Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Τριτη 28 Ιανουαριου 2020


Το Άουσβιτς το ελευθέρωσε κάποιος Βίτσας.Πλάκωσε με μαστίγιο τους ναζί κι αυτοί φώναζαν ααουυ..βίτς..έεε..έμεινε τ'ονομα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 28 του Γενάρη 1945 ξεψύχησε στο πεδίο της μάχης η 20χρονη θρυλική μαχήτρια και από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές του Κόκκινου Στρατού Ρόζα Σανίνα.
Στα 17 της κατατάσσεται εθελοντικά στον Κόκκινο Στρατό που πολεμούσε σκληρά με το φασισμό.
Το 1943 γίνεται ελεύθερη σκοπευτής. Η άρτια στρατιωτική εκπαίδευση και οι ικανότητές της την κάνουν να ξεχωρίσει. Οι διοικητές της της προτείνουν να γίνει εκπαιδεύτρια. Η Ρόζα ζητά να τη στείλουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Μετά τη μάχη του Στάλινγκραντ γίνεται η πρώτη σοβιετική γυναίκα ελεύθερη σκοπευτής που της απονέμεται το στρατιωτικό μετάλλιο της τιμής.
Στις 12 Δεκέμβρη του 1944 τραυματίζεται από σφαίρα στο δεξί ώμο. Μετά την ανάρρωσή της επιστρέφει στο μέτωπο. Στα σχέδιά της ήταν μετά τον πόλεμο να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα της και να ολοκληρώσει τις σπουδές της που διέκοψε ο πόλεμος.
Στις 27 του Γενάρη 1945 η Ρόζα Σανίνα τραυματίζεται βαριά στην κοιλιακή χώρα από θραύσμα οβίδας, την ώρα που προσπαθούσε να προφυλάξει έναν τραυματισμένο αξιωματικό του τμήματός της.
Την επόμενη μέρα πεθαίνει.
Στη σύντομη ζωή της έγινε τιμημένη ηρωίδα του σοβιετικού λαού και φόβος και τρόμος για τους φασίστες. Ο «αόρατος τρόμος της ανατολικής Πρωσίας» (έτσι την αποκαλούσαν) πρόλαβε να σκοτώσει 59 χιτλερικούς στρατιώτες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνεντευξη αναλυση του αμερικανοπαλαιστίνιου καθηγητή Σύγχρονης Aραβικής Πολιτικής και Ιστορίας Joseph Massad (στο Κολούμπια της Νέας Υόρκης) για την ισραηλινο-παλαιστινιακη σύγκρουση,την ιστορια του Σιωνισμου και η σχεση του με τον εβραισμο,την αντίδραση του Μπένζαμιν Νετανιάχου στο άκουσμα της είδησης για την έρευνα που θα αρχίσει το ΔΠΔ(Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο)που είπε πως το ΔΠΔ δεν έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει την τέλεση εγκλημάτων πολέμου στα Παλαιστινιακά εδάφη..ο καθητητης μιλαει για τον ρατσισμο στις ΗΠΑ αλλα και το ποως το Ισραηλ χρησιμοποιει εκβιαστικα το Ολοκαυτωμα για να ''ξεπλυνει''τα εγκληματα του κατα των Παλαιστινιων
Είναι σαφές πως η δημιουργία του εβραϊκού κράτους και η απόκτηση ζωτικού χώρου για τις μάζες των εβραίων μεταναστών που κατέφταναν στην Παλαιστίνη, ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς την παράλληλη εκκένωση της χώρας από τους Άραβες κατοίκους της, είτε μέσω της οικειοθελούς αποχώρησης, είτε μέσω της βίαιης μεταφοράς τους. Ο Γιόραμ Μπεν Πόραθ, ηγέτης της παλαιάς φρουράς του Σιωνιστικού κινήματος έγραφε το 1972:
«Δεν υπάρχει σιωνισμός, αποικισμός του εβραϊκού κράτους, χωρίς εκδίωξη των Αράβων και απαλλοτρίωση των εδαφών τους».
71 χρόνια μετά τη «Νάκμπα», την καταστροφή δηλαδή της Παλαιστίνης, που ξεκίνησε στις 15/5/1948, με τον ξεριζωμό και τη γενοκτονία δεκάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων απ΄ τους ισραηλινούς σιωνιστές, σε συνεργασία με τους βρετανούς ιμπεριαλιστές, το κράτος - τρομοκράτης του Ισραήλ συνεχίζει να δολοφονεί καθημερινά τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά της Παλαιστίνης.

πολυ ενδιαφερον αρθρο που εξηγει την αντιθεση μεταξυ του εθνικισμου σιωνισμου και του εβραισμου ...'' Το 1898 διοργανώθηκε στην Βασιλεία της Ελβετίας το 1ο Σιωνιστικό Συνέδριο με τη συμμετοχή διακοσίων αντιπροσώπων από όλο το φάσμα της Εβραϊκής διασποράς. Προϊόν των εργασιών του συνεδρίου ήταν το λεγόμενο «Πρόγραμμα της Βασιλείας» που επισημοποίησε την επιδίωξη των Σιωνιστών για την «…δημιουργία μιας εστίας για τον Εβραϊκό λαό στη γη του Ισραήλ κατοχυρωμένης από τον νόμο». Το Πρόγραμμα της Βασιλείας μπορεί να θεωρηθεί ως το μανιφέστο του Εβραϊκού εθνικισμού αφού ενέτασσε την αφηρημένη επιθυμία των Εβραίων για παλιννόστηση σε ένα χειροπιαστό πολιτικό πρόγραμμα και πρότεινε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την επίτευξη της. Πρέπει όμως να παρατηρήσουμε ότι κόντρα στην επικρατούσα άποψη, θεμελιώδης στόχος του Σιωνισμού δεν ήταν η απλή μεταφορά και συγκέντρωση του «περιπλανώμενου εβραϊκού έθνους» στην ιστορική εδαφική κοιτίδα του.

Σύμφωνα με την διακήρυξη Νο.3 του εθνικού προγράμματος της Βασιλείας το Σιωνιστικό κίνημα επιφορτιζόταν με το καθήκον της «ενίσχυσης και καλλιέργειας του Εβραϊκού εθνικού αισθήματος και της εθνικής συνείδησης των Εβραίων». Με άλλα λόγια, το εγχείρημα της συγκρότησης Εβραϊκού κράτους προϋπέθετε την αναδημιουργία εκ του μηδενός του Εβραϊκού έθνους, αφού οι περισσότεροι Εβραίοι της διασποράς αντιλαμβάνονταν τον «εβραϊσμό» τους ως θρησκευτική πίστη και όχι ως ζήτημα εθνικής ταυτότητας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το Συνέδριο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να συνέλθει στο Μόναχο. Οι Σιωνιστές ηγέτες όμως αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τους αρχικούς τους σχεδιασμούς για τη διεξαγωγή του συνεδρίου όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την λυσσαλέα αντίδραση της Εβραϊκής κοινότητας της πόλης που απέρριπτε την κοσμική-εθνικιστική επιχειρηματολογία των θεωρητικών του Σιωνισμού και υποστήριζε τον παραδοσιακό αυτοπροσδιορισμό των Εβραίων ως μια κατά βάση θρησκευτική και πνευματική κοινότητα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ βομβαρδιζεται παλι το Χαλεπι απο τους μισθοφορους ισλαμοφασιστες της Δυσης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Γιασένοβατς στην Κροατία
Πόλη Γιασένοβατς
Διαχειριστές Ούστασε
Αρχική χρήση Στρατόπεδο
Περίοδος λειτουργίας Αύγουστος 1941 – Ιανουάριος 1945
Τρόφιμοι Κυρίως Σέρβοι, Εβραίοι και Ρομά. Επίσης μερικοί Κροάτες και Βόσνιοι Μουσουλμάνοι αντιφρονούντες
Αριθμός νεκρών Περίπου 100.000, αποτελούμενοι από Σέρβους (μεταξύ 45 και 52 χιλιάδων), Ρομά (μεταξύ 15 και 20 χιλιάδων), Εβραίους (μεταξύ 12 και 20 χιλιάδων), Κροατών και Βόσνιων Μουσουλμάνων (μεταξύ 5 και 12 χιλιάδων).
Απελευθερώθηκε από Γιουγκοσλάβους αντάρτες
Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Γιασένοβατς (Σερβο-Κροατικά: Logor Jasenovac) ήταν ένα στρατόπεδο εξόντωσης το οποίο ιδρύθηκε στην κροατική επαρχία της Σλαβονίας από το Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας (NDH) κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το στρατόπεδο κατασκευάστηκε και διοικούνταν από το καθεστώς Ουστάσι και όχι από τους Ναζί
Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ευρώπης ενώ έχει αναφερθεί ως «Το Άουσβιτς των Βαλκανίων»και «Το Γιουγκοσλαβικό Άουσβιτς»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια Εβραία κυρία που επιβίωσε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης έχει γίνει πλεον η "μουσουλμανα μητριάρχης "των Παλαιστινίων διότι όπως δηλώνει η ίδια .."όταν λέγαμε "ποτέ ξανά "εννοούσαμε ποτέ ξανά για κανέναν..Πρωτα με καταδιωκανε διοτι ημουνα Εβραια,τωρα με καταδιωκουνε διοτι εγινα Μουσουλμανα ''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τιμή και η αλληλεγγύη στα θύματα του ολοκαυτώματος και των ναζιστικών θηριωδιών
71 χρόνια μετά τη «Νάκμπα», την καταστροφή δηλαδή της Παλαιστίνης, που ξεκίνησε στις 15/5/1948, με τον ξεριζωμό και τη γενοκτονία δεκάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων απ΄ τους ισραηλινούς σιωνιστές, σε συνεργασία με τους βρετανούς ιμπεριαλιστές, το κράτος - τρομοκράτης του Ισραήλ συνεχίζει να δολοφονεί καθημερινά τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά της Παλαιστίνης.
Απο τη μεριά μας τιμούμε κάθε οικογένεια, κάθε άνθρωπο που απέναντι τη ναζιστική θηριωδία με θάρρος και κίνδυνο της ζωής τους, στάθηκαν αλληλέγγυοι και προστάτεψαν τους κυνηγημένους απο τους ναζί Εβραίους. Στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στα θύματα του Εβραϊκού λαού αλλά και των υπόλοιπων λαών από τη ναζιστική θηριωδία.
Όμως στην πράξη, τα θύματα του ναζισμού δεν τα τιμά η ίδια η κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία με την παρατεινόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, βασανισμούς παλαιστινίων, δολοφονίες, συλλήψεις ανήλικων παιδιών, αποκλεισμό της Γάζας, κτίσιμο τείχους κτλ., επιχειρεί να αφανίσει έναν ολόκληρο λαό, στερώντας του το δικαίωμα να έχει δικό του κράτος.
Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο όπου τα βασανιστήρια, οι φυλετικές διακρίσεις και φυλακίσεις, οι εξωδικαστικές καταδίκες και εκτελέσεις προβλέπονται από τον νόμο και αποτελούν καθημερινές πρακτικές, εκτός από το Ισραήλ.
Δεν υπάρχει κράτος στον κόσμο που έχει παραβιάσει πάνω από 70 αποφάσεις του ΟΗΕ, ενώ άλλες 24 καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια στο Ισραήλ δεν συζητήθηκαν ποτέ, αφού οι ΗΠΑ πρόβαλαν βέτο.
Στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, που θεωρούνται… ισραηλινά(!) ο παλαιστινιακός λαός ταπεινώνεται καθημερινά, τρομοκρατείται και εξοντώνεται συστηματικά. Το Ισραήλ κατεδαφίζει και καταστρέφει συστηματικά, με τανκς και μπουλντόζες, τις αναγκαίες για τη ζωή των Παλαιστινίων υποδομές (κατοικίες, δρόμους, νοσοκομεία, σχολεία, δημόσια κτίρια), ελέγχει το νερό, το ρεύμα και την κυκλοφορία της περιοχής, ταυτόχρονα επεκτείνει διαρκώς τον εποικισμό στα Κατεχόμενα, με Ισραηλινούς εποίκους Το Ισραήλ κατασκεύασε τείχος ντροπής 650 χιλιομέτρων και ύψους 8 μέτρων για τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων, διατηρώντας το μεγαλύτερο γκέτο-στρατόπεδο συγκέντρωσης στον κόσμο. Οι σφαγές των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό συνεχίζονται πάνω από 30 χρόνια.
Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει το Ισραήλ! Γιατί τότε, αυτόματα, θα δεχτεί την κατηγορία του «αντισημιτισμού» και του «αντιεβραϊσμού», θα του επιτεθούν με το ολοκαύτωμα των Εβραίων! Και αντί να αποτελεί το ολοκαύτωμα ένα επιπλέον στοιχείο καταδίκης του Ισραήλ για τα σημερινά του εγκλήματα, χρησιμοποιείται ως ηθικός εκβιασμός για νέα εγκλήματα. Τέτοια βεβήλωση των εκατομμυρίων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας!
Με τη γνωστή γκεμπελίστικη μέθοδο επιχειρείται μάταια να αντιστραφεί η πραγματικότητα. Και τέτοιες εκδηλώσεις επιχειρούν να “ξεπλύνουν” τα εγκλήματα των σιωνιστών.
Επειδή η διεθνιστική αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό είναι παραπάνω από αυτονόητη, επειδή η ισραηλινή κυβέρνηση διαπράττει εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, επειδή η αντίθεσή μας στη συγκρότηση στρατηγικού άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου - Ισραήλ υπό τις ΗΠΑ που προωθεί και- η πιο ΗΠΑκουη -ελληνική κυβέρνηση είναι δεδομένη, επειδή θεωρούμε ότι τα θύματα του ναζισμού τα τιμούμε με τον αγώνα μας, η καταγγελία-καταδίκη αυτής της εκδήλωσης είναι δεδομένη.
Χρέος κάθε δημοκράτη, προοδευτικού, ανθρωπιστή είναιη καταδίκη των φονιάδων σιωνιστών και η έμπρακτη συμπαράσταση στον καταδιωκόμενο παλαιστινιακό λαό.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΣΑΦΡΑΝ ΚΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
Πώς γίνεται κι ένα λιλιπούτειο μωβ κρινάκι εμπλέκεται στη φρίκη του πολέμου, αυτό μόνο οι άρρωστοι εγκέφαλοι του Πενταγώνου μπορούν να εξηγήσουν.
Ας το πάρουμε όμως απ' την αρχή.
Ο νέος τύπος εξοντωτικού πολέμου που επιβάλλουν οι ΗΠΑ, έχει δραματικές οικονομικές συνέπειες και κοστίζει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, είναι οι εμπορικές κυρώσεις.
Απαγορεύουν την αποστολή πρώτων υλών, μηχανημάτων, φαρμάκων και οδηγούν την παραγωγή μιας χώρας σε μαρασμό και τους πάσχοντες ανθρώπους στο θάνατο.
Από τις χώρες, στις οποίες επιβάλλονται οι κυρώσεις, απαγορεύουν ταυτόχρονα και την εξαγωγή των δικών τους προϊόντων, με αποτέλεσμα τον ολοκληρωτικό καταποντισμό της οικονομίας.
Έτσι, πριν τα βομβαρδιστικά ξεράσουν θάνατο, οι χώρες που μπαίνουν στο στόχαστρο των κυρώσεων, συντρίβονται ή τουλάχιστον εξουθενώνονται με μια αργή κι επώδυνη διαδικασία.
Όταν ο πύργος των βρυκολάκων του Πενταγώνου εξαγγείλει κυρώσεις, συμμορφώνεται όλη η Συμμαχία των Προθύμων, όλοι οι ιππότες της ελεεινής τραπέζης, από τις Ευρωπαίες Εταίρες, μέχρι το συνασπισμό των λατιναμερικάνικων μπανανιών.
Το Ιράν είναι ο νέος στόχος του εμπορικού θανάτου.
Μέσα σ' αυτό το θανατηφόρο φάσμα των κυρώσεων, βρέθηκε λοιπόν και το σαφράν.
Ένα ελάχιστο, σε μέγεθος, γέννημα της γης, που κρύβει όμως ένα γίγαντα ομορφιάς για τη ζωή.
Το σαφράν, το λιλιπούτειο μωβ κρίνο, δεν ξεπερνά σε μέγεθος, μαζί με το βλαστό του, το μικρό γυναικείο δαχτυλάκι.
Τα έξι περίπου μωβ πέταλα κλείνουν τους κόκκινους στήμονες του παράδοξου. Πρώτα γιατί η γύρη τους δεν είναι για το φυτό πολλαπλασιαστική καθώς πολλαπλασιάζεται μόνο με βολβό και μετά γιατί τα κόκκινα νήματά τους είναι φάρμακο. νοστιμιά, άρωμα και ομορφιά.
Για να παραχθεί ένα κιλό σαφράν, κόκκινα νήματα δηλαδή ολόκληρα ή κονιορτοποιημένα, χρειάζονται περίπου 150.000 λουλούδια και κοστίζει 1500 ευρώ.
Και δεν είναι μόνο το μέγα πλήθος των λουλουδιών που χρειάζεται η παραγωγή. Το μωβ κρινάκι φυτεύεται με το χέρι, μαζεύεται από ανθρώπινα χέρια, το λουλούδι αποπεταλώνεται από τα μωβ του πέταλα ένα-ένα και τα κόκκινα ζωοφόρα νήματα αποξηραίνονται και συσκευάζονται.
Το χρυσάφι της γης! Το Ιράν είναι κυρίως ο τόπος του μωβ κρίνου, εδώ και 3000 χρόνια. Εκεί παράγεται το 90% της παγκόσμιας παραγωγής σαφράν. Στην Ελλάδα, σε 17 χωριά της Κοζάνης, το σαφράν, γνωστό ως κρόκος, παράγεται περίπου το 2% της παγκόσμιας παραγωγής, σχεδόν 200 τόνοι.
Το κόκκινα νήματα του μωβ κρίνου διαλύουν τις ελεύθερες ρίζες, δηλαδή τον καρκίνο, είναι αντιθρομβωτικές, αγχολυτικές, αντικαταθλιπτικές, διεγείρουν την ερωτική επιθυμία και αυξάνουν τη γονιμότητα.
Στην Αστυπαλιά το σαφράν ευδοκιμεί ελεύθερο στα βουνά. Τα πόδια πατούν προσεκτικά, να μη λιώσουν τα μωβ κρινάκια που εκεί τα λέμε ζαφορά, μάλλον από το ιταλικό zafferano της Σαρδηνίας και της Ακουίλα και οι γυναίκες το μαζεύουν, μ' ένα σχεδόν ιερό τελετουργικό, για τα χρυσά κίτρινα κουλούρια, τις λαμπρόπιτες, το χρυσό πιλάφι και το ζαφορένιο ψάρι.
Πώς μου 'ρθε τώρα, μέσα σ' όλη τη φρίκη των κυρώσεων κι ενός ακόμη προαναγγελθέντος πολέμου, να πω για το σαφράν;
Ίσως γιατί η γεύση των ζαφορένιων μαγειρεμάτων, που συνδυάζονται πάντα με το πιπέρι είναι πλανεύτρα.
Ίσως γιατί, κατά ένα τρόπο συμβολίζει τη ζωή, τη νοστιμιά, τον έρωτα. απέναντι στη βαρβαρότητα.
Κι ίσως γιατί μ' αρέσει να μιλώ για τα μικρά πράγματα που κρύβουν μεγάλες ομορφιες




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα ο Κόκκινος Στρατός, μπήκε στο μεγαλύτερο συγκρότημα εξόντωσης ανθρώπων, τo Άουσβιτς,απελευθέρωσε τους μελλοθάνατους και αποκάλυψε σε όλο τον κόσμο τη φρίκη του ναζισμού --

Καθήκον μας σήμερα να διαλυθούν κατά το δυνατόν αυτές οι «γκρίζες ζώνες», ο φονιάς και το θύμα να μην είναι αγκαλιά
Μιλώντας για τη «γκρίζα ζώνη» στο «Αυτοί που βούλιαξαν και αυτοί που σώθηκαν» ο Πρίμο Λέβι λέει ότι η πιο ακραία φιγούρα των στρατοπέδων συγκέντρωσης είναι οι Sonderkommando (ειδική ομάδα), οι Εβραίοι κρατούμενοι στους οποίους οι ναζί είχαν αναθέσει τη διαχείριση των θαλάμων αερίων και των κρεματορίων.
Δουλειά τους ήταν να οδηγούν τους έγκλειστους στους θαλάμους αερίων, στη συνέχεια έσερναν έξω τα πτώματα, τα έπλεναν, έβγαζαν τα χρυσά δόντια, έκοβαν τα μαλλιά των γυναικών, έκαναν τη διαλογή ενδυμάτων και υποδημάτων, μετέφεραν τα πτώματα στα κρεματόρια και τέλος άδειαζαν τους φούρνους από τα υπολείμματα της στάχτης.
