Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Τεταρτη 3 Ιανουαριου 2017


Επόμενο βήμα η κατάργηση των συσκευασιών. Θα πηγαίνεις για γάλα στο Lidl με το κατσαρόλι και θα αρμέγεις την κατσίκα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Quiz:Ο Α αγοράζει στο sm 30 πλαστικές σακούλες κ τις βάζει σε άλλες 2 πλαστικές σακούλες. Πόσο ΦΠΑ θα πληρώσει συνολικά;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Ανεργος πατέρας συνελήφθη στον Βόλο να κλέβει βρεφικό γάλα για το μωρό του.
Το να κλέβεις από ανάγκη για το μωρό σου, είναι έγκλημα.
Το να κλέβεις για τη καυλάντα σου (βλ. Energa-Siemens-Novartis), είναι ανάπτυξη και καινοτομία, ενδεχομένως να έρθουν και τίποτα βουλευτές στα πάρτι σου, να φωτογραφηθούν μαζί σου.''
(η μεγαλυτερη μορφη βιας ειναι η φτωχεια )



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγη ώρα μπλόκαρα έναν τυπάκο, υποστηρικτή της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών στον Ερντογάν, ο οποίος χαρακτηρίζει εθνικισμό και αντιτουρκισμό την υπεράσπιση της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Όμως, δεν ήταν οι απόψεις του που προκάλεσαν το μπλοκάρισμα. Ως συνειδητός προβοκάτορας και λασπολόγος, μου έκανε τη "ρητορική" ερώτηση αν, γα να μην εκδοθούν, θα έκανα διαδήλωση μαζί με τον Άδωνι, τον Βορίδη και τη Χρυσή Αυγή.
Τόσο αλητάμπουρας! Τόσο βρόμικος λασπολόγος!
Σχολιο.-   Λες και τα Μουσολινακια που κυβερνούν έχουν διαφορά με αυτούς που ανέφερε
Σχολιο.- Και η εφημερίδα των συντακτων που αυτοπροσδιορίζεται ως υπερασπιστής προσφύγων ,διωκόμενων κ.λ.π. εγραφε χθες Τριτη πρωτοσελιδα «δεν τους δινουμε, δεν τους θελουμε».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018
Δήμαρχος Σαν Χουάν: Ο Τραμπ ήταν καταστροφή για το Πουέρτο Ρίκο περισσότερο από τον τυφώνα
Η δήμαρχος του Σαν Χουάν, Κάρμεν Γιουλίν Κρους, σε δηλώσεις της το προηγούμενο Σάββατο, χαρακτήρισε καταστροφική τη στάση της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στις ζημιές που άφησε ο ισχυρός τυφώνας Μαρία, που πριν 100 ημέρες σάρωσε το Πουέρτο Ρίκο.
«Ο Τραμπ ήταν ασεβής προς το λαό του Πουέρτο Ρίκο και τους πολίτες των ΗΠΑ που άφησαν τα σπίτια τους για να έρθουν να μας βοηθήσουν. Εκεί που χρειαζόταν να είναι γενικός αρχηγός, ήταν γενικός καταστροφέας», δήλωσε σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.
«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν ενσαρκώνει τις αξίες του καλού λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, σημείωσε η αξιωματούχος η οποία σε άλλες περιστάσεις έχει εκδηλωθεί κατά της ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου στη φυσική καταστροφή που σάρωσε το νησί του Πουέρτο Ρίκο.
Η Κρους δήλωσε ότι ευχαριστεί όλους τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών που υποστήριξαν το Σαν Χουάν και το Πουέρτο Ρίκο, αλλά αναγνώρισε ότι το «Ελεύθερο Συνδεδεμένο Κράτος» δεν ανέκαμψε εξολοκλήρου από την καταστροφή.
Η «Μαρία» χτύπησε την επικράτεια του Πουέρτο Ρίκο στις 20 Σεπτέμβρη ως τυφώνας κατηγορίας 4 – με μέγιστο το 5 στην κλίμακα Safir-Simpson – λίγες μέρες αφού πλησίασε ο τυφώνας «Ίρμα», θεωρούμενος από ειδικούς ως το πιο ισχυρό μετεωρολογικό φαινόμενο που σχηματίστηκε ποτέ στη λεκάνη του Ατλαντικού και της Καραϊβικής.
Μετά από περισσότερους από 3 μήνες τα βασικά είδη συνεχίζουν να βρίσκονται σε έλλειψη και σχεδόν το μισό νησί δεν έχει ηλεκτρική ενέργεια.
Αν και η επίσημη καταμέτρηση των νεκρών είναι μικρότερη των 100, ανεξάρτητες έρευνες εκτιμούν ότι πέθαναν περισσότερα από 1000 άτομα.
Η Αρχή Ηλεκτρικής ενέργειας του Πουέρτο Ρίκο διαβεβαιώνει ότι το 69% του ηλεκτρικού δικτύου είναι λειτουργικό, αλλά δεν είναι σαφές πόσα άτομα και εταιρίες λαμβάνουν αυτή την ενέργεια ή πόσο σταθερή είναι η παροχή.
Σύμφωνα με την Κρους, παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό μονάδες που παρέχουν υπηρεσίες σε κρίσιμα κέντρα για την ιατρική περίθαλψη και τα νοσοκομεία.
Το Σεπτέμβρη, ο Τραμπ κατέκρινε τη δήμαρχο μέσω του Twitter θεωρώντας ότι έχει δείξει «λίγη ηγετική ικανότητα», ενώ δήλωσε ότι οι πορτορικανοί ήθελαν «να γίνουν όλα από αυτούς».
«Έχει λείψει η ηθική επιταγή που κάθε ηγέτης θα έπρεπε να διαθέτει στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι απλό: να κάνει τη δουλειά του. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει δει έναν γενικό αρχηγό ανίκανο να διοικήσει», ανέφερε η Κρους.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επισκέφτηκε το Σαν Χουάν στην 3 Οκτώβρη για λίγες ώρες για να αξιολογήσει τις ζημιές που άφησε το μετεωρολογικό φαινόμενο. Ωστόσο, η επίσκεψή του σημαδεύτηκε από διαμαρτυρίες όταν πετάχτηκε χαρτί υγείας σε ένα πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε μια εκκλησία.
