Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Πεμπτη 18 Ιουλιου 2024


Πάλι θεωρίες περί οικογενειακής ευθύνης και προβληματικές οικογένειες που έχουν μεγαλώσει οι φονιάδες γυναικοκτόνοι. Θυμίζουν ναζιστικές θεωρίες περί συλλογικής ευθύνης. Να σας πληροφορήσω ότι στην πλειοψηφία τους έχουν μεγαλώσει στις καλύτερες οικογένειες. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Άλλωστε δεν έχει βγει τυχαία η παροιμία από ρόδο βγαίνει αγκάθι κι από αγκάθι βγαίνει ρόδο.

Σύμφωνα με έρευνες το 60% έχει μεγαλώσει με σωστές αρχές από την οικογένοια τους, αλλά είναι καθίκια και παλιοχαρακτήρες. Είναι αυτό που λένε, να μη σου τύχει. Είναι άτομα που πρέπει να αλλάζεις δρόμο άμα τα συναντήσεις. Φυσικά δεν σου παρουσιάζονται σαν παλιοχαρακτήρες που είναι, αλλά παίζουν θέατρο παριστάνοντας τους καλούς και σωστούς. Το ζήτημα είναι όταν μετά από 6 μήνες παρουσιάσουν τον κωλοχαρακτήρα τους, γιατί δεν φεύγει η άλλη με το πρώτο χαστούκι. Δεν μπορεί να καταλάβει τι θα επακολουθήσει? Γιατί οι γυναίκες πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει κάποιος αν έχει γεννηθεί παλιοχαρακτήρας? Σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν είμαι γυναίκα. Αλλά πιστεύω ότι ούτε και γυναίκες μπορούν να απαντήσουν. Γιατί οι συγκεκριμένες γυναίκες που βρίσκονται σε αυτήν τη θέση, εκτός από άτυχες έχουν και συγκεκριμένη ψυχολογία.

Το ζήτημα νομίζω είναι αν μια γυναίκα αποφασίσει να φύγει επιτέλους, το κράτος να είναι δίπλα. Και όχι να πηγαίνει στην αστυνομία, και η αστυνομία να αδιαφορεί! Όχι να πηγαίνει ο άλλος ο μελλοντικός γυναικοκτόνος στα δικαστήρια μετά τον ξυλοδαρμό, και οι δικαστές να τον αφήνουν ελεύθερο! Δεν καταλαβαίνουν τι θα επακολουθήσει? Και ένα μικρό παιδί το καταλαβαίνει! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Άμα είναι σάπιο το κράτος θα είναι σάπια και η κοινωνία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόφαση κόλαφος για την Ούρσουλα φον ντε Λάιεν – Αδιαφάνεια στην προμήθεια εμβολίων διαπίστωσε το ανώτατο δικαστήριο της εε

17/7/2024  -   13.56

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η απελπισία που νιώθουν πλέον οι οπαδοί της γνωστής παραθρησκευτικης οργάνωσης "Πιστοί της Επιστήμης", οι οποίοι επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται ως οι μόνοι που μπορούν να κατανοήσουν τα θαύματα της επιστήμης. 

Ο ένας θεσμός μετα τον άλλο υποκύπτουν στις θεωρίες συνωμοσίες των ψεκασμενων που αμφισβητούν την ασφάλεια των θαυματουργών ενέσεων του Αγίου Αλβέρτου του Μπουρλά. 

Το Γενικό Δικαστήριο λοιπόν έβγαλε απόφαση όπου μεταξύ άλλων λέει ότι 

"...ο παραγωγός ευθύνεται για κάθε ζημία που οφείλεται σε ελάττωμα του προϊόντος του και η ευθύνη του δεν δύναται να περιοριστεί ή να αποκλειστεί έναντι του ζημιωθέντος με ρήτρα περιορισμού ή απαλλαγής από την ευθύνη, δυνάμει της οδηγίας 85/374 (για θέματα ευθύνης λόγω ελαττωματικών προϊόντων)...."

Μάλιστα το Δικαστήριο βρίσκει παράξενη την αδιαφάνεια γύρω από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν με την φαρμακοβιομηχανία αφού 

"....Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έπρεπε να περιορίσει την πρόσβαση του κοινού σε ορισμένες λεπτομέρειες και ρήτρες των συμβολαίων αγοράς εμβολίων κατά της Covid-19 στη διάρκεια της πανδημίας....". 

Άκου φίλε μου πόσες λεπτομέρειες ξέφευγαν από τα σαΐνια της "σωστής πλευράς της επιστήμης" τόσο καιρό, γιατί δεν ήθελαν να τους περάσουν για ψεκες, η Έφη η Παγώνη με τον Βασιλακόπουλο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια απέραντη έρημος έξω από τη Λάρισα | Eικόνες μετά την πτώση των νερών στη λίμνη Κάρλα

 Σάββατο, Ιουνίου 15, 2024

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που αποκαλύπτονται μετά την πτώση των νερών στη λίμνη Κάρλα οκτώ μήνες από το απολύτως καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Έκταση γης που έχει ξεραθεί με τη συμβολή των πολύ υψηλών θερμοκρασιών θυμίζει σε μια απέραντη έρημο, ενώ γεωργικά μηχανήματα κι αγροτικός εξοπλισμός όπως καρούλες και χιλιάδες λάστιχα ποτίσματος έχουν αχρηστευθεί με τους τόνους λάσπης που «κουβαλούσαν» από τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Ότι κρυβόταν κάτω από τα νερά στην περιοχή της Κάρλας εδώ και 8 μήνες πλέον βγαίνει στην επιφάνεια…» γράφει νεαρός αγρότης σε ανάρτησή του, την οποία συνοδεύει με το ακόλουθο βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=5wp_eSiqpOk



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διευθύνων Σύμβουλος της Blackrock: «Τα κοινωνικά προβλήματα από την αντικατάσταση των ανθρώπων με μηχανές, θα λυθούν με την μετανάστευση και την μείωση πληθυσμού»!

3/5/2024

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blackrock, Λάρι Φινκ, μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και αναφέρθηκε στο αγαπημένο τους θέμα, την μείωση του πληθυσμού. Που μεταξύ άλλων οφελών για τον κόσμο, θα βοηθήσει στην αντικατάσταση ανθρώπων με μηχανές, όπου οι χώρες με μειωμένο πληθυσμό θα είναι καλύτερα προετοιμασμένες για τα κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από την αντικατάσταση των μηχανών από τον άνθρωπο.

Μιλώντας στην Ειδική Συνάντηση του WEF  για την Παγκόσμια Συνεργασία, την Ανάπτυξη και την Ενεργειακή Ανάπτυξη κατά τη διάρκεια ενός πάνελ με θέμα Investing Amid Global Fracture , ο Fink είπε ότι θα υπάρξει χάσμα μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών της μεσαίας τάξης που έχουν θεμέλια και εκπαίδευση και των αναπτυσσόμενων χωρών που έχουν αυξανόμενο πληθυσμό αλλά λίγη εκπαίδευση.

Με αυτό το χάσμα, ο Fink υποστήριξε ότι οι ανεπτυγμένες χώρες με μειωμένο πληθυσμό θα ήταν οι μεγάλοι νικητές όσον αφορά την ποιότητα ζωής, επειδή θα έχουν όλες τις τεχνολογίες για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και να ανυψώσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Μπορώ να υποστηρίξω ότι στις ανεπτυγμένες χώρες οι μεγάλοι νικητές είναι χώρες που έχουν μειωμένο πληθυσμό [] Αυτές οι χώρες θα αναπτύξουν γρήγορα τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία [] Τα κοινωνικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει κάποιος στην αντικατάσταση των ανθρώπων από μηχανές θα είναι πολύ πιο εύκολα σε αυτές χώρες που έχουν μειωμένο πληθυσμό

Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Larry Fink, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Απρίλιος 2024

Ενδιαφέρον έχει και η συνέχεια της ομιλίας του, που παρουσιάζει ουσιαστικά την ατζέντα μείωσης πληθυσμού και αντικατάστασης απο μετανάστες τρίτων χωρών. Μάλιστα ενώ ξεκινάει μιλώντας για σχέδιο, καταλήγει στο να λέει πως οι χώρες που αντιδρούν είναι ξενοφοβικές:

Πάντα πιστεύαμε ότι η μείωση του πληθυσμού είναι αιτία για αρνητική ανάπτυξη, αλλά στις συνομιλίες μου με την ηγεσία αυτών των μεγάλων, ανεπτυγμένων χωρών που έχουν ξενοφοβικές μεταναστευτικές πολιτικές, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει.

Αν η υπόσχεση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, εάν η υπόσχεση όλων αυτών μεταμορφώσει την παραγωγικότητα, που οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι θα είναι σε θέση να ανυψώσει το βιοτικό επίπεδο των χωρών, θα είναι η μείωση πληθυσμών.

Για τον Φινκ, λιγότεροι άνθρωποι σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής στον ανεπτυγμένο κόσμο. Για τους αυξανόμενους πληθυσμούς στον τρίτο κόσμο, ιδιαίτερα στην Αφρική, η εκπαίδευση και η μετανάσταυση θα είναι το κλειδί, σύμφωνα με τον CEO της BlackRock.

Το παράδειγμα της αρνητικής αύξησης του πληθυσμού πρόκειται να αλλάξει και τα κοινωνικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει κάποιος στην αντικατάσταση των μηχανών με τον άνθρωπο θα είναι πολύ πιο εύκολα σε εκείνες τις χώρες που έχουν μειωμένο πληθυσμό , είπε ο Φινκ.

