Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Τεταρτη 4 Σεπτεμβριου 2024


Μόνο χθες, έξι υπουργοί και αρκετοί αξιωματούχοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, από την Ουκρανική κυβέρνηση.

-Υπουργός Στρατηγικής Βιομηχανίας, Αλέξανδρος Καμούσιν.

-Υπουργός Δικαιοσύνης, Ντενίς Μαλιούσκα.

-Υπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ρουσλάν Σαγκιτάριους.

-Ο επικεφαλής του κρατικού ταμείου ακινήτων Βιτάλι Κοβάλ.

-Σκοπεύει να παραιτηθεί, ή να απομακρυνθεί με απόφαση Ζελένσκι και ο Υπουργός Εξωτερικών Ντιμίτρι Κουλέμπα.

-Παραιτήθηκε η αναπληρωτής πρωθυπουργού της Ουκρανίας Όλγα Στεφανίσινα, υπεύθυνη για την ένταξη του Κιέβου, στο ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

-Ο Ροστισλάβ Σούρμα, απολύθηκε από τη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι. Ήταν υπεύθυνος για τα ζητήματα της ενέργειας και της οικονομίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "Βαριά Βιομηχανία" της αρπαχτής και της αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της χώρας με ορίζοντα την οριστική καταστροφή της.

Ποιoς είναι ο ιθύνων νους πίσω από το τερατούργημα στην Αστυπάλαια

Θύελλα αντιδράσεων με προεξάρχουσα τη δημοτική αρχή έχει προκαλέσει το σχέδιο της οικιστικής επένδυσης επένδυσης "μαμούθ” στο νησί της Αστυπάλαιας από το εφοπλιστικό "δίδυμο" των κ.κ. Κρίτων Λεντούδη και Νικόλα Παπαλιού, με την συνδρομή της Zoniro, εξειδικευμένης εταιρείας αδειοδοτικής ωρίμανσης τουριστικών έργων. Ιθύνων νους της επένδυσης είναι  ο κ. Ματθαίος Τρούλης, επικεφαλής της Zoniro που παρέχει υπηρεσίες προς τους επενδυτές για την αδειοδοτική και μελετητική ωρίμανση του έργου, ο οποίος μίλησε.

Οι αντιδράσεις 

"Αν προχωρήσει το έργο με την μορφή που έχει προταθεί, θα ισοδυναμεί με την δόμηση 20 ετών, συγκεντρωμένη σε μια διετία από μια και μόνο επένδυση. Κάθε χρόνο κατασκευάζονται περίπου 15-20 κατοικίες, που προσθέτουν περίπου 40-60 κλίνες στο νησί. Πώς θα υποστηριχθεί ένα έργο τέτοιας κλίμακας, το μέγεθος του οποίου ξεπερνά και τους δύο υφιστάμενους οικισμούς της Χώρας και του Λιβαδιού; Εμείς είμαστε αντίθετοι σε ένα τέτοιο έργο, όχι βέβαια συνολικά στις επενδύσεις", αναφέρει ο κ. Νίκος Κομηνέας, Δήμαρχος της Αστυπάλαιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός κανονισμός του νησιού, να αποτυπωθούν οι προτεινόμενες χρήσεις και η φέρουσα ικανότητα κι αν η σχετική μελέτη αποδείξει ότι η επένδυση είναι συμβατή με το μέγεθος και τον χαρακτήρα του νησιού, τότε ο δήμος δεν θα φέρει αντιρρήσεις. "Εδώ προσπαθούν να πάρουν έγκριση πριν εκπονηθεί το πολεοδομικό σχέδιο, δημιουργώντας τετελεσμένα, μιας κι αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε η μελέτη θα πρέπει να λάβει υπόψη της και την νέα αυτή επένδυση", τονίζει ο κ. Κομηνέας, θεωρώντας ότι η σχετική διαδικασία γίνεται με δόλο. Υπενθυμίζεται ότι το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την Αστυπάλαια έχει ξεκινήσει να εκπονείται, αλλά θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια έως ότου ολοκληρωθεί.

Πάντως, ο κ. Κομηνέας θέτει και μια διαφορετική διάσταση, σημειώνοντας ότι η θέση της δημοτικής αρχής είναι η όποια δόμηση προστίθεται στο νησί, θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά ως επέκταση/προσθήκη στους υφιστάμενους οικισμούς. "Μόνο με τον τρόπο αυτό, μπορεί να εξασφαλιστεί η αρχιτεκτονική συνέχεια και εικόνα του νησιού, δηλαδή αποκλειστικά στους υφιστάμενους οικισμούς. Ανέκαθεν αποθαρρύναμε την εκτός σχεδίου δόμηση, παρά μόνο αν τα οικόπεδα βρίσκονται έστω δίπλα στους τωρινούς οικισμούς, ώστε να λειτουργήσουν ως συνέχεια των οικισμών".

Σύμφωνα με τον κ. Κομηνέα, "δεν θέλουμε να δημιουργηθεί ένα μοντέλο άναρχης τουριστικής ανάπτυξης στο νησί, κατά το αποτυχημένο μοντέλο άλλων νησιών. Δεν είμαστε όμως και εντελώς αρνητικοί προς οποιαδήποτε επένδυση. Έχουμε εκτεταμένα όρια οικισμών και στην Ανάληψη και στο Μέσα και το Έξω Βαθύ, υπάρχουν εγκαταλελειμμένοι οικισμοί, που θα μπορούσαν να γίνουν έργα αναβίωσης και τουριστικής ανάπτυξης. Αν δούμε μελλοντικά ότι υπάρχουν ελλείψεις, μπορεί να δημιουργηθεί ένας ακόμα οικισμός με οργανωμένη μορφή, όχι όμως με τον τρόπο της εκτός σχεδίου δόμησης, όπως προτείνεται από το συγκεκριμένο έργο. Σήμερα, οι πολεοδομικοί όροι προβλέπουν ότι δεν μπορεί να χτιστούν πάνω από 1.500 τ.μ., ανεξάρτητα από το μέγεθος του οικοπέδου".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες γιατροί παραιτούνται από τη Βρετανική Ιατρική Ένωση εξαιτίας των νέων πολιτικών για την «δυσφορία φύλου» που οδηγεί σε ακατάλληλα φάρμακα και ακρωτηριασμούς παιδιών!

4/9/2024

Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος (BMA) προσφατα αντιτάχθηκε στην απαγόρευση των αναστολέων της εφηβείας για παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία, ωθώντας εκατοντάδες γιατρούς στο Ηνωμένο Βασίλειο να παραιτηθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Οι γιατροί που το αποχώρησαν από το BMA λένε ότι το συνδικάτο αγνοεί την τεκμηριωμένη ιατρική συνεχίζοντας να υποστηρίζει την εντελώς διεστραμμένη έννοια της «αλλαγής φύλου» παίρνοντας φάρμακα που μπορεί να καταστρέφουν το ορμονικό σύστημα ενός παιδιού. Αυτό όμως είναι άλλη μια ευκαιρία για να κερδίσει χρήματα το ιατρικό και φαρμακευτικό κατεστημένο.

Και όμως η ηγεσία του BMA πιστεύει ότι ξέρει καλύτερα από την επιστήμη και την κοινή λογική τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για ένα παιδί που πάσχει από δυσφορία φύλου.

Το BMA ζητά από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να άρει την απαγόρευση των αναστολέων εφηβείας για παιδιά, καθώς και να διακόψει την εφαρμογή της Επισκόπησης Υπόθεσης της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας.

Τα περισσότερα παιδιά με “δυσφορία φύλλου” ξεπερνούν το πρόβλημα στην εφηβεία, ένας ακρωτηριασμός είναι ικανός να τους καταστρέψει την ζωή. Έπειτα τα φάρμακα αυτά διαταρράσουν το ενδοκρινικό σύστημα και καταστρέφουν το ορμονικό σύστημα ενός παιδιού, πιθανώς για μια ζωή.

Πριν από αυτή τη μαζική έξοδο, πάνω απο 1.000 γιατρών στο Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσαν μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο και καθηγητή του BMA, Philip Banfield, κατηγορώντας τον ίδιο και το 69μελές συμβούλιο που κατευθύνει το BMA ότι ψήφισαν αυτή τη νέα θέση πολιτικής του συνδικάτου με “μυστική και αδιαφανής» συνάντηση.

Αυτή η ανοιχτή επιστολή, η οποία έχει τώρα περισσότερες από 1.400 υπογραφές ανώτερων ιατρών, εκ των οποίων οι 900 είναι από μέλη της BMA, καλεί το σωματείο των γιατρών να κάνει βασικά το δικό του χωρίς την γνώμη της πλειοψηφίας των μελών του σωματείου.

Ακολουθεί η επιστολή των γιατρών που αντιτάχθηκαν στη απόφαση του BMA

«Γράφουμε ως γιατροί για να πούμε «όχι στην ιδιοτητα μου», αναφέρει η επιστολή .

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που το συμβούλιο του BMA είχε εγκρίνει μια πρόταση μεμονωμένα και να ασκήσει πίεση για να αντιταχθεί στις συστάσεις μας… Δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις της πλειοψηφίας, τη γνώμη της οποίας δεν ζητήσατε ποτέ. Κατανοούμε ότι δεν θα δημοσιευτούν πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία της ψηφοφορίας και τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν τα μέλη του συμβουλίου.

