Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Σαββατο 16 Φεβρουαριου 2019


Οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ εκλεψαν πριν λιγο καιρο μια γαϊδούρα έγκυος που ανηκε σε μια οικογενεια Παλαιστινιων για να την χρησιμοποιησουν για την εκπαίδευση των σκύλων του ισραηλινου στρατου
 απο Ολλανδια τα στρατιωτικα σκυλια
νομιζω οτι οταν ξεπεραστει καποιο σημειο κτηνωδιας ,πραγματι ''περνας στην αλλη οχθη''...ειναι πλεον ενα ειδος νεκροφιλης ψυχικης καταστασης

σχολιο.- Το είδες το κλιπάκι του Αγ. Βαλεντίνου με τους στρατιώτες και στρατιωτίνες του ισραηλινού Δολοφονικού στρατού, που έλεγε ότι αγαπάνε τα δολοφονικά τους όπλα και τα εκπαιδευμένα σκυλιά τους; Η ψυχοπάθεια σ' όλο της το μεγαλείο. Και για να το βρω τώρα, έψαξα και μ' έβγαλε στη σελίδα του IDF στο τουίτερ. Και βλέπω ένα άλλο κλιπάκι που λέει "ενώ οι ισραηλινές οικογένειες είναι έτοιμες για το Σαββατιάτικο δείπνο τους χιλιάδες τρομοκράτες εξεγείρονται στο συνοριακό φράκτη πετώντας εκρηκτικά και χειροβομβίδες (δείχνει το κλιπ εν τω μεταξύ ότι δε πετάνε τίποτα άλλο παρά πέτρες) και οι στρατιώτες μας είναι εδώ και να εμποδίσουν αυτούς τους τρομοκράτες να βλάψουν ισραηλινές οικογένειες" ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΟΠΛΑ ΠΑΙΔΙΑ στο μεταξύ οι αλήτες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ : Να σταματήσει επειγόντως ο ιμπεριαλιστικός στρατιωτικός τυχοδιωκτισμός ενάντια στην Βενεζουέλα

Η βορειοαμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να εξαλείψει το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιπροσωπεύει η Μπολιβαριανή και Τσαβική Επανάσταση για την άσκηση της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας πάνω στη «Δική μας Αμερική» και την λεηλασία αρπάζοντας από το λαό της Βενεζουέλας τα μεγαλύτερα πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου του πλανήτη και άλλους μεγάλους στρατηγικούς φυσικούς πόρους.
Σήμερα στη Βενεζουέλα κρίνεται η κυριαρχία και η αξιοπρέπεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, αλλά και των λαών του Νότου. Κρίνεται επίσης, η επιβίωση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών. Καθορίζεται εάν η νομιμοποίηση μιας κυβέρνησης πηγάζει από την κυρίαρχη και εκφρασμένη θέληση του λαού της ή από την αναγνώριση ξένων δυνάμεων.
Η Επαναστατική Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κούβας καταγγέλλει τις κλιμακούμενες πιέσεις και ενέργειες της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, για να προετοιμάσει μια στρατιωτική περιπέτεια μεταμφιεσμένη σε «ανθρωπιστική επέμβαση», στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και καλεί τη διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί για να εμποδίσει την πραγματοποίησή της.
Μεταξύ 6 και 10 Φλεβάρη του 2019, έχουν πραγματοποιηθεί πτήσεις μεταγωγικών στρατιωτικών αεροσκαφών προς το Αεροδρόμιο Ραφαέλ Μιράντα του Πουέρτο Ρίκο, την Αεροπορική Βάση του Σαν Ισίδρο στην Δομινικανή Δημοκρατία και σε άλλα νησιά της Καραϊβικής που βρίσκονται σε στρατηγική θέση, σίγουρα χωρίς να το γνωρίζουν οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών. Οι πτήσεις αυτές ξεκίνησαν από βορειοαμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, από τις οποίες επιχειρούν μονάδες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και των Πεζοναυτών, που χρησιμοποιούνται σε μυστικές ενέργειες , ακόμα και ενάντια σε ηγέτες άλλων χωρών.
Η Ιστορία θα κρίνει αυστηρά μια νέα στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή, αλλά και την συνενοχή αυτών που ανεύθυνα τους ακολουθούν.

Σήμερα στη Βενεζουέλα κρίνεται η κυριαρχία και η αξιοπρέπεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, αλλά και των λαών του Νότου. Κρίνεται επίσης, η επιβίωση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών. Καθορίζεται εάν η νομιμοποίηση μιας κυβέρνησης πηγάζει από την κυρίαρχη και εκφρασμένη θέληση του λαού της ή από την αναγνώριση ξένων δυνάμεων.
Η Επαναστατική Κυβέρνηση καλεί σε διεθνή κινητοποίηση για την υπεράσπιση της ειρήνης στην Βενεζουέλα και στην περιοχή, βασισμένη στις αρχές της Ανακήρυξης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως Ζώνη Ειρήνης, που υιοθετήθηκε με την υπογραφή των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της CELAC (Κοινότητα Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής), το 2014.
Καλωσορίζει και εκφράζει την υποστήριξή της στον Μηχανισμό του Μοντεβιδέο, μια πρωτοβουλία του Μεξικού, της Ουρουγουάης , της Κοινότητας Χωρών της Καραϊβικής (CARICOM) και της Βολιβίας, που έχει στόχο τη διατήρηση της ειρήνης στην Βενεζουέλα, στη βάση, όπως αναφέρεται στην πρόσφατη Ανακοίνωσή του, των αρχών της μη επέμβασης στα εσωτερικά θέματα, στην νομική ισότητα των Κρατών και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Χαιρετίζει την ευνοϊκή υποδοχή της εν λόγω πρωτοβουλίας από πλευράς του Προέδρου Μαδούρο Μόρος και της διεθνούς κοινότητας και εκφράζει την ανησυχία της μπροστά στην κατηγορηματική απόρριψη της Κυβέρνησης των ΗΠΑ στις πρωτοβουλίες διαλόγου που προωθούνται από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της πρωτοβουλίας.
