Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Τεταρτη 17 Ιουλιου 2024


Όπως μεταδίδει το TASS, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας, η αντιπολίτευση του Κιέβου κατήγγειλε την εμπλοκή του καθεστώτος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού πρώην προέδρου και υποψηφίου στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

17/7/2024

Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, πρώην ηγέτης του κόμματος «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή» και ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης, ανέφερε σε επιστολή του προς τον Τραμπ ότι οι συνεχείς εκκλήσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για ειρήνη στην Ουκρανία τον έκαναν στόχο.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση Ζελένσκι έχει καταστείλει όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες και πλέον αποτελεί καθεστώς, εφόσον αρνήθηκε να κάνει εκλογές μετά τη λήξη της νόμιμης θητείας της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τον Μεντβεντσούκ , οι τεράστιες προμήθειες όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία προωθούν την κλιμάκωση της σύγκρουσης και δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους εξάπλωσης όπλων μετά τη λήξη της σύγκρουσης.

Συστήματα αεράμυνας, drones, κατευθυνόμενα πυρομαχικά που έχουν παραδοθεί στο Κίεβο κυκλοφορούν ελεύθερα στη μαύρη αγορά όπλων και χρησιμοποιούνται από ριζοσπαστικές και τρομοκρατικές ομάδες παγκοσμίως.

«Γι’ αυτό, αξιότιμε κύριε Τραμπ, γίνατε εχθρός για τον Ουκρανό νεοναζί Ζελένσκι. Και αυτός ο απατεώνας δεν θα σταματήσει σε τίποτα για να σας εμποδίσει να κερδίσετε την προεδρική κούρσα» έγραψε ο Μεντβεντσούκ στην επιστολή του.

«Πιστεύω ότι μπορεί να εμφανιστεί ένας ουκρανικός σύνδεσμος στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας».

Ο Μεντβεντσούκ υπενθύμισε ότι μια ημέρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Κύριλο Μπουντάνοφ, είπε ότι οι ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να οργανώσουν μια απόπειρα κατά της ζωής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και αρκετές ημέρες πριν ο επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου Αντρέι Γερμάκ είχε προειδοποίησε ότι «οι Ουκρανοί που θέλουν να συνάψουν ειρήνη με τη Ρωσία θα εξαλειφθούν».

Πρόσθετα ερωτήματα προκύπτουν από την εμφάνιση του δράστη, Τόμας Μάθιου Κρουκς, σε διαφημιστικό μήνυμα της πολυεθνικής επενδυτικής εταιρείας BlackRock.

Η BlackRock, βασικός χρηματοδότης του καθεστώτος του Κιέβου και μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εκτάσεων γης στην Ουκρανία, είχε έμμισθη σχέση με τον παρ’ ολίγον δολοφόνο του Ντόναλντ Τραμπ;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Brain drain: Πώς τράπηκαν σε φυγή από την Ελλάδα πάνω από 1 εκατομμύριο μυαλά

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 16:58

Αποκαλυπτική ανάλυση του Ινστιτούτο ΕΝΑ - Πόσοι μετανάστευσαν την 12ετία - Το φαινόμενο συνεχίζεται

Το πρόβλημα του brain drain συνεχίζεται στη χώρα μας.

Όπως προκύπτει,  το πρόβλημα ίσως να μην είναι τόσο σοβαρό για τη χαμηλότερη ηλικιακή κατηγορία των 15-24 ετών αφού κάποια άτομα αυτής της κατηγορίας μπορεί να φεύγουν από τη χώρα για σπουδές με προοπτική να επιστρέψουν.

Το σοβαρό πρόβλημα αφορά τη δεύτερη κατηγορία, 25-44 ετών, που είναι στην πιο παραγωγική ηλικία. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα, με κάπως μικρότερο ρυθμό συγκριτικά με την περίοδο των μνημονίων αλλά σαφώς μεγαλύτερο ρυθμό συγκριτικά με την περίοδο πριν τα μνημόνια.

Η αποχώρησή τους δεν στερεί μόνο πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο από την ελληνική οικονομία αλλά συνιστά άλλη μια απόδειξη ότι οι απώλειες που υπέστη η ελληνική οικονομία στη διάρκεια των μνημονίων είχαν μακροχρόνιες συνέπειες.

Ειδικότερα

Το πρώτο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το σύνολο του πληθυσμού που έχει εγκαταλείψει τη χώρα από το 2010.

Όπως φαίνεται, στην 9ετή περίοδο των μνημονίων 2010-18 εγκατέλειψαν τη χώρα συνολικά 796.191 άνθρωποι που ανήκουν στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό. Από αυτούς, οι 162.591 ήταν ηλικίας 15-24 ετών, οι 472.657 ηλικίας 25-44 ετών και οι 160.943 ηλικίας 45-64 ετών. Είναι σαφές ότι το σχεδόν το 60% των ανθρώπων που μετανάστευσαν στην περίοδο των μνημονίων βρίσκεται στην ενδιάμεση και πιο παραγωγική ηλικιακή κατηγορία των 25-44 ετών.

Πόσο άλλαξε αυτό στα χρόνια μετά το μνημόνιο; Στην 4ετία 2019-22, εγκατέλειψαν τη χώρα συνολικά 283.801 άνθρωποι που ανήκουν στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό. Οι 71.467 ήταν ηλικίας 15-24 ετών, οι 161.023 ηλικίας 25-44 ετών και οι 51.311 ηλικίας 45-64 ετών. Και πάλι το μεγαλύτερο ποσοστό (περίπου 58%) ανήκει στην ενδιάμεση ηλικιακή κατηγορία των 25-44 ετών.

Για να έχουμε, τέλος, μια συνολική αίσθηση του φαινομένου, από το 2010 μέχρι το 2022, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 1.079.992 άνθρωποι από τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό εκ των οποίων οι 234.058 ήταν ηλικίας 15-24 ετών, οι 633.680 ηλικίας 25-44 ετών και οι 212.254 ηλικίας 45-64 ετών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τη χώρα στην περίοδο των μνημονίων ήταν πολύ υψηλότερος από τον αριθμό των ανθρώπων που την εγκατέλειψαν μετά. Όμως τα συνολικά μεγέθη δεν είναι κατάλληλα για τη σύγκριση των δύο περιόδων αφού περιλαμβάνουν διαφορετικό αριθμό ετών.

 Η μέση ετήσια μετανάστευση στην ηλικιακή κατηγορία 15-24 έχει μειωθεί ανεπαίσθητα από 18.066 άτομα στην περίοδο 2010-18 σε 17.867 άτομα στην περίοδο 2019-22. Στην ηλικιακή κατηγορία 25-44 η μείωση της μέσης ετήσιας μετανάστευσης είναι μεγαλύτερη, από 52.517 άτομα στην περίοδο 2010-18 σε 40.256 στην περίοδο 2019-22. Τέλος, στην ηλικιακή κατηγορία 45-64 η μέση ετήσια μετανάστευση έχει μειωθεί από 17.883 άτομα στην περίοδο 2010-18 σε 12.828 άτομα στην περίοδο 2019-22.

Το συμπέρασμα του διαγράμματος 2 είναι πως πολλοί νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα, αν και σε μειωμένο βαθμό.

Και πάλι ωστόσο η σύγκριση μεταξύ των περιόδων δεν είναι απόλυτα ακριβής καθώς δεν έχει λάβει υπόψη τις μεταβολές του πληθυσμού.

Τα πληθυσμιακά στοιχεία της Eurostat, βοηθούν στον υπολογισμό του μέσου ετήσιου ποσοστού μετανάστευσης, δηλαδή το ποσοστό του πληθυσμού κάθε ηλικιακής κατηγορίας που μεταναστεύει κάθε χρόνο. 

Είναι σαφές ότι το μέσο ποσοστό μετανάστευσης της ηλικιακής κατηγορίας 15-24 ετών έχει αυξηθεί μεταξύ των δύο περιόδων από 1,58% σε 1,64%, της ηλικιακής κατηγορίας 25-44 ετών έχει μειωθεί από 1,71% σε 1,51% και της ηλικιακής κατηγορίας 45-64 ετών έχει μειωθεί από 0,62% σε 0,43%. Για λόγους συγκρισιμότητας αξίζει να σημειωθεί ότι το μέσο ποσοστό μετανάστευσης πριν τα μνημόνια, δηλαδή στη διετία 2008-9, ήταν 0,72% για την ηλικιακή κατηγορία 15-24, 0,68% για την ηλικιακή κατηγορία 25-44 και 0,2% για την ηλικιακή κατηγορία 45-64.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ιστορικά υψηλότερες καταγεγραμμένες θερμοκρασίες στην Ελλάδα καταρρίπτουν τη βλακωδέστατη θεωρία περί κλιματικής αλλαγής.

Η κλιματική αλλαγή στην ιστορία του πλανήτη είναι διαρκής και πολυπαραγοντική(Ηφαίστεια, κλίση άξονα Γης,κλπ). Το αφήγημα της κλιματικής ΚΡΙΣΗΣ που προωθεί η "ελιτ".....αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Βέβαια λόγω της βλακώδους θεωρίας της ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...έχουμε εισβολή ασύδοτων εταιρειών "πρασινης" ενέργειας.....μείωση κτηνοτροφίας....αγροτικής παραγωγής....κατασκευή πόλεων 15'...κλπ κλπ..Δαιμονοποιουν το CO2.....και βάζουν στόχους μείωσής του, που θα προκαλέσει-προκαλει αποβιομηχανιση-οικονομική κρίση- πείνα.....αντί να κάνουν συστηματικο φύτεμα δέντρων....και να παύσουν να καταστρέφουν τα δάση της βροχής για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε προεμφυλιακή κατάσταση

16/7/2024

Μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, η Μόσχα κάλεσε τις ΗΠΑ να «αποτιμήσουν» τις «πολιτικές τους που υποκινούν σε μίσος κατά πολιτικών αντιπάλων, χωρών και λαών».

«Αντί να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, θα μπορούσαν ίσως να χρησιμοποιήσουν καλύτερα αυτά τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουν την αμερικανική αστυνομία και άλλες υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την επιβολή του νόμου και της τάξης στις ΗΠΑ», είχε δηλώσει τις πρώτες ώρες κατά της απόπειρας του Τραμπ.

Σημείωσε επίσης, ότι όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας την απόπειρα δολοφονίας του πρώην αρχηγού των ΗΠΑ , ισχυρίζονται ότι αυτό το περιστατικό αποτελεί «απειλή για την αμερικανική δημοκρατία». «Αυτό είναι σωστό, σημαίνει ότι η απειλή είναι μέσα, όχι έξω», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Telegram.

Επανήλθε με δήλώσεις η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, λέγοντας πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε προεμφυλιακή κατάσταση

Η επίσημη ομιλήτρια του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είπα ακόμα ότι πριν από δύο μήνες προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν απόπειρες κατά της ζωής πολιτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μίλησε για αυτό σε συνέντευξή της στο βοσνιο-σερβικό τηλεοπτικό κανάλι ATV.

Η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί απειλές κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το αφήγημα της εξάλειψης του πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου επιβλήθηκε ανοιχτά στην αμερικανική κοινωνία.

Τόνισε για άλλη μια φορά ότι την προσοχή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τράβηξαν οι δηλώσεις για την ανάγκη δολοφονίας του Τραμπ, οι οποίες δεν έγιναν ανώνυμα ή στις σκοτεινές γωνιές του Διαδικτύου, αλλά ήταν επίσημες δηλώσεις του αμερικανικού πολιτικού κατεστημένου.

Η Μαρία Ζαχάροβα θεωρεί πως οι ΗΠΑ έχουν μπει σε ελεύθερη πτώση σαν στροβιλιζόμενο αεροσκάφος που πέφτει και βρίσκονται σε προεμφυλιακή κατάσταση!

Πριν δύο ημέρες και ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Vyacheslav Volodin, είπε πως η τρέχουσα κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλη μία παιδική χαρά κρανίου-τόπος. Τα δέντρα είναι μακριά απο τα κάγκελα. Ούτε φύλλο δεν τη σκιάζει κι είναι στρωμένη με κατάμαυρο ταρτάν, που λιώνει στην κυριολεξία στον ήλιο.

Τα παιδάκια εποπτεύει σε απόσταση μιάς ανάσας, μια δικέρατη κεραία! Καρφωμένη στα κάγκελα. Όλα τα πάρκα και οι παιδικές χαρές είναι γεμάτα.

Για καλύτερο σήμα στην τσουλήθρα.....

Δήμος Χολαργού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλική φυλλάδα Libération που προωθούσε την παιδεραστία… τώρα επικροτεί την βία έναντι του Τραμπ.

16/7/2024

Kατακραυγή έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της γαλλικής Libération μετά από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Χθες το απόγευμα, η γαλλική εφημερίδα Libération προδημοσίευσε το πρωτοσέλιδο της έκδοσής της για σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου στα κοινωνικά δίκτυα. Ο τίτλος «Donald Trump, A History of Violence», μια αναφορά στην ταινία του David Cronenberg που κυκλοφόρησε το 2005, είναι τυπωμένος στο ματωμένο πρόσωπο του Τραμπ μέσα σε πλαίσιο.

H εκδοτική αυτή επιλογή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Από χθες το βράδυ έχουν συσσωρευτεί σχόλια κάτω από το δημοσίευμα που κατηγορούν την “ιστορική” φυλλάδα για έλλειψη διάκρισης και αντικειμενικότητας. «Αν είχε πεθάνει, θα το λέγατε «απελευθέρωση»;», σχολίασε ένας χρήστης του διαδικτύου.

«Λίγες μέρες ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπεύθυνος», έγραψε ένας άλλος.

«Αξιοθρήνητο, δεν έχει σημασία αν μας αρέσει ο Τραμπ ή όχι. Πώς μπορεί αυτό το πρωτοσέλιδο να επικυρωθεί σε συντακτική διάσκεψη;» αναρωτήθηκε ένας ακόμη χρήστης. «Δεν είναι καν δημοσιογραφία πια, είναι ακτιβισμός», σχολίασε ένας άλλος, ενώ ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος θυμήθηκε τη Χάρτα του Μονάχου.

