Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τεταρτη 2 Δεκεμβριου 2015


Ολόκληρος ο κατάλογος των αριστερών, κομμουνιστικών & σοσιαλιστικών κομμάτων του κόσμου, που ειίνα αλληλέγγυα με τον Άσαντ! Καλά οι ηγεσίες, τα μέλη και στελέχη της εγχώριας ιμπεριαλιστικής "αριστερά"... βλέπουν, ακούνε, διαβάζουν;
Κείμενο-Διακήρυξη Αλληλεγγύης στη Συρία, στη 17η Σύνοδο Κομμουνιστικών κι Εργατικών κομμάτων στην Κωνσταντινούπολη (από την Ελλάδα υπογράφει το ΚΚΕ), αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Η Συρία δέχεται επίθεση από μια συμμαχία των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους, μεταξύ αυτών τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής... Μια σύγκρουση από το 2011, που θέλουν να την ονομάζουν εμφύλιο... Ο δυτικός ιμπεριαλισμός κι οι συνεργάτες του έκαναν τα πάντα να υποτάξουν τη Συρία... Μετά από... τέσσερα χρόνια... παρακολουθούμε, επιτέλους, μια αλλαγή στις ισορροπίες της περιοχής... Η ιμπεριαλιστική πολιορκία έσπασε όταν η Ρωσία επενέβη... αλλά αυτό δεν θα άλλαζε την κατάσταση αν δεν υπήρχε ο πατριωτισμός του λαού, αντιιμπεριαλιστικός και προοδευτικός προσανατολισμός του... Η Συρία Αντιστάθηκε κι έσπασε την πολιορκία... Ο καθοριστικός παράγοντας αλλαγής της κατάστασης, χωρίς αμφιβολία, είναι ο λαός της Συρίας... Στη συνάντησή μας τα αδελφά κόμματα της Συρίας συμμετέχουν και τους απευθύνουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς τον λαό της Συρίας που αντιστέκεται. Ως κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα δηλώνουμε πως καμία δύναμη, κανένα ιμπεριαλιστικό κέντρο, κανένας ξένος δεν έχει δικαίωμα ν' αποφασίζει το μέλλον της Συρίας... Ο Συριακός λαός που δεν παραδίνεται είναι η μοναδική δύναμη να προσδιορίσει το μέλλον του."
Υπογράφουν τα κόμματα:
Algerian Party for Democracy and Socialism Communist Party of Argentina Communist Party of Azerbaijan Workers' Party of Bangladesh Brazilian Communist Party Communist Party of Brazil Communist Party of Britain Communist Party of Canada Socialist Workers' Party of Croatia Communist Party of Cuba Communist Party in Denmark Communist Party of Denmark Communist Party of Macedonia German Communist Party Unified Communist Party of Georgia Communist Party of Greece (ΚΚΕ) Hungarian Workers' Party TUDEH Party of Iran Communist Party of Ireland Workers' Party of Ireland Communist Party of Israel Lebanese Communist Party Socialist People's Front (Lithuania) Communist Party of Malta Palestinian Communist Party Palestinian People's Party Portuguese Communist Party Russian Communist Workers' Party Communist Party of Soviet Union Communist Party of Russian Federation Communist Party of Serbia Communist Party of Peoples of Spain Communist Party of Sri Lanka Sudanese Communist Party Syrian Communist Party Communist Party, Turkey Communist Party of Ukraine Altri partiti SolidNet Phillipine Communist Party [PKP-1930]
------------------------------------------------------------------------------------------
Το μήνυμα της Σπίθας με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών από την ίδρυσή της
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015, 08:03
Σε μήνυμά της η Σπίθα Θεσσαλονίκης, με αφορμή την συμπλήρωση μιας πενταετίας από την ίδρυσή της εξαπολύει πυρά κατά Γερμανών, Ευρωπαίων αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι η Πατρίδα μας ηττήθηκε, σκλαβώθηκε. Γερμανοί κατευθύνουν τα εθνικά μας θέματα, ευρωπαίοι εταίροι καταστρέφουν τις δημόσιες δομές και ακόμα χειρότερα, ΕΛΛΗΝΕΣ ισοπεδώνουν την Παιδεία τον Πολιτισμό, την Υγεία και την Παραγωγή».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Πέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την ίδρυση της Σπίθας. Ήταν σαν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου του 2010, που ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, βλέποντας το ΕΘΝΙΚΟ πρόβλημα που θα προκύψει -το ταξικό προϋπήρχε- κάλεσαν το λαό από την λαϊκή δεξιά μέχρι την πατριωτική αριστερά, σε ανένδοτο αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία,Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση. Πέντε χρόνια μετά, η Πατρίδα ξεπουλήθηκε, ο Ελληνικός Λαός εξαθλιώθηκε και σήμερα η κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς ετοιμάζεται να βάλει την ταφόπλακα στη δολοφονημένη ΕΛΛΑΔΑ! Στο βωμό της διάσωσης των Τραπεζών και του οικονομικού κατεστημένου συνεχίζουν να θυσιάζουν Ανθρώπους και Όνειρα...Όνειρα για Αξιοπρέπεια, Δημιουργία και Προκοπή! Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι η Πατρίδα μας ηττήθηκε, σκλαβώθηκε.Γερμανοί κατευθύνουν τα εθνικά μας θέματα,ευρωπαίοι εταίροι καταστρέφουν τις δημόσιες δομές και ακόμα χειρότερα, ΕΛΛΗΝΕΣ ισοπεδώνουν την Παιδεία τον Πολιτισμό,την Υγεία και την Παραγωγή. Ο στόχος τους είναι ένας και είναι προφανής: Να ταπεινώσουν τον υπερήφανο Λαό που τόλμησε ν΄αντισταθεί στην βαρβαρότητα! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ ΄την ένωση των Ελλήνων, ώστε όλοι μαζί, δυνατοί, να παλέψουμε για να πάρουμε πίσω την Πατρίδα και τη ζωή μας. "Σας καλώ λοιπόν να μη χάσουμε κι αυτή τη νέα ευκαιρία και να βοηθήσετε όλοι και όλες να ξαναγίνει η ΣΠΙΘΑ όπως την ονειρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή: Δυνατή και πρωτοπόρα με ακτινοβολία και με πειθώ, αληθινός μπροστάρης στις εξελίξεις, με στόχο τη λύτρωση του Λαού και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας." 21-08-2015
Μίκης Θεοδωράκης
Ο σπόρος μπήκε.. κάποιοι σκάβουν να τον ξεπατώσουν, μάταια όμως, γιατί κάποιοι άλλοι καθημερινά τον ποτίζουν μέχρι να φυτρώσει.Συνεχίζουμε..
Σπίθα Θεσσαλονίκης
----------------------------------------------------------------------------------------
Διήμερο «μπλακ άουτ» στα νοσοκομεία από την Τετάρτη
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, 14:05
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), συμμετέχοντας στην απεργία των ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αύριο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Την Πέμπτη απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας. Επίσης, την Παρασκευή η ΟΕΝΓΕ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι το πέρας του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της Ομοσπονδίας για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ο Νετανιάχου παραδέχεται ότι το Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις εναντιον της Συρίας
01 Δεκεμβρίου 2015 22:50
O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε σήμερα ότι το Ισραήλ «διεξάγει επιχειρήσεις» στη Συρία, παραδεχόμενος για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα ότι η χώρα του επιχειρεί εναντιον της γειτονικής Συρίας, (στηριζοντας το ISIS όπως είναι γνωστο από τα blog του ιντερνετ, προσφεροντας στους ισλαμοφασιστες οπλα και ιατρικη περιθαλψη. Αλλωστε σιωναζιστες είναι οι κωλοισραηλινοι). Στη Συρια που συνταράσσεται τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια από τον αποικιοκρατικο πόλεμο που της κανουν οι ιμπεριαλιστες με τους ισλαμοφασιστες τους. «Διεξάγουμε κατά διαστήματα επιχειρήσεις στη Συρία προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο αυτή η χώρα να μετατραπεί σε μέτωπο εναντίον μας» δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο βόρειο τμήμα της χώρας. «Κάνουμε επίσης ό,τι χρειάζεται προκειμένου να εμποδίσουμε τις παραδόσεις ιδιαίτερα θανατηφόρων όπλων από τη Συρία στον Λίβανο» προσέθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει περισσότερες από 12 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το 2013. Η πλειονότητα των αεροπορικών πληγμάτων είχε στόχο οχήματα που μετέφεραν όπλα, τα οποία προορίζονταν για την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Επιπλέον οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συχνά χρησιμοποιούν το πυροβολικό τους προκειμένου να απαντήσουν στις επιθέσεις με ρουκέτες από το συριακό Γκολάν. Την ίδια στιγμή κι ενώ το Ισραήλ είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας (είναι ψεμα, γιατι ως γνωστον το αεροπλανο ηταν ρωσικο), είχε διεισδύσει «από λάθος» στον εναέριο χώρο του Ισραήλ προτού αλλάξει πορεία, ο σιωναζι Νετανιάχου ειπε παλι αισχρα ψεματα, ότι «οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ και της Ρωσίας συντονίζονται προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια», ενώ είναι γνωστο ότι η Ρωσια εχει πλεον απαγορευσει στο σιωανζιστικο κωλοισραηλ να πεταξει πανω από την Συρια απειλωντας το να το τσακισει. «Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν το βαθμό που η συνεργασία αυτή είναι σημαντική για το κράτος του Ισραήλ» συνεχισε τις μαλακιες ο ίδιος σιωναζι.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Γενική απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο Πέμπτη
02 Δεκεμβρίου 2015 08:38
Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην αυριανή γενική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε24ωρη απεργία. Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Δρομολόγια του ΟΣΕ ματαιώνονται σήμερα Τετάρτη, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή. Παράλληλα δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίουκαι συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.
