Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Σαββατο 12 Νοεμβριου 2016


Σνόουντεν: Ο λαός να πάρει το μέλλον στα χέρια του
«Και οι δύο υποψήφιοι [Χίλαρι και Τραμπ] εκφράζουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις», τόνισε ο Έντουαρντ Σνόοντεν, ο άνθρωπος που ρίσκαρε τα πάντα για να αποκαλύψει το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της αμερικανικής υπηρεσίας NSA. Σε εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη στο Άμστερνταμ ο διάσημος whistleblower εμφανίστηκε μέσω διαδικτυακής σύνδεση. Εκεί ο Σνόουντεν ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.
«Το σύστημα δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή ένα νέο πρόσωπο βρέθηκε στη θέση του ηγέτη του κράτους», ξεκαθαρίζει ο Σνόουντεν που καλεί τον λαό να πάψει να αντιμετωπίζει με ρηχά προσωποκεντρικά κριτήρια την προσπάθεια αντίστασης και κοινωνικής αλλαγής. «Στο κάτω-κάτω ο Ομπάμα ή ο Τραμπ είναι απλώς άλλος ένας πρόεδρος. Μη στηρίζετε τις ελπίδες σας και μην αντλείτε τις ανησυχίες και τους φόβους σας από ένα πρόσωπο», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες που γέννησε η εκλογή Ομπάμα και τον τρόμο που δημιούργησε η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Σνόουντεν μίλησε για τις ελπίδες και τις προσδοκίες που δημιούργησε η εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη και οι οποίες διαψεύστηκαν: «Πιστέψαμε για μια στιγμή, ότι αν το σωστό πρόσωπο βρεθεί στην κατάλληλη θέση τα πάντα θα αλλάξουν»
Υπενθύμισε ότι ο Ομπάμα εκλέχτηκε με την υπόσχεση να κλείσει τη φυλακή της βάσης Γκουαντάναμο και τον τερματισμό του βασανισμού των κρατουμένων. Ο Ομπάμα υποσχέθηκε πολλές φορές ότι θα βάλει τέλος στο σκάνδαλο των παράνομων και ανεξέλεγκτων παρακολουθήσεων της ιδιωτικής ζωής όλων των πολιτών. Δεν έκανε τίποτε από όλα αυτά. «Αυτά δεν τα λέω για να ασκήσω κριτική σε έναν συγκεκριμένο Πρόεδρο. Πρέπει να βλέπουμε το θέμα με μια ευρύτερη διάσταση. Δεν είναι το πρόβλημα ο Ομπάμα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην στηρίζουμε όλες μας τις ελπίδες ή τις ανησυχίες μας σε έναν εκλεγμένο ηγέτη».
«Αν θέλουμε να ζήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο, δεν μπορεί να περιμένουμε ότι αυτό θα γίνει από πολιτικούς. Την αλλαγή μπορεί να τη φέρει μόνο ο λαός, οι πολίτες. Αν θέλουμε αλλαγή, πρέπει να την επιβάλλουμε οι ίδιοι. Αν θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο, δεν μπορεί να ελπίζουμε σε έναν Ομπάμα και δεν μπορεί να φοβόμαστε έναν Ντόναλντ Τραμπ. Πρέπει να τον χτίσουμε οι ίδιοι».
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων: Όλοι στους δρόμους την Τρίτη 15/11-Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15.11.2016 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 5 μ.μ. ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ! ΑΘΗΝΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ: -ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ -ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΗΠΑ, ΔΝΤ, ΕΕ.
Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το λαό μας και την ιστορία του και επιπλέον σηματοδοτεί τις απαιτήσεις: για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, την γρήγορη προώθηση των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών "μεταρρυθμίσεων", όπως επιδιώκει και το ΔΝΤ, την εξασφάλιση της αμερικάνικης κυριαρχίας στον ενεργειακό πλούτο και του δρόμους μεταφοράς του στην περιοχή, τις αντιδραστικές λύσεις για το Κυπριακό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να μας πείσει ότι οι “φονιάδες των λαών” είναι μια ειρηνική, φιλική και συμμαχική δύναμη. Δεν ξεχνάμε τις Χούντες, την Κύπρο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία. Δεν ξεχνάμε ότι οι Η.Π.Α. είναι υπεύθυνες για πολέμους, δικτατορίες, για την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στην πολιτική αυτή, οικοδομεί τον αντιδραστικό άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο, ενώ παράλληλα εξωραΐζει κυνικά την πολιτική των ΗΠΑ, δημιουργώντας αυταπάτες ότι ο Ομπάμα έρχεται για να "βοηθήσει" στην μείωση του χρέους! Η εναρμόνιση με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές και η πρόσδεση στον Ευρωατλαντισμό φέρνει πιο κοντά τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους, την εκμετάλλευση.
