Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Τριτη 23 Ιουνιου 2020


Ένα τυπικό πρωί στην Ελλάδα...
- να μας πείτε για τη Νοβαρτις
- οχι, εσείς να μας πείτε για το κύκλωμα του Ρασπούτιν
- μιλάτε και σεις που δώσατε 20 εκατ στους καναλάρχες;
- εδώ μιλάτε εσείς που το στέλεχος σας έγινε επιτραπέζιο, papadimopoly...
- πάτε να κρύψετε την προστασία της Μαρεβας ε;
- από ποιον να την κρύψουμε, από τον εκπρόσωπο του Ισραήλ που συνομιλούσε με τον Παππά;
- ναι αλλά αυτός παίρνει δουλειές από εσάς
- και τότε γιατί ο Παπάς τα έλεγε μαζί του και θαβαν τον Παπαγγελοπουλο;
- άστε τα αυτά, παραιτήθηκε η ανακρίτρια για τον Μαρινάκη
- ναι αλλά για τον καμμένο και τη γυναίκα του που έστηναν υποθέσεις δεν μας είπατε...
Μεσημεριασε, έρχεται βροχή έρχεται μπόρα κι ίσως ξεπλύνει λίγη από τη βρωμιά...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναβολή και σήμερα στη δίκη του Λαφαζάνη και των συναγωνιστών του, που διώκονται με τον νόμο του ρυπαρού Κοντονή, γιατί επέμεναν στο σύνθημα "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη".
Παρατεταμένη ομηρία, με συνευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., και η δικαστική σαπίλα δεν τολμάει να τους δικάσει! Για να μη γίνει η δίκη των κατηγορουμένων δίκη των τραπεζών, των Στουρνάρηδων, των Τσακαλώτων, των Κοντονήδων και των Γεροβασίληδων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθαίνουμε σιγά - σιγά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Ισραήλ : Ιδιωτικοποιείται η εκπαίδευση των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας και ανατίθεται στο Ισραήλ! Νοικιάζεται στο Ισραήλ η αεροπορική βάση της Καλαμάτας γιά εκπαίδευση των πιλότων του (δηλαδή του νοικιάζουμε στρατηγικό βάθος) . Δίνουμε στο Ισραήλ την ΕΛΒΟ μόλις καταφέρουμε να την ιδιωτικοποιήσουμε. Ιδιωτικοποιείται η παραγωγή τουφεκιών και η (πιθανή) παραγωγή drones και φυσικά την αναθέτουμε στο Ισραήλ. Υποτέλεια , ξεπεσμός , προκλητικη ανισοτιμία και πάνω απ' όλα εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό της Δύσης που έχει στην αιχμή του το σιωνιστικό κράτος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη βράβευση ενός Έλληνα που δεν έχει τσακωθεί ποτέ με άλλο χρήστη του ίντερνετ προχώρησε χθες ο πνευματικός ηγέτης των βουδιστών του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα.
«Απονέμω το βραβείο αυτό στον αδελφό μας Μπάμπη, ο οποίος παρ’όλες τις καφρίλες που διαβάζει καθημερινά από τον κάθε πικραμένο στο ελληνικό ίντερνετ, έχει επιδείξει υπεράνθρωπη εσωτερική γαλήνη και έχει αντισταθεί στον πειρασμό να τσακωθεί με άλλο χρήστη στα σχόλια κάτω από άρθρα στο φέισμπουκ, στο τουίτερ ή στο γιουτουμπ» είπε ο Δαλάι Λάμα σε ειδική τελετή που έγινε στη κατοικία του στην Ινδία.
Στη συνέχεια ο πνευματικός ηγέτης, που θεωρείται από τους ακολούθους του ως η ενσάρκωση του Βούδα στη γη, πέρασε στο λαιμό του Έλληνα ένα περιδέραιο φτιαγμένο από άνθη που φυτρώνουν μία φορά στα 100 χρόνια στα βουνά του Θιβέτ, τα οποία μάζεψαν τυφλοί Θιβετιανοί μοναχοί.
Αναγνωρίζοντας τα τεράστια αποθέματα ψυχικού σθένους του Έλληνα χρήστη, ο θρησκευτικός ηγέτης του απένειμε μάλιστα τον τίτλο του Λάμα, δηλαδή «γκουρού».
«Για την αυτοσυγκράτηση σου να μην κατεβάσεις καντήλια ούτε μία φορά σε όλους αυτούς που σφάζονται καθημερινά στα σόσιαλ για την πολιτική, το ποδόσφαιρο και χιλιάδες άλλα θέματα, σε βαφτίζω Babi Lama» είπε, ενώ στην αίθουσα έπαιζε μία αιθέρια μουσική.
Ο Έλληνας χρήστης, μέσω της σελίδας του στο Facebook έσπευσε να ενημερώσει τους φίλους του για την μεγάλη αυτή διάκριση. Ωστόσο, κατά λάθος ανάρτησε την είδηση δημόσια, με αποτέλεσμα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να δεχτεί καταιγισμό οργισμένων σχολίων, κάποια από τα οποία τον χαρακτήριζαν φλώρο, κάποια που τον κατηγορούσαν ότι έγινε τσιράκι των βουδιστών, αλλά και από έναν χρήστη που νόμιζε ότι ο Δαλάι Λάμα είναι τετράποδο μηρυκαστικό που ζει στα οροπέδια του Περού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για ποιον ιό και κουραφεξαλα.... Για την παγκόσμια δικτατορία είναι που ενδιαφέρονται και δεν το κρύβουν!
Π.Ο.Υ .Παγκόσμια τράπεζα ΟΗΕ Μπιλ Γκέιτς , Ρότσιλντ κλπ .
Η έλλειψη παγκόσμιας ηγεσίας είναι η «μεγαλύτερη απειλή» στη μάχη κατά της πανδημίας, λέει ο ΠΟΥ
Η έλλειψη παγκόσμιας ηγεσίας και ενότητας στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού συνιστά μεγαλύτερη απειλή σε σύγκριση με την ίδια την πανδημία, επισημαίνει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προσθέτοντας πως η πολιτικοποίηση της κρίσης χειροτέρευσε την κατάσταση.
«Ο κόσμος έχει απεγνωσμένα ανάγκη από εθνική ενότητα και παγκόσμια αλληλεγγύη. Η πολιτικοποίηση της πανδημίας την επιδείνωσε», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού φόρουμ για την υγεία που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, στο Ντουμπάι.
«… Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν είναι ο ίδιος ο ιός, είναι η έλλειψη διεθνούς αλληλεγγύης και παγκόσμιας ηγεσίας».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Χάπι αυτοκτονίας» για άτομα άνω των 70 ετών «κουρασμένα από τη ζωή»: δεν θα χρειάζεται συνταγή
Η κυβέρνηση των Κάτω Χωρών πρότεινε στις 8 Φεβρουαριου να περάσει ένας νόμος πριν από το τέλος του 2020 για να δημιουργήσει ένα «χάπι αυτοκτονίας». Το μέτρο αυτό θα διατεθεί για άτομα άνω των 70 ετών που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν να ζουν. Δηλαδή, τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν πότε να εγκαταλείψουν αυτόν τον κόσμο χωρίς να ζήσουν δύσκολες στιγμές.
Η πώληση αυτού του φαρμάκου, όπως το επιθυμούν, δεν θα απαιτεί κανενός είδους ιατρική συνταγή ούτε θα χρειάζεται να δικαιολογείται κάποιο πρόβλημα υγείας για την απόκτησή του. Κάθε άτομο άνω των 70 ετών που έρχεται να το αγοράσει, θα μπορούσε να το κάνει χωρίς εμπόδιο.
Το «χάπι αυτοκτονίας», μια αρχαία ιδέα
Η ολλανδική κυβέρνηση δημοσίευσε πρόσφατα μια πρώτη μελέτη που καθόρισε το κοινό-στόχο στο οποίο απευθύνεται αυτός ο τύπος φαρμάκου, που ονομάζεται επαγγελματικά το χάπι Drion.
Το όνομα είναι αφιέρωση στον Huib Drion, δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου που ήταν καθηγητής του δικαίου και ακαδημαϊκός . Θεωρείται επαναστάτης αφού πριν από περίπου 40 χρόνια υποστήριξε την ιδέα ότι το κράτος πρέπει να προσφέρει ένα δηλητηριώδες χάπι ώστε οι πολίτες να μπορούν να αποφασίσουν πότε θα τερματίσουν τη ζωή τους.
Ήταν ο συντάκτης του βιβλίου Het Zelfgewilde Einde Van Oudere Mensen , κάτι σαν Η επιλογή του τέλους της ζωής για τους ηλικιωμένους . Το επινόησε όταν γνώρισε έναν γέρο που ήταν τρομοκρατημένος να φανταστείτα τελευταία χρόνια της ζωής του οτι θα τα περάσει στην κατοικία του.Και αυτή είναι μια από τις στιγμές που οι περισσότεροι τρομάζουν τους ηλικιωμένους καθώς γερνούν και εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τους άλλους.
Η πρόταση προήλθε από το φιλελεύθερο κόμμα D66. Οι εκπρόσωποί του επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση πάει πολύ αργά στην επεξεργασία του και, ως εκ τούτου, τον Φεβρουάριο θα πάρουν τη δική τους νομοθεσία, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι θα προωθήσουν το έργο.
Σύμφωνα με το D66 MP Dijkstra, η υπουργός προσθέτει ότι υπερασπίζεται ότι όλοι αυτοί οι ηλικιωμένοι που θεωρούν ότι έχουν ζήσει αρκετά καιρό θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να πεθάνουν όταν αποφασίσουν.
Σχολιο.- στο ηνωμενο βασιλειο συμφωνα με τα επισημα στοιχεια 16000 υπερηλικοι πεθαναν στα σπιτια τους η σε οικους ευγηριας.απο κορωνοιο, δηλαδη αφεθηκαν να πεθανουν, ηδη ξεκινησε δικαστικος αγωνας και ερευνα εναντιον του υπουργου υγειας και της κυβερνησης συνολικα ,με το σκεπτικο της εγκαταλειψης και της αρνησης βοηθειας απο το ΕΣΥ τους.
Σχολιο.- Ο κοινωνικός δαρβινισμός είναι παγίδα που την πατούν αριστεροί και δεξιοί. Κυρίως δεξιοί, βεβαίως...
Σχολιο.- Τεραστιο θεμα που δειχνει οτι οι κοινωνιες .....Και δεν ειναι το μοναδικο .....δεν εχουν κανει καμια προοδο....Οταν ο Καπιταλισμος απαιτει απο τους Ανθρωπους να δουλευουν ως τα 67 και μετα προφανως να πεθαινουν γιατι οι συνταξεις επιβαρυνουν τον κρατικο προυπολογισμο...Και αυτο τον Κοινωνικο Δαρβινισμο τον ενστερνιζονται και Ανθρωποι που δηλωνουν Αριστεροι....Δυστυχως διαβαζω πολλους Αριστερους που με αφορμη τον Κορωνοιο γραφουν αυτο που πιστευαν παντα,…
Σχολιο.- Όταν λέμε αριστεροί,στην θεωρία ή στην πράξη?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισως να κάνω λάθος, αλλά έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ προετοιμάζει το λαό και τη χώρα για πόλεμο...
