Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Πεμπτη 4 Ιανουαριου 2017


Πώς η Γερμανία κλέβει 84 δις κάθε χρόνο από όλους μας, με το ΕΥΡΩ!
2/1/2017
Αν υπάρχει μία χώρα η οποία έχει κυριολεκτικά κατακλέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, και το κάθε κράτος χωριστά, αυτή έχει όνομα. Λέγεται Γερμανία!  Στο Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έκλεβε τις χώρες με υποχρεωτική κατάσχεση της παραγωγής τους και παραγωγικών μονάδων, από αγροτικά προϊόντα ως επίταξη βιομηχανιών στην υπηρεσία του Χίτλερ. Ομως στην σύγχρονη Ευρώπη, η δουλειά γίνεται με τον πιο αθόρυβο, τον πιο ύπουλο τρόπο. Μέσω του σκληρού νομίσματος, του ΕΥΡΩ, και του Τραπεζικού συστήματος!

Πως κλέβει η Γερμανία τις άλλες χώρες
Το Target 2 καταγράφει τις χρηματικές  υποχρεώσεις των τραπεζών της μιάς χώρας στην άλλη. Σημειώνουμε οτι πρόκειται για υποχρεώσεις που δεν σχετίζονται με το δημόσιο χρεος της κάθε χωρας. Αν μια χωρα εχει δημόσιο χρεος 200 δις πχ, και χρωσταει αλλα 100 δις μεσω του Διατραπεζικού συστήματος εκκαθάρισης συναλλαγών TARGET2, ισως ειναι σε θεση καπως να γλιτωσει απο το δημόσιο χρεος των 200 δις, οχι ομως απο το διατραπεζικό χρεος 100 δις που εχει να κανει με εκκαθαριση των συναλλαγων!Η Γερμανία, κατάφερε μέσω ενός ακριβού, για τις χωρες της Νότιας Ευρώπης, νομίσματος, να τσακίσει σε κόστος τους βιομηχανικούς κολοσσούς της Γαλλίας , της Ιταλίας και Ισπανίας, καθιστώντας τες ακριβές χωρες. Παράλληλα ομως, με την ανταλλακτική ανισσοροπία στην Ευρωπαική Ενωση, χρωστάνε αυτές στη Γερμανία αμύθητα ποσά, μεσω του Ευρωπαικού συστήματος εκκαθάρισης των συναλλαγών TARGET 2!

Τι έχει να λαμβάνει η Γερμανία
Συγκεκριμένα, η Γερμανία είχε ήδη να λαμβάνει 91 δις ΕΥΡΩ κατά τα πρώτα χρόνια του ΕΥΡΩσυστηματος ως το 2008 (το τοτε TARGET). Ομως μετά την κρίση του 2008 κλέβει πλέον κάθε χρόνο 84 δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες! Αυτή τη στιγμή όλοι, για να κάνουν την ‘χάρη’ να συμμετέχουν στο ΕΥΡΩ και να εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές, χρωστάνε  στη Γερμανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία λίγο παραπάνω από 800 δις ! Για την ακρίβεια,  αν σημερα διαλυονταν η Ευρωπαική Ενωση, και γινονταν εκκαθαριση υποχρεωσεων, η Γερμανία έχει να λαμβάνει από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ,σύμφωνα με επίσημα στοιχεία Οκτωβρίου 2017 (τα τελευταία διαθέσιμα)ακριβώς 848,4 δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ ! Μετρητά!

Πόσα θα πάρει απο κάθε χώρα
Χρωστάνε, μεταξύ άλλων, η Ελλάς, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, είναι χρεωμένη 61,5 δις, δηλαδή το 40% του ΑΕΠ της περίπου, ή αν προτιμάτε, μόλις…6 ακόμη μνημόνια! Η Πορτογαλία χρωστάει 82 δις, δηλαδή το…50% του ΑΕΠ της! Ενώ η Ιταλία χρωστάει 412 δις, δηλαδή μόλις το… 27% του ΑΕΠ της και η Ισπανία, του ‘Αυτοκράτορα Ραχόι’ χρωσταει άλλα… 362 δις, δηλαδή το 35% του ΑΕΠ της! Τόσο είναι ουσιαστικά το ‘κόστος του ΕΥΡΩ’, πέραν του ότι ολες αυτές οι χώρες, ως γνωστόν, εχουν βγει με κατεστραμμένο επιχειρηματικό και κοινωνικό ιστό από πολυετείς κρίσεις  και μνημόνια. Περαν όμως αυτών , στην Γερμανία χρωστάει και άλλος ενας οργανισμός, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα! Τα στοιχεία φαίνονται αναλυτικά, κατ έτος, στον παρακάτω πίνακα.

Ολλανδία και Λουξεμβούργο, συνεταίροι
Για να διασώσει τις Γερμανικές κυρίως τράπεζες, θα θυμάστε ότι η ΕΚΤ (Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα) του κυρίου Ντράγκι μπήκε σε κολοσσιαίο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που περιλάμβανε  ΕΤΗΣΙΕΣ αγορές χρεογράφων 250 δις από Γερμανικές τράπεζες. Ε, όχι μονο εξαγόρασε τις χρηματοοικονομικές σαβούρες των ουσιαστικά φαλιρισμένων γερμανικών τραπεζών, αλλά πλέον…χρωστάει και 224 δις στη Γερμανία! Για την ακρίβεια, οι χωρες που προαναφέραμε (Ελλάς, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία) και η ΕΚΤ τα χρωστάνε αυτά όχι μόνο στην Γερμανία (848,4 δις) αλλά και στις δύο χώρες που ξεπλένουν τα χρήματα των Γερμανικών κλπ πολυεθνικών στην Ευρώπη. Στο Λουξεμβούργο (183 δις ) και την Ολλανδία (109 δις).
Η συμμετοχή Ολλανδίας και Λουξεμβούργου στο φαγοπότι μας λύνει την απορία γιατί ο κύριος Ντάισελμπλουμ (Ολλανδία) και ο κυριος Γιούγκερ (Λουξεμβούργο) είναι εκείνοι που υλοποίησαν, τόσο λυσσαλέα, για λογαριασμό της Γερμανίας, τα προγράμματα λιτότητας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εναντίον όλων μας. Η εκμετάλλευση στο ‘Νταχάου της ΕΥΡΩζώνης’ έχει οχι μόνο θύματα αλλά και επώνυμους θύτες!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πριν λιγες μερες,τα Χριστουγεννα εκανα βολτα παραλιακα και κει μεσα σε ενα βραχο καποιοι εχουν φτιαξει ενα μικρο ξωκλησι..
ειναι πολυ μικρουλι κι εχει μια μικρη πινακιδα στην εισοδο που γραφει ''παρακαλω μην αφηνετε χρηματα''και μεσα εχει εικονες βυζαντινες και μη,καντηλακια και κερια ...
τα Χριστουγεννα λοιπον με την βολτα μπηκα και κοιτουσα τις εικονες,εχει καποιες πολυ ομορφες ,λες και τις εχει κανει παιδι η καποιος που αισθανεται παιδι..καμια σχεση με εκκλησια και ακομη λιγοτερο με δογμα & παπαδες..
ειναι ενα μικρο ξωκλησι μεσα στο σωμα της γης,μεσα στον βραχο κοντα στη θαλασσα ...
Εκει λοιπον ειδα μια μαυρη Παναγία μαζι με τις αλλες εικονες ..μου κανε εντυπωση η εκφραση της ...μετα το ψαξα λιγο και εμαθα πως υπαρχει η Άγια Sarah, επίσης γνωστή ως Sara-la-Kali («Sara το Black",στα Ρομά : Sara e Kali)που είναι η ''μυθική πολιούχος των Ρομά ανθρώπων''(των Τσιγγάνων δηλαδη )...
και θυμηθηκα οτι ειχα ακουσει για ολα αυτα στην Μασσαλια στην πολη οπου γεννηθηκα ...
καμια φορα εχω την αισθηση οτι ολα οσα βλεπω συνδεονται και εχουν κρυφες και αορατες συγγενειες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει η δικηγορος Electra Leda Koutra
''Πρόκειται περί μεγάλου αίσχους.
Ανακοινώνεται ΤΩΡΑ σε κρατούμενο (παιδί 2ης γενιάς μεταναστών, φοιτητή Πολιτικού Νομικής) ότι θα φύγει ΤΟ ΠΡΩΙ για φυλακή μακριά απ' το Πανεπιστήμιό του, ένα μήνα πριν τις εξετάσεις.
Δεν του έχει γνωστοποιηθεί ούτε καν η απόφαση μεταγωγής και οι λόγοι της, δεν έχει κάποια πειθαρχική εκκρεμότητα, είναι απλώς έκφραση της αντι-σωφρονιστικής διάθεσης και των ανθρώπινων μεσανύχτων της οικείας Γ.Γ. (δήθεν Σωφρονιστικής Πολιτικής).
Αναφορά που έγινε στο Συνήγορο του Πολίτη για την πρόληψη μιας τέτοιας καφρίλας (του είχε εκφρασθεί προφορικά η "πρόθεση" αυτή) όχι μόνο αγνοήθηκε μέχρι στιγμής, αλλά ο κρατούμενος ενημερώνεται ότι "την πληρώνει" επειδή η διεκδίκησή του ήταν "αιχμηρή" ( δηλαδή φίλε αυτήν την δικηγόρο μην την ξαναπάρεις!).
Δεν μ' εκπλήσσει πλέον τέτοια (πρωτοφανής τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά συνηθισμένη τον τελευταίο χρόνο) "αισθητική". Πρέπει όμως να ειπωθεί ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, ότι έχει προέλθει από "κάστα δικαιωματικών" εξ ου και απολαμβάνει μέχρι στιγμής μιαν ιδιότυπη μορφή "ασυλίας από την χλεύη" και βεβαίως πρέπει νομοτελειακά να παραδοθεί στην κοινή γνώμη, έτσι γυμνός όπως είναι, για τ' ανάλογα.
Ο κρατούμενος κατεβαίνει σε απεργία πείνας και αρνείται να μεταχθεί μέχρι να του επιδοθεί η απόφαση μεταγωγής του, ώστε να γνωρίσει και τους λόγους που "βάρυναν" στη λήψη της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ η απόφαση μεταγωγής είχε ληφθεί από το καλοκαίρι, αποφασίζεται να υλοποιηθεί κατόπιν Αναφοράς στο Συνήγορο του Πολίτη, στον Γ.Γ. (Αντι)Σωφρονιστικής Πολιτικής κ.Φυτράκη (πρώτην Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη) και την -αγαπημένη, οφείλω να ομολογήσω με παράξενη αίσθηση εσωτερικής σύγκρουσης- Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Maria Yannakaki.
Παράλληλα προς το ΕΔΔΑ, που έχει ήδη αρχίσει να έρχεται σ' επαφή με τέτοιου είδους καφρίλες, θα ενημερωθεί και ο ΟΗΕ.''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Κατεχομενη Παλαιστινη:o 17χρονος Mosaab Faris Al Tamimi απο ενα χωριο διπλα στην Ραμαλα,εγινε ο πρωτος νεκρος,το πρωτο θυμα του 2018.Ο πατερας του εφηβου λεει οτι ο γιος του εκτελεστηκε εν ψυχρω απο λιγοτερο απο 1 μετρο απο τις Ισραηλινες δυναμεις κατοχης κι'ενω ειχε ηδη συλληφθει...RIP

