Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Πεμπτη 1 Μαρτιου 2018


Ξετσίπωτα και πρόστυχα, όπως κάνουν πάντα, τα ρυπαρά ΜΜΕ της Δύσης παίρνουν φωτογραφίες από τα εγκλήματα του ρατσιστικού κράτους τρομοκράτη, του Ισραήλ, σε βάρος του λαού και των παιδιών της Παλαιστίνης, και τις εμφανίζουν σαν προερχόμενες από τη Συρία.
Προχθές αποκάλυψα πως η φωτογραφία του μικρού κοριτσιού με την κούκλα ήταν του 2014 από τη Γάζα. Χθες βγήκε ανακοίνωση από τους Παλαιστίνιους που καταγγέλλουν την προστυχιά των σύγχρονων Γκέμπελς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση για την χρήση φωτογραφιών από την Λωρίδα της Γάζας για Ιμπεριαλιστικούς σκοπούς
Με οργή διαπιστώσαμε πως για άλλη μία φορά οι Ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί προπαγάνδας της Δύσης, χρησιμοποιούν φωτογραφίες με ντοκουμέντα από το διαρκές μακελειό που συντελείται στην Λωρίδα της Γάζας και έχει σαν υπεύθυνο το Κράτος Κατοχής της Παλαιστίνης “Ισραήλ” κατά του Παλαιστινιακού λαού, για την εκπλήρωση των αναγκών των Ιμπεριαλιστικών σχεδίων, χρεώνοντάς τες κάπου αλλού
Η τακτική αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να αποπροσανατολίσει και να βγάζει καθαρή την Σιωνιστική μηχανή που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα κατά της Παλαιστίνης και κατά της ανθρωπότητας.
Το Ισραήλ που με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει στον επικοινωνιακό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη, να «σβήνει» από την συνείδηση των λαών τα εγκλήματα που έχει προκαλέσει το ίδιο και να μένει στο απυρόβλητο μεταφέροντας το ενδιαφέρον και τις ευθύνες αλλού, χωρίς αυτές κι’ολας να υπάρχουν. Παράλληλα είναι και μία προσπάθεια να ξαναγράψει την ιστορία όπως το βολεύει ώστε ιστορικά να έχει κερδίσει τον απόλυτο αποπροσανατολισμό.
Τονίζουμε πως το έγκλημα στην Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να ξεχαστεί από κανέναν μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα. Παράλληλα καλούμε κάθε φίλο-η της Παλαιστίνης να είναι πολύ προσεκτικός και να μην γίνεται άθελα του συνένοχος σε αυτή την προσπάθεια που κάνει το Ισραήλ και οι μηχανισμοί που το στηρίζουν, αναπαράγοντας φωτογραφίες από την Γάζα σαν να είναι από την Συρία και σε διάφορες περιπτώσεις που έχουν αποκρουστεί εκεί οι εμπροσθοφύλακες του ΝΑΤΟ, όπως ήταν πιο παλιά το Χαλέπι και τώρα η Αν. Γκούτα.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κισσινγκερ, Μπρεζινσκυ, Στραους, το «αποφασισαν  στην τριεθνη συσκεψη»
«Πολυεθνικη δικτατορια» για να σωθει ο καπιταλισμος
«Τα Νεα» 3 Νοεμβριου 1977
*1977: ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ!!!
ΟΤΑΝ ΤΑ -ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΙΑ-
«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ» ΕΣΤΗΝΑΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
(ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ)
ΜΙΑΣ ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ
ΠΟΥ, ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,
ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ»
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΤΑΝΕΥΣΟΥΝ, ΜΕ ΧΑΡΑ,
ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ…

*Λιγες δεκαετιες μετα, όταν η ΕΣΣΔ ειχε διαλυθει, ο κοσμος ειχε «χαζεψει», η αριστερα ειχε διαβρωθει παντελώς από «πνευματικούς» (και όχι μονο) πρακτορες, η Συμμορια πιστεψε ότι τα ειχε καταφέρει. Οποτε δεν φοβοταν να πει τα πραγματα με το ονομά τους .
Διαβαστε, αμεσως μετα, τι εγραψε, σε ένα μνημειώδες βιβλιο του, ο ενας από τους τρεις τους…

*Το Φυσικο Δογμα της Παγκοσμιας Ηγεμονιας
Για την Παγκοσμιοποίηση:
Παρόλο που δεν ηταν τοσο πολυπλοκη και διογματικη οσο η μαρξιστικη ιδεολογια (όταν ειχε προσπαθήσει να ανταποκριθεί στην άνοδο του βιομηχανικού καπιταλισμού) η παγκοσμιοποίηση εγινε η ιδεολογια της μοδας στη μετα-ιδεολογικη εποχή.
Ειχε όλα τα προσοντα μιας ιδεολογίας: Ερχόταν στην κατάλληλη ιστορικη στιγμη, προσείλκυε τις ελιτ της εξουσιας που ειχαν κοινα συμφεροντα, προσεφερε κριτική του τι επρεπε να απορριφθει και συνεπαγοταν ένα καλυτερο αυριο.
Και με ολα αυτά, καλυπτε ένα μεγάλο κενο στη νεα θεση της Αμερικής ως ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ παγκοσμιας υπερδύναμης. Η διεθνης ισχύς, τοσο στην πολιτική οσο και στην οικονομική της διάσταση (ακομα κι οταν βρίσκεται συγκεντρωμένη στα χερια ενός εθνους-κρατους) χρειάζεται παντα κοινωνική νομιμοποίηση.
Μια νομιμοποίηση τοσο για τον Κυριαρχο οσο και για τον κυριαρχούμενο…
Ο μεν Κυριαρχος την επιθυμει διακαώς γιατι του δίνει την αυτοπεποίθηση και την ηθική πιστη για να επιβαλει τα συμφέροντά του.
Ο δε κυριαρχούμενος τη χρειάζεται για να δικαιολογήσει την συγκατάθεσή του, να διευκολύνει τον συμβιβασμο του και να υποστηριξει την υποταγή του…
(Zbigniew Brzezinsky «Η Επιλογη», σελ 241, Εκδοσεις Λιβανη)

*(Μην ξανακουσω , εφεξης, κανέναν παπάρα (εκτος κι αν είναι τροτσκιστης) να μου πει «ειμαι μαρξιστης και οπαδος της παγκοσμιοποιησης», ή «κομμουνιστικος διεθνισμος είναι η αρνηση του εθνικού κρατους» γιατι θα τον περασω ειτε για Κρετινο ειτε για Ξεπουλημενο Πρακτορι…
Συνεννοηθήκαμε;
 28-2-2018

*Δείτε καλά την ημερομηνία.
Κατόπιν κατηγορείστε όλους τους άλλους
ως προφήτες ή συνωμοσιολόγους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Κατέληξε σε συμφωνία με το ΡSUV για στήριξη Μαδούρο
Τη στήριξη του Νικολάς Μαδούρο, Προέδρου της Βενεζουέλας και επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSUV), για τις προεδρικές εκλογές στις 22 Απρίλη, αποφάσισε το ΚΚ Βενεζουέλας (που εχει σημα, όχι το σφυροδρεπανο, αλλα έναν κοκκινο κοκορα σε κιτρινο φοντο), και ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα το βράδυ, στο πανηγυρικό κλείσιμο της 14ης Εθνικής Συνδιάσκεψης,παρουσία του ίδιου του Μαδούρο.
