Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Τεταρτη 6 Φεβρουαριου 2019



Απαγόρευση διαδηλώσεων χωρίς άδεια από τις αρχές, προληπτικές συλλήψεις, σωματικός έλεγχος και σύλληψη όσων έχουν καλυμμένα πρόσωπα, ακόμη και με μαντήλια για τα χημικά, προβλέπει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε σήμερα στη Γαλλία.
Να φύγει ο δικτάτορας Μαδούρο! Τι λέτε κι εσείς, κύριε Χριστόπουλε;
Δ. Χριστόπουλος: «Η Βενεζουέλα Δεν Είναι Δημοκρατία, Είναι Μια Ξεχαρβαλωμένη Χώρα»
Ο καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος της ΜΚΟ Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος, και συζυγος της Μαριλενα Κατσιμη δημοσιογραφου της ΕΡΤ.
Μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και στη Νόνη Καραγιάννη, ο κ. Χριστόπουλος είπε αυτα. Αναμενομενο, τι άλλο θα ελεγε ο πληρωμενος συριζανθρωπος του Σορος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τος κι ο λαμπρός αστέρας των "δικαιωμάτων", που τόση εκτίμηση απολαμβάνει σε κύκλους της Αριστεράς!
Ο καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος, ντε, που επικρίνει όσους τασσόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Βενεζουέλας, γιατί, κατά τη γνώμη του, εκεί δεν υπάρχει δημοκρατία.
Εγώ αυτόν τον τυπάκο τον θυμάμαι από το 2006. Όταν συμμετείχε ως εισηγητής σε Συνέδριο του ΝΑΤΟ στην Αλβανία για τα... ανθρώπινα δικαιώματα.
Να τον χαίρονται όσοι τον έχουν σε εκτίμηση! Και να κανονίσουν κάνα ταξιδάκι μαζί του στο Παρίσι. Σάββατο, που ο Μακρόν δοξάζει τη δημοκρατία, για να 'χει ενδιαφέρον. Κι αν τους πέφτει μακριά, ας πάνε καμιά Λευκίμμη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Εξοχότατο" και "φίλτατο" αποκάλεσε το κνώδαλο ο τρισάθλιος Πατριάρχης και καμαρώνουν οι παλαμακιστές!
Χωρίς ίχνος ντροπής, κάνουν πως δεν θυμούνται ότι ο θλιβερός ρασοφόρος είχε ευλογήσει τα στρατά του Ερντογάν όταν επιτέθηκαν στην Αφρίν για να μακελέψουν τους Κούρδους.
Όσο για την αναγνώριση της σχισματικής εθνικιστικής Εκκλησίας της νεοφασιστικής Ουκρανίας, ούτε κουβέντα! Άλλωστε, τέτοιες μέρες πριν δύο χρόνια, το αμερικανόδουλο κνώδαλο επισκεπτόταν επίσημα το Κίεβο και χαριεντιζόταν με τους υμνητές του ναζισμού και σφαγείς των αντιφασιστών του Ντονμπάς




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπράβο δίψα για μάθηση! Κάπου 2.500 δηλώνουν πως ενδιαφέρονται και πάνω από 300 έχουν αποφασίσει να πάνε σε εκδήλωση για βιβλίο, με θέμα την ψυχολογική προσέγγιση του Εμφυλίου.
Συνωστισμός, που δεν το πολυσυναντάς σε παρουσιάσεις αριστερών βιβλίων. Ίσως γιατί δεν γίνονται από πιασάρικους εκδοτικούς οίκους.
Θα πάνε ν' ακούσουν τον Στάθη Καλύβα, να αναλύει την τραυματική εμπειρία από τη βία του ΕΛΑΣ που έσπρωξε τους φιλήσυχους Έλληνες στα Τάγματα και στη Χ.
Τον Σάββα Σαββόπουλο, να λέει για τις ψυχαναλυτικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι κομμουνιστές είναι επικίνδυνοι αθρώποι.
Τον Γιάννη Βαρτζόπουλο, να στιγματίζει την αρρωστημένη εμμονή των Ελλήνων στην ιστορική μνήμη, καθώς θυμούνται ακόμη και την Κατοχή και γι' αυτό δύσκολα θα γένουμε Ευρώπη.
