Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Κυριακη 21 Ιουλιου 2024


ΠΕΡΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ!

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι "κλιματική αλλαγή" ΥΠΑΡΧΕΙ, όπως πάντοτε ΥΠΗΡΧΕ και πάντοτε ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ! Μόνο που δεν είναι αυτά ακριβώς τα τρομοκρατικά σενάρια που μας πλασάρουν με καθημερινή προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου! Πρόκειται για μια εξαιρετικά αργή και μακροχρόνια φυσική εξέλιξη του πλανήτη μας, η οποία δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή στη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής και για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Και σίγουρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανενός είδους "κλιματική κρίση".

Στην όποια τυχόν κλιματική αλλαγή η ανθρωπογενής επίδραση είναι ελάχιστη, εάν υπάρχει. Όπως ελάχιστη ήταν και η θνητότητα από τον COVID-19 ώστε να δικαιολογεί τέτοια αυταρχικά μέτρα. Ωστόσο, τα θεμελιώδη μοτίβα είναι τα ίδια ακριβώς, με σκοπό την πειθάρχηση, την τρομοκράτηση και τελικά, την χειραγώγηση των μαζών!

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι κλιματικές αλλαγές για να συντελεστούν ή ακόμη και να αρχίσουν να γίνονται ορατές, παίρνει χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια χρόνια. Δεν μπορούν να γίνουν ορατές στη διάρκεια της πολύ σύντομης ζωούλας μας, ούτε από τα μέσα του 20ου αιώνα που έχουμε καταγεγραμμένα τα πρώτα συστηματικά μετεωρολογικά δεδομένα. Οπότε, ακόμη κι αν συντελείται κλιματική αλλαγή τώρα που μιλάμε, αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί! 

Αυτό που συμβαίνει σίγουρα είναι η επιδείνωση του τοπικού ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑΤΟΣ στις μεγάλες πόλεις -δηλαδή στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη- λόγω της υπερσυγκέντρωσης πληθυσμού και δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την έλλειψη ελεύθερων χώρων και πρασίνου. Είναι απολύτως λογικό τη δεκαετία του 1960 οι δύο αυτές πόλεις να είχαν καλύτερο μικροκλίμα, αφού ο πληθυσμός τους ήταν ο μισός και λιγότερος και η ανοικοδόμηση μόλις είχε ξεκινήσει. Άλλο αυτό όμως κι άλλο μια γενικότερη αλλαγή κλίματος στον πλανήτη. 

Αν πράγματι άρχισε στα χρόνια μας μια κλιματική αλλαγή, αυτό θα το γνωρίζουμε αρκετές χιλιάδες χρόνια αργότερα! Επίσης, η περιοχή μας, δηλαδή η Μεσόγειος και τα Βαλκάνια, είναι η τελευταία που θα πρέπει να ανησυχεί. Τυχόν υπερθέρμανση θα πλήξει πολύ νοτιότερες περιοχές του πλανήτη, αλλά πάντως ως τώρα δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο με μακροχρόνια στοιχεία. Μόνο εμπειρικά λέει ο καθένας ότι θέλει. 

Τέλος, η απομάκρυνσή μας από τη Φύση μάς κάνει να μην είμαστε συνηθισμένοι και στη ζέστη και στο κρύο και να δυσφορούμε υπερβολικά σε θερμοκρασίες γύρω στους 35 βαθμούς! Η μη αντοχή κάποιων ανθρώπων σε παρόμοιες εντελώς ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ για την εποχή θερμοκρασίες -όπως και το φρικάρισμα κατά το Χειμώνα σε θερμοκρασίες ελάχιστους βαθμούς κάτω από μηδέν- δεν οφείλεται σε καμιά "κλιματική κρίση", αλλά στην αλλαγή των κοινωνικών και πολιτισμικών μας συνηθειών και προτύπων και βεβαίως, στην υπερ-συγκέντρωση δυσανάλογα μεγάλων πληθυσμών στις μεγάλες πόλεις, όπου πράγματι τα καλοκαίρια μετατρέπονται σε κόλαση και οι χειμώνες σε ανθυγιεινές, υγρές χαβούζες. Μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από τις δύο μεγαλουπόλεις της Ελλάδας, αλλά και όλων των άλλων μεγαλουπόλεων, οι άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν το ίδιο καλά και αρμονικά με τα φυσικά φαινόμενα, όπως όλες οι γενιές πριν από αυτούς. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυκλάδες πριν 40 χρόνια.

Μεταφορές: Πλοία που έκαναν ώρες για να φτάσουν. Βρώμικα με άθλιες τουαλέτες. Σαλόνια ούτε για πλάκα, όλοι κατάστρωμα. Καρέκλες ελάχιστες, στρωματσάδα στο πάτωμα και ύπνος σε sleeping bag. Εισιτήρια που δεν σε απασχολούσε η τιμή τους.

Διαμονή: Προκρατήσεις ήταν κάτι το άγνωστο. Δωμάτια πολλά, με το που έφτανες οι room to let, έπεφταν επάνω σου. Τα καταλύματα υποτυπώδη, με ελάχιστες ανέσεις. Δωμάτια που χωρίζονταν με κουρτίνες και δίπλα έμεναν οι ιδιοκτήτες. Ύπνο σε ταράτσες, σε πρωτόγονα κάμπινγκ και κυρίως ελεύθερα σε παραλίες κάτω από τα αλμυρίκια.

Παραλία: Οργανωμένες ούτε κατά διάνοια. Ψάθα και στρωματσάδα. Κινητά τηλέφωνα άγνωστα. Διάβασμα, τα βιβλία ήταν πιο πολλά από τα ρούχα που μεταφέραμε, κολύμπι με τις ώρες. Παρέες, φλερτ, παιχνίδια στη παραλία, φιλίες που κρατούσαν χρόνια.  

Φαγητό: Ταπεινά ταβερνάκια, ψαράκι όταν υπήρχε, μαγειρευτά της μαμάς, τραπέζια στη σειρά, ο ένας δίπλα στον άλλον, το φαγητό στη μέση. Δεν ήταν δείπνα, μάλλον με αρχαία λιτά συμπόσια έμοιαζαν. Και οι τιμές προσιτές σε όλους.

Μεταφορές: Πόδια, λεωφορεία που ο ένας ήταν πάνω στον άλλον, μηχανάκια, ωτο στοπ, βαρκούλες με αστείο αντίτιμο. Αυτοκίνητο, τι είναι τούτο ? 

Διασκέδαση: Αυτοσχέδια μπαρ με ροκ μουσική. Ξενύχτι μέχρι να βγει ο ήλιος. Κιθάρες, με φωτιές στη παραλία. Αυθεντικά νησιώτικα πανηγύρια που κατέληγαν σε διονυσιακούς χορούς. 

Διάρκεια: Η εβδομάδα ήταν το ελάχιστο. Σύνηθες το 15ήμερο, αλλά πάντα στο τέλος καθόμασταν και μια βδομάδα ακόμη. 

Σχέσεις: Δεν πήγαινες για το μέρος. Αλλά για τις παρέες που θα συναντούσες, χρόνο με το χρόνο ίδιες κι απαράλλαχτες. Φιλίες που έμεναν μοναδικές. Έρωτες φανεροί, κρυφοί, ανομολόγητοι, παθιασμένοι, χωρισμοί, σμίξεις. Μέρες που σημάδευαν τη νιότη μας. 

Η επιστροφή μια οδύνη, με αυτούς που έφευγαν κρεμασμένους στη κουπαστή και τους άλλους , σύσσωμους στο λιμάνι, να χαιρετούν, μέχρι να χαθεί το καράβι. Και προσμονή για το επόμενο καλοκαίρι. 

Δεν θα κάνω συγκρίσεις με το σήμερα. Άλλωστε τι νόημα θα είχε? Οι εποχές, όπως και τα νιάτα, δεν γυρίζουν πίσω.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Απόψε με τη βοήθεια της δεξιάς και της ακροδεξιός εκλέχθηκε πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης η Γιαέλ Μπράουν-Πιβε, απο το στρατόπεδο του Μακρον. Η εκλογή της είναι αντισυνταγματική, διότι βασίζεται σε 17 ψήφους υπουργών-βουλευτών, κάτι που απαγορεύεται από το άρθρο 23 του γαλλικού Συντάγματος, λόγω ασυμβίβαστου. 

-Αλλά ποιος νοιάζεται πλέον για το Σύνταγμα; 

-Εδώ γίνονται εκλογές κι ενώ επικρατούν άλλοι εξακολουθούν να κυβερνούν οι ίδιοι! Για να μη μιλήσω για τις εκλογές εκείνες με τα μαγικά της κάλπης, όπου ο μαζικά απορριπτέος, κερδίζει και μάλιστα με διαφορά! Βλέπε Ούρσουλα, αλλα υπάρχουν κι άλλοι! 

-Νωρίτερα μια σημαντική φυσιογνωμία της Ανυποτακτης Γαλλίας-Μελανσόν, πανηγύριζε ξέφρενα στο ευρωκοινοβούλιο για την επανεκλογή της…Ουρσουλας! Είναι τόσο μεγάλη η αποσύνθεση



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μαρίνα Πατούλη είναι φιλόλογος, η θέση της είναι στην Κεφαλλονιά, αλλά ποτέ δεν παρουσιάστηκε. Στο μεταξύ τα μισθά  πέφτουν..

Αυτές τις μέρες με υπογραφή του υπουργού Παιδείας, του Κυριάκου Πιερρακάκη και της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, 

αποσπάστηκε στο γραφείο του Γ. Γ του υπουργείου Εσωτερικών....

Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα!!! (Γιώργος Σουρής)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος να το περίμενε ότι θα ξεσπούσε και επιδημία πανώλης από την περιοχή που άφησαν χιλιάδες ζώα να σαπίσουν μετά τις πλημμύρες....

Σχολιο.- Λένε για πανώλη στα ζώα, οι αγρότες καταστρέφονται, οι εταιρίες του Κούλη κάνουν αύξηση

στο γάλα κτλ κτλ της τανας τα τεκνα, άλλο που δεν ήθελαν γιαυτό το άφησαν να γίνει έτσι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγους μήνες η Oxfam δημοσίευσε μια έκθεση για το λεγόμενο «ανθρακικό χάσμα». 

Εκεί μαθαίνουμε ότι το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού ευθύνεται για περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, από ότι το φτωχότερο 66%. 

77 εκατομμύρια πλούσιοι σε όλον τον κόσμο, με ετήσιο εισόδημα άνω των 140 χιλιάδων δολαρίων, παράγουν περισσότερες εκπομπές από σχεδόν 6 δισεκατομμύρια ανθρώπους. 

Κάποιος που εισοδηματικά ανήκει στο 99% του πληθυσμού θα πρέπει να ζήσει 1500 χρόνια για να φτάσει τις εκπομπές άνθρακα ενός δισεκατομμυριούχου. 

Αλλά και αυτό το νούμερο είναι παραπλανητικό αφού οι ετήσιες εκπομπές ενός δισεκατομμυριούχου ή εκατομμυριούχου είναι πολλαπλάσιες από εκείνες ενός με εισόδημα 140 χιλιάδες δολάρια.

Και πάλι όμως δεν έχουμε την πλήρη εικόνα αφού ο κύριος όγκος των εκπομπών άνθρακα δεν αφορά την ατομική κατανάλωση, ακόμα και των δισεκατομμυριούχων, αλλά την παραγωγή και τις μεταφορές ως συστήματα τα οποία ελέγχονται από σχετικά λίγες εταιρείες και οργανισμούς. 

Ο αμερικανικός στρατός, πχ, παράγει περισσότερες εκπομπές από ολόκληρες βιομηχανικές χώρες, όπως η Σουηδία, η ή Ουγγαρία.

Αυτή η πραγματικότητα αποκρύπτεται συστηματικά από τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, τα αίτια αλλά και τις πολιτικές αντιμετώπισής της. . 

Η «πράσινη μετάβαση» σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν τριπλάσιες τιμές ενέργειας μέσα σε λίγα χρόνια. Όταν, μάλιστα, το ενεργειακό κόστος αντιπροσωπεύει πολύ μεγαλύτερο μέρος του εργατικού εισοδήματος από αυτό ενός πλουσίου ή και της μεσαίας τάξης. Για αυτό μιλάμε για ενεργειακή φτώχεια. 

Το ίδιο με τους κλιματικούς περιορισμούς στη γεωργία που οδηγούν χιλιάδες αγρότες στην πτώχευση.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται. Το τέλος του κόσμου δεν φαντάζει τόσο απειλητικό, όταν δεν μπορείς να βγάλεις το τέλος του μήνα… 

Πόσο μάλλον, όταν βλέπουν τις ελίτ να μιλούν ακατάπαυστα για τη κλιματική κρίση πάνω στην οποία επιχειρούν να νομιμοποιήσουν όλες τις ταξικές και κατασταλτικές πολιτικές τους.

Την ίδια στιγμή, κράτη και εταιρείες επιδίδονται σε ένα κολοσσιαίο green washing (πράσινο ξέπλυμα). 

Διαφημίζουν ασταμάτητα πόσο περιβαλλοντικά ευαίσθητες είναι, ανακοινώνουν μεγαλεπήβολους στόχους τους οποίους κανείς δεν ελέγχει ή τους ελέγχουν μεταξύ τους και ποτέ δεν τους πιάνουν. 

Στήνουν αγορές εμπορίας άνθρακα, περίπλοκα, γραφειοκρατικά συστήματα κλιματικών και κοινωνικών γνωστοποιήσεων (ESG), «πράσινα» πιστοποιητικά, «πράσινα» ομολόγα, τα οποία δεν είναι παρά ένα τεράστιο πάρτι των συμβούλων και των διαφημιστών, το κόστος του οποίου μεταφέρεται και πάλι στους καταναλωτές.

Οι λαϊκές τάξεις και τα συμφέροντά τους, δεν εκπροσωπούνται στη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή. Τα κράτη προωθούν ένα ιδιότυπο μείγμα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Όλοι και ο καθένας ξεχωριστά λένε είμαστε εξίσου υπεύθυνοι για την κλιματική κρίση, όπως και για την αντιμετώπισή της. 

Πώς; Με τις καταναλωτικές συνήθειες μας, φυσικά, τι οποίες οφείλουμε να αλλάξουμε δραστικά για να σώσουμε τον πλανήτη (αγοράζοντας ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καταναλώνοντας λιγότερα πλαστικά, ανακυκλώνοντας κλπ.). 