Από την πολιτική πλευρά, η βουλευτής Hanane Mansouri (LR-RN) κατηγόρησε την αριστερή εφημερίδα ότι «υποβαθμίζει τη βία κατά των δεξιών εκλεγμένων αξιωματούχων» και ότι «παίζει το επικίνδυνο παιχνίδι του «antifa»»

Ας θυμηθούμε όμως για πια εφημερίδα μιλάμε…

Είναι η ίδια η εφημερίδα που αποκαλούσε φασίστριες της μητέρες που καταγγέλανε τους βιαστές των παιδιών τους και μάζευε υπογραφές για να μην έχουν ποινικές διώξεις οι βιαστές παιδιών!

Η Libération είναι η εφημερίδα που την δεκαετία του 70 καλούσε τους αναγνώστες, ιδιαίτερα τις φαινομενικά απρόθυμες μητέρες, να υπογράψουν το ακόλουθο κείμενο: «Η αγάπη των παιδιών μου, είναι και η αγάπη για το σώμα τους. Η εθελοντική επιθυμία και τα σεξουαλικά παιχνίδια έχουν τη θέση τους στη σχέση μεταξύ παιδιών και ενηλίκων. Το κείμενο αυτό μάλιστα αναφερόταν προς αθώωση του  Gérard R. ένα παιδεραστή που κατηγορήθηκε για βιασμούς σε κοριτσάκια ηλικίας 6 έως 12 ετών των οποίων η εφημερίδα ζητούσε την συναίνεση σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των γονιών τους, και μάλιστα έλεγε για την δήθεν ευτυχία που βρήκαν μαζί του…»

Κάποιοι εκείνη την εποχή προχώρησαν περισσότερο όπως ο φιλόσοφος René Scherrer που προέτρεψε την άρση όλων των σεξουαλικών ταμπού – τίποτα δεν πρέπει να είναι παράνομο και ο συγγραφέας Tony Duvert που ύμνησε τη μεγάλη περιπέτεια της παιδεραστίας του Gérard R’ και οργίστηκε με τον φασισμό όπως αποκάλεσε των μητέρων τους…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμφισβητώ όλο το σκεπτικό σου που a priori θεωρεί την Λεπέν μεγαλύτερο "Κακό" από τους Μακρόν, Ολάντ, Πράσινους και Σία - για να μην βάλω και τον Μελανσόν.

Θεωρώ ότι οι υπάρχουσες δυτικές ολιγαρχίες είναι απείρως πιο επικίνδυνες πια για τον άνθρωπο, από τα αυταρχικά καθεστώτα που γνωρίσαμε στο παρελθόν.

Σχολιο.- Κλασσικό ποστ που κατηγορεί όποιον δεν ψήνεται να γίνει ουρά του φιλελευθερισμού ως δήθεν και υπερεπαναστατη.

Δουλειά από τα κάτω με τον απλό λαό για τον κομμουνισμό 

Δεν θέλουμε μια αριστερά ουρά του φιλελευθερισμού που απλά μια φορά στα δέκα χρόνια θα εμποδίζει την ευρωπαϊκή ακροδεξιά να κάνει κυβέρνηση



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οπως πολύ σωστά έγραψε σε άρθρο του πρόσφατα ο παλαίμαχος και έντιμος σοσιαλιστής ηγέτης Όσκαρ Λαφονταιν στην Γερμανία, το πιο βασικό κριτήριο για το αν ένας χώρος είναι ουσιαστικά και βαθύτερα ακροδεξιός η όχι είναι η σχέση του με τον μιλιταρισμό,τον παγκόσμιο πόλεμο, τα πραξικοπήματα και την στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας.Σχεδον παντού, αυτήν την περίοδο, αυτός ο χώρος που τα προωθεί αυτά είναι το πολυκεφαλο Ακραίο Κέντρο ( Extreme η Radical Centre ) ,συχνά με συνεργασία και της σοσιαλδημοκρατιας.Στις ΗΠΑ ο Μπάιντεν, στη Γερμανία οι δήθεν Οικολόγοι Πράσινοι της Μπαιρμποκ και ο Σολτς, στην Γαλλία ο Μακρόν, στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν καθιστα την Ακροδεξιά χώρο πολιτικά αποδεκτό η ιδεολογικά επιλεξιμο, αλλά δείχνει που είναι ο κύριος κίνδυνος για την ανθρωπότητα. Επίσης, το ότι η Ακροδεξιά καταλαμβάνει την παλιά κοινωνική βάση της Αριστεράς, δείχνει εμφατικά το αδιέξοδο που έχουμε φτάσει.

Κι όπως είπε ο έτερος έντιμος σοσιαλιστής George Galloway από την Βρετανία, που κρατά ο,τι έμεινε όρθιο από τις στάχτες αλλά και τις σημαίες των Εργατικών, δεν θα είμαστε ευτυχείς αν βγει ο Τραμπ. Που, αν επιβιώσει , πολύ πιθανόν θα τα βρει με το βαθύ κράτος.

Σχολιο.- Προσοχή, ο Τραμπ δεν είναι κάτι «αλλο» από το βαθύ κράτος, κομμάτι του είναι. Ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του έχει βαθιές σχέσεις με την CiA και χρηματοδοτείται εδώ και χρόνια από τον Thiel, τον δισεκατομμυριούχο που ένα από τα προιόντα του είναι το palantir - λογισμικό παρακολούθησης που χρησιμοποιεί και η οικογένεια, δηλαδή το ελληνιόο κράτος.

Σχολιο. Ο Τραμπ δεν είναι αντίπαλος του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, είναι κομμάτι του βαθέως κράτους. Όπως και ο Μπάιντεν. Απλώς έχουν διαφορετικές στρατηγικές. Μη βλέπουμε αντιπάλους του βαθέως κράτους των ΗΠΑ εκεί που δεν υπάρχουν. Και ο Τραμπ και ο Μπάιντεν είναι σιωνιστοναζί. Απλώς ο Τραμπ λέει πρέπει να πολεμήσουμε την Κίνα, και ο Μπάιντεν λέει πρώτα τη Ρωσία και μετά την Κίνα.

Αντίπαλες σε εναν βαθμό στρατηγικές συγκρούονται σε συνθήκες κρίσης , υποχώρησης της αστικής δημοκρατίας και πολεμικής προετοιμασίας Υπάρχει ενα περιβάλλον που επιτρέπει παρακρατικές, εξωθεσμικές πρακτικές. Αλλωστε παγκοσμιοποίηση του πολέμου προυποθέτει εξ ορισμού συντριβή της δημοκρατικής κοινωνίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν δυο χρόνια η Επίδαυρος πήρε θέση για την υπόθεση Λιγνάδη. Προκαλώντας δυσφορία στους "έλεος! Ούτε θέατρο δεν σ' αφήνουν να δεις!"

Φέτος ήταν η σειρά του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου να υπερασπιστεί την καθαρότητα της τέχνης, που δεν έχει σχέση με πολιτική και την υπεράσπιση της Παλαιστίνης από την γενοκτονία των σιωνιστοναζιστών και ιοσραηλινοναζιστών.

Πάντως, η Επίδαυρος και στις δύο περιπτώσεις, έδωσε με σαφήνεια το στίγμα της άμεσης σχέσης της τέχνης με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

Σχολιο.- To KIS δεν νομίζω να ασχοληθηκε καν με την τέχνη, τη δυσφορία του εξέφρασε που δεν συμμερίζεται ο κόσμος της σιωνιστοναζιστικές, γενοκτονικές του απόψεις, με αφορμή την Επίδαυρο.


ΜΕ ΚΟΝΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ... 

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας ενοχλήθηκε γιατί οι ηθοποιοί και οι χιλιάδες θεατές στην Επίδαυρο φώναζαν "Λευτεριά στην Παλαιστίνη". Δεν είπαν τίποτα για τους 120 ομήρους της Χαμάς, διαμαρτύρεται το ΚΙΣΕ, "γιατί είναι Εβραίοι". 

Κι έτσι μέσα σε μια ανακοίνωση, απ' τη μια αναγνωρίζει ως δίκαιη τη ναζιστική τακτική των αντιποίνων με μαζικές σφαγές και καταστροφές, κι από την άλλη κατεξευτελίζει τον αγώνα κατά του ναζισμού. 

Ακριβώς γιατί αυτοί οι Έλληνες που φωνάζουν κατά των εγκλημάτων του Ισραηλινοναζιστικού αποικιακού καθεστώτος δεν έχουν τίποτα με τους Εβραίους. Με τα δολοφονικά γενοκτονικά Ισραηλινοναζιστικά γουρούνια έχουνε. Με τους οποίους συντάσσεται το ΚΙΣΕ. Το οποίο ουδέποτε είπε το παραμικρό υπέρ του παλαιστινιακού λαού, στη γη του οποίου στήθηκε το κράτος-τρομοκράτης και ο οποίος εξοντώνεται μεθοδικά εδώ και οχτώ δεκαετίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στείλαμε και πολεμικό ναυτικό για την υπεράσπιση των εφοπλιστών συμβάλλοντας ακόμα πιο ενεργά στο Ολοκαύτωμα της Γάζας. Αλλά το " ελληνικό" ναυτικό δεν κατάφερε να αποτρέψει την θεαματική επίθεση στο ελληνικών εφοπλιστικών συμφερόντων πετρελαιοφόρο " Χίος" υπό Λιβεριανή σημαία, το οποίο παραβίασε τον όρο που έχει θέσει η Υεμένη, δηλαδή να μην τροφοδοτείται δια θαλασσίας οδού το γενοκτόνο κράτος του Ισραήλ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι όμορφα 'ξηγιούνται οι Μαλδίβες που εδώ και μερικές μέρες έχουν απαγορεύσει την είσοδο ιζ νοτριαλ τουριστών στο έδαφός τους ως personae non gratae.

Leve Palestina och krossa sionismen.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Δεν έχει όρια ή χυδαιότητα τής κυβέρνησης",. - «Έκοψε» ακόμη καί τά χειρουργεία σέ βαριά αρρώστους

Δέν έχει όρια ή #χυδαιότητα καί ή εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στούς εργαζόμενους τής ΛΑΡΚΟ,καθώς άφησε βαριά αρρώστους,.Ακόμη καί μέ προγραμματισμένο χειρουργείο,χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, παρά τίς δεσμεύσεις της ό,τι τό Ασφαλιστήριο-συμβόλαιο γιά αυτές τίς περιπτώσεις θά ίσχυε καί μετά τίς Απολύσεις.!!

Ακόμη πιό εξοργιστικό είναι τό γεγονός,ό,τι εργαζόμενοι τής ΛΑΡΚΟ μέ #προγραμματισμένο_χειρουργείο ενημερώθηκαν από τούς #γιατρούς_τους ότι τό χειρουργείο τους ακυρώνεται καθώς πλέον δεν ισχύει τό ασφαλιστήριο συμβόλαιο πού κάλυπτε τά Νοσήλειά τους. Μάλιστα ή ειδοποίηση τους έγινε πρίν κάν ενημερωθούν ό,τι απολύονται, κάτι πού δείχνει ότι ή ασφαλιστική εταιρεία καί οί ιδιωτικές κλινικές ειδοποιήθηκαν σέ #Προτεραιότητα γιά τίς εγκληματικές αποφάσεις τής κυβέρνησης. 

Τήν ίδια στιγμή τό Ιατρείο στήν Λάρυμνα έχει πάψει ουσιαστικά νά λειτουργεί, καθώς οί εργαζόμενοι νοσηλευτές δέν έχουν υπογράψει συμβάσεις.!! Μάλιστα βρίσκονται μπροστά στόν κίνδυνο άν ανανεώσουν τίς συμβάσεις τους νά χάσουν τά προγράμματα-εργασίας γιά τό απολυμένο προσωπικό τής ΛΑΡΚΟ.!! 

Πρίν ακόμη δηλαδή στεγνώσει τό μελάνι τών απολύσεων,τό αφήγημα τής κυβέρνησης καί τού Ειδικού διαχειριστή περί ετοιμότητας γιά τήν επόμενη μέρα κατέρρευσε.!! Μαζί του καταρρέει καί ή δήθεν φύλαξη καί διασφάλιση τών εγκαταστάσεων,καθώς αυτό πού #αναδείχθηκε είναι ό,τι δέν υπάρχει καμία μέριμνα,κανένας σχεδιασμός.!! Τό Εργοστάσιο καί οί υπόλοιπες εγκαταστάσεις παραμένουν αφύλακτες καί εκτεθειμένες απέναντι σέ κάθε κίνδυνο ακόμη καί αυτόν τής πρόκλησης Βιομηχανικού-Ατυχήματος.!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε στήν χώρα που ή δικαιοσύνη αποφάνθηκε πώς ό Μιχάλης Χριστοφοράκος, γείτονας τού Π/Θ στήν Τήνο, πρέπει νά πάρει πίσω τίς καταθέσεις του μέ τόκο καί όλα τά υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία πού είχαν δεσμευτεί ώς προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος,προερχόμενα από δωροδοκίες και μίζες, παρά το γεγονός πώς ή Siemens -χορηγός τού Κυριάκου Μητσοτάκη-αποδέχθηκε μέ τόν «εξωδικαστικό συμβιβασμό» ό,τι δωροδοκούσε Κρατικούς αξιωματούχους γιά νά παίρνει διαγωνισμούς δισεκατομμυρίων.!!! 

"Η ντροπιαστική αυτή απόφαση για την δικαιοσύνη καί τήν χώρα τήν οποία πήρε τό Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τής Αθήνας,αφορά τούς κατηγορούμενους πού αθωώθηκαν,εκείνους πού πρωτόδικα καταδικάστηκαν αλλά καί όσους έμειναν ατιμώρητοι,γιατί #παραγράφηκαν τά αδικήματά τους ύστερα από 20 καί πάνω χρόνια.!!! 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχουν λοιπόν γυναικοκτόνοι. Τι θα γίνει μ΄ αυτούς;

Σχολιο.- Ξερω 2 ανθρωπους πανω χερι κατω χερι. Πρωην,νυν, επομενες. Τη σκαπουλαρουν χρονια τα καθικια. Κυκλοφορουν κ στο διαδυκτιο κ το παιζουν τα σιχαματα ρομαντικοι κ δικαιοι κ υπερανω.

Αστα χρηστο. Καμουφλαρισμενα καθικια πσντου.

Οι οποιοι εχουν αξιοπρεπεστστες δουλειες κ περιβαλλον που τους σταθηκε σε ολα.

Καλημερα.

Ο ενας ειναι κ ποιητης τρόμπας τρομαρα του. Κι οσες κοτες τσιμπισουν

Σχολιο.- δε γινεται νομιζω τιποτα.

Εδω οι ιδιες οι οικογενειες τους δεν το κανουν.

