Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Τεταρτη 18 Οκτωβριου 2017


Συνεχίζουν να βρίζουν τ' ανθρωπάκια του τσυριζα. Και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι άλλο οι διεθνείς σχέσεις κι άλλο η υποταγή.
Επειδή τάσσομαι κατά της πολιτικής των ΗΠΑ που γέμισε σφαγεία την περιοχή, γύρω τριγύρω.
Αυτοί οι άνθρωποι, αν ζούσαν το 1952, έως και υπογραφές θα μάζευαν, απαιτώντας την εκτέλεση του Μπελογιάννη που διατάρασσε την ησυχία τους και δημιουργούσε προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν τον Μπαρζανί για να δημιουργήσει το μικρό Κουρδιστάν για να πνίξει το μεγαλο Κουρδιστάν."
Αμπντουλάχ Οτσαλάν
Φυλακή Ιμράλι / 2005


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το άκρον άωτον της γελοιότητας είναι η φάση που ο συριζάς διαρρηγνύει τα ιμάτια του από αγανάκτηση για την προσωπολατρία, την επιβολή της άποψης της ηγεσίας, την έλλειψη δημοκρατικής συμμετοχής της βάσης στη λήψη των αποφάσεων στα παραδοσιακά Κ.Κ.
Ο συριζάς! Ο ανθρωπάκος! Που εκλέγει δια βοής αρχηγό! Που επιτρέπει να τον υποβάλλει σε σωματικό έλεγχο ο αρχηγός στο κομματικό συνέδριο! Που την Κυριακή ψηφίζει ΟΧΙ όπως του είπε ο αρχηγός και την άλλη βδομάδα υπερασπίζεται το ΝΑΙ γιατί άλλαξε γνώμη ο αρχηγός. Που σκύβει το κεφάλι και ψηφίζει ξανά και ξανά, μέχρι να περάσει η άποψη του αρχηγού! Που ακόμη και τα σπιρούνια από τις μπότες του Τραμπ τον βάζει να γλείψει ο αρχηγός!
Και τι αρχηγός! Ό,τι πιο αμόρφωτο κνώδαλο έχει περάσει από την πολιτική ζωή αυτού του τόπου!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για να είμαστε σαφείς, ετούτοι ξέφυγαν κι είναι πια εξαιρετικά επικίνδυνοι.
Ο Τσίπρας δηλώνει πως έχει την ίδια άποψη με τον Τραμπ για τη δημοκρατία.
Ο Κοντονής λέει ότι οι τρομονόμοι, με βάση τους οποίους η Ηριάννα είναι φυλακή, αποτελούν κοινωνική αναγκαιότητα.
Ο Συρμαλένιος απειλεί να θέσει το ΚΚΕ και εν γένει την Αριστερά, εκτός νόμου.
Ο Ζαχαριάδης φτύνει πάνω στους τάφους των νεκρών του Νοέμβρη. Καταδικάζει το σύνθημα "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι"
Δεν πάει καθόλου καλά η παρέα των αληταράδων. Σαν πολύ αέρα να πήρε και θα της κοπεί απότομα. Με κάθε μέσο! Με κάθε τρόπο!
Ας εμφανιστούν στην πορεία του Πολυτεχνείου και θα γελάσει κι ο πικραμένος!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν; Για λέγε, ρε Συρμαλένιε!
Όταν είπες πως ανέχεσαι το ΚΚΕ του 5% τι ακριβώς εννοούσες; Πως θα μπορούσες και να μην το ανέχεσαι; Θα το έβγαζες εκτός νόμου, ας πούμε; Και μαζί μ' αυτό και όλους εμάς (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μ-λ κ.λπ.) που έχουμε και μικρότερα ποσοστά από το ΚΚΕ;
Για πες! Τι εννοούσες; Λέγε!
Σχολιο.-  Πασόκος ήσουνα και μας λυπάσαι που έχουμε μικρά ποσοστά; Γιατί εμείς οι αριστεροί πάντα με την αγωνία της πολιτικής επιβίωσης παλεύαμε. Δεν είχαμε δυνατότητα να διορίζουμε κόσμο βλέπεις.
Σχολιο.- Ο Συρμαλένιος τέτοιος ήταν πάντα .Στην Ιταλία σαν Ρηγάς ξεχώριζε για τον αντικομμουνισμό του και την αντι-ΚΚΕ στάση του . Αλλά δεν τον έπαιρνε να κάνει τέτοιου τύπου δηλώσεις γιατί η ΠΣΚ Ιταλίας με τον αντιδικτατορικό της αγώνα και το κύρος της δεν επέτρεπε σε τέτοια σουργελα να ανοίξουν το στόμα τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΟΙΔΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΚΟΣ ΜΠΟΥΛΗΣ
Λέγεται Κώστας Ζαχαριάδης και είναι από εκείνα τα χορτάτα τίποτα που σκαρφάλωσαν στις ηγετικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ γλείφοντας και έρποντας. Μεσοαστούλης, που τα βρήκε όλα έτοιμα, με συμπλεγματικό μίσος προς τους νέους των λαϊκών στρωμάτων (είναι αυτός που χλεύαζε τα παιδιά που πέθαναν από αναθυμιάσεις μαγκαλιού στη Λάρισα), δεν έχασε ευκαιρία, λόγω επίσκεψης αμόρφωτου στις ΗΠΑ, να ασελγήσει και πάνω στη μνήμη του Πολυτεχνείου.
Έχοντας πει ότι το "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" δεν έχει πια νόημα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι συριζαίοι θα το φωνάξουν φέτος στην πορεία, απάντησε:
"Το θεωρώ αυτονόητο. Η πορεία του Πολυτεχνείου έχει μια ιστορική μνήμη και μια ιστορική φόρτιση".
Την έχει μπερδέψει με κοκτέιλ πάρτι στη βίλα κάποιου απόστρατου φίλου του μπαμπά ή στο σκάφος κάποιου εφοπλιστή φίλου του αμόρφωτου, την πορεία του Πολυτεχνείου.
Για να πλησιάσει από καμιά μεριά!
Τα φασιστάκια που φτύνουνε πάνω στο αίμα των συντρόφων μας θα έχουν ανάλογη μεταχείριση.
Σχολιο.- Είχε δημοσιεύσει τότε στο ecoleft άρθρο στο οποίο έγραφε ότι είναι αδιανόητο να είναι σπουδαστές των ΤΕΙ και να μην ξέρουν για τις συνέπειες της χρήσης του μαγκαλιού.
Σχολιο.-  συμφωνώ σε όλα εκτός από το σχόλιο για τον μπαμπά. Δεν έχει φίλους απόστρατους και μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει.
Σχολιο.-  Δεν κυριολεκτώ. Τους κοινωνικούς τους κύκλους επισημαίνω. Μεσοαστούλης που τα βρήκε όλα έτοιμα είναι. Δεν χρειάζεται να είναι απόστρατοι οι φίλοι του μπαμπά. Μπορεί να είναι και μεγαλοαρχιτέκτονες όπως ο Φλαμπουράρης, εργολάβοι όπως ο μπαμπάς του Τσίπρα, απατεώνες όπως οι γονείς το Τσακαλώτου, διαπλεκόμενοι πανεπιστημιακοί όπως ο Γαβρόγλου, εφοπλιστές πρώην μαυραγορίτες όπως οι γονείς του Σταθάκη κ.λπ.,



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολόδερνε ο πουθενάς Συρμαλενιος καμιά σαρανταριά χρόνια σε κόμματα του 1-5%. Από το ΚΚΕ εσ. στην ΕΑΡ κι από κει στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μας λέει πως "ανέχεται" το ΚΚΕ του 5%.
Ναι! Ο κ. Νίκος Συρμαλένιος είναι τυπικό δείγμα απίθανου με πολιτική σκέψη νανώδη και με χυδαιότητα και θράσος απύθμενο.
Όπως και όλοι εκείνοι που κρίνουν την αξία ενός πολιτικού φορέα από τα ψηφαλάκια. Όταν πια νομίσουν πως έγιναν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ.
Δύσμοιροι! Και να ξέρατε τι σας περιμένει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντονής: Κοινωνική ανάγκη οι νόμοι που καταδικάζουν Ηριάννες!
“Το νομοθετικό πλαίσιο, αυτό που υπάρχει, ανεξάρτητα αν θέλει εκσυγχρονισμό ή κάτι περισσότερο, είναι αυτό που ανταποκρίνεται σε ένα κοινωνικό πρόβλημα”.

Ποιος τα λέει αυτά; Μα, ο Σταύρος Κοντονής. Αυτός που τάχα δυσφορεί για την υπόθεση της Ηριάννας, αλλά είναι σαφέστατος: Το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο κρατείται στη φυλακή είναι σωστό.
Και τα λέει για να μην υπάρχει η ελάχιστη αμφιβολία ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την κατάργηση των τρομονόμων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστινιος νεολαίος συνεληφθηκε σε νέα επίθεση στο στρατόπεδο προσφύγων Dheisheh από τον αποκαλούμενο "Καπετάν Νίνταλ"
17/10/2017
Ο Παλαιστίνιος νεαρός ακτιβιστής Murad Mousa Alkhmour συνεληφθηκε από Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής που εισέβαλαν στο στρατόπεδο προσφύγων Dheisheh κοντά στη Βηθλεέμ στις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 17 Οκτωβρίου. Ο Alkhmour και η οικογένειά του έχουν παρενοχληθεί επανειλημμένα και απειλούνται από τον λεγόμενο « καπετάν Nidal », τον περίφημο στρατιωτικό διοικητή του ισραηλινού κατοχικού καθεστώτος που έχει εμπλακεί σε βασανιστήρια ενάντια στη νεολαία του Dheisheh και των οικογενειών τους.
Ο Alkhmour, 20 ετών, γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1996 και φοιτά στο Πανεπιστήμιο Al-Ahliya. Αυτός και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν υποβληθεί σε πολυάριθμες παρενοχλητικές και απειλητικές τηλεφωνικές κλήσεις του "Nidal", των οποίων οι απειλές κατά της νεολαίας του Dheisheh έχουν συμπεριλάβει αυτές που " θα σας κάνω όλους σας ανάπηρους. "Λίγο πριν οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν τα θανατηφόρα πυροβολήματα στον παλαιστινιο νεολαίο Raed al-Salhi , άοπλο, στο στρατόπεδο Dheisheh, ο Nidal απειλούσε να« πυροβολήσει [τον Raed] μπροστά στη μητέρα του ».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 δις ευρώ η κορούλα...του δήθεν πατριώτη.
Στη λίστα των καταθετών, που έβγαλαν 4 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, περιλαμβάνεται η κόρη του Κύπριου Προέδρου, η κ.Έλσα Αναστασιάδη αλλά και ο πρώην υπουργός οικονομικών (που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση) κ. Μ.Σαρρής.
Οι μεταφορές χρημάτων έγιναν λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup στο οποίο έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι η λύση του κουρέματος.
Με αυτό τον τρόπο όσοι κατάφεραν να μεταφέρουν χρήματα από τις Κυπριακές Τράπεζες προς το εξωτερικό, τα γλύτωσαν από το κούρεμα.

