Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Τεταρτη 24 Ιουνιου 2020



Έβο Μοράλες: “Είμαστε με τον λαό ή με τον ιμπεριαλισμό; Είμαστε σοσιαλιστές ή καπιταλιστές;”
Μεταφράσαμε το παρακάτω απόσπασμα από τη παρέμβαση του Evo Morales στο διαδικτυακό σεμινάριο «Ιθαγενής αντίσταση στον μιλιταρισμό και τον ιμπεριαλισμό» στις 21 Ιουνίου.
Θέλω να σας μιλήσω λίγο για το κίνημα των Ιθαγενών από την Αμπιαγιάλα, γνωστό και ως Americas. Στις 12 Οκτωβρίου του 1492 θεώρησαν ότι μας “ανακάλυψαν”. Αλλά δεν ήταν ανακάλυψη, ήταν στην πραγματικότητα εισβολή. Είπαν ότι φέρνουν τον πολιτισμό. Αυτό, λέμε ότι δεν ήταν πολιτισμός, ήταν “σύφιλη.” Λένε ότι ήταν η εποχή για να ενώσουμε δύο διαφορετικούς κόσμους. Αλλά δεν ήρθαν για να μας ενώσουν, αλλά για να πάρουντους φυσικούς μας πόρους. Μας έβλεπαν σαν άγριους, σαν ζώα, και αυτό που ήθελαν να κάνουν ήταν να μας εξολοθρεύσουν.
Η ευρωπαϊκή εισβολή που έγινε στην ήπειρό μας ήταν να πάρει τους φυσικούς μας πόρους, μέσω των πολιτικών τους για να μας εξοντώσουν. Έγινε μέσω διαφορετικών προγραμμάτων που στοχεύουν στη ταυτότητάς μας, το πολιτισμό μας και τις παραδόσεις μας. Είπαν ότι αν θέλαμε να είμαστε μέρος του νεωτερισμού, έπρεπε να εγκαταλείψουμε τις δικές μας ταυτότητες. Αλλά τώρα αναγνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς μέσα στην ποικιλομορφία βρίσκεται ο πλούτος και η αξιοπρέπεια μας. Μπορώ να σας δώσω παραδείγματα διαφορετικών χωρών όπως ο Ισημερινός, το Μεξικό, η Γουατεμάλα και το Περού, όπου πολλοί από τους ανθρώπους μας αντιστάθηκαν. Βρίσκουμε ακόμα αυτόχθονες πληθυσμούς που ζουν εκεί, όπως στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αυτόχθονες άνθρωποι συνεχίζουν να επιβιώνουν επίσης.
Λίγα χρόνια πριν, γιορτάσαμε 500 χρόνια αντίστασης. Το σύνθημά μας ήταν, «Από την αντίσταση στη εξουσία». Πώς μπορούμε τα κινήματα των αυτοχθόνων να πάρουμε περισσότερη εξουσία; Ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε, όλοι έχουμε το δικαίωμα να έχουμε πολιτικά δικαιώματα και αυτά τα πολιτικά δικαιώματα πρέπει να ανακτήσουμε. Οι εισβολείς δεν μπορούν να συνεχίσουν να μας κυβερνούν για πάντα. Χρειαζόμαστε αυτό το κίνημα γιατί πρέπει να αποκτήσουμε πολιτική εξουσία. Η αποικιοκρατία δεν είναι μόνο ένα εξωτερικό ζήτημα, αλλά και ένας εσωτερικός αγώνας και πρέπει να τον καταπολεμήσουμε. Ο ιμπεριαλισμός, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανεξαρτησίας των κοινωνικών κινημάτων, μας λέει ότι δεν μπορούμε να διευθύνουμε τη χώρα μας. Διδασκόμαστε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε την πολιτική εξουσία, αυτή είναι η ιδεολογία τους. Αλλά το παλεύουμε αυτό. Μας δόθηκαν κοινωνικά δικαιώματα, ναι, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι πολιτικά δικαιώματα, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε πίσω τους πόρους μας. Δεν ήθελαν να εθνικοποιήσουμε τους πόρους μας, κάτι το οποίοι μπορούμε να κάνουμε μέσω της πολιτικής εξουσίας. Και γι ‘αυτό συνέβη αυτό που συνέβη πριν από πολύ καιρό και είμαστε εδώ σήμερα.
Το Cochabamba ήταν ένα από τα φτωχότερα μέρη στη Βολιβία, όπου κατά τη δεκαετία του 1980 ξεκινήσαμε να αναρωτιόμαστε: «Μέχρι πότε θα επιτρέψουμε σε κάποιον από έξω να κυβερνάει; Πότε θα αρχίσουμε να κάνουμε προγράμματα που δεν εισάγονται, αλλά γεννιούνται εδώ; Πότε θα μπορέσουμε να γίνουμε κυρίαρχοι των εαυτών μας; ” Και αυτό έγινε όταν ξεκινήσαμε αυτό το νέο πρόγραμμα απελευθέρωσης. Έγινε για το λαό και από το λαό. Και ξεκινήσαμε αυτό το κίνημα, ένα εκλογικό κίνημα που κατευθυνόταν από τις δικές μας αξίες, από τις αξίες των προγόνων μας, για να επιτύχουμε εσωτερική και εξωτερική αποαποικιοποίηση. Μας ονόμασαν τρομοκράτες. Αλλά θέλω να πω ότι, σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όλα τα διαφορετικά κοινωνικά κινήματα, το εργατικό κίνημα και τα κινήματα των αυτοχθόνων, έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικά. Ανεξάρτητα από αυτές τις κατηγορίες, παρόλο που με έλεγαν διακινητή ναρκωτικών, τρομοκράτη, κομμουνιστή – κερδίσαμε. Εγώ, ένας Aymara, ένας Quechua, αποκαλούμενος ως διακινητής ναρκωτικών και “Μπιν Λάντεν της Αμερικής”, κέρδισα. Και τότε ξεκίνησε η αλλαγή.
Αυτό που προωθήσαμε ήταν μια δημοκρατική και πολιτιστική επανάσταση. Το επίκεντρό μας στην πολιτική πλευρά ήταν η αναμόρφωση του έθνους μας. Η οικονομική πτυχή ήταν να εθνικοποιήσουμε τις στρατηγικές μας επιχειρήσεις. Και η κοινωνική πτυχή ήταν η αναδιανομή του πλούτου. Όλα έγιναν μέσω μιας συντακτικής συνέλευσης και εκεί δημιουργήσαμε ένα πολυεθνικό κράτος. Εθνικοποιήσαμε όλους τους φυσικούς μας πόρους. Οι υδρογονάνθρακες, το αέριο μας, βρίσκονταν στα χέρια πολυεθνικών που είχαν συμβόλαια στη Βολιβία και είχαν αποφασίσει ότι κάθε πόρος που βγαίνει από το έδαφος θα ανήκει σε ξενους. Φανταστείτε, πως το 82% των κερδών προοριζόταν για αυτές τις εταιρείες και μόνο 18% έμενε στη Βολιβία. Και είπαμε όχι σε αυτό. Είτε οι πόροι είναι μέσα στο έδαφος είτε έξω, είναι οι πόροι μας, όχι δικοί τους. Και αποφασίσαμε ότι θα καρπωθούμε το κέρδος και αν ήθελαν θα μπορούσαν να είναι συνεργάτες μαζί μας, Αλλά δεν θα τους επιτρέπεται πλέον να είναι ιδιοκτήτες των πόρων μας. Έτσι, αλλάξαμε τα πράγματα και το 18% των κερδών πηγαίνει σε αυτούς και το 82% μένει μαζί μας.
Την 1η Μαΐου 2006, τα εθνικοποιήσαμε και τότε αρχίσαμε να βλέπουμε αλλαγές στην οικονομία. Μετά τα τρία πρώτα χρόνια της κυβέρνησης μας, γίναμε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στη Λατινική Αμερική για έξι συνεχόμενα χρόνια. Σπάσαμε ένα ρεκόρ.
Όσον αφορά την κοινωνική πτυχή, η αναδιανομή του πλούτου έγινε μέσω επενδύσεων σε διαφορετικά κοινωνικά προγράμματα. Δεν θέλαμε να ακολουθήσουμε τον καπιταλισμό γιατί, σύμφωνα με τον καπιταλισμό, όλοι οι φτωχοί πρέπει να σώσουν μόνοι τον εαυτό τους. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να επενδύσουμε σε κοινωνικά προγράμματα.
Έτσι, αναρωτιέμαι, “Γιατί έγινε το πραξικόπημα;” Και, παρεμπιπτόντως, σας ευχαριστώ όλα τα αυτόχθονες κινήματα στον Καναδά που δώσατε την υποστήριξή σας. Ήταν ένα πραξικόπημα λευκών ενάντια στους αυτόχθονες, λόγω του διαφορετικού οικονομικού μοντέλου, και λόγω του λιθίου.
Ορισμένες ομάδες που εκπροσωπούν την ολιγαρχία είπαν: «Πρέπει να κυριαρχήσουμε και να κυβερνήσουμε τους αυτόχθονες». Αλλά τους δείξαμε πώς κυβερνάται μια χώρα. Τους δείξαμε πώς να αυξάνεται η οικονομία μας, πώς μειώνεται η ανισότητα, πώς μειώνεται η φτώχεια. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της δημοκρατικής και πολιτιστικής μας επανάστασης. Συνήθιζαν να λένε ότι η Βολιβία θα πέθαινε, αν δεν ακολουθούσε τις νεοφιλελεύθερες στρατηγικές. Αλλά εμείς, τα ιθαγενή κινήματα και τα κοινωνικά κινήματα, μαζί με άλλα, τους δείξαμε ότι μια διαφορετική Βολιβία ήταν δυνατή, χωρίς την ανάγκη του ΔΝΤ. Καταφέραμε να εθνικοποιήσουμε τους φυσικούς μας πόρους, να πάρουμε πίσω τις πρώτες μας ύλες.
Μετά το ξεκίνημα της βιομηχανοποίησης γύρω από το λίθιο ήρθε το πραξικόπημα. Ένας Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής στις ΗΠΑ είπε, πολύ καιρό πριν, ότι το πραξικόπημα υποστηρίχθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ για τον απλό λόγο του λιθίου.
Οι αυτόχθονες κινήσεις πρέπει να αναγνωριστούν, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να συμβεί. Δεν θέλουμε μόνο να πάρουμε ένα μικρό κομμάτι γης ή κάποια αναγνώριση ή λίγο φάρμακο. Πρέπει να είμαστε πολιτικοί παράγοντες. Είναι σημαντικό να καθορίσουμε τον εαυτό μας, να επαναλάβουμε τους αγώνες των προγόνων μας. Πρέπει να αποφασίσουμε, είμαστε για τον λαό ή είμαστε με τον ιμπεριαλισμό; Είμαστε για τους φτωχούς, τους αποκλεισμένους ή για τους πλούσιους; Είμαστε σοσιαλιστές ή είμαστε καπιταλιστές; Μερικοί άνθρωποι λένε, “είμαι ουδέτερος” ή “είμαι ανεξάρτητος”, αλλά όποιος είναι σιωπηλος ή ουδέτερος κατά τη διάρκεια των στιγμών της καταπίεσης, τότε είναι με τον καταπιεστή. Έχουμε την ιδεολογία μας, έχουμε τα προγράμματά μας, έχουμε τη ζωντανή εμπειρία μας και πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε σε αρμονία με τη Μητέρα Γη. Είτε σώζουμε τον πλανήτη, είτε πεθαίνουμε. Γιατί η Μητέρα Γη, ή Pachama, μπορεί να υπάρξει χωρίς εμάς αλλά δεν μπορεί να συμβεί το αντίθετο.
Γι ‘αυτό, αδελφοί και αδελφές, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Στο όνομα των Βολιβιανών, στο όνομα των αυτοχθόνων κινημάτων, σας ευχαριστώ που μας υποστηρίξατε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αλλά πρέπει να συνεχίσετε να είστε μαζί μας, καθώς πρέπει να εξασφαλίσουμε τις εκλογές. Το MAS-IPSP (Κίνημα για τον Σοσιαλισμό – Πολιτικό Μέσο για την Κυριαρχία των Λαών) θα επιστρέψει την εξουσία σε εκατομμύρια λαού, και αυτός θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια και την ελευθερία στη Βολιβία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση για τη διαπραγμάτευση ΑΟΖ μεταξύ Παλαιστινιακής Αρχής και Τουρκίας
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μυρίζουν μπαρούτι. Μετά και τις νέες συναντήσεις κορυφής μεταξύ Ισραήλ κι Ελλάδας, με αποκορύφωμα την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ, ακολούθησε η συμφωνία για την ανέγερση ενός διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πιλότων. Το κόστος της πρότασης είναι αστρονομικό και ο σκοπός της είναι η ελληνοϊσραηλινή συνεκπαίδευση και το χειροπόδαρο δέσιμο του ελληνικό κράτους και των ενόπλων δυνάμεων του στο άρμα του αμερικανοσιωνισμού. Όλα αυτά, εν μέσω του κλίματος που προκύπτει από τον νέο κύκλο έντασης στη Λιβυή, στις γαλλοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στη Συρία.
Η τελευταία κίνηση στη σκακιέρα είναι η δήλωση του πρέσβη της Παλαιστίνης, σύμφωνα με την οποία η Παλαιστινιακή Αρχή προτίθεται να υπογράψει συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία. Πρόκειται για φυσική συνέπεια της καταπίεσης που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, ο οποίος κυριολεκτικά ψάχνει οποιοδήποτε αποκούμπι και χέρι βοηθείας στον αγώνα του για επιβίωση.