Για εκείνες τις χώρες που έχουν αυξανόμενο πληθυσμό, η απάντηση θα είναι η εκπαίδευση για εκείνες τις χώρες που δεν έχουν θεμέλια κράτους δικαίου ή εκπαίδευσης, εκεί οι διαφορές θα γίνονται όλο και πιο ακραίες , πρόσθεσε.

Άρα έχουμε (για άλλη μια φορά) την παραδοχή, πως η μείωση πληθυσμού και ταυτόχρονα η αντικατάσταση πληθυσμών απο τρίτες χώρες είναι η ατζέντα της ελίτ του Νταβός.

Ας δούμε τώρα ποιος τα καταφέρνει καλύτερα να εξυπηρετήσει αυτή την ατζέντα:

Ουπς πάλι ο Μητσοτάκης, πάλι η Ελλάδα…

Βλέπουμε τον πρωθυπουργό να λέει ακριβώς αυτά που θα ήθελε να ακούσει ο διευθύνων σύμβουλος της Blackrock.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι “το πιο φλέγον σαν διάσταση του δημογραφικού ζητήματος δεν είναι η θέση κάποιων ακραίων ότι τάχα θα εξαφανιστεί το ελληνικό έθνος” Και αυτό όπως εκτίμησε το ελληνικό έθνος έχει αποδείξει για πολλούς αιώνες τώρα ότι και αντέχει και ανανεώνεται και εμπλουτίζεται.

“Πρέπει να ανοίξει επιτέλους και στη δική μας χώρα χωρίς προκαταλήψεις και ακραίες λαϊκίστικες κορώνες” και το θέμα της ένταξης στην ελληνική κοινωνία των νόμιμων μεταναστών.”

Εδώ απο ρεπορτάζ ξένων, πως η Ελλάδα χάνεται: Τα ξένα ΜΜΕ μιλούν για το «τέλος της Ελλάδας» καθώς οι θάνατοι εκτινάσσονται στα ύψη και η μείωση της γονιμότητας πέφτει σε επίπεδα ρεκόρ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην διευθυντής του CDC συνεχίζει να αποκαλύπτει: Γνωρίζαμε πως το εμβόλιο Covid βλάπτει και το προωθήσαμε εσκεμμένα!!! (τα ΜΜΕ κάνουν πως δεν ακούν τίποτα)

18/7/2024

Ομολογία εγκλήματος ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ, τα ΜΜΕ θάβουν προκλητικά το θέμα!

Αυτό είναι εξοργιστικό, μιλάμε για ομολογία εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας απο τον πλέον υπευθυνο οργανισμό (CDC) μέσω στόματος του διευθυντή του: Γνωρίζαμε πως τα εμβόλια σκοτώνουν αλλα δεχτήκαμε πιέσεις να τα προωθήσουμε!

Οι παρενέργειες του εμβολίου mRNA Covid σκόπιμα  «καλύφθηκαν» και  «υπο-αναφέρθηκαν» από τον οργανισμό για να αποτραπεί  η «διστακτικότητα του εμβολίου» στο κοινό, σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Δρ Robert Redfield.

Εμφανιζόμενος αυτή τη φορα στην ακρόαση του γερουσιαστή Ρον Τζόνσον για τον Covid, ο Δρ Ρέντφιλντ εξήγησε ότι το CDC επέλεξε να παραπλανήσει το κοινό σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες των εμβολίων κατά του Covid, επειδή εάν έβγαζαν τα πραγματικά δεδομένα, κανείς δεν θα είχε συναινέσει στον εμβολιασμό.

Αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από παραδοχή απάτης και εγκλήματος.

«Δεν υπήρχε η κατάλληλη διαφάνεια από την αρχή σχετικά με τις παρενέργειες αυτών των εμβολίων», συνέχισε να λέει ο πρώην διευθυντής του CDC. “

Και πιστεύω ότι υπήρξαν ακατάλληλες αποφάσεις από ορισμένους να προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν τις οποιεσδήποτε παρενέργειες επειδή υποστήριζαν πως έτσι το κοινό δεν θα ήθελε να εμβολιαστεί».

«Πιστεύω ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έγιναν ήταν φυσικά η επιβολή αυτών των εμβολίων. Ποτέ δεν έπρεπε να έχουν εξουσιοδοτηθεί. Δεν αποτρέπουν καθόλου τη μόλυνση, το ξέραμε είπαμε ψέματα. Έχουν παρενέργειες»:

Είναι σκάνδαλο ότι τα ΜΜΕ κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα απο τις αποκαλύψεις του Δρ Robert Redfield, ο οποίος ήταν και ο Νο1 υπεύθυνος (στο CDC) για την κυκλοφορία αυτού του δολοφονικού σκευάσματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Να σε τι χρησιμεύουν οι "κρίσεις" 

 -Για να δεις το πέρασμα της Ολυμπιακής φλόγας, πρέπει να πας στην ιστοσελίδα της Coca Cola, να υποβάλλεις αίτημα και αν. 

-Οι δάδες και τα μετάλλια είναι made Louis Vuitton...

-Σχεδόν όλα τα μνημεία-μουσεία της Γαλλίας, είναι περιτυλιγμένα με τεράστιες διαφημίσεις προϊόντων διάσημων οίκων και πολυεθνικών. Ειλικρινά μια αηδία! 

-Την ίδια ώρα συνεχίζουν να χαρίζουν σχεδόν σε ξένα μεγαλοσυμφέροντα και την τελευταία πέτρα της χώρας κι αν όχι, με τις πολιτικές τους αποδυναμώνουν και εξοντώνουν πάλαι ποτέ κραταιές γαλλικές επιχειρήσεις. 

-Πλέον αυτό που γίνεται δεν είναι ξεπούλημα, δεν είναι άκρατος νεοφιλελευθερισμός είναι εξαφάνιση από το χάρτη οτιδήποτε θυμίζει τα χαρακτηριστικά ενός λαού, μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας σημαντικής επικράτειας. Είτε πρόκειται για την πολιτιστική κληρονομιά, είτε για τη βιομηχανική, είτε για το savoir-faire σε εκπαίδευση, υπηρεσίες, εργασία, διαπροσωπικές σχέσεις, επαφές, παντού! 

-Εκείνο που επιδιώκουν είναι το αύριο να μη θυμίζει σε τίποτα το χθες και κυρίως στις νέες γενιές, που τις θέλουν εγκεφαλικά νεκρές, εύκολα χειραγωγήσιμες και που θα πιστεύουν σε έναν και μόνο θεό: την οθόνη κι ότι σκουπίδι τους δίνουν οι δυνάστες τους, εγκεφαλικά να καταναλώνουν.

-Είναι τουλάχιστον λυπηρό, όταν είσαι σκεπτόμενος να βλέπεις την εξελισσόμενη κατάντια και να γνωρίζεις τα επόμενα επεισόδια της αδικαιολόγητης αλλά ηθελημένης από την ηγεσία παρακμής και πνευματικής υποδούλωσης, ενός όμορφου λαού, που από το 2017 έχει εξαπατηθεί σε ακραίο βαθμό.

-Και προσεχώς Κυρίες και Κύριοι, στο γαλλικό προσκήνιο, ετοιμάζεται να μπει το ΔΝΤ, για την επόμενη φάση…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pfizer Gate / Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι: Η Φον ντερ Λάιεν ισχυρίζεται πως έχασε τα μηνύματα που αντάλλαζε με τον Μπουρλά – Ενώ ο Μπουρλά αρνείται να καταθέσει για 2η φορά… Τίποτα το ύποπτο!

17/7/2024

Η Επιτροπή της Φον ντερ Λάιεν ισχυρίζεται πως έχασε τα συμβόλαια των εμβολίων της Pfizer την παραμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επιβεβαίωση της υποψηφιότητάς της ως Προέδρου της Επιτροπής.

Η Φον ντερ Λάιν έχασε τα μηνύματα που αντάλλαζε με τον κτηνίατρο, ο κτηνίατρος δεν πάει για 2η φορά να καταθέσει στην επιτροπή της ΕΕ γιατί κάπου εκεί στο Ισραήλ… ψάχνουν λέει να βρουν που καταχώνιασαν τα συμβόλαια της Φάιζερ.

Τίποτα το ύποπτο….

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ECJ) ακύρωσε σήμερα (17 Ιουλίου) την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απόκρυψη ορισμένων τμημάτων των συμβάσεων εμβολίων για τον COVID, εν μέσω των προσπαθειών της Von der Leyen να κερδίσει την υποστήριξη για επανεκλογή.  

Σύμφωνα με την ομάδα, η απόφαση να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο ήρθε μετά από πολύμηνη αλληλογραφία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ζητούσε διαφανή πρόσβαση στις συμβάσεις, στις οποίες η εκτελεστική εξουσία παρείχε μόνο μια πολύ διορθωμένη εκδοχή της. 

Το ΔΕΚ αποφάσισε σήμερα ότι η Επιτροπή δεν έδωσε επαρκή πρόσβαση στις συμφωνίες αγοράς και θεωρεί ότι η απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας να δημοσιεύσει μόνο αναδιατυπωμένες τις συμβάσεις είναι ελλιπής.  

Η απόφαση ήρθε μόλις μία ημέρα πριν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίσει για τον επαναδιορισμό της Φον ντερ Λάιεν ως Προέδρου της Επιτροπής.  



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυρηνική ενέργεια: Πρόθεση (και) της ελληνικής Κυβέρνησης για χρήση πυρηνικών αντιδραστήρων

15/7/2024

Ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας Νίκος Τσάφος επανέλαβε αυτά που πρόσφατα δήλωσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για παρακολούθηση των τεχνολογιών και ενδεχόμενη αξιοποίηση της πυρηνικής ενέργειας

Την ίδια χρονική στιγμή, που η Ιταλία επαναφέρει στην ενεργειακή της ατζέντα την πυρηνική ενέργεια, το ίδιο επιχειρεί εδώ και μερικές ημέρες η ελληνική κυβέρνηση.

