Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Πέμπτη 7 Φεβρουαριου 2019


Aυτό που εγκάλεσε ο Ευρωπαίας τον Πολάκη ότι, αν και Υπουργός, καπνίζει σε κλειστούς χώρους ενάντια στο νόμο, κι αυτός απάντησε τσαμπουκαλεμένος για το πότε σκέπτεται να κόψει το τσιγάρο (λες και μας νοιάζει!) ήταν το καλύτερο!!
Σχολιο.- καουμποϊλίκια ενός τριτοκοσμικού μαλάκα στον άλλο ηλίθιο που τον ενοιαξε αν καπνίζει ο αρκουδιάρης αυτός και όχι οτι εχουν διαλυθεί τα νοσοκομεία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σαββοπουλος του "κωλοελληνες" της Καλομοιρας, του "στριπτιζ" τωρα εκστασιαζεται απο το "σκυλε" vibrato της Παολας.
Οι ραδιοαρβυλες, (που τωρα ονομαζονται vινυλιο στο σκαι) σε ρολο... Σπυρου Παπαδοπουλου
Σχολιο.- Δεν μας χέζετε, χάθηκαν οι ωραίες φωνές δηλαδή και εκστασιαζόμαστε με την Πάολα;
Μην ξεχνάς ότι το ίδιο γκρουπάκι των αρβυλέων έχουν επιλέξει παλιότερα γυναίκες συνεργάτες με φανερά σεξιστικά κριτήρια..
Έχω γελάσει μαζί τους πολλές φορές, έχω συμφωνήσει και έχω διαφωνήσει. Αλλά δεν μπορείς να μου το παίζεις εναλλακτικός και ροκ και κατά του κατεστημένου και να ακολουθείς ή προωθείς το Lifestyle και το σεξισμό..
Και να δουλευεις στο σκαι...βρηκαν το φυσικο τους χωρο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα ψόφησε η φασίστρια Φρειδερίκη – Στο όνομά της ο τόπος ποτίστηκε με πολύ αίμα
Φεβ 6, 2019
Στις 7 Φεβρουαρίου 1981 πέθανε η βασίλισσα Φρειδερίκη, μια γυναίκα που με το άκουσμα του ονόματός της ξυπνούν μνήμες συμφοράς. Αυτή η γυναίκα δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο. Η ταγματάρχης της νεολαίας του Χίτλερ πρωταγωνίστησε στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Υπεύθυνη για τα δεινά του τόπου. Υπεύθυνη για τις εκτελέσεις αγωνιστών και κομμουνιστών την περίοδο του Εμφυλίου και μετά. Όλες οι εκτελέσεις φέρουν την υπογραφή της.
«Φιλοφασίστρια, μηχανορράφος, διεφθαρμένη, κομμένη και ραμμένη περισσότερο για το ρόλο του υπουργού της Αστυνομίας…» Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς σκιαγραφεί το ποιον της Φρειδερίκης η ιταλική «Παέζε Σέρα» σε άρθρο με αφορμή το θάνατό της.
«Αυταρχική, χωρίς να κρύβει τις συμπάθειές της για την άκρα δεξιά, ή ακόμη και τους ναζί, διεξάγει μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1946, μια άγρια πάλη ενάντια στο λαϊκό κίνημα που προήλθε από το κίνημα αντίστασης ενάντια στη χιτλερική κατοχή. Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, 1946-49, διατρέχει όλη την Ελλάδα, ενθαρρύνοντας «την πάλη ενάντια στον κομμουνισμό». Σε συνέχεια, η πολιτική της ευνόησε την κατάληψη της εξουσίας από τους Συνταγματάρχες τον Απρίλη του 1967», γράφει η γαλλική «Ουμανιτέ» αμέσως μετά το θάνατο της Φρειδερίκης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που λείπει από τον κόσμο δεν είναι ο πλούτος, αλλά το να μάθουν οι άνθρωποι να τον μοιράζονται αναμεταξύ τους....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φασισμός είναι να μην δέχεσαι την διαφορετική άποψη. Αυτό προϋποθέτει να μην είσαι ναζιστής ή φασίστας εκπροσωπούμενος στο κοινοβούλιο. Να μην βάζεις τα ναζιστάκια σου μαθητές σου να φωνάζουν "η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία", αλλά την αλήθεια "ο Τσίπρας πούλησε τη Μακεδονία". Να μην γίνεται συγκέντρωση για την Μακεδονία, και οι συνεννοημένοι με το παρακράτος και το κράτος ναζιστές να επιτίθενται στη βουλή, διαλύοντας τη συγκέντρωση, και μετά να έχουν το θράσσος να παριστάνουν και τους πατριώτες! Και ο λαός πρέπει να απομονώνει τους ναζιστές, και όχι να τους αναθέτει την περιφρούρηση της συγκέντρωσης για τη Μακεδονία.
Φυσικά όσες συμφωνίες και να υπογράψουν οι καθεστωτικοί, ο λαός πάντα θα λέει τους σκοπιανούς δυτικοβούλγαρους αλήτες, και την Μακεδονία, Μακεδονία, γιατί αυτή είναι η ιστορική αλήθεια!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινή ανακοίνωση κομμουνιστικών, εργατικών και άλλων κομμάτων για την κατάσταση στη Βενεζουέλα
06-02-2019
24 Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα της Ευρώπης καταδικάζουν τον εκβιασμό της ΕΕ κατά της Βενεζουέλας και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, κάνοντας έκκληση για αλληλεγγύη στο λαό της χώρας.
α σταματήσει η παρέμβαση και η επιθετικότητα εναντίον της Βενεζουέλας!
Αλληλεγγύη στην Μπολιβαριανή Επανάσταση και στον λαό της Βενεζουέλας!
Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την κλιμάκωση της παρέμβασης και του εκβιασμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ευθυγραμμισμένη και εναρμονισμένη με την πραξικοπηματική ενέργεια «αυτοανακήρυξης» ενός προέδρου μαριονέτας, ενορχηστρωμένη και διατεταγμένη από την Διοίκηση Τραμπ, η οποία σε μια αλαζονική παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου επιδιώκει να ανατρέψει το νόμιμο Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, εκλεγμένο με τη λαϊκή ψήφο, και να υπονομεύσει τη συνταγματική τάξη της Βενεζουέλας.
Απορρίπτουμε την απαράδεκτη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απειλεί να αναγνωρίσει έναν «Πρόεδρο» που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ, σε συνέχεια της υποστήριξής της στο πραξικόπημα του 2002, το μποϊκοτάζ, την τρομοκρατική δράση και τον οικονομικό, χρηματοπιστωτικό, πολιτικό και διπλωματικό αποκλεισμό και την παράνομη δήμευση κεφαλαίων και οικονομικών πόρων, που αποτελούν τη βάση των οικονομικών προβλημάτων της Βενεζουέλας και των δυσκολιών που βιώνει ο λαός της.
Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της επιθετικότητας εναντίον της Βενεζουέλας που διαπράττουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της αποκαλούμενης «Oμάδας της Λίμα», που επιτίθεται στην κυριαρχία και τα δικαιώματα της Βενεζουέλας και του λαού της και επιδιώκει να λεηλατήσει τους τεράστιους πόρους της, όπως το πετρέλαιο.
Απαιτούμε να τερματιστεί η παρέμβαση και η επιθετικότητα εναντίον της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και να γίνει σεβαστή η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της!
Απευθύνουμε έκκληση για αλληλεγγύη στην Μπολιβαριανή επανάσταση και στο λαό της Βενεζουέλας!
Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Βελγίου
Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας
Βρετανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
ΑΚΕΛ (Κύπρος)
Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
Κομμουνιστές Καταλωνίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας
Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας
Κόμμα Εργατών Ουγγαρίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας
Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κόμμα Κομμουνιστικής Επανίδρυσης – Ευρωπαϊκή Αριστερά (Ιταλία)
Κομμουνιστικό Κόμμα (Ιταλία)
Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου
Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας
Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας
Unión del Pueblo Gallego*
Bloque Nacionalista Gallego*
1 Φλεβάρη 2019




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι παιδόφιλοι επίσκοποι, η "μεταρρυθμιστική νατοικη αριστερά"... πέρασαν στην επίθεση!

"Η αληθινή δημοσιογραφία θα έπρεπε να φέρνει στη
δημοσιότητα όσα η εξουσία θέλει να παραμένουν μυστικά.
Γι' αυτό σήμερα, εκτός από πολύ σπάνιες εξαιρέσεις,
δεν υπάρχει πραγματική δημοσιογραφία:
μόνο άγρια μαντρόσκυλα της εξουσίας, με μικρό
ή μακρύτερο λουρί. που υπηρετούν τους τραπεζίτες"

Ιμπεριαλιστική επίθεση στην οικονομία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.
Το πρώτο πραξικόπημα της Ουάσινγκτον στη Βενεζουέλα έγινε το 2002 κι είχε μια τραγική αποτυχία αφού ο λαός επικύρωσε θριαμβευτή τον Καπετάνιο Chavez. Οι μαριονέτες των ΗΠΑ έχουν αδιαλείπτως την ίδια κατάληξη μιας κι ο λαός έχει κατανοήσει πλήρως πως οι ΗΠΑ θέλουν το δικό τους άνθρωπο στο Καράκας κι εποφθαλμιούν τον ορυκτό πλούτο και το πετρέλαιο της Βενεζουέλας.
