Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Παρασκευη 16 Φεβρουαριου 2018



16 Φλεβάρη του 1942, ιδρύεται ο ΕΛΑΣ...Ο μεγαλύτερος και πιο αξιόμαχος αντιφασιστικός αντάρτικος στρατός του κόσμου στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο...Το ωραιότερο δημιούργημα του ελληνικού λαού, όπως ανέφερε η τελευταία ημερήσια διαταγή που υπέγραφαν ο στρατιωτικός διοικητής του Στέφανος Σαράφης και ο καπετάνιος του Άρης Βελουχιώτης
Σχολιο.- ο μεγαλύτερος και πιο αξιόμαχος παρτιζανικος στρατος στην Ευρωπη ήταν ο NOV του Τίτο.  οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Ψαξε τους. Και οι μάχες επίσης, φαντάζομαι γνωρίζεις τη "μάχη του Νερέτβα".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναζί της «Κρυπτείας» απειλούν να κάψουν την Αντιπροσωπεία της Λ. Δ. τού Ντονέτσκ στην Αθήνα
Τρικακια με ακραία απειλητικό περιεχόμενο άφησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης «άγνωστοι» στην είσοδο τού κτιρίου που στεγάζεται η Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας τού Ντονέτσκ στην Αθήνα.

Το  επίμαχα τρικάκια που φέρουν την υπογραφή της νεοναζιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία» γράφουν συγκεκριμένα  «Σπάμε, Καίμε, Δέρνουμε - Μετανάστες - "Αλληλέγγυοι ερχόμαστε"». Eίναι κάτι περισσότερο από αυτονόητο πως η δράση των εν λόγω νεοναζιστών και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή συνδέεται άμεσα με την με την παρουσία 300 οπαδών της Ντιναμό Κιέβου στην Αθήνα καθώς είναι γνωστό πως πολλοί εξ αυτών είναι μέλη τού  «Δεξιού Τομέα», της επίσης νεοναζιστικής δηλαδή δολοφονικής οργάνωσης που στηρίζει με κάθε τρόπο το απροκάλυπτα ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, το οποίο ωστόσο είναι «συνομιλητής» των περισσοτέρων κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ, της ελληνικής μη εξαιρουμένης.
Υπενθυμίζεται επίσης πως δεκάδες μέλη του νεοναζιστικού δολοφονικού τάγματος AZOV, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ντονμπάς, ενάντια στις Λαϊκές Πολιτοφυλακές έχουν κατηγορηθεί για σωρεία εγκλημάτων πολέμου (μαζικές εκτελέσεις, βιασμούς, βασανιστήρια, εμπορία ανθρωπίνων οργάνων).

Σε ανακοίνωσή της η ίδια η Αντιπροσωπεία της ΛΔ Ντονέτσκ, αναφέρει:
«Οι εκλεκτές συγγένειες των ελλήνων νεοναζί και των ουκρανών «αδελφών» τους δεν είναι κάτι κρυφό. Τόσο η Κρυπτεία όσο και Χρυσή Αυγή δεν έχουν μόνο ιδεολογικές συγγένειες με τους ουκρανούς αδερφούς τους. Όπως και εκείνοι , επίσης, χαίρουν την ασυλία του κράτους και λειτουργούν σαν το οπλισμένο, παρακρατικό βραχίονα της εξουσίας , του κεφαλαίου(των ολιγαρχών) και των διεθνών προστατών τους (ΝΑΤΟ και ΕΕ)
Όπως και εκείνοι , έχουν απέναντι τους το αντιφασιστικό κίνημα και την διεθνή αλληλεγγύη.
Η Αντιπροσωπεία της ΛΔ Ντονετσκ δεν τρομοκρατείται. Έχει από τη πρώτη στιγμή της λειτουργία της, επίσημα, στοχοποιηθεί από το καθεστώς του Κιέβου.
Με τη καρδιά και το μυαλό στον ηρωικό αντιφασιστικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως πηγή αντιπληροφόρησης απέναντι στο τοίχος της σιωπής των ΜΜΕ.
Εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη της στους έλληνες αντιφασίστες, που με αφορμή την επίσκεψη των νεοναζί στην Αθήνα, απέδειξαν στη πράξη ότι η αλληλεγγύη στον αντιφασιστικό αγώνα των λαών της Ουκρανίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού»




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα φασισταριά από την Ουκρανία τόλμησαν να επιτεθούν σε Ρώσους σε καφέ στο Κολωνάκι. Η λαϊκή απαίτηση είναι:
Οι φασίστες να πιαστούν.
Να πιαστούν, να κρεμαστούν
κι ύστερα ν' απελαθούν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτες το βράδυ έπαιζε η ΑΕΚ με την Ντιναμό Κιέβου και οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε στα Ουκρανικά " Οι ναζί κρέμασαν τους ποδοσφαιριστές σας. Δεν σέβεστε την ιστορία της ομάδας σας". Και πράγματι έτσι είναι. Η φοβερή ομάδα της Ντιναμό εκείνης της εποχής μαζί με 3 παιδιά της Λοκομοτίβ Κιέβου κλήθηκαν να φτιάξουν μια ομάδα με το όνομα Σαρτ για να διασκεδάσουν τους ναζί κατακτητές. Στην αρχή συνέτριψαν μια ομάδα Ούγγρων και στη συνέχεια κέρδισαν στο Κίεβο τη φημισμένη γερμανική ομάδα Φλάκερφ με 5-1. Οι ναζί κανόνισαν μια ρεβάνς στις 9 Αυγούστου του 1942 και απείλησαν τους παίχτες της Σαρτ ότι αν κερδίσουν θα εκτελεστούν. Τα παλλικάρια της Σαρτ μπήκαν στο γήπεδο κι αντί για Xail Hitler φώναξαν το σοβιετικό Fizcult Hura, νίκησαν τους "άριους" 5-3 και μετά εκτελέστηκαν.
Σήμερα οι περισσότεροι οργανωμένοι οπαδί της Ντιναμό είναι νεοναζί. Πόσο εύκολα ξεχνάν οι άνθρωποι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/2/2018 Ιερουσαλήμ :Ισραηλινοναζιστες αποικοι επιτεθηκαν και μαχαιρωσαν εναν έφηβο Παλαιστίνιο τον Mostafa Al Mograbi /στο βιντεο ο μικρος σφαδαζει στο εδαφος
*Οι ισραηλινοί εποικισμοί είναι πόλεις και οικισμοί χτισμένοι παρανόμως σε Δυτική Όχθη, Υψίπεδα του Γκολάν και Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα παλαιστινιακά εδάφη, δηλαδή, που προσαρτήθηκαν στον Πόλεμο των Έξι Ημερών και που οι Παλαιστίνιοι (και η Διεθνής Κοινότητα) λογαριάζουν ως το μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος.
Περίπου 700.000 Ισραηλινοί ζουν σε πάνω από 150 εποικισμούς που, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, θεωρούνται παράνομοι.
Παρότι ομόφωνη απόφαση (απουσία των ΗΠΑ) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ένα χρόνο πριν, επαναλάμβανε πως οι εν λόγω εποικισμοί δεν είχαν «καμία νομική ισχύ», καλώντας στην άμεση παύση της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ ως απαραίτητου μέτρου «για τη διασφάλιση της λύσης των δύο κρατών», η κυβέρνηση προσφάτως ενέκρινε την οικοδόμηση «του πρώτου εποικισμού μετά από δύο δεκαετίες στη Δυτική Όχθη».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο ελληνικός φιλελευθερισμός αρέσκεται να σαρκάζει τα πρωτοσέλιδα του Μακελειού και της Ελεύθερης Ώρας. Αντίθετα τα πρωτοσέλιδα του αστικού τύπου αυτής της βδομάδας για τα - κατά Βίζερ - 200 δις που κόστισε η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη αντιμετωπίζονται με πάσα επισημότητα και προβληματισμό. Σε μια χώρα με ΑΕΠ 180 δις, η διαπραγμάτευση κόστισε 200 δις γραφει η Ναυτεμπορικη. Και μετά θα κοροϊδέψετε τον Σώρρα. Φιλελεύθερα γίδια."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018
Η κυβέρνηση Μάκρι κόβει αναπηρικές συντάξεις στην Αργεντινή

Η κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι διέταξε την κατάργηση των συντάξεων ανηλίκων και ατόμων με αναπηρία.