*Ο 17χρονος Musab Firas al-Tamimi από το χωριό Deir Nitham, είναι ο πρώτος Παλαιστίνιος που σκότωσαν για το 2018 οι ισραηλινές δυνάμεις αφού τον πυροβόλησαν στον λαιμό, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, στη Ραμάλα.
Είναι ο 14ος Παλαιστίνιος που σκοτώνουν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις ενάντια στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τον Τραμπ.
Ο πατέρας του Musab είπε πως σήμερα 3/1/2018 το απόγευμα, ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλλαν στο χωριό τους και οι νεαροί του χωριού βγήκαν για να τους αντιμετωπίσουν.
"Ο στρατός κατοχής εισβάλλει καθημερινά τόσο στον Deir Nitham όσο και στον Nabi Saleh, έρχονται, επιτίθενται τους κατοίκους, εισβάλλουν στα σπίτια τους τη νύχτα και εκτοξεύουν βόμβες στο δρόμο", είπε.
"Δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα και να παρακολουθούμε, κανείς δεν μας ακούει - κανείς δεν αισθάνεται τον πόνο που περνάμε, ο κόσμος μας παρακολουθεί σιωπηλά".....

Σχολιο.-  Ο πατερας του τον εσπρωξε για να διαμαρτυρονται μετα (συμφωνα με το αρρωστο μυαλό των «ελευθεριακων» σιτιζομενων από την αμερικανικη πρεσβεια, XYZ Contagion..)
Σχολιο.- οι XYZ Contagion εχουν ξεκαθαρη οχι μονο φιλοισραηλινη σταση αλλα θα ελεγα οτι υιοθετουν και την σιωνιστικη προπαγανδα ...οποτε λογικο ειναι να λασπολογουνε ...κριμα,δεν τους σταματαει ηθικα ουτε ο θανατος ενος εφηβου που απλα πετουσε πετρες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ, εν μέσω σποραδικών συγκρούσεων
Εν μέσω συνεχιζόμενων - αν και λιγότερο συχνών - βομβαρδισμών στην Ανατολική Ουκρανία, βρίσκεται από χτες στη χώρα ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκαμπριέλ. Το πρόγραμμα επίσκεψης του Γερμανού αξιωματούχου ολοκληρώνεται σήμερα και περιλαμβάνει συνάντηση με τον «ουκρανό» ομόλογό του Πάβλο Κλίμκιν και επίσκεψη στην πόλη της Μαριούπολης στα ανατολικά. Εκεί θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που επιβλέπει την λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015. Μια συμφωνία που επί της ουσίας έχει μείνει στα χαρτιά, αφού συνεχείς είναι οι παραβιάσεις της, κυρίως από την πλευρά του φασιστικου «ουκρανικού» στρατού και των νεοναζιστικών ταγμάτων που τον υποστηρίζουν στη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» κατά των πολιτοφυλακών και κατοικημένων περιοχών των  Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ).
Οσο για τις παραβιάσεις της Συμφωνίας του Μινσκ, αυτές εξακολουθούν να είναι καθημερινές, αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αισθητή κάμψη. Πάντως το τελευταίο 24ωρο οι πολιτοφυλακές καταγγέλλουν παραβίαση σε τρεις περιπτώσεις, με όλμους και ατομικά όπλα σε κατοικημένες περιοχές στις κοινότητες Ζαΐτσεβο, Σπαρτάκ και Τρουντόφσκιγιε. Κατήγγειλαν επίσης, με βάση πληροφορίες από την πόλη Κρασνογκορόφκα την οποία ελέγχει ο φασιστικος «ουκρανικός» στρατός, ότι γίνονται λεηλασίες σπιτιών για κλοπή σομπών και κλινοσκεπασμάτων, όχι μόνο από τα ναζιστικά τάγματα αλλά και από μονάδες του φασιστικου «ουκρανικού» στρατού: Το 30ό μηχανοκίνητο τάγμα και το 3ο σύνταγμα. Στις δε διαμαρτυρίες κατοίκων δίνεται η προκλητική απάντηση ότι «εσείς είσαστε αυτονομιστές και σε λίγο δεν θα έχετε καν αυτά τα σπίτια». Δόθηκε ακόμα η πληροφορία ότι ο θάνατος ενός φασιστα «ουκρανού» στρατιώτη στην ίδια περιοχή δεν προήλθε από πυρά αλλά ως αποτέλεσμα έκρηξης κατά τη διάρκεια της παγίδευσης ενός σπιτιού, μια πρακτική που χρησιμοποιείται για τον εκφοβισμό του ντόπιου πληθυσμού, που θεωρείται ότι στηρίζει τις πολιτοφυλακές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες απειλές ΗΠΑ κατά της Παλαιστίνης
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει τους εκβιασμούς και τις απειλές με σκοπό να προωθήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Ο Πρόεδρος Ντ. Τραμπ, το βράδυ της Τρίτης, διαμήνυσε ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της «Υπηρεσίας Αρωγής και Εργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες» (UNRWA), που κυμαίνεται ετησίως σε περίπου 370 εκατ. δολάρια, μέχρις ότου η παλαιστινιακή ηγεσία αλλάξει γνώμη και συζητήσει για «ειρήνη». «Πληρώνουμε τους Παλαιστίνιους εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, χωρίς καμία αναγνώριση ή σεβασμό», ανέφερε σε ανάρτησή του στο «Τουίτερ» ο Τραμπ, προσθέτοντας: «Αφού οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουν πια να μιλήσουν για την ειρήνη, γιατί οφείλουμε να συνεχίσουμε να τους κάνουμε αυτές τις τεράστιες πληρωμές στο μέλλον;».
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, επανέφερε το θέμα με δηλώσεις της αργά το βράδυ της Τρίτης, αναφερόμενη στην πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που καλούσε τις ΗΠΑ να αποσύρουν την απόφαση για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, λέγοντας ότι «δεν βοήθησε την κατάσταση».
Η σκλήρυνση της στάσης των ΗΠΑ προκαλεί την έντονη αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, χαρακτήρισε την πρόσφατη απόφαση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ «το μεγαλύτερο έγκλημα» και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να διαδραματίζουν ρόλο διαμεσολαβητή στην ειρηνευτική διαδικασία με δεδομένες τις θέσεις που έχουν πάρει υπέρ του Ισραήλ.
Επιπλέον, χτες, η Χανάν Ασράουι, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), ξεκαθάρισε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα υποχωρήσουν μπροστά «στον εκβιασμό των ΗΠΑ», κατηγορώντας τον Πρόεδρο Τραμπ ότι πλέον «τολμά να κατηγορεί τους Παλαιστίνιους για τις επιπτώσεις των ανεύθυνων πράξεών του».

