Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Παρασκευη 26 Ιουνιου 2020



Απολύθηκε (και συκοφαντήθηκε ως ′′ αντισημίτρια ′′) επειδή είπε την αλήθεια για την εκπαίδευση της αστυνομίας των ΗΠΑ στο Ισραήλ.
Η απόλυση της Rebecca Long-Bailey από τον Keir Starmer είναι μια τρελή αντίδραση. Το μόνο που έκανε ήταν να τουιτάρει ένα άρθρο. Αυτή η ′′ ακύρωση ′′ ανθρώπων για λάθος σκέψη και tweetcrimes πρέπει να σταματήσει. Βλάπτει σοβαρά την ελευθερία και τη δημόσια ζωή, λέει ο Brendan O ' Neill
Η απόλυση της RLB από τον ηγέτη των Εργατικων  Keir Starmer είναι λάθος. Είναι μια υπερβολική αντίδραση στην απλή κοινοποίηση ενός άρθρου. Το έγκλημα tweet της RLB ήταν να επαινέσει την ηθοποιό Maxine Peake και να μοιραστεί μια συνέντευξη απο την Peake που δημοσιεύθηκε στο Independent σήμερα Πεμπτη. Σε αυτήν τη συνέντευξη, παράλληλα με τις εντυπώσεις κάποιων μάλλον έκτου-πρώην στιλ σχετικά με την ανάγκη να απαλλαγούμε από τον καπιταλισμό, η Peake είπε ένα άσχημο πράγμα για το Ισραήλ. Είπε ότι οι Αμερικανοί αστυνομικοί έμαθαν τις βάναυσες τακτικές τους, συμπεριλαμβανομένης της ώθησής τους να γονατίσουν στους λαιμούς των ανθρώπων, κατά τη διάρκεια προπονήσεων με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ. Αυτό έπληξε πολλούς ανθρώπους ως αντισημιτικό σχοινί, δεδομένου ότι υποδηλώνει, με κατάθλιψη γνωστό τρόπο, ότι το σιωνιστικό κράτος είναι η πηγή παγκόσμιων δεινών και κακών. Όχι μόνο ο πόλεμος και η οικονομική ανισότητα - που συχνά κατηγορούνται τρελά για τους Σιωνιστες  ή το Ισραήλ - αλλά και για την αστυνομική κακία στις ΗΠΑ. Υπάρχει κάτι κακό για το οποίο δεν ευθύνονται οι Ισραηλινοί;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση αυτή καταστρέφει τη χώρα ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ με τον τρόπο που ο Τζίγγερ κατέστρεφε τον Παναθηναϊκό.
Ψυχρά.
Υπολογισμένα.
Μεθοδικά.
Ανάλγητα.
Τεχνοκρατικά.
Και όπως είναι γνωστό, ο Παναθηναϊκός δεν συνήλθε ποτέ.
Και με τη χώρα το ίδιο θα γίνει.
Όσο για την αντιπολίτευση παίζει το ρόλο των "λεφτάδων Παναθηναϊκών", δηλαδή είναι εντελώς ανύπαρκτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υπόθεση του Μιωνή, του Παπαγγελόπουλου, του Παππά και της συριζαίικης διαπλοκής γενικώς, αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο γκαουγκαγκα της πολιτικής.
Όσο κι αν θέλει να μιμηθεί τη Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί να κάνει σωστά τέτοιες "δουλειές" και γελάει ο κόσμος... Μιλάμε για μαθητευόμενους μάγους που νόμισαν ότι έγιναν Κορλεόνε...
Κατά τα άλλα... είναι τόόόόόόόσο βαρετά όλα αυτά... ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΥΣΙΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 26 Ιουνη 1925 ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τις ευλογίες του συνόλου της αστικής τάξης ανατρέπει την κυβέρνηση Μιχαλακόπουλου και επιβάλλει δικτατορία. Η επίσημη ιστορία αντιμετωπίζει τον πάγκαλο ως "φασουλή" και τη βραχυβια δικτατορία του ως μια "γραφική" παρένθεση.
Οχι ακριβως... ο Παγκαλος ήταν το προθυμο κάθαρμα για να ανακοπεί η ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και η αδυναμία των αστικών κομμάτων να την ελέγξουν. Δεν είναι τυχαίο πως το σύνολο του αστικού κόσμου (μεχρι και η Δ.Ε. του Αλ. Παπαναστασίου) δήλωσε την "εμπιστοσύνη" του στον πάγκαλο.
Εξαπέλυσε άγρια τρομοκρατία κατά του εργατικού κινήματος και, φυσικά, κατα των κομμουνιστων. Ταυτόχρονα, η έξαλλη εθνικιστική πολιτική του οδήγησε σε θερμό επεισόδιο με τη Βουλγαρία, για το οποίο η πάμφτωχη και καταχρεωμενη Ελλάδα υποχρεώθηκε να πληρώσει αποζημίωση 20 εκ. Λέβα.
Υπήρχαν "γραφικά" στοιχεία; Έχει μείνει στην ιστορία η απίθανη έμπνευσή του να εφοδιάσει τους αστυνόμους με ...μεζούρες ωστε να μετρούν το μήκος της φουστας των γυναικών και να επιβάλλουν πρόστιμα έως και φυλάκιση! η λαική μούσα της εποχής σατίριζε
"μ αρεσουνε του Πάγκαλου τα γουστα
που μας μακρυνε τη φούστα
κι αμα ειναι πιο κοντη, προστιμο και φυλακη
για να γινει η γυναικα πιο σεμνη..."
ενώ ο Λαπαθιώτης, παραφράζοντας τον στίχο του Σολωμού, έγραφε "όμορφος κόσμος ηθικός, Παγκαλικά πλασμένος"
Γραφικό, ισως για μας. Για την κοινωνια εκεινης της εποχής, οχι και τοσο. Ειδικά για τις εκατονταδες χιλιαδες μικρασιατισσες που προέρχονταν από μια κοινωνια (τυλαχιστον των πόλεων) δεκαετίες μπροστα από αυτην των "παλαιοελαδιτων"...
υ.γ. ναι, προφανης ο πειρασμός να γινει αναφορά στον εγγονό του, πόση αηδία όμως σε μια μερα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα στον ορυμαγδο και την παρανοια τα βασικά ερωτήματα απουσιάζουν...
- οοοολα αυτά γίνονται στο έδαφος του σκανδάλου Novartis. Ας πούμε πως δεν ξέρουμε " ποιος τα έπαιρνε", ξέρουμε σίγουρα " ποιος τα έδινε". Ως ελληνικό κράτος είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είτε με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ... έχουμε κάνει κάποια ενέργεια διεκδικώντας αποζημίωση από την εταιρεία; Επίσημη, σε δικαστήριο;
- από πού κι ως πού ένας εκπρόσωπος ξένου κράτους και πατενταρισμενος πράκτορας όπως Ο Σαμπι Μιωνη συναντάται και συνομιλεί για " μπίζνες" και όχι μόνο με τον αντιπρόεδρο των κυβερνήσεων και του ΣΥΡΙΖΑ (Παππας) και της ΝΔ (Σαμαρας);
- Αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα καταγγέλλουν " παρακράτος" και μαφία" την περίοδο 2015-2019 δεν είχαν ακούσει τίποτα για τον " υπερκοριο" και το " βαλιτσακι" της ΕΥΠ; Την περίοδο 2015-2019 διάφοροι " δαιμόνιοι ρεπόρτερς"  ....πως έβρισκαν κασέτες και δικογραφίες; Λες να τους τις έδινε κάνα κλιμάκιο της ΕΥΠ με μεσολάβηση του ... πατέρα τους η κανενός ...καμμένου μυαλού;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




26 Ιούνη 1876 το 7ο Σύνταγμα Ιππικού των ΗΠΑ, υπό τη διοίκηση του διαβόητου δολοφόνου αμάχων Ινδιάνων στρατηγού Κάστερ, θα εισβάλλει στις περιοχές των Ινδιάνων. Ο Κάστερ έψαχνε μια νίκη - σφαγή ως ατού στην προσπάθεια του να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, διαδεχόμενος τον Γκράντ.
Στο Λιτλ Μπιγκχορν ( Μικρό Μεγαλοκερατο) ενωμένοι οι Τσεγιεν, Ντακότα, Σιού και Αραπαχο με αρχηγούς τους Τατανγκα Ιγιοτακε ( Καθιστός Ταύρος) και Τοσουνκε Όρκο ( Τρελό Άλογο) θα τον συντρίψουν μέσα σε 15 λεπτά, από τους 267 ιππείς δεν θα μείνει ούτε ένας.