----------------------------------------------------------------------------------------
Γενική απεργία: Πού και πότε θα πραγματοποιηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις
02 Δεκεμβρίου 2015 11:06
Γενική απεργία έχουν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετάσχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί τις συνδικαλιστικές του οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.
Τα ανεξαρτητα σωματεια προγραμματισαν συγκεντρωση μπροστα στο Αρχαιολογικο Μουσειο, διπλα στο Πολυτεχνειο. ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 3/12 - Συγκέντρωση 11.00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ Με τον Αγωνιστικό Συντονισμό σωματείων, λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών αγώνα. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ για συντονισμό.
Στην αυριανή κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και ηΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική απεργία για την Τετάρτη 2/12 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης. Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Δρομολόγια του ΟΣΕ ματαιώνονται σήμερα Τετάρτη, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή. Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, κατά την συνεδρίαση του το βράδυ της Τρίτης (01/12), αποφάσισε αποχή των δικηγόρων της πρωτεύουσας από τα καθήκοντά τους. Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ θα απεργήσουν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.
------------------------------------------------------------------------------------------
Δηλωση εφοριας. Δηλωνονται πλεον και τα μετρητα στο στρωμα. (Για να τα βρουνε πιο ευκολα οι κλεφτες. Οι κανονικοι και της κατοχικης «κυβερνησης»).
----------------------------------------------------------------------------------------
Η οικογενεια Παντελιαδη (My Market) εξαγοραζει τον Βεροπουλο.
Προστιμο 31,4 εκατ ευρω στην Αθηναικη Ζυθοποιια που εκανε ότι ηθελε στην αγορα. (δηλαδη για μονοπολιακες τακτικες εβαλε το προστικο η Επιτροπη Ανταγωνισμου υστερα από ερευνες 15 χρονων).
-----------------------------------------------------------------------------------------
Εκθεση=κολαφος του ΟΟΣΑ για την συνταξιοδοτηση. Ζοφερο μελλον. Οι τεχνοκρατες «βλεπουν» συνταξη στα 70 με μειωση της δημοσιας δαπανης και των… συνταξιουχων. Απεργιακο παρον. Στους δρομους οι εργαζομενοι για ασφαλιστικο και δημοσια υγεια. Αυριο συγκεντρωσεις σε ολη τη χωρα. Οι Ελληνες συνταξιουχοι ανω των 65 ετων συγκαταλεγονται στην εκθεση στους «πλουσιους» Ευρωπαιους και ότι δηθεν εχουν υψηλο προσδοκιμο ζωης! Η εκθεση του ΟΟΣΑ με τα ψεματα της στρωνει το χαλι για ακομα πιο εξοντωτικα μετρα στο ασφαλιστικο.
---------------------------------------------------------------------------------------
Carrefour-Μαρινοπουλος. Μπλοκο εργαζομενων. Σε 24ωρη απεργια προχωρησαν οι εργαζομενοι. Αντιδρουν στις απολυσεις και στις μειωσεις μισθων.
----------------------------------------------------------------------------------------
Παιχνιδια Ερντογαν στο Βοσπορο. Επικινδυνες κινησεις πραγματοποιει η Αγκυρα, προκαλωντας τεχνικο «μποτιλιαρισμα» στα Δαρδανελια.
----------------------------------------------------------------------------------------
Tα πρωτα αγροτικα μπλοκα και άλλες κινητοποιησεις στη Θεσσαλια. Την Κυριακη 6/12 η νεα συσκεψη της Πανελλαδικης Συντονιστικης Επιτροπης των Αγροτικων Μπλοκων στον Παλαμα Καρδιτσας. Με τα τρακτερ να εχουν βγει στις πλατειες των χωριων από την περασμενη Κυριακη, οι αγροτες της Θεσσαλιας ετοιμαζονται να στησουν μπλοκα σε κομβικα σημεια των τεσσαρων Θεσσαλικων νομων.
----------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ευρωπαίοι απειλούν την Ελλάδα με έξοδο από τη Σένγκεν
02 Δεκεμβρίου 2015 10:28
Αυστηρή προειδοποίηση στέλνουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα ότι αν έως την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής δεν υλοποιήσει σειρά μέτρων που έχει συμφωνήσει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, θα είναι αντιμέτωπη ακόμα και με έξοδο από τη Σένγκεν. Η απογοήτευση αλλά και η οργή των υπόλοιπων κρατών-μελών εκφράστηκε την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνάντησης των μόνιμων αντιπροσώπων καθώς προετοιμάζονταν για τη σύνοδο της Κυριακής. Εκεί, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ιδιαίτερα ο εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου (που έχει και την προεδρία αυτήν την περίοδο) εκφράστηκε πολύ έντονα, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία που είχε γίνει τον Οκτώβριο με τα υπόλοιπα κράτη που βρίσκονται στα Δυτικά Βαλκάνια. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το κέντρο υποδοχής (hotspot) στη Λέσβο δεν λειτουργεί. Δεύτερον, η Αθήνα έχει απορρίψει την αποστολή 400 ανθρώπων του Frontex που θα ενίσχυαν τα σύνορά της με τα Σκόπια, με το αιτιολογικό –όπως καταγράφεται σε επιστολή προς την Κομισιόν– ότι η εξουσιοδότηση του προσωπικού της Frontex ήταν πολύ γενική και δεν θα αφορά μόνο την καταγραφή. Τρίτον, η Αθήνα επιμένει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις ομάδες γρήγορης παρέμβασης της Frontex (Rabid). Τέταρτον, η Ελλάδα δεν φαίνεται να θέλει 300 μηχανήματα που θα βοηθούσαν στην καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων και στην καταγραφή των μεταναστών σε κοινή βάση δεδομένων της Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα με τη σύνδεση στο Ίντερνετ και την εκπαίδευση του προσωπικού. Πέμπτον, Ευρωπαίοι διπλωμάτες εκφράζουν παράπονα ότι η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει την υπόσχεσή της να πραγματοποιήσει τις πτήσεις που θα μετέφεραν πρόσφυγες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Διπλωματική πηγή αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει μερικές μέρες μπροστά της για να προχωρήσει σε βαθμό που να ικανοποιεί τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, καθώς στη Σύνοδο Κορυφής (17-18 Δεκεμβρίου) η Κομισιόν θα παρουσιάσει έκθεση προόδου. «Τότε θα είναι η ώρα της αλήθειας», λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος. Παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν είναι τελείως αντίθετη με την επιβολή εξόδου από τη Σένγκεν, αν η Ελλάδα δεν κάνει αποφασιστικά βήματα τις επόμενες μέρες, η μόνη πραγματική πίεση που έχουν οι εταίροι αυτήν τη στιγμή είναι η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι και η δήλωση του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρ. Φίτσο για αποπομπή της χώρας μας από τη Σένγκεν, ως λύση στις μεταναστευτικές ροές, στην οποία αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Οσον αφορά το κτίσιμο του φράχτη στα Σκόπια, διπλωματική πηγή ανέφερε ότι οι λόγοι που επικαλούνται οι γείτονες «είναι απόλυτα κατανοητοί».
----------------------------------------------------------------------------------------
Σοκαρει η αποκαλυψη της ψυχολογου του ΟΚΑΝΑ. Οι ηρωινομανεις κολλανε AIDS για το επιδομα των 700 ευρω!
----------------------------------------------------------------------------------------
ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΑΤΕΛΗ‏-Ένας Πανεπιστημιακός τα λέει έξω από τα δόντια για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας
Δημοσιεύθηκε: 02/12/2015 12:50
H προώθηση της ομοφυλοφιλίας και των συναφών σεξουαλικών παρεκκλίσεων αποτελεί τυπικό παράδειγμα των στοχεύσεων και του τρόπου δράσεως της λεγομένης Νέας Εποχής και της συνυφασμένης με αυτήν «Νέας Τάξεως Πραγμάτων». Δεν είναι τυχαία και ἡ σημαία με τα χρώματα της ίριδος (τοy ουράνιου τόξου), πού έχει ως έμβλημα ἡ κίνηση των ομοφυλοφίλων. Το ουράνιο τόξο είναι το κατ εξοχήν σύμβολο της κίνησης της «Νέας Εποχής». Ένα από τα πρώτα διεθνούς φήμης πρότυπα πλασάρουν οι για την προώθηση του σχεδίου ομοφιλοποίησης της ανθρωπότητας, ήταν ο περίφημος Αμερικανός αθλητής Bruce Jenner. Η μεταμόρφωση του Bruce Jenner σε Caitlyn Jenner, δεν ήταν κάτι τυχαίο αλλά ένα προμελετημένο γεγονός όπως υποστηρίζει μια συνεχόμενη ατζέντα. Είναι εντυπωσιακό πως η κίνηση του αυτή επαινέθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μοντρεάλ το 1976, ο Bruce Jenner ήταν ένας Αμερικανός ήρωας και θεωρούνταν ο καλύτερος αθλητής του κόσμου. Τότε ασχολήθηκε με μια τηλεοπτική σειρά και με κινηματογραφική καριέρα, κάτι το οποίο παγίωσε την αίγλη του σαν μεγάλος ήρωας στην λαϊκή κουλτούρα. Ο Bruce Jenner παντρεύτηκε τη μητέρα των Καρντασιάν και από εκεί και στο εξής αυτή η οικογένεια άρχισε να γίνεται παγκοσμίως γνωστή με τα διάφορα και αλλεπάλληλα σεξουαλικά της σκάνδαλα τα οποία είναι μέρος του σχεδίου της Νεας Ταξης για την προώθηση της ανωμαλίας της Νέας Τάξης. Δεύτερο τρανταχτό πρότυπο μετά τον Bruce Jenner ήταν πρόσφατα στην Ευρώπη η Κοντσίτα Βούρστ. Η Βουρστ εκπροσώπησε την Αυστρία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2014 στην Κοπεγχάγη, κέρδισε τη νίκη και προβλήθηκε με όλα τα διεθνή ΜΜΕ σαν ένα μεγάλο σύγχρονο σύμβολο κατά της ομοφοβίας, (όρος κατασκευασμένος από την Νεα Ταξη). Η εικόνα της Conchita, με τα στρατηγικά τοποθετημένα κέρατα πάνω από το κεφάλι της, παραπέμπει κατ ευθείαν στο λιγότερο γνωστό και απόκρυφο μέρος του σχεδίου των Ιλλουμινάτι. Όπως αναφέρεται, στην απόκρυφη μυστικη οργάνωση το ανώτατο στάδιο του «φωτισμού» επιτυγχάνεται μέσω της εσωτερίκευσης της δυαδικότητας και της ισορροπίας μεταξύ των αντίθετων δυνάμεων, το καλό και το κακό, ενεργητικό και παθητικό, αρσενικό και θηλυκό. Αυτή η έννοια αναπαρίσταται συμβολικά από τον κερατοειδή ερμαφρόδιτο θεό, τον γνωστό Baphomet, δηλαδή τον «Έξω από εδώ». Στην αλχημεία προβάλλεται με το αλχημικό συμβολισμό, την Αλχημική ανδρόγυνο Τώρα όλα αυτά τα «ωραία» βρήκαν και εδώ τους κατάλληλους συμμάχους προώθησης και επιβολής τους σε ελληνικό έδαφος όπως τον περίφημο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και τα διάφορα «μαργαριτάρια» του Σύριζα που συναγωνίζονται στην προοδευτική τους ηλιθιότητα. Το βίντεο που ακολουθεί τάραξε τα νερά της σύγχρονης πολιτικοκοινωνικής προπαγάνδας, που στόχο έχει την διάλυση της οικογένειας, έτσι ο καθηγητής αναπτύσσει ανατρεπτικές θέσεις δημιουργώντας έναν ισχυρό αντίλογο σε όσα μας βομβαρδίζουν καθημερινά.