Κάτω από το καθεστώς του Ελεύθερου Συνδεδεμένου Κράτους, οι κάτοικοι του Πουέρτο Ρίκο έχουν υπηκοότητα των ΗΠΑ, αλλά δεν έχουν όλα τα πολιτικά δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμα των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών του εκλέγειν για τον πρόεδρο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ καλει την αστυνομία και κλείνει φυλακή απελπισμένους ανθρώπους ?
(λεω για τον πατερα που συνελαβε η αστυνομια ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΕΨΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ??
(μα αν δεν κατεβαινει κοσμος γι'αυτο,τοτε ποτε στο διαολο θα κατεβει?)
κανονικα ,οχι μονο μπουκοταζ πρεπει να γινει στο σουπερ μαρκετ της ντροπης αλλα να υπσρχει απο δω και περα νομικη δομη στηριξης τετοιων περιστατικων ..
Εννοειται θα πρεπε να υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ δομες στηριξης των πιο φτωχων και ευαλωτων συνανθρωπων μας ασχετως ηλικιας,φυλης κτλ (τα αυτονοητα θα λεμε??)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοβαρή εμπλοκή με γερμανικό ερευνητικό σκάφος
 Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 18:10
Απρόσμενη εμπλοκή σημειώθηκε με τη δραστηριότητα του γερμανικού ερευνητικού πλοίου «Meteor», το οποίο είχε λάβει πρόσφατα άδεια για υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο, και συγκεκριμένα ανοιχτά των Κυθήρων. Όπως ανακάλυψε η ελληνική πλευρά, το πλοίο που ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου ζήτησε άδεια και από την Τουρκία προκειμένου να προβεί στις εν λόγω έρευνες, και ως εκ τούτου η άδειά του ανακλήθηκε αμέσως.
Μάλιστα, σκάφος του Λιμενικού πλέει κοντά στο Meteor, με εντολή να συλληφθεί το πλήρωμα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι διεξάγει έρευνες, μετά την ανάκληση της άδειάς του.
Το γερμανικό σκάφος ξεκίνησε έρευνες την προηγούμενη εβδομάδα ανοιχτά της Λήμνου, οπότε και η τουρκική πλευρά τους ζήτησε... την άδεια τους, απαίτηση που έγινε δεκτή από τους Γερμανούς.
Το συμβάν αυτό έρχεται σε συνέχεια της πορείας της τουρκικής κορβέτας, που εμφανίστηκε ανοιχτά των Κυθηρών για να συνοδεύσει το νορβηγικό γεωτρύπανο που έχουν νοικιάσει οι Τούρκοι για έρευνες κοντά στην Κύπρο, αλλά και της έκδοσης δύο NAVTEX από την Τουρκία σύμφωνα με τις οποίες ενημέρωναν ότι το γερμανικό ερευνητικό πλοίο πρόκειται να προβεί επιστημονικές έρευνες στην περιοχή του Αιγαίου.
Οι NAVTEX δέσμευαν συνολικά εννέα θαλάσσιες περιοχές που ορίζονται από τα νησιά Λήμνος-Κάρπαθος-Κύθηρα.
Όπως εκτιμούν αναλυτές, οι Γερμανοί δεν είχαν κανένα λόγο να ζητήσουν άδεια από τις τουρκικές αρχές για να κάνουν έρευνες στον 23ο μεσημβρινό -τέμνει τα Κύθηρα- όπου είχαν προγραμματίσει να βρίσκεται το «Meteor» στις 5 Ιανουαρίου, ούτε στην Κάρπαθο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή εντός του FIR Αθηνών όπου η άδεια παραχωρείται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Η Κνεσέτ ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο για επιβολή θανατικής ποινής σε «τρομοκράτες»
 Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 19:03
Ενώ ο κόσμος κινείται προς την κατάργηση της θανατικής ποινής, το Ισραήλ εργάζεται για να επικυρώσει αυτό τον νόμο.
Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή θανατικής ποινής σε «τρομοκράτες» ψηφίστηκε, σε πρώτη ανάγνωση, από την Κνεσέτ με οριακή πλειοψηφία, 52 ψήφους υπέρ και 49 κατά.
Το νομοσχέδιο, που κατέθεσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να θεσμοποιηθεί πρέπει να περάσει από τρεις γύρους ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Ορίζει ότι τα στρατοδικεία θα μπορούν να αποφασίζουν με απλή πλειοψηφία θανατική ποινή για «τρομοκρατικά εγκλήματα».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της πρώτης ψηφοφορίας, ο Λίμπερμαν δήλωσε ότι ο νέος νόμος θα αποτελέσει ένα «ισχυρό αποτρεπτικό μέσο στους τρομοκράτες, σίγουρα πιο αποτελεσματικό από ό,τι η καταστροφή των σπιτιών των οικογενειών τους».
«Πρόκειται για απόδοση δικαιοσύνης σε ακραίες περιπτώσεις», δήλωσε ο Νετανιάχου, που ήταν παρών στη ψηφοφορία. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται μια πιο ενδελεχής συζήτηση και ότι το θέμα θα εξεταστεί σε επίπεδο υπουργών, πριν εισηχθεί εκ νέου στο κοινοβούλιο.
Σε ερώτηση ενός Ισραηλινού Άραβα βουλευτή κατά πόσον ο νόμος θα πρέπει επίσης να εφαρμόζεται σε Εβραίους που καταδικάζονται για δολοφονία Παλαιστινίων, ο Νετανιάχου απάντησε: «Καταρχήν ναι».
«Θανατική ποινή για τρομοκράτες – Είναι καιρός να την εφαρμόσουμε στις πιο σοβαρές υποθέσεις», είχε δηλώσει από τον Ιούλιο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός όταν επισκέφτηκε τους συγγενείς των θυμάτων μιας επίθεσης ενός Παλαιστινίου που σκότωσε τρεις Ισραηλινούς εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Ενώ ο κόσμος κινείται προς την κατάργηση της θανατικής ποινής, το Ισραήλ εργάζεται για να επικυρώσει αυτό τον νόμο, που στοχεύει τους Παλαιστινίους», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Καντούρα Φαρές, επικεφαλής της Ένωσης Παλαιστινίων Κρατουμένων.