Η μάχη δεν θ άλλαξει την πορεία του πολέμου, οι άποικοι θα εξαφανίσουν τους ιθαγενείς ολοκληρώνοντας το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν όμως ένα μεγάλο χτύπημα στο " γόητρο" που προσπάθησαν να επουλώσουν με τον γνωστό τρόπο: έπιασε δουλειά το Χόλιγουντ παρουσιάζοντας το κτήνος ως ήρωα...
Υ.γ. ήθελε να κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ και έσφαζε φουκαραδες. Τελικά δεν είναι καν πρωτότυποι...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε μία πόλη με ένα ή δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα (διορθώστε με αν κάνω λάθος) και με ένα νεκρό Γερμανό πολίτη (από κορωνοϊό) σε ολόκληρο το νησί!!!. Αλήθεια τώρα?
Ρέθυμνο: Θα λειτουργήσουν 10 από τα 180 ξενοδοχεία-Ανησυχούν οι ξενοδόχοι
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
12:47 μμ
Δυσοίωνα και για τον μήνα Ιούλιο είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης Μανώλης Τσακαλάκης, ανέφερε ότι άγνωστο παραμένει ποιες πτήσεις από το εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν τελικά, ενώ οι Πολωνοί tour operators έκαναν χθες γνωστό ότι τα προγραμματισμένα για τις αρχές του επόμενου μήνα ταξίδια, μεταφέρονται για τις 17 Ιουλίου.
Αντίστοιχα, οι αφίξεις Γάλλων τουριστών, μεταφέρονται για 17-20 Ιουλίου. Και ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κινούνται από 7-20%, ελάχιστες θα είναι και οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα λειτουργήσουν φέτος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ρέθυμνο, που τελικά δηλώνουν ότι θα ανοίξουν μόλις 10 ξενοδοχειακές μονάδες σε σύνολο 180.
Αντίστοιχα, οι αφίξεις Γάλλων τουρισμό, μεταφέρονται για 17-20 Ιουλίου. Και ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κινούνται από 7-20%, ελάχιστες θα είναι και οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα λειτουργήσουν φέτος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ρέθυμνο, που τελικά θα λειτουργήσουν 10 ξενοδοχειακές μονάδες σε σύνολο 180.
Σχολιάζοντας τέλος την δημοσιοποίηση της ΚΥΑ για τη δημιουργία δωματίων -χώρων απομόνωσης- για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη, ο κ. Τσακαλάκης ανακοίνωσε ότι σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων Ξενοδόχων της Κρήτης, αυτή η επιλογή απορρίπτεται ως απολύτως λανθασμένη.
Και στην Κρήτη πρέπει να λειτουργήσουν ξενοδοχεία καραντίνας, με μεγαλύτερη επιδότηση από αυτή που σήμερα προτείνουν τα συναρμόδια υπουργεία. Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα προβλέπεται για ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, αποζημίωση 10 ευρώ για κάθε κλειστό δωμάτιο και 30 ευρώ για δωμάτιο που θα χρησιμοποιείται.
Σχολιο.- Τα περισσότερα ξενοδοχεία θα περάσουν σε άλλα χέρια, σύντομα... προσχεδιασμένο και χωρίς συγκινήσεις... Η Γερμανική ΕΕ φροντίζει γι αυτό!
Σχολιο.- Μα το πρόβλημα μας είναι ο Παππάς και οι στημένες υποκλοπές!
Σχολιο.- σωστά τώρα δεν τα φάγαμε όλοι μαζί αλλά ΤΙΝΑ κάνουμε "πανδημία" βλέπεις...
Σχολιο.- Ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν την υπεράσπιση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία
Εντύπωση προκαλεί   το γεγονός ότι, οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. και συγκεκριμένα οι Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Μανώλης Κεφαλογιάννης επέλεξαν να μην υπερψηφίσουν, αλλά να απόσχουν από την ψηφοφορία σε θέμα που αφορούσε την υπεράσπιση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Ο λόγος για τροπολογία με την οποία αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει η Αλβανία, πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Κι όμως, οι παραπάνω ευρωβουλευτές απείχαν, ενώ την καταψήφισαν ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμ. Φράγκος και η ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Εύα Καϊλή.
Αντιθέτως, υπέρ τάχθηκαν οι Στ. Κυμπουρόπουλος και Ελίζα Βόζεμπεργκ από τη Ν.Δ., ο Ν. Ανδρουλάκης από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και σύσσωμη η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολιο.- Ξέρω οικογένεια με δύο παιδιά, που έχει μείνει το ζευγάρι χωρίς δουλειά. Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Πως θα ζήσουν; Ήδη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους ζήτησε να φύγουν αν δεν μπορούν να πληρώσουν, όταν έμαθε οτι έμειναν άνεργοι. Τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι που θα μείνουν στους δρόμους;
Σχολιο.- Καταστρέφουν τις επιχειρήσεις για να ξεπουληθούν φτηνά στα αφεντικά τους. Πρώτα ξεπούλησαν την κρατική γη κ τις κρατικές επιχειρήσεις, τώρα είναι η σειρά των τουριστικών, μετά σειρά έχουν τα σπίτια των Ελλήνων!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρότζερ Γουότερς: «Ήταν ο ρωσικός λαός αυτός που έκανε τις μεγαλύτερες θυσίες για να νικήσει τους ναζί»
ο σοβιετικός λαός ήταν αλλά τες πάντων...
Ο Ιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος Pink Floyd μίλησε για τον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε η ΕΣΣΔ στην συντριβή του φασισμού
Την ώρα που το ξαναγράψιμο της ιστορίας, ιδιαίτερα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιχειρείται συστηματικά ώστε να διαγραφεί η ιστορική μνήμη των λαών, ο Ρότζερ Γουότερς, γνωστός για την παρρησία του, μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο «Russia Today» αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που παραβλέπεται κατά κόρον όχι μόνο στην πατρίδα του τη Βρετανία, αλλά συνολικά στο δυτικό κόσμο.
Ότι δηλαδή χωρίς τη συμβολή των λαών της Σοβιετικής Ένωσης θα ήταν αδύνατη η συντριβή του φασισμού.
«Στον υπόλοιπο κόσμο δίνουμε υπερβολικά λιγοστή προσοχή στο γεγονός πως οι Ρώσοι ήταν αυτοί που κέρδισαν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Δεν ήταν οι γενναίοι Βρετανοί, ούτε οι δυνάμεις που ήρθαν να συνδράμουν στο μέτωπο του Βόρειου Ατλαντικού, αλλά ο ρωσικός λαός που έκανε τις μεγαλύτερες θυσίες να συγκρατήσει τους ναζί και να τους νικήσει»,
είπε το ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, για να προσθέσει πως:
«Πρέπει πάντα να το θυμόμαστε αυτό»,
ειδικά τώρα που δυτικές χώρες βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία και «απειλούν τους Ρώσους με όπλα», κάτι το οποίο αποκάλεσε «καθαρή τρέλα».
Είναι αλήθεια βέβαια πως δεν ήταν γενικά «οι Ρώσοι» που θυσιάστηκαν και κέρδισαν τον πόλεμο, αλλά συνολικά όλοι οι λαοί και οι επιμέρους εθνότητες της Σοβιετικής Ένωσης.
Αλλά παρά αυτή την – συνειδητή ή μη – ιστορική ανακρίβεια του Γουότερς, ο ριζοσπαστισμός του οποίου εκ των πραγμάτων είναι πεπερασμένος, σίγουρα η διαπίστωση του βρίσκεται έτη φωτός μπροστά από τις απόψεις που μετά από δεκαετίες προπαγάνδας έχει η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών στο δυτικό ημισφαίριο, ότι δηλαδή το σημείο καμπής στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν η απόβαση στη Νορμανδία.