Είχαν προηγηθεί συναντήσεις αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων στη βάση της σχετικής απόφασης της Συνδιάσκεψης, που έθετε ως όρο για τη στήριξη την «υπογραφή μιας "ενωτικής συμφωνίας", ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση του εξαρτημένου και ραντιέρικου (σ.σ. στηριζόμενου στα εισοδήματα από τους φυσικούς πόρους) καπιταλισμού της Βενεζουέλας με πολιτικά και κοινωνικοοικονομικά, αντιιμπεριαλιστικά, πατριωτικά και φιλολαϊκά μέτρα».
Αναφερόταν επίσης ότι χρειάζεται η προώθηση «μια πλατιάς συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων - ως φύτρο της απαραίτητης συλλογικής ενωτικής ηγεσίας της διαδικασίας - που θα εκφράζει τις διεκδικήσεις των λαϊκών στρωμάτων στην αντιιμπεριαλιστική πάλη, για την ενότητα της Λατινικής Αμερικής και την ανεξάρτητη ανάπτυξη που υπερασπίζεται το έθνος και τα συμφέροντα του βενεζουελάνικου λαού».
Οπως ανακοινώθηκε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, η «ενωτική συμφωνία» 17 σημείων υπογράφτηκε παίρνοντας υπόψη το συσχετισμό δυνάμεων, την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κατά της Βενεζουέλας και την αναζήτηση κοινών σημείων, παρά τις διαφορές στη στρατηγική, με την πεποίθηση ότι θα συμβάλει «στην ενότητα του λαού για την υπεράσπιση της πατρίδας και των μέχρι τώρα κατακτήσεων».
Από την πλευρά του ο Ν. Μαδούρο χαιρέτισε τη συμφωνία, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «πρέπει να ενώνουμε ό,τι μπορεί να ενωθεί και να υπερασπιστούμε την πατρίδα, να οικοδομήσουμε την πρόοδο, την ισότητα και την ευτυχία του λαού». Σημείωσε πως αποδέχεται τις κριτικές παρατηρήσεις του ΚΚ Βενεζουέλας και την ανάλυση ότι σε κρίση βρίσκεται «ο εξαρτημένος και ραντιέρικος καπιταλισμός», προσθέτοντας ότι «ο καπιταλισμός που αρνείται να πεθάνει γίνεται πιο επιζήμιος για το λαό και η απάντηση σε αυτό είναι σταθερή πάλη με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό», επεξηγώντας ότι αναφέρεται σε σταδιακές αλλαγές στο πλαίσιο του «μπολιβαριανού σοσιαλισμού», που έχει αποδειχθεί ότι πρόκειται για σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του συστήματος. Ταυτόχρονα, υποσχέθηκε ότι μετά την εκλογική νίκη στις 22 Απρίλη ξεκινά ένα νέο στάδιο στη λεγόμενη «μπολιβαριανή διαδικασία».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ εγκρίνει νόμο που ποινικοποιεί τις επικρίσεις ενάντια στον ισραηλινό στρατό.
Η ισραηλινή Knesset ενέκρινε την πρώτη ανάγνωση ενός νομοσχεδίου που θα απαγορεύει σε οργανισμούς να επικρίνουν τον ισραηλινό στρατό.
Το νομοσχέδιο, το οποίο πέρασε με 35-23 ψήφους, προτάθηκε από τον υπουργό Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ. Ο Μπένετ είναι ο πρόεδρος του σιωναζιστικού ακροδεξιου εθνικιστικού σιωναζιστικου κόμματος Εβραικη Εστια, ένα κόμμα που επιδιώκει να ποινικοποιήσει την όποια κριτική γίνεται ενάντια την ισραηλινή κατοχή.
Ο κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι η ομάδα «Breaking the Silence», μια οργάνωση παλαίμαχων Ισραηλινών που αποκαλύπτουν και εκθέτουν τη βίαιη φύση της κατοχής.
"Η ομάδα Breaking the Silence έχει περάσει εδώ και καιρό τα όρια του νόμιμου λόγου, όταν επέλεξε ένα μονοπάτι συκοφαντίας και τοποθετείται εναντίον των στρατιωτών του IDF στη διεθνή σκηνή", δήλωσε ο Μπένετ.
Σε απάντηση, η ομάδα είπε ότι ο Μπένετ, προσπαθεί να «συντρίψει κάθε δημοκρατική αξία στο βωμό του εποικιστικού κινήματος».
Πρόσθεσαν επίσης ότι αυτοί που βλάπτουν ισραηλινούς στρατιώτες είναι "πολιτικοί όπως ο Μπένετ, που μας στέλνουν να ελέγξουμε τους Παλαιστινίους, αλλά σιωπούν, όταν οι έποικοι επιτίθενται σε στρατιώτες και Παλαιστίνιους".
"Ο μόνος τρόπος να μας σταματήσετε είναι να σταματήσετε την κατοχή", συμπλήρωσε η ομάδα.
Το νομοσχέδιο είναι μόνο ένα από τα πολλά που πέρασε πρόσφατα η ισραηλινή Knesset για να συντρίψει διαφωνίες και αντιδράσεις. Τον Νοέμβριο, οι νομοθέτες εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση εκείνων που υποστηρίζουν το κίνημα του BDS (μποϊκοτάζ – απόσυρση επενδύσεων - κυρώσεις).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Η βία στη Συρία που βλέπετε σήμερα είναι το άμεσο αποτέλεσμα μιας σκόπιμη και συνεχιζόμενης εκστρατείας αποσταθεροποίησης από τη Δυτική Αυτοκρατορία ενάντια σε ένα έθνος που έχει σημειώσει για αλλαγή καθεστώτος εδώ και πολύ καιρό. Η πολεμική μηχανή που άναψε αυτή τη φωτιά προσπαθεί να κατασκευάσει δημόσια υποστήριξη για να την επίδειξη με βενζίνη.
https://medium.com/@caityjohnstone/weve-got-to-do-something-about-syria-uh-no-you-don-t-please-don-t-6ebc47e7d492
Υποστηρίζοντας ότι η δυτική πολεμική μηχανή είναι ένας καλός τρόπος για να επιτευχθεί ειρήνη και δικαιοσύνη στη Συρία είναι σαν να υποστηρίζουμε ότι η βενζίνη που χρησιμοποιήθηκε για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά στο σπίτι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να την σβήσει.
