Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Τριτη 24 Οκτωβριου 2017


Aliki Papachela
Οι μεσίτες, λοιπόν, λένε ότι άρχισε ν ανοίγει η "αγορά" και κυρίως για μεγάλα κτίρια, ήδη διαμορφωμένα ξενοδοχεία ή τέτοια που να μπορούν να μετατραπούν σε ξενοδοχεία και πουλάνε τρελά.
Με ματιά που ρίχνει κανείς στις τιμές πώλησης στα σάϊτ real estate για τα ξενοδοχεία στην Αθήνα μπορεί να δεί ότι οι τιμές κυμαίνονται από 1.100 ευρώ το τετραγωνικό μέχρι 6.000 περίπου. Ανάλογα την περιοχή και την κατάσταση. Οι κλίνες λίγο ενδιαφέρουν. Στην περιοχή του City Plaza ο μέσος όρος τιμής είναι γύρω στα 1.500-1.600 ευρώ/μ2.
Φυσικά των τάσεων της αγοράς εξαιρείται το City Plaza. Αυτό έλειπε! Αμα ήταν άδειο, λέει, θα το μοσχοπούλαγαν. Ο άλλος με ρώτησε αν έχω σύμβαση με τους καταληψίες και πότε λήγει! Και φυσικά όλοι θέλουν timeline "απελευθέρωσης", γιατί δεν μπορεί ο "επενδυτής" να χώσει τα ωραία του λεφτάκια και να μην ξέρει πότε θα το έχει ελεύθερο. Το θέλουν άδειο και με 100 ευρώ/μ2. Μπρίκια κολλάμε;
(Αμα δεν το δίνω τόσο, λένε, καλά να πάθω, ας πάω φυλακή!)
Ασε που κάθε φορά που ψάχνω αυτά τα σάϊτ βρίσκω και 5-6 αγγελίες πώλησης του δικού μου σε μεσίτες που ουδέποτε έχω δώσει ανάλογη εντολή, με τιμές διαφορετικές μεταξύ τους και άλλα ντ άλλων.
Η ζωή μου ερήμην μου...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σώτη Τριανταφύλλου καταγγέλλει την εθνική μας μικροψυχία και στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα που κατάλαβε τις αμερικανικές αξίες.
Άντε! Όλο και αυξάνονται οι οπαδοί του αμόρφωτου! Όπου να 'ναι θα κάνει δηλώσεις στήριξης και ο Σεφερλής!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΣ ΚΟΥΛΑΝΕ Ο ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
Φαγωθήκατε ρε παλιοκομμούνια! Ρώτησαν τον Κούλογλου αν συμφωνεί με την Κουντουρά οτι οι άνθρωποι δεν τρώνε πια απ τα σκουπίδια κ ο έμπειρος δημσιογράφος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, με νηφαλιότητα και χωρίς υπερβολές. Τι είπε;; "Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, διότι εξαρτάται από το τι ώρα βγάζουμε τα σκουπίδια!!"
Δεν υπάρχουν τα άτομα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eίναι η πρώτη φορά που το State Department παραδέχεται δημόσια πως οι λεγόμενοι "επαναστάτες" στη Συρία κάνουν χρήση χημικών όπλων: Tactics of ISIS, Hayat Tahrir al-Sham, και άλλες βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες περιλαμβάνουν τη χρήση βομβαρδιστικά αυτοκτονίας, απαγωγή, μικρα και βαρύ Όπλα, αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, και χημικά όπλα. Έχουν στόχους μεγάλα κέντρα πόλεων, σημεία ελέγχου οδών, συνοριακές διαβάσεις, κυβερνητικά κτίρια, εμπορικές περιοχές, και ανοικτές θέσεις, στη Δαμασκό, χαλέπι, hamah, ντάρα, χομς, idlib και dayr αλ-Ζορ.
https://travel.state.gov/content/passports/en/alertswarnings/syria-travel-warning.html



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθήνα: Συγκέντρωση Aλληλεγγύης στον λιβανέζο κομμουνιστή Georges Ibrahim Abdallah στη Γαλλική Πρεσβεία.Τρίτη 24 Oκτώβρη στις 18:00.


Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα,o λιβανέζος κομμουνιστής και δυναμικός μαχητής της Παλαιστινιακής Αντίστασης, που αμετανόητος αρνείται να υπογράψει δήλωση αποκήρυξης του αγώνα και των ιδεών του
**Ο κομμουνιστής Ζ.Ι. Αμπντάλα είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη μετά από 33 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές, από το 1984.
Η 33χρονη κράτησή του, η άρνηση του γαλλικού κράτους να τον αποφυλακίσει, ενώ έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια το όριο αναστολής, αποδεικνύει τη λύσσα με την οποία αντιμετωπίζεται ένας αγωνιστής ο οποίος έμεινε συνεπής και αμετανόητος όσον αφορά τις επιλογές αγώνα που επέλεξε.
Είναι επιτακτική η αύξηση της πίεσης από την μεριά των αντικαπιταλιστικών και αντιεξουσιαστικών κινημάτων για την απελευθέρωση του συντρόφου Αμπντάλα.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Ζ. Ι. ΑΜΠΝΤΑΛΑ
*Ποιος είναι ο Ζoρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα;
ενα σύντομο ιστορικό του φυλακισμένου συντρόφου επαναστάτη κομμουνιστή
Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα γεννήθηκε στις 2 Απρίλη 1951 από οικογένεια χριστιανών μαρωνιτών στη μικρή πόλη Κουμπαγιάτ του Βορείου Λιβάνου. Σπούδασε στην Εκόλ Νορμάλ της Ασράφιγιε στην Ανατολική Βηρυτό και διορίστηκε δάσκαλος το 1972 σε ένα χωριό της Κοιλάδας της Μπεκάα. Συνέχισε να διδάσκει μέχρι το 1979.
Ο Αμπντάλλα μεγάλωσε σε μια περίοδο όπου, μπροστά στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών και νεολαιίστικων κινημάτων, η αστική τάξη του Λιβάνου οδήγησε τη χώρα, το 1975, σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.
