Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Πεμπτη 18 Οκτωβριου 2018



ατομικιστες δυτικοί, με το Ναπολέοντα θελήσατε να εισβαλετε στη Ρωσία, διαλυθήκατε, με τον Χίτλερ το ίδιο, σήμερα με το ΝΑΤΟ ξανα, κι αυτή τη φορα θα είναι η τρίτη φορά που θα συντριφτείτε, ανοίγοντας το δρόμο για τη Τρίτη Ρώμη της Ορθόδοξης Ρωσίας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι εδώ μια φωτογραφία από τη Γάζα σημερινή που συνεχίζει να βομβαρδιζεται ανελέητα από τους Ισραηλινούς... συμμάχους της ελληνικής κυβέρνησης(αισχρή η διαφθορά της εξουσίας). Καθιστώντας την περιοχή μια από τις φτωχότερες περιοχές της Αν. Μεσογείου. Στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εκεί ο κόσμος εγκλοβισμενος, δίχως καμία διαφυγή. Δίχως τροφή και καθαρό νερό, δίχως δικαίωμα αλιείας στη θάλασσα τους, δίχως εισόδημα οι πολίτες, με καμένη γη και καλλιέργειες από τον μόνο στρατό που έχει κράτος. Να φτιάξουμε παγκόσμια μέρα συνενοχής της κοινωνίας μας για όλα τα εγκλήματα που συντελουνται καθημερινά σε όλο τον πλανήτη και δημιουργούν πόνο, φτώχεια και αδικία και τόσα άλλα και να "γιορτάζεται" καθημερινά μήπως και καταφέρουμε να περισωσουμε εν τέλη την ανθρωπιά μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λολ! Τα αστεία ελληνικά ρητά του άντζελο. Πάρτε τα εισιτήριά σας εδώ: www.tsarouchas.com/#Tickets

Οι προσεχείς ημερομηνίες του άντζελο τσαρουχάς:

Νοε 2 Θεσσαλονίκη
http://www.tsarouchas.com/#Tickets

Νοε 3 Ηράκλειο
http://www.tsarouchas.com/#Tickets

Νοε 4 Πάτρα
http://www.tsarouchas.com/#Tickets

Νοε 5 ΑΘΗΝΑ
http://www.tsarouchas.com/#Tickets



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστυνομικός θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού από 6 Πακιστανούς
18/10/18 • 08:45
Το περιστατικό συνέβη στην Νίκαια με θύμα έναν ανώτατο αστυνομικό ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού από έξι Πακιστανούς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, oλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε περίπου στις 3 τηλεφώνημα από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος κατήγγειλε ότι σε γειτονικό διαμέρισμα επικρατεί έντονη φασαρία και ακούγονται φωνές για βοήθεια. Ο αστυνομικός είχε καταφέρει με κάποιο τρόπο να ξεφιμωθεί.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για διατάραξη της κοινής ησυχίας.
Όταν επιχείρησαν να ελέγξουν το διαμέρισμα από όπου προερχόταν η όχληση δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Πακιστανών. Ακολούθησε συμπλοκή και όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο, διαπίστωσαν εμβρόντητοι ότι στο διαμέρισμα βρισκόταν δεμένος χειροπόδαρα και φιμωμένος ένας συνάδελφός τους.
Ο απαχθείς ανώτατος αστυνομικός όπως ισχυρίστηκε είχε διαπιστώσει ότι οι Πακιστανοί διακινούσαν λαθραίο εμπόρευμα και τους ακολούθησε. Όταν έγινε αντιληπτός, τον απήγαγαν, τον οδήγησαν στο διαμέρισμά τους, τον έδεσαν, τον φίμωσαν και τον ξυλοκόπησαν.
Ο αστυνομικος όπως είπε στην ομάδα ΔΙΑΣ ακολούθησε τους δράστες μετά από πληροφορίες για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.
Οι Πακιστανοί συνελήφθησαν.
Φυσικά όπως όλοι καταλαβαίνουν πρόκειται ξεκάθαρα για υπόθεση εκβιασμού του αστυνομικού προς τους πακιστανούς. Πιθανόν τους εκβίαζε και τους ζητούσε και άλλα λεφτά για άδεια παραμονής. Οι Πακιστανοί, οι οποίοι είναι οι πιο ήρεμοι και νόμιμοι μετανάστες και δεν ασχολούνται ποτε με παρανομίες, σάλταραν από τον συνεχή εκβιασμό, τον έδεσαν και τον φίμωσαν. Οι πακιστανοί δεν ασχολούνται με το παράνομο εμπόριο τσιγάρων, το παράνομο εμπόριο βρίσκεται στα χέρια Νιγηριανών και Αιγυπτίων. Και το παράνομο εμπόριο γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια, στην οδό Αθηνάς, στην οδό Αγιου Κωνσταντίνου, και στην πλατεία Βάθης. Κατά δεύτερον, ο ανώτατος αστυνομικός εάν διαπίστωνε κάτι παράνομο έπρεπε να ειδοποιήσει την υπηρεσία του, όχι να πάει μόνος τους, και εκτός υπηρεσίας όπως ήτανε. Ο ανώτατος αστυνομικός είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στα τομάρια της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία είναι γνωστόν ότι ασχολείται η ίδια με το εμπόριο ναρκωτικών, με το νταβατζιλίκι, με το κάθε λογής παράνομο εμπόριο, παρέχοντας κάλυψη και «προστασία».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Λευτεριά στον Τζορτζ Αμπντάλα!
 Διοργανωτές: Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και 3 ακόμη
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»
Free Georges Abdallah
Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 στις 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
Αmbassade de France en Grèce - Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα

Ο Αμπντάλα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του έχει επιδείξει σημαντικό επαναστατικό αγώνα στον Λίβανο και για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ασχολήθηκε με την Παλαιστινιακή Αριστερή οργάνωση, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP) και αντιστάθηκε στις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο. Αργότερα, ένωσε άλλους Αριστερούς Λιβανέζους επαναστάτες στις Λιβανέζικες Ένοπλες Επαναστατικές Ταξιαρχίες, επισημαίνοντας ένα μη-σεχταριστικό, σοσιαλιστικό και επαναστατικό μονοπάτι για την απελευθέρωση του λαού του Λιβάνου, που αντιμετώπιζε τις πολιτοφυλακές και την Ισραηλινή εισβολή και Κατοχή στο νότιο Λίβανο.
Ο Αμπντάλα συνελήφθη από τις Γαλλικές αρχές, αρχικά επειδή φέρεται να είχε μαζί του πλαστά έγγραφα. Η κράτησή του επεκτάθηκε επανειλημμένα, καθώς οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν πληροφορίες για να τον εμπλέξουν σε ένοπλες ενέργειες από τις οποίες σκοτώθηκε ένας διπλωμάτης των ΗΠΑ αλλά και ένας εκπρόσωπος του Ισραήλ στο Παρίσι. Ακόμη και ένας από τους δικηγόρους του συμμετείχε στην παρακολούθηση του Αμπντάλα για τις Γαλλικές Μυστικές υπηρεσίες . Ενώ υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό η πρόβλεψη να ανταλλαχθεί με άλλους κρατούμενους που είχαν πιάσει αιχμάλωτους οι Άραβες Επαναστάτες, το γαλλικό κράτος αθέτησε την συμφωνία όταν πήρε τους δικούς του κρατούμενους πίσω, κρατώντας τον Αμπντάλα φυλακισμένο


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκλητική δικαστική απόφαση: Αθώος ο Ρέστης και οι συνεργάτες του!
18/10/2018
Με μια απόφαση – πρόκληση προς το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας έκρινε αθώους τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και τους 10 συγκατηγορούμενούς τους για την υπόθεση της χορήγησης δανείων ύψους σχεδόν 61 εκατ. δολαρίων που έδωσε η τράπεζα FBB (συμφερόντων του εφοπλιστή) σε ναυτιλιακές εταιρείες.
Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι 11, ήταν αυτές της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας, με το δικαστήριο να υιοθετεί τελικά την εισαγγελική εισήγηση και να τους αθωώνει.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα επίδικα δάνεια χορηγήθηκαν με εμπράγματες εξασφαλίσεις και επιπλέον η έγκριση και εκταμίευσή τους δεν ήταν αυτή που επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι τα δάνεια είχαν δοθεί την τριετία 2009-2011 σε εταιρείες με έδρα κυρίως τα νησιά Μάρσαλ και τη Λιβερία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μέτοχός τους ήταν η ίδια η οικογένεια Ρέστη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμιλκάρε Τσιπριάνι (18 Οκτωβρίου 1844 - 2 Μαΐου 1918)
Ο Ιταλός επαναστάτης που συνέδεσε το όνομά του με το ελληνικό αναρχικό και σοσιαλιστικό κίνημα, και τους απελευθερωτικούς αγώνες του ελληνικού λαού.
Έχοντας συμμετάσχει στο ιταλικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα ως μαχητής του επαναστατικού στρατού του Γαριβάλδη, καταδιωκόμενος από τους Αυστριακούς, κατέφυγε το 1860 στην Αθήνα.
Το 1862, επικεφαλής ομάδας Ευρωπαίων πολιτικών προσφύγων, συμμετείχε στην εξέγερση που οδήγησε στην έξωση του Όθωνα. Ήταν, μάλιστα, αυτός που ύψωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την κόκκινη σημαία, στην περιοχή της Καπνικαρέας.
Η επαναστατική του δραστηριότητα τα επόμενα χρόνια είχε ως συνέπεια την απέλασή του στην Αλεξάνδρεια, απ' όπου το 1868 πήγε στην Κρήτη και συμμετείχε στην Επανάσταση κατά της τουρκικής κυριαρχίας.
Το 1871 πήρε ενεργά μέρος στην Κομμούνα του Παρισιού και μετά την καταστολή της καταδικάστηκε σε θάνατο, μένοντας μέχρι το 1879 εξόριστος στη Νέα Καληδονία.
Συμμετείχε στο αναρχικό κίνημα της Ιταλίας και της Γαλλίας, ενώ το 1897 ήρθε και πάλι στην Ελλάδα, επικεφαλής γαριβαλδινών εθελοντών, πήρε μέρος στην Ελληνοτουρκικό πόλεμο και τραυματίστηκε στη Μάχη του Δομοκού. Επιστρέφοντας στην Ιταλία, καταδικάστηκε το 1898 σε τρίχρονη φυλάκιση.
Το όνομά του Ιταλού επαναστάτη, Αμιλκάρε, δόθηκε από τους αναρχοσοσιαλιστές γονείς του Μουσολίνι στον γιο τους, μαζί με το Αντρέα, του επίσης Ιταλού αναρχικού Αντρέα Κόστα, και το Μπενίτο, το όνομα του Μεξικάνου επαναστάτη Χουάρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονιστικός Μ.Σαλβίνι: «Η Κύπρος υπό τουρκική κατοχή κι εμείς προσπαθούμε να βάλουμε τη Τουρκία στην ΕΕ - Ασύλληπτο»!
17/10/2018 - 22:30
Νέο μήνυμα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς έστειλε από την Μόσχα, όπου βρίσκεται, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι με ευθεία αναφορά στην Τουρκία και στο Κυπριακό:
«Επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε βάρος της Ουκρανίας και χρηματοδοτούμε, τρέχουμε από πίσω και προσπαθούμε να πείσουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ξένη χώρα (σ.σ.: η Τουρκία) η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. (σ.σ.: Κύπρος). Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο».
«Ας μην διανοηθούν να μας στείλουν επιτρόπους, τρόικες και μικρούς και μεγάλους ιδιοκτήτες οι Βρυξέλλες», τόνισε ο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι ο ιταλικός δημόσιος προϋπολογισμός θα εγκριθεί και από το ιταλικό κοινοβούλιο και θα τεθεί σε εφαρμογή.
Σε ότι αφορά τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τις χαρακτήρισε«οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική παραφροσύνη».
Σχολιο.- Κι η αριστερά αναρωτιέται γιατί αυξάνει τα ποσοστά της η ακροδεξιά...
Σχολιο.-  Η μεταλλαγμένη αριστερά...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόπειρα ληστείας σε σπίτι Πακιστανών με δράστη κουκουλοφόρο Αστυνομικό και άλλα άτομα
18/10/2018
Μπροστά σε μια απόπειρα ληστείας και ίσως και εκβίασης και την οποία τα ΜΜΕ δυσκολεύονται να περιγράψουν ευκρινώς καθώς οι ρόλοι «καλού» και «κακού» δεν είναι εκείνοι τους οποίους αρέσκονται να αναπαράγουν, βρίσκεται σήμερα η ειδησεογραφία και η οποία όπως φαίνεται, θα απασχολήσει αρκετά την επικαιρότητα τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες...
Ο λόγος για την υπόθεση «άγριου ξυλοδαρμού» ενός αστυνομικού ο οποίος, τα ξημερώματα της Πέμπτης και κάτω από... «άγνωστες συνθήκες», φορώντας κουκούλα στο κεφάλι, βρέθηκε σε διαμέρισμα της οδού Γέμελου 23 στη Νίκαια στο οποίο κατοικούν Πακιστανοί.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα πάντα ξεκίνησαν από την έντονη φασαρία που ακούστηκε από το διαμέρισμα κάτι που οδήγησε τους γείτονες να ειδοποιήσουν την αστυνομία.
Οι ίδιοι οι γείτονες ισχυρίζονται πως στο διαμέρισμα των αλλοδαπών μπήκαν συνολικά τέσσερα άτομα, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί αν και τα υπόλοιπα τρία ήταν αστυνομικοί, ωστόσο όλοι τους είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα, ενώ σαφώς αναφέρεται πως σκοπός τους δεν ήταν άλλος από το να αποσπάσουν από τους Πακιστανούς διάφορα είδη, κάτι και το οποίο κατάφεραν αρχικά κατάφεραν.
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, τα τρία άτομα κατάφεραν να φύγουν και παρέμεινε στο διαμέρισμα ο αστυνομικός, ο οποίος έφερε όπλο.
Τότε οι περίπου 10 Πακιστανοί τού επιτέθηκαν, τον ξυλοκόπησαν, τον έδεσαν, ενώ στο μεταξύ έφθασαν στο σημείο και οι αστυνομικοί που είχαν κληθεί από τους γείτονες.
Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος.