«Καίγεται» ο Νίκος Αναστασιάδης
11 Απριλίου 2013 10:31
Νέες αποκαλύψεις που εκθέτουν τον Κύπριο Πρόεδρο και εγείρουν μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, έρχονται στην επιφάνεια.
Στη λίστα των 6.000 καταθετών, που έβγαλαν 4 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, περιλαμβάνεται η κόρη του Κύπριου Προέδρου, η κ.Έλσα Αναστασιάδη αλλά και ο πρώην υπουργός οικονομικών (που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση) κ. Μ.Σαρρής.
Οι μεταφορές χρημάτων έγιναν λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup στο οποίο έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι η λύση του κουρέματος.
Με αυτό τον τρόπο όσοι κατάφεραν να μεταφέρουν χρήματα από τις Κυπριακές Τράπεζες προς το εξωτερικό, τα γλύτωσαν από το κούρεμα.
Οι νέες αυτές αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν σε αυτές που αφορούν τους συμπέθερους του κ.Αναστασιάδη και το γαμπρό του.
Στις 12 Μαρτίου, πάλι λίγο πριν από το καθοριστικό Εurogroup, η εταιρεία A.Loutsios and Sons, μετέφερε στο Λονδίνο 21.5 εκατομμύρια ευρώ που μέχρι τότε βρίσκονταν στη Λαϊκή Τράπεζα.
Τώρα, οι νέες αποκαλύψεις και για την κόρη του κ.Αναστασιάδη, δημιουργούν νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό του νησιού και είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Επειδή η φράση 'δεν γίνεται τίποτα" είναι σε πολλά στόματα απελπισμένων, θα ήθελα να τους παρακαλέσω να μη μας μεταδίδουν την απελπισία τους, γιατί αγγίζει τα όρια της προδοσίας.
Παραθέτω, από την δίκη των δοσίλογων της κατοχής το παρακάτω:
"Στις δίκες των δοσιλόγων του 1946 τρεις Πρωθυπουργοί καταδικάστηκαν εις θάνατον για τρία πράγματα.
1) Εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας. Αποδέχθηκαν δηλαδή την κατοχή.
2) Διασπορά ηττοπάθειας στον Ελληνικό λαό έτσι ώστε οι συνεργάτες του κατακτητή να πάρουν το πάνω χέρι και να καταδικάσουν τον Ελληνικό λαό σε συνθήκες πραγματικής απελπισίας υπό κατοχή.
3) Συνεργασία με τον κατακτητή σε διάφορα εγκλήματα πολέμου, όπως οι εκτελέσεις."
Προσέξτε το 2). Μη πέφτετε στην παγίδα του καθεστώτος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προεκλογικά, οι ελπίζοντες στο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόντουσαν στο δικαστήριο, για να αποτρέψουν, τότε, πλειστηριασμούς.
Ήταν για να μαζέψουν ψήφους, μόνον.
Οι ψηφοφόροι απογοητεύθηκαν, προδώθηκαν. Και κλείσθηκαν στα σπίτια τους. Κσι βλεπουν ποδόσφαιρο. Και κάνουν πεζοπορίες στα άγρια βουνά...
Ετσι ομως,
οι αδύναμοι συμπολίτες μας, ΧΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.
Ας ενεργοποιηθούμε ΠΑΛΙ.
Αφορά όλους.
Ερχεται όλων η σειρά, οπως ίσως καταλαβαίνετε...
Κι αν δεν το βλεπετε, δυστυχώς πικρά, ξαφνικά θα το αισθανθείτε. Οπως πολλοί που αλλοτε σφυριζαν αδιάφορα, ενώ τώρα δεν μπορουν να κοιμηθούν...
Το ΕΠΑΜ, Ενιαιο Παλλαϊκό Μετωπο, με τον Δημήτρη Καζάκη, σταθερά και συνεχώς παρίσταται κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της χώρας.
Χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς, χωρίς πολιτικά λαμόγια, χωρίς ατιμους κι αναξιοπρεπείς των ΜΜΕ.
Έλα κι εσύ.
Χωρίς κομματικές ταμπέλες.
Μονάχα για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας, από την κατοχή που 7 χρόνια ζούμε, με σκληρό πλεον τρόπο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με μάσκες και οπλισμένοι με πολυβόλα: Στρατιωτικές εταιρείες ασφάλειας περιπολούν στους δρόμους του Πουέρτο Ρίκο
17/10/2017
-Είναι το πρωί της 7ης Οκτωβρίου και ένας άνδρας σταματά την κυκλοφορία στην οδό Antonsanti στο Santurce, πίσω από το κτήριο Ciudadela.Φοράει κράνος, γυαλιά ηλίου, μάσκα προσώπου, γιλέκο με πυρομαχικά, γάντια, πλαστικούς ιμάντες που χρησιμοποιούνται για συλλήψεις, μπότες, καμουφλαρισμένα παντελόνια με μαξιλάρια γονάτων, μαχαίρι και όπλο.
Υπάρχει ένα πολυβόλο στο χέρι του.Δεν έχει σήμανση ή ταυτότητα.
Εργάζεται για ιδιωτική επιχείρηση ασφαλείας που προσλήφθηκε από τον Nicholas Prouty, ιδιοκτήτη του συγκροτήματος Ciudadela.
Ο Prouty απευθύνθηκε στην υπηρεσία αυτή μετά τον τυφώνα María, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (CPI στα ισπανικά).
"Με τη σημαντική μείωση του αριθμού των αστυνομικών στους δρόμους [λόγω της ανακατανομής των πόρων από την κυβέρνηση για την προστασία των βενζινάδικων και των αλυσίδων εφοδιασμού και με τα περισσότερα φώτα των δρόμων να μην λειτουργούν, η Ciudadela έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι κάτοικοι και οι εμπορικοί ενοικιαστές να αισθάνονται ασφαλείς ", ανέφερε, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα της εταιρείας ασφάλειας.
Σε ποιον εργάζεστε; ο ΔΤΚ ρώτησε τον ένοπλο που ήταν στην Ciudadela.
«Εργαζόμαστε με την κυβέρνηση», απάντησε.
Ποιο τομέα της;
"Είναι μια ανθρωπιστική αποστολή, βοηθούμε το Πουέρτο Ρίκο", είπε σε σπασμένα ισπανικά.
Και γιατί το καλυμμένο πρόσωπο;
"Γιατί αν πάω με την κόρη μου να φάμε αύριο στο Burger King και κάποιος με ταυτίζει, θα μπορούσαν να με σκοτώσουν", είπε.
Δύο άλλοι άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές που στέκονταν σε άλλη γωνιά της Ciudadela δήλωσαν ότι εργάζονταν για ιδιωτική επιχείρηση, αλλά επίσης αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το όνομα.
Γιατί καλύπτεις το πρόσωπό σου;
«Επειδή θέλουμε», είπε ένας από αυτούς, τραβώντας τη μάσκα προσώπου μέχρι τη μύτη του για να καλύψει τον εαυτό του καλύτερα.Είχε ένα τουφέκι στο χέρι του: ένα ασημένιο κυνηγετικό όπλο.
"Όσον αφορά τα πυροβόλα όπλα, οι [ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας] πρέπει να διέπονται από τον Νόμο περί Πυροβόλων όπλων του Πουέρτο Ρίκο και πρέπει να έχουν άδεια εκμετάλλευσης πυροβόλων όπλων.Εξ όσων γνωρίζω, οι άδειες όπλων που χορηγούνται εδώ είναι για μικρά όπλα.Τα μακρά όπλα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και αποκλειστικά για τη φύλαξη της μεταφοράς κινητών αξιών, τεθωρακισμένα φορτηγά και είναι ειδική άδεια που παρέχεται από την κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο.Όλες οι άλλες ένοπλες υπηρεσίες πρέπει να είναι με μικρά όπλα.Οι μόνοι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μακρά όπλα είναι εκείνοι του κράτους.Δεν γνωρίζω καμία νόμιμη εξουσιοδότηση για τη μεταφορά μακρών πυροβόλων όπλων σε ιδιωτικές υπηρεσίες στο Πουέρτο Ρίκο ", δήλωσε ο Adalberto Mercado, αντιπρόεδρος της επιχείρησης ιδιωτικής ασφάλειας Ranger America.
"Το κράτος μπορεί να παράσχει προσωρινές άδειες, αλλά πρέπει να του ζητηθεί και το κράτος πρέπει να τίς χορηγήσει.Εάν όχι, θα μεταφέρουν παράνομα όπλα στο έδαφος του Πουέρτο Ρίκο ", δήλωσε ο Mercado.
Η κατάσταση στο Πουέρτο Ρίκο παραμένει απελπιστική μέρες μετά από την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή που επήλθε από το πέρασμα του τυφώνα Μαρία.
Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού δεν έχει ρεύμα, νερό, τρόφιμα και δρόμους.
Η ολιγοήμερη αναστολή του αποικιακού νόμου που επιτρέπει την τροφοδοσία του νησιού μόνο με πλοία που έχουν ναυπηγηθεί στις ΗΠΑ και έχουν αμερικανικό πλήρωμα, δεν έχει καταφέρει να περιορίσει και να απαλύνει το πρόβλημα επιβίωσης που υπάρχει στο νησί.
Το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται υπό την πολιτική και οικονομική κυριαρχία των ΗΠΑ από το 1952.

