Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Τριτη 2 Ιανουαριου 2018



Οι μόνες χώρες που χρεοκόπησαν είναι εκείνες που δανείστηκαν σε ένα νόμισμα που δεν μπορούσαν να εκτυπώσουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 αποχώρηση της ξετσίπωτης κοινωνικής δολοφόνου Σίας Αναγνωστοπούλου από το δημαρχείο της Πάτρας, όταν ο Πελετίδης μιλούσε για το έγκλημα των πλειστηριασμών
Ζητάει και τα ρέστα η κοινωνική δολοφόνος! Έχει ψηφίσει μνημόνια, έχει ψηφίσει να πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια του κόσμου, έχει ψηφίσει να μετατραπούν οι συντάξεις σε βοηθήματα ελεημοσύνης, αλλά είναι και εύθικτη. Δεν θέλει να της τα θυμίζεις
Και τις προστυχιές μας κάνουμε και τον φτωχόκοσμο τσαλαπατάμε και τα χιλιάρικα που στάζουν αίμα και δάκρυ τσεπώνουμε κάθε μήνα, αλλά όταν ο δήμαρχος Πάτρας πει σε εκδήλωση που παραβρισκόμαστε κάτι γι' αυτά, αποχωρούμε.
Επιβεβαιώνοντας τον σάπιο ψυχισμό ενός ανθρώπου που χτίζει καριέρα και συσσωρεύει χρήμα, πάνω στον πόνο και στη δυστυχία του κόσμου της εργασίας και της ανάγκης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από Stratís Skountianéllis:
Καλησπέρα σε όλες-ους. Το ξημέρωμα από Πέμπτη 28 προς Παρασκευή 29/12/2017, είτε στο λεωφορείο Χ93 από Λεωφόρο Λιοσίων προς Αεροδρόμιο Βενιζέλος, είτε στο κιόσκι του φούρνου Βενέτη δίπλα ακριβώς από την είσοδο του Αεροδρομίου Βενιζέλος, κάποιος μου έκλεψε ένα γκρι σακίδιο πλάτης μέσα στο οποίο υπήρχαν σημαντικότατα προσωπικά αντικείμενα κι ένας υπολογιστής λαπτοπ μάρκας Hewlett Packard μοντέλου 2000-2b44DX και σειριακού αριθμού 5CG327WWJP.
ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ:
Είμαι δικηγόρος κι ο υπολογιστής αυτός και τα περιεχόμενα σ’ αυτόν αρχεία, μου είναι απολύτως απαραίτητα για να κάνω και την παραμικρή δουλειά στο επάγγελμά μου. ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ Ή ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΙΤΟ, ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (Η ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΚΙΔΙΟΥ) ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΦΕΗΣΜΠΟΥΚ, στο e-mail stratis_sk@hotmail.com ή στο 693-2036696. ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΠΛΟΚΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ Ή ΕΣΤΩ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια φωνή εβραϊκή: άρθρο του Ισραηλινού δημοσιογράφου Γκιντεόν Λεβί Ανταποκριτη της Haaretz σε αλληλεγγύη με την φυλακισμένη 16χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι
Γνώμη Και αν η Ahed Tamimi ήταν η κόρη σου;
Πώς είναι ότι οι Ισραηλινοί είναι εντελώς αδιάφοροι για τη δυστυχία του ξανθιου κοριτσιου πίσω από τα σιδερα που θα μπορούσε εύκολα να είναι το παιδί τους;
31 Δεκεμβρίου 2017 11:40 Π.Μ
Η Παλαιστίνια έφηβη Ahed Tamimi εισέρχεται σε στρατιωτικό δικαστικό αιθουσα  συνοδευόμενη από το προσωπικό της ισραηλινής φυλακής στο Prison Prison κοντά στην πόλη της Ραμάλα της Δυτικής Όχθης στις 28 Δεκεμβρίου.
Για τις δύο τελευταίες εβδομάδες, έσκασε τα σπίτια των Ισραηλινών κάθε λίγες μέρες μέσω μιας άλλης  επιθετικής έκθεσης σχετικά με την επέκταση της σύλληψής της. Για μια ακόμη φορά, βλέπουμε τις χρυσές μπούκλες. για άλλη μια φορά, βλέπουμε τη φιγούρα Botticelli στην καστανιά στολή υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet και τις χειροπέδες, που μοιάζουν περισσότερο με κορίτσι από τον Ramat Hasharon παρα από ένα κορίτσι από Nabi Saleh.
Ακόμη και η εμφάνιση της "μη-Aραβισας" Ahed Tamimi δεν κατάφερε να αγγίξει καμία καρδιά εδώ. Το τείχος της εξαθλίωσης και της δαιμονοποίησης που χτίστηκε μέσα από κακές εκστρατείες προτροπής, προπαγάνδας και πλύσης του εγκεφάλου εναντίον των Παλαιστινίων έχει αντέξει ακόμη και την ξανθιά από το Nabi Saleh.
Θα μπορούσε να είναι κόρη σας, ή η κόρη του γείτονα σας, όμως η κακοποιηση που υποφέρει δεν δημιουργεί συναισθήματα αλληλεγγύης, συμπόνιας ή βασικής ανθρωπισμου. Μετά την έκρηξη του θυμού για το τι τόλμησε να κάνει ήρθε  αδιαπέραστη. Είναι "τρομοκράτης". Δεν θα μπορούσε να ήταν κόρη μας. Είναι Παλαιστίνια.
