Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Δευτερα 4 Φεβρουαριου 2019



Η Ιταλία βάζει βέτο στην αναγνώριση του Γκουάιδο ως προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας
09:27 - 04.02.2019
Η Ιταλία μπλόκαρε την έκδοση ανακοίνωσης της ΕΕ με την οποία θα αναγνώριζαν οι Βρυξέλλες τον Γκουάιδο ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, η Ρώμη άσκησε βέτο στην έκδοση ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αναγνώριση του Χουάν Γκουάιδο ως προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, η Ιταλία κατά τη διάρκεια άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου — 1η Φεβρουαρίου στην Βουδαπέστη, άσκησε βέτο στην έκδοση ανακοίνωσης της ΕΕ, την οποία επρόκειτο να συντάξει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι και η οποία θα έγραφε ότι η ΕΕ θα αναγνώριζε τον Γκουάιδο, εάν δεν προκηρύσσονταν προεδρικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.
Οπως ανέφερε η ίδια πηγή, ανακοινώθηκε ότι η ΕΕ από κοινού με την Ουρουγουάη, προγραμματίζει να την πρώτη υπουργική συνάντηση της διεθνούς ομάδας επαφής για την κρίση στη Βενεζουέλα, στις 7 Φεβρουαρίου στο Μοντεβιδέο.
Η Ρώμη από την πλευρά της, δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή, ωστόσο πριν από λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάνλιο Ντι Στέφανο είπε ότι η Ιταλία δεν αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας.
Να σημειωθεί πως η Ισπανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και η Σουηδία είναι μεταξύ των κρατών που αναγνώρισαν το Γκουάιδο ως τον προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Μετά την αυτοαναγόρευση του Γκουάιδο σε πρόεδρο της Βενεζουέλας, η ΕΕ έδωσε διορία οκτώ ημέρων στον Νικολάς Μαδούρο για να προκηρύξει προεδρικές εκλογές. Το τελεσίγραφο των Βρυξελλών, έληξε χθες Κυριακή. Μιλώντας σε φιλοκυβερνητική συγκέντρωση στο Καράκας, ο Μαδούρο πρότεινε να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στο κοινοβούλιο. «Θέλουν εκλογές; Θα διεξαγάγουμε κοινοβουλευτικές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο.
Στις 23 Ιανουαρίου, ο Χουάν Γκουάιδο, ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, αυτοανακηρύχθηκε σε προσωρινό πρόεδρο της χώρας. Τον στήριξαν αμέσως οι ΗΠΑ και άλλες χώρες. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο από την πλευρά του, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον, ότι ενορχηστρώνει πραξικόπημα στη χώρα του. Στο πλευρό του συνταγματικά εκλεγμένου προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, τάχθηκαν μεταξύ άλλων, η Κίνα, το Μεξικό, η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έψηναν παιδιά στη φωτιά, βίαζαν κορίτσια με φωτοβολίδες και σκότωναν άμαχο πληθυσμό. Τα αποτρόπαια εγκλήματα των Καναδών, Ιταλών και Βέλγων στη Σομαλία το 1991. Τα ιδια που κανουν συνεχεια μεχρι και σημερα οι αληταραδες δυτικοι αποικιοκρατες σε ολο τον κοσμο!!!

Το 1991 ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στην Σομαλία. Ένοπλες ομάδες ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Σιάντ Μπάρε και άρχισαν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την εξουσία. H ανθρωπιστική κρίση που ξέσπασε από την πείνα και την έλλειψη φαρμάκων ήταν τεράστια. Το 1992 έφτασαν στη Σομαλία ειρηνευτικές στρατιωτικές δυνάμεις από την Αμερική με σκοπό να βοηθήσουν τους αμάχους. Καναδοί, Βέλγοι και Ιταλοί στρατιώτες στάλθηκαν για να ενισχύσουν την επιχείρηση. Αυτό που ξεκίνησε όμως, ως ανθρωπιστική αποστολή, γρήγορα μετατράπηκε σε ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της ιστορίας. Οι στρατιώτες επιδόθηκαν σε απάνθρωπες βιαιοπραγίες στον σομαλικό πληθυσμό. Φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα αργότερα, έδειχναν Βέλγους στρατιώτες να βασανίζουν και να ψήνουν ένα μικρό παιδί πάνω σε αναμμένη φωτιά για να «μάθει να μην κλέβει», όπως έλεγαν. Άλλες έδειχναν να ουρούν στο στόμα τους και άλλες να έχουν κλεισμένους Σομαλούς σε κλουβιά χωρίς νερό μέχρι να πεθάνουν. Ιταλοί τους έκαναν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα. Τους κακοποιούσαν σεξουαλικά. Μια από τις φωτογραφίες έδειχνε μια νεαρή Σομαλή να βιάζεται με μια φωτοβολίδα αλειμμένη με μαρμελάδα, ενώ οι στρατιώτες είχαν μαζευτεί γύρω της και παρακολουθούσαν το θέαμα. Καναδοί πόζαραν γελαστοί δίπλα σε ματωμένα πτώματα ανθρώπων που προηγουμένως είχαν βασανίσει μέχρι θανάτου. Πολλά παιδιά με δεμένα τα μάτια, αφήνονταν στον ήλιο μέχρι να πεθάνουν, ενώ τους κρεμούσαν από το λαιμό πινακίδες που έγραφαν τη λέξη «Κλέφτης»....
Ο δικηγόρος των δυο Βέλγων στρατιωτών υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι ήθελαν να βλάψουν το παιδί. «Θα μπορούσαν να παίζουν μαζί του χωρίς καμία βία. Η φωτογραφία δείχνει μόνο μια στιγμή, όχι όλη την κίνηση» ανέφερε στις κάμερες. Πηγή φωτογραφίας: Περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ τεύχος 6
Οι «διεφθαρμένοι» Καναδοί
Παρόλο που στρατιώτες από διαφορετικές χώρες καταγράφηκαν να κάνουν εγκλήματα εκμεταλλευόμενοι το άσχημο κλίμα που επικρατούσε, αυτοί που συνδέθηκαν πιο πολύ με αυτές τις πράξεις ήταν οι Καναδοί. «Η εθνική ντροπή του Καναδά» αποκαλούνταν το στρατιωτικό σκάνδαλο που ξέσπασε. Τον Δεκέμβριο του 1992 το καναδικό αεροπορικό σύνταγμα έφτασε στη Σομαλία. Πολλοί έλεγαν ότι η ειρηνευτική αποστολή δεν ταίριαζε με τις ικανότητες και την ιδεολογία του συγκεκριμένου συντάγματος. Ο συνταγματάρχης Peter Kenward, ο τελευταίος διοικητής του καναδικού αερομεταφερόμενου συντάγματος, είχε πει ότι αποτελούνταν από μερικούς από τους πιο διεφθαρμένους του στρατεύματος. O Kenward αντικαταστάθηκε από τον Carol Mathieu. Όταν κατέφθασαν στη Σομαλία, ο Mathieu είπε στους στρατιώτες ότι μπορούσαν να πυροβολήσουν τους Σομαλούς κλέφτες αν χρειαστεί. Στις 4 Μαρτίου του 1993, δυο άοπλοι Σομαλοί πυροβολήθηκαν από Καναδούς στρατιώτες που είχαν στήσει ενέδρα για να πιάσουν εκείνους που έκλεβαν τη στρατιωτική βάση. Είχαν τοποθετήσει νερό και φαγητό σε ένα σημείο της βάσης, ώστε να είναι ορατό από τους Σομαλούς που θα περνούσαν στο δρόμο. Κάποια στιγμή πλησίασαν δύο Σομαλοί, ο Ahmed Arush και Abdi Hunde Bei Sabrie. Οι Καναδοί άνοιξαν πυρ. Ο Sabrie τραυματίστηκε και έπεσε στο έδαφος. Ο Arush προσπάθησε να γλιτώσει και άρχισε να τρέχει. Οι Καναδοί στρατιώτες έτρεξαν από πίσω του και συνέχισαν να τον πυροβολούν, μέχρι που τον πέτυχαν. Το νεκρό του σώμα μεταφέρθηκε στο δεκανέα Petresen, ο οποίος έβγαλε φωτογραφία με το νεκρό σώμα του Σομαλού. Πολλοί υποστήριξαν ότι η φωτογραφία έδειχνε ότι αντιμετώπιζε το νεκρό σώμα του ως τρόπαιο. ...
Λίγες μέρες αργότερα, o 16χρονος Shidane Arone, ξυλοκοπείται και βασανίζεται μέχρι θανάτου από Καναδούς στρατιώτες. Ο 16χρονος κρυβόταν στις τουαλέτες μιας εγκαταλελειμμένης αμερικανικής βάσης, όταν τον βρήκαν Καναδοί στρατιώτες. Τον κατηγόρησαν ότι προσπαθούσε να τους κλέψει προμήθειες και τον έκλεισαν σε μια δεξαμενή που χρησιμοποιούνταν για τη φύλαξη πυρομαχικών. Τον έγδυσαν. Τον έκαψαν με τσιγάρα. Τον ξυλοκόπησαν με ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, όπως σκούπες, ρόπαλα και μεταλλικά αντικείμενα. Ο Arone μετά από πολλές ώρες κακοποίησης υπέκυψε στα τραύματά του. Ανάμεσα στους στρατιώτες που συνελήφθησαν για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα ήταν ο δεκανέας Clayton Matchee. Ο Matchee κρεμάστηκε στο κελί του στη Σομαλία. Όταν τον βρήκαν, ήταν ακόμη ζωντανός. Έπαθε όμως, εγκεφαλική βλάβη και τελικά δεν δικάστηκε.
Από τους εννιά στρατιώτες που έφτασαν στα δικαστήρια, καταδικάστηκαν οι τέσσερις. Την αυστηρότερη ποινή είχε ο στρατιώτης Elvin Kyle Brown, ο οποίος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης....