Από νεαρή ηλικία πολιτικοποιείται και αγωνίζεται μέσα από τις τάξεις του Κοινωνικού Εθνικού Συριακού Κόμματος και από το 1971 στρατεύεται πολιτικά με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και συνεργάζεται με τον αρχηγό των Εξωτερικών Επιχειρήσεων του ΛΜΑΠ, Ουαντί Χαντάντ (Αμπού Χανί).
Το 1978 τραυματίζεται σε μάχη ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις που εισβάλουν στο Λίβανο.
Από το 1980 συμμετέχει στη δημιουργία της οργάνωσης Λιβανέζικες Eνοπλες Επαναστατικές Φράξιες, μαρξιστικής αντι-ιμπεριαλιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται ενάντια στην κατοχή του Νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ, με επιχειρήσεις ενάντια στους σιωνιστές και τους δυτικούς συμμάχους τους.
Στις 24 Οκτώβρη 1984, συλλαμβάνεται στη Λυών της Γαλλίας για κατοχή πλαστών στοιχείων ταυτότητας - ενός διαβατηρίου που είχε πάρει νομότυπα από τις Αλγερινές αρχές.
Το Γαλλικό κράτος δεσμεύεται απέναντι στην Αλγερινή κυβέρνηση να τον ελευθερώσει σύντομα.
Στις 10 Ιουλίου 1986 καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλακής.
Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι οι ΗΠΑ που μαζί με το Ισραήλ ασκούν έντονες πιέσεις στη Γαλλική κυβέρνηση για αυστηρότερη ποινή στον Αμπντάλλα.
Το 1987 δικάζεται ξανά από Ειδικό Δικαστήριο και καταδικάζεται σε ισόβια.
Εκτοτε είναι φυλακισμένος σε Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας.
Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα δικαιούται να αποφυλακιστεί από το 1999 οπότε και συμπλήρωσε την υποχρεωτική διάρκεια της ποινής του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών,
το      Σάββατο 4/11/17
Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ηλεκτρονικών και μη, κλιμακώνει τον αγώνα του με πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4/11/17, με διαδήλωση που θα ξεκινήσει στις 12.30 από τα Προπύλαια του Παν/μιου Αθηνών και συγκέντρωση πάνω στην πλατεία Συντάγματος. Θα ακολουθήσει συνέλευση των κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς στο κτίριο του ΤΕΕ, στις 3μμ.
Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό σταθμό συντονισμού και κοινής δράσης μεταξύ των δυνάμεων που ενεργοποιούνται σε διαφορετικές πόλεις και έχουν διαφορετικές αναφορές σε πολιτικούς χώρους της αντιμνημονιακής ριζοσπαστικής αριστεράς, ώστε  να δοθεί στην κυβέρνηση και στις άλλες μνημονιακές δυνάμεις ένα ηχηρό μήνυμα ότι η πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε υλοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διεξαγωγής των πλειστηριασμών για την μαζική και ταχύτατη υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας – περιουσίας, όχι μόνο δεν θα αναχαιτίσει τις δυνάμεις του κινήματος, αλλά θα αποτελέσει εφαλτήριο για τον συντονισμό, την κλιμάκωση και την ενδυνάμωσή τους.
Ταυτόχρονα, είναι μία σοβαρή προσπάθεια να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση της κοινωνίας, να απαντήσουμε στις προσπάθειες κατασυκοφάντησης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και να διεκδικήσουμε την μαζικοποίησή του, αναδεικνύοντας ότι τα κινήματα αντίστασης μπορούν να κατακτούν νίκες.
Η παρουσία όλων των συντρόφων και συντροφισσών της ΛΑ.Ε. στην κρίσιμη κινητοποίηση της 4/11/17 είναι κάτι πάρα πάνω από απαραίτητη.
θα είναι η δική μας απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας να χαρίσουν σε funds και κοράκια τις λαϊκές κατοικίες και την λαϊκή περιουσία!
-          Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
-          Όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας
-          Κανένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι και όλες την Τετάρτη  25/10 ώρα 3.30μ.μ. στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας.
 Η αποτροπή των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας είναι στα χέρια μας.
Προσοχή : στους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας !!!
μην ξεχνάμε : την προετοιμασία για την κινητοποίηση στις 4 Νοέμβρη




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Ηριάννα και τον Περικλή στα Προπύλαια
 Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017, 18:54
Αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες  πραγματοποιούν  διαδήλωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή, «για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων», στα Προπύλαια.
«Η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή είναι υπόθεση όλων μας!», τονίζει το κάλεσμα και επισημαίνει:
 «Η δεύτερη κατά σειρά απόρριψη από το πενταμελές εφετείο αναστολών της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας και του Περικλή και η συνέχιση της φυλάκισής τους, προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο, σε όλο τον λαό και τη νεολαία. Αποτελεί πρόκληση τεραστίων διαστάσεων και επίδειξη ισχύος από την πλευρά ενός ολόκληρου συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη δυνατότητά του να τσαλαπατάει και να καταδικάζει σε ομηρία ανθρώπους, ακόμα και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.
Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος αλληλεγγύης, που θα απαιτήσει να αθωωθούν οριστικά και αμετάκλητα και να πέσει στο κενό η κρατική σκευωρία»
Το κάλεσμα υπογράφουν οι εξής οργανώσεις και συλλογικότητες:
Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ – επιτροπή νεολαίας, ΑΡΑΝ-τομέας νεολαίας, ΑΡΑΣ-τομέας νεολαίας, Αριστερό Ρεύμα Νεολαίας, ΑΡΙΣ-τομέας νεολαίας, ΑΡΚ, ΔΕΑ, Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, νεολαίοι ΚΚΕ(μ-λ), νέοι-ες ΛΑΕ, νΚΑ, Φοιτητικοι Συλλογοι
Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί  πάνω από 1500 άτομα όπως βλέπετε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες. Η πορεία έχει ξεκινήσει και κατευθύνεται στο Σύνταγμα. Για το λόγο αυτό αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί για τα αυτοκίνητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιονίζει στην Καλαμπάκα
 Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017, 20:06
Μετά την πρωινή χιονόπτωση την κορυφή της Τριγγίας (2204 μ.), το απόγευμα της Τρίτης άρχισε ξανά να χιονίζει στο ίδιο σημείο.