Κανείς δεν αναρωτιέται τι θα μπορούσε να συμβεί αν η Tamimi ήταν κόρη του. Δεν θα ήσαστε υπερήφανος γι 'αυτήν, όπως ο πατέρας της, ο οποίος, σε  μια εκδοχή  που δίνει εντολή σεβασμού, εξέφρασε αυτή την υπερηφάνεια. Δεν θα ήθελες να ήθελες μια τέτοια κόρη, που αντάλλαξε την ανύπαρκτη νεολαία της για έναν θαρραλέο αγώνα για ελευθερία; Ή θα προτιμούσατε μια κόρη που συνεργάστηκε; Ή απλά άδειο  το κεφάλι;
Και τι θα ένιωθες αν στρατιώτες από ξένο στρατό είχαν εισβάλει στο σπίτι σου το βράδυ, απήγαγαν την κόρη σου από το κρεβάτι σου μπροστά στα μάτια σου, με το χέρι και τη συνέλαβαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, απλώς επειδή χαστούκισε τον στρατιώτη που έπεσε στο σπίτι της, και χαστούκισε την κατοχή, η οποία αξίζει πολύ περισσότερο από τα χαστούκια;
Το Ισραήλ κρύβεται πίσω από μια σιδερένια κουρτίνα που δεν είναι πλέον δυνατό να τρυπηθεί. Τίποτα που το Ισραήλ  κάνει στους Παλαιστινίους είναι ακόμα ικανό να προκαλέσει οποιαδήποτε συμπόνια. Ούτε το κορίτσι της αφίσας, η Ταμιμί. Ακόμη και αν καταδικαστεί ισοβια στη ζωή της στη φυλακή για ένα χαστούκι , ακόμα και αν καταδικαστεί σε θάνατο, η τιμωρία της θα χαιρετηθεί με ανοιχτή χαρά ή αδιαφορία. Δεν υπάρχει χώρος για οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη συγκίνηση απέναντι σε οποιονδήποτε Παλαιστίνιο.
Οργανώσεις που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία, που έχουν εξαπολύσει μια εντυπωσιακή μάχη για τα δικαιώματά τους, δεν αρθρώσει ένα τιτίβισμα όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής από τις Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσε έναν ανάπηρο άνθρωπο, με  διπλό ακρωτηριασμό, σε μια αναπηρική καρέκλα στη Λωρίδα της Γάζας με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι . Οι γυναικείες οργανώσεις, που καταπολεμούν τη βία και επιθετικά ενάντια σε κάθε σεξουαλική παρενόχληση, πρέπει να ξεσηκωθούν στην οργή ενάντια στο κλείσιμο της υπόθεσης της παλαιστινιας κρατουμένης η οποία ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε από έναν Αστυνομικό  συνόρων ακόμα. Και τα μέλη της Knesset δεν διαμαρτύρονταν για την επαίσχυντη πολιτική κράτηση της συναδέλφου τους, Χαλίτα Γκαρράρ, της οποίας η κράτηση χωρίς δίκη για άλλη μια φορά παρατάθηκε την περασμένη εβδομάδα για άλλους έξι μήνες.
Αν και η Tamimi δεν καταφέρει να προκαλέσει συναισθήματα αλληλεγγύης, σοκ ή ενοχής εδώ, τότε η διαδικασία άρνησης, απόκρυψης και καταπίεσης - η πιο σημαντική επιχείρηση της κατοχής μετά τους οικισμούς - τελικά ολοκληρώνεται. Ποτέ δεν υπήρχε τέτοια τρομακτική απάθεια εδώ, ποτέ δεν υπήρξε η αυτο-εξαπάτηση και τα ψέματα επικρατούσαν εδώ τόσο εντελώς και ποτέ δεν υπήρξαν τόσο λίγες ηθικές προκλήσεις εδώ ενάντια στην αδικία. Ποτέ δεν έχει κερδίσει ενθάρρυνση τόσο εντελώς.
