Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τεταρτη 17 Οκτωβριου 2018


Στην πλατεία Ομονοίας πωλείται ασταμάτητα ηρωίνη. Λίγο πιο κάτω στην πλατεία Βάθης επίσης. Λίγο πιο κάτω στη Χαλκοκονδύλη το ίδιο. Στα στενάκια πίσω από την Αθηνάς η έγχρωμη πορνεία και η έγχρωμη κόκα δίνουν και παίρνουν και λίγα τετράγωνα πιο κάτω στο Πεδίο του Άρεως όλα τα παραπάνω μαζί συν το κακό συναπάντημα. Είχα μια σκασίλα αν καεί το τμήμα Ομονοίας. Καλύτερα να καεί γιατί όπως φαίνεται φροντίζει μια χαρά για όλα αυτά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




[Δεν ήταν η κόντρα με τον Καμμένο που οδήγησε στην παραίτησή του Κοτζια. Ήταν η κατάρα τού Άσσαντ, που χτύπησε για πολλοστή φορά. Όλους θα σας θάψουμε, νατοϊκά τομάρια! Ιν δι εντ, δερ καν μπι όνλι ουάν.]



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγαπητοί μου σύντροφοι, θα πρέπει να καταλάβετε επιτέλους πως ανάμεσα μας κυκλοφορούν και κάποιοι που τα παίρνουν!
Κοινώς ρουφιάνοι!
Αυτοί οι ρουφιάνοι προέρχονται από τα σπλάχνα του Κινήματος, το οποίο προδίδουν για να παρέχουν υπηρεσίες με το αζημίωτο, στο έτσι και αλλιώς πανίσχυρο κεφάλαιο.
Δεν είναι απαραίτητο να έχουν πάει σε κάποιο κάστινγκ της CIA για να τους πάρουν πράκτορες.
Είναι απλά ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ!!
Το ότι μαζί με τους ρουφιάνους, δρουν και πράκτορες αλλά και χρήσιμοι ηλίθιοι του Ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού( βλ. συντριπτική πλειοψηφία της Εβραϊκής κοινότητας της Ελλάδας) δεν αλλάζει πως αυτοί που τα παίρνουν δεν είναι....
ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον Ηγετίσκο, θυμήθηκα το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε το 1973. Τότε που ο Παπαδόπουλος ήταν αντιβασιλιάς, πρωθυπουργός, υπουργός Εθνικής Άμυνας και υπουργός Παιδείας.
Μόλις είχε αφιχθεί στην Αθήνα ο πρώτος πρεσβευτής της Λ.Δ. της Κίνας και οι πρώτες εθιμοτυπικές επισκέψεις του ήταν στον αντιβασιλιά και τον πρωθυπουργό, τους ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες.
Συνεχίζοντας με επισκέψεις γνωριμίας στους υπουργούς, πήγε πρώτα στον υπουργό Άμυνας κι αμέσως μετά στον υπουργό Παιδείας.
Βγαίνοντας απ' το γραφείο του τελευταίου, χαμογέλασε και είπε στον γραμματέα του:
"Κι ύστερα λένε πως εμείς οι Κινέζοι μοιάζουμε όλοι μεταξύ μας!".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Επιλογή Μου", "αποφασιστικότητά Μου", "ό,τι περνά από το χέρι Μου", "να διασφαλίσω", "να αναλάβω ο ίδιος", κυβέρνησή Μου", "απόφασή Μου να μην ανεχτώ".
Όλα αυτά μέσα σε πέντε μόλις σύντομες παραγράφους, με τις οποίες ο Ηγετίσκος ο συμπλεγματικός εξηγεί τους λόγους που Αυτός αποφάσισε, Αυτός διέταξε και ο Κοτζιάς δεν είναι πλέον υπουργός.
Κανένα όργανο δεν έχει λόγο! Καμιά συλλογική διαδικασία δεν θεωρήθηκε αναγκαία! Αφού για όλα καθαρίζει ο συμπλεγματικός, που γνωρίζοντας πόσο τιποτένιος είναι, το ρίχνει στην υπεραναπλήρωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτος μαθητής στο δημοτικό ο Περικλής, τελευταίος και με διαφορά ο Στράτος, τα ΄φερε η ζωή να χαθούν και ξαναβρέθηκαν μετά από δεκαετίες. Κι ανάμεσα στα άλλα, όπως είναι φυσικό, μίλησαν και για τις δουλειές τους:
- Κοίτα να δεις, είπε ο Περικλής. Εγώ σπούδασα, πήρα το πτυχίο και από τότε δουλεύω σε μια δημόσια υπηρεσία. Καλά είναι, δεν λέω! Μήνας μπαίνει - μήνας βγαίνει, ο μισθός πέφτει. Μπορεί να 'ναι και λίγο ρουτίνα, αλλά παράπονο δεν έχω.
- Εγώ, φίλε, του λέει ο Στράτος, με το που τέλειωσα το δημοτικό στα 14, τα παράτησα. Μεροκαματάκια από 'δω κι από κει, στρατός κι αμέσως μετά όλα άλλαξαν. Εξαιτίας του σχολείου.
Πώς έκατσε και πήγα μ' έναν κολλητό στο καζίνο. Δεν ήξερα από τέτοια, κάνα χαρτί και κάνα μπαρμπούτι έπαιζα μέχρι τότε.
Όταν σταθήκαμε πάνω από τη ρουλέτα, θυμήθηκα πως αποβραδίς είχα δει ένα όνειρο, που κάποιος μου φώναζε; 7, 7, 7.
Πόνταρα, που λες, στο 7 και τι να δω; Σωρός τα λεφτά!
Ποντάρω και πάλι στο 7 και ξανά τα ίδια. Θησαύριζα, δικέ μου.
Όταν, όμως, ποντάρισα τρίτη φορά στο 7, έχασα όσα έβγαλα τη δεύτερη.