Το προφίλ του δράστη αστυνομικού
Αστυφύλακας 34 ετών, εξαιρετικά σωματώδης, και σύμφωνα με τους συναδέλφους του, «πολύ αθλητικός και μάχιμος» (...) ο οποίος παλαιότερα υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙΑΣ και τώρα στην Yποδιεύθυνση Aντιμετώπισης Aθλητικής Bίας.
Ο ίδιος δίνει τη δική του... εκδοχή για το γεγονός, η οποία ωστόσο δεν δείχνει μην πείθει και ιδιαίτερα καθώς δεν ταιριάζει με τα όσα καταθέτουν οι γείτονες...
«Ήμουν στον δρόμο και ξαφνικά σημειώθηκε μια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών. Φώναξα ''αστυνομία, αστυνομία'' για να τους σταματήσω. Τότε δέχτηκα επίθεση με λοστούς και μαχαίρια. Στη συνέχεια με ξυλοκόπησαν άγρια και με μετέφεραν στο διαμέρισμα».
Ωστόσο, οι Πακιστανοί έχουν υποβάλει μήνυση σε βάρος του αστυνομικού για ληστεία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχολιο.- ''Jamal Khashoggi murder'' 30.500.000 αποτελέσματα στο google
''Yemen children famine'' 2.060.000 αποτελέσματα στο google
ένας σαουδάραβας δημοσιογράφος-φερέφωνο συγκεκριμένων πριγκήπων και ουδόλως προοδευτικός όπως τον παρουσιάζουν τα ξεφτιλισμένα δυτικά μμε αξίζει 15 φορές περισσότερο από τα παιδιά της Υεμένης που ανά 130 την ημέρα πεθαίνουν από την πείνα.

σχολιο.- οι δυτικοι εναν Σταλιν θελουν και τους εχει μεινει και αξεχαστος
για αυτο εχουν μαθει ολα τα παπαγαλακια που θελουν ταχα
ελευθερια και οχι ''ολοκληρωτικα'' καθεστωτα
να μας λενε οτι
ο Σταλιν ειναι φασιστας .........ηταν ο δευτερος σφαγεας μετα
τον χιτλερ και αλλα πολλα τετοια
και μας λενε για κοκκινο φασισμο και μαυρο και αηδιες
αλλα τους ναζι ο Σταλιν τους τσακισε και σηκωσε την κοκκινη
σημαια πανω στο Ράιχσταγκ
Για οσους δεν ξερουν η κοκκινη σημαια της νικης
επανω στο Ράιχσταγκ και η μονη σχεση που μπορει
να εχει ο κομμουνισμος με το φασισμο ειναι ενας ωκεανος
αιματος απο τα 27 μιση εκατομυρια νεκρους του κοκκινου
στρατου για να τσακισουν τον φασισμο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πολιτική στήριξη που προσφέρει το Φανάρι και ο Βαρθολομαιος Αρχωντης στην Ναζιστική-Νατοϊκή Κυβέρνηση του Κιέβου, μέσω της αναγνώρισης του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας, αποτελεί σημείο κορύφωσης της κρίσης στις σχέσεις των Πατριαρχείων Μόσχας και Κωνσταντινούπολης.
Πόσο "εκκλησιαστικό" είναι αλήθεια ένα τέτοιο ζήτημα ?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