Ισραηλινοί δολοφόνησαν ξάδελφο της Α. Ταμίμι
Η πολιτική των ΗΠΑ σε βάρος των Παλαιστινίων ενθαρρύνει και αυξάνει καθημερινά τη βία των ισραηλινών κατοχικών αρχών και την αδιαλλαξία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Χτες, Ισραηλινοί στρατιώτες, επιχειρώντας να καταστείλουν αντικατοχική διαδήλωση δεκάδων εφήβων Παλαιστινίων στην κεντρική Δυτική Οχθη, πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ τον 17χρονο Παλαιστίνιο μαθητή Μουσάμπ Φιράς Ταμίμι. Ο νεαρός είναι μακρινός εξάδελφος της 16χρονης Αχεντ Ταμίμι, η οποία διώκεται από το ισραηλινό κράτος επειδή συμμετέχει στον αγώνα του λαού της ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Ο νεαρός ξεψύχησε λίγη ώρα μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της περιοχής καθώς είχε δεχθεί τη σφαίρα στο κεφάλι.
Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσουν ακόμη ένα έγκλημα σε βάρος Παλαιστινίων εφήβων, ισχυρίστηκαν ότι το αγόρι κρατούσε «όπλο». Δεν εμφάνισαν κανένα στοιχείο, ανακοινώνοντας τη διενέργεια «έρευνας».
Στη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης των Ισραηλινών με στόχο τον τερματισμό της διαδήλωσης των νεαρών Παλαιστίνιων τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι τρεις νεαροί.
Ο 17χρονος ήταν ο 14ος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά μετά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στις 6 Δεκέμβρη, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και ο πρώτος νεκρός Παλαιστίνιος από την αρχή του νέου έτους.

«Κινητικότητα» και στην ισραηλινή Βουλή
Παράλληλα, χτες, βουλευτές του κυβερνώντος δεξιού κόμματος Λικούντπροώθησαν στην ισραηλινή Βουλή (Κνέσετ) νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στον υπουργό Εσωτερικών την ακύρωση μόνιμης διαμονής Αράβων του Ισραήλ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, εφόσον κριθεί πως έχουν διαπράξει «ενέργειες» που συνιστούν «παραβίαση της εμπιστοσύνης προς το κράτος του Ισραήλ». Με λίγα λόγια, το νομοσχέδιο επιχειρεί να διώξει από τη γη τους όσους Παλαιστίνιους έχουν απομείνει στο ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ και συμμετέχουν σε αντικατοχικές εκδηλώσεις.
Επιπλέον, χτες, στην Κνέσετ, η πλειοψηφία των βουλευτών προώθησε, στη διάρκεια της πρώτης ψηφοφορίας (απαιτούνται άλλες δύο) νομοσχέδιο που επιδιώκει την επιβολή θανατικής ποινής σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών. Μεταξύ άλλων, ορίζει ότι τα στρατοδικεία θα μπορούν να αποφασίζουν με απλή πλειοψηφία θανατική ποινή για «τρομοκρατικά εγκλήματα». Ο πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, που ήταν παρών στην ψηφοφορία, είπε πως «πρόκειται για απόδοση δικαιοσύνης σε ακραίες περιπτώσεις», τονίζοντας ότι χρειάζεται περισσότερη συζήτηση και ότι το θέμα θα εξεταστεί σε επίπεδο υπουργών, πριν εισαχθεί εκ νέου στο Κοινοβούλιο. Σε ερώτηση Ισραηλινού Αραβα  βουλευτή κατά πόσον ο νόμος θα πρέπει επίσης να εφαρμόζεται σε Εβραίους που καταδικάζονται για δολοφονία Παλαιστινίων, ο Νετανιάχου απάντησε: «Καταρχήν ναι».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Λείπουν πάνω από 185.000 δημόσιοι υπάλληλοι
Ελλείψεις προσωπικού σε τομείς του Δημοσίου στη Γερμανια, όπως σχολεία, παιδικούς σταθμούς, υπηρεσίες Υγείας κ.ά. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (DBB), λείπουν πάνω από 185.000 δημόσιοι υπάλληλοι και πιο συγκεκριμένα: 138.000 από την Τοπική Διοίκηση, με 130.000 από αυτούς να λείπουν από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία λείπουν 4.000 και από τις υπηρεσίες για τους νέους 3.000 υπάλληλοι. Κενά 32.000 εκπαιδευτικώνεμφανίζονται και στα σχολεία. Από τις υπηρεσίες Υγείας λείπουν περίπου 2.500 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, στις δικαστικές υπηρεσίες 3.000 και στα κέντρα ανεργίας και ευρέσεως εργασίας 1.500 υπάλληλοι.
Επίσης, λόγω της αύξησης μεταναστών και προσφύγων και της ανάγκης για δομές ενσωμάτωσής τους, κυρίως τα κρατίδια και οι δήμοι χρειάζονται επιπλέον προσωπικό. Εξάλλου, τα επόμενα 15 χρόνια, η έλλειψη προσωπικού θα επιδεινωθεί, επειδή 1,5 εκατ. εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα συνταξιοδοτηθούν, όπως υπολογίζει η DBB.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζήτω η επανάσταση της CIA και της Μοσάντ στο Ιράν!
Δες ποιοι πανηγυρίζουν πρώτοι και καλύτεροι και θα δεις ότι έτσι είναι
Επίσης δες τα συνθήματα των διαδηλωτών



