Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Τριτη 23 Ιουλιου 2024


Hellenic Train: Αποζημιώσεις μόλις 2,74 εκατ. ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών το 2023

18.07.2024

Η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 65 εκατ. ευρώ αλλά ουσιαστικά μεγάλο μέρος των απωλειών κάλυψε από την επιδότηση του ελληνικού δημοσίου που για το 2023 ανήλθε σε 48 εκατ. Ευρώ

Η εταιρεία Hellenic Train θυγατρική της ιταλικής Trenitalia (FS Group), που έχει την εκμετάλλευση του ελληνικού σιδηρόδρομου και του προαστιακού δημοσιοποίησε τις οικονομικές καταστάσεις του 2023. Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και στη συνέχεια οι καταστροφικές πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε την Θεσσαλία, οδήγησε σε απώλειες εσόδων αλλά σημαντικό μέρος καλύφθηκε από την επιδότηση του δημοσίου.

Αναλυτικά, σε όρους εσόδων, η εταιρεία διασώθηκε από την επιδότηση που λαμβάνει από το δημόσιο και για το 2023 ανήλθε σε 48,416 εκατ. ευρώ. H εταιρεία όπως αναφέρεται, αρχές του 2022 έχει υπογράψει σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή δημόσιας υπηρεσίας με την οποία ενεργοποιήθηκαν οι υπηρεσίες Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας (Υ.Δ.Υ) που αποσκοπούν στη χρηματοδότηση των ελλειμματικών υπηρεσιών της και σε αποζημίωσή για κάλυψη δαπανών με σκοπό την τήρηση της συμβασιοποιημένης δρομολογιακής και τιμολογιακής πολιτικής με το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα 10 πλέον 5 έτη.

Για την παροχή αυτών των μεταφορικών υπηρεσιών, το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύεται να καταβάλλει στην Hellenic Train μια ετήσια αποζημίωση ύψους έως 50 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), μειωμένο με τυχόν επιβληθείσες ποινές σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης. Από την λειτουργεία της σύμβασης, η Εταιρεία δικαιούται ένα ετήσιο ελάχιστο κέρδος ύψους Ευρώ 2 εκ. ευρώ, και σε περίπτωση θετικού οικονομικού αποτελέσματος, το Ελληνικό Δημόσιο λαμβάνει το 20% της διαφοράς μεταξύ του αποτελέσματος και του ελάχιστου κέρδους.

Μείωση 37% στα έσοδα 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ Ο ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΣ!

Στην 50η επέτειο του Αττίλα, διάλεξε το ΚΚΕ να επαναλάβει τις γνωστές, σχετικά πρόσφατα τροποποιημένες σε σχέση με το παρελθόν, θέσεις του για το Κυπριακό. 

Στην πραγματικότητα, το ΚΚΕ κάνει - ΚΑΙ στο Κυπριακό - το ίδιο ακριβώς που κάνει σε όλα τα ζητήματα. Προδοσία των παλιότερων σωστών θέσεων του και δικαιολόγησει των Αμερικάνων του ΝΑΤΟ και του Ευρωατλαντισμού. 

Αυτή είναι η γραμμή του Περισσού, κυριολεκτικά σε ΟΛΑ τα βασικά ζητήματα. Δε θα μπορούσε το Κυπριακό να είναι εξαίρεση...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ηλιακά πάνελ, (φωτοβολταϊκά), δεν μετατρέπουν την υπεριώδη ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια, παρά μόνο ένα μικρό μέρος του φάσματος IR, (Infrared Spectroscopy, IR) της υπέρυθρης ακτινοβολίας. 

Την ίδια στιγμή όμως που απορροφούν το φως, απορροφούν και την θερμότητα από τον ήλιο. Αυτή η απορροφούμενη θερμότητα, εκπέμπεται στη γειτονική ατμόσφαιρα και διαλύει το υφιστάμενο μικροκλίμα της περιοχής και κατά συνέπεια την χλωρίδα και την πανίδα, αφού είναι πασίγνωστο πως όταν ο αέρας θερμαίνεται, ανεβαίνει και δημιουργούνται ανοδικά ρεύματα.

Επιπλέον, τα ηλιακά πάνελ είναι σκοτεινά και εκπέμπουν ενέργεια στον χώρο από πάνω τους όταν δεν ακτινοβολούνται. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως ακτινοβολία μαύρου σώματος. Οι δορυφόροι που πετούν στο διάστημα χρησιμοποιούν αυτό το φαινόμενο για να ψύχουν εσωτερικά εξαρτήματα. Αν δεν το έκαναν αυτό θα φλέγονταν!

Έτσι, τα ηλιακά πάρκα όχι μόνο παράγουν περισσότερη θερμότητα το καλοκαίρι από την αρχική της γης στην οποία έχουν εγκατασταθεί, αλλά παράγουν επίσης περισσότερη ψύξη το χειμώνα, επιδεινώνοντας έτσι τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν υπάρχει τίποτα πράσινο στην πράσινη ενέργεια, εκτός από το πράσινο χρήμα που ρέει σε διεφθαρμένες πράσινες τσέπες, που για χάρη τους έπαψαν να υπάρχουν η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική, που αντί να αντισταθούν, μας πιέζουν να σώσουμε τον πλανήτη, με λύσεις που είναι χειρότερες από τα προβλήματα.

ΥΓ: Για τις συνέπειες στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και πολλά άλλα, καλύτερα να μην μιλήσουμε, γιατί θα απελπισθούμε ...."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έσβησε» ξαφνικά σε ηλικία 39 ετών η Ντέμη Γεωργίου πρώην παίχτρια του «Master Chef»

Δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας – Κάτι είχε ρίξει τις αντοχές του ανοσοποιητικού της συστήματος

ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΤΑ mRNA ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ,

ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2023,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ,ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ…!!!

Μην παριστάνουν τα κορόιδα και σφυρίζουν λοιπόν ΔΗΘΕΝ αδιάφορα,οι εκλεκτοί «επιστημονες» της εγχώριας λεγόμενης «ιατρικής κοινότητας»,που σήκωσαν ψηλά τις σημαίες των οριζόντιων μαζικών εμβολιασμων των ανενημέρωτων κι αφελών θυμάτων τους,που έστελναν ως αμνούς επι σφαγην στα εμβολιαστικά κέντρα…αφού όλοι ξέρουν κι ας παριστάνουν τα παγώνια σαν την Παγώνη και τον Διευθυντη της Νευροχειρουργικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας,όπου ξεψύχησε αυτό το άτυχο κορίτσι,τον διαβόητο «σύντροφο»-τρομάρα του-Παναγιώτη Παπανικολάου,ότι αυτή η καθολική 

οργανική κατάρρευση που προκαλείται από σιπτικό σοκ,δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗ,αλλά περιγράφεται 

επιστημονικά ως σύνδρομο ADE κι είχαμε αναφερθεί σ’αυτο κατ’επανάληψη ως ανεπιθύμητη 

παρενέργεια των εμβολιασμών,λόγω κατάρρευσης του ανοσοποιητικού του προσβάλομενου πειραματόζωου,από τα πειραματικά και ΟΥΔΕΠΟΤΕ κανονικά αδειοδοτημένα εμβόλια,στα οποία υποχρεώθηκε να υποβληθεί το συντριπτικό ποσοστό του πειραματόζωου πληθυσμού μας…!!!

Σχολιο.- Η ξαφνικιτιδα θεριζει και κάνεις δεν μιλάει

Σχολιο.- Λοιπαμαι για το κορίτσι

Σχολιο.- εγώ δεν λυπάμαι,γιατί αν διαβάσεις τι έλεγε για αυτούς που δεν το έκαναν,δεν θα τη λυπάσαι ούτε εσύ.

Σχολιο.- Κι όποιος μιλάει, σαν τον Νίκο Παπαδόπουλο της ΝΙΚΗΣ στη Βουλή, είναι τόσο μόνος που ακούγεται σαν τον τρελλό του χωριού

Σχολιο.- μίλησες για ( ΝΙΚΗ)..

Είναι υπέρ του εμβολίου..!!!

Δημήτρης Νατσός : Μένουμε σπίτι με τα παιδιά μας, μια πραγματική ευλογία

Σχολιο.- Μόνο που ο γιατρός (Ν. Παπαδόπουλος, βουλευτής του ΝΙΚΗ) λέει συνέχεια στην Βουλή για τα "εμβόλια".... δεν το έχεις δεί εσύ;

Σχολιο.- Και ο Βελόπουλος ..είπε..!

Σχολιο.- είχε ψηφίσει  την υποχρεωτικότητα

Σχολιο.- Είπε ο Νατσός ή έγραψε κάπου κάντε το εμβόλιο ;

Σχολιο.- Ειναι αλήθεια ότι αυτά τα εμβόλια δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθούν μαζικά  για την αντιμετώπιση αυτού του ιού. Η χρήση τους στον καρκίνο σίγουρα θα σώσει ζωές. Αλλά εκεί μιλάμε για καρκίνο όχι για ιωση με θνητότητα 0,03 %. Στον καρκίνο το όφελος είναι πολλαπλάσιο από πιθανές θανατηφόρες παρενέργειες. Διονύση από το 2020 είχα θέσει το ερώτημα σε ειδικούς στις ΗΠΑ «πόση ποσότητα αντιγόνου ( ακίδας) παράγει το κάθε εμβόλιο σε κάθε άνθρωπο. Είχα την υπόνοια ότι σε κάποιους ανθρώπους η παραγωγή της ακίδας θα ήταν ανεξέλεγκτη. It is a good question μου απαντούσαν . Ξερεις τι σημαίνει αυτό βέβαια , το ψάχνουμε κ δεν είμαστε σιγουροι.Οι μελέτες μετά τα εμβόλια έδειξαν ότι οι άνθρωποι που πέθαναν από μυοκαρδίτιδες ειχαν 1000 φορές περισσοτερες ακίδες από αυτούς που είχαν μικρό αριθμό αντιγόνων από το εμβόλιο.Πιθανον κ άλλες παρενέργειες να οφείλονται στο έμβολιο με άλλους μηχανισμούς στο ανοσοποιητικό σύστημα.Τι ψάχνεις τώρα εδώ δημοσιεύτηκαν ψεύτικες μελέτες στο πλέον έγκυρο ιατρικό περιοδικό στον κόσμο για την χλωροκινη. Στο επόμενο τεύχος στο editorial ζήτησαν Συγνωμη αν είναι δυνατόν . Τέλος πάντων μόλις ξύπνησα λιωμένος από τη ζέστη ούτε κ θελω να θυμάμαι πως χρησιμοποίησαν την επιστήμη για να χειραγωγήσουν τον λαό .Αυτο που με στεναχωρεί είναι ότι συνάδελφοι μου δεν είχαν ερωτηματικά κ απορίες σχετικά με τη χρήση αυτών των εμβολίων σε μια ιωση σαν κ αυτή.Τα υπόλοιπα από κοντά.

Σχολιο.- Η τεχνολογία mRNA έγινε γιά τήν αντιμετώπιση τού καρκίνου. Τά νανοσφαιρίδια προορίζονται γιά τά καρκινικά κύτταρα, όπου στήν συνέχεια τό ανοσοποιητικό διεγείρεται καί κατευθύνεται νά καταστρέψει αυτά τά καρκινικά κύτταρα. Μέσω τών εμβολιασμών δήθεν γιά τόν Covid, παρακολούθησαν τήν συμπεριφορά καί τήν δράση τού σκευάσματος.

Ένα μεγάλο πείραμα. Συνεχιστές τού Μένγκελε.

Σχολιο.- τα εμβόλια της Astra zeneca δεν ήταν με νάνο σφαιρίδια αλλά με βιολογικό φορέα . Τέλος πάντων η ουσια είναι ότι ερωτηματικά υπήρχαν πολλά σε πολλά σημεία της όλης διαδικασίας.Σημασια έχει ότι για μια νόσο με τόσο μικρή θνητότητα αυτού του τύπου τα εμβόλια δεν είχαν θέση. Στον καρκίνο ναι έχουν κ μάλιστα σημαντική αφού τον εκριζώνουν κ οι πιθανότητες υποτροπής είναι πολύ μικρές.

Σχολιο.- Όχι  !!!

Μέχρι το 2019 πειραματίστηκαν στα ΤΟΤΕ τελευταία πειραματικά στάδια σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου και τους εξολόθρευσαν οι τοξικές πρωτεΐνες ακίδες,γιαυτό ΤΟΤΕ το CDC απαγόρευσε δια ροπάλου την συνέχιση των πειραμάτων ακόμα και στα πειραματόζωα θεωρώντας ΑΝΗΘΙΚΗ την συνέχιση τους !!!

Μάλιστα παραιτήθηκε σύσσωμη η ερευνητική ομάδα της MODERNA,δίνοντας συνέντευξη τύπου στην οποία ανέφεραν ότι αρνούνται να συμπράξουν με αυτες τις ΑΝΗΘΙΚΕΣ πρακτικές του CEO της MODERNA και της περί αυτόν συμμορίας,

περιλαμβανομενων των Bill Gates και Sunak,ναι του τέως πρωθυπουργού του Η.Β…κλπ…!!!

Τι ακολούθησε μετά από κάποιους μήνες κι εν όψει του λανσαρίσματος του πέτσινου «δώρου της επιστήμης»…??? Πολύ απλά μέσα σε μια νύκτα οι χορηγοί των μέχρι τότε πειραμάτων και κλινικών μελετών,εξαφάνισαν ΟΛΕΣ τις αναρτήσεις τους από το διαδύκτιο για λόγους ΔΗΘΕΝ πνευματικής ιδιοκτησίας !!!