Και φυσικά, αποδεχόμενοι τυφλά τις εφαρμοζόμενες «πράσινες» πολιτικές «σωτηρίας». Πού ούτε πράσινες είναι, ούτε σώζουν κανέναν, πέρα από τα κέρδη λίγων και εκλεκτών. 

Αν όλα αυτά σας θυμίζουν την πανδημία θα είναι μάλλον τυχαίο. How dare you! που λέει και η Γκρέτα.

Η ευθυγράμμιση της κοινωνίας εξασφαλίζεται μέσα από έναν καταιγισμό τρομοκρατίας – η κλιματική αλλαγή υπεύθυνη δια πάσα νόσο και μαλακία – και τον τεχνο-συμπεριφορισμό. 

Με στοχευμένες παρεμβάσεις, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στις αγορές, το κράτος και τα παρακλάδια του, επιδιώκεται η αλλαγή της περιβαλλοντικά «ανεύθυνης» συμπεριφοράς σε «πράσινη» και «υπεύθυνη». Κοινωνική μηχανική δηλαδή ή αλλιώς, βιοεξουσία. 

«Δεν μπορείς να θερμαίνεσαι άλλο με φυσικό αέριο, καταστρέφεις το περιβάλλον, για αυτό θα σε υποχρεώσουμε να εγκαταστήσεις πανάκριβη αντλία θερμότητας η οποία θα καίει πανάκριβο ρεύμα γιατί πρέπει να σταματήσουμε και τον τύραννο Πούτιν», κουνούσαν το δάχτυλο, οι μεσοαστοί Γερμανοί Ναζιστές ΦαιοΠράσινοι στους Γερμανούς εργαζομένους και μετά αναρωτιόντουσαν γιατί κατέρρευσαν στις Ευρωεκλογές. 

Παρόμοια μέσα αξιοποιούνται και για την πειθάρχηση των «ταραξιών»: ένα κράμα ηθικολογίας και καταστολής. 

Οι απείθαρχοι ντροπιάζονται ως ανεύθυνοι ή και ψέκες αρνητές (της κλιματικής κρίσης που έχουν κατασκευάσει) και αν δεν κάτσουν στ’ αυγά τους, ακολουθεί η κρατική και τεχνοφεουδαρχική καταστολή, εν μέσω γενικευμένης απάθειας της ζαλισμένης, από τα απανωτά σοκ, μάζας. 

Ευτυχώς, όμως, επανεκλέξαμε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την βοήθεια των ΦαιοΠρασίνων, φυσικά, για να μας σώσει από τον κλιματικό Αρμαγεδδώνα, όπως μας έσωσε και από την πανδημία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο όνομα της αγάπης και του "καλού" γίνονται τα χειρότερα εγκλήματα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Η Κύπρος ιστορικά υπήρξε τμήμα της ελληνικής εθνικής ταυτότητας.Η ύπαρξη της τουρκικής μειονότητας έπρεπε μεν να είναι σεβαστή ,παρ όλα αυτά είναι σαφές ότι η τουρκοκυπριακή μειονότητα έγινε εργαλείο της επέμβασης της Τουρκίας στην Κύπρο ( πράγμα που ξεκίνησε από την ίδια την διαιρετική τακτική των Βρετανών ιμπεριαλιστών) όπως επίσης και της επέμβασης των ΗΠΑ κατα της ουδετερότητας της Δημοκρατίας της Κύπρου και υπέρ του ΝΑΤΟ ήδη από την δεκαετία του 1960. Η άποψη ότι εδώ είχαμε δύο ισοβαθμα αρνητικές ιμπεριαλιστικές επιρροές ,την ελληνική και την τουρκική, όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι τροτσκιστές και κρυπτοτροτσκιστες , παρασιωπα ότι η κυπριακή ταυτότητα, ανεξάρτητα από το το έγινε στην Ζυρίχη το 1959, ήταν τμήμα πάντοτε βασικά της ελληνικής εθνικής ταυτότητας. Το αρχικό αίτημα του Κυπριακού αγώνα ήταν η Ενωση.Αυτο δεν σημαίνει τίποτε; Επίσης, η κοσμοπολίτικη αφήγηση παρασιωπα τον ρόλο του πραγματικού ιμπεριαλισμού, αυτού των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα και η Τουρκία ως κράτη είχαν μεν εθνικούς ανταγωνισμούς αλλά ήταν και οχήματα του αμερικανονατοικου ιμπεριαλισμού. Κυρίως το δεύτερο.

Το ελληνικό εθνικό κράτος,ως έχει τώρα, δεν μπορεί να συμβάλει σε μια λύση ανεξάρτητης Κύπρου με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και με κυρίαρχη και ανεξάρτητη κρατική πολιτική.Και αυτό γιατί το ίδιο το ελληνικό εθνικό κράτος δεν έχει από μόνο του κυρίαρχη και ανεξάρτητη κρατική πολιτική. Τόσο η ελλαδική όσο και η ελληνοκυπριακή ηγεσία δεν αποτελούν ,ως έχουν, μέρος της λύσης του κυπριακού ζητήματος αλλά κυρίως εξαρτημένη όψη της αναπαραγωγής του.Αυτο φάνηκε και στην ελληνοκυπριακή κρίση σε σχέση με την ευρωζώνη του 2013.Οσες φιέστες και αν κάνουν αυτές οι ηγεσίες, τίποτε δεν αλλάζει. Η εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και η συμβολή της στην δίκαιη επίλυση του Κυπριακού πάνε μαζί.

Σχολιο.- Όταν αναφερόμαστε σε "τροτσκιστές και κρυπτοτροτσκιστες" στο Κυπριακό να ξέρουμε πως μιλάμε για MI6 στην Κύπρο. Στην Ελλάδα μιλάμε για CIA.

Σχολιο.- Και κάτι για τους "υπερπατριώτες": Ηθελημένα ξεχνούν την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο στα τέλη του 1967. Είχε προηγηθεί η συνάντηση Παπαδόπουλου Ντεμιρέλ στον Έβρο κατά την οποία ο Τούρκος ηγέτης έθεσε ανοικτά το ζήτημα της άμεσης απόσυρσης της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μας επέβαλαν πόλεμο. Και η απόσυρση βέβαια έγινε με απόφαση της ελληνικής πλευράς.

Είναι ο ίδιος πατριωτισμός που ώθησε τον δικτάτορα Παπαδόπουλο στα τέλη του 1967 να προτείνει στην Τουρκία τον σχηματισμό διακρατικής ομοσπονδίας.

Σχολιο.- Πατριωτισμός που δεν είναι εθνικοανεξαρτησιακός και αντιιμπεριαλιστικός καταλήγει αυτόματα ΝΑΤΟμπατριωτισμός δηλαδή ευρωατλαντικός εθνικισμός όπου η υπερπατριωτική ρητορική επικαλύπτει την ΑΠΟΛΥΤΗ αποδοχή, υποταγή, εξάρτηση και συμπόρευση με τη Δύση, δηλαδή το ιμπεριαλιστικό κέντρο.

Αντίστοιχα διεθνισμός δίχως αντιιμπεριαλιστικό πατριωτισμό καταλήγει αυτόματα κοσμοπολιτισμός παγκοσμιοποιητισμός και νεοτροτσκισμός δηλαδή "Αριστερά" με woke ιμπεριαλιστικά ιδεολογήματα δίχως ταξική πάλη, Μαρξισμό, Λενινισμό, Μάο, Χο Τσι Μινχ, Φιδέλ Κάστρο, Πατρίς Λουμούμπα και όλη την αντιστασιακή παράδοση της αντιαποικιοκρατικής εποποιίας της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.

Η Κυπριακή υπόθεση πρέπει να μας διδάσκει ότι η τραγωδία είναι αναπόφευκτη όταν το εθνικό και το ταξικό ΔΕΝ είναι αντιιμπεριαλιστικά... επειδή έτσι νομοτελειακά αποσυνδέονται μεταξύ τους αφού τόσο η δεξιά όσο και η αριστερά είναι πρακτικά όργανα του ιμπεριαλιστικού κέντρου με βιτρίνα διχαστικές διαστρεβλωμένες έννοιες και ατζέντες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την αυριανή επέτειο της μεγάλης παλλαϊκής κινητοποίησης ενάντια στην επέκταση της βουλγαρικής κατοχής στην κεντρική Μακεδονία, στις 22 Ιουλίου 1943. 

Με τη 17χρονη επονίτισσα Παναγιώτα Σταθοπούλου να παίρνει τη σημαία από τον δολοφονημένο επονίτη Θωμά Χατζηθωμά και να στέκεται μπροστά στο γερμανικό τανκ που έπεσε πάνω της.

Και τις επονίτισσες Κούλα Λίλη και Όλγα Μπακόλα να ανεβαίνουν πάνω στα τανκς και να πέφτουν από τα γερμανικά πυρά. 

Με συνολικά 18 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, που με τη θυσία τους ματαίωσαν τα σχέδια των φασιστών κατακτητών. Λίγους μήνες μετά τη ματαίωση της πολιτικής επιστράτευσης, με τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού της Αθήνας τον Φλεβάρη-Μάρτη του '43.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τη σημερινή επέτειο της δολοφονίας του (21 Ιουλίου 1965) του Σωτήρη Πέτρουλα

Το πλήθος κατέβηκε την Πανεπιστημίου προς Ομόνοια και από κει ανηφόρισε στη Σταδίου. Και όταν οι πρώτες σειρές έφτασαν στην παλιά Βουλή, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, οι τελευταίοι δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα απ’ τα Προπύλαια. 

Κυριαρχούσαν τα συνθήματα, «Κάτω οι αυλόδουλοι!», «Κάτω η Φρίκη!», «1-1-4!», «Δημοκρατία!», «Δεν περνάει ο φασισμός!». Ακουγόταν και το «Η Αυλή να μαντρωθεί!», που εξέφραζε τη «γραμμή» της ΕΔΑ, αλλά ήταν πολύ περισσότεροι εκείνοι που φώναζαν «Δεν σε θέλει ο λαός, παρ’ τη μάνα σου και μπρος!», ενώ ακούστηκε κάμποσες φορές και το σύνθημα «Δημοψήφισμα!», που φωνάχτηκε αρχικά από ομάδα τροτσκιστών. 

Δεν απουσίασε και το χιούμορ: μια ομάδα διαδηλωτών είχε σηκώσει πλακάτ, με ζωγραφισμένο έναν τσολιά που κυνήγαγε τον πρωθυπουργό, και έγραφε «Πράκτωρ 114 εναντίον Δρος Νόβα». Παραφράζοντας τον τίτλο της κινηματογραφικής ταινίας που παιζόταν εκείνες τις μέρες στους σινεμάδες της Αθήνας, Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Εναντίον Δρος Νο.

Δεν έλειψαν και οι προκλήσεις, όπως αυτή στο κτίριο της Αμερικανικής Βιβλιοθήκης, όπου, από τα παράθυρα του τρίτου ορόφου, κάποιοι μούτζωναν και απειλούσαν τους διαδηλωτές. Η απάντηση ήταν το μυριόστομο, «Έξω οι Αμερικάνοι!»

Φτάνοντας στην Κλαυθμώνος, ο Σωτήρης, ο Μάκης κι ο Σπύρος είδαν τη μάνα του τελευταίου, την κυρία Ιουλία, που ’χε με τον άντρα της καφενείο εκεί κοντά, να τρέχει προς το μέρος τους και να τους φωνάζει, «Πού πάτε, βρε; Δεν βλέπετε ότι σας περιμένουν; Πού πάτε; Θα σας σκοτώσουν!»

«Είμαστε χιλιάδες, κυρία Ιουλία! Μη φοβάσαι! Τίποτα δεν μπορούν να μας κάνουν!», της φώναξε χαμογελαστός ο Σωτήρης.

Στο ύψος της Χρήστου Λαδά και της Εδουάρδου Λω, το πλήθος βρέθηκε μπροστά σε στρατιά αστυνομικών, ενώ αστυνομικές κλούβες είχαν κλείσει τη Σταδίου. Ακριβώς πίσω τους βρίσκονταν τρεις σειρές από «αύρες», τα θωρακισμένα οχήματα που έριχναν δακρυγόνα. 

Στην πρώτη γραμμή των διαδηλωτών βάδιζαν τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, με τους αγκώνες πιασμένους σε αλυσίδα, μαζί με άλλους φοιτητές και σπουδαστές. Ανάμεσά τους, όπως συνήθιζε στις πορείες, κι ο Σωτήρης. Το μπόι του τον έκανε να ξεχωρίζει και ήταν κάμποσοι οι αστυνομικοί που τον είχαν δει ξανά και ξανά.

«Σωτήρη, δίνεις στόχο. Πήγαινε λίγο πιο πίσω», του είπε ο διπλανός του. Κάτι που ο Σωτήρης είχε ακούσει κι άλλες φορές σε διαδηλώσεις. Χαμογέλασε και έσφιξε ακόμα πιο πολύ το μπράτσο του στο δικό του:

«Κάπου εδώ μας είχε σταματήσει η αστυνομία και μας επιτέθηκε, την πρώτη φορά που κατέβηκα σε διαδήλωση, τον Μάη του ’56, για την Κύπρο. Κι είχαν σκοτώσει τρία παλικάρια τότε. Είναι αδίστακτοι, αλλά δεν θα τους περάσει!». Και έριξε το σύνθημα «Δεν περνάει ο φασισμός!», που το έκαναν να αντηχήσει στο κέντρο της Αθήνας, χιλιάδες στόματα. 

Με το πλήθος να φωνάζει ακατάπαυστα τα συνθήματα, «1-1-4!», «Δημοκρατία!» και «Δεν περνάει ο φασισμός!», μια ομάδα στελεχών της ΕΦΕΕ απευθύνθηκε στον διευθυντή της Αστυνομίας, τον Αρχοντουλάκη: 

- Θα περάσουμε, η διαδήλωση είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας! 

- Δεν περνάτε, διαλυθείτε!

-Θα περάσουμε!

- Δεν θα περάσετε!

Ξαφνικά και χωρίς καμιά προειδοποίηση, άρχισαν να πέφτουν βροχή τα δακρυγόνα και οι αστυνομικοί, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, ρίχτηκαν πάνω στο πλήθος με τα γκλομπ, κλοτσώντας και ποδοπατώντας όσους έπεφταν στο έδαφος. 

