Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Πεμπτη 22 Νοεμβριου 2018


Μία έρευνα για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ
Μία αποκλειστική μαρτυρία ενός πρώην τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Επώνυμοι και ανώνυμοι λογαριασμοί που έγιναν μετακλητοί. Ανώνυμα account που στηρίζουν το κόμμα της Κουμουνδούρου. Οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους. Η έρευνα του inside story για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018
«Από μικρός ήμουν ένα πολιτικοποιημένο άτομο», ήταν η πρώτη κουβέντα που μου είπε ο Κώστας όταν καθίσαμε να κουβεντιάσουμε σε μία καφετέρια κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Ο Κώστας ήταν για χρόνια μέλος της ομάδας διαδικτύου του ΣΥΡΙΖΑ, ένα τρολ στο Twitter που έπαιρνε κεντρικά τη γραμμή του κόμματος και την αναπαρήγε στους χιλιάδες ακολούθους του. Δέχτηκε να μου μιλήσει υπό τον όρο της ανωνυμίας για την προστασία της προσωπικότητάς του, καθώς φοβάται ότι αν αποκαλύψει το όνομά του, ανώνυμοι λογαριασμοί θα ανοίξουν πόλεμο εναντίον του.
«Στην αρχή κρίναμε τον ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά, πιστεύοντας ότι ήταν μία “μαλακή αντιμνημονιακή δύναμη”»
Κώστας, πρώην τρολ του ΣΥΡΙΖΑ
Λόγω της έντονης πολιτικοποίησής του, ο Κώστας άρχισε να ασχολείται με το Twitter πολύ πριν γίνει τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. «Στο πανεπιστήμιο ήμουν ενταγμένος σε πολιτικές οργανώσεις και πήρα μέρος σε διάφορα κινήματα, όπως αυτό κατά των εξορύξεων πετρελαίου. Τον Δεκέμβριο του 2008 πήρα μέρος στην κατάληψη της Λυρικής. Απέκτησα λογαριασμό στο Twitter το 2009, πολύ πριν γίνει μαζικό. Μου άρεσε, γιατί μπορούσα να εκφράζω τις αριστερές απόψεις μου όχι μόνο σε δύο-τρεις φίλους, αλλά σε χιλιάδες άτομα. Είχε πλάκα, αφού όπου και να ήμουν μπορούσα να τουιτάρω για την πολιτική επικαιρότητα. Το έκανα από αριστερή σκοπιά, χωρίς να είμαι ενταγμένος σε κάποιο κόμμα, όπως το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ακόμα η εποχή που το Twitter ήταν ένα καθαρά πολιτικό μέσο, όπου μπορούσες να αναπτύξεις “πολιτικές φιλίες”, θα μπορούσαμε να πούμε “πολιτικές συμμαχίες”. Ακόμη, για πολλούς χρήστες λειτούργησε και ως μία πλατφόρμα για αδιαμεσολάβητη ροή πληροφορίας, την οποία αρνούνταν να μεταδώσουν τα λεγόμενα “συστημικά ΜΜΕ”. Σε αυτό το πλαίσιο, εγώ ήμουν από αυτούς που έκαναν κριτική σε δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν η άνοδος του φασισμού μέσω του ΛΑΟΣ, του πρώτου ακροδεξιού κόμματος που μπήκε σε ελληνική κυβέρνηση μετά την πτώση της Χούντας. Το δεύτερο ήταν τα μνημόνια. Μάλιστα, τότε κρίναμε και τον ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά, πιστεύοντας ότι ήταν μία “μαλακή αντιμνημονιακή δύναμη”. Αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν τα χρόνια της αθωότητας, όταν κάποιοι τουιτεράδες απέκτησαν απήχηση στο μέσο με βάση αυτά που έλεγαν και με βάση πραγματικά trends».

Τι είναι τα τρολ;
Στο διαδίκτυο ο όρος «τρολ» έχει μεγάλη ιστορία και δεν εφαρμόζεται μόνο στην πολιτική και τις αντιπαραθέσεις της. Ο παραδοσιακός ορισμός του είναι η δημιουργία αναστάτωσης και χάους στο διαδίκτυο, από ένα ανωνυμο υποθετικο προσωπο στο διαδικτυο, ξεκινώντας καυγάδες ή ενοχλώντας (harass) ανθρώπους στο διαδικτυο με οποιονδήποτε τρόπο.
Για τις ανάγκες αυτού του ρεπορτάζ οριοθετήσαμε την έννοια του «τρολ» ως ενός επώνυμου ή ανώνυμου λογαριασμού που προωθεί προκλητικές ή επιτηδευμένες απόψεις και γεγονότα, συχνά ψευδή, τα οποία στοχεύουν είτε στην προώθηση ενός πολιτικού μηνύματος και των φορέων του, είτε στην καταπολέμηση ενός αντίθετου πολιτικού μηνύματος, προχωρώντας συχνά σε επιθέσεις κατά άλλων χρηστών.
Η στρατολόγηση
Ο Κώστας ήταν ένας από τους τουιτεράδες που κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος, για να διαμαρτυρηθούν με τους αγανακτισμένους. Τότε ήρθε σε επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εκείνη την περίοδο η πολιτική κουβέντα στο Twitter άρχισε να έχει μία μεγαλύτερη επίδραση, τουλάχιστον στον μικρόκοσμο των κοινωνικών δικτύων. Πολιτικοί και κόμματα έβλεπαν πως όταν ένα στέλεχός τους έκανε ένα tweet, το έκαναν 50 retweet. Όταν έκανα εγώ ένα tweet, είχα 500 retweet. Στα επιτελεία άρχισαν να διαπιστώνουν ότι κάποιοι άλλοι είχαν σταδιακά μεγαλύτερη απήχηση από τους ίδιους. Ενώ ήταν ακόμα αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι κάποιοι άνθρωποι τον στήριξαν, χωρίς να είναι μέλη του. Κάποιους από αυτούς προσπάθησε να μας στρατολογήσει. Η πρώτη δικτύωσή μας έγινε στο Σύνταγμα, στους Αγανακτισμένους. Εκεί γνωστοί τουιτεράδες, που μιλούσαν μόνο διαδικτυακά, άρχισαν να γνωρίζονται μεταξύ τους. Εκεί έγινε και η πρώτη όσμωση τουιτεράδων με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πολύ έξυπνα έβαλε τη νεολαία του και στρατολόγησε κόσμο. Εμένα με προσέγγισαν, επειδή ήμουν από τους πολύ γνωστούς τουιτεράδες. Και με στρατολόγησαν μαζί με άλλους δυνατούς χρήστες του μέσου. Όταν με κάποιον τρως ξύλο στην πορεία, τότε αρχίζεις να τον εμπιστεύεσαι. Όταν μου πρότειναν να ενταχθώ στην ομάδα τους, δεν είχα τη φιλοδοξία να μπω στο κόμμα ή να κάνω πολιτική καριέρα. Το μόνο που ήθελα ήταν να επηρεάσω κόσμο απέναντι στη λαίλαπα των μνημονίων. Αυτό δεν αφορούσε μόνο εμένα. Γενικά τα πρώτα τρολ που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν αριστεροί ιδεολόγοι που ήθελαν να αντιταχθούν στη λογική του μνημονιακού μονόδρομου. Γι' αυτό και δεν φοβόμασταν να στηλιτεύσουμε τα κακώς κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, καλώς ή κακώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το κόμμα που φαινόταν ότι μπορεί να βάλει τέλος σε αυτή την πολιτική. Αυτός ήταν ο λόγος που στρατολογηθήκαμε ως τρολ στο κόμμα».
Ο Κώστας μου είπε ότι η δουλειά των τρολ άλλαξε ριζικά το 2012, «όταν διαφάνηκε ότι αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση. «Τα πράγματα σοβάρεψαν και το κόμμα αποφάσισε να οργανώσει καλύτερα τους υποστηρικτές του στο Twitter. Ήθελε να τους μετατρέψει από μονάδες σε μία οργανωμένη ομάδα με οργανωμένη δράση. Κεντρικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση έπαιξαν ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια από τα οποία αργότερα ασχολήθηκαν με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης», είπε ο ίδιος.
Οι διαφωνίες
Παρά την όλο και πιο οργανωμένη δουλειά των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, ο Κώστας μου είπε ότι «εκτός από τη βασική ομάδα διαδικτύου, μέσα στο κόμμα λειτουργούσαν και άλλες ομάδες τρολ, που συνδέονταν με διαφορετικές τάσεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και ηγετικά στελέχη που εξέφραζαν αυτές τις τάσεις. Μάλιστα, κάποια τρολ έκαναν και πράγματα που ήταν ενάντια στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, προχωρούσαν σε δολοφονία χαρακτήρα κατά μελών ή υποστηρικτών του κόμματος ή εν γένει της Αριστεράς, όταν αυτοί εξέφραζαν τη διαφωνία τους με κάποια κεντρική απόφαση. Μερικοί λογαριασμοί έφτασαν στο σημείο να στηρίζουν τρολ της ΝΔ κατά συριζαίων. Ένα κλασικό παράδειγμα εσωτερικής αντιπαράθεσης είναι αυτό που προέκυψε με τα ψηφοδέλτια του 2015 σχετικά με το ζήτημα αν θα εντάσσονταν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν είχαν ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε τεράστια διχογνωμία. Αυτή αποτυπώθηκε στα τρολ του κόμματος, κάποια από τα οποία άρχισαν να βρίζουν εμάς που λέγαμε ότι δεν θέλουμε στο ΣΥΡΙΖΑ υποψηφίους όπως τη Θεοδώρα Τζάκρη και τον Μάρκο Μπόλαρη, γιατί τους θεωρούσαμε εκπροσώπους του παλιού κατεστημένου».
Αξιόπιστες πηγές είπαν στο inside story ότι «εκτός από επιδραστικούς τουιτεράδες, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε να τουιτάρουν από ανώνυμους λογαριασμούς και υπαλλήλους μίντια που πρόσκειντο στο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, δημοσιογράφοι που εργάζονταν σε γραφεία τύπου υπουργείων μπήκαν κι αυτοί στο παιχνίδι, αφού τους λέγανε “εμείς εδώ κάνουμε και αυτό, δίνουμε τη μάχη μας στο Twitter”. Πολλοί το κάνουν, όχι γιατί αναγκαστικά πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί πιστεύουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει την εξουσία, αυτοί θα χάσουν τη δουλειά τους».

Η γραμμή από την Κουμουνδούρου στο κοινό μέιλ
Ζήτησα από τον Κώστα να μου πει ποιες ήταν οι υποχρεώσεις ενός στρατολογημένου τρολ. «Είχαμε έναν συντονιστή, ο οποίος ξέραμε ότι είχε έδρα στην Κουμουνδούρου. Ήταν μέλος του κόμματος και ξέραμε το όνομά του. Τα πρωινά έστελνε ένα μέιλ στην κοινή λίστα με όλα τα τρολ, περίπου 100 άτομα, στην οποία ήμουν και εγώ. Εκεί μας προωθούσε τα non-paper, όπου μας έλεγε ποια θέματα έπρεπε να “παίξουμε” στο Twitter και με ποια χάσταγκ. Γνωρίζαμε ότι τα μέιλ έβλεπαν και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στις αρχές, τα περισσότερα θέματα αφορούσαν στην πολιτική του κόμματος, ήταν δηλαδή μία θετική πολιτική προπαγάνδα υπέρ του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Για να δώσουμε μερικά παραδείγματα: τουιτάραμε υπέρ μιας διαδήλωσης κατά του ΕΝΦΙΑ και υποστηρίζαμε πόσο άδικος φόρος είναι. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έδινε συνέντευξη στο Twitter, μπαίναμε να βοηθήσουμε με αβανταδόρικες ερωτήσεις, θετικά σχόλια και retweet. Όταν ήρθε ο Σλάβοϊ ΖίζεκΣλάβοϊ Ζίζεκ| el.wikipedia.org, βομβαρδίσαμε με σχόλια, tweet, retweet. Αυτό ήταν ένα δώρο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, που έβλεπε τα χάσταγκ του πρώτα σε τάσεις στο Twitter. Ουσιαστικά ήμασταν κάτι σαν τους influencers στο Instagram σήμερα: αντί να πουλάμε παπούτσια, πουλούσαμε τον Τσίπρα».
