Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Τριτη 6 Φεβρουαριου 2018


Η οικογένεια του Σωζου Μαλτέζου, είναι άπορη και δεν έχουν ούτε τα χρήματα για την κηδεία. Ζήτησαν από το δημαρχείο του Περάματος να τους βοηθήσει και αυτοί τους απάντησαν να προσπαθήσουν να βρούνε άκρη με τη φυλακή του Μαλανδρίνου.
**ο Μαλτέζος Σώζος πέθανε πριν τρεις ημέρες στις 2 Φλεβάρη από οδοντική φλεγμονή στις Φυλακές Λάρισας.
Ο 26χρονος κρατούμενος που διήνυε τον τέταρτο χρόνο φυλάκισής του εκτίοντας την ποινή του για κλοπές, ζητούσε επίμονα από την διοίκηση της φυλακής Μαλανδρίνου, όπου κρατούνταν αρχικά, να τον μεταφέρει σε Νοσοκομείο.
Τελικά τον μετήγαγαν στις φυλακές Λάρισας επειδή, όπως καταγγέλλουν οι κρατούμενοι, οι φυλακές Μαλανδρίνου δεν διαθέτουν οδοντίατρο. Οι συγκρατούμενοι του επίσης περιγράφουν πως το πρόσωπο του είχε παραμορφωθεί από το πρήξιμο που προκάλεσε η φλεγμονή στο δόντι.
Δυο μέρες μετά την μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας, η οποία υποτίθεται πραγματοποιήθηκε λόγω του προβλήματος του, βρέθηκε νεκρός στον θάλαμο του.
Σχολιο.- Σύμφωνα με τελευταία αντιπληροφόρηση βρέθηκε δικηγόρος πρόθυμος να βοηθήσει την οικογένεια. Όποιος/α μπορεί ας βοηθήσει να βρεθεί το τηλέφωνο της οικογένειας Σώζου Μαλτέζου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόμβα από Βουλευτή Τραμπ: «Tα Σκόπια πρέπει να σβηστούν από το χάρτη και να μοιραστούν τα εδάφη τους. Δεν πρόκειται για αληθινό κράτος»
Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018
Τη διάλυση των Σκοπίων και το μοίρασμα των εδαφών τους σε Κόσοβο και Βουλγαρία προτείνει ο Αμερικανός βουλευτής από την Καλιφόρνια, Dana Rohrabacher, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής και πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Μιλώντας στο αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Vision Plus», o αμερικανός πολιτικός δήλωσε: «Η δημιουργία του κράτους των Σκοπίων απέτυχε και αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να διαλυθεί και τα εδάφη του να μοιρασθούν πρωτίστως ανάμεσα στο Κόσοβο και τη Βουλγαρία. Η γνώμη μου είναι ότι τα Σκόπια δεν είναι κράτος. Λυπάμαι αλλά δεν είναι κράτος».
«Έχουν τόσες πολλές διαφορές μεταξύ τους οι εθνότητες που είναι αδύνατο να συνυπάρξουν. Προτιμότερο είναι οι Αλβανοί να ενωθούν με το Κόσοβο και οι υπόλοιποι να πάνε με τη Βουλγαρία ή όπου αλλού νιώθουν πιο κοντά. Εμείς τους στηρίξαμε όταν αποφάσισαν πριν 27 χρόνια να ανεξαρτητοποιηθούν, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να ισχύει και σήμερα», κατέληξε ο πολιτικός που έγραφε ομιλίες του Ρόναλντ Ρίγκαν.
Σε ερώτηση του αλβανικού καναλιού αν τις απόψεις του τις στηρίζει η νέα κυβέρνηση Τραμπ ανέφερε ότι ο ίδιος έχει επιρροή πάνω στην εξωτερική πολιτική και ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής θα θέσει το ζήτημα.
Στις δηλώσεις του Αμερικανού βουλευτή αντέδρασε το σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας από το αντίστοιχο αμερικανικό να απορρίψει αυτές τις απόψεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καισαρικη είναι μια αρχαία πρακτική στην Αφρική. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην ουγκάντα, όπως σημείωσε η r. Felkin το 1879.
Η καισαρικη τομη στις εγκυες γυναικες θα ανακαλυφθεί και θα μαθευτει στην Ευρώπη πολύ αργά στα μέσα του 20ου αιώνα.
Καισαρική τομή καταγεγραμμένη από περιηγητή το 1879 στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών ανάμεσα σε Κογκό και Ουγκάντα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρούτσης, πρωην υπουργος ΝΔ. Ως υπουργός δεν συμπεριέλαβε την Σκλήρυνση κατά πλάκας στις 43 ανίατες παθήσεις. Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης σήμερα διαμαρτύρεται με ερώτηση του προς την κυβέρνηση επειδή εξακολουθεί και αυτή την ίδια πολιτική και δεν την περιλαμβάνει. Εννοείται ότι η τωρινή κυβέρνηση όταν περάσει στην αντιπολιτευση θα διαμαρτύρεται κι αυτή. Απλά μαθήματα κοινοβουλευτισμού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μηδενική ανοχή στην κλειτοριδεκτομή - Μην κλείνεις τα μάτια στον εφιάλτη των γυναικών
Η Ημέρα Μηδενικής Ανοχής στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων - 6η Φεβρουαρίου – δίνει την ευκαιρία να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την καταπολέμηση μιας πρακτικής που συνιστά μια ευθεία παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών. Πρόκειται για μια απίστευτη τελετουργική παράδοση που έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων κοριτσιών που θυσιάζονται κυριολεκτικά στο βωμό μιας εθιμοτυπίας που επί της ουσίας δεν εξυπηρετεί σε τίποτα παρά μόνο ικανοποιεί την άποψη ότι η γυναίκα είναι υποδεέστερη των ανδρών.
Η αποκοπή/ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων των γυναικών αφορά «κάθε επέμβαση που αφορά τη μερική ή ολική αφαίρεση των εξωτερικών γυναικείων γεννητικών οργάνων ή άλλο τραυματισμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων για μη ιατρικούς λόγους.» Εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε 29 χώρες, από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι το Κέρας της Αφρικής, σύμφωνα με την παράδοση και τις κοινωνικές νόρμες και συνδέεται στενά με την εθνικότητα.
Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων με τον τρόπο που γίνεται συνήθως, πέρα από τον πόνο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αιμορραγία, μολύνσεις, σηψαιμία, προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα όπως ακράτεια, υπογονιμότητα και επιπλοκές κατά τη γέννα που αυξάνουν το ποσοστό των θανάτων στα νεογέννητα και στις μητέρες. Η διαδικασία είναι τόσο επίπονη, που κάποια κορίτσια χάνουν τη ζωή τους από το σοκ, την αιμορραγία και τις μολύνσεις που ακολουθούν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα θύματα δεν σταματούν με την επούλωση της πρώτης πληγής. Τα κορίτσια υφίστανται τρομακτικό και συνεχόμενο πόνο. Πονούν κατά τη διαδικασία του ακρωτηριασμού, κατά την επούλωση (όπου γίνονται συχνά διορθωτικές τομές), κατά τη σεξουαλική επαφή, στη γέννα. Επίσης, υποφέρουν από το κοινωνικό στίγμα της άρνησης της πρακτικής. Αν αρνηθείς, σημαίνει ότι είσαι «βρώμικη» και κυρίως «ανίκανη» να προχωρήσεις στην ενήλικη ζωή.
Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, περισσότερα από 30 εκατομμύρια κορίτσια κινδυνεύουν να πέσουν θύματα της πρακτικής αυτής πριν το 15ο έτος της ηλικίας τους.Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η πλειοψηφία των κοριτσιών και των γυναικών στις περισσότερες χώρες όπου ασκείται (19 από τις 29), πιστεύουν ότι θα πρέπει να τερματιστεί. Η πρακτική αυτή είναι λιγότερο διαδεδομένη μεταξύ των εφήβων κοριτσιών από ό, τι στις γυναίκες μέσης ηλικίας στις περισσότερες από τις 29 χώρες όπου ασκείται, με μεγάλες διαφορές στην εξάπλωση. Είναι σχεδόν καθολική στη Σομαλία, τη Γουινέα, το Τζιμπουτί και την Αίγυπτο, με επίπεδα άνω του 90%, ενώ επηρεάζει μόνο το 1% των κοριτσιών και των γυναικών στο Καμερούν και την Ουγκάντα.
Η στάση των κοριτσιών και των γυναικών επίσης ποικίλλει ευρέως από χώρα σε χώρα. Τα υψηλότερα επίπεδα υποστήριξης εμφανίζονται στο Μάλι, τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε, τη Σομαλία, την Γκάμπια και την Αίγυπτο, όπου περισσότερο από το ήμισυ του γυναικείου πληθυσμού πιστεύει ότι η πρακτική πρέπει να συνεχιστεί. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι μεταξύ 1% και 26% των κοριτσιών και των γυναικών που ερωτήθηκαν έχουν ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με το θέμα, δεν έχουν μια ισχυρή άποψη ή προτιμούν να μην εκφράσουν τη γνώμη τους.
Η UNICEF καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη της πρακτικής του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην πραγματοποίηση συνεργασιών, τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων για τη χάραξη των κατάλληλων πολιτικών και την ενημέρωση ώστε να αλλάξει ακόμα περισσότερο η στάση των νεότερων γενεών. Η μείωση στην εξάπλωση της πρακτικής αυτής στις νεότερες ηλικίες είναι ιδιαίτερα έντονη σε ορισμένες χώρες, όπως η Κένυα και η Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας, και γι’ αυτό τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες ηλικίας 45 έως 49 είναι περίπου τρεις φορές πιο πιθανό να την έχουν υποστεί, σε σχέση με τα κορίτσια ηλικίας 15 έως 19 ετών. Στο Μπενίν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Ιράκ, τη Λιβερία και τη Νιγηρία, η εξάπλωση μειώθηκε κατά το ήμισυ περίπου μεταξύ των εφήβων κοριτσιών σε σύγκριση με τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Αντίθετα, δεν έχουν διαπιστωθεί σημαντικές αλλαγές στην εξάπλωση μεταξύ των διαφορετικών γενεών στο Τσαντ, το Τζιμπουτί, την Γκάμπια, τη Γουινέα-Μπισάο, το Μάλι, τη Σενεγάλη, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο.Π.Λ.Α. : Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών
Η Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Π.Λ.Α.) ήταν μια ένοπλη οργάνωση, με υπαγωγή στον Ε.Λ.Α.Σ. & το Κ.Κ.Ε. , με καθήκοντα ασφαλείας, συλλογής πληροφοριών και εκτέλεσης ειδικών αποστολών, που έδρασε στις πόλεις της Ελλάδας από το καλοκαίρι του 1943 μέχρι το 1947, ήτοι στηνΚατοχή, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Οι μαχητές της επιλέγονταν από τα πλέον δραστήρια μέλη των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ (τμήματα πόλεων) - ΕΠΟΝ, χωρίς όμως να διατηρεί οργανική διοικητική σχέση με τμήματα του ΕΛΑΣ. Όλα τα τμήματα της ΟΠΛΑ υπάγονταν απ΄ ευθείας στις λεγόμενες "Αχτίδες" του ΚΚΕ. Αρχηγός της ΟΠΛΑ ήταν το σημαίνον και τακτικό στέλεχος του ΠΓ του ΚΚΕ, Στέργιος Αναστασιάδης.
Αποστολή της οργάνωσης αυτής ήταν κυρίως η εξασφάλιση κάλυψης μελών των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που καταδιώκονταν και έπρεπε να μετακινηθούν από συνοικία σε συνοικία ή άλλη περιοχή. Παράλληλα αναλάμβανε με μικρές ομάδες εκτελεστών, την εξουδετέρωση, αφενός μεν μελών των παραπάνω οργανώσεων που θεωρούνταν ύποπτα ή επικίνδυνα για προδοτική δράση και αφετέρου πολιτών που θεωρούνταν δοσίλογοι, συνεργάτες των κατακτητών, αλλά και στυλοβατών του αστικού καθεστώτος όπως στρατιωτικών, πολιτικών, αστυνομικών και χωροφυλάκων. Επίσης αποτελούσαν τμήμα των ομάδων περιφρούρησης των διαδηλώσεων και προστασίας των συνοικιών όπου έδρευαν, από τα διαβόητα μπλόκα και άλλες επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων.
Οι ομάδες της ΟΠΛΑ δρούσαν κατά συνοικίες πόλεων, εκτελώντας περιπολίες, όπου ακολουθώντας προηγουμένως μεθοδική και λεπτομερή παρακολούθηση, επιχειρούσαν αιφνίδια και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των στόχων τους. Ανάλογα δε της επικινδυνότητας των αποστολών αυτών, συγκροτούνταν και έτερες ομάδες υποστήριξης των δραστών για την ασφαλή φυγάδευση ή την απόκρυψή τους (με υποψίες και για την εκτέλεσή τους, σε περίπτωση που η αποτυχία μιας επιχείρησης έθετε σε κίνδυνο ευρύτερα τμήματα της οργάνωσης ή και μυστικά του κόμματος).

