Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Τριτη 3 Σεπτεμβριου 2024

 

Ο Λούλα ζήτησε έλεγχο των χρηστών και λογοκρισία. Ο Μασκ αρνήθηκε και το X απαγορεύτηκε στη Βραζιλία. Όποιος Βραζιλιάνος μπει στο X μέσω VPN θα πληρώνει πρόστιμο οχταπλάσιο περίπου του μηνιαίου μισθού του. Πρόστιμο έχει επιβληθεί και σε άλλα ζητήματα όπως όταν κάποιος χρησιμοποιεί λάθος αντωνυμίες (misgender). Όλοι αυτοί που παρίσταναν τους αριστερούς έχουν ταυτιστεί με τους νεοφιλελέδες, ίσως και με μεγαλύτερο φανατισμό στην κατάργηση ελευθεριών και δικαιωμάτων με εξαίρεση αυτά που αφορούν κάποιες μειονότητες απαραίτητες για τον κοινωνικό μετασχηματισμό που σχεδίασαν οι χρηματιστηριακές ελίτ.

Σχολιο.- η Βραζιλία απαίτησε αυτό ακριβώς που γράφω, έλεγχο των χρηστών και λογοκρισία. Το X αρνήθηκε και η Βραζιλία απείλησε με πρόστιμο και σύλληψη του εκπροσώπου της εταιρείας στη Βραζιλία. Το X έκλεισε το γραφείο του στη Βραζιλία και η Βραζιλία απέκλεισε το X σε αντίθεση με τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook τα οποία αποδέχτηκαν τους όρους της Βραζιλίας και παρέμειναν. Είναι το ίδιο που προσπαθούν να εφαρμόσουν τώρα οι Ευρωπαίοι και προφανώς θα οδηγήσει στον αποκλεισμό του X. Πρόκειται για ολοκληρωτικά καθεστώτα τα οποία θέλουν να ελέγχουν την πληροφόρηση και να επιβάλλουν με λογοκρισία τη μια και μοναδική αλήθεια τους. Ο ιδιοκτήτης του Facebook πρόσφατα ομολόγησε τις πιέσεις που δέχτηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν, πράγματα που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τότε που ανέλαβε ο Μάσκ το τουίτερ.

Σχολιο.-  ποια είδηση μεταφέρεις; Το πρώτο λινκ που έβαλες αρχικά δεν αναφέρει τίποτα για το ιστορικό, είναι παραπληροφόρηση. Στο τρίτο λινκ στο capital αναφέρεται το τι προηγήθηκε και φτάσαμε στο σήμερα. Η ιστορία πρέπει να λέγεται ολόκληρη για να καταλαβαίνει ο αναγνώστης.

Σχολιο.- η παραπληροφόρηση είναι ότι αυτή η πηγή που έβαλες λέει ότι ο Μασκ αρνήθηκε να ορίσει εκπρόσωπο του Χ στη Βραζιλία γι αυτό η Βραζιλία απαγόρευσε το X. Αν κάποιος που δεν γνωρίζει την υπόθεση διαβάσει μόνο αυτό, βγάζει το συμπέρασμα ότι καλώς η Βραζιλία απαγόρευσε το X. Πρέπει λοιπόν να πούμε όλη την ιστορία, ότι το γραφείο του X έκλεισε διότι η Βραζιλία απείλησε με μηνύσεις και σύλληψη του εκπροσώπου αφού η πλατφόρμα δεν ενέδωσε στον εκβιασμό της Βραζιλίας η οποία ήθελε να φιμώσει τους πολιτικούς αντιπάλους του Λούλα, να τους διαγράψει το X, να επιβληθεί λογοκρισία διότι είναι λαϊκιστές και επηρεάζουν ψηφοφόρους (πλησιάζουν εκλογές στη Βραζιλία). Αυτά αναφέρονται στις 50 σελίδες που έδωσε στη δημοσιότητα η Βραζιλία για την υπόθεση. Μπορείς να ξαναδιαβάσεις το ιταλικό site για να δεις ότι είναι έτσι ακριβώς όπως σου το λέω, είναι η προπαγάνδα του Λούλα. Ότι το X αποκλείστηκε διότι δεν όρισε νομικό εκπρόσωπο. Λες και ότι αυτή ήταν η διαφορά που είχαν. Στο δεύτερο σχόλιο διόρθωσες το αρχικό σου λάθος προσθέτοντας ως προσθέτοντας ως πηγή το Capital το οποίο δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, όχι μόνο την προπαγάνδα του Λούλα.

Σχολιο.- όχι ρε φίλε τέτοια διαστρέβλωση όταν όλα είναι καταγεγραμμένα. Πάρε ένα στιγμιότυπο με το πρώτο σου σχόλιο όπου αναφέρεις μόνο την προπαγάνδα του Λούλα από το ιταλικό site. Και ναι, πρέπει να σε ενημερώσω ότι στις αστικές δημοκρατίες τους θεσμούς τους ελέγχει η εκάστοτε κυβέρνηση, δεν αυτοσχεδιάζουν οι θεσμοί. Λοιπόν αν μου έβαζες στο αρχικό σου σχόλιο ολόκληρη την ιστορία και όχι μόνο την προπαγάνδα του Λούλα, τότε δεν θα κάναμε αυτόν τον διάλογο. Όμως το Capital το έβαλες αφού σου έκανα την παρατήρηση και μετά, αφού αντιλήφθηκες ότι έχω δίκιο. Πράγμα που λόγω εγωισμού δεν θέλεις να παραδεχτείς και προτιμάς να γράφεις άσχετα σεντόνια. Ο Μασκ υπερασπίζεται την ελεύθερη έκφραση, είναι πάγια αρχή του και το πλήρωσε ακριβά. Το ποιος είναι φασίστας στη Βραζιλία θα το κρίνει ο λαός της Βραζιλίας με την ψήφο του, όχι εμείς. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να φιμώνει την αντιπολίτευση με τη δικαιολογία της παραπληροφόρησης και του λαϊκισμού. Αυτοί που το κάνουν αυτό είναι μεγαλύτεροι φασίστες από αυτόν που κατηγορούν.

Σχολιο.- έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο ότι αυτοί που φιμώνουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους είναι φασίστες. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι αριστερός και ποιος δεξιός. Από τη στιγμή που φιμώνει πολιτικούς αντιπάλους και μάλιστα αξιωματική αντιπολίτευση, ο Λούλα είναι φασίστας. Αυτό φαίνεται και στον υπόλοιπο κυβερνητικό του βίο με τις αποφάσεις του στην πανδημία και τώρα με τα πρόστιμα για τις αντωνυμίες, Με ανθρώπους που επικροτούν τον φασισμό δεν θέλω παρτίδες.

Σχολιο.- Η πραγματικότητα είναι εκ φύσεως αντιφατική.  Ο Λούλα έκανε και κάνει πολλές μαλακίες αλλά αυτό δεν τον εξισώνει με τον Μπολσονάρου. Επίσης δεν έχει τόση σημασία το ότι ο πόλεμος λογοκρισίας κατά του Χ ξεκίνησε από δικαστή που καταδίκασε τον Λούλα πιο παλιά, εφόσον ο Λούλα συναίνεσε και δεν είπε τίποτα για ελευθερία του λόγου και πληροφόρησης.... διότι αντί αυτού ο Λούλα συναίνεσε με τη λογοκρισία χωρίς ενστάσεις.

Ο Λούλα είναι από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, κολητός του Σόρος. Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Γενικά αντιφάσκει η πολιτική του Λούλα, θέλει να τάχει καλά με όλους (και με τη Δύση, δεδομένης της στάσης του υπέρ αμφισβήτησης των εκλογών στη Βενεζουέλα). Είναι κεντροαριστερός πολιτικάντης. Δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης, ούτε μαχητής ελέυθεριας, αλλά αυτό δεν κάνει το φασισταριό του Μπολσονάρου άξιο εμπιστοσύνης... νομίζω.

Σχολιο.- Γενικά ο Μασκ έχει μεγάλες αντιφάσεις στη στάση του πολιτικά. Δεν μπορεί να απαλλαγεί προφανώς κι από τη σύνδεσή του με το Πεντάγωνο και άλλους σκοτεινούς κύκλους των ΗΠΑ. Αλλά από την άλλη αρνήθηκε να θέσει του δορυφόρους του στην υπηρεσία του Πενταγώνου και των ουκρανοναζί εναντίον της Ρωσίας. Παλιά είχε θριαμβολογήσει υπέρ πραξικοπημάτων σε άλλες χώρες με αφορμή τη Βολιβία. Υποστηριχτής του πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα.  Γνωστός και ο φανατισμός του κατά του Μαδούρο... Αλλά αυτό δεν αναιρεί το θετικό γεγονός ότι απάλλαξε το Χ από ένα σωρό τσιμπούρια και λογοκριτές που πρόσκεινταν στο δημοκρατικό κόμμα και στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ. Μερικές φορές βρίσκω τις απόψεις του ακροδεξιές. Ταυτόχρονα όμως πιστεύει ειλικρινά στην ελευθερία του λόγου, και δεν λογοκρίνει δριμείς επικριτές του μέσα στο ίδιο το Χ.

Υ.Γ. Δεν δέχτηκε να  ορίσει νομικό εκπρόσωπο του Χ στη Βραζιλία γιατμί αυτός θα πήγαινε σίγουρα στη φυλακή. Δήλωσε και ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο...Και καλά έκανε…  Αυτό θα έπρεπε να το πει ο Λούλα από την αρχή, και να το κάνει πράξη… Αλλά άμα είσαι μεγαλοστέλεχος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ…

Σχολιο.- Ο Μπολσονάρου τάσσεται υπέρ του Χ πειδή αυτό τον συμφέρει πολιτικά. Ο καθένας γίνεται υπέρμαχος της ελευθερίας του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ λόγου, αλλά αυτό δεν τον κάνει... αντι-φασίστα. Ειναι άλλοι λόγοι που ο Μπολσονάρου μπορει να θεωρηθεί φασίστας και οπωσδήποτε σύμμαχος της Δύσης. Ο δε Λούλα προσπαθεί να γίνει αρεστός στη Δύση με διάφορες λανθασμένες πολιτικές (που ανάφερες) και ταυτόχρονα δεν είαι σε καμιά περίπτωση σωτήρας των λαϊκών μαζών που αποδεδειγμένα έβλαπτε η πολιτική Μπολσονάρου.

Σχολιο.- Και το ΚΚΕ χθες επικροτούσε το ξύλο των ΜΑΤ στους ηλικιωμένους που ζητούσαν αμεση δημοκρατία, μαζί με τους έφεδρους καταδρομείς.

Σχολιο.- δυστυχώς δεν πάμε καλά γενικότερα, υπάρχει ένας εκφασισμός ατομικά και συλλογικά. Ο καθένας θέλει να φιμώσει τον άλλον, να επιβάλλει την αλήθεια του. Ίσως να είναι φυσιολογικό αυτό στους καιρούς που ζούμε.

Σχολιο.- υπάρχει γενικότερα φασισμός ακόμα και στις καθημερινές μας επαφές με τυχαίους ανθρώπους, με γείτονες, με γυναίκες κλπ. Είναι δύσκολοι καιροί και όλα ξεκινούν από τον φασισμό της εξουσίας ο οποίος εκτονώνεται στη βάση με βια, εγκληματικότητα κλπ, και αυτό μεταφέρετε στους από κάτω, που χρησιμοποιούν βία στους πιο κάτω από αυτούς.

Σχολιο.- Προσωπικά δεν ανέχομαι κανέναν φασισμό, ούτε κεντροδεξιό ούτε κεντροαριστερό. Συνεπής με τις αρχές μου, όπως έκραζα τον Μπολσονάρου έτσι κράζω και τον Λούλα. Κανένας εξουσιαστής δεν θα μου στερήσει την ελεύθερη έκφραση και όποιος το επιχειρεί είναι το χειρότερο είδος φασίστα διότι η ελεύθερη έκφραση είναι ο πυρήνας της δημοκρατίας. Από αυτό το σημείο ξεκινούν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, πρώτα σε φιμώνουν, ώστε να επικρατήσει η προπαγάνδα τους, και μετά ανοίγει ο δρόμος για τα εγκλήματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξευτελισμός ΕΜΥ και τηλεαστέρων-μετεωρολόγων: ΑΠΑΤΗ οι Αυγουστιάτικες καταιγίδες και οι «100 ώρες κόλασης» που θα ζούσαμε αυτές τις μέρες ........

