Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Δευτερα 15 Ιουλιου 2024


Ξέρει τί λέει.

-Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, ο οποίος επίσης επέζησε πρόσφατα από απόπειρα δολοφονίας, προέβη σε επίσημη δήλωση σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν στη συγκέντρωση του προέδρου Τραμπ:

"Όταν τα προοδευτικά, φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης και τα πολιτικά τσιράκια τους που δεν σέβονται το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη, χιλιάδες φορές την ημέρα χωρίς αποδείξεις, χαρακτηρίζουν ψευδώς έναν πολιτικό αντίπαλο επικίνδυνο που πρέπει να σταματήσει, είναι θέμα χρόνου να πάρει κάποιος άθλιος τα όπλα και την πολιτική δικαιοσύνη στα χέρια του.

Υπάρχει ήδη ένα δοκιμασμένο σενάριο για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. 

Πρώτον, θα προσπαθήσουν να σε βάλουν στη φυλακή χωρίς λόγο, και τα φιλελεύθερα και προοδευτικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί τους υπηρέτες ξεσπούν σε ενθουσιασμό όταν βλέπουν πώς επιλεγμένοι ανακριτές και εισαγγελείς κάνουν κατάχρηση του ποινικού νόμου για να εξοντώσουν έναν πολιτικό αντίπαλο.

Όταν αυτό δεν αποδίδει, αρχίζουν να φανατίζουν τους υποστηρικτές τους σε μια απελπισμένη πράξη. 

Το δάχτυλο θα πρέπει να δείξει αυτούς που δημιουργούν μια τέτοια ατμόσφαιρα, όχι αυτόν που τράβηξε τη σκανδάλη. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατο να σεβαστεί κανείς ότι οι υπεύθυνοι ζητούν πάντα συμφιλίωση και καθησυχασμό μετά τη δολοφονία.

Δεν έχω το δικαίωμα να παρεμβαίνω στις εσωτερικές υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, οπότε ας είναι η ευχή μου υγεία στον Τραμπ, κατανοητή μόνο ως μια καθαρά προσωπική στάση ενός ατόμου που έχει ήδη περάσει από ένα αποδεδειγμένο σενάριο στη Σλοβακία και ίσως χρειαστεί να το ξαναπεράσει. 

Δείτε μόνο πώς συμπεριφέρονται τα φιλελεύθερα και προοδευτικά μέσα ενημέρωσης. 

Κανένας σεβασμός.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την γρατζουνιά στο αυτάκι του Τραμπ:

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ?

ΠΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ?

Κασέμ Σολεϊμανί

Γενικές πληροφορίες

Όνομα στη μητρική γλώσσα قاسم سلیمانی (Περσικά)

Γέννηση 11 Μαρτίου 1957 

Qanat-e Malek, Kerman

Θάνατος 3 Ιανουαρίου 2020[ 

Baghdad International Airport 

Αιτία θανάτου επίθεση από αέρος 

Συνθήκες θανάτου ανθρωποκτονία 

Τόπος ταφής Kerman Martyrs Cemetery

Χώρα πολιτογράφησης Pahlavi Iran (1957–1979)

Ιράν (1979–2020)

Θρησκεία Ισλάμ

Εκπαίδευση και γλώσσες

Μητρική γλώσσα περσικά

Ομιλούμενες γλώσσες περσικά

Αραβικά

Πληροφορίες ασχολίας

Ιδιότητα στρατιωτικός

αξιωματικός

Περίοδος ακμής 1979 - 2020

Οικογένεια

Τέκνα Zeinab Soleimani

Narjes Soleimani

Συγγενείς Ridha Safieddine (γαμπρός)

Στρατιωτική σταδιοδρομία

Βαθμός/στρατός αντιστράτηγος/Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης

Πόλεμοι/μάχες Πόλεμος Ιράν-Ιράκ, Κουρδική εξέγερση στο Ιράν το 1979, KDPI revolution, Ιρακινός εμφύλιος πόλεμος, Συριακός Εμφύλιος Πόλεμος, Πόλεμος Λιβάνου 2006, South Lebanon conflict, Πόλεμος στο Αφγανιστάν και Iran–Israel proxy conflict

Αξιώματα και βραβεύσεις

Αξίωμα Commander of Quds Force (1998–2020)

Βραβεύσεις τάγμα της Πίστης, Ιράν (1989)[6]

Order of Zolfaghar (2019)[6]

Hero of the Republic (2020)

Commons page Σχετικά πολυμέσα

δεδομένα

Ο Κασέμ Σολεϊμανί (περσικά: قاسم سلیمانی‎‎, γεν. 11 Μαρτίου 1957, Κανάτ-ε-Μάλεκ, Ραμπόρ, Κερμάν, Ιράν - 3 Ιανουαρίου 2020, Βαγδάτη, Ιράκ ) ήταν Ιρανός στρατιωτικός ηγέτης, υποστράτηγος και διοικητής των ειδικών δυνάμεων αλ-Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης για ειδικές επιχειρήσεις εκτός του Ιράν.[7] Οι Αλ-Κουντς, υπό την ηγεσία του Σολεϊμανί παρείχαν στήριξη στις δυνάμεις της Χαμάς και της Χεζμπολάχ στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής κατάστασης στο Ιράκ μετά την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από εκεί. Από το 2012, οι ιρανικές δυνάμεις υποστήριξαν τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία. Ο Σολεϊμανί συμμετείχε επίσης στις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας στην κυβέρνηση του Ιράκ για την καταπολέμηση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους (2014-2015).[8] [9] Στις 3 Ιανουαρίου 2020 σκοτώθηκε στη Βαγδάτη, από αεροπορική επιδρομή μη-επανδρωμένων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. [10][11]

Θεωρείται εθνικός ήρωας στο Ιράν. Έχουν δημιουργηθεί ακόμη και ταινίες, τραγούδια και άλλα προς τιμήν του. Στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί το 2021 το βιβλίο «ο ευτυχισμένος φίλος μας» από τις εκδόσεις Ταξιδευτής που είναι στιγμιότυπα από τη ζωή του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ηγέτης του μεγαλύτερου μαοϊκού κομμουνιστικού κόμματος του Νεπάλ, Χάντγκα Πρασάντ Σάρμα Όλι, ορίστηκε πρωθυπουργός μετά τη διαμόρφωση μιας νέας συμμαχίας στο ταραγμένο κοινοβούλιο της χώρας, αναφέρει το Al Jazeera. Ο Όλι μπήκε στην πολιτική ως έφηβος και πέρασε 14 χρόνια στη φυλακή για εκστρατεία για την ανατροπή της μοναρχίας. Εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κόμμα το 1987 μετά την απελευθέρωσή του και ανέβαινε σταθερά στις τάξεις. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά πρωθυπουργός το 2015, ο Όλι επανεξελέγη το 2018 και επανεξελέγη για λίγο το 2021 στο κοινοβούλιο του Νεπάλ, στο οποίο πολλές κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν την τελευταία δεκαετία.

Το Νεπάλ έγινε ομοσπονδιακή δημοκρατία το 2008, περισσότερο από μια δεκαετία μετά τον εμφύλιο πόλεμο που κορυφώθηκε με την ένταξη των Μαοϊκών στην κυβέρνηση και την κατάργηση της μοναρχίας. Αλλά οι κυβερνήσεις ήταν ασταθείς έκτοτε, με το έθνος των Ιμαλαΐων των περίπου 30 εκατομμυρίων ανθρώπων να αντιμετωπίζει κλιμακούμενες οικονομικές προκλήσεις, ειδικά μετά τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην τουριστική βιομηχανία του Νεπάλ.


Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος του Νεπάλ, Χάντγκα Πρασάντ Σάρμα Όλι, ορίστηκε πρωθυπουργός μετά τη διαμόρφωση μιας νέας συμμαχίας στο ταραγμένο κοινοβούλιο της χώρας, αναφέρει το Al Jazeera.