Λίγα λόγια για τον Δημήτριο Πατέλη: Ειδικότητα: Φιλοσοφία και Ιστορία της Επιστήμης. Σύντομο Βιογραφικό: Εκπαίδευση: Πτυχίο και Διδακτορικό Δίπλωμα Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας “Μ. Β. Λομονόσοφ” (1988 και 1991 αντίστοιχα). Τομέας: Επιστημών. Ο Δημήτρης Σ. Πατέλης είναι επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι μέλος της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας “Η Λογική της Ιστορίας” και του “Ομίλου Επαναστατικής Θεωρίας” Φυσικά το βίντεο δεν πέρασε απαρατήρητο και πέσανε όλοι λυσσαλέα πάνω του, τους χαλάει την ωραιότατη χειραγώγηση της κοινωνίας μας, που έχουν στήσει τα τελευταία χρόνια. Η μόδα της ομοφυλοφιλίας καταρρίπτεται και προσδιορίζεται πλέον σαν σεξουαλική επιθυμία αλλά η επιβαλλόμενη από τους γονείς αλλαγή φίλου χαρακτηρίζεται ως γενοκτονία.
---------------------------------------------------------------------------------------
Οι ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ αποκαλύπτουν:”Τούρκοι αξιωματικοί πολεμάνε μαζί μας, μας δίνουν λεφτά”
Δημοσιεύθηκε: 02/12/2015 15:15
Τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, που αιχμαλωτίστηκαν από τους Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ, στήθηκαν στην κάμερα και τα είπαν όλα. Ο πρώτος τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο βίντεο, ο Αχμέντ Μοχάμεντ, παραδέχεται ότι συμμετείχε στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014 στην πόλη των Κούρδων Γιαζίντι, στη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ, όπου χιλιάδες άμαχοι σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές και χιλιάδες γυναίκες πιάστηκαν σκλάβες. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν συμμετείχε στις απαγωγές κοριτσιών από το Σιντζάρ απάντησε: «Οι σεΐχηδες πήραν την απόφαση. Εμείς είμαστε απλοί στρατιώτες. Οι σεΐχηδες αποφάσισαν να αρπάξουμε τα κορίτσια». Ο δεύτερος τζιχαντιστής, ο Σαλέχ Αμπντουλάχ Φατάχ, ομολογεί ότι σκότωσε εννιά ανθρώπους. Σκότωσε και με πυροβόλο όπλο και με μαχαίρι. «Τους σκότωσα γιατί ήταν εναντίον μας, γιατί μας πολεμούσαν», εξηγεί στον δημοσιογράφο που κάνει τη συνέντευξη. Η κάμερα επιστρέφει στον πρώτο τζιχαντιστή, τον Αχμέντ Μοχάμεντ. Αυτός ομολογεί ότι έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και όλους τους έσφαξε με ένα σπαθί. 10 σκότωσε στο Ιράκ και 7 στη Συρία. Κυνικά παραδέχεται στην κάμερα ότι έχει σκοτώσει από όλους. Κούρδους, Άραβες, χριστιανούς. Και τους σκότωσε επειδή ήταν άπιστοι. «Αποκεφάλισα όποιον βρέθηκε στον δρόμο μου επειδή ήταν άπιστοι», λέει χαρακτηριστικά. «Μη-μουσουλμάνοι, Εβραίοι, χριστιανοί, είναι όλοι άπιστοι. Λέμε “Αλλαχού Ακμπάρ” και τους παίρνουμε τα κεφάλια». Εξήγησε ότι οι σεΐχηδες τους είπαν ότι η γη των Κούρδων είναι «γη απίστων», σε αντίθεση με τη γη που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος η οποία είναι «ιερή γη». Οι σεΐχηδες είπαν ακόμα ότι όσοι ζουν στη γη των Κούρδων είναι άπιστοι, δεν είναι μουσουλμάνοι. Αυτοί οι σεΐχηδες ο ένας ήταν Σαουδάραβας και ο άλλος Τυνήσιος. Αναφερόμενος στις μάχες με τους Κούρδους, είπε ότι οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος υπέστησαν μεγάλες απώλειες γιατί οι Κούρδοι πολέμησαν γενναία. Ο Αχμέντ Μοχάμεντ μίλησε και για τα χάπια που τους έδιναν οι σεΐχηδες πριν τη μάχη. Πρόκειται για τα περιβόητα Captagon. «Ναι, μας έδωσαν, είναι χάπια ενάντια στον φόβο. Μας είπαν ότι “μπλοκάρουν το μυαλό”. Αλλά όταν βρίσκεσαι στη μάχη ξεχνάς τον φόβο». Το Ισλαμικό Κράτος τους πλήρωνε για τις υπηρεσίες τους. Όχι μόνο με χρήματα αλλά και με υλικά αγαθά. «Με όπλα, με αυτοκίνητα, ό,τι ζητούσαμε». Χρήματα από Τουρκία και Σαουδική Αραβία – Από που έρχονταν τα χρήματα; «Σαουδική Αραβία, Τουρκία… έχουμε άφθονη υποστήριξη» – Και όπλα; «Όλα έρχονται από το εξωτερικό. Υποστήριξη, όπλα, χρήματα, τα πάντα». – Σου αρέσει η Σαουδική Αραβία; «Ναι, γιατί να μην μας αρέσει;». – Σου αρέσει και η Τουρκία; «Ναι, μας αρέσει η Τουρκία, γιατί να μην μας αρέσει; Μας στέλνουν ό,τι χρειαζόμαστε, ακόμα και γιατρούς». «Οι Τούρκοι πολεμάνε στο πλευρό μας» Παρακάτω στη συνέντευξη ο Αχμέντ Μοχάμεντ θα πει: «Οι Τούρκοι πολεμάνε μαζί μας. (…) Οι περισσότεροι είναι από τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά έχουμε και πολλούς νεαρούς Τούρκους στις γραμμές μας. (…) Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, πολεμάνε γενναία. Πολεμήσαμε δίπλα τους σε μάχες».
------------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: “Η κατάρριψη του Su-24 έδειξε τις πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν – Έχασε την ψυχραιμία του”
Δημοσιεύθηκε: 02/12/2015 15:07
Όλα όσα είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στη Δαμασκό «Η εμπλοκή της Ρωσίας αναδιαμόρφωσε τις ισορροπίες στην περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας, ενώ προέβλεψε ότι η υποστήριξη της Ρωσίας στη χώρα του, θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και το επόμενο διάστημα. Στην συνέντευξη αυτή που παραχώρησε την Κυριακή στη Δαμασκό και μεταδόθηκε την Τρίτη (1/12), ο Άσαντ δήλωσε πως η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία στις 24 Νοεμβρίου, έδειξε τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για τις εξελίξεις στα μέτωπα στη Συρία, που όπως υποστήριξε ο Σύρος πρόεδρος είναι υπέρ της κυβέρνησης. «Πιστεύω πως η κατάρριψη του αεροσκάφους έδειξε τις πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν, κι ότι έχασε την ψυχραιμία του, επειδή η ρωσική επέμβαση άλλαξε την ισορροπία στο έδαφος», επεσήμανε ο Άσαντ και συμπλήρωσε «ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία συνεχίζεται. Η ρωσική υποστήριξη ή συμμετοχή θα ενισχυθεί. Είναι αυξημένη έτσι και αλλιώς. Δεν υπάρχει επιστροφή όσον αφορά αυτό». Ο Άσαντ πρόσθεσε πως τα μέλη των οργανώσεων των ανταρτών θα έχουν πλήρη αμνηστία εάν είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα όπλα τους, αλλά υποστήριξε πως ο αφοπλισμός δεν μοιάζει να είναι επιλογή για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους ή του Μετώπου αλ Νόσρα. «Όταν παραδώσουν τα όπλα τους και επιστρέψουν στις φυσιολογικές ζωές τους, η κυβέρνηση θα τους χορηγήσει αμνηστία», είπε. «Δεν κατηγορείστε για οποιοδήποτε έγκλημα. Είστε ελεύθεροι να επιστρέψετε στις κανονικές ζωές σας, αλλά στις ειρηνικές ζωές σας», τόνισε. Παράλληλα, ανέφερε πως ανάμεσα στους Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στην Ευρώπη και ζητούν άσυλο υπάρχουν και τρομοκράτες. Ερωτηθείς εάν οι Ευρωπαίοι πρέπει να φοβούνται τους πρόσφυγες από τη Συρία, ο Άσαντ απάντησε: «Είναι ένα μείγμα. Η πλειονότητά τους είναι καλοί Σύροι, πατριώτες… Αλλά ασφαλώς ανάμεσά τους έχουν παρεισφρήσει τρομοκράτες, αυτό είναι αλήθεια».