Οι εντεταλμένοι και καλοπληρωμενοι ΦΟΒΙΣΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΙ ξανακτύπησαν 

Μιλούσαν και έσκουζαν για «100 ώρες» της «κολάσεως» για τις οποίες οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούσαν μέσα από τρομακτικούς τίτλους πέρασαν και τι έμεινε τελικά από όλο αυτό το σκηνικό τρόμου; τελικά είχαμε ένα συνηθισμένο πρωτοβρόχι που η ανικανότητα ων κυβερνητικών αρχών-Περιφερειών κ.α που δεν καθαρίζουν τα φρεάτια των βρόχινων υδάτων εγκαίρως δημιούργησε ελάχιστα προβλήματα και αυτά είναι προϊόν της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ τους. 

Με τις κινδυνολογίες έκαναν όμως ζημιά σε μαγαζιά τρομοκρατώντας τους ανθρώπους . Παράλληλα προκαλούν ΨΥΧΙΚΟ ΣΤΡΕΣ και ΤΡΟΜΟ σε όσους ακούν ΤΟ ΒΛΑΧΟΚΟΥΤΙ ( Τ.V) . Καιρός όλοι αυτοί οι τόποι που τρομοκρατούν τους πολίτες να πιάνε να κατοικίσουν μόνιμα τις φυλακίς Κορυδαλλού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ έκλεψαν ένα ακόμα αεροπλάνο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας

Οι Bορειοαμερικανικές αρχές κατέσχεσαν ένα κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στη Δομινικανή Δημοκρατία, ισχυριζόμενες ότι η απόκτηση του αεροσκάφους παραβιάζει τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που έχουν επιβάλει κατά του Μπολιβαριανού έθνους.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το επίσημο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας φέρεται να έχει πετάξει στη Φλόριντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δηλώσεις δύο Αμερικανών αξιωματούχων, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Η κατάσχεση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε από διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Στη δράση αυτή συμμετείχαν επίσης τα υπουργεία Εμπορίου, Δικαιοσύνης, καθώς και το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας.

Άλλη μια ληστεία των ΗΠΑ

Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό- προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο καταναγκαστικών μέτρων με τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να πνίξουν το μπολιβαριανό έθνος.

Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι τον Ιούνιο του 2022, ένα Boeing 747-300, που ανήκε στην εταιρεία Empresa de Transporte de Aerocargo del Sur (Emtrasur) της Βενεζουέλας, συνελήφθη στην Αργεντινή κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Αλμπέρτο Φερνάντες. Αυτό αποτελεί μέρος των συνεχών κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας που πραγματοποιεί η Ουάσινγκτον.

Το αεροσκάφος αυτό παραδόθηκε στην Ουάσινγκτον στις 12 Φεβρουαρίου από την κυβέρνηση του Χαβιέρ Μιλέι. Η Βενεζουέλα το χαρακτήρισε ως «κατάφωρη κλοπή» εις βάρος του κράτους.

Μετά τη μεταφορά του σε αμερικανικό έδαφος, το αεροπλάνο που ανήκε στην Empresa de Transporte de Emtrasur, θυγατρική της κρατικής Conviasa της Βενεζουέλας, αποσυναρμολογήθηκε από τις βορειοαμερικανικές αρχές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 83 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Βενεζουέλα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρία Ζαχάροβα, η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας:

Η δημόσια ενθάρρυνση των τρομοκρατικών ενεργειών στην περιφέρεια του Κουρσκ, ο ξένος στρατιωτικός εξοπλισμός και οι ξένοι μισθοφόροι στο έδαφός μας δείχνουν εύγλωττα την άμεση εμπλοκή των δυτικών συμμάχων του καθεστώτος του Κιέβου, των χορηγών της τρομοκρατικής συμμορίας στα εγκλήματα των νεοναζί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 190 οι νεκροί στρατιωτικοί, στην Πολτάβα, μετά το Ρωσικό χτύπημα της Ουκρανικής στρατιωτικής Σχολής με 2 πυραύλους "Ισκαντέρ".

Το αριθμό επιβεβαιώνουν στα κοινωνικά δίκτυα, οι Ουκρανοί εθελοντές, που έσπευσαν να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των στρατιωτικών, που θάφτηκαν, κάτω από τα μπάζα.

Βέβαια, ο ληγμένος Ζελένσκι μιλάει, για 45, αλλά κοκαϊνη είναι αυτή!

Μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν πολλοί ξένοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές σε μαθήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Αυτό ανακοινώθηκε από τη Britta Elwanger, ξένη εθελόντρια, που εργάζεται στις Ενόπλες Δυνάμεις της Σουηδίας και σπούδαζε μαζί με έναν από τους νεκρούς εκπαιδευτές, σε ένα από τα Σουηδικά Πανεπιστήμια.

Η Σουηδία σχεδίαζε την χορήγηση δύο αεροπλάνων ανίχνευσης ραντάρ και στόχου προς την Ουκρανία (ASC 890). Οι εκκαθαρισμένοι εκπαιδευτές θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν πληρώματα, για αυτό το αεροσκάφος.

Σχολιο.- Η ιστορία δεν έμαθε τιποτα στους Σουηδούς.   Ξανά στην Πολτάβα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάρα Βάγκενκνεχτ:

Η αρχηγός του κόμματος της Αριστεράς BSW ερμήνευσε τα αποτελέσματα στη Σαξονία και τη Θουριγγία σαν “χαστούκι στα μούτρα του κυβερνητικού συνασπισμού του Βερολίνου” και τόνισε ότι κυρίως αναδεικνύουν ότι οι Γερμανοί δεν είναι πρόθυμοι να συρθούν σε έναν μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη.

«Το μεγάλο ζήτημα αυτής της εκλογικής μάχης, φυσικά, είναι το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης. 

Και ο κόσμος περιμένει από τις κυβερνήσεις των πολιτειών να αντανακλούν τη θέση τους, την άποψη της πλειοψηφίας τους για αυτό το θέμα",

δήλωσε η Sahra Wagenknecht. 

Το κόμμα της και το AfD, που είναι ενάντια στην υποστήριξη της Ουκρανίας και την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία, κέρδισαν μεγάλη πλειοψηφία στη Σαξονία και τη Θουριγγία.

Σύμφωνα με την Wagenknecht, πριν από τις περιφερειακές εκλογές, το κόμμα της με ανεξάρτητες εταιρείες ερευνών έκαναν μια δημοσκόπηση που διαπίστωσε ότι 

“Πάνω από το 50% του γερμανικού πληθυσμού, και η μεγάλη πλειοψηφία στα ανατολικά, φοβάται ότι θα παρασυρθεί σε μεγάλο πόλεμο.

Τα δύο τρίτα του πληθυσμού στα ανατολικά απορρίπτουν σχέδια για ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων”  είπε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΕ ΒΡΕ … ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ 

Είναι γνωστό, ότι επί σειρά ετών οι Επικυρίαρχοι (για γνωστούς και άγνωστους λόγους), σταματούν το πρόγραμμα των «τακτικών» αεροψεκασμών για την καλοκαιρινή περίοδο, αρχίζοντας και πάλι (για τα ελληνικά δεδομένα) σε κάποια ημερομηνία που συνήθως είναι 5-10 ημέρες πριν την έναρξη των σχολείων.

Αν λοιπόν δεν μου διέφυγε κάτι τις προηγούμενες μέρες, τότε … σήμερα είναι η αρχή της σεζόν, με τον ουρανό (τουλάχιστον στην περιοχή μου) να είναι κυριολεκτικά οργωμένος απ΄ το πρωί 

Άντε βρε … καλή αρχή

ΣΗΜ 1. Όσοι/ες δε συνεχίζουν να ασπάζονται τις «επιστημονικές» επεξηγήσεις περί ψύξης των αερίων των κινητήρων λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στο ύψος πτήσης, ας κάνουν μία εξαίρεση σήμερα και να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους. Ας σκεφτούν (όσο δύσκολο και αν τους είναι) ότι ακριβώς στο ίδιο ύψος πετούσαν τα γ@μημένα και χθες και προχθές και την προηγούμενη εβδομάδα … 

Σχολιο.- Η γραμμές από την ψύξη του αέρα, στα 500 μ πίσω από το αεροπλάνο, διαλύονται, εξαφανίζονται, μετά από λ που θα περάσει το αεροπλάνο...

Η χημικοί ψεκασμοί κρατάνε για αρκετή ώρα και σε περιπτώσεις "ελέγχου καιρού" μετατρέπονται σε σύννεφα, εγκλωβίζοντας την ζέστη που εκπέμπεται από την γη και τις δραστηριότητες του ανθρώπου, χαμηλά, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα με χαλαζι, καταρακτωδεις βροχες, πλημμύρες και όλα αυτά που βλέπουμε τα τελευταία 10 χρόνια, με πιο έντονα, τα τελευταία 4 χρόνια!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Sliema της Μάλτας περιέχει σημαντικά αρχαιολογικά υπολείμματα ρωμαϊκών λουτρών, τα οποία έχουν σκαλιστεί σχολαστικά στους παράκτιους βράχους. Αυτές οι αρχαίες κατασκευές παρέχουν πληροφορίες για τις προηγμένες τεχνικές μηχανικής που χρησιμοποιούν οι Ρωμαίοι, καθώς και την τάση τους για έναν πολυτελή τρόπο ζωής.

Και αποδεικνύει ότι η στάθμη της θάλασσας δεν έχει ανέβει τουλάχιστον 2000 χρόνια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχαν μάθει οι Τούρκοι το πώς να γενοκτονούν, στην Σμύρνη και όλη την Μικρά Ασία, από τους Γερμανότουρκους ειδικούς...

Να θυμόμαστε και ΚΥΡΊΩΣ, να συγκρίνουμε, να κάνουμε τις αναλογίες, με τα δεινά του Ελληνισμού.

«Η Παλαιστίνη είναι η πιο καλά τεκμηριωμένη γενοκτονία στην ιστορία, αλλά και η πιο διαψευσμένη».

«Οι Παλαιστίνιοι της Γιάφα σπρώχνονταν στη θάλασσα τον Μάιο του 1948».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι χριστιανικές προτεσταντικές εκκλησίες στις ΗΠΑ στηρίζουν την γενοκτονία των Παλαιστίνιων απο τους Σιωνιστοναζί, επικαλούμενες πως είναι θέλημα του θεού!

3/9/2024

Σήμερα, βλέπουμε πολλές προτεσταντικές εκκλησίες στις ΗΠΑ με ποικιλία ποιμένων και πολλοί απο αυτούς ισχυρίζονται ότι εφόσον οι Σιωνιστές είναι απόγονοι της Παλαιά Διαθήκης τους, ο Θεός τους έδωσε το χρίσμα να σκοτώνουν ανθρώπινα όντα και να παίρνουν τη γη τους, επομένως ο Χριστός πρέπει να ενέκρινε μια τέτοια πρακτική στους χρόνους της Καινής Διαθήκης.

Μπορεί να ακούγεται αρκετά αλλόκοτο αλλα όλο και περισσότερες χριστιανικές εκκλησίες στρέφονται προς τον σιωνισμό, που θεωρούν αναπόσπαστο μέρος του χριστιανισμού. Γιαυτό στις ΗΠΑ πολλές εκκλησίες επικροτούν τη μαζική γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, όπου αρκετοί Παλαιστίνιοι Χριστιανοί, Καθολικοί, Ορθόδοξοι, εξακολουθούν να αγωνίζονται να επιβιώσουν, παρεμπιπτόντως (δεν είναι όλοι μουσουλμάνοι όπως παρουσιάζει η ισραηλινοναζιστική και δυτικοί αποικιοκρατική προπαγάνδα)

Αν ζούσε σήμερα ο Χριστός, θα καταδίκαζε τη βλάσφημη επίκληση του ονόματός του για να δικαιολογήσει τις μαζικές δολοφονίες και τη γενοκτονία. Σύμφωνα με τα δικά του λόγια. Αλλά ποιος είναι αρκετά χριστιανός σήμερα για να ακολουθήσει την διδασκαλία του Ιησού; Οι περισσότεροι μάλλον βλέπουν τον εαυτό τους σαν ποίμνιο κάποιας εκκλησίας.

