Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Κυριακη 3 Φεβρουαριου 2019



Εθνική ενότητα και ταξική πάλη στο σοσιαλισμό

Ο Φιντέλ Κάστρο ουσιαστικά ολοκλήρωσε την εθνική απελευθέρωση της Κούβας καταφέρνοντας να συνενώσει τη σκέψη του Χοσέ Μαρτί με τον μαρξισμό-λενινισμό, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν μπορεί να υπάρξει εθνική χωρίς κοινωνική απελευθέρωση.

Μετά 60 χρόνια Επανάστασης, βάση της εθνικής ενότητας στην Κούβα αποτελεί και η πεποίθηση ότι ο εχθρός δεν συγχωρεί. Μιλάμε για τις ΗΠΑ, την αυτοκρατορία που χτίστηκε πάνω στη γενοκτονία 100 εκατομμυρίων Ινδιάνων και από τότε συνεχίζει να πραγματοποιεί γενοκτονίες για την προώθηση των συμφερόντων της. Ο μέσος Κουβανός αντιλαμβάνεται ότι αν η Κούβα πέσει στα χέρια της, δεν θα ξαναγίνει απλά πορνείο και καζίνο των ΗΠΑ. Η τιμωρία της για αυτές τις δεκαετίες απειθαρχίας (το λιγότερο) θα είναι να την σβήσουν από το χάρτη. Η καταστροφή της θα πρέπει να είναι ανάλογη του παραδείγματος που έδωσε. Υπό αυτήν την έννοια, η συνέχιση της Επανάστασης είναι μονόδρομος, γιατί “ εδώ ισοπαλίες δεν υπάρχουν” και αυτό εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο και σήμερα το σύνθημα “Patria o Muerte” (Πατρίδα ή Θάνατος).
Πως διεξάγεται όμως σε αυτές τις συνθήκες - ή έτσι κι αλλιώς διεξαγόμενη σε άλλες συνθήκες – ταξική πάλη στον σοσιαλισμό (εποχή της μετάβασης) και μάλιστα σήμερα, σε ένα διεθνές περιβάλλον γενικευμένης υποχώρησης;

Ο τρόπος που το έκανε αυτό η Κούβα, ήταν και πάλι υπό μία έννοια αναγκαστικός. Δεν υπήρχε περίπτωση να την βγάλει καθαρή, αν δεν κατακτούσε και διατηρούσε συνεχώς την υποστήριξη της πλειοψηφίας. Και γι’ αυτό υπήρχε ένας μόνο τρόπος, να εξασφαλίσει τη διαρκή λαϊκή συμμετοχή και την ουσιαστική συζήτηση με τον πληθυσμό της όλων των σοβαρών θεμάτων και με αυτό τον τρόπο να τον κάνει “ενεργό - συνένοχο”.
Στη διάρκεια όλης της ζωής της, η Κουβανική Επανάσταση πάλευε και με τον εαυτό της, καθώς διεξαγόταν μια διαρκής ανοιχτή συζήτηση και πάλη για όλα τα ζητήματα που έμπαιναν μπροστά της. Αυτή η διαδικασία ήταν, είναι και θα είναι διαρκής και συχνά παίρνει και την μορφή καμπάνιας, όπως στη “διαδικασία αποκατάστασης των λαθών” (proceso de rectificación de errores) που υπήρξε ίσως η μοναδική έγκαιρη και καθαρή θέση – αντίθεση - πρακτική στην περεστρόικα, την δεκαετία του 80.
Η κουβανική κοινωνία είναι μια ανοιχτή κοινωνία, τα πάντα συζητιόνται χωρίς ταμπού, στις συνελεύσεις, στον τύπο, στην τηλεόραση. Έτσι και σήμερα, οι προκλήσεις που αντιπροσωπεύουν αυτά που περιγράψαμε παραπάνω και τα καθήκοντα που τίθενται στον κουβανικό λαό, αποτελούν αντικείμενο διαρκούς συζήτησης και πάλης σε όλα τα επίπεδα. Από το επίπεδο της εφαρμογής, των παρενεργειών ή και προβλημάτων των εφαρμοζόμενων νέων μέτρων, την οικονομία, τις τιμές, την γραφειοκρατία, μέχρι τα ιδεολογικά ρεύματα που αναπτύσσονται στη διάρκεια αυτής της πάλης