Η θανατική ποινή προβλέπεται από τον ισραηλινό στρατιωτικό νόμο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αλλά δεν έχει ποτέ επιβληθεί. Η νομοθεσία εντός των αναγνωρισμένων συνόρων του Ισραήλ προβλέπει τη θανατική ποινή για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για προδοσία.
Ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στο Ισραήλ, το 1962, ήταν ο αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος Άντολφ Άιχμαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης ανακοίνωσε «το τέλος της ανταρσίας»
Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 18:13
Ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, ο στρατηγός Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι βρίσκεται σε θέση να ανακοινώσει «το τέλος της ανταρσίας», αναφερόμενος στις νεοφιλελε διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης και της βοηθειας που παρεχει στη Συρια, που γινονται στο Ιράν εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα.
«Σε αυτό το κίνημα ανταρσίας, γίνονται συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή ως επί το πλείστον 1500 ανθρώπων και ο αριθμός των ταραχοποιών δεν ξεπερνά τους 15.000 ανθρώπους στο σύνολο της χώρας» συμπλήρωσε ο ίδιος, σε δηλώσεις που έκανε και δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο των Φρουρών της Επανάστασης.
«Ένας μεγάλος αριθμός ταραχοποιών, που βρίσκονται στο επίκεντρο της εξέγερσης έχουν εκπαιδευτεί από τις δυνάμεις κατά της επανάστασης και τους Μουτζαχεντίν του Λαού», πρόσθεσε.
Αυτά τα πρόσωπα «έχουν συλληφθεί και θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε βάρος τους», υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο στρατηγός Τζαφαρί διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι χιλιάδες άνθρωποι «εκπαιδεύτηκαν» από τις ΗΠΑ για να «υποκινήσουν ταραχές στο Ιράν».
«Θα πρέπει να ευχαριστούμε τον μεγάλο ιρανικό λαό διότι, από τη στιγμή που οι πολίτες κατανόησαν ότι ενεπλάκη η χείρα των ξένων και των στασιαστών, διαχώρισαν τη θέση τους παρά τα οικονομικά προβλήματα, προκειμένου να υπερασπιστούν τις αξίες της επανάστασης και του ισλαμικού Ιράν», σημείωσε ο Ιρανός αξιωματικός.
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρμαχοι της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν σήμερα σε δεκάδες πόλεις του Ιράν για να καταδικάσουν τις «ταραχές» που συγκλονίζουν τη χώρα εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα. Νέες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο στο Ισφαχάν και το Μασχάντ υπέρ της κυβέρνησης και κατά των βίαιων επεισοδίων των τελευταίων ημερών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς γλιτώσαμε από τον Ερντογάν
 Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 20:04
Μπαμπά, πότε θα γυρίσουμε στο σπίτι μας; Η πεντάχρονη Ράνα θέλει να επιστρέψει στην Άγκυρα. Για να το καταφέρει όμως, πρέπει να εκπληρώσει έναν τελευταίο στόχο, να μάθει ελληνικά. Αυτοί είναι οι όροι του παιχνιδιού, που επινόησαν οι γονείς της για να βιώσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται την τραυματική εμπειρία του ξεριζωμού και της καταδίωξης από τις αρχές της πατρίδας της.
Η οικογένεια του Ταχσίν κατέφυγε στην Ελλάδα μετά τις μαζικές διώξεις του Ερντογάν.
Ο ίδιος περιγράφει την απίστευτη περιπέτειά του και συχνά ξεσπά σε δάκρυα.
Ανώτατος υπάλληλος σε υπουργείο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Ταχσίν, έχασε δουλειά και περιουσία, ως γκιουλενιστής. Για ένα χρόνο κρυβόταν στην Τουρκία για να αποφύγει τη σύλληψη.
Πατέρας τριών παιδιών, ο 46χρονος δεν είχε άλλη επιλογή εάν παραδινόταν θα κατέληγε στη φυλακή χωρίς δίκη. Οι αρχές πραγματοποίησαν τουλάχιστον 8 εφόδους στο σπίτι του στην Άγκυρα, χωρίς αποτέλεσμα. Τον αναζητούσαν παντού και πρώτοι στη λίστα των αρχών ήταν οι στενοί συγγενείς του.
Ο 68χρονος πατέρας του είναι τυφλός, αυτό όμως, δεν εμπόδισε τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας να τον συλλάβουν και να βρεθεί υπό κράτηση για 3 μήνες. Από το πογκρόμ δεν γλίτωσε ούτε η αδελφή του, παρ’ ότι ήταν έγκυος.
Στις 17 Μαΐου 12 πάνοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι της. Τα δύο αδέλφια του καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης έξι και επτά ετών, ως γκιουλενιστές.
Ελλάδα-Τουρκία: Ένα «παιχνίδι» δρόμος...
Τον Αύγουστο πήρε την απόφαση να πάρει την οικογένεια του και να φύγει από τη χώρα. Ήθελε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του. Χωρίς διαβατήριο, πλέον, απευθύνθηκε σε κυκλώματα διακινητών για να ξεφύγει.
Αρχικά του ζητούσαν 14.000 ευρώ. Τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει 10.000 ευρώ, τα οποία έδωσε στους διακινητές για να διασχίσει με τα παιδιά και τη γυναίκα του Μεριέμ τα σύνορα από τον Έβρο.
Από την Άγκυρα το κύκλωμα μετέφερε την οικογένεια στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην Ανδριανούπολη.
Τη νύχτα 25ης Αυγούστου θα ξεκινούσε η επικίνδυνη διάσχιση του ποταμού. Η 5χρονη Ράνα, ο 13χρονος Ενές και ο 15χρονος Άλπερεν ήταν φοβισμένοι. Ο Ταχσίν και η Μεριέμ έπρεπε να σκεφτούν κάτι για να καταπολεμήσουν το φόβο και βρήκαν το καλύτερο αντίδοτο, ένα παιχνίδι.
«Πήρα τη Ρἀνα την έβαλα απέναντι μου και της είπα πως πρόκειται για ένα παιχνίδι, ένα παιχνίδι με τρία επίπεδα. Εάν τα καταφέρναμε θα μας έδιναν στο τέλος ένα δώρο.
