Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Σαββατο 20 Οκτωβριου 2018


Νέα Αναλογική Δημοκρατία λανσαρουν οι αμερικανοι στα Σκοπια! 2.500.000 ευρω το κεφαλι τους στοιχισε!
80 βουλευτές αποφασίζουν
64% πολιτών απέχουν
1.800.000 εγγεγραμμένοι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


20/10/2018 – 13.00
Η Ελλάδα αποτελεί ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια, είπε ο Τζιφρας το ευρωατλαντικό κνώδαλο.
Με το 60% του πληθυσμού στη φτώχεια και μάλιστα το 40% στα όριά της και κάτω απ' αυτά, για ποια ηγετική δύναμη μιλάς, ρε ξευτιλισμένε;
Τι ηγετική χώρα είν' αυτή, με τον λαό της εξαθλιωμένο; Μόνο η δική σου κοινωνική τάξη σε ενδιαφέρει; Μόνο τα χορτάτα αρπακτικά;
Καθόλου τσίπα ο Τσίπρας. Η τσίπα, βλέπεις, δεν είναι απ' αυτά που διδάσκονται οι γόνοι των εργολάβων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Δυστυχώς στη αριστερά και μιλώ για τους ινστρουχτορες της που βρίσκουν απίθανες διάφορες για να κάνουν διασπάσεις ,δε έχουνε καμία σχέση ταξική εννοώ με τη εργατική τάξη ,απλά θέλουν να γίνουν καθοδηγητές της,ζουν σαν αστοί,έχουνε εισοδηματικές πηγές απροσδιόριστες ,πολλοί είναι μέλη ΜΚΟ,βγάζουμε αφημεριδες περιοδικά



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τον εορτασμό του Aγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά, στις 20 Οκτωβρίου 1944, με τη συμμετοχή ένοπλων τμημάτων του ΕΛΑΣ.
Δύο μέρες αργότερα, στις 22 Οκτωβρίου, ο Άρης Βελουχιώτης θα εκφωνήσει στη Λαμία τον ιστορικό του λόγο, στον οποίο θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αντιμετώπιση του ζητήματος της θρησκείας από το επαναστατικό κίνημα:
"Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματός μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη.
Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες.
Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων!
Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 η 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια.
Συνεπώς καταλαβαίνετε τώρα, ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκέψου να με λέγανε Γκιόργκι Αλεξατίεφ και να 'μουνα βουλευτής της αντιπολίτευσης στα Σκόπια!
Με ένα "ναι" στη Συμφωνία, θα επαιρνα 2.500.000 ευρω, και θα εξασφάλιζα το μέλλον έξι γενεών Αλεξατίεφ στα States. Και θα βοηθούσα και την πατρίδα, με επενδύσεις στη Μπίτολα και το Κρούσεβο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μίκο Μπορτσέφσκι συντονίζει τις προσφορές μετρητών στους βουλευτές - 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε τσάντες duffel
8/10/2018
Οι 8 βουλευτές του VMRO άρχισαν να λαμβάνουν παραδόσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα σε τσάντες duffel. Ολόκληρη η διαδικασία συντονίζεται από τον υπάλληλο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Mitko Burceski (γνωστός και ως Agent Tesla), ενώ ο τόπος συνάντησης βρίσκεται σε πολυτελές διαμέρισμα του πρώην επικεφαλής της DBK και του ξαδέλφου του Gruevski Sasho Mijalkov - ανέφερε ο δημοσιογράφος Milenko Nedelkovski.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και με τα πόδια να έφευγαν, αν είχαν πάρει εντολή εκκένωσης, σε 15 με 20 λεπτά θα ήταν μακριά από τη φωτιά! Και θα είχαν σωθεί οι περισσότεροι, αν όχι και οι 100!
Δημοσιεύτηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τους 100 νεκρούς. Και τα όσα αναφέρει, καίνε όλους εκείνους που -όπως αποδεικνύει- αν είχαν δώσει εντολή εκκένωσης θα μπορούσε να σωθεί ο κόσμος.
Αποκαλύπτει και άλλα το πόρισμα. Κάτι χειρόγραφες παρεμβάσεις σε επίσημα έγγραφα, κάτι αλλαγές στις ώρες που συνέβη ετούτο ή το άλλο, κάτι απόπειρες της Περιφέρειας να αλλοιώσει στοιχεία, κάτι οχήματα που ενώ ήταν στην Κινέτα τα εμφάνισαν πως δήθεν επιχειρούσαν στο Μάτι κ.λπ. κ.λπ.
Δεν ξέρω αν θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης. Δεν της έχω και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Ξέρω, όμως, πως οι κατάρες και το ανάθεμα των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, θα συνοδεύουν για πάντα τους δολοφόνους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ε ως γνωστον,κυκλοφορουν ελευθεροι οι νταβαντζηδες,οι βιαστες,οι εγκληματιες,οι φασιστες ,οι ''μπιζνες μεν ''κτλ δεν πουλανε μαιντανο η τυροπιτα χωρις αποδειξη να πανε να σαπισουν φυλακη
* Εσύ ψώνισες από "Χωριάτικο" ?