Εκεί ξαναθυμήθηκα το σχολείο, ρε φίλε! Τρεις φορές το είδα το 7, θα το παίξω 3 επί 7.
Έτσι, πόνταρα στο 18 και δεν χρειάστηκε από τότε να ξαναδουλέψω! Σωρός τα λεφτά!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα στο δικαστήριο των πολιτών για τα εγκλήματα των ΗΠΑ κατά του Πουέρτο Ρίκο,
Το 1898, τα στρατεύματα των ΗΠΑ νίκησαν τους στρατούς της Ισπανίας στον πρώτο μεταξύ πόλεμο της σύγχρονης εποχής. Τα στρατεύματα των ΗΠΑ προσγειώθηκαν στην Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο, τις φιλιππίνες και το γκουάμ - αποικίες της Ισπανίας μέχρι τότε.
Οι άνθρωποι της Κούβας, του Πουέρτο Ρίκο και των φιλιππίνων είχαν ξεκινήσει πόλεμο για την ανεξαρτησία τους κατά των ισπανών άποικοι. Ο Χοσέ martí, ο κουβανός επαναστάτης ηγέτης και ιδρυτής του επαναστατικού κόμματος στην Κούβα και το Πουέρτο Ρίκο, είχε προειδοποιήσει ενάντια στον κίνδυνο της κυριαρχίας από την αυξανόμενη ιμπεριαλιστική δύναμη της Ουάσινγκτον.
Όπως φαίνεται, η μάρτι είχε δίκιο. Ο λαός της Κούβας, το Πουέρτο Ρίκο και οι άλλες πρώην ισπανικές αποικίες που είχαν πέσει κάτω από τον έλεγχο της Ουάσινγκτον, ήταν από την ανεξαρτησία τους. Η Κούβα ήταν ανεξάρτητη στο όνομα μόνο ενώ το νησί της αδελφής του Πουέρτο Ρίκο έγινε μια άμεση αποικία.
Το 1959, οι εργαζόμενοι και οι αγρότες της Κούβας ανέτρεψε τη δικτατορία του Μπατίστα με τη στήριξη των ΗΠΑ. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα μιας επαναστατικής πάλης που ξεκίνησε και με επικεφαλής τον Φιντέλ Κάστρο το 1953. Στις πρώτες εκατοντάδες, στη συνέχεια χιλιάδες και στη συνέχεια εκατομμύρια νέοι, εργαζόμενοι και χωρικοί μετακόμισαν στο κεντρικό στάδιο της ιστορίας. Είναι τη δικτατορία του Μπατίστα και ξεκίνησαν το δρόμο για την κατασκευή μιας νέας κοινωνίας βασισμένη στην αλληλεγγύη - μια σοσιαλιστική κοινωνία. Η Κούβα έγινε η πρώτη ελεύθερη περιοχή της Αμερικής.
Παρά την "Ένωση της κοινοπολιτείας" που καθορίστηκε το 1952, το Πουέρτο Ρίκο παρέμεινε αποικία υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Πουέρτο Μαχητές της ανεξαρτησίας, όπως ο πέδρο albizu κάμπος, ο ραφαέλ ακύρωσε τη Μιράντα και τον Όσκαρ Λόπεζ ριβέρα, ήταν ως τρομοκράτες και υπηρέτησαν μεγάλες ποινές φυλάκισης στο βάναυσο ποινικό σύστημα των ΗΠΑ, ενώ χιλιάδες από τα νιάτα του νησιού στάλθηκαν ως τροφή για τα κανόνια. Στους ιμπεριαλιστική πολέμους στο βιετνάμ και σε άλλα μέρη του κόσμου.
Το 2017, η Κούβα και το Πουέρτο Ρίκο χτυπήθηκε από τέρατα τυφώνες, Κούβα από την ίρμα και το Πουέρτο Ρίκο από τη Μαρία. Η διαφορετική απάντηση και οι κοινωνικές συνέπειες των τυφώνες δείχνουν τι σημαίνει να είσαι αποικία των ΗΠΑ υπό την άμεση εκμετάλλευση και καταπίεση από την απόφαση πλούσια στις ΗΠΑ.
Στην Κούβα, εκατομμύρια άνθρωποι απομακρύνθηκαν με οργανωμένο τρόπο. Ήταν, fed και νοιάζονταν. Δέκα άνθρωποι πέθαναν. Μόλις πέρασε ο τυφώνας, οι άνθρωποι επέστρεφαν στα σπίτια τους. Η ηλεκτρική ενέργεια αποκαταστάθηκε μέσα σε λίγες ημέρες και η ανοικοδόμηση άρχισε αμέσως. Μέσα σε λίγες εβδομάδες οι ζωές των ανθρώπων επανήλθαν στο φυσιολογικό. Κανείς δεν έμεινε εγκαταλελειμμένος και μόνος.
Στο Πουέρτο Ρίκο οι άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους. Χιλιάδες πέθαναν. Η ηλεκτρική ενέργεια μέχρι σήμερα απουσιάζει σε πολλές από τις φτωχότερες αγροτικές και αστικές περιοχές. Η ανοικοδόμηση της κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον έχει δοθεί από ένα σταγονόμετρο. Οι άνθρωποι παραμένουν άστεγοι, πολλά σχολεία-Λιγότερα και χωρίς βοήθεια σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκδήλωση. Η "Χούντα" που διορίστηκε από την Ουάσινγκτον και την αποτελεσματική απόφαση του Πουέρτο Ρίκο έχει δώσει προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους σε αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και όχι σε σχολεία και νοσοκομεία. Το Πουέρτο Ρίκο έχει εξωτερικό χρέος 74 δις δολαρίων. Οι χιλιάδες θάνατοι στις φτέρνες του τυφώνα Μαρία είναι μεταξύ των πιο πρόσφατων εγκλημάτων που πρέπει να τοποθετηθούν στο κατώφλι των κυβερνώντων στην Ουάσινγκτον.