Γνωρίζουμε πως πρόκειται για γενοκτονία; Γιατί οι σιωνιστές ηγέτες του Ισραήλ μας το λένε με τα δικά τους λόγια, ζητώντας επανειλημμένα μαζικές εξοντώσεις και εκτοπισμό του παλαιστινιακού λαού. Αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία εισήχθησαν στη διαδικασία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης που ξεκίνησε από τη Νότια Αφρική και επικυρώθηκε από πολλά άλλα κράτη.

Υπάρχουν άλλωστε πληθώρα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν τους σημερινούς ηγέτες του Ισραήλ να υποστηρίζουν ανοιχτά τη γενοκτονία και τη μαζική εξόντωση των Παλαιστινίων. Αυτό δεν το συζητούν μόνο στα κλειστά στρογγυλά τραπέζια, αλλα το παραδέχονται σε δημόσια θέα. 

Υπάρχουν και πολλοί Εβραίοι που  μιλούν εναντίον της Παλαιστινιακής γενοκτονίας, την οποία συγκρίνουν με το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα το 1943, συμπεριλαμβανομένου του Norman Finkelstein που βρέθηκε σε αυτό το βίντεο.

https://www.brighteon.com/246ff7d9-aab8-4f0e-af18-b8d11ccf77c1

Για να πραγματοποιήσει τη γενοκτονία το Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης, βομβάρδισε συστηματικά νοσοκομεία, τζαμιά, πανεπιστήμια, στρατόπεδα προσφύγων, κτίρια κατοικιών, αγορές, δρόμους διαφυγής και εγκαταστάσεις υποδομής.

Εκτέλεσε γιατρούς από τη Γάζα χρησιμοποιώντας στρατιωτικούς ελεύθερους σκοπευτές, εκτόξευσε με μπουλντόζες κατοικίες με ζωντανούς Παλαιστίνιους πολίτες, εξαπέλυσε βομβαρδισμούς με πυραύλους ακριβείας κατά των εργαζομένων στον τομέα της επισιτιστικής βοήθειας, βομβάρδισε σκόπιμα ασθενοφόρα, απέκλεισε οδούς διαφυγής και βομβάρδισε τις «ασφαλείς διαδρομές» για τους Παλαιστίνιους.

Ο ξεκάθαρος στόχος του Ισραήλ είναι είτε να εξοντώσει είτε να εκτοπίσει τα 2+ εκατομμύρια Παλαιστίνιους απο τη Γάζα, ώστε να κλέψει τη γη τους και να πάρει τους πόρους τους ως μέρος της αποστολής του «Μεγάλου Ισραήλ», την οποία μάλιστα οι ηγέτες του Ισραήλ ισχυρίζονται ευθέως ότι ο Θεός τους έδωσε την εντολή να το επιδιώξουν.

Δεν χρειάζεται να είσαι καλός χριστιανός για να συνειδητοποιήσεις ότι η μαζική εξόντωση Παλαιστινίων γυναικών, παιδιών, ασθενών νοσοκομείων, ηλικιωμένων, γιατρών, καθηγητών πανεπιστημίου και οδηγών ασθενοφόρων είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις ελάχιστη ενσυναίσθηση, μυαλό και καρδιά.

Και τα δύο αυτά όργανα φαίνεται να λείπουν από πολλούς χριστιανούς, λειτουργούς και εκκλησιαστικούς ηγέτες σήμερα. Κυρίως οι Ευαγγελικοί, Μεθοδιστές, αλήτες. Γιαυτό έχουν το θράσος και βρίσκουν σκάνδαλα μόνο στους Καθολικούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιτάξτε τι λέει ο Ερντογάν και τι λέει ο Γεραπετρίτης…

«Η θάλασσα του καθενός φθάνει όπου και ο ορίζοντάς του», δήλωσε το Σάββατο (31/8) ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία που παραχώρησε σε απόφοιτους της Σχολής Ναυτικού Πολέμου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το θέμα των ερευνών στην νήσο Κάσο και τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος, είχε δηλώσει: «Στο παρελθόν, αυτό (σσ. το επεισόδιο) που θα είχε οδηγήσει; Θα είχε οδηγήσει σε μία υπερένταση, σε μία κρίση και σε μία υπαναχώρηση εκ μέρους της ελληνικής πλευράς. Αυτό θα συνέβαινε, για να έχουμε μία πλήρη εικόνα των πραγμάτων. Πρώτον, δεν προέκυψε καμία κρίση. Δεν υπήρξε, δεύτερον, καμία αναγνώριση οποιουδήποτε δικαιώματος ή αξίωσης της τουρκικής πλευράς και τρίτον και πιο σημαντικό, το ωφέλιμο αποτέλεσμα: η έρευνα συντελέστηκε απολύτως».

Ο κύριος Γεραπετρίτης, αποτύπωσε 100% εύστοχα την πολιτική πραγματικότητα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Εδώ και δεκαετίες, η πολιτική ελίτ της χώρας, ευρισκόμενη σε απόλυτη ευθυγράμμιση κατά την άποψη του υπογράφοντα με την ελληνική κοινωνία, έχει λάβει μια απόφαση. Θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με την Τουρκία και θα κάνει το παν για να την “κατευνάσει”.

Έχει αποδεχθεί ότι πλέον, η Τουρκία, σε όλα σχεδόν τα μεγέθη είναι ένας ανίκητος “αντίπαλος” για την Ελλάδα ενόσω διάστημα η Ελλάδα αρνείται να συζητήσει σοβαρά την σημερινή κοινωνική της πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα. Με βάση αυτήν την παραδοχή, η πολιτική ελίτ προσπαθεί απλώς να κερδίσει χρόνο για το αναπόφευκτο, την απώλεια δηλαδή των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γαστρεντερολόγος Δρ. Sabine Hazan, εξέτασε τα μικροβιώματα των ασθενών πριν και μετά τον φολιασμό με τις πειραματικές ενέσεις κοβιντ και παρατήρησε ότι τα bifidobacteria, που είναι το κλειδί για το καλό ανοσοποιητικό σύστημα, σκοτώνονται.

Όχι μόνο σε φολιασμένα άτομα αλλά και σε νεογνά εμβολιασμένων μητέρων. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαρα Βαγκενκνεχτ 

Είναι το κόμμα της Ζαρα Βαγκενκνεχτ συντηρητικό και ξενοφοβο,όπως το παρουσιάζουν οι ακροκεντρωοι αλλά και το "γνωστό " τμήμα της Δικαιωματικής «αριστεράς» που στηρίζει συνήθως έμμεσα τους ακροκεντρωους; 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσω της θεωρίας των δύο άκρων, όλοι αυτοί βάζουν στην ίδια ζυγαριά το κόμμα αυτό με το κόμμα AFD που όντως έχει ισχυρά ακροδεξιά στοιχεία,αλλά είναι και προϊόν της οικονομικής και κοινωνικής καθίζησης της γερμανικής κοινωνίας.

Όχι, το νέο κόμμα της Βαγκενκνεχτ  είναι σε γενικές γραμμές η Αριστερά όπως θα έπρεπε να είναι σήμερα στην Δύση. Με τις υπαρκτές συνθήκες και όχι τις ιδεώδεις.

- Νοιάζεται για τους φτωχούς Γερμανούς και τις κοινότητες τους σε συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης πολύ περισσότερο από ο,τι για την πολιτική ορθότητα και την επικέντρωση στα άπειρα φύλα και στο να ονομάζουμε τους ανθρώπους με ουδέτερο άρθρο η τι έκανε η ιντερσεξ αθλήτρια στο Παρισι. Καλα κάνει.Η κανονική Αριστερά ως το 1990 ,προτού πολλά αριστερά κόμματα και κομματιδια γίνουν βαπορακια των ΜΚΟ και της παγκοσμιοποίησης ,αυτό βασικά έκανε.Κανω λάθος; αν λοιπόν τα παραπάνω είναι " συντηρητισμός", που βέβαια και δεν είναι, είναι σωστός " συντηρητισμός".Με αυτήν την έννοια και η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων συντηρητισμός είναι μπρος στην αναδιάρθρωση του κεφαλαίου.Αυτο δεν λένε οι νεοφιλελεύθεροι εδώ και σαράντα χρόνια; όταν προστατεύουμε κάτι που σωστά υφίσταται ,είμαστε συντηρητικοί; και αυτοί που θέλουν να καταλυσουν δεσμούς και ποιότητες του ανθρώπινου είδους εδώ και χιλιάδες χρόνια όπως πχ η και βιολογική γονεικοτητα είναι επαναστάτες; Ε τότε και το να μην γίνουμε μηχανές ως είδος, συντηρητικό δεν είναι; 

- Αν η ουσία της Αριστεράς είναι το κοινωνικό και το εργασιακό πρόβλημα και όχι κυρίως οι δικαιωματικες ευαισθησίες των ανωτερομεσαίων στρωμάτων, η Βαγκενκνεχτ είναι πολύ πιθανά το μοναδικο πειστικό σχημα της Αριστεράς στην Ευρώπη και μάλιστα,όπως φάνηκε, πολύ επιτυχημένο. Αντί να χαρούμε, πρέπει να το αποδομησουμε; Τότε θεωρήστε Αριστερά τους Πράσινους που είναι τίγκα woke και πλήρως σκυλιά του πολέμου. Η το Die Linke που έκανε πως και πως να τα βρει για χρόνια με την σοσιαλδημοκρατία.

- Δεν ντρέπεται να αναφέρεται στην γερμανική εθνική ταυτότητα.Ειναι αυτό μεμπτό; γιατί πρέπει να ντρέπονται οι Έλληνες που είναι Έλληνες ,οι Γερμανοί που είναι Γερμανοί κλπ; άλλο το ζήτημα της εθνικής αυτογνωσίας και άλλο το ζήτημα της αυτομαστιγωσης επειδή ανήκει κάποιος σε μια εθνική κοινότητα. Άλλο να δέχεσαι πλήρως την γερμανική ευθύνη για τον ναζισμό και άλλο να ντρέπεσαι που είσαι Γερμανός η ο,τι αλλο.Ούτε οι μετανάστες πρέπει να ντρέπονται ούτε οι αυτόχθονες για αυτό που ειναι.Αυτο είναι ο σωστός και μόνος αντιρατσισμος.

- Είναι ,αν και όχι όσο θα έπρεπε, κατά της γερμανικής ανάμειξης στον αντιρωσικο πόλεμο και τα δις για τον ναζί Ζελενσκυ, ενώ το Die Linke είναι ευθυγραμμισμένο grosso modo με το κόμμα του πολέμου. Είναι το BSW ουσιαστικά το μόνο αντιπολεμικό κόμμα στην Γερμανία.

- Μεταναστευτικό.Ειναι λάθος να ονομάζουμε το κόμμα της Βαγκενκνεχτ ξενοφοβικό η ρατσιστικό η ο,τι άλλο. Ούτε υποκινεί σε αντίθεση προς τους υφιστάμενους μετανάστες και πρόσφυγες ούτε τίποτε,όσο γνωρίζω. Αυτό που λέει,και σωστά το λέει, είναι ότι σε μια Γερμανία που χειμαζεται κοινωνικά λόγω των κυρώσεων πρέπει να υπάρχουν όρια εφεξής στην μετανάστευση. Από την σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών τάξεων, ακόμη και των υφιστάμενων ήδη στην Γερμανία μεταναστών και προσφύγων, αυτό μου φαίνεται πολύ λογικό. Τους ρώτησε κανείς τους φτωχούς στην Γερμανία ; 

Αυτό που ενοχλεί κάποιους ως προς τον Συνασπισμό Ζαρα Βαγκενκνεχτ και την πολύ επιτυχή καταγραφή του, είναι ότι δεν ακολουθεί την συνταγή των woke,δυτικοδουλων ατομικιστικων και κοσμοπολίτικων, φιλοιμπεριαλιστικων αριστερών κομμάτων στην Ευρώπη. Ότι έχει λαικοτητα.Καλά κάνει και για αυτό πάει και καλά εκεί ιδίως οπου είναι η μεγαλύτερη φτώχεια - στην πρώην Ανατολική Γερμανία.Αν θα συνεχίσει καλά, αυτό μένει να το δούμε.

Εκεί που ο Μελανσον, δυστυχώς, τα έκανε θάλασσα, η Βαγκενκνεχτ τα έκανε πολύ σωστά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηταν 1η Σεπτέμβρη που πριν 3 χρόνια, 7500 υγειονομικοι, έμεναν χωρίς εργασία...