Η κορυφή του όρους έχει αρχίσει ήδη να ασπρίζει από το χιόνι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του trikalaola.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σφοδρή κακοκαιρία στην Πάτρα
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 13:47
Ο «Δαίδαλος» έφθασε στην Πάτρα όπου από το μεσημέρι εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Χωρίς μετρό την Πέμπτη η Αθήνα
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017, 19:53
Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας – μεταξύ άλλων – στην ένταξη της ΣΤΑΣΥ στο υπερΤαμείο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Βέτο Ρωσίας σε νέα αποστολή ελεγκτών στη Συρία
 Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017, 19:24
Το δικαίωμα του βέτο άσκησε η ρωσική κυβέρνηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εμποδίζοντας τη νέα αποστολή ελεγκτών στο έδαφος της Συρίας, προκειμένου να συγκεντρωθούν περαιτέρω στοιχεία αναφορικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η έρευνα που διεξάγουν ανεξάρτητοι ελεγκτές, ειδικοί στα χημικά όπλα, αφορά την επίθεση με βόμβες που περιείχαν το αέριο Σαρίν σε εδάφη που κατείχαν οι αντίπαλοι του Μπασάρ αλ Άσαντ, στην πόλη Καν Σεϊκχούν, με συνέπεια δεκάδες άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο.
Η Ρωσία ζήτησε να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση σχετικά με την έκθεση των ελεγκτών. Προκειμένου να εμποδίσει τη διαδικασία, ο εκπρόσωπος της Μόσχας, Βασίλι Νεμπέντζια, άσκησε το δικαίωμα του βέτο και υποχρέωσε τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να παρατείνουν τη συζήτηση για μετά τις 26 Οκτωβρίου, οπότε θα λάβει χώρα η συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Από τη σημερινή ψηφοφορία απείχε η Κίνα, ενώ η Βολιβία συντάχθηκε στο πλευρό της Μόσχας, ψηφίζοντας όχι στην πρόταση για νέους ελέγχους.  Ψήφο υπερ της επεμβασης έδωσαν 11 μέλη του Συμβουλίου τσουτσεκια των ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διχασμό στη Γαλλία προκαλεί βρέφος που ονομάστηκε «Τζιχάντ»
 Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017, 21:07
«Είναι αποδεκτό να ονομάσει κανείς το μωρό του "Τζιχάντ" στη Γαλλία, τη χώρα που υπέστη τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια;», στην εν λόγω ερώτηση καλείται να απαντήσει ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας, καθώς παραπέμφθηκε σε αυτόν, από τις αρχές της Τουλούζης, η υπόθεση ενός ζευγαριού που ονόμασε τον γιο του «Τζιχάντ».
Το αγοράκι που κατάγεται από την Τουλούζη, και ονομάστηκε «Τζιχάντ» γεννήθηκε τον Αύγουστο.
Στο παρελθόν, είχε επιτραπεί σε άλλα παιδιά να κρατήσουν το συγκεκριμένο όνομα στη Γαλλία.
Ο όρος «τζιχαντιστής» χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τους ισλαμιστές μαχητές, που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



MEDIA
48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ. Εφημεριδες, ραδιοφωνο, και καναλια τηλεορασης. Τα ιντερνετικα μεσα δεν απεργουν, και δικαιως δεν θεωρουνται δημοσιογραφοι.
Απεργοσπασια των αληταραδων του ΣΚΑΙ
Tα τηλεοπτικα καναλια θαχουν παλι ειδησεις την Πεμπτη, ενω εφημεριδες θα εκδοθουν πια την Παρασκευη.
24.10.2017, 05:58

«Ρολά» για δύο ημέρες κατεβάζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας. Οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ) αποφάσισαν 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από σήμερα, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης (26/10). Απεργοσπασια των αληταραδων δημοσιοκαφρων του ΣΚΑΙ.
Τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων ζητούν τη στήριξη, διεύρυνση και βιωσιμότητα ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Εξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ συνεχίζουν την απεργία πείνας για περισσότερες από 10 μέρες τέσσερις συνάδελφοι διεκδικώντας με αυτό το ύστατο όπλο τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ. Πρόκειται για τις Τζώρτζια Κοντράρου, Μαρίνα Βήχου, Ελένη Ανδριανού και Αφροδίτη Υψηλάντη η οποία, αφού εξήλθε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού, επέστρεψε για να συνεχίσει την απεργία πείνας.
Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, καθώς ενώ αποφασίστηκε να μην καταβάλλεται το γνωστό αγγελιόσημο, με το οποίο ουσιαστικά είχε αντικατασταθεί η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες και κράτος, δεν υπήρξε αντικατάσταση της εισφοράς, με αποτέλεσμα να μην έχει έσοδα και να κινδυνεύει με λουκέτο. Κάτι που θα αφήσει στον αέρα περίπου 9.000 ασφαλισμένους -και άλλα τόσα προστατευόμενα μέλη- στον ΕΔΟΕΑΠ.
Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος, μιλώντας χθες στον Real FM και τον Μάνο Νιφλή, τόνισε ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση οι θεσμοί συμφώνησαν να θεσπιστεί εισφορά 2% επί των εσόδων των ΜΜΕ, αλλά υπάρχει δυστοκία στο υγειονομικό σκέλος, που θεωρούν ότι πρέπει να βρίσκεται στις δομές του ΕΟΠΥΥ.
Ξεκαθάρισε ότι δεν είμαστε ο μόνος κλάδος που δεν έχει ενοποιηθεί, τονίζοντας: «Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι δεν επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν κοστίζουμε στον Ελληνα φορολογούμενο, ούτε κοστίσαμε ποτέ απολύτως τίποτε. Το γεγονός ότι μπορούσε ο ΕΦΚΑ από την πρώτη ημέρα να δώσει συντάξεις, να το αποδώσουμε, επιτρέψτε μου, στην υπεξαίρεση ποσού από κοινωνικό πόρο που ανήκει στους δημοσιογράφους, 1 δισ. ευρώ, που ήταν τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ που συγχωνεύθηκε στον ΕΦΚΑ».