Ενώ η Ουγγαρέζα «ερευνήτρια» Katalin "Kati" Karikó,είχε μείνει αμανάτι με την Veuve Clicquot-που είχε συμψηφίσει με μια πατέντα που δεν κατέθεσε-κι ετοίμαζε τις βαλίτσες της για την Γερμανια,όπου την περίμενε το Τουρκικό ζεύγος της Biotech,για να τής χαρίσει τα εκατοντάδες χιλιαδες stock options τα οποία ξεπούλησε πριν ακόμα τελειώσει το 2020 καλά-καλά…!!!

Κι έζησε αυτή καλά και οι υπολοιποι ασυνείδητοι και ανήθικοι καλύτερα !!!

Σχολιο.- Πειραματίστηκαν σε καρκινοπαθείς με τα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κοβιντ;η με τα εμβόλια mRNA του καρκίνου και υπήρχαν προβλήματα;

Σχολιο.- Η ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :

Πειραματίζονταν επι χρόνια με την ανοσοδιέργεση (γιαυτό και τα βάπτισαν αντικαρκινικά «εμβόλια») των καρκινοπαθών,χρησιμοποιώντας την mRNA βιοτεχνολογία μέχρι το 2019,οπότε απαγορεύτηκε αυστηρά από το CDC η συνέχιση αυτών των πειραμάτων !!!

Το φθινόπωρο του 2020 ξαναζέσταναν την σούπα τους και την σέρβιραν ως εμβόλιο του COVID,βγάζοντας την mRNA βιοτεχνολογία από την επι δεκαοκτώ μήνες περίπου καραντίνα…!!!

Σχολιο.- Αν δεν πίεζαν να γίνουν τα εμβόλια πως θα τα οικονομούσε η Ουρσουλα και η Μαρεβα ;

Σχολιο.- ΣΚΑΝΔΑΛΟ !

Εμβόλιο για τον covid. Οι τρομερές εξομολογήσεις του πρώην επικεφαλής του CDC στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ρόμπερτ Ρέι Ρέντφιλντ Τζούνιορ (γεννημένος στις 10 Ιουλίου 1951) είναι Αμερικανός ιολόγος που υπηρέτησε ως διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και διαχειριστής του Οργανισμού Τοξικών Ουσιών και Μητρώου Νοσημάτων από το 2018 έως το 2021.

Ο εν λόγω κύριος μετά τον ψεύτη Dr Fauci ήταν στην καρδιά του κρατικού μηχανισμού αντιμετώπισης του Covid στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γερουσία στο πλαίσιο μιας εξεταστικής επιτροπής τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις και κατά την οποία αναγκάστηκε να πει αρκετές αλήθειες.

Οι φίλοι μου γνωρίζουν ότι από το 2020 έγραφα για τους κινδύνους που επιφύλλασε ο γενικός εμβολιασμός που επιβλήθηκε στους πολίτες αλλά και για την εγκληματική διαχείρηση αυτού από γιατρούς και πολιτικούς. Θα πει κάποιος μα είσαι γιατρός ή Ειδικός για να μιλάς γι αυτό το θέμα; Όχι, γιατρός δεν είμαι αλλά αναλυτής ναι και επομένως ξέρω πώς να αναλύω δεδομένα. Βασιζόμενος στις ιατρικές μελέτες και τα δεδομένα που είδαν το φως της δημοσιότητας μπορούσε κάποιος να δει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όχι μόνο στο ιατρικό κομμάτι αλλά και στην όλη διαχείρηση του εμβολιασμού για ένα εμβόλιο για το οποίο δεν υπήρχε καμία ιατρική εμπειρία. Υπήρχε μια σύμφωνη άποψη που μας επέτρεπε να αμφιβάλλουμε σοβαρά για την αναλογία οφέλους/κινδύνου.

Είμαστε πλέον σίγουροι ότι μας είπαν ψέματα με σκοπό να χειραγωγήσουν τους πολίτες και να επιβάλλουν τον εμβολιασμό με το ζόρι.

Θυμηθείτε λοιπόν τι έγινε και μην είστε αφελείς .

Σας προσκαλώ λοιπόν να ακούσετε με τεράστια προσοχή τι λέει ο πρώην επικεφαλής του CDC κατά τη διάρκεια του Covid.

Ναι, οι παρενέργειες ήταν κρυμμένες, σοβαρές και τις γνωρίζαμε!

Ναι, η πρωτεΐνη Spike είναι τοξική!

Ναι, το RNA κατανέμεται σε όλα τα όργανα και σε όλο το σώμα !

Ναι, προκαλεί βίαιες και σοβαρές αντιδράσεις από το σώμα.

Ναι, από την άνοιξη του 2021 αυτοί οι μάγκες το ήξεραν.

Όχι, αυτά τα εμβόλια δε θα έπρεπε ποτέ γίνουν «υποχρεωτικά» και αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος για τον Δρ. Ρέντφιλντ.

Σχολιο.- Το σηπτικό σόκ έχει αιτία λοίμωξης δεν γίνεται ξαφνικά. Προηγήθηκαν μέρες με υψηλό πυρετό που αγνόησε. Φταίει η ανοσοκαταστολή ή η αδιαφορία των συμπτωμάτων λόγω δουλειάς; Όχι αυτό δεν είναι ξαφνικιτιδα και διαφωνώ με τον τρόπο που παρουσιάζεται από τους μη εμβολιασμενους.

Γνωρίζεις την διαφωνία μου για τα mRNA σκευάσματα.

Σχολιο.- κυρία συνάδελφε θα διαφωνήισω μαζί σου . Πουθενά ΔΕΝ αναφέρεται, τουλάχιστον απο την περιγραφή των ΜΜΕ, μέρες με πυρετό . 2 μέρες έλλειψε απο την παρέα της και πέθανε . ΔΕΝ γίνεται ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων (Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί η κυρία παγώνη στο Σκά'ι' απο βακτηριακή λοίμωξη ) σε 2 ημέρες και ένας νέος υγειέστατος οργανισμός να μην μπορεί να ανταπεξέλθει

Σχολιο.- Η μεγαλύτερη ζημιά από την πανδημία ήταν η απώλεια εμπιστοσύνης στην ιατρική μέθοδο και έρευνα.

Σχολιο.- Σήψη χωρίς φλεγμονή δεν υπάρχει. Η σήψη δημιουργεί την ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων που οδηγεί στον θάνατο.

Νέα κοπέλα και δεν αντέδρασε ο οργανισμός; Εκεί χωρά η ανοσοανεπαρκεια από τα σκευάσματα. Μόνο η νεκροτομή θα βρει την αρχική αιτία.

Σχολιο.- Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ποτέ στην ιατρική. Από την στιγμή που υπάρχει ακόμα κρατική τρομοκρατία πολύ λίγοι ερευνητές γιατροί θα κάνουν σοβαρή έρευνα για να εξακριβώσουν ποιες είναι οι μακροχρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων.

Σχολιο.- Δυστυχώς όσοι επιστήμονες υγείας αναφερομασταν στο αβέβαιο των εμβολιασμών και στο παράλογο των μέτρων περιορισμού και της μελλοντικές επίπτωσης στον πληθυσμό και την οικονομία αντιμετωπίστηκαμε ως παράλογοι τρελοί ή συνομοσιολογοι ψεκασμενοι!!!

Γνωρίσαμε τον οικονομικό κίνδυνο μιας και κανείς δεν ήθελε ανεμβολιαστο!!!!

Όμως όσοι καταφέραμε να αντισταθούμε πλέον πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία για ενημέρωση και τρόπους αντίδρασης σε ολο αυτό το θανατικό!!!

Αν φεύγει ο διπλανός μας πάσχει ΟΛΗ η Ελληνική κοινωνία!!!

Σχολιο.- Σβήνεις ως άνθρωπος

Σβήνεις ως φορολογούμενος πολίτης

Σβήνει η νεολαία στην ανεργία....

Σβήνουμε ως λαός...

Σβήνετε την ελπιδα...

Σβήνουν την χώρα μας από τον χάρτη.

Σχολιο.- Τούς ανεμβολίαστους ΨΕΚΕΣ η Ντέμη Γεωργίου μάς έβλεπε σάν μύγες.. Και αυτή ήταν η μυγοσκοτώστρα.. Μυαλό κουκούτσι..

Σχολιο.- Η συγκεκριμένη κυρία ήταν vegan.

Τελευταία λέει "δεν αισθανόταν πολύ καλά" και είχε "ατονία".

Δεν θα έλεγα πως είναι "από αυτό" αλλά πρέπει σίγουρα να ληφθεί υπόψη πως η δοκιμασία στην οποία βάζουν τον οργανισμό τους οι vegan, στρώνει το έδαφος σε διάφορα πράγματα.

Και δυστυχώς ίσως λόγω του επαγγέλματος, δεν "αλλαξοπίστησε". δεν έλαβε τα μέτρα της: να φάει φυσική πρωτεΐνη...

Σχολιο.- συγνώμη φίλε μου,αλλά το ότι ήταν βιγκαν που κολλάει με το θάνατο της?    Καταστράφηκαν τα όργανα της σε δύο μέρες,επειδή έτρωγε μαρούλι και ντομάτα?

Σχολιο.- δεν σε σκοτώνει η vegan διατροφή

Σίγουρα όμως αποδυναμώνει τον οργανισμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στουρνάρας : Θα χρειαστούμε άλλα 40  χρόνια για να διασφαλίσει η Ελλάδα την ευημερία της

Ο τύπος που αν είχε μπει φυλακή το 2010 τίποτα απ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, μόλις σας ξεφούρνισε μελλοθάνατοι σανοφάγοι μου ότι δεν θα ξαναδείτε στον ήλιο μπύρα

Το ζήτημα είναι ότι δεν θα υπάρχει Ελλάδα  μετά από 40 χρόνια!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ενώ ο Νετανιάχου κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ, όπου θα μιλήσει στο Κογκρέσο, στο Πεκίνο, με μεσολάβηση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, 14 παλαιστινιακές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Φατάχ και η Χαμάς, αποφάσισαν τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης. Και τη σύσφιξη των σχέσεων με την Κίνα και τη Ρωσία. 

Πόσο έξω πέφτουν όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η Pax Americana είναι, πια, παρελθόν, και ότι διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα, με την Ανατολή και τον Παγκόσμιο Νότο να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία κινήσεων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανέβασε και φωτογραφία ο Κασσελάκης από τότε που συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν, καμαρώνοντας και αγκαλιάζοντας τον Μπάιντεν φωτογραφιζόμενος μαζί του. Και εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον προοδευτικό πολιτικό, δίνει συμβουλές στο Δημοκρατικό Κόμμα και στο ΝΑΤΟ. Που πρέπει, όπως λέει, να τηρήσει το Καταστατικό του, που το δεσμεύει να στρέφεται κατά αυταρχικών χωρών.

Κι έτσι, μάθαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το ότι θεωρεί αδελφό κόμμα τους Αμερικάνους Δημοκρατικούς, θέλει και το ΝΑΤΟ πιστό στις ιδρυτικές του διακηρύξεις. Όπως τότε, το 1949, που ιδρύθηκε για να πολεμήσει τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό.

Σχολιο.- Αν δεν παραδεχθουμε ότι τα πολιτικά σκουπίδια διαλέγουν για αρχηγό το μεγαλύτερο πολιτικό σκουπίδι (και αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων) άκρη δεν βγαίνει

Σχολιο.- Θες να πεις ότι το σκουπίδι ο Τσίπρας έβαλε στο Επικρατείας ένα ολωσδιόλου άγνωστο τότε σκουπίδι; Και ότι αυτοί που μετά σήκωσαν μπαϊράκι και έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ του σκουπιδιού, είχαν βουβαθεί τότε, γιατί είχαν αποδεχτεί ότι στο κόμμα κουμάντο κάνει ο Αρχηγός; Και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι δεν μπορεί να κάνει κουμάντο και ο επόμενος Αρχηγός;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που ετοιμάζει η παγκοσμιοποίηση και με την βοήθεια των μίσθαρνων οργάνων της..των "δικαιωματικών"..είναι οι "διαφυλετικοί" πόλεμοι (φυσιολογικοί εναντίον "άφυλων"....κλπ)...γενικά με κάθε ψυχάκια αυτοπροσδιοριζόμενο ως " νέο είδος"...και με τους ολιγάρχες..."καίσαρες στην αρένα"….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενημερώθηκα κατάπληκτος πως οι σερβιτόροι, σκαφτιάδες και λοιποί του μεροκάματου, θεωρούν πως ανήκουν στην μεσαία τάξη. Ότι ανήκουν στον τρίτο τον μακρύτερο(για τους αστούς) δεν τους το είπε κανείς;(Κάτι σαν τους Αμερικάνους άστεγους που πιστεύουν πως θα πιάσουν την καλή...αλλά.. μένουν με το κ@@@ί στο χέρι).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλείται το facebook να αποδείξει εμπράγματα πως η δημοσίευση περί της θερμοκρασίας το 1987 σε σύγκριση με τις πρόσφατες είναι ψευδής. Γιατί κατέβασε την ανάρτησή μου ως παραπλανητική. Στο τέλος θα καταθέσω μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δηλαδή και των υπαλλήλων που δρούν στο απυρόβλητο

Σαν σήμερα : 1977, 48 θερμοκρασία,  1987, 47 θερμοκρασία, 2023 κλιματική αλλαγή

Σχολιο.- Ντε και καλα κλιματικη αλλαγη!!? Το εχουν καραμελλα εκφοβισμου μαζι με ολα τα αλλα αυτοι που δεν μπορουν να ξεχωρισουν δυο γαιδαρων αχυρο!!

