη μία τα Συντάγματα προσδιορίζουν την κατά συνείδηση ελευθερία του βουλευτή και από την άλλη τα κόμματα που αμυντικά θέλουν να επιβάλουν κάποιους περιορισμούς.
οψήφιοι είναι γνωστό ότι πριν από εκλογές υπογράφουν ένα κείμενο όπου αναγνωρίζουν ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα. Στο Ευρωκοινοβούλιο δεν υπάρχει μία αντίστοιχη διαδικασία, από όσο ξέρω, να προσδιορίζει πώς ένας βουλευτής μπορεί να καταθέσει την έδρα του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εισαγγελέας ρώτησε τον Μάριο τι θα κάνει όταν τελεώσει με όλο αυτό: Ένα παιδί απάντησε

Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος, 2017 - 17:53
Είδα την φωτογραφία του Μάριου Ζέρβα  και σκέφτομαι ότι σε αυτό το παλικάρι, δάσκαλο κολύμβησης, στέρησαν εφτά χρόνια από τη ζωή του επειδή συμμετείχε σε πορεία, επειδή έχει μαλλιά ράστα, επειδή είχε σκουφάκι κολύμβησης, μαύρο ύφασμα και σαμπουάν...
Από τη φυλακή έγραψε: «Κάποιος να στείλει την αγάπη μου και δυο μπουρμπουλήθρες στα παιδάκια μου στο κολυμβητήριο. Θα είναι ίσως το πιο δύσκολο απ’ όλα να τους εξηγήσω τι συνέβη. Να συνεχίσουν να χτυπάνε πάντα δυνατά τα ποδαράκια τους για να ξεφύγουν απ’ αυτούς που δεν φροντίζουν για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτά»
Στην απολογία του είπε: «Εγώ θα κατεβαίνω στις πορείες, αγαπάω την κοινωνία, αγαπάω τον άνθρωπο. Δεν θα σταματήσω να κατεβαίνω στις πορείες επειδή φοβήθηκα, δε θα με νικήσει ο φόβος. Αγαπάω τον άνθρωπο και την ελευθερία. Αυτό προσφέρω μέσα απ’ το νερό με την κολύμβηση. Ελευθερία. Αυτό μου στέρησαν. Έριξαν μαύρο στη ζωή μου στερώντας μου αυτό που προσφέρω εγώ στο νερό, την ελευθερία».
Σε ερώτηση της εισαγγελέα τι θα ήθελε να κάνει στη ζωή του όταν τελειώσει με όλο αυτό, είπε: Ένα παιδί...
Αυτό και καλημέρα... γιατί οι Μάριοι αυτού του κόσμου με τη βαθιά ψυχή και τη μεγάλη καρδιά και τα όνειρα κάνουν τις μέρες μας όχι απλά καλές αλλά φωτεινές... !!!
Να γελάς πάντα, Μάριε από εδώ και στο εξής !!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει τη φυλάκιση του αγωνιστή του κινήματος ενάντια στα διόδια Στράτου Δασκαρόλη που αποφάσισε το Πρωτοδικείο Καλαμάτας για την αδυναμία του να πληρώσει τα ογκώδη πρόστιμα που του επιβλήθηκαν για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια των εθνικών δρόμων. Των διοδίων που ο εργαζόμενος λαός έχει χρυσοπληρώσει και πληρώνει καθημερινά για να θησαυρίζουν οι κρατικοδίαιτοι καπιταλιστές μεγαλοεργολάβοι.
Σχολιο.-  Που ηταν οι συντροφοι του να του συμπαρασταθουν.....