Αντιλήψεις στις οποίες συνέβαλε η ποπ κουλτούρα, κυρίως μέσω του κινηματογράφου, αλλά και ο επίσημος λόγος πολιτικών ταγών, με πολύ πρόσφατο το παράδειγμα το επίσημο μήνυμα του Λευκού Οίκου για το τέλος του πολέμου, που «ξέχασε» ακόμα και την ύπαρξη της ΕΣΣΔ μεταξύ των συμμάχων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξέρω πόσοι πήραν χαμπάρι εκτός από τους επαγγελματίες του χώρου ότι η κυβέρνηση υποχρεώνει τους ξενοδόχους να έχουν δωμάτια καραντίνας και ουσιαστικά να αναλάβουν και την επίβλεψη.
Κάνει πάσα, δηλαδή, τις υποχρεώσεις της στους επαγγελματίες του τουρισμού.
Κατά τα λοιπά, η καραντίνα έγινε για να ενισχυθεί το ΕΣΥ και αμφιβάλλω αν αγοράστηκε έστω και γάντι.
Οι ξενοδόχοι έχουν τρελαθεί.
Κι εννοώ οι μικροί και μεσαίοι. Οι άλλοι δεν έχουν και τόση ανάγκη.
Δεν τους έφτανε η απόγνωση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προχθες Τεταρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ψήφισε ομόφωνα με μοναδική εξαίρεση τον Τζήμερο, την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του νερού και έκανε αποδεκτό το κείμενο του ψηφίσματος των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟ ‘’ ΚΑΘΗΓΗΤΗ’’ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΙΤΣΙΚΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Μὲ ἀφορμὴ δημοσιεύματα καὶ ἀναρτήσεις γιὰ τὸν διαβόητο ἄνθρωπο τῶν Τούρκων ‘’ καθηγητὴ τοῦ Πανεπιστημίου τῆς Ὀττάβας’’ Δημήτριο Κιτσίκη καὶ τῶν δηλώσεών του κατὰ τῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821 καὶ ὑπὲρ μιᾶς …. ἑλληνοτουρκικῆς συνομοσπονδίας(!!!), θὰ ἀναφερθῶ στὴν ἐπεισοδιακὴ γνωριμία ποὺ εἶχα μὲ αὐτὸν τὸν περίεργο καὶ θλιβερὸ τύπο στὸ σπίτι ἑνὸς γνωστοῦ, στὴν Καλλιθέα τῆς Ἀττικῆς, τοῦ Γιώργου Ἀλεξάνδρου, ὁ ὁποῖος διωργάνωνε τακτικὰ συναντήσεις ἀνθρώπων ποὺ ἠσχολοῦντο μὲ ἐλληνικὰ θέματα. Ὁ Γιῶργος Ἀλεξάνδρου ἔγραφε γιὰ διάφορα ἱστορικὰ θέματα, ἔχοντα σχέσι μὲ τὸν Ἑλληνισμό, στὸ περιοδικὸ «ΤΟΤΕ» τοῦ ἐκλιπόντος πρὸ πολλῶν ἐτῶν Ἄρη Μωραΐτη, μὲ τὸν ὁποῖον συνεργάσθηκα γιὰ κάποιο μικρὸ διάστημα στὸ ἄλλο περιοδικὸ ποὺ ἐξέδωσε, τὸ «ΠΑΝΤΑ», τὸ ὁποῖο δὲν εἶχε μεγάλη διάρκεια ζωῆς.
Σὲ μία ἀπ’ αὐτὲς τὶς συναντήσεις ἐκεῖ στὴν Καλλιθέα ἦταν καὶ ὁ κ. Δημήτρης Κιτσίκης, ποὺ ἄρχισε τὰ κηρύγματά του ὑπὲρ τῆς … ἑλληνοτουρκικῆς ὁμοσπονδίας. Ἔλεγε μεταξὺ ἄλλων ὅτι οἱ Τοῦρκοι εἶναι…. ἀρχαῖος λαὸς τῆς Μικρᾶς Ἀσίας! Ἐξοργίσθηκα ὅπως ἦταν φυσικό, καὶ ἄρχισα νὰ τοῦ λέω σὲ ὑψηλὸ καὶ ἔντονο τόνο ὅτι ἡ Μικρὰ Ἀσία ἀποτελεῖ τμῆμα τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους ἀπὸ τοὺς παναρχαίους χρόνους, ἐννοῶντας φυσικὰ ὁλόκληρη τὴν χερσόνησο καὶ ὄχι μόνον τὰ παράλιά της καὶ τονίζοντάς του τὰ αὐτονόητα, ὅτι οἱ Τοῦρκοι ἦλθαν στὸν ἑλληνικὸ χῶρο ἀπὸ τὴν Κεντρικὴ Ἀσία στοὺς βυζαντινοὺς χρόνους. Ἐκνευρίσθηκε κι αὐτὸς καὶ ἄρχισε να μιλάη δυνατὰ καὶ ἔντονα.
Ἡ ἔντασις καὶ ὁ τσακωμὸς δὲν περιωρίσθηκε μόνον στὸ θέμα τῆς Μικρᾶς Ἀσίας. Ὁ ἐν λόγω …κύριος ἦταν καὶ σύμβουλος τοῦ Τούρκου προέδρου Ὀζάλ, αὐτοῦ ποὺ εἶπε ὅτι δὲν χρειαζόμαστε νὰ κάνουμε πόλεμο μὲ τὴν Ἑλλάδα, ἀρκεῖ νὰ τῆς στείλουμε μερικὰ ἑκατομμύρια Μουσουλμάνων καὶ ἔληξε τὸ θέμα (Δηλαδὴ αὐτὸ ποὺ γίνεται τώρα…).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά από χρόνια, δίπλα στα ονόματα των Ψαρών, της Χίου και της Κάσου -που αφανίστηκαν από τους Τούρκους- η Ιστορία θα προσθέσει και το όνομα της Σκύρου!
Μόνο που αυτή δεν θα την έχουν αφανίσει οι Τούρκοι!
Οι ''Άγιοι Πατέρες'', σε ρόλο Καρά Αλί, ετοιμάζονται να ερημώσουν για πάντα ένα πανέμορφο αιγιοπελαγίτικο νησί!
Κάτω από το πετραχήλι κρέμασαν την ταμπέλα του businessman και τρέχουν να κονομήσουν μέσα από το πιο τερατώδες έργο αιολικής ενέργειας, που θα μετατρέψει σε νεκρό τοπίο ένα ολόκληρο νησί!
Οι γονυκλισίες, προς τον ύψιστο, όμως και ο... ''μοναστικός'' βίος συνεχίζονται κανονικά!
Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές!!
Με τις ευλογίες της Μονής Μεγίστης Λαύρας οι ανεμογεννήτριες ετοιμάζονται να καταστρέψουν και τη Σκύρο
21 Ιουνίου 2020
Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Σκύρο. Σε μια προστατευμένη περιοχή Natura, 37.000 στρεμμάτων, η «ιδιοκτήτρια» του όρους Κόχυλας, η Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Ορους, μαζί με συνεργάτες της επιχειρηματίες σχεδιάζει να εγκαταστήσει 60 ανεμογεννήτριες ύψους 180 μέτρων και ισχύος περίπου 5,6 MW η κάθε μία (συνολική παραγόμενη ενέργεια 333 MW, δηλαδή το 10% του συνόλου της παραγωγής στην Ελλάδα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στην Ευρώπη.
Η κάθε ανεμογεννήτρια θα έχει ύψος πυλώνα 105 μέτρων και διάμετρο πτερωτής 150 μέτρων διαμορφώνοντας το ύψος της κάθε ανεμογεννήτριας στα 180 μέτρα περίπου, ίσο δηλαδή με έναν ουρανοξύστη ύψους 60 ορόφων.
Η τερατώδης βιομηχανική εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα καλύψει σχεδόν το μισό νησί.
Το σημερινό έργο, που έλαβε πρόσφατα Άδεια Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από την ΡΑΕ, περιλαμβάνει:
60 ανεμογεννήτριες (Α/Γ) ισχύος 5,6 MW η καθεμία και ύψους πάνω από 180 μέτρα! Ο συγκεκριμένος τύπος των Α/Γ εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με επιλογή να τοποθετηθούν σ’ ένα μικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί και λόγω του ύψους τους θα είναι ορατές από όλες τις περιοχές του νησιού, αλλά και αντικριστά όχι πολύ μακριά από την Εύβοια.