Δεν αντιτίθεμαι στον παρεμβατισμό του ΝΑΤΟ στη Συρία από οποιαδήποτε προοπτική του δεξιού πλέκοντος ότι πρέπει να αποφευχθεί η οικοδόμηση έθνους και οι παρεμβατικοί πόλεμοι, επειδή είναι δαπανηρές και δημιουργούν κρίσεις προσφύγων. Αντιτίθεμαι στην παρέμβαση της αμερικανικής αλλαγής καθεστώτος στη Συρία, επειδή η αυτοκρατορία άρχισε τον πόλεμο στη Συρία και τώρα χρησιμοποιεί ψέματα και προπαγάνδα για να παράγει υποστήριξη για πρόσθετη χρήση στρατιωτικής δύναμης με στόχο να αποτρέψει τη Συρία και τους συμμάχους της από την αποκατάσταση της σταθερότητας στο έθνος. Αυτά τα χέρια "δεν σκέφτονται κανείς για τα παιδιά" οι υποστηρικτές της παρέμβασης καλούν για ακόμη περισσότερη δολοφονία και καταστροφή από την ίδια την αυτοκρατορία που ανάγκασε και διαιωνιζόταν την δολοφονία και την καταστροφή στην πρώτη θέση.
Εάν θέλετε ποτέ να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας σχετικά με την εξωτερική πολιτική, απλώς δείτε τι υποστηρίζουν οι νεοσυντηρητικοί και οι φιλελεύθεροι παρεμβαίνοντες και στη συνέχεια υποστηρίξτε το ακριβώς αντίθετο. Ο παρεμβατισμός των αλλαγών του καθεστώτος που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ πάντα κάνει τα πράγματα χειρότερα, ποτέ δεν επιτυγχάνει αυτό που οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι θα επιτελέσει και προκαλεί επιπλέον θάνατο και πόνο στους αθώους ανθρώπους με έναν τρόπο που πάντα ωφελεί τους πλούσιους και ισχυρούς της δυτικής αυτοκρατορίας. Και όταν η παρέμβαση αποτυγχάνει να ξεδιπλώνεται καθώς οι οπαδοί της είχε υποσχεθεί, καθώς κυριολεκτικά πάντα κάνει , λένε «έγιναν λάθη» και κατηγορούν για κακοδιαχείριση όποιον έτυχε να είναι υπεύθυνος για εκείνη την εποχή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΤΙΝΟ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ
"Πριν λιγη ωρα ο συντροφος υπεστη σοβαρο λιποθυμικο επεισοδιο μεσα στο κελι του καθως προσπαθησε να σηκωθει. Ειναι ιδιαιτερα καταβεβλημενος απο την πολυημερη απεργια πεινας και διψας .Εχει ασταθεια οταν περπαταει και μονιμη ζαλαδα που τον δυσκολευει να μεινει ορθιος εστω και για λιγο. Επειδη τετοια ωρα δεν υπαρχει γιατρος στις φυλακες Λαρισας κριθηκε απαραιτητη η εκτακτη διακομιδη του σε εξωτερικο νοσοκομειο για εξετασεις. Για οτιδηποτε νεοτερο θα υπαρξει ενημερωση. Δεν ξερουμε ακομα που μεταφερθηκε".
απο ιντυ
*να θυμησω οτι ο Κ. Γιατζόγλου εχει προχωρήσει σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού για να εχει απρόσκοπτη επικοινωνία με τους δικηγόρους του προκειμένου να ετοιμαστεί η υπεράσπισή του
ΑΦΗΣΤΕ ΠΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ ανακοινώνονταν τα ονόματα των νέων υπουργών που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση Τσίπρα, δύο γεγονότα στα οποία δεν δόθηκε καμιά δημοσιότητα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι αν κάτι δεν τίθεται σε καμιά περίπτωση σε αμφισβήτηση είναι η κρατική καταστολή.
Συγκεκριμένα, χθες ο απεργός πείνας αναρχικός Ντίνος Γιαγτζόγλου μεταφέρθηκε εξαντλημένος στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ας θυμηθούμε ότι έχουν περάσει ήδη πέντε μέρες από την εξέγερση των κρατουμένων στον Κορυδαλλό, απ’ όπου, μετά από άγρια βασανιστήρια, ο νεαρός κρατούμενος μεταφέρθηκε βίαια στις φυλακές της Λάρισας. Η υπόσχεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επαναφορά του στον Κορυδαλλό αποδείχθηκε απάτη. Και φυσικά η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.
Μετά από τις αλλεπάλληλους θανάτους κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, που εμφανίζουν μια πρωτοφανή για τις τελευταίες δεκαετίες συχνότητα, η υπόθεση Γιαγτζόγλου έγινε η αφορμή για μια χαρακτηριστική έκφραση «μαύρου χιούμορ» μεταξύ των φυλακισμένων: «Ο Τσίπρας κρατάει τον Κοντονή στο υπουργείο Δικαιοσύνης για αποσυμφόρηση των φυλακών μέσω θανάτων».
Δεν είναι μόνο ο Κοντονής που παραμένει στη θέση του παρά το ότι βαρύνεται με σωρεία θανάτων κρατουμένων. Στη θέση του παραμένει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Κι εδώ ερχόμαστε στο δεύτερο γεγονός της χθεσινής μέρας.
Πρόκειται για τις επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των μελών της ΛΑΕ και κινήσεων που συνδέονται με το ΚΚΕ που διαμαρτύρονταν έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία όπου πραγματοποιούνταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός. Δυο επιθέσεις που έγιναν μία μέρα μετά την επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση της Τρίπολης και δύο μέρες μετά την επίθεση στις εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς.
Ίσως να μην έχει υπάρξει άλλη περίοδος με τόσο συχνή χρήση αστυνομικής βίας και με τόσο έκρυθμη κατάσταση στις φυλακές. Και είναι προφανές ότι η διατήρηση των Κοντονή και Τόσκα στις θέσεις τους αποτελεί σαφές μήνυμα του Τσίπρα προς τα κέντρα ισχύος ότι το βαθύ κράτος καλά κρατεί και η καταστολή, ως πυλώνας της πολιτικής του, συνιστά βασική επιλογή που συνοδεύει σταθερά την άσκηση της μνημονιακής πολιτικής προς όφελός τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Οι φτωχοί δεν πρέπει να έχουν δωρεάν ρεύμα γιατί θα ζητήσουν και άλλοι "
Κατερίνα Μάρκου -11/2/2015-..πρώην βουλευτής του "Ποταμιού"...μετά της ΔΗΜΑΡ...και νυν της ΝΔ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΕΠΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ .ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΑΣ!ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ,Ο ΛΑΟΣ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαντάσου λέει να γίνει πόλεμος και νάναι Υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Κουβέλης….(θα παραδώσουμε στους τούρκους απ το πρώτο βράδυ, όχι τα Ιμια αλλά την Πελοπόννησο..).Μα καλά..., είναι ηλίθιοι οι ζαίοι ή το κάνουν επίτηδες για να πέσουν με το ζόρι ?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ…
28/2/2018
Εδώ η ιστοσελίδα  μας ενημερώνει πως οι τουρκικοί επιχειρηματικοί όμιλοι Κοτς και Ντογούς (είναι αυτός που μετέχει και    στο εταιρικό σχήμα που πήρε τον Αστέρα Βουλιαγμένης) ανταγωνίζονται για το ποιος θα αγοράσει το λιμάνι του Αλίμου στην Ελλάδα.