------------------------------------------------------------------------------------------
«Θυμα πολεμου» οι εξαγωγες. Τα τουρκικα προιοντα εκτοπιζουν ταελληνικα από την ευρωπαικη αγορα. Γεμισε και η Βορεια Ελλαδα. Διπλο χτυπημα από το εμπαργκο σε βαρος της Ρωσιας και την απελευθερωση των τουρκικων εξαγωγων. Παναγροτικο αιτημα στην Ε.Ε. να αρθει το εμπαργκο στη Ρωσια. Ειδικη συμφωνια Ελλαδας-Ρωσιας ζητουν οι αγροτες.
---------------------------------------------------------------------------------------
3 Δεκεμβριου – Παγκοσμια Ημερα Ατομων με αναπηρια
------------------------------------------------------------------------------------------
Επιστρέφει ο πόλεμος στην Ουκρανία; Κι αν ναι, για ποιον;
Posted on 02/12/2015 by solidarity2014
Στις τελευταίες μας αναρτήσεις έχουμε αναφερθεί σε σημάδια κλιμάκωσης της σύγκρουσης από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου. Ο πολλαπλασιασμός των -πάντα υπαρκτών- παραβιάσεων της εκεχειρίας, η εντονότερη κινητικότητα των ναζιστικών εθελοντικών ταγμάτων τύπου Azov και φυσικά η τρομοκρατική ενέργεια της ανατίναξης τεσσάρων κεντρικών πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την Ουκρανία στην Κριμαία συνιστούν βήματα που αν μη τι άλλο φανερώνουν μια επιθετική διάθεση προς τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς και τη Ρωσία. Καθόλου τυχαία, κατά τη γνώμη μας, η επιδείνωση της κατάστασης στα σύνορα της Ουκρανίας με το Ντονμπάς και την Κριμαία, έρχεται χρονικά σ’ ένα σημείο όπου οξύνεται επικίνδυνα η κατάσταση στη Μ. Ανατολή με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους απ’ την Τουρκία. Πλησιάζουμε όμως σ’ έναν τρίτο γύρο πολεμικής σύγκρουσης στην περιοχή του Ντονμπάς ή πρόκειται απλά για ένα επικίνδυνο παιχνίδι πίεσης προς τη Ρωσία; Πρόσφατα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της ΛΔ Ντονιέτσκ, Έντουαρντ Μπασούριν, κατήγγειλε πάνω από 90 παραβιάσεις της εκεχειρίας απ’ την ουκρανική πλευρά την τελευταία εβδομάδα και ακόμα ότι 277 τανκς και βαριά κομμάτια πυροβολικού έχουν επιστρέψει από την ουκρανική πλευρά στη γραμμή επαφής. Όλα αυτά κατά παραβίαση των συμφωνηθέντων που προέβλεπαν απόσυρση όλων των βαρέων όπλων κάποιες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, ώστε να είναι αδύνατος ο βομβαρδισμός πόλεων και χωριών. Ας προστεθεί εδώ κι η πρόσφατη έναρξη εκπαίδευσης των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων από πάνω από 100 αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού. Παράλληλα η κυβέρνηση της Ουκρανίας πριν μία εβδομάδα πρόσθεσε στηναπαγόρευση διέλευσης ρωσικών εμπορικών πτήσεων απ’ τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας και τις πτήσεις transit δημιουργώντας έτσι τις μέγιστες δυνατές δυσκολίες στο ρωσικό εμπόριο. Όσον αφορά στην Κριμαία, το ουκρανικό καθεστώς και «ακτιβιστές» διατηρούν το μπλοκάρισμα τρένων και φορτηγών που μεταφέρουν τρόφιμα ενώ ακόμα δεν έχουν επιδιορθώσει τους κεντρικούς πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα η Κριμαία να ηλεκτροδοτείται μες στο καταχείμωνο από γεννήτριες! Η φαιδρή δικαιολογία του Κιέβου είναι ότι μερικές δεκάδες Τατάροι και μέλη του Δεξιού Τομέα εμποδίζουν τις διαδικασίες επιδιόρθωσης. Στην πραγματικότητα, το αγαπημένο καθεστώς της ΕΕ και των ΗΠΑ δοκιμάζει φασιστικής εμπνεύσεως μέτρα εναντίον ενός πληθυσμού 2 εκ. ανθρώπων. Ως αντίδραση στις άνωθεν πρακτικές, οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς διέκοψαν την αποστολή άνθρακα στην Ουκρανία ενώ το ίδιο έπραξε και η Ρωσία. Αυτή την εβδομάδα θα κριθεί και το αν η Ρωσία θα διακόψει επιπλέον την τροφοδοσία της Ουκρανίας με φυσικό αέριο αφού η τελευταία δεν έχει πληρώσει το απαιτούμενο ποσό για τη συνέχισή της. Επιπρόσθετα, η Ρωσία αναμένεται να εφαρμόσει απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών τροφίμων απ’ την 1η Γενάρη του 2016 ως απάντηση στη συμμετοχή της Ουκρανίας στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας. Χαρακτηριστικές του κλίματος είναι οι δηλώσεις που έκανε οπρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, την προηγούμενη εβδομάδα, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει διαφορετική αντίληψη για το τι συνιστά η Συμφωνία Μινσκ ΙΙ (=βάση της σημερινής εκεχειρίας). Κατά τον Ζαχαρτσένκο, η Ουκρανία βλέπει μέσα από το Μινσκ ΙΙ την σταδιακή επιστροφή του Ντονμπάς υπό την κυριαρχία της. Για τις Λαϊκές Δημοκρατίες όμως, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί: «Η διαδικασία του Μινσκ γίνεται αντιληπτή από εμάς ως μια ισότιμη συνεργασία με την υποχρεωτική επιστροφή της κατεχόεμνης περιοχής (σημ: εννοεί το υπόλοιπο Ντονμπάς που βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο) ως βασική προϋπόθεση για το τέλος του πολέμου. Έτσι, υπάρχει όλο και λιγότερη ελπίδα για την επιτυχή συνέχιση των διαπραγματεύσεων.» Το κατά πόσον οι τελευταίες επιθετικές κινήσεις του ουκρανικού καθεστώτος συνιστούν μέρος ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου αναζωπύρωσης του πολέμου με την στήριξη της Δύσης (ή τουλάχιστον των ΗΠΑ), κατά πόσο πρόκειται για επιχείρηση να στριμωχθεί η Ρωσία στο φόντο των ανταγωνισμών στη Μ. Ανατολή ή τέλος μια απέλπιδα προσπάθεια του ουκρανικού καθεστώτος να τραβήξει την προσοχή και να δημιουργήσει τετελεσμένα στο φόντο μιας διαδικασίας υπόγειας διαδικασίας προσέγγισης ΕΕ-ΗΠΑ-Ρωσίας, (όπως π.χ. υποστηρίζει ο μόνιμος συνεργάτης του Russia Insider, Alexander Mercouris) θα φανεί σύντομα…
Αυτό που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι ότι η επιλογή πρόσδεσης στο άρμα της ΕΕ και των ΗΠΑ με ταυτόχρονη διακοπή των παραδοσιακών σχέσεων με τη Ρωσία έχει γονατίσει την ουκρανική οικονομία. Έχουμε γράψει πολλές φορές σε αυτό εδώ το μπλογκ για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η Συμφωνία Σύνδεσης με την ΕΕ, ο ερχομός του ΔΝΤ και φυσικά ο πόλεμος στα Ανατολικά για τον ουκρανικό λαό. Πλέον φαίνεται πως κι η ουκρανική ολιγαρχία έχει αρχίσει να πληρώνει το κόστος των επιλογών της. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, όλοι οι Ουκρανοί ολιγάρχες φαίνεται να βλέπουν την περιουσία τους να συρρικνώνεται κατά τα δύο τελευταία έτη. Για κάποιους μάλιστα, όπως στην περίπτωση του πάλαι ποτέ «Άρχοντα του Ντονμπάς», ολιγάρχη Ρινάτ Αχμέτοφ, η διετής σύγκρουση έχει αποβεί καταστροφική αφού η περιουσία του έχει υποστεί μείωση πάνω από 100% σε σχέση με το -προπολεμικό- 2013. Με απώλειες που πλησιάζουν τα 6δις δολάρια σε ένα έτος, ο Αχμέτοφ εισήλθε στο φετινό top 10 των μεγάλων χαμένων παγκοσμίως, όπως αυτή καταρτίστηκε από το αμερικανικό περιοδικό Forbes. Μικρότερες αλλά επίσης σημαντικές απώλειες παρουσιάζουν κι οι άλλοι μεγάλοι ολιγάρχες της Ουκρανίας όπως για παράδειγμα ο διαβόητος Ιγκόρ Κολομόισκι, ιδρυτής και χρηματοδότης πολλών ναζιστικών παραστρατιωτικών ταγμάτων που πολεμούν εναντίον του λαού του Ντονμπάς, ο οποίος έχει δει την περιουσία του να μειώνεται διαδοχικά κατά 40% σε σχέση με το -προπολεμικό- 2013. Φυσικά αντίστοιχες απώλειες παρουσιάζουν και αρκετοί Ρώσοι ολιγάρχες που φιγουράρουν κι αυτοί στο top 10 των μεγάλων χαμένων λόγω των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε Ρώσους επιχειρηματίες και στη Ρωσία ως κράτος εξαιτίας της εμπλοκής της στο ουκρανικό ζήτημα. Παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι μες στη γενικότερη εικόνα απωλειών υπάρχει ένας και μοναδικός Ουκρανός ολιγάρχης που διασώζεται. Ποιος; Μα φυσικά ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος καταγράφει κέρδη της τάξης του 20% μόνο για φέτος. Τι παράξενο για έναν άνθρωπο που είχε υποσχεθεί να πουλήσει τις επιχειρήσεις του μόλις εκλεγεί Πρόεδρος… Και επιπλέον, εσείς τι θα κάνατε για να σταματήσετε μία πολεμική σύγκρουση απ’ την οποία εσείς κερδίζετε και όλοι οι ανταγωνιστές σας χάνουν;..