Δήλωση την Κυριακή από το γραφείο του προέδρου ανέφερε ότι ο 72χρονος Όλι θα ορκιστεί τη Δευτέρα, την τέταρτη φορά που γίνεται πρωθυπουργός.

Αντικαθιστά τον Πούσπα Καμάλ Νταχάλ, του οποίου η 18 μηνών κυβέρνηση κατέρρευσε την Παρασκευή αφού το κόμμα του Όλι, το Κομμουνιστικό Κόμμα του Νεπάλ-Ενοποιημένου Μαρξιστικού Λενινιστικού, συμφώνησε σε νέο συνασπισμό με το κεντροαριστερό κόμμα του Νεπαλικού Κογκρέσου.

Ο Όλι θα πρέπει τώρα να πετύχει εκεί όπου ο προκάτοχός του απέτυχε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εξασφαλίζοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο για να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εντός ενός μήνα. Τα δύο κόμματα έχουν περισσότερα από τα μισά μέλη στο κοινοβούλιο που απαιτούνται για την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία κατανομής της εξουσίας, ο Όλι και η πρόεδρος του κόμματος του Νεπαλέζικου Κογκρέσου, Σερ Μπαχαντούρ Ντέουμπα, 78 ετών, θα εναλλάσσονται για να κρατήσουν τη θέση του πρωθυπουργού μέχρι τις επόμενες γενικές εκλογές το 2027.

Ο Όλι μπήκε στην πολιτική ως έφηβος και πέρασε 14 χρόνια στη φυλακή για εκστρατεία για την ανατροπή της μοναρχίας. Εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κόμμα το 1987 μετά την απελευθέρωσή του και ανέβαινε σταθερά στις τάξεις.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά πρωθυπουργός το 2015, ο Όλι επανεξελέγη το 2018 και επανεξελέγη για λίγο το 2021 στο κοινοβούλιο του Νεπάλ, στο οποίο πολλές κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν την τελευταία δεκαετία.

Το Νεπάλ έγινε ομοσπονδιακή δημοκρατία το 2008, περισσότερο από μια δεκαετία μετά τον εμφύλιο πόλεμο που κορυφώθηκε με την ένταξη των Μαοϊκών στην κυβέρνηση και την κατάργηση της μοναρχίας.

Αλλά οι κυβερνήσεις ήταν ασταθείς έκτοτε, με το έθνος των Ιμαλαΐων των περίπου 30 εκατομμυρίων ανθρώπων να αντιμετωπίζει κλιμακούμενες οικονομικές προκλήσεις, ειδικά μετά τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην τουριστική βιομηχανία του Νεπάλ.

Γνωστός για τις εθνικιστικές του απόψεις σε μια χώρα που νανίζεται από τους γίγαντες γείτονές της, την Κίνα και την Ινδία, ο Όλι θεωρείται πιο ευνοϊκός για το Πεκίνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"709 ανεμογεννητριες σε λιγότερο από το 1/3 του νησιού. Τις περισσότερες φορές είναι σε τρεις παράλληλες γραμμές, η μία κατά μήκος του Ευβοϊκου, η άλλη στην κορυφογραμμη και η άλλη κατά μήκος του Αιγαίου, η μεγαλύτερη πυκνότητα στη χώρα.

Μια πραγματική αιολική αφύσικη Νότια Ευβοια..."

Καρυστία: αιολικά ΠΑΝΤΟΥ...

Πραγματικά δεν αντέχεται η επίσκεψη για όσους προλάβαμε τον τόπο αυτόν ανόθευτο...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/7/22024

Λαμία: Τουρίστας «κοκκάλωσε» όρθιος για 3 ώρες στο κέντρο της πόλης 

Ο τουρίστας που δεν αντιδρούσε ούτε στις εκκλήσεις των περαστικών διακομίσθηκε στο νοσοκομείο

Σύνδεσμος: https://e-ptolemeos.gr/lamia-touristas-kokkalose-orthios-gia-3-ores-sto-kentro-tis-polis-vinteo?fbclid=IwY2xjawEB6qhleHRuA2FlbQIxMAABHdjeT4znjkdi2AE1hNcMtyLfVgQu2KELAoBGdc4t8JQKFkeKOvqQZ_b7Ow_aem_ReYB0ra8J6rGRNjoQSyreQ

Σημείωση: Παρόμοια βίντεο έχουμε δει από το εξωτερικό από την έναρξη των πειραματικών ενέσεων κοβοντ και μετά...


Ανησυχία το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουλίου στην Λαμία, όταν τουρίστας «κοκκάλωσε» για 3 ώρες στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας τουρίστας από την Πολωνία που είχε ταξιδέψει με γκρουπ στη Λαμία, έκανε check out το πρωί του Σαββάτου από το ξενοδοχείο που διέμενε.

Όμως από τις 7 το πρωί και μέχρι τις 10 έμενε ακίνητος στην πλατεία Διάκου, χωρίς να κουνιέται. Ο τουρίστας δεν αντιδρούσε ούτε στις εκκλήσεις των περαστικών για βοήθεια, μέχρι που κάποιοι κάλεσαν την άμεση βοήθεια. Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ τον έβαλαν με δυσκολία στο φορείο, καθώς έτρεμε και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Λαμίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες 5 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η πώληση της ΛΑΡΚΟ στην εταιρία Hellenic Nickel. Η εταιρία αυτή συστάθηκε στις 26 Ιουνίου από την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και την AD Holdings (fund με έδρα το Λιχτενστάιν), με κεφάλαιό 50.000 ευρώ. Ενδεικτικά, σύμφωνα με το σωματείο των 1060 εργαζομένων της, η ΛΑΡΚΟ έχει τη δυνατότητα να παράγει 1500 τόνους Νικελίου το μήνα με τρέχουσα μέση τιμή τόνου περίπου 20.000 ευρώ. Το όλον, περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ το μήνα έσοδα. 

Πουλήθηκε έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Και μάλιστα, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, σύμφωνα με τη σύμβαση, δύναται να προχωρήσει στην απόλυση και των 1060 εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στον προσδιορισμό των αποζημιώσεών τους που θα καλυφθούν από το Δημόσιο.

Αυτή η ληστεία του πλούτου της χώρας ονομάζεται "εξυγίανση".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήπως η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς,οφείλει να λογοδοτήσει στους μετόχους της,γιά τό τί είδους τραπεζικές συναλλαγές κάνει στήν «ουκρανία»,ποιούς δανείζει & μέ τί τραπεζικά κριτήρια & εγγυήσεις,εν καιρώ πολέμου;;;

Σχολιο.-  πολλά έχουν να βγούνε στη φόρα μόλις καταρρεύσει αυτό το αρρωστημένο σύστημα.

Θα διανύσουμε μία μεγάλη περίοδο που την επικαιρότητα θα απασχολήσουν οι δίκες και το κυνηγητό των υπευθύνων για τα τεράστια σκάνδαλα ανομίας που σήμερα γίνονται ανεξέλεγκτα. Και μάλιστα έχουν διαστάσεις προδοσίας για τα έθνη.

Κρατείστε το στο πίσω μέρος του μυαλού σας

Σχολιο.- Γιατί σ’εμάς φθάνουν μόνο τα parties του επικεφαλής της στο Κιέβο…όπου ξεσαλώνει πάνω στα τραπέζια των night clubs…

Μήπως βγάλαμε τον λαγό από την κρυψώνα του…???

Για να ενημερώσει λοιπόν τούς μετόχους της για τις επισφάλειες της και μην περιμένει να τις σκεπάσει ο πόλεμος…ενώ τα δανεικά φυγαδεύονται στην Ελλάδα η αλλαχού…σε προσωπικούς λογαριασμούς των δανειζόμενων…!!!

Σχολιο.- Εννοείς  ο Αμερικανός BANKSTER, ιδιοκτήτης της Τράπεζας Πειραιώς, John Paulson της γνωστής τραπεζιτικής, Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος μόλις απέκτησε το πλειοψηφικό της πακέτο εκπαραθυρωσε τον Ιδρυτή της Μιχάλη Σαλλα, να μας δώσει αναφορά για τα έργα του στην Ουκρανία των Αμερικάνων? Θα γελάσουν και τα μουστάκια του αν σ ακούσει, δυστυχώς...