Η οργάνωση αυτών των ομάδων, ισχυρίζεται ο Πρίμο Λέβι, υπήρξε το δαιμονικότερο έγκλημα του ναζισμού, γιατί διέλυσε το παμπάλαιο δυαδικό σχήμα καλού-κακού που όλοι έχουμε στο μυαλό μας, αυτή την αφαίρεση με την οποία μπορούμε να ερμηνεύσουμε, απλοϊκά έστω, το δυσερμήνευτο όσων συμβαίνουν, γιατί δημιούργησε μια «γκρίζα ζώνη» με δυσδιάκριτο περίγραμμα που ταυτοχρόνως χωρίζει αλλά και συνδέει τους δύο κόσμους: τον κόσμο των δήμιων και τον κόσμο των θυμάτων (άλλωστε, οι ίδιο οι Sonderkommando δεν γλύτωναν από την κοινή μοίρα των εγκλείστων, καθώς οι ναζί φρόντιζαν με ιδιαίτερη επιμέλεια και τη δική τους εξόντωση).
Και αυτό το δυαδικό σχήμα, σε ψυχολογικό επίπεδο, επιτεύχθηκε με το να δημιουργηθούν δεσμοί συνενοχής.
Ο ουγγροεβραίος γιατρός Miklos Nyiszli, ένας από τους ελάχιστους επιζώντες Sonderkommando διέσωσε μια μοναδική μαρτυρία: παραβρέθηκε κάποτε σε κάποια «διάλειμμα από τη δουλειά», σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ μιας ομάδας των SS και μιας ομάδας των Sonderkommando.
Στον ρόλο των θεατών, τα υπόλοιπα μέλη και των δύο ομάδων, που χειροκροτούν, ενθαρρύνουν ο καθένας την ομάδα του, στοιχηματίζουν ποιος θα νικήσει, ως εάν αυτός ο αγώνας να γινόταν σε ένα κανονικό επαρχιακό γήπεδο, κι όχι στην είσοδο της κόλασης.
Στο βάθος αυτής της «ανακωχής», αυτού του «διαλείμματος από τη δουλειά», λέει ο Miklos Nyiszli, ακούγεται ένα σατανικό γέλιο: «το κατορθώσαμε, δεν είστε πλέον η άλλη φυλή, η ενάντια φυλή, ο εχθρός του χιλιετούς Ράιχ. Σας αγκαλιάσαμε, σας διαφθείραμε, σας σύραμε στον πάτο μαζί μας. Είστε όμοιοί μας, κηλιδωμένοι από το ίδιο σας το αίμα, όπως εμείς. Κι εσείς, όπως εμείς, όπως ο Κάιν, φονεύσατε τον αδερφό σας. Ελάτε, μπορούμε να παίξουμε μαζί».
Σε όλη την καταγεγραμμένη ανθρώπινη ιστορία, αλλά και σήμερα, σε συνθήκες τόσο διαφορετικές κάθε φορά αλλά πάντα τραγικές, μπορούμε να διακρίνουμε άραγε αυτή την επικίνδυνη συνενοχή; Αντιλαμβανόμαστε ποιοι και πώς μπορούν να επιτελούν, ασυναίσθητα ενδεχομένως, τον ρόλο εκείνων των «ειδικών ομάδων»;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σνόουντεν: Ο φάκελος Ελλάδα είναι ο τρίτος πιο καυτός μετά από αυτούς της Γερμανίας και της Κίνας
6/04/2019
Ο πρώην πράκτορας της αμερικανικής NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε ότι η αμερικανική υπηρεσία κρατικής ασφάλειας παρακολουθούσε 38 πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές, περιγράφοντάς τις σαν «στόχους», είναι το πλέον καταζητούμενο πρόσωπο στον πλανήτη. Όταν αυτός ο άνθρωπος λέει ότι έχει στα χέρια του «βόμβες» από την παρακολούθηση ελληνικών «στόχων», δεν είναι απλό πράγμα…
Στο Χονγκ Κονγκ, λίγο πριν αναχωρήσει για Μόσχα, ο Έντουαρντ Σνόουντεν είπε σε αναλυτή (ο αναλυτής γράφει στην Sydney Morning Herald και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του) ότι ο «φάκελος Ελλάδα είναι ο τρίτος πιο καυτός μετά από αυτούς της Γερμανίας και της Κίνας». Τι έχει άραγε στα χέρια του ο υπερπράκτορας;
Μια πρώτη «γεύση»…
Τα όσα γνωρίζει το βαθύ λαρύγγι της NSA και καλό θα είναι πολλοί σε Ελλάδα-Γερμανία και σε ΕΕ να μην κοιμούνται ήσυχοι, γιατί οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν πολλά μα παρά πολλά… Να ηρεμήσει λίγο ο Σνόουντεν, και το υλικό είναι τεράστιο… Τα wikileaks είναι ελάχιστα μπροστά στον καταδότη…. Ο πρώην πράκτορας των Αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, Έντουαρντ Σνόουντεν έχει υποκλέψει αναφορικά με την Ελλάδα από τους εξής χώρους:
*Τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ.
*Τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο νάτο.
*Τη πρεσβεία της Ελλάδος στις ΗΠΑ.
*Τη πρεσβεία της Ελλάδος στη Γερμανία.
*Τη πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι.
*Τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ.
*Την αντιπροσωπεία ΕΕ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
*Την αντιπροσωπεία της Ελλάδος σε ειδικές επιτροπές της ΕΕ και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου …καθώς και από 7 άλλες πρεσβείες μας που καθημερινά και συνεχώς υπέκλεπτε…και υποκλέπτει…
*Βασικά σημειώνονται 38 πρεσβείες χώρων συμμάχων των ΗΠΑ …και 64 πρεσβείες χώρων φιλά-διακείμενων με τις ΗΠΑ….
Τι ξέρουν
Πληροφορίες από κύκλους που έχουν γνώση των όσων έχει στην κατοχή του ο Σνόουντεν κάνουν λόγο ότι οι Αμερικανοί γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με τα κάτωθι….και αν αρχίσουν να κυκλοφορούν….τότε… Οι Αμερικανοί λοιπόν, μέσα από τις από τις παρακολουθήσεις του Σνόουντεν, κατέληξαν να γνωρίζουν τα πάντα σχετικά: *Με τις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ επί Τρισέ και τους διεθνείς τοκογλύφους και πώς σταυρώθηκε η Ελλάδα…
*Όλες οι λεπτομέρειες των επαφών ΓΑΠ-Παπακωνσταντινου σε παρά πολλά συμβούλια και τι έλεγαν σε Ρεν-Αλμούνια-Λαγκάρντ-Τρισέ-πρόεδρο γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας κλπ…
*Τι είπε ο Στρος Καν στην Ελλάδα για να αποφύγει το κρέμασμα και γιατί δεν τον ακολουθήσαμε….
*Όλες οι συζητήσεις στα γραφεία μας στην ΕΕ, τα όσα έλεγαν δικοί μας τραπεζίτες, την δυναμικότατη αντίσταση μας στα μνημόνια της παράδοσης κλπ…
*Τι είχε προτείνει η αμερικανική πλευρά για να αγοράσει μεγάλο μέρος του χρέους μας…και γιατί δεν έγινε…πως θα μπορούσαμε να σωθούμε…ποιοι οι άνθρωποι της ΕΕ-ΕΚΤ στην χωρά μας….αυτοί που δεν φαίνονται… *Τις αναφορές σε ΑΟΖ σε ΕΕ και στο ΝΑΤΟ…και θέματα που αφορούν μυστικές συζητήσεις με Ισραήλ /ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων στη νότια Ευρώπη….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΡΟ! ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΙΚΟ ΜΑΣ?
Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
Η ΧΑΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗ ΠΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


26 Ιανουαριου
Σώπα ρε, και δεν το ξέραμε! Νομίζει ότι όλοι ακούγαμε Πρετεντέρη, Σπυράκη και Μπάμπη Παπαδημητρίου.
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: “Ο ευρωπαίος φορολογούμενος δεν πλήρωσε ούτε σεντς για τη διάσωση της Ελλάδας”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια μικρή νίκη: Η νομική του ομάδα και οι συγκρατούμενοί του έβγαλαν τον Ασάνζ από την απομόνωση
Ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, δεν βρίσκεται πλέον στην απομόνωση, στην ιατρική πτέρυγα των φυλακών υψίστης ασφαλείας Belmarsh, στο Λονδίνο, αλλά έχει μετακινηθεί σε μία πτέρυγα οπου βρίσκονται 40 ακόμα κρατούμενοι, ανακοίνωσε το Wikileaks, με την απόφαση να θεωρείται ως μία μικρή αλλα σημαντική νίκη, στις προσπάθειες να βελτιωθούν οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του.
Μάλιστα, εκτός από τη νομική του ομάδα, για τον Ασάνζ διαμαρτυρήθηκαν επανειλημμένα και συγκρατούμενοί του στον διοικητή της φυλακής, βλέποντας τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται.
Ο Ασάνζ βρισκόταν στην απομόνωση επί εννέα μήνες, γεγονός που κάνει την πλευρά του Wikileaks να κάνει λόγο για μία σημαντική νίκη. Ωστόσο και ενόψει της έναρξης της δίκης του στις 25 Φεβρουαρίου, η πλευρά του Ασάνζ επιμένει να καταγγέλλει τα σοβαρά εμπόδια που παρεμποδίζουν την επικοινωνία του Ασάνζ με τους δικηγόρους του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, τις 27 Γενάρη 1944, λύεται η πολιορκία της ηρωικής πόλης του Λένινγκραντ με επιχειρήσεις του Κόκκινου Στρατού που απωθούν έως και 100 χιλιόμετρα τα γερμανικά στρατεύματα από τις θέσεις τους. Η πολιορκία κράτησε 872 μέρες. 16.647 κάτοικοι του Λένινγκραντ σκοτώθηκαν, 38.702 τραυματίστηκαν, 641.803 πέθαναν από την πείνα μέσα στην πολιορκημένη πόλη, που δέχτηκε 107.000 βόμβες και 159.000 βαριά βλήματα. Η πόλη του Λένιν άντεξε......
Ένας από τους υπερασπιστές της πόλης υπήρξε ο πολύ σημαντικος Ρώσος συνθέτης Ντιμίτρι Σοστακόβιτς. Λίγο πριν την πολιορκία ξεκίνησε τη σύνθεση της 7ης συμφωνίας του που επωνομάσθηκε " συμφωνία του Λένινγκραντ". Ένα έργο που συγκίνησε βαθιά όλο τον αντιφασιστικό κόσμο και διατράνωσε την αλήθεια πως η μουσική είναι πραγματικά μεγάλη, όταν μπορεί να εκφράσει πλούσια νοήματα, να εκφράσει και να συναρπάσει το λαό.......