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθότι η δράση της οργάνωσης καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου, αποτελώντας ίσως την πιο μυστηριώδη οργάνωση στην ιστορία του αντάρτικου πόλης, και κάποιες ομολογίες, η ΟΠΛΑ φέρεται να συστάθηκε λίγο πριν το καλοκαίρι του1943 και με δεδομένο ότι τότε κάνει και την πρώτη εμφάνισή της. Την άνοιξη του 1944, όταν η ΠΕΕΑαποφάσισε να συγκροτήσει μονάδες πολιτοφυλακής, με καθαρά αστυνομικά καθήκοντα, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην ύπαιθρο, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του ΕΛΑΣ, η ΟΠΛΑ μετονομάστηκε σε Εθνική Πολιτοφυλακή (ΕΠ) και με την ονομασία αυτή συνέχισε πλέον τη δράση της, ως προέκταση του ΕΛΑΣ, ενώ κατά τον εμφύλιο ονομαζόταν Στενή Αυτοάμυνα.
Η ανάγκη της ύπαρξής της ενισχύθηκε από τη γενικευμένη επιθετική στάση (η λεγόμενη Λευκή τρομοκρατία) του κυρίαρχου πολιτικού χώρου, σφόδρα αντικομμουνιστικού, προς το ΕΑΜ, που ακολούθησε τα Δεκεμβριανά και τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Η δράση της οργάνωσης περιλάμβανε καταρχήν σαμποτάζ σε στρατιωτικούς στόχους, αλλά επεκτάθηκε και σε εκτελέσεις ατόμων που κρίνονταν ως δοσίλογοι και ταγματασφαλίτες. Αποκτώντας εξαρχής χαρακτηριστικά αντάρτικου πόλης, είχε ως στόχο να προστατεύσει αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης από τις επιθέσεις των εντολοδόχων του γερμανικού καθεστώτος, της Αστυνομίας Πόλεων και της Χωροφυλακής, ενώ προέβη και σε συμπλοκές με γερμανικά στρατεύματα μέσα στις πόλεις. Έδρασε επίσης κατά τα Δεκεμβριανά. Η δράση και ο προσανατολισμός της οργάνωσης άλλαξε το Φλεβάρη του 1946, μετά την απόφαση της ΚΕ τουΚΚΕ να ξεκινήσει το δεύτερο αντάρτικο και συνδυάστηκε με τη δράση της οργάνωσης πόλης Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα (Μ.Λ.Α.)- (η ΜΛΑ διέφερε από την ΟΠΛΑ, στο ότι ήταν μαζικότερη οργάνωση και κυρίως ασκούσε καθήκοντα συνδέσμου, απόκρυψης και μεταφοράς όπλων, χωρίς ομάδες εκτελεστών όπως η ΟΠΛΑ).
Σημαντικότερα θύματα των γνωστών εκτελέσεων της ΟΠΛΑ υπήρξαν: ο Νικόλαος Καλύβας, υπουργός Εργασίας στη κυβέρνηση Κ. Λογοθετόπουλου και γνωστός συνδικαλιστής, όντας παράλληλα διορισμένος Γενικός Γραμματέας της "Εθνικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος" (ΕΣΕΕ), στοΚολωνάκι (27-1-1944), ο Μανώλης Μανωλέας, πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και στη συνέχεια συνεργάτης της κατοχικής κυβέρνησης, στις Τζιτζιφιές (Ιανουάριος 1944), ο Νίκος Σκανδάλης, ιδρυτής της εθνικιστικής οργάνωσης "Εθνική Ένωση Ελλάδος" (ΕΕΕ), στη λαχαναγορά του Ρέντη (Αύγουστος 1944), ο Νίκος Παπαγεωργίου, επικεφαλής της Οργάνωσης Χ (Χίτες) στο Παγκράτι (2-9-1944), ο Σήφης Βαρδινογιάννης, (διαβολογιατρός) (Σεπτέμβρης 1944) Αρχηγός ΕΔΕΣ Πειραιά & διευθυντής Ασφαλείας Πειραιά, το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ και μετέπειτα στέλεχος των αρχών ασφαλείας Μιχάλης Τυρίμοςτον Ιανουάριο του 1945, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χρήστος Λαδάς το 1948 (από τη Στενή Αυτοάμυνα όπως λεγόταν τότε η οργάνωση), καθώς και η ηθοποιός Ελένη Παπαδάκη κατά τη διάρκεια τωνΔεκεμβριανών. Επίσης θύματα της οργάνωσης αναφέρονται και οι Θύμιος Αδραμυτίδης, Νίκος Αραβαντινός, Νίκος Βενετσάνος, Σταύρος Βερούχης, Δημοσθένης Βουρσούκης, Θεόφιλος Δημητριάδης, Κώστας Μάγγος, Μήτσος Μελιάδης, Σπύρος Πηλίτσης, Ευάγγελος Στάης, Σπύρος Στεφάνου, Στέργιος Στεργίου, Κοσμάς Χαριτωνίδης καθώς και δεκάδες άλλα μέλη της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων και των Ταγμάτων Ασφαλείας.

Η ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη η οργάνωση έδρασε μόνο με το όνομα Στενή Αυτοάμυνα, από το Μάη του 1946 μέχρι τον Απρίλη του 1947. Tο Μάη του 1946, το Μακεδονικό Γραφείο του ΚΚΕ έδωσε εντολή στον "Αλέκο" (Τάσος Γουσόπουλος, γνωστός και ως "Χοντρός") να δημιουργήσει αντάρτικο πόλης στη Θεσσαλονίκη. Αυτός άρχισε να στρατολογεί μέλη της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας στη Στενή Αυτοάμυνα, συγκροτώντας μικρές αυτόνομες ομάδες, ενταγμένες σε τρεις βασικούς τομείς (Δυτικός, Κεντρικός και Ανατολικός), έχοντας μια κεντρική διοίκηση. Τέλος, υπήρχε σημαντικός αριθμός τεχνικών, οδηγών, παρασκευαστών εκρηκτικών, ανθρώπων που τα σπίτια τους χρησίμευαν ως κρυψώνες και πληροφοριοδοτών της οργάνωσης. Η δράση της οργάνωσης περιλάμβανε την επιλογή στόχων μέσα από πρώην συνεργάτες Γερμανών, χαφιέδες, βαθμοφόρους της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων και άλλα υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη (χωρίς να λείπουν και οι επιθέσεις σε κατώτερα όργανα των Σωμάτων Ασφαλείας).
Οι πρώτες επιθέσεις έγιναν στις αρχές Οκτώβρη του 1946 εναντίον αστυνομικών. Η τελευταία επίθεση έγινε στις 30 Απρίλη του 1947 σε στρατιωτικό λεωφορείο των Αξιωματικών της Αεροπορίας, που ήταν και η μοιραία για την εξάρθρωση της οργάνωσης. Η δίκη πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη 1947, στο Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο καταδίκασε 52 από τους κατηγορουμένους σε θάνατο, εκ των οποίων, στους 5 δόθηκε χάρη. Οι υπόλοιποι 47 εκτελέστηκαν πίσω από τις φυλακές του Γεντί Κουλέ σε τρία γκρουπ, στις 17, 21 και 23 Οκτώβρη του 1947. Η απόφαση για τις εκτελέσεις πάρθηκε από την κυβέρνηση συνεργασίας του Θεμιστοκλή Σοφούλη. Εξαιρετικές ήταν οι απολογίες του Ανδρέα Παπαγεωργίου και του Αλβανού Ακίνδυνου, δύο ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, που ανέλαβαν όλη την ευθύνη.