Βεβαίως, το πραγματικά δυσάρεστο γεγονός δεν είναι άλλο από το ότι ο φτωχός ουκρανικός λαός δεν έχει κερδίσει τίποτα ακολουθώντας τις σειρήνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, δεν έχει κερδίσει τίποτα πιστεύοντας σε ένα κίνημα όπως το Μαϊντάν που με λαϊκιστικό τρόπο του φώναζε «Δόξα στην Ουκρανία – Δόξα στους ήρωες» κυματίζοντας πλάι-πλάι τις σημαίες της ΕΕ και των συνεργατών των ναζί στον Β’ΠΠ. Όσο για τις παράλληλες απώλειες των Ουκρανών ολιγαρχών; Πλάι στην οικονομική κρίση, ας όψεται η εξέγερση του λαού του Ντονμπάς.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/12/02/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B9/
----------------------------------------------------------------------------------------
Ο ακροδεξιός Ιταλός ηγέτης της "Λίγκας του Βορρά" Salvini: "Ο Άσαντ πρέπει να φύγει"! Δεν γαμιέσαι ν' ασπρίσεις φασισταρά του κεράτα, τουρκόδουλο κτήνος!
------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Ενισχύεται παραπέρα η στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο
Τη συγκέντρωση κι άλλων ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο προανήγγειλε ο γγ της λυκοσυμμαχίας, ανακοινώνοντας «πρόσθετα μέτρα στήριξης» της Τουρκίας «Πρόσθετα μέτρα στήριξης» της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε χτες ο γγ της λυκοσυμμαχίας, Γ. Στόλτενμπεργκ, με δηλώσεις του αμέσως πριν την έναρξη της διήμερης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Τα μέτρα αυτά, στο όνομα της «ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας της Τουρκίας», περιλαμβάνουν τη συγκέντρωση περισσότερων στρατιωτικών δυνάμεων και μέσων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την όξυνση της επικίνδυνης ιμπεριαλιστικης επιθετικοτητας στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει αεροσκάφη για υποστήριξη της τουρκικής αεράμυνας, σε διμερή βάση. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώσει ότι θα σταθμεύσει αεροσκάφη μαζί με άλλους συμμάχους, ως μέρος των αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Και η Γερμανία και η Δανία θα συνεισφέρουν πολεμικά πλοία στις μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Αλλα έθνη θα παρέχουν επίσης ναυτικές δυνατότητες στις μόνιμες ναυτικές δυνάμεις μας και θα αναπτύξουμε ορισμένες από αυτές στη Μεσόγειο. Αποστολή από το ΝΑΤΟ στην Τουρκία αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης AWACS. Υπενθυμίζουμε ότι την ετοιμότητά της να συμβάλει στον τομέα των «πληροφοριών», στοιχείο απαραίτητο για τις σχεδιαζόμενες επεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, έχει δηλώσει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μια από τις πρώτες αποφάσεις της συγκυβέρνησης, άλλωστε, ήταν η ανακατασκευή των αεροσκαφών ναυτικής επιτήρησης P-3 Orion για τις «ανάγκες εναέριας επιτήρησης του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο». Ο Γ. Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ «έχει αυξήσει τη στρατιωτική του παρουσία στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας», σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα, με το πρόσχημα της «απάντησης» σε κινήσεις ενίσχυσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ. Για σήμερα, τέλος, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση, όπου θα αποφασιστεί η πρόσκληση στο Μαυροβούνιο για την ένταξή του στο ΝΑΤΟ, καθώς και η συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ - Ουκρανίας, η οποία θα επικεντρωθεί στην «ασφάλεια στην Ανατολική Ουκρανία» και στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο Μινσκ.
----------------------------------------------------------------------------------------
MAYΡΟΒΟΥΝΙΟ Διαδηλώσεις κατά της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
Εντονη η αντίδραση της Ρωσίας
Κλιμακώνονται οι έντονες αντιδράσεις που προκαλεί σε αντιπολιτευόμενα κόμματα του Μαυροβουνίου η προσπάθεια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Μ. Τζουκάνοβιτς, για ένταξη του κρατιδίου των περίπου 620.000 ανθρώπων στο ΝΑΤΟ, 16 χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς της λυκοσυμμαχίας που αιματοκύλισαν τους λαούς της τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και διέλυσαν τη χώρα. Το Σάββατο, χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση να παραιτηθεί και να διενεργηθούν εκλογές και δημοψήφισμα για την ένταξη ή όχι στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκαν δύο μεγάλες κεντρικές διαδηλώσεις σε Ποντγκόριτσα και Νίκσιτς.
Το σχέδιο για ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στη μείωση της γεωπολιτικής ρωσικής επιρροής στα Δυτικά Βαλκάνια, γι' αυτό και τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σ. Λαβρόφ, σημειώνοντας τότε σε βοσνιακή εφημερίδα: «Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι σφάλμα, ακόμη και προβοκάτσια με έναν τρόπο και μία ανεύθυνη πολιτική που υποβαθμίζει την αποφασιστικότητα για την οικοδόμηση ενός συστήματος ίσης και μοιρασμένης ασφάλειας στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως εάν μία χώρα είναι μέλος αυτού ή του άλλου μπλοκ». Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Ντ. Λουτ, κληθείς χτες να σχολιάσει τις ρωσικές αντιδράσεις σε μία ΝΑΤΟική ενταξιακή πρόσκληση προς το Μαυροβούνιο, ισχυρίστηκε τάχα ότι η διεύρυνση που επιχειρείται δε «σχεδιάζεται ως ένα μήνυμα προς τη Ρωσία, ούτε αφορά τη Ρωσία, αλλά την προοπτική του Συμφώνου να παραμένει ανοικτό σε νέα μέλη, εάν εκφράσουν την επιθυμία να ενταχθούν και εφόσον εκπληρώνουν τα απαραίτητα κριτήρια όπως η δημοκρατία και η ικανότητα στρατιωτικής συμβολής».
---------------------------------------------------------------------------------------
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Διευρύνεται η στρατιωτική παρουσία με το πρόσχημα των τζιχαντιστών
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ - ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ολο και περισσότερα στρατιωτικά μέσα συγκεντρώνουν διάφορες δυτικες αποικιοκρατικες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με το πρόσχημα της καταπολέμησης των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία και το Ιράκ, στην πραγματικότητα για να επιβεβαιωσουν την κτηνωδια τους και να εδραιωσουν την αποικιοκρατια τους. Στο Λονδίνο, το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για τη συμμετοχή της χώρας σε αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία, χωρις να ζητησουν την αδεια της Συριακης κυβερνησης, ενώ σήμερα αναμένεται η σχετική συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων. Σε αυτήν τη συζήτηση, οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί, όπως δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης τους, Τζέρεμι Κόρμπιν, θα είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν «κατά συνείδηση», με τον ίδιο να φέρεται να διαφωνεί με τη συμμετοχή της Βρετανίας σε επιδρομές στη Συρία, τηρώντας επιφυλάξεις για το εάν αυτό είναι σύμφωνο με τη Χάρτα του ΟΗΕ. Εάν επικρατήσει το «ΝΑΙ», τότε το βρετανικό υπουργείο Αμυνας θα διπλασιάσει τα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη στην Κύπρο. Φυσικα είναι ανεξακριβοτο εάν τα βρετανικα αεροσκαδη θα στραφουν εναντιον των τζιχαντοφασιστων, η εναντιον της Συριας. Στο Βερολίνο, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σχέδια της κυβέρνησης Μέρκελ για την αποστολή έως 1.200 Γερμανών στρατιωτικών για την υποστήριξη της ιμπεριαλιστικής επιχείρησης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία και ιδιαίτερα της Γαλλίας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοέμβρη και την εμφανιζόμενη «αντιτρομοκρατική σύμβολή της». Οι Γερμανοί σχεδιάζουν να στείλουν κατασκοπευτικά «Τornado» και τουλάχιστον μία φρεγάτα στην Α. Μεσόγειο για την «προστασία» του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ». Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ, επιβεβαίωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή θα εγκρίνει το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο τη συμμετοχή των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ, προσθέτοντας ότι σε πρώτη φάση θα είναι 12μηνη η διάρκεια της αποστολής. Η Ρωσία βεβαια, η οποια στηριζει την νομιμη Συριακη κυβερνηση και τον λαο της Συριας, εναντια στην δυτικη αποικιοκρατικη εισβολη, για τα δικα της συμφεροντα βεβαια, που αυτή τη στιγμη εξυπηρετουν τον Συριακο λαο, αυξάνει τις συστοιχίες πυραύλων εδάφους - αέρος «S-400» σε περιοχές - κλειδιά της Συρίας και αποφασίζει την αποστολή νέων ναυτικών δυνάμεων από τα στενά του Βοσπόρου, παρά τα εμπόδια που προβάλλει η Τουρκία, για να καθυστερήσει την έλευσή τους στην περιοχή. Τις τελευταίες μέρες, δεκάδες ρωσικά πλοία περιμένουν για ώρες κοντά στα Στενά του Βοσπόρου, προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως από την Τουρκία, ώστε να διέλθουν από τα Στενά. Η εξέλιξη εμφανίζεται σαν προσπάθεια της κυβέρνησης του Τούρκου Προέδρου, Ρ. Τ. Ερντογάν, να μπλοκάρει τη διέλευση των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων από τη στρατηγική περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο τη διεθνή συμφωνία του Μοντρέ που, από το 1936, ρυθμίζει τη διέλευση των στρατιωτικών και πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Χτες, επίσης, έγινε γνωστό ότι ο συριακός στρατός συμφώνησε στην αποχώρηση 3.200 αντικαθεστωτικών ενόπλων από το τελευταίο οχυρό τους στην κεντρική επαρχία Χομς, τη συνοικία Βάερ. Επίσης, στη μεθόριο Συρίας - Λιβάνου έγινε ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα σε λιβανέζικες δυνάμεις και στελέχη τζιχαντιστών του «Μετώπου Νούσρα» (παρακλάδι της «Αλ Κάιντα» σε Συρία - Ιράκ). Οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν Λιβανέζους στρατιώτες που κρατούσαν αιχμαλώτους πάνω από ένα χρόνο και οι Λιβανέζοι 13 τζιχαντιστές, οι πέντε γυναίκες, μεταξύ των οποίων η 26χρονη πρώην σύζυγος του αρχηγού του «Ισλαμικού Κράτους» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Στο Τελ Αβίβ, το σιωναζιστικο γουρουνι ο κωλοισραηλινός «πρωθυπουργός», Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παραδέχτηκε ότι ο ισραηλινός στρατός «σποραδικά» επιχειρεί στη Συρία, για να εμποδίσει τον εξοπλισμό «αντιπάλων του Ισραήλ».