Πρώτα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο του Economist («Economist Government Roundtable»),   έθιξε το θέμα της πυρηνικής ενέργειας. Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, έκανε το ίδιο ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Τσάφος (σ.σ. πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, που όταν εργαζόταν ως αναλυτής στις ΗΠΑ το 2020 είχε αποκαλέσει τα κατεχόμενα της Κύπρου Κύπρο ως «Τουρκική Δημοκρατία της Β. Κύπρου», ζητώντας εκ των υστέρων συγγνώμη και λέγοντας ότι έκανε λάθος, δίχως βέβαια να δικαιολογείται το ανεπίτρεπτο σφάλμα του αναλυτή, που όφειλε να γνωρίζει).

O κ. Τσάφος ανέφερε στην Καθημερινή ότι είναι μια τεχνολογία που πρέπει να την παρακολουθούμε για να είμαστε έτοιμοι όταν ωριμάσει να σχεδιάσουμε ενδεχόμενη αξιοποίησή της ενώ σε πρόσφατο συνέδριο για ενεργειακή θέματα είχε εκδηλώσει προβληματισμό για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Ο Πρωθυπουργός στο πρόσφατο «Economist Government Roundtable» μιλώντας – μάλλον καθόλου συμπτωματικά  – με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, έθιξε το θέμα της πυρηνικής ενέργερειας και των μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων. Όπως είπε ο κ. . Μητσοτάκης, «η Ευρώπη ήταν και παραμένει ηγέτιδα δύναμη στην πυρηνική τεχνολογία. Η Ελλάδα δεν διαθέτει πυρηνική ενέργεια. Δεν υπάρχει τρόπος να φτάσουμε στο ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών χωρίς την πυρηνική ενέργεια. Επενδύουμε, λοιπόν, ως Ευρωπαίοι, στην επόμενη γενιά μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων;»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ψηφίζουνε τόσα χρόνια είπαμε; Ταξιδέψτε με "ασφάλεια" σας λένε..

Αδιανόητο: Η Hellenic Train διεκδικεί αποζημιώσεις γιατί έχασε λεφτά μετά την τραγωδία στα Τέμπη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ακυβέρνητη(με την βοήθεια των υπόλοιπων φιλελέδων..ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) ως "οικολόγοι" της "εγκληματικής αλλαγής" στέλνουν τον λιγνίτη μας στην Γερμανία..σε σαράντα καινούργια εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση λιγνίτη...γιατί όπως ξέρετε οι Γερμανοί ξέρουν καλύτερα να καίνε την ανθρωπότητα για το συμφέρον τους. Αυτοί ψηφίσανε τέτοιους είπαμε; Πληρώνουμε όμως όλοι ηλεκτρικό ρεύμα τώρα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Βιαστήκατε νά κατηγορήσετε τόν Αυγενάκη γιά βίαιη συμπεριφορά.?? 

"Ο υπάλληλος τού Αεροδρομίου (ονόματα δέν μάς λένε.) μετά από αρκετές μέρες (15) θυμήθηκε ότι δεν δέχτηκε βίαιη συμπεριφορά από τόν Αυγενάκη και απέσυρε τήν Μήνυση !!!!

-Έκαναν διαγωνισμό γιά τήν πλήρωση θέσης γιατρού σέ ΜΕΘ,.

Ενδιαφέρον εκδήλωσε 80χρονος γιατρός,.13_χρόνια_Συνταξιούχος.!!

Τό Υπηρεσιακό-συμβούλιο ενέκρινε τήν πρόσληψη του. 

Καλή σταδιοδρομία ......

Ελλάς τό μεγαλείο σου !!!!

-Στήν πολιτισμένη δύση 

Ελβετία: Κυκλοφόρησε καί πωλείται κάψουλα αυτοκτονίας 

μέ δικαίωμα επιλογής 

1.)Στόν Παράδεισο,.&' 2.)Στην κόλαση.,.

Μιά μέρα στόν Παράδεισο καί μία στήν Κόλαση εναλλάξ.!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΠΑ..ας το δούμε...πληρώνεστε μεροκάματο,μισθό ή σύνταξη.Φορολογείστε γι' αυτό. Ωραίιιααα....πάμε παρακάτω..Φόρος Προστιθέμενης Αξίας...δηλαδή; εγώ ο καταναλωτής..αγοράζοντας κωλόχαρτο ή φαΐ..ή σαπούνι κλπ...προσθέτω με την ενέργειά μου αυτή αξία στο χέσιμο ή το πλύσιμο ή το ντύσιμο; Και δεν σταματάμε εκεί...έρχονται τα φιλελέδια με τα τεκμήρια(άλλο φεουδαρχικό χαράτσι) και χαρακτηρίζουν ακόμα και τα παιδιά μας τεκμήρια. Επόμενο βήμα..φορολογείται το στοιχειώδες,φυσικό δικαίωμα στην κατοικία...φορολογείται με Φ.Π.Α..(γιατί;) το φάρμακο πέρα απ' τον φόρο εισοδήματος του φαρμακοποιού...αλλά..."φορολογείται" ο βιομήχανος..με μηδέν φόρους..(κι ο εφοπλιστής επίσης με διατηρούμενο νόμο της χούντας...) γιατί τα κάνει "πάτσι-πόστα" το λογιστήριο του με τα επεγδυτικά έξοδα(που τα πληρώνει ως ΕΣΠΑ-παλαιότερα Μ.Ο.Π.-ο φορολογούμενος) επιχορηγήσεις και "ζημίες" -συν τις απειλές κάτω απ' το τραπέζι στην κυβέρνηση πως θα κάνει απολύσεις και θα κλείσει την παραγωγή-το ίδιο πράττοντας κι ο κάθε σκατέμπορας μεγάλος ή μικρός. Επομένως...το μέγιστο του εισοδήματος(συν την προμήθεια συναλλαγών που αποκομίζουν ανέξοδα οι τράπεζες)του εργαζόμενου, καταλήγει νά 'ναι φόρος..χωρίς ανταπόδοση που ξεκάθαρα ορίζει το έστω αστικό σύνταγμα. Κι  πάνε οι δεξιοί του τρικέφαλου τέρατος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ  και χειροκροτούνε ψηφίζοντας; Πόσο ηλίθιοι πιά;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Μετά από διάστημα περίπου 1 μήνα πραγματοποιήθηκε και πάλι ανταλλαγή αιχμαλώτων ανάμεσα στη ρωσική και την ουκρανική πλευρά, με τη διαμεσολάβηση (και πάλι) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων: 95 προς 95. Η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στους Ρώσους και τους Ουκρανούς αιχμαλώτους, είναι ότι οι Ρώσοι είναι πανευτυχείς που επ8στρέφουν σπίτια τους, ενώ οι Ουκρανοί καταριούνται τη μοίρα τους, αφού είναι βέβαιο ότι με την επιστροφή τους το καθεστώς Ζελένσκι θα τους αποστείλει σε χρόνο dt και πάλι στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν (από ουκρανικά, μάλιστα, ΜΚΔ), όπου δείχνουν Ουκρανούς πρώην αιχμαλώτους να κλαίνε που επιστρέφουν στην «κάτι σαν χώρα» τους, απεικονίζουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την κατάσταση…

* Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι η διοίκηση των VSU στέλνει στις περιοχές του  τμήματος του Χάρκοβου ως «αναλώσιμους» πρώην κρατούμενους των φυλακών. Η σύλληψη από τις ρωσικές δυνάμεις αρκετών από αυτούς ως αιχμαλώτων, δίνει πολύτιμες μαρτυρίες για τη συμπεριφορά και τη ρητορική των Ουκρανών διοικητών μονάδων και την «πλύση εγκεφάλου» στην οποία υποβάλλουν τους υφισταμένους τους. Μεταξύ άλλων, οι Ουκρανοί διοικητές υπόσχονται στο προσωπικό των μονάδων τους, ότι σε περίπτωση που καταφέρουν να επιτεθούν επιτυχημένα και φτάσουν μέχρι το Μπέλγκοροντ (!!!), θα επιτρέψουν στους στρατιώτες τους να καταληστεύσουν, να βιάσουν και να σκοτώσουν τον ντόπιο πληθυσμό… Τα λόγια περιττεύουν, νομίζω...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Για κάθε στρέμμα που νοικιάζω», λέει ο κ. Μπρέλλας, «δίνω περίπου 40 ευρώ το χρόνο στους ιδιοκτήτες. Κι έρχεται τώρα η εταιρεία και τους δίνει 180 ευρώ για να βάλει φωτοβολταϊκά. Πώς μπορώ να το ανταγωνιστώ αυτό; Πάει, χάνεται το χωράφι αυτό από την παραγωγή».

«Σ’ όλους μας ήρθανε» εξηγεί, για το πώς κλείνονται οι συμφωνίες των εταιρειών με τους ιδιοκτήτες της γης. «Μας πήρε τηλέφωνο ένας μεσίτης της εταιρείας, έναν-έναν στο χωριό, για να δώσουμε τα χωράφια μας. Όσοι δουλεύουμε τα χωράφια δεν τα δίνουμε.

Οι περισσότεροι που τα δίνουν, δεν καλλιεργούν οι ίδιοι.

Μπορεί να είναι παιδιά που έχουν φύγει στην Αθήνα κι έχουν μια κληρονομιά, χωρίς να έχουν καμία σχέση. Οπότε τα δίνουν, τα λεφτά είναι πολλά».