Το 2016 μας πήρε με ωτοστόπ ένα αυτοκίνητο που μαζί ταξίδευε ένας καλοβαλμένος μαύρος σαραντάρης, που μας συστήθηκε ως κουβανός καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της Βραζιλίας και ρώτησε ευγενικά αν μπορούμε να του εξηγήσουμε πως μετατράπηκε το ΟΧΙ του ελληνικού δημοψηφίσματος (2015) σε ΝΑΙ. Δεν ξέρω αν τα καταφέραμε αλλά αυτός μας είπε:
- Κατάλαβα, στην Ελλάδα θέλετε κι εσείς ότι θέλει πολύς κόσμος ένα σύστημα που δεν υπάρχει, εγώ το ονομάζω “CAPISOC”.
- “CAPISOC” ;
- “CAPitalismo – SOCialismo”, όπως σας είπα, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αλλά πολλοί πιστεύουν ότι μπορούμε να πάρουμε τα καλά και από τα δύο συστήματα και να φτιάξουμε ένα που να μας βολεύει. Ξεχάστε το, δεν υπάρχει”.
Αυτή είναι η Κούβα και από κάτι τέτοια, έτσι απλά στο δρόμο, βλέπεις ότι αυτή η Επανάσταση ζει και συνεχίζει και έχει πολύ ζωή μέσα της, τόση πολύ που φτάνει να δώσει και σε μας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συνέντευξη Κουφοντίνα στην Εφημερίδα των Συντακτών
03/02/2019
Συνέντευξη
● Κάθε φορά που παίρνεις άδεια ξεσηκώνεται θόρυβος. Αντιδρούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κυβέρνηση της Τουρκίας και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η γραμμή είναι κοινή: Λένε ότι είναι πρόκληση να δίνεται άδεια σε έναν ισοβίτη δολοφόνο και κατηγορούν την κυβέρνηση που δεν σταματά αυτή την πρακτική.
-Φαίνεται ολοκάθαρα έτσι, άλλη μια φορά, ότι πρόκειται για απολύτως πολιτική υπόθεση, αυτό ακριβώς που δεν θέλησαν ποτέ να παραδεχτούν. Γιατί, έχουν ασχοληθεί ποτέ με την άδεια οποιουδήποτε άλλου; Ή μήπως ο Σάββας, με αναπηρία 98%, έχει λιγότερα προβλήματα υγείας από τους Φλώρους της κάθε εποχής;
Και τα λέει αυτά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που παραμένουν «φονιάδες των λαών», που αυτή τη στιγμή οργανώνουν τον αιματηρό εμφύλιο στη Βενεζουέλα. Τα λέει η κυβέρνηση της Τουρκίας που σφάζει αυτή τη στιγμή τους Κούρδους στη Συρία. Τα λέει η αντιπολίτευση που έφερε τα μνημόνια που οργάνωσαν τον πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας. Και τα λέει χρησιμοποιώντας έναν λόγο μετεμφυλιακής περιόδου, ομολογώντας έτσι ότι εκεί θέλει να οδηγήσει τη χώρα.
Ξέρεις, τα ακούω αυτά και σκέφτομαι όσα είδα στην τελευταία άδεια, όταν ύστερα από δεκαεπτά χρόνια περπάτησα λίγο στο κέντρο της Αθήνας. Μπορεί να μην είχα ζήσει τις εικόνες της πρώτης φρίκης των μνημονίων, όμως οι εικόνες που είδα έφεραν βαθιά τα σημάδια αυτού του «πολέμου».
Ερημο το κέντρο, μουντά τα κτίρια, να δείχνουν ότι λείπει η διάθεση και η δυνατότητα να φρεσκαριστούν, να φτιάξουν. Ανθρωποι διαλυμένοι να κοιμούνται στα πεζοδρόμια – όνειδος για την κοινωνία αλλά και μιθριδατισμός, έχει σταλάξει σιγά σιγά το δηλητήριο, δεν εξεγείρεται η συνείδηση… Ηταν γιορτινές οι μέρες αλλά λειψή η χαρά, μισό το χαμόγελο, θολή η λάμψη στο βλέμμα.
Και αναρωτιέμαι: Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι μπορούν να πείσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους ότι το πρόβλημά τους είναι αν πήρε άδεια ο Κουφοντίνας;
● Στέλεχος της αντιπολίτευσης έχει υποστηρίξει ότι παίρνεις άδειες γιατί από κάπου κρατάς τον Τσίπρα και τον εκβιάζεις.
-Αυτός ο κύριος μπορεί να συνηθίζει να «κρατά» και να εκβιάζει εχθρούς και «φίλους» του, και νομίζει ότι όλοι είναι σαν τα μούτρα του. Πάντως, φαίνεται ότι δεν «κρατάω» πολύ γερά τον οποιοδήποτε γιατί, για να εφαρμοστεί ο νόμος για τις άδειες, χρειάστηκαν τρία χρόνια αγώνες από το κίνημα αλληλεγγύης, ακόμα και απεργία πείνας. Ενώ, όλο αυτό το διάστημα, «αρμόδιοι» κυβερνητικοί παράγοντες εξαντλούν επινοητικότητα και άτυπες παρεμβάσεις για να δημιουργήσουν, όσο με αφορά, συνθήκες εξαίρεσης.
Τώρα, αν –λέμε και κανένα ανέκδοτο–, αν λειτουργούσε η… ανεξάρτητη δικαιοσύνη και κατέληγε αυτός ο κύριος εκεί που θα ’πρεπε να βρίσκεται, αναρωτιέμαι, τι θα έλεγε για τον νόμο για τις άδειες;
● Ενα από τα επιχειρήματα που επικαλούνται είναι ότι δεν έχεις ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων της «17 Νοέμβρη» και δεν έχεις αποκηρύξει το παρελθόν σου. Ζητούν δηλαδή να κάνεις ό,τι έχουν κάνει πολλά ηγετικά στελέχη των «Ερυθρών Ταξιαρχιών».
-Επιμένουν συνέχεια στα ίδια και τα ίδια. Και υποκριτικά, γιατί ξέρουν τις απόψεις μου. Γιατί ακόμη και στο δικαστήριο έχω μιλήσει σε ανθρώπινο επίπεδο για τον πόνο του αντιπάλου.
Ομως αυτό δεν τους αρκεί, δεν τους ενδιαφέρει, δεν τους εξυπηρετεί πολιτικά. Γιατί το ζήτημα δεν είναι ηθικό, είναι πολιτικό. Ιδίως στην Ελλάδα, με το τεράστιο ειδικό βάρος που είχαν οι δηλώσεις μετανοίας των κομμουνιστών.
Αν ζητούν από εμάς την αποκήρυξη, όπως στα εμφυλιοπολεμικά χρόνια, είναι για να τη χρησιμοποιήσουν πολιτικά, για να απαξιώσουν όχι απλώς ένα άτομο αλλά όλους εκείνους που πάλεψαν για μια άλλη κοινωνία. Αυτό δεν μπορώ να το κάνω, έχω ευθύνη απέναντί τους.
● Κάποιοι, ανάμεσά τους και ηγετικοί παράγοντες κομμάτων της αντιπολίτευσης, πιστεύουν ότι είσαι «ο ιθύνων νους του νέου κύματος τρομοκρατίας στην Ελλάδα».
-Τα ίδια δεν έλεγαν για τη 17Ν, δεν επινοούσαν εγκεφάλους και άλλα φαιδρά; Εχω μιλήσει αναλυτικά από καιρό για τις συνθήκες που γέννησαν τη 17Ν, για τους λόγους που έκλεισε ο κύκλος της. Τώρα, αν η πραγματικότητα δείχνει ότι εμφανίζονται νέες ένοπλες οργανώσεις, το πραγματικό ερώτημα αφορά τις αιτίες που γεννούν και σήμερα αυτές τις μορφές σύγκρουσης.
● Πριν από λίγες μέρες με αφορμή τη βόλτα σου στο κέντρο της Αθήνας ειπώθηκε ότι ήσουν υπό την προστασία μέλους του «Ρουβίκωνα» κι αυτό είναι η απόδειξη ότι καθοδηγείς τη συγκεκριμένη οργάνωση.
-Αυτοί που τα λένε αυτά μπορούν άραγε να κυκλοφορήσουν στο κέντρο χωρίς προστασία;Εμείς δεν έχουμε τέτοια ανάγκη. Ούτε έχουμε πρόβλημα να περπατάμε μαζί με ενεργά μέλη στο κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, με φίλους και συντρόφους, σε όποια πολιτική ομάδα και αν ανήκουν, όποια ιδεολογική ταυτότητα κι αν έχουν.
Είναι παρήγορο που σήμερα, μέσα σε μια σκληρή πραγματικότητα, υπάρχουν ποικιλόμορφες πολιτικά νησίδες ανθρώπων που αρνούνται αυτή την πραγματικότητα, που πασχίζουν να βρουν τον δικό τους δρόμο, πέρα από μνημονιακούς (και μετα-μνημονιακούς…) μονόδρομους. Νησίδες αντίστασης που έχουν παρόμοια ταξική οπτική και χειραφετητικό ορίζοντα, και νιώθουν την ανάγκη να συνταιριάξουν τον βηματισμό τους. Μέσα σε αυτές τις νησίδες μπορείς να βρεις μια ανάσα ελευθερίας κι ελπίδας.
● Η αντιπολίτευση ζητά να επαναλειτουργήσουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας και να καταργηθούν οι διατάξεις του νόμου που δίνουν το δικαίωμα σε καταδικασμένους για τρομοκρατική δράση να παίρνουν άδειες.
-Η αντιπολίτευση σε κάθε ευκαιρία (ή, ακόμα, και δίχως ευκαιρία…) επιμένει στην επαναφορά των φυλακών Τύπου Γ’ και στην απαγόρευση των αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους. Είναι μια ακόμη υλοποίηση του δόγματος «ασφάλεια και τάξη». Ενα δόγμα που είναι συστατικό στοιχείο του σχεδίου της ακροδεξιάς που επελαύνει διεθνώς: Η άγρια επίθεση κατά του κόσμου της εργασίας πάει μαζί με την άγρια Ακροδεξιά πολιτική.
Το δόγμα αυτό στοχεύει, προληπτικά, να προλάβει κάθε κοινωνική αμφισβήτηση και, κατασταλτικά, να εξαφανίσει από τον κοινωνικό χάρτη την παραμικρή κουκκίδα ανυπακοής.
Στην ελληνική του εκδοχή, το δόγμα «ασφάλεια και τάξη» ξεκινά από την αύξηση της κοινωνικής ανασφάλειας –δημιούργημα των ίδιων των μνημονίων– και τη διογκώνει για να χειραγωγήσει την κοινωνία και να πετύχει τη συναίνεση απέναντι στον πραγματικό εχθρό της εξουσίας, τη δυναμική κοινωνική διαμαρτυρία.
Και δεν φροντίζουν καν να το καλύψουν πίσω από προσχήματα. Το εκφράζουν άγαρμπα, με όλη την αλαζονεία και τον ρεβανσισμό, με όλη τη φασιστική τελικά νοοτροπία που κρύβει αυτό το δόγμα. Και όλη την ταξική μεροληψία: Μπορεί να ανατριχιάζουν μπροστά στην παραμικρή δυναμική λαϊκή εκδήλωση, αλλά αγνοούν επιδεικτικά τις δολοφονικές ακροδεξιές και φασιστικές επιθέσεις.
Χτυπώντας, όμως, με τέτοια μανία τους πολιτικούς κρατούμενους, με τη δημιουργία καθεστώτος εξαίρεσης γι’ αυτούς, και την εκδικητική τιμωρία των δικών τους ανθρώπων με την επαναφορά των φυλακών Τύπου Γ’, αναγνωρίζουν στο πρόσωπό τους τον πολιτικό αντίπαλο. Και θέλοντας να τους καταστήσουν παράδειγμα καταστολής, τελικά τους αναγορεύουν σε σύμβολο αντίστασης.
Οσο με αφορά, μαθημένα τα βουνά στα χιόνια. Και αύριο, όπως και χθες, ο τρόπος της ζωής και της ύπαρξης των πολιτικών κρατουμένων παραμένει ο ίδιος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσαν να εκληφθούν κάποιες «ειδήσεις» και σχολιασμοί που αναφέρονται σε δήθεν δυσαρέσκεια του Τραμπ από τη στάση του Τσίπρα στο ζήτημα της Βενεζουέλας.
Και το ανέκδοτο έχει δυο διαφορετικές πηγές: Κάποιους κύκλους της Ν.Δ., που θα ήθελαν να εμφανιστεί ο δικός τους ηγέτης ως ο ευνοούμενος του Αμερικανού προέδρου, και κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκουν να προσδώσουν μια αίγλη «αντιαμερικάνικου αντιιμπεριαλισμού» στον Τσίπρα.
Αποτυχημένη η προσπάθεια και των μεν και των δε, καθώς η επίσημη αναγνώριση από τις ΗΠΑ ότι ουδέποτε υπήρξαν τόσο καλές σχέσεις με τη χώρα μας όσο επί κυβέρνησης Τσίπρα, δεν θα ήταν δυνατόν να ακυρωθεί από τους άτεχνους σαλτιμπαγκισμούς στο ζήτημα της Βενεζουέλας.
Ναι! Σε άτεχνους σαλτιμπαγκισμούς επιδίδεται η κυβέρνηση που σταθεροποίησε και ανέπτυξε περαιτέρω τη στρατηγική συμμαχία με ΗΠΑ και Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο και προώθησε την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιστρατεύοντας χαρακτηριστική διγλωσσία.
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εμφανίζεται να στηρίζει τον νόμιμο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης σπεύδει να διευκρινίσει πως η στήριξη γίνεται υπό τον όρο της προσφυγής σε προεδρικές εκλογές. Άρα, δεν τον αναγνωρίζει ως ηγέτη που εκλέχτηκε μόλις πριν έναν χρόνο με τη λαϊκή ψήφο. Όπως ακριβώς κάνουν και οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Ε.Ε.!
Ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν το ψήφισμα της Ευρωβουλής κατά της Βενεζουέλας, η Ελλάδα, ως χώρα μέλος της Ε.Ε., συναινεί στο τελεσίγραφο προς τον Μαδούρο, για την άμεση εγκατάλειψη της θέσης του.
Ας μη ματαιοπονούν οι ανεκδοτολόγοι! Μέχρι και στεφάνι στο Πολυτεχνείο θέλησε να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς τις ίδιες μέρες που οι Αμερικάνοι έπλεκαν το εγκώμιο του Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι η διγλωσσία που τους χαλάει τους Αμερικάνους. Οι Αμερικάνοι είναι πρακτικοί άνθρωποι. Αυτό που τους νοιάζει είναι να πηγαίνουν καλά οι δουλειές. Business as usual!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε συζήτηση με συριζαία, μόλις πριν λίγο, έμαθα πως είναι ψέμα το ότι εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις έχουν μετατραπεί σε βοηθήματα ελεημοσύνης, όπως ψέμα είναι και το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.
Ψέμα θα 'ναι κι η φωτογραφία από το χθεσινό συλλαλητήριο γονιών και παιδιών στη Ζάκυνθο.
Τέτοια να λένε στον κόσμο και θα καλοπεράσουν στις εκλογές!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δημαρχος Πατρας Κωνσταντινος Πελετιδης του ΚΚΕ πηγε σε κομματικη συγκεντρωση της ΝΔ με τον Μητσοτακη
Το αναπαράγει πλήθος συριζαίων, οπαδών της γκεμπελικής λογικής "λέγε ψέματα, όλο και κάτι μένει". Και εκφραστών της αυριανιστικής παρακμής που χαρακτηρίζει τον "πολιτικό" λόγο του καθεστωτικού μνημονιακού συρφετού.
Δεν πρόκειται για εκδήλωση της Ν.Δ., αλλά της τοπικής εφημερίδας της Πάτρας "Γνώμη". Δίπλα, μάλιστα, στον Πελετίδη είναι ο Απόστολος Κατσιφάρας (της γνωστής οικογενείας), περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιος του... ΣΥΡΙΖΑ!
Σχολιο.- Όλα ξεκίνησαν από το ότι αρνήθηκε να δει τον Τσίπρα. Και πως να έτρεχε και στις φιέστες του Αλ6 όταν πέρα όλων των άλλων έχει ο δήμος 30 δικαστήρια με το δημόσιο. Το τραγικό της υπόθεσης βέβαια δεν είναι ότι τους μπήκε στη μύτη ο Πελετίδης. Το τραγικό είναι ότι αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί τη στιγμή που χρησιμοποιούν την πιο αρρωστημένη προπαγάνδα εναντίον του. Και το λέω αυτό γιατί αποκλείεται να μην γνωρίζουν ότι δεξιά στη φωτογραφία είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρών με το Σύριζα Γ. Ρώρος. Κατάντια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1 Φεβρουαρίου στις 2:42 μ.μ.
Αντέδρασε λέει ο Γκουαιδό επειδή τάχα μου ο Συριζα στηρίζει τον Μαδούρο και ζητησε απο τον Τσίπρα να πάει στη Βενεζουέλα να δει πως ζει ο κόσμος με τον κατώτατο μισθό. Δεν έρχεσαι εσύ απο εδώ ρε υπαλληλάκο των αγορών,των αμερικανικών πετρελαικών εταιρειών και του ΔΝΤ να δεις που κατάντησαν εμάς αυτοί που στηρίζουν εσένα? Έλα και θα δεις πόσο όμορφα οι αγορές "ρυθμίζουν" τα προβλήματα και τις ζωές των ανθρώπων.Αν ενδιαφερόσουν για το λαό της Βενεζουέλας θα αγωνιζόσουν η χώρα σου να αποφασίζει ελεύθερα και όχι να εκβιάζεται.Δεν απορώ για το γεγονός ότι έχεις υποστηρικτές ,αυτό θα το είχες ακόμη και αν ο Μαδούρο ήταν άγιος. Ξέρουμε πολύ καλά στην Ελλάδα πως ενοχοποιείται όχι απλά ένα πρόσωπο αλλά ολόκληρος λαός. Το ζήσαμε.Και το ζήσαμε σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και σήμερα υπάρχουν πρόβατα που δε βγάζουν κιχ για τίποτα πέραν από το "σπάταλο δημόσιο". Ένα σπάταλο δημόσιο ,χωρίς γιατρούς,χωρίς δασκάλους και με σχολεία και νοσοκομεία που στάζουν νερά και πέφτουν σοφάδες στα κεφάλια ασθενών και μαθητών. Άνθρωποι σαν εσένα αποδεικνύουν ότι το ποιος είναι και τι υπηρετεί κανείς , δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Ως 35αρης,με τη δύναμη της νιότης όπως λένε, είχες την επιλογή να αντισταθείς σε αυτούς που επιτίθενται στα συμφέροντα της χώρας σου και του λαού σου ,κι εσύ επέλεξες να στρατευθείς στο ξεπούλημα της χώρας μετατρέποντας τον εαυτό σου σε ένα πιόνι των δυνατών που δεν αξίζει γραμμάριο σεβασμού απο κανέναν . Μη δυσανασχετείς με τον Τσίπρα βλακάκο ...ίδιοι είσαστε .Παπά πούλησε αυτός , παπά πουλάς και εσύ .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει και αυτός ο Γερμανός που σώζει την χαμένη τιμή των Γερμανών ...
.....ποιος θα σώσει την τιμή των Ελλήνων ?
Γιατί η φρίκη που ζουμε
δεν ειναι η φτώχεια ,
ειναι η ταπείνωση που ζουμε ,
γιατι δεν τα φάγαμε μαζί ,
τα έφαγε η πολιτική ηγεσία
και ξέρουμε και τα ονόματα και τις οφ-σορ των παρθένων νήσων και άλλων παραδείσων τους.....