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είμασταν δέκα χιλιάδες, όπως ήλπιζαν οι διοργανωτές, ούτε το ένα δέκατο δεν είμασταν, αλλά ακουγόμασταν σαν τόσοι, και έχω βίντεο να το αποδείξω!
Ανταπόκριση από την σαββατιάτικη συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασανζ έξω από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς όπου κρατείται.

«Ελευθερώστε τον Τζούλιαν Ασάνζ!»
Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ στη σιωπηλή Βρετανία. Κίτρινα Γιλέκα, Βέλγοι, Γερμανοί, Βρετανοί με μόνο στόχο το μέγιστο θόρυβο: «Πρέπει να μας ακούσει εκεί μέσα!». Συνέντευξη με τη «Greek Emmy», που συμμετέχει στον εν Βρετανία αγώνα για τον Ασανζ από το 2011.
Κυριακή 26 Ιανουάριος 2020 - 02:51
«Στις 25 Ιανουαρίου μαζευόμαστε έξω από τη φυλακή Μπέλμαρς του Λονδίνου, μαζί με τα Κίτρινα Γιλέκα της Γαλλίας, και ζητάμε να Ελευθερώσουν το Τζούλιαν Ασσάνζ. Θέλουμε να μαζευτούμε δέκα χιλιάδες άνθρωποι, γι’ αυτό παρακαλούμε διαδώστε, να φτάσει το κάλεσμα παντού!».
Το ραντεβού είναι για τις 14:00. Καμμιά 500ρια μέτρα από τη φυλακή, σε ένα παρκαρισμένο τροχόσπιτο, βλέπω τα πρώτα Κίτρινα Γιλέκα, ακούω τα πρώτα γαλλικά, ενώ πίνουν καφέ και τρίβουν τα χέρια τους. Έχει κρύο. Φτάνω στο γραφείο των επισκεπτών, να μάθω αν χρειάζεται να δώσω επίσημο παρών, λόγω επαγγέλματος, και αντικρύζω κορίτσια των γιλέκων να κοιμούνται στους καναπέδες. Η πρώτη φουρνιά είχε φτάσει με το τραίνο ξημερώματα, θα φύγουν το βράδυ, κατά τις 8μμ, η μόνη ζεστασιά και ξεκούραση είναι σε αυτούς εδώ τους καναπέδες, για τις τρεις τέσσερις γυναίκες που το αποτολμούν.
Η αόρατη γραμμή μεταξύ όσων αγωνίζονται για την ελευθερία και των δεσμοφυλάκων, ορίζεται ακριβώς εκεί που αρχίζει η ζώνη απαγόρευσης καπνίσματος. Είμαστε από τη μια κι είναι από την άλλη. Για μένα πρώτη φορά εδώ, για κάποιους από τα γιλέκα, που αποτελούν το μισό πληθυσμό της συγκέντρωσης, τέταρτη. Είμαστε λίγοι, καμμιά τετρακοσαριά, κι όχι οι δέκα χιλιάδες του καλέσματος, «γιατί ο κόσμος δεν ξέρει εδώ ποιός είναι ο Τζούλιαν!».
Έχει έρθει από το Παρίσι, κρατά τη ντουντούκα καθώς γυρίζουμε γύρω από τη φυλακή. Ghislaine Avan Rubino, θεατράνθρωπος. Δε φορά κίτρινο γιλέκο, αλλά ξέρει όλα τα Κίτρινα Γιλέκα ένα ένα με το όνομά τους. Κι εκείνα ακολουθούν το κόκκινο μαλλί της και τη ντουντούκα. «Έχω έρθει τέσσερις φορές, στις διαμαρτυρίες, τρεις με τα Γιλέκα και μια μόνη μου». Και γιατί είμαστε λίγοι,  με τέτοιο κάλεσμα; «Δεν ξέρει ο κόσμος. Πήγαμε να πάρουμε πίτσα και επειδή φορούσα την ταυτότητά του, νομίσαν ότι εμένα λένε Ασανζ, με ρώτησαν!».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θεσσαλονίκη: Κατάληψη από αλητες μαθητες στο ΕΠΑΛ μετά τον τραμπουκισμό καθηγήτριας από αλητη μαθητή
Σάλο προκάλεσε το βίντεο που δείχνει αληταρα μαθητή να προπηλακίζει καθηγήτρια προκειμένου να του σβήσει απουσία. Οι αληταραδες συμμαθητές του προχωρούν σε κατάληψη - Τι ζητούν.
28 Ιανουαρίου 2020 - 08:04
Κατάληψη πραγματοποιούν σήμερα οι αληταραδες μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, μετά το σάλο που προκλήθηκε, χθες, με το βίντεο που παρουσιάζει αληταρα μαθητή να τραμπουκίζει σε καθηγήτρια.
Τα αλητικα παιδιά, που ποιος ξερει από τι αλητικες οικογενειες είναι,  με αυτό τον τρόπο επέλεξαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αληταρα συμμαθητή τους. Με σύνθημα "Όχι μαθητές στα δικαστήρια", ζητούν να μην ασκηθεί ποινική δίωξη. Την ίδια στιγμή κατάληψη πραγματοποιούν και αλητες μαθητές άλλου γυμνασίου που βρίσκεται στην περιοχή.
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, στο οποίο ένας μαθητής τραμπουκίζει μια καθηγήτρια, ώστε να του σβήσει μια απουσία. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση, το βίντεο τραβήχτηκε τον Ιανουάριο του 2019 σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Όπως είπε στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης fm 100, μετά το περιστατικό τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και στον μαθητή επιβλήθηκε η τιμωρία της μονοημερης αποβολής.
Η καθηγητρια ρωτηθηκε για το βιντεο του προηγουμενου χρονου και ειπε ότι θελει όλα να ξεχαστουν και ότι αυτά ανηκουν στο παρελθον.
Τα παιδια λενε ότι είναι αυταρχικη και αποτομη. Εάν ισχυε αυτό επρεπε να απευθυνθουν στους γονεις τους για να της κανουν καταγγελια και εφοσον αποδειχθει κατι επιληψιμο να την διωξουν από το σχολειο. Και όχι να συμπεριφερονται σαν αλητες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κόκκινος Στρατός: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη δύναμη που τσάκισε τους ναζί
28 Ιανουαρίου 2020 08:48
Ήταν 28 Ιανουαρίου του 1918 όταν το Συμβούλιο των Λαϊκών Επιτρόπων ή Συμβούλιο των Λαϊκών Κομισάριων, γνωστό με το ακρωνύμιο Σοβναρκόμ, αποφάσιζε τη δημιουργία του Κόκκινου Στρατού.
Μεταξύ άλλων κατόρθωσε να απωθήσει τη Βέρμαχτ στο Στάλινγκραντ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που σήμανε την απαρχή της ήττας των Γερμανών και απελευθέρωσε το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Άουσβιτς -Μπίρκεναου την 27 Ιανουαρίου 1945.
Στις 25 Φεβρουαρίου 1946 ο Κόκκινος Στρατός μετονομάστηκε σε Σοβιετικό Στρατό (Советская Армия, Sovetskaya Armiya).
1. Ο εγκέφαλος Λέων Τρότσκι
Η ίδρυση του Κόκκινου Στρατού ακολούθησε έπειτα από μια ταπεινωτική ήττα των Ρώσων από τους Γερμανούς στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1917 οι γερμανικές δυνάμεις κατέλαβαν μεγάλα τμήματα της καταρρέουσας τσαρικής αυτοκρατορίας. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς εκπρόσωποι των δύο πλευρών συναντήθηκαν για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη μικρή πόλη Μπρεστ-Λιτόφσκ, σε απόσταση 180 χλμ. από τη Βαρσοβία. Οι όροι της ειρηνευτικής συνθήκης που υπογράφηκε τελικά τον Μάρτιο του 1918 εκεί ήταν εξαιρετικά δυσμενείς για την υπό σύσταση Σοβιετική Ένωση, η οποία αναγκάστηκε να παραχωρήσει πολλά εδάφη της στην τότε Γερμανική Αυτοκρατορία – μία ταπεινωτική συνθήκη που δεν έπρεπε να επαναληφθεί.
Ο Λέων Τρότσκι άρχισε να εργάζεται το 1918 για τη συγκρότηση του Κόκκινου Στρατού, οικοδομώντας τον πάνω στα απομεινάρια του τσαρικού στρατού, καθώς στρατολόγησε αρκετούς στρατιωτικούς διοικητές του στη νέα δύναμη.
Το κόκκινο συμβόλιζε "το αίμα που έχει χυθεί στις μάχες κατά της καταπίεσης".
Χρόνια αργότερα δήλωνε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα της δουλειά του: "Το αμελητέο ποσοστό αναλφάβητων στους νεοσύλλεκτους μειώνεται διαρκώς», επισήμανε το 1934. «Εντός και εκτός του στρατού παρατηρείται μια ορμητική πρόοδος όλων των αθλημάτων. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς διακρίθηκαν μόνο στη Μόσχα 50.000 εργάτες (…) ως σκοπευτές".
Για τον Λ. Τρότσκι ο στρατός ήταν κάτι περισσότερο από στρατιωτική οργάνωση, καθώς ήταν και "το σχολείο του έθνους". Η εκκαθάριση του "Κόκκινου Στρατού" έγινε από τον Στάλιν ο οποίος από το 1937 απομάκρυνε σταδιακά σχεδόν 35.000 αξιωματικούς.
Ο Τρότσκι διαγράφηκε από το κόμμα το 1927 και το 1929 εξορίστηκε στην Αλμα Ατα. Τον Αύγουστο του 1940 δολοφονήθηκε από τον Ισπανό σταλινικό Ραμόν Μερκαντέρ που είχε διεισδύσει στον κύκλο του. Υπήρξε ένας από τους ικανότερους, πολιτικά και θεωρητικά, συνεργάτες του Λένιν και ως ηγέτης του Κόκκινου Στρατού είχε καταστείλει την εξέγερση της Κροστάνδης.
2. Ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει το Άουσβιτς
Από τις αρχές του 1945, στις 12 του Γενάρη, ξεκίνησε η επιχείρηση "Βιστούλα – Οντέρ" του Κόκκινου Στρατού. Τα σοβιετικά στρατεύματα άρχισαν τη μεγάλη επέλασή τους με κατεύθυνση τη πρωτεύουσα της ναζιστικής Γερμανίας, το Βερολίνο.