«Μου έδωσαν κι εμένα 180 ευρώ [για κάθε στρέμμα]» λέει ο κ. Μπρέλλας. «Όμως αποφάσισα να μη το δώσω και να επενδύσω στο χωράφι, γιατί γύρισα πίσω για να φτιάξω κάτι για τα παιδιά μου. Στα παιδιά μας θα απολογηθούμε στο μέλλον. Αλλά μάλλον αυτό θέλουν, να μας διώξουν όλους από εδώ».

Σχολιο.-  Βλέπω τις σημερινές τιμές λοιπόν που λένε:Ελλάδα 176 και κάτι η Mwh όταν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης πέφτει σημαντικά εκτός της Ιταλίας και Ισπανίας(που δεν φαίνονται στο screenshot)οι οποίες ανεβαίνουν αν και ακόμα της Ιταλίας που είναι η ακριβότερη(117.κάτι)απέχει σημαντικά από της Ελλάδος.Η πηγή μου είναι αξιόπιστη μιας και το Trading Economics σε πολλές περιπτώσεις παίρνει data από τις κυβερνήσεις των εκάστοτε χωρών.

Υπ´όψην πως οι χώρες με την φθηνή ενέργεια χρησιμοποιούν λιγνίτη.Αν παρεμβάλλεται το αέριο στην παραγωγή(για οικολογικούς λόγους)η τιμή είναι υψηλή και έχει λογική βάση διότι το αέριο είναι πάνω από 35% ακριβότερο σε σύγκριση με τι ήταν προ πενταετίας με την «στροφή στην πράσινη ενέργεια».

Σχολιο.-  Είμαστε η μπαταρία της ΕΥΡΏΠΗΣ...Κουλης κ η συμμορία του αποφασίζουν

Σχολιο.-  ...ισοπεδώνουν και πακτώνουν με τσιμέντο εκτάσεις μεγέθους γηπέδου ,για κάθε μια ανεμογεννήτρια όλες τις βουνοκορφές ,καίγοντας δάση και πανίδα...και ότι απομένει κυρίως καλλιεργήσιμο έδαφος ...πλημμυρίζει και έπειτα γεμίζει καθρεφτάκια φωτοβ/κα ....στο τέλος θα μας μείνουν τα καθρεφτάκια σαν τους ιθαγενείς της Β Αμερικής.... μας εξοντώνουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθήνα, 18/7/2024

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται αρκετά να κρατήσουν τις ισορροπίες μέσα τους και έρχεται κάποια στιγμή που δεν μπορούν να κρατηθούν αποκαλύπτοντας τελικά την πραγματική τους πλευρά.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ιωσήφ Βάνγκερ του ραδιοφωνικού σταθμού Cosmos fm 99.5 που ανήκει στην ΕΡΤ. 

Ο Βάνγκερ σε πρόσφατη εκπομπή του ενημέρωσε το κοινό του ότι δεν θα ξαναβάλει μουσική του συγκροτήματος Thievery Corporation, λόγω του ότι αυτοί σηκώσανε τη σημαία της Παλαιστίνης στην πρόσφατη συναυλία τους που έγινε στην Ελλάδα(φωτό). Για να υποστηρίξει αυτή την επιλογή του μάλιστα, επικαλέστηκε όλη την γνωστή σιωνιστική προπαγάνδα που ξεπλένει όλα τα ισραηλινά εγκλήματα στην Παλαιστίνη.

Αυτή η στάση του συγκεκριμένου παραγωγού ίσως να μην αποτελούσε πρόβλημα αν ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση ενός φανατικού Σιωνιστή που υπερασπίζεται ολοκληρωτικά το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ. Όταν όμως αυτή έρχεται ως συνέχεια μίας σειράς "ατυχών συμβάντων" που στρέφονται απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, σε όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ, τότε πιστεύουμε πως υπάρχει ζήτημα και μάλιστα μεγάλο.

Είναι άλλωστε νωπά τα ρεπορτάζ της απεσταλμένου της ΕΡΤ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, Ευτυχίας Πενταράκη που πανηγύριζε γεμάτη ενθουσιασμό με τους ισραηλινούς δολοφόνους του IDF, για την έναρξη της ισραηλινής επέμβασης στην Λωρίδα της Γάζας.

Τα ερωτήματα που τίθονται είναι συγκεκριμένα. 

- Με ποια κριτήρια επιλέγονται αυτοί οι δημοσιογράφοι, οι παρουσιαστές και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί για να καλύψουν τα γεγονότα ή να εκφράσουν τις απόψεις τους και να επηρεάσουν με αυτές τον κόσμο; 

- Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τι θέση παίρνουν για όλα αυτά; Ποια είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη τους και η στήριξη τους σε έναν αγωνιζόμενο λαό που βιώνει μία γενοκτονία αλλά και στο εγχώριο επαναστατικό κίνημα που στο πρόσφατο παρελθόν βρέθηκε στα κάγκελα για να μην χάσουν τις δουλειές τους;

- Όταν ζητούσαμε και διεκδικούσαμε να διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ τι εννοούσαμε ακριβώς; Το να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι της να απολαμβάνουν τις απολαβές ενός δημόσιου υπαλλήλου ή ένα κανάλι που θα ακούγονται όλες οι φωνές με αντικειμενικό τρόπο; 

-Τα κόμματα και οι άλλες συλλογικότητες που βρέθηκαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πριν κάποια χρόνια τι λένε σήμερα για αυτή την κατάντια;

Δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε κάποια απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα,το δεδομένο γεγονός είναι πως η ΕΡΤ είναι ένα όργανο σιωνιστικής προπαγάνδας και απόλυτα εχθρικό τόσο για την Παλαιστίνη αλλά και για τον ελληνικό λαό. Ένα όργανο προπαγάνδας που δυστυχώς αποδείχθηκε πολύ χειρότερο από την ΝΕΡΙΤ δίνοντας σε όλους όσους αγωνιστήκαμε για να μην χάσουν οι εργαζόμενοι της δουλειά τους και να κρατήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, μία τεράστια ήττα. Μία πανωλεθρία που δεν αντέχεται.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη 

«Γασσάν Καναφάνι»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαχαχαχα!

Όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση το 1987 κι ο Ελευθερος Τύπος έλεγε  ... «ΠΑΣΟΚικό κόλπο ο καύσων». Τώρα το λέμε  κλιματική αλλαγή…. Το δούλεμα πάει σύνεφο διαχρονικά….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Κόστος στέγασης (%) ως προς το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών (2023 ή νεότερη διαθέσιμη χρονιά)

-Η  Ελλάδα εμφανίζεται στην πρώτη θέση (35,2%) όσον αφορά στο ποσοστό του κόστους στέγασης ως προς το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Στην δεύτερη θέση το  Λουξεμβούργο (27,6%) και στην τρίτη η  Δανία (25,9%).

Ο μέσος όρος στην  Ε.Ε. είναι 19,7%

-Εξετάζοντας τέλος, τα στοιχεία για το φτωχότερο μέρος του πληθυσμού, στην Ελλάδα, το ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος που πηγαίνει στο κόστος στέγασης ανέρχεται στο 62,4% και είναι και πάλι στην πρώτη θέση.

Σχολιο.- Γιατί όλα είναι εις βάρους των Ελλήνων ? Τρόφιμα,καύσιμα ,στέγη, χαμηλό εισόδημα? Που θα καταλήξει αυτό! 

Σχολιο.- Για Ολλανδία δεν ισχύει, δωμάτιο 500 στουντιο 1100 σπίτι 1800+++ και αν βρεις

Σχολιο.- βασικός μισθός 700 και μέσος μισθός γύρω στα 1200 στούντιο 450 γύρω από το πανεπιστήμιο πάνω από 600 σπίτι διαμέρισμα μικρό από 400 μέχρι 1000 σε κάποιες περιοχές σπίτια ( όπου υπάρχουν Ωραιόκαστρο , Φυλιρο) 1300+ και σε κάποιες Πανόραμα, 751, φράγμα Θέρμης , ελαιώνας 1800 + άμα βρεις

Σχολιο.- 

ήξερα πως είστε χαλια ,αλλα τόσο χαλια οχι,



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΝΔούδες, αφού ψήφισαν Κασσελάκη ανά την χώρα, τώρα ετοιμάζονται για ομαδική πριμοδότηση της Αννούλας, με γραμμή άνωθεν. Κάτι ξέρω και το λέω...

Θα γελάσουμε .

Σχολιο.-  Αν και θάλεγε κανείς, όποιος κι αν έβγαινε....τα ίδια σχεδόν

Σχολιο.-  Συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ πρώτο βιολιτζή;

Σχολιο.- Και το σύστημα φροντίζει για μας  !!!!

Σχολιο.-  Τη πόρτα της λέσχης Μπίλντεμπέργκ όποιοι τη διαβαίνουν είναι αδελφοποιητοί,για κόμματα θα μιλάμε τώρα?

Σχολιο.- Ότι δηλαδή η Αννούλα θα φέρει το κάτι καινούργιο και διαφορετικό. Πραγματικά θα γελάσουμε πολύ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί να ψηνόμαστε απ'τηνΖέστη,

αλλά δουλεύουν στο φουλ οι ΑΠΕ !

