Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Πεμπτη 5 Σεπτεμβριου 2024


Πρόταση 80 βουλευτών για αποπομπή Μακρόν 

Η διαδικασία μομφής κινήθηκε από το κόμμα του Jean-Luc Mélenchon βάσει του άρθρου 68 του Συντάγματος της χώρας. Μετά την άρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να διορίσει πρωθυπουργό από τον συνασπισμό που κέρδισε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι συντάκτες του ψηφίσματος ζητούν από το Κοινοβούλιο να κινήσει διαδικασία μομφής κατά του προέδρου. Θεωρούν τις ενέργειες του Γάλλου ηγέτη ως «βίαιο πραξικόπημα, πρωτοφανές στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 1877».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά στη Νέα Υόρκη

Δασκάλα και μητέρα 4 παιδιών η Δάφνη Χαλκιάς απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να κάνεις τις πειραματικές ενέσεις του κοβιντ 

04/09/2024

Παρ’ ότι δικαιώθηκε από τα δικαστήρια, το σχολείο αρνείται να την δεχτεί στην θέση της

Αρνήθηκε να κάνει το πειραματικό σκεύασμα του καβιντ για λόγους πίστεως 

Κατέθεσε μήνυση και κέρδισε την υπόθεση

Παρ’ ότι δικαιώθηκε από τα δικαστήρια, το σχολείο αρνείται να την δεχτεί στην θέση της 

Ελληνοαμερικανίδα δασκάλα στο Κουίνς, η οποία απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να κάνει το πειραματικό σκεύασμα για τον κοβιντ και στη συνέχεια δικαιώθηκε από το δικαστήριο, καταγγέλει ότι εξακολουθεί να μην μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο της.

Η Δάφνη Χαλκιάς, μητέρα τεσσάρων παιδιών και παιδαγωγός για σχεδόν 30 χρόνια, είπε στη New York Post ότι «έκανε τα πάντα σωστά» όσον αφορά την υπόθεσή της και πλέον δηλώνει «αηδιασμένη» που συνεχίζουν να την ταλαιπωρούν.

«Δεν είμαι εγκληματίας και όμως με κάνουν να νιώθω ότι παραβαίνω τον νόμο», είπε η 55χρονη Χαλκιάς, αφού την απομάκρυναν από το σχολείο της στο Λονγκ Άιλαντ Σίτι.

Ένας δικαστής τον περασμένο μήνα αποφάσισε ότι η Χαλκιάς επρόκειτο να επιστρέψει στο υπουργείο Παιδείας της πόλης από την 1η Αυγούστου, μετά από παρατεταμένη δικαστική διαμάχη για την εργασία της.

Αρνήθηκε το πειραματικό σκεύασμα για θρησκευτικούς λόγους

Η Χαλκιάς εργαζόταν στο Judge Charles Vallone School για 23 χρόνια, όταν απομακρύνθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, επειδή αρνήθηκε να κάνει το πειραματικό σκεύασμα για θρησκευτικούς λόγους, καθώς δηλώνει Ελληνίδα Χριστιανή Ορθόδοξη

Ο δικαστής του ανωτάτου δικαστηρίου του Queens, Chereé Buggs, τον περασμένο μήνα διαπίστωσε ότι η άρνηση της θρησκευτικής εξαίρεσης της Χαλκιάς από τον DOE (Διδασκαλική Ομοσπονδία) ήταν «αυθαίρετη και ιδιότροπη, χωρίς τεκμηριωμένη βάση και επαρκή εξήγηση» και διέταξε να της καταβληθεί καθυστερημένη αμοιβή.

Ωστόσο, «πήγα σήμερα για δουλειά και μου είπαν ότι δεν υπήρχε τίποτα για μένα», είπε η Χαλκιάς στη New York Post την Τρίτη 03/09.

«Η διευθύντρια είπε ότι δεν της δόθηκαν οδηγίες σχετικά με την υπόθεσή μου, δεν υπήρχε θέση για μένα και δεν είμαι επίσημα καταγεγραμμένη στο σύστημα»

«Και μου είπαν ότι, αν έμενα εκεί, θα έπρεπε να με συνοδέψουν έξω – κάτι που έπρεπε να κάνει ο φρουρός», τόνισε.

Η Χαλκιάς έβγαζε 128.000 δολάρια ετησίως μετά τα χρόνια της στην εκπαίδευση και χρειαζόταν μόνο έξι μήνες για να βγει σε πλήρη σύνταξη τη στιγμή που απολύθηκε, όπως είπε.

Κατέθεσε μήνυση και κέρδισε την υπόθεση

Κατέθεσε μήνυση τον Ιανουάριο του 2023 για να ακυρωθεί η απόφαση και μετά από περισσότερο από έναν χρόνο, κέρδισε την υπόθεσή της, μόλις έναν μήνα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-2025.

Η Χαλκιάς είπε ότι ήταν «απόλυτα ανακουφισμένη» όταν βγήκε η απόφαση. Ωστόσο, ανέφερε ότι σύντομα άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ο αγώνας της μπορεί να μην έχει τελειώσει, αφού ειδοποίησε το σχολείο για τη νίκη της στο δικαστήριο και στη συνέχεια την έδιωξαν.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η διευθύντρια της είπε ότι ήταν υπό εξέταση και ότι έπρεπε να επικοινωνήσει με το σωματείο καθηγητών και την DOE.

Ο δικηγόρος της Χαλκιάς, Τζέιμς Μερμίγκης, είπε ότι αναρωτιέται εάν το γεγονός ότι η πελάτισσά του ήταν υψηλόβαθμη δασκάλα λίγους μήνες μακριά από τη συνταξιοδότηση, εξηγεί το γιατί η DOE πάλευε τόσο σκληρά ενάντια στην επαναφορά της.

«Έβγαζε πολύ καλό μισθό και πιθανότατα την αντικατέστησαν με κάποιον που έπαιρνε ελάχιστο μισθό», είπε ο Μερμίγκης.

«Έκανε τα πάντα με τον σωστό τρόπο… Τώρα εξακολουθούν να της γυρίζουν την πλάτη», δήλωσε.

Ο Μερμίγκης λέει ότι έλαβε πολλαπλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Τρίτη το πρωί από έναν δικηγόρο της πόλης που του είπε να δώσει εντολή στη Χαλκιά να φύγει από το σχολείο.

«Παρακαλούμε να ενημερωθείτε ότι, επειδή η πελάτισσά σας δεν είναι υπάλληλος του DOE, δεν θα γίνει δεκτή στο σχολικό κτίριο», αναφέρει ένα email που δημοσίευσε η «Post» και το οποίο εστάλη από την Kathleen Linnane -μια δικηγόρο στο Νομικό Τμήμα της πόλης- προς τον Μερμίγκης. 

«Καταλαβαίνω ότι η πελάτισσά σας αρνείται να εγκαταλείψει το σχολείο και ότι ο δικηγόρος της τη συμβούλεψε να μην φύγει», αναφέρεται.

Ο Μερμίγκης λέει ότι σκοπεύει να καταθέσει αγωγή για περιφρόνηση του δικαστηρίου αυτή την εβδομάδα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νοσοκομεία : Το σύνδρομο burnout  «καίει» το ΕΣΥ – Έξι στους δέκα νέους γιατρούς θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα.

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση κρίσεως !

Η ....αριστερά διεθνώς συντάσσεται απόλυτα με την ατζέντα της Δύσης ;

Δηλαδή ,πόλεμος στην Ουκρανία,επιβολή με την βία της woke ατζέντας σε δίκαιους και άδικους , πράσινη ενέργεια που μόνο πράσινη ΔΕΝ είναι γιατί απλά δεν υπάρχει ακόμα η τεχνολογία για κάτι τέτοιο.

Εμβόλια κάθε είδους που επιβάλλονται με το ζόρι χωρίς καμμία έγγραφη εγγύηση για την υγεία των εμβολιασμένων και φυσικά χωρίς να έχουν γίνει οι κατάλληλες πολύχρονες δοκιμές όπως επιβάλλεται σε όλα τα φάρμακα μέχρι τώρα .

Μήπως η ....αριστερά έχει ενστερνιστεί πλήρως ΟΛΗ την ατζέντα της νέας τάξης πραγμάτων και των νέο -φι-λελέδων ;

Ποιος είναι ψεκ τελικά ; (Ο καλύτερος χαρακτηρισμός που μπορώ να σκεφτώ)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΠΑΣΟΚια-μπατσοκια  μαζεύτηκαν τιμώντας όλες τις ύαινες τις καταστροφής.Υποσχόμενοι συνέχιση έως πλήρους εξαφάνισης της θεσμικής ύπαρξης του κράτους "Ελλάς" και φυσικά νομαδοποίηση-προσφυγοποίηση του Ελληνικού λαού.Παρέα με τα υπόλοιπα μνημονιακά προσκυνημένα "τάγματα θανάτου" της χώρας...Ν.Δούλια και ΣΥΡΙΖΑυγουλα..Νέα Αριστερά (μαμουδιασμένες φακές)..φιδομάνες..και τα ναζιστικά πολιτικά μορφώματα εντός κι εκτός βουλής των Ελλήνων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εγώ δεν κάηκα, αλλά έχει καεί η ψυχή μου. Θα ζω με αυτή την καύτρα μέχρι να κλείσω τα μάτια μου…»

Δάκρυσαν και οι δικαστές

Διακόπηκε η δίκη για το Μάτι μετά τη συγκλονιστική κατάθεση της μάνας που έχασε κόρη και εγγονό - «Απλώς υπάρχω πλέον, σαν ένα κομμάτι κρέας»

05.09.2024 | 16:42

Σχολιο.- Συριζαίοι όλα τα μακάρι να τα πάθετε κάθε μέρα που αναπνέετε οξυγόνο μέχρι να ψοφήσει και ο τελευταίος από εσάς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρία Καρυστιανού / Καταγγέλλει αποκλεισμό της από την ΕΡΤ