Η τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Kim Campbell είχε προσπαθήσει να καλύψει τις βιαιοπραγίες που είχαν βγει στη δημοσιότητα. Είχε χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς περί ρατσιστικής συμπεριφοράς των στρατιωτών ως «νεανική ανυπακοή». Άλλοι πολιτικοί έλεγαν ότι μερικοί από τους στρατιώτες είχαν κάνει έναν εμβόλιο για την προστασία από την ελονοσία που βρισκόταν ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Υποστήριζαν ότι μπορούσε να προκαλέσει παράνοια, νευρώσεις και άλλες διανοητικές παρενέργειες. Έλεγαν εμμέσως ότι η συμπεριφορά τους επηρεάστηκε από το φάρμακο και πως εκείνοι έπρεπε να αποδοθούν οι ενέργειές τους. Μετά από έρευνες, βρέθηκαν αρχεία που έδειχναν τις πράξεις των στρατιωτών. Οι καναδοί στρατιώτες αποσύρθηκαν από την «ειρηνευτική αποστολή». Πολλά από τα αρχεία είχαν αλλοιωθεί για να μην αποκαλυφθεί ποτέ τι ακριβώς είχε συμβεί στη Σομαλία....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Tοίχος της ντροπής" θα ανεγερθεί σήμερα Σαββατο 2 Φεβρουαριου στη Μασσαλία, πριν την έναρξη της πορείας, στη μνήμη των 14 ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους (11 στη Γαλλία, 3 στο Βέλγιο) από την αρχή των κινητοποιήσεων των "Κίτρινων Γιλέκων".
Πολύ αίμα σ' αυτή την Ευρώπη, που έχει και άποψη για το ποιος θα είναι πρόεδρος στη Βενεζουέλα, ερήμην του λαού της!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραγματικά απορώ με κάποιους που όχι μόνο διαβάζουν την βρωμερή φυλλάδα ΕΦΣΥΝ αλλά την αναπαράγουν κιόλας!
Σχολιο.- ΕφΚυβέρνησης έπρεπε να λέγονται
Σχολιο.-  Την δεκαετια του 80 οι ιδιοι θα διαβαζανε Αυριανη...Ειναι οπως η μυγα..Χιλια ανθη ολουθε, στα σκατα θα παει να δειπνησει! Δεν βγαζεις ακρη, δεν υπάρχει σωσμός με δαύτους!
Σχολιο.- Αποδεδειγμένα φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μην έχει το χάλι της Αυγής, πχ, αλλά όλα είναι υπό την συγκεκριμένη οπτική γωνία, όπως κι η αμέριστη στήριξη με σαλόνια επί σαλονιών για την καταπατηση στο City Plaza.
Πάρα πολλές φορές έγραψαν για το City Plaza και τι εκπληκτική δουλίτσα έκαναν διανθίζοντας τα "ρεπορτάζ" τους με τεράστια ψεύδη για την Αλικη Παπαχελα. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, προπαγάνδα του αισχίστου είδους είναι.
Σχολιο.- τόσο σοβαρή και έγκυρη η ΕφΚυβέρνησης-παρεπιπτόντως αυτή η κωλοφυλλάδα παίρνει την κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Αυγή
Σχολιο.- πατσαβούρα των κυβερνητικών είναι.. ο ελεύθερος κόσμος της κυβερνησης!!
Aliki Papachela.- Η ΕΦΣΥΝ ήταν η εφημερίδα που απ την αρχή της καταπάτησης City Plaza την στήριξε και εξύμνησε πιότερο κι απ το left. Εβγαζε το ένα μετά το άλλο τα "κεντρικά σαλόνια" και εξυμνούσε την "κατάληψη" όπως ονομαζε την καταπατηση στολίζοντας με χιλιάδες ψεύδη για μένα το "ρεπορτάζ".
Κάποια στιγμή είδα κι απόειδα απ τις ψευδείς ειδήσεις που δημοσίευαν κι έστειλα επιστολή στον διευθυντή.
Η απάντηση που πήρα ήταν ανάλογη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς έτσι πιστεύουμε κι έτσι γράφουμε (κι εσύ να πα να γαμηθείς).
Σχολιο.- Τώρα που πάει διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ ο Γιάννης Σμυρλακης απ την ΕΦΣΥΝ θα διοργανώσει έρανο η ΕΡΤ για το City Plaza;
- Για τους καταληψίες?
- Ε, για ποιόν; Για μένα;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΝΩΔΑΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Αρχίζει σήμερα η δίκη των εννιά Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, που πιάστηκαν τον Νοέμβριο 2017 με ψευδείς κατηγορίες ως τρομοκράτες και βασανίστηκαν άγρια από την Αντιτρομοκρατική.
Κρατάω ακριβώς αυτό: "Βασανίστηκαν άγρια". Όπως και καθένας που πέφτει στα χέρια των σκοτεινών μηχανισμών του κράτους.
Όχι γιατί ο Τσίπρας "δεν ελέγχει", αλλά γιατί εκτελούν εντολές της κυβέρνησής του. Απόδειξη η αφωνία των κλακαδόρων οπαδών του. Η απουσία και της ελάχιστης διαμαρτυρίας για τα συνεχιζόμενα βασανιστήρια σε αστυνομικά κρατητήρια, στη ΓΑΔΑ, στο σκοτεινό άντρο της Αντιτρομοκρατικής.
Ας μην πεταχτεί κάνας ξευτιλισμένος παλαμακιστής και πει πως... αυτά δεν γίνονται! Αν έχει απορία, ας πάει να παρακολουθήσει τη δίκη, όπου οι ίδιοι οι βασανισθέντες θα παραθέσουν τα σχετικά στοιχεία. Όπως τα 'χουν παραθέσει για τον εαυτό τους και πολλοί άλλοι, αλλά οι παλαμακιστές της κυβέρνησης των βασανισμών χαμπάρι δεν έχουν πάρει. Σιγά μην τους νοιάζει!
Θα τα θυμόμαστε αυτά και όταν δεν θα είναι κυβέρνηση η συγκεκριμένη αιματοβαμμένη αλητεία. Τότε που οι οπαδοί του κνώδαλου (όσοι δεν αναζητήσουν καταφύγιο στην άκρα Δεξιά, καθώς θα τους έχει μείνει συνήθεια η υπεράσπιση της κρατικής βίας), θα κάνουν δήθεν τους "ευαίσθητους".
Τότε που θα τους λέμε, "δεν ντρέπεστε, ρε ξευτιλισμένοι; Πού ήσασταν όταν οι Τσίπρες, οι Τόσκες και οι Γεροβασίληδες σακάτευαν ανθρώπους;".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Καθώς το πιο πιθανό είναι να χάσει τις εκλογές, ο Τσίπρας θα συνεχίσει τη σταδιοδρομία του στην Ευρώπη. Αξιοποιώντας τις καλές σχέσεις του με τους ισχυρούς της Ε.Ε., όπως η Μέρκελ, ιδιαίτερα μετά την καθοριστική συμβολή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η φιλική προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ιταλική κεντροαριστερή "Repubblica" τα γράφει αυτά. Και έχει δίκιο.
Είναι κι άλλοι που έκαναν στροφή στη διεθνή καριέρα, όταν τους έφτυσε ο ελληνικός λαός. Η περίπτωση ΓΑΠ, που όταν τον πήρε με τις κλοτσιές ο κόσμος συνέχισε ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι η πλέον χαρακτηριστική.
Σχολιο.- Ξωμεινε από δουλειά ο γαπ κ θέλει σταθερό μηνιαίο βουλευτικό μισθό πάλι. Για τον τσιπρα με τα απταιστα αγγλικά που ομιλεί, θα κάνει όντως καριέρα σε πόστο της ε. Ε!!! Είναι παιδιά ειδικών αποστολών. Μόλις φέρουν εις πέρας την αποστολή προαγονται!
Σχολιο.-  Γιατι η Μ.Δαμανακη ο Χ.Παπουτσης ο Δ. Αβραμοπουλος;Κακοπεσαν;;Η προδοσια τους ανταμειφθηκε.Η οχι;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί όταν ερωτεύεσαι γυναίκα όπως αυτή...ποτέ δεν επιστρέφεις...
Η Δομηνικανή ποιήτρια, Martha Rivera Garrido, μιλά για εκείνη τη γυναίκα που σημαδεύει κάθε άνδρα που την ερωτεύεται.-
Η Δομηνικανή ποιήτρια, Martha Rivera Garrido, παρουσιάζει με έναν πρωτότυπο τρόπο ποια γυναίκα "να μην ερωτευτείς"...όχι γιατί δεν αξίζει, αλλά γιατί μετά από εκείνη ποτέ δεν επιστρέφεις...
"Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που διαβάζει, γυναίκα που αισθάνεται υπερβολικά ή γράφει.
Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα πνευματώδη, πλανεύτρα, τρελή και παλαβή.
Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που σκέφτεται, που γνωρίζει αυτά που ξέρει κι επιπλέον μπορεί και να πετά • γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της.
Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που γελά ή κλαίει στον έρωτα, που ξέρει να μετουσιώνει το κορμί σε πνεύμα • πόσω μάλλον μία που αγαπά την ποίηση ή που στέκεται να θαυμάσει για ώρες κάποιο πίνακα και που δεν ξέρει πώς να ζει δίχως τη μουσική.
Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που ενδιαφέρεται για την πολιτική, που είναι επαναστάτρια και νιώθει φρίκη απέραντη μπροστά στην αδικία.
Γυναίκα που σιχαίνεται την τηλεόραση.
Και που είναι όμορφη δίχως να στέκεσαι στο πρόσωπο ή το κορμί της.
Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα παθιασμένη, παιχνιδιάρικη, διαυγή και βλάσφημη.
Μην το ευχηθείς ποτέ να ερωτευτείς μία γυναίκα τέτοια.
Γιατί όταν ερωτεύεσαι γυναίκα όπως αυτή, ασχέτως αν μείνει μαζί σου, ή αν σε αγαπήσει κι εκείνη, από μια τέτοια γυναίκα, ποτέ δεν επιστρέφεις."