Χωροθετούνται στο εμβληματικό «Βουνό» της Σκύρου (όρος Κόχυλας), και καταλαμβάνουν ολόκληρο το νότιο τμήμα του νησιού, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000.  Το μισό νησί θα ισοπεδωθεί με απίστευτου μεγέθους εκσκαφές και δεκάδες χιλιάδες τόνους τσιμέντου για την πάκτωση των Α/Γ. Τεράστιες ποσότητες μπάζων θα κατακλύσουν τις πλαγιές και δεκάδες χιλιόμετρα δρόμων, διαστάσεων λεωφόρου θα οργώσουν το ανάγλυφο του Βουνού. Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου φαραωνικού – βιομηχανικού έργου  για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία θα είναι καταλυτικές και μη αναστρέψιμες:
-Το «έργο» τέτοιων διαστάσεων θα επικυριαρχήσει και θα επισκιάσει όλη τη Σκύρο.
-Το ήπιο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο ανατρέπεται.
-Η αισθητική του Σκυριανού τοπίου καταστρέφεται.
-Η προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000 με την ιδιαίτερη βιοποικιλότητα της αφανίζεται.
-Η μακραίωνη ιστορική διαδρομή πολιτισμού της Σκύρου διακόπτεται βίαια.
-Η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού ακυρώνεται.
-Το πλοίο λαϊκής βάσης της Σκύρου, πρότυπο αναφοράς – υψηλής ποιοτικής διαχείρισης και χαμηλού κομίστρου – από όλα τα νησιά της χώρας μας απαξιώνεται.
-Η κτηνοτροφία και μελισσοκομία που παραδοσιακά αναπτύσσονται στο Βουνό εξαφανίζονται.
Οι οικογένειες θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν από το νησί, σε αναζήτηση εργασίας.
Να σημειωθεί πως το όρος «Κόχυλας» έχει ενταχθεί από το 2006 στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Natura 2000» και αποτελεί «Τόπο Κοινοτικής Σημασίας» με κωδικό «GR 242006» λόγω της «βιοποικιλότητας» με προέχουσα την παρουσία της μοναδικής παγκοσμίως φυλής του μικρόσωμου Σκυριανού Αλόγου, του πτηνού Μαυροπετρίτη (Falco eleonorae) και σπάνιων φυτών που περιλαμβάνονται στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλουμένων Ειδών, της σημαντικότητας της περιοχής για την αναπαραγωγή θαλάσσιων πουλιών, αρπακτικών πτηνών και ειδών που συνδέονται με θαμνώδη βλάστηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΠΑΓΗ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ: «Έλυσε» τη σιωπή της η μικρή – Τι αποκάλυψε για τους συνεργούς
Παρασκευή 26 Ιούνιος 2020 | 03:04
Νεότερες πληροφορίες σχετικά με το τρίτο πρόσωπο στο διαμέρισμα όπου η 33χρονη κρατούσε την Μαρκέλλα, όπως είχε αποκαλύψει ο αδελφός της 10χρονης, βλέπουν το «φως».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Μαρκέλλα περιέγραψε μάλιστα στους αστυνομικούς τον τρίτο άνθρωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην απαγωγή.
Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε το παιδί, πρόκειται για έναν έγχρωμο άντρα που είχε κοτσιδάκια και χάντρες στα μαλλιά, δίνοντας πλήρη περιγραφή στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.
Όπως ήταν φυσικό, η αλητισα 33χρονη λεσβια παιδονταβατζου κλήθηκε να απαντήσει για αυτόν τον άντρα και η απάντησή της στους ισχυρισμούς του κοριτσιού ήταν ότι η μικρή έβλεπε παραισθήσεις από το ηρεμιστικό που της είχε χορηγήσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ήταν πολύ όμορφη. Δεν μπορούσα να τη βλέπω και να μην την αγγίζω. Δεν θα είχα ποτέ τέτοια γυναίκα.Ήταν σαν αρχαία θέα. Θέλω να πάω να μείνω στην Αντίπαρο στην αδελφή μου "-Έτσι είπε ο βιαστής πατέρας της 29χρονης. Αν στην Κρήτη έχετε αξιοπρέπεια, πηγαίντε και παρτε τον, ρίξτε του μια σφαίρα στο δόξα πατρι και θάψτε τον. Αυτός ο άνθρωπος δεν θεραπευεται.Ο, τι δεν λύνεται κόβεται.-Η τοποθέτηση μου είναι συναισθηματική. Προφανώς και θέλω επαναφορά θανατικής ποινής,αλλά εκφράζω μια προσωπική θέση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είπαμε, Παρασκευή απόγευμα, ας καταλαγιάσουν λίγο τα πάθη...
Αντί λοιπόν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να χαλούν τα μπάνια του λαού, γιατί δεν απαντούν σε μια απλη ερωτησουλα που επιμόνως επανέρχεται:
Τόσο οι μεν όσο και οι δε ως κυβερνήσεις αυτού του τόπου σε ποιες νομικές ενέργειες έχουν προβεί ΚΑΤΑ της Novartis που oμολογει η ίδια πως έκλεψε το ελληνικό δημόσιο; Μια απλή απάντηση μπορεί κάποιος από τους δύο να δώσει;
Υ.γ. φυσικά και έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πολιτικά πρόσωπα. Μια ερώτηση μονο: όταν λέμε πολιτικά πρόσωπα εννοούμε υπουργούς και ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΎΣ υγείας, έτσι δεν είναι;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία έστειλε 11 αεροσκάφη στη Σύρτη.Το λιβυκό κλειδώνει σε de facto διχοτόμηση/ιντλιμπιοποίηση. Ανοίγει το Κυπριακό/Αιγαίο; Ο Αναστασιάδης διαμόρφωσε νέα θέση στα ελλληνοτουρκικά. Κατ΄ουσίαν πρότεινε αποστρατικοποίηση της Κύπρου και έμμεσα νήσων του Αιγαίου…
26/06/2020
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αίθουσας επιχειρήσεων Σύρτης και al Jufra του GNA πάνω από 11 μεταγωγικά ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Qardabiya της Σύρτης φέρνοντας ενισχύσεις από τη Συρία, όπλα και πυρομαχικά. Η Ρωσία ανέπτυξε επίσης 6 συστήματα πυραυλικής αεράμυνας Pantsir στη Σύρτη.
Αν αληθεύει η πληροφορία αυτό σημαίνει πως οδηγούμαστε στο χειρότερο σενάριο παγίωση εδραίωση θέσεων των αντιμαχόμενων εκατέρωθεν της κόκκινης γραμμής δηλ. de facto διχοτόμηση της Λιβύης στα πρότυπα του Ιντλίμπ. Οπότε η Τουρκία κατοχυρώνει ως προτεκτοράτο χειρίστου είδους τη Δ Λιβύη με την πρωτεύουσα δημιουργεί τις 2 βάσεις αεροπορική και ναυτική σε νευραλγική θέση στην Αν Μεσόγειο και ισχυροποιεί τη θέση της στην περιοχή. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον ούτε του λιβυκού λαού ούτε της Ελλάδας…. Kλειδώνει το στόχο Λιβύη και περνάει απευθείας στα ελληνοτουρκικά με πρώτο κι άμεσο στόχο την Κύπρο. Ο Αναστασιάδης είπε πως η στρατικοποίηση και τα όπλα θα σημάνουν το τέλος του κυπριακού ελληνισμού. Έμμεσα προτείνει αποστρατικοποίηση της νήσου αν κατάλαβα καλά στην λογική της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση νήσων του Αιγαίου..