Οι Ισραηλινοί δεν είναι πλέον σε θέση να ταυτιστούν με ένα γενναίο κορίτσι, ακόμα και όταν μοιάζει με τις κόρες τους, μόνο και μόνο επειδή είναι Παλαιστίνια. Δεν υπάρχουν πλέον Παλαιστίνιοι που να μπορούν να αγγίζουν τις καρδιές των Ισραηλινών. Δεν υπάρχει αδικία που μπορεί ακόμα να προκαλέσει τη συνείδησή μας, η οποία έχει εξουδετερωθεί εντελώς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο την Ισραηλινη εφημεριδα ΧΑΑΡΕΤΖ ..''Οι ΗΠΑ δωσανε το ''πρασινο φως ''στο Ισραηλ να δολοφονησει τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμάνι''
''Ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμάνι,είναι ο διοικητής επικεφαλής στρατηγός των δυναμεων των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που αποτελούν το επίλεκτο παραστρατιωτικό σώμα του Ιρανικού σιϊτικου καθεστώτος και που ανέλαβε επικεφαλής των δυνάμεων αυτών στην Συρία μαζί και της Λιβανέζικης Χεζμπολά που ουσιαστικά ήταν οι δυνάμεις που νίκησαν το ISIS και τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Οι Φρουροί έχουν μπει στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μετά την εκλογή Τραμπ.''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο πιο πολύ μεγαλώνει η φτώχεια κι η αδίκια, τόσο πιο λαμπροί οι δημόσιοι εορτασμοί, παγκοσμίως.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από 320 εκ.ευρώ που ήταν πέρσι,ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ φέτος πέφτει στα 100 εκ.ευρώ (οι πολίτες θα πληρώνουν από τη τσέπη τους ακόμα και τις απλές εξετάσεις αίματος) και από το 1,3 δις ευρώ η επιχορήγηση των νοσοκομείων πέφτει στα 900 εκ.ευρώ.Δεν το λέω εγώ,ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 που ψήφισαν με χέρια και πόδια τα κυβερνητικά προβατάκια το λέει!Όχι σεντόνια,ακόμα και το χαρτί υγείας θα πηγαίνουν από το σπίτι οι ασθενείς για να νοσηλευτούν!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χρυσό ριφιφί στον Βόλο
 Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018, 14:00
Η κλοπή της… δεκαετίας έγινε στον Βόλο, τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς. Κλέφτες έβαλαν στόχο το σπίτι του Βολιώτη Νικόλα Δεληγεώργη και του αδελφού του στην πολυκατοικία όπου διαμένουν επί της λεωφόρου Αργοναυτών, στην παραλία του Βόλου.
Ο κ. Δεληγεώργης είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες αφαίρεσαν περίπου 1.300.000 ευρώ σε μετρητά και 400 χρυσές λίρες.
Η λεία μοιάζει εξωπραγματική, όμως φαίνεται πως είναι αληθινή, καθώς τα χρήματα φέρονται να προέρχονται από ρευστοποίηση ομολόγου που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες. Ο κ. Δεληγεώργης με τη σύζυγό του και ο αδελφός του απουσίαζαν στην Αθήνα για τις μέρες των εορτών.
Η καταγγελία έγινε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και ο ηλικιωμένος Βολιώτης δήλωσε ότι οι άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του στη λεωφόρο Αργοναυτών του Βόλου μάλλον τη νύχτα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ερευνά την καταγγελία για το κατά πόσον ισχύουν οι ισχυρισμοί του για το τεράστιο χρηματικό ποσό που «φύλαγε» στο σπίτι του, αλλά παράλληλα ερευνάται και από πού μπορεί να προέρχονταν αυτά τα χρήματα.
Το site μπήκε σήμερα στο σπίτι του Νικόλα Δεληγεώργη. Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα, παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας.
Τα χρήματα βρίσκονταν μέσα σε ένα δωμάτιο και επρόκειτο για δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 500 ευρω.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ εξετάζει και υλικό από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρεσβεία Ισραήλ: Ακραίες οι δηλώσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή
Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018, 11:39
Ακραίες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή σχετικά με την επίθεση του «Ρουβίκωνα» η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, κάνοντας παράλληλα λόγο για προσωπική άποψη του ραβίνου, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη θέση της πρεσβείας.
Ειδικότερα η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει: «Ο Ραβίνος Μορντεχάι Φριζής (Mordechai Frizis), ο οποίος διαμένει στο Ισραήλ, ανήρτησε πρόσφατα ακραίες δηλώσεις στο youtube σχετικά με την επίθεση με μπογιές εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, για την οποία η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την πλήρη ευθύνη. Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποδοκιμάζει την ακραία ανακοίνωση του Ραβίνου Φριζή και δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για τη δική του προσωπική άποψη, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη θέση της Πρεσβείας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από πυρά διαδηλωτή
 Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018, 20:28
Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών στο Ιράν, ανακοίνωσε απόψε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.
Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται θάνατος αστυνομικού αφότου ξέσπασαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν, την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τις αρχές, ένας διαδηλωτής «επωφελήθηκε από την κατάσταση στην πόλη Νατζάφ Αμπάντ και άρχισε να πυροβολεί τις αστυνομικές δυνάμεις με ένα κυνηγετικό όπλο». Από τα πυρά σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαΐντ Μονταζέρ αλ Μαχντί, που μίλησε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, δεν διευκρίνισε πότε σημειώθηκε αυτό το επεισόδιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το αν μολύνει το περιβάλλον η πλαστική σακούλα είναι σχετικό. Σχετικό με το ποιος την πληρώνει. Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι αν την πληρώνει ο καταναλωτής και όχι το σούπερ μάρκετ, δεν μολύνει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κριτικοί κινηματογράφου καλούν τον Σμαραγδή να προσφύγει στη Δικαιοσύνη
2/1/2018
Να κάνει πράξη τις απειλές του και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καλεί τον Γιάννη Σμαραγδή η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)  προσδοκώντας, όπως αναφέρει, ότι έτσι η υπόθεση «ίσως μεταπηδήσει από την οθόνη της φαιδρότητας σε εκείνη της υπευθυνότητας».
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των Κριτικών Κινηματογράφων αναφέρει:
«Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου δεν προσυπογράφει καμία προσωπική άποψη για τον “Καζαντζάκη”, όμως υπερασπίζεται την ελεύθερη, δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής.