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ιρανοί διαδηλωτές καταδικάζουν τη βία, υποστηρίζουν την Ισλαμική Δημοκρατία σε αρκετές πόλεις
Πέμ 4, 2018 07:05 AM
Εκατομμύρια ιρανοί έχουν διοργανώσει νέες εθνικές διαδηλώσεις για να ανανεώσουν την υποστήριξή τους για το ισλαμικό κρατος και να καταγγείλουν το πρόσφατο κύμα θανατηφόρων αναταραχών που έπληξαν ορισμένες περιοχές της χώρας.
Για δεύτερη συνεχή ημέρα, οι διαδηλωτές πλημμύρισαν τις πόλεις σε αρκετές πόλεις και πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της βορειοανατολικής πόλης Mashhad, Isfahan, Shiraz, Rasht, Yasoij, Ardabil και Urmia.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν εθνικές σημαίες και πορτραίτα του ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης Αγϊατολάχ Σεγιέν Αλί Χαμενήι, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της κρατους.
Οι συμμετέχοντες κάλεσαν επίσης τις ΗΠΑ και το Ισραηλινό καθεστώς υπεύθυνες για το πρόσφατο κύμα βίας στο Ιράν.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις διεξήχθησαν σε πολλές ιρανικές πόλεις την Τετάρτη, ενώ οι άνθρωποι στην πρωτεύουσα, Τεχεράνη, πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια διαδήλωση μετά την προσευχη το μεσημέρι την Παρασκευή.
Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν διάφορες ειρηνικές διαμαρτυρίες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τους συμμετέχοντες να ζητούν από τις αρχές να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους ζητήματα. Οι διαμαρτυρίες δεν είχαν άδειες από τις αρμόδιες αρχές.
Ωστόσο, αυτές οι συγκεντρώσεις επισκιάστηκαν όταν εμφανίστηκαν ένοπλα στοιχεία και βανδαλοι ανάμεσα σε συνηθισμένους διαδηλωτές και άρχισαν να ξεκινούν επιθέσεις σε δημόσιες περιουσίες, αστυνομικά τμήματα και θρησκευτικούς χώρους.
Οι αρχικοί διαδηλωτές εγκατέλειψαν σύντομα τους δρόμους κατόπιν κλήσεων από τις αρχές, έτσι ώστε οι δυνάμεις ασφαλείας να αντιμετωπίσουν τους εκβιασμούς και τη σποραδική βία, η οποία συνεχίστηκε σε μερικές πόλεις για αρκετές ημέρες.
Οι άνθρωποι στο Mashhad, όπου ξεκίνησαν οι αρχικές διαμαρτυρίες για τα οικονομικά ζητήματα, προσφέρουν λουλούδια στους φρουρούς ασφαλείας για να τους ευχαριστήσουν για την αντίδρασή τους σε περιπτώσεις βίας στη βορειοανατολική Ιρανική πόλη, στις 2 Ιανουαρίου 2018.
Περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τη βία, σύμφωνα με τις κρατικές εκθέσεις των ΜΜΕ.
Τις βιαιοτητες επιδοκίμασαν το Τελ Αβίβ και η Ουάσινγκτον, οι οποίες εξέφρασαν σταθερή υποστήριξη στους εκβιασμούς.
Ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι δήλωσε ότι με βάση τα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα και στον Χάρτη των Πολιτικών Δικαιωμάτων, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επικρίνουν την κυβέρνηση ή να προβάλλουν διαδηλώσεις, αλλά ο τρόπος έκφρασης τέτοιων κριτικών πρέπει να είναι εποικοδομητικός και να συμβάλει στη βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μήνυμα των 9 αγωνιστών από την Τουρκία, που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές....
"ελληνικέ λαέ, μην πιστεύεις αυτά τα ψέμματα.... η κυβέρνηση Τσίπρα, με τη συνεργασία του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας έδειξε το εχθρικό της πρόσωπο απέναντι στους λαούς...."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

Γεια σας,
Η ανακοίνωσή μας είναι σχετική με τις δημοσιεύσεις της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και  ακολούθως των Μ.Μ.Ε. της Τουρκίας.
Στην  εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», στις 17 Δεκέμβρη 2017, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο που είχε ως πηγή την Ελληνική Ασφάλεια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, εμείς σχεδιάζαμε δήθεν δολοφονική επίθεση κατά του R. Erdoğan, Προέδρου της Τουρκίας. Ότι θα χρησιμοποιούσαμε ρουκέτα, χειροβομβίδες και μολότωφ κοκτέιλ. Ότι κωδικοποιήσαμε τον  Erdoğan  ως «ΣΚΟΡΠΙΟ» και ότι θα πραγματοποιούσαμε αυτή την δήθεν επίθεση, κατά την διάρκεια διαδρομής του κομβόι και ταυτόχρονα από δύο πλευρές με ρουκέτα. Την δήθεν αυτή επίθεση θα  συνέχιζε άλλη ομάδα.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι υπολογίζεται, ότι στο βουνό  Πάρνηθας βρίσκονται κρυμμένη ρουκέτα και πυρομαχικά.
Πρώτα απ’ όλα δεν υπήρχε, ούτε πάνω μας, ούτε στο σπίτι, ούτε οπουδήποτε αλλού,  ούτε και είναι δυνατόν να υπάρξει, έστω και το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο, σχετικό με μια τέτοια επίθεση.  Αυτή η συνωμοσία ταιριάζει απόλυτα με τις μεθόδους της Τούρκικης αστυνομίας. Οι δημοσιεύσεις που παρουσιάζουν, ότι είχαμε προετοιμασίες για μια δολοφονική επίθεση κατά του Erdoğan, είναι ψευδέστατες.
Πρώτα απ’ όλα κρατούσαν απόρρητη και την ημερομηνία της επίσκεψής του και το δρομολόγιο, και εκτός απ’ αυτά εμείς δεν είχαμε ουδεμία δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σ’ αυτά τα απόρρητα.
Η Γενική αστυνομία, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, επιτέθηκε στα σπίτια μας, μας βασάνισε και μας συνέλαβε. Όλη  μέρα κατά τη διάρκεια της κράτησής μας, αλλά και κατά τις μεταφορές μας στα δικαστήρια, μας είχαν πολύ σφιχτά δεμένους με χειροπέδες, πισθάγκωνα.  Μας χώρισαν, τον καθένα ξεχωριστά και δεν μας επέτρεπαν την επικοινωνία.
Επειδή δεν είχαν στα χέρια τους κανένα στοιχείο, παρουσίασαν ως αποδεικτικό στοιχείο τους σουγιάδες. Τις μπαταρίες και το επιτραπέζιο ρολόι παρουσίασαν ως εργαλεία για κατασκευή βόμβας.
Είναι ψέμματα.
Είναι ψέμμα ότι προετοιμαζόμασταν για δολοφονική επίθεση κατά του Erdoğan.
Ισχυρίζονται ότι για την επίθεση αυτή θάψαμε στο βουνό ρουκέτα και βόμβες. Είναι ψέμμα ότι θάψαμε στο βουνό όπλα.
Όλα αυτά είναι ψέμματα. Κατά τις 6.00 η ώρα το πρωί, πραγματοποίησαν έφοδο στα σπίτια μας. Μας βασάνισαν και μας συνέλαβαν. Εμείς μόνο τους αστυνομικούς είδαμε, δεν είδαμε κανένα Εισαγγελέα. Κανείς δεν μας επέδειξε εισαγγελική ταυτότητα.
Στα σπίτια μας δεν υπήρχαν όπλα, εκκρητικά υλικά κλπ. Τις φωτογραφίες μας, τις δημοσίευσαν στο Internet και μας παρουσίασαν ως τρομοκράτες.
Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε αγωνιστές. Η ελληνική αστυνομία προετοίμασε αυτή τη συνωμοσία, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της τουρκικής. Χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, επειδή δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο.
Αυτές οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα προς χάριν του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του φασιστικού AKP λόγω δουλοπρέπειας και για να χρησιμοποιηθούν κατά τις διαπραγματεύσεις. Η σημερινή κυβέρνηση, με τη συνεργασία του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας έδειξε το εχθρικό της πρόσωπο απέναντι στους λαούς.
Η ελληνική αστυνομία με την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης του Τσίπρα, μας επιτέθηκε και δημοσιεύοντας τα στοιχεία μας και τις φωτογραφίες μας, μας έβαλε στο στόχο του φασισμού. Αυτές οι ενέργειες σημαίνουν συνεργασία με το φασισμό.
Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», αλλά και οι άλλες εφημερίδες που δημοσίευσαν το άρθρο της έγιναν συνένοχοι σ’ αυτό το αδίκημα.
Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» υποχρεούται να φέρει αποδεικτικά στοιχεία.
Ελληνικέ λαέ
Μην πιστεύεις σ’ αυτές τις ψεύτικες πληφορίες. Εσύ  μας γνωρίζεις πολύ καλά, εμείς είμαστε αγωνιστές απ’ την Τουρκία. Αγωνιζόμαστε  απέναντι του ιμπεριαλισμού – φασισμού για την ανεξαρτησία και για την ελευθερία.
Ποτέ δεν είχαμε δράσει κατά του ελληνικού ή οποιουδήποτε άλλου λαού. Στην Ελλάδα δεν έχομε καμία ένοπλη δράση.
Εμείς έχουμε πάντα εμπιστοσύνη στους αγωνιζόμενους λαούς και στη διεθνή αλληλεγγύη.
Σας χαιρετούμε με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
http://oagonas.blogspot.gr/2018/01/9.html