Η ιστορία της περιοχής είναι συγκεκριμένη: Τα παλαιστινιακά εδάφη βρίσκονταν υπό οθωμανικό έλεγχο μέχρι και έναν αιώνα πριν. Το όραμα του Ερντογάν για έναν μεγάλο συνασπισμό των μουσουλμανικών κρατών που βρίσκονταν στην οθωμανική σφαίρα επιρροής, με κεφαλή την Τουρκία, ασφαλώς και περιλαμβάνει την Παλαιστίνη. Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι, ζώντας σαν φυλακισμένοι στον τόπο τους, υπό τη μπότα του ιμπεριαλισμού και συγκεκριμένα ενός θρησκευτικού ψευτοκράτους, αναζητούν υποστήριξη και αλληλεγγύη σε άλλες δυνάμεις της περιοχής και ιδίως μουσουλμανικές, καθώς αυτή είναι και η θρησκεία των περισσότερών τους.
Μέσα στα αναρίθμητα κακώς κείμενά της, όπως τη συνέργια στο έγκλημα της Συρίας και της Λιβύης, η τουρκική εξωτερική πολιτική σήμερα δείχνει, έστω και λαθεμένα, σαν σανίδα σωτηρίας στο μυαλό πολλών Παλαιστίνιων, οι οποίοι δίνουν αγώνα για να εξασφαλίσουν τα βασικά για τη ζωή τους, δηλαδή ασφάλεια, αξιοπρέπεια και τροφή, απέναντι στην απρόκλητη τυραννία του σιωνισμού.
Δυστυχώς στην Ελλάδα, όχι τόσο λόγω «εθνικών και ιστορικών αντανακλαστικών,» αλλά πολύ περισσότερο λόγω συστημικής προπαγάνδας των μεγάλων και διαπλεκόμενων κέντρων εξουσίας, από τα κόμματα ως τα ΜΜΕ και τις επιχειρήσεις, επικρατεί η τάση για υπεραπλούστευση. Ο «τουρκικός μπαμπούλας» που έχει κατασκευάσει το συστημικό αφήγημα, ξυπνά ένστικτα αυτοσυντήρησης τα οποία διαγράφουν κάθε συμπέρασμα συντεταγμένης σκέψης και σφαιρικής πληροφόρησης.
Σύσσωμο το ελληνικό σύστημα εξουσίας και δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό και οι Έλληνες πολίτες, επιφυλάσσουν τον τίτλο του απόλυτου κακού στον τουρκικό παράγοντα και τις επεκτατικές του βλέψεις, χωρίς όμως να αναγνωρίζουν τις ευθύνες της άλλης πλευράς: Το διαχρονικό ξεπούλημα του ελληνικού κράτους στον δυτικό ιμπεριαλισμό και την αντιπροσώπευση των συμφερόντων αυτού, το αγγλοσαξονικό και μετέπειτα σιωνιστικό έγκλημα στην Ανατολική Μεσόγειο, που έχουν φέρει εκατόμβες θυμάτων και κατεστραμμένες ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους. Η Τουρκία, ούτε σήμερα, ούτε στο ιστορικό της παρελθόν, δεν «φυτεύθηκε» σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο για να το διαφθείρει – αντίθετα, εκείνοι οι οποίοι από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά παρεμβαίνουν, διχάζουν τους λαούς κι εγκληματούν περισσότερο από τον καθένα, αλλά και σε μια πλανητική κλίμακα, είναι οι δυτικές δυνάμεις και οι πράκτορές τους, πρώτοι και καλύτεροι σήμερα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Η προστασία της Ελλάδας δεν μπορεί να περνάει μέσα από συμμαχίες με κράτη τρισχειρότερα του τουρκικού, ούτε και βέβαια μέσα από τη χάραξη και την κατασκευή αγωγών οι οποίοι απαλλοτριώνουν τη στεριά και τη θάλασσα των λαών της περιοχής για χάρη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, με μόνη κινητήριο δύναμη το κέρδος. Το μάθημα αυτό οι Έλληνες το έχουμε μάθει σε όλη μας την ιστορία, με κάθε μεγάλη εθνική συμφορά να προέρχεται από τις παρεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στις υποθέσεις της περιοχής.
Η αντίθεσή μας στις υπερβολές και τις καταπατήσεις του τουρκικού κράτους δεν περνάει μέσα από το μίσος απέναντι στον τουρκικό λαό και τη «συμμαχία με τον Διάβολο» απέναντι στο επιθετικό τουρκικό κράτος, αλλά μέσα από την πάλη για δικαιοσύνη, εντός κι εκτός των συνόρων και την άρνηση κάθε αδικίας.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον υπάρχει και η επίμονη προσπάθεια κάποιων κέντρων να παρουσιάσουν το Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα τους αλληλέγγυους φίλους της Παλαιστίνης ως πράκτορες του Ερντογάν και της Τουρκίας. Θα πρέπει να ενημερώσουμε πως αυτή η προσπάθεια έχει ως αφετηρία την προπαγανδιστική καμπάνια των Ιμπεριαλιστών και των Σιωνιστών, οι οποίοι προσπαθούν να μας προσδώσουν έναν διαφορετικό πολιτικό χαρακτήρα από αυτόν που έχουμε, για να κάμψουν την αντίστασή μας και να πετύχουν έτσι τους σκοπούς τους.
Για εμάς τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα:
-Υποχρέωση κάθε ανθρώπου είναι να υπερασπίζεται το δίκαιο εκεί που η αδικία έχει γίνει νόμος.
-Υποχρέωση του καθένα από εμάς είναι να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να σταματήσει τους εγκληματίες που καταδυναστεύουν τους λαούς του κόσμου.
-Υποχρέωση κάθε ανθρώπου είναι να βάζει την αγάπη του για την πατρίδα του, παράλληλα με τον σεβασμό και την αλληλεγγύη με τους αγώνες των υπόλοιπων λαών.
Όμως όταν πρόκειται για την Παλαιστίνη, το τελευταίο οχυρό αντίστασης και αξιοπρέπειας της ανθρωπότητας, με ένα εν’ενεργεία έγκλημα 72 χρόνων, υποχρέωση όλων μας γίνεται η χωρίς καμία αναστολή και πλήρης στήριξη του παλαιστινιακού σκοπού. Και σε αυτό τον σκοπό η υπό Σιωνιστική υποτέλεια χώρα μας έρχεται απέναντι προσφέροντας γη και ύδωρ στους Ισραηλινούς. Είναι μία πραγματικότητα που μέρα με την μέρα κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της διεξαγωγής ενός εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που θα παρεμποδίσει αυτούς τους σχεδιασμούς και θα ελευθερώσει την πατρίδα μας.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μόνο που το μικρότερο κακό σήμερα είναι η ΝΔ. Απέναντι στη βρώμα και στο χτικιό που λέγεται συριζα.
Δεν έχει νόημα το "λιγότερο κακό" στην πολιτική- η οποία υπάρχει ως σχέση εξουσίας και δύναμης. . Το λιγότερο κακό θα γίνει σαν το μεγαλύτερο κακό, και ακόμα χειρότερο, πολύ σύντομα, γιατί αυτή ήταν και είναι εξ'αρχής η μόνη δυναμική του, να επεκτείνεται ως κακό όσο μπορεί. Και ποτέ δεν ήταν το "λιγότερο κακό", λιγότερο, ήταν σκέτο κακό, με άλλη ρητορική. Και είναι, από την αφετηρία του, χειρότερο από το μεγαλύτερο κακό τελικά, γιατί σε κάνει να βυθίζει σε μια άρνηση της πραγματικότητας- αν την πατήσεις-, ενώ το "μεγαλύτερο κακό" είναι μια κατάφαση της πραγματικότητας (του πόσο σκατά είναι αυτή), που είναι μια αρχή -η μόνη αρχή- για να κάνεις κάτι για αυτό.
η ΝΔ είναι το οργανωμένο έγκλημα. Ο Σύριζα οι προδοτες και τα πουλημενα τομαρια σαν τον Αρτεμη Ματσα στις ελληνικες ταινιες «είναι φίλοι μας οι γερμανοι ναζιστες, για το καλο μας καινε το χωριο».
Η ΝΔ είναι οι γερμανοτσολιαδες. Ο Συριζα είναι ο ρουφιανος-μεταφραστης των Γερμανων ναζι
Αν τώρα όμως μου έβαζες πιστόλι στον κρόταφο ΝΔ ή Σύριζα, ξεκάθαρα δεν θα ψήφιζα κανενα από τους δυο αλήτες
. Αριστερά που ξέχασε το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΟΠΛΑ είναι ξοφλημενη όπως και να τη λένε. Αριστερά που απαρνειται Το Μαρξισμο-Λενινισμο, το προγραμμα της, την εργατικη ταξη της Ελλαδας, όπλα και κοινωνικές συμμαχίες κάνοντας παράλληλα και πραγματιστικη πολιτική για να στηριξη τον καπιταλισμο,, δεν μπορεί να προχωρήσει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γλώσσα μαφιόζικη, κουβέντες των κυκλωμάτων της νύχτας και να ο Μπίμπι Νετανιαχου και να οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και τα ριξίματα και οι διαμαρτυρίες. Και η μπόχα δεν μας αφήνει ν' ανασάνουμε.
Το τραγικό είναι η σιωπή του κόσμου που ξεκίνησε από την Αριστερά, συνέχισε να στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και μετά τη μνημονιακή του στροφή, και τώρα αδιαφορεί ακόμη και για τη μαφιόζικη κατρακύλα.
Ξέρω! Τι να κάνουμε οι δόλιοι; Τι να κάνουμε οι κακομοίρηδες; Σάμπως περνάει και τίποτα από το χέρι μας; Αφού ΤΙΝΑ! Δεν υπάρχει εναλλακτική από τη σαπίλα και τον βούρκο! Μήπως η ΝΔ είναι καλύτερη; Τα ίδια και χειρότερα! Οπότε, σιωπή και δεν βαριέσαι, αδερφέ! Εγώ κι εσύ θ΄αλλάξουμε τον κόσμο;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι όποιοι αναρωτιούνται γιατί ζέχνουν τα πάνω στρώματα αυτής της κοινωνίας, με τη μπόχα να ξεκινάει από Εκάλη και Βούλα και να κατακλύζει το λεκανοπέδιο, μέχρι Κερατσίνι και Πέραμα, ιδού ο γιος Σαμαρά!
Ήταν αυτός που πιάστηκε να αντιγράφει στο Κολλέγιο Αθηνών, με αποτέλεσμα να... απολυθεί η καθηγήτρια! Που πέθανε άνεργη μετά από λίγο καιρό.
Αποφοίτησε ως αριστούχος, ως εκ τούτου, αλλά σιγά μην έδινε πανελλαδικές, να ψάχνεται! Με τα λεφτά του μπαμπά, συνεχίζει τις σπουδές του σε άλλο ανάλογο ρυπαρό ίδρυμα, το Deree. Όπου αυτές τις μέρες έγιναν εκλογές και ο φέρελπις αυτός νέος εξελέγη πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου!
Σχολιο.- Ε, και? Το Deree είναι ένα ιδιωτικό ακριβό πληρωμένο παν/μιο αμερικανοφωνο. Ποιον θέλατε να έκαναν πρόεδρο??? Τα δικά μας παιδιά??? Εδώ στα δημ. παν/μια κάνουν καριέρα κάτι "νηστικό υλικά" μέσω της ΔΑΠ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ "ΕΛΛΑΣ" ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ
Ο Ιούνιος του 1931 και του 1933 σημαδεύτηκε από γεγονότα που έδειχναν πως η Ελλάδα δεν ήταν απρόσβλητη από τον φασιστικό κίνδυνο και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία ο φασισμός επέλαυνε σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες.
Η πυρπόληση της εβραϊκής συνοικίας Κάμπελ στη Θεσσαλονίκη, στις 29 Ιουνίου 1931, και η οργανωμένη κάθοδος φασιστών στην Αθήνα, στις 24-25 Ιουνίου 1933, έφεραν στην επικαιρότητα μια οργάνωση που αποτέλεσε την πλέον μαζική απόπειρα συγκρότησης φασιστικού κινήματος στη μεσοπολεμική Ελλάδα. Επρόκειτο για την Εθνική Ένωση «Ελλάς», που από τα αρχικά του τίτλου της, «ΕΕΕ», τα μέλη της - γνωστά και ως «χαλυβδόκρανοι»- ονομάστηκαν «τριεψιλίτες».
Βενιζελικός εθνικισμός, αντισημιτισμός και αντικομμουνισμός
Ενώ στην Αθήνα και σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα, οι φασιστικές κινήσεις (με εξαίρεση τον φιλοφασιστικό Εθνικό Παμφοιτητικό Σύλλογο), υπήρξαν αναιμικές και άμαζες, ιδιαίτερη κινητικότητα εμφάνισαν στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα. Για να κατανοήσουμε αυτή τη διαφορά, θα πρέπει να πάρουμε υπόψη την αυξημένη επιρροή του βενιζελισμού (σημαιοφόρου της προοδου και της πατριωτικής πολιτικής κατά τη δεκαετία του 1910, τη δεκαετια 1925-1935 ειχαν μεταλλαχθει σε βασικο φορεα του φασιμου) στην περιοχή, τον αντιεβραϊσμό των βενιζελικών, καθώς και την αντίθεση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού στην έντονη παρουσία του ΚΚΕ, το οποίο είχε αριστεριστικες αναφορες αλλα ισχυρή επιρροή στον καπνεργατικό κλάδο, που αποτελούσε την αιχμή του δόρατος του μεσοπολεμικού εργατικού κινήματος.
Την αντικομμουνιστική τοποθέτηση τροφοδότησε η παραμονη της αποψης από το ΚΚΕ της θέσης για ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη, ενώ οι συνθηκες ειχαν αλλαξει από το 1922 που ειχαν ερθει οι ελληνες μικρασιατες προσφυγες. Πολύς κόσμος πειθόταν από την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, που εμφάνιζε το ΚΚΕ σαν όργανο του πανσλαβισμού. Ιδιαίτερα ανήσυχοι από μια ενδεχόμενη απόσπαση της περιοχής από το ελληνικό κράτος ήταν οι ελληνες μικρασιατες πρόσφυγες, καθώς θεωρούσαν ότι θα εξαναγκάζονταν σε μια νέα προσφυγιά.