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΟΠΛΑ
Η ΟΠΛΑ, για την οποία ελάχιστη βιβλιογραφία υπάρχει, λόγω της φύσης της οργάνωσης, σημάδεψε με τη δράση της μια ολόκληρη εποχή, με αμφιλεγόμενες έως σήμερα απόψεις για το έργο της, λόγω των σκληρών μεθόδων της. Οι μαχητές της, ολιγάριθμοι αλλά επιλεγμένοι μεταξύ των πλέον αποφασισμένων του ΚΚΕ, εκτός από τις πολλές αποστολές, συνέδραμαν και στις μάχες του ΕΛΑΣ εναντίον των κατακτητών, με αρκετές απώλειες στις τάξεις τους. Η ζωή τους ήταν μια ζωή διαρκούς ανθρωποκυνηγητού από τα Σώματα Ασφαλείας και τους Γερμανούς, με αλλαγή τόπου διανυκτέρευσης κάθε μέρα, με διαμονή στην ύπαιθρο, μέσα σε χωράφια, ακόμα και μέσα σε σκαμμένες τάφρους στα περίχωρα του κέντρου της Αθήνας, που τότε ήταν περιοχές γεμάτες χωράφια και παραγκόσπιτα. Μπαίνοντας στην ΟΠΛΑ είχαν επίγνωση της αυξημένης απειλής για τη ζωή τους, λόγω των αναρίθμητων χαφιέδων που τους επισήμαιναν στις κατοχικές αρχές, οι οποίες σπάνια τούς έδειχναν οποιοδήποτε οίκτο, με συνήθη κατάληξη την εκτέλεση μετά από φρικτά βασανιστήρια, αφού ποτέ δεν κατάφεραν να ''σπάσουν'' έστω έναν από αυτούς.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ''ΔΙΑΒΟΛΟΓΙΑΤΡΟΥ'' ΣΗΦΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ (22.9.1944)
Στον Πειραιά, για μεγάλο διάστημα μετά την ερήμωση που ακολούθησε τη σφαγή στην Κοκκινιά, οι ένοπλες οργανώσεις αναζητούσαν κι αυτές ευκαιρίες να ανταποδώσουν τα πλήγματα. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η ΟΠΛΑ άρχισε να καταστρώνει εκ νέου σχέδια για την εξόντωση του γιατρού Ιωσήφ (Σήφη) Βαρδινογιάννη. Σε ηλικία 55 ετών, ο αρχηγός του ΕΔΕΣ Πειραιά ήταν πρόσωπο με κύρος και υπόληψη στους πληθυσμούς των Κρητικών του Πειραιά, ενώ είχε ανακηρύξει εαυτόν πολέμιο του κομμουνισμού από την εποχή της διάσπασης του ΕΔΕΣ. Σε στενή συνεργασία με αντικομμουνιστικές οργανώσεις, την Ειδική Ασφάλεια και τους ίδιους τους Γερμανούς, βρισκόταν σχεδόν πίσω από κάθε διωκτική δράση κατά του ΕΑΜ στις γειτονιές του Πειραιά, ενεργώντας ≪σα Γερμανός και όχι σαν Έλληνας≫, ενώ ο Ριζοσπάστης τον ήθελε να έχει πρωτοστατήσει και στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Δεν είναι τυχαίο πως οι παλιοί Πειραιώτες τον θυμούνται καλύτερα με το παρωνύμιο ≪Βαρδουλογιάννης≫ που απέκτησε λόγω του βίαιου χαρακτήρα του.

Για ευνόητους λόγους ο Βαρδινογιάννης δεν απομακρυνόταν από την έδρα του –την περιοχή της Ευαγγελίστριας στα ≪Κρητικά≫ του Πειραιά όπου και τα γραφεία του Συλλόγου Κρητικών Πειραιώς στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου–, διέθετε
σωματοφυλακή και οπλοφορούσε πάντοτε. Η περιοχή ήταν δύσκολα προσπελάσιμη και η πρώτη προσπάθεια απέτυχε γιατί η ομάδα έγινε αντιληπτή από μακριά.
Στη δεύτερη απόπειρα χρησιμοποιήθηκαν ως ≪μυστικά≫ όπλα ένα ασθενοφόρο που διέθεσε η οργάνωση του Νοσοκομείου Σαπόρτα (το σημερινό Γενικό Κρατικό Νικαίας) για καμουφλάζ και ο ≪Βίλλυ≫, ένας Γερμανός αυτόμολος που είχε κιόλας γράψει ιστορία στον ΕΛΑΣ Κοκκινιάς.
Σύμφωνα με τη μοναδική γραπτή περιγραφή της ≪καταδρομικής≫ επιχείρησης (από άνθρωπο που δε συμμετείχε σε αυτήν) : «η τελική επιχείρηση στηρίχτηκε σχεδόν αποκλειστικά στην απίστευτη γενναιότητα του Βίλλυ…Ο Βίλλυ ο Γερμανός, θα ‘τανε δε θα ‘τανε 22-23 χρονών, έγραψε ιστορία. Ήτανε λοχίας και όχι φαντάρος, αντιφασίστας καραμπινάτος και πεισμωμένος. Όταν το ‘σκασε και πέρασε στους δικούς μας, με το όπλο και ό,τι άλλο μπορούσε να κουβαλήσει, τον πήγανε στην Κοκκινιά».
Στη νέα επιχείρηση συμμετείχε ολόκληρη η ομάδα της ΟΠΛΑ Παλιάς Κοκκινιάς με αρχηγό το Σπύρο Καπαρέλη και μαχητές από τα Καμίνια για κάλυψη, σχεδόν όλοι τους ντυμένοι με γερμανικές στολές της Feldgendarmerie.
≪Ο Βίλλυ φόρεσε τη στολή αξιωματικού της Γκεστάπο και κατέφθασε με αυτοκίνητο στα γραφεία του Βαρδινογιάννη, ανέβηκε επάνω και του ζήτησε να τον ακολουθήσει αμέσως και επειγόντως στα γραφεία της Γκεστάπο. Παρουσίασε και κάποιο πλαστό χαρτί. Ήτανε τόσο πειστικός και τόσο βιαστικός που ο Βαρδινογιάννης τον ακολούθησε αμέσως
ανύποπτος. Αλλά μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο του Γερμανού αξιωματικού, είδε το…εσωτερικό του επανδρωμένο με φάτσες μόνο ελληνικές και μυρίστηκε την υπόθεση».
Το μοναδικό εν ζωή μέλος της ομάδας κρούσης επιβεβαιώνει την περιγραφή: Ο Βαρδινογιάννης κατάλαβε τι συνέβαινε και έκανε να τραβήξει πιστόλι αλλά δέχτηκε τρεις σφαίρες από το πιστόλι του Καπαρέλη και έπεσε νεκρός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τοπικων Επιτροπων Ειρηνης ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης

Συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ διοργανώνουν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σωματεία και φορείς της περιοχής, την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στην Αλεξανδρούπολη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Θα ακολουθήσει πορεία.
Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, καθώς και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν ο Τσε Γκεβάρα έλεγε: “Πατρίδα ή Θάνατος”

Μια φορά κι έναν καιρό κάποιος που λεγόταν Ερνέστο Τσε Γκεβάρα είπε και συνέχισε έως τον θάνατό του στη μάχη να λέει Patria o Muerte, πατρίδα ή θάνατoς. Τη φράση αυτή πήρε στα χέρια της η τιτουλάρια Αριστερά, την εξέτασε και αποφάνθηκε ότι είναι εθνικιστική. Κι έτσι ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα εξαφανίσθηκε από την Ιστορία και ουδείς έκτοτε ξανάκουσε να μιλούν για αυτόν.
  Δεν ξέρω αν είναι μοναδικό – ίσως να συμβαίνει και σε άλλες χώρες –, είναι πάντως εκπληκτικό το φαινόμενο, μια χαζομάρα να γίνεται το επίκεντρο ομηρικών μαχών – αρκεί αυτή η χαζομάρα να είναι προϊόν των πιο πονηρών μηχανισμών που λειτουργούν σε αυτήν τη χώρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ύστερα.
Για το μέγα πατριωτικό πρόβλημα λοιπόν περί το «Μακεδονικό» σαν έτοιμος από καιρό ο μηχανισμός των παμπόνηρων αμόλησε τη φόλα του συσχετισμού των συλλαλητηρίων με τον εθνικισμό, τον φασισμό και τη γραφικότητα.
Κι αμέσως γύρω απ’ το «Μακεδονικό» στήθηκε ένας πόλεμος ομηρικών διαστάσεων, όχι για την ουσία του προβλήματος, αλλά για τις μορφές που η Κίρκη της προπαγάνδας μπορεί να του προσδίδει.
Σε αυτό το επίπεδο ο εθνικισμός των Σκοπίων παρέλκει, η χειραγώγηση της περιοχής από τους Αμερικανούς δεν αποτελεί (το) πρόβλημα, ενώ αντιθέτως σε πρόβλημα ζωής ή θανάτου του έθνους μας ανάγεται η… Χρυσή Αυγή.
Πολλές φορές το μέγεθος του εχθρού σου δείχνει το δικό σου μέγεθος. Εν προκειμένω αν θέλεις να κοντύνεις ένα μεγάλο μέγεθος του κατασκευάζεις έναν μικρό εχθρό.
Η Αριστερά είναι ένα μεγάλο μέγεθος, διότι αγωνίζεται για τη δικαιοσύνη στα ανθρώπινα. Ανεξαρτήτως της επιτυχίας της ή της αποτυχίας της να βρει τον δρόμο και τον τρόπο για την επικράτηση της δικαιοσύνης και ανεξαρτήτως της συγκυρίας που άλλοτε γιγάντωσε την Αριστερά κι άλλοτε τη συρρίκνωσε, η Αριστερά θα παραμένει μεγάλο μέγεθος, όσον το αίτημα του εξανθρωπισμού των ανθρώπινων πραγμάτων παραμένει ζητούμενο.
Συνεπώς, για να κοντύνει η Αριστερά και να παραμένει κοντή, έπρεπε να πολιορκηθεί και να πολιορκείται από μικρούς εχθρούς. Για να είναι πειστικοί αυτοί οι εχθροί έπρεπε να κατασκευάζονται από «χώρους», από θυλάκους μέσα στην ίδια Αριστερά.
Έτσι λοιπόν κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης (για να μην πάμε παλιότερα) όταν ακόμα φασιστικός κίνδυνος στην Ελλάδα δεν υπήρχε αξιοσημείωτος, ορισμένοι κύκλοι (και δημοσιογραφικοί) έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επισημαίνουν τέτοιους κινδύνους, και να τους αναδεικνύουν με σκοπό να τους μετατρέψουν σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Ούτω πως
όταν ακόμα η Χρυσή Αυγή ήταν στο 0,01% η φασαρία που έκανε εναντίον της ο μηχανισμός των πονηρών της έδωσε την αρχική δημοσιότητα που χρειαζόταν για να αρχίσει να θεριεύει. Αυτός
ο εύκολος «αντιφασισμός» των πονηρών ουδεμία σχέση είχε και έχει με τους μεγαλειώδεις αντιφασιστικούς αγώνες. Αντιθέτως αυτός ο εύκολος «αντιφασισμός» υπάρχει εδώ και χρόνια στην ημερήσια διάταξη με τόσο καλά μελετημένες εκφυλιστικές προδιαγραφές, ώστε γενιές νεαρών να βλέπουν τον εχθρό τους στο πρόσωπο του μπάτσου κι όχι του καπιταλιστή.
Το πρόβλημα δεν ήταν πλέον ο κ. Σημίτης λόγου χάριν, όστις ανασκολόπιζε την εργασία, αλλά οι παρλαπίπες που έλεγε ο κάθε φασιστάκος για οτιδήποτε – ευκολάκι! Και μέσα σ’ αυτό το ευκολάκι ένα μέρος της Αριστεράς συρρίκνωσε το μέγεθός του στο ύψος του κάθε Κασιδιάρη. Αυτός ο εύκολος «αντιφασισμός» δεν είχε κανέναν αντίλογο στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, για παράδειγμα, αλλά του σηκώνεται η τρίχα για τη συνέχεια του ελληνισμού. Αυτοί
  οι «αντιφασίστες» υπογράφουν  μνημόνια με το καντάρι, κάνουν ό,τι τους διατάσσουν οι Αμερικάνοι, συγκυβερνούν με όσους λένε οι ίδιοι ακροδεξιούς και ψεκασμένους, αλλά βγάζουν τον λαό εθνικιστή και γραφικόν – μάλιστα κατά μάζες – χαρίζοντας την αγωνία του για τις τύχες του στην ακροδεξιά και τους φασίστες! Εύγε!
Σήμερα αυτοί οι γενικώς «εύκολοι» στολίζουν τον λαό με τους ίδιους προσδιορισμούς που τον στόλιζαν και τον στολίζουν οι νεοφιλελεύθεροι: λαϊκιστή και εθνικιστή. Κι αν όχι όλον τον λαό, εκείνο το μέρος του που ακολουθεί (!) ή συναγελάζεται (!!) με τους φασίστες. Πρόβατο ο λαός. Εκτός από ακαμάτηδες οι Έλληνες, εκτός από τεμπέληδες, λαμόγια, διεφθαρμένοι, αντισημίτες και ανάδελφοι είναι και πρόβατα. Έξοχη μαρξιστική ανάλυση.
Μια σκόπιμη σύγχιση των εννοιών διαχέεται στην κοινωνία επί δεκαετίες με αυτή τη φωλιά των πονηρών να πρωτοστατεί. Πατριωτισμός, εθνικισμός, διεθνισμός, πατρίδα, έθνος, κράτος, όλα έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια
με ένα μέρος της Αριστεράς να δείχνει πρωτοφανή περιφρόνηση για τον λαό, επιδεικνύοντας ελιτισμό (της γλίτσας), αλαζονεία και αμορφωσιά που καταλήγουν σε έναν σεχταρισμό κι έναν ναρκισσισμό άνευ προηγουμένου. Αυτή η περιφρόνηση προς τον λαό αφήνει ελεύθερο το πεδίο στη νεοφιλελεύθερη δημαγωγία αλλά και την ακροδεξιά διείσδυση. Οι φωλιές που οι πονηροί έχουν στήσει μέσα στην Αριστερά (και σήμερα δίνουν τον τόνο στην κυβερνητική ρητορική) έχουν  κάνει το θαύμα τους. Διότι η αποξένωση του λαού από την Αριστερά είναι και αποξένωση από τη Δημοκρατία. Με τελευταίο ζητούμενο την αποξένωση και από την πατρίδα…
ΥΓ.: Αύριο πώς θα την ονομάσουν τη Θράκη οι «άλλοι»; Νόβα Θράκη; Μέσα Θράκη; Αφίρ Θράκη;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα ανακάλυψαν όλοι ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι “μισαλόδοξος, θλιβερός, εθνικιστής”;