Με ποιο δικαίωμα ο λαός της Βενεζουέλας θέλει να έχει εθνικοποιημένο των πλούτο της πατρίδας του;
Τεράστια η κινητοποίηση των εργαζομένων στον τομέα των πετρελαιοειδών, μπροστά στην έδρα της κρατικής εταιρίας PDVSA, για να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στο νόμιμο και δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Nicolás Maduro.
Η "πολιτισμένη" δύση θέλει να "υπερασπίσει το λαό της Βενεζουέλας από τον τύραννο Nicolás Maduro" -όπως ακριβώς υπερασπίζεται το λαό της Κύπρου από την κατοχή του 40% του Νησιού από τα στρατεύματα του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος, για να πάρουμε μια ιδέα...- και μετά την αυτοανακήρυξη ως προέδρου του Juan Guaidó με τις ποδίτσες των μασονικών στοών, του τελειόφοιτου των... πανεπιστημίων της Cia, προχωράει στο σενάριο "εκδημοκρατισμού" της Λιβύης με την κλοπή του χρυσού της, και λογαριασμών καταθέσεων της χώρας, ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στο "παιχνίδι εκδημοκρατισμού" ο πανταχού παρών παπισμός, οι παιδόφιλοι επίσκοποι του στη Λατινική Αμερική και σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Ο παπισμός σηκώνει στις πλάτες του τον αγώνα εναντίον του εθνικισμού, λαϊκισμού, ρατσισμού... σε όλα τα μέτωπα
Μπροστάρης εκδημοκρατιστής ο καρδινάλιος Jorge Liberato Urosa Savino, μέχρι τον Ιούλη του 2018 αρχιεπίσκοπος στο Καράκας και σήμερα φιλοξενούμενος στις ΗΠΑ, όπου με τα κηρύγματά του καλεί τις ΗΠΑ να ελευθερώσουν τη Βενεζουέλα και να στηρίξουν τον αυτοανακηρυγμένο πρόεδρο.
Αρκεί κάποιος να δει πως ντύνει Κάπτεν ΗΠΑ τα "παπαδάκια" που τον πλαισιώνουν στα πύρινα κηρύγματα για να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Οι παιδόφιλοι ιεράρχες και κληρικοί του παπισμού στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική είναι το δείγμα αυτής της χυδαίας επίθεσης εναντίον της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και στήριξης των δικτατορικών καθεστώτων.
Άλλωστε ο παπισμός έχει μεγάλη "δημοκρατική" εμπειρία από τις συνεργασίες με τους δικτάτιορες ανδρείκελα των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, με πρώτο τη τάξει το σημερινό πάπα: (Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!)
Άμεσα ο μοναρχοφασίστας Antonio Tajani (τώρα μεταγράφτηκε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κι είναι σύντροφος με τον Μητσοτάκη) πρόεδρος του λεγόμενου "ευρωκοινοβουλίου", γνωστός και για τις "ιστορικές" του γνώσεις περί Μακεδονίας (Alexander, Historical Figure Of The FYR of Macedonia), αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον πραξικοπηματία.
Μάλιστα ο μοναρχοφασίστας πρόεδρος του "ευρωκοινοβουλίου" Antonio Tajani, προκηρύσσει σφυγμομέτρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ερώτημα: "Ελεύθερη δημοκρατία" ή "Κομμουνιστική δικτατορία" και στη σχετική φωτογραφία με την "ελεύθερη δημοκρατία" παρουσιάζει το λαό της Βενεζουέλας με τη σημαία των 8 λευκών αστεριών, ενώ εκείνη των πραξικοπηματιών τουJuan Guaidó είναι η "παραδοσιακή" του αμερικάνικου προτεκτοράτου με 7 λευκά αστέρια...
Κι η Σύνοδος των υπουργών των εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βουκουρέστι επιφυλάσσει ένα τεράστιο κι ηχηρό χαστούκι στην ανεπάγγελτη "αριστερή" Μογκερίνι. Η Μογκερίνι επικεφαλής 27 πειθήνιων υπουργών, μεταξύ αυτών κι ο αυτοαποκαλούμενος "κομμουνιστής" Κατρούγκαλος, βρίσκουν απέναντί τους την 28η χώρα. Η "ακροδεξιά, ξενόφοβη, ομόφοβη, ρατσιστική" Ιταλια, κι άλλα φαιδρά που πλουτίζουν τον "αντιφασιστικό" αγώνα του 4ου Ράιχ, θέτει βέτο, κι η πολυπόθητη απόφαση πάει περίπατο. Οσονούπω οι δημοσιογραφικές πόρνες θα μας βομβαρδίζουν με την εξάρτηση της ιταλικής κυβέρνησης από τον κακό Πούτιν.
"Μούγκα στη στρούγκα" ο αριστερός Κατρούγκαλος που συντάχθηκε πλήρως με μια μεσοβέζικη πρόταση-καταδίκη της Σουηδής ΥΠΕΞ, αλλά το βέτο της Ιταλίας τους άφησε στα κρύα του λουτρού.
Ως Γκαίμπελς ο Κατρούγκαλος προσπαθεί να μας πείσει στο γνωστό τροπάρι "και με τον χωροφύλαξ και τον αστυφύλαξ"... περί "ειρήνης και δημοκρατίας", χωρίς να λέει λέξη πως οι 27 δέχθηκαν για πρώτη φορά στην θητεία της Μογκερίνι ένα ανεπανάληπτο χαστούκι, ένα βέτο!
Πάνε οι εποχές που η "αριστερή" Μογκερίνι είχε "αριστερούς" Ιταλούς ΥΠΕΞ και ψήφιζαν εμπάργκο και κυρώσεις στη Συρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και πανηγύριζε ο Κοτζιάς χορεύοντας με τους φονιάδες των λαών.
Βιώνουμε τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ και της "δημοσιογραφίας" από τους τραπεζίτες.
Βιώνουμε την απόλυτη δημοσιογραφική πορνεία, στρατευμένη στην υπηρεσία του 4ου Ράιχ και σιτιζόμενη σε κονδύλια που πληρώνουμε οι πολίτες: 120 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του "λαϊκισμού & της ακροδεξιάς"
Βιώνουμε την άρρηκτη ενότητα της δεξιάς και της "ανανεωτικής αριστεράς" ώστε να συνεχίζουν να απομυζούν το αίμα των λαών της Ευρώπης, να χάσουν στις ευρωεκλογές του Μάη την πλειοψηφία που τους επιτρέπει από ίδρυσης της Ε.Ε. να συγκυβερνούν για λογαριασμό του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Βιώνουμε την ανάσταση του Γκαιμπελισμού, του ναζισμού με κουστούμια κι αντί για σιδερόφραχτες μεραρχίες των SS να έχουν το "ευρώ" και τις αποικίες χρέους (όπως ακριβώς έγραφε στο βιβλίο του ο Κοτζιάς πριν γίνει υπουργός). Σκυλεύουν ακόμη και τον Ανδρέα Παπανδρέου, τις Εθνικές του Παρακαταθήκες, χωρίς ίχνος ντροπής: (Ο Ανδρέας Παπανδρέου ψηφίζει δηθεν  τη Συμφωνία των Πρεσπών!)
Σε ποιο ΜΜΕ, ποιος δημοσιογράφος, μήπως ο ίδιος κύριος Γεώργιος Παπανδρέου ενημέρωσε πως πριν λίγες ημέρες, όταν η ΜΚΟ του με την επωνυμία "σοσιαλιστική διεθνή" καταδίκαζε τον "δικτάτορα Μαδούρο" διέγραφε από τις τάξεις τους, τις μασονικές στοές τους, το σύμβολο της Νικουραγουανής Επανάστασης, τον Ορτέγκα, τον αδελφό και σύντροφο του Ανδρέα Παπανδρέου;
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δρομολογούσε από τον Ιούνη αυτή την "εξέλιξη": Η ιμπεριαλιστική "αριστερά" πήρε το όπλο της και για τη Νικαράγουα!
Ότι δεν κατόρθωσε ο Σημίτης, ο κύριος Γεώργιος Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, η κυρία Φώφη... σήμερα (5/2/2019) 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρεα Παπανδρεου επιτυγχάνεται από τις δήθεν "προοδευτικές" δυνάμεις, αλλά προσεκτικά για να μην γίνει κατανοητή η προδοσία όσων παρέδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ευτυχώς που ο αλαζόνας Ισπανός σοσιαΛΗΣΤΗΣ μας ενημερώνει για το κατόρθωμα της "σοσιαλιστικής" διεθνούς του Γ. Παπανδρέου.
Πως να πεις στο λαό του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη πως ο Ντανιέλ Ορτέγκα που κοσμούσε τα Συνέδρια εκείνου του ΠΑΣΟΚ, είναι για το σημερινό κιναλ και σια, δια χειρός Γεωργίου Παπανδρέου "τύραννος και δικτάτορας";
«Η Σοσιαλιστική Διεθνής χαιρετίζει την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (...)