Καθήκον μας είναι η κοινή, διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση της ειρήνης, για ανεξαρτησία και σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα σε κάθε χώρα. -καμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ. - αντίσταση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων και των αντιλαϊκών "μεταρρυθμίσεων", της υποταγής σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ -κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΛΑΕ, ΑΡΚ, ΚΟΡΔΑΤΟΣ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Με βάση τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ η υποψήφια των Δημοκρατικών λαμβάνει 59.588.676 ψήφους, έναντι 59.352.999 του αντιπάλου της, δηλαδή η Χίλαρι έχει περίπου 235.000 περισσότερες ψήφους από τον Τραμπ και όμως ο Τραμπ έχει 279 εκλέκτορες ενώ η Κλίντον έχει 228. Το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ προβλέπει ότι όποιος κερδίσει μια πολιτεία παίρνει όλους τους εκλέκτορες, με εξαίρεση το Μέιν και τη Νεμπράσκα, όπου κατανέμονται πιο αναλογικά. Εξ ου και το «παράδοξο»: Το 2000 ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος να εκλέγεται πρόεδρος μολονότι είχε περίπου 500.000 ψήφους λιγότερες από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Αλ Γκορ (50.456.002 ο Μπους, 50.999.897 ο Γκορ) και τώρα να εκλέγεται ο Τραμπ, παρόλο που σε ψήφους προηγείται η Χίλαρι.
Το 2008, η Αμερική φαινόταν να έστελνε μήνυμα αλλαγής σε ολόκληρο τον κόσμο.Για πρώτη φορά ένας αφροαμερικανός, ο Μπαράκ Ομπάμα, περνούσε τις πύλες του Λευκού Οίκου με κεντρικό σύνθημα “μπορούμε”. Ένα όνειρο γενεών έμοιαζε πως γινόταν πραγματικότητα. Ο Ομπάμα «μπόρεσε», αλλά μπόρεσε αποκλειστικά για το αμερικάνικο κεφάλαιο. Όταν ανέλαβε οι ΗΠΑ βρίσκονταν βυθισμένες στο τέλμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Με τον άνευ προηγουμένου «δεξιό κεϋνσιανισμό» του, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφάρμοσε η Fed, διασώζει το τραπεζικό σύστημα «ταΐζοντας» το με τρισεκατομμύρια δολάρια, διασώζει άμεσα την αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία.
Η διακυβέρνηση Ομπάμα, σε πρώτο πλάνο, πιστώνεται τη διάσωση της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά σε συνθήκες γαλέρας για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Η εικόνα των ΗΠΑ που μοιάζει ολοένα και περισσότερο με χώρα του τρίτου κόσμου ως προς τα επίπεδα κοινωνικών υποδομών, αστέγων και φτώχειας δεν αλλάζει παρά την ανεπαίσθητη κάμψη της φτώχειας και την περίφημη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που εξασφάλισε ιατροφαρμακευτική κάλυψη για εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς πρόσβαση. Σχεδόν 43 εκατ. Αμερικανοί και Αμερικανίδες, εκ των οποίων περισσότερα από 14 εκατ. είναι παιδιά, εξακολουθούν επισήμως να υπάγονται στους φτωχούς. (Μια προκαταρκτική ανάλυση του προφίλ των ψηφοφόρων ΕΔΩ) Στα οκτώ χρόνια διατηρείται ο κοινωνικός αποκλεισμός και ενισχύεται η βία των αστυνομικών στις εξεγερμένες κοινότητες των μαύρων της Αμερικής. Το «ιστορικό παράδοξο» είναι πως στην περίοδο ενός έγχρωμου προέδρου πολλαπλασιάζονται οι δολοφονίες μαύρων από κρατικά αστυνομικά όργανα.
Το 2016, οχτώ χρόνια μετά το 2008, αυτό το «διαφορετικό» παίρνει σάρκα και οστά, στο πρόσωπο ενός ακροδεξιού, ρατσιστή, ομοφοβικού, πολεμοχαρή τύπου. Εδώ συνέβη ό,τι έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, το οποίο φαίνεται ως παράδοξο, αλλά δεν είναι. Ο λαός ψάχνει να βρει κάποιον να εκφράσει την αποστροφή του στο σύστημα που τον εξαθλιώνει.
Αυτό εξέφρασε το μεγάλο ρεύμα υπέρ του Σάντερς, που επεδίωξε να εκφράσει έναν κοινωνικό ριζοσπαστισμό. Από τη στιγμή που ο ριζοσπαστισμός αυτός εγκλωβίστηκε μεταξύ Τραμπ και Κλίντον, ανάμεσα στις δυο εκδοχές του κακού, μεγάλο μέρος ψήφισε τον Τραμπ, που μιλούσε με κάποια αθυροστομία προς το κατεστημένο. Το πιστοποιεί και το ότι στις περισσότερες περιοχές που κέρδιζε ο Σάντερς αναδείχθηκε πρώτος ο Τραμπ. Η άνοδος του Τράμπ είναι η τιμωρία στην αδυναμία αριστερής απάντησης στη κρίση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Δεν ξεχνάμε τις ναπάλμ του Γράμμου! Δεν ξεχνάμε τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του! Δεν ξεχνάμε τη Χούντα των συνταγματαρχών! Δεν ξεχνάμε τον Αττίλα στην Κύπρο! Δεν κάνουμε πως δεν βλέπουμε το αιματοκύλισμα στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία!