1 Φεβρουαρίου στις 3:27 π.μ.
Ο σπουδαίος Γερμανός αγωνιστής K.H. Roth έρχεται στην Ελλάδα για τις γερμανικές οφειλές!
Με μεγάλη χαρά αναγγέλλουμε την έλευση στις αρχές του Φλεβάρη του Prof. Dr. Dr. Karl Heinz Roth, ηγετικής μορφής του Μάη του 68 στη Γερμανία και συγγραφέα του βιβλίου (μαζί με τον Hartmut Rübner) με τίτλο: «Η οφειλή επανορθώσεων – υποθήκες της γερμανικής κατοχικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Πρόκειται για ένα βιβλίο - ισχυρή συνηγορία υπέρ των απαράγραπτων, δίκαιων και ισχυρά τεκμηριωμένων, αξιώσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας. Ένα βιβλίο που αποδομεί τους ισχυρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης παρέχοντας αδιάσειστα επιχειρήματα για την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων και άριστη τεκμηρίωση από επίσημα έγγραφα του Γ' Ράιχ.
Η παρουσίαση του σπουδαίου αυτού βιβλίου θα γίνει τις εξής μέρες (απόγευμα): 11.2 Θεσσαλονίκη (Δημαρχείο), 12.2 επίσκεψη στην Κατερίνη, 13.2 Αθήνα (Πολεμικό Μουσείο), 14.2 Λιβαδειά και 16.2 Ηράκλειο (Πολιτιστικό Κέντρο) με ελεύθερη είσοδο. Αναμένεται κοσμοπλημμύρα σε όλες τις εκδηλώσεις. (Αναλυτικές προσκλήσεις και πρόγραμμα τις επόμενες μέρες).
Μαζί με τον K.H.Roth θα έλθει και ο Christophe Schminck - Gustavus, Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, ελληνομαθής και φιλέλληνας, που ανέδειξε με την έρευνά του τα φοβερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στους Λυγκιάδες Ιωαννίνων και σε μια σειρά μαρτυρικών τόπων στην Ήπειρο.
Αγωνιζόμαστε κι αισιοδοξούμε! Καλημέρα σε όλους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια κυνική ομολογία για τα κίνητρα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα προχώρησε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, δηλώνοντας σε συνέντευξή του ότι θα «κάνει μεγάλη διαφορά για τις ΗΠΑ από οικονομικής άποψης αν οι αμερικανικές εταιρείες ελέγχουν το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα
Μιλώντας τη Δευτέρα στο Fox News, ο Μπόλτον τόνισε ότι «θα κάνει μεγάλη διαφορά για τις ΗΠΑ από οικονομική άποψη αν μπορούσαμε να πετύχουμε οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες να επενδύσουν και να παράγουν το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα», προσθέτοντας λίγο αργότερα ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη Βενεζουέλα κράτη με αντίθετα συμφέροντα από τα δικά μας», εννοώντας τη Ρωσία και την Κίνα. Υπενθυμίζεται ότι η Βενεζουέλα, είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα επιβεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως,