Σχολιο.- Εδω μας το λενε καταμουτρα  καποιοι Γερμανοθρεμενοι Ελληναραδες οτι δεν...φταινε οι Γερμανοι για οσα εκαναν στον τοπο μας αλλα οι Ανταρτες που εκαναν Αντισταση...!! Και το φταιξιμο ειναι του Κ.Κ.Ε. που κακως εφτιαξε το Ε.Α.Μ. και τον ΕΛ.ΑΣ. γιατι οι Γερμανοι μας...συμπαθουσαν εμας τους Ελληνες και δεν θα μας εκαναν κακο...!! Τι να πεις και τι να ομολογησεις...!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι δυνατόν να ψηφίσει κάποιος ανθρώπους που ενώ έχουν αρχίσει προεκλογική εκστρατεία για να βγουν δημαρχαίοι, άρα είναι όλη μέρα στα τρεχάματα, ταυτόχρονα εξακολουθούν να τσεπώνουν τους μισθούς ως υπουργοί ή κυβερνητικά στελέχη;
Στη Νοτοπούλου, τον Ηλιόπουλο και τον Μπελαβίλα αναφέρομαι, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στον "Άνεμο Αντίστασης".
Το σίγουρο είναι πως ξέρουν ότι αποκλείεται να βγουν και μάλλον δεν θα περάσουν ούτε στον δεύτερο γύρο. Οπότε, ό,τι προλάβουν να βουτήξουν τώρα από το δημόσιο ταμείο.
Σχολιο.- Δεν οφείλουν να παραιτούνται πριν ανακοινώσουν την υποψηφιότητα τους ;;;
Σχολιο.- Μόνο αν εκλεγούν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Ελλάδα θα κυρώσει αύριο πρώτη από τις χώρες του ΝΑΤΟ το Πρωτόκολλο ένταξης σ' αυτό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, που θέτει σε ισχύ τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις συνταγματικές τροπολογίες".
Ο μέγιστος εξευτελισμός της κυβέρνησης του αμερικανόδουλου κνώδαλου;
Μπα! Έχουν να συμβούν και πολλά άλλα, στον λίγο καιρό που απομένει μέχρι να πάνε στον απόπατο της ιστορίας. Με το κνώδαλο να λακάει από τη χώρα και να καταλαμβάνει καμιά έμμισθη θέση σε κάνα Ινστιτούτο Ευρωατλαντικών Μελετών ή και στον ίδιο το ΝΑΤΟ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΣΥΡΙΖΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
Μίλησε για τη Βενεζουέλα και το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Για να πει ότι μετά από μεσολάβηση της Ε.Ε. (αυτής με τα αποικιοκρατικά τελεσίγραφα) και χωρών της Λατινικής Αμερικής, πρέπει να γίνουν εκλογές. Αμφισβητώντας απροκάλυπτα τη νομιμότητα του εκλεγμένου προέδρου Μαδούρο. Όπως ακριβώς κάνουν τα αφεντικά σε Ευρώπη και Αμερική.
Κατά συνέπεια, στην ανακοίνωση των αμερικανόδουλων δεν γίνεται καμιά αναφορά σε ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, που απειλεί ακόμη και με στρατιωτική επέμβαση.
Και όπως ήταν αναμενόμενο, δίνουν πλήρη κάλυψη στην κυβέρνηση του κνώδαλου που συμφώνησε με την αποστολή τελεσίγραφου από την Ε.Ε. στον Μαδούρο.
Επιπλέον, κάνουν και μια ακόμη προστυχιά: Μιλούν για αντιμαχόμενες μεγάλες δυνάμεις, υπονοώντας ότι αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα είναι αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Ε.Ε. με τη Ρωσία. Άρα, όπως ο Γκουαϊδό είναι όργανο των δυτικών, έτσι και ο Μαδούρο είναι όργανο των Ρώσων. Τέτοια εξευτελιστική κατρακύλα, τα φερέφωνα της Αμερικάνικης Πρεσβείας!
Εδώ, θα μου πεις, αλωνίζουν τα στρατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ σε στεριές και πελάγη στην ίδια την Ελλάδα, προετοιμάζοντας συμφορές για τον λαό μας. Εδώ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επεκταθεί το ΝΑΤΟ σε όλη τη Βαλκανική. Τον λαό της Βενεζουέλας θα σκεφτούν;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Δημοτικές εκλογές, δημοσκόπηση: Πρώτος με 25 μονάδες διαφορά ο Μπακογιάννης, 2ος Γερουλάνος, 3ος Κασιδιαρης, 4ος Τεντόμας της ΝΔ, 5ος ο Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, 6ος Σοφιανος του ΚΚΕ
 06|02|2019 8:03
Πρώτος και με διαφορά 25,3 μονάδων βρίσκεται σε δημοσκόπηση για τον δήμο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης της ΝΔ.
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, που διεκδικεί τον δήμο της πρωτεύουσας, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll έρχεται πρώτος με ποσοστό 33,8% στην πρόθεση ψήφου.
 Να σημειωθεί, βέβαια, ότι το 25,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιον δήμαρχο θα ψηφίσουν.
Τον κ. Μπακογιάννη της ΝΔ ακολουθούν με ποσοστό 8,5% ο Παύλος Γερουλάνος του ΚΙΝΑΛ, ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με 7,9%, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 6%. Ο προερχόμενος από τη ΝΔ Χρήστος Τεντόμας συγκεντρώνει ποσοστό 6,2% και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ  4,2%. Το 2,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες.