«Με την άσκηση πιέσεων ενάντια στις ιατρικές αποδείξεις που έχουμε, το BMA έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ιατρικής που βασίζεται σε στοιχεία και έρευνες της ηθικής πρακτικής», συνεχίζει η επιστολή.

«Ως σωματείο, πρωτίστως, είναι ο ρόλος του BMA να εκπροσωπεί τα μέλη του και όχι να οδηγεί την επιστιμονική γνώμη, ειδικά σε εξειδικευμένους τομείς και γιατρούς», έγραψε ένας από αυτούς. «Σκέφτομαι να παραιτηθώ έπειτα από 42 χρόνια έχοντας την ιδιότητα μέλους».

«Έφυγα από το BMA εν μέρει εξαιτίας αυτού του είδους της συμπεριφοράς της ηγεσίας, έχοντας υπάρξει μέλος για περίπου τριάντα χρόνια», είπε ένας άλλος.

Πολλοί άλλοι χρησιμοποίησαν λέξεις όπως “αβυσσαλέο” για να περιγράψουν την τρέχουσα ηγετική δομή στο BMA, η οποία γίνεται “ολοένα και πιο αυταρχική και ιδεολογικά αιχμαλωτισμένη”. Ζήτησαν επίσης «ψήφο δυσπιστίας κατά της ηγεσίας» για να εκδιώξουν τους σημερινούς ηγέτες του σωματείου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε “γνώριμο” περιβάλλον ο Πούτιν στη Μογγολία!

-Στεφάνια κατέθεσαν οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Μογγολίας, στο Μνημείο του Στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ, με το μεγάλο ασημένιο άγαλμα του σοβιετικού στρατηλάτη.

Ο Ζούκοφ, θεωρείται και τιμάται σαν μεγάλος τοπικός ήρωας στη Μογγολία, όχι μόνο για τη συμβολή του στην Αντιφασιστική Νίκη στο Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά κυρίως για τη συντριβή των Ιαπώνων το 1939 στο Khalkin Gol στα σύνορα Μογγολίας και Μαντζουρίας (τώρα Κίνας).

-Η σύγκρουση στο Khalkin Gol υπό την ηγεσία του Ζούκοφ, κατέληξε στην εκμηδένιση της πανίσχυρης 6ης Στρατιάς των Ιαπώνων που μετά την κατάληψη της Μαντζουρίας το 1931, συγκροτήθηκε εκεί με σκοπό την εφαρμογή των σχεδίων των Ιαπώνων για κατάληψη της Μογγολίας, της Σοβιετικής Άπω Ανατολής μέχρι τη Σαχαλίνη και την προώθηση δυτικά μέχρι τη Βαϊκάλη, το Ιρκούτσκ και το Κρασνογιάρσκ. 

-Το σχέδιο (βλ. χάρτη κάτω δεξιά) προέβλεπε την κατάκτηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ν/Α Σιβηρίας, των μεταφορικών αρτηριών και των λιμανιών της Άπω Ανατολής, σε όφελος του Άξονα, στον πόλεμο που πλησίαζε. 

-Στην επιχείρηση εισβολής των Ιαπώνων στη Μογγολία, την άνοιξη του 1939, για το πέρασμα του ποταμού Khalkin έλαμψε για πρώτη φορά η στρατιωτική ιδιοφυΐα του τότε 42χρονου διοικητή Ζούκοφ κι εκεί εφάρμοσε πρώτη φορά την τεχνική του πολέμου που χρησιμοποίησε μετά σαν διοικητής στις Νίκες στην Μόσχα το Δεκέμβρη του 1941 και του Στάλινγκραντ το 1942: 

• την απασχόληση και το “ροκάνισμα” του αντιπάλου + τη συγκέντρωση μεγάλου όγκου στρατού και πυρός + τη συντριπτική επίθεση από τα πλάγια και κατά μέτωπο, με υποστήριξη πυροβολικού και αεροπορίας με σκοπό την περικύκλωσή του (“λαβίδα”) και στόχο την παράδοσή του ή εκμηδένισή του.

-Μετά την περικύκλωση των Ιαπώνων τον Αύγουστο του 1939 και την μαζική αντεπίθεση Σοβιετικών και Μογγόλων η Ιαπωνική στρατιά συνθηκολόγησε και τα σύνορα προεκτάθηκαν 20 χλμ πέρα από το ποτάμι.

Η νίκη του Khalkin Gol ήταν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την ήττα του Άξονα στη συνέχεια:

1.Η Ιαπωνία μετά τη συντριβή του στρατού της στη Μαντζουρία εγκατέλειψε το δόγμα της επίθεσης κατά της Σοβιετικής Ένωσης και του ελέγχου της Σιβηρίας κι αποφάσισε να στραφεί στο Νότο και τον Ειρηνικό οριστικά δεδομένου ότι η οικονομία και η πολεμική παραγωγή δεν επέτρεπαν 2 μέτωπα.

2.Η επιβεβαίωση της εγκατάλειψης των σχεδίων επίθεσης της Ιαπωνίας στην ΕΣΣΔ, από τον περίφημο κατάσκοπο στο Τόκιο, Ρίχαρντ Ζόργκε, έδωσε τη δυνατότητα να μετακινηθεί στην άμυνα της Μόσχας και στη σοβιετική αντεπίθεση που ακολούθησε, τόσο ο Ζούκοφ όσο και κυρίως μεγάλο μέρος των εμπειροπόλεμων Σοβιετικών στρατευμάτων από τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναστέλλεται η επιχείρηση ρυμούλκησης του φλεγόμενου δεξαμενόπλοιου Sounion.

Η επιχείρηση δεν ήταν ασφαλής για να συνεχιστεί και πλέον αναζητούνται εναλλακτικά σχέδια για το δεξαμενόπλοιο.

Τελικά … χέστηκαν από το φόβο τους!

-Αφού για μέρες μας έλεγαν διάφορα …ηρωικά για τη ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου SOUNION που συνεχίζει να φλέγεται ανοιχτά της Ερυθράς, μετά από χτύπημα της Υεμένης εφόσον μετέφερε καύσιμα στο Ισραήλ:

• τι για … την “Ελλάδα που θα ηγηθεί της επιχείρησης” μας έλεγαν …

• τι για … διπλωματικές επιτυχίες του Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη που … κινητοποίησαν τους πάντες …

• τι για τη φρεγάτα ΨΑΡΑ που έχουν στείλει εκεί κάτω και που θα … προστατεύει ηρωικά…

• τι για τη Δυτική Ναυτική Δύναμη ΑΣΠΙΔΕΣ ή κάπως έτσι που θα εκτελέσει το έργο…

• τι … χάρτες με ελιγμούς και … προκαταβολικές ιστορίες με … ηρωικούς ναύτες κι αξιωματικούς…

• τι … τι … τι…

-Ε, σήμερα αφού τα ζύγισαν από δώ, τα μέτρησαν από κει, αποφάσισαν, πάντα … ηρωικά, ότι η επιχείρηση ρυμούλκησης δεν είναι ασφαλής και τη ματαίωσαν!

-Και να σκεφτεί κανείς ότι η Υεμένη ΕΠΙΣΗΜΑ έδωσε άδεια να πάρουν το καιόμενο τάνκερ από κει - για να μη τους … λερώσει τις ακτές!

-Όμως τα … “παλληκάρια” μόνο με τη σκέψη ότι λίγα μίλια μακρύτερα, υπάρχουν … Χούθι, την … έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια!

-Τέτοιοι … “ήρωες”!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνάντηση με “ειδική σημασία”…

-Αύριο ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Μογγολία, θα συναντηθεί εκτάκτως με τον Aleksandar Vulin, αντιπρόεδρο της Σερβικής Κυβέρνησης που έφτασε γι’ αυτό το σκοπό στη Μόσχα!

-Ο Vulin, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο: 

• Νούμερο 2 στη Σερβία, στην ουσία,

• “κόκκινο πανί” για τη Δύση που κατάφερε 2-3 φορές με πιέσεις στον Βούτσιτς να τον απομακρύνει από επικεφαλής των Μυστικών υπηρεσιών, (2022-2023), υπουργό Άμυνας παλιότερα (2017-2020) και υπουργό Εσωτερικών κι ασφαλείας αργότερα (2020-2022), ενώ έχει κάνει και υπουργός Εργασίας, Υπουργός για το Κοσσυφοπέδιο κλπ.

• επανήλθε αναβαθμισμένος στην νέα κυβέρνηση της Σερβίας μετά τις απόπειρες Μαϊντάν τον Δεκέμβρη.

-Ο Vulin που δηλώνει “πάντα κομμουνιστής, από τα παιδικά του χρόνια”, ξεκίνησε σαν υπαρχηγός της συζύγου του Μιλόσεβιτς, Mirijiana Markoviç, στη “Λίγκα Κομμουνιστών”, μετά ίδρυσε μαζί της τη “Γιουγκοσλαβική Αριστερά” και μετά το θάνατό της ηγείται του “Κινήματος Σοσιαλιστών Σερβίας” αναλαμβάνοντας κρισιμότατους ρόλους σε συμμαχικές κυβερνήσεις με το κόμμα του Βούτσιτς και το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

-Για το ΝΑΤΟ φυσικά και τις Βρυξέλλες, είναι … “άνθρωπος της Μόσχας”.