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Και ανάμεσα στα άλλα που κάναμε αυτές τις μέρες, πήρα και την ταινία "Κλέφτης ποδηλάτων" του Βιτόριο ντε Σίκα και την είδαμε ένα βράδυ στο σπίτι. Να 'βλεπες συγκίνηση τα παιδιά!
- Καταπληκτική ταινία. Πάνε πολλά χρόνια που την είδα. Μπράβο, Λίνα μου! Βρε, είδες τι έγινε στον Βόλο; Με τον πατέρα που τον βάλανε φυλακή για δυο γάλατα;
- Ας πρόσεχε, Μαρία μου! Στη φυλακή, για να μάθει! Σε κοινωνία κλεφτών θα τα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αν η κλοπή ή η υπεξαίρεση έχει αντικείμενο πράγμα ευτελούς αξίας, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. Αν όμως η πράξη τελέστηκε από ανάγκη για άμεση χρήση ή ανάλωση του αντικειμένου της κλοπής ή υπεξαίρεσης, το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη".
Αυτά λέει το άρθρο 377 του Ποινικού Κώδικα. Κι όμως! Κάποιοι είναι πιο αυστηροί από τον νομοθέτη:
Στη φυλακή ο κλέφτης! Κάτω τα χέρια από τα γάλατα της ολλανδικής αλυσίδας! Θάνατος στα παιδιά των ανέργων!
Sieg Heil!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά συνέπεια:
- Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της ΛΑΕ στον Βόλο οργανώνουν άμεσα κινητοποίηση έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα του ΑΒ Βασιλόπουλος, με υλικό που να εξηγούν στο κόσμο γιατί βρίσκονται εκεί.
- Και εκεί και οπουδήποτε αλλού καλούμε τον κόσμο να μποϊκοτάρει τη συγκεκριμένη αλυσίδα των ρουφιάνων.
- Απαιτούμε από την κυβέρνηση των χορτάτων πλουσιόπαιδων να καταδικάσει τη σύλληψη και φυλάκιση του άνεργου πατέρα.
Και μην πεταχτεί κάνας εξυπνάκιας να πει πως και άλλα σούπερ μάρκετ κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Όλοι οι εργοδότες απολύουν εργαζόμενους, αλλά κάθε φορά αντιδρούμε όταν κάποιος συγκεκριμένος κάνει απολύσεις.
Κι ας μην πει κάποιος πως η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Πολιτική θέση καλείται να πάρει.

Σχολιο.- Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ποιο απ' τα 3 ΑΒ στον Βόλο είναι. Και προφανώς δεν το γνωρίζει κανείς, δεδομένου ότι απ' ότι ακούστηκε ο διευθυντής του συγκεκριμένου καταστήματος έκανε εκ των υστέρων μήνυση στον πατέρα και η αστυνομία τον συνέλαβε στο σπίτι του. Ίσως και να μην έγινε καμία φασαρία στο μάρκετ εκείνη τη στιγμή που τον είδαν... Μάλιστα υπάρχει καταγγελία από το 2014 στο ίδιο σουπερμάρκετ ότι σε άλλον άνεργο που τον "έπιασαν με πράγματα" και τον έβαλαν να τα πληρώσει και του τα πήραν πίσω...

Σχολιο.- Ήδη σήμερα Τεταρτη έγινε παρέμβαση από κάποιον κόσμο. Δεν ξέρω από ποιους ακριβώς, αλλά Βολιώτες που έμαθαν ποιο από τα 3 είναι.
Σχολιο.- Ο αρμόδιος υπάλληλος κάλεσε την αστυνομία, ως υπερασπιστής των συμφερόντων του αφεντικού, οι πελάτες αμήχανοι ή αδιάφοροι, οι συγγενείς επίσης αδιάφοροι, οι γονείς επίσης αδιάφοροι... σε τι κόσμο ζούμε επιτέλους. Η αλληλοσυμπαράσταση και αλληλοβοήθεια ανύπαρκτη; Ο νόμος είναι τυφλός, οι άνθρωποι επίσης τυφλώθηκαν;
Σχολιο.- δεν έγινε ακριβώς έτσι. Μετά το συμβάν και αφού άφησαν τον άνεργο να φύγει, ο διευθυντής πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση. Κι έτσι προφανώς οι πελάτες ίσως δεν κατάλαβαν τίποτα... αφού τον άνθρωπο τον συνέλαβε η αστυνομία ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
Σχολιο.- δυο ειδησεις...1.Συνέλαβαν άνεργο Βολιώτη γιατί έκλεψε γάλα για το παιδί του 2. Ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ ο 55χρονος από το Βόλο που «αγόρασε» για διακοπές την 15χρονη(αλλα ποτε δεν μαθαμε τα ονόματα των Σουπερ Μαρκετ...τυχαίο!)...οχι τιποτα αλλό αλλα αν ειναι κατι... να γινει μην γινει λάθος!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/1/2018!
Με 4 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ξεκίνησε το έτος 2018 η κυβέρνηση, αλλά βρήκε μπροστά της το τείχος του Κινήματος και έτσι μπρος στην κατάσταση αυτή, κανείς δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί!
Στο Ειρηνοδικείο Ιλίου είχε την τιμητική του αφού είχε μπει στον πίνακα και στο μάτι της ALFA BANK πρώτη κατοικία 60 τμ έναντι 20 χι. Ευρώ! Αυτές είναι οι βίλες που θα εκπλειστηριάσει το σύστημα Κοντονή που ήρθε, όπως ισχυρίζονται, σε συμφωνία κυρίων με τις Τράπεζες!!
Στο Ειρηνοδικείο βρέθηκε το ΕΠΑΜ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δ. Καζάκη, που τον πλαισίωναν πολλά μέλη της ΠΓ και μέλη του Κόμματος.
Παρόντες ο ΓΓ. Της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης στελέχη και μέλη του κόμματος, καθώς και μέλη άλλων συλλογικοτήτων.
Η δυναμική παρουσία σήμερα στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, προοιωνίζει αφενός μεν το πως θα συνεχιστεί αυτός ο αγώνας, αλλά και το μήνυμα ότι κανένα ιδιώνυμο και καμία τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Στη δήλωσή του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ Δ. Καζάκης, εκτός από το μήνυμα της αντίστασης ενάντια στο έγκλημα των πλειστηριασμών, έκανε ξεκάθαρη τη θέση του ΕΠΑΜ ότι «Όλη η ιδιωτική περιουσία που θα πλειστηριαστεί, την επομένη μιας Πατριωτικής Δημοκρατικής κυβέρνησης, θα επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες της, από όποιον και αν έχει πλειστηριαστεί.(Τράπεζες, Εφορία, Ταμεία)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΝ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρμαχοι της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν σε δεκάδες πόλεις του Ιράν για να καταδικάσουν τις «ταραχές» και να στηρίξουν την κυβέρνηση
Μην τους βλέπετε αυτούς, αυτοί δεν είναι λαός. Λαός είναι μόνο οι 20 που έσκισαν την αφίσα τού Χαμενεϊ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




*ΙΡΑΝ Δυτικες ψευδεις ειδησεις και παραπληροφορηση ..
ο Κεν Ροθ της ΜΚΟ Human Rights Watch =Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,ποσταρει μια φωτογραφια απο φιλοκυβερνητικη συγκεντρωση και την παρουσιαζει ως ''αντικυβερνητικη διαμαρτυρια''...
(προσπαθεια συριοποιησης του Ιραν)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.
Πρόστιμο 500 ευρώ σε έναν ηλικιωμένο ψαρά της Σκοπέλου επιχείρησαν να κόψουν ελεγκτές επειδή δεν έκοψε απόδειξη 4 λεπτών για μια πλαστική σακούλα που έδωσε σε έναν πελάτη του.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή των κατοίκων του νησιού που κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους και ηρέμησαν μόνο όταν διαβεβαιώθηκαν πως δεν θα επιβάλουν πρόστιμο στον ψαρά.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα skopelos-news.blogspot.gr, ο ηλικιωμένος ψαράς βρίσκονταν στο λιμάνι του νησιού και πουλούσε γόπες.
Ένας πελάτης αγόρασε ένα κιλό προς τρία ευρώ και έβαλε τα ψάρια σε μια πλαστική σακούλα. Τότε οι εφοριακοί τον ρώτησαν εάν ο ψαράς του έκοψε απόδειξη για 4 λεπτά καθώς του έδωσε πλαστική σακούλα.
Ο ψαράς διαπληκτίστηκε με τους ελεγκτές και όσοι βρίσκονταν στο λιμάνι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους. Τελικά οι ελεγκτές δεν έκοψαν πρόστιμο στον ηλικιωμένο ψαρά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
http://skopelos-news.blogspot.gr/2018/01/blog-post_2.html?m=1