Εναντιωνόμαστε σε κάθε διχαστική πρακτική αυτών των δυνάμεων, με όχημα τον ακραίο εθνικισμό, την ξενοφοβία και την μισαλλοδοξία (...)
Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί μία μεγάλη ευκαιρία για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για όλους. Μία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη»
Έτσι κατανοεί ο καθένας πως το κινάλ (δήλωση κυρίας Φώφης) στηρίζει τον πραξικοπηματία ακροδεξιό Juan Guaidó, μιας και το κόμμα του είναι μέλος της ΜΚΟ "σοσιαλιστική διεθνής".
Έτσι κατανοεί ο καθένας πως δεν ενοχλεί το σημερινό μόρφωμα κιναλ η διπλή ονομασία των σλαβοσκοπιανών.
Σχολιο.- Μπράβο σας που τολμάτε και βγάζετε στη φόρα
αυτό το Μασονικό τσουτσέκι.
Αλλού ακούνε "Μασόνος" και κλάνουν μαλλί της
γριάς.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εννέα είναι οι χώρες του κόσμου που οι μαθητές διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά
Τετάρτη 6 Φεβρουάριος 2019 | 03:07

Οι επιστήμονες κατά καιρούς, έχουν αναδείξει έρευνες, που δείχνουν την αναγκαιότητα διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών. Συγκεκριμένα μιλούν για ευκολότερη κατανόηση των θετικών επιστημών, από όσους έχουν διδαχθεί ελληνικά.
Πολλά είναι και τα παραδείγματα σε μεγάλες μουσικές σχολές του κόσμου, όπου οι μαθητευόμενοι διδάσκονται αρχαία ελληνικά, γιατί έτσι αυξάνεται η αίσθηση της μουσικής, προς αυτούς.
Τα τελευταία χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε καινούργιες ιδέες και παλιές. Με αποτέλεσμα τα μαθήματα αρχαίων ελληνικών να έχουν παραμεριστεί.
Δείτε παρακάτω ποιες χώρες στο κόσμο διδάσκουν στους μαθητές τους αρχαία ελληνικά:
Γερμανία: Στη χώρα που θα περίμενε κανείς να μισούν τα ελληνικά, τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται, ως υποχρεωτικό μάθημα, σε 16 Ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.
Ιταλία: Στη γείτονα χώρα, τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται σε όλα τα λύκεια κλασικής παιδείας.
Βαλκάνια: Στα πανεπιστήμια θεολογικής κατεύθυνσης και στα εκκλησιαστικά λύκεια, οι Βαλκάνιοι διδάσκονται αρχαία ελληνικά.
Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία: Διδάσκεται ως μάθημα επιλογής.
Ρωσία: Στη Μόσχα τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας Λομονόσοφ, καθώς και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών (RGGU), στο Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολης, στο Πανεπιστήμιο Πετροζαβόντσκ, στη Θεολογική Ακαδημία Μόσχας και σε όλα τα εκκλησιαστικά λύκεια.
Κίνα: Στους μαθητές άνω των 14 ετών τα ελληνικά διδάσκονται ως γλώσσα επιλογής, με τα ποσοστά κινέζων που γνωρίζουν ελληνικά να ξεπερνάει το 6%.
Βραζιλία: Τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μπέλο Οριζόντε και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ρίο Γκράνδε ντο Σουλ. Στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο τα Νέα Ελληνικά διδάσκονται ως μάθημα επιλογής.
Φυσικά προσθέστε όλα τα ελληνικά σχολεία που λειτουργούν ανά το κόσμο, και διδάσκουν τα ελληνικά σε ομογενείς και μη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύρτσος: "Για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην δημόσια περιουσία." Εκείνα τα 630 χιλιάρικα που χρωστάς στο δημόσιο, τα πλήρωσες ή ακόμα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε συ φιλοι του ΕΠΑΜ, τι κάνατε? Ήρθατε σε επαφή με τα τσουτσέκια της ΑΝΤΑΡCIA? Προσέχτε αδερφέ μου, γιατί αυτά τα τσουτσέκια είναι άρρωστα με τη διάσπαση!! Διασπώνται αναμεταξύ τους συνέχεια, και όταν δε μπορούν μεταδίδουν την αρρώστια της διάσπασης σε όποιον έρχεται σε επαφή μαζί τους!!!! Άλλο πράμα  η ΛΑΕ, που είναι σοβαροί άνθρωποι, και το 50% από αυτούς είναι πολύ σωστοί!! Αυτά τα τσουτσέκια της ΑΝΤΑΡCIA είναι καθίκια!!! Πίστεψεμε, από αυτό το χώρο προέρχομαι!!! Κουβαλάνε την αλητεία και την αρρώστια της διάσπασης από το κκε εσωτερικού. Είναι μπλεγμένοι με τους προδότες τροτσικιστές!!! Δεν είναι πληρωμένοι, αλλά είναι τόσο μαλάκες, που είναι χειρότεροι από τους πληρωμένους!!! Όταν ήμουν στο ΚΚΕ το 1988, μου λέει ένας φίλος μου αναρχικός, πολύ καλό παιδί, μου λέει με το εσωτερικό μπλέξατε, θα γίνετε κώλος σε λίγο καιρό, τους ξέρω, και εγώ γέλαγα γιατί νόμιζα ότι έκανε πλάκα. Ε σε δυο χρόνια γίναμε κώλος!!! Γιαυτό σου λέω, ΠΡΟΣΕΧΤΕ!!!!!
Καλά, εγώ σου λέω αδερφέ μου, ΠΡΟΣΕΧΤΕ!!! Μη τους δινεται ούτε το χέρι!!! Είναι κολλητικό η αρρώστια που έχουν!! Όπως μου είχε πει ο φίλος μου ο αναρχικός, ήρθε και μας μίλησε ο Κύρκος, και μετά αμέσως γίναμε κώλος, και το γαμότο είναι ότι δεν ξέραμε γιατί πλακωνόμαστε!! Γιαυτό σου λέω προσέχτε!!!! Αλλο πραμα  η ΛΑΕ, και αλλο αυτά τα τσουστέκια!!! ΠΡΟΣΕΧΤΕ!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΄ΞΕΡΑ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ!
Καλοκαίρι του 1974, αμέσως μετά την πτώση της Χούντας, ήμουν στην Κεφαλονιά, όπου μια μέρα συνάντησα έναν γέροντα (έτσι μου φαινόταν ο 55ρης, καθώς ήμουν 17 στα 18 τότε), που μόλις είχε χάσει τον γιο του κατά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.
Γνωρίζοντας την πολιτική τοποθέτηση της οικογένειάς μου, με κέρασε μια μπύρα και ξέσπασε δημοσίως:
"Εγώ μια ζωή με τη Δεξιά ήμουνα. Με το Λαϊκό Κόμμα, τον Παπάγο, τον Καραμανλή και τον Παπαδόπουλο. Κι έβλεπα τους αριστερούς σαν προδότες.
Πού να ΄ξερα πως το παιδί μου θα το σκότωνε το ΝΑΤΟ; Πού να το ΄ξερα πως οι αριστεροί είχανε δίκιο!".
Τον θυμήθηκα σήμερα που οι αμερικανόδουλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί και τα ρετάλια και τα ορκ που 'χουν μαζευτεί γύρω τους, θα ψηφίσουν την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον αυτού του τόπου και της ευρύτερης περιοχής...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόψε η αμερικανόδουλη αληταμπουρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και τα ρετάλια και τα ορκ που μαζεύτηκαν γύρω της, θα ψηφίσει για την επέκταση του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική.
Υπό τα χειροκροτήματα όσων τάχθηκαν υπέρ της νατοϊκής Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρωτοστατούντος του αιμοδιψούς θεωρητικού του ΝΑΤΟ Δημήτρη Χριστόπουλου, που προς το παρόν απαιτεί τη σφαγή του λαού της Βενεζουέλας.
Προσωρινή λύση, μέχρι να ικανοποιήσει τη δίψα του για αίμα, με ένα αυριανό μπουρλότιασμα των Βαλκανίων.
Σχολιο.- Δεν χόρτασε ο συγκεκριμένος Δ. Χριστοπουλος ως απολογητής των βομβαρδισμών στην Σερβία?
Σχολιο.- Απόψε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τα ρετάλια που 'χουν μαζευτεί γύρω της, ψηφίζουν την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
Απόψε τουλάχιστον 151 ξευτιλισμένοι παλιάνθρωποι ανοίγουν τον δρόμο για την πλήρη κυριαρχία της ευρωατλαντικής συμμαχίας των δολοφόνων στην περιοχή μας.
Απόψε τουλάχιστον 151 κοινωνικά αποβράσματα καταδικάζουν τα παιδιά μας να ζήσουν τον τρόμο του πολέμου και της καταστροφής.
Σχολιο.- Τι για Ελληνισμούς είπε, τι σε Ορθοδοξίες αναφέρθηκε!