Σχολιο.- Ποιον πολεμο;;;...ανοιξαν διαπλατα τις πορτες και μοιραζουν νησια βουνα πεδιαδες τη θρακη τα δωδεκανησα..σε λιγο και την Ακροπολη...κι αυτη μακραν κειται
Σχολιο.- Να τρέξουμε όλοι να υπερασπιστούμε τον αγωγό του Ισραήλ, τα λιμάνια της cosco , τα αεροδρόμια της Fraport, τον ΟΠΑΠ των τοκογλύφων , τις τράπεζες του Soros και του Paulson,. τους αρχαιολογικούς χώρους του Υπερταμείου, την παραμονή των Μητσοτακεων στην κυβέρνηση για αλλά 150 χρόνια και την ασφαλή εφαρμογή των Μνημονιων... Σε ποιον παράλληλο κόσμο ζεις φίλε μου; Ενοίκιο πληρώνεις για να ζεις στην Ελλάδα. Υπήκοος είσαι όχι ιδιοκτήτης ούτε αφεντικό. Χρωστάνε και τα τρισέγγονα σου .... κι εσύ φοβάσαι τους Τούρκους. Επί τουρκοκρατίας δεν χρωστούσαν όσα χρωστάμε τώρα με τα εικονικά δάνεια που μας φόρτωσαν. Η Ελλάδα δεν είναι τζατζίκι και ουζακι...Είναι μνημόνια 99 ετών και 300 δισ που μας φόρτωσαν χωρίς να μας ρωτήσουν
Σχολιο.- Η μια λογικη ειναι οτι ολα εχουν τελειωσει. Η Ελλαδα εχει ξεπουληθει στα κορακια και εχει χασει την κυριαρχια της λογω μνημονιου, οποτε τι νοημα εχει να υπερασπιστει η χωρα τα κυριαρχικα της δικαιωματα. Ειναι η λογικη, που ναι μεν εχει μια προφανη αληθοφανεια, αλλα απο την αλλη εξυπηρετει ως θεση και σταση, την υποταγη στα σχεδια του επιθετικου νεο-οθωμανισμου. Η αλλη λογικη ειναι οτι υπερασπιζομαστε τις 'καλύβες μας και τα πεζούλια μας΄. Ειναι η λογικη του ΕΑΜ, του Εθνικου Απελευθερωτικου Μετωπου. Θα δουμε αν εχει αντοχη στο χρονο, ή αν ΄ο εξευτελισμος μας εχει γινει τελειος΄, ωστε να μην εχουμε καν το κουραγιο να υπερασπιστουμε και στη συνεχεια να απελευθερωσουμε την Πατριδα μας απο καθε ζυγο.
Σχολιο.-  Άμα γίνει πόλεμος με την Τουρκία, τα τουρκοκάναλα ΣΚΑΙ και STAR θα συνεχίσουν να προβάλουν τα τουρκικά σίριαλ;; Γιατί όλες οι κυρα-κατίνες που τα βλέπουν, ήδη έχουν αρχίσει να μιλάνε και να καταλαβαίνουν τουρκικά. Τσάτρα-πατρα, μη φανταστείς. Αλλά σε λίγο θα είναι έτοιμες και για lower. Με τη γραφή θα έχουν λιγάκι πρόβλημα, αλλά θα βρούνε λύση και γι αυτο. Τόσο αγώνα έδωσε η Τουρκία να μη μεταγλωτίζονται, κρίμα να πάει χαμένος.
Σχολιο.- Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, με αυθονο εργατικό δυναμικό, που ανήκει στους G-20 στις μεγαλύτερες 20 οικονομίες του κόσμου, αλλά ο Σουλτάνος Ερντογάν το παρεξήγησε, και νόμισε ότι η Τουρκία είναι υπερδύναμη και έβαλε στόχο να επανιδρύσει την Οθωμανική αυτοκρατορία. Και τώρα τον κοντένουν, η τουρκική λίρα αρχίζει και πάλι να γίνεται κωλόχαρτο, ενώ η τουρκική οικονομία είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση, ο Ερντογάν ζητάει δανεικά και κανένας δεν του δίνει. Νόμισε ότι μπορεί να παίξει με τις αντιθέσεις που έχουν Αμερικάνοι, Γερμανοί και Ρώσοι, αλλά έχει μαύρα μεσάνυχτα από διπλωματία. Στη Συρία και στη Λιβύη που έχει εισβάλει, οι Αμερικάνοι τον υποστηρίζουν. Οι Ρώσοι παίζουν με την τρέλα του να το παίξει Σουλτάνος, και προσπαθούν να του βάλουν φυτιλιές με τους δυτικούς, αλλά τον αφήνουν μέχρι να σταματήσει να τους είναι χρήσιμος. Στη Λιβύη προσπάθησε να κάνει συμφωνίες με την Τυνησία και την Αλγερία, αλλά μόλις αυτές καταλάβανε ότι η Γαλλία δεν είναι πίσω του, τον αφήσανε με τον κατοχικό οθωμανό κυβερνήτη της Τρίπολης μόνο του. Η Αίγυπτος, δεν γουστάρει Οθωμανικές αυτοκρατορίες, και έχει συσπειρώσει τους Αραβες πίσω της, που θα τη βοηθήσουν με χρήματα. Με το Ελληνικό Κράτος η Αίγυπτος δε γουστάρει πάρε δώσε, γιατί έχει καταλάβει τι ξεφτίλες είναι. Αλλά από τον καιρό που ανακαλύφθηκε το φυσικό αέριο στη Κύπρο έχει δείξει το δόντια της στην Τουρκία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρομερές αποκαλύψεις για βρώμικο παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης Δένδια για την ΑΟΖ.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Ενώ βάσει του δικαίου της θάλασσας τα κατοικημένα νησιά έχουν πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα και υφαλοκρηπίδα, κατά την επίσκεψη Δένδια στην Αίγυπτο είχαμε απίστευτες απαιτήσεις αναφορικά με τα νησιά και την λεγόμενη «επήρεια» τους, όρος που εφευρέθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη:
Καστελλόριζο 0%!!!
Ρόδος 1%!!
Κάρπαθος 10%
Κρήτη 20%!
Σύμφωνα πάντα με την ειδηση, ο κύριος Δένδιας είχε αντιπρόταση πάλι με μειωμένη επήρεια κατά 50%!
Φυσικά το δίκαιο της θάλασσας, απαγορεύει τον όρο μειωμένη επήρεια, καθώς αναγνωρίζει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα στα κατοικημένα νησιά, όπως είπαμε! Υπάρχει όμως ένα μικρό παραθυράκι:
«Εάν οι ενδιαφερόμενοι – συμβαλλόμενοι που θέλουν να διευθετήσουν, αναγνωρίζουν ύπαρξη ιστορικών τίτλων και ειδικών συνθηκών διαπραγματεύσεις, τότε μπορούν να βρουν άλλους τρόπους διαπραγμάτευσης«!
Όπως ακριβώς δηλαδή έγινε στην συμφωνία με την Ιταλία!
Επιπλέον, είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δηλώνει ζώνη αλιείας στα χωρικά της ύδατα! Ενώ θα μπορούσαμε, όπως όλες οι χώρες στον κόσμο, να έχουμε επεκτείνει στα 12 ή στα 15 μίλια, τουλάχιστον τη ζώνη αλιείας μας!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί απλά, είναι κάτι που εξυφαίνεται και επιβάλλεται χρόνια τώρα. Ψιλοβελονιά και συστηματικά πάνω από 30 χρόνια πίσω.Η εκθήλυνση του αντρικού φύλου από τα μέσα της αποβλάκωσης δεν έγινε ξαφνικά. Η ''ουδετεροποίηση'' των αντρών και γυναικών βολεύει και εξυπηρετεί τα ''σύμφωνα συμβίωσης'' διαφόρων και ποικίλων, από την άλλη η κοινωνία του αχταρμά και της ισοπέδωσης χαίρεται και αγαλλιάζει...
