Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Παρασκευη 6 Σεπτεμβριου 2024


Ο Pavel Durov, Διευθύνων Σύμβουλος της Telegram, βρίσκεται επίσημα στη λίστα των Καταζητούμενων του FBI (χθες) μετά την έκδοση ομοσπονδιακού εντάλματος για «παρακώλυση δικαιοσύνης και ξέπλυμα χρήματος. "

Συνελήφθη στη Γαλλία στις 24 Αυγούστου, ο Durov είχε προηγουμένως υπαινιχθεί την ώθηση του FBI για πίσω πόρτα στο Telegram όταν μιλούσε στον Tucker Carlson, μια κατάφωρη προσπάθεια κατασκοπείας των χρηστών του. Τώρα, είναι στόχος για αντίσταση στις απαιτήσεις των ΗΠΑ. Πρόκειται για δικαιοσύνη ή για τη σιωπή μιας πλατφόρμας που αψηφά τον Big Brother;

Η Γαλλία κρατά τον Ντούροφ, αλλά θα συμμορφωθούν με τα αιτήματα έκδοσης των ΗΠΑ; Καλώς ήρθατε στη νέα εποχή της "ελευθερίας" - όπου η ελευθερία του λόγου είναι ο πραγματικός φυγάς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Financial Times: «Σας λέγαμε ψέματα, ο αεροψεκασμός χημικών ΔΕΝ είναι θεωρία συνωμοσίας αλλά πραγματικό γεγονός που βοηθά στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου βρασμού»!

6/9/2024

Οι Financial Times παραδέχτηκαν ότι ο ψεκασμός χημικών ΔΕΝ είναι θεωρία συνωμοσίας όπως προσποιούνταν τόσα χρόνια τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης – αλλά ένα πραγματικό φαινόμενο που βοηθά στην αντιμετώπιση του λεγόμενου «παγκόσμιου βρασμού». Το οποίο ωστόσο είναι μια ακόμα απάτη, που ίσως να παραδεχτούν κι αυτό σε καμμιά δεκαετία απο σήμερα… Άλλωστε όλα είναι πιθανά στην εποχή του Όργουελισμού.

Πρώτη φορά ένα συστημικό μέσο παραδέχεται αυτό που βλέπουμε όλοι και κανείς δε μιλάει υπο τον φόβο μη τον πουν “ψεκασμένο”… όπως φαίνεται υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να παριστάνουν τον βλάκα απο το να περάσουν στην αντίθετη πλευρά του συστήματος.

Αυτή η παραδοχή σίγουρα οφείλεται στην πίεση των πολλών αποδείξεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο απο εναλλακτικά μέσα και χρήστες των κοινωνικών πλατφόρμων (όσες ακόμα λειτουργούν ελεύθερα). Το να επιμένεις λοιπόν να αποκαλείς θεωρία συνωμοσίας κάτι που έχει καταρριφθεί πολλές φορές, σε κάνει να φαίνεσαι εκτός απο ηλίθιος και αστοιχείωτος! Ακόμα και τώρα ωστόσο αν πάει κάποιος στον ιστότοπο της wikipedia ή αν αναζητήσει παλιές δημοσιεύσεις συστημικών μέσων, θα παρατηρήσει πως το αποκαλούν “θεωρία συνωμοσίας” και χλευάζουν όσους μιλούν γιαυτό.

Στο άρθρο με τίτλο «Η γεωμηχανική αξίζει τον κίνδυνο — υπό την προϋπόθεση ότι τη ρυθμίζουμε σωστά», οι Financial Times υποστηρίζουν ότι η τεχνητή μείωση της θερμοκρασίας της γης μέσω γεωμηχανικής θα βοηθήσει στην αποτροπή μιας μελλοντικής καταστροφής που θα προκληθεί από την κλιματική αλλαγή…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6  Σεπτεμβρίου 2021

Η 54χρονη που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό , με αναρτήσεις της στα social media καλούσε σε βοήθεια προκειμένου να αποφύγει τη διασωλήνωση

21 Αυγούστου Βοήθεια. Με διασωληνώνουν παρά τη θέληση μου. Αντιγόνη. Ευαγγελισμός, δωμάτιο 660. Ενημερώστε όποιον μπορεί να βοηθήσει.

«Η υποχρεωτική θεραπεία ασθενούς (εν προκειμένω διασωλήνωσης), και μάλιστα με εισαγγελική εντολή, αποτελή σοβαρότατη εκτροπή, ενδεχομένως πιο σοβαρή κι απ'τον ίδιο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται, πρόκειται για πρακτική που χρησιμοποιούνταν συχνά, εν μέσω κορονοιού. Πρόκειται για την υποχρεωτική θεραπεία ασθενούς - κάτι που ξεπερνά ακόμη και τα επιχειρήματα περί "κοινωνικής προστασίας".

Το τραγελαφικό είναι πως, ασκείται εισαγγελική έρευνα εναντίον όσων προέτρεπαν τη γυναίκα να μην διασωληνωθεί, και όχι εναντίον όσων διέταξαν ή/και πραγματοποίησαν την υποχρεωτική της διασωλήνωση. Επίσης το ότι η γυναίκα πέθανε ΜΕΤΆ την υποχρεωτική της διασωλήνωση.

Μετά από αυτό, εκτιμώ πως περάσαμε τα όρια ανοχής ως κοινωνία απέναντι σε ό,τι καταργεί την κοινωνία μας και τις όποιες πολιτικές και πολιτισμικές μας κατακτήσεις.»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 -Στην παγίδα και τα … “φίλτρα” των υπηρεσιών της Δύσης και το Telegram; 

-Το Telegram, προφανώς, αλλάζει την πολιτική του: 

- οι χρήστες της πλατφόρμας επέστησαν την προσοχή στις αλλαγές στους κανόνες εποπτείας για ιδιωτικά γκρουπ και κανάλια:

1.Στους “κανόνες και οδηγίες” υπάρχει μια ερώτηση (FAQ : Frequently asked questions) που ρωτά “πώς να αφαιρέσετε παράνομο ή ανεπιθύμητο περιεχόμενο”:

ΠΡΙΝ : Ήταν γραμμένο ότι “οι συνομιλίες στο Telegram είναι ιδιωτικές και ότι η πλατφόρμα δεν επεξεργάζεται κανένα αίτημα που σχετίζεται με αυτές.”

ΤΩΡΑ: Δηλώνει ότι “η εφαρμογή Telegram έχει ένα κουμπί Αναφοράς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φέρει την προσοχή των συντονιστών παράνομου περιεχομένου”!

2.Επίσης άρχισαν τα “παρατράγουδα”: 

-Τις τελευταίες μέρες χρήστες του Telegram, άρχισαν να εντοπίζουν ενημερωτικά κανάλια στα οποία ήταν συνδρομητές μάλιστα, για τα όποια ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ η πρόσβασή τους στο περιεχόμενο τους με μια απλή ενημέρωση ότι “το περιεχόμενο του καναλιού ΔΕΝ μπορεί να προβληθεί γιατί παραβιάζει τους τοπικούς (!) νόμους”

-Για παράδειγμα το κανάλι “Resistance News Network” που παρουσίαζε ειδήσεις για την Παλαιστινιακή αντίσταση!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γονείς στρέφονται κατά της νέας “σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως” και απαιτούν αποχή των παιδιών τους απο το μάθημα!

6/9/2024

Το ζήτημα που ανέδειξε η «Εστία της Κυριακής», δεν αφορά μόνο την ελληνική κοινωνία. Σε πολλά μέρη του κόσμου στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αντιδρουν με την νέα σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που στην ουσία μόνο γιαυτό δεν πρόκειται…

Δείτε τι θα αφορά η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση απο 0-4 ετών στα σχολεία της Ευρώπης απο τον ΟΗΕ την UNESCO και τον ΠΟΥ. Απο φετίχ μέχρι σεξουαλικά βοηθήματα (πχ δονητές), για την ευχαρίστηση τόσο των κοριτσιών όσο και των αγοριών!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αφορά και την περίφημη «σύγχυση του φύλου» και αναφέρεται σε πολλά «κοινωνικά φύλα» και την «διαμόρφωση» της σεξουαλικής ταυτότητος των παιδιών.

Ήδη, ομάδες γονέων δι ‘ επιστολής ζητούν την εξαίρεση των παιδιών τους από το μάθημα αυτό, διότι το περιεχόμενο της διδασκαλίας είναι αντίθετο προς τις κοινωνικές τους αντιλήψεις τις φιλοσοφικές και τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Τονίζεται λοιπόν στην επιστολή ότι «δεν συνάδουν με τις αντιλήψεις μας οι θεωρίες που βρίσκονται στο υλικό του ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής περί ύπαρξης περισσοτέρων των δύο φύλων των εμφύλων ταυτοτήτων περί των χωρίς ορια αμβλώσεων της μη απόλυτης προστασίας του αγέννητου παιδιού από την σύλληψή του».

Σύμφωνα με αυτά  θεωρούμε προβοκατόρικα τα δημοσιεύματα περι “συντηρητικής επαναστάσεως” το ζήτημα αφορά την πλειοψηφία η οποία δεν αντέχει να είναι πλέον σιωπηλή και απαθής απέναντι σε προσπάθειες να εμφυτευθούν στα παιδιά αντιλήψεις με προπαγάνδα στα σχολεία απο μικρές ηλικίες.

Αν λοιπόν θεωρήσουμε πως αυτές οι αντιλήψεις είναι συντηρητικές, αυτομάτος θεωρούμε προοδευτικό ένα αγόρι 5 ετών να μαθαίνει πως να ευχαριστιέται απο τον πρωκτό… Προκειται για μια ατζέντα που επιβάλλεται όχι μόνο στα σχολεία αλλα και στις εταιρίες, και το μόνο που έχει δημιουργήσει είναι διχασμό μεταξύ της κοινωνίας.

Σε όλον τον κόσμο και κυρίως στις ΗΠΑ οι μεγάλες εταιρείες υπεχρεώθησαν να ακολουθήσουν τον «συρμό» της λεγομένης «συμπεριληπτικότητος» συμμετέχοντας σε δράσεις που προωθούσαν την λεγομένη «διαφορετικότητα» και την αναγωγή των εξαιρέσεων σε βάθρο υψηλότερο του κανόνος.

Ήδη βλέπουν την αντίδραση των πολιτών που μεταφράζεται σε μείωση του τζίρου και των κερδών τους. Υποχρεώνονται λοιπόν να αναθεωρήσουν.

Τελευταία, η αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor Company η οποία πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε τον τερματισμό της συμμετοχής της στο σύστημα «Εταιρικής Ισότητος» (Corporate Equality) που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν στις ΗΠΑ.  Έτσι διακόπτει τις χορηγίας «σε εκδηλώσεις υπερηφάνειας ή άλλες εκδηλώσεις που προκαλούν διχασμό» και καταργεί τις «ποσοστώσεις ποικιλομορφίας» που επέβαλλαν την επιλογή προσωπικού με κριτήρια «διαφορετικότητος».

Πλέον η προσέγγισις της εταιρείας θα είναι αποκλειστικώς αξιοκρατική. Σε αυτά η Ford ακολουθεί άλλες αμερικανικές εταιρείες που έχουν επιλέξει να κάνουν το ίδιο. Ο γίγαντας του ουίσκυ Jack Daniel’s αποχώρησε πρόσφατα από την παγκοσμιοποιητική ατζέντα 2030, μαζί με τις Tractor Supply Company, John Deere και Lowe’s.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φοβάται την οργή του κόσμου ο Μητσοτάκης : Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εν όψει την έναρξης της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

6/9/2024

Ιδιαιτέρως αυξημένα τα αστυνομικά μέτρα εν όψει την έναρξης της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ κάνουν επάλληλες συσκέψεις και επί ποδός θα βρίσκονται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της συμπρωτεύουσας. Επιπλέον, θα μετακινηθούν διμοιρίες αστυνομικών από όμορους νομούς και υπηρεσίες της Αττικής.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, από όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drones θα εποπτεύουν την εξέλιξη και θα δίνουν ζωντανή εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

Την εφαρμογή των μέτρων κατά την διάρκεια της ΔΕΘ θα επιβλέπουν δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, ένας επιχειρησιακός κέντρο της ΕΛ.ΑΣ και ο άλλος στο κέντρο της πόλης.

Γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάν. Βελλίδης θα σταθμεύσουν αστυνομικές κλούβες και θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα, ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη κίνηση των διαδηλωτών προς το Εκθεσιακό Κέντρο. Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται ο «Αίαντας», το ειδικό όχημα της Αστυνομίας με τον εκτοξευτήρα ύδατος.

Από την Πέμπτη ξεκίνησαν αυξημένες αστυνομικές περιπολίες σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα γύρω από την ΔΕΘ, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης και στάθμευσης οχημάτων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς συνήψε συμφωνία με την κυβέρνηση της Κένυας για την εμφύτευση αναγνωριστικών τσιπ στα νεογέννητα!

6/9/2024

Τη στρατηγική και τους σχεδιασμούς για την παροχή ψηφιακής ταυτότητας, γνωστή ως Μaisha Namba, σε όλους τους Κενυάτες έχει αναλάβει το ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας δυσκολεύεται να πείσει τους πολίτες να υιοθετήσουν τις ψηφιακές ταυτότητες, επειδή περιλαμβάνει την εμφύτευση αναγνωριστικών τσιπ στα νεογέννητα, όπως βάζουν οι κτηνίατροι σε σκύλους, γάτες και άλλα κατοικίδια. Φυσικά αυτές οι ταυτότητες δεν είναι μόνο για βιοεντοπισμό.

Στο τσιπ θα περιλαμβάνεται ένας μοναδικός προσωπικός αριθμός αναγνώρισης που θα αποδίδεται σε καθένα Κενυάτη πολίτη από τα γεννοφάσκια του.