Martha Rivera Garrido



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




YEMENH η πεινα ως οπλο πολεμου: Οι βόμβες, οι πύραυλοι και οι οβίδες(που πουλαει η Δυση) δεν αρκούν κι έτσι οι χώρες του Περσικού που πρωταγωνιστούν στην γενοκτονια της Υεμένης επιστρατεύουν ανοιχτά το συλλογικό όπλο της πείνας και των επιδημιών για να γονατίσουν τους σιίτες αντάρτες και το μεγάλο κομμάτι του λαού της Υεμένης που τους στηρίζει στη διαμάχη τους με τους ξένους εισβολείς...85 000 ΠΑΙΔΙΑ εχουν ηδη πεθανει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ὁ Σύριζα προωθεῖ τήν συνδιοίκηση στή Θράκη
Ὅποιος νόμιζε πώς οἱ ἀνέκαθεν ἀντεθνικές θέσεις τοῦ Σύριζα θά ἔμεναν λόγια ὅταν θά γινόταν Κυβέρνηση, πῆρε μιά πρώτη ἀπάντηση μέ τήν προδοτική Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν. Τώρα, αὔριο γιά τήν ἀκρίβεια, ἡ γάγγραινα προχωράει στή Θράκη. Δέν μᾶς ἀνησυχοῦν μόνον οἱ τροχειοδεικτικές δηλώσεις τῶν Συριζέων πρίν τήν ἐπίσκεψη στήν γείτονα ἀλλά καί ἡ διαχείριση τῆς κατάληψης στό Ἱεροσπουδαστήριο Κομοτηνῆς ἦταν ἀπολύτως ἐνδεικτική. Μετά ἀπό ἑβδομάδες ὁλόκληρες ἀδιεξόδου, στήν διάρκεια τοῦ ὁποίου φαινόταν καθαρά μιά καθοδήγηση τῶν μαθητῶν μέ χρῶμα ...τουρκουάζ, φτάσαμε νά ἐπιστρατευτεῖ ἐπισήμως ὁ ...τουρκομουφτής Ἰμπράμ Σερήφ! Ἔβγαλε ἁπλῶς τό σαρίκι του καί συνόδευσε τούς βουλευτές καί τούς ὑπηρεσιακούς παράγοντες στό σχολεῖο, γιά νά δείξει πώς συντάσσεται  -μέ τήν ἔκκληση γιά λήξη τῆς κατάληψης. Ἀλήθεια, ὁ ἁρμόδιος ἐπίσημος μουφτής ποῦ ἦταν; Ἄν οὔτε σ' αὐτό τό ἁπλό θέμα δέν μποροῦμε ὡς πολιτεία νά βροῦμε μιά λύση χωρίς τή βοήθεια τῶν πρακτόρων τῆς Ἄγκυρας, ποῦ θά τό κάνουμε στό ἑξῆς; Οἱ "Πρέσπες" τῆς Θράκης ἔρχονται, τό ντελίβερυ μπόυ ἀνέλαβε δράση, ἐμεῖς θά ξυπνήσουμε ἐγκαίρως;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν η Bayer αγόρασε «παρτίδες» γυναικών από το Άουσβιτς..
17/10/2016
Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, η γερμανική φαρμακευτική και χημική εταιρεία Bayer απέσυρε από την αγορά ένα από τα φάρμακα της κατά της χοληστερόλης. Συνδεδεμένο με ένα άλλο φάρμακο, φέρεται να έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 50 άτομα σε όλο τον κόσμο.
Η παρουσία του ονόματος αυτής της εταιρείας στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ξύπνησε επώδυνες αναμνήσεις.
Στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος, η Bayer, θυγατρική της χημικής κοινοπραξίας IG Farben (1), προχώρησε πράγματι σε ιατρικά πειράματα σε κρατούμενους, τους οποίους προμηθευόταν κυρίως από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Βρήκαμε στο τεύχος του Φεβρουάριου 1947 του Patriote Résistant (ο Αντιστασιακός Πατριώτης) αποσπάσματα από πέντε επιστολές που απέστειλε ο οίκος Bayer στον διοικητή του στρατοπέδου του Άουσβιτς. Είχαν δημοσιευθεί σε ένα άρθρο που μιλούσε για μερικά από τα αδικήματα της γερμανικής βιομηχανίας κάτω από το ναζισμό  -ενώ γινόταν η δίκη της στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης.
Τα γράμματα, που βρέθηκαν κατά την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, φέρουν ημερομηνίες Απρίλιος – Μάιος 1943. Απαλλάσσονται από κάθε  σχολιασμό.
Πρώτο γράμμα :
 «Για να τεστάρουμε ένα υπνωτικό φάρμακο, θα ήταν δυνατόν να μας διαθέσετε μερικές γυναίκες; και κάτω από ποιες συνθήκες; όλες οι διατυπώσεις για τη μεταφορά αυτών των γυναικών θα γίνουν από εμάς».
Δεύτερη επιστολή :
«Σας ενημερώνουμε ότι παραλάβαμε την επιστολή σας. θεωρούμε υπερβολική την τιμή των 200 μάρκων, προσφέρουμε 170 μάρκα ανά υποκείμενο, θα χρειαστούμε 150 γυναίκες».
Τρίτη επιστολή :
«Εντάξει για την τιμή που συμφωνήθηκε. Επομένως, σας παρακαλούμε να προετοιμάσετε μια παρτίδα 150 υγιών γυναικών τις οποίες θα κανονίσουμε να συλλέξουμε στο εγγύς μέλλον».
Τέταρτη επιστολή :
«Λάβαμε τη παρτίδα των 150 γυναικών. Η επιλογή σας είναι ικανοποιητική παρότι οι υποκείμενοι είναι πολύ αδύνατοι και αδύναμοι. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τα αποτελέσματα των πειραμάτων».
Πέμπτο γράμμα :
 «Τα πειράματα απέτυχαν. Οι υποκείμενοι πέθαναν. Θα σας γράψουμε σύντομα να σας ζητήσουμε να προετοιμάσετε μια άλλη παρτίδα».
Η IG Farben παρείχε στους Ναζί το Zyklon B που χρησιμοποιούταν στους θαλάμους αερίων και χρησιμοποιούσε μαζικά εργατικό δυναμικό από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα εργοστάσια της. Καταδικασμένη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Νυρεμβέργη και μετά σε υποχρεωτική διάλυση, η IG Farben εξακολουθεί σήμερα να έχει νομικό καθεστώς, παρά τη διάλυση της μεταξύ των εταιρειών Bayer, BASF και Hochst.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ - ΜΕΓΑΛΟΑΝΑΛΥΤΕΣ
4/2/19
Ένα ωραίο ηλιόλουστο θερινό απόγευμα του Φεβρουαρίου στο Καράκας
Καράκας, 2 Φεβρουαρίου. Για μήνες δεν είχαμε δει τέτοια λαϊκή συρροή σε εκδήλωση των Μπολιβαριανών.
Τη ίδια ώρα, στα όμορφα προάστια, οι συγκεντρώσεις της δεξιάς, με λιγότερα άτομα, μετάδιδαν τον ύμνο των ΗΠΑ, αναρτούσαν σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην κεντρική εξέδρα τους, χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό στην ιδέα μιας απόβασης των marines  στη χώρα τους. Μαντέψτε γιατί, για είκοσι χρόνια, τα μίντια δεν σας δείχνουν παρά μόνο τις πορείες της δεξιάς και ποτέ τις διαδηλώσεις των τσαβιστών;
Υποστηρικτές του Guaido αντικαθιστώντας τη σημαία της Βενεζουέλας με την σημαία των ΗΠΑ.
Δυστυχώς για τη δεξιά της Βενεζουέλας, για τις σημαίες της και το «αμερικανικό όνειρό» της, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Ευρωπαίος Επίτροπος απομονώνονται ολοένα και περισσότερο.
Η διεθνής κοινότητα δεν ακολουθεί τον Τραμπ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του ΟΗΕ (συν το Συμβούλιο Ασφαλείας), συμπεριλαμβανομένων των κυριότερων δυνάμεων του κόσμου σήμερα, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία ... ή μια χώρα-κλειδί όπως το Μεξικό ή η πλειοψηφία των χωρών της Caricom (Καραϊβική) ή ακόμα οι χώρες της Αφρικανικής Ένωσης στο σύνολό της, κ.λπ. αναγνωρίζουν τη  νομιμότητα  του προέδρου Μαδούρο.
Thierry Deronne, Καράκας, 2 Φεβρουαρίου 2019
Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Venezuela infos
https://www.mondialisation.ca/photos-un-apres-midi-de-fevrier-a-caracas/5630606




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Maduro έστειλε γράμμα στο Nasrallah όπου τον ευχαριστεί για υποστήριξή του!
4/2/2019 – 3.00
O ΓΓ της Hezbollah ο Sayyed Hassan Nasrallah δέχθηκε ένα γράμμα από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλα τον Nicolas Maduro αφότου η Hezbollah ανακοίνωσε την υποστήριξή της στον  Maduro κι απέρριψε την παρέμβαση των ΗΠΑ προς αποσταθεροποίηση της Λ Αμερικής.
Σύμφωνα με πηγές της  εφημερίδας του Κουβέιτ « Al-Siyassah » ο Nasrallah δέχθηκε μια επιστολή από τον Maduro, όπου του εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την εκτίμησή του  για την απόλυτη υποστήριξη που δέχθηκε από το κόμμα του έναντι των προσπαθειών της αντιπολίτευσης να πάρει την εξουσία στη Venezuela.
Οι πηγές που επικαλείται το μέσο αναφέρουν πως το μήνυμα του Maduro έρχεται σε απάντηση γράμματος του Nasrallah όπου αυτός εξέφρασε την πρόθεση του κόμματός του ν΄αποστείλει κάθε βοήθεια σε αυτόν και την οικογένειά του  συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών ειδημόνων στην προστασία των εγκαταστάσεων ασφαλείας δια των τάξεων της « Hezbollah » στη Venezuela.
Στην επιστολή του στον Πρόεδρο Βενεζουέλας ο Nasrallah έγραψε: « Αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος όσων το κόμμα μπορεί να προσφέρει στον Πρόεδρο Maduro και στη μνήμη του προκατόχου του Hugo Chavez, ως αντάλλαγμα στην υποστήριξη που πρόσφερε στην Hezbollah και σε Iran, ειδικότερα αναφορικά με την οικονομική υποστήριξη που έδωσε για την δράση του κινήματος.  »
« Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν ο πρόεδρος  Maduro δέχθηκε ή όχι την προσφορά του ΓΓ της Hezbollah », έγραψε η εφημερίδα.
Αυτές οι πηγές υπογραμμίζουν πως τα μέλη της  Hezbollah υποστηρίζουν ολοένα και περισσότερο τη νόμιμη κυβέρνηση της Venezuela, αναφέρει το μέσο.tayyar 3/2/19
Την ίδια στιγμή  ο Donald Trump επανέφερε ότι η χρήση του αμερικανικού στρατού στη Venezuela είναι μια προσανατολισμένη« επιλογή ».Σε συνέντευξή του στο CBS που μεταδόθηκε την Κυριακή για ενδεχόμενη χρήση του στρατού ο Πρόεδρος ΗΠΑ εξήγησε αρχικά πως δεν ήθελε να τοποθετηθεί σε αυτό αλλά αναγνώρισε πως « αυτό βέβαια είναι μια επιλογή »….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρία ενεργοποίησε τους S300 στην περιφέρεια Δαμασκού. Ετοιμάζεται για μεγάλο πόλεμο; Ενδεχομένως έχει παραλάβει και S400 μυστικά από Ρωσία….