Σύμφωνα με το βούλευμα, «ο Άγγελος Γιαννακόπουλος ξέπλενε το παράνομο χρήμα επενδύοντας τα κέρδη στο “ Χωριάτικο” που εκπροσωπούνταν νόμιμα από αυτόν και είχε την εκμετάλλευση αλυσίδας αρτοποιείων στην Αττική και επεδίωκε και την επέκτασή της». Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κοπέλες υποχρεούνταν «να επιδίδονται ημίγυμνες σε ετεροφυλικές και ομοφυλοφιλικές ερωτικές πράξεις επί σκηνής, να χρησιμοποιούν ερωτικά βοηθήματα και πλαστικά ομοιώματα ανδρικών μορίων, να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού εντός κι εκτός καταστημάτων, να εκδίδονται με αόριστο αριθμό ανδρών έναντι αμοιβής, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας παρακρατούσαν οι κατηγορούμενοι, αποδίδοντάς τους μικρό μέρος ή και μηδενικό σε πολλές περιπτώσεις. Τις απειλούσαν με απέλαση, περιόριζαν ή απαγόρευαν εντελώς την επικοινωνία με φιλικά – συγγενικά πρόσωπα, τις υποχρέωναν να κάνουν εικονικούς γάμους με Έλληνες, να υπογράφουν συμβόλαια ότι δήθεν όφειλαν υπέρογκα ποσά στην οργάνωση, ώστε να τις εξαναγκάζουν να κάνουν όσα τους επέβαλαν, απειλώντας τες ότι σε διαφορετική περίπτωση το χρέος θα επιβάρυνε τις οικογένειές τους, ασκώντας ψυχολογική και σωματική βία».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς χάθηκε η Aυτάρκεια στη Xώρα: To παράδειγμα της Θεσσαλίας
Η αυτάρκεια των αγροτικών κοινοτήτων ήταν εμπόδιο στα σχέδια τους..
Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι:
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ,
Μ-Ο-Ν-Ο-Ν ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ............
Ο τρόπος παραγωγής (εκτατικός/γραμμικός/βιομηχανικός/καπιταλιστικός) όπως & αν τον ονομάσει κανείς, εφόσον διέπεται από την αντίληψη της διαρκούς μεγέθυνσης της παραγωγής & της κατανάλωσης, οδηγεί σε αδιέξοδο
Με στοιχεία της Αγροτικής Τράπεζας,
ΤΟ 70% ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ:
Σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νικήτα Μυλόπουλου,
στην ευρύτερη περιοχή χρησιμοποιούνται ΣΕ ΕΤΉΣΙΑ ΒΑΣΗ
-- 230.000 ΤΟΝΟΙ λιπάσματα &
-- 2.000 ΤΟΝΟΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης,
55.000 στρέμματα βρίσκονται στο στάδιο της ερημοποίησης,
που σημαίνει νεκρή γη, όσο κι αν τη λιπαίνεις, δεν αποδίδει πια.
Το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού (ΗΠΑ) καταναλώνει το 25% της παγκόσμιας παραγόμενης ενέργειας.
Η φρίκη του αναπτυγμένου Καπιταλισμού στη γεωργία.... Η περίπτωση της Θεσσαλίας:
"...Εκεί, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και αρχές τις δεκαετίας του ’80, εισβάλλει στην οικονομία της υπαίθρου η ονομαζόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη», έχοντας ως κυρίαρχο στοιχείο την υποταγή του περιβάλλοντος και των αγροτών στην εντατικοποίηση της παραγωγής και στον μύθο της συνεχούς μεγέθυνσης.
Μονοκαλλιέργειες καρπουζιών, καπνού, καλαμποκιού και κυρίως βάμβακος ισοπεδώνουν κάθε σπιθαμή της γης. Δένδρα κόβονται, ανεμοφράκτες γκρεμίζονται, μπροστά το τρακτέρ ψεκάζει με ζιζανιοκτόνα, ακολουθεί το χημικό λίπασμα και στη συνέχεια η σπορά με καινούργιους υβριδικούς σπόρους.
Αργότερα ακολουθούν κι άλλοι ψεκασμοί με ζιζανιοκτόνα (για τα χορτάρια) και με εντομοκτόνα, για «τα βλαβερά» έντομα.
Χιλιάδες τόνοι χημικών λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων, εντομοκτόνων, παρασιτοκτόνων, ρίχνονται στην αγροτική γη. Το νερό της βροχής και του ποτίσματος ξεπλένει τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων. Κιτρινίζουν οι φλέβες από τα ζιζανιοκτόνα, το νερό της φλέβας, λόγω της ήπιας ροής, «κρατάει» για μέρες τα φυτοφάρμακα...."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2015
Τον ερχόμενο Δεκέμβριο, μια ομάδα Παλαιστινίων διανοούμενων θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με μια σειρά από παγκοσμίου φήμης φιλόσοφους (ανάμεσά τους κα Σλαβόι Ζίζεκ), σε ένα εβδομαδιαίο συνέδριο γύρω από το έργο του Βάλτερ Μπένγιαμιν, στη Ραμάλα. Όσοι επιθυμούν να διαβάσουν, να μάθουν και να κατανοήσουν σε βάθος τον Μπένγιαμιν, είναι ευπρόσδεκτοι να το πράξουν εκεί ακριβώς όπου ανήκει ο Μπένζαμιν: πλάι-πλάι με αυτούς που βρίσκονται υπό κατοχή, που δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί, και με τους καταπιεσμένους που δεν περιμένουν πια τον άγγελο της ιστορίας - επειδή γνωρίζουν πως δεν παίζει κανένα ρόλο στη σωτηρία τους.
Παράλληλα, αυτόν το Δεκέμβριο, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ σχεδιάζει μια σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν του Βάλτερ Μπένγιαμιν. Το να σκέφτομαι τον Μπένζαμιν στο πλαίσιο αυτής της πόλης απαρτχάιντ, όπου μόνο οι προνομιούχοι που δεν ζουν υπό κατοχή, μπορούν να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο προς τιμήν του - είναι κάτι πολύ παράδοξο.
Σχετικά με την κριτική του Μπένζαμιν για τη βία, και με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, σκέφτομαι πως το θέμα δεν είναι αν είμαστε υπέρ ή κατά της βίας, ή αν θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τη βία ως έναν τρόπο αντίστασης ή να την καταδικάσουμε. Τη νέα αυτή μορφή βίας πρέπει να την αφουγκραστούμε και να μάθουμε τί λέει για μας. Ο Βάλτερ Μπένγιαμιν συγκρίνει αυτού του είδους τη βία, που ξεσπά με αυτόν τον τρόπο, με αυτό που αποκαλεί «θεϊκή βία».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ισραηλινοι αποικοι που θεωρουνται τα πιο ακραια και φανατικα στοιχεια του κρατους απαρχαιντ,βεβηλωσαν και εσπασαν 27 ταφους σε χριστιανικο μοναστηρι Σαλεσιανών μοναχων στη Ναζαρέτ, στην κατεχομενη Παλαιστινη..