Το Εθνικό Γραφείο Αναπηρίας επιχειρηματολόγησε ότι το μέτρο για ανηλίκους και άτομα με μειωμένη κινητικότητα οφείλεται στο ότι «δεν έχουν εργασιακή ανικανότητα». Το μέτρο θα επηρεάσει περίπου 20.000 άτομα.

Η προσαρμογή εφαρμόζεται από τις 25 Ιανουαρίου αυτού του έτους, μέσω εγγράφου με το οποίο οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους υπαλλήλους τους για τη νέα τροποποίηση με την οποία πρέπει να διακανονίζουν τους φακέλους σε εκκρεμότητα.
Είναι γνωστό ότι θα απαιτούνται περισσότερες προϋποθέσεις για συντάξεις σε ενηλίκους με σύνδρομο Down, καρκίνο, HIV, Parkinson και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, μεταξύ άλλων.
Το μέτρο υποβάλει σε επανεξέταση τουλάχιστον 20.000 συντάξεις, οι οποίες είχαν εγκριθεί και αποδοθεί τους προηγούμενους μήνες. Αυτές θα καταργηθούν σύμφωνα με τα νέα κριτήρια.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nuestras Voces («οι φωνές μας»), από το Γραφείο παραδέχτηκαν ότι αυτοί οι φάκελοι «για την ώρα θα αναμένουν νέες διευκρινίσεις» αλλά στο μεταξύ οι νεότεροι που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία δε θα λάβουν άλλες συντάξεις γιατί «δεν έχουν εργασιακή ανικανότητα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Nuestras Voces μεταξύ των νέων προϋποθέσεων για τα άτομα με κάποιου είδους αναπηρία, αυτά θα πρέπει να προσκομίσουν μοναδικό πιστοποιητικό αναπηρίας, επίσημο ιατρικό πιστοποιητικό μαζί με την υπογραφή νευρολόγου, ψυχιάτρου ή νομικού.
Όσο αφορά τα άτομα που υποφέρουν από ασθένειες όπως το HIV ή ο καρκίνος επίσης πρέπει να περάσουν από ιατρική επανεξέταση με πιθανότητα να παύσουν να λαμβάνουν την παροχή αν δεν αποδείξουν ότι κινδυνεύουν να πεθάνουν.
Το νέο μέτρο διατάχθηκε από την κυβέρνηση 11 μήνες αφότου το Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης της Αργεντινής προσπάθησε να στερήσει από 170.000 άτομα αυτές τις παροχές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση της Ακαδημίας Αθηνών για τα Σκόπια
 Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 12:43
Με αφορμή ερωτήματα προς την Ακαδημία Αθηνών για το ποια είναι η θέση της σχετικά με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Ακαδημίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Ακαδημία Αθηνών παρακολουθούσα αδιαλείπτως το εθνικής σημασίας αυτό θέμα, έχει κατ' επανάληψη διατυπώσει δημοσία τις θέσεις της με βάση αδιάσειστα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων πρέπει να είναι η τροποποίηση του Συντάγματός του, η εγκατάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων (σχολικά βιβλία, γεωγραφικοί χάρτες, αγάλματα Μ. Αλεξάνδρου, κλπ.) και της οικειοποίησης της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας.
»Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του.
»Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Η Βηρυτός απορρίπτει τις αμερικανικές προτάσεις για τα διαφιλονικούμενα σύνορα με το Ισραήλ. H Χεζμπολαχ θα δρασει αν χρειαστει
 Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 18:24
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Λιβάνου Ναμπίχ Μπέρι δήλωσε στον Αμερικανό απεσταλμένο στη χώρα του ότι η Βηρυτός απορρίπτει τις πρόσφατες προτάσεις των ΗΠΑ που αφορούν τα διαφιλονικούμενα θαλάσσια σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ.
Αμερικανοί διπλωμάτες προσπαθούν να μεσολαβήσουν μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να τερματιστεί η κρίση που ξέσπασε αφενός με αφορμή την κατασκευή ενός τείχους εκ μέρους του Ισραήλ σε εδάφη που ο Λίβανος θεωρεί δικά του και αφετέρου για την απόφαση της Βηρυτού να ξεκινήσει έρευνες σε ένα κοίτασμα που βρίσκεται σε διαφιλονικούμενα ύδατα.