Επίσης αν δεν ήθελε εμπλοκή δεν έπρεπε να προχωρήσει ούτε σε ΑΟΖ κάτι που δεν έκανε ούτε η Ελλάδα, ούτε να βάλει τη μισή Κύπρο ένα μισό νησί στο μάτι του κυκλώνα του πολέμου των αγωγών με τον East Med.Δεν ήξερε ότι ο συριακός πόλεμος έγινε για τους καταριανούς αγωγούς που η Συρία δεν επέτρεψε να περάσουν από το έδαφός της για να φτάσουν στην Τουρκία;Κάνει ότι δεν γνωρίζει πως ο Τραμπ αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από την Γερμανία λόγω της σύμπραξής της με ρώσικο αγωγό nord stream 2;; Ακόμη τι εξυπηρετούν οι συμμαχικοί λεονταρισμοί με Ισραήλ όταν ο ίδιος λέει ότι η στρατικοποίηση της νήσου είναι το τέλος της;;; Eκτιμώ πως ο κ. Αναστασιάδης με διακριτικότητα σχετική έκανε,διαμόρφωσε μια νέα θέση στα ελληνοτουρκικά.Πρότεινε στην άλλη πλευρά αποστρατικοποίηση ολόκληρης της Κύπρου χωρίς ν΄αποκλείει έμμεσα δε παραδεχόμενος αποστρατικοποίηση και για νησιά του Αιγαίου…Δηλ. από την πάγια θέση του ελληνισμού για απόσυρση κατοχικών στρατευμάτων ο κ. Αναστασιάδης έκανε σήμερα ένα ακόμη βήμα ένα άνοιγμα προς την τουρκική πλευρά. Μίλησε έμμεσα πλην σαφώς για πλήρη αποστρατικοποίηση της νήσου….Ομολόγησε ένα αδιέξοδο….και πιθανώς υπαινίχθηκε μια επερχόμενη καταστροφή...Επανέλαβε από την άλλη, το κλασικό motto που ακούμε σε κάθε εμπόλεμη διένεξη. Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση. π.χ στο συριακό ή στο λιβυκό με την μόνη διαφορά ότι εκεί υφίσταται πόλεμος… Ο κ. Αναστασιάδης σίγουρα γνωρίζει κάτι περισσότερο και οι συνθήκες και η κρισιμότητα της περιόδου απαιτούν ν’ ανοίξει τα χαρτιά του έναντι του λαού του και του ελληνισμού.
Η επίμαχη δήλωση του Αναστασιάδη: ”Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ. Και δεν είναι μια νότα απαισιοδοξίας ή παράδοσης, το αντίθετο. Οφείλεις να γνωρίζεις τις πραγματικότητες για να επιλέγεις τα όπλα” . Και πρόσθεσε σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο ότι τα μόνα όπλα που χρησιμοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυτά που αντλεί από τον χώρο της διπλωματίας.”
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ουσιαστικά επανέφερε πρόταση του Σχεδίου Ανάν που μετά βδελυγμίας καταδίκασε ο κυπριακός ελληνισμός. Αφού αν τo 2004, είχε υιοθετηθεί το σχέδιο Ανάν, η Τουρκία θα επετύγχανε την αποστρατικοποίηση του Κυπριακού κράτους….Μόνο που σε αυτή τη φάση που η Τουρκία εμμένει στην αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών στο Αιγαίο ο συμψηφισμός αυτός είναι επώδυνος και ακόμη πιο επικίνδυνος , ενώ η πρόταση εμφανώς είναι πιο ενισχυμένη καθώς διακυβεύεται ο αφοπλισμός Αιγαίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δυτικοί Αποικιοκρατες διπλωμάτες προβλέπουν πόλεμο ισραήλινοναζιστικου καθεστωτος -Hezbollah εντός του καλοκαιριού…..
26/06/2020
Δυτικοί διπλωμάτες έχουν μιλήσει για “την πιθανότητα επικείμενου πολέμου μεταξύ ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  και Λιβανου κατά τους μήνες αυτού του καλοκαιριού “, σύμφωνα με το σιωνιστικό κανάλι, Κan.
Το σιωνιστικό κανάλι “Kan” ανέφερε την Πέμπτη το πρωί, ότι “ξένοι διπλωμάτες στη Βηρυτό είπαν στα αραβικά ΜΜΕ ότι η Χεζμπολλάχ άρχισε να αισθάνεται τον αποκλεισμό και θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τον άρει”.
Σύμφωνα με το κανάλι, οι διπλωμάτες είπαν, “υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για έναν πόλεμο μεταξύ ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  και Λιβάνου που θα ξεσπάσει πριν από την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν τον επόμενο Νοέμβριο.”
Και το σιωνιστικό κανάλι επεσήμανε ότι “αυτές οι εκθέσεις έρχονται στο πλαίσιο της έναρξης ισχύος του αμερικανικού νόμου Καίσαρα, ο οποίος επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις και στον Λίβανο”. Σημειώνει ότι “ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολλάχ στην τελευταία ομιλία του,ο Sayyed Χασάν Νασράλα απείλησε να σκοτώσει όποιον προσπαθεί να λιμοκτονήσει το Λίβανο και τη Χεζμπολλά, ή απαιτήσει να αφοπλιστεί το κόμμα. “
Νετανιάχου: Θα εμποδίσουμε το Ιράν να αναπτύξει ακριβείς πυραύλους στο Λίβανο. Ο ισραηλινοναζιστης πρωθυπουργός τόνισε την Πέμπτη ότι το “ισραηλινοναζιστικο καθεστως  θα εμποδίσει το Ιράν να αναπτύξει πυραύλους ακριβείας στη Συρία και στο Λίβανο”.
Σε δηλώσεις του, ο γνωστος αληταρας σιωναζι Νετανιάχου είπε: “Ο στόχος του αγώνα μας ενάντια στην ιρανική επιθετικότητα στην περιοχή είναι πρωτίστως η υπεράσπιση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος”. Και, πρόσθεσε,” Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τις απειλές που εκδίδονται από ιρανικά και συμμαχικά του κόμματα. Εντωμεταξι, απειλες και πολεμικες ενεργειες στην περιοχη κανουν μονο οι αληταραδες σιωναζι που εχουν την υποστηριξη των αληταραδων αποικιοκρατων κωλοαμερικανων.
Συνέχισε: “Σε αυτό το συγκεκριμένο μέρος, στην τελετή αποφοίτησης νέων πιλότων αεροπορικής δύναμης, επαναλαμβάνω και λέω: Σε οσους επιτεθομαστε, εκθέτουν τον εαυτό τους με επταπλάσιο κίνδυνο.”
Ο Νετανιάχου είπε: « Αντιμετωπίζουμε τρεις κύριες προκλήσεις και εργαζόμαστε ενάντια σε αυτές ασταμάτητα: Ιρανικές θέσεις στη Συρία και απομάκρυνση του ιρανικού στρατού από αυτές και προσπάθειες κατασκευής υψηλής ακρίβειας πυραύλους στη Συρία και στο Λίβανο. Επίσης να μπλοκάρουμε το Ιράν από την απόκτηση πυρηνικών όπλων. Πυρηνικα μπορει να εχει στη Μεση Ανατολη μονο το σιωναζιστικο καθεστως. “




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Μισό εκατομμύριο ευρώ έκαναν φτερά από την Πρεσβεία της Λιβύης (GNA) στη Ρώμη.”Χάθηκαν” κατά την μεταφορά τους από Πρεσβεία Λιβύης στη Ρώμη σε αυτή του Βατικανού…. ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΒΥΚΟΥ ΛΑΟΥ.
25/06/2020
Μισό εκατομμύρια ευρώ του λιβυκού λαού έκαναν φτερά κατά την μεταφορά τους από Πρεσβεία Λιβύης στη Ρώμη σε αυτή του Βατικανού….To πλιάτσικο της περιουσίας του πολύπαθου λιβυκού λαού συνεχίζεται. Αφού τα αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας Λιβύης πέταξαν στην Τουρκία τώρα αποκαλύπτεται ότι μισό εκατομμύριο ευρώ έκαναν φτερά στη Ρώμη, σθεναρό σύμμαχο εξ αρχής του GNA..Η μεγάλη κλοπή έγινε μέσω της Πρεσβείας της Λιβύης στην ιταλική πρωτεύουσα….Η Ιταλία υποστήριζε τον GNA πριν την ενεργό ανάμειξη Τουρκίας (αποστολή στρατευμάτων, οπλισμού και μισθοφόρων τζιχαντιστών από Ιντλίμπ 14.000 τον αριθμό). Καθημερινά πολιτικές διπλωματικές αποστολές είναι στην Τρίπολη στο πλευρό Sarraj. Κοινά ναυτικά γυμνάσια με Τουρκία προχθές στ΄ανοιχτά Λιβύης.Aποναρκοθέτηση της Τρίπολης με συμμετοχή από κοινού Τούρκων και Ιταλών πυροτεχνουργών… Η υποστήριξη φαίνεται είναι με το αζημείωτο, δεν είναι τυχαίο πως τα λιβυκά κεφάλαια έφυγαν προς Τουρκία, Ιταλία….