Αυτό συνέχισε να γίνεται και τώρα 21 Ιουνίου δήθεν μέρα του πατέρα με κραγιόν, μπον μπον και κοκαλάκια στα μαλλιά.
Σχολιο.- Προσέξτε το μήνυμα στην εικόνα" για ότι θέλεις να είσαι"που απευθύνεται στον πατέρα.. Επίσης την ΑΒ Βασιλόπουλος την έχει εξαγοράσει η ολλανδική ahold delhaize group η οποία όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα προωθεί την ισοπεδωτική ατζέντα των LGBTQ περί Α και Β γονέα..
Σχολιο.- Ισοπεδώθηκαν όλα.
Σε έναν κόσμο που η μητρότητα πολεμείται και σφετερίζεται ανελέητα, σαφές το μέλλον...
Όλοι έχουν δικαίωμα πια να γίνουν "μητέρες" - όλοι, εκτός από τις μητέρες...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με μια γρήγορη ματιά απο τα κυριότερα που είπε ο Δ.Καζάκης είναι τα εξείς:
1) Η Ελλάδα δεν διαθέτει αποτελεσματική Αεράμυνα για να αντιμετωπίσει τα Τουρκικά Drones!
2) Τα Τουρκικά Drones θα επιχειρήσουν και θα Βομβαρδίσουν Ελληνικά Νησιά στο Αιγαίο!
3) Η Τουρκία θα επιχειρήσει να πραγματοποιήση θαλασσιες Έρευνες και Γεωτρήσεις στα 7 Ναυτικά Μίλια, ώστε να αναγκάσει την Ελλάδα να μην μπορεί να αντιδράσει, αφού τα χωρικά μας ύδατα είναι 6 Ναυτικά Μίλια, και στη περίπτωση Ελληνικής Στρατιωτικής Επέμβασης, βάσει του δικαίου της θάλασσας, των Ηνωμένων Εθνών, αυτο θα θεωρηθεί Πειρατεία, μιάς και η Τουρκία δεν πραγματοποιεί κάποια ενέργεια εντός των 6 Μιλίων,αλλά στα 7, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα!
4) Η Τουρκία θα καταφέρει να γκριζάρει όλες τις περιοχές απο τα 6 Ναυτικά Μίλια και πάνω!
5) Φοβερές Καταγγελίες Γ. Τράγκα για κίνδυνο της ζωής του, περίεργοι αδιαφορία απο τα ΜΜΕ, γιατί δεν παρεμβαίνει ένας Εισαγγελέας!
6) ΝΔ και Συριζα συνεργάστηκαν για την εσκεμμένη καθυστέρηση απονομής των Συντάξεων που φτάνει από 3 έως 4 Χρόνια αναμονής!
7) Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ν. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, έχει συμβάλει με δικες τις δικαστικές αποφάσεις κατά των συνταξιούχων!
8) Οι Συντάξεις θα μειωθούν αναγκαστικά λόγω των Λανθασμένων Κυβερνητικών χειρισμών στην εποχή του Κορονοϊού, με την ανεργία να εκτινάσσεται, όπου θα φέρει πείνα το χειμώνα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τυχαίο;
Γνωστή φασιστοφυλλάδα δημοσίευσε χτες δισέλιδο «αφιέρωμα» στην «ιστορία εγκλήματος και προδοσίας του ΚΚΕ».
Μια άλλη ακροδεξιά εφημερίδα, που δηλώνει του «πατριωτικού χώρου», προσφέρει στους αναγνώστες της το «παλμαρέ» της αντικομμουνιστικής βιβλιοθήκης της, με τίτλους όπως «Η μαύρη βίβλος των εγκλημάτων του ΕΑΜ», «Νίκος Ζαχαριάδης: Το σκληρό πρόσωπο της αριστεράς» και άλλα παρόμοια.
Μια τρίτη εφημερίδα, μεγάλης κυκλοφορίας, που πλασάρεται ως ...«ανεξάρτητη», δημοσιεύει στο διαδίκτυο αποσπάσματα από ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πέρυσι και αναφέρεται σε «μυστικές συμφωνίες» του ΚΚΕ με την Αλβανία και τους Τσάμηδες. Το δημοσίευμα κάνει θραύση στις ακροδεξιές ιστοσελίδες, που το αναπαράγουν με πανομοιότυπους τίτλους και σχόλια για το «προδοτικό ΚΚΕ» κ.λπ.
Είναι άραγε τυχαία όλη αυτή η αντιΚΚΕ έξαψη στον αστικό Τύπο;
Δεν νομίζουμε...
Σε μια περίοδο που «ψήνονται» επικίνδυνες διευθετήσεις και συμβιβασμοί στην περιοχή, με αμερικανοΝΑΤΟική «ομπρέλα» και με συναίνεση της κοσμοπολίτικης και της εθνικιστικής αστικής «πτέρυγας», η αναθεώρηση της Ιστορίας και ο αντικομμουνισμός είναι «εκ των ων ουκ άνευ».
Όχι μόνο για αντιπερισπασμό, αλλά κυρίως για να θολώνει η μεγάλη εικόνα των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων και των ανταγωνισμών, όπου συμμετέχουν μέχρι τα μπούνια η ελληνική αστική τάξη και όλα τα κόμματά της, μπλέκοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Δισεκατομμύρια, όλα τ΄αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης πέταξαν μέσω ”Μάλτας” στην Τουρκία….NTOKOYMENTO Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτουν και ντοκουμεντάρουν ότι η κυβέρνηση GNA της Λιβύης μετέφερε 169 εκατομμύρια ευρώ σε τουρκικές εταιρείες!