Το 57% των ερωτηθέντων έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός, καθώς το 59,3% απαντά ότι δεν τον γνωρίζει.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το που πάτησε το πόδι του στην πόλη o Τζιφρας έπεσε πολυκατοικία !
σύνδρομο Μητσοτάκη ??



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μερικοί ακόμα αριθμοί από την 3μηνη πλέον μάχη του καθεστώτος της Γαλλίας (θα καταλάβετε γιατί το αποκαλώ έτσι) με το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων που μετρά ήδη 13 εβδομάδες αναμέτρησης.
Πέρα από τους 3 ακρωτηριασμούς και κάνα δυο ντουζίνες βγαλμένα μάτια από την αστυνομική βία και τους 11 νεκρούς από διάφορα επεισόδια έχουμε:
-5000-6000 συλλήψεις πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί ο αριθμός καθώς το νούμερο είναι εξωπραγματικό.
-400 άτομα στη φυλακή με ΜΗ εξαγοράσιμες ή αναστάλσιμες ποινές έως 1.5 χρόνου. Επαναλαμβάνω 400 άτομα αυτή την στιγμή είναι στη φυλακή και δεν μπορούν ούτε να εξαγοράσουν ούτε να αναστείλουν ούτε να ασκήσουν έφεση στην ποινή τους.
Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό, προς όλους δεξιούς και "αριστερούληδες" που φωνάζουν για δικαιώματα σε χώρες και κράτη που "δεν τους αρέσουν", ΑΝ, αν είχε γίνει κάτι παρόμοιο στη Ρωσία ή στη Βενεζουέλα θα είχατε βγει στα κάγκελα. (εδώ έχετε βγει για τάξεις μεγέθους λιγότερα), τώρα που γίνονται στην καρδία της Ενωμένης Ευρώπης μας στη Γαλλία του φιλελεύθερου μηβγειηλεπεν-Μακρόν, έχετε καταπιεί τη γλώσσα σας.
(και τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε άλλωστε)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνάντηση Λουίτζι Ντι Μάιο με ηγετικά στελέχη των «κίτρινων γιλέκων»
 Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, 20:55
Σφοδρή αντίδραση επεφύλαξε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στη συνάντηση που είχαν ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο με ηγετικά στελέχη του κινήματος διαμαρτυρίας κατά της γαλλικής κυβέρνησης, των «κίτρινων γιλέκων».
Το Παρίσι κατηγόρησε τον Ιταλό υπουργό για υπονόμευση των σχέσεων των δύο ευρωπαίων γειτόνων.
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων δήλωσε ότι πραγματοποίησε μια στάση στη Γαλλία και συναντήθηκε με το ηγετικό στέλεχος των «κίτρινων γιλέκων» Κριστόφ Σαλενσόν και υποψηφίους του αντικυβερνητικού κινήματος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Ο «αέρας της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις», είπε με tweet του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία: Παραμένει η απειλή εισβολής
 Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, 16:56
Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία, Κάρλος Ραφαέλ Φαρία Τορτόζα, δήλωσε ότι η απειλή εισβολής στη Βενεζουέλα παραμένει, αλλά πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
«Είμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματική απειλή στρατιωτικής εισβολής. Αυτό είναι πολύ σοβαρό… Όταν ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας) Μπόλτον ή ο (υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ) Πομπέο μιλούν, λένε ό,τι θέλουν για να μας τρομάξουν. Και κανείς δεν ξέρει (τι θα γίνει). Ειδικά αφού βλέπουμε τι έχει συμβεί στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Μόσχα για την κρίση στη Βενεζουέλα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας προστατεύουν το Σύνταγμα της χώρας.
«Σεβόμαστε και εκτιμούμε ότι οι περισσότερες χώρες υποστηρίζουν την ιδέα πως μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα εντός της χώρας. Δε χρειαζόμαστε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά ή άλλες χώρες για να λύσουμε τα προβλήματά μας», τόνισε ο πρέσβης.

«Δεν θα εισέλθει κανείς εδώ στη Βενεζουέλα, ούτε ένας εισβολέας στρατιώτης» απάντησε ο δημοκρατικα εκλεγμενος από την πλειοψηφια του λαου της Βενεζουελας Προεδρος Μαδούρο, τον οποίο στηρίζουν η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία, η Κούβα το Ιράν, ολες οι προοδευτικες χωρες της Λατινικης Αμερικης, και η πλειοψηφια των χωρων του ΟΗΕ η οποια υποστηριξε τον νομιμο Προεδρο της Βενεζουελας και σταθηκε εναντια στους δυτικους αποικιοκρατες που εχουν επικεφαλεις τους συγχρονους ναζιστες τους γιανκιδες .
