Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Κυριακη 21 Ιουνιου 2020


Σε βιβλιο της ΣΤ Δημοτικου ζητουν από τα παιδια να γραψουν εκθεση που να ζητουν από τον δημαρχο να παραμεινουν οι «προσφυγες» και ο «καταυλισμος» τους διπλα στην περιοχη τους και να το αιτιολογισουν αυτό.
Από βιβλίο ΣΤ Δημοτικού (κρατώ κάποιες επιφυλάξεις-αν ξέρει κάποιος ας το επιβεβαιώσει-μου φαίνεται ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ακόμα και γι'αυτούς). Πως μπορεί ένας λαός να προστατευθεί από τους ίδιους τους "ηγέτες" του όταν οι τελευταίοι είναι ορκισμένοι διώκτες του νατιβισμού (των αυτόχθονων, των ντόπιων δηλαδή) σύμφωνα με δηλώσεις τους? πως ένας λαός γίνεται συνονθύλευμα? πληθυσμός? πως οι έποικοι (και σύγχρονοι σκλάβοι) βαπτίζονται πρόσφυγες για να υπηρετήσουν εν αγνοία τους τα σχέδια των σκοτεινών εγκεφάλων της παγκοσμιοποίησης?
Οι συγγραφείς χρησιμοποιούν την λέξη πρόσφυγες (η λέξη οικονομικοί μετανάστες - σύγχρονοι σκλάβοι - ΔΕΝ υπάρχει πουθενά ) και φυσικά ΔΕΝ αναφέρει πουθενά το γιατί είναι διωκόμενοι από τις χώρες τους και (με ονοματεπώνυμο ) ποιός φταίει . Είναι γραμμένο κατά τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά οι ''κακοί'' είναι κάποιοι ντόπιοι άνθρωποι από τον ελληνικό πληθυσμό που αντιδρούν σ΄αυτήν την κατάντια της επιβολής , του υποχρεωτικού εποικισμού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020
Ακόμα ένα σχέδιο από τις ΗΠΑ για την ασφυξία της Κούβας

Τρεις γερουσιαστές των ΗΠΑ, καθένας από αυτούς πιο τυφλωμένος για να γονατίσει την Κούβα από την πείνα, μόλις παρουσίασαν ένα σχέδιο νόμου που στοχεύει να τιμωρήσει τις χώρες που αποδέχονται την ιατρική συνεργασία του νησιού.
Οποιοσδήποτε από τους τρεις, ο Μάρκο Ρούμπιο, ο Τεντ Κρουζ και ο Ρικ Σκοτ, έχει μια ευρεία στήριξη στην υπηρεσία της χειρότερης πολιτικής κατά της Μεγαλύτερης των Αντιλλών, και αποκλείεται οποιοσδήποτε να ενδιαφέρεται για το πόσα άτομα σώζουν ή βοηθούν να σωθούν οι γιατροί μας.

Το νομοσχέδιο ορίζει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα δημοσιεύει τον κατάλογο των χωρών που έχουν συμβάσεις με την κυβέρνηση της Κούβας για το πρόγραμμα ιατρικών αποστολών της και απαιτεί να θεωρηθούν από το υπουργείο ως παράγοντας κατάταξης τέτοιων εθνών στην έκθεση για την διακίνηση ανθρώπων.
Η μιζέρια αυτών των πολιτικών φαίνεται να μην έχει όρια. Ούτε στην τρέχουσα συγκυρία, που ακόμα περισσότερο απαιτεί ιατρική περίθαλψη, από όπου και αν προέρχεται, δεν σταματούν να επιτίθενται σε μια συνεργασία που έχει σώσει εκατομμύρια ζωές και συμβάλλει στην ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε χώρες όπου η έλλειψή τους αντικατοπτρίζεται στους χαμηλούς δείκτες υγείας, στους υψηλούς δείκτες νοσηρότητας και στην επακόλουθη θνησιμότητα.
Οι προαναφερθέντες "κύριοι" γνωρίζουν καλά - αλλά δεν τους ενδιαφέρει - τι συμβαίνει σήμερα σε χώρες όπου δεν βρίσκονται πλέον οι δικοί μας, όπως η Βραζιλία, η Βολιβία και ο Ισημερινός, οι οποίες, υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, διέκοψαν την ιατρική συνεργασία, και άφησαν χωρίς μέριμνα υγείας και ελπίδα τους κατοίκους πληγεισών χωρών.
Πάρα πολύ χρόνο τους παίρνει η εμμονή να επιβάλουν κυρώσεις στα έθνη που δέχονται με ευγνωμοσύνη κουβανούς γιατρούς, αντί να ασχοληθούν λίγο με τις αιτίες που κάνουν την πλουσιότερη χώρα στον κόσμο το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μαθαίνετε πως γίνεται η σωστή διαχείριση δημοσίου χρήματος.
Πρώτα δίνεις τα λεφτά σε μια εταιρία να τα διαχειριστεί. Η εταιρία τα μοιράζει δίνοντας εντολές να κοπούν τιμολόγια, ενώ η Κυβέρνηση δεν ξέρει που πάνε.
Μετά, όταν σε πάρουν με τις ντομάτες, απαντάς ότι θα απαντήσεις στο τέλος του χρόνου. Και μετά, όσο συνεχίζεται η φασαρία, απαντάς ότι κάνεις έρευνα να μάθεις που πήγαν τα λεφτά.
Πόση άλλη διαφάνεια θέλετε ρε;

σχολιο.- Συγνώμη, αυτά που γράψατε εσείς (και πολλοί άλλοι στο f/b δηλαδή) για τα ποσά που πήραν ο Ευαγγελάτος (Newsit.gr) 869.000 Κουρτάκης (Παραπολιτικά) 400.000 και Μαυρίδης (Φιλελευθερος και Liberal.gr) 323.000 στις 17 Ιουνίου, από που τα βρήκατε? Και για τον απατεώνα το Φουρθιώτη που πλέον κάνει παρέα με το Μπογδάνο, και έστησε μια ψεύτικη σελίδα στο ιντερνετ, για να εισπράξει την επιδότηση, που τα ξέρουνε με λεπτομέρειες? Εσείς και οι άλλοι δηλαδή? Εγώ διάβασα μια λίστα που ακριβώς δόθηκαν τα 20 εκατ. αλλά επειδή ήταν μεγάλη και άρχιζε με επαρχιακές εφημερίδες, υπέθεσα ότι θα τα διαβάσουν οι άλλοι, και δεν ασχολήθηκα, ούτε κράτησα τη διεύθυνση της σελίδας. Η λίστα της απάτης της επιδότησης δηλαδή δεν την έδωσε η κυβέρνηση? Την ανακάλυψαν?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της γέννησης του Ζαν Πολ Σαρτρ σήμερα και θυμήθηκα εκείνη τη μέρα του Οκτωβρίου 1977 όταν, μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, ήταν οι μόνοι ευρέως γνωστοί Ευρωπαίοι αριστεροί που αψηφώντας την "αντιτρομοκρατική" υστερία, παραβρέθηκαν στην κηδεία των δολοφονημένων από το γερμανικό κράτος αγωνιστών της RAF.
Τότε που τόσοι και τόσοι άλλοι επιφανείς αριστεροί ένωναν τη φωνή τους μ' εκείνους που θορυβούσαν για τον "κίνδυνο της κόκκινης τρομοκρατίας". Και δεν έβλεπαν τα λευκά κελιά και τις δολοφονίες από την εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα γερμανική σοσιαλδημοκρατία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καποιοι αριστεροί θεωρουν τους «δικαιωματικους» ότι είναι αριστεροι, και αν δεν είναι πρεπει να τους πεισουμε να γινουν.
Μην ξεχνάμε όμως και την ταύτιση μεγάλου μέρους του δικαιωματισμού με την πιο φιλελεύθερη πτέρυγα της αστικής ιδεολογίας. Αυτό είναι υγιές; Μπορεί να ανήκει αυτό στις γραμμές της αριστεράς; Ή μήπως είναι αστική ιδεολογία με προβιά αριστεράς;
Σαφώς και τα ζητήματα των δικαιωμάτων δεν μπορούν να ανάγονται σε μια μελλοντική επίλυση στον ακόμη πιο μελλοντικό σοσιαλισμό ΑΛΛΑ κρίνοντας από το τώρα και το περιεχόμενο μεγάλου μέρους του δικαιωματισμού εγώ δεν ξέρω αν μπορούν να θεωρούνται "φίλοι" αν δε θέλουμε να τους λέμε "εχθρούς".
-Όπως ακριβως θεωρουσαμε εχθρους τους ρεφορμιστες, ετσι ακριβως πρεπει να θεωρουνται εχθροι οι συγχρονοι ρεφορμιστες, οι δικαιωματικοι ρεφορμιστες.
Δεν υπάρχει Αριστερά χωρίς εργατικό κίνημα άρα το ζήτημα του ρεφορμισμού είναι εντελώς εχθρικό. Βασικά αυτό είναι η Αριστερά, το εργατικό κίνημα, η πάλη για τον κόσμο της εργασίας και ο αγώνας για την υπόθεση του σοσιαλισμού και της εργατικής τάξης.
-Και πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν κομμουνιστές τα"αναχώματα" της αστικής τάξης; Πεδίο αναζήτησης- συζήτησης λαμπρό.
 η συμπόρευση μέ τέτοια σχήματα δεν πρόσφερε κάτι θετικό στην ταξική στόχευση και αγώνα. Αντιθέτως μέσα εκεί συμπλέουν τροτσκιστές έως αναρχικές ομάδες, από φιλελευθερους αστους έως και αντικομμουνιστές.
Κόμμα – Μέτωπο – Κίνημα
Μέτωπο χωρίς κόμμα είναι ακυβέρνητο καράβι, κόμμα χωρίς κίνημα είναι ασώματος κεφαλή. Μόνο η προσπάθεια και για τα τρία συστατικά της πολιτικής μπορεί να συγκροτήσει μια μάχιμη αριστερά.
για να δυναμώσει το Κομμουνιστικό ρεύμα και η πραγματική αριστερά. Επιβάλλεται να γίνει βαθειά, συστηματική και αμείλικτη κριτική σε όλα τα λαθεμένα ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα που υποσκάπτουν την οικοδόμηση μιας πραγματικής αριστεράς και κομμουνιστικού ρεύματος.
Σχολιο.- Έχεις δίκιο. Εν μέρει. Για αυτό πάντα χρησιμοποιώ κατά περίπτωση τους όρους "νεοφιλελέ-μεταμοντέρνος δικαιωματισμός" ή "ευρωατλαντικός νεοφιλελέ-μεταμοντέρνος δικαιωματισμός". Το πρόβλημα δεν είναι τυπικό/ορολογίας, αλλά ουσιαστικό: αφορά το πως ιεραρχούν οι κομμουνιστές τις διεκδικήσεις που προτάσσουν σε συνάρτηση με τον στρατηγικό τους σκοπό. Ίδιον του "ευρωατλαντικού νεοφιλελέ-μεταμοντέρνου δικαιωματισμου" που περνιέται για "αριστεροσύνη" είναι η διάχυση των κοινωνικών, πολιτικών κ.λπ. υποκειμένων σε πληθώρα "ταυτοτήτων" και "συμβολικών κατασκευών" του πλήθους και των κριτηρίων διάκρισης των οποίων οὐκ ἔσται τέλος… Μάλιστα, βάσει αυτών των ιδεολογημάτων: 1. πρακτικά δεν υπάρχει άλλος ορίζοντας διεκδίκησης πέραν των δικαιωμάτων, δηλ. πέραν της σφαίρας του δικαίου του αστικού καθεστώτος, δηλ. κινούνται κατ' εξοχήν στην επιφάνεια της ολότητας της κοινωνίας και αγνοούν την ουσία, το πεδίο της επενέργειας στη φύση και των σχέσεων παραγωγής/κοινωνικών σχέσεων ως καθοριστικό και 2. δεν τίθεται επ' ουδενί λόγω θέμα ιεράρχησης δικαιωμάτων και διεκδικήσεων, στρατηγικής και τακτικών κ.ο.κ. Κατ' αυτό τον τρόπο υπονομεύεται εκ θεμελίων η ίδια η ουσία του κομμουνιστικού κινήματος, η αποστολή της εργατικής τάξης και η νομοτελής αναγκαιότητα της προοπτικής του κομμουνισμού. Το γεγονός ότι ακροδεξιά/φασίστες χρησιμοποιούν αυτή την ορολογία απαιτεί χωριστή πραγμάτευση. Π.χ. είναι σύνηθες για την αμερικανική ακροδεξιά να αποκαλούνται "κομμουνιστές" ακόμα και όσοι διεκδικούν κοινωνική πρόνοια και στοιχειώδεις παροχές υγείας για τους φτωχούς. Ωστόσο, οι κομμουνιστές που αναλίσκονται σε ετεροπροσδιορισμούς (τύπου "το είπαν και αυτοί. άρα..."), χάνουν την ουσία νομοτελώς. Δηλ. θα πρέπει να αρνηθούμε και τον όρο "κομμουνισμός" βάσει της επίκλησης του υβριστικού/συκοφαντικού φορτίου που του αποδίδουν οι φασίστες;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πού ακούστηκε αυτό που λένε διάφορες... ταλιμπάν φεμινίστριες αλλά κι άλλες "περσόνες", βασικά του ευρύτερου "δικαιωματικού" χώρου ότι "πρέπει να προστατέψουμε τις ζωές του θύματος και της θύτριας" (!!!) στην υπόθεση της Μαρκέλας και γι' αυτό... δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί το όνομα της παιδεράστριας - βιάστριας;
Όταν μάλιστα η Μαρκέλλα έχει γίνει βούκινο στα κανάλια αλλά το όνομα εκείνης που της έκανε όσα της έκανε... δεν κάνει να το μάθουμε.