Σχολιο.- 1977 : Ιούλιος... Ελευσίνα 48... Τατόι 48.

1987 : Ελευσίνα 45... Νέα Φιλαδέλφεια 44.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επανακτήστε τις χαμένες δεξιότητες επιβίωσης. Χειρωνακτικές,τροφοσυλλεκτικές,καλλιεργητικές κλπ. Ήρθε ο καιρός του "δεν θα πάει μακρυά η βαλίτσα" με τα καθάρματα της παγκοσμιοποίησης.Με άμεσους,χειρότερους εχθρούς τους θιασώτες της "κεντροαριστερής δικαιωματικής σοσιαλδημοκρατίας". Εξαφανίστε τους πολιτικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφιερωμένο στα καραδεξιά "δικαιωματιλίκια" και την υποστήριξή τους στους γυναικοσφάχτες μέσω της υπεράσπισης του..."δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού" στην μπούργκα. Και υπερασπιστές του «δικαιώματος» να φέρνουν αυτά τα έθιμα τους στην Ευρώπη, και ότι πρέπει να σεβόμαστε τον «πολιτισμό  των γυναικοσφαχτών»…. Σκουλήκια δικαιωματιλίκια δεν θα περάσετε...αγώνας ενάντια στους κάθε μορφής καταπιεστές θρησκοταλιμπάν..κάθε θρησκείας δόγματος και λοιπών αιμοστάλακτων εκμεταλλευτών. Υ.Γ...Άϊντε να χαθείτε οξω-κυνοβολευτικά ψευτοαριστερίδια του ψηφοσυλλεκτικού "δικαιωματισμού". Ούστ...

Στις χώρες τους ας κάνουν ότι θέλουν. Στην Ευρώπη θα σέβονται τον πολιτισμό…. Ειδάλλως πίσω στις χώρες τους…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22 Ιουλίου 2019

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την Επιχείρηση Προστατευτική Άκρη στη Γάζα. Και όσοι ήμασταν εκεί, απλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε.

Είπαν ότι στόχος ήταν η «αποκατάσταση της ησυχίας. ״ Φίλοι μας πάλεψαν για αυτή την "ησυχία" και ενώ κάποιοι από αυτούς βγήκαν από τη Γάζα ως διαφορετικοί άνθρωποι, άλλοι δεν τα κατάφεραν καθόλου. Είδαμε ολόκληρες γειτονιές να αφανίζονται από πυρά πυροβολικού, ενώ οι βραδινές ειδήσεις ανέφεραν «χειρουργικά χτυπήματα. " Όπως ανέφεραν οι δημοσιογράφοι για το "χτύπημα στην ταράτσα", (μέθοδος με την οποία ένας μικρός πύραυλος εκτοξεύεται στην ταράτσα ενός κτιρίου ως προειδοποιητική βολή πριν χτυπήσει) λάβαμε εξαιρετικά επιεικείς ρυθμίσεις ανοιχτού πυρός που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα πραγματοποιούσαμε. Αργότερα είδαμε τα πτώματα των Παλαιστινίων που δεν ξέφυγαν εγκαίρως.

Ήμασταν εκεί στη Γάζα το καλοκαίρι του 2014, και είμαστε εδώ σήμερα για να σας πούμε τι είδαμε και τι κάναμε.

Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το τίμημα που πληρώθηκε για την λεγόμενη "προσωρινή ησυχία" που πέτυχε αυτή η επιχείρηση, μέχρι να έρθει η επόμενη.

Έχει περάσει μια δεκαετία κατά την οποία ο ήχος του πολέμου παίζει σε επανάληψη, και πιστεύουμε ότι είναι καιρός να συζητήσουμε γνήσιες λύσεις για τον λαό της Γάζας. Χωρίς συγκάλυψη, χωρίς γρήγορες λύσεις.

Τα τελευταία 52 χρόνια, οι ισραηλινές κυβερνήσεις μας στέλνουν να ρισκάρουμε τις ζωές μας στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη στο όνομα της «αποκατάστασης» και της «αποκατάστασης της ησυχίας. " Δεν έχουμε κερδίσει ούτε εμείς - μόνο αίμα.

Μιας και ο Νετανιάχου έχει ήδη ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την επόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας ως προς το πώς ήταν ο τελευταίος γύρος;

Πέντε χρόνια από το "Protective Edge". "

Πέντε μαρτυρίες στρατιωτών από το πεδίο.

Πέντε ταξιαρχίες πεζικού.

Και αυτό είναι που κάναμε εκεί.

Έτσι Πολεμήσαμε στη Γάζα 2014



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 Ιουλίου 2018 - 23 Ιουλίου 2024

Όλοι οι πολιτικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα για το #Ματι κυκλοφορούν ελεύθεροι με τις ευλογίες της Αστικής Δικαιοσύνης.

Συριζαίοι ψόφο βασανιστικό σε όλους σας !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν τα γεννητικά όργανα δεν καθορίζουν το φύλλο, πως γίνεται η αφαίρεση τους να καθορίζει το φύλλο???



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 "Πράσινη Ανάπτυξη": Στήνουν φωτοβολταϊκά σε 900 στρέμματα που βόσκουν 12.000 αιγοπρόβατα

22/07/2024 

Εδώ και χρόνια θέλουν να «στήσουν» φωτοβολταϊκά πάρκα πέριξ του οικισμού της Περαχώρας του Τυρνάβου, μιας καθαρά κτηνοτροφικής περιοχής.

Τώρα φαίνεται θα τα καταφέρουν και θα φέρουν μια ακόμη καταστροφή στο επάγγελμα της κτηνοτροφίας της χώρας μας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλη μια δολοφονία δημοσιογράφου στην Γάζα 

Μουγγα οι ευαίσθητες φωνές στην Δύση 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Αυτός είναι ο Ιμπραήμ Τραορέ, λοχαγός 36 χρόνων, Πρόεδρος της Μπουργκίνα Φάσο, που πήρε την εξουσία με στρατιωτικό κίνημα πρόπερσι για να διώξει στη συνέχεια Γάλλους κι Αμερικάνους, να εθνικοποιήσει τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και να προχωράει στην ένωση με το Μάλι και το Νίγηρα για μια αντιιμπεριαλιστική Αφρική.

-Δείτε την ομιλία του προς το έθνος στις 11 Ιουλίου, όπου συνεχίζει να εκθέτει τον ιμπεριαλισμό με κάθε ευκαιρία και μάλιστα χρησιμοποίησε την καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης από τις ΗΠΑ σαν παράδειγμα για να προειδοποιήσει το λαό του να είναι προσεκτικός απέναντι στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

-Δεν έχω δει πολλούς άλλους, να μιλάνε το 2024 τόσο εύστοχα, για την προδοσία του Γκορμπατσόφ, τις τακτικές υπονόμευσης από πλευράς Ουάσιγκτον και με οικονομικά και στρατιωτικά εργαλεία!

-Λοιπόν; 

-Θα τον … κατατάξουμε κι αυτόν στους … πραξικοπηματίες και “ακροδεξιούς εθνικιστές” γιατί δεν έχει πίσω του ένα … “Μαρξιστικό-Λενινιστικό κόμμα” όπως λένε “ευαισθητούληδες ακροαριστεροί δημοκράτες” και διάφοροι παλαιοημερολογίτες του κκε

Ή

θα δούμε ένα πραγματικό επαναστάτη, με όλες τις αδυναμίες κι ανώριμες ίσως απόψεις, που επιχειρεί την κοινωνική αλλαγή στις συνθήκες της πατρίδας του; 

Και ποιός μπορεί να πει ότι σε τέτοιες χώρες, με ανύπαρκτη εργατική τάξη και τις οργανώσεις της, 

ο στρατός σαν οργανωμένη λαϊκή δύναμη, δεν μπορεί να έχει 

απελευθερωτικό αντιιμπεριαλιστικό ρόλο;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Αμάν πια με τους κάθε λογής “ξερόλες” και “κολλημένους γκρινιάρηδες” του καναπέ …

Ένας φίλος, που αναμετάδοσε στα δικά του social media, τις χτεσινές ειδήσεις για την ίδρυση του Αμερικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος/ACP, μου είπε ότι … “του την έπεσαν άγρια” κάποιοι “διαδικτυακοί φίλοι”, που … εξανέστησαν , μου λέει, γιατί … “οι ιδρυτές του νέου ΚΚ είναι … ακροδεξιοί”, το ίδιο το ΚΚ … “πρακτόρικο κατασκεύασμα”, ότι το βιντεοκλίπ τους για το μέλλον της Αμερικής μοιάζει με … “διαφημιστικό της Coca Cola” και διάφορα τέτοια δήθεν … υπερεπαναστατικά!

Του απάντησα του φίλου όπως παρακάτω (απλά κάνω την απάντηση λίγο πιο … κόσμια απ’ ότι ακριβώς του έγραψα, γιατί τη δημοσιεύω)

Ανοησίες σου λένε:

1. Στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά media ΟΠΟΙΟΣ υποστηρίζει τη Ρωσία στην Ουκρανία, την Παλαιστινιακή αντίσταση, το Ιράν, τη Βενεζουέλα κλπ κατηγορείται σαν “ακροδεξιός”. 

Και τον Fico στη Σλοβακία, και τη Wagenknecht στη Γερμανία, “ακροδεξιούς” τους λένε…

Και ο Πούτιν, κι ο Μαδούρο, κι ο Σι Τζιπίγκ κλπ γι’ αυτούς “δικτάτορες” είναι κι ας έχουν την υποστήριξη της πλειονότητας του λαού των χωρών τους!

2. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από τους ιδρυτές του ACP, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πολιτικοί ή στελέχη τύπου Φλωράκη/Κύρκου, Δραγασάκη/Αλέκας κλπ κλπ κλπ αλλά άνθρωποι που αναδείχτηκαν από το επικοινωνιακό μοντέλο της εποχής μας, την ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση μέσα από τα social media και τις ιντερνετικές πλατφόρμες κι όχι από την κομματική γραφειοκρατία. 

ΟΜΩΣ στην ιδρυτική Διευθύνουσα Επιτροπή είναι ΚΑΙ πολλοί από την ηγεσία του ΚΚ ΗΠΑ που τους ξέρω προσωπικά  και είναι 100% σίγουρα πιο κομμουνιστές από αυτούς που σου την πέφτουν ή τον Κουτσούμπα. Το ίδιο και η πλειοψηφία των οργανώσεων (“λέσχες” στην Αμερική για νάναι νόμιμες) του ΚΚ ΗΠΑ, που ακολουθούν το νέο κόμμα. Κι έχουν “πληρώσει” κι υποφέρουν για την άποψή τους, πολύ περισσότερο από τους “ιδεολόγους του καναπέ και του πληκτρολογίου”…

3. Έχω ξαναπεί ότι η μεταφορά και η προσπάθειες αναβίωσης του παραδοσιακού μοντέλου των ΚΚ  ΔΕΝ απαντάει στις ανάγκες του 21ου αιώνα. 

Ας αφήσουμε λοιπόν τέτοιες πρωτοβουλίες να ανθίσουν, ας συνταχτούμε κι ας παρατηρήσουμε τις προσπάθειες που ξεσπούν σχεδόν αυθόρμητα («τέκνα της ανάγκης») σε διάφορα σημεία του κόσμου, με διαφορετικά μοντέλα και φόρμες αντί να τα κοιτάμε με την τσίμπλα του παρελθόντος ή τον εξυπνακισμό και τον “ξερολισμό” που μας φορτώνει ότι … τύχει να διαβάζουμε στο Ίντερνετ και ικανοποιεί τον ομφαλοσκοπικο σεχταρισμό και την παθητικότητα κι ακινησία πολλών “κολλημένων” γύρω μας.

Εν πάσει περιπτώσει, για τέτοιες νέες προσπάθειες μπορεί ο καθένας να έχει άλλη άποψη για πλευρές της πολιτικής τους, ΑΛΛΑ το ζήτημα είναι να στηριχτεί και να φουντώσει η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ αντί για γκρίνιες!

Και πες σ’ αυτούς που σου την πέφτουν, αν έχουν τα κότσια, να κάνουν αυτοί κάτι καλύτερο ΕΔΩ στην Ελλάδα, αντί να κάθονται στην ασφάλεια του Facebook και να κάνουν τους έξυπνους.

Επίσης ΠΟΥ τοποθετούν οι … “ακροδεξιοί” του ACP, τη θέση τους στον χάρτη των παγκόσμιων συσχετισμών κι ας κρίνουμε τον καθένα από το ΠΩΣ αυτοπροσδιορίζεται και το ρόλο που παίζει ο καθένας στη σύγκρουση της εποχής μας για την ενίσχυση της εργατικής πολιτικής 

αντί 

με την μιζέρια, την ξινίλα και τη μούχλα του καναπέ των κάθε λογής “κολλημένων”!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η απόδειξη ότι στην Ελλάδα, έχουν βρει τα νοικοκυριά “κορόιδα” και τα κλέβουν!

