Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Δευτερα 9 Οκτωβριου 2017


Ταπεινωτική ήττα για τη δικαστική σαπίλα και την κυβέρνηση του αμόρφωτου διαπλεκόμενου! Ελεύθερος ο άνεργος Στράτος Δασκαρόλης, που είχε φυλακιστεί γιατί αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια της διαπλοκής.
Η αποφασιστικότητα και η αξιοπρεπής στάση του ίδιου, και η κινητοποίηση του αλληλέγγυου λαού της Καλαμάτας νίκησαν!
Κι ο δρόμος είναι ανοιχτός για όλους μας: Εκεί που επιμένουμε, τους τσακίζουμε και τους εξευτελίζουμε!
Όπως αποτρέπουμε κάθε Τετάρτη τους πλειστηριασμούς. Όπως νικήσαμε αυτή τη φορά στη μάχη των διοδίων της διαπλοκής. Όπως μπορούμε να κάνουμε με κάθε μάχη που θα δώσουμε ενάντια στο σάπιο κι ετοιμόρροπο καθεστώς τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Πριν λίγες μέρες καταδικάστηκε σε φυλάκιση για παρότρυνση των μελών της συμμορίας του σε μαζικά εγκλήματα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω αναστολής. Έτσι μπόρεσε να πάει μαζί με τον Βίτσα και τον Καμμένο στη στρατιωτική άσκηση Παρμενίων και να κάνει και το κομμάτι του με τα όπλα.
Τις ίδιες ώρες στον Ασπρόπυργο, εκεί ακριβώς που έκανε την ομιλία για την οποία καταδικάστηκε, οι ακροατές του μακέλευαν για πολλοστή φορά 2 Πακιστανους εργάτες γης, στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο.
Ο γνωστός για τις φιλοφασιστικές του συμπάθειες Βίτσας, ο Τόσκας που έστειλε τα στίφη των ΜΑΤ κι έπνιξε στα χημικά τα Εξάρχεια, την ώρα του εγκλήματος του Ασπρόπυργου, ο βασανιστής Κοντονής και πρώτος απ' όλους ο αμόρφωτος διαπλεκόμενος, είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στο συνεχιζόμενο έγκλημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσακαλωτος ελεγε οτι ειναι μαρξιστης !!
Είναι κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν.
Και ο Στουρνάρας έλεγε πως είναι Κευνσιανός αλλά έκανε τα αντίθετα από αυτά που υποστήριξε ο Κέυνς. Οι Οπορτούνες, ως πραγματικοί Φιλελεύθεροι που είναι, αντιγράφουν τον Κέυνς αλλά και πάλι λάθος. Γιατί μοιράζουν επιδόματα ίσα ίσα για να μην πεθαίνει ο κόσμος από την πείνα ενώ ο Κέυνς είπε πως το χρήμα που θα πέφτει στην αγορά όταν ο Καπιταλισμός είναι στα κάτω του πρέπει να έχει στόχο την επαναφορά της ισορροπίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και δεν έγινες εργατομανδαρίνος
Ούτε τέρας ιερό να κυνηγάς τον παραβάτη
Και τον ήρωα να κάνεις πίσω από το γραφείο
Σε αντίθεση αγεφύρωτη με τα παλιά παράσημά σου
Κομαντάντε Τσε Γκεβάρα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δελτίο Τύπου για τη χρυσαυγίτικη επίθεση στον Ασπρόπυργο
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει την δολοφονική επίθεση με σιδερογροθιές από πενταμελές Τάγμα Εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής κατά δύο πακιστανών εργατών, του Ασφάκ Μαχμούντ και Βακάς Χουσείν, στη θέση Γκορυτσά στον Ασπρόπυργο, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.
Οι Ασφάκ Μαχμούντ και Βακάς Χουσείν δέχθηκαν χτυπήματα στο πρόσωπο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι πέντε επίδοξοι δολοφόνοι είναι γνωστοί χρυσαυγίτες της περιοχής. Για άλλη μία φορά το περιβόητο ΑΤ Ασπροπύργου, που αποτελεί σφηκοφωλιά της ΧΑ, τους καλύπτει με την ανοχή του υπουργού Τόσκα και της κυβέρνησης.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την αντιφασιστική δράση στη περιοχή του Ασπροπύργου για τη διάλυση της ναζιστικής συμμορίας. Να κλείσουν τώρα τα Γραφεία – Ορμητήρια της ΧΑ και να ξηλωθεί το Α,Τ. Ασπροπύργου. Στη φυλακή οι δολοφόνοι - μέλη των Ταγμάτων Εφόδου και όλη η ηγεσία της ΧΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα υπό επίθεση, 8 Οκτωβρίου 2017.
Ο πολίτη πληθυσμός της γάζας δέχτηκε ξανά βομβαρδιστικη επίθεση από τις δυνάμεις της σιωνιστές κατοχής. Η νυχτα εγινε μερα από τις εκρηξεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Αξίζει φίλε μου, να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει'' ...
Στις 8 προς 9 Οκτώβρη του 1967, ο κομαντάντε Τσε Γκεβάρα περνούσε στο πάνθεον των ''αθανάτων'' της Ιστορίας του παγκόσμιου προλεταριάτου, δολοφονημένος από τους υπηρέτες της CIA.
Το σώμα του θάφτηκε σε μυστικό τόπο, ο οποίος αποκαλύφθηκε μόλις στις 28 Ιουνίου 1997, κοντά στο αεροδρόμιο του Βαγιεγκράντε από μια ομάδα κουβανών ιατροδικαστών. Τα οστά του μεταφέρθηκαν στην Κούβα και τάφηκαν στο Μαυσωλείο της Σάντα Κλάρα. Στην τελετή παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο και χιλιάδες Κουβανοί.
Το έγκλημα, αντί να σβήσει τα ίχνη αυτού του ασθματικού γιατρού από την Αργεντινή, μετατράπηκε σε βαθιά, σε ζωογόνα και ελπιδοφόρα ανάσα για τους αδικημένους, για τους λαούς όλου του κόσμου.
Ο Τσε μισό αιώνα μετά τη δολοφονία του συνεχίζει να ΖΕΙ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



»Βόμβα » Νασράλα: τα μαχητικά των ΗΠΑ υποστηρίζουν τους τρομοκράτες της DAESH.
Σε σημερινή του τοποθέτηση ο επικεφαλής της Hezbollah που πολεμάει στο πλευρό του συριακού στρατού ο Nasrallah κατήγγειλε ότι τα αμερικανικά μαχητικά  υποστηρίζουν τους τρομοκράτες της Daesh στη Συρία.
Οι ισχυρισμοί του Νασράλα έρχονται να προστεθούν στις πολλαπλές καταγγελίες του Ρωσικού Υπ.Άμυνας για συνέργεια ΗΠΑ με ΙSIS.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πληροφορήθηκα χθες βράδυ πως στα επαγγελματικά λύκεια έχει καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας και αυτό μου απαντά σε πολλά ερωτήματα που θα είχα στο μέλλον.
Εργατικό δυναμικό που να μην μπορεί να ''επεξεργαστεί'' στο παραμικρό τη ταξική του θέση και να μην έχει το παραμικρό περιθώριο να αναπτύξει κριτική σκέψη.
Αυτό μου λέει εμένα η κατάργηση του μαθήματος αν όντως συμβαίνει.
''Θέλουμε εργαλεία αναλώσιμα, όχι σκεπτόμενους πολίτες''.