Συνεχίζει να προκαλεί έκπληξη σύσσωμη η αντίδραση σχεδόν όλων των αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων, από τον ΣΥΡΙΖΑ ως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ καθώς και του αναρχικού χώρου στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη. Το ερώτημα είναι, σήμερα ανακάλυψαν όλοι ότι είναι “μισσαλόδοξος”, “θλιβερός”, “εθνικιστής”; Μα αυτές τις θέσεις για το Μακεδονικό τις έχει εδώ και χρόνια και τις επαναλαμβάνει ανά τακτά χρονικά σημεία.
Υπενθυμίζουμε εδώ ανοιχτή επιστολή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη από τον Ιανουάριο του 2008, δηλαδή, πριν 9 χρόνια, όπου επαναλαμβάνει πάνω – κάτω όσα είπε και στην ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος. O Μίκης Θεοδωράκης εκφράζει την πεποίθηση ότι αποτελεί«μέγα εθνικό λάθος» να χαριστεί το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς.
Κατέληγε μάλιστα με την εξής παράκκληση:
“Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, γιατί εγώ όπως ξέρετε θεωρούμαι… εθνικιστής και επομένως προκατειλημμένος αφού πιστεύω ότι αποτελεί μέγα εθνικό λάθος να τους χαρίσουμε τουλάχιστον εμείς ένα τόσο ιερό όνομα όπως είναι η Μακεδονία, που τόσο ιστορικά όσο και πολιτιστικά είναι δικό μας, όπως η Θράκη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και η Κρήτη.»
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής που είχε δημοσιοποιήσει:
Θέλω να εκφράσω μια μεγάλη απορία που με βασανίζει εδώ και καιρό: Σκοπιανοί και ορισμένοι Αμερικανοί φίλοι τους μας έχουν ζαλίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι τάχα οι μοναδικοί Μακεδόνες και ότι η γλώσσα τους είναι η Μακεδονική, δηλαδή αυτή περίπου που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Κι αυτά τα τερατώδη ψέματα διδάσκονται σαν αλήθειες σε ξένα Πανεπιστήμια, ενώ πάνω από 100 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο τα έχουν εμπράκτως αποδεχθεί σαν ιστορικές αλήθειες. Ιδού λοιπόν η απορία μου: Υπήρξε έως τώρα από την πλευρά μας η οφειλόμενη επιστημονική αποκάλυψη όλης αυτής της γελοιότητας; Αν ναι, με ποιους επιστημονικούς τρόπους και αν όχι, γιατί; Αφού είναι βέβαιο πως αυτοί οι άνθρωποι είναι καθαρόαιμοι Σλάβοι και η γλώσσα τους είναι καθαρά Σλαβική. Πού είναι η Βουλή των Ελλήνων, η Ακαδημία Αθηνών, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, οι Έλληνες ιστορικοί και γλωσσολόγοι, ώστε με ακλόνητες επιστημονικές αναλύσεις να αποκαλύψουν την αλήθεια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, τις κυβερνήσεις, τα Πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ των άλλων κρατών, όπως ακριβώς κάνουν οι Σκοπιανοί ανενόχλητοι και μόνοι εδώ και δεκάδες χρόνια; Πώς αξιοποιούνται οι επιστημονικές αναλύσεις και μελέτες ξένων καθηγητών και ειδικών που αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια των δικών μας θέσεων και γελοιοποιούν τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών;
Ιδιαίτερα σε χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, όπου κυριολεκτικά ‘σαρώνουν’ οι Σκοπιανοί, οι δυστυχείς συμπατριώτες μας μένουν ακάλυπτοι και παραπονεμένοι, εγκαταλελειμμένοι από την Πατρίδα Μητέρα τους που… σφυρίζει αδιάφορα.
Οι Σκοπιανοί έχουν γεμίσει τις μεγάλες Βιβλιοθήκες όλου του κόσμου με χιλιάδες βιβλία, έτσι που στο τέλος, μπροστά σ’ αυτή τη σιωπηλή αντιμετώπιση αυτών των παραμυθιών, να αρχίζουν να πιστεύουν και οι ίδιοι ότι είναι… κατ’ ευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και της Ολυμπιάδος! Κι έτσι φτάσαμε ώς εδώ, να μας κατηγορούν ότι είμαστε… κατακτητές της Θεσσαλονίκης!
Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, γιατί εγώ όπως ξέρετε θεωρούμαι… εθνικιστής και επομένως προκατειλημμένος αφού πιστεύω ότι αποτελεί μέγα εθνικό λάθος να τους χαρίσουμε τουλάχιστον εμείς ένα τόσο ιερό όνομα όπως είναι η Μακεδονία, που τόσο ιστορικά όσο και πολιτιστικά είναι δικό μας, όπως η Θράκη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και η Κρήτη.»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμη να παραιτήσουν τον Αβραμόπουλο; Όλοι γνώριζαν τις μίζες για τα εμβόλια... Μέχρι πότε θα πληρώνει ο ελληνικός λαός;
Στιγμές μνημονιακής ευτυχίας... κι οι προμήθειες εκατομμυρίων για τα εμβόλια συνεχίζονται... πλήρωνε μαλάκα Έλληνα! (11 Ιούνη 2014)
ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ! Μίζες 40 εκατ. από την Novartis για τα εμβόλια...
Για δωροδοκίες που φθάνουν τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ στο σκάνδαλο Novartis, καταθέτουν σύμφωνα με... πληροφορίες οι προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς. Από αυτά μάλιστα τα 40 εκατομμύρια φέρεται ότι έχουν διακινηθεί πριν το 2010, για την αγορά εμβολίων.
Πρόκειται για την προμήθεια 8.000.000 δόσεων εμβολίων, επί υπουργίας Αβραμόπουλου, για να αντιμετωπιστεί η «πανδημία» του 2009.
Οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων θεωρούνται αξιόπιστες από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς φέρονται ότι είχαν γνώση του τρόπου που μεταφέρονταν οι μίζες.
Συνολικά οι καταθέσεις της δικογραφίας είναι περίπου είκοσι, πλην των 3 προστατευομένων, των οποίων οι μαρτυρίες είναι κεκαλυμμένες, όπως λέει δικαστική πηγή, προκειμένου να προστατευτεί η ζωή τους.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις, συνολικά στο κουβάρι με τις μίζες εμπλέκονται 30 πρόσωπα, τα οποία εκτός των πολιτικών είναι πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκων και σύμβουλοι ή συνεργάτες υπουργών.
Η συνολική ζημιά του δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών εν γένει υπολογίζεται σε 23 δις ευρώ από το 2000 ως το 2015 ενώ για την Novartis η ζημιά την ίδια περίοδο φθάνει τα 3 δις ευρώ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΕΤΟΣ! ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ  ο ...ναζιστικός χαιρετισμός δίπλα στον Μίκη
Πραγματικά είναι να κάνεις εμετό με τους προπαγανδιστές- κατασκευαστές ψευδών ειδήσεων.
Έχουν πάρει ένα στοπ-καρε απο το βίντεο και παρουσιάζουν τον πρόεδρο των Ελλήνων Παραολυμπιονικών Σίμο Παλτσανιτίδη, να χαιρετάει Ναζιστικά.
Το τι μπινελίκια έχουν γράψει κάτω απο ψεύτικη είδηση δεν περιγράφεται.
Προσωπικά επειδή ποτέ δεν πιστεύω τίποτα αν δεν το ερευνήσω, έψαξα και βρήκα το βίντεο. Φαινεται καθαρα ότι χαιρεταει τον κοσμο κουνοντας το χερι του, και αμεσως μετα κανει το σημα της νικης.
Στο σχόλιο η ψευδής-κατασκευασμένη είδηση.
Κινηση Αναπηρων Μηδενικη Ανοχη : Καταγγελια για ναζιστικο χαιρετισμο από «τον εθνικιστη εκπτωτο προεδρο των Παραολυμπιονικων»

Σχολιο.- Οι αριστερόστροφοι φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνίζονται λυσσαλέα να αποδείξουν ότι είναι φασίστες.
Ο μέντοράς τους Γκαίμπελς έβγαλε καλούς μαθητές!!!