Καλά, ας μη σχολιάσω τις ανοησίες ότι τόσο η συγκεκριμένη παιδεράστρια όσο και η άλλη που πέταξε το βιτριόλι "έχουν διαποτιστεί από τα αντρικά πρότυπα συμπεριφοράς", δηλαδή... πάλι οι άντρες φταίνε!
Και ύστερα θυμώνουνε ορισμένες που τις αποκαλούν φεμιναζί...
Για να γυρίσουμε στο σοβαρό μέρος της υπόθεσης όμως, αυτή η... ευαισθησία να μην αποκαλυφθεί το όνομα της βιάστριας/παιδεράστριας, η οποία στο κάτω-κάτω ομολόγησε κιόλας, εμένα μου φαίνεται ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΠΤΗ.
Και με κάνει να αναρωτιέμαι μήπως πίσω από την "ευαισθησία" κρύβεται κάποιο... ολοσκότεινο κύκλωμα τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων.
Δεν ξεχνάω κιόλας ότι κάποια στιγμή είχε κατηγορηθεί κάποιος άλλος του ευρύτερου "δικαιωματικού" χώρου ότι είχε πάρει σπίτι του ένα ανήλικο παιδί μεταναστών και το "περιέθαλπε"... καταλαβαίνετε πώς - και όταν έγινε γνωστός ο τρόπος της "περίθαλψης", ο "χώρος" ή έστω ένα μέρος του, για να μην αδικήσω κανέναν, βγήκε κι από πάνω υποστηρίζοντας ότι... δεν έγινε και τίποτα στο κάτω-κάτω και... φυσιολογική είναι η παιδοφιλία, τι θέλετε κιόλας;!
Επίσης βέβαια δεν ξεχνάω την υπόθεση του παιδεραστή νεοδημοκράτη Γεωργιάδη (όχι του Άδωνι), ο οποίος αθωώθηκε λόγω παραγραφής και... πάλι καλά που δεν ζητάει κι αποζημίωση κιόλας!
Και βέβαια δεν ξεχνάω τις πάρα πολλές εξαφανίσεις παιδιών (που δεν ξέρω πόσα απ' αυτά βρέθηκαν τελικά και σε τι κατάσταση βρέθηκαν...), για τις οποίες δε μιλάει κανένας.
ΞΕΡΝΑΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ.
Όμως όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει κάτι πολύ σάπιο από κάτω... και να δούμε, θα βρεθεί κανένας που να καθαρίσει τη σαπίλα;
Σχολιο.- Eίναι πολύ βολικό για τα καπιταλιστικά μίντια να ταυτίζουν την προοδευτικότητα με το δικαιωματισμό και όχι με την κριτική της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του καπιταλιστικού συστήματος. Οι μαύροι, οι φεμινίστριες, οι ΛΟΑΤΚΙ, οι μετανάστες, είναι πρώτα από όλα ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ που είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται με την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού και τις δουλειές τους να χάνονται. Αυτό όμως δεν το αναφέρει κανένα συστημικό συγκρότημα τύπου. Ούτε αναφέρουν πως το ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα είναι η ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού από τους εργαζόμενους που ΔΕΝ πρέπει να διαχωρίζονται σε 100 μειονοτικές ομάδες. Αλλά πρέπει να συγκροτήσουν ένα πανίσχυρο εργατικό μπλοκ με αποκλειστικά ΤΑΞΙΚΑ συνθήματα που μπορούν να εμπνεύσουν λευκούς και μαύρους, ΛΟΑΤΚΙ και στρέιτ, φεμινίστριες και παραδοσιακές συζύγους.
Σχολιο.-  Επειδή ζω σε μια πόλη που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας για πολυ καιρό λόγω της εξαφάνισης του Άλεξ, και είχα ασχοληθεί σε βάθος δημοσιογραφικά, ένα θα γραψω:
ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΉ Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΊΑ. Για λίγους που έχουν τη δύναμη να σβήνουν τα ίχνη τους.
Τότε, ο πρώτος εισαγγελέας που διάβασε την πρώτη δικογραφία που του διαβίβασε η αστυνομία, έγινε έξαλλος με τα λάθη και τις παραλείψεις που εντόπισε, την επέστρεψε πίσω και ζήτησε τα δέοντα... Άλλαξε ο εισαγγελέας στην πορεία.
Οχετός ψεύδους, παραλείψεων που έβγαζαν μάτι, εμπλοκή μυστηρίων "φιλάνθρωπων", αναίτιες παλινωδίες της αστυνομίας, και πολλά άλλα συνέθεταν το παζλ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ για να καλυφθούν ίχνη. Η τελική δικογραφία ήταν ένα μυθευμα που θα το ζήλευαν οι ευφάνταστος απατεώνες που ονομάστηκαν "Προφήτες" και εμπνεύστηκαν τον μύθο των θρησκειών.
Σχολιο.- Στην αρχή κυκλοφόρησε σαν φήμη, τώρα έχει πλέον επιβεβαιωθεί. Η γυναίκα που απήγαγε τη Μαρκέλα, είναι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, είναι συριζαία, και έχει μπλεγμένη με διάφορες ΜΚΟ για να τρώει χρήματα. Γιαυτό το έχει βουλώσει το φεμινιστικό κίνημα (που ως γνωστών έχει σχέση με λεσβίες) (λεγοντας φεμινιστριες εννοω αυτες που υποστηρίζουν οτι οι γυναίκες είναι ανώτερο είδος από τους άντρες και πρεπει να πηγαίνουν μόνο με γυναίκες), γιαυτό βγαίνουνε διάφορες περσόνες σαν την Έλενα Ακρίτα και ζητούν να μη δοθεί το όνομα και η φωτογραφία της παιδόφιλης στις εφημερίδες. Αν και το πρόσωπο της το έβγαλαν χθες Σάββατο η Espresso το Μακελειό και η Star.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 νομίζω είναι γενική γραμμή σε όλο το νεοφιλελευθερο διαιωματικο  τσουνάμι (σοσιαλδημοκράτες και ψευτοαριστεροί και κεντροτάδε, ένας αχταρμάς με ΚΟΙΝΗ πολιτική): ισοπέδωση για τις αγορές. Και τσιμπάνε και οι αριστεροί με το “λαθρομεταναστες ( εχουν αντικαταστησει το προλετάριοι) όλων των λαών ενωθείτε" ενώ τακίμι με την παγκοσμιοποίηση των ισχυρών δεν νοείται, οι προλετάριοι θα είναι πιο ανίσχυροι και διασπασμένοι απο ποτέ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από βιβλίο ΣΤ Δημοτικού (κρατώ κάποιες επιφυλάξεις-αν ξέρει κάποιος ας το επιβεβαιώσει-μου φαίνεται ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ακόμα και γι'αυτούς). Πως μπορεί ένας λαός να προστατευθεί από τους ίδιους τους "ηγέτες" του όταν οι τελευταίοι είναι ορκισμένοι διώκτες του νατιβισμού (των αυτόχθονων, των ντόπιων δηλαδή) σύμφωνα με δηλώσεις τους? πως ένας λαός γίνεται συνονθύλευμα? πληθυσμός? πως οι έποικοι (και σύγχρονοι σκλάβοι) βαπτίζονται πρόσφυγες για να υπηρετήσουν εν αγνοία τους τα σχέδια των σκοτεινών εγκεφάλων της παγκοσμιοποίησης?
Σχολιο.- Είναι στο Σχολικό βιβλίο της Γλώσσας ΣΤ' Δημοτικού, στο Α' Τεύχος, σελ. 84...
http://www.pi-schools.gr/books/dimotiko/glossa_st/st_mat_1.pdf?fbclid=IwAR11tDLDLF-1UHDWGN36tEQK1G1aUzBF7tfne0S14Qmfk_Nrji8o0Ztij5I
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ από την παιδική ηλικία.
Να βλέπετε ΟΛΟΙ τα σχολικά βιβλία και να προστατεύετε τα παιδιά σας, γιατί είναι ΓΕΜΑΤΑ εθνομηδενιστικά κομμάτια!....
Και το βιβλίο έχει γραφτεί το 2004!!!.....
(στο πάνω μέρος κάθε σελίδας γράφει ημερομηνία δημιουργίας του εγγράφου 2-6-2004)
Σχολιο.- εκ των παρόντων δεδομένων όπως το κρέας βαπτίζεται ψάρι, έτσι και ο μετανάστης βαπτίζεται πρόσφυγας (βλ.Μαρακές αποφαση του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ για άναρχη μαζική μετανάστευση, κτλ)
Σχολιο.- Μια χωρα που ετοιμαζεται για πολεμο κ μαζεύουν τόσους μετανάστες οι ΜΚΟ στη χωρα κ πως μπορεί μια εξαθλιωμένη χώρα να δεχτει τοσους με χαρακτήρα εποικισμού μετανάστες ?
Σχολιο.-  χαίρομαι, που θίγεις αυτό το θέμα. Ως γονέας μικρών μαθητών θεωρώ ό,τι ίσως η εκπαίδευση ως γενικότερη έννοια αποτελεί ένα από τα λίγα πεδία μαχών που μπορούμε ακόμα να δώσουμε τη μάχη (εννοώ αρχίζοντας απ το σπίτι). Το τι παιχνίδι παίζεται με την παιδεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια,  κοντα 30, είναι γνωστό. Άποψή μου είναι ό,τι την ευθύνη κατά μεγάλο ποσοστό, φέρουν οι γονείς. Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να διώχνουμε τα παιδιά για το σχολείο μόνο και μόνο για να μην τα έχουμε στα πόδια μας, τί άλλο να πεις. Πόσο μάλλον να ξεφυλλίσουμε τα βιβλία τους από περιέργεια. Στην συγκεκριμένη σου ανάρτηση πιάνεις το θέμα από τα «ψιλά γράμματα». Ζήσε Μάι μου..... Από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου της Γραμματικής Ε' κι ΣΤ' δημοτικού εύκολα βγάζει κάποιος συμπέρασμα για το πού οδηγούνται τα πράγματα. Σε σχετική μου ανάρτηση φέτος ημέρα του Αγίου Πνεύματος κι απευθυνόμενος σε όλους τους αρμόδιους φορείς του τόπου μου, πόσοι μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν; μόνο 2
Τί να λέμε τώρα, οι ίδιοι οι σημερινοί γονείς ξεχνούν πόσα είναι τα φωνήεντα. Εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος, αν οι νέοι γονείς θα έμπαιναν στη διαδικασία να ασχοληθούν με τα παιδιά τους, πολύ πιο ουσιαστικά,. Έστω κι «ανορθόγραφα»
Σχολιο.-  Οι Γερμανοί υποτίμησαν τα πάντα για να τα πάρουν τσάμπα. Επειδή είναι τόσο τσίπηδες τους προλαβαίνουν τώρα οι άλλοι "περιούσιοι". Δες ποιοι αγοράζουν Κρήτη τα τελευταία 5 χρόνια. Από τα μέρη σου μέχρι τα δικά μου. Όσο αφορά για τη συγκρουση ΗΠΑ-Ρωσία δεν είναι επιλογή των Ρώσων αυτό αλλά του deep state των ΗΠΑ που αποφασιζει οποιος και να είναι προεδρος.
