Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Δευτερα 1 Ιανουαριου 2018


Ευχές για ένα νέο αγωνιστικό νέο έτος- Καλή χρονιά!

Το Μέτωπο Καναφάνι, το οποίο είναι μία αυτοοργανωμένη προσπάθεια και αποτελείται από ελαχιστους απλούς ανθρώπους οι οποίοι είναι ενταγμένοι ή και όχι, σε κόμματα και οργανώσεις της ευρύτερης Αριστεράς και του Αναρχικού χώρου. Μέσα στην χρονιά που έφυγε και χωρίς να έχει κλείσει έναν χρόνο ύπαρξης, κατάφερε να κάνει τον Νεντανιάχου να ρωτάει για την παρουσία μας στην Θεσσαλονίκη, κατάφερε και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο μποϊκοτάζ κατά της Pizza Hut, προχώρησε σε άλλες δράσεις μποϊκοτάζ ή και παρεμβάσεις όπως αυτή στην συναυλία του Νικ Κέιβ αλλά και έβαλε στην κινηματική ατζέντα το θέμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και το ξεπούλημα της περιουσίας του, στους Σιωνιστές εποίκους.
Κυρίως όμως έβαλε και οργάνωσε εκστρατεία ενημέρωσης κατά του East Med σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Από την Αυστραλία μέχρι το Βέλγιο και τον Καναδά και όπου αλλού υπάρχει ελληνικό στοιχείο, υπήρξε ενημέρωση κατά της κλοπής του Φυσικού Αερίου της Παλαιστίνης με την δημιουργία του Αγωγού East Med και τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Κυβέρνηση σε αυτό.