Σχολιο.- μήπως οι ανακεφαλοποιησεις των τραπεζών έγιναν για να στείλουν τα λεφτά των Ελλήνων στους ουκρανοναζι;

Σχολιο.- Οι μέτοχοι ενδιαφέρονται μόνο για τα μεζεδάκια στις Γενικές Συνελεύσεις. Αν ένας υπέβαλε ερώτημα, ασφαλώς υποχρεούται αν απαντήσει.

Σχολιο.- Δυστυχώς η απαντηση θα είναι :

Θα ελέγξουμε το ερώτημα σας,αφού δεν είμαστε προετοιμασμένοι τώρα να σας απαντήσουμε !!!

Σχολιο.- μέτοχοι???? Ποιοί μέτοχοί???????

Μερικές εκατοντάδες ίσως χιλιάδες κορό'ι'δα που επενδύουν στην πυραμίδα που λέγεται Χ.Α.Α????

(ΑΓΟΡΕΣ)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τους αφελείς,  κλπ

Αυτοί που περιμένουν ότι ο Τραμπ θα τερματίσει πολέμους και θα αποτρέψει καινούργιους να είναι έτοιμοι για τεράστια απογοήτευση. Οι αυταπάτες τους βασίζονται στην παρερμηνεία της πρώτης προεδρικής του θητείας που κάθε άλλο από φιλειρηνική ήταν. Αύξησε τις πολεμικές δαπάνες, ήταν πολύ πιο επιθετικός απέναντι στην Κίνα, έδωσε βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, προκάλεσε πόλεμο με το Ιράν δολοφονώντας ηγετικά στρατιωτικά του στελέχη και έχοντας πριν ακυρώσει συμφωνίες μαζί του, μετέφερε την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ στα Ιεροσόλυμα από το Τελ Αβίβ, έδωσε την άδεια και το φρανσαϊζ στην Τουρκία για να εισβάλει στη Λιβύη και στην Συρία για να φύγουν τα αμερικάνικα στρατεύματα κρατώντας μόνο με αμερικάνικα στρατεύματα τις πετρελαιοπηγές στις δυο χώρες,  αναθέρμανε το εμπάργκο κατά της Κούβας, οργανώσε πραξικόπημα στην Βενεζουέλα και στην Βολιβία, αρνήθηκε να αποσύρει τις Αμερικανικές βάσεις από το Ιράκ και αύξησε αυτές στην Συρία και ήταν ο πιο Σιωνιστής όλων αναγνωρίζοντας για πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ. Η πιθανότητα να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος στην διάρκεια της νέας θητείας του είναι η ίδια και μεγαλύτερη από ότι με τους δημοκρατικούς καθώς ο ίδιος είναι πιο παρορμητικός και απρόβλεπτος και η θέση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας στο χειρότερο σημείο της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οι Ισραηλινοί στρατιώτες περιγράφουν την σχεδόν πλήρη απουσία κανονισμών βολής στον πόλεμο της Γάζας, με τα στρατεύματα να πυροβολούν όπως θέλουν, να πυρπολούν σπίτια και να αφήνουν πτώματα στους δρόμους - όλα με την άδεια των διοικητών τους. "



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλία: Καταστρέφεται πολύτιμη γεωργική γη για τα κέρδη από φωτοβολταϊκά πάρκα

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Την πολιτική που προωθεί την εγκατάσταση χιλιάδων φωτοβολταϊκών από επιχειρηματικούς ομίλους σε μεγάλες γεωργικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις πολλών περιοχών της Θεσσαλίας καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας.

Όπως τονίζει, αυτή η πρακτική εντάσσεται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας και ιδιωτικοποίησής της που εκπορεύεται από την ΕΕ και υλοποιείται εδώ και χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντας την Ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι «αρωγός σ’ αυτήν την πολιτική, με το ψευδεπίγραφο περίβλημα της πράσινης ανάπτυξης, είναι και η νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, που εγκρίνει εκατοντάδες ΜΠΕ για φωτοβολταϊκά, ακόμα και σε περιοχές Natura 2000, σε αρκετές περιπτώσεις και με τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Τσιλιμίγκα (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ), της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής και της Θεσσαλίας Πράσινης Περιφέρειας (Θ. Ακρίβος).

Στη συνεδρίαση του ΠΣ (29/6/23) εγκρίθηκαν, με τη διαφωνία της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, οι ΜΠΕ άλλων δυο τεράστιων φωτοβολταϊκών πάρκων σε γεωργικές εκτάσεις 3.600 στρεμμάτων στη θέση “Αργυρόμυλος” των ΔΕ Κοιλάδας και Κραννώνα των Δήμων Λαρισαίων και Κιλελέρ, ισχύος 390,00065 MW και αντίστοιχα 4.176 στρεμμάτων στη θέση “Μαυρόγειες – Πικατούρια” των ΔΕ Φύλλου και Κραννώνα των Δήμων Παλαμά και Κιλελέρ, ισχύος 253,0021 MW και συνοδά έργα αυτών. Μάλιστα το σύνολο των 7.776 στρεμμάτων των παραπάνω γεωργικών εκτάσεων είναι ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000, ενώ οι περιοχές αυτές βρίσκονται κοντά σε οικισμούς σε αποστάσεις μικρότερες από τα 600 μέτρα που ορίζει ο νόμος.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θεσσαλίας καταψήφισε και τις συγκεκριμένες ΜΠΕ όπως και όλες τις άλλες, εκφράζοντας την πάγια αντίθεσή της στην πολιτική που παραδίδει την Ενέργεια στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων για να θησαυρίζουν, αλλά και γιατί καταστρέφεται πολύτιμη γεωργική γη ή χορτολιβαδικές εκτάσεις – βοσκότοποι, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές που ανήκουν και στο δίκτυο Natura 2000, όσο και γενικότερα στη Θεσσαλία.

Η εγκατάσταση και των συγκεκριμένων φωτοβολταϊκών πάρκων θα εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα κέρδη της εταιρείας. Οι κάτοικοι της περιοχής και γενικότερα οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες, όπως έχει αποδειχτεί από την επέλαση των ιδιωτικών επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά και αιολικά, που επέτρεψαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, η Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση εδώ και χρόνια, πληρώνουν πολύ ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα για να αυξάνονται τα κέρδη των εταιρειών, ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των λαϊκών οικογενειών που δεν θα έχουν ρεύμα, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Ανατρέπεται ο γεωργοκτηνοτροφικός χαρακτήρας πολλών χωριών

Η εξάπλωση τεράστιων ή μικρότερων επιχειρηματικών φωτοβολταϊκών πάρκων, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όσο και γενικότερα στη Θεσσαλία, ανατρέπει σταδιακά τον γεωργοκτηνοτροφικό χαρακτήρα πολλών χωριών, που ερημώνουν, στερώντας απολύτως χρήσιμα αγροτοδιατροφικά προϊόντα από τον λαό μας, που εισάγονται από το εξωτερικό.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θεσσαλίας τάσσεται κατά της απελευθέρωσης και της παράδοσης της Ενέργειας στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, που τη μετατρέπουν σε πανάκριβο εμπόρευμα, καταστρέφουν το περιβάλλον, μεγάλες και χρήσιμες γεωργοκτηνοτροφικές εκτάσεις.

Άμεσα διεκδικεί την κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ σε ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, καύσιμα. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής. Κατάργηση της χρέωσης του χαρατσιού των ΑΠΕ στους λογαριασμούς ρεύματος. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων – λιγνίτης – κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την “πράσινη ανάπτυξη” και το εμπόριο ρύπων. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα των γεωργοκτηνοτρόφων.