Πρώτο επίπεδο. Πρέπει να περάσουμε το ποτάμι προς την Ελλάδα να πάμε στην Αλεξανδρούπολη. Της είπα πως έπρεπε να περπατήσουμε πολύ, να περάσουμε από βάλτους αλλά δεν πρέπει να μιλάμε καθόλου. Δεύτερο επίπεδο, όταν φτάσουμε στην Ελλάδα θα μας πάρουν οι αστυνομικοί και ίσως μας βάλουν σε ένα κλειστό δωμάτιο για 2-3 ημέρες. Δεν πρέπει να ρωτάς τίποτα και να υπακούς. στους κανόνες. Εάν δεν κλάψεις εκεί θα πάρεις ένα δώρο και θα πάμε στο τρίτο επίπεδο, της είπα. Στο τρίτο επίπεδο όταν μας αφήσουν ελεύθερους θα πάμε στην Αθήνα. Εκεί θα ζούμε με ανθρώπους που δεν μιλούν τουρκικά. Εάν μάθεις τη γλώσσα και ξεκινήσεις να πηγαίνεις στο σχολείο, τότε θα πάμε πίσω στο σπίτι μας στην Άγκυρα», λέει συγκινημένος ο Ταχσίν.
Η ιστορία τους εξελίχθηκε ακριβώς έτσι. Τη νύχτα της 25ης Αυγούστου επιβιβάστηκαν σε μια μικρή πλαστική βάρκα για να διασχίσουν τον Έβρο, στην οποία επέβαιναν συνολικά 16 άτομα.
Δύο φορές χρειάστηκε να περισυλλέξουν ανθρώπους που έπεσαν στο νερό. Τελικά τα κατάφεραν και η μικρή Ράνα παρέμεινε σιωπηλή. Όταν έφθασαν στην ελληνική όχθη ξεκίνησε το περπάτημα. Μια νύχτα ατελείωτη. Η Μεριέμ διακόπτει τον άνδρα της. Τα δάκρυα που με δυσκολία συγκρατούσε νωρίτερα, ποτίζουν το ταλαιπωρημένο πρόσωπό της.
«Οι περισσότεροι ενήλικες δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή. Αλλά η μικρή επειδή πίστευε πως είναι ένα παιχνίδι και υπάρχει ένα μεγάλο δώρο στο τέλος, την περπάτησε όλη. Όταν προσπάθησα να την πάρω αγκαλιά μου είπε: “Μαμά άσε με κάτω θέλω να κερδίσω το παιχνίδι”».
Την αυγή εντόπισε την οικογένεια μια ομάδα Ελλήνων αστυνομικών. «Τα παιδιά ήταν βρεγμένα, μας έφεραν κουβέρτες και κάτι για φαγητό. Ακόμα τους θυμάμαι και τους ευχαριστώ», λέει ο Ταχσίν. Η οικογένεια έμεινε σε χώρο κράτησης για δύο ημέρες, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη για να συνεχίσει το ταξίδι της. Από εκεί έφτασε στην Αθήνα. Η Ράνα πιστεύει ακόμα στο παιχνίδι, το μόνο που της απομένει για να το ολοκληρώσει είναι να μάθει ελληνικά... Ο Ταχσίν έχει αιτηθεί ασύλου και ελπίζει σε μια νέα ζωή μακριά από τις διώξεις Ερντογάν.
Η τραγωδία στη Λέσβο
Η οικογένεια του Ταχσίν στάθηκε τυχερή. Για εκείνους το επικίνδυνο ταξίδι είχε αίσιο τέλος. Δεν συνέβη όμως, το ίδιο με την οικογένεια του Χουσεϊν Μαϊντάν. Με τον Ταχσίν ήταν φίλοι αδελφικοί από παιδιά. Τα τρία πτώματα που ξεβράστηκαν στις ακτές της Λέσβου στις αρχές Νοεμβρίου εκτιμάται πως ανήκουν στην οικογένεια Μαϊντάν. Ο Χουσεϊν και η γυναίκα του Νουρ απολύθηκαν με προεδρικό διάταγμα Ερντογάν.
Οι δύο ιστορίες έχουν πολλά κοινά σημεία αλλά μια διαφορά που στάθηκε μοιραία για τον Χουσεϊν. Εκείνος δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει τους διακινητές και να δραπετεύσει από την Τουρκία. Αγόρασε για 1000 ευρώ μια ξύλινη βάρκα και αποφάσισε να περάσει στην Ελλάδα από το Αιγαίο. Η φωνή του Ταχσίν σπάει όταν μιλά για τον φίλο του. «Μαϊντάν στη γλώσσα μας σημαίνει ορυχείο. Ο Χουσεϊν ήταν πραγματικά ένα διαμάντι, που ποτέ δεν έκανε κακό σε κανένα», λέει ο Ταχσίν. Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το ταξίδι ο Χουσεϊν, ο αδελφός του Ραμαντάν Μαϊντάν επικοινώνησε με τον Ταχσίν και του ζήτησε να τον βοηθήσει όταν θα έφτανε στην Ελλάδα. Ο Ταχσίν περίμενε για αρκετές ημέρες μάταια όμως. Ο αδελφός του Χουσεϊν επικοινώνησε ξανά μαζί του, του είπε πως τα ίχνη του Μαϊντάν, της Νουρ και των τριών παιδιών έχουν χαθεί και του ζήτησε να ψάξει για εκείνους στην Ελλάδα.
Ο Ταχσίν ρώτησε όπου μπορούσε σε νοσοκομεία, προσφυγικούς καταυλισμούς, την αστυνομία, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Τότε είπε στην οικογένεια του Χουσεϊν να επικοινωνήσει με την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Τα αδέλφια του Χουσεϊν, Ραμαντάν και Σατιλμίς Μαϊντάν βρίσκονται επίσης, στις «μαύρες λίστες» του καθεστώτος. Στον Σατιλμίς μάλιστα, ανήκει η ταυτότητα που βρέθηκε πάνω στο πτώμα του άνδρα που εντοπίστηκε στη Λέσβο. Ο Ραμαντάν Μαϊντάν ήταν στρατιωτικός. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αποτάχθηκε και το διαβατήριο του κατασχέθηκε. Ο Σατιλμίς εργάζεται στην Istikball. Πρόκειται για μια από τις 1000 και πλέον ιδιωτικές εταιρείες που εθνικοποίησε ο Ερντογάν και συνέλαβε τους ιδιοκτήτες. Οι δύο άνδρες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα αδυνατούν να ταξιδέψουν στη Λέσβο. Θεωρούν όμως, βέβαιο πως ο αδελφός τους και η οικογένεια του είναι νεκροί. Έστειλαν δείγματα DNA και περιμένουν τα αποτελέσματα για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι τους.