Η υπεξαίρεση και η διαφθορά που επικρατεί στις διπλωματικές αποστολές του GNA στο εξωτερικό, έχει φθάσει πλέον σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατον ν΄αποσιωπηθεί.Μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν εις βάρος του Λίβυου Πρέσβη στη Ρώμη του Omar Omar Tarhouni προέβη σε σαρωτικές αποφάσεις όπως η απαγόρευση εισόδου υπαλλήλων σε επίμαχα γραφεία καθώς αυτός και το επιτελείο του επιχειρούν ν΄ανασκευάσουν και να διορθώσουν έγγραφα….Εμφανίζεται να υπεξαιρέθηκαν τουλάχιστον (596.249,12) ευρώ μόνο σε 1,5 μήνα.
Το κράτος της Λιβύης, εκπροσωπούμενο από τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Ιατρικής και Υποστήριξης, μετέφερε ποσό 14 εκατομμυρίων δηναρίων στην Πρεσβεία της Λιβύης στη Ρώμη, αφιερωμένο στη θεραπεία των τραυματιών του ηφαιστείου και στη συνέχεια μετέφερε το ποσό στις 17/3/2020 που επισυνάπτεται στην επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Κέντρου Ιατρικής και Υποστήριξης. Απαγορεύεται η διάθεση οποιουδήποτε από αυτά τα κεφάλαια χωρίς απόκτηση άδειας από αυτόν… Η μεταφορά χρημάτων έγινε κατά την περίοδο εξάπλωσης της πανδημίας Corona στην Ιταλία, η οποία οδήγησε στην απέλαση μεγάλου αριθμού τραυματιών που ήταν παρόντες στην Ιταλία για φόβο για την ασφάλειά τους και για εκείνους που παρέμειναν, το ιταλικό κράτος εμπόδισε διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων τότε εκτός από επείγουσες περιπτώσεις, καθώς τα περισσότερα νοσοκομεία δέσμευσαν χώρους εντατικής θεραπείας και τις διέθεσαν σε ασθενείς με κορωνοϊό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Κλείνει» το Γ.Ν. Θήβας - Ιατροί φεύγουν, μετακινούν εξοπλισμό - Αδυναμία λειτουργίας της παθολογικής
Αδυναμία κατάρτισης πλήρους προγράμματος εφημεριών στη Παθολογική Κλινική Γ.Ν. Θήβας
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020
Σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας περιγράφει την κατάντια που επικρατεί στο Γ.Ν. Θήβας, όπου η παθολογική κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει πλήρως, όπου ακόμη και τον εξοπλισμό που παραχωρήθηκε σε αυτό, μέσω δωρεών, επιδιώκουν να το μεταφέρουν σε άλλα νοσοκομεία.
Η ανακοίνωση:     
Η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Θήβας , προ μηνός εξέδωσε ανακοίνωση ,για την αδυναμία κατάρτισης πλήρους προγράμματος εφημεριών. Για την Παθολογική κλινική, προβλέπονται πέντε θέσεις μονίμων παθολόγων. Δύο εξ αυτών, με βαθμό Διευθυντού βρίσκονται σε μετακίνηση. Ο ένας ,στο Γ.Ν. Λιβαδειάς από το 2016 και ο δεύτερος στο
Γ.Ν.ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ από τον Ιανουάριο 2019.Σήμερα , λειτουργεί με τέσσερις ειδικούς παθολόγους, τρεις μόνιμους και έναν επικουρικό. Εκ των τριών μονίμων η μία Παθολόγος έχει αποδεχτεί μόνιμη θέση στο Γ.Ν.ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ,όπου και θα μετακινηθεί στο τέλος του μήνα.
Αποτέλεσμα αυτών είναι η αδυναμία κατάρτισης προγράμματος εφημεριών από τον Ιούλιο και μετά ,επιπροσθέτως δε, θα προκύψει πρόβλημα και στο πρωινό ωράριο για την εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής καθώς και δυσκολία πραγματοποίησης τακτικού παθολογικού ιατρείου.
Αυτό είναι ένα έργο παλιό και πολυπαιγμένο για το Νοσοκομείο της Θήβας και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επείγον αίτημά όλων είναι η στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής. Είναι αδιανόητες και απαράδεχτες οι ενέργειες της 5ης ΥΠΕ σχετικά με ότι αφορά το Νοσοκομείο της πόλης μας. ΑΜΕΣΑ θα πρέπει να φροντίσει για την άρση της μετακίνησης των ιατρών ,ώστε να επανέλθουν στη μόνιμη θέση τους ή την οριστική αποδέσμευσή τους από το Γ.Ν. Θήβας και την άμεση προκήρυξη αυτών των θέσεων. Το Νοσοκομείο πρέπει να λειτουργεί ΣΩΣΤΑ.
Πρέπει να τονισθεί, ότι ο Αναπληρωτής Διοικητής της Θήβας δεν συνηγορεί υπέρ της μετακίνησης των ιατρών και ουδέποτε ο Διευθυντής του Παθολογικού έδωσε καμία συναίνεση (εγγράφως ή προφορικώς) για τις παραπάνω μετακινήσεις.
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι : άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες και σκέψεις περί μεταφοράς εξοπλισμού που έχει συγκεντρωθεί  από δωρεές, για το Γ.Ν. Θήβας και του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αιμοδοσίας ,που έχει εξασφαλισθεί μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, για το Γ.Ν. Θήβας σε όμορα Νοσοκομεία.
Καλούμε σε εγρήγορση όλους τους Τοπικούς Αρχοντες και τους Θηβαίους Πολίτες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευτερια στον Julian Assange, πριν είναι πολύ αργά. Υπογραψτε για να σταματήσετε την έκδοση στις ΗΠΑ
https://www.change.org/p/free-julian-assange-before-it-s-too-late-stop-usa-extradition?recruiter=594329246&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=psf_combo_share_abi&utm_term=1bf1bb3b9b5d4d4a9737251b3ebe4f0b&recruited_by_id=efad1330-74c7-11e6-9fbe-432f16b05c53&utm_content=fht-13367130-en-au%3Av10

463.546 έχουν υπογράψει.
Ο Phillip Adams ξεκίνησε αυτήν την αναφορά στον Υπουργό Εξωτερικών Αυστραλιας και στην Υπουργό Γυναικών Αυστραλιας Marise Payne
Πρόκειται για μια παγκόσμια αναφορά προς το Free Julian Assange  και για να σταματήσει το νομικό προηγούμενο που δημιουργήθηκε από την Έκδοση  στις ΗΠΑ για έναν δημοσιογράφο εκτός ΗΠΑ που εξέθεσε εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ. Αυτή η αναφορά καλεί όλους από κάθε έθνος να υπογράψουν και να συμμετάσχουν σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική εκστρατεία για να ελευθερώσουν τον Julian Assange και να σώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα .
Εάν επιτρέψουμε στον Julian Assange (πολυβραβευμένο δημοσιογράφο) που δεν είναι πολίτης των ΗΠΑ και δεν ήταν στις ΗΠΑ όταν δημοσίευσε νέα να εκδοθεί στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει 175 χρόνια φυλάκισης και πιθανή εκτέλεση, τότε δεν ζούμε πλέον σε δημοκρατική κοινωνία . Το να επιτρέπεται ο εκδοθείς του Τζούλιαν Ασάνζ για τη δημοσίευσή του προς το δημόσιο συμφέρον θα έθετε κάθε γυναίκα, παιδί και άντρα στη δυτική κοινωνία υπό εξωεδαφικό αυταρχικό κανόνα των ΗΠΑ . Η ιστορία αποδεικνύει ότι αυτό οδηγεί πάντα στην επόμενη βάναυση δικτατορία που θα δολοφονήσει, θα εκτελέσει ή θα σιωπήσει μόνιμα οποιοδήποτε άτομο που δημοσιεύει αποδεικτικά στοιχεία που εκθέτουν την εγκληματικότητα των «αρχών». 
10 Φεβρουαρίου 2020 η παρούσα αναφορά κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων (Κάτω Βουλή) του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου, από τον βουλευτή Andrew Wilkie



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με εξωδικαστικό συμβιβασμό έληξε η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ
 Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 20:06
Έκλεισε η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ, με εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ της εταιρείας, του αμερικανικού υπ. Δικαιοσύνης και της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
H αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανακοίνωσε ότι η μητρικη εταιρεια της Novartis συμφώνησε να καταβάλει ποσό πάνω από 112 εκατ. δολάρια για τον διακανονισμό κατηγοριών περί παραβίασης των Πρακτικών Διαφθοράς στην Αλλοδαπή (Foreign Corrupt Practices Act).