Ε ρε Μακρυγιάννη πολεμούσες εσύ για την λευτεριά της πατρίδας…
Για να φτάσουν οι σημερινοί να τα πουλάνε στους Οθωμανούς…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ = ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ...
"Για ακόμη μια φορά σήμερα, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να καταδικάσει ανοιχτά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Συρία, αλλά και να απαντήσει στο εάν η Άγκυρα παραβιάζει εκεί το Διεθνές Δίκαιο..."
Οι Γερμανοί καλύπτουν τους Τούρκους για τo Αφρίν: Δεν βλέπουν παραβίαση Διεθνούς Δικαίου!
Για ακόμη μια φορά σήμερα 28/2/2018, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να καταδικάσει ανοιχτά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Συρία, αλλά και να απαντήσει στο εάν η Άγκυρα παραβιάζει εκεί το Διεθνές Δίκαιο. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο, η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, κ. Αλντεμπάρ, δήλωσε χαρακτηριστικά «ούτε σήμερα μπορώ να σας πω εάν παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο». Σχετικά με την κατάσταση στο Αφρίν, η ίδια είπε «οι μάχες στο Αφρίν συνεχίζονται. Ζητάμε από όλα τα μέρη να τηρήσουν την εκεχειρία ώστε να βοηθηθεί ο άμαχος πληθυσμός και καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εφαρμοσουν τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ». Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η εκπρόσωπος παραδέχθηκε πως στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, κλήθηκε ο Τούρκος Πρέσβης στο Βερολίνο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Τούρκος Πρέσβης είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου μας, ο οποίος και του υπενθύμισε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ». Η κ. Αλντεμπάρ δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για το ποιά ήταν η απάντηση του Τούρκου Πρέσβη στη Γερμανία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι παρακρατικοί του Σώρρα και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς, θεωρούν ότι με τις απειλές που εκτόξευσαν και τα ανώνυμα εγκληματικών προθέσεων τηλεφωνήματά τους, μπορούν να πτοήσουν αγωνιστές της Δημοκρατίας σαν τον σ. Φώτη Λεπίδα.
Όταν οι επίσημες αρχές είτε αδυνατούσαν, είτε απέφευγαν, είτε συγκάλυπταν με την ανοχή τους, να πράξουν τα προβλεπόμενα από τους Νόμους απέναντι σε έναν απατεώνα που εκμεταλλεύεται ακόμη και τώρα την ευπιστία και την απελπισία εκατοντάδων συμπολιτών μας, ο συναγωνιστής Φ. Λεπίδας είχε το θάρρος, την παρρησία και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, να πράξει τα νόμιμα και να οδηγήσει τον απατεώνα στη δικαιοσύνη, για να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο!
Το Ε.ΠΑ.Μ. καταδικάζει και στηλιτεύει τις μαφιόζικες ενέργειες που έγιναν ενάντια στο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Μετώπου, δηλώνει την αλληλεγγύη του απέναντι στο συναγωνιστή Φ. Λεπίδα και αξιώνει από τις επίσημες αρχές να πράξουν το αυτονόητα και να λάβουν τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουν τη ίδια τη ζωή του και η υπόθεση Σώρρα να οδηγηθεί εκεί που οι Νόμοι προβλέπουν και το δίκαιο της Κοινωνίας απαιτεί.
Να συλλάβουν πριν απ’ όλα τους θρασύδειλους μαφιόζους και το αφεντικό τους!
28 Φεβρουαρίου 2018-02-28
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες άμαχοι νεκροί από αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Συρία τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν βλέπω θρήνους από στα δυτικά μέσα ενημερώσεις. Μόνο για τον "μπρούταλ ντικτέιτορ".

24 πολίτες σκοτώθηκαν την Τρίτη από το fresh U. S.- Led αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές στην ανατολική επαρχία Deir al-Zour της Συρίας. Στις 25 Φεβρουαρίου, οι  U.S.   οδήγησε βομβαρδισμοί σκότωσαν 29 πολίτες στο deir al-Zour, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, 15 πολίτες σκοτώθηκαν από παρόμοιες αεροπορικές επιθέσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ δηλώνει ότι ναι μεν λάμβανε το "επίδομα ενοικίου",αλλά το έκανε νόμιμα γιατί δεν διαθέτει σπίτι στην Αθήνα.
Μάλιστα.Λεπτομέρεια (?):Η εν λόγω,σύμφωνα με τον "πόθεν έσχες" της διαθέτει...34 σπίτια στην περιοχή της Μαγνησίας και...14 καταστήματα στην Αθήνα,από τα οποία - λογικά - εισπράττει τα ενοίκια!Όμως,ως...αναξιοπαθούσα λάμβανε το "επίδομα ενοικίου" ενώ τα ενοίκια που εισέπραττε από τα δικά της ακίνητα...τα έβαζε στην τράπεζα.Προφανώς...για να ενισχύσει τα "ευαγή ιδρύματα" στην προσπάθεια που κάνουν μαζί με την κυβέρνηση (της..."αριστεράς" ντε) να σώσουν...τον εαυτό τους (οι τραπεζίτες και η κυβέρνηση)!
#ξεφτίλες
 Τι χρυσοβελωνη
Τι εξηνταβελωνη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ναι, απευθυνόμαστε σε ηλίθιους, και άρα θα γράφουμε όποια μαλακία θέλουμε.
BBC NEWS 28/2/2018 N Korea 'providing materials for Syria chemical weapons'



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικηγόροι Κ. Γιαγτζόγλου: «Η ευθύνη για την πορεία της υγείας του εντολέα μας βαρύνει τον κ. Φυτράκη»
 Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018, 11:50
Δελτίο Τύπου εξέδωσαν οι δικηγόροι του απεργού πείνας και δίψας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, του κατηγορούμενου για την αποστολή δέματος με εκρηκτικά στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με το οποίο προειδοποιούν για την κατάσταση της υγείας του εντολέα τους και επιρρίπτουν ευθύνες στον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρο της ΚΕΜ, κ. Ευ. Φυτράκη, για την πορεία αυτής.
Σημειώνεται ότι ο Κ. Γιαγτζόγλου βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση της αποστολής του δέματος στον κ. Παπαδήμο και διαμαρτύρεται για τη μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας και τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:
Από χθες, Τετάρτη 28.2, ο εντολέας μας Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από την 21.2 και δίψας από την 25.2, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Μετά τη συνεχιζόμενη αδιαφορία στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και την απόφαση του υπουργείου για τη μετάθεση της εξέτασης της αίτησης μεταγωγής του Κ. Γιαγτζόγλου για την Παρασκευή 2.3, οι πληρεξούσιοι συνήγοροί του δηλώνουμε πως η ευθύνη για την πορεία της υγείας του εντολέα μας βαρύνει τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρο της ΚΕΜ, κ. Ευ. Φυτράκη.