 Σχολιο.- Πριν από λίγα χρόνια η πατρίδα μας έφτιαξε το καλύτερο ραντάρ στον κόσμο. Δεν το κράτησε μυστικό αλλά το έδειξαν σε ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΏΠΗ οπότε της επέβαλαν να το καταστρέψει. Για να το μάθετε περισσότερο το θέμα αυτό. Έτσι λοιπόν τώρα χρησιμοποιουμε το Ισραηλινό ραντάρ που μας κοστίζει ακριβά. Το ελληνικό κράτος έβγαλε στο σφυρί και την ΕΛΒΟ. ΜΕ πρώτη ενδιαφερόμενη την Τουρκία. Δεύτερο το Ισραήλ και και και άλλες χώρες. Η Ελλάδα λοιπόν δεν έβαλε μυαλό ύστερα από τόσα και τόσα που έπαθε από την Τουρκία. 400 χρόνια σκλαβιάς. Έδιωξε τον πληθυσμό της στο εξωτερικό έδιωξε τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό και τώρα έδιωξε και το χρήμα στο εξωτερικό. Την αδειασαν τελείως. Φτάσαμε στα μνημόνια αντί να βάλουμε πρόγραμμα ανάκαμψης. Επαναπατρισμου επιχειρήσεων και χρημάτων. Τι λέτε τώρα; Μόλις χθες η βουλή των Ελλήνων δήλωσε στους Τούρκους ότι υπάρχει πρόβλημα με την κοινή γνώμη των Ελλήνων. Αλλιώς θα είχε βρεθεί λύση σε όλα τα θέματα. Λοιπόν είναι ή δεν είναι προδότες;.
Σχολιο.- Αυτοι ειναι προδοτες,καποιοι τους ψηφιζουν και οι περισσοτεροι από αυτους που τους ψηφιζουν γραφουν παπαριες στο facebook γιατι νομιζουν οτι κανουν αντισταση
Σχολιο.- Με ΕΛΙΑΜΕΠ, που σύμβουλο έχουν ένα γνώριμο απ τα παλιά Τούρκο, Με ΓΑΠ-ΣΙΜΗΤΗ σε εντεταλμένη υπηρεσία, με Κούλη μαριονέτα και την Ντόρα με τα κουμπαριά της αυτή η χώρα μόνο υποδουλωμένη μπορεί να μείνει και με τάση προς σμίκρυνση...Δεν ρίχνω ευθύνες σ αυτούς, αυτοί κάνουν σωστά την δουλειά τους και χειρουργικά..Οι ευθύνες είναι αποκλειστικά δικές μας και μόνο δικές μας..Όταν δίνεις εξουσία σε μή Έλληνες και εφιάλτες και δεν αντιδράς και συνεχίζεις να τους έχεις στο προσκήνιο, τότε οι ευθύνες είναι αποκλειστικά δικές μας..
Σχολιο.- Τώρα στήνει block kai sites στην Ομογένεια για να τους δώσει τα λεφτά της προπαγάνδας του κορονοιου...έχει δουλειά λέμε...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις ΗΠΑ υπάρχουν προτάσεις να κατέβουν τα αγάλματα του Ουάσιγκτον και του Τζέφερσον μετά τους αποκεφαλισμούς του Κολόμβου. Στη Βρετανία δεν απειλείται μόνο το άγαλμα του Τσώρτσιλ αλλά βγαίνουν ντοκυμανταίρ που θέλουν να υποβαθμίσουν την ιστορική συνεισφορά του. Στην Ελλάδα η Επιτροπή της Γιάννας συκοφαντεί Καποδίστρια και Καραισκάκη.
Πρόκειται για το ίδιο παιχνίδι που εκπορεύεται από τους παγκοσμιοποιητικούς κύκλους. Να κάνουν λοβοτομή στις ιστορικές μνήμες των λαών και να ακυρώσουν τις μορφές που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία κάθε έθνους. Μετά δεν χρειάζεται ούτε το έθνος, ούτε η ανεξαρτησία του.
Σχολιο.- ..... γίνεται τέτοια επίθεση στο παρελθόν - στη μνήμη - για να προετοιμασθεί το μέλλον. Σβήνοντας, ή επιτιθέμενος στο παρελθόν - όλα επιτρέπονται σήμερα...Διαγράφοντας το παρελθόν χάνουμε την ουσία του παρόντος, αφού ένας άνθρωπος χωρίς ρίζες δεν είναι τίποτα άλλο από έρμαιο των εκάστοτε εξωτερικών πιέσεων και καταστάσεων.
Η ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση, όπου όλοι οι άνθρωποι αναπαράγουν μοντέλα συμπεριφοράς νεόδμητα, τα οποία δεν έχουν καμία αναφορά και καμία σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε λαού, δεν δημιουργεί «πολίτες του κόσμου», αλλά ομοιόμορφα –και εύκολα στο χειρισμό- όντα.
Αυτή η ομοιομορφία, η έλλειψη ποικιλότητας και προσωπικότητας, ταιριάζει φυλογενετικά στα μυρμήγκια, αλλά όχι στους ανθρώπους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγεωγράφητοι, άγλωσσοι, ανιστόρητοι !
O παλιός σχολικός χάρτης του Νομού Σερρών (των εκδόσεων Ρέκου) από τα "παλιατζίδικα" των Αθηνών έρχεται κυριολεκτικά από μια «άλλη εποχή». Τότε που μαθητές του δημοτικού έπρεπε να γνωρίζουμε λεπτομερώς τα γεωγραφικά διαμερίσματα, τις πόλεις, τις επαρχίες και τους νομούς της πατρίδας μας, τους ισθμούς, τους κόλπους και τα βουνά της, τα οροπέδια, τις λίμνες, τα λιμάνια και τ’ ακρωτήριά της, τα νησιά, τον πληθυσμό, την ανθρωπογεωγραφία και τις παραγωγές της. Ξαναφέρνει στο νου τις ατέλειωτες ώρες για το ξεπατίκωμα, το σχεδίασμα και το χρωμάτισμα των θαλασσών, των πεδιάδων και των οροσειρών με το βαμβάκι των ξυσμάτων της ξυλομπογιάς. Κυρίως όμως θυμίζει τον τρόπο που αποκτούσαμε σιγά-σιγά το ταυτοτικό συναίσθημα γι αυτόν τον ιστορικό χώρο που λέγεται Ελλάδα, την αγνή αγάπη για την «όμορφη και παράξενη πατρίδα» με την τρισχιλιετή ιστορία.
Σήμερα, μετά από τέσσερες δεκαετίες Μεταπολίτευσης, οι διάφορες κυβερνήσεις του τόπου κατάφεραν να υποβαθμίσουν το μάθημα της γεωγραφίας τόσο πολύ που εκλαμβάνεται πλέον από τους μαθητές σαν κάτι το άχρηστο και ανούσιο. Σε συνδυασμό μάλιστα με την παράλληλη υποβάθμιση των μαθημάτων της ιστορίας και των θρησκευτικών, των αρχαίων ελληνικών και της γλώσσας είναι απολύτως σαφές γιατί κυριαρχεί πλέον ιδεολογικά ο εθνομηδενισμός των ελίτ. Οι αγεωγράφητοι πληθαίνουν επικίνδυνα και συναγωνίζονται σε αριθμό τους άγλωσσους και τους ανιστόρητους. Όπως άλλωστε πληθαίνουν και αυτοί που νοιώθουν πως δεν ζουν σε μια χώρα –πατρίδα, αλλά σ’ έναν απροσδιόριστο χώρο όπου ο δικαιωματισμός είναι πλέον η «νέα θρησκεία».
Τώρα, φαίνεται πως ήρθε ο καιρός να εξοβελιστούν από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η μουσική και τα καλλιτεχνικά. Καθόλου τυχαίο ότι γίνεται από μια ακραιφνή εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού και της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης (και όχι μόνο !) υπουργό Παιδείας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφόσον μπείτε στη Διαύγεια θα δείτε τα χρήματα που πήραν Τσιοδρας, Συψας, Γκικας Μαγιορκινης από γνωστές πολυεθνικές φαρμακευτικες εταιρείες. Λοιμωξιολογοι, Επιδημιολογοι, τα περισσότερα ιδιωτικά ΜΜΕ πλην εξαιρέσεων, εφοπλιστές, κρατικοδιαιτοι επιχειρηματίες τύπου Μυτιληναίου, συγκοινωνιολογοι του Μ. Περιπάτου, φίλοι μασκοπαραγωγοι της κυβέρνησης και άλλοι έχουν μασησει με χρυσά κουταλιά, voucherades του Σκοιλ Ελικικου και του Μετζη Νεουκτη μας κέρασαν μια ωραία πίτσα .
Την ώρα που εμπαίζουν τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ, αυτά τα τομάρια μαζεύουν μετρητά. Τα νεοφιλελευθερα τσογλανια παριστάνουν τους υπερκομματικους, αλλά μπρος στο μέλι οι περισσότεροι κάνουν τουμπεκί.Στη γηπεδικη γλώσσα διάφοροι γνωστοί λένε το εξής και δεν έχουν άδικο :"όλα είναι κασέρι".-Λεφτά για προσλήψεις στο ΕΣΥ δεν υπήρχαν, ούτε για για pcr tests. Εγώ πάντως συστήνω στον κύριο Συψα να μη λέει άλλα τη μία μέρα και άλλα την άλλη, διότι τρελαίνει άνθρωπο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μάστιγα της Ασίας (pdf)
Τζορτζ Χόρτον
Η "Μάστιγα της Ασίας" αποτελεί μια συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία του διπλωμάτη Τζορτζ Χόρτον, που υπηρετούσε ως γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη τα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ως αυτόπτης μάρτυρας, καταδεικνύει τις οργανωμένες σφαγές των Ελλήνων και των Αρμενίων από τους Τούρκους και την παθητική στάση που κράτησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις.
"Η "Μάστιγα της Ασίας" είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από όποιον ενδιαφέρεται έστω και ελάχιστα να κατανοήσει τα πολύπλοκα και αποφεύξιμα γεγονότα που οδήγησαν στην καταστροφή της πόλης της Σμύρνης... Η αφήγηση του Χόρτον είναι αξιόπιστη και σημαντική. Ήταν ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας πολλών από τα συνταρακτικά γεγονότα που αφηγείται στο βιβλίο του και είδε με τα ίδια του τα μάτια πολλές πράξεις τρομοκρατίας, ανάμεσά τους τις διώξεις σε βάρος των χριστιανών που ζούσαν στη Μικρά Ασία".
από τον Πρόλογο του συγγραφέα και ιστορικού Τζάιλς Μίλτον
Η μάστιγα της Ασίας (pdf)
https://drive.google.com/file/d/1RnPtidpmC7KSrA6NizZj_KCvi5wCDEFI/view?fbclid=IwAR1RelANltB8hy44iqarVl8WmgsiikQDsngu-L97lKOxj4HD3CMjKIwdT58



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθησαν στα… πράσα να ανελκύουν αρχαιολογικό υλικό, από τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Πειραϊκής, μηνύσεις και συνέντευξη Τύπου, από Ζ. Κωνσταντοπούλου και Α. Γιαννούλου - Το έγκλημα στην Πειραϊκή και η νομική προστασία των κατοίκων
Ενώ τα πλωτές φαγάνες στον Πειραιά συνελήφθησαν στα… πράσα
(από τον φωτογραφικό φακό)
να ανελκύουν και να μεταφέρουν αρχαιολογικό δομικό υλικό,
χωρίς την παρουσία αρχαιολόγου,
από τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Πειραϊκής…

Ο πλωτός γερανός μόλις έχει ανελκύσει ένα μεγάλο κομμάτι
δομικού υλικού από τα Κονώνεια Τείχη;
Από το αρχαίο λιμάνι;
Από άλλον αρχαιολογικό χώρο;
...Με θέμα «Το έγκλημα στην Πειραϊκή και η νομική προστασία των κατοίκων»
την Δευτέρα 22.6.2020 και ώρα 13.30,
δίνουν ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
η Ανθή Γιαννούλου
και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά
(Ηρώων Πολυτεχνείου 47, στον Πειραιά).
Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είχε αναδείξει το θέμα
από το 2018.

http://www.arxeion-politismou.gr/2020/06/to-egklima-stin-Peiraiki.html?spref=fb&fbclid=IwAR1weYHMseQLYWs0MbHTkaty9jCp2-ZswsDnKiZOVEPTnKkAJvvODzpAsYQ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναβλήθηκε η δίκη του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Παραιτήθηκε η εισαγγελέας
Στο πρωτοδικείο Αργυρόκαστρου παρουσιάστηκε χθες ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα . Ο κ. Γιάννης Κατσίφας κλήθηκε να δικαστεί μαζί με τον πρόεδρο του γειτονικού χωριού Βόδριστα Βαγγέλη Μπάρκα, με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας.
Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που η οικογένεια θέλησε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου εκτελέστηκε ο γιος τους από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.
Τελικά, η δική αναβλήθηκε καθώς η Ελληνίδα εισαγγελέας Μ. Ηλιοπούλου, με καταγωγή από χωριό Δούβιανη του Δήμου Δρόπολης, παραιτήθηκε από την υπόθεση. Οι λόγοι παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η τρίτη συνεχής φορά που αναβλήθηκε η συγκεκριμένη δική.