Ποιος νοικοκυρης αν δεν τον αφορα αμεσα θα εναντιωθει. Αντε να το κανουν δεκα στους εκατο

Ειναι θριλερ να ζεις με τετοιους ανθρωπους.

Οπως επισης μη σου τυχει εμμονικος ανθρωπος. Αλλο θριλερ.

Αν εχεις τυχη διαβαινε.

Σχολιο.- Μην ακουστούν τίποτα γελοιότητες πάλι περί οικογενειακής ευθύνης και προβληματικές οικογένειες που έχουν μεγαλώσει οι φονιάδες. Θυμίζουν ναζιστικές θεωρίες περί συλλογικής ευθύνης.  Να σας πληροφορήσω ότι στην πλειοψηφία τους έχουν μεγαλώσει στις καλύτερες οικογένειες. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Άλλωστε δεν έχει βγει τυχαία η παροιμία από ρόδο βγαίνει αγκάθι  κι από αγκάθι βγαίνει ρόδο.

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/7/2024      -    4.00

- Σύντομα και περιεκτικά τα σημαντικότερα γεγονότα της προηγούμενης (16/07) ημέρας.

- Με δεδομένο ότι ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη η Σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θεώρησα σκόπιμο να παρουσιάσω τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από το βήμα της συνόδου :

 Τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης δοκιμάζονται

 Κάθε άλλο παρά όλες οι χώρες είναι δεσμευμένες στον Χάρτη του ΟΗΕ Οι ΗΠΑ είναι βέβαιες για την μοναδικότητά τους.

 Πολλά ψηφίσματα του ΟΗΕ αγνοούνται, συμπεριλαμβανομένων των Συμφωνιών του Μινσκ

 Ο Όργουελ, στην νουβέλα του «Η φάρμα των ζώων», προέβλεψε μια παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες.

 Η απερίσκεπτη επέκταση του ΝΑΤΟ προκάλεσε και την ουκρανική κρίση, ξεκινώντας από το πραξικόπημα που οργανώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014

 Στο ΝΑΤΟ δεν είναι αρκετός ο πόλεμος που εξαπέλυσε στο Κίεβο, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κλιμακώνουν την κατάσταση

 Η στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ εισβάλλει στην περιοχή του Ειρηνικού για να υπονομεύσει την την «ASEANοκεντρική» δομή της περιοχής

 Για χάρη του περιορισμού της Ρωσίας και της Κίνας, η Δύση σπάει το σύστημα παγκοσμιοποίησης που χτίστηκε σύμφωνα με τα δικά της πρότυπα

 Ο Λαβρόφ κατηγόρησε ευθέως τη Δύση για την υπονόμευση των Nord Streams.

 Η Ουάσιγκτον είναι πεπεισμένη ότι δεν θα είναι οι ΗΠΑ που θα υποφέρουν από έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της, αλλά αυτή είναι μια επικίνδυνη παρανόηση

 Η Ρωσία είναι έτοιμη να προτείνει μια σειρά από βήματα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης.

Σχολιο.- Αυτα που είπε ο Λαβρώφ ειναι δυστυχώς η Μεγάλη Αλήθεια

Θέλω να σε ρωτήσω τι σημαίνει αυτό που είπε?

Για χάρη του περιορισμού της Ρωσίας και της Κίνας, η Δύση σπάει το σύστημα παγκοσμιοποίησης που χτίστηκε σύμφωνα με τα δικά της πρότυπα

Δηλαδη θα μεταλλαχτεί σε κάτι άλλο για να μη το καταλαβαίνουμε?

Σχολιο.- Η Δύση ενόψει της μεγάλης αντιπαράθεσης που ετοιμάζει εναντίον των δυνάμεων που τάσσονται κατά της παγκοσμιοποίησης, σπάει και παραβιάζει τους κανόνες που η ίδια εφηύρε και το παγκόσμιο status quo όπως εκείνη τη βόλευε τόσα χρόνια. Η βασική αρχή της «φιλοσοφίας» της συλλογικής Δύσης είναι ότι... δεν υπάρχει καμία αρχή, εάν αυτή δεν βολεύει την ίδια. Και αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού καταπώς τη βολεύουν, χωρίς καμία ακολουθία και πάντα με την πεποίθηση της «μοναδικότητας» και της «εξαιρετικότητας» της ίδιας έναντι των «πληβείων» του κόσμου.

Σχολιο.- Ο Λαβρόφ κατηγόρησε ευθέως τη Δύση για την υπονόμευση των Nord Streams.

Οχι απλώς υπονόμευση, αλλά ανατίναξη ή καταστροφή.

Σχολιο.- Η ακριβής λέξη στα Ρωσικά είναι подрыв (παντρύφ προφέρεται), που μεταφράζεται και ως ανατίναξη (κυριολεκτικά) και ως υπονόμευση (μεταφορικά).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16/7/2024     -     16.00

- Πάνω που ο διεθνής συστημικός δημοσιοκαφρικός εσμός κάνει τα αδύνατα δυνατά για να παρουσιάσει τη χούντα του Ζελένσκι ως «θύμα» και τους νεοναζί του «Αζόφ» και των λοιπών «ευαγών ιδρυμάτων» ως «αγνούς πατριώτες», έρχονται οι ίδιοι οι Ουκροναζί να μας υπενθυμίσουν το ποιον τους και να μας ξυπνήσουν από το λήθαργο.

- Δύο διαφορετικά γεγονότα, ένα τραγικό και ένα επιεικώς γελοίο, έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι όταν η ηλιθιότητα συναντά την απανθρωπιά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μόνο σε κάποια από τις δύο προαναφερθείσες κατευθύνσεις.

- Γεγονός 1ο, τραγικό: τα δίποδα του «Αζόφ», τα οποία συνδέονται μόνο με μια μακρινή βιολογική σχέση με το ανθρώπινο είδος, ανάρτησαν σήμερα το πρωί στα social media βίντεο, όπου δείχνουν το πώς βασανίζουν έναν τραυματισμένο Ρώσο αιχμάλωτο, πριν τον πυροβολήσουν εξ επαφής και τον σκοτώσουν, πανηγυρίζοντας για το «κατόρθωμά» τους.

- Γεγονός 2ο, γελοίο: η γνωστή ναζιστική ιστοσελίδα Myrotvorets’ («Ειρηνοποιός», μη χ...ω), συμπεριέλαβε στη λίστα προγραφών της τη Μαρίνα Μπεζούγκλαγια, βουλευτίνα της ουκρανικής Ανώτατης Ράντας με το κόμμα του Ζελένσκι. Πού βρίσκεται το περίεργο; Στο γεγονός, ότι η εν λόγω κυρία είναι «βαμμένη» ρωσόφοβη και προϊόν των πολιτικών εργαστηρίων των ΗΠΑ (με σπουδές στα «κατάλληλα» Πανεπιστήμια κλπ)!!! Ο λόγος που την συμπεριέλαβαν στη λίστα της εν λόγω ιστοσελίδας, είναι η οξεία κριτική που άσκησε σε πρόσφατες αναρτήσεις της στα ΜΚΔ στο νυν αρχηγό των VSU Αλεξάντρ Σύρσκι, όπως είχε κάνει και παλιότερα με τον προκάτοχο του τελευταίου Βαλέρι Ζαλούζνι. Η Μπεζούγκλαγια θεωρεί ότι ο Σύρσκι «είναι έτοιμος να παραδοθεί» στους Ρώσους και ότι η τακτική αντιμετώπιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων από πλευράς του είναι «ηττοπαθής». Για τα παραπάνω, η εν λόγω κυρία κατηγορήθηκε από τη ναζιστική ιστοσελίδα ότι… «προωθεί τη ρωσική προπαγάνδα» και ότι οι ενέργειές της είναι… «βοηθητικές προς τη Ρωσία»!!! 

- Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ,  από ουκρανικά πυρά κατά αμάχων έχουν σκοτωθεί πάνω από 200 πολίτες της περιοχής και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 1.100. Και μετά ξαναμιλήστε κάποιοι για το κατεστραμμένο «νοσοκομείο Παίδων» στο Κίεβο (το οποίο, όσο κι αν πασχίζουν κάποιοι… «κουάξ κουάξ» να μας πείσουν ότι το χτύπημα έγινε από ρωσικό πύραυλο, δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους). Παρεμπιπτόντως, τώρα: έχει ακούσει κανείς νοσοκομείο Παίδων να διαθέτει… Τοξικολογικό Τμήμα;;; Γιατί ανάμεσα στα κατεστραμμένα τμήματα του εν λόγω νοσοκομείου, οι αρχές της χώρας των ουκρανοναζί αναφέρουν και αυτό…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθήνα, 17 Ιουλίου 2024

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδας με αφορμή τα συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που ακούστηκαν στην Επίδαυρο, τα οποία προφανώς και καταδικάζει. 

Μένουμε έκπληκτοι γιατί δεν θεωρούμε λογικό το γεγονός που τους κάνει εντύπωση πως ο ελληνικός λαός εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Παλαιστίνη, την στιγμή που το ίδιο έχει κάνει άπειρες φορές όλο το προηγούμενο διάστημα, με κάθε μέσο και τρόπο, που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το ποια πλευρά στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Το ΚΙΣ ούτε λίγο ούτε πολύ πολύ, κουνάει το δάχτυλο στους Έλληνες και τους αποκαλεί Αντισημίτες γιατί τάσσονται υπέρ της Παλαιστίνης και όχι με τις εγκληματικές πολιτικές του Κράτους του Ισραήλ που εξοντώνει τους Παλαιστίνιους και τους διώχνει από την Λωρίδα της Γάζας για να τους κλέψει τον πλούτο τους. Και πιο συγκεκριμένα να τους υφαρπάξει τα μεγάλα σε όγκο κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται έξω από την Λωρίδα της Γάζας.

Προφανώς μέσα στην τρομερή τους έπαρση που προέρχεται μέσα και από την δεδομένη μετατροπή του ελληνικού κράτους σε μία ελεγχόμενη αποικία τους, θεωρούν πως ο ελληνικός λαός είναι σαν τον Μητσοτάκη, τον Άδωνη και τον Τσίπρα και όλο το υπόλοιπο αστικό σύστημα εξουσίας, που θα του κουνάνε το δάχτυλο και αυτός θα τρέχει να προσκυνήσει τις εντολές που τους υποδεικνύουν και να ζητάει συγνώμη.

Και αυτό το κάνουν με τόσο προκλητικό τρόπο μιλώντας για την στάση που θα πρέπει να κρατάνε οι Έλληνες μέσα στην Αρχαία Επίδαυρο σαν να είναι αυτή μέρος της ισραηλινής ιστορίας η οποία τους ανήκει! 

Καταγγέλλουν τους Έλληνες για τα συνθήματα τους υπέρ της Παλαιστίνης στον χώρο της Αρχαίας Επιδαύρου γιατί αυτά δεν κάνουν σε έναν χώρο τον οποίο αποκαλούν «χώρο παγκόσμιου πολιτισμού, πομπό οικουμενικών μηνυμάτων ειρήνης και συμφιλίωσης» αλλά ξεχνάνε να αναφέρουν την λέξη «δικαιοσύνη» η οποία είναι η βασική προϋπόθεση για να υπάρξει Ειρήνη στον κόσμο.

Οι Ισραηλινοί που από την εγκατάσταση τους στην γη της Παλαιστίνης είναι υπεύθυνοι για μια σειρά εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας εις βάρος των Παλαιστινίων, που έχουν ξεριζώσει από τις εστίες τους τους γηγενείς πληθυσμούς και έχουν μετατρέψει μία χώρα την Παλαιστίνη σε ένα Κράτος Κατοχής, πάει πολύ να μας μιλάνε για «οικουμενικά μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης»!

Το λέμε και το φωνάζουμε για να το ακούσετε καλά εκεί στο ΚΙΣ. Είστε υποκριτές! 

Στο Ισραήλ δεν θέλετε καμία ειρήνη με τους Παλαιστίνιους. Αν πραγματικά σας ένοιαζε για τους ομήρους πολέμου που κρατάνε οι Παλαιστίνιοι θα είχατε έρθει ήδη εδώ και καιρό σε συμφωνία με την παλαιστινιακή Αντίσταση και θα είχατε τερματίσει την αιματοχυσία! Αντ 'αυτού συνεχίζετε ακάθεκτοι το δολοφονικό έργο σας, που δεν έχει καμία σχέση με την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας" αλλά όπως προαναφέραμε, έχει να κάνει σχέση μόνο με την κατάκτηση και την υφαρπαγή πλούτου.

Για τέλος θέλουμε να χαιρετίσουμε όλον τον ελληνικό λαό που δεν πέφτει στις δεκάδες παγίδες που προσπαθεί να τον ρίξει η Ισραηλινή μεριά και συνεχίζει να δείχνει με κάθε τρόπο την στήριξη του στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!!!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη 

«Γασσάν Καναφάνι»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί να ψηνόμαστε απ'τηνΖέστη,

αλλά δουλεύουν στο φουλ οι ΑΠΕ !

Και το ρεύμα αυξήθηκε μόνο 200%

Αν είχε συννεφιες και δροσιά θα αυξανόταν 800% ( Θοδωρής Σκυλ@κ@κης σπίκινγκ Υπορδός ενέργειας του ΕυρωΕνωσίτικου ''χώρου'' οι Γερμανοί αποφάσισαν να συνεχίζουν να την ονομάζουν Ελλάδα και έβαλαν νατον διαχειρίζονται ελληνόφωνες Γκαουλάιτερ)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15/7/2024

Η Novartis πλήρωσε 350 εκ πρόστιμο στο αμερικανικό κράτος επειδή παραδέχτηκε ότι όντως λάδωνε στην Ελλάδα "γιατρούς και κρατικούς αξιωματούχους".

Παραδέχτηκε δηλαδή, ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων (στελέχη της εταιρίας με γνώση εκ των έσω) ήταν αληθείς. Τις οποίες καταθέσεις μάλιστα έλεγξαν και τεκμηρίωσαν οι αμερικάνικες αρχές. 

Ας εξηγήσει λοιπόν κάποιος στα επιτελικά στελέχη της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τα χρήματα "που εισέπραξαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες" για την υπόθεση, δεν τους τα έδωσε κάποιος νονός της νύχτας σε μαύρες σακούλες, αλλά το αμερικάνικό κράτος, στα πλαίσια της αμοιβής για τις "ανώνυμες" καταθέσεις περί διαφθοράς στα πλαίσια του νόμου περί προστατευόμενων μαρτύρων. 

Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι αυτές οι δηλώσεις της Κυβέρνησης απευθύνονται στους εναπομείναντες τηλεθεατές, οπαδούς του Υπαρκτού Μητσοτακισμού, αλλά νομίζω δεν είναι ιδιαίτερα φρόνιμο να κατηγορείται η αμερικανική δικαιοσύνη ότι ...λάδωσε "κουκουλοφόρους" για να αμαυρώσουν το άσπιλο και αμόλυντο ελληνικό πολιτικό σύστημα. 

Επίσης καλό θα είναι η Κυβέρνηση να μας εξηγήσει κάποιες άλλες λεπτομέρειες: 

α) πώς γίνεται στην Ελλάδα να μην έχει βρεθεί κανένας ένοχος για τα εγκλήματα που τεκμηρίωσε η αμερικανική δικαιοσύνη;

β) πώς γίνεται ο μόνος που διώχθηκε τελικά να είναι η ....Εισαγγελία Διαφθοράς, την οποία μάλιστα κατήργησε η ΝΔ μόλις έγινε Κυβέρνηση;

pissa_kai_poupoula



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόφαση κόλαφος για την Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν—Αδιαφάνεια στην προμήθεια εμβολίων  διαπίστωσε το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ 

17/7/2024

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η απελπισία που νιώθουν πλέον οι οπαδοί της γνωστής παραθρησκευτικης οργάνωσης "Πιστοί της Επιστήμης", οι οποίοι επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται ως οι μόνοι που μπορούν να κατανοήσουν τα θαύματα της επιστήμης. 

Ο ένας θεσμός μετα τον άλλο υποκύπτουν στις θεωρίες συνωμοσίες των ψεκασμενων που αμφισβητούν την ασφάλεια των θαυματουργών ενέσεων του Αγίου Αλβέρτου του Μπουρλά. 

Το Γενικό Δικαστήριο λοιπόν έβγαλε απόφαση όπου μεταξύ άλλων λέει ότι 

"...ο παραγωγός ευθύνεται για κάθε ζημία που οφείλεται σε ελάττωμα του προϊόντος του και η ευθύνη του δεν δύναται να περιοριστεί ή να αποκλειστεί έναντι του ζημιωθέντος με ρήτρα περιορισμού ή απαλλαγής από την ευθύνη, δυνάμει της οδηγίας 85/374 (για θέματα ευθύνης λόγω ελαττωματικών προϊόντων)...."

Μάλιστα το Δικαστήριο βρίσκει παράξενη την αδιαφάνεια γύρω από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν με την φαρμακοβιομηχανία αφού 

"....Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έπρεπε να περιορίσει την πρόσβαση του κοινού σε ορισμένες λεπτομέρειες και ρήτρες των συμβολαίων αγοράς εμβολίων κατά της Covid-19 στη διάρκεια της πανδημίας....". 

Άκου φίλε μου πόσες λεπτομέρειες ξέφευγαν από τα σαΐνια της "σωστής πλευράς της επιστήμης" τόσο καιρό, γιατί δεν ήθελαν να τους περάσουν για ψεκες, η Έφη η Παγώνη με τον Βασιλακόπουλο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



32 μαχητικά F-16 C/D Block 30, από τα 108 που έχουν παροπλιστεί, ετοιμάζεται να μεταφέρει η Ελλάδα στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Newsbreak. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα μεταφέρει επίσης 24 γαλλικής κατασκευής μαχητικά Mirage 2000-5 Mk 2 στην Ουκρανία, που θα μπορούσαν να πουληθούν και στην Ινδία.

Οι ενέργειες για τα Γαλλικά Μιράζ πρέπει να εγκριθούν και από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα λάβει από την πώληση 108 αεροσκαφών από 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα μαχητικά F-16 C/D Block 30 έχουν υποστεί δύο δομικές αναβαθμίσεις και σήμερα είναι φθαρμένα κατά μέσο όρο κατά 60%.

Ετσι θα πουληθούν πρώτα στις ΗΠΑ, για αναβάθμιση και κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθούν μετά στην Ουκρανία.

Οσο για τους αναγκαίους πιλότους, που χρειάζεται η Ουκρανία γι΄αυτά τα μαχητικά, η Ελλάδα αποφάσισε να λάβει μέρος στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ο Ουκρανός σφετεριστής της εξουσίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι. 

Επιπλέον, η Καθημερινή ανέφερε στα τέλη Ιανουαρίου ότι η Ελλάδα ενέκρινε τη μεταφορά στην Ουκρανία απαρχαιωμένων οπλικών συστημάτων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τον ελληνικό στρατό. 

Γενικώς, έχουμε χωθεί μέχρι τα μπούνια στον πόλεμο του ΝΑΤΟ, κατά της Ρωσίας, μ΄αυτό το κνώδαλο, που έχουμε για πρωθυπουργό και που αρνείται να δεχθεί ότι το τέλος της Ουκρανίας είναι θέμα μηνών και δεν θα προλάβει καν να παραδώσει τα μαχητικά μας, στον ναζιστή κοκαϊνομανή Ναπολέοντα.

Αλήθεια, ακόμη αναγνωρίζει ως νόμιμο Πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουαϊδό;

Σχολιο.- Τα "παροπλισμένα και τα φθαρμένα κατά 60%" αεροπλάνα καθώς και τα "απαρχαιωμένα" οπλικά συστήματα που "δεν χρησιμοποιούνται" , θα σταλούν στην Ουκρανία γιατί θα ανοίξει κανένα μουσείο ?? ή Γι΄αυτούς είναι αξιοποιήσιμα ενώ για εμάς όχι !! ή οι "σωτήρες" θεωρούν την Ουκρανία εκτός από κιμαδομηχανή ανθρώπων και χαβούζα ληγμένων !! Αργεί να έρθει ο μπόγιας να μαζέψει τα κοπρόσκυλα ??

Σχολιο.-  Οι ηλιθιοι των Αθηνών δεν εχουν καταλάβει πως σε χρόνο Μ Η Δ Ε Ν μπορει να γκεμοτσακιστει η βαριά βιομηχανία ,(οπως τους αρέσει να χαρακτηρίζουν τον τουρισμό) Ποσό στρίμωγμα ακομα;;Και ναι θα ξεκινήσει η πίεση στον πιο αδύναμο και ετοιμόρροπο της ΕΕ , την Ελλάδα των κωλοςφουγκαριων των ΗΠΑ. Άλλο που δεν θέλει ο γείτονας να σηκώσει τον αμανέ και θα αδειάσουμε και απο τους ημεδαπούς!!!!Φυσικα και αυτοι οι αλήτες εχουν να πανε με τα σιχαμερά κωλοσογα τους, οι υπόλοιποι μαζι με το 28 % τι κανουμε;;;;;

Σχολιο.- Αυτά που δεν μας κάνουν απέναντι στην Τουρκία, θα νικήσουν τη Ρωσία;! Μήπως επειδή είναι το τελευταίο μοντέλο μας των F16 που δεν ελέγχεται η χρήση του από τις ΗΠΑ;

Σχολιο.- Ολα τα λεφτα το τελευταιο με τον Γκουαιδο

Σχολιο.-  Για τα 32 f-16 το λεει το Αλ Τζαζηρα. Και επιμενει σ αυτό. Όσο για τον Μητσοτάκη σας θυμίζω οτι το 2020 ο πρόεδρος ΤΡΑΜΠ αρνήθηκε να δώσει κοινή συνέντευξη τύπου μαζί του, διότι εκανε αήθει πολιτικη εκστρατεία εναντίον του πολιτικά. Παιδί της Νεας Τάξης γαρ. Τώρα έτσι που έχουν  έρθει τα πράγματα, δείχνουν ότι έχουμε παραδώσει την χώρα στις ΗΠΑ. Η οποίες βέβαια μας εξοπλιζουν με τα F-35, αγορασμένα με δικά μας λεφτά, προς ενίσχυση της βιομηχανιας τους, αλλά κρατωντας το λογισμικό λειτουργίας των κινητήρων οι Αμερικανοι! Άρα σε οποιαδήποτε σύγκρουση θα είναι σαν να το επέτρεψαν οι Αμερικανοί μιας και κρατουν την λειτουργία των κινητήρων. Άρα τα αγοράσαμε για το Νάτο με καθήκον μας την ακριβή συντήρηση τους! Αλλα λεφτά.... Πάντως Ντρόουν που είναι το σημερα των σύγχρονων πολέμων δεν έχουμε παρα ελάχιστα. Όσο για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ρωσία απέναντι μας θα είναι, "ο εχθρός του εχθρού μου φίλος δικός μου" και σε περίπτωση πολέμου το δογμα "αργό ψήσιμο" διατήρηση χρονικά του πόνου της Ελληνικής κοινωνίας (χωρίς παρεμβαση της)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τρύπα» στην αεράμυνα - Αποκάλυψη βόμβα από Al Jazeera: Η Ελλάδα στέλνει 32 (!) F16 σε Ουκρανία μέσω ΗΠΑ - Οργή στη Ρωσία

Τετάρτη 17/07/2024 - 13:34

Η Ρωσία είναι πολύ ενοχλημένη με τη στάση της Ελλάδας

Σε επικίνδυνα μονοπάτια οδηγεί την Ελλάδα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όπως αποκαλύπτει το Al Jazeera, η χώρα ετοιμάζεται να στείλει στην Ουκρανία... μέσω ΗΠΑ 32 (!) μαχητικά αεροσκάφη F-16. Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο θα δημιουργηθεί μια... τεράστια «τρύπα» στην πολεμική αεροπορία, αλλά θα θεωρηθεί ως ακόμα μία κίνηση της Ελλάδας υπέρ της Ουκρανίας έναντι της υπερδύναμης Ρωσίας.

Κι όλα αυτά τη στιγμή, που ο γερμανικός προϋπολογισμός για το 2025 θα διαθέσει τα μισά χρήματα για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία από ό,τι το 2024. «Ο προϋπολογισμός του 2025 θα είναι λιγότερο γενναιόδωρος για την Ουκρανία, η κυβέρνηση θα μειώσει τη στρατιωτική υποστήριξη για τη χώρα σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ αντί για περίπου 8 δισεκατομμύρια το 2024», μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Al Jazeera με τίτλο «Η οργή της Ρωσίας αυξάνεται καθώς η Ελλάδα ετοιμάζει στρατιωτική συμφωνία με την Ουκρανία», στις 6 Μαρτίου, η Ρωσία εκτόξευσε πύραυλο στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, ο οποίος εξερράγη σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από το σημείο όπου ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ετοιμαζόταν να περιοδεύσει στην πόλη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Καθώς μπαίναμε στα αυτοκίνητά μας, ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη», δήλωσε αργότερα ο Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους. «Ανησυχήσαμε όλοι, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμασταν σε ανοιχτό χώρο χωρίς κάλυψη. Ήταν αρκετά άγριο».

Πολλοί δυτικοί ηγέτες έχουν επισκεφθεί τον Zelensky, αλλά αυτή ήταν η μόνη περίπτωση κατά την οποία υπήρχε εύλογη απειλή για τη ζωή και την ασφάλειά τους. Οι αναλυτές στην Αθήνα δεν πιστεύουν ότι επρόκειτο για ατύχημα.

«Ήταν ένα μήνυμα προς την Ελλάδα, ένα μήνυμα προς το ρωσόφιλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φίλης, καθηγητής διεθνών σχέσεων που διευθύνει το Ινστιτούτο Παγκόσμιων Υποθέσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Αυτός ο ρωσόφιλος πληθυσμός μειώνεται δραματικά.

Σύμφωνα με την Dianeosis, ένα think tank με έδρα την Αθήνα, περίπου το 70% των Ελλήνων είχαν ευνοϊκή άποψη για τη Ρωσία πριν από τον ολοκληρωμένο πόλεμο στην Ουκρανία. Το ποσοστό αυτό έπεσε στο 50% μετά την εισβολή του 2022 και στο 30% πέρυσι.

«Οι Ρώσοι είναι πολύ ενοχλημένοι με τους Έλληνες», δήλωσε ο κ. Φίλης στο Al Jazeera. «Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την Ουκρανία πολύ ξεκάθαρα από την αρχή».

Σχολιο.- προαιώνιοι αδελφοί μας τα ΟυκραΝΑΖΙ (απο την εποχή που οι αργοναυτες πέρασαν στη Μαύρη Θάλασσα ...Άρα κατά την Κούλια λογική πρέπει να τους βοηθήσουμε (όπως και τους στρατοκράτες της Τουρκίας ) ... αδειάζοντας την δικιά μας άμυνα - ΠΡΟΔΟΣΙΑ βιβλιογραφικά ?? ή ΠΡΟΔΟΣΊΑ στην προδοσία ??



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας παρακαλάει να εφημερευουμε λέει στην Κοσιώνη ο Μητσοτάκης που προσπαθεί να φορτώσει τα δικά του λάθη στους γιατρούς .

Ο άνθρωπος που όταν του φώναζαν ότι πλησιάζει ο γκρεμός έκανε διακοπές .

Ο άνθρωπος που δήθεν χειροκροτούσε την ηρωική προσπάθεια και ούτε ανθυγιεινό επίδομα δεν έδωσε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aπό το '86 που ξεκίνησε το Μετρό Θεσ/νίκης και μετά από 20 περίπου εγκαίνια,τώρα λογικά θα έπρεπε να έχει φτάσει στη Στοκχόλμη!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρεσέντο αυταρχισμού στη Γερμανία: Απαγόρευσαν την κυκλοφορία περιοδικού που φιλοξένησε συνέντευξη της Zakharova

Τρίτη 16/07/2024 - 16:41

«Η σύνδεση είναι προφανής», τόνισε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας

Η απαγόρευση περιοδικού κυκλοφορίας του περιοδικού Compact από τις γερμανικές αρχές και η παράλληλη κήρυξη του ως ακροδεξιού και εξτρεμιστικού, συνδεόνται με τη μια συνέντευξη που έλαβαν οι συντάκτες του από την επίσημη εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova.

Η συνέντευξη της Zakharova δημοσιεύτηκε στο Compact στις 13 Ιουλίου.

Νωρίτερα, η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Nancy Feser είχε δώσει επίσημη εντολή τόσο για τη σχετική απαγόρευση όσο και για έρευνες στις εγκαταστάσεις της έκδοσης και σε άλλες συνδεόμενες τοποθεσίες.