και σχολιαζει μια τυπισα κατω απο την ειδηση που ποσταρε καποιος φιλος ''μα γιατι ασχολουμαστε με την θρησκεια,μονο ως καταστροφη τεχνης το βρισκω λαθος''
αυτο τωρα το σχολιο το βρισκω ενδεικτικο της ελιτιστικης μεσοαστικης δυτικης λευκης αποικιοκρατικης ''προοδευτικης''νοοτροπιας ...η ''τεχνη ειναι ιερη''λοιπον αλλα οχι η βεβηλωση ταφων και συμβολων θρησκειας (τοσο μπασκλας και αυτοι οι απολιτιστοι που δεν ειναι ποστ μοντερν αθεοι να θαβουν τους νεκρους τους σε new age γλαστρες)
η βεβηλωση ταφων υπαρχει σε καθε πολιτισμο και θεωρειται και ποινικο αδικημα αλλα και υβρις....και εδω το θεμα δεν ειναι ΕΣΕΙΣ τι θεωρειτε μανταμ ''ιερο''αλλα τον σεβασμο προς το τι θεωρουν οι αλλοι ιερο
Πολιτισμικος εγωκεντρισμος και περιφρονηση της διαφορετικοτητας αλλη μια φορα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/10/2018
μπαινω στο δωματιο της μανας μου να τσεκαρω τα φαρμακα της και βλεπω το κουτι αποβλακωσης (η μανα μου ειναι τηλεορασακιας)και δειχνει την υποθεση του δημοσιογραφου που κοψανε κομματακια οι Σαουδαραβες ..
''διεθνεις αντιδρασεις'' ,μπλα μπλα μπλα και πρασινα αλογα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΤΟΒΟΜΒΕΣ ΣΑΣ Η ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΚΕΛΕΤΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ & ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ?
ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ /ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλός ΥΠΕΣ Μ.Σαλβίνι: «Ο Σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν άρεσε σε μια ΜΚΟ και τον κατεδάφισαν, τι ηλιθιότητα. Μια κοινωνία που επιτίθεται στις δικές της ρίζες, είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Ελπίζω οι κάτοικοι της περιοχής να τον ξαναστήσουν αυτόν τον υπέροχο Σταυρό στο ύψωμα πάνω από την θάλασσα»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια μαρτυρία - καταπέλτης για όσους χωρίζουν σε πιστούς και απίστους τους ανθρώπους, ανάλογα με την ιδεολογία τους. Κι ένα ηχηρό χαστούκι σε σύγχρονους εθνικόφρονες και απάτριδες, ένθεους και άθεους!
Γράφει ο ἀρχιμ. Γερμανὸς Δημᾶκος – Πάτερ Ἀνυπόμονος (βιβλίο «Στὸ βουνό, μὲ τὸν Σταυρό, κοντὰ στὸν Ἄρη»):
Σὲ κάποια στιγμή, ἐνῶ εἴχαμε τακτοποιηθεῖ ὡραῖα, οἱ σκοπιὲς ἦταν στὶς θέσεις τους καὶ οἱ ὑπόλοιποι ἤμασταν ξαπλωμένοι, μοῦ λέει ὁ Ἄρης:
«Παπούλη, τὶ μέρα εἶναι αὔριο;».
«Τρίτη…», τοῦ ἀπαντῶ.
«Πόσες ἔχει ὁ μήνας;».
«Αὔριο, δέκα ὀκτώ…».
«Δὲν γιορτάζω;».
«Δὲν ξέρω ἂν γιορτάζετε…».
«Δὲν μὲ λένε Θανάση;».
«Θανάση σᾶς λένε, ἀλλὰ δὲν ξέρω ἂν γιορτάζετε αὔριο…».
«Μὲ λένε Θανάση καὶ γιορτάζω αὔριο. Εἶναι τοῦ Ἁγίου Ἀθανασίου, τοῦ Μεγάλου Ἀθανασίου…Θὰ πᾶμε στὴν ἐκκλησία αὔριο, πρωὶ-πρωί…».
Καὶ ἀπευθυνόμενος πρὸς ὅλους τοὺς μαυροσκούφηδες, συνέχισε:
«Λοιπὸν συναγωνιστές, θὰ πᾶτε ὅλοι στὴν ἐκκλησία μὲ προσοχή. Θ’ ἀνάψετε ὅλοι κεριά. Θὰ προσκυνήσετε τὶς εἰκόνες. Θὰ σταθεῖτε προσοχὴ καὶ δὲν θέλω νὰ διαπιστώσω καμμίαν ἀταξία, γιατὶ θὰ τὴν τιμωρήσω αὐστηρά. Θὰ δεῖτε τὶ θὰ κάνω ἐγὼ κι ὁ πάτερ Ἀνυπόμονος καὶ τὸ ἴδιο θὰ κάνετε κι ἐσεῖς. Θὰ πᾶμε νὰ πάρουμε κι ἀντίδωρο, θὰ φιλήσουμε καὶ τὸ χέρι τοῦ παπᾶ…».
Τὴν ἄλλη μέρα τὸ πρωὶ πήγαμε στὴν ἐκκλησία, ὅπου ἐτελεῖτο ἡ Θεία Λειτουργία• μπροστὰ ὁ Ἄρης, μετὰ ἐγὼ καὶ ἀκολουθώντας ὅλοι οἱ μαυροσκούφηδες στὴ σειρά. Ἀνάψαμε τὸ κεράκι μας καὶ ἀσπασθήκαμε τὶς ἱερὲς εἰκόνες πρὸς μέγαλη ἔκπληξη τῶν χωρικῶν καὶ τοῦ παπα-Λάμπρου Τσέτσου, ἐφημερίου τοῦ χωριοῦ. Τοὺς ἔκαμε φοβερὴ ἐντύπωση ποὺ εἶδαν ν’ ἀνάβουν κερὶ οἱ ἀντάρτες καὶ ν’ ἀσπάζονται τὶς ἱερὲς εἰκόνες. Καὶ μάλιστα ὁ Ἄρης! Γι’ αὐτοὺς ὁ Ἄρης ἦταν ὁ σφαγέας, ὁ ἄθεος ποὺ καίει τὶς εἰκόνες, ποὺ σπάει τοὺς Σταυρούς, ποὺ κάμει χίλιες δυὸ ἱεροσυλίες!