Το παράδοξο είναι πως αντί οι αλβανικές αρχές αντί να εστιάσουν στην ολοκλήρωση του πολυπόθητου πορίσματος για τα αίτια του θανάτου του Κωνσταντίνου, προσπαθούν να ασκήσουν ψυχολογικό πόλεμο στην οικογένεια του σέρνοντάς την στα δικαστήρια για ασήμαντες κατηγορίες.
  17/6/2020




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγυπτος: Προειδοποιεί για «άμεση» επέμβαση στη Λιβύη
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 08:56
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι προειδοποίησε το Σάββατο ότι οποιαδήποτε προώθηση των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, προς την στρατηγική πόλη της Σύρτης στη Λιβύη, μπορεί να οδηγήσει στην «άμεση» επέμβαση του Καΐρου, με φόντο τις εντάσεις με την Τουρκία.
Με την υποστήριξη της Άγκυρας, οι πιστές δυνάμεις στην GNA -που εδρεύει στην Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ- έχουν σημειώσει σημαντικές νίκες από τις αρχές Ιουνίου, ανακτώντας τον έλεγχο όλης της βορειοδυτικής Λιβύης.
Οι αντίπαλες δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης που υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από την Αίγυπτο, υποχωρούν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς υφίστανται ήττες επί του πεδίου.
Οι δυνάμεις της GNA ωστόσο παραμένουν στην περιοχή χωρίς να συνεχίζουν την προώθησή τους προς την παράκτια πόλη της Σύρτης, στρατηγικό σημείο προς την ανατολική Λιβύη και υπό τον έλεγχο του στρατάρχη Χάφταρ.
Γενέτειρα του πρώην ηγέτη της Λιβύης  Μουάμαρ Καντάφι, δολοφονημένου από τους αμερικάνους και τους ευρωενωσιτες αποικιοκρατες στις 20 Οκτωβριου 2011, η Σύρτη καθώς και η Αλ-Τζούφρα, νοτιότερα, αποτελούν «κόκκινη γραμμή», προειδοποίησε ο Σίσι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Αν περάσουν αυτή τη γραμμή, η ασφάλεια της Αιγύπτου -χώρας που μοιράζεται σύνορα με τη Λιβύη-, θα χρειαστεί μια «άμεση επέμβαση» των αιγυπτιακών δυνάμεων στη χώρα, δήλωσε ο Σίσι.
«Κάθε άμεση επέμβαση της Αιγύπτου καθίσταται νόμιμη στο διεθνές επίπεδο, είτε βάσει του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για τη νόμιμη αυτοάμυνα είτε βάσει της μόνης νόμιμης αρχής εκλεγμένης από τον λαό της Λιβύης: το κοινοβούλιο της Λιβύης» που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε ο Σίσι.
«Αν ο λιβυκός λαός μας ζητήσει να επέμβουμε, αυτό είναι ένα μήνυμα προς τον κόσμο ότι η Αίγυπτος και η Λιβύη μοιράζονται (...) κοινά συμφέροντα, την ασφάλεια και τη σταθερότητα», πρόσθεσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Εκσυγχρονισμός με "μετάφραση" διαταγμάτων της Χούντας;
Γιατί η κυβέρνηση διστάζει εδώ και μήνες να φέρει προς ψήφιση το νομοθέτημα που θεσπίζει κανόνες για το πως θα γίνονται οι διαδηλώσεις. Οι διατάξεις του νόμου και πόσο μοιάζουν με το αντίστοιχο Νομοθετικό Διάταγμα της 7ετίας.
21 Ιουνίου 2020 07:03
Τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκάλεσε η εφαρμογή του «Μεγάλου Περίπατου» στο κέντρο της Αθήνας, οδήγησαν κάποια Μέσα Ενημέρωσης να επαναφέρουν τις προηγούμενες ημέρες στο προσκήνιο το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Ένα «αιχμηρό» νομοθέτημα το οποίο εδώ και μήνες η κυβέρνηση διστάζει να φέρει στην Βουλή. Κι έχει τους λόγους της γι αυτό…
Τι λέει το νομοσχέδιο
Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συνίστανται στα εξής: Την δημιουργία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο που θα γίνονται οι διαδηλώσεις στην βάση όσων ισχύουν σε κάποια ευρωπαϊκά κράτη, κυρίως στην κεντρική Ευρώπη, με υψηλούς δείκτες κοινωνικής πειθάρχησης. Την επέκταση των αστικών κυρώσεων στους οργανωτές μιας διαδήλωσης εφόσον σε αυτήν διαπιστωθούν φθορές δημόσιας η ιδιωτικής περιουσίας από τους ασφαλιτες και αστυνομικους του κρατους. Την εποπτεία των διαδηλώσεων από εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές. Τέλος την θέσπιση ως «ιδιώνυμου» του αδικήματος (για να θυμηθούμε και τον γνωστο αληταρα Εελευθεριο Βενιζελο το 1930) για συμμετοχή σε διαδήλωση που έχει απαγορευθεί από τις αρχές.
Η ψήφιση
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο με τίτλο «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις» συγκαταλέγεται στα 26 νομοθετήματα που η κυβέρνηση στοχεύει να ψηφιστούν στο κοινοβούλιο έως και το τέλος του Ιουλίου. Η σχετική εξαγγελία για τον αριθμό των νομοσχεδίων έγινε στο υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 29 Απριλίου.
Τυπικά το νομοθέτημα είναι απολύτως έτοιμο να κατατεθεί στην Βουλή. Η ανάρτησή του σε δημόσια διαβούλευση ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 10 Μαρτίου. Σε αυτήν καταγράφεται ελάχιστος αριθμός σχολίων, ενώ δεν έχει διενεργηθεί κανένας διάλογος σε επίπεδο κοινωνικών φορέων. Εφόσον το νομοθέτημα τελικά κατατεθεί στην Βουλή,  πιθανότερη ημερομηνία για την ψήφισή του, θεωρείται το τέλος Ιουλίου, ίσως και η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Δηλαδή η θερινή περίοδος, που για αντικειμενικούς λόγους μειώνει το επίπεδο των αντιδράσεων.
Casus belli για το ΚΚΕ
Ένας από τους παράγοντες που φέρεται να λαμβάνει σοβαρά η κυβέρνηση όσον αφορά την προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, είναι το άτυπο «βέτο» του ΚΚΕ. Η Νέα Δημοκρατία, παρά την ύπαρξη αβυσσαλέων πολιτικών διαφορών με το ΚΚΕ δεν επιθυμεί ολοκληρωτική ρήξη. Ιδίως μετά την εμπειρία που είχε με την ψήφο των ομογενών όπου οι πάγιες  θέσεις του ΚΚΕ για το θέμα αυτό, συνέβαλλαν στην ψήφιση του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Με ευρύτατη, μάλιστα, πλειοψηφία
Για τον Περισσό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θεωρείται «Casus Belli» (αιτία πολέμου) με την κυβέρνηση. Ήδη ο Περισσός από τα πρώτα δημοσιεύματα που προέκυψαν με αφορμή την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του. Ζήτησε από την κυβέρνηση «να μην τολμήσει» να φέρει το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα τον Φεβρουάριο επισήμανε πως  «οι ορισμοί του νομοσχεδίου για το τι θεωρείται συνάθροιση, σε συνδυασμό με την υποχρέωση γνωστοποίησης και τις γενικές διατυπώσεις περί «κινδύνου δημόσιας ασφάλειας» και «διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής», δίνουν τη δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές να απαγορεύουν, να περιορίζουν και να καταστέλλουν κατά το δοκούν διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ακόμη κι απλές διαμαρτυρίες μιας ομάδας ανθρώπων. Την ίδια στιγμή επιφυλάσσει βαριές ποινές, με ιδιώνυμο αδίκημα, σε όσους δεν συμμορφωθούν «προς τας υποδείξεις». Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση « δήθεν «στοχεύει τις ολιγομελείς συγκεντρώσεις που δημιουργούν προβλήματα». Στην ουσία, με αυτό το νομοσχέδιο, στοχεύει δυνητικά κάθε συγκέντρωση».
Θυμίζουμε ότι πριν από 3 ημέρες το ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση κατά του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε λόγω της προσπάθειας υπεράσπισης του «Μεγάλου Περίπατου» της Αθήνας με το επιχείρημα ότι οι διαδηλώσεις δημιουργούν προβλήματα κίνησης στο κέντρο της πόλης. «Τι κι αν χθες αυτοί που κινητοποιούνταν ήταν οι κατά τα άλλα “ήρωες” υγειονομικοί» σημειώνει ο Περισσός.  Αναφερόμενος μάλιστα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιούργησαν οι αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας αναρωτήθηκε: «Αλήθεια για το σημερινό χάος στο κέντρο της Αθήνας ποια κινητοποίηση ευθύνεται;». Ένα από τα ισχυρά επικοινωνιακά επιχειρήματα του ΚΚΕ ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησε την Πρωτομαγιά με αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας για τον Covid 19, τεκμηριώνοντας στην πράξη τον ισχυρισμό ότι δεν απαιτείται ειδική νομοθεσία προκειμένου οι διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.
Οι ομοιότητες με τα διατάγματα της 7ετίας
Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του νομοσχεδίου, είναι η ομοιότητα των διατάξεων του με το Νομοθετικό Διάταγμα 794/1971. Δηλαδή το θεσμικό πλαίσιο για την διενέργεια των δημόσιων συναθροίσεων, που ίσχυσε κατά την 7ετία της Χούντας. Σε ορισμένα σημεία η συγκριτική ανάγνωση των δύο κειμένων δείχνει ότι στην πραγματικότητα έχει γίνει μετάφραση από την καθαρεύουσα του 1971, στην δημοτική. Επίσης υπάρχει μεγάλη συνάφεια στην δομή του νομοσχεδίου και στο πνεύμα των διατάξεων. Γεγονός που προβληματίζει. Πάρα το γεγονός ότι εφόσον ψηφιστεί το νομοθέτημα, αυτό θα γίνει με τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και με βάση το άρθρο 11 του Συντάγματος. Σαφώς όμως η εικόνα αυτή έρχεται σε αντίθεση με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου όπου σημειώνεται ότι στόχος είναι «να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΣΙΣΙ ΚΥΡΗΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: η Σύρτη και η Al-Jufra είναι η κόκκινη γραμμή και η Αίγυπτος δεν θ’ αφήσει κανένα να τη διασχίσει…Μια μέρα μετά την επίσκεψη Δένδια. Ελληνοαιγυπτικό στρατιωτικό μπλοκ στον Σουλτάνο….Απελευθέρωση όλης της Λιβύης υπόσχεται ο Σίσι.Έτοιμος για στρατιωτική επέμβαση, δίνει τελεσίγραφο στην Tουρκία.
20/06/2020
O Πρόεδρος Αιγύπτου ο Abdel Fattah Al-Sisi μια μέρα μετά την επίσκεψη Δένδια στο Κάιρο σήκωσε το γάντι στον Ερντογάν και δήλωσε ότι ”ο Αιγυπτιακός στρατός είναι ένας από τους πιο ισχυρούς την περιοχή και παραμένει σ΄εγρήγορση να προστατεύει παρά ν΄απειλήσει. Ο στρατός μας είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των συνόρων της.”Προφανώς χαράχθηκε ετοιμότητα στρατιωτική κι ασφάλειας ένα Αιγυπτιακό στρατιωτικό μπλοκ στον Σουλτάνο αναφύεται και στην οπισθοφυλακή ζεσταίνει τις μηχανές της η Ρωσία που έχει επανδρώσει πλήρως με μαχητικά και χιλιάδες άνδρες την Al-Jufra.Ενώ και η Γαλλία είναι σ΄ετοιμότητα .Σήμερα άλλωστε η Τουρκία  κατηγόρησε τη Γαλλία πως υποστηρίζει « έναν πολέμαρχο παράνομο », δηλ. τον Khalifa Haftar κι ότι θέτει ” σε κίνδυνο την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, της Μεσογείου της Β Αφρικής και τη σταθερότητα στη Λιβύη ».
Aπευθυνόμενος στο προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια επιθεώρησής του των δυνάμεων στη Δυτική Στρατιωτική Ζώνη ο Al-Sisi πρόσθεσε: “Είμαστε έτοιμοι για κάθε αποστολή στο εσωτερικό των συνόρων μας και αν είναι απαραίτητο έξω από τα σύνορά.”
O Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων Mohamed Zaki και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Mohamed Farid, κι άλλοι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματικοί ήταν επίσης παρόντες κατά την περιοδεία.O Sisi επιθεώρησε τη στρατιωτική βάση Sidi Barani στα λιβυκά σύνορα. ” Οι Λιβυκές πόλεις Σύρτη κι al Jufra είναι η κόκκινη γραμμή που η Αίγυπτος δεν θ’ αφήσει κανένα να τη διασχίσει…” τόνισε ο Σίσι..”Αν δώσουμε διαταγές στις δυνάμεις μας να προελάσουν οι Λίβυη θα είναι εμπροσθοφυλακή αυτών των δυνάμεων” είπε..