Η Επαναστατική Κυβέρνηση επαναλαμβάνει την σταθερή και αμετακίνητη αλληλεγγύη της με τον Συνταγματικό Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο Μόρος, την μπολιβαριανή και τσαβική Επανάσταση και την πολιτικο-στρατιωτική ένωση του λαού της και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους λαούς και τις κυβερνήσεις του κόσμου να υπερασπίσουν την Ειρήνη και αντιταχθούν ενωμένοι, πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, για να σταματήσουν μια νέα ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, που θα βλάψει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα συμφέροντα των λαών από το Ρίο Μπράβο μέχρι την Παταγονία.
Αβάνα, 13 Φλεβάρη 2019



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο «σερ» παραμένει μεγάλος!
 Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, 07:54
Παρακολουθώντας χθες βράδυ (ΣΚΑΪ) το «στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου, ένοιωσα –μάλλον επιβεβαίωσα- ότι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης παραμένει ένας πολύ σπουδαίος της τέχνης του, ένα άξιος ερμηνευτής του ελληνικού τραγουδιού, η απουσία του οποίου, απλά επισημαίνει των φτώχεια του σήμερα. Και αυτός στον οποίο δικαίως εμπιστεύτηκαν οι μεγάλοι μας ποιητές του 20ού αιώνα, και φυσικά ο Μίκης Θεοδωράκης, μέρος από το έργο τους.
Σωστά ο Παπαδόπουλος έβαλε στο πρόγραμμα πρώτα, κάποια κομμάτια από Σεφέρη, Ελύτη με έναν καλλιτέχνη βαρυτονο –με λόγιο ύφος- ο οποίος προσπάθησε αλλά…δεν ήταν Μπιθικώτσης. Όσο για τους καλεσμένους; Με εξαίρεση την ηθοποιό Αιμιλία Υψηλάντη, που μίλησε πολύ ουσιαστικά για τον ρόλο και την πλούσια συμβολή του «σερ» στον Πολιτισμό, οι περισσότεροι έμειναν σε χαριτωμένα λόγια που δεν είχαν κάτι σημαντικό να προσθέσουν στην σίγουρα καλών προθέσεων εκπομπή. Μια εκπομπή που νομίζω θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αν είχε προσκληθεί (και) η κόρη του τιμώμενου, Άννα Μπιθικώτση, σε μια προσπάθεια οικογενειακής συμφιλίωσης…
Οσο για τους ερμηνευτές της εκπομπής; Καταπληκτική η Γιώτα Νέγκα, πολύ καλοί Πασχαλίδης – Τσέρτος και οι γιοι Βαρθακουρης (γιος του Παριου) Μπιθικωτσης Διονυσιου, και επαρκείς οι υπόλοιποι. Οι οποίοι άξιζαν την συμπάθεια για το θάρρος τους να ακουμπήσουν το έργο ενός «θηρίου»!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



είσαι ο Υπουργός Οικονομιας Γ. Παπακωνσταντινου του ΓΑΠ και ξεχνάς τη λίστα Λαγκαρντ τρως ενα χρονο με αναστολή ανοίγεις μετα εταιρεια επενδυτικων συμβουλών και εισαι πρώτη μούρη.Εισαι καθαρίστρια με 13 παιδιά και πλαστογραφεις το απολυτήριο Δημοτικού τρως κάθειρξη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



143 βουλευτές της ελληνικής βουλής , σχεδόν οι μισοί από τους 300, ψήφισαν κατά της δωρεάν ιατρικής περίθαλψης των απόρων. . Πρόκειται για τους/τις βουλευτές των 3 ακροδεξιών κομμάτων του (οικονομικού) ναζισμού και κοινωνικού δαρβινισμού (Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων), που φρόντισαν έτσι και για τους υπόλοιπους να νοιώσουν λίγο αριστεροί για το αυτονόητο που πριν μερικά χρόνια υποστήριζαν όχι μόνο οι συστημικοί σοσιαλδημοκράτες αλλά και οι κεντροδεξιοί.
Σε ό,τι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση για την κατοχύρωση της προστασίας των ζώων που πρότειναν 53 του σύριζα, απορρίφτηκε.
210 βουλευτές (τα δύο τρίτα των συριζαίων, όλη η Νέα Δημοκρατία, Κιν.Αλλ, Ένωση Κεντρώων, ποτάμια, Χρυσή αυγή) ψήφισαν κατά της κατοχύρωσης της προστασίας των ζώων (ή «παρών» όπως βρώμικα ψηφίζουν όσοι/ες νομίζουν ότι μετριάζουν έτσι την ενοχή τους)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μαχαίρι στο κόκκαλο
“Νοικιάστηκε όποιο αεροπλάνο δεν πετούσε εκείνη την ημέρα στον ουρανό, όποιο πλοίο δεν κινούνταν στη Μεσόγειο και όλα μα όλα τα λεωφορεία της χώρας, μεταφέροντας κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους (ελληνοποιημένους ή μη) από το εξωτερικό (Κύπρο και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης). Κόστος για τον ελληνικό λαό 12 δισ. δραχμές επιπλέον»
Θ.Τσουκάτος στην απολογία του μιλώντας χθες Παρασκευη για τις εκλογές του 2000!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στις 8 Φεβρουαρίου 1982 καταθέσατε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για την πολιτική των ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ. Εκεί απορρίψατε ως “κομμουνιστική προπαγάνδα” μια αναφορά για τη σφαγή στο Ελ Μοζοτε, όπου περισσότεροι από 800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά 2 ετών, δολοφονήθηκαν βίαια από στρατεύματα εκπαιδευμένα από τις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της σφαγής, κάποια στρατεύματα περηφανεύτηκαν ότι βίασαν 12χρονα κορίτσια πριν τα σκοτώσουν. Εσείς αργότερα χαρακτηρίσατε την πολιτική των ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ “καταπληκτική επιτυχία”. Το πιστεύετε ακόμα αυτό; Ναι ή όχι;»

Ιλχάν Όμαρ: «Θα στηρίζατε μια γενοκτονία στη Βενεζουέλα;»
15/2/2019
H Ιλχάν Όμαρ, μία από τις δύο πρώτες μουσουλμάνες γυναίκες στο Κονγκρέσο των ΗΠΑ, προκάλεσε τον Έλιοτ Άμπραμς, ρωτώντας τον αν θα υποστήριζε μία γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου στη Βενεζουέλα.