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Σε πρόσφατη ανακοίνωση της (2 Γενάρη), η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Τουντέχ (Tudeh)* του Ιράν απευθύνεται στο λαό της χώρας, παίρνοντας θέση για τις μαζικές διαδηλώσεις και τη γενικότερη αναταραχή των τελευταίων εβδομάδων. Στην ανακοίνωση της, η ΚΕ του Τουντέχ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «οι συνομωσίες του καθεστώτος προκειμένου να καταστείλλει με βία και αίμα το κίνημα των διαδηλώσεων του αγανακτισμένου λαού, πρέπει να αποτραπούν μέσω του οργανωμένου αγώνα και της ενωμένης δράσης».
Ταυτόχρονα, το Τουντέχ εκφράζει την ισχυρή αντίθεση του «κάθε είδους ξένης επέμβασης στο Ιράν», υπογραμμίζοντας ότι «οι ακροδεξιές και ρατσιστικές ηγεσίες του Ντόναλντ Τραμπ, του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του εγκληματικού και αντιδραστικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, δεν είναι φίλοι του λαού του Ιράν και σίγουρα δεν κόπτονται για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη στην πατρίδα μας».
Στην ίδια ανακοίνωση, η ΚΕ του Τουντέχ καταδικάζει τις «σκόπιμες προσπάθειες των μέσων μαζικής ενημέρωσης των ιμπεριαλιστικών χωρών, όπως επίσης και την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης του ιρανικού καθεστώτος, να παρερμηνεύσουν τα δημοκρατικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά του κινήματος των διαδηλώσεων στο Ιράν».
«Ο δρόμος για να σωθεί το Ιράν», αναφέρει η ΚΕ του Τουντέχ, «δεν είναι να αντικατασταθεί ένα δικτατορικό καθεστώς με ένα άλλο είδος δικτατορίας και τυραννίας». Στο πλαίσιο αυτό, το Τουντέχ καλεί το λαό και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο καθεστώς, προετοιμάζοντας απεργιακές κινητοποιήσεις που θα παραλύσουν τον κρατικό μηχανισμό.
* Το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 1941. Μετά την εγκαθίδρυση του ισλαμικού καθεστώτος υπό τον Αγιατολάχ Χομεϊνί το 1979, το κόμμα βίωσε σειρά διώξεων και φυλακίσεων, ενώ απαγορεύτηκε η δράση του. Σήμερα, συνεχίζει να λειτουργεί υπό καθεστώς παρανομίας, διατηρώντας γραφεία στο Βερολίνο και το Λονδίνο. Το Τουντέχ συμμετέχει στις Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα κλείνει την αρχαία περιοχή της Νεμέας λέει ο αρχαιολόγος που την ανεδειξε
Ο Αμερικανός αρχαιολόγος, ο οποίος κατάρτισε την ανάκτηση του αρχαιολογικού χώρου στη Νεμέα, λέει ότι λόγω έλλειψης υπαλλήλων φυλαξης, ο χώρος είναι ουσιαστικά εκτός των ορίων των επισκεπτών για μεγάλο μέρος του έτους.
Σε επιστολή προς τον Έλληνα Αναφορέα , ο Stephen G. Miller, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία περιοχή από το 1973, εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι ανακαλύψεις του δεν μοιράζονται με τους επισκέπτες.
«Το Υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για τις παιδαγωγικές πτυχές της αρχαίας Ελλάδας», γράφει.
Σημειώνει ότι το Υπουργείο Πολιτισμού αγνόησε την προσφορά της Εταιρείας Αναγέννησης των Αγώνων της Νεμέας για τη χρηματοδότηση θέσεων για επιπλέον φύλακες στο χώρο.
Ο κ. Stephen Miller μοιράζεται το λυπηρό περιστατικό όταν στα τέλη Δεκεμβρίου γνώρισε οκτώ άτομα που ήρθαν όλος ο δρόμος από την Καλιφόρνια και κοιτούσαν πάνω από το φράκτη στο Ναό του Νεμέα Δία.
Εξω από το Μουσειο υπαρχει στα καγκελα της πορτας μονο μια χαρτινη ανακοινωση. «Το Μουσειο ο Αρχαιολογικος χωρος και το Σταδιο θα παραμεινουν κλειστα λογω ελλειψης προσωπικου».
Ένα νεαρό αγόρι ρώτησε αν υπήρχε κάποιος τρόπος να μπει στο γήπεδο.
"Ανυπομονούσε να στέκεται στην αρχαία γραμμή σαν ένας αρχαίος Έλληνας αθλητής. Ζήτησα συγγνώμη ότι οι ανακαλύψεις μου ήταν κλειδωμένες. "
Βρήκε πολύ δύσκολο να εξηγήσει ότι "τα τελευταία 50 χρόνια, το ελληνικό κράτος είχε αποφασίσει ότι οι τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα μόνο για τις παραλίες του νησιού τους καλοκαιρινούς μήνες", γράφει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυστήριο με τη "χρυσή" ληστεία στον Βόλο
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 08:08
Mεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της ληστείας σε βάρος του Βολιώτη Γιώργου Δεληγεώργη, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο αδερφος του φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία ότι εκλάπησαν από το σπίτι του 50.000 ευρώ και όχι 1,3 εκατ. ευρώ, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Όπως είχαν μεταδώσει αρχικά κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Δεληγεώργης είχε δηλώσει ότι τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς άγνωστοι είχαν παραβιάσει την είσοδο του σπιτιού του και έκλεψαν τεράστιο χρηματικό ποσό και λίρες.
Ειδικότερα, φερόταν να είχε δηλώσει ότι του έκλεψαν 1,3 εκατ. ευρώ και 400 χρυσές λίρες.
Σύμφωνα με το e-thessalia, αργότερα η κατάθεση του Γιώργου Δεληγεώργη άλλαξε, όταν διαπίστωσε ότι κλάπηκαν περισσότερες.
Δήλωσε, δε, ότι εκλάπησαν 900 λίρες που ήταν κρυμμένες στο παραλιακό διαμέρισμα της οικογένειας όπου ζούσε ο 92χρονος.
Όλα όσα είχαν γίνει γνωστά ανατρέπονται έπειτα από δηλώσεις του αδελφού του Γιώργου Δεληγεώργη, Νικόλα, ο οποίος μιλώντας στο TRT ανέφερε ότι η καταγγελία που έκανε στην αστυνομία ο συγγενής του αφορά στο ποσό των 50.000 ευρώ και 900 λίρες. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν γνώριζε πόσα χρήματα είχε στο σπίτι του ο αδελφός του.
Μάλιστα, επέμενε πως δεν γνώριζε από πού προήλθε η διαρροή για το 1,3 εκατ. ευρώ και τις λίρες. Όπως δήλωσε, την ίδια απορία έχει και η αστυνομία!
Ωστόσο, συμπλήρωσε πως οι λίρες εντοπίστηκαν προφανώς από μηχάνημα, παρότι νωρίτερα υποστήριξε πως δεν γνώριζε αν υπήρχαν και πόσες.
Παράλληλα,  τοπική ιστοσελίδα  έχει πληροφορίες που δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση. Το εν λόγω μέσο επικαλούμενο πηγές του περιβάλλοντος των δύο αδελφών ανεβάζει το ποσό στο 1,5 εκατ. ευρώ και μιλά για χιλιάδες λίρες.
Η τοπική ιστοσελίδα τονίζει πως οι Γιώργος και Νικόλας Δεληγεώργης είχαν κάνει ανάληψη του ποσού από την τράπεζα πριν επιβληθούν τα capital controls.
Πάρα ταύτα, σε ένα site αναφέρεται σε σπασμένο ομόλογο της οικογένειας Δεληγεώργη, τονίζοντας μάλιστα ότι η αστυνομία προσανατολίζεται στην άμεση άρση του τραπεζικού απορρήτου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Σε περισσότερα από 16 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε βουλευτής του HDP
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 14:21
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν βουλευτή του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) σε περισσότερα από 16 χρόνια κάθειρξη, όπως μετέδωσε το CNN Turk και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του για κατηγορίες που συνδέονται με την τρομοκρατία.
Ο Ιντρίς Μπαλούκεν συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση τον Νοέμβριο του 2016. Αφέθηκε ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2017 και συνελήφθη ξανά ένα μήνα αργότερα.
Εννέα ακόμη βουλευτές του HDP έχουν συλληφθεί, περιλαμβανομένου του συμπρόεδρού του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, και της κατηγορούνται κυρίως για δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Σχεδόν 50 άμαχοι και αντάρτες νεκροί από σαουδαραβικες αεροπορικές επιδρομές
 Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 11:03
Σχεδόν 50 άμαχοι και αντάρτες Χούτι της Υεμένης έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο αλητικος σουνιτοφασιστικος αποικιοκρατικος συνασπισμός δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία στην επαρχία Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, δήλωσαν την Πέμπτη υπεύθυνοι νοσοκομείων.
Τα αλητικα αεροσκάφη του αποικιοκρατικου συνασπισμού πραγματοποίησαν, σύμφωνα με τοπικές πηγές, εννέα αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, όπως και σήμερα το πρωί, εναντίον διαφορετικών θέσεων των ανταρτών σε αυτήν τη στρατηγικής σημασίας επαρχία στη δυτική Υεμένη.
Σύμφωνα με απολογισμό που έγινε βάσει των στοιχείων τεσσάρων νοσοκομείων της πόλης Χοντέιντα, που είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, από τα πλήγματα αυτά σκοτώθηκαν 36 αντάρτες και 12 πολίτες, οι οποίοι επλήγησαν από «σφάλμα», σύμφωνα με τις πηγές αυτές.
Ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στην Υεμένη Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη ότι 68 πολίτες είχαν σκοτωθεί δύο ημέρες νωρίτερα από τις αεροπορικές επιδρομές του αποικιοκρατικου σουνιτοφασιστικου συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία στη χώρα.
Ο αλητικος αποικιοκρατικος συνασπισμός κατηγόρησε τον ΜακΓκόλντρικ ότι μεροληπτεί υπέρ των ανταρτών Χούτι της Υεμένης, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει ότι υπήρξαν νεκροί μεταξύ των αμάχων.
Ο αλητικος σουνιτοφασιστικος συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία έχει εντείνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των ανταρτών και του αμαχου λαου στην Υεμένη, μετά την αναχαίτιση, στις 19 Δεκεμβρίου, ενός πυραύλου που είχαν ρίξει οι αντάρτες Χούτι και κατευθυνόταν προς το Ριάντ.
Περισσότεροι από 8.750 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Μάρτιο του 2015, οπότε άρχισε η επέμβαση του αλητικου αποικιοκρατικου σουνιτοφασιστικου συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018
Βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία χρηματοδότης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα
Ο Βραζιλιάνος επιχειρηματίας Μαρσέλο Οντεμπρέχτ επιβεβαίωσε πρόσφατα ενώπιον της εισαγγελίας του Περού ότι χρηματοδότησε την πολιτική εκστρατεία της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, πολιτική που προώθησε στην νοτιοαμερικάνικη χώρα και σκόπευε να συνεχίσει στο Περού.
Ο επιχειρηματίας έχει συλληφθεί και ανακρίνεται από τις περουβιανές αρχές για διαφθορά και χρηματοδότηση της εταιρείας του από τον νυν πρόεδρο της χώρας Πέδρο Πάμπλο Κουντσίσκι και την πρώην προεδρική υποψήφια Κέικο Φουτζιμόρι, των οποίων οι δηλώσεις πρόσφατα ήρθαν στο φως.
Κατά την ανάκρισή του στη Κουριτίμπα της Βραζιλίας στις 9 Νοέμβρη, επιβεβαίωσε “πέραν κάθε αμφιβολίας” ότι χρηματοδότησε την αντιπολίτευση του Περού, όπως ακριβώς και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα.
Ο μεγιστάνας των κατασκευών εξήγησε ότι η στρατηγική ήταν να χρηματοδοτηθούν πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Λατινική Αμερική, ακόμα και αν δεν κέρδιζαν, προκειμένου να “αποφευχθούν προβλήματα” στο μέλλον.
“Η πρόθεσή μας ήταν να υποστηρίξουμε πολλούς υποψήφιους της αντιπολίτευσης, ακόμα και ξέροντας ότι δεν θα εκλεγούν. Τους υποστηρίξαμε με κάποιο τρόπο. Γιατί και η αντιπολίτευση επίσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ένας τρόπος να δημιουργήσεις δίκτυο είναι να υποστηρίξεις”, δήλωσε ο επιχειρηματίας.
Επανειλημμένα οι εκπρόσωποι του Τσαβισμού, έχουν κατηγορήσει τον πρώην κυβερνήτη της περιφέρειας Μιράντα Ενρίκες Καπρίλες ότι χρηματοδοτήθηκε από την Βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία, πράγμα που ο επίσης αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης “Primero Justicia” (Πρώτα Δικαιοσύνη) είχε αρνηθεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλία: Η κυβέρνηση της χώρας θα επιτρέψει τις εξαγωγές κάνναβης για ιατρική χρήση
 Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 12:29
Η Αυστραλία αποφάσισε να δώσει άδεια για την εξαγωγή κάνναβης που χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς. Αυτό την καθιστά την τέταρτη χώρα που το κάνει παγκοσμίως, σε μια προσπάθειά της να κερδίσει ένα κομμάτι από την αναπτυσσόμενη αυτή αγορά, που εκτιμάται στα 55 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η καλλιέργεια κάνναβης στην Αυστραλία είναι σχετικά περιορισμένη, καθώς η χρήση της για ψυχαγωγικούς σκοπούς παραμένει παράνομη. Ωστόσο, η κυβέρνηση ελπίζει ότι η χρήση της για ιατρικούς σκοπούς, που νομιμοποιήθηκε πέρυσι, αλλά και οι εξαγωγές θα αυξήσουν την παραγωγή.
«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να δώσουμε στους γεωργούς και τους παραγωγούς τις καλύτερες ευκαιρίες για να γίνουν οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς ιατρικής κάνναβης» τόνισε ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.
Σύμφωνα με τον Χαντ, η νέα νομοθεσία θα περιλαμβάνει τον όρο ότι οι παραγωγοί θα πρέπει πρώτα να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών στην περιοχή τους, προτού προχωρήσουν στην εξαγωγή της υπόλοιπης παραγωγής τους.
Παρά την αυξανόμενη ζήτηση, μόνο η Ουρουγουάη, ο Καναδάς και η Ολλανδία έχουν μέχρι στιγμής νομιμοποιήσει την εξαγωγή της θεραπευτικής κάνναβης. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να το κάνει τους επόμενους μήνες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νασράλα: Το αποτέλεσμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν θα απογοητεύσει τον Τραμπ
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 09:49
Ο επικεφαλής του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ προειδοποίησε χθες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα απογοητευθεί από το αποτέλεσμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν.
Σύμφωνα με τον Χασάν Νασράλα, οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στο Ιράν δεν έχουν πολιτικά κίνητρα, όπως οι μαζικές κινητοποιήσεις του 2009, και αναμένεται να τερματιστούν σύντομα.
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στο Ιράν και το θέμα αντιμετωπίζεται σοβαρά (…) Ο όγκος των διαδηλώσεων δεν είναι μεγάλος» επεσήμανε ο Νασράλα σε συνέντευξη στο φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο al Mayadeen.
«Αυτό που συμβαίνει στο Ιράν βρίσκεται υπό έλεγχο και δεν συγκρίνεται με αυτό που συνέβη το 2009 (…) Το πρόβλημα στο Ιράν τώρα δεν είναι πολιτικό όπως το 2009» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τα κίνητρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων είναι οικονομικά εξαιτίας της κατάρρευσης κάποιων τραπεζών και της χρεοκοπίας εταιρειών.
Την απογοήτευση του ιρανικού λαού εκμεταλλεύονται τώρα εξωτερικές δυνάμεις, κατήγγειλε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ. «Η Αμερική, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία έχουν εμπλακεί στην κρίση στο Ιράν» τόνισε.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «ο Τραμπ θα απογοητευθεί, όπως και οι Ισραηλινοί και οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι που ελπίζουν σε πιο μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης και χάος στο Ιράν».
Ο Νασράλα εκτίμησε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος η Τεχεράνη να «αλλάξει εξωτερική πολιτική» και να πάψει να στηρίζει «τα κινήματα αντίστασης» στην περιοχή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νιγηρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από επίθεση βομβιστή- αληταρα καθυστερημενου ισλαμοκαμικάζι σε τέμενος την Τεταρτη
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 07:37
Μια επίθεση βομβιστή- αληταρα καθυστερημενου ισλαμοκαμικάζι που αποδόθηκε στην τζιχαντοφασιστική συμμορια Μπόκο Χαράμ στοχοθέτησε πιστούς μέσα σε τέμενος σε μια πόλη στα σύνορα της Νιγηρίας και του Καμερούν και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι το πρωί της Τετάρτης, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.
Ο αληταρας βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί λίγο πριν από την πρώτη πρωινή προσευχή των μουσουλμάνων πιστών στο τζαμί της Γκαμπόρου (Πολιτεία Μπόρνο), σύμφωνα με μέλη πολιτοφυλακών.
«Προς το παρόν έχουν ανασυρθεί 14 πτώματα από τα συντρίμμια του τεμένους, στη συνοικία Ουνγκουγουόρ Αμπούτζα», ενώ «το τέμενος καταστράφηκε τελείως από την έκρηξη», ανέφερε ο Ούμαρ Κατσάλα, μέλος στρατιωτικής οργάνωσης πολιτοφυλακης που πολεμάει την Μπόκο Χαράμ στο πλευρό του στρατού της Νιγηρίας.
«Όμως ο απολογισμός μπορεί να γίνει βαρύτερος», πρόσθεσε ο ίδιος. «Μόνο ο μουεζίνης επιβίωσε και θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά ακόμα θύματα κάτω τα συντρίμμια».
Η Γκαμπόρου, πόλη που αποτελεί σημαντικό εμπορικό κόμβο στη μεθόριο της Νιγηρίας και του Καμερούν, είχε πέσει στα χέρια της Μπόκο Χαράμ τον Αύγουστο του 2014. Παρά την ανακατάληψή της τον Σεπτέμβριο του 2015, με τη συμβολή του στρατού του Τσαντ, μέλη της αλητικης ισλαμοφασιστικης συμμοριας Μπόκο Χαράμ συνεχίζουν να διαπράττουν σποραδικά επιθέσεις σε γύρω χωριά και σε δρόμους στην περιοχή.
Την Τρίτη, διανεμήθηκε ένα βίντεο με το οποίο ο ιστορικός ηγέτης της τζιχαντοφασιστικής συμμοριας Αμπουμπακάρ Σεκάου ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων που διαπράχθηκαν τον Δεκέμβριο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα: «Ο πόλεμος στη Συρία θα τελειώσει το αργότερο σε ένα ή δύο χρόνια»
Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 23:17
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος στη Συρία θα τελειώσει το αργότερο σε ένα ή δύο χρόνια.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό αλ Μαγιαντίν, που θεωρείται ότι πρόσκειται στην Χεζμπολάχ, ο ηγέτης της πανίσχυρης σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, τόνισε επίσης ότι οι ισραηλινές επιδρομές σε θέσεις της Χεζμπολάχ στη Συρία δεν απέτρεψαν, ούτε πρόκειται να αποτρέψουν τη διοχέτευση όπλων στην οργάνωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σώστε το Ιστορικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
1.151 υπογραφές