23/06/2020
Η λεηλασία της Λιβύης συνεχίζεται από τους εισβολείς κατακτητές. Όλα τα χρήματα του πολύπαθου λιβυκού λαού, δισεκατομμύρια μεταφέρθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα Λιβύης που ελέγχει ο GNA μέσω ”Μάλτας” στην Τουρκία…Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτουν και ντοκουμεντάρουν ότι η κατοχικη κυβέρνηση GNA της Λιβύης μετέφερε 169 εκατομμύρια ευρώ σε τουρκικές εταιρείες!
Μια υπόθεση που θυμίζει τους 40 τόνους χρυσού αξίας 740 δις συριακών λιρών περιουσία του συριακού λαού που αφού περιήλθε στα χέρια της ISIS έκαναν φτερά προς Washington….
Έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν ότι εκατομμύρια ευρώ έχουν μεταφερθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης σε Τούρκικη εταιρεία που ονομάζεται Defense Industries Technology Company SSTEK. (Kρατική Αμυντική Βιομηχανία της Τουρκίας)
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 ως πλήρως θυγατρική εταιρεία για να διευθύνει την τουρκική αμυντική βιομηχανία και ίδρυσε σύγχρονες εταιρείες ή σύναψε συνεργασίες με υπάρχουσες εταιρείες για την υποστήριξη της στρατιωτικής ανάπτυξης, σύμφωνα με την έκθεση, καθώς έγγραφα έδειξαν το αίτημα του Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης του GNA, Fathi Pashaga, από τον κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας για να μεταφέρει περίπου 169 εκατομμύρια ευρώ στον εταιρικό λογαριασμό.
Το Υπουργείο Εσωτερικών του Al-Wefaq απευθύνθηκε στον κυβερνήτη της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης, ζητώντας του να ακυρώσει μια προηγούμενη επιταγή στην οποία αναφέρεται η έκδοση πιστωτικής επιταγή. Αντ ‘αυτού, ζητήθηκε από τον κυβερνήτη να μεταφέρει 169 εκατομμύρια ευρώ απευθείας στον λογαριασμό της εταιρείας, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ανέφερε η Al-Arabiya.
Ο επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών απευθύνθηκε επίσης στην Al-Wefaq, επικεφαλή τραπεζικών εργασιών στην Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης, και του ζήτησε να ολοκληρώσει τη μεταφορά του ποσού στον λογαριασμό της εταιρείας, καθώς και στον επικεφαλή του Λιβυκού Ελεγκτικού Γραφείου, Pashaga, τονίζοντας ότι λόγω της έκτακτης ανάγκης στη χώρα, οι εισαγωγές από τη SSTEK θα εξαιρούνται από τις κανονικές διαδικασίες.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τον περασμένο Απρίλιο, ένας Λίβυος αξιωματούχος οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης που είχαν κατατεθεί στις τράπεζές της μέχρι την εξόφληση των χρεών της με τη Λιβύη και την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων για την αποζημίωση των τουρκικών εταιρειών για συμβάσεις που δεν εφαρμόστηκαν λόγω της πτώση του ηγετη της Λιβυης  Muammar Gaddafi, σε μια εποχή που οι τράπεζες υποφέρουν από έλλειψη ρευστότητας.
Ο επικεφαλής της επιτροπής κρίσης ρευστότητας στην Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης, Ramzi Agha, δήλωσε στο Al-Arabiya.net ότι είχε επιβεβαιώσει με αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη εντολών προς τον κυβερνήτη της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης ,η Τουρκία να μην χρησιμοποιήσει τα λιβυκά αποθέματα που έχουν κατατεθεί σε τουρκικές τράπεζες. Μέχρι το τέλος του διακανονισμού χρέους της Λιβύης.Αυτά τα χρέη αντιπροσωπεύονται στο κόστος της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχεται στις δυνάμεις του GNA, στη θεραπεία των Λίβυων τραυματιών σε τουρκικά νοσοκομεία, καθώς και στα έξοδα μεταφοράς Σύριων μισθοφόρων, καθώς και στην εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων για αποζημίωση των τουρκικών εταιρειών για εργασία και έργα που υλοποιήθηκαν στη Λιβύη και άλλα που έγιναν και δεν πληρώθηκαν λόγω πτώσης Καντάφι και εμφυλίου….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρόν: «Κλινικά νεκρό» το ΝΑΤΟ
 Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020, 23:54
Τα πρόσφατα ναυτικά περιστατικά μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας στη Μεσόγειο, τα οποία διερευνά το ΝΑΤΟ, αποτελούν «μια από τις πιο πειστικές αποδείξεις» του «εγκεφαλικού θανάτου» της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
«Σας παραπέμπω στις δηλώσεις μου στα τέλη του περασμένου έτους σχετικά με τον εγκεφαλικό θάνατο του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρόεδρος μετά από συνάντησή με τον Τυνήσιο ομόλογό του Κάις Σαΐντ.
«Θεωρώ ότι αυτή είναι μια από τις πιο πειστικές αποδείξεις που υπάρχουν», πρόσθεσε, θεωρώντας την κατάσταση «απαράδεκτη».
Την προηγούμενη εβδομάδα το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων κατήγγειλε ότι μια γαλλική φρεγάτα που επιδίωκε να προσδιορίσει την ταυτότητα ενός φορτηγού πλοίου το οποίο θεωρείτο ύποπτο για μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη αποτέλεσε αντικείμενο μιας «εξαιρετικά επιθετικής ενέργειας» εκ μέρους τουρκικών πλοίων. Σύμφωνα με το Παρίσι, που χαρακτήρισε το συμβάν «πολύ σοβαρό», τουρκικά πολεμικά πλοία που συνόδευαν ένα φορτηγό πλοίο φώτισαν το γαλλικό πλοίο «τρεις φορές με το ραντάρ καθοδήγησης πυρών». Η Άγκυρα απέρριψε ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες του Παρισιού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Συμμορια μαυρων νεαρων έταξαν βαρελότο σε άστεγο μαυρο ενώ κοιμόταν
Το θύμα, ηλικίας 66 ετών, υπέστη κατά πληροφορίες από την αστυνομία, ελαφρά εγκαύματα. Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει αστυνομική έρευνα
23 Ιουνίου 2020 17:07
Αποτροπιασμό προκαλεί η πράξη μίας ομάδας μαυρων νεαρών στο Χαρλέμ της Νέας Υόρκης σε βάρος ένος άστεγου μαυρου, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Όπως φαίνεται και σε βίντεο που δημοσιευσαν οι ιδιοι, ένας από τους νεαρούς άναψε ένα βαρελότο και το πέταξε πάνω στον άστεγο, ο οποίος εκείνη την ώρα κοιμόταν στο πεζοδρόμιο.