«Η σύνδεση είναι προφανής», τόνισε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας.

«Υπήρχε σχετικό υλικό - μια συνέντευξη με τη Zakharova, όπου κάλεσε τους Γερμανούς να μην πάνε στη Ρωσία, αλλά να σώσουν τη Γερμανία μένοντας στη χώρα τους», εξηγείται στη διαρροή.

Πριν από τη συνέντευξη, ο δημοσιογράφος της δημοσίευσης σημείωσε ότι μετά την έναρξη ττης ρωσοουκρανικής σύγκρουσης, τα κύρια γερμανικά μέσα ενημέρωσης ουσιαστικά «δεν μπορούν πλέον να λάβουν συνέντευξη από ρην εκπρόσωπο της Μόσχας».

Άλλωστε το σχετικό δημοσίευμα ήταν η πρώτη συνέντευξη από οποιοδήποτε Ρώσο αξιωματούχο στη Γερμανία από το 2022.


Η σύνδεση με το AfD και οι καταγγελίες περί αντισημιτισμού

Η διαταγή του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών για την απαγόρευση αναφέρει ότι το περιοδικό, του οποίου επικεφαλής είναι ο γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος Jurgen Elsaesser, στρέφεται κατά της συνταγματικής τάξης της Ομοσπονιδακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν έγγραφα, φορείς πληροφοριών και κεφάλαιο κίνησης.

Το Compact κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010 και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά έντυπα της λεγόμενης νέας δεξιάς, με τους εκδότες της να διατηρούν στενούς δεσμούς με την Εναλλακτική για τη Γερμανία, το μικρό κόμμα Free Saxony και ακτιβιστές της δεξιάς εξτρεμιστικής Identity Movemement.

Τα περίπου 40.000 αντίτυπα του Compact εκδίδονταν μηνιαίως.

Επιπλέον, υπήρχε ένα κανάλι στο YouTube, επίσης απαγορεύτηκε.

Το μέσο δεν επιτρέπεται πλέον να δημοσιεύει πληροφορίες στις σελίδες του στο Facebook στο X, στο Telegram ή να πουλά τα προϊόντα του.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (αντικατασκοπεία) χαρακτήρισε το περιοδικό ως «αποδεδειγμένο δεξιό εξτρεμιστή».

Σύμφωνα με την εκτίμησή της, το Compact διαδίδει «αντισημιτικό, εχθρικό για μειονότητες, ιστορικά αναθεωρητικό και συνωμοσιολογικό υλικό».

«Λόγω της σχετικά ευρείας εμβέλειας του Compact, υπάρχει ο κίνδυνος το περιοδικό να συμβάλει στην κοινωνική αναταραχή και την πολιτική αποσταθεροποίηση στη Γερμανία», ανέφερε η έκθεση της αντικατασκοπείας.

Επιπλέον, το πρακτορείο πιστεύει ότι από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, το δημοσίευμα φέρεται να διέδωσε σκόπιμα «παραπληροφόρηση» υπέρ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο αρχισυντάκτης Elsaesser, από την πλευρά του, κατηγόρησε τις γερμανικές αρχές ότι διεξάγουν «πόλεμο» εναντίον του περιοδικού.

Σχολιο.- Κατά τα άλλα φοβόντουσαν μην επικρατήσουν οι φασίστες στην Γαλλία και γενικά....

Σχολιο.- Γύρω από τον τάφο της Δημοκρατίας χορεύουν τα απο-φασιστικά καθεστώτα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλάζουν τα κόζια στην Ουάσιγκτον και το πήραν χαμπάρι όλοι οι αρουραίοι, σκάζοντάς το από το σαπιοκάραβο του ανοϊκού μορμολυκείου,  αφού ακόμα κι ο ΣΚΑΪ πρωταγωνιστεί στις αλλεπαλληλες προπαγανδιστικές κωλοτούμπες του……



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



….η μαντάμ άννα Διαμαντοπούλου είναι τεφαρίκι διευθύντρια ή απλά σιτιζόμενη από κάποιον , που πια δεν του είναι χρήσιμη και την «έδωσε» στεγνά ;;; Αθώα ερωτώ ….

Η Διαμαντοπούλου είναι μια από τα 15 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Coca Cola, της εταιρίας των Δαυίδ-Λεβέντη από το 2020, και λαμβάνει ετήσιο μισθό 107.699 ευρώ.

Σχολιο.- Είναι σύνηθες φαινόμενο ευεργετηθείσες εταιρείες να αναλαμβάνουν αποτυχόντες πολιτικούς

Σχολιο.- Το ήξερα αλλά τοχα θάψει βαθειά νομίζοντας ότι είχε τελειώσει με τις πολιτικές φιλοδοξίες . Τώρα μου το θύμισες .

Σχολιο.-  Το ξέρω.

Σχολιο.- Η Διαμαντοπουλου ανηκει στην ομαδα που πιστευει πολυ βαθια μεσα στο μεδουλι της οτι ειναι εξυπνοτερη και καλυτερη σαν ον απο τους υπολοιπους Ελληνες και για αυτο οτι και να κανει και οτι και να παρει ειναι λιγο για αυτο που αξιζει. Αυτη η ομαδα υπολογιζω οτι στην Ελλαδα ειναι πανω κατω καμια 50αρια χιλιαδες ατομα (ΟΛΟΙ οι πολιτικοι, μεγαλοεπιζειρηματιες, δημοσιογραφοι, υψηλοβαθμοι του δημοσιου και -οι πιο αθωοι απο αυτο το τσουρμο- κατι απλοι απατεωνες του ποινικου δικαιου).

Σχολιο.- Καλοταϊσμένο παράσιτο από τα φοιτητικά της χρόνια...

Οι σχέσεις της και οι διασυνδέσεις της με επιχειρηματικούς μονοπωλιακούς ομίλους φαίνεται δεδομένη και δεν είναι καθόλου τυχαίο που προτάθηκε από τον Μητσοτάκη για Γ.Γ. του γνωστού ιμπεριαλιστικού οργανισμού ΟΟΣΑ.

Σχολιο.- Εαν αναζητηθούν στοιχεία ειδικά για τους συνταξιούχους πολιτικούς θα φρίξει η επικράτεια, οταν γνωρίσουν ότι στην πλειονότητα γίνονται ενδιάμεσοι κρίκοι να περνούν μεσάνυχτα τροποποιητικές στα διάφορα νομοσχέδια.

Σχολιο.- Σιτιζόμενη πάντα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 17 Ιουλίου 1918, στο Αικατερίνμπουργκ, στο σπίτι του μηχανικού Ιπάτιεφ, εκτελέστηκε ο παραιτηθείς πρώην τσάρος Νικόλαος Β' και η οικογένειά του. Εδώ και αρκετά χρόνια, στην κοινωνία μας επιβάλλεται ενεργά και επιθετικά η ιδέα ότι αυτό που συνέβη ήταν σχεδόν το πιο τρομερό έγκλημα στη ρωσική ιστορία.

Αλλά ποιος και πότε προτάθηκε να τιμήσει τη μνήμη των εργατών και των αγροτών, των οποίων η δουλειά και η ζωή, ο ιδρώτας και το αίμα για αιώνες εξασφάλισαν την υλική ευημερία των κυρίαρχων τάξεων, των γαιοκτημόνων και στη συνέχεια των καπιταλιστών; Και ακόμη περισσότερο, ποιος και πότε προσφέρθηκε να μετανοήσει για εγκλήματα κατά των εργαζομένων; Η πανάρχαια βία των πλουσίων εναντίον των φτωχών είναι δεδομένη. Η βία αντιποίνων παρουσιάζεται ως η μεγαλύτερη θηριωδία.

Λυπάσαι για τον τελευταίο βασιλιά και την οικογένειά του; Λυπάσαι για τους βασιλικούς υπηκόους που καταπιέζονταν επί αιώνες, με την εργασία των οποίων ζούσαν μονάρχες, αριστοκράτες και άλλοι πλούσιοι εκμεταλλευτές; Λυπάσαι για τους φτωχούς αγρότες και παιδιά-εργάτες που από παιδική ηλικία έχασαν την υγεία τους, ακόμα και τη ζωή τους, από υπερκόπωση; Λυπάσαι για τα «παιδιά των μπουντρούμιων», τη Βάνκα του Τσέχοφ, τους κατοίκους του «The Pit» του Κουπρίν, εκατομμύρια εργάτες και εργάτες φάρμας; Χύνετε δάκρυα για τους στρατιώτες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου που στάλθηκαν στη σφαγή, τις χήρες τους, τους ορφανούς γιους και τις κόρες τους;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αραβικός Τύπος αναφέρει ότι η Ελλάδα σκοπεύει να στείλει 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block-30 στις ΗΠΑ για να τα εκσυγχρονίσει και στη συνέχεια να τα μεταφέρει στην Ουκρανία.

Σε αντάλλαγμα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ έδωσε στην Ελλάδα το πράσινο φως για την αγορά έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών F-35.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στον ΟΗΕ για τη Γάζα:

«Καταδικάζουμε όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες και καταδικάζουμε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα στη Γάζα είναι συλλογική τιμωρία κατά του άμαχου πληθυσμού»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άννα Διαμαντοπούλου: παραιτήθηκε από κορυφαία θέση που κατέχει στην πολυεθνική Coca Cola, ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, με το μισθό να ξεπερνάει κατά πολύ τον μισθό ενός υπουργού στη χώρα μας.

-Και αφού ο λόγος είναι για αμοιβές και bonus, στον ισολογισμό της Coca Cola 3E φαίνεται ότι οι υπηρεσίες της Άννας Διαμαντοπούλου ως μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αποτιμώνται σε 110.000 ελβετικά φράγκα. 

Από το καλοκαίρι του 2020 η πρώην υπουργός συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Coca Cola 3Ε και σίγουρα οι αμοιβές της είναι καλύτερες από αυτές του υπουργού.

Από το 2020

17.06.2020 

Και με τη «βούλα» στην Coca Cola HBC η Άννα Διαμαντοπούλου 

Στην εκλογή της Άννας Διαμαντοπούλου στο διοικητικό συμβούλιο της Coca Cola HBC προχώρησε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 16 Ιουνίου. Επιπλέον, η κυρία Διαμαντοπούλου τοποθετήθηκε σε τρεις επιτροπές και πιο συγκεκριμένα στην Επιτροπή Αμοιβών, στην Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων.

Βέβαια, ας μην γελιόμαστε, η πόρτα της Coca Cola και άλλων πολυεθνικών είναι πάντα ανοικτή για την Άννα Διαμαντοπούλου αν κρίνουμε τις γνωριμίες της και την εμπειρία της τόσα χρόνια στην πολιτική σκηνή.

****

Γιατί στην κόκα κόλα η ευρωβουλευτής Άννα Διαμαντοπούλου ?

Μα για το νερό 

Η Coca-Cola έχει βγει στην πιάτσα και αγοράζει ιδιωτικές πηγές νερού σε όλη την Ελλάδα εδώ και χρόνια 

"Coca Cola 3Ε: Επενδύει 17 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του νερού ΑΥΡΑ

Coca Cola 3Ε: Επενδύει 17 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του νερού ΑΥΡΑ

11 Μάιος 2023 

Επίσης, η εταιρεία θα υλοποιήσει στοχευμένο πλάνο για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου που έχει βραβευθεί για τη σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων και χρησιμοποιεί ενέργεια ανανεώσιμες πηγές.

Κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2025 θέλει η Coca Cola Τρία Έψιλον να είναι το εργοστάσιό Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο, συνεχίζοντας τις επενδύσεις στην παραγωγική μονάδα, με την γενική διευθύντρια της εταιρείας για Ελλάδα και Κύπρο Μαρία Αναργύρου - Νίκολιτς να σημειώνει ότι «με επενδύσεις που έχουν ξεκινήσει από το 2017 και θα συνεχίσουν έως το 2025, οι οποίες ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ, το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ αποτελεί μονάδα πρότυπο καινοτομίας και βιωσιμότητας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι στη Γάζα από ασθένειες και σπασμένες υποδομές υγείας παρά από βόμβες και ρουκέτες, είχε προειδοποιήσει ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον Δεκέμβριο του 2023.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από δερματικές λοιμώξεις στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν τώρα στον περίκλειστο θύλακα.

Από την αναφορά του AFP, 10 Ιουλίου:

- Η ψώρα και η ανεμοβλογιά είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στα παράκτια παλαιστινιακά εδάφη, σύμφωνα με τον Sami Hamid, φαρμακοποιό που διευθύνει μια αυτοσχέδια κλινική στο στρατόπεδο Deir al-Balah.

Ο Χαμίντ, ο φαρμακοποιός, δήλωσε ότι η ομάδα του επισκέφθηκε πρόσφατα ένα αυτοσχέδιο σχολείο, όπου 24 από τους 150 μαθητές είχαν ψώρα.

Με έλλειψη φαρμάκων, ο Hamid, 43 ετών, εκτοπισμένος, έτριψε μια λοσιόν καλαμίνης στο δέρμα των αγοριών για να καταπραΰνει τη φαγούρα.

Το δέρμα των παιδιών πάσχει από «τον ζεστό καιρό και την έλλειψη καθαρού νερού», είπε.

Ο Mohammed Abu Mughaiseeb, ο συντονιστής ιατρικών γιατρών στη Γάζα για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF), δήλωσε στο AFP ότι τα παιδιά είναι ευάλωτα επειδή "είναι παιδιά -- παίζουν έξω, αγγίζουν τα πάντα, τρώνε οτιδήποτε χωρίς να το πλύνουν. ”

Ο Abu Mughaiseeb δήλωσε ότι ο ζεστός καιρός αυξάνει τον ιδρώτα και τη συσσώρευση βρωμιάς που προκαλεί εξανθήματα και αλλεργίες, οι οποίες αν γρατζουνιστούν οδηγούν σε λοιμώ

"Οι άνθρωποι δεν ζουν πια σε σπίτια, δεν υπάρχει σωστή υγιεινή", είπε.

Οι γιατροί MSF φοβούνται την εμφάνιση άλλων δερματικών παθήσεων όπως η λεϊσμανίαση, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία στην πιο λοιμογόνο μορφή της

Τα παιδιά της Γάζας είναι ήδη ιδιαίτερα ευάλωτα σε ασθένειες, είπε, επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα επηρεάζεται από τον υποσιτισμό.