Ήδη στα 1926-28 ιδρύθηκαν στη Θεσσαλονίκη περί τις δέκα οργανώσεις φιλοφασιστικού προσανατολισμού, χωρίς όμως να αναπτύξουν ιδιαίτερη δραστηριότητα. Εξαίρεση αποτέλεσε η Εθνική Ένωσις «Ελλάς» (ΕΕΕ), που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο 1927, κυρίως από εμπόρους, οι οποίοι στο σύνολό τους ήταν πρόσφυγες. Σύντομα, πρόεδρος εκλέχτηκε ο Γεώργιος Κοσμίδης, έμπορος από τη Κωνσταντινούπολη, ο οποίος είχε ανοίξει ραφείο στη Θεσσαλονίκη. Ο αντισημιτισμός μέρους των προσφύγων εμπόρων σχετιζόταν άμεσα με την παραδοσιακά ισχυρή παρουσία των Εβραίων στην αγορά της πόλης, στην οποία οι ίδιοι μόλις είχαν εμφανιστεί.
Η διπλή αντίθεση της ΕΕΕ προς τους Εβραίους και τους κομμουνιστές ήταν που προκάλεσε την προσέγγισή της από βενιζελικούς παράγοντες, οι οποίοι τη στήριξαν και την ενίσχυσαν ποικιλοτρόπως. Άλλωστε, μέχρι το 1934 δεν εμφανιζόταν με τη μορφή πολιτικής οργάνωσης ή κόμματος, αλλά ως κίνηση πατριωτική, χωρίς φιλοδοξίες αυτοτελούς παρέμβασης στην πολιτική ζωή.
Σταδιακά, η οργάνωση γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, δημιουργώντας παραρτήματα και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας. Το καλοκαίρι του 1931 διέθετε 12 παραρτήματα και συνολικά 3.000 μέλη. Τότε ήταν που έγινε πανελληνίως γνωστή, αυξάνοντας μέχρι τον Απρίλιο 1932 τα παραρτήματα σε 27 και τα μέλη της σε 7.000. Αιτία αυτής της οργανωτικής εκτίναξης ήταν τα γεγονότα του Ιουνίου 1931.
Η πυρπόληση της συνοικίας Κάμπελ
Η συμμετοχή αντιπροσωπείας της οργάνωσης της εβραϊκής νεολαίας της Θεσσαλονίκης, Μακαμπή, σε Συνέδριο στη Σόφια, όπου συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους, θεωρήθηκε πρόκληση από τους ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους. Αποκορύφωμα των συγκρούσεων με την εβραϊκή κοινότητα υπήρξε η επίθεση της νύχτας της 29ης Ιουνίου στον αποτελούμενο από φτωχικά παραπήγματα εβραϊκό συνοικισμό Κάμπελ, όπου ζούσαν κυρίως λιμενεργάτες και καπνεργάτες. Την επίθεση πραγματοποίησαν περίπου 2.000 άτομα, μέλη της ΕΕΕ και άλλων μικρότερων οργανώσεων, αλλά και πρόσφυγες από γειτονικούς συνοικισμούς. Εκτός όλων των άλλων, ένας από τους λόγους της κινητοποίησης των προσφύγων ήταν και η διεκδίκηση του χώρου όπου ήταν εγκατεστημένοι οι Εβραίοι.
Κατά την επίθεση, ο συνοικισμός επιχειρήθηκε να πυρποληθεί στο σύνολό του, με αποτέλεσμα την καταστροφή δεκάδων παραπηγμάτων, ενώ δολοφονήθηκαν ο Εβραίος Λεόν Βιντάλ και ο φούρναρης Παναγιώτης Παππάς, που προσπάθησε να βοηθήσει τους Εβραίους.
Αν και ο υπουργός - γενικός διοικητής Μακεδονίας, Στυλιανός Γονατάς, διέταξε τη σύλληψη των υπεύθυνων του εμπρησμού, σύντομα απομακρύνθηκε από τη θέση του, καθώς ήταν γνωστή η στήριξη που παρείχε στην ΕΕΕ. Εντούτοις, τον Απρίλιο 1932, στη δίκη των ηγετών της οργάνωσης και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Μακεδονία», Νικόλαου Φαρδή, που με την αρθρογραφία του είχε συμβάλλει στις επιθέσεις, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.
Παράλληλα με την αντιεβραϊκή δράση της, η ΕΕΕ πραγματοποιούσε επιθέσεις σε γραφεία συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και σε απεργούς, συνήθως σε συνεργασία με την αστυνομία, ενώ σε συμπλοκή με κομμουνιστές, στις 20 Αυγούστου 1932, οι χαλυβδόκρανοι δολοφόνησαν τον εργάτη Χαρίτωνα Στραμπουλίδη.
Επεκτείνοντας τη δράση της και πέρα από τη Μακεδονία, η ΕΕΕ συγκρότησε παραρτήματα στα Γιάννενα και στην Πάτρα, αλλά και στην Αθήνα, κυρίως σε συνοικισμούς προσφυγικούς, όπου εξακολουθούσαν να έχουν ισχυρή επιρροή οι βενιζελικοί, που ενίσχυαν ποικιλοτρόπως την ΕΕΕ, ενώ μόλις τότε άρχιζε να αποκτά προσβάσεις το ΚΚΕ.
Η κάθοδος στην Αθήνα
Στις 24 και 25 Ιουνίου 1933 περίπου 1.500 τριεψιλίτες και μέλη του Σώματος Ελλήνων Αλκίμων, νεολαίας της ΕΕΕ, αλλά και άλλων φασιστικών οργανώσεων, πραγματοποίησαν «κάθοδον εις Αθήνας», αντιγράφοντας την «πορεία προς τη Ρώμη» των ιταλών φασιστών του 1922, αν και όχι, βέβαια, με στόχο την κατάληψη της εξουσίας. Την κάθοδο συνόδευσαν εκτεταμένα επεισόδια, καθώς οι μιμητές του Μουσολίνι βρέθηκαν αντιμέτωποι με συγκροτημένες δυνάμεις του ΚΚΕ και των αρχειομαρξιστών τροτσικιστων.
Το τρένο που είχαν ναυλώσει για την κάθοδο από τη Θεσσαλονίκη δέχτηκε άγριο λιθοβολισμό στη Λάρισα, αλλά και στον Κόκκινο Μύλο στην Αθήνα, ενώ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως ανταλλάχθηκαν και πυροβολισμοί, από τους οποίους τραυματίστηκε βαριά ο 35χρονος λιμενεργάτης Ανάργυρος Πικραμένος, που εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα.
Οι φασίστες παρακολούθησαν λειτουργία στη Μητρόπολη, όπου τους ευλόγησε ο Μητροπολίτης Βέροιας Πολύκαρπος, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε στρατιωτικούς σχηματισμούς στην πλατεία Συντάγματος για κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Γονατάς, ως πρόεδρος της Γερουσίας, και οι υπουργοί Εσωτερικών, Ιωάννης Ράλλης (ο μετέπειτα κατοχικός πρωθυπουργός), και Δικαιοσύνης, Σπυρίδων Ταλιαδούρος.
Όλ’ αυτά γίνονταν χωρίς να σταματήσουν οι συγκρούσεις των κομμουνιστών με την αστυνομία και τους χαλυβδόκρανους. Αποτέλεσμα ήταν οι συλλήψεις περίπου 200 κομμουνιστών και ο θάνατος από σφαίρα του κομμουνιστή εργάτη Παναγιώτη Θωμόπουλου.
Επρόκειτο για την τελευταία εκδήλωση κατά την οποία οι τριεψιλίτες είχαν την πλήρη συμπαράσταση του κρατικού μηχανισμού. Κι αυτό γιατί, αμέσως μετά την «κάθοδο», η ΕΕΕ θα προσανατολιστεί στην αυτόνομη πολιτική παρέμβασή της, με τον μετασχηματισμό της σε πολιτικό κόμμα.
Η αποτυχημένη αυτοτελής συγκρότηση
Η πρώτη απόπειρα αυτόνομης πολιτικής παρέμβασης έγινε με τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του 1934. Αν και σημείωσαν σχετική επιτυχία στα Γιάννενα και στην Κοκκινιά, στη Θεσσαλονίκη απέτυχαν. Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΕΕΕ Βορτσέλας πήρε μόλις 800 ψήφους, σε σύνολο 32.500, με το ΚΚΕ να παίρνει 2.500 και 400 οι αρχειομαρξιστές.
Το κύκνειο άσμα της απόπειρας της ΕΕΕ (που είχε μετονομαστεί σε Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα – ΕΕΕ) να συγκροτηθεί σε μαζικό πολιτικό οργανισμό αποτέλεσαν οι εκλογές του Ιανουαρίου 1936, κατά τις οποίες δεν συγκέντρωσε παρά 505 ψήφους, που αντιπροσώπευαν ποσοστό μόλις 0,04%. Μερικούς μήνες αργότερα, με την επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου, η ΕΕΕ θα διαλυθεί, για να ανασυσταθεί το 1941, μετά την κατάκτηση της χώρας από τους Γερμανούς.
Η ιστορία της ΕΕΕ, της πιο μαζικής και δραστήριας από τις οργανώσεις φασιστικού προσανατολισμού της μεσοπολεμικής περιόδου, αποτελεί απόδειξη των στενών σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ φασιστών και τμημάτων του αστικού πολιτικού κόσμου, στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, κυρίως των βενιζελικών. Οι σχέσεις αυτές και η πολιτική κάλυψη που εξασφάλιζαν, οπωσδήποτε συνέβαλαν στη σχετική μαζικοποίηση της οργάνωσης. Εντούτοις, παραμένει το ερώτημα για το κατά πόσο όλοι αυτοί οι πολιτικοί παράγοντες είχαν ενστερνιστεί τη φασιστική ιδεολογία ή αν απλώς χρησιμοποιούσαν τις σχέσεις τους με την ΕΕΕ για δικές τους σκοπιμότητες.
Το πιο σημαντικό είναι ότι η ανάπτυξη μεγάλων εργατικών αγώνων στα μέσα της δεκαετίας του 1930, παράλληλα με τη διαμόρφωση μιας άτυπης αλλά δυναμικής ευρύτερης λαϊκής συμμαχίας της εργατικής τάξης με μικροϊδιοκτητικά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, αφαιρούσαν τη βάση για μια πιθανή ανάπτυξη μαζικού φασιστικού κινήματος. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο θα ήταν η υποτελής συμμαχία των μικροϊδιοκτητικών στρωμάτων με το κεφάλαιο κατά της εργατικής τάξης, κάτι που στην Ελλάδα δεν έγινε.
Επιπλέον, με νωπές τις μνήμες και ζωντανές τις συνέπειες από την τραγική κατάληξη του επεκτατισμού στο Αφιονκαραχισαρ και στο Εσκισεχιρ με τη Μικρασιατική Καταστροφή, δεν ήταν και τόσο αποδεκτή η εθνικιστική ρητορική των φασιστών. Άλλωστε και το ΚΚΕ, έχοντας εγκαταλείψει τη θέση για ανεξάρτητη Μακεδονία-Θράκη το 1935, μπορούσε να αντικρούσει πολύ πιο εύκολα τις όποιες κατηγορίες των αντιπάλων του.
Σχολιο.-  Η Φιλελευθερη παραταξη ηταν ο βασικος τροφοτης της ΕΕΕ, αλλα και οι Λαικοι ειχαν την συμμετοχη τους. Η 3Ε μπορει να διαλυθηκε επι Μεταξα , αλλα οχι μονο δεν διωχτηκε αλλα ενσωματωθηκαν στην ΕΟΝ και στις αλλες Μεταξικες οργανωσεις και πολιτικες. Ο δε Φαρδης ο δημοσιογραφος της εφημεριδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ επι κατοχης ηταν βασικος αρθρογραφος της κατοχικης εφημ. ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ. Για να μην ξεχναμε το ρολο της εφημ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και των δημοσιογραφων της αλλα και το ρολο της οργανωσης ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ , που ηταν βασικη οργανωση για τον εμπρησμο του Κάμπελ αλλα και τον αντικομμουνιστικο της ρολο.Ενα απο τα στελεχη της 3ε ηταν και ο γιος του Π.Μελα. Ο προπολεμικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ οταν μιλαει για την οργαν. Π.Μ. την στολιζει για τα καλα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τρίτος ανακριτής το ΄βαλε στα πόδια, για να μην ασχοληθεί με την υπόθεση Μαρινάκη.
Μεγάλη η επιβεβαίωση για όσους νομίζουν πως η αστική τάξη της Ελλάδας ξεχωρίζει από τις άλλες γιατί είναι λούμπεν και μαφιόζικη.
Φαντάζομαι τι θα λέγανε, αν μάθαιναν ότι η Μαφία αποτελεί βασικό πόλο εξουσίας στην Ιταλία εδώ και εφτά δεκαετίες, με την αστική τάξη να είναι άμεσα διαπλεκόμενη μαζί της!
Ή τι άγρια πλάκα θα παθαίνανε, αν άνοιγαν "Το Κεφάλαιο" του Μαρξ και διάβαζαν τόσες και τόσες σελίδες, που επικεντρώνουν στην άμεση σχέση της καπιταλιστικής συσσώρευσης με το κοινό έγκλημα!
Μάλλον, το ήθος και τον πολιτισμό της αστικής τάξης δεν τα χαλάει ένας Μαρινάκης. Ούτε οι Ανιέλι ή οι Κρουπ ή οι Ροκφέλερ ήταν λιγότερο εγκληματίες από τον Μποδοσάκη και τον Λάτση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προχθες έγραφα εδώ για την ξεφτιλισμενη διαφημηση της ΑΒ Βασιλοπουλος που παρουσιαζει σε αφισα στα σουπερμαρκετ του έναν πουστη πατερα να τον φιλαει η κορη του.
Κι όχι τυχαία. Η αναφορά έγινε γιατί αυτή η επιχείρηση είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει για τις σχέσεις πατέρα - κόρης.