Πρόκειται για το αυτονόητο. Αντιθέτως, μοιάζει τουλάχιστον περίεργο ο κ. Γιάννης Σμαραγδής να “ενοχλείται” αναδρομικά και να απειλεί μερίδα κριτικών, ένα μήνα μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα.
Μην προεξοφλώντας τις αληθινές του επιδιώξεις, αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ’ εκείνη της υπευθυνότητας.
Τότε ίσως επανέλθουμε στην περίπτωσή του».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατέρας συνελήφθη να κλέβει γάλα για το παιδί του
2/1/2018
Οι θλιβερές συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, αποτυπώνονται ανάγλυφα στο δράμα ενός νεαρού πατέρα στο Βόλο, ο οποίος βρέθηκε λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου στα κρατητήρια επειδή προσπάθησε να κλέψει… γάλα για το παιδί του.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 24χρονος Έλληνας κατέφευγε στην κλοπή για το μωρό του. Στις 17 Δεκεμβρίου είχε συλληφθεί σε ένα πολυκατάστημα όταν προσπάθησε να φύγει χωρίς να πληρώσει ένα… παιχνίδι αξίας 60 ευρώ. Στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ισχυρίστηκε, τότε, ότι δεν είχε χρήματα για να αγοράσει χριστουγεννιάτικο δώρο στο παιδί του.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όμως, η νέα προσπάθειά του να κλέψει από ένα σούπερ μάρκετ δεν είχε αντικείμενο ένα παιχνίδι, αλλά βασικό είδος για την διατροφή του μωρού του: έκλεψε δύο συσκευασίες βρεφικού γάλατος, συνολικής αξίας 40 ευρώ. Όμως, και αυτή τη φορά ο 24χρονος πατέρας έγινε αντιληπτός από τους υπεύθυνους που ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου, που τον έκλεισαν σε ένα κελί ώσπου να τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου με την κατηγορία της κλοπής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άχεντ Ταμίμι: Η 16χρονη που έγινε σύμβολο του αγώνα για τους Παλαιστινίους μετά από τον πυροβολισμό του μικρού αδελφού της στο κεφάλι
28/12/2017
Το όνομά της είναι Άχεντ Ταμίμι. Μετράει 16 μόλις χρόνια σε μια δύσκολη ζωή που ήδη τα βαραίνει. Είχε την «τύχη» να γεννηθεί στην Παλαιστίνη. Διόλου τυχαία όμως, έγινε το σύμβολο του αγώνα για τους Παλαιστινίους και το σύμβολο του εχθρού για τους Ισραηλινούς, αφού όλοι βλέπουν στο οργισμένο και γενναίο βλέμμα της την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού.
Τα ξημερώματα της 19ης Δεκέμβρη Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της, χτύπησαν τη μητέρα της και τα αδέλφια της, κατάσχεσαν κινητά, υπολογιστές και συνέλαβαν την 16χρονη Άχεντ επειδή είχε χειρονομήσει εναντίον δύο στρατιωτών με το βίντεο το γεγονότος να κάνει τον γύρο του κόσμου.
Η Άχεντ στοχοποιήθηκε μετά από τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρία στο Νάμπι Σάλεχ, ένα χωριό βόρεια της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών που χτύπησαν με σφαίρα τον 14χρονο αδελφό της Μοχάμεντ Ταμίμι, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα.
«Όλοι όσοι εμπλέκονται, όχι μόνο το κορίτσι, αλλά και οι γονείς της και οι γύρω τους δεν θα ξεφύγουν από αυτό που τους αξίζει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν μετά τη σύλληψή της. «Όποιος ξεφεύγει από τα όρια κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα συλλαμβάνεται τη νύχτα», συμπλήρωσε.
Μια ημέρα αργότερα, όταν η μητέρα της Άχεντ, Ναριμάν Ταμίμι θέλησε να την επισκεφθεί και να διαμαρτυρηθεί στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν, οι αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν και την ίδια. Τη σύλληψη της Ναριμάν, ανακοίνωσε μέσω facebook ο σύζυγός της και πατέρας της Άχεντ, Μπάσεμ Ταμίμι.
Παράλληλα, οι αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν και μια ακόμη νεαρή γυναίκα, την ξαδέλφη της Άχεντ, Νουρ Ταμίμι, 21 ετών. Η αντικατοχική δράση της Νουρ είναι επίσης έντονη.
Το αποκορύφωμα ήρθε από τον Ισραηλινό δημοσιογράφο, Μπεν Γκάσπιτ, ο οποίος μέσα από την εφημερίδα «Maariv», εμμέσως πλην σαφώς προέτρεψε σε βιασμό της Άχεντ. «Στην περίπτωση των κοριτσιών (σσ. εννοεί και την 16χρονη φυλακισμένη) θα πρέπει να καθοριστεί ένα τίμημα με κάποια άλλη ευκαιρία, στο σκοτάδι, χωρίς μάρτυρες και κάμερες» έγραψε χαρακτηριστικά.
#FreeAhedTamimi
Κάποια Ισραηλινά και φιλοϊσραηλινά μέσα την αποκαλούν «Σίρλεϊ Τεμπλ» και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου«Pallywood» (κατά το Holywood), υποστηρίζοντας έτσι ότι είναι στημένα, μέρος της παλαιστινιακής προπαγάνδας.