«Αν θέλουν να βοηθήσουν, ας άρουν το μπλόκο και τις κυρώσεις» πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει να «ταπεινωθεί» η Βενεζουέλα με «ένα σόου ανθρωπιστικής βοήθειας».
Ο Μαδούρο κατηγορεί την Ουάσινγκτον, με την οποία η Βενεζουέλα έχει διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις, ότι χρησιμοποιεί τον Γκουαϊδό ως «μαριονέτα» για να τον εκδιώξει από την εξουσία και να υφαρπάξει τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας. Κατηγορεί και τους ευρωπαίους αποικιοκρατες ότι στηρίζουν τους Αμερικανούς «πραξικοπηματίες».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα ενέκρινε δάνειο 38 εκατομμυρίων ευρώ για τις κουβανικές ένοπλες δυνάμεις
 Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, 16:41
Η Ρωσία ενέκρινε δάνειο 38 εκατομμυρίων ευρώ για τον αμυντικό τομέα της Κούβας, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού αμυντικού τομέα.
Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο έπειτα από συνάντηση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον κουβανό ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ στη Μόσχα.
Τώρα οριστικοποιήθηκε από τη Ρωσία, δήλωσε ο Ντμίτρι Σουγκάγεφ, επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικο-Τεχνικής Συνεργασίας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε από τη ρωσική εφημερίδα Kommersant.
Η Kommersant είχε προηγουμένως αναφέρει πως η Μόσχα σχεδιάζει να χορηγήσει στην Κούβα δάνειο για να αγοράσει ρωσικό υλικό, όπως άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και ενδεχομένως ελικόπτερα.
Η Κούβα είναι στενή σύμμαχος της Βενεζουέλας, όπου ο  πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αντιμετωπίζει πίεση από τις ναζιστικες ΗΠΑ και δυτικές αποικιοκρατικες κυβερνήσεις για να παραιτηθεί.
Ρώσοι ιδιώτες στρατιωτικοί εργολάβοι, που πραγματοποιούν απόρρητες αποστολές για το κράτος, μετέβησαν τον περασμένο μήνα αεροπορικώς στη Βενεζουέλα, μετέδωσε το Ρόιτερ, επικαλούμενο δύο πρόσωπα που πρόσκεινται στους εργολάβους.
Μία από τις πηγές είπε ότι μετέβησαν αεροπορικώς στη Βενεζουέλα μέσω της Κούβας.
Στη συνέντευξή του στην Kommersant, ο Σουγκάγεφ δήλωσε πως η Ρωσία ανησυχεί για την κρίση στη Βενεζουέλα και δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει την αμυντική συνεργασία της με το Καράκας.
Σύμφωνα με τον Σουγκάγεφ, η συνεργασία με τη Βενεζουέλα περιορίζεται στη συντήρηση όπλων που η χώρα είχε προμηθευθεί προηγουμένως και στην αρωγή για την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατριάρχης Ειρηναίος: Το Κόσοβο πρέπει να παραμείνει στη σύνθεση της Σερβίας
 Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, 16:27
Ο πατριάρχης των Σέρβων, Ειρηναίος, από τη Μόσχα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ιδέα που θα οδηγούσε στην οριστική απόσχιση του Κοσόβου από την Σερβία. «Η διαίρεση του Κοσόβου και τα νέα σύνορα, που υποστηρίζουν κάποιοι, για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και για την πλειοψηφία του πληθυσμού δεν είναι αποδεκτή λύση. Η Σερβία χωρίς το Κόσοβο δεν θα είναι Σερβία», δήλωσε ο κ. Ειρηναίος, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA Novosti», όπως μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ.
«Όταν από κάποιον άνθρωπο αφαιρείς την καρδιά, αυτός πλέον δεν είναι άνθρωπος» τόνισε ο πατριάρχης των Σέρβων και επισήμανε ότι η θέση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου πρέπει να έχει ως βάση την απόφαση 1244 που έλαβε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το 1999. «Η θέση της Σερβικής Εκκλησίας είναι να εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση 1244, που σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλιστεί για τον αλβανικό πληθυσμό απόλυτη ελευθερία και αυτονομία, αλλά το Κόσοβο, εδαφικά, να παραμείνει στη σύνθεση της Σερβίας» υπογράμμισε ο πατριάρχης Ειρηναίος.
