Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Τεταρτη 21 Νοεμβριου 2018


Στην ερώτηση "Και τι θα ψηφίσεις" που γίνεται μαζικά από εκατοντάδες στρατευμένους Συριζαίους η απάντηση είναι μόνο μία..
Ξύλο αλύπητο σε κάθε Συριζαίο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αποκλειστικό του XYZ Contagion για τους φασίστες στο ΟΑΚΑ.
Η ιστορία
Μία ομάδα ανθρώπων ανεβάζει στο ΟΑΚΑ φασιστικά σύμβολα, με αποτέλεσμα όπως θα ήταν λογικό, ο κόσμος να αντιδράσει και να πιστέψει πως αυτό που συμβαίνει είναι αλήθεια.
Η έρευνα
Το XYZ Contagion είναι μία ομάδα προπαγάνδας της Σιωνιστικής Πρεσβείας με έδρα την Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη ομάδα όπως είναι γνωστό δεν έχει καμία συμπάθεια για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, πόσο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα. Το μόνο πράγμα που την ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετεί την Σιωνιστική ατζέντα.
Το γεγονός πως μία τέτοια ομάδα έχει το αποκλειστικό ντοκουμέντο χωρίς να το έχει πάρει κανένας άλλος είδηση. Τηλεοπτικές κάμερες, φωτογράφοι που δουλεύουν σε εφημερίδες και ζουν από αυτό το πράγμα , δεν πήραν είδηση και δεν είδαν αλλά πήραν στο XYZ Contagion στην Θεσσαλονίκη.
Το XYZ Contagion που πήρε αποκλειστική φωτογραφία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και το προέβαλε από την Θεσσαλονίκη!!
Η αποκάλυψη
Σύμφωνα με το άρθρο μου για τους Antifa Negative και την δράση τους στο Χαλάνδρι, οι οποίοι βρίσκονται στον ίδιο κύκλο και έχουν κοινή γραμμή με τους XYZ γνωρίζουμε πως ομάδες αυτές έχουν προχωρήσει σε συντεταγμένες προβοκάτσιες για συγκεκριμένους σκοπούς.
Κάποιος που παρακολουθεί τις δραστηριότητες και τον τρόπο που κινούνται αυτές οι ομάδες λοιπόν, καταλαβαίνει πως το πιο πιθανό είναι να είναι στημένο από τους ίδιους και να έχουν χρησιμοποιηθεί δικά τους άτομα για να προκαλέσουν αυτό το γεγονός.
Τους λόγους δεν μπορούμε να τους ξέρουμε, μάλλον μπορούμε να τους φανταστούμε..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν, αν κάποιος δεν ξέρει τι βλέπει, θα του πω εγώ πως αυτό εδώ πέρα είναι μία τεράστια αποκάλυψη που αποδεικνύει πως το γεγονός με τους μαύρους ήλιους στο ΟΑΚΑ είναι στημένο!

XYZ Contagion
Ηρθε στα χέρια μας μια μάλλον αποκλειστική φωτογραφία από την κερκίδα του χτεσινού παιχνιδιού Ελλάδα-Εσθονία στο ΟΑΚΑ. Για το αποτέλεσμα του αγώνα θα διαβάσετε στις μέσα σελίδες (δεν έχουμε αθλητικά, πλάκα κάνουμε), αλλά δεν είναι αστείο το γεγονός πως υπήρξε μια διπλή ναζιστική πρόκληση από τους αγνούς (υποθέτουμε) 'Ελληνόψυχους' ας πούμε 'φιλάθλους':
- Οχι μόνο 'αρχαιοελληνικός' χαιρετισμός, ξέρετε, από εκείνον με υψωμένο το χέρι που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ οι Ναζί, αλλά και το εξαιρετικά σημαντικό occult σύμβολο ναζισμού και εθνικοσοσιαλισμού, ο λεγόμενος 'Μαύρος Ηλιος'
Για να το πούμε στη γλώσσα των οπαδών αυτών:
- Schwarze Sonne ή Sonnenrad.
Ναι, ο Μαύρος Ηλιος των SS (12 σιγμοειδείς α¬κτινωτοί ρούνοι)
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sun_(symbol)
... που, με την ευκαιρία, να δείτε, ποιος βουλευτής χρυσαβγίτης τον έχει τατουάζ στο πόδι του για να μην φαίνεται, χμμμμ, κάπου το λέει αυτό, νομίζω εδώ: ο Ματθεοπουλος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και να σου και τα συριζοτρόλ! Κρυμμένα πίσω από ψευδώνυμα, καθώς ντρέπονται, μη μάθουν οι γνωστοί τους ότι κάνουν βρομοδουλειά υπέρ των κοινωνικών δολοφόνων.
Όπως πριν λίγο, κάποιος με το ψευδώνυμο Dominic Perch, με προφίλ στο οποίο δεν υπάρχει παρά μόνο η φωτογραφία ενός σκύλου από το 2015!
Τότε έπιασε δουλειά ο άνθρωπος! Με τον διορισμό του, άρχισε να βρίζει και τον κόσμο της Αριστεράς εδώ μέσα!
Γελοίες πασοκιές λένε, για "μη προνομιούχους" και για ψήφο για να μη βγει η Δεξιά. Αυτά που ακούμε δεκαετίες τώρα, προδίδοντας έτσι την προέλευσή τους. Έφαγαν από τον Σημίτη, τρώνε κι από τον Τσίπρα.
Φρόνιμα και τακτικά, με το λαμόγιο και νικά! Και για αύριο, έχει ο Θεός!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν 65 χρονών και σκοτώθηκε, πέφτοντας από 12 μέτρα, καθώς δούλευε σε οικοδομή στη Θεσσαλονίκη.
Να προσέξουμε μην έρθει η Δεξιά και υποχρεώνονται οι 65χρονοι να δουλεύουν στις οικοδομές, με κίνδυνο να χάσουν και τη ζωή τους.
Σχολιο.- Ξέρεις τι είναι ανήθικο στον ΣΥΡΙΖΑ; Να καταστρέφεις μια χώρα, να σκοτώνεις την τελευταία ελπίδα του κόσμου και να τους δίνεις ελεημοσύνη μπας και σε ξαναψηφίσουν. Αυτό είναι ανήθικο, πιο ανήθικο από αυτό δεν υπάρχει. Να αναγκάζεις μια κοινωνία να απλώνει το χέρι για τα ψίχουλα που της πετάς...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ισχύει μόνο για την Αχτσιόγλου:
Δεν έχω σιχαθεί κανέναν άλλον περισσότερο, από τα χορτάτα αποβράσματα, που σπάνε πλάκα με τον φτωχόκοσμο, λέγοντας πως όλοι καλά περνάμε σ' αυτή την κοινωνία.
Πόσο μάλλον, αν είναι άμεσα υπεύθυνοι για την εξαθλίωση των ανθρώπων τους οποίους εμπαίζουν.

Αχτσιογλου : Το τελος των μνημονιων αποτυπωνεται στην τσεπη των πολιτων.
Το ανάλγητο σίχαμα, με το απύθμενο θράσος.
Σάμπως έχει πάει ποτέ της σε σούπερ μάρκετ, να δει ανθρώπους που μετράνε τα ψιλά τους και αφήνουν τη σοκολάτα που πήραν για το παιδί, γιατί δεν βγαίνουν να πληρώσουν;
Μήπως πήγε ποτέ σε λαϊκή, να δει τα γερόντια που μαζεύουν αυτά που πετιούνται στον δρόμο;
Αυτά είναι δουλειές για την υπηρέτρια.