Την Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα συγκεντρωνόμαστε στη συμβολή Πατησίων και Σολωμού και πραγματοποιούμε πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Έξω ο μακελάρης Ομπάμα από την Ελλάδα!
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπήρξαν μέλη της ΛΑΕ που ψήφισαν για μια ακόμη φορά μαζί με τη μνημονιακή πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Παραβιάζοντας τις αποφάσεις της πολιτικής τους συλλογικότητας. Χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη ευαισθησία να αποχωρήσουν απ' αυτήν και να πολιτευτούν όπως αυτοί θεωρούν σωστό, αλλά όχι στις πλάτες άλλων...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016
Η ΛΑΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΕΚΤΟΣ ΛΑΕ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ
Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ*
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία αφορά τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ). Συνεδρίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια και το ζήτημα αφορά τους κατοίκους και τις ζωές πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων του Λεκανοπεδίου, απασχόλησε δε και απασχολεί, όλους τους Δήμους της περιοχής, ιδιαίτερα τους κατοίκους που βιώνουν καθημερινά τις εγκληματικές πολιτικές που εφάρμοσαν οι προηγούμενες και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, η σημερινή κυβέρνηση. Με την απόφαση αυτή, ολοκληρώνεται μια συνολική στροφή της κ. Δούρου και του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην λογική απόλυτης αποδοχής των πολιτικών που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια και εντάθηκαν την περίοδο των μνημονίων. Ιδιαίτερα δε, στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που απασχόλησε τη συνεδρίαση του Π.Σ της Πέμπτης, οι διακηρύξεις για μια άλλη πολιτική, μετεξελίσσονται πια, σε προγράμματα ΣΔΙΤ και σε νέες μεγάλες ευκαιρίες για τους μεγαλοεργολάβους.
Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) με πρόσφατη ανακοίνωση της, δήλωνε την κάθετη διαφωνία της, με την εισαχθείσα και ψηφισθείσα ήδη, εισήγηση της Περιφερειάρχου Αττικής. Εξάλλου εδώ και καιρό, είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της, για μείζονα ζητήματα που αφορούν την πολυπληθέστερη Περιφέρεια της χώρας, αλλά και τα τεκταινόμενα στην Αυτοδιοίκηση γενικότερα. Οι δε σύμβουλοι στο Δ.Σ τηςΚεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κανταράς και Σακούτης, κατέθεσαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕσυνολική εναλλακτική πρόταση, η οποία αναφέρονταν στα ζητήματα της διαχείρισηςαπορριμμάτων, της χρηματοδότησης των ΟΤΑ, της προωθούμενου νέου σκληρού μνημονιακού πλαισίου, το οποίο φέρει την ονομασία «Τριετής Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων» και στηρίζεται από το σύνολο των μνημονιακών Αυτοδιοικητικών δυνάμεων! Πρόσφατη δε υπήρξε, η πρωτοβουλία Αιρετών κατά της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης Φούχτελ στο Ναύπλιο, που στη σφαίρα των διαβουλεύσεων της, είχε αντίστοιχα ζητήματα (ΣΔΙΤ, ιδιωτικοποιήσεις) και για την οποία διαμαρτυρία, ηΛΑ.Ε εργάσθηκε με όλες της τις δυνάμεις.
Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ΣΜΠΕ, η οποία απόφαση βρίσκεται στον αντίποδα των από καιρό επεξεργασμένων θέσεων της ΛΑ.Ε και δεν έχει καμία σχέση με όσους υπερψήφισαν η ανέχτηκαν την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Ταυτόχρονα, πρέπει να χαιρετίσουμε όλους τους πολίτες, που αγωνίσθηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα αυτονόητα. Και ήταν πολλοί αυτοί που έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν στην συνεδρίαση του Π.Σ. Η Λαϊκή Ενότητα έχει αγωνιστεί και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με μεγαλύτερη ένταση, για να ανατραπούν οι πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση στη σημερινή κατάσταση. Για να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περίφημες συμπράξεις δημοσίου -ιδιωτικού τομέα και η εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών. Για να ηττηθούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις εφαρμόζουν. Μαζί μ' αυτά και οι εφαρμόζοντες αυτές τις πολιτικές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
*Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, υπεύθυνος για τα ζητήματα Αυτοδιοίκησης, μέλος του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β!