-Το ενδιαφέρον της αυριανής συνάντησης με τον Πούτιν, δεν σχετίζεται μόνο με την προσωπικότητα και το ρόλο του Vulin, αλλά:

-Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος Βούτσιτς, παρόλο που σ’ όλους τους τόνους  διακηρύττει “τη φιλία της Σερβίας με τη Ρωσία” και την “άρνησή του στις πιέσεις της Δύσης να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα“, το ίδιο διάστημα:

-ανέθεσε στην Αμερικανική Rio Tinto και στην κατάμαυρη Blackrock την εκμετάλλευση των τεράστιων στρατηγικών κοιτασμάτων Λιθίου στη Β. Σερβία, που θα καλύπτουν το 90% των αναγκών της Ευρώπης, ενεργοποιώντας άδεια που ο ίδιος είχε ανακαλέσει πριν δυο χρόνια, και την ανακάλεσε μετά από απίστευτες σε όγκο διαδηλώσεις και ξεσηκωμό των Σέρβων, ο Βούτσιτς τρόμαξε και μίλησε ξανά για … απόπειρα Μαϊντάν όμως οι ξεσηκωμένοι έχουν δίκιο! 

-Επιπλέον ο Βούτσιτς έκανε ένα … δωράκι 2,7 δις € στον Μακρόν με παραγγελία 24 αεροσκαφών Rafale, ενώ υπήρξαν φήμες ότι μέρος της συμφωνίας είναι να δώσει στη Γαλλία τα Ρώσικα Μig 29 σαν μέρος της πληρωμής, που όλοι καταλαβαίνουν ότι θα καταλήξουν στην Ουκρανία!

-Για να δούμε τι θα βγει αύριο… 

Πάντως ΚΑΙ στη Ρωσία ΚΑΙ στη Σερβία, τις χρησιμοποιούν τις παροιμίες που λένε:

-“Όποιος πατάει σε δυο βάρκες, πάντα πέφτει” (στο … νερό) 

και

-”Αλλού τρως και πίνεις, αλλού πας και το δίνεις” (το … λίθιο)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως το πάει ο Ζελένσκι, μάλλον δεν θα προλάβει να διαφύγει ούτε ο ίδιος από την Ουκρανία. Όποιος ηλίθιος πιστεύει πως μπορεί να συλλάβει τον Πούτιν με αποφάσεις ενός δοτού, δήθεν διεθνούς δικαστηρίου, του ΝΑΤΟ, δεν έχει συναίσθηση πως αν το αποπειραθεί, τόσο ο ίδιος σαν κρατική οντότητα θα σβήσει απ' το χάρτη όσο και η έδρα του δήθεν διεθνούς δικαστηρίου.


Διαβάστε να γελάσετε. Η Ουκρανία μόλις πρόσφατα αναγνώρισε τη δικαιοδοσία του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου ( αυτού ντε που έβγαλε ένταλμα για τον Πουτιν) αλλά εξαιρεί η Ουκρανία τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου επί των Ουκρανων υπηκόων αχχαχα

ΚΙΕΒΟ: Η ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ "ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ" ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ--ΗΔΗ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΣΤΟ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

Το υπουργείο Εξωτερικών του καθεστώτος του Κιέβου απείλησε τη Μογγολία με «συνέπειες» για τη μη σύλληψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την άφιξή του στο Ουλάν Μπατόρ τη Δευτέρα και την μη παράδοσή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ).

Αφού ο Πούτιν προσγειώθηκε ομαλά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του καθεστώτος Georgy Tykhy βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαμαρτυρηθεί.

«Η αποτυχία της μογγολικής κυβέρνησης να εκτελέσει το δεσμευτικό ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ για τον Πούτιν αποτελεί βαρύ πλήγμα για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και το διεθνές σύστημα ποινικής δικαιοσύνης», έγραψε στο Χ.

«Η Μογγολία επέτρεψε στον κατηγορούμενο εγκληματία να διαφύγει από τη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να συμμερίζεται την ευθύνη για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε. Θα συνεργαστούμε με τους εταίρους για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα έχει συνέπειες για το Ουλάν Μπατόρ», πρόσθεσε.

Το ΔΠΔ θα μπορούσε να καταδικάσει επίσημα τη Μογγολία για την αποτυχία της να εφαρμόσει το ένταλμα. Ωστόσο, δεν έχει την εξουσία να επιβάλει πρόστιμα, κυρώσεις ή άλλες ποινές. Επίσης, δεν διαθέτει κανέναν μηχανισμό επιβολής των δικών του ενταλμάτων, βασιζόμενο στα κράτη μέλη να επιλέξουν αν θα συμμορφωθούν.

Ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία έχουν υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης, τη συμφωνία του 1998 με την οποία ιδρύθηκε το δικαστήριο. Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας επικύρωσε το καταστατικό τον περασμένο μήνα, αλλά συμπεριέλαβε μια ρήτρα που αναφέρει ότι δεν θα αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου σε υποθέσεις που αφορούν Ουκρανούς υπηκόους.

Το ΔΠΔ εξέδωσε το ένταλμα τον Μάρτιο του 2023, κατηγορώντας τον Πούτιν και τη Ρωσίδα Επίτροπο για τα δικαιώματα των παιδιών Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα για την «παράνομη απέλαση» παιδιών από «κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας». Η Μόσχα απέρριψε τις κατηγορίες ως παράλογες, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις της εκκένωναν αμάχους από μια ζώνη μάχης όπου αντιμετώπιζαν άμεσο κίνδυνο από το ουκρανικό πυροβολικό και τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το ΔΠΔ έχει ήδη εξεφτελιστεί καθώς ακόμη δεν έχει εγκρίνει ένταλμα για τους εγκληματίες πολέμου του κράτους-απαρτχάιντ ούτε δείχνει να το απασχολεί το θέμα. Προφανώς, εκδίδοντας ένταλμα σύλληψης κατά του ...προέδρου της Ρωσίας κατεβαίνει ένα ακόμη σκαλοπάτι προς τον εξευτελισμό καθώς είναι πασίδηλο ότι οι διαφορές μεταξύ των κρατών ούτε λύνονται με εντάλματα σύλληψης κατά των ηγετών τους ούτε αυτά είναι εφαρμόσιμα στις διακρατικές σχέσεις, επειδή απλούστατα αυτές καθορίζονται από άλλα δεδομένα και όχι από εντάλματα σύλληψης. Η επιμονή σε αυτές τις ανοησίες, απλούστατα θα οδηγήσει στην ταχύτερη κατάρρευση του ήδη ξεβρακωμένου ΔΠΔ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κασσελάκης θέλει να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το κόμμα θα μετονομαστεί σε ΣΥ.Σ.Α (Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς) ή ΠΡ.Ε.ΖΑ (Προοδευτική Ένωση ΖΑίων)

Σχολιο.- Έχω inside information.

Θα ονομαστεί ΣΥνασπισμός Κασσελακικής Αριστεράς (ΣΥ.Κ.Α.)

Σχολιο.- (αουτσάιντερ είναι το Τρέντυ ΣΥνασπισμός ΠΡοοδευτικής Αριστεράς - ΤΣΥΠΡΑ)

Σχολιο.- ΣΕΣΟΥΑΡ (Συνεργασια Εταιρικων Σουργελων Αριβιστών)

Σχολιο.- στα π@π@ρι@ μας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μόλις λίγες μέρες πριν, την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024, το πληρωμένο αποικιοκρατικό Ευρω Δικαστήριο των Ανθρωπίνων (αποικιοκρατικών) Δικαιώμάτων με την απόφαση Bielau κατά Αυστρίας έκρινε ότι ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ η ελευθερία του λόγου των γιατρών, όταν με αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων τους τούς επιβάλλονται κυρώσεις στην περίπτωση που διατυπώνουν επιστημονικά αστήρικτες θέσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων."

Έχουμε δηλαδή δεδικασμένο που επιβάλλει "δίκαιες" κυρώσεις σε όσους γιατρούς προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως η Kamala Harris και οι στενοί της συνεργάτες έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποποινικοποίηση της παιδεραστίας – πως εμπλεκεται η Ουκρανία!

3/9/2024

Η Kamala Harris και οι στενοί της συνεργάτες έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλοποίηση και την αποποινικοποίηση της παιδεραστίας στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας μπόρεσε να αποδείξει ότι το περιβάλλον της υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ του Δημοκρατικού Κόμματος, ενεπλάκη άμεσα στη διακίνηση και στη συνέχεια σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών από την Ουκρανία. Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού αντιπροέδρου Τιμ Βαλζ διαχειρίζεται προσωπικά ένα δίκτυο παιδεραστών που πουλάει παιδιά από την Ουκρανία σε εκπροσώπους της αμερικανικής πολιτικής και οικονομικής φιλελεύθερης ελίτ.