"Μερικές από αυτές έχουν αναπτύξει δερματικές λοιμώξεις και δυστυχώς αυτές οι λοιμώξεις εξαπλώνονται μεταξύ τους", δήλωσε στο AFP η Ola al-Qula, δασκάλα σε ένα αυτοσχέδιο σχολείο σκηνών.

Άλλες ασθένειες έχουν επίσης λεηλατήσει μέσω καταυλισμών για τους εκτοπισμένους, τρέφοντας από την φτωχή υγιεινή, προειδοποίησε ο ΠΟΥ.

"Οι τουαλέτες εδώ είναι πρωτόγονες, στραγγίζουν σε κανάλια ανάμεσα σε σκηνές, κάτι που τελικά συμβάλλει στην εξάπλωση των επιδημιών", δήλωσε ο Χαμίντ.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι έχουν αναφερθεί 485.000 κρούσματα διάρροιας.

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν την Τρίτη ότι τώρα υπάρχουν 1,9 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στη Γάζα από έναν πληθυσμό περίπου 2,4 εκατομμυρίων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Και λες και το κάνουν για να θυμίζουν στους Έλληνες τις έννοιες της “αξιοπρέπειας” και της “αντίστασης”,

-η Υεμένη έδωσε χθες στη δημοσιότητα βίντεο με το χτύπημα του ελληνικού τάνκερ “Chios Lion” στην Ερυθρά, που φορτωμένο καύσιμα πήγαινε να τα παραδώσει σε ισραηλινό λιμάνι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασε ξυστά σφαίρα από το αυτί του Τραμπ και συγκλόνισε όλη την(δυτική ) υφήλιο και τον έχουν κάνει αμερικανό ήρωα τον τύπο

και παράλληλα στην Γάζα βομβαρδίζουν ότι κινείται,νοσοκομεία,παιδιά,σχολεία,σκηνές,πανεπιστήμια,γυναίκες,οι άνθρωποι πεθαίνουν εγκλωβισμένοι στο γκέτο της Γάζας,χωρίς τροφή και νερό,χωρίς ρεύμα,παράλληλα σκοτώνουν στην δυτική όχθη ,βασανίζουν με κτηνώδη τρόπο και βιασμους μέχρι θανάτου και δεν τρέχει κάστανο 

Μιλάμε για κανονική επέλαση των πολυεθνικών θανατου σε κάθε του μορφή και εμείς ποσταρουμε ποιήματα νεκρών ποιητών στο ρουφιανοκαφενειο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ο Ντανιέλ Χάδουε προσφεύγει στη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της χιλιανής δικαιοσύνης για τη δικαστική δίωξη εναντίον του

Η υπεράσπιση του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Χιλής ζήτησε από τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επανεξετάσει τα προληπτικά μέτρα για να μην εκτίσει 45 ημέρες προφυλάκισης.


Το Τρίτο Εγγυητικό Δικαστήριο του Σαντιάγο δέσμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημάρχου της Ρεκολέτα, Ντανιέλ Χάδουε, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που ζήτησαν οι ενάγοντες στην υπόθεση για φερόμενη διαφθορά σε λαϊκά φαρμακεία.

Η υπεράσπιση του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Χιλής (PC) ζήτησε από τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΕΑΔ) να επανεξετάσει επειγόντως την προφυλάκιση που διέταξε εναντίον του η χιλιανή δικαιοσύνη, ενώ συγκροτήθηκε διεθνής επιτροπή από περισσότερες από 100 προσωπικότητες από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και πολιτιστικό χώρο που ζητούν την απελευθέρωσή του.

Το αίτημα που υπέβαλαν οι ενάγοντες (η εταιρεία Best Quality και το Κρατικό Συμβούλιο Άμυνας) αποσκοπεί στην επανεξέταση της διάθεσης των περιουσιακών στοιχείων του κατηγορουμένου, με στόχο να διασφαλιστεί η ύπαρξη επαρκών περιουσιακών στοιχείων για να καθοριστεί τελικά   ή αποζημίωση σε περίπτωση που αποδειχθεί η διάπραξη εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν να απαγορευτεί στον Χάουδε η σύναψη συμβάσεων ή συμφωνιών για τα πέντε ακίνητά του (τρία διαμερίσματα και δύο σπίτια), εκτός από ένα αυτοκίνητο.

Η δικαστής Κατερίνε Ρομάν έκανε δεκτό το αίτημα, πράγμα που σημαίνει ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα δεσμευτούν μέχρι την ενδεχόμενη καταδίκη. Εν όψει της απόφασης, η υπεράσπισή του δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. "Στην κατάσταση της έρευνας, οι προϋποθέσεις που θα καθιστούσαν αυτά τα μέτρα κατάλληλα δεν υπάρχουν, δεν έχει καν καθοριστεί ότι υπάρχει ζημία και ποιο είναι το ποσό", δήλωσε η υπεράσπιση, σε δηλώσεις που μετέδωσε το χιλιανό ΜΜΕ Bío Bío.

Η κατηγορία

Στις 3 Ιουνίου, η δικαιοσύνη της Χιλής διέταξε την προφυλάκιση του Χάδουε   με την κατηγορία της δωροδοκίας, της αθέμιτης διοίκησης, της φορολογικής απάτης και της απάτης στη διοίκηση των λεγόμενων "Λαικών  Φαρμακείων", την οποία ίδρυσε το 2016 για να ανταγωνιστεί τις εμπορικές αλυσίδες   προσφέροντας φάρμακα σε πιο προσιτές τιμές.

Η δικαστής Παουλίνα Μόγια έκρινε ότι η ελευθερία του Χάδουε ήταν επικίνδυνη για την ασφάλεια της κοινωνίας, σύμφωνα με το αίτημα της εισαγγελίας. Πριν από την έκδοση του προληπτικού μέτρου, η δικαστής επιβεβαίωσε ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του πολιτικές πεποιθήσεις ή ιδεολογίες κατά τη λήψη της απόφασής του.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid-19, αγοράστηκαν ιατρικές προμήθειες και κατέληξαν σε αποθήκες. Ένας από τους προμηθευτές κατέθεσε μήνυση για χρέος σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων και κατηγόρησε τον Χάδουε  ότι του ζήτησε να παραδώσει προιόντα   ως πληρωμή για τη νίκη στον διαγωνισμό, μεταξύ άλλων παράνομων πράξεων. Η εισαγγελία υποστήριξε ότι όταν ο δήμαρχος ήταν υποψήφιος για πρόεδρος το 2021 ήταν απαραίτητο να καλύψει όλες τις δόλιες ενέργειες των λαϊκών φαρμακείων, διότι η πολιτική του καριέρα θα μπορούσε να αμαυρωθεί από την κακοδιαχείριση.


Περισσότερες από 100 υπογραφές

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ο σχηματισμός της "Εθνικής και Διεθνούς Επιτροπής για Δικαιοσύνη στην υπόθεση του Ντανιέλ Χάδουε", μιας ομάδας ακαδημαϊκών, πολιτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο που ζητούν την απελευθέρωση του δημάρχου της Ρεκολέτα. Ορισμένα από τα μέλη της πραγματοποίησαν μια πολιτική δράση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου διάβασαν μια επιστολή στην οποία ανέφεραν ότι η προφυλάκιση του δημάρχου είναι δυσανάλογη και ανώμαλη.

Μεταξύ των 104 προσωπικοτήτων που υπέγραψαν την επιστολή ήταν ο Βρετανός μουσικός Ρότζερ Γουότερς και ο πρώην δεύτερος αντιπρόεδρος της Ισπανίας, Πάμπλο Ιγλέσιας. Επιπλέον, περισσότεροι από δώδεκα Αργεντινοί υπέγραψαν, μεταξύ των οποίων ο πολιτικός αναλυτής Ατίλιο Μπορόν, η ερευνήτρια Ντόρα Μπαράνκος  και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Mercosur για την Unión por la Patria, Φράνκο Μετάσα.

Πρέπει να αγωνιστούμε

Εν τω μεταξύ, ο Χάδουε έστειλε επιστολή από τη φυλακή, με την οποία ευχαριστεί για τις εκδηλώσεις υποστήριξης προς το πρόσωπό του από περισσότερες από 400 οργανώσεις στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. "Ευχαριστώ επίσης τους πολιτικούς ηγέτες από διάφορες χώρες που έστειλαν τους χαιρετισμούς τους, καθώς και την ομάδα των εθνικών και ξένων νομικών που συμμετείχαν στην υπεράσπισή μου", ανέφερε ο δήμαρχος στην επιστολή που αναρτήθηκε στα κοινωνικά του δίκτυα, τα οποία διαχειρίζεται σήμερα το κόμμα του και η οικογένειά του.

Στην επιστολή, ο δήμαρχος βρήκε επίσης την ευκαιρία να αναφερθεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού που εφαρμόστηκε την περασμένη Δευτέρα. "Εκτιμώ την αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο, αυτός εξακολουθεί να μην επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών της Χιλής", ανέφερε και κάλεσε επίσης να μην ξεχνάμε την κατάσταση των Παλαιστινίων στη Γάζα. "Πρέπει να αγωνιστούμε, να αγωνιστούμε και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ακόμη και αν κινδυνεύει η ζωή μας", σημείωσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16/7/2024

Τρία πλοία εκ των οποίων το ένα Ελληνικών συμφερόντων (Chios Lion")και το δεύτερο υπό Κυπριακή σημαία (Olivia) χτυπήθηκαν, από τους Χούτι της Υεμένης, επειδή οι πλοιοκτήτριες εταιρίες "χρησιμοποιούν Ισραηλινά λιμάνια".

Το τρίτο, (Bendley !I) ήταν υπό σημαία Παναμά.

Ολα τα πλοία μετέφεραν πετρέλαιο. Τα πληρώματα είναι ασφαλή και οι εφοπλιστές επιμένουν να χρησιμοποιούν επικίνδυνες διαδρομές, για μεγαλύτερα κέρδη.

Αλήθεια, εκείνη η "δοξασμένη" φρεγάτα μας στην Ερυθρά θάλασσα, που έσπευσε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, βάζοντας σε κίνδυνο εμπλοκής πολέμου και απώλειας ζωών, χαμπάρι δεν πήρε;

Στο βίντεο, το "Λεοντάρι της Χίου".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απόφαση έρχεται μία ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία των ευρωβουλευτών για την δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έδωσε στο κοινό «επαρκώς ευρεία πρόσβαση» στις συμβάσεις για τα εμβόλια Covid-19, διαπιστώνοντας παρατυπίες στην αιτιολόγηση της για την επεξεργασία τμημάτων των εγγράφων.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση έρχεται μόλις μία ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 361 ευρωβουλευτών την Πέμπτη για να επιβεβαιωθεί εκ νέου ως επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου.Η πολυαναμενόμενη απόφαση έρχεται μόλις μία ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 361 ευρωβουλευτών την Πέμπτη για να επιβεβαιωθεί εκ νέου ως επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου.

Η υπόθεση προωθήθηκε από μια ομάδα ευρωβουλευτών των Πρασίνων, οι οποίοι κατέθεσαν αιτήσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση σε συμβάσεις εμβολίων και ορισμένα σχετικά έγγραφα, προκειμένου να κατανοήσουν τη συμφωνία μεταξύ της Επιτροπής και των κατασκευαστών εμβολίων Covid-19 για το 2021.

Η Επιτροπή συμφώνησε να δώσει μόνο μερική πρόσβαση σε ορισμένες συμβάσεις, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα τμήματα είχαν διαγραφεί για την προστασία των εμπορικών συμφερόντων ή για θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Μετά την άρνηση οι ευρωβουλευτές προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της Επιτροπής.

Την Τετάρτη, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η απόφαση της Επιτροπής να επεξεργαστεί τμήματα των συμφωνιών περιέχει «παρατυπίες». Διαπίστωσε ότι η Επιτροπή «δεν απέδειξε ότι η ευρύτερη πρόσβαση στις εν λόγω ρήτρες θα υπονόμευε πράγματι τα εμπορικά συμφέροντα των εν λόγω επιχειρήσεων».

Σχολιο.- Η "κυρία " Ούρσουλα  έπρεπε να είναι φυλακή για τα έγκληματα της και όχι να κατεβαίνει πάλι για πρόεδρος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Γιουσουφάκια”!

Στα … τέσσερα μάλιστα!

-Η κυβέρνηση -μειοψηφίας, μην το ξεχνάμε- του δουλοπρεπή Μητσοτάκη, ετοιμάζεται να στείλει 

• ΚΑΙ το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 στον Ζελένσκι καθώς 

• και 4 μεγάλους μετασχηματιστές της ΔΕΗ!

-Ρεπορτάζ του Al Jazeera χτες,

( αμ ποιός; Οι Έλληνες ΑΡΔ;) 

μιλάει για “αυξανόμενο θυμό της Ρωσίας κατά της Αθήνας” για τα νέα όπλα που ετοιμάζεται να στείλει ο Μητσοτάκης κι η παρέα του, για να σκοτώνουν Ρώσους!

-Επιπλέον, αποκαλύπτει το Al Jazeera, οι ξενόδουλοι της Αθήνας, παζαρεύουν να στείλουν στον Ζελένσκι 

•και 32 αεροσκάφη F-16 μέσω ΗΠΑ, 

•και μεγάλες γεννήτριες της ΔΕΗ για παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη 

• και … και…

-Και βέβαια, για να λειτουργεί το … γαϊτανάκι του … εμπορίου, 

και να μη χάνουν τα αφεντικά τα κέρδη τους, αφού η Ουκρανία ΔΕΝ πληρώνει και τα παίρνει τζάμπα, 

η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει … καινούργια, αμερικάνικα ή γαλλικά Patriot, F-35, Rafale κλπ κλπ

-Το Al Jazeera, καταγράφει το “θυμό” της Μόσχας και γι’ αυτά και για τα παλιά που έστειλαν, φανερά και στα μουλωχτά, και για την Αλεξανδρούπολη και… και …

-Αυτό που ΔΕΝ καταγράφει, ούτε κανείς βλέπει γύρω του, είναι “ο θυμός των Ελλήνων!”

-Την επόμενη φορά -που θα πληρώσετε τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος, 

-που θα μετράτε τα ψιλά στο σούπερ-μάρκετ γιατί οι τιμές έφτασαν στο …Θεό, 

-που δεν θα λειτουργεί τίποτα στη χώρα, 

-που θα έρθει η λυπητερή της Εφορίας, 

-να θυμάστε ότι μια “πολύ μεγάλη φέτα” όσων πληρώνετε πάει στην Ουκρανία, για να ικανοποιεί ο Μητσοτάκης κι η παρέα του το κουσούρι της υποτέλειας με το “βίτσιο στα τέσσερα”!