«Αυτό που προτείνεται (σ.σ. από τις ΗΠΑ) είναι απαράδεκτο» δήλωσε ο Μπέρι στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου αναφερόταν προφανώς στη θαλάσσια συνοριακή γραμμή που πρότεινε ο Αμερικανός διπλωμάτης Φρέντερικ Χοφ το 2012. Με τον διακανονισμό αυτόν θα δίνονταν στον Λίβανο τα δύο τρίτα και στο Ισραήλ το ένα τρίτο της διαφιλονικούμενης περιοχής, έκτασης περίπου 860 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Μη πηγή προσκείμενη στον Μπέρι είπε ότι ο Σάτερφιλντ παρουσίασε «ένα νέο σχέδιο (...) αφού η αμερικανική πλευρά πείστηκε» ότι ο Λίβανος δεν θα αποδεχτεί τη γραμμή του Χοφ. Παραμένει ασαφές όμως ποια ακριβώς είναι η νέα αμερικανική πρόταση.
Την περασμένη εβδομάδα, μια κοινοπραξία στην οποία μετέχουν η γαλλική Total, η ιταλική Eni και η ρωσική Novatek υπέγραψε συμφωνίες για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δύο "οικόπεδα" στα ανοιχτά του Λιβάνου. Το ένα από αυτά τα οικόπεδα διεκδικείται από το Ισραήλ που χαρακτήρισε "πολύ προκλητική" την απόφαση για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από την πλευρά του προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του είναι έτοιμη «να δράσει» αν χρειαστεί για την υπόθεση αυτή. Οι Λιβανέζοι αξιωματούχοι, είπε, πρέπει να καλέσουν τις ΗΠΑ να ακούσουν τα αιτήματα του Λιβάνου ώστε «να κρατηθεί η Χεζμπολάχ μακριά από το Ισραήλ».
«Στη μάχη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου το μόνο χαρτί που έχουν (οι Λιβανέζοι) είναι η αντίσταση», τόνισε.
Αν το Ανώτατο Αμυντικό Συμβούλιο ζητούσε από τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τους Ισραηλινούς, ο Νασράλα υποστήριξε ότι η οργάνωση «θα ήταν έτοιμη να τους σταματήσει μέσα σε λίγες ώρες».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΙΡΑΖΕΙ;
Πειράζει να επισημάνουμε ότι ο διακεκριμένος όργανος που τραυμάτισε και συνέλαβε την τελευταία φορά τον Ν.Μαζιώτη, με τον οποίο μπορούμε (κ καλά κάνουμε) να έχουμε όσες διαφωνίες θέλουμε, δικάζεται για ομολογημένη ληστεία μετά φόνου, και ήταν πνιγμένος σε χρέη από τζόγο;; Δε νομίζω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιάστηκε πλοίο στη Γενοβα, Έλληνα εφοπλιστή με 300 κιλά κόκαινη.
Μιλαμε για πολύ χρήμα, καθαρή κόκα, καθαρό, κέρδος.
Εδώ θα γίνει άλλο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πιο σικ. Κοσμοπολιτικο . Απλα συνηθίζεται, ο κάθε εφοπλιστης με τα υπέρ κέρδη απ'το λαθρεμποριο,
να κανει μια δωρεα στο δημόσιο, να απαλλάσσεται απ'τους φόρους που πρέπει να καταβάλει στην εφορια και στο τέλος να δόξαζεται σαν εθνικος ευεργετης. Αυτός είναι ο κανόνας σαβουαρ-βιβρ της υψηλής κοινωνίας!
ΥΓ. Το ίδιο πλοίο, πιάστηκε και παλιότερα, για λαθρεμποριο ναρκωτικών.
Σχολιο.- Δεν ξέρετε όμως ότι Ο εφοπλιστής ήταν βραβευμένος από τν δέντια για τν προσφορά του σε μπάτσους.. Είναι μελος της ΝΔ, κολλητος του Κουλη.