Είναι αυτή που πριν ελάχιστα χρόνια κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει άνεργο πατέρα που πήρε ένα κουτί γάλα για τη μικρή κόρη του, χωρίς να το πληρώσει.
Τότε που μετά την αποδοκιμασία από τα σόσιαλ μίντια η επιχείρηση των Ιαβέρηδων έκανε πως δεν ήξερε τίποτα. Επιστρατεύοντας μέχρι και τα ρυπαρά Ellinika Hoaxes που διέψευσαν ότι αυτό συνέβη σε κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος. Με ποια στοιχεία; Μα, με την ανακοίνωση της... ΑΒ Βασιλόπουλος!
Σχολιο.- 15.06.2018 - 20:11
Νεκρός 56χρονος εργάτης από ατύχημα σε υποκατάστημα της "ΑΒ Βασιλόπουλος"
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την επιχείρηση, γιατί, ενώ ο εργάτης ήταν νεκρός μέσα στο χώρο για δύο περίπου ώρες η επιχείρηση δεν σταμάτησε την λειτουργία της στο όνομα του κέρδους
Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα κατέληξε σε τραγωδία, καθώς 56χρονος εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του από πτώση, αυτή τη φορά στην Πάτρα.
Όλα συνέβησαν σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "ΑΒ Βασιλόπουλος". Ο άτυχος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από ύψος 3,5 μέτρων, όταν ενώ εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων, υποχώρησε η οροφή.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι πραγματικά αποκαλύπτουν οι διάλογοι Παππά – Μιωνή
24/6/2020
Αναμφισβήτητα, οι αποκαλύψεις του πρώην εκπροσώπου Τύπου του ισραηλινού στρατού και απόφοιτου του Κολλεγίου Αθηνών Σάμπυ Μιωνή αποτελούν μια προσπάθεια αλλαγής ατζέντας, ώστε τα φώτα της δημοσιότητας να φύγουν από δύο ζητήματα που φθείρουν, όσο τίποτε άλλο μέχρι στιγμής, το προφίλ της κυβέρνησης: Το πρώτο αφορά τα 2,6 εκατ. ευρώ που ο Σταύρος Παπασταύρος, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, φέρεται να του παρέδωσε τον Ιανουάριο του 2015 για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του σημερινού κυβερνώντος κόμματος. Το δεύτερο είναι οι αποκαλύψεις για το ζεστό χρήμα που μοίρασε η κυβέρνηση της ΝΔ σε ανύπαρκτα μέσα ενημέρωσης πολιτικών της φίλων.
Αναμφισβήτητα επίσης οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στο στικάκι Μιωνή είναι “πετσοκομμένοι” και προϊόν μοντάζ. Μια προσεκτική ανάγνωση διακρίνει πλήθος ασυνεχειών, με τους δύο ομιλητές να πετάγονται από το ένα θέμα στο άλλο. Ωστόσο, η επιλεκτική δημοσιοποίηση αποσπασμάτων από την επίμαχη συνομιλία δεν αποτελεί ελαφρυντικό για τον τότε υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά. Ενδέχεται να περιλαμβάνει εμπιστευτικές πληροφορίες που κανένας δεν ήθελε να βγουν στην δημοσιότητα. Ενδέχεται να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για έναν δεύτερο γύρο αποκαλύψεων.
Πρόκειται δε για αποκαλύψεις που σε κάθε περίπτωση σήμερα ευνοούν τη ΝΔ, αν δεν γίνονται κατά παραγγελία της, που είναι και το πιθανότερο. Αρκεί να λάβουμε υπ’ όψη μας ότι ο Θάνος Πλεύρης ήξερε το περιεχόμενο των συνομιλιών, όπως προκύπτει από τις ερωτήσεις που υπέβαλε στην προανακριτική επιτροπή. Τούτου δοθέντος, καθόλου δεν αποκλείεται οι αποκαλύψεις να είναι ένα ακόμη σέρβις του Μιωνή προς τη ΝΔ, ώστε η κυβέρνηση να του κάνει τις χάρες που ζητούσε από τον Νίκο Παππά.
Ενώ είναι γνωστο ότι ο Σαμπυ Μιωμή ηταν στον κυκλο του Αντωνη Σαμαρα, ηταν ανθρωπος του, μαζι κανανε τις λοβιτουρες και τις κλεψιες. Μετα την ανοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσια, ο Μιωνη σαν γνησιος δεξιος, σαν γλοιωδη σιχαμα που επιβιωνει σε ολες της καταστασεις, σαν τις κατσαριδες, ο Μιωνη δηλωσε ότι και καλα οι γονεις του ηταν αριστεροι. Σαν του τσυριζα μαλλον αριστεροι. Αριστεροι του κωλου δηλαδη.
Παρόλα αυτά, οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στο στικάκι Μιωνή ντροπιάζουν και ξεγυμνώνουν τον ΤΣΥΡΙΖΑ επειδή αποκαλύπτουν το βάθος των σχέσεων που ανέπτυξε με το Ισραήλ. Αυτές οι σχέσεις επωάστηκαν από την εποχή που ο ΤΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση (ποιος ξεχνάει την επίσκεψη Πέρες τον Αύγουστο του 2012;). Κορυφώθηκαν ωστόσο όταν ο ΤΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, με τις πέντε επισκέψεις του Τζίφρα στο Ισραήλ (Νοέμβριο 2015, Γενάρη 2016, Δεκέμβριο 2016, Ιούνιο 2017 και Δεκέμβριο 2018) να αποτελούν ιστορικό ρεκόρ.
Οι ηχογραφημένοι διάλογοι αποτελούν ντροπή για ένα αριστερό κόμμα όχι επειδή ο Νίκος Παππάς ζητάει στοιχεία για την Μαρέβα Μητσοτάκη, ως αντάλλαγμα για να βοηθήσει τον Μιωνή να πληρώσει μικρότερο πρόστιμο στην εφορία. Οι στιχομυθίες Παππά – Μιωνή αποτελούν ντροπή ακόμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δείχνουν την υποταγή του στο Ισραήλ. Ας κρατήσουμε τις ακόλουθες φράσεις του τότε υπουργού: “Μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στην πληροφορία!”. Επίσης, “ο Μπίμπι του ζήτησε τρία πράγματα και ο Τσίπρας του τα έκανε, ο Τσίπρας του ζήτησε 4-5, ο Μπίμπι του τα έκανε αμέσως… δεν γίνεται δουλειά. Δηλαδή αυτή (η κόκκινη γραμμή) ότι σηκώνει ένα τηλέφωνο και του μιλάει ‘Τι γίνεται; Πώς πας;’ αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί”.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ το ζητούμενο δεν είναι η απομόνωση του κράτους-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής που εφαρμόζει ένα ρατσιστικό απαρτχάιντ σε βάρος εκατομμυρίων Παλαιστινίων. Δεν είναι καν ο σεβασμός στις αποφάσεις του ΟΗΕ για δημιουργία δύο κρατών. Αν κάτι πρέπει να διαφυλαχθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κόκκινη γραμμή μεταξύ του υπόδικου Μπίμπι Νετανιάχου και του Τσίπρα…
Η συζήτηση του Μιωνή με τον Παππά είναι διαφωτιστική επίσης λόγω των αποκαλύψεων που περιλαμβάνονται για τον ρόλο των εβραϊκών οργανώσεων, όπως το ακροδεξιό, φιλοσιωνιστικό World Jewish Congress. Ο Μιωνής λέει ότι αν δεν τον βοηθήσουν εισαγγελείς και εφορίες να καθαρίσει από τις καταδίκες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος “θα βγουν και θα κατηγορήσουν την Ελλάδα για αντισημιτισμό”. Πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχει η συνέχεια: “Εμένα μου είπαν ευθέως ‘εσύ κουβέντα για αντισημιτισμό’, μου είπαν από την Αμερική. Εμείς! Εδώ!”. Η τελευταία φράση σημαίνει ότι αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις ήταν ήδη “πιασμένες” και είχαν συμφωνήσει να εξαπολύσουν τα βέλη με τις κατηγορίες του αντισημιτισμού στην περίπτωση που οι αρχές στην Ελλάδα δεν κάνουν τα χατίρια του Μιωνή. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τους επικαλείται εν αγνοία τους. Το δείχνει ένας καταμερισμός εργασίας που τον έχουμε δει να “χτυπάει” πολλές φορές μέχρι σήμερα. Αποδεικνύεται έτσι ότι το εβραϊκό λόμπι χρησιμοποιεί την κατηγορία του αντισημιτισμού κατά το δοκούν όχι για να προστατεύσει τους Εβραίους από τον αντισημιτισμό, όπως είναι υποτίθεται η αποστολή του, αλλά για να διευκολύνει διεφθαρμένους επιχειρηματίες να γλυτώσουν πρόστιμα των εφοριακών αρχών! Ως μέσο άσκησης πολιτικής και δουλειών! Θα τρίζουν τα κόκκαλα των εξοντωμένων Εβραίων, τη μνήμη των οποίων υποτίθεται ότι προστατεύουν…
Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα στην εφημερίδα “Τα Νέα”, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Το μήνυμα μάλλον αφορούσε τη σταθερότητα των σχέσεων ανεξαρτήτως διαρροών και αδειασμάτων. Για μια άλλη δε “σύμπτωση”, την επίσκεψη του Νίκου Παππά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό την επομένη των αποκαλύψεων, αν μπορούσε να κάνει κάτι ο πρέσβης μάλλον θα το είχε κάνει πριν το στικάκι πάει για επίσημη μετάφραση. Πλέον είναι αργά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έρμαιο των πολιτικών και ενίοτε προσωπικών επιλογών που τον έφεραν στην εξουσία και τον στήριξαν και ήμερα δεν διστάζουν να τον “πουλήσουν” μέρα – μεσημέρι!
Η προδοσία και οι προσωπικές στρατηγικές ποτέ δεν ήταν δρόμος μονής κατεύθυνσης…
Υ.Γ.: στο πλαίσιο των ίδιων αποκαλύψεων για τη δράση του “πολυπράγμονα” Μιωνή αποκαλύφθηκε ότι επιχειρήσεις του ίδιου και συμφέροντα που συνδέονται στενά μαζί του εποφθαλμιούν την ΛΑΡΚΟ. Στο ίδιο μάλιστα ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι η ΝΔ με προσεκτικές κινήσεις οδηγούσε από τη κυβέρνηση Σαμαρά ακόμη την ΛΑΡΚΟ στον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ισραηλινού στρατού. Οι μαφιόζικοι χειρισμοί που έχουν προηγηθεί δείχνουν ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια περί εξυγίανσης της εταιρείας η ΝΔ την παραδίδει με σκανδαλώδεις, γκανγκστερικές διαδικασίες σαν λάφυρο πολέμου σε σκοτεινά κέντρα κι από κει κατ’ ευθείαν στο Ισραήλ. Μόνο που αυτό ούτε κατ’ ευφημισμό δεν λέγεται ελεύθερος ανταγωνισμός. Μαφιακός καπιταλισμός είναι το όνομά του.
Υ.Γ : Κανενας δεν εχει καταλαβει γιατι βγαζουν σκανδαλα οι ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Βγαζει σκανδαλο η ΝΔ και κατηγορει τους συριζαιους για κλεφτες, και οι κλεφτες ειναι νεοδημοκρατες. Βγαζει σκανδαλο ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορει τη ΝΔ για κλεφτες, και αποδεικνυεται οτι κλεφτες ειναι οι συριζαιοι. Επιτιδες το κανουν? Η νομιζουν οτι με αυτες τις γελοιοτητες τους αποσπαται η προσοχη του κοσμου απο τα πραγματικα του προβληματα? Γιατι αν νομιζουν κατι τετοιο ειναι βαθια γελασμενοι!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Με αφορμή την λιποθυμία 9χρονου παιδιού άνεργης μητέρας ξενοδοϋπαλλήλου στην Ρόδο ο Θανάσης Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου είπε: «Η κατάσταση είναι τραγική. Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους. Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι νέκρα».
Ξέρω, ξέρω αυτά τα λένε οι "λαϊκιστές" και οι συμμορίτες της δραχμής...
Σχολιο.- αν είναι έτσι τα πράγματα στην Ρόδο, στα μεγάλα αστικά κέντρα τι γίνεται?
Σχολιο.-  Το τσουνάμι σ' εμάς θα έρθει αργότερα, γιατί οι πόλεις μας στηρίζονται λιγότερο άμεσα (συγκριτικά με τη Ρόδο) στον τουρισμό. Όμως επειδή τα χρήματα του τουρισμού κατόπιν ξοδεύονταν στις πόλεις, ως επί το πλείστον, θα φανεί το μαύρο χάλι λίγο αργότερα κατά το Σεπτεμβρη. Ποιο κόμμα με έμβλημα το σφυροδρέπανο, είπαμε ότι δεν αναγνωρίζει πως έχουμε κατοχή; Θα εξηγήσουν μάλλον τις κατοχικές εικόνες που θα εμφανιστούν στη χώρα ως "ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις" και θα ξενοιάσουν όλοι...
Σχολιο.- Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο απ' όλα είναι η τραγική συγκυρία που διαμορφώνεται: Τα νησιά του Αιγαίου α) κατεστραμμένα οικονομικά, θα ερημώσουν από Έλληνες, β) το ανεξέλεγκτο κύμα της παράνομης μετανάστευσης όλο και αυξάνεται και γ) Η ελληνική κυριαρχία επί των ίδιων νησιών αμφισβητείται, τόσο από την αναθεωρητική Οθωμανικη Σουλτανικη Τουρκιά όσο και από τους "φίλους και συμμάχους" Φινλανδούς. Αυτά τα τρία στοιχεία μαζί σκιαγραφούν μια τόσο ζοφερή εικόνα, που δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι μέλλει γενέσθαι…
Σχολιο.- τα πράγματα ειναι πολύ χειρότερα...
Θα εξηγηθώ!
Τα μεγάλα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις της Ροδου ανήκουν σε ενα 5% του πληθυσμού !