Πουέρτο Ρίκο, αποικία των ΗΠΑ
το 2015 ο Γκαρσία Παδίγια, κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, ανακοίνωσε ότι η νησιωτική χώρα δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος της, που ανέρχεται σε 73 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η δόση των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, που έληγε την 1η Ιουλίου, δεν καταβλήθηκε. Παρ’ όλα αυτά, το Πουέρτο Ρίκο δεν μπορεί να κηρύξει χρεωκοπία – η οποία θα του παρείχε νομική προστασία από τους ιδιώτες πιστωτές και τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης του χρέους, αφού ο ισχύων νόμος των ΗΠΑ δεν του αναγνωρίζει αυτό το προνόμιο.
Επειδή το Πουέρτο Ρίκο δεν είναι «κανονική» πολιτεία των ΗΠΑ, ούτε βέβαια ανεξάρτητο κράτος.
Είναι, απλά, μια αποικία της Ουάσιγκτον.
Η «Βιτρίνα της Καραϊβικής»
Στα τέλη της δεκαετίας του ’40, οι Ηνωμένες Πολιτείες, που «κληρονόμησαν» το Πουέρτο Ρίκο από την Ισπανία, το βάπτισαν «Βιτρίνα της Καραϊβικής», προβάλλοντάς το ως πρότυπο για όλη την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική.
Υποτίθεται ότι εκεί συντελέστηκε ένα θαύμα εκβιομηχάνισης, που το υλοποίησε ανιδιοτελώς ο μεγάλος… ευεργέτης από το Βορρά σε ένα μικρό νησί, φτωχό, υπανάπτυκτο και αποικιοκρατούμενο.
Μετά την καταστροφή της παραδοσιακής πορτορικανής γεωργίας, η Ουάσιγκτον ενθάρρυνε τις επενδύσεις από την «πατρίδα», δηλαδή τις ΗΠΑ, εγκαινιάζοντας ένα σχέδιο εκβιομηχάνισης.
Αποδιάρθρωση της πραγματικής οικονομίας
Πέρα από τη μεγάλη καταστροφή του περιβάλλοντος από τις εταιρείες αυτές, η διαδικασία αυτή δεν συνέβαλε διόλου στην πραγματική ανάπτυξη του νησιού. Πρόκειται για βιομηχανίες με ξένο κεφάλαιο, με εξαγωγικό προσανατολισμό, που ούτε παράγουν αυτά που χρειάζεται το νησί, ούτε τα κέρδη τους ωφελούν την οικονομία του Πουέρτο Ρίκο, αλλά τη Wall Street.
Καταστροφικός για την πραγματική οικονομία της χώρας ήταν και παραμένει άλλος ένας νόμος που επιβλήθηκε από την αποικιοκρατική δύναμη: το καμποτάζ.
Περισσότερο γνωστός ως Jones Act του 1920, ο νόμος αυτός επιβάλλει την υποχρεωτική μεταφορά όλων των εμπορευμάτων μεταξύ των ΗΠΑ και του Πουέρτο Ρίκο από πλοία με σημαία των ΗΠΑ.
Με λίγα λόγια, το κόστος των προστατευτικών ποσοστώσεων, φόρων, δασμών και προσαυξήσεων των ΗΠΑ στα πλοία και στα λιμάνια (το υψηλότερο στον κόσμο) μετακυλίεται στους πορτορικανούς καταναλωτές.
Για παράδειγμα, ένα κοντέινερ 6 μέτρων με εμπορεύματα από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ για το Πουέρτο Ρίκο κοστίζει 3.063 δολάρια, ενώ το αντίστοιχο για τον Άγιο Δομίνικο κοστίζει 1.504 δολάρια. Η οικονομική επίπτωση αυτού του νόμου για το Πουέρτο Ρίκο, από το 1920 που ισχύει, αντιστοιχεί σε 75,8 δισεκατομμύρια δολάρια – νούμερο που υπερβαίνει το ποσό του τρέχοντος χρέους.
Σπιράλ χρέους, ύφεση και ανεργία
Η οικονομία του νησιού διέρχεται σοβαρή κρίση εδώ και πολλές δεκαετίες, και έχει ενταθεί εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης από το 2008. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους ανήκει σε «ιδιώτες επενδυτές» από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η τοπική «κυβέρνηση» των τοποτηρητών της Ουάσιγκτον πλήρωνε τα χρέη της παίρνοντας καινούρια δάνεια, που δεν μπορούσαν να αποπληρωθούν.
Εξέδιδε ομόλογα τα οποία οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης συνεχώς υποβάθμιζαν, γεγονός που ανάγκαζε την κυβέρνηση να πληρώνει όλο και υψηλότερα μερίσματα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναστασιάδης: «Είμαι η μεγαλύτερη «που@@να» της πολιτικής»
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 17:04
«Βόμβες» κατά του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη εξαπολύει με στοιχεία, προσωπικές μαρτυρίες και διασταυρωμένους διαλόγους ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης του νησιού σχετικά με όσα έγιναν στο κολοσσιαίο κούρεμα των καταθέσεων, τη συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος, τους ρώσους ολιγάρχες, τον Πρόεδρο Πούτιν και τις «σκοτεινές διαδρομές» μεταξύ Ευρώπης, Ρωσίας και Κύπρου.
Ο Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της Κύπρου μετά την εισβολή του 1974, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του «A Diary of the Euro Crisis in Cyprus, Lessons for Bank Recovery and Resolution» (Το ημερολόγιο της ευρωκρίσης στην Κύπρο, Μαθήματα για την Ανάκαμψη και Εξυγίανση Τραπεζών - εκδόσεις Palgrave Macmillan), περιγράφει πώς έζησε τα γεγονότα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του μέχρι την παραίτησή του, μια παραίτηση στην οποία εξαναγκάστηκε να προχωρήσει, όπως αποκαλύπτει πλέον ξεκάθαρα.
Το βιβλίο ρίχνει άπλετο φως σε όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2013, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο της πολιτικής.
Τον Μάρτιο του 2013 η Κύπρος βρέθηκε κυριολεκτικά με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης (και όχι απλά εκτός ευρώ), το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται ανέτοιμο να διαχειριστεί την κατάσταση και η τελική διευθέτηση (με τις δύο τράπεζες να τίθενται σε εξυγίανση) ήταν έτοιμη πριν ο Πρόεδρος πετάξει για Βρυξέλλες, για τη δεύτερη συνεδρίαση του Eurogroup. Την παραμονή του κρίσιμου Eurogroup ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρέθηκε ενώπιον ενός τελεσιγράφου.
Ταυτόχρονα, όμως, ο αναγνώστης γίνεται μάρτυρας και μιας απέλπιδος προσπάθειας του πολιτικού προσωπικού να διασώσει ένα οικονομικό μοντέλο που είχε προ πολλού χρεοκοπήσει.

Ο αγοραίος λόγος του Προέδρου
Ο κ. Δημητριάδης μεταξύ πολλών άλλων αναφέρεται και σε διαφωνίες που είχε με τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος φέρεται να του είπε πως «αυτή η χώρα δεν μας χωράει και τους δυο». Η σχέση των δύο πολιτικών λύθηκε όταν ο κ. Δημητριάδης αποδέχθηκε μια πολύ γενναία προσφορά για να παραιτηθεί από τη Κεντρική Τράπεζα και να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα στο Λονδίνο. Το ποσόν που πήρε ως αποζημίωση με απευθείας έμβασμα στο εξωτερικό ήταν πέριξ των 300.000 ευρώ.
Ο Πανίκος Δημητριάδης αναφέρει πως κάποια στιγμή ο Πρόεδρος Αναστσιάδης αισθάνθηκε ότι εξαπατήθηκε με τον διορισμό ενός ατόμου στο μεταβατικό συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας η οποία έκλεισε.  Τότε φέρεται να είπε στον κ. Δημητριάδη:
«Είμαι η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής. Δεν θα με ξεγελάσεις εσύ, κανένας δεν το κατάφερε. Δεν είμαι μόνο η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής, είμαι και η μεγαλύτερη πατρώνα». Σε ακόμα μία περίπτωση ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να είπε στο κ. Δημητριάδη: «Δεν θα σταματήσω. Κανείς δεν κερδίζει εναντίον μου. Είμαι η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής».

Η πρώτη ενημέρωση
Το πρώτο πρόβλημα εμφανίζεται από το γεγονός ότι δεν έχει επαφή και πολύ περισσότερο στενή συνεργασία η Προεδρία της Δημοκρατίας με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου. Οι δύο πλευρές δεν συναντήθηκαν μετά το Eurogroup στις 4 Μαρτίου, όπου δεν ελήφθησαν αποφάσεις αφήνοντας λίγο χρόνο στην κυβέρνηση για να διαχειριστεί την κατάσταση. Ο κ. Δημητριάδης αναφέρει ότι πληροφορήθηκε τι διημείφθη εκ των υστέρων, στις 6 Μαρτίου, σε άτυπη συνάντηση με τα δύο εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ που είχαν λάβει μέρος στο Eurogroup και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο.

Το έμβασμα του συγγενή
Το επόμενο σημείο είναι και το πιο δύσκολο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χρονικά έπεται της 4ης Μαρτίου και προηγείται της 15ης Μαρτίου που αποφασίστηκε το κούρεμα. Ο κ. Δημητριάδης γράφει στη σελ. 97 του βιβλίου του:
«Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον ασκούντα χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Λαϊκής: θα ήθελα να μιλήσω με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καθώς ένας στενός συγγενής του ήταν έτοιμος να μεταφέρει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο Λονδίνο από τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Αν και αυτό δεν ήταν παράνομο, θα έστελνε σίγουρα ένα κακό μήνυμα, είπε το στέλεχος της Λαϊκής σε μια εποχή που οι καταθέτες ήταν νευρικοί και ενώ ο Πρόεδρος δεσμευόταν προς το κοινό ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις.
«Ήμουν τρομοκρατημένος. Προσπάθησα να μιλήσω στον Πρόεδρο αλλά, μου είπαν ότι δεν ήταν διαθέσιμος. Μου προσφέρθηκε να μιλήσω με τον υφυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, και συμφώνησα. Εξήγησα στον κ. Πετρίδη ποιες ήταν οι ανησυχίες μου, οι οποίες ήταν αρκετά παρόμοιες με εκείνες του διευθύνοντος συμβούλου της Λαϊκής. Επιπλέον, ένιωσα ότι είχαμε καθήκον να προστατεύσουμε τον Πρόεδρο, στα μάτια των εμπορικών τραπεζών και του κοινού. Φάνηκε να έχει καταλάβει και είπε ότι θα μεταφέρει το μήνυμά μου στον Πρόεδρο. Λίγες ώρες αργότερα έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό από τον εκτελούντα χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Λαϊκής, ο οποίος ανέφερε: «Όλα καλά, οι συγγενείς του Προέδρου αγοράζουν ακίνητο στο Λονδίνο».
Η δικαιολογία βρέθηκε και τα χρήματα της προεδρικής οικογένειας «πέταξαν» στις φιλόξενη αγκαλιά των αγγλικών τραπεζών. Όχι όμως και αυτά του κοσμάκη.