Έσπευσαν να θριαμβολογήσουν οι ναζί της Χρυσής Αυγής για τη νίκη του Τραμπ. Εν γνώσει τους πως ο νέος αμερικανός πρόεδρος είναι φανατικός υποστηρικτής της αναθέρμανσης και ενίσχυσης των σχέσεων με την Τουρκία. Ήξεραν πολύ καλά πως ο αντιστράτηγος Μάικλ Φλιν, σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα ασφαλείας και πιθανός επόμενος υπουργός Άμυνας, σε άρθρο του στην εφημερίδα «The Hill», στις 8 Νοεμβρίου, με τίτλο «Η σύμμαχός μας Τουρκία είναι σε κρίση και χρειάζεται τη στήριξή μας», υπογραμμίζει πως "πρέπει να προσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική ώστε να αναγνωρίσουμε την Τουρκία ως προτεραιότητα. Πρέπει να δούμε τον κόσμο μέσα από το πρίσμα της Τουρκίας».
Όπως ήξεραν πως μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, Μάικ Πενς, υπογράμμισε κι αυτός ότι η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή, προσθέτοντας ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τους δεσμούς με την Άγκυρα πίσω στο επίπεδο παλαιών μεγαλείων! Πολύ πατριώτες οι ναζί της εγκληματικής συμμορίας! Θ' αρχίσουν να ζηλεύουν από τους τάφους τους οι ομοϊδεάτες τους κατοχικοί ταγματαλήτες και χουντικοί εοκαβητατζήδες!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μουφα!!!!
Δηθεν καταργείται από τις στολές των αξιωματικών, αλλά όχι από τα πηλήκια, το εθνόσημο
Διαταγή με την οποία καταργείται το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων όχι όμως και από τα πηλήκια, εξέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Β. Αποστολάκης. Σκοπός της συγκεκριμένης διαταγής είναι να απλοποιηθούν οι στολές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς συχνά η υπερβολική χρήση σημάτων και λοιπών διακριτικών δημιουργούσε αλγεινή εικόνα για την παρουσία των αξιωματικών που υπηρετούσαν σε κάποιες, κυρίως, επιτελικές μονάδες. Αφορά το 20% των στολών του Στρατού Ξηράς και το 2-3% εκείνων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραμείνει μόνον στα πηλήκια και θα αφαιρεθεί από μανίκια, τσέπες και λοιπές χρήσεις οι οποίες κρίνονται περιττές από το Γενικό Επιτελείο. Συγκεκριμένα, με την διαταγή του κ. Αποστολάκη με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου καταργούνται: Πρώτον, το διακριτικό σήμα που είχαν όσοι υπηρετούσαν στο επιτελικό γραφείο του Αρχηγού καθώς και άλλα αντίστοιχα για όσους υπηρετούσαν σε συγκεκριμένους κλάδους του Επιτελείου. Δεύτερον, το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή το εθνόσημο, με τη λέξη «Ελλάς», το οποίο καταργείται από οποιαδήποτε στρατιωτική στολή και είχε καθιερωθεί προ ετών με τον «Διακλαδικό Κανονισμό Στολών». Η συγκεκριμένη κατάργηση έχει ως αποτέλεσμα τις αλλαγές και στις στολές όσων υπηρετούν στο εξωτερικό, οι οποίες θα είναι πλέον διακοσμημένες με μόνο διακριτικό την ελληνική σημαία και όχι το εθνόσημο. Τρίτον, οι απόφοιτοι των στρατιωτικών σχολών θα φέρουν μόνο ένα διακριτικό που θα παραπέμπει στην σειρά προτεραιότητας τους. Στην διαταγή του κ. Αποστολάκη η απόφαση αιτιολογείται ως προσπάθεια να απεικονίζονται τα ουσιαστικά προσόντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων «προς αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού». Από το ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη διαταγή δεν περιλαμβάνει άλλου τύπου αλλαγές στις στολές των αξιωματικών. Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, είχε ανακινηθεί δημόσια συζήτηση, έπειτα από την άποψη που είχε εκφράσει τότε ο κ. Π. Καμμένος για προσθήκη εικόνων αγίων στις στολές των στρατιωτικών.
Σχολιο.-
Καταργείται το εθνόσημο από τις στολές των στρατιωτικών; Όχι βέβαια.
Μετά τη διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Β. Αποστολάκη, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που παραπληροφορούν και αφήνουν υπόνοιες πως καταργείται το εθνόσημο από τις στολές των στρατιωτικών. Αν κάποιος, που δεν έχει μεγάλη επαφή με το στράτευμα, διαβάσει αυτά τα δημοσιεύματα, θα καταλάβει πως καταργούν το εθνόσημο από τις στολές. Αυτό όμως δεν ισχύει.