Ο Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις με τις αρχές της Κένυας, ώστε να δημιουργηθούν δεσμοί με βασικούς τεχνικούς εμπειρογνώμονες πάνω στον τομέα της ψηφιακής ταυτότητας με μικροτσίπ, σύμφωνα με τον Μαρκ Σούζμαν, διευθύνοντα σύμβουλο του ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Business Daily Africa»

«Εχουμε μια σειρά από συγκεκριμένες επενδυτικές ενισχύσεις για την ψηφιακή ταυτότητα. Στην πραγματικότητα την παρέχουμε σε ευρύτερες πλατφόρμες» δήλωσε ο Σούζμαν στο περιθώριο των συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μαρακές του Μαρόκου.

Ο Maisha Namba είναι ένας μοναδικός προσωπικός αριθμός αναγνώρισης που θα αποδίδεται σε κάθε Κενυάτη πολίτη. Ο αριθμός αυτός θα αναγράφεται στο τσιπ Maisha ως ψηφιακό αναγνωριστικό ταυτότητας. Η Κένυα προετοιμάζεται εδώ και αρκετούς μήνες για την έναρξη λειτουργίας του βιομετρικού ψηφιακού συστήματος ταυτοποίησης αξίας 6.800.000 δολαρίων. Ωστόσο, στις αρχές Οκτωβρίου οι κενυατικές Αρχές ανέβαλαν την έναρξη λειτουργίας λόγω δυσμενών συνθηκών και άρνησης του λαού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πράσινο φως για τις πλωτές ανεμογεννήτριες σε Κρήτη, Γυάρο και άλλες 14 περιοχές – Έκανε πίσω το ΚΑΣ

5/9/2024

Με ομόφωνη απόφαση το ΚΑΣ αναιρεί τον εαυτό του κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αναθεώρησε προηγούμενη ομόφωνη γνωμοδότησή του (συνεδρίαση αρ.28 στις 10/7/ 2024,) με την οποία είχε μπλοκάρει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από την Κάτω Ζάκρο, στο θαλάσσιο τμήμα ανατολικά και νότια του ακρωτηρίου Αφορεσμένος που βρίσκεται σε εγγύτητα με τη νησίδα Σπιναλόγκα και στη θαλάσσια περιοχή της Γυάρου. (ΑΔΑ:ΕΖΗΞ46ΝΚΟΤ-ΒΞΞ αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 2/8/2024).

Πριν από τη νέα θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ, είχε προηγηθεί παρέμβαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ΥΠΠΟ με τη μορφή επιστολής-αιτήματος  της απόφασης ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις και να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τα θαλάσσια οικόπεδα-φιλέτα που προορίζονται προς ενεργειακή εκμετάλλευση και για τα οποία το ΚΑΣ πάτησε αρχικά φρένο «για λόγους προστασίας των μνημείων και θέσεων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος». Μάλιστα, όπως αναφέρουν ειδικές ιστοσελίδες-και δεν έχει διαψευστεί– προηγήθηκε επίσης συνάντηση-ακρόαση στο ΥΠΠΟ για την προετοιμασία του εδάφους μια εβδομάδα πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και βγαίνει σιγά σιγά το τι συνέβη στην Πολτάβα. 

Οι δυτικοί στην αρχή είπαν ότι οι Ρώσοι χτύπησαν αμάχους. Ανέφεραν μάλιστα πάνω από 50 νεκρούς. Οι Ρώσοι είπαν ότι χτύπησαν μια στρατιωτική εγκατάσταση, όπου γινόταν μια συνάντηση αξιωματούχων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και νατοϊκοί. 

Η πρώτη πληροφορία ήρθε από τους Ουκρανούς και συγκεκριμένα από τη βουλεύτρια Μαριάνα Μπεζούγλα, που ανέφερε εμμέσως στο Telegram ότι υπάρχει ευθύνη των Ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και ότι από τα λάθη κανείς δεν μαθαίνει, υπονοώντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει κενό ασφαλείας. Όσο περνούσε η ώρα γινόταν φανερό ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα και ότι δεν ήταν «απλώς» μια επίθεση σε ένα κτήριο. Την επόμενη μέρα τα ρεπορτάζ των δυτικών μέσων έκαναν λόγο για το ότι το κτήριο που χτυπήθηκε ήταν μια στρατιωτική ακαδημία. Άρα με κάποιο τρόπο επιβεβαιώνονταν οι Ρώσοι. Αν υπάρχουν άμαχοι ανάμεσα στα θύματα; Άγνωστο, πιθανόν ναι. Αλλά οι περισσότεροι είναι στρατιωτικό προσωπικό. 

Από τις αναφορές γίνεται γνωστό ότι εκείνη τη στιγμή γινόταν μια εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επάνω σε θέματα που είχαν να κάνουν με drones.

Επομένως γίνεται μια ακόμα παραδοχή, ότι υπήρχαν δυτικοί μέσα στο κτήριο την ώρα της επίθεσης που συμμετείχαν στην εκπαίδευση των ουκρανών. Δηλαδή νατοϊκοί. 

Έπειτα, αρχίζουν να εμφανίζονται αναφορές ότι η εθνικότητα των εκπαιδευτών ήταν Σουηδοί. Μάλιστα γίνεται αναφορά από Ουκρανούς στο Telegram ότι για τη μεταφορά των πτωμάτων χρησιμοποιήθηκαν 6 φορτηγά. 

Άρα οι νεκροί είναι πολύ παραπάνω από 50, η αναφορά κάνει λόγο για 600. Στο τοπικό νοσοκομείο της Πολτάβα, που μεταφέρθηκαν τραυματίες, μια ακόμα αναφορά από Ουκρανή εργαζόμενη κάνει λόγο για δραματική κατάσταση και ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα.

Αρχίζει να διακινείται στo X μια πληροφορία που κάνει λόγο ότι μεταφέρθηκαν μαζικά παιδιά κάτω των 18 χρονών, βασικά έφηβοι, τα οποία τα πήγαν για να δώσουν αίμα. Αυτό παρά τη γενική γνώση ότι οι κάτω των 18 χρονών δεν είναι επιλέξιμοι για αιμοδοσία, γιατί υπάρχει φόβος για την υγεία τους. Επιπλέον τα παιδιά κάτω των 18 χρονών που μεταφέρθηκαν εκεί, δεν είναι γνωστό αν είχαν τη συναίνεση των γονιών τους, ή αν έστω οι γονείς ήταν ενήμεροι. 

Έπειτα, εχθές, παραιτείται ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρεμ. 

Δεν είναι γνωστό αν η παραίτηση συνδέεται με την καταστροφή στην Πολτάβα, ωστόσο το θέμα αρχίζει να γίνεται πολύ μεγάλο για τη Σουηδική κυβέρνηση, λόγω του αριθμού των νεκρών (ας πούμε αν είναι 20, μπορείς να πεις ότι πέθαναν σε ένα ατύχημα), ωστόσο εδώ έχουμε να κάνουμε με πολύ περισσότερους και όσο αυξάνει ο αριθμός, τόσο γίνεται πιο δύσκολο να κουκουλωθεί το πράγμα. 

Επιπλέον έχει να κάνει με το ποιοι ήταν οι νεκροί. Ακόμα μια αναφορά κάνει λόγο ότι η SAAB στην επίθεση έχασε όλους τους επικεφαλής της ομάδας της που είχαν να κάνουν με το Airborne Early Warning & Control (αναφέρω τον πρωτότυπο τίτλο). 

Δηλαδή εδώ έχουμε εν τέλει ότι χτυπήθηκε μια συνάντηση μεταξύ Σουηδών νατοϊκών και Ουκρανών με αντικείμενο την ενημέρωση σε συστήματα αεράμυνας και αντιμετώπισης κινδύνου από μη επανδρωμένα συστήματα. Οι νεκροί μάλλον είναι εκατοντάδες και οι Ουκρανοί έχασαν ένα από τα πιο εξελιγμένα κομμάτια των Ενόπλων Δυνάμεών τους, όπως και οι Σουηδοί πολλούς εξειδικευμένους τεχνικούς. 

Και ας μην ξεχνάμε ότι αυτό συνέβη στην Πολτάβα. Γιατί είναι σημαντικό αυτό; 

Γιατί μια από τις πολλές εισβολές που δέχτηκε η Ρωσία στα βάθη των αιώνων έγινε από τους Σουηδούς και το 1709 στην Πολτάβα, ο λεγόμενος Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος, κρίθηκε ακριβώς εκεί. Στη μάχη της Πολτάβα οι Σουηδοί έχασαν ΟΛΟ τους το στρατό, το 1/3 της έκτασής τους, που διαμοιράστηκε μεταξύ Δανίας, Νορβηγίας, Ρωσίας και διάφορων γερμανικών αυτόνομων βασιλείων της εποχής (πχ Ανόβερο και Μέκλενμπουργκ) και εν τέλει η Σουηδία έχασε κάθε πιθανότητα να γίνει αυτοκρατορία. 

Ακριβώς σε αυτό το σημείο, η ιστορία που εκδικείται θέλει τους Σουηδούς να παθαίνουν τη μεγαλύτερη ίσως καταστροφή νατοϊκών δυνάμεων σε αυτό τον πόλεμο. 

Η Σουηδία μπήκε αργά στο ΝΑΤΟ. Αυτή τη στιγμή, μετά από δεκαετίες ουδετερότητας, υφίσταται μια τεράστια καταστροφή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόταση 80 βουλευτών για αποπομπή Μακρόν 

Η διαδικασία μομφής κινήθηκε από το κόμμα του Jean-Luc Mélenchon βάσει του άρθρου 68 του Συντάγματος της χώρας. Μετά την άρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να διορίσει πρωθυπουργό από τον συνασπισμό που κέρδισε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι συντάκτες του ψηφίσματος ζητούν από το Κοινοβούλιο να κινήσει διαδικασία μομφής κατά του προέδρου. Θεωρούν τις ενέργειες του Γάλλου ηγέτη ως «βίαιο πραξικόπημα, πρωτοφανές στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 1877».

Σχολιο.- Αργά , είναι πια αργά ,για τον ''Τσίπρα'' της Γαλλίας . Ο Μακρόν έπεσε απο τον πύργο του Άιφελ με ομπρέλα και σώθηκε . Γιατί οι ταξιθετικές αριστεράτζες του Μελανσον τον θεώρησαν δημοκράτη απέναντι στην ΛεΠέν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα και το αυτο-αποκαλούμενο Κ.Κ. Βενεζουέλας

Ενδιαφέροντα στοιχεία από την εφημερίδα Τριμπούνα Ποπουλάρ - της ηγεσίας Όσκαρ Φιγκέρα η οποία αυτοαποκαλείται Κ.Κ. Βενεζουέλας (PCV) - σχετικά με τη ψηφοφορία των συνέδρων στην τρίτη φάση της εθνικής συνδιάσκεψης που καθόρισε την επικείμενη εκλογική συμμαχία:

Το 50% των συνέδρων επέλεξε τον Ενρίκε Μάρκες. Το 23% τον Αντόνιο Έκαρι, πρώην μέλος του κόμματος Δικαιοσύνη Πρώτα (Primero Justicia), του ακροδεξιού Ενρίκε Καπρίλες.

Υπήρξε όμως και ένα 14% το οποίο ψήφισε υπέρ του επίσημου εκλεκτού της Ουάσιγκτον, του περίφημου Εντμούνδο Γκονζάλες Ουρούτια!

Είναι άξιο θαυμασμού, πως σε αυτή την επαναστατική ομάδα - ομολογουμένως από τις λίγες στο Διεθνές Κομμουν. Κίνημα - βρέθηκε ένα 14% των «κομμουνιστών» συνέδρων να ψηφίσει υπέρ του πρώην διπλωμάτη, με διαπιστευτήρια συμμετοχής στη σφαγή του λαϊκού κινήματος στο Ελ Σαλβαδόρ, στην επιχείρηση Κόνδωρ και αλλού.

Πάντως, είναι θετικό το γεγονός ότι απέναντι στο δίλημμα μεταξύ της ήπιας και της ακραίας πτέρυγας της φιλοαμερικανικής ακροδεξιάς, το 73% επέλεξε την πρώτη.

Σχολιο.- ... και ένα 12,82 % υπέρ του Μαδούρο.....

Σχολιο.- https://prensapcv.wordpress.com/2024/07/10/pcvs-xvi-national-conference-defined-electoral-tactics-in-a-scenario-of-authoritarian-drift/?fbclid=IwY2xjawFH1qtleHRuA2FlbQIxMAABHVhRffdoOUtz6ZhKvUw-NAdd6InPAW628D5aKnXoImk7BnCGS-IbQqaunA_aem_VwsjzxRFyRZuFx5cinxv2w

Σχολιο.- https://prensapcv-wordpress-com.translate.goog/2024/07/10/pcvs-xvi-national-conference-defined-electoral-tactics-in-a-scenario-of-authoritarian-drift/?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp&fbclid=IwY2xjawFH1u1leHRuA2FlbQIxMAABHTDmXGX2cyGniIc5TyHYO4y9EgpNo62fXl0gnr8x-QaWADpjvDjSuY6XLQ_aem_CFtFXwhKqqZt4fPxyUnUIA



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν αληθεύει αυτό που λένε, ότι ο Δούκας θα αποκλειστεί απο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ γιατι δεν επιτρέπεται στο καταστατικό να κατέβει ως αιρετος σε μονοπρόσωπη θέση, κάτι που δεν πρόσεξε ούτε ο ίδιος, ουτε όλο το κόμμα, τότε πάμε για 2ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε περικυκλωμένοι απο ηλίθιους.

Και αυτός τώρα που δεν ήξερε το δικό τους καταστατικό ξέρει την διπλή ανάπλαση;

Το καλύτερο και γελοιότερο πολιτικό προσωπικό χώρας μπανανίας, που θα μπορούσε κανείς να ονειρευτεί λέμε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση προς κεντροαριστερούς μνημονιακούς ζαιους που μας έβγαλαν από τα μνημόνια

Τώρα που σας υποστηρίζει ο ζεμπορας στο Μέγκα ανέβηκε καμιά θέση η ελευθερία του τύπου η ακόμα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλαίγεται το Άδωνι επειδή δεν τον κάλεσε ο κεντροαριστερός  ζεμπορας στο κανάλι του.