Κυπριακής έμπνευσης το γενικό κούρεμα
Ο τέως κεντρικός τραπεζίτης χωρίς περιστροφές ισχυρίζεται πως στο τραπέζι υπήρχαν από την πρώτη στιγμή δυο επιλογές στο τραπέζι για κούρεμα, η πρώτη του γενικού κουρέματος από τον πρόεδρο Αναστασιάδη -αφήνοντας αιχμές ότι στόχο είχε να προστατέψει τους ρώσους ολιγάρχες -και η δεύτερη επιλογή από την τρόικα και ήταν το bail in. Ο ίδιος λέει πως δεν γνώριζε , δεν ρωτήθηκε και αργότερα πληροφορήθηκε.
Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του για τους Ρώσους ολιγάρχες, τα κεφάλαια τους στην Κύπρο, η απειλή από τους ευρωπαίους γιατί έβλεπαν την Κύπρο ως «κέντρο εξυπηρέτησης», αλλά και η εμπλοκή δικηγορικών γραφείων στο νησί. Ο Πανικός Δημητριάδης έδειξε ξεκάθαρα τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι τους προστάτευε, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός.
Την επομένη του πρώτου Eurogroup ο Πανίκος Δημητριάδης επικοινωνεί με Ντράγκι και Ολι Ρεν για να μάθει πως ελήφθη η απόφαση για καθολικό κούρεμα και στις καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όμηροι του ΕΦΚΑ 275 χιλιάδες συνταξιούχοι που… δεν λαμβάνουν σύνταξη
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, 14:39
Στις 275.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο διοικητής του ΕΦΚΑ, (Ενιαιος Φορεας Κοινωνικης Ασφαλισης), κος. Θανάσης Μπακαλέξης, σε συνεδρίαση σε ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία λαθροχειρία σε σχέση με την κατηγορία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννη Βρούτση για 200.000 fake συντάξεις.
Θα δοθούν 50.000 νέες κύριες συντάξεις μέχρι τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο κ. Μπακαλέξης δήλωσε πως θα γίνουν και άλλες τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ (Ενιαιος Φορεας Κοινωνικης Ασφαλισης).
Όσον αναφορά για το φαινόμενο της μείωσης των δαπανών για τις νέες συντάξεις, ο ίδιος ανέφερε πως εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι αφαιρέθηκαν εκκρεμείς συντάξεις λόγω αφαίρεσης «σαβούρας» αιτημάτων ασφαλισμένων.
Ο κ. Μπακαλέξης δήλωσε πως σήμερα δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για διαδοχική ασφάλιση. Ο ίδιος τόνισε πως από 1/1/2019 όλα τα στοιχεία θα είναι στο ίδιο αρχείο και θα διευκολυνθεί η απόδοση διαδοχικής σύνταξης.
Σύμφωνα με το διοικητή του ΕΦΚΑ, έχουν εκδοθεί εκδοθεί 10.000 οριστικές συντάξεις με βάση το νέο νόμο (σ.σ. Με βάση τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ από 13/5/2016).
Από εδώ και πέρα θα βγουν πολύ περισσότερες, τόνισε ο ίδιος.
Το 70% των ήδη καταβαλλομένων συντάξεων έχει επαναϋπολογισθεί.

Επικουρικές: Πλεόνασμα 123 εκατ. ευρώ και 122 χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις
Πλεόνασμα 123 εκατ. ευρώ παρουσιάζει ο κλάδος της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαιο Ταμειο Επικουρικης Ασφαλισης και Εφαπαξ Παροχων), σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στη Βουλή, ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ, κ. Θανάσης Καποτάς.
Ωστόσο, στις 122.000 φτάνουν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις με κόστος εξόφλησης γύρω στα 330 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να κάνει καμία πρόβλεψη για το πότε θα αποδοθούν στους δικαιούχους τους.
Στα 549 εκατ. ευρώ φτάνει το πλεόνασμα στον κλάδο εφάπαξ. Τα εκκρεμή εφάπαξ θα αποδοθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2018, τόνισε.
Στα 2,3 δισ. ευρώ ανέρχεται το αποθεματικό του κλάδου επικουρικής , σύμφωνα με τον Θ. Καποτά.
Στα 2.5 δισ. ευρώ φτάνει το αποθεματικό του κλάδου του εφάπαξ , δήλωσε ο ίδιος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι το ζήτημα του Ναβάλνι έχει εξαντληθεί
 Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, 15:20
Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι το ζήτημα της συμμετοχής του ακροδεξιου νεοφιλελευθερου γνωστου πρακτορα της CIA που τον εχει διορισει ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στις εκλογές έχει εξαντληθεί. «Η θέση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής είναι γνωστή, δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αν θα επιτραπεί στον Ναβάλνι να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2018.
Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλλα Πανφίλοβα , είχε δηλώσει ότι με βάση την νομοθεσία ο Ναβάλνι δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές. «Υπάρχει νόμος, υπάρχει σύνταγμα. Βάσει του νόμου, παρότι έχει καταδικαστεί με αναστολή, το αδίκημα που έχει διαπράξει χαρακτηρίζεται ως σοβαρό, και άτομα που έχουν καταδικαστεί με βάση το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου, δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές», δήλωσε η Πανφίλοβα από το Σότσι όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.
Παράλληλα η Έλλα Πανφίλοβα εξέφρασε την άποψη ότι ο Ναβάλνι μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές ως υποψήφιος για την προεδρία μετά το 2028. «Ο ίδιος μπορεί, να θέσει υποψηφιότητα, όταν περάσει αυτή η δεκαετής περίοδος, κάπου το 2028 συν πέντε μήνες. Τι τον πήραν τα χρόνια; Έχει όλη του τη ζωή μπροστά. Γι’ αυτό ας το έχει υπ όψιν του αυτό. Και ας κρατάει στα χέρια του τη σημαία!!», δήλωσε η Πανφίλοβα.
Χθες επίσης η ρωσική υπηρεσία του BBC επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην ρωσική προεδρία, μετέδωσε ότι ο ιδρυτής του Μετώπου κατά της διαφθοράς Αλεξέι Ναβάλνι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



OHE: 61.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν το Κιρκούκ
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, 12:39
Μετά την κατάληψη του Κιρκούκ από τον ιρακινό στρατό, η Βαγδάτη ανακοίνωσε πως η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν «ανήκει στο παρελθόν» και πως το αμφιλεγόμενο κουρδικό δημοψήφισμα «θα πρέπει να ξεχαστεί».
Από τον ΟΗΕ ανακοινώθηκε πως 61.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν το Κιρκούκ και τις γύρω περιοχές, τις τελευταίες 48 ώρες. Οι περισσότεροι κατευθύνονται προς Βορρά στο Ερμπίλ και την Σουλεϊμανίγα, σύμφωνα με τον Stéphane Dujarric γραμματέα του Πρακτορείου Μετανάστευσης του Διεθνούς Οργανισμού.
Την ίδια ώρα οι Κούρδοι ηγέτες καλούν για «ειρηνική επίλυση του ζητήματος» και ο Masoud Barzani διαβεβαίωσε χτες πως οι προσπάθειες του έθνους του «δεν έγιναν επί ματαίω» και πρόσθεσε πως οι Κούρδοι «αργά ή γρήγορα θα φτάσουν στον ποθητό τους στόχο».
Ταυτόχρονα ο Μπαρζάνι αποδοκίμασε το διχασμό των κουρδικών δυνάμεων, και την αποχώρηση των Πεσμεργκά από τις αμφισβητούμενες περιοχές -το Κιρκούκ και όσες καταλήφθηκαν από τις ιρακινές δυνάμεις και τους Σιίτες που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Τουλάχιστον 11 έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες που δόθηκαν τη Δευτέρα ανάμεσα στον ιρακινό στρατό και τους Κούρδους μαχητές σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, επικαλούμενο αμερικανούς στρατιωτικούς που βρίσκονται στο Ιράκ στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