Σχολιο.-  Eκει είναι, μαζί του. Απ' ό,τι ξέρω, γίνονται προσπάθειες να μαζευτούν τα λεφτά,,,



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Αλεξατος
Το εμετικής έμπνευσης κολάζ του Ηλία Πολίτη, που διέδωσαν κατά τη δεκαετία του 1970 οι Τέος Ρόμβος και Ηλίας Πετρόπουλος, ενταγμένο στην άποψή τους ότι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν ένας αιμοδιψής εξουσιαστής σταλινικός, αλλά τον έπαιρνε κιόλας, αναπαράγει ο Τζήμερος. Και δέχεται επιθέσεις. Από ανθρώπους που αφήνουν στο απυρόβλητο τον σκιτσογράφο και αυτούς που διέδωσαν το άθλιο κολάζ.
Το κολάζ αυτό, που το είδα τότε, λίγο μετά την πτώση της Χούντας, αποτέλεσε ικανό λόγο ώστε να μην εκτιμώ κανέναν από τους τρεις τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΙΣΟΣ
Το ότι θεωρούν πως ανήκουν στην κοινωνική ελίτ, λόγω πτυχίων και θέσεων στον κρατικό μηχανισμό, είναι μεγάλη αλήθεια. Όπως και το ότι πλάι στη διάκριση "πετυχημένος κοινωνικά - άχρηστος χωρίς δουλειά", βάζουν και τη διάκριση μορφωμένων (που έχουν λεφτά και παιδεία!) και αμόρφωτων, που λόγω φτωχικής καταγωγής, είναι και αδιάφοροι για την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Το είπε η εισαγγελέας στη δίκη της νέας γυναίκας, που σκότωσε το κάθαρμα που της επιτέθηκε. Λόγω προέλευσης από φτωχιά οικογένεια "δεν μπορεί να αντιληφθεί την αξία της ανθρώπινης ζωής όπως εμείς που είμαστε άλλου μορφωτικού επιπέδου".
Ποιου μορφωτικού επιπέδου είσαι, ρε τσόκαρο; Ξευτιλισμένο απομεινάρι του ναζισμού! Κομπλεξικό σκουπίδι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάνας χρόνος έχει περάσει από τη δίκη της καθαρίστριας στη Λάρισα, που είχε πλαστογραφήσει ενδεικτικό της Ε΄ Δημοτικού, για να πιάσει δουλειά σε παιδικό σταθμό. Και έφαγε 15 χρόνια φυλακή, ενώ κλήθηκε να πληρώσει και 150.000 ευρώ για ζημιά στο Δημόσιο.
Πού τη θυμήθηκα; Μα με την αθώωση του αδελφού του Τσίπρα, που πλαστογράφησε φορολογικό έντυπο προκειμένου να πάρει εργολαβία που θα του απέφερε 1,1 εκατομμύριο ευρώ.
Πέρα από την καραμπινάτη ευμένεια προς έναν απατεώνα μεσοαστό, της Δικαιοσύνης, που είναι αμείλικτη με μια καθαρίστρια, το πολιτικό ζήτημα είναι τεράστιο. Το πέρασμά του στα ψιλά είναι κι αυτό σύμπτωμα της προχωρημένης ηθικής σήψης σ' αυτή τη χώρα, όπου πρωθυπουργός είναι ένας Τσίπρας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένας Μητσοτάκης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτω τα χέρια από την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά, ρε αμόρφωτο συμπλεγματικό ανθρωπάκι! Κάτω τα χέρια από τις αρχαιότητες του Ελληνικού, ρε γλίτσα!
Το ότι εσύ ιδέα δεν έχεις για την ιστορία και την αξία αυτής της κληρονομιάς, δεν σημαίνει πως είμαστε όλοι δουλικά του Λάτση, όπως κάμποσοι υπουργοί σου, ώστε να κάνουμε πως δεν βλέπουμε το τι επιχειρείτε να κάνετε εκεί κάτω.
Πάντως, ούτε κι αυτή η εκδήλωση της κυβέρνησης, που εκφράζει μίσος προς τον πολιτισμό, φαίνεται να συγκινεί τον τάχα καλλιεργημένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Πείστηκαν από τον ανθρωπάκο ότι η αμορφωσιά είναι προσόν. Και ότι τι αξία έχουν μερικά αρχαία κοτρώνια μπροστά στις αρπαχτές του Λάτση!