Πριν μερικούς μήνες όμως τον υμνούσε όταν τον αθωωναν.

Τέτοιο γλέντι σε τόσους πολλούς ηλίθιους και για τόσο μεγάλο χρονικό διαστημα δεν έριξε ποτέ κανενας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκατσα και διάβασα τις αλήθειες που είπε ο Τιτάνας Άδωνης στον γιατρό που του κλαιγόταν χθες.

Εν ολίγοις παραδέχτηκε ότι μια εξωτερική δύναμη δεν τους αφήνει να προσλάβουν γιατρούς

Κατά τα άλλα βγήκαμε από τα μνημόνια και είμαστε ανεξάρτητο κράτος.

Σχολιο.- Εξωτερική δύναμη εννοεί καποιο πνευμα; πω ρε που έχουν μπλέξει οι νουρδίτες του ψυχασθενή Κούλη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κόσμος έχει συνηθίσει στην αστική δημοκρατία να του τάζουν απόλαυση Για αυτό και δεν κάνει το βήμα να πάει πιο αριστερά Οι κομμουνιστές του λένε πρώτα θα πρέπει να καλλιεργήσεις αν θέλεις να απολαύσεις δηλαδή να αγωνιστείς Άρα οι άνθρωποι έλκονται από το εύκολο και ας είναι παραμύθι Όσο αφορά την κεντροαριστερά μετατοπίστηκε από λίγο δεξιά που έλεγε σε πολύ δεξιά και ο κόσμος προτιμά την ορίτζιναλ δεξιά

Σχολιο.- Δεν είναι αυτό που δε λέει η αριστερά...όσο αυτό που δεν κάνει.

Σχολιο.- Στην πολιτική ο πολιτικός λόγος είναι πρακτική. Είναι η παρέμβαση με την κατάθεση πειστικών προτάσεων από το επίπεδο των καθημερινών ζητημάτων και των κινηματικών διαδικασιών μέχρι την επεξεργασία αποτελεσματικής τακτικής και στρατηγικής.

Σχολιο.- Τι; Και θα πρέπει ξαφνικά να παραδεχτεί η αριστερά ότι δεν φταίει ο γιαλός;

Σχολιο.- Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά νομίζω ότι το "ενδέχεται να μην τα λέμε και τόσο καλά καλά" προσωπικά θα το αντικαθιστούσα με το "σίγουρα δεν τα λέμε καλά". Αυτό δεν σημαίνει ότι αθωώνω τον κόσμο, αλλά κάποια στιγμή ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη και ας σταματήσουμε να ψάχνουμε διαρκώς άλλοθι, καλύπτοντας τις δικές μας αδυναμίες...

Σχολιο.- Πάντως, έχω πλέον πολλές αμφιβολίες, για τον "κόσμο".

Σχολιο.- Το ΄χε πει κι ο Μπρεχτ: αν δεν μας αρέσει ο λαός, να τον διαλύσουμε και να εκλέξουμε έναν καινούργιο! Τώρα το εφαρμόζουν οι τεχνοφεουδάρχες καπιταλιστές. Πάντως, πέρα από εξιδανικεύσεις του λαού, υποχρέωση της Αριστεράς είναι να κάνει την αυτοκριτική της. Η δουλειά της είναι να αφυπνίσει τον κόσμο της εργασίας. Αυτή είναι η δουλειά της. Όχι να ασχολείται με τις λούμπεν μειονότητες, παραβατικούς , πρεζόνια, πόρνες, λαθρομετανάστες, και ισλαμοφασίστες της CIA.

Σχολιο.- Ειναι στραβος ο γιαλος, και εμεις στραβα αρμενιζουμε 

Σχολιο.- ...εδώ ο κόσμος χάνεται και η(οι) αριστερά(οι)..αυτοθαυμάζεται (αυτοθαυμαζόμαστε)..γεμίσαμε με Κριτές Κριτών!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία εισήγαγε ένα νέο φαινόμενο. 

Τον διακτινισμένο θάνατο.

Βομβαρδίζεται στρατιωτική σχολή στην Ουκρανική Πολτάβα, στις 3 Σεπτεμβρίου και σκοτώνεται Αμερικανός υπολοχαγός του στρατού των ΗΠΑ, στην Πολωνία! Χαχαχα!

Ο Joshua Kamara ήταν 45 ετών. Αναφέρεται ότι πέθανε στην στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Πόζναν της Πολωνίας, στις 3 Σεπτεμβρίου κι αυτός.

Ο Καμάρα είχε τιμηθεί με το μετάλλιο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, με το μετάλλιο "Χάλκινο αστέρι" και το μετάλλιο "για την αξία", καθώς και άλλα βραβεία.

Οι ΗΠΑ "διερευνούν" τις αιτίες θανάτου.

Παιδιά, καλύτερα ξεκινήστε από την ταυτοποίηση του DNA όσων παραλάβατε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν διαλέγει την Καμάλα…για drag queen-πρόεδρο των woke των ΗΠΑ…χαχαχα…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Φοιτητές/ριες στην Κρήτη μπλοκάρουν το 5ο Συμπόσιο για τη Διαχείριση Μελλοντικών Συστημάτων Αυτοκινητόδρομων και Αστικής Κυκλοφορίας το οποίο επιμελείται ως κύριος οργανωτής η εταιρεία το Ινστιτούτο Τεχνολογίας «Technion» του Ισραήλ. 

-Το Technion εμπλέκεται στον σχεδιασμό οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται κατά του παλαιστινιακού λαού αλλά και την ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης με στόχο τη διάδοση της ισραηλινής κρατικής προπαγάνδας στα κοινωνικά δίκτυα. 

-Δυστυχώς στο συνέδριο συμμετέχουν πολλοί καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων (Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΜΠ, παν/μιο Θεσσαλίας). 

-Προς τιμήν τους οι φοιτητές/ριες φώναξαν δυνατά πως καμία συνεργασία με φορείς που εμπλέκονται στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια και τις πόλεις μας. 

-Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη ανάλογη κίνηση εκ μέρους των φοιτητών την τελευταία εβδομάδα. Είχε προηγηθεί η κινητοποίηση φοιτητ(ρι)ών του ΕΚΠΑ ενάντια στη συνεργασία της Σχολής Θειτκών Επιστημών λόγω της συνεργασίας της με την εταιρεία οπλικών συστημάτων Lockheed Martin 

Αλληλεγγύη στην αντίσταση του παλαιστινιακού λαού!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙΜΩΝΤΑΣ τόν SSkai στο Παναθηναϊκό στάδιο....

Η εθνική γλαστρούλα ΠτΔ παρέστη μαζί μέ τήν τσιΜενδώνη καί τήν κολλητη της Αννα Παναγιωταρέα.…

Σχολιο.- «Κανένας με πρόφαση τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και την συναυλία  την αφιερωμένη σε αυτόν στο καλλιμάρμαρο στις 4 Σεπτεμβρίου, δεν καλύπτεται απ' τη συνύπαρξή του την πολιτική χυδαιότητα του ΣΚΑΪ! Πολύ περισσότερο ο ίδιος ο Λευτέρης! Ακόμα χειρότερα που οι ίδιοι καλλιτέχνες περιφέρονται  στους πολιτικούς υπονόμους του σκοταδισμού!»...

Σχολιο.- ΣΚΑΪ

Στιχουργική Αρετή των Ελλήνων

Σχολιο.- Συμφωνώ μα μπορώ να καταλαβω και τους καλλιτέχνες που συμμετειχαν για να τον τιμήσουν.

Η παρουσία του κ.Παπαδοπουλου δεν ειναι κατι που συμβαινει συχνα και ισως ναναι και η τελευταία...

Η μεγαλυτερη ευθυνη ειναι του δημιουργού που δεχτηκε την προταση.

Σχολιο.- Τεράστια ευθύνη εχει καί ο Λευτερης Παπαδόπουλος αλλά δυστυχώς είτε εχει απωλέσει τά δικα του πολιτικά & Πολιτιστικά αντανακλαστικά είτε συμβαίνει κάτι αλλο...

Σχολιο.-  Μα δεν υπηρξε ποτέ και στην πρωτη γραμμή των διεκδικήσεων..

Ετσι δεν ειναι?

Σχολιο.- Συμφωνώ.Τυπικα κάποτε υπήρξε πρόεδρος τής ΕΜΣΕ..Πέραν τούτου εργαζόταν καί στό συγκρότημα Λαμπρακη..Τωρα μαλλον κολακεύεται με ολα αυτά καί στην ηλικία που βρίσκεται...

Σχολιο.- Λιγο νάρκισσος παντα ηταν.

Τον αγαπαμε όμως και τον ευχαριστούμε για τα πολύτιμα τραγουδια του

Σχολιο.- Ετσι γινεται αρκετά συχνά ο Καλλιτεχνης νά βρίσκεται πάντα πιό πισω καί κατωτερος από τό εργο του...

Σχολιο.- Ο Παπαδόπουλος έχει ιδιοποιηθεί πολλά τραγούδια που δεν είναι δικά του, ο Ηλίας Πετρόπουλος αυτόν και κάποιους άλλους διάσημους τους αποκαλεί κλεφτές τραγουδιών σε βιβλίο του. Όσο για αγώνες ποτέ δεν ήταν παρών, αγαπητός του συστήματος πάντα.

Σχολιο.-  Τα Πολιτιστικά αντανακλαστικά τα έχει απωλέσει εδώ και πολλά χρόνια, Αγαπητέ φίλε. Έχει βρίσει πολλούς, ακόμη και τον Λοϊζο!!!! Έχει ταυτιστεί ποικιλότροπα με το καθεστώς, ο δε γιόκας του, Νότης, είναι από τα πλέον επιφανή τζουκ-μποξ του Συστήματος!

Σχολιο.- O σταθμός που συμβάλλει στη φτωχοποίηση του κόσμου, υποστηρίζοντας διεφθαρμένες κυβερνήσεις, διοργανώνει συναυλίες για την ελάφρυνση των φτωχών και αδύναμων. Ο κόσμος ανταποκρίνεται και δεν είναι άμοιρος ευθυνών... Όσο για τους καλλιτέχνες, λίγοι είναι εκείνοι που αντιστέκονται σε γελοίες προπαγάνδες τύπου "Ολοι μαζί μπορούμε" - "Όλοι μαζί τα φάγαμε".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«…ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε…»

Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,

ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,

ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,

ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,

ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,

ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,

ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,

ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,

παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων

σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.

Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο,- ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ - ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ (Ιωσήφ) ντε Σόζα Σαραμάγκου (José de Sousa Saramago, 16 Νοεμβρίου 1922 - 18 Ιουνίου 2010),Πορτογάλος συγγραφέας, ποιητής, σεναριογράφος και δημοσιογράφος, τιμημένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς ψησταριές η εμποροπανήγυρη στη Σκοτούσσα Σερρών…

Χωρίς ψησταριές θα πραγματοποιηθεί φέτος η καθιερωμένη εδώ και 100 χρόνια εμποροπανήγυρη της Σκοτούσσας.

Όλα ανάγονται τελικά στο..."τι ψηφίσατε;"..ποιοί φταίνε που αρχές αναδεικνύονται άχρηστοι με πολιτικές καταστροφής; Σκέφτηκε κανείς πως μπορεί εσκεμμένα να καταστρέφει η δημοτική αρχή τους μικροεπαγγελματίες ώστε σε ελεύθερο πεδίο να μπούνε οι πολυεθνικές "γρήγορου φαγητού ",επιφέροντας και πολιτισμική -κοινωνική αλλοίωση σερβίροντας τσίζμπεργκερς και χάμμπουργκερς και ότι άλλη πλαστική αηδία;

Σχολιο.- οι Σερρες να γίνουν λίμνη,καμμία λυπηση,κανένα έλεος για τον σκατοψυχο αυτό λαό των Σερρών που έβγαλε τον Καραμανλή πρώτο μετα τη δολοφονία των Τεμπών.ΨΟΦΟΣ ΜΟΝΟ.

Σχολιο.- Λυπάμαι πολύ αλλά οι Σέρρες πάλι ΝΔ θα ψηφίσουν.

Δεν είναι χαιρεκακια είναι απλή λογική . Είναι οι συνέπειες της πολιτικής που ασκεί αυτός που ψηφίζεις. Απλά απλούστατα πράγματα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η προστασία του πλανήτη εξαρτάται ΑΜΕΣΑ απ' την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ...της καταστροφικής εκμετάλλευσης πόρων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλαβε το «πράσινο φως» .το νέο αιολικό πάρκο 53,6 MW σε Ροδόπη και Έβρο.

Κατάλαβες τώρα νεοφιλελέ οπαδέ,ποιοί βάζουν τις φωτιές; Σου καταστρέφουν το θεμέλιο της ζωής..ναι και το δικό σου ψιλονεοπλουτίδη που βολεύτηκες ως μπάτλερ του συστήματος και νομίζεις πως θα μείνεις στο απυρόβλητο. Κρύβεσαι πίσω από τις "πολιτισμικές δηθενιές" και τις στημένες εκδηλώσεις,κάτ' ευθείαν κληροδοτήματα της Ρωμαϊκής αντίληψης,"αρένα ,άρτος και θεάματα" με λαθρομεταναστευτικούς ισλαμοφασιστικούς πληθυσμούς...που..θα χρησιμοποιηθούν για "αντικατάσταση πληθυσμών". Έγινε και θα γίνεται πάντα απ' τους εκάστοτε ολιγάρχες που ΕΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ νομίζοντας πως είσαι ομόταξός τους ή ομόταξή τους. Η νίκη η δική μας ...των ΑΝΘΡΩΠΩΝ θα αργήσει..μα αυτή η επίγνωση αποτελεί το όπλο μας. ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΉ...τι ακριβώς ελπίζεις;

Κατά τα άλλα… Δεν μπαίνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα λένε οι ψεύτες!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΑΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

Έτσι μας μάθαμε να ζούμε από το 1980 που μπήκαμε στον λάκκο των λεόντων που τότε ονομαζόταν ΕΟΚ και γίναμε «Ευρωπαίοι» !!!!!!!