Με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνιχτική και τους καπνούς των δακρυγόνων να μη σ’ αφήνουν να δεις πέρα από τα δυο-τρία μέτρα, η άσφαλτος γεμίζει κορμιά αγοριών και κοριτσιών που ξυλοκοπούνται άγρια. Και οι κλούβες, γεμάτες συλληφθέντες, φεύγουν, με τις σειρήνες να ουρλιάζουν. Αυτοί που πιάνονται, μεταφέρονται στα αστυνομοκρατούμενα Προπύλαια, όπου βασανίζονται δημοσίως, κι από κει, κατά ομάδες, στέλνονται στα κρατητήρια της Μπουμπουλίνας και στα νοσοκομεία. 

Οι διαδηλωτές, μετά την πρώτη αστυνομική επίθεση, έχουν σκορπίσει σε διάφορα σημεία του κέντρου, από τη Σταδίου έως την Ακαδημίας και την Ομόνοια. Αντιμετωπίζοντας, παντού, ορδές αφηνιασμένων αστυνομικών.

Ο απεσταλμένος του γαλλικού περιοδικού, Paris Match, έλεγε αργότερα σε Έλληνες συναδέλφους του ότι «παρόμοιο θέαμα είχε να δει από την εποχή των επιθέσεων της Λεγεώνας των Ξένων στις πόλεις της Αλγερίας». 

Ο απολογισμός ήταν κάπου τριακόσιοι τραυματίες. Ανάμεσά τους και καμιά εικοσαριά αστυνομικοί. Οι συλληφθέντες ξεπερνούσαν τους διακόσιους πενήντα, απ’ τους οποίους περισσότεροι από εκατό ήταν νέοι εργάτες.

«Στη γωνία στο πεζοδρόμιο του Βιντζηλαίου τότε (το γνωστό ανθοπωλείο)», αφηγούνταν ο Μπάμπης Λυκούδης, στέλεχος των Λαμπράκηδων, 

μια δεκάδα περίπου αστυφυλάκων έχουν ρίξει κάτω έναν διαδηλωτή και τον χτυπούν αλύπητα, όλοι μαζί. Περνάω τρέχοντας και τον αναγνωρίζω. Είναι ο Αντρέας Λεντάκης. Διαλυόμαστε στα γύρω στενά. Προσπαθούμε να ξανασυγκροτηθούμε, δεν τα καταφέρνουμε. Κατεβαίνω προς τα γραφεία της νεολαίας Λαμπράκη στην Πειραιώς. Έχω χαθεί με όλους τους άλλους. Στα γραφεία επικρατεί μεγάλη ανησυχία. «Πιθανόν έχουμε νεκρό», ακούω.

Με το που άρχισε η αστυνομική επίθεση, μία από τις πρώτες βόμβες δακρυγόνου θα εκραγεί σχεδόν πάνω στον δεξί κρόταφο του Σωτήρη, που θα πέσει στην άσφαλτο, με αφόρητους πόνους στο κεφάλι και ανήμπορος να αναπνεύσει. 

Για κάποιες στιγμές ένιωθε να ’χουν ριχτεί πάνω του και να τον χτυπάνε, μέχρι που βρέθηκε, ξαφνικά, κάτω από μια ξερολιθιά. Ο καυτός μεσημεριανός ήλιος έκανε τις πέτρες της να λιώνουν, σαν πυρωμένο μολύβι. Του ήταν αδύνατο να πιάσει το χέρι της μαυροντυμένης ψηλής γυναίκας, που πέρασε ανάμεσα από φλεγόμενα κυπαρίσσια και στάθηκε πάνω του. Με τα γαλανά της μάτια καρφωμένα στις μακρινές βουνοκορφές, στο βάθος του ορίζοντα.

Κι αμέσως μετά ο τόπος σκοτείνιασε κάτω από πυκνά μαύρα σύννεφα, που σκέπασαν τα βουνά, και ξέσπασε άγρια καταιγίδα. Και μια μανιασμένη ανεμοθύελλα τον έβγαλε σ’ έναν πλημμυρισμένο δρόμο, που ’χε μετατραπεί σ’ αγριεμένο ποτάμι.

Πίσω απ’ τη σιδερένια εξώπορτα μιας αυλής, ένιωθε την παρουσία της μαυροντυμένης ψηλής γυναίκας και την προσπάθειά της να την ανοίξει. Κι όπως τον παράσερνε η πλημμύρα, έβαζε όλα του τα δυνατά να τη φωνάξει, αλλά η φωνή του δεν έβγαινε. Ούτε κι η ανάσα του. 

Οι αλυσίδες των διαδηλωτών είχαν σπάσει πια και οι πυκνοί καπνοί από τα δακρυγόνα δεν επέτρεπαν σε κανέναν από εκείνους που ήταν κοντά του και τώρα υποχωρούσαν, να αντιληφθεί ότι είχε χτυπηθεί.

Οι αστυνομικοί θα τον κρατήσουν περίπου μιάμιση ώρα στην κλούβα, που θα τον μεταφέρει στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, στην 3ης Σεπτεμβρίου, όπου οι γιατροί θα διαπιστώσουν τον θάνατό του. Κι από κει θα πάνε τη σορό του στο νεκροτομείο, στη Σόλωνος και Μασσαλίας, δίπλα απ’ τη Νομική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γενοκτονία συνεχίζεται - 289η ημέρα ...

Καθημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα για την ημέρα 289 του ισραηλινού γενοκτονικού πολέμου:

-Η ισραηλινή κατοχή διέπραξε 3 σφαγές σε οικογένειες στη Λωρίδα της Γάζας το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα 64 καταγεγραμμένους θανάτους και 105 τραυματισμούς.

-Ο τεκμηριωμένος απολογισμός των νεκρών των Παλαιστινίων έχει αυξηθεί σε 38.983 μάρτυρες και 89.727 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

-Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν αποκλειστικά τις περιπτώσεις που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και καταχωρήθηκαν στα αρχεία του Υπουργείου Υγείας.

-Άγνωστος αριθμός θυμάτων εξακολουθεί να αγνοείται κάτω από τα ερείπια, καθώς τα πληρώματα ασθενοφόρων και πολιτικής άμυνας δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν λόγω των ισραηλινών στρατιωτικών επιθέσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή!  Η Vodafone απολύει καρκινοπαθή συνάδελφο

Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone

21/7/2024

Μόνο οργή μπορεί να μας προκαλέσει η συγκεκριμένη ενέργεια της Vodafone.Το «ντράπηκε και η ντροπή» είναι ίσως λίγο σαν έκφραση για να περιγράψει αυτό το οποίο εκτυλίσσεται. Συνάδελφος, χρόνια εργαζόμενη στο τμήμα της εξυπηρέτησης πελάτων και με συγκεκριμένα καθήκοντα, ζήτησε καθ’υπόδειξην του γιατρού εργασίας εταιρείας της, να τηλε-εργαστεί δύο μέρες επιπλέον την εβδομάδα για λόγους προστασίας της υγείας της (3 τηλεργασία-2 on site προβλέπεται με βάση τον ρόλο) και η απάντηση της Vodafone ήταν επι της ουσίας, ότι απολύεται. Μάλιστα, σε παρέμβαση του Σωματείου, όταν ζητήθηκε να μεταφερθεί σε άλλο τμήμα με όρους που να την διευκολύνουν, ο Υπεύθυνος Εργασιακών Θεμάτων της Vodafone, ξεδιάντροπα είπε πως πρακτικά, δεν υπάρχει κάποια θέση στην μητρική ή στις 3 θυγατρικές του Ομίλου να μεταφερθεί, άρα η κατάληξη είναι η απόλυσή της.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ!

Η δήθεν «ευαισθησία» της Vodafone για τις εργαζόμενες γυναίκες, την εξάλειψη των διακρίσεων, για την προστασία της οικογένειας και των θέματών Υγείας, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ψεύτικη.

Πίσω από τις λέξεις, τις φιέστες  και τις ακριβοπληρωμένες καμπάνιες, η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία που θέλει να απολύσει τώρα καρκινοπαθή συνάδελφο, είναι αυτή που επίσης: αναγκάζει σε παραίτηση εργαζόμενες μητέρες, μόλις επιστρέψουν από την άδεια μητρότητας μην κάνοντας καμία διευκόλυνση, ειδικά στα τηλεφωνικά κέντρα που υπάρχουν βάρδιες και κυλιόμενα ωράρια. Μας δείχνει την πόρτα της εξόδου, όταν σταματήσουμε να είμαστε όσο παραγωγικοί θέλουν και με όποιο τρόπο θέλουν.

Συνάδελφοι,

Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε, ούτε αυτή, ούτε καμία άλλη απόλυση συναδέλφου. Τα θέλω και οι επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων έρχονται σε σύγκρουση με τις δικές μας ανάγκες για προστασίας της ζωής, της Υγείας και της Ασφάλειας, της εργασίας και των όρων της. Τα θέλω και οι επιδιώξεις των εργοδοτών είναι φθηνή και ευέλικτη εργασία, 6μερά, ευέλικτα ωράρια χωρίς προγραμματισμό.

Κανένας συνάδελφος δεν είναι και δεν πρέπει να νιώθει μόνος απέναντι στην εργοδοσία. Όλοι μαζί, μέσα από το Σωματείο θα παλέψουμε για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας. Μέσα από το Σωματείο μας παλεύουμε για πραγματικές αυξήσεις και όρους δουλειάς, κατοχυρωμένα με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους, για ουσιαστικά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας.

Απαιτούμε να μετακινηθεί η συνάδελφος σε άλλο τμήμα με βάση το ρόλο της και με άξονα την προστασία της υγείας της



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί μας κατάντησαν τα νεοφιλελέ καθίκια. Κι έτσι όπως την καταντήσαν και οι δεξιοί με την ψήφο τους, επίσης!

Ετήσιοι μισθοί κατά μέσο όρο με την Ελλάδα στην προτελευταία θέση πάνω από το Μεξικό.

Φτώχεια 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι και πανούκλα με αυτόν τον αν@θ3ματισμ3νο τον Κούλη. Τί άλλο θα ζήσουμε πια;

Κτηνοτρόφοι και αγρότες εκπέμπουν SOS για την πανώλη

«Τραγικά υποστελεχωμένες οι κτηνιατρικές υπηρεσίες», καταγγέλλουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι

 «Καμπανάκι» κινδύνου χτυπούν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ελασσόνας, μετά τα πολλαπλά κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα της περιοχής. 

Ήδη έχουν θανατωθεί περισσότερα από 2.407 ζώα, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ελεγχθούν τουλάχιστον 110.000 ζώα. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περιστατικά σε Τρίκαλα, Λάρισα, Ελασσόνα.

«Η είσοδος και η μετάδοση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στη χώρα μας θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που ήδη αδυνατούν να επιβιώσουν. Το νόσημα, που είναι καταστροφικό για την κτηνοτροφία λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας και των υψηλών ποσοστών θνησιμότητας που ξεπερνούν το 95%, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι. 

«Η εμφάνιση κρουσμάτων πανώλης των αιγοπροβάτων σε Τρίκαλα, Ελασσόνα αποκάλυψε για μια ακόμα φορά την τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών που επωμίζονται το σύνθετο έργο της αποτροπής της εξάπλωσης της ζωονόσου και της διασφάλισης της βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων», καταγγέλουν. 

«Καθώς και τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, που επιτρέπουν ουσιαστικά την ανεξέλεγκτη εισαγωγή ζώων από τα σύνορα, με τις καταστροφικές συνέπειες να τις βιώνουν και τώρα οι αγροτοκτηνοτρόφοι. Για άλλες αντιλαϊκές πολιτικές ξέρουν και παίρνουν μέτρα καταστολής, για την προστασία και την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων κανέναν έλεγχο και μέτρα προστασίας», προσθέτουν και ζητάνε «να μας πουν επίσημα ποιος έκανε την εισαγωγή των μολυσμένων ζώων από την Τουρκία, αν έγινε έλεγχος και τι αποτελέσματα είχε και αν δεν έγινε έλεγχος γιατί συνέβη αυτό». 

«Ζητάμε και διεκδικούμε μέτρα που πρέπει να πάρουν για:

1. Να μην εξαπλωθεί η νόσος της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στη χώρα μας.

2. Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς των κτηνοτρόφων που έχασαν τα ζώα τους και να αναπληρωθεί από το κράτος το χαμένο εισόδημά τους.

3. Οικονομική στήριξη (για ζωοτροφές, απολυμαντικά κλπ.) για κτηνοτρόφους που υποχρεώθηκαν να βάλουν τα κοπάδια τους σε καραντίνα.

4. Να μην επιβαρυνθούν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι από το κόστος των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και διαχείρισης της νόσου.

5. Να εξασφαλιστεί η πλήρης αναπλήρωση του κόστους ανασύστασης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και οι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο σε περίπτωση εμφάνισης εστιών της νόσου.

6. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε προσωπικό με προσλήψεις μονίμων κτηνιάτρων και βοηθητικών ειδικοτήτων, με κατεπείγουσες διαδικασίες.

7. Να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή των κτηνιατρικών υπηρεσιών για να μπορέσουν να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους σε όφελος του λαού και της εγχώριας κατανάλωσης»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας είπαν κάποιοι μετεωρολόγοι για 6-7 μποφόρ στην Αττική...κι εμείς τα ψάχνουμε γιατί δεν κουνιέται φύλλο..

Σχολιο.- Ποιητική αδεία ήταν αυτό από τους μετεωρολόγους.....

Σχολιο.- Καλά, σ'αυτήν την χώρα πολλοί λένε πολλά! Μήπως πληρώνουν πρόστιμο?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει το φυτικό πράσινο..και της μούχλας.Στο δεύτερο ανήκει η "πράσινη κάμπια..έεεε...ανάπτυξη" θέλω να πώ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Σας παρουσιάζω και μια παρέμβαση που μου ζητήθηκε να κάνω για λογαριασμό κινεζικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας

Το πρωτότυπο κείμενο γράφτηκε στα Ρωσικά, μεταφράστηκε όμως στα Ελληνικά από τον ίδιο τον γράφοντα

Η ελληνική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά την έλλειψη στήριξης του ελληνικού λαού και τη στήριξη μόνο σε μια κάλπικη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ελέω του εκλογικού συστήματος, λαμβάνει αποφάσεις για την εθνική άμυνα της χώρας χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν στο εσωτερικό της χώρας, κατά τη βούληση του λαού και την προστασία των συμφερόντων όχι της δικής τους χώρας, αλλά των Ηνωμένων Πολιτειών και του στρατιωτικού-βιομηχανικού τους συγκροτήματος.