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά υποστήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό... Επειδή βγήκαμε από τα μνημόνια και επειδή " τι θέλετε, να έρθει ο Κούλης"; Α, και όπως είπε η κυρία Τασία " οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ"...
" οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου (ΝΣΚ) Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης και Βασιλική Πανταζή, υποστήριξαν η Κυβέρνηση έχει δικαίωμα περικοπής των επιδομάτων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο μισθό».
Την ίδια στιγμή, μάλιστα, τόνισαν, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν σταθερή εργασία, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεγάλης ανεργίας, δεν πληρώνονται από τους εργοδότες τους και ο μισθός τους είναι 580 ευρών, δηλαδή κατά 1/3 χαμηλότερος από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων.
Επίσης, προσέθεσαν, πως μεγάλος αριθμός εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έχει φύγει στο εξωτερικό για να βρει εργασία, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αλλάζουν χώρα.
Παράλληλα, ανέφεραν, ότι εάν δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και θα αυξηθεί η φορολογία όλων των πολιτών, καθώς δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα και δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος."
Υ.γ. τους "αντικείμενικους" συριζαιους σκέφτομαι, πρέπει και σήμερα να βρουν καμία δήλωση του Άδωνι για να μας πουν....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



όλο αυτό το κατεβατό από το αντιεξουσιαστικο xyz contagion για να δικαιολογήσουν το αμερικανοκινούμενο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα ενώ θα αρκούσε να πουν αυτό το απλό που έχουν στο μυαλό τους, δλδ ''σιχαινόμαστε Τσάβες-Μαδούρο γιατί στάθηκαν στο πλευρό των Παλαιστινίων ενώ εμείς είμαστε φιλοσιωνιστικά παρτάλια''
σχολιο.- Φαντάζομαι ότι είδες τα «αντιεξουσιαστικα» φασιστάκια τι έχουν αναρτήσει πριν λίγο. Με τον παλιό μου λογαριασμό με είχαν μπλοκάρει αλλά τώρα μπορώ να βλέπω και πάλι τον οχετό τους.
Σχολιο.- είδα ότι με στοχοποίησαν. και τους ευχαριστώ. γιατί το να σε στοχοποιεί αυτή η σελίδα είναι παράσημο!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



διαβάζοντας τι είχε τουιτάρει ο Μαδούρο στις 15/05/2018 αρκεί για να καταλάβεις γιατί τον μισεί όχι μόνο το καθαρόαιμο φιλελεδαριό αλλά και το ''προοδευτικό'' σιωνισταριό.
Nicolás Maduro
@maduro_en
Today we are all Palestinian. Their dead, their wounded and their hopes are our own. We condemn the barbarism and measures taken by the US and Israel. Palestine shall prevail! Long live Palestine, Free and sovereign!
5:24 μ.μ. - 15 Μαΐ 2018