Η Κούβα και το Πουέρτο Ρίκο ξεκίνησαν τον αγώνα για την ανεξαρτησία πλάι-πλάι ως αδελφές λαοί. Η Κούβα έχει προχωρήσει προς την ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Το Πουέρτο Ρίκο δεν έχει κυριαρχία και το αίμα του είναι χάλια από τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Από το 1898 το Πουέρτο Ρίκο είναι αποικία των ΗΠΑ. Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πρόοδος για τον λαό του Πουέρτο Ρίκο, αρκεί να μην έχουν καμία κυριαρχία. Ωστόσο, ζητώ να υπάρξει πραγματική κυριαρχία χωρίς οικονομική, πολιτική και στρατιωτική πίεση και παρέμβαση των κυβερνώντων στην Ουάσινγκτον. Οι πουέρτο πρέπει να αποφασίσουν τη μοίρα τους. Αυτο για το Πουέρτο Ρίκο!
12 Οκτωβρίου 2018
José Martí Πολιτιστική Ένωση - αλληλεγγύη με την Κούβα.
Αθήνα, Ελλάδα
Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr  φέρνει  στην δημοσιότητα την επιστολή του Πατριάρχη Ειρηναιου.
Πατριάρχης Σερβίας: «Πρωτάκουστο αυτό που κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης»
Δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΧΡΑΜ έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της Ουκρανίας.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας κάνει λόγο για πειρασμό, τονίζοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης λαμβάνει μια απόφαση καταστροφική για την Εκκλησία.
«Αυτή τη στιγμή η Εκκλησία είναι σε μεγάλο πειρασμό! Ένας πειρασμός ο οποίος πειράζει τον Πρώτο μας Ιεράρχη, τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ώστε να λάβει μία απόφαση η οποία μπορεί να είναι καταστροφική για την Εκκλησία. Να κάνει κάτι που δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει, και αυτό είναι να αναγνωρίσει μία σχισματική Εκκλησία, και ακόμα να χορηγήσει Αυτοκεφαλία. Αυτό είναι κάτι πρωτάκουστο!» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ειρηναίος.
Επίσης Πατριάρχης Σερβίας προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω πως όλες οι Εκκλησίες θα επισημάνουν πόσο καταστροφική είναι αυτή η απόφαση, για να αποφύγουμε τον πιο καταστροφικό διαχωρισμό. Ευχόμαστε ο Κύριος να μας λυτρώσει από αυτόν τον πειρασμό.»




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνώριζε την καθαίρεση του Φιλάρετου!
Την Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, εξέδωσε ανακοίνωση ότι διακόπτει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Εντός του μακροσκελούς ανακοινωθέντος η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, αναφέρεται και σε μια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον μακαριστό Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο Β΄, σχετικά με την απόφαση καθαίρεσης του Μητροπολίτη Φιλάρετου Ντενισένκο.
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr μετά από έρευνα που έκανε, εξασφάλισε και φέρνει αποκλειστικά στην δημοσιότητα την επιστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην επίστολή του, μεταξύ άλλων τονίζει ότι "η καθ' ημάς Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία αναγνωρίζουσα εις το ακέραιον την επί του θέματος αποκλειστική αμοδιότητα της υφ' Υμάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ρωσσίας αποδέχεται τα Συνοδικώς αποφασισθέντα περί του εν λόγω (Φιλάρετο), μη επιθυμούσα το παράπαν ίνα παρέξη οιανδήτινα δυσχέρειαν εις την καθ΄ Υμάς αδελφήν Εκκλησίαν."
Σχολιο.- "Το 1992 ο Φιλάρετος Ντενισένκο μετά την παραίτησή του από τη θέση του Μητροπολίτη Κιέβου ίδρυσε δικό του Πατριαρχείο στην Ουκρανία και στις 11 Ιουνίου 1992 καθαιρέθηκε από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρωσίας. Στις 11 Οκτωβρίου 2018 επανήλθε στην κανονικότητα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οικουμενικο" Πατριαρχειο με μειον 150 εκατ. Ρωσους Ορθοδοξους και ισως ακολουθησουν συντομα και αλλες Ορθοδοξες Εκκλησιες... ειναι ανεκδοτο.
Ρωσική Εκκλησία: Το Φανάρι έχασε το δικαίωμα να είναι το κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας
Στον απόηχο της απόφασης για διακοπή των σχέσεων με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ξεκαθάρισε σήμερα ότι το Φανάρι έχει χάσει κάθε δικαίωμα να αποτελεί το κέντρο συντονισμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει χάσει το δικαίωμα να αποτελεί το κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υποστήριξε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Ιλαρίων.
«Τώρα αντιμετωπίζουμε μια νέα εκκλησιαστική πραγματικότητα: Δεν θα έχουμε πλέον ένα ενιαίο κέντρο συντονισμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και θα πρέπει να το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό. Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έχει αυτο-καταστραφεί ως ένα τέτοιο κέντρο» τόνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «The First Channel».
«Έχοντας εισβάλει στα κανονικά σύνορα μίας άλλης τοπικής Εκκλησίας, έχοντας νομιμοποιήσει τους σχισματικούς, (σ.σ. το Οικουμενικό Πατριαρχείο) έχει χάσει το δικαίωμα να αποκαλείται ως το συντονιστικό κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας» έσπευσε να προσθέσει.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανάκλησης των πρόσφατων αποφάσεων του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ισχυρίστηκε τα εξής: «Η ευκαιρία για μετάνοια είναι πάντα παρούσα. Ωστόσο, η λογική των τελευταίων ενεργειών δεν υποδηλώνει την πραγματοποίηση βημάτων προς την αντίθεση κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη πραγματικά ευελπιστούμε ότι ο νους θα κερδίσει».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/10/2018 – 18.00
Θρασύδειλοι φασίστες , σκότωσαν μαθητές στην Κριμαία
Οι ναζιστες Ουκρανοί  κάτω από την καθοδήγηση των Αμερικανών ή των Γερμανών Δεν έχω παραπάνω πληροφόρηση για την ώρα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί πάνε να σπουδάσουν τα παιδιά στο εξωτερικό; Μα γιατί εδώ κάνουν καταλήψεις οι Ρουβίκωνες!