Τι να νιώσει το σίχαμα από τα δάκρυα του συνταξιούχου, την απελπισία του άνεργου, την απόγνωση της συνομήλικής της, που δουλεύει δεκάωρα, έξι μέρες τη βδομάδα, για 400 ευρώ τον μήνα;
Κι αν είναι εμποροϋπάλληλος, καταδικάστηκε να δουλεύει και τις Κυριακές, απ' αυτό το χορτάτο σκουπίδι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφιαλτικές οι εικόνες με το τυφλό κορίτσι κλεισμένο επί χρόνια σε κλουβί, στο Ίδρυμα των Λεχαινών.
Κοντά τέσσερα χρόνια τώρα, κανένας από την κυβέρνηση των κοινωνικών δολοφόνων δεν ήξερε τίποτα; Ούτε ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, που τυχαίνει να 'ναι από τα Λεχαινά;
Κι όμως, ήξεραν! Είχαν πάρει και σχετική απόφαση πέρσι, για την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών.
Που έμεινε στα χαρτιά. Για να υπογραμμίζει το μέγεθος της παλιανθρωπιάς και της αναλγησίας τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόση σαπίλα! Πόσο ταξικό μίσος! Πόση αναλγησία!
Για το ρυπαρό δικαστικό σώμα μιλάω. Για τους παλιανθρώπους που καταδίκασαν σε 10ετή φυλάκιση μια γυναίκα γιατί δούλευε ως καθαρίστρια με πλαστό απολυτήριο δημοτικού.
Ναι! Το δυσώδες δικαστικό σώμα, που απαλλάσσει Κοντομηνάδες και Μαρινάκηδες, βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη διαπλοκή με μεγαλοπρεζέμπορους και αρχιμαφιόζους.
Αυτό που υπηρέτησε πιστά δικτατορίες και ξένους κατακτητές, χωρίς ουδέποτε να αποτολμηθεί η οποιαδήποτε κάθαρσή του.
Τα σιχαμερά ανθρωπάκια που μισούν τον κόσμο της εργασίας και της ανάγκης.
Και για την υπουργό Εργασίας μιλάω και για τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης των κοινωνικών δολοφόνων. Που δεν βρήκαν να πουν μια λέξη για την προστυχιά των δικαστών. Τυφλωμένοι κι αυτοί από το ταξικό μίσος προς τους από κάτω και βουτηγμένοι στην πολιτικάντικη συναλλαγή με τη σαπίλα.
Σχολιο.- γίνεται ακόμα χειρότερο αν σκεφτείς οτι η γυναικά αυτή ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΣΑΜΠΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ! Τα λεφτά τα δούλεψε...τις έπλυνε τις γαμημένες τις σκάλες!!! Δηλαδή οι δικαστές καταδίκασαν την άπατη και μόνο του πλαστού απολυτηρίου δημοτικού με 10 χρονιά,κανε αναλογία τώρα με τους μεγαλοκαρχαριες που κλέβουν κανονικά και την ασυλία που τους παρέχεται...
 και ας μην αναφερθούμε στην κυρία υπουργό που μπήκε καθαρίστρια και βγήκε..υπουργός χωρίς ούτε ένα μεροκάματο ως καθαρίστρια! Ποια από τις δύο έβλαψε πραγματικα το δημόσιο και την κοινωνία μπορεί να απαντηθεί;
Σχολιο.-  Από πλευράς καθαρά νομικής, χωρίς να έχω νομικές γνώσεις, έχω την αίσθηση πως η πλαστογραφία είναι πλημμέλημα. Και έχω επίσης την αίσθηση ότι τα πλημμελήματα τιμωρούνται με φυλάκιση, (δηλαδή έως 5 χρόνια η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί), και όχι με κάθειρξη. (Από πέντε χρόνια και πάνω). Μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος γνώστης των νομικών; Γιατί αν έχω δίκιο, τότε τόσο οι πρωτόδικοι δικαστές όσο και οι εφέτες δείχνουν να αγνοούν βασικά πράγματα του αντικειμένου τους. Τόσο βασικά, που θα πρέπει να γίνει έρευνα και για τα δικά τους τα πτυχία, μπας και είναι πλαστά κι αυτά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεννημένος στην Κυπαρισσία το 1919, ο Μιχάλης Κατσαρός, μαχητής του ΕΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ, διαφώνησε αργότερα και τράβηξε τον δικό του μοναχικό δρόμο, παραμένοντας μέχρι το τέλος της ζωής του -στις 21 Νοεμβρίου 1998- ο ανυπότακτος ποιητής της ήττας και της αξιοπρέπειας.
Σας αραδιάζω τα εμπόδια:
η επέμβασις των γεγονότων των ήχων των παρατάξεων
η επέμβασις των πλοίων από το άγριο πέλαγος
οι λαϊκοί ρήτορες το στήθος μου οι φωνές
οι φάμπρικες
ο Οχτώβρης του ‘17
το 1936
ο Δεκέμβρης του ’44…
Για τούτο θα παραμείνω με τα κουρέλια μου
όπως με γέννησε η Γαλλική Επανάσταση
όπως με γέννησε η απελευθέρωση των νέγρων
όπως με γέννησες μάνα μου Ισπανία
ένας σκοτεινός συνωμότης.
(από το «Κατά Σαδδουκαίων»)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
Ο Ρότζερ Γουότερς σε επίσκεψη στην ισημερινή Αμαζονία κατά της Chevron

Ο βρετανός τραγουδιστής Ρότζερ Γουότερς, κοινωνικός ακτιβιστής και ιδρυτής του ιστορικού ροκ συγκροτήματος Πινκ Φλόιντ, έφτασε στο Εκουαδόρ τη Δευτέρα στα πλαίσια της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική "Us + Them" και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να επισκεφθεί την πόλη Λάγο Άγριο στην Ισημερινή Αμαζονία.
Ο Waters υπερασπίζεται κοινωνικούς σκοπούς όπως ο παλαιστινιακός αγώνας κατά των ισραηλινών οικισμών, καθώς και η ελευθερία του πρώην Προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Τώρα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο έδαφος του Εκουαδόρ, επιβεβαιώνει την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πετρελαϊκή εκμετάλλευση της αμερικανικής εταιρείας Chevron, μεταξύ 1964 και 1990.

"Έχω την τιμή να έρχομαι στο Εκουαδόρ για να δω την περιβαλλοντική ζημιά από πρώτο χέρι και να ακούσω τους αδελφούς και τις αδελφές μου στον Αμαζόνιο που έχουν αντιμετωπίσει ένα πραγματικό επιχειρηματικό τέρας στην Chevron", δήλωσε ο Γουότερς.
Ο βρετανός τραγουδιστής τόνισε την περιβαλλοντική ευθύνη που αντιπροσωπεύει η εκμετάλλευση της Chevron στην περιοχή, και απαιτεί από την πολυεθνική να κάνει διορθωτικές δράσεις.