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - το τάχα μου δημοκρατικό όργανο της ΕΕ - αναγνώρισε τη μαριονέτα των ΗΠ....εεεεεε τον αξιότιμο κύριο Χουάν Γκουαιδό εννοούσα ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ'' ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ''!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Digea, χωρίς το παραδάκι από την ΕΡΤ (ήταν η μόνη που πλήρωνε στην ώρα της τη μίσθωση των πομπών), βλέπω να βαράει κανόνι μέχρι το Σεπτέμβρη.
Ξαφνικός θάνατος για όλα τα ιδιωτικά σκατοκάναλα 1 μήνα πριν τις εκλογές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ως νόμιμο και συνταγματικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Νικολάς Μαδούρο, που αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας του, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες».
Τα υπογλώσσια στους δεξιούς ποιος θα τα μοιράσει;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Θα εκλεγούν όλοι οι «δημοσιογράφοι» βουλευτές ή ευρωβουλευτές με τη ΝΔ και μετά δεν θα έχουμε άνθρωπο να μας παραπληροφορήσει...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ: Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ύψωσε τεράστιες σημαίες των ΗΠΑ-Ισραήλ στη συγκέντρωσή της……
3/2/2019 – 1.00
Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα που πρόσκειται στον αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο της χώρας Juan Guaido ύψωσε τεράστιες σημαίες των ΗΠΑ-Ισραήλ στη συγκέντρωσή της. Αυτοί είναι οι πατριώτες που θα λειτουργήσουν για τα εθνικά συμφέροντα;;;; Eίναι οι ίδιες σημαίες που σήκωσαν οι Κούρδοι της Συρίας προκειμένου ν’ απαλλοτριώσουν για λογαριασμό των ΗΠΑ το 90% του συριακού πετρελαίου που βρίσκεται στα κοιτάσματα πάνω από τον Ευφράτη..
Σε πολύ μικρότερη κλίμακα οι υποστηρικτές του Guaido είχαν αναρτήσει σημαίες των χωρών που τον αναγνωρίζουν ή που είναι φίλα προσκείμενες μεταξύ αυτών φιγουράρει και η ελληνική αφού η Ελλάδα δεν διαφοροποιήθηκε όπως η Ιταλία από τη κοινή γραμμή υποστήριξής του μέσω ΕΕ.
Μάλιστα οι πιο προδότες από τους οπαδούς πάντα του Guaido έσπευσαν να κατεβάσουν τη σημαία της χώρας τους της Βενεζουέλας και να υψώσουν την αμερικάνικη στο Punto Fijo..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 USS ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ….. »Abu Ghraib » έκαναν τις φυλακές της Υεμένης οι ΗΠΑ. Αμερικάνοι στρατιωτικοί συμμετέχουν σε ανακρίσεις και βασανιστήρια ως και ηλεκτροσόκ κρατουμένων…
2/2/2019 – 23.00
»Abu Ghraib » έκαναν τις φυλακές της Υεμένης οι ΗΠΑ. Αμερικανοί ανακριτές επιχειρούσαν στις φυλακές στων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Υεμένη αποκάλυψε την Πέμπτη 31 Γενάρη 2019 η Daily Beast, διοχετεύοντας σοκαριστικές αποκαλύψεις του γεγονότος πως ο αμερικάνικος στρατός παίρνει μέρος σε βασανιστήρια κατά Υεμενιτών. Από μια σειρά συνεντεύξεων 2 τ. κρατουμένων προκύπτει πως ανακρίθηκαν από άνδρες αμερικάνικου στρατού που χτυπήθηκαν και υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ εν τη παρουσία τους.
«Μ΄έγδυσαν, με χτυπούσαν πολύ σκληρά …Πρόκειται για 2 άτομα , το ένα επιτηρούσε το σύνολο της ανάκρισης και το άλλο ανέκρινε και διέταζε βασανιστήρια  », δήλωσε ο πρώην κρατούμενος .
Το Δεκέμβρη για α΄φορά το Πεντάγωνο αναγνώρισε ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί επιχειρούσαν σε φυλακές της Υεμένης: «οι αμερικανικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν επιχειρήσεις κράτησης στην Υεμένη.Αντίθετα οι αμερικανικές δυνάμεις οδηγούν ανακρίσεις πληροφοριών σε κρατούμενους », μετέδωσε το Πεντάγωνο.
Βέβαια οι τελευταίες μαρτυρίες είναι τα πρώτα στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι Αμερικανοί δεν είναι απλοί μάρτυρες αλλά εταίροι και συνεργοί στα βασανιστήρια των κρατουμένων. Οι 2 άνδρες λένε πως είδαν Αμερικανούς ντυμένους με στρατιωτικές στολές που έφεραν τα διακριτικά της αμερικάνικης σημαίας και ότι μια μεγαλύτερη αμερικάνικη παρουσία παρατηρήθηκε στην φυλακή  του Aden (στο Νότο), όπου υπέστησαν ηλεκτροσόκ, χτυπήθηκαν και απειλήθηκαν σεξουαλικά και όπου άλλοι βιάστηκαν.
Η Daily Beast θ΄αποκαλέσει τον έναν Υεμενίτη τ. κρατούμενο Salvatore, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον δυο ατόμων. Ο 1 ήταν από Εμιράτα τον άλλο που ο Salvatore θεώρησε πως είχε αμερικάνικη προφορά ο Εμιρατιανός τον έλεγε John…..
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέχουν την πόλη του Aden. Η συμμαχία σαουδο-εμιρατο-αμερικάνικη  ξεκίνησε το Μάρτη του 2015, έναν πόλεμο ανηλεή κατά της Υεμένης.Σκοτώθηκαν περισσότεροι από 15000 Yεμενίτες. Η χειρότερη παγκοσμίως ανθρωπιστική κρίση  πλήττει ομοίως αυτή τη χώρα την πιο φτωχή της αραβικής χερσονήσου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έφθασαν στην Κολομβία στα σύνορα με Βενεζουέλα..
2/2/2019 – 21.00
Aμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έφθασαν σήμερα το πρωί του Σαββάτου στην Κολομβία στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.. Εκφράζονται φόβοι για επέμβαση… Toπικά μίντια και κοινωνικά networks μετέφεραν ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί διοικητές  έφθασαν στα σύνορα μεταξύ  Colombia και Venezuela.
Σύμφωνα με αξιόπιστη πληροφορία ο διοικητής της Νότιας  South Command των US Armed Forces (Southcom), ο Craig Valer, έφθασε στην πόλη της Κολομβίας  Cucuta στα σύνορα με Venezuela στις 31 Γενάρη.
Έχει αναφερθεί ότι η άφιξη του διοικητή του Γενικού Στρατού της Νότιας Αμερικής Mark Stammer στην Κολομβία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του περιφερειακού προγράμματος συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ αμερικανικών δυνάμεων και περιφερειακών δυνάμεων.
Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης φωτογραφίες και βίντεο, από τους πεζοναύτες των ΗΠΑ κατά την άφιξή τους στην Κολομβία, καθώς και άλλες κινήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στα σύνορα της Βενεζουέλας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αεροσκάφος της συμμαχίας των ΗΠΑ βομβάρδισε στρατώνα πυροβολικού του συριακού στρατού και τραυμάτισε 2 στρατιώτες στα δυτικά του Al-Buqamal
3/2/2019 – 2.00
To Yπουργείο Άμυνας της Συρίας ανακοίνωσε μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή ότι  »το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, περί της 23 h 30 μμ, αεροπλάνο της αμερικάνικης συμμαχίας εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή κατά ενός στρατώνα πυροβολικού των δυνάμεων μας στην περιοχή Sukariah, στα δυτικά του Al-Buqamal, και κατέστρεψε ένα κανόνι και τραυμάτισε 2 στρατιώτες. »
To ρωσικό vesti αναμεταδίδει την είδηση από το RIA και αναφέρει πως η περιοχή που χτυπήθηκε βρίσκεται πλησίον των συρο-ιρακινών συνόρων στην δυτική πλευρά του Ευφράτη στο κυβερνείο της Deir Ezzor….
Συριακές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως ο συνασπισμός των ΗΠΑ επιτίθεται στις θέσεις του στρατού στις γραμμές εμπλοκής για την παροχή υποστήριξης σε τρομοκρατικές ομάδες για να τους παρέχει κάλυψη και να τις υποστηρίξει στις επιθέσεις τους σε στρατιωτικά σημεία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Sana, μετά από αυτή την αεροπορική επιδρομή της αμερικάνικης συμμαχίας η Daech επιτέθηκε στην πόλη Al-Baghuz.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία συνέλαβαν Ιρανούς στρατιωτικούς; Διένεξη φιλο-ιρανικών του συριακου στρατου και ρωσικών μονάδων;;;;;
3/2/2019 – 16.00
Οι ρωσικές δυνάμεις προέβησαν σε μαζικές συλλήψεις τέως συμμάχων τους στην μάχη κατά της τρομοκρατίας δηλ. ατόμων που ανήκουν στις ένοπλες σιίτικες οργανώσεις που σχηματίστηκαν από το Ιράν και μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν και Ιρανοί στρατιωτικοί. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από την τηλεόραση al Arabia που επικαλείται το συριακό Κέντρο Επιτήρησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με το κανάλι εκατοντάδες φιλο-ιρανοί μαχητές συνελήφθηκαν και στάλθηκαν στη ρωσική αεροπορική βάση της Khmeimim.
 »Δεκάδες διοικητές τελούν και βρίσκονται υπό καθεστώς σύλληψης στο 5ο Σώμα Συριακού Στρατού. Οι παρατηρητές απέδωσαν αυτό το κύμα συλλήψεων στις πρόσφατες συλλήψεις μεταξύ μονάδων ρωσικών και φιλο-ιρανικών του συριακού στρατού. Το al Arabia μεταφέρει πως το η 4η μονάδα φιλο-ιρανική αρνήθηκε να εκτελέσει εντολή της διοίκησης του 5ου Σώματος και ν΄αποσυρθεί από την πόλη Hama…To άρθρο καλεί το συμβάν μέρος της ιρανο-ρωσικής διαμάχης. Λίγο νωρίτερα τα ρωσικά μέσα είχαν δηλώσει πως πρόκειται να ελέγξουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις από όπου τροφοδοτούνταν οι φιλο-ιρανικές μονάδες.
Αν και η είδηση διαψεύδεται από κάποια φιλοκυβερνητική πηγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σίγουρο ότι υπάρχουν κάποιες διενέξεις μεταξύ των 2 πλευρών επιρροής στο συριακό στράτευμα τουλάχιστον στην περιοχή της Χάμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ: Δεν αποκλείει εισβολή στην Βενεζουέλα
 Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019, 17:27
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα είναι «μια επιλογή» και ότι απέρριψε την πρόταση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να συναντηθούν.
«Σίγουρα, είναι κάτι που ενδέχεται...είναι μια επιλογή», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο CBS που πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα.
Ο Τραμπ είπε ότι ο Μαδούρο του ζήτησε πριν από μήνες να συναντηθούν αλλά εκείνος απέρριψε την πρότασή του.
«Το απέρριψα γιατί έχουμε ήδη προχωρήσει πολύ», είπε σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του στην εκπομπή του CBS «Face the Nation». «Επομένως, θεωρώ ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, πολύ, πολύ μεγάλες, τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας».
Χιλιοι προδοτες Βενεζουελανοι εξαγορασμενοι από την CIA έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνηση του Μαδούρο, φορώντας ρούχα με τα χρώματα της σημαίας της Βενεζουέλας: κίτρινο, κόκκινο, μπλε.
Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε σημαντικό να παραμείνει η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ ώστε η Ουάσινγκτον να παρακολουθεί στενά το Ιράν. Ο πρόεδρος εξήγησε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει μια περιουσία για μια βάση στο Ιράκ. «Θα μπορούσαμε λοιπόν να παραμείνουμε. Ένας από τους λόγους είναι ότι θέλω να παρακολουθώ το Ιράν γιατί το Ιράν είναι το πραγματικό πρόβλημα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογές για νέο πρόεδρο στο Ελ Σαλβαδόρ
 Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019, 10:06
Οι πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ θα ψηφίσουν σήμερα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ένας δραστήριος πρώην δήμαρχος, που διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία ως αουτσάιντερ και πολέμιος της διαφθοράς, βάζοντας τέλος σε δεκαετίες δικομματικού συστήματος.
Ο ακροδεξιος Ναγίμπ Μπουκέλε, 37 ετών, έχει επωφεληθεί από τον ακροδεξιο τυφωνα που σαρώνουν εκλογικές αναμετρήσεις σ' όλη την περιοχή και πέραν αυτής, καθώς ψηφοφόροι ζητούν να πεσουν στα νυχια των γιανκιδων έναντι των παραδοσιακών κομμάτων.
Μετά τον τερματισμό του αιματηρού εμφυλίου πολέμου το 1992, το Ελ Σαλβαδόρ έχει κυβερνηθεί από μόνο δύο κόμματα: το κυβερνών αριστερό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης Φαραμπούντο Μαρτί και την αντίπαλή του, ακροδεξια  Eθνικιστική Ρεπουμπλικανική Συμμαχία (ARENA).
Αν και περιγράφει τον εαυτό του ως «κεντροαριστερό» και έχει διαγραφεί από το FMLN, ο Μπουκέλε σχημάτισε έναν συνασπισμό με δεξια κόμματα το GANA (Μεγαλη Συμμαχια για την Εθνικη Ενοτητα) και τα οποία έχουν μαζί μόλις 11% και 11 έδρες στις 84 εδρες στο κοινοβούλιο.
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων CDOP ανακοίνωσε σε έρευνα που έκανε τον Ιανουάριο ότι ο Μπουκέλε έχει την υποστήριξη του 36% των ψηφοφόρων, ενώ οι αντιπαλοι του ο Ουγκο Μαρτινεζ του αριστερου FMLN εχει 10% και ο Καρλος Γκαλενκα του ARENA εχει στις δημοσκοπησεις 27%. Αμφότερες οι δημοσκοπήσεις αυτές φέρουν τον υποψήφιο της ARENA Κάρλος Καγέχα στη δεύτερη θέση.
Αν στη σημερινή ψηφοφορία δεν κερδίσει κανένας υποψήφιος ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, οι δύο πρώτοι υποψήφιοι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδήλωση στο Μεξικό εναντίον ενός κύματος αποπειρών απαγωγής γυναικών στο μετρό
 Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019, 08:10
Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν χθες, Σάββατο, στο Μεξικό για να διαμαρτυρηθούν για ένα κύμα αποπειρών απαγωγής στο μετρό και να ζητήσουν από τον πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ να επέμβει.
Στην πορεία που πραγματοποίησαν από την τουριστική λεωφόρο Πασέο ντε λα Ρεφόρμα μέχρι την κεντρική πλατεία Σόκαλο, οι διαδηλώτριες έκαναν δύο στάσεις για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή με τις γροθιές υψωμένες στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν ή αγνοείται η τύχη τους στη χώρα. Ένα κείμενο αναγνώσθηκε στο οποίο ο μεξικανός πρόεδρος καλούνταν να πάρει θέση.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί οι καταγγελίες για απόπειρες απαγωγής γυναικών από άνδρες οι οποίοι τις πλησιάζουν στο μετρό ή έξω από σταθμούς και προσπαθούν να τις κάνουν να επιβιβασθούν σε οχήματα. Όταν οι γυναίκες προσπαθούν να απαλλαγούν απ' αυτούς που τους επιτίθενται, κάτι που πολλές καταφέρνουν να κάνουν, οι άνδρες αυτοί κάνουν τους άλλους επιβάτες να πιστέψουν πως δεν πρόκειται παρά για μια οικογενειακή σκηνή.
«Το μετρό του Μεξικού ήταν σαν ένα καταφύγιο για όλους, ήταν το μοναδικό δημόσιο μέσο μεταφοράς στο οποίο αισθανόμασταν ασφαλείς. Τώρα δεν έχουμε πια τίποτε επειδή όλα συμβαίνουν εκεί: πέφτουν πάνω σου, σε παρενοχλούν και σε απάγουν», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Αρτέγκα, μια 21χρονη γυναίκα που ζει στη συνοικία Ισταπαλάπα, η οποία πλήττεται ιδιαίτερα από την εγκληματικότητα.
«Το μετρό έπρεπε να είναι ασφαλές και δεν είναι. Εγώ δεν θα είχα το θάρρος να υποβάλω μήνυση, ούτε καν σε γυναίκες αστυνομικούς επειδή αυτό που συμβαίνει δεν τις ενδιαφέρει ή ακόμη και συνδέονται με τις συμμορίες που απάγουν» τις γυναίκες, είπε από την πλευρά της η 24χρονη Φερνάντα Γκονσάλες.
Οι φόνοι γυναικών έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στη χώρα αυτή δολοφονούνται κάθε ημέρα κατά μέσο όρο εννέα γυναίκες όλων των ηλικιών. Έξι γυναίκες στις δέκα έχουν ήδη υποστεί επίθεση, συχνά στα μέσα δημόσιας μεταφοράς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αντόν Τσέχωφ
Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ
Από τις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο Δημήτρης Χoρν