Η μνημονιακή στροφή και η κρίση
Η δουλειά των αντιμνημονιακών τρολ ήταν πιο εύκολη μέχρι τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, αφού «το αντιμνημονιακό κύμα στην κοινωνία ήταν τόσο ισχυρό, που ουσιαστικά κανείς δεν τολμούσε να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Twitter και όποιος το έκανε, έτρωγε διαδικτυακό “ξύλο” από τα τρολ», είπε ο Κώστας στο inside story. Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία. «Τότε, εξαιτίας και εσωτερικών αντιθέσεων στο κόμμα, αποφασίστηκε να διαγραφεί η λίστα με τα τρολ και να φτιαχτεί νέα, ώστε να μην έχουν πλέον πρόσβαση κάποιοι που το κόμμα δεν εμπιστευόταν. Άλλαξαν κωδικοί σε λογαριασμούς. Οι υπεύθυνοι ήθελαν μόνο ένας σκληρός πυρήνας να βλέπει τα non-paper και να τα διοχετεύει στο Twitter. Υπήρχε τεράστια εσωστρέφεια, με τους μισούς να λένε ότι “πάμε να γίνουμε μνημονιακοί” και τους άλλους μισούς να απαντούν “ωριμάστε ρε, τώρα είμαστε εξουσία”. Αυτό βγήκε στο διαδίκτυο και άρχισαν οι σφαγές μεταξύ παλαιών συντρόφων».
Εκείνη την περίοδο ο Κώστας άρχισε σταδιακά να διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η ομάδα. «Ξέραμε ότι ήμασταν εκτελεστικό όργανο. Άρα δεν συζητούσαμε τη γραμμή, την παίρναμε και την τουιτάραμε. Ωστόσο, αρκετοί ήμασταν σκεπτόμενοι άνθρωποι και αυτό άρχισε να δημιουργεί προβλήματα. Για παράδειγμα, για χρόνια τουιτάραμε κατά των επιχειρηματιών και συγκεκριμένα της δημιουργίας του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, είδαμε τον Γιώργο Πάντζα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη να αλλάζουν ουσιαστικά τη γραμμή και να λένε ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως ήθελε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η αλλαγή γραμμής σε αυτό το θέμα ήταν κομβική, αφενός γιατί οι αντιδράσεις ανάμεσα στην ομάδα διαδικτύου ήταν μεγάλες, αφετέρου γιατί είναι χαρακτηριστική της κυβερνητικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν οι υπεύθυνοι από το κόμμα είδαν τις αντιδράσεις σε μία σειρά από ζητήματα, ακολούθησαν μία σταλινική προσέγγιση, λέγοντας “αυτή είναι η γραμμή και αν σας αρέσει”. Μετά είδα και άλλα. Όταν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να γίνονται υπουργοί με τον ΣΥΡΙΖΑ, μας ζητήθηκε να σβήσουμε tweet που είχαμε κάνει γι’ αυτούς, όπως ήταν για παράδειγμα ο κ. Μπόλαρης, που ήταν άλλωστε υφυπουργός Υγείας στην υπόθεση των οροθετικών. Ξαφνικά, λοιπόν, κληθήκαμε να προστατέψουμε αυτούς, ενάντια στους οποίους παλέψαμε, για να φέρουμε την αλλαγή που ευαγγελιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ».
Από την πολιτική προπαγάνδα στις προσωπικές επιθέσεις
Σύμφωνα με πολλές πηγές που μίλησαν στο inside story, η μνημονιακή μετάλλαξή του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον τρόπο δράσης των τρολ. «Καθώς ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να προπαγανδίσει την αντιμνημονιακή πολιτική που εγκατέλειψε οριστικά με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, τα τρολ άλλαξαν στόχευση και προχώρησαν μαζικά και οργανωμένα σε προσωπικές επιθέσεις. Οι υπεύθυνοι άρχισαν να μας ζητάνε να στοχοποιούμε πολιτικούς αντιπάλους σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό. Ενώ στο παρελθόν μας έλεγαν “σήμερα παίζουμε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης με αυτά τα χάσταγκ”, μετά τη μνημονιακή στροφή του κόμματος επικράτησε σταδιακά η σκανδαλοθηρία σε στιλ “γράψτε ότι αυτός από τη ΝΔ θα πάει φυλακή”. Κάποιοι αντιδράσαμε σε αυτό και δεν τα τουιτάραμε. Ωστόσο, η στροφή από το πολιτικό στο προσωπικό κάποιους μας ξενέρωσε. Γουστάραμε να γράφουμε αντιφασιστικά tweet υπέρ του Φύσσα, γιατί ήμασταν ιδεολόγοι. Γι’ αυτό και το κάναμε καλά και είχαμε απήχηση, κάτι που ήταν ένας από τους παράγοντες που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αυτό που σίγουρα δεν θέλαμε ήταν να κάνουμε προσωπική επίθεση στον Βαρβιτσιώτη ή τον Γεωργιάδη, όσο κι αν διαφωνούσαμε μαζί τους πολιτικά. Όταν το είδα αυτό, κατάλαβα ότι η φάση είχε χάσει για πάντα την πλάκα της και σίγουρα εγώ δεν θα υποστήριζα τη μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα μέσω προσωπικών επιθέσεων. Έτσι και έφυγα. Δεν ήθελα να γίνω ένα τυφλό κομματικό εργαλείο».
Οι αποχωρήσεις και οι δολοφονίες χαρακτήρα και κατά πρώην συντρόφων
Οι παραπάνω αλλαγές έκαναν πολλά τρολ να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της εξάμηνης διαπραγμάτευσης και του δημοψηφίσματος. «Αποχώρησαν όσοι πίστευαν ιδεολογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να φέρει μία αλλαγή. Στο τέλος έμειναν μόνο οι πωρωμένοι ή αυτοί που ήθελαν αργότερα να διοριστούν. Το θλιβερό στην υπόθεση είναι πως όταν κάποιος “έφευγε από το μαντρί”, οι πρώην σύντροφοί του τον έβριζαν και του έκαναν επιθέσεις, όπως ακριβώς έκαναν στους πολιτικούς αντιπάλους τους. Τα τρολ που έμειναν έκαναν δολοφονίες χαρακτήρα σε όσους έφευγαν. Το έκαναν και σε μένα, το κάνουν ακόμα. Μαζεύονται πέντε-έξι τρολ, που αρχίζουν τα σκωπτικά και ειρωνικά σχόλια, για να τσιμπήσεις και να τους βρίσεις, ώστε να γίνει χαμός και να σε βγάλουν εκτός εαυτού. Για μένα έγραψαν ότι πληρώνομαι από κύκλους της δεξιάς και ότι είμαι ρουφιάνος. Είναι κρίμα που μία προσπάθεια ενημέρωσης “από τα κάτω” και θετικής παρουσίασης αρχών της Αριστεράς κατέληξε να είναι ένα κονταροχτύπημα στη λάσπη και fake news για συγγενικά πρόσωπα πολιτικών αντιπάλων».
Ο μύθος του 0,60 και η αλήθεια των μετακλητών
Μία από τις τελευταίες ερωτήσεις μου προς τον Κώστα ήταν αν πληρωνόταν ως τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντησή του ήταν αρνητική. «Όλα αυτά που λέγονται για 60 λεπτά το κάθε tweet είναι ψέματα. Τα καλά χρόνια της ομάδα διαδικτύου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από το 2011 έως το 2015, χτίστηκαν πάνω στον ενθουσιασμό και την ιδεολογική πίστη τουιτεράδων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στα μνημόνια και θα φέρει κάτι καινούριο. Το κάναμε γιατί το γουστάραμε και γι’ αυτό το λόγο το κάναμε καλά, με αποτέλεσμα την πλήρη κυριαρχία του κόμματος στο Twitter. Δεν μας πλήρωναν. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι κάποια τρολ αργότερα εξαργύρωσαν την υπηρεσία τους με θέσεις μετακλητών σε υπουργεία», είπε ο Κώστας, την ώρα που άλλη πηγή με καλή γνώση της οργάνωσης των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «μετά την αποχώρηση των ιδεολόγων τουιτεράδων, δεν υπήρχε λόγος κάποιος να υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική βάση, αφού το κόμμα είχε γίνει μνημονιακό. Άρα, οι ιδεολόγοι μειώθηκαν και ο στρατός των τρολ έπρεπε να χτιστεί ξανά σε άλλη βάση».
Και συνεχίζει: «Αν και το 0,60 δεν ισχύει κυριολεκτικά, αυτό που ισχύει είναι ότι κάποιοι που τουιτάρουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει μετακλητοί, την ώρα που κάποιοι παίρνουν 300-500 ευρώ το μήνα για τα tweet τους. Παραδείγματα επιδραστικών account που έγιναν μετακλητοί ήταν ο @galaxyarchisΤο προφίλ του Γαλαξιάρχη στο Twitter., δηλαδή ο Πέτρος Παπαθανασίου, ο οποίος είχε διοριστεί συνεργάτης της τότε κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, κάτι που αποκαλύφτηκε όταν εκείνη έβγαλε συλληπητήρια ανακοίνωση«Σίγησε» ο γνωστός μπλόγκερ @galaxyarchis | Εφημερίδα των Συντακτών μετά τον αιφνίδιο θάνατό του. Ακόμη, ως μετακλητός έχει διοριστεί και ο @AnemosNaftilosΟ λογαριασμός στο Twitter., ενώ σε δημόσια υπηρεσία είναι και ο @alexandrosFL350Ο λογαριασμός του @AlexandrosFL350 στο Twitter.». Είναι αξιοσημείωτο ότι από την ανάλυση του προφίλ του @alexandrosFL350Ο λογαριασμός του @AlexandrosFL350 στο Twitter. προκύπτει ότι κάνει retweet ανώνυμα προφίλ που στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή στρέφονται κατά της αντιπολίτευσης.