http://www.kanafani.gr/%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιωαννα Καρυστιανη «Πώς να μην έχει κανείς την τρελή ελπίδα για έναν κόσμο δικαιότερο;»
Η Ιωάννα Καρυστιάνη λέει πως «την ενδιαφέρουν εκείνοι που δεν έχουν αναλάβει να σώσουν τον κόσμο, ούτε την τιμή κανενός…»
• Θα λέγατε ότι είστε ακόμα αριστερή;
Ναι, πάντα θα είμαι αριστερή. Στο πέρασμα της ιστορίας, συχνά με ευθύνη των ίδιων των κομμάτων-φορέων της μαρξιστικής ιδεολογίας, έγιναν λάθη που εν τέλει δυσφήμησαν αυτόν τον χώρο.
Πώς να τη βγάλει κανείς χωρίς την τρελή ελπίδα, την ονειροπόληση ότι κάποτε θα γίνουν όλα πιο δίκαια για τον κόσμο; Να μην αποζητά να γίνουν αλλιώς τα πράγματα, ειδικά σήμερα που η ψαλίδα ανάμεσα στον πλούτο και τη φτώχεια ανοίγει πια προκλητικά, χωρίς προσχήματα; Οταν ξέρεις ότι 33 τρισεκατομμύρια δολάρια είναι παρκαρισμένα σε φορολογικούς παραδείσους. Κι ότι μόνο το 10% να είχε φορολογηθεί δεν θα υπήρχε Εμπολα, πείνα στον Τρίτο Κόσμο.
• Και η δική μας… κυβερνώσα Αριστερά;
Αισθάνομαι ότι τα πράγματα μπαίνουν κάπως σ’ ένα αυλάκι εξόδου από τη λεγόμενη κρίση, όμως διολισθαίνουν ξανά προς στην ίδια κοίτη, στην πεπατημένη του γνωστού πολιτικοοικονομικού συστήματος. Ακούμε πως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.
Αλλά εφικτό μπορεί να είναι κάτι πέρα των όσων βλέπουμε να πραγματώνονται. Νομίζω ότι πολιτική είναι η τέχνη του επιτρεπτού από τους ισχυρούς πολιτικά και οικονομικά, κι αυτό με αποκαρδιώνει.
• Τι μπορεί να είναι εφικτό;
Να πάρει ο κόσμος τη ζωή του στα χέρια του. Δύσκολο πράγμα η βούληση, η απόφαση για κάτι τέτοιο, μετά από απανωτές δοκιμασίες διάψευσης. Οι άνθρωποι είναι φοβισμένοι, μοιρολάτρες, κάποιοι γίνονται απαθείς, κυνικοί, τραμπούκοι.
«Δεν ξέρω πόσο αναγκαία είναι μια συνέντευξη, αν βοηθάει, αν παίζει κάποιον διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στο κοινό και το καλλιτεχνικό έργο• οι δημοσιογράφοι ξέρετε καλύτερα. Κάποιοι αισθάνονται άνεση• εγώ αγχώνομαι, φοβάμαι την καταφυγή σε μια βολική ρητορεία.
Μου έχει τύχει να σκεφτώ τη σωστή απάντηση σε ερώτηση, δηλαδή την πιο ακριβή, ειλικρινή, δεκαπέντε μέρες μετά τη συνέντευξη…Πιο έγκυρη είμαι στα διηγήματα ή μυθιστορήματά μου, γιατί το παιδεύω από πεντακόσιες μεριές. Ακόμα κι εκεί, κάποτε, συμβαίνει να νιώθω ότι κάτι μείζον μου διέφυγε, συχνά μάλιστα ξέρω ποιο είναι»…
Η τέχνη δεν είναι κομματικό συνέδριο
Με το «Τελευταίο σημείωμα» περίμενα μια αντικομμουνιστική υστερία και πέσαμε σε φιλοκομμουνιστική… Ο Παντελής δεν ήρθε ουρανοκατέβατος – η δουλειά, η εντιμότητά του είναι γνωστή. Αν στόχευε σε κάποιου είδους αναθεωρητισμό, όπως επισημάνθηκε στην εφημερίδα σας προτού ακόμα η ταινία βγει στις αίθουσες, δηλαδή να αποσιωπήσει τον ρόλο του ΚΚΕ στη διάρκεια της κατοχής, θα επέλεγε την ιστορία των διακοσίων της Καισαριανής;...
Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος μαρτυρά, μ’ έναν τρόπο, πολιτική δήλωση για την παραδοχή του ρόλου του κομμουνιστικού κινήματος τότε. Γι’ αυτό ακριβώς βρήκα το σχόλιο άδικο, βιαστικό. Γνωρίζω την έπαρση στεγνά κομματικοποιημένων ανθρώπων που «ξέρουν» και «προβλέπουν» τα πάντα αρνούμενοι να αφεθούν στην τέχνη, να νιώσουν και να εισπράξουν ό,τι δεν γίνεται να πάρουν από μια πολιτική διακήρυξη, ένα διάγγελμα, την ανακοίνωση μιας κεντρικής επιτροπής.
Η τέχνη δεν κάνει κομματικό συνέδριο. Δεν είδαμε τα πρόσωπα της ταινίας σαν σπέσιαλ εφέ, αλλά ως καθημερινούς ανθρώπους, κάποιοι εξ αυτών έμειναν για τις ιδέες τους οκτώ χρόνια σε φυλακές και εξορίες αφήνοντας πίσω οικογένειες. Μερικές φορές αναρωτιέσαι αν αξίζει τον κόπο. Μια ταινία εποχής κοστίζει, ποτέ δεν φέρνει πίσω χρήματα στους παραγωγούς, δεν πρόκειται να βγάλει τα έξοδά της.
Γι’ αυτό με στενοχωρούν παιχνίδια στην καμπούρα όσων μόχθησαν και ζύγισαν πολύ σοβαρά γιατί χρειάζεται μια τέτοια ταινία – μακάρι να γίνονταν περισσότερες. Ειδικά σε μια εποχή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει γεμίσει από ναζιστικά κόμματα έτσι όπως τα έχουν καταφέρει οι φοβερές πολιτικές ηγεσίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Πρωτοχρονιά του 1959, μετά από τρίχρονο ένοπλο αγώνα, οι αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο εισέρχονταν θριαμβευτικά στην Αβάνα, έχοντας ανατρέψει τον δικτάτορα Μπατίστα. Σύμφωνα με τις διακηρύξεις τους, σκοπός τους ήταν η κατοχύρωση δημοκρατικών θεσμών και ελευθεριών, και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού της Κούβας, με την εφαρμογή κοινωνικών μεταρρυθμίσεων.
Πολύ σύντομα η Επανάσταση σκόνταψε πάνω στην αντίσταση της κυρίαρχης τάξης των καπιταλιστών και μεγαλογαιοκτημόνων, που αρνούνταν να αποδεχτούν οποιοδήποτε μέτρο κοινωνικής πολιτικής. Πόσο μάλλον, την κατάργηση της μεγάλης ιδιοκτησίας στη γη, το κλείσιμο των καζίνων, την εθνικοποίηση του εξωτερικού εμπορίου ζάχαρης κ.λπ.
Φυσικά, όλα αυτά έφεραν την Επανάσταση σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, που μέχρι τότε συμμετείχαν στην καταλήστευση του πλούτου της Κούβας.
Για τους Κουβανούς επαναστάτες ήταν προφανές ότι το αρχικό πρόγραμμα εκδημοκρατισμού και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων ήταν στην πράξη ανεφάρμοστο. Έτσι, μετά από την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του επαναστατικού καθεστώτος, με την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, το 1961, η Επανάσταση διακηρύσσει πως αποκτά χαρακτήρα αντιιμπεριαλιστικό και σοσιαλιστικό. Κάτι που κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει το 1956, όταν άρχιζε ο ένοπλος αγώνας, ή την Πρωτοχρονιά του 1959, όταν νίκησε. Και που αν κάποιος καλούσε για σοσιαλιστική επανάσταση τότε μάλλον θα παρέμενε μόνος με τη μικρή του παρέα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Αλεξατος
Παραμονή Πρωτοχρονιάς 1974, δουλεύαμε κάπου στο Παγκράτι. Πιτσιρικάς 17χρονος τότε, έχτιζα τραγουδώντας και ανάμεσα σε άλλα είπα το τραγούδι «κανε λιγακι υπομονη» του Τσιτσανη-Σωτηριας Μπελλου. Υποψιασμένοι οι άλλοι, έπιασαν την κουβέντα, που εδώ που τα λέμε μ' έβρισκε κι εμένα σύμφωνο:
"Όχι και λιγάκι! Πολλή υπομονή χρειάζεται. Με το που ξανακατέβηκαν τα τανκς με το Πολυτεχνείο, σαράντα χρόνια θα μείνουν στην εξουσία οι συνταγματάρχες, Όπως ο Φράνκο στην Ισπανία".
Εφτά μήνες αργότερα η πρόβλεψη είχε διαψευστεί.
Καλή χρονιά να 'χουμε!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα ο αληταρας προδοτης Σημίτης «ανέμιζε» τα πρώτα ευρώ δίπλα σε ένα ΑΤΜ
Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018, 13:15
Πέρασαν 17 χρόνια από τη στιγμή που ο τότε (2002) πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, έβγαζε τα πρώτα χαρτονομίσματα του ευρώ απο ΑΤΜ, πανηγυρίζοντας μπροστά στις κάμερες για την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Υποδουλωνοντας πλεον τη χωρα στους αλητες κωλοτοκογλυφους ΕυρωΕνωσιτες!
Το κλίμα που προσπαθησε να δωσει τοτε στην προδοσια του ήταν πανηγυρικό. Το ευρώ αντικαθιστά εκείνη την ημέρα τη δραχμή ως νομισματική μονάδα του ελληνικού κράτους. Τα δύο νομίσματα παραμένουν σε παράλληλη κυκλοφορία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2002, οπότε από την επομένη η δραχμή αποτελεί παρελθόν, ύστερα από 169 χρόνια κυκλοφορίας. Σε ένα μηνα μετα, σε όλα τα ειδη, (τροφιμα, φαρμακα, βεντζινες, κ.τ.λ.) ειχε 5πλασιαστει η αξια τους, και ο Ελληνας πολιτης ειχε φτωχύνει.
Δύο χρόνια νωρίτερα, στην αυγή της νέας χιλιετίας (9 Μαρτίου 2000), ο προδοτης αλητης πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης που μοιαζει με μμαιμου, είχε υποβάλει αίτηση στα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλινό στρατοδικείο απήγγειλε κατηγορίες κατά της ξαδελφής της Άχεντ Ταμίμι
Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018, 16:39
Ισραηλινοναζιστικό αλητικο στρατοδικείο απήγγειλε κατηγορίες κατά της νεαρής Παλαιστίνιας έπειτα από βίντεο που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνοντάς την να χαστουκιζουν  μαζί με την ξαδέλφη της δύο ισραηλινοναζιστες στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.
Στο βίντεο που ελήφθη από κινητό τηλέφωνο στις 15 Δεκεμβρίου εμφανίζεται η Νουρ Ταμίμι, 20 ετών, να πλησιάζει μαζί με την ξαδέλφη της Άχεντ Ταμίμι, 16 ετών, δύο ισραηλινοναζιστες στρατιώτες και στη συνέχεια να τους κλωτσούν,  και χαστουκίζουν στο χωριό του Νάμπι Σάλεχ.
Οι δύο στρατιώτες βρίσκονταν στην αυλή σπιτιού λενε οι αλητες σιωναζιστες προσπαθωντας να δικαιολογισουν τα αισχη τους δηθεν για να εμποδίσουν τους Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες εναντίον ισραηλινοναζιστών που βρίσκονταν εκεί κοντά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο στρατοδικείο του Οφερ της Δυτικής Οχθης. Στην ουσια και στην πραγματικοτητα τα κατοχικα σιωναζιστικα στρατευματα ειχανε μπει για ερευνα όπως το συνηθιζουν και να καταστρεψουν το σπιτι.
Η οικογένεια της Άχεντ Ταμίμι δηλώνει ότι το περιστατικό συνέβη στην αυλή του δικού της σπιτιού.
Στο βίντεο οι στρατιώτες παραμένουν απαθείς απέναντι στις κινήσεις αυτές των δύο κοριτσιών που μοιάζουν περισσότερο με πρόκληση παρά με επίθεση με τη βούληση να κάνουν κακό. Στη συνέχεια απομακρύνονται.
Η Νουρ Ταμίμι συνελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου και απαγγέλθηκαν εναντίον της κατηγορίες από τους σιωναζι στρατοδικες για διακεκριμένη επίθεση κατά στρατιώτη και επίθεση κατά των σιωναζι στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας. Θα προσαχθεί αύριο το απόγευμα ενώπιον του σιωναζιστικου στρατοδικειου δικαστηρίου του Οφερ, το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτησιν μέχρι τη δίκη της, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει προσδιορισθεί.
Η Άχεντ και η μητέρα της, η οποία εμφανίζεται επίσης στο βίντεο, κρατούνται επίσης. Επρόκειτο να προσαχθούν επίσης ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, όπου η σιωναζιστικη  αρχή είναι πιθανόν να ανακοινώσει την πρόθεση να απαγγείλει επίσης κατηγορίες.