H Aίγυπτος έχει το πλεονέκτημα έναντι του Τούρκου εισβολέα πως διαθέτει χερσαία σύνορα με Λιβύη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλημμυρίσει τη Λιβύη με τα στρατεύματά της ενώ διαθέτει πολλά εναέρια μέσα στα σύνορα που θα προσφέρουν κάλυψη στην προέλαση…
Σε μια ομιλία του στους πιλότους δήλωσε ”αυτή είναι η στρατηγική μας ένας στρατός που προστατεύει και δεν απειλεί αυτή είναι η στρατηγική μας και τα πιστεύω μας και δεν θ΄αλλάξουν…Είμαι σίγουρος ότι αν χρειαστεί θα κάνετε θυσίες. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες όπως εδώ στη δυτική περιφέρεια κατά μήκος της συνοριογραμμής της αδερφής χώρας Λιβύη..Πάνω από 1200 χλμ φυλάσσονται πάνω από 7 χρόνια με την αεροπορία και τις ειδικές δυνάμεις με την Εθνοφρουρά και πολλές άλλες δυνάμεις….” Ο Sisi είπε πως η Αίγυπτος είναι τώρα έτοιμη να επέμβει άμεσα στη Λιβύη. Τόνισε πως μια αιγυπτιακή επέμβαση θα είναι νόμιμη υπό το Διεθνές Δίκαιο για την προστασία των συνόρων της , την ασφάλεια της Λιβύης και την προστασία των εκεί πολιτών..O Al-Sissi δήλωσε ότι η Αίγυπτος είναι έτοιμη να διοχετεύσει οπλισμό κι εκπαίδευση στις φυλές Λιβύης.
ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Aναλυτές αναφέρουν πως με βάση την ομιλία του ο Σίσι προετοιμάζει μια επέμβαση στρατιωτική στη Λιβύη και υποστηρίζει πως νομιμοποιείται.Ο Abdelfattah Al-Sissi στις 20/6 στο λόγο του στη βάση Sidi Berrani έδωσε ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο στην Τουρκία. Ανακοίνωσε πως η χώρα του έκτοτε έχει κάθε « νομιμότητα και διεθνή νομιμοποίηση να παρέμβει και να εκδιώξει τους μισθοφόρους», απειλώντας χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία ότι υποστηρίζει” εξτρεμιστικές πολιτοφυλακές” χρησιμοποιώντας αυτές ως “στρατιωτικά εργαλεία για να πετύχει επεκτατικές βλέψεις της”.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ
Ο Al Sissi πρόσθεσε πως η Αίγυπτος θα βοηθήσει τους Λίβυους να ελευθερώσουν όλη τη γη τους και κάλεσε σε απόσυρση των ξένων δυνάμεων που είναι παρούσες στη Λιβύη όσο και στη διάλυση των ισλαμοφασιστικών συμμοριων..”Aν ο λιβυκός λαός μας ζητήσει να επέμβουμε αυτό θα σήμαινε στον κόσμο ότι Αίγυπτος, Λιβύη είναι μια χώρα ένα μόνο συμφέρον” είπε. Η κρατική τηλεόραση έδειξε τον Σίσι να επιθεωρεί μαχητικά κι ελικόπτερα που απογειώνονταν και εκατοντάδες τανκ κι θωρακισμένα οχήματα.
Φαίνεται πως η Αίγυπτος εξάντλησε την διαπραγμάτευση καθώς η Τουρκία απέρριψε αίτημα΄της για εκεχειρία στη Λιβύη….Προηγουμένως σήμερα όπως μετέδιδε το ΑFP η Τουρκία δια του εκπροσώπου Προεδρίας του Ibrahim Kalın είπε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ πρέπει να φύγουν από τη Σύρτη για να γίνει διαρκής ανακωχή στη Λιβύη. Αν η Τουρκία μείνει αμετακίνητη σε αυτή τη θέση της κι επιδιώξει να την επιβάλει τότε η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη με πρωταγωνιστικές δυνάμεις αρχικά και κυρίως Αίγυπτο Τουρκία χωρίς να αποκλείεται η εμπλοκή κι άλλων περιφερειακών δυνάμεων ή κι υπερδυνάμεων ακόμη....
Aιγυπτιακά αναγνωριστικά άρχισαν τις πρώτες πτήσεις τους στον λιβυκό εναέριο. Μάλλον ίσως κι εντός της βραδιάς ν’ αρχίσει η καταιγίδα κατά των εχθρικών θέσεων..
Σήμερα το λιβυκό μπαίνει σε νέα φάση..Η Aίγυπτος δήλωσε κόκκινη γραμμή Δυτικά της Σύρτης και al Jufra και ο Σίσι για α΄ φορά μίλησε για πιθανή άμεση στρατιωτική επέμβαση..Είναι σαφής η θέση Σίσι σε πρώτη φάση κατοχυρώνει Σύρτη σε δεύτερη κι αν του δοθεί η αφορμή από την παραβίαση πρώτης απελευθερώνει και Τρίπολη και πετάει στη θάλασσα τον Τούρκο εισβολέα. Κλειδώνει με το ίδιο κλειδί πασπαρτού 2 στόχους….
To bloomberg αναφέρει πως οι σημερινές αυτές θέσεις του Σίσι αποτελούν την πιο άμεση προειδοποίηση αφότου Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είπαν σε διεθνείς διπλωμάτες ότι αυτοί προετοιμάζονταν για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη αν η Τουρκία και οι σύμμαχοί της η κατοχικη ισλαμοφασιστικη οθωμανικη κυβερνηση Government of National Accord (GNA) προωθούνταν πιο ανατολικά κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα…
Oι Λιβυκές φυλές δήλωσαν σύμφωνες μ΄ενδεχόμενη επέμβαση Αιγύπτου: «Είμαστε εκτεθειμένοι στην τουρκική αποικιοκρατία που επιδιώκει να ελέγξει τις δυνατότητές μας, να λεηλατήσει τον πλούτο μας, να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και να αναζωογονήσει την οθωμανική κληρονομιά.Οποιαδήποτε αιγυπτιακή παρέμβαση και επέμβαση στο λιβυκό ζήτημα είναι νόμιμη σύμφωνα με την κοινή αραβική αμυντική συνθήκη”.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ εκτιμά τις προσπάθειες της Αιγύπτου να επιτύχει μια ολοκληρωμένη πολιτική διευθέτηση στη Λιβύη και δηλώνει πως ”η επιθυμία του Αιγύπτου Προέδρου να αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Λιβύη απορρέει από έναν αυθεντικό αραβικό προσανατολισμό”.. Σαφώς στηρίζουν την επικείμενη επιχείρηση….
Σαουδική Αραβία: Στεκόμαστε στο πλευρό της Αιγύπτου στο δικαίωμά της να υπερασπιστεί τα σύνορά της από εξτρεμιστές, συμμοριτες και όσους τους υποστηρίζουν.
Φαίνεται ότι η Τουρκία έχει αρχίσει να παραβιάζει πολλές κόκκινες γραμμές γι αυτό και άρχισε να στοχοποιείται.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΥΠΕΞ Αιγύπτου θέτει κόκκινη γραμμή και την Τρίπολη…..
21/06/2020
Ο ΥΠΕΞ Αιγύπτου θέτει κόκκινη γραμμή και την Τρίπολη….Ο ΥΠΕΞ Αιγύπτου δήλωσε ότι κάθε απειλή της Αιγιπτιακής και Αραβικής Εθνικής Ασφάλειας θα δεχθεί μια ανάλογη απάντηση και πρόσθεσε ότι η τουρκική ανάπτυξη πολιτοφυλακών στην Τρίπολη αποτελεί μια πραγματική απειλή για εθνική ασφάλεια Αιγύπτου. Ο υπουργός Εξωτερικών, Sameh Shoukry, επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος επιδιώκει να προωθήσει μια πολιτική λύση στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε απειλή για την αιγυπτιακή και αραβική ασφάλεια θα λάβει την κατάλληλη απάντηση. Έτσι συνεχίστηκε και σήμερα το μπαράζ της επιθετικότητας Αιγύπτου κατά Τουρκίας μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή παρέμβαση Σίσι.
Σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση της Λιβύης Al-Wefaq θεώρησε την ομιλία του προέδρου Σίσι ως κήρυξη πολέμου, ο υπουργός Εξωτερικών Αιγύπτου δήλωσε σε δηλώσεις του στο κανάλι Al-Arabiya σήμερα, την Κυριακή, ότι η κυβέρνηση του Al-Wefaq δεν βελτίωσε την ανάγνωση της θέσης του Προέδρου Al-Sisi δεν την κατάλαβε, και ελπίζουμε ότι η Al-Wefaq θα τηρήσει την εντολή που ορίζεται στη Συμφωνία Skhirat.
Ο ίδιος αποκάλυψε συντονισμό με διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη, προσθέτοντας: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη Σύρτη και μια στρατιωτική λύση είναι η τελευταία επιλογή για την Αίγυπτο να υπερασπιστεί την ασφάλειά της.Ο τουρκικός επεκτατισμός σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη είναι απορριπτέος και αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο.Η Αίγυπτος δεν θ΄ανεχθεί καμιά ξένη ανάμειξη στη Λιβύη…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πακιστανός βασάνισε και βίασε  ηλικιωμένη στην Πρέβεζα
 Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 14:41
Σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένη, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μια γυναίκα 83 ετών, η οποία βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, ημίγυμνη και με χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, στο σπίτι της στην Πρέβεζα χθες στις 20.00 το βράδυ.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, για την υπόθεση συνελήφθη και ανακρίνεται ένας 40χρονος Πακιστανός, ο οποίος θα οδηγηθεί αργά το απόγευμα στον εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Την ηλικιωμένη γυναίκα βρήκε γυμνή και χωρίς της αισθήσεις της πάνω στο κρεβάτι, μια γειτόνισσα της, η οποία δεν την είχε δει όλη την ημέρα, ανησύχησε και μπήκε στο σπίτι της. Αμέσως, κλήθηκε το ΕΚΑΒ που τη μετέφερε αρχικά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και στη συνέχεια, λόγω των χτυπημάτων που είχε δεχτεί η 83χρονη, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Ο Πακιστανός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ισχυρίζεται πως είχε σεξουαλική σχέση με την ηλικιωμένη, ότι πήγε σπίτι της το βράδυ της 19ης Ιουνίου και έφυγε χθες τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι της 83χρονης, δεν διαπίστωσαν ληστεία, καθώς δεν είχαν πειραχτεί χρήματα και κοσμήματα που είχε μέσα στο σπίτι, όπου έμενε μόνη της. Ο 40χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση με τρεις νεκρούς στη Βρετανία
 Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020, 23:28
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά χθες όταν ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει κόσμο που βρισκόταν σε ένα πάρκο στην νότια βρετανική πόλη Ρέντινγκ, με την αστυνομία να δηλώνει ότι δεν μεταχειρίζεται προς το παρόν το περιστατικό ως τρομοκρατικό.
«Το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατικό, ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε ο αρχηγός διευθυντής, Ιαν Χάντερ.
Ένας 25χρονος άνδρας από το Ρέντινγκ συνελήφθη στο σημείο και κρατείται ως ύποπτος δολοφονίας.
Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία.
Ο επικεφαλής της τοπικής δημοτικής αρχής δήλωσε ότι υπάρχουν θύματα, χωρίς να αναφέρει αριθμό. Η υπηρεσία ασθενοφόρων τόνισε ότι περιθάλπει «αριθμό» θυμάτων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην εφημερίδα Mirror είπε ότι ο δράστης με το μαχαίρι «φώναζε ακατανόητες λέξεις» πριν μαχαιρώσει ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο σε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στο Ρέντινγκ, περίπου 65 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.
Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο BBC, ο Λόρενς Γουόρτ, είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν ένας άντρας ξαφνικά στράφηκε προς μια παρέα περίπου οκτώ έως 10 φίλων και άρχισε να τους μαχαιρώνει, «οπότε οι πρώτοι τρεις που χτύπησε εντελώς ξαφνικά, τους χτύπησε πολύ σοβαρά».
Ο Γουόρτ ανέφερε ότι ο επιτιθέμενος κάρφωσε το βλέμμα του σε αυτόν και στο άτομο που ήταν μαζί του και ο δράστης άρχισε να έρχεται κατά πάνω τους, αλλά εκείνοι τράπηκαν σε φυγή, οπότε ο άνδρας γύρισε πίσω για να επιτεθεί σε άλλους. Όταν όλοι άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν από το σημείο, ο δράστης έτρεξε φεύγοντας από το πάρκο, τόνισε ο Γουόρτ.