Όλα αυτά επί ''πρώτης φοράς φασιστεράς''.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλημέρα και καλή Κυριακή.Σήμερα στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Ακραίως" με το Τάκη Χατζή είχαν πάλι καλεσμένο τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Αττικής Γ.Ρούσκα. Αφού είπε τα δικά του, κυρίως ότι εμείς που συμμετέχουμε στον αγώνα εναντια στους πλειστηριασμούς προστατεύουμε τους κακοκληρωτές με μεγάλη περιουσία,τον χαιρέτησαν και έβγαλαν τον Λαφαζάνη, με τίτλο από κάτω ''Δεν πλήρώνω από έχοντες και κατέχοντες''. Δεν θα σταθώ σε όσα δεν κατάφερε να πει ο Λαφαζάνης αλλά στο τελευταίο κομμάτι της εκπομπής. Όταν αναφέρθηκε ο Λαφαζάνης στη πώληση των κόκκινων δανείων από την EUROBANK σε Fund στο 3% της αξίας του, ξαφνικά ήρθε απάντηση από την τράπεζα!!!!! Η τράπεζα EUROBANK υποστήριξε ότι πριν τα πουλήσει κάλεσε 152.000 δανειολήπτες και τους πρόσφερε κούρεμε 94% στο δάνειο τους, το οποίο όμως μόνο 2000 δέχθηκαν. Ο Λαφαζάνης αντέδρασε και είπε ότι λέει ψέματα και η απάντηση Χατζή: "Οι τράπεζες δεν λένε ποτέ ψέματα".
Οταν Λαφαζάνης τους ανέφερε ότι με δηλώσεις τους, και ο Παπαδημητρίου και ο Τσακαλώτος, είπαν ''δημοσίως" ότι δεν γίνετε να πουληθούν τα δάνεια στους δανειολήπτες στην τιμή που τα παίρνουν τα funds, ο δημοσιογράφος είπε ότι δεν έχει ακούσει αυτές τις δηλώσεις.
Απ' ότι καταλαβαίνουμε το κίνημα εναντίων των πλειστηριασμών δέχεται επιθέσεις ''χωρις να μπορεί να απαντήσει'' και όσο περνάει ο καιρός αυτή η επίθεση θα μεγαλώνει,τα σπίτια μας θα χάνονται για ψίχουλα και εμείς θα βυθιζόμαστε στην απελπισία και την απόγνωση. Η κυβέρνηση βλέπωντας την απάθεια του κόσμου,προχωράει ακάθεκτη στο καταστροφικό της έργο,άλλωστε ας μην ξεχνάνε δηλώσεις υπουργών,στελεχών του Σύριζα ότι ο κόσμος δεν διαδηλώνει πια γιατί όλα πάνε καλύτερα!!! Ως πότε θα μας προστατεύει ο καναπές φιλαράκια;;;;;Μέχρι να μας τον πάρουν και αυτόν;;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Η τρικυμία εν κρανίω του Λαφαζάνη συνεχίζεται απτόητη.
Το πρωί της Κυριακης βγήκε στον "τρισκατάρατο" κατά τ άλλα σκάει, στον Χατζή. Οταν ρωτήθηκε πως ξεχωρίζουν τον στρατηγικό κακοπληρωτή απ αυτόν που πραγματικά δεν έχει, δεν απάντησε φυσικά. Ούτε φυσικά και ποιό κατά την γνώμη του είναι το όριο που περνά απ την μέση κατάσταση στην μεγάλη περιουσία.
Είπε ότι κάνουν ακτιβισμό κατά των πλειστηριασμών σε επίπεδο μέσης οικονομικής κατάστασης, επιχειρήσεις ή σπίτια, κυρίως πρώτη κατοικία και ποτέ για την μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Καλά, εδώ ακόμα δεν έχει απαντήσει σε κανέναν που τον ρωτάει εδώ κι ενάμιση χρόνο τι θέση παίρνει για την καταπάτηση του City Plaza, δεν περίμενα ν απαντήσει σε ουσιώδη θέματα.
Ασε που ένας είναι ο Λάτσης κι από πίσω μία εγώ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτροπη Αλληλεγγυης στη Συρια
Την Παρασκευή 29/9/17 συνήλθε η συνέλευση των μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Συρία στην αίθουσα του ΜΑΧΩΜΕ με θέματα
1) Εξελίξεις στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή
2) Απολογισμός-πρόγραμμα δράσης.
Παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός συναγωνιστών,καθώς και νέα μέλη.Κατά την έναρξη των εργασιών, πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση με ηγετικό στέλεχος του Ενιαίου Κομουνιστικού Κόμματος της Συρίας (το οποίο μετέχει στην κυβέρνηση), όπου μας πληροφόρησε για την τωρινή κατάσταση στη χώρα.Στη συνέχεια δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων,από τους παρευρισκόμενους και διεξήχθη ένας γόνιμος διάλογος.
Από το εν λόγω πολιτικό στέλεχος του Ε.Κ.Κ.Σ πληροφορηθήκαμε ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις βαίνουν στο τέλος τους, με επικράτηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, επίσης την επιστροφή χιλιάδων Σύριων προσφύγων, αλλά και την αποφασιστικότητα του συριακού λαού να παλέψει μέχρι την τελική νίκη.
Ακολούθησε απολογισμός δράσης της Επιτροπής,κατά το διάστημα από την προηγούμενη Συνέλευση μέχρι τώρα και αποφασίστηκε νέο πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο,που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Επαναβεβαιώθηκε ότι κύριο και πρώτο βήμα είναι η απαίτηση για αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Συρίας και επαναλειτουργία της Συριακής πρεσβείας στην Αθήνα, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και η μη συμμετοχή της με κανέναν τρόπο στις συρράξεις στο έδαφος της Συρίας και η δημιουργία Αντιιμπεριαλιστικού Δικτύου,μαζί με άλλες επιτροπές και κινήσεις που αγωνίζονται ενάντια στην βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού στη Μ.Ανατολή και αλλού.
Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο Αντρας αγωνίζεται μόνος του μέσα από μιά φυλακή στην Τουρκία, για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Ανακάλυψε λέει, κάποια στιγμή, ότι ο παππούς του ήταν Ελληνας.

Υπογράψτε την αίτησή μας για να ζητησετε τον Γιάννη-Vasilis Yaylali ελευθερο!

https://secure.avaaz.org/en/petition/EU_foreign_policy_chief_FMogherini_a_representative_of_the_Turkish_state_Free_YannisVasilis_Yaylali/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-450098-EU_foreign_policy_chief_FMogherini_a_representative_of_the_Turkish_state_Free_YannisVasilis_Yaylali&utm_term=lYWzjb%2Ben

Γιατί αυτό είναι σημαντικό
Η τουρκική κυβέρνηση συνέλαβε τον  της ειρήνης και τον ευσυνείδητος ενιστάμενος Γιάννη-Vasilis Yaylali μετά από ένα publishment στο blog του σχετικά με την Αρμενίων-Ελληνική-Ασσυριακή Γενοκτονία από το τουρκικό κράτος.

Η σύλληψή του στις 22 Απριλίου του 2017 για το τουρκικό κράτος μπορεί να είναι σύλληψη ενός λιγότερο γνωστού ακτιβιστή, ενώ άλλοι γνωστοί δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, δικηγόροι και ακόμα και μέλη του κοινοβουλίου συλλαμβάνονται, αλλά για εμάς Η σύλληψη σημαίνει πολλά περισσότερα. Αν μαζί κάνουμε τον Γιάννη-Vasilis Yaylali γνωστό, η τουρκική κυβέρνηση θα έχει πολύ περισσότερα να χάσει από το να κερδίσει από τη φυλάκιση του.

https://www.facebook.com/YannisVasilisYaylali

https://secure.avaaz.org/en/petition/EU_foreign_policy_chief_FMogherini_a_representative_of_the_Turkish_state_Free_YannisVasilis_Yaylali/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-450098-EU_foreign_policy_chief_FMogherini_a_representative_of_the_Turkish_state_Free_YannisVasilis_Yaylali&utm_term=lYWzjb%2Ben




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα κράτησης ενός άλλου εργαζομένου στο αμερικανικό προξενείο
Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, 15:50
Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα ένταλμα προσωρινής κράτησης ενός άλλου εργαζομένου στο προξενείο των ΗΠΑ, ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ο ύποπτος εξακολουθεί να αναζητείται από τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι η σύζυγος και το παιδί του ανακρίνονται από την τουρκική αστυνομία. Δεν έκανε γνωστό τον λόγο για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα κράτησης.