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Φραγκίσκος Ραγκούσης
Γιώργος Κακαρνιάς



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Η Ρωσία καταγγέλλει ότι ισλαμοφασιστες κινούνται ελεύθερα κοντά σε αμερικανική στρατιωτική βάση
 Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018, 09:53
Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει περίπου 20 στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
Ο Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ, σύμβουλος του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον παρέχει στους Κούρδους τα πλέον εξελιγμένα όπλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Βενεντίκτοφ κατήγγειλε ότι ισλαμοφασιστες κινούνται ελεύθερα κοντά στην αμερικανική βάση που βρίσκεται στην Ατ Τανφ της Συρίας, ενώ οι αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή.
«Η κατάσταση στην οποία οι ΗΠΑ ουσιαστικά έχουν θέσει υπό κατοχή μια περιοχή 55 χιλιομέτρων γύρω από την Ατ Τανφ στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας, χωρίς τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης, είναι ανησυχητική. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει τον διαβόητο καταυλισμό προσφύγων Ρούκμπαν, όπου ισλαμοφασιστες από παράνομες ένοπλες ομάδες κινούνται ελεύθερα δίπλα στις αμερικανικές δυνάμεις» σημείωσε.
Παράλληλα, ο Βενεντίκτοφ επεσήμανε ότι η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη στις ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ, οι οποίες προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό από το συριακό έδαφος.
«Παραμένει μυστήριο πώς αυτό αντιστοιχεί στους αντιτρομοκρατικούς στόχους της Ουάσινγκτον στη Συρία» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Βενεντίκτοφ, η συριακή κυβέρνηση κάνει συνεχώς αναφορές για τον εντοπισμό τοξικών ουσιών σε περιοχές από τις οποίες εκδιώκει τρομοκράτες.
«Τα χημικά όπλα της Συρίας καταστράφηκαν υπό την εποπτεία του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (…) Παράλληλα, η συριακή κυβέρνηση ενημερώνει τακτικά για τον εντοπισμό επικίνδυνων τοξικών ουσιών σε περιοχές που απελευθερώνονται από τους τρομοκράτες» ανέφερε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανιστάν: Ένας Γερμανός πολίτης (που μαλλον ανηκει στις μυστικες υπηρεσιες της Γερμανιας) συνελήφθη μεταξύ των Ταλιμπάν
Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018, 10:25
Ένας Γερμανός πολίτης που φέρεται να ενεργούσε ως «στρατιωτικός σύμβουλος» συνελήφθη μεταξύ των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, μεγάλο μέρος της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπαν, ανακοίνωσαν την Τετάρτη τοπικές πηγές.
Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, «συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ από τις ειδικές δυνάμεις με ακόμη τρεις Ταλιμπάν στην περιοχή Γκερένσκ της επαρχίας Χελμάντ», δήλωσε ο Σάιντ Όμαρ Ζούακ, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.
Ο Ζούακ πρόσθεσε ότι ο άνδρας είχε στην κατοχή του έγγραφα που ανέφεραν ότι είναι Γερμανός πολίτης. Μεταφέρθηκε μαζί με τους άλλους συλληφθέντες σε στρατιωτικό συγκρότημα της Γκερέσκ, όπου και ανακρίνεται. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν ήταν αιχμάλωτος των Ταλαιμπαν, αλλά συμμετείχε στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
Η Γκερέσκ είναι μια από τις λίγες περιοχές της Χελμάντ όπου οι Ταλιμπάν έχουν τον πλήρη έλεγχο.
Όπως δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Γκερέσκ, ο Γερμανός πολίτης «ήταν στρατιωτικός σύμβουλος του Μουλά Νάσιρ, διοικητή της “κόκκινης μονάδας”», της ομάδας ελίτ των Ταλιμπάν.
Σε φωτογραφίες που τράβηξαν Αφγανοί στρατιώτες  εμφανίζεται ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών, με λευκό δέρμα, ο οποίος φορά μαύρο τουρμπάνι και έχει μια μακριά, κόκκινη γενειάδα. Περιστοιχίζεται από δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν.
Η «κόκκινη μονάδα» των Ταλιμπάν, η «Σάρα Κέτα» στα παστούν, είναι η μονάδα ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπαν που διεξάγει πολλές φονικές επιχειρήσεις εναντίον του στρατού και της αστυνομίας του Αφγανιστάν, ενώ τα μέλη της είναι καλύτερα εξοπλισμένα από τον μέσο Αφγανό στρατιώτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 82% του παραγόμενου πλούτου για το 2017, κατέληξε στο 1% των πλουσιότερων ανθρώπων.
Οι 42 πλουσιότεροι κέρδισαν σε ένα χρόνο όσα 3,7 δισεκατομμύρια εργάτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δημήτρης Ψαρράς, για όσους δεν τον γνωρίζετε, είναι ένας εκ'των συντακτών της ομάδας του Ιού. Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει για λογαριασμό του Ισραήλ, μέσα και από την Εφημερίδα των Σιωνιστών, να διεκπεραιώσει την Σιωνιστική ατζέντα και να συμβάλλει έτσι στην επιβολή των Σιωνιστικών συμφερόντων στην χώρα μας.
Άνθρωποι σαν τον Ψαρρά, χρησιμοποιούν τον Αντιφασισμό, για την ακρίβεια τον όψιμο αντιφασισμό όπως προωθείται από τα Ισραηλινά κέντρα. Αυτός ο "Αντιφασισμός" μένει μόνο στην καταδίκη των Ναζί της Χρυσής Αυγής και χρησιμοποιείται σαν βιτρίνα για να εξυπηρετήσει και να καλύψει τα εγκλήματα του μεγαλύτερου φασίστικου μορφώματος που υπάρχει στον κόσμο, το κράτος του Ισραήλ.
Αυτός ο όψιμος αντιφασισμός, χρησιμοποιείται και για έναν ακόμα λόγο. Για να αποπροσανατολίσει, στρέφοντας τα βλέμματα αλλού, όταν τα συμφέροντα των εξουσιαστών βρίσκονται σε κάποιον κίνδυνο. Πάντα, στο στημένο και συστημικό παιχνίδι ανάμεσα σε αυτά τα κέντρα και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που έχει σαν κύριο στόχο, την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα.
Ο ίδιος άνθρωπος, έχει αναλάβει να οργανώσει και κατευθύνει, διάφορες ομάδες όπως τους XYZ Contagion, οι οποίες μέσα από την ευρύτερη Αριστερά, κάνουν συστηματική προπαγάνδα για τα συμφέροντα του Israhell αναμασώντας την Ιμπεριαλιστική προπαγάνδα.