Το Θέατρο Δημήτρης Χορν παρουσιάζει το εμβληματικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ «Ο Βυσσινόκηπος», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών, από την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου,στο θέατρο Χορν.
Ο Βυσσινόκηπος αφηγείται την ιστορία ενός κόσμου που χάνεται ανεπιστρεπτί. Είναι ένας αποχαιρετισμός σε μια εποχή που τελειώνει και δίνει τη θέση της σε μια καινούργια. Η ζωή αλλάζει, χωρίς να υπολογίζει τους ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια. Κι εκείνοι με τη σειρά τους, αρνούνται να αποδεχτούν την αλλαγή, ζούνε με τις μνήμες του παρελθόντος, κλείνοντας τα μάτια στο μέλλον που έρχεται ταχύτατα κατά πάνω τους.
Λίγα λόγια για την υπόθεση
Η Λιουμπόβ Ρανιέφσκι (Θέμις Μπαζάκα) επιστρέφει στο σπίτι της από το Παρίσι μετά από απουσία 5 ετών, συντετριμένη από έναν έρωτα και καταχρεωμένη. Το σπίτι της με τον τεράστιο Βυσσινόκηπό του είναι υποθηκευμένα κι εκείνη μοιάζει ανίκανη να τα σώσει από το ξεπούλημα.
Αντιδρά πολύ ανθρώπινα: με δράμα, αναμνήσεις, απάθεια, αφέλεια, άρνηση και υπερβολές. Στην ουσία απλώς παρακολουθεί τον κόσμο της να χάνεται. Έχει φέρει μαζί της την κόρη της την Άνια και τη Σαρλότα την ιδιόρρυθμη γκουβερνάντα.
Στο σπίτι θα συναντήσει τον Γκάγεφ, τον φλύαρο και φιλάρεσκο αδελφό της. Τον Λοπάχιν, (Δημήτρης Λιγνάδης), τον γιό του κολίγου που είναι πλέον έμπορος με πολλά λεφτά, ο μόνος που αντιλαμβάνεται την εποχή που αλλάζει και της δίνει συμβουλές σωτηρίας που εκείνη δεν ακούει.
Τη Βάρια την ψυχοκόρη της, που περιμένει μάταια από τον Λοπάχιν να της κάνει πρόταση γάμου, τον Τροφίμωφ τον αιώνιο φοιτητή, ίνδαλμα της μικρής Άνια, γεμάτον επαναστατικές ιδέες. Τον Επιχόντωφ τον λογιστή που θέλει τόσο πολύ να παντρευτεί την υπηρέτρια Ντουνιάσα (Γεωργιάννα Νταλάρα) που αγαπάει τον Γιάσα τον υπερόπτη υπηρέτη, τον Πίστσικ τον κτηματία που αναζητεί διαρκώς λίγα δανεικά, και τον αιωνόβιο Φιρς που απομένει με τη μοναξιά του. Αυτό το πλήθος, αφέντες και υπηρέτες, περιφέρεται μέσα και γύρω από το σπίτι για έξη μήνες. Από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο. Όλοι θέλουν κάτι ή κάποιον που δεν έχουν, όλοι ανίκανοι να κάνουν κάτι δραστικό για να σωθούν.
Στο τέλος όλα και όλοι θα έχουν αλλάξει, ο βυσσινόκηπος θα έχει πουληθεί σε πλειστηριασμό στον Λοπάχιν, και το μόνο που θα ακούγεται, ο χτύπος από ένα τσεκούρι πάνω σε βυσσινόδεντρο, ο οποίος έχει αγοράσει το σπίτι και τον κήπο με σκοπό να τα κάνει παραθεριστικές κατοικίες.
Ο «Βυσσινόκηπος» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο θέατρο Τέχνης της Μόσχας, το 1904, σε σκηνοθεσία Στανισλάβσκι και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έργα παγκοσμίως.

Συντελεστές
 ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Αθηνά Μαξίμου, Γιάννης Κότσιφας, Σίσσυ Τουμάση, Γιώργος Μπινιάρης, Γιάννης Στόλλας, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Γεωργιάννα Νταλάρα.
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Μετάφραση: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Απόδοση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης – Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά
Βοηθός Σκηνογράφου: Αλεξάνδρα Καψή
Χορογράφος : Κική Μπάκα
Φωτογραφίες Παράστασης : Ελίνα Γιουνανλή

Σχολιο.-  Μία προσεγμένη, καλοδουλεμένη παράσταση που σεβάστηκε το κλασικό κείμενο, αφήνοντας βέβαια χώρο σε δημιουργικές εκφράσεις (ο καρναβαλικός χορός που εκφράζει το εφήμερο, παροδικό ως αντίθεση με τον πόνο της απώλειας και της αλλαγής). Ο σκηνοθέτης θέλοντας να προσδώσει μία πιο "επίκαιρη" ματιά οδηγεί τους θεατές στη σύγκρουση μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας μέσα από την εικονοποίηση του κειμένου. Μένουν ανεξίτηλες στο νου κάποιες "εικόνες" που αναδύθηκαν μέσα από τη παράσταση όπως για παράδειγμα τα σκεπασμένα παιδικά έπιπλα όταν οι ένοικοι του Βυσσινοκηπου αποχωρούν), το φως του ήλιου που μπαίνει μέσα από τα παράθυρα όταν επιστρέφουν στο Βυσσινόκηπου και ελπίζουν να μείνουν εκει για πάντα, ο χορός του Λοπάχιν, το κλείσιμο του παραθύρου που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής στη τελευταία σκηνή της παράστασης. Οι ερμηνείες πολύ καλές στο σύνολο τους-ξεχωρίζουν οι Θ. Μπαζάκα, Δ.Λιγνάδης, Γ. Νταλάρα. Τα σκηνικά και η ηχητική επένδυση καθώς και τα κουστούμια (τα φτερά της Λιούμπα) ενίσχυσαν το αίσθημα της απώλειας, της φθοράς του χρόνου, της αναπόδραστης αλλαγής. Η παράσταση μαγνητίζει τους θεατές με την ευαίσθητη και εμβριθή ματιά του σκηνοθέτη της.