"Η Chevron πρέπει να καθαρίσει την καταστροφή που προκάλεσε στο Εκουαδόρ και να το κάνει άμεσα. Οι μέτοχοι της Chevron πρέπει να αναγνωρίσουν ότι πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και να ενεργήσουν για να καταστήσουν τη διοίκηση της Chevron υπεύθυνη για την τοξική μόλυνση και για τις προσπάθειες να ξεφύγει από τις δικαστικές διώξεις». Η επίσκεψη του Βρετανού ακτιβιστή παραλίγο να ακυρωθεί από την προσπάθεια απαγόρευσης της κυβέρνησης αυτής της χώρας, σύμφωνα με τον Steven Donziger, δικηγόρο υπεράσπισης της υπόθεσης των ιθαγενών του Εκουαδόρ κατά της Chevron. Ωστόσο, το ζήτημα λύθηκε για να επιτρέψει την άφιξη των Waters στη νοτιοαμερικανική Αμαζονία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνας άστεγος στο Λονδίνο πεθαίνει περιμένοντας τον σκύλο του
 Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 20:08
Η ιστορία του σκύλου που επί χρόνια ανέμενε το αφεντικό του που είχε πεθάνει είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Είναι η ιστορία του Χάτσικο που διαδραματίστηκε πριν από χρόνια στην Ιαπωνία.
Συνέβη όμως και το αντίθετο. Ένας άστεγος που ζούσε στην Αγγλία, στην πόλη Uxbridge, βρήκε τραγικό θάνατο, περιμένοντας να παραλάβει τον σκύλο του από ένα αστυνομικό τμήμα.
Ο άνθρωπος αυτός, αφού δούλεψε για 11 χρόνια ως delivery boy στο Λονδίνο, ξαφνικά έχασε τη δουλειά του και άρχισε να μένει στο αυτοκίνητό του, έως ότου το έχασε κι αυτό. Περιπλανιόταν στους δρόμους μέχρι τη στιγμή που κατέφυγε σε κάποιο πρεσβυτέριο.
Ο εφημέριος τον βοήθησε και από τότε η κοινότητα άρχισε να τον αντιμετωπίζει με συμπάθεια. Όπως δήλωσε και ο πρεσβύτερος, ήταν πάντα υπερήφανος και δεν ζητούσε χρηματική βοήθεια. Μάλιστα, όταν είχε προσφύγει για πρώτη φορά στην Εκκλησία, αυτή του Uxbridge, είχε πει στον εφημέριο πως χρειάζεται για λίγο έναν χώρο μόνο για να ξαποστάσει.
Κάποιοι ορισμένες φορές τού πρόσφεραν τα ναύλα, ώστε να μπορεί να πηγαίνει στο αεροδρόμιο του Heathrow, όπου και κοιμόταν σε κάποια ζεστή γωνιά. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του αεροδρομίου τον συμπάθησαν γρήγορα και του πρόσφεραν και φαγητό.
Ήταν άστεγος στο Uxbridge και ημιμόνιμος κάτοικος στο Heathrow, μέχρις ότου κάποιοι υπάλληλοι της British Airways πήραν την πρωτοβουλία και μέσω ενός σύντομου εράνου συγκέντρωσαν 6.000 στερλίνες, έτσι ώστε ο άνθρωπος αυτός να καταφέρει να γυρίσει στην πατρίδα του.
Γιατί ήταν μετανάστης αυτός ο άστεγος. Το όνομά του Περικλής Μαλαγαρδής, αλλά τον φώναζαν «Peri». Στις περιπλανήσεις του ο Περικλής κάποια στιγμή έπεσε πάνω σε έναν σκύλο και από τότε έγιναν αχώριστοι. Του έμεναν λίγες εβδομάδες για το μεγάλο ταξίδι πίσω στην Ελλάδα. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ακόμη οικογένεια. Τα παιδιά του. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα.
Μετρούσε εβδομάδες για την επιστροφή, όταν για κάποιον λόγο οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος του Uxbridge πήραν τον σκύλο και τον έθεσαν υπό επιτήρηση σε ειδικά κλουβιά μέσα στο αστυνομικό συγκρότημα.
Εκείνη την ημέρα έκανε πολύ κρύο και οι θερμοκρασίες είχαν αγγίξει το μηδέν. Ο Περικλής το βραδάκι πήγε στο αστυνομικό συγκρότημα, ζήτησε να πάρει τον σκύλο του, αλλά ο αστυνομικός βάρδιας τού είπε ότι έπρεπε να περιμένει έως το πρωί. Κάθισε στην είσοδο του Α.Τ., αλλά άρχισε να καπνίζει, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τον βγάλει έξω στον δρόμο. Το επόμενο πρωί, σχεδόν χαράματα, ένας εργαζόμενος στο αστυνομικό τμήμα σκόνταψε πάνω στο παγωμένο κορμί του Περικλή Μαλαγαρδή.
Περίμενε τον σκύλο του, αλλά δεν θα τον έβλεπε ποτέ ξανά. Ο θάνατός του προκάλεσε έντονη συγκίνηση στην κοινότητα του Uxbridge. Προκάλεσε όμως και έκρηξη θλίψης σε εκείνους τους εργαζομένους στο Heathrow που τον είχαν περιθάλψει αλλά και που είχαν οργανώσει τον έρανο, ώστε να βρεθούν τα χρήματα προκειμένου ο Περικλής να γυρίσει στην Ελλάδα.
Δημοσιεύτηκαν και μερικά συγκινητικά κείμενα στον τοπικό Τύπο, τα οποία ανάγκασαν την αστυνομία να διατάξει τη διεξαγωγή μιας ΕΔΕ. Ο Περικλής Μαλαγαρδής πέθανε στο παγωμένο Uxbridge τον Μάρτιο του 2016. Αργότερα ο αστυνομικός που τον είχε διατάξει να βγει από το Α.Τ. διότι κάπνιζε, καταδικάζοντάς τον να περάσει τη νύχτα μες την παγωνιά περιμένοντας τον σκύλο του, τελικά τιμωρήθηκε.
Ο Περικλής Μαλαγαρδής δεν κατάφερε ποτέ να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα για να απολαύσει κάποια αχτίδα του ελληνικού ήλιου.
Οι 6.000 στερλίνες που είχαν συγκεντρωθεί για το ταξίδι της επιστροφής τελικά δαπανήθηκαν για την κηδεία του.
Άφησε, όμως, μία παρακαταθήκη. Είχε ζητήσει από μια αεροσυνοδό της British Airways σε περίπτωση που θα του συνέβαινε κάτι σοβαρό να προσέχει τον Djanko. Αυτό ήταν το όνομα του σκύλου του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απολύθηκε ο Βρετανός αστυνομικός που άφησε τον Έλληνα άστεγο να πεθάνει στο κρύο
 Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 14:18
Την παραδειγματική τιμωρία του Βρετανού αστυνομικού Bhupinder Kalsi ο οποίος άφησε τον Έλληνα μετανάστη και άστεγο Περικλή Μαλαγάρδή να πεθάνει από το κρύο έξω από το αστυνομικό τμήμα του Uxbridge αποφάσισε η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο.
Δυόμισι περίπου χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του Μαλαγάρδη, η αστυνομία αποφάσισε να απολύσει τον Kalsi, απομακρύνοντάς τον οριστικά από το Σώμα.
Στην σχετική απόφαση αναφέρεται πως ο αστυνομικός όχι μόνο απέτυχε να ακολουθήσει τις οδηγίες που του είχαν δοθεί από την εκπαίδευσή του για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, αλλά παρέλειψε να δώσει πληροφορίες ζωτικής σημασίας στους τραυματιοφορείς, για το τι ακριβώς είχε συμβεί στον άστεγο άνδρα. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, σύμφωνα με την απόφαση, μπορεί να του είχαν σώσει τη ζωή.