«Οἱ ἀντάρτες τοῦ ΕΛΑΣ βεβηλώνουν ἐκκλησίες, καῖνε καὶ καταστρέφουν εἰκόνες…».
Ἔτσι τοὺς ἔλεγαν κι ἀκόμη ἔτσι τοὺς λένε. Και, δυστυχῶς, δὲν εἶναι λίγοι αὐτοὶ ποὺ τὰ πιστεύουν καὶ τὰ διακηρύσσουν κιόλας αὐτά, γενικεύοντας αὐθαιρέτως περιπτώσεις ποὺ συνέβησαν μερικὰ χρόνια ἀργότερα, κατὰ τὸν ἐμφύλιο πόλεμο, καὶ χρεώνοντάς τις στὴν Ἐθνικὴ ἀντίσταση 1941-44. Σύμφωνα μὲ αὐτὴ τὴν ἄποψη, ποὺ ἀπὸ πολιτικὲς σκοπιμότητες προκύπτει καὶ αὐτὲς ἐξυπηρετεῖ, μόνον ὅσοι ἔχουν τὸ ἐξαιρετικὸ προνόμιο νὰ θεωροῦνται «ἐθνικόφρονες», μόνον ἐκεῖνοι δικαιοῦνται νὰ εἶναι χριστιανοί!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από πού πηραν το ονομα τους οι Καλλιοπες (καμπινεδες, χεστρες) του στρατου

Ήταν Ιούνιος του 1930. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος εγκαινιάζει τον σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου στην πλατεία Ομονοίας.  Μέχρι τότε η πλατεία ήταν γεμάτη λουλούδια, φοίνικες και ξύλινα παγκάκια.
Η νέα εικόνα της πλατείας  ήταν κυκλική, πλησίαζε στα ευρωπαϊκά πρότυπα και είχε μαρμάρινα κιγκλιδώματα στις εισόδους προς τον υπόγειο σιδηρόδρομο. Όμως, η χρήση του υπόγειου σιδηρόδρομου στην Ομόνοια δημιούργησε την ανάγκη κατασκευής υπόγειου εξαερισμού στον σταθμό.
Για να καλυφθούν οι «τρύπες» των εξαερισμών, το 1934, τοποθετήθηκαν περιμετρικά της πλατείας, οχτώ κατασκευές που ονομάστηκαν  «οι μούσες της Ομόνοιας».
Κι αυτό γιατί στη βάση κάθε κατασκευής υπήρχε ένα καθιστό άγαλμα, που απεικόνιζε μια από τις εννέα μούσες της αρχαιότητας.
Πάνω από τα αγάλματα υψώνονταν ψηλοί τσιμεντένιοι κίονες, στην κορυφή των οποίων υπήρχαν καπνοδόχοι.
Στην πλατεία τοποθετήθηκαν οι 8 από τις 9 και μία στο υπόγειο του σταθμού δίπλα στα δημόσια ουρητήρια η οποία ήταν η Καλλιόπη όπου αργότερα ταυτίστηκαν οι τουαλέτες στο στρατό…
Οι Μούσες της Ομόνοιας θεωρήθηκαν από τη Δημοτική αρχή αντιαισθητικές και έπρεπε να απομακρυνθούν. Ο τότε δήμαρχος Κ. Κοτζιάς που ήδη είχε κατεδαφίσει το Δημοτικό Θέατρο δεν δυσκολεύτηκε. Η αφορμή που όλοι περίμεναν, δόθηκε τον Αύγουστο του 1936, όταν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στη δικτατορία του Μεταξά, μια μούσα έπεσε, τραυματίζοντας περαστικούς. Λίγο αργότερα τα γλυπτά απομακρύνθηκαν και η παρέα των μουσών της Ομόνοιας διαλύθηκε….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε τό παράδοξο:βλέπουμε αντεθνικιστές-διεθνιστές νά συμπλέουν μέ τά σχέδια τού «διεθνιστικού»ΝΑΤΟ αυτο πως νά τό χαρακτηρίσεις



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελάτε βρέ,ε,ε,ε πώς κάνουμε ετσι... Εδώ ζήσαμε τό γεγονός οτι επι 17 ωρες «μασαμπούκωναν»... τόν δικό μας νένεκο σέ κλειστό δωμάτιο... γιά νά τόν «πείσουν» νά υπογράψει τήν θανατική καταδικη τής Χώρας καί του Ελληνικού λαού, παίρνοντας τό «κατι τις» γιά την εξασφαλιση τού μελλοντος των παιδιών του..ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ..Γιατί τώρα μας κακοφαίνεται επειδη 8 βολευτές τής ΠΓΔΜ πήραν καί αυτοί τά αναλογούντα μύρια από Αμέρικα μεριά γιά νά εξασφαλίσουν τό μελλον καί τών δικών τους παιδιών...
"Πολύ ωραία και δημοκρατικά προχωράει η Ευρώπη...Με διαφάνεια, με ψηφοφορίες μες τη μαύρη νύχτα και ποιος ξέρει τι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του πολιτισμένου, ελεύθερου, δημοκρατικού δυτικού κόσμου."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Remembering Muammar al-Gaddafi who was martyred 7 years ago today.
When Irish people were being shot down on their own streets it was Gaddafi who came to assist. He gave the Irish people the means to defend themselves while the free state collaborated with the enemy.