Σχολιο.- Πάντως και τους δεξιούς πολύ τους πείραξε η απόφαση του ΚΑΣ.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Πουτιν διεγραψε  χρεη φτωχων χωρων της φρικης που υπερβαινουν τα 20 δις δολαρια.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεα σχολικα βιβλια στα Σκοπια. Ελλαδα και Σκοπια συστηνουν κοινη επιτροπη που θα εξετασει όλα τα σχολικα βιβλια και τους χαρτες της ΠΓΔΜ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντονη δυσφορια για το νομοσχεδιο αλλαγης φυλλου. Σφοδρη κριτικη ολων των εκκλησιων. Ορθοδοξοι. Δεν προκειται να τελεσουμε κανενα γαμο. Στο Αγιο Ορος αρνουνται να δεχτουν τον Τσιπρ α.  Αντιδρουν και οι εκπροσωποι της Καθολικης και Ευαγγελικης Εκκλησιας, καθως και της Ισραηλιτικης κοινοτητας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαραζ παραιτησεων στην εφημεριδα «Αυγη». Εχουν να πληρωθουν κατι  μηνες.
Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της «Αυγής» ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του ύστερα και από την απόφαση του αντιπροέδρου, Νίκου Τσαγκρή, να αποχωρήσει από την εφημερίδα.
Οι παραιτήσεις όλων των πλευρών υποβλήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη χρηματοδότηση του μέσου ενημέρωσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δραματικη εκκληση του  Αντιπερειφερειαρχη Ηλειας στο υπουργειο Οικονομικων. «Ανενδοτος» για ταμειο Μολυβιατη. Απαιτουνται  οι ποροι που απαιτουνται για τον πυροπληκτο Νομο Ηλειας, αλλα…. χαθηκαν στο δρομο.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποια ώρα θα είναι τόσο ανεξέλεγκτο, που η γκιλοτίνα θα φαίνεται χάδι...
Aνεργος οδηγειται με χειροπεδες  στη φυλακη. Δεν πληρωσε διοδια.
Ο ναζι Ρουπακιας  οδηγήθηκε χωρις χειροπεδες σπιτι του. Σκοτωσε ανθρωπο.
Παιδιά, το κράτος. Κράτος, τα παιδιά.
Κάποια ώρα θα είναι τόσο ανεξέλεγκτο, που η γκιλοτίνα θα φαίνεται χάδι.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόναχο: Διαμαρτυρία μαθητών Λυκείου στο Προξενείο
Συγκέντρωση μαθητών του Λυκείου Μονάχου συγκεντρώθηκαν πριν λίγο στους χώρους του Προξενείου Μονάχου προκλειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη εκπαιδευτικών.
Είχε προηγηθεί η ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Γαβρογλου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ορθόδοξος ο νέος Πρόεδρος της Συριακής Βουλής!
Εξελέγη χθες πανηγυρικά πρόεδρος της Συριακής Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλή της Συρίας) ένας Χριστιανός Ορθόδοξος.
Ο Hammudeh Sabbagh, 58 ετών, Νομικός, βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ, ορθόδοξος, γεννημένος στην επαρχία Αλ Χασακά της βορειοανατολικής Συρίας, όπου άνθιζε η παρουσία των Ορθοδόξων. Σήμερα εκεί οι Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών μαζί με τους "εξεγερμένους" και αμερικανούς πεζοναύτες προχωρούν σε εθνοκάθαρση του αραβικού πληθυσμού και των Χριστιανών.
Έλαβε 193 ψήφους σε σύνολο 252! Να σημειώσουμε πως τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Συρίας διαθέτουν 168 [Σοσιαλιστικό κόμμα Μπάαθ, Κομουνιστικό Κόμμα Συρίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας (διάσπαση όταν τάχθηκε υπέρ της Περεστρόικα) και πατριωτικές δυνάμεις].