Λογαριασμοί που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο Twitter
Η μαρτυρία του Κώστα στο inside story έρχεται να φωτίσει ίσως καλύτερα τη δήλωση που είχε κάνει σε ρεπορτάζ της Λίνας Παπαδάκη το καλοκαίρι του 2012Ρεπορτάζ: Οι admins του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφος της Αυγής, Χρήστος Σίμος, ο οποίος είπε στα γραφεία της Κουμουνδούρου πως «ένα από τα πράγματα που μου αρέσει προσωπικά να κάνω, είτε σε συντονισμό με άλλους, είτε κατά μόνας, είναι να τσακώνομαι ηλεκτρονικά». Πολλοί υποστήριξαν αργότερα ότι αυτό το βίντεο αποτελεί απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει δικό του τρολοστρατό με επικεφαλής τον Γιώργο Κυρίτση, πρώην διευθυντή σύνταξης της Αυγής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν αυτός που παρουσίασε στο βίντεο την ομάδα που ασχολείται με τα social media. Μάλιστα, ο κ. Σίμος μόλις χθες (19 Νοεμβρίου 2018) ορίστηκεΝέος γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο πρώην δημοσιογράφος της Αυγής Χρήστος Σίμος | reader.gr γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του οποίου προΐσταται ο Νίκος Παππάς



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ενώ ματαίως περίμεναν καποιοι/ες μια δήλωση απ την Κ.Κούνεβα για την συναδελφό της που μπήκε 10 χρόνια φυλακή, συνειδητοποιούμε για άλλη μια φορά πόσο δίκαιο είχαν αυτοί που έγκαιρα εντόπισαν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι ο Σύριζα δεν είναι αριστερό κόμμα, αλλά ότι εφαρμόζει μια ala Goebels τακτική προπαγάνδας, μαζί με άλλα μουσολινικά στοιχεία στη δομή και λειτουργία του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Κυριακή 25.11.2018 συμπληρώνονται 76 χρόνια από την κορυφαία πράξη της Εθνικής Αντίστασης: την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Στις 11 το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών η Αλεξάνδρα Σάντα, κόρη του μεγάλου Αντιστασιακού Απόστολου (Λάκη) Σάντα και μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, θα απευθύνει ομιλία στην επίσημη τελετή προς τιμή της Εθνικής Αντίστασης.
Την ίδια ώρα στο Γοργοπόταμο, αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.
Αγωνιζόμαστε κι αισιοδοξούμε! Καλημέρα σε όλους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδελφός Τσίπρα: Έκανε πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου ( φορολογική ενημερότητα ) με σκοπό την εξαπάτηση του δημοσίου για ίδιο οικονομικό όφελος ΑΘΩΟΣ.!
Καθαρίστρια: Έκανε πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου ( απολυτήριο Δημοτικού ) με σκοπό την εξαπάτηση του δημοσίου για ίδιο οικονομικό όφελος ΕΝΟΧΉ, 10 ΧΡΌΝΙΑ ΦΥΛΑΚΉ ΧΩΡΊΣ ΑΝΑΣΤΟΛΉ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Σαουδική Αραβία Εκτελεί Ινδονησιακή Υπηρέτρια Για Τη Δολοφονία Του Αφεντικού Ενώ Την είχε Βιάσει
 1η Νοεμβρίου 2018
Μια ινδονησιακή υπηρέτρια που προσδιορίστηκε ως Tuti Tursilawati εκτελέστηκε στη Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του αφεντικού της ενώ την είχε βιάσει.
Mum-of-one, η Tuti Tursilawati εκτελέστηκε αφού σκότωσε το αφεντικό της που την βίασε, και αυτό προκάλεσε οργή στην Τζακάρτα.
Η  Tuti Tursilawati αποκεφαληστηκε τη Δευτέρα στην πόλη Ta'if, πόλη της επαρχίας Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας. Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν προειδοποίησε την οικογένεια ή το προξενείο της παρθεναγωγού προτού σκοτωθεί, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η εκτέλεσή της έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από την Ινδονησία .
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo ζήτησε από τον υπουργό εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, τον Adel al-Jubeir, να ζητήσει να μάθει γιατί η Τζακάρτα δεν είχε ενημερωθεί για την εκτέλεση της Tuti Tursilawati τη Δευτέρα.
Ήταν η τέταρτη φορά μέσα σε τρία χρόνια που η Σαουδική Αραβία δεν είχε ειδοποιήσει την Τζακάρτα πριν εκτελέσει έναν μετανάστη εργαζόμενο από την Ινδονησία.
Ο κ. Widodo αναφέρθηκε από το γραφείο του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου:
Κάλεσα τον υπουργό εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και του  μεταβίβασα τη διαμαρτυρία μας.
Ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στην Ινδονησία είχε κληθεί να συζητήσει το θέμα, πρόσθεσε ο πρόεδρος.
Η ινδονησιακή ομάδα υπεράσπισης Migrant Care δήλωσε το Σεπτέμβριο ότι η κ. Tuti Tursilawati υπερασπίστηκε τον εαυτό της από βία.
Ο Abidin Fikri, μέλος του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας, επέκρινε τη δολοφονία, λέγοντας:
Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αγνόησε τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος για ζωή όλων.
Η κυρία Tursilawati εκτελέστηκε μόλις μια εβδομάδα μετά που ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας al-Jubeir, συναντήθηκε με τον Ινδονήσιο ομόλογό της Retno Marsudi και τον κ. Widodo στη Τζακάρτα για να συζητήσει τα δικαιώματα των μεταναστών εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Marsudi υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης υποχρεωτικής προξενικής κοινοποίησης πριν από την εκτέλεση των ποινών θανάτου.
Η Διεθνής Αμνηστία Ινδονησία είπε ότι η Σαουδική Αραβία είχε βλάψει τους διπλωματικούς δεσμούς και είχε συμπεριφερθεί ανήθικα μετά την εκτέλεση της μητέρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα αναβολή, για τις 30/11, στη δίκη των συνδικαλιστών του ΟΑΕΕ, Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά
22 Νοεμβρίου 2018
Νέα αναβολή, τη δεύτερη κατά σειρά, πήρε το πρωί η δίκη των μελών της Αριστερής Κίνησης ΟΑΕΕ και μελών του ΔΣ του ΠΣΕ-ΟΑΕΕ, Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά, που συνελήφθησαν, στις 19/11, στην περιφρούρηση της κατάληψης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο, που βρισκόταν στην 12η μέρα της. Συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου και με βάση το «ιδιώνυμο» που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση.
Η νέα ημερομηνία της δίκης ορίστηκε για την Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018, κτήριο 2 – αίθουσα 1, των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων. Να σημειωθεί πως η αναβολή της δίκης οφείλεται στη μη παρουσία της μηνύτριας «αγανακτισμένης» πολίτη. Ο συνήγορος των «κατηγορουμένων» ζήτησε να γίνει η δίκη, αλλά το δικαστήριο ενέμεινε στην απόφασή του και την ανέβαλε.
Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και την απαξίωση του Ταμείου, γεγονός που ταλαιπωρεί εργαζομένους και ασφαλισμένους. Το «έγκλημα» των Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά είναι ότι υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.
Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ συνεχίζουν, μάλιστα, για τρίτη εβδομάδα τις καταλήψεις σε υποκαταστήματα του Ταμείου, αντιδρώντας στην υποστελέχωση του και στην απαξίωση του. Σε ανάλογη συνδικαλιστική δράση, έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες και οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ – Αγροτών και στον ΟΠΕΚΑ για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Σωματεία και Ομοσπονδίες, τόσο από τον ιδιωτικό τομέα, όσο κι από τον δημόσιο τομέα, έχουν εκδώσει ψηφίσματα αλληλεγγύης προς τους δύο αγωνιστές, ζητώντας την απόσυρση των κατηγοριών, αλλά και να σταματήσει από την κυβέρνηση η ποινικοποίηση των αγώνων και να δικαιωθεί ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΑΕΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (ΕΚΟΦ)
Ανάμεσα στις οργανώσεις που ανέπτυξαν παρακρατική τρομοκρατική δραστηριότητα εκείνη την περίοδο της δεκαετιας του 1960, η πιο μαζική ήταν η Εθνική Κοινωνική Οργάνωση Φοιτητών, η διαβόητη ΕΚΟΦ. Η ανάπτυξη του φοιτητικού κινήματος από τα μέσα της δεκαετίας του ’50, με αφορμή τόσο το Κυπριακό όσο και καθαρά φοιτητικές διεκδικήσεις, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει ανησυχία, ιδιαίτερα μετά και από την εκλογική επιτυχία της ΕΔΑ, τον Μάιο 1958. Εκείνο τον χρόνο ιδρύεται το Σπουδαστικό Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Γενικής Ασφαλείας, που λειτουργεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου δρα και η φοιτητική οργάνωση Εθνική Φάλαγξ, με επικεφαλής τον Άγγελο Μπρατάκο, στέλεχος της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης Νέων (ΕΡΕΝ), της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, και πολύ αργότερα βουλευτή και υφυπουργό της Νέας Δημοκρατίας.
Η ΕΚΟΦ ιδρύεται τον Δεκέμβριο 1959, με πρωτοβουλία της Αφανούς Επιτροπής Αντικομμουνιστικής Δράσης, αμέσως μετά το Β' Πανσπουδαστικό Συνέδριο, και εμφανίζεται σαν οργάνωση ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα, που έχει ως στόχο την προώθηση αποκλειστικά και μόνο των φοιτητικών αιτημάτων. Αυτός ακριβώς ο αυτοπροσδιορισμός της έκανε, εξαρχής, φανερή τη δεξιά της φυσιογνωμία. Αν και πρόεδρος ανέλαβε ο Παύλος Μανωλόπουλος, στέλεχος μέχρι τότε της Προοδευτικής Ένωσης Νέων, της νεολαίας του Κόμματος των Προοδευτικών του Σπύρου Μαρκεζίνη, τα μέλη της οποίας δεν εντάσσονταν οπωσδήποτε ιδεολογικά στη Δεξιά, ήταν σαφής η άμεση σχέση της με την ΕΡΕΝ. Στελέχη της, όπως οι Μιλτιάδης Έβερτ, Άγγελος Μπρατάκος, Λάκης Ιωαννίδης, Γιώργος Αλφαντάκης, Χάρικτων Καρατζάς, Λουκάς Παπαγγελής, Χρήστος Φύσσας, αλλά και ο ίδιος ο Μανωλόπουλος, θα συμμετάσχουν κατά καιρούς και στην ηγεσία της ΕΡΕΝ.
Στη Θεσσαλονίκη η ΕΚΟΦ θα ιδρυθεί τον Μάρτιο 1961, με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο. Αργότερα τον διαδέχτηκε ο Σπύρος Σπυρόγλου και αυτόν ο Θεόφιλος (Λάκης) Ιωαννίδης.
Η ΕΚΟΦ αναφέρεται, συνήθως, σαν οργάνωση νεοφασιστική, κυρίως λόγω της τρομοκρατικής παρακρατικής δραστηριότητάς της. Εντούτοις, ούτε οι διακηρύξεις της ούτε η αρθρογραφία των εφημερίδων και περιοδικών που εξέδιδε («Ηχώ των Σπουδαστών», «21ος αιώνας» και «Φοιτητικοί αντίλαλοι» στην Αθήνα, και «Φοιτητής» στη Θεσσαλονίκη) την προσδιορίζουν ως τέτοια. Ο ιδεολογικός της λόγος είναι ίδιος με αυτόν της ΕΡΕ και από την άποψη αυτή σίγουρα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φασιστική. Μπορεί, όμως, να ενταχθεί στον ευρύτερο χώρο της Άκρας Δεξιάς, εξαιτίας, κυρίως, των πρακτικών της. Αυτές οι πρακτικές είναι που δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ενεργό συμμετοχή στις γραμμές της και φοιτητών με σαφείς φασιστικές ιδεολογικές αναφορές. Άλλωστε, όπως αναφέρει ο Paxton18 [18. Robert Paxton, Η Ανατομία του Φασισμού – Κέδρος, Αθήνα 2006, σ. 258.], εκείνα τα χρόνια, με σχετικά πρόσφατη τη συντριβή του φασισμού, η άκρα Δεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη απέφευγε να αμφισβητεί ανοιχτά την κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Έχοντας κερδίσει τους περισσότερους συλλόγους στις φοιτητικές εκλογές του 1960, καταγγελλόμενη για χρήση μεθόδων ψυχολογικής βίας, χαφιεδισμού, εξαγοράς, δωροδοκίας και πλαστογραφιών, επιδόθηκε σε βιαιότητες τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, κατά το Γ΄ Πανσπουδαστικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο διέθετε 107 αντιπροσώπους, έναντι μόλις 17 των αντιπάλων της, στο σύνολό τους αριστερών. Αποκορύφωμα στάθηκε η επίθεση 100-120 μελών της στην εφημερίδα «Μακεδονία», η οποία είχε καταγγείλει την τρομοκρατική δράση της κατά τις εργασίες του Συνεδρίου.