Στην αρχή ο άστεγος άνδρας δεν φάνηκε να αντιδρά, ωστόσο όταν έσκασε το βαρελότο πετάχτηκε πάνω. Παράλληλα, οι νεαροί που τραβούσαν σε βίντεο την αποτρόπαια πράξη τους, άρχισαν να γελάνε και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Σύμφωνα με τη New York Post το περιστατικό συνέβη στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Το θύμα, ηλικίας 66 ετών, υπέστη κατά πληροφορίες από την αστυνομία, ελαφρά εγκαύματα.
Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σ. Αραβία: Το Πατριωτικο κίνημα της Υεμενης Χούτι ανακοίνωσε πως έπληξε με πυραύλους και drones στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ριάντ
 Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 17:07
Το πατριωτικο κίνημα Χούτι στην Υεμένη ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε επιθέσεις με έναν βαλλιστικό πύραυλο και μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εντός του εδάφους της ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας, πλήττοντας το υπουργείο Άμυνας και μία στρατιωτική βάση κοντά στο Ριάντ, το οποίο όμως ισχυρίστηκε πως απέκρουσε τις επιθέσεις.
Η υπό σαουδαραβική διοίκηση αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία, που εχει εισβαλλει στην Υεμενη την τελευταία πενταετία, ανακοίνωσε πως αναχαίτισε τον βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσε το πατριωτικο κίνημα εναντίον του ουαχαμπιτικοναζιστικου Ριάντ. Προσώρας δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από τη αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία για συγκεκριμένους στόχους.
Αυτόπτης μάρτυρας από το Ριάντ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, δήλωσε πως άκουσε δύο εκκωφαντικές εκρήξεις και είδε στήλες καπνού να υψώνονται πάνω από το Ριάντ τις πρώτες πρωινές ώρες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί ζημιές ούτε θύματα.
Από την πλευρά του, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Υεμενιτων Πατριωτων Χούτι Γιαχία Σαρέα τόνισε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα πως «μεγάλος αριθμός από βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν την πρωτεύουσα του Σαουδάραβα εχθρού... πλήττοντας στρατιωτικά διοικητήρια και τη βάση (Βασιλεύς) Σαλμάν».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν και εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις πόλεις Ναζράν και Τζιζάν στα νότια της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη.
Ο ουαχαμπιτοναζιστης εκπρόσωπος της σαουδαραβικής αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης συμμαχίας συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλκι τονίζει σε ανακοινωθέν του πως η επίθεση των Πατριωτων Υεμενιτων Χούτι στο Ριάντ αποτελούσε «μία σκόπιμη εχθρική πράξη που προοριζόταν να πλήξει αμάχους», αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει την ανακοίνωση των Πατριωτων Υεμενιτων  Χούτι ότι επλήγη το υπουργείο Άμυνας και μία βάση.
Στο ανακοινωθέν του, που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA, ο ουαχαμπιτοναζιστης Μάλκι τονίζει πως η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία αναχαίτισε τρεις πυραύλους που είχαν εκτοξευθεί εναντίον της Ναζράν και της Τζιζάν και κάποια drones με οπλισμό που εκινούντο εναντίον του σαουδαραβικού βασιλείου χθες βράδυ.
Η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές αναζωπυρώθηκε μετά την εκπνοή τον περασμένο μήνα της εκεχειρίας έξι εβδομάδων που είχε κηρυχθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία έχει απαντήσει στις διαμεθοριακές επιθέσεις των Υεμενιτων Πατριωτων Χούτι με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιώντας με τη σειρά της αεροπορικές επιδρομές.
Η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία επενέβη στρατιωτικά στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Σαναά και την εκδίωξη της προδοτικης σουνιτοφασιστικης δοσιλογικης κυβέρνησης από τους Πατριωτες Υεμενιτες Χούτι στα τέλη του 2014.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 33χρονης που απήγαγε τη 10χρονη Μαρκέλλα
 Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 23:55
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το όνομα, τα στοιχεία ταυτότητας, η φωτογραφία και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 33χρονης ημεδαπής, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να μεταχειριστεί ο δράστης τον ανήλικο σε ανήθικες ασχολίες μη έχοντας συμπληρώσει ο ανήλικος τα 14 έτη, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο – παθόντα ο οποίος δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, πορνογραφία ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε το δωδέκατο έτος της ηλικίας του, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστικά ιδία χρήση και έκθεση.
Πρόκειται για την:
(επ) ΜΟΥΡΘΟΥ (ον) Ειρήνη του Κοσμά και της Ευαγγελίας , γεν. 1987.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 22-12-2020, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στα τηλέφωνα 2310-388456 και 2310-388458.
Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Μαζική διαδήλωση κατά του ισραηλινοναζιστικού σχεδίου προσάρτησης
ΡΑΜΑΛΑ.--
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, παρά τα εμπόδια και τους ασφυκτικούς ελέγχους των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών αρχών, πραγματοποίησαν χτες στην Ιεριχώ της Δυτικής Οχθης μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης του Ισραηλινοναζιστη πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και άλλων εδαφών μετά την 1η Ιούλη.
«Είμαστε υπέρ του λαϊκού αγώνα αλλά εάν υπάρξει προσάρτηση, τα εργαλεία της αντίθεσης σε αυτά τα σχέδια θα αλλάξουν», προειδοποίησαν στελέχη της ΚΕ της Φατάχ, του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, μιλώντας στο πλήθος και αργότερα σε δημοσιογράφους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εξέδρα των επισήμων εκτός από τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Σταγιέχ ήταν και ο απεσταλμένος του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ στη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλαντένοφ, μαζί με εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών, που παρενέβησαν με σύντομες ομιλίες τους στην εκδήλωση, η οποία ήταν γεμάτη παλμό και χιλιάδες παλαιστινιακές σημαίες.