Επιπλέον, οι θυγατρικες της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλα και στη Σιγκαπουρη, η Novartis Hellas και η πρώην θυγατρική της, Alcon, καλούνται να πληρώσουν στους Αμερικανούς, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, πάνω από 233 εκατ. δολάρια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπόθεση Ασάνζ: Οργανώσεις καταδικάζουν τις «επικίνδυνες» νέες κατηγορίες των ΗΠΑ
 Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, 06:07
Οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέκριναν έντονα χθες Πέμπτη τις «επικίνδυνες» νέες κατηγορίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks.
Με νέο έγγραφό του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί τον Ασάνζ και τους συναδέλφους του στον WikiLeaks ότι στρατολόγησαν χάκερ και ενεθάρρυναν άλλους για να εξασφαλίσουν πληροφορίες κατά παραβίαση της νομοθεσίας στις ΗΠΑ για την κατασκοπεία.
Ο Ασάνζ, Αυστραλός υπήκοος, 48 ετών, κατηγορείτο ήδη ότι συνωμότησε με την Τσέλσι Μάνινγκ, άλλοτε αναλύτρια της υπηρεσίας πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, για να εξασφαλίσει ένα γιγαντιαίο πακέτο εμπιστευτικών και απορρήτων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων το 2010.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ασάνζ, οι οποίοι δίνουν μάχη εναντίον της έκδοσής του στις ΗΠΑ από τη Βρετανία, χαρακτήρισαν πολιτικές τις νέες κατηγορίες.
Από την πλευρά του ο Τζόελ Σάιμον, επικεφαλής της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists, CPJ), τόνισε πως η δίωξη του Ασάνζ «θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία του Τύπου στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο».
Ο Μπεν Γουίζνερ της ισχυρής οργάνωσης υπεράσπισης των ατομικών και αστικών ελευθεριών ACLU έκανε λόγο για «κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον της δημοσιογραφίας» από την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
«Δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει στόχος οποιοσδήποτε ειδησεογραφικός οργανισμός που φέρνει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση αποκαλύπτοντας τα μυστικά της», εξήγησε ο Γουίζνερ. «Και είναι εξίσου επικίνδυνο για τους αμερικανούς δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν μυστικά [των κυβερνήσεων] άλλων χωρών», πρόσθεσε.
Η Σαμπίν Ντόλαν, επικεφαλής του γραφείου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) στις ΗΠΑ, έκρινε ότι οι κατηγορίες ενδέχεται να αποδειχθούν «αληθινά καταστροφικές για το μέλλον του ρεπορτάζ για ζητήματα εθνικής ασφάλειας» στη χώρα αυτή.
Ο Νιλς Μέλτσερ, ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση καθώς «ποινικοποιεί την αποκάλυψη αποδεικτικών στοιχείων από οποιονδήποτε» για τα «εγκλήματα πολέμου» που έχει διαπράξει και «απειλεί οποιονδήποτε τα ερευνά».
Η δίωξη σε βάρος του Ασάνζ δεν αφορά «τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε, αλλά «την εξασφάλιση ατιμωρησίας για τους αξιωματούχους των ΗΠΑ», συμπλήρωσε ο Μέλτσερ μέσω Twitter.
Αφού επισκέφθηκε τον Ασάνζ στη φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται στο Λονδίνο πέρυσι, ο Μέλτσερ είχε τονίσει πως διαπίστωσε πως παρουσιάζει «όλα τα συνηθισμένα συμπτώματα της παρατεταμένης έκθεσης σε ψυχολογικά βασανιστήρια».
Ο Ασάνζ κρατείται ενόσω εκκρεμεί η εξέταση από το βρετανικό σύστημα δικαιοσύνης του αιτήματος έκδοσης που έχει υποβάλλει η Ουάσινγκτον.
Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε να αναβληθεί η ακροαματική διαδικασία ως τον Σεπτέμβριο.
Ο Ασάνζ συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία τον Απρίλιο του 2019 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου πέρασε επτά χρόνια αφού κατέφυγε εκεί φοβούμενος ότι η στημενη απομυστικες υπηρεσιες δίωξή του στη Σουηδία αποτελούσε προπέτασμα καπνού για την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Οι βρετανικές αρχές τονίζουν ότι παραβίασε τους όρους της απελευθέρωσής του με εγγύηση σε σχέση με την υπόθεση αυτή, η οποία έχει στο μεταξύ τεθεί στο αρχείο από τη σουηδική δικαιοσύνη.
Η αστυνομία μπήκε στην πρεσβεία αφού η σημερινή κυβέρνηση του Ισημερινού ανακάλεσε το πολιτικό άσυλο που του είχε προσφέρει η προηγούμενη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ.Μιχελάκης - Α.Πάλλης: Ομόφωνα αθώοι για την υπόθεση δωροδοκίας
 Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, 18:07
 Κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για υπόθεση δωροδοκίας που δικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό, από το το Α' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ναζιστης επιχειρηματίας, ο οποιος διατηρουσε ναζιστικο μουσειο με οπλα, τεθωρακισμενα, και ελικοπτερα, φέρεται να είχε δωροδοκήσει με 7.000 ευρώ τον κ. Μιχελάκη, το 2013, με σκοπό ο τελευταίος να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή που θα εξυπηρετούσε συμφέροντα του.
Σε πρώτο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι. Το δικαστήριο σήμερα ομόφωνα απάλλαξε τους δύο, δεχόμενο αντίστοιχη πρόταση από την εισαγγελέα Έδρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26 Ιουνίου 1913: Η απελευθέρωση της Καβάλας από τους Βούλγαρους
 Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, 09:44
Στις 26 Ιουνίου 1913 τρία πλοία του ελληνικού στόλου αποβίβασαν αγήματα στην Καβάλα και την κατέλαβαν από τους Βούλγαρους δια περιπάτου. Ήταν η πρώτη επιχείρηση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, που «έπαιζε» άνευ αντιπάλου στο Αιγαίο, καθώς οι Βούλγαροι δεν είχαν πλοία στο Αιγαίο και ο Οθωμανικός στόλος ήταν κλεισμένος στα Στενά.
Η Καβάλα είχε καταληφθεί από τους Βούλγαρους τον Οκτώβριο του 1912, κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου. Οι Βούλγαροι ήθελαν να την κρατήσουν πάση θυσία υπό την κυριαρχία τους για να διασφαλίσουν την πολυπόθητη έξοδό τους στο Αιγαίο. Η Καβάλα ήταν ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά λιμάνια του μακεδονικού χώρου, με το ελληνικό στοιχείο, που αποτελούσε το 45% του πληθυσμού της, να παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή της πόλης. Το ελληνικό στρατηγείο από την πλευρά του επιζητούσε την κατάληψη της Καβάλας για να εκδιώξει από την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου τους Βουλγάρους και να διευκολύνει έτσι τις επιχειρήσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Δυτική Θράκη.
Με την έναρξη του Β' Βαλκανικού Πολέμου (16 Ιουνίου 1913), ο ελληνικός στόλος απέκλεισε τις ακτές της Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης, από τις εκβολές του Στρυμόνα, δυτικά, έως τον Αίνο (περιοχή πέρα από τον Έβρο), ανατολικά. Στις 18 Ιουνίου τα ελληνικά πολεμικά πλοία ήταν αγκυροβολημένα στην περιοχή της Ασπροβάλτας για να παρέχουν υποστήριξη στην 7η Μεραρχία, που επιχειρούσε στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Η προς τα βορειανατολικά προέλαση της 7ης Μεραρχίας κατέστησε άσκοπη την παραμονή του στόλου εκεί και στις 22 Ιουνίου κατέπλευσε στον Λιμένα της Θάσου.
Την επομένη ημέρα, 23 Ιουνίου, τμήμα του ελληνικού στόλου έλαβε διαταγή να κάνει παραπλανητικές διελεύσεις μπροστά από το λιμάνι της Καβάλας. Το θωρηκτό «Ύδρα» και μεταγωγικά πλοία, τα οποία ήταν κενά, διέρχονταν επανειλημμένα μπροστά από το λιμάνι της Καβάλας και έδιναν την εντύπωση στους Βουλγάρους ότι οι Έλληνες θα πραγματοποιήσουν απόβαση στην Κεραμωτή, απέναντι από την Θάσο. Φοβούμενοι το ενδεχόμενο αυτό, οι Βούλγαροι εγκατέλειψαν την πόλη στις 25 Ιουνίου και κατευθύνθηκαν προς τα βόρεια. Στις 26 Ιουνίου 1913, τα αντιτορπιλικά «Δόξα», «Πάνθηρ» και «Ιέραξ» αποβίβασαν αγήματα και απελευθέρωσαν την Καβάλα χωρίς αντίσταση, «εν μέσω εξάλλου ενθουσιασμού των κατοίκων», όπως έγραψε ο Τύπος της εποχής.