Σημειώνεται, ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει τη διατήρηση της «παγωμένης σύγκρουσης» στο ζήτημα του Κοσόβου, ευελπιστώντας ότι στο μέλλον μπορεί να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες, σε διεθνές επίπεδο, που θα επιτρέψουν στη Σερβία να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της στην περιοχή. Ο πατριάρχης Ειρηναίος επανειλημμένως έχει εκφράσει την άποψη ότι «εάν το Βελιγράδι υπογράψει την αναγνώριση του Κοσόβου, τότε αυτή η περιοχή θα έχει χαθεί για πάντα για τους Σέρβους».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπόλτον: Άρση κυρώσεων σε αξιωματικούς στη Βενεζουέλα αν στηρίξουν τον Γκουάιδο
22:35-  06.02.2019
Να σταματήσουν να στηρίζουν τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και να στηρίξουν τον αυτοανακυρηχθέντα πρόεδρο ζητούν τώρα οι ΗΠΑ από αξιωματικούς.
Η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να τερματίσει τις κυρώσεις στους ανώτερους αξιωματικούς του στρατού της Βενεζουέλας, οι οποίοι αλλάζουν την πίστη τους στον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουάιδο, τον οποίο αναγνώρισε η Ουάσινγκτον ως πρόεδρο, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.
«Οι ΗΠΑ θα εξετάσουν τις κυρώσεις για κάθε ανώτερο αξιωματικό της Βενεζουέλας που αντιπροσωπεύει τη δημοκρατία και αναγνωρίζει τη συνταγματική κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Γκουάιδο», όπως δήλωσε ο Μπόλτον σε tweet. «Αν όχι, ο διεθνής οικονομικός κύκλος θα κλείσει εντελώς. Κάντε τη σωστή επιλογή! "» προσθέτει.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν σχέδια για άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, αλλά όλες οι επιλογές σε σχέση με την κατάσταση στη χώρα παραμένουν στο τραπέζι, εείχε δηλώσει ο ίδιος αξιωματούχος πριν από μερικές ημέρες.
Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι αυτός και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζητούν αρκετές φορές μέσα στη μέρα για την κατάσταση στη Βενεζουέλα και «απομένει να ληφθεί μεγάλο εύρος οικονομικών και πολιτικών βημάτων».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλός ΥΦΥΠΕΞ: Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας
20:35 - 06.02.2019
Η θέση της Ρώμης σε ό,τι αφορά την κρίση στη Βενεζουέλα, η οποία και είναι πιο ήπια σε σχέση με τη στάση που τηρούν άλλες χώρες της ΕΕ, πηγάζει από την ανάγκη να προστατευτεί η ιταλική κοινότητα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπως δήλωσε, μιλώντας στο Sputnik, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Γκουλιέλμο Πίτσι.
Η Ιταλία είναι ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Γκουλιέλμο Πίτσι, σε δηλώσεις του στο Sputnik, μεταφέροντας την εκτίμηση της Ρώμης ότι πρέπει να βρεθεί ειρηνική λύση στην κρίση, υποστηρίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με την ανάγκη για μεσολάβηση.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία δεν ήταν μεταξύ των χωρών που αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουάιδο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αυτοαναγορεύτηκε, τον Ιανουάριο, προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, με τις ΗΠΑ να εκφράζουν σχεδόν άμεσα τη στήριξή τους στο πρόσωπό του. Τη Δευτέρα, μια σειρά από χώρες της ΕΕ αναγνώρισαν επίσης τον Γκουάιδο ως πρόεδρο της χώρας. Η Ρωσία, η Κίνα, αλλά και άλλες χώρες, στηρίζουν εντούτοις τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Λαβρόφ ανέφερε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συμμετέχει στις διεθνείς διεργασίες για την αντιμετώπιση της κατάσταση στη Βενεζουέλα, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε μεσολάβηση πρέπει να αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα διεθνών παραγόντων με αντίκτυπο τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αντιπολίτευση.
«Σαφώς, είμαστε απόλυτα αντίθετοι σε οποαδήποτε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας», είπε ο Γκουλιέλμο Πίτσι, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών (σ.σ. της Ρωσίας) Σεργκέι Λαβρόφ να προτείνει διεθνή μεσολάβηση και να βρεθεί διπλωματική λύση για την κρίση».
«Η θέση της Ιταλίας πηγάζει από το γεγονός ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς να στηρίξουμε την κοινότητά μας (…) στη Βενεζουέλα. Σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, είναι η προτεραιότητά μας. Για αυτό και η Ιταλία τήρησε ηπιότερη στάση σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους», σημείωσε ακόμη ο ίδιος.
«Η προστασία της ιταλικής κοινότητας στη Βενεζουέλα από τη μία και οι ελεύθερες δίκαιες εκλογές από την άλλη, παραμένουν οι βασικές προτεραιότητές μας», ανέφερε.
