Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Σαββατο 20 Ιανουαριου 2018



Η Εθνική Αλληλεγγύη ιδρύθηκε στις 28/5/1941, δηλαδή λίγες ημέρες από την έλευση των Γερμανών, με πρωτοβουλία κομμουνιστών που δραπέτευσαν από τόπους εξορίας που τους είχε το φασιστικό μεταξικό καθεστώς. Ήταν η πρώτη πανελλαδικής μορφής αντιστασιακή οργάνωση (ιδρυτικό μέλος του ΕΑΜ) με άμεσο κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα. Ο κύριος στόχος της ήταν η αλληλεγγύη μέσα στον λαό για να επιβιώσει και των αγωνιστών που βρίσκονταν φυλακή ή καταδιώκονταν. Σταδιακά διευρύνθηκε σε κάθε είδους ανθρωπιστική, κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Συστρατεύθηκαν σε αυτή πάνω από 3.000.000 μέλη! Αυτή ήταν πραγματικά μια μαζική λαϊκή οργάνωση αλληλεγγύης!
Μια τέτοια οργάνωση, τηρουμένων των αναλογιών και χωρίς μηχανιστικές μεταφορές, έχουν ανάγκη σήμερα η κοινωνία μας και τα εκατομμύρια πληττόμενοι από την τεράστια καπιταλιστική κρίση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Ολη μέρα δεν είχα βγεί απ το σπίτι, βγήκα το βραδάκι τώρα για να βγάλω βόλτα τα σκυλιά.
Βρήκα τον φάκελο πεταμένο στην έξω πόρτα.
Τίποτα τυχαίο. Δευτέρα ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, Τετάρτη επισκέφθηκα το City Plaza, Πέμπτη βγάλαν την κατάσχεση, Παρασκευή επίδοση.
Κατασχετήριο του σπιτιού μου απ την ΔΟΥ Ν. Ιωνίας. Το ποσόν που αναγράφεται ότι χρωστώ είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΦΙΑ.
Την ίδια ώρα που μου έχει κάνει διαταγή πληρωμής η eurobank για το σπίτι.
Εδώ να υπενθυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2016 αναγκάστηκα να δώσω τζάμπα σε σχέση με την πραγματική του αξία το πατρικό μου απ την μεριά της μάνας μου (προικώο απ τον παππού μου απ το 1950) διότι λόγω της θέσης του είχε πολύ ψηλή αντικειμενική αξία με αποτέλεσμα να έχουν μαζευτεί 135.000 ευρώ από ΕΝΦΙΑ που μη έχοντας εισοδήματα ήδη απ το 2009, αδυνατούσα να πληρώσω. Επίσης είχε και υποθήκες η eurobank σε κείνο, μεταξύ των οποίων για 300.000 ευρώ για το σπίτι μου στο Μαρούσι. Μετά από εκβιασμό της τράπεζας για πλειστηριασμό και παραπομπή μου απ την ΔΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ για χρέη στο δημόσιο το έδωσα και ΟΛΟ το ποσόν πήγε στην τράπεζα και στην εφορία. Κι αυτό γιατί αν πλειστηριαζόταν δεν θα πιανε ούτε τα μισά απ αυτά. Οι 300.000 μπήκαν στο δάνειο του σπιτιού στο Μαρούσι και παρά ταύτα η τράπεζα το έβγαλε κόκκινο και μου έκανε διαταγή πληρωμής. Απ την δίκη για "απάτη στο δημόσιο" αθωώθηκα εφ όσον είχαν παρακρατηθεί τα 135.000. Ουσιαστικά δλδ το έχασα το πατρικό μου...
Θυμάστε που σας έλεγα ότι κάποια στιγμή θα τσακώνονται τράπεζα και δημόσιο για το ποιά θα πρωτοπάρει το σπίτι μου; Ιδού λοιπόν.
Να ευχαριστήσω θερμά τα λαμόγια και καθάρματα, εκτός των αλητών που κυβερνούν, τους μεγαλύτερους αλήτες υπαλληλίσκους τους που προέβησαν στην καταπάτηση του City Plaza ακριβώς όταν εγκρίθηκε η συμφωνία με την Υπατη Αρμοστεία για την ενοικίαση του ξενοδοχείου μου για πρόσφυγες. Αν είχε νοικιαστεί δεν θα είχα χάσει ούτε το σπίτι, ούτε το πατρικό μου, ούτε την ζωή μου όλη και δεν θα ήμουν τώρα προ των πυλών για τον δρόμο και την φυλακή. Τόσο καιρό φωνάζω ότι το μόνο μου εισόδημα ήταν απ το ξενοδοχείο κι οι αλητήριοι διέδιδαν ότι είμαι παμπλούτου και δεν έχω ανάγκη και φρόντιζαν να με χρεώνουν κι άλλο. Μέχρι κι η Κούρτοβικ υπερασπιζόμενη τους αλητήριους καταπατητές στο δικαστήριο μου είπε : Ελάτε τώρα κυρία Παπαχελά αφού είστε πολύ πλούσια. Αποδεικνύεται πόσο παμπλούτου είμαι. Ντροπή και αίσχος! Και μπαταχτσού βεβαίως. Εχω, αλλά γουστάρω να μην πληρώνω και να μένω στον δρόμο.  Τώρα γιατί δεν χρώσταγα πουθενά ούτε μισό ευρώ μέχρι το 2010 κανέναν δεν απασχόλησε.
Με κανιβαλίσατε, μου κολλήσατε ρετσινιές, με σύρατε στην λάσπη για να αποδειχθεί στο τέλος ότι όσα έχω πεί και καταγγείλει είναι η μόνη αλήθεια.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες σ όσους συμμετείχαν ως κοινοί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου στον διασυρμό και την καταστροφή μου, με πρώτους την κυρία Ολγα Λαφαζάνη και τον κύριο Γιαννόπουλο του "ΔΙΚΤΥΟΥ", τον Νασίμ Λομανί, τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη κι όλα τα συν αυτοίς λαμόγια που έστησαν την καταπάτηση του City Plaza και την παγκόσμια διαφήμισή της, μαζί με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και αριστεροαναρχικών ομάδων "αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες".
Η ρετσινιά που θα μείνει απ αυτό το σκάνδαλο σ όλους τους είναι χειρότερη απ όσες πήγαν να μου κολλήσουν αλώνοντας την ζωή, την περιουσία, την υπόσταση, την αξιοπρέπεια και την προσωποικότητά μου.
Κρατιέμαι με νύχια και με δόντια να μην πάθω τίποτα (σήμερα ένοιωσα αυτό που ακούμε : έπαθε ανακοπή μόλις πήρε το κατασχετήριο στα χέρια του) γιατί ξέρω ότι θα τους δώσω μόνο χαρά.
Ακόμα κι έχοντας αφαιρέσει τα πάντα από μένα, και στον δρόμο και στην φυλακή να είμαι θα είμαι ζωντανή να τους θυμίζω την αισχρή βρωμιά τους.
Ψυχή βαθιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
Στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ήταν η πρεσβεία της Κούβας στην Βενεζουέλα

Η πρεσβεία της Κούβας στην Βενεζουέλα θα ήταν ο στόχος επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που σχεδίαζε μια τρομοκρατική ομάδα με επικεφαλής τον Όσκαρ Πέρες, η οποία εξαρθρώθηκε την παραμονή της επίθεσης από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Στο λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter το εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης La Tablaεπιβεβαιώνει, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες, ότι το σχέδιο της επίθεσης ενάντια στην κουβανική διπλωματική αποστολή στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας αποκαλύφθηκε από τις αρχές ασφαλείας της νοτιοαμερικάνικης χώρας.