«Χάος στο Κιρκούκ»
Νέα ένταση, ιδιαίτερα μεταξύ των Κούρδων της περιοχής, πυροδοτεί και η ανακατάληψη του Κιρκούκ από τον τακτικό στρατό του Ιράκ.
Σε εκτενή ανάλυση με τίτλος «Χάος στο Κιρκούκ» η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung εκτιμά ότι «οι ιρακινές δυνάμεις προφανώς αξιοποίησαν την εσωτερική διαμάχη μεταξύ των Κούρδων, δηλαδή ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα (DPK) υπό τον τοπικό πρωθυπουργό Μασούντ Μπαρζανί και μερίδα της Πατριωτικής Ένωσης για το Κουρδιστάν (PUK) που αποτελεί κυρίαρχη δύναμη στην περιφέρεια του Κιρκούκ. Πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι υπάγονται σε αυτή και απέρριψαν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην πόλη τους». Όσο για τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Άγκυρα «θεωρεί εαυτόν προστάτιδα δύναμη των Τουρκμένων στο Κιρκούκ, οι οποίοι δεν θέλουν να ενταχθούν στο Κουρδιστάν. Ταυτόχρονα (η Τουρκία) κάνει λόγο για δυνάμεις του PKK στην πόλη, θέλοντας προφανώς να υποδείξει ιδεολογική συνάφεια της PUK με το PKK, που έχει απαγορευθεί στην Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση».
Το ιρακινό Κουρδιστάν, που απολάμβανε de facto πλήρη αυτονομία από την κυβέρνηση της Βαγδάτης από το τέλος του Πρώτου Πολέμου στον Κόλπο στα 1991 προχώρησε στο δημοψήφισμα για πλήρη ανεξαρτησία παρά τις προειδοποιήσει που είχε από τους ηγέτες των χωρών της περιοχής (φίλους και αντιπάλους) καθώς και τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ.
Ο υπουργός Πετρελαίων του Ιράκ Jabar al-Luaibi, ανακοίνωσε χτες πως σχεδιάζεται η κατασκευή νέου διυλιστηρίου στην πετρελαιοφόρο περιοχή του Κιρκούκ, που ήδη ανακαταλήφθηκε από τις ιρακινές δυνάμεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Βαγδάτης προωθούνται σε κουρδικές περιοχές της Μοσούλης
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, 08:44
Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ ανακτούν τον έλεγχο των κουρδικών περιοχών στη Μοσούλη, συμπεριλαμβανομένου και του φράγματος της Μοσούλης, σύμφωνα με στρατιωτική ανακοίνωση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρκελώνη: Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στη σύλληψη δύο αυτονομιστών ηγετών
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 23:01
Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το βράδυ στους δρόμους της Βαρκελώνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις δύο αυτονομιστών Καταλανών ηγετών χθες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
«Ανεξαρτησία» (Independenzia) φώναζε το πλήθος απαιτώντας την απελευθέρωση του Ζόρντι Κουσάρτ και του Ζόρντι Σάντσες, επικεφαλής δύο εκ των σημαντικότερων αυτονομιστικών οργανώσεων της Καταλονίας, της Omnium Cultural και της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).
Ισπανός δικαστής διέταξε τη Δευτέρα να τεθούν υπό κράτηση ο Κουσάρτ και ο Σάντσες, με κατηγορίες για στάση από ισπανικό δικαστήριο αρμόδιο για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ν. Μαδούρο παρουσίασε σε απευθείας σύνδεση το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών
 Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 22:13
Για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου στη Βενεζουέλα ενημέρωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα διεθνή θέματα και τις κατά τόπους πρεσβείες, που σε απ’ ευθείας σύνδεση με το Καράκας μετέδωσαν τη συνέντευξη Τύπου.
Στην Αθήνα, η πρεσβεία της Βενεζουέλας οργάνωσε μια εκδήλωση για την ενημέρωση των αντίστοιχων δημοσιογράφων ελληνικών μέσων, αλλά και ξένων ανταποκριτών. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι υπεύθυνοι Τύπου της πρεσβείας παρείχαν εξηγήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας των εκλογών, που χαρακτηρίσθηκαν από τον αυστηρά προσεκτικό έλεγχο των αποτελεσμάτων, με 13 ελέγχους με ένα προηγμένο και αδιάβλητο σύστημα που συνδύαζε την αυτόματη με την χειροκίνητη καταμέτρηση.
Στην αίθουσα που διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου του Μαδούρο στο Καράκας παρόντες ήσαν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία από μέσα ενημέρωσης απ’ όλον τον κόσμο, μαζί με ξένους παρατηρητές που βρίσκονταν στη χώρα για να επιτηρήσουν την ορθή διεξαγωγή τους.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, «ένα συγκριτικό μέγεθος της σημασίας που είχαν οι περιφερειακές εκλογές, για την ανάδειξη των κυβερνητών των επαρχιών της χώρας που θα συμμετέχουν στη Συντακτική Συνέλευση για την κατάρτιση του νέου Συντάγματος, είναι πως η προσέλευση στις κάλπες κυμάνθηκε στο 61%, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στην πρόσφατη ιστορία της χώρας». «Είναι ενδεικτικό πως σε όλα τα χρόνια της μπολιβαριανής διακυβέρνησης της χώρας, από την εποχή της εκλογής του Ούγο Τσάβες, προκηρύχθηκαν 22 εκλογικές διαδικασίες» πρόσθεσε.
Στην συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας παρουσίασε τους νέους κυβερνήτες, μεταξύ των οποίων ο Έκτορ Ροδρίγκες, μεγάλος νικητής στο έως τώρα προπύργιο της αντιπολίτευσης.
Ο Μαδούρο αναφέρθηκε στη «μεγάλη σημασία που είχε η παρούσα εκλογική αναμέτρηση για τις παρούσες και τις μελλοντικές εξελίξεις, καθώς οι διεθνείς συνθήκες και οι πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση και ο λαός της Βενεζουέλας ήσαν ασφυκτικές».
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε πως «ο λαός της χώρας έχει επίγνωση του τι σημαίνει ήττα ή νίκη και γι’ αυτό δέχθηκε με ταπεινοφροσύνη και κατανόηση τη μεγάλη τούτη νίκη απέναντι στις δυνάμεις που ήθελαν να αποτύχει η κυβέρνηση» και οι οποίες «είχαν προσδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στην αναμέτρηση». Όπως τόνισε ο Μαδούρο, «παρά τις πιέσεις το ποσοστό της νίκης ήταν το ίδιο όπως και στις εκλογές του 2015, με το ίδιο σύστημα, αποτελέσματα και σύστημα που είχε αποδεχθεί και η ίδια η αντιπολίτευση».
Ο Μαδούρο στη μακρά τοποθέτησή του ενώπιον του Τύπου, αναφέρθηκε επίσης στις δύσκολες στιγμές της 2016, οπότε η κυβέρνηση αποδέχθηκε κάτω από τις πιέσεις και τους εξαναγκασμούς από τις επανειλημμένες διαδηλώσεις, να παραδώσει την Εθνοσυνέλευση στην αντιπολίτευση. Επανέλαβε πως σε κάθε στιγμή ήταν εκείνος που παρ’ όλες τις προκλήσεις, τις πιέσεις και τις απειλές ακόμη επέμενε «στην ιδέα του διαλόγου και της επίλυσης της πολιτικής κι οικονομικής κρίσης μέσα από την εθνική συνεννόηση. Μία πρόταση που πάντοτε απέρριπτε η αντιπολίτευση».
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις μεθοδεύσεις, που σύμφωνα με αυτόν «δρομολόγησε η αντιπολίτευση, σε συνδυασμό με τον οικονομικό πόλεμο της διεθνούς κοινότητας εναντίον της κυβέρνησής του», με πρωτεργάτη τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, «για την κατασυκοφάντηση και την οικονομική καταρράκωση της χώρας».
Ο Μαδούρο τόνισε στη συνέντευξή Τύπου, «πως απέναντι στην κρίση η λύση που έψαξε και βρήκε και προώθησε η κυβέρνησή του ήταν το ίδιο το Σύνταγμα». Ο ίδιος ο Μαδούρο την Πρωτομαγιά του περασμένου έτους προκήρυξε την σύσταση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία, όπως τόνισε, «δεν θα αποτελείτο όμως από κόμματα αλλά από τον ίδιο τον λαό, απ’ όλες τις τάξεις κοινωνικές κι επαγγελματικές, τις κοινωνικές οργανώσεις». Απόφαση που προκάλεσε αντίδραση και στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, και όπως επεσήμανε οδήγησε και στη «συντονισμένη συγκρότηση μιας διεθνούς συμμαχίας εναντίον της διαδικασίας, χωρίς ωστόσο να κάμψουν το φρόνημα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να φέρει εις πέρας τις Συντακτικές εκλογές και τον διάλογο με την αντιπολίτευση». Και τόνισε πως «παρά το χάος και τη βία, που η αντιπολίτευση εξαπέλυσε με τις διαδηλώσεις και τις οργανωμένες ομάδες της, οι εκλογές για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση ήλθαν εις πέρας, και η έναρξη των εργασιών της έφερε τη γαλήνη και τον διάλογο».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/10,ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10,ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10
6' ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΜ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΟΣ 76 ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΕΜΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι αυτοί οι παλαιοι, και νέοι Πασοκοι σαν το ΣΥΡΙΖΑ,  απο το έξω οι αμερικανοί ξεκίνησαν στις ευχαριστίες τελείωσαν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεσσηνία: Του έκοψαν το ρεύμα και άρχισε να πυροβολεί – Οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να υπακούσουν!
18.10.2017 | 11:47
NEWSIT / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ /
Μεσσηνία: Του έκοψαν το ρεύμα και άρχισε να πυροβολεί – Οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να υπακούσουν!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 18.10.2017 | 11:4
FacebookTwitterFacebook MessengerGoogle+
Χαμός σε σπίτι της Πύλου στη Μεσσηνία. Ο αγρότης όταν κατάλαβε πως του έκοψαν το ρεύμα, άρπαξε το όπλο και πρόλαβε τον εργολάβο και τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ...
Αγρότης στην Πύλο συνελήφθη επειδή πυροβόλησε όταν εργολάβος και υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ του έκοψαν το ρεύμα. Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι ένας εργολάβος κι ένας υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι ενός 60χρονου αγρότη στην Πύλο. Οταν εκείνος αντιλήφθηκε τη διακοπή, άρπαξε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί, αναγκάζοντας τον εργολάβο και τον υπάλληλο να του ξανασυνδέσουν το ρεύμα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο αγρότης πυροβόλησε στον αέρα. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς και πλέον καλείται να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.
ΣΧΟΛΙΟ.- Μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού είναι σε απόγνωση
Θα θρηνήσουμε θύματα ή κατάσταση έχει αρχίσει και γίνεται ανεξέλεγκτη
Ηθικοί αυτουργοί ότι και αν γίνει από εδώ και πέρα είναι όλοι όσοι ψήφισαν και εφαρμόζουν τα δολοφονικά μνημόνια 7 ολοκληρα χρόνια τώρα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Prominent Syrian general Issam Zahreddine killed in Deir Ezzor
Ο κυρίαρχος στρατηγος της Σύριας Issam Zahreddine σκοτώθηκε στο Deir Ezzor
18/10/2017

BEIRUT, LEBANON (1:10 P.M.) – The prominent Syrian Arab Army (SAA) officer, Major General Issam Zahreddine, was killed today in Deir Ezzor after his convoy struck a land mine planted by the Islamic State (ISIS).
According to a military source, General Zahreddine was conducting a special operation at Saqr Island in Deir Ezzor, when his vehicle struck the land mine.
General Zahreddine was the commander of the elite 104th Airborne Brigade of the Republican Guard that heroically fought off the Islamic State (ISIS) for several years, while under siege and under supplied.
The General was born in rural Sweida village of Tarba and was 56 years old at the time of his death.