Παράλληλα, προσέθεσε ότι η Ιταλία στηρίζει μια μεταβατική διαδικασία στη Βενεζουέλα που θα οδηγούν σε νέες προεδρικές εκλογές στη χώρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Περίπου 300.000 διαδηλωτές στις κινητοποιήσεις του συνδικάτου CGT και των «κίτρινων γιλέκων»
 Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 21:24
«Περίπου 300.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε περίπου 200 πόλεις με αιτήματα μεταξύ άλλων αύξηση μισθών, φορολογική δικαιοσύνη, έπειτα από έκκληση κυρίως του συνδικάτου CGT, αλλά και με συμμετοχή για πρώτη φορά "κίτρινων γιλέκων''» που μέχρι τώρα αντιμετώπιζαν με επιφύλαξη τα συνδικάτα, ανέφερε το CGT.
Με ανακοίνωσή του το συνδικάτο, που καλεί σε μια νέα μέρα κινητοποιήσεων στα μέσα Μαρτίου, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα μια «επιτυχία» και υπογράμμισε ότι ήδη βρίσκονται συναντήσεις εντός συνδικάτων για συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Στις πορείες, τα αιτήματα ήταν πολυάριθμα: αύξηση μισθών, φορολογική δικαιοσύνη, αντίθεση στη μεταρρύθμιση του Λυκείου ή στην αύξηση των εξόδων εγγραφής των ξένων φοιτητών, δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, υπεράσπιση του δημόσιου τομέα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρίσι: Τα στελέχη των «Πέντε Αστέρων» συναντούν τα «κίτρινα γιλέκα»
 Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 20:24
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο και το στέλεχος του κινήματος Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα συναντήθηκαν σήμερα με εκπροσώπους του κινήματος των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι.
Το γραφείο τύπο του Ντι Μάιο τόνισε ότι «είναι πολλές οι θέσεις και οι κοινές αξίες που θέτουν στο επίκεντρο των αγώνων τους πολίτες, τα κοινωνικά δικαιώματα, την άμεση δημοκρατία και το περιβάλλον».
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «η συνάντηση έγινε σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού» και ότι «τις ερχόμενες εβδομάδες θα οργανωθεί μια νέα συνάντηση στην ιταλική πρωτεύουσα».
«Ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις 'Αλπεις», έγραψε ο Ντι Μάιο στο διαδίκτυο. Τα ιταλικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι στην σημερινή συνάντηση με τα Πέντε Αστέρια συμμετείχε και ο Κριστόφ Σαλενσόν, μια από τις ηγετικές μορφές των κίτρινων γιλέκων, που έχει κάνει αναφορά και σε ενδεχόμενο «εμφυλίου πολέμου».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χτες Τριτη το πρωί, ο ισραηλινοναζιστης υπουργός Γεωργίας Ούρι Αριελ εισέβαλε στο χώρο του τεμένους Αλ Ακσα από τη Μαροκινή Πύλη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μαζί με αρκετούς σιωναζι έποικους και πολυάριθμη δύναμη πάνοπλων ισραηλινοναζιστών αστυνομικών, και περιηγήθηκαν στο χώρο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις προσκυνητών.
Παράλληλα, ξαναβγήκαν στο προσκήνιο ισραηλινά σχέδια για την κατάσχεση εκατοντάδων στρεμμάτων Παλαιστινιακής αγροτικής γης ανατολικά της Ιερουσαλήμ προκειμένου να συνδεθούν με μεγάλο οδικό άξονα οι παρακείμενοι σιωναζιστικοί εποικισμοί Μάαλε Αντούμιμ και Κέντα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Απειλή στρατιωτικής επέμβασης με πρόσχημα την «ανθρωπιστική βοήθεια»
Με την απειλή της στρατιωτικής επέμβασης και την προσχηματική «ευαισθησία» για το πέρασμα ανθρωπιστικής βοήθειας, κλιμακώνονται οι πιέσεις με στόχο την ανατροπή της δημοκρατικα εκλεγμένης και νομιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Μετά τις ΗΠΑ και την ΕΕ, χτες ήταν η σειρά των χωρών της δορυφορικης των αποικιοκρατων Ομάδας της Λίμα(σύμμαχων των ναζιστικων ΗΠΑ), που συνεδρίασαν το βράδυ της Δευτέρας στην Οτάβα του Καναδά. Οι 11 από τις 14 χώρες που την απαρτίζουν, με κοινή τους ανακοίνωση, ζητούν από τις Ενοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας «να δηλώσουν πίστη στον προσωρινό πρόεδρο» Χ. Γκουαϊδό, τη μαριονέτα που στηρίζουν, και εξέφρασαν την ελπίδα οι φασιστες να υπάρξει «το ταχύτερο μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία, χωρίς βία ή ξένη στρατιωτική επέμβαση». Δηλαδή καλούν το στρατό οι ξενοι φασιστες (που μέχρι τώρα στηρίζει τον Πρόεδρο Μαδούρο) να στασιάσει και ταυτόχρονα οι στρατιωτικοί να «μην εναντιωθούν στην είσοδο ή τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πολίτες της Βενεζουέλας».