Όσο για τους γονείς: «Δεν μπορούμε να πούμε στον πατέρα και τη μητέρα του Χουσεϊν Μαϊντάν πως αυτά τα πτώματα ανήκουν στον γιό και τα εγγόνια τους. Ελπίζουν ακόμα και περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA», λέει ο Ταχσίν.
Οι διώξεις και το στίγμα στους «γκιουλενιστές»
Στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε μια εκστρατεία μαζικών διώξεων εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και των οικογενειών τους που θεωρήθηκαν υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Είναι χαρακτηριστικό πως τις δύο πρώτες ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος είχαν εκδοθεί προεδρικά διατάγματα για την αποπομπή 20.000 δημοσίων υπαλλήλων. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εκδόθηκαν και εντάλματα σύλληψης εις βάρος των ανθρώπων αυτών.
Οι αρχές παραδέχθηκαν πως τα ονόματα και οι λίστες των διώξεων ήταν έτοιμες πριν την απόπειρα πραξικοπήματος αλλά η νομοθεσία τότε δεν επέτρεπε την πραγματοποίηση των εκκαθαρίσεων σε αυτή τη μαζική μορφή. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του εισαγγελέα Αχμέτ Μπιτσέρ, ο οποίος είχε πεθάνει δύο μήνες, πριν δημοσιοποιηθεί η λίστα με τους τους διωκόμενους και εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.
Τα ονόματα των διωκόμενων δημοσίων λειτουργών δημοσιοποιήθηκαν στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό πως στους ανθρώπους αυτούς δόθηκαν νέες ταυτότητες που διέθεταν έναν ειδικό κωδικό. Ακόμα και αν δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους δεν θα μπορούσαν να βρουν δουλειά ούτε στον ιδιωτικό τομέα. Πλέον έφεραν το «στίγμα» των γκιουλενιστών.
Η περιουσία των αποπεμφθέντων δημοσίων λειτουργών κατασχέθηκε. Πιστωτικές κάρτες, τραπεζικοί λογαριασμοί, σπίτια και αυτοκίνητα κατασχέθηκαν χωρίς να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου. Το ίδιο συνέβη και με τα διαβατήρια τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους.
Περισσότερες από 1000 μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας πέρασαν στον έλεγχο του κράτους και πολλοί επιχειρηματίες φυλακίστηκαν.
Ουσιαστικά οι άνθρωποι αυτοί χωρίς περιουσία, διαβατήρια και την δυνατότητα να βρουν αλλού δουλειά τέθηκαν στο κοινωνικό περιθώριο και επέλεξαν το δρόμο της φυγής από τη χώρα.
Oι εκκαθαρίσεις Ερντογάν με αριθμούς
- 146.713 δημόσιοι λειτουργοί απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Μεταξύ αυτών 8.693 ακαδημαϊκοί και 4.463 δικαστές και εισαγγελείς.
-128.998 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση.
-61.247 άνθρωποι συνελήφθησαν και κρατούνται ακόμη χωρίς δίκη. Μεταξύ αυτών 308 δημοσιογράφοι, 17.000 γυναίκες και 668 μικρά παιδιά. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί βασανισμοί κρατουμένων και θάνατοι μέσα στις φυλακές.
-3.003 Σχολεία, ιδρύματα και πανεπιστήμια έκλεισαν.
-187 μέσα μαζικής ενημέρωσης έβαλαν λουκέτο ή πέρασαν σε κυβερνητικό έλεγχο.
- Περισσότερες από 1000 επιχειρήσεις πέρασαν στα χέρια του κράτους και αρκετοί από τους ιδιοκτήτες φυλακίστηκαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Ιλίου ενάντια στους πλειστηριασμούς
 Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 16:00
Με σύνθημα «Όχι στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας» μέλη της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση, μαζί με μέλη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), στο Ειρηνοδικείο Ιλίου ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Τελικώς ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός αναβλήθηκε.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος βρέθηκε στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, δήλωσε: «Χάρις στο κίνημα ανεστάλη σήμερα στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, πλειστηριασμός από την Alpha Bank πρώτης κατοικίας 60 τ.μ με 25 χιλ. ευρώ και για οφειλή 20 χιλιάδων ευρώ».
Ο γραμματέας της ΛΑΕ, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, πρόσθεσε ότι: «Λέμε ότι ανεστάλη και αυτός ο πλειστηριασμός χάρις στο κίνημα, διότι αν το τελευταίο δεν είχε αποφασιστική και δυναμική παρουσία, δεν θα υπήρχε αναγκαστική αποχή των συμβολαιογράφων, και αυτήν την ώρα, άλλη μια πάμφτωχη οικογένεια θα έχανε για ευτελές ποσό το μικρό σπίτι της. Αυτόν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 60 τ.μ για μια μικρή οφειλή 20.000 ευρω, που είχε προγραμματίσει η Alpha Bank, τον αφιερώνουμε στους ψεύτες Τσίπρα, Τσακαλώτο και Κοντονή, που διακηρύσσουν χωρίς αιδώ ότι δεν πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες κάτω των 300 χιλ. ευρώ».