Όπως έγραψε η ίδια η εκοφίτικη «Ηχώ των Σπουδαστών»19 [19. «Ηχώ των Σπουδαστών», φ. 13, Δεκέμβριος 1960, και «Αυγή», 21 Δεκεμβρίου 1960.], για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου δόθηκαν από την κυβέρνηση 80.000 δραχμές. Εξάλλου, η ίδια η «Ηχώ των Σπουδαστών», που εκδιδόταν από το 1958, πριν την ίδρυση της ΕΚΟΦ, μέχρι το 1961 τυπωνόταν στο… Στρατιωτικό Τυπογραφείο!
Χαρακτηριστικό της ιδεολογίας που πρόβαλλαν τα έντυπα της ΕΚΟΦ ήταν η αντίθεση σ’ αυτό που χαρακτήριζε «δυτικότροπη διασκέδαση» (αναφερόμενη στο ροκ), αλλά και σε πολιτιστικές μορφές έκφρασης της αριστερής νεολαίας, μέσα από το λαϊκό τραγούδι20 [20. Χρήστος Πουλιάνας, Εθνική Κοινωνική Οργάνωση Φοιτητών (ΕΚΟΦ): Πρακτικές και πολιτική ιδεολογία του δεξιού εξτρεμισμού στη μετεμφυλιακή Ελλάδα (1960-1967) – Διπλωμ. εργασία, ΕΚΠΑ, Αθήνα 2017, σ. 146-147.]. Ο εθνικισμός της είχε σαφή αντικομμουνιστική στόχευση, όπως φαίνεται από τη συστηματική προβολή, με την αρθρογραφία της εφημερίδας «Ηχώ των Σπουδαστών», του ζητήματος της «κατεχόμενης από τους Αλβανούς κομμουνιστές» Βόρειας Ηπείρου, και όριο την υπεράσπιση της νατοϊκής πολιτικής της ΕΡΕ και του Καραμανλή, όπως προκύπτει από την υποβάθμιση του Κυπριακού Ζητήματος21 [21. Στο ίδιο, σ. 148 κ.έ.].
Η δυναμική παρουσία στις γραμμές της ΕΚΟΦ φασιστών, που δεν έκρυβαν την ιδεολογική τους ταυτότητα, έγινε ιδιαίτερα έντονη την Πρωτομαγιά του 1961, όταν πραγματοποιήθηκε επίθεση κατά αριστερών φοιτητών, με τραυματισμούς πολλών απ’ αυτούς, με την ταυτόχρονη εκφώνηση συνθημάτων υπέρ του ναζί εγκληματία πολέμου, Άντολφ Άιχμαν, που είχε συλληφθεί από τους Ισραηλινούς και τον επόμενο χρόνο εκτελέστηκε.
Οι βίαιες πρακτικές έφτασαν στο απόγειό τους το 1962, χρονιά μεγάλης ανάπτυξης του φοιτητικού κινήματος, το οποίο πρόβαλλε το αίτημα της χορήγησης του 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία, ενώ συμπορευόταν και με το μεγάλο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση Καραμανλή, που προήλθε από τις εκλογές βίας και νοθείας του προηγούμενου χρόνου.
Η δραστηριότητα της ΕΚΟΦ θα υποχωρήσει κατά το 1963, ως συνέπεια, τόσο της κυριαρχίας των δυνάμεων της Αριστεράς και του Κέντρου στον φοιτητικό χώρο όσο και των πολιτικών εξελίξεων που ακολούθησαν τη δολοφονία του συνεργαζόμενου με την ΕΔΑ, βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη. Η αποκάλυψη του ρόλου των παρακρατικών οργανώσεων, η προσπάθεια της ΕΡΕ να κρατήσει αποστάσεις απ’ αυτές και η απώλεια της κυβερνητικής εξουσίας με τις εκλογές του Νοεμβρίου, συνέβαλαν όχι μόνο στην ανακοπή των βίαιων πρακτικών της, αλλά και σε μια αρνητική στάση της ηγεσίας της ΕΡΕΝ, όπως και του ίδιου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, που είχε διαδεχθεί τον Καραμανλή στην ηγεσία της ΕΡΕ, απέναντί της.
Η ΕΚΟΦ θα επαναδραστηριοποιηθεί στα τέλη του 1966, για να διαλυθεί λίγους μήνες μετά, με την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967. Τελευταία ενέργειά της πριν τη δικτατορία ήταν η -από κοινού με μέλη του φασιστικού Κόμματος 4ης Αυγούστου- επίθεση κατά φοιτητών, μελών της μαοϊκής φοιτητικής παράταξης ΠΠΣΠ, στις αρχές Απριλίου 1967 στη Θεσσαλονίκη.
Κάποια από τα κορυφαία στελέχη της θα μπουν στην υπηρεσία του στρατιωτικού καθεστώτος. Πρόκειται για τους Λουκά Παπαγγελή, γενικό γραμματέα Τύπου και Πληροφοριών, Θεόφιλο (Λάκη) Ιωαννίδη, ακόλουθο Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, Παύλο Μανωλόπουλο, νομάρχη Θεσπρωτίας, υπουργό Εργασίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΒΑ, Δημήτριο Καρακώστα, υφυπουργό Τύπου στην κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, Αντώνιο Στάθη, νομάρχη, Χρήστο Κοφίτσα, υπεύθυνο για τη διοργάνωση συνεδρίων νεολαίας, κ.λπ. Άλλοι, όπως ο Παναγιώτης Μιχαλολιάκος (γνωστός και ως Τάκης Μιχαλόλιας), θα αναπτύξουν δραστηριότητα μεταξύ των Ελλήνων φοιτητών της Ιταλίας, όπου θα συνδεθούν με ιταλικές φασιστικές οργανώσεις. Ο Μιχαλολιάκος θα αναλάβει ως δικηγόρος, όπως και ο επίσης εκοφίτης Γιώργος Αλφαντάκης, την υπεράσπιση των χουντικών στις μεταδικτατορικές δίκες.
Εντούτοις, θα υπάρξουν και εκείνοι, όπως ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Άγγελος Μπρατάκος, ο Χρήστος Φύσσας κ.ά., που θα αντιταχθούν στη χούντα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανά άνω του 1 εκατ. οι καταγεγραμμένοι άνεργοι. 63% γυναίκες
22/11/2018
Η εγγεγραμμένη ανεργία που τηρεί ο ΟΑΕΔ ξεπέρασε πάλι το 1 εκατομμύριο ανέργους. Συγκεκριμένα ανήλθε σε 1.012.269, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα αριθμούσε 947.907 ανέργους.
Σε απόλυτους αριθμούς πρόκεται για μια αύξηση 64.362 ανέργων αν συγκρίνουμε τον Οκτώβριο του 2017 με τον ίδιο μήνα του 2018, ενώ τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ που κατέδειξαν ρήγμα στην αγορά εργασίας το οποίο ανέρχεται σε -21.667 θέσεις εργασίας σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Οκτωβρίου 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 229.959, ενώ οι αποχωρήσεις σε 350.046. Από αυτές τις αποχωρήσεις, οι 88.237 ήταν οικειοθελείς και οι 261.809προήλθαν από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Οκτώβριος 2018 και Οκτώβριος 2017, προκύπτει μειωμένη επίδοση κατά 21.667 λιγότερων θέσεων εργασίας για τον Οκτώβριο 2018, αρνητικό ισοζύγιο (-120.087) θέσεων εργασίας έναντι αρνητικού ισοζυγίου (-98.420) τον Οκτώβριο του 2017.
Αντίστοιχα η εγγεγραμμένη ανεργία δείχνει ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, για τον μήνα Οκτώβριο 2018 ανήλθε σε 844.710.
Από αυτούς τους ανθρώπους οι 482.150 (ποσοστό 57,08%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 362.560 (ποσοστό 42,92%) είναι εγγεγραμμένοι για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Οι άνδρες ανέρχονται σε 307.336 (ποσοστό 36,38%) και οι γυναίκες σε 537.374(ποσοστό 63,62%). Σ’ αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι μη αναζητούντες εργασία εγγεγραμμένοι άνεργοι, οι οποίοι ανήλθαν σε 167.559 άτομα.
Από αυτούς 49.640 (ποσοστό 29,63%) είναι εγγεγραμμένοι για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 117.919 (ποσοστό 70,37%) είναι εγγεγραμμένοι για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Οι άνδρες ανέρχονται σε 63.213 (ποσοστό 37,73%) και οι γυναίκες σε 104.346(ποσοστό 62,27%).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  Τεταρτη το πρωι  στο Μοναστηράκι, 200 ατομων, για να σταματήσει η πολύμηνη αστυνομική κατοχή που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα στη Λευκίμμη.
Η εντυπωσιακή απουσία τόσου και τόσου κόσμου που έχει οικολογικές ευαισθησίες ή/και αντιτάσσεται στον εφιάλτη του αστυνομικού κράτους, ας μας προβληματίσει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο νεαρός Βορειοηπειρώτης, που γνώρισε σε νεαρή ηλικία τη δύσκολη ζωή της προσφυγιάς, αποφάσισε, πέντε χρόνια πριν, να επιστρέψει στα πατρογονικά εδάφη και να προσπαθήσει να αντιστρέψει, μόνος του ει δυνατόν, το κύμα του οριστικού αφελληνισμού. Στους Βουλιαράτες, προσπαθούσε να εμψυχώσει τους λίγους μόνιμους συμπατριώτες του και να ενισχύσει τις παραγωγικές δραστηριότητες. Ύψωσε νόμιμα την ελληνική σημαία –διότι η ελληνική μειονότητα είναι αναγνωρισμένη ως εθνική– και είχε βάλει ως στόχο να δημιουργήσει μία νέα ελληνική εκκλησία, γενικότερα να αναζωογονήσει τον τόπο του που ερήμωνε. Γι’ αυτό και ήταν επικίνδυνος για το αλβανικό καθεστώς.
Η τακτική των Αλβανών ήταν να τον προκαλούν διαρκώς, να τον καλούν στο αστυνομικό τμήμα, να τον απειλούν, θέλοντας να τον υποχρεώσουν είτε να σιγήσει είτε να φύγει, είτε, εν τέλει, να τον εξοντώσουν. Έτσι και την ημέρα της εκτέλεσής του, στην εθνική γιορτή των Ελλήνων, την 28η Οκτωβρίου, κατέβασαν προκλητικά από την πλατεία του χωριού την ελληνική σημαία.
Αυτός, μόνος του, μη μετρώντας συσχετισμούς και συμβάσεις, νιώθοντας κυνηγημένος από τη μια και εγκαταλελειμμένος από την ίδια την πατρίδα του, που θα έσπευδε να τον χαρακτηρίσει «εθνικιστή», συγκρούστηκε με την αλβανική εξουσία και εκτελέστηκε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθώα δικαστική υπάλληλος για κατάθεση πλαστού πτυχίου νομικής στα Χανιά, ένοχη καθαρίστρια που παραποίησε απολυτήριο Δημοτικού στον Βόλο…
Δύο αδιαμφισβήτητα διαφορετικές αλλά με κοινά στοιχεία υποθέσεις εκτυλίχθηκαν στις δικαστικές αίθουσες της χώρας μας, είχαν, ωστόσο, εντελώς διαφορετική έκβαση.