Star Channel



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτύπησαν την Κριμαία γιατί ο πρόεδρος της πήγε στη Συρία και συναντήθηκε χθες στη Δαμασκό με τον Άσαντ και γιατί ο Λαβρόφ ανακοίνωσε πως ο Άσαντ θα την επισκεφθεί. Toυλάχιστον 18 νεκροί και 50 τραυματίες από επίθεση σε Επαγγελματικό Ινστιτούτο στην Κριμαία. Νεκροί μαθητές……
17/10/2018 – 17.00
Σήμερα χτύπησαν την Κριμαία γιατί ο πρόεδρος της πήγε στη Συρία και συναντήθηκε χθες στη Δαμασκό με τον Άσαντ και γιατί ο Λαβρόφ ανακοίνωσε επίσης χθες πως ο Άσαντ θα  επισκεφθεί και την Κριμαία σ΄επικείμενο ταξίδι του στη Ρωσία.
Ένας πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 18 νεκρούς και 50 τραυματίες μετά την έκρηξη σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της πόλης Kertch στην Κριμαία στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με μια υπεύθυνο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η πλειοψηφία των θυμάτων είναι φοιτητές.
Η επίθεση έγινε στις 17 Οκτώβρη σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην πόλη  Kertch, στην Ανατολική Κριμαία και θα είναι αντιμετωπισμένη ως δολοφονική επίθεση και όχι ως μια τρομοκρατική επίθεση σύμφωνα με τη ρωσική επιτροπή έρευνας. Αρχικά η ίδια επιτροπή μίλησε για τρομοκρατική. Μια προκαταρκτική έρευνα στα σώματα των θυμάτων απέδειξε ότι επλήγησαν από σφαίρες. Αρχικά διατυπώθηκε η είδηση ως μια έκρηξη.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κριμαίας ο  Sergueï Aksionov δήλωσε πως ο ύποπτος της επίθεσης ήταν ένας τεταρτοετής φοιτητής ηλικίας 22 ετών. Αυτός αυτοκτόνησε αφού σκότωσε 18 και τραυμάτισε δεκάδες.
Η επιτροπή έρευνα χαρακτήρισε την έκρηξη ως επίθεση «σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες εκρηκτικός μηχανισμός μη ταυτοποιημένου μείγματος μεταλλικών αντικειμένων εξερράγη στην καντίνα του Πολυτεχνικού κολεγίου του Kertch. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι ανήλικοι»…
Η αντιτρομοκρατική νωρίτερα δήλωνε  πως εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε την επίθεση. Πολλές πηγές αναφέρουν πως είναι ο Vladislav Roslyakov τελειόφοιτος του Ινστιτούτου που επιτέθηκε. Το σώμα του βρέθηκε στο β΄όροφο στη Βιβλιοθήκη.
Η διαμεσολαβήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  στην περιοχή η Lioudmila Loubina διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν φοιτητές.
Νωρίτερα ο Dmitri Peskov είχε δηλώσει ότι δεν αποκλείουν την τρομοκρατική επίθεση ως εκδοχή και μετέφερε ότι ο Vladimir Poutine εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων.
Ένας εκρηκτικός μηχανισμός, που παραμένει προς το παρόν άγνωστο από τι αποτελούνταν, εξερράγη σε κολέγιο στην Κριμαία την Τετάρτη, σύμφωνα με τη Ρωσική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.
Έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις εκπαιδευτικού ιδρύματος στην πόλη Κερτς της Ρωσίας και σύμφωνα με τη Ρωσική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό.
Ειδικοί πυροτεχνουργοί της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB) εξετάζουν το σημείο της έκρηξης.
Παράλληλα, διεξάγονται ειδικές έρευνες, από το κέντρο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (NAC) ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα σημειωθούν κι άλλες εκρήξεις.
Ο ρώσος Πρόεδρος, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, διέταξε την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας να διερευνήσει το συντομότερο δυνατό τα αίτια της έκρηξης.
Παράλληλα, έδωσε εντολή να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την άμεση παροχή βοήθειας στους τραυματίες και την μεταφορά τους στα κοντινότερα νοσοκομεία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε σε δήλωσή του πως ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αλλάζει συνεχώς και τόνισε πως εξετάζεται η πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών έκανε γνωστό πως γίνονται έρευνες για πιθανούς συνεργούς του δράστη της επίθεσης στο Κερτς. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν  για έκρηξη και ότι τα παράθυρα του α΄ορόφου είχαν εξαφανιστεί. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε πως στέλνει δυνάμεις και εξοπλισμό ώστε να παρασχεθεί άμεσα βοήθεια στα θύματα της επίθεσης.
«Σκότωναν όποιον έβλεπαν μπροστά τους»
«Πέντε λεπτά αφού έφυγα, κάποια άτομα εισέβαλαν μέσα. Ανατίναξαν τον διάδρομο, τα παράθυρα έγιναν θρύψαλα. Έτρεχαν γύρω γύρω πετώντας κροτίδες. Στη συνέχεια, ένοπλοι με τουφέκια, άρχισαν να τρέχουν στον δεύτερο όροφο, να ανοίγουν τις πόρτες των τάξεων και να σκοτώνουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους… μια πραγματική τρομοκρατική επίθεση! Όπως στο Μπεσλάν! Θα ήμουν νεκρή τώρα, σκότωσαν όλους τους ανθρώπους, τους μαθητές και το προσωπικό», δήλωσε συγκλονισμένη η διευθύντρια του κολεγίου μετά το συμβάν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kerch.com.ru, η έκρηξη σημειώθηκε στον πρώτο όροφο και στον δεύτερο έπεσαν πυροβολισμοί. Για νέο Μπέσλαν μίλησαν οι αυτόπτες.