Οι τουρκικές αρχές δεν έκαναν άμεσα κάποιο σχόλιο. Ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει νωρίτερα πως δεν έχει πληροφορίες για έκδοση νέου εντάλματος.
Χθες Κυριακή η αμερικανική αποστολή στην Τουρκία και η τουρκική αποστολή στην Ουάσινγκτον έπαψαν να εκδίδουν θεωρήσεις εισόδου μετά τη σύλληψη την περασμένη εβδομάδα ενός εργαζομένου στο αμερικανικό προξενείο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλωματικό αμόκ μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας
Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, 09:51
Οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις πέρασαν σε ένα νέο στάδιο έντασης μετά τη σύλληψη από τις τουρκικές Αρχές Αμερικανού διπλωματικού υπαλλήλου, ο οποίος εργαζόταν στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, με την κατηγορία ότι διατηρεί σχέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Έπειτα από μια σειρά προβλημάτων και αδιεξόδων στις επαφές των δύο χωρών, το τελευταίο αυτό συμβάν έρχεται να κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την καχυποψία που κυριαρχεί στις διπλωματικές κι όχι μόνον σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία.
Η Ουάσινγκτον απάντησε με οργισμένη δήλωση στην ενέργεια αυτή των τουρκικών Αρχών, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως διακόπτεται η διαδικασία παροχής θεωρήσεων στους Τούρκους πολίτες για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.
Το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές Αρχές απαίτησαν από την αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Τουρκία να παραδώσει και δεύτερο προξενικό της υπάλληλο, τουρκικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία. Ο υπάλληλος αυτός βρίσκεται εντός του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη και δεν εξέρχεται από το κτήριο για να μη συλληφθεί.
Πρόκειται για πρωτοφανή κλιμάκωση στα διπλωματικά χρονικά.
Η ενέργεια αυτή έρχεται έπειτα από μια σειρά διπλωματικών κινήσεων της Άγκυρας, οι οποίες ανέβασαν τον πυρετό μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.
Η επίσημη επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία, σε συνδυασμό με την επίσκεψη Μαδούρο ο οποίος έφτασε στην Άγκυρα μετά τις συνομιλίες που είχε στη Μόσχα, το ταξίδι Ερντογάν στην Τεχεράνη προ ημερών ως επιστέγασμα της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Ιράν και Τουρκίας λόγω του κουρδικού προβλήματος, αλλά και οι τελευταίες επαφές του Ταγίπ Ερντογάν με την οργάνωση Χαμάς της Παλαιστίνης έχουν εξοργίσει του Αμερικανούς, σύμφωνα με ασφαλείς διπλωματικές πηγές.
Όμως και η Άγκυρα είναι εξοργισμένη με τις ΗΠΑ για τη βοήθεια που παρέχουν στους Κούρδους της Συρίας, την ώρα μάλιστα που ο Ερντογάν διέταξε προ ολίγων 24ώρων την εμπλοκή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις μάχες που διεξάγονται στον διάδρομο Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, λίγο βορειότερα από την πόλη του Χαλεπίου. Η επιχείρηση αυτή διεξάγεται κατόπιν συμφωνίας της Άγκυρας με το Ιράν και τη Ρωσία, ενώ στις μάχες συμμετέχουν και ρωσικές δυνάμεις από αέρος, αλλά, ως φαίνεται, και επί του εδάφους.
Μέσα σε αυτό το διπλωματικό πλαίσιο αντιθετικών συμφερόντων και στρατηγικών, οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας προσλαμβάνουν τις τελευταίες εβδομάδες εκρηκτικές διαστάσεις. Το μέτρο που έλαβε η αμερικανική διπλωματία, δηλαδή η διακοπή χορηγήσεων θεωρήσεων σε Τούρκους πολίτες για να επισκεφθούν την Αμερική, θεωρείται μια από τις τελευταίες κινήσεις μιας χώρας πριν από μια πιο σοβαρή κλιμάκωση του διπλωματικού πολέμου.
Η κίνηση της Ουάσινγκτον έρχεται να προστεθεί στις ήδη σοβαρά διαταραγμένες σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία και δευτερευόντως με άλλες μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ως γνωστόν, η Τουρκία μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο παραγγελίας και κατάθεσης προκαταβολής για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400. Η κίνηση αυτή προβληματίζει πολύ σοβαρά Αμερικανούς και Γερμανούς, οι οποίοι είναι και οι κύριοι προμηθευτές στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία. Πέραν τούτου, προβληματίζεται ιδιαίτερα το ΝΑΤΟ για την προμήθεια αυτού του ρωσικού οπλικού συστήματος, αφού, ως γνωστόν, δεν έχει κατασκευαστεί με λογισμικό που να συνάδει με τις ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Σημειώνεται πως και το Ιράν διαθέτει συστήματα αεράμυνας S-300, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία έχουν αναπτύξει το σύστημα αεράμυνας S-400 που ελέγχει πλήρως τον συριακό εναέριο χώρο με βάθος βεληνεκούς το Ιράκ, την Τουρκία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Ισραήλ.
Είναι προφανές πως οι σχέσεις Άγκυρας -Ουάσινγκτον περνούν αναγκαστικά μέσα από τα αδιέξοδα και τις στρατηγικές επιλογές εκάστου των παραγόντων που κυριαρχούν στη Μεσοποταμία και ένθεν κακείθεν του Ευφράτη. Ως εκ τούτου, θεωρείται από καλά πληροφορημένους διπλωματικούς κύκλους πως η πολύ πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ δεν μπορεί να είναι προσωρινή και πως εάν δεν συμβεί κάτι το σημαντικό επί του εδάφους της Συρίας και κυρίως εντός των κουρδικών περιοχών, η ένταση αυτή θα παραμείνει ως συστατικό στοιχείο του πολεμικού παιχνιδιού που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εγγύς Ανατολή.
Ανησυχία για τις βόμβες υδρογόνου
Για πλήρη κατανόηση της σημασίας των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων θα πρέπει να επισημανθεί πόσο σημαντική είναι η τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, που χρησιμοποιεί η αμερικανική αεροπορία για τις επιδρομές της εναντίον των τζιχαντιστών.
Εκείνο που είναι λιγότερο γνωστό είναι πως εκεί ακριβώς έχουν αποθηκεύσει οι ΗΠΑ γύρω στις 50 βόμβες υδρογόνου Β-61. Η εκεί παρουσία τους είχε δημιουργήσει ζήτημα ασφαλείας κατά το αποτυχόν πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016.
Μετά και τη νέα απαίτηση των τουρκικών Αρχών για την παράδοση ακόμη ενός προξενικού υπαλλήλου των ΗΠΑ η Τουρκία επί της ουσίας συγκαταλέγεται στην ομάδα εκείνη των χωρών για τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση απαγορεύει τη χορήγηση θεωρήσεων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Μετοχές, ομόλογα, λίρα σε ελεύθερη πτώση
 Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, 13:15
Οι τουρκικές μετοχές και τα ομόλογα σημειώνουν βουτιά ενώ η τουρκική λίρα βουλιάζει κατά 2,5% - έχοντας φτάσει να υποχωρεί άνω του 6% νωρίτερα - μετά την διαμάχη της Τουρκίας με τις ΗΠΑ γύρω από την θεώρηση βίζα.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανέστειλε την έκδοση θεωρήσεων εισόδου στη χώρα για τους Αμερικανούς, με εξαίρεση μόνο την βίζα για μετανάστες, ανταποδίδοντας το μέτρο που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ένα νέο σημάδι της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Οι αποδόσεις στα 10ετή τουρκικά ομόλογα εκτοξεύονται κατά 29 μονάδες βάσης στο 11,38%, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η λίρα υποχωρεί άνω του 2% έναντι του δολαρίου στο 3,7000, έχοντας ανακάμψει από το 3,9223 που άγγιξε κατά την διάρκεια της νύχτας.