Στην πρώτη περίπτωση, η υπάλληλος αθωώθηκε και επέστρεψε στη θέση της ενώ στη δεύτερη ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς, με την κατηγορούμενη να κρίνεται ένοχη και να οδηγείται στις φυλακές Θήβας για να εκτίσει 10ετή ποινή .
Το έγκλημά της; Παραποίησε πιστοποιητικό Δημοτικού για να φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την ΣΤ’ τάξη ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μόνο μέχρι την Ε’ για να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου.
Η γυναίκα αυτή, που εργάστηκε για 18 ολόκληρα χρόνια με ευσυνειδησία στον παιδικό σταθμό, κατέθεσε τα χαρτιά της το 1996 και βρισκόμενη σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια, παραποίησε το έγγραφο που είχε λάβει από το σχολείο της για να φανεί πως είχε ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Μια αστική δικαιοσύνη ταξική και πλήρως απαξιωμένη, με "λειτουργούς" σε διατεταγμένη υπηρεσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ακριβοπούλου ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τους μητροπολίτες (και γλίτωσε τα δικαστήρια)
Mea culpa από την παρουσιάστρια της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» που ισχυρίστηκε ότι η Δευτέρα ήταν «μία δύσκολη ημέρα» και είχε πυρετό με αποτέλεσμα να μπερδευτεί εννοώντας τον Αμβρόσιο
20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 16:40 3
Τα όσα καταλόγισε στην εκπομπή της Δευτέρας η Κατερίνα Ακριβοπούλου στους μητροπολίτες Μεσσηνίας και Πειραιώς περί ακροδεξιάς και χρυσαυγίτικης ρητορικής, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση αμφότερων των ιεραρχών που απείλησαν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη τόσο κατά της ίδιας της δημοσιογράφου όσο και της ΕΡΤ.
Την Τρίτη όμως, η κυρία Ακριβοπούλου έσπευσε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους μητροπολίτες Χρυσόστομο και Σεραφείμ, σε ένα mea culpa που προφανώς ήρθε και κατόπιν ανωτέρω παρέμβασης έτσι ώστε να μπει ένα φρένο στην «κατάπτωση τῆς κρατικῆς καί λαοσυντήρητης τηλεοράσεως τῆς ΕΡΤ», όπως κατήγγειλλε νωρίτερα στη δήλωσή του ο μητροπολίτης Πειραιώς.
Οφείλω μία συγγνώμη, είπε η δημοσιογράφος από το βήμα της απογευματινής της εκπομπής (στη φωτογραφία πάνω) και ανέγνωσε στον «αέρα» απόσπασμα της ανακοίνωσης του Σεραφείμ όπου υπενθύμιζε την καταδίκη του παγανιστικού και αντιχριστιανικού χαρακτήρα του πολιτικού μορφώματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αὐγή».
Στη δήλωση συγγνώμης η Κατερίνα Ακριβοπούλου αναγνώρισε ότι έκανε λάθος με το ποιόν των δύο μητροπολιτών, ισχυριζόμενη ότι μπερδεύτηκε εννοώντας τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, «που ήταν αξιωματικός της χωροφυλακής επί Χούντας».
«Ηταν και η Δευτέρα μία δύσκολη ημέρα για όλους, είχαμε και πυρετό», θέλησε να δικαιολογηθεί και καθώς ανακάλεσε, φαίνεται να γλίτωσε τελικά τα δικαστήρια με τους μητροπολίτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καθαρίστρια που παρουσίασε πλαστό απολυτήριο Δημοτικού, ενώ ήταν «απόφοιτη» μόλις της Ε' Δημοτικού, εκτίει από χθες ποινή δεκαετούς κάθειρξης.
Ιλιγγιώδης επιστροφή στον 19ο αιώνα, με τον Γιάννη Αγιάννη να τιμωρείται με φυλάκιση επειδή έκλεψε ένα καρβέλι ψωμί, τα πτωχοκομεία του Ντίκενς, τον μιζεραμπιλισμό του Εμίλ Ζολά. Στη συλλογική προετοιμασία του μέλλοντος δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά η Ελλάδα, οφείλουμε όμως να δεχθούμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ζωντανό εργαστήριο Ιστορίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καθαρίστρια που καταδικαστηκε σε 10 χρόνια φυλακή εκτίει από χθες την ποινή της.
Ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συναδέλφισσες της από το Βόλο:
«Καταγγέλλουμε απερίφραστα την άδικη απόφαση της «δικαιοσύνης» εναντίον της συναδέλφου μας καθαρίστριας από το Βόλο που καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου με ψευδές «πτυχίο», «πλαστό» τίτλο σπουδών,ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν «απόφοιτη» της Ε΄ τάξης του δημοτικού.
Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή! Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.
Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της επιβληθεί της στις Φυλακές Θήβας.
Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφος μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μας φτάνει το μαύρο μας το χάλι ως λαός, θέλουν και black Friday !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα «Ελληνικά hoaxes» μετρούν νεκρούς με γηπεδικούς όρους!
Ήταν μέσα ή έξω από την περιοχή; Να δώσει ή να μην δώσει πέναλτι;
Λες και έχει καμιά σημασία εάν οι δολοφονίες από τη χούντα έγιναν
στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου ή στην Πατησίων

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι βρικόλακες της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής βρήκαν την ευκαιρία να ξεράσουν και πάλι τα γνωστά τους εμέσματα πως «δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο».
Στη Βουλή, σε άλλο ένα κρεσέντο χουντολαγνείας, ο υπόδικος χρυσαυγίτης Λαγός αμφισβήτησε την ύπαρξη νεκρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τα χιτλεροειδή, τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες και τα πολιτικά τέκνα των φονιάδων υπανθρώπων Παπαδόπουλων, Ντερτιλήδων και Παττακών το ξέπλυμα της λαομίσητης Χούντας.
Το αστικό πλυντήριο της χουντικής περιόδου όμως δεν περιλαμβάνει μόνο την Χρυσή Αυγή.
Πλάι στην εμετική προπαγάνδα των ναζί, έρχονται να προστεθούν οι «φιλελευθεροντυμένες» ορντινάτσες του αστικού πολιτικού συστήματος, έτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ύπουλο ξαναγράψιμο της ιστορίας.
Σε μια τέτοια – ύπουλη και πρόστυχη – επιχείρηση να «βγάλουν λάδι» το χουντικό καθεστώς προέβη πρόσφατα η, γνωστή και μη εξαιρετέα, σελίδα «Ελληνικά Hoaxes».
Ναι, καλά καταλάβατε, πρόκειται για τους ίδιους διαδικτυακούς λαδοπόντικες που, μόλις πριν λίγο καιρό, προσπαθούσαν – ανεπιτυχώς απ’ ότι αποδείχθηκε – να ξεπλύνουν την ιμπεριαλιστική ΝΑΤΟική συμμαχία.
Με περισπούδαστο ύφος και τίτλο «Μύθοι και αλήθειες για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου» επιχείρησαν να μας διαφωτίσουν σχετικά με το αν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.
Και που κατέληξαν;
Στο ότι ναι μεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο αλλά – προσέξτε– όχι μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου!
Προκειμένου δε να μη χρεωθούν ξέπλυμα της χουντικής βαρβαρότητας, οι κουτοπόνηροι συντάκτες των «ελληνικών hoaxes» προσθέτουν ως κατακλείδα το εξής:
«Εδώ θα θέλαμε να σημειώσουμε πως, το γεγονός ότι δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου, σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τη σημασία της κινητοποίησης των φοιτητών αλλά και του απλού λαού που κατέβηκε στους δρόμους, στην προσπάθεια ανατροπής του φασιστικού καθεστώτος».
Επ’ αυτού, οφείλουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
1. Τα «ελληνικά hoaxes» κάνουν επί της ουσίας ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Γεωργιάδης: Αναπαράγουν την άθλια θέση της Χρυσής Αυγής με πιο εκλεπτισμένο τρόπο.
Η αναφορά στο ότι «δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου» στοχεύει στο να λειάνει τις γωνίες της χουντικής θηριωδίας, να αποσυνδέσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου από τις δολοφονίες που διέπραξε εκείνη τη μέρα η Χούντα.
Επιχειρεί ουσιαστικά να οδηγήσει τον αναγνώστη στο συμπέρασμα:
Αφού «δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου» τότε όσοι αναφέρονται ως νεκροί εκείνη τη μέρα ενδεχομένως να πέθαναν από άλλη αιτία: Καρδιακό, τροχαίο, εγκεφαλικό, πτώση κομήτη, ν’ άνοιξε η γη και τους κατάπιε κλπ.
2. Η αναπαραγωγή της φράσης ότι «δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου», είτε εκφέρεται από τα ναζιστόμουτρα της Χρυσής Αυγής, είτε από τα φιλελεύθερα ευρωνατοικά τσολιαδάκια, αποτελεί προσπάθεια ξεπλύματος της Χούντας.
Προσπαθεί να καλλιεργήσει την πεποίθηση ότι:
«Το χουντικό καθεστώς δεν ήταν δα και τόσο βάρβαρο όσο νομίζετε»
αφού τα τεθωρακισμένα δεν έλιωσαν κάτω απ’ τις ερπύστριες τους καμιά 100αρια φοιτητές όπως ενδεχομένως θα μπορούσαν.Ραφιναρισμένο χουντοξέπλυμα αλά «ελληνικά hoaxes»…
3. Οι «Γεωργιάδηδες», τα «hoaxes» και οι λοιποί αναθεωρητές της ιστορίας, επιχειρούν να κρυφτούν πίσω απ’ τη μύτη τους όταν τονίζουν πως «δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου».
Τα «Ελληνικά hoaxes» μετρούν νεκρούς με γηπεδικούς όρους! Ήταν μέσα ή έξω από την περιοχή; Να δώσει ή να μην δώσει πέναλτι;
Λες και έχει σημασία αν οι δολοφονίες που διέπραξε η Χούντα έγιναν μέσα στην πύλη του Πολυτεχνείου, στο απέναντι πεζοδρόμιο της Πατησίων ή λίγο παραπέρα στην πλατεία Ομονοίας.
Παίζουν, λοιπόν, με τις λέξεις, με τα «εντός, εκτός και επί τα αυτά», όσοι θέλουν να ρίξουν λάσπη στη μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου και να θολώσουν το αντιφασιστικό, αντι-ιμπεριαλιστικό μήνυμα των γεγονότων του Νοέμβρη του ’73.
Να λοιπόν πώς το αστικό πολιτικό σύστημα, με τους πολυπλόκαμους μηχανισμούς του, επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία και να τη φέρει στα μέτρα των συμφερόντων της άρχουσας τάξης.
Να πως πλάι στις κραυγές των χρυσαυγίτικων ναζιστικών μαντρόσκυλων έρχονται να προστεθούν διακριτικά οι σοβαροφανείς αναλύσεις των ευρωνατοϊκών πλυντηρίων («ελληνικά hoaxes», με κοινό στόχο το ξέπλυμα της χουντοφασιστικής μαυρίλας.
Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως το ίδιο το χουντικό καθεστώς υπήρξε γέννημα-θρέμμα του μεταπολεμικού ελληνικού καπιταλισμού.