Αν το έκανε άλλος, θα είχε κατακλυστεί το διαδίκτυο από καταγγελίες για εθνικισμό και σκοταδισμό. Αλλά το κνώδαλο χαίρει ασυλίας. Στο απυρόβλητο ο αμερικανόδουλος!
Όλως τυχαίως, από τους ίδιους εκείνους που τάχα τάσσονται κατά της ευρωατλαντικής επέμβασης στη Βενεζουέλα. αλλά σωπαίνουν επιδεικτικά για τον αιμοδιψή καθηγητή που ζητάει τη σφαγή του λαού της. Τον θεωρητικό του ΝΑΤΟ για τα "δικαιώματα". Τον Δημήτρη Χριστόπουλο.
Ούτε μία ούτε δύο φορές, όλες οι δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη αναφερόταν στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Εγώ προσωπικά δεν τραβάω ζόρι μ' αυτά, αλλά με εντυπωσιάζει η σιωπή εκείνων που αν αυτά τα έλεγε άλλος, θα 'χαν βγει στα κεραμίδια. Εξαιρετικά άθλια υποκρισία!
Σχολιο.- Την ώρα που οι Χριστόπουλοι θα συσκέπτονται, ψάχνοντας και για άλλες προστυχιές για να ικανοποιήσουν τ' αφεντικά τους, εμείς θα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο αδελφό λαό της Βενεζουέλας!
Όλοι και όλες την Πεμπτη 7 Φεβρουαριου στις 6 η ωρα στο Κινηματογραφο "Ίλιον" (Τροιας 34 και Πατησιων)!
Σχολιο.- Ίντρις Τζαζάιρι, ειδικός του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Κάτω τα χέρια από τον λαό της Βενεζουέλας! Όχι σε κάθε ξένη επέμβαση!
Δημήτρης Χριστόπουλος, ειδικός του ΝΑΤΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Κάτω ο δικτάτορας Μαδούρο!
Σχολιο.- Ρυπαρός καλοπληρωμένος πρακτορίσκος είναι ο Δημητρης Χριστοπουλος. Αν υπήρχε λίγη τσίπα θα έπρεπε ήδη από το 2006, όταν ήταν εισηγητής σε συνέδριο του ΝΑΤΟ, να τον πέταγαν έξω από κάθε κινηματική διαδικασία. Δυστυχώς, χαίρει εκτίμησης ο πρακτοράκος. Η νατοϊκή γλίτσα.
Σχολιο.- ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ Ο ΝΑΤΟΪΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ! ΚΑΙ ΔΩΣ' ΤΟΥ "ΚΑΤΩ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ"!
Και επειδή μου ζητήθηκε από καλοπροαίρετους φίλους να τεκμηριώσω αυτό που έγραψα για συμμετοχή του καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλου (που ανακάλυψε ότι στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δημοκρατία) ως εισηγητή σε σεμινάριο του ΝΑΤΟ το 2006, παραθέτω από το βιογραφικό που έχει αναρτήσει ο ίδιος στο διαδίκτυο:
Στις 29 Σεπτεµβρίου – 1 Οκτωβρίου µετείχα µε εισήγηση στο σεµινάριο που διοργανώθηκε από το “NATO Science for Peace Program” µε θέµα «Strengthening and promoting religious co-existence and tolerance for a more secure Civil Society in the Balkans and beyond”.
Μπορείτε να το δείτε στη σ. 37.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απέναντι στους κανίβαλους η παγκόσμια κινητοποίηση έχει σημασία: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.
Να αντιστρέψουμε τη στρατηγική του παγκόσμιου τρόμου.
Οι διεθνείς τρομοκράτες υπόσχονται ανταλλάγματα σε όσους στρατιωτικούς σηκώσουν τα όπλα ενάντια στη Δημοκρατία της Βενεζουέλας και απειλούν με διώξεις όσους δεν το πράξουν.
Ο πλανήτης παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση ένα μάθημα διεθνούς τρομοκρατίας με όλες τις προπαρασκευαστικές πράξεις ενός πραξικοπήματος της δυτικής αυτοκρατορίας κατά μιας νόμιμης κυβέρνησης να γίνονται ανοιχτά και δημόσια, χωρίς προσχήματα.
Εξάλλου ο John Bolton δήλωσε πριν μερικές μέρες: «Συμβουλεύω τον Μαδούρο να δεχτεί την αμνηστεία που του προσφέρει ο Γκουαϊδό αλλιώς θα βρεθεί στις φυλακές του Γκουαντάναμο»
Η Βενεζουέλα δεν είναι μακριά. Οι συνένοχοι και συνεργάτες των διεθνών τρομοκρατών κυβερνούν τη χώρα σου και συνεργάζονται μαζί τους για την επιβολή εδώ ενός "βελούδινου" πραξικοπήματος, εκεί ενός σκληρού - παραδοσιακού Νοτιοαμερικανικού τύπου.
Η Αδυναμία των Αμερικανών να ανατρέψουν με εκπαιδευμένους πράκτορες, τύπου Γκουαϊδό, τη λαϊκή κυβέρνηση του Μαδούρο είναι φανερή.
Γι αυτό και προχωρούν στην παράνομη διεθνή διπλωματική περικύκλωση της Βενεζουέλας (Αποφάσεις ΕΕ, αναγνωρίσεις του Γκουαϊδό από Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, άρθρα διεθνών συνεργατών δημοσιογράφων κλπ.) παρακάμπτοντας έτσι μέσω του πολέμου της προπαγάνδας και της παραγωγής συνενόχων (ο πρόεδρος Τραμπ μετράει τους φίλους του) την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπέρ του Προέδρου Μαδούρο.
Η ΔΙΕΘΝΗΣ κατακραυγή ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ κατά της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας είναι συνεπώς ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΜΕΓΕΘΟΣ σε αυτή τη διεθνή σύγκρουση για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών, κόντρα στη διεθνή πλύση εγκεφάλου που στοχεύει στην αδρανοποίηση των κοινωνιών ώστε να επέμβει η Αυτοκρατορία χωρίς κόστος.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.
John Bolton, μέλος του Εθνικού συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΠΑ :
"«Οι ΗΠΑ θα εξετάσουν την άρση κυρώσεων ενάντια σε κάθε υψηλόβαθμο αξιωματικό του βενεζουελανό στρατό που υποστηρίζει τη δημοκρατία, και αναγνωρίζει την συνταγματικά εγκαθιδρυμένη κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Γκουαϊδό. Αν όχι, το διεθνές χρηματοπιστωτικό κύκλωμα θα κλείσει ολοκληρωτικά», είπε ο Μπόλτον με tweet του."

Όλοι και όλες την Πεμπτη 7 Φεβρουαριου στις 6 η ωρα στο Κινηματογραφο "Ίλιον" (Τροιας 34 και Πατησιων)!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Παρίσι ανακαλεί τον Γάλλο πρέσβη στη Ρώμη
14:48 - 07.02.2019
Το νέο «επεισόδιο» μεταξύ της Ρώμης και του Παρισιού ξεκίνησε μετά την συνάντηση του Λουίτζι ντι Μάιο με τον Κριστόφ Σαλενσόν, ενός εκ των ηγετών του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων».
Τον πρέσβη της Γαλλίας στη Ρώμη ανακάλεσε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, εν μέσω της αυξανόμενης διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών χωρών.
Η απόφαση του Παρισιού συνιστά απόρροια της αναφανδόν στήριξης της ιταλικής κυβέρνησης στο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», μετά και την κατ' ιδίαν συνάντηση του επικεφαλής του «Κινήματος Πέντε Αστέρων» και αναπληρωτή πρωθυπουργού, Λουίτζι ντι Μάιο, με τον ηγέτη του γαλλικού κινήματος, Κριστόφ Σαλενσόν.
«Για αρκετούς μήνες, η Γαλλία έχει αποτελέσει δέκτης επαναλαμβανόμενων κατηγοριών, ανεδαφικών επιθέσεων και αλλόκοτων ισχυρισμών» ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.
Πρόσθεσε δε, ότι τέτοιου είδους κριτική αποτελεί μία «άνευ προηγουμένου» ενέργεια, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Όλες αυτές οι κινήσεις δημιουργούν μία κατάσταση, η οποία θέτει ερωτήματα για τις προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης και για τις διμερείς σχέσεις με τη Γαλλία. Στο πλαίσιο αυτή της άνευ προηγουμένου κατάστασης, η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρέσβη στην Ιταλία για διαβουλεύσεις» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» ξεκίνησαν στα τέλη του 2018, με αφορμή την αύξηση στους φόρους των καυσίμων, και γρήγορα προσέλαβαν ευρύτατες διαστάσεις, με βασικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου Μακρόν.
Ο ηγέτης του «Κινήματος των Πέντε Αστέρων» έχει επανειλημμένως στηρίξει τους Γάλλους διαδηλωτές, τονίζοντας ότι ο «αέρας αλλαγής έχει περάσει τις Άλπεις». Ανταπαντώντας, το Παρίσι έχει διαμηνύσει ότι τέτοιου είδους κινήσεις είναι «μη αποδεκτές μεταξύ δύο γειτονικών χωρών και εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Είθε να εξαπλωθεί η φλόγα απ΄ το Παρίσι σ΄ όλη την Δυτική Ευρώπη..