Από ΑΡΧΟΝΤΕΣ και ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ανθρώπους μας κατάντησαν ΠΑΛΙΑΤΣΟΥΣ και ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΥΧΟΥΣ

Από βιομηχανική και αγροτική χώρα με μηδενική ανεργία και πλήρη ανάπτυξη και αυτάρκεια που είμαστε, σταδιακά με τις κατευθυνόμενες επιχορηγήσεις η Ελλάδα μετατραπήκαμε σε χώρα υπηρεσιών με εκατομμύρια ανέργους ή εποχιακά εργαζόμενους

Μετά το 1994 που η ΕΟΚ μετατράπηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση τα επιδόματα άρχισαν σιγά σιγά να κόβονται. Μέχρι το 2010 που μετατραπήκαμε σε αποικία, και επιχειρείτε κανονική αλλοίωση πληθυσμού και αντικατάσταση του με λαθρομετανάστες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πόσο αριστερός είσαι φαίνεται στην στάση ζωής σου και όχι στα βιβλία που διάβασες

Σχολιο.- Ειδικά όσοι διαχωρίζουν αριστερούς και πατριώτες, είναι οι τοπ αδιάβαστοι. Ανέκαθεν οι μεγαλύτεροι πατριώτες, ήταν αριστεροί.

Σχολιο.- τώρα δεν είναι πατριώτες , αλλά αχταρμάς θα έλεγα.

Σχολιο.- Από που βρήκες αυτή την "έρευνα" ότι το 99% των αριστερών δεν έχει διαβάσει ούτε ένα βιβλίο ? σίγουρα είναι "επιστημονική", πολλά καντάρια "επιστήμης"....

Σχολιο.- τι να τα κάνουν τα βιβλία; αφού έχουμε διανοουμενους..την αλεκα το Τσιπρα.

Σχολιο.- πολύ φοβάμαι ότι με τις αναθεωρήσεις που κάνουνε τώρα τελευταία στο ΚΚΕ καλύτερα να μη διαβάζουνε τίποτα

Σχολιο.-  Η "χαζοειρωνεία" όπως χαρακτήρισες αυτό που έγραψα = "που βρήκες αυτή την "έρευνα" ? σίγουρα είναι "επιστημονική", πολλά καντάρια "επιστήμης"....", είναι πολύ πιο ΣΟΒΑΡΗ από τις ΕΠΙΠΟΛΑΙΕΣ κι ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ "πιστοποιήσεις" χωρίς ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ενός τυχάρπαστου.

Σχολιο.- Αν αυτό συμβαίνει με τους ''αριστερούς'' και αριστερούς γενικά και ειδικά,τότε για τους δεξιούς καθ ολοκληρίαν, το ποσοστό των πολιτικά αγράμματων είναι άπειρο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ , ΓΚΟΜΕΝΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ , ΣΥΝΤΡΟΦΙΛΙΚΙΟΥ (μονομερους)

ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΩΝ.....ΓΥΝΑΙΚΑΚΙΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕΕ

συζητηση με φιλη του ''αναρχο-τρεχαγυρευε τρια πουλακια καθονταν χωρου''....

μπες στο ταδε της λεω για να κατεβασεις να μετρησεις και να εκτυπωσεις τα ενσημα σου...

μπαινει μου τα στελνει και τι να δω... απο το 2010 εως το 2021 μηδεν ενσημα..καλα ρε μαλακα της λεω 10 χρονια δεν δουλευες;;; τι εκανες;;; κοπροσκυλιαζες;;; οχι δουλευα μου λεει..και ενσημα γιατι δεν εχεις της λεω... δουλευα σε εναν συντροφο ΣΥΡΙΖΑΙΟ 

στο λογιστικο του γραφειο και ειχαμε κανονισει στα πλαισια της αλληλεγγυης μεταξυ συντροφων ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ 6ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ...οριστε της λεω;;;; την αρχιζω στα μπινελικια...δεν μου λες μωρη ΑΧΛΑΔΩ μπας και σε ειχε γκομενα;;;; εεεεεεεεεεεεεε;;;;; τι ε μωρηηηηη ζαβη;;.σε ειχε και γκομενα δεν σου κολλαγε και εσνημα 10 χρονια και μου λες για ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΒΡΕ ΑΡΧΙΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ΘΗΛΥΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ;;;;;; να παναθεμα το κεφαλι σου (μουντζα) 

ΑΝΑΡΧΟ-ΧΑΖΙΟΒΟΛΑ..

κατι τετοιες ΑΓΑΘΟΜΟΥΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ...

ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ ΑΝΑΡΧΟ-ΤΣΙΡΙΜΠΙΜ-ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ...

ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ 

αλλα κατα τα αλλα ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ....

ου να μου χαθεις ΖΑΒΗ..ΓΥΝΑΙΚΑΚΙ ΟΛΚΗΣ.....

με ΣΥΓΧΥΣΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΟ ΣΟΥ

ΓΑΜΩ...ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΩΡΗΗΗΗΗΗΗΗ..6 ΜΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΝΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΑΡΧΙΣΩ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ.....

ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΑ ΣΑΣ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΑΤΟ & ΟΙ ΚΟΛΙΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ & ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ....

Με τις ευλογίες της Μονής Μεγίστης Λαύρας οι ανεμογεννήτριες ετοιμάζονται να καταστρέψουν και τη Σκύρο..

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Σκύρο. Σε μια προστατευμένη περιοχή Natura, 37.000 στρεμμάτων, η «ιδιοκτήτρια» του όρους Κόχυλας.

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Σκύρο. Σε μια προστατευμένη περιοχή Natura, 37.000 στρεμμάτων, η «ιδιοκτήτρια» του όρους Κόχυλας, η Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, μαζί με συνεργάτες της επιχειρηματίες σχεδιάζει να εγκαταστήσει 60 ανεμογεννήτριες ύψους 180 μέτρων και ισχύος περίπου 5,6 MW η κάθε μία (συνολική παραγόμενη ενέργεια 333 MW, δηλαδή το 10% του συνόλου της παραγωγής στην Ελλάδα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στην Ευρώπη.

Ολόκληρο το νησί έχει έκταση 210.000 στρέμματα, από αυτά 37.000 θα μετατραπούν σε αιολικό πάρκο

Σχολιο.- Βρε, στο μισό νησι

Σχολιο.- αμα τα αρπαξαν οι παπαδες και τους ανηκε ολοκληρο σε ολο θα εβαζαν ανεμιστηρες πολυτελειας

Σχολιο.- Απο 210.000 στρεματα του νησιου, η Μονη κατεχει 37.000. Τρομερο

Σχολιο.-  ο μεγαλυτερος τσιφλικάς ιδιοκτητης γης στην ελλαδα ειναι η ελληνικη εκκλησια

Σχολιο.-  Ήξερα ότι έχει πολύ γη. Είμαστε 500 χρόνια πισω

Σχολιο.- Ναι, είδαμε και τις Δημόσιες κρατικές εκτάσεις που είναι δάση , τι ακριβώς τους κάνει το ελληνικό κράτος του Κούλη, και πριν του τζίφρα και πριν του ΓΑΠ…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για πολλοστή φορά η Maria Zakharova,

προέβλεψε με απόλυτη ακρίβεια τήν-τότε-επερχόμενη ταπεινωτική φυγή του Σουηδού υπουργού εξωτερικών,που ακολούθησε την αποπομπή του κολλητού του  υπουργού εξωτερικών της «ουκρανο»χαχολίας,

του κομψευόμενου τζιτζιφιόγκου Dmytro Kuleba !!!

Όμως αυτές οι «παραιτήσεις»-αποπομπές φαντάζουν ως αλληγορικές ιστορικές υπενθυμίσεις,μετά την πανωλεθρία που υπέστησαν προχθές οι προαγωγοί των «ουκρανο»χαχόλων στην Πολτάβα,αναβιώνοντας την πλέον ταπεινωτική συντριβή που υπέστη ποτέ ιστορικά η Σουηδία στην μάχη της Πολτάβα !!!

Ήταν δε τόσο εξευτελιστικά ντροπιαστική η έκβαση εκείνης της αποφασιστικής μάχης του Μεγάλου Βορείου Πολέμου,πού ο ντροπιασμένος Σουηδος βασιλιάς δεν τολμούσε κάν να επιστρέψει τόσο ταπεινωμένος στο βασίλειό του και κατέφυγε μαζί με την βασιλική φρουρά του στην περιοχή της σημερινής Υπερδνειστερίας,όπου κι εγκαταστάθηκαν !!!

Μάλιστα αυτή η ατιμωτική μετεγκατάσταση των ηττημένων Σουηδών εισβολέων στην Ανατολική όχθη του Δνείστερου,αντανακλάται μέχρι και σήμερα στά ανθρωπολογικά δεδομένα των κατοίκων της περιοχής,αφού αυτοί έκτοτε, εξακολουθούν να είναι αρκετά εκατοστά ψηλότεροι έναντι των γηγενών των πέριξ περιοχών…!!!

Σχολιο.- Το ίδιο με τον Σουηδό Υπ.Εξ. δεν είχε κάνει και πριν 1 περίπου χρόνο και τ΄ άλλο «καϊνάρι», η «σοσιαλδημοκράτισσα» (μη χέσω) πρωθυπουργός της Φινλανδίας, η Σάνα Μαρίν;;; Αφού εκτέλεσε την αποστολή της, αποσύρθηκε «ησύχως»...

Σχολιο.- Σε ποιο σημείο της Ελλάδας σήμερα μπορεί να δει κάποιος δια γυμνού οφθαλμού στα ανθρωπολογικά στοιχεία των κατοίκων ;;;είναι ψηλοί και ιδιαιτέρως όμορφοι ;;; Νταξξξ ας το πάρει το ποτάμι ;;

Εκεί που ο Κάρολος

….έμεινε ενάμιση χρόνο με την συνοδεία του !!

Δυδιμοτοιχο Μπλουζ !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα πως εγώ είχα την αυταπατώμενη -εντύπωση ότι στην λεγόμενη «συλλογική Δυση» ανθούν τα «κράτη δικαιου»,η «δημοκρατια» και η «ελευθερία του λόγου»…όχι όπως στην…παλιοΡωσία…του…παλιο«δικτάτορα»…Πούτιν…;)…

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Ρώσο τηλεπαρουσιαστή Ντμίτρι Σάιμς για παραβίαση των κυρώσεων

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Ρώσου τηλεπαρουσιαστή Ντμίτρι Σάιμς και της συζύγου του Αναστασίας Σάιμς, με έδρα τη Βιρτζίνια, για δύο ξεχωριστά σχέδια παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγαπητοί ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ-ΗΛΙΘΙΟΙ τού «Γαλλικού Νέου Λαϊκού Μετώπου»,

δέν σάς είπε κανείς, ότι οι μαλακίες πληρώνονται?

Σχολιο.- Τι έγινε? Δες ποιον διόρισε πρωθυπουργό ο Μακρόν…

Σχολιο.- έναν σα τα μουτρα του απ οτι βλέπω

Σχολιο.- Δεν είναι ανιστορητοι, αλλά σε αδρά μισθοδοτούμενη υπηρεσία

Σχολιο.- πραξικόπημα ...ο μακρόν ακύρωσε την πρωτιά των νικητών

Σχολιο.- Η Λεπεν οφειλω να παραδεχτω οτι παιζει πολυκαλό σκακι και μόνοι τους ξεγυμνόνονται Ειναι η τριτη προταση Μακρον που πέφτει στα σκουπίδια Χθες 81 απο τους NFP αναγκάστηκαν να υπογραψουν βάσει του αρθρου 48 του Συντάγματος νομιζω την αιτηση παραιτησης του Μακρον Κατι που θα μπορουσαν να το κάνουν απο την αρχη Τωρα θυμηθηκαν πως ο καραγκιοζης καταστρατηγεί το αποτέλεσμα των εκλογων 

Σχολιο.- Έκανε πραξικόπημα ο μακρόν διορίζοντας δικό του ενώ ήταν ο χαμένος των εκλογών ,ο μελανσον κάλεσε σε γενικό ξεσηκωμό τον λαό να βγει στις δρόμους για το πραξικόπημα του μακρόν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αυτά τα λέει το ΚΚΕ...» 

«Αυτά τα αριστερά τα βαριέμαι...» 

«Δεν σηκώνω τέτοια εγώ....».

Με αυτές τις απαξιωτικές φράσεις, όλο οργή και περιφρόνηση απαντούσε μιλώντας του προσβλητικά στον ενικό, ο υπουργός Διάλυσης του ΕΣΥ Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis στον γιατρό Χρήστο Καραχρήστο, πρόεδρο της ΕΝΙΘ που του μιλούσε ευγενικά και στον πληθυντικό και του απαριθμούσε τα προβλήματα του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Και όπως πάντα, τον διέκοπτε, δεν τον άφηνε να μιλήσει και άρχισε να τσιρίζει: 

«Θα πείτε ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει στο σύστημα για όλα αυτά που κάνει και μετά όλα τα άλλα. Έχω βαρεθεί τη γκρίνια σας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το σύστημα προχωράει είναι όρθιο σώζει ζωές...»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΤΑΒΑ: ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ! 

Με ένα μόνο βαλλιστικό πύραυλο, ИСКАНДЕР, (ΙΣΚΕΝΤΕΡ), η Ρωσία εξολόθρευσε εκατοντάδες στρατιωτικούς ειδικούς πάνω σε θέματα ραντάρ και ραδιοηλεκτρονικης πάλης, διαλύοντας, ταυτόχρονα το στρατιωτικό αυτό σύμπλεγμα κτηρίων και στρατιωτικών υποδομών!