Η Άχεντ Ταμίμι συνελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου και έγινε για τους Παλαιστίνιους σύμβολο του αγώνα κατά της ισραηλινοναζιστικής κατοχής. Η νεαρή έχε γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινοναζιστικό στρατό. Τα σιωναζιστικα αλητικα ισραηλινοναζιστικά μέσα ενημέρωσης την χαρακτηρίζουν «προβοκατόρισσα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Άλλοι δύο ακροδεξιοι νεοφιλελευθεροι διαδηλωτες βρήκαν τον θάνατο σε διαδήλωση στο Ιζέχ
 Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018, 12:38
Άλλοι δύο ακροδεξιοι νεοφιλελε διαδηλωτες  βρήκαν τον θάνατο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Ιζέχ, του νοτιοδυτικού Ιράν, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο ΙLNA, ανεβάζοντας στους τέσσερις τον αριθμό των θυμάτων της χθεσινής ημέρας, με τον αναβρασμό του πιο εκτεταμένου ακροδεξιου νεοφιλελε κινήματος διαμαρτυρίας στη χώρα από το 2009 να συνεχίζεται αμείωτα.
Όπως τόνισε στο πρακτορείο (που πρόσκειται στους νεοφιλελε μεταρρυθμιστές) ο τοπικός βουλευτής Χενταγιατολάχ Χαντεμί, δύο νεοφιλελε διαδηλωτές βρήκαν τον θάνατο από σφαίρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
«Οι κάτοικοι του Ιζέχ διαδήλωσαν όπως έγινε και σε άλλες πόλεις της χώρας κατά των οικονομικών δυσκολιών και δυστυχώς δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι πολλοί τραυματίσθηκαν. Δεν γνωρίζω εάν τα πυρά προέρχονταν από την πλευρά των δυνάμεων της τάξης, ή των διαδηλωτών», πρόσθεσε ο ίδιος.
Στην πόλη Ντορούντ, την ίδια όπου είχαν χάσει τη ζωή τους δύο νεοφιλελε την Παρασκευή, άλλοι δύο έπεσαν νεκροί στη διάρκεια χθεσινοβραδυνών επεισοδίων.
«Δημόσια κτήρια, θρησκευτικά κέντρα και τράπεζες δέχθηκαν επίθεση και ορισμένα πυρπολήθηκαν. Αστυνομικοί τραυματίσθηκαν», τόνισε ο έπαρχος της πόλης στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης.
Κατά τον ίδιον, οι ακροδεξιοι νεοφιλελε διαδηλωτές κατέλαβαν ένα πυροσβεστικό όχημα και το έριξαν από μία πλαγιά. «Το όχημα παρέσυρε έναν ηλικιωμένο άνδρα και έναν έφηβο, οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο», πρόσθεσε.
Παρά την έκκληση για ηρεμία του προέδρου Χασάν Ροχανί, σποραδικές διαδηλώσεις, που εξετράπησαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις του Ιράν, περιλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τεχεράνης. Στην πρωτεύουσα, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει μία μικρή ομάδα νεοφιλελε διαδηλωτών, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπερ της μοναρχιας του Σαχη που επεσε το 1980, σε προάστιο κοντά στο σύμπλεγμα του Παν/μιου.
Παρόμοιες εικόνες, με επιθέσεις και πυρπολήσεις δημοσίων κτηρίων, τραπεζών, αλλά και περιπολικών της αστυνομίας, μεταδόθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολλές άλλες πόλεις της χώρας, ιδίως στο Κερμανσάχ, τον Σαχινσάρ, το Τακεστάν, το Ζανζάν και το Ιζέχ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εορτασμός πρωτοχρονιάς στη Γερμανία: Επτά συλλήψεις για σεξουαλική παρενόχληση από λαθρομεταναστες
 Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018, 10:02
Τουλάχιστον δέκα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από λαθρομεταναστες καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής γιορτής για την υποδοχή του νέου έτους στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, ενώ εννέα γυναίκες κατήγγειλαν ανάλογα περιστατικά στην Κολωνία. Μεμονωμένα επεισόδια αναφέρθηκαν σε διάφορα σημεία του Αμβούργου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία του Βερολίνου, συνελήφθησαν ήδη επτά λαθρομετεναστες  ως ύποπτους για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος γυναικών που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά στην καθιερωμένη συναυλία μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Οι γυναίκες δέχθηκαν την φροντίδα ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, που βρισκόταν στην «ζώνη ασφαλείας» που λειτουργούσε στο σημείο καθ΄ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.
Στην Κολωνία, όπου το 2015 είχαν αναφερθεί δεκάδες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης από λαθρομεταναστες, εννέα γυναίκες κατήγγειλαν φέτος ανάλογα περιστατικά, ενώ αναγνωρίστηκαν ήδη τρεις ύποπτοι. Η αστυνομία πάντως περιέγραψε την κατάσταση ως «ένα τυπικό Σαββατοκύριακο», καθώς, όπως επισήμανε, στην πόλη είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ατόμων, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη την ίδια νύχτα του 2015.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να ξεκινήσουν πόλεμο
Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018, 03:00
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έκρινε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν ποτέ να αρχίσουν έναν πόλεμο εναντίον της χώρας του, τώρα που η Πιονγκγιάνγκ απέκτησε τη δυνατότητα να πλήξει όλη την αμερικανική επικράτεια με τα πυρηνικά όπλα της, ενώ πρόσθεσε ότι το «κουμπί» για την εκτόξευση των βορειοκορεάτικων πυρηνικών όπλων βρίσκεται πάντοτε «πάνω στο γραφείο του».
«Ολόκληρες οι ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειας των πυρηνικών όπλων μας, κι ένα κουμπί βρίσκεται πάντα πάνω στο γραφείο μου. Αυτό είναι η πραγματικότητα, δεν είναι απειλή», τόνισε ο Κιμ κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την έλευση του νέου έτους που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Ο Κιμ πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, παρά μόνο εάν δεχθεί επίθεση: «Αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν απειληθεί η ασφάλειά μας», σημείωσε.
Επισήμανε ακόμα ότι η Πιονγκγιάνγκ θα δώσει τώρα έμφαση στην μαζική παραγωγή και την επιχειρησιακή ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών κεφαλών.
«Φέτος πρέπει να επικεντρωθούμε στη μαζική παραγωγή πυρηνικών κεφαλών και βαλλιστικών πυραύλων και να επιταχύνουμε την επιχειρησιακή ανάπτυξή τους», είπε.
Η Βόρεια Κορέα το 2017 προχώρησε σε δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) και διεξήγαγε την έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις και κυρώσεις κι επιτείνοντας τους φόβους για νέο πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο.
Μολαταύτα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σημείωσε πως είναι ανάγκη να αποκλιμακωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, πως η Βόρεια και η Νότια Κορέα πρέπει να εργαστούν για τη βελτίωση των σχέσεών τους και πως ο δρόμος προς την έναρξη διαλόγου είναι ανοικτός.
Ο Κιμ ανέφερε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει μια αντιπροσωπεία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στην Πιοντσάν της Νότιας Κορέας, εκφράζοντας την ευχή να είναι επιτυχημένοι.
«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» για να «στείλουμε την αντιπροσωπεία μας» στους χειμερινούς Αγώνες, ανέφερε ο Κιμ.
«Η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Αγώνες θα δώσει μια καλή ευκαιρία να δείξουμε την ενότητα των λαών κι ευχόμαστε οι Αγώνες να είναι μια επιτυχία. Αξιωματούχοι από τις δύο Κορέες ίσως συναντηθούν επειγόντως για να συζητήσουν το ενδεχόμενο», συμπλήρωσε.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν εκτίμησε πρόσφατα πως η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στη διοργάνωση θα αποτελούσε εγγύηση για την ασφάλειά τους και εισηγήθηκε η Σεούλ και η Ουάσινγκτον να αναβάλουν τα στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας, που η Πιονγκγιάνγκ καταγγέλλει χαρακτηρίζοντας πρόβες πολέμου, ωσότου ολοκληρωθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίπου 200 νεοφιλελε διαδηλωτές συνελήφθησαν το Σάββατο στην Τεχεράνη
 Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017, 21:48
Περίπου 200 ακροδεξιο νεοφιλελε διαδηλωτές συνελήφθησαν το Σάββατο στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε σήμερα ο αντινομάρχης της πόλης, Αλί Ασγκάρ Νασερμπάχτ, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Ilna που πρόσκειται στους μεταρρυθμιστές.
«Τα πρόσωπα αυτά παραδόθηκαν στις δικαστικές αρχές (...) Πολλοί από τους συλληφθέντες νεοφιλελε φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στις οικογένειές τους», πρόσθεσε ο Νασερμπάχτ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και «40 ηγέτες των παράνομων συγκεντρώσεων».
«Επιδεικνύουμε ανοχή και ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατόν», συνέχισε, επιβεβαιώνοντας ότι οργανώνονται «σκόρπιες νεοφιλελε συγκεντρώσεις» στο κέντρο της Τεχεράνης. «Η αστυνομία κάνει το καθήκον της» για να ελέγξει την κατάσταση, τόνισε.
Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο Fars μετέδωσε ότι περίπου 200 νεοφιλελε διαδηλωτές προσπάθησαν να συγκεντρωθούν κοντά στο πανεπιστήμιο, φωνάζοντας συνθήματα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ προειδοποιεί: «Πιο κοντά από ποτέ σε πυρηνικό πόλεμο με τη Β. Κορέα»
 Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017, 20:22
Οι ΗΠΑ δεν βρίσκονταν ποτέ «τόσο κοντά» σε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, προειδοποίησε σήμερα ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, Μάικ Μάλεν, υποστηρίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δημιουργήσει ένα κλίμα «απίστευτα επικίνδυνο».
Η προεδρία του Τραμπ είναι «απίστευτα αποσταθεροποιητική και σίγουρα απρόβλεπτη», είπε ο ναύαρχος εν αποστρατεία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ο Μάλεν ήταν αρχηγός του γενικού επιτελείου επί προεδρίας του Τζορτζ Ου. Μπους και παρέμεινε στη θέση του και επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.
«Ο πρόεδρος επέλεξε σαφέστατα να αποσταθεροποιήσει (...) και να δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια», πρόσθεσε.
«Εκείνου που είναι φίλοι μας επί πολλά χρόνια αναρωτιούνται για τη σταθερότητα της δέσμευσής μας απέναντί του, απέναντι στην περιοχή τους (...) Και οι εχθροί μας, εκείνοι που θέλουν το κακό μας, φαίνεται ότι επωφελούνται από αυτήν την ανασφάλεια», είπε ο Μάλεν. «Με όλη αυτήν την αβεβαιότητα, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα εξαιρετικά επικίνδυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα τελειώσουν όλα αυτά και κυρίως (...) με τη Βόρεια Κορέα», συνέχισε.