Σχολιο.- ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ MERDE!!!
Είναι η "Μοντέρνα" "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΗΣ New Age του ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιζοφασισμού!
Αυτή Έχει ΜΟΡΦΗ ΕλιτοΕσωτερίστικη που Είναι και η ΕΣΩΤΕΡΙΚΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ!!! Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΞΩΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ! Έτσι Δικαιολογούσαν την ... "ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ" ΤΟΥΣ και την "ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ" ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ!!!
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΡΕΜΠΛΙΝΚΑ ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ έχουν ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ πιό "Ειρηνικές" και πιό "Αποδοτικές"!!! Οι "ΚΑΠΟ" μέσα Στον Λαό ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΜΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ"!!!
Στην Χώρα Μας Αυτό Στα Πλαίσια Του ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιζοφασισμού το βλέπουμε ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΡΦΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ:
1. Στο ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: Κατηγορούν Ενα Λαό με τα χειρότερα Προσβλητικά Επίθετα μέχρι και το ότι "οφείλεται" στο ... DNA ΤΟΥ και Του Φορτώνουν ΈΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΧΡΕΟΣ!!! ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ!!!
2. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ: Παράλληλα θέλουν να την Εξαφανίσουν την Ιστορία Του που Εδω ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! Στην "Αυριανή" Κοινωνία της ΥΦΗΛΙΟΥ του ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιζοφασισμού Του ΣΚΟΤΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ... ΦΑΡΟΣ!!! Το Όνομα/Ορος "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" για Την "Δημιουργία" Εικονικού Κράτους/Εθνους/Ιστορίας ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (και Εδαφικής) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ .... με Φυσικομαθηματική Ακρίβεια!!!!
[Σημ. Πέστε του Αξούριστου ότι ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ τον Ελληνικό Λαό τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα ώς: Φασίστες Εθνικιστές Μισαλόδοξους ως ως ως!!! Αλλάζετε ΌΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΑΙ "Ανώνυμες Αριστεράς Εταιρείες Α.Ε" ώς ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ Goebels Έννοιες της Ομιλίας Του Μίκη!!! Την Ειρωνεία Και Τον Αυτοσαρκασμό Του ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΚΗ ΜΟΝΟ ΟΙ Αποικιοκρατούμενοι Λακεδοραγιάδες/Εθνομηδενιστές ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!!!]
2. [Σημ. Το ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και Των Αθηνών ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΤΙ: ΌΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1990 ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! ΚΑΙ ΕΙΡΘΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΙΚΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ! Και τότε ΕΙΔΑΜΕ ΌΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ (επίσημα) Αριστεροί και Κουμμουνιστές ΦΟΒΗΘΕΙΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ Νεοτροτσκικιστικά Τσιτάτα! Είδαμε ΌΤΙ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΤΑΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Α.Ε" ή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΗΝΗΣ (ΕΠΕ) κοινώς ΜΚΟ της New Age=Μοντέρνος Ναζιζοφασισμός! Και όταν ο ΆΡΗΣ άκουγε ΤΟΥ στινα και των νεοτροτσκικιστων ανέβαινε και τους ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ "ΜΑΧΑΙΡΙ"! Και όταν έκανε Επιθεώρηση Τμημάτων Του Ενδοξου ΕΛΑΣ οι Νέοι Ελασίτες Του Τραγουδούσαν "ΕΛΑΣ ΕΛΑΣ για την Ελλαδα το δικιο και τη Λευτερια" και ΚΑΜΑΡΩΝΕ Ο ΑΡΗΣ! Και ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΆΡΗ ΕΙΤΑΝ ΠΑΠΑΔΕΣ/ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ της Ορθοδοξίας! Εντέλη ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ "ΜΕΤΑΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ" ΤΩΝ "ΑΕ" ή "ΕΠΕ"! ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ;;; Ο ΜΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΏΣ ΕΛΛΗΝ ΏΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ!! ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ;;; Τί κάνατε;; Ο ΆΡΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΟΛΑΚΕΔΙΣΜΟ ΣΑΣ! ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ... ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!! ΕΜΕΙΣ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ!!! ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ... σύμπτωση Φλεβάρης του 45 είτανε Φλεβάρης του 2018 ΕΙΝΑΙ!!!]

Σχολιο.- Γενικότερα αλλά και ειδικότερα για την Ελλάδα μας:
Φτιάξαν τον «αντιφασισμό» για να στήσουν τον φασισμό.
Στο όνομα του «αντιφασισμού» όρκισαν τον ανθό της ελληνικής κοινωνίας για να τον προδώσουν (συμφ. Βάρκιζας) και να τον κρατήσουν αποπροσανατολισμένο μέχρι τις μέρες μας.
Φτιάξαν τον «αντιφασισμό» για να στήσουν τον αντικομμουνισμό-καπιταλισμό. Σιγά σιγά δημιούργησαν τις μονάδες της 5ης φάλαγγας* όπως η φιλοευρωενωσιτική φιλοκαπιταλιστικη αριστερά.
Παλιότερα, μετα την επανάσταση στου Γουδή, φτιάξαν τον αντιβενιζελισμό για να τον αντιπαραθεσουν  στον βενιζελισμό για να ξεγελασουν τον λαο ότι είναι συνέχεια του κωλεττο-μαυροκορδατισμού.
Πάντα ο ελληνικός λαός μεταξύ σφύρας και ακμωνος. Μεταξύ καπιταλιστων και προδοτων.
Ο  διχασμός του λαου που προσπαθουνε δεν τελείωσε ακόμη.
Απ την απαρχή του νεώτερου ελληνικού κράτους οι ΠΕΡΣΕΣ βρίσκονται εντός των πυλών. Σήμερα το σύνολο του πολιτικού μας κόσμου έχει μηδίσει.
Οι ΠΕΡΣΕΣ είναι ο εχθρός όχι τα τσουτσεκια τους οι προδοτες.

ΣΧΟΛΙΟ.- Αίσθηση είχε προκαλέσει η προσφώνηση της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη κατά την ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον Φεβρουάριο του 2005, σε μία περίοδο που ήταν πρόεδρος της βουλής. Η αμφιλεγόμενη και αινιγματική δήλωση ήταν η εξής:
Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ακούγεται ως στερεότυπη ανοησία στις μέρες μας όταν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του επονομαζόμενου "Συνταγματικού τόξου", αλλά και όλες οι οργανώσεις της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς" θεωρούν "εθνικιστικό παραλήρημα" την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και με τις όποιες κι ελλάχιστες διαφοροποιήσεις αποφάσισαν να υπάρχει και μία άλλη Μακεδονία, αυτών που ισχυρίζονται πως είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι έχουν μακεδονική γλώσσα κι εθνότητα.
Στερεότυπες ανοησίες όταν αντιμετωπίζεις ως ακροδεξιό πατριωτισμό κι "εθνικισμό" την υπεράσπιση της Πατρίδας και "διαπραγματεύεσαι επίλυση προβλημάτων" στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, το Αιγαίο την Κύπρο μας. Έτσι κατανοείς πως πριν από 45 χρόνια αποκαλύφθηκε η διεστραμμένη προέλευση του σημερινού αφηγήματος της παγκοσμιοποίησης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Αν δείτε πόσο σκληρά αγωνίζονται οι Ρωσοι για τη Συρία,
απλά προσπαθήστε να φανταστείτε πόσο σκληρά
θα πολεμήσουν για τη Ρωσία»
Bashar Al Assad
Πρόεδρος της Συρίας