Από τα τέλη Ιανουαρίου ο Άμπραμς είναι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, με σκοπό να συντονίσει τη δράση των ΗΠΑ απέναντι στην κρίση της χώρας.
Ως διπλωμάτης στο παρελθόν ο Άμπραμς έχει υποστηρίξει πολιτικές πραξικοπημάτων και αμερικανικών επεμβάσεων στη Λατινική Αμερική. Είναι γνωστός για την συμμετοχή του στην υποστήριξη της χούντας στη Γουατεμάλα τη δεκαετία του ’80. Είναι επίσης γνωστός για τη συμμετοχή του στην υπόθεση Ιράν-Contra, όπου οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν χρήματα που κέρδιζαν από μυστικές πωλήσεις όπλων στο Ιράν για να χρηματοδοτήσουν τα ακροδεξιά τάγματα θανάτου των Contras στη Νικαράγουα.
Κατά τη διάρκεια ακρόασης της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Βενεζουέλα, η Ιλχάν Όμαρ απευθύνθηκε στον Άμπραμς: «Θα στηρίζατε μια στρατιωτική παράταξη των ΗΠΑ στο εσωτερικό της Βενεζουέλας, αν αυτή σχετίζεται με εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή γενοκτονίες, αν πιστεύατε ότι κάτι τέτοιο θα υπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ, όπως κάνατε στη Γουατεμάλα, στο Ελ Σαλβαδόρ και στη Νικαράγουα;». Ο Άμπραμς αρνήθηκε να απαντήσει.
Η Όμαρ είπε επίσης στον Άμπραμς: «Το 1991 δηλώσατε ένοχος για δύο κατηγορίες ότι δεν παραχωρήσατε πληροφορίες στο Κονγκρέσο σχετικά με την συμμετοχή σας στην υπόθεση Ιράν-contra, για τις οποίες αργότερα πήρατε χάρη από τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα μέλη αυτής της επιτροπής ή ο αμερικανικός λαός θα έπρεπε να θεωρήσουν αληθή όσα λέτε σήμερα».
Ο Άμπραμς επιχείρησε να απαντήσει στο σχόλιο, αλλά η Όμαρ τον διέκοψε, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για ερώτηση. Και συνέχισε: «Στις 8 Φεβρουαρίου 1982 καταθέσατε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για την πολιτική των ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ. Εκεί απορρίψατε ως “κομμουνιστική προπαγάνδα” μια αναφορά για τη σφαγή στο Ελ Μοζοτε, όπου περισσότεροι από 800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά 2 ετών, δολοφονήθηκαν βίαια από στρατεύματα εκπαιδευμένα από τις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της σφαγής, κάποια στρατεύματα περηφανεύτηκαν ότι βίασαν 12χρονα κορίτσια πριν τα σκοτώσουν. Εσείς αργότερα χαρακτηρίσατε την πολιτική των ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ “καταπληκτική επιτυχία”. Το πιστεύετε ακόμα αυτό; Ναι ή όχι;»
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε μια τέτοια προσωπική επίθεση.
Την ίδια στιγμή εξελίσσεται μια προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον της Ιλχάν Όμαρ, με ψευδείς κατηγορίες περί αντισημιτισμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τη σημερινή επέτειο της Διακήρυξης με την οποία ανακοινώθηκε η ίδρυση του ΕΛΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ (ΕΛΑΣ).
Ο στρατός του ΕΑΜ στα χρόνια της φασιστικής Κατοχής. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο 1942, με απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ, και την ίδρυσή του ενέκρινε η Κ.Ε. του ΕΑΜ.
Ο προσανατολισμός στη διεξαγωγή ένοπλου αγώνα κατά της φασιστικής κατοχής αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο ΚΚΕ ήδη από τον Μάιο 1941 και έγινε σαφέστερος μετά τη γερμανική εισβολή στην ΕΣΣΔ τον επόμενο μήνα. Το καλοκαίρι του ’41 αναρτοομάδες συγκροτήθηκαν και έδρασαν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, με πρωτοβουλία της οργάνωσης Ελευθερία της Θεσσαλονίκης και του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ. Η δραστηριότητα αυτή αποκορυφώθηκε με την αποτυχημένη ένοπλη εξέγερση της Δράμας τις αρχές Σεπτεμβρίου, η οποία ήταν αποτέλεσμα προβοκάτσιας των βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής.
Τον Οκτώβριο, αμέσως μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, συγκροτήθηκε Στρατιωτικό Κέντρο Αντίστασης και τον Δεκέμβριο Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, με επικεφαλής τον στρατηγό Εμμανουήλ Μάντακα και μέλη τους Νίκο Παπασταματιάδη και Θεόδωρο Μακρίδη, καθώς και Στρατιωτικό Οργανωτικό Γραφείο του ΕΑΜ, από τους στρατιωτικούς Φοίβο Γρηγοριάδη του ΚΚΕ, Γιώργο Καλλιανέση της ΕΛΔ και Μάρκο Κλαδάκη του ΣΚΕ. Καθοδηγητές εκ μέρους του ΚΚΕ ανέλαβαν αντίστοιχα οι Πολύδωρος Δανιηλίδης και Θανάσης Χατζής. Μετά από διερευνητικές προσπάθειες προσέγγισης αξιωματικών και συνυπολογίζοντας τη θετική κατάληξη της αποστολής του στελέχους του κόμματος Θανάση Κλάρα για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης αντάρτικου κινήματος στη Στερεά Ελλάδα, η 8η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ αποφάσισε τη συγκρότησή του, τον Ιανουάριο 1942.