Σχολιο.- Ζήτω το Κίνημα 5 Αστέρων που έχει δώσει αυξήσεις σε όλους τους Ιταλούς, χέζοντας την κωλοΕΕ και τον φασισταρά Σαλβίνι!!! Ζήτω το Κίνημα 5 Αστέρων που στηρίζει την νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τον Πρόεδρο Μαδούρο, χέζοντας το αλήτη φασισταρά Σαλβίνι που καλούσε σε ξένη επέμβαση των γιάνκιδων!!!
Σχολιο.- Σε σχέση με τους νεογκεσταπίτες του ΣΥΡΙΖΑ, ο αληταράς Σαλβίνι είναι τα ίδια σκατά με αυτούς! Ότι θετικό έχει γίνει στην Ιταλία προέρχεται από το Κ5Α!!! Δεν σε προβληματίζει ότι ο αληταράς Σαλβίνι είναι κολητός του αληταράς Τραμπ όπως και ο αληταράς Τσίπρας? Δεν σε προβληματίζει ότι όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ προβάλουν τον αληταρά φασισταρά Σαλβίνι, άλλα δήθεν κατηγορώντας τον, και άλλα να του στέλνουν ύμνους? Το Κ5Α αναγκάστηκε να συμμαχήσει με τον αληταρά φασισταρά Σαλβίνι, γιατί αλλιώς δεν μπορούσε να κάνει κυβέρνηση! Και ο αληταράς φασισταράς Σαλβίνι μπήκε για να τους ελέγχει! Καμία σύγκριση με τον αληταρά φασισταρά Τσίπρα και συριζα που είναι πιστά σκυλάκια των αποικιοκρατών ιμπεριαλιστών, δε μπορεί να γίνει με το πραγματικά λαϊκό Κ5Α!!!
Ο αληταράς φασισταράς Σαλβίνι συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή!!! Μάλιστα πάνε να φτιάξουν πανευρωπαϊκό φασιστικό κόμμα με τις οδηγίες ανθρώπου του Τραμπ, που δηθεν έχει τσακωθεί μαζί του!!
Ο αληταράς φασισταράς Σαλβίνι δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Μαδούρο της Βενεζουέλας πρέπει να σκοτωθεί με ξένη επέμβαση γιατί αποτελεί τον τελευταίο κομμουνιστικό κίνδυνο στον κόσμο! Είναι φασίστας! Και όποιο τον υποστηρίζει είναι φασίστας κι αυτός.
Όλες οι εφημερίδες και τα πρακτορεία ειδήσεων το γράφουν!!! Ο αληταράς φασισταράς Σαλβίνι συνεχίζει να λέει ότι πρέπει να γίνει ξένη επέμβαση στη Βενεζουέλα, αλλά δεν τολμάει να ρίξει τη κυβέρνηση γιατί θα χάσει το λουφέ!
Α ναι, ο αληταράς φασίστας στιβ Μπάνον είναι εκείνος που έρθει στην Ευρώπη για να στήσει φασιστικό πανευρωπαικό κόμμα και που δηθεν εχει τσακωθεί με τον Τραμπ.
Και  ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, το δεξι χερι του Τραμπ είναι που ειπε ότι η εισβολη στη Βενεζουελα θα γινει για τα πετρελαια της και όχι για καμια «Δημοκρατία»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπογδανος υποσχεται, πως αν εκλεγει η ΝΔ, θα εισβαλει με τα τανκς στην ΕΡΤ.
Κι επειδη αποκαλυπτει το ποιον του, εμεις τον γραφουμε κανονικα όπως και τους ναζιστες προδοτες της ΝΔ και της Χρυσης Αυγης!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Ο γαλλικός λαός είναι φίλος και σύμμαχός μας» λεει  αρχηγός των Πέντε Αστέρων
 Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 19:00
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας απάντησε στο ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση και στην απόφαση να ανακληθεί προσωρινά ο Γάλλος πρέσβης στην Ιταλία, για διαβουλεύσεις.
«Ο γαλλικός λαός είναι φίλος και σύμμαχός μας. Ο πρόεδρος Μακρόν επιτέθηκε επανειλημμένα κατά της ιταλικής κυβέρνησης, για πολιτικούς λόγους, ενόψει των Ευρωεκλογών», τόνισε ο Ντι Μάιο. «Αυτό δεν επηρέασε ποτέ και ούτε θα επηρεάσει το αίσθημα φιλίας που ενώνει τις δυο χώρες μας», σημειώνει ο Ντι Μάιο.
Παράλληλα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων υπογραμμίζει: «Σε θέματα, όπως του μεταναστευτικού, η συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση είναι πάντα η ευρύτατη και είμαστε διατεθειμένοι να πραγματοποιηθούν συναντήσεις στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, για να βρεθούν λύσεις».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανησυχίες από το Μεξικό για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
 Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 16:47
Την ανησυχία του Μεξικού για την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα εξέφρασε,  ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μαρσέλο Έμπραρντ, εν όψει της συνεδρίασης της Διεθνούς Ομάδας Επαφής στη Βενεζουέλα.
«Ανησυχούμε για τη χρήση βίας ή για παρεμβάσεις, καθώς είμαστε ενάντια σε αυτό, χωρίς αμφιβολία. Και θεωρώ ότι και οι Ευρωπαίοι το ίδιο», σημείωσε ο ίδιος, ερωτηθείς για το εάν η ενδεχόμενο στρατιωτική παρέμβαση από τις ΗΠΑ θα συζητηθεί στη συνεδρίαση.
Εν τω μεταξύ, το θέμα έθεσε σήμερα και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναφέροντας ότι «υπάρχουν ακόμη σημάδια που έρχονται από την Ουάσινγκτον για την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει βία, προκειμένου να ανατρέψει τις νόμιμες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης στρατιωτικής επέμβασης».
Tο Μεξικό είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Προεδρο Νικολάς Μαδούρο, ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ έχουν λάβει ήδη απόφαση για βίαιη παρέμβαση στη Βενεζουέλα
 Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 16:08
«Υπάρχουν ακόμη σημάδια που έρχονται από την Ουάσινγκτον για την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει βία, προκειμένου να ανατρέψει τις νόμιμες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης στρατιωτικής επέμβασης. Αυτό είναι κάτι που βασικά λέγεται ανοιχτά στον Λευκό Οίκο», σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου, αναφερόμενη στην πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα.
«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι αυτό το είδος δηλώσεων διά στόματος Αμερικανών αξιωματούχων συνιστά άμεση παραβίαση του Άρθρου 2 παρ. 4 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που δίνει την εντολή σε όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών να απέχουν από την απειλή ή χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις», παρατήρησε η ίδια.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ προτρέπουν τον στρατό της Βενεζουέλας να διαπράττουν εγκλήματα, υποσχόμενες αμνηστία εάν προδώσουν τις Αρχές της χώρας.
«Χωρίς να έχεις καμία πρόθεση, καταλήγεις στο συμπέρασμα, ξεκάθαρα κρίνοντας από αυτήν την κατάσταση, ότι η απόφαση για τη χρήση βίας έχει ληφθεί από την Ουάσινγκτον, όλα τα άλλα δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από επιχείρηση συγκάλυψης», υπογράμμισε ακόμη.
«Η Ουάσινγκτον έχει στραφεί στις άμεσες απειλές για κυρώσεις στον στρατό της Βενεζουέλας, ο οποίος παραμένει πιστός στη νόμιμη κυβέρνηση», είπε επίσης.
Σημειώνεται ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, έχει δηλώσει ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να εξαιρέσει ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας από τις κυρώσεις, εάν δηλώσουν πίστη στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο, ο οποίος αυτοαναγορεύτηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Άλλωστε, και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε, μιλώντας στο CBS, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει αμερικανικό στρατό στη Βενεζουέλα ως μια «επιλογή».
Ο νομιμος Προεδρος Νικολάς Μαδούρο  κατηγορεί την Ουάσινγκτον για απόπειρα να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.
Η Ρωσία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Μαδούρο, ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορτογαλία: Η απεργία των νοσηλευτών προκαλεί την οργή της κυβέρνησης
 Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 13:33
Η απεργία των νοσηλευτών στην Πορτογαλία, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του μήνα, έχει ήδη προκαλέσει την αναβολή εκατοντάδων χειρουργικών επεμβάσεων, προκαλώντας τις έντονες επικρίσεις της κυβέρνησης.
Οι κινητοποιήσεις, με βασικό αίτημα τις μισθολογικές αυξήσεις, αναμένεται να διαρκέσουν όλο τον Φεβρουάριο κυρίως με στάσεις εργασίας των νοσηλευτών που συμμετέχουν στις εγχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε κάποια δημόσια νοσοκομεία. Την ίδια ώρα οι απεργοί θα λαμβάνουν κάποια χρήματα χάρη σε διαδικτυακές δωρεές, όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι των συνδικάτων των νοσηλευτών.
