Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Σαββατο 27 Ιουνιου 2020



27 Ιούνη 1905 οι ναύτες του ρωσικού θωρηκτού Ποτέμκιν θα εξεγερθούν.
Η ιστορία είναι γνωστή, θα πάρει διαστάσεις μύθου όταν το 1925 ο Σεργκέι Αϊζενστάιν θα δημιουργήσει ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Έχουν γραφτεο χιλιάδες αναλύσεις, ειδικά για το επαναστατικό μοντάζ και την περίφημη σκηνή στη σκάλα Ρισελιέ με τα 192 σκαλοπάτια και την κούνια του μωρού.
Το σοβιετικό κοινό αντιμετώπισε επιφυλακτικά την ταινία, στο εξωτερικό γνώρισε τη μεγαλύτερη αποθέωση.
Σκηνές από την ταινία έχουν αναπαραχθεί εν είδει φόρου τιμής σε πλήθος μεταγενέστερων ταινιών, όπως στους Αδιάφθορους (Μπράιαν ντε Πάλμα), το Μπραζίλ (Τέρι Γκίλιαμ), τον Πόλεμο των Άστρων 3 (Τζορτζ Λούκας) κ.ά.
Ίσως οι μεγαλύτεροι έπαινοι να προέρχονται από τούς " εχθρούς". Ο Γκέμπελς δήλωσε εντυπωσιασμένος, " αν δεν έχεις στέρεη ιδεολογική βάση η ταινία μπορεί να σε κάνει μπολσεβίκο" . Οι Άγγλοι, πιο πρακτικοί....την απαγόρευσαν, μετά τη δεκαετία του 50 επιτράπηκε η προβολή της.
Η ιστορία και η πολιτική επίδραση της εξέγερσης στο Ποτέμκιν ήταν μεγάλη, εξίσου μεγάλη κι η επίδραση της ταινίας.
Μιλάμε για ταινία, δεν είναι ντοκυμαντέρ. Ο τσάρος έπνιξε στο αίμα την εξέγερση, σφαγή όμως στη σκάλα Ρισελιέ δεν έγινε ποτέ... ήταν έμπνευση της μεγαλοφυιας του Αϊζενστάιν!
https://www.youtube.com/watch?v=uXhSf2qLyMI&feature=share&fbclid=IwAR2-oXwXy9-5wXSb88MHWv1-HrWWQ2IXRWyHd19rvAsuQE6lHg3ZbxuPkLQ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η επανάσταση δεν περνάει από το πανεπιστήμιο,
κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε,
η επανάσταση περνάει από τις μεγάλες μάζες,
την επανάσταση την κάνουν οι λαοί,
την επανάσταση την κάνουν, ουσιαστικά, οι εργαζόμενοι."
Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Γεννηθηκε σαν σημερα στις 26 Ιουνίου 1908,στο Σαντιάγο, της Χιλής
Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε ήταν Χιλιανός ιατρός και πολιτικός, γνωστός ως ο πρώτος μαρξιστής που έγινε πρόεδρος χώρας μέσω ανοικτών εκλογών.
Υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Χιλής από το 1970 έως το 1973, όταν ανατράπηκε με ένα πραξικόπημα από τον Αουγούστο Πινοσέτ στις 11 Σεπτεμβρίου 1973,
Στις 11 Σεπτέμβρη του 1973, ο πρόεδρος της Κυβέρνησης Λαϊκής Ενότητας της Χιλής, Σαλβαντόρ Αλιέντε, βρίσκεται νεκρός.
Αυτοκτόνησε (πολλοί λένε ότι δολοφονήθηκε) καθώς οι δυνάμεις του - με τη στήριξη των Αμερικάνων - δικτάτορα, Αουγούστο Πινοσέτ, πολιορκούσαν το προεδρικό μέγαρο.
Επί της διακυβέρνησής του η ανεργία έπεσε από το 8,8% στο 3% και η παιδική θνησιμότητα μειώθηκε κατά 20,1% *
Ένα από τα πρώτα μέτρα που πήρε ήταν η δωρεάν διανομή γάλακτος στους μαθητές
Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1970 ο σοσιαλιστής υποψήφιος Σαλβαδόρ Αλιέντε συγκεντρώνει το 36,63% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Χιλής και με την υποστήριξη του τρίτου σε ψήφους Ραντομίρο Τόμιτς με 28,09% (υποψήφιος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος), αναδεικνύεται πρόεδρος της Χιλής.
Στις 11 Σεπτεμβρίου του 1973 ανατρέπεται με στρατιωτικό πραξικόπημα και αυτοκτονεί αφού πρώτα αφήσει παρακαταθήκη ένα ιστορικό διάγγελμα το οποίο μιλά ακόμη στην καρδιά του κάθε επαναστάτη.