“Στόχος θα ήταν η πρεσβεία της Κούβας στο Καράκας και η επίθεση θα γίνονταν με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Είχε οργανωθεί από την τρομοκρατική ομάδα του ηθοποιού και πιλότου Όσκαρ Πέρες, και αποκαλύφθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας”, ανέφερε στο twitter το μπλογκ.
Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι της Δεξιάς και της Καθολικής Εκκλησίας προσπαθούν  να θυματοποιήσουν στα κοινωνικά δίκτυα τον 'Οσκαρ Πέρες, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση της 27ης  Ιουνίου 2017, με εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυροβολισμούς στην έδρα του υπουργείου Εσωτερικών Σχέσεων και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Αυτές οι ενέργειες έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή αθώων πολιτών και παιδιών μεταξύ των οποίων και , παιδιά προσχολικής ηλικίας, που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στην έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπενθύμισε το υπουργείο Εσωτερικών Σχέσεων σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις λεπτομέρειες της σύλληψης, την παραμονή της επίθεσης.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η τρομοκρατική ομάδα σχεδίαζε να προκαλέσει εκρήξεις παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων σε δημόσιους χώρους, καθώς και άλλες βίαιες ενέργειες, με στόχο να σπείρει τον φόβο και τον θάνατο στο λαό της Βενεζουέλας.
"Αυτοί οι τρομοκράτες, οι οποίοι διέθεταν βαρύ οπλισμό , άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων που πήγαν να τους συλλάβουν και προσπάθησαν να ανατινάξουν όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά", ανέφερε η ανακοίνωση.
Η σύγκρουση άφησε δύο αξιωματικούς της Εθνικής Μπολιβαριανής Αστυνομίας νεκρούς και πέντε σοβαρά τραυματίες, καθώς και αρκετούς τρομοκράτες νεκρούς ενώ πέντε συνελήφθησαν και κρατούνται.
Επισημαίνεται επίσης, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δέχτηκαν επίθεση από τους τρομοκράτες κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την παράδοσή τους και τελικά τα μέλη της βίαιης ομάδας προέβαλαν ένοπλη αντίσταση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλαλητηριο ΓΙΑ ΤΗ Μακεδονια
21 Ιανουαριου  Αύριο, Κυριακη στις 2 μ.μ. • Λευκός Πύργος - Θεσσαλονικη.
“ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ” ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΕΛΑΒΑΝ ΝΕΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ....) ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ... ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !! ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ (ΚΙ ΑΥΤΟ) ΕΤΣΙ; ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ; ΩΣ ΚΟΤΤΕΣ ;;; ΑΔΕΡΦΙΑ, ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ !!! Ίσως δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά την αντίρρηση μας μπορούμε να τη φωνάξουμε. ΠΡΕΠΕΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ σαν Μακεδόνες!!! Χρωστάμε ανεξόφλητους ακόμη λογαριασμούς στον Παύλο τον Μελά, στον Καπετάν Άγρα, στον Καπετάν Ακρίτα και σ' όλα τα παλληκάρια που ήρθαν εδώ απ' όλη την Ελλάδα κι έχυσαν το αίμα τους γι' αυτό το κομμάτι της ιστορίας. Εμείς, δεν θα κάνουμε το ελάχιστο που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε ;;; Ούτε ένα συλλαλητήριο ;;; Ένα συλλαλητήριο που να το δουν και να το τρομάξουν, όχι οι Σκοπιανοί, αλλά όλος ο κόσμος ... Συλλαλητήριο, χωρίς κανέναν κομματικό οργανωτή. Συλλαλητήριο γέννημα-θρέμμα του Λαού. Χωρίς καμία άλλη σημαία, παρά μόνο την Ελληνική. Με ένα σύνθημα : Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ . Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΤΑΙ - ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Μία σειρά από 4 συνεχόμενα συλλαλητήρια, ένα κάθε βδομάδα την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος (ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ, ΣΤΙΣ 17.00) ώστε στο τελευταίο, να κατέβει ΟΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ. Το πρώτο, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018. Όσοι και όσες “δουλεύουν” το FB, ας σηκώσουν τα μανίκια κι ας πιάσουν δουλειά. ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ / ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΕΣ. Γρήγορα, δεν έχουμε και πολύ χρόνο...... Η απάντηση μας πρέπει να είναι αποστομωτική, τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Ή ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ,ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
18/01/2018
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό καλεί σε πορεία αλληλεγγύης προς την αμερικάνικη πρεσβεία το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 6μ.μ. στο Σύνταγμα.
Την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν επίσημα το σύνολο της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ σκοπεύουν να μεταφέρουν εκεί την αμερικάνικη πρεσβεία από το Τελ Αβίβ.
Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εγκαταλείπουν τη γλώσσα της «διπλωματίας» και των «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», ικανοποιώντας πλήρως τις ορέξεις του σιωνιστικού λόμπι, τους διακαείς πόθους των ισραηλινών κατακτητών. Οι σιωνιστές βλέπουν το «πράσινο φως» προκειμένου να συνεχίσουν λυσσαλέα, με εντατικότερους ρυθμούς το ξεσπίτωμα των παλαιστινίων από την Δυτική Οχθη, την επέκταση των εποικισμών, την όξυνση της πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας, το καθημερινό δολοφονικό όργιο και τα βασανιστήρια άμαχων παλαιστινίων.
Η προκλητική απόφαση των ΗΠΑ δεν έμεινε αναπάντητη από τους Παλαιστίνιους. Οι οργανώσεις της Αντίστασης, οπλισμένες με την οργή του παλαιστινιακού λαού, κάλεσαν σε αναμέτρηση με στους σιωνιστές και τους Αμερικάνους. Ογκώδεις διαδηλώσεις με συγκρουσιακό χαρακτήρα οργανώθηκαν σε Γάζα, Δυτική Όχθη, Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ήδη οι πρώτοι νεκροί παλαιστίνιοι μετά την προκλητική απόφαση Τραμ προστίθενται στη μακρά λίστα του δίκαιου αγώνα των παλαιστίνιων για την λευτεριά, ενάντια στο διαρκές κατοχικό έγκλημα. Ο 29χρονος Αμπού Θουράγια καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο δέχτηκε τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη Γάζα. Το μόνο που κρατούσε στα χέρια του, ήταν η παλαιστινιακή σημαία. Πρόλαβε να φωνάξει «Αμφισβητώ την αναπηρία μου, αμφισβητώ το Ισραήλ, επίσης.». Είχε χάσει τα πόδια του το 2008 από βόμβα ισραηλινού αεροσκάφους, κατά την διάρκεια της πρώτης μεγάλης φονικής επιδρομής στη Γάζα.
Τα σιωνιστικά μπουντρούμια γεμίζουν ξανά με νέους αγωνιστές που υπερασπίζονται θαρραλέα την υπόθεσή τους μπροστά τον κατακτητή. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η νεαρή παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι που περιφρονεί επιδεικτικά τους διώκτες της δικαστές και έχει μετατραπεί σε σύμβολο αντίστασης σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτό το συνεχές έγκλημα στη Μέση Ανατολή συνένοχη είναι και η κυβέρνηση της χώρας μας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Τσίπρας σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσει ως «ιστορική πρωτεύουσα» του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, υπογράφοντας το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου της χώρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μια σειρά από κυβερνήσεις δυτικών χωρών, με την συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τις προηγούμενες των ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αντί να θέσουν στη διεθνή απομόνωση το Ισραήλ για τα ειδεχθή εγκλήματα πολέμου και κατοχής στην Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, έσπευσαν να το υποστηρίξουν με διμερείς επαφές, υποδοχή του μακελάρη πρωθυπουργού Νετανιάχου, σύσφιξη οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων.
Οι σιωνιστές φοβούνται πιθανό χτύπημα από παλαιστίνιους μαχητές ακόμα και εκτός Δυτικής Όχθης και Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο σιωνιστικός στρατός προετοιμάζεται για τα χειρότερα. Το ζήτημα της Ιερουσαλήμ ήταν που πυροδότησε τη δεύτερη Ιντιφάντα το 2001, μετά τη βεβήλωση του τεμένους Αλ Ακσα από τον Σαρόν. Η πρόκληση Τραμπ μπορεί να πυροδοτήσει μια νέα εξέγερση της παλαιστινιακής νεολαίας στη Δυτική Όχθη.
Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουμε την ειλικρινή μας αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.
Καλούμε όλους και όλες σε πορεία αλληλεγγύης στον αντιστεκόμενο παλαιστινιακό λαό με κατεύθυνση προς την αμερικανική πρεσβεία το Σάββατο 20 Γενάρη. Συγκέντρωση στο Σύνταγμα 6μμ.
Ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό!
Ενάντια στο πιστό του μαντρόσκυλο στη Μέση Ανατολή!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
Τερματισμός όλων των σχέσεων της χώρας μας με τους σιωνιστές μακελάρηδες!
Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη στο διαρκές έγκλημα της ισραηλινής κατοχής.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018
1.700% θα φτάσει η αύξηση της τιμής του ρεύματος στην Αργεντινή μέχρι τον Φεβρουάριο