Σχολιο.- Ο Κούστας της δαναός σιπ. Γιάννης κουστας Ο εφοπλιστής
Σχολιο.- Εδώ  τό καράβι του Μαρινακη μέ 2500 κιλά ηρωίνης ήρθε μόνο του στον Πειραιά και ω τού θαύματος όσοι ήξεραν κάτι πέθαναν.Να μήν κάνουμε μία προσφορά στούς προστάτες μας μήν είμαστε αχάριστοι....!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ρωσικο Ινστιτουτο. «Οι Αμερικανοι «γκριζαρουν» το Αιγαιο για να αρπαξουν τα κοιτασματα του».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον Δρόμο που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

Στήνουν νέο πολιτικό σκηνικό πάνω σε ερείπια
Μετά το Μακεδονικό, χάνεται η κυριαρχία στα Ίμια – Οι συνεχείς υποχωρήσεις, η έλλειψη στρατηγικής και η πλήρης ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ φέρνουν νέες ήττες δυσκολεύοντας μια πολιτική διεξόδου – Η «Novartis» όχημα για νέες διευθετήσεις πριν την «καθαρή έξοδο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Μίκη Θεοδωράκη
«Είμαι πατριώτης διεθνιστής, πιστός στην ιδεολογία της νιότης μου»
Ο Μ. Θεοδωράκης μιλάει στον Δρόμο και τον Γιώργο Παπαϊωάννου
Χώρα περιορισμένης κυριαρχίας και πολιτικές επαναδιευθετήσεις
του Ρούντι Ρινάλντι
Επιβολή τετελεσμένων σε Αιγαίο – Κύπρο
του Σπύρου Παναγιώτου
Ο Μπουτάρης, ο Πάιατ και ο «μεντεσές»
του Γιώργου Παπαϊωάννου
«Novartis»: Σκάνδαλο πολλαπλών χρήσεων
του Νίκου Ταυρή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Φαρίντ Φερνάντεζ, πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας
«Ο λαός δεν αντιστέκεται ποτέ για χάρη ενός ανθρώπου»
Συνέντευξη στον Ερρίκο Φινάλη
https://www.e-dromos.gr/ston-dromo-pou-kykloforei-ektaktos-tin-paraskevi-16-fevrouariou/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι «ετερόκλητοι όχλοι»: Περί “αριστερόστροφου φασισμού” και “αριστερόστροφου εκφυλισμού”
16/2/2018
Του Στάθη Σταυρόπουλου
Μίλησε ο Μίκης για «αριστερόστροφο φασισμό», μια φράση που ενόχλησε κάποιους αντί να μας πονέσει όλους.
1. Αριστερόστροφος φασισμός ήταν η 17η Νοέμβρη και (είναι) οι δηλητηριώδεις σκωληκοειδείς αποφύσεις της σήμερα. Οι άνθρωποι που το είδαν θεοί (όπως οι φασίστες) και σε συνθήκες δημοκρατίας δολοφονούσαν κατά το δοκούν, εξοπλίζοντας ταυτοχρόνως το σύστημα με αντιλαϊκές πολιτικές και αντιτρομοκρατικούς νόμους. Θρασύδειλοι, που τώρα επικαλούνται τα αστικά δημοκρατικά δικαιώματα (που οι ίδιοι πυροβολούσαν) για να παίρνουν καμιά αδειούλα.
2. Αριστερόστροφος φασισμός ήταν οι μπάχαλοι που έμπαιναν στις μαζικές εργατικές κινητοποιήσεις και τις διέλυαν ή διέλυαν το μήνυμά τους. Αυτοί που έκαψαν τη Μαρφίν, αυτοί που τώρα πια, αφού εργατικές μαζικές κινητοποιήσεις δεν υπάρχουν, το παίζουν «κλέφτες κι αστυνόμοι» στα Εξάρχεια.
3. Αριστερόστροφος φασισμός είναι οι ανεγκέφαλοι που σπάνε τα κεφάλια των άλλων (και των φασιστών) για να τους… βάλουν μυαλό! Είναι εκείνοι που καίνε βιβλιοπωλεία (όπως οι φασίστες), που καταστρέφουν καταστήματα και τρομοκρατούν μεροκαματιάρηδες (καίγοντας βαγόνια του μετρό) για να μην πάνε στη δουλειά τους – διότι, λέει, η δουλειά είναι σκλαβιά και η καριέρα χολέρα.
4. Αριστερόστροφος φασισμός είναι η φρασεολογία «θάνατος στους τάδε», «τσακίστε τους δείνα», «κρεμάλες στους έτσι», «ξύλο στους αλλιώς».