4/2/2019 – 2.00
Ενεργοποιήθηκε το πυραυλικό σύστημα S-300 στην περιφέρεια της Δαμασκού με το οποίο οι Ρώσοι θωράκισαν πρόσφατα τη Συρία. Πηγές αποκαλύπτουν ότι ενεργοποιήθηκε το « S 300 » κοντά στη Δαμασκό .. Ετοιμάζονται για τον Μεγάλο Πόλεμο;
Φαίνεται ότι ο εξοπλισμός είναι αποτελεσματικός για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές ισραηλινές επιδρομές όταν η ηγεσία της Συρίας αποφασίσει να το πράξει. Οι πηγές ειδήσεων της Συρίας διέρρευσαν όπως αναφέρεται ότι:
Ο εξοπλισμός oλοκληρώθηκε και οι S300 ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή της Δαμασκού. Οι Ισραηλινοί επιδίωκαν σε όλες τις επιδρομές τους να  προκαλέσουν αρκετά ώστε  οι Σύριοι  να χρησιμοποιήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή αεράμυνά τους για τις μελέτες τους  και να είναι διαβασμένοι σε περίπτωση Μεγάλου Πολέμου. Η Δαμασκός δεν επηρεάστηκε, αλλά η στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε εδώ και 1 εβδομάδα να ενεργοποιήσει το σύστημα αεράμυνας S-300 κοντά στη Δαμασκό.
Mόνον οι διευθύνοντες ξέρουν το γιατί και τον πραγματικό λόγο…..
Η  ρωσική στρατιωτική ηγεσία και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσανατολίζονταν στο σύστημα αεράμυνας S-300PM / S-300PMU-2.Το S-300VM είναι η υπερηφάνεια των συστημάτων αυτών. Είναι αλήθεια πως το σύστημα που παραδόθηκε στη Συρία είναι παλιάς γενιάς αντίθετα με το προηγμένο σύστημα  VM, αλλά οι Ρώσοι πρώτοι ενδιαφέρονται για την επιτυχία του συστήματος και ίσως παρέδωσαν μυστικά στη Συρία την προηγμένη εκδοχή των S-300.
Αν συνεχιστεί η κατάρριψη ισραηλινών αεροσκαφών αυτό για Ρώσους σημαίνει αύξηση των συμβάσεων σε εμπορικές πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά όπλων για την περίοδο 2023 – 2025 για την τέταρτη γενιά αυτού του συστήματος τους S-400.
Για το αν η Συρία δεν έχει λάβει ή λάβει τους S-400 δεν υπάρχει επιβεβαίωση ή διάψευση  εκ μέρους πηγής που αποκαλύπτει λεπτομέρειες και το αφήνει στην κρίση των εμπειρογνωμόνων: Γιατί η Δαμασκός αποκάλυψε την ενεργοποίηση των S300 ώστε ο εχθρός να μπορεί να τ΄ανιχνεύσει ; Είναι μια εκδήλωση δύναμης ή αυτοπεποίθησης ή μια δήλωση σοβαρής ετοιμότητας για έναν μεγάλο πόλεμο;
Το δίκτυο πυραύλων S-300, τα ραντάρ του, οι αίθουσες επιχειρήσεων και οι ηλεκτρονικές ομάδες πολέμου είναι φορητές και κινητές και δεν είναι σταθερές.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ακροδεξιός Σαλβίνι στην Ιταλια καλεί σε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα. Ο Λουίτζι ντι Μάιο του Κινήματος 5 Αστέρων και το Κ5Α είναι αυτοί που έβαλαν βέτο στην ΕΕ, και ο Σαλβίνι απλώς κάθισε στη γωνιά του για να μην διαλυθεί η κυβέρνηση. Ο Σαλβίνι βγάζει ύμνους για τον φασίστα Μπολσονάρο της Βραζιλίας, και ο Μπολσονάρο του έστειλε πεσκέσι έναν αντιστασιακό της Ιταλίας το 1960 που τον χαρακτηρίζαν τρομοκράτη, (του είχε δώσει άσυλο στη Βραζιλία ο Λούλα), για να τον ευχαριστήσει. Από το Κ5Α του είπαν ότι εάν αντιδράσει και για την Βενεζουέλα, και συνεχίσει να λέει για στρατιωτική επέμβαση, θα διαλυθεί η κυβέρνηση στην Ιταλία. Και σιώπησε.
1. Η Ιταλία, επειδη το ζητουσε το Κ5Α  έθεσε βέτο και ενώ στο Βουκουρέστι οι 27 χώρες της ναζιστικής Ε.Ε. (και η Ελλάδα μαζί τους) συμφώνησαν μέτρα εναντίον του Μαδούρο, της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, η απόφαση δεν εκδόθηκε μετά από βέτο της Ιταλίας (Ιταλία, η 28η της Ε.Ε. με βέτο, εναντίον των μέτρων κατά της Βενεζουέλας: "Αρμόδιος ν' αποφασίσει είναι ο λαός της Βενεζουέλας"... τόνισε η Ιταλία), αφήνοντας έκθετους τους αμερικανούς...
2. Η Ιταλία επειδη το ζητησε το Κ5Α αποφάσισε την απόσυρση της στρατιωτικής της αποστολής -στα πλαίσια του ΝΑΤΟ- από το Αφγανιστάν...,
3. Η Ιταλία ανακοίνωσε πως προετοιμάζει το άνοιγμα της ιταλικής πρεσβείας στη Δαμασκό, σπάζοντας έτσι το εμπάργκο της ναζιστικής Ε.Ε...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΩΣ Η ΑΜΑΝΠΟΥΡ «ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ» ΤΟΝ ΓΚΟΥΑΪΔΟ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
02/02/2019
Τέσσερις κρίσιμες ερωτήσεις χρειάστηκε η δημοσιογράφος Κριστιαν Αμανπούργια να αποκαλύψει (παρά την θέλησή της;) το πραγματικό πρόσωπο του πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, που αυτο-ανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας.
1) Δείχνοντας την εικόνα του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να κρατά σημειώσεις για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Κολομβία, η Αμανπούρ ρώτησε τον Γκουαϊδό αν έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση και πώς θα αντιδρούσε σε αυτό το ενδεχόμενο.
2) Όταν ο πραξικοπηματίας πολιτικός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αμερικανικής εισβολής, λέγοντας ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα χρειαστεί «όποια πίεση και αν απαραίτητο να ασκηθεί», η Αμανπούρ προχώρησε στην επόμενη ερώτηση: «συνομιλείτε με τον Μαδούρο;» Και η απάντηση ήταν ένα ξερό «όχι». Ουσιαστικά ο Γκουαϊδό παπαγάλιζε τις δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πένς ότι «αυτή δεν είναι ώρα για συνομιλίες αλλά ώρα για δράση».
3) Στην προτελευταία ερώτησή της μετέφερε το μήνυμα του Πάπα ότι οι εξελίξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αιματοχυσία.
4) Και τέλος του έθεσε την καθοριστική ερώτηση. «Από που βρεθήκατε εσείς κύριε Γκουαϊδό; Ξαφνικά γίνατε ο νέος ηγέτης της εθνοσυνέλευσης και «μεταβατικός ηγέτης» τον οποίο αναγνώρισαν αρκετές χώρες».
Η ερώτηση φέρνει στο προσκήνιο το γεγονός ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το 80% των κατοίκων της Βενεζουέλας δεν γνώριζαν τον Γκουαϊδό πριν από μερικές εβδομάδες αλλά και το γεγονός ότι εκτινάχθηκε στην ηγεσία της εθνοσυνέλευσης με ένα μίνι «πραξικόπημα» στο εσωτερικό του κόμματός του.
Οι ερωτήσεις θα μπορούσαν να έχουν γίνει από κάποιον που διάβασε το κείμενο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Πέντε δυσκολίες να πεις την αλήθεια», στο οποίο εξηγεί πως μπορείς να αποκαλύπτεις την πραγματικότητα ενώ προσποιείσαι ότι στηρίζεις τον αντίπαλό σου.
Πιθανότατα, βέβαια,  οι ερωτήσεις της Αμανπούρ πηγάζουν από τον κυνισμό της αμερικανικής υπερδύναμης, που δεν διστάζει να μιλά ανοιχτά πλέον για το «δικαίωμά» της να ανατρέπει δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Παρόλα αυτά η συνέντευξη παραμένει μια από τις ενδιαφέρουσες που έχουμε παρακολουθήσει τους τελευταίους μήνες – αν όχι τις τελευταίες δεκαετίες – και δείχνει τις ικανότητες μιας μεγάλης δημοσιογράφου.
Ειδικά αν τη συγκρίνει κανείς με τη συνέντευξη του Γκουαϊδό στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όπου ο δημοσιογράφος ρώτησε «ποιος είναι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η “αριστερή κυβερνηση” της Πορτογαλίας αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας
04-02-2019
Η “προοδευτική” κεντροαριστερή κυβέρνηση της Πορτογαλίας έσπευσε να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας, δείχνοντας πολλά όχι μόνο για τη δική της πολιτική, αλλά και για το σημείο στο οποίο έχει φτάσει το ΚΚ Πορτογαλίας που συμμετέχει σε αυτήν…
Μα γιατί δεν μπαίνουν οι κομμουνιστές σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, για να πετύχουν κάποια πράγματα;
Μπορεί το τρίτο μνημόνιο, κι ο υπόλοιπος βίος της ελληνικής κυβέρνησης να μην άφηναν περιθώρια για απορίες, αλλά οι αναμνήσεις είναι νωπές για να ξεχαστούν τόσο σύντομα. Πολλές φορές μάλιστα η αρχική ερώτηση συμπληρωνόταν με παραδείγματα, όπως η συμμετοχή του ΚΚ Πορτογαλίας στην κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας, μαζί με τους “Σοσιαλιστές” και το “Μπλόκο της Αριστεράς”, η κριτική στήριξη του ΚΚ Βενεζουέλας στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μαδούρο κτλ.
Έρχονται όμως οι εξελίξεις να δώσουν τη δική τους αποστομωτική απάντηση. Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ σπεύδουν η μία μετά την άλλη να αναγνωρίσουν ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γουαϊδό που αυτοανακηρύχθηκε αυθαίρετα στο προεδρικό αξίωμα, αδειάζοντας τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολά Μαδούρο, και δείχνοντας τις επιλεκτικές “δημοκρατικές” τους ευαισθησίες.
Η ευθυγράμμιση με τον ευρωνατοϊκό ιμπεριαλισμό -ήδη από την εποχή που υπήρχε το αντίπαλο δέος της Σοβιετικής Ένωσης- ήταν η ουσία του ευρωκομμουνισμού. Και είναι αν μη τι άλλο θλιβερό να βλέπει κανείς ένα από τα μεγαλύτερα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης, που είχε μείνει όρθιο αυτήν την περίοδο και την ακόμα πιο δύσκολη εποχή της αντεπανάστασης, να φτάνει σε αυτό το σημείο και οι αποφάσεις αυτές να φέρουν και τη δική του σφραγίδα…
Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ιταλική κυβέρνηση προτίθετο για τους δικούς της λόγους να ασκήσει βέτο στο αντίστοιχο ψήφισμα της ΕΕ για την επίσημη αναγνώριση του Γκουαϊδό. Αλλά η (κεντρο)-“αριστερή” πορτογαλική κυβέρνηση είχε άλλη άποψη και συμφέροντα…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυλακή ή θάνατος.