Η κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι προτίθεται να ανακοινώσει νέες αυξήσεις στις τιμές των υπηρεσιών των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι ξεκίνησε το 2018 με νέες αυξήσεις στις τιμές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, μεταξύ των οποίων και του ηλεκτρικού ρεύματος, πράγμα που προκάλεσε 42.000 διακοπές σύνδεσης στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENRE), από τους 29.229 καταναλωτές της Εταιρείας Διανομής & Εμπορίας (EDENOR) σε 13.553 νοικοκυριά έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Από τον Δεκέμβριο του 2015, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Αργεντινή έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο 1.400% και με τις αυξήσεις που θα γίνουν τον Φεβρουάριο θα φτάσει το 1.700%.
Οι καταναλωτές αντιμετώπισαν νέες διακοπές συνδέσεων την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία η θερμοκρασία ήταν πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου και η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας είχε σημάνει “Πορτοκαλί Συναγερμό”.
Και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η επερχόμενες αυξήσεις για τους οικιακούς καταναλωτές θα είναι 34% για το ηλεκτρικό ρεύμα και 57% για το φυσικό αέριο, ποσοστά που θα διαφοροποιούνται ελαφρώς ανάλογα την επαρχία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Προϋπολογισμός της Αργεντινής για το 2018 προβλέπει μείωση της κρατικής επιδότησης κατά 5% για αυτές τις υπηρεσίες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Τι συμβαίνει κατά την αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, 09:54
Κατά τη διάρκεια της αναστολής της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους στις ΗΠΑ το προσωπικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών που δεν κρίνεται απαραίτητο, λαμβάνει άδεια ή τίθεται σε προσωρινή αναγκαστική αργία. Όσοι θεωρούνται απαραίτητοι, όπως αυτοί που εργάζονται σε υπηρεσίες ασφαλείας, εξακολουθούν να εργάζονται.
Έπειτα από προηγούμενα περιστατικά παύσης της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους το Κογκρέσο είχε ψηφίσει για την καταβολή αναδρομικά των μισθών των ομοσπονδιακών υπαλλήλων. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να στηρίξει παρόμοιο μέτρο, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος χθες Παρασκευή.
Οι εργαζόμενοι άρχισαν να μαθαίνουν από χθες αν θα τεθούν σε αναγκαστική αργία, όμως οι επίσημες ανακοινώσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα.
Η προηγούμενη παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους τον Οκτώβριο του 2013 διήρκησε για 16 ημέρες και στη διάρκειά της περισσότεροι από 800.000 εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες έλαβαν αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών.
Ακολουθούν λεπτομέρειες για το τι αναμένεται να συμβεί σε διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
Στρατός: Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους δεν θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις του στο Αφγανιστάν, ούτε αυτές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.
Το σύνολο του 1,3 εκατομμυρίου ενστόλων θα εξακολουθήσει να εργάζεται, ωστόσο το πολιτικό προσωπικό που κρίνεται μη απαραίτητο θα τεθεί σε αναγκαστική αργία. Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις προειδοποίησε μάλιστα ότι αν διαρκέσει η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους υπάρχει κίνδυνος να μην συντηρούνται τα πολεμικά πλοία και να αναγκαστούν να παραμείνουν στο έδαφος τα αεροσκάφη.
Δικαιοσύνη: Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πολλούς εργαζόμενους που κρίνονται απαραίτητοι. Βάσει των σχεδίων του, το υπουργείο εκτιμά ότι οι 95.000 από τους 115.000 υπαλλήλους του θα εξακολουθήσουν να εργάζονται κανονικά.
Λευκός Οίκος: Περισσότεροι από 1.000 υπάλληλοι του Λευκοί Οίκου σε σύνολο 1.715 θα πρέπει να τεθούν σε αναγκαστική αργία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τραμπ χθες. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα διαθέτει αρκετό προσωπικό για να φέρνει εις πέρας τα καθήκοντά του, ενώ αναμένεται να μεταβεί κανονικά την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός για να παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Εθνικά Πάρκα: Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διατηρήσει ανοικτά τα εθνικά πάρκα, με το προσωπικό ασφαλείας να εργάζεται κανονικά. Το 2013 τα πάρκα είχαν κλείσει με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.
Αξιοθέατα στην Ουάσινγκτον: Το 2013 δημοφιλή αξιοθέατα, όπως το ινστιτούτο Smithsonian, έκλεισαν, ενώ κάποια από αυτά, όπως το Μνημείο του Λίνκολν και τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, αποκλείστηκεν με κορδέλες, ώστε να εμποδίζεται η πρόσβαση σε αυτά.
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι δεν σκοπεύει να περιορίσει την πρόσβαση στα ανοικτά μνημεία. Το Smithsonian από την πλευρά του έχει επισημάνει ότι τα μουσεία του μπορούν να παραμείνουν ανοικτά το πρώτο Σαββατοκύριακο.
Ταξίδια: Οι επιβάτες των τραίνων και των αεροπλάνων δεν επηρεάστηκαν από την αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους το 2013. Η διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων είχε επίσης συνεχιστεί, αν και με κάποιες καθυστερήσεις.
Δικαστήρια: Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια, περιλαμβανομένου του Ανώτατου Δικαστηρίου, μπορούν να εξακολουθήσουν να λειτουργούν για τρεις εβδομάδα χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαψεύδονται οι πληροφορίες περί απόσυρσης του ρωσικού στρατού από την πόλη Αφρίν της Συρίας
 Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, 01:48
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι πληροφορίες που μετέδωσαν ΜΜΕ περί απόσυρσης των μονάδων του ρωσικού στρατού από την περιοχή Αφρίν της Συρίας, διαψεύστηκαν.
«Αυτές οι πληροφορίες διαψεύστηκαν» διαβεβαίωσε ο Ρώσος υπουργός, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η Τουρκία εισβάλλει στη Συρία
 Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, 15:44
Ο Ερντογάν διέβη για δευτερη φορα... τον Ρουβίκωνα των συριακών συνόρων και ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου την «ντε φάκτο» χερσαία επιχείρηση στην περιοχή Αφρίν, κατά των Κούρδων, ώστε να εμποδίσει τα σχέδια για τη δημιουργία κουρδικού κράτους. Ο Ερντογάν είπε ότι «κάποιοι προσπαθούν να μας εξαπατήσουν αλλάζοντας το όνομα των δυνάμεων» που δρουν στη Συρία, αναφερόμενος στην κουρδική πολιτοφυλακή. «Η ονομασία αυτής της δύναμης είναι PKΚ», πρόσθεσε.
Το Αφρίν βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας και ελέγχεται από τις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» την οργάνωση αυτή, την οποία θεωρεί ότι είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.
"Η επιχείρηση Αφρίν ξεκίνησε ντε φάκτο επί του πεδίου" είπε ο Ερντογάν, σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. "Θα καταστρέψουμε σταδιακά τον διάδρομο του τρόμου, όπως κάναμε στις επιχειρήσεις της Τζαραμπλούς και της Αλ Μπαμπ, ξεκινώντας από τα δυτικά (...) Μετά, θα ακολουθήσει το Μάνμπιτζ", πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μια άλλη πόλη της Συρίας που βρίσκεται ανατολικότερα και είναι και αυτή υπό τον έλεγχο των Κούρδων.
"Αργότερα, βήμα προς βήμα, θα απαλλάξουμε τη χώρα μας μέχρι τα ιρακινά σύνορα από αυτό το στρώμα του τρόμου που προσπαθεί να μας πολιορκήσει", συνέχισε.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων στη Συρία ενώ αντάρτες του φιλοτουρκικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού μπήκαν στο Αφρίν για να στηρίξουν τις τουρκικές δυνάμεις. "Οι ένοπλες δυνάμεις μας ξεκίνησαν μια αεροπορική επιχείρηση για να καταστρέψουν στοιχεία" των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) είπε σε μια ομιλία του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας"
Λίγο νωρίτερα, ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε καταφύγια και κρησφύγετα που χρησιμοποιούν τα μέλη τριών οργανώσεων, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), του κουρδικού συριακού κόμματος PYD και των YPG, υποστηρίζοντας ότι έβαλαν εναντίον τουρκικών θέσεων εντός της Τουρκίας.
"Για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια των συνόρων μας και της περιοχής, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στις 17.00 (16.00 ώρα Ελλάδας) της 20ής Ιανουαρίου εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, PYD, YPG και IS (Ισλαμικό Κράτος)" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις τουρκικές δυνάμεις εναντίον των Κούρδων ανοίγει ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο της Συρίας, θέτοντας την Τουρκία απέναντι στους στους στενούς συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον διανύουν περίοδο έντασης.
Αληταραδες ισλαμοφασιστες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που στηρίζονται από την Τουρκία, μπήκαν στη συριακή επαρχία του Αφρίν η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους της Τουρκίας, προκειμένου να στηρίξουν τις επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή αυτή.
Λίγο νωρίτερα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, κατηγόρησαν την Τουρκία ότι χρησιμοποιεί το ψευδές πρόσχημα των βομβαρδισμών εναντίον της από την άλλη πλευρά των συνόρων για να εξαπολύσει επίθεση στη Συρία. Οι SDF, μια συμμαχία κουρδικών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και οι YPG, τόνισαν ότι δεν θα τους έμενε καμία άλλη επιλογή παρά να αμυνθούν, εφόσον δεχτούν επίθεση. Οι SDF ελέγχουν πολλά εδάφη στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Κούρδοι στην Αφρίν: "Η Τουρκία θα πάθει ότι και ο ISIS"
Αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το προπύργιο τους στην Βόρεια Συρία, δηλώνουν Κούρδοι μαχητές , παρά το σφυροκόπημα των τουρκικών δυνάμεων. Οι Κούρδοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο από τις μάχες με τζιχαντιστές στην εμπόλεμη ζώνη της πόλης Αφρίν και δηλώνουν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον πόλη, ενώ μαίνονται οι τουρκικοί βομβαρδισμοί του πυροβολικού.
Αποχωρούν οι Ρώσοι αλλά προσφεύγουν και στον ΟΗΕ κατά της εισβολής
Οι Ρώσοι στρατιώτες και τα μέλη της στρατιωτικής αστυνομίας που στάθμευαν στο Αφρίν της Συρίας αποχώρησαν από την περιοχή, μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων, μετέδωσε το πρακτορείo Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, μια μονάδα του ρωσικού Κέντρου για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία μεταφέρθηκε από το Αφρίν στο Ταλ Άτζαρ ώστε να μην υπάρξουν απώλειες ή τραυματισμοί μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών.
Η Μόσχα εξέφρασε ανησυχίες για την εμπλοκή της Άγκυρας στη Συρία και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Το υπουργείο Εξωτερικών, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι η Ρωσία εμμένει στη σταθερή θέση της για την εξεύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα της συριακής κρίσης που θα βασίζεται στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
Παράλληλα, η Ρωσία θα στηρίξει τη Συρία με διπλωματικά μέσα και θα ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσει η Τουρκία τη στρατιωτική επιχείρησή της στο Αφρίν, δήλωσε ένας ρώσος βουλευτής, μέλος της Επιτροπής Ασφάλειας του ρωσικού κοινοβουλίου, στο πρακτορείο RIA.
"Δεν είναι μόνο η Συρία που θα ζητήσει να σταματήσει αυτή η επιχείρηση. Η Ρωσία θα στηρίξει το αίτημα και θα παράσχει στη Συρία διπλωματική βοήθεια", είπε ο Φραντς Κλίντσεβιτς.
Ένας εκπρόσωπος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) είπε στο πρακτορείο Reuters ότι τα τουρκικά μαχητικά βομβαρδίζουν την πόλη του Αφρίν και πολλά χωριά γύρω από αυτήν. Υποστήριξε ότι υπάρχουν τραυματίες, αλλά παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο αυτόν, το Ροτζχάτ Ροτζ, προς το παρόν δεν σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των YPG παρά "μόνο αψιμαχίες" στην περιφέρεια της περιοχής του Αφρίν.