«Κατά την άποψή μου, ουδέποτε βρισκόμασταν τόσο κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα και στην περιοχή. Και δεν βλέπω το πώς θα μπορούσαμε να το επιλύσουμε μέσω της διπλωματικής οδού σε αυτό το στάδιο», κατέληξε ο Μάλεν.
Την προηγούμενη Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον είχε δηλώσει ότι «θα συνεχιστούν οι πιέσεις» στη Βόρεια Κορέα με στόχο την αποπυρηνικοποίησή της. Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε μια πρόταση των ΗΠΑ με την οποία ενισχύθηκαν περαιτέρω οι κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εκστρατεία για την απελευθέρωση της Ahed Tamimi πρέπει να αντανακλά τη στάση της
30 Δεκεμβρίου 2017
Από τη Ραμόνα Γουάντι
Από την κράτηση της εφηβης παλαιστίνιας ακτιβιστριας Ahed Tamimi από ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, τα κοινωνικά διαδικτυακα μέσα έχουν ξεσπάσει σε μια φρενίτιδα που ζητά την απελευθέρωσή της. Η συνεχής παλης της για άρση της κατοχής του Ισραήλ την έκανε άμεσα αναγνωρίσιμη, ωθώντας τις κρατικές αρχές σε μια σύλληψη που θα πρέπει να αυξήσει τον διεθνή έλεγχο του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τους ανηλίκους που ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση κατά της αποικιοκρατίας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σύλληψη της 16χρονης, καθώς και η υποκίνηση του Ισραήλ που προκαλεί ανησυχίες για την προσωπική της ασφάλεια ενώ βρίσκεται στη φυλακή, θα την προωθήσει ως σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης. Έτσι, η διαχείριση του συμβολισμού που συνδέεται με την Ahed Tamimi είναι επιτακτική, αν ο αγώνας και η προσωπική δοκιμασία της πρέπει να είναι εποικοδομητικά για τον εαυτό της και την Παλαιστίνη.
Ο ισραηλινος υπουργός Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ ζήτησε ουσιαστικά να καταδικαστεί σε φυλάκιση ισοβεια σε ολη τη διάρκεια της ζωής της, ενώ ο δημοσιογράφος Ben Caspit έχει αναφερθεί από διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι έχει ζητήσει βία κατά του προσώπου της "στο σκοτάδι, χωρίς μάρτυρες και κάμερες". Αντιμετωπίζοντας τέτοιες απειλές, είναι ζωτικής σημασίας η κράτηση της Ahed να παραμείνει εξέχουσα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτό όμως πρέπει να επιτευχθεί στο πλαίσιο της ασφάλειάς της, καθώς και των άλλων παλαιστινιακών παιδιών που φυλακίζονται από το Ισραήλ.
Τον περασμένο Αύγουστο, ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Επιτροπής Φυλακισμένων, Issa Qaraqe, δήλωσε ότι 400 Ισραηλινοί ανηλίκοι κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές. Από τη δήλωση του Donald Trump σχετικά με την Ιερουσαλήμ πριν από τρεις εβδομάδες, 620 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν από τους Ισραηλινούς, συμπεριλαμβανομένων 170 παιδιών. Μπορούν να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο προωθείται σε εξέχουσα θέση, ενώ άλλα μειώνονται σε απλές στατιστικές. Ωστόσο, για όλες τις οικογένειές τους, ο πόνος είναι εξίσου έντονος.
Για να ενεργοποιήσετε μια επιτυχημένη εκστρατεία για την απελευθέρωση της Ahed, είναι σημαντικό να τονίσουμε το γεγονός ότι το Ισραήλ απευθύνεται σε παλαιστινιακά παιδιά. Η ορατή αντίστασή της, που καταγράφηκε σε βιντεοσκοπημένα βίντεο που έχει γινει viral, είναι ένα κεφάλαιο σε έναν ευρύτερο αγώνα που περιλαμβάνει όλους τους Παλαιστίνιους που αντιστέκονται στην κρατική και εθνοτική βία.
Αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ ενός ανηλίκου που κρατείται και των άλλων παιδιών που κρατούνται από το Ισραήλ, η εκστρατεία πιθανότατα θα πέσει στην παγίδα της επιλεκτικής συσχέτισης και της δημοσιότητας. Μια άλλη συνέπεια αυτού του συμβολισμού μπορεί να διαδραματίσει το σκεπτικό όλων των πολιτικών παραγόντων και των διεθνών θεσμών που επέλεξαν να παραμείνουν σιωπηλοί για τη σύλληψη της Ahed. Η δημοσιότητα τονίζει αυτήν την απόκλιση στο πλαίσιο της ομαλοποίησης της βίας του Ισραήλ, κάτι που παραβλέπεται τακτικά από την Παλαιστινιακή Αρχή και τη διεθνή κοινότητα. Ωστόσο, από τη στιγμή που αξιολογείται αυτή η δυσαρέσκεια, είναι επίσης δυνατό να διακρίνουμε μια συλλογική σιωπή σχετικά με την κράτηση εκατοντάδων άλλων παλαιστινιακών παιδιών στις ισραηλινές φυλακές που αγκαλιάζουν τις ίδιες ελπίδες, προσδοκίες και αξίες όπως η Ahed.
Είναι αλήθεια ότι ο κύκλος μεταλλαγής της ισραηλινής κρατικής και βιαιοπραγίας δεν προσφέρει αρκετό χρόνο για προβληματισμό, αλλά αν δεν σταματήσει η βίαιη ατζέντα του Ισραήλ, είναι αναπόφευκτη η δημιουργία νέων θυμάτων με ποικίλους βαθμούς. Η προβολή ενός συγκεκριμένου ατόμου θα εξασθενίσει όταν κάποιος άλλος θα έχει προτεραιότητα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η διαφημιστική εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι απαραιτήτως εποικοδομητική και δεν υπάρχει συσχέτιση με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Με την επίθεση των διαθέσιμων εικόνων σε αντιπαραβολή με τις αναφορές που επικεντρώνονται στους αριθμούς, είναι ευκολότερο να συσχετιστεί ο αγώνας με το άτομο, παρά με το άτομο με τον αγώνα. Εάν η εκστρατεία για την Ahed περιθωριοποιεί τις ζωές άλλων παιδιών στις ισραηλινές φυλακές, ο ακτιβισμός θα εξομοιώνει την τάση επιλογής ενός συμβόλου στο σημείο εκμετάλλευσης. Δεδομένου ότι η αντίσταση της Ahed Tamimi δεν πραγματοποιήθηκε μεμονωμένα, οι φωνές που φωνάζουν για την απελευθέρωσή της πρέπει να αντανακλούν τη στάση της.
- Η Ramona Wadi είναι συγγραφέας προσωπικού για τη Μέση Ανατολή Monitor (MEMO). Συνέβαλε με αυτό το άρθρο στο PalestineChronicle.com. (Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά στο MEMO).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η φυλάκιση της Khalida Jarrar χωρίς κατηγοριες ή δίκη παρατάθηκε για έξι επιπλέον μήνες
27 Δεκεμβρίου 2017
Ο ισραηλινός στρατός κατοχής εξέδωσε εντολή για παράταση της αυθαίρετης διοικητικής κράτησης της παλαιστινιας βουλευτή και εθνικής ηγέτη Khalida Jarrar για επιπλέον έξι μήνες την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, τέσσερις ημέρες πριν από την εκπνοή της κράτησης . Η Jarrar συνεληφθηκε από κατοχικούς στρατιώτες που εισέβαλαν στο σπίτι της στο El-Bireh στις 2 Ιουλίου 2017. Μια γνωστη παλαιστίνια ηγέτης, η Jarrar είναι μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, επικεφαλής της επιτροπής κρατουμένων και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Addameer Σύλλογος Υποστηρικτών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .
Η Jarrar είναι μια από τους 11 Παλαιστίνιους βουλευτές που φυλακίστηκαν από την ισραηλινή κατοχή, οι περισσότεροι από τους οποίους φυλακίστηκαν - όπως της - χωρίς κατηγορία ή δίκη υπό διοικητική κράτηση. Είναι μια από τις τρεις παλαιστινιακές γυναίκες που κρατούνται σήμερα υπό διοικητική κράτηση, μαζί με την Khadija Ruba'i και την δημοσιογράφο Bushra al-Tawil . Υπάρχουν συνολικά πάνω από 450 Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι χωρίς κατηγορία ή δίκη υπό διοικητική κράτηση και πάνω από 6.100 συνολικά παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές.
Η διοικητική κράτηση είναι ένα τεχνούργημα της βρετανικής αποικιακής εντολής για την Παλαιστίνη που επιτρέπει στον ισραηλινό στρατό να φυλακίσει αυθαίρετα τους Παλαιστινίους χωρίς καμία κατηγοριες και χωρίς δίκη. Συχνά χρησιμοποιείται για να στοχεύσει κοινοτικούς ηγέτες όπως η Jarrar  η ευρεία και συστηματική χρήση του παραβιάζει τις Συμβάσεις της Γενεύης και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.
Διαμαρτυρίες και δηλώσεις από όλο τον κόσμο , συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων και της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής, προέτρεψαν την άμεση απελευθέρωση της Jarrar. Έχει υποβληθεί σε επανειλημμένες και συνεχείς επιθέσεις από την ισραηλινή κατοχή, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να την εκτοπίσει τη βία στην Ιεριχώ από τη Ραμάλα στο σπίτι της το 2014, ακολουθούμενη από τη σύλληψη και φυλάκισή της το 2015. Ήταν επίσης εντολή για  έξι μήνες σε διοικητική κράτηση  , στη συνέχεια, . Ωστόσο, μετά από διεθνή κατακραυγή, η διοικητική απαγόρευση εναντίον της ακυρώθηκε και διατάχθηκε αντί των δικαστηρίων των ισραηλινών στρατιωτικών δικαστηρίων, τα οποία την  καταδικάστηκαν με πολιτικές κατηγορίες και την φυλακίσαν μέχρι τον Ιούνιο του 2016.
Αυτή η τελευταία ανανέωση της διοικητικής κράτησης της Jarrar συμβαδίζει με την κράτηση περισσότερων από 500 Παλαιστινίων από τότε που η αυτοκρατορική διακήρυξη αμαρτίας του Αμερικανικού προέδρου Donald Trump υποτίθεται ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Οι μαζικές συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης της νεαρης ακτιβιστριας Ahed Tamimi και του πρώην μακροπρόθεσμου απεργου  πείνας Khader Adnan , είναι μια προσπάθεια να καταστείλει την αντίσταση του παλαιστινιακου λαου στην αδικία και την αναδυόμενη εξέγερση. Αυτό αποτελεί μέρος της ισραηλινής στρατηγικής που αποσκοπεί στον αποκλεισμό του παλαιστινιακού λαού από την ενεργό ηγετική του θέση σε μια κρίσιμη εποχή κινητοποίησης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλαλητηριο ΓΙΑ ΤΗ Μακεδονια
Διοργανωτές: Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν
Κυριακή, 21 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ. - 8 μ.μ.
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
“ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ”
ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΕΛΑΒΑΝ ΝΕΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ....)
ΚΑΙ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ... ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!
ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ (ΚΙ ΑΥΤΟ) ΕΤΣΙ; ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ;
ΩΣ ΚΟΤΤΕΣ ;;;
ΑΔΕΡΦΙΑ, ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ !!!