In 1969 he led the al-Fateh revolution and booted out the Brits and Yanks. In his first public address he called out Britain for their looting and dominating of his country.
Gaddafi issued the first international arrest warrant for Osama Bin Laden in 1998 while Britain was backing and allowing al-Qaeda affiliate LIFG (Libyan Islamic Fighting Group) to fundraise in London and Manchester. This is the same LIFG that suicide bomber Salman Abedi was influenced by. He blew himself up at a kids pop concert in England just last year.
Theresa May who was then Home Secretary facilitated people living in Britain to go and conduct terrorism in Libya in 2011. With the suicide bombing in Manchester this should arguably have been the biggest scandal in Britain history but it was swept under the carpet. Showing how deep Britain’s collusion with terrorism across North Africa and the ‘Middle East’ goes.
The war on Libya in 2011 saw the most insidious campaign launched by the Brits and their counterparts since the war on Iraq in 2003. The BBC and the rest of the rabble which make up the Brit media supported terrorists that ethnically cleansed Black Africans from the nation and now enslave and traffic humans from Libya to Europe. They referred to these death squads at the time as “rebels”. British newspapers from the ‘Sun’ to the ‘Guardian’ splashed Gaddafi’s bloodied corpse on their front pages.
The British left by and large supported the “rebels” in Libya. With many lefty groups in the years that followed platforming and supporting these very same terrorists and their spokespeople in their new project: Syria.
Gaddafi said in 2011 as his country was being bombed in to the Stone Age that he would never leave Libya. He stated he would never leave the corpses of the Libyans that resisted imperialism just 100 years before in 1911.
You will never see his kind again.


Θυμόμαστε τον μουαμάρ αλ-Καντάφι, ο οποίος μαρτύρησε πριν από 7 χρόνια.
Όταν οι ιρλανδοί ήταν στους δρόμους τους, ήταν ο καντάφι που ήρθε να βοηθήσει. Έδωσε στον ιρλανδικό λαό τα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώ το ελεύθερο κράτος συνεργάστηκε με τον εχθρό.
Το 1969 ηγήθηκε της επανάστασης αλ-Φατέχ και έδιωξε τους Βρετανούς και τους γιάνκηδες. Στην πρώτη του δημόσια διεύθυνση κάλεσε τη Βρετανία για τη λεηλασία και την κυριαρχία της χώρας του.
Ο Καντάφι εξέδωσε το πρώτο διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν το 1998, ενώ η Βρετανία υποστήριξε και επέτρεψε στη θυγατρική της Αλ Κάιντα λμιο (Λιβύης ισλαμική ομάδα μάχης) να έρανο στο Λονδίνο και το μάντσεστερ. Αυτή είναι η ίδια λμιο που ο βομβιστής αυτοκτονίας salman abedi επηρεάστηκε από τον.. Ανατίναξε τον εαυτό του σε μια συναυλία των παιδιών στην Αγγλία πέρυσι.
Η Τερέζα Μέι, η οποία ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών, διευκόλυνε τους ανθρώπους που ζουν στη Βρετανία να πάνε και να διεξάγουν τρομοκρατία στη Λιβύη το 2011. Με τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ, αυτό θα έπρεπε να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Βρετανίας, αλλά παρασύρθηκε κάτω από το χαλί. Δείχνει πόσο βαθιά πάει η συμπαιγνία της Βρετανίας με την τρομοκρατία σε όλη τη Βόρεια Αφρική και τη " Μέση Ανατολή
Ο πόλεμος στη Λιβύη το 2011 είδε την πιο ύπουλη εκστρατεία που ξεκίνησε από τους Βρετανούς και τους ομολόγους τους από τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003. ΤΟ BBC και οι υπόλοιποι όχλος που αποτελούν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν τρομοκράτες που εθνικά καθάρισαν τους μαύρους αφρικανούς. Από το έθνος και τώρα υποδουλώσουν και κυκλοφορίας ανθρώπους από τη Λιβύη στην Ευρώπη. Αναφέρθηκαν σε αυτές τις ομάδες θανάτου εκείνη την εποχή ως " επαναστάτες ". βρετανικές εφημερίδες από τον " ήλιο " στον " φύλακα " πιτσίλισε το ματωμένο πτώμα του καντάφι στις πρώτες σελίδες τους.
Οι Βρετανοί έφυγαν και στήριξαν τους "επαναστάτες" στη Λιβύη. Με πολλές αριστερες ομάδες τα χρόνια που ακολούθησαν την πλατφορμα και υποστηρίζουν αυτούς τους ίδιους τρομοκράτες και τους εκπροσώπους τους στο νέο τους έργο: τη Συρία.
Ο Καντάφι δήλωσε το 2011 καθώς η χώρα του βομβαρδίστηκε στη λίθινη εποχή που δεν θα άφηνε ποτέ τη Λιβύη. Δήλωσε ότι δεν θα άφηνε ποτέ τα πτώματα των λίβυοι που αντιστάθηκαν στον ιμπεριαλισμό μόλις 100 χρόνια πριν το 1911.
Δεν θα ξαναδείς το είδος του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ” ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ
18/10/2018 •  •
Όπως αναφέραμε ήδη σε προηγούμενο σύντομο σχόλιό μας, κατά τη διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης  – εκδήλωσης για την ελληνική έκδοση του βιβλίου «Ο βρώμικος πόλεμος ενάντια στη Συρία», επιχείρησαν αποτυχημένη «παρέμβαση» άτομα με σημαίες του FSA. Παρά την αντικινηματική τους συμπεριφορά τούς δόθηκε ο λόγος και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς φυσικά να καταφέρουν να διακόψουν τη συζήτηση. Εξυπακούεται ότι είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για τις απόψεις των οπαδών του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ, τις μοναρχίες του κόλπου και της Τουρκίας, FSA και ως εκ τούτου δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από το να τις ακούσουμε και δια ζώσης. Η «παρέμβαση» έληξε σκίζοντας στα μουλωχτά τις αφίσες της εκδήλωσης στην πύλη του Πολυτεχνείου επί της Στουρνάρα, αποκαλύπτοντας και τις πραγματικές προθέσεις της συγκεκριμένης ομάδας.