-Χτεσινός χάρτης τιμών ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη:

-ΠΩΣ γίνεται στην Ελλάδα η τιμή ανά MWώρα να είναι 127€ και στην υπόλοιπη Ευρώπη να είναι από 2 μέχρι 5 φορές χαμηλότερη

Και μη βρεθεί κάποιος εξυπνάκιας να πει ξανά ότι … “ο Πούτιν φταίει” γιατί και οι … υπόλοιποι που αναφέρομαι, στην “ίδια πλευρά της ιστορίας” με τον Μητσοτάκη είναι!

-Άρα; Ποιοι κλέβουν και θησαυρίζουν; 

Ειδικά στην Ελλάδα, λέω!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ισραηλινοί σιωνιστοναζιστές νομίζουν ότι τα πάντα τους ανήκουν..

Εδώ διαμαρτύρονται για τον ..υπέρ τουρισμό σε αλλη μια χώρα τους,την "καινούργια πατρίδα τους "όπως γράφουν στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 οι Times of Israel ......την Ελλάδα

Σχολιο.- Νομίζω στο έχω πει παλιότερα. Από το 2019 στη Πάρο, εχουν που λες αγοράσει ολόκληρες περιοχές. Μία από αυτές είναι ο Αμπελας. Στον Αμπελα πηγαίνουμε για μπάνιο χρόνια τώρα γιατί είναι ήσυχα, όχι οργανωμένα και δεν είχε τουρίστες. Όταν αγόρασαν όλα τα σπίτια, θεώρησαν ότι η παραλία είναι ιδιωτική δική τους με αποτέλεσμα να τρώμε τρομερό bullying. Να έρχονται και να βάζουν τις πετσέτες τους πάνω μας και να μας πατάνε, να μας πετάνε ασταμάτητα μπάλες, προσπαθούσαν να μας διώξουν. Οι ντόπιοι δεν μιλάνε, γιατί τους γλύφουν. Παρεπιπτοντως δεν είναι τουρίστες, δεν αφήνουν λεφτά στο νησί και φέρονται πάρα πολύ άσχημα στους Έλληνες. Πέρυσι τους έβρισα όταν πέταξαν τη μπάλα στο κεφάλι της κόρης μου. Και επειδή έχω βάλει τα σπίτια για πούλημα, Αθήνα και Πάρο, οι μεσίτες δουλεύουν αποκλειστικά με Ισραήλ.

Σχολιο.- Αρεστηκαν στη μεσόγειο. Θέλουν μεσογειακή χώρα οι κρυοκωλοι σιωνιστοναζιστές εποικοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΔΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

*Το ακόλουθο άρθρο του καθηγητή Ταρίκ Σιρίλ Αμάρ αναφέρεται στις συνέπειες του προχθεσινού πορίσματος του Ανώτατου Δικαστηρίου του ΟΗΕ που χαρακτηρίζει την διαχρονικά εγκληματική πολιτική του κράτους απαρτχάιντ. 

Επισημαίνω ότι η απόφαση αφορά αίτηση έρευνας των πολιτικών προσάρτησης των κατεχομένων εδαφών και εποικισμού τους από το κράτος-απαρτχάιντ την οποία είχε ζητήσει από το ΔΔΔ η ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών πριν από ενάμιση περίπου έτος.

Δεν είναι, δηλαδή, η απόφαση σχετικά με την κατηγορία της γενοκτονίας που προσήψε η Ν. Αφρική στο ίδιο δικαστήριο κατά του κράτους-δολοφόνου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τσάνταλης»: Έρχεται ο πρώτος πλειστηριασμός για την οινοποιία στη Νάουσα – Η τιμή πώληση

1 Απρίλη 2024

Αντιμέτωπη με τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα βρεθεί η ιστορική οινοποιία «Τσάνταλης» με παρουσία στην οινοποίηση και την παραγωγή αποσταγμάτων από το 1890, η οποία έχοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα οδηγήθηκε στη διακοπή του παραγωγικού της αντικειμένου, παρά το γεγονός ότι επιχειρήθηκαν σχέδια διάσωσης της εταιρείας.

Το πρώτο σφυρί που στρέφεται κατά της «Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε.-Αμπελουργία & Οινοποιία & Αποσταγματοποιία» έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου 2024, εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για αναστολή και αφορά επαγγελματικό ακίνητο στη Νάουσα όπου δημιουργήθηκε το πρώτο οινοποιείο της εταιρείας το 1948. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 124.000 ευρώ και το μέγεθος οφειλής της εταιρείας για το οποίο έγινε και η κατάσχεση του ακινήτου ανέρχεται σε 13.560 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η ιδιώτης Α. Κ.

Σημειώνεται ότι η έδρα της «Τσάνταλης» βρίσκεται στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής όπου οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές εδώ και μήνες με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επίσχεση.

Τι βγαίνει σε πλειστηριασμό

Πρόκειται για ισόγειο επιφάνειας 280 τ.μ. με τμήμα πρώτου ορόφου 125 τ.μ. και μεταλλικό υπόστεγο στο οπίσθιο μέρος του επιφάνειας 250 τ.μ..

Το όλο αγροτεμάχιο 2.000 τ.μ. έχει σχήμα τραπεζοειδές, είναι επίπεδο και αποτελεί τμήμα μεγαλύτερου αγρού, είναι περιφραγμένο με περίφραξη από συρματόπλεγμα πλήν της πρόσοψης όπου κατασκευάσθηκε συμπαγές τοιχείο και συρόμενη μεταλλική πόρτα, η πίσω πλευρά του ακινήτου (μεταλλικό υπόστεγο) κατασκευάστηκε για την στέγαση μεταλλικών δεξαμενών αποθήκευσης υγρών.

Σε αυτό ανεγέρθηκε επαγγελματικό κτίριο υποστηρικτικής λειτουργίας (αποθήκευση) της οινοποιίας το οποίο αποτελείται από ισόγειο, τμήμα ορόφου συμβατικής κατασκευής με επένδυσα πέτρας στον όψη του. Στο οπίσθιο τμήμα του κατασκευάστηκε μεταλλικό υπόστεγο για την στέγαση μεταλλικών δεξαμενών αποθήκευσης υγρών. Ο ακάλυπτος χώρος του δεν είναι διαμορφωμένος εκτός από το εμπρόσθιο μέρος εισόδου των οχημάτων, που τσιμεντοστρώθηκε.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου, επι της επαρχιακής Βεροίας Σκύδρας και 150μ πριν την διασταύρωση προς την πόλη της Νάουσας. Η περιοχή είναι επίπεδη και εκατέρωθεν της οδού βρίσκονται ποικίλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις ενώ κατά βάση η περιοχή είναι αγροτική. Εξυπηρετείται συγκοινωνιακά από την προαναφερθείσα οδό.

Η ιστορία της οινοποιίας

Η οικογένεια Τσάνταλη ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποίηση και την παραγωγή αποσταγμάτων από το 1890 και αποτελεί από τις παλαιότερες οικογένειες οινοποιών της Ελλάδας. Ο Ευάγγελος Τσάνταλης, οινοποιός 2ης γενιάς, κατάφερε να μετατρέψει τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο brand name, συνώνυμο της καινοτομίας.

«Δεν ρωτάω πόσο θα κοστίσει η αναβίωση του αμπελώνα. Ρωτάω αν αυτός ο αμπελώνας μπορεί να δώσει εξαιρετικά σταφύλια ή όχι». Ήτα η φράση που χαρακτήριζε τον Ευάγγελο Τσάνταλη. Όταν το 1996 έφυγε από τη ζωή, τα ηνία ανέλαβαν η 3η και πλέον η 4η γενιά της οικογένειας που συνέχισε τη μακρά ιστορία της οινοποιίας.

Η αναβίωση μερικών από τους πιο ξεχωριστούς αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας -όπως το Άγιο Όρος, η Χαλκιδική, η Ραψάνη και η Μαρώνεια στη Θράκη- αποτέλεσε χαρακτηριστικό γνώρισμα του οράματος της οικογένειας Τσάνταλη.

Το 1948 δημιουργείται το πρώτο οινοποιείο στη Νάουσα και η πρώτη εξαγωγή κρασιών έγινε το 1962 με την οινοποιία Τσάνταλη να κατατάσσεται στους μεγαλύτερους εξαγωγείς ελληνικών οίνων με παρουσία σε 50 χώρες παγκοσμίως.

Διαθέτει εκατοντάδες στρέμματα αμπελώνων σε Άγιο Όρος, Νάουσα, Ραψάνη, Χαλκιδική και Μαρώνεια Θράκης, καθώς και αποθήκη με κέντρο διανομής στην Αττική.

Ωστόσο, οι διαδοχικές κρίσεις έφεραν και τα οικονομικά προβλήματα στην εταιρεία. Σύμφωνα εξάλλου με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, η οινοποιία παρουσίασε κύκλο εργασιών 24,3 εκατ. ευρώ, με ζημίες στα 2,2 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια σειράς ζημιογόνων χρήσεων που άγγιζαν τα 41,4 εκατ. ευρώ, συνολικό δανεισμό στα 33,3 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις άνω των 55 εκατ. ευρώ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα αιχμάλωτο τον έχουν.

Αυτός ο "ελαφρύς" κωρονοϊός δεν λέει να περάσει, παρά τον διπλοτριπλοεμβολιασμό. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ άφαντος.

Ούτε μία εμφάνιση. Ούτε ένα διάγγελμα στον λαό του, για τις καταιγιστικές εξελίξεις. Η Τζιλ πουθενά! Τίποτα!

Μόνο οι παλατιανοί πραξικοπηματίες επεξεργάζονται μελλοντικά σχέδια, ξέροντας ότι η Κάμαλα είναι ήδη "καμένο χαρτί", αλλά απαραίτητο, για την ελπίδα της νίκης και την οικονομική σταθερότητα, που δεν θα κρατήσει και πολύ.

Αν δεν αποδώσει-που δεν- υπάρχει και η εναλλακτική της επιστολικής ψήφου, που χρησιμοποιήθηκε ευρέως, στις προηγούμενες εκλογές.

Ο ταλαίπωρος Μπάιντεν την "πατάει" δεύτερη φορά, από την εξουσιαστική κλίκα του Λευκού Οίκου.

Η πρώτη ήταν στις 25 Σεπτεμβρίου του 1987, όταν και πάλι, μετά τις παρόμοιες πιέσεις του κομματικού κλαμπ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κούρσα, για την Προεδρία.

Αυτή την φορά κράτησε τουλάχιστον τον θώκο, γεγονός εντελώς εκπληκτικό, για ένα κόμμα, που ενώ θεωρεί ότι ο Μπάιντεν δεν είναι ικανός για ν΄ανταγωνιστεί τον Τραμπ, είναι, ωστόσο, ικανός να αποφασίζει για τις ζωές και των 350 εκατομμυρίων πολιτών των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου μέχρι τον Νοέμβριο. 

Τώρα ας περιμένουμε να δούμε αν θα τηρήσουν και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αν θα τηρήσουν τον μηχανισμό παράδοσης της υποψηφιότητας. Θα γίνουν νέες προκριματικές εκλογές, ώστε να εγκριθεί ο υποψήφιος; Χλωμό!

Γελοίοι! Δήθεν μετά το ντιμπέιτ "ανακάλυψαν" την άνοια του Προέδρου τους! Εδώ και τριάμιση χρόνια τον είχαν με "ρεντ μπουλ", σκονάκια, πάμπερς και οδηγούς κυκλοφορίας, για ν΄αντέχει τον ρόλο του και να μπορεί να κατεβαίνει την σκάλα του αεροπλάνου.

Τα έκρυβαν, όμως, από τους πολίτες τους και τα ΜΜΕ κατηγορούσαν, ως "Πουτινικό", ή "Κινεζόφιλο", όποιον μιλούσε γι΄αυτά.

Αυτή είναι η ....Δημοκρατία των ΗΠΑ. 

Εχασες τους σπόνσορες, έχασες και την κούρσα. Αυτό έπαθε ο Μπάιντεν.

Το χρήμα εκβιάζει, διοικεί, αποφασίζει και επιβάλλει ποιος θα είναι Πρόεδρος-μαριονέτα, ποια η κυβέρνηση, ποιος θα εκτελεστεί, ποιος θα ζήσει, ποια χώρα θα βομβαρδιστεί και ποιος λαός θα πεινάσει.

Μήπως τώρα αρχίζετε να καταλαβαίνετε την Αμερικανική...Δημοκρατία;

Σχολιο.- Όσο κατάλαβαν την κορωνομούφα, άλλο τόσο θα καταλάβουν κι αυτό τα όρθια δίποδα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ισραηλινοί  που μένουν στην Ελλάδα παίρνουν θέση ενάντια στον τουρισμό στην Ελλάδα διότι τους ενοχλεί να έρχονται τουρίστες στο σπίτι τους.

Πόσο μακριά είναι το να βγει ένας ραββίνος και να πει "τελικά άκυρο, η γη τής επαγγελίας για τους ισραηλινοναζί δεν είναι η Παλαιστίνη, από όπου μόλις μας πέταξαν έξω με τις κλωτσιές, αλλά η Ελλάδα";

Όποιος τούς θέλει για συμμάχους, να τους πάρει σπίτι του.

Σχολιο.- Και ποιος μας λέει ότι η γη της επαγγελίας δεν είχε και νησιά, ή και εδάφη στα βόρεια της Μεσογείου ε;

Σχολιο.- Έρχονται πάρα πολλοί για μόνιμη διαμονή - ίσως γιατί καταλαβαίνουν τι έρχεται εκεί κάτω...