Η ίδρυση του ΕΛΑΣ έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 1942 σε σύσκεψη των στελεχών του ΚΚΕ Δανιηλίδη, Χατζή, Αντρέα Τζήμα και Σπύρου Κωτσάκη, η Ιδρυτική Διακήρυξη κυκλοφόρησε στις 16 του ίδιου μήνα και ακολούθησε η συγκρότηση ανταρτοομάδας από τον Θανάση Κλάρα, που πήρε το ψευδώνυμο Άρης Βελουχιώτης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την βραδυνή της Παρασκευης 15 Φλεβαρη εξαιρετικά πετυχημένη εκδήλωση της ΛΑΕ για τα Κίτρινα Γιλέκα.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ενημέρωση από τον Γάλλο εργάτη συνδικαλιστή. Και συγκινητική η παρουσία εκπροσώπων των Κούρδων, που διαδήλωσαν σήμερα στην Αθήνα για την επέτειο παράδοσης του Οτσαλάν, φορώντας κίτρινα γιλέκα!
Κι ακόμη πιο συγκινητική η παρουσία εκπροσώπων των Ρομά της Ελλάδας, που δεν συνηθίζουν και τόσο να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις πολιτικές, πόσο μάλλον αριστερές.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις παραπεμφθεί κάποιος Αμερικάνος πρόεδρος, που όλοι εκλέγονται με μικρότερο ποσοστό απ ό,τι ο Μαδούρο επί του εκλογικού σώματος, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και κατά του ίδιου του λαού του, τότε μπορεί ο κόσμος να τους πάρει λίγο στα σοβαρά! Μέχρι τότε, όσο και να μας ζαλίζουν ολημερίς τα αυτιά με προπαγανδιστικό υλικό, την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν πρόκειται να την κερδίσουν...!
Αυτοί που ωρύονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα μπλόκαραν χτες μεγάλη ποσότητα φαρμάκων
Φεβ 14, 2019
Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Ιμπέρια χθες 13 του μηνός, θα παρέδιδε στην Βενεζουέλα φάρμακα για ασθενείς με χρόνια υψηλή πίεση και ινσουλίνη για ασθενείς με ζαχαροδιαβήτη.
Η ισπανική κυβέρνηση που αναγνωρίζει σαν πρόεδρο την μαριονέτα των ΗΠΑ Γκουαϊδό απαγόρευσε την μεταφορά.
Η εταιρεία της Βενεζουέλας που τα παρήγγειλε τα είχε ήδη πληρώσει σε εταιρεία του Κατάρ.
Το ίδιο εγκληματικό σκηνικό με φάρμακα συνέβη τον Νοέμβριο του 2017.
Τα φάρμακα τότε μπλοκαρίστηκαν στα σύνορα της Κολομβίας εκεί που οι ΗΠΑ, Κολομβία και ο Γκουαιντό σήμερα, παίζουν το θέατρο της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τότε η Citibank είχε παγώσει τους λογαριασμούς της Βενεζουέλας για πληρωμές και τα φάρμακα της ινσουλίνης έμειναν στο φορτηγό πλοίο που παρέμεινε στα διεθνή ύδατα περιμένοντας να πληρωθεί.
Από την μια μιλούν, οι εκπρόσωποι του Ιμπεριαλισμού, για ανθρωπιστική βοήθεια και από την άλλη εγκληματούν στερώντας τα φάρμακα από βαριά ασθενείς. Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδάκια που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους από την άρνηση της Βενεζουέλας να παραλάβει την τάχα ανθρωπιστική βοήθεια και στο σκοτεινό παρασκήνιο μπλοκάρουν τα φάρμακα. Ο διεθνής τύπος συντονισμένος προβάλλει τις εικόνες των αρρώστων παιδιών και τις ελλείψεις  και αποκρύπτει το Ιμπεριαλιστικό απάνθρωπο εμπάργκο. Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Παίρνουν στον λαιμό τους μικρά παιδιά, άρρωστους με χρόνια προβλήματα. Δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπισμού στην προσπάθεια τους να αρπάξουν τον πλούτο του λαού της Βενεζουέλας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωραία ιδέα πάντως να επιβάλεις στέρηση και εμπάργκο κ μετά να προσφέρεις... ανθρωπιστική βοήθεια!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο μεταξύ, σε μια χώρα που βρίθει καθημερινά απο κακοποιήσεις ζώων,
το άρθρο 24Α για την προστασία τους μόνο το ΚΚΕ το ψήφισε σύσσωμο! Το άρθρο δεν πέρασε με βασική ευθύνη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν το ψήφισαν! Αυτή ειναι η αλήθεια κύριοι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



και η Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟΚ στο επικρατείας της ΝΔ!