Σήμερα η χώρα μας έχει τις υλικές προϋποθέσεις για να καλύψει τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών και της βιομηχανίας σε φθηνή Ενέργεια. Διαθέτει έμπειρο, πολυάριθμο εργατικό δυναμικό υψηλής τεχνολογικής και επιστημονικής ειδίκευσης. Διαθέτει σημαντικές εγχώριες ενεργειακές πηγές, όπως ο λιγνίτης, το υδάτινο δυναμικό, τον αέρα, τον ήλιο. Με την κοινωνικοποίησή τους, στο πλαίσιο του εθνικού κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού της παραγωγής, με εργατική εξουσία, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για φθηνή Ενέργεια σε όλο τον λαό, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Αυτό που εμποδίζει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, που δημιουργεί κίνδυνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, είναι η εκμετάλλευση αυτών των δυνατοτήτων από τους επιχειρηματικούς ομίλους με σκοπό το κέρδος».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Να πω και μια κουβέντα για  το «φιλορωσικό αντάρτικο» εντός της ίδιας της χώρας των ουκρανοναζί. Ιδιαίτερο «σουξέ» έχει τον τελευταίο καιρό η πυρπόληση αυτοκινήτων της ουκρανικής Στρατολογίας και γενικά στρατιωτικών οχημάτων που κυκλοφορούν εντός του οικιστικού ιστού σε διάφορες πόλεις και χωριά. Χαρακτηριστικά, στην Οδησσό μέσα στην τελευταία εβδομάδα είχαμε 5 ανάλογα περιστατικά, ενώ στο Λβοφ (στην «καρδιά» της «μπαντεροσύνης», δηλαδή) άλλα 2 και, φυσικά, δεν ήταν τα μοναδικά σε όλη τη χώρα. Ο κόσμος αρχίζει, μάλλον, με τα πολλά να «ξυπνάει» (για να δούμε)...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πάρκο ασύλληπτων διαστάσεων στη Θεσσαλία από την Τέρνα"

Εκεί που φύτρωναν ντομάτες, πατάτες, κολοκύθια ...

φυτρώνουν φωτοβολταϊκά και αντί δέντρων ανεμογεννήτριες...

Αλλά έχουμε μονίμως καύσωνα λόγω "κλιματικής αλλαγής"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο οι Όρμπαν, Φίτσο και Τράμπ μιλάνε για ειρήνη. Και τους 3 η σιχαμένη "σωστή πλευρά της ιστορίας" πήγε να τους σκοτώσει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Staycation, η νέα "μόδα" που λανσάρουν τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ να παριστάνεις ότι κάνεις διακοπές, ενώ βρίσκεσαι κλειδωμένος σπίτι σου. 

Δηλαδή γίνεσαι trendy και είσαι χαρούμενος που σου στερούν τη δυνατότητα να πας διακοπές.

Αλήτες, ξεπουλημένοι γονατογράφοι δημοσιοκάφροι σε ταΐζουν σανό....

Πανίβλακα Έλληνα....

Ναι, τόσο ηλίθιους μας θεωρούν...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Κροατία φυτεύουν αρμυρίκια στις παραλίες για ήσκιο, εμείς εδώ τα κόβουμε.

Πολύ καλύτερο από σειρές ομπρέλες.

Χαίρομαι που βλέπω δενδροφύτευση σε ΠΑΡΑΛΙΑ!

Αποδεικνύοντας όλη τη σημαντική σκιά για τους χρήστες της παραλίας.

Αυτό είναι στο Σπλιτ της Κροατίας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί είχαν αποχωρήσει και οι ταξιθέτες του Φεστιβάλ Αθηνών στην Επίδαυρο είχαν πάρει τις θέσεις τους μπροστά από την ορχήστρα για να επιβλέψουν τη μαζική έξοδο, συνέβη κάτι εντελώς αυθόρμητα: Από κάπου ακούστηκε το σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

Αμέσως μετά ξανακούστηκε από κάπου αλλού.

Μέσα σε δευτερόλεπτα το σύνθημα έγινε πυρκαγιά και ερχόταν από παντού. Και τότε, όλοι οι ηθοποιού, αν και εξουθενωμένοι από τον κόπο και τον καύσωνα, ξαναβγήκαν στη σκηνή τρέχοντας. 

Δυο-τρεις στην αρχή, όλοι μαζί μετά, χειροκροτούσαν επαναλαμβάνοντας το σύνθημα. “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” ήταν το επίμετρο της Ορέστειας του Θεόδωρου Τερζόπουλου στην Επίδαυρο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-"Από εχθές το βράδυ έχουμε γκανιάσει στη χαζομάρα με την απόπειρα εναντίον του Τραμπ.

Ας πιάσουμε μερικά βασικά

-Ακούγεται, από ηλίθιους κυρίως και παντελώς άσχετους, μια υπόθεση εικασίας ότι η απόπειρα έγινε επίτηδες από τον Τραμπ. Τα πράγματα είναι απλά. Μια τέτοια βολή σε αυτές τις συνθήκες, προσυνενοημένη θα προϋπόθετε έναν τύπο με τουλάχιστον δέκα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στη σκοποβολή. 

Πράγμα που δεν ισχύει για τον δράστη ο οποίος είχε απορρίφθηκε από τη λέσχη όπλων του γυμνασίου του λόγω πολύ κακής σκοπευτικής ικανότητας, όπως λένε πρώην μέλη και συμμαθητές του, τόσο κακής επίδοσης που θεωρήθηκε επικίνδυνος"

*-Ο δράστης είχε πάρει μέρος και σε μια διαφήμιση της Black Rock το 2023

Σχολιο.- Το ίδιο και ο Λη Χάρβεη Όσβαλντ - ο χειρότερος σκοπευτής στη σειρά του ως πεζοναύτης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σκόπιμη καταστροφή μιας χώρας!

-Σύμφωνα με την πρόβλεψη του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ, η Ουκρανία το 2100, με 95% πιθανότητες, θα καταλήξει με πληθυσμό 15 εκατομμυρίων! Μπορεί και κάτω από 10 εκ (!) στο κακό σενάριο αλλά σίγουρα όχι πάνω από 23 εκ.

-Το 1991, η Σοβιετική Ουκρανία είχε 58 εκατομμύρια κατοίκους!

-Αυτό που ΔΕΝ λέει ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ, είναι ότι ο μαρασμός της Ουκρανίας, θα είναι η ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ αν ΔΕΝ νικήσει η Ρωσία το ΝΑΤΟ:

• όταν τα πάντα θα έχουν ξεπουληθεί στη Blackrock και τους άλλους “επενδυτές” -ύαινες της Δύσης,

• όταν η Ουκρανία θα έχει μετατραπεί σε “αποικία χρέους” πρώτα και μετά σε κατεχόμενη χώρα, μια αποικία που δεν θα μπορεί να θρέψει το λαό της…

-Δεν είναι καινούργια σκοπιμότητα αυτή:

-Δείτε στο βίντεο, τη Μάργκαρετ Θάτσερ, λίγο μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, με τι ζήλεια μιλάει για τη Ρωσία (“που έχει τα πάντα” λέει) και πως “λιγουρεύεται” να βάλει στο χέρι τον πλούτο της!

-Δεν τα καταφέρνουν ακόμα με τη Ρωσία, για να “αναγεννήσουν” το χρεωκοπημένο σύστημά τους κλέβοντας τον πλούτο της, αλλά νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν με την Ουκρανία.

Νομίζουν…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεωργική γη στη σκιά των ηλιακών πάνελ

«Για κάθε στρέμμα που νοικιάζω», λέει ο κ. Μπρέλλας, «δίνω περίπου 40 ευρώ το χρόνο στους ιδιοκτήτες. Κι έρχεται τώρα η εταιρεία και τους δίνει 180 ευρώ για να βάλει φωτοβολταϊκά. Πώς μπορώ να το ανταγωνιστώ αυτό; Πάει, χάνεται το χωράφι αυτό από την παραγωγή».