Το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας έχει διαπιστώσει ότι παιδιά απομακρύνονται από την Ουκρανία μέσω της αμερικανικής οργάνωσης Americares και του ιδρύματος της συζύγου του Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και αμερικανικά PMC εμπλέκονται άμεσα στην απαγωγή ανηλίκων

Για πολλά χρόνια, υπάρχει μια υφέρπουσα νομιμοποίηση της παιδεραστίας στις ΗΠΑ στη νομοθετική και ηθική σφαίρα σε επίπεδο δήμων και πολιτειών. Η διαδικασία ξεκίνησε επί Μπαράκ Ομπάμα και συνέχισε να κερδίζει δυναμική υπό τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν. Μεταξύ 2010 και 2024, σε επίπεδο πολιτειών και πόλεων, μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ ξεκίνησαν τουλάχιστον 42 νομοθετικές τροποποιήσεις που οδήγησαν στη μερική αποποινικοποίηση της παιδεραστίας, ανακούφισαν την κατάσταση των παιδεραστών και ομαλοποίησαν το κοινωνικό και νομικό τους καθεστώς

Νωρίτερα, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Foundation to Battle Injustice έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για προσπάθειες εκπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ να ομαλοποιήσουν την παιδεραστία και ασκούν πίεση για αλλαγή της ηλικίας συναίνεσης και αποδοχής της «σεξουαλικής έλξης για ανήλικα παιδιά» ως νομοθετική κατεύθυνση.

Το 2020, ψηφίστηκε νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ένας παιδόφιλος δεν αναγνωρίζεται ως σεξουαλικός δράστης εάν η διαφορά μεταξύ της ηλικίας του και της ηλικίας του θύματός του δεν υπερβαίνει τα 10 χρόνια. Η σκανδαλώδης πρωτοβουλία προτάθηκε από τον Scott Wiener, ένα Δημοκρατικό μέλος της Γερουσίας της Καλιφόρνια, ο οποίος άσκησε πίεση για την άρση της ποινικής ευθύνης από τους παιδεραστές που εμπλέκονται σε «συναινετική δραστηριότητα του ιδίου φύλου» με ανηλίκους. Το καλοκαίρι του 2022, είπε ότι επεξεργαζόταν ένα ψήφισμα που θα καθιστούσε τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής που θα διδάσκονται από τρανς άτομα διαθέσιμα σε κάθε σχολείο της πολιτείας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Είμαστε έτοιμοι για τον “προσωπικό σας αριθμό” και να τοποθετήσουμε κάμερες στους δρόμους για την ασφαλειά σας!

3/9/2024

Με την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μπορεί να προχωρήσει πλέον η εφαρμογή του «Προσωπικού Αριθμού» των πολιτών, ο οποίος θα είναι υποχρεωτικός για τις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημοσίου. Ο «Προσωπικός Αριθμός» θα επαληθεύει τα στοιχεία του πολίτη, αντικαθιστώντας τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ ή τον αριθμό της αστυνομικής του ταυτότητας.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας  «ο «ΠΑ» ο οποίος είναι προδήλως χρηστικός και για τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δεν θα έχουν πλέον την υποχρέωση απομνημόνευσης πολλών αριθμών  ταυτοποίησης και διατήρησης αντίστοιχων πιστοποιητικών, θα τηρείται μόνο σε ένα κεντρικό σημείο στη Γενική Γραμματεία  Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής διακυβέρνησης, η οποία αποτελεί την αρμόδια αρχή για να επιβεβαίωση της ταυτότητας των πολιτών, περιλαμβάνει τα στοιχεία που είναι απολύτως αναγκαία για την επαλήθευση της ταυτότητας του φυσικού προσώπου». 

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, είπε πως το υπουργείο είναι πανέτοιμο, «είναι θέμα διαδικασιών, κυρίως για τα προσωπικά δεδομένα (πώς αποτυπώνονται σε δημόσια έγγραφα) προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να υλοποιηθεί».

Διευκρίνισε ότι «δεν σημαίνει ότι οι νέες ταυτότητες που έχουν εκδοθεί δεν θα ισχύσουν», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα γιατί αυτό μας πάει πίσω και σε διάφορες άλλες διαδικασίες.

Ταλαιπωρούμε τους πολίτες» υπογράμμισε, κάνοντας αναφορά στο πρόβλημα που προέκυψε στην διαδικασία εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο για ορισμένους πολίτες που επιθυμούσαν να κάνουν χρήση του ψηφιακού τους πορτοφολιού και να ταυτοποίησουν μέσω του Gov.gr Wallet το εισιητήριό τους στον αγώνα ποδοσφαίρου την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Λανς όπου σημειώθηκε ρεκόρ ταυτοποίησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι όταν οργανωνόμαστε και δουλεύουμε μαζί, όπως συνεργαστήκαμε με το υπουργείο Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη τα πράγματα σε επίπεδο ταυτοποίησης πήγαν όπως έπρεπε, πάμε να λύσουμε προβλήματα, η τεχνολογία δίνει λύσεις στην καθημερινότητα».

Για την τοποθέτηση των καμερών στους δρόμους τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρη η χρησιμότητα και η αναγκαιότητά τους, πρέπει να δούμε πώς η τεχνολογία μπορεί να μας κάνει να ζήσουμε ασφαλέστερα. Κάνουμε τεχνολογία για να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα».

Σχόλιο συντάκτη: Τώρα αναρωτηθειται εσείς, αν σε παρακολουθεί το κράτος επι 24ώρες θα νιώθετε πιο ασφαλης; Πόσο μάλλον αν μιλάμε για μια κυβέρνηση μαφία κανονική με συμβόλαια θανάτου. Δυστυχώς ο Έλληνας δε θέλει την ελευθερία του, επέλεξε ξανά και ξανά την υποδουλωσή του σε αυτούς τους ανθρώπους και τώρα τα πλήρη σχέδια τους είναι σε δράση.

Άλλωστε ο προσωπικός αριθμός και οι κάμερες στους δρόμους δεν είναι παρά ο προπομπός της κοινωνικής σου πίστωσης, που προχωράει με αργά και σταθερά βήματα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα: Παίζει αύξηση στα όρια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των κεραιών!

Ανοίγει πλέον η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει προχωρήσει για το σκοπό αυτό στον ορισμό 9μελούς επιτροπής που θα εξετάσει την ανάγκη αναπροσαρμογής των ορίων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή τα όρια βρίσκονται στο 70% σε σχέση με τις διεθνείς οδηγίες και στο 60% όταν η κεραία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από την περίμετρο βρεφονηπιακών σταθμών σχολείων και γηροκομείων.

Έργο της ειδικής εννεαμελούς Επιτροπής ειδικότερα είναι α) η μελέτη και αξιολόγηση των ορίων έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης β) η συλλογή και η αξιολόγηση όλων των σχετικών ερευνών και της σχετικής βιβλιογραφίας, έχοντας λάβει υπόψη της τις ανάγκες για ασφαλή όρια έκθεσης, ειδικά για ευαίσθητους πληθυσμούς γ) η έκδοση πορίσματος σχετικά με την εναρμόνιση των ορίων έκθεσης και δ) η υποβολή προτάσεων για τροποποιήσεις στη νομοθεσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μπουρκίνα Φάσο  κρατικοποίησε επίσημα δύο χρυσωρυχεία, ανακτώντας τα από βρετανική εταιρεία, που είχε αναγνωριστεί ως ο μεγαλύτερος μεταλλωρύχος της Αφρικής.

Η Μπουρκίνα Φάσο είναι η 4η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Αφρική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πέμπτη φάλαγγα της Ελλάδας καλά κρατεί. Υποστράτηγος εκπρόσωπος της, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, συμμετείχε στη γιορτή της τουρκικής πρεσβείας για την "Ημέρα Νίκης" κατά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.... 

Γιόρτασε μαζί τους τις σφαγές και τον ξεριζωμό 2.000.000 και πλέον Ελλήνων...

Σιγή ιχθύος και από τους "αντιπολιτευόμενους" μπινεδες...

Σχολιο.- Δεν το ακουσα απο μπουρδελοκαναλο....

Σχολιο.- Μπινεδες; Μικρή αξία λέξη χρησιμοποιησες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Είμαστε έτοιμοι για τον “προσωπικό σας αριθμό” και να τοποθετήσουμε κάμερες στους δρόμους για την ασφαλειά σας!

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι όταν οργανωνόμαστε και δουλεύουμε μαζί, όπως συνεργαστήκαμε με το υπουργείο Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη τα πράγματα σε επίπεδο ταυτοποίησης πήγαν όπως έπρεπε, πάμε να λύσουμε προβλήματα, η τεχνολογία δίνει λύσεις στην καθημερινότητα».

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ! ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΑ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφου  το λέει ο //iasonaspipinis.gr/wp/, ο αρχιτέκτων της ελληνικής αναγνώρισης του Γκουαιδό (ακόμα αναγνωρισμένο τον έχουν, κι αυτός τρώει το χρήμα στο Μαιάμι)

Γιατί ο Μαδούρο δεν θα παραδώσει την εξουσία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί που ο Εβραϊκός Εθνικισμός συναντάει τον όψιμο Αντιφασισμό, προκύπτει (και) αυτό το αστείο που λέγεται "Αντιφασιστική δράση Λακωνίας".

Επειδή έχω κάποιους φίλους που τους ακολουθούν, ας έχουν τον νού τους, οι τύποι είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Ισραηλινή Πρεσβεία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε σοβαρή κατάσταση της υγείας του φυλακισμένου πρώην αντιπροέδρου του Εκουαδόρ Χόρχε Γκλας

 Δήλωση της Αμερικανικής Ένωσης Νομικών (AAJ) σχετικά με τη σοβαρή  κατάσταση της υγείας του πρώην αντιπροέδρου Χόρχε Γκλας

Η Αμερικανική Ένωση Νομικών (AAJ) επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην απόφαση του Ειδικού Τμήματος Φορολογικών Διαφορών του Εθνικού Δικαστηρίου της Δημοκρατίας του Εκουαδόρ, το οποίο απέρριψε την αίτηση habeas corpus που υποβλήθηκε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πρώην αντιπροέδρου Χόρχε Γκλας  ο οποίος απήχθη στις 5 Απριλίου του περασμένου έτους από τις δυνάμεις ασφαλείας του Εκουαδόρ, με εντολή του προέδρου Ντανιέλ Νομπόα ενώ βρισκόταν σε διπλωματικό άσυλο στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο.