Στην οργάνωση του πραξικοπήματος, με το οποίο πήρε την εξουσία ο δικτάτορας Αουγκούστο Πινοτσέτ, (ο οποιος υποκρινοταν τον υποστηριχτη του Αλιεντε στο στρατο) συμμετείχαν ενεργά οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο αρχηγός του χιλιανού στρατού Ρενέ Σνάιντερ αφού έκανε γνωστό πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών, στις οποίες όλα έδειχναν πως θα κέρδιζε ο Αλιέντε, δολοφονήθηκε από μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων οι οποίες είχαν χρηματοδοτηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΥΡΘΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Κοσμά και της Ευαγγελίας , αλβανικής καταγωγής, γεννημένη το 1987.
Υψηλόβαθμο και ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργή ακτιβίστρια των ΛΟΑΤΚΙ.
Αυτή είναι η λεσβία παιδεράστρια 33χρονη που απήγαγε και βίασε την 10χρονη Μαρκέλα ενώ πότισε το κοριτσάκι με ναρκωτικά και σεξοδιεγερτικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μικρη απορία...
είναι προφανές πως στον χώρο της υγείας και του φαρμάκου έχει στηθεί απίστευτο φαγοπότι. Η μόνη - κακή- εταιρεία που λαδωνε ήταν η Novartis; όλες οι άλλες εταιρείες έδιναν κάνα γαλακτομπούρεκο στη γιορτή του γιατρού η του " δημοσίου λειτουργου";
Επίσης, αυτά τα έκαναν οι " Φράγκοι"; Ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες δεν λαδωναν, ποικιλοτρόπως, κανέναν;
Μάλλον έτσι θα ναι, έτυχαν κάτι κακοί...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27 Ιουνίου 2020
Μιγκέλ Ντίας Κανέλ : Ο δρόμος των αξιών, της ενότητας και του πατρωτισμού είναι ο δρόμος της Κούβας

Αβάνα, 23 Ιουνίου - Ο Πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα θα συνεχίσει στο δρόμο των αξιών, της ενότητας του λαού και του πατριωτισμού, για την οποία μίλησε ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ. Κάστρο. Ο πρόεδρος υπενθύμισε μια ιδέα σχετικά με αυτό, την οποία μοιράστηκε με το hashtag #SomosCuba στο λογαριασμό του στο Twitter
"Αυτές οι αρετές με τις οποίες ο λαός μας μπορεί να αντιμετωπίσει και επιλύσει οποιαδήποτε κατάσταση , αυτή η  αίσθηση πατριωτισμού, αυτή η πολιτική συνείδηση, αυτή η πολιτική ωριμότητα, αυτή η επαναστατική  επαγρύπνηση ... που ενώνει όλο το λαό,  είναι ο δρόμος που δεν θα εγκαταλείψουμε", ανέφερε .
Σε ένα άλλο μήνυμα, ο αρχηγός του κράτους μοιράστηκε μία ομιλία του Φιντέλ Κάστρο σε γεύμα που του παρέθεσαν τα μέλη του Directorio  Estudiantil  Universitario του 1930, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 1960, και όπου είπε αυτή τη φράση. Σε αυτή τη συνάντηση, ο Comandante  δήλωσε επίσης ότι «όταν μιλoύν για την Επανάσταση, θα μιλούν για μια μόνο  γενιά».
Η κουβανική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Ντιάζ-Κανέλ, υιοθέτησε το σύνθημα «Είμαστε συνέχεια», με την οποία επικυρώνεται αυτή η σκέψη.
Πρόσφατα, ο πρόεδρος δήλωσε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Μesa Redonda  ότι αυτή η ιδέα δεν είναι απλό σύνθημα, αλλά μάλλον επιβεβαίωση της ιστορίας της αντίστασης και της νίκης του έθνους. (PL)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπληρώθηκε το σχέδιο και με άλλες πανάκριβες ζαρντινιερες στους δρομους της Αθηνας!
Δεν με εξοργίζει τόσο η λαμογιά, δηλαδή το ότι αυτοί οι ντενεκέδες έχουν κοστολογηθεί 500τόσα ευρώ ο καθένας ενώ ούτε 50 ευρώ κοστίζουν.
Με εξοργίζει το κιτσαριό, η προχειρότητα και η ευκολία με την οποία μας γράφουνε στ'αρχίδια τους και μας καταστρέφουν τις ζωές μας για να κονομήσουνε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτές είναι οι ζαρντινιέρες 150χ50χ50cm του κ.Μπακογιάννη για την Αθήνα.
Φίνο πράγμα, λαμαρινένιο, όπως λέει στις προδιαγραφές.
Κάθε μια από από αυτές τις ζαρντινιέρες κοστίζει 550 ευρώ. Η μία…
Ο κ.Μπακογιάννης έχει παραγγείλει 570 τέτοιες ζαρντινιέρες. Το όλον 313.500 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα, που η μια ζαρντινιέρα του κ.Μπακογιάννη κοστίζει 550 ευρώ, ο βασικός μισθός του εργάτη είναι 546 ευρώ (καθαρά).