Σχολιο.- Η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων που ήταν; Α ρε άτιμοι  θέλετε να αρνηθείτε την κληρονομιά του διαλεχτου λαού



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Εικόνες από το Παρίσι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

-Ο Μακρόν ήθελε «όλοι οι Γάλλοι να στηρίξουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Στην πραγματικότητα, αυτό που ήθελε να πεί είναι να στηρίξουν την ατζέντα 2030. 

-Αντί οι πολίτες να γιορτάζουν το σημαντικό αθλητικό γεγονός, βρίσκονται αποκλεισμένοι πίσω από τα κάγκελα και τις σιδεριές με τις οποίες έχουν περικυκλώσει το Παρίσι. Την ίδια ώρα καταστρέφονται μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες από την έλλειψη πελατείας. Θα πρέπει κάποιος να είναι πραγματικά τρελός για να θέλει να ξαναζήσει σε συνθήκες ακραίας καραντίνας! 

 -Και για όσους προβάλουν το επιχείρημα πως όλα αυτά γίνονται για την ασφάλεια, η απάντηση είναι πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι ασφάλεια, είναι ο εξευτελισμός ενός αξιόλογου έθνους σε απευθείας μετάδοση!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σταμπαρισμένοι όπως οι αγελάδες στο αυτί ! Ευρωπαϊκή Κάρτα Εμβολιασμού ! 

Θέλουν  να γνωρίζουν ποιος έχει σηκώσει το μανίκι και ποιος υποτάχθηκε – Ο Κούλης από τους πρώτους δήλωσε ότι θα την εφαρμόσει

Δείτε αναλυτικά τι έρχεται…

«Μια ευρωπαϊκή κάρτα εμβολιασμού θα επιτρέψει τον ενημερωμένο εμβολιασμό, σύμφωνα με ειδικούς που εργάζονται στο έργο EUVABECO. Η Λετονία, η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Πορτογαλία θα σοκιμάσουν το νέο εργαλείο από τον Σεπτέμβριο».

Αυτό αναφέρει το Vaccines Today, μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την συζήτηση των εμβολίων και του εμβολιασμού. Τι θα ακολουθήσει;

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων:

Καθώς η Ευρώπη μεταβαίνει από τα έκτακτα μέτρα στη μακροπρόθεσμη διαχείριση του COVID-19, υπάρχει μια κρίσιμη ευκαιρία να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και να αυξηθεί η ετοιμότητα για μελλοντικές απειλές για την υγεία. Το έργο European Vaccination Beyond COVID-19 ( EUVABECO ) επιδιώκει να αξιοποιήσει αυτή την δυναμική ξεκινώντας πιλοτικά έργα για την ανάπτυξη και δοκιμή σχεδίων εφαρμογής για εργαλεία που υποστηρίζουν πρακτικές εμβολιασμού ρουτίνας και κρίσεων.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Ένα βασικό εργαλείο που θα εισαγάγει η EUVABECO είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Εμβολιασμού ( EVC ). Το EVC που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2024, θα ξεκινήσει αρχικά πιλοτικά σε πέντε χώρες: Λετονία, Ελλάδα, Βέλγιο, Γερμανία και Πορτογαλία. Η κάρτα στοχεύει να ενδυναμώσει τα άτομα ενοποιώντας όλα τα δεδομένα εμβολιασμού τους σε μια εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία. Θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές, όπως έντυπες κάρτες, ταχυδρομικά αντίγραφα και ψηφιακές εκδόσεις για smartphone . 

Εξετάστε το παράδειγμα της Άννας*, μιας 27χρονης νοσοκόμας που πρόσφατα μετακόμισε από την Μπρεμάρια* στην Μορβάνια* (σ.σ. φανταστικά ονόματα εκείνα με τον αστερίσκο) με την οικογένειά της. Στην νέα της χώρα, η Άννα πρέπει να παράσχει το ιστορικό εμβολιασμού της για να συμμορφωθεί με τους τοπικούς κανονισμούς. Χρησιμοποιώντας την Ευρωπαϊκή Κάρτα Εμβολιασμού (EVC), η Άννα μπορεί να μεταφέρει απρόσκοπτα τα αρχεία της. Πηγαίνει στο διαδίκτυο, δημιουργεί έναν λογαριασμό EVC με τον πάροχο της επιλογής της και εισάγει τα δεδομένα εμβολιασμού της από την Bremaria.

Η Άννα χρειάζεται επίσης να δημιουργήσει ένα EVC για τον γιο της, Λούκας*. Ρυθμίζει το EVC του χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό της, μεταφέροντας πληροφορίες από το χάρτινο βιβλιάριο υγείας του παιδιού του. Στην συνέχεια, και τα δύο EVC επικυρώνονται από τον γιατρό της, έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας EVC στην Bremaria. Αυτός ο ψηφιακός δίσκος γίνεται προσβάσιμος μέσω του smartphone της, απλοποιώντας την διαδικασία κοινής χρήσης του με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Κατά την πρώτη τους επίσκεψη στον Δρ. Müller* στην Μορβανία, η Άννα παρουσιάζει το έντυπο EVC του Lucas. Με τη συγκατάθεση της Άννας, ο Δρ Müller σαρώνει τον κωδικό QR των EVC, ενημερώνοντας γρήγορα το ιστορικό εμβολιασμού του Lucas στο τοπικό σύστημα. Αυτή η απρόσκοπτη διαδικασία διασφαλίζει ότι ο Λούκας θα λάβει τους απαραίτητους εμβολιασμούς σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μορβάνια, επιτρέποντας στην Άννα να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα αρχεία εμβολιασμού τόσο της ίδιας όσο και του γιου της.

Αυτή η μέθοδος αποθήκευσης και κοινής χρήσης δεδομένων με επίκεντρο τον πολίτη, αντί να βασίζεται αποκλειστικά στα δημόσια συστήματα υγείας, κατέστη δυνατή από το Παγκόσμιο Δίκτυο Πιστοποίησης Ψηφιακής Υγείας ( GDHCN ).

Τα πιλοτικά έργα της EUVABECO στοχεύουν να ανοίξουν το δρόμο για άλλες χώρες με την εναρμόνιση της ορολογίας των εμβολίων,. (…) Αυτά τα σχέδια θα δημοσιοποιηθούν το 2026, επεκτείνοντας το σύστημα EVC πέρα από τις πιλοτικές φάσεις και επιτρέποντας την ευρεία υιοθέτησή του σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απατη της κλιματικής αλλαγής θα οδηγήσει στην έλλειψη βασικών αγαθών και θα είναι το πρώτο βήμα για την σχεδιαζόμενη μείωση του πληθυσμού

''Το Net Zero θα καταστρέψει εσάς και όλα όσα σας ενδιαφέρουν''

Χωρίς την κλιματική αλλαγή ή υπερθέμανση του πλανήτη, είναι αδύνατον να δεχτεί κάποιος τα διαβολικά τους σχέδια για το μέλλον την ανθρωπότητας. Με τον ίδιο τρόπο όμως που αποδεχτήκαμε τα παράλογα μέτρα της ψευτοπανδημίας ως απαραιτητο κακό, με τον ίδιο τρόπο θα αποδεχτούμε τα δυσοίωνα σχεδια τους, υπο την απειλή της κλιματικής αλλαγής!

Η έννοια της «υπερθέρμανσης του πλανήτη», που αργότερα άλλαξε σε «κλιματική αλλαγή», χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για ένα ευρύ φάσμα μηχανισμών ελέγχου. Ο κόσμος που γνωρίζουμε πρόκειται να φτάσει στο τέλος του, αλλά ενενήντα εννέα άνθρωποι στους εκατό δεν έχουν ιδέα πόσο άσχημα θα γίνουν τα πράγματα.

Χωρίς ορυκτά καύσιμα, θα συρθούμε πίσω στον 19ο αιώνα . Οι ηλιακοί συλλέκτες και οι ανεμογεννήτριες δεν θα εμποδίσουν αυτό να συμβεί.

Πόσοι είναι αυτοί που νοιάζονται για τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος μας καταστρέφεται σκόπιμα και συστηματικά. Για την εσφαλμένη πεποίθηση ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός είχε αυξηθεί πολύ και πρέπει να μειωθεί και να ελεγχθεί;

Προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό, επινόησαν την έννοια της «υπερθέρμανσης του πλανήτη» (αργότερα μετατράπηκε στην πιο εύκολα εξηγήσιμη «κλιματική αλλαγή») ως δικαιολογία για ένα ευρύ φάσμα μηχανισμών ελέγχου που είχαν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν όσους κατάφεραν να κάνουν πλύση εγκεφάλου.

Προωθούν μια σειρά καταστροφικών προτάσεων που, χωρίς την ψεύτικη απειλή της «κλιματικής αλλαγής» θα απορρίπτονταν ως επικίνδυνες ανοησίες, αλλά οι οποίες, όταν προσφέρονταν ως η μόνη λύση για μια ψεύτικη απειλή, θα γίνονταν αποδεκτές ως ουσιαστικές και αναπόφευκτες.

Είναι παράλογο και επικίνδυνο να προτείνεται να εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα για να το κάνουμε αυτό θα σήμαινε ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Χωρίς ορυκτά καύσιμα, θα έχουμε πολύ λίγα τρόφιμα, παιδεία, νοσοκομεία, πολύ λίγα μέσα μεταφοράς (εκτός κι αν γυρίσουμε στα άλογα και τα ποδήλατα), δεν θα χουμε υπολογιστές, ούτε τηλεόραση, ούτε περιοδικά ή εφημερίδες, ούτε κλιματισμό, ούτε κινητά τηλέφωνα, λίγο ή καθόλου φωτισμό, λίγο ή καθόλου θέρμανση και λίγο ή καθόλου φαγητό. Είτε μας αρέσει είτε όχι, θα συρθούμε πίσω στον 19ο αιώνα.

Τα ηλιακά πάνελ και οι ανεμόμυλοι δεν θα σταματήσουν να γεμίζουν τα βουνά. Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που υποστηρίζουν την ιδέα του «Net Zero» αν γνωρίζουν τι θα συμβεί. Ο κόσμος που γνωρίζουμε πρόκειται να φτάσει στο τέλος του, αλλά ενενήντα εννέα άνθρωποι στους εκατό δεν έχουν ιδέα πόσο άσχημα θα γίνουν τα πράγματα. εν μέρει επειδή κανείς δεν τους το είπε ποτέ και εν μέρει επειδή έχουν προγραμματιστεί να κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια, ώστε να μην ακούν κανέναν που προσπαθεί να τους πει την αλήθεια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Habem Papam? Μην βιάζεστε και τόσο..

To Βαθύ Κράτος δεν κοιμάται ποτέ.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες αν και αναμενόμενες. Παρατηρούμε την κρίση του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ σε πραγματικό χρόνο. Δυο πραξικοπήματα συνέβησαν ταυτόχρονα στην Αμερική. Από την μια η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, από την άλλη η πραξικοπηματική πράξη απομάκρυνσης του Μπάιντεν. Από ότι φαίνεται, τον “παραίτησαν”. Όπως γράφει ο Korybko: Για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, επιχειρήθηκαν δύο συμπληρωματικά πραξικοπήματα αυτόν τον μήνα. Η πρώτη εναντίον του Τραμπ απέτυχε ενώ η δεύτερη κατά του Μπάιντεν πέτυχε. Ο στόχος ήταν να αντικατασταθούν οι υποψήφιοι και των δύο κομμάτων με πρόσωπα που επιλέγουν οι ελίτ τους στα αντίστοιχα συνέδρια του καθενός αντί να πηγαίνουν με αυτούς που κέρδισαν τις προκριματικές εκλογές. Αυτό θα διασφάλιζε ότι το «μονοκόμμα» θα παραμείνει στην εξουσία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ανεξάρτητα από την ψήφο του Νοεμβρίου, αν και η προτίμηση της ελίτ είναι ξεκάθαρα να κερδίσει ένας Δημοκρατικός.

“Και κάπως έτσι, το Crash Test Dummy πετάχτηκε ανεπιτήδευτα κάτω από το λεωφορείο από τους ανθρώπους που πραγματικά διευθύνουν τo show. Δεν ήξερε καν ότι ερχόταν ένα λεωφορείο - ή τι διάολο είναι ένα λεωφορείο, τέλος πάντων.

Παροιμιώδεις λακέδες των ανθρώπων που πραγματικά διευθύνουν το σόου υποστηρίζουν ήδη -με ενθουσιασμό- την ανίκανη ύαινα Κάρμα Καμάλα.

Αυτό το τρελό θέαμα ονομάζεται «εθνική τάξη βασισμένη σε κανόνες».”

Αν πιστεύετε ότι ολόκληρη η παρωδία του Crash Test Dummy που εγκαταλείπει τον αγώνα είναι ανυπόφορη, απλά περιμένετε.

Το παιχνίδι τώρα είναι πώς να ρίξουν το Κάρμα Καμάλα κάτω από το λεωφορείο που πλησιάζει γρήγορα.

Ο Ομπάμα θέλει τη Μισέλ. Πολύ.

Η στριγγλα Χίλαρι κάνει επίσης ελιγμούς σαν Ύδρα από την κόλαση.

Το Crash Test Dummy - στην πραγματικότητα η Δρ Τζιλ (*σύζυγος του Μπάιντεν)- μπορεί ακόμη και να κάνει ένα εντυπωσιακό και να το κολλήσει στους Ομπάμα: μια πλήρη παραίτηση.