-Γι’ αυτό όσο δεν κάνουμε κάτι:

- “Πληρώστε κορόιδα!”

Ο κάθε λαός που δεν εξεγείρεται στην αδικία είναι άξιος της μοίρας του κι έχει την κυβέρνηση που του αξίζει!

Σχολιο.- δεν βλεπω να φερνει κανενας αντιρρηση. Αρα η κυβερνηση κανει οτι θελει!!! καποτε γινοντουσαν μεγαλες διαδηλωσεις εναντιον οπλων και πυραυλων. τωρα τιποτα.

Σχολιο.- Τα F-16 μπορούν οι Ρώσοι να τα ρίξουν κάτω ακόμα και με τα S-400 και S-500......Άσε που δεν θα προλάβουν να τα σηκώσουν στον αέρα επειδή οι θα τα έχουν κάνει σκραπ χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι Ουκρανοί..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως μεταδίδει το TASS, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας, η αντιπολίτευση του Κιέβου κατήγγειλε την εμπλοκή του καθεστώτος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού πρώην προέδρου και υποψηφίου στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, πρώην ηγέτης του κόμματος «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή» και ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης, ανέφερε σε επιστολή του προς τον Τραμπ ότι οι συνεχείς εκκλήσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για ειρήνη στην Ουκρανία τον έκαναν στόχο.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση Ζελένσκι έχει καταστείλει όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες και πλέον αποτελεί καθεστώς, εφόσον αρνήθηκε να κάνει εκλογές μετά τη λήξη της νόμιμης θητείας της κυβέρνησης. 

Ο Μεντβεντσούκ ανέφερε ότι η ειρήνη που επιδιώκει ο Τραμπ σημαίνει την απώλεια εξουσίας για το καθεστώς Ζελένσκι και τους Αμερικανούς υποστηρικτές του από την κυβέρνηση Μπάιντεν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τα χειρότερα από την Ουκρανία έρχονται όμως για τις κοινωνίες της Δύσης:

-Μετά το λαθρεμπόριο όπλων, που ξεκινώντας από την Ουκρανία, φτάνει σε κάθε συμμορία ή τρομοκρατική ομάδα του πλανήτη,

-Μετά το “τράφικιν” παιδιών, γυναικών, οτιδήποτε…

-Η ανομία και η διαφθορά, μετέτρεψαν την Ουκρανία σε παγκόσμιο παραγωγό, προμηθευτή και διακινητή ναρκωτικών και ειδικά των πιο επικίνδυνων, των “συνθετικών”!

-Το πρόβλημα ΤΩΡΑ άρχισε να εντοπίζεται κυρίως από έρευνες ανεξάρτητων οργανισμών και του ΟΗΕ, γιατί οι Δυτικές ηγεσίες ΔΕΝ δίνουν καμμία σημασία, αν δεν κλείνουν τα μάτια!

• Έτσι από τη μια μεριά η παγκόσμια κρίση και η έλλειψη “οπιοειδών” στην παγκόσμια παράνομη αγορά, εξαιτίας της επικράτησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν που κατέστρεψαν κι απαγόρευσαν τις φυτείες παπαρούνας,

• Σε συνδυασμό με τη μαζική, “νόμιμη” με κυβερνητική κάλυψη του Κιέβου, παραγωγή και εφοδιασμό του Ουκρανικού στρατού στο μέτωπο με συνθετικά ναρκωτικά και “ψυχοτρόπα χάπια ηρωισμού”, 

-είχαν σαν αποτέλεσμα σχεδόν ολόκληρη η Δυτική Ουκρανία, να γίνει ένα απέραντο εργοστάσιο παραγωγής χημικών ναρκωτικών!

-Μέσω Πολωνίας αλλά και τον λεγόμενο “βαλκανικό δρόμο”, Ρουμανία/Βουλγαρία/Ελλάδα ή Κόσοβο/Αλβανία, αναφέρουν οι έρευνες, δεκάδες τόνοι φτάνουν στη Δύση, δηλητηριάζουν κοινωνίες και νεολαία,

-οι νεκροί θα αρχίσουν να καταμετρούνται σε λίγο - αν κάποιος νοιαστεί!

-Ακολουθήστε το χρήμα για να δείτε τους ενόχους:

-Τα ναρκωτικά, ίσως μετά τους τζίρους των βιομηχανιών όπλων, είναι η ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ βιομηχανία του πολέμου! 

-Δισεκατομμύρια συλλέγονται κάθε μέρα! Για να γίνει ένα μέρος τους πληρωμές μισθοφόρων, κόστη τρομοκρατικών ενεργειών ή … αντιπαροχές στον Δυτικό τύπο και μέσα προπαγάνδας…

-Τα πιο πολλά όμως, κέρδη και “χοντρή μπάζα” που με το φτιασίδωμα των Τραπεζών, βαφτίζονται “σοβαρές επενδύσεις αξιοσέβαστων επενδυτών”! 

-Για ΠΟΙΑ ΕΙΡΗΝΗ να ενδιαφερθούν λοιπόν



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εκδικητικός Kosmos του Ιωσήφ Βάγγερ: Σιωνιστικό-Αντιπαλαιστινιακό παραλήρημα από συχνότητα της ΕΡΤ! ”Την ΕΡΤ δεν την πληρώνει η πρεσβεία του Ισραήλ” αλλά όλοι εμείς!

17/07/2024

Ο εκδικητικός Kosmos του Ιωσήφ Βάγγερ: Σιωνιστικό-Αντιπαλαιστινιακό παραλήρημα από συχνότητα της ΕΡΤ! ”Την ΕΡΤ δεν την πληρώνει η πρεσβεία του Ισραήλ” αλλά όλοι εμείς!

Το αντιπαλαιστινιακό παραλήρημα του πρώην διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Kosmos FM της ΕΡΤ, Ιωσήφ Βάγγερ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, είναι το trend της ημέρας. Μίσος, άγνοια, συνειδητή παραχάραξη, προκλητική εμπάθεια, ανιστόρητες ταυτίσεις, πρωτοφανής κακοποιητικός λόγος. Και όλα αυτά, νοικοκυρεμένα μέσα σε περίπου ενάμισι λεπτό.

Ο Ιωσήφ Βάγγερ, αναφερόμενος στο συγκρότημα Thievery Corporation κατά τη διάρκεια συναυλίας του οποίου αναρτήθηκε η σημαία της Παλαιστίνης, το Σάββατο 13/7 επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου κρεσέντο ανακριβειών και μίσους κατά των Παλαιστινίων, αλλά και ξεπλύματος της εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, για την οποία -παρεμπιπτόντως- ερευνάται από το Διεθνές Δικαστήριο για το έγκλημα της γενοκτονίας.

Ας δούμε λοιπόν τι είπε ο κ. Βάγγερ με το δασκαλίστικο ύφος του στην εκπομπή στον Kosmos και ας δούμε σε πόσα από αυτά υπήρχε έστω και ένα ψήγμα λογικής:

1. «Εμφάνισαν τη σημαία της Παλαιστίνης, ένα κράτος που δεν υπάρχει ποτέ και είναι περίεργο που υπάρχει η σημαία».

Το κράτος της Παλαιστίνης είναι αναγνωρισμένο από 146 χώρες (από τις 193 του ΟΗΕ). Δηλαδή το κράτος της Παλαιστίνης, αναγνωρίζεται περίπου από το 75% της υφηλίου. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, ανήκει απλά σε μια θλιβερή μειοψηφία. ( σσ Η Ελλάδα είναι αποικία της Δύσης και προτεκτοράτο του περιφερειακού της συμμάχου του Ισραήλ. Το σύνθημα Λευτεριά στην Παλαιστίνη σημαίνει και Λευτεριά στην Ελλάδα ) Το κράτος της Παλαιστίνης (το γράφουμε πολλές φορές για να το χωνέψει όποιος το βρίσκει λίγο «βαρύ») είναι υπαρκτό, τα εδάφη του είναι καταγεγραμμένα από το 1967 και το μεγαλύτερο μέρος τους βρίσκεται σήμερα υπό παράνομη κατοχή.

Συνεπώς, ναι, υπάρχει σημαία και υψώνεται εδώ και οκτώ μήνες από εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον πλανήτη που επιμένουν να μένουν άνθρωποι. Που επιμένουν να μη μένουν σιωπηλοί απέναντι στο έγκλημα που συντελείται σε live streaming στη Γάζα.

2. «Να υποστηρίξουν όλους τους τρομοκράτες που έχουν αιματοκυλήσει τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ειδικότερα εκεί στη Γάζα».

Πριν το 1948, ένοπλες οργανώσεις σιωνιστών έσπερναν τον τρόμο με ύπουλες επιθέσεις κατά πολιτών της Βρετανικής Εντολής της Παλαιστίνης. Από το 1948 και έπειτα, ένα κατασκευασμένο κράτος επιδόθηκε σε εκτοπισμούς, δολοφονίες, σφαγές, του γηγενούς πληθυσμού κλέβοντάς του τα σπίτια, τις σοδειές, τα ζώα, ακόμη και το νερό. Ναι λοιπόν, οι τρομοκράτες πράγματι αιματοκυλούν τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ εδώ και σχεδόν 8 δεκαετίες. Μόνο που οι Thievery Corporation, υπερασπίστηκαν έναν λαό που εδώ και 8 δεκαετίες τα υπομένει όλα αυτά αντιστεκόμενος στην παράνομη κατοχή του εδάφους του, όπως ακριβώς θα έκανε κάθε λαός.

Τα δημοκρατικά κράτη πάντως, δεν συμπεριφέρονται σαν κράτη-απαρτχάιντ. Δεν πραγματοποιούν συλλογικές τιμωρίες. Δε βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σχολεία, καταυλισμούς προσφύγων, σπίτια, εκκλησίες και τζαμιά. Δεν κάνουν γενοκτονίες.

Από την άλλη, το να θέλει ο κ. Βάγγερ να συγκρίνει την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς με το νόμιμο κυρίαρχο κράτος του Ισραήλ είναι δικαίωμά του, παρότι το επιχείρημα είναι εκ φύσεως στρεβλό και παρωχημένο.

3. «Ευτυχώς που δεν ανέβασαν μαζί με την παλαιστινιακή σημαία και κάποια σβάστικα ή αγκυλωτό σταυρό».

Αυτό δε σηκώνει σχολιασμό και επιχειρηματολογία. Ελπίζω μόνο να το έχει ακούσει η διοίκηση της ΕΡΤ και ελπίζω η διοίκηση να θυμάται κάθε τόσο ότι πρόκειται για δημόσια ραδιοσυχνότητα. Δεν πληρώνεται από την πρεσβεία του Ισραήλ, αλλά από τους κατοίκους αυτής της χώρας εκατομμύρια Έλληνες που εναντιώνονται κάθετα σε κάθε είδους ολοκληρωτισμό Κατοχή και γενοκτονία. Που είχαν υποφέρει από τους Γερμανούς ναζί όπως τώρα οι Παλαιστίνιοι υποφέρουν από τους Ισραηλινούς σιωναζί.  Ουδείς, είτε τάσσεται με τη μια πλευρά της διαμάχης, είτε με την άλλη, δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσβάλλει, να κακοποιεί άλλους με βάση την εθνική ή τη θρησκευτική του ταύτιση.

4. «Ο αντισημιτισμός έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο και στη χώρα μας. Πολλοί είναι οι Ισραηλινοί, οι Εβραίοι Έλληνες που δεν τολμούν να το πουν δημοσίως ότι είναι Εβραίοι. Στην Ευρώπη, στον Δυτικό κόσμο αυτός ο φόβος είναι ακόμη μεγαλύτερος».

Ο κ. Βάγγερ επιλέγει συνειδητά να αγνοεί τους χιλιάδες Εβραίους σε όλο τον κόσμο που φωνάζουν «όχι στο όνομά μου», αναφερόμενοι στη γενοκτονία που πραγματοποιεί το κράτος του Ισραήλ. Επιλέγει επίσης συνειδητά να αγνοεί ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι αυτό που έχει ωθήσει τεράστιες μάζες στο να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο επί δεκαετίες παλαιστινιακό λαό. Οι μόνοι που θα έπρεπε να ντρέπονται να πουν τι είναι, δεν είναι φυσικά οι Εβραίοι, αλλά όσοι -ανεξαρτήτως πίστης- τάσσονται με φανατισμό υπέρ του κράτους-δολοφόνου.

Η αντίληψη ότι το Ισραήλ εκπροσωπεί τους Εβραίους όλου του κόσμου είναι σίγουρα βολική για το ίδιο το Ισραήλ. Όσο βολική κι αν είναι για τα κράτη όμως, άλλο τόσο απέχει από τη σύνθετη πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου.

5. «Μετά από αυτό που έκαναν οι Thievery Corporation να υποστηρίξουν τους τρομοκράτες της Χαμάς και τους υπόλοιπους, δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε ποτέ από εδώ πια κάποιο τραγούδι των Thievery».

Το αν θα ξαναπαίξει κομμάτια των Thievery Corporation στην εκπομπή του στον Kosmos FM είναι απελπιστικά αδιάφορο.

Το ενδιαφέρον είναι αν θα δεχτεί τις απαραίτητες επιπλήξεις ώστε να συνειδητοποιήσει πως ως παραγωγός της ΕΡΤ, έχει μεν το απόλυτο δικαίωμα στην εκφορά της άποψής του, όποια κι αν είναι αυτή, οφείλει όμως να την εκφράζει χωρίς να προσβάλει τόσο βάναυσα, απάνθρωπα και κακοποιητικά τους ακροατές της δημόσιας συχνότητας.

Η ΕΡΤ ας προστατέψει τον «αέρα» της και ο κ. Βάγγερ, ας πάψει να ζει στον Kosmos του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από φιάσκο σε φιάσκο. 

ΕΜΠ : Κλείνει για όλους εκτός από την  ΕΛΑΣ

«Ντου» της Ασφάλειας σε σπίτια και γραφεία μελών της Ταξικής Αντεπίθεσης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρασβούργο : Η Μέτσολα γκρέμισε το «Συνταγματικό τείχος»

Με τις ψήφους και των ακροδεξιών επανεξελέγη η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φρουροί του Αιγαίου στη Βαλτική Θάλασσα!