Σε ανακοίνωσή τους τα Δ.Σ. των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ επισημαίνουν «ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση τώρα, δίχως άλλη αναβολή, στη νομοθετική ρύθμιση βιώσιμης λύσης για τη στήριξη, τη διεύρυνση και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ. Η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις».
Ξεκαθαρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν ζητούν προνόμια, αλλά ισονομία. «Δεν αγωνιζόμαστε για ειδική μεταχείριση, αλλά για δίκαιη αντιμετώπιση. Θέλουμε περίθαλψη, επικούρηση και φαρμακευτική κάλυψη, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Παλεύουμε για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει επιβαρύνει ούτε κατά το ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ενας στους τρεις εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα παιρνει 394 ευρω το μηνα. Ναι, αλλα δεν τρωει σκουπιδια, σωστα?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόβουν το επίδομα της πρόνοιας σε άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση

Σα να μην έφτανε η φοροεπιδρομή που ζουν οι Ελληνικές οικογένειες τα μνημονιακά χρόνια που διανύουμε, έρχονται και οι αποφάσεις των κυβερνώντων που αποτελειώνουν τους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας.
Αυτούς που η μοίρα και ο Θεός τους έταξε να ξεχωρίζουν από όλους εμάς.
Έτσι, για να επιτύχουμε τους στόχους που μας έχουν θέσει οι δανειστές, καταργούμε κάθε έννοια του κράτους πρόνοιας.
Συγκεκριμένα, εδώ και μερικές ημέρες, η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου,  αποστέλλει έγγραφο προς τους δικαιούχους του επιδόματος Βαριάς Νοητικής Υστέρησης με το οποίο τους καλεί να προβούν σε επανεξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές (ΚΕΠΑ), εντός έξι μηνών (υποθέτουμε το ίδιο συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα).
Στο ίδιο έγγραφο αναφέρει τις προϋποθέσεις για την παροχή της οικονομικής βοήθειας στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η προϋπόθεση, το άτομο να έχει δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30.
Προφανώς ο νομοθέτης, θεωρεί ένα άτομο με βαριά αναπηρία 67% και με δείκτη νοημοσύνης 45, πως είναι ικανό να εργαστεί και να αυτοεξυπηρετείται και πως δεν δικαιούται την υποστήριξη του κράτους.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρουμε ως παράδειγμα και αφορά την Ηγουμενίτσα, το άτομο που θα κληθεί να μάθει τώρα να εργάζεται είναι 44 ετών, ζει με την οικογένεια της η οποία και την φροντίζει και δεν έχει εργαστεί ποτέ στην ζωή της, αφού δεν της το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας της.
Και η συγκεκριμένη είναι "τυχερή" αφού έχει οικογένεια που την φροντίζει.
Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε πως θα καταφέρουν να επιβιώσουν όλοι αυτοί που ζουν μόνοι τους ή με μοναδικό στήριγμα την κουτσουρεμένη σύνταξη των ηλικιωμένων γονιών τους και για όσο αυτοί ζουν.
Θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο να επανεξετάσει την συγκεκριμένη προϋπόθεση για τον δείκτη νοημοσύνης εάν θέλουμε να λέμε πως ζούμε σε μια δυτικού τύπου κοινωνία με πρώτο μέλημά μας την ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου και πρωτίστως των αδυνάτων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνάμε τις φυλακές των ΗΠΑ στο Ιράκ! Δεν συγχωρούμε! Λίγο μας ενδιαφέρει ο λακές των ιμπεριαλιστών ο Τζιφρας  που "έχει κοινές αξίες" μαζί τους!
Abu Ghraib Prison in Iraq (Baghdad Correctional Facility)... They physically and sexually abused, tortured...
Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Matteo Salvini: "Είμαι φίλος κι αδελφός του Ισραήλ"! Ο ακροδεξιός ηγέτης της Λίγκας του Βορρά... στην Ιταλία
...και καταδικάζει ΟΗΕ και UNESCO για ψηφίσματα υπέρ της Παλαιστίνης!
Για να μην περνάει η προπαγάνδα των σιωνιστών-ναζί για τον "εκλεκτό λαό του θεού" και Cia!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Ανετη επικράτηση του δεξιου συνασπισμού του Αμπε
ΤΟΚΙΟ.--
Ετοιμος να πρωτοστατήσει με νέα επιμονή στις αλλαγές που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες της ιμπεριαλιστικής Ιαπωνίας εμφανίστηκε χτες ο Σίνζο Αμπε, ηγέτης του (νεο)Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας (LDP), το οποίο - μαζί με το σύμμαχό του (ακροδεξιο βουδιστικο) κόμμα «Κομέιτο» - εξασφάλισε άνετη νίκη στις προχτεσινές εκλογές που έγιναν για την 465μελή Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Αμπε δήλωσε ότι στόχος του είναι η διαμόρφωση «ευρείας συμφωνίας μεταξύ του κυβερνώντος δεξιου συνασπισμού και της αντιπολίτευσης», προμηνύοντας όξυνση των διεργασιών γύρω από τις αλλαγές που απαιτούν οι σημερινές ανάγκες του ιαπωνικού κεφαλαίου, και ενώ εκφράζονται αντιθέσεις που επηρεάζουν τις ευρύτερες ισορροπίες σε Ασία - Ειρηνικό (π.χ. ακόμα και στις σχέσεις ΗΠΑ - Ιαπωνίας μαίνεται ένα περίπλοκο παζάρι).
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα:
-- Το LDP εξασφάλισε 284 έδρες (στις προηγούμενες εκλογές, το 2014, είχε πάρει 290), ενώ το σύμμαχό του κόμμα «Κομέιτο» 29 (από 34). Συνολικά δηλαδή έλαβαν 313 έδρες.