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι «άνθρωπο ανάξιο εμπιστοσύνης» και καταδικάζει δριμύτατα την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε αντίθεση με την κοινή γνώμη: 1) στέλνει τα όπλα και τα πυρομαχικά της για τις ανάγκες του καθεστώτος του Κιέβου, 2) μετατρέπει τα επιβατικά λιμάνια της Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης σε κόμβους αποστολής όπλων νατοϊκής προέλευσης στην Ουκρανία, 3) εκπαιδεύει τον ουκρανικό στρατό (συμπεριλαμβανομένων των πιλότων της Ουκρανικής Αεροπορίας) στην χρήση δυτικών όπλων, ακόμη και των ίδιων διαβόητων F-16

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη δουλική συμπεριφορά της δημιουργεί πραγματικό κίνδυνο για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα συνολικά. Έχοντας αποφασίσει να βοηθήσει το καθεστώς της χούντας του Κιέβου, αποδυναμώνει ταυτόχρονα τις αμυντικές δυνατότητες των δικών της Ενόπλων Δυνάμεων και εκθέτει τη χώρα σε πιθανή απειλή μη φιλικών γειτόνων, όπως η Τουρκία.

Υπάρχει ένας ενδιαφέρον «παραλληλισμός» εδώ: όπως η λεγόμενη «συλλογική Δύση» πιστεύει ότι η Ρωσία κατέχει «πάρα πολλή γη» και «πάρα πολύ πλούτο», με τη μορφή ορυκτών και διαφόρων τύπων πρώτων υλών, η Τουρκία πιστεύει ότι η Ελλάδα κατέχει «πάρα πολλή θάλασσα» και «πάρα πολλά νησιά». διεκδικώντας κάτι που δεν της ανήκει και που κάποτε έχασε ως αποτέλεσμα του απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, δύο παγκόσμιων και τριών περιφερειακών πολέμων.

Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το συντομότερο δυνατό. Αλλά η εναλλακτική σε αυτήν την κυβέρνηση δεν πρέπει να αποτελείται από εκείνες τις συστημικές πολιτικές δυνάμεις που εδράζονται στο κοινοβούλιό μας και των οποίων οι διαφορές στην πολιτική γραμμή με την παρούσα κυβέρνηση είναι μόνο στα λόγια. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ευρύ αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό μέτωπο, ικανό να απευθυνθεί στις ευρύτερες μάζες του ελληνικού λαού και που θα εστιάζεται όχι σε αυτά που μπορεί να διχάσουν τον λαό, αλλά σε αυτό που μπορούν να τον ενώσουν στον αγώνα ενάντια στο «αγέλη λύκων» του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ιδού και ο σύνδεσμος (λινκ) για την κινεζική ιστοσελίδα:

https://weibo.com/7859118898/5057587718917104?fbclid=IwY2xjawEKHvdleHRuA2FlbQIxMAABHQCsVF0ByQY1P2gBpWCSY5PAy_OrpqwDl2yIYYAXTqiw-clwibhLUN60Sg_aem_SfU-bO7UuTZ1rIEByN95Bg



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21/7/2024       -        7.00

- Ασφαλώς η πιο ηχηρή είδηση του τελευταίου 2ημέρου ήταν ο φόνος, στο Λβοφ της δυτικής «Ουκρανίας», της 60χρονης νεοναζίστριας Ιρίνας Φαριόν, μιας από τους σκληρότερους εκπροσώπους της ρητορικής μίσους εναντίον της Ρωσίας, του ρωσικού λαού και οτιδήποτε θύμιζε Ρωσία. Η Φαριόν πυροβολήθηκε από νεαρό άτομο ηλικίας 20-25 ετών, πιθανότατα ουκρανικής καταγωγής σχεδόν εξ επαφής στον κρόταφο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών τοπικού νοσοκομείου να τη σώσουν, υπέκυψε στα τραύματά της περίπου 3 ώρες μετά την επίθεση εναντίον της.

- Η Ιρίνα Φαριόν ήταν μία από τις απεχθέστερες φιγούρες στην πολιτική σκηνή της χώρας των ουκρανοναζί, αφού ειδικά τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει πολλούς εχθρούς ακόμη και εντός του δικού της πολιτικού στρατοπέδου. Είναι η χαρακτηριστική η κόντρα που είχε ανοίξει εδώ και περίπου 2 χρόνια με το νεοναζιστικό μόρφωμα «Αζόφ», αφού η Φαριόν κατηγορούσε τα μέλη του που μιλούσαν μεταξύ τους Ρωσικά ως «μη Ουκρανούς» και… «πράκτορες του Κρεμλίνου» (!!!), ζητώντας μάλιστα ακόμη και τη φυσική τους εξόντωση!…

- Το κωμικοτραγικό στην όλη υπόθεση είναι, ότι η μεταστάσα εις τας αγκάλας του Μπαντέρα, στα νιάτα της ήταν στέλεχος της Λενινιστικής Κομσομόλ, ενώ το 1988 είχε γίνει πλήρες μέλος του ΚΚΣΕ!!! Φυσικά αυτό είναι και ένα χαρακτηριστικό δείγμα του εκφυλισμού που είχε υποστεί το εν λόγω κόμμα στα πρόθυρα της διάλυσης της ΕΣΣΔ (και νωρίτερα, βεβαίως). Παλιότερα η Φαριόν εκλεγόταν βουλεύτρια στην Περιφέρεια του Λβοφ, ωστόσο εδώ και μερικά χρόνια ακόμη και οι ιδεολογικοί της συνοδοιπόροι δεν ήθελαν να τη βλέπουν ούτε ζωγραφιστή. Από τότε που έχασε τη βουλευτική της έδρα, η Φαριόν δίδασκε ως λέκτορας ουκρανική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Λβοφ. Άλλη μια κωμικοτραγική λεπτομέρεια: το πρώτο της πανεπιστημιακό δίπλωμα ήταν πάνω στη… Ρωσική Φιλολογία!! Και επειδή όλα σε αυτή τη Γη πληρώνονται, το μίσος που εξέπεμπε προς τους γύρω της επέστρεψε στην ίδια και την έστειλε μιαν ώρα αρχύτερα να κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα. Η ευχή για «χώμα σιδηρομπετόν» στην περίπτωσή της δίνεται μάλλον με ανακούφιση και ψυχική αγαλλίαση, επειδή ο κόσμος έμεινε με ένα πραγματικά μεγάλο κάθαρμα λιγότερο…

- Ή μάλλον, κατά 2 μεγάλα καθάρματα λιγότερο, αφού προχτές (19/07) ανακοινώθηκε η εξουδετέρωση στη ζώνη του μετώπου του αντισυνταγματάρχη της SBU (Κεντρικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας των ουκρανοναζί) Αλεξέι Ποτάποφ, σεσημασμένου ναζιστή και αντιρώσου. Κι εδώ οι δέουσες «ευχές» συνοδεύουν το κάθαρμα στα καζάνια της Κόλασης…

- Τα ρωσικά στοχευμένα πλήγματα σε στρατιωτικές και άλλες στρατηγικής σημασίας υποδομές της χώρας των ουκρανοναζί συνεχίστηκαν και το 2ήμερο που μας πέρασε. Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και επιθετικών drones τέθηκαν οι Περιφέρειες Κιέβου, Τσερνίγκοφ, Χαρκόβου, Ντνιεπροπετρόφσκ, Οδησσού και Νικολάγεφ, και τα στρατιωτικά αεροδρόμια στο Τσουγκούγεφ (Περιφέρεια Χαρκόβου), το Μίργκοροντ / Κρεμεντσούγκ (Περιφέρεια Πολτάβας), τη Σόστκα και το Κονοτόπ (Περιφέρεια Σούμι).

- Στον αντίποδα, οι VSU επιχείρησαν πλήγματα τόσο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και (στοχευμένα πάντα) κατά του άμαχου πληθυσμού, κυρίως των παραμεθόριων περιοχών της Ρωσίας.

- Η σημαντικότερη επίθεση ήταν ασφαλώς αυτή στη ρωσική αεροπορική βάση στο Μίλεροβο της Περιφέρειας Ροστόφ: η ουκρανική πλευρά εκτόξευσε προς τα εκεί 30, συνολικά, επιθετικά drones – η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα 26 από αυτά. Τα 4 drones που βρήκαν τελικά στόχο, δημιούργησαν ζημιές σε 2 διοικητικά κτήρια και 2 αποθήκες, χωρίς ωστόσο το μέγεθός τους να είναι σημαντικό και μη αναπληρώσιμο. Το σημαντικό για τη ρωσική πλευρά ήταν αφενός ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, αφετέρου ότι δεν υπήρξε κανένα πλήγμα σε πολεμικά αεροσκάφη αφού είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως πριν την έναρξη της επίθεσης.

- Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα για πολλοστή φορά «κατέβασε» κατά δεκάδες τα ουκρανικά επιθετικά drones πάνω από παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας (19 την Παρασκευή 19/07, 27 το Σάββατο 20/07). Ωστόσο και πάλι δεν αποφεύχθηκαν τα θύματα ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό των περιοχών που επλήγησαν.

- Στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ τραυματίστηκαν μέσα στο 2ήμερο συνολικά 13 άμαχοι πολίτες, εκ των οποίων οι 7 στο πολύπαθο Σεμπέκινο. Στο μεταξύ 1 από τα 5 παιδιά που είχαν τραυματιστεί στο Σεμπέκινο στις 11/07 από στοχευμένο πλήγμα ουκρανικού drone σε παιδική χαρά, υπέκυψε στα τραύματά του. Ήταν μόλις 16 ετών…

- Στην Περιφέρεια Κουρσκ αναφέρθηκε 1 νεκρός άμαχος από πτώση drone στην κωμόπολη Γκορνάλ.

- Στη ΛΔ Ντονιέτσκ είχαμε την Παρασκευή 19/07 το βράδυ την αναφορά του επικεφαλής της περιοχής Ντενίς Πουσίλιν για συνολικά 4 νεκρούς και 5 τραυματίες αμάχους από τα πυρά ντρόουν των Ουκροναζί. 3 ακόμη τραυματίες προστέθηκαν κατά τη χτεσινή μέρα.

- Τέλος, εντελώς αποτυχημένες ήταν οι απόπειρες των VSU για πλήγματα με drones στη Μελιτόπολη και το Λουγκάνσκ, αφού όλα τα εκτοξευμένα απο την ουκρανική πλευρά drones καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αεράμυνα.

- Στο μεταξύ, ένα θέμα που «παίζει» πολύ τις τελευταίες μέρες στα ουκρανικά Μέσα (και στα social media) είναι η αποτυχημένη, εκ του αποτελέσματος, εκστρατεία των VSU στα Κρίνκι της Περιφέρειας Χερσώνας, όπου η ηλιθιότητα (ή η πλήρης αδιαφορία για τα ανθρώπινα θύματα, για χάρη του επικοινωνιακού αποτελέσματος) οδήγησαν τις μονάδες των VSU και της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας» σε τεράστιες και δυσαναπλήρωτες απώλειες. Η αφορμή δόθηκε από την επίσημη παραδοχή (μετά από… κάτι μήνες!) του Υπουργείου Άμυνας της χούντας του Κιέβου, ότι οι μονάδες των VSU αποσύρθηκαν πλήρως από το κατεστραμμένο, πλέον, αυτό χωριό στην ανατολική όχθη του Δνείπερου. Οι αντιδράσεις μοιάζουν λογικές: εάν κανείς συνυπολογίσει τον αριθμό των νεκρών Ουκρανών στρατιωτικών σε ένα 6μηνο (περί τους 800), των «ανεπίστρεπτων» τραυματιών (πάνω από 1.200), των θεωρούμενων ως «αγνοούμενων» (ακριβής αριθμός: 788), των αιχμαλώτων και των λιποτακτών, τότε ο συνολικός αριθμός των ουκρανικών απωλειών φτάνει το δυναμικό 2 ταξιαρχιών!… Το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι τα «μαχαίρια» ανάμεσα σε διάφορες ομάδες κοινών συμφερόντων εντός της εξουσίας της χούντας του Κιέβου έχουν βγει για τα καλά και περιστατικά όπως πχ ο φόνος της Ιρίνας Φαριόν από εδώ κι εμπρός είναι πολύ πιθανό να τα βλέπουμε πολύ συχνότερα απ’ όσο πριν…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάλος : Η Adidas έκοψε από την διαφημιστική καμπάνια τη Bella Hadid μετά από διαμαρτυρία του Ισραήλ

Όλα μου τα παπούτσια είναι στην κυριολεξία Adidas. 

Μετά από αυτό που συνέβη με την Μπέλλα Χαντίντ, την οποία απέκλεισαν από διαφημιστική καμπάνια τους, λόγω του ότι είναι Παλαιστίνια, η ADIDAS θα αποκλειστεί από όλη την οικογένεια μου.

Μποϊκοτάζ στην ADIDAS!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και κανείς σχεδόν δεν μιλάει για τον ρόλο των δυνάμεων του Ευρωατλαντισμού, οι οποίες είναι αυτές που πραγματικα που παρέδωσαν την μισή Κύπρο στην Τουρκία.

50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και κανείς δεν αναφέρει πως το υποτιθέμενο ελεύθερο κομμάτι ελέγχεται, όπως η Ελλάδα, από τον Σιωνισμό, γίνοντας ένα κανονικό προτεκτοράτο του Ισραήλ, παίζοντας καίριο ρόλο στους σιωνιστικούς σχεδιασμούς, όπως είναι οι επεμβάσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά κυρίως η υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου της Παλαιστίνης, της Κύπρου και έπειτα της Ελλάδας.

50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και παραμένουμε στην κοσμάρα μας, χαζεμένοι



Χένρι Κίσινγκερ: Ηταν καθοριστικός ο ρόλος του για την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο

Αυτό το οποίο ουσιαστικά πέτυχε ο Χένρι Κίσινγκερ ήταν «να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Μακάριο, να δώσει κάλυψη στην τουρκική εισβολή...».

O Χένρι Κίσινγκερ υπήρξε ο ξένος πολιτικός ο οποίος έχει διασυνδέσει τ’ όνομά του όσο κανένας άλλος με τη νεότερη ιστορία της Κύπρου.