Περαιτέρω, και αναφορικά με την ανακοίνωση μιας κάποιας “Πρωτοβουλίας Σύριων προσφύγων και αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών” που ανέβηκε δύο μέρες μετά στο indymedia και αναλαμβάνει την πατρότητα/μητρότητα της “παρέμβασης”, να ενημερώσουμε τους αδαείς συκοφάντες ότι το βιβλίο για το οποίο γινόταν η εκδήλωση στην οποία ήρθαν να τραμπουκίσουν – “παρέμβουν”, τεκμηριώνει  την θέση του συγγραφέα για τον  πόλεμο στη Συρία ως έναν βρώμικο πόλεμο αλλαγής καθεστώτος χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο αναφορές σε δυτικές και “φιλοεπαναστατικές” πηγές και όχι στην “προπαγάνδα του καθεστώτος”.
Να υπενθυμίσουμε στους αδιαμεσολάβητους αλληλέγυους της “συριακής επανάστασης”  που αγωνιούν για την ελληνική “κοινή γνώμη” (!!) και τον “αποπροσανατολισμό” της από την ΚΕΔ,  ότι ζουν στην Ελλάδα όπου όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ υποστήριξαν τη “συριακή επανάσταση” και την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης, αγκαζέ με το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό στρατό, τις ελληνικές κυβερνήσεις και όλους τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Να ενημερώσουμε επίσης τους αυτόκλητους εκπροσώπους του συριακού λαού ότι ποτέ ως ΚΕΔ δεν επικαλεστήκαμε κάποια επίσκεψή μας στη Συρία καθ’ ότι πρώτον δεν έχουμε πραγματοποιήσει κάποια τέτοια, και δεύτερον και κυριότερο επειδή δεν έχουμε την αντίληψη ότι μόνο οι βιωματικά γνωρίζοντες κι αυτόπτες έχουν δικαίωμα να ομιλούν ή ότι το υποκειμενικό βίωμα του καθενός τον καθιστά αυθεντία και την άποψή του αλάθητο δόγμα. Συζητάμε ωστόσο με συντρόφους και αγωνιστές που έχουν επισκεφτεί τη Συρία και έχουν συνομιλήσει με οργανώσεις, κόμματα, φορείς και συλλογικότητες και λαμβάνουμε πιο σοβαρά υπ’ όψη την επώνυμη μαρτυρία τους σε σχέση με τις μεμονωμένες ταλαιπωρημένες ατομικότητες πίσω από τις οποίες κρύβονται οι αυτόκλητοι συμπαραστάτες της “συριακής επανάστασης”. Όσο για τον κάθε πρόσφυγα τον  υπερασπίζουμε ως τέτοιον από την στιγμή που χρησιμοποιεί αυτή την ιδιότητα στο δημόσιο λόγο και το δημόσιο χώρο, αλλά δεν θα σεβαστούμε την ιδιότητα του παλαίμαχου του FSA ούτε θα κλάψουμε για τους νεκρούς του, γιατί είμαστε από την άλλη μεριά. Κάθε εμφύλιος πόλεμος έχει νεκρούς και από τις δυο πλευρές, δεν τιμάμε όλους τους νεκρούς, τιμάμε τους δικούς μας νεκρούς, οι άλλοι ας κάνουν τα δικά τους μνημόσυνα.
Για όποιον στοιχειωδώς γνωρίζει τη μεθοδολογία και τις απόψεις μας είναι γνωστό ότι αποφεύγουμε να αναφερόμαστε σε γενικόλογα και φαντασιακά κοινωνικά υποκείμενα που δήθεν επαναστατούν αδιαμεσολάβητα από πολιτικές εκπροσωπήσεις. Και η αντ-«επανάσταση» στη Συρία έχει εκπροσώπηση. Όχι βεβαίως το «παγκόσμιο προλεταριάτο» που φαντάζονται οι «αλληλέγυοι» στας Ευρώπας, αλλά τους αμερικανοτραφείς κατσαπλιάδες κανίβαλους του ISIS, της αλ-Νούσρα και του FSA.
Να ενημερώσουμε παρ’ όλα αυτά τους αυτόκλητους αλληλέγγυους εκπροσώπους της “συριακής επανάστασης” και του “συριακού λαού”, ότι η μεγάλη πλειοψηφία του “συριακού λαού” -κι αυτό έχουν αρχίσει να το αναγνωρίζουν πλέον και τα παπαγαλάκια της δυτικής προπαγάνδας- υποστηρίζει την κυβέρνηση Άσσαντ και το συριακό στρατό κόντρα στους κατσαπλιάδες σφαγείς του FSA και της αλ-Κάιντα. Οι κατσαπλιάδες αυτοί είναι πλέον μαζεμένοι στο Ιντλίμπ, όπου κατά τους αυτόκλητους αδιαμεσολάβητους εκπροσώπους, συνεχίζεται κάποια αντίσταση και αγώνας τον οποίον πρέπει προφανώς το επαναστατικό κίνημα στην Ελλάδα και διεθνώς να στηρίξει. Και έχουν το θράσος οι διαμεσολαβημένοι αλληλλέγγυοι, που παπαγαλίζουν την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και την γραμμή της αστικής τάξης και του κράτους στο οποίο ζουν, να μας απευθύνουν δήθεν την μομφή -στην πραγματικότητα χυδαία συκοφαντία πολιτικής αλητείας- ότι βρισκόμαστε “στην ίδια γραμμή με τη Χρυσή Αυγή”. Δεν έχουν ακούσει φαίνεται ούτε για μια στιγμή τους εκπροσώπους και όλα τα ΜΜΕ του ιμπεριαλισμού να κόπτονται και να αγωνιούν για την τύχη των εντεταλμένων κατσαπλιάδων τους που πολεμούν στο Ιντλίμπ.
Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε περισσότερο. Άλλωστε δεν πρόκειται και για τίποτα περισσότερο από ένα μπουλούκι από αδαείς και συκοφάντες ψευτονταήδες που δεν έχουν καν την εντιμότητα να επικαλεστούν την πολιτική τους ιδιότητα παρά κρύβονται ως “αλληλέγγυοι”, πίσω από μια χούφτα πρόσφυγες και το “πολιτικό” τους παραλήρημα τυλιγμένο με τη σημαία του FSA και της αναγνωρισμένης από όλους τους νατοϊκούς εταίρους “μεταβατικής κυβέρνησης” της αντιδραστικής αντιπολίτευσης της Συρίας.
o Κάτω τα χέρια από τη Συρία! Νίκη στο συριακό στρατό και τους συμμάχους του!
o Για την ήττα και την εκδίωξη της Αυτοκρατορίας από τη Μέση Ανατολή!
o Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική σταυροφορία στη Συρία και όπου αλλού, ενάντια στον άξονα με το σιωνιστικό κράτος, ενάντια στην προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού ιμπεριαλισμού.
Κομμουνιστική  Επαναστατική Δράση  ★  Avantgarde



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανική συνοδευτική επιστολή της 11ης Ιανουαρίου του 1941, μέσα από τη οποία προσφέρεται άμεση συνεργασία με τους Ναζί, έχει σαν αποστολέα την Σιωνιστική τρομοκρατική Οργάνωση Λεχί(Συμμορία του Στερν)
Η Λεχί τιμάται με όλες τις τιμές από το Κράτος κατοχής της Παλαιστίνης, με δεκάδες μνημεία αλλά και στρατιωτικά παράσημα για την τρομοκρατική αυτή οργάνωση που θεωρείται(και σωστά) από τους βασικούς θεμελιωτές του κράτους του Ισραήλ.
http://tillthehalt.blogspot.com/2017/12/blog-post.html



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γνωστός δάσκαλος της καποέιρα και μουσικοσυνθέτης, Ρομουάλντο Ροσάριο ντα Κόστα, 63 ετών, δολοφονήθηκε με 12 μαχαιριές την Κυριακή 7 Οκτώβρη στο Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα της Βραζιλίας, αφού προηγήθηκε πολιτική διαφωνία με φανατικό οπαδό του Ζαΐρ Μπολσονάρο.
https://proyectonumantino.blogspot.com/2018/10/mestre-moa.html?fbclid=IwAR2thvxRdto9ZgEoinxQjDgjZ7mfOfzX8Pijk8DmK1FoaLlI6Pfr53pRUCc



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ασάνζ προσέφυγε εναντίον του Ισημερινού καταγγέλοντας τις "απάνθρωπες" συνθήκες διαβίωσής του
 Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018, 22:34
Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει εδώ και 6 χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της κυβέρνησης της χώρας αυτής, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες διαβίωσής του.
Ο Ασάνζ "κατηγορεί την κυβέρνηση του Ισημερινού ότι καταπατά τα θεμελιώδη δικαιώματά του και την ελευθερία του" αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο WikiLeaks. Διευκρινίζεται ότι στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο Ισπανός πρώην δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ο δικηγόρος του Ασάνζ, που βρίσκεται ήδη στο Κίτο.
Ο 47χρονος Ασάνζ βρήκε άσυλο στην πρεσβεία το 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείταν με στημενες κατηγοριες. Η υπόθεση αυτή έχει πλέον μπει στο αρχείο στη Σουηδια. Όμως η βρετανική δικαιοσύνη αρνείται να άρει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, με το σκεπτικό ότι τότε είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, τους οποίους δεν τήρησε. Ο ίδιος φοβάται ότι αν βγει από την πρεσβεία θα συλληφθεί και κατόπιν θα εκδοθεί και θα δικαστεί στις ΗΠΑ επειδή το 2010 ο ιστότοπός του δημοσίευσε χιλιάδες απόρρητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα.
Σύμφωνα με το WikiLeaks, πριν από επτά μήνες ο Ισημερινός απείλησε να αποσύρει τα μέτρα προστασίας και απέκλεισε την πρόσβαση του Ασάνζ στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς αρνήθηκε να δώσει άδεια σε δημοσιογράφους και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να επικοινωνήσουν μαζί του, ενώ παράλληλα του έκοψε την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι επικοινωνίες του Ασάνζ έχουν πλέον μερικώς αποκατασταθεί.
Ο Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα είπε ότι ο Ασάνζ βιώνει μια "απάνθρωπη κατάσταση" επειδή καθυστερεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα, το οποίο θα έπρεπε να χειριστούν "οι εμπλεκόμενες χώρες, δηλαδή ο Ισημερινός, οι ΗΠΑ και η Βρετανία".
Ο Ισημερινός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι διέκοψε τις επικοινωνίες του Ασάνζ με τον υπόλοιπο κόσμο επειδή εκείνος δεν τήρησε τη γραπτή δέσμευσή του να μην δημοσιεύει μηνύματα που μπορεί να βλάψουν τις σχέσεις του Κίτο με άλλες χώρες. Ο Ασάνζ είχε αναρτήσει μηνύματα στο Twitter καταγγέλλοντας τις διώξεις σε βάρος του πρώην προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν και τις κυρώσεις της Βρετανίας σε βάρος της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που βρέθηκε χτυπημένος και δεμένος στη Νίκαια
 Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018, 17:34
Ο 34χρονος αστυνομικός που εντοπίστηκε άγρια χτυπημένος και δεμένος, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, σε διαμέρισμα της Νίκαιας και συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για ληστεία κατά συναυτουργία, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.
Σύμφωνα με την δικογραφία, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής, κατηγορείται ότι διέπραξε ληστεία μαζί με τρία ακόμα άγνωστα άτομα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου, τέσσερα άτομα, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε διαμέρισμα στη Νίκαια Αττικής, όπου διέμεναν αλλοδαποί και αφαίρεσαν κούτες με λαθραία τσιγάρα, 325 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.