στο βωμό του κέρδους επικρατεί το αφήγημα του ευρωπαϊκού ιδεώδους "τα κέρδη πάνω απ' τους ανθρωπους" οι Έλληνες το γνωρίζουμε πολύ καλά.!
Η εταιρία Ryannair άφησε το πλήρωμα να κοιμηθεί στο πάτωμα των χώρων αναμονής στο αεροδρόμιο της Μάλαγα .
Ούτε καν ενδιαφέρθηκε να τους εφοδιάσει με φαγητό και νερό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιά μία ακόμα Φορά ο σ. Γιώργος Ρούσσης «Θέτει τόν δάκτυλον επι τόν τύπον τών ήλων» μέ μια εξαιρετική Μαρξιστική - Λενινιστική ανάλυση τών καθηκόντων τής συγκυρίας γιά τήν Επαναστατική Κομμουνιστική Αριστερά!!!
Άλλο το "τώρα με το ΚΚΕ κι άλλο Mέτωπο και με το ΚΚΕ"
"Και καταλήγει ο Θάνος: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα -το λέω ανεπιφύλακτα- που δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις ότι στον βάρβαρο καπιταλισμό, ειδικά σήμερα, μπορούν τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Εγώ οριστικά είμαι μαζί του». Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα όλοι όσοι νιώθουν αριστεροί να πουν τώρα με το ΚΚΕ. "
Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσουμπας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Politik στις 12του Οχτωβρη.
Σεβόμενος απολύτως την επιλογή του φίλου Θάνου Μικρούτσικου, και εκτιμώντας ως σαφώς θετική αυτήν του την επιλογή , σε σχέση με προηγούμενες , ας μου επιτραπεί να διαφωνήσω με την έκκληση του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η διαφωνία μου αυτή τεκμαίρεται κυρίως :
1. Από το γεγονός ότι η ηγεσία του ΚΚΕ όπως αποδεικνύεται και από αυτήν την συνέντευξη , αντιμετωπίζει το όποιο μέτωπο , η και συνεργασία σαν υποστήριξη του, η σαν ένταξη σε Μετωπικά σχήματα, που εκείνο δημιούργησε και ελέγχει απολύτως όπως το ΠΑΜΕ.
2 Οραματίζεται ένα σοσιαλισμό σαν τον "υπαρκτό" και μάλιστα της περιόδου της πλεον βάναυσης αντιδημοκρατικής εκτροπής του.
3. Δεν έχει επεξεργαστεί καμία πρόταση για το πώς από την σημερινή βαρβαρότητα θα οδηγηθούμε στην αναγκαία για το πέρασμα στο σοσιαλισμό επανάσταση . Η μη αποδοχή εκ μέρους του της άμεσης εξόδου από την ΕΕ είναι ενδεικτική αυτής της έλλειψης επαναστατικής στρατηγικής .
4. Σε όλες τις λαϊκές εξεγέρσεις παίζει τον ρόλο του πυροσβέστη και όχι ως όφειλε του προωθητη της επαναστατικής συνειδητότητας.
5. Η δομή του και η λειτουργία του καμία σχέση δεν έχουν με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Αντ αυτού κυριαρχείται από έναν γραφειοκρατικό συγκεντρωτισμό, με βάση τον οποίο η κομματικό τητα κρίνεται από την απόλυτη συμφωνία με την καθοδήγηση .
6 Σε θεωρητικό επίπεδο αντί να λειτουργεί ως συλλογικος διανοούμενος, αποκλείει κάθε θεωρητική αναζήτηση ,αν δεν την πολεμάει, και αντ αυτού θεωρητικοποιει την πολιτική του.
Όλα τα παραπάνω κάθε άλλο παρά αναιρούν την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός σύγχρονου επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος , κάτι στο οποίο δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται το σημερινό ΚΚΕ .
Παρόλα αυτά στο βαθμό που το ίδιο θα το αποδέχονταν, είναι βέβαιο ότι το ΚΚΕ έχει θέση σε ένα αναγκαίο πολιτικό, αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, το οποίο στα πλαίσια ενός επαναστατικού πολέμου θέσεων θα άνοιγε το δρόμο στην σοσιαλιστική επανάσταση .
Σχολιο.- γιατί οποιοδήποτε μέτωπο δημιουργείται για να έχει αποτελέσματα και όχι για να δημιουργηθεί... το κκε αυτή τη στιγμή Έχει και την κρίσιμη μάζα που είναι απαραίτητη για να είναι αποτελεσματικός ο χωρος και μία ιστορία που κανείς δεν του την αμφισβητεί και όλοι δεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για μέτωπα αδιαφορώντας για το αν το κκε θα συμμετάσχει σε αυτα. Άλλωστε είτε άμεσα ως άτομα είτε εμμέσα ως πολιτικοί χώροι όλοι έχουμε κάποιες καποια σύνδεση με αυτό



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΙΑ» ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ...1.Aleka Zormpala & 2.KKE

1. Aleka Zorbala
ΑΤ Ομόνοιας! Μία πρόχειρη αναδρομή
● Νοέμβρης του 2006 και ένας μετανάστης από το Μαγκρέμπ επιστρέφοντας σπίτι του με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού μετά από κράτησή του στο ΑΤ Ομόνοιας, άφησε την τελευταία του πνοή.
● 5 Νοεμβρίου 2006 καταγγέλονται αστυνομικοί του ΑΤ Ομόνοιας, ότι κακοποίησαν και έβρισαν χυδαία δύο μετανάστριες από τη Γεωργία επειδή ακριβώς είναι μετανάστριες.
● Ιούνιος του 2007 και ένα βίντεο με μετανάστες που εξαναγκάζονταν από αστυνομικούς να χτυπούν ο ένας τον άλλον έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Οκτώ χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2015, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 70.000 ευρώ σε κάθε θύμα για τον εξευτελισμό και την κακοποίηση. Το περιστατικό είχε διαδραματιστεί στο ΑΤ Ομόνοιας.
● Σεπτέμβρης του 2016 και το ΑΤ Ομόνοιας θα πρωταγωνιστήσει στον εξευτελισμό μικρών παιδιών, τα οποία «εξαναγκάστηκαν να γδυθούν κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα μικρό δωμάτιο, υπό τα βλέμματα των αστυνομικών. Όσα, μάλιστα, αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν και εξυβρίστηκαν με σχόλια ρατσιστικού και σεξουαλικού περιεχομένου.» Σχετική καταγγελία έγινε από το «Συντονιστικό Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων-Μεταναστών/τριών». Παρενέβη εισαγγελέας, άγνωστη η τύχη της εισαγγελικής παρέμβασης
● Σεπτέμβρης του 2017 καταγγέλεται από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ξυλοδαρμός μετανάστη μουσικού δρόμου μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας από δύο αστυνομικούς, μπροστά στον αξιωματικό υπηρεσίας.
● 30 Ιανουαρίου 2018 συλλαμβάνεται με κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση, η ασκουμένη δικηγόρος Μαρίνα Δ., οταν προσήλθε στο ΑΤ Ομόνοιας να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό μετανάστη δεμένου με χειροπέδες (θυμίζει κάτι;) από αστυνομικούς του ΑΤ Ομόνοιας και παραπέμπεται με την αυτόφωρη διαδικασία.
● 5 Σεπτέμβρη 2018 Στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας άφησε την τελευταία του πνοή ένας 47χρονος.Στο σημείο έφτασε ιατροδικαστής για να διαπιστώσει εάν ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια ή εάν είναι αποτέλεσμα της συμπλοκής με τους αστυνομικούς. Ερευνάται επίσης το κατά πόσο θα έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο ο 47χρονος πριν οδηγηθεί στο Α.Τ. Ομονοίας.
● Ζακ, απλά
Είναι μόνο κάποιες από τις καταγγελίες..
Προφανώς και καταδικάζουμε τη βία, απ όπου και αν προέρχεται...
Aleka Zorbala