Χωρίς εργασία εν καιρω υποτίθεται πανδημίας!! Είχε πει τότε ο υπουργός υγείας της Κύπρου : μα βγάζεις σε πόλεμο εκτός τους στρατιώτες? Και παρέμειναν εκεί στην εργασία τους, δεν ήταν επικίνδυνοι όπως ΣΤΗΝ Ελλάδα !!!!

Βγαίναμε σε αναστολή ενώ οι συνάδελφοι που παρέμεναν, νοσουσαν! Η κοινή λογική είχε θαφτεί ....

Και ερχόμαστε στο σήμερα που τελικά, σε όλα όσα λέγαμε βγήκαμε αληθινοί........

Δεν ξεχνώ..... Δεν ξεχνώ την στιγμάτιση , την απαξίωση , την καταπατηση της ελευθερίας μας!!!

Σχολιο.- Την ίδια στιγμή το επίσημο σωματείο νοσηλευτών, καλούσε τους νοσηλευτές ή να εμβολιαστούν ή να εξαφανιστούν. Τέτοια καθάρματα μας έφεραν ως εδώ.

Σχολιο.- Εχθές συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την αποφράδα ημέρα ντροπής, κατά την οποία, επτάμισυ χιλιάδες οικογένειες υποχρεώθηκαν να δικαστούν με την εσχάτη των ποινών, του βιολογικού θανάτου τους δηλαδή,δια της πείνας. Καταπατήθηκαν συνταγματικές ελευθερίες, θεμελιώδεις αρχές ύπαρξης της Ιατρικής επιστήμης, αρχές της κοινής επιστημονικής λογικής, ενώ ταυτόχρονα η μισαλλοδοξία και οι ρητορική μίσους, σε αυτή την ομάδα των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων, ήταν καθημερινή. Αποδόθηκαν χαρακτηρισμοί τέτοιοι που ακόμα και αυτό το πλούσιο ελληνικό υβρεολόγιο,οχριά. Η κοινωνική απομόνωση, ο τρομακτικός στιγματισμός, η απόλυτη απαξίωση και η δολοφονία χαρακτήρων, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς διάλογο, χωρίς ίχνος δημοκρατίας, με την απόλυτη καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών, ήταν στη ημερίσια διάταξη.

Ο φόβος και η προσταγή, κόντρα στην κοινή λογική, από αργυρόνυτα γρανάζια στην καλοκουρδισμένη μηχανή της εξουσίας γινόταν ακόμη βαρύτερο φορτίο στις πλάτες αυτών των απλών ανθρώπων. Θα περίμενε κανείς να λυγίσουν, αργά ή γρήγορα, υπό αυτό το τεράστιο βάρος. Βάρος το οποίο δεν τους αναλογούσε. Σε πείσμα του μεγαλύτερου κοινωνικού συνόλου, το οποίο είχε ευθυγραμμιστεί με τις παράλογες επιταγές υποδούλωσης, το ηρωικό αυτό, ελάχιστο σε αριθμό μεγάλο όμως σε ψυχή σε αξίες και ιδανικά, κοινωνικό σύνολο διέψευσε τους πάντες. Παρέμεινε στην αρχή ότι η ο φόβος για την υλική υπόσταση είναι ασυγκρίτως κατώτερος από την πίστη στις ιδέες τα ιδανικά την ελευθερία και το αυτεξούσιο. Ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να στέκει όρθιος και όχι γονατιστός δεχόμενος αναντίρρητα και χωρίς αναζήτηση ότι του παρουσιάζουν να επιλέξει, επιλέγοντας άλλοι εκ των προτέρων για αυτόν.

Το δάκρυ συγκίνησης που κύλησε χθές στο πρόσωπο μου, αποτελεί δάκρυ περηφάνειας και συνάμα χαράς, δάκρυ θαυμασμού μα ταυτόχρονα και δάκρυ ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς τους απλούς ανώνυμους ήρωες τους απλούς στρατιώτες, όπως τους αποκαλούσα, οι οποίοι, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς ηγετικές τάσεις, χωρίς να υπονομεύσουν και να υπονομευθούν, έδωσαν μέχρις εσχάτων τον καλό αγώνα. Είναι τιμή τεράστια για μένα το γεγονός ότι αποτελώ μέλος αυτών, των ακούραστων εργατών για την δικαιοσύνη την ελευθερία την διατήρηση του ανθρώπου στην πραγματική του υπόσταση.

ΥΓ. ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΎΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΎΜΕ

Μπαιραμιδης Ευγενιος

Ιατρός στρατιωτικός

Γενικός χειρουργός



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



MV Sounion: Ξεκινάει σύντομα η δύσκολη επιχείρηση διάσωσης του ελληνόκτητου τάνκερ – Δεν φαίνονται σημάδια πετρελαιοκηλίδας

22:34, Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024

Η επιχείρηση διάσωσης του τάνκερ MV Sounion της Delta Tankers, το οποίο δέχθηκε επίθεση από δυνάμεις των Χούθι, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα, Aspides.

Η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» ετοιμάζεται για τις «ASPIDES» – Εξελίξεις με το SOUNION

Σύμφωνα με την Aspides, στο ελληνόκτητο πλοίο, που μεταφέρει περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου, εξακολουθούν να καίνε αρκετές εστίες φωτιάς, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ορατά σημάδια διαρροής πετρελαίου.

Η επιχείρηση διάσωσης προβλέπεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε περίπτωση διαρροής, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουν καταγραφεί, με συνέπειες ανυπολόγιστες για την περιοχή, η οποία είναι ήδη επικίνδυνη να προσεγγιστεί.

Η θαλάσσια ρύπανση του MV Sounion οφείλεται σε διαρροή λαδιών – Νέο χτύπημα των Χούθι σε πλοίο κοντέινερ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν' ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

(ΙΑΕΑ) Γκρόσι δεν θέλει να «πολιτικοποιήσει την κατάσταση» και «δεν μπορεί» να κατονομάσει τους υπεύθυνους για τις επιθέσεις στον Πυρηνικό σταθμό Κουρσκ.

Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε στο Al Arabiya ότι ο οργανισμός εξακολουθεί «να μη διαθέτει τα στοιχεία» για να προσδιορίσει ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ . Ο Γκρόσι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν θέλει να «πολιτικοποιήσει την κατάσταση» ελλείψει «αδιάσειστων στοιχείων» - προφανώς, ο Γκρόσι δεν θεωρεί τέτοια τα στοιχεία που είδε κατά την επίσκεψή του.

Μετά την εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν επανειλημμένα τον Πυρηνικό σταθμό Κουρσκ.

Όταν ο Γκρόσι επισκέφθηκε τον Πυρηνικό σταθμό Κουρσκ. και του παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα συγκεκριμένων επιθέσεων από τους Ουκρανούς , απλώς αναγνώρισε ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες. Η ΙΑΕΑ είχε υιοθετήσει προηγουμένως παρόμοια στρατηγική όσον αφορά τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια.

Τουλάχιστον, μετά από έναν πρόσφατο βομβαρδισμό που προκάλεσε πυρκαγιά στον πύργο ψύξης του εργοστασίου, η ΙΑΕΑ επέδειξε αρκετή ακεραιότητα ώστε να αναγνωρίσει ότι δεν εμπλέκεται η Ρωσία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δρ Sabine Hazan: Πως οι ενέσεις Covid σκοτώνουν τα βακτήρια του εντέρου που είναι υπεύθυνα για το καλό ανοσοποιητικό!

2/9/2024

Η γαστρεντερολόγος Δρ. Sabine Hazan, εξέτασε τα μικροβιώματα των ασθενών πριν και μετά τον εμβολιασμό του Covid και παρατήρησε ότι τα bifidobacteria, που είναι το κλειδί για το καλό ανοσοποιητικό σύστημα, σκοτώνονται. όχι μόνο σε εμβολιασμένα άτομα αλλά και σε νεογνά εμβολιασμένων μητέρων.

«Άρχισα να παρατηρώ ένα μήνα αργότερα, τα bifidobacteria, αυτό το σημαντικό μικρόβιο που έχει άνθρωπος, να μειώνεται στους ασθενείς μετά τους εμβολιασμούς… Μόνο μια συγκεκριμένη ομάδα μικροβίων σκοτώνεται…Τα Bifidobacteria που είναι το βασικό μικρόβιο για την ανοσία… Νομίζω [το εμβόλιο] δημιουργεί έναν βακτηριοφάγο ή διφιδοφάγο», είπε.

Ένας βακτηριοφάγος είναι ένας ιός που μολύνει και πολλαπλασιάζεται μέσα στα βακτήρια.

Η μείωση στα bifidobacteria συνεχιζόταν και μετά απο ενενήντα ημέρες τα bifidobacteria έπεσαν στο μηδέν. «Υπήρχε μια επιμονή στη ζημιά, όχι μόνο [μετά] 90 ημέρες αλλά και έξι μήνες, και εννέα μήνες αργότερα», είπε. «Αυτό ήταν που άρχισε να με κάνει να πανικοβάλλομαι».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και κάτι για τους πασοκους που σήμερα γιορτάζουν και βάζουν φωτογραφίες του Αντρέα.  Θυμάστε τον Σημίτη και τον Χ ατζηαντωνίου το πρωτοπαλίκαρο του?

Αφού θυμούνται την ιδρυτική διακήρυξη του πασοκ, ας θυμηθούνε και τον Σημίτη το νεκροθάφτη του! 

Το πασοκ πέθανε το 1996 μαζί με τον ιδρυτή του!  Σήμερα στην ουσία αυτό που υπάρχει είναι το νεοφιλελευθερο κιναλ του Σημίτη, του Βενιζέλου, του Ανδριυλάκη και του Δούκα!

Σχολιο.- γαμημενος Σημίτης

Σχολιο.- Και εδώ ο αναγεννητής του κιναλ, ο βασιλόφρων Γερουλάνος.... ΕΡΧΕΤΑΙ !!!

Σχολιο.- Επί Αντρέα, Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες τώρα που ανήκει;

Σχολιο.- στις πολυεθνικες

Σχολιο.- Νεκροθάφτης της Ελλάδας ο Σημίτης! Πλακάκια με την Goldman Sachs ο ΣΗΜ-ίτης, μας έβαλε στο ευρώ, Κι οι "έλληνες" ακόμη δεν ξέρουν τους Σημ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τους ρίξουμε τους "αφεντάδες" μέσα, να μολυνθούν μέχρι το μεδούλι...τα καθάρματα .

Για πολλά χρόνια θάχει ρύπανση ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο Παγασητικός μέχρι τον πυθμένα (!), όπως λέει ο καθηγητής ιχθυολογίας Χρήστος Μαραβέλιας

Σχολιο.- Σε αντίθεση με ένα υγιές οικονομικό μοντέλο, επιλέγεται η ερημοποίηση της επαρχίας, η καταστροφή του φυσικού πλούτου και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Ολο αυτό το σκηνικό έχει προκαλέσει την εξέγερση των τοπικών κοινωνικών – οι οποίες βλέπουν και τις οικονομικές τους προοπτικές αλλά και τον ίδιο τους τον τόπο να καταστρέφεται και να παραδίδεται σε ύποπτα συμφέροντα. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Τον χαρακτηρισμό "φασιστικό" που δίνουν τα γνωστά ΜΜΕ και οι πασίγνωστοι "δικαστές" της ΝΤΠ, στο AfD, του δίνει αμέσως εύσημα! Εγώ διάβασα (όσο μπόρεσα) τις θέσεις του όσον αφορά την ΕΕ και το ευρώ και φυσικά συμφωνώ μαζί του! Το αν θέλει μια κλειστή Γερμανία, είναι κι αυτό ΛΟΓΙΚΟ, αφού είναι κατά της παγκοσμιοποίησης και του αχταρμά! Το αν θέλει η χώρα του να είναι οικονομικά κυρίαρχη χωρίς μοιρασιές, μακάρι να υπήρχαν και στη μπανανία που ζούμε πολιτικοί που να σκέφτονταν έτσι... Η Βάγκενκνεχτ σε αδρές γραμμές τα ίδια πρεσβεύει με πιο light εκφράσεις και μπόλικο αριστερό λόγο. Επιτέλους Βλέπουμε Που είναι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ποιοί τον εκφράζουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, πολιτικάντηδες αλά καρτ, μαριονέτες από "επιστημονικούς φορείς" που από το πουθενά αναδύονται στα παράθυρα της τηλεόρασης για να σκορπίσουν τον "φόβο" στο φιλοθεάμον κοινό παρέα με τους ισαποστάκηδες κάθε μορφής και τους αριστερούς γενικά του κώλου!