Διπλωματικός πυρετός
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκερασίμοφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζόζεφ Ντάνφορντ συζήτησαν τηλεφωνικά την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρεται ότι συζητήθηκε "η κατάσταση στη Συρία και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος", χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μεκντάντ είχε απειλήσει την Πέμπτη ότι η συριακή πολεμική αεροπορία θα καταρρίψει οποιοδήποτε τουρκικό μαχητικό μπει στον εναέριο χώρο της χώρας.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει καλέσει την Τουρκία να επικεντρωθεί στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και χαρακτήρισε αποσταθεροποιητική τη δράση της στο Αφρίν.

Το Βερολίνο αποδέχεται τις τουρκικές ανησυχίες λόγω «δίκαιων συμφερόντων ασφαλείας στη Συρία»
Η Γερμανία αναγνωρίζει το τουρκικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Συρία, αλλά ταυτόχρονα καλεί την Άγκυρα «για αυτοσυγκράτηση», καθώς εντείνονται οι ενδείξεις για άμεση τουρκική επιχείρηση εναντίον της Αφρίν.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο βοηθός εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Rainer Breul, είπε πως η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στη βορειοδυτική Συρία, ιδιαίτερα μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Άγκυρας για επικείμενη εισβολή στην περιοχή της Αφρίν, «για να εμποδίσει διάδρομο τρομοκρατίας στα σύνορά της».
«Η Τουρκία έχει δίκαιο ενδιαφέρον ασφάλειας στα σύνορά της με τη Συρία», παραδέχθηκε ο Breul, αναφερόμενος στις απειλές που προκαλεί στην περιοχή ο πόλεμος που συνεχίζεται στη γειτονική Συρία. «Ελπίζουμε και περιμένουμε ότι η Τουρκία θα τηρήσει πολιτική και στρατιωτική περισυλλογή», πρόσθεσε.
Ο Breul είπε ακόμη πως η Γερμανία πιστεύει πως το επίκεντρο των στρατιωτικών δραστηριοτήτων στη βόρεια Συρία θα πρέπει να περιορισθεί εναντίον των τζιχαντιστών του Daesh και των διάδοχων τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα στη συριακή περιοχή Αφρίν αποσταθεροποιεί την περιοχή» λεει το Στειτ Ντιπαρτμεντ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018, 18:21
Τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, αν αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες, θα υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα και δεν θα βοηθήσουν να προστατευθεί η μεθοριακή ασφάλεια της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Δεν πιστεύουμε πως μια στρατιωτική επιχείρηση εξυπηρετεί τον σκοπό της περιφερειακής σταθερότητας, τη συριακή σταθερότητα ή πραγματικά τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια των συνόρων της», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, τονίζοντας πως έχει περιορισμένη πληροφόρηση για τις στρατιωτικές κινήσεις στις οποίες φέρεται να έχει προχωρήσει η Τουρκία. «Το είδος των απειλών ή δραστηριοτήτων στο οποίο μπορεί να αναφέρονται αυτές οι αρχικές πληροφορίες, δεν νομίζουμε ότι προωθεί οποιοδήποτε από αυτά τα θέματα. Είναι αποσταθεροποιητικές.»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Προς αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους οδεύει η χώρα
 Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, 06:48
Ακριβώς ένα χρόνο μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ η χώρα οδεύει προς αναστολή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της μετά την απόρριψη νομοσχεδίου που είχε υποβληθεί προς ψήφιση στη Γερουσία.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν 51 έδρες στο σώμα αυτό σε σύνολο 100, δεν κατάφεραν να πείσουν τους Δημοκρατικούς για να συγκεντρώσουν τις 60 ψήφους που ήταν απαραίτητες για να υιοθετηθεί νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 16 Φεβρουαρίου.
Από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής (τοπική ώρα, 07:00 το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) οι ΗΠΑ θα ζήσουν την πρώτη παύση λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους από τον Οκτώβριο 2013. Τότε η αναστολή της λειτουργίας κάποιων ομοσπονδιακών υπηρεσιών είχε διαρκέσει 16 ημέρες και είχε θέσει σε τεχνική ανεργία περισσότερους από 850.000 δημόσιους υπαλλήλους που θεωρούνταν «μη απαραίτητο» προσωπικό.
Δεν είναι γνωστό για πόσο ενδέχεται να διαρκέσει αυτή τη φορά η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, καθώς η διαμάχη μεταξύ των δύο κομμάτων είναι έντονη.
Οι Δημοκρατικοί έχουν δηλώσει ότι δεν θα δεχθούν να ψηφίσουν ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο αν σε αυτό δεν προβλέπεται η παράταση του προγράμματος DACA που αφορά τους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι και οι οποίοι, βάσει του προγράμματος αυτού, μπορούν να εργάζονται και να σπουδάζουν χωρίς να κινδυνεύουν με απέλαση.
Οι πρώτες επιπτώσεις της παύσης της λειτουργίας αναμένεται να γίνουν αισθητές τη Δευτέρα. Η λειτουργία πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, όπως οι οικονομικές, θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνήθως δεν επηρεάζονται, ενώ οι 1,4 εκατομμύριο Αμερικανοί στρατιωτικοί θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς όμως να πληρώνονται.
Οι Δημοκρατικοί εκτιμούν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν μεγαλύτερη δύναμη στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Κογκρέσο, θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους και θα πληρώσουν το μεγαλύτερο τίμημα.
Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία αυτή για να τιμωρήσουν τους γερουσιαστές των Δημοκρατικών που θα διεκδικήσουν δεύτερη θητεία στις δέκα Πολιτείες όπου κέρδισε ο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.