Οπως ανακοινώθηκε, αύριο Τετάρτη συγκαλείται εκτάκτως συνεδρίαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO (Οργανισμός για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), παρουσία του Σταγιέχ, με κεντρικό θέμα την εξεύρεση πιθανών τρόπων αντίδρασης στα ισραηλινοναζιστικά σχέδια προσάρτησης κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών. Συμφωνήθηκε επίσης να συγκροτηθεί επιτροπή από τους Παλαιστίνιους υπουργούς Οικονομίας, Γεωργίας και Οικονομικών, ώστε να ετοιμάσει πακέτο προτάσεων και κινήτρων για αναπτυξιακά σχέδια στην Κοιλάδα του Ιορδάνη.
Ψήφισμα κατά του Ισραήλ
Νωρίτερα, αργά το βράδυ της Παρασκευής, το 47μελές Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΣΑΔ) του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ στη Γενεύη ενέκρινε ψήφισμα - καταπέλτη σε βάρος του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως για τις παραβιάσεις δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης, με αίτημα για τη διενέργεια έρευνας αναφορικά με το πώς μπορούν να εφαρμοστούν διεθνείς αποφάσεις σε βάρος των κατοχικών αρχών. Η απόφαση ελήφθη με 22 ψήφους υπέρ, 8 κατά (ανάμεσά τους η Τσεχία) και 17 αποχές (ανάμεσά τους χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ολλανδία).
Το ψήφισμα ζητά από την επίτροπο του ΣΑΔ, γνωστη λυκαινα και λαμογιο Μισέλ Μπασελέτ, να ετοιμάσει έκθεση το 2021 για το πώς μπορούν να υλοποιηθούν οι διεθνείς αποφάσεις και συστάσεις παλιότερων αποφάσεων του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ σε βάρος των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής επιβολής κυρώσεων (π.χ. εμπάργκο όπλων) και άλλων «νομικών μέτρων». Ζητά επίσης από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη να προωθήσουν τη «συμμόρφωση» των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών αρχών «με το Διεθνές Δίκαιο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σοβιετική Ενωση στα ... μέτρα της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας
Αρθρο του Ρώσου Προέδρου σε αμερικανικό περιοδικό
Με αφορμή τον γιορτασμό της 75η επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης, στις 9 Μάη 1945 (στη Ρωσία φέτος λόγω της πανδημίας οι επίσημες εκδηλώσεις με τη στρατιωτική παρέλαση μετατέθηκαν για αύριο), ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με εκτενές άρθρο του πριν από λίγες μέρες στο αμερικανικό περιοδικό «National Interest» (εθνικό συμφέρον), αναφέρεται στον σημαντικό ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης στην έκβαση του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
Το άρθρο αυτό περιλαμβάνει πολλές αλήθειες για το πώς όλες οι καπιταλιστικές δυνάμεις στήριξαν τη ναζιστική Γερμανία να επιτεθεί κατά της ΕΣΣΔ, θυμίζει τη Συνθήκη του Μονάχου, του 1938, για τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, τις αρνήσεις Βρετανίας, Γαλλίας για συνεργασία με την ΕΣΣΔ, το ρόλο της πολωνικής κυβέρνησης που συνεργαστηκε με τους γερμανους ναζι στην καταληψη και διαμοιρασμο της Τσεχοσλοβακιας, καταρρίπτει τα περί συνεργασίας ναζιστικής Γερμανίας και Σοβιετικής Ενωσης λόγω του συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μόλοτοφ (που έγινε για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για την προετοιμασία της σοβιετικής άμυνας). Σημειώνει επίσης ότι ο ηγέτης της χώρας Ι. Β. Στάλιν «δεν ντροπιάστηκε να συναντηθεί με τον Χίτλερ, όπως έκαναν άλλοι ηγέτες». Ολα αυτά τα πραγματικά δεδομένα δένονται με την τεράστια προσφορά των άνω των 20 εκατομμυρίων Σοβιετικών νεκρών, η οποία ανάγεται αποκλειστικά στην αγάπη τους για την πατρίδα. Αποσιωπά σκόπιμα ότι η πατρίδα αυτή ήταν το νέο εργατο-αγροτικό κράτος, η σοσιαλιστική κοινωνία που οικοδομούνταν.  Η επίκληση των δίκαιων συναισθημάτων υπερηφάνειας για τους προγόνους, η δικαιολογημένη αγανάκτηση και αντίθεση στη συστηματική προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας από τους «δυτικούς εταίρους» και στον εκθειασμό αποδεδειγμένων εγκληματιών - συνεργατών των ναζί σε Ουκρανία και Βαλτικές Χώρες.  Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται η σύγκριση της ΕΣΣΔ με τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, που δήθεν υπερασπίζεται «απελευθερωτικές αξίες» στη Συρία και αλλού, όπως ο Κόκκινος Στρατός που απελευθέρωσε το μεγαλύτερο τμήμα της κατεχόμενης Ευρώπης, ενώ στην ουσια εξυπηρετει την επανοδο της Πουτινικης Ρωσιας στις αγορες και τις θεσεις που ειχε παλια η Σοβιετικη Ενωση. Την απελευθερωση της η Συρια την χρωσταει καταρχην στα λιονταρια της Χεζμπολαχ, κατά δευτεον στο Ιραν, και ελαχιστα στη Ρωσια που παιζει στην περιοχη και τον κοσμο τα δικα της παιχνιδια.
Επίσης, στο άρθρο δεν λείπει ο ραφιναρισμένος αντικομμουνισμός, του τύπου «ο Στάλιν και η κουστωδία του, πράγματι, αξίζουν πολλές νόμιμες κατηγορίες. Θυμόμαστε τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς εναντίον του λαού του και τη φρίκη των μαζικών καταστολών. Με άλλα λόγια, υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία οι Σοβιετικοί ηγέτες μπορούν να κατηγορηθούν, αλλά η κακή κατανόηση της φύσης των εξωτερικών απειλών δεν είναι μία από αυτές». Ακόμα γίνονται καλέσματα στους «εταίρους» όλοι μαζί να συμβάλουν με την ιστορική έρευνα και τα αρχεία σε μια «ισορροπημένη αξιολόγηση του τι συνέβη», σε μια «άχρωμη αλήθεια για τον πόλεμο».