Όπως είπε η κα Καρυστιανού της απευθύνθηκε μόλις μία πρόσκληση η οποία τελικά ακυρώθηκε αναιτιολόγητα

https://tvxs.gr/news/ellada/maria-karystianoy-kataggellei-apokleismo-tis-apo-tin-ert/?fbclid=IwY2xjawFGoHhleHRuA2FlbQIxMQABHVAcyfqIvlrQrkrFFrWaSPcRtc-RfgAKS2IKjzic4U78k6O28zkPMcfMCw_aem_xx44PsW9AH64-UO6-SbcyQ

Αποκλεισμένη από την ΕΡΤ δηλώνει ότι είναι η Μαρία Καρυστιανού. Η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών και θυμάτων-πληγέντων των Τεμπών 2023, σε συνάντηση που είχε με μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, τους ενημέρωσε -σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο Ενώσεων- ότι η ίδια «δεν έχει φιλοξενηθεί ποτέ σε πρόγραμμα της ΕΡΤ, πέρα από της κοινής λήψης δηλώσεις της, στα δελτία ειδήσεων, καθώς και ότι της απευθύνθηκε μόλις μία πρόσκληση η οποία τελικά ακυρώθηκε αναιτιολόγητα».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (30/8) η Μαρία Καρυστιανού «εξέθεσε τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με την ελλιπή κάλυψη των εξελίξεων στη διερεύνηση του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών από μέρος των ΜΜΕ, κυρίως των τηλεοπτικών», ενώ επανέλαβε και τις σοβαρές καταγγελίες εναντίον της διοίκησης της ΕΡΤ για το «μαύρο» της δημόσιας τηλεόρασης, στη συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση ποινικής ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας», που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κόβουμε» το καλώδιο με την Κύπρο για να μην υποχωρήσουμε ξανά στην Κάσο – Μειοδοτούμε ενταφιάζοντας δύο ΑΟΖ την ελληνο-κυπριακή και την ελληνο-αιγυπτιακή.

Με την ρήτρα «εξωτερικού κινδύνου» που προβλέπει η νέα συμφωνία Ελλάδος-Κύπρου η Αθήνα φορτώνει στην Λευκωσία πολιτικά και οικονομικά το κόστος της εγκατάλειψης μετά από νέα τουρκική πρόκληση 

Το έγγραφο την αναφέρει ως «ρήτρα εξωτερικού κινδύνου»! Θα μπορούσε άραγε να ονομασθεί και «ρήτρα μειοδοσίας»;

Η ειδησεογραφία επικεντρώνεται στις οικονομικές λεπτομέρειες της κυοφορουμένης συμφωνίας Αθηνών – Λευκωσίας, για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος- Κύπρου –Ισραήλ, αλλά το σημείο-κλειδί είναι οι λίγες λέξεις που αναφέρουν τις οικονομικές υποχρεώσεις των συμβαλλομένων σε περίπτωση εξωτερικού κινδύνου που θα διακόψει ή θα αποτρέψει την ολοκλήρωση του έργου, χωρίς άμεση ευθύνη των ρυθμιστικών αρχών των δύο χωρών.

Πολύ φοβούμεθα ότι πρόκειται για τέχνασμα, το οποίο θα επιτρέψει στην Αθήνα να αποσυρθεί από το έργο, προκειμένου να αποφύγει νέα εμπλοκή με την Τουρκία, όσον αφορά στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου. Εν ολίγοις θα ...εγκαταλείψει την Κάσο.

Αυτό είναι ξεκάθαρο για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις υπό το πρίσμα της γεωπολιτικής θεωρήσεως των πραγμάτων. Ήδη μάλιστα σημαντικοί αναλυτές έχουν προβεί στην επισήμανση, ότι κάποτε μιλούσαμε για τον αγωγό East Med και τώρα έχουμε «κολλήσει» στην πόντιση ενός ηλεκτρικού καλωδίου…

Η αναφορά είναι σαφής. Επιτρέπει την εγκατάλειψη του έργου εάν υπάρξει «εξωτερικός κίνδυνος». Και αυτός ο εξωτερικός κίνδυνος μόνον από την πλευρά της Τουρκίας μπορεί να προέρχεται.

Προς την οποία Τουρκία έχει ήδη δώσει μήνυμα (το λάθος μήνυμα) ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης εκφράζοντας τον φόβο ότι «σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν είχαμε έρθει στα όρια της πολεμικής σύγκρουσης» και σημειώνοντας ότι στην Κάσο «δεν ήρθαν κοντά τα πλοία που επιτηρούσαν»! Μήπως δεν ήρθαν κοντά διότι στα ελληνικά πλοία εδόθη εντολή να κρατηθούν μακρυά;

Διόλου περίεργο κατόπιν τούτου που η Αίγυπτος συσφίγγει τις σχέσεις της με την Τουρκία και δέχεται τουρκικά πολεμικά στα λιμάνι της Αλεξανδρείας και μαχητικά αεροπλάνα στο αεροδρόμιο του Ελ Αλαμέιν.

Διαφαίνεται κατόπιν των κινήσεων αυτών η πρόθεσις εγκαταλείψεως της Κύπρου.

Στην Κύπρο μάλιστα, στους Κυπρίους καταναλωτές, θα χρεωθεί, συμφώνως προς όσα έχουν γίνει γνωστά για την κυοφορουμένη συμφωνία, το οικονομικό κόστος που έχει αναληφθεί μέχρι στιγμής.

Εφ’ όσον δηλαδή ο «εξωτερικός κίνδυνος» υποχρεώσει σε διακοπή του έργου, η ΡΑΕΚ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου) θα μετακυλήσει στους πολίτες την ανάκτηση των δαπανών που θα έχουν γίνει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Οι πληροφορίες ομιλούν για συμφωνία που θα βασίζεται σε δύο αποφάσεις, μία του ΑΔΜΗΕ & μία της ΡΑΕΚ, κάτι που αναμένεται να γίνει την Παρασκευή. Όπως και να έχει όμως το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό.

Και η Αθήνα δεν δείχνει πρόθυμη να επιδείξει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, ώστε να προχωρήσει το έργο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΦΙΝΤΕΛ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΟ  ΡΕΥΜΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

και βεβαιως διαβαζοντας καποιος τα κατωθι μπορει να κατανοησει οτι οι ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ δεν μπορεσαν ποτε να κατανοησουν μερικες θεμελιωδεις αρχες του μαρξισμου   παρα το οτι παντα  επικαλουνταν τον μαρξισμο...

1. οτι το ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ειδικα οταν σε μια χωρα κανουν κουμαντο οι καπιταλιστες..

2. οτι το ταξικο ειναι και εθνικο και το αναποδο

3.οτι ο πατριωτισμος ειναι η βασικη αρχη των κομμουνιστων και των προλεταριων ειδικα σε χωρες ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ....κτλ κτλ

καθως και πολλα αλλα ..για αυτο καταντησαν οπως καταντησαν

ως ιδεολογικο ρευμα...

τα λογια του ΦΙΝΤΕΛ ειναι τα κατωθι

"Ο τροτσκισμός ως χυδαίο εργαλείο του ιμπεριαλισμού και της αντίδρασης"

"Γιατί αν και κάποτε ο τροτσκισμός εκπροσωπούσε μια λανθασμένη θέση, αλλά μια θέση εντός του πεδίου των πολιτικών ιδεών, στα επόμενα χρόνια ο τροτσκισμός μετατράπηκε σε ένα χυδαίο εργαλείο του ιμπεριαλισμού και της αντίδρασης."

"Αυτή η θέση των τροτσκιστών είναι η ίδια που υιοθέτησαν όλες οι εφημερίδες και τα διαφημιστικά πρακτορεία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, η ίδια σε σχέση με την περίπτωση του συντρόφου Ερνέστο Γκεβάρα· όλος ο ιμπεριαλιστικός τύπος των Ηνωμένων Πολιτειών, τα ειδησεογραφικά τους πρακτορεία, ο τύπος των Κουβανών αντεπαναστατών, ο αστικός τύπος σε όλη την ήπειρο και στον υπόλοιπο κόσμο. Δηλαδή, αυτή η εκστρατεία συκοφαντίας και ίντριγκας κατά της Επαναστατικής Κούβας σε σχέση με την περίπτωση του συντρόφου Γκεβάρα ταυτίστηκε με απόλυτη ακρίβεια με όλους τους αντιδραστικούς ιμπεριαλιστικούς, αστικούς τομείς, με όλους τους συκοφάντες και όλους τους συνωμότες κατά της Κουβανικής Επανάστασης."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε την απαγόρευση στις εκκλησίες, κατά την διάρκεια του εγκλεισμού μας;;

Θυμάστε τις γελοιότητες που επέβαλαν, για την Ανάσταση, για το Πάσχα;;;

Τυχαία;;;

Πλήρης οργάνωση και συντονισμός, στην λεγόμενη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ψέμματα;;;


Στη Γαλλία, άλλη μια εκκλησία καίγεται.

Το απόγευμα της Κυριακής καταστράφηκε ολοσχερώς η εκκλησία της «Άμωμης Σύλληψης» στο Σεν Ομέρ στη βόρεια Γαλλία.

40 εκκλησίες κάηκαν από τον Ιανουάριο του 2023 στη Γαλλία. Τώρα άλλη μια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα από την Ιρλανδία

Ένας τοπικός δάσκαλος, ο Enoch Burke, φυλακίστηκε για τρίτη φορά επειδή επέμεν ότι υπάρχουν μόνο δυο φύλλα αρσενικό και θηλυκό.

Ο δάσκαλος συνελήφθη επειδή αρνήθηκε τον τρανσεξουαλισμό.