Όμως σύμφωνα με δημοσκόπηση της Washington Post και του ABC που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή, το 48% των Αμερικανών εκτιμά ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ευθύνονται για την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, έναντι του 28% που πιστεύει ότι ευθύνονται οι Δημοκρατικοί.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




HRW: Η Σαουδική Αραβία παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στην Υεμένη
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, 04:32
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ότι παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στην Υεμένη και ότι εντείνει τις συλλήψεις και τις προσαγωγές των ακτιβιστών που επιθυμούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο βασίλειο ή εκφράζουν διαφωνίες.
Στην Ετήσια Έκθεσή της για το 2018, που εξετάζει τις πρακτικές σε περισσότερες από 90 χώρες, η μη κυβερνητική οργάνωση έχει καταγράψει 87 παράνομες επιθέσεις του υπό τη Σαουδική Αραβία αποικιοκρατικου συνασπισμού στην Υεμένη, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 1.000 θανάτων μεταξύ των αμάχων.
Η από τους δυτικους αποικιοκρατες διορισμένη «κυβέρνηση» της Υεμένης, υποστηριζόμενη από τον αποικιοκρατικο αραβικό συνασπισμό των σειχιδων, προσπαθεί να απωθήσει τους πατριωτεςΥεμενιτες σιίτες αντάρτες Χούτι που υπερασπιζουν την πατριδα τους.
Ο αλητικος αποικιοκρατικος συνασπισμός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου και τονίζει ότι οι επιθέσεις της είχαν στόχο θέσεις των Χούτι.
Εκπρόσωπος του αλητικου αποικιοκρατικου συνασπισμού, σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε ως απάντηση στο HRW, επεσήμανε ότι είναι «άδικο» να κατηγορείται η Σαουδική Αραβία για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη, προσθέτοντας ότι έχει συστήσει έναν μηχανισμό ελέγχου ώστε να μην υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.
Στο μεταξύ το HRW κατήγγειλε ότι περισσότεροι από 12 πολιτικοί ακτιβιστές έχουν καταδικαστεί στη Σαουδική Αραβία «για ασαφείς κατηγορίες κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων» και εκτίουν μεγάλες ποινές κάθειρξης.
Στο μεταξύ έπειτα από περισσότερα από τρία χρόνια πολέμου, πείνας και ασθενειών, οι Υεμενίτες τώρα είναι αντιμέτωποι με αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από ελονοσία εξαιτίας του υπό κατάρρευση συστήματος υγείας της χώρας, προειδοποίησαν οργανώσεις αρωγής. Λογω του αποκλεισμου που εχουν επιβαλλει οι σαουδαραβες και οι κωλοαμερικανοι με το πολεμικο ναυτικο τους σε τροφιμα και φαρμακα στα Υεμενιτικα λιμανια.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι τα κρούσματα ελονοσίας αυξήθηκαν στο 2016 σε 433.000 από 336.000 τον προηγούμενο χρόνο.
Περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, καθαρό νερό και υγειονομικές υποδομές θέτουν τους Υεμενίτες σε κίνδυνο να μολυνθούν από ελονοσία.
«Η Υεμένη ζει τις καταστροφικές συνέπειες μιας παρατεταμένης σύγκρουσης που έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος των ζωτικών της υποδομών και έχει φέρει το σύστημα υγείας στα πρόθυρα κατάρρευσης», δήλωσε η Μιρέλα Χόμπεϊμπ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χόμπεϊμπ, η κατάσταση στην Υεμένη «πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να επανεμφανιστούν και να εξαπλωθούν μολυσματικές ασθένειες», σε μια χώρα που ήδη είναι αντιμέτωπη με ένα εκατομμύριο κρούσματα χολέρας και επιδημία διφθερίτιδας.
Ο Αμπντουλά Ράντμαν, αναπληρωτής ιατρικός συντονιστής των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation ότι οι περιοχές της υπαίθρου κινδυνεύουν περισσότερο εξαιτίας της έλλειψης ιατρικών υποδομών.
«Ο αριθμός των κρουσμάτων ελονοσίας μπορεί να αυξηθεί. Η κατάσταση θα είναι πολύ πιο σοβαρή, αν δεν υπάρξει θεραπεία ή προληπτικά μέτρα. Άνθρωποι θα πεθάνουν», τόνισε.
Η ελονοσία, που βρίσκεται στο απόγειό της την εποχή των βροχών, είναι ενδημική στην Υεμένη, όπου περισσότερο από το 78% των κατοίκων ζει σε περιοχές κινδύνου, με το ένα τέταρτο εξ αυτών να διαμένει σε περιοχές υψηλού κινδύνου, επεσήμανε ο ΠΟΥ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Σιδώνα
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018, 17:55
Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασραλά, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μελών της Χαμάς στην πολή της Σιδώνας στο Λίβανο, κάνοντας παράλληλα λόγο για «επιθετική ενέργεια» από την πλευρά του Ισραήλ.
«Η βομβιστική επίθεση που είχε στόχο μέλη της Χαμάς στη Σιδώνα είναι μια επικίνδυνη αρχή, ενώ είναι αδύνατον να μην μιλήσουμε για αυτό», υπογράμμισε ο Νασραλά σε τηλεοπτικό του μήνυμα και πρόσθεσε: «Ολες οι ενδείξεις που έχουμε δείχνουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισραήλ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πέμπτη, 19 ιανουαρίου 2017
Σκληρό κτύπημα της Συρίας σε αεροπορική βάση των σιωνιστών!
Το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς νομίζει πως μπορεί να παίζει με την Ανυπότακτη κι Αδούλωτη Συρία...
Σύμφωνα με το "wolftartous-nightmare" Συριακοί πύραυλοι έπληξαν αεροπορική βάση των σιωνιστών.
Ο λαός της Συρίας κι ο πρόεδρος Άσαντ, δεν αφήνουν τίποτα αναπάντητο.
Ούτε σπιθαμή Συριακής γης δεν θα μείνει στα χέρια των καθαρμάτων, των "μετριοπαθών" φονιάδων της "πολιτισμένης" δύσης!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/1/2018  -  20.00
Συμβαίνει τώρα στην Αθήνα, Ελλάδα. Διαμαρτυρίας πορεία προς την πρεσβεία των  ΗΠΑ του Λαικου Μετωπου  Απελευθερωσης της Παλαιστινης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκδηλωση
Οι δρομοι μας συναντιουνται….
Διοργανωτης εφημεριδα Δρομος  της Αριστερας
Συζητηση, προβολες, τραγουδι, μπουφες
Ειστε ολοι καλεσμενοι…
Σαββατο 3/2 στις 18.00
Αιθουσα Εταιριας Ελληνων Λογοτεχνων
Γενναδιου 8 και Ακαδημιας, Αθηνα