5. Αριστερόστροφος φασισμός είναι η μετατροπή του πανεπιστημιακού ασύλου σε άντρο της βίας, της χυδαιότητας, των προπηλακισμών, της αμορφωσιάς, της ιδιοτέλειας (των κονέ με κοινοβουλευτικά κόμματα) – άτινα περιέχουν φιρφιρίκους που πλασάρουν την πραμάτεια ότι οι μπάχαλοι μπορεί να είναι η σιδηρά χείρ των κομμάτων που οι φιρφιρίκοι λυμαίνονται(κι εκείνα τους ανέχονται).
6. Αριστερόστροφος φασισμός (που μάλιστα ενδημεί και στα ΜΜΕ και τα ΑΕΙ) είναι η κατασυκοφάντηση όσων στοχοποιούν οι πονηροί φιρφιρίκοι. Η «δολοφονία χαρακτήρων» κατά το δικό τους ιδιόλεκτο. Από το βρώμικο στόμα τους ο καθένας μπορεί να φάει τη ρετσινιά του εθνικιστή, του φαιοκόκκινου, του αντισημίτη. Από τον Μίκη ή τον Ελύτη έως τον τελευταίο (τρόπος του λέγειν) ψιλικατζή στα Σεπόλια.
***
 Εκτός όμως από τον αριστερόστροφο φασισμό, υπάρχει και ο αριστερόστροφος εκφυλισμός.
1. Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι η σωματεμπορία ανθρώπων μέσω ΜΚΟ. Η καθαίρεση του εθελοντισμού σε προσπορισμό χρήματος. Η μετάλλαξη του ανθρωπισμού της Αριστεράς σε αισχρό εμπόρευμα. Οι σκώληκες που κάνουν αυτήν τη δουλειά είναι ιδιαιτέρως ειδεχθείς. Με τις
πλάτες αριστερών οργανώσεων οι ίδιοι συναλλάσσονται με τους πιο σκοτεινούς κρατικούς και διεθνείς μηχανισμούς για να βγάλουν φράγκα από τη διακίνηση του πόνου, της προσφυγιάς, της απελπισίας και του θανάτου.
Οι σκώληκες αυτοί φέρονται ωσάν οι αριστερές οργανώσεις να είναι προκάλυμμα της δράσης τους. Χρησιμοποιούν αριστερές οργανώσεις σαν να είναι συγκοινωνούντα δοχεία (το πρωί «σκοτώνονται» μεταξύ τους για το θεαθήναι και το βράδυ αλληλοστρουφουλιάζονται στα ίδια λαγούμια).
2. Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι η πολιτική και πολιτισμική αποδόμηση του λαού, ώστε η υποταγή του να είναι πιο εύκολη, είναι η θεωρία της ασυνέχειας του ελληνισμού, οι «συνωστισμοί», η συνταύτιση με τις ανάλογες αντιεπιστημονικές αρλούμπες του νεοφιλελευθερισμού και με την προπαγάνδα της νέας τάξης.
3. Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι τα κολλητηλίκια, τα ρουσφετιλίκια, οι διορισμοί, οι εκμαυλισμοί, η αλίευση κομματικής πελατείας, αλλά και ταυτοχρόνως η υποταγή στους Δυνατούς, οι εκδουλεύσεις, οι συνάφειες, οι «δουλίτσες». Αστέρια
σ’ αυτή τη δουλειά αυτοί οι τύποι, πεντάστερα!
4. Οι άρχοντες των τρολ. Ένας ακόμα
αριστερόστροφος εκφυλισμός που συναγωνίζεται τον αριστερόστροφο φασισμό. Η διείσδυση στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ξεπεσμός σε μεθόδους όμοιες με εκείνες των ακροδεξιών χαλκείων, αποτελούν το «ηθικό πλεονέκτημα», εκείνων
που είναι τόσο αδαείς, ώστε να επικαλούνται ηθικά πλεονεκτήματα για τον εαυτόν τους – ουδέν πιο αήθες.
Αυτός ο αριστερόστροφος εκφυλισμός δεν τρομοκρατεί μόνον πρόσωπα, τρομοκρατεί και τον λαό. Οι Έλληνες ακούνε καθημερινώς απ’ αυτές τις σέχτες που λυμαίνονται την Αριστερά τα εξ αμάξης. Τους πολίτες που έλαβαν  μέρος στα πρόσφατα συλλαλητήρια, ο Τσίπρας χαρακτήρισε «ετερόκλητους όχλους».