Αυτό που καταργούν είναι το παρακάτω επίρραμα που προστέθηκε το 2014. Το εθνόσημο συνεχίζει να υπάρχει στα πηλήκια των στολών. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Τη δεκαετία του 90 η Ελλάδα άρχισε να μετέχει σε πολυεθνικές αποστολές στο εξωτερικό. Σε αυτές τις αποστολές τα στελέχη έφεραν την Ελληνική σημαία στο μανίκι, με την λέξη Hellas κατά τα διεθνή πρότυπα. Όταν επέστρεφαν από την αποστολή, η Ελληνική σημαία έπρεπε να αφαιρεθεί αλλά υπήρχε η επιθυμία να συνεχίσουν να τη φέρουν. Έτσι σιγά σιγά αυτό καθιερώθηκε. Το επίρραμα με το εθνόσημο και τη λέξη ΕΛΛΑΣ αντικατέστησε την Ελληνική σημαία το 2014. Με τη νέα διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, το ράβε ξήλωνε συνεχίζεται, αλλά δεν καταργεί το εθνόσημο. Καταργεί το επίρραμα με το εθνόσημο, που ποτέ δεν υπήρχε και προστέθηκε το 2014. Το εθνόσημο συνεχίζει να υπάρχει στα πηλήκια και μπερέ. Παρακάτω η διαταγή που δημοσιεύτηκε από το onalert
Αν τα στελέχη φέρουν δύο εθνόσημα, τους κάνει περισσότερο πατριώτες; Αν φέρουν τρία εθνόσημα μήπως είναι καλύτερα; Γιατί όχι τέσσερα εθνόσημα; Το εθνόσημο είναι ένα και το φορούν στα πηλήκια και μπερέ Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως καταργείται το εθνόσημο, παραπληροφορούν και καταρρίπτονται.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
1969: Ο αμερικανικός στρατός ανακοινώνει για πρώτη φορά ότι βρίσκεται στη διαδικασία ανάκρισης του Γουίλιαμ Κάλεϊ, σχετικά με την άγρια σφαγή αμάχων στο βιετναμέζικο χωριό Μάι Λάι, το Μάρτη του 1968. Από τους 5 στρατιώτες που τελικά θα κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα «βρεθεί» ένοχος μόνο ο επικεφαλής της επιχείρησης, υπολοχαγός Κάλεϊ, ο οποίος και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Στη συνέχεια τα ισόβια θα μετατραπούν σε κάθειρξη 20 ετών και κατόπιν 10 ετών. Εντέλει, ο Κάλεϊ θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του στο στρατόπεδο Φορτ Μπένιγκ της Τζόρτζια για μόλις 3,5 χρόνια, ωσότου του δοθεί χάρη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Νίξον.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Τραμπ: Θα καταληξουμε σε πόλεμο με τη Ρωσία αν χτυπήσουμε τον Άσαντ
12/11/2016 8.00
Οι ΗΠΑ θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο συνέντευξής του η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Wall Street Journal . Εάν οι ΗΠΑ εξαπέλυαν επίθεση εναντίον του Άσαντ «θα καταλήγαμε να πολεμάμε με τη Ρωσία», είπε ο κ. Τραμπ. «Η θέση μου είναι ότι η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από το Ι.Κ. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία. Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο κ. Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός είχε τονίσει ότι ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης για την αραβική χώρα, όμως πολλές από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που θα αναλάμβαναν την εξουσία εάν απομακρυνόταν θα μπορούσαν να αποδειχθούν χειρότερες. Είχε προσθέσει ότι η προτεραιότητά του στη Συρία θα είναι να εξαλειφθεί το Ι.Κ. και όχι να απομακρυνθεί ο κ. Άσαντ από την εξουσία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δικαστικός «κόφτης» στον νόμο Κατσέλη
12/11/2016 8.00
Αλλάζουν τη νομολογία τα αλητικα μασονικα δικαστήρια, αρνούμενα την προστασία του νόμου Κατσέλη όχι μόνο στις περιπτώσεις δανειοληπτών που παρουσίασαν πλαστά στοιχεία για να πετύχουν τον δανεισμό αλλά και σε νοικοκυριά που δανείστηκαν πολύ πέραν του ορίου που επέτρεπε η περιουσιακή τους κατάσταση. Ανάλογη μεταχείριση επιφυλάσσεται πλέον και για εκείνους που δανείστηκαν γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν είχαν τη δυνατότητα κανονικής αποπληρωμής. Καρότο και μαστίγιο' επιφυλάσσει η αλητικη μασονικη Δικαιοσύνη σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, λειτουργώντας ακόμα και υπερπροστατευτικά απέναντι σε καλόπιστους δανειολήπτες που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση, αλλά και αφήνοντας απροστάτευτους όσους βρέθηκαν δολίως σε αδυναμία πληρωμής των χρεών τους υπερδανειζόμενοι, διάγοντας πολυτελή ζωή ή εντελώς εκτός ορίων του επιπέδου των εισοδημάτων και της περιουσίας τους. Η υπαγωγή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις προστατευτικές διατάξεις του 'Νόμου Κατσέλη' έχει πολλές φορές βρει αντιθετη τη νομολογία των αλητικων μασονικων δικαστηρίων, που μονο για τους δικασταδες βγαζουν αποφασεις υπερ τους, και ξερουν να ευλογουν μονο τα γενια τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ από την Τρίτη
12/11/2016 11.00
Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες αποφάσισαν στάσεις εργασίας τις παρακάτω ημέρες: Τρίτη 15 Νοεμβρίου : Στάση εργασίας από την έναρξη βάρδιας έως 10:00 πμ Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16:00 Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16:00 Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ
Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους καταγγέλουν την διοίκηση του ΟΑΣΑ για υποβάθμιση των εταιρειών και των εργαζομένων καθώς και υπονόμευση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. «Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου. Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο... βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους. «Η υποβάθμιση των εταιριών και των εργαζομένων μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους . Τα προσωπικά σχέδια (κρυφά και φανερά), που υπονομεύουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες θα ακυρωθούν στην πράξη από τους εργαζόμενους» δηλώνουν οι εργαζόμενοι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεες δηλωσεις Τραμπ: Δεν θα καταργήσει, θα τροποποιήσει τον Obamacare
11/11/2016 23.30
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο "τροποποίησης" αντί κατάργησης του νόμου για την υγεία που επέβαλε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, (αποκαλούμενος και Obamacare), διατηρώντας τις διατάξεις που επιτρέπουν σε γονείς να κρατούν στην ασφαλιστική τους κάλυψη σε μεγαλύτερη ηλικία τα παιδιά τους καθώς την απαγόρευση σε ασφαλιστικούς φορείς να αρνούνται την κάλυψη για προϋπάρχουσες παθήσεις. Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε έπειτα από την νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης, ο Τραμπ δήλωσε πως ένας βασικός λόγος για αυτή την στροφή από την προεκλογική του δέσμευση για συνολική κατάργηση του νόμου, ήταν η συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πρότεινε την διατήρηση διατάξεων του νομοσχεδίου. "Του δήλωσα πως θα εξετάσω τις προτάσεις του και ως ένδειξη σεβασμού σκοπεύω να το κάνω", τόνισε ο εκλεγέντας πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εντείνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι - Ασκηση με πραγματικά πυρά στο... Καστελόριζο
11/11/2016 20.00
Σε μια πρωτοφανή προκλητική ενέργεια προχωρά η Άγκυρα, η οποία φαίνεται να κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, για πρώτη φορά το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προαναγγέλλει ότι θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή όμως που εμπεριέχει την ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα το Καστελόριζο. Η NAVTEX δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ, προαναγγέλλοντας ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, για μία ημέρα από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, εντός του FIR Αθηνών. Η Αθήνα απάντησε σήμερα με αντι -NAVTEX, δηλαδή έστειλε ναυτική οδηγία δηλώνοντας ότι η τουρκική NAVTEX είναι παράνομη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν εισηγήσεις να κληθεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Τουρκίας. Η τουρκική ΝΑVTEX εξεδόθη λίγες μόνο ώρες μετά τις νέες δηλώσεις του Ταγίπ Εντογάν ο οποίος μίλησε και πάλι για 'τα σύνορα της καρδιάς μας' και τόνισε ότι 'η Τουρκία είναι μεγαλύτερη και δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα'.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Μόσχα κατηγορεί τους Σύρους ισλαμοφασιστες για χρήση χημικών όπλων
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, 22:48
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν την Παρασκευή ότι έχουν αποδείξεις για χρήση χημικών όπλων από τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας που είναι διαιρεμένη ανάμεσα σε κυβερνητικές συνοικίες και περιοχές που ελέγχονται από τα γουρουνια τους ισλαμοφασιστες αποκεφαλιστες των αποικιοκρατων.
«Οι ειδικοί του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας βρήκαν πυρομαχικά πυροβολικού που δεν είχαν εκραγεί και ανήκουν στους τρομοκράτες, τα οποία περιέχουν τοξικές ουσίες» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. «Έπειτα από μια γρήγορη ανάλυση σε κινητό εργαστήριο, διαπιστώσαμε πως τα πυρομαχικά περιέχουν απ' ό,τι φαίνεται αέριο με χλώριο και λευκό φώσφορο» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Τα πυρομαχικά αυτά βρέθηκαν, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, στη ζώνη «1070», στη νοτιοδυτική περιφέρεια του Χαλεπιού. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, τα κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν πρόσφατα τη ζώνη αυτή από τους ισλαμοφασιστες. Μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση των ουσιών που βρέθηκαν θα πραγματοποιηθεί σε συμφωνία με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το οποίο κάλεσε τον ΟΑΧΟ να στείλει επειγόντως μια αποστολή στο Χαλέπι.