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αυτή φαίνεται πως είναι η κατάληξη ή η επιλογή γα πολλούς Ιάπωνες ηλικιωμένους. Η φτώχεια που αυξάνεται, η αλλοτρίωση, η μοναξιά, η κοινωνική απομόνωση είναι οι λόγοι που οδηγούν τα ηλικιωμένα άτομα να επιλέξουν την παραβατικότητα ή να παραδοθούν σε έναν μοναχικό θάνατο.

Τα βοηθητικά προγράμματα της Πρόνοιας διακόπτονται, οι κοινωνικές παροχές περικόπτονται, οικογένεια δεν υπάρχει, ούτε φίλοι, μόνο μοναξιά, ανασφάλεια και πλήξη. Οι γείτονες δεν χτυπούν την πόρτα. Κανείς δεν έρχεται. Ή θα πεθάνεις μόνος ή θα προτιμήσεις τη φυλακή, όπου θα εξασφαλίσεις φαγητό, συντροφιά και φροντίδα.
H προκλητική δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Τάρο Ασο, επιβεβαιώνει πως στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και του παραδειγματικού καπιταλισμού σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, αφού είναι ένα «περιττό βάρος για την οικονομία».
Πρέπει «να επιτρέψουμε στους ηλικιωμένους να βιαστούν να πεθάνουν» για να μην χρειάζεται να πληρώνει το κράτος για την περίθαλψή τους! «Θεός φυλάξοι αν σε αναγκάσουν να συνεχίσεις να ζεις όταν θέλεις να πεθάνεις. Εγώ θα ένιωθα πολύ άσχημα γνωρίζοντας ότι για την νοσηλεία μου πληρώνει η κυβέρνηση. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί εκτός και αν τους αφήσεις να βιαστούν να πεθάνουν», είπε ο 72χρονος Ασο σε μια συνάντηση του εθνικού συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Kodokushi, ο θάνατος της μοναξιάς
Στην Ιαπωνία πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν ολομόναχοι και κανείς δεν το αντιλαμβάνεται, ένα θλιβερό φαινόμενο τόσο συνηθισμένο που έχει αποκτήσει και συγκεκριμένο όνομα- αποκαλείται «kodokushi», που σημαίνει ο θάνατος της μοναξιάς.
Υπάρχουν χιλιάδες kodokushi κάθε χρόνο. Οι άνθρωποι πεθαίνουν τελείως μόνοι και παραμένουν για αρκετό καιρό χωρίς κάποιος να τους ανακαλύψει. Άνθρωποι που βρέθηκαν στο περιθώριο, χωρίς φίλους ή συγγενείς, με λίγα ή καθόλου χρήματα.
Kodokushi λοιπόν σημαίνει «ο θάνατος της μοναξιάς» και πολλές περιοχές στην Ιαπωνία έχουν ξεκινήσει εκστρατείες και κινήσεις για την πρόληψη των μοναχικών αυτών θανάτων.
Το Kodokushi περιγράφηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980 και σήμερα έχει αποκτήσει τραγικές διαστάσεις ως ένα πρόβλημα που διαρκώς αυξάνεται, διογκώνεται ενώ εταιρείες ιδρύονται και αναπτύσσονται αναλαμβάνοντας την εκκαθάριση του σπιτιού και των όποιων περιουσιακών στοιχείων.
Οι λόγοι για την αύξηση του kodokushi είναι βασικά κοινωνικοί. Η οικονομική ύφεση στην Ιαπωνία από το 1990 έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση των μοναχικών θανάτων ενώ με ψυχολογικούς όρους η αύξηση του kodokushi αποδίδεται στην κοινωνική απάθεια και το άγχος της σύγχρονης ζωής.
Ο Masaki Ichinose, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου του Τόκιο, υποστηρίζει ότι η αύξηση του kodokushi συνδέεται με τον σύγχρονο πολιτισμό της Ιαπωνίας που αγνοεί ακόμη και τον θάνατο.
Το Kodokushi περιγράφηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980 και σήμερα έχει αποκτήσει τραγικές διαστάσεις ως ένα πρόβλημα που διαρκώς αυξάνεται, διογκώνεται ενώ εταιρείες ιδρύονται και αναπτύσσονται αναλαμβάνοντας την εκκαθάριση του σπιτιού και των όποιων περιουσιακών στοιχείων.

Οι λόγοι για την αύξηση του kodokushi είναι βασικά κοινωνικοί. Η οικονομική ύφεση στην Ιαπωνία από το 1990 έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση των μοναχικών θανάτων ενώ με ψυχολογικούς όρους η αύξηση του kodokushi αποδίδεται στην κοινωνική απάθεια και το άγχος της σύγχρονης ζωής.
Ο Masaki Ichinose, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου του Τόκιο, υποστηρίζει ότι η αύξηση του kodokushi συνδέεται με τον σύγχρονο πολιτισμό της Ιαπωνίας που αγνοεί ακόμη και τον θάνατο.
«Το βασικό κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των περιστατικών είναι ότι όλα συνέβησαν σε διαμερίσματα σε αστικές περιοχές», λέει σχετικό άρθρο στο The Mainichi Daily News. «Το δεύτερο είναι ότι όλα περιλαμβάνουν ζευγάρια ανθρώπων, ένας από τους οποίους είναι ηλικιωμένος ή ανάπηρος. Το τρίτο είναι ότι κανένα από τα νοικοκυριά δεν λάμβανε κοινωνικές υπηρεσίες ή κοινωνικές παροχές και τέταρτον, κανένας από τους νεκρούς δεν είχε σημαντικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις με τους γείτονές του».
Σχεδόν το ένα τέταρτο των Ιαπώνων και το 10% των γυναικών ηλικίας άνω των 60 ετών αναφέρουν ότι δεν έχουν γείτονες, φίλους ή συγγενείς που μπορούν να βασίζονται σε δύσκολες στιγμές, σύμφωνα με ιαπωνική έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2010 από τον Mark MacKinnon της The Globe and Mail του Τορόντο.
Έτσι, το kodokushi «φαίνεται να είναι μια συλλογική κραυγή για βοήθεια», γράφει ο Mark MacKinnon.
Δεν είναι όμως μόνο οι ηλικιωμένοι που υποφέρουν από το kodokushi. Σε ένα διαμέρισμα στο Τόκιο, ένα 4χρονο παιδί με νοητική υστέρηση πέθανε αφού η μητέρα του, 45 ετών, είχε πεθάνει νωρίτερα. Σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με το The Mainichi Daily News, βρέθηκαν «τα πτώματα δύο γυναικών, μητέρας 95 ετών και κόρης με νοητική στέρηση 63 ετών».

Ή φυλακή
Το 2006, ένας 74χρονος αυτοπυρπολήθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Σιμονοσέκη, προκαλώντας ζημιές ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Μιλώντας για τα κίνητρά του, είπε ότι ήθελε μόνο να πάει στη φυλακή επειδή δεν είχε πουθενά να πάει.
Η εγκληματικότητα στην Ιαπωνία από τα ηλικιωμένα άτομα, ηλικίας 65 ετών και άνω, αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Πολλοί είναι οι Ιάπωνες ηλικιωμένοι που προτιμούν τη φυλακή αντί για τη μοναξιά και την ανασφάλεια του εξωτερικού κόσμου.
Οι περικοπές στην Πρόνοια, η κακή οικονομική κατάσταση, η έλλειψη οικογένειας και φίλων και η συνεχώς διευρυνόμενη κοινωνική αλλοτρίωση οδηγούν τους απελπισμένους ηλικιωμένους σε παραβατική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία 23.656 άτομα, ηλικίας άνω των 65 ετών, προέβησαν σε παρανομίες και οδηγήθηκαν στην αστυνομία στο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2015, ενώ το ίδιο διάστημα προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα για μη νόμιμες ενέργειες 19.670 νέοι άνθρωποι, ηλικίας από 14 μέχρι 19 ετών.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων, Kydo News, μεταδίδει ότι πολλοί ηλικιωμένοι διαπράττουν αδικήματα ήσσονος σημασίας, προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην φυλακή για να αποφύγουν τα συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης που τους διακατέχουν.
Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει μέσα σε ένα ανησυχητικό δημογραφικό σενάριο. Εάν το ποσοστό γεννήσεων συνεχίσει να μειώνεται και η Ιαπωνία μεγαλώνει, τα σημερινά 120 εκατομμύρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, θα μειωθούν σε περίπου 100 μέχρι το 2050.
Σύμφωνα με σχετική μελέτη από το «Γραφείο Αναφοράς Πληθυσμού», στην Ιαπωνία τα επόμενα 35 χρόνια ο πληθυσμός της αναμένεται να μειωθεί σε ποσοστό 25%, ενώ το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται και η μείωση της γονιμότητας κάνει την Ιαπωνία το έθνος που γερνάει με τους γρηγορότερους ρυθμούς στον πλανήτη.

Ο Koichi Hamai, καθηγητής εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο του Ryukoku, δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι στην Ιαπωνία αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, πρόκειται για ένα «ασημένιο τσουνάμι», καθώς το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται, ενώ οι γεννήσεις μειώνονται. Παράλληλα, οι υπηρεσίες Πρόνοιας στην χώρα έχουν προχωρήσει σε περικοπές και συχνά οι απελπισμένοι φτωχοί συνταξιούχοι συλλαμβάνονται να κλέβουν σε καταστήματα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, το 25% του ιαπωνικού πληθυσμού των φυλακών είναι άνω των 60 ετών. Αν και η χώρα έχει χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και οι συλλήψεις ανέρχονται στο 70% της ικανότητάς της, οι δημόσιες επενδύσεις στα σωφρονιστικά ιδρύματα συνεχίζουν να αυξάνονται.
Μια σειρά συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία του Τόκιο με περίπου 200 κλέφτες, άνω των 65 ετών, έδειξαν ότι το 24% μίλησε για την «μοναξιά» ως το κύριο κίνητρο. Το δεύτερο κίνητρο, το οποίο αποτελεί το 8%, ήταν απάθεια και έλλειψη ενδιαφέροντος για τη ζωή και βέβαια οι περισσότεροι δεν έχουν στήριξη από το κράτος ενώ πολλοί είναι αυτοί με ελάχιστους οικονομικούς πόρους.