Ο επίσημος απολογισμός από τον Ζελένσκι μιλάει για 51 νεκρους(αρχικά δόθηκε για 41), αριθμός έτσι και αλλοιώς τρομακτικός για τόσου υψηλού επιπέδου και ειδίκευσης στρατιωτικών. Ωστόσο, με στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα εκείνοι που δουλεύουν παράνομα στα ουκρανικά μετοπισθεν, όσοι κείτονται ακόμα στα χαλάσματα, και δεκάδες που πέθαναν κατά τη μεταφορά στα νοσοκομεία της πόλης, Πολτάβα, δεν είναι λιγότεροι από… 580! Θύματα του τρομερού πυραυλικού πλήγματος είναι πολλοί (άγνωστο ακόμα πόσοι) αλλοδαποί εκπαιδευτές από τις χιλιάδες που αλωνίζουν τους στρατιωτικούς χώρους της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει ούτε ένα εκπαιδευτικό κέντρο που να μην είναι γεμάτο από δυτικούς, ΝΑΤΟικους, ειδικούς! Προς το παρόν, ανάμεσα στα θύματα, ένας Τσέχος, ειδικός σε συστήματα μη επανδρωμένων, μερικοί Σουηδοί που εκπαίδευαν πιλότους για αεροσκάφη με μακρινά συστήματα ραντάρ ανίχνευσης ASC 890, τα οποία η Στοκχόλμη έχει ανακοινώσει ότι δίνει στο καθεστώς Ζελένσκι…. Το σύνολο των μεγάλων δυτικών ΜΜΕ, αποφεύγει να «ανεβάσει» το θέμα στα πρωτοσέλιδα, ωστόσο, συνολικά, μιλά για «τρομερό» πλήγμα, για «καταστροφή» και ήδη ξεκινάει μια συζήτηση για την αξία του πυραύλου Ισκαντερ, το οποίο η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι ικανός αριθμός αυτών έχει τοποθετηθεί στο Καλίνινγκραντ… Εκείνοι(από τη γηραιά Αλβιώνα), που είχαν την έμπνευση να ωθήσουν τους Ουκρανούς στο Κουρσκ, δίνοντας τους «γη και ύδωρ» ειδικά σε συστήματα ραδιοηλεκτρονικής πάλης, ας μετρήσουν την απόσταση Καλίνινγκραντ-Λονδίνο. Ιδού η… Πολτάβα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



https://www.youtube.com/watch?v=KVjP9LW0yIk

Γιατρός: «Σας παρακαλώ να μιλάτε λίγο πιο σωστά γιατί μιλάτε σε έναν γιατρό του νοσοκομείου που αυτή τη στιγμή ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να κάνουμε περισσότερες εφημερίες για να βγει το πρόγραμμα»

Αδ. Γεωργιάδης: «Είσαι υπουργός Υγείας, τι θα έκανες;»

Γιατρός: «Μαζικές προσλήψεις και κίνητρα στους γιατρούς…»

Αδ. Γεωργιάδης: «Σου απαγορεύονται λοιπόν, δεν μπορεί η Ελλάδα να το κάνει… τι θα κάνεις; Τι θα κάνεις;»

Γιατρός: «Να γίνει…»

Αδ. Γεωργιάδης: «Θα ρίξεις το σύστημα; Θα χρεοκοπήσεις τη χώρα;»

Γιατρός: «Την ώρα που δεν κάνετε προσλήψεις μιας συνάδελφός μας κατέρρευσε…»

Αδ. Γεωγριάδης: «Σε παρακαλώ πολύ. Λοιπόν. Είσαι γιατρός, κάνεις θεραπείες, έχεις γίνει επιστήμονας, είσαι με το ΚΚΕ, καλά κανεις και το λες. Το ΚΚΕ θα μας τα δώσει; Φτάνει!».

Ο Μπουμπούκος παραδέχεται δημόσια ότι υπάρχει "όριο προσλήψεων". Ευτυχώς που "βγήκαμε από τα μνημόνια" λέω εγώ ο γραφικός γκρινιάρης και ψεκασμένος. Κι ευτυχώς που μείναμε Ευρώπη στην σωστή πλευρά της ιστορίας, θα συμπλήρωνα....Μόνο αηδία πια για αυτό το επιτελικό κράτος των άχρηστων σφουγκοκωλάριων των χαρτογιαδάκων των Βρυξελών...

ΥΓ: όσο αφορά τους γιατρούς ας προσέχατε όταν βάζατε πλάτη στις πλανδημίες τους και θέλατε και χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια......όλα εδώ πληρώνονται



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εάν το AIPAC (μεγαλύτερο Εβραικό λόμπι στην Αμερική) χρηματοδοτεί και ελέγχει το 98% των Δημοκρατιών αντιπροσώπων στο Κοινοβούλιο και το 98% των Ρεπουμπλικανών.....

Δεν υπάρχει πλέον ρεπουμπλικανό ή δημοκρατικό κόμμα

Το AIPAC είναι το μόνο κυβερνών κόμμα στο Κονγκρέσο.

Η κυβέρνηση μας είναι υπόδουλη στο Ισραηλ.

Σχόλιο: Μαρέβα Γκραμπόφσκι(1η κυρια),Νότης Μηταράκης(Υπουργος Μεταναστευσης κ Ασυλου), Δανιήλ Εσδρα(Υπηρεσιακος Υπουργός Μετανάστευσης κ Ασυλου) Χρήστος Ροζάκης Ροζενσταιν (Συμβουλος Ασφαλειας Ελιαμεπ "Το Καστελοριζο κειται μακραν") , Μωυσής Ελισάφ( Τον εκλαιγε ολο το εν ελλαδι πολιτικό συστημα) , Κώστας Σημίτης (το λεει το όνομα) Κασσελάκης(θήτευσε Goldman Sachs και φέρνει όλα τα παρελκόμενα της woke liberal αρρωστιας)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παντελή Βαλασόπουλε,

Την στιγμή που τα Ρωσικά στρατεύματα θα μπαίνουν στο Κίεβο και ο Ούκρανικός λαός θα υποδέχεται με λουλούδια τους απελευθερωτές,

Την στιγμή που θα οι νικητές θα πετούν στην πυρά τα ναζιστικά σύμβολα,

Την στιγμή, που οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ θα έχουν λουφάξει, στα υπόγεια, κυνηγημένοι, απ΄τους πολίτες τους, 

Την στιγμή που το φως θα νικήσει το σκοτάδι των τεράτων,

Τότε θα σου αφιερώσω αυτό το τραγούδι της νίκης.

Μόνο και μόνο για να φανταστώ την λύσσα σου αργυρώνητο παπαγαλάκι των φασιστών!

https://www.youtube.com/watch?v=w2Fea3b_K0Y



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν η "Δημοκρατία" έγινε άλλοθι για τυραννία.

Η κατάρρευση της Δύσης είναι θέμα χρόνου

«Ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία είναι σκλαβιά και η άγνοια είναι δύναμη».  –  Τζορτζ Όργουελ, 1984

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι επιδιώκουν τη δημοκρατία και την ελευθερία ως τρόπο διακυβέρνησης της μονοπολικής εξουσίας τους. Όσες χώρες δεν ακολουθούν το παράδειγμα της «Τάξης βασισμένης σε κανόνες», κανόνες που οι ίδιοι αποφασίζουν κατά το δοκούν, θεωρούνται «φασιστικές» και οι ηγέτες τους εξισώνονται με τον Χίτλερ. Στην αντεστραμμένη πραγματικότητα που ζούμε, όσες χώρες θέλουν εθνική κυριαρχία είναι φασιστικές. Ο πόλεμος είναι ειρήνη και η «τάξη βασισμένη σε κανόνες» δημοκρατία.

Ενώ υποστηρίζουν ότι δεν εμπλέκονται στο εσωτερικό των χωρών, η αλήθεια είναι πως έχουν αλλοιώσει τα αποτελέσματα των εκλογών σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, είτε με πορτοκαλί επαναστάσεις, είτε με κυρώσεις (στο 1/3 του πλανήτη), είτε με απευθείας παρεμβάσεις. Μέχρι πρόσφατα θεωρείτο αδιανόητο μια χώρα να έχει κυβέρνηση μη φιλική των ΗΠΑ, ώστε οι Αμερικανικές επιχειρήσεις να μπορούν να εκμεταλλεύονται τους πόρους της κάθε χώρας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ντε φάκτο αποικιοποίηση τους παγκόσμιου πλούτου.

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία υπήρξε το απόλυτο άλλοθι της εγκαθίδρυσης της τυραννίας. Ο Αριστοτέλης δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρεξηγήσεων: «… η τυραννίδα έχει τρεις στόχους: Πρώτα να υποτάξει το φρόνημα των πολιτών… δεύτερο να διασπάσει τη δυσπιστία ανάμεσα στους πολίτες… τρίτο να αποδυναμώσει τους πολίτες… Οι στόχοι λοιπόν, προς τους οποίους αποβλέπουν τα σχέδια των πολιτών. τυράννων είναι αυτοί οι τρεις, γιατί όλες οι μέθοδοι των τυράννων θα μπορούσαν να αναληφθούν στις εξής βασικές αρχές: να είναι καχύποπτοι οι πολίτες μεταξύ τους, να είναι ανίσχυροι και να έχουν υποταγμένο φρόνημα».

Ο νεοφιλελεύθερος τεχνοφεουδαρχικός καπιταλισμός ως ιδεολόγημα έχει σκοπό να παρουσιάσει την κλοπή των εθνικών πόρων των κρατών ως αναπόφευκτο, να διαμελίσει τον κοινωνικό ιστό μέσω της ατομικότητας για να μην υπάρχει οργανωμένη ταξική αντιπαλότητα για να δρα ελεύθερα το κεφάλαιο, και να βάλει τέλος στο έθνος κράτος ώστε όλος ο πλανήτης δεν είναι υποχείριο του αμερικανικού και εβραϊκού κεφαλαίου. Σε εθνικό επίπεδο τακτικής διαχείρισης των πληθυσμών είναι με την προσφιλή της τυραννίας «διαίρει και βασίλευε».

Αν οι οποίοι έχουν παρέμβει στις κυβερνήσεις δεκάδων χωρών των ΗΠΑ στον πλανήτη για να βγάλουν το δικό τους αποτέλεσμα ποιος είπε πως δεν έκανε στη δική τους χώρα ή την Ευρώπη; Οι λύσεις του γκομπαλιστικού κέντρου είναι ακραίες και όσο πιο ακραίες γίνονται, τόσο πιο ευκρινείς για το κοινό είναι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Η επίθεση στην ελευθερία του λόγου κλιμακώνεται

- Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για τον Chris Pavlovski, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Rumble, και τον Andrew Torba, CEO της GAB, με την κατηγορία της συνωμοσίας για εξαπάτηση των ΗΠΑ και όχι μόνο. Δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη του Durov στη Γαλλία

- Αυτή η καταστολή σε ανεξάρτητες πλατφόρμες γίνεται πολύ οικεία

-Είναι αυτό απλώς ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια για μαζική λογοκρισία;

-Η ελευθερία του λόγου είναι σαφώς υπό πολιορκία. Ποιος θα είναι ο επόμενος; 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Εμ δαρμένος, εμ κερατάς” που λένε στο χωριό μου!

Ο Μελανσόν του Νέου Λαϊκου Μετώπου στη Γαλλία, διαμαρτύρεται:

- “Ο Μακρόν έκλεψε το εκλογικό αποτέλεσμα!” 

σχολιάζοντας την ανακοίνωση σήμερα του Γάλλου προέδρου να διορίσει τον καραδεξιό Μπαρνιέ, πρώην επίτροπο στην ΕΕ σαν πρωθυπουργό! 

-Δεν ήταν ο Μακρόν, μεγάλε που … έκλεψε! 

-ΕΣΥ έκλεψες την ψήφο των Γάλλων, που άλλο ψήφισαν και είδαν να χαρίζονται 130 έδρες από τον Μελανσόν στον μισοπεθαμένο Μακρόν του α’ γύρου!

-Άντε από κεί, που διαμαρτύρεσαι κιόλας αντί να βγεις στα Ηλύσια Πεδία με μια ταμπέλα στο λαιμό:

“Είμαι αφελής και μ… και πιάστηκα κορόιδο”

Σχολιο.- Αφελής δεν το λες παγκοσμιοποιητές είναι με επικάλυψη δήθεν αριστεράς



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Famagusta τέλος από το Netflix ύστερα από τις πιέσεις της Τουρκίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Τουρκία πέτυχε το Famagusta να προβληθεί μόνο στην Ελλάδα

Ραγιαδοπετρίτη θα βγάλεις καμια ανακοίνωση η χεστηκες ;

Σχολιο.- Ντροπή στο Νετφλιξ.. ανιστόρητοι και υποτακτικοί! Τώρα με το Famagusta κρύβουν την ιστορία. Με τη μαύρη Κλεοπάτρα παραποίησαν την ιστορία.  Μέχρι και η κοπελίτσα που βλέπουμε ποιό είναι το χρώμα της το παραδέχεται. Και ντροπιάζει αυτούς που θέλουν να διαστρεβλώσουν την ιστορία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλουν σπίτια και λεφτά χωρίς δουλειά, οι λαθροεισβολεις στην Ελλάδα....όταν εμείς που πληρώνουμε φόρους δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα; Δείτε πως οι έλληνες μπάτσοι ματαζίδες τούς προστατεύουν.....

Πάμε κατά Διαόλου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τη Γαλλία, ας σταθούμε για μια στιγμή με δέος μπροστά στο επίπεδο δημοκρατίας των προτύπων τής έννοιας αυτής παγκοσμίως. 

Σε μια χώρα τής αυτοκρατορίας, το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα είναι εγγυημένο ότι δε θα έχει την παραμικρή επίδραση στο διεθνή προσανατολισμό τής χώρας και στην ουσία τής οικονομικής πολιτικής της. Μπορεί να έχει επιρροή σε άλλα επιμέρους ζητήματα, αλλά ποτέ στα κεντρικά.

Σκεφτείτε τώρα ένα κράτος - παρία, που ελέγχεται όλη την ώρα από τους παγκόσμιους αστυνόμους για ανεπαρκή δημοκρατικότητα. Και σκεφτείτε τι μπορεί να φέρει μια εκλογική νίκη τής αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα πχ. Κατακλυσμιαίες αλλαγές σε όλο το φάσμα.