Ενώ περιέγραψε έναν μόνο επιτιθέμενο, δεν είναι ακόμη σαφές αν ήταν το μόνο άτομο που συμμετείχε στις επιθέσεις με μαχαίρι.
Ο επικεφαλής του δήμου του Ρέντινγκ κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο αυτό, όπου η αστυνομία αντιμετωπίζει ένα "σοβαρό περιστατικό".
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη μετά τις αναφορές για ένα περιστατικό που είναι σε εξέλιξη στην πόλη Ρέντινγκ, ενώ ο Τύπος έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.
Τζόνσον: Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επλήγησαν από το φρικτό περιστατικό στο Ρέντινγκ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι σκέψεις του είναι με εκείνους που επηρεάστηκαν από ένα «φρικτό περιστατικό» στην αγγλική πόλη Ρέντινγκ χθες Σάββατο.
Αρκετοί άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση χθες με μαχαίρι στη νότια βρετανική πόλη, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, με την εφημερίδα Telegraph να κάνει λόγο για τρεις νεκρούς. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε αργά χθες ότι έκανε επέμβαση στο σημείο, κάνοντας λόγο για ένα «σοβαρό περιστατικό» το οποίο προκάλεσε τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων.
Το βρετανικό δίκτυο Sky ανέφερε ότι το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία.
«Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από το φρικτό περιστατικό στο Ρέντινγκ και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο σκηνή», δήλωσε ο Τζόνσον σε ένα tweet του.
«Βαθιά σοκαριστικό»
Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει τραυματιοφορείς να σπεύδουν στο σημείο και τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να αιμορραγούν και να βρίσκονται στο έδαφος, σε ένα πάρκο. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει το βίντεο ανεξάρτητα.
Ο Ματ Ρόντα, βουλευτής που εκπροσωπεί το Ρέντινγκ δήλωσε ότι το πάρκο, που βρίσκεται σε μια ιστορική περιοχή της πόλης, είναι συνήθως γεμάτο από κόσμο τα βράδια του Σαββάτου.
«Το πάρκο χρησιμοποιείται από ανθρώπους που κάθονται και συναντιούνται με φίλους και προφανώς τη στιγμή εκείνη κόσμος ήταν εκεί, κρατώντας κοινωνικές αποστάσεις, κουβεντιάζοντας με φίλους», δήλωσε ο Ρόντα στο Sky News.
«Αυτό το περιστατικό συνέβη σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οπότε είναι πραγματικά πολύ σοκαριστικό για τους ντόπιους».
Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, με χώρους όπως οι παμπ να είναι κλειστοί, έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους στη Βρετανία να συγκεντρώνονται σε πάρκα τα βράδια για συναντήσεις με φίλους.
Ο επικεφαλής του τοπικού δημοτικού συμβουλίου του Ρέντινγκ, Τζέισον Μπροκ, τόνισε ότι οι σκέψεις του είναι «με τις οικογένειες όλων εκείνων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν».
Η επίθεση συνέβη στο σημείο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα χθες μια αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, αλλά η αστυνομία τόνισε ότι η επίθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με τη διαδήλωση.
Ένας υποστηρικτής του Black Lives Matter ανέφερε στο Facebook ότι η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά το τέλος της διαδήλωσης και τα άτομα που παρευρέθηκαν σε αυτή δεν τραυματίστηκαν.
Σχεδόν 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2017 σε τέσσερις επιθέσεις στη Βρετανία που οι αρχές έκριναν ότι σχετίζονται με τρομοκρατία, με την πιο θανατηφόρα από αυτές να σημειώθηκε στο τέλος μιας συναυλίας της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δικαιωματισμος είναι ιδεολογικός αντίπαλος μιας τάσης που αποσκοπεί στην ανατροπή του καπιταλισμού.Θα το πω λίγο αξιωματικά γιατί όντως περιέχει ζητήματα που μπορούμε να συζητούμε ως τον 22ο αιώνα .Ο δικαιωματισμος δεν είναι η συνέχεια των νέων κοινωνικών κινημάτων του 70 και του 80.Ο φίλος Φώτης Τερζάκης με το άρθρο του Ο δικαιωματισμος γεροντική ασθένεια των κοινωνικών κινημάτων ,το έχει εξηγήσει παλιότερα .Ας πάρουμε τον αριστερό η τον αναρχικο κινηματισμο γιατί με τον δεξιό είναι ευκολότερο .Ο αριστερός κινηματισμος υποστηρίζει ότι υπαρχουν μη ταξικές αντιθέσεις η προκαπιταλιστικες.Ισχυει απόλυτα.Αρα,είναι λογικό να υπάρχουν κινήματα για αυτές τις αντιθέσεις .Κι εδώ συμφωνούμε .Ας δούμε που διαφωνούμε.Οπως έχουν εξελιχθεί τα κινήματα ετερότητας η δικαιωματισμου,στην πλειοψηφία τους,δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το κοινωνικό ζήτημα.Η αλλιώς,ενδιαφέρονται ορισμένοι ακτιβιστές της Αριστεράς που παίζουν και στις δύο βάρκες προς αγραν προσωπικής η κομματικής επιρροής.Ο πυρήνας του νεοφεμινιστικου η της lgtb κοινότητας,όπως τον παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό,έχει γραμμένο εκεί που δεν παίρνει μελάνι το κοινωνικό ζήτημα.Χρησιμοποιει την Αριστερά ως σύμμαχο για να πάρει αυτά που θεσμικά διεκδικεί.Επομενο ζήτημα.Ολα τα κινήματα ετεροτητων,στην Ελλάδα τουλάχιστον,θεωρούν ότι η κοινωνική πλειοψηφία είναι ρατσιστική,φασιστική,πατριαρχική κλπ Είναι δυνατόν να υπάρξει ηγεμονική συμμαχία εργατικού κινήματος και κινημάτων ετερότητας πάνω σε αυτήν τη βάση; Όχι βέβαια γιατί μια ηγεμονική συμμαχία των κάτω δεν θέλει να είναι μειονότητα,θέλει να γίνει κοινωνική πλειοψηφία.Επομενο ζήτημα.Ολα τα κινήματα ετεροτητων ,πράγμα που μας λυπει βέβαια, θέλουν την με όρους πολιτικής ορθότητας συρρίκνωση της ελευθερίας έκφρασης και υπαγωγής μας σε έναν ποινικό κώδικα που θα αντιγράφει την Ιερά Εξέταση.Επομενο ζήτημα.Ολα τα κινήματα ετερότητας,στην Ελλάδα τουλάχιστον,υποτιμούν ανεπίτρεπτα τις πραγματικές κοινωνικές κατακτήσεις που έχουν κερδίσει και οι γυναίκες και οι φίλοι μας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ,σαν να ζούμε στον μεσαίωνα.Ακομη και για την γυναίκα που αποπλάνησε αυτό το κορίτσι,φταίει η πατριαρχία .Στέκουν όλα αυτά σε ορθολογική εξέταση; Και βέβαια όχι .Υπάρχουν ακόμη πολλές ανισοτητες σε βάρος των γυναικών που πρέπει να αρθούν,αλλά ζούμε στην πατριαρχία; Έλεος.Η Ελλαδα και οι άλλες ανεπτυγμένες χώρες έχουν αφήσει την πατριαρχία στην κλασσική της μορφή,εδώ και δεκαετίες.Γυναικες είναι στελέχη επιχειρήσεων,ακαδημαϊκοί,πρόεδροι ανωτάτων δικαστηρίων,πρόεδρος Δημοκρατίας,κι εμείς ως μηχανάκια χρησιμοποιούμε τον όρο πατριαρχία για να μην προσβάλλουμε την ιδεολογική σύγχυση ορισμένων νεοφεμινιστριων; Τέλος,υπάρχουν δύο ζητήματα ακόμη.Το ένα είναι το εθνικό.Ολα τα κινήματα ετερότητας όπως ακριβώς θεωρούν ότι η κοινωνία είναι συλλήβδην ρατσιστική,έτσι θεωρούν και την αγάπη για την πατρίδα ρατσιστική και εθνικιστική τοποθέτηση .Τελευταίο ζήτημα,αλλά όχι ασήμαντο .Θα το θίξω μόνο.Το ζήτημα του δικτύου Σόρος .Είναι τυχαίο ότι ένας διεθνής κερδοσκόπος και εκπρόσωπος του χρηματιστικού κεφαλαίου επενδύει τεράστια ποσά και φτιάχνει ένα τεράστιο θεσμικό δίκτυο για τα κινήματα ετερότητας διεθνώς και είναι ουσιαστικά σπόνσορας αυτού που λες δικαιωματισμος; Δηλαδή αφού υπονόμευσε την στερλίνα και συνέβαλε να πέσει ο υπαρκτος σοσιαλισμος, ο Σόρος τάχθηκε στην καταπίεση των ετεροτητων και χρηματοδοτεί αυτά τα κινήματα ανιδιοτελως; Στην ηλικία μου και με οποία εμπειρία έχω,αυτό είναι πολιτικά άκυρο
ΥΓ.Υπαρχει και το τι λέει η Ακροδεξιά.Η Ακροδεξιά θέλει να συνεχιστούν όλων των ειδών οι ανισότητες .Εδώ συμφωνούμε.Εμενα με ενδιαφέρει η κριτική στα κινήματα ετερότητας και ιδίως στον δικαιωματισμο ως ιδεολογική τους έκφραση από μια αντικαπιταλιστική και σοσιαλιστική οπτική.Η λογική ότι όποιος διαφωνεί ιδεολογικά με τις πολιτικές εκφράσεις των κινημάτων ετεροτητας συμφωνεί με την Ακροδεξιά μου θυμίζει την λογική ότι όποιος  δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας του Μπούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουλάχιστον 5,6 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων
 Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 12:18
Την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων (20 Ιουνίου), οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπενθύμισαν ότι 5,6 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι επιβιώνουν ως πρόσφυγες στην Ιορδανία, τη Συρία, τον Λίβανο, τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.
Αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα πέμπτο όλων των ατόμων για τα οποία ισχύει αυτό το νομικό καθεστώς παγκοσμίως, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες της Παλαιστίνης στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).
Εκτός από την επιβίωση υπό τις σκληρές συνθήκες που βιώνουν οι εκτοπισμένοι, οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν επί του παρόντος σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.
Η UNRWA προειδοποίησε για διάφορους παράγοντες που καθιστούν τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες έναν από τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς στον COVID-19.
Για παράδειγμα, στη Γάζα, όπου το 97% του νερού είναι μολυσμένο, τα νοσοκομεία έχουν μόνο 60 κρεβάτια στη μονάδα εντατικής θεραπείας και 62 αναπνευστήρες.
 Αυτή η υποδομή δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει δύο εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε υπερπληθυσμό και με περιορισμένη πρόσβαση σε βασικά φάρμακα.
Στα στρατόπεδα προσφύγων στην Ιορδανία και τον Λίβανο, τα φυσικά μέτρα αποστάσεως είναι επίσης ανέφικτα, προειδοποίησε η UNRWA.
Η προέλευση της διασποράς αυτού του αραβικού λαού ξεκίνησε το 1948 όταν με την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ απελάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι από τα σπίτια τους.
 Οι απόγονοι αυτών των πρώτων εκτοπισμένων συνεχίζουν να αγωνίζονται σήμερα για το δικαίωμα επιστροφής στην πατρίδα τους.
«Η οικογένειά μου και εγώ πιστεύουμε ότι η ζωή μας στο στρατόπεδο προσφύγων είναι προσωρινή. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια μέρα θα επιστρέψουμε στο χωριό μας», δήλωσε ο 51χρονος Subi al Mughrabi και υπενθύμισε ότι η οικογένειά του έχει ζήσει για περισσότερα από 70 χρόνια σε καταυλισμούς προσφύγων.
Πριν από το 1948, ζούσαν στο χωριό Brier, το οποίο είναι σήμερα γνωστό ως Ashkelon. Μια από τις πόλεις που πλήττονται περισσότερο από  τις ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες κατά του κινήματος της Χαμάς.
Εκτός από την περιγραφή της κατάστασης του παλαιστινιακού λαού, τα Ηνωμένα Έθνη υπενθύμισαν ότι υπάρχουν 26 εκατομμύρια πρόσφυγες στον κόσμο, εκ των οποίων 6 εκατομμύρια είναι Σύροι που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους ως αποτέλεσμα του πολέμου.