«Έχω το δικαίωμα να εργάζομαι εδώ. Έχω το δικαίωμα να είμαι εδώ. Όχι να λέω στους μαθητές ότι πρέπει να παίρνουν αναστολείς της εφηβείας.» δήλωσε καθώς τον έσπρωχναν στο αυτοκίνητο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ

«Αγαπητέ κύριε Vulin, χαίρομαι πολύ που σας βλέπω εδώ στο Βλαδιβοστόκ. Ελπίζω ότι η επίσκεψη εργασίας σας θα είναι επιτυχής και ότι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ευκαιρίες συνεργασίας με τέτοιες υποσχόμενες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας όπως η Άπω Ανατολή», δήλωσε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε ότι οι ρίζες των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι γνωστές - η πνευματική και ιστορική εγγύτητα Ρώσων και Σέρβων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών μειώνεται ελαφρά και ότι γνωρίζει ότι η σερβική κυβέρνηση εξετάζει αυτό το θέμα.

«Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα πάνω στα οποία πρέπει να εργαστούμε, ας πούμε ότι τον Μάρτιο του 2025 λήγει η σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου», είπε ο Vulin.

Ο Πούτιν, μέσω του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Σερβίας, έστειλε πρόσκληση στον Πρόεδρο Βούτσιτς να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν: «Περιμένουμε τον Πρόεδρο Βούτσιτς στις εκδηλώσεις των BRICS στο Καζάν σε διευρυμένη μορφή. Στείλαμε μια πρόσκληση και ελπίζω ότι θα την αποδεχτεί», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η χώρα μας είναι σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας, επομένως η πίεση της Δύσης σε εμάς είναι τεράστια, αλλά η Σερβία δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ, δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και δεν θα αποτελέσει πεδίο δοκιμής για αντιρωσικές ενέργειες. είπε ο Βουλίν"

Νωρίτερα, ο Βουλίν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντένις Μαντούροφ, τον Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σόιγκου και τον βοηθό του Πούτιν Ουσάκοφ.

«Το ψέμα ότι η Σερβία παραχωρεί τα MiG της στη Γαλλία είναι ποταπό, ανόητο και εκτοξεύτηκε για να χαλάσει τη συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν », - έτσι αντέδρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας στους ισχυρισμούς της πρώην αναπληρώτριας Έλενας. Panina ότι το σερβικό MiG-29 θα πάει στην Ουκρανία μέσω Γαλλίας. Η πληροφορία αυτή διέψευσε και ο υπουργός Άμυνας Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

-«Επί δύο χρόνια, η Σερβία αρνείται να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να πουλήσει όπλα στην Ουκρανία. Θα συνεχίσει να είναι έτσι. Αν ο Πρόεδρος Βούτσιτς ήθελε να προδώσει μια αιωνόβια αδελφότητα, θα έπρεπε μόνο να κάνει κάτι από αυτά και θα γινόταν ο αγαπημένος της Δύσης. Αλλά δεν το έκανε αυτό », τόνισε ο Βουλίν και κατέληξε ότι το Βελιγράδι παραμένει ένας ισχυρός και συνεπής φίλος και σύμμαχος της Ρωσίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Έρευνα: Tα αιολικά πάρκα αυξάνουν τοπικά τη θερμοκρασία

Αύξηση της θερμοκρασίας στα αιολικά πάρκα τη νύχτα έως και 0,72 °C ανά δεκαετία


Αύξηση της θερμοκρασίας στα αιολικά πάρκα τη νύχτα έως και 0,72 °C ανά δεκαετία, καταγράφεται σε μελέτη του 2022.

«Παρατηρήσαμε μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά τη νύχτα στα αιολικά πάρκα έως και 0,72 °C σε μια δεκαετία σε σύγκριση με γειτονικές περιοχές που δεν είχαν αιολικά πάρκα σε μια περίοδο των εννέα ετών κατά την οποία συλλέχθηκαν τα δεδομένα», γράφει ο Liming Zhou, ο συγγραφέας της έρευνας.

«Αυτό το φαινόμενο θέρμανσης προκαλείται πιθανότατα από τις αναταράξεις στο απόρρευμα των φτερών των ανεμογεννητριών που δρουν σαν ανεμιστήρες για να τραβήξουν θερμότερο αέρα κοντά στην επιφάνεια από μεγαλύτερα ύψη κατά τη νύχτα. Τυπικά, τη νύχτα η ατμόσφαιρα είναι σταθερή με ένα θερμό στρώμα πάνω από ένα ψυχρό στρώμα. Η κατακόρυφη ανάμιξη αναμιγνύει τον θερμό αέρα προς τα κάτω και τον ψυχρό αέρα προς τα πάνω, με αποτέλεσμα τη νύχτα να παρατηρείται μια αύξηση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αν μου δίνατε ένα κουμπί για να σβήσω από την Γάζα κάθε ζωντανή ύπαρξη δεν θα ζούσε κανεις αύριο.

Θα τους ξέκανα όλους αυτή την στιγμή .

Θα το πάταγα αμέσως”

Ο Naor Meningher και ο Eytan Weinstein, Ισραηλινοι παρουσιαστές

που έχουν τη ραδιοφωνική εκπομπή “Two Nice Jewish Boys”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Πρόβλημα ρευστότητας στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις – Πέφτει ο τζίρος και ενισχύεται η απαισοδοξία

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την ελληνική οικονομία και το μέλλον των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι τα ευρήματα της εξαμηνιαίας έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ καθώς σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις και συγκεκριμένα το 55,9% παρουσιάζουν πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας της επίμονης ακρίβειας που αντανακλάται στο αυξημένο κόστος λειτουργίας. Ακόμη, κυριαρχεί η απαισιοδοξία για το μέλλον των επιχειρήσεων, ενώ επιδείνωση καταγράφεται στον δείκτη βιωσιμότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς το 3,2% κινδυνεύει με άμεση διακοπή της δραστηριότητάς του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας πριν φτάσουν τα φέρετρα των Σουηδών από την Ουκρανία…

Στην Πoλτάβα, στην πληγείσα βάση, εκτός από τους Oυκρανούς στρατιώτες...

εξολοθρεύτηκε και μια μεγάλη ομάδα Σουηδών Νατοϊκών εκπαιδευτών,

αλλά ίσως κι από άλλες χώρες ευρωπαϊκές Νατοϊκές χώρες...

- 3 Σεπτέμβρη 2024: 41 νεκροί λέει ο τοξικομανής, ενώ ξεπερνούν τους 200 & μεταξύ τους Νατοϊκοί αξιωματούχοι!

Ενώ τα ΜΜΕ στη Σουηδία "μούγκα στη στρούγκα" για την εξολόθρευση Σουηδών αξιωματικών στην Ουκρανία, ως σήμερα...

Χθες ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Τομπίας Μπίλστρεμ, παραιτήθηκε ξαφνικά, αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους...

Μέχρι χθες έκανε τις "Ιεραποστολικές" δηλώσεις κάποιου έτοιμου να επιτεθεί στην ιμπεριαλιστική Ρωσία ακόμη πιο δυναμικά, περήφανος που είχε τοποθετήσει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας διακόσια χρόνια ουδετερότητας της Σουηδίας, για να την κάνει το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ. Υπήρξε ένας από τους πιο αδιάλλακτους εμπνευστές της νέας κούρσας εξοπλισμών και της νέας Ρωσοφοβικής πορείας του Ατλαντισμού του 21ου αιώνα, λίγο πίσω από τον Μητσοτάκη που κατέχει τα πρωτεία.

Αυτά μέχρι χθες....

Σήμερα, ακολουθώντας στενά τον Ουκρανό ομόλογό του Κουλέμπα, ο επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας όχι μόνο αφήνει τη θέση του, αλλά και αποχωρεί από το κοινοβούλιο και την πολιτική: «Είμαι πενήντα χρονών και θέλω να κάνω κάτι άλλο», μας λέει.

Τι θέλει να κάνει, δεν ξέρουμε. Όπως ο Φόρεστ Γκαμπ (Forrest Gump, η βραβευμένη με Όσκαρ αμερικάνικη ταινία του 1994), εγκαταλείπει την πολιτική σταδιοδρομία γιατί είναι «λίγο κουρασμένος».

Φυσικά λίγο πριν ανακοινωθούν και φθάσουν τα φέρετρα με τους Σουηδούς αξιωματικούς, που πήγαν να στηρίξουν τον κοκαϊνομανή μικρό φύρερ των ουκροναζί, καταρρίπτοντας την για 200 χρόνια ουδετερότητα της Σουηδίας.

Κανείς δεν κάνει ερωτήσεις. Κανείς δεν του κάνει ερωτήσεις. Οι "αναλυτές" των Υπηρεσιών "μούγκα στη στρούγκα"!

Να ρωτήσουμε εμείς οι αφελείς;

Λοιπόν, κύριε Τομπία,

1) Υπάρχει τυχαία σχέση μεταξύ της απρόσμενης παραίτησής σου και του ρωσικού βομβαρδισμού της στρατιωτικής σχολής στην Πολτάβα, όπου πέθαναν δεκάδες ξένοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές;

2) καταλαβαίνεις ότι πολλοί από αυτούς τους εκπαιδευτές ήταν Σουηδοί, που ασχολούνταν ακριβώς με την καθοδήγηση των Ουκρανών και των στρατιωτών του ΝΑΤΟ σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, για τη χρήση των πιο εξελιγμένων όπλων που έχει προμηθεύσει και η "ουδέτερη" Σουηδία;

3) Πόσα από τα φέρετρα που έκλεισαν στα πτώματα της Πολτάβα πετούν προς τη Σουηδία αυτή τη στιγμή;

Αυτό κάνουν τον τελευταίο καιρό οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, οι μεγάλοι Ατλαντιστές της "σωστής πλευράς της ιστορίας", της "ιερής συμμαχίας" όπως λέει κάποιος αριστερός νεόνυμφος Κασσελάκης. Πρώτα έβαλαν καταστροφικές πολεμικές πυρκαγιές, όπως στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, τη Συρία, τη Γενοκτονία στην Παλαιστίνη και τώρα στην Ευρώπη.