Καταλήγοντας στη δήλωση του εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποχωρήσει αλλά θα ανατραπεί  «και θα ανατραπεί από τα κάτω, από τους κοινωνικούς αγώνες και πρώτα απ' όλα από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο είναι ο νέος πρωταγωνιστής στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και μια αυθεντική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Ακολουθησε τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη από τη Λαϊκή Ενότητα η δηλωση του Δημήτρη Καζάκη από το ΕΠΑΜ:
«Η χωρα τελει υπα κατοχη, ετσι κι αλλιως εχουμε χασει τη δυνατοτητα να αποφασιζουμε μονοι μας, και εχει δρομολογηθει ο Ελληνας Πολιτης να χασει όχι μονο την δημοσια περιουσια του αλλα και την ιδιωτικη, γιαυτο και γινεται αυτή η κινητοποιηση, να μην χαθει η περιουσια του Ελληνα Πολιτη, και επιπλεον, οσον αφορα το ΕΠΑΜ, η κινητοποιηση γινεται και για να μην ισχυσουν αυτές οι αποφασεις και να επιστραφουν οι ιδιοκτησιες στους ιδιοκτητες τους. Να μην αλλαξει τιτλους ιδιοκτησιας η χωρα.»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ευρωπαίος πολίτης συνελήφθη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Ιράν
 Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 17:32
Ένας Ευρωπαίος πολίτης συνελήφθη κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην επαρχία Μπορουζέρντ στο δυτικό Ιράν, είπε σήμερα ένας Ιρανός δικαστικός αξιωματούχος χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την εθνικότητα του συλληφθέντος.
«Ένας Ευρωπαίος πολίτης συνελήφθη στην επαρχία Μπορουζέρντ… Αυτό το πρόσωπο εκπαιδεύτηκε από τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες και ηγείτο των ταραξιών» δήλωσε ο Χαμιντρέζα Αμπολχασανί, ο επικεφαλής των δικαστικών υπηρεσιών αυτής της επαρχίας του δυτικού Ιράν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός ανήλικος Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών
Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 16:15
Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Ο Μουσάμπ Φιράς Ραμίμι σκοτώθηκε στο χωριό Ντέιρ Νεϊζάμ, στα βόρεια της Ραμάλας. Είναι ο 14ος Παλαιστίνιος που χάνει τη ζωή του από τις 6 Δεκεμβρίου, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, γεγονός που προκάλεσε νέα ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η απόφαση του Τραμπ προκάλεσε την οργή των Παλαιστίνιων και καταδικάστηκε από πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυρά Παλαιστινίων κατά Τραμπ: Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς
Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 08:21
Οι Παλαιστίνιοι δεν θα υποχωρήσουν μπροστά «στον εκβιασμό των ΗΠΑ», προειδοποίησε σήμερα η Χανάν Ασράουι μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αναστείλει τη βοήθεια που παρέχει η Ουάσινγκτον στους Παλαιστινίους, τους οποίους κατηγόρησε ότι δεν επιθυμούν να διαπραγματευτούν με το Ισραήλ.
«Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό. Τώρα ο Τραμπ τολμά να κατηγορεί τους Παλαιστινίους για τις επιπτώσεις των ανεύθυνων πράξεών του» επεσήμανε η Ασράουι, αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), αναφερόμενη στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Το 2016 οι ΗΠΑ παρείχαν βοήθεια ύψους 319 εκατομμυρίων δολαρίων στους Παλαιστινίους μέσω της USAID, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας. Σε αυτά προστίθεται 304 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία προσέφερε η Ουάσινγκτον στα προγράμματα του ΟΗΕ στα παλαιστινιακά εδάφη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Σοκ από θρησκευτική οδηγία που επιτρέπει τον γάμο σε κορίτσια 9 ετών
 Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018, 22:29
Σοκ έχει και αντιπαράθεση έχει προκαλέσει στην Τουρκία, μια οδηγία από τη Διεύθυνση Θρησκευμάτων του Τουρκικού Κράτους η οποία επιτρέπει στα κορίτσια να παντρευτούν από την ηλικία των 9 ετών και στα αγόρια από την ηλικία των 12.
H βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαικου Κόμματος Γκιουλάι Γιεντεγκτζί αναφέρει σε δήλωσή της ότι η συγκεκριμένη θρησκευτική οδηγία αντιβαίνει το Σύνταγμα στο οποίο ορίζεται το 18ο έτος για να παντρευτεί ένας πολίτης. «Πρόκειται για μια ρύθμιση, διαστροφή», επισημαίνει και προσθέτει:
«Τρελαίνομαι στη σκέψη ότι ένας κρατικός οργανισμός επιτρέπει στα παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία που ακόμα παίζουν, να παντρεύονται. Θα πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τους διεστραμμένους. Θα αντισταθούμε. Δεν θα παραδώσουμε τα παιδιά μας σε διεστραμμένες αντιλήψεις».
Σημειώνεται πως η Διεύθυνση Θρησκευμάτων υποστηρίζει πως με αυτή τη ρύθμιση θα αποφεύγεται και η μοιχεία. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως οδηγία αυτή έρχεται από έναν κρατικό φορέα ο οποίος ρυθμίζει τα θρησκευτικά ζητήματα στην Τουρκία.
Η είδηση αυτή έχει είδη γίνει πρωτοσέλιδο στον τουρκικό τύπο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έστειλε έναν άνεργο πατέρα στη φυλακή επειδή έκλεψε δύο συσκευασίες γάλα για το μωρό του, είναι η ΑΒ Βασιλόπουλος....
ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
(αφου δεν εχουν ψυχη,θα τους πονεσει η τσεπη)
*και μοιρασμα υλικου που να εξηγει την δραση αυτη ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μποϋκοταζ στo αβ, που τα κατεχει εδω και χρονια η βελγικη ντελχαϊζε και διαφημιζει την κοινωνικη της προσφορα με την τραπεζα τροφιμων. η 'εταιρικη' κοινωνικη της ευθυνη καλυπτει του πουλιου το γαλα αλλα οχι του παιδιου το γαλα προφανως....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Υπόδειξη στο λαό να θεωρεί «περασμένα - ξεχασμένα» όσα έχασε τα χρόνια της κρίσης έκανε, χτες, ο πρωθυπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ομολογώντας ότι καμία ανάκτηση απωλειών δεν πρόκειται να φέρει η έξοδος από τα μνημόνια. Μάλιστα, τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα που καρατόμησε η κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων, τα χαρακτήρισε «παθογένειες» που πρέπει να ξεχαστούν οριστικά και αμετάκλητα!