Ο Κίσινγκερ διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών την κρίσιμη περίοδο του 1974 και ο ρόλος του κυρίως στο ζήτημα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και στον τρόπο με τον οποίο εξελάμβανε πρώτα απ’ όλα την Τουρκία και την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, με βάση το Κυπριακό, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των εξελίξεων.

Ο πρώην υπΕξ των ΗΠΑ σαφώς γνώριζε για την τουρκική εισβολή, την οποία παρασκηνιακώς ενεθάρρυνε ή τουλάχιστον δεν απέτρεψε, γιατί θεωρούσε ότι η μακρά διάρκεια του Κυπριακού θα μπορούσε να λυθεί μέσω μιας ελεγχόμενης κρίσης, χωρίς οι ΗΠΑ να χάσουν τον γεωστρατηγικό έλεγχο.

Αυτό το οποίο ουσιαστικά πέτυχε ήταν να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Μακάριο, να δώσει κάλυψη στην τουρκική εισβολή για να ικανοποιηθούν οι τουρκικοί στρατηγικοί στόχοι στο Κυπριακό, που ήταν η κατοχή ενός σημαντικού μέρους του νησιού και ο διαχωρισμός του πληθυσμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ...

«ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ Η Hellenic Train: "ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ" ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ.! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.!»

Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ Β-52Η επανω απο τα ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ;;; 

συνεχιζουν τις προκλησεις τα αμερικανακια.

πηραν τον μπουλο παντως.....

ΡΩΣΙΑ | Σηκώθηκαν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη... - (21.7.2024)

Στην άμεση απογείωση μαχητικών αεροσκαφών προέβη πριν από λίγη ώρα η ρωσική πλευρά, καθώς σήμανε κόκκινος συναγερμός μετά από τον εντοπισμό άγνωστων στιγμάτων στα ραντάρ που εποπτεύουν τον εναέριο χώρο στη θάλασσα του Μπάρεντς, τα οποία και κινούταν προς τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο άμυνας, ανέφερε ότι απογειωθήκαν μαχητικά MIG-31 όπως επίσης και ΜΙG-29, τα οποία έσπευσαν άμεσα στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να πραγματοποιήσουν αναγνώριση των άγνωστων στιγμάτων και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που μπορεί να χρειαστούν. Τα ρωσικά πληρώματα των μαχητικών αναγνώρισαν τελικά τον εναέριο στόχο, ως ένα ζεύγος στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τα οποία στη θέα των ρωσικών αεροσκαφών και καθώς πλησίαζαν, έκαναν αναστροφή και ακολούθησαν νέα πορεία απομάκρυνσης από τα ρωσικά σύνορα. 

"Τα ρωσικά αεροσκάφη επέστρεψαν με ασφάλεια στα αεροδρόμια της χώρας και δεν επέτρεψαν την παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η πτήση των ρωσικών μαχητικών διεξήχθη αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα και με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.", ολοκληρώνει η ρωσική ανακοίνωση, για ένα επεισόδιο που αν και έχει επαναληφθεί, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να απογειώνονται περισσότερα του ενός ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, κάτι που δείχνει το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση αυτή την φορά και ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα και ένα θερμό επεισόδιο, που θα ανέβαζε το θερμόμετρο της έντασης ΗΠΑ και Ρωσίας στα ύψη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προειδοποιήσεις της Μόσχας για τις κινήσεις των Αμερικανών στη Μολδαβία

οι ΗΠΑ πανε να ανοιξουν νεο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ πολεμικο μετωπο στην ΜΟΛΔΑΒΙΑ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για δείτε μιά Μάτα Χάρι Κ.Υ.Πατζού Συραγγέλα απ’το Ζεφυρι…σε πάνελ του λεγόμενου «World Economic Forum» των αΔελφών…μη χέσω…

Σχολιο.- ...τι ξεφτιλα,η σκαταποθηκη...

Σχολιο.- Ποιά είναι η τραγουδιάρα η γύφτισα η  μπαλότσα??



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μυστήρια» δήλωση Ζελένσκι : «Η Πολωνία έλαβε μια απόφαση που θα επιταχύνει την παράδοση F-16 στην Ουκρανία»

Εμείς πάντως δεν την βρίσκουμε καθόλου «μυστήρια» την δήλωση του πρεζάκια,αφού είναι προφανές ότι οι μεγαλοϊδεάτες Πολωνοί, καθ’ υπόδειξη Μπάϊντεν, θα τον διαβεβαίωσαν ότι θα παραχωρήσουν τα αεροδρόμια τους για ν’ απογειώνονται και να προσγειώνονται τα F-16,κρυπτώμενοι πίσω από το άρθρο 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ και τήν υποτιθέμενη «ασφάλεια» του,

προκαλώντας  πυρηνικό ολοκαύτωμα,σε ολόκληρη την Ευρώπη…!!!

Οι Ρώσοι πάντως το έχουν πει σε όλους τους τόνους. Εάν τα αεροσκάφη απογειωθούν  από άλλη χώρα, αυτή, θα είναι μέρος του πολέμου και θα γίνει παρανάλωμα. Μάλιστα έχουν πει ότι επειδή δεν έχουν κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς όπως με τους Ουκρανούς (που στην ουσία είναι ο ίδιος λαός) τη χώρα του ΝΑΤΟ  θα την χτυπήσουν με πυρηνικά!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙΝΑ: 

Πρώτη χώρα με τεράστια διαφορά στις εξαγωγές ειδών τεχνολογίας !!!

Δεύτερη ακολουθεί η Γερμανία, ενώ το Βιετνάμ έχει ξεπεράσει τις παραδοσιακές δυνάμεις !

-Η Κίνα είναι με τεράστια διαφορά η πρώτη χώρα στις εξαγωγές ειδών τεχνολογίας.

-Δεύτερη ακολουθεί η Γερμανία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Βιετνάμ έχει ξεπεράσει τις παραδοσιακές δυνάμεις.

-Όπως βλέπουμε και στον παρακάτω πίνακα, η Ασία πρωταγωνιστεί στο top 10 των χωρών:

1. Κίνα, 769μ  2. Γερμανία, 223, 3. ΗΠΑ, 166, 4. Βιετνάμ, 123, 5. Νότια Κορέα, 98, 6. Γαλλία, 95, 7. Σινγκαπούρη, 94, 8. Ολλανδία, 95, 9. Μεξικό 85, 10. Ιαπωνία, 83.

 Η ΚΙΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ

& ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΓΑΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΑΦΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ-ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΕΞΟΡΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΓΑΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ,ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΝ ΜΕ 100$ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1,000$ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ,

ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 4,24 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!

ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΩΤΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ…

Σχολιο.- H Κίνα (και το Βιετμάν και το Μεξικό) είναι τόσο ψηλά γιατί παράγουν για λογαριασμό τρίτων. Το αντίστροφο ισχύει για την Ιαπωνία (και για ΗΠΑ) που οι εταιρείες τους παράγουν σε άλλες χώρες. Ότι έχω σε Canon, Panasonic, Casio κ.α. είναι "made in China" ενώ οι φίρμες είναι Γιαπωνέζικες. Επίσης στη Σιγκαπούρη έχουμε εισαγωγή και επανεξαγωγή προϊόντων που παράγονται αλλού. Είναι ψηλά στον πίνακα χωρίς να παράγει τίποτα η ίδια. Ο πίνακας δεν δείχνει το τεχνολογικό επίπεδο των χωρών

Σχολιο.- Αυτά ήτανε παλιά. Τώρα αν αναρωτηθεί κανείς κάποια εφαρμογή ή κάποια τεχνολογική εφεύρεση αυτή θα είναι κινέζικη.

Και δεν είναι μόνο το tiktok και ο αλή μπαμπάς που μας αφησε χρόνους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφίσα στους δρόμους του Λβοφ της Ουκρανίας με επιλογή χαρακτηριστικής φωτογραφίας.

"80 χρόνια από την μάχη του Μπρόντι"

"Χθες αυτοί, σήμερα εσύ".

"Χθες" ήταν η ταξιαρχία των SS "Γκαλίσια"18.000 Ουκρανών, που πολέμησαν, από τις 13-27 Ιουλίου του 1944, στο πλευρό του Χίτλερ, εναντίον των Σοβιετικών στρατευμάτων, στην πόλη Μπρόντι της Δυτικής Ουκρανίας. Και ηττήθηκαν.

Τους επιθεωρεί ο Γκένριχ Χίμλερ.

Προφητικό το σλόγκαν "Χθες αυτοί, σήμερα εσύ";

Αλλά είπαμε! Στην Ουκρανία δεν υπάρχει φασισμός, γι΄αυτό και ο Σόλτς δήλωσε ότι είναι "ιστορική ευθύνη" της Γερμανίας να υποστηρίξει την Ουκρανία.

"Μόνο από μια αίσθηση ευθύνης προς τη δική της ιστορία σε αυτή την περίπτωση, μόνο μία επιλογή είναι δυνατή για τη Γερμανία: να είναι στο πλάι της Ουκρανίας "

Το γνωρίζουμε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινέζος επιχειρηματίας και πολιτικός επιστήμονας Eric Li

Στην Αμερική, μπορείς να αλλάζεις πολιτικά κόμματα, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις την πολιτική. Στην Κίνα δεν μπορείς να αλλάξεις το κόμμα, αλλά μπορείς να αλλάξεις την πολιτική.

Η Κίνα είναι χώρα με οικονομία αγοράς και είναι μια δυναμικά ανεπτυγμένη οικονομία αγοράς, αλλά δεν είναι καπιταλιστική χώρα. Και οριστε γιατί. Δεν υπάρχει περίπτωση μια ομάδα δισεκατομμυριούχων να μπορέσει να ελέγξει το Πολιτικό Γραφείο με τον τρόπο που οι δισεκατομμυριούχοι ελέγχουν την αμερικανική πολιτική. Ως εκ τούτου, η Κίνα έχει μια δυναμική οικονομία της αγοράς, αλλά το κεφάλαιο δεν υπερβαίνει την πολιτική εξουσία. Το κεφάλαιο δεν έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα. Στην Αμερική, το ίδιο το κεφάλαιο και τα συμφέροντα του κεφαλαίου έχουν ξεπεράσει το αμερικανικό έθνος. Η πολιτική εξουσία δεν μπορεί να αντισταθεί στην εξουσία του κεφαλαίου. Αυτός είναι ο λόγος που η Αμερική είναι μια καπιταλιστική χώρα. Αλλά η Κίνα δεν είναι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Ελλάς ... αναπνέει...με δύο πνεύμονας...τον μεν έναν ....Βρετανικόν !τον δε εταιρον Αμερικανικόν !!!!!και δεν είναι δυνατόν να αποθανει....δι ασφυξίας"

Γεώργιος Παπανδρέου το 1950 ...

Η ....πεμπτουσία του Κυπριακού προβλήματος από τον .....Παπατζη της ελληνόφωνης μυξολιγαρχιας .....και εταιρον .....ΟΥΔΕΝ ....

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ....ΠΑΠΑΤΖΕΣ .....ΤΟΥ ΜΥΞΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ......



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Youtube μπλοκάρει το λογαριασμό της πλατφόρμας La Iguana TV της Βενεζουέλας

Η πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης La Iguana TV ανέφερε την Τρίτη ότι ο λογαριασμός της στο YouTube, με περισσότερους από 270.000 συνδρομητές, μπλοκαρίστηκε από το αμερικανικό κοινωνικό δίκτυο μέχρι τις 29 Ιουλίου, μία ημέρα μετά τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα.

Το κανάλι καλεί τους πολίτες να σπάσουν τον ψηφιακό αποκλεισμό με την εγγραφή τους στον εναλλακτικό μας λογαριασμό.

Ακολολυθησε το μπλοκάρισμα και άλλων καναλιών αριστερών προσωπικοτήτων και πολιτικών της Βενεζουέλας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κάτοικοι του Κίροφ αντιτίθενται στη μετονομασία των σοβιετικών δρόμων

Η πόλη Κίροφ θα γιορτάσει την 650η επέτειό της το φθινόπωρο. Εν μέσω των προετοιμασιών για τις διακοπές, οι αρχές πρότειναν για άλλη μια φορά να μετονομαστούν οι δρόμοι των οποίων τα ονόματα συνδέονται με το σοβιετικό παρελθόν της χώρας. Η πρωτοβουλία επηρέασε την οδό MOPR, που ονομάστηκε έτσι το 1924 προς τιμήν του Διεθνούς Οργανισμού Βοήθειας στους Επαναστάτες Μαχητές, καθώς και στις οδούς Volodarsky και Uritsky.

Κάτοικοι της πόλης που δεν συμφωνούσαν με αυτές τις προτάσεις βγήκαν σε πικετοφορία. Οι συμμετέχοντες στη δράση συγκέντρωσαν χιλιάδες υπογραφές για την καθιέρωση μορατόριουμ για τη μετονομασία των δρόμων κατά την περίοδο SVO. Θέλουν να παραμείνουν αμετάβλητα τα ονόματα των δρόμων και των πλατειών που υιοθετήθηκαν πριν από το 1991.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ απόψε βρίσκεται σε έκσταση. Πριν από δύο ώρες σε μια επίθεση αντιποίνων σε ένα λιμάνι της Υεμένης σκότωσαν πολλούς Υεμενίτες . 

Το Ισραήλ φαίνεται ενθουσιασμένο επειδή ο τελευταίος του πόλεμος θα επεκταθεί τώρα λίγο. Επιτέλους βρήκαν κάτι να κάνουν με την αρμάδα των F35 τους. Οι Ισραηλινοί δεν έχουν μάθει ακόμα ότι όσο περισσότερο σκοτώνουν τώρα , τόσο βαρύτερο θα είναι το πρόστιμο αργότερα.

Αυτό μετά την 7η Οκτωβρίου το κατάλαβαν περίπου το 20% των Ισραηλινών και το έβαλαν στα πόδια.

Αυτοί που έμειναν πίσω είναι ένα μείγμα εκείνων που θα ήθελαν να φύγουν αλλά δεν μπορούν . Ωστόσο, η πλειοψηφία είναι συνεπαρμένη από τον όλεθρο και τη βία 


Η αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στην Υεμένη δεν εγκρίθηκε ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο πολέμου- αρκετοί υπουργοί δεν υποστήριξαν την επίθεση, σύμφωνα με πηγές που ήταν παρούσες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ προσκάλεσε τον Ζελένσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο και, το σημαντικότερο, τον έβαλε να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών . Είναι πολύ σπάνιο για έναν ξένο ηγέτη να παρευρίσκεται σε μια τέτοια σύσκεψη, η τελευταία φορά ήταν το 1997, όταν η τιμή αποδόθηκε στον Μπιλ Κλίντον.