«Σ’ όλους μας ήρθανε» εξηγεί, για το πώς κλείνονται οι συμφωνίες των εταιρειών με τους ιδιοκτήτες της γης. «Μας πήρε τηλέφωνο ένας μεσίτης της εταιρείας, έναν-έναν στο χωριό, για να δώσουμε τα χωράφια μας

. Όσοι δουλεύουμε τα χωράφια δεν τα δίνουμε. 

Οι περισσότεροι που τα δίνουν, δεν καλλιεργούν οι ίδιοι. 

Μπορεί να είναι παιδιά που έχουν φύγει στην Αθήνα κι έχουν μια κληρονομιά, χωρίς να έχουν καμία σχέση. Οπότε τα δίνουν, τα λεφτά είναι πολλά».

«Μου έδωσαν κι εμένα 180 ευρώ [για κάθε στρέμμα]» λέει ο κ. Μπρέλλας. «Όμως αποφάσισα να μη το δώσω και να επενδύσω στο χωράφι, γιατί γύρισα πίσω για να φτιάξω κάτι για τα παιδιά μου. Στα παιδιά μας θα απολογηθούμε στο μέλλον. Αλλά μάλλον αυτό θέλουν, να μας διώξουν όλους από εδώ».

Σχολιο.- πάει η πρωτογενής παραγωγή. Σε λίγο θα τρώμε ακρίδες, κατσαρίδες και άλλα "ωραία* απο την mosanto. ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Σκοτεινές ζώνες στα Τέμπη: Αναζητώντας απαντήσεις & άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πολιτικών 

-Ημέρα «ραγδαίων εξελίξεων» η Δευτέρα (15/07) με συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη να προσφεύγουν με υπόμνημα προς τις δικαστικές αρχές και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πολιτικών προσώπων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξοργισμένοι είναι επιστήμονες με τα σχέδια κατασκευής του πρώτου εκτροφείου χταποδιών στον κόσμο, όπου 1 εκατομμύριο από αυτά τα πανέξυπνα πλάσματα θα στοιβάζονται κάθε χρόνο σε δεξαμενές, και θα καταψύχονται ζωντανά. Τα σχέδια γι’ αυτό το νέο κολαστήριο υποβλήθηκαν στις τοπικές αρχές της Ισπανίας. Πρόσθεσε τη φωνή σου για να ζητήσουμε να απαγορευτεί η εκτροφή χταποδιών

Υπογράφουμε στο Avaaz

Απαγορεύστε τα κολαστήρια χταποδιών

https://secure.avaaz.org/campaign/el/ban_octopus_farming_onb/?rc=fb&fbclid=IwY2xjawECOrhleHRuA2FlbQIxMQABHf4SbrFL_7LOa272P_ZQmb-FbwQEAVQvUc5RrRhXPJUiyRb7vlh0O4qjng_aem_GqN-gdR8HRoVa_b_jOWaRQ

Έχουν υπογράψει  1.006.878 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο Εξαδάκτυλος,πρόεδρος ΠΙΣ, κηρύσσει πόλεμο ενάντια στην ΝΔ,  μέλος της οποίας είναι και ο ίδιος

Σχολιο.- Γιατί κηρύσσει πόλεμο ;

Σχολιο.- Για τις εφημερείες των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

Σχολιο.- Μάλιστα τα καλά και συμφέροντα

Σχολιο.- ΌΧΙ άλλο κάρβουνο ή σανό ή καθρεφτάκια ή ......Γκιώσαμε !



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσείς, βλέπετε καμμιά διαφορά ;;

(*Ειδικό ερώτημα για όσους επιμένουν στην …τύφλα τους, των “ίσων αποστάσεων”!)

- Πάνω είναι ο θεωρητικός και Υπουργός προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας Γιόζεφ Γκέμπελς.

- Κάτω στο βίντεο, είναι ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham, από τους αρχιτέκτονες και πρωτεργάτες της επιθετικής πολιτικής της Ουάσιγκτον στη σύγκρουση της Ουκρανίας.

1. Ο Γιόζεφ Γκέμπελς, αναφερόμενος στην επίθεση της Ναζιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση το 1941:

“Αυτός δεν είναι ένας πόλεμος υπέρ βωμών και εστιών!

Είναι ένας πόλεμος για κάρβουνο, για ατσάλι, για καύσιμα, για σιτηρά!

Είναι ένας πόλεμος για να υποτάξουμε εκατομμύρια σκλάβους που θα δουλεύουν για το αιώνιο Ράιχ!”

2. O Lindsay Graham, εξηγώντας το γιατί η Δύση χρειάζεται την Ουκρανία:

“Η Ουκρανία διαθέτει κρίσιμους ορυκτούς πόρους αξίας 10 έως 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα μπορούσε να γίνει η πλουσιότερη χώρα σε όλη την Ευρώπη.

Δεν θέλω να αφήσω αυτά τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία στον Πούτιν για να τα μοιραστεί με την Κίνα.

Εάν βοηθήσουμε την Ουκρανία τώρα, μπορεί να γίνει ο καλύτερος επιχειρηματικός εταίρος που έχουμε ονειρευτεί ποτέ.

Κάθονται σε ένα χρυσωρυχείο.

Αυτά τα 10-12 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κρίσιμα ορυκτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Δύση και είναι γελοίο να δοθούν στον Πούτιν και την Κίνα.”

- Μάλιστα…

Αυτή είναι η αλήθεια λοιπόν για την αιματοχυσία!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μιας και μιλάμε περί … “δημοκρατίας”, “ελευθερίας άποψης”, “σεβασμό των κανόνων” και τέτοια, στη Δύση:

-Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μποϊκοτάρει και στην ουσία “ακυρώνει” την Ουγγρική Προεδρία, σαν … τιμωρία στον Όρμπαν για την επίσκεψη του στον Πούτιν!

Η ΕΕ θύμωσε με την ειρηνευτική “πρωτοβουλία” του Ούγγρου πρωθυπουργού. 

Σαν … εκδίκηση για το ταξίδι του Όρμπαν στη Μόσχα, αποφασίστηκε να μποϊκοτάρουν τη σύνοδο κορυφής για τις εξωτερικές υποθέσεις στη Βουδαπέστη, γράφει το Politico: 

“Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Μπορέλ θα συγκεντρώσει Ευρωπαίους διπλωμάτες για μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τον Αύγουστο στις ίδιες ημερομηνίες που έχει προγραμματιστεί μια παρόμοια συνάντηση στη Βουδαπέστη. Εάν η επίσημη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που οργανώθηκε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Μπορέλ, πραγματοποιηθεί τις ίδιες ημέρες, οι υπουργοί δεν θα μπορέσουν να έρθουν στη Βουδαπέστη” 

γράφει το Politico.

-Εκείνος ο … απερχόμενος διορισμένος Μπορέλ, εκτός από “ηλίθιος με πατέντα”, αποδεικνύεται και … μικροπρεπής - για να μην πω πιο βαριά κουβέντα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χαράρι είναι το δεξί χέρι του Σβαμπ της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Η επανεκλογή Τραμπ θα σημάνει το θανατηφόρο χτύπημα στην Παγκοσμιοποίηση. 

Καταλάβατε τώρα ποιοι έχουν κίνητρο να τον σκοτώσουν;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι αεροψεκασμοί, δεν είναι Γεωμηχανική, είναι τα καυσαέρια των αεροπλάνων που υγροποιούνται, λένε οι “ειδικοί” για τις μακριές κι επίμονες ουρές των αεροπλάνων που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στους ουρανούς.

Και πώς δημιουργούνται; Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών εκεί πάνω και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας;

Κι ενώ παλιά δεν τα βλέπαμε τους καλοκαιρινούς μήνες αφού… έκανε ζέστη και δεν έχει και τόση υγρασία, τώρα τα βλέπουμε να αφήνουν τα ίχνη τους πετώντας ανεξαρτήτως καιρού.