2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ:Τρίτη 16/10/2018 - 08:27
Σε ανακοίνωση του για την επίθεση κουκουλοφόρων στο Α Τ Ομόνοιας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στο ΑΤ Ομόνοιας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.
Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη λαϊκή πάλη και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε όσους θέλουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες του λαού και να επιβάλουν κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής»....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πως εταιρεία ιδιοκτησίας αδελφού του Τσακαλώτου ενώ χρωστάει 7,3 εκατ ευρώ στο ελληνικό δημόσιο παιρνει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες και αρπάζει τα σπίτια από ανήμπορους δανειολήπτες για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ»
Η εταιρεία διαχείρισης NPLs, Qualco ιδιοκτησίας του αδελφού του Τσακαλώτου χρωστάει 7,3 εκατ σε φόρους και ΕΦΚΑ ενώ την ίδια λαμβάνει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ το 2016 και συγκεκριμένα ( Alpha 642 χιλ, Εθνική 578 χιλ, Πειραιώς 875 χιλ, Eurobank 506 χιλιάδες ) ενώ ακόμη η εταιρεία έχει πάρει και από τις 4 τράπεζες ομολογιακά δάνεια 3 εκατ ευρώ 950 από την Alpha εως 500 χιλ από την Eurobank όταν τα κεφάλαια της εταιρείας είναι 651 χιλιάδες ευρώ.
Εγείρεται ένα ερώτηματικο πως οι τράπεζες δάνεισαν 5,6 εκατ σε μια εταιρεία που έχει 651 ευρώ κεφάλαια;
Να θυμησουμε ακόμα ότι η εταιρεία του αδελφού Τσακαλώτου έχει κάνει deal με όλες τις τράπεζες ακόμα και με την PQH - η αγαπημένη του διοικητή της Ττε Γιάννη Στουρνάρα η οποία διαχειρίζεται τις παλαιές bad bank - και ουσιαστικά να εμφανίζεται με μηδενικά κεφάλαια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018
Υεμένη: Εικόνες που κάνουν τον κόσμο να ντρέπεται, και την Δύση που βοηθά τους Σαουδάραβες ακόμα περισσότερο
Η κυβέρνηση Τσίπρα προμήθευε στην Σαουδική Αραβία με βλήματα μέχρι προσφάτως. Και μετά την αποκάλυψη ούτε μία παραίτηση. Σε αυτό το έγκλημα συμμετέχουν Δύση, Τσίπρας και Καμμένος.