Βέβαια, ένα τέτοιο στοχοπροσηλωμένο άρθρο, που επικαλείται και δηλώσεις ηγετών των ΗΠΑ και της Βρετανίας της εποχής του πολέμου, που αναγκάστηκαν να συνεργαστούν με την ΕΣΣΔ ενάντια στον ναζιστικό άξονα, καταλήγει με προτάσεις στα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία) για να οικοδομηθεί ένας ...ειρηνικός αρμονικός κόσμος. Αυτό στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας και της εξουσίας του κεφαλαίου, των αστικών τάξεων, των οποίων ο ανταγωνισμός είναι η αιτία και για τους σημερινούς πολέμους, που ρημάζουν χώρες και λαούς για τα συμφέροντά τους, για τα πετρέλαια, τις αγορές, τις σφαίρες επιρροής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΡΒΙΑ
Επικράτηση του Βούτσιτς
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Σαρωτική νίκη σε βάρος των αντιπολιτευόμενων εκλογικών μπλοκ πέτυχε το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στις βουλευτικές και δημοτικές εκλογές της Κυριακής, λίγες μέρες πριν αρχίσουν σε Μόσχα και Ουάσιγκτον τα νέα παζάρια για τη λεγόμενη «ομαλοποίηση» των σχέσεων ανάμεσα σε Σερβία και Κοσσυφοπέδιο.
Το εκλογικό σύστημα,  επέτρεψε την εκλογή τριών μπλοκ και τεσσάρων μειονοτικών κομμάτων καθώς πολλά αντιπολιτευόμενα κόμματα δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το πλαφόν του 3%.
Το εκλογικό αποτέλεσμα, που καταγράφεται με φόντο το μποϊκοτάρισμα των εκλογών από ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στη «Συμμαχία για τη Σερβία» του εκατομμυριούχου επιχειρηματία Ντράγκαν Ντίλας, δεν φαίνεται να αποδυναμώνεται από το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων στις κάλπες που έφθασε το 50,3% (από περίπου 57% που ήταν στις προηγούμενες).
Από την καταμέτρηση άνω του 70% των εκλογικών αποτελεσμάτων το μπλοκ του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος του Βούτσιτς παίρνει 61,59% και βγάζει  191 βουλευτές στην 250μελή Βουλή. Ακολουθούν το μπλοκ κομμάτων με επικεφαλής το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας του Ιβιτσα Ντάσιτς με 10,37% και 32 βουλευτές και το νεοεισερχόμενο δεξιό, εθνικιστικό κόμμα του δημάρχου Βελιγραδίου, Αλεξάνταρ Σάριτς Σερβική Πατριωτική Συμμαχία με 3,64% και 11 βουλευτές.
Τις υπόλοιπες έδρες μοιράζονται τα μειονοτικά κόμματα, όπως η «Ενωση των Ούγγρων της Βοϊβοδίνας» με 2,45% και 10 βουλευτες, το μουσουλμανικό κόμμα Σαντζάκ με 0,5% και 2 βουλευτες και το Ενιαίο Αλβανικό Κόμμα με 1,4% και 4 βουλευτες.
Για «ιστορική νίκη» μίλησε ο Σέρβος Πρόεδρος, Α. Βούτσιτς, που αύριο Τετάρτη μεταβαίνει στη Μόσχα για να παραστεί στην παρέλαση για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης και να συναντηθεί με τον ομόλογό του Βλ. Πούτιν.
Στο Βελιγράδι πάντως βρέθηκε αργά το απόγευμα ο ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ για το διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας (Σλοβάκος διπλωμάτης) Μίροσλαβ Λάιτσακ με βασικό σκοπό τη συνάντησή του με τον Σέρβο Πρόεδρο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωραία, ο Μιωνής είναι σιγουρα του Σαμαρά... ο Παππάς γιατί τον συναντούσε και συνομιλούσε φιλικά μαζί του;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!» ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ τον Κικίλια οι γονείς των παιδιών για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο "Αγία Σοφία"...
Όχι μόνο δεν επανέρχεται με “γρήγορους ρυθμούς”, αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει η επαναλειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Παίδων "η Αγία Σοφία", υποστηρίζουν οι γονείς των παιδιών που πάσχουν από καρδιοπάθειες, οι οποίοι διαψεύδουν σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου και του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια.
Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και "εμπαιγμό" από την πλευρά της Διοίκησης του Παίδων, κάνουν λόγο οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες "Η Αγία Σοφία", οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι "ανακοινώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα", δεν απηχούν στην πραγματικότητα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσηκώθηκαν οι Αλβανοί εναντίον Ιταλού κριτικού Τέχνης κατηγορώντας τον για "Φιλελληνισμό"

Οργή ξέσπασε στην Αλβανία μετά τη διατύπωση της αλήθειας, από επιφανή Ιταλό κριτικό Τέχνης, ότι η αρχαία Βύλλιδα, που βρίσκεται εντός της αλβανικής επικράτειας, ήταν ελληνική πόλη. Οι Αλβανοί παρουσιάζουν την πόλη αυτή ως αρχαία αλβανική, δηλαδή ιλλυρική. Επιτέθηκαν κατά του Βιτόριο Σγκράμπι τον οποίο κατηγόρησαν για φιλελληνισμό σέρνοντάς του τα εξ αμάξης αλλά και αυτός απάντησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σημειώνοντας: "Είναι ελληνική πόλη αγαπητέ ξεδιάντροπε αγράμματε". Ο Σγκράμπι είναι φίλος του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Οι δηλώσεις του παρέμεναν θέμα σε talk show για πολλές ημέρες ενώ πολιτικοί της Αλβανίας και αρχαιολόγοι δευτερευούσης διεθνούς απήχησης έκαναν λόγο για "ύποπτο φιλελληνισμό". Όταν βγήκε στην τηλεόραση να εξηγήσει τη θεωρία του,οι Αλβανοί θεωρητικοί τον ειρωνεύονταν με τον Σγκράμπι ωστόσο να απαντά: "Αν εσείς θέλετε να σβήσετε τους Έλληνες από τη Βύλλιδα, θα δημιουργήσετε ένα διεθνές σκάνδαλο χωρίς ιστορική βάση".
Ο Ιταλός κριτικός Τέχνης, σχολιαστής και πολιτικός είναι τακτικός επισκέπτης της Αλβανίας και φρόντισε να στείλει το μήνυμά του: "Σε μια σύγχρονη Ευρώπη η παραχάραξη της ιστορίας είναι επικίνδυνα ντεμοντέ και στους υποψιασμένους δεν περνάει".