-- Δεύτερο εμφανιζόταν το νεοσύστατο Συνταγματικό Δημοκρατικό Κόμμα (CDP) του Γιουκίο Εντάνο, που πλησίαζε τις 55 έδρες. Πρόκειται για κόμμα που επίσημα ιδρύθηκε στις αρχές του Οκτώβρη, ως διάσπαση του Δημοκρατικού Κόμματος (DP), το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης και πλέον έχει διαλυθεί.
-- Τρίτο με 50 έδρες εμφανιζόταν το «Κόμμα της Ελπίδας» («Κίμπο νο Το»), της κυβερνήτριας του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε, που επίσης ιδρύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη από δυνάμεις που αλλοι εγκατέλειψαν το DP και αλλους από το LDP. Η προεδρος του Κοικε ειχε εκλεγει δημαρχος με το LDP.
Ακολουθούν άλλα κόμματα, ανάμεσα στα οποία και το ΚΚ Ιαπωνίας, που κατέλαβε 12 έδρες (από 21). Συμμετείχε στις εκλογές αυτόνομα, προτάσσοντας ωστόσο την ενίσχυση ενός είδους συμμαχίας «των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των ανήσυχων πολιτών που αντιτάσσονται στους φιλοπόλεμους νόμους και την κίνηση αναθεώρησης του άρθρου 9 του Συντάγματος» (με την οποία καταργούνται και τα τελευταία εμπόδια για την ανάληψη δράσης των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό).
Στην ίδια συνεργασία συμμετέχει και το CDP, που μεταξύ άλλων καταγγέλλει την αναθεώρηση του Συντάγματος, προτείνει τη σταδιακή «εγκατάλειψη» της πυρηνικής ενέργειας και ιεραρχεί τη «στροφή» στη χρήση της «πράσινης ενέργειας» και γενικά της πιο «οικολογικής» ανάπτυξης κ.ο.κ.
Το Σοσιαλδημοκρατικο Κομμα διατηρει τις 2 εδρες που ειχε, ενώ το Κομμα Καινοτομιας εξασφαλιζει μονο 11 εδρες από τις 41 που ειχε.
Τα ποσοστά που παίρνουν ειδικά τα νεοσύστατα κόμματα καταγράφουν «κινητικότητα» και στο αστικό πολιτικό σύστημα της Ιαπωνίας, σε μια περίοδο που η ανησυχία για την ιαπωνική καπιταλιστική οικονομία δυναμώνει.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι η συμμετοχή ήταν ακόμα μια φορά ιδιαίτερα χαμηλή, στο 53,7% (στο οποίο επέδρασε και το πέρασμα από τη χώρα του ισχυρού τυφώνα «Λαν», το Σάββατο).
Χτες, ο Αμπε δέχτηκε τηλεφωνικά τα συγχαρητήρια του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συμφώνησαν να συνεργαστούν για την κλιμάκωση της πίεσης κατά της Βόρειας Κορέας. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε στις 5 Νοέμβρη, ο Τραμπ θα κάνει επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Ο νεοφιλελεύθερος ακροδεξιος συνασπισμός «Ας αλλάξουμε» του αληταρα κλεφτη Προέδρου της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, προηγείται στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή και αυξάνει τη δύναμή του στο κοινοβούλιο, φτάνοντας, όπως εκτιμάται με βάση τα μερικά αποτελέσματα, τις 108 έδρες στις 257 (είχε 87 και κυβερνούσε με στήριξη άλλων φιλελεύθερων κομμάτων). Ο άλλος  πόλος, σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης, της πρώην Προέδρου Κριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ, «Ενότητα πολιτών», έρχεται δεύτερος αλλά η Φερνάντες εκλέγεται γερουσιαστής.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Επαναληπτικές δημοτικές στις 19 Νοέμβρη θα διεξαχθούν σε 28 από τους 38 δήμους του Κοσσυφοπεδίου, καθώς κανείς από τους υποψήφιους δεν ξεπέρασε το απαιτούμενο πλαφόν για εκλογή από τον πρώτο γύρο. Η Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι την Κυριακή, οπότε διεξήχθη ο πρώτος γύρος, προσήλθε στις κάλπες το 44% των 1.900.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Ο αντιπολιτευόμενος υποψήφιος Μάριαν Σάρετς και ο απερχόμενος Πρόεδρος Μπόρουτ Πάχορ θα μονομαχήσουν για το προεδρικό αξίωμα στη Σλοβενία, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 12 Νοέμβρη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «Χαμάς» απορρίπτει τις απαιτήσεις του Ισραήλ
ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--
Επίσκεψη στην Τεχεράνη πραγματοποιεί από την Κυριακή κλιμάκιο ανώτερων στελεχών της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς», με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Σάλεχ αλ Αρούρι, να τονίζει ότι με τη μετάβασή τους στο Ιράν απέδειξαν στην πράξη ότι απέρριψαν τις απαιτήσεις των Ισραηλινών κατοχικών αρχών που τους είχαν θέσει την προηγούμενη βδομάδα προκειμένου να ξεκινήσουν ισραηλινο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις.
Μεταξύ άλλων, οι Ισραηλινοί απαιτούσαν από τη «Χαμάς» να αναγνωρίσει το Ισραήλ, να παραδώσει τα όπλα, να σταματήσει τον ένοπλο αγώνα και να σταματήσει τις σχέσεις με τις ιρανικές αρχές.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΒΑΝΙΑ
Νέες διαμαρτυρίες της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα
ΤΙΡΑΝΑ.--
Εντείνονται οι έντονες διαμαρτυρίες της ελληνικής μειονότητας στη νότια Αλβανία με αφορμή τις κινήσεις της αλβανικής κυβέρνησης σε βάρος των περιουσιών της. Διαφαινόμενος στόχος του Αλβανού πρωθυπουργού, Εντι Ράμα, είναι αφενός να προωθήσει τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας και αφετέρου να αποπροσανατολίσει λανσαροντας φασιστικες πρακτικες ένα σημαντικό μέρος του λαού που παρακολουθεί τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες για τις σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα πωλησης ναρκωτικων στην Ιταλια και σχεσεων με τη Μαφια στην Ιταλια νυν και πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων (π.χ. με πιο σημαντικον του πρώην υπουργού Εσωτερικών και νυν βουλευτή του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σαϊμίρ Ταχίρι).