  Γκάφα; Όχι! Όταν του άλλου του κόβεις τον μισθό και του πετσοκόβεις τη σύνταξη, όταν ετοιμάζεσαι να του φας το σπίτι, όταν τον αλυσοδένεις στην επιτήρηση, όταν τον φλομώνεις στο ψέμα, στο τέλος τον περιφρονείς κιόλας. Στο πρόσωπο του λαού βλέπεις «ετερόκλητους όχλους». Εσύ που συγκυβερνάς με αυτούς που ονομάζεις ψεκασμένους, βάζεις τα τσιράκια σου να ονομάζουν τους πολίτες στα συλλαλητήρια (δεξιούς κι αριστερούς) εθνικιστές, έρμαια και αθύρματα της Χρυσής Αυγής.
Καθόλου παράδοξο! Και στα πρόσωπα εκείνων που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα «ετερόκλητους όχλους» θα είδες και τους πέταξες στα σκυλιά της Τρόικας.
Εσύ δεν ζεις με 400 ευρώ, εσύ στέλνεις τα παιδιά σου σε ακριβό σχολείο, άσε τα παιδιά των «ετερόκλητων όχλων» να ξενιτεύονται, σπουδαγμένα και ασπούδαχτα, άσε τους γέροντες να ατιμάζονται που πήγε η ζωή τους στράφι.
Όμως παρασύρθηκα. Οι τελευταίες αυτές αιτιάσεις προς τον Τσίπρα δεν έχουν να κάνουν με τον «αριστερόστροφο φασισμό», έχουν να κάνουν με τον αριστερόστροφο νεοφιλελευθερισμό, την αριστερόστροφη υποτέλεια, τις αριστερόστροφες κωλοτούμπες.
Αριστερόστροφος φασισμός είναι να βάζεις γκαζάκια στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη ή στο κατάστημα της κυρίας Μητσοτάκη. Δεν είναι όταν αποκαλείς τους πολίτες «ετερόκλητους όχλους», ούτε όταν
κόβεις τα επιδόματα ανάπηρων παιδιών – αυτό είναι απλώς αριστερόστροφη γλίτσα…   



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΗΕΑ: Η εισφορά 2% επί του τζίρου (!) υπέρ ΕΔΟΕΑΠ απειλεί τη βιωσιμότητα των εφημερίδων
16/2/2018
Ανακοίνωση εξέδωσε η αλητικη Ενωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) μετά την κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καταβολή εισφοράς 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.
Η Ενωση εχει και το θρασσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αθέτησε την υπόσχεσή της για συνάντηση μετά τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ και αιφνιδίασε καταθέτοντας την τροπολογία.
Υπογραμμίζει δε πως η ρύθμιση που προβλέπεται στην επίμαχη τροπολογία, ότι ωθεί τους επαγγελματίες εκδότες στην έξοδο, τον κλάδο των εφημερίδων στα χέρια μόνο μεγαλοεπιχειρηματιών – “επενδυτών” και την δημοσιογραφία σε σκοτεινές ατραπούς».
Προσθέτει δε ότι «στην περίπτωση επιβολής ποσοστού επι του τζίρου και οι λίγες εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων που αγωνίζονται να επιβιώσουν θα αντιμετωπίσουν άμεσο θέμα λειτουργίας».
Εχουν θρασσος τα κτηνη της ΕΙΗΕΑ!! Πως το βλεπουνε?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Ψευδείς ειδήσεις" (fake news)... όταν μια είδηση δεν είναι αρεστή στο υπερεθνικό κεφάλαιο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέρα που 'ναι σήμερα... "αντιεθνικιστή" Μπογιόπουλε και λακέδες της εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς" και του ψευτοΚΚΕ του βοηδοκουτσουμπα και του Σόρος!

"...αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια,
λευτερώθη με άρματα και θυσίες..."
Γιάννης Μακρυγιάννης

Κύριε Μπογιόπουλε (το κύριε μιας κι από το μαρκούτσι του γνωστού ΔΑΠίτη των κενταύρων μας παραδίνεις "μαθήματα αντιεθνικισμού" ως γνήσιος "κομμουνιστής", για τη Μακεδονία), σαν σήμερα στις 16 Φλεβάρη 1942... η ίδρυση του ΕΛΑΣ!