Η χρηματιστηριακή αγορά της Κωνσταντινούπολης υποχωρεί 3,6% στην μεγαλύτερη πτώση του εδώ και ένα χρόνο, με μεγαλύτερο χαμένο την μετοχή της Turkish Airlines η οποία σημειώνει βουτιά άνω του 8%, ενώ και οι 100 μετοχές του BIST 100 βρίσκονται στο κόκκινο. Νωρίτερα ο δείκτης είχε βρεθεί κάτω από τις 100.000 μονάδες, για πρώτη φορά από τις 21 Ιουνίου.
Οι μετοχές των Akbank TAS και Turkiye Garanti Bankasi AS, των δύο μεγαλύτερων τουρκικών τραπεζών, υποχωρούν άνω του 4%.
Οι αποδόσεις στα τουρκικά ομόλογα ενός έτους είναι πλέον πάνω από 12%, αλλά ο πληθωρισμός στη χώρα αγγίζει σχεδόν το 11%. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις περισσότερες μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες που βλέπουν τον πληθωρισμό να μειώνεται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν περάσει τα σύνορα στη Συρία
 Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, 12:52
«Οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν περάσει τα σύνορα στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ από τις 8 Οκτωβρίου και διεξάγουν ανιχνευτικές επιχειρήσεις» ανακοίνωσε επίσημα το Αρχηγείο τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Άγκυρα, ανακοίνωσε την αρχή των νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιντλίμπ, ως μέρος της συμφωνίας με τη Ρωσία και το Ιράν για τη δημιουργία ζώνης αποκλιμάκωσης. Επίσης, για να εμποδίσει τους Κούρδους της Συρία σαν δημιουργήσουν «διάδρομο τρομοκρατίας» μέσω των συριακών συνόρων προς την Μεσόγειο Θάλασσα.
Το στρατιωτικό ανακοινωθέν προσθέτει πως η αποστολή εντάσσεται «στους κανόνες εμπλοκής».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Η Χεζμπολάχ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι βοηθούν τους τζιχαντοφασίστες του ΙSIS
Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, 05:24
Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου Σάγεντ Χάσαν Νασράλα υποστήριξε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της συμμοριας  Ισλαμοφασιστικό Κράτος εμποδίζοντας τον συριακό στρατό και τις δυνάμεις που μάχονται στο πλευρό του να προελάσουν σε τμήματα της ανατολικής Συρίας.
Αμερικανικά μαχητικά στοχοθέτησαν εφέτος παραστρατιωτικούς που πρόσκεινται στη συριακή κυβέρνηση στην ανατολική Συρία, οι οποίοι προέλαυναν προς την κατεύθυνση των συμμάχων του αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.
Κατά τον Νασράλα, οι ΗΠΑ εμποδίζουν την προσπάθεια του συριακού στρατού να ανακτήσει τον έλεγχο εδαφών από το ΙSIS.
«Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία σε ορισμένες περιοχές εμποδίζει τον συριακό στρατό να προελάσει σε περιοχές που ελέγχει το Ισλαμοφασιστικό Κράτος» είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, ενός πολιτικοθρησκευτικού κινήματος που η ναζιστικη αποικιοκρατικη Ουάσινγκτον εχει το θρασσος και χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.
«Οι Αμερικανοί παρεμποδίζουν τη μάχη εναντίον του Ισλαμοφασιστικού Κράτους» συνέχισε ο Νασράλα κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο πλαίσιο εκδηλώσεων απότισης φόρου τιμής στους μαχητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στις μάχες εναντίον του ΙSIS.
Τα σχόλια του Νασράλα έγιναν μετά τη δήλωση ενός Αμερικανού αξιωματούχου, κατά τον οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν επειδή η Τεχεράνη υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ, ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο ετοιμάζεται να εξετάσει την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στην ίδια την οργάνωση.
Οι αιτιάσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση στα πεδία των μαχών στη Συρία: ο στρατός και δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση μάχονται εναντίον των ισλαμοφασιστών, την ώρα που διεξάγονται δύο χωριστές εκστρατείες, με την εμπλοκή ξένων δυνάμεων εναντίον του ΙSIS.
Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και σιιτικών στρατιωτικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων μονάδων της Χεζμπολάχ, έχει καταφέρει να προελάσει εναντίον του Ισλαμοφασιστικού Κράτους σε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην έρημο της κεντρικής Συρίας τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ ηγούνται ενός δυτικου αποικιοκρατικου  συνασπισμού που δρα εναντίον των τζιχαντοφασιστών και της Συριας, με τον ρόλο των πεζικάριων να έχει ανατεθεί σε μια κουρδική συμμαχία.
Ρωσία και ΗΠΑ έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την αποτροπή συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών, κατά τη διάρκεια των ταυτόχρονων επιχειρήσεων εναντίον του ΙSIS, αλλά έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ανταλλάχθηκαν πυρά.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου, η Χεζμπολάχ έχει χάσει εκατοντάδες μαχητές στη Συρία, αφότου ενεπλάκη στη σύρραξη στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ, το 2013.
Την περασμένη εβδομάδα, σε αντεπιθέσεις του ΙSIS έχασαν τη ζωή τους πολλά μέλη της οργάνωσης κι ένας ανώτερος αξιωματικός των δυνάμεων της Χεζμπολάχ, ο Αλί αλ Χάντι αλ Άσεκ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστες στην Παλαιστίνη: Ισραηλινοναζιστικό άρμα μάχης κατέστρεψε φυλάκιο της Χαμάς σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας
 Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, 02:43
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κατέστρεψε ένα φυλάκιο της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες ώρες αφού Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν μια ρουκέτα προς την κατεύθυνση του Ισραήλ.
Η ρουκέτα προκάλεσε την ενεργοποίηση των σειρήνων προειδοποίησης της αεράμυνας στο νότιο Ισραήλ, αλλά τελικά δεν έφθασε στο ισραηλινό έδαφος, πέφτοντας στα παλαιστινιακά εδάφη, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινοναζιστικός στρατός.
Σε αντίποινα, ισραηλινό «άρμα μάχης στοχοθέτησε και κατέστρεψε φυλάκιο της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», προστίθεται στο ανακοινωθέν.
Σύμφωνα με σιωναζιστες αξιωματούχους στη Γάζα, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όταν η οβίδα έπληξε το φυλάκιο παρατήρησης της Χαμάς, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.
Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την εκτόξευση της ρουκέτας. Η κυβέρνηση του Ισραήλ πάγια καθιστά υπεύθυνη τη Χαμάς για επιθέσεις εναντίον της χώρας από τη Γάζα.
Η οργάνωση εφαρμόζει μια de facto ανακωχή μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ το 2014, όμως πυρήνες σαλαφιστών τζιχαντιστών προχωρούν σποραδικά σε επιθέσεις, κυρίως με ρουκέτες, εναντίον του Ισραήλ. Όταν γίνονται επιθέσεις τέτοιου είδους, η Χαμάς συνήθως διατάσσει τα μέλη της να απομακρύνονται από δυνητικούς στόχους ενεργειών αντιποίνων, από μέρους του ισραηλινού στρατού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Νέα διαδήλωση υπέρμαχων της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο Σάρλοτσβιλ
Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017, 23:45
Δεκάδες υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής διαδήλωσαν το Σάββατο το βράδυ στο Σάρλοτσβιλ, δύο μήνες μετά τα επεισόδια μεταξύ νεοναζί και αντιρατσιστών, κατά τη διάρκεια των οποίων μία γυναίκα σκοτώθηκε σε αυτήν την πόλη της Βιρτζίνιας στην ανατολική πλευρά των ΗΠΑ.
Η τοπική αστυνομία έκανε γνωστό, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, ότι 50 άνθρωποι διαδήλωσαν για περίπου 10 λεπτά, «χωρίς να προκληθούν επεισόδια», στο πάρκο όπου βρίσκεται το αμφιλεγόμενο άγαλμα του πρώην στρατηγού της Συνομοσπονδίας Ρόμπερτ Λι.