Αυτό είναι το εικονοστάσι στα σπίτια των Ορθοδόξων της Συρίας! Διαχρονικά υπερασπιστής των Χριστιανών της Συρίας, εγγυητής της κοσμικότητας, της ανεξιθρησκίας και της ειρήνης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που συμβιώνουν ειρηνικά στα βάθη των αιώνων στη Συριακή γη...
Ας μην αναμένουμε να σταλούν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από το Φανάρι και τον Ιερώνυμο... Στον 7ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας δεν έστειλαν ούτε μία έστω υποκριτική επιστολή, δεν έκαναν μία έστω υποκριτική δήλωση για τα περισσότερα των 2 εκατομμυρίων Ορθόδοξων της Συρίας... Τους ενοχλεί το ίδιο, ίσως και περισσότερο από τους τζιχαντιστές, το γεγονός του σεβασμού που έχει ο "δικτάτορας" Άσαντ απέναντι στην Ορθοδοξία: Ο "αιμοσταγής δικτάτορας" τίμησε τη γέννηση του Θεανθρώπου, στα Ορθόδοξα Μοναστήρια...
Φυσικά ούτε κι η επίσημη κυβέρνηση της Ελλάδας δεν θα "ασχοληθεί" με το ζήτημα, μιας και παραμένει -στον 7ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας-, στο πλευρό των φονιάδων μισθοφόρων: Νίκο Κοτζιά... περίμενες τέτοια ταπείνωση;
"Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών,
οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού
και του προέδρου Bashar Al Assad...
Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία"
Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβάνου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί είναι δικαστές ή αλήτες του κοινού ποινικού δικαίου;
Είμαι πολύ περίεργος,αν ήταν κατηγορούμενος πλαστογραφίας κάποιος κακόμοιρος που δεν τον λένε Τσίπρα και δεν ήταν αδελφός του πρωθυπουργού, θα πρότεινε ο εισαγγελέας (και θα δεχόταν το δικαστήριο) την αλλαγή του κατηγορητηρίου από "πλαστογραφία εγγράφου" (κακούργημα) σε "πλαστογραφία πιστοποιητικού" (πλημμέλημα) ώστε να...
παραγραφεί το αδίκημα?
Ενοχλητικό το ερώτημα, αλλά σε αυτή την κωλοχώρα αν δεν είσαι... "επώνυμος" δεν έχεις στον ήλιο μοίρα και το πιο πιθανό είναι να βρεθείς σε κανένα μπουντρούμι γιατί... είμαστε "κράτος δικαίου"!
Κράτος δικαίου μόνο για... την πλέμπα! #ξεφτίλες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας: Αν είναι να παραχωρήσουμε το Ελληνικό, καλύτερα να ψηφίσει τον κύριο Σαμαρά ο ελληνικός λαός...
12 Γενάρη 2015!
Ρε πούστη μου... πως τα έλεγε έτσι, με άνεση, με αυτοπεποίθηση...
Καλά, μπορεί και κοιτάει στα μάτια τα παιδιά του; Μάλλον μόνον με ψυχοφάρμακα θα μπορεί να τα κοιτάει, εκτός αν είναι κτήνος!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=bgAjTYlvwhg
σχολιο.- Κάθεσαι και ασχολείσαι κι εσύ με τις μπαρούφες ενός τσόγλανου,που αν δεν ειχε λεφτα το σόι του για να το προωθεί δεν θα επρεπε κανονικά να εχει παρει ουτε απολυτήριο Λυκείου. Μάλλον πολύ πιό χρήσιμο θα ήταν να ψάξεις - οσο και εαν μπορείς - ΠΟΣΑ εδωσε ο μπαμπάς του στά πουλημένα τομάρια του κύρκου για να κανουν ¨ηγετη" αυτό το αγράμματο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αντικαπιταλιστική αριστερά"... νέο όπλο του υπερεθνικού κεφαλαίου κι οι εγχώριοι "Radical chic" πρωτοπόρια!