Σχολιο.- Πω πω πλάκωσαν οι σμπίροι του συστήματος.

Για μια μετριοπαθή ευμένεια γνώμης, προς ένα κόμμα και μια πολιτικό που ξεφεύγει από τον μονοκομματισμό με ρητορικές παραλλαγές που επιβάλουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελών.

Κι όλα αυτά διότι απλώς η Σάρα κρατά μια μετριοπάθεια προς την Ρωσία...

Σχολιο.- Θέτει με πολύ σαφή και απλό τρόπο η Βανκενκνεχτ τα όρια μεταξύ νεοφιλελευθερισμού και τι μπορεί να λέγεται αριστερά σήμερα.

Σχολιο.- Μια από τις τελευταίες ελπίδες της Ευρώπης και δύσης (και Γερμανίας) η Βένκενκνεχτ.

Σχολιο.- Και δεν μπορείτε να φανταστείτε τον πόλεμο που δέχεται.

Σχολιο.-  Αρκει να ακούσει κάποιος το τί ξερνά καθημερινά σε βαρος της ο Βαλασόπουλος στο ΟΡΕΝ για να καταλάβει ότι είναι η μόνη ορατή εναλλακτικη αριστερη πρόταση για τη Γερμανια

Σχολιο.- Έχουν καταργηθεί οι καταστατικές αρχές και έχουν αρθεί οι υπαρξιακές προϋποθέσεις της σύγχρονης Αριστεράς στις "δυτικές" χώρες. Απώλεσε η Αριστερά τις κοινωνικές αναφορές της και έχει ενταχθεί στα κυρίαρχα αφηγήματα των δυτικών εξουσιών.

Σχολιο.-  επίσης για την Παλαιστίνη, η Βάγκενκνεχτ είναι η μόνη στην Γερμανία που καταδικάζει χωρίς ίσες αποστάσεις ανοιχτά τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου και έχει ονομάσει την Γάζα φυλακή . Εσείς με το Ισραήλ είστε;

Σχολιο.-  όλοι ανεξαιρέτως οι λαοί έχουν δικαίωμα και στην εθνική ταυτότητα και στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό.Αυτό το έχουν πει ο Λένιν και ο Στάλιν και ο Μάο και ο Τσε Γκεβάρα ( patria y muerte) και τόσοι άλλοι και όχι ο Χίτλερ . Ισχύει ακόμη και για τους λαούς στα ισχυρά κράτη και όχι μόνο στις αποικίες. Προφανώς δεν έχετε διαβάσει και πολλά βιβλία, αλλοιώς θα ξέρατε ότι το ΚΚ Γερμανίας ( όχι οι ναζί) πάλευε το 1923 κατά της κατάκτησης του Ρουρ από τους Γάλλους ιμπεριαλιστές και μετά τον πόλεμο κατά της υποταγής της αναπτυγμένης Δυτικής Γερμανίας στις ΗΠΑ . Φασίστες ήταν το γερμανικό ΚΚ; Στην Ελλάδα το ΚΚΕ και το ΕΑΜ που πάλευαν για εθνική απελευθέρωση κατά των Γερμανών φασίστες ήταν ; Αν κάποιο κόμμα ήθελε να βγάλει την Γερμανία από την ΕΕ και έτσι να διαλύσει την ΕΕ φασιστικό θα ήταν; Τώρα για το γυναικείο ζήτημα . Επειδή λέτε ασυναρτησίες: το ότι κάποιος θεωρεί το κοινωνικό ζήτημα πρωτεύον στρατηγικά δεν σημαίνει ότι είναι κατά των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των γυναικών , και ιδίως μάλιστα δεν αναφέρεται σε αυτές, πόσο μάλλον όταν έχουν την προσωπικότητα της ΖΒ, ως "γυναίκα του Α" ή "γκόμενα του Β". Να πείτε σε αυτόν που σας τα γράφει να σας τα γράφει καλύτερα. Επίσης, αυτό με τον Σεφέρη θεικό. Μάλλον , διαβάζετε Άκη Γαβριηλίδη. Περαστικά σας. Α, και κάτι άλλο. Κάποιος που τον έλεγαν Λένιν ,το 1915, ενώ καταδίκαζε τελείως τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον ρωσικό εθνικισμό, έγραψε και ένα άρθρο ( Άπαντα Λένιν, Σύγχρονη Εποχή, τ. 26/1915) με τίτλο " Για την υπερηφάνεια των Μεγαλορώσων", ΄που έλεγε ότι οι Ρώσοι σοσιαλιστές είναι σαφώς .περήφανοι για την εθνική τους καταγωγή. Χιτλερικός ήταν ο Λένιν πρόωρα; Να σας βάλουν τρολ κάπου αλλού, εδώ δεν τα πήγατε καλά.

Σχολιο.-  Καλα προφανως τα πάντα μπορεις να ακούσεις..αλλά και ότι ήταν γκόμενα του Λαφοντεν. .

Σχολιο.- οι θέσεις της κυρίας για την Παλαιστίνη προκύπτουν από την θέση του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας ( Zentralrat) που την καταγγέλει για διάδοση μίσους κατά του Ισραήλ ;

Σχολιο.- Ενώ εσείς που χαρακτηρίζετε μια πολιτικό με σημαντική επιρροή "γκόμενα του Λαφονταίν" , είστε σοβαρός άνθρωπος!!! Και είστε και υπέρ των κινημάτων ταυτότητα;ς!!! Φαντάσου και να μην ήσασταν. Πορνοστάρ θα την χαρακτηρίζατε.

Σχολιο.- Δικαιωματική Αριστερά και "προοδευτικές ελίτ". .. Όποιος δεν είναι μαζί τους είναι σε λάθος πλευρά !!

Σχολιο.- Δεν είπα ότι η BSW είναι επαναστατικό κόμμα, θα ήταν γελοίο. Οικονομικά Κευνσιανο κόμμα είναι. Θα μείνω όμως στο ότι , όπως λες, δεν θέλει στήριξη του Ζελένσκυ και τάσσεται υπέρ της Ρωσίας. Αυτό γιατί είναι κακό για τους απλούς Γερμανούς; Οι κυρώσεις ( Sanktionen) έχουν διαλύσει την γερμανική κοινωνία, όχι μόνο το κεφάλαιο αλλά και τον λαικό κόσμο. . Αυτήν την στιγμή το ΝΑΤΟ πολεμά με την Ρωσία και πρέπει να νικηθεί, αλλοιώς το δυτικό μπλοκ θα αποκτήσει δύναμη που θα την στρέψει κατά των λαών . Η θεωρία ότι και οι "δύο ιμπεριαλισμοί" είναι το ίδιο οδηγεί στο να μην κάνουμε απολύτως τίποτε. Επίσης, οι ίδιοι που πολεμούν κατά της Ρωσίας πολεμούν και κατά των Παλαιστινίων, Αυτό δεν έχει για εσένα καμία σημασία;

Σχολιο.- καταλαβαίνω και συμμερίζομαι αυτά που λες, αλλά,όπως έχεις καταλάβει, στις υφιστάμενες εκλογές δεν ψηφίζουμε πια ιδεολογικά αλλά πρακτικά πολιτικά το Μη Χειρότερο. Σε όλη την Δύση αυτό ισχύει, ή δεν πάει κανείς να ψηφίσει καθόλου, στην Ελλάδα πια περίπου το 50% και. . Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι ψηφίζοντας μικρές"συνεπείς" ομάδες θα βγει κάτι, που ακόμη κι αυτές δεν έχουν κατά κανόνα σωστές θέσεις και συχνά συγκλίνουν πολιτικά με το σύστημα. Εγώ θα την ψήφιζα αν ήμουν Γερμανός οπωσδήποτε, χωρίς πολύ μεγάλες προσδοκίες. Όλη η πολιτική στην Δύση είναι προς το παρόν πολιτική μικρών προσδοκιών.

Σχολιο.- Πω πω πλάκωσαν οι «αριστεροί» σμπίροι του συστήματος.

Για μια μετριοπαθή ευμένεια γνώμης, προς ένα κόμμα και μια πολιτικό που ξεφεύγει από τον μονοκομματισμό με ρητορικές παραλλαγές που επιβάλουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελών.

Κι όλα αυτά διότι απλώς η Σάρα κρατά μια μετριοπάθεια προς την Ρωσία...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Στις 30 Αυγούστου η τουρκική πρεσβεία έκανε δεξίωση για την «Ημέρα Νίκης». 

Εννοούν την επέτειο της σφαγής στη Σμύρνη. 

Οι Τούρκοι την ονομάζουν ημέρα νίκης κατά των Ελλήνων. 

Κάθε χρόνο γίνεται αυτή η δεξίωση στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα

-Είναι η πρώτη φορά όμως φέτος που παραβρέθηκε Έλληνας υψηλόβαθμος στρατιωτικός. 

Ή δεν θυμάμαι εγώ καλά. 

Αλλά αυτά τα σημειώνω, θα το θυμόμουν. 

Όπως βλέπουμε στη φωτό  ο Έλληνας Υποστράτηγος, παρεπιπτόντως είναι επικεφαλής σε πολύ κρίσιμο πόστο, έδωσε το παρόν σε αυτή την δεξίωση

-Η παραπάνω φωτογραφία, όπως και πολύ υλικό ακόμα, την έχει δημοσιοποιήσει η τουρκική πρεσβεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλλον η επιλογή της δεν είναι τυχαία. Δεν χρειάστηκε λοιπόν και ιδιαίτερα προσόντα για να τα βρούμε

-Η «ελληνοτουρκική προσέγγιση» τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα όπως φαίνεται...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην τρίτη χειρότερη θέση στον δείκτη «κοινωνικής δυστυχίας» η Ελλάδα – Καλύτερη μόνο από Βουλγαρία και Ρουμανία

Τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat φέρνουν την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις με τους χειρότερους δείκτες κοινωνικής δυστυχίας στην Ε.Ε. (ποσοστό κινδύνου φτώχειας και ποσοστό υλικής και κοινωνικής στέρησης). Συγκεκριμένα η χώρα μας κατέχει την τρίτη χειρότερη θέση (πίσω από τη Ρουμανία και Βουλγαρία, που κατέχουν τις πρώτες θέσεις) στο ποσοστό ατόμων σε κίνδυνο φτώχειας και 2η πίσω από τη Ρουμανία (με τρίτη τη Βουλγαρία) στο ποσοστό ατόμων σε υλική και κοινωνική στέρηση.

Ακόμη και το κόστος στέγασης σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των πολιτών καταγράφεται ως το ακριβότερο στην Ευρώπη των 27, οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι από τις υψηλότερες ενώ ο κίνδυνος φτώχειας είναι στο 26,7%, έναντι 21,6% της Ε.Ε. σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τό #ΠαΣόκ γιορτάζει τά (50) του Χρόνια,.Αλλά τό σημερινό ΠαΣόκ δέν έχει καμιά σχέση μέ τό Πασόκ τού 1974.!! Τό Σημερινό ΠαΣόκ έχει ίδιες πολιτικές επιλογές μέ τήν #Νέα_Δημοκρατία, &"μέ μόνη διαφορά ό,τι δέν έχει τόν #Άδωνη_Γεωργιάδη,#Μάκη_Βορίδη,καί #Θανασάκη_Πλεύρη.!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Συγκινητική η στήριξη ελληνόφωνων ΜΜΕ στην Τουρκία…

-Τα ίδια ΜΜΕ που συνθλιβούν όποιον τολμήσει να μιλήσει για ειρήνευση στην Ουκρανία και διπλωματική λύση, 

τα ίδια μέσα που αποθεώνουν τον Μητσοτάκη όταν στέλνει όπλα στην Ουκρανία δημιουργώντας ρήγματα στην ελληνική αποτρεπτική ικανότητα, 

είναι αυτά που σήμερα με σχεδόν δακρύβρεχτα αφιερώματα, 

δικαιολογούν την στροφή της Τουρκίας στην συμμαχία Κίνας – Ρωσίας!