Οι Γερμανοί, από τον Νοέμβρη του 1944, προετοιμάζονται να αποχωρήσουν, μη μπορώντας να σταματήσουν την επέλαση του Κόκκινου Στρατού. Άρχισαν να γκρεμίζουν τα κτίρια - μάρτυρες των φρικαλεοτήτων τους. Τα κρεματόρια και οι τέσσερις θάλαμοι αερίων ισοπεδώθηκαν. Οι αποτεφρωτήρες αποσυναρμολογήθηκαν και ετοιμάστηκαν να μεταφερθούν στο άλλο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το Μαουτχάουζεν, το οποίο πίστευαν ότι δεν θα έπεφτε  στα χέρια των Συμμάχων.
Μέχρι τις 18 Γενάρη, οι Γερμανοί εκκένωσαν τα στρατόπεδα του Άουσβιτς, καθώς οι σοβιετικές δυνάμεις πλησίαζαν το συγκρότημα, οδηγώντας σε πορείες θανάτου, μέσα στα χιόνια, περίπου 60.000 εξαθλιωμένους κρατούμενους, με κατεύθυνση το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν στην πόλη Μπέργκεν, και την πόλη Βότζισλαβ Σλάσκι στο δυτικό τμήμα της Άνω Σιλεσίας, όπου φόρτωναν όσους είχαν επιζήσει, σε τρένα για τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία.
Τα SS πυροβολούσαν όποιον έμενε πίσω. Περισσότεροι από 15.000 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις πορείες θανάτου.
Δυο μέρες μετά, στις 20 Γενάρη, οι Γερμανοί επιστρέφουν στο συγκρότημα Άουσβιτς- Μπίκερναου και ανατίναξαν τα δυο τελευταία κρεματόρια, στην προσπάθειά τους να  εξαφανίσουν τα ίχνη των αποτρόπαιων πράξεών τους από τους Σοβιετικούς.
Το Σάββατο 27 Γενάρη 1945, οι στρατιώτες της 60ής Στρατιάς του 1ου Ουκρανικού Μετώπου του Κόκκινου Στρατού μπαίνει απελευθερωτής στο Άουσβιτς, όπου βρίσκει περισσότερους από 7.000 παρατημένους κρατούμενους, σε τρισάθλια κατάσταση, τους οποίους παράτησαν οι Ναζί γιατί δεν θα μπορούσαν έτσι κι αλλιώς να ακολουθήσουν την πορεία θανάτου.
Εκείνο το πρωινό οι σοβιετικοί στρατιώτες του 322ου τμήματος πεζικού της 60ης Στρατιάς, με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη του Κόκκινου Στρατού Πάβελ Κουρότσκιν, μπήκαν στο πρώτο στρατόπεδο, το Άουσβιτς Ι, όπου αντίκρισαν τις πρώτες εικόνες της φρίκης στα πρόσωπα των 1200 επιζώντων.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας έμπαιναν στο Άουσβιτς ΙΙ, το περίφημο στρατόπεδο Μπίκερναου, όπου βρήκαν 5.800 επιζώντες, ανάμεσά τους 611 παιδιά.
Από τα 230.000 παιδιά που βρίσκονταν στο Άουσβιτς μόνο 611 απελευθερώθηκαν. Από τους επιζώντες του Άουσβιτς ακούστηκαν οι πρώτες διηγήσεις για τα τερατώδη εγκλήματα των ναζί που είχαν διαπραχθεί από τους Γερμανούς φασίστες.
Από τα πάνω από 6 εκατομμύρια ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που είχαν δημιουργήσει οι Γερμανοί φασίστες, πάνω από 1,3 εκατομμύριο εξοντώθηκαν στο Αουσβιτς. 900.000 επιλέχτηκαν και εκτελέστηκαν με διάφορους τρόπους, θανατώθηκαν με δηλητηριώδη αέρια σε ειδικούς θαλάμους αερίων, απαγχονίστηκαν, πυροβολήθηκαν, έγιναν πειραματόζωα για την εξακρίβωση της αντοχής σε διάφορα δηλητήρια. Πάνω από 200.000 πέθαναν από ασθένειες, υποσιτισμό και βαρύτατες κακοποιήσεις και ιατρικά πειράματα. Από αυτούς περίπου 1.100.000 ήταν Εβραίοι κρατούμενοι. Ανάμεσά τους ήταν και 55.000 Έλληνες Εβραίοι.
3. Η σημαία στο Reichstag
"Στο Ράιχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!". Ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, ανακοίνωνε την οριστική νίκη στο κέντρο διοίκησης και στον στρατάρχη Ζούκοφ.
Την 30η Απριλίου του 1945 και ώρα 21.50, ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστηναν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ. Τα ναζιστικά στρατεύματα συνέχιζαν να μάχονται μέσα στο Βερολίνο, ωστόσο η συγκεκριμένη στιγμή είχε τη δική της συμβολική σημασία.
Ο Γιεβγένι Χαλντέι  (Yevgeny Khaldei) φωτογράφισε την ιστορική στιγμή. Το δικό του καρέ μαζί με το αντίστοιχο των Αμερικανών στρατιωτών που καρφώνουν τη σημαία στην Ίβο Τζίμα (Associated Press), είναι οι πιο χαρακτηριστικές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η φωτογραφία του Khaldei δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 13 Μαΐου 1945 στο περιοδικό Ogonyok.
Η σκηνή στη φωτογραφία είναι στην πραγματικότητα αναπαράσταση ενός γεγονότος που συνέβη δύο ημέρες νωρίτερα, όταν ο 23χρονος Mikhail Minin τοποθέτησε τη σοβιετική σημαία το βράδυ της 30ης Απριλίου στην περίφημη κορυφή. Ένα γεγονός που δεν αποτυπώθηκε ποτέ στον φωτογραφικό φακό, ενώ η σημαία καταστράφηκε αρχικά από Γερμανούς.
Όπως γράφει ο Δημοσθένης Κούρτοβικ στο βιβλίο του "Τετέλεσται", ο Khaldei είχε οραματιστεί τη σύνθεση της φωτογραφίας πριν ακόμη τα σοβιετικά στρατεύματα καταλάβουν το Βερολίνο.
4. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Όπως γράψαμε και παραπάνω, στις 25 Φεβρουαρίου 1946 ο Κόκκινος Στρατός μετονομάστηκε σε Σοβιετικό Στρατό (Советская Армия, Sovetskaya Armiya). Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Κόκκινος Στρατός έγινε ο αριθμητικά ισχυρότερος στον κόσμο. Επιπλέον ο αριθμός των εφέδρων του άγγιζε τα 30 εκατομμύρια άνδρες. Τεράστιο ήταν και το οπλοστάσιο στο γερμανικό έδαφος.
Όταν ο Κόκκινος Στρατός αποχώρησε πλήρως το 1994 από την ανατολική Γερμανία, άφησε πίσω ένα δίκτυο περίπου 1.500 στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Συνολικά περίπου μισό εκατομμύριο στρατιώτες πήραν τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα τους. Στη μεταφορά του στρατιωτικού εξοπλισμού από το γερμανικό έδαφος συνέβαλε οικονομικά και η Γερμανία, καταβάλλοντας περί τα 7,5 εκ. μάρκα (σχεδόν 4 εκ. ευρώ).
Μεγάλα τμήματα αυτού του εξοπλισμού εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται και σήμερα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο Σοβιετικός Στρατός αντικαταστάθηκε με το Ρωσικό Στρατό Ξηράς και καταργήθηκε οριστικά στις 25 Δεκεμβρίου του 1993
5. Όταν αναβίωσε το 2019 η ιστορική παρέλαση του Κόκκινου Στρατού το 1941
Πέρυσι, στις 7 Νοεμβρίου, περίπου 4000 Ρώσοι στρατιώτες συμμετείχαν στην παρέλαση που έγινε στην Κόκκινη Πλατείας της Μόσχας προς τιμήν της παρέλασης της 7ης Νοεμβρίου του 1941, όταν οι σοβιετικοί στρατιώτες αναχωρούσαν με προορισμό τη γραμμή του πολεμικού μετώπου για να αποτρέψουν την προέλαση των ναζιστικών στρατευμάτων.
Η ιστορική εκείνη παρέλαση του 1941 έγινε την ίδια μέρα με την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, αλλά διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην ανύψωση του ηθικού του στρατού και της χώρας, καθώς τον Νοέμβριο του 1941 τα ναζιστικά στρατεύματα προσπαθούσαν να μπουν στην Μόσχα, ενώ η γραμμή του μετώπου σε μερικά σημεία βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την ρωσική πρωτεύουσα.
Νωρίς το πρωί της 7ης Νοεμβρίου του 1941 στην Κόκκινη Πλατεία της πολιορκημένης Μόσχας άρχισε η παρέλαση του Κόκκινου στρατού.
Στην παρέλαση συμμετείχαν 28.400 στρατιώτες , οι οποίοι αφού παρήλαυναν κατευθύνονταν στην γραμμή του μετώπου.
Προσκεκλημένοι στην επετειακή αυτή παρέλαση ήσαν 1200 βετεράνοι του Β’ ’Παγκοσμίου Πολέμου ( Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπως αποκαλείται στην Ρωσία).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ποιες χώρες απαγορεύεται το σκάκι και γιατί
Γιατί θεωρείται επικίνδυνο;
Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια που γονείς και καθηγητές μας προέτρεπαν να παίζουμε σκάκι, για να ακονίζουμε το μυαλό μας όπως έλεγαν, και διαβάζοντας αυτή τη περίεργη είδηση πέφτω σε σύγχυση. Υπάρχουν χώρες που θεωρούν το σκάκι επικίνδυνο και το απαγορεύουν με νόμο; Και όμως υπάρχουν.
Πρώτη φορά σε γραπτό κείμενο γίνεται αναφορά για το σκάκι ως επικίνδυνο παίγνιο, το 664 μ.Χ. στην Περσία, καθώς οι κάτοικοι ξόδευαν πολλές ώρες σε αυτό και δεν εργάζονταν.
Ξανάδιαβάζουμε ότι το σκάκι μπαίνει στο στόχαστρο των αρχών τον 12ο αιώνα, στην Ιαπωνία, που το κατηγορεί για την νωθρότητα των κατοίκων της υπαίθρου.
Το 2001 με νόμο του κράτους οι Ταλιμπάν ποινικοποιούν το σκάκι, και μάλιστα όποιος πιάνεται να παίζει, αντιμετωπίζει πολυετή φυλάκιση. Ακόμα και σήμερα σε περιοχές που ελέγχονται από Ταλιμπάν το σκάκι είναι απαγορευμένο.
Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι Σαουδική Αραβία, που με βασιλικό διάταγμα απαγορεύει το σκάκι, ειδικά σε δημόσιους χώρους, με την αιτιολογία ότι είναι "χάσιμο χρόνου"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ στο Γραμματικό
Αληταρας ελληναρας πυροβόλησε τον Ινδο υπάλληλό του γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα
Τα σκάγια τραυμάτισαν τον άτυχο εργαζόμενο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος
28 Ιανουαρίου 2020 | 07:34
Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας στο Γραμματικό.