Οι αστυνομικοί κατόπιν ακολούθησαν το λεωφορείο με το οποίο αποχώρησαν οι διαδηλωτές «ώστε να βεβαιωθούν ότι η ομάδα θα έφευγε χωρίς να προκαλέσει προβλήματα από την πόλη», διευκρίνισε το αστυνομικό τμήμα του Σάρλοτσβιλ, που επισήμανε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή με το γραφείο του εισαγγελέα και τις δημοτικές αρχές προκειμένου να καθορίσει «ποια νομικά μέτρα θα μπορούσε να λάβει έπειτα από αυτό το περιστατικό».
Ο δήμαρχος του Σάρλοτσβιλ, ο Μάικ Σίγκνερ, ανέφερε επίσης στο Twitter ότι εξετάζονται από τις αρχές οι διαθέσιμες «νομικές επιλογές». «Μια ακόμη ποταπή επίσκεψη των δειλών νεοναζί. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ! Γυρίστε στα σπίτια σας!» ήταν το μήνυμα του δημάρχου.
Ο Ρίτσαρντ Σπένσερ, που οργάνωσε τη συγκέντρωση των ακροδεξιών με σύνθημα «Ενώστε τη Δεξιά» και κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν οι βίαιες ταραχές την 12η Αυγούστου, ήταν παρών χθες το βράδυ.
Κατόπιν, ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο διάρκειας 20 λεπτών όπου διακρίνεται ο ίδιος να κρατάει μια αναμμένη δάδα, ενώ ηγείται του πλήθους. Στο βίντεο ακούγονται οι ακροδεξιοί να φωνάζουν «Εσείς δεν θα μας αντικαταστήσετε», ένα σύνθημα που τον Αύγουστο είχαν τροποποιήσει σε «Οι εβραίοι δεν θα μας αντικαταστήσουν».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Φασιστικοί χαιρετισμοί σε διαδήλωση υπέρ της ενότητας
 Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017, 23:34
Απίστευτες εικόνες και βίντεο με διαδηλωτές να χαιρετούν φασιστικά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, όπου κυριάρχησε το σύνθημα «Για την ενότητα της Ισπανίας», στις 7 Οκτωβρίου στη Μαδρίτη.
Αρκετοί ήταν οι διαδηλωτές που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην ανακήρυξη της Καταλονίας σε ανεξάρτητο κράτος, σε πορείες τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη.
Στη διαδήλωση για την ενότητα της χώρας, που συμμετείχαν χιλιάδες Ισπανών, κάποιοι θυμήθηκαν τους χαιρετισμούς της εποχής του δικτάτορα Φράνκο. Κρατούσαν δε και σημαίες της ακροδεξιάς Φάλαγγας που εξουσίαζε τη χώρα τα χρόνια της παντοκρατορίας του στρατηγού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αβάνα καταφέρεται κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού 50 χρόνια από τον θάνατο του Τσε
Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017, 21:05
Η Κούβα στηλίτευσε σήμερα τον αμερικανικό «ιμπεριαλισμό» κατά τις εκδηλώσεις φόρο- τιμής για μία από τις θρυλικές μορφές της επανάστασης στη νήσο, τον Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από 50 χρόνια, στον ανταρτοπόλεμο στη Βολιβία.
Ενώπιον ενός πλήθους 70.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για την περίσταση αυτή στη Σάντα Κλάρα (κεντρική Κούβα) ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο παραχώρησε το βήμα στον πιθανό διάδοχό του και πρώτο αντιπρόεδρο της χώρας, Μιγκέλ Ντίας- Κανέλ.
Ο αντιπρόεδρος της Κούβας εκφώνησε μια επιθετική ομιλία με φόντο την επιδείνωση των σχέσεων Ουάσιγκτον- Αβάνας μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Αναφερόμενος στις μυστηριώδεις «επιθέσεις» εναντίον των Αμερικανών διπλωματών που δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο χωρών, ο Ντίας- Κανέλ διαβεβαίωσε- όπως ακριβώς έκανε ο «Τσε»- ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον ιμπεριαλισμό, έστω και ελάχιστα, ποτέ».
«Κάποιοι ανώνυμοι αξιωματούχοι διαδίδουν ασυνήθιστες ανοησίες χωρίς καμία απόδειξη, έχοντας διεστραμμένο σκοπό να κηλιδώσουν την αψεγάδιαστη φήμη της χώρας μας ως έναν ασφαλή προορισμό για ξένους επισκέπτες, περιλαμβανομένων εκείνων από τις ΗΠΑ» υπογράμμισε.
Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος επανέλαβε την Παρασκευή ότι δεν θα άρει καμία κύρωση σε βάρος της Κούβας όσο δεν αποκαθίστανται στη χώρα «πλήρως οι πολιτικές ελευθερίες», ο Κουβανός αντιπρόεδρος απάντησε ότι Κούβα «δεν θα κάνει παραχωρήσεις στο θέμα της εθνικής της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας ούτε θα θα διαπραγματευτεί τις αξίες της και δεν θα αποδεχθεί τον εκβιασμό».
«Οι αλλαγές που χρειάζεται η Κούβα θα γίνουν αποκλειστικά από τον λαό της Κούβας» τόνισε ο ίδιος.
Ο Κουβανός αντιπρόεδρος άδραξε επίσης την ευκαιρία για να καταγγείλει τα «ιμπεριαλιστικά συμφέροντα» που προκαλούν σύμφωνα με τον ίδιο την αναταραχή στη Βενεζουέλα και τις «απειλές και άδικες κυρώσεις» των ΗΠΑ σε βάρος της χώρας του.
Ο 86χρονος Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο τον Φεβρουάριο. Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ο 57χρονος Μιγκέλ Ντίας- Κανέλ θα αναδειχθεί στον πρώτο επικεφαλής του κράτους από τις αρχές του 1960 που δεν θα φέρει το επίθετο Κάστρο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα απειλεί με περιορισμό της λειτουργίας των αμερικανικών ΜΜΕ
 Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017, 18:07
Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμά της να περιορίσει την λειτουργία των αμερικανικών ΜΜΕ στη χώρα, σε αντίποινα γι’ αυτό που η Μόσχα αποκαλεί άσκηση αμερικανικών πιέσεων στο τηλεοπτικό δίκτυο RT, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών.
Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Ουάσινγκτον ότι ασκεί υπερβολική πίεση στις δραστηριότητες του RT στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τηλεοπτικό δίκτυο που έχει κατηγορηθεί προβοκατορικα από πολιτικούς κύκλους στην αμερικανική πρωτεύουσα, ότι παρεμβαίνει στην αμερικανική πολιτική ζωή. Το RT από την πλευρά του, φυσικα το αρνείται, γιατι αυτή είναι και η πραγματικοτητα αλλωστε.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι αμερικανικές αρχές ασκούν όλο το περιθώριο των πιέσεων που έχουν κατά των δραστηριοτήτων του RT στις ΗΠΑ, ενώ η Μόσχα έχει το δικαίωμα ν’ αντιδράσει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο στο Ιντλίμπ
Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017, 17:05
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία υλοποιεί την συμφωνία που σύναψε με την Ρωσία και το Ιράν, για την μείωση της βίας στην επαρχία Ιντλίμπ, στην βόρεια Συρία με την σύμπραξη των μαχητών του ισλαμοφασιστικου "Ελεύθερου" "Συριακού" Στρατού (FSA).
«Τώρα υλοποιούμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Αστάνα για το Ιντλίμπ» τόνισε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην συμφωνία που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.
Όπως είπε αν η Τουρκία δεν αναλάμβανε δράση «βόμβες θα έπεφταν στις πόλεις μας. Οι προσπάθειες μας στο Ιντλίμπ συνεχίζονται, σε συνεργασία με τον ισλαμοφασιστικο «Ελεύθερο» «Συριακό» Στρατό, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα την στιγμή αυτή» δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματος AKP, στη Νικόπολη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας καταστρέφεται για χατήρι μιας ΑΕ επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στο σχέδιο η υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου πάνω στη στροφή του γηπέδου για να μπορεί να υπάρχει πρόσβαση στο υπόγειο πάρκινγκ και μια τύφλωση οδού για να υπάρχει πρόσβαση με οχήματα στο δεύτερο υπόγειο. Βλέπετε δε χωράει το σχέδιο στο οικόπεδο, οπότε πρέπει να ξεχειλίσει προς την πόλη.