-Ποιος θα το περίμενε από τους προπαγανδιστές της «σωστής πλευράς της ιστορίας», 

να δικαιολογούν την Τουρκία η οποία επιλέγει πλέον την «λάθος πλευρά» αυτής…

-Η Δύση φέρθηκε άδικα στην Τουρκία και αυτή η «καημένη», υποχρεώθηκε να στραφεί στους BRICS, είναι το τελικό συμπέρασμα…

-Ούτε η Χουριέτ δεν θα το έγραφε τόσο πετυχημένα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ φοβάμαι ότι όταν στη δημόσια συζήτηση μπαίνει το ζήτημα των νεοναζί, ειδικά στη Γερμανία, η υποκρισία χτυπάει κόκκινο… Σήμερα φτάσαμε να κατηγορείται ως φασίστας ο επικεφαλής του AfD, επειδή επανέφερε στον πολιτικό λόγο το σύνθημα «Όλα για τη Γερμανία» («Alles fur Deutchland»), που χρησιμοποιούσαν και τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ. Λες και αυτό το σύνθημα είχε εκλείψει ποτέ από την ατζέντα των συστημικών κομμάτων που υπηρετούν πιστά το βουλιμικό όραμα της «Μεγάλης Γερμανίας» στη μεταπολεμική περίοδο.

Διερωτάται κανείς αν το «Όλα για τη Γερμανία» έχει κάποια διαφορά από το «Η Γερμανία υπεράνω όλων» («Deutchland uber alles») του -τάχα μου- απαγορευμένου στίχου του γερμανικού εθνικού ύμνου που τραγουδάνε περήφανα όλοι οι Γερμανοί στα γήπεδα και τον οποίο σιγοτραγουδούσε ακόμα και η Μέρκελ σε ένα παγκόσμιο κύπελλο. Στην προσπάθειά τους να κοντύνουν τον «ακροδεξιό» Μπιορν Χέκε, που τους… πήρε τη φανέλα στη Σαξονία και τη Θουριγγία, οι πολιτικοί ιθύνοντες του αξιοθρήνητου κυβερνητικού συνασπισμού, που παρασέρνει σήμερα τη Γερμανία σε φρενήρη εξοπλισμό και ψύχωση ρωσοφοβίας, μπορεί να ισχυριστούν και αυτό.

Το ποτάμι, όμως, δεν γυρίζει πίσω. Γιατί στις πρόσφατες τοπικές εκλογές δεν κέρδισαν οι «ακροδεξιοί», οι εξτρεμιστές, οι λιγότερο ή περισσότερο ναζί. Επικράτησαν απλώς οι φωνές της λογικής. Οι πατριώτες δεξιοί και αριστεροί που βλέπουν την οικονομία της χώρας τους να κλονίζεται από μια άσκοπη γεωστρατηγική αντιπαράθεση και την κοινωνική συνοχή να διαλύεται από την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» της Μέρκελ.

Αυτοί νίκησαν προχθές στις κάλπες, και ό,τι άλλο ακούτε ή διαβάζετε είναι fake news των πανικόβλητων χαλκείων της παγκοσμιοποίησης. Το AfD πρώτευσε στη Θουριγγία και παραλίγο να κόψει το νήμα στη Σαξονία. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν κι η άνοδος της πατριωτικής Αριστεράς, του νεοσύστατου, δηλαδή, κόμματος Συμμαχία της Σάρας Βάγκενκνεχτ, που προέταξε συντηρητικές αξίες στα κοινωνικά ζητήματα, με πρώτο τον εφιάλτη της λαθρομετανάστευσης.

Οι Γερμανοί επιβράβευσαν δύο φαινομενικά διαμετρικά αντίθετα από πλευράς ιδεολογίας κόμματα, που κατέβασαν όμως κοινή ατζέντα σε δύο κομβικά θέματα: Πάταξη του λαθροεποικισμού και άμεση απαγκίστρωση από την αδιέξοδη περιπέτεια της Ουκρανίας.

Αυτά τα δύο ζητήματα «πατούν τον κάλο» των Γερμανών ατλαντιστών και του ευρωιερατείου των Βρυξελλών, που με το κόμμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ θέλουν τη διαιώνιση της στρατιωτικής και οικονομικής στήριξης του καθεστώτος Ζελένσκι, αλλά και τη μετατροπή της Ευρώπης σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας μουσουλμάνων από όλες τις γωνιές του κόσμου. Γι’ αυτό ακριβώς το AfD βαφτίζεται εν χορώ από τα συστημικά μέσα «ακροδεξιό» και η Bάγκενκνεχτ ιέρεια του «ανεύθυνου λαϊκισμού» (εθνομπολσεβικισμού στα… καθ’ ημάς).

Για τον επικεφαλής του AfD Mπιορν Χέκε δεν μπορώ να αποφανθώ ότι είναι νεοναζί επειδή χρησιμοποιεί τον όρο «ζωτικός χώρος» («Lebensraum»), που έχουν κάνει πράξη στην πολιτική τους όλοι οι Γερμανοί πολιτικοί της μεταπολιτευτικής περιόδου, επιτυγχάνοντας την καταδυνάστευση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, όχι με τα Panzer του Χίτλερ, αλλά με εξίσου αποτελεσματικά μέσα οικονομικού εκβιασμού. Και τουλάχιστον είναι εξίσου «νοσταλγός» με όλους εκείνους τους Πράσινους που μαζί με την αγωνία για την… κλιματική κρίση βγάζουν τα καλά κρυμμένα από το παρελθόν αντιρωσικά ανακλαστικά τους.

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ, από την άλλη, σίγουρα δεν είναι νοσταλγός του Χίτλερ. Βάζει την πατρίδα της, όμως, πάνω από «συντροφικές» ιδεοληψίες. Και δίνει ένα καλό μάθημα για το πώς πρέπει να πολιτεύονται τα σύγχρονα αριστερά κόμματα.

Πρώην μέλος του Die Linke υπήρξε η «μούσα» του Όσκαρ Λαφοντέν, του περιβόητου «κόκκινου Όσκαρ», που είναι βέβαιο ότι διαμορφώνει τον πολιτικό λόγο της από τη θέση του… αθόρυβου (πλέον) συζύγου. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για… φασίζουσες τάσεις, όταν σε μία προεκλογική ομιλία του είχε επισημάνει τον κίνδυνο να χάσουν οι Γερμανοί τις δουλειές τους από τους ξένους εισβολείς, χρησιμοποιώντας τον ναζιστικό (και άκρως υποτιμητικό) όρο «fremdarbeiter», που αναφέρεται στους «εργάτες-δούλους», εκείνους δηλαδή που χρησιμοποιούσε το χιτλερικό καθεστώς για να στηρίξει την πολεμική μηχανή του.

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι πολύ μπερδεμένα όταν μιλάμε για τα κληροδοτήματα του ναζισμού στη σημερινή Γερμανία, που εφαρμόζει με ζήλο τον αξιακό κώδικα του Βάλτερ Φουνκ (υπουργού οικονομικών του Χίτλερ), αλλά δήθεν σοκάρεται όταν κάποιος αντισυστημικός πολιτικός καταφεύγει στην πολιτική ορολογία του παρελθόντος. Όπως λέει ένας καλός μου φίλος, η συζήτηση για «περισσότερο ή λιγότερο νοσταλγούς» στη χώρα που επέζησε από δύο παγκόσμιους πολέμους τους οποίους η ίδια προκάλεσε και κατάφερε σήμερα να κυριαρχεί στην Ευρώπη είναι μάλλον άνευ νοήματος. Αντίθετα, το μόνο βέβαιο είναι ότι η επιβράβευση πατριωτικών κομμάτων που προτάσσουν τον φραγμό στην λαθρομετανάστευση και την απεμπλοκή από το σπιράλ πυρηνικού τρόμου στην Ουκρανία κάνει καλό όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον πλανήτη συνολικά…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρώτο χοντρό φτύσιμο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, έπεσε, από την Μογγολία.

Η άρνηση της χώρας να υπακούσει και να εκτελέσει το διεθνές ένταλμα σύλληψης του Πούτιν, που είχε εκδοθεί από το αλλοιθωρίζον Ποινικό Δικαστήριο, αλλά και οι τιμές εξέχοντος αρχηγού κράτους, που προετοίμασαν, για την επίσκεψη του Πούτιν, οι Μογγόλοι "πονοκεφάλιασε" και την ΕΕ και την Ουκρανία.

Μάλιστα, ο Ζελές δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στείλει άλλη οικονομική βοήθεια στην χώρα!

Ορίστε;;

Αυτός που μονίμως, είναι με την τραγιάσκα απλωμένη και ζητιανεύει, απ΄όλες τις χώρες, χρήμα και εξοπλισμούς θέλει να μας πει ότι βοηθάει την Μογγολία;; 

Τι φαντασιώσεις δημιουργεί η πρέζα!

Καημένη Μογγολία! Πώς θα επιβιώσεις τώρα;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



500 χρόνια πειρατείας των Αγγλοσαξόνων και συνεχίζουν. Τώρα κλέβουν αεροπλάνο  της Βενεζουέλας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η αρχηγός του Κόμματος των “Πρασίνων” στη Γερμανία Ricarda Lang και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Katharina Dröge, τη στιγμή που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εκλογών στη Σαξονία και Θουριγγία!

-Οι “Πράσινοι”, παράρτημα του Στέητ Ντηπάρτμεντ και η δύναμη με το μεγαλύτερο μίσος στη Ρωσία, ΔΕΝ πέρασαν ΟΥΤΕ το όριο του 5% για να μπουν στη τοπική Βουλή!

-Δεν θέλω να είμαι κακός,

αλλά ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ!!!

-Θα το χαιρόμουν ακόμα πιο πολύ αν οι κάμερες έπιαναν κι εκείνο το ζώον, την ΥΠΕΞ Μπέρμποκ -κι αυτή από τους “Πράσινους” - που όμως φρόντισε να … κρυφτεί!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Yankees Go home”!

-Στην Τουρκία τουλάχιστον, όπως εδώ πολίτες στη Σμύρνη, έχουν την αξιοπρέπεια να μην αισθάνονται ότι είναι “υπό κατοχή” και μαζεύουν από τους δρόμους τους ναύτες του πολεμικού σκάφους USS WASP που προσέγγισε το λιμάνι και τόλμησαν να βγουν έξω!

-Να δείτε που τώρα θα φέρουν τα αμερικανάκια να … ξεχαρμανιάσουν είτε στη … “λεβεντογέννα” Κρήτη, είτε στο … “ζόρικο” Πειραιά, που είμαστε …βολικοί και τόχουμε συνήθειο να … βοηθάμε στο … ξεχαρμάνιασμα!

-Για να μη μιλήσω για την …”ακριτική και ηρωική” Αλεξανδρούπολη!

-Στη Σμύρνη της Τουρκίας, μετά τις πρώτες … “φάπες” χτες στους Αμερικάνους ναύτες που τόλμησαν να βγουν στη στεριά από το πλοίο USS Wasp, εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας να φύγει το αγκυροβολημένο πλοίο.

-Μάλιστα δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις μέχρι “να φύγουν οι αμερικάνοι”!

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με ανακοίνωσή της ζήτησε από τις τουρκικές αρχές να πάρουν μέτρα για “την προστασία κι ασφάλεια των Αμερικάνων στρατιωτικών” κι επικαλέστηκε την ιδέα της … φιλοξενίας!

-Πάντως, ναύτης μετά τους πρώτους που τις έφαγαν, δεν ξαναεμφανίστηκε σε δρόμο ή προκυμαία της Σμύρνης!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Στα στιγμιότυπα, η υποδοχή και η … σύλληψη με … φιλιά και λουλούδια του Πούτιν στην Ουλάν Μπατόρ  

-ενώ στις επίσημες διαπραγματεύσεις που γίνονται σε παραδοσιακή “γιούρτα” (σκηνή) το πρώτο αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε είναι η συμμετοχή της Μογγολίας τον Οκτώβρη στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS στο Καζάν και η προετοιμασία της επίσημης αίτησης για ένταξή της στον Οργανισμό!

Σχολιο.- Μα, είναι τόσο … ανόητοι;

Η Δύση αφού … καλλιέργησε “προσμονές” ότι ο Πούτιν θα … συλληφθεί στην Μογγολία, γιατί η χώρα αυτή είναι μέλος του λεγόμενου “Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης” που έχει εκδώσει το στημένο ένταλμα,

τώρα έβαλαν την Κυβέρνηση της Ουκρανίας, με επίσημη δήλωση του εκπροσώπου της να … καταγγέλλει τη Μογγολία γιατί … δεν συνέλαβε τον Ρώσο πρόεδρο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μποϊκοτάζ του ακαδημαϊκού συμποσίου και απομόνωση του Technion. 