Η Ομάδα της Λίμα (Αργεντινή, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Καναδάς, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ονδούρα, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Αγία Λουκία, Χιλή) ιδρύθηκε το 2017, με στόχο - όπως ισχυρίζεται - «να βρεθεί ειρηνική λύση στη Βενεζουέλα».
Ο ομοφυλοφιλος αποικιοκρατης πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στη χορήγηση βοήθειας ύψους 35 εκατ. ευρώ στο λαό της Βενεζουέλας και στους «πρόσφυγες» που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Στη συνεδρίαση δεν πήρε μέρος το Μεξικό, το οποίο δεν αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό και μαζί με την Ουρουγουάη διοργανώνουν την Πέμπτη συνάντηση της λεγόμενης Διεθνούς Ομάδας Επαφής στο Μοντεβιδέο, όπου συμμετέχουν χώρες της ΕΕ και οι Βολιβία, Κόστα Ρίκα, Ισημερινός, Μεξικό και Ουρουγουάη.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπως και η γενική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), Χέλγκα Σμιτ, συμμετείχαν στη συζήτηση της Ομάδας της Λίμας μέσω βιντεοσύνδεσης. Ταυτόχρονα, ο προδοτης τους Γκουαϊδό μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος ζήτησε την ένταξη της Βενεζουέλας στην Ομάδα.
Πάντως, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα».
Ο νομιμος Πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε την έκκληση της δορυφορικης των αποικιοκρατων φασιστικης ομάδας της Λίμα «απεχθή και γελοία», που προτρέπει σε ανατροπή κυβέρνησης, και κατήγγειλε τον αληταρα φασιστα σοσιαλνεοφιλελλευθερο Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και την ΕΕ, για τις απειλές και τα τελεσίγραφα, όπως αυτό που έληξε την Κυριακή, ότι αν ο Πρόεδρος δεν προκήρυσσε νέες προεδρικές εκλογές θα προχωρούσαν σε αναγνώριση του Γκουαϊδό. Αυτό έχουν πράξει ήδη 19 από τις 28 χώρες της ΕΕ, κάτι που έσπευσε να χαιρετίσει και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αν οι ευαίσθητοι θέλουν να βοηθήσουν το λαό της Βενεζουέλας, τόνισε ο Μαδούρο, «να σταματήσουν τον αποκλεισμό, τη δέσμευση των λογαριασμών της, που στερούν έσοδα (...) ο λαός αυτής της χώρας είναι υπερήφανος και όχι ζητιάνος».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνες του Donbass χορεύουν ποντιακά στην πλατεία του Donetsk
Λόγω των κυρώσεων της ΕΕ κατά τής Ρωσίας δεν έχουν δικαίωμα όχι μόνο εγκατάστασης αλλά ούτε καν επίσκεψης της Ελλάδας.
Για τους λαθρομετανάστες που πλημμυρίζουν την χώρα δεν υπάρχουν βέβαια εμπόδια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί είναι οι συνέταιροι του Τσίπρα και τα Αδέλφια του Κοτζιά..
Eικόνες από την προχθεσινή εκδήλωση των Σκοπιανών στον Καναδά για την 147η επέτειο της γέννησης του... Βούλγαρου Γκότσε Ντέλτσεφ. Τρικούβερτο γλέντι μπροστά από τον Ήλιο της Βεργίνας και έναν τεράστιο χάρτη της λεγόμενης "Μεγάλης Μακεδονίας" με τα σύνορα της Ελλάδος να ξεκινούν από...την Λάρισα! Αυτοί είναι οι συνέταιροι του Τσίπρα και τα Αδέλφια του Κοτζιά. Για όσους ακόμα αναρωτιούνται γιατί κάποιοι τους αποκαλούν Εθνομηδενιστές...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζεται η επιστροφή προσφύγων στη Συριακή γη...
Καθημερινές αφίξεις προσφύγων από την Ιορδανία στα σπίτια τους... στην ελεύθερη, αδέσποτη Συρία…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αμπάς: Δουλεύουμε για το μέλλον της νεολαίας του "Ισραήλ" και δεν θέλουμε να πνίξουμε τη χώρα τους με πρόσφυγες (δηλαδή επιστροφή των προσφύγων Παλαιστινίων... ΤΕΛΟΣ)...
Ω... Παλαιστίνη... σε τι χέρια προδοτών... εξαγορασμένων από τους σιωνιστές-ναζί έπεσες... που δηλώνουν Παλαιστίνιοι...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόλεμος ανάμεσα στις λούγκρες! «όλες είναι λούγκρες και τον ποθούν...»
Ο μουσικοσυνθετης Σταμάτης Κραουνάκης σχολίασε το ζεϊμπέκικο -που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις- του υπουργού Πολάκη στο κέντρο που τραγουδάει, με το τσιγάρο στο στόμα- το οποίο μάλιστα πετάει κάποια στιγμή, πάνω στις χαρτοπετσέτες.