Η γενναιόδωρη ειλικρίνεια που πηγάζει στο πρόσωπό του τον οδήγησε από την Κριμαία που γεννήθηκε κι έζησε, να υπερασπιστεί εθελοντικά την πατρίδα ενός άλλου λαού, τη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που απειλείται από τις ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που είχε δει τη δράση τους στην Ουκρανία.
Ο Roman Nikolaeviç Filippov από την Κριμαία, μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν... πιλότος της Ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας. Μετά το αιματηρό ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία από τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" και την αμερικάνικη Cia κι όταν μαζικά και με τεράστιθα πλειοψηφία ο λαός της Κριμαίας αποφάσισε να εγκαταλείψει το νεοναζιστικό Ουκρανικό καθεστώς, εισήλθε στις Ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις.
Ο Roman Nikolaeviç Filippov με το Su-25, που επιχειρεί ακόμη και στις κορυφές σπαρτών, κτυπούσε στόχους τρομοκρατών στην περιοχή της Ιντλιμπ, όταν κτυπήθηκε από πύραυλο αμερικάνικο πύραυλο που έχει προμηθεύσει η Ουάσινγκτον στους τρομοκράτες. Πριν την πτώση του αεροσκάφους εκτίναξε το κάθισμα και με το αλεξίπτωτο έφθασε στο έδαφος. Οι ορδές των φονιάδων τον εντόπισαν κι εκείνος με το πιστόλι Stechkinτους αντιμετώπιση μέχρι που τελείωσαν οι σφαίρες του. Όταν τον πλησίασαν με τις κραυγές θανάτου (οι φονιάδες έδωσαν σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα για το κατόρθωμά τους), εξαπόλυσε χειροβομβίδα εναντίον τους και μιά άλλη την απασφάλισε ώστε να μην πέσει ζωντανός στα χέρια τους.
Οι Ελεύθεροι όλου του κόσμου υποκλίνονται στον στρατιώτη Roman Nikolaeviç Filippov.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ήμουν και εγώ εκεί με τους φασίστες
Ήταν 11 το πρωί, 4 του Φλεβάρη, Κυριακή χαρά θεού και ξεκίνησα να κατέβω στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που γινότανε στο Σύνταγμα. Δε σου κρύβω φίλε ότι κάπου μέσα μου όλες αυτές οι ιστορίες με τις Ελληνικές σημαίες, τον μέγα Αλέξανδρο και τους αρχαιοελληνικούς χιτώνες, με είχαν φοβίσει.. κουβάλαγα κάτι ενοχικό μέσα μου.. ρε μπας και μπλέξω με τίποτα φασιστοεθνικιστές και τρελαμένους δωδεκαθεϊστές και όταν γυρίσω σπίτι, με αποκηρύξει ο πατέρας μου?
Τόσα χρόνια αριστερός ο γέρος και ο γιος του, να τρέχει στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία με Εθνικόφρονες και Χρυσαυγίτες? Ένα εγκεφαλικό θα το χτύπαγε εύκολα ο μπάρμπα Κώστας. Το ρισκάρισα και πήγα. Μισή ντροπή δική μου, μισή της παρέας που με τράβαγε. Και αν δω τα σκούρα λέω θα την κάνω. Τι διάολο ολόκληρος Μίκης θα πήγαινε, κάτι θα ήξερε.
Φτάνω στον τερματικό σταθμό του Μετρό να πάρω το συρμό. Τι να δω? Πλήθος, γέροι, παιδιά, νέοι, ζευγάρια, γονείς με τα μικρά τους, όλοι με μια σημαία στο χέρι και με ένα χαμόγελο και μια αποφασιστικότητα που ήταν διάχυτη στον αέρα. Στο τρένο μέσα όλοι ξάφνου μιλάγανε μεταξύ τους, κάνανε αστεία, βρίζανε τους πολιτικούς, ένοιωθαν όλοι ΕΝΑ σώμα, μια αγανάκτηση. Είχε αρχίσει να με παραξενεύει όλο αυτό. Τόσα χρόνια στο κίνημα, πορείες και κακό, τέτοια ομοιογένεια σε ένα άγνωστο και πολύχρωμο πλήθος, δεν είχα ξαναδεί. Κατεβαίνω στην στάση Ευαγγελισμός. Ανάβω τσιγάρο και βγαίνω στο δρόμο. Κοντοστέκομαι να αφουγκραστώ το πλήθος που είναι ασφυκτικά πυκνό και σκέφτομαι πώς θα φτάσω Σύνταγμα με τόσο κόσμο?
Ξεκινάω αργά να σπρώχνομαι και να σπρώχνω μέχρι που διαπιστώνω ότι το μπλόκ του κόσμου έχει αποκτήσει ένα σταθερό και σίγουρο βηματισμό, όχι της βόλτας, όχι της παρέας που πάει πλατεία ή σε συναυλία, αλλά του αποφασισμένου πλήθους που περπατάει γρήγορα, αποφασιστικά και με παλμό. Χαμόγελα παντού, οι σημαίες σε στραβώνουν, σελφοκάμερες και κινητά να έχουν πάρει φωτιά. Γέροι με καροτσάκια, μανάδες, παιδιά, παπάδες με τις ενορίες τους, εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές, αγκαλιασμένα ζευγαράκια, μοναχικοί τύποι.. όλοι με ένα χαμόγελο και μια περηφάνια.. που μίλαγε από μόνη της.. πρώτη μας φορά όλοι μαζί, χωρίς οργάνωση,χωρίς κομματικές σημαίες και καθοδηγητές, χωρίς θεωρίες και με λίγη σκέψη ...αλλά μπόλικη καρδιά και μια σημαία αγκαλιά.. πάμε κάτω στο Σύνταγμα.. που έβραζε. Ακόμα όμως δεν ήξερα, τι και πως, γιατί και με ποιους και για ποιόν πήγα και ήμουν εκεί.
Το χαμόγελο, η ελπίδα, η ευγένεια στα πρόσωπα και το αποφασιστικό βήμα όμως άρχισαν να με κάνουν να αισθάνομαι περίεργα ‘’αλλιώς’’... ώχ να δεις που μετατρέπομαι σε φασίστα και δεν το πήρα χαμπάρι.
Πλησιάζοντας άρχισα να νοιώθω τον παλμό του κόσμου. Μετά από μια ώρα σπρώξιμο έφτασα στην καρδιά της συγκέντρωσης, μπροστά στον άγνωστο Στρατιώτη.
Στάθηκα μέσα στο πλήθος, δίπλα στη παρέα και σηκώνοντας τα μάτια μου ψηλά είδα τον γερανό με την τεράστια σημαία να κυματίζει αργά και σίγουρα στον ουρανό και να σκεπάζει την πλατεία όλη σχεδόν.
Δίπλα μου ένα μπλόκ μαθητών 14άριδες και 16άριδες. Τα μεγάφωνα έπαιζαν Μακεδονία ξακουστή και άλλα τέτοια που είχα να ακούσω από το σχολείο. Τα συνθήματα αργά και σταθερά για την Μακεδονία και το γνωστό θέμα, … απλά έπαιζαν…!! Και κάπου εκεί, κάπου στα ξαφνικά, ακούστηκε από τα μεγάφωνα ότι ανεβαίνει ο Μίκης και κάπου εκεί άρχισε να σείεται η πλατεία και να παίζει... της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ ..και να τραγουδάει δυνατά η 16χρονη δίπλα μου, με τις φλέβες της να φουσκώνουν από τη φωνή και τραγουδάγαμε όλοι και νοιώθουμε ότι αυτός ο τόπος έχει κοινή ψυχή, κοινό πόνο και μια καρδία, μια πατρίδα.
Μέσα μου έτρεχαν οι στίχοι του Ριτσου : Αυτό θέλουμε κι εμείς. Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ' τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο. ...
Και κάπου εκεί στα πρώτα λόγια του Μίκη, έπαψαν τα μεγάφωνα να ακούγονται, γιατί μίλαγε ο κόσμος με το ανέλπιστο μήνυμα που φώναξε:
-Κλέφτες προδότες πολιτικοί
-Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε
Το πανό των Κρητικών έγραφε : -Λαϊκή Κυριαρχία – Εθνική Ανεξαρτησία
Ο παππούς από το Αλβανικό Μέτωπο δίπλα μου σε καροτσάκι, με το οξυγόνο ανά χείρας δάκρυζε, λίγο πιο πέρα μια γιαγιά είχε πιάσει κουβέντα σε έναν αστυνομικό, που φύλαγε την Βουλή και αποσβολωμένος από το θέαμα, είχε ανάψει τσιγάρο και είχε βγάλει το καθίκι από το κεφάλι, σκυφτός άκουγε την γιαγιά να του εξηγεί γιατί ήρθε από την Ήπειρο και εγώ να αναρωτιέμαι…. ρε μπράβο φασίστες που γέμισε η χώρα..??
Και τα μεγάφωνα τραγουδούσαν ..΄΄ Όταν σφίγγουν το χέρι.. ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο..’’
Το χειρότερο μου? Μιλάγαμε όλοι εκεί πέρα, λες και ήμασταν από χρόνια φίλοι και οι πιο πολλοί, ρωτούσαν και έψαχναν το ΚΚΕ και την αριστερά και τους αριστερούς. Δεν ήξεραν τη λέξη δογματισμός και ιδεοληψία.. αλλά το φώναζαν. Άλλοι έβριζαν και έφτυναν.. ‘’αααχχ ρε παιδιά μια τότε στην Βάρκιζα.. μια τώρα στο Σύνταγμα..΄΄ Φασίστες και αυτοί που παίρνουν ληγμένα χάπια και μας θέλουν μαζί τους στον αγώνα για Ελεύθερη πατρίδα.. ρε τι ζω ο χριστιανός..????
Έμαθα λοιπόν σήμερα από το 1,5 εκατομμύριο των ΄΄φασιστών΄΄, ότι μια χώρα χωρίς εδαφική ακεραιότητα, χωρίς σημαία και με πουλημένους πολιτικούς, δεν υφίσταται σαν χώρα, δεν υφίσταται σαν λαός και σαν Έθνος.
Επιμένετε σύντροφοι να πιστεύετε ότι αυτό το 1,5 ίσως και 2 εκατομμύρια λαού, είναι φασιστοειδές υποκείμενο, επειδή τόλμησε να σηκώσει την Ελληνική σημαία, που σήκωσε και ο Καραϊσκάκης, επειδή τόλμησε σηκώνοντάς την να τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη και να ζητάει Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία?
Και ναι φίλοι μου, δεν είχε ανάγκη να φωνάξει για την Μακεδονία, γιατί ξέρει καλά οτι η Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτα Ελληνική. Είχε ανάγκη να φωνάξει στο σάπιο πολιτικό σύστημα ότι είναι ΕΔΩ και είναι ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ και θα φυλάξει την πατρίδα του με κάθε τρόπο.
Και όσο αυτός ο λαός βράζει απο οργή, εσείς να κάθεστε στα Facebook και να τον ονομάζετε φασίστα και σαλεμένο κρίνοντάς τον, από τα πλάνα του SKAI που εστίασε στους 10 ντυμένους στρατιώτες του μεγά Αλέξανδρου – σωστή αποκριατική παρωδία ?
Και μήπως έτσι, με αυτό τον καναπεδίσιο τρόπο, κάνετε δώρο αυτόν τον λαό και την ορμή του, στην ΧΑ?
Καληνύχτα σύντροφοι
Καληνύχτα αριστεροί
Ο λαός αποφασίζει και εσείς απουσιάζατε από την Ιστορία. ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ ΑΠΟΝΤΕΣ για ακόμα μια φορά.