Τότε ο Κάρμα Καμάλα θα γίνει εν ενεργεία πρόεδρος - καταπνίγοντας την εξέγερση του κόμματος.

Ή όχι.

Η εκπομπή Κάτω στον Υπόνομο μόλις ξεκινά.”

Άμεσα βγήκε ο γιος του Σόρος, Άλεξ, να την στηρίξει.

Στο μεταξύ η αρραβωνιαστικιά του Άλεξ Σόρος ήταν πρώην γραμματέας της Χίλαρι. Φαίνεται πως η Χίλαρι άνοιξε γραφείο συνοικεσίων. Θυμίζω πως η Αμερικανίδα ηθοποιός και νυν Δούκισα της Σαξωνίας Meghan Markel, σύζυγος του Πρίγκιπα Χάρι είχε σχέσεις με την Κλιντον.

Στην συνέχεια ο Μασκ που στηρίζει τον Τραμπ βγήκε και τον ευχαρίστησε που έμαθαν ποιο είναι το επόμενο πιόνι.

Ο Ζελένσκι είναι ευχαριστημένος.

Ο Τραμπ προειδοποίσης πως θα το ξεχάσει την άλλη μέρα.

Σχολιο.- Το ορθό στα λατινικά είναι "Habemus Papam!"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όλες οι ζώνες καταστροφών που έχω δει μαζί - μαζί - 40 αποστολές, 30 χρόνια μαζεμένα, το Σημείο Μηδέν στις 9/11, σεισμοί, όλα αυτά μαζί δεν ισοδυναμούν με το επίπεδο της σφαγής που είδα εναντίον αμάχων μόνο την πρώτη μου εβδομάδα στη Γάζα. 

Οικοδεσπότης: Και όταν λέτε άμαχοι, είναι κυρίως παιδιά;)

Σχεδόν αποκλειστικά παιδιά, δεν το έχω ξαναδεί αυτό».

-Μαρκ Πέρλμουτερ, εθελοντής Αμερικανός χειρουργός τραύματος στη Γάζα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



..και η Κάσος έχει τη δικιά της ιστορία. ”Άτυπος πόλεμος και όχι πρόκληση το επεισόδιο στην Κάσο .”

23/07/2024

Η Τουρκία στην Κάσο αμφισβητεί, όχι ρητορικώς, αλλά δια των όπλων, όχι κάποια κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά τον σκληρό πυρήνα της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Αυτό το πράττει, καταρχάς, δια της ένοπλης παρουσίας της μέσα σε χώρο ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, δηλαδή στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών υδάτων.

Ακόμη και αν η Ελλάδα δεν έχει προβεί στην (επιβεβλημένη από το διεθνές δίκαιο αλλά και τη διεθνή πρακτική) επέκταση των χωρικών της υδάτων, ο χώρος μεταξύ έξι και δώδεκα ναυτικών μιλίων δεν παύει να αποτελεί αναντίρρητο χώρο εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Επιπροσθέτως, η Τουρκία, δια της ένοπλης παρουσίας της και όχι απλώς δια ρητορικών διακηρύξεων, αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών να έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Προσοχή, δεν αμφισβητεί το εύρος της ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, αλλά γενικώς το να έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, επιδιώκοντας να επιβάλει το παρανοϊκό αφήγημά της ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν προέκταση της μικρασιατικής ακτής και “κάθονται” πάνω στην υφαλοκρηπίδα της Μικράς Ασίας, σαν να ήτανε πλωτές εξέδρες.

Περιττεύει να πούμε ότι οι τουρκικές θέσεις παραβιάζουν προκλητικά, ολοκληρωτικά και απόλυτα το διεθνές δίκαιο. Τόσο τη συνθήκη UNCLOS για το Δίκαιο της Θάλασσας, όσο και την ιστορικής σημασίας απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης το Καλοκαίρι του 2016, κατόπιν προσφυγής σε αυτό των Φιλιππίνων, που “πακτώνει” τα δικαιώματα των νήσων και κονιορτοποιεί τα, έτσι και αλλιώς ανύπαρκτα, επιχειρήματα της Άγκυρας και άλλων “χερσαίων” Δυνάμεων του πλανήτη, περί “ανωτερότητας” της ηπειρωτικής ακτής έναντι των νήσων.

Συνακόλουθα, το να αμφισβητεί η Άγκυρα ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν καθόλου ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα δεν είναι κάποια “διμερής διαφορά”, ούτε “πρόκληση”, ούτε καν μια απλή επιθετική ενέργεια. Είναι άρνηση της ίδιας τους της ύπαρξης. Όταν αρνείσαι ότι τα ελληνικά νησιά έχουν κυριαρχικά δικαιώματα γενικώς, αρνείσαι εμμέσως πλην σαφώς την ίδια τους την ύπαρξη ως νομικές οντότητες. Άρα, εμμέσως πλην σαφώς αρνείσαι και την ελληνική κυριαρχία και επί του εδάφους. Και επειδή τα ελληνικά νησιά είναι κομμάτι της μίας, ενιαίας και αδιαίρετης ελληνικής επικράτειας, αρνείσαι την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας ως χώρα. Τόσο απλά. Άρα, οι ενέργειες της Τουρκίας είναι ολοκληρωτικού χαρακτήρα. Τελεία και παύλα.

Τί δείχνει το επεισόδιο στην Κάσο

Και δεν είναι μόνον αυτό. Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη των ελληνικών νησιών ως νομικές οντότητες (juridical islands), τη στιγμή που θεωρεί ότι αυτά βρίσκονται μέσα στο τουρκικό “γαλάζιο έδαφος”. Δηλαδή, μέσα σε ένα Αιγαίο το οποίο θεωρεί ότι είναι προέκταση της στεριάς της και συνακόλουθα χώρος πλήρους τουρκικής εθνικής κυριαρχίας, όπως ακριβώς είναι και το έδαφος. Άρα, θεωρεί ότι τα ελληνικά νησιά είναι κάτι σαν μεγάλες πλωτές εξέδρες που βρίσκονται μέσα στην τουρκική εθνική επικράτεια. Και αυτό σήμερα προσπαθεί να το επιβάλει δια των όπλων.

Και όταν λέμε “αρνείται” τη νομική υπόσταση των ελληνικών νησιών δεν είναι ότι απλώς το δηλώνει, κάτι που επίσης θα ήταν μια ακραία επιθετική ενέργεια και θα έπρεπε να προκαλέσει άμεση και σοβαρή αντίδραση από πλευράς μας, αλλά προσπαθεί να το επιβάλλει εμπράκτως, δια της ένοπλης της παρουσίας της σε χώρο εθνικής κυριαρχίας, όπως συμβαίνει σήμερα έξω από την Κάρπαθο και την Κάσο. Άρα, επαναλαμβάνω, δεν μιλάμε απλώς για “τουρκικές προκλήσεις” τις οποίες εμείς μεγαλόθυμα και “ψύχραιμα” έχουμε την πολυτέλεια να αγνοούμε αλλά για άτυπη, υβριδική, αλλά σαφή και ξεκάθαρη πολεμική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας. Και μάλιστα ολοκληρωτικού χαρακτήρα, μιας και αποσκοπεί στην αποδόμηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας εν συνόλω.

Ούτε φυσικά μπορούμε να καθησυχάζουμε τους εαυτούς μας λέγοντας ότι “αυτά οι Τούρκοι τα κάνουν εδώ και χρόνια”, άρα δεν είναι κάτι καινούργιο, άρα δεν έγινε και τίποτα. Στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Οι σημερινές επιθετικές δράσεις της Τουρκίας στην Κάσο είναι κομμάτι μιας συστηματικής, υπομονετικής και επίμονης, στρατηγικής αποδόμησης της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, με την Τουρκία να κάνει ένα βήμα τη φορά βασιζόμενη στην αδράνεια, ή τη “μετριοπάθεια” της ελληνικής πλευράς.

Έτσι, ξεκινήσαμε με τις παρανοϊκές θεωρίες της Άγκυρας στα μέσα της δεκαετίας του 70, ότι τα ελληνικά νησιά είναι προέκταση της μικρασιατικής ακτής και άρα δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και φθάσαμε σήμερα να έχουμε τον τουρκικό στόλο 6μισι μίλια έξω από την Κάσο να προσπαθεί να επιβάλει τη θέση αυτή δια των όπλων, με την Ελλάδα να συνεχίζει να αντιδρά “ψύχραιμα”, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή να αδρανεί δίνοντας στην Τουρκία το υπόβαθρο να προχωρήσει, όποτε κρίνει σκόπιμο, στην επόμενη, ακόμη πιο ακραία κίνησή της.

Άτυπος, αλλά ολοκληρωτικός πόλεμος

Εν κατακλείδι, λοιπόν, αντιμετωπίζουμε σήμερα μια φάση όξυνσης του παρατεταμένου, άτυπου, αλλά ολοκληρωτικού πολέμου που διεξάγει η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδας. Και ένας πόλεμος καθίσταται ολοκληρωτικός, αν οι στοχεύσεις του είναι ολοκληρωτικές, όχι από τα μέσα με τα οποία διεξάγεται. Και η Τουρκία επιδιώκει τον εκμηδενισμό της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και συνακόλουθα την αποδόμηση ολοκλήρου της Ελλάδας ως κανονική χώρα. Άρα, οι ακραίες αυτές στοχεύσεις τον καθιστούν ολοκληρωτικό.

Χωρίς εμπόδιο πλέον η προσπάθεια της Τουρκίας να γίνει αστακός

Επομένως, δεν μπορούμε πλέον να εφησυχάζουμε και “να κάνουμε ότι κοιμόμαστε”. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Και για να το πράξουμε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κατανοήσουμε και να αποδεχθούμε επιτέλους ότι δεχόμασταν και δεχόμαστε επίθεση ολοκληρωτικού χαρακτήρα.

Δυστυχώς όμως η επιμονή στο παρανοϊκό αφήγημα των “ήρεμων νερών” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η συνωμοσία της σιωπής από τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ και η δράση των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης και των κυβερνητικών τρολ των social media που χλευάζει όποιον απεικονίζει την πραγματικότητα και προσπαθεί να τον αποδομήσει ως “πράκτορα του Πούτιν”, μας δείχνει ότι ο υβριδικός πόλεμος της Άγκυρας είναι πολύ πιο σύνθετος από ότι πιστεύαμε και ότι η επιρροή του βαθέως κράτους της Τουρκίας στην Ελλάδα είναι πολύ πιο βαθιά από ότι φοβόμασταν. (Κώστας Γρίβας)

Το ”Γαλάζια Πατρίδα” δεν είναι σύνθημα, σχήμα του λόγου ή της ρητορικής είναι πολεμικό δόγμα της Τουρκίας και αργά ή γρήγορα θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε στα ”αρχιπέλαγος” του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Ο όρος κατευνασμός έχει διπλή στόχευση προς Τουρκία αλλά και εσωτερικό ότι δήθεν η κατάσταση είναι απολύτως υπό έλεγχο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν επιβεβαιώνει ότι δεν είναι στα καλά του: ”o Νετανιάχου θα ήταν καλοδεχούμενος αν ερχόταν στους Ολυμπιακούς!” Γι αυτό έκανε το Παρίσι σιδερόφρακτη Γάζα;

23/07/2024

O Βενιαμίν Νετανιάχου “θα ήταν καλοδεχούμενος” αν υπολόγιζε να έρθει στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δήλωσε ο Emmanuel Macron επιβεβαιώνοντας ότι είναι παρανοικός. Δεν θέλει Αγώνες θέλει πόλεμο είναι προφανές..Είναι ένας μεγαλομανής που πήρε το χρίσμα από τους Ρότσιλντ όπου στη δούλεψή τους ήταν επί σειρά ετών μεγαλοτραπεζίτης.

Γι αυτό έκανε το Παρίσι σιδερόφρακτη Γάζα; για να στεγάσει το χασάπη της Μέσης Ανατολής;

Δεν του αρκεί που θα είναι παρών στην τελετή έναρξης ο Πρόεδρος του Ισραήλ θέλει και τον Πρωθυπουργό;

Το Ισραήλ αναβαθμίζεται σε συνδιοργανώτρια χώρα αντί ν΄αποκλειστεί για τα φρικτά εγκλήματα πολέμου και τη γενοκτονία;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανός γιατρός Δρ. Mark Perlmutter: Ισραηλινοί snipers πυροβολούν στην καρδιά παιδιά στη Γάζα. Δεν ξαναείδα τέτοιο μακελειό. Παιδιά τεμαχισμένα, απανθρακωμένα.. 

23/07/2024

Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας πυροβολούνται σκόπιμα ως και απευθείας στην καρδιά από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές – snipers , λέει ο ορθοπεδικός χειρουργός Δρ. Mark Perlmutter αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κολλεγίου Χειρούργων από τη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος ήταν εκεί στα τέλη Απριλίου και τις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου.

Ο Perlmutter είπε στο CBS News Sunday Morning στις 21 Ιουλίου ότι σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, δεν είχε δει ποτέ αυτό το επίπεδο σφαγής εναντίον αμάχων και πως όσα είδε στη Γάζα ήταν χειρότερα από όλες τις ζώνες καταστροφής στις οποίες έχει υπηρετήσει συγκεντρωτικά. 

-Eίπες ότι παιδιά στη Γάζα πυροβολήθηκαν από snipers;

-Aκριβώς. Κανένα νήπιο δεν πυροβολήθηκε κατά λάθος από ”τους καλύτερους παγκοσμίως” snipers.