Ένας 23χρονος Ινδός, επισκέφθηκε τον εργοδότη του για να ζητήσει τα δεδουλευμένα.
Το αίτημα του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1 προκάλεσε την οργή του εργοδότη, ο οποίος πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε προς την πλευρά του 23χρονου.
Τα σκάγια τραυμάτισαν τον άτυχο εργαζόμενο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, αλλά ευτυχώς εκτός κινδύνου.
Ο αληταρας ελληναρας εργοδότης εξαφανίστηκε για να γλιτώσει το αυτόφωρο και αναζητείται από την Αστυνομία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως το είχανε πει οι καιροσκόποι. Την τελευταία βδομάδα του Ιανουαρίου θα κάνει ψοφόκρυο, θα φτάσει -10 το θερμόμετρο, δε θα μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, θα γινόμαστε παγοκολόνες. Μα να πέφτουν συνέχεια μέσα ρεπαιδί μου αυτοί οι άνθρωποι…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εγκρίνει τη σκληρότερη πολιτική μετανάστευσης του Τραμπ
 Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 11:53
Λογικο είναι. 50 εκατομμυρια πολιτες των ΗΠΑ εχουν ανεργους, αστεγους, αλλους να μενουν σε τροχοσπιτα και σκηνες, κατω από το οριο της φτωχειας, χωρις ασφαλιση.
Και τωρα τους γινεται εισβολη λατινοαμερικανων λαθρομεταναστων, και τους λενε ότι πρεπει να το βουλωσουν και να τους υποδεχτουν. Ε, δεν γινεται!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οι πατριωτες αντάρτες Χούτι κατέλαβαν οδικό άξονα στρατηγικής σημασίας
 Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 07:30
Οι πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης απέσπασαν το Σάββατο τον έλεγχο οδικού άξονα στρατηγικής σημασίας ανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας Σανάα, συνεχίζοντας την έφοδό τους εναντίον των κατοχικων δυνάμεων των σουνιτοφασιστων των δυτικων αποικιοκρατων βόρεια και ανατολικά της πόλης, σύμφωνα με αξιωματικούς των κατοχικων σουνιτοφασιστικων δυνάμεων.
Έπειτα από σφοδρές μάχες, οι αντάρτες κατέλαβαν τον οδικό άξονα ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα Σανάα με την επαρχία Μαρίμπ (προς ανατολάς) και Τζουφ (προς βορρά), ανέφεραν οι πηγές αυτές στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες Δευτέρα.
Η επανέναρξη των εχθροπραξιών πριν από 10 ημέρες ώθησε το Ηνωμένο Βασίλειο να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ξεφτιλοΟΗΕ των δυτικων αποικιοκρατων, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα μετά τις 17:00 [ώρα Ελλάδας], σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη.
Η συζήτηση πρόκειται να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Ο ειδικός επιτετραμμένος του ξεφτιλοΟΗΕ για την Υεμένη, ο Μάρτιν Γκρίφιθς, αναμένεται να εκθέσει στα 15 κράτη-μέλη του ΣΑ την κατάσταση μέσω βιντεοσύνδεσης, κατά την ίδια.
Από τη 17η Ιανουαρίου, οι μάχες επαναλαμβάνονται ανατολικά της πρωτεύουσας της Υεμένης, έπειτα από μήνες σχετικής ηρεμίας στη χώρα, που σπαράσσεται από την ένοπλη εισβολη της Σαουδικης Αραβιας η τελευταία πράξη της οποίας κρατάει πέντε χρόνια. Στον πόλεμο αναμετρώνται οι σιίτες αντάρτες Χούθι,  με δυνάμεις από τη Σαουδικη Αραβια και αλλους σειχιδες του Κολπου μαζι με καποιους πουλημενους προδοτες σουνιτοφασιστες υεμενιτες, οι οποιοι εισβολεις αναγνωριζονται από τους δυτικους αποικιοκρατες και τον ξεφτιλοΟΗΕ τους σαν «κυβερνης» της Υεμενης, σε μια εισβολη που αρχισε στα τέλη του Μαρτίου του 2015.
«Οι Χούτι επιδιώκουν τώρα να καταλάβουν τη Χαζμ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζουφ και να προελάσουν σε δύο άξονας, προς δυσμάς και προς βορρά από αυτή την πόλη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, αξιωματικός των κατιχικών σουνιτοφασιστικων δυνάμεων.
Η επαρχία Τζουφ ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τους πατριωτες Υεμενιτες Χούτι, αλλά η πρωτεύουσά της βρίσκεται στα χέρια των κατοχικών δυνάμεων.
Άλλος αξιωματικός των κατοχικών σουνιτοφασιστικων δυνάμεων των εμιριδων του Κολπου αναγνώρισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο πως το κίνημα των Χούθι βρισκόταν χθες Δευτέρα μόλις «πέντε χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Τζουφ».
Η επαρχία Μαρίμπ ελέγχεται εν μέρει από τους Χούθι αλλά και σε αυτή την περίπτωση η συνώνυμη πρωτεύουσά της, 170 χιλιόμετρα από τη Σανάα, βρίσκεται στα χέρια των κατοχικών δυνάμεων.
Στις μάχες των τελευταίων 48 ωρών έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τους αξιωματικούς, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να δώσουν πιο συγκεκριμένο απολογισμό.
Την Παρασκευή οι κατοχικοι σουνιτοφασιστες των αποικιοκρατων παραδέχθηκαν ότι οι Χούθι προελαύνουν, αλλά διαβεβαίωσαν πως επέλεξαν απλώς να προχωρήσουν σε «τακτική υποχώρηση» των κατοχικων στρατευμάτων τους από κάποιες θέσεις ανατολικά της Σανάα.
Το κέντρο μελετών International Crisis Group των δυτικων αποικιοκρατων προειδοποίησε την Παρασκευή ότι το «παράθυρο» που είχε ανοίξει πρόσφατα για τις προσπάθειες των αποικιοκρατων να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη στην Υεμένη με ηττα των Υεμενιτων Χουτι στα τέλη του 2019 κλείνει «γρήγορα».
Κατά υπολογισμούς πολλών αποικιοκρατων ο πόλεμος στο φτωχότερο κράτος του αραβικού κόσμου έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειονότητα άμαχους, τους οποιους εχουν δολοφονησει οι σουνιτοφασιστες σαουδαραβες με αεροπορικους βομβαρδισμους.
Η χώρα βιώνει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με τον ξεφτιλοΟΗΕ των δυτικων αποικιοκρατων, ο οποιος φυσικα δεν κανει τιποτα για αυτό, αλλα συνεχιζει τον αποικιοκρατικο πολεμο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο υπέρ του Τραμπ για τους μετανάστες που λαμβάνουν επιδόματα
 Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 04:15
Το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε χθες Δευτέρα στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αρνείται να δώσει άδεια μόνιμης παραμονής ή την αμερικανική υπηκοότητα σε μετανάστες που λαμβάνουν επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας - επίδομα στέγης, κουπόνια τροφίμων, επιδότηση ασφάλισης υγείας - ή θεωρείται πως μπορεί να εξαρτώνται από αυτά.
Τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου με 5 ψήφους υπέρ έναντι 4 κατά τάχθηκαν υπέρ της άρσης του παγώματος της εφαρμογής αυτής της πολιτικής από κατώτερο δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατόπιν κατεπείγουσας προσφυγής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.
Η νέα πολιτική είχε αναγγελθεί από την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου Τραμπ τον Αύγουστο και προγραμματιζόταν να τεθεί σε εφαρμογή τον Οκτώβριο. Αλλά αμφισβητήθηκε με προσφυγές σε δικαστήρια σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ.
Η πολιτική αυτή επιτρέπει στις αρχές να λαμβάνουν υπ’ όψη στοιχεία όπως το μορφωτικό επίπεδο και το επίπεδο γνώσης της αγγλικής για να αποφαίνονται εάν και κατά πόσον ένας μετανάστης υπάρχει περίπτωση να γίνει «βάρος για την κοινωνία» και για το αμερικανικό δημόσιο, να χρειάζεται τη στήριξη του κράτους.
Εκείνοι που οι αρχές κρίνουν πως είναι πιθανό να ζητήσουν επιδόματα θα έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να λάβουν άδειες μόνιμης παραμονής.
Το νομικό πλαίσιο που διέπει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ απαγορεύει εδώ και χρόνια τη χορήγηση άδειας μόνιμης παραμονής σε ανθρώπους που θεωρείται πιθανό να εξαρτώνται από το σύστημα πρόνοιας. Αλλά η νέα πολιτική διευρύνει σημαντικά το φάσμα σε οποιονδήποτε μπορεί να λαμβάνει διαφόρων ειδών επιδόματα.
Η κυβέρνηση του Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η πολιτική της θα εξασφαλίσει πως οι μετανάστες στις ΗΠΑ θα είναι αυτάρκεις.
Η χθεσινή απόφαση είναι προσωρινή και δεν σηματοδοτεί το τέλος των νομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η νέα πολιτική της κυβέρνησης. Σημαίνει όμως πως μπορεί να αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια, πλην της πολιτείας Ιλινόι, όπου έχει απαγορευθεί, το τρέχον - εκλογικό - έτος. Μπορεί να επηρεάσει δυνητικά 22 εκατομμύρια ξένους που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ, πάνω απ’ όλα λατινοαμερικανούς, που συχνά βρίσκουν κακοπληρωμένες δουλειές. Αλλα βρισκουν. Ενώ 50 εκατομμυρια αμερικανοι πολιτες δεν βρισκουν δουλειες.
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε μια «τεράστια νίκη για τους αμερικανούς φορολογούμενους».
Οι υποστηρικτές του Τραμπ πάντως γενικά τάσσονται υπέρ της επιβολής περιορισμών των προγραμμάτων για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στις ΗΠΑ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μητσοτακης χθες στο Αουσβιτς που επισκευθηκε μιλησε για τον «Ερυθρο Στρατο που απελευθερωσε το Αουσβιτς» αντι για Κοκκινο Στρατο που είναι το ορθον.