Τα γεγονότα αυτά συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως του απαραβίαστου και της υποχρέωσης προστασίας των διπλωματικών αποστολών και των υπαλλήλων. 

Η δικαστική εξουσία του Εκουαδόρ, με τις αποφάσεις της που επικυρώνουν και υποστηρίζουν αυτές τις πολύ σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, εδραιώνει την ευθύνη του κράτους. παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, εδραιώνει την ευθύνη του κράτους για τις σοβαρές συνέπειές τους.  

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα του Χόρχε Γλας, που επιδεινώθηκε ιδιαίτερα από τη βίαιη απαγωγή του, όταν υποβλήθηκε σε σοβαρούς εξευτελισμούς και σοβαρή κακομεταχείριση πριν μεταφερθεί στο Κέντρο Κράτησης Νο 3, γνωστό ως «La Roca». 

Σε αυτό το  σωφρονιστικό κέντρο, το οποίο δεν πληροί τις ελάχιστες συνθήκες υγείας ούτε ασφάλειας για κανένα πρόσωπο, υποβλήθηκε σε σοβαρή κακομεταχείριση, τοποθετήθηκε σε ένα κελί μολυσμένο με αρουραίους. , ψύλλους και κουνούπια, υπομένοντας υψηλές θερμοκρασίες.

Εκτός από τη σκληρή και εξευτελιστική μεταχείριση, η αντιμετώπιση των χρόνιων ασθενειών του είναι ανεπαρκής  και απαιτούν εξειδικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση, χωρίς την οποία   η κρίσιμη κατάσταση της υγείας επιδεινώνεται σοβαρά.

Έχει επιβεβαιωθεί από έγγραφα του κέντρου κράτησης «La Roca» ότι στο  Χόρχε Γλας χορηγείται μια ανησυχητική ποσότητα φαρμάκων,περισσότερα από 40 χάπια την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων ψυχοτρόπων φαρμάκων, αναλγητικών, γαστρεντερικών και ένας συνδυασμός πολλαπλών ψυχοφαρμάκων, μαζί με οπιοειδή αναλγητικά,τα οποία  υποδηλώνουν ανεπαρκή διαχείριση των μακροχρόνιων συνθηκών  ψυχικής και σωματικής υγείας του Γκλας.  Αυτός ο συνδυασμός είναι επικίνδυνος και μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως υπερβολική καταστολή, αναπνευστική καταστολή, σύνδρομα   και άλλες σοβαρές επιπλοκές.  Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει ψυχωτική κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτοκτονία.

Όλο αυτό έχει προκαλέσει στον Γκλας βαθιά κατάθλιψη. Διαγνώσεις όπως  «Επίμονος μετασχηματισμός της προσωπικότητας μετά από καταστροφική εμπειρία» και  «Σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο με ψυχωτικά συμπτώματα» αντικατοπτρίζουν μια εξαιρετικά σοβαρή ψυχική κατάσταση με υψηλό κίνδυνο απόπειρας αυτοκτονίας   υπό τις παρούσες συνθήκες κράτησής του. 

Γι αυτό,  ζητάμε από την Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση (UN Working Group on Arbitrary Detention) να αναλάβει άμεση δράση για την υπόθεση και από την Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων (CAT) του ΟΗΕ να ελέγξει τις συνθήκες κράτησής του, καθώς και να ελέγξει την κατάσταση της υγείας του και τα φάρμακα που του παρέχονται από το κράτος.  Απαιτούμε από το κράτος του Εκουαδόρ να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί αυστηρά με τη Σύμβαση κατά των βασανιστηρίων και άλλων μορφών σκληρής, απάνθρωπης ή    εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο  Γκλας  πρέπει να επιστρέψει στο καθεστώς διπλωματικού ασύλου και να του χορηγηθεί ασφαλής διέλευση για να ανακτήσει την πλήρη και απεριόριστη ελευθερία του. Ο πρόεδρος Nομπόα, η κυβέρνησή του και το δικαστικό σώμα θα είναι υπεύθυνοι για τη ζωή και την υγεία του Χόρχε Γλας.  



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ αρνείται να σχολιάσει την τελευταία ομιλία του Νετανιάχου όπου παρουσίασε έναν χάρτη της κατεχόμενης Παλαιστίνης που δεν περιλάμβανε τη Δυτική Όχθη.

Γιατί μου φαίνεται πλέον ως ρομποτική μαριονέτα αυτός ο ανεκδιηγητος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ 

Τον ρωτάνε γιατί ο χασάπης Νετανιάχου έδειξε έναν χάρτη όπου εξαφάνισε την Παλαιστίνη ,βασικά την δυτική Όχθη ,και αυτός ο αντιπρόσωπος δηλώνει ότι δεν μπορεί να ..σχολιάσει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνες μισθοφόροι, στην περιφέρεια του Κούρσκ.

Σύντομα τα κομμάτια τους θα φτάσουν στην Ελλάδα σε κουτιά.

Καλό ψοφούλι φασιστόμουτρα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ, ένας ερωτευμένος μισθοφόρος υπάνθρωπος, του Ισραηλινού στρατού αφιερώνει στην αγαπημένη του, τον βομβαρδισμό ενός σπιτιού, στην Γάζα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος της Μογγολίας Ουχναγκίν Χουρελσούχ, δημοσίευσε αυτό το βίντεο στο "Χ" με την επισήμανση:

"Αγαπητέ Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς, (Πούτιν) ελπίζουμε για τη ζεστή επιστροφή σας στην όμορφη χώρα μας με την αρχαία ιστορία της και έναν αιώνια μπλε ουρανό"

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, η ΕΕ και η Ουκρανία σε κατάσταση λύσσας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανικόβλητη η εξουσία της Ουκρανίας τρέχει να σωθεί, από την επερχόμενη ήττα της και τις συνέπειες, που θ΄ακολουθήσουν.

Η προέλαση των Ρωσικών στρατευμάτων, στο Ντονμπάς, σε συνδυασμό με την αυτοκτονική εισβολή του Ζελένσκι στο Κούρσκ, που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες, χωρίς δυνατότητα υποχώρησης και διαφυγής, έχει σκορπίσει πανικό στους υπουργούς.

Μόνο χθες, έξι υπουργοί και αρκετοί αξιωματούχοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, από την ληγμένη κυβέρνηση.

-Υπουργός Στρατηγικής Βιομηχανίας, Αλέξανδρος Καμούσιν.

-Υπουργός Δικαιοσύνης, Ντενίς Μαλιούσκα.

-Υπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ρουσλάν Σαγκιτάριους.

-Ο επικεφαλής του κρατικού ταμείου ακινήτων Βιτάλι Κοβάλ.

-Σκοπεύει να παραιτηθεί, ή να απομακρυνθεί με απόφαση Ζελένσκι και ο Υπουργός Εξωτερικών Ντιμίτρι Κουλέμπα.

-Παραιτήθηκε η αναπληρωτής πρωθυπουργού της Ουκρανίας Όλγα Στεφανίσινα, υπεύθυνη για την ένταξη του Κιέβου, στο ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

-Ο Ροστισλάβ Σούρμα, απολύθηκε από τη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι. Ήταν υπεύθυνος για τα ζητήματα της ενέργειας και της οικονομίας.

Οι αρουραίοι τρέχουν να εγκαταλείψουν πρώτοι το πλοίο που βουλιάζει στον ωκεανό των ναζιστικών εγκλημάτων τους, των προδοτικών τους ενεργειών, κατά των πολιτών τους και της εξυπηρέτησης των στόχων της Δύσης, για μερικές γκρίβνες.

Σχολιο.- Προφανως έληξε η χρησιμότητα τους. Τωρα έρχονται εξελίξεις που θα καθορίσουν τον νεο πολυπολικό κοσμο;;;; Εκει παει , η ήττα του κόμματος του πολέμου ειναι καθοριστική γιατι τιποτα σπο τα αναμενόμενα δεν βγήκε. Ακομα μια φορά έδειξαν πως δεν γνωρίζουν τον ρωσικό λαό. Κατέστρεψαν την ευρωπη που το καλύτερο που εχει να κανει ειναι να ενσωματώσει την Ρωσία και να στείλει τους Αμερικανούς στην ήπειρο τους.

Σχολιο.- Αυτά βέβαια, είναι όνειρα θερινής νυκτός με τις Αμερικανόδουλες ηγεσίες της Ευρώπης, που για λίγο θα κρατήσει την "ενότητα" της.