”Τα είδα όλα.. Είδα όλες τις καταστροφές μαζί. 40 ταξίδια αποστολής, 30 χρόνια, ground Zero, σεισμοί όλα αυτά μαζί δεν ισούνται με το επίπεδο μακελειού που είδα κατά πολιτών ακριβώς την πρώτη μου εβδομάδα στη Γάζα. 

-Και όταν λες πολίτες εννοείς ότι οι περισσότεροι είναι παιδιά;

–Σχεδόν αποκλειστικά παιδιά. Ποτέ πριν δεν είδα κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν ξανάδα. Eίδα τόσα πολλά απανθρακωμένα παιδιά που δεν είδα συνολικά σε όλη μου τη ζωή. Eίδα πολλά τεμαχισμένα παιδιά που λείπουν μέρη του σώματός τους που η μεγαλύτερη πλειοψηφία συνεθλίβησαν από τα κτίρια ή από εκρήξεις βομβών η αμέσως επόμενη μεγαλύτερη πλειοψηφία. Έχουμε βγάλει θραύσματα μεγέθους όσο ο αντίχειράς μου από οκτάχρονα παιδιά. Έχω παιδιά που πυροβολήθηκαν εις διπλούν. Ναι τα παιδιά στη Γάζα πυροβολούνται από snipers..Έχω 2 παιδιά που φωτογράφισα που πυροβολήθηκαν τόσο τέλεια στο στήθος που δεν μπορούσα να βάλω το στηθοσκόπιό μου πάνω από την καρδιά τους με μεγαλύτερη ακρίβεια και κατευθείαν στην πλευρά του κεφαλιού στο ίδιο παιδί», είπε στη συνέντευξή του και συμπλήρωσε: «Κανένα νήπιο δεν πυροβολείται δύο φορές κατά λάθος από “τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές του κόσμου”. Και είναι βολές στο κέντρο του στόχου».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ισραηλινός δολοφονεί 2 Παλαιστίνιους αγρότες τους γδύνει, ουρεί πάνω τους κλωτσάει τις σωρούς και βγάζει selfie πατώντας με τα πόδια του στα πρόσωπά τους και κάνοντας αισχρή χειρονομία! Σιωνιστικός ναζισμός. 

23/07/2024

Ένας Ισραηλινός έποικος δολοφονεί 2 Παλαιστίνιους αγρότες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τους γδύνει ουρεί πάνω τους κλωτσάει τις σωρούς και βγάζει selfie χαμογελώντας σαρδόνια πατώντας με τα πόδια του στα πρόσωπά τους και κάνοντας μια αισχρή χειρονομία. Σαν να έχει σφαχτάρια..

https://twitter.com/i/status/1815483369096131002

https://twitter.com/rifain_nouvelle/status/1815757415435977201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1815757415435977201%7Ctwgr%5E62b42ad81fa98c6ac73c48a40112081550375f76%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2024%2F07%2F23%2F18-ceb9cf83cf81ceb1ceb7cebbceb9cebdcf8ccf82-ceb4cebfcebbcebfcf86cebfcebdceb5ceaf-2-cf80ceb1cebbceb1ceb9cf83cf84ceafcebdceb9cebfcf85cf82%2F



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοκληρωτικοί Ολυμπιακοί: με Pass, QRcode και μάσκα σε κάποιες περιπτώσεις! Περίκλειστη πόλη το Παρίσι με απαγορευμένες ζώνες. ΝΕΚΡΗ ΠΟΛΗ που θυμίζει ΚΟΒΙΝΤΟΚΡΑΤΙΑ! ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ

23/07/2024

Ολοκληρωτικοί Ολυμπιακοί: με Pass, QRcode και μάσκα σε κάποιες περιπτώσεις! Περίκλειστη πόλη το Παρίσι με απαγορευμένες ζώνες. ΝΕΚΡΗ ΠΟΛΗ που θυμίζει ΚΟΒΙΝΤΟΚΡΑΤΙΑ! Ερημοποίηση.

Ολοκληρωτικοί Ολυμπιακοί: το Pass και το QRcode δεν τους έφταναν! Μόλις επέβαλαν την επιστροφή της υποχρεωτικής μάσκας σε όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Παρίσι!

Απόλυτη τρέλα: μια γιγάντια δοκιμασία υπακοής και υποταγής! Καμία σχέση με την ασφάλεια ή την υγεία! Έβγαλαν και μικρά τανκ.. ”Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί, χωροφύλακες, πράκτορες ιδιωτικής ασφάλειας και στρατιώτες θα κινητοποιούνται καθημερινά στην πρωτεύουσα” αναφέρει η le monde.

https://twitter.com/i/status/1815690916948058170

Περίκλειστη πόλη το Παρίσι..

Πρέπει να μποϊκοτάρουμε όσο μπορούμε όλη αυτή την ολοκληρωτική τρέλα! Κιγκλιδώματα, κωδικός QR, κλειστά εστιατόρια… Το Παρίσι φραγμένο τέσσερις ημέρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024

Το κέντρο του Παρισιού φράσσεται σταδιακά τέσσερις ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στον Σηκουάνα στο Παρίσι. Ο κωδικός QR είναι υποχρεωτικός για να ταξιδέψετε στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ψηφιακός ολοκληρωτισμός Με Games Pass και, ειδικότερα, τον κωδικό QR του η πρόσβαση σε ορισμένα μέρη, μετακινήσεις και επισκέψεις από τις 18 έως τις 26 Ιουλίου 2024. Ο κωδικός QR θα είναι υποχρεωτικός για τους πεζούς στην κόκκινη ζώνη και κατά περίπτωση στη γκρίζα ζώνη.

Πάνω από σαράντα χιλιάδες φράγματα τοποθετούνται στους δρόμους του Παρισιού, περίμετροι ασφαλείας που απαγορεύουν οποιαδήποτε πρόσβαση στον Σηκουάνα που δεν δικαιολογείται από κωδικό QR, εκατοντάδες περιπολίες αστυνομικών και χωροφυλάκων, κλειστοί σταθμοί του μετρό: σπάνια, σε περιόδους ειρήνης, η γαλλική πρωτεύουσα βίωσε μια τέτοια ατμόσφαιρα για λόγους ασφαλείας.

https://twitter.com/i/status/1815537178002469206

Το Games Pass παρέχει μια ψηφιακή κάρτα εισόδου στις ασφαλείς περιοχές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, που εκδίδεται με τη μορφή κωδικού QR, είναι απαραίτητο για την κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές και σε ορισμένες ώρες.

Η κόκκινη ζώνη είναι προσβάσιμη σε πεζούς και ποδηλάτες χωρίς πάσο αγώνων, αλλά τα οχήματα πρέπει να έχουν πάσο για να τη χρησιμοποιήσουν.

https://twitter.com/i/status/1815670926786084956

Η γκρίζα ζώνη είναι αυστηρά κλειστή για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα οχήματα από τις 18 έως τις 26 Ιουλίου έως τη 1 μ.μ., εκτός αν έχετε τον κωδικό QR του Games Pass.

όσο για το κόστος των Ολυμπιακών αυτό εκτιμάται σε 8,3 δις euros.

οι πολίτες είναι πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα της Ευρώπης σαν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

Ζωολογικός Κήπος το Παρίσι..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Tάκερ Κάρλσον: ”κάτι σοβαρό συμβαίνει με Μπάιντεν.” .

23/07/2024

Όλα γίνονται αστραπιαία οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα από ποτέ.. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ TUCKER ΚΑΡΛΣΟΝ ΓΙΑ ΦΗΜΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΠΑΙΝΤΕΝ: ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

«Πηγή κοντά στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λας Βέγκας είπε ότι υπήρξε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αφορούσε τον Τζο Μπάιντεν και οι δρόμοι έκλεισαν για μεταφορά POTUS στο University Medical.

Στη συνέχεια, μυστηριωδώς, δόθηκε εντολή διακοπής λειτουργίας και η Μυστική Υπηρεσία είπε ότι επρόκειτο να εκκενώσει τον BIDEN στο Johns Hopkins.

Η φήμη που κυκλοφορούσε στο αστυνομικό τμήμα ήταν ότι ο Τζο Μπάιντεν πέθαινε ή ήταν ήδη νεκρός.

Δεδομένου ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι εκτός δημοσιότητας για αρκετές ημέρες, ότι έχει αποσυρθεί από τον αγώνα και ότι ο αδερφός του έχει δηλώσει ότι αμφισβητείται η υγεία του, αναρωτιέμαι μήπως δεν υπάρχει κάτι πιο σοβαρό από αυτό που αναφέρθηκε .

Ευθύς αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά του Τραμπ ο Μπάιντεν δηλώνει ότι αποσύρεται από την κούρσα τον Προεδρικών εκλογών και προτείνει να δοθεί το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Αντιπρόεδρό του Kamala  Harris.

Ο Μπαίντεν είχε πάγια προβλήματα υγείας εξόφθαλμα και καραμπινάτα. Γιατί τώρα αποσύρεται..Αν ήταν οι λόγοι υγείας υπήρχαν 1.000.000 αφορμές νωρίτερα ν΄αποσυρθεί. όχι μόνο έκανε πίσω από τις προεδρικές αλλά αγνοείται..

Υπάρχουν κάποιες σκέψεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ κλείνει το στόμα του Μπάιντεν -μην του ξεφύγει καμιά κουβέντα αφού τα έχει χαμένα- αλλά και ως άμεσα εμπλεκόμενου και επίσης τον αποσύρουν ως πλήρη αποτυχημένο.. Έπαιξε το τελευταίο το πιο σκληρό και αλάθητο χαρτί του κι έχασε. Είτε φυτό είτε νεκρός είναι εκτός. Στη θέση του βάζουν μια μαζορέτα της πολιτικής με μπόλικο γέλιο ξενοιασιά κέφι και χορό να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να ξεπλύνει το κόμμα..

H μεγαλύτερη απόδειξη της εμπλοκής του στην απόπειρα είναι η εξαφάνιση του την επομένη.

Toν βγάλαν σήμερα μετά από ένα 6ημερο.. Είναι πάντως πολιτικά και ηθικά νεκρός .. βγήκε για πάντα εκτός..

Ο Τραμπ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Η ατζέντα «Η Ειρήνη μου μέσω της Δύναμής μου» θα δείξει στον κόσμο ότι αυτοί οι φρικτές, θανατηφόροι πόλεμοι και οι βίαιες συγκρούσεις πρέπει να τελειώσουν.

“Εκατομμύρια πεθαίνουν και η Kamala Harris δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανή να το σταματήσει”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμεσα υπέρ της υποψηφιότητας Χάρις τάχθηκαν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, η σύζυγός του και πρώην ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, ο Αλεξάντερ Σόρος, γιος του γνωστού «επενδυτή» Τζορτζ Σόρος, και άλλοι, ενώ είναι ενδεικτικό πως προτού κλείσει ένα 24ωρο από την ανακοίνωση Μπάιντεν, η υποψηφιότητα της Χάρις συγκέντρωσε «δωρεές» πολλών δεκάδων εκατ. δολαρίων. Η επιτροπή «Future Forward» ανακοίνωσε χθες ότι μέσα σε 24 ώρες εξασφάλισε 150 εκατ. δολάρια από «δωρητές» των Δημοκρατικών...

Χτες βράδυ τη στήριξή της στην Χάρις εξέφρασε και η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, ο οποίος πίεσε μαζί με την Πελόζι και άλλους τις τελευταίες μέρες για την απόσυρση της υποψηφιότητας Μπάιντεν, μέχρι χτες αργά απέφυγε να στηρίξει ανοιχτά την Χάρις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΟΥΛ.-- Στην 14η μέρα έμπαιναν χτες οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες φέρονται να συμμετέχουν 6.500 εργαζόμενοι στο νοτιοκορεατικό κολοσσό της Samsung, που παλεύουν ενάντια στην εργοδοτική αδιαλλαξία και διεκδικούν αξιοπρεπείς αυξήσεις μισθών. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μεταξύ άλλων τα τεράστια προβλήματα υγείας που προκαλούν οι συνθήκες δουλειάς, σε έναν όμιλο που το μερίδιό του στην παγκόσμια αγορά κρίσιμων τομέων του επιτρέπει να κολυμπάει στα πλούτη: Δημοσιεύματα τον εμφανίζουν να κατέχει πχ. «περίπου το 20% της παγκόσμιας αγοράς μνήμης DRAM» (σσ. που αφορά κάρτες μνήμης Η/Υ και ημιαγωγούς).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Αντιδράσεις προκάλεσε η αντιμετώπιση παιδιών Κυπρίων αγνοουμένων (από το 1974) από τον νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου, στον οποίο ζήτησαν να παρέμβει για δημοσιοποίηση του ζητήματος των αγνοουμένων. Οπως καταγγέλλουν, όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά τους απάντησε με φράσεις όπως «μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου», «κι εγω έχω θείο αγνοούμενο αλλά δεν κάνω έτσι», «δεν είσαι μόνο εσύ κόρη μου, που είσαι ορφανή».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΥΡΚΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ, Ο XTIKIAΡΗΣ ΦΑΦΛΑΤΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ YOUTUBER, ΦΕΙΔΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ! ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ -” ΣΥΓΓΝΩΜΗ! ΕΙΠΑ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!” 