Με μέσο όρο το προσδόκιμο ζωής 84,6 χρόνια, η αύξηση της φτώχειας πλήττει τον πληθυσμό άνω των 55 ετών – που προκαλείται από την μεγάλη οικονομική στασιμότητα και το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο, που ανέρχεται σε σχεδόν δυόμισι φορές το ΑΕΠ – και οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
Ως συνέπεια αυτών μάλιστα το υπουργείο Δικαιοσύνης επένδυσε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για να αναδιαρθρώσει τα σωφρονιστικά ιδρύματα ώστε να μπορούν να υποδεχτούν όλο και περισσότερους ηλικιωμένους κρατούμενους. Πιλοτικά έργα, όπως η κατανομή των κρατουμένων μεταξύ 60 και 89 ετών στην πόλη της Onomichi, με τους ίδιους βέβαια αυστηρούς κανόνες, όπως η απαγόρευση της συνομιλίας, η καταναγκαστική εργασία, κ.ά..
Ωστόσο, με τη σχετική ασφάλεια που παρέχει, η φυλακή φαίνεται να είναι πιο συναρπαστική από τον έξω κόσμο.
Δεδομένου μάλιστα, ότι ο ιαπωνικός ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρότερες και διαρκείς κυρώσεις για τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες, παρόλο που είναι μικρά τα αδικήματα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες διαμονές στη φυλακή.
Με αυτόν τον τρόπο τελικά το κράτος δαπανά 3,2 εκατομμύρια γιεν το χρόνο – σχεδόν 24.000 ευρώ – για κάθε κρατούμενο, διπλάσιο από το ποσό που θα χρειαζόταν να δαπανήσει σε επιδοτήσεις για κάθε ελεύθερο πολίτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο πλευρό του Μαδούρο η Ρώμη
 Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 16:16
Η Ιταλία μπλόκαρε σήμερα την υιοθέτηση μιας κοινής θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της αναγνωρίζουν ότι ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό έχει τη νομιμοποίηση να διοργανώσει νέες προεδρικές εκλογές μετά την άρνηση του προέδρου Μαδούρο να προκηρύξει νέες εκλογές.
«Σίγουρα δεν θα υπάρξει κοινή δήλωση της ΕΕ επειδή ορισμένα κράτη μέλη είναι αντίθετα σε αυτή», είπε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέπ Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει σε μια σύνοδο υπουργών της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής του Σαρμ ελ-Σέιχ.
Τέσσερις διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν κατέστη δυνατή η έγκριση της κοινής δήλωσης. Η Ιταλία αρνήθηκε να εγκρίνει το κείμενο του προσχεδίου, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές. Η Ελλάδα εξέφρασε επίσης επιφυλάξεις, σύμφωνα πάντα με τις πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Σαφήνεια» και «κοινή γραμμή με τους συμμάχους» ζητεί ο Σέρτζιο Ματαρέλα
Στην στάση της Ιταλίας επί των εξελίξεων στην Βενεζουέλα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα.
«Χρειάζεται σαφήνεια, με μια κοινή γραμμή μαζί με όλους τους συμμάχους μας και τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.
«Δεν μπορεί να υπάρξουν αβεβαιότητες και δισταγμοί», πρόσθεσε, διότι «η επιλογή είναι ανάμεσα στην λαϊκή βούληση και στο αίτημα για πραγματική Δημοκρατία από τη μια, και στη βία της δύναμης από την άλλη», υπογράμμισε ο Ματαρέλα. Παράλληλα υπενθύμισε ότι η Ιταλία και η Βενεζουέλα διατηρούν στενότατες σχέσεις, λόγω των πολλών Ιταλών που ζουν στην λατινοαμερικανική αυτή χώρα, αλλά και των πολιτών της Βενεζουέλας ιταλικής καταγωγής.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα η ιταλική κυβέρνηση  έχει λάβει σαφή θέση υπέρ του Προεδρου Μαδούρο και εναντιον του Γκουαϊδό και ότι έχει τονίσει ότι πρέπει να οργανωθούν ελεύθερες βουλευτικες εκλογές, καλει να υπαρξει διαλογος κυβερνησης και αντιπολιτευσης, αλλά παράλληλα λεει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν έξωθεν παρεμβάσεις.
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό από τις ευρωπαϊκές χώρες «ανάμειξη στα εσωτερικά της Βενεζουέλας».

Περηφανη απαντηση του Προεδρου Μαδούρο στους Δυτικους Αποικιοκρατες
«Ορκίζομαι…να υπερασπιστώ με τη ζωή μου αυτή την πατρίδα που βρίσκεται υπό απειλή», δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο, σε μια περηφανη αντίδραση εναντίον αποικιοκρατικων ευρωπαϊκών χωρών που αναγνώρισαν τον πληρωμενο ανθρωπο τους και ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
«Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας εκφράζει με τον εμφατικό τρόπο την απόρριψη της στην απόφαση μερικών κυβερνήσεων ευρωπαϊκών κρατών, που επισήμως συμμορφώθηκαν στην στρατηγική της αμερικανικής κυβέρνησης για ανατροπή της κυβέρνησης», δήλωσε με tweet του ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα.
«Για μια ακόμη φορά, ακολουθούν την Ουάσινγκτον», πρόσθεσε.
Μιλώντας σε μια εκδήλωση στην πολιτεία Αράγκα στο βορρά, στην 27η επέτειο μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Ούγκο Τσάβες, ο Μαδούρο κατηγόρησε τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ ότι πήρε μια «τραγική απόφαση» αναγνωρίζοντας τον Γκουαϊδό. «Αν συμβεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Βενεζούελα, κύριε Πέδρο Σάντσεθ, τα χέρια σας θα βαφτούν για πάντα με αίμα», είπε.
Ο σοσιαλιστής πρόεδρος επίσης ανακοίνωσε μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών εναντίον των «παρεμβατικών ενεργειών» των ΗΠΑ, με αφετηρία την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι οι υπογραφές αυτές θα παραδοθούν στον Λευκό Οίκο.
«Καλώ το λαό της Βενεζουέλας να υπογράψει…σε όλους τους στρατώνες, τα εργοστάσια, τα σχολεία», τόνισε ο Μαδούρο.
Νωρίτερα το Καράκας ανακοίνωσε ότι θα επαναξιολογήσει τις διπλωματικές σχέσεις της με τις αποικιοκρατικες ευρωπαϊκές χώρες που αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικτάτορας ο Μιλόσεβιτς, δικτάτορας ο Καντάφι, δικτάτορας ο Άσαντ, δικτάτορας ο Κιμ, δικτάτορας ο Φιντέλ, δικτάτορας ο Μαδούρο.
Για τους Αμερικανούς, αν δεν υπάρχει ο φοίνικας που αναδύεται πάνω από τις στάχτες και κάποια "επανάσταση" σαν αυτή του Παπαδόπουλου τότε όλα τα υπόλοιπα είναι δικτατορίες.
Υπάρχει βέβαια πάντα και μέγας ηγέτης Αλέξης Τσίπρας




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλία: Η κυβέρνηση παρουσίασε την διαδικτυακή πύλη για τις αιτήσεις του «εισοδήματος του πολίτη»
 Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 20:15
Η ιταλική κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα την διαδικτυακή πύλη στην οποία περιέχονται όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία για την χορήγηση του «εισοδήματος του πολίτη» υπέρ ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Προς το παρόν, οι πολίτες θα μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με το ποιος θα μπορεί να επωφεληθεί των μέτρων αυτών κοινωνικής πολιτικής. Με το εισόδημα του πολίτη θα μπορούν να καταβάλλονται μέχρι και 780 ευρώ τον μήνα σε κάθε άνεργο κάτοικο της χώρας, με υπηκοότητα Ιταλίας ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή με διαφορετική ιθαγένεια. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, είναι να διαμένει, κανείς, στην Ιταλία, επί τουλάχιστο μια δεκαετία.
Οι αιτήσεις για την χορήγηση του εισοδήματος θα μπορούν να κατατίθενται από τις 6 Μαρτίου και η χορήγησή του θα αρχίσει από τον επόμενο Απρίλιο.
«Πρόκειται για μια μεγάλη, συλλογική εργασία. Τηρούμε τις υποσχέσεις μας και με την διαδικτυακή αυτή πύλη όλοι οι ιταλοί θα προετοιμαστούν κατάλληλα για να μπορέσουν να λάβουν το εισόδημα του πολίτη», είπε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο. Ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα «φιλικό κράτος, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους όταν περνούν δύσκολες φάσεις».
Μελετήσαμε πολύ για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτή την μεταρρύθμιση. Και τώρα θα την μελετήσουν πολλοί άλλοι», πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με τον οποίο «είναι μια πολυσύνθετη πρωτοβουλία, η οποία βασίζεται σε ένα σύμφωνα για την απασχόληση, ένα για την επαγγελματική κατάρτιση και ένα ακόμη για την κοινωνική ένταξη». Σε μια πρώτη φάση, αναμένεται να τυπωθούν περίπου τρία εκατομμύρια μαγνητικές κάρτες, στις οποίες θα κατατίθεται, κάθε μήνα, το ιταλικό εισόδημα του πολίτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο έγραψε στον Πάπα για να ζητήσει τη βοήθειά του
 Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 17:02
Ο νομιμος αρχηγός του κράτους της Βενεζουέλας Προεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξής του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24, πως έγραψε στον πάπα Φραγκίσκο για να ζητήσει τη βοήθεια και τη μεσολάβησή του.
«Έστειλα επιστολή στον πάπα Φραγκίσκο», δήλωσε ο Μαδούρο στη συνέντευξη αυτή που βιντεοσκοπήθηκε στο Καράκας. «Του λέω πως είμαι στην υπηρεσία της υπόθεσης του Χριστού και σ' αυτό το πνεύμα του ζητώ τη βοήθειά του, σε μια διαδικασία διευκόλυνσης και ενίσχυσης του διαλόγου».
«Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και της Ουρουγουάης, όλες οι κυβερνήσεις της Καραϊβικής στους κόλπους της Caricom και αυτή της Βολιβίας ζήτησαν να πραγματοποιηθεί διάσκεψη για τον διάλογο στις 7 Φεβρουαρίου», πρόσθεσε.
«Ζητώ από τον πάπα να καταβάλει τις μεγαλύτερες προσπάθειές του, να θελήσει να μας βοηθήσει στην οδό του διαλόγου. Ελπίζω να λάβω θετική απάντηση», δήλωσε ο Μαδούρο.