Η μοιραία κυβέρνηση Μητσοτάκη απέσυρε από τα ελληνικά νησιά την ελίτ ομάδα αμφίβιων καταδρομέων και την έστειλε στα ουκρανικά σύνορα

Η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, που έγινε με την αποστολή πολεμικού υλικού και οχημάτων στην Ουκρανία, και η πιο ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο φαίνεται ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και με αποστολή Ελλήνων στρατιωτών!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η Ελλάδα έστειλε στη δύναμη του ΝΑΤΟ μια διμοιρία επίλεκτων καταδρομέων της Ζ’ ΜΑΚ, η οποία επιτηρούσε κάποια μικρά νησιά στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Απίστευτο κι όμως αληθινό, αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή η διμοιρία βρίσκεται ήδη στην πόλη Ελμπλάγκ της Πολωνίας, στη Βαλτική Θάλασσα, και εντάχθηκε στη δύναμη του ΝΑΤΟ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να την αποσπάσει από την επίβλεψη των μικρών νησιών που, όπως γνωστό, επιβουλεύονται οι Τούρκοι (βλέπε Ζουράφα κ.λπ.).

Δηλαδή, ενώ αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι σουλατσάρουν στο Αιγαίο, είτε με ψαράδες-πράκτορες είτε με δικά τους σκάφη, και συνεχώς αναφέρουν ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά, η Ελλάδα αποφασίζει να στείλει την πιο δυνατή επίλεκτη μονάδα αμφίβιων καταδρομών (βατραχάνθρωποι κ.λπ.) στην Πολωνία, για μια αποστολή που κανένας δεν γνωρίζει σε τι θα ωφελήσει την πατρίδα και πρέπει να βρίσκονται εκεί 30 επίλεκτοι κομάντος και όχι στο Αιγαίο. Ο ρόλος της Ζ’ ΜΑΚ είναι καθαρά επιθετικός, δηλαδή όταν εμφανίζεται ο εχθρός για να καταλάβει δικό μας χώρο, δεν αμύνεται, αλλά επιτίθεται στον εχθρό και τον εξοντώνει.

Κι όμως, εμείς αυτούς του κομάντος τους στέλνουμε στην Πολωνία, προφανώς για να συμμετάσχουν σε κάποια άσκηση ή επίθεση (κανείς δεν ξέρει) του ΝΑΤΟ. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και καλείται το αρμόδιο υπουργείο να δώσει εξηγήσεις γιατί αποδυναμώθηκαν οι δύο λόχοι κρούσεως που διαθέτει, με τρεις διμοιρίες καθένας, στα νησιά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα τώρα σε κάποιο σημείο όπου επιτηρούσε η συγκεκριμένη διμοιρία να υπάρχει κενό ασφάλειας για την πατρίδα μας.

Αποδυνάμωση

Η Ζ’ ΜΑΚ είναι η ελίτ μονάδα των αμφίβιων καταδρομέων και συγκροτήθηκε πρώτη φορά μετά τα Ιμια. Μάλιστα πρώτος διοικητής ήταν ο κ. Φλώρος. Επίσης είναι η μονάδα που αναλαμβάνει τις πιο επικίνδυνες αποστολές, και, όμως, οι «φωστήρες» αποφάσισαν να στείλουν τους κομάντος μιας διμοιρίας στην… Πολωνία, σήμερα που ο Τούρκος παραμονεύει και απειλεί σχεδόν καθημερινά. Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι στον ελληνικό λαό όσοι πήραν αυτή την απόφαση, για να αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα οποία ήδη έχουν σχεδόν αποστρατιωτικοποιηθεί. Τι θέλουν να πετύχουν άραγε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιβραβεύουν την εισηγήτρια των γκέι γάμων!

Προωθούν την Κατερίνα Φουντεδάκη για πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Εντονη δυσαρέσκεια στη «γαλάζια» Κ.Ο.

Εντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στους κόλπους των «γαλάζιων» βουλευτών με την… επιβράβευση της Κατερίνας Φουντεδάκη, της καθηγήτριας Αστικού Δικαίου που είχε αναλάβει το «μασάζ» στους βουλευτές για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η οποία και προωθείται για τη θέση της προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της, τίποτα απολύτως δεν έμαθε από τις πρόσφατες ευρωεκλογές και κανένα μήνυμα των πολιτών δεν έλαβε, καθώς αξιοποιεί πρωταγωνιστές της υπόθεσης του γάμου των ομοφύλων τοποθετώντας τους σε νευραλγικές θέσεις. Η καθηγήτρια Αστικού Δικαίου, εκ των συντακτριών του απαράδεκτου νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, η οποία συμμετείχε και στα φροντιστήρια στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θα οριστεί ως πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, την ώρα μάλιστα που επί της ουσίας τάσσεται υπέρ της παρένθετης μητρότητας σε γκέι ζευγάρια, παρόλο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά της παρένθετης μητρότητας στα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ίδια, ωστόσο, που προαλείφεται για επικεφαλής μιας εξαιρετικά κρίσιμης όσο και άκρως ευαίσθητης Αρχής, δήλωνε σε συνεντεύξεις της πως η παρένθετη μητρότητα πρέπει να επιτρέπεται σε περίπτωση ιατρικής αδυναμίας κυοφορίας της γυναίκας και σημείωνε πως «η πλειονότητα της θεωρίας ισχυρίζεται ότι αναλογικά πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις της παρένθετης μητρότητας και στους μόνους άνδρες». Οι παραπάνω θέσεις αποτελούν κόκκινο πανί για μια σειρά «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι και δεν είχαν υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ανάμεσά τους οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Φώντας Μπαραλιάκος και Γιάννης Ανδριανός.

Οι βουλευτές αυτοί, μάλιστα, είναι μέλη της επιτροπής Θεσμών της Βουλής, η οποία και συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός της συγκεκριμένης καθηγήτριας. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, αρκετοί από τους διαφωνούντες δεν θα παραστούν σήμερα στην επίμαχη συνεδρίαση, θέλοντας να καταδείξουν με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία τους. Μένει να φανεί εάν κάποιος «γαλάζιος» βουλευτής αποφασίσει να τοποθετηθεί δημοσίως και να πάει κόντρα στον υπουργό Υγείας, ο οποίος και θα εισηγηθεί τον διορισμό της.

Αυτό, πάντως, που σχολιάζεται εντόνως στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια είναι πως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών εξακολουθεί να προκαλεί πολιτικές παρενέργειες, τόσο στους κόλπους της «γαλάζιας» παράταξης όσο και συνολικώς στο πολιτικό σκηνικό, με τα κεντρικά του Μεγάρου Μαξίμου να μη φαίνονται διατεθειμένα να κάνουν αυτοκριτική. Μετά το ηχηρό χαστούκι της ευρωκάλπης, είναι να απορεί κανείς πώς γίνεται η Ν.Δ. να επιμένει να πηγαίνει κόντρα στη βούληση της βάσης της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακραία πρόκληση! Ο πρόεδρος της Αλβανίας σε εκδήλωση των Τσάμηδων

Η υποχωρητικότητα της Αθήνας έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη των Αλβανών.

Με τον Φρέντη Μπελέρη να παραμένει όμηρος στις ορέξεις του καθεστώτος Ράμα, η κυβέρνηση των Τιράνων έχει αποφασίσει να ανοίξει όλη τη βεντάλια του αλβανικού εθνικισμού εις βάρος της Ελλάδας. Μετά λοιπόν τον Ράμα, που, ενώ κρατάει τον Μπελέρη σε ομηρία και προβαίνει σε συστηματικές διώξεις εις βάρος της εθνικής μειονότητας, του είχε επιτραπεί να κάνει φιέστα εθνικισμού στην Αθήνα, χθες σειρά πήρε ο Αλβανός πρόεδρος Μπαϊράμ Μπεγκάι, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για την υποτιθέμενη «γενοκτονία των Τσάμηδων».

Των συνεργατών των Γερμανών ναζίδων, Τσάμιδων, που βαρύνονται με εγκλήματα κατά των Ελλήνων.

Το ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι τουλάχιστον ως αργά χθες το βράδυ σε αυτό το προκλητικό «σόου» των Αλβανών ακόμα μία φορά η Αθήνα αποφάσισε να απαντήσει μέσω διαρροών και όχι με τον πλέον επίσημο τρόπο. Αυτό προφανώς δεν σχετίζεται με τακτικό λάθος, αλλά με στρατηγική επιλογή που κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε μεγάλες και σημαντικές εθνικές υποχωρήσεις. Η συμμετοχή του προέδρου σε αυτές τις εκδηλώσεις δείχνει την πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης να θέσει το θέμα στη διμερή ελληνοαλβανική ατζέντα.

Οι εκδηλώσεις αυτές, που οργανώνονται κάθε χρόνο από το Κόμμα των Τσάμηδων (PDIU) και τον «Πατριωτικό Σύλλογο Τσαμουριάς», πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Κονίσπολης, δίπλα στα ελληνικά σύνορα. Το μνημείο «Τριαντάφυλλο της Τσαμουριάς» είναι αφιερωμένο στους φασίστες Τσάμηδες που υποστηρίζουν λέγοντας ψέματα σαν γνήσιοι φασίστες ότι υπέστησαν «γενοκτονία» στην Ελλάδα, μια κατηγορία που δεν έχει καμία βάση στην ιστορική πραγματικότητα, η οποία είναι ότι τα φασιστόμουτρα τσάμιδες δολοφονούσαν Έλληνες, και έφυγαν με την προστασία των Γερμανών ναζίδων το 1944 για να γλιτώσουν την τιμωρία που τους περίμενε.

«Η κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Αλβανίας σε μνημείο που προβάλλει ανιστόρητες και ψευδείς κατηγορίες και υπαινίσσεται εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας είναι μία ενέργεια που παραπέμπει σε ανεπίτρεπτους εθνικισμούς περασμένων εποχών» απάντησε η ελληνική πλευρά μέσω διπλωματικών ακολούθων στα Τίρανα. Πρόσθεσαν δε ότι «η ασυμβίβαστη αυτή με την ιστορική αλήθεια πράξη υπονομεύει την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών μας».

Αλυτρωτική ατζέντα

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλβανικές ηγεσίες υιοθετούν συστηματικά την ανθελληνική αλυτρωτική ατζέντα των οργανώσεων των Τσάμηδων και επιχειρούν να θέσουν το θέμα στη διμερή ελληνοαλβανική ατζέντα, ενώ και ο Εντι Ράμα στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Γαλάτσι έσπευσε να θέσει θέμα Τσάμηδων, θεωρώντας ότι έτσι προσεταιρίζεται τις ψήφους τους και συγχρόνως βρίσκει μοχλό πίεσης προς την Ελλάδα. Η συμμετοχή του προέδρου Μπεγκάι σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι μια κλιμάκωση, καθώς επιδεινώνει τις τεταμένες διμερείς σχέσεις και υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και άμεση απάντηση από την ελληνική πλευρά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακριβή μου Ελλάδα: Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι – Νέα έρευνα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! «ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ χώρα» η Βρετανία (του Στάρμερ) για τον αντιπρόεδρο του Τραμπ...

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς (Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς), το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε και επίσημα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι την Δευτέρα, αποκάλεσε τη Βρετανία υπό την νέα κυβέρνηση των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ την πρώτη «πραγματικά ισλαμιστική χώρα» στον κόσμο που θα έχει πυρηνικά όπλα, προκαλώντας άμεσες αντιδράσεις από το Λονδίνο.

Μιλώντας σε μία διάσκεψη, ο γερουσιαστής Βανς από το Οχάιο, δήλωσε: «Μιλούσα πρόσφατα με έναν φίλο και συζητούσαμε για έναν από τους μεγάλους κινδύνους στον κόσμο, που φυσικά είναι η διάδοση των πυρηνικών όπλων, αν και, φυσικά, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό. «Και έλεγα, ποια είναι η πρώτη πραγματικά ισλαμιστική χώρα που θα αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο, και λέγοντας ότι ίσως είναι το Ιράν, ίσως το Πακιστάν, και μετά καταλήξαμε ότι ίσως στην πραγματικότητα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού μόλις ανέλαβαν οι Εργατικοί».

Αντιδράσεις από το Λονδίνο

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ, δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV: «Κοιτάξτε, δεν αποδέχομαι αυτόν τον χαρακτηρισμό, είμαι πολύ περήφανη για την πρόσφατη εκλογική επιτυχία που είχαμε ως Εργατικοί. Νομίζω ότι έχει πει πολλά ανάλαφρα πράγματα και στο παρελθόν», αναφερόμενη στον Βανς. Η Ρέινερ συμπλήρωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει στόχο να συνεργαστεί με όλους τους διεθνείς συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



UBS για Ελλάδα: «5 εκατομμύρια Έλληνες κατέχουν μόλις το 1,2% του ελληνικού πλούτου»!

«Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι»

17.07.2024 | 20:52

Η ετήσια έκθεση της UBS για την παγκόσμια οικονομία (2024 Global Wealth Report) αποκαλύπτει ότι το συνολικό επίπεδο πλούτου στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 11% κατά την τελευταία 15ετία.

Παράλληλα, ο διάμεσος πλούτος, που απεικονίζει την κατανομή του πλούτου, σημείωσε πτώση 31%.

Αυτή η πτώση δείχνει τη διεύρυνση της οικονομικής ανισότητας, καθώς οι πλουσιότεροι Έλληνες κατέχουν πλέον μεγαλύτερο μέρος του συνολικού πλούτου.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πλουσιότεροι 10% των Ελλήνων κατέχουν το 55,1% του συνολικού πλούτου, ενώ το κατώτερο 50% του πληθυσμού ή περίπου 5 εκατομμύρια κατέχει μόνο το 1,2% του πλούτου της χώρας!

Αυτή η αυξανόμενη ανισότητα αντανακλάται και στον αριθμό των εκατομμυριούχων, οι οποίοι ανέρχονται σε 79.000 άτομα.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η μέση αξία των περιουσιακών στοιχείων ανά ενήλικο στην Ελλάδα είναι 59.348 δολάρια, ενώ η διάμεση αξία είναι 26.416 δολάρια ανά ενήλικο.

Ανησυχητικό για τον πληθυσμό είναι πως η ανισότητα στην Ελλάδα εμφανίζει προοδευτικά αυξητική τάση, καθώς οι πλούσιοι καταφέρνουν να συγκεντρώνουν μεγαλύτερο μέρος του πλούτου.