Περιττό να πούμε ότι ο Στάρμερ επανέλαβε την υποστήριξή του στον αγώνα του Ζελένσκι, υποσχόμενος περισσότερα όπλα και περισσότερα χρήματα στο Κίεβο.Να θυμίσουμε ότι ο Στάρμερ έχει σαν πρότυπό του τον Τόνι Μπλερ,το σημαιοφόρο της ιρακινής σφαγής 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταξίαρχος Abdulsalam Jahaf ,μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Υεμένης, ταξίαρχος :

Η Γάζα βομβαρδίζεται και η Υεμένη βομβαρδίζεται- αυτό είναι πηγή υπερηφάνειας.

Το αίμα μας δεν είναι πιο πολύτιμο από το αίμα των παιδιών της Γάζας- τα παιδιά μας δεν είναι πιο πολύτιμα από τα παιδιά της Γάζας. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Γάζα και θα είμαστε όπως θέλει ο Αλλάχ να είμαστε....

Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Γάζα. Όλος ο κόσμος πρέπει να το μάθει:

Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Γάζα.


Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν καταδίκασε επίσημα την επίθεση του Ισραήλ στην Υεμένη και υπόσχεται να συνεχίσει να στηρίζει τον λαό της Υεμένης και τους Παλαιστίνιους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες

Αξιωματούχος των Φρουρών της Ιρανικής Ισλαμικής Επανάστασης: «Εν ευθέτω χρόνω, η Υεμένη θα λάβει τα απαραίτητα συστήματα αεράμυνας για να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια στην αχαλίνωτη σιωνιστική-αμερικανική επιθετικότητα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μέσα ενημέρωσης της Υεμένης αναφέρουν αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών με στόχο διυλιστήρια πετρελαίου στο λιμάνι Al Hudaydah της Υεμένης.

Ο υφυπουργός Πληροφοριών της Υεμένης δηλώνει στο Al-Arabi News: «Μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, η απάντησή μας στους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς θα είναι πολύ σκληρή».

Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth αναφέρει ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη φαίνεται να έχουν συντονιστεί με τη Σαουδική Αραβία.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην επίθεση στο λιμάνι Al Hudaydah της Υεμένης, συμμετείχαν. πάνω από 12 ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και αεροσκάφη F-35



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BLOOMBERG : ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Οι Κινέζοι επενδυτές και τα funds της ασιατικής χώρας μόνο το μήνα Μάιο πούλησαν μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα, ομόλογα οργανισμών και επιχειρήσεων και μετοχές καθαρής αξίας 42,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Οι πωλήσεις τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 79,7 δισ. δολάρια, που αποτελεί ιστορικό υψηλό για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου

-Οι πωλήσεις δεν σταμάτησαν ποτέ μετά την απολύτως παράνομη κατάσχεση των κεφαλαίων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας από τη Δύση

Στις κινεζικές πωλήσεις έρχονται να προστεθούν και εκείνες άλλων εθνών που θεωρούν απαράδεκτη αυτή την κατάσχεση, η οποία ουσιαστικά υπονομεύει το δυτικό οικονομικό σύστημα

Η κατάσχεση των ρωσικών κεφαλαίων ίσως αποτελέσει την ταφόπλακα του δυτικού οικονομικού συστήματος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιλογή του J.D. Vance ως αντιπροέδρου λέει πολλά για το ποια θα είναι η γεωπολιτική πορεία της επόμενης (ενδεχομένως) κυβέρνησης Τραμπ. Υπερσυντηρητικός και σινοφοβικός, ο Vance υποστήριξε τη θέση ότι το Ισραήλ πρέπει να τερματίσει τον «πόλεμο» στη Γάζα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να στοχεύσει κατευθείαν στο Ιράν σε συνεργασία με τις μοναρχίες του Κόλπου που συνδέονται με τις λεγόμενες «Συμφωνίες Αβραάμ» (είναι ενδιαφέρον ότι το CNN, χωρίς καμία απόδειξη, υπέθεσε μια ιρανική ανάμειξη στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, αποσιωπώντας το προφανές ρήγμα/σύγκρουση μεταξύ των μηχανισμών εξουσίας στην Ουάσιγκτον). 

Φυσικά, σε αυτή τη νέα φάση της σύγκρουσης, το Ισραήλ θα μπορέσει να απολαύσει όλη την υποστήριξη που μπορούν να προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, απαλλαγμένες από το ουκρανικό βάρος. Στην πραγματικότητα, ο Vance υποστηρίζει και πάλι την ανάγκη οι ΗΠΑ να απεμπλακούν σταδιακά από το ευρωπαϊκό-ανατολικό θέατρο, φορτώνοντας ίσως το βάρος του πολέμου στην Ευρώπη (ενώ τα βορειοαμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια θα απολαμβάνουν τα μερίσματα για την ανοικοδόμηση της δυτικής Ουκρανίας).

Ο φάκελος Κίνας παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρων. Εδώ, ο Vance είναι υπέρμαχος της ιδέας ότι μια επικείμενη σύγκρουση με το Πεκίνο είναι προτιμότερη από μια σύγκρουση σε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, όταν οι στρατιωτικές δυνατότητες της ΛΔΚ θα έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Και για τη σύγκρουση με την Κίνα, είναι απαραίτητη η υποστήριξη της Ινδίας (όχι τυχαία, ο Vance έχει επίσης πολύ καλές σχέσεις με το ινδικό λόμπι στην Ουάσιγκτον).

Περιττό να πούμε ότι μια σύγκρουση με την Κίνα, ακόμη και αν επικεντρωθεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, θα μπορούσε να είναι πολύ πιο καταστροφική από εκείνη στην Ουκρανία. Περιττό να πούμε ότι και οι αμερικανικές προκλήσεις στην περιοχή αλλά και οι πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν θα αυξηθούν εκθετικά.

Αυτό είναι μια υπενθύμιση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ούτε «ειρηνιστής» ούτε «υπέρμαχος του πολυπολισμού». Δεν ήταν στην πρώτη θητεία του (κατά τη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, προετοίμασε το έδαφος για την αντιπαράθεση με τη Ρωσία - την Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών, τη μονομερή απόσυρση από τη Συνθήκη INF) και θα είναι ακόμη λιγότερο στη δεύτερη θητεία του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινέζοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το «χτύπημα της Κίνας» ήταν πάντα ένα θέμα στις αμερικανικές εκλογές και οι υποψήφιοι τείνουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος είναι το καλύτερο «γεράκι που θα τα βάλει με την Κίνα». Ωστόσο, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, καθώς ο προηγούμενος του Τραμπ έβλαψε σοβαρά την αμερικανική οικονομία. Οι φόροι θα μπορούσαν να αυξηθούν και πάλι και ο πληθωρισμός θα μπορούσε να γίνει πραγματικά ανεξέλεγκτος. Ολα αυτά είναι ζητήματα που οι πολιτικοί των ΗΠΑ θα πρέπει να τα πάρουν σοβαρά υπόψη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μελέτη του Χάρβαρντ από το 2018 διαπίστωσε ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση

Μια μελέτη του 2018 που διεξήχθη από επιστήμονες από το Χάρβαρντ, που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Joule, διαπίστωσε ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν σημαντικές τοπικές αυξήσεις στις επιφανειακές θερμοκρασίες στις περιοχές όπου βρίσκονται.

Οι ανεμογεννήτριες προκαλούν τοπικές αυξήσεις της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της γης προκαλώντας την ανάμιξη του αέρα σε τμήματα της ατμόσφαιρας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ο Εμανουέλ Τοντ, προβλέπει ήττα της Δύσης στο νέο του βιβλίο:

“La Défaite de L'Occident” (Η ήττα της Δύσης) 

που κυκλοφόρησε στη Γαλλία!

-Ο Emmanuel Todd … προκάλεσε θυμό στις Δυτικές Ελίτ, με την ανάλυσή του όπου υποστηρίζει ότι οι δυτικές δυνάμεις έχουν εγκλωβιστεί σε μια καταδικασμένη προσπάθεια να στηρίξουν την Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία -αλλά και το Ισραήλ στη Γάζα - και καταλήγει στο συμπέρασμα περί “συντριβής της Δύσης” που θα αλλάξει την εικόνα του κόσμου την επόμενη 5ετία!

Η Le Monde τον απέρριψε ως ψευδοπροφήτη και αντιγραφέα της "προπαγάνδας του Κρεμλίνου". 

-Ο θυμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος γιατί ο Emmanuel Todd, Γάλλος πανεπιστημιακός και στοχαστής, ανθρωπολόγος, ιστορικός, δοκιμιογράφος, συγγραφέας πολλών βιβλίων, έγινε δημοφιλής και τα έργα του “κλασσικά” στην κοινωνιολογία 

σαν “μελλοντολόγος” μιας και οι “προβλέψεις” του έχουν ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ακόμα κι όταν φάνταζαν τολμηρές ή και αδύνατες:

◦ Το 1976 ακόμα με το πρώτο του βιβλίο “Η μεγάλη πτώση” πρόβλεψε την παρακμή και τελική κατάρρευση του σοβιετικού μοντέλου διακυβέρνησης - για να κατηγορηθεί από την Αριστερά σαν “αντισοβιετικός” 

- Όμως έγινε!

◦ Το 1999 με το βιβλίο του “Η μεγάλη ψευδαίσθηση”, σε μια εποχή “παχιών αγελάδων” κι ευφορίας των Χρηματιστηρίων, προέβλεψε μια “τεράστια οικονομική κρίση που θα τα σαρώσει όλα”. Προκάλεσε το θυμό και τη … χλεύη αναλυτών και τραπεζιτών 

- Όμως έγινε! 

-◦Το 2001, πάλι, προκάλεσε έκπληξη με το βιβλίο του “Μετά την αυτοκρατορία” -το μόνο που έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά- καταγράφοντας την αποσύνθεση του αμερικανικού συστήματος και κηρύσσοντας τη λήξη της «ηγεμονίας των ΗΠΑ»! 

Κάποιοι γέλασαν και λοιδορούσαν τις προβλέψεις του για την ενίσχυση της -τότε- σχεδόν διαλυμένης Ρωσίας, τη μετακίνηση του κέντρου βάρους του πλανήτη προς την Κίνα και την Ινδία και γιατί έλεγε ότι οι πόλεμοι στο Ιράκ, τον Κόλπο και το Αφγανιστάν θα αφήσουν απλά ένα Ιράν με ενισχυμένο ρόλο 

- Όμως έγινε!

-Ο Todd δεν είναι Μαρξιστής - ούτε καν αριστερός. 

Τα “εργαλεία” και οι “δείκτες” που χρησιμοποιεί στην ανάλυσή του είναι κυρίως “ανθρωπολογικά” και δημογραφικά. 

Όπως:

• ο ρόλος και η επιρροή των οικογενειακών δομών σε μια κοινωνία,

• η παιδική θνησιμότητα, 

• η γονιμότητα/γεννητικότητα

• η κρίση της “θρησκευτικής πίστης” σε κοινωνίες, παρόλο που ο ίδιος δηλώνει “άθεος”,

• Και κυρίως οικονομικοί δείκτες και δείκτες ανάπτυξης δικής του επινόησης, απ’ όπου “αφαιρεί” τις υπηρεσίες και τον “αέρα”, όπως λέει…

Ωστόσο, τα έργα του βρίθουν από ευφάνταστες και ενίοτε οξυδερκείς εξηγήσεις και παρατηρήσεις για τους φόβους και τις παθογένειες που ταλανίζουν τα δυτικά κράτη. Ακόμα και με κυνικό τρόπο καταλήγοντας σε συμπεράσματα που του έδωσαν τη φήμη του “εμπρηστή”.

-Δεν ξέρω αν ήταν … απλά “τυχερός” στις “προφητείες” του όπως τον κατηγορούν οι συντηρητικές ελίτ κι από την “Αριστερά” μέχρι και την Ακροδεξιά γιατί βάζει στο στόχαστρο σαν “αυταπάτες” της Δύσης ΚΑΙ την Ρωσοφοβία ΚΑΙ την Ισλαμοφοβία, 

- Όμως “του βγήκαν” όλες! 

-Το νέο του βιβλίο του Todd, “La Défaite de L'Occident” (Η ήττα της Δύσης) δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στα Αγγλικά -στα … ελληνικά, ούτε λόγος- και αντικειμενικά όσα στοιχεία μπόρεσα να βρω, είναι από την πολεμική που δέχεται ή τις κριτικές - στη Γαλλία είναι ήδη best seller με πάνω από 120.000 πωλήσεις σε λίγες βδομάδες.

Ο Todd λοιπόν, χρησιμοποιώντας τα δικά του διαγράμματα και χάρτες: 

-προχωρά σε συγκρίσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους “αποδεικνύοντας” 

μια σαφή υπεροχή της ρωσικής κοινωνίας και οικονομίας με βάση τους «αγαπημένους» του δείκτες περί παιδικής θνησιμότητας, παραγωγής “μηχανικών” και τέτοια, 

-επισημαίνει σαν στοιχείο την κατάρρευση του προτεσταντισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες υπήρξαν οι μαζορέτες της Ουκρανίας στην Ευρώπη και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και θεωρεί ότι σήμερα τα “προτεσταντικά ζόμπι” όπως τα λέει, έχουν αντικατασταθεί από συμμορίες στο εσωτερικό της Ουάσινγκτον, των οποίων ο μόνος δεσμός είναι ο εθισμός τους στη στρατιωτική μεγαλοστομία και στα κέρδη των ενοικιαστών της αυτοκρατορίας.

-Ενώ για την Ευρώπη είναι σχεδόν αφοριστικός για το τέλος της, με αναφορές εδώ και σε “καθολικά ζόμπι” και την “ισλαμοφοβία”, που οδήγησαν σε “κοινωνικό χάσμα” ενώ η παγκοσμιοποίηση επιδείνωσε αυτό το χάσμα, επειδή οι άνθρωποι με ανώτερη εκπαίδευση τάχθηκαν στο πλευρό της πλούσιας ελίτ με την εσφαλμένη ελπίδα να μοιραστούν τα κέρδη της.

-Τελικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολύ περισσότερο η Ευρώπη, λέει ο Todd, δεν διαθέτουν επαρκή βιομηχανική βάση για να προμηθεύσουν τους Ουκρανούς και το Ισραήλ - που τα θεωρεί “τεχνητά και αιωρούμενα κράτη” που υπάρχουν μόνο χάρη στις Δυτικές επιδοτήσεις - με τα άρματα μάχης και τα βλήματα που θα χρειάζονταν για να ανατρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις και τους αντιπάλους της Δύσης στη σύγκρουση που οι ίδιοι οι Δυτικοί προκάλεσαν!

Γιατί λοιπόν το πάθος για αυτόν τον πόλεμο;

-Γιατί η Δύση, καταλήγει ο Todd, κινείται ταχύτατα 

“Προς το σημείο μηδέν”!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα τα καθάρματα ενωμένα κατά της Υεμένης 

-Σύμφωνα με αναφορές, αντιμετωπίζουμε μια κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ισραήλ με περίπου 25 πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών ανεφοδιασμού.

-Το Ισραήλ ενώνεται με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στον βίαιο βομβαρδισμό της Υεμένης: διεξάγοντας, για πρώτη φορά, βάναυσες αεροπορικές επιδρομές στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της παράκτιας πόλης Hodeidah της Υεμένης.

Πάνω από 25 επιθέσεις αντιποίνων αναφέρθηκαν από αεροσκάφη F35, οι οποίες προκάλεσαν μαζικές διαρροές βενζίνης, καύση και ζημιές σε διυλιστήρια πετρελαίου - προκαλώντας διαρροή στην Ερυθρά Θάλασσα.

-Ιταλικά αεροσκάφη τάνκερ βοήθησαν ανεφοδιάζοντας ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στο δρόμο τους για να βομβαρδίσουν τα αποθέματα πετρελαίου, και εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας της Υεμένης,

- επιβεβαίωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κόρη του ηγέτη Μαρουάν Μπαργούτι, ιστορική προσωπικότητα της Φατάχ καταγγελει ότι ο πατέρας της δέχτηκε βασανιστήρια και χτυπήθηκε μέχρι να του σπασουν τον θώρακα ,και μετά μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία από τους βασανιστές του



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτική Όχθη 

Ισραηλινοί εποικοι χτυπανε με ρόπαλα μια παλαιστινια χωρικό 

-Σιωνιστές έποικοι ξυλοκόπησαν 55χρονη με ρόπαλα στο κεφάλι

Εάν υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να ονομαστεί καθαρτήριο, αυτό είναι το Masafer Yatta, μια ομάδα χωριών στην περιοχή της Χεβρώνας που αντιμετωπίζει τρομοκρατία εποίκων, προσπάθειες εκτοπισμού δυνάμεων, επιδρομές του στρατού και συνεχείς επιθέσεις με πυροβολισμούς και σωματική βία από ένοπλους τρομοκράτες και τον προστατευτικό στρατό τους

Αυτό συμβαίνει κυριολεκτικά δεκαετίες, καθώς δεν έγινε ούτε μία ενέργεια από τη «διεθνή κοινότητα». Χρειάστηκε 7 Οκτωβρίου και υπαρξιακή απειλή κατά του ΙΣΡΑΗΛ για να αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα την ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ και την καθημερινή τρομοκρατία στη Δυτική Όχθη κατά άοπλου πληθυσμού

Να θυμάστε πάντα: είναι παράνομο ένας Παλαιστίνιος να κουβαλάει όπλα ή ακόμα και να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Αν πάθει κακό ο Σιωνιστής που σας επιτίθεται, θα πάτε φυλακή, πιθανόν ισόβια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η είδηση της βραδιάς φυσικά είναι η απόσυρση Μπάιντεν από τη διεκδίκηση της Προεδρίας, προτείνοντας την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρρις σαν υποψήφια (θα … δούμε, αν…)

Είτε Μπάιντεν, είτε Τράμπ, είτε Χάρρις, είτε άλλος ή άλλη,

-ΔΕΝ χρειάζεται να σκάτε / ούτε να χάνετε το χρόνο σας με δεκάδες “αναλύσεις” που θα κατακλύσουν τα ΜΜΕ,

-ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!

Το “βαθύ κράτος των ΗΠΑ” θα συνεχίζει να κυβερνά…

-Στα πεδία της Ουκρανίας, της Παλαιστίνης, σε κάθε σημείο του πλανήτη, είναι οι μάχες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα!

Σχολιο.- Το πρώτο επίσημο σχόλιο του Κρεμλίνου, από τον εκπρόσωπο Τύπου, για την απόσυρση Μπάιντεν από τις Προεδρικές εκλογές:

- “Η επίτευξη των στόχων της Ειδικής στρατιωτικής Επιχείρησης, και όχι των αποτελεσμάτων των εκλογών στις ΗΠΑ, είναι προτεραιότητα για τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Υπάρχουν ακόμη 4 μήνες πριν από τις εκλογές, είναι μεγάλο διάστημα και πολλά μπορούν να συμβούν και να αλλάξουν.

Πρέπει να προσέξουμε και να παρακολουθήσουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Ντμίτρι Πεσκόφ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκαταλείπει την κούρσα για την προεδρία ο Μπαιντεν. (Ανεπιβεβαίωτες για την ώρα) πληροφορίες θέλουν τη Χιλαρι Κλίντον να παίρνει τη σκυτάλη των Δημοκρατικών



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποτρόπαιο το σποτ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού YΓ:Η φωτό είναι απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012. Το φάντασμα με τον μαύρο μανδία, τη μαύρη κουκούλα, και τη μάσκα φαντάσματος.

Τι θέλει να πεί ο…ποιητής με το διαφημιστικό σποτάκι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που σε τίποτα δεν θυμίζει το ολυμπιακό ιδεώδες, αλλά παραπέμπει σε ένα σκοτεινό αμφίσημο μήνυμα;

Μέσα σε ένα κατάμαυρο σκηνικό, ξεχωρίζει ο Νταρκ Βαντόρ, να σφίγγει το ζωνάρι και μια φωνή προαναγγέλλει στους Γάλλους πολίτες πως …δεν έχουν δει ακόμη τίποτα!

Επειδή όλα γίνονται μπροστά στα μάτια μας, αλλά κάνουμε πως δεν βλέπουμε και δεν καταλαβαίνουμε…αναμένουμε!

Στο λίνκ το πραγματικά διφορούμενο σποτάκι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΑΣ.

Η εξουσία της Δύσης παραπαίει στην παρακμή.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Η Δύση παραπαίει στην παρακμή επειδή οι ηγεσίες της έπαψαν να εκπροσωπούν τους λαούς τους. Οι λαοί της Δύσης είναι σε ομηρία, στις περισσότερες χώρες, επειδή τα γλομπαλιστικά κέντρα ελέγχουν τις εκλογές. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, βγαίνει όποιος αποφασίζουν ότι θέλουν να έχουν ως πιόνι, ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Είτε με εκλογικά συστήματα, (δες Αγγλία, Γαλλία, ακόμη και Ελλάδα), είτε με αλλοίωση αποτελέσματος μέσω της τεχνολογίας και της επιστολικής ψήφου, είτε με “πορτοκαλί επαναστάσεις” που σκηνοθετούνται συνήθως από “αριστερές” συνήθως ΜΚΟ (είναι γνωστό το βιβλιαράκι που χρησιμοποιείται για τέτοιους σκοπούς, “From dictatorship to democracy” με οδηγίες πώς να ανατρέψτε την κυβέρνηση σας), με χρήματα που δίνονται από τις ΜΚΟ σε πολιτικό προσωπικό, και με εξαγορά συνειδήσεων με υποσχέσεις για θέσεις στα γκλομπαλιστικά κέντρα. Η αστική δημοκρατία, ανέκαθεν ταξική, την περίοδο του μεταμοντέρνου γκλομπαλιστικού καπιταλισμού επιλέγει, δεν εκλέγει τους ηγεμόνες του. Το καυχήθηκε άλλωστε ο Klaus Schwab του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, πως υπάρχουν κυβερνήσεις, όπως στον Καναδά που η πλειοψηφία των μελών τους είναι εκπαιδευμένοι από το πρόγραμμα Young Global Leaders.

-EE και Φον Ντε Λάιεν, η επανεκλογή της διεφθαρμένης αυτοκράτορα.

Είναι απορίας άξιον πως ενώ μια μέρα πριν την εκλογή της στην θέση της Επιτρόπου, δηλαδή της αυτοκράτορας της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την έκρινε ένοχη για “αδιαφάνεια” στην αγορά των εμβολίων για όλη την ΕΕ. Σε όλα αυτά, το διαφαινόμενο σκάνδαλο ενισχύει το γεγονός ότι ο άνδρας της προέδρου, Χάικο φον ντερ Λάιεν είναι επικεφαλής της εταιρείας βιοτεχνολογίας Orgenesis με έδρα τις ΗΠΑ, που – οποία έκπληξη – συνεργάστηκε με την Pfizer-BioNTech για την ανάπτυξη και τη δοκιμή των εμβολίων mRNA που αγόρασε και η ΕΕ, σύμφωνα με το περιοδικό Hungarian Conservative.

Ο σύζυγος της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν παραβίασε κανέναν κανόνα σύγκρουσης συμφερόντων δουλεύοντας σε μια εταιρεία που έλαβε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έγραψε η Επίτροπος Διαφάνειας Věra Jourová σε επιστολή προς τους βουλευτές των Πρασίνων, οι οποίοι έστειλαν αντίγραφο στο POLITICO. Πέρυσι, μια ιταλική θυγατρική της Orogenesis εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα γονιδιακής και κυτταρικής θεραπείας που υποστηρίζεται από κονδύλια της ΕΕ. Στη συνέχεια, ο Heiko von der Leyen εξελέγη για να συμμετάσχει στο εποπτικό συμβούλιο του έργου. Προφανώς μας περνάνε για ηλίθιους πια. Έχει πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα της η εν λόγω κυρία.

-Ποιος είναι ο άντρας της:

Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Orgenesis περιλαμβάνουν νanguard Group Inc, VTSMX - νanguard Total Stock Market Index Fund Investor Shares, VEXMX - νanguard Extended Market Index Fund Investor Shares, Geode Capital Management, Llc, FSMAX - Fidelity Extended Market Index Fund, ΒlackRock Inc.,…

«Η Orgenesis είναι μια παγκόσμια εταιρεία βιοτεχνολογίας που έχει δεσμευτεί να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών (CGT) από το 2012.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δόξα τω θεώ δόξα τω θεώ

Αν αυτά τα ισραηλινά αεροπλάνα δεν είχαν έρθει να ξεφορτώσουν τις βόμβες τους στην Υεμένη, θα είχαν ξεφορτώσει τις βόμβες τους στη Γάζα. 

Δόξα τω θεώ, που μας επέτρεψε να ανακουφίσουμε τον πόνο του λαού της Γάζας

Τα λόγια είναι περιττά...

Αυτός ο λαός πάντα συγκινεί στην υπερβατικότητά του.

Σχολιο.- Η ΥΕΜΕΝ ετοιμάζεται για μακρύ πόλεμο με το ΙΣΡΑΗΛ - ανακοινώνει ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Saree, στο βίντεο, τονίζοντας ότι η εθνική αντίσταση ΘΑ απαντήσει στην επιθετικότητα του Τελ Αβίβ.

Με τη βοήθεια του Αλλάχ, [οι δυνάμεις της Υεμένης] δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν ζωτικούς στόχους του ισραηλινού εχθρού- προετοιμαζόμαστε για έναν μακρύ πόλεμο με αυτόν τον εχθρό μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα, να αρθεί η πολιορκία και να σταματήσουν όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με μεγάλη επιτυχία, η Λατινοπούλου κατάφερε να οργανώσει και να προωθήσει ψήφισμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καταδικάζοντας την Τουρκία για τις ενέργειες του «Αττίλα».

Αν και δεν τασσόμαστε με κανένα κόμμα, υποστηρίζουμε τον αγώνα τους, για τα αυτονόητα, κάτι που κανείς δεν είχε το θάρρος να βροντοφωνάξει πρακτικά όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας «Εδώ Ελλάδα».

Σχολιο.- Για να μην αναπαράγουμε ό,τι άκριτα γράφουν τα διάφορα site, το μόνο που κατάφερε η συγκεκριμένη  είναι να συνυπογράψουν ένα κάποιο κείμενο οι επικεφαλής των ακροδεξιών μορφωμάτων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια πολύ σημαντική δήλωση που έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΠΡΙΝ μάλιστα τη Δυτική επιδρομή κατά της Υεμένης):

"Το Ισραήλ προκαλεί τη Χεζμπολάχ με στόχο να παρασύρει τον αμερικανικό στρατό σε μια μεγάλη σύγκρουση. Η Χεζμπολάχ είναι αυτή που ενεργεί με μεγάλη αυτοσυγκράτηση. 

Το Ισραήλ, κι όχι το Ιράν, ενδιαφέρεται για την κλιμάκωση. 

Ενώ η Ρωσική Ομοσπονδία κάνει τα πάντα για να αποφύγει την κλιμάκωση. 

Δεν μπορώ να το κάνω πιο ξεκάθαρο ΑΛΛΑ η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα παραμείνει παρατηρητής μιας κλιμάκωσης και θα αναλάβει τις ευθύνες της, δείτε τη Συρία ως παράδειγμα.

Οι δηλώσεις της ιρανικής ηγεσίας, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, αντικατοπτρίζουν μια υπεύθυνη θέση. 

Το Ιράν δεν ενδιαφέρεται για περιφερειακή κλιμάκωση. 

Το Ισραήλ ενδιαφέρεται.

Η Χεζμπολάχ ενεργεί με εξαιρετική αυτοσυγκράτηση και οι δηλώσεις του Νασράλα το επιβεβαιώνουν αυτό. Αλλά το Ισραήλ θέλει να τους προκαλέσει σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας μεγάλος πόλεμος έρχεται!

-Δεν είναι “μπλόφα”!

Έλεγα πριν για τις σημερινές επιδρομές κατα της Υεμένης και την κλιμάκωση του πολέμου που ξεκινάει η Δύση ότι:

“Δεν ξέρουν σε ΤΙ έμπλεξαν και ΤΙ ασκούς του Αιόλου ανοίγουν”

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ανακοινώσεις μετά τα σημερινά για να κατανοηθεί καλύτερα:

-ΥΕΜΕΝΗ: Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, ταξίαρχος Yahya Saree, δήλωσε ότι το Ισραήλ στόχευσε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Al-Hudaydah, μεταξύ των οποίων ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, το λιμάνι και δεξαμενές καυσίμων. 