Δεν πρόκειται για φωτομοντάζ... Πρόκειται για την ιταλική "αντικαπιταλιστική αριστερά"!
"Προλετάριοι/ες όλου του κόσμου ας ενωθούμε!
Γιατί θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι/ες από το βατικανό"
Η Ελλάδα των μνημονίων, "αριστερών" και δεξιών, δεν είναι πείραμα αλλά παράδειγμα!
Όχι τυχαία η ανάπτυξη του νέου όπλου των ιμπεριαλιστών, η "αντικαπιταλιστική αριστερά", στην Ελλάδα...
Και καλά δεν υπάρχει, είναι ανύπαρκτο ένα κίνημα της αριστεράς για να ξεβρακώσει τα μορμολύκεια του ΣΥΡΙΖΑ, ανύπαρκτη κι η εκκλησία στα βήματα των παπικών, ανύπαρκτη η διανόηση, οι Πανεπιστημιακοί, η δικαιοσύνη που υποτίθεται υπερασπίζεται το Σύνταγμα κι ανθρώπινες αξίες (ανύπαρκτη η εκκλησία γιατί την ταΐζει πολύ καλά το σύστημα, όπως και τους "πανεπιστημιακούς" και "διανοούμενους" με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τους δικαστές εξαγορασμένους με τα αναδρομικά τους). Απόλυτος εκμαυλισμός!
Κι αν τολμήσει κάποιος να πει κάτι... αμέσως η ετικέτα: ακροδεξιός, φασίστας, οπισθοδρομικός...
Μήπως θα πρέπει να πάρει στα χέρια της η κοινωνία, η οικογένεια την υπόθεση του τι είναι "νόμιμο";
Μπορούν 151 βολευτές ν' αποφασίζουν πως στα 15 για ένα παιδάκι προσφεύγουν οι "κηδεμόνες" του και ζητούν να πιστοποιηθεί "νομικά" πως είναι αγοράκι ή κοριτσάκι κι αντιστρόφως;
Ρε αληταράδες... τα δικαιώματα του παιδιού ποιος θα τα προστατεύσει; Ο Ευξκλείδης κι ο Κοντονής;
Ποιοι πούστηδες μπορούν με το σήκωμα του χεριού τους στο μπουρδέλο του ΚΥΝΟβουλίου να το αποφασίσουν;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Χρυσογονος. 35.000 ευρώπουλα το μήνα από κουβαλητής της τσάντας του Γιαννόπουλου...
...και καθηγητής το σούργελο κι αρχηγός "σοσιαλιστικής" τάσης!
Μπράβο μαλάκα Έλληνα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΑΛΛΙΑ
Προς νέες ανατροπές και σε Ασφάλιση - Υγεία
Παρουσιάστηκαν οι άξονες για μεταρρυθμίσεις με στόχο εξοικονομήσεις και μείωση ελλειμμάτων
ΠΑΡΙΣΙ.--
Αφού πρόσφατα ολοκλήρωσε νέο γύρο ανατροπών εργασιακών δικαιωμάτων, η γαλλική κυβέρνηση του «μεταρρυθμιστή» Εμανουέλ Μακρόν περνά τώρα στις επόμενες φάσεις της επίθεσης: Χτες, η υπουργός Αλληλεγγύης και Υγείας, Ανιές Μπιζίν, και ο υπουργός Δημοσίων Εσόδων, Ζεράρ Ντερμανέν, παρουσίασαν τους άξονες στους οποίους θα ξεδιπλωθούν οι επόμενες ανατροπές στους τομείς της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Περίθαλψης. Κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις τις «εξοικονομήσεις» που χρειάζεται για να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα στα όρια που απαιτεί η στήριξη της γαλλικής «ανταγωνιστικότητας», αλλά και την ανάγκη μέχρι το 2020 η «Κοινωνική Ασφάλιση» να «επανέλθει σε ισορροπία», οι δύο υπουργοί τόνισαν τον «ισχυρό πολιτικό προσανατολισμό» και τις «δεσμεύσεις» για «ευθύνη, αλληλεγγύη και μεταρρύθμιση» που τα νέα μέτρα σηματοδοτούν, ξεκαθαρίζοντας ότι η κλιμάκωση της επίθεσης αποτελεί συνειδητή επιλογή υπεράσπισης των μονοπωλιακών συμφερόντων.