Σχολιο.- Από τια παραστάσεις που πρέπει να δει κανείς! Η σκηνοθεσία έγινε με μεγάλο σεβασμό στο κείμενο, οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι εξαιρετικές και ιδιαιτέρως αυτή της κας Μπαζάκα! Η άνεση με την οποία μετέβαινε από την πολή χαρά και ενθουσιασμό στη θλίψη και αντίστροφα, ήταν κάτι το μοναδικό! Γενικά, όλοι οι ηθοποιοί έβγάλαν τους χαρακτήρες των ηρώων με αξιοθαύμαστρο τρόπο! Συγχαρητήρια!

Σχολιο.- πολυ ωραία παράσταση (εξαιρετικός ο κος Δημήτρης Λιγνάδης!!!) πολυ όμορφα μηνύματα σου αφήνει... και επικαιρος οσο ποτέ ο Βυσσινοκηπος...!!
Μπράβο σε όλους τους ηθοποιούς!!!!!
αξιζει να τη δειτε αυτη την παράσταση!!

Σχολιο.- Η κάθε άλλο παρά μονοδιάστατη ανάγνωση των ρόλων και μαζί οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι κομβικές για το αποτέλεσμα και, βέβαια, δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πρωταγωνιστικό σύνολο και όχι με μια πρωταγωνίστρια γύρω από την οποία περιστρέφονται οι υπόλοιποι. Η Λιουμπόφ της Θέμιδας Μπαζάκα είναι περισσότερο ένα παιδί κλεισμένο σε σώμα γυναίκας, ένα κορίτσι που δεν μεγάλωσε, παρά μια ξεπεσμένη αριστοκράτισσα. Δίπλα της στέκεται ο ημιπαραιτημένος αδερφός της Γκάγεφ του Γιάννη Κότσιφα και απέναντί τους η νέα γενιά, με την αισιοδοξία της Άνιας (Σίσσυ Τουμάση) και τη φλογερή ορμή του Τροφίμοφ (Αλέξανδρος Μαυρόπουλος), του μελλοντικού διανοούμενου που πιστεύει πως ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό. Όλοι, από τον συγκινητικό Φιρς, κομμάτι μιας κατά πολύ περασμένης εποχής που εντάσσεται και δεν εντάσσεται στο εδώ και τώρα (Γιώργος Μπινιάρης), μέχρι τους «μικρότερους» ρόλους (Γεωργιάννα Νταλάρα-Ντουνιάσα, Τάσος Δημητρόπουλος-Γεπιχόντοφ, Γιάννης Στόλας-Πίσικ, Γιάννης Γιαννούλης-Γιάσα) συμβάλλουν στο σύνολο.
Δεν γίνεται όμως να μην απομονωθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, που στον καθοριστικό ρόλο του Λοπάχιν κατέθεσε μια σπουδαία ερμηνεία: απέδωσε εσωτερικά και μελετημένα τις όψεις και τις εξάρσεις ενός άνθρωπου, όχι βέβαια του «κακού» της υπόθεσης, αλλά αυτού που από outsider της ζωής επιστρέφει ως αφεντικό,χωρίς να τον εξευγενίζει και χωρίς να τον καταδικάζει. Η δε αμήχανη «ερωτική» σκηνή του με την Κόρα Καρβούνη, η οποία επωμίστηκε επίσης επιτυχώς τον ρόλο της ψυχοκόρης Βάριας, ήταν άλλη μία επισφράγιση της πολυδιάστατης ερμηνείας του αλλά και της συνολικής σκηνοθετικής φροντίδας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προειδοποίηση Μαδούρο για ενδεχόμενο αποικιοκρατικο πολεμο εναντιον της ελευθερης χωρας του
 Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019, 21:00
Ώρες πριν από την εκπνοή του αλητικου ναζιστικου αποικιοκρατικου τελεσιγράφου προκειμένου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να αναγκαστει να προκηρύξει παρανομες προεδρικές εκλογές και μετά τις δηλώσεις του αληταρα σκατοπουστα Τραμπ ότι μία εισβολή στην χώρα είναι ένα από τα πολλά ενδεχόμενα, ο ίδιος έκανε νύξη για το ενδεχόμενο ενός αποκιοκρατικου πολέμου, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ.
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοι είναι οι κίνδυνοι να εκτυλιχθεί ένα τέτοιο σενάριο, είπε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, σε μια συνέντευξη που θα προβληθεί απόψε.
Αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε δημοσιεύτηκαν στις έντυπες εκδόσεις ισπανικών ΜΜΕ, νωρίτερα σήμερα.
«Τα πάντα εξαρτώνται από τον βαθμό της παράνοιας και της επιθετικότητας των βόρειων ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ) και των δυτικών συμμάχων τους» σημείωσε ο Νικολάς Μαδούρο.
Το τελεσίγραφο των 8 ημερών των αληταραδων δυτικων ιμπεριαλιστων που δόθηκε στον Μαδούρο προκειμένου να προκηρύξει παρανομες εκλογές εκπνέει σήμερα και οκτώ αληταραδικες αποικιοκρατικες κωλοευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν ότι θα αναγνωρίσουν τον δικο τους ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας. Η φασιστικη Αυστρία έγινε σήμερα η όγδοη χώρα της ΕΕ, μαζί με τους αλλους αποικιοκρατες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Ενώ εχει ηδη προηγηθει δηλωση της πλειοψηφιας των κρατων του ΟΗΕ που αναγνωριζει σαν Προεδρο της Βενεζουελας τον Μαδουρο.
Ο ίδιος απέρριψε το τελεσίγραφο αποκαλώντας το «θράσος», διαβεβαιώνοντας τους υποστηρικτές του, σε μια τεραστια λαικη διαδήλωση χθες υποστηριξη του από το λαο της Βενεζουελας, ότι «Είμαι ο πραγματικός πρόεδρος της Βενεζουέλας».
Στη συνέντευξη στo La Sexta, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Βενεζουελάνος πρόεδρος αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Απλά ζούμε στη χώρα μας και ζητάμε κανείς να μην επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις. Και προετοιμαζόμαστε προκειμένου να υπερασπιστούμε τη χώρα μας».
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι πολίτες στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και σε άλλους τομείς προετοιμάζονται για μάχη.
Ο δημοσιογράφος Ζόρδι Έβολε, ένας από τους πλέον διακεκριμένους αληταραδες πουλημενους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους, απάντησε: «Φοβάμαι από αυτό που λέτε, κύριε Μαδούρο». Ότι δηλαδη η Βενεζουελα θα αντισταθει στους ιμπεριαλιστες  και δεν θα σκυψει  το κεφαλι σαν κοτα.
«Αλήθεια; Δεν με φοβίζει» απαντά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Απαντώντας στο ευρωπαϊκό τελεσίγραφο για τις εκλογές, ο Νικολάς Μαδούρο σημείωσε: «Δεν αποδεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο από κανέναν».