«Επέμενε μία κοπέλα και είπα δύο-τρεις κουβέντες παραπάνω είναι η αλήθεια» λέει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και Youtuber Φειδίας Παναγιώτου μετά τις αντιδράσεις

Με ένα βίντεο στο Tik Tok ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και Youtuber Φειδίας Παναγιώτου παραδέχεται ότι έκανε προσβλητικά σχόλια προς τα παιδιά αγνοουμένων που βρέθηκαν στην εκδήλωση του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Φειδίας Παναγιώτου επιχειρεί να δώσει απάντηση, υποστηρίζοντας ότι τα μέλη του «Συνδέσμου Συζύγων Τέκνων Αγνοουμένων οι 1619» τον πίεζαν να προωθήσει το θέμα των αγνοουμένων στο Ευρωκοινοβούλιο, όχι με τον «σωστό» τρόπο.

«Επέμενε μία κοπέλα και είπα δύο – τρεις κουβέντες παραπάνω είναι η αλήθεια. Μόλις τελείωσε η συνομιλία είπα “συγγνώμη πάντως αν σε θύμωσα, αν είπα καμιά κουβέντα παραπάνω”» αναφέρει ο Φειδίας Παναγιώτου.

Παράλληλα κάνει λόγο για «παρεξήγηση» και καλεί την «κοπέλα» και τον πρόεδρο του συλλόγου σε ένα podcast για να τα συζητήσουμε και να προβάλλουν τα προβλήματά τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ! ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΣΕ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ! ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ… 

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σήμερα 23 Ιουλίου στη Σαντορίνη, όταν ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος ο Πάνος Καβαλλάρης ζήτησε μέσω ανακοίνωσής του από τους ντόπιους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, εξαιτίας του υπερβολικού τουρισμού.

Με ένα μήνυμα που θυμίζει υπερβολικά το «112» οι κάτοικοι της Σαντορίνης καλούνται να μειώσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να παραμείνουν στα σπίτια τους για να μην επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Συγκεκριμένα ο Πάνος Καβαλλάρης με ανάρτηση του στο Facebook ενημέρωσε πως αναμένονται 17.000 τουρίστες και χαρακτήρισε την σημερινή μέρα ως «δύσκολη».

Να σημειωθεί ότι μετά τον σάλο που προκλήθηκε η ανάρτηση διεγράφη από το Facebook.

Σας θυμίζει κάτι το βίντεο;

https://www.youtube.com/watch?v=Eb6-hKHnjT8&t=2s



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tα τελευταία εικοσιτετράωρα, η Τουρκία ανέπτυξε έως και πέντε πολεμικά πλοία γύρω από τη θαλάσσια περιοχή της Κάσου. Ήδη πλέει εκεί το υπό ιταλική σημαία πλοίο Ievoli Relume, το οποίο πραγματοποιεί έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου.

Η Άγκυρα ζήτησε από το Ievoli Relume να σταματήσει τις έρευνες, με το πρόσχημα πως βρίσκεται «εντος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», επικαλούμενη το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Από την ελληνική πλευρά στην περιοχή βρισκόταν μόνο η κανονιοφόρος «Αήττητος», ενώ, μετά την ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας, κρίθηκε απαραίτητη η αποστολή και της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στα στενά Κάσου – Καρπάθου.

Παρά τις ανησυχίες που υπήρχαν για την πιθανότητα έντασης στην περιοχή, οι τελευταίες πληροφορίες διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση παραμένει ήρεμη και υπό έλεγχο, με πληροφορίες του ΥΠΕΞ να επισημαίνουν πως οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας παραμένουν ανοιχτοί και λαμβάνουν χωρα συνεννοήσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΒΡΟΣ ο αντιναύαρχος Φενέκος για το ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΟ! ΑΝΑΡΤΗΣΗ – “ΦΩΤΙΑ”! «Χειραγωγείται από τουρκικά συμφέροντα» – Εντολή Ατζούν για αποκλεισμό της Βανδή! – «Εξώφθαλμη φιλοτουρκική προσέγγιση και χειραγώγηση» του ΣΚΑΪ από «τουρκικά συμφέροντα!»

Στη σκιά μιας ακόμη πρόκλησης της Τουρκίας κατά της Ελλάδας με την «πολιορκία» της Κάσου από τουρκικά πολεμικά πλοία και την αρχική αφωνία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που στη συνέχεια έγινε άναρθρη κραυγή για το θέμα, μια σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως και αφορά τον ΣΚΑΪ, οι «δεσμοί» του οποίου με την Άγκυρα είναι ισχυροί λόγω της ιδιοκτησίας του.

Μιας ιδιοκτησίας, που όπως αποκάλυψε ο Αντιναύαρχος ε.α. και Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Κοινωνία Αξιών Στέλιος Φενέκος, κάνει κουμάντο και δίνει εντολές αποκλεισμού, ελέγχοντας και χειραγωγώντας την ενημέρωση σε ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας!

Σύμφωνα με τον αντιναύαρχο ε.α.  ο μεγαλοεπιχειρηματίας του καναλιού του Φαλήρου Ατζούν Ιλίτζαλι απέκλεισε δια παντός την Δέσποινα Βανδή από το ΣΚΑΪ, λόγω αυτής της άρνησής της!

«Προσέξτε, σε Ελληνικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας έρχεται ο Τούρκος Ατζούν κι επιβάλλει τιμωρία σε Ελληνίδα καλλιτέχνιδα λόγω αυτής της άρνησής της, λες και κάνει κουμάντο και στην Ελλάδα στα ΜΜΕ και σε όλους εμάς», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ.Φενέκος.

«Προσωπικά εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια αρνήθηκα δημόσια και με επιστολή μου να συμμετάσχω σε οιαδήποτε εκπομπή του ΣΚΑΙ, λόγω της εξώφθαλμης φιλοτουρκικής προσέγγισης και χειραγώγησης του από Τουρκικά συμφέροντα», προσθέτει εξηγώντας τον τίτλο στην ανάρτησή του: «Να γιατί αρνούμαι να πάω στο ΣΚΑΙ που χειραγωγείται από τουρκικά συμφέροντα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΔΟΥ γιατί η Κίνα έμεινε ανεπηρέαστη από το ψηφιακό blackout και τις «μπλε οθόνες»!

Τα προϊόντα της Microsoft χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κίνα, για παράδειγμα, τα Windows πέρυσι βρίσκονταν εγκατεστημένα στο 87% των προσωπικών υπολογιστών που πουλήθηκαν στη χώρα, ένα ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το μερίδιο 79% των Windows στον υπόλοιπο κόσμο κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Canalys.

Ωστόσο, οι κινεζικές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν το CrowdStrike, αφού οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας τα τελευταία χρόνια ενθαρρύνουν τις εταιρείες των χωρών τους να χρησιμοποιούν εγχώρια τεχνολογία και να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε τοπικό επίπεδο για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Εκτός από αυτό, ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια υπογραμμίζουν στο CNBC ότι άλλος ένας βασικός λόγος για τη μηδαμινή σχεδόν εξάπλωση της CrowdStrike είναι ότι πολλές από τις απειλές για τις οποίες έχει σχεδιαστεί αυτό το προϊόν ασφαλείας προέρχονται από την Κίνα. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι κινεζικές εταιρείες συνήθως χρησιμοποιούν προϊόντα ασφάλειας από τοπικές εταιρείες, όπως η Tencent.

Μάλιστα, η CrowdStrike σημείωνε στην τελευταία ετήσια έκθεσή της για τις απειλές στον κυβερνοχώρο ότι «οι αντίπαλοι από την Κίνα συνέχισαν να λειτουργούν με απαράμιλλο ρυθμό σε όλο το παγκόσμιο τοπίο, αξιοποιώντας τη μυστικότητα και την κλίμακα για να συλλέγουν στοχευμένα δεδομένα παρακολούθησης ομάδων, στρατηγικές πληροφορίες και πνευματική ιδιοκτησία».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγριο ξύλο στην Πετρούπολη για κέντρο παραμονής «παιδιών» παρανόμων μεταναστών: Οργή των κατοίκων

«Είναι ενήλικες και όχι παιδιά» λένε οι πολίτες της Πετρούπολης. Ο  Δήμος (του ΚΚΕ) υποστηρίζει τους λαθρομετανάστες.

23.07.2024 | 14:34

Άγριο ξύλο «έπεσε» στην Πετρούπολη όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση αποφάσισε να μισθώσει κτήριο που ανήκει σε ιδιώτη για να εγκαταστήσει Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων!

Φυσικά οι διαδικασίες έγιναν «fast track» και οι κάτοικοι δεν ρωτήθηκαν για να δώσουν την έγκριση τους.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, συγκεντρώθηκε κόσμος έξω από την εγκατάσταση με την πλειοψηφία των κατοίκων να μην θέλουν μία τέτοια δομή στην περιοχή τους καθώς γνωρίζουν πως πολλές φορές βαφτίζονται «ως ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά», ενήλικες παράνομοι αλλοδαποί.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν καθώς όπως δίκαιος ισχυρίστηκα τους έχουν φέρει προ τετελεσμένων!

Ο χώρος ο οποίος θα παραχωρηθεί για τη στέγαση αλλοδαπών ανήκει σε ιδιώτη και βρίσκεται ανάμεσα σε κατοικίες, μέσα στον αστικό ιστό της περιοχής.

Οι κάτοικοι φώναζαν «ψεύτες και λωποδύτες» και «στο Καστελόριζο έχουμε υπηρετήσει και τους γνωρίζουμε, με τα μάτια μας τα βλέπαμε», «το βρήκαμε τώρα, είναι πόλεμος», «και στο Πακιστάν πόλεμο έχουν»;

Στη συνέχεια και ενώ οι φωνές συνεχίζονταν, κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια και ένας εξ αυτών έριχνε νερό από μπουκάλι και συνέχιζε να χτυπά τους άλλους, με αποτέλεσμα πέντε – έξι άλλοι άνδρες να τον σπρώχνουν παρακάτω, ώστε να λήξει το συμβάν.

Ως αιτία της μετεγκατάστασης προβλήθηκαν οι νέες οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση, οι οποίες χρηματοδοτούν μέσα από σχετικά προγράμματα τις Μ.Κ.Ο., σχετικά με τον μέγιστο αριθμό φιλοξενούμενων παιδιών και τις προϋποθέσεις των κτιρίων φιλοξενίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό διέλυσε το αρχηγείο της βρετανικής SAS σκοτώνοντας 18 στελέχη της και μεγάλο αριθμό Γάλλων στρατιωτών!

Τι αποκάλυψε Ισπανός συνταγματάρχης ε.α.

23.07.2024 | 11:25

Oι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πύραυλο cruise αρχηγείο των Βρετανών SAS στην Οδησσό της Ουκρανίας σκοτώνοντας 18 στελέχη τους και τραυματίζοντας άλλα 25!

Επίσης, όπως αποκάλυψε ο συνταγματάρχης ε.α. του ισπανικού Βασιλικού Στρατού Πέντρο Μπάνος, στο ίδιο κτίριο σκοτώθηκαν ένας πολύ μεγάλος αριθμός στρατιωτών του τακτικού γαλλικού Στρατού!

Υπάρχουν αναφορές που δεν επιβεβαιώνονται ότι η τοποθεσία του αρχηγείου δεν γνωστοποιήθηκε στους Ρώσους από δική τους συλλογή πληροφοριών αλλά από πηγές στην ουκρανική Στρατιωτική Διοίκηση!

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα ο Ισπανός συνταγματάρχης ε.α. είπε: «Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επίθεση στην Οδησσό κατά την οποία σκοτώθηκαν 18 μέλη της βρετανικής ειδικής αεροπορικής υπηρεσίας και τραυματίστηκαν άλλα 25.

Μου είπαν ότι πέθαναν και Γάλλοι στρατιώτες.

Δεν μιλάμε για μισθοφόρους αλλά για Γάλλους υπηκόους,  στρατιώτες του τακτικού γαλλικού Στρατού.

Σκοτώθηκαν σε μεγάλους αριθμούς, μου είπαν ότι ο αριθμός των θυμάτων ήταν μεγαλύτερος από ό,τι στην Αλγερία!

Αυτά είναι τρομακτικά στοιχεία γιατί μιλάμε για χώρες του ΝΑΤΟ», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι πιθανότατα οι νεκροί ήταν μέρος των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι πάντα οι πρώτες που στέλνονται σε ζώνες μάχης.

«Εκτός της αναγνώρισης που πραγματοποιούν για να καθοδηγηθούν πύραυλοι και drones συχνά συμμετέχουν και σε πολεμικές επιχειρήσεις».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ.Λαζαρίδης: «Στην Ελλάδα αγοράζουμε ολόκληρο το καρπούζι ενώ στο εξωτερικό παίρνουν μία φέτα!» (βίντεο)

Η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ για την ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα μας

21.07.2024 | 10:36

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε στην ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα μας, τονίζοντας πως στην Ελλάδα αγοράζουμε ένα ολόκληρο καρπούζι ενώ στη στο εξωτερικό αγοράζουν μία… φέτα!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Στο εξωτερικό όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, γιατί ξέρετε είναι εύκολο να λέμε ορισμένα πράγματα, στο εξωτερικό δεν αγοράζουνε 1 κιλό φασολάκια ή δεν αγοράζουνε ένα καρπούζι, αγοράζουν μία φέτα καρπούζι. Άρα μήπως έχει συμβεί κάτι διαφορετικό; Υπάρχει ακρίβεια, αυτή είναι η πραγματικότητα».

https://twitter.com/i/status/1814922062588166358