Μετά, μετά το έγκλημα φεύγουν σφυρίζοντας αδιάφορα, πονηρά και με δήθεν αφέλεια, σαν να μην έχουν καταλάβει τίποτα.

Για αυτούς δεν είναι σημαντικό να υπάρχουν πόλεμοι, αλλά να κονομάνε από πωλήσεις όπλων κι οι αγοράστες από τις μίζες αγοράς όπλων. Άλλωστε άλλοι πεθαίνουν και σίγουρα όχι τα παιδιά τους, ή το σόι τους.

Γι' αυτούς είναι σημαντικό να υπάρχει ένας πόλεμος, να φεύγουν αν είναι να αναλάβουν την ευθύνη για τα εγκλήματα.

Η τελευταία λύση είναι πάντα η προτελευταία...

Υ.Γ.

Έχουμε και την ελληνόφωνη "τεχνογνωσία"...

Σχολιο.-  Αμέσως μετά το μαζικό χτύπημα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Joshua Kamara πέθανε στην Πολωνία. Ήταν 45 ετών. Αναφέρεται ότι πέθανε στο στρατόπεδο του αμερικανικού στρατού στο Πόζναν. Στον Καμάρα απονεμήθηκε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, το Χάλκινο Αστέρι και το Μετάλλιο της Αξίας, καθώς και άλλα βραβεία

- Έτσι γίνεται. Πύραυλοι προσγειώνονται στην Πολτάβα και αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού πεθαίνουν ξαφνικά κάπου στην Πολωνία. Επιπλέον, ο αριθμός των αξιωματικών του ΝΑΤΟ που σκοτώθηκαν μετά από εκείνη τη ρωσική επίθεση έχει ήδη φτάσει σε δεκάδες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Γερμανία, μετά την επιτυχία της η Sahra Wagenknecht και το κόμμα της Αριστεράς BSW, μπήκαν στο κέντρο των επιθέσεων:

-Την κατηγορούν

• Από “Κρυφό άλογο της Ρωσικής προπαγάνδας”!

• μέχρι και “όργανο της Στάζι” (που στοιχειώνει ακόμα τη Δύση και το γερμανικό κατεστημένο!)

• ενώ οι φιλελεύθεροι που παριστάνουν τους “αριστερούς” (λέμε τώρα) την χαρακτηρίζουν … συντηρητική και “λαϊκίστρια” κι ότι τις ίδιες θέσεις για την Ουκρανία, τον πόλεμο και την Ειρήνη, έχει και το AfD που κατατάσσουν στην “ακροδεξιά”!

H Wagenknecht, δεν κάνει βήμα πίσω: 

-Σε συνέντευξή της στην Berliner Zeitung χαρακτηρίζει “άρρωστο” το να κατηγορείται σαν “όργανο της Ρωσίας” όποιος δεν θέλει τον πόλεμο ή τον εξοπλισμό των Ουκροναζί . “Αν είναι έτσι οι μισοί Γερμανοί” λέει “είναι πράκτορες του Πούτιν”!

-Επιπλέον σε συνέντευξή της στο εθνικό κανάλι ARD, ξεκαθαρίζει ότι 

“Όσοι τρέφουν ελπίδες για έναν «φιλορωσικό» συνασπισμό μεταξύ του AfD και της Σάρα Βάγκενκνεχτ στη Γερμανία, μπορούν να ξεχάσουν τις ελπίδες τους. Παρά όλες τις ομοιότητες στις απόψεις τους για τη Ρωσία, την Ουκρανία και ακόμη και τη μετανάστευση, μια τέτοια ένωση δεν μπορεί να προκύψει, γιατί δεν μπορεί ποτέ να προκύψει. Τι μπορεί να κάνει; Πάντα λέγαμε ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με (τον επικεφαλής του AfD στη Θουριγγία) Höcke. Ο Höcke αντιπροσωπεύει μια εθνική κοσμοθεωρία που είναι εξαιρετικά μακριά από εμάς”

δήλωσε η Wagenknecht.

-Όσο για το με ποιους - εκτός του AfD που απέκλεισε - θα συνεργαστεί έχοντας ένα ποσοστό/κλειδί η Σάρα Βάγκενκνεχτ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το κόμμα της θα συμμετάσχει στην περιφερειακή κυβέρνηση μόνο εάν οι πιθανοί εταίροι αρνηθούν να προμηθεύσουν όπλα στην Ουκρανία και να τοποθετήσουν αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία.

Με τέτοιες καθαρές τοποθετήσεις, η τελευταία έρευνα, σε εθνικό επίπεδο, δίνει στο κόμμα BSW, ποσοστό πάνω από 10% με τάση αύξησης ενόψει των εκλογών το 2025.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιά ελευθερία της γνώμης και του λόγου;

Και ποιος μιλάει για … “δημοκρατία” στο Ίντερνετ;

Μπορεί ακόμα και δυτικά μέσα να τους πήραν στο … ψιλό, 

όταν στην Ουάσιγκτον έβαλαν κοτζάμ … Γενικό Εισαγγελέα, Υπουργείο Δικαιοσύνης, FBI με πραγματικά γελοία “στοιχεία κι αποδείξεις” να … καταγγείλουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη - ή έστω αυτούς που τους ακούνε- δήθεν … “παρέμβαση και προσπάθεια επηρεασμού στις Αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές, από τη Ρωσία, το Ιράν (!) και την Κίνα”!

ΩΣΤΟΣΟ

-Μην το περνάτε αψήφιστα και το υποτιμάτε:

- Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά είναι το “πράσινο φως”, το “σύνθημα”, από τα αφεντικά της Ουάσιγκτον σε κάθε λογής ασφαλίτες, Κυπατζήδες, ρουφιανομηχανισμούς, χαφιεδότσουρμο και δεν συμμαζεύεται, σε ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ της συλλογικής Δύσης -ΚΑΙ στην Ελλάδα!- να ξεκινήσει το κυνήγι μαγισσών και αστυνομικά μέτρα εναντίον ΚΑΘΕ ΦΩΝΗΣ που δεν υποτάσσεται!

-Ήδη οι “λίστες” και οι “κατάλογοι προγραφών” έχουν προετοιμαστεί, έχουν εμπλουτιστεί από τις υπηρεσίες της Αμερικανικής Πρεσβείας και της Ισραηλινής, τα … λόμπι και τα …τρόλς είναι σε … θέση μάχης για να στηρίξουν τα αστυνομικά μέτρα και

τις απαγορεύσεις εναντίον των … “πρακτόρων της Ρωσίας”!

-Ήδη στις ΗΠΑ, από το βράδι, εκατοντάδες sites στο Ίντερνετ, “κατασχέθηκαν από το FBI” κι εμφανίζουν σαν πρώτη σελίδα το σήμα του FBI με την επιγραφή «THIS WEBSITE HAS BEEN SEIZED»!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Βλαντιμίρ Πούτιν: 

Περισσότερες από 30 χώρες δείχνουν ετοιμότητα να ενταχθούν ή να συνεργαστούν με τους BRICS

-Η Δύση έχει ήδη καταλάβει ότι έκαναν λάθος πιέζοντας τις χώρες να εγκαταλείψουν το δολάριο με τις ηλίθιες ενέργειές τους 

-Η Ρωσία χρησιμοποιεί εθνικά νομίσματα στο 65% των διακανονισμών με εταίρους BRICS

-Η οικονομία της Ρωσίας είναι ήδη τέταρτη στον κόσμο και το χάσμα μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, πρώτη και δεύτερη θέση, διευρύνεται

-Μέλη των BRICS

1. Βραζιλία ,  2. Ρωσία,  3. Ινδία,  4. Κίνα ,  5. Νότια Αφρική,  6. Αίγυπτος,  7. Αιθιοπία 

8. Ιράν,  9. ΗΑΕ

-Προσκλήθηκαν επίσημα να συμμετάσχουν 

10. Σαουδική Αραβία 

-Έχουν υποβάλει επίσημα αίτηση για ένταξη

11. Αλγερία.  12. Αζερμπαϊτζάν ,  13. Μπαχρέιν,  14. Μπαγκλαντές ,  15. Λευκορωσία 

16. Βολιβία .  17. Κούβα,  18. Καζακστάν ,  19. Κουβέιτ ,  20. Μαλαισία ,  21. Πακιστάν

22. Παλαιστίνη,  23. Σενεγάλη ,  24. Ταϊλάνδη ,  25. Τουρκία,  26. Βενεζουέλα ,  27. Υεμένη,  

28. Ζιμπάμπουε 

-Εχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ένταξη στους BRICS

29. Αγκόλα,  30. Καμερούν,  31. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ,  32. DR του Κονγκό 

33. Κονγκό,  34. Γκάνα,  35. Νιγηρία ,  36. Νότιο Σουδάν,  37. Σουδάν,  38. Τυνησία

39. Ουγκάντα,  40. Κολομβία,  41. Ελ Σαλβαδόρ ,  42. Νικαράγουα,  43. Περού,  44. Αφγανιστάν ,  

45. Ινδονησία,  46. Ιράκ,  47. Λάος,  48. Μιανμάρ,  49. Σρι Λάνκα, 50. Συρία,  51. Βιετνάμ

-Έχουν αποχωρήσει 

51. Αργεντινή



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δρ  Sabine Hazan: Πως οι ενέσεις Covid σκοτώνουν τα βακτήρια του εντέρου που είναι υπεύθυνα για το καλό ανοσοποιητικό!

Η γαστρεντερολόγος Δρ. Sabine Hazan, εξέτασε τα μικροβιώματα των ασθενών πριν και μετά τον εμβολιασμό του Covid και παρατήρησε ότι τα bifidobacteria, που είναι το κλειδί για το καλό ανοσοποιητικό σύστημα, σκοτώνονται όχι μόνο σε εμβολιασμένα άτομα αλλά και σε νεογνά εμβολιασμένων μητέρων.