Ρε αν έχεις περπατήσει τα μονοπάτια της ΕΕ, βρίσκεις δουλειά παντού!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σαν σήμερα κυκλοφόρησε, το 1942, η ιδρυτική διακήρυξη του ΕΛΑΣ. Πολλές χιλιάδες παιδιά του λαού μας μπήκαν στις τάξεις του και πάλεψαν για τη λευτεριά της χώρας μας. Η ιδρυτική διακήρυξη του ένοπλου μαχητικού τμήματος της Εθνικής μας Αντίστασης, δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί ακόμη. Βρήκαμε όμως, στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας του ΕΛΑΣ (τον Απελευθερωτή), ένα τμήμα της διακήρυξης και το δημοσιεύουμε....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τείχος αλληλεγγύης για να μην καταδικαστεί η πολύτεκνη καθαρίστρια
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων - «Έκανα ένα λάθος αλλά δεν μετανιώνω, ήθελα να μεγαλώσω τίμια τα παιδιά μου» τονίζει η πολύτεκνη καθαρίστρια
16 Φεβρουαρίου 2019
Κάλεσμα δημιουργίας «τείχους αλληλεγγύης», για να μην καταδικαστεί ξανά η πολύτεκνη καθαρίστρια, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Στην ανακοίνωση περιγράφεται η υπόθεσης της καθαρίστριας:
«Ακόμα μια καταδικαστική απόφαση, σε 8ετή κάθειρξη, της αστικής δικαιοσύνης των Ιωαννίνων αυτή τη φορά, σε εργαζόμενη μητέρα που το 2001 έχοντας 11 ανήλικα παιδιά παραποίησε κατά ένα χρόνο, το έτος κτήσης του απολυτηρίου δημοτικού για να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μια θέση βοηθητικού προσωπικού. Η εργαζόμενη είναι σήμερα μητέρα 13 παιδιών, 4 από τα οποία αυτή τη στιγμή είναι ανήλικα ενώ τα 8 από τα  9 ενήλικα είναι  άνεργα και εργάζεται από το 2003 στο ΠΓΝΙ. Προφανώς η επιλογή να κάνει κάποιος μια παρατυπία δεν επικροτείται. Είναι παράλογο και άδικο όμως να καταδικάζεται για απάτη έναντι του Δημοσίου και κατάχρηση δημοσίου χρήματος μια γυναίκα που ρίσκαρε για μια δουλειά με τον πενιχρό μισθό του βοηθητικού προσωπικού, ώστε να ζήσει τα παιδιά της. Δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα, φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού. Όπου η αστική δικαιοσύνη έχει «ερμητικά κλειστά τα μάτια» μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν.
Αυτή η δίωξη, όπως και η δίωξη της καθαρίστριας στο Βόλο αθροίζονται από την κυβέρνηση των «κίτρινων γαντιών» στις δεκάδες διώξεις συνδικαλιστών, μαθητών και πρόσφατα αγροτών που παλεύουν για τα δικαιώματά τους και στην κατά 90% κήρυξη παράνομων των απεργιακών κινητοποιήσεων αποκαλύπτοντας το αποκρουστικό ταξικό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης. Καλούμε τη Διοίκηση του ΠΓΝΙ να μην προβεί σε διοικητικά μέτρα εναντίον της εργαζόμενης. Έχει ακόμη «λερωμένα» τα χέρια της από την απόλυση 5 εργολαβικών καθαριστριών, οι οποίες αποκλείστηκαν από τον ΑΣΕΠ το 2017. Ήταν επιλογή της διοίκησης να συμπεριλάβει την κτήση του απολυτηρίου στα κριτήρια για θέσεις συμβασιούχων καθαριστριών και να τις απολύσει. Καλούμε τα σωματεία του νομού καθώς και τους συλλόγους πολυτέκνων να πάρουν θέση ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το τείχος αλληλεγγύης που θα εμποδίσει την αστική Δικαιοσύνη να ξανακαταδικάσει στις 5 του Μάρτη  την συνάδελφο».
«Εκανα ένα λάθος αλλά δεν μετανιώνω, ήθελα να μεγαλώσω τίμια τα παιδιά μου»
Η πολύτεκνη καθαρίστρια  από την Πρέβεζα μίλησε στον news247 στους 88,6 και τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Εκανα ένα λάθος, πλαστογράφησα το απολυτήριο του δημοτικού και πληρώνω αυτό το αδίκημα. Εκανα κακούργημα επειδή ήθελα να δουλέψω;
Οταν βγήκε η προκήρυξη, είχα 10 παιδιά και περίμενα το 11ο. Αυτό ήταν το αμάρτημα. Και να μην δικαστώ και να με αθωώσουν, αν χάσω τη δουλειά μου, κάτι πρέπει να κάνω. Εχω τέσσερα ανήλικα και εννοείται ότι πρέπει να τα μεγαλώσω.
Δεν πλαστογραφήσαμε για να γίνουμε γιατροί. Πληρώνουμε ένα λάθος που δεν είναι τόσο μεγάλο. Δεν ντρεπόμαστε για αυτό που κάναμε εγώ και η κυρία από το Βόλο. Ούτε το κράτος κλέψαμε. Ισα-ίσα δουλέψαμε γι’ αυτό και ακόμη δουλεύουμε για να βγάλουμε τα παιδιά μας αξιοπρεπώς στην κοινωνία.
Δεν ηθελα να βγουν οι κόρες μου στο δρόμο και τα αγόρια μου να γίνουν ναρκομανείς. Περνούσαμε ένα μαρτύριο με τον άντρα μου και τα παιδιά μου. Δεν ήξερε κανείς τίποτα. Είχα πρόβλημα υγείας και όμως ούτε καν με άκουσαν στο δικαστήριο. Δεν μετάνιωσα, ούτε μετανιώνω, αν χρειαζόταν θα το ξανάκανα, τα παιδιά μου μεγαλώνω, δεν κάνω κάτι άλλο. Και τα μεγαλώνω τίμια».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ενώ χιλιάδες ισραηλινές οικογένειες ετοιμάζονται για το δείπνο του Σαββάτου, έντεκα χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας εξεγείρονται κοντά στο συνοριακό φράκτη Ισραήλ - Γάζας, πετώντας εκρηκτικά και χειροβομβίδες. Οι στρατιώτες μας είναι εκεί για να σιγουρευτούν ότι οι τρομοκράτες δε θα βλάψουν ισραηλινές οικογένειες, ένα καθήκον που εκπληρώνουμε περήφανα."
ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑI "κάτοικοι της Γάζας" - είναι Παλαιστίνιοι ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΚΔΙΩΓΜΕΝΟΙ από τα χωριά τους που τα ονομάσατε Ισραήλ, ο "φράκτης" ή "Διαχωριστικό Τείχος" ή "Τείχος ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ" δεν είναι ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ επειδή δια της βίας τον χτίσατε, και οι ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ άνθρωποι πετάνε μόνο πέτρες ενώ εσείς σκοτώνετε ΑΟΠΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. Καθήκια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 Αυγούστου 2018
Μηνιαίο επίδομα τέκνου Έλληνα...
40 € και φόρο!
Μηνιαίο επίδομα τέκνου πρόσφυγα..
240€χωρις φόρο!! Όλα τα κόμματα το ψήφισαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Maduro: ο Guaidó είναι πράκτορας της CIA που δουλεύει για ΗΠΑ, Ισραήλ..
16/2/2019 – 18.00
O Maduro δήλωσε πως ο Guaidó εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, είπε σε συνέντευξή του  στο λιβανέζικο μέσο al-Mayadeen ότι ο αντίπαλος του πραξικοπηματίας   »Juan Guaidó είναι πράκτορας της CIA που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των σιωνιστών. »
Εκτός των ΗΠΑ, το Ισραήλ υποστήριξε αμέσως το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα μετά την αυτοανακήρυξη του Guaidó σε μεταβατικό πρόεδρο. Με τη σειρά του, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει τους δεσμούς με το καθεστώς του Τελ Αβίβ. Το Ισραήλ ζήτησε εκλογές στη Βενεζουέλα μετά την υποστήριξη του στον ηγέτη του πραξικοπήματος Guaidó.
Η κυβέρνηση Maduro  καταγγέλλει πάντα τις θηριωδίες του καθεστώτος του Τελ Αβίβ στις φυλακές της ειδικά στο θέμα ανηλίκων κρατουμένων και στην ύπαρξη λευκών κελιών..
Είπε πως αισθάνεται « αγάπη για τον ευγενή παλαιστινιακό σκοπό » και απεύθυνε λόγια « ενθάρρυνσης στους παλαιστίνιους και Άραβες κρατουμένους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές ». Ο Maduro αρνήθηκε ότι υπάρχουν συνεργάτες της Hezbollah που δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα.  »Οι Αμερικανοί δεν έχουν αξιόπιστες αναφορές….Η Χεζμπολάχ είναι μια πολιτική δύναμη που ενεργεί στο θεσμικό πεδίο του Λιβάνου « , πρόσθεσε.
« Εδώ στη Βενεζουέλα, αυτόν που βλέπετε είναι ένας Παλαιστίνιος πρόεδρος. Νιώθω Παλαιστίνιος, αισθάνομαι Άραβας, αισθάνομαι ότι είμαι μέρος του παλαιστινιακού  « , είπε ο Μαδούρο . »..Κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον πλούτο και το πετρέλαιο της Βενεζουέλας.
O Nicolas Maduro τόνισε πως η « Washington έχει την πρόθεση να βάλει χέρι στον πλούτο της Venezuela και ότι οι αντιπολιτευόμενοι είναι φθηνοί μισθοφόροι των ΗΠΑ». Ο Maduro δήλωσε πως κάθε επίθεση κατά της χώρας του θα έχει αντίκτυπο στον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο.
« Η Venezuela είναι στο μάτι του παγκόσμιου γεωπολιτικού κυκλώνα », και κατηγόρησε ΗΠΑ πως θέλουν να τον ανατρέψουν για να πάρουν τα μεγαλύτερα στον κόσμο πετρελαϊκά αποθέματα που διαθέτει η χώρα του.
Στον τελευταίο πόλεμο οι ΗΠΑ έστειλαν στη Συρία 130.000 ξένους που προστέθηκαν στους 120.000 τοπικούς μισθοφόρους..Σήμερα μετά τη Συρία θα επιχειρήσουν και συριοποίηση της Βενεζουέλας;;; 15/2/19




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nasrallah: οι Obama και Clinton δημιούργησαν την ISIS .. και σήμερα ο Αμερικανός υποκριτής θα διακηρύξει τη νίκη επ΄αυτής. Ενώ τον μεγαλύτερο αγώνα έκανε ο συριακός στρατός και η Αντίσταση.
16/2/2019 – 17.00
O Sayyed Nasrallah δήλωσε σήμερα πως οι Obama και Clinton δημιούργησαν την ISIS απελευθερώνοντας τους αρχηγούς της από τις φυλακές και διευκολύνοντας τους την είσοδο στο Ιράκ ανοίγοντάς τους τα σύνορα και αυτή επεκτάθηκε στη Συρία. H Αμερική είναι αυτή που δημιούργησε την ISIS στο Ιράκ και εξαπλώθηκε στη Συρία ως πρόσχημα για να επιστρέψει στην περιοχή…
H παρουσία της ISIS στη Συρία κοντεύει να ολοκληρωθεί. Ώρες μας χωρίζουν από το τέλος της στρατιωτικής παρουσίας της ISIS στο Ιράκ, τη Συρία και τον Λίβανο και αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και μια μεγάλη νίκη για τους λαούς της περιοχής.Τον μεγαλύτερο, ισχυρότερο αγώνα εναντίον της ISIS έκανε ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Hezbollah στη Συρία, ενώ το Τrump απέτρεψε την επίλυση της μάχης στα ιρακινά σύνορα και τους τελευταίους 18 μήνες κωλυσιέργησε, ενώ αυτός ο υποκριτής θα ανακοινώσει σήμερα την εξάλειψη της ISIS. Ο ΓΓ της Hezbollah είπε πως ο Άξονας της Αντίστασης είναι αυτός που νίκησε την ISIS και όχι η υποκρίτρια  USA που έρχεται στο τέλος της μάχης προσπαθώντας να διακηρύξει τη νίκη.