Ο ανωτατος αξιωματικός του Συριακού Αραβικού Στρατού, Αρχιστρατηγος Issam Zahreddine, σκοτώθηκε σήμερα στο Deir Ezzor μετά τη συνοδεία του που έπληξε ένα ορυγμα ξηράς που πλήγηκε από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο στρατηγός Ζαχρεντίν διεξήγαγε ειδική επιχείρηση στην περιοχη Saqr στο Deir Ezzor, όταν το όχημά του επληγει το ορυγμα ξηράς.
Ο στρατηγός Ζαχρεντίν ήταν ο διοικητής της 104ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, η οποία κατά σειρά ηρωική παλευει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) για πολλά χρόνια, ενώ το εχει υπό πολιορκία και υπό παραδοση.
Ο στρατηγός γεννήθηκε στην επαρχία Sweida της Tarba και ήταν 56 χρονών κατά τη στιγμή του θανάτου του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H εταιρεία που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Κούνεβα ζητά πίσω τα χρήματα της αποζημίωσης
 14/10/2017 08:25:00 μ.μ.
Στις 22 Δεκεμβρίου του 2008, λίγο μετά τα μεσάνυχτα , την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά της, δύο άντρες πλησίασαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετανάστρια και εργαζόμενη στην εταιρεία καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ. Την έλουσαν με βιτριόλι και την ανάγκασαν να το καταπιεί, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί πλήρως το πρόσωπό της και να προκληθούν τεράστιες ζημιές στον οισοφάγο της.

Οι άνδρες που της επιτέθηκαν ήταν άνθρωποι της εργοδότριας εταιρείας και ο λόγος της επίθεσης ήταν η συνδικαλιστική της δράση, αφού η ιδία και από τη θέση της Γραμματέως Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Τον Ιούλιο του 2013, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αναγνωρίζει την επίθεση ως εργατικό ατύχημα και επιβάλλει στην εργοδότρια εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ πρόστιμο 250.000 ευρώ, ποσό απαραίτητο για τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί η Κούνεβα -επεμβάσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα.
Ωστόσο, το Φεβρουάριο του 2016, το Μονομελές Εφετείο Πειραιά θα πάρει την απαράδεκτη απόφαση της μη αναγνώρισης ευθύνης της εργοδοσίας, γεγονός που θα οδηγήσει την Κούνεβα να προσφύγει στην Άρειο Πάγο για να αιτηθεί την αναίρεση της εφετειακής απόφασης, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.
Πριν ακόμα αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την αίτηση αναίρεσης, η εργοδότρια εταιρεία, που πλέον έχει μετονομαστεί από ΟΙΚΟΜΕΤ σε ΑΝΑΕΜΠΟ, με θράσος διεκδικεί πίσω το ποσό των 65.591,36 ευρώ.
Μάλιστα, η πρώην ΟΙΚΟΜΕΤ, υποστήριξε στην αγωγή ότι «η αντίδικη χωρίς νόμιμη αιτία, έγινε και είναι πλουσιότερη κατά το ποσό των 65.591,36 ευρώ, σε βάρος της περιουσίας μας ή επί ζημίας μας, ο δε πλουτισμός της σώζεται μέχρι σήμερα, ενσωματωμένος στη συνολική της περιουσία, είναι δε υπόχρεη να αποδώσει το ανωτέρω ποσό», υποννοώντας προφανώς ότι επρόκειτο για ένα τέχνασμα της Κούνεβα προκειμένου να αποσπάσει λεφτά από την εταιρεία.
Η ίδια, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στον Άρειο Πάγο, πριν από λίγες ημέρες, δήλωσε:
Εγώ μαθαίνω να ζω με προβλήματα που έχω αλλά κανένας δεν θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στη κοινωνία. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις και ειδικά σε συνδικαλιστές για εργατικές αιτίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επισκεψη Τσιπρα στις ΗΠΑ
Πολιτικη ξευτιλισμου στην συναντηση με τον Τραμπ
Με έναν εξοργιστικό τρόπο, ο πρωθυπουργός «ξέπλυνε» τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και μάλιστα στο πρόσωπο του Ντ. Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «διαβολικά ...καλό!»
Δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας
Κομπασμοί για το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει το 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ
Συμφωνίες δισ. ευρώ - πεσκέσι στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή τα F16
Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα είναι «χρήσιμος σύμμαχος» για τις ΗΠΑ
«Στρατηγικός πυλώνας» η χώρα για τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή, με προτεραιότητα τα ενεργειακά σχέδια
Σιγή ιχθύος από την πλευρά των ΗΠΑ για Κυπριακό και Αιγαίο
Ενώ, «ξεπλένοντας» πέρα από κάθε όριο το ρόλο των ΗΠΑ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ο πρωθυπουργός έφτασε να μιλάει για «αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας που μοιράζονται οι δύο χώρες» και μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για παλιότερες δηλώσεις του για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, είπε ότι «η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό»!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «come back» (η «επιστροφή») της ελληνικής οικονομίας αποτελεί το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό, που πρωτάκουσε το σλόγκαν από τα χείλη Αμερικανών «επενδυτών», να το επαναλαμβάνει σε όλες τις ομιλίες του κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, η επιστροφή αυτή «δε σημαίνει επιστροφή στο μοντέλο ανάπτυξης που έφερε την κρίση, αλλά μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο», που τάχα θα είναι απαλλαγμένο από τις «παθογένειες» που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση.
Για τι μιλάνε; Για την επιστροφή στους υψηλούς ρυθμούς κερδοφορίας για το κεφάλαιο, μετά από 8 χρόνια βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Επιστροφή που όχι μόνο δεν σηματοδοτεί καμία «επιστροφή» όσων έχασε η εργατική τάξη τα χρόνια αυτά, αλλά αντίθετα βασίζεται στην ένταση της εκμετάλλευσής της, όπως αυτή αποτυπώνεται και στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που έχει πλέον στα χέρια του το κεφάλαιο για να ξεζουμίζει πιο αποτελεσματικά τους εργαζόμενους. Στις δεσμεύσεις ότι η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς για τα επόμενα πολλά χρόνια, στις «υποχρεώσεις» που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε ΕΕ και Ευρωζώνη και αφορούν τους αυτόματους δημοσιονομικούς «κόφτες», τα ευρωπαϊκά εξάμηνα κ.ο.κ., τα μνημόνια δηλαδή διαρκείας, ώστε να θωρακιστεί η «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάτρα: Ακρωτηριάστηκε ο 55χρονος εργάτης του δήμου – Δεν προειδοποιησε η εισαγγελεια ότι θα μετεφεραν μπαρουτι
Στο πλευρό του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης
17/10/2017
Σοκ για το εργατικό ατύχημα που υπέστη 55χρονος υπάλληλος του δήμου καθαριότητας, αφού τελικα εχασε την παλάμη του ενός χεριού του από εκρηκτική ύλη.
Το υλικό υπήρχε στην σακούλα που παρέλαβαν οι εργαζόμενοι του δήμου Πατρέων από το Πρωτοδικείο της Πάτρας και εξερράγη στα χέρια του άτυχου άνδρα, στον χώρο της Ξερόλακκας.
Η ιστορία του τραγικού συμβάντος έχει ως εξής: Η Εισαγγελία με έγγραφό της προς τον δήμο Πατρέων έκανε έκκληση για να συμβάλει και να βοηθήσει στον καθαρισμό αποθηκευτικού της χώρου.
Ο δήμος, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, άναψε το πράσινο φως και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες καθαριότητας να βοηθήσει. Κανείς όμως δεν ήξερε τι έκρυβε μία από τις πολλές σακούλες που παρέλαβαν οι υπάλληλοι της καθαριότητας από τον χώρο του Πρωτοδικείου και του Δικαστηρίου για να τις ρίξουν στην Ξερόλακκα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν, ήταν και ένα κατασχεμένο όπλο. Ο 55χρονος εργάτης αμέσως μετά το ατύχημα και τον πανικό που επικράτησε στον χώρο της Ξερόλακκας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και χειρουργείται. Ο εργαζομενος τελικα ακρωτηριάστηκε.
Είναι βαριά τραυματισμένος από τη έκρηξη, αφού η σακούλα με την άγνωστη εκρηκτική ύλη έσκασε στα χέρια του και όλα δείχνουν ότι οι γιατροί δεν θα καταφέρουν να σώσουν την παλάμη του άτυχου εργάτη.
Στο μεταξύ από την πρώτη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκε ο Κώστας Πελετίδης για να παρακολουθήσει από κοντά την κατάσταση της υγείας του εργάτη.
Η ανακοίνωση του Δήμου
Σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή «εκφράζει την οργή και την θλίψη της για το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού εργαζόμενού μας στην καθαριότητα. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη σακουλας που περιειχε μπαρουτι  το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στη ποσότητα των άχρηστων υλικών του Πρωτοδικείου Πάτρας.
Η παραλαβή των υλικών από την Υπηρεσία του Δήμου έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωτοδικείου το οποίο ζητούσε την αποκομιδή των άχρηστων υλικών από το χώρο των Δικαστηρίων. Το οποιο Πρωτοδικειο δεν προειδοποιησε ότι οι εργατες καθαριοτητας θα μετεφεραν μπαρουτι. Γιατι αν το ελεγαν θα επρεπε να φωναξουν τις μοναδες αποναρκοθετισης του στρατου, και όχι βεβαια υπηρεσια καθαριοτητας!
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό ατύχημα, μετέβη αμέσως στο Νοσοκομείο και παραμένει για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υγείας του τραυματία εργάτη και να εκφράσει την συμπαράστασή του σε αυτόν και στην οικογένειά του. Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενού μας».