«Άρχισα να παρατηρώ ένα μήνα αργότερα, τα bifidobacteria, αυτό το σημαντικό μικρόβιο που έχει άνθρωπος, να μειώνεται στους ασθενείς μετά τους εμβολιασμούς… Μόνο μια συγκεκριμένη ομάδα μικροβίων σκοτώνεται…Τα Bifidobacteria που είναι το βασικό μικρόβιο για την ανοσία… Νομίζω [το εμβόλιο] δημιουργεί έναν βακτηριοφάγο ή διφιδοφάγο», είπε.

Ένας βακτηριοφάγος είναι ένας ιός που μολύνει και πολλαπλασιάζεται μέσα στα βακτήρια.

Η μείωση στα bifidobacteria συνεχιζόταν και μετά απο ενενήντα ημέρες τα bifidobacteria έπεσαν στο μηδέν. «Υπήρχε μια επιμονή στη ζημιά, όχι μόνο [μετά] 90 ημέρες αλλά και έξι μήνες, και εννέα μήνες αργότερα», είπε. «Αυτό ήταν που άρχισε να με κάνει να πανικοβάλλομαι».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόταση αποπομπής του Εμμανουέλ Μακρόν κατέθεσαν 80 βουλευτές της Αριστεράς στην Γαλλία. Την υπογράφουν περισσότεροι από 200.000 πολίτες, με την συλλογή υπογραφών να συνεχίζεται.

Απόψε έγινε γνωστό πως το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού δεν θα ανακοινωθεί ακόμη, καθώς ο Μακρόν απέρριψε τις υποψηφιότητες του Μπερνάρ Καζνέβ από την Αριστερά και του Ξαβιέ Μπετράν από την Δεξιά. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο σχηματισμού τεχνοκρατικής κυβέρνησης υπό τον πρώην Ευρωπαίο επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ.

Με ένα καυστικό σκίτσο, η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σχολιάζει την αναβλητικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν να διορίσει νέο πρωθυπουργό περισσότερο από 50 ημέρες, μετά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών

Σχολιο.- Σε τι απύθμενα βάθη ηλιθιότητας έχει πέσει η "Αριστερά" της Γαλλίας η οποία συνασπίστηκε κάτω από την σημαία του νεφιλελευθερισμού με φόβητρο την δήθεν "Ακροδεξιά" Λεπέν, και τώρα τρώει την μία σφαλιάρα μετά την άλλη από αυτόν που στήριξε.

Όχι οτι η παρ ημίν "Αριστερά" είναι καλύτερη δηλαδή ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κούρεμα» έως 20% για την εξαγορά των καταπατημένων

Επιβραβεύονται όσοι παρανομούν εις βάρος του Δημοσίου.

Πρόκειται για 90.000 ακίνητα του κράτους, που θα γίνουν «νόμιμα», παρότι κατελήφθησαν με «το έτσι θέλω».

Προσοχή! Άλλο είναι τα «καταπατημένα» που συνέχεια τους νομιμοποιούν, και άλλο τα «αυθαίρετα» που είναι ιδιοκτησία του απλού κόσμου που τον αναγκάζουν να πληρώνει μια ζωή για την περιουσία του!

«Δώρο» στους καταπατητές του Ελληνικού Δημοσίου προσφέρει η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να βάλει μια «κόκκινη» γραμμή στο χάος του παρελθόντος. Στη χώρα μας υπολογίζεται πως τις τελευταίες δεκαετίες έχουν καταπατηθεί 90.000 δημόσια ακίνητα και πλέον οι καταπατητές θα μπορούν νόμιμα να τα αποκτήσουν με έκπτωση ακόμα και έως 20% στην αντικειμενική τους αξία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ οι πολυεθνικές εγκαταλείπουν την woke ατζέντα.

Επανάσταση των φυσιολογικών στα σχολεία. Γονείς κατά σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Ζητούν εγγράφως την απαλλαγή των τέκνων τους από τη διδασκαλία του μαθήματος, γιατί τα καθοδηγεί να μην θεωρούν ως «υγιή στάση» τις «ετεροκανονικές σχέσεις» και επειδή προάγει το «τρίτο φύλλο». Η woke Κερανέως και η ανώμαλη ατζεντα 21 που την διέταξαν από το Νταβός να εφαρμόσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κλείσιμο εργοστασίου και χιλιάδες απολύσεις ανακοίνωσε η «Volkswagen»

Ακόμη ένα «σχέδιο εξυγίανσης» για ανταγωνιστικότητα στην με το πρόσχημα «της ηλεκτροκίνησης»

Σαρωτικά αντεργατικά μέτρα, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων προμηνύονται σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του γερμανικού κολοσσού αυτοκινητοβιομηχανίας «Volkswagen» (VW).

Στο πλαίσιο σχεδίου «εξυγίανσης», η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης σχεδιάζει να άρει την «εγγύηση απασχόλησης» για 110.000 εργαζόμενους, ενώ για πρώτη φορά θα κλείσει κάποια γραμμή παραγωγής στη Γερμανία.

Η «Volkswagen» λειτουργεί εργοστάσια σε Βόλφσμπουργκ, Εμντεν, Οσναμπρουκ, Ζαλτσγκίτερ, Ανόβερο, Μπράουνσβαϊγκ της Κάτω Σαξονίας και Τσβικάου, Κέμνιτς και Δρέσδη στη Σαξονία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το εργοστάσιο που ενδέχεται να κλείσει είναι αυτό του Τσβικάου, όπου απασχολούνται 10.350 εργαζόμενοι και κατασκευάζονται τρία ηλεκτροκίνητα μοντέλα της VW, δύο της Audi και ένα της Cupra, αλλά και το αμάξωμα για την Bentley Bentaya και τη Lamborghini Urus.

Το εργοστάσιο στο Τσβικάου είναι το πρώτο ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκεύασε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πέρυσι κατασκεύασε 220.000 οχήματα από τα 360.000 που σχεδίαζε και οι φετινές προβλέψεις είναι «χειρότερες» για τη λειτουργία μιας καπιταλιστικής επιχειρήσεις με στόχο το μέγιστο κέρδος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ»

Νέα διαμαρτυρία κατά της σφαγής, με την έναρξη των μαθημάτων

Αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταγγελίας της στήριξης του ισραηλινού κράτους - δολοφόνου από τις ΗΠΑ, φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου «Κολούμπια» προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση κατά της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, ανήμερα της έναρξης των φετινών μαθημάτων.

Με συνθήματα όπως «Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε!», φοιτητές συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στην είσοδο του Πανεπιστημίου, στη συμβολή των οδών 116 και Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις που άνθισαν στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ την περασμένη άνοιξη, κόντρα στο όργιο καταστολής που εξαπέλυσαν εναντίον τους η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι τοπικές αρχές Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΚΟΥΛΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΑΣ! «ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ» – ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ

Την ώρα που Μητσοτάκης και Δένδιας, εκφράζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν τις αγωνίες τους για το μέλλον της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, φαίνεται να επεξεργάζονται σενάρια για την εκχώρηση όλων των γραμμών παραγωγής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων σε ιδιώτες!

Τη σοβαρή καταγγελία κάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης. Η καταγγελία: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ., μέσω της διοικήσεως των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.), επεξεργάζεται – επιδιώκει την πολυετή (25ετή) εκχώρηση όλων των γραμμών παραγωγής πυρομαχικών σε ιδιωτική κοινοπραξία, η οποία θα διοικείται από ξένη εταιρεία. Η επιδίωξη αυτή έχει ως αφετηρία την επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών στις 28/12/2023, να εξετάσει δύο προτάσεις συνεργασίας από ξένες εταιρείες, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διαγωνισμός που θα εξασφάλιζε την επιλογή της καλύτερης πρότασης, χωρίς να έχουν καθοριστεί εκ των προτέρων κριτήρια αξιολόγησης και πλαίσιο απαιτήσεων. Επελέγη με αδιαφανείς διαδικασίες η πρόταση συνεργασίας ξένης εταιρίας, με την οποία μάλιστα, η Διοίκηση των Ε.Α.Σ. είχε αποφασίσει και δεσμευτεί να συνεργαστεί με ίδρυση κοινοπραξίας ήδη από τις 11/12/2023.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΙΟΥΝΗΣ Ή ABU ALIA AL-YUNANI! ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΧΑΦΙΕΣ ΤΗΣ CIA Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΛΙΒΑΝΟΥ

Πρωτοφανής φαινόμενο Ελληνικής καταγωγής με εντολή της CIA έχει δήθεν  ασπαστεί τον σαλαφιστικό τζιχαντοφασισμό και ανήκει σε οργάνωση που χρηματοδοτούσε τρομοκρατικές ομάδες και προωθεί τον κοινωνικό διαχωρισμό μεταξύ μουσουλμάνων & απίστων.

 Ο Έλληνας χαφιές της CIA του δόθηκε η εντολή να ασπαστεί στο Ισλάμ , γνωστός ως Αbu Alia al-Yunani, έχει χαρακτηριστεί απ τις αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ως κήρυκας μίσους & βρίσκεται στη λίστα της BFV με τους πιο επικίνδυνους εξτρεμιστές ιεροκήρυκες.Ασπάζεται τον σαλαφιστικό τζιχαντισμό

Πριν 15 χρόνια έκανε Dawah (προσκλητήριο στο Ισλάμ) ανεβάζοντας βίντεο στα Ελληνικά. Εχει επαφές με συγκεκριμένους ανθρώπους στην Ελλάδα. Μέλος της σαλαφιστικής οργάνωσης “Ansaar International” που απαγορεύθηκε απ τις γερμανικές αρχές διότι χρηματοδοτούσε τρομοκρατικές ομάδες.