Βενεζουέλα: Η αντιπρόεδρος της χώρας καταδίκασε τις δηλώσεις Τραμπ
Η Βενεζουέλα απορρίπτει και καταδικάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που είπε ότι η αποστολή στρατευμάτων στη Βενεζουέλα αποτελεί «μια επιλογή», δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της χώρας Ντέλσι Ροντρίγκες.
«Καταδικάζουμε και δεν αποδεχόμαστε αυτές τις δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο… Ο λαός της Βενεζουέλας θα περιφρουρήσει τα σύνορά μας και δεν θα επιτρέψει καμία παρέμβαση από το εξωτερικό, ασχέτως από πού θα προέρχεται» επισήμανε η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.
Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι πρόθυμη να ακούσει τη γνώμη των πολιτών της χώρας στο θέμα της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
«Προκειμένου να σας απαντήσω στην ερώτησή σας εάν θα διεξαχθούν ή όχι εκλογές, μπορούμε να διαβουλευτούμε με τον λαό μέσω του μηχανισμού που αναπτύχθηκε από τη Συντακτική Συνέλευση… Φυσικά, τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων με ειρηνικό τρόπο, μέσω του διαλόγου και της διευθέτησης των θεμάτων σε εκλογικό επίπεδο» είπε σε δημοσιογράφους η Ροντρίγκες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Βίντεο #Βενεζουέλα | ήξερες ότι ενώ το διαβάζεις αυτό, εκατοντάδες chavistas παραμένουν εθελοντικά έξω από το κυβερνητικό παλάτι κάνοντας μια αγρυπνία για να φρουρεί τον πρόεδρο μαντούρο ενάντια σε πραξικόπημα; Κάποιοι φτάνουν, άλλοι πάνε, αλλά το παλάτι δεν είναι ποτέ μόνο του.
Δείτε εδώ τι δεν σας δείχνει την τηλεόραση!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να γιατί κτύπησε ο "Ρουβίκωνας" των Υπηρεσιών την ιταλική πρεσβεία!
"Ο δικτάτορας Μαδούρο ευχαριστεί τη Ρώμη για την αλληλεγγύη. Μια ατιμωτική σελίδα για την ιταλική εξωτερική πολιτική. Ατιμωτική. Η Ιταλία είναι με την ελευθερία και τη δημοκρατία, όχι με τους δικτάτορες"... λέει ο σύντροφος Ρέντζι!
* Γιατί οι μυστικές υπηρεσίες ενεργοποίησαν τον "Ρουβίκωνα", το "αντιεξουσιαστικό" παρακράτος τους εναντίον της Ιταλίας;
Δεν κατάλαβες;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί οι μυστικές υπηρεσίες ενεργοποίησαν τον "Ρουβίκωνα", το "αντιεξουσιαστικό" παρακράτος τους εναντίον της Ιταλίας;
Όποτε οι ιμπεριαλιστές βρίσκονται σε επικοινωνιακή δυσκολία χρησιμοποιούν τις οργανώσεις τους. Έτσι, μετά την επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ιράν, τώρα η πρεσβεία της Ιταλίας...
Γιατί της Ιταλίας;
1. Η Ιταλία έθεσε βέτο και ενώ στο Βουκουρέστι οι 27 χώρες της ναζιστικής Ε.Ε. (και η Ελλάδα μαζί τους) συμφώνησαν μέτρα εναντίον του Μαδούρο, της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, η απόφαση δεν εκδόθηκε μετά από βέτο της Ιταλίας (Ιταλία, η 28η της Ε.Ε. με βέτο, εναντίον των μέτρων κατά της Βενεζουέλας: "Αρμόδιος ν' αποφασίσει είναι ο λαός της Βενεζουέλας"... τόνισε η Ιταλία), αφήνοντας έκθετους τους αμερικανούς...
2. Η Ιταλία αποφάσισε την απόσυρση της στρατιωτικής της αποστολής -στα πλαίσια του ΝΑΤΟ- από το Αφγανιστάν...,
3. Η Ιταλία ανακοίνωσε πως προετοιμάζει το άνοιγμα της ιταλικής πρεσβείας στη Δαμασκό, σπάζοντας έτσι το εμπάργκο της ναζιστικής Ε.Ε...
Έτσι, τα όργανα των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα "αφύπνισαν" τον Ρουβίκωνα τους... που επικαλέστηκε τη δικαστική έρευνα στην Ιταλία για μισθοφόρους που πολεμούν μαζί με τους τζιχαντιστές και τους λακέδες των ιμπεριαλιστών Κούρδων στο κατεχόμενο τμήμα της Βόρειας Συρίας από Κούρδους, Αμερικανούς, Γάλλους και ισραηλινούς...
Τι κρίμα για τα παιδάκια που δεν είναι στο κόλπο των "ηγετών" της παρακρατικής οργάνωσης των μυστικών υπηρεσιών και νομίζουν πως κάνουν αντιφασιστικό αγώνα..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ανδρέας Παπανδρέου ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών! "La vita è bella"... "Η ζωή είναι ωραία"!
«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ

Υπάρχει ένα Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο στην πατρίδα μας που δεν έχει προβάλλει την πολυβραβευμένη ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι "Η ζωή είναι ωραία", που "τόλμησε να ασχοληθεί με την σκοτεινή και μαύρη ιστορική περίοδο μνήμης του Ολοκαυτώματος", όπως διαβεβαιώνουν όλα τα ΜΜΕ;
Υπάρχει ένας τηλεοπτικός σταθμός που δεν έχει προβάλλει αυτό το "μεγαλειώδες έργο τέχνης του κινηματογράφου", για την "ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος";
Υπάρχει κάποιος πολίτης που δεν γνωρίζει πως η απελευθέρωση των ναζιστικών στρατοπέδων, η απελευθέρωση του Άουσβιτς που ηταν στην Πολωνια έγινε από τον Σοβιετικο Στρατο;
Ο Αμερικανικος Στρατος όμως απελευθερωσε το Αουσβιτς συμφωνα με την πολυβραβευμένη με...
Όσκαρ κι όλα τα κινηματογραφικά βραβεία του πλανήτη ταινία "Η ζωή είναι ωραία" (La vita è bella), του επίσης πολυβραβευμένου Ρομπέρτο Μπενίνι.
Η σκηνή του τέλους της ταινίας, "Η Απελευθέρωση - το τέλος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου" στο σενάριο, είναι καρφωμένη στο μυαλό όλων: ο νεαρός Αμερικανός στρατιώτης ανοίγει τον πύργο του αμερικάνικου τανκ και χαιρετάει τον Ιησού του Ναυή [Giosuè = Ιησούς του Ναυή... στην Παλαιά Διαθήκη ο επιφανής ηγέτης του 'έθνους Ισραήλ'] στην απόλυτη σιωπή της ερημιάς με το χαρακτηριστικό «Hi Boy! … έλα να σε πάμε εμείς». Κι ο Ιησούς του Ναυή [Giosuè] βρίσκει τη μητέρα του χάρις τη θέση που τον έχει βάλει ο Αμερικανός στρατιώτης, "ψηλά" στον πυργίσκο του τανκ και ο μικρός Ιησούς φωνάζει γεμάτος χαρά «Μαμά, επιστρέφουμε στο σπίτι με τανκ [αμερικανικό]... νικήσαμε!»
Ο καθηγητής Barbero εξηγεί -μεταξύ πολλών- πως πρόκειται για μία από τις πολλές πλαστογραφήσεις της ιστορίας  των "νικητών" κάθε εποχής. "Οι Σοβιετικοί ελευθέρωσαν το Άουσβιτς, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης των ναζί. Ήταν ο "Κόκκινος Στρατός" που κατέστρεψε το 70% της ναζιστικής στρατιωτικής μηχανής στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο".
Ποιος να θυμάται άραγε τα λόγια του "δημοκράτη" προέδρου των ΗΠΑ Bill Clinton, όταν υποδεχόταν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον πρώτο "κομμουνιστή" πρωθυπουργό ΝΑΤΟϊκής χώρας, τον Massimo D’Alema: «Αγάπη και ο σεβασμός για έναν φίλο του Roberto Benigni, του πιο αγαπημένου Ιταλού στις Ηνωμένες Πολιτείες» (La Repubblica, 27/4/99).
"Λογικό" όταν τρία (3) Όσκαρ για το "Η ζωή είναι ωραία" κι ούτε ένα για το "The Truman show"

Έτσι η "εφημερίδα των συντακτών" (sic!), αφού λίγες ημέρες πριν ο εξάδελφος κύριος Λιάνης," λέει κι αυτός στην εφημερίδα των "συντακτών", προετοιμάζει το έδαφος και αποκαλύπτει τις προθέσεις του Λαϊκού Ηγέτη: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Τα ορφανά του Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς... ζουν ανάμεσά μας!
Ξαναγράφουν την "ιστορία" σύμφωνα με τους ακραίους φασιστικούς και πραγματικούς εθνικισμούς των Σκοπιανών, των Γκρίζων Λύκων και του Ερντογάν, του ναρκέμπορα Ράμα και των Κοσοβάρων τρομοκρατών.
Πήραν στη γραφίδα τους τη σκυτάλη, το νέο μανιφέστο του πολυεκατομμυριούχου "φιλάνθρωπου" Σόρος, όπου υπογραμμίζει πως η οργάνωση του Open Society Foundations  μαζί με το προοδευτικό κίνημα πρέπει ν' αντιμετωπίσει, να κάνει τους λογαριασμούς με ένα νέο κίνδυνο που περιγράφεται ως νέο κύμα «πατριωτισμού και λαϊκισμού»
Κι αυτά όταν ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου δηλώνει (βλ. βίντεο παρακάτω), με πολιτική ευθύτητα και γνήσιο πατριωτικό σθένος πως στο θέμα της ονομασίας είναι καθετος. Δεν παραχωρουμε το ονομα της Μακεδονιας!
Δεν αξίζει πλέον καμία "κριτική" η επίθεση της νέας τάξης, του υπερεθνικού κεφαλαίου κι οι εκπρόσωποί της.
Η Μακεδονία είναι μία κι είναι ελληνική!
Δεν θα παραδοθεί στη νέα τάξη, όσες πλαστογραφήσεις επιχειρήσουν οι δημοσιογραφικές πόρνες!