Έχουν απομείνει μόνο τρεις μήνες για να αποφευχθεί αυτό που θα μπορούσε να είναι «ο χειρότερος λιμός σε 100 χρόνια», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Η Υεμένη βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν αποικιοκρατικο σουνιτοφασιστικο πόλεμο που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με αεροπορικές επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας που συνέβαλαν στην ανθρωπιστική κρίση. Υπάρχουν τώρα 13.000.000 άνθρωποι που βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας.
Η Lise Grande από τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε στο BBC: «Νομίζω ότι πολλοί από εμάς αισθανόμασταν καθώς πήγαμε στον 21ο αιώνα πως ήταν αδιανόητο ότι μπορούσαμε να δούμε έναν λιμό όπως είδαμε στην Αιθιοπία, είδαμε στη Βεγγάλη,  αυτό ήταν απλά απαράδεκτο. «Πολλοί από εμάς είχαμε την πεποίθηση ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ ξανά και όμως η πραγματικότητα είναι ότι στην Υεμένη ακριβώς αυτό βλέπουμε.
«Προβλέπουμε ότι θα μπορούσαμε να κοιτάμε 12 έως 13 εκατομμύρια αθώους πολίτες που κινδυνεύουν να πεθάνουν από την έλλειψη φαγητού». Όταν ρωτήθηκε αν ο κόσμος πρέπει να ντρέπεται, απάντησε: «Ναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να ντρεπόμαστε και πρέπει να ανανεώνουμε καθημερινά τη δέσμευσή μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν και να τερματίσουμε τη σύγκρουση». Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ανθρωπιστικοί υπάλληλοι καταδίκασαν χθες μια αεροπορική επιδρομή από τον αποικιοκρατικο συνασπισμό υπό της ηγεσία της ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας που στόχευσε τους Σιίτες πατριωτες αντάρτες της Υεμένης και σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 πολίτες κοντά στην πόλη Χοντεϊντά.
Βίντεο που κυκλοφόρησε από τους πατριωτες αντάρτες, γνωστοί ως Χούτι, έδειξε ένα κατεστραμμένο μίνι λεωφορείο γεμάτο με ψώνια και μια γυναικεία τσάντα, με αξιωματούχους των ανταρτών να λένε μια μέρα νωρίτερα ότι η αποικιοκρατικη αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Τζέμπελ Ρας είχε επίσης τραυματίσει άλλους 20. Οι Χούτι είπαν ότι πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο όχημα, προσθέτοντας ότι πολλές γυναίκες και παιδιά ήταν μεταξύ των θυμάτων. Αυτόπτες μάρτυρες που αρνήθηκαν να ονομαστούν από φόβο για την ασφάλειά τους, δήλωσαν ότι η αποικιοκρατικη επίθεση φάνηκε να στοχεύει σε ένα σημείο των πατριωτων ανταρτών στην περιοχή.
 Η Χοντεϊντά, με τις βασικές λιμενικές εγκαταστάσεις της που φέρνουν ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ και άλλων, έχει γίνει το κέντρο της σύγκρουσης της Υεμένης, με στρατεύματα εδάφους απο τον αποικιοκρατικο συνασπισμό που προσπαθει να εξοντώσει τους πατριωτες αντάρτες της Υεμενης που την ελέγχουν.
Τα Ηνωμένα Έθνη στην Υεμένη αναφέρουν ότι από τον Ιούνιο περισσότεροι από 170 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 1.700 τραυματίστηκαν στην επαρχία Χοντεϊντά, με περισσότερους από 425.000 ανθρώπους αναγκασμένους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες καταδίκασε επίσης την επίθεση, αποκαλώντας τέτοια χτυπήματα σε πολίτες της Υεμένης ‘απαράδεκτες’ πράξεις που έχουν πάρει μια ανατριχιαστικά συνήθη συχνότητα.
«Οι επιθέσεις που σκοτώνουν και τραυματίζουν αμάχους δεν είναι πλέον μια ανωμαλία στον πόλεμο της Υεμένης», ανέφερε μια ανθρωπιστική ομάδα σε μια δήλωση που συνοψίζει έναν αυξανόμενο και τακτικό αριθμό απωλειών αμάχων από το περασμένο καλοκαίρι. Στις αρχές Αυγούστου, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκρήξεις βομβαρδισμου των αποικιοκρατων έξω από ένα νοσοκομείο και μια αγορά, ενώ πάνω από 50 άνθρωποι σφαγιάστηκαν μια εβδομάδα αργότερα, όταν οι αποικιοκρατικες σουνιτοφασιστικες αεροπορικές επιδρομές χτύπησαν ένα λεωφορείο γεμάτο με παιδιά, είπε, και μια εβδομάδα μετά, περισσότεροι από 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ενώ έφευγαν από τα σπίτια τους κοντά στη Χοντεϊντά. «Η συχνότητα των επιθέσεων σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά είναι τέτοια που έχει γίνει τρομακτική ρουτίνα», πρόσθεσε.
Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία της ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας έχει κλειδωθεί σε έναν αδιέξοδο πόλεμο με τους πατριωτες αντάρτες από το 2015. Εκτιμάται ότι 10.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη σύγκρουση, γεγονός που δημιούργησε αυτό που λένε τα Ηνωμένα Έθνη ως την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.
Με την υποστήριξη των ΗΠΑ, τα σουνιτοφασιστικα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οδηγούν μια επίθεση για να πάρουν την Χοντεϊντά, όπου οι πατριωτες Χούτι έχουν εγκατασταθεί για μάχη διαρκείας. Χιλιάδες πολίτες πιάνονται στη μέση της σύγκρουσης, παγιδευμένοι από ναρκοπέδια και μπαράζ από αποικιοκρατικες οβίδες και αεροπορικές επιδρομές. Εάν οι στρατιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πάρουν την πόλη, θα είναι η μεγαλύτερη νίκη τους εναντίον των πατριωτων ανταρτών και του λαου της Υεμενης, αν και η μάχη στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας απειλεί επίσης να οδηγήσει την Υεμένη σε άμεσο λιμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν αν δεχθούμε πυρηνική επίθεση θ΄απαντήσουμε με πυρηνικά όπλα. Ο αντίπαλος θα καταστραφεί. Εμείς θα πεθάνουμε ως μάρτυρες και θα πάμε στον Παράδεισο αυτοί δεν θα ΄χουν χρόνο για μετάνοια.
18/10/2018 – 17.20
O Βλαντιμίρ Πούτιν στο ετήσιο meeting Valdai  Club απευθυνόμενος στην παγκόσμια κοινότητα εκφράστηκε στο Sochi σχετικά με μια πιθανή πυρηνική επίθεση: «ο επιτιθέμενος πρέπει να γνωρίζει ότι η τιμωρία είναι αναπόφευκτη, ότι θα καταστραφεί. »
«Και εμείς, ως θύματα της επιθετικότητας, ως μάρτυρες, θα πάμε στον Παράδεισο ενώ αυτοί απλά θα πεθάνουν», σημείωσε ο Πούτιν, προκαλώντας γέλιο στην αίθουσα. « Επειδή δεν θα έχουν καν χρόνο να μετανοήσουν » πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο αν είναι πεπεισμένη ότι εν δυνάμει επιτιθέμενος την χτυπά. Η αντίληψη της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν εμπεριέχει προληπτικό χτύπημα.
Υπογράμμισε ότι η ρωσική αντίληψη για πυρηνικά δεν είναι να χτυπήσει πρώτη αλλά βεβαίως θ ασκήσει πυρηνικά αντίποινα και θα καταστρέψει όλους τους επιτιθέμενους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός
 Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, 08:36
Αίτηση για υφ’ όρον απόλυση κατέθεσε ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, Σάββας Ξηρός.
Επικαλούμενος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ο Σάββας Ξηρός ζητεί την αποφυλάκισή του λόγω αναπηρίας.