Την ώρα που εντείνονται οι διεργασίες για τη μορφή που θα έχουν τα μνημόνια της «επόμενης μέρας», ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να τα δώσει όλα ώστε η χρονιά που μόλις ξεκίνησε να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται «με τις μικρότερες δυνατές απώλειες», την ίδια στιγμή που ο λαός στενάζει από τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απίστευτη τούμπα του Αρτέμη Σώρρα: «Αφήστε τα εξώδικα και πληρώστε», λέει τώρα στους οπαδούς του
3/1/2018
Ο Αρτέμης Σώρρας, άλλαξε. Έκανε στροφή 180 μοιρών. Ο άνθρωπος που θα πλήρωνε το χρέος της Ελλάδας από τα δικά του ομόλογα αξίας 600 δισ. ζητά τώρα από τους οπαδούς του να μην πληρώνουν με εξώδικα αλλά με λεφτά.
Ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας παραμένει άφαντος από τον περασμένο Μάρτιο αλλά διατηρεί την επικοινωνία που είχε με τους οπαδούς του από το διαδίκτυο. Ο φυγόποινος ηγέτης της Ελλήνων Συνέλευσις καλεί αυτή τη φορά τους οπαδούς του, να πληρώσουν τα χρέη προς τους δημόσιους οργανισμούς και τις τράπεζες με χρήματα και όχι με τα περιβόητα ομόλογα.
Το νέο μήνυμα του Αρτέμη Σώρρα στο διαδίκτυο:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=128&v=KYMzGlbUXgI
Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια ο Αρτέμης Σώρρας παρακινούσε τους οπαδούς του να μην πληρώνουν και να στέλνουν εξώδικα. Ορισμένοι μάλιστα τον πίστευαν και έτρεχαν σε εφορίες και πλήρωναν με ομόλογα Σώρρα.
http://agonaskritis.gr/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CF%8E%CF%81%CF%81%CE%B1-%CE%B1/

σχολιο.-  Βλακειες λεει το κωλοαρθρο της κωλοφυλλαδας του ΤΣΥΡΙΖΑ Ποντικι!!! Απλως ο  Σωρρας απλως καλει οσους δεν είναι μελη του κομματος του, να ερθουν στα γραφεια του κομματος του, να τους δωσουν λεφτα (τα ομολογα δηλαδη), για να πανε να πληρωσουν (με τα ομολογα).




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη.
Βγήκε o εκπρόσωπος του πολιτικού βραχίονα (Syrian Democratic Council) των Κούρδων αμερικανοτσολιάδων στην Συρία (Syrian Democratic Forces), Hilkmat Habeeb, να ζητήσει, μαζί με ΗΠΑ και Ισραήλ, αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν.
Οι Κούρδοι της Συρίας, που μέχρι τα...
μέσα της δεκαετίας του '90 έκαναν αντάρτικο στην Τουρκία με λεφτά και όπλα από το Ιράν, ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει (δηλαδή το ΝΑΤΟ) για να αλλάξει το καθεστώς του Ιράν.
Όπλα και μηχανοκίνητα αμερικάνικα, στολές παραλλαγής Αμερικανών κομάντος... δινονται από τους  αμερικανους στους κουρδους….




3 σχόλια:

e-h είπε...


Have you heard the story of how JVP started?
It was 1996, and I was 22. A small group of us decided we had to protest when Netanyahu, only a few months into his first term, opened a tunnel near the Temple Mount, in violation of the status quo of Jerusalem after the Oslo Accords.
I was furious— and I thought surely others would be too. I called every Jewish organization in the area to find out who was organizing the protest. No one even knew what I was talking about.
So we organized it ourselves. We even came up with a name: A Jewish Voice for Peace.
One week later, 100 people stood outside the Federal Building in San Francisco: old, young, Jewish, Muslim, and Christian. Everyone kept saying: “there’s nothing like this, there’s no organization doing this work.” I think that’s still true.
JVP’s moral compass on Israel/Palestine never wavers. Because we are driven by values, we can take action swiftly, fearlessly, and effectively.
Back then, we passed a hat and collected a few dollars to pay for signs and a microphone. After all these years, I’m asking you to join me in donating today. Over 5,000 generous donors showed up to raise $750,000 in December, but we’re still not where we need to be to fully fund JVP for 2018.
If we can raise $10,000 by midnight tomorrow, January 3, a generous donor has offered to match it dollar for dollar. Which means now is the best time to become a JVP donor at the $18 level, or any amount that works for you.
A lot has changed since that first protest. But the organizing model of smart, strategic campaigns that lift up marginalized voices, make bold demands, and grow our movement has always been JVP’s hallmark.
In the last 20 years we have:
• Grown from a small local group of volunteers into a national organization of 13,500 dues-paying members, 200,000 online supporters, and 70 chapters all across the U.S. That’s massive!
• Played a leading role in global BDS campaigns: taking on industrial giant Caterpillar through their major shareholders, supporting the Presbyterian Church to reach its historic decision to divest from settlements, and becoming one of the only Jewish American groups to fully endorse the Palestinian call for Boycott, Divestment, and Sanctions.
• Fostered the activism of Jewish youth: launching the Young, Jewish and Proud initiative in 2010 by disrupting Netanyahu at the Jewish Federation General Assembly, fighting alongside Students for Justice in Palestine on campuses across the country, and this year, launching the “Return the Birthright” campaign— showing the world that young Jews are increasingly on the side of justice.
I couldn’t be more proud of JVP’s extraordinary leaders and community members who fight for justice every day. And while JVP has grown more than I could have imagined back then, I know it will only get bigger, because there are so many more people out there ready and eager to make JVP their social justice home— all they need is an invitation.
Will you give today, and help JVP keep growing, and winning? Click below to give $18 now, or any amount that works for you, and every dollar you give before midnight, January 3rd, will be doubled by our matching donor.
I believe that every human being is born committed to justice. Humanity’s deeply entrenched histories of oppression and war lead us to turn against each other, to think it’s every person for themselves. But JVP holds out a tremendous vision: an end to these hurtful cycles of violence.
And JVP continues to remind me that working together with other people, sustaining each other, is how I know who I am.
We need you too. Every dollar you give until midnight on January 3rd will go twice as far.
Thank you, for all that you do.


e-h είπε...



Έχετε ακούσει την ιστορία του πώς ξεκίνησε το JVP;
Ήταν το 1996 και ημουνα 22. Μία μικρή ομάδα από εμάς αποφάσισε να διαμαρτυρηθούμε όταν ο Νετανιάχου, μόλις λίγους μήνες μετά την πρώτη του θητεία, άνοιξε μια σήραγγα κοντά στο Όρος του Ναού, παραβιάζοντας το status quo της Ιερουσαλήμ μετά το Όσλο Συμφωνίες.