Όπως ακόμη αποκαλύφθηκε, το Πειθαρχικό Συμβούλιο διαπίστωσε πως ο αστυνομικός έβλεπε DVD στο γραφείο του εν ώρα υπηρεσίας, χωρίς να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη του ανθρώπου που μάταια περίμενε έξω από το αστυνομικό τμήμα για να παραλάβει τον σκύλο του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚΕ: Απαράδεκτο το φακέλωμα των επιβατών των αεροπλάνων
 Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 20:25
"Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ενσωματώνει την αντιδραστική Οδηγία 2016/681 της ΕΕ για τις «υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο για τις λαϊκές ελευθερίες, αυταρχικό νομοθέτημα" επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα "με το νομοσχέδιο αυτό και με το γνωστό πρόσχημα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας», προωθείται ένα συστηματικό φακέλωμα όλων των επιβατών των αεροπλάνων, που ταξιδεύουν από και προς τις χώρες της ΕΕ. Κάθε επιβάτης, δηλαδή, θεωρείται καταρχήν ύποπτος για την τέλεση κάποιας τρομοκρατικής ή άλλης εγκληματικής πράξης και για το λόγο αυτό πρέπει να συγκεντρώνονται από την Αστυνομία, μέσω των αεροπορικών εταιρειών και του «Μητρώου Ονόματος Επιβάτη» (PNR), μια σειρά από προσωπικά δεδομένα του, που αφορούν ακόμη και τις αποσκευές που μεταφέρει".
"Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για τη δήθεν προστασία των προσωπικών δεδομένων των επιβατών από παράνομη επεξεργασία τους, είναι εντελώς κενές περιεχομένου, αφού -πέραν των άλλων- η ανάθεση της προστασίας τους γίνεται στην υπηρεσία της αστυνομίας που τα συγκεντρώνει. Αποτελούν στην πραγματικότητα το «φύλλο συκής» για να κρυφτεί το βαθιά αντιδραστικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου και της Οδηγίας" προσθέτει η ανακοίνωση.
"Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαριές ευθύνες που φέρνει για ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με το οποίο κάνει ένα ακόμη σοβαρό βήμα στον αυταρχικό κατήφορο" υπογραμμίζει το ΚΚΕ προσθέτοντας "αντίστοιχες ευθύνες φυσικά έχουν η ΝΔ, όπως και άλλα κόμματα, που ήδη δήλωσαν ότι θα το ψηφίσουν και σημειώνοντας "αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο πλαστή είναι η διαχωριστική γραμμή «πρόοδος-συντήρηση» που επικαλείται η κυβέρνηση, η οποία εξαφανίζεται όταν έχει να κάνει με την προώθηση σημαντικών αντιλαϊκών νομοθετημάτων και αποφάσεων της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών ενώσεων".
Το ΚΚΕ καλεί "τους εργαζόμενους, τους νέους, τους προοδευτικούς νομικούς, να αντιταχτούν σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να αποσυρθεί άμεσα".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚΕ: Επικίνδυνες κυβερνητικές ρυθμίσεις για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
 Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 19:19
Το ΚΚΕ «απαιτεί να αποσυρθεί εδώ και τώρα το άρθρο 40 στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας 'Συνέργειες Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλες διατάξεις', όπως και το σχέδιο νόμου στο σύνολό του», καθώς «το άρθρο αυτό επιφέρει μια σειρά αρνητικές αλλαγές στη λειτουργία και στον ίδιο τον χαρακτήρα και προσανατολισμό των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων».
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του κόμματος, το άρθρο αυτό «αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα σχολεία, γιατί είναι εδώ και παραμένουν: Τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς μαθημάτων γενικής παιδείας, αλλά και καθηγητές μουσικών οργάνων ή άλλων ειδικοτήτων, τα προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών, η ανυπαρξία δωρεάν βιβλίων για τα ειδικά μαθήματα, το πρόβλημα με την πιστοποίηση των σπουδών των αποφοίτων τους, οι ελλείψεις στο κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, το πρόβλημα στη σχολική στέγη, κ.ά.».
Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα, ότι το υπουργείο Παιδείας, επιπλέον, καταθέτει «ρύθμιση με την οποία, ανάμεσα στα άλλα:
- Μετατρέπεται η μουσική εκπαίδευση σε απλή ενθάρρυνση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε μια νέα αγορά επαγγελματικής μουσικής ειδίκευσης, που θα αναγκάσει τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
- Καταργείται το αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα αισθητικής παιδείας, κάτι που ανοίγει το δρόμο να παραιτείται η πολιτεία από την υποχρέωση να παρέχει ενιαία και ισότιμα όλα τα μέσα για τη στήριξη των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων».
«Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, έχουν ζήσει τι σημαίνει ο 'εξορθολογισμός' που προβάλλει η κυβέρνηση και στο ζήτημα των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Είναι το άλλοθι και ο προπομπός για νέες περικοπές στη λειτουργία των σχολείων. Οι αγωνίες και οι προβληματισμοί για την κατάσταση και το μέλλον των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, μπορούν να συναντηθούν με την πάλη για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, για να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών» τονίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, καταλήγοντας: «Αυτή την υπόθεση, το ΚΚΕ θα τη στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. 'Γιατί η τέχνη είναι όπλο του λαού και οι αγώνες είναι η τέχνη του'».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιδράσεις για την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του Ην.Βασιλείου στην Ουκρανία
 Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 19:48
Η πρόθεση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία της στην Ουκρανία είναι ασυμβίβαστη με τις προσπάθειες επίλυσης της ουκρανικής κρίσης στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το γραφείο τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκάβιν Ουίλιαμσον και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Στέπαν Πολτοράκ συμφώνησαν την Τετάρτη να αυξήσουν τη στρατιωτική παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην ουκρανική επικράτεια.
«Η απόφαση αυτή είναι ασυμβίβαστη με την επιτακτική ανάγκη επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης με πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες βάσει των συμφωνιών του Μινσκ, στις οποίες το Λονδίνο δεσμεύεται επί χάρτου. Η στρατιωτική δράση έχει ως αποτέλεσμα πολυάριθμα ατυχήματα και περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης. Καθίσταται σαφές ότι η επέκταση της βρετανικής στρατιωτικής παρουσίας, έστω και συμβολική, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση και δεν συμβάλλει σε μια ειρηνική διευθέτηση », δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου τύπου της ρωσικής Πρεσβείας.
Ο αξιωματούχος του γραφείου Τύπου σημείωσε επίσης ότι, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, οι δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου εκπαίδευσαν τους Ουκρανούς στρατιώτες που συμμετείχαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ανατολικά της χώρας.
Η σύγκρουση στο Ντονμπάς ξεκίνησε το 2014, όταν οι αρχές της Ουκρανίας ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νέα κυβέρνηση στο Κίεβο, η οποία ήρθε στην εξουσία μετά από πραξικόπημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΑΚΑΣ
Φασιστοειδή επιτέθηκαν σε μέλος του ΚΚΕ
Καταγγελία από την ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του Κόμματος
Συγκέντρωση καταδίκης σήμερα Τεταρτη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Γέρακα
Τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε το μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, Αγγελος Μπαλτάς, από ομάδα φασιστοειδών, το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοέμβρη, καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων - Λαυρεωτικής Αττικής του ΚΚΕ. Οι φασίστες επιτέθηκαν στον κομμουνιστή όπως συνηθίζουν, πισώπλατα και κρυμμένοι στο σκοτάδι, ως συνέχεια ανώνυμων απειλών που εκτόξευαν τις προηγούμενες μέρες εναντίον του.