Η κωλοευρωπαϊκή Αποικιοκρατικη Ένωση και η αριστερη Ουρουγουάη από την αλλη ανακοίνωσαν χθες, Κυριακή, την πρώτη συνεδρίαση, στις 7 Φεβρουαρίου στο Μοντεβιδέο, της ομάδας επαφής για τη διοργάνωση νέων εκλογών στη Βενεζουέλα. Η κωλοΕΕ και οκτώ αλητικες αποικιοκρατικες χώρες μέλη της (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βρετανία και Σουηδία) συμμετέχουν σ' αυτή, καθώς και οι αριστερες από την άλλη,  η Βολιβία, η Κόστα Ρίκα, ο Ισημερινός και η Ουρουγουάη, από τις χώρες της λατινικής Αμερικής.
Ο πάπας Φραγκίσκος συμμετέχει αυτή τη στιγμή σε διεθνή διαθρησκευτική συνάντηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα επιστρέψει στη Ρώμη αύριο βράδυ.
Στην Ιταλία, η κρίση στη Βενεζουέλα προκαλεί ισχυρές εντάσεις. Επισήμως η Ρώμη τηρεί στάση αναμονής, υπενθυμίζοντας πως ουδέποτε αναγνώρισε την εκλογή του Μαδούρο.
Ο ακροδεξιος ρατσισταρας Ματέο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της άκρας δεξιάς, τάχθηκε χθες, Κυριακή, υπέρ της επιστροφής της «δημοκρατίας» των δυτικων αποικιοκρατων  στη Βενεζουέλα, «επειδή όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα πρέπει να εξαφανισθούν από την επιφάνεια της γης».
Όμως οι σύμμαχοί του του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων είναι πιο επιφυλακτικοί. «Η ποσότητα της δημοκρατίας που επιδιώκουμε να εξαγάγουμε σε μια χώρα είναι πάντα ευθέως ανάλογη της ποσότητας του πετρελαίου που βρίσκεται σ' αυτή. Χρειάζεται θάρρος για να παραμείνει κανείς ουδέτερος», εξήγησε ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, ένας από τους «τενόρους» του κινήματος.
Ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζο Ματαρέλα παρενέβη σήμερα ζητώντας η Ιταλία να επιδείξει «ευθύνη» και «σαφήνεια με μια κοινή γραμμή την οποία συμμερίζονται όλοι οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




To ισραηλινοναζιστικο καθεστως  ενισχύει το τείχος του αισχους που τo χωρίζει από τη Λωρίδα της Γάζας
 Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 11:21
Ο ισραηλινοναζιστης πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η χώρα έχει ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή ενός τείχους του αισχους έξι μέτρων ύψους το οποίο θα εκτείνεται σε μήκος 65 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.
«Το τείχος του αισχους θα εμποδίζει τους ελευθερους Παλαισινιους από τη Γάζα να εισέρχονται στο έδαφός μας» δήλωσε ο σιωναζι Νετανιάχου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του σιωναζιστικου υπουργείου Άμυνας, οι εργασίες ξεκίνησαν την Πέμπτη και η κατασκευή -που μοιάζει με ένα ψηλό, σιδερένιο τείχος το οποίο έχει στο πάνω μέρος του και συρματόπλεγμα-- θα ακολουθεί τα ίχνη μιας υπόγειας κατασκευής που έχει δημιουργηθεί για να εμποδίζει τη διάνοιξη τούνελ κάτω από τα σύνορα του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος με τη Λωρίδα της Γάζας.
Το τείχος του αισχους αυτό προστίθεται στον ενισχυμένο, θαλάσσιο τοίχο του αισχους που υπάρχει προκειμένου να εμποδίζονται να ψαρεψουν οι Παλαιστινιοι από τη Γάζα μέσω της Μεσογείου ώστε να πεθανουν από την πεινα.
«Αν δεν σκυψουν το κεφαλι στη Γάζα, θα λάβουμε αποφάσεις, ακόμη και σε περίοδο εκλογών και δεν θα διστάσουμε να δράσουμε» προειδοποίησε ο Νετανιάχου χθες.
Οι σιωναζι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν είναι πολύ πιθανό ο αληταρας σιωναζι Νετανιάχου, ο οποίος είναι και υπουργός Άμυνας, να εμπλακεί σε έναν νέο πόλεμο πριν από τις εκλογές της 9ης Απριλίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσια καταγγέλλει τις αλητικες κωλοευρωπαϊκές αποικιοκρατικες χώρες που αναγνώρισαν τον Γκουαϊδό
 Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 12:18
Η Ρωσια ανακοίνωσε σήμερα πως οι κινήσεις ορισμένων αποικιοκρατικων ευρωπαϊκών χωρών να αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας ισοδυναμούν με ανάμειξη σε εσωτερικές υποθέσεις ξένης χώρας και πως οι Βενεζουελανοί, και όχι ξένες χώρες, θα πρέπει να επιλύσουν τα εσωτερικά πολιτικά ζητήματά τους.
«Θεωρούμε τις απόπειρες να νομιμοποιηθεί ο σφετερισμός της εξουσίας ως άμεση και έμμεση ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πετρόφ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο 37χρονος δεξιος Ναγίμπ Μπουκέλε νέος πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ
 Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 09:41
Ο Ναγίμπ Μπουκέλε, 37 ετών, το νέο προσωπο της πολιτικής σκηνής του Ελ Σαλβαδόρ, εκλέχθηκε πρόεδρος της χώρας την Κυριακή, από τον πρώτο γύρο, συγκεντρώνοντας σχεδόν το 54% των ψήφων στη μικρότερη, αλλά πιο πυκνοκατοικημένη, χώρα της Κεντρικής Αμερικής.
«Μπορούμε να ανακοινώσουμε πια με βεβαιότητα ότι κερδίσαμε την προεδρία της Δημοκρατίας του Σαλβαδόρ». «Τα καταφέραμε!», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος του Σαν Σαλβαδόρ, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.
Η νίκη του υποψήφιου του συντηρητικού κόμματος Μεγάλη Συμμαχία για την Ενότητα (GANA) αναγνωρίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα από τους κυριότερους αντιπάλους του, τον Κάρλος Καγέχα, πλούσιο επιχειρηματία, στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστική Ρεπουμπλικανική Συμμαχία (ARENA) καθώς και τον Ούγο Μαρτίνες του αριστερου Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης Φαραμπούντο Μαρτί (FMLN, το άλλοτε κίνημα των ανταρτών), συνεχιστη του απερχόμενου προέδρου Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν.
Ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Χούλιο Ολίβο ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα, αν και όχι ακόμη οριστικά, καταγράφουν μια «αμετάκλητη» τάση υπέρ του πρώην δημάρχου της πρωτεύουσας. Με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, η επιτροπή ανέφερε πως ο Μπουκέλε συγκέντρωνε 53,50%, o Καγεχα 31,63% και ο Μαρτινες 14,08%.
Ο έκτος πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ μετά το 1992 και το τέλος του εμφυλίου πολέμου, ο οποίος αιματοκύλισε τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής για 12 χρόνια, θα έχει την αποστολή να αντιμετωπίσει τη διπλή κακοδαιμονία της βίας των μάρας, των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, και να επιδεινωσει την φτώχεια για το λαο.
Η προεδρική θητεία είναι πενταετής και δεν ανανεώνεται, και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία διατηρεί το κόμμα της παραδοσιακής ακροδεξιάς, η ARENA, τουλάχιστον έως τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, το 2021.
Λίγοι περισσότεροι από 5,2 εκατ. ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες για την αναμέτρηση αυτή, η οποία εκτυλίχθηκε σε ήρεμη, σχεδόν εορταστική ατμόσφαιρα, όπως το θέλει η παράδοση των τελευταίων δεκαετιών, μετά τον εμφύλιο στο Ελ Σαλβαδόρ.
Σε λαϊκές συνοικίες της πρωτεύουσας όπου τα γκράφιτι κάνουν σαφή την παρουσία των μάρας, οι νέοι ψηφοφόροι του Μπουκελε εξέφραζαν τον πόθο τους να μπορέσουν μια μέρα να ζήσουν με ασφάλεια.
Ο Μπουκέλε, ο οποίος είχε εκλεγεί δήμαρχος του Σαν Σαλβαδόρ (2015-2018) με τα χρώματα του FMLN, πριν διαγραφεί από το κόμμα το 2017, προέβαλε ιδίως πόσο πολύ θελει την ταξη και την ασφαλεια.
Η οικονομία του Ελ Σαλβαδόρ ασθμαίνει και το 30,3% των 6,6 εκατομμυρίων πολιτών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκροί 10 ανταρτες που συνεχιζαν τον ενοπλο αγωνα των FARC στην Κολομβία
 Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 08:23
Δέκα ανταρτες που συνεχιζαν το ενοπλο της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) -- ανάμεσά τους ηγετικό στέλεχος μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες ανταρτών που απέρριψαν τη συμφωνία ειρήνης του 2016 -- σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο.
Ο Ροδρίγο Καδέτε, 52 ετών, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού ξηράς και της αστυνομίας στην επαρχία Κακετά (νότια), σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Γκιγιέρμο Μποτέρο.
Εκτός του Καδέτε, «σκοτώθηκαν εννέα γκεριγέρος, πολλοί αιχμαλωτίστηκαν κι οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή», δήλωσε ο Μποτέρο, ο οποίος επισκεπτόταν τη Μανισάλες (κεντροδυτικά).
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 200 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Εκτυλίχθηκε σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην κοινότητα Σαν Βισέντε δελ Καγουάν, άλλοτε προπύργιο των FARC, που μετά τη συμφωνία ειρήνης αφοπλίστηκαν και μετασχηματίστηκαν σε πολιτικό κόμμα.
Ο Καδέτε πήρε μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες οι οποίες διεξήχθησαν στην Κούβα από το 2012 έως το 2016. Κατόπιν όμως μετατράπηκε στον δεύτερο τη τάξει της μεγαλύτερης οργάνωσης ανταρτών συνεχιστων του ενοπλου αγωνα, της οποίας ηγείται ο Χεντίλ Ντουάρτε. Εντάχθηκε σε αυτή το 2017.
«Το 2018 άρχισε να διοικεί (...) το Μέτωπο 62, που δρα στις επαρχίες Κακετά, Πουτουμάγιο και Αμασόνας» διευκρίνισε ο υπουργός Άμυνας.
Ο ακροδεξιος πρόεδρος Ιβάν Ντούκε χαιρέτισε «μια άψογη επιχείρηση», η οποία διεξήχθη εντός των ορίων της επίθεσης ευρείας κλίμακας εναντίον των ένοπλων οργανώσεων που πολεμούν εναντίον του κράτους.