 Περίπου το 91% από αυτούς βιώνουν την απόλυτη φτώχεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με λαθρομεταναστες κατοίκους που είχαν τεθεί σε καραντίνα
 Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 21:40
Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν το Σάββατο σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με τους λαθρομεταναστες κατοίκους ενός συγκροτήματος κατοικιών στο Γκέτινγκεν, στην κεντρική Γερμανία, οι οποίοι είχαν τεθεί σε καραντίνα όταν 120 ένοικοι από τους 700 βρέθηκαν θετικοί στο τεστ για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Οι σκηνές βίας ξέσπασαν όταν μια ομάδα λαθρομεταναστων κατοίκων του κτηριακού συγκροτήματος προσπάθησε να παραβιάσει το πέρασμα στο οποίο είχε τοποθετηθεί μεταλλική μπάρα προκειμένου να αποτρέπει την έξοδο των 700 ενοίκους και να τους κάνει να μένουν στα σπίτια τους ώστε να καταπολεμηθεί η διασπορά του κορωνοϊού.
Ορισμένοι έριξαν πέτρες, μπουκάλια και ξύλινες σανίδες στους αστυνομικούς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκέτινγκεν Ούβε Λούριγκ.
Οι ένοικοι της κατοικίας είχαν τεθεί σε καραντίνα την Πέμπτη μετά τον εντοπισμό ανάμεσά τους δύο κρουσμάτων μόλυνσης. Την Παρασκευή, 120 κάτοικοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Το Γκέτινγκεν είναι μια από τις εστίες μόλυνσης που εμφανίστηκαν στη Γερμανία μετά την άρση τον Μάιο των περιορισμών που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της επιδημίας. Περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι σε σφαγείο σε σύνολο σχεδόν 7.000 εργαζομένων είχαν βρεθεί θετικοί στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στη δυτική Γερμανία. "Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια γενικευμένη καραντίνα", δήλωσε ο αρχηγός της κυβέρνησης του κρατιδίου 'Αρμιν Λάσετ.
Αρκετές εστίες μετάδοσης, στη Γερμανία όπως και στη Γαλλία, έφεραν στο φως συνθήκες εργασίας και στέγασης που αυξάνουν τους κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού, κυρίως μέσα στα σφαγεία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χειροπέδες σε Λίβυο για την επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ
 Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 15:53
Ένας 25χρονος Λίβυος ονόματι Καϊρι Σανταλάχ είναι ο άνδρας που συνελήφθη από την βρετανική αστυνομία έπειτα από τις επιθέσεις με μαχαίρι χθες σε ένα πάρκο της πόλης Ρέντινγκ, σύμφωνα με μια δυτική πηγή ασφαλείας.
Η βρετανική αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομάσει τον συλληφθέντα, αλλά είπε ότι έχει συλλάβει έναν 25χρονο από το Ρέντινγκ ως ύποπτο για ανθρωποκτονίες.
Η εφημερίδα Daily Telegraph επίσης κατονόμασε τον άνδρα ως Καϊρι Σανταλάχ.
Νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση ενώ είπε ότι η κυβέρνηση θα τροποποιήσει τον σχετικό νόμο αν χρειαστεί.
«Αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομικό μας σύστημα για να σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, δεν θα διστάσουμε να τις κάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς στο Σιάτλ
 Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 09:08
Ένας έφηβος σκοτώθηκε χθες Σάββατο και ένας άλλος άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στην «αυτόνομη ζώνη», την οποία έχουν δημιουργήσει διαδηλωτές στη συνοικία Κάπιτολ Χιλ του Σιάτλ των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η «αυτόνομη» αυτή περιοχή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μετά τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολις.
Εδώ και δύο εβδομάδες διαδηλωτές και ακτιβιστές έχουν αποκλείσει το Κάπιτολ Χιλ, αφού εκδίωξαν τους αστυνομικούς από το τοπικό τμήμα, και έχουν δημιουργήσει μια ζώνη χωρίς αστυνομία, λέγοντας ότι εφαρμόζουν ένα κοινωνικό πείραμα. Η ατμόσφαιρα στη συνοικία είναι εν γένει εορταστική.
Ωστόσο χθες το βράδυ η αστυνομία κλήθηκε όταν δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς. Οι διαδηλωτές δεν επέτρεψαν στους αστυνομικούς να εισέλθουν στη συνοικία και να φτάσουν στα θύματα.
Οι αστυνομικοί «έγιναν δεκτοί από ένα βίαιο πλήθος, το οποίο τους εμπόδισε να έχουν ασφαλή πρόσβαση στα θύματα», επεσήμανε η αστυνομία του Σιάτλ.
Λίγο αργότερα η αστυνομία ενημερώθηκε ότι δύο θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου ένα από αυτά, ένας άνδρας 19 ετών, υπέκυψε. Ο άλλος άνδρας «παραμένει στο νοσοκομείο και έχει υποστεί τραύματα που απειλούν τη ζωή του», πρόσθεσε η αστυνομία.
Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο ή οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και ότι οι αρχές δεν διαθέτουν περιγραφή τους.
Η ύπαρξη της «αυτόνομης ζώνης» του Σιάτλ έχει προκαλέσει μεγάλες πολιτικές αντιδράσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνοικία βρίσκεται στα χέρια αναρχικών και αριστερών ακτιβιστών και απείλησε να παρέμβει για να επιβάλει την τάξη με τη βία.
Η δήμαρχος του Σιάτλ Τζένι Ντέρκαν και ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι υπερασπίστηκαν την ύπαρξη της «αυτόνομης ζώνης» και απέρριψαν τις δηλώσεις Τραμπ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Το κουρδικό HDP καλεί την αντιπολίτευση σε μια «δημοκρατική συμμαχία»
 Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 03:22
Το τουρκικό κουρδικό κόμμα HDP κάλεσε χθες την αντιπολίτευση να προσχωρήσει σε μια «δημοκρατική συμμαχία» ενάντια σε αυτό που αποκάλεσε μια ολοένα και πιο αυταρχική κυβέρνηση.
«Η πολιτική πίεση (στην αντιπολίτευση) και η αυταρχική λογική διακυβέρνησης ασφυκτιούν το λαό», δήλωσε η συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Περβίν Μπουλντάν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου, στο τέλος μιας εβδομάδας που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα «πορείες για δημοκρατία».
Οι πορείες ήταν διαμαρτυρίες ενάντια στην καταστολή της κυβέρνησης, ανέφερε το HDP.
Οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος, μέσα στο οποίο βρίσκονταν βουλευτές και υποστηρικτές του κουρδικού κόμματος.
Οι διαδηλωτές κατευθύνονταν προς την Αδριανούπολη (Εντιρνέ), όπου ο πρώην αρχηγός του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς κρατείται από τον Νοέμβριο του 2016 για κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία.
Νωρίτερα τον Ιούνιο, δύο βουλευτές του HDP, και ένας άλλος από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) - αξιωματική αντιπολίτευση - τους αφαιρέθηκαν οι βουλευτικές τους έδρες, μετά από εις βάρος τους καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις.
Ένας από τους δύο βουλευτές του HDP παραμένει φυλακισμένος στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιάρμπακιρ.
«Ο λαός θέλει αλλαγή. Μπορούμε να το υλοποιήσουμε αυτό μόνο ενώνοντας δυνάμεις σε μια δημοκρατική συμμαχία», δήλωσε ο Μιτάτ Σανκάρ, επίσης συμπρόεδρος του HDP, στους υποστηρικτές που φορούσαν γιλέκα που έγραφαν «Όλοι μαζί» στην κουρδική και τουρκική γλώσσα.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι το HDP συνδέεται με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Το HDP αρνείται τους ισχυρισμούς.
Συνολικά 45 δήμαρχοι του κουρδικού κόμματος έχουν καθαιρεθεί από τις θέσεις τους μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου 2019, σύμφωνα με το κόμμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από πυροβολισμούς στην «αυτόνομη ζώνη» του Σιάτλ
 Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020, 20:34
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην αυτόνομη ζώνη διαμαρτυρίας του Σιάτλ, ανέφεραν το Σάββατο οι τοπικοί Seattle Times.
Η λοχίας της αστυνομίας του Σιάτλ Λόρεν Τρούσκοτ είπε στην εφημερίδα ότι η αστυνομία επανεξετάζει βιντεοσκοπημένο υλικό που καταγράφηκε στο σημείο, αλλά δεν είχε άμεσες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς εκτυλίχθηκε  το περιστατικό.
Η εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου του Χάρμπορβιου Σούζαν Γκρέγκ είπε ότι δύο άνδρες με τραύματα από πυροβολισμούς έφτασαν με ένα ιδιωτικό όχημα στο νοσοκομείο περίπου στις 3 π.μ. τοπική ώρα. Ο ένας πέθανε και ο άλλος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Η ζώνη διαμαρτυρίας του Capitol Hill (CHOP) έχει γίνει το επίκεντρο των διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού στην πόλη μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.
Έπειτα από πολυήμερες συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στο Σιάτλ, διαδηλωτές δημιούργησαν μια «αυτόνομη ζώνη» στην πόλη, όταν η αστυνομία αποχώρησε από τμήμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ο αυτοσχέδιος καταυλισμός, που περιβάλλεται από οδοφράγματα και εκτείνεται σε αρκετά τετράγωνα της πόλης, αποκαλείται CHAZ (τα αρχικά της φράσης Capitol Hill Autonomous Zone, «αυτόνομη ζώνη του λόφου του Καπιτωλίου»), σύμφωνα με την εφημερίδα Seattle Times.
Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν εκεί για να διαδηλώσουν και να ακούσουν ομιλίες σε ειρηνικές διαδηλώσεις, εν μέσω εκκλήσεων σε πολλές περιοχές της χώρας να γίνει «αποεπένδυση» στην αστυνομία και να σταματήσει η στρατιωτικοποίησή της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την ενισχυση των 534 ευρω
Βαζουν τους μαγαζατορες να δηλωσουν τις ευχαριστιες τους προς την κυβερνηση επειδη πηραν τα λεφτα σε αφισα στη βιτρινα του καταστηματος τους ή στη σελιδα του στο ιντερνετ (συμφωνα με το αρθρο 5 παραγραφος 5  Κοινης Υπουργικης Αποφασης (ΚΥΑ) των υπουργων Οικονιμικων, Αναπτυξης και Εργασιας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφισα στα ΑΒ.
Μην ξεχάσεις να τους μαυρίσεις την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια ..... Ο ΑΒ !
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΑ "ΑΒ".....
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΡΑΒΕΛΙ....
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ Η ΚΟΡΗ???
ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΡΕ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άσυλο τώρα στον αγωνιστή για την πτώση του αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ λεει το ΚΕΕΡΦΑ!
Ο Τζαβέντ Ασλάμ, οικόσιτος του ΚΕΕΡΦΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟς ΤΩΝ Πακιστανων Λαθρομεταναστων Ελλαδας που οργανωσε τις τζιχαντοφασιστικες ομορφιες στην Τεχνοπολη, ανεμιζει την ιδια αποικιοκρατικη σημαια της Συριας που ανεμιζει και ο Ερντογαν
Λευτεριά στο αγωνιστή Τζαβέντ Ασλάμ Αραήν!
Διώκεται γιατί υποστηρίζει αυτούς που αγωνίζονται εναντίον δικτατορικών καθεστώτων... μας διαβεβαιώνει κι η φυλλάδα των Σιωνιστών Συντακτών στην Ελλάδα!
Αδύνατον να διαταράξουμε τις διεθνείς σχέσεις μας με τρίτες χώρες!
Απαράδεκτο να διώκεται στέλεχος-υποστηρικτής των φονιάδων του "ελεύθερου συριακού στρατού"!
Τσίπρες, Μητσοτάκηδες, ανταρCia (Κωνσταντίνου και νιαριτες)... τώρα λαϊκές κινητοποιήσεις!

Διώκεται ο καταζητούμενος για δουλεμπόριο Ασλάμ; Με ποιά κατηγορία, παράβαση του ΚΟΚ;
Σουδανός λαθρομετανάστης προσπάθησε να απαγάγει παιδάκι στα Φιλιατρά, συνελήφθη και οι δικαστές τον άφησαν ελέυθερο με μοναδικό περιοριστικό όρο να μην ξαναπλησιάσει το συγκεκριμένο παιδί!...
Στην Ρόδο συνελήφθη Πακιστανός λαθρομετανάστης, που αυνανιζόταν δημοσίως μπροστά σε μανάδες με παιδιά. Ο λαθρομετανάστης ισχυρίστηκε πως... ξυνόταν και του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας! ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ. Μεταμέλησε, επειδή... ξυνόταν, σύμφωνα με τους δικαστές.
Ο Πακιστανός που βίασε και επιχείρησε να δολοφονήσει την Μυρτώ στην Πάρο δικάστηκε ως ανήλικος χάρη στους δικαστές, που αποδέχτηκαν τον ψευδή ισχυρισμό της συνηγόρου του, παρά το γεγονός πως υπάρχει επιστημονική μέθοδος για να διαπιστωθεί η πραγματική ηλικία κατηγορουμένου σε περίπτωση διχογνωμίας.