Ήμουν εξοργισμένη - και νόμιζα ότι σίγουρα θα ήταν και άλλοι. Κάλεσα κάθε εβραϊκή οργάνωση στην περιοχή για να μάθω ποιος διοργάνωσε τη διαδήλωση. Κανένας δεν ήξερε καν για τι μιλούσα.
Έτσι οργανώσαμε τον εαυτό μας. Έχουμε ακόμη και ένα όνομα: μια Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη.
Μια εβδομάδα αργότερα, 100 άτομα βρισκόταν έξω από το Ομοσπονδιακό Κτίριο στο Σαν Φρανσίσκο: ηλικιωμένοι, νέοι, εβραίοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί. Όλοι συνέχισαν να λένε: "Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, δεν υπάρχει οργανισμός που να κάνει αυτό το έργο." Νομίζω ότι αυτό είναι ακόμα αλήθεια.
Η ηθική πυξίδα της JVP στο Ισραήλ / Παλαιστίνη δεν κυματίζει ποτέ. Επειδή καθοδηγούμεθα από αξίες, μπορούμε να δράσουμε γρήγορα, ατρόμητα και αποτελεσματικά.
Τότε περάσαμε ένα καπέλο και πήραμε μερικά δολάρια για να πληρώσουμε για υπογραφες και ένα μικρόφωνο. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, σας ζητώ να συμμετάσχετε μαζί μου στη δωρεά σήμερα. Πάνω από 5.000 γενναιόδωροι δωρητές εμφανίστηκαν να συγκεντρώσουν 750.000 δολάρια το Δεκέμβριο, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί που πρέπει να χρηματοδοτήσουμε πλήρως το JVP για το 2018.
Αν μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε 10.000 δολάρια μέχρι τα μεσάνυχτα αύριο, 3 Ιανουαρίου, ένας γενναιόδωρος δωρητής έχει προσφερθεί να ταιριάξει με το δολάριο για το δολάριο. Ποια είναι παρα τώρα η καλύτερη στιγμή για να γίνετε δωρητής JVP στο επίπεδο των $ 18, ή οποιοδήποτε ποσό που σας δουλεύει.
Πολλά έχουν αλλάξει από την πρώτη αυτή διαμαρτυρία. Ωστόσο, το οργανωτικό μοντέλο έξυπνων, στρατηγικών εκστρατειών που αναδεικνύουν περιθωριοποιημένες φωνές, κάνουν τολμηρές τις απαιτήσεις και μεγαλώνουν το κίνημά μας ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν της JVP.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε:

e-h είπε...

• Αυξηθει από μια μικρή τοπική ομάδα εθελοντών σε έναν εθνικό οργανισμό με 13.500 μέλη που πληρώνουν συνδρομες, 200.000 online υποστηρικτές και 70 τμηματα σε όλη την Αμερική. Αυτό είναι τεράστιο!
• Διαδραματισαμε ηγετικό ρόλο στις παγκόσμιες εκστρατείες BDS: αναλαμβάνοντας το βιομηχανικο γίγαντα Caterpillar μέσω των μεγάλων μετόχων της, υποστηρίζοντας την εκκλησία του Presbyterian για να καταλήξει στην ιστορική της απόφαση να εκχωρήσει τους οικισμούς και να γίνει μία από τις μοναδικές εβραϊκές αμερικανικές ομάδες για να υποστηρίξει πλήρως την παλαιστινιακή έκκληση Μποϊκοτάζ, εκχώρηση και κυρώσεις.
• Προωθούμε τον ακτιβισμό της εβραϊκής νεολαίας: ξεκινησαμε την πρωτοβουλία Young, Jewish and Proud το 2010 διακόπτοντας τον Netanyahu στη Γενική Συνέλευση της Εβραϊκής Ομοσπονδίας, αγωνιζόμενοι μαζί με τους Φοιτητές για την Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη σε πανεπιστημιουπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, και φέτος ξεκινώντας την " Birthright "- που δείχνει στον κόσμο ότι οι νέοι Εβραίοι είναι ολοένα και περισσότερο στο πλευρό της δικαιοσύνης.
Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη για τους εξαιρετικούς ηγέτες της JVP και τα μέλη της κοινότητας που αγωνίζονται καθημερινά για δικαιοσύνη. Και ενώ η JVP έχει αυξηθεί περισσότερο από ό, τι θα μπορούσα να φανταστώ τότε, γνωρίζω ότι θα αυξηθεί μόνο επειδή υπάρχουν τόσοι περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω έτοιμοι και πρόθυμοι να κάνουν την JVP το κοινωνικο δικαιο σπίτι τους – αυτό που απλως χρειάζονται είναι μια πρόσκληση.
Θα δώσετε σήμερα και θα βοηθήσετε τη JVP να συνεχίσει να μεγαλώνει και να κερδίζει; Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε $ 18 τώρα, ή οποιοδήποτε ποσό που σας βολεύει, και κάθε δολάριο που θα δώσετε πριν από τα μεσάνυχτα, 3 Ιανουαρίου, θα διπλασιαστεί από τον αντίστοιχο δωρητή μας.
Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος γεννιέται αφοσιωμένος στη δικαιοσύνη. Οι βαθιά εδραιωμένες ιστορίες καταπίεσης και πολέμου της ανθρωπότητας μας οδηγούν να γυρίσουμε ο ένας εναντίον του άλλου, να σκεφτούμε ότι είναι κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του. Αλλά η JVP διαθέτει ένα τεράστιο όραμα: ένα τέλος σε αυτούς τους βίαιους κύκλους βίας.
Και η JVP συνεχίζει να μου θυμίζει ότι η συνεργασία με άλλους ανθρώπους, φροντιζωντας ο ένας τον άλλον, είναι αυτό του ξέρω ποιος να είμαι.
Σας χρειαζόμαστε και εσας. Κάθε δολάριο που δίνετε μέχρι τα μεσάνυχτα στις 3 Ιανουαρίου θα πάει δύο φορές πιο μακριά.
Σας ευχαριστώ, για όλα όσα κάνετε.