Ίσως δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά την αντίρρηση μας μπορούμε να τη φωνάξουμε.
ΠΡΕΠΕΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ σαν Μακεδόνες!!!
Χρωστάμε ανεξόφλητους ακόμη λογαριασμούς στον Παύλο τον Μελά, στον Καπετάν Άγρα, στον Καπετάν Ακρίτα και σ' όλα τα παλληκάρια που ήρθαν εδώ απ' όλη την Ελλάδα κι έχυσαν το αίμα τους γι' αυτό το κομμάτι της ιστορίας.
Εμείς, δεν θα κάνουμε το ελάχιστο που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε ;;;
Ούτε ένα συλλαλητήριο ;;;
Ένα συλλαλητήριο που να το δουν και να το τρομάξουν, όχι οι Σκοπιανοί, αλλά όλος ο κόσμος ...
Συλλαλητήριο, χωρίς κανέναν κομματικό οργανωτή.
Συλλαλητήριο γέννημα-θρέμμα του Λαού.
Χωρίς καμία άλλη σημαία, παρά μόνο την Ελληνική.
Με ένα σύνθημα : Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ .
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΤΑΙ - ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

Μία σειρά από 4 συνεχόμενα συλλαλητήρια, ένα κάθε βδομάδα την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος (ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ, ΣΤΙΣ 17.00) ώστε στο τελευταίο, να κατέβει ΟΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.
Το πρώτο, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018.
Όσοι και όσες “δουλεύουν” το FB, ας σηκώσουν τα μανίκια κι ας πιάσουν δουλειά.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ / ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΕΣ.
Γρήγορα, δεν έχουμε και πολύ χρόνο......
Η απάντηση μας πρέπει να είναι αποστομωτική, τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα....
"Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΗΧΗΣΗΣ του συλλαλητήριου
Είναι η /ώρα 19.00 της Κυριακής 31/12/2017.
Ο αριθμός των κοινοποιήσεων ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 161.000 !!!!!! αφήνοντας μας άφωνους από την τεράστια απήχηση της εκδήλωσης.
Όλα δείχνουν πως βαδίζουμε για μία μεγάλη και ιστορική πατριωτική σύναξη, έξω από κάθε λογής υπερπατριωτικά ξεσαλώματα και φασιστικά φάλτσα.
Αδέρφια,
Σε λίγες ώρες αποχαιρετούμε το 2017 και υποδεχόμαστε τον νέο χρόνο.
Ευχόμαστε σε όλους και σε όλες μία ευχάριστη βραδυά Πρωτοχρονιάς και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!
Από το “νέον έτος”, τα πληκτρολόγια πρέπει να πάρουν φωτιά!
Η πώληση της ιστορίας μας (που πάει πακέτο με το όνομα “Μακεδονία”) μπορεί να είναι στα χέρια σας !!!"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Σύμφωνα με δήλωση του ΥΠΕΞ κ.Νικόλαου Κοτζιά θα επιδιωχθεί ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο θέμα στους επόμενους μήνες. Σε αυτήν τη χρονική στιγμή ΟΛΟΙ οι Έλληνες οφείλουμε να εκφραστούμε για το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα και να δώσουμε ως επιπλέον διπλωματικό εφόδιο στην Ελληνική Κυβέρνηση την αποκρυσταλλωμένη άποψή μας περί ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” επουδενί στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Απευθύνουμε έκκληση προς ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ το παρακάτω ψήφισμα που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αλέξη Τσίπρα:
Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης
Κ. Αλέξη Τσίπρα
Ψήφισμα
    Στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά σύσκεψη των τότε πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο τότε Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης: «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”».
   Ακολούθησε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τους τα είπα και τους τα έχω γράψει».
   Όμως δεδομένου ότι μετέπειτα και χωρίς νεώτερη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ αναγράφεται: «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», δημιουργούνται στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες ιδιαίτερα έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις για το ότι η επερχόμενη λύση θα είναι σχετική με την παραπάνω θέση του ΥΠΕΞ και όχι με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία είναι σύμφωνη με εκείνη του συνόλου των Ελλήνων.
   Επειδή κάθε άλλη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, από εκείνη της παραπάνω απόφασης των πολιτικών αρχηγών σε συνδυασμό με την επακόλουθη δήλωση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι αντίθετη της θέλησης του συνόλου του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα των Μακεδόνων,
   Επειδή είναι δεδομένο ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ είναι κορυφαίο κρίσιμο εθνικό θέμα,
Ζ Η Τ Α Μ Ε
   Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.
https://onomasia.gr/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί του δήθεν οικολογικού τέλους στις σακούλες των σούπερ μάρκετς.
Απλώς είναι ένας νέος φόρος.
Δεν καταργεί τη σακούλα,τη χρεώνει,κάτι που πχ κάνει το Λιντλ χρόνια τώρα αλλά δεν καταργήθηκαν οι σακούλες του.
Τί παει να πει οι σακούλες των σούπερ μάρκετς;
Και οι σακούλες πχ απ το φαρμακείο,που είναι εντελώς άχρηστες,οκ;οι σακούλες των μάρκετς επαναχρησιμοποιούνται.
Οι σακούλες απ το μαγαζί που αγοράζω παπούτσια είναι πιο οικολογικές των μάρκετς; διότι τα τελευταία χρόνια τα μάρκετς έχουν βιοδιασπόμενες σακούλες.
Και οι συσκευασίες των προιόντων; έχετε μετρήσει τί σκουπίδι παράγουν οι συσκευασίες;
Και θα καταργηθούν πχ οι σακούλες σκουπιδιών; όχι βέβαια,απλά θα αγοράζονται τέτοιες.
Και οι πλαστικές συσκευασίες του εμφιαλωμένου νερού;
Εκεί γιατί δεν υποχρεώνουν τις εταιρείες να κυκλοφορούν γυάλινα μπουκάλια επαναχρησιμοποιήσιμα;
Και πες ότι ανακυκλώνουμε όλα μας τα σκουπίδια,και δε χρησιμοποιούμε σακούλα,πού είναι οι κομποστοποιητές;
Γιατί δεν εγκαθιστά το κράτος σε κάθε οικοδομή έναν;
Πού είναι οι κάδοι ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά;
Πού πάνε τα υλικά που μαζεύονται από ιδιώτες από κάδους ανακύκλωσης; Μήπως τσιμπάνε την περιβαλλοντική επιδότηση και τα αδειάζουν στις χωματερές;
Μπούρδες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΜΜΕ, αντί να ψυχαγωγούν, να ενημερώνουν και να μορφώνουν τους πολίτες, διαμορφώνουν τις συνειδήσεις τους!
Οι μέτριοι γίνονται «μεγάλοι» και οι πραγματικά μεγάλοι «θάβονται».
Οι άνθρωποι των γραμμάτων και της οικονομίας του τόπου πέφτουν στη διάκριση του «βιρτουόζου τραγουδιστή» της δημοσιογραφίας -το λεγόμενο «παπαγαλάκι»- πίσω από τον οποίο υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα.
Αν εξυμνείς τον εργοδότη του και τα συμφέροντά του, τότε σε προβάλλει και σε κάνει γνωστό και «μεγάλο». Αν, όμως, του εναντιωθείς λέγοντας και γράφοντας την αλήθεια, τότε σε «σκοτώνει», είτε με τον αποκλεισμό σου από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, είτε με φριχτή και αβάσιμη συκοφαντία εναντίον σου!
Γι΄ αυτό και μετατρέπουν απίθανες μετριότητες της δημόσιας ζωής, της τέχνης, του εμπορίου και της πολιτικής σε «μεγάλους» αστέρες και βεντέτες, ενώ τους πραγματικά μεγάλους και ταλαντούχους Έλληνες τους παραγκωνίζουν και αποκλείουν από την ελληνική ζωή, όταν δεν τους εξοντώνουν – με αποκορύφωμα την εξόντωση των ζωντανών και αυθεντικών δυνάμεων ενός έθνους, και προπαντός των πνευματικών, αυτών δηλαδή που πρωτοπορούν στην πρόοδο, στην εξέλιξη, στην ανάπτυξη.