και το ρεύμα αυξήθηκε μόνο 200%

Αν είχε συννεφιες και δροσιά θα αυξανόταν 800% ( Θοδωρής Σκυλ@κ@κης σπίκινγκ Υπορδός ενέργειας του ΕυρωΕνωσίτικου ''χώρου'' οι Γερμανοί αποφάσισαν να συνεχίζουν να την ονομάζουν Ελλάδα και έβαλαν νατον διαχειρίζονται ελληνόφωνες Γκαουλάιτερ)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζο Μπάιντεν : Βρέθηκε θετικός στον Covid-19 -  Όργιο φημών για παραίτηση από τις εκλογές του Νοεμβρίου

Λευκός Οίκος  Θα παραμείνει σε απομόνωση  για μερικά 24ωρα

Αυτό το πολυμπολιασμένο ανοϊκό μορμολύκειο,αποτελεί την διασημότερη ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ,αυτού που κραυγάζουμε από την αρχή του 2021,δηλαδή ότι τα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ αδειοδοτημένα σύμφωνα με τις ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ προϋποθέσεις κλινικών ερευνών και μελετών μπόλια,το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που εξασφαλίζουν στους εμβολιασμένους,είναι ότι θα είναι ισοβια φορείς της ανεξέλεγκτης και τοξικότατης προτεϊνης ακιδας,η οποία περιοδικά θα τους νοσεί,όποτε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παθαίνουν στο διηνεκές αυτό το οποίο ήθελαν ν’αποφύγουν και γιαυτό άλλωστε μπολιάστηκαν…τρέξτε λοιπόν για το «επικαιροποιημένο»…αφού…«οι επόμενες βδομάδες θα είναι κρίσιμες»…λόγω της ΔΗΘΕΝ αναζοπύρωσης του πολλαπλά ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟΥ ως προς την νοσηρότητα του ιού…μην χάσετε…!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ποιοί άνοιξαν τον δρόμο στον Αττίλα":Σαν σήμερα,15 Ιουλίου 1974,οι προδότες χουντικοί, μαζί με εγχώριους συνεργάτες τους,πραγματοποιούν πραξικόπημα , ανατρέπουν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακάριο και εγκαθιστούν κυβέρνηση-μαριονέτα υπό το δημοσιογράφο Νικόλαο Σαμψών.

Η περίοδος εκείνη βρίσκει την Κύπρο στη δίνη δολοπλοκιών, συνωμοσιών, διχαστικών κηρυγμάτων, πολιτικών δολοφονιών και μηχανορραφιών Ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Κεντρικό ρόλο παίζει η οργάνωση που είχε δημιουργήσει ο φασίστας στρατηγός Γρίβας, η ΕΟΚΑ Β’. 

Με κάθε είδους ενίσχυση από τη χούντα της Αθήνας και ψευτοπατριωτικά κηρύγματα,οι παραστρατιωτικοί της ΕΟΚΑ Β΄ οργανώνουν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων,κλοπές όπλων από στρατόπεδα της Εθνοφρουράς, τρομοκρατικά χτυπήματα, για να πέσει, σαν ώριμο φρούτο, η"εθνοσωτήριος" επέμβαση. 

Η χούντα της Αθήνας, υπό τον Ιωαννίδη, καταστρώνει σχέδιο πραξικοπήματος, το οποίο μάλιστα στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες αναφέρεται με την κωδική ονομασία "Κόκα Κόλα"! Οι Αμερικανοί διαβεβαιώνουν τη χούντα ότι οι Τούρκοι δεν θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εισβάλουν στην Κύπρο. 

Το πρωί της Δευτέρας, 15 Ιούλη, ο Μακάριος επιστρέφει από τη θερινή του κατοικία στο προεδρικό μέγαρο. Στις 8.30 π.μ. και ενώ δεχόταν μια ομάδα παιδιών από την Ελληνική παροικία του Καΐρου ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί. 

Ακολουθεί βομβαρδισμός του προεδρικού μεγάρου, με όλμους και ρουκέτες. Υποστηριζόμενοι από ισχυρές δυνάμεις τεθωρακισμένων, οι κινηματίες της Εθνικής Φρουράς κάμπτουν τη σθεναρή, αλλά άνιση, αντίσταση των ανδρών του Εφεδρικού Σώματος, της προεδρικής φρουράς και κάποιων εθελοντών. 

Οι πρώτοι πραξικοπηματίες αξιωματικοί που εισβάλλουν στο μέγαρο ψάχνουν, με το πιστόλι στο χέρι, τον Μακάριο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι πραξικοπηματίες μεταδίδουν από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Λευκωσίας ότι είναι νεκρός.

Η είδηση προκαλεί τους πανηγυρισμούς της χούντας των Αθηνών, όμως, λίγες ώρες αργότερα, στις 3 μ.μ. όλοι παγώνουν. Από έναν μικρό ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Πάφου ακούγεται: "Ελληνικέ κυπριακέ λαέ! Γνώριμη είναι η φωνή που ακούεις. Γνωρίζεις ποίος σου ομιλεί. Είμαι ο Μακάριος… Δεν είμαι νεκρός, όπως η χούντα των Αθηνών και οι εδώ εκπρόσωποί της θα ήθελαν… Η χούντα δεν πρέπει να περάσει και δε θα περάσει. Νυν υπέρ πάντων ο αγών".Είχε καταφέρει να διαφύγει. 

Μέχρι το πρωί της 16ης Ιουλίου, όλη η Κύπρος βρισκόταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών. Κατά το προδοτικό πραξικόπημα και την ένοπλη επέμβαση της χούντας 91 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν. 

Η εισβολή της χούντας στην Κύπρο και η πραξικοπηματική ανατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας άνοιξαν τον δρόμο στην Τουρκία, η οποία, με πρόσχημα το πραξικόπημα, εισέβαλε στην Κύπρο πέντε ημέρες αργότερα.

Το Σάββατο, 20 Ιουλίου 1974, άρχισε η Τουρκική εισβολή και οι πραξικοπηματίες της χούντας υπό τον Νικόλαο Σαμψών κατέρρευσαν μαζί με την χούντα της Ελλάδας. Οι Τούρκοι κατέλαβαν αρχικά το 3% από το βόρειο κομμάτι του νησιού με τη επιχείρηση «Αττίλα 1» και συγκεκριμένα την Κερύνεια και την περιοχή γύρω από την πόλη.

Αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έρχεται εσπευσμένα από το Παρίσι, και παραλαμβάνει μια διαλυμένη χώρα με έναν διαλυμένο στρατό. Και λέει την περιβόητη φράση «Η Κύπρος κείται μακριάν».

Στις 23 Ιουλίου κηρύχθηκε εκεχειρία και τόσο η Χούντα των Αθηνών όσο και η πραξικοπηματική κυβέρνηση της Κύπρου κατέρρευσαν. Ακολούθησαν δύο γύροι διαβουλεύσεων στη Γενεύη μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών, στις οποίες η Τουρκία ζητούσε ομοσπονδιακή λύση, ανταλλαγή πληθυσμού και το 34% των εδαφών της Κύπρου να ελέγχεται από τους Τουρκοκύπριους. Στις 14 Αυγούστου, οι συνομιλίες της Γενεύης κατέρρευσαν και μόλις 1 ώρα μετά η Τουρκία ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση («Αττίλας ΙΙ»), κατά την οποία μέσα σε 3 ημέρες κατέλαβε το 36,2% του νησιού και εκτόπισε 120 χιλιάδες Ελληνοκύπριους (άλλες 20 χιλιάδες παρέμειναν εγκλωβισμένοι), ενώ συνολικά σκοτώθηκαν περίπου 3 χιλιάδες ελληνόφωνοι Κύπριοι.

Γύρω στις 150.000 άνθρωποι (πάνω από το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού και το ένα τρίτο των ελληνόφωνων Κυπρίων) προσφυγοποιήθηκαν. Ένα χρόνο αργότερα, 60.000 περίπου Τουρκοκύπριοι, μετακινήθηκαν από τις ελεύθερες νότιες περιοχές, στις ελεγχόμενες από τις τουρκικές δυνάμεις βόρειες περιοχές.

Η Τουρκία κατέλαβε το 36,2% της εδαφικής επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτόπισε βίαια περίπου 200.000 Ελληνοκυπρίους από τις εστίες τους,μια τραγωδία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

Οι δήθεν "υπερπατριώτες" και χουντικοί, μαζί τους φασίστες και ακροδεξιούς λακέδες τους στην Κύπρο (που υλοποίησαν την χουντική εισβολή και ένοπλή επέμβαση) και με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, άνοιξαν τον δρόμο στην Τουρκική αστική τάξη και την καταστροφή του Κυπριακού λαού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης : 

Η απόφαση του εχθρικού κοινοβουλίου που αντιτίθεται στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους επιβεβαιώνει την αδιαμφισβήτητη αλήθεια της αποτυχίας της λεγόμενης λύσης των δύο κρατών και ότι ο αγώνας είναι υπαρξιακός, με τη λύση να είναι ένα παλαιστινιακό κράτος σε ολόκληρο το εθνικό έδαφος. 

Η απόφαση του εχθρικού κοινοβουλίου «της Κνεσέτ» να περάσει νόμο που αντιτίθεται στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους επιβεβαιώνει την αναμφισβήτητη και εδραιωμένη αλήθεια ότι η σιωνιστική οντότητα είναι μια αποικιοκρατική οντότητα, μια οντότητα εποίκων και εθνοκάθαρσης, ότι ο αγώνας απέναντί της είναι αγώνας υπαρξιακός και ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την αποχώρησή της από τη γη μας και την ίδρυση μιας δημοκρατικής Παλαιστίνης σε ολόκληρο το εθνικό έδαφος, με πρωτεύουσα την Αλ-Κουντς, μετά την εκδίωξη αυτής της οντότητας.

Η απόφαση αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της αποτυχίας της λεγόμενης λύσης των δύο κρατών και των μεγάλων δεινών που ο λαός μας έχει υποστεί λόγω της προσκόλλησης στις ψευδαισθήσεις αυτής της λύσης ή της συνέχισης των λύσεων παράδοσης και διαπραγματεύσεων, που έχουν ενισχύσει την παρουσία της κατοχής και έχουν κλιμακώσει την επιθετικότητα και την πολιτική του εποικισμού σε βάρος του λαού μας. 