Αποκρυπτει συστηματικα ότι άλλο πραγμα είναι ο Εβραιος και άλλο πραγμα ο σιωναζι. Και μαλιστα θεωρει ότι οποιος είναι αντισιωναζι είναι αντιεβραιος. Αποκρυπτει ότι ο μεγαλυτερος σιωναζι ηταν ο Χιτλερ. Ο οποιος δολοφονησε 6.000.000 Εβραιους στα ναζιστικα στρατοπεδα συγκεντρωσεως, που εμεναν στην Ευρωπη και δεν ηθελαν να πανε στην Παλαιστινη, γιατι ειχαν διαμορφωσει την ζωη τους στην Ευρωπη και δεν ειχαν καμια ορεξη για περιπετειες, για να αναγκασει οσους γλιτωσαν (η συνεργαστηκαν με τους ναζι στα στρατοπεδα συγκεντρωσεως σαν «καπο») να πανε στην Παλαιστινη, που μετονοαστηκε σε «Ισραηλ» από τους Εγγλεζους και τους Αμερικανους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειλικρινα παρακολουθω δυο ημερες τη συζητηση στη βουλη....ειλικρινα ο κομμουνιστικος αυτισμος με ξεπερναει, (ο δεξιος ειναι δεδομενος και αναμενομενος) η φραση της δεξιας αντιπολιτευσης "οταν θα βγουμε κυβερνηση θα φτιαξουμε ενα σωστο πλαισιο....." με τρομαζει. Οχι λοιπον δεν εχουμε παιδια ΑμεΑ, απευθομαστε σε βαρια 300 ΑμεΑ ατομα για βοηθεια....θα κρατησω τη φραση του μεγαλου ποιητη και θα προχωρησω με την σημαντικοτερη φραση!!!! Εμπρος στο δρομο που χαραξε ο ετσι.......... Ετσι = εγω , εμεις, εσεις...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Facebook χαρακτήρισε ως «επικίνδυνα πορνογραφικό» το αγαλματίδιο της Αφροδίτης του Βίλλεντορφ
01 Μαρτίου 2018 19:33
Στη συνέχεια σύμφωνα με την ιστοσελίδα της DW, η εταιρεία ζήτησε συγνώμη για το «λάθος» της. Το αγαλματίδιο, σύμβολο γονιμότητας, ανακαλύφθηκε στο αυστριακό χωριό Βίλλεντορφ στις αρχές του 20ού αιώνα και είναι 11 εκατοστών
Ως «επικίνδυνα πορνογραφικό» χαρακτήρισε το Facebook το διάσημο αγαλματίδιο της γυμνής Αφροδίτης του Βίλλεντορφ, ηλικίας 30.000 ετών, με αποτέλεσμα να λογοκρίνει φωτογραφία του μικρού αγάλματος.
Στη συνέχεια σύμφωνα με την ιστοσελίδα της DW, η εταιρεία ζήτησε συγνώμη για το «λάθος» της.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο όταν η Laura Ghianda, Ιταλίδα ακτιβίστρια τέχνης ανάρτησε μια φωτογραφία του έργου στο Facebook, που έγινε viral, με την εταιρεία να προχωρά στη λογοκρισία της.
Η Ghianda, αγανακτισμένη, έστελνε μηνύματα ότι «ο πόλεμος εναντίον του πολιτισμού και της σύγχρονης διανόησης δεν θα γινόταν ανεκτός».
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, όπου εκτίθεται το ειδώλιο, εξέφρασε χτες Τετάρτη την αγανάκτησή του, τονίζοντας ότι το Facebook δεν θα έπρεπε να απαγορεύσει ένα τέτοιο αρχαίο αντικείμενο λόγω «γυμνότητας», όπως και κανένα άλλο έργο τέχνης.
«Δεν υπήρξε ποτέ καταγγελία από τους επισκέπτες σχετικά με τη γυμνότητα του αγαλματιδίου», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Christian Köberl στο AFP, αναφέρει το δημοσίευμα.
Το αγαλματίδιο, σαφώς ένα σύμβολο γονιμότητας, ανακαλύφθηκε στο αυστριακό χωριό Βίλλεντορφ -από όπου και η ονομασία του- στις αρχές του 20ού αιώνα. Το έργο, ίσως το πιο χαρακτηριστικό έκθεμα του μουσείου, αποτελεί την πιο γνωστή προϊστορική απεικόνιση γυναίκας παγκοσμίως.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Facebook, είναι πολιτική της εταιρίας να μην επιτρέπει απεικονίσεις γυμνού, ακόμα και όταν αυτό υπονοείται. «Εντούτοις, κάνουμε μια εξαίρεση για αγάλματα, γι' αυτό και η ανάρτηση θα έπρεπε να είχε γίνει αποδεκτή», δήλωσε στο AFP.
Το Facebook έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί για την απαγόρευση συγκεκριμένων αναρτήσεων, την ίδια στιγμή που επιτρέπει τη δημοσίευση άλλων, πιο αμφιλεγόμενων.
Γαλλικό δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει στις 15 Μαρτίου σχετικά με μια περίπτωση χρήστη του Facebook, ο λογαριασμός του οποίου έκλεισε μετά την ανάρτηση του πίνακα του ζωγράφου του 19ου αιώνα, Γκυστάβ Κουρμπέ., «Η Προέλευση του Κόσμου» («L'Origine du monde»), επειδή απεικονίζει ένα γυναικείο αιδοίο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Στη φυλακή άλλη μια βουλευτής του HDP
01 Μαρτίου 2018 17:14
Η Ντιλέκ Οτσαλάν, η ανιψιά του ιστορικού ηγέτη του PKK, καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια κάθειρξης για «τρομοκρατική προπαγάνδα»
Σε φυλάκιση 2,5 ετών για «τρομοκρατική προπαγάνδα» καταδίκασε σήμερα τουρκικό δικαστήριο τη βουλευτή του HDP, Ντιλέκ Οτσαλάν, η οποία είναι και ανιψιά του ιστορικού ηγέτη του PKK.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών σε βάρος της βουλευτού, που κατηγορέιται ότι το 2016 «νομιμοποίησε» τις ενέργειες του PKK και ότι έκανε «προπαγάνδα» στη διάρκεια της κηδείας μέλους της εν λόγω οργάνωσης, που έχει χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, την ΕΕ κα ιτις ΗΠΑ.
Η καταδίκη της Ντ.Οτσαλάν ανακοινώνεται εν μέσω αυξημένης πίεσης στους φιλοκουρδικούς κύκλους μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα τον περασμένο μήνα εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοδυτική Συρία. Σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές κατηγορούν το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών ότι είναι η πολιτική βιτρίνα του PKK.
Εννέα βουλευτές του HDP βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή. Μεταξύ των αυτών είναι οι πρώην συμπρόεδροι του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεντάγ, που βρίσκονται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016.
Αν αφαιρεθούν αυτοί που έχουν συλληφθεί και αυτοί από τους οποίους έχει αφαιρεθεί η βουλευτική ιδιότητα, μόνο 46 από τους 59 βουλευτές του HDP που είχαν εκλεγεί τον Νοέμβριο του 2015 εξακολουθούν να έχουν έδρα στο τουρκικό κοινοβούλιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι επι της αρχης στο σχεδιο νομου για την φαρμακευτικη κανναβη
«Υπερ» του σχεδιου δηλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ, Ποταμι, ενώ «κατά» του νομοσχεδιου ταχθηκαν τα καθυστερημενα ανεγκεφαλα και ηλιθια κομματιδια  οπως η ΝΔ, ΚΚΕ, Χρυση Αυγη, Ενωση Κεντρωων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς Σύγκλητο ΑΠΘ... Νατοϊκά σούργελα...