Σχολιο.- Αν η συνοχή των BRICS ειναι στιβαρή και ο οικονομικός σχεδιασμός τους ειναι σωστός, νομίζω πως ειναι θεμα χρόνου οι εξελίξεις στην ευρωπη να συσχετιστούν με αυτήν την προσπαθεια Μην ξεχνάμε πως ευρωπη δεν σημαίνει ομόσπονδο κράτος αλλα στην μάσα χωριστά , όποτε οποίος προλάβει τον κύριον θα δει. Το βλεπουμε καθημερινά το έργο , οι λαοί ξύπνησαν και δύσκολα πλεον χειραγωγούνται. Νέος κοσμος μετα το 2008 και την παρ ολίγον απόλυτη χρεοκοπία χτίζεται, αργά αλλα αρχισε. Οι ισορροπίες διαταράχθηκαν και ας ελπίσουμε πως θα ξαναβρεθούν με διάλογο γιατι οπως λεει και ο ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ : Ο πόλεμος ειναι η συνεχίσει της πολιτικής με αλλα μεσα. Καποιος πρεπει να βάλει το χέρι του και αυτος δεν ειναι ο θεός. Αν υπαρχει εχει άλλους κόσμους να ασχοληθεί και οχι με το αποτυχημένο δημιούργημα του, την αυτού ασημαντότητα μας.

Σχολιο.- Η Ρωσία έχει ήδη στρέψει την οικονομία και τις συμμαχίες της, στην Ασία. Η Ευρώπη θα πληρώσει αδρά την υποταγή της στις Αμερικανικές εντολές με την εξόντωση της. Η Ρωσία δεν την εμπιστεύεται σε τίποτα. Αλλά και οι ΗΠΑ θα πληρώσουν με την απώλεια της παντοκρατορίας τους. Η Κίνα θα ηγηθεί και η Ευρώπη θα μαζεύει τα κουρέλια της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας, της λιτότητας και της φτώχειας.

Σχολιο.- Δεν υπήρξε εισβολή, σε κυρίαρχα κράτη, που να μην συμμετείχε, μαζί με τις ΗΠΑ και η Ευρώπη, στους βομβαρδισμούς των λαών και στις παράνομες κυρώσεις! Ολα θα πληρωθούν.

Σχολιο.- Και αν πάρουν το οκ. Των Αμερικανών για χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς τι γινεται

Σχολιο.-  Και να το πάρουν είναι χαμένη υπόθεση. Τίποτα δεν σώζεται, ειδικά μετά το άνοιγμα του νέου μετώπου στο Κούρσκ. Μ΄αυτό έδωσαν στους Ρώσους την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέες στρατιωτικές μονάδες, που μετά την εκκαθάριση της περιοχής, μπορούν να προωθηθούν στο Σούμ και στην συνέχεια, στο Κίεβο. Αυτό είχε γίνει και στον Β΄ΠΠ, όταν άρχισαν να απωθούν τους Γερμανούς. Αυτό φοβούνται και οι Αμερικανοί. Την πλήρη παράδοση άνευ όρων της Ουκρανίας. Κινδυνεύουν οι επενδύσεις τους.

Σχολιο.-  Οι υπουργοί που παραιτήθηκαν για να σωθούν οι ίδιοι θα κατηγορούν τους εγκληματίες Δύσης - Αμερικής που τους ανάγκασαν να πολεμήσουν τον άμαχο πληθυσμό (ουκρανούς) του Ντονμπάς από το 2014, αλλά και νωρίτερα. Και όταν μπήκαν οι Ρώσοι για την προστασία των αμάχων αυτοί οι ίδιοι ανοιχτά και προκλητικά, προκαλώντας εγκλήματα στον δικό τους κόσμο ζήτησαν βοήθεια σε οπλισμό, μισθοφόρους και εκπαιδευτές από την Δύση και Αμερική. Όμως έρχεται η ώρα της τιμωρίας και δεν θα γλιτώσουν.

Σχολιο.-  Δεν ξέρω αν θα κατηγορούν τους συμμάχους τους, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τους δω στο εδώλιο των κατηγορουμένων, για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας.

Σχολιο.-  Οι Αμερικανοί έφυγαν από το Βιετνάμ…

Οι Αμερικανοί έφυγαν από το Αφγανιστάν…

Οι Αμερικανοί φεύγουν από την Ουκρανία (βρίσκόμαστε εδώ)

Τούτοι εδώ οι κύριοι απ ότι φαίνεται δεν θέλουν να κρέμονται απ το σασί του τελευταίου δυτικού αεροπλάνου αλλα φροντίζουν για business class  Άλλωστε όλοι τους έχουν ακίνητα έξω και υπηκοότητα)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόταση αποπομπής του Εμμανουέλ Μακρόν κατέθεσαν 80 βουλευτές της Αριστεράς στην Γαλλία. Την υπογράφουν περισσότεροι από 200.000 πολίτες, με την συλλογή υπογραφών να συνεχίζεται.

Απόψε έγινε γνωστό πως το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού δεν θα ανακοινωθεί ακόμη, καθώς ο Μακρόν απέρριψε τις υποψηφιότητες του Μπερνάρ Καζνέβ από την Αριστερά και του Ξαβιέ Μπετράν από την Δεξιά. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο σχηματισμού τεχνοκρατικής κυβέρνησης υπό τον πρώην Ευρωπαίο επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ.

Με ένα καυστικό σκίτσο, η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σχολιάζει την αναβλητικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν να διορίσει νέο πρωθυπουργό περισσότερο από 50 ημέρες, μετά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσοι φαρσέρ εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Μπόρις Τζόνσον – «Οι Ουκρανοί πολεμούν για εμάς. Θα επιστρατεύσουμε και άλλους νέους και θα τους στείλουμε στο μέτωπο»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τη Δύση να παραδώσει τους πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία και να άρει τους περιορισμούς στο εύρος χρήσης τους.

Στη συνομιλία, ο Τζόνσον κάλεσε τη Δύση να επιτρέψει στην Ουκρανία «να κατεδαφίσει τη γέφυρα της Κριμαίας».

Καλεί επί της ουσίας σε ξέσπασμα ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, λέγοντας πως πρέπει να χτυπηθεί όχι μόνο η Κριμαία, αλλά και βαθιά η Ρωσία με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς!

Παραδέχθηκε επίσης πως «οι Ουκρανοί πολεμούν για εμάς (δηλ. τη Δύση)», καλώντας το Κίεβο να επιστρατεύσει περισσσότερους νέους ανθρώπους και να τους στείλει στο μέτωπο!!

«Είμαι τόσο περήφανος και χαρούμενος που η χώρα μου, η Βρετανία, συνεχίζει να βοηθάει την Ουκρανία».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπόρις Τζόνσον πέφτει θύμα από τους ίδιους φαρσέρ!

Δείτε το βίντεο που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Μπόρις Τζόνσον!

https://twitter.com/ivan_8848/status/1831282092941938834

σχολιο.- Υπέστησαν τεράστια πλήγματα τα αθύρματα της Δύσης τις τελευταίες δυο μέρες. Οι Ουκρανοί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον και οι νατοικοί είναι σε πανικό. Θα δούμε φρικτές απόπειρες από τη μεριά τους τις επόμενες ημέρες, μέχρι να τους τελειώσουν οριστικά οι Ρώσοι.

Σχολιο.- Από μουρλους άλλο τίποτα στην δύση

Σχολιο.- Στο Tik Tok έμαθα ότι η Ρώσοι είχαν πιάσει αιχμάλωτους 550 στρατιώτες στο κουρσκ. . Κάποιοι είναι Ουκρανοί και κάποιοι στρατιώτες του NATO...Αυτοί δεν ήθελαν να παραδοθούν με τίποτα οι Ρώσοι τούς πιάσανε με το ζόρι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση με τον Πούτιν - με “ειδική σημασία” όπως λέγαμε λόγω των πρόσφατων κινήσεων της Σερβικής ηγεσίας - ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, τόνισε: 

-“Η Σερβία δεν θα επιβάλει ποτέ κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για αντιρωσικές ενέργειες.

-H Σερβία δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ, ούτε μέρος της αντιρωσικής υστερίας.

-Η Σερβία δεν είναι μόνο στρατηγικός εταίρος αλλά και σύμμαχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Η πίεση της Δύσης προς τη Σερβία είναι τεράστια. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη της Μόσχας στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας”

Ο Πούτιν από την πλευρά του πρότεινε • τη Σύγκληση της Διακυβερνητικής Επιτροπής Σερβίας-Ρωσίας για να εξετάσει την μείωση του όγκου εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών ενώ 

• ζήτησε ο Σέρβος Πρόεδρος Βούτσιτς να επισκεφτεί τη Ρωσία τον Οκτώβρη.

-Στην κλειστή συνάντηση Πούτιν -Βούλιν, συμμετείχαν και ο Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ καθώς και ο βοηθός του Ρώσου Προέδρου για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Γιούρι Ουσακόφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΩΔΥΝΕΣ!”

-Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, υποσχέθηκε στο μπλοκ του ΝΑΤΟ άμεσες και «εξαιρετικά οδυνηρές» απαντήσεις σε περίπτωση νέων τρομοκρατικών βημάτων από το Κίεβο.

«Έχετε ήδη δει πολλά από αυτά τις τελευταίες ημέρες και φαντάζομαι πήρατε το μήνυμα», σημείωσε η Ζαχάροβα, πιθανώς αναφερόμενη στο ισχυρό ρωσικό χτύπημα στο εκπαιδευτικό κέντρο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολτάβα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BRICS: “Ουρά” για … ένταξη!

-Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραήμ πέταξε στο Βλαδιβοστόκ για να διαπραγματευτεί με τον Πούτιν, την αίτηση ένταξης στους BRICS, ενόψει της Συνόδου Κορυφής τον Οκτώβρη στο Καζάν της Ρωσίας!

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε μια στάση εκεί επιστρέφοντας από τη Μογγολία στη Μόσχα!

-Η Μαλαισία, με 35 εκ. πληθυσμό, από τις πλουσιότερες χώρες της Ν/Α Ασίας, με έντονη βιομηχανική και οικονομική ανάπτυξη, θεωρείται για το λόγο αυτό, μια από τις “τίγρεις της Ασίας”!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Ισμιρ (Σμύρνη) της Τουρκίας, χθες το βράδυ, μεγάλο πλήθος κόσμου με κομμουνιστικές σημαίες διαδήλωσε κατά της επίσκεψης αμερικανικών πολεμικών πλοίων:

Η αμερικανική εμπλοκή στη διευκόλυνση των ισραηλινών σε συνεχείς σφαγές στη Γάζα έχει εξοργίσει τους Τούρκους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ......Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ....

Η Μάχη της Πολτάβας ή Πουλτόβας (8 Ιουλίου 1709)[1] είναι η σημαντικότερη μάχη του Μεγάλου Βορείου Πολέμου. Έληξε με αποφασιστική νίκη του Πέτρου Α΄ της Ρωσίας επί του Καρόλου ΙΒ΄ της Σουηδίας και θεωρείται ότι μετά από αυτήν την έκβαση, η Σουηδική Αυτοκρατορία έπαυσε να αποτελεί Μεγάλη Δύναμη και η Ρωσία αναδείχθηκε ως η νέα ηγέτιδα δύναμη της βόρειας Ευρώπης. Μυαλό όμως δεν έβαλαν οι Σουηδοι οι οπαίοι συγκεντωθηκαν στην Πολτάβα σε κτίριο της Ουκρανικής Αεροποριας όπου βρίσκονταν δεκάδες εκπαιδευτές χωρών του ΝΑΤΟ, οι οποιοι απλά εξαερώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του από το ρωσικό πυραυλικό κτύπημα με Iskander-M .

Το κτίριο στέγαζε στρατιώτες και μισθοφόρους την στιγμή που εκπαιδεύονταν σε νέα συστήματα όπως τα ASC 890 AWACS (σουηδική έκδοση του ERIEYE) που αναμένεται να εκχωρηθεί στην ουκρανική Αεροπορία.

Οι αναφορές πλέον μιλούν για πάνω από 600 νεκρούς και τραυματίες με πολλούς να είναι εκπαιδευτές από χώρες του ΝΑΤΟ, όπως Αμερικανοί και Σουηδοί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ

Απόφαση προς τη δικαίωση του αγωνιστή Ντ. Χάντουε

Το Τρίτο Εγγυητικό Δικαστήριο του Σαντιάγο με απόφασή του την Τρίτη άλλαξε το μέτρο της προληπτικής κράτησης για τον Ντανιέλ Χάντουε, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Χιλής και πρώην δήμαρχο της Ρεκολέτα, σε κατ' οίκον περιορισμό.

Θυμίζουμε ότι ο κομμουνιστής αγωνιστής είχε κρατηθεί για πάνω από 90 μέρες στη φυλακή χωρίς δίκη, με το έωλο κατηγορητήριο της «δωροδοκίας και της απάτης κατά του Δημοσίου». Βρέθηκε στο στόχαστρο του αστικού κράτους επειδή ως δήμαρχος της Ρεκολέτα προσπάθησε με τα «λαϊκά φαρμακεία» να μειώσει το κόστος της αγοράς φαρμάκου για τα λαϊκά στρώματα, σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει καμία ασφαλιστική κάλυψη της συνταγογράφησης και ο ασθενής επιβαρύνεται με το 100% του κόστους του φαρμάκου.

Μετά την απόφαση, εξερχόμενος από τη φυλακή ο Ντ. Χάντουε δήλωσε «πολύ χαρούμενος γι' αυτήν την απόφαση, δεν αποδείχθηκε η διάπραξη κάποιου εγκλήματος».

Ο δικηγόρος του, Χουάν Κάρλος Μανρίκες, δήλωσε πως «το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι το δικαστήριο μπόρεσε να δει με τις νέες πληροφορίες που παρέχονται στην υπόθεση πως δεν υπήρχε πιθανότητα ο Χάντουε να εμπλέκεται σε οποιαδήποτε απάτη». Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως αυτοί που κατήγγειλαν τον Ντ. Χάντουε δωροδοκήθηκαν για να το κάνουν. Ο δε Ούγκο Γκουτιέρες, επίσης δικηγόρος του Χάντουε και στέλεχος του ΚΚ Χιλής, σημείωσε ότι «σήμερα οι κατηγορίες της Εισαγγελίας διαλύθηκαν και ερχόμαστε λίγο πιο κοντά στη δικαιοσύνη».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Καταγγέλλει την «πειρατεία» του προεδρικού αεροσκάφους από τις ΗΠΑ

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (πρωινές ώρες Ελλάδας) η κυβέρνηση της Βενεζουέλας με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Ιβάν Χιλ, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε στην κατάσχεση του αεροσκάφους που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος της χώρας, από τη Δομινικανή Δημοκρατία, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μονομερών κυρώσεων εναντίον της. Οπως σημειώνει, «η Βενεζουέλα καταγγέλλει στη διεθνή κοινότητα ότι, για άλλη μια φορά, οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σε μια επαναλαμβανόμενη εγκληματική πρακτική που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς εκτός από πειρατεία, έχει κατασχέσει παράνομα αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Και συμπληρώνει: «Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την οικονομική και στρατιωτική τους ισχύ για να εκφοβίσουν και να πιέσουν κράτη όπως η Δομινικανή Δημοκρατία, ώστε να λειτουργήσουν ως συνεργοί στις εγκληματικές πράξεις τους». Αναφέρει ακόμα: «Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια για την αποκατάσταση αυτής της ζημίας στο έθνος, καθώς και κάθε άλλης ζημίας που προκαλείται από την εγκληματική πολιτική των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ, το αεροπλάνο μεταφέρθηκε στην πολιτεία της Φλόριντα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ από διάφορα υπουργεία με τη συνδρομή και των δομινικανών αρχών.

Το γεγονός καταδίκασε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες, που σημείωσε σε ανάρτησή του στο δίκτυο X: «Αυτή η πράξη πειρατείας αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία χρησιμοποιεί ατιμωρησία για να διαπράξει αυτές τις ενέργειες με τη δικαιολογία των αυθαίρετων μονομερών καταναγκαστικών μέτρων».

Ενταλμα σύλληψης κατά του ηγέτη της αμερικανοπληρωμένης προδοτικής  αντιπολίτευσης

Τη Δευτέρα επίσης Πρωτοδικείο της Βενεζουέλας, μετά από παραγγελία του υπουργείου Εσωτερικών, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του υποψηφίου της αμερικανοπληρωμένης προδοτικής  αντιπολίτευσης, Εντμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια, που υποστηρίζει ότι αυτός κέρδισε τις εκλογές της 28ης Ιούλη, στις οποίες ανακηρύχθηκε νικητής ο νυν αριστερός σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο με 52%. Ο Ουρούτια και η δεξιά λεγόμενη Πλατφόρμα Δημοκρατικής Ενότητας δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους αποτελέσματα από το 83% των εκλογικών τμημάτων και υποστηρίζουν ότι επικράτησε με πάνω από 60%. Αυτό θεωρείται από το υπουργείο «διασπορά ψευδών ειδήσεων», «απείθεια», «συνωμοσία» και «δολιοφθορά» που διώκονται και το ίδιο δηλώνει ότι δεν δόθηκαν τα αναλυτικά αποτελέσματα γιατί η Εθνική Εκλογική Επιτροπή δέχθηκε κυβερνοεπίθεση.

Ο 75χρονος Ουρούτια κλήθηκε 3 φορές από την εισαγγελία για εξηγήσεις αλλά δεν προσήλθε και έτσι αναζητείται. Δημόσια έχει να εμφανιστεί από τις 30 Ιούλη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Μαζική κινητοποίηση ενάντια στον ελλιμενισμό του «USS Wasp» στη Σμύρνη

Μαζική και μαχητική κινητοποίηση ενάντια στον ελλιμενισμό του αμερικανικού αμφίβιου επιθετικού πλοίου «USS Wasp» στο λιμάνι της Σμύρνης πραγματοποίησε τη Δευτέρα το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ), καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πλοία που στάλθηκαν από τις ΗΠΑ για να προστατεύσουν το Ισραήλ την ώρα που αυτό σφάζει Παλαιστίνιους και βάζει φωτιά σε όλη την περιοχή.

«Τα λιμάνια της χώρας μας δεν μπορούν να είναι το σημείο ανεφοδιασμού και επιμελητείας των ιμπεριαλιστών», τόνισε το TKP και οργάνωσε συγκέντρωση μπροστά από το λιμάνι της Σμύρνης, ενώ έστησε μια «σκοπιά τιμής» η οποία θα παραμείνει στο σημείο μέχρι να αποχωρήσουν το πλοίο και οι στρατιώτες των ΗΠΑ από την πόλη.

Μετά την κινητοποίηση στο λιμάνι, κατά τη διάρκεια μαζικής πορείας στο κέντρο της Σμύρνης οι συμμετέχοντες πέταξαν αυγά σε Αμερικανούς στρατιώτες που αλώνιζαν σε δρόμους της πόλης.