«Με αυτή τη στρατηγική θα καταφέρουμε να διαρκέσει η απεργία τόσο πολύ», υπογράμμισε η Σάρα Ρέτζο νοσηλεύτρια στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Βίλα Ρεάλ, αν και η ίδια δεν έχει συμμετάσχει στην απεργία.
Οι κινητοποιήσεις, που στηρίζουν τα δύο μικρότερα συνδικάτα των νοσηλευτών, έχουν προκαλέσει την αναβολή 645 επεμβάσεων, δηλαδή του 57% όσων ήταν προγραμματισμένες σε επτά δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του πορτογαλικού υπουργείου Υγείας.
Από αύριο Παρασκευή η απεργία αναμένεται επεκταθεί σε τρία επιπλέον νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο της χώρας στη Λισαβόνα.
Μια προηγούμενη ανάλογη απεργία είχε προκαλέσει την αναβολή ή την ακύρωση σχεδόν 8.000 εγχειρήσεων το διάστημα από τις 22 Νοεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου.
Ο αληταρας σοσιαλφασιστας Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα χαρακτήρισε την απεργία «καταχρηστική» και «εντελώς παράνομη», ανακοινώνοντας την Τρίτη το βράδυ σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να τη σταματήσει.
Ο Κόστα επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα προσφύγει και εναντίον της επικεφαλής του Συλλόγου Νοσηλευτών Άνα Ρίτα Καβάκο εκτιμώντας ότι παραβίασε τον νόμο ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Οι νοσηλευτές ζητούν μεταξύ άλλων μισθολογικές αυξήσεις και αύξηση της αποζημίωσης που λαμβάνουν για τις υπερωρίες. Προκειμένου να ενισχύσουν το ταμείο στήριξης των απεργών, οι νοσηλευτές κατάφεραν να συγκεντρώσουν μέσω διαδικτυακών δωρεών περισσότερα από 780.000 ευρώ, με τους βασικούς δωρητές να είναι συνάδελφοί τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρότζερ Γουότερς: «Σταματήστε το πραξικόπημα του Τραμπ στη Βενεζουέλα - Είναι παράνοια»
 Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 11:10
«Σταματήστε το πραξικόπημα Τραμπ στη Βενεζουέλα» είναι το μήνυμα του συνιδρυτή των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς, το οποίο μοιράστηκε με τους χιλιάδες «ακολούθους» του στο Twitter.
Ο σπουδαίος κιθαρίστας και τραγουδοποιός της ροκ μουσικής υποστήριξε ακόμη πως οι ΗΠΑ «καταστρέφουν την πραγματική δημοκρατία στη λατινοαμερικανική χώρα», καλώντας ταυτόχρονα την Ουάσινγκτον «να αφήσει ήσυχο τον λαό της Βενεζουέλας». «Σταματήστε να τους καταστρέφετε, ώστε το 1% να ωφεληθεί από την πετρελαιοπαραγωγή τους» γράφει ο Γουότερς, ο οποίος έχει αναρτήσει και φωτογραφία με φράση του Σιμόν Μπολίβαρ:
«…Οι ΗΠΑ καταστρέφουν την Αμερική με μιζέρια, εν ονόματι της ελευθερίας»…
Ο θεωρούμενος από τους «θρύλους» της ροκ σκηνής είναι γνωστός και για τις πολιτικές παρεμβάσεις που κάνει ακόμη και κατά τη διάρκεια των κοντσέρτων που δίνει.
Επίσης, είχε αναρτήσει πόστερ, με το οποίο καλούσε «σε επείγουσα διαδήλωση μπροστά από την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπό εξέταση η παραπομπή του Μ. Σαλβίνι σε δίκη
 Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 11:54
Επί τάπητος έχει τεθεί στην αρμόδια επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας το αίτημα των δικαστικών της Σικελίας για παραπομπή σε δίκη του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Η όλη υπόθεση αφορά στην απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει, για περισσότερες από 10 ημέρες τον περασμένο Αύγουστο, τον ελλιμενισμό του πλοίου Diciotti, το οποίο μετέφερε 177 λαθρομετανάστες που είχαν διασωθεί στην κεντρική Μεσόγειο.
Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι ο Σαλβίνι ευθύνεται για στέρηση της ατομικής ελευθερίας των λαθρομεταναστών. Όμως, ο ίδιος επιμένει ότι έδρασε υπέρ του εθνικού συμφέροντος και ότι οι λαθρομετανάστες έπρεπε να μεταφερθούν στη Μάλτα κι όχι στη Σικελία.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κόντε και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, ο Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη όντως από όλη την κυβέρνηση, και είναι σαφές οτι το Κίνημά του θα ταχθεί κατά της παραπομπής του Σαλβίνι. Η απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα με διαδικτυακή ψηφοφορία των εγγεγραμμένων μελών των «Πεντάστερων».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Μεξικό και Ουρουγουάη προτείνουν έναν «μηχανισμό» διαλόγου χωρίς όρους ή προαπαιτούμενα
 Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 07:53
Η Ουρουγουάη και το Μεξικό πρότειναν την Τετάρτη να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός διαλόγου χωρίς όρους ή προαπαιτούμενα, προκειμένου να αναζητηθεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων στην πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα.
Το Μεξικό και η Ουρουγουάη είναι ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής που δεν αναγνώρισαν τον αληταρα αμερικανοπληρωμενο επικεφαλής της εθνοσυνέλευσης που εχει διαλυθει και αντικατασταθει με εκλογες από την Συνταγματικη Συντακτικη Συνελευση, τον χαφιε των γιανκιδων Χουάν Γκουαϊδό.
Ο Ουρουγουανός υπουργός Εξωτερικών Ροδόλφο Νιν Νοβόα και ο Μεξικανός ομόλογός του Μαρσέλο Εμπράρδ παρουσίασαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης τον «Μηχανισμό του Μοντεβιδέο», που προβλέπει διάφορες φάσεις, καθώς και τη μεσολάβηση προσωπικοτήτων διεθνούς και γενικής αποδοχής.
Διευκρίνισαν πως δεν τίθεται ως όρος η προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών, όπως αξιώνουν η αμερικανοπληρωμενη προδοτικη μασονικη αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, οι ναζιστικες ΗΠΑ, η αποικιοκρατικη κωλοΕ.Ε. και οι δορυφοροι των γιανκιδων χώρες της Λατινικής Αμερικής.
«Εάν απαιτούσαμε εκλογές σε μια τέτοια στιγμή, θα επιβάλαμε όρους που θα έκαναν δύσκολο τον διάλογο. Είναι εκείνοι (η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας) που πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία» ανέφερε ο Νιν Νοβόα, διαβάζοντας μια κοινή ανακοίνωση των δύο κυβερνήσεων.
«Προτείνουμε τον Μηχανισμό του Μοντεβιδέο στη βάση του δικαιολογημένου ενδιαφέροντός μας και της πρόθεσής μας να συμβάλλουμε ώστε ο λαός της Βενεζουέλας και οι διάφορες εμπλεκόμενες πλευρές να μπορέσουν να βρουν μια λύση στις διαφορές τους» συμπλήρωσε.
μπτη, στα μέρη που θα συμμετάσχουν στην πρώτη σύνοδο - στο Μοντεβιδέο - της διεθνούς Ομάδας Επαφής. Την Ομάδα συνέστησαν η αποικιοκρατικη κωλοΕ.Ε., επτά αποικιοκρατικα κωλοευρωπαϊκά κράτη και τέσσερις λατινοαμερικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουρουγουάης.
Το Μεξικό, ο ΥΠΕΞ του οποίου θα είναι παρών στη σημερινή σύνοδο, δεν εντάχθηκε στην Ομάδα Επαφής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μπλόκο» από τις ΗΠΑ σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντιον των σιωναζι
 Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 05:34
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν επέτρεψε να εγκριθεί διά ψηφοφορίας μια ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα εξέφραζε λύπη για τη μονομερή απόφαση του ισραήλ να διώξει μια διεθνή αποστολή παρατηρητών από τη Χεβρώνα, εστία έντασης στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ανέφεραν διπλωμάτες.
Ο πρωθυπουργός του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος Βενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα ανανεώσει την εντολή της λεγόμενης Προσωρινής Διεθνούς Παρουσίας στη Χεβρώνα (Temporary International Presence in Hebron, TIPH), ερίζοντας ότι οι ξένοι παρατηρητές επιδόθηκαν σε αντιισραηλινοναζιστική δραστηριότητα, για τη φύση της οποίας δεν έδωσε καμία διευκρίνιση.
Η κυβέρνηση της Νορβηγίας, της χώρας που ηγήθηκε αυτής της πολυεθνικής αποστολής παρατηρητών τα τελευταία 22 χρόνια, τόνισε πως «η μονομερής ισραηλινοναζιστική απόφαση σημαίνει πως η εφαρμογή ενός μεγάλου μέρους των συμφωνιών του Όσλο διακόπτεται».
Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζήτησε σχετικά με την απόφαση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος κεκλεισμένων των θυρών χθες Τετάρτη, κατόπιν αιτήματος του Κουβέιτ και της Ινδονησίας, που προετοίμασαν το κείμενο του σχεδίου ανακοίνωσης. Για την έγκριση οποιασδήποτε τέτοιας ανακοίνωσης του ΣΑ απαιτείται συναίνεση.