Θυμίζουμε επίσης ότι το φιλοδώρημα της πανδημίας (που συνεχίζεται για χιλιάδες εργαζόμενους) είναι 534 ευρώ.
Αυτά.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις εξαπολύουν μαζική επίθεση στη Γάζα
Πηγή: Al-Masdar
Οι Ισραηλινοναζιστικές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, χτυπώντας αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Khan Younis.
Σύμφωνα με Παλαιστίνιους ακτιβιστές, οι Ισραηλινοναζιστικές Ενοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν κυρίως βαρύ πυροβολικό και εναέριες επιθέσεις για να χτυπήσουν το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με κύριο επίκεντρο την περιοχή Khan Younis.
Επιπλέον, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα ισραηλινοναζιστικό πολεμικό αεροπλάνο βομβαρδισε στα ανατολικά της πόλης Deir al-Balah, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή ζημιές στο μέρος.
Ισραηλινοναζιστικό πυροβολικό βομβάρδισε άλλη μια περιοχή με δύο βομβίδες ανατολικά της Πόλης της Γάζας, όπου βρέθηκε ότι ο βομβαρδισμός στόχευε ένα παρατηρητήριο της Χαμάς.
Σε ένα σχετικό πλαίσιο, το ισραηλινοναζιστικό σύστημα Σιδηρόδρομου παρακολούθησε το απόγευμα της Παρασκευής την εκτόξευση δύο πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινοναζιστικο καθεστως.
Το ισραηλινοναζιστικό Κανάλι 13 ανέφερε ότι “οι δυο πύραυλοι προσγειώθηκαν, ένας σε ακατοίκητη περιοχή στην ισραηλινοναζιστική πλευρά των συνόρων, ενώ ο άλλος προσγειώθηκε εντός της λωρίδας”.
Το τελευταίο αυτό περιστατικό λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ της παλαιστινιακής ηγεσίας και των ισραηλινοναζιστικών καθεστωτικων αρχών σχετικά με την πιθανή προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020
Οι HΠΑ επιτίθενται στην ΚΟΥΒΑ, οι ΛΑΟΙ την στηρίζουν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν τις επιθέσεις τους στις κουβανικές ιατρικές αποστολές σήμερα, χρησιμοποιώντας τες ως επιχείρημα για να διατηρήσουν το νησί στη λίστα των χωρών που δεν πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων.
Όπως συνέβη πέρυσι, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ συμπεριέλαβε τη χώρα της Καραϊβικής στη χειρότερη θέση (επίπεδο 3) της αμφιλεγόμενης ετήσιας έκθεσής της για την εμπορία ανθρώπων, παρά την μηδενική ανοχή που δήλωσε η Κούβα ενάντια σε αυτήν τη μάστιγα.
Μαζί με την ΚΟΥΒΑ, 18 άλλες χώρες εμφανίζονται σε αυτη την μονομερη λίστα, ενάντια σε πολλές από τις οποίες η Ουάσιγκτον διατηρεί πολιτική συνεχούς εχθρότητας, όπως η Κίνα, το Ιράν, η Νικαράγουα, η Βενεζουέλα, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, η Ρωσία και η Συρία. . Όταν περισσότερες από διακοσιες οργανώσεις σε σαρντα χωρες προωθούν μια παγκόσμια εκστρατεία για την απονομή του του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για την Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve, , το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλά για φερόμενα σημάδια καταναγκαστικής εργασίας στο πρόγραμμα ιατρικών αποστολών του νησιού .
Η έκθεση δείχνει ότι η κουβανική κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται πλήρως με τα ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων και δεν καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να το πράξει, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση Τραμπ εντείνει την εκστρατεία της κατά της κουβανικής συνεργασίας στον τομέα της υγείας και απειλεί τα έθνη που δέχονται αυτή τη βοήθεια.
Ο Οργανισμός των κρατών της Ανατολικής Καραϊβικής εξέφρασε την ανησυχία και την καταδίκη του για το νομοσχέδιο που εισήγαγε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρικ Σκοτ που επιχειρεί να απεικονίσει την ανθρωπιστική βοήθεια της Κούβας ως "εμπορία ανθρώπων". και τιμωρία χωρών που αποδέχονται αυτή τη βοήθεια.
Οι χωρες της Καραϊβικής δήλωσαν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα το έργο του σώματος Henry Reeve και επανέλαβαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν να συνεργάζονται με όλες τις φιλικές κυβερνήσεις που προσφέρουν αυτή υποστήριξη στα μικρά νησιωτικά κράτη της περιοχής.
Η αντίδραση της σοσιαλιστικής Κούβας στην διεθνή πανδημία SARS- CoV2 υπήρξε μοναδική και μέσα στη χώρα την ίδια και όσον αφορά τη διεθνή συνεισφορά της.
Η απονομή του Διεθνούς Βραβείου Νόμπελ, θα σημάνει την αναγνώριση της νήσου της Κούβας για τον ιατρικό διεθνισμό της, που αποτέλεσε το κεντρικό χαρακτηριστικό της ανάπτυξης της χώρας από το 1960.