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Να μην αφεθεί στους φασίστες και ακροδεξιούς το ζήτημα
Από
 Σύνταξη Δρομου της  Αριστερας
17 Ιανουάριος, 2018
Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού σωστά μαντεύει πως το ζήτημα δεν ανακινείται για το καλό του ή της περιοχής και σωστά αισθάνεται πως ετοιμάζεται άλλη μια ήττα.
Το ζήτημα της ΠΓΔΜ και κυρίως οι προεκτάσεις που έχει μαζί με όλα τα εθνικά ζητήματα που προστίθενται στα κοινωνικά προβλήματα και μαγειρέματα που γίνονται, δεν πρέπει να αφεθεί και να μονοπωληθεί από φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις.
Η διαπλοκή των εθνικών και κοινωνικών ζητημάτων είναι καθοριστικό στοιχείο της ελληνικής πραγματικότητας, πάνε μαζί σε μεγάλο βαθμό παρόλο που συνιστούν διαφορετικά πεδία. Η αγνόηση αυτής της αλήθειας τυφλώνει κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που αδυνατούν να προσανατολιστούν σωστά και αφήνει το έδαφος να καλυφθεί από άλλες αντιδραστικές δυνάμεις. Για να είμαστε σαφείς: Στα Βαλκάνια εθνικισμός και αλυτρωτισμός, εθνική και κοινωνική αφύπνιση, είναι δύο τάσεις που δυναμώνουν και αντιπαρατίθενται από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Με ιθύνουσες τάξεις που συνδύαζαν τον μεγαλοεθνικισμό τους κάτω από ξένες κηδεμονίες, αποτέλεσαν ένα είδος πεδίου αντιπαράθεσης και «δοκιμών» των μεγάλων δυνάμεων.
Η ουσιαστική αδιαφορία της σημερινής Αριστεράς για το ζήτημα αλλά και για τα ζητήματα που συνδέονται με αυτό, είναι άλλη μια πιστοποίηση της χρεοκοπίας την οποία βιώνει. Η εκτίμηση ότι όλα είναι προαποφασισμένα από τους Νατοϊκούς και όλα μέσα στα πλαίσια αντιπαρατιθέμενων αστικών τάξεων και τίποτα παραπάνω, αφοπλίζει και δεν κινητοποιεί το λαό σε παρουσία και παρέμβαση για ζητήματα ανεξαρτησίας, ειρήνης, πολέμου.
Πίσω από την αδράνεια, στην ουσία υπάρχει η συμφωνία με την γραμμή Τσίπρα – Κοτζιά.
Η απουσία της Αριστεράς είναι μια προσφορά προς την αστική πολιτική και μια εκχώρηση τέτοιων ζητημάτων σε εθνικιστικούς και φασιστικούς κύκλους.
https://www.e-dromos.gr/na-min-afethei-stous-fasistes-kai-akrodeksious-zitima/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης καθώς ο Τραμπ επιταχύνει την μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας
ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ ΣΤΙΣ: 19 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2018
Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάους Μαντούρο, αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως την αιώνια πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης σύμφωνα με την Παγκόσμια Παλαιστινιακή Υπηρεσία.
Ο Μαντούρο επανέλαβε την υποστήριξη της Βενεζουέλας στον παλαιστινιακό λαό σχετικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπα.
Ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης, Ράμι αλ Χαμντάλα, πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη κατά την ανακοίνωση.
Την ίδια στιγμή, η Διοίκηση Trump επιταχύνει τα σχέδια για την μετακίνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, σχεδιάζοντας την κίνηση να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος (το 2019).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλώς ήρθατε στο όραντζ κάουντι Καλιφόρνια. Είδες αρκετή ανισότητα; Αρκετά με τα κατηφορικα οικονομικά, αρκετά με το δειλό άκαρδο καπιταλισμό, είμαστε έτοιμοι για έναν καλύτερο κόσμο ή θα αφήσουμε αυτόν τον εφιάλτη να συνεχιστεί; Η επιλογή είναι δική μας... #αντισταθείτε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ στο πλοίο για την Μακεδονία! Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ της ημέρας...
Προχθές το βράδυ. Στην μπουκαπόρτα του πλοίου, πριν επιβιβαστούν σ' αυτό. Από το λιμάνι της Σούδας Χανίων. Με κατεύθυνση τον Πειραιά και τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη, όπου ήδη έχουν φτάσει.
Ένας από αυτούς δήλωσε: «Έφυγαν πολλοί Κρήτες και πολέμησαν στον Μακεδονικό Αγώνα και κανένας τους δεν γύρισε πίσω ζωντανός... Το χρωστάμε στη μνήμη τους»!
Καλησπέρα σε όλους τους Ταπανταολαΐστες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσα δημοσιογραφικά πουτανάκια τ' άρπαξαν υπέρ του Σχεδίου Ανάν, σήμερα κραυγάζουν κατά του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία...
Επί τη ευκαιρία  και επειδή βλέπω πολλούς δημοσιογράφους να τάσσονται κατά του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, δεν τους ψάχνεται μήπως είναι οι ίδιοι που τα είχαν πάρει χοντρά τότενες, προπαγανδίζοντας υπέρ του Σχεδίου Αυνάν στη Κύπρο.?
Λαγούς και χελώνες θα βγάλετε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατροκτόνε εθνικέ καταστροφεα, Φώφηδες, Μπομπολάνθρωποι, δουλικά του Σουλτς και Cia: ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναλάβει, μπροστά σε μια λαοθάλασσα ενός (1) εκατομμυρίου δημοκρατών πολιτών, τη δέσμευση: ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγά της!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λαφαζάνης δήθεν εναντίον των πλειστηριασμών, η θυγατέρα του καταληψίας του city plaza για λογαριασμό του Σόρος κι η ΛαΕ μούγκα! Άντε να εμπιστευτείς τέτοια Τσιπροειδή πουλητάρια!
Aliki Papachela