Η ενσωμάτωση της Καβάλας στο ελληνικό κράτος θα κριθεί οριστικά στο διπλωματικό πεδίο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της Συνθήκης του Βουκουρεστίου (17 - 28 Ιουλίου 1913).
Οι Βούλγαροι έδωσαν σκληρή μάχη για να ανακτήσουν την Καβάλα, έχοντας την υποστήριξη της Ρωσίας και της Αυστροουγγαρίας. «Η Ελλάδα διαθέτει τόσα λιμάνια, ώστε να μην γνωρίζει πώς θα τα χρησιμοποιήσει. Θα λάβει τη Θεσσαλονίκη. Ανατολικά της Θεσσαλονίκης, μόνο η Καβάλα είναι δυνατόν να αποτελέσει ένα αξιόλογο λιμάνι. Το Ντεντέαγατς (σημερινή Αλεξανδρούπολη) δεν αξίζει τίποτε. Είναι δίκαιο η Βουλγαρία να έχει ένα λιμάνι στη θάλασσα του Αιγαίου» τόνιζε o υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Σαζόνοφ προς τον Γάλλο πρεσβευτή στη Ρωσία Τεοφίλ Ντελκασέ. Την πλάστιγγα υπέρ των ελληνικών θέσεων θα γείρει τελικά ο Γερμανός αυτοκράτορας Γουλιέλμος, η αδελφή του οποίου Σοφία είχε παντρευτεί τον βασιλιά Κωνσταντίνο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ένας Έλληνας υπουργός (Βαρουφάκης) μαγνητοφωνεί επίσημη συνομιλία με ομολόγους του με πρόθεση να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας είναι κατάπτυστος υποκλοπέας και οι μαγνητοφωνήσεις απορρίπτονται μετά βδελυγμίας από τον νεοδημοκρατη πρόεδρο της Βουλής. Όταν ένας αλλοδαπός πράκτορας (Μιονί) μαγνητοφωνεί εν ενεργεία Έλληνα υπουργό σε ανεπίσημη συζήτηση, τότε το προϊόν της πειραγμενης υποκλοπής κραδαίνεται ως ρομφαία "κάθαρσης" στα χέρια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ ζητεί από το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώσει τον νόμο Obamacare
 Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, 11:13
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε αργά την Πέμπτη το βράδυ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να ακυρώσει τον νόμο, ο οποίος είναι γνωστός με την ονομασία Obamacare, που είχε θεσπιστεί από τον προκάτοχό του και είχε προσθέσει εκατομμύρια Αμερικανούς στο υγειονομικό δίχτυ ασφαλείας της χώρας.
Ο Νόμος για Προσιτή Οικονομικά Υγειονομική Περίθαλψη (Affordable Care Act, ACA) ακυρώθηκε, αφού η προηγούμενη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελεγχόταν από τους Ρεπουμπλικανούς, περιέκοψε τμήματά του, υποστήριξε στην προσφυγή του στο δικαστήριο ο συνήγορος της κυβέρνησης Νόελ Φρανσίσκο.
«Τίποτε απ' όσα έκανε το Κογκρέσο του 2017 δεν δείχνει ότι είχε την πρόθεση να συνεχιστεί η λειτουργία του υπόλοιπου ACA» υπογράμμισε ο Φρανσίσκο.
Η κυβέρνηση Τραμπ είχε ανακοινώσει νωρίτερα χθες πως θα ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει τον ACA παράνομο, δημιουργώντας ένα πιθανότατα κρίσιμης σημασίας πεδίο μάχης για τις φετινές προεδρικές εκλογές.
Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα την ενέργεια «αδιανόητη ωμότητα» εν μέσω του ξεσπάσματος του κορωνοϊού, που έχει πλήξει τις ΗΠΑ σκληρότερα από κάθε άλλη χώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετρο Αθηνας. Σε ιδιωτες τα εκδοτηρια τριων νεων σταθμων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Ερευνα για βιασμό 13χρονης από 7 στρατιώτες
Για 7 στρατιώτες της Κολομβίας έχει διαταχθεί έρευνα για τον βιασμό 13χρονης ιθαγενούς στην περιοχή Σάντα Σεσίλια στη δυτική επαρχία Ρισαράλντα. Το κορίτσι που, μέσω της ηγεσίας της φυλής της, Εμπερά, έκανε την καταγγελία, γνώρισε τη φρίκη την περασμένη Κυριακή, όταν οι βασανιστές του το απήγαγαν από ένα χωράφι όπου μάζευε φρούτα κοντά στο στρατόπεδο και το κράτησαν για όλη την νύχτα, κακοποιώντας το σεξουαλικά.
Η υπόθεση καταγράφηκε μία εβδομάδα μετά την έγκριση από το Κογκρέσο της αναθεώρησης άρθρων του Συντάγματος, ώστε να καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη βιαστές και δολοφόνοι ανηλίκων ηλικίας μικρότερης των 14 ετών. Το μέτρο δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από τον αντιδραστικό Πρόεδρο, Ιβάν Ντούκε, που δήλωσε για την υπόθεση ότι «η κυβέρνησή του δεν ανέχεται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς του στρατού, που αμαυρώνουν την εικόνα του». Ωστόσο, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τα προστατεύει αλλά ανέχεται και αφήνει ατιμώρητα εγκλήματα του στρατού ενάντια σε ιθαγενείς και στελέχη του λαϊκού κινήματος, που συνεχώς δολοφονούνται από το κράτος και τους παραστρατιωτικούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
29χρονος Ελληνοαμερικανός πέθανε από την αστυνομική βαρβαρότητα
Ενα καινούργιο κρούσμα αστυνομικής βίας στη Νέα Υόρκη σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ, όπου, όπως φαίνεται, η εκτεταμένη χρήση όπλου ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) ήταν η αιτία που οδήγησε στον θάνατο τον 29χρονο ελληνοαμερικανικής καταγωγής Γιώργο Ζαπάντη. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι μετά από καταγγελία γείτονα ότι ο νεαρός είναι οπλισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του, επειδή έπαιζε με ένα σπαθί και είχε περιβολή αρχαίου Ελληνα. Αφού έσπασαν την πόρτα του σπιτιού, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη, του πέρασαν χειροπέδες και τον χτύπησαν επανειλημμένα με το taser, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και αργότερα κατά τη μεταφορά του να διαπιστωθεί ο θάνατός του.
Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών του και γειτόνων, ο Γιώργος Ζαπάντης έπασχε από διπολική διαταραχή και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή, ενώ φρόντιζε και την αδελφή του που ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες (είχε Σύνδρομο Down). H οικογένειά του έχει ζητήσει ανεξάρτητη ιατροδικαστική εξέταση και καταγγέλλει την αστυνομία για υπέρμετρη χρήση βίας. Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού της εισβολής της αστυνομίας καταγγέλλουν ότι όταν ο άτυχος νέος φώναζε στους αστυνομικούς να μην τον χτυπάνε με το taser γιατί δεν μπορεί να αναπνεύσει, του απάντησαν κυνικά και ειρωνικά «όλοι τα ίδια λέτε», ενώ ένας εξ αυτών φώναζε σε συνάδελφό του «χτύπα τον πάλι, χτύπα τον πάλι...». Η κραυγή «δεν μπορώ να αναπνεύσω», του επίσης αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ από τη ρατσιστική αστυνομική βία στις 25 Μάη, έγινε το σύμβολο των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στο ρατσισμό και την κοινωνική ανισότητα στις ΗΠΑ.
Οι δολοφονιες πλεον αοπλων μαυρων αντι να εχουν περιοριστει με τις διαδηλωσεις, εχουν αντιθετα αυξηθει. Και αντι να περιορισει την αστυνομια, ο ακροδεξιος προεδρος Τραμπ ζηταει και άλλο αιμα αμερικανων πολιτων.