Για την Υεμένη είπε ότι όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του τ. Προέδρου Hadi (εκλεκτού της Σ Αραβίας) παρευρίσκεται δίπλα στο Νετανιάχου αποκαλύπτεται ότι η πραγματικότητα του πολέμου στην Υεμένη και δεν είναι μια Σιίτικη-Σουνίτικη σύγκρουση. Aρνήθηκε ότι η οργάνωσή του έχει πυρήνες σε Λατινική Αμερική και Βενεζουέλα όπως τον κατηγορούν οι ΗΠΑ……



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: To  »θαύμα » ανασυγκρότησης του Τσάβες και ο οικονομικός βομβαρδισμός της Δύσης….
15/2/2019 – 23.00
O Πρέσβης της Βενεζουέλα στον OAS στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών εύλογα αναρωτήθηκε: « Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως η κυβέρνηση που χτίζει τείχη στα σύνορά της θέλει να βοηθήσει τη Venezuela; » φωτογραφίζοντας το Λευκό Οίκο.  »To διαρκές πραξικόπημα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα απέτυχε » διακήρυξε σήμερα ο Μαδούρο… »Παραβιάζοντας τους νόμους και το διεθνές δίκαιο, η αυτοκρατορία των Γιάνκηδων χρησιμοποίησε την πολιτική, διπλωματική και οικονομική της δύναμη για να προσπαθήσει να επιβάλει μια κυβέρνηση μαριονέτας, μέσω ενός διαρκούς πραξικοπήματος… Απέτυχε!. » τόνισε. Από την πλευρά του ο άνθρωπος των γιάνκηδων ο Guaido έδωσε τελεσίγραφο 8 ημερών στο στρατό να τον στηρίξει…..
H αναμόρφωση του Τσάβες και ο οικονομικός βομβαρδισμός της Δύσης-ΗΠΑ…
Η Βενεζουέλα πριν το 1998 ήταν μια « βομβαρδισμένη » χώρα, με παιδιά που υποσιτίζονταν, το σύνολο του πληθυσμού ζούσε σε καλύβες, δεν υπήρχε πρόσβαση σε νερό,γιατρούς,φάρμακα,μόρφωση,ενώ το 3% κατείχε το 70% του πλούτου,και ήταν πλήρως ελεγχόμενη από την αστική τάξη,το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ.
Μέχρι να αναλάβει ο Ούγκο Τσάβες το 1999. Μέσα σε 13 χρόνια, η Μπολιβαριανή επανάσταση, αύξησε τις κοινωνικές δαπάνες κατά 60%, μείωσε την ανισότητα κατά 54% και τη φτώχεια κατά 44%, μείωσε τον υποσιτισμό των παιδιών, αύξησε κατά 40% τους αποδέκτες συντάξεων. Μείωσε τον αναλφαβητισμο, το 1/4 των πολιτών λάμβανε πλέον δωρεάν φαγητό, μείωσε κατά 70% τις εισαγωγές τροφίμων με αγροτική ανάπτυξη, έδωσε γη σε 500.00 αγρότες, έχτισε 13.721 κλινικές(αύξηση 169,6%), κάθε χρόνο 70.000 πολίτες λάμβαναν δωρεάν φάρμακα, και το σύνολο του πληθυσμού με έκπτωση 40%, μείωσε το δημόσιο χρέος κατά 8% του ΑΕΠ, μείωσε τον πληθωρισμό από 80%, σε σταθερό 10-20%, μείωσε την ανεργία από 30% σε 8%. Όλα αυτά μέχρι τον θάνατο του το 2013.
Μετά ξεκίνησε το μποϊκοτάζ κατά του Μαδούρο, δηλ. οι κυρώσεις των ΗΠΑ και η απομόνωση απ’ τις αγορές που είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να χάσει 250-350 δισ. δολάρια σε παραγωγή αγαθών-υπηρεσιών μεταξύ του 2013-17, που μεταφράζεται σε μία απώλεια 13.000 δολαρίων κάθε χρόνο ανά κάτοικο.
Ένας βασικός παράγοντας, που συνέβαλε στην επιτυχία της οικονομικής ασφυξίας που επιβλήθηκε στη Βενεζουέλα, ήταν η μεγάλη εξάρτησή της από τις χρηματοδοτούμενες από την παραγωγή πετρελαίου εισαγωγές της.
Μόλις έκλεισε η στρόφιγγα των κερδών από το πετρέλαιο,η χώρα στάθηκε ανίκανη να θέσει σε κίνηση τους άλλους παραγωγικούς μηχανισμούς της. Ο στραγγαλισμός της εξωτερικής χρηματοδότησης ισοδυναμούσε συμβολικά με έναν μαζικό βομβαρδισμό κατά της βιομηχανίας και της παραγωγής στη χώρα.
 »Η κατευθυνόμενη διεθνής στρατηγική για την οικονομική της απομόνωση» κόστισε στη Βενεζουέλα την απώλεια 22 δισ. δολαρίων ετησίως.
Αφ’ ενός γιατί από το 2013 ο δημόσιος τομέας της χώρας στερήθηκε ετήσιων εσόδων ύψους 19 δισ. δολαρίων, και αφ’ ετέρου γιατί η αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους απαιτούσε 3,3 δισ. δολάρια, κυρίως από την κάθε φορά μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων κινδύνου.
Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης Standards&Poors και Moody’s καθόρισαν το επιτόκιο κινδύνου για τη Βενεζουέλα σε τιμή άνω των 2.000 μονάδων, φθάνοντας έως και σε εξωφρενικά ύψη μεταξύ 5.000 και 6.000 μονάδων.