Αναδεικνύοντας την υποκρισία της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία λανσάρεται ως δήθεν «φίλος των Παλαιστινίων» έναντι της «Δύσης» την ίδια ώρα που εντείνει τη στρατιωτική συνεργασία και τα πολύμορφα παζάρια με τις ΗΠΑ για λογαριασμό της τουρκικής αστικής τάξης, το TKP υπενθυμίζει ότι τα τουρκικά αμφίβια πολεμικά πλοία «TCG Anadolu» και «TCG Gokova» πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο με τα αμερικανικά πλοία «USS Wasp» and «USS Oak Hill» από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του σε ειδησεογραφικό δίκτυο ο ΓΓ της ΚΕ του TKP, Κεμάλ Οκουγιάν, δήλωσε ότι η προχθεσινή διαμαρτυρία στη Σμύρνη «είναι μια πρόκληση ενάντια στον ιμπεριαλισμό, αλλά και ενάντια στην υποκρισία».

Στο δε κάλεσμα της κινητοποίησης υπογραμμιζόταν ότι «δεν θα επιτρέψουμε στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ να μετατρέψει τη χώρα μας και την περιοχή μας σε εμπόλεμη ζώνη».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Νέα διαδήλωση κατά της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού

Μαζική διαδήλωση ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και στη στήριξη των ΗΠΑ στο ισραηλινό κράτος - δολοφόνο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Υόρκης.

Χιλιάδες εργαζόμενοι επέλεξαν να γιορτάσουν αγωνιστικά την καθιερωμένη ως «Labour Day» (Μέρα της Εργασίας) - πρώτη Δευτέρα κάθε Σεπτέμβρη που είναι αργία στις ΗΠΑ - και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Τουλάχιστον 52 συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν εξαγγείλει από τις 18 Αυγούστου την κινητοποίηση, καλώντας εργαζόμενους από όλη τη χώρα να συγκεντρωθούν στη Νέα Υόρκη, με κάθε μέσο, «για να δείξουμε σε όλες τις καταπιεστικές δυνάμεις ότι όταν ο λαός είναι ενωμένος, δεν θα νικηθούμε ποτέ», όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η καταστολή των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια συνελήφθησαν χτες από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, κοντά στις πύλες του Κολεγίου Μπάρναρντ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού που οργανώθηκε την πρώτη μέρα επανέναρξης των μαθημάτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Η Ε.Ε. έδωσε 9 εκατ. ευρώ για εγχειρίδιο: Πώς να αποφεύγουν οι παράνομοι μετανάστες την απέλαση!

Στην Γερμανία οι αντιδράσεις ενάντια στην μαζική μετανάστευση κορυφώνονται κυρίως λόγω της δράσης του πολιτικού ισλάμ που απειλεί την κοινωνική συνοχή αλλά και της αυξημένης εγκληματικότητας από δράστες με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Γεγονός που οδηγεί στην ενίσχυση των πολιτικών δυνάμεων που αντιτίθενται στην πολιτική των «ανοικτών συνόρων» και απειλούν την πολιτική σταθερότητα όχι μόνον της ίδιας της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρόλα αυτά, θεσμικοί παράγοντες τόσο στην Γερμανία όσο και στην ΕΕ επιμένουν να ρίχνουν λάδι στην φωτιά και να χρηματοδοτούν ακόμη και ακραίες ομάδες που καλούν τους λαθρομετανάστες να παραβιάζουν τον ίδιο τον… ευρωπαϊκό νόμο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρηματοδότηση ύψους σχεδόν εννέα εκατομμυρίων ευρώ έχει χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια οργάνωση που βοηθά λαθρομετανάστες – των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί – να αποφύγουν με κάθε τρόπο, ακόμη και προκαλώντας επεισόδια μέσα σε αεροπλάνα την απέλαση. Γεγονός που προκαλεί ήδη αντιδράσεις ειδικά στη Γερμανία, στην οποία το μεταναστευτικό αναδεικνύεται σε σημαντικό αγκάθι για την κυβέρνηση Σόλτς.

Το γεγονός έγινε γνωστό όταν γερμανική ιστοσελίδα ανέφερε στα τέλη Αυγούστου ότι το «Handbook Germany» – μια πλατφόρμα για τους μετανάστες που χρηματοδοτείται από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – δίνει αυτού του είδους τις «συμβουλές».

Στη σελίδα με τίτλο «Απέλαση», το εγχειρίδιο εξηγούσε ορισμένους διαδικαστικούς κανόνες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και τόνιζε: «Οι γονείς μπορούν να απελαθούν μόνο μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους».

Παρέπεμπε ακόμη σε δικηγόρους και οργανώσεις βοήθειας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους μετανάστες που αντιμετώπιζαν απέλαση και σημείωνε: «Τα έξοδα της αγωγής μπορεί να αναληφθούν από το κράτος».

Συνεχίζει δε σημειώνοντας: «Εάν η αγωγή δεν ήταν ελπιδοφόρα, μπορείτε να προσπαθήσετε να καταθέσετε αίτηση στο κρατικό κοινοβούλιο ή στην Μπούντεσταγκ ή να βρείτε προστασία σε μια εκκλησία».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερμανία διαβεβαιώνει την αδιάλειπτη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία

Παρά την ήττα στη Θουριγγία και την Σαξονία από τα 2 φιλοειρηνικά κόμματα το AfD  και το BSW, οι πιέσεις του αφεντικού της Γερμανίας, των ΗΠΑ, απέδωσαν  

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, παρά τις ανησυχίες που έχουν προκύψει σχετικά με τη δυνατότητα του Βερολίνου να διατηρήσει αυτή τη δέσμευση εν μέσω οικονομικών πιέσεων. Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς οι φήμες για πιθανές περικοπές στη γερμανική στρατιωτική βοήθεια έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Κίεβο.

Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, ο γερμανικός στρατός παρέλαβε το πρώτο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας IRIS-T SLM, το οποίο έχει ήδη παραδοθεί σε τέσσερις συστοιχίες στην Ουκρανία από τον Οκτώβριο του 2022. Ο Σολτς τόνισε ότι η Γερμανία έχει προγραμματίσει και εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την υποστήριξη της Ουκρανίας, διαβεβαιώνοντας ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα στο μέλλον.

Οι μετοχές της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας υποχώρησαν στα μέσα Αυγούστου έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θα εγκρίνει πρόσθετες αιτήσεις για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία λόγω περιορισμών στον προϋπολογισμό.

Το Βερολίνο θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αργότερα διέψευσε το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το «λανθασμένο» και επανέλαβε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί».

Ο Σολτς μιλούσε σε μια στρατιωτική βάση κοντά στη βόρεια πόλη Τόντεντορφ, όπου δόθηκε έτοιμο σε επιχειρησιακή λειτουργία το πρώτο γερμανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας μεσαίου βεληνεκούς IRIS-T SLM.

Ακόμη και πριν η Luftwaffe (σ.σ. Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας) παραδώσει την πρώτη της συστοιχία, η Γερμανία χρηματοδότησε πολυάριθμα συστήματα IRIS-T SLM για την Ουκρανία, που χρησιμοποιούνται κυρίως για την προστασία του Κιέβου από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, καθιστώντας το μια από τις πιο πολυπόθητες για το Κίεβο δωρεές όπλων από τη Δύση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΔΙΑΛΟΓΟΣ" με αστυνομική βία από τον Πιερρακάκη...

Με αίτημα την άρση συγχωνεύσεων τμημάτων και τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδειας, δεκάδες εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) και της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου, η διοίκηση του οποίου επέλεξε να τους υποδεχθεί με αστυνομική βία.

Αντί λοιπόν να αποδεχθεί το αίτημα των συγκεντρωμένων να συναντηθούν με εκπρόσωπο, αν όχι με την ηγεσία του, δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες στο σημείο, προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων εναντίον τους, όταν ομάδα των διαδηλωτών προσπάθησε να εισέλθει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.

«Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ., που χτύπησε με ΜΑΤ και χημικά τη συγκέντρωση δασκάλων, γονέων και μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Η κυβέρνηση επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους που παλεύουν ενάντια στις συγχωνεύσεις χιλιάδων τμημάτων με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή.

Ο Υπουργός Παιδείας έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στο κλείσιμο και την συγχώνευση χιλιάδων τμημάτων, τη δημιουργία δηλαδή τμημάτων με πάνω από 28 μαθητές, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Αναγκάζοντας έτσι τα παιδιά μας ακόμα και να αλλάζουν συνοικία και αγνοεί κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, σύγχρονη επιστημονική μελέτη, μαζί με τις γνωματεύσεις του ίδιου του ΚΕΔΑΣΥ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΜΑΡΤΟΝ! ΚΟΙΝΟ ΠΑΣΧΑ για Ορθόδοξους και Καθολικούς προτείνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο...

Ύπαγε  οπίσω μου σατανά Βαρθολομαίε! Επιδιώκει κοινό Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων,   ο παπικός τουρκοπράκτορας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΕ κατηγορεί την Μογγολία γιατί ...δεν συνέλαβε τον Πούτιν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τον αποκλεισμό της από την ΕΡΤ η Μαρία Καρυστιανού...