Οργανωμένο δίκτυο απάτης μεταξύ Λιβάνου και Ελλάδας – Ταξιδεύουν ως «τουρίστες» και καταλήγουν στην Ευρώπη ζητώντας άσυλο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΟΙ ΜΚΟ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΚΑΙ Η ΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κορυφώνονται στη Γερμανία οι αντιδράσεις ενάντια στην μαζική μετανάστευση, κυρίως λόγω της δράσης του πολιτικού ισλάμ που απειλεί την κοινωνική συνοχή, αλλά και της αυξημένης εγκληματικότητας από δράστες με μεταναστευτικό υπόβαθρο, γεγονός που οδηγεί στην ενίσχυση των πολιτικών δυνάμεων που αντιτίθενται στην πολιτική των «ανοικτών συνόρων» και απειλούν την πολιτική σταθερότητα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ! “ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΑΣ”, ΛΕΕΙ Ο ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ – ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ 

Προσβλητικός και με ύφος που δε συνάδει σε στέλεχος με κορυφαίο κυβερνητικό αξίωμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έβαλε τις φωνές σε γιατρό του νοσοκομείου «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη που ζητούσε μόνιμες προσλήψεις.

Ο υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο των επισκέψεων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, εξεμάνη όταν άκουσε για ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Θα πείτε ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει…»

Ο διάλογος των δύο ανδρών αποτυπώθηκε στο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Άδωνις Γεωργιάδης που βρίσκεται από ασφυκτική πίεση καθώς οι αρρυθμίες στο ΕΣΥ πολλαπλασιάζονται.

Γιατρός: «Σας παρακαλώ να μιλάτε λίγο πιο σωστά γιατί μιλάτε σε έναν γιατρό του νοσοκομείου που αυτή τη στιγμή ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να κάνουμε περισσότερες εφημερίες για να βγει το πρόγραμμα»

Αδ. Γεωργιάδης: «Είσαι υπουργός Υγείας, τι θα έκανες;»

Γιατρός: «Μαζικές προσλήψεις και κίνητρα στους γιατρούς…»

Αδ. Γεωργιάδης: «Σου απαγορεύονται λοιπόν, δεν μπορεί η Ελλάδα να το κάνει… τι θα κάνεις; Τι θα κάνεις;»

Γιατρός: «Να γίνει…»

Αδ. Γεωργιάδης: «Θα ρίξεις το σύστημα; Θα χρεοκοπήσεις τη χώρα;»

Γιατρός: «Την ώρα που δεν κάνετε προσλήψεις μιας συνάδελφός μας κατέρρευσε…»

Αδ. Γεωγριάδης: «Σε παρακαλώ πολύ. Λοιπόν. Είσαι γιατρός, κάνεις θεραπείες, έχεις γίνει επιστήμονας, είσαι με το ΚΚΕ, καλά κανεις και το λες. Το ΚΚΕ θα μας τα δώσει; Φτάνει!».

Φανερά εκνευρισμένος ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Θα πείτε ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει στο σύστημα για όλα αυτά που κάνει και μετά όλα τα άλλα. Έχω βαρεθεί τη γκρίνια σας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το σύστημα προχωράει είναι όρθιο σώζει ζωές» και δεν άκουγε κουβέντα από όσα του έλεγε ο γιατρός του «Παπανικολάου».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΚΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΟΥΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ!

Νευρική κρίση προκάλεσε στα Σκόπια η απόφαση του μονομελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, θέτοντας εκτός νόμου το δήθεν «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα».

Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη ΜΚΟ, για την οποία πανηγύριζε ο Ζάεφ το 2022, επιχειρούσε να βαφτίσει τα σκοπιανικά ως «μακεδονικά» έπειτα από μια ακατανόητη όσο και απαράδεκτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Φλώρινας προ διετίας.

Ο Μίτσκοσκι έχασε την ψυχραιμία του μετά την απόφαση του Εφετείου, κάνοντας λόγο για «πρόκληση από ελληνικής πλευράς». Προφανώς, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τι σημαίνει κράτος δικαίου, αφού η απόφαση δεν ήταν πολιτική, αλλά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μιας χώρας-μέλους του στενού πυρήνα της Ε.Ε.

Τα Σκόπια δεν είναι καν ακόμα στην Ευρω Ένωση, κι ένας από τους λόγους είναι ότι δεν πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις.

Ο Σκοπιανός, που προκαλεί διαρκώς την Ελλάδα από την ημέρα που εξελέγη αναφέροντας το τεχνητό κράτος του ως «Μακεδονία», παραπλανεί και με τις δηλώσεις του για την απόφαση: «Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη πως μόνο η δική μας πλευρά μεριμνά για την καλή γειτονία».

Φτάνει, μέσα στον πανικό του, να παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ που ήθελε να έχει έδρα στη Φλώρινα είναι σκοπιανικών συμφερόντων: «Οι δικοί μας εκεί έχουν την υποστήριξή μας και θα τους στηρίξουμε στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Εμείς ως πολιτικοί μπορούμε να παρέχουμε υλικοτεχνική στήριξη. Υπάρχει το Ευρω Δικαστήριο Ανθρωπίνων (αποικιοκρατικών) Δικαιωμάτων, οπότε θα έχουν την απόλυτη υποστήριξή μας. Δεν θα αντιδράσουμε όπως στο παρελθόν».

Οι ιδρυτές του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» ανήγγειλαν ότι θα εφεσιβάλουν την απόφαση του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ο Μίτσκοσκι υποσχέθηκε να τους «στηρίξει».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΓΥΦΤΟΣ! ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΝΗΣΙΑ, ΠΙΣΙΝΕΣ, SUPER CARS ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕΓΙΣΤΑΝΩΝ, ΡΗΜΑΖΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά με διαμονή σε πολυτελέστατα καταλύματα ακόμη και στη Μύκονο, βόλτες με πανάκριβα αυτοκίνητα και πρώτο τραπέζι πίστα σε μουσικά σχήματα, είναι μόνο μερικά από τα βίντεο που δημοσίευαν μέλη των 14 εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Στα βίντεο που ανέβαζαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε δημοφιλής πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι κατηγορούμενοι έκαναν επίδειξη πλούτου και έδειχναν τον πολυτελή βίο που διήγαν πριν συλληφθούν, παρόλο που, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωναν στην εφορία ελάχιστα εισοδήματα, κάτω από 500 ευρώ μηνιαίως



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βελόπουλος: Κυβερνητικό έγκλημα η παρουσία Έλληνα στρατιωτικού στην τουρκική πρεσβεία



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξοργιστικό! Με δικαστική απόφαση απαγορεύεται να χτυπά καμπάνα στην Σύρο

Αδιανότητο είναι αυτό που συμβαίνει στην Σύρο και τον χτύπο καμπάνας σε εκκλησία του νησιού. Κάτοικος ενοχλήθηκε από τον θόρυβο, προσέφυγε στην Δικαιοσύνη την Πέμπτη εξεδόθη προσωρινή διαταγή, με την οποία απαγορεύτηκε να χτυπούν τα σήμαντρα του Ιερού Ναού.

Απορίας άξιον είναι εάν θα απαγόρευαν άραγε τον μουεζίνη σε τζαμί; Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο!

Ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως με προσωρινή διαταγή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου απαγορεύτηκε η λειτουργία κωδωνοστασίου ως ωροδείκτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος βλάκας έβαλε να τραγουδήσει ένας μύθος και να διασυρθεί για χάρη του Αλαφούζου;

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου σε ένα κατάμεστο Καλλιμάρμαρο. Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι συνέρρευσαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τη συναυλία του «Όλοι μαζί Μπορούμε», για να τιμήσουν τον αγαπημένο στιχουργό, απολαμβάνοντας και την εμφάνιση – έκπληξη από τη Χάρις Αλεξίου.

Οι 16 καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη μεγάλη συναυλία ήταν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μελίνα Κανά, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Μίνως Μάτσας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Αντώνης Ρέμος και Μαρία Φαραντούρη.

Η σπουδαία καλλιτέχνις, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί από το τραγούδι, ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε «Όλοι σε φωνάζουν αρχηγό».

«Είναι και ο Μάνος Λοΐζος εδώ απόψε» είπε εμφανώς συγκινημένη η Χάρις Αλεξίου, που έλαβε το πιο θερμό χειροκρότημα από το κατάμεστο στάδιο. Στο πλαυρό της βρέθηκε ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι με τίτλο «Η γοργόνα».

Το χειροκρότημα του κόσμου ήταν ασταμάτητο, τόσο που συγκίνησε την Ελληνίδα καλλιτέχνιδα.

Η Χάρις Αλεξίου πριν τραγουδήσει, φαίνεται να απευθύνεται στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, αλλά και στους θεατές που γέμισαν το Καλλιμάρμαρο, και να τους λέει: «Έχω κλείσει τις κουρτίνες μου εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα, όμως, θα ανοίξω αυτή την κουρτίνα για να μπει το φως σου μέσα και ό,τι μπορεί να κάνει αυτή η φωνή, θα το κάνει. Γιατί πάντα σε φωνάζαν αρχηγό και στον αρχηγό μπροστά δεν μπορείς να πεις «όχι».

Η Χάρις Αλεξίου ανέβηκε ξανά στην σκηνή και τραγούδησε τέσσερα χρόνια μετά την απόφασή της να σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις.

Υπενθυμίζεται πως η τραγουδίστρια είχε ανακοινώσει ότι σταματά τις ζωντανές εμφανίσεις της, καθώς «έχασε τη φωνή της».