Δεν μας λέτε, κύριοι “ειδικοί”, το 56% υγρασία, σας πέφτει μπόλικο ή λειψό;

Διότι αυτή είναι παλιοψεύτες η εικόνα σήμερα το απόγευμα στην Μακρινίτσα:

Και μην μας πείτε καν ότι κάνετε “Γεωμηχανική” για να δροσίσει ο πλανήτης, γιατί ούτε αυτό ισχύει, ψευταράδες. Από την ώρα που άρχισαν να “πέφτουν”, η θερμοκρασία μάλλον ανέβηκε και νιώθουμε κάψα, και την ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας εντονότερη.

Ψεύτες, ε ψεύτες, που έχετε διαλύσει το περιβάλλον στο όνομα της μούφας της κλιματικής της ρουφιάνας όπως εσείς αλλαγής!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο δημοσίευσε διάγγελμα προς το έθνος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Εδώ είναι τα βασικά σημεία του: 

- Την 1η Ιουλίου, έκανα την πρώτη μου δημόσια εμφάνιση, η οποία εξόργισε τη φιλελεύθερη αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης της. 

- (EN) Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι επαναφέρουμε σταδιακά τη Σλοβακία στον σωστό δρόμο. 

- (EN) Θέλουμε οι πολίτες να πουν στο τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Η Δύση κηρύττει «τη μόνη σωστή γνώμη» για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Υποστηρίζουν τον πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό στρατιώτη. 

- Χειροκροτούν χαρούμενα τον νικητή του αγώνα κολύμβησης γυναικών, ο οποίος μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν ερυθρόαιμος άνδρας 100 κιλών. 

- Εάν τους υποστηρίζετε, τότε μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε. Κανείς δεν θα ξέρει τι κάνετε στη χώρα σας. Είτε λεηλατείς, καταστρέφεις την αντιπολίτευση ή παραβιάζεις κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα σου επιτραπεί να κάνεις ό,τι θέλεις.

- (EN) Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έκαναν στον ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban.

- Περιφρονήθηκε επειδή, ως κυρίαρχος πολιτικός, αποφάσισε να επισκεφθεί την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Κίνα και να κάνει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. 

- Αν, αντίθετα, προσπαθούσε να πείσει τους Σλάβους να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον ακόμη πιο έντονα, ίσως, κάποιος θα τον πρότεινε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. 

- Στο πνεύμα της κυρίαρχης θέσης μας, προετοιμαστήκαμε για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας. 

- (EN) Όταν συμφωνήσαμε επί του κειμένου της τελικής δήλωσης, επέμεινα ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να καταστεί δυνατή μόνο εάν συμφωνήσουν όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ. 

- (EN) Δηλώνω δημοσίως ότι η Σλοβακία δεν θα συμφωνήσει με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. 

- (EN) Κατανοώ τις επιθυμίες της Ουκρανίας. Είναι μια κυρίαρχη χώρα, αλλά η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ σημαίνει εγγυημένο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

- Αν και, ειλικρινά, ακόμη και χωρίς την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δεν είμαστε πολύ μακριά από αυτό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γερμανική κρατική τηλεόραση ARD, την οποία πληρώνει κάθε Γερμανός πολίτης, πανηγυρίζει για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Απίστευτα πράγματα!

-Μόνος του έκανε … παρέλαση χτες ο Μακρόν για την Εθνική γιορτή της Γαλλίας, για να τον δουν μόνο “επιλεγμένοι κολλητοί!”

-Από το φόβο του πλήθους και των αποδοκιμασιών!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανή δημοσιογράφος σε βίντεο : Μη στέλνετε άλλη βοήθεια στον Ζελένσκι! Η δημοσιογράφος δουλευε στην ουκρανικη τηλεοραση ,τους ξερει απο πρωτο χερι. Τώρα βρίσκεται στη Δύση.

Εαν κάτσεις μερικές ώρες για καφέ οπουδήποτε στην Χαλκιδική θα σου γυρίσουν τα μάτια από τα luxury cars που κυκλοφορούν με Ουκρανικές πινακίδες.Είναι τυχαίο?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ .....

ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!!!

Ο,τι υποστηρίζεις εσύ Ντόρα είναι λάθος. Σχέδιο Αναν, όνομα Σκοπίων erga omnes, εργατικό δυναμικό από Πακιστάν, Ουκρανία, Κόσοβο, κόμμα που δημιούργησες και πάτησες στις εκλογές, Θράκη, διορισμος του γιου σου στο Υπουργείο Εξωτρικων. Είσαι μια αποτυχια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπασάρ Αλ Άσαντ : «Μόνον υπό όρους η συνάντηση με τον Ερντογάν».

«Η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από τη Συρία είναι απαραίτητη  προϋπόθεση» δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας.

15/7/2024

Ακούει η Αθήνα;;;; Έτσι  φέρονται οι περήφανοι!

Εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην Συρία;;; Ελάχιστα χρόνια και όχι 50.

Έτσι φέρονται οι περήφανοι.

Κι όχι όπως οι σημιτάνθρωποι από το 1987 ως σήμερα.

Αφιερωμένο στα κόμματα που παίρνουν κι επιχορήγηση, τηρώντας το... Σύνταγμα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

15/07/2024

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αγοράζει χρόνο στη Γάζα και τον Λίβανο με την ελπίδα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Είτε συμβαίνει αυτό είτε όχι, ένας νικητής Τραμπ αυτή τη φορά δύσκολα θα επηρέαζε την έκβαση του πολέμου ή θα άλλαζε τη μοίρα του Ισραήλ.

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ φαίνεται να διέπεται από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες: η μία αφιερωμένη σε ολόκληρο τον κόσμο και η άλλη μόνο στο Ισραήλ. Η πρώτη ηγείται της διάσημης και συχνά επαναλαμβανόμενης φράσης του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, ότι «η Αμερική δεν έχει μόνιμους φίλους ή εχθρούς, παρά μόνο συμφέροντα». Το Ισραήλ, ωστόσο, παραμένει η εξαίρεση και ο συνεχιζόμενος ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα απέδειξε για άλλη μια φορά την αλήθεια αυτής της δήλωσης.

Αν και η Ουάσιγκτον συμμερίζεται πλήρως τους στρατιωτικούς στόχους του Ισραήλ, διαφωνεί ουσιαστικά με την έννοια του μακροχρόνιου πολέμου και της «ολικής νίκης», όπως υποστήριξε ο Νετανιάχου. Οι παρατεταμένοι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και το Ιράκ έχουν διδάξει στους Αμερικανούς ότι ούτε η μακροζωία των πολέμων ούτε οι υψηλές, μη ρεαλιστικές προσδοκίες αλλάζουν τα αναπόφευκτα αποτελέσματα. Πράγματι, πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι, στρατιωτικοί στρατηγοί και αναλυτές προσπάθησαν να προειδοποιήσουν τον Νετανιάχου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η πολιτική του Τραμπ είναι ευθαρσώς μακιαβελική. Κατά τη διάρκεια της θητείας του μεταξύ 2017 και 2021, έπαιξε το ρόλο της αμερικανικής ιδιοφυΐας, εκπληρώνοντας κάθε επιθυμία του Ισραήλ, ακόμα κι αν όλα αυτά τα αιτήματα ήταν κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου. Οι φιλο-ισραηλινές πολιτικές του Τραμπ περιλάμβαναν την αναγνώριση ολόκληρης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, την προσάρτηση των Υψιπέδων του Γκολάν και την αναγνώριση όλων των παράνομων εξολοκλήρου εβραϊκών ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη.

Αλλά και ο Νετανιάχου είναι μακιαβελικός, γεγονός που ενόχλησε τον Τραμπ μετά την ταπεινωτική έξοδό του από τον Λευκό Οίκο. «Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του τον Δεκέμβριο του 2021.

Αν ο Νετανιάχου πιστεύει ότι ο Τραμπ θα του πρόσφερε μια καλύτερη συμφωνία από τον Μπάιντεν, κάνει λάθος. Ο Μπάιντεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ισραήλ από την Αμερική στην 76χρονη ιστορία της χώρας (του Ισραήλ) .