Οι Πακιστανοί που διέμεναν στο διαμέρισμα κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν από τους δράστες, τον οποίο έδεσαν και χτύπησαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν με τα κλοπιμαία. Οι αλλοδαποί αναγνώρισαν στο πρόσωπο του αστυνομικού το άτομο που ακινητοποίησαν και βρέθηκε εντός του διαμερίσματος.
Σε βάρος των αλλοδαπών ενοίκων του διαμερίσματος σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και περί όπλων.
Σε έρευνα σε δύο διαμερίσματα, στην ίδια πολυκατοικία, στη Νίκαια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κουκούλα τύπου full face , 4 γάντια, 317 συσκευασίες καπνού, χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και ένα μαχαίρι.
Οι συλληφθέντες αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν έχουν αποσταλεί για περαιτέρω διερεύνηση.
Όσον αφορά τον αστυνομικό εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέο «μπουρλότο» από ισραηλινοναζιστικο καθεστως και ΗΠΑ
Σε χτύπημα «στο ψαχνό» προχώρησε για άλλη μια φορά ο ισραηλινοναζιστικός στρατός κατά διαδηλωτών στη Γάζα την Παρασκευή. Τραυμάτισε τουλάχιστον 115, με πολλούς από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Εντολή στο στρατό να κλιμακώσει την «απάντηση σε οποιοδήποτε είδος βίας προέλθει από τη Λωρίδα της Γάζας» είχε έδωσε ο πρωθυπουργός του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως, Μπ. Νετανιάχου, μέσα στη βδομάδα. Η εντολή έρχεται να προστεθεί στις επανειλημμένες απειλές που εκτοξεύει τις τελευταίες μέρες, φοβερίζοντας τη Λωρίδα της Γάζας με νέο πόλεμο. Ηδη από το απόγευμα της Πέμπτης άρχισαν να μεταφέρονται στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας δεκάδες άρματα μάχης, κινητές μονάδες πυροβολικού, σε μία προφανή προσπάθεια να σταλεί το «μήνυμα» της κλιμάκωσης της στρατιωτικής βίας.
Δόθηκαν επίσης στον ισραηλινοναζιστικό στρατό «νέες κόκκινες γραμμές» σε σχέση με την αντιμετώπιση των Παλαιστινιακών κινητοποιήσεων,που έχουν ξεκινήσει από τις 30 Μάρτη για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους και έχουν στοιχίσει την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, πολλοί απο τους οποίους είναι έφηβοι. Μεταξύ άλλων φέρεται πως διατάχθηκαν να χτυπούν (ξανά και πιο μαζικά...) εν ψυχρώ ώστε να κρατούν τους διαδηλωτές σε μεγαλύτερη από το συνηθισμένο απόσταση από τα σύνορα.
Στην προσπάθεια να περιοριστούν οι Παλαιστινιακές κινητοποιήσεις στη Λωρίδα της Γάζας εντάσσεται και η ξαφνική (παρά την αρχική ματαίωση) άφιξη ομάδας αιγυπτίων αξιωματούχων των δυνάμεων ασφαλείας στην Πόλη της Γάζας, την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινοναζιστικών ΜΜΕ, προσπάθησαν να πείσουν τα στελέχη της «Χαμάς» και άλλων οργανώσεων στην περιοχή να κρατηθούν «χαμηλοί τόνοι» στις νέες κινητοποιήσεις. Την Πέμπτη, πάντως, ένα 24ωρο μετά τη νέα ισραηλινοναζιστική επιδρομή στη Γάζα, με έναν νεκρό 25χρονο και τρεις τραυματίες, ανώτερα στελέχη της «Χαμάς» απηύθυναν τη δική τους προειδοποίηση: «Οποιαδήποτε επίθεση από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως στη Λωρίδα της Γάζας θα πυροδοτήσει άμεση και αποφασιστική απάντηση».
Αλλωστε, νέο «λάδι στη φωτιά» που καίει στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη έδωσε η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπνα συγχωνευτεί με τη νέα αμερικάνικη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ  το εκεί αμερικανικό γενικό προξενείο, που επί δεκαετίες λειτουργούσε ως ντε φάκτο πρεσβεία των ΗΠΑ για τους Παλαιστίνιους. Η εξέλιξη εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης που ανακοίνωσε ο Τραμπ 10 μήνες πριν, μεταφοράς της αμερικάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, και προκάλεσε άμεσες και έντονες αντιδράσεις από πλευράς Παλαιστινιακής Αρχής, που αντιμετωπίζει πλέον σταθερά τις ΗΠΑ «ως μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης». Ο Σαέμπ Ερεκάτ, ανώτερο στέλεχος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), αντιμετώπισε την εξέλιξη ως τμήμα του σχεδίου της κυβέρνησης Τραμπ να επιβάλει «ένα Μεγάλο Ισραήλ, αντί για τη λύση των δύο κρατών».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΚΟΠΙΑ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι 8 βουλευτές που πήραν 2 εκ. ευρώ για να ψηφίσουν "ναι"...
Στο στόχαστρο των ΜΜΕ έχουν μπει οι οκτώ βουλευτές του VMRO, οι οποίοι συντάχθηκαν με την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ και ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, επιτρέποντας με αυτόν τον...τρόπο στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ να συμπληρώσει τις 80 ψήφους που απαιτούνταν για να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Πρόκειται για τους: Βλαντάνκα Αβιρόβικ, Εμίλια Αλεκσάντροβα, Άλεξ Βασιλέφσκι, Νόρα Ισμαϊλόιβσκα, Σταρόβα Ελιζαμπέτα, Καντσέσκα Μιλέβσκα, Κρστο Μουκόσκι και Λιούντεν Αρνάντοφ, με την ιστοσελίδα republika.mk να δημοσιεύει τις φωτογραφίες τους και να τους αποκαλεί προδότες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μακεδονία είναι μία... κι Ελληνική!