Στους γενικούς άξονες που παρουσιάστηκαν, ξεχώρισαν οι επισημάνσεις για τον ιδιαίτερα «προβληματικό» τομέα της Ασφάλισης που αφορά την περίθαλψη εργαζομένων και συνταξιούχων, αλλά και την ανάγκη ο κλάδος των συντάξεων να «επαναξιολογηθεί», με βάση και εκθέσεις «επιτροπών σοφών» που εδώ και καιρό συστήνουν «δράση χωρίς καθυστέρηση» (για μείωση των κρατικών πόρων). Στην κατεύθυνση αυτή θα εφαρμοστούν και διάφορα μέτρα που με έναν τρόπο ανοίγουν δρόμους στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία, για παράδειγμα με μείωση κονδυλίων που μέχρι σήμερα δίνονταν για τη νοσοκομειακή περίθαλψη ασφαλισμένων (με το επιχείρημα του «περιορισμού αναίτιων νοσηλειών») και αύξηση πόρων για τη «στήριξη ανήμπορων ηλικιωμένων», μέσα από προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», που - με βάση και την ελληνική εμπειρία - συνέβαλε στην ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση ενιαίων υπηρεσιών Υγείας.
Σημειώνουμε ότι στις αρχές της βδομάδας, η γαλλική κυβέρνηση είχε παρουσιάσει και το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2018, με τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ να σημειώνει τα σημαντικά περιθώρια για «ευθυγράμμιση» του δημόσιου ελλείμματος με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, για πρώτη φορά από το 2007. Μεταξύ άλλων, επιβεβαιώθηκαν μειώσεις σε φόρους που πληρώνουν επιχειρήσεις (π.χ. ο φόρος επί των κερδών θα μειωθεί από 33% στο 25%).
Κινητοποιήσεις συνταξιούχων
Πρώτη απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα έδωσαν χτες συνταξιούχοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που διαδήλωσαν σε Παρίσι και άλλες πόλεις, καταγγέλλοντας τις περικοπές που συνεχίζονται.
Στο μεταξύ, η νέα αντιλαϊκή έφοδος προχωρά, ενώ η κυβέρνηση δεν σταματά να κυνηγά επωφελείς κολεγιές. Ετσι, στο πλαίσιο της προχτεσινής γαλλο-ιταλικής Συνόδου που έγινε στη Λυών, ο Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι, επισφράγισαν τη «διάθεση» που υπάρχει για νέες επενδυτικές συνεργασίες. Ανάμεσά τους ξεχώρισε η συμφωνία που τελικά «έκλεισε», για να περάσει το 51% των μετοχών των γαλλικών ναυπηγείων STX France στον ιταλικό ναυπηγοεπισκευαστικό όμιλο «Fincantieri» (το υπόλοιπο θα παραμείνει υπό γαλλικό έλεγχο).
Μεταξύ άλλων, ο Λεμέρ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό που θα προκύψει θα είναι ένας «σχηματισμός» ευρωπαϊκού βεληνεκούς που θα μπορεί να κατασκευάζει αμυντικό εξοπλισμό ειδικά για τις ανάγκες των πολεμικών ναυτικών δυνάμεων».