Η ιστορία επίσης μας υποδεικνύει ότι, είτε λαβει αναγνώριση είτε όχι, η επαναστατική Κούβα θα εξακολουθήσει να μάχεται για ένα διεθνές σύστημα υγείας, άξιο μίμησης και για τους κατοίκους της και διεθνώς.
Το Βραβείο Νόμπελ θα αντικατοπτρίσει μια νέα διεθνή συνειδητότητα σχετικά με το τί είναι σημαντικό σε αυτόν τον κόσμο: την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη
ΚΟΥΒΑ
ΝΟΜΠΕΛ ΝΑΙ
ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΧΙ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καναδάς: Ένοχος ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε και άφησε τυφλό νεαρό Αφροαμερικανό που ληστευε αυτοκινητα
 Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020, 09:22
Η καναδική δικαιοσύνη έκρινε ένοχο έναν λευκό αστυνομικό που κατηγορείτο ότι ξυλοκόπησε και άφησε τυφλό από το ένα μάτι έναν νεαρό Αφροαμερικανό που ληστευε αυτοκινητα το 2016, μια υπόθεση που προσέλκυσε τεράστια προσοχή στον Καναδά, εν μέσω του διαλόγου για τον συστημικό ρατσισμό στην αστυνομία.
Ο Μάικλ Τέριο, στέλεχος της αστυνομίας στο Τορόντο, που δεν βρισκόταν σε υπηρεσία όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, έχοντας πλάι του τον αδελφό του Κρίστιαν, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Οντάριο ως προς την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε τον Νταφόντε Μίλερ και τον χτύπησε με μεταλλικό σωλήνα.
Ο Κρίστιαν Τέριο απαλλάχθηκε. Ο Νταφόντε Μίλερ, ήταν τότε 19 ετών, όταν έχασε το αριστερό του μάτι μετά την επίθεση, την 28η Δεκεμβρίου 2016.
Οι δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για επίθεση με σκοπό την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών με επιβαρυντικές περιστάσεις και για παρακώλυση της δικαιοσύνης, είχαν δηλώσει αθώοι και ότι ενήργησαν σε αυτοάμυνα.
Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο Μίλερ λήστευε αυτοκίνητα πριν από τον καβγά.
Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε με φόντο τις διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας και στον Καναδά, που πυροδότησε το κίνημα στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη, που απέχει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον Καναδά.
Η ποινή που θα επιβληθεί στον Μάικλ Τέριο θα ανακοινωθεί σε ακροαματική διαδικασία τη 15η Ιουλίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φόβοι ότι η «κοκκινομάλλα» απαγωγέας της 10χρονης Μαρκέλλας έδειχνε live τον βιασμό της μικρής
Καταιγιστικές εξελίξεις κόβουν την ανάσα στην υπόθεση της Μαρκέλλας, καθώς στο προσκήνιο βρέθηκε ένα τρίτο πρόσωπο, ενώ προκαλεί τρόμο και ανατριχίλα το ενδεχόμενο η 10χρονη να εξαναγκάστηκε σε live «ροζ» βιντεοκλήση!
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ένας μαύρος άνδρας με κοτσιδάκια και… χάντρες στα μαλλιά, τον οποίο φέρεται ότι είδε η μαθήτρια από την Τούμπα το σαρανταοκτάωρο που είχε απαχθεί από την 33χρονη «κοκκινομάλλα», η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις Γυναικείες Φυλακές Θηβών για τον βιασμό και την απαγωγή της. Η κατηγορούμενη κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με αυτό τον άνδρα και ισχυρίστηκε ότι η Μαρκέλλα έβλεπε παραισθήσεις λόγω του ηρεμιστικού που της είχε χορηγήσει!