Το Ιστορικό Κτήριο του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων στην οδό Ιωάννη Δομπόλη στέγασε για δεκαετίες την εκπαίδευση, τις ελπίδες και τις αγωνίες χιλιάδων σημερινών αποφοίτων του.
Το 1994 μετά την μεταφορά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πανεπιστημιούπολη του στα περίχωρα των Ιωαννίνων, το ιστορικό του κτήριο της Οδού Δομπόλη εγκαταλείφτηκε.
Η τότε Νομαρχία και εν συνεχεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας υποσχέθηκε την αξιοποίησή του για τη στέγαση δημόσιων υπηρεσιών.
Έκτοτε έγινε μετεγκατάσταση της Α' και Β' Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων καθώς και κάποιων άλλων υπηρεσιών σε τμήμα του αλλά το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου εγκαταλείφθηκε αφού πρώτα αποψιλώθηκε από τα παράθυρα, κουφώματα, έπιπλα κ.α.
Σήμερα η μαρμάρινη επιγραφή « Πανεπιστήμιον Ιωαννίνων» σε ένα λεηλατημένο και θλιβερό κτήριο-κουφάρι είναι το μόνο που θυμίζει ότι το κτήριο αυτό ήταν κάποτε σημείο αναφοράς της πόλης και της
ιστορίας των Ιωαννίνων και ότι στέγαζε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που έδωσε ζωή και έφερε ανάπτυξη στα Γιάννενα και στην Ήπειρο.
Εμείς που αποκτήσαμε γνώσεις και επαγγελματικά εφόδια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά και όσοι υπογράφουμε την παρούσα έκκληση αντιλαμβανόμαστε την αξία αυτού του κτιρίου και νιώθουμε θλίψη και θυμό για την κατάντια του.