Ο τελευταίος απολογισμός μιλάει για 18 νεκρούς μαθητές και 70 τραυματίες.
Σύμφωνα με το tass ο Πούτιν δήλωσε πως « τα κίνητρα και οι θεωρίες (αντιλήψεις,ιδεολογία) της τραγωδίας πρέπει να διερευνηθούν « . « Tο κοινό οφείλει να πληροφορηθεί για τ΄αποτελέσματα της προσπάθειας από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις ειδικές υπηρεσίες », είπε.« Τώρα είναι σαφές ότι αυτό είναι ένα έγκλημα ».
« Πριν από μερικές ώρες ένα τραγικό συμβάν συνέβη στη Ρωσία, στην πόλη Kerch,  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν  από εκρηκτικό μηχανισμό, » είπε ο Ρώσος πρόεδρος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακελειό σε κολέγιο της Κριμαίας
 Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, 12:47
Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε κολέγιο στην Κριμαία στην πόλη Κερτς και δεκάδες τραυματίστηκαν από τους οποίους 37 νοσηλεύονται, όταν τουλάχιστον ένας δράστης της επίθεσης πυροδότησε μια βόμβα στην καφετέρια και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί όποιον έβρισκε μπροστά του στο κτίριο.
Ο ύποπτος για την επίθεση στο κολέγιο της κριμαϊκής πόλης Κερτς αυτοπυροβολήθηκε και το πτώμα του βρέθηκε μέσα στο κολέγιο, μετέδωσε εξάλλου το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας.
Η επίθεση, κατά την οποία 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πραγματοποιήθηκε από έναν 18χρονο σπουδαστή του κολεγίου, δήλωσε ο Σεργκέι Αξιόνοφ, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία επικεφαλής της Κριμαίας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, η Επιτροπή δήλωσε πως μπορεί να υπήρξαν περισσότεροι από ένας άνθρωποι πίσω από την επίθεση και πως διεξάγεται έρευνα για ενδεχόμενους συνεργούς.
Η Επιτροπή δήλωσε πως η αρχική εξέταση των σορών στο σημείο της επίθεσης δείχνει πως τα θύματα πέθαναν από τραύματα που προκλήθηκαν από πυροβολισμούς, σύμφωνα πάντα με το RIA.
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η πολύνεκρη επίθεση ήταν μια "μαζική δολοφονία" που δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και κατονόμασε τον βασικό ύποπτο, τον 18χρονο σπουδαστή Βλαντισλάβ Ροσλίακοφ.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο Ροσλιάκοφ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο κολέγιο και στη συνέχει έβαλε τέλος στη ζωή του.
Στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας διακρίνεται ο νεαρός να μπαίνει στη σχολή κρατώντας ένα τουφέκι.
Συλλυπητήρια Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν το κίνητρο για τη φονική επίθεση σε ένα κολέγιο στην κριμαϊκή πόλη Κερτς.
Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσος πρωθυπουργός: «Οι κυρώσεις κατά του τραπεζικού τομέα ισοδυναμούν με κήρυξη οικονομικού πολέμου»
 Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, 21:29
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό δίκτυο Euronews δήλωσε ότι οι κυρώσεις κατά του τραπεζικού τομέα της Ρωσίας ισοδυναμούν με «κήρυξη οικονομικού πολέμου» και προσέθεσε ότι η χώρα του μπορεί να τις αντιμετωπίσει.
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η οικονομία μας είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε μορφές άσκησης πιέσεων» ανέφερε ο Μεντβέντεφ, επισημαίνοντας ότι «το ερώτημα είναι γιατί χρειάζονται, το ζήτημα είναι ότι καταστρέφουν την παγκόσμια τάξη, περιλαμβανομένης και της παγκόσμιας οικονομικής τάξης».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι από τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ρωσίας, οι συνέπειες που υφίστανται οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν είναι σημαντικές, εν αντιθέσει με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δεινοπαθούν εξαιτίας των κυρώσεων εξαιτίας του μεγάλου όγκου των εμπορικών συναλλαγών.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας έχουν συνέπειες για τη Ρωσία, αλλά τόνισε ότι συνέπειες από τις κυρώσεις αυτές υφίστανται και οι Ευρωπαίοι πολίτες.
Ο Ντμίτρι Μενβέντεφ επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας δεν «βρίσκονται στην καλύτερη τους περίοδο», παρατήρησε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας –ΗΠΑ φθάνει τα περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας –ΕΕ είναι πολύ μεγαλύτερος.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό το 45% των ρωσικών εμπορικών συναλλαγών πραγματοποιείται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Πρόκειται για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ. Μάλιστα μετά την επιβολή των κυρώσεων που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο όγκος των συναλλαγών μειώθηκε στο μισό, από τα 430 δισεκατομμύρια στα 220-230 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ολόκληρη η συνέντευξη του Ρώσου πρωθυπουργού θα δημοσιευθεί αύριο, Πέμπτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιδρούν οι ΗΠΑ στην απόφαση να προεδρεύσει η Παλαιστίνη της ομάδας κρατών G77
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, 16:44
Εναντίον της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία η Παλαιστίνη θα προεδρεύσει στην ομάδα κρατών G77 από τον Ιανουάριο του 2019, τάχθηκε με ανακοίνωσή της η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.
Στην ανακοίνωσή της, η Χέιλι τονίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν ψηφίσει εναντίον αυτής της απόφασης καθώς θεωρούν ότι τέτοιες κινήσεις κάνουν κακό στην επίτευξη ειρήνης μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών.