Χτες, πολλές δεκάδες κάτοικοι της Χειμάρρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της κατεδάφισης κτισμάτων τους με αφορμή το σχέδιο ανάπλασης που έχει αποφασίσει σε βάρος τους η κυβέρνηση Ράμα. Νωρίτερα, είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες των κτιρίων ειδοποίηση από τη δημοτική Διεύθυνση Επιθεώρησης Προστασίας Περιβάλλοντος για την εκκένωση των κτιρίων εντός της μέρας υπό την απειλή κατεδάφισης.
Η συγκέντρωση, στην οποία οι κάτοικοι διαδήλωσαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν καμία κρατική παρανομία εις βάρος των περιουσιών τους, ήταν ειρηνική, με την Αστυνομία να παρακολουθεί εξ αποστάσεως.
Στους δεκάδες συγκεντρωμένους μίλησαν ο πρόεδρος του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντουλές, ο πρόεδρος της μειονοτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ, Λεωνίδας Παππάς, και ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Φώτης Μπελέρης.
Μέχρι χτες βράδυ, πάντως, δεν είχαν εμφανιστεί οι μπουλντόζες για να γκρεμίσουν τα κτίρια...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Μόνιμη κατάσταση η παιδική φτώχεια
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
5ετής έρευνα του ιδρύματος «Bertelsmann» αποκαλύπτει πως το 21% των παιδιών στη Γερμανία μεγαλώνουν μόνιμα σε συνθήκες φτώχειας, κάτι που τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή, καθώς η φτώχεια «κληρονομείται», όπως και ο πλούτος.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 21% των παιδιών που μεγαλώνουν σε σπίτια όπου κυριαρχεί η φτώχεια, συνεχίζουν και ως ενήλικες να είναι φτωχοί εξαιτίας χαμηλής μόρφωσης και άλλων ταξικών φραγμών κι αποκλεισμών, ενώ ένα 10% των παιδιών ζουν σε οικογένεια που «έπεσε σε κίνδυνο φτώχειας, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα». Δηλαδή η φτώχεια αγγίζει συνολικά το 31% των παιδιών της χώρας.
Πάντως για την πλειοψηφία (21%) ισχύει πως «όποιος είναι φτωχός, παραμένει φτωχός. Πολύ λίγες οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να "απελευθερωθούν" από τη φτώχεια». Εδώ τονίζεται ότι η κοινωνικοοικονομική κατάσταση των γονιών είναι καθοριστική και για την εκπαιδευτική πρόοδο των παιδιών, που με τη σειρά της είναι καθοριστική για την επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή.
Η φτώχεια «χτυπάει την πόρτα» κυρίως των εξής «κατηγοριών», φανερώνοντας και τη «γύμνια» της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας της ισχυρής καπιταλιστικής χώρας: Μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τουλάχιστον τρία παιδιά, εργαζόμενοι με λίγα προσόντα και χαμηλά μεροκάματα και μετανάστες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΥΣΤΡΙΑ
Οι βιομήχανοι ξεκινούν καμπάνια προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επερχόμενες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις
Δεξιο Λαϊκό Κόμμα και Φασιστικο Κόμμα Ελευθερίας ξεκινούν διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση
ΒΙΕΝΝΗ.--
Καμπάνια για τις αλλαγές που χρειάζεται η αυστριακή καπιταλιστική οικονομία και για την «αναγκαία προσαρμογή της εργασίας» σε αυτές, ξεκίνησε χτες η αυστριακή Ενωση Βιομηχάνων, υπό τον τίτλο «Η εργασία μου - Η βιομηχανία μας».
Η καμπάνια των βιομηχάνων απευθύνεται στην «κοινωνία των πολιτών», με στόχο να επικοινωνήσει τις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» και να καταπολεμήσει τον «λαϊκισμό», τον «φόβο για το μέλλον», όπως αναφέρεται. Στα εφτά σημεία της καμπάνιας τους, οι βιομήχανοι προετοιμάζουν το έδαφος για τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και για τα προνόμια που ετοιμάζονται να δεχτούν από τη νέα κυβέρνηση. Ορισμένα από τα σημεία είναι: Το φορολογικό, συνταξιοδοτικό, εκπαιδευτικό σύστημα, όπως και ο «εκσυγχρονισμός» του εργατικού δικαίου με τους «εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες».
Σε αυτό το φόντο, άρχισαν το Σαββατοκύριακο οι διερευνητικές συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 15ης Οκτώβρη. Το Σάββατο ο νικητής, πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του εθνικιστικού Κόμματος Ελευθερίας, Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε. «Είχαμε έναν εξαιρετικά καλό και θετικό διάλογο» με το «βλέμμα στο μέλλον» για το «αν υπάρχει δυνατότητα να συνεργαστούμε», είπε ο Κουρτς και υπενθύμισε ότι το Κόμμα Ελευθερίας «ενισχύθηκε σημαντικά» στις εκλογές. Επίσης εξήρε το «αίσθημα ευθύνης» και τη «διάθεση για αλλαγές» του πιθανού του εταίρου και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συνομιλίες. «Και οι δύο πλευρές ενδιαφέρονται σοβαρά για την αναγκαία και επιθυμητή αλλαγή», εκτίμησε ο Στράχε.
Σήμερα ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης με το Κόμμα Ελευθερίας, πιθανώς την Τετάρτη ή, το αργότερο, την Παρασκευή.
Αντίθετα, οι συνομιλίες του Σ. Κουρτς με τον απερχόμενο Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο, Κρίστιαν Κερν, την Κυριακή, δεν άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνέχεια της συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θα προετοιμαστεί τώρα για το ρόλο του στην αντιπολίτευση, είπε ο Κερν στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση. Αλλά και ο Κουρτς άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες.