Επιβεβαίωσε ότι:

• οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης "θα απαντήσουν σε αυτή την κατάφωρη επίθεση με τη στόχευση ζωτικών σημείων, και πολιτικών στόχων, εντός της σιωνιστικής οντότητας (Ισραήλ)",

• η Υεμένη έχει προετοιμασθεί για ένα μακρύ πόλεμο”

Περισσότερες λεπτομέρειες: 

-Χεζμπολάχ: "Η ανόητη κλιμάκωση των βομβαρδισμών της Υεμένης από την [ισραηλινή] κατοχή σηματοδοτεί μια νέα και κρίσιμη φάση αντιπαράθεσης με βαθιές περιφερειακές επιπτώσεις".

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:

-ΙΣΡΑΗΛ: Ο Netanyahu ανέφερε ότι το λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη φέρεται να χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς "ως σημείο εισαγωγής όπλων που προμηθεύει το Ιράν στους Χούτι".

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης τους Χούθι "αναπόσπαστο μέρος του ιρανικού άξονα του κακού", ο οποίος φέρεται να απειλεί "ολόκληρο τον κόσμο".

Κατέληξε λέγοντας, ότι “το Ισραήλ θα επιτίθεται σ’ όποιον θέλει και όσοι θελήσουν να το βλάψουν θα το πληρώσουν ακριβά!”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Washington Post:

“Οι Χούθι έμπηξαν ένα βέλος στην Αχίλλειο πτέρνα της Δύσης”!

Times του Ισραήλ:

“Η Μόσχα μπορεί να εξοπλίσει τους Χούθι της Υεμένης σε αντίποινα για τα αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία”

-Τέτοια δημοσιεύματα προετοίμαζαν το κλίμα για τις σημερινές επιδρομές και την κλιμάκωση του πολέμου που ξεκινάει η Δύση…

Δεν ξέρουν σε ΤΙ έμπλεξαν και ΤΙ ασκούς του Αιόλου ανοίγουν!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μη μασάμε τα λόγια μας: 50 χρόνια καμια κυβέρνηση δε απαίτησε ουσιαστικά την αποχώρηση του στρατού κατοχής ΚΑΙ των εποικών.

Δεν επιδίωξαν να κάνουν ούτε ΑΟΖ με την Κύπρο!

Τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ!

Το κυπριακό δράμα, ένα δράμα εθνικό για την Ελλάδα, πέρασε μέσα από μια προδοσία. Ήταν και τότε, το 1050 με τις Συμφωνίες της Ζυρίχης, το Σχέδιο Άτσενσον, η εισβολή το 1974, Δευτέρα, όπως και σήμερα το 2024!

Δεν τιμωρήθηκε κανείς!

Σχολιο.- Και τώρα Ελλάδα και Κύπρος διεκπεραιωνουν εντολές των γνωστών μακελιαρηδων του πλανήτη για να έχουν την "ευνοια" τους σε περίπτωση νέας κρίσης με τους Τουρκους ,την οποία κριση θα προκαλέσουν οι γνωστοί κύκλοι όπως πάντα.

Σχολιο.- 50 χρόνια και τσιμουδιά για το άνοιγμα του φακέλου της Κυπριακής τραγωδίας. (μην στεναχωρήσουμε και την Α.Μ πρεσβεία)!!

Σχολιο.- Δεν είναι άχρηστοι, είναι εντεταλμένοι πράκτορες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/7/2024

-Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού: Πιστεύουμε ότι το drone που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη είναι ένα ιρανικής κατασκευής drone Samad-3.

-Ο Ansarullah χρησιμοποίησε επίσης το Samad-3 το 2019 για να στοχεύσει τη Saudi Aramco.

-Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης: Το drone που χτύπησε το Τελ Αβίβ ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα και οι Υεμενίτες αποκάλυψαν ένα όπλο που σπάει την ισορροπία.

-Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού: Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οι συναγερμοί δεν ενεργοποιήθηκαν και ερευνούμε τον λόγο.

-Η Υεμένη έχει έναν πύραυλο με το όνομα «Παλαιστίνη» που χτυπά το «Εϊλάτ»

Και τώρα ένα drone με το όνομα «Yafa» που χτυπά το «Τελ Αβίβ»

Σχολιο.- «Η έκπληξη είναι ότι δεν λάβαμε καμία προειδοποίηση, καμία προειδοποίηση!» - Ισραηλινός έποικος σε συνέντευξή του στο ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι 14

Σχολιο.- ουτε οι χιλιαδες νεκροι παλαιστινιοι ειχαν λαβει προειδοποιηση....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/7/2024

Ετσι διαμορφώνονται τα εκλογικά αποτελέσματα στις μέρες μας στο Μακρονιστάν! 

Ξεκάθαρη νοθεία στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου της γαλλικής εθνοσυνέλευσης όπου επικράτησε η Γιαέλ Μπράουν – Πιβέ, από το στρατόπεδο του Μακρόν. Ο πρωτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας ακυρώθηκε εξαιτίας παρατυπιών που δεν έχουν αναφερθεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν! Βρέθηκαν επιπλέον δέκα φάκελοι μέσα στην κάλπη! Η Πιβέ, επικράτησε χθες επειδή καταστρατηγήθηκε το γαλλικό Σύνταγμα! Ηρθε πρώτη επειδή την ψήφισαν 17 απερχόμενοι αλλα εν ενεργεία υπουργοί, που εκλέχθηκαν βουλευτές,οι οποίοι σύμφωνα με το άρθρο 23 του Συντάγματος, δε μπορούν να ασκούν ταυτόχρονα και νομοθετική και εκτελεστική εξουσία!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έμειναν από νερό εδώ και 10 μέρες τα χωριά κοντά στην Καλαμάτα, Άρις και Μικρομάνη, ζουν χωρίς νερό με καύσωνα

Σχολιο.- Ααα πολύ ωραία τωρα έχεις πάει στα μέρη μου...παλιά Υπήρχε και χωριό που δεν έχει νερό για 30α μέρες σερί!! Τώρα πάλι φέτος ένα το πλησιάζει, το ρεκόρ!!! όλο το νερό ξέρεις που πάει!??? Στα παραθαλάσσια χωριά ντε, εκεί που έχουν τουρισμό και ανάπτυξη, τα έχουμε δει αυτά τα χάλια που γράφεις τώρα για την Ελλάδα 30α χρόνια πριν.

Σχολιο.- α να σαι καλα,θεοσταλτος ησουν για να δουνε εδω τα δικα μας τα ζαγάρια τι πούτσα θα φάνε,αλλά και από ποιους θα την φάνε για να μην έχουν απορίες όταν σύντομα έρθει η ώρα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: χρειαζόμαστε αγωνιστικό σύμβολο, εθνικό καθοδηγητή να αφουγκραστούμε τη φωνή του Μακαρίου! ΛΟΓΟΣ ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΜΑΚΑΡΙΟ!

21/07/2024

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: χρειαζόμαστε αγωνιστικό σύμβολο, εθνικό καθοδηγητή να αφουγκραστούμε τη φωνή του Μακαρίου!

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Από Το Διπλό Έγκλημα Κατά Της Κύπρου. Ώρα Επαναπροσανατολισμού”

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε αγωνιστικό σύμβολο, εθνικό καθοδηγητή. Κι είναι ανάγκη, παραγνωρίζοντας τις διαφορές μας, να αφουγκραστούμε τη φωνή του Μακαρίου αλλά και τη φωνή όλων των προγόνων μας”. Αυτό το μήνυμα έστειλε από την Πάφο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος κατά την χθεσινοβραδινή του ομιλία στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πάφου με αφορμή την θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974, γεγονός που άνοιξε την Κερκόπορτα για την τουρκική εισβολή.

Στην εκδήλωση “50 χρόνια από το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Ημέρα Μνήμης και Τιμής”, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Κυριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός και ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αντιστασιακών Πάφου, Ανδρέας Θεοδώρου. Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους βρέθηκαν πολλοί από τους αγωνιστές και πολλοί συγγενείς αγωνιστών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντίστασης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι είναι Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που προωθούν Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης και πως οδηγεί σε ντε γιούρε διχοτόμηση.

21/07/2024

Τι είναι Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που προωθούν Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης και πως οδηγεί σε ντε γιούρε διχοτόμηση. ”Θα γράψουμε ιστορία…”δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου αυτό φοβόμαστε μην γράψετε αρνητική ιστορία!

”Η ΔΔΟ Δρομολογεί Νομιμοποίηση της ψευδο-«ΤΔΒΚ» σε νόμιμο και ισότιμο τουρκικό κρατίδιο” που κάποια στιγμή θ΄αποσχισθεί νόμιμα δια δημοψηφίσματος ενώ θα έχει στο μεταξύ προσλάβει στάτους διεθνούς αναγνωρισμένης κρατικής οντότητας. Δηλ. προσφέρουμε στην Τουρκία από την πίσω πόρτα αυτό που διεκδικεί από την μπροστινή 2 κράτη.

”Η «λύση» ΔΔΟ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τουρκοποίηση της Κύπρου. Όχι μόνο επανένωση δεν είναι, αλλά αντίθετα θα είναι ισλαμοποίηση με οθωμανικό φέσι!”

Το άρθρο που ακολουθεί είναι τραγικά επίκαιρο:

Κύπρος – ΔΔΟ | Τι είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ)

Με την υποβολή του σχεδίου Ανάν, ο Κυπριακός Ελληνισμός συνειδητοποίησε πλήρως τι σημαίνει Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και την απέρριψε συντριπτικά με το δημοψήφισμα το 2004.

Επί της ουσίας, μια ΔΔΟ υπάρχει με τα ακόλουθα κύρια στοιχεία: Δύο ισότιμα εθνικά κρατίδια, Ελληνικό και Τουρκικό και από πάνω μια συνεταιρική κεντρική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με αξιωματούχους και από τις δύο κοινότητες που θα πρέπει να παίρνουν κοινές αποφάσεις. Τέτοιο κατασκεύασμα όμως θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος, διότι απλά η κοινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αδυνατεί να λαμβάνει κοινές αποφάσεις λόγω σοβαρών αποκλίσεων στη στρατηγική κατεύθυνση των δύο εθνικών κοινοτήτων της Κύπρου.

Στο τέλος τα δύο εθνικά κρατίδια θα μείνουν να λειτουργούν αυτόνομα. Αυτό στην ουσία θα είναι διχοτόμηση ντε γιούρε πλέον. Η Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτή την εξίσωση θα είναι υποβαθμισμένη ως εσωτερικό ελληνικό κρατίδιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινά ΜΜΕ: ”Στην Ελλάδα εξασκήθηκαν τα ισραηλινά μαχητικά που βομβάρδισαν την Υεμένη!” ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ! To ”μακρύ χέρι” μας έφθασε ως την Υεμένη!

21/07/2024

Ισραηλινά ΜΜΕ: Στην Ελλάδα εξασκήθηκαν τα ισραηλινά μαχητικά που βομβάρδισαν την Υεμένη! ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ! για να προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στο ξένο παράγοντα σε Ισραήλ και στο Μεγάλο Ισραήλ στις ΗΠΑ. Αλλά όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.

Για μια ακόμη φορά δίνουμε απροσχημάτιστα προσχήματα, πατήματα, ερείσματα στο μουσουλμανικό κόσμο εναντίον μας που στην περίπτωση μας έχει την Τουρκία αιχμή του δόρατος στραμμένη σταθερά κατά πάνω μας.

Και βέβαια ο Ερντογάν δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω καθώς σήμερα είπε: : «Το να είσαι συμβαλλόμενο μέρος στη σφαγή στο Ισραήλ δεν θα ωφελήσει ούτε τους Έλληνες ούτε την Ελλάδα».

Οι ελληνικές φρεγάτες

αντί να πάνε χθες στην Κύπρο έτσι για την τιμή των όπλων όταν ο άλλος έστειλε το μισό του στόλο .. λοξοδρόμησαν για Ερυθρά Θάλασσα για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα 5 εφοπλιστών που έχουν πλοία με Λιβεριανές σημαίες και που έχουν κέρδη αφορολόγητα για ελληνικό δημόσιο. Αντί να υπερασπιστούν εθνικά συμφέροντα κάνανε το στρατό σεκιουρητάδες του κεφαλαίου.. Η ταξική αντίληψη επικράτησε ως και στο στράτευμα. Είναι εθνικός ή ιδιωτικός στρατός..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχεται Μαύρη Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Με Νταρκ Βαντόρ και Πόλεμο των Άστρων που παραποιούν το μήνυμα και το πνεύμα τω Αγώνων! ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ BINTEO

21/07/2024

Έρχεται Μαύρη Τελετή έναρξης Ολμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Με Νταρκ Βαντόρ και Πόλεμο των Άστρων που παραποιούν το μήνυμα και το πνεύμα τω Αγώνων! ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

”Τι θέλει να πεί ο…ποιητής με το διαφημιστικό σποτάκι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που σε τίποτα δεν θυμίζει το ολυμπιακό ιδεώδες, αλλά παραπέμπει σε ένα σκοτεινό αμφίσημο μήνυμα;

https://twitter.com/i/status/1812925159562748050

Μέσα σε ένα κατάμαυρο σκηνικό, ξεχωρίζει ο Νταρκ Βαντόρ, να σφίγγει το ζωνάρι και μια φωνή προαναγγέλλει στους Γάλλους πολίτες πως …δεν έχουν δει ακόμη τίποτα!

Επειδή όλα γίνονται μπροστά στα μάτια μας, αλλά κάνουμε πως δεν βλέπουμε και δεν καταλαβαίνουμε…αναμένουμε!

Δείτε το σποτ – η κεντρική φωτογραφία από την τελετή έναρξης”.

Η κεντρική φιγούρα είναι ο Darth Vader πρωταγωνιστής στον Πόλεμο των Άστρων.. Πόλεμος αντί Ειρήνης κακοποίηση Ολυμπιακών.

YΓ:Η φωτό είναι απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

https://twitter.com/mdenaxa/status/1814901590320390286?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1814901590320390286%7Ctwgr%5Ebc90650598bc96c944efa694e7fbdb083346901d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2024%2F07%2F21%2Fceadcf81cf87ceb5cf84ceb1ceb9-cebcceb1cf8dcf81ceb7-cf84ceb5cebbceb5cf84ceae-ceadcebdceb1cf81cebeceb7cf82-cebfcebbcf85cebccf80ceb9ceb1%2F