Εξαιρετικά ειρωνικό.

Το επόμενο βήμα μετά τη συνειδητοποίηση τού παραπάνω είναι να συνειδητοποιήσει κανείς και ότι τα κράτη τής δεύτερης κατηγορίας στην πραγματικότητα υπερασπίζουν τη δημοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο έναντι τής προσπάθειας τής Ουάσινγκτον και των φίλων της να επιβάλουν διεθνή δικτατορία.

Με καθαρά κριτήρια δημοκρατικότητας, δηλαδή, ΛΔ Κορέας - Δύση 5 - 0.

Σχολιο.- Mάθαμε τελικά πόσους σουηδέζικους κορμοράνους σκότωσε αυτό το κάθαρμα ο Πούτιν;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεταπολιτισμός και Νεοβαρβαρότητα! Πουθενά και ουδέποτε στην ιστορία ανθρωπότητας σε όλα της τα στάδια δεν υπήρξε γάμος ομοφύλων/ομοφυλόφιλων και τεκνοθεσία/πολύχρωμη οικογένεια.( Φ. Ένγκελς ”Η Καταγωγή της Οικογένειας ”)

05/09/2024

Το κλασικό έργο του Φρίντριχ Ένγκελς ”Η Καταγωγή της Οικογένειας ” αποδομεί πλήρως το αφήγημα του γάμου ομοφύλων/ομοφυλόφιλων και της πολύχρωμης οικογένειας. Στο ιστορικό του πόνημα ”Η Καταγωγή της Οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους” ένας από τους ” πατέρες” του κομμουνισμού και της πολιτικής οικονομίας/θεωρίας εξετάζει την δι-ιστορική εξέλιξη της οικογένειας ως κοινωνικού θεσμού και του γάμου.

Συμπέρασμα: σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης ιστορίας από τον πρωτογονισμό την προϊστορία ως τη σύγχρονη εποχή δεν υπάρχει καμιά αναφορά ή η παραμικρή καταγραφή γι αυτού του είδους γάμου και οικογένειας που θέσπισε η ΕΕ και η Ελλάδα.

Σε κανένα στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης (3 στάδια)

1 άγρια κατάσταση

2 βαρβαρότητα

3 πολιτισμός

σε κανένα γένος, φυλή ή φατρία πουθενά στον κόσμο και ουδέποτε δεν εντοπίζεται γάμος oμοφύλων/ομοφυλόφιλων και πολύχρωμη οικογένεια

υπάρχουν τόσο άλλοι τύποι όπως ομαδικός γάμος ή αιματοσυγγενική οικογένεια στις απαρχές της ανθρωπότητας ως και πολυανδρία ή πολυγυνισμός αλλά γάμος ομοφύλων/ομοφυλόφιλων και πολύχρωμη οικογένεια ουδέποτε και πουθενά από καταβολής σύμπαντος κόσμου. Επομένως είναι μια αντιεπιστημονική σύλληψη και επιβολή.. ούτε στην εποχή της αγριότητας ούτε στην εποχή της βαρβαρότητας ούτε βέβαια στο στάδιο του πολιτισμού.

Η ανιστόρητη κι αντιεπιστημονική ψευδοπροοδευτικότητα (είτε ως τεχνοφεουδαρχικκός νεοφιλελευθερισμός είτε αμερικανοαριστερός γουοκισμός) δεν είναι πρόοδος αλλά αντίδραση.. Και αντίδραση με βάναυσες μεθόδους επιβολής, ανοιχτός φασισμός και ναζισμός δηλαδή!!!

Οπότε αυτοδικαίως ο αιώνας μας μπορεί να χαρακτηριστεί ως Μεταπολιτισμός και νεοβαρβαρότητα ή μάλλον υπερβαρβαρότητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλαντιμίρ Πούτιν. Προτιμώ να κερδίσει η Χάρις τις εκλογές



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραξικόπημα Μακρόν στη Γαλλία. Διορίζει πρωθυπουργό τον δεξιό Μισέλ Μπαρνιέ.

Πρόταση μομφής προαναγγέλλει  το Νέο Λαϊκό Μέτωπο. Ανοχή μέχρι νεωτέρας από την Λεπέν.

Σε κινητοποιήσεις καλούν κόμματα και συνδικάτα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ

Ο Μακρόν διόρισε πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ

Τον 73χρονο πρώην επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ για το Brexit, ο οποίος προέρχεται από τους κεντροδεξιούς «Ρεπουμπλικάνους»

Τον 73χρονο Μισέλ Μπαρνιέ διόρισε τελικά πρωθυπουργό της Γαλλίας χτες ο Πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, δύο μήνες μετά τις έκτακτες βουλευτικές εκλογές, στις οποίες το προεδρικό «στρατόπεδο» κατρακύλησε στην τρίτη θέση.

 Ο Μπαρνιέ έχει διατελέσει επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της ΕΕ, ενώ το 2016 ανέλαβε επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ για την αποχώρηση της Βρετανίας (Brexit). Προέρχεται από το κεντροδεξιό κόμμα των «Ρεπουμπλικάνων» (LR), έχοντας διατελέσει μάλιστα και υπουργός επί σειρά ετών, στις κυβερνήσεις Σιράκ και Ραφαρέν, τις δεκαετίες του 1990 και του 2000.

Περιμένει «να κρίνει» η RN

Στο μεταξύ, επιβεβαιώνοντας διεργασίες που «τρέχουν» σε όλο το αστικό πολιτικό φάσμα, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Εθνικής Συσπείρωσης» (RN), Μαρίν Λεπέν, δήλωσε πως ο Μπαρνιέ «φαίνεται να πληροί τουλάχιστον το πρώτο κριτήριο που είχαμε ζητήσει, δηλαδή έναν άνθρωπο που σέβεται τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις και μπορεί να απευθυνθεί στην RN, η οποία έχει τη μεγαλύτερη (σ.σ. ως κόμμα) ομάδα της Εθνοσυνέλευσης, με τον ίδιο τρόπο όπως και στις άλλες ομάδες».

Ο δε πρόεδρος της RN, Ζορντάν Μπαρντελά, είπε ότι το κόμμα του «θα κρίνει την πολιτική ομιλία» του νέου πρωθυπουργού πριν αποφασίσει τη στάση του, προσθέτοντας ότι «θα ζητήσουμε να αντιμετωπιστούν επιτέλους οι μεγάλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης των Γάλλων, η αγοραστική δύναμη, η ασφάλεια, το Μεταναστευτικό, και επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε οποιοδήποτε πολιτικό μέσο δράσης αν αυτό δεν συμβεί τις επόμενες βδομάδες».

Από τη μεριά της «Ανυπότακτης Γαλλίας» (LFI, πρωτοστάτησε στον αριστερό  σοσιαλδημοκρατικό σχηματισμό του «Νέου Λαϊκού Μετώπου») ο Ζαν - Λικ Μελανσόν σχολίασε ότι ο πρόεδρος της χώρας με αυτόν τον διορισμό «αποφάσισε να αρνηθεί επίσημα το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που ο ίδιος είχε προκηρύξει. Δεν είναι το "Νέο Λαϊκό Μέτωπο", που βγήκε πρώτο στις εκλογές, που θα έχει τον πρωθυπουργό».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΛΣΤΑΤ “ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ” ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ… ΕΥΦΟΡΙΑ”

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα το 2023, που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ, «στραπατσάρουν» τη θετική εικόνα που φιλοτεχνεί η κυβέρνηση εν όψει της ΔΕΘ.

Πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, με τίτλο «7 πρωτιές και 7 αλήθειες για την ελληνική οικονομία», παρουσιάζοντας την πρόοδο της Ελλάδας την τελευταία πενταετία, επί διακυβέρνησης ΝΔ.

Η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας στην Ευρωζώνη, με μικρή απόσταση από την Ισπανία (26,5%).

Αλλά και σε σύγκριση με τις χώρες εκτός Ευρώ, η Ελλάδα παραμένει αισθητά φτωχότερη από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία). Οι μόνες που μας ξεπερνάνε σε ποσοστά φτώχειας είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία, με 30% και 32% αντίστοιχα.

Αυξήθηκαν οι φτωχοί άνω των 65

Η κυβέρνηση επαίρεται ότι επί των ημερών της αμβλύνθηκαν οι αδικίες και οι ανισότητες, όμως οι δείκτες φτώχειας μαρτυρούν το αντίθετο.

Δεν μας λέει για παράδειγμα ότι για τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών,  το ποσοστό πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό αυξήθηκε επί διακυβέρνησης ΝΔ, από 19,2% το 2019 στο 23,9% το 2023.

Τα ποσοστά κινδύνου φτώχειας για τα παιδιά και για τις γυναίκες είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη με 28,1% και 27,3% αντίστοιχα.

Επίσης, όπως επιβεβαιώνουν τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αυξήθηκε επί της διακυβέρνησης της ΝΔ το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (επιδόματα, παροχές). Το 2019  ήταν στο 17,9% και το 2023 σκαρφάλωσε στο 18,9%.

Αν μάλιστα υπολογίσουμε τον κίνδυνο φτώχειας με βάση το κατώφλι φτώχειας του 2008 – πριν την κρίση, τότε ο ένας στους τρεις κατοίκους της Ελλάδας (33,3%) είναι οριακά φτωχός. Το ποσοστό μειώθηκε μεν σημαντικά επί διακυβέρνησης ΝΔ (από 42% το 2019), όμως εντός του 2023 κινήθηκε ανοδικά, κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Τέλος, αυξήθηκε έστω και οριακά, η ανισοκατανομή εισοδήματος – δηλαδή η ψαλίδα που χωρίζει το πλουσιότερο 20% από το φτωχότερο 20% του πληθυσμού.  Το 20% των πλουσιότερων έχουν αθροιστικά υπερπενταπλάσια εισοδήματα (5,3) από το 20% των φτωχότερων.

Ειδικά για τους άνω των 65 η ανισότητα μεγάλωσε αισθητά, από το 3,8 στο 4,14, αντικατοπτρίζοντας και τη μεγάλη ψαλίδα στις συντάξεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 500 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ – Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΤΤΙΚΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ – ΚΑΛΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ “ΦΙΛΕΤΑ” ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ” – ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΜΕ “ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ”

Τι συμβαίνει με την παράκτια θαλάσσια ζώνη από Πάργα ως το ακρωτήριο Άγιος Θωμάς, στην Πρέβεζα; Αν πριν λίγα χρόνια ακούγαμε «Αλβανός

επενδυτής», θα λέγαμε πως πρόκειται για σύντομο ανέκδοτο. Τώρα όμως γιατί πρόκειται; Για επιχειρηματικούς λόγους ή επεκτατικούς, γίνονται οι μπίζνες;

Ένα περίεργο, αλλά άκρως δικαιολογημένο άγχος, έχει καταβάλει τους κατοίκους σε πολλές περιοχές στην Πρέβεζα, που ακούν φήμες, αλλά και  ιστορίες για αγοραπωλησίες που γίνονται με «μπροστάρηδες» επιχειρηματίες από τη Β. Ήπειρο και όχι μόνο. Είναι κοινό μυστικό πως οι βλέψεις του Έντι Ράμα για τη Μεγάλη Αλβανία, κρύβουν πίσω τους τεράστιες δόσεις αλήθειας. Αυτής που δεν τολμάνε να καταγγείλουν οι ντόπιοι, που κάθε μέρα μαθαίνουν και για άλλο κομμάτι γης που πουλήθηκε σε ανθρώπους του Αλβανού πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι πως η περιοχή εκεί είναι πανέμορφη και σχετικά «παρθένα» από ξενοδοχειακές μονάδες και ίσως μυρίστηκαν την τουριστική άνοδο που θα έχει τα επόμενα χρόνια και θέλουν να επενδύσουν. Είναι όμως έτσι;

Μονολίθι Πρέβεζας 25 χιλιόμετρα παραλία. Η μεγαλύτερη με άμμο στην Ευρώπη

Το Μονολίθι είναι μία εξωτική παραλία στα δυτικά του Νομού Πρέβεζας με μήκος περίπου 25 km. Θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί λοιπόν, πολλά ακούγονται για ανθρώπους του Ράμα, συγκεκριμένα πως ο αδελφός του, μαζί με «φίλους», αγοράζουν κομμάτια γης, τα ονομαζόμενα, «φιλέτα» για «επενδυτικούς λόγους».

Ο αδελφός του Βαντζέλ Τάβο, επενδυτής;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδελφός του εκλεκτού του Έντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβο, βρίσκεται μαζί με κουστωδία και διαπραγματεύεται και ίσως να έχει περάσει και στην ιδιοκτησία τους, πολύ γνωστό τουριστικό θέρετρο, στη παραλία του Μονολιθίου στην Πρέβεζα.

Έχουν διεισδύσει στην αγοραστική πίτα και διεκδικούν να πάρουν τη μερίδα του λέοντος από τους κατοίκους. Ό,τι ακριβώς έκαναν δηλαδή και στους Έλληνες της Χιμάρας, εξαναγκάζοντάς τους, να πουλήσουν επιχειρήσεις, σπίτια, οικόπεδα και ό,τι άλλο περιουσιακό στοιχείο μπορεί να τους δένει με τον τόπο τους.

Ξενοδοχεία αλλάζουν χέρια με «μπροστινούς»

Άλλο ένα «περίεργο» που επισημαίνουν οι πηγές μας, είναι πως ενώ πίσω από τις αγορές αυτές, φαίνονται να υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες, αυτό που ακούγεται είναι πως λειτουργούν ως «μπροστάρηδες – μπροστινοί – αχυράνθρωποι» σε μια «αλβανική συμφωνία» επέκτασης και κυριαρχίας επί ελληνικού εδάφους. Όπως κι αν έχει το θέμα , ένα είναι σίγουρο. Χρειάζεται έρευνα και να ανοίξουν επιτέλους τα στόματα που φοβούνται και μένουν ερμητικά κλειστά για βγει η αλήθεια στο φως. Δεν είναι σενάρια φαντασίας, είναι ενδείξεις και μάλιστα σοβαρές.