Όσα είπε η 10χρονη στους αστυνομικούς σχετικά με τον άντρα αυτό επιβεβαίωσε και η δικηγόρος της οικογένειάς της μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Οσο το κορίτσι ήταν στο σπίτι, δεν έκανα βιντεοκλήση με κανέναν και σε καμία περίπτωση με κάποιον μαύρο με κοτσιδάκια στα μαλλιά του. Δεν αναγνωρίζω το πρόσωπο που μου περιγράφετε με τα κοτσιδάκια και τις χάντρες στα μαλλιά. Ίσως είναι εικόνες της Μαρκέλλας από το ηρεμιστικό. Όσο διάστημα ήμουν με το κορίτσι δεν μίλησα με κανέναν, παρά μόνο με τη Μ., που ήταν συνάδελφος από τον φούρνο» ισχυρίστηκε η 33χρονη, η οποία αποκάλυψε την προέλευση των χρημάτων που βρέθηκαν πάνω της:
«Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο εκδιδόμουν και έτσι έβγαζα χρήματα. Ο πρώην σύζυγός μου με προώθησε σε αυτή τη δουλειά. Μου έβρισκε πελάτες μέσω ίντερνετ στο site (…). Στην ιστοσελίδα αυτή μπαίνεις με ψευδώνυμο, γίνεται η γνωριμία και στη συνέχεια τα πάντα τα κανονίζαμε τηλεφωνικά. Επαιρνα 150 ευρώ την ώρα. Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε ένα πιο πλήρες πρόγραμμα και έπαιρνα 300 ευρώ την ώρα. Τα χρήματα τα έπαιρνα μετρητά. Τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω μου ήταν από το τελευταίο διάστημα που δούλευα και τα κρατούσα εγώ».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποψιάζονται πως, όσο η 33χρονη κρατούσε τη μικρή Μαρκέλλα, έκανε live μεταδόσεις σε πλατφόρμες του εξωτερικού με επαγγελματικό τρόπο, ώστε να μην αφήσει διαδικτυακά ίχνη. Οι έρευνες των Αρχών για τυχόν συμμετοχή της «κοκκινομάλλας» σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας συνεχίζονται, καθώς υπάρχει η υποψία ότι η 33χρονη πήρε πάνω της όλο το βάρος της απαγωγής για να «κουκουλώσει» την ύπαρξη ευρύτερου κυκλώματος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλήθος κόσμου έσπευσε να στηρίξει την 9χρονη που κατέρρευσε από την πείνα και την άνεργη μητέρα της
Eνα πρωτοφανές πανελλήνιο «τσουνάμι» συμπαράστασης και υποστήριξης στην οικογένεια του 9χρονου κοριτσιού, το οποίο κατέρρευσε από την πείνα μέσα σε έναν φούρνο στη Ρόδο, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική ιστορία της.
Το κοριτσάκι έχασε τις αισθήσεις του στον φούρνο όπου είχε πάει με τη μητέρα και τη δίδυμη αδελφή του το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας καθώς ήταν νηστικό επί ώρες. Oπως έγινε γνωστό, η μητέρα, η οποία μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της, είναι ξενοδοχοϋπάλληλος, αλλά δεν μπορεί να βρει δουλειά, καθώς τα περισσότερα ξενοδοχεία στο νησί των ιπποτών, όπως και σε πολλά ακόμα νησιά, που τα προηγούμενα χρόνια έσφυζαν από επισκέπτες, «χτυπήθηκαν» από τις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας και παραμένουν κλειστά.
Κινητοποίηση
Μόλις έγινε γνωστή η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει η οικογένεια της 9χρονης, τη στήριξή της σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ανέλαβε ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγία Σοφία».
Παράλληλα, υπήρξε κινητοποίηση και από πολλές άλλες πλευρές, τόσο από απλούς πολίτες όσο και από φορείς οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν ό,τι μπορούν για να κατορθώσει η οικογένεια να ζήσει αξιοπρεπώς.
Για παράδειγμα, ήδη έχει βρεθεί λύση και για ακόμα ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε η οικογένεια, καθώς λόγω οφειλών στο σπίτι είχε διακοπεί η ηλετροδότηση από τον πάροχο που, σύμφωνα με τη μητέρα της 9χρονης, δεν είναι η ΔΕΗ, αλλά κάποια ιδιωτική εταιρία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη προσφέρθηκαν ορισμένοι να πληρώσουν τους λογαριασμούς, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα. Τα αντανακλαστικά του έδειξε και ο Δήμος Ρόδου και, όπως τόνισε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, «είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας» να υποστηριχθεί η οικογένεια. Μιλώντας για το περιστατικό της λιποθυμίας, επισήμανε πως η μητέρα του παιδιού δεν είχε ζητήσει βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του νησιού, σημειώνοντας τα εξής: «Οι άνθρωποι στη Ρόδο είναι πολύ αξιοπρεπείς. Πρέπει να φτάσουν στα όριά τους για να ζητήσουν πράγματα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο κάδρο οι… σκοτεινές παρέες της 33χρονης που απήγαγε τη Μαρκέλλα! Ψάχνουν αν κρύβεται κύκλωμα παιδεραστίας
Πολλά σκοτεινά σημεία καλούνται να φωτίσουν οι αστυνομικοί γύρω από την πρωτοφανή υπόθεση της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκειμένου η Δικαιοσύνη να έχει σαφή εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη και ποιος το οργάνωσε.
Τα στόματα αρχίζουν δειλά δειλά να ανοίγουν και αποκαλύπτουν ότι το περιβάλλον της 33χρονης δεν ήταν αυτό που χαρακτηρίζεται «συνηθισμένο». Σύμφωνα με γείτονες της 33χρονης Ειρήνης Μούρθου, οι συναναστροφές της περιελάμβαναν κάποια άτομα με ιδιαίτερο παρουσιαστικό, που δεν «κολλούσε» με την ίδια. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός γείτονα της 33χρονης, που εμφανίζεται πεπεισμένος ότι κάποιοι άλλοι κρύβονται πίσω από την απαγωγή.