Παράλληλα, τόνισε ότι το Κράτος της Παλαιστίνης δεν είναι πλήρες μέλος του ΟΗΕ και ότι δεν αναγνωρίζεται από όλα τα μέλη του Οργανισμού, ούτε και από τις ΗΠΑ.
Η ομάδα G77 είναι μια συμμαχία αναπτυσσόμενων κρατών του ΟΗΕ που ιδρύθηκε το 1964 και πλέον αριθμεί 134 μέλη. Η συγκεκριμένη ομάδα ανακοίνωσε ότι επέλεξε το Κράτος της Παλαιστίνης να προεδρεύσει από τις αρχές του 2019. Το 2018, της ομάδας προεδρεύει η Αίγυπτος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: 18χρονος σπουδαστής, ο δράστης της επίθεσης στην Κριμαία
 Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, 16:29
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε σε κολέγιο της Κριμαίας, στην πόλη Κερτς ήταν μια «μαζική δολοφονία» που δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και κατονόμασε τον βασικό ύποπτο, τον 18χρονο σπουδαστή Βλαντισλάβ Ροσλίακοφ.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο Ροσλιάκοφ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο κολέγιο και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.
Στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας διακρίνεται ο νεαρός να μπαίνει στη σχολή κρατώντας ένα τουφέκι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλές κατά των ξεπουλημενων δικαστακων μετά τις έρευνες στην οικία του Μελανσόν και τα γραφεία LFI
 Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, 13:20
Η αλητικη ξεπουλημενη εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα πως άρχισε έρευνα για «απειλές ή πράξεις εκφοβισμού εναντίον της δικαστικής αρχής» και για «άσκηση βίας σε φορείς δημόσιας εξουσίας» μετά τις συμπλοκές στη διάρκεια ερευνών στην έδρα της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) και στην κατοικία του ηγέτη της, του Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Αληταραδες δικαστικοί της εισαγγελίας του Παρισιού δέχθηκαν χθες επιθέσεις στη διάρκεια αυτών των ερευνών. Η έρευνα ανατέθηκε στη δικαστική αστυνομία του Παρισιού, σύμφωνα με την ξεπουλημενη εισαγγελία του συστημαος.
Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν καταφέρθηκε χθες Τρίτη εναντίον μιας «τεράστιας επιχείρησης της πολιτικής αστυνομίας» εναντίον του κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στην έδρα της LFI και στην κατοικία του και εντάσσονται στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει η εισαγγελία για εικονικές θέσεις εργασίας ευρωπαίων κοινοβουλευτικών και για τους λογαριασμούς της προεκλογικής εκστρατείας του Μελανσόν όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία.
Εικόνες από τις επιχειρήσεις αυτές έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ο ηγέτης της LFI αναμετέδωσε κατ' αρχάς απ' ευθείας μέσω του Facebook μια πρώτη έρευνα στην κατοικία του.
Αργότερα το πρωί, μετέβη με οικείους του στην έδρα του κινήματος, όπου μια άλλη έρευνα μετατράπηκε σε αντιπαράθεση.
Σε μια σκηνή που κινηματογραφήθηκε από δημοσιογράφους, ο Μελανσόν καλεί τους οικείους του να «σπάσουν την πόρτα» για να εισέλθουν στα γραφεία όπου ήταν σε εξέλιξη η έρευνα. Φαίνεται επίσης να σπρώχνει έναν αντιπρόσωπο της εισαγγελίας καθώς και έναν αστυνομικό που προσπαθεί να παρεμβληθεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτικοί τριγμοί μετά την απόφαση για το αυτοκέφαλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας
 Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, 12:27
Η κρίση που έχει προκαλέσει η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για τη χορήγηση του Αυτοκέφαλου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας επιφέρει τριγμούς στην Ορθοδοξία.
Όπως υποστηρίζει το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρωσίας, οι Ρώσοι ορθόδοξοι είναι η πλειονότητα στην Ουκρανία και ο λόγος αυτός είναι αρκετός για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν την «ανεξαρτητοποίηση από την πνευματική τους έδρα».
Πηγαίνοντας πίσω 17 αιώνες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης είναι το αρχαιότερο από τις 15 αυτοκέφαλες ορθόδοξες εκκλησίες, με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να θεωρείται «πρώτος μεταξύ ίσων».
Η αντιπαλότητα ανάμεσα στα Πατριαρχεία Μόσχας και Κωνσταντινούπολης είναι παλιά ιστορία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι μεν το αρχαιότερο, αλλά πολύ μικρό σε αριθμούς σε σύγκριση με της Μόσχας που διαθέτει το μεγαλύτερο Ποίμνιο.
Το 1996, ο τότε Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος ΙΙ είχε επίσης διακόψει κάθε δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για λίγες εβδομάδες, μετά τη διαμάχη για την εκκλησία της Εσθονίας.
Τελικά, στη βαλτική αυτή χώρα δημιουργήθηκαν δύο εκκλησίες. Μία υπό το Πατριαρχείο της Μόσχας και μία υπό το Οικουμενικό της Κωνσταντινούπολης.
Μετά την απόφαση προσάρτησης της Κριμαίας το 2014, ο Πατριάρχης Κύριλλος της Ρωσίας ακολουθεί τη «γραμμή Πούτιν» αποκαλώντας τους Ρώσους και Ουκρανούς πολίτες που ζουν στην Ουκρανία «αδελφούς» και «πιστούς ενός λαού».
Για την ουκρανική εκκλησία, αυτά αποτελούν «προπαγάνδα του Πούτιν».