Εξάλλου, όπως λέει κι λαός μας, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΡΩΣΟΝΑΤΟΪΚΟ  ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΡΩΣΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ 

 Σε καθηλωτικό βίντεο, φαίνονται οι βάναυσοι βασανισμοί Ρώσων στρατιωτών στο Κουρσκ από Ουκρανικές δυνάμεις.

Στην αρχή ο Ουκρανός ζητά από ένα Ρώσο να πει κάτι κατά του Πούτιν, χωρίς όμως ο ίδιος να συμμορφώνεται. Στη συνέχεια τον υποβάλλει σε ηλεκτροσόκ λέγοντας του «τι συμβαίνει πονάς; Νομίζεις ότι οι δικοί μας άνθρωποι δεν υποφέρουν;».

https://twitter.com/i/status/1831949203612017089



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραδομένη η κυβέρνηση στις ορδές των λαθρομεταναστών: Βίντεο ντοκουμέντο από Λήμνο: «Φτάσαμε καλά»

Πλήρως ανεξέλεγκτο το κύμα εισβολών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από αλλοδαπούς μουσουλμάνους οι οποίοι μπαίνουν στη χώρα κυριολεκτικά με το «έτσι θέλω».

Τα συμβάντα είναι δεκάδες και καθημερινά. Από την Κρήυτη έως την Λήμνο οι μουσουλμάνοι αλλοδαποί αποβιβάζονται χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ το λ.σ. αγωνίζεται με ότι  μέσο έχει διαθέσιμο να ικανοποιήσει την αυξημένη κίνηση.

Στη Λήμνο στην περιοχή Πλάκα αποβιβάστηκαν 32 λαθρομετανάστες, χωρίς φυσικά να γίνουν αντιληπτοί. Αφού στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο αγροτικό Ιατρείο Παναγιάς, για; Να γίνει σίγουρο ότι χαίρουν άκρας υγείας στη συνέχεια ανέβασαν βίντεο επιβεβαίωσης της άφιξης, για να πληρωθεί ο διακινητής.

Τις πρωινές ώρες χθες, η λιμενική αρχή Χανίων ειδοποιήθηκε από αλλοδαπούς  για την ύπαρξη μίας λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 27 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, γνωστή περιοχή όπου γίνονται οι παραλαβές αλλοδαπών.

Στο σημείο μετέβη αστραπιαία ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος του λ.α.., όπου κατόπιν οδηγιών από τους αλλοδαπούς εντόπισε λέμβο με σαράντα δύο (42) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (34 άντρες και 8 «ανήλικοι»).

Στη Ρόδο πρωινές ώρες 5ης Σεπτεμβρίου, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα με πορεία τις ακτές της Ρόδου, στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου-Κρεμαστής Ρόδου. Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του λ.σ. το οποίο εντόπισε το Τ/Χ σκάφος και προσπάθησε να το ακινητοποιήσει με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, προ του κινδύνου αυτό να επιστρέψει στην Τουρκία.

Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, κάνοντας επανειλημμένες προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του λ.σ.  στο πρυμναίο του τμήμα. Το πλήρωμα του σκάφους . προέβη στη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα.

Σχολιο.- Το μεγάλο "μεταναστευτικό" πάρτυ. Σίτιση,στέγαση,παιδεία,υγεία,κοινωνικές παροχές... Όλα πληρωμένα. Από ποιούς?

https://twitter.com/i/status/1829967362671485348

https://twitter.com/i/status/1829565503259496672



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ” ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ: Προειδοποιεί τη Ρωσία να μη συνταχθεί με το Αζερμπαϊτζάν σε συνοριακή διαμάχη

Η νέα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση του Ιράν προειδοποίησε τη Ρωσία να μη συνταχθεί με το Αζερμπαϊτζάν σε συνοριακή διαμάχη.

Μπορεί η δημιουργία του διαδρόμου Ζανγκεζούρ να βάλει «φωτιά» στις σχέσεις Ιράν και Ρωσίας;

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Σαγέντ Αμπάς Αραγτσί, προχώρησε στην ασυνήθιστη κίνηση να καταφερθεί εναντίον της Ρωσίας, αφού η Μόσχα τάχθηκε στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με τις εκκλήσεις του για έναν χερσαίο διάδρομο κατά μήκος των συνόρων Αρμενίας – Ιράν, ο οποίος, όπως φοβάται η Τεχεράνη, θα μπορούσε να την περιορίσει.

«Η περιφερειακή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα δεν είναι απλώς μια προτίμηση, αλλά ένας πυλώνας της εθνικής μας ασφάλειας. Οποιαδήποτε απειλή από τον βορρά, τον νότο, την ανατολή ή τη δύση κατά της εδαφικής ακεραιότητας των γειτόνων μας ή η επαναχάραξη των συνόρων είναι εντελώς απαράδεκτη και αποτελεί κόκκινη γραμμή για το Ιράν», έγραψε ο Αραγτσί στο X.

Η διαμάχη αυτή μπορεί να έχει ευρύτερες γεωπολιτικές επιπτώσεις, εάν υποδηλώνει ότι η νεοεκλεγείσα ιρανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να ακολουθήσει σκληρότερη γραμμή με τη Μόσχα στο πλαίσιο  της εξωτερικής της πολιτική.

Η Ρωσία και το Ιράν πρόκειται να υπογράψουν μια νέα συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, αλλά το περιεχόμενό της είναι ακόμη ανοιχτό προς συζήτηση, ενώ υπάρχουν εντάσεις εντός της ιρανικής κυβέρνησης σχετικά με το διπλωματικό τίμημα της εμβάθυνσης της στρατιωτικής συμμαχίας της με τη Ρωσία, η οποία έχει δει ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πωλούνται από το Ιράν στη Ρωσία εναντίον των ουκρανοναζί στην Ουκρανία..

Γιατί κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη το Ιράν

Το Ιράν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κάλεσε επίσης τον Ρώσο πρέσβη, Αλεξέι Ντεντόφ, για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της Μόσχας, λέγοντας ότι δεν θέλει να δημιουργηθεί μια σύγκρουση στα σύνορά του με την ενθάρρυνση της Μόσχας.

Τα σχόλια του Αραγτσί ήταν μια σαφής αναφορά στην απόφαση της Μόσχας να υποστηρίξει την έκκληση του Αζερμπαϊτζάν για τη διάνοιξη ενός διαδρόμου Ανατολής – Δύσης μέσω της Αρμενίας προς τον θύλακα του Ναχτσιβάν και την Τουρκία..

Η επίπληξή του βρήκε ανταπόκριση και σε άλλους στο Ιράν. Ο Μοχσέν Ρεζαεΐ, πρώην γενικός διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και γραμματέας του Συμβουλίου Επίλυσης, το οποίο επιλύει ζητήματα μεταξύ του κοινοβουλίου και του Συμβουλίου των Φρουρών, δήλωσε: «Η συμπεριφορά του Ρώσου πολιτικού ήταν απαράδεκτη και σε σαφή αντίθεση με τη δήλωσή τους για φιλία με το Ιράν, Αυτές οι ασάφειες θα πρέπει να επιλυθούν».

Ο Αχμάντ Ναντερί, ένας σκληροπυρηνικός πολιτικός στο ιρανικό κοινοβούλιο, δήλωσε: «Η έλλειψη κατάλληλης απάντησης στους Ρώσους στις περιπτώσεις προηγούμενων ενεργειών κατά των εθνικών συμφερόντων του Ιράν τους έκανε να γίνουν διπλά αλαζόνες. Θα πρέπει να τους γίνει κατανοητό ότι η στρατηγική συνεργασία δεν σημαίνει παραίτηση από τα συμφέροντα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνική Λύση: “Ούτε ένα ευρώ σε όσους συγκαλύπτουν τα εγκλήματα των Τούρκων”

Η Ελληνική Λύση καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μπουκοτάζ στο Netflix που δεν θα προβάλλει τη σειρά “Famagusta” παγκοσμίως, παρά μόνο στην Ελλάδα.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η Τουρκία ήρθε σε συμφωνία με το Netflix προκειμένου να μην συμπεριληφθεί η σειρά «Famagusta» στον κατάλογο των πελατών της πλατφόρμας στην Τουρκία καθώς και σε οποιαδήποτε αλλη χώρα εκτός της Ελλάδας.

Ουσιαστικά, η πλατφόρμα υπάκουσε στις απαιτήσεις της Τουρκίας συγκαλύπτοντας γενοκτονίες.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης: “ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΟ NETFLIX!

Έπειτα από την αισχρή απόφαση του Netflix να προσκυνήσει την φασιστική Τουρκία και να μην προβάλλει παγκοσμίως τη σειρά «Famagusta», η οποία πραγματεύεται – ήπια μάλιστα- την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Ελληνική Λύση καλεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να ακυρώσει άμεσα την συνδρομή στην συγκεκριμένη πλατφόρμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλεί Έβρο και Ελλάδα με Leopard το τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Θα υπερβούμε κάθε εμπόδιο»

Σε μια ανάρτηση-απειλή για την Ελλάδα προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας  όχι μια τυχαία ημέρα, αλλά στη μαύρη επέτειο των 69 χρόνων από το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Πιο συγκεκριμένα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανάρτησε μια φωτογραφία ενός Leopard 2A4 εξοπλισμένου με αναπνευστήρα (σνόρκελ) τη στιγμή που βγαίνει από ένα ποταμό (παραπέμποντας ευθέως στον Έβρο) και  αναφέροντας: «Θα υπερβούμε κάθε εμπόδιο», υπονοώντας ξεκάθαρα εισβολή στην Ελλάδα.

Ο παραλληλισμός με τον Έβρο και την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Η Τουρκία ξεκίνησε να τοποθετεί αναπνευστήρες για την διέλευση υδάτινων κωλυμάτων το 1987 στα Leopard 1 αλλά τώρα τους χρησιμοποιεί σε όλα τα άρματα της 1ης Στρατιάς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΓΝΩΣΗ! Μειωμένη έως και 90% η παραγωγή του μελιού...

Μείωση 90% στην παραγωγή του μελιού παρατηρείται στην χώρας μας πράγμα που οδηγεί σε απόγνωση τους μελισσοπαραγωγούς.

Συγκεκριμένα,  τα μηνύματα δεν είναι θετικά. Οι μελισσοκόμοι κάνουν λόγο για μείωση της παραγωγής τους κατά 40-50% σε σχέση με πέρσι, ενώ σε περιοχές όπως στην Κρήτη η μείωση αγγίζει το 80-90%.

Ανθόμελο, πευκόμελο είναι μεταξύ των ποικιλιών που θα βρίσκουν με δυσκολία οι καταναλωτές στα ράφια των καταστημάτων.

Το κάψιμο των δασών από την κυβέρνηση για να βάλει ανεμογεννήτριες, οι αθρόες εισαγωγές ελληνοποιημένων μελιών, η αύξηση του ενεργειακού κόστους παραγωγής είναι οι κύριες αιτίες που η κατάσταση για τους μελισσοκόμους έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Αρκετοί παραγωγοί μάλιστα οδηγούνται στο σημείο να τα παρατήσουν.

Δεδομένων των συνθηκών, αναμένεται να επηρεαστεί και τη τιμή του μελιού, που από 10 ευρώ/κιλό, ίσως φτάσει τα 12/κιλό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραίτηση βόμβα βρετανού διπλωμάτη: Συνενοχή του Ηνωμένου Βασιλείου σε εγκλήματα πολέμου!

Ο Μαρκ Σμιθ, Επικεφαλής του Τμήματος Προγραμμάτων και Εμπειρογνωμοσύνης Αφρικής και του Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO), υπέβαλε την παραίτησή του με τίτλο: «Συνενοχή του Υπουργείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτειακών Υποθέσεων και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) σε εγκλήματα πολέμου»

Η επιστολή παραίτησης του Μαρκ Σμιθ, ένα χαστούκι στην πάλαι ποτέ Βασίλισσα της Αποικιοκρατίας, σήμερα ξεδοντισμένο "Ηνωμένο Βασίλειο" με κεντροαριστερή νεοφιλελευθερη κυβέρνηση, όσο και με δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση:

«Συνενοχή του Υπουργείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτειακών Υποθέσεων και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) σε εγκλήματα πολέμου

Γράφω την τελευταία μου μέρα στο FCDO, ένα μήνυμα που ποτέ δεν ήθελα να στείλω.

Με λύπη παραιτούμαι μετά από μια μακρά σταδιοδρομία στη διπλωματική υπηρεσία, αλλά δεν μπορώ πλέον να ασκήσω τα καθήκοντά μου γνωρίζοντας ότι αυτό το Τμήμα μπορεί να είναι συνένοχο σε εγκλήματα πολέμου.

Ως πρώην συνεργάτης αξιολόγησης άδειας εξαγωγής όπλων στο Τμήμα Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (MENAD), είμαι ειδικός σε θέματα στον τομέα της πολιτικής πωλήσεων όπλων. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σαφών και αδιαμφισβήτητων παραδειγμάτων εγκλημάτων πολέμου και παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που διαπράττονται στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ.