«Κάποιος ερχόταν στο σπίτι. Είχε έρθει καμιά δυο φορές με ένα άσπρο τζιπ, ήταν κουρεμένος γουλί. Είναι ανίκανη για να δράσει μόνη της, ειδικά αυτή η γυναίκα. Μάλλον τα πήρε πάνω της για να σώσει κάποιον ή την απείλησαν» ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό ο γείτονας της 33χρονης, που μίλησε χωρίς να αποκαλύψει δημοσίως την ταυτότητά του.
Σε αυτόν ακριβώς τον κοινωνικό περίγυρο της «κοκκινομάλλας» εστιάζουν πλέον την έρευνά τους οι αστυνομικοί, για να διαπιστώσουν -ή να απορρίψουν- το σενάριο της εμπλοκής άλλων ατόμων ή ακόμα και κυκλώματος παιδεραστών. Aλλωστε, ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα γιατί λίγο πριν από τη σύλληψή της η 33χρονη θέλησε να ξεφορτωθεί τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή, σπάζοντάς τον και πετώντας τον μέσα σε έναν κάδο. Η ίδια εξέφρασε φόβους για τη σωματική της ακεραιότητα, ακόμα και για τη ζωή της, και ζήτησε διά του συνηγόρου της να μεταχθεί στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα κι έτσι θα παραμείνει προφυλακισμένη στις Γυναικείες Φυλακές του Ελεώνα Θήβας. Από την πλευρά του, ο συνήγορός της Βασίλης Νουλέζας ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως αν αποδειχθεί πίσω από την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας ότι υπάρχει κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, τότε θα παραιτηθεί από την υπόθεση.
Την ίδια ώρα, η Μαρκέλλα παραμένει σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων και μάλιστα στον ίδιο χώρο μεταφέρθηκε και ο 6χρονος αδελφός της, ώσπου να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων. Η Μαρκέλλα χρειάζεται στήριξη και προετοιμασία από ειδικούς για να καταθέσει, ενώ έχει στενή σχέση με τον αδελφό της και θα τους βοηθήσει να είναι μαζί.
Σχετικά με την απομάκρυνση και του 6χρονου παιδιού από την οικογένεια, η εκ των δικηγόρων της Ανθούλα Ανασόγλου σχολίασε: «Iσως η μητέρα από τα διάφορα ψυχολογικά σοκ που έχει υποστεί δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ούτε τον εαυτό της. Φαντάζομαι ότι αυτό εκτίμησαν οι κοινωνικοί λειτουργοί και θεώρησαν ότι τα παιδιά χρειάζονται ένα καλύτερα προστατευμένο περιβάλλον, μέχρι η μητέρα να σταθεί στα πόδια της, ή θα αποφασίσουν εκείνοι να αλλάξει η επιμέλεια».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εφιάλτης της ανέχειας επέστρεψε για πάνω από 1.000 οικογένειες στην Πατρα
Τρομακτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πάτρας σχετικά με τη φτώχεια που μαστίζει την πόλη, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Μπορεί η ιστορία της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε έναν φούρνο στη Ρόδο να έγινε γνωστή στο πανελλήνιο, ωστόσο δεν είναι η μόνη που αποδεικνύει ότι, εκτός πολλών άλλων σοβαρών συνεπειών, ο κορονοϊός έφερε πίσω τον εφιάλτη της ανέχειας για πολλά νοικοκυριά και μεμονωμένα άτομα.
Ενδεικτικά, στην Πάτρα περισσότερες από 1.000 οικογένειες καλύπτουν τις ανάγκες τους για να επιβιώσουν εξασφαλίζοντας το καθημερινό φαγητό τους από την τράπεζα τροφίμων και τα συσσίτια που λειτουργούν στην πόλη! Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν προστεθεί άλλες 70 οικογένειες στις λίστες αυτών που χρειάζονται οικονομικά βοηθήματα και βοήθεια για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους.
Παράλληλα στην Πάτρα υπάρχει έκρηξη της ανεργίας και του αριθμού των ατόμων που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 27.000 κάτοικοι της πόλης είναι ενταγμένοι στο σύστημα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης!