Ο Εθνικός Συνασπισμός της Αποικιοκρατικης Συριακής Αντιπολίτευσης των ισλαμοφασιστων αποκεφαλιστων (CNS), που έχει την έδρα του στην Κωνσταντινούπολη, διέψευσε υποκριτικα από τις αληθειες του ρωσικού στρατού, που παραθετουν στοιχεια για τους αληταραδες ισλαμοφασιστες αποκεφαλιθστες των αποικιοκρατων διαβεβαιώνοντας πως οι ισλαμοφασιστες δεν χρησιμοποιούν παρά «ελαφρά όπλα και αντιαρματικά». «Τα βλήματα που αναφέρονται, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ» υποστήριξαν ψευδομενοι αισχρα οι ισλαμοφασιστες αποκεφαλιστες στην ανακοίνωσή τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΟΑΕΕ εξαντλησε τις πιστωσεις από τον κρατικο προυπολογισμο. Θα δανειστει από το Ασφαλιστικο Ταμειο Αλληλεγγυης Γενεων. Δανεικα και αγυριστα. Το ασφαλιστικο ταμειο γενεων που ειχανε πει ότι δεν θα το αγγιξουν!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θελουν να μας βγαλουν από το ευρω, όπως διεταξε ο Σοιμπλε, ενώ εχουν ξεπουληθει τα παντα, να συνεχιζουμε να αναγνωριζουμε το παρανομο χρεος που μας εχουν φορτωσει, να παραμενουμε σαν αποικια – μπανανια μεσα στην γερμανικη ευρωενωση, και εχουν βαλει ολους τους ρουφιανους τους δημοσιοκαφρους τους στις ελληνικες κωλοφυλλαδες, να μας κανουν προπαγανδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεα κυριακατικη εφημεριδα Documento
Στις 20 Νοεμβρίου, η κυριακάτικη εφημερίδα Documento φιλοδοξεί, μέσα από τις 96 σελίδες της, να εγκαινιάσει μια νέα πραγματικότητα στον ελληνικό Τύπο. Το Documento θέλει να είναι μία ακόμη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, εν έτει 2016, μια εφημερίδα σε ένα περιβάλλον υπερπληροφόρησης και παραπληροφόρησης. Τη διεύθυνση της εφημερίδας έχει ο Κώστας Βαξεβάνης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες πόσα τσέπωσαν για να μην δουν και να μην ακούσουν;
Οι χθεσινές διαδηλώσεις του λαού της Ν. Κορέας (100.000 κοσμος) εναντίον του αμερικανοκίνητου δικτατορικού (με τη μέθοδο των γνωστών "εκλογών") καθεστώτος...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο περιβόητο "ινστιτούτο της Φλωρεντίας" του νεοταξίτη Παππά, διδάσκει ο καταδικασμένος βαψομαλλίας του Σημίτη-Γιωργάκη, Παπακωνσταντινου! Ε... ρε γλέντια... κι αυτοί μας πίνουν το αίμα!
Αφορμή της μικρής έρευνας, το βαρύγδουπο όνομα που το τσαμπουνάει ο Παππάς και γεμίζει το στόμα του, το διασημο στο Πανελλήνιο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας... μάλιστα κι εγώ που τόσα χρόνια στην Φλωρεντία να μην μπορώ να καταλάβω ποιός μαλάκας είναι...
Το όνομα του Οργανισμού που κατασκέυασε την μελέτη των τηλεοπτικών αδειών και παραφράστηκε τεχνιέντως με τον όρο ινστιτούτο της φλωρεντίας, δεν είναι άλλο από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο, δημιούργημα της ΕΕ, και φυσικά δεν βρίσκεται στην Φλωρεντία, αλλά στις Φιέζολε (κάτι είχε πάρει το μάτι μου αρχές 90 στο μοναστήρι του Σαν Ντομένικο) της επαρχίας της Φλωρεντίας, άλλος δήμος όμως.....