Αν και περίπου 7.000 πρώην αντάρτες των FARC κατέθεσαν τα όπλα, σχεδόν 1.700 άλλοι αποκήρυξαν τη συμφωνία ειρήνης και συνέχισαν τη δράση τους.
Χωρίς κεντρική διοίκηση, οι αποστάτες αυτοί δρουν κατά κύριο λόγο σε διάφορες απομονωμένες περιοχές της Κολομβίας, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού της Κολομβίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γάζα: Υπέκυψε Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί από ισραηλινοναζιστικά πυρά
Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 04:58
Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε την Κυριακή στα τραύματα που είχε υποστεί από ισραηλινοναζιστικά πυρά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των επεισοδίων κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το ισραηλινοναζιστικο πειρατικο καθεστως από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Λωριδας της Γαζας, όπου κυβερνά η Χαμάς.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Άσραφ αλ Κούντρα, διευκρίνισε ότι ο Άχμεντ Αμπού Τζάμπαλ, 30 ετών, είχε τραυματιστεί την 29η Ιανουαρίου στην Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Την Παρασκευή, περισσότεροι από 30 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τα πυρά ισραηλινοναζιστών στρατιωτών σε νέες δολοφονιες των σιωναζι κατά μήκος του τείχους.
Η Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσα στο ισραηλινοναζιστικο πειρατικο καθεστως, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο, που δοκιμάστηκε από τους πολέμους, τη φτώχεια, τον ισραηλινοναζιστικό και τον αιγυπτιακό αποκλεισμό, έχει μετατραπεί μετά την 30ή Μαρτίου 2018 σε θέατρο εβδομαδιαίων διαδηλώσεων, οι οποίες γενικά σημαδεύονται από βίαια επεισόδια κατά μήκος του τείχους του αισχους, που φρουρείται αυστηρά από τον ισραηλινοναζιιστικό στρατό.
Τουλάχιστον 247 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινοναζιστικά πυρά έκτοτε, στη μεγάλη πλειονότητά τους κατά μήκος των συνόρων, άλλοι σε πλήγματα αρμάτων μάχης ή αεροσκαφών του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κωνσταντινούπολη: Διαδήλωση συμπαράστασης σε Κούρδισα βουλευτή
 Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019, 19:07
Υποστηρικτές της βουλευτίνας Λεϊλά Γκιουβέν, η οποία κάνει απεργία πείνας εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, κατέκλυσαν κατά χιλιάδες τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, σε μια κινητοποίηση συμπαράστασης προς εκείνη.
«Η Λεϊλά Γκιουβέν είναι το καμάρι μας» φώναζαν οι διαδηλωτές στη συνοικία Μπακιρκόι, όπως φαίνεται κι από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.
Η Γκιουβέν, από το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), αρνείται να φάει από τις 8 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενη για τον εγκλεισμό σε απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη του PKK.
Η πολιτικός ξεκίνησε την απεργία πείνας στη φυλακή, ενώ αφέθηκε ελεύθερη τον περασμένο μήνα.
Η ίδια εμφανίστηκε σε ένα βίντεο, που αναρτήθηκε στο Twitter σήμερα, εμφανώς εξασθενημένη, για να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές της.
Το HDP χρησιμοποίησε τη σημερινή διαδήλωση ως ευκαιρία για να διεξάγει εκστρατεία ενόψει των τοπικών εκλογών του επόμενου μήνα. Σε αυτό το πλαίσιο κι ο ηγέτης του κόμματος Σεζάι Τέμελι κατήγγειλε ότι η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να «καταστρέψει» το HDP, παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύει πολίτες της χώρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσχα: Βοηθήστε τη Βενεζουέλα χωρίς να παρεμβαίνετε
 Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019, 18:21
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να επικεντρωθεί στην βοήθεια προς την Βενεζουέλα για την επίλυση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της και της ζήτησε να απέχει από την όποια "καταστροφική" ανάμειξη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
"Ο στόχος της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να είναι η βοήθεια (για την επίλυση των κοινωνικό-οικονομικών προβλημάτων της Βενεζουέλας) χωρίς την καταστροφική ανάμειξη έξω από τα σύνορά της", δήλωσε ο Αλεξάντερ Σκετίνιν, ο επικεφαλής του τμήματος για την Λατινική Αμερική του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρόν: Προετοιμάζει πλαστο δημοψήφισμα  αλα αληταρα Τσιπρα για να δοθεί ένα τέλος στις διαδηλώσεις
 Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019, 15:59
Ο αληταρας παλιοπουστας πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής πλαστου δημοψηφίσματος αλα Τσιπρα στη Γαλλία σε μια προσπάθεια να επιλύσει την λαικη αντισταση στην κατευθυνομενη καπιταλιστικη  κοινωνικο-οικονομική κρίση, η οποία αντισταση στην κατευθυνομενη καπιταλιστικη κριση προκάλεσε το κύμα διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» σε εθνικό επίπεδο, ενώ αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για τη διενέργειά του σε περίπτωση που ο πρόεδρος δώσει το 'πράσινο φως', αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Journal du Dimanche επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα.
Σύμφωνα με τις πηγές, ο Μακρόν εξετάζει πιθανή διοργάνωση του πλαστου δημοψηφίσματος αλα Τσιπρα στις 26 Μαϊου, την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα είναι «πολύ μεγάλες», σύμφωνα με το έντυπο.
Οι πηγές επισημαίνουν ότι η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις εκλογές στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών--υπεύθυνη και για τα δημοψηφίσματα--έχουν ήδη κρατήσει τους φακέλους και τα ψηφοδέλτια που χρειάζονται για το πλαστο δημοψήφισμα και αναμένουν το «πράσινο φως» από τον παλιοπουσταρα πρόεδρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο παλιοπουσταρας Μακρόν είναι σχεδόν αποφασισμένος για το πλαστο δημοψήφισμα αλα Τσιπρα, ωστόσο το έντυπο δεν δημοσιεύει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ίδιο το δημοψήφισμα.
Το κίνημα των αυτοαποκαλούμενων «Κίτρινων Γιλέκων» που πραγματοποιεί συστηματικά διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχει στιγματιστεί από βίαια επεισόδια και βαρυτατους τραυματισμους σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής του καπιταλιστικου καθεστωτος. Ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου και παρότι η νεοφιλελε ακροδεξια κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να μην αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα, και ταυτόχρονα εισήγαγε άλλα μέτρα για τη βελτίωση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης της χώρας, σε μια προσπαθεια να ριξει σταχτυ στα ματια του λαου, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συνεχίζουν να διαδηλώνουν ανά τη χώρα κάθε σαββατοκύριακο, ζητωντας να ξεκουμπιστει ο αληταρας παλιοπουστας Μακρον και να καλυτερεψει η ζωη του λαου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα το 1843 έφυγε ο Μεγάλος Στρατηγός του έθνους...
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»
...Θεόδωρος Κολοκοτρώνης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας: "Κινητοποιήσεις στο πλευρό του Προέδρου Maduro εναντίον των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων"!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν το ψήφισμα της Ευρωβουλής κατά της Βενεζουέλας, η Ελλάδα, ως χώρα μέλος της Ε.Ε., συναινεί στο τελεσίγραφο προς τον Μαδούρο, για την άμεση εγκατάλειψη της θέσης του.
Ας μη ματαιοπονούν οι ανεκδοτολόγοι! Μέχρι και στεφάνι στο Πολυτεχνείο θέλησε να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς τις ίδιες μέρες που οι Αμερικάνοι έπλεκαν το εγκώμιο του Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο Γκουαηδο-τσόγλανος..
Ε ναι, ο Γκουαηδο-τσόγλανος είναι ΚΑΙ μασώνος. Δεν είμαστε εμείς ψεκασμένοι, το καυχώνται οι ίδιοι οι μασώνοι εδώ: https://archive.fo/JPL9L#selection-443.0-443.60



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στις 18.00 στον κινηματογράφο Ίλιον (Τροίας 34 και Πατησίων) σας προσκαλούμε σε εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Φρέντι Φερνάντεζ. Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρέσβειρα της Κούβας Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να συλληφθούν άμεσα! Να ενεργοποιηθεί η "συμφωνία των Πρεσπών!
Διαταράσσουν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας με τους προστατευόμενους του Σόρος, την "πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Β. Μακεδονία"! Στη φυλακή πριν δημιουργηθεί "εθνικό" ζήτημα!
Μπορεί στα παιχνίδια ΑΕΚ – ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια να έχει αυξηθεί πολύ η αντιπαλότητα και η ένταση, πλην όμως υπάρχουν ζητήματα που δεν σηκώνουν… τέτοιες κόντρες.
Όπως τα εθνικά θέματα και...
ειδικότερα το πολύ λεπτό ζήτημα της Μακεδονίας, κυρίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία των Πρεσπών. Με τη πρώτη σέντρα οι οπαδοί της ΑΕΚ ανέβασαν ένα πανό για το ζήτημα της Μακεδονίας που ελεγε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ παίρνοντας ξεκάθαρη στάση για την ελληνικότητα της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναβλήθηκε το συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ για το Μακεδονικό
Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για την Κυριακή (10/2), πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συλλαλητήριο των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ για το Μακεδονικό θέμα.
Οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο άκουσμα και μόνο της πραγματοποίησης συλλαλητήριού στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οδήγησαν τους δεκατρείς συνδέσμους φίλων ΠΑΟΚ από το εσωτερικό και τους δέκα από το εξωτερικό να πάρουν την απόφαση και να αναβάλουν την συγκέντρωση.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό θέμα θα πραγματοποιηθεί σε ημέρα και σε αγώνα που το πρωτάθλημα θα έχει κριθεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Roger Waters     
3/2/2019 στις 1:31 π.μ. •
A note from Roger:
THIS IS TODAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
STOP THIS LATEST USG INSANITY, LEAVE THE VENEZUELAN PEOPLE ALONE. THEY HAVE A REAL DEMOCRACY, STOP TRYING TO DESTROY IT SO THE 1% CAN PLUNDER THEIR OIL.
US HANDS OFF VENEZUELA!
Ένα σημείωμα από τον ρότζερ:
Αυτό είναι σήμερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σταματήστε αυτή την τελευταία usg παραφροσύνη, αφήστε τους ανθρώπους της Βενεζουέλας ήσυχους. Έχουν πραγματική δημοκρατία, σταμάτα να προσπαθείς να την καταστρέψεις έτσι ώστε το 1 % να μπορεί να λεηλατήσει το πετρέλαιο τους.
Τα χέρια μας εξω  από τη Βενεζουέλα!