Ο 55χρονος σήμερα Σάββας Ξηρός, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας του αυτοσχέδιου μηχανισμού που εξερράγη στα χέρια του το 2002 στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του αλλά και την εξάρθρωση της 17Ν, ζητεί την αποφυλάκισή του κάνοντας χρήση του άρθρου 110Α ΠΚ.
Πρόκειται για το ίδιο άρθρο με το οποίο προσπάθησε να αποφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι ο Αριστείδης Φλώρος, χρησιμοποιώντας πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις, με αποτέλεσμα λίγες ημέρες μετά την έξοδό του από τη φυλακή να επιστρέψει σ' αυτή.
Ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στην αίτησή του στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφού, σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που, όπως αναφέρει, «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».
Η σύλληψή του
Η σύλληψη του Σάββα Ξηρού έγινε στις 29 Ιουνίου του 2002 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά. Τότε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που μεταφέρθηκε στην περιοχή με ταξί εξερράγη στα χέρια του.
Ο Σάββας Ξηρός νοσηλεύτηκε στον «Ευαγγελισμό» με σοβαρά τραύματα στα μάτια, στο δεξί χέρι και στον θώρακα.
Έπειτα από εκτενείς έρευνες διαπιστώθηκε η συμμετοχή του στη 17Ν.
Σε πρωτόδικη απόφασή του το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε έξι φορές ισόβια και 25 έτη κάθειρξη. Δευτεροδίκως, ο Σάββας Ξηρός είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.
Στις 6 Ιουνίου του 2011 οι ελληνικές δικαστικές αρχές απέρριψαν κατά πλειοψηφία το αίτημα του Σάββα Ξηρού για διακοπή της ποινής του και μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο (ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης) για άμεση, συνολική και ουσιαστική περίθαλψη της υγείας του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Μεταθανάτια ψυχιατρική έρευνα για τον δράστη της μαζικής δολοφονίας στο Κερτς της Κριμαίας
 Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, 16:52
Οι νεκροί από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες στο πολυτεχνικό κολλέγιο στο Κερτς της Κριμαίας, έφθασαν τους 21, μεταξύ των οποίων 16 φοιτητές (συμπεριλαμβανομένου και του δράστη) και 5 μέλη του προσωπικού, , ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40 ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Υγείας, ενώ οι ανακριτικές αρχές έδωσαν εντολή για την διερεύνηση της προσωπικότητας του δράστη της μαζικής αυτής δολοφονίας Βλαντιλάβ Ροσλιακόφ
Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα ο επίσημος κατάλογος των θυμάτων της τραγωδίας αυτής, που αποτελείται από 20 ονόματα. Στα θύματα περιλαμβάνονται 15 φοιτητές εκ των οποίων οι 6 ήσαν ανήλικοι και πέντε ενήλικοι. Στο μεταξύ επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν σήμερα στην Μόσχα με αεροσκάφος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών για να νοσηλευθούν σε νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας.
Η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Interfax ότι δόθηκε εντολή να διεξαχθεί ψυχιατρική έρευνα μετά θάνατον για τον Ροσλιακόφ, δράστη του συγκεκριμένου εγκλήματος. Η ίδια προσέθεσε ότι έχουν προγραμματισθεί επίσης οι αναγκαίες ιατροδικαστικές και βαλλιστικές εξετάσεις.
Η βουλευτής Κριμαίας Όλγα Κοτίδη και μέλος της αρμόδια επιτροπής για ζητήματα άμυνας και ασφάλειας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας είπε ότι θα ελεγχθεί το εκπαιδευτικό κέντρο σκοποβολής που έδωσε την άδεια για οπλοφορία στον δράστη της μαζικής αυτής δολοφονίας.
Ο νεαρός δράστης, την ημέρα που επισκέφθηκε το οπλοπωλείο στην πόλη Κέρτς, από το οποίο αγόρασε 150 σφαίρες , ήταν πάντως ήρεμος και είχε μαζί του όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δήλωσε υπάλληλος του καταστήματος στο πρακτορείο TASS
«Ένας συνηθισμένος , ήρεμος άνθρωπος…δεν προκαλούσε καμία υπόνοια» δήλωσε ο υπάλληλος , προσθέτοντας ότι «ελέγξαμε όλα τα αναγκαία έγραφα και ήταν εντάξει».
Ο δράστης, σύμφωνα με την πρώην φιλενάδα του, την οποία επικαλείται σήμερα το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, ήθελε να εκδικηθεί μαθητές που τον ταπείνωναν και «δεν ήθελε πια να ζει». «Έλεγε πως δεν εμπιστεύονταν πια τους ανθρώπους, από τότε που πρόσωπα στην τάξη του είχαν αρχίσει να τον ταπεινώνουν επειδή δεν ήταν όπως οι άλλοι», εξήγησε η 15χρονη φιλενάδα του στο RT ζητώντας να μην κατονομασθεί. «Για τον λόγο αυτό ο Βλαντισλάβ «δεν ήθελε πια να ζει και επιθυμούσε να εκδικηθεί γι αυτές τις ταπεινώσεις», πρόσθεσε.
«Είχαμε ένα κοινό ενδιαφέρον, καθώς προπονούμαι στην σκοποβολή. Είχε κι αυτός πάθος για την σκοποβολή, του άρεσαν διάφοροι τύποι όπλων» διευκρίνισε στο RT . «Όταν συζητούσαμε μαζί, όλα ήταν καλά. Ήταν ευγενικός και ευαίσθητος, με βοηθούσε όταν κάτι δεν πήγαινε καλά» είπε ακόμη η έφηβη.
O πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε από την πλευρά του ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης στην αποτρόπαια αυτή πράξη του να είχε και άλλους συνεργάτες, ισχυριζόμενος ότι όλη αυτή την επίθεση δεν θα μπορούσε να την έχει προετοιμάσει μόνος του
« Σκοπός της ανάκρισης είναι να βρεθεί ποιος τον προετοίμασε γι' αυτό το έγκλημα. Στην περίπτωση αυτή έδρασε μόνος του. Αυτό είναι κατανοητό, έχει αποδειχθεί. Ωστόσο την προετοιμασία κατά την δική μου άποψη και τις απόψεις συναδέλφων, δεν μπορούσε να την κάνει αυτό το κάθαρμα μόνος του», δήλωσε ο Αξιόνοφ.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, ισχυρίσθηκε ότι η μαζική αυτή δολοφονία ήταν λεπτομερώς οργανωμένη.
Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο κοσμήτορας της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας Γιούρι Ζίντσενκο, στο Κερτς αυτή την στιγμή παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη σε τραυματίες και συγγενείς των τραυματιών οι καλύτεροι ψυχολόγοι της χώρας.
Ο Ζίντσενκο δήλωσε ότι καθήκον των ψυχολόγων είναι, σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση να συμβάλουν στον μέγιστο βαθμό στη σωματική αποκατάσταση και στην ψυχική υγεία των τραυματιών και των οικείων τους και να μην επιτρέψουν να τους κυριεύσει ο πανικός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΟΣΑ: Ολοένα και περισσότερα παιδιά ζουν στη φτώχεια στις πλουσιότερες χώρες
 Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, 02:56
Σχεδόν ένα παιδί στα επτά στα κράτη-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ζει στη φτώχεια και η παιδική φτώχεια αυξήθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια στα δύο τρίτα των χωρών αυτών, επισήμανε ο ΟΟΣΑ χθες.