Εργαζόμενοι ΟΤΑ για ατύχημα Πάτρας: Η ζωή μας κρέμεται σε μια κλωστή
18/10/2017
Ανακοίνωση αναφορικά με το χτεσινό σοβαρό τραυματισμό του εργαζομένου στην υπηρεσία καθαριότητας, του δήμου Πάτρας, εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αττικής, «Ηρακλής», στην οποία σημειώνει:
“Ο χθεσινός τραγικός τραυματισμός του 52χρονου συναδέλφου μας στην Πάτρα, έρχεται να καταδείξει στο μέγιστο βαθμό την επικινδυνότητα με την οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένο το έργο των εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Μετά τα τοξικά απορρίμματα που συχνά απορρίπτονται σε απλούς κάδους απορριμμάτων, μετά τις αναρίθμητες λιποθυμίες και τα περιστατικά με τραυματισμούς και πτώσεις εργατών και εργατριών από τα σκαλιά των απορριμματοφόρων από τις αναθυμιάσεις επικίνδυνων αποβλήτων, ένα ακόμη συμβάν έρχεται να πιστοποιήσει πως ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε βήμα.
Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος του Δήμου Πατρέων έχασε το χέρι του από τον καρπό και κάτω όταν ανατινάχθηκε σακούλα με σκουπίδια στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας.
Η σακούλα προερχόταν από τα απορρίμματα που είχαν μαζευτεί από τον χώρο των δικαστηρίων (Πρωτοδικείο Πατρών) και εικάζεται από αστυνομικές πηγές  ότι περιείχε κάποια κατασχεμένα πειστήρια πχ όπλα, σφαίρες και  πιθανότατα ζελατοδυναμίτιδα.
Η ζωή των εργαζομένων στην Καθαριότητα και η ασφάλειά τους, αποδεικνύεται δυστυχώς περίτρανα πως καθημερινά κρέμεται από μία κλωστή.
Καλούμε τους υπεύθυνους να προβούν σε κάθε δυνατή ενέργεια που θα περιορίσει το κακό.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον άτυχο συνάδελφο και την οικογένειά του.”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σε επισχεση εργασιας θα προχωρησουν οι γιατροι του ΕΟΠΥΥ την Παρασκευη.
Δεν εχουν πληρωθει από το Μαρτιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίεργα πράγματα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών σήμερα
Έκαναν την εμφάνιση τους μόνο οι συμβολαιογράφοι που τα ακίνητα που θα γίνονταν πλειστηριασμος αφορούσαν πρώτες κατοικίες φτωχων ανθρώπων ενώ για ακίνητα μεγάλης αξίας που έπρεπε να γίνει πλειστηριασμος δεν εμφανίστηκαν καν αφού ήξεραν ότι σήμερα το κίνημα θα επέτρεπε να γίνουν κανονικά πλειστηριασμοί σε ακίνητα που ανήκουν σε πλούσιους που έχουν αλλά δεν πληρώνουν
Προσπάθησαν να βγάλουν σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες αλλά τελικά τα κινήματα έβαλαν για μια ακόμη φορά πλάτη και έσωσαν τα σπίτια φτωχων ανθρώπων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι απατεώνες δανειστές με τους εδώ εμισθους συνεργάτες τους σήμερα στην Κόρινθο άρπαξαν το σπίτι γιαγιάς 80 ετών και την πετούν στο δρόμο για δάνειο 19.000 ευρώ που είχε πάρει ο γιος της και είχε μπει εγγυήτρια ενώ δεν έχουν περάσει ούτε 5 μέρες όταν η κυβέρνηση των ΔΩΣΊΛΟΓΩΝ μας διαβεβαίωσε ότι καμια κατοικία κάτω των 300.000 χιλιάδων ευρώ δεν θα βγει σε πλειστηριασμό
To σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο Καλαμάκι Κορινθίας, η οποία είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος της, έβγαλε η τράπεζα για 20.000 ευρώ σε πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Κορίνθου.
Δυστυχώς ο πλειστηριασμός έγινε και η ηλικιωμένη γυναίκα έχασε το σπίτι της.
Σχολιο.- και έγινε ενώ δυστυχώς υπήρξε και συγκέντρωση
Σχολιο.-  Γιατί τους αφήσατε ?
Σχολιο.-
Κριμα...πως δεν ενεργοποιηθηκε το κινημα....?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6 μ.μ. ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 7)
Ταξική Αντεπίθεση: συγκέντρωση στη Γαλλική πρεσβεία για τον Georges Ibrahim Abdallah:
«Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων» Νίκος Μπελογιάννης
Στις 24 Οκτώβρη συμπληρώνονται 33 χρόνια εγκλεισμού του λιβανέζου κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμνταλλά στις γαλλικές φυλακές.
Οι γαλλικές αρχές με διάφορα προσχήματα αρνούνται την εκτέλεσή της υφ’ όρων απόλυσης που δικαιούται ο Αμπνταλλά από το 1999, εξ αιτίας της αλύγιστης επαναστατικής του στάσης και της εκδικητικότητας του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
Σήμερα, ο σύντροφος Αμπνταλλά είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη.
Ο Αμπνταλλά από τα 19 του χρόνια, το 1971, στρατεύθηκε με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το 1978 τραυματίστηκε σε μάχη εναντίον σιωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων που εισέβαλαν στον Λίβανο. Το 1980 συμμετείχε στη συγκρότηση της μαρξιστικής αντιιμπεριαλιστικής οργάνωσης “Ενοπλη Επαναστατική Λιβανέζικη Φράξια”, η δράση της οποίας έφτασε και στη Γαλλία με την εκτέλεση το 1982 του συνταγματάρχη Τσαρλς Ρέυ, στρατιωτικού ακόλουθου της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, και του Γιακόβ Μπαρσιμαντοβ, πράκτορα της Μοσσάντ και δεύτερου γραμματέα της ισραηλινής πρεσβείας στο Παρίσι. Στις 24 Οκτωβρίου του 1984 ο Αμπνταλλά συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με τη κατηγορία της κατοχής πλαστού διαβατηρίου και τρία χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τις εκτελέσεις των Ρέυ και Μπαρσιμαντοβ.
Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Στεκόμαστε στο πλευρό των λαϊκών αγωνιστών που δίνουν το αίμα και την ελευθερία τους για να χτίσουν έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων. Ο σύντροφος Αμπνταλλά είναι από τους χιλιάδες αυτούς αγωνιστές που θυμίζουν με το παράδειγμά τους πως η μάχη για δικαιοσύνη δεν είναι μάταιη, δεν ήταν μάταιη ποτέ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6 μ.μ. ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 7)
Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)
Από την σελιδα ταξική σκοπιά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κρήτη: Συναγερμός στους επιστήμονες - Πιάστηκε φουρόγατος στον Ομαλό;

17 Οκτωβρίου 2017 21:23
Το άγριο ζώο πιάστηκε σε παγίδα βοσκού – Στον Ομαλό ειδικοί του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και η Διεύθυνση Δασών Χανίων
Ένα άγριο ζώο της Κρήτης που έχει γίνει θρύλος είναι ο κρητικός αγριόγατος ή Φουρόγατος, ο οποίος θεωρείτο για πολλά χρόνια που είχε εξαφανιστεί.
Έτσι το άγριο ζώο που πιάστηκε σε παγίδα βοσκού στον Ομαλό στα Χανιά, σήμανε συναγερμό στους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ένας κτηνοτρόφος στον Ομαλό, εύρισκε νεκρά πολλά νεογέννητα προβατάκια. Έτσι αποφάσισε να φτιάξει μια παγίδα για να πιάσει την… ζουρίδα ή κάποιο ανάλογο ζώο.
Όμως έκπληκτος είδε να έχει πιαστεί στην παγίδα μια….τεράστια γάτα η οποία μάλιστα είναι τόσο άγρια που είναι αδύνατον να πλησιάσει κάποιος κοντά στο κλουβί της παγίδας.
Μόλις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, με την σειρά τους ενημέρωσαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, προκειμένου το πρωί της Τετάρτης (18/10) να μεταβούν όλοι στον Ομαλό και να εξετάσουν από κοντά το άγριο ζώο.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να ναρκωθεί προκειμένου να εξεταστεί λεπτομερώς και να διαπιστωθεί με βεβαιότητα για το αν πρόκειται για τον θρυλικό Φουρόγατο των βουνών της Κρήτης!

Όπως γράφει η Βικιπαίδεια «Ο κρητικός αγριόγατος ή Φουρόγατος (Felis silvestris cretensis) είναι ένα υποείδος της αγριόγατας που ζεί στην Κρήτη. Ο κρητικός αγριόγατος καταγράφεται ως είδος για πρώτη φορά το 1953. Το ζώο αυτό θεωρούταν για πολλά χρόνια εξαφανισμένο είδος, μέχρι το 1996, όταν δύο φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια αιχμαλώτισαν ένα άτομο, ενώ υπήρχαν πολλές αναφορές από βοσκούς.
Ο κρητικός αγριόγατος είναι μεγαλύτερος από τις οικόσιτες γάτες και τα αρσενικά έχουν μήκος 50 εκατοστά, ενώ η ουρά τους φτάνει τα 30 εκατοστά. Η ουρά του είναι στενή στη βάση και φουντωτή στην άκρη. Στην ουρά του υπάρχουν μαύροι δακτύλιοι. Τρέφεται κυρίως με λαγούς και ζει σε πουρναρότοπους και σε θαμνώνες μεσογειακής βλάστησης με αραιά δέντρα σε υψόμετρο 900 με 1200 μέτρων. Γεννάει 4 ως 7 μικρά 1-2 φορές το χρόνο. Ο Κρητικός αγριόγατος ζει στις κορυφές των Λευκών ορέων, αφού βρέθηκε νεκρό ένα άτομο το 1997. Επίσης ζεί στο δάσος του Ρούβα και στο φαράγγι της Σαμαριάς. Ζουν αρκετοί στη Δείκτη, κυρίως στη Ν/Δ, όπου προκαλούν προβλήματα στα μικρά αιγοπρόβατα».


Βάζουν τσιπ στον φουρόγατο και τον αφήνουν ελεύθερο | Δείτε βίντεο
18/10/2017
Πραγματοποιήθηκαν οι μετρήσεις σε κτηνιατρείο του νομού Χανίων σχετικά με το ζώο που βρέθηκε και το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι είναι η αγριόγατα των Λευκών Ορέων, ο επονομαζόμενος και “φουρόγατος”.
Στις εξετάσεις που έγιναν υπό την καθοδήγηση ειδικών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, έγιναν μετρήσεις των διαστάσεων του ζώου, του βάρους και άλλων στοιχείων ενώ ελήφθη και δείγμα αίμα ώστε να πραγματοποιηθούν και εργαστηριακές εξετάσεις με όλους πλέον να περιμένουν και τα αποτελέσματα του τεστ DNA.
Να σημειώσουμε ότι στο ζώο θα τοποθετηθεί ειδικό τσιπ για την παρακολούθησή του μέσω μηχανήματος GPS και θα αφεθεί ελεύθερο, πιθανότατα στην περιοχή του Ομαλού.
Σχετικό βίντεο από τις εξετάσεις δημοσίευσε στον λογαριασμό του ο Νίκος Σαράντος. Το ζώο χρειάστηκε να ναρκωθεί ώστε να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες λόγω της επιθετικότητάς του:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=WrksnnLqzMg



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχολικα γευματα σε 59 σχολεια της Αιτολοακαρνανιας. Το Υπουργειο για τη φτωχεια στα σχολεια. Σε πληρη εξελιξη οι διαδικασιες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλό ταξίδι Κομαντάντε Issam Zahreddine!