Οι δήθεν πανεπιστημιακοί, σωστότερα Νατοϊκά σούργελα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι γενίτσαροι των μνημονίων και σιτιζόμενοι σε "ευρωπαϊκά κονδύλια" που πληρώνει ο λαός μας... σε εκδήλωση υπέρ των φονιάδων του Συριακού λαού!
Τι άλλο θα δούμε σ' αυτό τον τόπο...
Λίγο σεβασμό ρόμπες ξεκούμπωτες!
Κοπρίτες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση στο Μαδούρο ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας και παράλληλα περιορισμούς ως προς την ασφάλιση φορτίων πετρελαίου από τη λατινοαμερικάνικη χώρα, προκειμένου να κλιμακώσει την πίεση που ασκεί η Ουάσινγκτον στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς την Τετάρτη.
Ενώ ο Μαδούρο ετοιμάζεται να διεκδικήσει νέα θητεία στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, τις οποίες η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της απορρίπτουν εκ των προτέρων καταγγέλλοντας μια διαδικασία-παρωδία, η κυβέρνηση του Τραμπ συζητάει μεθόδους για να στοχοθετήσει τον ζωτικής σημασίας πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας κατά τρόπο που δεν είχε εξεταστεί ποτέ μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.
Η πηγή αυτή, η οποία είναι καλά πληροφορημένη για τις εσωτερικές διαβουλεύσεις στην αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά την πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Βενεζουέλας και μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαγορευθεί οποιαδήποτε παράδοση πετρελαίου από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής στη βορειοαμερικάνικη αγορά. Τόνισε πως «νομίζω (πως αυτό θα προκαλούσε) αρκετά ισχυρό σοκ στην πετρελαϊκή αγορά βραχυπρόθεσμα». Ωστόσο ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις.
Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στις πρωτοβουλίες με σκοπό να σκληρύνει η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Βενεζουέλας, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αυτή την εβδομάδα ότι ο πρόεδρος Τραμπ πλέον «έχει μπροστά του» ένα «ευρύ φάσμα επιπρόσθετων κυρώσεων» που μπορούν να επιβληθούν στο Καράκας, προκειμένου να «ασκηθεί πίεση σε ένα έκνομο καθεστώς ώστε να εγκαταλείψει την εξουσία, ή να απομακρυνθεί από την εξουσία».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κοινή ανακοίνωση κατά του Ιράν
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Μετά το πρόσφατο ρωσικό βέτο, που εμπόδισε την έκδοση καταδικαστικής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε βάρος του Ιράν, οι πρέσβεις ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας εξέδωσαν χτες κοινή ανακοίνωση στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη κατηγορώντας το Ιράν ότι παραβίασε το διεθνές εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στην Υεμένη. Χαιρέτισαν, μάλιστα, την «τελική έκθεση» ειδικών του ΟΗΕ που παρακολουθούν το εμπάργκο όπλων στην Υεμένη, στην οποία φέρεται να επικρίνουν το Ιράν για «μη συμμόρφωση με διεθνείς υποχρεώσεις» στο συγκεκριμένο ζήτημα.
«Εκφράζουμε από κοινού την έντονη ανησυχία μας» για τα συμπεράσματα αυτού του εγγράφου και «καταδικάζουμε τη μη συμμόρφωση» προς τις υποχρεώσεις από μέρους του Ιράν, που «θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», ανέφεραν στην κοινή ανακοίνωση, καλώντας την Τεχεράνη να σταματήσει «αμέσως» όλες τις σχετικές δραστηριότητες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα (τότε η ημερομηνία έπεφτε 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 1948), έγινε στη Μακρόνησο, που ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης Αριστερών στρατιωτών, ένα από τα πλέον φρικιαστικά εγκλήματα. Το πρωί της Κυριακής 29 Φεβρουαρίου, περίπου 4.500 κρατούμενοι φαντάροι ξεκίνησαν συντεταγμένα για τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό. Όταν οι ΑΜιτες υποχρέωσαν και τους ασθενείς στρατιώτες να ακολουθήσουν, τότε ξέσπασαν διαμαρτυρίες. Η διοίκηση, του στρατοπέδου, το χρησιμοποίησε σαν πρόσχημα για να πει ότι «οι κομμουνιστές έκαναν στάση».
Έτσι, η φρουρά της Μακρονήσου άνοιξε πυρ από στεριά και θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα προέβη και σε ανελέητους βασανισμούς κατά των άοπλων κρατουμένων και τις δύο ημέρες. Πάνω από 300 ήταν οι Νεκροί, σύμφωνα με μαρτυρίες. Ο γιατρός του Α΄ τάγματος, Λ. Γεωργιλάκος, πολλά χρόνια αργότερα, βεβαίωσε ότι ο ίδιος πιστοποίησε το θάνατο 180 φαντάρων, τους οποίους η διοίκηση του στρατοπέδου φόρτωσαν στο αμπάρι ενός καϊκιού. Ο καπετάνιος του καϊκιού, Μ. Βονταμίτης, κάνει λόγο για 350 νεκρούς που τους μετέφερε στο Κάβο Ντόρο, στο ξερονήσι Σαν Τζιόρτζιο. Εκεί περίμενε ένα πολεμικό καράβι. «Οι ναύτες παίρνανε τους σκοτωμένους φαντάρους και τους χώνανε μέσα σε συρμάτινα δίχτυα με βαρίδια και τους φουντάρανε στο βυθό της θάλασσας». Το έγκλημα έμεινε ατιμώρητο. Τα αρχεία έχουν εξαφανιστεί.
Εξαιρετικό είναι το γνωστό χαρακτικό του Γ. Φαρσακίδη, με τίτλο:«Στη χαράδρα», όπου δείχνει σκηνή με βασανιστήρια μακρονησιωτών. Βρίσκεται στο διαδίκτυο.
Επίσης, πέρυσι συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από το άνοιγμα της Μακρονήσου. Ήταν χιλιάδες αυτοί που πέρασαν από εκεί. Τα στοιχεία μιλούν για πάνω από 50.000 εξόριστους από το 1947 έως το 1957 που έκλεισε το στρατόπεδο.


2 σχόλια:

e-h είπε...


I’m proud to be Jewish. And I’m proud to stand up for human rights.
Those two things shouldn’t be in contradiction. In fact, to me they’re one and the same. But it can be hard to assert both my Jewishness and my political values in a world that tells me that to be Jewish, I have to align myself with the oppression of Palestinians.
That’s why being a member of Jewish Voice for Peace is so special to me. JVP is a Jewish community that allows me to stand in my whole political, cultural, spiritual self. JVP challenges me to commit further to healing my community and the world. JVP is how I declare that my Jewishness and my commitment to human rights are inseparable.
This mezuzah, a special offer from JVP to launch our March Membership Drive, is a beautiful and meaningful way to proclaim our values in a uniquely Jewish way. I just put mine up on my door. Join me and order yours today, and receive JVP membership for a year!