Επίσης το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι δύο επίγειοι κυκλικοί κόμβοι που δημιουργούνται επί της Δεκελείας στην ουσία κόβουν την πόλη στα δυο.
Η Δούρου με την παράταξή της στην Περιφέρεια, ο Σκουρλέτης με το επιτελείο του Υπουργείου αλλά και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα Α. Φλαμπουράρης και Δ Στρατούλης πριν καν γίνει κυβέρνηση ο Σύριζα, έχουν την ευθύνη της καταστροφής αυτής.
Η ατολμία του δημάρχου έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης, γιατί όταν μας ξεπερνούν οι καταστάσεις υπάρχει πάντα και η εντιμότητα της παραίτησης.
Ολοι εμείς οι υπόλοιποι θα πληρώσουμε τουλάχιστον 35.000.000 για χατήρι του κ, Μελισσανίδη.
-Οσα λόγια και να πείτε, οι πράξεις σας γράφουν την ιστορία σας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στάση εργασίας σήμερα (9/10) στον ΗΣΑΠ
09 Οκτωβρίου 2017 07:19
Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν σήμερα Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στην γραμμή 1 του ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος).
Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί το τρίωρο από τις 12:00 το μεσημέρι ώς και τις 15:00.
Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για την αντικατάσταση στο τέλος του μήνα των χάρτινων καρτών με ηλεκτρονικές και κάνουν λόγο για ταλαιπωρία των επιβατών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις φορες η ΕΡΕ εισηγ ηθηκε δικτατορια στον Κωνσταντινο!
Πριν το θανατο του ο Κωνσταντινος Μητσοτακης εδωσε μια αποκαλυπτικη συνεντευξη στον Αλεξη Παπαχελα οπου καταγγελει και αποκαλυπτει.
Π. Κανελλοπουλος, Γ. Ραλλης, και Π. Παπαληγουρας ζητουσαν από τον Βασιλεα εκτροπη,  πριν τη χουντα του 1967, από το 1966.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





«… δεν ηττάται η υπόθεση όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι…»
Του Νίκου Μπογιόπουλου


Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αιχμαλωσία και την δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, στις 8 προς 9 Οκτώβρη 1967, στη Βολιβία.
    Εκείνος στον οποίο ανατέθηκε να τον εκτελέσει ήταν ο υπαξιωματικός Μάριο Τεράν.

Ο Μάριο Τεράν, ο δολοφόνος του Τσε, το 2006 υποβλήθηκε σε εγχείρηση από Κουβανούς γιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της «Επιχείρησης Θαύμα» και προσφέρουν – δωρεάν – τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς σε όλη τη Λατινική Αμερική. Ο Τεράν έπασχε από καταρράκτη. Οι επεμβάσεις καταρράκτη δεν είναι και τόσο απλό πράγμα για τους φτωχούς ανθρώπους στη Λατινική Αμερική.
Ο γιος του Τεράν, το 2007, στην συμπλήρωση 40 χρόνων από την δολοφονία του Τσε, έστειλε σε εφημερίδα της Βολιβίας ευχαριστήριο μήνυμα προς τους Κουβανούς γιατρούς που αποκατέστησαν την όραση του πατέρα του. Του δολοφόνου, δηλαδή, του (και) γιατρού Τσε Γκεβάρα…

«Θυμηθείτε αυτό το όνομα – Μάριο Τεράν – ένας άνδρας που εκπαιδεύτηκε για να σκοτώσει μπορεί και πάλι να βλέπει χάρη στους γιατρούς που ακολουθούν τις ιδέες του θύματός του»,
    ήταν το ρεπορτάζ με το οποίο κατέγραψε την είδηση η εφημερίδα «Γκράνμα» της Κούβας.
 Λίγο πριν τη δολοφονία του, ο Τσε είχε στείλει στα παιδιά του ένα γράμμα:
 «Αγαπημένα μου Ιλδίτα, Αλεϊδίτα, Καμίλο, Σέλια και Ερνέστο,
Αν μια μέρα χρειαστεί να διαβάσετε τούτο το γράμμα, θα πει πως πια δεν είμαι ανάμεσά σας. Σχεδόν δε θα με θυμάστε πια και τα πιο μικρά θα μ’ έχουν ξεχάσει.
Ο πατέρας σας ήταν ένας άνθρωπος που έπραττε όπως σκεφτόταν, και που σίγουρα ήταν πιστός στις πεποιθήσεις του (….).
Να μελετάτε πολύ, για να μπορέσετε να κυριαρχήσετε στην τεχνική, που θα σας επιτρέψει να κυριαρχήσετε στη φύση (…). Να ‘στε κυρίως ικανά να αισθάνεστε, όσο πιο βαθιά μπορείτε, κάθε αδικία που γίνεται απέναντι σ’ οποιονδήποτε, σ’ οποιαδήποτε χώρα του κόσμου(…). Πάντα, παιδιά μου, θα ελπίζω να σας ξαναδώ.
Ένα μεγάλο και δυνατό φιλί απ’ τον Μπαμπά».
    Δεν είδε ποτέ ξανά τα παιδιά του.Στις 8 προς 9 Οκτώβρη του 1967 ο κομαντάντε Τσε Γκεβάρα θα περνούσε στο πάνθεον των «αθανάτων» της Ιστορίας με διαβατήριο την πίστη του στις πεποιθήσεις του. Χτυπήθηκε από δυο σφαίρες στο σβέρκο. Πισώπλατα.
    Οι δολοφόνοι του, αν και αιχμάλωτος, δεν είχαν το κουράγιο να τον κοιτούν στα μάτια ούτε καν τη στιγμή που τον εκτελούσαν.   
    Οι δολοφόνοι του μοίρασαν ανά την υφήλιο τη φωτογραφία του νεκρού Τσε πιστεύοντας ότι έτσι θα σφράγιζαν και θα έκλειναν τους λογαριασμούς τους μαζί του.
    Έκαναν λάθος. Μια άλλη φωτογραφία ήταν εκείνη που έμελλε να μείνει στην Ιστορία.
    «Υπήρξε από τους πιο οικείους, από τους πιο θαυμαστούς, από τους πιο αγαπητούς, και, δίχως αμφιβολία, ο πιο εξαίρετος από τους επαναστάτες συντρόφους μας (…).
    Ξεχείλιζε από ένα βαθύ πνεύμα μίσους και περιφρόνησης προς τον ιμπεριαλισμό (…).
    Ικανός αρχηγός, αυθεντία, δεξιοτέχνης του επαναστατικού πολέμου. Κι όμως, με τον ηρωικό και δοξασμένο θάνατό του, κάποιοι επιχειρούν να αρνηθούν την ισχύ ή την αξία των αντιλήψεων και των αντάρτικων ιδεών του. Μπορεί να πεθάνει ο δεξιοτέχνης, κύρια όταν η τέχνη του είναι τόσο επικίνδυνη όσο η επαναστατική πάλη, αλλά εκείνο που με κανέναν τρόπο δε θα πεθάνει είναι η τέχνη στην οποία αφιέρωσε τη ζωή του και την ευφυΐα του (…).
  Επέδρασε σημαντικά στη στάση του η αντίληψη ότι οι άνθρωποι έχουν μια σχετική αξία στην ιστορία, η ιδέα ότι δεν ηττάται η υπόθεση όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι, και ότι η ακατάσχετη πορεία της ιστορίας δε σταματά, ούτε θα σταματήσει με το χαμό των αρχηγών(…).
  Άνθρωποι σαν κι αυτόν είναι ικανοί, με το παράδειγμά τους, να συμβάλουν στην εμφάνιση άλλων που να τους μοιάζουν (…)».
    Με αυτά τα λόγια αποχαιρετούσε ο Φιντέλ Κάστρο, στον επικήδειο που εκφώνησε στην Πλατεία της Επανάστασης, στην Αβάνα, στις 18 Οκτώβρη 1967, τον Ερνέστο Γκεβάρα. Τον Τσε.