Ανώτερα μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης και του στρατού έχουν εκφράσει ανοιχτά πρόθεση γενοκτονίας, ισραηλινοί στρατιώτες τραβούν βίντεο, σκόπιμα καίνε, καταστρέφουν και λεηλατούν αστική περιουσία και παραδέχονται ότι βίασαν και βασανίζουν κρατούμενους. Πάνω από τα μισά σπίτια της Γάζας και πάνω από το 80% των εμπορικών ακινήτων έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν. Ολόκληροι δρόμοι και πανεπιστήμια έχουν κατεδαφιστεί, η ανθρωπιστική βοήθεια έχει αποκλειστεί και οι πολίτες μένουν τακτικά χωρίς ασφαλές μέρος για να βρουν καταφύγιο. Τα ασθενοφόρα της Ερυθράς Ημισελήνου έχουν δεχθεί επίθεση, σχολεία και νοσοκομεία γίνονται τακτικά στόχος. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις συνεχιζόμενες πωλήσεις όπλων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ισραήλ, ωστόσο κατά κάποιο τρόπο συνεχίζονται. Έθεσα το θέμα σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσημης έρευνας καταγγελίας, και η μόνη απάντηση που έλαβα ήταν "ευχαριστούμε, λάβαμε υπόψη τις ανησυχίες σας". Οι υπουργοί ισχυρίζονται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα από τα πιο "στιβαρά και διαφανή" καθεστώτα αδειών εξαγωγής όπλων στον κόσμο, αλλά αυτό είναι το αντίθετο της αλήθειας. Ως πλήρως εξουσιοδοτημένος υπάλληλος που εγείρει σοβαρές ανησυχίες για ανομία σ' αυτό το Τμήμα, το να αγνοηθεί κανείς με αυτόν τον τρόπο είναι βαθιά ανησυχητικό. Είναι καθήκον μου ως δημόσιος υπάλληλος να θίξω αυτό το θέμα.

Σας προτρέπω, ως αξιωματούχοι με καλή συνείδηση, να ενωθείτε με τους πολλούς συναδέλφους που έχουν εκφράσει ανησυχία για αυτό το θέμα. Το FCDO έχει μερικούς από τους πιο λαμπρούς, πιο σκληρά εργαζόμενους και καλόκαρδους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ και είμαι περήφανος που συνεργάστηκα μαζί τους.

Ελπίζω ότι μπορούμε να ανατρέξουμε στην ιστορία και να είμαστε περήφανοι γι' αυτήν.

Με εκτίμηση

Μαρκ»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Αν εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ θα σκοτώσουμε τον Γιαχία Σινουάρ της Χαμάς!

Ο συντηρητικός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ πήγε τις προεκλογικές υποσχέσεις σε άλλο επίπεδο.

Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, εκλεγείς με τους Ρεπουμπλικανούς υποσχέθηκε να σκοτώσει τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της στρατιωτικής και πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, εάν ο πρώην πρόεδρος Τραμπ εκλεγεί για δεύτερη θητεία στο αξίωμα.

Ο Γκράχαμ επέκρινε την προσέγγιση της κυβέρνησης Μπάιντεν όσον αφορά την αντιμετώπιση του Ιράν και των ομάδων που το εκπροσωπούν στη Μέση Ανατολή, αφήνοντας να εννοηθεί σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Hannity» του Fox News ότι μια υποθετική δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ θα έπαιζε πιο δυναμικό ρόλο στην περιοχή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ! ΟΡΓΗ της Αριστεράς στην Γαλλία για τον νέο πρωθυπουργό του Μακρόν...

Σφοδρότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο διορισμός από τον Εμανουέλ Μακρόν του Μισέλ Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία της Γαλλίας, παρακάμπτοντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα που ανέδειξε το αριστερό “Νέο Λαϊκό Μέτωπο” στην πρώτη θέση.

Σημειώνεται ότι, με την επιλογή του πρώην διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit, ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να «κλείνει το μάτι» στην ακροδεξιά, καθώς είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί τουλάχιστον την ανοχή της στην Εθνοσυνέλευση για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και να φτάσει στην πρωθυπουργία ο «εκλεκτός» του. Με άλλα λόγια, οι βουλευτές του Εθνικού Συναγερμού της Μαρί Λεπέν θα χρειαστεί να απέχουν από την επίμαχη ψηφοφορία.

Γαλλία: Οργή της Αριστεράς

Η συμμαχία της Αριστεράς, όπως ήταν αναμενόμενο, δηλώνει εξοργισμένη με τον διορισμό Μπαρνιέ και καλεί σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου. Τα κόμματα της συμμαχίας της Αριστεράς είχαν άλλωστε κατηγορήσει επανειλημμένα τον Μακρόν ότι υπονομεύει τη βούληση των ψηφοφόρων και αγνοεί τα αποτελέσματα μιας εκλογής που ο ίδιος αποφάσισε να προκηρύξει.

 ηγέτης της “Ανυπότακτης Γαλλίας”, του μεγαλύτερου κόμματος της συμμαχίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν, δήλωσε ότι η επιλογή του δεξιού πολιτικού από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σημαίνει ότι οι εκλογές «κλάπηκαν από τους Γάλλους».«Ο πρόεδρος μόλις αποφάσισε να αρνηθεί επίσημα το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που ο ίδιος είχε προκηρύξει. Δεν είναι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, που βγήκε πρώτο στις εκλογές, που θα έχει τον πρωθυπουργό… Οι εκλογές λοιπόν εκλάπησαν από τον γαλλικό λαό. Το μήνυμα απορρίφθηκε», δήλωσε ο Μελανσόν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έχετε χάσει το δικαίωμα να μιλάτε για ηθική και διεθνές δίκαιο»! Δριμεία Σερβική απάντηση στην ΕΕ...

Ο Αλεξάνταρ Βουλίν, συναντήθηκε στο Βλαδιβοστόκ με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (Eastern Economic Forum - EEF).

Μετά από αυτή τη συνάντηση ο εκπρόσωπος της Ευρω Ένωσης για την Εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, Peter Stano, με την αλαζονεία που διακατέχει το 4ο Ράιχ, κάλεσε το Βελιγράδι να αρνηθεί κάθε ενίσχυση των σχέσεων Σερβίας-Ρωσίας, καθώς «αυτό το βήμα έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρω Ένωση, τη Ρωσική "επιθετικότητα", το "διεθνές δίκαιο» και το "Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών"».

Ο Σέρβος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, γνήσιος αδέσποτος Γιουγκοσλάβος, αφού σημείωσε ότι «είναι περήφανος που συνάντησε και γνώρισε τον Ρώσο ηγέτη», δεν μάσησε τα λόγια του κι έδωσε πληρωμένη απάντηση στην αποικία των ΗΠΑ με την ψευδεπίγραφη ονομασία ευρω ένωση:

«Θα ζητούσα, ιδιαίτερα από τον εκπρόσωπο της ΕΕ να μην χρησιμοποιεί τους όρους "επιθετικότητα", "διεθνές δίκαιο", ή «Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών" μετά το 1999 και την επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας, μετά την παραβίαση της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την αναγνώριση του (ψευδοκράτους) λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου, έχετε χάσει το δικαίωμα να μιλάτε για ηθική και διεθνές δίκαιο»!

Σημειώναμε "προφητικά" και "συνωμοσιολογικά" για το ψευδοκράτος του Κοσόβου (στην ίδια επακριβώς μοίρα με την κατεχόμενη Κύπρο μας)...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΡΙΚΗ! Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε και έσυρε με μπουλντόζα 16χρονο Παλαιστίνιο...

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι θέλει να χρησιμοποιηθεί «όλη η ισχύς» του στρατού στη Δυτική Όχθη και λίγες ώρες μετά ένα νέο φρικιαστικό περιστατικό έγινε γνωστό.

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του στη Δυτική Όχθη, η οποία συγκρίνεται με αυτές κατά τη δεύτερη Ιντιφάντα

Όπως αναφέρουν τα παλαιστινιακά ΜΜΕ, ο Ματζίντ Φίντα Αμπού Ζέινα, μόλις 16 ετών, σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Φάρ’α, νότια της Τούμπας.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλλει ότι δεν επιτράπηκε στους διασώστες της να πλησιάσουν το θύμα σε πρώτη φάση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ρίξει πολλές φορές εναντίον του 16χρονου Ματζίντ κατά τη διάρκεια της επιδρομής τους στον προσφυγικό καταυλισμό στο πλαίσιο της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού που έχει ξεκινήσει στη Δυτική Όχθη από τις 28 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 39 Παλαιστίνιοι και 130 έχουν τραυματιστεί. Από τις 7 Οκτωβρίου του 2023 και μετά έχουν σκοτωθεί 699 Παλαιστίνιοι.

Ο ισραηλινός στρατός έσυρε τη σορό του 16χρονου με μπουλντόζα έξω από τον καταυλισμό, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες.


Η εισβολή των κατοχικών δυνάμεων σε πόλεις όπως η Τζενίν και το Τουμπάς του βόρειου τμήματος της Δυτικής Οχθης προκάλεσε χτες το θάνατο 5 Παλαιστινίων, καθώς και ενός αγοριού 16 ετών στον προσφυγικό καταυλισμό Far'a που πυροβολήθηκε πολλές φορές και αφέθηκε να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία, καθώς ο στρατός εμπόδισε (κατά την πάγια τακτική του) το ασθενοφόρο να μεταφέρει τον έφηβο το νοσοκομείο.

Το BBC μετέδωσε χτες στο μεταξύ πως το 16χρονο κορίτσι που σκοτώθηκε τις προηγούμενες μέρες στην κωμόπολη Καφρ Νταν λίγο έξω από την Τζενίν πυροβολήθηκε θανάσιμα από τους Ισραηλινούς στρατιώτες επειδή τόλμησε να τους κοιτάξει από το παράθυρο του σπιτιού της όταν αυτοί εισέβαλαν στην περιοχή...

Οι εισβολές σε σπίτια Παλαιστινίων της Δυτικής Οχθης, η μετατροπή τους σε «στρατιωτικά φυλάκια», η καταστροφή οδικών δικτύων και υποδομών παντός είδους, οι λεηλασίες περιουσιών και οι καταστροφές οχημάτων και χωραφιών από Εβραίους εποίκους που λεηλατούν, κλέβουν και χτυπούν υπό την πλήρη προστασία του κατοχικού στρατού, έχουν μετατρέψει εδώ και 8 μέρες σε κόλαση τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.

Κάτοικοι της Τζενίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού της Σαουδικής Αραβίας «Al Arabiya» περιέγραψαν τις συνθήκες τρομοκρατίας που έχει προκαλέσει από τις 28 Αυγούστου ο στρατός στην πόλη τους, τονίζοντας πως νιώθουν «παγιδευμένοι σε μία περιοχή - φυλακή». Ανέφεραν πως έχουν ήδη αρχίσει να υπάρχουν ελλείψεις στην τροφοδοσία της αγοράς, ενώ μέσω οχημάτων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου επιχειρείται σε μερικές περιπτώσεις ένας βασικός ανεφοδιασμός των πιο ευάλωτων πολιτών.

Χιλιάδες οικογένειες έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους και φοβούνται να βγουν έξω ακόμη και για βασικές προμήθειες σε τρόφιμα ή νερό, καθώς ή θα τους απειλούν κατοχικοί στρατιώτες με το δάκτυλο στην σκανδάλη ή θα τους σημαδεύουν τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη έτοιμα να τους βομβαρδίσουν ανά πάσα στιγμή.

Ολα αυτά, με φόντο την προχθεσινή δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας Γ. Γκάλαντ πως «είναι ανάγκη» να χρησιμοποιηθεί «πλήρως όλη η ισχύς» του ισραηλινού στρατού κατά παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Οι μεγαλύτερες και πιο καταστροφικές εισβολές του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Οχθη εδώ και τουλάχιστον μία 20ετία έχουν μέσα σε οκτώ μέρες προκαλέσει τουλάχιστον 39 νεκρούς (21 στη Τζενίν, 8 στην Τουλκαρέμ, 7 στην Τουμπάς, 3 στη Χεβρώνα), πάνω από 150 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχουν εκτοπίσει περίπου 4.000 άτομα στα περίχωρα της ανατολικής Τζενίν.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, από τον περασμένο Οκτώβρη οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Δυτική Οχθη λόγω ισραηλινών επιθέσεων είναι 699 και οι τραυματίες αρκετές χιλιάδες.

Οι συλλήψεις στη Δυτική Οχθη εδώ και 11 μήνες είναι πάνω από 10.500. Χτες συνελήφθησαν με διάφορες προφάσεις άλλοι 16 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ήταν ένας ανήλικος, πρώην κρατούμενοι και ένας δημοσιογράφος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ για την ένταξη της Τουρκίας στους BRICS: «Να συμφωνήσει στις κοινές αξίες των μελών μας και όχι στις αξίες που προβάλλει η ΕΕ»

Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπενθύμισε ότι η συνθήκη ορίζει σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών

06.09.2024 | 19:03

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έδωσε έμφαση στην Ουκρανία όταν αναφέρθηκε στους όρους για την ένταξη της Τουρκίας στις BRICS, όπως μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίντεο ντοκουμέντο από Λήμνο: «Φτάσαμε καλά – Κανείς δεν φτάνει τον Αμπού αλ Λέιλ – Είναι και ο πρώτος»

Παραδομένη η κυβέρνηση στις ορδές των λαθρομεταναστών

06.09.2024 | 17:19

Πλήρως ανεξέλεγκτο το κύμα εισβολών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από αλλοδαπούς μουσουλμάνους οι οποίοι μπαίνουν στη χώρα κυριολεκτικά με το «έτσι θέλω».

Τα συμβάντα είναι δεκάδες και καθημερινά. Από την Κρήτη έως την Λήμνο οι μουσουλμάνοι αλλοδαποί αποβιβάζονται χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ το λιμενικό σώμα αγωνίζεται με ότι  μέσο έχει διαθέσιμο να ικανοποιήσει την αυξημένη κίνηση.

https://twitter.com/i/status/1831253075056603195



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρήτη: Πορεία εκατοντάδων Πακιστανών της οργάνωσης Dawat-e-Islami στους δρόμους του Αγίου Νικολάου!

Η Ελλάδα αλλάζει

06.09.2024 | 22:35

Πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης (05/09) οι Πακιστανοί που ζουν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το θέαμα ήταν σίγουρα σοκαριστικό, με τους Πακιστανούς να παρελαύνουν με μεγάφωνα με μουσικές τους και φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Την πορεία συνόδευε η Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται  την πορεία οργάνωσε και πραγματοποίησε το παράρτημα της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Dawat-e-Islami.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο Maulana Ubaid Raza, γιος του ιδρυτή της οργάνωσης.

https://twitter.com/i/status/1832132771914899683