Οι χασάπηδες του ελληνικού λαού, οι Παπαδόπουλοι, οι Παττακοί και οι Ντερτιλήδες, δεν ήταν «άφρονες αξιωματικοί» όπως τους παρουσιάζει – με στόχο να τους εξαγνίσει- η κυρίαρχη αστική ιστοριογραφία, αλλά σάρκα από τη σάρκα του αστικού συστήματος.
Υ/Γ.: Σε ότι αφορά την σελίδα «Ελληνικά Hoaxes», αφού «έφαγαν τα μούτρα τους» στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τους φονιάδες του ΝΑΤΟ, έδειξαν για άλλη μια φορά το αληθινό τους πρόσωπο.
Δεν μας κάνει καμία εντύπωση ούτε ο βρώμικος ρόλος που έχουν αναλάβει, ούτε η κατρακύλα τους που συνεχίζεται αμείωτη.
Αυτό οφείλουν να το προσέξουν κάτι αυτοπροσδοιοριζόμενα ως «αριστερά» σάϊτ, όπως το tvxs.gr, που τους πλέκουν εγκώμια, παρουσιάζοντας τους ως… «σταυροφόρους» ενάντια στα fake news.
Εκτός κι αν ισχύει εδώ το «Όμοιος ομοίω κι η κοπριά στα λάχανα»…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην χρεώνεσαι 1 ευρώ με κάθε έντυπο λογαριασμό της ΔΕΗ, όπως διαφημίζεται, πας να κάνεις e-bill, όπου η περιγραφόμενη διαδικασία όμως είναι τόσο χύμα κ επισφαλής, που όλο κ κάποια διευκρίνιση θα θέλεις, αφού ηλεκτρονικά δεν εξυπηρετείσαι. `Ετσι, αποφασίζεις να πάρεις στο τηλ. που έχουν και να συνεννοηθείς δια ζώσης. Αφού πάρεις και σε ενημερώσουν δια του αυτομάτου πόσο χρεώνουν το τηλεφώνημα, βγαίνουν πάλι μαγνητοφωνημένες οι οδηγίες αναλυτικά που είχες δει ηλεκτρονικά κ όχι ζων οργανισμός να συνεννοηθείς. Τότε, αφού το κλείσεις, συνειδητοποιείς ότι ήδη χρεώθηκες όσα ευρώ θα κέρδιζες από τη λύση του e-bill για ένα χρόνο τουλάχιστον! Dont we fuck each other? me, myself, I say!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η  »ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ » ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ / Βέλγιο: συνέλαβαν ένα  »Κίτρινο Γιλέκο » και το κατηγόρησαν για  »ένοπλη εξέγερση » για ένα μήνυμα στο Facebook. Πολλές δεξαμενές καυσίμων είναι αποκλεισμένες και στο Βέλγιο…
21/11/2018 – 23.00
Ο ευρω-ενωσιακός ολοκληρωτισμός στο απόγειο της δόξας του. Ένας κάτοικος του Fleurus στο Βέλγιο συνελήφθηκε και προσήχθη στον εισαγγελέα την Τετάρτη στο Charleroi,ανακοίνωσε η εισαγγελία: αυτός έκανε κάλεσμα από το Facebookγια μια συγκέντρωση και αποκλεισμού του Feluy στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων «gilets jaunes» που εξαπλώθηκαν από τη γειτονική Γαλλία και στο Βέλγιο. .
Ο πολίτης συνελήφθηκε γιατί την Τρίτη κάλεσε από τον τοίχο του στο Facebook, για συγκέντρωση στο Feluy για να το μπλοκάρουν. Αυτός ανέφερε «μην αφήνετε να σας κάνουν ό,τι θέλουν» και  »βάλτε φωτιά ».
Κατηγορείται για συσχέτιση σε ένοπλη εξέγερση και συντονισμό, για κακόβουλη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και διάπραξη αδικημάτων, και υποβλήθηκε αίτημα για να τεθεί σε καθεστώς κράτησης. Μετά την ακρόαση από τον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους . Του απαγόρευσαν κυρίως να χρησιμοποιεί ακόμη και τον τοίχο του στο Facebook για να κάνει τα καλέσματά του.
Την προηγούμενη νύχτα μια αποθήκη /δεξαμενή πετρελαίου της Total στο Feluy μπλοκαρίστηκε και διαπράχθηκαν αδικήματα σύμφωνα με την σύνταξη.
O αποκλεισμός πολλών πετρελαϊκών κέντρων με τα αποθέματα είναι πάντα ένα ευαίσθητο θέμα την Τετάρτη το βράδυ και στο Βέλγιο.
Στη Wandre, οι αρχές πήραν την απόφαση να κλείσουν την είσοδο στην δεξαμενή πετρελαίου για λόγους ασφαλείας. Θ΄ανοίξει και πάλι αύριο το πρωί.
Στο Feluy, η ζώνη ελέγχεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη για ν΄αποφευχθεί ότι έγινε τις προηγούμενες μέρες με Κίτρινα Γιλέκα..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι κρύβεται πίσω από τον αμφιλεγόμενο γαλλικό νόμο για τα «fake news»? H λογοκρισια φυσικα!
 Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, 13:40
Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά την Τρίτη, τα δύο αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για την παραπληροφόρηση ('fake news') σε προεκλογικές περιόδους. Τις διατάξεις αυτές όμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δημοσιογραφικές ενώσεις χαρακτηρίζουν «αναποτελεσματικές» και «δυνητικά επικίνδυνες».
Ο νόμος που εγκρίθηκε ενόψει των Ευρωεκλογών για τους παρατηρητές έχει στόχο αποκλειστικά τα ξένα Μέσα και εκφράζονται φόβοι πως θα μπορούσε να προκαλέσει δυσμενή προβλήματα στις δημοκρατικές δομές και να οδηγήσει ακόμη σε λογοκρισία.
Σημειώνεται πως ο ίδιος νόμος είχε προηγουμένως, απορριφθεί από την γαλλική Γερουσία.
Ο νέος νόμος υποστηρίχθηκε σθεναρά από τον πρόεδρο Μακρόν που ηγήθηκε εκστρατείας για να εγκριθεί, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η «χειραγώγηση των ειδήσεων μέσω των 'fake news' με στόχο την αποσταθεροποίηση».
Ο πρόεδρος Μακρόν πρωτοστάτησε στην προώθηση του νόμου υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος υπήρξε θύμα μπαράζ από fake news στις προεδρικές εκλογές του 2017 «συμπεριλαμβανομένης και της ιστορίας ότι είχε σχέση με gay».
Ο νόμος επιτρέπει σε κάποιος υποψήφιο ή κόμμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να σταματήσει εκείνο που θεωρεί «παραπληροφόρηση», τρεις μήνες πριν την διεξαγωγή οποιασδήποτε εκλογικής αναμέτρησης και ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019.
Η κομμουνίστρια βουλευτής Elsa Faucillon δήλωσε πως «ο νόμος θέτει σε κίνδυνο την ελευθεροτυπία και ότι δεν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση της διάδοσης των ψευδών ειδήσεων» ¨όπως πρόσθεσε, ο νόμος είναι ‘άχρηστος’ και επικίνδυνος επειδή δημιουργείς συνθήκες ‘αυτολογοκρισίας’».
Ο νόμος έχει στόχο τα Μέσα που ελέγχονται από ξένες χώρες και κυρίως τα Russia Today και Sputnik. Παρ΄όλο που δεν κατονομάζονται στο νόμο ο πολιτικός αντίπαλος του Μακρόν Jean-Luc Mélenchon χαρακτηρίζει ‘προφανές’ πως τα δύο αυτά ρωσικά Μέσα, αποτελούν τον κύριο στόχο.
Επισημαίνει όμως, ο επικεφαλής του γαλλικού αριστερού κόμματος La France Insoumise πως αν ληφθούν κάποια μέτρα, όπως η απαγόρευσή τους «θα έχει άμεσο αποτέλεσμα να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα και από την Ρωσία. «Οπότε δεν θα υπάρχει ούτε France 24 … στη Ρωσία», είπε ο Μελανσόν στην ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση.
Ο πρόεδρος Μακρόν , επανειλημμένα έχει αναφερθεί τόσο στο RT όσο και το Sputnik, υποστηρίζοντας πως αποτελούν «πηγή προπαγάνδας». Επίσης σε Ρώσους δημοσιογράφους έχει απαγορευθεί επανειλημμένα να καλύψουν επισκέψεις εργασίας του Γάλλου προέδρου, αλλά και να συμμετέχουν σε συνεντεύξεις Τύπου στo μέγαρο των Ηλισίων, παρ΄όλο που είναι διαπιστευμένοι.
Από τον Δεκέμβριο του 2017 λειτουργεί στη Γαλλία η γαλλόφωνη εκπομπή της παγκόσμιας τηλεόρασης του RT ως RT France.
Το γαλλόφωνο RT απευθύνεται σε όλους εκείνους που ομιλούν γαλλικά, και αναμεταδίδεται στο Βέλγιο τον Καναδά και σε πολλές μεσογειακές χώρες.
Η διευθύντρια Σύνταξης του RT Margarita Simonyan αποκάλεσε το νόμο «μπανάλ παλιομοδίτικο και ανάξιο να αγωνιστείς εναντίον του».
Ο αποκαλούμενος νόμος anti-fake news, όπως και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εναντίον των αποκαλούμενων fake news σε Ευρώπη και Αμερική «στην πραγματικότητα ουδεμία σχέση έχει με τα fake news. Και κάθε νέος νόμος –όπως ο γαλλικός- καθιστούν αυτό το επιχείρημα όλο και πιο προφανές», πρόσθεσε η δημοσιογράφος.
Πολλές ήταν και οι αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον του νόμου:
«Δημοκρατία; Άγνωστη λέξη για το λεξιλόγιο του Μακρόν». «
«Το υπουργείο αλήθειας θυμίζει το '1984' του George Orwell».
«Καλώς ήλθατε στην γαλλική δικτατορία», είναι μερικά χαρακτηριστικά σχόλια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να απελευθερωθεί η καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού
1.356 υπογραφές

Το «ThePressProject», ο «Ημεροδρόμος» τo  litlepost.blogspot και η «Ελληνοφρένεια», με αυτήν την ταυτόχρονη δημοσίευση από τις ιστοσελίδες μας, ζητούμε από τους αναγνώστες μας να διακινήσετε το παραπάνω κείμενο, να το υπογράψετε και να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η εξωφρενική αδικία
Μια καθαρίστρια δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη. Χωρίς αναστολή. Βρίσκεται, ήδη, στις φυλακές Θήβας. Το έγκλημα ξεκίνησε πριν από περίπου σαράντα χρόνια όταν ένα κορίτσι δέκα χρονών πήγαινε στην Ε’ Δημοτικού. Είχε οκτώ αδέρφια, ήταν από φτωχή οικογένεια, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σχολείο, δεν τέλειωσε καν το Δημοτικό. Αυτό το κορίτσι όταν έγινε 29 χρονών, έγγαμη με σύζυγο ανάπηρο κατά 67%, μητέρα δυο παιδιών, παραποίησε το χαρτί του απολυτηρίου της προκειμένου να μπορέσει να προσληφθεί ως καθαρίστρια στον Δήμο. Έγραψε – ψευδώς – ότι είχε τελειώσει την Στ’ Δημοτικού. Αυτή είναι η γυναίκα που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές
Το γράμμα του νόμου λέει ότι η καθαρίστρια καταχράστηκε δημόσιο χρήμα (αυτός είναι ο νόμος με τον οποίον καταδικάστηκε), διότι πληρωνόταν χωρίς να διαθέτει τα τυπικά προσόντα που θα καθιστούσαν νόμιμη την πρόσληψή της. Οι «Ιαβέρηδες» πάντα σε κάποιο νόμο πατούν για να διώκουν τους «Αγιάννηδες».