Για τους λόγους αυτούς:
Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση στην οποίο ευρίσκεται το παλαιό κτήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Οδό Ιωάννη Δομπόλη στα Γιάννενα.
Ζητάμε από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Νίκο Ματζάκο, τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσουν την αποκατάσταση του και να το αξιοποιήσουν προς όφελος της κοινωνίας.
Ζητάμε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας του Υπουργείου Οικονομικών στην οποίο ανήκει το κτήριο και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου & Δυτικής
Μακεδονίας στην οποίο παραχωρήθηκε να κάνουν ότι χρειάζεται για την αποκατάσταση του.
Ζητάμε από την Περιφέρεια Ηπείρου να εντάξει την αποκατάσταση του κτιρίου στα έργα της νέας Προγραμματικής Περιόδου.
Ζητάμε από το Δήμο Ιωαννιτών να αντιληφθεί την αξία αυτού του κτηρίου και να δραστηριοποιηθεί ωστε το κτήριο-ερείπιο που δυσφημεί τα Γιάννενα και θαμπώνει την ιστορία των Ιωαννίνων να αποκτήσει εμφάνιση και χρήση αντάξια της ιστορίας του.
Ζητάμε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να δείξει το ενδιαφέρον του για το κτήριο που για δεκαετίες το στέγασε και το οποίο είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την ιστορία του.
Ζητάμε από τους Βουλευτές των Ιωαννίνων αλλά και κάθε εκπρόσωπο της Πολιτείας να ενεργοποιηθούν για να πάψει η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία ευρίσκεται το Ιστορικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .

https://secure.avaaz.org/el/petition/NIKO_MATZAKO_Geniko_Grammatea_Dimosias_Perioysias_kai_alloys_Soste_to_Istoriko_Ktirio_toy_Panepistimioy_Ioanninon/?okguhib



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Χιλιάδες στους δρόμους στα Σκόπια για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο χάντμπολ από τη Βαρντάρ... ούρλιαζαν: "Η Θεσσαλονίκη είναι δική μας"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 Γενάρη 1999... ο Comandante Chávez εγκατέστησε τη Συνταγματική Διοίκηση, μετά από Δημοψήφισμα...
Μεταξύ των βασικών σημείων του Συντάγματος: τα ανθρώπινα δικαιώματα, το πέρασμα από το Κράτος σε Συμμετοχική Πρωταγωνιστική Δημοκρατία ("Democrazia Participativa y Protagonica"), δημοψηφίσματα, δυνατότητα ανάκλησης κάθε εκλεγμένου σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της χώρας και φυσικά η αλλαγή ονόματος σε Μπολαβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας ("Repubblica Bolívariana del Venezuela").
Μετά από 19 χρόνια ο Comandante Chávez ΖΕΙ!
ΖΕΙ στους αγώνες των λαών για Εθνική Ανεξαρτησία!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



o 17χρονος Mosaab Faris Al Tamimi απο ενα χωριο διπλα στην Ραμαλα, εγινε ο πρωτος νεκρος, το πρωτο θυμα του 2018.
Ο πατερας του εφηβου λεει οτι ο γιος του εκτελεστηκε εν ψυχρω απο λιγοτερο απο 1 μετρο απο τις Ισραηλινες δυναμεις κατοχης, ενω ειχε ηδη συλληφθει.. RIP
#FreePalestine