Τα πρώτα προβλήματα με τις σχέσεις των Πατριαρχείων Μόσχας -Κωνσταντινούπολης είχαν φανεί με την απόφαση του Πατριάρχη Κυρίλλου να μην παραστεί στην Πανορθόδοξη Διάσκεψη που είχε γίνει στην Κρήτη το 2016, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Τότε είχε πείσει να μην παραστούν και οι πατριάρχες των αυτοκέφαλων ορθοδόξων εκκλησιών της Γεωργίας, της Βουλγαρίας και της Αντιόχειας.
Η απόφαση για το αυτοκέφαλον της Ουκρανίας σημαίνει πως ο εμφύλιος περνά και στους κόλπους της Εκκλησίας, με τους μισούς Ουκρανούς επισκόπους να συνεχίζουν να προσεύχονται υπέρ του Κυρίλλου, ως πνευματικού τους ηγέτη, βάσει της θρησκευτικής ελευθερίας.
Η απόφαση για το αυτοκέφαλον της ουκρανικής ορθοδόξου εκκλησίας έχει προκαλέσει προβλήματα και στους υπό τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία επισκόπους στη Γερμανία.
Αυτοί αποφάσισαν «προσωρινά» να απόσχουν από τις εργασίες του επισκοπικού Συμβουλίου Γερμανίας (OBKD), έπειτα από εντολή του Πατριάρχη Μόσχας.
Ο αρχιεπίσκοπος Μαρκ, επικεφαλής των Ρώσων επισκόπων στη Γερμανία, δήλωσε πως η διακοπή συμμετοχής στο συμβούλιο «είναι πολύ επώδυνη, αλλά δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε αυτά που γίνονται εναντίον της Ορθοδοξίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tα μαχητικά του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος βομβάρδισαν έξι τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας - Κλείνουν και οι δύο συνοριακές διελεύσεις
 Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, 09:10
Αεροσκάφη της Σιωναζιστικης Πολεμικής Αεροπορίας του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  εξαπέλυσαν επιδρομές το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση νωρίτερα μιας ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα η οποία έπληξε σπίτι στην πόλη Μπιρ Σέβα (νότια), προκαλώντας υλικές ζημιές.
Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ούτε από τη ρουκέτα αυτή ούτε από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το επιτελείο των ισραηλινοναζιστικών ενόπλων δυνάμεων, από την ισραηλινοναζιστική αστυνομία και από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά τη Λωριδα της Γαζας.
Οι εχθροπραξίες καταγράφονται σε μια περίοδο αναζωπύρωσης της έντασης, που έχει εγείρει φόβους για το ξέσπασμα νέας σύρραξης ανάμεσα στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως και Παλαιστινιακές Οργανώσεις, κυρίως τη Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.
«Ισραηλινοναζιστικαά μαχητικά αεροσκάφη άρχισαν να προσβάλλουν στόχους στη Λωρίδα της Γάζας» ανέφερε το σιωναζιστικο επιτελείο, σύμφωνα με το οποίο επλήγησαν θέσεις «τρομοκρατών».
Η Χαμάς ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι βομβαρδίστηκαν έξι τοποθεσίες στην Λωριδα της Γαζας. Δεν έχει αναφερθεί έως τώρα κάποιος τραυματισμός.
Λίγες ώρες νωρίτερα, μια ρουκέτα η οποία εβλήθη από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινοναζιστικο καθεστως προκάλεσε υλικές ζημιές στην πόλη Μπιρ Σέβα (νότια), ανακοίνωσαν ο ισραηλινοναζιστικός στρατός και η ισραηλινοναζιστική αστυνομία.
Επρόκειτο για την πρώτη ρουκέτα που εκτοξεύθηκε έπειτα από αρκετές εβδομάδες από την Παλαιστινιακή Λωριδα  της Γαζας, ο οποία τελεί υπό ασφυκτικό αποκλεισμό εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, απο το ισραηλινοναζιστικο καθεστως.
«Στις 04.00, οι σιωναζί στην πόλη Μπιρ Σέβα έσπευσαν στα καταφύγια μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος» ανέφερε ο ισραηλινοναζιστικός στρατός μέσω Twitter.
«Θα υπερασπιστούμε τον ισραηλινοναζιστικό πληθυσμό» πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρούσε σε αντίποινα, όπως πράττει συστηματικά.
«Μια ρουκέτα έπληξε την πόλη Μπιρ Σέβα πριν από λίγο προκαλώντας ζημιές» ανέφερε η ισραηλινοναζιστική αστυνομία σε μήνυμά της, χωρίς να διευκρινίσει πόσο εκτεταμένες ήταν αυτές οι ζημιές ή τι ακριβώς επλήγη.
Δεν έκανε λόγο για τραυματίες.
Η Μπιρ Σέβα βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Γάζας.
Σύμφωνα με τον ισραηλινοναζιστικό Τύπο, η ρουκέτα έπεσε σε σπίτι όπου διαμένει μια οικογένεια με τρία παιδιά. Κανένα από τα μέλη της δεν τραυματίστηκε, αλλά τους προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη, διότι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, διευκρίνισαν ΜΜΕ.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανέφερε ότι εκτοξεύθηκε επίσης άλλη μια ρουκέτα, αλλά προς την κατεύθυνση της θάλασσας.
Είναι άγνωστο ακόμη μέλη ποιας οργάνωσης εκτόξευσαν τη ρουκέτα, αλλά η ισραηλινοναζιστική κυβέρνηση καθιστά πάντα υπεύθυνη τη Χαμάς για ό,τι συμβαίνει στην Λωριδα της Γαζας υπό τον έλεγχό της και πλήττει συστηματικά τον Παλαιστινιακο αμαχο πληθυσμο σε αντίποινα.