Κατά ειρωνικό τρόπο, η άνευ όρων υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ μπορεί να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην πτώση του. «Μπορεί να είναι επικίνδυνο να είσαι εχθρός της Αμερικής, αλλά το να είσαι φίλος της Αμερικής είναι μοιραίο», είπε ο Χένρι Κίσινγκερ. Δεν είχε άδικο.

”Ο Μπάιντεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ισραήλ από την Αμερική στην 76χρονη ιστορία της χώρας (του Ισραήλ)” .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Επίδαυρος έγινε η Βουλή και η φωνή των Ελλήνων: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

15/07/2024

Η Επίδαυρος της αρχαίας τραγωδίας κατήγγειλε την τραγωδία στη Γάζα. Το αρχαίο δράμα ενώθηκε με το σύγχρονο δράμα. Η Επίδαυρος έγινε από θέατρο η αρχαία αγορά έγινε η εκκλησία του Δήμου.. Η Επίδαυρος έγινε η Βουλή και η φωνή των Ελλήνων: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Σε τούτο το αλωνάκι που γεννήθηκε ο παγκόσμιος πολιτισμός..

”Σε βήμα καταγγελίας της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό μετέτρεψαν το τέλος της παράστασης “Ορέστεια” του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, το Σάββατο χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου”. Υψώθηκαν και παλαιστινιακές σημαίες

“Λευτεριά στην Παλαιστίνη” βροντοφώναξαν ρυθμικά χτυπώντας παλαμάκια χιλιάδες πολίτες που είχαν συρρεύσει από πολλές περιοχής της χώρας στο αρχαίο θέατρο ενώ σημαίες της Παλαιστίνης είχαν ανοίξει πολλοί από αυτούς.

Η παράσταση δόθηκε για δύο ημέρες στις 12 και 13 Ιουλίου, και αποτελεί τη μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου δράματος στην πρώτη συνεργασία του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα σκηνοθέτη και δάσκαλου με το Εθνικό Θέατρο, σε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για το ελληνικό θέατρο.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στην Επίδαυρο.

Μια πράξη αντίστασης..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ δολοφόνησε Σύριο επιχειρηματία. 2ος νεκρός στο περιβάλλον Άσαντ! Νέο ΟΧΙ Άσαντ σε συνάντηση με Ερντογάν! 

15/07/2024

Το Ισραήλ δολοφόνησε Σύριο επιχειρηματία. 2ος νεκρός στο περιβάλλον Άσαντ!

Πηγές επιβεβαιώνουν ότι δολοφονήθηκε και δεύτερος άνθρωπος από τον κύκλο του Άσαντ σε λίγες μέρες μετά το θάνατο της ειδικού συμβούλου του Λούνα Αλ-Σιμπλ σε μυστηριώδες τροχαίο. Σήμερα το απόγευμα σε ισραηλινή η επιδρομή επί συριακού εδάφους πλησίον συνόρων με Λίβανο δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο επιχειρηματίας Μπαράα Αλ-Κατερτζί αφού στοχεύθηκε το αμάξι του αναφέρει η εφημερίδα Al Watan. Ο Σύρος επιχειρηματίας περιλαμβάνεται στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ είναι ο «Mohammed Baraa Ahmed Rushdi Al-Qaterji γεννηθείς στη Raqqa το 1976..

Πριν από ένα μήνα, η Katerji Holding Company ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών για το μεγαλύτερο βιομηχανικό συγκρότημα στη Μέση Ανατολή και το πρώτο του είδους του στη Συρία εντός της βιομηχανικής πόλης Sheikh Najjar στο Χαλέπι, σε έκταση έως και 3 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων. .

Το έργο περιλαμβάνει 357 βιομηχανίες, παρέχει 300.000 άμεσες και έμμεσες ευκαιρίες απασχόλησης και βασίζεται στην εναλλακτική ενέργεια.

Ο Σύρος επιχειρηματίας Baraa Al-Qaterji, κοντά στον Πρόεδρο Bashar al-Assad, σκοτώθηκε μαζί με τους συντρόφους του μετά από ισραηλινό χτύπημα που είχε στόχο το αυτοκίνητό του σε μια συνοριακή περιοχή κοντά στον Λίβανο.

Ένα ισραηλινό drone στόχευσε ένα αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευε ο Baraa Al-Qaterji στην περιοχή Al-Sabura της αγροτικής Δαμασκού, σκοτώνοντας τον ίδιο και ένα άλλο άτομο που ήταν μαζί του. 

Ο Αλ-Κατερτζί είναι ένας επιχειρηματίας κοντά στον Άσαντ, υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση της Συριακής Φατρίας Αντίστασης για την Απελευθέρωση του Γκολάν», μια ομάδα που ιδρύθηκε πριν από χρόνια και διεξάγει επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ από το νότο Συρία.

To Γκολάν είναι συριακό σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και υπό ισραηλινή κατοχή κατά τον ΟΗΕ.

Σήμερα η Συρία είχε βουλευτικές εκλογές..

Σημερινή δήλωση Άσαντ..

Νέο ΟΧΙ Άσαντ σε συνάντηση με Ερντογάν:

” δεν πάμε σε συνάντηση φιέστα! To πρόβλημα δεν είναι η συνάντηση αλλά η ατζέντα το περιεχόμενο. Δεν ακούσαμε ποιος είναι ο στόχος..Οι σχέσεις μας έχουν απομακρυνθεί, Σε συνάντηση με Ερντογάν δεν πάμε χωρίς ατζέντα.. Δεν γίνεται λόγος για συνάντηση των 2 προέδρων” και τον παραπέμπει … σε χαμηλά κλιμάκια..

” δεν είδαμε αποτελέσματα γιατί δεν υπήρχε πολιτική βούληση του προβλήματος, που αντιπροσωπεύεται από την υποστήριξη της τρομοκρατίας και την απόσυρση από το συριακό έδαφος; Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος, δεν υπάρχει άλλος λόγος Αν δεν γίνει συζήτηση για αυτήν την ουσία, τι σημαίνει συνάντηση;… Εάν θέλουμε να φτάσουμε σε κανονικές σχέσεις, και φυσικά αυτό επιδιώκουμε στη Συρία, ανεξάρτητα από το τι συνέβη, μπορεί η Κατοχή να είναι μέρος των κανονικών σχέσεων μεταξύ των χωρών; Είναι δυνατόν η υποστήριξη της τρομοκρατίας να αποτελεί μέρος των κανονικών σχέσεων μεταξύ των χωρών;” δήλωσε ο Άσαντ. Κατηγορώντας την Τουρκία για Κατοχή συριακού εδάφους και υποστήριξη τρομοκρατών που δρουν στο έδαφός της.

”Άρα, χωρίς απαιτήσεις, η διαδικασία δεν θα πετύχει… Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι. τις απαιτήσεις που επιβάλλει η φύση των σχέσεων μεταξύ των χωρών… Αυτές οι απαιτήσεις εκφράζονται από το διεθνές δίκαιο... Εδώ μπορούμε να επιστρέψουμε στο βασικό σημείο: μπορεί αυτή η σχέση να προχωρήσει χωρίς το διεθνές δίκαιο;” αναρωτήθηκε.

Και το ΥΠΕΞ Συρίας δηλώνει: δεν θα υπάρξει αποκατάσταση σχέσεων με Τουρκία αν δεν επανέλθουμε στο στάτους του 2011. Δηλ ζητά πλήρη απόσυρση κατοχικών στρατευμάτων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ! ΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ! ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ ΜΕ 3,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ! – ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ…

Κοινωνικά επιδόματα αλληλεγγύης με μίζα τις δύο πρώτες πληρωμές μοιράζονταν στην Καρδίτσα, σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύφτηκε στη διεύθυνση πρόνοιας της περιοχής.

 Συνολικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού, 2.027 άτομα χωρίς κανένα δικαιολογητικό πήραν επίδομα!

Όταν έγινε ο έλεγχος στην υπηρεσία, διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε φάκελος για όλα αυτά τα επιδόματα.