Η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την επίθεση στο μέλος του Κόμματος και καλεί σε συγκέντρωση καταδίκης της φασιστικής δράσης σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Γέρακα.
Στην ανακοίνωσή της, η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ αναφέρει:
«Καταγγέλλουμε την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε το μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, Αγγελος Μπαλτάς, από ομάδα φασιστοειδών, το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου. Σαν τους ποντικούς του επιτέθηκαν πισώπλατα, χτυπώντας τον στο κεφάλι, με αντικείμενο, την ώρα που γυρνούσε από τη δουλειά, σπίτι του.
Η επίθεση έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς απειλών που είχε δεχτεί ο σύντροφος, τόσο στη δουλειά του όσο και τηλεφωνικά. Η επίθεση δεν είναι άσχετη από τη δράση φασιστικών ομάδων, που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με αφορμή τα γεγονότα που έχουν γίνει στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα.
Τέτοιοι ήταν και είναι οι φασίστες, ως γνήσιοι άνθρωποι της νύχτας χτυπάνε στο σκοτάδι, νομίζοντας πως θα κρυφτούν.
Τους ενοχλεί η παρέμβαση του Κόμματος στους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής. Γελιούνται αν νομίζουν ότι με τέτοιες δράσεις θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ διδάσκουν ότι δε μας λυγίζουν τέτοιες πρακτικές, αντίθετα μας δυναμώνουν. Θα μας βρουν μπροστά τους. Ας το καταλάβουν καλά. Η εργατική τάξη, ο λαός, θα τους απομονώσει και θα τους βάλει βαθιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Καλούμε σε συγκέντρωση και καταδίκη της φασιστικής δράσης στην περιοχή, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του Γέρακα, στις 19.00.
Είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».
Ο λαός θα απομονώσει τους φασίστες
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής,καταδικάζοντας τη θρασύδειλη επίθεση, σημειώνει ότι οι φασίστες στοχοποίησαν τον συγκεκριμένο νέο γιατί ως μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η δράση του στην περιοχή τούς δημιουργεί προβλήματα στο να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στη νεολαία. Το ΕΚ καλεί το λαό να απομονώσει τη δράση των φασιστών και τονίζει ότι «αυτό μπορεί και θα πράξει το εργατικό - λαϊκό κίνημα». Τη φασιστική επίθεση, με τη «γνωστή πρακτική, ύπουλα και μέσα στα σκοτάδια», καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σημειώνοντας ότι «το ταξικό εργατικό κίνημα δεν τρομάζει από τέτοιες πρακτικές».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δεν γιορτάζουμε μαζί με όσους στάθηκαν στο πλευρό του κατακτηκτή
Την άρνησή της να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στις 25 Νοέμβρη, στο πλαίσιο του γιορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, εκφράζει με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας.
Ολόκληρη η επιστολή, στην οποία εξηγεί τους λόγους, έχει ως εξής:
«Δεν θα μπορέσουμε να παραστούμε επειδή:
- Ως ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διαφωνούμε με το χαρακτήρα που δίνεται από το επίσημο κράτος και την Περιφέρεια στο γιορτασμό της Εθνικής Αντίστασης. Οτι δηλαδή σύσσωμοι όλοι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στους κατακτητές, ότι η εθνική ενότητα συνέβαλε στην αντίσταση του λαού μας. Γνωρίζετε και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ήταν χιλιάδες οι δοσίλογοι και συνεργάτες των κατακτητών, ότι οι ίδιοι, αφού τους επιβράβευσε το επίσημο κράτος για τη συνεργασία τους με τους κατακτητές, πρωτοστάτησαν στο τρομοκρατικό όργιο σε βάρος του λαού μας, σε βάρος των αγωνιστών του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, που ήταν οι κύριοι αιμοδότες και καθοδηγητές της Εθνικής Αντίστασης.
- Καλείτε και την οργάνωση του ΕΔΕΣ Θεσσαλονίκης. Αλλά οργάνωση και αντάρτικο του ΕΔΕΣ υπήρξε μόνο στην Ηπειρο και όπως είναι γνωστό όλοι οι συνεργάτες του κατακτητή κατά τον τερματισμό της κατοχής μετονομάστηκαν σε ΕΔΕΣ, το συγγενικό τους ΕΔΕΣ που κι αυτό περιστασιακά έκανε τις κολιγιές του με τους Γερμανούς. Αυτήν τη μετάλλαξη την διαπιστώναμε τακτικά εμείς, βλέποντας γνωστούς μας πρώην ταγματασφαλίτες να καταθέτουν στεφάνια σε ανάλογες εκδηλώσεις ως εκπρόσωποι του ΕΔΕΣ. Πώς θα μπορούσαμε εμείς, αντιστασιακοί και απόγονοί τους, να συνεορτάζουμε με την οργάνωση αυτών, που στο πλευρό του κατακτητή εκτελούσαν συναγωνιστές και συγγενείς μας και έκαναν τη σκλαβιά μας ακόμα πιο οδυνηρή...
Αλλωστε, δεν θα σας ενοχλήσει η μη παρουσία μας, αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα απαξιωτική συμπεριφορά σας απέναντι στην οργάνωσή μας. Να πούμε μόνο ότι είχαμε ζητήσει συνάντηση για ένα θέμα, με έγγραφό μας, το Μάρτη του 2017 και παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, ακόμη και τη μεσολάβηση περιφερειακού συμβούλου, ακόμη περιμένουμε να καταδεχθείτε να μας δεχθείτε...».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, αντέδρασε χτες έντονα σε αίτημα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για απελευθέρωση του πρώην επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που κρατείται αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις και ενέργειες». Ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι οι αποφάσεις του συγκεκριμένου δικαστηρίου δεν είναι υποχρεωτικές συμπληρώνοντας ότι «θα αντεπιτεθούμε και θα βάλουμε τελεία και παύλα σ' αυτήν την υπόθεση». Πάντως, το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία να καταβάλει 10.000 ευρώ στον ενάγοντα για «ηθική αποζημίωση» και 15.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα. Ο ίδιος ο Ντεμιρτάς δήλωσε ότι η εξέλιξη «επιβεβαιώνει τη θέση μου ως πολιτικού ομήρου».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Χιλιάδες παιδιά στερούνται παιδιατρικών φαρμάκων
Λείπουν από αντικαρκινικά φάρμακα και αντιβιώσεις μέχρι συμπληρώματα σιδήρου, επειδή «η αγορά είναι μικρή» και δεν συμφέρει τη φαρμακοβιομηχανία!
ΟΣΛΟ.--
Χιλιάδες παιδιά στη Νορβηγία - σε μια από τις πιο προηγμένες και αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες του κόσμου - στερούνται κάθε χρόνο τα κατάλληλα παιδιατρικά φάρμακα, επειδή «η αγορά είναι μικρή» και οι φαρμακοβιομηχανίες δεν αποκομίζουν τα αναμενόμενα κέρδη! Αυτό προκύπτει από προχτεσινές καταγγελίες της Νορβηγικής Παιδιατρικής Εταιρείας και δηλώσεις στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας στην εφημερίδα «Dagsavisen».