Το 95% είναι μισθωτοί από τους οποίους το 70% απασχολείται ΑΜΕΣΑ απο τον τουρισμό τους 6 μήνες που διαρκεί η καλοκαιρινή σεζόν...
Η μισή σεζόν χάθηκε για όλους ενώ στο τρίμηνο που απομένει περιμένουμε κρατήσεις 10-15% σε σχέση με πέρυσι....
Οι κάτοικοι της Ρόδου από την είσοδο μας στην Ευρωζώνη είναι ΦΤΩΧΟΙ.
Τα limit up των προηγούμενων 4 ετών δεν εξαργυρωθηκαν ποτέ σε ικανοποιητικούς μισθούς για τους εργαζόμενους και μικροεπιχειρηματιες οπότε δεν υπάρχουν αποταμιεύσεις προηγούμενων ετών για να καλύψουν μια χαμένη χρονια.
Συνεπώς για 70000 κόσμο στο νησί της Ρόδου κυρίως δεν υπάρχει επόμενη μέρα...
Δεν συζητάμε για φτώχεια, συζητάμε για πείνα...
ΧΩΡΊΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.
Όσοι μπορούσαν έφυγαν την τριετία 2012-2015...
Αυτοί που επιμένουν να μένουν στα Δωδεκάνησα των 1000 προβλημάτων απλά δεν έχουν εναλλακτική...
Φυλάμε Θερμοπύλες εδώ και χρόνια παρά την αδιαφορία του κράτους από το 2000 και μετά...
Όταν στην Αθήνα μπαίνουν παγκάκια 5000€ στην ναυαρχίδα του τουρισμού δεν υπάρχουν λάμπες, παγκάκια, δρόμοι κλπ...
Τωρά μείναμε και χωρίς δουλειές...
Σχολιο.- μία από τα ίδια και στην Κρήτη. Μόνο που εδώ υπάρχει ακόμα, δεν ξέρω για πόσο ακόμα και πρωτογενή παραγωγή...
Σχολιο.- "Αυτά τα λένε οι συριζαίοι όπως έλεγαν ανάλογα ψέμματα το 2015 για θανάτους από μαγκάλια και πείνα για να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά και να μας φέρουν τον τσίπρα"... Αυτό θα σας απαντήσει ο μέσος νεοδημοκρατούλης... κι αν δεν σας το πει δημόσια γιατί ναι μεν κομματόσκυλο αλλά κοτούλα, σίγουρα θα το σκέφτεται από μέσα του, οπότε απλά ματαιοπονείτε με τα καθάρματα του κούλη...
Πάντως, μην κοιτάτε ΤΩΡΑ τί γίνεται... κάτι η ελπίδα ότι θα σωθεί κάτι έστω και με το 20% των 31 δις ευρώ εσόδων μιας κανονικής τουριστικής σεζόν, κάτι το πλαστό κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργούν τα άθλια ΜΜΕ και τα κάθε λογής μητσοτακόσκυλα...
Η πραγματική πείνα θα έρθει από Οκτώβριο που οι περιοχές και οι οικογένειές που ζουν από τον τουρισμό θα κάνουν ταμείο και θα είναι μείον για να περάσουν το χειμώνα ενώ θα τρέχουν στεγαστικά και άλλα δάνεια και φυσικά έξοδα για το τεχνητά απαράδεκτα υψηλό κόστος ζωής στην Ελλάδα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγες μέρες εκδόθηκε amber alert για έναν 13χρονο Αφγανό που εξαφανίστηκε απ την Θεσσαλονίκη όπου έμενε με τους δικούς του. Μετά ενημερωθήκαμε ότι το παιδί βρέθηκε και είναι σε δομή ανηλίκων στην Σερβία, καλά στην υγεία του και επικοινώνησε και με τους δικούς του.
Κανέναν δεν προβλημάτισε όλο αυτό;
Γιατί εμένα μου κάνει εντελώς περίεργο και δυσοίωνο;
Σχολιο.- Καλά, πώς πέρασε τα σύνορα, πώς βρέθηκε στη Σερβία, δεν αναρωτήθηκε κανείς;
 Κι ενώ ήταν με τους δικούς του στην Ελλάδα, όχι μόνο του σε δομή.
Σχολιο.- το γραψα κι εγώ,ποιος τον πέρασε τα σύνορα; γιατί; τί δομή είναι αυτή; είναι όντως 13χρονος; πολλά ερωτήματα
Σχολιο.- Και ενω τα συνορα ηταν κλειστα !!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βραβευμένος #αρθρογράφος Julian Assange ήταν ένας από τους λίγους #δημοσιογράφους της εποχής μας που δεν δημιούργησαν θύματα, αλλά προστάτεψαν τα αληθινά θύματα. Και για εμάς, μέσα από αυτά τα εγκλήματα πολέμου, τη διαφθορά και τις καταχρήσεις, έχει επισημάνει στις δημοσιεύσεις του τι κάνουν οι κυβερνήσεις μας για λογαριασμό μας.
Και τώρα αυτός ο εκδότης, που αποκάλυψε αυτά τα κρατικά εγκλήματα, θάβεται ζωντανός σε μια φυλακή υψηλής ασφαλείας σε απομόνωση σε ένα κράτος που διέπεται από το κράτος δικαίου?!!
Είναι ακόμα δημοκρατία αυτό;
τα μέσα ενημέρωσης έχουν αποστασιοποιηθεί επίσημα από τον Julian Assange και την πλατφόρμα αποκάλυψης του wikiLeaks, και ότι παρόλο που τα ίδια μέσα έχουν χρησιμοποιήσει το WikiLeaks για τις δικές τους εκδόσεις όλα αυτά τα χρόνια, οι πηγές το χρησιμοποίησαν. Απίστευτα υποκριτικό και μαρτυρία για τη φτώχεια των σημερινών ΜΜΕ.
Εάν τα ΜΜΕ είχαν το θάρρος να επικεντρώσουν τις σελίδες των αναφορών του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα Βασανιστήρια #NilsMelzers, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν δεσμευτεί για το #JulianAsssange και το μέλλον της ελευθερίας μας στον Τύπο. Σκληρές αποκαλύψεις για αρκετές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το #ΣυστηματικόΤorture και την #καταστροφή ενός ατόμου τεσσάρων #ΔημοκρατικώνΣτάτων σε βάθος δέκα ετών.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης, Ηνωμένα Έθνη,
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες έχουν ήδη περισσότερους από 200 γιατρούς παγκοσμίως, ζήτησαν την απελευθέρωση του #ΠολιτικούΠrisoner. Υπάρχει ένας μεγάλος ελέφαντας στο δωμάτιο. Αλλά τα ΜΜΕ αποφασίζουν να μείνουν σιωπηλά.
#ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χωρίς #freepress;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Το Twitter αποκλείει το προφίλ του προεδρικού υποψηφίου Luis Arce

Ο Άρσε είπε ότι το προφίλ του στο Twitter απαγορεύτηκε ως σαμποτάζ ενάντια στην εκλογική του εκστρατεία για προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο.
Ο υποψήφιος του πολιτικού κόμματος «Κίνημα προς το Σοσιαλισμό» της Βολιβίας, Λουίς Άρσε, καταδίκασε τη Δευτέρα την απόφαση του Twitter να αποκλείσει τον επίσημο λογαριασμό του στο δίκτυο κοινωνικών μέσων.
Ο Άρσε είπε ότι το προφίλ του στο Twitter απαγορεύτηκε ως σαμποτάζ ενάντια στην εκλογική του εκστρατεία για προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο.
"Είναι ένας βρώμικος πόλεμος, ένας πόλεμος εκείνων που έχουν τους πόρους για να είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο, για να στείλουν τρολ (άτομα με άγνωστες ταυτότητες) για να αποκρυπτογραφήσουν έναν λογαριασμό, όλη αυτή η δουλειά γίνεται με τεχνολογία και οικονομικούς πόρους , "Δήλωσε ο Άρσε σε σύντομο τύπο.
Το Twitter λογοκρίνει το προφίλ της Arce την Κυριακή, συμπίπτοντας με την παρουσίαση του τύπου της καμπάνιας MAS. Ο αριστερός υποψήφιος δεν έχει προκηρύξει αίτηση για ανάκτηση του λογαριασμού του.
«Θα επιστρέψουμε εκατομμύρια και θα αποκαταστήσουμε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια στον λαό της Βολιβίας», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, υποστηρίζοντας τον σύμμαχό του στο κόμμα του.
Σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο, ο λογαριασμός του Luis Arce υπέστη 14 παραβάσεις πολιτικής, μεταξύ των οποίων, ακατάλληλες εικόνες, καθώς και αποκλεισμό ή καταγγελία άλλων χρηστών.
Μέχρι στιγμής, το Twitter ισχυρίζεται «ασυνήθιστες δραστηριότητες» ως το κύριο επιχείρημα για την απαγόρευσή του. Στις 21 Ιουνίου, ο Arce έγραψε στο Twitter για το νέο έτος των Αμαζονικών και των Άνδεων και τη γέννηση της πρώτης εγγονής του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τελικα το Σαπιο Χαμογελο του Παιδιου τα καταφερε. Με τη συβεργεια των αλλων γνωστων αληταραδων, των δικαστικων, κατορθωσε να εγκλησει τη 10χρονη Μαρκελα σε αναμρφωτηριο, παροτι η οικογενεια της την περιμενε εναγωνιως, όπως και ο μεγαλος ετεροθαλης αδερφος της, όπως και η ιδια η Μαρκελα ζηταγε να γυρισει στην οικογενεια της. Και όχι μονο αυτό, πηρανε στο αναμορφωτηριο και τον μικρο αδερφο της Μαρκελα. Ας ελπισουμε να μην καταληξουν, όπως κανει τοσες φορες το Σαπιο Χαμογελο του Παιδιου, σαν ανταλακτικα ανθρωπινων οργανων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιποθύμησε 9χρονο κοριτσάκι από την πείνα σε φούρνο στη Ρόδο
Κόρη ξενοδοχουπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κορονοϊό, λιποθύμησε από την πείνα. Για ευρύτερο πρόβλημα μίλησε η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου "Αγία Σοφία".
24 Ιουνίου 2020 10:10
Ένα 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε έναν φούρνο στη Ρόδο, περιμένοντας τη μητέρα του να αγοράσει ψωμί. Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική» της Ρόδου, πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κορονοϊό.
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22/6 όταν η μητέρα με την κόρη της, μπήκαν μέσα στο φούρνο για να αγοράσει με τα ελάχιστα χρήματα που είχε πάνω της ψωμί για να φάει η μικρή και να ξεγελάσει την πείνα της. Το παιδί όμως, νηστικό επί ώρες, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο και έτσι αποκαλύφθηκε το δράμα που η αξιοπρεπής μητέρα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει μόνη της.
Σύμφωνα με τη ροδιακή εφημερίδα, η άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος αναζητεί εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δύο δίδυμα κορίτσια της, όμως τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά και κανείς δεν γνωρίζει αν, πόσα και υπό ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν και πόσους τελικά εργαζόμενους θα απορροφήσουν.
Η γυναίκα έχει δύο κοριτσάκια εννέα ετών και προσπαθεί να τα μεγαλώσει μόνη της. Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα η γυναίκα να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της μονογονεϊκής οικογένειάς της.
"Το πρόβλημα είναι ευρύτερο"
Επικοινωνήσαμε με την πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Αγία Σοφία», Σοφία Μανιά που ασχολήθηκε σοβαρά με την περίπτωση της γυναίκας και των δύο κοριτσιών της, καλύπτοντας κάποιες πρώτες ανάγκες για τρόφιμα: "Έχουμε ήδη αναλάβει την οικογένεια, η οποία δεν ζήτησε ούτε χρήματα, ούτε τίποτα, πολύ αξιοπρεπώς ψάχνει απλά μία δουλειά γιατί έχει μείνει άνεργη. Το θέμα των τροφίμων έχει τακτοποιηθεί, εμείς θα τους βοηθάμε καθημερινά, ωστόσο όποιος μπορεί να προσφέρει μία δουλειά σε αυτή τη γυναίκα θα έχει βοηθήσει πολύ", είπε η κα. Μανιά και περιέγραψε την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο: "Το πρόβλημα στη Ρόδο είναι ευρύτερο και δεν αφορά μόνο την περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας", επεσήμανε, κάνοντας έκκληση για βοήθεια και ζητώντας από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με το νησί, την ώρα που πολλά ξενοδοχεία και μαγαζιά εστίασης παραμένουν κλειστά, με το προσωπικό φυσικά να μένει χωρίς δουλειά.
"Έχουν κλείσει ξενοδοχεία, έχουν κλείσει μαγαζιά εστίασης, ο κόσμος έχει μείνει άνεργος, είναι πολλοί αυτοί που ψάχνουν για δουλειά. Καλούμε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με αυτούς τους ανθρώπους γιατί αν δεν το κάνει αυτή ποιος θα το κάνει; Πρέπει να βοηθήσει. Είναι σοβαρό το πρόβλημα εδώ", υπογράμμισε η κα. Μανιά.
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει και να προσφέρει εργασία στην μητέρα με τα δύο παιδιά, μπορεί να έρθει σε επαφή με την κα. Σοφία Μανιά στο τηλέφωνο 6948 460375. H μητέρα δεν ζητά χρήματα και οι ανάγκες για τρόφιμα θα καλυφθούν από τον Σύλλογο για όσο χρειαστεί. Αυτό που επείγει είναι να βρει εργασία για να μπορεί να βιοποριστεί.
Τραγική η κατάσταση στη Ρόδο
Ο Θανάσης Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μιλώντας στο Open, επιβεβαίωσε το συμβάν κι αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνει το «σμαραγδένιο νησί» από την οικονομική ύφεση που έχει επέλθει λόγω των κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων που απασχολούν την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού.
«Η κατάσταση είναι τραγική. Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους. Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι νέκρα».
Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να προσπαθεί να τα «φέρει βόλτα» έχοντας δύο παιδιά, ένα νοίκι που τρέχει και μόλις και μετά βίας το καλύπτει, ενώ έχει μείνει άνεργη, καθώς η τουριστική επιχείρηση που εργάζεται, ούτε έχει ανοίξει, ούτε πρόκειται, κατά τα φαινόμενα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκλωβισμένα στη θάλασσα 16 τάνκερ που μεταφέρουν πετρέλαιο από Βενεζουέλα
Τουλάχιστον 16 τάνκερ που μεταφέρουν 18,1 εκατ. βαρέλια βενεζουελάνικου πετρελαίου -μεταξύ αυτών και έξι της ελληνικής εταιρείας Eurotankers- προσπαθούν εδώ και μήνες να ξεφορτώσουν, όμως οι αγοραστές τούς «γυρίζουν την πλάτη», για να αποφύγουν το ενδεχόμενο κυρώσεων από τις ΗΠΑ.
 24 Ιουνίου 2020 - 10:46
Εγκλωβισμένα στη θάλασσα βρίσκονται τάνκερ που μεταφέρουν βενεζουελάνικο πετρέλαιο, που αντιστοιχεί σε παραγωγή περίπου δύο μηνών, καθώς τα διυλιστήρια παγκοσμίως αρνούνται να δεχθούν το αργό από τη χώρα αυτή, υπό τον φόβο ότι θα υποστούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με κλαδικές πηγές, έγγραφα της PDVSA και ναυτιλιακά δεδομένα που επικαλείται το Reuters.
Η Ουάσινγκτον αυστηροποιεί τις κυρώσεις προκειμένου να μειώσει τις πετρελαϊκές εξαγωγές της Βενεζουέλας και να στερήσει την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο από τη βασική πηγή εσόδων της.
Οι εξαγωγές του μέλους του OPEC κινούνται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 70 ετών, ενώ η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει, ωστόσο ο Μαδούρο παραμένει στη θέση του -προς εκνευρισμό της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόνλαντ Τραμπ.
Η Ουάσινγκτον έβαλε αυτό τον μήνα σε «μαύρη λίστα» πλοία και εμπόρους για τον ρόλο τους στο εμπόριο και στη μεταφορά πετρελαίου της κρατικής πετρελαϊκής PDVSA και απείλησε να προσθέσει και άλλους στη λίστα με τις οντότητες στις οποίες έχει επιβάλει κυρώσεις.
Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 16 πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν 18,1 εκατ. βαρέλια βενεζουελάνικου πετρελαίου έχουν εγκλωβιστεί στη θάλασσα παγκοσμίως, καθώς οι αγοραστές τούς «γυρίζουν την πλάτη» για να αποφύγουν το ενδεχόμενο κυρώσεων.
Μάλιστα, ορισμένα από τα πλοία αυτά βρίσκονται στη θάλασσα για περισσότερο από έξι μήνες και έχουν πλεύσει προς διάφορα λιμάνια αλλά δεν έχουν καταφέρει να ξεφορτώσουν.
Σημειώνεται πως τα φορτία πετρελαίου σπανίως φορτώνονται στα τάνκερ, αν δεν υπάρχει αγοραστής. Αυτά που βρίσκονται στη θάλασσα χωρίς αγοραστή, γενικά θεωρούνται προβληματικά στον κλάδο και συνήθως πωλούνται με έκπτωση.
Κάθε τάνκερ επιβαρύνεται με υψηλούς τόκους υπερημερίας για κάθε ημέρα καθυστέρησης στο ξεφόρτωμα. Το κόστος για τα πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο της Βενεζουέλας είναι τουλάχιστον 30.000 δολάρια ημερησίως, σύμφωνα με ναυτιλιακή πηγή που επικαλείται το Reuters.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το πρακτορείο, μεταξύ των πλοίων που έχουν εγκλωβιστεί είναι το MT Kelly, που φέρει σημαία Παναμά και το διαχειρίζεται εμπορικά η Altomare SE, η οποία έχει έδρα στην Ελλάδα. Το πλοίο σάλπαρε για την Τουρκία τον Απρίλιο, χωρίς η PDVSA να έχει ανακοινώσει τον ναυλωτή. Το πλοίο εισήλθε στη Μεσόγειο, αλλά αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, μέσω των στενών του Γιβραλτάρ και να πλεύσει γύρω από τις αφρικανικές ακτές. Ούτε η PDVSA ούτε το υπουργείο Πετρελαίου της Βενεζουέλας αλλά ούτε και η Altomare έχουν απαντήσει σε αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.
Κατά το πρακτορείο, τα περισσότερα τάνκερ σάλπαραν για τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία ή το Τονγκό αλλά ακόμα δεν έχουν ξεφορτώσει. Έξι από τα πλοία που έχουν αγκυροβολήσει ανοικτά της Μαλαισίας τα διαχειρίζεται η Eurotankers Inc, η οποία έχει έδρα στην Ελλάδα, και περιμένουν έως και 4 μήνες για να ξεφορτώσουν. Ούτε η Eurotankers απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, μετά από συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη, δήλωσε πως η ΕΕΕ είναι «προσηλωμένη στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων των ΗΠΑ και θα συνεχίσει να συνιστά στα μέλη της να απέχουν από επιχειρηματικές δραστηριότητες με τη Βενεζουέλα έως ότου υπάρξει αλλαγή των συνθηκών».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Πανηλιθια μαυρη Ρεπουμπλικανή υποψήφια υποστηρίζει ότι ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ ήταν ψεύτικος
Η πανηλιθια νεγρα Δρ Winnie Heartstrong συμφωνεί με τη θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ δεν ήταν πραγματικό γεγονός.
24 Ιουνίου 2020 06:20
Η πανηλιθια μαυρη Δρ Winnie Heartstrong, η οποία φιλοδοξει να εκπροσωπήσει την περιοχή του Μιζούρι στο Κογκρέσο, θεωρεί ότι η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ δεν συνέβει ποτέ και είναι ένα πλαστό συμβάν.
Σύμφωνα με την Independent, η Heartstrong υποστηρίζει ότι ο άοπλος μαύρος, Τζορτζ Φλόιντ, που πέθανε κατά την αστυνομική κράτηση στη Μινεάπολη και πυροδότησε διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού παγκοσμίως, αντ' αυτού "πέθανε το 2016".
Η ίδια έχει κάνει κάποιες αναρτήσεις στο twitter σχετικά με την θεωρία, στις οποίες ισχυρίζεται ότι ο Φλόιντ που βλέπουμε στο βίντεο είναι ένα ψεύτικο πρόσωπο, που δεν υπάρχει πια και είναι όλα ένα προϊόν μοντάζ, που φτιάχτηκε με τη βοήθεια πολύ προηγμένης τεχνολογίας.
Όλα τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο, κατά την ίδια θεωρία συνωμοσίας, είναι ηθοποιοί ή άτομα που δεν υφίστανται.
Σε ένα από τα ποστ που έκανε, έχει βάλει φωτογραφίες του “Φλόιντ“, που “αποδεικνύουν” το γεγονός ότι το πρόσωπο του βίντεο είναι φτιαχτό. Ακόμη, στο ίδιο ποστ ζητάει από τον πρόεδρο Τραμπ να κάνει περαιτέρω έρευνα για την δολοφονία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διασυνοριακό επεισόδιο Τουρκίας-Ιράν. Ο ιρανικός στρατός άνοιξε πυρ και σκότωσε 1 Τούρκο στρατιώτη.
24/06/2020
Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε αφότου οι IRGC άνοιξαν πυρ με πυροβολικό κατά μιας θέσης του τούρκικου στρατού κοντά στα σύνορα με την Τουρκία χθες το βράδυ. Αυτό συνέβη καθώς ο τούρκικος στρατός παραβίασε την εθνική κυριαρχία του Ιράν στοχεύοντας επίσης με πυροβολικό το κούρδικο χωριό του Kouran στην ιρανική επικράτεια! To Iράν δεν θα γίνει Ιράκ και απάντησε άμεσα στους Τούρκους….Η απώλεια του Τούρκου στρατιώτη επιβεβαιώθηκε από το Υπ. Άμυνα της χώρας του και προσωπικά από τον Ακάρ…..Επίσης εκτός του νεκρού υπήρξαν 2 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίες στο ΝΑ τμήμα της χώρας σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Τούρκικου στρατού από πυρά που προήλθαν από την ιρανική πλευρά χωρίς να διευκρινίζει ποιός ήταν ο αντίπαλος…Το Υπ. Άμυνας Τουρκίας πρόσθεσε πως οι στρατιώτες του ήταν σε αποστολή αναγνωριστική κατά μήκος παραμεθόριας πόλης στην επαρχία Hakkari όταν δέχθηκαν τα πυρά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναφορές ότι αιγυπτιακά μαχητικά βομβάρδισαν κομβόι του GNA που κινήθηκε προς Σύρτη …
24/06/2020
Κάποιες αναφορές μιλούν για αεροπορικά χτυπήματα αιγυπτιακών μαχητικών κατά κομβόι του GNA που επιχείρησε να προελάσει από την περιοχή Buwirat Al-Hassoun στα δυτικά της πόλης Σύρτης που ορίστηκε ως κόκκινη γραμμή από Σίσι…Υπήρξαν απώλειες..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nέα απρόκλητη αεροπορική επίθεση του Ισραήλ κατά της μαρτυρικής Συρίας .
23/06/2020
Nέα απρόκλητη επίθεση του Ισραήλ κατά της μαρτυρικής Συρίας κατά του κράτους που νίκησε το διεθνές τζιχαντιστικό κίνημα…Τη Δευτέρα τα συριακά κρατικά μίντια μετέφεραν ότι η αεράμυνα απώθησε επίθεση κοντά στην πόλη Sweida.
Το SANA μεταφέρει πως η συριακή αεράμυνα απέκρουσε επίθεση από αέρος στις επαρχίες
As-Suwayda και Deir ez-Zor.
Στις 21:17 μμ τοπική ώρα (18:17 GMT), ισραηλινά αεροσκάφη εκτόξευσαν αρκετούς πυραύλους που προέρχονταν Α και ΒΑ της Palmyra στις στρατιωτικές θέσεις στο Kababj, δυτικά της Deir Ezzor και στην περιοχή Al Sukhnah. Μια άλλη στρατιωτική θέση χτυπήθηκε στο Sadiq, Νότια της As-Suwayda, και 2 Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 4 τραυματίστηκαν. Υπήρξαν υλικές ζημιές.4 μαχητικά του Ισραήλ συμμετείχαν στην επίθεση.H διεθνής κοινότητα απαθής παρακολουθεί τις κατοχικές δυνάμεις Τουρκίας να εισβάλουν στο βορρά της Συρίας, τις κατοχικές δυνάμεις των ΗΠΑ να κατέχουν συριακό έδαφος και πετρελαιοπηγές και το Ισραήλ σε καθημερινή βάση να βομβαρδίζει συριακό έδαφος και μετά κάνουν τους τιμητές του δικαίου στο συριακό κράτος που αναχαίτισε τη λαίλαπα τα στίφη του παγκόσμιου τζιχάντ που συνέρρευσαν από όλα τα αεροδρόμια της γης για τζιχάντ τουρισμό στη μαρτυρική χώρα…..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμανε η ώρα του πολέμου. Μαχητικά του GNA βομβάρδισαν τη Σύρτη.. εκρήξεις στην πόλη…
23/06/2020
Σήμανε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων….ήχησαν οι σειρήνες του μεγάλου πολέμου. Το κανάλι “Al-Arabiya” μετέδωσε σ΄έκτακτη είδηση ότι εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη τη Σύρτη μετά από την πτήση μαχητικών είναι προφανές πως ο GNA και οι Τούρκοι σύμμαχοί του αποφάσισαν να θραύσουν την κόκκινη γραμμή Σίσι.
Παράλληλα το site Internet του “Libyan News” ανέφερε πως πηγές καλά πληροφορημένες μετέφεραν πως μια έκρηξη ακούστηκε στην περιοχή της Σύρτης παράλληλα με την πτήση μαχητικών.
Οι πηγές προσθέτουν ότι αυτό συνέβη μετά από 2 εβδομάδες αδράνειας για τον έλεγχο της πόλης. Είναι η ώρα που θα φανεί αν η δήλωση Σίσι είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο στρατιωτική..Eίναι γεγονός πως είναι η έσχατη λύση να εμπλακεί σ΄έναν τέτοιο πόλεμο ωστόσο τα περιθώρια στενεύουν και η δέσμευση Σίσι αποτελεί πλέον και για τον ίδιο κόκκινη γραμμή και δεν θα κάνει πίσω….
Μια άλλη εκδοχή δίνεται από άλλες πηγές. Αναφέρουν πως η αεροπορία του LNA βομβάρδισε ομάδα του GNA/ Τούρκων που επιχείρησε να κινηθεί προς την πόλη της Σύρτης.Προσθέτουν πως ο LNA αρνείται πως χτυπήθηκαν οι θέσεις του στη Σύρτη….Οι ίδιες πηγές μιλούσαν νωρίτερα για αταυτοποίητα αεροσκάφη στον ουρανό της Σύρτης.. Τώρα λογαριασμός του LNA ,διαψεύδει πως δέχθηκε επίθεση και μιλάει για ……στρατιωτικές ασκήσεις..Kαι αναφέρουν πω τα αεροπλάνα του LNA σπάζουν το φράγμα του ήχου πάνω από την πόλη…
Ωστόσο το βράδυ της Τρίτης αξιωματούχος του GNA διαβεβαίωνε πως η στρατιωτική επιχείρηση κατά Σύρτης ξεκίνησε ! Και ότι η επιχείρηση γίνεται με βαρύ πυροβολικό και πυραύλους κατά θέσεων LNA στο νότο της Σύρτης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνιοι: «Έγκλημα» μια πρόσαρτηση από το Ισραήλ τμημάτων της Δυτικής Όχθης
 Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 21:34
Οιαδήποτε προσάρτηση παλαιστινιακού εδάφους από το Ισραήλ θα αποτελεί ένα «έγκλημα», δήλωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ-Μάλικι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προειδοποιώντας για «άμεσες επιπτώσεις» εάν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, ενώ ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς τόνισε πως το Ισραήλ θα είναι μια «κατεχόμενη δύναμη» στην περίπτωση προσάρτησης.