Η ιστορία από την άλλη και όπως έχει αποτυπωθεί λέει τα εξής…Η Άχεντ μεγάλωσε στο χωριό Νάμπι Σάλεχ, ένα από τα πολλά σημεία της Δυτικής Όχθης όπου κατασκευάζονται οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί και βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των Παλαιστινίων.
Έτσι σε ηλικία 9 ετών αντιστάθηκε με το ίδιο θάρρος μπροστά στους ισραηλινούς στρατιώτες όταν συνέλαβαν τον πατέρα της και είναι η ίδια που τον Αύγουστο του 2015, επιτέθηκε σε ισραηλινό στρατιώτη που κρατούσε τον αδελφό της και μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά της κατάφεραν να τον απελευθερώσουν. Το 2015, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης η Άχεντ επιτέθηκε φραστικά σε ομάδα ισραηλινών γυναικών αστυνομικών, ενώ η φωτογραφία όπου η ίδια υψώνει το μεσαίο της δάχτυλο στις στρατιωτικούς έκανε τον γύρο του κόσμου.
«Οι Ταμίμι έχουν υπάρξει στην πρώτη γραμμή της αντίστασης στην ισραηλινή κατοχή. Το χωριό τους στην περιοχή Νάμπι Σάλεχ έχει αρπαγεί από παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς και οι Ισραηλινοί στρατιώτες είναι εκείνοι που προστατεύουν τη συγκεκριμένη κλοπή», δηλώνει στο Newsweek ο Γιούσεφ Μουνάγιερ, διευθυντής της αμερικανικής καμπάνιας για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.
«Η στρατιωτική ισραηλινή καταστολή των διαδηλώσεων των χωρικών έχει αφήσει πολλά μέλη της οικογένειας Ταμίμι τραυματισμένα, νεκρά και φυλακισμένα σε όλα αυτά τα χρόνια. Παρά τα εγκλήματα, η Άχεντ, μια νεαρή γυναίκα έχει κατηγορηθεί από τους Ισραηλινούς ως προβοκάτορας για το γεγονός ότι είχε το “θράσος” να χαστουκίσει έναν ένοπλο ισραηλινό στρατιώτη», καταλήγει ο Μουνάγιερ.
Η Άχεντ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα. Έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για την υπεράσπιση των παλαιστινιακών δικαιωμάτων και για τη συμμετοχή της σε τακτικές διαμαρτυρίες κατά της δήμευσης γης με στόχο το Νάμπι Σάλεχ και άλλα χωριά γύρω από τη Ραμάλα. Έχει παραβρεθεί σε συνέδρια διεθνώς, μεταξύ άλλων στην Τουρκία, τη Νότια Αφρική  και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μια διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε φέτος τον Σεπτέμβριο με θέμα τις γυναίκες στην παλαιστινιακή αντίσταση, όπου μίλησε μαζί με τη Λέιλα Χάλεντ, τη Σαχάρ Φράνσις και αρκετά μέλη του κοινοβουλίου.
Παλαιστινιακές οργανώσεις από όλο τον κόσμο καλούν σε διαδηλώσεις αλλά και σε χρήση του hashtag #FreeAhedTamimi που ήδη έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στο πλαίσιο του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του κοριτσιού λαμβάνει χώρα και εκστρατεία συλλογής υπογραφών στο Αvaaz.
https://secure.avaaz.org/campaign/en/free_ahed/?fFATPeb
https://www.facebook.com/Ahed-Tamimi-311665059010028/
https://www.facebook.com/WdAltmymy/
Ο γνωστός βραζιλιάνος σκιτσογράφος Carlos Latuff τιμά την Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι με σκίτσο του με τίτλο «Μια ελεύθερη ψυχή δεν μπορεί να συλληφθεί. Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι»
https://www.google.gr/search?q=ahed+tamimi+-+carlos+latuff&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=QyMWKuM-gEE3dM%253A%252C3qBq-97cLiJFpM%252C_&usg=__HdDB7mw8UBgfV-eazPgo6Eji_vA%3D&sa=X&ved=0ahUKEwien522-bnYAhXGJ5oKHeDcB3IQ9QEILjAB#imgrc=QyMWKuM-gEE3dM:
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα κρατούνται 311 ανήλικοι Παλαιστίνιοι σε ισραηλινές φυλακές. Εκατόν τριάντα από αυτά τα παιδιά έχουν προσαχθεί από την ημέρα που η αμερικανική κυβέρνηση αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκαλώντας κύματα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



θα το ξαναπω,που ειναι οι φεμινιστριες της Δυσης για το τι συμβαινει στην 16χρονη Αχεντ που θελουν να στειλουν οι ισραλινες αρχες να σαπισει στις στρατιωτικες φυλακες ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΕΝΑΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ?
φεμινισμος που εν τελει στο ονομα του συχνα εχουν γινει στρατιωτικες επεμβασεις σε χωρες ,δηθεν με το προσχημα των γυναικειων δικαιωματων?
#white_western_colonialist_fake_feminism_where_is_your_solidarity_with_Ahed_Tamimi??