( Εδώ ο Δημ. Οικονόμου του ΣΚΑΙ σε διατεταγμένη υπηρεσία. )
«Είναι δυνατον να μαζευονται 5-6 και με τις φωνες τους να σταματανε τους πλειστηριασμους? Ετσι θα προχωρησουμε?»

Σχολιο.- Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν μερικοί μαλάκες δημοσιογράφοι που ισχυρίζονται αυτές τις μαλακίες?
Σχολιο.- Μα και οι έμποροι ναρκωτικών, οι πληρωμένοι δολοφόνοι, οι νταβατζήδες και οι μπάτσοι την δουλειά τους κάνουν.
ίδιοι είναι και κάποιοι δημοσιο(κάφροι.) Αυτή τη δουλειά ξέρουν να κάνουν οι ρουφιάνοι, αυτό κάνουν.
ίδιοι και χειρότεροι θα συμπλήρωνα εγώ. Φοβίζουν τον κόσμο και διαμορφώνουν συνειδήσεις με τακτική φόβου και ψέμματα
σχολιο.- Συμφωνώ και εγώ ότι είναι όλοι ίδιοι!!! Πάντως ο συγκεκριμένος ομοιάζει με τον Π. Τατσόπουλο...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευχές,
μα και
πράξεις.
Αλλοιώς, μηδέν. ΕΠΑΜ, για το 2018



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδω ο νομπελιστας της ειρηνης Ομπαμα σφιγγει εγκαρδια το χερι του Μοαμάρ Καντάφι πριν βαλει να τον δολοφονησουνε και πριν καταστρεψει ολοσχερως την Λιβυη

Η καταστροφή της Λιβύης υπήρξε αποδεδειγμένα, πλέον, ένα προμελετημένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που ενορχηστρώθηκε από τα κράτη της Δύσης, με κύριο σκοπό την απρόσκοπτη αποικιακή εκμετάλλευση της αφρικανικής ηπείρου.
Ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι σχεδίαζε και είχε προχωρήσει τις διαβουλεύσεις για την ένωση των αφρικανικών χωρών και την εγκαθίδρυση μιας οικονομικώς ανεξάρτητης περιοχής, που θα βρισκόταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το λεγόμενο παγκόσμιο νότο.
Η δυτική στρατιωτική επέμβαση τη δεδομένη στιγμή, έμοιαζε, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές και ανταποκριτές, με ένοπλη ληστεία που σκόπευε να κλέψει τα διαθέσιμα κεφάλαια και να καταστρέψει όλα τα σχέδια περί οικονομικής αυτονόμησης της Αφρικής.
Όπως γράφει ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και καθηγητής ΜΜΕ στις ΗΠΑ, Λιν Ουάσινγκτον η κυβέρνηση Ομπάμα καταστρέφοντας τη Λιβύη κατάφερε να αποτρέψει τη συγκρότηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αφρικής, του κοινού τους τραπεζικού συστήματος, που επιδίωκε ο Καντάφι και της δυνατότητας οι πόροι της αφρικανικής ηπείρου να διατίθενται στους λαούς της.
Ταυτόχρονα, όμως, η επέμβαση της Δύσης στη Λιβύη αναζωπύρωσε τα μισαλλόδοξα κινήματα, εξόπλισε τις φατρίες και τις φυλές, ισχυροποίησε την οργάνωση Μπόκο Χαράμ η οποία προσχώρησε στο επονομαζόμενο Ισλαμικό Κράτος, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα στη Λιβύη πάνω από 8.000 τζιχαντιστές του ISIS.Η Λιβυη εχει γινει φυτωριο μισθοφορων Τζιχαντιστων και διακινητων& δουλεμπορων Αφρικανων σκλαβων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραηλ ειναι ενα αποικιοκρατικο κρατος και το απαρχαιντ στην Δυτικη Οχθη ειναι χειροτερο απο το απαρχαιντ που υπηρχε στην Νοτια Αφρικη
Κορνέλ Γουέστ
ο φιλόσοφος και καθηγητής στο Πανεπιστήµιο του Πρίνστον



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Omer Goldman. Η 19χρονη Ισραηλινή αντιρρησίας συνείδησης το 2008
Το όνομά της είναι Omer Goldman, ήταν 19 χρόνων και δηλώσε το 2008 αντιρρησίας συνείδησης του Ισραηλινού στρατού (Shministim).
Η Omer αρνήθηκε να καταταγεί στον Ισραηλινό στρατό το 2008 και αντιμετώπισε ποινές φυλάκισης.
Ο πατέρας της μάλιστα, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε γονιός. Διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής της Μοσάντ, και εξακολουθεί να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών στο Ισραήλ.
Ο δικαστής ο οποίος έκρινε την υπόθεσή της, προσπάθησε να την πείσει να εγκαταλείψει την επιλογή της "asternersi" (αντιρρησίας συνείδησης αντί της στρατιωτικής θητείας) λέγοντας της, "ίσως στα σημεία ελέγχου, μπορείτε να δώσετε καραμέλες στα παιδιά της Παλαιστίνης" (χωρίς ειρωνεία).
Η Omer απάντησε, "Τι προσφέρει μια καραμέλα αν αυτά τα παιδιά υπάρχουν εκεί σε εδάφη που δεν αναγνωρίζονται ως δικά τους; Πλήρης σεβασμός και αλληλεγγύη σε αυτά τα νιάτα". Μια απάντηση που της κόστισε 21 ημέρες στη φυλακή. Η ίδια έχει κρατηθεί και πάλι στο παρελθόν, μετά τη συμμετοχή της σε ακτιβιστικές δράσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι λαμβάνει μέρος σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις από τα 16 της.
"Αρνούμαι να συμμετάσχω στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η χώρα μου. Η βία δε θα φέρει κανενός είδους λύση. Δε θα συμμετάσχω στη βία, κι ας γίνει ό,τι είναι να γίνει", δηλώνει η ίδια.
Τι λέει για τον πατέρα της; "Έχουμε τον ίδιο ακριβώς χαρακτήρα. Είμαστε επίμονοι και θέλουμε να φέρουμε εις πέρας αυτό για το οποίο παλεύουμε. Είμαστε όμως και εντελώς ιδεολογικά αντίθετοι. Εγώ παλεύω για το τέλος της αιματοχυσίας".
"Κατάλαβα την πραγματικότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, μόνο όταν πέρασα στην αντίπερα όχθη και είδα τι γίνεται με τα ίδια μου τα μάτια.
Οι Αρχές του Ισραήλ παραπληροφορούν τον κόσμο. Λένε ψέμματα ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε άμυνα ενάντια στην τρομοκρατία.
Έχουμε τη μεγαλύτερη λογοκρισία παγκοσμίως".
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του στρατού, το 25% των ανδρών και το 43% των γυναικών αρνούνται να καταταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις. Η άρνηση στράτευσης δεν είναι καινούριο φαινόμενο στο Ισραήλ. Η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε το 1954, όταν ο δικηγόρος Αμνόν Ζιχρόνι δήλωσε αρνητής συνείδησης ως φιλειρηνιστής.
Η Omer Goldman έχει αντιδράσει πολλές φορές στα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ και είναι μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης December18th των Shministim.
Οι Shministim δημιουργήθηκαν από ισραηλινούς μαθητές στις 18 Δεκεμβρίου του 2008. Μαθητές που φυλακίστηκαν επειδή «αρνήθηκαν να υπηρετήσουν τον ισραηλινό στρατό που καταλαμβάνει τα παλαιστινιακά εδάφη». Ο μεγαλύτερος ήταν 19 ετών.
Αυτά τα παιδιά δεν είχαν περιορισμούς μόνον λόγο φυλάκισης. Δεν μπορούσαν να εργαστούν όπου ήθελαν, δε μπορούσαν αν πάνε όπου θέλουν, δε μπορούσαν να ζήσουν ελεύθερα όπως συνομήλικοί τους στην Παλαιστίνη.
Η Omer μαζί με ακόμη 39 συμμαθητές της το 2008 υπέγραψαν μια επιστολή διαμαρτυρίας για τα εγκλήματα του Ισραήλ. Και αυτή αλλά και πολλοί συμμαθητές της μπήκαν στην φυλακή.
«Πιστεύω στην κοινωνία. Είμαι μέρος της. Κι αυτός είναι ο λόγος που αρνούμαι να πάρω μέρος στα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από την χώρα μου. Η βία δεν οδηγεί σε καμία λύση»!
Το 2009 κι ενώ ήταν 19 ετών, έγραφε μέσα από τις φυλακές: «Μεγάλωσα μέσα στον στρατό. Ο πατέρας μου ήταν επικεφαλής της Μοσάντ και είδα την αδελφή μου, οκτώ χρόνια μικρότερη μου, να υπηρετεί τον στρατό».
Μέχρι κι ένα χρόνο πριν πίστευε πως ο Ισραηλινός στρατός είναι εκεί για να προστατεύει εκείνην και τους φίλους της. Αλλά όταν βρέθηκαν σε μία ειρηνική διαδήλωση στα Παλαιστινιακά εδάφη και οι Ισραηλινοί έριξαν πυρ εναντίον τους, η νεαρή Omer άρχισε να βλέπει τον κόσμο διαφορετικά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ
#ΛΕΥΤΕΡΙΑ_ΣΤΗΝ_ΑΧΕΝΤ_ΤΑΜΙΜΙ
#FREE_AHED_TAMIMI
249.289 υπογραφές
Απαιτούμε να απελευθερώσετε τώρα την Αχέντ και όλα τα Παλαιστίνια παιδιά που κρατούνται σε Ισραηλινές φυλακές.
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βάλει τέλος στην κράτηση και κακοποίηση των παιδιών της Παλαιστίνης. Φτάνει πια.
Προς την Αχέντ και όλα τα φυλακισμένα παιδιά της Παλαιστίνης: Είμαστε στο πλευρό σας και σας έχουμε στην καρδιά μας. Δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι να απελευθερωθείτε. Δεν είστε μόνα σας."
Περισσότερες πληροφορίες:
Ήρθαν νύχτα, την έσυραν απ΄ το κρεβάτι της και τη συνέλαβαν.
Η Αχέντ Ταμίμι είναι ένα παιδί. Και, όπως χιλιάδες Παλαιστίνια παιδιά, κινδυνεύει να κακοποιηθεί και να ταπεινωθεί αν δεν τη βγάλουμε αμέσως απ’ τη φυλακή.
Από 7 χρονών η Αχέντ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της Παλαιστίνης. Τώρα μας χρειάζεται να σταθούμε στο πλευρό της.
Πρόσθεσε το όνομά σου για να ελευθερώσουμε την Αχέντ και όλα τα φυλακισμένα παιδιά της Παλαιστίνης. Η επιστολή θα παραδοθεί σε παγκόσμιους ηγέτες και στον δικηγόρο της, που θα της τη δώσει στη φυλακή για να της δίνει δύναμη όταν θα αντιμετωπίζει τις τρομακτικές ανακρίσεις του Ισραηλινού στρατού.
https://secure.avaaz.org/campaign/el/free_ahed/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίαιες συγκρούσεις για τις συντάξεις στην Αργεντινή ..
οι διαδηλωτές και τα συνδικάτα κατηγορούν την κυβερνηση ότι ρίχνει το βάρος στις πλάτες των φτωχών και ότι μειώνονται οι συνταξιοδοτικές παροχές, αφού αλλάξει ο τρόπος υπολογισμός τους.
Ανησυχούν επίσης ότι οι πολίτες θα αναγκαστούν να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να πάρουν όμως μικρότερη συντάξη και ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αυξηθούν τα επίπεδα των συντάξεων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΝ Συνεντευξη με τον πολιτικο αναλυτη καθηγητη Mohammad Marandi,
[al τζαζίρα: έχουν υπάρξει μικρές διαμαρτυρίες για τις οικονομικές συνθήκες στο Ιράν. Αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερο σε αυτά είναι ότι έχουν εξαπλωθεί σε πολλές πόλεις και έχουν βρεθεί στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Αναδύεται κάποιο είδος κίνησης;
Είναι δύσκολο να πω, διότι, από τη μία πλευρά, η οικονομική κατάσταση είναι κάτι που υπάρχει σε όλο το μηκος.
Οι ιρανοί, νομίζω, ενώ είναι αναστατωμένοι με την κακοδιαχείριση, αναγνωρίζουν επίσης ότι η διοίκηση εμποδίζεται να κάνει πολλά από αυτά που προσπαθεί να κάνει λόγω των " Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων της, καθώς και των κυρώσεων που ανέφερα.
Και, φυσικά, τα κοινωνικά μέσα κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα, έτσι οι άνθρωποι έχουν πληροφορίες.
Αλλά επίσης, υπάρχει ένα γεγονός που πρέπει να διατηρηθεί κατά νου, ότι, ενώ ορισμένοι άνθρωποι διαμαρτύρονται για οικονομικά προβλήματα, βλέπουμε μια πολύ ξεχωριστή προσπάθεια εξ ονόματος των ξένων κυβερνήσεων.
Για παράδειγμα, το bbc περσικό, το οποίο ανήκει στη βρετανική κυβέρνηση, η voa που ανήκει στην αμερικανική κυβέρνηση, και τα μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται άμεσα ή έμμεσα από τη δύση - δείχνουν μια προσπάθεια επέκτασης των διαδηλώσεων.
Προσπαθούν να τους κατευθείνουν για εναντια στο πολιτικο συστημα.
Ενώ οι ιρανοί είναι αναστατωμένοι με την κακοδιαχείριση, αναγνωρίζουν επίσης ότι η διοίκηση εμποδίζεται να κάνει πολλά από αυτά που προσπαθεί να κάνει εξαιτίας των " ηπα και των συμμάχων της.