Ας το ξεκαθαρίσουμε: Κανένα μεγάλο έγκλημα δεν μπορεί να αθωώνει μικρότερες παραβιάσεις του νόμου. Το ότι υπάρχουν μεγαλοαπατεώνες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς να τους επικαλεστεί για να αθωωθεί μια μικρότερης κλίμακας απάτη. Πράγματι.
Εκείνο, όμως, που ταυτόχρονα θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί οι «Ιαβέρηδες» (αν δεν ήταν τέτοιοι) είναι ότι: Αυτή η γυναίκα που δεν μπόρεσε να πάει σχολείο (και που πάει τώρα σχολείο γιατί δεν μπορούσε όταν ήταν παιδί) δούλεψε σκληρά. Και ευσυνείδητα. Δεν έθεσε κανενός τη ζωή σε κίνδυνο. Δεν πλαστογράφησε ένα πτυχίο που θα την έκανε επικίνδυνη κατά την άσκηση των καθηκόντων της. Αν όλα αυτά συνιστούν «κατάχρηση του δημοσίου χρήματος», τότε δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης.
Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ.Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει. Τον καλούμε να ασκήσει όλες τις δυνατότητες που απορρέουν από την θεσμική του θέση στην κατεύθυνση της απονομής χάριτος στην καθαρίστρια. Όχι από μεγαθυμία. Από υποχρέωση.
Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης να βρει, να διαμορφώσει, να επιλέξει τον νομικό τρόπο και την θεσμική διαδικασία ώστε αυτή η γυναίκα να βγει, άμεσα, από τη φυλακή.
Ζητούμε να βρεθεί ο τρόπος η γυναίκα αυτή να επιστρέψει στο σπίτι της, να αποκατασταθεί η σοκαριστική αδικία που εξακολουθεί να συμβαίνει στη ζωή της.

Υπογραφές

Ημεροδρόμος
ThePressProject
Ελληνοφρένεια
Ο δρόμος
altsantiri.gr
mediatvnews.gr
Litlepost.blogspot

https://secure.avaaz.org/el/petition/pros_ton_Proedro_tis_Dimokratias_Prokopi_Paylopoylo_Na_apeleytherothei_i_katharistria_Na_paremvei_o_Prokopis_Paylopoylos/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-598983-pros_ton_Proedro_tis_Dimokratias_Prokopi_Paylopoylo_Na_apeleytherothei_i_katharistria_Na_paremvei_o_Prokopis_Paylopoylos&utm_term=JhhGnb%2Bel&fbclid=IwAR0x3uUxfpz_KPAtcRxOmp9X7b1W7JMmx42cq4HclEFT4nrB8SV2jLl2Qpg



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Βλέπω ένα προβληματισμό στο timeline μου για την θέση που δεν πήρε η κυρία Κούνεβα για την συνάδελφό της καθαρίστρια που φυλακίστηκε με 10ετή κάθειρξη.
Και τι είναι καλέ η πτωχή καθαρίστρια;
City Plaza να φέρνει φράγκα για να στηρίξει η Κούνεβα;

Σχολιο.- Πλαστό πτυχιο Δημοτικού = 10 χρονια καθειρξη ( καθαριστρια )
Πλαστό Πανεπιστημιακό πτυχιο = ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
( ΣΦΑΧΤΗΣ της Ελλάδος ) στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
( ΝΤΑΪΣΕΝΜΠΛΟΥΜ)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[Το 'πε ο ΣΚΑΙ κι ο ΑΝΤ1; Μάλλον είναι ψέμα]



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ ζητούν αποκλεισμό λαθρομεταναστων από τα λεωφορεία!
Απέστειλαν επιστολή με την οποία ζητούν να αποκλειστούν οι λαθρομεταναστες από τα λεωφορεία.
21/11/2018 – 10.23
Με επιστολή τους προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, η παράταξη ΔΡΟΜΕΑΣ ζητάει τον αποκλεισμό των λαθρομεταναστων από τα λεωφορεία.
Τη συγκεκριμένη επιστολή συνυπογράφουν τέσσερις εκλεγμένοι στη διοίκηση του συνδικάτου και ζητούν οι λαθρομεταναστες να μετακινούνται με μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία για να μη »μολύνουν» με ασθένειες τους οδηγούς και το υπόλοιπο επιβατικό κοινό…
Μάλιστα, παρουσιάζουν τους ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες ως αγριάνθρωπους που παρενοχλούν και επιτίθενται στους άλλους επιβάτες, ζητούν σεκιούριτι μέσα στα λεωφορεία, κλειστά κουβούκλια για τους οδηγούς που να έχουν »κουμπί πανικού» αλλά και να γίνονται αιματολογικές εξετάσεις στους οδηγούς για να φανεί αν κόλλησαν κάποια μολυσματική ασθένεια.
Όπως αναφέρει στην επιστολή της η εν λόγω παράταξη, «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, επίσης, ραγδαία αύξηση των φαινομένων προπηλακισμού και παραβατικών συμπεριφορών των ισλαμοφασιστων - λαθρομεταναστών. Επίσης, λόγω των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής στις δομές φιλοξενίας τους αλλά και λόγω της κουλτούρας τους σε σχέση με την προσωπική τους υγιεινή, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπόλοιπους επιβάτες, οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσά τους».
Επίσης, κατηγορούν τους λαθρομεταναστες ότι καθημερινά δεν πληρώνουν κόμιστρο, ότι οχλαγωγούν, ότι παρενοχλούν σεξουαλικά και ότι επιτίθενται σε οδηγούς και σε άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ένα ονομα με 5 φωνηεντα
Που διεκδικουν κατι τυποι που μιλουν
με κλειστες τις μασελες, ερμητικα σφιχτα τα δοντια,
και βγαζουν κατι ηχους, «μπρουτσκ», «γκρουτσκ», «ντρεγκρτσκ», «μπραντσκτς»
σαν χαλασμενη συρομενη πορτα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προβληματισμός Για Τις Μαθητικές Καταλήψεις Στη Βόρεια Ελλάδα Για Το Μακεδονικό
ΝΟΕ 22, 2018, 11:05 ΠΜ
Ο Νοέμβριος παραδοσιακά είναι ο μήνας των μαθητικών καταλήψεων. Φέτος ωστόσο οι καταλήψεις που αφορούν σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα με συνθήματα τύπου «Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία», γεγονός που έχει θορυβήσει την εκπαιδευτική κοινότητα και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο θεωρεί αυτά τα φαινόμενα υποκινούμενα.
Αυτή την εβδομάδα, εκτός από την Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, όπου ομάδα μαθητών κρατά κλειστά τα σχολεία ορισμένες ημέρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στο Ωραιόκαστρο υπό κατάληψη τελεί το 1ο Γυμνάσιο, στον Εύοσμο το 4ο Γυμνάσιο, στον Σοχό το 1ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο, ενώ στην Ευκαρπία οι μαθητές έκαναν την Τετάρτη αποχή από τα μαθήματά τους στο 2ο Γυμνάσιο. Υπό κατάληψη τελούν επίσης το ΓΕΛ Νιγρίτας και το Γυμνάσιο Σκοτούσας.
Να σημειωθεί ότι τις περασμένες δύο εβδομάδες καταγράφηκε κύμα καταλήψεων στην Πιερία, την Ημαθία στις Σερρες και το Κιλκίς.
Το θέμα ξεκίνησε από σχολεία της Κατερίνης, πέρασε από σχολεία των Σερρών, ενώ στο Κιλκίς, όπου οργανώθηκε η πλέον μαζική συγκέντρωση και πορεία,  της πορείας μαθητών ηγούνταν ρασοφόρος (άγνωστο αν ήταν ιερέας ή καλόγερος μοναστηριού της περιοχής).
Γρήγορα η «μόδα» έφτασε στα μεγάλα γενικά λύκεια της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο οτι έχει ήδη απευθυνθεί και σε σχολεία του ανατολικού τομέα και συγκεκριμένα της Καλαμαριάς.
Χθες πάντως οι καταλήψεις των τεσσάρων ΓΕΛ είχαν ξεφτίσει και μεταφέρθηκαν σε δώδεκα (12) σχολεία του Εχέδωρου, του Σοχού, της Ευκαρπίας, στο 5ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, ακόμη και σε γυμνάσια.
«Εχουμε παρατηρήσει ότι το φαινόμενο εστιάζεται στην Κεντρική Μακεδονία» λέει  ο αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αρης Παπαδόπουλος
Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία της Σταυρούπολης
Με καταλήψεις ξεκίνησε η εβδομάδα και σε σχολεία της Σταυρούπολης, αφού οι μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αλλά και στο 3ο και 4ο ΓΕΛ, καθώς και στο 5ο Γυμνάσιο, δεν μπαίνουν στις αίθουσες, με αφορμή την εναντιωση στην προδοτικη συμφωνία των Πρεσπών.
Το υπουργείο Παιδείας προς το παρόν δεν σχολιάζει επίσημα τις συγκεκριμένες καταλήψεις, ωστόσο συνεργάτες του Κ. Γαβρόγλου, κάνουν λόγο για «υποκινούμενες και κατευθυνόμενες καταλήψεις» και για ομάδες ή οργανώσεις, μέλη των οποίων «με μηνύματα στα κινητά προσπαθούν να προτρέψουν τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματά τους, καθησυχάζοντάς τα ότι πλέον οι καταλήψεις δεν ποινικοποιούνται».
Στήριξη από την Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα
Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης με ανάρτησή της στο facebook στηρίζει τους αγώνες των μαθητών και καλεί σε πανελλήνιο ξεσηκωμό.
«Συνεχίζουν οι νέοι μας την κατάληψη στο 1ο ΕΠΑ.Λ Σταυρούπολης και ξεκίνησαν οι Μαχητές του 3ου κ 4ου ΓΕ.Λ. καθώς και στο 5ο γυμνάσιο. Φυσικά στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα της νεολαίας μας για την Μακεδονία και καλούμε σε πανελλήνιο ξεσηκωμό, όχι μόνο των μαθητών», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση της Επιτροπής στο facebook.
Οι καταληψίες καλούν τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα σε κινητοποιήσεις την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου για το Μακεδονικό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΛΑΘΟΣ
Η καταδίκη για κακουργηματική απάτη σε 10 χρόνια φυλακήτης καθαρίστριας στην Λάρισα που πριν είκοσι χρόνια πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού είναι λανθασμένη ΚΑΙ νομικά. Το αδίκημα είναι πλημμεληματική απάτη (που απορροφά την πλαστογραφία). Όμως δεν έπρεπε να εφαρμοστεί ο ν. 1608/1950 διότι το Δημόσιο ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΗ ΖΗΜΙΑ. Δεν λέει κανείς οτι ήταν αργόμισθη η γυναίκα. Δούλευε. Παγίως η νομολογία δέχεται ότι και σε άκυρες συμβάσεις εργασίας άν η εργασία παρασχεθεί ο μισθός οφείλεται.
Ζημία υπέστη εκείνος-η που θα προσλαμβανόταν στην θέση της. Γι αυτό έπρεπε να καταδικαστεί για πλημμέλημμα όμως και εφόσον υπήρχαν οι προϋποθέσεις να πάρει αναστολή.