Μια ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν τα παιδιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότερα από 1.000 είναι ενταγμένα στο σύστημα διανομής δεκατιανού. Ωστόσο, δεν είναι γνωστός -καθώς δεν έχει καταγραφεί επίσημα- ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους προσφέρουν τροφή, αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όμως έρχονται στη δημοσιότητα και άλλα περιστατικά με μέλη της αστυνομικης ομάδας ΔΡΑΣΗ (με μηχανακια παπια). Πριν από δύο εβδομάδες, ένστολος απηύθυνε απρεπές σχόλιο σε νεαρή γυναίκα που περνούσε μπροστά από τα δίκυκλα της ομάδας στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας την ενόχλησή της. Μάλιστα, του αξίωσε να της ζητήσει συγγνώμη, αλλά εκείνος αρνήθηκε, αναγκάζοντας τον επικεφαλής του να απολογηθεί εξ ονόματος της ομάδας. Όμως ο υπαίτιος του επιτέθηκε με αυθάδεια, λέγοντας: «Και τι σε βάλαμε, συνήγορό μου;» Τελικά, η νεαρή υπέβαλε μήνυση και ενημερώθηκε η ηγεσία της ομάδας, όμως επιχειρήθηκε να «κλείσει» το θέμα χωρίς να πάρει έκταση!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σκάνδαλο της NOVARTIS έγινε από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και οχι από τον ΣΥΡΙΖΑ
Γιατι δεν απαιτείτε την καταδικη των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΕΥΘΎΝΩΝ βρε ?.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο «εθνάρχης» της Δεξιάς Κ.Καραμανλής ελεγε πώς θα τρώμε με χρυσά κουτάλια στην ΕΟΚ....καί οτι θα μας προστατευσουν καί απο εξωτερικές απειλές Δημαγωγωντας... Ο Ανδρεας Παπανδρεου ενώ ελεγε εξω από την ΕΟΚ, όταν εκλεχθηκε το 1981 μας ειπε ότι δεν είναι «εφικτο» να φτγουμε…
Ηλθαν πολλές επιδοτησεις υπό τόν ορο να αλλάξουμε τό μοντέλο στην πρωτογενη παραγωγή καί να στηριχτεί η χωρα μας στίς υπηρεσίες Τουρισμού,που κακοηχα τό ονομασαν Βαριά Βιομηχανία...
Εκείνο που εντεχνα μας απόκρυψαν είναι τό διδαγμα από τόν μύθο της αλεπούς «η οποία ετρωγε μεν μέ ευχαρίστηση τα ξυράφια με μέλι - πού την ταϊζαν - χωρίς ομως να κάτσει να σκεφτεί τίς συνέπειες πού θα υπάρξουν οταν αργότερα θα προσπαθήσει καί νά τα βγάλει»...
Το 1993 η ΕΟΚ εγινε ΕΕ. Και αυτό ηταν η πραγματικη καταστροφη της Ευρωπης, που το ειχαν προσχεδιασει όμως από τοτε που ηταν ΕΟΚ. Το 2000 η ΕΕ επεβαλε το ενιαιο νομισμα, το ευρω.
Αυτό τό μοντέλο της ΕΕ δέν περπατάει, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται τρομακτικές ελλείψεις σέ προιόντα που είχαμε αυτάρκεια οπως: Γεωργικά προϊόντα,Κτηνοτροφία, τυποποιημένα προϊόντα, Κλωστουφαντουργίες, μικροβιοτεχνίες, Εργοστασια,Γαλακτοκομικών προϊόντων,Προϊοντων Κρέατος Αλευρων,Ζαχαρης,Τσιμεντου καί αλλων οικοδομικών υλικών,Ναυπηγεία αλλα καί βιομηχανίες παραγωγής, εργαλειων,ανταλλακτικών καί κατασκευης αμαξωματων ακομα καί βαρέων κατασκευών οπως στρατιωτικού εξοπλισμού κλπ με αποτελεσμα ο λαός μας καί η Χωρα νά οδηγούνται στούς ξενους Γκάγκστερ δέσμια τών καταναλωτικών της αναγκών καί στην Χρεοκοπία...
Αυτές τίς επιλογές τής ξενόδουλης Αστικής τάξης πληρώνουμε τώρα σκληρά στό πετσί μας...