Οι εχθροπραξίες καταγράφηκαν ενώ η έκβαση των προσπαθειών που καταβάλλουν εδώ και αρκετές εβδομάδες η Αίγυπτος και ο ΟΗΕ με σκοπό να συναφθεί συμφωνία πιο διαρκούς κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη Χαμάς και στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως μοιάζει όλο και πιο αβέβαιη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΣΕΧΙΑ
Εκλογές για Γερουσία και δημοτικές
Εκλογές για τη Γερουσία και ταυτόχρονα δημοτικές εκλογές (β' γύρος) έγιναν στην Τσεχία στις 12 - 13 Οκτώβρη. Πρώτο κόμμα για τη Γερουσία (που εκλέγονταν το 1/3 των 81 μελών της) ήρθε το νεοφιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών με 27%, δεύτερο το λαϊκιστικό ΑΝΟ με 13,75% (είναι στην κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες και με την ανοχή του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας) και ακολουθούν η συμμαχία Ανεξάρτητων και Δημάρχων με 11,31%, οι Ανεξάρτητοι (άλλη συμμαχία αστών πολιτικών) με 8,59%, η Χριστιανική Κοινωνική Ενωση με 8,33%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με 8,1% και άλλα νεοσύστατα κόμματα, όπως οι Πειρατές με 4,2% και άλλες κινήσεις που εξέλεξαν από 1 γερουσιαστή. Το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας πήρε 0,86% στον β' γύρο (στον πρώτο γύρο είχε 7,38%) διεκδικώντας μία έδρα.
Η συμμετοχή στον πρώτο γύρο ήταν 42% και στο δεύτερο 16%.
Στις δημοτικές εκλογές επίσης κυριάρχησαν οι λεγόμενοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι και η Χριστιανική Κοινωνική Ενωση, ενώ από τα κόμματα της κυβέρνησης το ΑΝΟ είχε μικρή άνοδο, οι Σοσιαλδημοκράτες και το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας μεγάλη πτώση, το δε Δημοκρατικό Κόμμα μικρή άνοδο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Αβοήθητα χιλιάδες νοικοκυριά μετά τον τυφώνα...
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Ανοιχτές παραμένουν οι «πληγές» που άφησε πίσω του πριν από μία βδομάδα στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ ο ισχυρός τυφώνας «Μάικλ» καθώς δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή ουσιαστική βοήθεια σε τρόφιμα, φάρμακα και στέγη. Πιο τραγική είναι η κατάσταση σε περιοχές όπως η κωμόπολη Μέξικο Μπιτς (έχει περίπου 1.000 κατοίκους) που υπέστη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.
Οι νεκροί από τον τυφώνα ανέρχονταν έως χτες επισήμως στους 19 και οι αγνοούμενοι από Φλόριντα έως Βιρτζίνια σε πολλές δεκάδες. Πιο δραματική παρουσίασε την κατάσταση όσον αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων η οργάνωση εθελοντών διασωστών «CrowdSource Rescue», που ανακοίνωσε χτες πως οι ομάδες της προσπαθούν να εντοπίσουν 1.300 ανθρώπους που αγνοούνται ακόμη στο Πανχάντλ. Αλλοι 30 - 40 άνθρωποι έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι στο Μέξικο Μπιτς.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφθηκε προχτές βράδυ μαζί με την σύζυγό του Μελάνια μία από τις πληγείσες περιοχές στη Φλόριντα, τις έχουν κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έχουν υποσχεθεί βοήθεια, η οποία ωστόσο δεν έχει φτάσει.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Τραμπ μελετά σχέδια για την αλλαγή χρήσης παλιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή και κτιρίων που ανήκουν σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες και βρίσκονται στις δυτικές ακτές της χώρας προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος με στόχο να διευκολυνθούν και να αυξηθούν οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου προς τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονίζει το γράμμα ενός άνεργου πατέρα τεσσάρων παιδιών: Είμαστε σε απόγνωση και αρχίζω να καταρρέω
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το γράμμα ενός άνεργου 50χρονου από το Ηράκλειο της Κρήτης που αναζητά εργασία για να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά του.
Σε μία από τις προσπάθειες του να βρει δουλειά, ο 50χρονος άφησε ένα... γράμμα σε μία επιχείρηση στο Ηράκλειο με την ελπίδα να τον προσλάβουν. Όπως ο ίδιος αναφέρει έμεινε άνεργος όταν η επιχείρηση στην οποία εργάζονταν από 22 ετών έκλεισε.
“Έχουμε φτάσει σε δύσκολο σημείο, υπάρχουν πολλά θέματα, αλλά πιστεύω με μία δουλειά όλα ξανά θα πάρουν το δρόμο τους. Δεν είμαι άνθρωπος που θα βγω να ζητήσω το οτιδήποτε, έφτασα στα όρια μου, μόνο δουλειά τίποτα άλλο. Ίσως τα καταφέρω, ίσως και όχι, αλλά θα έχω ψηλά το κεφάλι. Για εμένα δεν με νοιάζει μόνο για τα παιδιά... Είμαστε σε απόγνωση και αρχίζω να καταρρέω”, αναφέρει μεταξύ άλλων στο γράμμα του ο άνεργος πατέρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι κι ο Δένδιας-Rothschild... υπερασπίζεται την efsyn... Από το ΕΣΠΑ πήρε λεφτά; Από άλλες ΜΚΟ πήρε λεφτά; Από καμία μαιμού-εταιρία της CIA και της Μοσάντ πήρε λεφτά;
Η efsyn απαντάει στον Καμμένο ότι ΔΕΝ πήρε λεφτά από τον Soros. Γιατί δεν κάνει καμιά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και απαντάει με άρθρα αντί με δικόγραφα;
Από το ΕΣΠΑ πήρε λεφτά; Από άλλες ΜΚΟ πήρε λεφτά; Από καμία μαϊμού-εταιρία της CIA και της Μοσάντ πήρε λεφτά;
Μέχρι κι ο Δένδιας-Rothschild... υπερασπίζεται την efsyn...
Άρα... καθαρή θα είναι... σαν τον ίδιο...