Σύμφωνα με διπλωμάτες, η αμερικανική αποστολή ανέφερε πως η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί πως θα ήταν πρέπον να εκδοθεί ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ζήτημα.
Το κείμενο, που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, επισήμαινε τη σημασία της αποστολής και τις «προσπάθειές της για να διατηρείται η ηρεμία σε μια πολύ νευραλγική περιοχή» και την «εύθραυστη κατάσταση επί του πεδίου, που υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί περαιτέρω».
Η μασονικοναζιστικη κυβέρνηση των ναζιστικων ΗΠΑ κατηγορεί εδώ και χρόνια τα Ηνωμένα Έθνη ότι εμφορούνται από προκατάληψη σε βάρος του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος και φροντίζει να προστατεύει τον πιο στενό της σύμμαχο στη Μέση Ανατολή αποτρέποντας την ανάληψη δράσης εκ μέρους του ΣΑ.
Στη Χεβρώνα ζει ανάμεσα σε 200.000 Παλαιστίνιους μια κοινότητα περίπου 1.000 σιωναζι εποίκων την οποία φρουρούν ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινοναζιστικού στρατού.
Η TIPH δημιουργήθηκε μετά τη σφαγή 29 Παλαιστίνιων από έναν σιωναζι έποικο το 1994, μέσα σε χώρο λατρείας ιερό τόσο για τους εβραίους, όσο και για τους μουσουλμάνους.
Αφότου οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις κατοχής αποσύρθηκαν εν μέρει από το Χεβρόνα το 1998, βάσει των προσωρινών ειρηνευτικών συμφωνιών του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  και της Παλαιστινιακής Αρχής, οι παρατηρητές εντέλλονταν να καταγράφουν και να αναφέρουν «παραβιάσεις των συμφωνιών (και) παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», σύμφωνα με τον ιστότοπο της TIPH.
Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Σιωναζι και των Παλαιστινίων κατέρρευσαν το 2014.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κλιμακώνονται οι πιέσεις και ο επικοινωνιακός πόλεμος
ΚΚ Βενεζουέλας: Καταγγέλλει την επέμβαση και απαιτεί μέτρα
Το ΚΚ Βενεζουέλας, που στηρίζει κριτικά την μπολιβαριανή διαδικασία που ξεκίνησε με την άνοδο στην εξουσία του Ούγκο Τσάβες το 1999 και στη συνέχεια του Ν. Μαδούρο, απευθύνει κάλεσμα για την πιο πλατιά πατριωτική αντιιμπεριαλιστική λαϊκή συμμαχία για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που επιχειρούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και σύμμαχοί τους. Οργανώνει μαζί με άλλες επαναστατικές δυνάμεις Πατριωτικές Λαϊκές Επιτροπές, ζητάει να συγκληθεί ο λεγόμενος Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος όπου συμμετέχει και το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα και ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με άμεσα αναγκαία μέτρα τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά, να συγκρουστεί με τις μαφίες και τους διεφθαρμένους. Οπως τόνισε το ΚΚ Βενεζουέλας σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η ιμπεριαλιστική επέμβαση είναι ο λαός να έχει πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα και αναγκαίες υπηρεσίες.
Ταυτόχρονα, το ΚΚ Βενεζουέλας χαιρέτισε τη διεθνιστική αλληλεγγύη που δέχεται ο λαός και τόνισε ότι θα συμμετάσχει στην καμπάνια που ξεκίνησε χτες για τη συλλογή υπογραφών κατά της επέμβασης στη Βενεζουέλα, που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της χώρας, Ν. Μαδούρο, με στόχο τη συγκέντρωση 10 εκατ. υπογραφών.
Κατάσχεση φορτίου με όπλα
Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στη Βενεζουέλα είναι η κατάσχεση χτες στο διεθνές αεροδρόμιο Αρτούρο Μιτσελένα, στην επαρχία Καραμπόμπο, ενός φορτίου με όπλα που προέρχονταν από το Μαϊάμι και προορίζονταν για τις δυνάμεις που θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης. Για τους παραλήπτες έχει ξεκινήσει έρευνα από τις αρχές ασφαλείας ενώ το πολεμικό υλικό περιλάμβανε 19 αυτόματα, με χιλιάδες σφαίρες, 90 ασυρμάτους και 6 κινητά τηλέφωνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό του υποψηφίου του από τις προεδρικές εκλογές
Με βάση αντικομμουνιστικό νόμο
ΚΙΕΒΟ.--
Τον αποκλεισμό του υποψηφίου του ΚΚ Ουκρανίας, Α' Γραμματέα της ΚΕ, Πέτρο Σιμονένκο, από τις προεδρικές εκλογές στις 31 Μάρτη, αποφάσισε η Εκλογική Επιτροπή και επικύρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, εφαρμόζοντας τον λεγόμενο νόμο της «αποκομμουνιστικοποίησης», ο οποίος θεσπίστηκε από το αντιδραστικό - φασιστικό καθεστώς μετά το ναζιστικο πραξικόπημα του 2014.
Σύμφωνα με την αιτιολόγηση της Εκλογικής Επιτροπής, που πάτησε πάνω στον αντικομμουνιστικό νόμο, απαγορεύεται να είναι υποψήφιοι για την Προεδρία της Ουκρανίας άτομα και κόμματα που προπαγανδίζουν τον κομμουνισμό και τον εθνικοσοσιαλισμό (!) (δηθεν) και τα σύμβολά τους. Την ίδια στιγμή, βέβαια, στελέχη της φασιστικής κυβέρνησης του Πέτρο Ποροσένκο συμμετέχουν σε «διαδηλώσεις» που οργανώνονται από νεοναζιστικές ομάδες, ενώ πρόσφατα καθιέρωσε ως επίσημη εθνική αργία την 1η Γενάρη, μέρα γέννησης του Στέπαν Μπαντέρα, του Ουκρανού ναζιστή συνεργάτη των ναζί και των SS, ο οποίος πολέμησε ενάντια στον Κόκκινο Στρατό κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τιμώντας αυτόν τον εγκληματία, που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων.
Το ΚΚ Ουκρανίας καταγγέλλει την απόφαση και το νόμο, τον οποίο χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό, λέγοντας ότι παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες του ουκρανικού λαού. «Είναι προφανείς οι λόγοι που απαγορεύουν στο ΚΚ Ουκρανίας να έχει δικό του υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές: Εμείς, οι κομμουνιστές, δεν εγκαταλείψαμε τα σύμβολά μας, δεν προδώσαμε την ιδεολογία μας. Είμαστε το μόνο κόμμα που δείχνει μια εναλλακτική απέναντι στον καπιταλισμό. Προτάσσουμε το δρόμο του σοσιαλισμού, όπου την εξουσία έχουν οι εργαζόμενοι και όχι η ολιγαρχία, όπου η εξύμνηση και τιμή του ναζισμού και του φασισμού είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπου η οικονομία λειτουργεί για την ειρήνη και τη δημιουργία και όχι για τη στρατιωτικοποίηση και τον πόλεμο».
Το ΚΚ Ουκρανίας προσέφυγε κατά της «παράνομης και αντισυνταγματικής απόφασης της Εκλογικής Επιτροπής».
Στο μεταξύ, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εκτίμησε ότι ο Ποροσένκο «αποκλείεται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές χωρίς απάτη». Στην τελευταία δημοσκόπηση εμφανίζεται πρώτος ο καλλιτέχνης Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ακολουθεί η πρώην Πρόεδρος της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο, ενώ ο Ποροσένκο είναι στην τρίτη θέση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά η "δικαιοσύνη" αναρωτιέται γιατί οι πολίτες είναι πεισμένοι πως η διαφθορά τους ξεπερνάει πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες!
13 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ  ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΔΙΑ.
Νόμιμα τα μνημόνια, νόμιμη η εξαθλίωση των εργαζομένων (τα δικά τους αναδρομικά, βεβαίως συνταγματικά), νόμιμες οι κατασχέσεις σπιτιών, νόμιμες οι κατασχέσεις σπιτιών για χρέη ακόμη και 500 ευρώ στην εφορία, νόμιμα τα χαράτσια, νόμιμες οι διακοπές ηλεκτρισμού και νερού σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, νόμιμη η εξαθλίωση του λαού νόμιμη η πώληση της Μακεδονίας... της Πατρίδας!
Μπράβο θαμώνες στοών με ποδίτσες!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Rogers Waters: Αφήστε ήσυχο τον λαό της Βενεζουέλας!
Roger Waters ✔ @rogerwaters
A note from Roger:
THIS IS TODAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
STOP THIS LATEST USG INSANITY, LEAVE THE VENEZUELAN PEOPLE ALONE. THEY HAVE A REAL DEMOCRACY, STOP TRYING TO DESTROY IT SO THE 1% CAN PLUNDER THEIR OIL.