Ο στρατηγός Issam Zahreddine, ο Κομαντάντε των υπερασπιστών της Deir Ez Zor μαρτύρησε...
Η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαινε έπεσε σε νάρκες των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων που θέλουν να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία, στη διάρκεια μιας επιχείρησης στην Saqr Island (επαρχία Deir Ez Zor).
Το Λιοντάρι του Ευφράτη προστέθηκε στους  Ήρωες του λαού της Συρίας, ΖΕΙ στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες των λαών και στις καρδιές των Ελεύθερων του κόσμου!
"Γραμμένες" κανονικά είχε τις κυρώσεις των λακέδων υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. ο Issam Zahreddine, που διέσωσε από σίγουρο θάνατο 250.000 ανθρώπινες ψυχές στην πολιορκούμενη για τέσσερα χρόνια πόλη Deir Ez Zor που υπερασπίστηκε μέχρι τη νικηφόρα Απελευθέρωσή της.
Εκεί μαρτύρησε... αλλά ΖΕΙ και θα ΖΕΙ αιώνια στους Επαναστάτες όλων των Εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων του πλανήτη!

«Να μην σκέφτονται οι εχθροί μας ότι υπάρχει δυνατότητα
να κερδίσουν από την πολιτική εκείνο που δεν κατάφεραν
να αποκτήσουν με την τρομοκρατία.
Μαζί τους ούτε συμφωνίες, ούτε πρεσβείες.
ΤΙΠΟΤΑ»
Μπασάρ Αλ Άσαντ, Πρόεδρος της Συρίας,
Δαμασκός, 20 Αυγούστου 2017

Η σωρός του Κομαντάντε στα χέρια των στρατιωτών του... θα τον συνοδεύσουν στον τόπο ταφής του. Οι άνδρες κι οι γυναίκες που υπηρέτησαν μαζί του δεν γνώρισαν στρατηγό, αλλά τον πολεμιστή της Λευτεριάς που πρώτος έμπαινε στις μάχες...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Ράκα και ... κοιτάσματα στο επίκεντρο
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
«Οι δυνάμεις ανέκτησαν πλήρως τον έλεγχο της πόλης Ράκα» ανακοίνωσε χτες ο Ταλάλ Σέλο, εκπρόσωπος των λεγόμενων «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) που απαρτίζουν Κούρδοι μαχητές με τη στήριξη των ΗΠΑ. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Πενταγώνου δεν συμμερίστηκε την πεποίθηση των δυνάμεων SDF για τη Ράκα, σημειώνοντας πως μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πόλη ελέγχεται κατά περίπου 90%.
Η μεγάλη μάχη τώρα ανάμεσα σε δυνάμεις όπως οι Κούρδοι των δυνάμεων SDF και το συριακό στρατό (και τους συμμάχους του σε Ιράν και Ρωσία) εστιάζεται προς τη συριακή ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, που έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
«Στρατό» σε ένα χρόνο βλέπει ο Θάτσι
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--
Χτες, ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου (πρώην αρχηγός του ΟΥΤΣΕΚΑ), Χασίμ Θάτσι, μιλώντας στην «Ντόιτσε Βέλε» με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, προέβλεψε ότι μέσα σε έναν χρόνο οι λεγόμενες «Δυνάμεις Προστασίας» του προτεκτοράτου θα γίνουν «στρατός». Υποστήριξε μάλιστα ότι πήρε τη στήριξη των ΗΠΑ κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, και ότι ο τελευταίος του είπε πως «το Κόσσοβο έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του ένοπλη, πολυεθνοτική δύναμη με τη συμμετοχή όλων των κοινοτήτων». Ωστόσο, σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε ο Λευκός Οίκος, ο Πενς εμφανίζεται να θέτει ως βασική προϋπόθεση την επίτευξη συνταγματικών αλλαγών που απαιτούν τη συναίνεση της σερβικής κοινότητας.
Ο Θάτσι υποστήριξε ότι έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με βουλευτές της σερβικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο και πιθανώς οι τελευταίοι να μην ασκήσουν βέτο στη δημιουργία στρατού...
«Πιέσεις» καταγγέλλει ο Σέρβος Πρόεδρος
Παράλληλα, ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας στην εφημερίδα «Νόβοστι» αποκάλυψε πως δέχθηκε «έντονες πιέσεις» από αξιωματούχους της ΕΕ προκειμένου να αποδεχθεί την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στον ΟΗΕ. Πρόσθεσε ακόμη ότι δέχθηκε πιέσεις να συγκροτούνται οι αστυνομικές δυνάμεις στο προτεκτοράτο κατά 68% από Αλβανούς και κατά 32% από Σέρβους στη βάση της αναλογίας πληθυσμών. Υποστήριξε ότι διαφωνεί με αυτούς τους όρους και ότι επιμένει η αστυνομία στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο να απαρτίζεται κατά 90% από Σέρβους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΒΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Αντιδράσεις για το νόμο περί μειονοτήτων
ΤΙΡΑΝΑ.--
Επιπρόσθετη ένταση στις σχέσεις Τιράνων - Αθήνας δημιουργεί ο νέος νόμος περί μειονοτήτων στην Αλβανία, που ψήφισε την περασμένη Παρασκευή το αλβανικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο προσπαθειών της κυβέρνησης του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα να δείξει τάχα πως συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης περί σεβασμού των μειονοτήτων.
Χτες, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιμίρ Μπουσάτι υποστήριξε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, κατά τα οποία γίνονταν διαβουλεύσεις για τη σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου, είχαν απευθυνθεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τον αρμόδιο υπουργό Ν. Κοτζιά, ζητώντας τους να τους υποδείξουν ένα ελληνικό μοντέλο περί μειονοτήτων. «Είμαστε ανοικτοί να μελετήσουμε οποιοδήποτε μοντέλο περί μειονοτήτων, ακόμη και το ελληνικό, εάν υπάρχει...», είπε ο Μπουσάτι, ενώ απαντώντας σε πρόσφατη δήλωση του Ελληνα Προέδρου, Πρ. Παυλόπουλου, που είχε χαρακτηρίσει το νέο αλβανικό νόμο περί μειονοτήτων «κίνηση διεθνούς ερασιτεχνισμού», υποστήριξε ότι οι Ελληνες «θα πρέπει να ψάξουν τον ερασιτεχνισμό σε άλλες χώρες, όχι στην Αλβανία».
Μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος αυξάνει σε εννιά από τρεις (ελληνική, μαυροβουνιακή και σκοπιανή) τις μειονότητες στην Αλβανία,αναγνωρίζοντας ως εθνικές μειονότητες, εθνοτικές (π.χ. Ρομά) και γλωσσικές (π.χ. Βλάχοι, οι οποιοι εχουν βεβαια ελληνικη συνειδηση και θεωρουν τον εαυτο τους ελληνα. Και είναι!). Οι άλλες μειονοτητες που αναγνωριζωνται είναι : οι Αιγυπτιοι (για να διασπασουν τους Ρομα) οι Βουλγαροι (για να διασπασουν τους σκοπιανους) οι Σερβοι και οι Βοσνιοι για να διασπασουν τους Μαυροβουνιους). Διατηρεί τα εμπόδια στη δημόσια χρήση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, δεν δίνει καμία λύση στο ζήτημα περιουσιών της ελληνικής μειονότητας, δεν αναγνωρίζει ως μειονοτικές περιοχές με πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες πέραν των δήμων Φοινίκης και Δρόπολης, όπως η περιφέρεια της Αυλώνας, η Χειμάρρα κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο νέος νόμος επιτρέπει τη διδασκαλία μειονοτικών γλωσσών, μόνο εφόσον μία μειονότητα αποτελεί το 20% του ντόπιου πληθυσμού.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η συλλογή ελιών στην Παλαιστίνη: μια άλλη μορφή αλληλεγγύης
16 Οκτωβρίου 2017 7:35 πμ
Μια ομάδα 70 ηλικιωμένων διεθνών συμμετείχε σήμερα σε μια συγκομιδή ελιάς στο χωριό Wadi Fukin, νοτιοδυτικά της Βηθλεέμ, στην κεντρική Δυτική Όχθη, που βρίσκεται στην περιοχή C και υπάγεται στο ισραηλινό έλεγχο, σύμφωνα με τις Συμφωνίες του Όσλο.
Η ομάδα, σύμφωνα με το PNN, στοχεύει να βοηθήσει τους παλαιστινίους αγρότες σε αυτές τις χώρες και να παράσχει μια αίσθηση διεθνούς προστασίας στην περιοχή, ειδικά καθώς περιβάλλεται από παράνομους οικισμούς και απειλείται με επέκταση των οικισμών και εξτρεμισμό.
Συντονιστής του προγράμματος επιλογής ελαιολάδου YMCA, Mohannad Al-Qaisi, δήλωσε ότι το πρόγραμμα αυτό διεξάγεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Ομάδα Εναλλακτικού Τουρισμού που εδρεύει στη Βηθλεέμ.
"Οι συμμετέχοντες έρχονται στην Παλαιστίνη για να δουν τον τρόπο ζωής μας και πώς ζούμε εδώ, υπό την κατοχή. Προσφέρουν την παροχή βοήθειας στους αγρότες της περιοχής Γ ", δήλωσε ο Mohannad.
"Στόχος είναι τα εδάφη που βρίσκονται κοντά στους οικισμούς και στον τοίχο του απαρτχάιντ, ειδικά επειδή υπάρχουν πολλοί άποικοι και στρατιώτες που επιτίθενται στους παλαιστίνιους αγρότες κατά τη διάρκεια της περιόδου ελιάς", πρόσθεσε ο Mohannad.
Οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι θέλουν να δείξουν αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό με το να είναι εδώ και να παράσχουν ένα μήνυμα υποστήριξης ενάντια στους οικισμούς και την κατοχή.
Ένας συμμετέχων από το Βέλγιο δήλωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στην Ευρώπη και να πει στους φίλους του για την κατοχή και πώς καταπιέζει τον παλαιστινιακό λαό.
Ένας άλλος συμμετέχων, ο οποίος είναι εδώ για τρίτη φορά, δήλωσε ότι ο οικισμός στην περιοχή δεν ήταν εκεί πέρυσι, κατά τη διάρκεια της ίδιας εποχής, προσθέτοντας ότι τώρα έχει επίγνωση της κατάστασης και της κατοχής.