Όλοι μιλούν για ένα «σταυροδρόμι», αλλά το πρόβλημα είναι ότι το Ισραήλ είναι «δυστυχώς ο οδηγός» και ότι αρνείται να σταματήσει στο «κόκκινο του φωτεινού σηματοδότη», υπογράμμισε ο υπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής. «Το Ισραήλ πρέπει να γνωρίζει ότι μια προσάρτηση θα έχει άμεσες και απτές επιπτώσεις», προειδοποίησε.
«Γι 'αυτό ζητήσαμε από τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει δραστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων, για να αποτρέψει» αυτή τη χώρα από το να προχωρήσει στην προσάρτηση εδαφών, είπε. «Η προσάρτηση δεν είναι μόνο παράνομη. Είναι έγκλημα».
Παρόλα αυτά, «το Ισραήλ φαίνεται αποφασισμένο να αγνοήσει αυτό το μεγάλο κόκκινο του φωτεινού σηματοδότη που έχει στήσει η διεθνής κοινότητα για να σώζει ζωές», επέμεινε ο Ριγιάντ αλ-Μάλικι. «Ένα τέτοιο καθεστώς δεν μπορεί να επικρατήσει» και οι ενέργειές του «θα οδηγήσουν μόνο σε αστάθεια και ανασφάλεια, όπως έχει ήδη συμβεί συχνά», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον υπουργό, «το Ισραήλ δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας». «Πρέπει να αποδείξουμε ότι κάνει λάθος», είπε.
Σε απάντηση, ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Ντάνι Ντανόν, επέκρινε τους Παλαιστινίους για την άρνησή τους να συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις με τη χώρα του, γεγονός που οδήγησε στην σημερινή κατάσταση.
Η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να ανακοινώσει από την 1η Ιουλίου τη στρατηγική της για την εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την προσάρτηση από το Ισραήλ εβραϊκών οικισμών και την κοιλάδα του Ιορδάνη.
Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής διάσκεψης του Αραβικού Συνδέσμου σήμερα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα είναι υπεύθυνο για τον άμαχο πληθυσμό σε περίπτωση προσάρτησης στη Δυτική Όχθη.
«Μια τέτοια παράνομη κίνηση θα αναγκάσει το Ισραήλ να αναλάβει την ευθύνη στην κατεχόμενη γη ως μια κατεχόμενη δύναμη, σύμφωνα με την τέταρτη Συνθήκη της Γενεύης», δήλωσε ο Αμπάς. Η Συνθήκη απαγορεύει σε μια κατοχική δύναμη να μεταφέρει τμήματα του πληθυσμού της σε κατεχόμενα εδάφη.
Αυτό θα συνέβαινε επίσης εάν το Ισραήλ προσαρτήσει μόνο «ένα εκατοστό» της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, τόνισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος.
Μετά τη δέσμευση Νετανιάχου να προσαρτήσει περιοχές της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εβραϊκών οικισμών σε έδαφος που οι Παλαιστίνιοι επιζητούν για ένα μελλοντικό κράτος, ο Αμπάς τερμάτισε τον Μάιο όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ και τους συμμάχους του, τις Ηνωμένες Πολιτείες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: «Ανεπίσημες οι δηλώσεις του πρέσβη στην Τουρκία για την ΑΟΖ - Δεν συζητάμε καμία συμφωνία»
 Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 09:47
Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων της Παλαιστίνης, σχετικά με τις δηλώσεις του πρέσβη του στην Άγκυρα, που αφορούν στη συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ των δύο πλευρών.
Η διευκρινιστική δήλωση έχει ως εξής:
«Για να αποσαφηνίσει τις πρόσφατες δηλώσεις που αποδόθηκαν στον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Τουρκική Δημοκρατία που είδε το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων επιβεβαιώνει ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν ληφθεί εκτός πλαισίου και αποδίδονται στον Πρέσβη ως απάντηση σε κάποιες ερωτήσεις που του ετέθησαν.
»Κατά συνέπεια, το Υπουργείο επιβεβαιώνει ότι το Κράτος της Παλαιστίνης έχει στενές και καλές σχέσεις με τις χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, και ότι το Κράτος της Παλαιστίνης είναι πρόθυμο να διατηρήσει την ευημερία και την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων.
»Το Υπουργείο επιβεβαιώνει ότι όλες αυτές οι σχέσεις βασίζονται κυρίως στην καλή γειτονία και στο διεθνές δίκαιο και επίσης ότι επί του παρόντος δεν συζητούνται συμφωνίες με κανένα από αυτά τα μέρη».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τζον Μπόλτον: «Ο Τραμπ ήθελε να αποσύρει τη χώρα από το NATO το 2018»
 Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 08:50
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν έτοιμος να ανακοινώσει πως η χώρα του θα αποχωρούσε από το NATO το 2018, γράφει σε ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου του, που κυκλοφόρησε χθες, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον, αφηγούμενος τη δική του εκδοχή για τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού που είχε σημαδευτεί από εντάσεις εξαιτίας των αμυντικών δαπανών των Ευρωπαίων εταίρων της Ουάσινγκτον.
Την οργή του Τραμπ είχε προκαλέσει ειδικά το γεγονός πως η Γερμανία δεν πλησίαζε καν το συμφωνημένο επίπεδο-στόχο για τις στρατιωτικές της δαπάνες, το 2% του ΑΕΠ.
Εξάλλου η κατασκευή του Nord Stream 2, του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία, έριξε λάδι στη φωτιά, με τον ένοικο του Λευκού Οίκου να διερωτάται για ποιο λόγο, ενώ η Ουάσινγκτον έχει αναπτύξει στρατεύματα στο ευρωπαϊκό έδαφος για την αποτροπή της Ρωσίας, η Ευρώπη αυξάνει τις αγορές υδρογονανθράκων από τη Μόσχα, γράφει ο Μπόλτον στο βιβλίο του The Room Where it Happened.
Έως την 1η Ιανουαρίου όλα τα κράτη (μέλη) θα πρέπει να δεσμευτούν στο 2% και θα σβήσουμε τις αναδρομικές οφειλές ή θα αποχωρήσουμε και δεν θα υπερασπιστούμε όποιον δεν το έχει εκπληρώσει, φέρεται να είχε πει ο Τραμπ, σύμφωνα με τον Μπόλτον.
Ο Τραμπ φέρεται να είχε επιχειρηματολογήσει πως δεν θα αφήσει τη χώρα του «σε ένα NATO τα κράτη μέλη του οποίου πληρώνουν δισεκατομμύρια στη Ρωσία. Θα φύγουμε αν κλείσουν τη συμφωνία για τον αγωγό. Δεν θα συγκρουόμαστε με κάποιον που πληρώνουν».
Η οργή του Ντόναλντ Τραμπ για τις αμυντικές δαπάνες των ευρωπαϊκών χωρών-μελών του NATO έχει διαμορφώσει σε μεγάλη βαθμό την πολιτική του στη Γηραιά Ήπειρο, αν και δεν έκανε ποτέ πράξη την απειλή του να αποχωρήσει από τη διατλαντική συμμαχία. Η σύνοδος εκείνη τερματίστηκε με τον Τραμπ να εκφράζει τον σεβασμό και την προσήλωσή του στο NATO, αλλά ταυτόχρονα να ασκεί πίεση στα κράτη μέλη να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους.
Πρόσφατα, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα μειώσει τους Αμερικανούς στρατιώτες που είναι ανεπτυγμένοι στη Γερμανία κατά 10.000. Αναμένεται εξάλλου να τεθούν σε εφαρμογή νέες κυρώσεις σε βάρος εταιρειών που συμμετέχουν στο έργο του Nord Stream 2.
Ο Αντρέι Ντούντα, ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας, αναμένεται εντός της εβδομάδας στον Λευκό Οίκο, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσει με τον Τραμπ την ανάπτυξη περισσότερων στρατευμάτων των ΗΠΑ στη χώρα του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβύη: Ο Αραβικός Σύνδεσμος κάνει έκκληση για να «αποσυρθούν όλες οι ξένες δυνάμεις»
 Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 08:12
Ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε χθες Τρίτη να «αποσυρθούν όλες οι ξένες δυνάμεις» από την εμπόλεμη Λιβύη άμεσα και να αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες με στόχο να τερματιστεί η σύρραξη στη χώρα της βόρειας Αφρικής.
Η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου μέσω βιντεοδιάσκεψης που ήταν αφιερωμένη στη Λιβύη συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Αιγύπτου. Συμμετείχαν αντιπρόσωποι 21 κυβερνήσεων αραβικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της από τους δυτικους αποικιοκρατες  αναγνωρισμένης Κατοχικης Κυβέρνησης (ΚΕΣ), παρ΄ ότι αρχικά η κατεχομενη Τρίπολη είχε απορρίψει την πρόσκληση του Καΐρου να πάρει μέρος.
Δυνάμεις πιστές στην κατοχικη δοσιλογικη ΚΕΣ πολεμούν εναντίον αυτών του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.
Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ, ο Αραβικός Σύνδεσμος σημείωσε ότι «απορρίπτει όλες τις ξένες παράνομες επεμβάσεις» στη Λιβύη και ζητεί «την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων από την επικράτεια της Λιβύης και από τα χωρικά της ύδατα».
«Η στρατιωτική επιλογή δεν θα φέρει τη νίκη σε καμία πλευρά (...) και η στρατιωτική δράση δεν θα φέρει την ειρήνη, ούτε θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στο λιβυκό έδαφος» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ. Ο μοναδικός τρόπος να επιλυθεί η κρίση στη Λιβύη, επέμεινε, είναι να υπάρξει πολιτική διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων.
Απηύθυνε ταυτόχρονα έκκληση να κηρυχθεί εκεχειρία σε όλα τα μέτωπα, ειδικά στη Σύρτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αντίπαλες πλευρές να ξαναρχίσουν συνομιλίες υπό την αιγίδα του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ. Ωστόσο επέμεινε πως δεν θα στεριώσει καμία συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός εάν δεν αποσυρθούν οι μισθοφόροι και οι ξένοι μαχητές, δεν διαλυθούν οι παραστρατιωτικές ομάδες και αν δεν αποτραπεί η συνέχιση των ξένων στρατιωτικών επεμβάσεων.
Ο αντιπρόσωπος της κατοχικης ΚΕΣ, Σάλεχ ας Σεμάκι, εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για τις θέσεις του Αραβικού Συνδέσμου, επιχειρηματολογώντας ότι οι ξένες δυνάμεις που υποστηρίζουν την από τους δυτικους αποικιοκρατες  αναγνωρισμένη κατοχικη οθωμανικη κυβέρνηση συμβάλλουν στην απώθηση της «επίθεσης» των στρατευμάτων του Χάφταρ.
Η κρίση στη Λιβύη κλιμακώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Έπειτα από την επιχείρηση ευρείας κλίμακας που είχαν αρχίσει τον Απρίλιο του 2019 με σκοπό να κυριεύσουν την Τρίπολη, οι δυνάμεις του Χάφταρ υπέστησαν μια σειρά από ήττες από τις δυνάμεις της κατοχικης ΚΕΣ με τους ξενους μισθοφορους ισλαμοφασιστες της, με την υποστήριξη τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στρατιωτικών συμβούλων που ανέπτυξε η Σουλτανικη Οθωμανικη Τουρκία, βασική σύμμαχός της.
Πλέον, οι δυνάμεις της κατοχικης προδοτικης ΚΕΣ έχουν στο στόχαστρο την παραθαλάσσια πόλη της Σύρτης, 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, πύλη στρατηγικής σημασίας προς την ανατολική Λιβύη, οχυρό του Χάφταρ.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ ας Σίσι διεμήνυσε το Σάββατο ότι, αν οι δυνάμεις της κατοχικης δοσιλογικης ΚΕΣ προελάσουν στη Σύρτη, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «απευθείας» επέμβαση του αιγυπτιακού στρατού. Η κατοχικη ισλαμοφασιστικη ΚΕΣ κατήγγειλε την απειλή του Καΐρου μιλώντας για «κήρυξη πολέμου».