Συγκέντρωση εναντίωσης στην διεξαγωγή του ακαδημαϊκού συμποσίου του ισραηλινού πολυτεχνείου Technion την Τετάρτη 4/9 στις 16:30, στα γρασίδια απέναντι από το κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου (επί της οδού Πλαστήρα).

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη διεξαγωγή του ακαδημαϊκού συμποσίου που διοργανώνει το Ισραηλινό πολυτεχνείο Technion στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Το μποϊκοτάζ του συνεδρίου έχει επικοινωνηθεί από το BDS μήνες πριν. Έχουν ειδοποιηθεί ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι ακαδημαϊκοί που συμμετέχουν στο συμπόσιο, ότι καλούμε την ακύρωση του από όλες τις πλευρές.

- Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

- Καμία συνεργασία με το σιωνιστικό-γενοκτονικό Ισραηλινό κράτος και τους φορείς του.

- Η επιστήμη που δε λαμβάνει υπόψιν της τις ανθρώπινες ανάγκες και αξίες είναι επικίνδυνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τις κραυγές των μικρών παιδιών που σκούζανε όσο καιγόντουσαν δεν θα τις ξεχάσει κανένας είπανε.." #Φωτιά στην Ηλεία (2007): Έχασαν τη ζωή τους 84 άνθρωποι κ κάηκαν 1.500 σπίτια. Οι ποινές ήταν 10 έτη για κάθε κατηγορούμενο,τα οποία ήταν εξαγοράσιμα για 5€ την ημέρα! Από τότε..

https://twitter.com/i/status/1830670378638983476



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ! Στρατηγός γιόρτασε τη σφαγή στη Σμύρνη!

Απίστευτη ντροπή της Ελλάδας. Έστειλε υψηλόβαθμο στρατιωτικό στην επέτειο για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Αδιανόητο! Δεν ξανάγινε τέτοιο εθνικό ατόπημα.

Τα… σέβη μας για την καταστροφή της Ιωνίας

Η Ελλάδα έστειλε υποστράτηγο για τη «Γιορτή της ημέρας της νίκης» που έγινε στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Οι ριψάσπιδες της κυβέρνησης υπέβαλαν τις ευχές τους στους σφαγείς μας στο πλαίσιο της… φιλίας των δυο χωρών.

Επειδή ο γιαλός είναι σπάνια στραβός, πρέπει γρήγορα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας να κατανοήσουν για ποιον λόγο έχουμε επιλέξει (ως κυβέρνηση και ως χώρα) να αρμενίζουμε στραβά στον δύσκολο δρόμο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Τελευταία απόδειξη από αυτό το στραβό αρμένισμα είναι η παρουσία Ελληνα υποστρατήγου στη γιορτή των Τούρκων για την «Ημέρα της Νίκης» στη Σμύρνη. Με άλλα λόγια, για τη σφαγή των Ελλήνων στα παράλια της Μικράς Ασίας και τη διάλυση του ελληνικού στοιχείου από την περιοχή που μεγαλούργησε για 2.000 χρόνια.

Οπως συμβαίνει κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου, η τουρκική πρεσβεία αποφάσισε να κάνει δεξίωση για την «Ημέρα Νίκης». Για πρώτη όμως φορά το «παρών» αποφάσισε να δώσει αξιωματούχος των Ενόπλων Δυνάμεων, παραβιάζοντας ένα πρωτόκολλο που θέλει την Ελλάδα να απέχει από αυτές τις γιορτές μίσους. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αξιωματικός μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, βρίσκεται σε κρίσιμο πόστο στο κομμάτι των πληροφοριών. Τη φωτογραφία, μάλιστα, αυτή δεν την εντόπισε καμία δημοσιογραφική έρευνα αλλά την κοινοποίησε η ίδια η τουρκική πρεσβεία. Αλλωστε ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού να δίνουν το «παρών» σε μια εκδήλωση που στην πραγματικότητα γιορτάζει το ξεκλήρισμα του Ελληνισμού. Το απίστευτο ατόπημα αποκάλυψε ο Πάρις Καρβουνόπουλος στο militaire.gr

Εκτός φυσικά κι αν οι Τούρκοι κοινοποίησαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία με στόχο να δείξουν πως πλέον έχουμε μπει για τα καλά σε τροχιά όχι μόνο προσέγγισης αλλά και υποταγής με μάλιστα πρωτοφανείς ταχύτητες. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που αποτελεί ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, πρέπει άμεσα να απολογηθεί τόσο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο και η κυβέρνηση. Το μεν υπουργείο πρέπει να ξεκαθαρίσει αν δόθηκε άδεια στον συγκεκριμένο αξιωματικό να δώσει το «παρών» σε αυτή την εκδήλωση η δε κυβέρνηση να αποσαφηνίσει εν τέλει πού το πάει στο κομμάτι των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και αυτό διότι, όσο εμείς υποχωρούμε τόσο οι Τούρκοι τραβάνε το σχοινί και μεγιστοποιούν τις απαιτήσεις τους έναντι της Αθήνας.

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εκμεταλλευόμενο την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στη χώρα μας. Αυτή τη φορά με αφορμή την τηλεοπτική παραγωγή «Famagusta» (Αμμόχωστος) εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι «η σειρά που έχει αναφορά στη μαρτυρική Κύπρο και στα εγκλήματα των Τούρκων εξυπηρετεί τη δήθεν “μαύρη προπαγάνδα” των Ελληνοκυπρίων και ισχυρίζεται ότι δήθεν διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα».

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται επίσης: «Η σειρά αυτή αποτελεί (δήθεν) μεγάλη ασέβεια προς την “άγια μνήμη” των Τουρκοκυπρίων που “σφαγιάστηκαν” από τις ελληνοκυπριακές “συμμορίες” μεταξύ 1963-1974. Τέτοιες μάταιες προσπάθειες να αποτυπωθούν τα γεγονότα διαφορετικά από αυτά όπως συνέβησαν ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την εθνική μας υπόθεση της Κύπρου». Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Τζεβντέτ Γιλμάζ, σε ανάρτησή του στο Χ, γράφει: «Οι ψηφιακές πλατφόρμες μετάδοσης δεν πρέπει να γίνονται εργαλείο της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν τη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσαν την απελευθέρωση περίπου 50 Σύρων που κρατούνταν ως κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο ISIS. Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα ατόμων που απελευθερώνονται στο πλαίσιο χορήγησης γενικής αμνηστίας, όπως δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος που είπε ότι αυτή αφορά μόνο Σύρους και άτομα «των οποίων τα χέρια δεν είναι λερωμένα με αίμα», αναγγέλλοντας και άλλα «κύματα αποφυλακίσεων κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ! ΑΠΕΙΡΑ ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΥΓΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΚΑΨΑΝ 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΕΣΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ! ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΘΡΑΚΗ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ: ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ – Η ΘΡΑΚΗ ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ…

Κάποιος να ξυπνήσει το κεντρικό κράτος για όλα όσα συμβαίνουν στη Θράκη εσχάτως…

Ιδιώτες γιατροί παθολόγοι, που είναι άνθρωποι του τουρκικού προξενείου, προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους τα Σαββατοκύριακα σε νοσοκομεία της Ξάνθης (σ.σ. φωτογραφία) και της Κομοτηνής σε χριστιανούς και μουσουλμάνους αδιακρίτως, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ένας εξ αυτών μάλιστα είναι και ηγετικό στέλεχος του «Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (DEB).

Καταλαβαίνετε τώρα… Γινόμαστε ρόμπα, κατά το κοινώς λεγόμενον.

Το δεύτερο ανησυχητικό που συμβαίνει στην περιοχή, όπως προκύπτει πλέον και από ρεπορτάζ βουλγαρικών τηλεοπτικών σταθμών, είναι η εξαγορά ελληνικών ακινήτων και επιχειρήσεων από Τούρκους και Βουλγάρους που έχουν για μπροστινούς Έλληνες!

Κάντε ησυχία όμως μην ξυπνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Θράκη άλλωστε πέφτει μακρυά για τους νεοδημοκράτες. Οι υποκλίσεις Γεραπετρίτη δεν έφτασαν ακόμα εκεί…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Δυτική Όχθη καίγεται κι ο δωσίλογος Αμπάς... "χτενίζεται"!"

Προδοτικές δυνάμεις της «Παλαιστινιακής» Αρχής

εξάρθρωσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν στηθεί από την αντίσταση...

 "Παλαιστινιακή Αρχή"... Σιχάματα, Ισραηλινοτζουτζέδες...

Χθες, ο εγκληματίας πολέμου ναζί Νετανιάχου, εμφανίστηκε στην τηλεόραση κι έδειξε έναν ψηφιακό χάρτη όπου η κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στη διοικητική δικαιοδοσία της "Παλαιστινιακής" αρχής του Αμπάς και σύμφωνα με τους "πολιτισμένους" της δύσης και τον αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ.  

Μια ακόμη χειρονομία που καταδεικνύει η σιωναζιστική οντότητα θα προσαρτήσει τα κατεχόμενα και που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ θέλει τα πάντα!

Καμία αντίδραση από τα "πολιτισμένα" σιωνιστικά κτήνη της λεγόμενης Ευρω Ένωσης, που πιπιλίζουν την "καραμέλα" των δύο κρατών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ" κι άλλα φαιδρά, όπως ακριβώς με την Κύπρο μας και το κράτος ναρκεμπόρων του Κοσόβου.

Αλλά, μπροστά στον εγκληματία πολέμου όλοι μένουν ήσυχοι και σιωπηλοί, η Αντίσταση δίνει τη δική της απάντηση: «Ελεύθερη Παλαιστίνη από το Ποτάμι στη Θάλασσα»!

Στο μεταξύ ο δωσίλογος Αμπάς, ο Προδότης της Παλαιστίνης, αψηφεί ακόμη και τη συμφωνία του Πεκίνου, συνεχίζει την πλήρη συνεργασία κι υποταγή με τους σιωναζί κατακτητές. Αυτός είναι ο "Προδότης της Παλαιστίνης"

Οι φανατισμένες ομάδες δωσίλογων Παλαιστινίων του Αμπάς, που εκπαίδευσαν ισραηλινοί κι αμερικανοί αξιωματικοί... τρομοκρατούν τους Παλαιστίνιους πολίτες, σε συντονισμό με τον κατοχικό στρατό των βρεφοκτόνων...

Σε συντονισμό με την τεράστια στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε ο στρατός της σιωνιστικής κατοχικής οντότητας στη Τζενίν, στο Τουλκαρέμ και στην Τούμπας, που θεωρείται η μεγαλύτερη από το 2002, οι υπηρεσίες ασφαλείας της «Παλαιστινιακής» Αρχής (εκπαιδευμένοι από ισραήλ και ΗΠΑ, δυνάμεις του Αμπάς), έχουν κινητοποιηθεί και εξαπολύουν κατασταλτική εκστρατεία στην παλιά πόλη της Νεάπολης (Ναμπλούς) και σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ένα βίντεο από την προχθεσινή νύχτα δείχνει συνεργάτες της "Π"Α του Αμπάς, να απαγάγουν έναν νεαρό παλαιστίνιο αντιστασιακό, τον Azhar Masruja, αφού τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν, στην παλιά πόλη της Νεάπολης (Νάμπλους)...

Όμως, η Αντίσταση όλων των Παλαιστινιακών κομμάτων κι οργανώσεων, κομουνιστών, μαρξιστών, ισλαμιστών, πιστών και μη... με το όπλο στο χέρι θα νικήσουν! Οι πολιτικές, ιδεολογικές διαφορές θα επιλυθούν πολιτικά στο κράτος της Παλαιστίνης: «Ελεύθερη Παλαιστίνη από το Ποτάμι στη Θάλασσα»!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ “ΜΑΘΗΜΑΤΑ” της γερμανικής κάλπης και η έκπληξη από τους Financial Times!

Από τις εκλογές στα δύο κρατίδια της Γερμανίας -την Θουριγγία και την Σαξονία- όπου η “Εναλλακτική για την Γερμανία” ήρθε πρώτη ή οριακά δεύτερη, ένα στοιχείο που εκτός των άλλων ενδιαφέρει και τα καθ' ημάς έχει σχέση με τη συμμετοχή στις κάλπες...