Στέλνουν και άλλους κομάντος οι ΗΠΑ Οι ΗΠΑ διευρύνουν τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ και στη Συρία, με πρόσχημα την ανάσχεση των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ). Αυτό ανήγγειλε χτες βράδυ σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Αστον Κάρτερ. Πρόσθεσε ότι με τον καιρό οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Ιράκ και στην ευρύτερη περιοχή «θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν επιδρομές, απελευθέρωση ομήρων, να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να αιχμαλωτίσουν ηγετικά στελέχη» των τζιχαντιστών. Η εξέλιξη προκάλεσε έντονη αντίδραση ηγετικών στελεχών ιρακινών σιιτικών οργανώσεων που απέρριψαν κάθε ενδεχόμενο να αναπτυχθούν αμερικανικά στρατεύματα στην ιρακινή επικράτεια, διαμηνύοντας ότι σε τέτοια περίπτωση «θα κυνηγήσουμε και θα πολεμήσουμε οποιαδήποτε δύναμη των ΗΠΑ αναπτυχθεί στο Ιράκ»! Λες και εχουν τετοια δυνατοτητα! Στο περιθώριο Διεθνούς Διάσκεψης στο Παρίσι, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, είχε συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, με το δεύτερο να εκφράζει ξανά τη στήριξη στο «δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τον εναέριο χώρο της», αλλά και να εξηγεί ότι οι δύο πλευρές «μπορούν να δουλέψουν από κοινού για να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις».
-------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ - «ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» Ο Βαλς δεν αποκλείει νέα παράταση
ΠΑΡΙΣΙ.-- Ενδεικτικές του πώς η αστική τάξη αξιοποιεί τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» είναι οι χτεσινές δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, εξηγώντας ότι δεν αποκλείεται νέα παράταση του καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης», που επιβλήθηκε μετά το μακελειό της 13ης Νοέμβρη, στο όνομα της υπεράσπισης της εσωτερικής και εθνικής «ασφάλειας». Μιλώντας χτες στο δίκτυο «Ευρώπη 1», ο Βαλς «άφησε να γίνει κατανοητό πως η επιμήκυνση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης μετά τις 26 Φλεβάρη... είναι μια εφικτή πιθανότητα», όπως αναμετέδωσαν μια σειρά από ΜΜΕ, ανάμεσά τους και η «Μοντ». Υποστηρίζοντας ότι αυτός «ο περιορισμός των ελευθεριών» αποσκοπεί «στην προστασία των ελευθεριών μας», ο πρωθυπουργός ουσιαστικά έστρωσε το έδαφος για νέο γύρο μέτρων καταστολής και περιστολής ατομικών - δημοκρατικών ελευθεριών, εξηγώντας: «Προφανώς δεν πρέπει να αποκλείσουμε αυτήν την πιθανότητα (σ.σ. παράταση των έκτακτων μέτρων) ανάλογα με την απειλή, και πρέπει να δράσουμε με πολλή υπευθυνότητα». Ενώ όλο νόημα πρόσθεσε: «Ηρθαμε αντιμέτωποι με μια απειλή... πρέπει να προφυλαχτούμε, (το κεφαλαιο δηλαδη), αυτό είναι το νόημα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης... είναι ευθύνη μου να πω αυτή την αλήθεια». Οι απαγορευση διαδηλωσεων και ελευθεριων βεβαια, δεν στρεφονται εναντια στους τζιχαντοφασιστες, αλλα εναντια στους λαους και τις ελευθεριες τους. Στο μεταξύ, συνεχίζονται και οι επαφές όσον αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας των διαφόρων κρατικών «αντιτρομοκρατικών» υπηρεσιών. Ο Βαλς συνάντησε χτες τον Βέλγο ομόλογό του, Σαρλ Μισέλ, με τον οποίο συμφώνησαν να «ξεκινήσουν μια πρωτοβουλία» στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταλλαγής πληροφοριών στο πλαίσιο της «Ομάδας των Εννέα», στην οποία μετέχουν ευρωπαϊκές χώρες που θεωρείται ότι απειλούνται υποτιθεται περισσότερο από τους τζιχαντιστές. Η «Ομάδα των Εννέα» αφορά τις Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σουηδία, που είχαν συνεδριάσει πρώτη φορά τον Ιούνη του 2014 (μετά από επίθεση «τρομοκρατών» εναντίον του Εβραϊκού Μουσείου στις Βρυξέλλες). Η γαλλο-βελγική πρωτοβουλία αφορά στην «εναρμόνιση» και τη «συστηματοποίηση» των ανταλλαγών «φακέλων S» (βλ. άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα ή «ριζοσπαστικοποιημένα») και των αντίστοιχων σε άλλες χώρες, μέσω του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν (SIS).
-------------------------------------------------------------------------------------
ΔΑΝΙΑ Αύριο το αποπροσανατολιστικό δημοψήφισμα
Δημοψήφισμα πραγματοποιείται αύριο στη Δανία, με θέμα την άρση της εξαίρεσης (opt-out) από την κοινή πολιτική δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, με στόχο την πιο στενή πρόσδεση της Δανίας, με μια πιο ευέλικτη σχέση, παρόμοια με αυτή της Βρετανίας και της ΕΕ. Η δανέζικη αστική τάξη ως τώρα είχε αποδεχτεί τη συνθήκη του Μάαστριχτ με 4 εξαιρέσεις: στην ΟΝΕ, στην κοινή πολιτική δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων, στην κοινή πολιτική άμυνας και στην κοινή ιθαγένεια. Ηδη η προηγούμενη κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών είχε ανακοινώσει ότι θα γίνει το πρώτο δημοψήφισμα για την άρση της εξαίρεσης στο κοινό δίκαιο μέσα στο 2016. Η σημερινή, όμως, φιλελεύθερη κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη το γενικότερο κλίμα που προκαλείται από το μαζικό κύμα προσφύγων το τελευταίο διάστημα και την κατασταλτική πολιτική σε βάρος τους, ανακοίνωσε εσπευσμένα τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τις 3 Δεκέμβρη, με κύριο επιχείρημα το ότι η πιο ενεργή συμμετοχή της Δανίας στους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ (Εuropol, Frontex κ.λπ.) «θα βάλει φρένο στο κύμα των προσφύγων». Πρέπει πάντως να υπενθυμίσουμε ότι ο δανέζικος λαός το 1992, σε σχετικό δημοψήφισμα είχε καταψηφίσει τη συμφωνία του Μάαστριχτ και ακολούθησε παρανομα νέο το 1993, (ξεφτιλιζοντας την εννοια της λαικης γνωμης που πρεπει να γινεται σεβαστη), όπου σε κλίμα εκβιασμών και παραπλάνησης αποσπάστηκε το «ναι» με το καθεστώς των εξαιρέσεων. (Στην Ελλαδα, το δημοψηφισμα πριν καποιους μηνες πεταχτηκε στα σκουπιδια από τον αληταρα μασονο σιωναζι βοναπαρτισκο τζιφρα των συριζανελ). Το 2000, επίσης με δημοψήφισμα, καταψηφίστηκε η είσοδος στην ΟΝΕ. Σήμερα, το κυρίαρχο τμήμα της αστικής τάξης φαίνεται ότι επιθυμεί για τα συμφέροντά του να αρθούν οι εξαιρέσεις. Ιδιαίτερα φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η αποθηκευτική αλυσίδα και οι υπηρεσίες, ενώ πρόσφατα ο Δανός υπ. Οικονομίας, σε συνέντευξή του στο «Bloomberg», δήλωσε ότι «είναι καιρός η Δανία να γίνει μέλος της Ευρωζώνης, που σημαίνει ότι στην κατάλληλη ευκαιρία που θα εχουν ναρκωθει οι λαικες αντιστασεις θα γίνει κι άλλο δημοψήφισμα».