When we affix a mezuzah to our door, it is to remind us of what it means to be Jewish, to create and nurture Jewish space, to live a Jewish life. Every time we walk through the door, we recenter ourselves in who we are and what we believe. And when others visit, the mezuzah tells them that this is a Jewish home with Jewish values.
But what are Jewish values? There is some disagreement in the community, to put it mildly. And there are some very loud voices in the Jewish world preaching insularity, fear, and intolerance. If we are silent, then we consent to let them define us.
As Jews, we know the value of coexistence, and of sanctuary. My Judaism is about working towards a safe, free, and just world— for us and everyone. And that means standing up against Israeli occupation and apartheid, and for the right of Palestinians to live in freedom and dignity. My Judaism teaches me that when we say “Never again,” we mean “to anyone.” It teaches me that it’s on me to stand up for what’s right, and that the time to stand up is now. The time is always now.
Today is Purim, and so my mind is on Esther, and the brave stand she took to save her people. She stepped forward, proclaiming herself as a Jew and risking her own safety, because others were in danger.
This mezuzah, designed by Western Massachusetts-based independent jewelry artist and JVP member Emily Rosenfeld, declares that everyone— Palestinians, immigrants, Syrian and African refugees— everyone— deserves a safe home.
Proclaim your values and your solidarity, and invite others to do the same. Click here now to order one of these beautiful mezuzot, and become a JVP member today.
Thank you. And if you’re celebrating, I wish you a liberatory and joyful Purim.
Steve Sherman
JVP Champaign-Urbana Chapter President
P.S. Because all our struggles are connected, JVP will be making an organizational gift to Mijente, a national hub for Latinx and Chicanx organizing, in honor of our March Membership Drive and the fight for immigrant rights. We encourage others to support their work as well!

e-h είπε...


Είμαι περήφανος που είμαι Εβραίος. Και είμαι υπερήφανος που υποστηρίζω τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αυτά τα δύο πράγματα δεν πρέπει να είναι σε αντίθεση. Στην πραγματικότητα, για μένα είναι ένα και το αυτό. Αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να επιβεβαιώσω τόσο την εβραϊσμό μου όσο και τις πολιτικές μου αξίες σε έναν κόσμο που μου λέει ότι για να είμαι Εβραίος, πρέπει να ευθυγραμμιστώ με την καταπίεση των Παλαιστινίων.
Γι 'αυτό το να είσαι μέλος της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη είναι τόσο ιδιαίτερη για μένα. Το JVP είναι μια εβραϊκή κοινότητα που μου επιτρέπει να σταθώ σε ολόκληρο τον πολιτικό, πολιτιστικό, πνευματικό εαυτό μου. Το JVP με προκαλεί να δεσμευθώ περαιτέρω να θεραπεύσω την κοινότητά μου και τον κόσμο. Το JVP δηλώνει πως δηλώνω ότι η εβραϊκότητά μου και η αφοσίωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαχώριστα.
Αυτό το mezuzah, μια ειδική προσφορά από τη JVP για να ξεκινήσει το Μάρτιο Drive Membership Drive, είναι ένας όμορφος και σημαντικός τρόπος να διακηρύξουμε τις αξίες μας με έναν μοναδικό εβραϊκό τρόπο. Απλώς έβαλα το δικό μου στην πόρτα μου. Ελάτε μαζί μου και παραγγείλετε σήμερα τη δική σας, και λάβετε την εγγραφή JVP για ένα χρόνο!
Όταν τοποθετούμε μια μεζούζα στην πόρτα μας, μας θυμίζει τι σημαίνει να είσαι Εβραίος, να δημιουργείς και να καλλιεργείς εβραϊκό χώρο, να ζεις μια εβραϊκή ζωή. Κάθε φορά που περπατάμε μέσα από την πόρτα, ανακαλύπτουμε ξανά σε ποιοι είμαστε και τι πιστεύουμε. Και όταν οι άλλοι επισκέπτονται, η mezuzah τους λέει ότι αυτό είναι ένα εβραϊκό σπίτι με εβραϊκές αξίες.
Αλλά ποιες είναι οι εβραϊκές αξίες; Υπάρχει κάποια διαφωνία στην κοινότητα, για να το θέσω ήπια. Και υπάρχουν κάποιες πολύ δυνατές φωνές στον εβραϊκό κόσμο που κηρύσσουν τον επιμονο χαρακτήρα, τον φόβο και τη μισαλλοδοξία. Αν είμαστε σιωπηλοί, τότε συμφωνούμε να τους αφήσουμε να μας καθορίσουν.
Ως Εβραίοι γνωρίζουμε την αξία της συνύπαρξης και του ιερού. Ο Ιουδαϊσμός μου είναι να εργαστούμε για έναν ασφαλή, ελεύθερο και δίκαιο κόσμο - για εμάς και όλους. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ισραηλινή κατοχή και το απαρτχάιντ και το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζουν στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Ο Ιουδαϊσμός μου με διδάσκει ότι όταν λέμε "Ποτέ ξανά", εννοούμε "σε κανέναν". Μου διδάσκει ότι πρέπει να υπερασπιστώ το σωστό και ότι ο χρόνος για να σηκωθω είναι τώρα. Ο χρόνος είναι πάντα τώρα.
Σήμερα είναι το Πουρίμ, κι έτσι το μυαλό μου είναι στην Εσθήρ και η γενναία στάση που πήρε για να σώσει τον λαό της. Πήγε προς τα εμπρός, διακηρύσσοντας τον εαυτό της ως Εβραίο και διακινδυνεύοντας την ασφάλειά της, επειδή άλλοι ήταν σε κίνδυνο.
Αυτή η mezuzah, που σχεδιάστηκε από ανεξάρτητο καλλιτέχνη κοσμημάτων με έδρα τη δυτική Μασαχουσέτη και μέλος της JVP Emily Rosenfeld, δηλώνει ότι όλοι - Παλαιστίνιοι, μετανάστες, συριοί και αφρικανοί πρόσφυγες - ο καθένας - αξίζουν ένα ασφαλές σπίτι.
Δηλώστε τις αξίες σας και την αλληλεγγύη σας και προσκαλέστε τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Κάντε κλικ εδώ τώρα για να παραγγείλετε ένα από αυτά τα όμορφα mezuzot, και να γίνει μέλος του JVP σήμερα.
Ευχαριστώ. Και αν γιορτάζετε, σας εύχομαι ένα απελευθερωτικό και χαρούμενο Purim.
Steve Sherman
JVP Champaign-Urbana Πρόεδρος του τμήματος
P.S. Επειδή όλοι οι αγώνες μας είναι συνδεδεμένοι, η JVP θα κάνει ένα οργανωτικό δώρο στο Mijente, έναν εθνικό κόμβο για την οργάνωση της Latinx και της Chicanx, προς τιμήν του Μάρτιου Μέλους και του αγώνα για τα δικαιώματα των μεταναστών. Ενθαρρύνουμε τους άλλους να υποστηρίξουν και το έργο τους!