Ο Σ. Κουρτς συνομίλησε επίσης με τον επικεφαλής του νεοφιλελεύθερου ΝΕΟS («Νέα Αυστρία») σχετικά με το αν μπορεί να υπολογίζει στη στήριξή τους σε μέτρα όπου απαιτείται πλειοψηφία 2/3 της αυστριακής Βουλής. Συναντήθηκε ακόμα με τον επικεφαλής της «Λίστας Πιλτς» (διάσπαση των Πρασίνων), ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ,  σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στη Μόσχα από κοινού με τον Ιρακινό ομόλογό του, αναφέρθηκε στη «νέα προσέγγιση των ΗΠΑ στη Συρία», με αφορμή τις πληροφορίες περί της συγκρότησης «τοπικών συμβουλίων στην κυρίαρχη Συρία». Απαίτησε «τίμιες απαντήσεις» από την Ουάσιγκτον, διαπιστώνοντας παράλληλα διάφορα «παράξενα πράγματα» στη στάση των ΗΠΑ, όπως π.χ. τις πρόσφατες ροές τζιχαντιστών από πρώην προπύργιά τους, όπως η Ράκα, την περίοδο που υποτίθεται πως κλιμακώνονταν εναντίον τους οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Χαρακτήρισε μάλιστα τον βομβαρδισμό της Ράκα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους «ισοπεδωτικό», συγκρίνοντάς τον με τον βομβαρδισμό της Δρέσδης στη Γερμανία στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Αναφερόμενος στο ιρακινό αυτόνομο Κουρδιστάν, ο Λαβρόφ τόνισε πως η Μόσχα σέβεται τις επιθυμίες των Κούρδων για τη διεκδίκηση της «ταυτότητάς» τους, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτό θα πρέπει να γίνει «σε διάλογο με τη Βαγδάτη». Διευκρίνισε πως η συνεργασία της Μόσχας με τους Κούρδους αξιωματούχους στο βόρειο Ιράκ θα συνεχιστεί και πως θα παραμείνει στην περιοχή το ρωσικό προξενείο στην πρωτεύουσα του Κουρδιστάν του βορείου Ιράκ, Ερμπίλ. Από την πλευρά του ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε το κουρδικό δημοψήφισμα της 25ης Σεπτέμβρη για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν ως «κατάφωρη παραβίαση του ιρακινού Συντάγματος».

Διαδηλώσεις Κούρδων κατά ΗΠΑ και ΟΗΕ
Οι ρωσικές δηλώσεις έγιναν ένα 24ωρο μετά τις διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο πολλές εκατοντάδες Κούρδοι στο Ερμπίλ, διαμαρτυρόμενοι κατά των ΗΠΑ, καθώς θεώρησαν ότι η κυβέρνηση Τραμπ «πρόδωσε τον αγώνα» και αθέτησε τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει με αφορμή την πρόσφατη ανακατάληψη πετρελαιοφόρων περιοχών του βορείου Ιράκ, όπως η επαρχία Κιρκούκ, την οποία είχαν ανακαταλάβει από τους τζιχαντιστές Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά. Οι Κούρδοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στο Ερμπίλ.
Νωρίτερα, Κούρδοι αξιωματούχοι της αυτόνομης κυβέρνησης στο βόρειο Ιράκ ανακοίνωσαν πως δυνάμεις του ιρακινού στρατού σκότωσαν στο Κιρκούκ πάνω από 400 αμάχους. Στη συνέχεια αποφάσισαν την επ' αόριστον αναβολή των προγραμματισμένων για την 1η Νοέμβρη κουρδικών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού συμμετοχών και υποψηφιοτήτων από τα κόμματα.

«Κούρσα» για τις πετρελαιοπηγές Ομάρ στη Συρία
Νωρίτερα, οι Κούρδοι και Αραβες μαχητές των δυνάμεων SDF ανακοίνωσαν πως ανέκτησαν τον έλεγχο της μεγαλύτερης πετρελαιοπηγής στη Συρία, Ομάρ, στο Ντέιρ Εζόρ, ενώ οι δυνάμεις του συριακού στρατού απείχαν μόλις 3 χλμ. Ο ισχυρισμός των μαχητών αυτών αμφισβητήθηκε αργότερα από στελέχη της «Χεζμπολάχ», που πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού. Είπαν πως οι μάχες συνεχίζονται.
Πάντως κάποιοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ βιάστηκαν να επιβεβαιώσουν τον έλεγχο των περισσότερων πετρελαιοπηγών στο Ντέιρ Εζόρ και να κάνουν εκτιμήσεις για τα σημερινά μηνιαία κέρδη των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία. Είπαν ότι τους τελευταίους μήνες έφταναν τα 4.000.000 δολάρια, από 50.000.000 δολάρια που αποκόμιζαν μηνιαίως μετά το 2014.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός ανακατέλαβε το Σάββατο την πόλη Καριατάιν της επαρχίας Χομς, διαπιστώνοντας ότι νωρίτερα οι τζιχαντoφασιστές είχαν διαπράξει, για μία ακόμη φορά, ωμότητες σε βάρος πολλών δεκάδων αμάχων.

Η οργάνωση Ισλαμοφασιστικό Κράτος σκότωσε τουλάχιστον 128 ανθρώπους, από τους οποίους οι 116 ήταν άμαχοι, σε μια πόλη στην κεντρική Συρία, προτού εκδιωχθεί, το περασμένο Σάββατο, από τα στρατεύματα της Δαμασκού.
Στο διάστημα των 20 ημερών που ήλεγχε την αλ-Καριατάιν, το ΙΚ εκτέλεσε τουλάχιστον 116 αμάχους σε αντίποινα, αφού τους κατηγόρησε για συνεργασία με τα στρατεύματα της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Μετά την ανακατάληψη της πόλης αυτής που βρίσκεται στην επαρχία Χομς, οι κάτοικοι βρήκαν πτώματα στους δρόμους, σε σπίτια και σε άλλα σημεία.
Ορισμένοι είχαν σκοτωθεί με μαχαίρι, άλλοι με σφαίρες.
Η μεγάλη πλειονότητα των θυμάτων (83) σκοτώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες πριν από την εκδίωξη του ΙΚ από την αλ-Καριατάιν.