Ερώτηση πολλαπλών επιλογών (βάζουμε x στη σωστή απάντηση):
(α) κόκκινος στρατός
(β) ερυθρός στρατός
(γ) πορφυρός στρατός
(δ) ερυθρός σταυρός
(ε) πορφυρός σταυρός
(στ) γαλάζιος σταυρός (Κλινική)
(ζ) άλλος στρατός
(η) άλλος σταυρός
(θ) άλλη Κλινική
(ι) δ.ξ./δ.α.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δακρυγόνα και ξύλο στο Παρίσι: Συγκρούσεις αστυνομικών με πυροσβέστες που διαδήλωναν
 Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 17:22
Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν σήμερα με πυροσβέστες που διαδήλωναν στο Παρίσι με αιτήματα τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών τους και την αύξηση των μισθών τους.
Χιλιάδες πυροσβέστες συμμετείχαν στην κινητοποίηση στη γαλλική πρωτεύουσα, αξιώνοντας την αύξηση του επιδόματος κινδύνου, που δεν έχει αλλάξει από το 1990.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και γκλομπ εναντίον των διαδηλωτών.
Τον Οκτώβριο, οι πυροσβέστες είχαν επίσης πραγματοποιήσει πορεία στο Παρίσι, ζητώντας καλύτερες αποδοχές, εγγυήσεις για τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους και μεγαλύτερο σεβασμό προς το επάγγελμά τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Open Beyond την Κυριακή ο υπουργός υγείας Κικίλιας μιλάει για τον κορονοϊό και μεταξύ των άλλων λέει ότι η χώρα διαθέτει 140.000 ...εμβόλια.
Στην Κίνα , στη Ρωσία και στις ΗΠΑ τώρα ξεκινούν οι προσπάθειες για την δημιουργία εμβολίου για τον νέο αυτόν ιο.-Θα περίσσεψαν τα εμβόλια του Αβραμόπουλου φαίνεται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιοι φοιτητες  στο Πανεπιστημιο Θεσσαλιας χωρις φαγητο στο Βολο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Καταγγελίες σχεδίων προβοκάτσιας με χημικά
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών και το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κατήγγειλαν χτες νέα σχέδια τζιχαντοφασιστών της «Αλ Κάιντα», του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» καθώς και από απομεινάρια των ισλαμοφασιστων της δήθεν οργάνωσης αρωγής «Λευκά Κράνη», στις επαρχίες Χαλεπίου και Ιντλίμπ, με στόχο το στήσιμο προβοκάτσιας με χημικά όπλα ώστε να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός της Συριακης Δημοκρατιας και να τερματιστούν οι εκεί επιχειρήσεις που, ειδικά τις τελευταίες βδομάδες, έχουν οδηγήσει στην ανακατάληψη περίπου 20 κωμοπόλεων και χωριών.
Την καταγγελία έκαναν το συριακό υπουργείο Εξωτερικών με επιστολή στον γενικό γραμματέα του ξεφτιλοΟΗΕ των αποικιοκρατων και ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Γιούρι Μπορένσκοφ. Αμφότερες οι πλευρές επικαλέστηκαν τις μαρτυρίες κατοίκων και αιχμαλώτων ισλαμοφασιστών από τις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπίου. Οι κάτοικοι είπαν πως εκπρόσωποι της ισλαμοφασιστικης οργάνωσης «Λευκά Κράνη» με τη συνοδεία τζιχαντοφασιστών της «Αλ Κάιντα» πήγαν στις περιοχές τους μεταφέροντας δοχεία γεμάτα αέριο χλωρίνης που φέρεται πως παρασκευάζουν δύο χημικά εργαστήρια στις πόλεις Ακραμπάτ και Σελχάμπ της επαρχίας Ιντλίμπ.
Επικοινωνία Λαβρόφ - Τσαβούσογλου
Παράλληλα, χτες, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να τον ενημερώσει για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας στο Ιντλίμπ από τζιχαντιστές και άλλους ισλαμοφασιστες, αλλά και για την «ανάγκη διαχωρισμού των δυνάμεων της αντιπολίτευσης από τους τρομοκράτες». Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου τονίζεται επίσης πως οι δύο υπουργοί συζήτησαν και τη διαδικασία για την εξεύρεση «πολιτικής λύσης» που θα τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία καθώς και τη συνέχιση των στενών επαφών μεταξύ Ρώσων και Τούρκων στρατιωτικών.
Εκρήξεις σε αποθήκη πετρελαίου
Νωρίτερα, χτες, το ρωσικό δίκτυο «Σπούτνικ» μετέδωσε πως σημειώθηκαν εκρήξεις σε αποθήκες πετρελαίου στην περιοχή Μπανίγιας (περιφέρεια Ταρτούς της ΒΔ Συρίας) μετά την πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν εγκαταστήσει τζιχαντιστές πριν από την αποχώρησή τους από την περιοχή πριν από λίγους μήνες. Το ίδιο είχαν κάνει και πριν από μήνες μετά την αποχώρησή τους από διυλιστήρια της επαρχίας Χομς και εργοστάσιο φυσικού αερίου στην περιοχή αλ Ραγιάν προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.
Τέλος, την Κυριακή, άγνωστοι επιτέθηκαν στην παράνομη στρατιωτική βάση που έχουν φτιάξει Αμερικανοί στρατιωτικοί κοντά στη μεγάλη πετρελαιοπηγή «Αλ Ομάρ». Οι Αμερικανοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Το ίδιο διάστημα, επανήλθαν στο προσκήνιο κατευθυνομενες πληροφορίες των αμερικανων για πιθανή επανάληψη των επιχειρήσεων των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.
Τη χρήση λευκού φωσφόρου (προκαλεί σοβαρότατα εγκαύματα) από τον τουρκικό στρατό σε βάρος Κούρδων αμάχων κατά την έναρξη της χερσαίας εισβολής του στη Βόρεια Συρία, τον Οκτώβρη του 2019, τεκμηριώνει ανάλυση δείγματος που προσκόμισε η ημιαυτόνομη διοίκηση των Κούρδων της Συρίας στο ελβετικό εργαστήριο «Wessling».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Διευρύνεται ο κατάλογος των δολοφονημένων αγωνιστών
Καθημερινές είναι οι δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών, συνδικαλιστών, πρώην ανταρτών και ιθαγενών στην Κολομβία, με τον αριθμό να έχει φτάσει - ήδη πριν κλείσει ο πρώτος μήνας του 2020 - τους 25 και από το 2016 και τη λεγόμενη ειρηνευτική συμφωνία ξεπερνά τους 800. Το περασμένο Σάββατο έπεσε νεκρός ο πρώην αντάρτης των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP) Τζον Φρέντι Βάργκας Ρόχας, 42 χρόνων, στη νότια περιοχή της Χουίλα, από ενόπλους που τον «γάζωσαν» ενώ επέστρεφε από μια συνάντηση στην αγροτική περιοχή που έχει καθοριστεί ως «ζώνη επανένταξης» των πρώην ανταρτών.
Επίσης, την Κυριακή από ενόπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα δολοφονήθηκε ο Φερνάντι Κιντέρο Μένα, πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του χωριού Γκουασίλες στην επαρχία Κατατούμπο κοντά στη γειτονική Βενεζουέλα. Ο δολοφονημένος αγωνιστής ήταν για 23 χρόνια δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή του και δραστήριος στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δίκαιων αιτημάτων των αγροτών της περιοχής.
Με αφορμή και αυτές τις τελευταίες δολοφονίες, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ που επιβλέπουν τη λεγόμενη ειρηνευτική διαδικασία έκαναν έκκληση στην κυβέρνηση να διαλευκάνει από τη μια τα εγκλήματα και από την άλλη να ενισχύσει τα μέτρα ενάντια στα παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου, που τις περισσότερες φορές όμως δρουν με την ανοχή και στήριξη του αστικού κράτους.
Και ενάντια σε αυτήν την εξελισσόμενη γενοκτονία, η Εθνική Επιτροπή για την Απεργία (συσπείρωση δεκάδων συνδικαλιστικών, αγροτικών, φοιτητικών και ιθαγένικων οργανώσεων που οργανώνει μετά τις 21 Νοέμβρη 2019 μεγάλες λαϊκές διαμαρτυρίες και απεργίες) προγραμματίζει για την Πέμπτη και την Παρασκευή τη 2η πανεθνική συνάντηση συντονισμού. Σε αυτήν τη συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχουν κάπου 1.700 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τους φορείς τους, έχουν στόχο να αποφασιστεί πώς θα συνεχιστεί ο αγώνας το επόμενο διάστημα, που θέτει ως βασικά αιτήματα να παρθεί πίσω το αντιλαϊκό πακέτο που προωθεί η κυβέρνηση, στην επίθεσή της ενάντια σε εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, να σταματήσει η ποινικοποίηση της λαϊκής διαμαρτυρίας και να διαλυθεί η ειδική μονάδα της αστυνομίας για την «αντιμετώπιση ταραχών» ESMAD, που αποδεδειγμένα ευθύνεται για τη βάρβαρη καταστολή αλλά και δολοφονίες διαδηλωτών, όπως ο φοιτητής που χτυπήθηκε από σκάγια αστυνομικής καραμπίνας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έπεσε ένα ακόμη κάστρο των δολοφόνων στο Ιντλίμπ! Allah Soùrìa Bashar aubas!!!
Λεύτερη η Ma`arat al-Nu`man!
Έπεσε ένα ακόμη κάστρο των δολοφόνων στο Ιντλίμπ! Allah Soùrìa Bashar aubas!!!
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας μπήκε στην πόλη... ομάδες μηχανικών και πυροτεχνουργών καθαρίζουν την πόλη από τις νάρκες που έβαλαν παντού ανθρωπόμορφα κτήνη των φονιάδων του "ελεύθερου συριακού στρατού" και των ομάδων της Αλ Κάιντα πριν αποχωρήσουν...
Επέτρεψαν την έξοδος των φονιάδων μισθοφόρων μαζί με τις οικογένειές τους, αφού παραδόθηκαν... και κατευθύνθηκαν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας...