Ακουσε κανένας κανέναν ΛΑΕτζή απ αυτούς που τρέχουν στους πλειστηριασμούς υπό τον αρχηγό τους και πατέρα της αρχηγίνας της καταπάτησης City Plaza να λέει τίποτα για την κατάσχεση του δικού μου σπιτιού; Εκτός απ τον Αλεξάτο που δήλωσε ευθαρσώς: Δεν μ ενδιαφέρουν τα προβλήματα της Παπαχελά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο: ...γιατί είμαι Πατριώτης ...γιατί είμαι δημοκράτης ...γιατί είμαι σοσιαλιστής
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Θα πάω γιατί είμαι Πατριώτης.
- Θα πάω γιατί είμαι δημοκράτης.
- Θα πάω γιατί είμαι σοσιαλιστής.
• Είμαι πατριώτης, αγαπώ και υπερασπίζομαι την Πατρίδα μου, με κάθε τι που την συνθέτει και τη συγκροτεί από την Κρήτη ως τη Φλώρινα, από το Καστελόριζο ως την Κέρκυρα, από το Έβρο ως τη Γαύδο (ιστορία, γλώσσα, έδαφος, πολιτισμός, κοινωνία, θέση στον Κόσμο, Χθες, Σήμερα και Αύριο).
• Τώρα, κάποιοι από την...
Αθήνα διαπραγματεύονται πάνω στη διεκδίκηση μιας γειτονικής χώρας να έχει δικαιώματα σ ένα τμήμα της Ελλάδας, τη Μακεδονία. Κι ο Ερντογάν το ίδιο θέλει και λέει να έχει δικαιώματα στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου (με τον ‘’εκσυγχρονισμό της Λωζάννης’’). Τί θα γίνει, λοιπόν ; Σπάστε τη λογική της εθελοδουλίας.
• Θα πάω στο συλλαλητήριο για να πω και σ΄ αυτούς, τους Κλαζομένιους των Αθηνών : Όχι ! Η Μακεδονία δεν θα δώσει τα όπλα της, δεν θα παραδώσει τίποτα από ό,τι συνθέτει το Ελληνικό έθνος σε σφετεριστή, πλαστογράφο γείτονα για να τα στρέψει εναντίον του. Η Μακεδονία και, συνακόλουθα και η Ελλάδα, δεν θα αυτοχειριασθούν. Δεν έχουμε αυταπάτες με τους επιθετικούς προσδιορισμούς (και τα σύνθετα). Την επομένη, κανένα επίθετο δε θα υπάρχει και η Μακεδονία, αναγνωρισμένη από την Αθήνα (!), θα είναι μία, τα Σκόπια ! Μία, και εναντίον του Ελληνικού έθνους και της Βόρειας Ελλάδας. Στα παιδιά μας, σε μια Ενωμένη Ευρώπη και στο διεθνοποιημένο Κόσμο, θα τους απαγορεύεται να ονομάζονται Μακεδόνες, θα τους αρνούνται να επικαλούνται τη Μακεδονική γή και την Ιστορία τους, ως πατρώα γή και δική τους ιστορία !
• Είμαι πατριώτης, στέκομαι σ΄ ένα κομμάτι Γής, είναι η βάση μου για τις Ιδέες της Αξιοπρέπειας, της Δικαιοσύνης και της Ισότητας, εδώ και στον Κόσμο. Εργάσθηκαν και μάτωσαν πολλοί, μέσα στους αιώνες, για να υπάρχει ! Θυσιάσθηκαν αμέτρητοι, μέσα στους αιώνες, για να είναι αυτή, - έστω αυτή - , που σήμερα πάνω της ζούμε, δρούμε, κάνουμε σχέδια και ονειρευόμαστε. Δεν είμαι εθνικιστής γιατί δεν μισώ, ούτε διεκδικώ μέρος της πατρίδας κανενός, ούτε και θεωρώ τον εαυτό μου μέλος μιας ’’ανώτερης φυλής’’. Είμαι πατριώτης και σοσιαλιστής.
• Χωρίς την Πατρίδα μου δεν έχω βάση, δεν έχω αναφορές, δεν έχω ρίζα, δεν έχω Μέλλον. Αν η Παρτίδα συρρικνωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε τομέα, η βάση μου αδυνατίζει, κομματιάζεται, ο Αγώνας μου πλήττεται, οι Ιδέες μου δεν έχουν αξία, δεν έχω δύναμη κινούσα. Θέλω Τόπο για να Κινήσω τη Γή !
• Θα πάω στο συλλαλητήριο για να στείλω μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μου ένα μήνυμα σ΄ όλους.
Από τον Μ. Νίμιτς, ως τους Έλληνες σκεπτικιστές, από την Ουάσιγκτον, μέχρι το Βερολίνο και την Αθήνα, σε όλους που προβάλλουν ως δήθεν ισχυρό επιχείρημα ότι ήδη στο fYROM, υπάρχει το ‘’Macedonia’’, να τους πω, λοιπόν : ότι αυτό θέλουν να αλλάξουν οι γείτονες, να φύγουν από τη προσωρινότητα και να μην αποτελούν το τελευταίο απομεινάρι ενός Κόσμου ψυχροπολεμικού, επιθυμώντας, ταυτόχρονα, να οικειοποιηθούν δια παντός το ‘’Μακεδονία’’. Η θέση της Ελλάδας επί 25 χρόνια, παρά τις πιέσεις, με σθένος του Λαού της και με σταθερή οικονομική λειτουργία στην περιοχή και στα Σκόπια, δεν έχει επιτρέψει να υιοθετηθεί το καθαρό ‘’Macedonia’’. Γι αυτό συζητείται και πάλι, τώρα, το θέμα. Δεν αρκούν τα 140 κράτη που αναγνώρισαν το ‘’Macedonia’’. Αν η Ελλάδα, η Ελλάδα που είναι η μήτρα και η μητέρα, δεν υπογράψει και εξηγήσει καθαρά τους πραγματικούς λόγους, όλοι θα γνωρίζουν ότι το πρόβλημα, -το πραγματικό πρόβλημα-, είναι η επιχειρούμενη κλοπή, ο σφετερισμός, ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων.
• Θα πάω στο συλλαλητήριο. Και σε πείσμα αυτών που λένε ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια. Γιατί εδώ, υπάρχει Ζήτημα Εθνικό. Υπάρχει θέμα εθνικού βίου, πορείας της Πατρίδας, εθνικής πολιτικής. Και εθνική πολιτική χωρίς το Λαό, χωρίς την αγωνιστική του ενότητα και τη στήριξη του Λαού δεν υπάρχει. Το Έθνος δεν είναι ένα άδειο πουκάμισο, που ενδύονται και περιφέρουν Αθηναίοι εξουσιαστές. Το σώμα του Έθνους είναι ο ελληνικός Λαός.
• Αφού, μάλιστα, αρνείσθε να του δώσετε το λόγο να μιλήσει με δημοψήφισμα, - αλίμονο !, εκείνη η εμπειρία του Ιουλίου 2015 -, ακούστε τον από τη πλατεία του Λευκού Πύργου. Από κει που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναλάβει, μπροστά σε μια λαοθάλασσα 1 εκατομμυρίου δημοκρατών πολιτών, τη δέσμευση : ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγά της !
Ελευθέριος Τζιόλας
Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2018
Σχόλιο (δικό μας): Επιτέλους, ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΠΑΚ ξεβρακώνουν τα σούργελα του εθνομηδενισμού, τους ελληνόφοβους υπαλλήλους του 4ου Ράιχ! Ένας από αυτούς, στέλεχος πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ τάσσεται με τον Ανδρέα Παπανδρέου!