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της νορβηγικής εφημερίδας, «παρόλο που υπάρχουν περισσότερα από εκατό διαφορετικά φάρμακα για μικρά παιδιά στη Νορβηγία, στην πραγματικότητα παρατηρείται έλλειψη στα πιο κοινά, τα πιο σημαντικά, τα πιο αποτελεσματικά σκευάσματα (...) σε μορφή σιροπιού ή σταγόνων (...) Οι νορβηγικές υγειονομικές αρχές θεωρούν ότι οι μηχανισμοί της αγοράς μπορούν να εξασφαλίσουν την προσφορά των παιδιατρικών φαρμάκων. Ωστόσο (...) τα παιδιά είναι μια μικρή αγορά και χρειάζονται μικρές δόσεις φαρμάκων και οι δυνατότητες κερδοφορίας είναι χαμηλές».
«Αρκετές χιλιάδες παιδιά χρειάζονται κάθε χρόνο φάρμακα που δεν είναι διαθέσιμα», δηλώνουν σε επιστολή τους στην εφημερίδα οι παιδίατροι Χένρικ Ιργκενς και Κέτιλ Στέρνταλ (επικεφαλής της Παιδιατρικής Εταιρείας). «Αντ' αυτού, συνταγογραφούνται αντιβιώσεις και άλλα φάρμακα για ενήλικες, που είναι σε μορφή χαπιού, το οποίο πρέπει να σπάσει σε μικρές δόσεις, ενώ είναι δύσκολο για τα μικρά παιδιά να τα καταπιούν», συνεχίζουν.
Οι επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών είναι σημαντικές. «Πολλά από τα πιο κοινά φάρμακα σε μικρές δόσεις δεν είναι κατάλληλα για παιδιά. Οι Νορβηγοί παιδίατροι υποχρεώνονται να συνταγογραφούν αντιβιοτικά που γνωρίζουν ότι δεν είναι τα καλύτερα για το παιδί ή για την ανάπτυξη αντοχής στα αντιβιοτικά», συμπληρώνουν. Στο μεταξύ, «σχετικά απλές διαγνώσεις που κανονικά αντιμετωπίζονται στο σπίτι, τελικά καταλήγουν σε νοσηλεία εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων», επισημαίνουν. «Παρότι χιλιάδες άρρωστα παιδιά στη Νορβηγία χρειάζονται φάρμακα, αυτό δεν είναι προφανώς οικονομικά συμφέρον...», γράφουν και τονίζουν ότι αφορά όλες τις κατηγορίες σκευασμάτων, από αντικαρκινικά φάρμακα για παιδιά μέχρι απλές αντιβιώσεις, αντιικά φάρμακα ή συμπληρώματα σιδήρου.
Σε μια κυνική δήλωση, ο σύμβουλος της Νορβηγικής Φαρμακοβιομηχανίας (LMI), Ινγκε Γιόχανσεν, παραδέχεται ανοιχτά ότι «η έλλειψη παιδιατρικών φαρμάκων οφείλεται στο γεγονός ότι η νορβηγική αγορά είναι μικρή». «Είναι πολιτικός στόχος να έχουμε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Μαζί με τη σχετικά χαμηλή ζήτηση, σημαίνει ότι η αγορά πιέζεται», εξήγησε. «Η ελάχιστη παραγωγή είναι πολύ μεγαλύτερη από την κατανάλωση στη Νορβηγία και με χαμηλή ζήτηση, απλά δεν ξεκινά η παραγωγή ορισμένων φαρμάκων», συμπλήρωσε. Αλλά και η εισαγωγή φαρμάκων προς τη Νορβηγία εξαρτάται αποκλειστικά από την κερδοφορία των προμηθευτών και των διακινητών, σημειώνεται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ITAΛΙΑ
Θέλει συνέχιση διαλόγου με την ΕΕ
ΡΩΜΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
Το παζάρι Ρώμης - Βρυξελλών θα συνεχιστεί με ορμή, όπως επιβεβαίωσε χτες και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης - ηγέτης του «Κινήματος 5 Αστέρων» - Λουίτζι ντι Μάγιο, που δήλωσε ότι δεν γνωρίζει «τι θα αποφασίσει η Κομισιόν, αλλά εάν (οι Ευρωπαίοι) είναι ανοικτοί στο διάλογο μπορεί να βρεθεί μια λύση, η οποία δεν πρέπει να προβλέπει την κατάργηση των (βασικών) μέτρων του (ιταλικού) νομοσχεδίου του προϋπολογισμού». Προχτές, ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία δήλωσε ότι «πέρυσι, μόνο η Ιταλία είχε χαμηλότερο έλλειμμα από το 2,4%. Είναι ένα από τα χαμηλότερα της ιταλικής ιστορίας, ενώ η Γαλλία είχε πάντα υψηλότερο έλλειμμα». Πρόσθεσε κι εκείνος πως ο προϋπολογισμός της χώρας του δεν θα αλλάξει, αλλά και ότι ο διάλογος με τις Βρυξέλλες θα συνεχιστεί.
Στο μεταξύ, σήμερα πιθανολογείται η νέα επίσημη τοποθέτηση της Κομισιόν για το σχέδιο προϋπολογισμού που έχει καταθέσει η Ρώμη. Πολλοί εκτιμούν ότι ίσως οι Βρυξέλλες κινήσουν για πρώτη φορά τη «διαδικασία επιβολής κυρώσεων», που προβλέπεται σε περιπτώσεις σημαντικού κινδύνου απόκλισης από το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Μάριο Σεντένο, δήλωσε ότι συμμερίζεται «τις ανησυχίες της Ιταλίας για την υποτονική ανάπτυξη και τα σύνθετα κοινωνικά ζητήματα, αλλά αυτά μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής» και τόνισε: «Η τήρηση (των δημοσιονομικών κανόνων) δεν είναι μόνο προς το συμφέρον κάθε χώρας, αλλά και προς το συλλογικό μας συμφέρον».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ισραηλινοναζιστικά πυρά σε φωτορεπόρτερ
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--
Ελεύθεροι σκοπευτές του ισραηλινοναζιστικού στρατού πυροβόλησαν και πλήγωσαν σοβαρά στο πόδι με σφαίρες dum-dum (που προκαλούν πολλαπλά τραύματα καταστρέφοντας οστά, ιστούς, νεύρα) τον 47χρονο Παλαιστίνιο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου «Ασοσιέιτεντ Πρες» Ρασέντ Ρασίντ ενώ κάλυπτε κινητοποίηση σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από τα σύνορα με το Ισραήλ.
Τα ισραηλινοναζιστικά πυρά έπεσαν σκόπιμα στον δημοσιογράφο που έφερε ευδιάκριτο σήμα «PRESS» (Τύπος) στο πλαίσιο συχνών βάρβαρων επιθέσεων που κάνουν οι κατοχικές δυνάμεις όχι μόνο σε βάρος εκπροσώπων του Τύπου αλλά και σε νοσηλευτές, γιατρούς, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, ακόμη και σε ανάπηρους που τολμούν να συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από τις 30 Μάρτη οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας για το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΙΣΙ.-- Με αποκλεισμούς και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, όπως της «Total», συνεχίστηκαν χθες με κινητοποιήσεις ενάντια στις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων στη Γαλλία. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν προσκλήσεις για νέους αποκλεισμούς, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες στο λεγόμενο «κίνημα των κίτρινων γιλέκων» τονίζουν ότι «το μόνο που ζητάμε είναι η αποχώρηση του κ. Μακρόν».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!

http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2018/11/15/20002-20181115ARTFIG00280-grece-tolle-autour-du-sort-des-sites-antiques.php?fbclid=IwAR0LVOTjCjFx2SCwj4GqQkK506a2-BXnWpnb8LL1pClDBIml-BbVjrXQuaU
Η Ελλάδα θα μπορούσε να πουλήσει εκατοντάδες αρχαίες τοποθεσίες
15/11/2018 στις 18:07
Το ανάκτορο της Κνωσού, ο τύμβος του βασιλιά Φίλιππου Β ... η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα. Δήμαρχοι και αρχαιολόγοι αντιστέκονται.