Αυτό ισοδυναμούσε με το ότι το χρέος της Βενεζουέλας, αντί ως κανονικά εξυπηρετούμενο, χαρακτηριζόταν ως πλησίον της χρεοκοπίας και η οικονομία της χώρας βαθμολογούνταν χειρότερα από εκείνη χωρών σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως η Συρία.Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας στον πετρελαϊκό τομέα αναμένεται να επιδεινώσουν την ανθρωπιστική κρίση. Στο Ιράκ ήταν δήθεν τα πυρηνικά. Εδώ είναι δήθεν ένας δικτάτορας που δεν ταΐζει τον λαό του. « Καλώς ήρθες » πραξικόπημα, καληνύχτα ελευθερία…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ Γάζα: χειρουργείο στο σκοτάδι..!!
15/2/2019 – 23.00
Στη Γάζα οι γιατροί με αυταπάρνηση συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους στις πιο αντίξοες συνθήκες. Χειρουργείο σε απόλυτο σκοτάδι για να σώσουν ζωές. Ένας κρατάει το φακό για να να επιχειρούν οι συνάδελφοί του….
Σύμφωνα με τον Αργεντίνο ποιητή Hamlet Lima Quintana  » όλα εξαρτώνται από το φως, από τον τρόπο που φωτίζονται τα πράγματα » κι αν σήμερα αυτή η οπτική έχει γίνει δόγμα για τις μεθοδεύσεις της προπαγάνδας που φωτίζει ή συσκοτίζει κατά το δοκούν τα ημισφαίρια της πληροφόρησης ο ανθρωπισμός είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να επαναφέρει το φως σε εποχές ακρότατου σκοταδισμού και επιβεβλημένης συσκότισης…….



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δυτικη αποικιοκρατικη συμμαχία των ΗΠΑ με αερομεταφορά εκκένωσε την τελευταία ομάδα της ISIS από την ύπαιθρο της al-Βaghouz.
15.2.2019 – 22.00
Aερομεταφορά τρομοκρατών της ISIS από τις δυνάμεις της Δυτικης Αποικιοκρατικης  Συμμαχίας που διευθύνουν οι ΗΠΑ στη Βόρεια Συρία. Οι κατοχικές δυνάμεις της Δυτικης Αποικιοκρατικης  Συμμαχίας μετέφεραν την τελευταία ομάδα τρομοκρατών  από την ύπαιθρο της πόλης al-Βaghouz στη νοτιοανατολική επαρχία Deir Ezzor σε έναν άγνωστο προορισμό ώστε όλη η περιοχή ν΄απαλλαγεί από την ISIS.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθηκαν 4 Τούρκοι για διακίνηση Αραμαικών χειρογράφων που εκλάπησαν από μουσεία, ναούς Συρίας…
15/2/2019 – 21.00
4 Toύρκοι συνελήφθηκαν καθώς επιχείρησαν να πουλήσουν χειρόγραφα Αραμαικά σπάνιας αρχαιολογικής αξίας που χρονολογούνται ότι είναι πολύ πέραν της χιλιετίας και πιθανότατα εκλάπησαν από μουσεία ή εκκλησίες Ασσυρίων στη Συρία …



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντα σ΄εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Daesh για να παραδώσουν οι τζιχαντιστές 40 τόνους χρυσού αξίας 740 δις συριακών λιρών μ΄αντάλλαγμα την εκκένωσή τους…
15/2/2019 – 22.00
40 τόνοι χρυσού αξίας 740 δις συριακών λιρών είναι στα χέρια της ISIS στο Al-Bagouz στη Deir Ezzor που πολιορκείται από τους συμμάχους των ΗΠΑ τους YPG/SDF με την βοήθεια των πρώτων. Διαπραγματεύσεις είναι πάντα σ΄εξέλιξη μεταξύ Αμερικανών και ISIS για να τους παραδώσουν οι τζιχαντιστές τα λάφυρα αυτά όλα τα χρήματα και τους κρατουμένους με αντάλλαγμα την εκκένωση των ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης μαζί με τις οικογένειές τους.
Ο αμερικάνικος στρατός θέλει να ελέγξει αυτά τ΄αποθέματα χρυσού και να τα μεταφέρει στην Washington όπως έκανε με τα  stocks χρυσού που κατάσχεσε παρανόμως από την Κεντρική Τράπεζα του Ιράκ κατά την αμερικάνικη εισβολή στη χώρα αυτή το 2003.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών
 Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, 21:23
Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών, που πέταγαν εναντίον των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας αντικείμενα, ενώ έβαλαν σήμερα φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων στο Παρίσι, τη Λιόν και το Μπορντό, στα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των κίτρινων γιλέκων, για 14ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο.
Στη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, αφού ένας οδηγός επιχείρησε να περάσει μέσα από πλήθος διαδηλωτών, έγινε γνωστό από τις αρχές.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ειρηνικά νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι, στην Αψίδα του Θριάμβου, προτού οι συμμετέχοντες κατευθυνθούν στον Πύργο του Άιφελ.
Αργότερα το απόγευμα, αστυνομικοί και κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν στο Esplanade des Invalides στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου αναμένετο να ολοκληρωθεί η πορεία. Οι ταραχές επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, 26 άνθρωποι προσήχθησαν στο Παρίσι.
Στο Μπορντό και τη Λιόν, η αστυνομία, επίσης, προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων. Διαδηλωτές πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.
Τα «κίτρινα γιλέκα» επιχείρησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση σε μια αποθήκη της εταιρείας Amazon και πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας στην Τουλούζη, νοτιότερα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, περίπου 51.500 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της χώρας. Μεταξύ αυτών, 5000 στο Παρίσι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Έχω πάει σε πολλές χώρες, έχω ταξιδέψει στο μισό πλανήτη. Το κακό αυτής της χώρας πουθενά. Τόση αδιαφορία για τον άνθρωπο, για τον πολίτη, δεν είδα πουθενά. Το λέω με πολύ πίκρα. Ο πιο απροστάτευτος πολίτης στον κόσμο είναι ο Έλληνας».
ΣΤΕΛΑΡΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