Αλ Τζαζίρα: Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι αυτές οι διαμαρτυρίες είναι περισσότερο από για τα οικονομικά της χώρας. Ακούμε αντι-Κυβερνητικά συνθήματα - " θάνατος στο ρουάνι ", " ξεχάστε την παλαιστίνη ", " όχι στη γάζα ", " όχι στον λίβανο " - τις εξωτερικές πολιτικές του Ιράν. Πόσο ανησυχεί η κυβέρνηση γι ' αυτό;
Οι διαδηλωτές δεν είναι μεγάλοι σε αριθμό. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι αυτοί οι διαδηλωτές δεν φωνάζουν όλοι τα ίδια συνθήματα.
Ορισμένοι από αυτούς φωναζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης ή συνθήματα κατά της ιρανικής εξωτερικής πολιτικής.
Αλλά όταν κοιτάς τους διαδηλωτες, βλέπεις ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει ενότητα στα συνθήματα και σε άλλες περιπτώσεις, όταν υπάρχουν ριζοσπαστικές φωνές, τότε βλέπεις πολλούς από το πλήθος να μην επαναλαμβάνουν τα συνθήματα. Οπότε δεν είναι τόσο απλό.
Αλλά υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια, νομίζω, εκ μέρους των δυτικών μέσων ενημέρωσης.
Στο Ιράν, όποτε υπάρχει κάποιο σημάδι δυσαρέσκειας, θα έχετε πάντα τις δεξαμενές σκέψης και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης να λένε ότι το καθεστώς πρόκειται να καταρρεύσει και το καθεστώς δεν είναι δημοφιλές. Το ακούμε αυτό εδώ και 39 χρόνια, και δεν περιμένω να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.
Αλ Τζαζίρα: είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε πόσο γρήγορα η κυβέρνηση του Τραμπ πήδηξε σε αυτές τις διαμαρτυρίες, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην αντιδράσει με βαρύ χέρι...
Ναι, είναι ειρωνικό, ειδικά με τον Τραμπ να είναι τόσο ένα προσωπικότητα μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις διαμαρτυρίες και τις διαμαρτυρίες.
Στην Σάρλοτσβιλ, είχαμε ένα άτομο που σκοτώθηκε. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι οι  ΗΠα υποστηρίζουν τη Σαουδική Αραβία για την καταστροφή της υεμένης με μαζική γενοκτονία μέσω της πείνας.
Βλέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο υπό τον Ομπάμα όσο και τον Τραμπ, να υποστηρίζουν εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία, επομένως δεν είναι πραγματικά οι Ηπα να μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα όσον αφορά το Ιράν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχομενη Παλαιστινη /δυστυχως η χρονια αλλαξε αλλα καποια πραγματα οχι ..συλληψη ενος πιτσιρικα που πετουσε πετρες απο Ισραηλινους στρατιωτες ..με το χερι του σπασμενο και φυσικα χωρις δικηγορο και γιατρο ...
Εμποδιζοντας τους δημοσιογραφους και τους φωτορετορτερ να τραβηξουν φωτογραφιες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*ΙΡΑΝ Δυτικες ψευδεις ειδησεις και παραπληροφορηση ..
ο Κεν Ροθ της ΜΚΟ Human Rights Watch =Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,ποσταρει μια φωτογραφια απο φιλοκυβερνητικη συγκεντρωση και την παρουσιαζει ως ''αντικυβερνητικη διαμαρτυρια''...
(προσπαθεια συριοποιησης του Ιραν)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατ εντολή των ΗΠΑ και της κυβέρνησης του Ισραήλ το Facebook διαγράφει όχι μόνο αναρτήσεις αλλά και λογαριασμούς χρηστών που ανήκουν σε Παλαιστίνιους #λογοκρισια

''Ίσως είναι η τελευταία σημαντική είδηση λίγο πριν βγει ο χρόνος. Κατ εντολή των ΗΠΑ και της κυβέρνησης του Ισραήλ το Facebook διαγράφει όχι μόνο αναρτήσεις αλλά και λογαριασμούς χρηστών που ανήκουν σε Παλαιστίνιους.
Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο «Intercept» αναφέρει συγκεκριμένα ότι "η συνεργασία μεταξύ του κολοσσού αυτών των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και των αξιωματούχων του Τελ Αβίβ και της Ουάσινγκτον είχε ως αποτέλεσμα τη λογοκρισία, την αφαίρεση ή την παρεμπόδιση περιεχομένου που κρίθηκε επικριτικό για τους Ισραηλινούς και τη διαγραφή λογαριασμών των Παλαιστινίων".
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τις αναρτήσεις Ισραηλινών που καλούν μέσω του Facebook σε δολοφονία των Αράβων ή άλλες ρατσιστικού περιεχομένου αναρτήσεις και σε μεγάλο βαθμό παραμένουν ανενόχλητοι.
Λογοκρισία και διαγραφή λογαριασμών μόνο για τους Παλαιστινίους.
Αυτά για να μην έχουμε καμιά αυταπάτη για το μέσο που όλοι χρησιμοποιούμε.Η ελεύθερη επικοινωνία, η έκφραση και η πληροφόρηση στο διαδίκτυο πάνε περίπατο όταν πρέπει να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ισχυρών''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πιο ωραίοι άνθρωποι που ξέρουμε είναι εκείνοι που έχουν γνωρίσει την ήττα στη ζωή τους, που έχουν υποφέρει, που έχουν αισθανθεί την απώλεια, και που έχουν βρει την έξοδο απ’ αυτά τα βάθη.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ευγνωμοσύνη, έχουν ευαισθησία, και καταλαβαίνουν ποια είναι η ζωή εκείνη που σε γεμίζει ευσπλαχνία, τρυφερότητα, βαθειά αγάπη και σε κάνει να νοιάζεσαι.
Οι ωραίοι άνθρωποι δεν προκύπτουν, απλώς
Ελίζαμπεθ Κούπμλερ-Ρος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ισραηλινοι στρατιωτες εισβαλλουν στο τέμενος Αλ-Άκσα(''το πιο απομακρυσμένο τζαμί") είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος για το Ισλάμ και βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ...

Το Αλ Ακσα είναι χτισμενο πανω στον παλιο Ναο του Σολομώντα. Από κατω του είναι ο περιβοητος Τειχος των Δακρυων των Εβραιων, που δεν είναι παρα το τειχος από τη μια πλευρα του Ναου του Σολομωντα.