http://sioualtec.blogspot.gr/2018/02/blog-post_56.html
Η ΣΦΗΚΑ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ
Διευρύνεται η αντιπαράθεση
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στον Ισημερινό δημοψήφισμα με 7 ερωτήματα, όπου σε όλα επικράτησε η κυβερνητική πρόταση του δηθεν σοσιαλδημοκράτη και τωρα δεξιου νεοφιλελε Λένιν Μορένο, ο οποίος αναδείχθηκε στην εξουσία τον Απρίλη του 2017 ως πρώην αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Προέδρου Ραφαέλ Κορέα και της «Συμμαχίας για την Χώρα» (Alianza pais), κόμμα που ίδρυσε ο Κορέα, λανσάροντας τη λεγόμενη «επανάσταση των πολιτών». Ο σακατης δεξιος Μορένο ωστόσο διαφοροποιήθηκε νεοφιλελεδικα και ζητά αλλαγές ώστε να ενισχυθούν  περισσότερο τα μονοπώλια. Ο Κορέα, που επέστρεψε από το Βέλγιο, και οι υποστηρικτές του, μιλάνε για «κλοπή του παλιού κόμματος» και προχώρησαν στην ίδρυση νέου με την επωνυμία «Επανάσταση των Πολιτών», προβάλλοντας επίσης,  έναν πιο «ανθρώπινο» σοσιαλδημοκρατικο αριστερο καπιταλισμό.
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, όπου η συμμετοχή έφτασε στο 82% (από τα 13 εκατ. των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων), έχουν ως εξής: Στο ερώτημα Νο 1, «Συμφωνείτε με τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε πολιτικούς που δικάζονται για διαφθορά και κατάσχεση της περιουσίας τους;», υπέρ τάχθηκε το 74% και κατά το 26%. Στο ερώτημα Νο 2, «Συμφωνείτε με την κατάργηση της χωρίς όρια δυνατότητας επανεκλογής του Προέδρου», υπέρ τάχθηκε το 64,3% και κατά το 35,7%, στο Νο 3 για την «αλλαγή της μεταρρύθμισης του συμβουλίου συμμετοχής των πολιτών, που αφορά το όργανο που είναι υπεύθυνο για την διεξαγωγή των εκλογών», υπέρ τάχθηκε το 63% και κατά το 37%, στο Νο 4 για την «αναθεώρηση των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν την προστασία της παιδικής ηλικίας στην περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης», υπέρ τάχθηκε το 73,8% και κατά το 26,2%, στο Νο 5, «να μην υπάρχει απόλυτη απαγόρευση της εκμετάλλευσης των εσόδων από υδρογονάνθρακες και ορυχεία» υπέρ τάχθηκε το 68,9% και κατά το 31,1%, στο Νο 6 για την «κατάργηση του νόμου για τη γη» (που υποτίθεται ότι απέτρεπε την κερδοσκοπία στις αγοραπωλησίες γης και ακινήτων) υπέρ τάχθηκε το 63,2% και κατά το 36,8%, και στο Νο 7, σχετικά με το ότι «η προστασία του εθνικού πάρκου Γιασούν μειώνει τις περιοχές του Αμαζονίου που χρησιμοποιούνται από την εξορυκτική βιομηχανία», υπέρ τάχθηκε το 67,6% και κατά το 32,4%.
Η πλευρά του Κορέα, που εκπροσωπεί τη σοσιαλδημοκρατική αριστερη διαχείριση η οποία κυριάρχησε τα πρώτα χρόνια της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, κατήγγειλε το δημοψήφισμα ως αντισυνταγματικό και πρόταξε την αντίθεσή της κυρίως στα ερωτήματα 2, 3 και 6. Ωστόσο, μετά το αποτέλεσμα ο Κορέα ισχυρίστηκε ότι είναι ευχαριστημένος με το περίπου 36% που αρνήθηκε τις αλλαγές της κυβέρνησης, «γιατί επιτεύχθηκε μέσα σε κλίμα αποκλεισμού», και «δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
Σχέδια για ανάπτυξη νέων πυρηνικών όπλων
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Αποφασισμένες να προχωρήσουν στην ανάπτυξη νέων πυρηνικών όπλων «χαμηλής ισχύος», προκειμένου να αντιμετωπίσουν μελλοντικά ισχυρούς γεωπολιτικούς αντιπάλους όπως η Ρωσία και η Κίνα, δείχνουν οι ΗΠΑ, μετά τη δημοσιοποίηση του νέου πυρηνικού δόγματος από το Πεντάγωνο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
Στην πολυσέλιδη έκθεση του Πενταγώνου αναφέρονται σχέδια για την πραγματοποίηση «σημαντικών επενδύσεων» στην κατασκευή σύγχρονων πυρηνικών όπλων, που θα μπορούν να εκτοξεύονται από υποβρύχια, αεροπλάνα ή και πολεμικά πλοία, προκειμένου να πραγματοποιούν «χειρουργικά χτυπήματα» σε βάρος αντιπάλων. Επικρίνεται επίσης η πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων της τελευταίας 20ετίας, επειδή εκτιμάται πως «μείωσε κατά 85%» την δυνατότητα των ΗΠΑ να διαθέτουν «αποτρεπτικά» πυρηνικά όπλα, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ενώ οι γεωπολιτικοί αντίπαλοι της Ουάσιγκτον εξέλιξαν, το ίδιο διάστημα, τα δικά τους. Καταγράφονται επίσης σχέδια για την ευκολότερη χρήση τέτοιων σύγχρονων αμερικανικών πυρηνικών όπλων «χαμηλής ισχύος», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους λαούς όχι μόνο χωρών που θεωρούνται «αντίπαλοι» των αμερικανικών μονοπωλίων, αλλά και χωρών που διαθέτουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στα οπλοστάσιά τους, όπως σε ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ιταλία, στην Τουρκία ή και στον Αραξο.
Τα αμερικανικά σχέδια προκάλεσαν διεθνώς ανησυχία.Στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ανησυχία για το ενδεχόμενο «αναπροσαρμογών» σε ορισμένα αμερικανικά υποβρύχια και συμβατικά βομβαρδιστικά ώστε να μπορούν να φέρουν και πυρηνικά όπλα, καλώντας τις ΗΠΑ να συνεχίσουν προσπάθειες «για την αναζήτηση αμοιβαίως αποδεκτών λύσεων» και την τήρηση της διεθνούς συμφωνίας START του 2011, η οποία καθορίζει τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών όλων των ειδών.
Στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζ. Γκάμπριελ εκτίμησε ότι η απόφαση των ΗΠΑ δείχνει «ότι μπαίνουμε σε νέο σπιράλ πυρηνικών εξοπλισμών», ότι η Ευρώπη «ξαναγίνεται ευάλωτη, όπως στον Ψυχρό Πόλεμο». Κάλεσε έτσι τους Ευρωπαίους εταίρους να αναλάβουν «πρωτοβουλίες υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού».
Στην Κίνα, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας κάλεσε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψει «ψυχροπολεμική νοοτροπία» και να υιοθετήσει τις «παγκόσμιες τάσεις προς ειρήνη και ανάπτυξη».
Στο Ιράν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μ. Τζ. Ζαρίφ, δήλωσε ότι το νέο πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ «φέρνει την ανθρωπότητα πιο κοντά στην εξόντωση» και συνιστά βήμα με στόχο την παραβίαση της διεθνούς «Συμφωνίας για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Οπλων» (NPT).