*καποιος σχολιασε οτι οτι εκανε η Αχεντ δεν μπαινει στα γυναικεια αλλα στα ανθρωπινα δικαιωματα ..α τωρα μην τα πιασουμε και αυτα τα περιβοητα ''ανθρωπινα δικαιωματα''διοτι πηγανε στον πατο της θαλασσας η διαμελιστηκανε στα ερειπια απο τις νατοικες βομβες
εδω ομως προκειται για ενα κοριτσι και μαλιστα ανηλικο
..τι συμβαινει ? δεν ειναι αρκετα ομορφη?δεν εχει καλασνικοφ στα χερια?
που ειναι ολοι αυτοι που κραυγαζουν για τις μουσουλμανες που πρεπει να ''απελευθερωσουμε''με το ζορι διοτι δεν ξερουν οι ανιδεες οτι ''εχουν ενσωματωσει την πατριαρχια''και μπλα μπλα μπλα
*αν ηταν καμια ρωσιδα Pussy Riot ,α εκει θα ακουγαμε κραυγες αγανακτησης σε ολα τα καλπικα ''προοδευτικα''μπλογκς,κινηματα,εντυπα,ΜΜΕ κτλ κτλ ...
ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω ένα γνωστό που κλείνει το φωτάκι της οθόνης του υπολογιστή για να σώσει το πλανήτη αλλά είναι υπέρ της επένδυσης των Σκουριών.
#οικολογία_απ_τα_Λιντλ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΔΑΚΟΣ
Από τους πιο αξιόλογους διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνες στοχαστές του 20ού αιώνα, ο Κώστας Παπαϊωάννου, ξανάρθε στην επικαιρότητα με την έκδοση ενός βιβλίου, οπότε διάβασα διάφορα που γράφονται σχετικά με την προσωπικότητα και τη δουλειά του. Για να διαπιστώσω πως όταν η άγνοια συνδυαστεί με τη σκοπιμότητα, τα αποτελέσματα είναι άθλια και ανησυχητικά.
Θεωρώ απαράδεκτη την απόκρυψη του γεγονότος ότι ο Παπαϊωάννου σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή -κατά τον Εμφύλιο- έδρασε ως κοινός χαφιές. Μπορεί πολλοί να τον θαυμάζουν γιατί από το ΚΚΕ και την ΕΠΟΝ, ευρισκόμενος χάρη στο "Ματαρόα" στο Παρίσι, ήρθε σε ρήξη με τον μαρξισμό, αλλά να λένε και όλη την αλήθεια.
Ο άνθρωπος αυτός, έχοντας ενταχθεί στη δεξιά αντικομμουνιστική πτέρυγα της σοσιαλδημοκρατίας, όταν οι Έλληνες σοσιαλιστές ζητούσαν να συνδεθούν με τις διεθνείς σοσιαλιστικές οργανώσεις (Κομίσκο, ΣΚΕΠΑ κ.λπ.), έκανε τεράστια εκστρατεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να αποδείξει πως το ΣΚ-ΕΛΔ των Σβώλου-Τσιριμώκου ήταν... φιλοκομμουνιστικό και όργανο του Στάλιν! Ο λόγος; Το ότι δεν καταδίκαζε ως αντεθνικό τον αγώνα του ΔΣΕ.
Ε! Δεν ήταν και τόσο έντιμος και φωτισμένος ο μεγάλος στοχαστής!

Σχολιο.-  Και το "Η γέννηση του Ολοκληρωτισμού", μάλλον το χειρότερο, αν και το πιο γνωστό του βιβλίο, που δυστυχώς επανεκδόθηκε σχετικά πρόσφατα με εισαγωγή Γ.Καραμπελιά (;;), είναι η επιτομή της αντιδραστικότητας! Από εκεί αρύονται τσιτάτα και επιχειρήματα αποκομμένα από τον ρου των κειμένων προέλευσης όλοι οι ακροδεξιοί!
Σχολιο.-  Το "δυστυχώς" πήγαινε στην εισαγωγή του Γ. Καραμπελιά, που κάποτε εκτιμούσα, ενώ έτσι όπως το διατύπωσα φαίνεται ότι το "δυστυχώς" πάει στην επανέκδοση! `Εχεις δίκιο.Στο δεύτερο σκέλος της παρατήρησής σου δεν εννοούσα ότι είναι λάθος επειδή τα χρησιμοποιούν και οι ακδροδεξιοί, αλλά χρησιμοποιώντας τα οι ακροδεξιοί (τύπου Τζήμερου) χωρίς ποτέ παραπομπή στον Παπαϊιωάννου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν διαβάσει όλο το έργο των Μαρξ, Λενιν και λοιπών.
Σχολιο.-  Για τον Καραμπελιά συμφωνούμε. "Η γέννηση του Ολοκληρωτισμού" δεν αφήνει περιθώρια άλλης ερμηνείας ούτε καν του μαρξισμού (και μ αυτήν την έννοια διαφέρει). Κι αυτό το επιτυγχάνει με επιλεκτική (και μονομερή φυσικά) χρήση των τσιτάτων.Γράφτηκε το 1959 εν πλήρει αντι-αναρχοκομμουνιστική υστερία (όχι από αριστερή οπτική).