  Συχνά επανέρχεται το ερώτημα: Τι ήταν εκείνο που οδήγησε έναν από τους ηγέτες μιας από τις σημαντικότερες επαναστάσεις του 20ού αιώνα να προσφέρει τόσο αφειδώλευτα –  και κατά άλλους τόσο «απερίσκεπτα» και τόσο «τυχοδιωκτικά» – την ίδια του τη ζωή στο πεδίο των μαχών για την κοινωνική απελευθέρωση;
    Στη στάση του Τσε απέναντι στη ζωή επέδρασε σημαντικά αυτό που περιέγραψε ο Φιντέλ Κάστρο στον επικήδειο. Η αντίληψη, δηλαδή
«ότι οι άνθρωποι έχουν μια σχετική αξία στην Ιστορία, η ιδέα ότι δεν ηττάται η υπόθεση όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι,και ότι η ακατάσχετη πορεία της Ιστορίας δε σταματά ούτε θα σταματήσει με το χαμό των αρχηγών (…)».
    Αυτός ήταν ο Τσε. Ασταμάτητος. Αλύγιστος. Παθιασμένος. Αμετανόητος. Τέτοιος ήταν ο Τσε και αυτός ήταν ο λόγος που συγκαταλέγεται σε εκείνους τους ελάχιστούς που κατάφεραν να μετατρέψουν το θάνατό τους σε ένα τόσο στέρεο σκαλοπάτι για να ανυψωθεί το αίτημα για ζωή, για ανθρώπινη ζωή, ακόμη ψηλότερα.
    Την αντίληψη του Τσε για τον άνθρωπο δε θα μπορούσαν ποτέ να την καταλάβουν οι δολοφόνοι του. Πόσο μάλλον να την εξοντώσουν.
    Το έγκλημα, αντί να σβήσει τα ίχνη αυτού του ασθματικού γιατρού από την Αργεντινή, μετατράπηκε σε βαθιά, σε ζωογόνα και ελπιδοφόρα ανάσα για τους αδικημένους, για τους λαούς όλου του κόσμου.
  Ό,τι  δεν κατάφεραν με τον Τσε  εκείνοι που τον δολοφόνησαν νόμισαν ότι θα το κατόρθωναν όσοι πίστεψαν ότι μπορούν να τον μετατρέψουν σε μια ακίνδυνη στάμπα πάνω σε μπλουζάκια και «μοδάτα» αξεσουάρ.
    Ούτε αυτοί αντιλήφθηκαν ότι η ζωή του Τσε ξεπερνά κατά πολύ την αγοραία λογική τους. Δεν είχαν τα εργαλεία να αντιληφθούν εκείνο που κατάλαβε ο Σαρτρ:«Η ζωή του Τσε»– έλεγε ο Σαρτρ –είναι η ιστορία του πληρέστερου ανθρώπου της εποχής μας».
    Αυτή η «πλήρης Ιστορία», που ο Τσε την έγραψε και την διηγήθηκε με τη ζωή και το θάνατό του, είναι ταυτόχρονα και η απάντηση στο ερώτημα «γιατί ο Τσε  συνεχίζει να ζει».
    Όσοι προσπαθούν να εξαντλήσουν την εξήγηση αυτής της «αθανασίας», εστιάζοντας στην εικόνα του Τσε σαν «γητευτή των φοιτητικών ονείρων», ξεχνούν ότι ο Τσε των εργατών και των αγροτών, ο Τσε των ταπεινών και καταφρονεμένων, ο Τσε της νεολαίας, δε μας άφησε κληρονομιά μόνο το απίστευτο βλέμμα του.
    Ένα βλέμμα που κοιτάζει μακριά αλλά στέρεα προς το φαινομενικά αδύνατο.
    Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Τσε και οι σύντροφοί του στην Κούβα έγιναν η απόδειξη της νίκης απέναντι στην καταπίεση, στη διαφθορά, στο φασισμό, στον ιμπεριαλισμό.
    Δεν ήταν μόνο ότι ο Τσε αρνήθηκε μια «στρωμένη» και άνετη ζωή, πριν την κουβανέζικη επανάσταση, ότι δεν θαμπώθηκε από τις τιμές, τα πόστα, την αναγνώριση, μετά την επικράτηση της επανάστασης.
    Στην περίπτωση του Τσε ο τίτλος του «συμβόλου» δεν του χαρίστηκε μετά θάνατον. Ήταν ένας τίτλος που ως καθοδηγητής και ως σύντροφος, ως οδηγός και ως κομαντάντε στην ανειρήνευτη πάλη του ενάντια σε αυτήν την αδικία, τον είχε κατακτήσει ήδη.
     Ο Τσε ουδέποτε αισθάνθηκε ότι ήταν «άγιος», έστω κι αν είχε ήδη θεοποιηθεί από πολλούς ανθρώπους. Δεν άφησε ποτέ περιθώρια για «αγιοποίηση». Τελικά, όπως έλεγε ο ίδιος, ήταν απλώς ένας άνθρωπος. Που έκανε ό,τι πίστευε. Και πίστευε ό,τι έκανε.
«Δεν είμαι απελευθερωτής (libertador). Δεν υπάρχουν libertadores. Οι ίδιοι οι άνθρωποι απελευθερώθηκαν μόνοι τους», έλεγε ο Τσε.
    Όλα αυτά μαζί συνθέτουν κομμάτια από τον «μύθο» του Τσε. Αλλά και πάλι δεν είναι αρκετά να εξηγήσουν το γιατί ο Τσε Γκεβάρα «ζει».
     Γιατί, τελικά, εκείνο που στην πραγματικότητα κρατά «ζωντανό» τον Τσε είναι ότι παραμένουν τραγικά ζωντανά και δραματικά επίκαιρα όλα όσα τον «δημιούργησαν».
    Ο πραγματικός λόγος που ο Τσε  παραμένει «ζωντανός» είναι ότι παραμένουν ζωντανά όλα όσα τον «γέννησαν».
    Ο Τσε «ζει» γιατί, ως πολεμιστής και ως πολιτικός, ήταν ο κομαντάντε μιας υπόθεσης που και ως θεωρία και ως πράξη θα βρει την ολοκλήρωσή της, μόνο όταν καταργηθεί κάθε μορφής εκμετάλλευση.
Ο μαρξισμός και το κομμουνιστικό ιδεώδες είναι πλήρως εξαγνισμένο μέσα μου, έλεγε ο Τσε, προσθέτοντας με απόλυτη σαφήνεια:
«Δεν υπάρχει για μας κανείς άλλος ορισμός του σοσιαλισμού, πλην της κατάργησης της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο».
    Ο Τσε θα παραμένει «ζωντανός» για όσο το βλέμμα του θα δείχνει ότι είναι ρεαλιστικό το όραμά του για έναν κόσμο ελεύθερο, δημοκρατικό, χωρίς πείνα, χωρίς φτώχεια, χωρίς καταπίεση.
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου», έλεγε ο Τσε.
    Για όσο στον κόσμο η αδικία θα εξακολουθεί το έργο της, όσο οι έννοιες «τιμή» και «αξιοπρέπεια» θα υπάρχουν στο λεξιλόγιο των ανθρώπων,  ο Τσε θα είναι «ζωντανός». Γιατί
«ο άνθρωπος – έλεγε ο Τσε– πρέπει να περπατάει με το κεφάλι απέναντι στον ήλιο. Και ο ήλιος πρέπει να κάψει το μέτωπο και καίγοντάς το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής.Όποιος περπατάει σκυφτός, χάνει αυτήν την τιμή».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΙΣ όταν ακούσεις ότι πέθανα... ΣΥΝΕΧΙΣΕ να ΚΑΝΕΙΣ ότι έκανα και θα ΣΥΝΕΧΙΖΩ να ΖΩ μαζί σου"!
Έφυγε σαν σήμερα στις 9 Οκτώβρη 1967...
Λένε... ότι εμείς οι Επαναστάτες είμαστε Ρομαντικοί, ΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Είμαστε Ρομαντικοί με ένα τροπο διαφορετικό όμως, Ζούμε ΔΙΝΟΝΤΑΣ την ΖΩΗ μας
γι' ΑΥΤΟ που ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ...