Αυτό που καταγράφηκε λοιπόν με ιδιαίτερη σημασία είναι ότι το ποσοστό προσέλευσης κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα -ενδεχομένως και τα υψηλότερα εδώ και δεκαετίες- φθάνοντας στο 75%, περίπου οκτώ μονάδες επάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη αναμέτρηση του 2019.

Χάρη σε αυτήν την εντυπωσιακά αυξημένη συμμετοχή, κατά τους Γερμανούς εκλογικούς αναλυτές, το AfD κατάφερε να εκτιναχθεί σχεδόν στο 33% στην Θουριγγία (ενώ αρχικά το “υπολόγιζαν” γύρω στο 30%) και στο 30% στην Σαξονία...

Ένα χρήσιμο και γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει επομένως είναι ότι όποιος μπορέσει να “σηκώσει” από εδώ και πέρα τους πολίτες από τους καναπέδες και να τους “στείλει” να ψηφίσουν θα είναι και ο κερδισμένος. Συμπέρασμα αρκούντως ενδιαφέρον και για τη δική μας χώρα όπου στις τελευταίες (ευρω)εκλογές η αποχή έσπασε κάθε ρεκόρ φθάνοντας σχεδόν στο 60%. Και ήδη για τις επόμενες, το μεγάλο στοίχημα έχει να κάνει με αυτή την παράμετρο..

Κατά τα λοιπά, στον απόηχο των εκλογών αυτών κορυφώνεται η αγωνία για το εάν θα διαμορφωθεί ένα νέο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας που θα μπορούσε να λειτουργήσει μελλοντικά ως μοντέλο και για άλλες χώρες, όπως η δική μας...

Κατ' αρχάς, στην Θουριγγία για να σχηματιστεί τώρα (τοπική) κυβέρνηση χωρίς την “Εναλλακτική για την Γερμανία” που πήρε 32,8% και 32 έδρες στο 88μελες κοινοβούλιο θα πρέπει να συνεργαστούν όλα τα άλλα κόμματα. Δηλαδή οι Χριστιανοδημοκράτες 23,6% και 23 έδρες, η Συμμαχία Λόγος και Δικαιοσύνη της Σαρα Βανκεννεχτ που πήρε 15,7% και 15 έδρες, το κόμμα Αριστερά που πήρε 13% 12 έδρες (χάνοντας 17 έδρες, τσακίστηκαν δηλαδή οι οπορτουνιστές), και οι Σοσιαλδημοκράτες με 6% και 6 έδρες. Ακόμη κι αν επιτευχθεί αυτό, ύστερα από αρκετούς μήνες, όμως, με το υψηλό ποσοστό – ρεκόρ που πέτυχε το AfD εξασφαλίζει (λόγω του αναλογικού εκλογικού συστήματος) τουλάχιστον το ένα τρίτο της Βουλής. Κι αυτό, βάση του γερμανικού συντάγματος, της επιτρέπει να θέτει βέτο σε αποφάσεις επί σοβαρών θεμάτων όπως η διάλυση της ίδιας της Βουλής. Θα είναι επομένως ο ρόλος του κόμματος ρυθμιστικός ακόμη και ως αντιπολίτευση...

Στην Σαξονία, το επίσης υψηλό ποσοστό του AfD που πήρε 30,6 και 40 έδρες στην 120μελή βουλή δημιουργεί άλλη επιπλοκή: Το CDU (οι Χριστιανοδημοκράτες) που πήραν 31,9% και 41 έδρες, για να μπορέσει να διατηρήσει την τοπική κυβέρνηση θα πρέπει να αναιρέσει την απόφασή του ότι δεν συνεργάζεται με τα “άκρα”, είτε της “δεξιάς” είτε της “αριστεράς”. Αλλιώς μάλλον δεν τους βγαίνουν τα κουκιά... Γιατί τα άλλα κόμματα πήραν, η Συμμαχία της Σάρα Βανκενκνεχτ 11,8% και 15 έδρες, οι Σοσιαλδημοκράτες 7,3% και 10 έδρες, οι Πράσινοι 5,1% και 7 έδρες, το οπορτουνιστικό κόμμα Αριστερά 4,47% και 6 έδρες, και οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι 2,2% και 1 έδρα.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: Παρά την κατάρρευση του αποκαλούμενου συνασπισμού του “φαναριού”, ο Σολτς προσπαθεί να αποσυνδέσει το εκλογικό αποτέλεσμα από την πολιτική της κυβέρνησής του στο ουκρανικό. Η “απάντηση” - έκπληξη ήρθε όμως όχι από οποιονδήποτε ...φιλορώσο αλλά από τους Financial Times, χθεσινή ανταπόκριση των οποίων έχει τίτλο : «Οι ψηφοφόροι στη Θουριγγία και τη Σαξονία ψήφισαν υπέρ του τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία».

Αρχίζει μια νέα, άκρως ενδιαφέρουσα, περίοδος...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ! ΠΡΟΣΤΙΜΟ (και αφαίρεση διπλώματος) σε όποιον πίνει καφέ εν ώρα οδήγησης...

Μεγάλη συζήτηση έχει σηκώσει η διάταξη του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 100 ευρώ αλλά και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες σε όποιον πίνει καφέ κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το δικό της μήνυμα έστειλε η Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει τα τελευταία 24ωρα. Ειδικότερα, σε βίντεο στο Χ, εμφανίζεται μια αστυνομικός να λέει σε έναν οδηγό που κρατά καφέ και οδηγεί ταυτόχρονα: «κύριε, μόνο τα χέρια στο τιμόνι».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



41 νεκροί ουκρανοναζί λέει ο τοξικομανής Ζελές, ενώ ξεπερνούν τους 200 & μεταξύ τους Νατοϊκοί αξιωματούχοι!

Κάποιος Βαλασόπουλος , που δηλώνει "δημοσιογράφος" και

"ενημερώνει" την ελληνική κοινή γνώμη για άμαχους νεκρούς,

σύμφωνα με το 

δελτίο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς "δημοσιογράφους" της πρεσβείας,

αμείβεται καλά, ή λόγω ιδεολογίας μεταδίδει ψέματα;

Μεγάλη η σημασία αυτού του κτυπήματος εναντίον των ουκροναζί: Πάνω από 190 οι νεκροί στρατιωτικοί, στην Πολτάβα, μετά το - Ρωσικό χτύπημα της Ουκρανικής στρατιωτικής Σχολής με 2 πυραύλους "Ισκαντέρ"!

Μια υψίστης σημασίας στρατιωτική βάση χτυπήθηκε από ρωσική πυραυλική επίθεση, με τουλάχιστον 200 νεκροί και τραυματίες. Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν το 179ο εκπαιδευτικό κέντρο επικοινωνιών στην πόλη Πολτάβα.

Ο κοκαϊνομανής μικρός φύρερ των ουκροναζί μίλησε για 41 νεκρούς και οι δυτικές δημοσιογραφικές τσούλες μιλούν για κτυπήματα εναντίον αμάχων, νοσοκομείων κι όσα τους προσφέρουν οι εργοδότες τους. Κανένας δεν μιλάει για τη σημασία αυτού του "κέντρου" των ναζί.

Στην Πολτάβα, στην πληγείσα βάση, εκτός από τους Ουκρανούς στρατιώτες, εξολοθρεύτηκε και μια μεγάλη ομάδα Σουηδών Νατοϊκών εκπαιδευτών, αλλά ίσως κι από άλλες χώρες ευρωπαϊκές Νατοϊκές χώρες.

Η Britta Ellwanger, μια Σουηδή "εθελόντρια" που εργάζεται για τον ουκρανικό στρατό, το επιβεβαιώνει.

Η παρουσία εκπαιδευτών από χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έρχεται στο φως όλο και πιο συχνά, παρουσία που δεν αποτελεί μυστήριο για κανέναν. Όπως επίσης και η πλήρης συμμετοχή της επίσημης Ελλάδας εναντίον της Ρωσίας, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού κι ούτε της λεγόμενης βουλής, καθόσον είναι ισχυρό το μέτωπο εναντίων της Ρωσίας  του Πούτιν.

Τι είναι γνωστό για το «Στρατιωτικό Ινστιτούτο Επικοινωνιών» της Πολτάβα, που δέχθηκε σήμερα τους δύο βαλλιστικούς πυραύλους;

Επίσημα ονομάζεται «Στρατιωτικό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής». Ιδρύθηκε το 1968 και στη Σοβιετική εποχή ονομαζόταν «Σχολή Επικοινωνίας της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Στρατάρχη Μοσκαλένκο».

Επί Ποροσένκο, ουκροναζί δικτάτορα, αγαπημένου φίλου και συντρόφου του Νατοϊκού Τσίπρα, του δόθηκε το όνομα των ηρώων Κρουτ... δηλαδή τη μάχη αυτών που πολέμησαν τους Μπολσεβίκους του Λένιν.

Στην ΕΣΣΔ, το Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο βραβεύτηκε δύο φορές ως το καλύτερο μεταξύ άλλων Εκπαιδευτικών Στρατιωτικών Ιδρυμάτων.

Στη σύγχρονη Ουκρανία, ως στρατιωτικό "πανεπιστήμιο" έχει υποστεί μια σειρά από αναδιοργανώσεις, ωστόσο, ο αριθμός των τμημάτων έχει ακόμη αυξηθεί: προστέθηκαν ειδικότητες του πολίτη.

«Κάθε κάτοικος της Πολτάβα γνωρίζει για το Ινστιτούτο Επικοινωνιών. Αυτό ήταν ένα σοβαρό στρατιωτικό πανεπιστήμιο στη Σοβιετική εποχή κι ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα "εκπαίδευσης για επικοινωνίες". Μια από τις γειτονιές της πόλης πήρε το όνομά της από αυτό το ίδρυμα.

Αυτός ο χώρος διέθετε όλες τις απαραίτητες βάσεις, ανθρώπους και άφθονα Νατοϊκά κι ευρωπαϊκά κονδύλια για την εκπαίδευση των ειδικών μας στις επικοινωνίες. Γι' αυτό, μάλλον, σχεδόν όλοι οι αξιωματικοί πέρασαν από την Πολτάβα. Η σημερινή επίθεση είναι σοβαρό πλήγμα για τον στρατό μας... Όποιος γνωρίζει ποιο κτίριο υπέστη ζημιές στην επιδρομή και πώς λειτουργεί η "εκπαίδευση", καταλαβαίνει γιατί ο αριθμός των θυμάτων είναι τόσο μεγάλος»... γράφουν για το Ινστιτούτο τα ουκρανικά κοινωνικά δίκτυα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Λουκέτο εργοστασίων στη Γερμανία εξετάζει η Volkswagen...

Το ενδεχόμενο να βάλει «λουκέτο» σε εργοστάσιά της στη Γερμανία εξετάζει για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Volkswagen.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται στο πλαίσιο γενικότερων περικοπών στην εταιρεία, ενώ εφόσον πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει ακόμη ένα -και ιδιαιτέρως σοβαρό- πλήγμα για την κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Οι πιθανές περικοπές όπως αναφέρει το πρακτορείο θα στοχεύουν τον κλάδο των επιβατικών αυτοκινήτων της εταιρείας καθώς και άλλες οντότητες του ομίλου. Επιπλέον, μια τέτοια κίνηση θα έθετε τέλος στη συμφωνία της εταιρείας με τα συνδικάτα εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι το 2029.

Σημειώνεται ότι κατά τη 87χρονη ιστορία της εταιρείας, η Volkswagen δεν έχει βάλει λουκέτο σε εργοστάσιά της στην πατρίδα της, τη Γερμανία και εφόσον προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τα ισχυρά συνδικάτα εργαζομένων στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Oliver Blume ανέφερε ότι «Το οικονομικό περιβάλλον έχει γίνει ακόμη πιο σκληρό καθώς νέοι παίκτες εισέρχονται στην Ευρώπη» και πρόσθεσε πως «Η Γερμανία ως επιχειρηματικός προορισμός παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερη υστέρηση όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα».

Η VW απασχολεί περίπου 650.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων σχεδόν 300.000 στη Γερμανία. Οι μισές θέσεις στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας κατέχονται από εκπροσώπους των εργαζομένων και το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας -το οποίο κατέχει το 20% των μετοχών- συχνά τάσσεται υπέρ των συνδικαλιστικών οργάνων

.