Κατά μέσον όρο, το ποσοστό των φτωχών παιδιών ανερχόταν την περίοδο 2015-2016 στο 13,4% στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ, δηλαδή η ανέχεια έπληττε ένα παιδί στα επτά, έναντι ποσοστού ένδειας 11,8% στον γενικό πληθυσμό, υπογράμμισε ο οργανισμός σε σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας.
Οι δείκτες παιδικής φτώχειας είναι ιδιαίτερα υψηλοί στη Χιλή, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ και στην Τουρκία, όπου πάνω από το ένα παιδί στα επτά ζει σε κατάσταση ένδειας, ποσοστό σχεδόν επταπλάσιο από εκείνο που καταγράφεται στη Δανία ή στη Φινλανδία.
Κατά το σημείωμα, στο οποίο ως έτος αναφοράς χρησιμοποιείται το 2007, η παιδική φτώχεια αυξήθηκε σχεδόν στα δύο τρίτα των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ μέσα σε μια δεκαετία.
«Η Σλοβακία γνώρισε τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2007, ένα 5,4%», όμως «χώρες όπως η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Σουηδία» είδαν επίσης το ποσοστό της παιδικής φτώχειας «να αυξάνεται κατά δύο μονάδες ή περισσότερο», τονίζεται.
Το 2014, ο πατέρας του ενός φτωχού παιδιού στα δύο δεν είχε πλήρη απασχόληση όλη τη χρονιά — και η μητέρα των οκτώ στα δέκα βρισκόταν στην ίδια κατάσταση.
«Αν όλοι οι γονείς των φτωχών οικογενειών διέθεταν θέσεις απασχόλησης και λάμβαναν μισθούς, το ποσοστό της φτώχειας των προσώπων που είναι μέλη οικογενειών με παιδιά θα μειωνόταν από το 11% σε λιγότερο από το 6% κατά μέσον όρο», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ολιβιέ Τεβενόν, οικονομολόγος του ΟΟΣΑ και συντάκτης του σημειώματος, ενώ υπογράμμισε επίσης πως για να τονωθεί η απασχόληση, πρέπει να γίνουν «μαζικές επενδύσεις» στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών αντιπροσωπεύουν μεγάλη μερίδα εκείνων που ζουν στη φτώχεια: αποτελούσαν το 39% κατά μέσον όρο το 2014 στις χώρες του ΟΟΣΑ, ποσοστό αυξημένο κατά 4 μονάδες εν συγκρίσει με το 2007.
Αν καταβληθούν προσπάθειες να καταπολεμηθεί η ανεργία των μελών αυτών των οικογενειών, στις οποίες προστάτιδα είναι στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων η μητέρα, το ποσοστό της φτώχειας στις τάξεις τους θα μειωθεί από το 33% στο 22%, κατά τους υπολογισμούς του ΟΟΣΑ.
Για να μειωθεί η παιδική φτώχεια, ο οργανισμός εισηγείται να γίνει «καλύτερη στόχευση» ως προς τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων και των επιδομάτων στέγης, ιδίως να αλλάξει το κέντρο βάρους των κριτηρίων για την καταβολή τους, ώστε να επικεντρωθούν στις φτωχότερες οικογένειες, που δεν καλύπτονται επαρκώς, κατέληξε ο Τεβενόν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Δισεκατομμύρια άνθρωποι με λιγότερα από 5,5 δολάρια τη μέρα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη καλείται να επιβιώσει με λιγότερα από 5,5 δολάρια τη μέρα, διαπιστώνει η τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.
Στην έκθεση, που έχει τίτλο «Φτώχεια και Κοινή ευημερία 2018: Λύνοντας το παζλ της φτώχειας», διαπιστώνεται «μείωση της ακραίας φτώχειας από το 1990 μέχρι σήμερα», κυρίως εξαιτίας της καπιταλιστικής ανάπτυξης σε ασιατικές χώρες, με πρώτες την Κίνα και την Ινδία.Εκτιμάται ότι μέσα στις τελευταίες τρεις δεκαετίες περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι «έφυγαν από τον κλοιό της ακραίας φτώχειας», την οποία η Παγκόσμια Τράπεζα μετρά με βάση «εισόδημα» της τάξης των 1,9 δολαρίων τη μέρα, που ουσιαστικά είναι απόλυτη εξαθλίωση. Σημειώνει έτσι ότι το 1990 προσπαθούσαν να επιβιώσουν βουτηγμένοι στην «ακραία φτώχεια» το 36% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που το 2015 έπεσε στο 10%. Στη μέγγενη της «ακραίας φτώχειας» η Παγκόσμια Τράπεζα θεωρεί πως ζουν σήμερα οι κάτοικοι περίπου των μισών χωρών του πλανήτη, που βρίσκονται κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική και σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες.
Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι «ίσως να μην επιτευχθεί εγκαίρως» ο ...στόχος για μείωση της ακραίας φτώχειας παγκοσμίως κάτω από το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού έως το 2030, μεταξύ άλλων και γιατί διακρίνουν μία επιβράδυνση των ρυθμών μείωσης της ακραίας φτώχειας διεθνώς. Διαπιστώνουν επίσης «επιμονή» της φτώχειας, λες και είναι κάποια ασθένεια και όχι αποτέλεσμα της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος που και οι ίδιοι υπηρετούν. Στην υποσαχάρια Αφρική, πάντως, το 84,5% του πληθυσμού επιβιώνει με λιγότερα από 5,5 δολάρια τη μέρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόκκινη κάρτα στο κατασκοπευτικό που απογειώθηκε από τη Σούδα...
Ο κατάσκοπος με… γουρουνίσια μύτη, το "διαμάντι" της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ αποδείχθηκε τενεκές ξεγάνωτος μπροστά στους S-300 της Συρίας.
Το 'Rivet Joint' Boeing RC-135V, αμερικάνικο κατασκοπευτικό αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης, δηλαδή ηλεκτρονικών υποκλοπών και άμεσης μετάδοσης πληροφοριών μάχης, με δυνατότητα 11ωρης πτήσης χωρίς ανεφοδιασμό, απογειώθηκε από τη Σούδα κατευθυνόμενο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Από την πρώτη στιγμή της απογείωσης του το "ιπτάμενο μάτι" των ΗΠΑ κλειδώθηκε από τους S-300 της Συριακής αεράμυνας και με ηλεκτρονικές παρεμβολές ειδοποιήθηκε πως είναι στο στόχο των φονικών όπλων που τώρα διαθέτει η Συρία.
Πλησιάζοντας την Κύπρο το αμερικάνικο AWACS δέχθηκε καταιγισμό βομβαρδισμών παρενόχλησης από τη Συρία, γεγονός που ανάγκασε τους πιλότους να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη πτήσης προς τη Συρία και να επιστρέψουν στη Σούδα.
Ήταν το καλύτερο τεστ για τη δοκιμασία των S-300 και η διαπίστωση από τους αμερικανούς πως η Συρία είναι τώρα «απόρθητο φρούριο».
Συμπέρασμα: η Σούδα σε περίπτωση απογείωσης αεροσκάφους με επιθετικές διαθέσεις εναντίον της Συρίας... τελείωσε κι αλίμονο στους Κρητικούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η αγάπη για την Πατρίδα εμπεριέχει υποχρεωτικά την αγάπη για την ισότητα [...]
Ορισμένοι συναρπαστικοί ραδιούργοι και συχνά, παίρνουν το μέρος με τον έναν,
ή με τον άλλον των κομμάτων: αλλά οι ηγέτες ανήκουν στους βασιλιάδες,
ή στην αριστοκρατία και πάντοτε ενώνονται εναντίον των πατριωτών [...]
Οι εγκληματίες -ακόμα κι όταν πολεμούν μεταξύ τους- μισούν τους εαυτούς τους
πολύ λιγότερο από ό,τι απεχθάνονται στους έντιμους ανθρώπους.
Η πατρίδα είναι η λεία τους: πολεμούν για να την διαμοιραστούν,
αλλά συμμαχούν εναντίον όσων υπερασπίζονται την Πατρίδα.»
Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος
Ομιλία για "Τις αρχές της πολιτικής ηθικής που πρέπει να κατευθύνουν
την Εθνική Συνέλευση στην εσωτερική διοίκηση της Δημοκρατίας",
18 Βροχερού (pluviôse), δευτέρου έτους [με το Γαλλικό Επαναστατικό Ημερολόγιο]
(5 Φλεβάρη 1794), σε Oeuvres de Maximilien Robespierre,