Το ΙΚ κατέλαβε εκ νέου την 1η Οκτωβρίου την πόλη αυτή η οποία κατοικείται από μια χριστιανική μειονότητα και όπου βρίσκονται πολλές εκκλησίες, ορισμένες από τις οποίες λεηλατήθηκαν από τους τζιχαντοφασιστες. Η συμμορια είχε καταλάβει την πόλη για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 προτού εκδιωχθεί λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα.
Ο αραβικος συριακος στρατος της Συριακης Δημοκρατιας ανακατέλαβε την πόλη το Σάββατο μετά την υποχώρηση 200 και πλέον μελών του ΙΚ προς την Μπαντίγια, τη μεγάλη έρημο της κεντρικής Συρίας.


2 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Remember this photo?
It went viral after Hurricane Harvey hit. These are residents in a nursing home in Dickinson, TX. Dickinson was hit by the worst of Hurricane Harvey, with over 50 inches of rain, and 7,376 homes damaged— 50 percent of them beyond repair.
Now, the city of Dickinson is requiring residents who need relief funds to certify that they will not participate in boycotts of Israel.
Why should anyone have to sign away their free speech rights to get emergency government aid?
Write to your senators now and tell them to oppose the Israel Anti-Boycott Act, because this kind of heartless, unconstitutional chaos is just what that legislation will create.
Here’s what Dickinson has to do with Israel/Palestine, and what writing Congress has to do with Dickinson:
First, Dickinson officials say that they’re simply trying to comply with a new Texas law that bans any state contractor from participating in boycotts of Israel. Texas is one of 21 states with similar laws on the books.
Second, Congress needs to hear from you about it because they’re currently considering the Israel Anti-Boycott Act, which, if passed, would create countless Dickinsons.
From their own statements, it looks like Dickinson officials are working to remove the question from relief forms— which is great! Our job is to make sure Congress knows about this, as an example of just how ridiculous the Anti-Boycott Act is.
Momentum is on our side. In Kansas, the ACLU recently filed a federal lawsuit against Kansas on behalf of a high school math teacher who was prevented by the state from working as a contractor because she refused to certify that she doesn’t support boycotts of Israel.
And because of huge grassroots turnout at town halls around the country, more and more Members of Congress, including Sen. Kirsten Gillibrand of New York and Sen. Elizabeth Warren of Massachusetts, have come out against the bill.
Make sure your senators join them. Click here and tell your senators to oppose the Israel Anti-Boycott Act.
Onward,



e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Θυμάστε αυτή τη φωτογραφία;
Έγινε viral μετά τον χτύπημα του τυφώνα Harvey. Αυτοί είναι κάτοικοι σε γηροκομείο στο Dickinson, TX. Το Dickinson επλήγη χειρότερα από τον τυφώνα Harvey, με πάνω από 50 ίντσες βροχής, και 7.376 σπίτια κατεστραμμένα - το 50 τοις εκατό από αυτά δεν επιδιορθώνονται.
Τώρα, η πόλη Dickinson απαιτεί από τους κατοίκους που χρειάζονται ταμεία βοήθειας να πιστοποιήσουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στα μποϊκοτάζ του Ισραήλ.
Γιατί πρέπει ο καθένας να υπογράψει τα δικαιώματά του ελεύθερης ομιλίας για να πάρει κρατική βοήθεια έκτακτης ανάγκης;
Γράψτε τώρα στους γερουσιαστές σας και να τους πείτε να αντιταχθούν στο νόμο του Ισραήλ για την καταπολέμηση του μποϊκοτάζ, διότι αυτό το είδος ασυγχώρητου, αντισυνταγματικού χάους είναι ακριβώς αυτό που θα δημιουργήσει αυτή η νομοθεσία.
Εδώ είναι τι έχει να κάνει το Dickinson με το Ισραήλ / Παλαιστίνη και τι γράφει το Συνέδριο σχετικά με το Dickinson:
Πρώτον, αξιωματούχοι του Dickinson λένε ότι απλώς προσπαθούν να συμμορφωθούν με ένα νέο νόμο του Τέξας που απαγορεύει σε κάθε συμβαλλόμενο κράτος να συμμετέχει στα μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Το Τέξας είναι ένα από τα 21 κράτη με παρόμοιους νόμους στα βιβλία.
Δεύτερον, το Κογκρέσο πρέπει να ακούσει από εσάς για αυτό, επειδή εξετάζει επί του παρόντος το νόμο περί αντι-μποϊκοτάζ του Ισραήλ, το οποίο, εάν περάσει, θα δημιουργήσει αμέτρητα Dickinsons.
Από τις δικές τους δηλώσεις, φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι του Dickinson εργάζονται για να αφαιρέσουν την ερώτηση από τις μορφές ανακούφισης - κάτι το οποίο είναι υπέροχο! Η δουλειά μας είναι να βεβαιωθούμε ότι το Κογκρέσο γνωρίζει κάτι τέτοιο, ως παράδειγμα πόσο γελοίο είναι ο νόμος κατά του μποϊκοτάζ.
Η ορμή είναι στο πλευρό μας. Στο Κάνσας, η ACLU κατέθεσε πρόσφατα μια ομοσπονδιακή δίκη εναντίον του Κάνσας εξ ονόματος ενός καθηγητή μαθηματικών γυμνασίου που εμποδίστηκε από το κράτος να εργάζεται ως εργολήπτης επειδή αρνήθηκε να πιστοποιήσει ότι δεν υποστηρίζει τα μποϊκοτάζ του Ισραήλ.
Και λόγω της τεράστιας λαϊκής προσέλευσης στις δημοτικές αίθουσες σε όλη τη χώρα, όλο και περισσότεροι βουλευτές του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Kirsten Gillibrand της Νέας Υόρκης και της γερουσιαστής Elizabeth Warren της Μασαχουσέτης, έχουν βγει εναντίον του νομοσχεδίου.
Βεβαιωθείτε ότι οι γερουσιαστές σας είναι μαζί τους. Κάντε κλικ εδώ και πείτε στους γερουσιαστές σας να αντιταχθούν στον νόμο του Ισραήλ κατά του μποϋκοτάζ.
Προς τα εμπρός,