Είπαν πως χάθηκαν τα δικαιολογητικά στον Ιανό

Μάλιστα, δικαιολόγησαν την απουσία των δικαιολογητικών, λέγοντας πως αυτά χάθηκαν στον Ιανό. Η αρμόδια αντιδήμαρχος απάντησε ωστόσο πως στο συγκεκριμένο κτίριο δεν τηρούνταν αρχείο και δεν είχε πλημμυρίσει καν στην κακοκαιρία!

 3,6 εκατομμύρια ζημιά – Τρεις συλλήψεις

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα τα άτομα που φέρεται να λαμβάνανε επιδόματα ήταν Ρομά, που δεν διέμεναν όλοι και στην Καρδίτσα και εικάζεται πως τους εργαλειοποίησαν και τους χρησιμοποίησαν οι υπάλληλοι για να λάβουν αυτοί τα χρήματα του επιδόματος.

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε.Μασκ: «Έχουν προσπαθήσει να με σκοτώσουν δύο φορές τους τελευταίους οκτώ μήνες»

Ο Έλον Μασκ, με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν υποψήφιου Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, αποκάλυψε πώς και τον ίδιο έχουν αποπειραθεί να τον σκοτώσουν δύο φορές τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο «Χ», ανέφερε:

«Έρχονται επικίνδυνοι καιροί. Δύο άτομα (ξεχωριστές περιπτώσεις) έχουν ήδη προσπαθήσει να με σκοτώσουν τους τελευταίους 8 μήνες. Συνελήφθησαν με όπλα περίπου 20 λεπτά μακριά από τα κεντρικά της Tesla στο Τέξας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝ ΜΕΣΩ παρακμής της Δύσης! ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στη φτώχεια και χωρίς Μνημόνια...

15/7/2024      -      8.30

Λίγο πριν συμπληρωθεί μια δεκαπενταετία από την είσοδο της χώρας στα μνημόνια και σχεδόν έξι χρόνια από την τυπική έξοδό της, η Ελλάδα παραμένει διεθνής πρωταθλήτρια στην φτώχεια χωρίς μάλιστα πραγματικές προοπτικές αυτό να αλλάξει!

Τα επίσημα στοιχεία από την φετινή Έκθεση Παγκόσμιου Πλούτου της UBS που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτές τις ημέρες είναι κατά κυριολεξία ανατριχιαστικά. Όχι μόνο γιατί δείχνουν ότι ενώ όλοι οι λαοί, λιγότερο ή περισσότερο, πλουτίζουν, οι Έλληνες γίνονται διαρκώς φτωχότεροι αλλά κι επειδή μέσα από αυτά περιγράφεται πολύ ανάγλυφα η οικονομική παρακμή της δύσης γενικότερα σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο...

Μπορεί μάλιστα με διάφορα επικοινωνιακά αφηγήματα και κομπασμούς η κυβέρνηση να υπερτονίζει τους -έστω και ψαλιδισμένους- ρυθμούς ανάπτυξης στο πλαίσιο της ευρωζώνης, αλλά όπως ανέλυσαν πρόσφατα και οι Financial Times δεν παύει την ίδια ώρα να είναι η Ελλάδα η φτωχότερη χώρα. Κι αυτό διότι η παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη ενώ η όποια ενίσχυση του ΑΕΠ προέρχεται από υπηρεσίες και κυρίως από τον τουρισμό και την ναυτιλία που όμως δεν δίνουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία. Αντιθέτως η μεγάλη άνοδος της τάξης του 15% που σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα στο πρώτο πεντάμηνο του 2024, αγγίζοντας τα 14,42 δισ. ευρώ, αποτελεί σαφές δείγμα της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και οι εξαγωγές μειώθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 4,5% ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,6%.

Τα χειρότερα είναι μπροστά για την Ελλάδα -ως ο αδύναμος κρίκος της ευρωπαϊκής οικονομίας- και όχι μόνο, αφού η δημοσιονομική μέγγενη έχει αρχίσει να σφίγγει επικίνδυνα ξανά για όλους. Μέχρι τώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόραζε όλες τις εκδόσεις χρέους μέσων των ομολόγων που εξέδιδαν τα κράτη μέλη, προκειμένου να κρατήσει υπό έλεγχο τα (γνώριμά μας από την εποχή των μνημονίων) spread και να μην διαλυθεί το ευρωσύστημα. Με αυτόν τον τρόπο αγόρασε σχεδόν δυο τρις ευρώ και το σημαντικότερο είναι ότι λόγω της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2022 δόθηκε η ευκαιρία να παραταθεί το ευνοϊκό αυτό καθεστώς και για τα ελληνικά ομόλογα που είχε ξεκινήσει επί μνημονίων. Όμως τώρα, από την 1η Ιουλίου, η ΕΚΤ σταμάτησε να επανεπενδύει όλο το ποσο των λήξεων και ολοένα θα επαναγοράζει και λιγότερα. Και από την 1η Ιανουαρίου του 2025 θα σταματήσει εντελώς κάτι που σημαίνει ότι αποσύρεται από την αγορά ομολόγων ο πιο σταθεροποιητικός παράγοντας για την Ευρώπη και βεβαίως την Ελλάδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φανατικός υπέρμαχος διακοπής της βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία Τ.Ν.Βανς θα είναι ο αντιπρόεδρος του Ν.Τραμπ! 

Πολύ άσχημα νέα για το καθεστώς Ζελένσκι

15.07.2024 | 21:58

Ο Γερουσιαστής του Οχάιο, Τ.Ν.Βανς θα είναι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σε περίπτωση που νικήσει ο Ν.Τραμπ!

Πολύ άσχημα νέα για το Κίεβο και το καθεστώς Ζελένσκι, καθώς είναι φανατικός υπέρμαχος της διακοπής της αμερικανικής βοήθειας στο Κίεβο.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Ν.Τραμπ, μετά και την τυπική ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.



 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρήτη: Πετροβόλησαν πυροσβεστικό ελικόπτερο – Τους έπαιρνε το νερό από τον ταμιευτήρα, ενώ η θάλασσα ήταν δίπλα!

15.07.2024 | 20:41

Την ώρα που μαινόταν η πυρκαγιά στην περιοχή των Άνω Ακρίων του δήμου Γόρτυνας, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους ενώ επιχειρούσε να γεμίσει νερό από μια λιμνοδεξαμενή (έναν ταμιευτήρα νερού) στην περιοχή των Δαμανίων¸ ενώ η θάλασσα ήταν δίπλα, και η έλλειψη νερού σε όλη την Ελλάδα είναι γνωστή.

 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



CNN: Από τρία διαφορετικά όπλα οι σφαίρες! Πιθανότατα εννοούν τους πυροβολισμούς από δύο ελεύθερους σκοπευτές των Μυστικών Υπηρεσιών που σκότωσαν τον ένοπλο.

Από την εξέταση των ηχητικών ντοκουμέντων επιβεβαιώθηκε ότι ο ένοπλος βρισκόταν περίπου 120 μέτρα μακριά από τον Ντόναλντ Τραμπ

15.07.2024 | 13:53

Η ηχητική ανάλυση την οποία δημοσιοποιεί το CNN, έδειξε ότι κατά την απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ ακούστηκαν πυροβολισμοί από τρία διαφορετικά όπλα!

Σύμφωνα με την ηχητική ανάλυση του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο οι τρεις πρώτες βολές προήλθαν από το όπλο Α (το AR -15), ενώ οι επόμενες πέντε αντιστοιχούν σε όπλο Β και η τελευταία «ακουστική ώθηση» προέρχεται από όπλο Γ!

Πιθανότατα εννοούν τους πυροβολισμούς από δύο ελεύθερους σκοπευτές των Μυστικών Υπηρεσιών που σκότωσαν τον ένοπλο.

Επιπλέον, από την εξέταση επιβεβαιώθηκε ότι ο ένοπλος βρισκόταν περίπου 120 μέτρα μακριά από τον Ντόναλντ Τραμπ.