Σχολιο.- Παναθηναϊκό στάδιο τώρα.Βραδιά για τον αγαπημένο Λευτέρη Παπαδόπουλο. Όμως ..κρίμα...ο ήχος και η ερμηνεία των τραγουδιών-κάτ' εμέ φυσικά-κάτω των προσδοκιών. Όταν οι καλλιτέχνες δίνουν "μικρόφωνο" στο κοινό...ηχεί πολύ καλύτερα. Δεν καταφέρνουν οι τραγουδιστές να αποδώσουν εκείνο που γνωρίζουμε. Κρίμα...έτσι το προσλαμβάνω ως αυτήκοος.. ακροατής. Ίσως και η ηχοληψία να μην είναι πρέπουσα...

Σχολιο.- Στα μεγάλα στάδια με το σημερινό κοινο χάνεται η μαγεία. Αλλά τα χρόνια τα παλιά που ένιωθες τα τραγούδια γιατί εν πολλοίς τα ζούσαμε . Αυτά τα αφιερώματα πλέον είναι κάτι σαν τις σχολικές γιορτές.  Συγγνωμη που έγινα αυστηρός

Σχολιο.- Έχεις απόλυτο δίκιο. Επειδή έχω πάει σε πάρα πολλές συναυλίες το έχω διαπιστώσει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγιος Νικόλαος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο Λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποίησαν στον τόπο καταγωγής του, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης, συντοπίτες του και μέλη συλλόγων και συλλογικοτήτων.

Όπως ανέφεραν στο κάλεσμά τους «δε θα αφήσουμε να ξεχαστούν οι φριχτές εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου συντοπίτη μας Αντώνη Καρυώτη, από τον καταπέλτη του πλοίου “Blue Horizon” ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η ρατσιστική κτηνωδία» και πως «το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί! Ήταν ακόμα ένα έγκλημα που γέμισε οργή. Είτε με τα κέρδη τους είτε με τη ζωή».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για πρώτη φορά στην ιστορία της Σουηδίας συνελήφθησαν γυναίκες ως συμμορία βιαστών… γυναικών: Πολιτικές «πρόσφυγες» από το Ιράκ!

Οι δύο Ιρακινές αδερφές, «πολιτικές» πρόσφυγες από το Ιράκ, ξυλοκόπησαν μια άλλη γυναίκα κατά τη διάρκεια ενός πάρτι και τη κακοποίησαν σεξουαλικά με ένα αμβλύ αντικείμενο.

Μία από τις αδερφές είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ξέπλυμα χρήματος και κλοπή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Elon Musk: «Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας»

O Elon Musk σχολίασε την ανάρτηση του πρώην υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Robert F. Kennedy σχετικά με το σχόλιο της υποψήφιας με το κόμμα του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ Kamala Harris για τον Elon Musk και την πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Μπορεί κάποιος να της εξηγήσει ότι η ελευθερία του λόγου είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και όχι «προνόμιο»;

Kamala Harris: «Πρέπει να ανατεθεί ευθύνη σε αυτούς τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να κατανοήσουμε τη δύναμή τους».

Μετάφραση: “Εάν δεν αρκούνται στην αστυνομία να συμμορφώνονται με τις εγκεκριμένες από την κυβέρνηση αφηγήσεις, θα το κλείσουν.”

Ο Musk κοινοποίησε την ανάρτηση του Kennedy γράφοντας ότι «Αυτό πιστεύει στην πραγματικότητα. Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας και το Δημοκρατικό Κόμμα (η Kamala είναι απλώς μια μαριονέτα) θέλει να την καταστρέψει.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κλοπή και πραξικόπημα» – Κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία μετά τη «βόμβα» Μακρόν

Αν ο με το διορισμό του συντηρητικού πολιτικού Μισέλ Μπαρνιέ ως νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν, ήθελε να εξοργίσει την αριστερή πτέρυγα του συνασπισμού του Νέου Λαϊκού Μετώπου, το πέτυχε. Αν όμως ήθελε να διεμβολίσει τη συμμαχία μεταξύ Αριστεράς και Σοσιαλιστών, ποντάροντας στο σχετικά μετριοπαθές προφίλ του Μπαρνιέ, που έχει κερδίσει τον τίτλο «ο Γάλλος Τζο Μπάιντεν», απέτυχε παταγωδώς.  Το σίγουρο είναι ότι με την κίνησή του αυτή, ο διπλά ηττημένος στις εκλογές Γάλλος Πρόεδρος, τείνει χείρα φιλίας στην Ακροδεξιά, επιζητώντας την ψήφο ανοχής, ενώ βυθίζει σε νέα βαθιά πολιτική κρίση τη Γαλλία, κουρελιάζοντας  τη λαϊκή ετυμηγορία.

Δεν είναι μόνο ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν που καλεί σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις το Σάββατο, μιλώντας για κλεμμένη ψήφο.

Η γαλλική Αριστερά κάνει λόγο για «κλοπή και πραξικόπημα». «Προσβολή για τον γαλλικό λαό που θέλει αλλαγή» χαρακτηρίζει την επιλογή του Μπαρνιέ από τον  Γάλλο πρόεδρο ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Φαμιέν Ρουσέλ. «Φιλελεύθερος, ευρωπαϊστής, αντικοινωνικός, [ο Μισέλ] Μπαρνιέ είναι το αντίθετο του μηνύματος που έστειλαν οι Γάλλοι στις βουλευτικές εκλογές», ήταν η αντίδρασή του στο Χ.

«Η άρνηση της δημοκρατίας έφτασε στο αποκορύφωμά της», σχολίασε ο ηγέτης των Γάλλων Σοσιαλιστών Ολιβιέ Φορ. «Ένας πρωθυπουργός από το κόμμα που ήρθε στην 4η θέση, και δεν συμμετείχε καν στο μέτωπο των Ρεπουμπλκανών. Εισερχόμαστε σε εποχή θεσμικής κρίσης», συμπλήρωσε.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα καταψηφίσει την κυβέρνηση του Μισέλ Μπαρνιέ

Σχολιο.- Πρόταση αποπομπής του Εμμανουέλ Μακρόν κατέθεσαν 80 βουλευτές της Αριστεράς στην Γαλλία. Την υπογράφουν περισσότεροι από 200.000 πολίτες, με την συλλογή υπογραφών να συνεχίζεται.

Απόψε έγινε γνωστό πως το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού δεν θα ανακοινωθεί ακόμη, καθώς ο Μακρόν απέρριψε τις υποψηφιότητες του Μπερνάρ Καζνέβ από την Αριστερά και του Ξαβιέ Μπετράν από την Δεξιά. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο σχηματισμού τεχνοκρατικής κυβέρνησης υπό τον πρώην Ευρωπαίο επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ.

Με ένα καυστικό σκίτσο, η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σχολιάζει την αναβλητικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν να διορίσει νέο πρωθυπουργό περισσότερο από 50 ημέρες, μετά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών

Σχολιο.- Σε τι απύθμενα βάθη ηλιθιότητας έχει πέσει η "Αριστερά" της Γαλλίας η οποία συνασπίστηκε κάτω από την σημαία του νεφιλελευθερισμού με φόβητρο την δήθεν "Ακροδεξιά" Λεπέν, και τώρα τρώει την μία σφαλιάρα μετά την άλλη από αυτόν που στήριξε.

Όχι οτι η παρ ημίν "Αριστερά" είναι καλύτερη δηλαδή ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σπάει κοντέρ" η διαφήμιση της Σουηδίας για προσέλκυση επαγγελματιών στρατιωτών...

«Μια σημαία για υπεράσπιση!» λέει για την σημαία των ΛΟΑΤΚΙ+

Η προπαγανδιστική αφίσα της Σουηδίας, ώστε να προσελκύει επαγγελματίες για τον σουηδικό στρατό…

Μετά από 200 χρόνια ουδετερότητας, τώρα η Σουηδία ηγείται του μετώπου εναντίον της Ρωσίας με πρώτους τους μισθοφόρους στα gay pride της περηφάνιας και τώρα αυξάνονται οι απαιτήσεις για στρατιώτες (στη Σουηδία δεν υπάρχει υποχρεωτική στράτευση, παρά μόνον μισθοφόροι πηγαίνουν στο στρατό) κι επειδή ο μισθός είναι πολύ καλός...

Τώρα βέβαια, που θα επιστρέψουν τα φέρετρα από την Ουκρανία... μάλλον θα πρέπει να διπλασιάσουν τους μισθούς και χαράς ευαγγέλια για τους ΛΟΑΤΚΙ+



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕυρωΕνωσιτική καταδίκη της Γεωργίας! Αρνείται νόμο για γάμους ομοφυλόφιλων...

Χθες, 4 Σεπτέμβρη, το Κοινοβούλιο της Γεωργίας σε ολομέλεια, με 81 ψήφους υπέρ και 0 κατά, ενέκρινε το  Νόμο για την «Προστασία των Οικογενειακών Αξιών και της προστασίας των ανηλίκων».

Ο νόμος, επίσης, δεν επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να υιοθετούν παιδιά και τον αυτοπροσδιορισμό για αλλαγή φύλου στα στα έγγραφα ταυτότητας, όπως επίσης την προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλοφιλικών κινημάτων και τη διδασκαλία Τρανσεξουαλισμού-Διεμφυλισμού στα Σχολεία (όπως έχουμε κι εμείς στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα από την Γ' Δημοτικού), την αναγραφή στη θέση Μητέρα-Πατέρας το Γονέας Α και Γονέας Β.

Ο ανωτέρω νόμος, μαζί με τον προσφάτως νόμο περί αλλοδαπών πρακτόρων (δράση και χρηματοδοτήσεις πολιτών στη Γεωργία από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις - ΜΚΟ), θα επιβαρύνει περαιτέρω τις σχέσεις της ΕΕ με τη Γεωργία.