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυμνάσια ΗΠΑ - Ισραήλ με φόντο απειλές νέων συγκρούσεων
ΤΕΛ ΑΒΙΒ .--
Νέα επικίνδυνα «παιχνίδια πολέμου» στο νότιο Ισραήλ πραγματοποιούν αυτήν τη βδομάδα μερικές χιλιάδες Αμερικανοί και Ισραηλινοί στρατιώτες, στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων «Juniper Cobra» που πραγματοποιούνται με φόντο την επικίνδυνη αύξηση της έντασης στις σχέσεις του Ισραήλ με τη «Χεζμπολάχ» του Λιβάνου, ενόψει των σχεδίων των λιβανέζικων αρχών να ξεκινήσουν έρευνες γεωτρήσεων από γαλλική, ιταλική και ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία εντός της λιβανέζικης ΑΟΖ.
Πληροφορίες του ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου «Channel 10» αναφέρουν πως θα δοκιμαστούν αμερικανικά και ισραηλινά αντιπυραυλικά συστήματα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που προβλέπει για πρώτη φορά αμερικανική στρατιωτική «συνδρομή» σε περίπτωση που το Ισραήλ δεχτεί πυραυλική επίθεση.Πραγματοποιείται επίσης περίπου πέντε μήνες μετά τη δημιουργία της πρώτης αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Ισραήλ, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις βάσης της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στο νότιο τμήμα της χώρας.
Μία βδομάδα πριν την έναρξη των κοινών γυμνασίων ΗΠΑ - Ισραήλ, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Αβιγκντορ Λίμπερμαν απείλησε τον Λίβανο και τη «Χεζμπολάχ» με «ολοκληρωτικό πόλεμο», σε περίπτωση που γίνουν έρευνες γεωτρήσεων σε διαφιλονικούμενη από το Ισραήλ θαλάσσια περιοχή που ανήκει στη λιβανέζικη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εκμετάλλευσης (ΑΟΖ).
Επιπλέον, ο αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Γκάντι Εϊσενκοτ, μιλώντας στο προχτεσινό υπουργικό συμβούλιο, φέρεται να διαπίστωσε την ισχυρή πιθανότητα μίας νέας σύρραξης με τη «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας εκτός, όπως σημείωσε, και εάν βρεθεί λύση ώστε να αποτραπεί η απειλή οικονομικής και ανθρωπιστικής κατάρρευσης.
Το ίδιο διάστημα, ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα Β', μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, υποστήριξε ότι είναι «αναγκαία» η συμμετοχή των ΗΠΑ στην επανεκκίνηση της «ειρηνευτικής διαδικασίας» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και την επίτευξη κάποια στιγμή μιας συμφωνίας.
Νεκρός 19χρονος Παλαιστίνιος
Στο μεταξύ, ένας 19χρονος Παλαιστίνιος προστέθηκε το Σάββατο στη μακρά μαύρη λίστα των θυμάτων βίας των κατοχικών αρχών. Ο 19χρονος Αχμαντ Αμπού Ομπέιντ δολοφονήθηκε από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν όταν τα κατοχικά στρατεύματα εισέβαλαν σε σπίτια χωρικών στα περίχωρα της Ναμπλούς.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τζιχαντοφασιστες
ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Την έντονη ανησυχία της ρωσικής κυβέρνησης προκαλεί η διαφαινόμενη απόκτηση φορητών υπερσύγχρονων αντιαεροπορικών πυραύλων (MANPADS) από τζιχαντοφασιστες του πρώην «Μετώπου Νούσρα» στο Ιντλίμπ της Βορειοανατολικής Συρίας μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού «Su-25» το Σάββατο, κοντά στην πόλη Σαρακέμπ της επαρχίας Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα τη συντριβή του αεροπλάνου και το θάνατο του πιλότου, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια των ενόπλων αληταραδων τζιχαντοφασιστων.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρθηκε χτες σε αυτό το «γεγονός», όπως είπε, τονίζοντας ότι αποτελεί «αιτία μεγάλου κινδύνου για όλες τις χώρες». Ενα 24ωρο νωρίτερα, εκπρόσωπος του «δυτικού αποικιοκρατικου συνασπισμού» των ΗΠΑ, ερωτηθείς σχετικώς από δημοσιογράφο του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων ΤΑΣ, αρνήθηκε ότι «δόθηκαν ή θα δοθούν ποτέ» φορητά αντιαεροπορικά συστήματα σε τζιχαντοφασιστες ή σε δυνάμεις Κούρδων του YPG που δρουν στο Αφρίν της Βόρειας Συρίας. Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παρέχουν υποστήριξη, εκπαίδευση και όπλα μόνο σε ενόπλους των «Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων» στην Ανατολική Συρία...
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του τουρκικού στρατού παραδέχθηκε πως έφθασαν τουλάχιστον τους 16 οι νεκροί στρατιώτες από τις 20 Γενάρη, οπότε ξεκίνησε η χερσαία εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν της Βόρειας Συρίας. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν πάνω από 573 συλλήψεις με την κατηγορία της «τρομοκρατίας» σε βάρος ατόμων που τόλμησαν να επικρίνουν τη χερσαία επίθεση στη Β. Συρία. Επιπροσθέτως, Τούρκοι αξιωματούχοι, μιλώντας χτες στην εφημερίδα «Χουριέτ», υποστήριξαν ότι ήταν ρωσικής κατασκευής, τύπου 4M113Konkurs, το αντιαρματικό όπλο που χρησιμοποίησαν Κούρδοι σε επίθεση της 3ης Φλεβάρη κατά τουρκικού άρματος μάχης, με αποτέλεσμα το θάνατο 5 στρατιωτών, στη Β. Συρία. Ωστόσο, νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, αναφέρθηκε σε αυτές τις πληροφορίες αποφεύγοντας να πει κατηγορηματικά ότι ο αντιαρματικός πύραυλος ήταν ρωσικός, λέγοντας πως προηγουμένως θα πρέπει αυτό «να έχει βεβαιωθεί απόλυτα». «Οποιος κι αν είναι εκείνος (που παρείχε το όπλο), τάχθηκε στο πλευρό των τρομοκρατών. Μόλις αυτό επιβεβαιωθεί, θα μοιραστούμε με όλον τον κόσμο αυτήν την πληροφορία», συμπλήρωσε.
Επιπλέον, μέσα σε βαρύ κλίμα, που προκαλεί η αύξηση των θυμάτων μεταξύ στρατιωτών, Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως δημιουργήθηκε χτες και τέταρτο «οχυρό» του στρατού στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα δυτικά περίχωρα της επαρχίας Χαλεπίου.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η αριστερά αυτή, όλη μαζί, παρέα με ολόκληρη την εξωκοινοβουλευτική,
δεν έχει ουδεμία σχέση με το ΕΑΜ και κυρίως τον ΕΛΑΣ που έθαψε και τσάκισε. Αυτό σας διέφυγε.
Γιατί από εκεί αρχίζουμε εμείς να στεκόμαστε στα πόδια μας, και όχι από την οκτωβριανή επανάσταση.
Αυτοί τότε, έθρεψαν τους Τσίπρες αργότερα με το παράδειγμά τους ,
αυτό το τέρας που αυτοονομάστηκε τάχα κκε εσωτερικού το΄68 και είναι στην κυβέρνηση σήμερα.
Όλοι αυτοί από τότε, ήταν ξενόφερτοι και όχι ελληνική-πατριωτική προσπάθεια και μοντέλο εθνικοαπελευθερωτικό και ταξικό μαζί, αδιαχώριστα.
Γιατί, ταξικό χωρίς πατριωτικό δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ. Ούτε στον τόπο μας, ούτε πουθενά. 
Και το πατριωτικό είναι εθνικό, χωρίς τους φασίστες και την αστική τάξη των κλεφτοκοτάδων.
Όσοι ακόμη υπάρχετε, φύγετε από αυτή την στρούγκα του μονοδιάστατου αποκλειστικά δηθεν «ταξικού», του τίποτα.
Το κείμενό σου φίλε μου  δεν απαντιέται. Γιαυτό το θέτω αλλιώς. Με πάει 75 χρόνια πίσω.
Ακούω τις ίδιες κουκουεδίστικες σχοινοτενείς εξηγήσεις και με πιάνει ο ύπνος. Σαν να μην άλλαξε μια μέρα από τότε.
Και τότε τα θρασίμια αυτά, μας κάναν πλύση και προσπαθούσαν να εξηγήσουν και να δικαιολογήσουν την Βάρκιζα.
 Τι διάολο κατάλαβες επί τέλους. Δεν σου έκανε εντύπωση ότι δεν υπήρξε ούτε μια ομαδούλα της ΛΑΕ για την υγεία της εξαίρεσης και μόνο, να πει όχι στο όνομα!
Γιατί δεν το πίστευε. Γιαυτό. Αλλιώς  θα καλούσε σε μια άλλη μεγάλη και ενωτική προοδευτική συνάθροιση, συγκέντρωση, έστω συζήτηση ρε γαμώτο, ξύπνα!
Και πρόσεξε, και σύ και αρκετοί άλλοι σύντροφοι που εκτιμώ και βλέπω την αγωνιστικότητα και την προσπάθειά σας, 
θα σας κάνουν σαν τα μούτρα τους. Ανθυπομετριότητες. Τους τελευταίους στο χωριουδάκι Ελλάδα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αγαπητοί σ. να ενημερωθούν όλα τα μέλη της ΛΑΕ της Αττικής
Η αναστολή της παρουσίας των συμβολαιογράφων Αττικής  στα Ειρηνοδικεία έχει λήξει !!!
Η παρουσία μας στο Ειρηνοδικείο Αθήνας είναι σημαντική και αναγκαία την Τετάρτη 7 Φλεβάρη ώρα 3 μ.μ.
Υπερασπιζόμαστε την περιουσία του λαού !!!
Τετάρτη 9.45 π.μ. παρεμβαίνουμε στο συμβολαιογραφείο της Σγούρα  Καποδιστρίου 18 για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό διαμερίσματος αξίας 40.000 €.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Με παρέμβαση Αχτσιόγλου η πολλαπλή σκλήρυνση στη λίστα των μη αναστρέψιμων παθήσεων
5/2/2018


Μετά από πρωτοβουλία της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ε. Αχτσιόγλου, συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή για τον προσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας και των μη αναστρέψιμων παθήσεων με αντικείμενο την επανεξέταση της πρόσφατης εισήγησής της.
Η Επιτροπή εισηγήθηκε την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ασθένειας της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (Π.Ο.Α.μ.Σ.Κ.Π.).
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η βελτίωση της καθημερινότητας και η ανακούφιση των ατόμων με αναπηρία, αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι:
–Ο προϊσχύων κατάλογος με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, που καταρτίστηκε το Νοέμβριο του 2013 επί ΝΔ, δεν περιελάμβανε την ασθένεια της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.
-Η απόδοση των ποσοστών αναπηρίας ανά πάθηση και ο χαρακτηρισμός μίας πάθησης ως μη αναστρέψιμης πραγματοποιείται μετά από γνώμη της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής (αποτελούμενης από γιατρούς διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων, καθηγητών πανεπιστημίων κλπ.), η οποία λαμβάνει υπόψη τα πορίσματα και τις γνώμες των αρμόδιων επιστημονικών συλλόγων και φορέων.
-Ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας αναθεωρήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.
-Με την Υπουργική Απόφαση της 8ης Ιανουαρίου 2018, οι μη αναστρέψιμες παθήσεις διευρύνθηκαν από 43 σε 143.


Σήμερα, κατόπιν ερωτήματος της Προέδρου της «Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της ΣΚΠ Δυτικής Ελλάδας» κας. Μαργαρίτας Καραγιώργου προς την κα. Αχτσιόγλου,  η Υπουργός Εργασίας απάντησε ότι σήμερα, 6/2/2018, υπογράφηκε μεταβολή και ότι η Πολλαπλή Σκλήρυνση εντάσσεται στη λίστα των Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων με επ’ Αόριστον Αναπηρία.
Σε απάντηση σε δεύτερο ερώτημα της Προέδρου της ΕΕΑΣΚΠ σχετικά με το το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό (≥35%) που δίδεται στην Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στον τελευταίο ΕΠΠΠΑ, δόθηκε η απάντηση ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν γνωμοδότησης της Ιατρικής Επιτροπής.
Ετέθη από την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ και άλλο καίριο ερώτημα σχετικό με τη θέσπιση του Επιδόματος Πολλαπλής Σκλήρυνσης στο οποίο η κα. Αχτσιόγλου απάντησε ότι θα εξεταστεί ενδελεχέστερα με την επιστροφή της στο Υπουργείο.
Μένει τώρα να δούμε και τις λεπτομέρειες για το ποιοί ασθενείς με ΣΚΠ-ΠΣ ωφελούνται.
Ευελπιστούμε σε νέες κατακτήσεις για τους Ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, τις οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι κερδίζουμε με κοινό αγώνα.


1 σχόλιο:

e-h είπε...


Esta La Jiribilla presenta un especial titulado Abre la muralla,
dedicado a la 27 Feria Internacional del Libro, Cuba 2018, que incluye,
entre otros textos, el discurso inaugural de Juan Rodríguez Cabrera,
Presidente del Instituto Cubano del Libro y del Comité Organizador del
evento. Dedicado al 165 aniversario del natalicio de José Martí, la
revista digital de cultura cubana ofrece una selección de textos, entre
los que destacan Mi héroe, de Isabel Cristina López Hamze y José Martí
contra águilas y serpientes, de Luis Toledo Sande. Completan la entrega
las entrevistas a Guy Herderson, representante de la Sony ATV, al
fotógrafo belga Luc Chessex y a los comunicadores latinoamericanos
Alfonso Gumucio y a Gabriel Kaplun. A todos estos materiales usted podrá
acceder visitando nuestro sitio web www.lajiribilla.cu

Αυτή η La Jiribilla παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο τίτλο Ανοίξτε το τείχος,
αφιερωμένη στην 27η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Κούβας το 2018, το οποίο περιλαμβάνει,
μεταξύ άλλων κειμένων, την εναρκτήρια ομιλία του Juan Rodríguez Cabrera,
πρόεδρος του Ινστιτούτου Κούβας Βιβλίου και της Οργανωτικής Επιτροπής της
εκδήλωσης . Αφιερωμένο στην την 165η επέτειο από τη γέννηση του Χοσέ Μαρτί, το
ψηφιακό περιοδικό της Κούβας πολιτισμό προσφέρει μια επιλογή από κείμενα, συμπεριλαμβανομένων και
κυρίως ο ήρωάς μου, Isabel Cristina López και Χοσέ Μαρτί Hamze
κατά αετούς και φίδια, Luis Τολέδο Sande. Παράδοση πλήρη
συνεντεύξεις με τον Guy Herderson, Sony εκπρόσωπος ATV, το
βελγικό φωτογράφο Luc Chessex και της Λατινικής Αμερικής δημοσιογράφων
Alfonso Gumucio και Γαβριήλ Kaplun. Όλα αυτά τα υλικά μπορείτε να
έχετε πρόσβαση από την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας www.lajiribilla.cu