Η απόφαση αυτή πρέπει να μετατραπεί σε μια πραγματική εθνική ευκαιρία για να συσπειρωθούμε γύρω από την επιλογή της αντίστασης, καθώς είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Επιπλέον,καλούμε την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής να εγκαταλείψει τo καταστροφικό πλαίσιο διαπραγματεύσεων και διευθετήσεων, να ξεκόψει από τις αυταπάτες των διαπραγματεύσεων ή της περιβόητης λύσης των δύο κρατών και να επιστρέψει στη δέσμευση απέναντι στις σταθερές και τη συναίνεση του λαού μας. Με αυτόν τον σιωνιστικό εχθρό δεν υπάρχουν λύσεις παρά μόνο η αντίσταση και τίποτα άλλο.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κεντρικό Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

18 Ιουλίου 2024



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ - Ποιά είναι η Λόρανς Τουμπιάνα, η επίδοξη Πρωθυπουργός του Νέου Λαϊκού Μετώπου που δεν πείθει την Ανυπότακτη Γαλλία ;

Αρχιτέκτονας της Συμφωνίας του Παρισιού, αυτή η φιγούρα της «κλιματικής διπλωματίας» μπόρεσε, το 2015, να βάλει τον κόσμο γύρω από το τραπέζι για τη Συμφωνία για το Κλίμα και σήμερα θα μπορούσε να είναι η αιτία μιας ρήξης στο εσωτερικό του NΛΜ, σε αναζήτηση ονόματος για την Πρωθυπουργία.

Τουμπιάνα ή όχι Τουμπιάνα ; Αυτό είναι το δίλημμα που διχάζει το ΝΛΜ μετά την απόρριψη από την Ανυπότακτη  Γαλλία.

Οι Σοσιαλιστές απέρριψαν την προέδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της La Reunion, Hughette Bello, ως υποψήφιας της Συμμαχίας της Αριστεράς για τη θέση της Πρωθυπουργού. 

Η αντιπρόταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (που υποστηρίζεται από οικολόγους και κομμουνιστές) για την Τουμπιάνα επανέφερε χθες, 16 Ιουλίου, τη διελκυστίνδα στο εσωτερικό του εύθραυστου συνασπισμού. 

Η οικονομολόγος Τουμπιάνα, πρόεδρος του Fondation européenne pour le climat από το 2017, δεν πείθει την Ανυπότακτη Γαλλία.

Ο συντονιστής της Α.Γ., Manuel Bompard, που παραχώρησε συνέντευξη για το θέμα στο France2, θεωρεί ότι «δεν είναι σοβαρή αυτή η πρόταση, διότι θα έκανε τους Μακρονιστές να ξαναμπουν από το παράθυρο» (η Tουμπιάνα έχει διατελέσει σε διάφορες θέσεις των κυβερνήσεων Μακρόν)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σλοβακία αντιτίθεται στην τιμωρία της Ουγγαρίας από την ΕΕ για την επίσκεψη του Όρμπαν στη Ρωσία

Οι εκπρόσωποι της Σλοβακίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα αντιταχθούν στην τιμωρία της Ουγγαρίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα και το Πεκίνο, δήλωσε ο επικεφαλής της σλοβακικής κυβέρνησης Ρόμπερτ Φίτσο.

«Χθες έδωσα εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να διασφαλίσει ότι οι εκπρόσωποί μας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα συμφωνήσουν με κανέναν τρόπο με τις κυριολεκτικά τρελές ιδέες να τιμωρηθεί η Ουγγαρία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, για την επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα και το Πεκίνο, καθώς και στο Κίεβο και την Ουάσινγκτον, με μια ειρηνευτική πρωτοβουλία», δήλωσε ο Φίτσο σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επικεφαλής της σλοβακικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι δεν πρέπει να φοβάται κανείς να μιλήσει ανοιχτά για την ανάγκη διαλόγου όχι μόνο με την Κίνα, αλλά και με τη Ρωσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέος γύρος πιέσεων στον Όρμπαν - Η Ουκρανία μπλόκαρε τη διέλευση ρωσικού πετρελαίου στην Ουγγαρία μέσω του αγωγού Druzhba

Η Ουκρανία μπλόκαρε τη διέλευση ρωσικού πετρελαίου προς την Ουγγαρία μέσω του αγωγού Druzhba , ανακοίνωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πετρ Σιγιάτρο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο πλαίσιο συνεδρίασης του ΟΗΕ. 

Η κατάσταση αυτή, όπως γράφει το Bloomberg, προέκυψε μετά την αυστηροποίηση των ουκρανικών κυρώσεων κατά της Lukoil τον Ιούνιο, οι οποίες ουσιαστικά απαγορεύουν στην εταιρεία να χρησιμοποιεί το έδαφος ως χώρα διαμετακόμισης των προϊόντων της.

Σύμφωνα με τον Σιγιάτρο, η Lukoil μαζί με την ουγγρική ενεργειακή εταιρεία Mol Nyrt εργάζονται για μια «νομική λύση του προβλήματος» που θα επιτρέψει την επανέναρξη των προμηθειών. Παράλληλα, η αγορά πετρελαίου στη Ρωσία καλύπτει τα 2/3 των αναγκών της ουγγρικής αγοράς αργού πετρελαίου. Οι προσπάθειες του Κιέβου να εμποδίσει εντελώς τη διαμετακόμιση προς την Ουγγαρία μπορεί να συνδέονται με την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα, την οποία η Μπάνκοβα δεν μπορεί να του συγχωρήσει - κατά περίεργη σύμπτωση, μετά από αυτό η Βουδαπέστη αντιμετώπισε προβλήματα στην προμήθεια πρώτων υλών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τηλέφωνο του αντιδημάρχου πρασίνου Γιώργου Αποστολόπουλου, που διαβεβαίωσε ότι δεν επιτρέπονται κοπές δένδρων πια, το τηλέφωνο λοιπόν του γραφείου του είναι 2105277504.

Να ενοχλούμε σε κάθε καλή ευκαιρία.

Ιαλέμου και Σιβόρων. Η φωτογραφία είναι από ανάρτηση κοπέλας στα Πατήσια. Το δεντράκι κόπηκε μέσα στη νύχτα από υπαλλήλους του δήμου. Χάρη Δούκα σε ευχαριστούμε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδιά όπως ο 12χρονος εδώ καταδικάζονται σε φυλακιση σε στρατιωτικές Ισραηλινές φυλακές 

Μουγγα στην προοδευτική Δύση

ΜΟΝΟ ΣΤΟ "ΙΣΡΑΗΛ" !!  Το στρατιωτικό δικαστήριο κατοχής isrxeli καταδικάζει τον 12χρονο Παλαιστίνιο Ayham Nawaf Al-Salaymeh από το Silwan στην Ιερουσαλήμ σε 12 μήνες πραγματικής φυλάκισης αφού είχε περάσει 14 μήνες σε κατ' οίκον περιορισμό.

• Περίπου 10.000 παιδιά Παλαιστίνιοι κρατούνται σε στρατιωτική κράτηση τα τελευταία 20 χρόνια, με το Save the Children να σημειώνει ότι είναι «τα μόνα παιδιά στον κόσμο που διώκονται συστηματικά σε στρατιωτικά δικαστήρια. ” Από τις 20 Νοεμβρίου 2023, οι δυνάμεις κατοχής του Isrxeli είχαν συλλάβει μέχρι και 880 παιδιά από την Παλαιστίνη φέτος, μια πρακτική που κατέστη δυνατή σύμφωνα με τους δρακόντειους στρατιωτικούς νόμους του Isrxel.

• Τα παιδιά της Παλαιστίνης στο στρατιωτικό σύστημα κράτησης isrxeli αντιμετωπίζουν σωματική και συναισθηματική κακοποίηση, με τέσσερα από τα πέντε (86%) εξ αυτών να χτυπιούνται, και 69% να ψάχνονται με γδύσιμο, σύμφωνα με νέα έρευνα του Save the Children. Σχεδόν οι μισοί (42%) τραυματίστηκαν στο σημείο της σύλληψης, συμπεριλαμβανομένων τραυμάτων από πυροβολισμό και σπασμένα οστά. Κάποιοι αναφέρουν βία σεξουαλικής φύσης και κάποιοι μεταφέρονται στο δικαστήριο ή μεταξύ κέντρων κράτησης σε μικρά κλουβιά, ανέφερε η οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ βίντεο δείχνει Ισραηλινη βολή βόμβας από ντρόουν σε μια καρότσα (!)που οδηγεί ένα άλογο και που μεταφέρει οικογένεια Παλαιστινίων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Χωρίς Αριστερά” 

ή 

“Για μια νέα, πραγματική ριζοσπαστική Αριστερά;”

-Με αφορμή την πρώτη σύνοδο και τις πρώτες ψηφοφορίες στο νέο Ευρωκοινοβούλιο,

ο Ιταλός δημοσιογράφος και μπλόγκερ Giulio Chinappi, έκανε μια προσπάθεια να χαρτογραφήσει τις επιδόσεις της “Αριστεράς” σε κάθε μια από τις 27 χώρες της ΕΕ στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Βέβαια ο Chinappi, “μετράει” στον απολογισμό του κάθε “τρέχα-γύρευε κι αλλού-βρέχει” σχήματα, απλά γιατί “δηλώνουν” αριστερά ή προέρχονται ιστορικά από παλιούς αριστερούς σχηματισμούς.