Ο πραγματικός ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ οδηγείται μόνο από... Μεγάλα Συναισθήματα ΑΓΑΠΗΣ...
ΔΕΝ είναι δυνατόν να νικήσουν τις Ιδέες με την δύναμη, γιατί αυτό εμποδίζει... την ελεύθερη ανάπτυξη της ΝΟΗΣΗΣ.
"ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΙΣ όταν ακούσεις ότι πέθανα ΣΥΝΕΧΙΣΕ να ΚΑΝΕΙΣ ότι ΄Εκανα και θα ΣΥΝΕΧΙΖΩ να ΖΩ μαζί σου"
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομοσχέδιο για τη δυνατότητα «αλλαγής ταυτότητας φύλου» από τα 15: Άλλο ένα έγκλημα των δωσίλογων



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση, ο δεκαπεντάχρονος που δεν έχει δικαίωμα ούτε να ψηφίζει αλλά ούτε και να οδηγεί, ο δεκαπεντάχρονος που μέσα στην εφηβεία ακόμα μαθαίνει τον εαυτό του, σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία , θα μπορεί να αλλάζει με μια απλή δήλωση το φύλο του σα να είναι κάτι εντελώς επουσιώδες.
Την ίδια στιγμή έχουμε καταιγισμό με εμφανίσεις στα ΜΜΕ απο άτομα που αδυνατούν να προσδιορίσουν το φύλο τους και θεωρούν τη μια μέρα οτι είναι άντρες την άλλη οτι είναι γυναίκες την μεθεπόμενη οτι είναι άφυλα και δεν συμμαζεύεται.
Το ερώτημα είναι γιατί θα πρέπει να αποδεχθούμε οι υπόλοιποι τη δικτατορία της μειονότητας ως κάτι το φυσιολογικό, γιατί είναι λογικό να αμφιταλαντεύεται διπολικά ή άλλη για το αν είναι άντρας ή γυναίκα και είναι παράλογο να θεωρεί ο άλλος οτι είναι κότα ή πέτρα ή ο μέγας Ναπολέοντας αυτοπροσώπως.
Με την ίδια λογική θα πρέπει να υπάρχει προστασία για την κάθε είδους διανοητική διαστροφή και αρρώστια ωστε ο άρρωστος να μη νιώθει μειονεκτικά ανάμεσα στους υπόλοιπους, οι οποίοι θα πρέπει να ανεχθούν, με το έτσι θέλω και έτσι γουστάρω της πολιτείας, την ομαλότητα της παράνοιας ως μέρος της καθημερινότητάς τους.
Γιατί πρέπει με νόμο ο πατέρας μου να λέγεται γονέας Α και η μητέρα μου γονέας Β για να μη θιχτεί η οικογένεια που έχει δυο πατεράδες ή δυο μανάδες που υιοθέτησαν ένα άτυχο παιδάκι που εδω η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ψυχική του υγεία;
Το ρώτησε μωρέ κανείς αυτό το παιδάκι αν θέλει να μεγαλώσει έτσι;
Το βρέφος ή το ανήλικο πάλι θα πρέπει να σκάσει και να μη μιλάει καθώς δεν έχει κανένα δικαίωμα στη ζωή παρα μόνο να υποταχθεί στην αρρωστημένη διαπαιδαγώγηση ενος ψυχικά διαταραγμένου ζεύγους που το υιοθέτησε, ωστε να βγεί και αυτό αύριο , το ίδιο και χειρότερα διαταραγμένο στην κοινωνία.
Προσέξτε, υπάρχουν και αξιόλογα ζευγάρια ομοφυλόφιλων που θα μπορούσαν άνετα να μεγαλώσουν ενα υγιές παιδί καλύτερα απο αλκοολικούς , παραβατικούς, ναρκομανείς γονείς, αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας και είμαι σίγουρος και οτι αυτοί θα ασφυκτιούν αργότερα στο νομοσχέδιο έκτρωμα που περνάει κομμάτι κομμάτι,σαλαμοποιημένο, για να καθορίζει την ζωή στην αυριανή κοινωνία.
Φυσικά και υπάρχει αξιοπρέπεια και στους ομοφυλόφιλους και στις τράνς και σε όλους τους ανθρώπους, που σέβονται πρώτα απ' ολα τον εαυτό τους. Ομως το να πάρουμε την εξαίρεση στον κανόνα τους ανθρώπους που δεν στέκουν πρώτα απ όλα καλά στα μυαλά τους και να το κάνουμε υπόδειγμα για την κοινωνία του αύριο αυτό ξεφεύγει απο κάθε λογική.
Στη λογική που δεν έχεις δικαίωμα σε εργασία, ιδιοκτησία, υγεία, ασφάλεια αλλά στα 15 σου έχεις δικαίωμα να αλλάζεις φύλο με μια δήλωση και κάθε μέρα αν θες.
Σήμερα Μήτσος, αύριο Περσεφόνη, μεθαύριο Ορέστης, παραμεθαυριο Κλυταιμνήστρα επειδή όλα μέσα στο μυαλό είναι θολά και αυτων που το επιθυμούν και αυτών που καθορίζουν τις τύχες μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ: ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε μια φυλλάδα δεν αναφέρεται σήμερα στο αίσχος της πώλησης "κόκκινων δανείων" από την Eurobank σε νορβηγικό fund στο εξευτελιστικό 3% της ονομαστικής αξίας των...
Ούτε μια φυλλάδα δεν αναφέρεται σήμερα στο αίσχος της πώλησης "κόκκινων δανείων" από την Eurobank σε νορβηγικό fund στο εξευτελιστικό 3% της ονομαστικής αξίας των. Επαναλαμβάνω, ούτε μια!
Λογικό. Δεν θέλουν... να χάσουν τους χρηματοδότες τους!
Υ.Γ. Κατά τα άλλα, περιμένουμε από τα ΜΜΕ να δημοσιεύουν πραγματικές ειδήσεις!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τσακαλώτος για ταυτότητα φύλου: Πολύς γαρ ο φιλελευθερισμός, λίγοι δε οι φιλελεύθεροι...
Ρε Tσακαλωτε, αφού είσαι τόσο φιλελεύθερος, για κάνε δημοψήφισμα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσε: «Ο πραγματικός επαναστάτης καθοδηγείται από βαθιά αισθήματα αγάπης»...
 Έφυγε σαν σήμερα, στις 9 Οκτώβρη 1967... ΖΕΙ στην ψυχή όλων των αγωνιζόμενων λαών για Ανεξαρτησία και Λευτεριά!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πότε, τελικά, υπάρχουν αρχαία στο Ελληνικό για την "Καθημερινή"; Όποτε πει ο Λάτσης...
24/8/2013. Οι αρχαιολογικοι θησαυροι του  Ελληνικου
7/8/2016 Το υπ. Πολιτισμου  «ανακαλυψε» αρχαια στο Ελληνικο
Το 2003 υπήρχαν αρχαία στο Ελληνικό.
Το 2016 δεν υπήρχαν...
Ερώτηση: Πότε, τελικά, υπάρχουν αρχαία στο Ελληνικό για την "Καθημερινή";
Απάντηση: Όποτε πει ο Λάτσης...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ είχαμε το δικαίωμα να κολλήσουμε μια ατιμωτική σφραγίδα, μια σφραγίδα αίσχους, στο κούτελο των επερχόμενων γενεών, των παιδιών μας και των εγγονιών μας, ότι κατάγονται από γενιά ευνούχων, που δέχονται να πεθαίνουν στα πεζοδρόμια από τον ατιμωτικότερο των θανάτων, από την πείνα, παρά να πεθαίνουν με το όπλο στο χέρι, παλεύοντας για τη λευτεριά”.
”Έζησα 40 χρόνια. Έζησα και καλά και άσχημα. Κοιτάξτε εσείς τι θα κάνετε τώρα. Γεια σας”.
Θανάσης Κλάρας (Άρης Βελουχιώτης)
Πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ
Εσύ τώρα τι θα κάνεις;