----------------------------------------------------------------------------------------
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ Επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου
ΧΑΡΑΡΕ.-- Ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, υπουργοί της κυβέρνησης και κόσμος υποδέχθηκαν χτες στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα για πρώτη φορά, με στόχο την ενίσχυση των ήδη στενών διμερών πολιτικών, οικονομικών σχέσεων. Ο Κινέζος Πρόεδρος αναμένεται να υπογράψει σημαντικές οικονομικές και επενδυτικές συμφωνίες κύρια στον κατασκευαστικό τομέα, στις τηλεπικοινωνίες, στην Ενέργεια, στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και στην περαιτέρω εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ζιμπάμπουε, καθώς η χώρα εξάγει ετησίως σημαντικές ποσότητες χρυσού, διαμαντιών, πλατίνας, νικελίου και χρωμίου στην Κίνα. Ο Πρόεδρος Σι, που είναι ο πρώτος Κινέζος Πρόεδρος που επισκέπτεται τη χώρα από το 1996, θα παραμείνει στη Ζιμπάμπουε έως σήμερα, Τετάρτη.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Αυξάνονται οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ατέλειωτα είναι, σε καθημερινή βάση, τα θύματα των σιωναζιστικών κατοχικών αρχών, με πιο πρόσφατες τις περιπτώσεις ενός 16χρονου Παλαιστίνιου και μιας 19χρονης Παλαιστίνιας που έπεσαν χτες νεκροί στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης από τις σφαίρες σιωναζιστών στρατιωτών, με το πρόσχημα ότι κρατούσαν μαχαίρι και επιχείρησαν να τραυματίσουν σιωναζιστικές δυνάμεις. Η πρώτη εν ψυχρώ φονική επίθεση έγινε κατά 16χρονου Παλαιστίνιου στον παράνομο σιωναζιστικο κωλοεβραϊκό εποικισμό Γκας Ετζιόν της Δυτικής Οχθης από πυρά σιωναζι κωλοεβραίου έποικου με τη δικαιολογία πως ο έφηβος κρατούσε μαχαίρι. Ωρες μετά, η 19χρονη Παλαιστίνια Μαράμ Ραμίς Χασούνα από τη Ραφίντια της Ναμπλούς πυροβολήθηκε θανάσιμα από τα πυρά σιωναζιστη στρατιώτη κοντά σε φυλάκιο ελέγχου ανατολικά της Τουλκαρέμ στη Δ. Οχθη. Και σε εκείνη την περίπτωση ανακοινώθηκε ως δικαιολογία για τη δολοφονία της κοπέλας η απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι. Το ίδιο 24ωρο, παλαιστινιακά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δεκάδες έμποροι στη Λωρίδα της Γάζας σταμάτησαν τις εισαγωγές ζωντανών βοοειδών και προβάτων και εμπορευμάτων από το ισραήλ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή νέου φόρου από την κυβέρνηση της Χαμάς, ύψους 50 δολαρίων που επιβάλλεται πέρα από το φόρο 25 δολαρίων που ίσχυε έως σήμερα για τις εισαγωγές ζώντων μοσχαριών και προβάτων.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνεχείς βομβαρδισμοί
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Οι δυνάμεις της ναζιστικής κλικας του Κιέβου συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές στην Ανατολική Ουκρανία, στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Ταυτόχρονα, πλέον, καταγράφεται η συστηματική επαναφορά βαρέων όπλων όπως άρματα μάχης του ναζιστικου λεγομενου «ουκρανικού» στρατού στη ζώνη αντιπαράθεση. Ο υπουργός Αμυνας της ΛΔ Ντονεσκ, Εντουαρντ Μπασούριν, έκανε λόγο για 277 άρματα και στοιχεία πυροβολικού, που παραβιάζουν τη λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ, που προέβλεπε την αποχώρησή του. Επίσης, επισήμανε ότι ιδιαίτερη κινητικότητα στρατιωτικών μέσων υπάρχει στην περιοχή της Μαριούπολης, της Γκορλόφκα και των περιχώρων του Ντονέτσκ, με μεταφορά οχημάτων προσωπικού, πυρομαχικών και πάνω από 660 στρατιωτών ανάμεσά τους και μελών του φασιστικού «Δεξιού Τομέα». Ο Μπασούριν, τέλος, κατήγγειλε την ναζιστικη κλικα του Κιέβου ότι αξιοποίησε την εκεχειρία για να αναπτύξει τις δυνάμεις της στην περιοχή. Χτες, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, ο ναζιστικος λεγομενος «ουκρανικός» στρατός άνοιξε και πάλι πυρ στα περίχωρα του Ντονέτσκ, με όλμους σε κατοικημένες περιοχές.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΒΑΓΔΑΤΗ-- Υψηλό φόρο αίματος πλήρωσαν οι Ιρακινοί και το Νοέμβρη, καθώς σύμφωνα με αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα, τον περασμένο μήνα σκοτώθηκαν 888 άνθρωποι, αρκετές δεκάδες παραπάνω από τους 714 που έχασαν τη ζωή τους κυρίως από επιθέσεις αυτοκτονίας καθυστερημενων τζιχαντοφασιστων τον περασμένο Οκτώβρη.
ΚΑΪΡΟ.-- Ολοκληρώνεται σήμερα ο τελευταίος γύρος των μαραθώνιων επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών στο Κάιρο και άλλες εκλογικές περιφέρειες της Αιγύπτου.
ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 48ωρο μεταξύ κυανοκράνων του ΟΗΕ και ουγκαντέζων αντικυβερνητικών ενόπλων της οργάνωσης ADF-NALU στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 30 ατόμων και τη φυγή μερικών χιλιάδων αμάχων που κατοικούν πέριξ της επαρχίας Βόρειο Κίβου.
ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ.-- Ανέφικτη κρινόταν ως αργά χτες βράδυ η πληρωμή δόσης 354.000.000 δολαρίων σε διεθνείς δανειστές από την κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο (κεντροαμερικανικό ισπανοφωνο νησί στον Ατλαντικό Ωκεανό που είναι κατεχομενο και ανήκει στις ΗΠΑ), που αντιμετωπίζει συσσωρευμένα χρέη τα οποία ξεπερνούν το 70% του ΑΕΠ, τεράστια ελλείμματα στα συνταξιοδοτικά ταμεία και οικονομία σε ύφεση εδώ και μία δεκαετία.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Η κ. Τζάκρη ζήτησε να κάνει ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ταξίδι στην Αμερική… Ευτυχώς της το ακύρωσαν…
2/12/2015
Η απίθανη υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, που γίνεται “μνημονιακή” και “αντιμνημονιακή” ανάλογα με την πορεία του ήλιου, ζήτησε να επισκεφθεί την Αμερική και να παραμείνει 10 ολόκληρες μέρες. Από τις 5 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2015. Όταν έλαβαν το μήνυμα οι Ελληνες διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον φρίκαραν. Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα της έκλεισε μόνο ένα ραντεβού και η κυρία απαιτούσε από τους Ελληνες διπλωμάτες να κλείσουν και άλλα για να δικαιολογηθούν οι δέκα μέρες στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Ηταν αδύνατο. Μόνο ομογενειακές οργανώσεις ανταποκρίθηκαν και έδειξαν ενδιαφέρον να την συναντήσουν… Ετσι, μετά από το στραπάτσο, αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψη για το …2016! Γι’ αυτό, το στραπάτσο εννοώ, στο τέλος θα πληρώσουν τη νύμφη οι διπλωμάτες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν καταφέρνουν και πολλά στην αμερικανική πρωτεύουσα… Είναι απελπιστικά ολίγοι… ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Υπενθυμίζω ότι η εν λόγω κυρία ήταν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου. Στις 11 Νοεμβρίου 2013 διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδη ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Στο μεταξύ είχε συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ να την εντάξει στα ψηφοδέλτιά του, όπως και έγινε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η κ. Τζάκρη πήρε μία από τις τρεις έδρες που κατέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Πέλλης. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τα μήνυματα από και προς την Αθήνα βοούν…
-----------------------------------------------------------------------------------------
Το συγκλονιστικό μήνυμα του συντρόφου του Μηνά Χατζησάββα για το σύμφωνο συμβίωσης.
Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος αλλά και οι συγγενείς του αγαπημένου ηθοποιού, Μηνά Χατζησάβα μίλησε ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης. «Προσδοκούσε αυτό το γαμημένο σύμφωνο συμβίωσης», είπε περιγράφοντας την περιπέτεια λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Ο Κώστας Φαλελάκης, είπε ότι χρειάστηκαν βεβαιώσεις από την γιατρό του ηθοποιού αλλά και να πάνε στην αστυνομία για να μπορεί να στέκεται στο πλευρό του ως ο πιο κοντινός του άνθρωπος. «Μηνούλη μου… Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη τι έχει συμβεί. Είναι μία γιορτή αποχαιρετισμού σήμερα και έτσι θέλω να νιώσουμε όλοι. Γνωριστήκαμε με το Μηνά το 1991 και ερωτευτήκαμε όταν μου διάβασε ένα ποίημα της Κικής Δημουλά. Τον Μηνά δεν θα τον θάψουμε, θα τον θυμόμαστε για πάντα. Ήταν απίστευτο, πάντως, αυτό που έζησα στο νοσοκομείο όταν πήγα για να πάρω τη σορό του και αυτό είναι ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό για το σύμφωνο συμβίωσης. Ήμουν ο άνθρωπος του τα τελευταία 25 χρόνια και όμως δεν ήταν αυτονόητο ότι μπορούσα να πάρω εγώ τη σορό του», είπε. Και συνέχισε: «Προσδοκούσε αυτό το γαμημένο σύμφωνο συμβιωσης που δεν έρχεται και αντί για συλλυπητήρια θα έλεγα ότι υπάρχουν και διαφορετικοί άνθρωποι και στην κοινωνία το λέω, που είναι ομοφυλοφιλοι. Δεν το έκρυψε ο Μηνάς ποτέ αυτό. Δεν ντράπηκε ποτέ γι” αυτό. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να πεθαίνουμε με αξιοπρέπεια. Δώστε μας αυτή την δυνατότητα επιτέλους», είπε και καταχειροκροτήθηκε.