*Το άρθρο του με τίτλο

“Πόσοι κομμουνιστές ευρωβουλευτές θα είναι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο” 

το παραθέτω στα Ελληνικα πιο κάτω σε 3 μέρη λόγω μεγέθους, 

κι αξίζει να διαβαστεί γιατί αποδεικνύει 

ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

-Η ριζοσπαστική Αριστερά ενισχύθηκε και μάλιστα σημαντικά ΜΟΝΟ όπου τα αντίστοιχα κόμματα επέμεναν σε μια Αντιιμπεριαλιστική - αντιΝΑΤΟϊκή πολιτική χωρίς όρους κι αστερίσκους: (Σλοβακία, Τσεχία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιρλανδία)

-Όσα κόμματα, όσο “αριστερά” κι αν δήλωναν, που προτίμησαν να παίξουν στο ξένο γήπεδο της Δυτικής προπαγάνδας του αντι-Ρωσισμού ή των “ίσων αποστάσεων” ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ! 

Δεν τα χρειάζονται οι εργαζόμενοι και η κοινωνία! 

Η αγανάκτηση για τον πόλεμο και τη λιτότητα, διοχετεύεται σε ΑΛΛΕΣ κατευθύνσεις, ευρωσκεπτικιστικές ακόμα κι ακροδεξιές!

-Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ τελικά για να αλλάξει ο “τραγικά καταθλιπτικός συσχετισμός” στη σημερινή Ευρώπη που χαρτογραφεί ο Chinappi, 

είναι ΕΙΤΕ τα υπάρχοντα ΕΙΤΕ νέα σχήματα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να μπορέσουν να απαντήσουν στις προκλήσεις της εποχής, ξεκινώντας από την ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ της:

Θα επικρατήσει 

ή 

θα ηττηθεί 

η χρεωκοπημένη και γι’ αυτό επιθετική συλλογική Νατοϊκή Δύση του φασισμού και του πολέμου;

Όλα τα άλλα με το συμπάθειο είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ιδρυτής της Blackwater, Erik Prince, ισχυρίζεται ότι παρείχε στο Ισραήλ μια «πλήρη χρηματοδοτούμενη, δωρεά ικανότητα να πλημμυρίσει τη Γάζα με θαλασσινό νερό» - ενώ μιλούσε στο Πολιτικό Φεστιβάλ του Ιδρύματος Heritage κατά τη διάρκεια του Ρεπουμπλικανικού Εθνικού Συνεδρίου στο Μιλγουόκι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ομιλία του Λαβρόφ στον ΟΗΕ 

-Λαβρόφ προς Αντιπρόσωπο ΗΠΑ: Είστε σίγουροι ότι είστε στο σωστό δωμάτιο;

-Μετά από λίγα λόγια, φανατικός υπέρ της γενοκτονίας διέκοψε την έναρξη της ομιλίας του Ρώσου FM Σεργκέι Λαβρόφ στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, φωνάζοντας «Am Yisrael Chai! ” (Ζήτω οι λαοί του Ισραήλ), που μόνο ντρόπιασαν τους Σιωνιστές - αν είναι δυνατόν

-Ο Lavrov δήλωσε τα εξής:

-Πρόκειται για την 4η συνεδρίαση μέσα σε 4 μήνες κατά την οποία συνεδριάζει το Συμβούλιο σε Υπουργικό επίπεδο, αλλά όλα τα ψηφίσματα μας καταλήγουν μόνο μελάνι στο χαρτί

-Χρειαζόμαστε σοβαρό διάλογο για να σταματήσει η αιματοχυσία στις υπάρχουσες συγκρούσεις. Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Παλαιστίνη παρά [τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας]. Τα ψηφίσματα αριθ. 242 και 338 του ΟΗΕ πρέπει να εφαρμοστούν

-Στηρίζουμε την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ. Την κυριαρχία του Παλαιστινιακού Κράτους αναγνώρισαν 151 μέλη του ΟΗΕ

-Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι συλλογική τιμωρία και την καταδικάζουμε

-Η Γάζα γίνεται μάρτυρας κατάρρευσης υποδομών και εξάπλωσης επιδημιών. Είναι η μόνη ζώνη σύγκρουσης στον κόσμο, της οποίας οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να διαφύγουν

Οι απώλειες αμάχων στη Γάζα μέσα σε 10 μήνες είναι πολλαπλάσιες από αυτές της προηγούμενης δεκαετίας στη νότια Ουκρανία τόσο από τις [ρωσικές όσο και από την ουκρανική] πλευρά

-Η έκρηξη [της βίας] στη Μέση Ανατολή αποτελεί προϊόν αποτυχημένων αμερικανικών πολιτικών στην περιοχή

-Μετά την υιοθέτηση του ψηφίσματος 2728 για κατάπαυση του πυρός στο Ραμαζάνι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι το ψήφισμα αυτό δεν ήταν υποχρεωτικό. Μετά το οποίο τέθηκε το σχέδιο του Μπάιντεν εξωφρενική συμφωνία, ακόμη και χωρίς την αποδοχή του Ισραήλ - που δεν έχουν κανένα συμφέρον για ειρήνη, όπως ακούσαμε σήμερα από τον εκπρόσωπό τους εδώ· και σχετικά με αυτό, (σε εκπρόσωπο των ΗΠΑ) αφού ακούσαμε την ομιλία του, μην έχετε την εντύπωση ότι κάνετε λάθος Αίθουσα συνάντησης; και ουτε στον σωστο διαλογο

-Το ψήφισμα απορρίφθηκε από το Ισραήλ και γι' αυτό αρνηθήκαμε να το ψηφίσουμε. Η Ουάσινγκτον εμπλέκεται άμεσα και συμμετέχει στη σύγκρουση, όπως και στην Ουκρανία. Εάν η Ουάσινγκτον σταματήσει την ανάμειξή της, η αιματοχυσία θα σταματήσει

-Ζητούμε μόνιμη και πλήρη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής - στην οποία απελευθερώνονται και 9500 Παλαιστίνιοι που κρατούνται αυθαίρετα, για πλήρη και ασφαλή ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, για τερματισμό των παράνομων αποικιακών δραστηριοτήτων [στη Δυτική Όχθη], την ίδρυση ενός ολοκληρωμένου και κυρίαρχου Παλαιστινίου κράτος, και η ενοποίηση των Παλαιστινίων - που έχουμε στόχο να διευκολύνουμε μέσω του φόρουμ της Μόσχας που έδωσε σε διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις την ευκαιρία για τον απαιτούμενο διάλογο

-Πρέπει να δοθεί στους Παλαιστίνιους η ευκαιρία αυτοδιάθεσης χωρίς ξένη παρέμβαση

-Γνωρίζουμε όλα τα μυστικά τηλεφωνήματα και τα σχέδια για το «μεθαύριο» στη Γάζα. Ζητούμε τον σεβασμό της παλαιστινιακής απόφασης με αυτόν τον τρόπο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η επικεφαλής της Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία κρατώντας υπερβολικά μυστικές τις συμβάσεις συμβάσεις mRNA

-Η Ursula von der Leyen είναι παντρεμένη με τον Γερμανό γιατρό Heiko von der Leyen, ο οποίος είναι διευθυντής της Orgenesis, η οποία ανήκει στην Pfizer 

-Η ίδια εταιρεία με την οποία η Ursula υπέγραψε συμβόλαιο 71 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των αστρονομικών 4,6 δισεκατομμυρίων δόσεων (10 ανά πολίτη της ΕΕ)

Σχολιο.- Αφού την είχανε σώσει από την

ΕΔΕ που άρχισε ο εισαγγελαες του Βερολίνου, για τις μίζες που μοιραζε

Στους συμβούλους τις Rheinmetall

200 εκατομμύρια €

Δημόσιο χρήμα.

Ελπίζω να φάει τα μούτρα της τώρα

Σχολιο.- χλωμό διότι έχει από πίσω της πολυεθνικές

Σχολιο.-  τσουπ, ξαναβγήκε η τσατσόγρια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανός επιχειρηματίας και ακτιβιστής Kim Dotcom: 

"55 χιλιάδες Ουκρανοί θύματα τον Ιούνιο. 

Ώρα να παραδοθούν και να συναψουν ειρήνη. 

Ο Ζελένσκι τα επαιξε ολα για όλα στις υποσχέσεις της Δύσης και έχασε τα πάντα. 

Αυτή είναι η τελευταία μάχη της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ και των υποτελών της. 

Όλα καταρρέουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ωραία μικρή Ελλάδα όμως έχει επιλεγεί από τους καρχαρίες συτου του κόσμου για να γίνει 

*Νατοϊκό στρατόπεδο 

*Οικόπεδο για τουριστικη βιομηχανία 

*Μπαταρία της Ευρώπης 


Στη Νότια Κορέα, τα ηλιακά πάνελ βρίσκονται στη μέση του αυτοκινητόδρομου και υπάρχει μια λωρίδα ποδηλάτων από κάτω.

Οι ποδηλάτες προστατεύονται από τον ήλιο, απομονώνονται από την κυκλοφορία και η χώρα μπορεί να παράγει καθαρή ενέργεια.

Έτσι γίνεται, όχι καίγοντας δάση ή καταστρέφοντας εύφορες εκτάσεις, για χάρη των ηλιακών πάρκων....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύντομο ανέκδοτο.. ο Δραγασάκης αυτοπροβάλλεται ως αριστερός



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να συγχαρούμε τη βασίλισσα της ευρωπαϊκής διαφθοράς Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιν, για την επανεκλογή της, στην θέση του δικτάτορα της Ευρώπης.

Ο Κούλης μας έδωσε μάχη, για την επανεκλογή της.

Ολα μπήκαν σε τάξη και η "Δημοκρατία" των 720 ευρωβουλευτών, που αναδεικνύουν τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θριάμβευσε. 

Δεν έχει σημασία ότι αυτοί προέρχονται, από διαφορετικά κομματικά στρατόπεδα. Στο τέλος η πλειοψηφία θα συμφωνήσει, είτε με απειλές, είτε με ανταλλάγματα, στο προτεινόμενο από την ελίτ, πρόσωπο.