Η κατοχικη δοσιλογικη ΚΕΣ υποστηρίζεται κυρίως από την Σουλτανικη Οθωμανικη Τουρκία, η οποια εχει λαβει εντολη από τις ΗΠΑ, ενώ ο στρατάρχης Χάφταρ από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη Ρωσία και τη Γαλλια. Η Λιβύη παραμένει βυθισμένη στο χάος μετά την πτώση και τον θάνατο του πρώην ηγετη της Μουάμαρ Καντάφι το 2011, έπειτα από μια κατευθυνομενη αποτυχημενη ισλαμοφασιστικη «εξέγερση» της CIA που αφου απετυχε ακολουθησε η εισβολη με βομβαρδισμους από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμίζουμε ότι η Αγκυρα εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες του Παρισιού περί «εξαιρετικά επιθετικής ενέργειας» που αντιμετώπισε μια γαλλική φρεγάτα από τουρκικά πολεμικά πλοία τα οποία συνόδευαν φορτηγό πλοίο, ύποπτο για μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη. Επιπλέον, οι αντιδράσεις της Γαλλίας κατά της Τουρκίας δεν εμπόδισαν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ειρήνη» (όπου φυσικά συμμετέχει και η Γαλλία) να παραμερίσουν (παρά το περιστατικό με τη γαλλική φρεγάτα) για να περάσει η τουρκική αρμάδα που συνόδευε το φορτηγό προς τη Λιβύη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσκεψη Βούτσιτς στη Μόσχα
Τις συμβουλές του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, δήλωσε χτες πως άκουσε στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Ο Βούτσιτς μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως δεν μπορεί να τους αποκαλύψει το περιεχόμενο των συνομιλιών και αρκέστηκε σε ...επαίνους για τη «σοφία» του Προέδρου Πούτιν. Πρόσθεσε πως η Σερβία «είναι υπερήφανη αλλά μικρή χώρα που θα πρέπει να αποφύγει να κάνει εχθρούς». Ανέφερε το πρόγραμμα συναντήσεων που θα έχει αύριο το βράδυ στις Βρυξέλλες με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και άλλους. Στη συνέχεια ανέφερε πως θα μεταβεί το Σάββατο στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης Τραμπ για το διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας, Ρίτσαρντ Γκρένελ, και τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι. Ωστόσο, διέψευσε ότι στις συναντήσεις αυτές θα είναι παρών και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διευκρινίζοντας πως ο τελευταίος θα μπορούσε να παραστεί μόνο εφόσον επιτευχθεί «κάποιου είδους λύση».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, προειδοποίησε χτες πως η χώρα του θα εκλάβει ως «απειλή» τυχόν μονομερείς ενέργειες από τη μεριά της Αιθιοπίας εάν δεν έχουν επιτυχή έκβαση οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις των δύο χωρών με το Σουδάν σε σχέση με τη διαχείριση των νερών του Νείλου. Αφορμή έδωσε πρόσφατη ανακοίνωση της Αιθιοπίας πως θα αρχίσει να γεμίζει τις επόμενες βδομάδες τους ταμιευτήρες στο «Μεγάλο Φράγμα Αιθιοπικής Αναγέννησης» ακόμη και εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο και το Σουδάν.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- «Το αμερικανικό αίτημα για συνομιλίες με το Ιράν είναι ένα ψέμα», δήλωσε χτες ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, υπενθυμίζοντας πως οι ΗΠΑ ήταν αυτές που εγκατέλειψαν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι η χώρα του.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
Διαρκείς αφορμές για νέα ένταση
Την ένταση μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας αναζωπύρωσε η ανακοίνωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, ότι τέσσερα μεγάλα κινεζικά δίκτυα ενημέρωσης θα αντιμετωπίζονται στο εξής ως «ξένες διπλωματικές αποστολές» και «όργανα προπαγάνδας» κατά των ΗΠΑ, με το επιχείρημα ότι το ΚΚ Κίνας έχει πλήρη συντακτικό έλεγχο σε αυτά.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιζιάν, αντέδρασε λέγοντας ότι η απόφαση αυτή «εκθέτει σε όλους την υποκρισία της λεγόμενης ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου, για την οποία καυχιούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες» και κάλεσε την Ουάσιγκτον να αναθεωρήσει «αμέσως» την απόφασή της, «διαφορετικά η Κίνα δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να υιοθετήσει την αντίδραση που αρμόζει». Πρόκειται για μεγάλα κινεζικά ΜΜΕ, τους «Γκλόμπαλ Τάιμς», τη «Λαϊκή Ημερησία», το τηλεοπτικό CCTV και το πρακτορείο «China News Service» (CNS). Πρακτικά η αμερικανική απόφαση σημαίνει ότι τα ΜΜΕ αυτά θα πρέπει να γνωστοποιούν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον κατάλογο του προσωπικού τους και των ακινήτων τους. Αντίστοιχες κατηγορίες και μέτρα για ΜΜΕ της κάθε πλευράς είχαν προηγηθεί και τον περασμένο χειμώνα, όταν το Πεκίνο είχε αντιδράσει για άρθρο της αμερικανικής «Wall Street Journal» και είχε απελάσει Αμερικανούς ανταποκριτές.
Στο μεταξύ, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πίτερ Ναβάρο ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η διμερής εμπορική συμφωνία (που το χειμώνα «έκλεισε» ως προς τη «φάση 1» με έναν προσωρινό και εύθραυστο συμβιβασμό) «παίρνει τέλος», περιγράφοντας ως «σημείο καμπής» για την αμερικανική κυβέρνηση τη στιγμή που ενημερώθηκε σχετικά με τις ευθύνες των κινεζικών αρχών για την εξάπλωση του κορονοϊού - κατηγορία που η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να απευθύνει σε βάρος του Πεκίνου.
Ενδεικτικές ήταν και οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Τραμπ την περασμένη Παρασκευή, όταν προειδοποίησε με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των ΗΠΑ με την Κίνα. Συγκεκριμένα, είχε πει ότι η Ουάσιγκτον διατηρεί την επιλογή «υπό διάφορους όρους, μιας πλήρους διακοπής των σχέσεών της με την Κίνα». Χτες, πάντως, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε ότι «η συμφωνία για το εμπόριο με την Κίνα είναι εντελώς άθικτη. Ελπίζω ότι (σ.σ. οι Κινέζοι) θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τους όρους της συμφωνίας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόψε η Μόσχα... 75 χρόνια από τη Νίκη στο "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο"!
Η Μόσχα σήμερα τίμησε την αντιναζιστική Νίκη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμπρηστικός ο Τούρκος αντιπρόεδρος: Σκίζουμε χάρτες στην Ανατολική Μεσόγειο - Γράφουμε ιστορία στη Λιβύη
Συνεχίζουν να προκαλούν, όπου σταθούν και βρεθούν, στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, όπως προκύπτει και από τη νέα "εμπρηστική" τοποθέτηση του αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος μιλώντας σε εγκαίνια μονάδων σε βιομηχανική ζώνη υποστήριξε πως η χώρα του «σκίζει τους χάρτες στην ανατολική Μεσόγειο και γράφει Ιστορία στη Λιβύη».
«Σκίζουμε τους χάρτες που σχεδιάστηκαν για να μας φυλακίσουν στην ανατολική Μεσόγειο, γράφουμε Ιστορία στη Λιβύη» δήλωσε ο Οκτάι, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Σάρατζ στη Λιβύη κατόρθωσε να χαλάσει τα παιχνίδια και τις παγίδες που κάποιοι πήγαν να στήσουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΙΚΗ έχει όνομα...
Το θρυλικό τανκς Τ-34!!!
Την παρέλαση των στρατιωτικών οχημάτων στην κόκκινη πλατεία ανοίγει το θρυλικό τανκς Τ-34! Είναι εκείνο που στάθηκε στο Βερολίνο δίπλα στα χαλάσματα του Ράιχσταγκ, όταν οι μαχητές ύψωναν στην κορυφή το... κόκκινο λάβαρο της νίκης!
Ο εκφωνητής της παρέλασης λέει: το θρυλικό τανκ Τ-34 που αντιπαρατέθηκε στα «ανίκητα» χιτλερικά τανκ «Πάντσιρ», στο Κουρσκ. Από το Κουρσκ το Τ-34, έφθασε το Μάη 1945, ως το Βερολίνο! Στην πορεία είχε απελευθερώσει όλη την Ανατολική Ευρώπη! Στη φωτό, το Τ-34 που πήρε μέρος στην απελευθέρωση του Κενιξμπέργκ ( Καλίνινγκραντ), λίγο πριν πέσει το Βερολίνο! Αθάνατη αντοχή, όπως και η αντοχή εκείνων των μαχητών. Ανθρώπων από... ατσάλι!!! Η ΝΙΚΗ έχει όνομα…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παρέλαση της Νίκης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παρέλαση, οι σοβιετικές Δημοκρατίες, η Σερβία και... εμείς!!!
Στη μεγάλη παρέλαση της ΝΙΚΗΣ κάθε χρόνο παίρνουν μέρος τιμητικά αγήματα χωρών του αντιφασιστικού εκείνου αγώνα! Φέτος ήταν κινεζικό, ινδικό, μογγολικό αγήματα! Ωστόσο, για πρώτη φορά παρήλασαν μαζί αγήματα από εννιά πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες! Λευκορωσία, Μολδοβία, Αρμενία, Αζερμπαιτζάν, Τουρκμενιστάν, Κιργκισταν, Τατζικιστάν, Καζαχστάν και Ουζμπεκιστάν... Έλειπαν, εκτός των... τριών μικρών της Βαλτικής, η Ουκρανία και η Γεωργία!
Αλλά και ο Πούτιν τόνισε ότι «η ΝΙΚΗ ήταν όλων των λαών της Σοβιετικής Ένωσης»! Κάτι... έρχεται! Γί αυτό βιάζονται οι «ιστορικοί» καλικάντζαροι να βρωμίζουν την ιστορία του πολέμου με... χολιγουντιανά σενάρια περί «ευθυνών» και «νικητών»!!! Φοβούνται την ελκτική δύναμη της Ρωσίας, ξανά...
Τέλος, όταν παρήλαυνε το άγημα από τη Σερβία ο εκφωνητής έλεγε: οι Σέρβοι πρώτοι ξεσήκωσαν αντάρτικο κατά των κατακτητών! Γί αυτό σήμερα είχαν την τιμητική τους στην παρέλαση της κόκκινης πλατείας.
Αντάρτικο εφάμιλλο των Σέρβων σήκωσε και το ΕΑΜ «σε πόλεις κάμπους και βουνά» της Ελλάδας! Ήταν τότε που σύσσωμος ο ελληνικός λαός, με εξαίρεση τους «ταγματαλήτες, μπουραντάδες Γερμανούς...», εμπνέονταν από τον ηρωισμό του κόκκινου στρατού! Ας είναι...
Όταν περνούσαν οι στρατιωτίνες-καμάρι της παρέλασης, ε, έμμεσα «ήταν εκεί» και οι Έλληνες αντάρτες αφού τις συνόδευε πάνω στο πλακόστρωτο της πλατείας η μελωδία της θρυλικής Κατιούσας! Της μελωδίας που έγινε μουσικό υπόστρωμα για τον ύμνο του ΕΑΜ!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ και ο Χατζηδάκης! «Ναι, συζητάμε συμφωνία με την Τουρκία αντίστοιχη με της Ιταλίας...»
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία με συμφωνία αντίστοιχη με αυτή της Ιταλίας έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια...
«Eάν η Τουρκία θέλει να κάνουμε συμφωνία αντίστοιχη με αυτή της Ιταλίας, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε. Εάν δεν θέλει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής. Και με τον EastMed και στον Έβρο. Σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστη τη χώρα μας», ήταν η δήλωση Χατζηδάκη.
Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης έγιναν θέμα και στα ιταλικά ΜΜΕ με το πρακτορείο Agenzia Nova να σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι πλέον «έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες». Μάλιστα το πρακτορείο αφήνει να εννοηθεί πως οι δηλώσεις Χατζηδάκη είναι θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Μελβούτ Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα, πριν λίγες ημέρες από την Ιταλία, για διάλογο και μοίρασμα των (ελληνικών) υδάτων.
Συγκεκριμένα το πρακτορείο Agenzia Nova γράφει:
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία τη δυνατότητα οριοθέτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) για τις δύο χώρες, είπε ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζιδάκις. “Εάν η Τουρκία θέλει μια συμφωνία παρόμοια με αυτήν (την οποία έχουμε συνάψει) με την Ιταλία, είμαστε εδώ για να την συζητήσουμε”, έγραψε ο Χατζιδάκης στο Twitter.
Οι δηλώσεις του Χατζηδάκη έρχονται αφού ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξαναρχίσει διάλογο με την Ελλάδα για το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων.
“Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία”, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Άγκυρας, προσθέτοντας ότι “αυτό που δεν είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε με λόγια, προσπαθούμε τώρα να το κάνουμε με τις ενέργειές μας, με τα πλοία μας και οι συμφωνίες μας”».
Με τη σειρά του, το δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου έρχεται λίγα 24ωρα μετά την δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου πως θέλει την Ρώμη ως διαμεσολαβητή μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΥΧΑΙΟ; Ο Νίκος Παππάς πήγε (την επομένη των αποκαλύψεων) στον πρέσβη του Ισραήλ...
Θα μπορούσες να το πεις και τρολ μα δεν είναι. Τη επομένη των αποκαλύψεων Μυωνή στην προανακριτική περί "μαγαζιού", "ατζέντας" κ.λπ. - μη το τραβάμε τώρα, ο Παππάς επισκέφθηκε τον πρέσβη του Ισραήλ κ. Αμρίνι -αν συγκράτησα το όνομα. Και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο πρέσβης, τον ενημέρωσε για την ...επιτυχία της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Ισραήλ!
(Τώρα αν ο Αμρίνι δουλεύει τον Παππά ή όλους εμάς, θα σας γελάσω...)
Μάλιστα.Κι εγώ ο...κακεντρεχής γιατί πιστεύω...ότι ο Νικολάκης προσέτρεξε στον Πρέσβη για βοήθεια στην υπόθεση Μυωνή? Ακόμα,γιατί πιστεύω...πως κι εσείς την ίδια γνώμη έχετε???
Υ.Γ. "Ο κ.Παππάς είναι η απόδειξη της διακομματικής υποστήριξης των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ".
Νικολάκη (και λοιποί στα "αριστερό" μόρφωμα), έτσι γράφεται στη διπλωματική γλώσσα το..."έγινε ρόμπα, κινδυνεύει 'το κεφάλι του' κι ήρθε σ' εμάς για βοήθεια"!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ντοράκης είναι "ειλικρινής εθνοκτόνος λαγός": «Ναι, συζητάμε συμφωνία με την Τουρκία αντίστοιχη με της Ιταλίας...»
Kostis Hatzidakis @K_Hatzidakis
Eάν η Τουρκία θέλει να κάνουμε συμφωνία αντίστοιχη με αυτή της Ιταλίας, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε. Εάν δεν θέλει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής. Και με τον EastMed και στον Έβρο. Σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστη τη χώρα μας.
Τώρα κατάλαβες τι σημαίνει η "συμφωνία" με την Ιταλία;
Και... συμφωνεί όλος ο κλεπτοκρατισκός μνημονιακός συρφετός (κουνάλ κι από κοντά ο Τσίπρας που άνοιξε το δρόμο με τις εντολές των αφεντάδων...