Επειδή γίνονται αναφορές στην νομολογία υποστηρίζω ότι είναι λάθος με την εξής σκέψη : Είναι άλλο πράγμα το αν έχει ή όχι απολυτήριο Δημοτικού μια καθαρίστρια γιατι αυτό δεν την κάνει ικανη ή ανίκανη για την σωστή δουλειά και άλλο αν έχει πτυχίο ιατρικής ένας που εργάζεται σαν γιατρός ή πτυχίο Πολυτεχνείου ένας μηχανικός που χτίζει κτίρια....Η νομολογία που αναφέρεται σε πτυχία ΑΕΙ είναι επομένως άσχετη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι να δωθεί χάρη στην καθαριστρια και να απελευθερωθει, να κηρυχθεί κακοδικια, να επαναληφθεί η δική και να αθωωθεί......και να δικαστούν οι δικαστές που έβγαλαν την απόφαση....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Κατεδαφίσεις, συλλήψεις και απειλές
ΡΑΜΑΛΑ.--
Τις έντονες αντιδράσεις Παλαιστινίων αξιωματούχων προκάλεσε χτες η επιχείρηση των ισραηλινοναζιστών κατοχικών δυνάμεων για κατεδάφιση πάνω από 20 καταστημάτων και σπιτιών Παλαιστινίων κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Σουαφάτ της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Μερικές ώρες πριν την παράδοση σημειωμάτων κατεδάφισης στους ιδιοκτήτες των κτιρίων, με πρόσχημα τη μη έκδοση σχετικής οικοδομικής άδειας, ισραηλινοναζιστες στρατιώτες πραγματοποίησαν ακόμη μία τρομοκρατική έφοδο σε σπίτια Παλαιστινίων νότια της Χεβρώνας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 10 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους ενός βουλευτή της PLO και τουλάχιστον τριών 16χρονων.
Νωρίτερα, σε συνέδριο της εφημερίδας «Jerusalem Post», με προσκεκλημένους ισραηλινοναζιστες κυβερνητικούς αξιωματούχους, πρέσβεις και ξένους διπλωμάτες, ο ισραηλινοναζιστης υπουργός Στέγασης και Οικοδομών Ιωάβ Γκάλαντ εκτόξευσε απροκάλυπτα απειλές σε βάρος του αρχηγού της παλαιστινιακής οργάνωσης «Χαμάς», Γιαχία Σινουάρ, λέγοντας πως «ο χρόνος του Γιαχία Σινουάρ είναι περιορισμένος» και «δεν θα τελειώσει τη ζωή του στο σπίτι των δικών του».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάλεσμα
Επιτροπή Συμπαράστασης στον Ιταλικό Λαό
Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, στις 19:00 ραντεβού στην Ιταλική Πρεσβεία (Β. Σοφίας και Σέκερη 2 ΚΟΛΩΝΑΚΙ)
Όσα τραγικά και ολέθρια βίωσε ο Ελληνικός Λαός μέσα από τη φτωχοποίηση, την οικονομική εξαθλίωση, την πληθυσμιακή αλλοίωση, τη μετανάστευση, την αποσάθρωση της παραγωγής, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την απειλή της εδαφικής ακεραιότητας, μέσα από την επιβολή παράνομων και αντισυνταγματικών μνημονίων που υπέγραψαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι απόλυτα υποταγμένοι στις... επικυρίαρχες δυνάμεις, σφραγίζοντας την κατοχή στη χώρα μας... πλέον έρχεται η ώρα να βιώσει και ο Ιταλικός Λαός!
Ένα νέο πραξικόπημα ενάντια σε όσα ξεκάθαρα δημοκρατικά αποφάσισαν οι Ιταλοί εκλέγοντας τη Λέγκα και τα 5 Αστέρια ως νόμιμους εκπροσώπους με εντολή να προτάξουν το εθνικό τους συμφέρον!
Απορρίπτοντας η Ευρωπαϊκή Ελίτ τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η Ιταλική Κυβέρνηση ουσιαστικά -και εμμένοντας σε μια παράλογη και απάνθρωπη πολιτική λιτότητας, εκβιάζοντας τον λαό που προσέφερε πολιτισμό και Αναγέννηση στην Ευρωπαϊκή εξέλιξη- στοχεύουν ξεκάθαρα στη διάλυση της Ιταλικής Οικονομίας και στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας τους!
Οι Ιταλοί κυβερνώντες αντιστέκονται σθεναρά -σε αντίθεση με τους «Έλληνες» που είχαν υποταχθεί πριν τη διαπραγμάτευση- και ο Ελληνικός λαός οφείλει να δείξει τη συμπαράστασή του και την υποστήριξή του!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ!
Τη Δευτέρα 26/11/2018 στις 19:00 ραντεβού στην Ιταλική Πρεσβεία (Β. Σοφίας και Σέκερη 2 ΚΟΛΩΝΑΚΙ)
Με Ελληνικές και Ιταλικές σημαίες δείχνουμε πως οι λαοί ξέρουν να διεκδικούν ως συνοδοιπόροι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Διοργάνωση: Επιτροπή Συμπαράστασης στον Ιταλικό Λαό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάθανε για τα καλά ότι έχουμε τσούλες του 4ου Ράιχ και... ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία ζητούν οι Σκοπιανοί...
Αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία που έχουν να κάνουν με την Ιστορία ζητούν οι Σκοπιανοί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ''Express'', η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Σκοπίων που έχει συσταθεί για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία των δύο χωρών έχει διακόψει τις εργασίες της λόγω των αξιώσεων που έχουν προβάλλει οι εκπρόσωποι της γειτονικής χώρας, για συγκεκριμένες αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία.
Μάλιστα, αναφέρει πως η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι γείτονες, ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση για απόσυρσή τους προς τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.
Επίσης, το εν λόγω δημοσίευμα συνοδεύεται με προπαγανδιστικό χάρτη των αρχών του 20ου αιώνα, που παρουσιάζει τις σκοπιανές αξιώσεις στην ελληνική Μακεδονία και αναφέρει ότι μέλος της ελληνικής επιτροπής απείλησε με παραίτηση εάν δεν αποσυρθούν από το τραπέζι οι απαιτήσεις των γειτόνων, κάνοντας λόγια για «επιχειρούμενη παραποίηση» της ιστορίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβούλιο της Ευρώπης: "Στα ύψη το Έιτζ (Hiv), έκρηξη των ψυχικών διαταραχών, δημόσια υγεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης, η λιτότητα της Ελλάδας παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα"

Ελλάδα: χώρα τρίτου κόσμου. Η υγεία και η εκπαίδευση καταστράφηκαν. Η φτώχεια εξαπλώνεται



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ιδιαίτερα για την αλητεία των "αριστερών" κυβερνητικών ανδρεικέλων...
Όταν αυτος που πηρε 10 σου επιστρεφει το 1, απλως θελει να του δωσεις μια ακομη ευκαιρια να σου παρει αλλα 10!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουδέν νεώτερο απ’ το Παλαιστινιακό Μέτωπο
Πόσους Παλαιστίνιους σκότωσανσήμερα οι ισραηλινοναζιστες; Πόσουςδολοφόνησαν; πόσουςεκτέλεσαν; Ρητορικόν το ερώτημα. Αλλά και θλιβερό, διότι η Παλαιστίνη βρίσκεται στην επικαιρότητα μόνον όταν το ισραηλινοναζιστικο καθεστως εξοντώνει Παλαιστίνιους και μάλιστα σε ικανόν αριθμό. Κατά τα άλλα «ουδέν νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» ακόμα κι αν όλο και κάποιος κάπου σκοτώνεται τις ημέρες που στα μέτωπα το ανακοινωθέν περιορίζεται σε ένα αδιάφορο «ουδέν νεώτερον». Έχει και ο θάνατος τη ρουτίνα του.
Αλήθεια αόμματη είναι η παλαίμαχη στην αμαρτία Δύση και δεν βλέπει το Τείχος του Αίσχουςμήκους 700 χιλιομέτρων που έχουν στήσει οι ισραηλινοναζιστες στη γη της Παλαιστίνης; Δεν είναι αυτό ένα αισχρότατο Απαρτχάιντ; Δεν είναι η Γάζα ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης μέσα στο οποίο έχουν εγκλωβίσει τους Παλαιστίνιους οι ισραηλινοναζιστες, όπως άλλοτε τους Εβραίους οι Ναζιστές;Καμία ιερή φρίκη δεν πιάνει κανέναν πλέον με αυτήν τη σύγκριση. Η τιμή που όλοι πλην φασιστών αποδίδουμε στο Ολοκαύτωμα, δεν μπορεί να χωρέσει ούτε να ανεχθεί τη φασιστικήσυμπεριφορά του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως, όταν σκοτώνει παιδάκια, κόβει το νερό ή το ρεύμα κι εξωθεί στην πείνα ή την εξαθλίωση έναν άλλο λαό. Οι Παλαιστίνιοι ζουν σε καθεστώς θανάτου.
  Η υστερία να χαρακτηρίζεται αντισημίτης όποιος κάνει κριτική στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως, όπως προσφάτως χαρακτηρίσθηκε ο Ρότζερ Γουώτερς των Πινκ Φλόιντ ή παλιότερα ο Εβραίος άλλωστε Γούντυ Άλεν, δεν φτουράει πια. Το πρόβλημα είναι εδώ, και παρά τις πολλές προσπάθειες κατά καιρούς να διευθετηθεί, υποτροπιάζει. Μετά την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του ισραηλινοναζιστικού καθεστωτως, τώρα το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  διακηρύσσει ότι είναι ένα κράτος μονοεθνικό (το 20% των Αράβων που ζουν ακόμα εκεί, στον Καιάδα) με ένα έθνος-πίστη, τους Εβραίους! Με τους οποιους Εβραιους δεν εχουν καμια σχεση οι σιωναζι! Αλήθεια, τι λένε για κάτι τέτοιο οι εθνομηδενιστές και οι πολυπολιτισμικοί που χρόνια τώρα υποστήριζαν το καθεστως  των ισραηλινοναζιστων  ως ένα υπόδειγμα των θεωριών τους, παραγνωρίζοντας βεβαίως τη βίαιη και φασιστική συμπεριφορά αυτού του σιωναζιστικου καθεστωτως  εναντίον άλλων ανθρώπων στη βάση τηςκαταγωγής τους, της πίστης τους και της εθνικής τους οντότητας;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μνήμη Γιάννη Ρίτσου...
O Ρίτσος, ως πολυγραφότατος ποιητής, συχνά μας κάνει να ξεχνάμε την βαθύτερη ποιητική του φλέβα και να θυμόμαστε τα κατά κάποιον τρόπο «κομματικά» του ποιήματα ή τα μελοποιημένα, γεγονός που αδικεί ή δεν αναδεικνύει πλήρως το μεγάλο του ταλέντο.
Ουδέποτε απέκρυψε την στράτευσή του με το ΚΚΕ, αν και το έργο του, ευλόγως πολύπλευρο, απευθυνόταν σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, του τόπου αλλά και του κόσμου ολάκερου.
Συγχρόνως οφείλουμε να σημειώσουμε, πως τα τελευταία χρόνια, έχουν εμφανιστεί, επιεικώς φαιδροί «αναθεωρητές», που χαρακτηρίζουν τον Ρίτσο εθνικιστή, τον Μανώλη Αναγνωστάκη ρατσιστή και τον Σεφέρη θιασώτη του Ναζιστικού Παγγερμανισμού, γεγονός που δεικνύει την τεράστια κατάντια ορισμένων παρακρατικών «διανοητών» μιας ανύπαρκτης «αριστεράς».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη επικίνδυνος τρομοκράτης...
..ετών πέντε (5), από το ναζιστικό σιωνιστικό καθεστώς