Σχολιο.- Δικαιώθηκε το ΚΚΕ, που λέγανε το 1979 και το 1986, οτι θα γίνουμε γκαρσόνια των Ευρωπαίων, και όντως γίναμε, με τον τροπο που το περιγράφεις
Σχολιο.- Βεβαίως είχε δίκιο τότε...Δυστυχώς ομως η τωρινή του Γραμμή είναι αλλα λογια να αγαπιόμαστε...Μονο διαπιστώσεις αλλά ομως «δέν μπορούμε να φυγουμε από ΟΝΕ&ΕΕ εάν δέν υπαρξει Λαϊκή εξουσία για τι θα καταστραφουμε καί θα χρεοκωπήσουμε χείροτερα απο οτι μέ τα μνημόνια»....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατι «εξαφανιζουν» τη φετινη σοδια του σιταριου μας. Εμποροι αγοραζουν εως και 40% ακριβοτερα από τους γεωργους ολη τους την παραγωγη. Τελικος προορισμος ολου του σιταριου είναι το εξωτερικο και κυριως η Ιταλια. Από Σεπτεμβριο θα ερθουν μεγαλες ανατιμησεις σε ειδη διατροφης. Με μηδενικα αποθεματα στις αποθηκες μας, μοιραια θα ερθει και η μεγαλη ελλειψη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό κρυβει το τηλεφωνημα στον Ερντογαν. Με εντολη Μερκελ και ΝΑΤΟ, ο Κουλης …εσκυψε στον Σουλτανο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νωρις προχθες το απογευμα κυκλοφορησε η πληροφορια ότι κλεινει η υποθεση Novartis στην αμερικανικη δικαιοσυνη. Η εταιρεια συνβιβαστηκε παραδεχομενη τα αδικηματα της, και θα πληρωσει στο αμερικανικο δημοσιο ένα διολου ευκαταφρονητο προστιμο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρα-μαγαζι : Ξεπουλημα
Ο πολιτικος κοσμος τσακωνεται και ταυτοχρονα ευθγραμμιζεται στις εξωθεν εντολες. Η κυβερνηση μεθοδευει παραχωρησεις στην Τουρκια και νεα φτωχοποιηση της κοινωνιας. Νεοι κινδυνοι λογω του ανατεμαχισμου της Μεσογειου με βαση το «δικαιο» των ισχυρων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ουκρανια. Άνδρας, αστυνομικος εκτος υπηρεσιας,  έδειρε υπάλληλο σούπερ μάρκετ με λουκάνικο επειδη δεν του εδινε αλκοολ το πρωι–  (Video)
26/6/2020
Όλα ξεκίνησαν μέσα σε ένα σούπερ Μάρκετ στην Ουκρανία. Για κάποιο λόγο ο υπάλληλος του καταστήματος παρεξηγήθηκε με έναν πελάτη, μεγάλων διαστάσεων, αστυνομικο εκτος υπηρεσιας,  και μόλις εκείνος πλήρωσε στο ταμείο, έπιασε τον υπάλληλο και τον έβγαλε σαν τσουβάλι έξω.
Εκεί άρχισε να τον βαράει στο πρόσωπο με ένα λουκάνικο που μόλις είχε αγοράσει. Και όταν λέμε να τον βαράει στην κυριολεξία του έριχνε χαστούκια με το λουκάνικο ο ήχος των οποίων ακούγεται στο βίντεο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο υπάλληλος είπε στην ταμία να μην «χτυπήσει» ένα μπουκάλι βότκα, αφού σύμφωνα με τον νόμο «απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ στις 9 το πρωί» και η ώρα που έγινε το περιστατικό ήταν 9. Αυτό εκνεύρισε τον πελάτη που μόλις πλήρωσε τα υπόλοιπα (μαζί και το λουκάνικο) άρχισε να τον βαράει.
Κάποια στιγμή όπως φαίνεται και στο βίντεο ο υπάλληλος επιχειρεί να κλωτσήσει των τεραστίων διαστάσεων εξαγριωμένο πελάτη, αλλά φαίνεται ότι έχει ζαλιστεί από τα πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο με το λουκάνικο και κλωτσάει αέρα. Πέφτει και ματώνει τα χείλη του.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=NghPK0pjoy8&feature=emb_logo




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




130.000 ΕΥΡΩ! Η ΑΔΕΛΦΗ του πρωθυπουργού πήρε «εργολαβία» για τα βιομηχανικά αιολικά πάρκα...
Επίσημοι λομπίστες των βιομηχανικών αιολικών πάρκων η οικογένεια Μητσοτάκη;
Εκστρατεία για την κάμψη των κοινωνικών αντιδράσεων απέναντι στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αναλαμβάνει από το «Πράσινο Ταμείο» η κοινή πρωτοβουλία EPLO/ISD και ΣΥΚΓΛΙΣΕΙΣ, Πρόεδρος στην οποία είναι η αδερφή του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.
Πιο συγκεκριμένα, το «Πράσινο Ταμείο» αναθέτει στους δύο φορείς ένα έργο ύψους 130.000 ευρώ με σκοπό να εξασφαλιστεί η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, που εναντιώνονται στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων στην επικράτεια.
Ιδρυτής και Πρόεδρός του είναι η αδερφή του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΟΧΗ!» ΝΕΚΡΗ πόλη η Ρόδος...
Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου δήλωσε:"Η κατάσταση είναι τραγική. Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους. Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι νέκρα".
Κατά τα άλλα,όλα πάνε καλά!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Της πουτανας στην Ιταλία! Διώξτε τους Βουλγάρους ή θα το κάνουμε εμείς!
Κρούσματα κορωνοϊου στις συνοικίες των Βουλγάρων, τρόμος στους κατοικους με τους δούλους λαθρομετανάστες που δουλεύουν στα κτηματα των μεγαλογαιοκτημονων με 1 ευρώ την ώρα στις καλλιέργειες...
Οι κάτοικοι τα κάνουν γυαλιά καρφιά!
Ή τους διώχνετε εσείς, ή θα το κάνουμε εμείς!
Ο Περιφερειάρχης δηλώνει στα ΜΜΕ: "Στο Mondragone η κατάσταση υπό έλεγχο"... ενώ συμβαίνει το αντίθετο!