Η ΕΕ κάλεσε τις αρχές της Γεωργίας να επανεξετάσουν πλήρως αυτή τη νομοθετική απόφαση της Βουλής της Γεωργίας

Τόσο μεγάλη η ενόχληση της Ευρω Ένωσης για έναν νόμο που δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος κανενός πολίτη και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, αλλά απλώς απλώς απαγορεύει την προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ+, τους γάμους και υιοθεσίες/τεκνοθεσίες ομοφυλόφιλων και την αλλαγή φύλου;

Ο πολίτης που ενημερώνεται από την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, δεν θα μπορεί να κατανοήσει πως και στην Ελλάδα οι γαμοί/τεκνοθεσίες/αλλαγή φύλου από 15 ετών... δεν ήταν νίκες της δεξιάς και της αριστεράς, δύο όψεις του ίδιου Νατοϊκού "νομίσματος", αλλά αποφάσεις που επέβαλαν στους βολεμένους βολευτές μας. Ακόμη και το ψευδοκράτος του Κοσόβου (ψευδοκράτος όπως κι η κατεχόμενη Κύρπος μας, για το διεθνές δίκαιο και τον λεγόμενο ΟΗΕ), έχει μια "ειλικρίνεια" 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Να τεθεί τέλος στην παράνομη παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία!

Ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Al-Hakam Dendi, μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας να σταματήσει η λεηλασία του συριακού πλούτου και η υποστήριξη της τρομοκρατίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ζήτησε επίσης να σταματήσουν οι επιθέσεις στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους συμμάχους τους (ισλαμικό κράτος και κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών. Οι Κούρδοι, παραδοσιακά πωλούν τους εαυτούς τους στον πλειοδότη ως πόρνες! 

«Η λεηλασία και το λαθρεμπόριο από τον βορειοαμερικανό κατακτητή του φυσικού πλούτου της χώρας, ιδιαίτερα του πετρελαίου, είναι ληστεία που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, εξαθλιώνει τον συριακό λαό και παρατείνει τα δεινά του.

Οι ζημιές στον τομέα του πετρελαίου ανήλθαν σε 115,2 δισ. δολάρια.

Πριν από τον πόλεμο, η Συρία παρήγαγε περισσότερα από 380.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα, αλλά ο αριθμός αυτός έχει συρρικνωθεί σε μόλις 80.000, εκ των οποίων τα 66.000 λεηλατούνται από τα αμερικανικά στρατεύματα και τις SDF (Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών, η στρατοχωροφυλακή των ΗΠΑ στο κατεχόμενο τμήμα της Συρίας

 Παράνομες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε έδαφος χώρας μέλους του ΟΗΕ... Ποιο "διεθνές δίκαιο" και παραμύθια της Χαλιμάς...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΔΡΑ ο Μελανσόν! Τον Μισέλ Μπαρνιέ διόρισε πρωθυπουργό ο Μακρόν στην Γαλλία...

Ο πρώην Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Γαλλίας, μετά από απόφαση του προέδρου της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ζαν Λυκ Μελανσόν, που τον κατηγόρησε ότι έκλεψε τις εκλογές.

Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας έρχεται περίπου 2 μήνες μετά τις πρόωρες εκλογές, όπου κανένα κόμμα δεν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις για τον επικεφαλής της νέας κυβέρνησης.

Ο 73χρονος συντηρητικός πολιτικός είχε ηγηθεί των συνομιλιών της ΕΕ με τη Βρετανία για το Brexit, την περίοδο 2016-2021. Προηγουμένως, ο Μισέλ Μπαρνιέ κατείχε ρόλους σε διάφορες γαλλικές κυβερνήσεις και ήταν επίτροπος της ΕΕ.

Του ανατέθηκε ο σχηματισμός «ενωτικής κυβέρνησης»

Στην ανακοίνωσή του, το Ελιζέ αναφέρει ότι ανατέθηκε στον Μισέλ Μπαρνιέ «ο σχηματισμός μιας ενωτικής κυβέρνησης που θα υπηρετήσει τη χώρα και τον γαλλικό λαό».

«Ο διορισμός αυτός έρχεται μετά από έναν άνευ προηγουμένου κύκλο διαβουλεύσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων, σύμφωνα με το συνταγματικό του καθήκον, ο πρόεδρος διασφάλισε ότι ο πρωθυπουργός και η μελλοντική κυβέρνηση θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερές και να δώσουν στον εαυτό τους τις πιθανότητες να ενωθούν όσο το δυνατόν ευρύτερα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Μπαρνιέ θα αντιμετωπίσει το βάπτισμα του πυρός γρήγορα και συγκεκριμένα στον προϋπολογισμό του 2025, καθώς τα κόμματα, αν δεν ικανοποιηθού, θα προκαλέσουν τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκαταλείπουν μεγάλες περιοχές στο Ντονμπάς οι Ουκρανοί: Τους «έχει πάρει η κατηφόρα» – Σε μία μέρα 745 νεκροί!

Πρώην αξιωματικός της CIA για τους Ουκρανούς: «Τους στέλνουν σαν πρόβατα στην σφαγή»

05.09.2024 | 22:10

Η Ουκρανία ανακοίνωσε αναγκαστική εκκένωση από 31 οικισμούς στις περιοχές του Pokrovsk και του Kramatorsk στο Donbass, περιοχές οι οποίες κατοικούνται κατά 70% από ρωσόφωνους.

Ο στόχος, σαφής: Να μην ενωθούν οι πολίτες με τα ρωσικά στρατεύματα τα οποία προχωρούν καθώς η ουκρανική αντίσταση έχει σαφώς μειωθεί.

Δεν κατάφεραν όμως να κάνουν εκκένωση ακριβώς λόγω της αντίστασης των πολιτών: Η Ουκρανία ανέστειλε τα δρομολόγια των τρένων με τα οποία γίνεται η εκκένωση του Pokrovsk, γιατί περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους δεν θέλουν να φύγουν.

Με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμη περίπου 27.000 κάτοικοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως η Κίνα παραμένει στην αγορά της Δύσης – Η στρατηγική «Δούρειος Ίππος»

Παρακάμπτει επιτυχώς, μέχρι στιγμής, τα εμπόδια που θέτουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ

05.09.2024 | 21:32

Η Κίνα, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του «Δούρειου Ίππου» αντιμετωπίζει επιτυχώς, μέχρι στιγμής, τα εμπόδια της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Μέσω τρίτων χωρών που διαθέτουν απεριόριστη πρόσβαση στην αμερικανική και ευρωπαϊκή αγορά, το Πεκίνο αποκτά τα προϊόντα που έχει ανάγκη και ταυτόχρονα διοχετεύει μεγάλα κεφάλαια που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

Οι Financial Times κατέγραψαν στην ηλεκτρονική τους έκδοση τις κινεζικές πρακτικές και μία από αυτές είναι οι εταιρείες να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός κινεζικής επικράτειας.

Παραδείγματος χάρη, Σιγκαπούρη και Βιετνάμ αποτελούν συχνές βάσεις στην Ασία, γιατί αμφότερες είναι μέλη της Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (RCEP), μιας ομάδας 15 χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού που αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Επιπλέον, και οι δύο έχουν μακροχρόνιες διμερείς συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ.

«Η εγκατάσταση στη Σιγκαπούρη έχει μια σειρά από οφέλη για μια κινεζική εταιρεία.

Αν δραστηριοποιούμαστε από την Κίνα, προσκρούουμε σε ένα τείχος δασμών και καχυποψίας σε ό,τι θέλουμε να κάνουμε στην αγορά των ΗΠΑ.

Από τη Σιγκαπούρη, δεν υπάρχουν δασμοί και η καχυποψία είναι πολύ μικρότερη», είπε αντιπρόεδρος μιας κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας με έδρα τη Σιγκαπούρη, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας.

Παρομοίως, η Κίνα συμπεριφέρεται έτσι με την Ιρλανδία και την Ουγγαρία.

Οι δύο χώρες είναι μέλη της ΕΕ, της οποίας η ενιαία αγορά παρέχει ρυθμιστική ενότητα και μηδενικούς δασμούς σε 27 κράτη μέλη και 450 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι δασμοί που επιβάλλει το μπλοκ σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα λοιπόν, δεν ισχύουν εάν κατασκευάζονται και πωλούνται εντός της ΕΕ.

Το παράδειγμα του Μεξικού

Επίσης, μια άλλη κινεζική πρακτική είναι οι απευθείας επενδύσεις σε τρίτες χώρες, που αναγκάζουν τους μεγάλους παίκτες, όπως ΕΕ και ΗΠΑ, να δεχτούν το κινεζικό κεφάλαιο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ανάχωμα στη δυτική προέλαση.

Το Μεξικό αποτελεί μια ενδεικτική περίπτωση αυτής της στρατηγικής.

Πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε περιορισμούς στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με τους Αμερικανούς ανταγωνιστές.

Το Πεκίνο λοιπόν, ετοιμάζει εργοστάσιο στο Μεξικό με συμφωνία τα αμάξια να είναι πιο φθηνά για τους Μεξικανούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να επινοεί εχθρούς: «Ο Β.Πούτιν να μην ανακατεύεται στις αμερικανικές εκλογές»

«Να σταματήσει να μιλά για τις εκλογές μας και να σταματήσει να ανακατεύεται»

05.09.2024 | 20:59

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φαίνεται να είναι ο Λευκός Οίκος από το σαρκαστικό σχόλιο παλιότερα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι υποστηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών. Επειδή οι δικαιωματιστές δημοκρατικοί τον κατηγορούσαν ότι στηρίζει τον Τραμπ. Και είπε δεν στηρίζω κανένα, και αν στήριζα θα στήριζα τους Δημοκρατικούς και τον Μπάϊντεν που είναι πιο προβλέψιμοι. 

Να σημειωθεί πως την ίδια ώρα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες σε δύο ανώτερα στελέχη ρωσικών μέσων ενημέρωσης για υποτιθέμενο παράνομο σχέδιο επηρεασμού των αμερικανικών εκλογών με φιλορωσική προπαγάνδα.