Πολιτική κηδεία, αποτέφρωση, και αντί στεφάνων προσφορά χρημάτων σε μετανάστες και πρόσφυγες.
ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
«Η κηδεία του Μηνά Χατζησάββα θα είναι πολιτική όπως επιθυμούσε ο ίδιος και θα γίνει την Τετάρτη στις 12.00 στο Α’ Νεκροταφείο. Και πάλι σύμφωνα με την επιθυμία του θα ακολουθήσει αποτέφρωση του νεκρού που θα γίνει εκτός Ελλάδας λόγω βαρβαρότητας της ελληνικής πολιτείας που αρνείται να επιτρέψει την καύση που γινόταν στην αρχαιότητα. Σύμφωνα και πάλι με την επιθυμία του Μηνά, ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης, οι αδελφές και οι ανηψιές του ζητούν να μην υπάρξουν στεφάνια. Θα υπάρξει ένα κουτί όπου θα ρίξουμε τον οβολό μας και όσα χρήματα μαζευτούν θα δοθούν σε οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών.»...
Ξεράστε ελεύθερα...Ο Φαήλος Κρανιδιώτης καθυβρίζει τον σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα
Ο Ακροδεξιός Φαήλος Κρανιδιώτης ξανακτυπά, όπως βλέπετε σε φωτογραφία από το τελευταίο post του στο facebook! Ο άθλιος επιτίθεται στον σύντροφο του μεγάλου ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα που χάσαμε πριν λίγες μέρες γιατί τολμάει να καταγγείλει την Ελληνική Δημοκρατία των Μουλάδων της Ορθοδοξίας που επιβάλλουν στην επίσημη Πολιτεία να μην υιοθετεί τα σύμφωνα συμβίωσης για όλες τις κατηγορίες των συμπολιτών μας και απαγορεύει την αποτέφρωση του νεκρού, όταν αυτός την επιθυμεί. Οι φασίστες και οι ρατσιστές λυμαίνονται το τάχα μου ευρωπαϊκό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας (European Accessibility Act). Ένα πολυαναμενόμενο νομοθέτημα, που ήταν στο επίκεντρο της Εκστρατείας του «Freedom of Movement» περισσότερο από τρία χρόνια.Τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα εμπόδια στην ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας διαθέτει τη δυνατότητα να επιφέρει μια θετική αλλαγή. Ο νόμος, ο οποίος παίρνει τη μορφή Οδηγίας, θα έχει σημαντική επίδραση για την προσβασιμότητα των προϊόντων και υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία σε όλη την ΕΕ.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ξεχασμένος νόμος χαρίζει 469,00 ευρώ σε χαμηλόμισθους
Αφορά όσους εισπράττουν μηνιαίο μισθό μέχρι 586 ευρώ (μεικτά) – Αρκεί να ζητήσουν από τον εργοδότη τους να δηλώσει στο ΙΚΑ ότι οι υπάλληλοι δικαιούνται την Επιδότηση Εργατικής Εισφοράς – Το όφελος ανέρχεται στα 469 ευρώ τον χρόνο
Μπορεί ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα να μην αυξήθηκε τελικά στα 751 ευρώ όπως υποσχόταν η κυβέρνηση, μία παλαιά διάταξη νόμου όμως που έμεινε όρθια επί 15 χρόνια σε πείσμα των Μνημονίων, έρχεται να δώσει ανάσα ζωής σε εκατοντάδες χιλιάδες βιοπαλαιστές που είδαν τους μισθούς και τις ζωές τους να καταγκρεμίζονται μέσα σε ελάχιστα χρόνια. Νέοι που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας ή οικογενειάρχες που κάποτε αμείβονταν με 1.000 ή 1.200 ευρώ και πάνω, αλλά τώρα έχουν πέσει στα μισά επειδή διαλύθηκαν οι κλαδικές συμβάσεις και δέχτηκαν μείωση μισθού για να κρατήσουν τις δουλειές τους, έχουν μία μοναδική ευκαιρία να δουν μία καθόλου αμελητέα αύξηση στο μισθό τους. Και μάλιστα, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς να μπλέξουν με εργατολόγους και δικηγόρους, χωρίς να έρθουν και σε προστριβές με τους εργοδότες τους, χωρίς καν να σχηματίζουν ουρές για να παρουν το «δώρο» που δικαιούνται και τους το δίνει το ΙΚΑ!
Ενας στους 10 δικαιούται έξτρα μισθό
Η «σανίδα σωτηρίας» για όλους αυτούς είναι ένας νόμος υπέρ της προστασίας των χαμηλόμισθων που ψηφίστηκε το 2000, αλλά έμεινε στα αζήτητα επειδή τότε αφορούσε ελάχιστους -και για αυτό ελάχιστοι έκαναν χρήση του. Πλέον όμως, λόγω της διάλυσης της αγοράς και των εργασιακών σχέσεων, απευθύνεται σε όλο και περισσότερους και, δυνητικά, στο 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας! Με τη διάταξη αυτή, ένας μισθωτός που παίρνει τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά (περίπου 495 ευρώ καθαρά), δικαιούται να παίρνει κάθε μήνα 39,09 ευρώ περισσότερα «στο χέρι», από όσα ήξερε και υπολόγιζε ως τώρα. Αρκεί και μόνον να ζητήσει από τον εργοδότη του, να δηλώσει αυτός στο ΙΚΑ ότι ο υπάλληλος δικαιούται την ειδική Επιδότηση Εργατικής Εισφοράς. Από τη στιγμή εκείνη και κάθε μήνα, ο εργοδότης θα δίνει τα 39,09 ευρώ στον εργαζόμενο και όχι στο ΙΚΑ. Έτσι δεν θα γίνεται η κράτηση της ασφαλιστικής εισφοράς κάθε μήνα και ο μισθωτός θα παίρνει περισσότερα χρήματα καθαρά στην τσέπη, χωρίς «γκρίνιες» πως επιβαρύνει την επιχείρηση όπου εργάζεται κλπ κλπ.
Τελευταίο αποκούμπι Ο νόμος 2837 ψηφίστηκε την 1η Αυγούστου 2000 και καλύπτει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό. Προβλέπει ότι το ΙΚΑ επιδοτεί την ασφαλιστική εισφορά του εργαζόμενου (έως τα 39,09 ευρώ το μήνα) και δεν αφαιρείται από τον μισθό, τα δώρα κλπ. Αφορά εκατοντάδες χιλιάδες βιοπαλαιστές που εργάζονται και καταφέρνουν να παίρνουν ακόμα ένα μεροκάματο, παρέχοντας εξαρτημένη εργασία με πλήρη απασχόληση που ασφαλίζεται στο ΙΚΑ. Η διάταξη έρχεται από την εποχή της δραχμής, αλλά είχε ατονήσει και λησμονηθεί, δεδομένου ότι δεν εφαρμόζεται σε όσους αμείβονται με κλαδική σύμβαση, ούτε σε όσους παίρνουν περισσότερα από τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ γίνεται να ξεχνάμε πως ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Δεκεμβρη ο Σκόμπι ΔΙΕΤΑΞΕ τον μονομερή αφοπλισμό του ΕΛΑΣ και ούτε καν ενημέρωσε την κυβέρνηση και φυσικά δεν τη ρώτησε και σκόρπισε τη διαταγή του με τα βρετανικά αεροπλάνα. Και απειλούσε το λαό ότι αν δεν εφαρμοστεί η διαταγή του «θα κλονιστεί η σταθερότητα του εθνικού νομίσματος» και θα «πεινάσει» ο λαός. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου (τι λελούδι κι αυτός, δεινός δημαγωγός και απατεώνας), συγκαλούσε την κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή των υπουργών του ΕΑΜ, και αποφάσιζε την άμεση διάλυση της Εθνικής Πολιτοφυλακής σε πολλές περιφέρειες της χώρας. Το ιταμό τελεσίγραφο του Σκόμπι, που απαιτούσε τον μονόπλευρο αφοπλισμό του ΕΛΑΣ και η απόφαση του Γ. Παπανδρέου για τη διάλυση της Εθνικής Πολιτοφυλακής, ξεσήκωσαν, όπως ήταν επόμενο, τη γενική κατακραυγή. Η Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΣ συνήλθε την ίδια μέρα και ενέκρινε απόφαση στην οποία, αφού τόνιζε ότι αγωνίζεται για τη διατήρηση της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με την προϋπόθεση ότι θα βάλει άμεσα σε εφαρμογή το εξαγγελλόμενο πρόγραμμά της και θα οδηγήσει τη χώρα στην κατοχύρωση των λαϊκών ελευθεριών με το γρήγορο δημοψήφισμα και ελεύθερες εκλογές για Συντακτική Εθνοσυνέλευση, διακήρυττε ότι μοναδική λύση, που εξυπηρετεί την ησυχία του λαού και την ομαλότητα, είναι η πλήρης αποστράτευση όλων των ενόπλων δυνάμεων: ΕΛΑΣ - ΕΔΕΣ - Ορεινής Ταξιαρχίας - Ιερού Λόχου και των σχηματισμών Μέσης Ανατολής, η εκκαθάριση των σωμάτων ασφαλείας και των κρατικών υπηρεσιών, η τιμωρία των προδοτών. 'Ετσι, η αρχή έγινε και η ΚΕ του ΕΑΜ αποφάσισε να καλέσει το λαό σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 3 Δεκέμβρη και στις 4 του ίδιου μήνα να κηρυχτεί γενική απεργία. Την 1η Δεκέμβρη, επίσης, οι υπουργοί του ΕΑΜ και της ΠΕΕΑ, που εκπροσωπούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, παραιτήθηκαν. Αλλά για τα ''Δεκεμβριανά'' θα τα ξαναπούμε.