Τώρα ο Ερντογάν έχει κι άλλους φονιάδες μισθοφόρους για τη Λιβύη [βλέπε... Με 2.000 δολάρια το μήνα θα εγκατασταθούν στη Λιβύη οι «εξεγερμένοι» της Συρίας, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ], ή θα έρθουν Ελλάδα να συναντήσουν τα κτήνη-δολοφόνους του "ελεύθερου συριακού στρατού"... που προστατεύει η "πολιτισμένη" δύση με πρώτη την Ελλάδα του 4ου Ράιχ...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη μήτρα του ΚΚΕσ. βγήκε και η νέα Πρόεδρος…
Ο ευρωκομουνισμός στο ξεκίνημά του ήταν η διαδικασία της σοσιαλδημοκρατικοποίησης των ΚΚ της Ευρώπης. Δηλαδή η διαδικασία μετεξέλιξης και μετάλλαξης του σταλινισμού σε σοσιαλδημοκρατία…
Η Κατάληξη αυτής της διαδικασίας: Η ΠΛΗΡΗΣ ενσωμάτωση της σοσιαλδημοκρατίας στο καπιταλιστικό καθεστώς, στη μετατροπή της σε ΕΞΑΡΤΗΜΑ του ιμπεριαλισμού…
Το σοσιαλδημοκρατικό αυτό εξάρτημα του ιμπεριαλισμού αποτέλεσε την ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού, την «αριστερά» της Νέας Τάξης και του 4ου Ράιχ: Τον ΕΦΙΑΛΤΗ που ζούμε…
Το ΚΚΕσωτερικού ήταν η νευρική απόφυση και η καθυστερημένη ηχώ του ευρωκομουνισμού στην Ελλάδα. Πέρασε, συνεπώς, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην καθεστωτική ενσωμάτωση και αποτέλεσε την μήτρα της νεοταξικής «αριστεράς», της «αριστεράς» του... 4ου Ράιχ…
Το ΚΚΕεσωτερικού αποτέλεσε τη χοάνη μετάλλαξης της Αριστεράς σε Νεοφιλελευθερισμό, σε χοάνη μετάλλαξης των αριστερών σε γενίτσαρους του νεοφιλελευθερισμού, του εθνομηδενισμού, σε γενίτσαρους της πλανητικής ιμπεριαλιστικής κακουργίας: Νέα Τάξη.
Αυτοί οι πρώην κομουνιστές μετεξελίχτηκαν στους πιο μοχθηρούς γενίτσαρους της Νέας Τάξης και των νέων ιδεολογημάτων της.
Είναι γνωστό ότι όσοι αλλάζουν Πίστη γίνονται γενίτσαροι. Οι κομουνιστές που έγιναν φερέφωνα του ιμπεριαλισμού και της Νέας Τάξης αποτελούν τα πιο άθλια προϊόντα του γενιτσαρισμού…
Δεν έχει κανείς παρά να ρίξει μια ματιά στα πολιτικά μας δρώμενα. Κυρκος, Κουναλάκης, Μπίστης, Παπαγιαννακης, Θεοδωροπουλος (δημοσιογράφος), οι επιδοτούμενες «εστίες» του «αντιρατσισμού», οι Συριζαίοι και πολλοί άλλοι ήταν πρώην…
Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε το ολοκληρωμένο προϊόν του νεοταξικού γενιτσαρισμού, την κυβερνητική, επαρμένη ΑΛΗΤΕΙΑ του 4ου Ράιχ…
Από τη μήτρα αυτής της φρενοβλαβούς, νεοταξικής μετάλλαξης (ΚΚΕς.) βγήκε και η σημερινή Πρόεδρος: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
«Σιδερώθηκε» από όλες τις νεοταξικές διαδικασίες της γενιτσαρικής μετάλλαξης και κωδικοποιεί τον συναινετικό ΕΦΙΑΛΤΗ του ελληνικού προτεκτοράτου…
Από τη μήτρα του ΚΚΕς γεννήθηκε η νεοταξική αυθάδεια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Σακελλαροπούλου: Ο Κώδικας των νέων αποικιοκρατών…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μας αποχαιρέτισε ο Michael D’Andrea, επικεφαλής των μυστικών επιχειρήσεων της CIA ενάντια στο Ιράν από το 2017...
Πέθανε ο «Σκοτεινός Πρίγκιπας» ή «Αγιατολλά Μάικ», όπως είναι το παρατσούκλι τού Michael D’Andrea, επικεφαλής των μυστικών επιχειρήσεων της CIA ενάντια στο Ιράν από το 2017.
Το αεροπλάνο του φαίνεται να καταρρίφθηκε πάνω από το Αφγανιστάν, από τους Ταλιμπάν, γεγονός που πιστοποιεί την τεράστια πετυχεσά που έχει αποτελέσει για τους Αμερικάνους η κατοχή τής χώρας (ή τέλος πάντων μικρών κομματιών στην πρωτεύουσα) και ο σχεδόν εικοσαετής πόλεμος που διεξάγουν εκεί.
Στα πολλά παράσημά του πριν από τη δολοφονία Σολεϊμανί περιλαμβάνεται η δολοφονία του Ιμάντ Μουγκνίγιεχ (νούμερο 2 της Χεζμπολλά) το 2008 στη Δαμασκό και χιλιάδες εξωδικαστικές δολοφονίες με drones στο Πακιστάν. Οι NY Times σημείωναν τότε: «Η ανάθεση του ρόλου στον κύριο D’Andrea είναι μία από τις πολλές κινήσεις στο εσωτερικό της κατασκοπικής υπηρεσίας που σηματοδοτούν μια πιο σκληρή προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις μυστικές επιχειρήσεις … ‘Μπορεί να διευθύνει ένα πολύ επιθετικό πρόγραμμα, αλλά με πολύ έξυπνο τρόπο’, δήλωσε ο Robert Eatinger, ένας πρώην δικηγόρος της C.I.A. με βαθιά ανάμιξη στο πρόγραμμα drones της υπηρεσίας.»
Από σήμερα μαυροφορώ, δεν κόβω τα μαλλιά και τα γένια μου και δεν πλένομαι. Μόνο βάλσαμο στην πονεμένη μου ψυχούλα η γνώση ότι δεν περνάω μόνος τη συντριβή αυτή. Δίπλα δίπλα στέκουμε με τους ακριβούς συντρόφους από το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ιράν (και το ένα και το άλλο), τις τροτσκιστικές τους φράξιες (λολ), την "ένωση αναρχικών Αφγανιστάν και Ιράν", τους "σοσιαλιστές Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής" και όλους τούς απανταχού εμμιγκρέδες που πανηγύριζαν με τόση χαρά πριν από λίγο καιρό για τη δολοφονία Σολεϊμανί. Περνάμε μαζί το θρήνο αυτόν, και αυτό είναι ανεκτίμητο - πονεμένοι είμαστε αγάπη μου κι οι δύο, έλα να μοιράσουμε τον πόνο μας στα δύο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η απελευθέρωση του Άουσβιτς έγινε από τους Αμερικανούς... το λέει κι ο Roberto Benigni
«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ
Υπάρχει ένα Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο στην πατρίδα μας που δεν έχει προβάλλει την πολυβραβευμένη ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι "Η ζωή είναι ωραία" (La vita è bella), που όπως μας βομβαρδίζουν "τόλμησε να ασχοληθεί με την σκοτεινή και μαύρη ιστορική περίοδο μνήμης του Ολοκαυτώματος" κι όπως διαβεβαιώνουν όλα τα ΜΜΕ;
Υπάρχει ένας τηλεοπτικός σταθμός που δεν έχει προβάλλει αυτό το "μεγαλειώδες έργο τέχνης του κινηματογράφου", για την "ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος";
Υπάρχει κάποιος πολίτης που δεν γνωρίζει πως η απελευθέρωση των ναζιστικών στρατοπέδων, η απελευθέρωση του Άουσβιτς έγινε από τον Αμερικανικό Στρατό;
Το επιβεβαιώνει η πολυβραβευμένη με Όσκαρ κι όλα τα κινηματογραφικά βραβεία του πλανήτη ταινία "Η ζωή είναι ωραία", του επίσης πολυβραβευμένου σιωνιστή κι "αριστερού" Ρομπέρτο Μπενίνι.
Η σκηνή του τέλους της ταινίας, η "Η Απελευθέρωση - το τέλος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου" στο σενάριο, είναι καρφωμένη στο μυαλό όλων: ο νεαρός Αμερικανός στρατιώτης ανοίγει τον πύργο του αμερικάνικου τανκ και χαιρετάει τον Ιησού του Ναυή [Giosuè = Ιησούς του Ναυή... στην Παλαιά Διαθήκη ο επιφανής ηγέτης του 'έθνους Ισραήλ'] στην απόλυτη σιωπή της...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νεκρός ο δολοφόνος του Κασέμ Σολεϊμανί
Ο «Λύκος» της ταινίας Zero Dark Thirty, κατά κόσμον Μάικλ ντ'Αντρέα, κορυφαίο στέλεχος της CIA και επικεφαλής του τμήματος δολοφονιών στην κεντρική Ασία, είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μεταξύ των θυμάτων του κατασκοπευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε στο κεντρικό Αφγανιστάν.
Τρίτη 28 Ιανουάριος 2020 - 13:57
Το αμερικάνικο αεροπλάνο που κατερρίφθη στην περιοχή Γκάζνι, τη Δευτέρα, δεν ήταν ένα απλό πολεμικό αεροσκάφος, αλλά το εναέριο κατασκοπικό επιτελείο των ΗΠΑ στην περιοχή, και όντως βρίσκονταν μέσα υψηλόβαθμα στελέχη της CIA, μεταξύ των οποίων και ο διαβόητος Μάικλ Ντ’Αντρέα, επικεφαλής όλων των επιχειρήσεων της CIA σε Ιράκ, Ιράν και Αφγανιστάν κι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την εκτέλεση της δολοφονίας του Κασέμ Σολεϊμανί. Την σχετική πληροφορία, που είχε βγει από χθες αλλά από πηγές των Ταλεμπάν, επιβεβαιώνουν σήμερα και Ρωσικές πηγές.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το συγκεκριμένο αεροπλάνο ήταν η πιο προηγμένη εναέρια μονάδα κατασκοπείας των ΗΠΑ και κινητό στρατηγείο της CIA στην περιοχή, και όσα μηχανήματα και χαρτιά γλίτωσαν από την πτώση, βρίσκονται τώρα στα χέρια των Ταλεμπάν.
Ο Ντ’ Αντρέα, που στην CIA είχε το παρατσούκλι «Αγιατολάχ Μάικ», ήταν ο εγκέφαλος όλων των επιχειρήσεων προβοκάτσιας και όλων των προγραμμάτων δολοφονιών στη Μέση Ανατολή, και ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι με δική του εντολή «στήθηκαν» Αμερικάνοι ελεύθεροι σκοπευτές και σκότωσαν πάνω από 300 διαδηλωτές στο Ιράκ, προ διμήνου. Ήταν, επίσης, επικεφαλής σχεδιασμού και εκτέλεσης δολοφονικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), όπως η επίθεση δολοφονίας του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.
Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ αποδέχθηκε ότι έχασε το αεροσκάφος στο κεντρικό Αφγανιστάν, αλλά δεν κάνει λόγο για κατάρριψη ούτε επιβεβαιώνει τους επιβάτες. Αποδέχεται, πάντως, ότι το αεροσκάφος ήταν τύπου Bombardier/Northrop Grumman E-11A, δηλαδή κατασκοπευτικό αεροσκάφος (παρακολούθησης και επικοινωνιών).