Στην Αθήνα
Το ανάκτορο της Κνωσού, Κρήτη, προκαλώντας το μυθικό Λαβύρινθο του Μινώταυρου, και το ανάχωμα του βασιλιά Φιλίππου Β 'της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου, που βρίσκεται στη Βεργίνα Αλεξάνδρου, στη βόρεια Ελλάδα, μοιράζονται την ίδια μοίρα Και οι δύο πρέπει να πωληθούν.
Και ο κατάλογος των αρχαιολογικών καταλοίπων που απαριθμούνται από το Υπουργείο Οικονομικών, που θα διαβιβαστούν στο ταμείο ιδιωτικοποίησης (Taiped), δεν σταματούν σε αυτά τα δύο ιστορικά μνημεία. Επίσης περιλαμβάνεται το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, πρώην φυλακές και άκρως συμβολικό χώρο των Βαλκανίων, την προϊστορική τοποθεσία της Σαντορίνης, αρχαιολογικών χώρων της Σπάρτης, Σαλαμίνας και Ελευσίνας και πολλά αρχαιολογικά μουσεία, φρούρια των πόλεων Την Άρτα, την Πάτρα, τα Τρίκαλα και ακόμη και την Κέρκυρα, που ταξινομήθηκε από την Unesco.
Σε αυτόν τον κατάλογο μπορούμε να προσθέσουμε τα βυζαντινά μουσεία της Θεσσαλονίκης ή της Βέροιας και ακόμη και τα δάση με τα διεθνή πρότυπα Natura ή Ramsar. ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωπαϊκό "αντιφασιστικό" Μέτωπο! Οι 18 ομόφωνα καλούν την Ιταλία να συνθηκολογήσει και να παραδοθεί!
Συναινετική ΟΜΟΦΩΝΙΑ του 4ου Ράιχ εναντίον της Ιταλίας…
Και όταν αυτό το ΜΕΤΩΠΟ εναντίον της Ιταλίας συγκροτείται πάνω στα...αταξικά κλισέ της «δημοκρατίας» και του «αντιφασισμού», τότε αντιλαμβάνεσαι και την ιδεολογική και πολιτική δολιότητα των δυνάμεων του 4ου Ράιχ…
Δολιότητα που συνίσταται στο «ξέπλυμα» του δικού τους σύγχρονου φασισμού με τον αφορισμό του παλιού…
Το 4ο Ράιχ «ξεπλένεται» με το 3ο Ράιχ και ταυτόχρονα αφορίζει και στιγματίζεικάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, και την πλέον υποτυπώδη, εναντίον του, σαν «απειλή της δημοκρατίας» και «φασισμό»…
Και σ’ αυτό το παιχνίδι της σύγχρονης ΑΠΑΤΗΣ και μοχθηρής δολιότητας το άλλοθι το δίνουν οι ενσωματωμένες και μεταλλαγμένες «κεντροαριστερές» δυνάμεις, οι οποίες σέρνουν, με ιδιαίτερο υστερικό πάθος, το χορό του «αντιφασιστικού» ΜΕΤΩΠΟΥ του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ…

«Είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι η εργατική τάξη
μπορεί να αποσχισθεί από το Έθνος...»
 Palmiro Togliatti

«Ο κομμουνισμός δεν έχει τίποτα το κοινό με τον κοσμοπολιτισμό. [...]
Ο κομμουνισμός δεν αντιτίθεται, αλλά χορηγεί και ενώνει τον πατριωτισμό και τον προλεταριακό διεθνισμό, διότι και οι δύο βασίζονται στον σεβασμό των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της ανεξαρτησίας των λαών.
Είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι η εργατική τάξη μπορεί να αποσχισθεί από το Έθνος.
Η σύγχρονη εργατική τάξη είναι ο πυρήνας των Εθνών, όχι μόνο για την αριθμητική υπεροχή της, αλλά για την οικονομική και πολιτική λειτουργία της.
Το μέλλον του έθνους έγκειται πρωτίστως στους ώμους των εργατικών τάξεων. Οι κομμουνιστές, οι οποίοι είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, δεν μπορούν να αποσυνδεθούν από τα έθνη τους εάν δεν θέλουν να αποκόψουν τις ζωτικές τους ρίζες.
Ο κοσμοπολιτισμός είναι μια ιδεολογία εντελώς ξένη προς την εργατική τάξη. Είναι αντ' αυτού η χαρακτηριστική ιδεολογία των ανθρώπων της διεθνούς τράπεζας, των διεθνών καρτέλ και των διεθνών τραστ, των μεγάλων κερδοσκόπων των χρηματιστηρίων και των κατασκευαστών όπλων».
Palmiro Togliatti
Rinascita - Rassegna di politica e di cultura Italiana, έτος II - NN. 7-8, Ιούλης-Αύγουστος 1945




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θερμά συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ.! Δραπέτευσε ο απατεώνας Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, σπάζοντας το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης

Δραπέτευσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, σπάζοντας το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.
Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ θεωρείται άνθρωπος-κλειδί για τα σκάνδαλα των εξοπλισμών και της Siemens και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χαρακτηριστικά πως "διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση ("βραχιολάκι") από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald. Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑΘΗΣ

«“Ιερός πόλεμος” από τον Κ. Μητσοτάκη και την Ακροδεξιά του Κυρίου»γράφει η «Αυγή» στην πρώτη της σελίδα και κοσμεί το θέμα με μια μεσαιωνική γκραβούρα που παρουσιάζει έφιππους σταυροφόρους να καλπάζουν. Καλπάζουσα ασχετίλα. Καθολικιλίκια για μια διένεξη περί την Ορθόδοξη Εκκλησία. Σταυρό έχει στην ασπίδα του ο σταυροφόρος, κάτι χριστιανικό θα είναι, βάλτο! – σου λέει ο αντικληρικανός φωστήρας.
Εκτός κι αν είναι...
πιο πονηρούλης. Πού να βάζεις τώρα – σου λέει πάλι ο φωστήρας – δεσποτάδες και καντήλες στην πρώτη σελίδα, βάλε δυο σταυροφόρους να κάνουν ντου ως Ακροδεξιά του Κυρίου, βγάλε και τον Μητσοτάκη Δόγη της Βενετίας και καθάρισες.
(Στείλε και ως ΕΡΤ την Καλομοίρα στη Γιουροβίζιον κι έχεις κάνει την ιστορία της Αριστεράς στον πολιτισμό σαν τα μούτρα σου, τα μούτρα του Γαβρόγλου και του σεμνού, ως άλλου Ρίτσου, Πολάκη).