Θα μας βομβαρδίσεις, δικαίως γι' αυτό, αλλά ας θυμηθούμε τονόρκο του ΕΛΑΣίτη:
«Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας.  Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Για τον σκοπό αυτό θα υπακούω στις πράξεις και αποφάσεις της ΠΕΕΑκαι θα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων μου και θα αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του ελληνικού λαού».
Πως; "θα υπακούω στις πράξεις και αποφάσεις της ΠΕΕΑ"!
Ποιος ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελεύθερης Ελλάδας, της "κυβέρνησης του βουνού", της ΠΕΕΑ και τι έλεγε για τις τότε διεκδικήσεις των ακροδεξιών εθνικιστών των Σκοπίων;
Αλέξανδρος Σβώλος, Πρωθυπουργός «Κυβέρνησης του Βουνού»:"Μακεδονικό"; προσβάλλει το έθνος ακόμα και η απλή παραδοχή της ύπαρξης τέτοιου ζητήματος!

«Ολες οι εξουσίες πηγάζουν και ασκούνται απ' το λαό...»
Εθνικό Συμβούλιο (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης-ΠΕΕΑ)... Βουλή της Κυβέρνησης του Βουνού...
Σου είχαμε επισημάνει επίσης Για με το νού σας βάλτε... Αφιερωμένο στον Νίκο Μπογιόπουλο και τους "αριστερούς" "αντιεθνικιστές"...  και ενοχλήθηκες σφόδρα!
ΟΧΙ άλλες χαμένες Πατρίδες! "Το ονομά μας είναι η ψυχή μας"!
Σήμερα, από αυτό το ταπεινό κι άσημο blog σου λέμε ότι δεν μπορείς να το παίζεις αριστερός και κομμουνιστής αλά καρτ: 16 Φλεβάρη του 1942 - 16 Φλεβάρη 2018... ο Αγώνας συνεχίζεται! Άσβεστη ιστορική μνήμη κι υπόσχεση αγώνα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Νέος Πρόεδρος ο Σίριλ Ραμαφόσα
ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.--
Νέος Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής είναι από χτες το μεσημέρι ο Σίριλ Ραμαφόσα, που εκλέχτηκε από τους βουλευτές του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) έπειτα από την αναγκαστική παραίτηση του προκατόχου του, Τζέικομπ Ζούμα, αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Ο Ραμαφόσα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Εξελέγη διά βοής από το Κοινοβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση. Λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Μογκοένγκ Μογκοένγκ, τον ανακήρυξε Πρόεδρο.
Ο 65χρονος εκατομμυριούχος επιχειρηματίας (πρώην  δικηγόρος στο συνδικατο Ενωση των Μεταλλωρύχων) εξελέγη στις 18/12/17 νέος πρόεδρος του ANC, όπου την προεδρία είχε διεκδικήσει και η πρώην σύζυγος του Νοτιοαφρικανού Προέδρου Τζέικομπ Ζούμα, Νκοσαζάνα Ντλαμίνι Ζούμα. Θεωρείται από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Προέδρου Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών και καταγγελιών για δηθεν διαφθορά(η γνωστη «κατηγορια των ακροδεξιων και των νεοφιλελε, μιας και η λεξη διαφθορα δεν σημαινει τιποτε, ενώ οι ιδιοι ακροδεξιοι νεοφιλελε εκαναν κανουν και θα κανουν όχι μονο τα ιδια αλλα και χειροτερα)), ενώ ως επιχειρηματίας ο ίδιος (δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους, σε Ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, επισιτισμό, υπηρεσίες κ.λπ.) έχει μεγάλη απήχηση στους επιχειρηματίες, που επικρότησαν την εκλογή του, προφανώς γιατί βλέπουν στήριξη των συμφερόντων τους.
Ο νέος Πρόεδρος λίγο μετά την εκλογή του εξέφρασε τη βούλησή του να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσουν τρόπους καταπολέμησης της διαφθοράς στη Ν. Αφρική. Το βράδυ της Παρασκευής 16/2, ο νέος Πρόεδρος της Ν. Αφρικής είχε προγραμματίσει να απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα προκειμένου να περιγράψει τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του.