Σχολιο.- Και τους αναρχικούς ειρωνεύεται εν τέλει, κ όλους γενικά τους επαναστάτες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mordechai  Frizis
Οι φιλοτρομοκρατες οπαδοι και τσιρακια της αραβικης τρομοκρατικης οργανωσης "Λαϊκό Μετωπο της Παλαιστίνης" (pflp) προετοιμαζονται να μολυνουν με τη βρωμερή σιχαμενη παρουσία τους τους δρομους της Αθηνας, γυρω απο το Πολυτεχνείο, την Τετάρτη στις 18:00 η ωρα, κτήριο Γκινη, και εκει θα παρεβρεθει ο αντισιωνιστης μανωλης γλεζος. Να θυμισουμε πως τα φιλοτρομοκρστικα εκτρώματα που υποστηριζουν ανοιχτά τρομοκρατικες επιθεσεις και φόνους εβραιων (και οχι μονο) στο Ισραηλ αλλα και παγκοσμιως, υποστηριζονται τοσο απο αναρχοκομμουνιστικα φιλο-τρομοκρατικα και φιλο-χεζμπολάχ στοιχεια σαν τον τριανταφυλλο χριστοφορο απο τα Νεα Λιόσια οσο κι απο νεοναζιστικα στοιχεια σαν τον "μαυρο κρινο" σταυρο μακαρουνη απο την Τριπολη. Ευχομαστε την γρηγορη πτώση τους και απολυτη ήττα τους, ιδιως αυτη την Τεταρτη που είναι η τελευταια και σημαντικοτερη μερα της γιορτης του Χανουκα.
(Υ.Γ: Αυριο Τριτη επισης οι οπαδοι της ψευτο"παλαιστινιακής" τρομοκρστιας προκειται να κάνουν συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Ελ.Βενιζελου ωρα 18:00).

Σχολιο.-  Αυτος ο αληταρας σιωναζι Μορντεχαι Φριζις, που λεει ψεματα η σιωναζιστικη ισραηλινοναζιστικη  πρεσβεια στην Αθηνα, ότι μενει στο Ισραηλ, τελικα μενει στην Αθηνα. Αυτή είναι η δημοσιευση τουστις 18 Δεκεμβριου 2017.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν πας σε ένα supermarket και φεύγοντας κουβαλάς τα ψώνια σου με σακούλες που έχουν το ΛΟΓΟΤΥΠΟ του supermarket τους κάνεις διαφήμιση.
Αν δεν είχαν αυτή τη λειτουργία οι τυπωμένες με λογότυπο σακούλες, δεν θα πλήρωναν για να τις παράγουν, θα είχαν απλές μη-εκτυπωμένες σακούλες.
Τώρα -εμμέσως- ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ για να τους κάνεις αυτή τη διαφήμιση και μάλιστα με κόστος ανα σακούλα που αντιστοιχεί στο κόστος παραγωγής 100 τέτοιων σακουλών.
Αντί να επωμιστούν οι μεγαλομπακάληδες το περιβαλλοντογικό τέλος, το μετακύλησαν στον πελάτη επειδή ¨ΕΤΣΙ¨.
Η σακούλα είναι μια υπηρεσία του supermarket, δεν είναι ένα προϊόν που θα πρέπει να αγοράζεις, κάπως πρέπει να μεταφέρεις αυτά που αγόρασες. Είναι σαν να αγοράζεις τυρόπιτα και να στη δίνουν στο χέρι χωρίς σακουλάκι και χαρτοπετσέτα.
Επίσης, κοιτώντας τη σελίδα του Ε.Ο.ΑΝ. (ελληνικός οργανισμός ανακύκλωσης), λέει πως οι πλαστικές σακούλες ανακυκλώνονται, οπότε και η επιβολή αυτού του νέου τέλους δείχνει πως δημιουργήθηκε για είσπραξη χρημάτων, εφόσον στους μπλε κλάδους οι πλαστικές σακούλες θα ανακυκλωθούν ούτως ή άλλως, όπως συμβαίνει από τότε που ξεκίνησε η υπηρεσία ανακύκλωσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να θυμάσαι μόνο αυτό.
Το μόνο που θα σου αφήσουν για να θυμάσαι ότι αυτός ο τόπος ήταν κάποτε δικός σου θα είναι το όνομά σου και κάποια ζεϊμπέκικα του Καζαντζίδη, έτσι για να ξεδίνεις μες στη μιζέρια και να θυμάσαι ότι μ` αυτά…. ΚΑΠΟΤΕ ο πατέρας σου ονειρευόταν ένα καλύτερο αύριο για σένα, τα παιδιά σου και τον τόπο αυτό !
Αν μείνεις αδιάφορος και στην ….. αναμονή, σύντομα θα είσαι αυτό που οι αρχαίοι πρόγονοί μας το πρόφεραν με περιφρόνηση : Ανέστιος !
Χωρίς εστία. Χωρίς σπίτι. Χωρίς τόπο καταγωγής. Χωρίς ιστορία (γιατί αν είχες τέτοια, θα έπρεπε να την υπερασπιστείς). Χωρίς …. «στιά», όπως λένε σήμερα στα χωριά μας για το σπιτικό τζάκι, το παραγώνι. Το χώρο που θεωρούν ιερό και τον υπερασπίζονται με το αίμα τους!
Το μόνο που θα σου επιτρέπουν να λες θα είναι το …. «ΚΑΠΟΤΕ ..είχα κι εγώ πατρίδα, ιστορία, σπίτι, γονιούς, όνειρα και αξιοπρέπεια».