Αλλά έτσι είναι! στην εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπερδέψει τους Αντάρτες με τουςΑμερικανούς πεζοναύτες και ο κ. Παππάς τα μανιφέστα με τα συμβόλαια, θα ήταν παράλογο να περιμένει κανείς «καλλιγραφίες» από μια εφημερίδα της Αριστεράς που κάποτε σεβόταν τον εαυτό της
όσον αντιστρόφως σήμερα δεν σέβεται ούτε εργάτη, ούτε συνταξιούχο, ούτε τίποτα, παρά μόνον βγάζει εθνικιστές τους μισούς «ετερόκλητους όχλους» και φασίστες τους υπόλοιπους. Απορώ, εκεί που χρησιμοποιήσατε σταυροφόρους, γιατί δεν χρησιμοποιήσατε ταγματασφαλίτες – θα ήταν πιο ασορτί με την «Ακροδεξιά του Κυρίου». Άλλωστε ταγματασφαλίτες δεν ήταν εκείνοι που κυνηγάγανε τους Ανταρτοπαπάδες στην Κατοχή; Εκείνους τους ρασοφόρους με τα φυσεκλίκια! Εκείνους τους λαϊκούς παπάδες που «πιάσαν τα γιοφύρια» στα βουνά και τις ενορίες – πόσοι ήταν κι αυτοί; 10.000; μισθοδοτούμενοι κι αυτοί απ’ το κράτος; Πάντως
μισθοφόροι της Κομαντατούρ, του Πάϊατ και του Σόρος δεν ήταν.
Και τέλος, πόσα κεφάλια χάσανε απ’ τους ώμους τους οι παπάδες επί Οθωμανικής Κατοχής; Εκατό χιλιάδες κεφάλια; Διακόσιες χιλιάδες κεφάλια; Θα μου πείτε, τότε, επί Οθωμανικού «εκσυγχρονισμού» (και… πολυπολιτισμού) οι Δεσποτάδες είχαν το προνόμιο να πληρώνουν οι ίδιοι τους παπάδες – έπαιρναν και κάποιες επιδοτήσεις (οι Δεσποτάδες) απ’ το Δοβλέτι, έπαιρναν και τα δοσίματα από τους χωρικούς και τα μετόχια (…μέτοχοι), έβγαινε ο μπεζαχτάς. Το ίδιο
και σήμερα: κάτι η επιδότηση, κάτι το παγκάρι, θα βγαίνει ο μπεζαχτάς! και θα μοιράζει σαν… Θεός ο Δεσπότης (όνομα και πράγμα πλέον). Εκσυγχρονισμός και των γονέων! Όπως επί σταυροφόρων, Οθωμανών και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων.
Το μόνον παράδοξο με τον «εκσυγχρονισμό» είναι οι «εκσυγχρονιστές». Οι μισοί (Σημιτικοί) «εκσυγχρονιστές» είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, δυο τρείς είναι μέσα στις φυλακές και τους υπόλοιπους τους πάει για μέσα ο Τσίπρας. Ευτυχώς
που μέσα σ’ αυτόν τον αχταρμά ξεχωρίζει η κυρία Αχτσιόγλου, για την οποία οι «σκουπιδιαραίοι» βγάζουν μια αφόρητη μυρωδιά, που δεν της επιτρέπει να τους δεχθεί. Σαράντα τρεις νεκρούς από εργατικά ατυχήματα έχουν τα τελευταία τρία χρόνια οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση – ούτε πόλεμος έτσι! Τρέχει η ζωή τους με έναν νεκρό τον μήνα.
Αυτούς λοιπόν τους εργαζόμενους αρνήθηκε να δεχθεί, να ακούσει και να δει η κυρία Αχτσιόγλου. Τους δέχθηκε ο κ. Νεφελούδης – να τους πει τι; για τα 350 ευρώ σύνταξη χηρείας που προβλέπει ο κοπρώνυμος νόμος του δυσώνυμου Κατρούγκαλου;
Αν επρόκειτο όμως για τίποτε σταυροφόρους των Μνημονίων, χαλί να γίνει να την πατήσουν η κυρία Αχτσιόγλου, χαλί από τα μαύρα μας τα χάλια…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα 36 παιδια που μεγαλωσαν σε κλουβια. Αγωνας για εξι παιδια που παραμενουν στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινων. Διαβιουν μεταξυ εγκλεισμου και δεσιματος. Το υπουργειο αρχισε επιτελους να κατασκευαζει ειδικους χωρους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πορισμα των ιατροδικαστων για τον Ζακ Κωστοπουλο λεει πως δεν ειχε κανει καμια χρηση ναρκωτικων, και πως ηταν καθαρος. Αυτό όμως δεν εξηγει το βιντεο που ειδε ολος ο κοσμος, στο οποιο ο Ζακ  παραπατουσε σα πρεζονι και δε μπορουσε να σηκωσει και να πεταξει έναν πυροσβεστηρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να σταματήσει τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στους Βουλιαράτες θέλει ο Μπερίσα!
Τον παλιό του εαυτό, που ξεχείλιζε από ανθελληνισμό, ξαναθυμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, σε μια απόπειρα να υπερκεράσει στον τομέα αυτό τον σημερινό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.
Ο Σαλί Μπερίσα με αφορμή τα όσα έγιναν στους Βουλιαράτες, χωρίς να έχει κανένα στοιχείο, για τον Κων. Κατσίφα και τις δήθεν διασυνδέσεις του, ούτε πολύ περισσότερο για τις συνθήκες που οδήγησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία του από τους Αλβανούς αστυνομικούς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη χαρακτήρισε ενορχηστρωμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες το περιστατικό και επιτέθηκε στον Έντι Ράμα, για την αντίδρασή του.
Το χειρότερο το φυλούσε για το τέλος, καθώς ζήτησε να απαγορευτεί ο εορτασμός του «ΟΧΙ» στους Βουλιαράτες, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η Αλβανία, είτε με Ράμα στην πρωθυπουργία, είτε με Μπερίσα, δεν έχει καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Για τον Κ. Κατσίφα
Όπως αναφέρει το shqiptarja. com, ο Μπερίσα δήλωσε συγκεκριμένα ότι αυτό που συνέβη στους Βουλιαράτες ήταν ενορχηστρωμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες και κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι είχε λανθασμένη αντίδραση, καθώς αγνόησε τις «εθνικιστικές κορώνες».
«Υπήρξε η πιο κακή αντίδραση. Όταν σημειώθηκε το περιστατικό, ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις που τον έκαναν να φαίνεται ως ο υποκινητής της δολοφονίας. Η δήλωσή του υποδαύλισε αντιαλβανικές τοποθετήσεις. Ο Κατσίφας, όπως δήλωσα, ήταν ένας φανατικός εξτρεμιστής. Προσπάθησε να διαφύγει και πυροβόλησε προς τους αστυνομικούς. Είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία τον κάλεσε να παραδοθεί. Ήταν ένα καλά προετοιμασμένο σενάριο των γειτόνων μας και ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά στις σφαίρες. Ήταν ένας στρατιώτης μέλος εθνικιστικών οργανώσεων. Ήθελε να δημιουργήσει θέμα Βορείου Ηπείρου, να δείξει ότι η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, την αδυναμία του Ράμα».
Για το ΟΧΙ
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε σχετικά με τον εορτασμό του «Όχι» στα κοιμητήρια των Ελλήνων πεσόντων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα στο νεκροταφείο όπου βρίσκονται τα λείψανα Ελλήνων στρατιωτών στους Βουλιαράτες, το χωριό όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφαςέπεσε νεκρός από τις σφαίρες των επίλεκτων αστυνομικών δυνάμεων της Αλβανίας RENEA:
«Το «Όχι» δεν πρέπει να εορταστεί ξανά. Εγώ δεν θα το επέτρεπα. Οι εορτασμοί του «Όχι» που γίνονται στο κοιμητήριο στους Βουλιαράτες είναι εκδηλώσεις σοβινισμού και δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Η Αλβανία πρέπει να σταματήσει τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου», είπε.