US HANDS OFF VENEZUELA! NICOLAS MADURO STOPTRUMP SCOUP IN VENEZUELA
Αφήστε ήσυχο τον λαό της Βενεζουέλας, έκκληση κινητοποίησης ενάντια στο πραξικόπημα στην Βενεζουέλα το μήνυμα του Ρότζερ Γουώτερς



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους είπε ο κύριος Γ. Παπανδρέου στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του με την σύντροφό του Γουέντι... πόσο καλή είναι η συμφωνία των Πρεσπών;
Την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Γιωργακης Παπανδρέου και η σύντροφός του Γουέντι Κόνελι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Τρίτη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρεα Παπανδρέου…
Βέβαια δεν τους είπε πόσο δικτάτορας είναι ο Μαδούρο, πως ο σύντροφος του Ανδρέα (Ντανιέλ Ορτέγκα) είναι "τύραννος και δικτάτορας", για την "παγκοσμιοποίηση με ανθρώπινο πρόσωπο", την αριστερή Κλίντον, το σύντροφο Νετανιάχου στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, τους συντρόφους του...
ΔΝΤ, πόσο δικτάτορας είναι ο Άσαντ στη Συρία και τη "σοσιαλιστική επανάσταση της αραβικής άνοιξης" και φυσικά τη μεγαλειώδη "εθνική νίκη" με τη "Β. Μακεδονία" του συντρόφου σοσιαλδημοκράτη Τσίπρα και του συντρόφου του Κοτζιά...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμμένος: Η κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών
Θέμα αντισυνταγματικότητας στην επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με απλή πλειοψηφία θα θέσει ο Πάνος Καμμένος.
Σε ανάρτησή του στο... Twitter ο κ. Καμμένος αναφέρει: «Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί Κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ θα στηρίξει πρόταση αντισυνταγματικότητας;».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μερικές αλήθειες, απ΄αυτές που σκοπίμως κρύβουν τα διεφθαρμένα παγκόσμια και εγχώρια ΜΜΕ, για την Βενεζουέλα...
Ας πούμε, σήμερα, μερικές αλήθειες, απ΄αυτές που σκοπίμως κρύβουν τα διεφθαρμένα παγκόσμια και εγχώρια ΜΜΕ, για την Βενεζουέλα.
Θα μας λυθούν, έτσι, πολλές απορίες και συγχύσεις, για την κατάσταση, που επικρατεί, σ΄αυτήν τη χώρα.
Ακούω πολλούς, που απορούν, πώς μια τόσο... πλούσια χώρα δεν μπορεί να ταϊσει τους πολίτες της; Τι σόι σοσιαλισμός είναι αυτός;
Η Βενεζουέλα είναι μια τεράστια χώρα 1.000.000 τμ., που το 90% του εδάφους της καλύπτεται, από απροσπέλαστη ζούγκλα. Το κλίμα της είναι τροπικό. Δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε αγροτική παραγωγή. Και πριν τον Τσάβες και μετά τον Τσάβες!
Βρίσκεται κοντά, στις ΗΠΑ και όλες οι εισαγωγές και εξαγωγές της γίνονταν με τις ΗΠΑ, για μικρότερο κόστος. Την δεκαετία του ΄30 εξήγαγε καφέ και εισήγαγε τρόφιμα. Μετά εξήγαγε πετρέλαιο και εισήγαγε πάλι τρόφιμα. Ποτέ δεν είχε δικά της τρόφιμα!
Το 1999 ήταν περίοδος ευημερίας, για το πετρέλαιο.
Το 2008, η τιμή του καταποντίστηκε, από τα 140 δολ. το βαρέλι, στα 35 δολ. Ηταν ο Τσάβες που το ανέβασε στα 100 δολ.
Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας έχει δύο τύπους. Το βαρύ, που δεν περνάει καν απ΄τους σωλήνες και το κανονικό, που όλοι γνωρίζουμε. Την πολύ ακριβή επεξεργασία του βαρέως πετρελαίου την παρέδωσε ο Τσάβες σε ιδιωτικές εταιρείες απ΄όλον τον κόσμο και η επεξεργασία του γινόταν στην Ινδία, λόγω του χαμηλού εργατικού κόστους. Το κράτος κράτησε τα ελαφρύ πετρέλαιο.
Με τα έσοδα του πετρελαίου, ο Τσάβες έχτισε σπίτια, με φως νερό και θέρμανση, στις φτωχογειτονειές της χώρας, εκεί που οι άνθρωποι ζούσαν σε χαρτόκουτα,, ενώ δίπλα τους οι πλούσιοι είχαν απομονώσει τις περιοχές τους με περιφρούρηση ιδιωτικής αστυνομίας.
Ιδρυσε λαϊκά μαγαζιά, όπου τα αναγκαία αγαθά, χρηματοδοτούνταν από το κράτος. Μαυραγορίτες αγόραζαν τα προϊόντα και τα πουλούσαν στην επόμενη γωνία σε πενταπλάσιες τιμές. Κανείς δεν μπορούσε να τους ελέγξει.
Το 2002, οι ΗΠΑ έκαναν πετρελαϊκή απεργία. Μία μόνο εταιρία διαχειριζόταν τα προγράμματα τροφοδοσίας και ήταν όλοι Αμερικανοί. Πήραν τους κωδικούς των κομπιούτερς και έφυγαν! Οι καταστροφές ήταν τεράστιες. Οι Βενεζουελάνοι αναγκάστηκαν να σπάσουν τα κομπιούτερς, για να βρούν τους κωδικούς των προγραμμάτων. Τότε στήθηκαν οι διαδηλώσεις των πλουσίων και οι αντι-διαδηλώσεις των φτωχών υποστηριχτών του Τσάβες. Αιματηρά επεισόδια. Στρατιωτικοί εκπαιδευμένοι στις ΗΠΑ συλλαμβάνουν τον Τσάβες και τον οδηγού, σε νησί της Βενεζουέλας. Του αφαιρούν την στρατιωτική του στολή και του βάζουν πολιτικά ρούχα, για να τον ταπεινώσουν. Του δίνουν χαρτί και στυλό και 10΄λεπτά προθεσμία για να γράψει ότι δεν θέλει να εκπληρώσει τα καθήκοντα του, ως Πρόεδρος, καθώς και μια επιστολή, που να εξηγεί τους λόγους της "αυτοκτονίας" του.
Ενας απλός φαντάρος που τον υποστήριζε του δίνει το κινητό του τηλέφωνο. Ο Τσάβες τηλεφωνεί στην κόρη του. Εκείνη, στον Φινέλ Κάστρο και ο Κάστρο βγαίνει στον αέρα, λέγοντας ότι ο Τσάβες κρατείται και είναι ψέμα ότι παραιτείται και αυτοκτόνησε!
Ο λαός βγαίνει στους δρόμους. Ο στρατος απελευθερωνει τον Τσαβες μενοντας πιστος στη Δημοκρατια. Εισβάλλει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ήδη, γινόταν η δεξίωση για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου. Του Προέδρου του ΣΕΒ, Πέδρο Καρμόν, που όρισαν οι ΗΠΑ.
Πριν προλάβει να φάει το επιδόρπιο, διέφυγε στην Κολομβία.
Η Βενεζουέλα έχει εξαγωγές 30 δις δολ. και εισαγωγές 20 δις δολ. Περισσεύουν 10 δις για να αγοράσει ότι θέλει!
Και όποιος είναι έξυπνος, ας αρχίσει να στέλνει αγροτικά προϊόντα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αμπάς σε συνεργασία με τις σιωνιστικές-ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις τιμωρεί τον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα...
Ο Αμπάς σε συνεργασία με τις σιωνιστικές-ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις τιμωρεί τον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα για να υποταχθεί και να σταματήσει κάθε κινητοποίηση.
Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις στη δύση -και στην Ελλάδα- με τη σιωπή τους συγκαλύπτουν την εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης και το αναφαίρετο δικαίωμά του για Πατρίδα.
Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης: "Ηθικό κι Εθνικό έγκλημα η κατάργηση της...
ενίσχυσης οικογενειών φυλακισμένων πολιτικών κρατουμένων και μαρτύρων στη Γάζα από την παλαιστινιακή αρχή" (Αμπάς)
"Το Λαϊκο Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταγγέλλει την απόφαση της παλαιστινιακής αρχής να καταργήσει τη βοήθεια για τις χιλιάδες οικογένειες φυλακισμένων πολιτικών κρατουμένων και Μαρτύρων στη Λωρίζα της Γάζας. Αυτή η πράξη επειδεινώνει την τραγική κατάσταση στη Γάζα κι ανοίγει τις πόρτες στον πολιτικό κίνδυνο απόσχισης (...)
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καλεί την Φατάχ ν' αναλ΄λαβει τις ευθύνες της και να πιέσει τον Αμπάς για να σταματήσει η εξόντωση του λαού μας, ειδικά να επιθυμούν την εθνική συμφιλίωση (...)
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνηςκαλεί τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να κινητοποιηθούν με σκοπό να καταγγελθούν οι ευθύνες για αυτό το παράνομο κι αδικαιολόγητο έγκλημα".
Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Γάζα, 6 Φλεβάρη 2019



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


«Σείστηκε» η Πάτρα από τη συγκέντρωση Πελετίδη!