Για τους λαθρομετανάστες δολοφόνους του Νικόλα Μουστάκα στου Φιλοπάππου, ο εισαγγελέας είχε προτείνει το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, για να αποφύγουν τα ισόβια. Για απέλαση ούτε λόγος. Που θα βρίσκουν εραστές με το κιλό οι ανώμαλοι;
Το διεθνές δίκαιο ορίζει, πως πραγματικός πρόσφυγας που διαπράττει ποινικό αδίκημα ακόμα και σε βαθμό πλημμελήματος χάνει το καθεστώς προστασίας και απελάυνεται.
Στην κατεχόμενη Ελλάδα των ψυχανώμαλων, διεφθαρμένων, επίορκων και προδοτών δικαστών λαθρομετανάστες διαπράττουν κακουργήματα και αφήνονται ελέυθεροι, για να επαναλάβουν τις θεάρεστες πράξεις τους. Θαυμάστε τους!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εναντίον Πούτιν-Ρωσίας... ψήφισε στην Ε.Ε. για ακόμη μία φορά η αποικία του 4ου Ράιχ... Ελλαδιστάν!
Να, παλι η... αλληλεγγύη μας στην Ε.Ε. Η ευρωπαϊκή προς εμάς που είναι;
Οι Βρυξέλλες έσπευσαν να περάσουν, όπως συνήθως, στο γρήγορο και στα μουλωχτά χωρίς συζήτηση, την επέκταση των αντιρωσικών κυρώσεων για ένα ακόμα χρόνο, μέχρι 23/6/2021.
Θυμίζουν ότι απαγορεύονται εισαγωγές στην Ε.Ε. εμπορευμάτων από την Κριμαία, αλλά και ευρωπαϊκές επενδύσεις εκεί! Υποτίθεται ότι αυτά αφορούν όλες τις... χώρες-μέλη! Είμαστε όλοι ίσοι, διακηρύσσουν! Ναι, αλλά υπάρχουν και οι... πρώτοι μεταξύ των... ίσων! Πως αλλοιώς να εξηγήσει κανείς ότι δυο χιλιόμετρα από το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Συμφερούπολης, στην Κριμαία, «βγάζει μάτι» η ταμπέλα του γιγάντιου πολυκαταστήματος, ΜΕΤΡΟ!!! Της γνώστης σε όλη την Ευρώπη, γερμανικής εμπορικής αλυσίδας... «Είναι ρωσικών συμφερόντων», εξηγούν κάποιοι... χαμογελώντας με σημασία! Δλδ, ένα πανευρωπαϊκά γνωστό γερμανικό brand name, πήγε στην Κριμαία που απαγορεύεται, και εκεί... ρωσοποιήθηκε! Υπαρχει και γαλλικό ανάλογο εκεί...
Ας τα δουν οι δικοί μας οι... ευρωαλληλέγγυοι που ξαναματαψήφισαν τη συνέχιση των κυρώσεων. Θέμα που θα μπορούσε και μπορεί εν δυνάμει ( τον Αύγουστο έρχεται άλλο πιο ευρύ αντιρωσικό πακέτο κυρώσεων που χρειάζεται επέκταση), να αποτελέσει εργαλείο ως διαπραγμάτευση ώστε να εκμαιεύσουμε πρακτική εμπλοκή της Ε.Ε. στην αναχαίτιση της τουρκικής επιθετικότητας! Γράφω και σε προηγούμενη ανάλυση ότι στη Μόσχα θα έβλεπαν θετικά μια κίνηση χωρών που θα πρωτοστατούσαν στην άρση των κυρώσεων! Και το «θετικά» στη δίκη μας περίπτωση, πέρα από τις ευεργετικές επιπτώσεις στις εξαγωγές, μπορεί να βρει εφαρμογή και στη μείωση της έντασης σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο!!!
Σχολιο.- Όλα φυσιολογικά. Το αντίθετο θα ήταν έκπληξη και δεν μας έχουν συνηθήσει σε τέτοια. Αποδεικνύεται περίτρανα, πως το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο είναι πειθαρχημένο και απόλυτα προσανατολισμένο στα Ευρωατλαντικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών. Εμείς βλέπουμε τίποτα, εμείς;;;
Σχολιο.- Οι "Κυρώσεις" ενάντια της Ρωσίας ένεκα Κριμαίας μου θυμίζει ΕΝΤΟΝΑ τον επεμβατικό πόλεμο που κάναν οι Άγγλοι Αμερικανοί Γάλλοι... Έλληνες στην Κριμαία το 18/19 κατά των Μπολτσεβίκων της τότε Σοβιετικής Ένωσης που δημιούργησε ο Λένιν και επί εποχή Λένιν! Η Ιστορία ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΙΚΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ που για τους ανίδεους μοιάζουν ως κύκλοι! Όσο "αναφορά" "Εμας" στο Σήμερα;;; ΕΙΜΕΘΑ ΜΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΕ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΑΓΓΛΩΝ!!!
....και ύστερα ψάχνουν να βρούνε πως ΕΓΙΝΕ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟ 1922!!!.........
.......ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ......
Σχολιο.- Ότι πει ο Ύπατος αρμοστής. Ο Αλ6 και ο ΚουληςΜητσοτακης, στα τέσσερα...
Σχολιο.- Δυστυχώς δεν συναντάμε καθόλου σπάνια "τέτοια πουλημένα τομάρια". Για την ακρίβεια, από όταν φτιαχτηκε το ελληνικο κρατος μόνο πουλημένα τομάρια μας κυβερνούν.
Άντε να πεις σε δεξιό, πως και ο Μεταξάς ήταν προδότης ή σε παλαιοπασοκο πως ο Παπανδρέου του Νταβός και των βάσεωνν που όλο έφευγαν για να μείνουν τελικά ήταν μία από τα ίδια και να μην σε φάει ζωντανό.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατηγέ Κ. Φλώρε... προσοχή μην σχιστεί το καλσόν!
Οι συνομιλίες των δύο Νατοϊκών συμμάχων (Τουρκίας-Ελλάδας) για την "Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης" εντός του ΓΕΕΘΑ...
Εκεί ποζάρουν καμαρωτοί, περήφανοι οι Νατοϊκοί αξιωματικοί (Τουρκίας-Ελλάδας), των δύο συμμαχικών χωρών,  φωτογραφίζονται σε αναμνηστικές πόζες... και τώρα δήθεν τους στέλνει μήνυμα ο Φλώρος;
Οι προπαγανδιστές των υποταγμένων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση μας θεωρούν ηλίθιους και χρυσόψαρα;
Λέει το "ρεπορταζ" πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος έδωσε σκληρή απάντηση στην Τουρκία, αλλά στη "διάρκεια ενημέρωσης των συντακτών του στρατιωτικού ρεπορτάζ, σε μία συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών".
Καλό το παραμύθι αλλά απουσιάζει ο δράκος...
Ρε Φλώρε... έδωσες απάντηση σε κλειστή σύναξη δημοσιογράφων και αποφασίσατε να διαρρεύσει αυτή η "απάντηση"... όταν στο ΝΑΤΟ ψηφίζεις ΠΑΝΤΑ υπέρ της Τουρκίας, συμμετέχεις σε όλα τα Νατοϊκά επιτελεία και σχέδια μαζί με τους συμμάχους Τούρκους, συμμετέχεις μαζί με την Τουρκία σε ΟΛΕΣ τις Νατοϊκές ασκήσεις... συζητάς  "Μέτρα Οικοδόµησης Εµπιστοσύνης" μέσα στο ΓΕΕΘΑ με τους βιαστές και θες να μας πείσεις ότι έστειλες απάντηση;
Η δήθεν "απάντηση" του Φλώρου, μέσω διαρροής... πείθει μόνον ανόητους: Στρατηγός Φλώρος προς Άγκυρα: Πρώτα θα τους κάψουμε και μετά θα δούμε ποιος ήταν!
Φλώρε... η σιωπή είναι χρυσός όταν έχεις χεσμένη τη φωλιά σου... όταν είσαι σούζα μπροστά στα αφεντικά σου (εγχώρια και Νατοϊκά) και θεωρείς πως μπορείς να παραμυθιάζεις με διαρροές για δήθεν "απαντήσεις"...
Αλλού τα κακαρίσματα... όταν αλλού "γεννάνε" οι κότες...
Σχολιο.- με τα λόγια ανεβάζω ανωγεια και κατωγεια... Πρόσφατα επί Κουβέλη είχαν καταντησει να παρακαλάνε τους Γάλλους να νοικιάσουν κοβέρτες...
Ο ΚουληςΜητσοτακης προχτές στο Ισραήλ πούλησε την ΕΛΒΟ. Ας μας πει ο Φλώρος εδώ και πόσα χρόνια έχουν να υλοποιήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα; Η Τουρκία είναι 4η αμυντική δύναμη σε όλη την Ευρώπη και 9η σε όλο τον κόσμο.Εχει δικη της αμυντική βιομηχανια με άρματα, ελικόπτερα, Drones, κλπ... Έχει κατεβάσει το πρώτο 1ο αεροπλανοφορο της και σχεδιάζει το 2ο. Νά μας πει ο Φλωρος τι έχει κάνει και τι θα κατεβάσει.... Κ. Φλωρε κοίταξε νά εξοπλισεις τίς ένοπλες δυνάμεις, νά τίς εκπαιδεύεις νά είναι ετοιμοπόλεμες, να κανεις αξιοκρατικές επιλογές αξιωματικών, νά αυξήσεις τη στρατιωτική θητεία και να αφήσεις τά μποσικα λόγια..
Σχολιο.- Οι αποικίες δεν επιτρέπεται να εχουν ούτε λογο ούτε αμυνα ούτε υγεία ουτε...Αυτά τα κανονίζουν οι φιλίες υποτιθεται δυνάμεις!Την έχουμε ξαναδεί τη παράσταση και γνωρίζουμε και το τέλος της!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ίδια στιγμή λοιπόν που ο ιός κλεινει 7 ΜΗΝΕΣ, ναι καλά ακούσατε, 7 μήνες, κι όυτε τόσο μεταδοτικός είναι πια, ούτε τόσο θανατηφόρος, η Astra Zeneca έχει κλείσει συμφωνίες με κράτη προπληρωμένες για ένα εμβόλιο που μπαίνει στην γραμμή παραγωγής χωρίς να έχει πάρει έγκριση, τι λέω τώρα, χωρίς να έχει μπει σε φάση κλινικών δοκιμών. Στερνή μου τέχνη κόσκινο. Ναι, να σαπίσουν οι κομπογιανήτες χωρίς πτυχίο που το παιζουν γιατροί. Με τους κομπογιανήτες με πτυχίο που είναι και πολύ περισσότεροι τι θα κάνουμε όμως? Μιλάμε για το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο της συγχρονης εποχής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντί να βγουν όλες οι φεμινίστριες (ο κατάλληλος πλέον όρος είναι φεμιναζί ή αναρχοφεμιναζί) να ζητούν να βγει το όνομα και η φωτογραφία της παιδόφιλης στις εφημερίδες, ζητούν να μη δημοσιευθεί το όνομα της και η φωτο της γιατί λέει ήταν λεσβία και λεσβιοφεμινίστρια!!! Και ζητούν να επιβληθεί και λογοκρισία στις εφημερίδες, ενώ τόσο καιρό που δημοσιεύονται φωτογραφίες και τα στοιχεία του 10χρονου κοριτσιού έχουν βγάλει το σκασμό!!! Ντροπή!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξαλλος ο Β. Τσιάρτας με τρυφερή διαφήμιση για τη «Γιορτή του Πατέρα»: «Ότι πιο χυδαίο και απαξιωτικό»
Με μια τρυφερή φωτογραφία γιόρτασε την ημέρα της γιορτής του πατέρα γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αλλά η καμπάνια δεν άρεσε καθόλου στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα.
Συγκεκριμένα, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία ενός μπαμπά που έχει αγκαλιά την κόρη του.
Ο μπαμπάς γελάει ευτυχισμένος και... φοράει τα τσιμπιδάκια της μικρής και είναι και βαμμένος στα μάτια, προφανώς για να της κάνει το χατήρι.
Το μήνυμα της εταιρείας ήταν «Μπαμπάς είναι όλα αυτά που θέλεις και ακόμα περισσότερα. Χρόνια πολλά! #HappyFathersDay».
Ωστόσο το ποστ έκανε έξαλλο τον Β. Τσιάρτα, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ό,τι πιο χυδαίο και απαξιωτικό για τον πατέρα. Αν και ψωνίζω από το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ πλέον μετά από αυτό τέλος οριστικό αν δεν την αποσύρουν».