2 σχόλια:

e-h είπε...


[Gaza] 6 miles out (video from Gaza)
Six Miles out: a day in the life of Gaza fishers

On the windy evening of January 4, 2017, 33-year-old Muhammad al-Hissi of Gaza set out with 13 of his brothers, cousins and uncles to make a living the only way they know how: fishing. But he never came home.

The family was spread out in three different boats, with the waves choppy and stiff, when the Israeli Navy appeared on the scene. The 60-ton ship rammed into Muhammad's wooden boat and crushed it like a rock on an egg. Palestinian fishermen and the Israeli navy searched for Muhammad for three days, but his body was never found. The boat's electric generator may have dismembered his body.

Muhammad was one of two Palestinian fishermen killed by the Israeli navy in 2017. Four others were injured, 14 were detained and five boats were seized. However, shootings at Gaza fishermen by the Israeli navy are daily occurrences, terrorizing and forcing many to abandon the sea. This pattern is set to continue into the new year, with the recent decision by Israeli officials to restrict Gaza fishermen to 6 nautical miles instead of the recently allowed 9 (only in the southern coast).

Help us shine a light on this violation of the right to earn a living. A new, short documentary, “Six Miles Out,”—produced by the We Are Not Numbers team in Gaza, with funds from the Solidarity with Gaza Fishers project of the Freedom Flotilla Coalition—features al-Hissi’s brother and cousin, who take us with them for a night of fishing. You will see for yourself just what it’s like when Israeli “hornets” suddenly appear on the scene. https://www.youtube.com/watch?v=r113lDH2VDY

Please share this 11-minute film on social media with a personalized observation. Send a link to your followers via email (this is actually the most effective). The film is subtitled in French, Spanish and Greek (use the the Youtube "gear" icon near the bottom left to turn on different languages). What can viewers do to help? They can donate to We Are Not Numbers, a Gaza-based youth storytelling project, to keep its work going. They also can visit the Freedom Flotilla website to find out how to support the 2018 sailing to challenge the blockade of Gaza’s seaport.

in solidarity,
David Heap, on behalf of Canadian Boat to Gaza
Pam Bailey, Founder and Director, WeAreNotNumbers.org


Read more here: http://canadaboatgaza.org/2017/11/03/freedom-flotilla-to-sail-again-for-freedom-of-movement-and-a-decent-future-for-all-palestinians/#more-1313

e-h είπε...


[Γάζα] 6 μίλια έξω (βίντεο από τη Γάζα)
Έξι μίλια έξω: μια μέρα στη ζωή των αλιέων της Γάζας

Στο θυελλώδες βράδυ της 4ης Ιανουαρίου 2017, ο 33χρονος Μωάμεθ αλ-Χίσσι της Γάζας ξεκίνησε με 13 από τους αδελφούς του, τους ξαδέλφους και τους θείους του να ζήσουν με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν πώς: την αλιεία. Αλλά ποτέ δεν ήρθε σπίτι.

Η οικογένεια χωρίστηκε σε τρία διαφορετικά σκάφη, με τα κύματα ασταθή και δύσκαμπτα, όταν το Ισραηλινό Ναυτικό εμφανίστηκε στη σκηνή. Το πλοίο των 60 τόνων διείσδυσε στο ξύλινο σκάφος του Μωάμεθ και το συνθλίβει σαν βράχος πάνω σε ένα αυγό. Οι παλαιστίνιοι ψαράδες και το ισραηλινό πολεμικό πλοίο αναζητούσαν τον Μωάμεθ για τρεις μέρες, αλλά το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ. Η ηλεκτρική γεννήτρια του σκάφους μπορεί να έχει αποσυναρμολογήσει το σώμα του.

Ο Μωάμεθ ήταν ένας από τους δύο Παλαιστίνιους ψαράδες που σκοτώθηκαν από το ισραηλινό ναυτικό το 2017. Τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν, 14 κρατήθηκαν και πέντε πλοία κατασχέθηκαν. Εντούτοις, οι πυροβολισμοί από τους ισραηλινούς ναυτικούς στη Γάζα είναι καθημερινά, τρομοκρατούν και εξαναγκάζουν πολλούς να εγκαταλείψουν τη θάλασσα. Το πρότυπο αυτό πρόκειται να συνεχιστεί στο νέο έτος, με την πρόσφατη απόφαση των ισραηλινών αξιωματούχων να περιορίσουν τους αλιείς της Γάζας σε 6 ναυτικά μίλια αντί των πρόσφατα επιτρεπόμενων 9 (μόνο στη νότια ακτή).

Βοηθήστε μας να λάμψει το φως αυτής της παραβίασης του δικαιώματος να κερδίσουμε τα προς το ζην. Ένα νέο, σύντομο ντοκιμαντέρ "Six Miles Out" - που παράγεται από την ομάδα We Are Not Numbers στη Γάζα, με κεφάλαια από το πρόγραμμα "Αλληλεγγύη με τη Γάζα Fishers" του Συνδέσμου "Flotilla Freedom" - χαρακτηρίζει τον αδελφό και τον ξάδελφο του al-Hissi, μαζί τους για μια νύχτα αλιείας. Θα δείτε μόνοι σας τι είναι όπως όταν ξαφνικά εμφανίζονται στο σκηνικό οι Ισραηλινοί "αγκάθια". https://www.youtube.com/watch?v=r113lDH2VDY

Παρακαλώ μοιραστείτε αυτήν την ταινία των 11 λεπτών στα κοινωνικά μέσα με μια εξατομικευμένη παρατήρηση. Στείλτε ένα σύνδεσμο στους οπαδούς σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αυτό είναι πραγματικά το πιο αποτελεσματικό). Η ταινία είναι υπότιτλος στα γαλλικά, τα ισπανικά και τα ελληνικά (χρησιμοποιήστε το εικονίδιο Youtube "εργαλείο" κοντά στο κάτω αριστερό για να ενεργοποιήσετε διαφορετικές γλώσσες). Τι μπορούν να κάνουν οι θεατές για να βοηθήσουν; Μπορούν να δωρίσουν το έργο We Are Not Numbers, ένα έργο ιστορίας για τη νεολαία στη Γάζα, για να συνεχίσουμε τη δουλειά του. Μπορούν επίσης να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Freedom Flotilla για να μάθουν πώς να υποστηρίξουν τη ναυσιπλοΐα του 2018 για να αμφισβητήσουν τον αποκλεισμό του λιμανιού της Γάζας.

σε αλληλεγγύη,
David Heap, εξ ονόματος του καναδικού σκάφους στη Γάζα
Pam Bailey, Ιδρυτής και Διευθυντής, WeAreNotNumbers.org