Στην τακτική του εκπομπή στο Κόκκινο, ο μουσικοσυνθέτης, υποστηρίζει ότι όσοι κατακρίνουν τον Υπουργό, το κάνουν διότι «είναι λούγκρες και τον ποθούν».
Λέει ακριβώς: «Και πάμε στο Βρέχει φωτιά στη στράτα μου. Που με ένα νεύμα δικό του Ν’ ανέβω; και με ένα νεύμα δικό μου Έλα, αυτό το βουνό (εννοεί τον Πολάκη), ήρθε πάνω και χόρεψε μπροστά στα μάτια μου ένα από τα ωραιότερα ζεϊμπέκικα που έχω δει στη ζωή μου. Και απ’ ό,τι με πληροφορεί ένας συνεργάτης μου που παρακολουθεί όλη αυτή τη λαίλαπα των viral, ακόμα και οι εχθρές παραδέχτηκαν ότι είναι ναι, βεβαίως, διότι όλοι τονε θέλετε, λούγκρες, κατάλαβες; Τον θέλετε, τον ψηλό, τον Κρητίκαρο!»
Ο Σταμάτης Κραουνάκης είχε εκφραστεί υπέρ του Παύλου Πολάκη και τις προηγούμενες ημέρες  ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.
Διαβάστε γιατί ο Σταμάτης αγαπάει Πολάκη:
Σταματης Κραουνάκης: «Έζησα την εποχή που μοιράζανε τις μίζες 50-50 !... Γι αυτό μην ξαναδώ και μην ξανακούσω τις μαλακίες που γράφετε και λέτε για τον Παύλο Πολάκη. Τον λατρεύω και θα ήμουν μαζί του σε όποιον κόμμα κι αν ήταν. Μου πάει ο Παύλος Πολάκης. Πως να το πω...»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φραγκοφονιάς εθνικός καταστροφεας Γιωργακης Τσαντ (Παπανδρεου)... δεν ντρέπεται καθόλου;
Τύραννος, δικτάτορας ο Ορτέγκα... Που εδινε τα χερια με τον Ανδρεα Παπανδρεου…
Σύντροφος ο ναζί ουκρανος  φονιάς Ποροσενκο... Που εδινε τα χερια και χαριεντιζονταν μαζι του ο Γιωργακης…
Η Σοσιαλιστική Διεθνής που εχει προεδρο το πνευματικα καθυστερημενο Γιωργακη χαιρετίζει την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας...
Ο πατροκτόνος... χοντρόπετσος κάνει και Εκδήλωση στην Πάτρα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι απόδημοι δυτικοβουλγαροι σκοπιανοι υψώνουν παντού τη σημαία της «κατεχόμενης Μακεδονίας»
Επιτέλους λενε... τώρα η κατεχόμενη Μακεδονία πρεπει να είναι Λεύτερη!
Λευτεριά στα σκλαβωμένα αδέλφια μας λενε ... υψώνουμε παντού στον κόσμο τη σημαία της Βεργίνας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου της Παγκόσμιας Ιστορίας μας... μετά την επιτυχία της Συμφωνίας των Πρεσπών!
Λευτεριά στη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Έδεσσα... παντού στην...
κατεχόμενη Μακεδονία λενε!

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από προκλητικότατο κείμενο, στο οποίο γίνεται λόγος για την «κατακτημένη Μακεδονία» και τη «μακεδονική μειονότητα» που υπάρχει σε αυτήν.
Οι σλάβοι δυτικοβουλγαροι σκοπιανοι απόδημοι της πΓΔΜ αντικαθιστούν μετά τις συνταγματικές αλλαγές την κρατική σημαία τους με εκείνη που απεικονίζει τον ήλιο της Βεργίνας, και η οποία, όπως ισχυρίζονται, αντιπροσωπεύει τους Σλάβους της «κατεχόμενης Μακεδονίας».
Κάνουν, ήδη, τον γύρο του Διαδικτύου, φωτογραφίες με την υποστολή και ανάρτηση των σημαιών στην κοινότητα των αποδήμων σκοπιανών της Αυστραλίας, τις οποίες ανέβασε στο Facebook το «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο».
Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από προκλητικότατο κείμενο, στο οποίο γίνεται λόγος για την «κατακτημένη Μακεδονία» και τη «μακεδονική μειονότητα» που υπάρχει σε αυτήν.
«Η δυτικοβουλγαρικη “μακεδονική” κοινότητα της Αδελαΐδας και Νότιας Αυστραλίας αντικατέστησε τη σημαία της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” που μας επιβλήθηκε και την αντικατέστησε με τη μακεδονική σημαία, η οποία αντιπροσωπεύει όλο τον λαό της περιοχής της “κατεχόμενης Μακεδονίας”», αναφέρεται στο κείμενο.
World Macedonian Congress - Australia