Δεν θα τους ενοχλεί, γιατί θα τους έχεις ήδη παραδοθεί.
Γιατί όταν σου πάρουν το σπίτι και το πουλήσουν στον κάθε ….Χανς ή Γιόχαν, για ένα κομμάτι ψωμί, εσύ (θυμήσου με) , για να ζήσεις, θα αναγκαστείς να δουλεύεις σαν κηπουρός στο σπίτι του Χανς (στο, πρώην, δικό σου σπίτι).
Τότε θα είναι αργά για σένα.
Εμείς, το ΕΠΑΜ, αποφασίσαμε να τους ανατρέψουμε, διώχνοντας την ξένη ακρίδα από τον τόπο μας. Και θα το κάνουμε !
Κάθε ώρα, κάθε μέρα γινόμαστε και πιο πολλοί !
Εσύ έχεις να επιλέξεις, το τι θέλεις να λες αύριο στους φίλους, και τα παιδιά. «Κάποτε είχαμε πατρίδα» ή «Τότε πάλεψα κι εγώ μαζί με όλο το λαό και το ΕΠΑΜ κι έχουμε σήμερα πατρίδα» ;;
Δική σου η επιλογή. Δική σου και η μοίρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΙ, ΠΡΟΘΥΜΟΙ, ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΟΙ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
Ένα από τα συνθήματα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα εδώ και 5 μέρες στο Ιράν σύμφωνα με το international viewpoint είναι το εξής: «We regret the revolution and overthrow the monarchy». Για όσους δεν ομιλούν την αγγλική το μεταφράζουμε. «Μετανοούμε για την επανάσταση και την ανατροπή της μοναρχίας». Ναι καλά διαβάσατε! Οι διαδηλωτές που δήθεν κόπτονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα στο Ιράν νοσταλγούν τον Σάχη και τη μοναρχία. Αν σε αυτά τα αισθήματα που προσδίδουν με αλάνθαστο τρόπο τον πολιτικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων προσθέσει κανείς την αμέριστη συμπαράσταση του πλανητάρχη -γνωστό για την ευαισθησία του για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε συγκεκριμένες βεβαίως χώρες που δεν τις κάνει κέφι- το συμπέρασμα βγαίνει πέραν πάσης αμφιβολίας.
Βεβαίως υπάρχουν χαϊβάνια που όταν βλέπουν κόσμο «από τα κάτω» είναι έτοιμα να προσφέρουν κάθε υποστήριξη. Βεβαίως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι «από τα κάτω». Οι γκεμπελίσκοι των «πορτοκαλί επαναστάσεων» έχουν υιοθετήσει σούμπιτο το λεξικό της ελευθεριακής φλυαρίας για να κάνουν ευκολότερη τη δουλειά τους. Τα αποτελέσματα τα είδαμε στη Λιβύη, την Ουκρανία, τη Συρία όταν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο τμήμα της αριστεράς, της αναρχίας και των διαφόρων ελευθεριακών πανηγύριζαν για την πτώση των «δικτατόρων» και έχαναν από τα μάτια τους τους ισλαμιστές λακέδες του ιμπεριαλισμού, τους βομβαρδισμούς του Νατο, του Σαρκοζί και τους Μπερλουσκόνι, τους φασίστες στην Ουκρανία και την αμέριστη υποστήριξη στο πραξικόπημα τους από το σύνολο της αυτοκρατορίας (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ).
Αυτό όμως που κάνει -πλέον αλγεινή εντύπωση είναι ότι τα παπαγαλάκια αυτής της αριστεράς δεν βλέπουν πια όταν αναπαράγουν τις ειδήσεις του CNN ή από τα παρακλάδια του όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε τι κάνουν copy paste.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφτίλισε "δικαστή" και καθεστώς!
Η 16χρονη Παλαιστίνια Ahed Tamimi, που είναι φυλακισμένη στις κατοχικές φυλακές των σιωνιστών ναζί, προσήχθη σε στρατοδίκη "δικαστή" του ναζιστικού καθεστώτος.
5 βαριές κατηγορίες και μεταξύ αυτών ότι πιο γελοίο... πως "χαστούκισε στρατιώτη".
Ο "δικαστής" της απευθύνει ερωτήσεις...
- "Πως χαστούκισες δικό μας στρατιώτη;"
Το 16χρονο ανήλικο κορίτσι ύψωσε τα δεμένα χέρια της προς την έδρα κι απάντησε:
"Αν μου βγάλεις αυτές [τις χειροπέδες] μπορώ να στο δείξω απευθείας στην πράξη"!
Υποκλινόμαστε κορίτσι της Παλαιστίνης!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι έπειτα τα ίδια αφεντικά των ΗΠΑ μας φόρτωσαν τον πάντα γελαστούλη ανεπάγγελτο "αριστερό ριζοσπάστη" Τζιφρα, που θα έσκιζε τα μνημόνια και τώρα "μοιράζεται ίδιες αξίες με τις ΗΠΑ"... σύμφωνα με τις δικές του δημόσιες δηλώσεις!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.
Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.
Εγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη ...
Βρήκαμε τη στάχτη. Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή.

Γ. Σεφέρης