Το όνομα αυτού λοιπόν είναι ΕUROPEAN UNIVERSITY INSTITUTE, παιδάκι της ΕΕ, στο οποιο μέλη είναι όλα τα κράτη ΕΕ αλλά σας έχω κι άλλη έκπληξη σε λίγο..... Και στην αρχή του κειμένου τους, δίνει το στίγμα του ποιοί είναι ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ.. ...κι αυτό που ξεκαρδίζομαι είναι ότι στα γιαπιστικα παιδάκια τους, την αφρόκρεμα της μελλοντικής και ακριβοπληρωμένης think tank τους υπό εκόλαψη, έχουν τον Παπακωνσταντίνου να τα διδάσκει.... χαμόγελο της επιτυχίας oh, yes!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΦΙΑ.-- Στις κάλπες καλούνται αύριο Κυριακή οι Βούλγαροι ψηφοφόροι, για να εκλέξουν νέο Πρόεδρο κατά τον επαναληπτικό, δεύτερο εκλογικό γύρο, έχοντας να διαλέξουν ανάμεσα στον στρατηγό Ρούμεν Ράντεφ, του κεντροαριστερου κομματος, που ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο με 25% των ψήφων και στην υποψήφια του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος, Τσέτσκα Τσάτσεβα, που πήρε 22%.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Επιμένει στις προκλήσεις για συνοριακά ζητήματα
«Η Τουρκική Δημοκρατία παρέλαβε τη σκυτάλη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία...», υποστήριξε ο Ερντογάν
ΑΓΚΥΡΑ.-- Ούτε σπιθαμή δεν υποχωρεί η προκλητικότητα του τουρκικού κεφαλαίου, διαμηνύοντας ότι παρακολουθεί στενά τις διεργασίες και πιθανές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή και μελετά τις κινήσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων του. Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο από το θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, ο Σουλτανος – «πρόεδρος», Ρ. Τ. Ερντογάν,σημείωσε την Πέμπτη από την Αγκυρα: «Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν είναι δυνατόν να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στη Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας... Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Οπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε τη σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκρατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της».
Οι νέες αυτές δηλώσεις Ερντογάν διατυπώθηκαν ενώ εντείνονται οι εξελίξεις στο «μέτωπο κατά της τρομοκρατίας» σε Συρία - Ιράκ, με την Τουρκία να είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη από τις κρίσιμες επιχειρήσεις προς Μοσούλη και Ράκα, αλλά και ενώ ευρύτερα σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο «σιγοβράζουν» ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις, για τις οποίες η τουρκική αστική τάξη ανησυχεί ιδιαίτερα. Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της χώρας, το κυβερνών ΑΚΡ εντείνει σταθερά τις διώξεις υπόπτων για στήριξη της «τρομοκρατίας» ή διασυνδέσεις με όσους θεωρούνται τρομοκράτες, αξιοποιώντας και τις συνεχιζόμενες μάχες του στρατού με δυνάμεις του ΡΚΚ, ειδικά στα νοτιοανατολικά. Χτες το πρωί, κατέληξε ο περιφερειακός τουρκος κυβερνήτης της επαρχίας Μάρντιν, Μοχάμεντ Φατίχ Σαφιτούρκ, που είχε τραυματιστεί μετά την προχτεσινή βομβιστική επίθεση ενάντια στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης, η οποία αποδόθηκε στο ΡΚΚ. Ο Σαφιτούρκ είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι το φιλοκουρδικό HDP δήλωσε ότι εξετάζει και την προσφυγή κατά του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο των αντιδράσεών του για τις συλλήψεις ηγετικών του στελεχών. Θυμίζουμε ότι πριν μερικές μέρες, προφυλακίστηκαν αρκετοί βουλευτές αλλά και οι δύο πρόεδροι του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ, στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών για διασυνδέσεις με την «τρομοκρατία», στο πλαίσιο των οποίων η κυβέρνηση στοχοποιεί πλέον και το ΡΚΚ και τους υποστηρικτές του Φετ. Γκιουλέν. Οι διώξεις κατά του HDP στάθηκαν νέα αφορμή για αντεγκλήσεις μεταξύ Τουρκίας - Δύσης, στο πλαίσιο διαφωνιών τους για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πάνω απ' όλα στο πλαίσιο αντιθέσεων που μένουν βαθιές.

1 σχόλιο:

e-h είπε...



Υπογράψτε!!!!

10,000 Thank you so much for your support – Update on "Donald Trump: Pardon Julian Assange"

https://www.change.org/p/donald-trump-pardon-julian-assange?tk=XOWtiQVbdP1xW--j7EcfOJX4ziqeI0WQc4EbZXfvxUo&utm_source=petition_update&utm_medium=email

Julian Assange has been persecuted and harried by the very people he has sought to expose for their lies and deceptions against the people of the world.
Mr. Assange has shone a bright light on the corruption of those who presume to rule us. We believe Mr. Assange must be granted a presidential pardon absolving him of any crimes alleged against him. He is a hero and must be honoured as such.

Ο Julian Assange έχει διωχθεί με βιασύνη από τους ίδιους τους ανθρώπους που επεδίωξε να εκθέσει για ψέματα και απάτες τους ενάντια στους λαούς του κόσμου.
Ο κ Assange έχει λαμψει ένα λαμπρό φως για τη διαφθορά εκείνων που θεωρούν ότι πρεπει να μας κυβερνήσουν. Πιστεύουμε ότι στον κ Assange πρέπει να χορηγηθεί προεδρική χάρη απαλλάσσοντας τον από τυχόν εγκλήματα που του προσάπτονται.Είναι ένας ήρωας και πρέπει να τιμηθεί ως τέτοιος.