Η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ είναι πλέον εμπόλεμη ζώνη με το Ισραήλ να την έχει μετατρέψει σε ένα απέραντο στρατόπεδο μεταφέροντας συνεχώς δυνάμεις.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει επιπρόσθετες δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι επιπλέον τάγματα θα αποσταλούν στην Δυτική Όχθη και ότι κι άλλες δυνάμεις θα είναι σε ετοιμότητα να επέμβουν αν χρειαστεί.
Ο στρατός δεν διευκρίνισε σχετικά με τον αριθμό των επιπρόσθετων στρατιωτών που θα αναπτυχθούν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΓΛΙΑ -Λονδινο 3 ποστερς σε στασεις λεωφορειων υπερ της Αχεντ Ταμιμι και την αδικη φυλακιση της σε ισραηλινη στρατιωτικη φυλακη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτω τα χέρια από το Ιράν! Μετά την ταπεινωτική ήττα των  ιμπεριαλιστών στη Συρία, το τέλος της "αραβικής άνοιξης made in USA" ετοιμάζουν "Ιρανική άνοιξη".
Φέρετρα έχουν ετοιμάσει;
Ο λαός του Ιράν δεν θα επιτρέψει στις ξένες δυνάμεις να παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις τους!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δολοφόνος υπουργός... προσφέρει γεύμα στα θύματά του!
Ο κος Κουρουμπλής έχει στείλει παντού φωτογραφία απο το γιορτινό τραπέζι που έκανε σε μια μια οικογένεια προσφύγων από τη Συρία με πέντε μικρά παιδάκια...
"Δολοφόνος"... βαρύς χαρακτηρισμός κύριε Κουρουμπλή;
Νομίζεις πως δολοφόνος είναι μόνον ο αποκεφαλιστής αθώων παιδιών, αμάχων, γερόντων κι όχι αυτός που στηρίζει τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τους δολοφόνους πρώτης γραμμής;
Όταν είσαι μέλος μιας κυβέρνησης που εφαρμόζει ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ στη Συρία, στηρίζεις μαζί με τους Τσίπρα-Κοτζιά τους δολοφόνους αποκεφαλιστές, τα ανθρωπόμορφα κτήνη που θέλουν "εκδημοκρατισμό" της Συρίας, την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Άσαντ, της πολυκομματικής ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ κυβέρνησης της Συρίας -στην οποία συμμετέχουν και τα δύο (2) Κομμουνιστικά Κόμματα Συρίας-, βαρύς χαρακτηρισμός;
Όταν είσαι μέλος μιας κυβέρνησης που αγκαλιάζει στην κυριολεξία -μέσω του πρωθυπουργού σου- τους εδώ εκφραστές των δολοφόνων, βαρύς χαρακτηρισμός;
Αυτή η "φιλανθρωπία" για δήθεν δημόσιες σχέσεις είναι ότι πιο χυδαίο και αισχρό!
Μήπως τους είπες πως είναι απελευθερωτικός αγώνας ο αποκεφαλισμός κι ο ξεριζωμός πραγματικών προσφύγων -οι περισσότεροι είναι φονιάδες μισθοφόροι που διέφυγαν με τα δουλεμπορικά του φασίστα Ερντογάν- για το καλό των ιμπεριαλιστών και των χωρών αποικιών, των λακέδων τους;
Κύριε Κουρουμπλή... αυτό το 16χρονο παιδάκι αποκεφάλισαν αυτοί που εσύ στηρίζεις με κάθε τρόπο και μέσο, γιατί ήταν Παλαιστίνιος!
Για του λόγου το αληθές:
Κύριε Κουρουμπλή τους γνωρίζεις;
Ο διάδοχος του "δικτάτορα" Άσαντ... στο ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών, παραδίδει τις "επιστημονικές του γνώσεις, μαζί με πολλά άλλα λουλούδια...
Δεν γνωρίζεις κύριε Κουρουμπλή;
Γιατί δεν ρωτάς τον αρχηγό σου;
Που αγκαλιαζεται  με τον Άρεφ  Αλομπέϊντ και τον Ισμαήλ Αλ Χαλάμπι.
Μπορείς να ρωτήσεις και τη συντρόφισσα σου:
...Χίλαρυ Κλίντον, αλλά και το νέο μεγάλο σύμμαχο και σύντροφο Τραμπ, που όπως είπε ο αρχηγός σου μοιράζεστε κοινές αξίες!
Υ.Γ.
Με αυτή την ευκαιρία αναρωτιόμαστε αν ήσουν υπουργός Υγείας όταν με τη συνοδεία της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, περιουσία του ελληνικού λαού μετέφερε "βοήθεια" στα κτήνη (τι είδους άραγε;)




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στην νομιμοποίηση του κράτους – απαρτχάιντ από την εκπομπή στην Υγειά μας
Η εκπομπή “Στην υγειά μας”, στα πλαίσια της Ελληνοισραηλινής φιλίας, όπως αυτή προκύπτει μετά την ενίσχυση της στρατιωτικής και ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, πάει και φέτος στο “Ισραήλ” και βγαίνει ζωντανά στις 16 Οκτωβρίου από την Όπερα του Τελ Αβίβ και στις 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Ιερουσαλήμ.
Κεντρικό σλόγκαν της εκπομπής που παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος “Στην υγειά μας Ισραήλ” και συμμετέχουν οι τραγουδιστές Κώστα Μακεδόνας, Πέγκυ Ζήνα, Ζωή Παπαδοπούλου και Κώστας Καραφώτης. Ενώ πέρυσι για τον ίδιο λόγο, είχαν συμμετάσχει η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Βασίλης Μπάσης
Ο τηλεοπτικός σταθμός, οι παραγωγοί της εκπομπής, ο παρουσιαστής της και οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν εκεί, με αυτό τον τρόπο προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα για την απόδοση δικαιοσύνης και ταυτόχρονα προκαλούν με την νέα απόπειρα νομιμοποίησης του Κράτους Απαρτχάιντ και όλων των εγκλημάτων που έχει προκαλέσει αυτό εις βάρος των Παλαιστινίων, προβάλλοντας το σαν μια χώρα κοιτίδα πολιτισμού με το οποίο μάλιστα διατηρούμε ιδιαίτερες στενές σχέσεις.
Η πραγματικότητα όμως στα Κατεχόμενα εδάφη είναι διαφορετική!
Οι περιορισμοί στη μετακίνηση λόγω των δεκάδων σημείων ελέγχου και του τείχους διαχωρισμού της Δ. Όχθης, τα πογκρόμ συλλήψεων και οι εν ψυχρώ εκτελέσεις από το στρατό κατοχής, η συνεχιζόμενη κλοπή της γης και των φυσικών πόρων των Παλαιστινίων, οι κατεδαφίσεις σπιτιών, οι επιθέσεις εποίκων ακόμη και εναντίον μικρών παιδιών, η στέρηση βασικών αγαθών από τα 2.000.000 των κατοίκων της Γάζας που θεωρείται ότι μέχρι το 2020 θα έχει μετατραπεί σε περιοχή εντελώς ακατάλληλη για διαβίωση. Είναι κάποια από τα ζητήματα που συμπληρώνουν την μεγάλη εικόνα για τα όσα βιώνει επί καθημερινής βάσης ο Παλαιστινιακός λαός εκεί.
Σαν Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη καταγγέλλουμε την συμμετοχή της εκπομπής «Στην Υγειά μας» όπως και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή, γιατί νομιμοποιούν με αυτόν τον τρόπο όλα τα εγκλήματα εις βάρος των Παλαιστινίων και προσβάλλουν τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Παλαιστινιακό λαό. Ταυτόχρονα καλούμε όλον τον κόσμο, κάθε άνθρωπο που αντιτάσσεται στο ιμπεριαλιστικό και αποικιοκρατικό έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, κάθε προοδευτικό πολίτη που πιστεύει ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών στον αγώνα για έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να προχωρήσει σε άμεσο μποϋκοτάζ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν εκεί!
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αιώνια τιμή & δόξα στον Παλαιστίνιο Μαχητή της Ταξιαρχίας "Ιερουσαλήμ"... Mehdi Jamal Ajaj RIP Hero!
Ο Παλαιστίνιος Μαχητής της Παλαιστινιακής Ταξιαρχίας "Ιερουσαλήμ", ο Mehdi Jamal Ajaj κάτοικος του Παλαιστινιακού κατυλισμού της Χάμα, δολοφονήθηκε άνανδρα χθες από ισλαμοφασιστες "εκδημοκρατιστές" της Συρίας (μισθοφορους των αμερικανων), στην περιοχή Mohassan, βόρεια της μαρτυρικής Deir al-Zour.
Ούτε γη, ούτε νερό στα ανθρωπόμορφα κτήνη που ακόμη βρίσκονται στη Συρία! Εξολόθρευση μέχρι του... τελευταίου φονιά μισθοφόρου των "πολιτισμένων" της δύσης!
Η Παλαιστινιακή "Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ" (Liwa al-Quds)... οι Παλαιστίνιοι της Συρίας δεν θα ησυχάσουν μέχρι την πλήρη εξολόθρευση, εξόντωση και του τελευταίου φονιά!
Ας θυμηθούμε: «Εμείς, η Ταξιαρχία Al Quds στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών που δεν... έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων... Αυτών που θέλησαν να δείξουν την ανδρεία τους σφαγιάζοντας ένα παιδί στην πιο τρυφερή του ηλικία... Αυτών των υπανθρώπων που τους αποκαλούν μετριοπαθείς... Η ηγεσία της "Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ"... θα αποδώσει το θείο δίκιο. Πήραμε όρκο η εκδίκηση έφθασε!»