Καμία σημασία δεν είχε, επίσης, για τους αρχηγούς των κομμάτων κάθε χώρας, το γεγονός ότι κάποιοι ευρωβουλευτές, πιστεύοντας ότι ζουν στην "δημοκρατική Ευρώπη" αποφάσισαν να ρωτήσουν για τα συμβόλαια με την Φάιζερ, για την αγορά εμβολίων κατά του κόβιντ, αξίας περίπου τριών δις. 

Επίσης πώς διεξήχθη η διαδικασία της αγοράς, ποιοι συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και υπό ποιες συνθήκες ολοκληρώθηκαν όλες αυτές οι συμβάσεις.

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν ότι " η μυστικότητα των διαπραγματεύσεων και του μηχανισμού λήψης της απόφασης" δεν επιτρέπεται να αποκαλυφθεί.

Ωστόσο, το δικαστήριο της ΕΕ μόλις πριν μία εβδομάδα, αποφάσισε ότι τα δεδομένα πρέπει "εν μέρει" να αποκαλυφθούν. 

Και τι έκανε η ΕΕ;

Ο,τι κάνουν συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, οι επίσημες Βρυξέλλες. 

Αρχισαν να τραβάνε το λάστιχο, δήθεν εξετάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, υπό την έννοια, σε ποιο βαθμό θα μπορούσε να ικανοποιηθεί η εντολή του δικαστηρίου. 

Σε γενικές γραμμές, παρέτειναν τον χρόνο για να προλάβει να επανεκλεγεί η Ούρσουλα και να συνεχιστεί η πολιτική κατάρρευσης της Ευρώπης.

Παλιά του τέχνη κόσκινο!

Σχολιο.- Τα λαμόγια ψηφίζουν λαμόγια! Κανόνας!

Σχολιο.- Μ’ αυτά και μ’ αυτά εκτιμώ πως έρχεται ακόμα πιο κοντά και ακόμα πιο σύντομα το τέλος αυτής της υποτιθέμενης ένωσης 

Σχολιο.- Δυστυχώς η ίδια συμμορία, πολεμοχαρης καμορα και μαφία πάλι στην εξουσία μέχρι να απασφαλισει ο άλλος και να φάμε κάνα πυρινικο πυραυλακι κατακέφαλα, εκτός και αν προλάβει ο cawboy και πνίξει την ευρωπαϊκή σαβούρα με το λάσο. 

Σχολιο.- Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα.

Σχολιο.- Κι από δίπλα το γερμανοεσθονικό σούργελο, η Κάλας - καμμία σχέση με τη Μαρία. Κόρη ευρωλαμόγιου, εγγονή χιτλερικού, ψυχωτική η ίδια κατά της Ρωσίας. Η Ευρώπη μας!

Σχολιο.- Πνίγονται μέσα στα δύσοσμα σκατα τους και χωρίς την αντίδραση των προβάτων, αναπόφευκτος φυσικός νόμος. Η Ούρσουλα, επιταχύνει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το ΝΑΤΟ στήνει μεγάλη ναυτική βάση στην Κύπρο!

-Στο Μαρί, στη νότια ακτή της Κύπρου, 

δίπλα στην βρετανική/νατοϊκή αεροπορική βάση της Δεκέλειας στο Ακρωτήρι, 

25 χλμ ανατολικά της Λεμεσού, 

οι Δένδιας κι ο Κύπριος ομόλογός του Πάλμας, ανακοίνωσαν ότι Κύπρος και Ελλάδα κατασκευάζουν στρατιωτική ναυτική βάση, ικανή να εξυπηρετεί και μεγάλα Δυτικά και Νατοϊκά πλοία! 

Μια … Σούδα και στην Κύπρο, δηλαδή! 

-Κι ας μην αρχίσουν τις … πατριωτικές μπούρδες περί … “ενίσχυσης της ασφάλειας της Κύπρου από την … τουρκική επιθετικότητα” !

Η βάση, δεν “βλέπει” προς την Τουρκία, αλλά προς την άλλη πλευρά: Παλαιστίνη, Λίβανο, Συρία…

-Τι να πώ; Αφού τους αφήνουν οι Κύπριοι… 

( ο λαός εννοώ γιατί οι πολιτικοί είναι ίσως πιο δουλικά γιουσουφάκια απ’ τους δικούς μας)

-Το κρίμα στο λαιμό τους, αν αρχίσει να … βρέχει πυραύλους!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Περιμένατε κάτι διαφορετικό ;;;

-Δεξιοί, “φιλελεύθεροι”, σοσιαλδημοκράτες/σοσιαλιστές, “πράσινοι” - όοολοι μαζί…

-401 από τους 770 άχρηστους, καλοπληρωμένους χαραμοφάηδες στο Ευρωκοινοβούλιο…

-δυο μόλις μέρες μετά την καταδίκη της από το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για διαφθορά και μίζες στα εμβόλια της Pfizer…

-Ψήφισαν να διορίσουν ξανά στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι πιο βρώμικο και διεφθαρμένο έχει περάσει από τις Βρυξέλλες, την κυρα Ούρσουλα!

-Σιγά που θα … έψαχναν κάτι άλλο!

• Αυτή ήταν η επιλογή της Ουάσιγκτον,

• Αυτή έχει αποδειχτεί η πιο φανατική τσατσόγρια στον πόλεμο κατά της Ρωσίας και υπέρ της γενοκτονίας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη,

Σιγά που θα νοιάζονταν αν έκλεβε, αν έλεγε ψέμματα, αν ήταν βρωμιάρα …

-”Ότι τα σκατά - και το φτυάρι” που λένε στα χωριά μας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: “Θανάσιμος κίνδυνος οι Κίνα, Ρωσία, Ιράν και B. Κορέα”

-Σε αντίθεση με την “τύφλα” ή “μυωπία”, -συνειδητά από σκοπού ή από ανοησία δεν έχει σημασία- πολλών “αριστερών” σχημάτων, η νέα ηγεσία της Βρετανίας, οι … “Εργατικοί”, αντιμετωπίζουν με ξεκάθαρη ταξική οξυδέρκεια και παίρνουν θέση στην κυρίαρχη αντίθεση της εποχής μας:

“ Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα "θανατηφόρο κουαρτέτο" Κίνας, Ρωσίας, Ιράν και Βόρειας Κορέας λέει ο αιφνιδιαστικά επιλεγμένος επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας.

Ο Λόρδος Ρόμπερτσον επιστρέφει στην πρώτη γραμμή της στρατιωτικής πολιτικής, αφού ηγήθηκε της αμυντικής επιθεώρησης των Εργατικών για 25+ χρόνια”

Γι’ αυτό επιμένω: 

-“Αριστερά” που λέει τα ίδια ή δείχνει ανοχή σε τέτοια  πολιτική, καλύτερα να εξαφανιστεί! 

Ας μας αδειάσουν τη γωνιά - ούτε η εργατική τάξη, ούτε η κοινωνία τους χρειάζεται!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΚΡΩΣΕ Η ΛΟΚΡΙΔΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ

Ορθιοι, δυνατοί, ενωμένοι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν!

Με μια συγκλονιστική απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, σύσσωμος ο λαός της Λοκρίδας έδωσαν νέα πνοή στον μεγαλειώδη τους αγώνα.

Σε έναν αγώνα που εδώ και 4,5 χρόνια δίνει το παράδειγμα σε ολόκληρη την εργατική τάξη, έχοντας βάλει εμπόδια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, με τους εκατοντάδες εργάτες του «θηρίου» της ΛΑΡΚΟ να παλεύουν ανυποχώρητα για τη ζωή τους, για το δικαίωμα στην εργασία, για να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

Και η χτεσινή απεργία ήταν ένας ακόμα κορυφαίος αγωνιστικός σταθμός που προστίθεται στο μεγαλείο της δράσης τους.

Με τη μαζική τους συμμετοχή, την αντοχή τους για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, το πείσμα τους να μη λείψει κανείς, να είναι ξανά όλοι μαζί ενωμένοι, με τα «ταξικά αδέλφια» τους που ήρθαν από την Αθήνα και άλλες περιοχές, κουρέλιασαν ξανά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, τη χυδαία της προσπάθεια να τους «σπάσει» με τις απολύσεις και τις συκοφαντίες.

Και απέναντι στην εκδικητική μανία της κυβέρνησης που δεν λογαριάζει τίποτα, έδειξαν και χτες με τον τρόπο που ξέρουν, και που τον έχουν «δοκιμάσει» για τα καλά υπουργοί κάθε χρώματος και εργοδότες από τον Μποδοσάκη του 1977 μέχρι και σήμερα, ότι όρθιοι και συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους έχουν γίνει οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι μιας στρατηγικής που προσπαθεί να τους συντρίψει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ! “ΘΕΡΙΖΕΙ” Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΡΟΣΙΖΕΤΑΙ – ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ! «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΚΤΩΛΟΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ – ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΤΗΣ AEGEAN, ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ “ΔΩΡΑΚΙΑ” ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΡΥΛΛΟ ΤΗΣ SKY EXPRESS



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! “Απύθμενο θράσος από την εργοδοσία στα Coffee Lab! ΑΠΕΛΥΣΕ εκδικητικά διανομείς επειδή απαίτησαν να τους παρέχουν κράνος”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΚΑΝΔΑΛΟ (και) με την Sky Express! ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ 8,5 εκατ. ευρώ ως κρατική ενίσχυση για την ...πανδημία



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες Γερμανοί πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία!

«Άγνωστος ο ακριβής αριθμός τους» λένε οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας

18.07.2024 | 13:09